פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16831 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

24/08/2014 | 12:19 | מאת: אלי

ג.נ. האם השאלה מ-27.7 בנדון נפלה בין הכיסאות? בברכה, אלי

02/09/2014 | 08:58 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום אני לא מוצאת שאלתך אתה מוזמן לשאול שוב בברכה אביטל

02/09/2014 | 14:04 | מאת: אלי

אביטל שלום, בפנייתי הקודמת התייחסתי ליתרונות הקפה. מתברר מסקירת הספרות המדעית שבקפה יש כמות משמעותית של ויטמיני B2, B3 ו-B5, כמו גם השפעות בריאותיות חיוביות מאוד - יש בו הרבה תרכובות וחומצות המעכבות קליטת גלוקוז במעיים, נוגדות סרטן, ומפחיתות סיכונים למחלות כרוניות שונות - סוכרת, מחלות כבד, פרקינסון, שבץ מוחי ועוד. אבקש התייחסותך. בברכה, אלי

24/08/2014 | 11:27 | מאת: דפנה

שלום, האם פלפל חריף ירוק הוא בעצם פלפל שעדיין לא הבשיל ואם נשאיר אותו להבשלה הוא יהיה אדום. שאלתי לגבי פלפל חריף ופלפל מתוק. תודה, דפנה

24/08/2014 | 20:50 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום. התשובה היא כן. פלפל ירוק הינו פלפל שנקטף בהיותו בוסר ומאוד לא מומלץ לאכילה בשל רמות גבוהות של סולנין. בברכה אביטל

23/08/2014 | 18:58 | מאת: הדס

שלום רב, קראתי מאמרים רבים אודות נפלאות סודה לשתייה בתצורתה הטבעית ולא כפי שנמכר בסופר. אשמח לדעת מה הכוונה בסודה לשתייה טבעית והיכן רוכשים אותה. תודה ושבוע טוב

24/08/2014 | 08:22 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום אין לי מושג למה את מתכוונת סודה לשתייה טבעית . סודה לשתייה נתרן פחמתי יכול להתקבל בתגובה בין נתרן הידרוקסיד (NaOH) ופחמן דו-חמצני (CO2) . תוצר התגובה הוא סודה לשתייה (NaHCO3). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/08/2014 | 09:39 | מאת: הדס

המאמר היה באתר בשם "תרופות טבעיות שעובדות" ונאמר בו כי יש לו יכולת טיפולית גבוהה במחלות סרטניות, כגון סרטן ערמונית ועוד. רציתי לדעת באם שימוש בסודה לשתייה מהסופר היא טובה? תודה שוב

24/08/2014 | 12:14 | מאת: אלי

שלום רב להדס, אשמח אם תרשמי את שם המאמר, המחבר, כתב העת והתאריך בו פורסם המאמר האחרון שקראת בנדון, ובוודאי לאחר שאקרא אותו יהיה ברור מה הכוונה של סודה טבעית לשתייה, ואשמח להתייחס לשאלתך. אלי

01/09/2014 | 16:49 | מאת: דינדין

את הסודה שהתכוונת היא ממש לא הסודה שמיוצרת בארץ, בטח קראת על ה"בורג'ומי" שאלה הם מים בנוצרים בתהליך טבעי בגיאורגיה והם נורא בריאים לגוף!!! כל מי שעלה מבריה"מ יודע את זה ומוכרים את זה בחלק מהחנויות הרוסיות בארץ, מומלץ בחום!!! תנסי זה מים מבעבעים ויש להם טעם וריח מוזר קצת אבל בריא ביותר!!!

23/08/2014 | 14:55 | מאת: מיה

שלום מה היית ממליצה לי אם אהיה בערך חודש במקום ובמצבים שלא אוכל לבשל ועדיין אני חייבת תזונה בריאה? חשוב לציין שתהיה ללא גלוטן. האם לדוגמא לאכול אורז לבן וירקות זה בסדר? כי בחוץ זה כמעט כל מה שאוכל לקנות (בשר ודגים אני כמעט לא אוכלת) תודה

24/08/2014 | 20:46 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום אורז לבן או קינואה, פירות, ירקות, אגוזים וגרעינים מכל הסוגים. הנבטת קטניות כמו מאש או עדשים תסייע לך לשמור כל ערכים תזונתיים. קרקרים ופרכיות אורז עם טחינה או ממרח שקדיה.

19/08/2014 | 20:11 | מאת: לאה ה.

ערב טוב, בבדיקה שעשיתי ברשת, מצאתי את המאמר שבקישור המצ"ב. מה דעתכם על המאמר והאם הסטיוויה כממתיק מלאכותי מזיק או בטוח לשימוש...? http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 בתודה, לאה

19/08/2014 | 20:14 | מאת: לאה ה.

הקישור למאמר על הסטיוויה לא עבר טוב, מנסה להעביר אותו שנים... http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 תודה

http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 ושוב תודה

24/08/2014 | 20:48 | מאת: אביטל זלצר

לאה ה. שלום רב סטיוויה הינו ממתיק טבעי ובטוח. ניתן לגדלו באדנית הביתית. בברכה ובהצלחה אביטל

17/08/2014 | 13:29 | מאת: אביטל

אני בת 55 חולת סכרת נעורים תת פעילות של בלוטת מגן כרגע היפר בלוטת מגן הפסקתי לאכול עוך ובשר האם אני יכולה לאכול כל יום 2טיבעול בתור מנת צהרים

18/08/2014 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום המלצתי החמה שתכיני אוכל ביתי ולא תאכלי אוכל מעובד ובטח לא על בסיס סויה שמוריד את פעילות של בלוטת התריס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/08/2014 | 19:47 | מאת: מעיין

שלום רב, רציתי לשאול מהי הצורה הטובה ביותר לצרוך כורכום כדי להפיק ממנו את מרכיב הכורכומין בדרך הכי טובה לבריאותנו? האם באבקת כורכום טחון שקונים בכל מקום או כמו שראיתי בטלוויזיה בצורת השורש? האם האבקה פחות טובה? כי אני לא מצליחה למצוא בסביבת מגוריי את הכורכום בצורתו הגולמית. בקיצור, איך אני אמורה לצרוך כורכום בצורה הבריאה ביותר ובאיזו כמות? בתודה מראש, מעיין.

18/08/2014 | 16:29 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום במזון כדי שהכורכום יספג הוא חייב לבוא ביחד עם פיפרין (פלפל שחור ) בכמוסות ברוב המקרים הם באים ביחד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/08/2014 | 18:29 | מאת: אליזבט

האם יש מצב שאכילת טופו ( אחרי טיגון קל) יוצרת נפיחות וגזים? ועוד קטנה... האם הטיגון של טופו ( במחבת יבשה) מוריד מערכה התזונתי? תודה

17/08/2014 | 08:28 | מאת: צי

אם את יודעת למה לשאול ? ולמה לאכול טופו ? האם באמת מוצרי סויה תעשייתיים מתאים למערכת העיכול שלך . ברור שלא , לכן הגזים .פרות אוכלות סויה מחוסר ברירה ,זו קטנית מהונדסת לרעה וזולה מאד לייצור ,וזה מה יש להן באבוס רק כי זה זול למגדל . אבל לפרות יש יתרון עליך -להן יש 4 קיבות והמון זמן לעכל ולהעלות חזרה לסיבוב נוסף בפה . אז הן מסתדרות וגם ,למי איכפת אם הן מפליצות ? היפנים אוכלים סויה רק אחרי שעברה התססה -או בעברית קלה ,קודם נאכלה על ידי חיידקים . לכן ,סויה לא נועדה למאכל אדם אבל בעזרת לובי מהחזקים בעולם נחשבת לכזאת .למה לא תנסי NATTO ?

14/08/2014 | 17:43 | מאת: מורינגה

שלום מה ידוע לך על צמח המורינגה? 1- איפה קונים? 2- איך צורכים? 3- כמה צורכים ביום? 4- מה היתרונות הבריאותיים? 5- האם יש תופעות לוואי? 6- האם אפשר לרכוש ללא חשש או שאני צריכה לשאול איש מקצוע? 7- האם הוא מסוכן? תודה

24/08/2014 | 21:00 | מאת: אביטל זלצר

מורינגה שלום. המורינגה הינו צמח נפלא הבטוח לשימוש. עוד עליו תוכלי לקרוא באתר הבא http://moringa-arava.net/ בברכה אביטל

13/08/2014 | 13:20 | מאת: ליאת

שלום, האם אוכמניות מבושלות מאבדות את כל ערכיהן התזונתי? מה בעצם הסגולה העיקרית של האוכמניות, והאם ידוע שהיא תורמת לבריאות כלי דם? תודה מראש

14/08/2014 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום אוכמניות מבושלות מאבדות חלק מערכיהם התזונתיים לא הכול . אוכמניות מכילות כמות נכבדה של ויטמינים ( A , E ו-C) שנחשבים לאנטיאוקסידנטים", על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי (USDA) באוכמניות את כמות האנטיאוקסידנטים הגדולה ביותר שיש בפירות וירקות. כפי הנראה, שחומר הצבע (אנטוציאנינים) שיש באוכמניות מסייע בשמירה על הזיכרון ותפקודי מוח נוספים. תכונות נוספות שמשוייכות לצבע האדום-סגול: חיזוק הקולגן שבעור ושיפור זרימת הדם, דבר שתורם להגנה על הלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום פורום, שמי אייל ואני שוקל כ- 60 קילו לגובה של 175. דוד שלי שיש לו את אותו מבנה גוף, אמר לי שבמשך כל חייו הוא לא הצליח להשמין עד שהוא עשה בדיקה,גילו לו רגישות לגלוטן והוא התחיל לאכול גלוטן free. ומאז הוא מעלה ממש יפה במשקל. אשמח להבין את התהליך, כיצד זה ייתכן. אגב אני מרגיש שהבן שלי מאוד רגישה לאוכל ויש לי כמה יציאות במהלך יום ממוצע והיציאות הן בדרך כלל רכות. תודה מראש, אייל

אייל שלום צליאק זו רגישות לגלוטן שגורמת להרס המעי וחוסר של ספיגת המזון המעוכל.הדבר הפשוט ביותר לעשות זו בדיקת דם בדיקת נוגדנים לטרנסגלוטאמינאז, ואז תהיה יותר חכם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/08/2014 | 18:36 | מאת: אתי לוי

מה הם סיבים תזונתיים,למה הם מסייעים ובריאים, כיצד משלבים אותם בתפריט?

15/08/2014 | 09:59 | מאת: עדי מילר

שלום אתי, סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים. הסיבים התזונתיים מתחלקים לשני סוגים: סיבים מסיסים וסיבים שאינם מסיסים. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, בירקות, בסובין ובשיבולת שועל. הסיבים שאינם מסיסים מצויים בסובין חיטה ובדגנים מלאים. מומחים מסכימים שסיבים תזונתיים הינם חלק חשוב מאוד בתזונה היום יומית, מסייעים בשמירה על הבריאות ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. סיבים תזונתיים תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת והשמנה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

לקריאה נוספת והעמקה
11/08/2014 | 18:28 | מאת: אתי לוי

שלום מזה מספרחודשים שאני במסגרת של תזונה נכונה, כלומר דיאטה, אצל הדיאטנית בקופ"ח, ירדתי ועליתי ושוב ירדתי, והקושי הגדול הוא הרעב שתוקף אותי מידי מספר מועט של שעות, הרבה לפני זמן הארוחות ואז אני אוכלת ולא מצליחה לרדת.מה עושים?

15/08/2014 | 10:02 | מאת: עדי מילר

שלום אתי ממליצה לך להתייעץ בנושא עם הדיאטנית עליה את הולכת... אך באופן כללי מה שיכול לעזור זה לאכול כול 3-4 שעות, לשלב בכול ארוחה פחמימה עם חלבון ו/או שומן, להפקיד על שתייה מספקת ולהוסיף סיביים תזונתיים לארוחות ע"י תוספת ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

09/08/2014 | 12:13 | מאת: מ

שלום\אני בן 25 וסובל מפוליפ באף. האם התזונה הטבעית יכולה לעזור לפולים באף? אין לי חוש טעם ולא ריח וקשה קצת לנשום מאף ואינני רוצה לעבור ניתוח או להשתמש בתרופות קונבציונליות. אשמח לפתרונות מהתזונה הטבעית תודה

14/08/2014 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום פוליפים באף יכולים להגרם ממס' סיבות חלק מזה יכול לנבוע מרגישות ואלרגיות למזונות מסוימים. לכן המלצתי לא להסתפק בהמלצות הפורום ולפנות לנטורופטית שתשב איתך ותאבחן מה יכול להיות הגורם ותתן לך טיפול מתאים. אין ספק שתזונה טבעית ללא אלרגנים יכולה לעזור מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/08/2014 | 12:08 | מאת: חלב נאקות

שלום מה ידוע לך על חלב נאקות? האם הוא באמת עדיף על חלב פרה/בריא מאוד/נחשב מזון על/ וכדאי לצרוך ממנו כפי שאומרים? ואיפה קונים? ובכלל- מה יתרונותיו הבריאותיים? תודה

11/08/2014 | 19:38 | מאת: אביטל זלצר

חלב נאקות שלום בקישור הבא תוכל ללמוד על חלב נאקות http://www.camels-milk.com/Site/pages/inPage.asp?catID=11 בברכה אביטל

07/08/2014 | 23:44 | מאת: מור בן דוד

כמה לחמניות או פרוסות נטול גלוטן ניתן לאכול ביום והאם זה משמין? עברתי בדיקות ונמצא שאני אלרגית לחיטה ולמוצרי חלב עברתי לאכול מוצרי חלב סויה ועיזים ולחם ללא גלוטן את האמת אין לי הרבה זמן למטבח ובפועל יוצא מצב שאני על שני פרות ביום ושלוש לחמניות עם ממרח גבינת עיזים אשמח לעזרה

11/08/2014 | 19:36 | מאת: אביטל זלצר

מור בן דוד שלום התזונה אותה את מציינת לא מספיקה ואין בה כדי לספק את צרכייך. מה עם דגנים ללא גלוטן כמו קינואה ,אורז, כוסמת, מה עם קטניות כמו שעועית, חומוס, עדשים, מה עם חלבונים...לאורך זמן את תצרי חסרים תזונתיים. את חייבת לשלב גם סלטים, מעט שומנים בריאים כמו שמן זית, אגוזים וזרעים. לא צריך זמן למטבח, צריך הבנה ורצון. כשתזונתך תהייה מאוזנת, לא תצטרכי לצרוך יותר מלחמנייה ביום. בברכה ובהצלחה אביטל

05/08/2014 | 00:02 | מאת: יונתן

שלום הזמנתי מחול כמה קופסאות של קפסולות אצה ירוקה כחולה לאחר שקראתי באינטרנט על ההייפ מסביב לאצה הזו ולמה שהיא מסוגלת לעשות ברצוני לשאול שתי שאלות האחת , האם זה נכון שיש לאצה זו רעילות מסויימת שתיים , האם אצה זו לא תהיה מתאימה לשימוש לאדם מסוג דם מסויים במקרה שלי דם מסוג O תודה מראש

07/08/2014 | 12:07 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום אני לא רואה שום חיסרון רק יתרון . ומתאימה לכולם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/08/2014 | 22:26 | מאת: d

כל ערב אני אוכלת סלט גדול מאאוד. כמות של למשל- 3 קולורבי + 3 עגבניות + 3 גמבות. ביחד עם הסלט אני אוכלת כ 3-4 כפות של טחינה גולמית + כ 200 גרם סומסום מלא. השאלה שלי היא- האם יכול להיות שבגלל כמות הסיבים הגדולה אז השומן שבסומסום ובטחינה לא נספג בגוף אלא ישר יוצא ולכן אני גם לא משמינה מכמות זו של טחינה וסומסום למרות שמדובר בכמות לא קטנה של שון. תודה

06/08/2014 | 14:22 | מאת: אביטל זלצר

d שלום כמות הטחינה שאת אוכלת אין בה די לגרום להשמנה. השומן מהטחינה הוא שומן בריא שהגוף וידע לפרק ולהפיק ממנו אנרגיה. בברכה אביטל

?

דפנה שלום שני המזונות שציינת בריאים באותה המידה. מכילים ויטמינים, מינרלים ובעלי אינדקס גליקמי נמוך. לא ניתן לומר שהאחד בריא יותר מהשני מאחר ושניהם מזונות מומלצים. שלבי אותם יחד וכך תוכלי להנות מחלבון מלא ממקור צמחי בריא ועתיר סיבים וערכים תזונתיים בריאים. בברכה אביטל

03/08/2014 | 10:09 | מאת: שושנה

אני צמחונית איני אוכלת בשר ומוצרי חלב.כן אוכלת ביצים ודגים.איני לוקחת שום תוספות. גיליתי שאין לי סהרונים לבנים בבסיס הצפורן.פעם היו לי.מה זה אומר.והאם זה קשור.

06/08/2014 | 08:59 | מאת: אביטל זלצר

שושנה שלום. זוהי תופעה נורמלית לחלוטין שאינה קשורה להיותך צמחונית. בברכה אביטל

01/08/2014 | 12:49 | מאת: שיר

שלום מטעמי הרזיה התחלתי להפסיק לצרוך קמח חיטה/שיפון/כוסמין מלא, כי למרות שרזיתי בעזרת תזונה זו מעט זה לא מספיק לי ואני מנסה למרות הדעות החלוקות פחות גלוטן וסוכר... החלפתי את דברי המאפה בקמחים הנ"ל: טף חומוס כוסמת אורז מלא תירס תורמוס למעט שיבולת שועל גסה שעליה קשה לי לוותר. האם ייתכנו חוסרים תזונתיים? בנוסף אני ממשיכה עם הירקות, פירות, קטניות ומידי פעם חלבון מן החי אבל מאד חוששת לחוסר ברזל, ויטמינים b וירידת סרוטונין, pms וכו'. מה דעתך? תודה

02/08/2014 | 06:23 | מאת: טובה בר- שאן

שיר שלום אם את אוכלת מאוזן מכל הדברים האילה אז את אוכלת פשוט מצויין יישר כוח שבוע שקט טובה בר- שאן

29/07/2014 | 21:26 | מאת: אורן

שלום, ידוע כי ישנן יתרונות לצריכה מתונה של יין אדום לבריאות הלב בגלל הפוליפנולים שבו. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין יין אדום יבש ליין אדום מתוק יותר כמו יין מבושל (יין קידוש)? תודה, אורן.

30/07/2014 | 07:17 | מאת: טובה בר-שאן

אורן שלום מהו היין המומלץ? היינות, נבדלים ביניהם בתכולת האלכוהול והפוליפנולים. באופן כללי, ליין אדום יתרונות בריאותיים רבים יותר מאשר ליין לבן, בגלל תכולה גבוהה יותר של פוליפנולים. אולם, לא כל היינות האדומים הם בעלי תכולה דומה של פוליפנולים. חוקרים , בדקו סוגי יין שונים ומצאו כי הריכוזים הגבוהים ביותר של פלבונואידים (סוג של פוליפנולים נוגדי חימצון) מצויים ב-Cabernet Sauvignon (קברנה סוביניון), כשלאחריו באים Petit Syrah (פטיט סירה) ו-Pinot Noir (פינו נואר). ואילו ביינות Merlot (מרלו) יש פחות פלבונואידים. מסתבר, ככל שהיין מתוק יותר, יש בו פחות פלבונואידים, כלומר ככל שהיינות יבשים יותר תורמים הם יותר לבריאות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/07/2014 | 01:51 | מאת: אורן

היי טובה, מאחר ואני לא מאוד אוהב את הטעם של יין יבש, האם ערבוב של קברנה עם יין מתוק יכול עדיין להשיג את האפקט הרצוי? תודה, אורן.

29/07/2014 | 18:55 | מאת: שלומית

שלום רב האם ניתן לצרוך סלק בהריון ..הוא מכיל כמויות יפות של ברזל וחומצה פולית..אך גם של ויטמין A /נאמר לי שהוא ויטמין מסוכן בהריון..מבולבלת..וגם קראתי במקומות מסוימים שיש להיזהר מאכילת סלק בגלל המצאות חיידקי קולי..אשמח בתשובה בברכה שלומית

30/07/2014 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

שלומית שלום סלק נפלא לאכל בהריון .בריא ומכיל ברזל וויטמינים רבים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/07/2014 | 12:06 | מאת: אלי

שלום, האם לשתיית אספרסו יומית במינון של 2 ספלונים בלבד - יש ערכים תזונתיים חשובים? בברכה, אלי

27/07/2014 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום תסתכל באתר לגבי ערכים תזונתיים של אספרסו http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/%D7%90%D7%A1%D7% A4%D7%A8%D7%A1%D7%95בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2014 | 12:00 | מאת: אלי

טובה שלום, מתברר שבקפה יש כמות משמעותית של ויטמינים B2, B3 ו-B5. וזה כאשר מחקרים רציניים הראו השפעות חיוביות מאוד של קפה על הבריאות, כפי שכבר ציינתי. זה לא טוב? אלי

ונגד שיעול של R49 גוניור וR9 גוניור וכתוב שיש 20 אחוז אלכוהול בנפח ורציתי לדעת אם יש אלכוהול ברמה כזאת גבוהה גם בנובימול תרופה לחום??ובשאר התרופות לפעוטות

וגם סוכר בחלק מהן..נובימול ושאר התרופות מאושרות ע"י משרד הבריאות..אבל גם אשמח לקרוא תשובה לכך.. תודה

27/07/2014 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום אני לא בטוחה הכי טוב לברר עם הרוקח בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/07/2014 | 18:01 | מאת: דני

טובה שלום, מתכבד אני להזכירך שבתאריך 11 ביולי שאלתי שאלה בנדון בפורום זה, ועליה טרם ענית. האם היא נפלה בין הכיסאות? על תשובתך אודה. בברכה, דני

27/07/2014 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אודה לך אם תחזור ותכתוב לי את שאלתך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2014 | 10:17 | מאת: דני

טובה שלום, לבקשתך אני חוזר על שאלתי מ-11.7, שנכתבה כתגובה לתשובתך מאותו תאריך. מערכת העצבים שלי תקינה, ועד כה (אני בן 79) לא הייתה לי בעייה רפואית כלשהי בהקשר למערכת זו, למרות שאני שותה מזה שנים רבות 3-2 ספלי קפה/אספרסו, עם חלב (ותמיד עם ממתיק מלאכותי, כדי להימנע מסוכרת). ואשר להשפעה משתנת, מה רע בהשתנה אחת לשעתיים? הובהר לי שהיא לא גורמת להתייבשות, והאורולוג אומר שמצב ערמוניתי (מוגדלת מזה עשרות שנים, אך יציבה, עם תרופה אחת) - טוב. לסיכום, האם ה"חסרונות" של הקפה עולים על יתרונותיו החשובים, אותם פירטתי בשאלה קודמת, לאור תשובתך, כאמור? בברכה, דני

20/07/2014 | 22:08 | מאת: יובל

שלום אני בן 14 וחצי מתאמן כמעט כול יום ורציתי לדעת עם אני יכול לצרוך אבקת חלבון של2.5 גרם תודה!

22/07/2014 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

יובל שלום המלצתי החמה שמייד לאחר אימון תאכל חלבונים כמו ביצה ,סרדינים , דג , חומוס וטחינה ביחד וכך תקבל את החלבון שאתה צריך. פחות ממליצה על צריכת אבקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/07/2014 | 22:15 | מאת: מאיה

היי, רציתי לשאול אילו מזונות רצוי שאצרוך, או תוספים טבעיים, במידה ויש לי כולסטרול מעט גבוה?

22/07/2014 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום לאכל הרבה ירקות כלומר ירקות בכל ארוחה להוריד את כמות המוצרים מהחי. לאכל קטניות כמו שעועית ,אפונה, חומוס ,עדשים , . תוסף יש את הפיטוסטרולים שהוא מונע ספיגה של כולסטרול . ולעשות תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/07/2014 | 14:18 | מאת: חגית

הייתה לי גם את הבעיה הזאת והפסקתי לאכול גבינות , ציפס ושמנים. תחילת זה הוריד לאט לאט אבל כדי לייצב את כל הנושא הזה בבדיקות החלטתי להתייעץ עם נטורופת שבנוסף לשינוי האכילה אצלי הציע לי גם לקחת יוביקווינול, תוסף שעזר בתהליך היום ב''ה הבדיקות בסדר.

תמרים הוא נורא אוהב את זה ושותה כמעט ליטר ביממה את השיבולת שועל אני לא משרה יש לי מכונת מיצים שאיתה אני מכינה האם חייב להשרות ורציתי לדעת אם מותר לשתות ללא הגבלה או שזה מסוכן? מכינה גם חלב שומשום תודה רבה

15/07/2014 | 09:05 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום מצוין זה בריא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ללא הגבלה?

12/07/2014 | 22:21 | מאת: לימורבד

מה עדיף? אוכמנויות יבשות בתפזורת או אוכמניות קפואות שניתן למצוא במקררים במרכולים

13/07/2014 | 10:35 | מאת: טובה בר-שאן

לימור בר שלום אוכמניות קפואות זה נפלא אם לא מוסיפים להם צבעי מאכל למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/07/2014 | 16:22 | מאת: לירן

שלום , אני נוטל אנזימי עיכול (זים קל )יחד עם הארוחות כדי להקל על תסמינים של כבדות לאחר ארוחות , גזים , ובטן תפוחה שמתי לב למשהו משונה בעניין אנזימי העיכול כשאני פותח את הקופסה של אנזימי העיכול לראשונה ונוטל במשך כשבוע אנזימי עיכול הכל בסדר , אבל לאחר כשבוע נראה שאנזימי העיכול "לא עובדים" ובמקום שהתכולה של הכדור תהיה 100% צבע לבן יש נקודות כהות בפנים בערך ב 5% מהתכולה האם מרגע הפתיחה של הקופסה אנזימי העיכול מתחילים לאבד את התכונות שלהם ? יש לציין שזה קרה לי עם כמה קופסאות אציין שאני שומר את הקופסה של האנזימים בקירור כל הזמן במקרר תודה על העזרה

13/07/2014 | 10:34 | מאת: טובה בר-שאן

שלום כנראה הכדור פשוט התקלקל יש להתקשר לחברה ולדבר איתם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/07/2014 | 19:45 | מאת: מיצי

שלום רב. עד לפני שנה נטלתי אומגה 3 והפסקתי משום שהיו לי שטפי דם כתוצאה מהלקיחה. אני מאוד רוצה לשוב לצרוך השאלה כמה ליום? נ.ב עברתי בדיקות קרישיות דם והכל היה תקין.

11/07/2014 | 10:34 | מאת: טובה בר-שאן

מיצי שלום אם אינך לוקחת מדללי דם כמות של אומגה 3 עד 1000 מ"ג לא תגרום לשטפי דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/07/2014 | 19:34 | מאת: מירה

שלום. במידה ואני נוטלת כדורים להורדת לחץ הדם , האם יש איסור בלקיחת גוג'י ברי, במידה ואפשר באיזה כמות מדובר ?

11/07/2014 | 10:32 | מאת: טובה בר-שאן

מירה שלום מותר כמות בערך של כף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/07/2014 | 13:10 | מאת: קורין

שלום, אני צמחונית כבר כמעט שנה וטבעונית לסירוגין .. במהלך השנה האחרונה הנשירה שתמיד היתה לי החמירה והשיער שלי נעשה דליל מתמיד! יש לציין שעשיתי בידקות דם ושום דבר אינו חסר לי - אני גם לוקחת B12. מה עלי לעשות כדי להחזיר את השיער המלא שהיה לי? תודה מראש

11/07/2014 | 10:28 | מאת: טובה בר-שאן

קורין שלום חבל שלא ציינת את מה את אוכלת , התחושה שלי שאת לא אוכלת מאוזן כנראה חסר לך חלבונים וחומצות שומן חיוניות . יש מקום לאכל קטניות דגניים מלאים הרבה אגוזים וכמובן הרבה ירקות ירוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2014 | 11:14 | מאת: קורין

תודה על התגובה... אני אוכלת מאוזן לרוב- בוקר סלט פירות עם גרעינים ואגוזים, או דייסת שש עם חלב סויה. לצהריים - קטניות עם דגנים לפעמים וברוקולי/קייל/כרוב ניצנים/ קפואים ירוקים אחרים. ובערב אני אוכלת סלט ירקות גדול עם טחינה. הייתי רגילה בעברי לאכול כל צהריים עוף עם תוספת.. והרבה קוטג... ושיערי היה בסדר. יש רעיונות? תודה מראש

09/07/2014 | 21:47 | מאת: דני

ג.נ. אילו חומרים מזיקים, אם בכלל, יש בקפה, ואיזה נזק מוכח הם גורמים למשתמש? ולעומת זאת, אילו חומרים בריאים יש בקפה, ואילו יתרונות מוכחים יש לו? בברכה, דני

11/07/2014 | 10:30 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום בקפה יש קפאין שמשפיע על מערכת העצבים ,וגם משתן . ולכן תלוי במינון היתרון יכול להפוך לחיסרון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2014 | 16:12 | מאת: דני

טובה שלום וברכה, מערכת העצבים שלי, למיטב ידיעתי, תקינה - עד כה (אני בן 79) לא הייתה לי בעיה רפואית כלשהי בהקשר למערכת זו, למרות שאני נוהג לשתות קפה הפוך או אספרסו עם חלב (תמיד עם ממתיק, כדי להימנע מסוכרת). ואשר להשפעה משתנת, מה רע בהשתנה אחת לשעתיים? יש לי, אומנם, ערמונית מוגדלת, אך היא במצב יציב מזה עשרות בשנים, והאורולוג טוען שמצבה טוב (עם כדור אחד ביום כתרופה). בברכה,

07/07/2014 | 14:51 | מאת: שירו

שלום, ברצוני לדעת כיצד אפשר לאכול ירקות כמו סלק פטרוזיליה כרפס ושאר ירקות מבלי חומצה אוקסלית הפוגעת בסידן שבגוף

08/07/2014 | 08:55 | מאת: טובה בר-שאן

שירז שלום החומצה האוקסלית נמצאת במזונות אילה. לכן תשתמשי במקורות אחרים לסידן ולא תאכלי אותם צמודלמזון שמכיל חומצה אוקסלית.

03/07/2014 | 15:25 | מאת: דורון

אני יכול לקחת תוסף חלבון שעושה שרירים מנפח אותך אני בן 12.5 זה מזיק לבריאות? התוסף : super mass gainer אני משחק כדורסל שעה וחצי 4 פעמים בשבוע

04/07/2014 | 16:48 | מאת: טובה בר-שאן

דורון שלום חשוב לי לדעת מה מכיל תוסף זה ? רשום לי את מרכיויו כעיקרון עודף חלבון יכול לפגוע בכליות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2014 | 00:18 | מאת: דנה

שלום יש לי כמה שאלות האם אכילת חצילים קלויים על אש גלויה או על מתקן שנקרא חציליה ( מן צלחת מנרוסטה שעליה אפשר לקלות ירקות ) זה דבר בריא על איזה חברה שמייצרת אומגה 3 את ממליצה? תודה מראש

02/07/2014 | 07:08 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום תהליך הקליה הוא לא תהליך בריא יוצר תרכובות שחלקן מסרטנות . אנו לא ממלצים על חברה זו או אחרת אך בשוק יש חברות רבות של אומגה 3 וכולן מצוינות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

הוא שיבולת שועל מלאה ? בתודה מראש

01/07/2014 | 07:22 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום יש דרגות רבות של עיבוד הזרע שיבולת שועל . שיבולת שועל עבה היא מלאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/06/2014 | 22:08 | מאת: לירון

שלום רציתי לדעת אם לקיחת אומגה 3 יכולה לשפר דיכאון וחרדה ?? אני לא בעד כדורים פסיכאטרים ןרציתי לדעת אם זה יכול לעזור ...

01/07/2014 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום מאוד יכול לעזור. הרבה מחקרים מצביעים על עובדה זו .כל שכן שלרב האנשים חסרה אומגה 3 שזה מרכיב חשוב בתאי עצב במוח בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

28/06/2014 | 11:57 | מאת: סתיו

שלום רב אני בת 36, ערך הפריטין שלי 4, קניתי ברזל מסוג : פלורידקס, בעקבות המלצות שאין לו תופעות לוואי של עצירות (בעבר לקחתי כדורי פריפול שגרמו לי לעצירות). יש לי בעיה של טחורים מדממים ולכן אני נמנעת מלקחת ברזל . לאחר שנטלתי שתי מנות (4 כפיות),נכנסתי לעצירות (שלא היתה לפני נטילת הברזל). מה ניתן לעשות במצב כזה. עלי להשלים ברזל אך עקב תופעות לוואי קיימת בעיה ליטול אותו. תודה רבה.

28/06/2014 | 21:19 | מאת: אביטל זלצר

סתיו שלום 1. בבוקר כשאת קמה בבוקר, קחי 2 כפות זרעי פשתן שלמים, השרי אותם רבע שעה בבקבוק מים מינרלים קטן (אפשר גם מי ברז אבל חשוב שיהיה בבקבוק).המתיני 15-20 דקות ושתי את המים ביחד עם הזרעים. 2. בלילה לפני השינה, קחי 2-3 שזיפים מיובשים והשרי במים רותחים, ערבבי ושתי את הנוזל ביחד עם השזיפים. 3. במהלך היום הקפידי לאכול יקרות מבושלים או מאודים, המנעי ממזון יבש ושתי לפחות עוד 2 ליטר מים. אם תוך 3-4 ימים אין הטבה, קני תכשיר פגלקס והשתמשי בו עד שהטחורים יפסיקו לדמם. בהצלחה אביטל

27/06/2014 | 16:20 | מאת: עשב חיטה

1- כמה קלוריות יש ב 100 גרם של עשב חיטה? 2- אם אין לי מסחטה? אייך אני יכולה לצרוך את עשב החיטה? שמעתי שלא לאכול את העשב כי הסיבים עלולים ליצור חסימה במעיים ושאם אין מסחטה אז יש ללעוס כמות קטנה בפה, לבלוע את המיץ שנוצר ולירוק את הסיבים שנשארו- אם כך אז מהי הכמות המומלצת ליום? כמה עשב חיטה בצורה כזאת עלי לצרוך ביום? תודה

28/06/2014 | 21:14 | מאת: אביטל זלצר

עשב חיטה שלום. אם את מתכוונת לצרוך עשב חיטה על בסיס קבוע ולא רוצה לרכוש מסחטה, קני אותו סחוט וקפוא. שותים 30 מ"ל על קיבה ריקה כל בוקר. אין שום דרך אחרת לצרוך אותו. בברכה אביטל

26/06/2014 | 19:14 | מאת: יגאל

שלום רב. אני מנסה לחדול משימוש ב Splenda כממתיק,ובודק כדאיות לעבור לחצי כפית סוכר במקום שקית Splenda ומבקש לדעת את כמות הפחמימות בכפית סוכר. אגב, פרט חשוב, אני סוכרתי מאוזן. ובסביבתי טוענים שהממתיק מזיק יותר מחצי כפית סוכר מודה מראש. יגאל

28/06/2014 | 21:11 | מאת: אביטל זלצר

יגאל שלום אם הנך סוכרתי, לא כדאי שתעבור לסוכר. עבור לסטיביה. הוא ממתיק בטוח, ללא קלוריות ומאושר לסוכרתיים .בברכה אביטל

26/06/2014 | 14:44 | מאת: דפנה

שלום רב, במחקרים רבים ממליצים על סטיביה כממתיק ללא קלוריות, שבעיתו היחידה היא טעמו. למרות המלצה גורפת זו, אבקש לדעת מה בכל זאת לא מספרים לנו שקיים בסטיביה כאשר שיש התוויה ברורה שאסור להשתמש בה לנשים בהריון, מניקות, תינוקות וילדים. תודה, דפנה

28/06/2014 | 21:09 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום סטיביה הנו ממתיק בטוח, אני צורכת אותו באופן אישי. אין שום מניעה להשתמש בו בהריון והנקה בברכה אביטל

26/06/2014 | 14:31 | מאת: דפנה

שלום רב, מהו המלח הבריא ביותר ומדוע? תודה, דפנה

28/06/2014 | 21:08 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום מלח עשבים מאחר ואינו מכיל נתרן בברכה אביטל

28/06/2014 | 21:07 | מאת: אביטל זלצר

כ שלום יש להימנע מדברי מתיקה עוגות,שתייה ממותקת, קמח לבן לסוגיו לרבות עוגות, מאפים ובצקים, יש להרבות באכילת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (יש המון טבלאות באינטרנט).להרבות באכילת ירקות מכל הסוגים ובכל צורה .לשלב קטניות ודגנים, זרעים, שקדים ואגוזים ואם אתה לא צמחוני, אפשר לשלב את כל סוגי הבשרים, דגים וביצים. בברכה אביטל

24/06/2014 | 17:17 | מאת: שני

שלום, סובלת מעצירות למרות שמירה קפדנית על תזונה פעילות גופנית ומים. משתמשת במוצר זה ורוצה לדעת האם מכיל סנה או גורם שיפגע בי לאורך זמן ? תודה

28/06/2014 | 21:03 | מאת: אביטל זלצר

שני שלום אנא צייני את רכיבי התכשיר ואוכל לדייק תשובתי בברכה אביטל

22/06/2014 | 16:06 | מאת: מיץ או שייק

האם זה משנה אם אני צורכת את עשב החיטה כשייק או כמיץ? כלומר- זה משנה אם אני טוחנת את העשבים ואוכלת או סוחטת במכונה ושותה? האם זה משנה מבחינהת הערכים התזונתיים אותם אני מעונינת להשיג? בשני המקרים אני צורכת ישר לאjר הסחיטה ולא מחכה או שומרת לאחר כך. תודה

28/06/2014 | 21:02 | מאת: אביטל זלצר

מיץ או שייק שלום יש לסחוט מאחר וקשה מאוד להגיע לכמות מיץ נאותה מאכילת העשב. בברכה אביטל

22/06/2014 | 09:53 | מאת: שרי

שלום רב, פניתי בשאלה בסיסית (לא אישית); איך זה שסידן ומגנזיום המתחרים על הספיגה בגוף, משולבים בכמוסה אחת...?! כאשר ההמלצה למיטב הבנתי; לקחת בפרקי זמן אחרים... במקום לעשות סדר בנושא ולתת תשובה מקצועית *לעניין כולם*, שלחת אותי לתזונאית... *כמו רוב התשובות "המקצועיות" לפונים בפורום כאן...

22/06/2014 | 12:39 | מאת: אביטל זלצר

שרי שלום אנסה לענות לך מקצועית ולא אישית סידן ומגנזיום אכן מתחרים בגוף על אותם אתרי ספיגה וזה נכון שיש להם תפקידים משלימים אך גם הפוכים (כמו למשל העובדה שסידן אחראי לכיווץ השריר ומגנזיום להרפייתו). ללא מגנזיום, הסידן לא יוכל להיספג בעצמות ויחד עם זאת עדין מומלץ לקחת אותם בנפרד אחד מהשני. כך לפחות אני נוהגת עם מטופלי. את שאלתך הייתי בהחלט מפנה לייצרן. בברכה אביטל

22/06/2014 | 00:35 | מאת: תמר

האם מותר לנשים בהריון לקחת טיפות פרילקס?

22/06/2014 | 12:27 | מאת: אביטל זלצר

תמר שלום לא ממליצה. אם את סובלת מעצירות, שתי הרבה מים, מיץ שזיפים מיובשים, זרעי פשתן שלמים מושרים במים. אכלי מזון רך, רטוב ומבושל וזכרי לנשום. בברכה ובהצלחה אביטל