פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/09/2014 | 17:32 | מאת: חיים

היי אני סובל מעצירות התזונה שלי די עשירה בסיבים ואני שותה הרבה מים. רציתי לדעת כיצד לקחת את זרעי הפשתן והאם זה ממכר? הבנתי שטוב לשים אותם בכוס ללילה ובבוקר מופרש נוזל מהם ואז לשתות אותם ביחד עם הזרעים- מה כדאי לעשות איתם?

20/09/2014 | 22:48 | מאת: אביטל זלצר

חיים שלום. יש להשרות 2 כפות זרעי פשתן שלמים רבע שעה בכוס מים ולשתות את המים כולל הזרעים על קיבה ריקה בכל בוקר. זה לא ממכר ואפילו בריא. בברכרת שנה טובה אביטל

17/09/2014 | 17:26 | מאת: עצירות

היי, רציתי לשאול איזה חלב מומלץ לעצירות- שקדים או אורז? או סוג אחר- רצוי שיהיה טעים... (חלב רגיל וסויה אני לא אוהב) תודה...

20/09/2014 | 22:56 | מאת: אביטל זלצר

עצירות שלום חלב הוא לא מזון מומלץ כשיש עצירות. מים זו השתייה האידיאלית או מיץ שזיפים מיובשים או מיץ רימונים (ללא סוכר). אם יש התעקשות לשתות דווקא חלב, אז מעט חלב שקדים יכול להיות בסדר. בברכת שנה טובה- אביטל

17/09/2014 | 14:28 | מאת: דפנה

שלום רב, האם מאכלים מסויה לא מותתססת הם לא מומלצים למאכל ומדוע. האם ניתן לדעת איזה מוצרים מותססים. אין שום סימן לכך ע"ג האריזה. אולי ידוע לך איזה מוצרים מותססים. תודה, דפנה

20/09/2014 | 23:07 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום סויה שעברה תסיסה המיסו, נאטו וטמפה, רוטב סויה (טאמארי, קיקומן או שויו). מי שלא עברו תסיסה הם הטופו, חלב סויה וחלבון סויה העשוי מקמח סויה. עוד על סויה תוכלי לקרוא במאמר שאני מצרפת לך כאן: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=372&ArticleID=4004 בברכת שנה טובה אביטל

16/09/2014 | 20:20 | מאת: תומר

שלום. יש לי שאלה לגבי Omega 3 ואני מאוד אודה לכם אם תבהירו את הנושא הזה. אני רוצה לצרוך את Omega 3 ממקור צמחי בלבד, אבל אני מאוד מתוסכל מהשמועות שחומצת השומן ALA שמצויה בשמן צמחי לא מומרת טוב לנגזרות EPA ו-DHA שמצויות בשמן דגים. האם אתם יכולים להפריך את השמועות האלה?

26/09/2014 | 13:36 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום לצערי אינני יכולה להפריך שמועות אילה כיוון שחלק מהאנזימים המבצעים תהליך זה פועלים גם על אומגה 6 לכן עדיף לצרוך כבר שמן דגים שיש בו כבר EPA בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

16/09/2014 | 11:01 | מאת: אנאבל

שלום אני ב32 החלמתי ממחלת סרטן השד מלפני שנה וחצי פלוס . רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות את הדיאטה הזאת ?

16/09/2014 | 19:15 | מאת: טובה בר-שאן

אנבל שלום בהחלט את יכולה לעשות דיאטה זו העשירה בפירות ירקות והורדת רמת נתרן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/09/2014 | 15:00 | מאת: שומן בריא

אם אני אוכלת שומן בריא למשל ממקור של פשתן, סומסום מלא, טחינה מלאה.... האם לאורך זמן יכול להיות לי בשל כך כבד שומני? אני שואלת כי אני אוכלת הרבה מהשומנים הללו ביום - כמות של לשלך 2 כפות טחינה גולמית מסומסום מלא + עוד כ 200 גרם סומסום מלא+ כ 50 גרם פשתן. חוץ ממקור שומן זה אני לא צורכת כלל שומן בטח ובטח לא ממקור חי, לא גבינות ולא בשר. תודה

16/09/2014 | 19:13 | מאת: טובה בר-שאן

שומן בריא שלום אין לי תמונה מלאה של יומן האכילה שלך ומצבך הבריאותי .כך שאנני יכולה לנבא לך והגיד לך בוודאות שלא יהיה לך כבד שומני. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/09/2014 | 21:09 | מאת: תשובה לתגובתך

חוץ ממה שתארתי אני אוכלת בעיקר ירקות. כמעט ולא אוכלת פחמימות. גם לא אוכלת מוצרי חלב ולא בשר. והשומנים שתארתי אלו השומנים היחידים בתפריט שלי. בוודאי ובודאי שאיני אוכלת אוכל מעובד,ממתקים, שתיה מתוקה, עאוכל משומר וכד... אלה הכל טבעי כמה שיותר. האם עלי לחשוש מכמות השומנים שאני אוכלת?

13/09/2014 | 10:46 | מאת: אלי

למכובדות שלום אני שותה מיץ עשב חיטה בכל יום זה כ5 שנים לפני כחודש עברתי אוטם בשריר הלב והתחלתי לקחת אספירין 100 מ"ג ופלביקס 75 מ"ג כמו כן קרדילוק 2.5 מ"ג וטריטייס 2.5 מ"ג האם אני יכול להמשיך לשתות את מיץ עשב החיטה גם כיום .

16/09/2014 | 19:11 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום בעשב חיטה יש ויטמין K אתה מקבל גם אספירין וגם פלביקס שהם מדללי דם. יש קונטרהאינדיקציה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/09/2014 | 15:39 | מאת: מלח

שלום כחלק משמירה על תזונה בריאה אני מפחיתה בצריכת המלח. שמעתי כי במקום מלח שולחן עדיף לאכול מלח ים אטלנטי או מלח סלעים . שאלותי הם: 1- האם מלח ים אטלנטי או מלח סלעים אכן בריאים יותר ממלח שולחן? 2- האם גם הם מזיקים? כלומר - אמנם בריאים יותר ממלח שולחן אך גם מהם אין לצרוך הרבה. או שמהם אפשר לצרוך ללא הגבלה? 3- במה הם בריאים יותר ממלח שולחן? 4- מה מבין השניים: מלח ים אטלטי לעומת מלח סלעים- מה מבין שניהם עדיף יותר? תודה

13/09/2014 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

מלח שלום 1. אכן מלח ים אטלנטי יותר טוב כיוון שהוא מכיל מנרלים רבים ולא רק נתרן. 2. כמות גבוהה של מלח זה גם תזיק שני סוגי המלחים טובים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/09/2014 | 13:21 | מאת: ענת

שלום, התחלתי לשתות מיץ פלפלים שאני מכינה במכונה לסחיטת מיצים (מכניסים למכונה והיא מפרידה את המיץ מהזגוגית הקשה והפולפה של הירק). השאלה: כמה פלפלים מומלץ לאכול ביום? משניים יוצא מעט מיץ ולכן ניסיתי ארבעה. האם מיץ בכמת כזו עלול להזיק? שאלה נוספת: עדיף לערבב מיץ מפלפלים אדומים, צהובים וירוקים, או שהערך התזונתי של פלפלים אדומים (שהם הכי טעימים) שווה לשאר הסוגים? תודה, ענת.

13/09/2014 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום במיץ פלפלים יש הרבה דברים טובים . את יכולה להוסיף עלים ירוקים למיץ זה ולהעשיר אותו. וכן את יכולה לערבב סוגים שונים של פלפלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה לך טובה, אמשיך לשתות. השאלה - האם יש כמות שמעבר לה המיץ עלול להזיק. קראתי שבחצי פלפל יש מנה יומית של ויטמין סי. מן הסתם יש ויטמינים ומינרלים נוספים בירק זה. האם ששותים מיץ מ-4 פלפלים בבת אחת, הכמות הגדולה של ויטמינים עלולה להזיק? תודה שוב, ענת.

11/09/2014 | 14:14 | מאת: סילביה

ברצוני לדעת אי מושתל כלייה יכול לשתות נוני?

13/09/2014 | 06:49 | מאת: טובה בר-שאן

סילביה שלום אנשים מושתלי כליה מקבלים תרופות לדיכוא מערכת חיסון . מיץ נוני מחזק את מערכת חסון לכן אינני בטוחה שזה מתאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2014 | 23:26 | מאת: טבעוני שמחפש מה לאכול

שלום וברכה, תוכלו בבקשה לומר לי אילו מזונות מן הצומח מכילים ויטמין B-12? מה אני יכול לאכול בשביל להעלות את רמת הויטמין הזה בגוף ? אני מדגיש שאני שואל על מ-א-כ-ל-י-ם, ולא על תוספי תזונה. תודה רבה :]

13/09/2014 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום במזונות מהצומח אין את הויטמין אולם בירקות מומצים טבעי לא קנוי בקופסה יש קצת B12 שמקורו מהחיידקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/09/2014 | 01:41 | מאת: מיכל

מומלץ לאכול אצות. בעיקר ספירולינה, כלורלה ונורי

09/09/2014 | 20:48 | מאת: רינה

שאלה מיץ חמוציות לבעיות מערכת העיכול כמה לשתות ביום

13/09/2014 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום לאיזה בעיות את מתכוונת? מיץ חמוציות טוב להליקובקטר פילורי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2014 | 00:35 | מאת: אחיק

שלום אפרת יקרה וחברים יקרים לפורום(: בבדיקת דם שעשיתי השבוע התגלה שמדד הוויטמין B12 שלי נמוך מהסקאלה ועומד על 146 בלבד. הבנתי שעל מנת שהתוסף שאקח ייספג בצורה המיטבית מומלץ שאקח גם B קומפלקס.מה דעתכן/ם? האם זה הכרחי ? או שנטילת ה B12 לבד מועילה מספיק גם היא ? ממה שקראתי ה B12 הנוזלי נספג טוב יותר ואינו מכיל חומרים לא טבעיים הנמצאים בכדור המציצה ולכן עדיף. מה אתן/אומרים ? האם יש לכם המלצה על יצרן/מותג/משווק זה או אחר ? תודה רבה אחיהוד שפיר

13/09/2014 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

אחיק שלום רמת הB12 מאוד נמוכה האופציה הכי טובה כדי להעלות מהר את הויטמין זה לעשות זריקות B12וזו המלצתי ואם לא קח B12 מתחת ללשון. לא בליעה דרך מערכת עיכול כי זה לא עוזר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/09/2014 | 15:28 | מאת: דפנה

מה דעתך על חלב סויה וטופו. האם הם בריאים.

08/09/2014 | 19:31 | מאת: טובה בר-שאן

פנה שלום אם אין במשפחתך סרטן על רקע הורמונלי אין שום ביה עם חלב סויה וטופו ראי את הסינים, היפנים , שחיים על מוצרים אילה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/09/2014 | 21:13 | מאת: אור

שלום, אני בהריון ומאוד נזהרת עם מאכלים מסויימים שאסור לאכול בהריון. לא שמתי את תשומת ליבי לכך שבגלידה שקניתי(שממנה אני אוכלת יום יום) מצויין שמכילה כורכומין וכלורופיל, קראתי קצת באינטרנט ורשום שצריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש בחומרים אלה. האם אסור לי להמשיך לאכול זאת? האם גרמתי נזק כלשהו לי או יותר חשוב לעובר? אשמח לתשובה מהירה. מאוד דואגת ועד שאלך לרופא זה כמה ימים.

05/09/2014 | 17:28 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום כלורופיל הוא נפלא הוא נמצא בכל העלים הירוקים ומחזק את הדם . כורכומין הוא אנטי דלקתי והוא תבלין נפלא שההודים משתמשים בו תדיר . אין שום בעיה תרגישי נפלא בהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2014 | 22:57 | מאת: רינת

שלום רב. אני בת 33, נוטלת זיפרקסה,סרוקסט ודפלפט כרונו-תרופות המרוקנות ויטמינים מהגוף, כגון: חומצה פולית, סידן, ביוטין, יוד, מלטונין, סלניום, ויטמין d. ברצוני לדעת: האם נטילת מולטיויטמינים יעילה למצב זה ולא עלולה לגרום לאיזשהו נזק( בגלל שנוטלת תרופות מירשם אלה ובכלל)? אם לוקחת את המולטיויטמין לא בזמן נטילת התרופה, האם לא נגרם נזק כלשהו? בתודה מראש על תשובתך, רינת.

05/09/2014 | 17:30 | מאת: טובה בר-שאן

רינת שלום אכן את צודקת התרופות שאת לוקחת מרוקנות חלק מהויטמינים והמינרלים לכן חשוב מאוד לקחת מולטיוויטמין במיוחד המכילים ויטמיני B ומגנזיום .ולהפך את מונעת נזק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2014 | 21:40 | מאת: טלי

שלום רב, קניתי בטטה לפני מס' שבועות, ובשבוע האחרון היא הצמיחה גבעולים ועלים קטנים. האם זה בסדר לאכול אותה? הבנתי שאם זה קורה למשל בתפו"א זה רעיל, אבל הם בכל אופן לא מאותה משפחה אז לא יודעת אם זה קשור...אודה לתשובתך.

05/09/2014 | 17:33 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום הבטטה לא שייכת לסולניים אך ברגע שהיא מוציאה עלים הבטטה עצמה מתפרקת לכן עדיף לקחת פקעת שלא יצאו עלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2017 | 12:18 | מאת: מגי

בטטה שהיתה הסל הירקות הצמיחה שורשים , שמתי במים ויצאו גבעולים ועלים אבל הבטטה נרקבה וזרקתי אותה,מה ניתן לעשות עם השורשים של הבטטה אפשר לשים בכלי עם מים ? זה ימשיך להצמיח עלים ? אודה על תשובה מגי

07/09/2018 | 13:08 | מאת: אבירם

אבל האם אפשרי לאכול במידה ואין ברירה? אגב, היית מורה שלי לביולוגיה בתיכון לפני 20 שנה.

02/09/2014 | 15:36 | מאת: טבעוני עם התלבטויות

שלום וברכה, אני בן 23. לפני שנתיים התחלתי תהליך הדרגתי שנמשך כשנה ובו עברתי מתזונה מערבית רגילה לתזונה טבעונית. כבר שנה שלמה שאיני אוכל בכלל מזון מן החי (למעט דבש אם זה נחשב). בבית אני אוכל הרבה פירות וירקות וממעט באכילת מזונות תעשייתיים. אלו ערכי ויטמין B-12 כפי שנתגלו אצלי בבדיקות דם שיש לי נתונים עליהן: 04.2005 : B-12 623 (לאחריה, לא עשיתי בדיקות דם במשך כמה שנים רצופות). 29.01.2013 : B-12 382 (כחודש לאחר שהפסקתי לאכול בשר,עוף ודגים) 25.04.2013 : B-12 265 (כחודש לאחר שהפסקתי לאכול מוצרי חלב ) 28.10.2013 : B-12 225.9 (כ-3 חודשים לאחר שהפסקתי לאכול מאכלים עם ביצים) 02.07.2014 : B-12 234.9 (כמעט שנה שלמה ללא מזון מן החי). אפשר לומר שאני מאד מודאג. אני מרגיש הרבה יותר עייף מבעבר. חסר סבלנות. מרגיש חולשה כללית. מתקשה יותר להתרכז בעת קריאה ולמידה למבחנים. ונדמה לי שהירידה המפחידה ברמת ה- B12 בגוף שלי, קשורה לכל זה. העלייה הקלה שנראית בבדיקה האחרונה לא ממש מעודדת אותי. רציתי לשאול כיצד בכל זאת אני יכול לצרוך ולספוג ויטמין B-12 באמצעות אכילת מזונות טבעיים מן הצומח ?? אני לא מעוניין להשתמש בתוספי תזונה, כשם שלא הייתי זקוק להם בעבר. האם תוכלו להמליץ לי על מזונות טבעיים מסויימים שיכולים לעזור לי ? תודה רבה

02/09/2014 | 17:29 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום אינני מבינה מדוע אתה מתלבט ? ויטמינים לא מיוצרים בגוף ומקבלים אותם בתזונה בלבד אם חסר יש חשיבות לקחת .כיוון שחוסר של ויטמין זזה עלול לפגוע במערכת העצבים יצרת דלקות וכ"ו .לכןם המלצתי החמה כך את הויטמין עד שהרמה בגוף תשתפר ותפסיק . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/09/2014 | 18:00 | מאת: טבעוני עם התלבטויות

אני מתלבט, משום שאם התזונה הטבעונית רק הורידה לי את רמת ה- B12 בגוף ואיני מצליח להעלות אותו, אולי התזונה הזו לא מתאימה לי. אני מדגיש ומבהיר שאינני מעוניין להשתמש בתוספי תזונה, משום שזו לא דרך טבעית לחיות. חשוב לי בכל זאת להשיג את הויטמין B-12 דרך האוכל הטבעי שאני אוכל, ולא בדרך מלאכותית. אז אני שואל: אילו מזונות עליי לאכול בשביל להעלות את רמת הויטמין הזה בגוף שלי ??? תוכלו בבקשה לנקוב בשמות מסויימים של מאכלים כאלה, ולא רק לציין באופן כללי "ירקות אורגניים" ??

02/09/2014 | 14:05 | מאת: שרינה

שלום התחלתי לקחת 3 כפות שמן קוקוס בבוקר מספר ימים בשבוע. סליחה על השאלה אך היציאות שלי קצת משונות מבדרך כלל. האם יש השפעה והשמן מנקה את דפנות המערכת עיכול? האם אתן ממליצות על לקיחת שמן מספר ימים בשבוע? האם זה משמין?כי שמעתי שזה משפר משמעותית את חילוף את חילוף החומרים בגוף. בתודה מראש שרינה

02/09/2014 | 17:26 | מאת: טובה בר-שאן

שרינה שלום יתכן כיוון ששמן קוקוס מגביר את חילוף חומרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2014 | 15:21 | מאת: מרווה

האם דבש שאינו מחומם אלא מגובש בריא וניתן לאכול ממנו כפית מידי יום? מהן הסגולות של הדבש?

02/09/2014 | 08:55 | מאת: אביטל זלצר

מרווה שלום ניתן לכתוב עמודים שלמים על נפלאות הדבש ויתרונותיו הבריאותיים. הדבש מכיל המון מינרלים וויטמינים חיוניים. יחד עם זאת, מאחר ואנו צורכים ממנו כמויות קטנות (כפית-שתיים ליום) ערכיו התזונתיים הופכים להיות זניחים ומבחינה תזונתית אפשר לומר שהוא מקור לסוכרים בלבד. אכילת כפית דבש ביום היא פינוק נפלא אם אין רקע של סוכרת. לבריאות אביטל

28/08/2014 | 15:47 | מאת: סיוון

שלום, אני בטיפולי פוריות ורציתי לדעת האם אכילת חצילים מסייעת לשיפור הפוריות או להיפך. תודה

02/09/2014 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

סיוון שלום חציל וטיפולי פוריות - לא משהו ששמעתי עליו. בברכה ובהצלחה אביטל

27/08/2014 | 23:59 | מאת: דנה

שלום וברכה ברצוני לשאול האם שמעתם על מדבקות הרזיה slim patches והאם יש המלצה על כך ?

02/09/2014 | 08:38 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום מפעם לפעם יוצאים מוצרים חדשים "מהפכניים" המבטיחים ירידה במשקל. חשוב ביותר להבין שאין כאן נוסחת פלאים ולא קסמים. ירידה נכונה במשקל תגיע אך ורק משינוי אורח חיים, אכילה נכונה ומגוונת ופעילות גופנית. ברגע שהופכים את זה לאורח חיים, זה נשמר לאורך זמן ומבטיח יציבות. בברכה ובהצלחה אביטל

27/08/2014 | 19:02 | מאת: יעקב

האם שמעתם על המיזם Beorganic http://www.beorganic.co.il/ האם הם בסדר, ואפשר להזמין מהם?

02/09/2014 | 08:35 | מאת: אביטל זלצר

יעקב שלום אני לא שמעתי אבל אולי אחד מהגולשים כאן שמע ויוכל לענות בברכה ובהצלחה אביטל

27/08/2014 | 18:36 | מאת: דנה

האם כמוסות הרפגו יעילים להורדת חומצה אורית בדם?האם הפסקת נטילת הרפגו תגרום לעליה חדה בחומצה אורית כמו בשימוש באלוריל?

02/09/2014 | 08:34 | מאת: אביטל זלצר

sדנה שלום תשובתי היא לא, הפסקתם לא תגרום לעליית חומצה אורית מאחר והם עובדים במנגנונים שונים על איברים שונים. בברכה אביטל

26/08/2014 | 23:03 | מאת: פישתן

שלום רב, ראיתי על המדפים פשתן חום ופשתן זהוב. מה ההבדל בינהם מבחינה תזונתית ואם כבר אני צורכת פישתן אז מה עדיף מבין השניים? אנא אל תגידו לי שנכון לגוון ולצרוך את שניהם :) נגיד ואני צריכה להחליט על חד משנהם אז מה עדיף? מה בריא יותר? תודה

02/09/2014 | 08:31 | מאת: אביטל זלצר

פישתן שלום שניהם זהים את יכולה לצרוך אחד מהם בביטחון שאת מקבלת ערכים תזונתיים מלאים. בברכה ובהצלחה אביטל

26/08/2014 | 18:25 | מאת: אילנית

פיזרתי גרעיני דלעת (עם הקליפה) על אדמה לחה ויצאו לי נבטים ירוקים עם שני עלעלים שנראים כמו נבטים של גרעיני חמניה. האם אפשר לאכול אותם ?

30/08/2014 | 18:04 | מאת: טובה בר-שאן

אילנית שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/10/2014 | 20:25 | מאת: מעיין

עד מתי בשלב הגדילה שלהם אפשר לאכול אותם כנבטים?

25/08/2014 | 21:02 | מאת: דודו

שלום רב האם מותר לשתות לתבל בשמן קצח בעת מצב של גסטריטיס דלקת חריפה בקיבה?? תודה

30/08/2014 | 18:03 | מאת: טובה בר-שאן

דודו שלום שמן קצח הוא שמן שמחזק מערכת החיסון ויש לו יתרונות רבים אולם בגלל שהוא מחמם אני לא רואה בו תרופה האולטימטיבית לגסטריטיס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/08/2014 | 16:58 | מאת: שרי

אפשר לאכול ביום? האם כפית או כף או יותר? בכבוד רב ובתודה מראש שרי

30/08/2014 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

שרי שלום ניתן לאכל לאכל כף ביום (כעיקרון פרי זה לא משמין והאינדקס הגליקמי שלו נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2014 | 18:53 | מאת: יעקב

האם באמת מומלץ לצרוך ירקות אורגניים על בסיס קבוע? מה מיוחד בירק קייל איזה תכונות יש בו?

24/08/2014 | 20:56 | מאת: אביטל זלצר

יעקב שלום מומלץ לצרוך ירקות ופירות אורגניים מאחר ואינם מכילים כמויות גדולות של ריסוסים רעילים ובכך מחזקים מאוד את המערכת החיסונית ומקלים על הכבד במלחתמו נגד כל הרעלים הנכנסים לגופינו. לגבי קייל - זהו כרוב הנחשב היום לסופר פוד.עשיר ביותר בנוגדי חימצון ובחומרים אנטי דלקתיים.מכיל המון מינרלים ווטמינים.הקייל מכיל חומר אנטי סרטני ואנטי מקרוביאלי ומומלץ ביותר. בברכה אביטל

24/08/2014 | 21:23 | מאת: יעקב

תודה רבה על ההסבר לא יכולתי לקבל אתה זה יותר מפורט,עכשיו אני מבין יותר את חשיבות האורגני תודה

07/09/2014 | 11:43 | מאת: ריבי

שלום, מדוע תוצרת אורגנית הנמכרת בחנויות טבע נראית במקרים רבים כמו אשפה? אולי משום שהמזיקים שלא רוססו גורמים לפגיעתם בתוצרת הלא מרוססת, כמו שאנשים שלא חוסנו נגד מחלות שמקובל לחסן- לוקים בבדרך הטבע במחלות שכנגדן לא חוסנו? ריבי

24/08/2014 | 12:19 | מאת: אלי

ג.נ. האם השאלה מ-27.7 בנדון נפלה בין הכיסאות? בברכה, אלי

02/09/2014 | 08:58 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום אני לא מוצאת שאלתך אתה מוזמן לשאול שוב בברכה אביטל

02/09/2014 | 14:04 | מאת: אלי

אביטל שלום, בפנייתי הקודמת התייחסתי ליתרונות הקפה. מתברר מסקירת הספרות המדעית שבקפה יש כמות משמעותית של ויטמיני B2, B3 ו-B5, כמו גם השפעות בריאותיות חיוביות מאוד - יש בו הרבה תרכובות וחומצות המעכבות קליטת גלוקוז במעיים, נוגדות סרטן, ומפחיתות סיכונים למחלות כרוניות שונות - סוכרת, מחלות כבד, פרקינסון, שבץ מוחי ועוד. אבקש התייחסותך. בברכה, אלי

24/08/2014 | 11:27 | מאת: דפנה

שלום, האם פלפל חריף ירוק הוא בעצם פלפל שעדיין לא הבשיל ואם נשאיר אותו להבשלה הוא יהיה אדום. שאלתי לגבי פלפל חריף ופלפל מתוק. תודה, דפנה

24/08/2014 | 20:50 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום. התשובה היא כן. פלפל ירוק הינו פלפל שנקטף בהיותו בוסר ומאוד לא מומלץ לאכילה בשל רמות גבוהות של סולנין. בברכה אביטל

23/08/2014 | 18:58 | מאת: הדס

שלום רב, קראתי מאמרים רבים אודות נפלאות סודה לשתייה בתצורתה הטבעית ולא כפי שנמכר בסופר. אשמח לדעת מה הכוונה בסודה לשתייה טבעית והיכן רוכשים אותה. תודה ושבוע טוב

24/08/2014 | 08:22 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום אין לי מושג למה את מתכוונת סודה לשתייה טבעית . סודה לשתייה נתרן פחמתי יכול להתקבל בתגובה בין נתרן הידרוקסיד (NaOH) ופחמן דו-חמצני (CO2) . תוצר התגובה הוא סודה לשתייה (NaHCO3). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/08/2014 | 09:39 | מאת: הדס

המאמר היה באתר בשם "תרופות טבעיות שעובדות" ונאמר בו כי יש לו יכולת טיפולית גבוהה במחלות סרטניות, כגון סרטן ערמונית ועוד. רציתי לדעת באם שימוש בסודה לשתייה מהסופר היא טובה? תודה שוב

24/08/2014 | 12:14 | מאת: אלי

שלום רב להדס, אשמח אם תרשמי את שם המאמר, המחבר, כתב העת והתאריך בו פורסם המאמר האחרון שקראת בנדון, ובוודאי לאחר שאקרא אותו יהיה ברור מה הכוונה של סודה טבעית לשתייה, ואשמח להתייחס לשאלתך. אלי

01/09/2014 | 16:49 | מאת: דינדין

את הסודה שהתכוונת היא ממש לא הסודה שמיוצרת בארץ, בטח קראת על ה"בורג'ומי" שאלה הם מים בנוצרים בתהליך טבעי בגיאורגיה והם נורא בריאים לגוף!!! כל מי שעלה מבריה"מ יודע את זה ומוכרים את זה בחלק מהחנויות הרוסיות בארץ, מומלץ בחום!!! תנסי זה מים מבעבעים ויש להם טעם וריח מוזר קצת אבל בריא ביותר!!!

23/08/2014 | 14:55 | מאת: מיה

שלום מה היית ממליצה לי אם אהיה בערך חודש במקום ובמצבים שלא אוכל לבשל ועדיין אני חייבת תזונה בריאה? חשוב לציין שתהיה ללא גלוטן. האם לדוגמא לאכול אורז לבן וירקות זה בסדר? כי בחוץ זה כמעט כל מה שאוכל לקנות (בשר ודגים אני כמעט לא אוכלת) תודה

24/08/2014 | 20:46 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום אורז לבן או קינואה, פירות, ירקות, אגוזים וגרעינים מכל הסוגים. הנבטת קטניות כמו מאש או עדשים תסייע לך לשמור כל ערכים תזונתיים. קרקרים ופרכיות אורז עם טחינה או ממרח שקדיה.

19/08/2014 | 20:11 | מאת: לאה ה.

ערב טוב, בבדיקה שעשיתי ברשת, מצאתי את המאמר שבקישור המצ"ב. מה דעתכם על המאמר והאם הסטיוויה כממתיק מלאכותי מזיק או בטוח לשימוש...? http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 בתודה, לאה

19/08/2014 | 20:14 | מאת: לאה ה.

הקישור למאמר על הסטיוויה לא עבר טוב, מנסה להעביר אותו שנים... http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 תודה

http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 ושוב תודה

24/08/2014 | 20:48 | מאת: אביטל זלצר

לאה ה. שלום רב סטיוויה הינו ממתיק טבעי ובטוח. ניתן לגדלו באדנית הביתית. בברכה ובהצלחה אביטל

17/08/2014 | 13:29 | מאת: אביטל

אני בת 55 חולת סכרת נעורים תת פעילות של בלוטת מגן כרגע היפר בלוטת מגן הפסקתי לאכול עוך ובשר האם אני יכולה לאכול כל יום 2טיבעול בתור מנת צהרים

18/08/2014 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום המלצתי החמה שתכיני אוכל ביתי ולא תאכלי אוכל מעובד ובטח לא על בסיס סויה שמוריד את פעילות של בלוטת התריס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/08/2014 | 19:47 | מאת: מעיין

שלום רב, רציתי לשאול מהי הצורה הטובה ביותר לצרוך כורכום כדי להפיק ממנו את מרכיב הכורכומין בדרך הכי טובה לבריאותנו? האם באבקת כורכום טחון שקונים בכל מקום או כמו שראיתי בטלוויזיה בצורת השורש? האם האבקה פחות טובה? כי אני לא מצליחה למצוא בסביבת מגוריי את הכורכום בצורתו הגולמית. בקיצור, איך אני אמורה לצרוך כורכום בצורה הבריאה ביותר ובאיזו כמות? בתודה מראש, מעיין.

18/08/2014 | 16:29 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום במזון כדי שהכורכום יספג הוא חייב לבוא ביחד עם פיפרין (פלפל שחור ) בכמוסות ברוב המקרים הם באים ביחד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2014 | 18:29 | מאת: אליזבט

האם יש מצב שאכילת טופו ( אחרי טיגון קל) יוצרת נפיחות וגזים? ועוד קטנה... האם הטיגון של טופו ( במחבת יבשה) מוריד מערכה התזונתי? תודה

17/08/2014 | 08:28 | מאת: צי

אם את יודעת למה לשאול ? ולמה לאכול טופו ? האם באמת מוצרי סויה תעשייתיים מתאים למערכת העיכול שלך . ברור שלא , לכן הגזים .פרות אוכלות סויה מחוסר ברירה ,זו קטנית מהונדסת לרעה וזולה מאד לייצור ,וזה מה יש להן באבוס רק כי זה זול למגדל . אבל לפרות יש יתרון עליך -להן יש 4 קיבות והמון זמן לעכל ולהעלות חזרה לסיבוב נוסף בפה . אז הן מסתדרות וגם ,למי איכפת אם הן מפליצות ? היפנים אוכלים סויה רק אחרי שעברה התססה -או בעברית קלה ,קודם נאכלה על ידי חיידקים . לכן ,סויה לא נועדה למאכל אדם אבל בעזרת לובי מהחזקים בעולם נחשבת לכזאת .למה לא תנסי NATTO ?

14/08/2014 | 17:43 | מאת: מורינגה

שלום מה ידוע לך על צמח המורינגה? 1- איפה קונים? 2- איך צורכים? 3- כמה צורכים ביום? 4- מה היתרונות הבריאותיים? 5- האם יש תופעות לוואי? 6- האם אפשר לרכוש ללא חשש או שאני צריכה לשאול איש מקצוע? 7- האם הוא מסוכן? תודה

24/08/2014 | 21:00 | מאת: אביטל זלצר

מורינגה שלום. המורינגה הינו צמח נפלא הבטוח לשימוש. עוד עליו תוכלי לקרוא באתר הבא http://moringa-arava.net/ בברכה אביטל

13/08/2014 | 13:20 | מאת: ליאת

שלום, האם אוכמניות מבושלות מאבדות את כל ערכיהן התזונתי? מה בעצם הסגולה העיקרית של האוכמניות, והאם ידוע שהיא תורמת לבריאות כלי דם? תודה מראש

14/08/2014 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום אוכמניות מבושלות מאבדות חלק מערכיהם התזונתיים לא הכול . אוכמניות מכילות כמות נכבדה של ויטמינים ( A , E ו-C) שנחשבים לאנטיאוקסידנטים", על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי (USDA) באוכמניות את כמות האנטיאוקסידנטים הגדולה ביותר שיש בפירות וירקות. כפי הנראה, שחומר הצבע (אנטוציאנינים) שיש באוכמניות מסייע בשמירה על הזיכרון ותפקודי מוח נוספים. תכונות נוספות שמשוייכות לצבע האדום-סגול: חיזוק הקולגן שבעור ושיפור זרימת הדם, דבר שתורם להגנה על הלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום פורום, שמי אייל ואני שוקל כ- 60 קילו לגובה של 175. דוד שלי שיש לו את אותו מבנה גוף, אמר לי שבמשך כל חייו הוא לא הצליח להשמין עד שהוא עשה בדיקה,גילו לו רגישות לגלוטן והוא התחיל לאכול גלוטן free. ומאז הוא מעלה ממש יפה במשקל. אשמח להבין את התהליך, כיצד זה ייתכן. אגב אני מרגיש שהבן שלי מאוד רגישה לאוכל ויש לי כמה יציאות במהלך יום ממוצע והיציאות הן בדרך כלל רכות. תודה מראש, אייל

אייל שלום צליאק זו רגישות לגלוטן שגורמת להרס המעי וחוסר של ספיגת המזון המעוכל.הדבר הפשוט ביותר לעשות זו בדיקת דם בדיקת נוגדנים לטרנסגלוטאמינאז, ואז תהיה יותר חכם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/08/2014 | 18:36 | מאת: אתי לוי

מה הם סיבים תזונתיים,למה הם מסייעים ובריאים, כיצד משלבים אותם בתפריט?

15/08/2014 | 09:59 | מאת: עדי מילר

שלום אתי, סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים. הסיבים התזונתיים מתחלקים לשני סוגים: סיבים מסיסים וסיבים שאינם מסיסים. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, בירקות, בסובין ובשיבולת שועל. הסיבים שאינם מסיסים מצויים בסובין חיטה ובדגנים מלאים. מומחים מסכימים שסיבים תזונתיים הינם חלק חשוב מאוד בתזונה היום יומית, מסייעים בשמירה על הבריאות ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. סיבים תזונתיים תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת והשמנה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

לקריאה נוספת והעמקה
11/08/2014 | 18:28 | מאת: אתי לוי

שלום מזה מספרחודשים שאני במסגרת של תזונה נכונה, כלומר דיאטה, אצל הדיאטנית בקופ"ח, ירדתי ועליתי ושוב ירדתי, והקושי הגדול הוא הרעב שתוקף אותי מידי מספר מועט של שעות, הרבה לפני זמן הארוחות ואז אני אוכלת ולא מצליחה לרדת.מה עושים?

15/08/2014 | 10:02 | מאת: עדי מילר

שלום אתי ממליצה לך להתייעץ בנושא עם הדיאטנית עליה את הולכת... אך באופן כללי מה שיכול לעזור זה לאכול כול 3-4 שעות, לשלב בכול ארוחה פחמימה עם חלבון ו/או שומן, להפקיד על שתייה מספקת ולהוסיף סיביים תזונתיים לארוחות ע"י תוספת ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

09/08/2014 | 12:13 | מאת: מ

שלום\אני בן 25 וסובל מפוליפ באף. האם התזונה הטבעית יכולה לעזור לפולים באף? אין לי חוש טעם ולא ריח וקשה קצת לנשום מאף ואינני רוצה לעבור ניתוח או להשתמש בתרופות קונבציונליות. אשמח לפתרונות מהתזונה הטבעית תודה

14/08/2014 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום פוליפים באף יכולים להגרם ממס' סיבות חלק מזה יכול לנבוע מרגישות ואלרגיות למזונות מסוימים. לכן המלצתי לא להסתפק בהמלצות הפורום ולפנות לנטורופטית שתשב איתך ותאבחן מה יכול להיות הגורם ותתן לך טיפול מתאים. אין ספק שתזונה טבעית ללא אלרגנים יכולה לעזור מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/08/2014 | 12:08 | מאת: חלב נאקות

שלום מה ידוע לך על חלב נאקות? האם הוא באמת עדיף על חלב פרה/בריא מאוד/נחשב מזון על/ וכדאי לצרוך ממנו כפי שאומרים? ואיפה קונים? ובכלל- מה יתרונותיו הבריאותיים? תודה

11/08/2014 | 19:38 | מאת: אביטל זלצר

חלב נאקות שלום בקישור הבא תוכל ללמוד על חלב נאקות http://www.camels-milk.com/Site/pages/inPage.asp?catID=11 בברכה אביטל

07/08/2014 | 23:44 | מאת: מור בן דוד

כמה לחמניות או פרוסות נטול גלוטן ניתן לאכול ביום והאם זה משמין? עברתי בדיקות ונמצא שאני אלרגית לחיטה ולמוצרי חלב עברתי לאכול מוצרי חלב סויה ועיזים ולחם ללא גלוטן את האמת אין לי הרבה זמן למטבח ובפועל יוצא מצב שאני על שני פרות ביום ושלוש לחמניות עם ממרח גבינת עיזים אשמח לעזרה

11/08/2014 | 19:36 | מאת: אביטל זלצר

מור בן דוד שלום התזונה אותה את מציינת לא מספיקה ואין בה כדי לספק את צרכייך. מה עם דגנים ללא גלוטן כמו קינואה ,אורז, כוסמת, מה עם קטניות כמו שעועית, חומוס, עדשים, מה עם חלבונים...לאורך זמן את תצרי חסרים תזונתיים. את חייבת לשלב גם סלטים, מעט שומנים בריאים כמו שמן זית, אגוזים וזרעים. לא צריך זמן למטבח, צריך הבנה ורצון. כשתזונתך תהייה מאוזנת, לא תצטרכי לצרוך יותר מלחמנייה ביום. בברכה ובהצלחה אביטל

05/08/2014 | 00:02 | מאת: יונתן

שלום הזמנתי מחול כמה קופסאות של קפסולות אצה ירוקה כחולה לאחר שקראתי באינטרנט על ההייפ מסביב לאצה הזו ולמה שהיא מסוגלת לעשות ברצוני לשאול שתי שאלות האחת , האם זה נכון שיש לאצה זו רעילות מסויימת שתיים , האם אצה זו לא תהיה מתאימה לשימוש לאדם מסוג דם מסויים במקרה שלי דם מסוג O תודה מראש

07/08/2014 | 12:07 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום אני לא רואה שום חיסרון רק יתרון . ומתאימה לכולם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/08/2014 | 22:26 | מאת: d

כל ערב אני אוכלת סלט גדול מאאוד. כמות של למשל- 3 קולורבי + 3 עגבניות + 3 גמבות. ביחד עם הסלט אני אוכלת כ 3-4 כפות של טחינה גולמית + כ 200 גרם סומסום מלא. השאלה שלי היא- האם יכול להיות שבגלל כמות הסיבים הגדולה אז השומן שבסומסום ובטחינה לא נספג בגוף אלא ישר יוצא ולכן אני גם לא משמינה מכמות זו של טחינה וסומסום למרות שמדובר בכמות לא קטנה של שון. תודה

06/08/2014 | 14:22 | מאת: אביטל זלצר

d שלום כמות הטחינה שאת אוכלת אין בה די לגרום להשמנה. השומן מהטחינה הוא שומן בריא שהגוף וידע לפרק ולהפיק ממנו אנרגיה. בברכה אביטל

?

דפנה שלום שני המזונות שציינת בריאים באותה המידה. מכילים ויטמינים, מינרלים ובעלי אינדקס גליקמי נמוך. לא ניתן לומר שהאחד בריא יותר מהשני מאחר ושניהם מזונות מומלצים. שלבי אותם יחד וכך תוכלי להנות מחלבון מלא ממקור צמחי בריא ועתיר סיבים וערכים תזונתיים בריאים. בברכה אביטל

03/08/2014 | 10:09 | מאת: שושנה

אני צמחונית איני אוכלת בשר ומוצרי חלב.כן אוכלת ביצים ודגים.איני לוקחת שום תוספות. גיליתי שאין לי סהרונים לבנים בבסיס הצפורן.פעם היו לי.מה זה אומר.והאם זה קשור.

06/08/2014 | 08:59 | מאת: אביטל זלצר

שושנה שלום. זוהי תופעה נורמלית לחלוטין שאינה קשורה להיותך צמחונית. בברכה אביטל

01/08/2014 | 12:49 | מאת: שיר

שלום מטעמי הרזיה התחלתי להפסיק לצרוך קמח חיטה/שיפון/כוסמין מלא, כי למרות שרזיתי בעזרת תזונה זו מעט זה לא מספיק לי ואני מנסה למרות הדעות החלוקות פחות גלוטן וסוכר... החלפתי את דברי המאפה בקמחים הנ"ל: טף חומוס כוסמת אורז מלא תירס תורמוס למעט שיבולת שועל גסה שעליה קשה לי לוותר. האם ייתכנו חוסרים תזונתיים? בנוסף אני ממשיכה עם הירקות, פירות, קטניות ומידי פעם חלבון מן החי אבל מאד חוששת לחוסר ברזל, ויטמינים b וירידת סרוטונין, pms וכו'. מה דעתך? תודה

02/08/2014 | 06:23 | מאת: טובה בר- שאן

שיר שלום אם את אוכלת מאוזן מכל הדברים האילה אז את אוכלת פשוט מצויין יישר כוח שבוע שקט טובה בר- שאן