פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16831 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/12/2014 | 08:35 | מאת: רועי

לבקשתך צירפתי יומן אכילה: בן 25. בריא. יומן אכילה: ארוחת בוקר: סלט ירקות ו-3 פעמים בשבוע ביצה קשה צהריים: כף אורז או כף פתיתים או תפוחי אדמה עם קציצה או עוף ערב: כף אורז לבן עם ירקות מבושלים ועוף או קציצה ועד 17:00 אני לא אוכל כלום האם אני צריך לשנות את התזונה שלי? האם התזונה שלי לא טובה? כי אני לא אוכל לחם ומתוקים CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

22/12/2014 | 09:24 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום אכן כן רוב האוכל שלך מכיל שומן מהחי והפחמימות ריקות אכן כן אני הייתי משנה לך את התזונה בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

דליה שלום, דבש שלא עבר חימום נוטה להתגבש. הוא נחשב לבריא יותר כי לא נהרסו ערכיו התזונתיים. בברכה, אביטל

14/12/2014 | 01:30 | מאת: מיאה

היי כמה מומלץ ביום סובין שיבולת שועל בלי לפגוע בספיגת ויטמינים? תודה

22/12/2014 | 09:22 | מאת: טובה בר-שאן

מיאה שלום מותר בסביבות 2 כפות גדושות בברכה חג אורים שמח טובה בר- שאן

13/12/2014 | 18:52 | מאת: רועי

CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl האם הפרופיל שומנים תקין לבחור בריא בן 25? האם התזונה שלי טובה?

15/12/2014 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום הכולסטרול שלך גבוה וגם הLDL גבוה בעוד שהכולסטרול הטוב שלך מאוד נמוך בנוסף אתה אוכל הרבה סוכרים ולא עושה הרבה ספורט לא רשמת יומן אכילה אך לדעתי אחוז השומן הרווי שלך גבוה וכן כמות הפחממות הריקות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2014 | 15:15 | מאת: נדב

שלום רב! רציתי לשאול מהו המינון הנכון לצריכת טחינה ? [לפי ימים או שבועות]. תודה רבה.

15/12/2014 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

נדב שלום כל אדם לגופו של ענין בהתאם לבריאותו ומצבו הגופני . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/12/2014 | 09:48 | מאת: צמחונית

מאחר ואנחנו בית צמחוני וטבעוני שרק התחיל אצל חלק. אגוזים/שקדים לא קלויים הם חלק מהתזונה השבועית שלנו. אתמול נתקלתי בכתבה שהכותבת אומרת שאם אוכלים אגוזי קשיו לא קלויים. החיסרון רב על היתרון ובהמשך היא כתבה שאפילו משתחרר איזה חומר רעיל באגוז הלא קלוי. התבלבלתי לגמרי! אשמח לתגובתכן

15/12/2014 | 07:47 | מאת: טובה בר-שאן

צמחונית שלום אגוזי קשיו לאגוזים אלה יש קליפה בעלת 2 שכבות שביניהן יש נוזל בשם קרדול רעיל מאד. בתהליך העיבוד מייבשים את האגוזים בשמש ואח"כ קולים אותם כדי לשחרר את הקרדול. מסיבה זו אגוזי קשיו הם היחידים שאינם זמינים למכירה בקליפתם. כאשר את קונה את הקשיו אין בו כבר את הקליפה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2019 | 14:04 | מאת: איתן

עכשיו צצו בשוק אגוזי קשיו קלויים עם קליפה. חונכנו עד עכשיו שהקליפה רעילה. כיצד מוכרים את המוצר, והאם הקליה הורסת את הקרדול?

08/12/2014 | 15:23 | מאת: טלי

שלום, מה המינון המומלץ ליום של אבקת קינמון? הבנתי שמינון יתר יכול להיות בעייתי לכליות ולכבד ורציתי לדעת מהו מינון מקובל ולא מזיק. כמו כן, מה המינון המומלץ של קינמון לחולה אי ספיקת כליות (מתונה, ללא דיאליזה) תודה מראש

15/12/2014 | 07:43 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום כפית ביום של קינמון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2014 | 13:42 | מאת: ויקי

שלום! הבנתי שמלח ים אטלנטי הרבה יותר בריא ממלח רגיל. מה בעצם ההבדלים? מה לא בריא יש במלח רגיל? מה בריא יש במלח ים אטלנטי? תודה!

10/12/2014 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

ויקי שלום במלח רגיל יש בעיקר נתרן וכלור ואילו במלח ים כמות הנתרן נמוכה יותר כי יש שילוב של מינרלים שונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2014 | 21:08 | מאת: דליה

שלום, אומרים שמי טוניק עוזר במקרים של כיווץ שרירים האם אפשר לשתות את המשקה הזה ללא הגבלה,יש למשקה זה גם חסרונות? מודה לכם מראש לתשובה דליה

10/12/2014 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום מי טוניק מכילים בכמות קטנה כינין אשר במינונים נמוכים מונע התכווצות שרירים . לא ממש אי אפשר לשתות בלי הגבלה כי למינונים גבוהים של כינין יש תופעות לוואי כמו ירידה בטסיות ,הפלה וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2014 | 10:06 | מאת: פנינה

שלום רב, אבקש לדעת האם כול הפרסומים סביב בריאות של תה ירוק נכונים? או שזו רק תעמולת התה הירוק? האם יש גם חסרונות בשתיית תה ירוק,או רק יתרונות? ואיזה תה ירוק מומלץ לשתות ? אשמח לקבל את דעתכם פנינה

10/12/2014 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום אכן כן בתה ירוק יש חומרים אנטיאוקסידנטים ואנטי סרטניים בחיסרון היחידי שיש בתה ירוק קפאין . מומלץ לשתות כמה שיותר תה ירוק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2014 | 09:45 | מאת: רינה

שלום, ועוד שאלה בהמשך לנושא של אבקת קקאו האם היא גורמת לעצירות?ואם כן באיזה כמות של שתיית אבקת קקאו? תודה לתשובה רינה

09/12/2014 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום כפית ביום לא תעשה עצירות. בברכה אביטל

09/12/2014 | 08:46 | מאת: אביטל זלצר

שרי שלום אני לא רואה אותה... מוזמנת לשאול שוב. בברכה אביטל

03/12/2014 | 11:50 | מאת: קאמי

שלום לטובה ולאביטל, סופהרב/סולגר השיקה תוסף "לקטיום" - חלבון חלב (קזאין), המשתווה לתכונות חלב אם; לפי *ההתוויה; מקל על מצבי מתח וחרדה מסייע להפחית יתר לחץ דם הקשור בסטרס. תחושה של רוגע ושינה טובה... *במקום תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים... מה לסובל/ת מרגישות ללקטוז? שהרי התוסף על בסיס חלבון חלב ונגזרותיו? יש קשר, אין קשר? לא מציינים האם לתוסף תופעות לוואי אפשריות! תודה קאמי

04/12/2014 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

קאמי שלום המוצר לא מומלץ לרגישים לחלב. זה מופיע בהטוויות שעל המוצר. בברכה ובהצלחה אביטל

05/12/2014 | 00:53 | מאת: קאמי

אביטל שלום. תודה על תשובתך. היה לי חשד סביר שהתוסף לא מומלץ לרגישים ללקטוז! חבל מאד שמחלקת ההדרכה של סולגאר מהתלת בצרכן/ים, בלבד למכור! משם קיבלתי תשובה אחרת לגמרי..."לקחת ללא חשש!"

03/12/2014 | 11:30 | מאת: שרי

שלום רב, גיליתי את נפלאות ויטמין B8 אינוזיטול, בחיפוש סוג תוסף/ים כמסייע לטיפול בחרדה, והפרעות פאניקה (כדי עלייה פתאומית בלחץ דם - תגובתי). מסייע לטיפטל בדיכאון, אלצהיימר, כולסטרול, הפרעות שינה ועוד.. אם הוא כה חיוני, ומשתווה להשפעת תרופות SSRI, ללא תופעות לוואי ונזק, מדוע אין להשיג את האינוזיטול בארץ??? בגלל מחירו היקר??? *INOSITOL PAWDER* בסדרת NOW (שיווק מרשל) מחירו 740 ש"ח לקופסא. אין להשיגו בארץ!!! שמתי לב שהאינוזיטול אפילו לא מככב בתוספים מקבוצת B קומפלקס, בחברות השונות. אם הוא כה חיוני, מדוע לא משלבים אותו במינונים הקטנים, ובכלל לא מוזכר??? אכן המחיר...? אז איך אוכל להשיגו? בברכה שרי

05/12/2014 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום יש אבקת אינוזיטול לחברת NOW ויש תוסף ליפוטרופיק לחברת סולגר את יכולה לרכוז בבתי טבע בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2014 | 11:27 | מאת: ליאת

שלום מה דעתכם על הממתיק הזה? לפי הפרסומים הוא מושלם, אבל אני יודעת שגם הסטיוויה בהתחלה קיבל המון מחמאות והיום לאחר מחקרים הוא שנוי במחלוקת. אשמח לדעתכם לגבי הלוהנגו.

04/12/2014 | 14:14 | מאת: אביטל זלצר

ליאת שלום את הצמח הזה פגשתי לראשונה בממתיק של חברת סאנריידר ואני ממליצה עליו בחום. בברכה אביטל

02/12/2014 | 01:26 | מאת: ד

שלום יש לי שאלה רציתי להתיעץ בעניין הבא אחרי ארוחת צהרים נשאר לי לפעמים אוכל מה עדיף לעשות ? לשמור את האוכל במקרר או להכניס למקפיא( מבחינת שמירת הויטמינים שבו)

04/12/2014 | 14:13 | מאת: אביטל זלצר

ד שלום. אם יש כוונה לאכול מהאוכל יום אחרי, לא קורה כלום במקרר ובלבד שנשמר בכלי סגור היטב. אם יאכל בטווח של יומיים ויותר, עדיף מקרר כי כך לא יתפתחו עליו מושבות חיידקים. בברכה אביטל

01/12/2014 | 20:46 | מאת: רינה

שלום, אבקש לדעת כיצד מכינים משקה מאבקת קקאו אורגני שיהיה גם בריא וגם טעים בתודה רינה

04/12/2014 | 14:11 | מאת: אביטל זלצר

רינה שלום מכינים משקה בדיוק כמו מקקאו רגיל. כפית קקאו לכוס ומים רותחים. אם את רוצה ניתן להוסיף מעט חלב סויה/שקדים כמו בקפה וכמו כן אם את רגילה להמתיק, ניתן להוסיף כמה טיפות סטיויה. בברכה אביטל

01/12/2014 | 12:53 | מאת: רמי

שלום רב, כבר כמה ימים אני קורא על משקה אלוורה, וכל מה שנוצר זה בלבול גדול עוד יותר. אשמח לדעה מקצועית. אני לא מדבר על אלוורה כמשהו חיצוני למרוח על פצעים וכוויות, אני מדבר על לשתות/לאכול אותו כמשהו שיטפל בדלקות בגוף, במערכת העצבים, ושאר "יתרונות" - ודווקא לא בגלל משהו במערכת העיכול. הבלבול נוצר מזה שמצד אחד יש את הכתבה הזו : ספק שיווקית ספק אמינה, אך בהחלט מדרבנת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4591666,00.html ומצד שני יש את הכתבה הזו : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4261597,00.html שאומרת שמצד אחד - במיצי אלוורה השקופים שנמכרים אין כלל את הרכיב הטיפולי של הג'ל...! ומצד שני, בחלק מהן יש את הaloin שנמצא כמסרטן... ! עוד קראתי (לא זוכר אם במאמר זה) שהמיצי אלוורה מופקים מטחינה של כל העלה. אז תקנו אותי אם אני טועה אך זה מסוכן... ?!?! לסיכומו של דבר, אני מתעניין לגבי משקה אלוורה של אלטמן, אשר לא מצויין כלל אם יש בו aloin או לא... ובאיזו כמות. בתודה מראש, רמי.

עדכון - במשקה האלוורה המדובר יש 0.1ppm aloin, האם זוהי כמות שמהווה סכנה?

01/12/2014 | 16:25 | מאת: אביטל זלצר

רמי שלום במוצר של אלטמן יש 99% אלוורה המופק בשיטה ייחודית השומרת על ערכיו התזונתיים. כמו כן, יש למוצר את האישור הבא" ISAC - The international aloe science council גוף עולמי רשמי המסמיך ומאשר מוצרי אלוורה - בוחן את איכות מיצוי האלוורה, ריכוז הרכיבים בו ומקור חומר הגלם. בברכה אביטל

01/12/2014 | 09:14 | מאת: עדנה

שלום, רק בשנה האחרונה התחלתי לקנות ולהשתמש בפתיתי סויה קטנים שאני מוסיפה למרק. והנה קראתי שבמחקר חדש מצאו שפתיתי סויה מזיקים איני זוכרת אם ללב או משהו אחר בגוף... ברור שמשתמשת בכמות קטנה במרק. האם ידוע לך על מחקר ומימצא כזה? ועוד שאלה - האם באמת יש בכלל איזה ערך לפתיתי סויה או שזה סתם מעבה את המרק או הדיסה. תודה עדנה

01/12/2014 | 16:22 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום פתיתי סויה הנם חלבון מלא ומהווים תחליף מצוין לעוף במרק צמחוני. הכמויות שאת צורכת לא מהוות בעיה. בברכה אביטל

26/11/2014 | 13:54 | מאת: עדנה

שלום, לאחר ששמעתי וקראתי שפתיתי סויה בריאים -נתקלתי לאחרונה במאמר במדור בריאות האומר שבמחקר חדש מצאו שאינם בריאים ואף מזיקים(למרות שאיני זוכרת למה בדיוק) האם זה נכון עד כמה שאתם יודעים ומעודכנים? אני נוהגת לקנות פתיתים קטנים מאד ולהוסיפם למרק. תודה, עדנה

06/01/2015 | 08:39 | מאת: עדי מילר

שלום עדנה ראשית, סליחה על העיכוב במתן התשובה. יש המון מחקרים וחילוקי דעות לגבי הסויה - חלק גורסים שהסויה מומלצת ומשפרת מדדי בריאות רבים ומנגד יש כאלו הטוענים שלא רק שהסויה לא משפרת אלא אפילו עשויה להזיק. ככלל אצבע, במידה ובמדובר במבוגרים בריאים אפשר בהחלט לאכול פעמיים בשבוע מוצרים המכילים סויה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/11/2014 | 09:44 | מאת: ממ

שלום מה את יכולה לומר על הספירולינה? האם מותר לקחת על דעת עצמי? האם יכול להזיק? האם יש תופעות לוואי? למה מיועד בעיקר? ומה הכמות היומית המומלצת? תודה

29/11/2014 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

ממ שלום ספירולינה מצויינת יש בה כלורופיל ,מגנזיום ונחשבת מזון על בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/11/2014 | 11:13 | מאת: רונית

אני בת 56 מטר 63שוקלת 69 ברצוני להרזות ולהגיע ל64 קילו כמה קלוריות עלי לאכול ביום כדי לרדת תוך חודש וחצי לאירוע מישפחתי

29/11/2014 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום חשוב להדגיש שאינני אוהבת ירידות מהירות במשקל .כמו שיורדים מהר עולים מהר כפליים את רוצה לרדת 5 ק"ג בחודש וחצי .קשה מאוד המלצתי עם 1200 קלוריות ליום עם תנועה כל יום לפחות חצי שעה הליכה . תאכלי ירקות , פירות ,קטניות, אגוזים ,וזרעים ,דגים ,ביצה ליום \ תורידי מאפים קולות וסוכר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב, יש לי 2 ילדים בן 4.5 ובן 2.5 , שניהם מאוד אוהבים לשתות חלב פרה, שוקו והקטן עדיין שותה מטרנה. רציתי להעביר אותם לתחליף בריא יותר כגון משקה שיבולת שועל או משקה אורז אז הסתכלות קצרה ברכיבים קצת מלחיצה: בשיבולת שועל:מים, שיבולת שועל (10%) (מכיל גלוטן), אינולין, שמן חמניות, טריקלציום פוספט, מלטודקסטרין, מלח ים, מייצב (גלאן גאם), ויטמין B2 (ריבופלאבין), ויטמין 2D (ארגוסטרול), ויטמין 12B (ציאנוקובלאמין ובמשקה אורז: מים, אורז (12%), שמן חמניות, טרי קלציום פוספט, מלטודקסטרין, מתחלבים: ליפתית ליציטין, מלח ים, חומרי טעם, מייצבים: גלן גאם, ויטמינים: (B2)ריבופלאבין, B12, D2, מווסת חומציות: דיפוטסיום פוספט. האם כל החומרים הללו בריאים לילדים בגיל הרך? מה היית ממליצה לי לתת להם ובאיזו כמות? תודה רבה!!!

מיטל שלום מרבית החומרים טבעיים ובריאים. את יכולה להכין חלב שקדים בבית, מומלץ מאוד, הרבה סידן ופשוט להכנה מתכון: לקחת כוס שקדים לא קלויים וליטר מים, לטחון בבלנדר היטב, לסנן ולסחוט היטב (אפשר בבד חיתול) את עיסת השקדים. טיפ: להשתמש בשארית העיסה לעוגיות. החיסרון היחיד שמחזיק רק יום אחד במקרר ומעט יקר. בברכה אביטל

המומחית מתחילה את תשובתה באופן מאוד לא מקצועי: "מרבית החומרים טבעיים ובריאים". זה מעניין את הסבתא שלי, למה היא לא מתייחסת לאותם מעט חומרים שאינם בריאים למשל מלטודקסטרין, זה פשוט סוכר בתחפושת ומומלץ לא צרוך מוצרים המכילים סוכר על כל התחפושות שלו, במיוחד לא לילדים. להגיד רוב החומרים בריאים זו תשובה פשטנית והייתי מצפה ממומחית בתחום לתת תשובה יותר מקיפה.

22/11/2014 | 21:54 | מאת: מנשה

אצלי רמת סוכר גבולית. קראתי כי צריכת קקאו יכולה לסייע בשמירה/הורדה של רמת הסוכר, בעזרת הביפלבונואידים המצויים בו, אך דרושה כמות יומית של לפחות 900 מ"ג ב"פ. כמה קקאו(כפיות) לשתות ביום כדי לקבל כמות זו? תודה

24/11/2014 | 18:41 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום. ביופלנואידים נמצאים בכמות יפה בהרבה מזונות פירות, ירקות וצמחים. קשה מאוד לצרוך 900 מ"ג רק מפולי קפה כי תצטרך הרבה מידי. אני ממליצה על תוסף תזונה, זה הכי פשוט ויותר מדוייק. יש לסולגאר תוסף מצוין בשם פיקונוגנול. בברכה אביטל

20/11/2014 | 16:53 | מאת: רוית

שלום רב, אני בשבוע 11 ואין לי יציאות , אני נואשת ורוצה לדעת מה ניתן לקחת בכדי שיהיו יציאות

22/11/2014 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום חשוב מאוד שתשתי הרבה מיים קחי פרוביוטיקה גארוצידופלוס כל בוקר על בטן ריקה עם מים מהברז . תאכלי ירקות ותזוזי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/11/2014 | 12:16 | מאת: שדוש

שלום האם הערך הקלורי של לחם מחיטה נבוטה הוא כמו ערך קלורי של ירקות?

22/11/2014 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

שדוש שלום לא ירקות ברובן ערך קלורי נמוך יותר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2014 | 13:46 | מאת: חנה

האם כדי להנות מהיתרונות הבריאותים של העשב חיטה יש לסחוט אותו או שאפשר לבשלו או לאכול בסלט כמו כל עלה אחר. אם אקצוץ ואוסיף לסלט- אהנה מהיתרונות הבריאותיים? יש טעם? ושמעתי שזה עלול לגרום לסתימת מעיים האם זה נכון?

22/11/2014 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום עדיף לסחוט את עשב החיטה ולשתות אותו כמיץ ואז מרוכזים בו כל החומרים הטרפוייטים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2014 | 11:52 | מאת: טלי

שלום השאלה הראשונה שלי היא לגבי דבש. הבנתי שלא כדאי לבשל עם דבש כי בתהליך החימום שלו הוא מאבד ערכים ואף הופך ללא בריא. האם זה אומר שגם המתקת תה או משקה חם עם דבש לא מומלצת? השאלה השנייה היא לגבי שמן. עם איזה שמן הכי מומלץ לבשל ולטגן (לא טיגון עמוק)? תודה מראש

22/11/2014 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום ברגע שאת מבשלת את הדבש חלק מהויטמינים וחומרים טרפוייטים הולכים לאיבוד. אני נגד טיגון לחלוטין שמנים טובים הם שמן זיית ושמן קוקוס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2014 | 13:27 | מאת: דניאל

שלום, בבדיקות הדם שעשיתי נמצא שאנזים הכבד מעט גבוהה מהרגיל ממש גבולי . בהתייעצות עם הרופא נאמר לי לחזור על הבדיקה עוד חודש ואם עדיין נמצא האנזים גבוהה יש לעשות אולטרסונד. בנוסף הרופא אמר לי שזהו דבר נפוץ שאצל רוב האוכלוסיה האנזים נמצא גבולי בבדיקות הדם. השאלה שלי היא האם הייתן ממליצות לי להימנע ממאכלים מסויימים ? האם יש מזונות שיש לצרוך יותר כדי להאזן? אשמח להמלצות שלכן. תודה יום נעים

21/11/2014 | 16:15 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום במצבים אילה יש להוריד מכמויות מהחי בשר ,עוף ביצים מאכלים ומאפיים שומניים לאכל הרבה ירקות ומיצי ירקות . המלצתי החמה לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת ליעוץ נטורופתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2014 | 22:50 | מאת: בכ

האם כדי להנות מהיתרונות הבריאותים של הציה צריך לטחון את הזרעים או שגם אם אני בולעת ככה שלמים בלי ללעוס אני נהנת מהכל.

16/11/2014 | 08:31 | מאת: אביטל זלצר

בכ שלום. כדי להנות מערכים תזונתיים של זרעי הצ'יה, יש לטחון אותם בסמוך למועד האכילה. כשאת בולעת אותם שלמים, הם יוצאים כפי שנכנסו כי הקיבה לא מפרקת אותם ולכן לא תהני מערכים תזונתיים. בליעת זרעים שלמים שהושרו רבע שעה במים, תסייע לטיפול בעצירות. בברכה אביטל

15/11/2014 | 22:44 | מאת: מ

שלום אני בדרך לטבעונות ובכלל וכבר הרבה זמן דוגלת באכילת מזון טרי, טבעי, בריא, מהצומח, ולא אוכלת כבר תקופה ארוכה כל מזון מעובד, מתועש, שאינו טבעי , משומר, ממולח וכד.... התזונה שלי אינה טבעית עדין ב 100 אחוז (אפשר לומר כן ש 95 אחוז) כאשר יש דבר אחד שהייתי רוצה מאוד לשנות והייתי שמחה להמלצה שלך /לרעיונות : בבוקר אני שותה נס קפה ללא חלב וללא סוכר . בנוסף, אני נוהגת להקפיא את השוקולד למריחה כדי שיהפוך למוצק ואז עם הכפית החמה מהנס טועמת מהשוקולד (יוצא כמות מזערית) ןלוגמת מהנס קפה - נשמע מוזר אבל אני נהנת מזה :) שאלתי היא: 1- מה יכול להיות תחליף בריא וטבעי לנס הקפה המתועש? האם אבקת חרוב יש בה קופאין ויכולה להיות תחליף לנס? או בכלל- האם אבקת חרוב נחשב למזון טבעי ובריא? 2- איזה קקאו הכי ממליצה לי לקנות? של איזו חברה? כי בסופר יש הרבה סוגים, יקרים יוצר ויקרים פחות, אורגני, וכד... ואני לא יודעת במה לבחור. 3- אני מעונינת לקנות אבקת קקאו טבעית במאה אחוז- האם את מכירה חברה שמייצרת כזה ומה את ממליצה לקנות? 4- מה יכול להיות תחליף לממרח השוקולד? האם ממרח חרובים יכול להיות תחליף? האם זה מזון בריאות? חיפשתי בעדן טבע מרקט ממרח חרובים וי ששם הרבה סוגים שאני לא יודעת במה לבחור, מה בריא יותר ומה פחות ואם בכלל בריא. בבקשה תענו לי על כל שאלה בנפרד. תודה מ ראש

16/11/2014 | 08:27 | מאת: אביטל זלצר

מ שלום רב 1.אבקת חרוב לא מכילה קופאין אך מהווה תחליף נפלא לנס קפה. ישנו גם קפה מצמח העולש שנקרא צ'יקורי- לא 100% בריא כי עובר תהליך קלייה הגורם לו לאבד את רוב ערכיו התזונתיים אך עדיף על קפה. 2. אבקת חרובים המכילה 100% חרובים טחונים ללא תוספות יכולה להיות מצויינת. 3. ממליצה לך לרכוש פולי קקאו שלמים ולטחון בבית במטחנת תבלינים. 4.גם כאן אני בכיוון שלך עם ממרח חרובים רק שימי לב למרכיבים, שלא יכיל אחוזי סוכר גבוהים ולא שומן מוקשה. רצוי לבחור במוצר אורגני ולאכול כמות קטנה ככל האפשר. בברכה ובהצלחה אביטל

15/11/2014 | 20:36 | מאת: ננא

הי האם אכילת זרעי פישתן טחונים עם יוגורט מורידה במשקל?..האם הם דגנים?

16/11/2014 | 08:20 | מאת: אביטל זלצר

ננא שלום אכילת זרעי פשתן לא מורידה במשקל אך בעלת יתרונות תזונתיים רבים ונפלאים. זרעי הפשתן משתייכים למשפחת הגרעינים והזרעים ולכן אינם דגנים. בברכה אביטל

14/11/2014 | 12:28 | מאת: noname

אפשר לדעת בבקשה ערכים גליקימיים למוצרים הבאים" פשוט כל מיני מקומות כתוב משהו אחר.... חיטה חיטה מלאה בורגול גריסים ספגטי קמח מלא שמבושל מעט. ספגטי רגיל שמבושל מעט כל זה כדי להימנע מאכילת אורז/תפו"א או פסטה כי יש לי ערכים סכרתיים. תודה

16/11/2014 | 15:34 | מאת: עדי מילר

שלום ממליצה להיעזר בטבלה... http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=222&ArticleID=595&sng=1 בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

13/11/2014 | 20:11 | מאת: רלה

האם התבלין חוויאג' עוזר למנוע גזים בתינוק כאשר לוקחת אותו האם המניקה? כמה לקחת? איך לקחת ,באם זה נכון אודה לתשובתכם.

16/11/2014 | 08:18 | מאת: אביטל זלצר

רלה שלום לא ידוע לי על חוואיג' לטיפול בגזים. הרבי לשתות תה שומר והפחיתי ממזונות הגורמים לגזים כמו משפחת המצליבים (כרוב, כרובית וכו') וכמו כן מקטניות (חומוס, שעועית).עסי בעדינות את הבטן של תינוקך, אפשר גם לטפטף כמה טיפות של שמן אתרי לבנדר למי האמבט כדי להרגיע.זכרי שמערכת העיכול של תינוקך עדיין בשלבי התפתחות, ככל שיגדל, כך תפחת התופעה. בברכה ובהצלחה אביטל

10/11/2014 | 16:45 | מאת: גדי

האם לאדם הנוטל קומדין-נוגד קרישה-מותר לאכול גוגי ברי? האם לאדם הנוטל אספירין-מדלל דם-מותר לאכול גוגי ברי?

12/11/2014 | 20:01 | מאת: אביטל זלצר

גדי שלום לא מומלץ בברכה, אביטל

07/11/2014 | 00:32 | מאת: ben

האם יש כזה עם אותן התכונות בדיוק ביחס ליציאות? מה שם התחליף והיכן ניתן לרכשו? מציין כי שמן הפרפין הוא כנראה התרופה היחידה (!) לאלפי חולי פיסורה כמוני אך איננו בריא כי מפריע לספיגת ויטמינים בגוף. ללא השמן החיים כגיהנום. בברכה.

16/11/2014 | 08:34 | מאת: אביטל זלצר

ben שלום הטיפול בפיסורה הינו טיפול משולב שמטרתו אמורה להיות ריפוי ומניעה של חזרתה. שמן פרפין לא מרפא אותה אך ברור לחלוטין שיקל ויסייע במצבים אקוטיים. ניתן לטפל אך כפי שאמרתי, זהו טיפול משולב החובק בתוכו שלל כילים המתייחסים לתופעה מהבטים שונים. בברכה ובהצלחה אביטל

05/11/2014 | 13:49 | מאת: שי

שלום לאור בעיות לחץ דם שיצא מכלל שליטה (160/110) ללא תרופות עברתי לתזונה הנ"ל. לאחר כמה שבועות עשיתי בדיקת דם והשינוי העיקרי מבחינתי היה שהאוראה בדם ירדה ביותר מ 50% לרמה שהיא מתחת לטווח (מ 32 ל 14) וכנל גם חומצת שתן ירדה משמעותית. כמו כן PH השתן עלה משמעותית מ 6.5 ל 8 שגם זה מחוץ לטווח הנורמלי. כולסטרול ירד גם ל 130 שמתחלק לטוב 30 ורע 100. האם זה תקין?

16/11/2014 | 08:39 | מאת: אביטל זלצר

חיה שלום זה יהיה לא מקצועי להתייחס בצורה שכזו לבדיקות דם. אנא פני לרופא המטפל שלך או לתזונאית טבעית/ נטורופתית כדי לנתח באופן כולל ומדוייק להסיק מסקנות ולבחור טיפול הולם וראוי- מעבר לטבעונות אינו משחק וכדאי שילווה באיש מקצוע. בברכה ובהצלחה אביטל

04/11/2014 | 10:50 | מאת: סיגל

שלום רב, האם אפשר לאכול גרעיני צ'יה אם יש מחסור ב-G6PD? תודה!

10/11/2014 | 15:54 | מאת: אביטל זלצר

סיגל שלום אין שום בעיה אכלי לבריאות בברכה אביטל

03/11/2014 | 18:01 | מאת: עמי

שלום. לאחרונה התפרסמו מאמרים על צמח המורינגה ועל תות גוג'י. האם לאדס בן 80 שלוקח תרופות ללחץ דם,כולסטרול וסוכר יש תועלת באכילת המוצרים הנ"ל? תודה.

03/11/2014 | 19:22 | מאת: אביטל זלצר

עמי שלום. המוצרים אינם מתאימים למי שנוטל מדללי דם. בנוסף, עלולה להיות גם בעייתיות עבור אלו הנוטלים תרופות לסוכרת ולהורדת יתר לחץ דם לכן אינם מומלצים. בברכה ובהצלחה אביטל

02/11/2014 | 07:44 | מאת: אפרת

שלום, ילדי בן 5 לוקח אומגה 3 ועכשיו אני רוצה להוסיף לו כורכומין. האם יש מניעה לשלב בין השניים?

03/11/2014 | 19:13 | מאת: אביטל זלצר

אפרת שלום. אם ילדך בריא, אין שום מניעה. בברכה אביטל

30/10/2014 | 21:01 | מאת: שמעון

לאחרונה יש פרסומות לדגני בוקר מקמח תירס מלא, מעולם לא שמעתי על קמח תירס מלא, האם יש פה גימיק שיווקי? או שיש קמח תירס מלא שמכיל רכיבים חשובים לתזונה שאינם נמצאים בקמח תירס שאינו מלא??

01/11/2014 | 11:19 | מאת: טובה בר-שאן

30/10/2014 | 11:58 | מאת: גאיה א

שלום, אני טבעונית כבר כמה שנים, וכרגע בשלב שבו הייתי רוצה להכנס לתזונה שהיא יותר טבעית וחיה. אני לא מתכוונת לוותר לחלוטין על אוכל מבושל, ההתמקדות שלי להכניס יותר פירות וירקות חיים ולא מעובדים אלא בצורתם השלימה. אך יש לי בעיה- מאז שאני זוכרת את עצמי לא הסתדרתי עם פירות וירקות חיים. את הירקות אני אוכלת תמיד בצמוד למשהו, פירות כמעט אף פעם, ורק עם אני מכריחה את עצמי. עכשיו למשל אכלתי תפוח, הוא טעים לי אבל אחרי כמה ביסים אני התחלתי להרגיש שקשה לי יותר ויותר לבלוע, עד שרפלקס ההקאה עבד ולא יכולתי לסיים את התפוח. עם פירות הדר זה הרבה יותר קשה לי החמיצות שלהם לא מאפשרת לי להמשיך יותר מארבע ביסים. וכל המישמישים, אפרסקים וכו' אני לא מסוגלת לגעת. זה נורא מעציב אותי כי חשוב לי לחיות חיים שקרובים לטבעיות כמה שיותר, תזונה זה חלק גדול ואני לא מצליחה לעשות את הצעד הזה. מה הבעיה בעצם? ומה אני יכולה לעשות? תודה רבה לכל העונים

01/11/2014 | 17:36 | מאת: טובה בר-שאן

גאיה שלום חשוב שנאכל אוכל שמתאים לנו אם לא מתאים לך אז מאכלים מסוימים תאכלי חיים ואחרים תחממי . בברכה טובה בר- שאן

03/11/2014 | 21:45 | מאת: שגית

היי גאיה, שייקים זאת דרך נהדרת להכניס פירות לתפריט . יש אינספור אפשרות לשילובים .בטוח תמצאי משהו שמתאים לך.

27/10/2014 | 23:53 | מאת: תומר

כמובן שאני יודע מהיא התכולה הכללית של החלבון שמצויינת על התוית. השאלה היא מהם אחוזי הקזאין ומי הגבינה בחלבונים של מוצרי החלב השונים כגון: חלב: 80% קזאין ו-20% מי גבינה גבינה לבנה: % קזאין? ו-% מי גבינה? קוטג': % קזאין? ו-% מי גבינה? גבינה צהובה: % קזאין? ו-% מי גבינה?

01/11/2014 | 17:40 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום חלבון החלב המורכב מקזאין (חלבון זרחני) אשר מייצר את הגבן כאשר הוא מוחמץ, וכן שני חלבונים נוספים: לקטאלבומין (Lactalbumin) ובטא-לקטוגלובולין (Beta-lactoglobulin) שהם חלבונים נמסים. חלבונים אלה מכילים את כל החומצות האמיניות הדרושות לגוף וביחס הכמותי הדרוש. להגיד לך בדיוק את האחוזים בכל ססוג גבינה אינני יודעת סבברכה טובה בר- שאן

27/10/2014 | 22:10 | מאת: רחל

שמעתי שמאד בריא לאכול עלי מורינגה קניתי עץ מורינגה. שאלה כמה עלים מותר לי לאכול ביום? [טריים ישר מהעץ] תודה

01/11/2014 | 17:42 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום כמו שאת אוכלת תרד או רוקט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2014 | 21:42 | מאת: דינה

שלום רב. על מה אתן ממליצות לחיזוק מערכת חיסונית לתינוק בן שנה וחצי ולאימו בת 27? האם אתן בעד חיזוקית של הדס לשניהם? בתודה מראש, דינה.

01/11/2014 | 17:43 | מאת: טובה בר-שאן

דינה שלום חיידקים פרוביוטים לאם ולתינוק בברכה טובה בר- שאן

27/10/2014 | 18:12 | מאת: אימור

שלום, אובחנתי שיש לי חיידק ה.פילורי שכנראה גרם לי לגסטריטיס, היחלשות כללית, וירוסים חוזרים בקיבה ועוד כל מיני תופעות מאד לא נעימות במשך כשלושה חודשים שבמהלכן רזיתי מאד (כ-4 קילו בשבועיים הראשונים ואח"כ עוד 3 קילו, סה"כ 7 קילו). היה לי מאד קשה לאכול בגלל כל הבחילות וההקאות והכאבים. מאד נחלשתי בתקופה הזאת. התחלתי טיפול סותר חומצה כחודש ולאחרונה גם התחלתי לקחת פרוביוטיקה ואני מרגישה שמצבי השתפר, גם חזרתי לאכול בהדרגה כמויות יותר גדולות של אוכל כשחזר התיאבון. עדין המצב שלי לא כל כך יציב כי כל יום ההרגשה הכללית שלי משתנה, יכול להיות יותר טוב ויכול להיות פחות טוב. המשקל שלי עדין לא עלה ואני ממש מפחדת לרזות עוד יותר. אני שוקלת כעת 53 ק"ג והגובה שלי 163. כל החיים הבוגרים שלי לא שקלתי כל כך מעט יחסית לעצמי. התופעות שאני מתמודדת איתן יום יום בחודשיים האחרונים ושלא היו לפני כן מאד מקשים עלי גם נפשית ואני מרגישה שיש ימים שאני בדיכאון מכל המצב. לפעמים אני מתעוררת בשלוש בלילה בלי שום סיבה. אני מכריחה את עצמי להמשיך לישון. בבוקר אני מרגישה מאד חלשה. אני לא יכולה לישון הרבה וכבר בשבע או בשמונה בבוקר אני קמה. לפני כמה שבועות הייתי מתעוררת כל יום ברבע לשש בבוקר ורצה לשירותים. למרות שלא סבלתי משלשולים הדבר מאד הפריע לי לשינה ולהמשך היום. אני מרגישה שעכשיו עם הפרוביוטיקה אני כבר לא רצה בשש בבוקר לשירותים וזה נדחה לסביבות 9 בבוקר. אבל עדין כל בוקר יש לי הרגשת חולשה, כאב ראש, לחץ דם נמוך וקשה לי להתאושש במשך כמה שעות מרוב שאני חלשה. לאחר מכן במשך היום אני קצת חוזרת לעצמי אבל עדין ההרגשה הכללית שלי לא כל כך טובה. האם יש קשר למשקל הדרסטי שירדתי בכל כך מעט זמן לתחושה הכללית שאיתה אני מתמודדת יום יום? או שזה קשור לכך שמערכת העיכול שלי עדין לא השתקמה? כמה זמן לוקח לה לעצמה? אני כבר שלושה חודשים סובלת ואני מרגישה שהשינוי מאד מאד איטי. במשך היום אסרו עלי לאכול מטוגן או שומני אז אני אוכלת אוכל דיאטטי או יבש בעיקר ולפעמים גם פירות וירקות. אני משתדלת לאכול כל 3 שעות. המשקל הזה לא טוב לי אני לא מרגישה חזקה. אני מפחדת לעשות ספורט בשביל לא לשרוף קלוריות שאין לי. הקטע של המשקל וההרגשה הרעה מאד מלחיץ אותי. ולכן הייתי רוצה לשאול איך אפשר לשפר את המצב ולחזור למצב הרגיל? תודה מראש

01/11/2014 | 17:45 | מאת: טובה בר-שאן

אימור שלום המלצתי החמה שלא תסתפקי בהצעה זו או אחרת של הפורום לכי לנטורופטית שתשב איתך ותתאים לך את הטיפול הטוב ביותר למצבך בברכה טובה בר- שאן

27/10/2014 | 12:43 | מאת: עדי

שלום, האם עלים ירוקים הם בעלי השפעה מדללת דם? האם בצל מדלל דם באותה עוצמה של השום או בצורה מינורית יותר? תודה מראש

01/11/2014 | 17:50 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום עלים ירוקים מכילים ויטמין K לכן הם לא מדליי דם בדיוק הפוך עוזרים לקרישת דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2014 | 11:59 | מאת: מיה

היי האם הוא מזון בריאות? מה יתרונות אם יש? תודה

01/11/2014 | 17:51 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום זו תאית המאפשרת פריסטלטיקה טובה של מערכת עיכול . אי אפשר להגיד על תירס שהוא מזון בריאות . בברכה טובה בר- שאן

26/10/2014 | 21:47 | מאת: מנשה

האם אכילת ירק הנושא סימני קימחון, כגון מרווה, יכולה להזיק?

01/11/2014 | 17:52 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום עובש על העלים יכול להכיל רעלים בברכהה טובה בר- שאן

23/10/2014 | 19:26 | מאת: מנשה

בהמשך להצעתך- האם גרעיני דלעת יספיקו? חופן ביום זה הרבה?

26/10/2014 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום המלצתי החמה להתחיל לקחת אבץ פיקולינט 22 מ"ג כל יום במשך חודש תחזור תחושת הטעם תוכל להוריד ולהסתפק רק בתזונה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2014 | 19:04 | מאת: מנשה

תודה. אני מיישם.