פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20526 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

11/05/2014 | 12:04 | מאת: אורי

שאלתי קצת מוזרה אני שוקלת 60קילו כל הזמן חיה על ממתקים בלבד הרבה שוקולד ארטיקים שמנת וגם כל יום טונה או ביצה וסלט ירקות בערב אבטיח שנים אני ככה ולא העלתי במישקל אף פעם החלטתי להתחיל לאכול פחמימות בריאות בלי ממתקים כמו לחם קל כוס אורז יוגורט ומנת טונה או ביצה לחלופין לפני שהתחלתי בפחמימיות עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין מאז שהפסקתי עם מתוקים העלתי במישקל קרוב ל8קילו שאלתי כיצד זה יתכן שמימתקים לא העלתי כלום ועכשיו לאחר 44חודשים ששיניתי את התפריט אני עולה כל כך הרבה במישקל

11/05/2014 | 22:16 | מאת: אביטל זלצר

אורי שלום חסרים נתונים על מנת לנתח את התפריט שלך. הרי זה ברור לך שערכם הקלורי של ממתקים וחטיפים גבוה בהרבה ממזונות בריאים ומלאים. כמו כן לא ציינת בת כמה את והאם את עושה פעילות גופנית. ממליצה לך בחום להרכיב עם תזונאים טבעית או נטורופתית, תוכנית לתזונה ואורח חיים בריא שתכלול תפריט מאוזן ופעילות גופנית שתחזיר אותך בחזרה למימדים הרצויים לך ושתוכלי לשמר את התוצאה לאורך זמן. בברכה ובהצלחה אביטל

11/05/2014 | 10:48 | מאת: גיל

שלום רב כידוע לי בשמן צמחי אין כולסטרול ושומן רווי. האם שמן צמחי שעבר תהליך הידרוגנציה למשל מרגרינה,יכיל שומן רווי וכולסטרול מעבר לשומן טראנס? תודה שבוע טוב.

11/05/2014 | 22:05 | מאת: אביטל זלצר

גיל שלום בשמן צמחי לא יכול להיות לעולם כןלסטרול מאחר וכולסטרול מצוי אך ורק בשומן שמקורו מהחי (כמו לדוגמא חמאה או שומן חלב). לגבי שמנים שעוברים הידרוגנציה- כולסטרול כאמור לא יהיה כי מקורם עדיין בצומח, אך הם בהחלט יכולים להפוך לשומן טראנס. ההרכה אביטל

10/05/2014 | 21:33 | מאת: ירון

שלום , עקב מחלת עור (סבוריאה ) שבגללה אני לא יכול לאכול כמעט אף מזון כי יש לי אי סבילות לכל מזון כמעט . לאחר הרבה ניסיונות ובדיקות לאלו מזונות אני רגיש וכשאני אוכל מהם נהיה לי פצעים בפנים , בניתי לעצמי תפריט יומי שעוצר את המחלה . אני אוכל בכל יום רק : 1) 2 גמבות , 2) שייק ירוק 3) מלפפון/עגבניה 3) 300 גרם של קינואה/כוסמת/עדשים/שעועית בגלל שאין לי בכלל שומן בתזונה ואין אף מקור של שומן שלא גורם לי לפצעים חוץ מ : שמן זית , אבוקדו , וטחינה גולמית (ללא נתרן) , וגם בגלל שיש לי די מעט פחמימות בתזונה - האם אני יכול לצרוך 7-8 כפות שמן זית ביום ללא חשש ?

11/05/2014 | 22:01 | מאת: אביטל זלצר

ירון שלום. אני חוששת שתזונה כמו שתיארת לאורך זמן, עלולה לגרום לך לחסרים תזונתיים.אתה מורך רק 2 צבעים (ירוק ואדום), אין מספיק חלבון, אין פחמימות, אני ממליצה לך בחום לפנות באופן חד פעמי לתזונאית/נטורופתית על מנת להתאים תפריט מאוזן המכיל את כל רכיבי המזון בתוך המגבלות של אי הסבילות אותה תיארת. ובאשר לשמן הזית 7-8 כפות זו כמות של 70-80 מ"ל- נראה לי קצת לא מאוזן. בברכה ובהצלחה אביטל

10/05/2014 | 21:10 | מאת: אסי

אני מכור לקולה ואני רוצה להפסיק ! כי הבנתי תחשבות של תזונה טבעית השאלה שלי מה אפשר לשתות במקום שהוא מתוק ויהיה כיף לשתות אותו ? לגבי עוף בשר דגים מה אתם אומרים ?

11/05/2014 | 21:55 | מאת: אביטל זלצר

אסי שלום ישנם בשוק משקאות טבעיים כמו מיץ תפוזים/ תפוחים/ לימונים וכדומה. אפשר לשתות חליטות של מים עם נענע/ לואיזה/ מנתה ולהמתיק במעט סטיויה (ממתיק טבעי הנמכר בכל חנות טבע). לימונדה טבעית היא מתכון מנצח ובריא לימי הקיץ החמים. ומעל הכל, ההמלצה הראשונית תמיד תהייה מים איכותיים- זה ההרגל שהכי כדרי לאמץ אם כבר נגמלים. בברכה ובהצלחה אביטל

אם יש אולי משקה קר שהוא מומלץ והוא גם טבעי שאפשר לעשות .. ואני לא מדבר לשתות רק מיץ פירות כול היום כי אני יקיא את זה בסוף .... משהו מעורבב אם מים בסגנון של פטל .. יש משהו ??? תודה רבה ולגבי סטיויה בסדר גמור רשמתי לי את זה

09/05/2014 | 11:21 | מאת: בתיה

בהמשך לתשובה בענין בירה שחורה, הבנתי , שבירה שחורה גם טובה לבריאות רק רציתי לישאול מה בנוגע לסוכר ,האם הוא משמעותי בבירה שחורה,כאחת שהיא גבולית בערכי הסוכר האם זה יכול להזיק לי ואני מתכוונת לכוס אחת ביום? תודה רבה לתשובה בתיה

11/05/2014 | 21:51 | מאת: אביטל זלצר

בתיה שלום בבירה שחורה יש סוכר והיא בהחלט לא מומלצת לבעלי רמות סוכר גבוליות לרבות סוכרתיים. בברכה אביטל

08/05/2014 | 23:13 | מאת: אלוורה

קראתי שאכילת אלורה בריאה למער העיכול ופותרת בעיות של מעי רגיז כמו נפיחות וגזים. 1- האם זה נכון?2- איפה קונים אלוורה? 3- אייל אוכלים את זה? יש לציין שאני לא מעונינת לצרוך כמוסות/כדורים או תמציות אלא רוצה לצרוך את הצמח טבעי כפי שהו תודה

11/05/2014 | 21:47 | מאת: אביטל זלצר

אלוורה שלום בלינק המצורף תוכלי למצוא תשובות לשאלותייך וללמוד כמה דברים חשובים על הצמח המופלא הזה. http://www.ayahod.com/?page=Data/Zimhei_Marpe/Zmahim/Aloe+vera.htm בברכה ובהצלחה אביטל

06/05/2014 | 23:19 | מאת: ג'

היי, הזמנתי גרעיני קפיר חיים אורגניים. האם אני יכול ישר לשפוך אליהם חלב,לחכות 24 שעות ולשתות את החלב או שאני צריך כמה ימים לעשות את הפעולה בלי לשתות את החלב?

08/05/2014 | 15:56 | מאת: אביטל זלצר

ג' שלום תהליך הכנת משקה הקפיר 1. תחילה יש לשפוך חלב לתוך צנצנת פלסטיק או זכוכית. (אסור להשתמש בחומרים ממתכת !! כי המתכת הורגת את הזרעים ). להכנת קפיר משתמשים בחלב רגיל מפוסטר טרי, כעיקרון כל סוג חלב יכול להתאים, רק לא חלב דל שומן/כחוש, כי הקפיר לא יכול להיווצר בחלב כזה. הכי טוב זה 3% שומן. 2. הוסיפו זרעי כפיר שטופים לחלב שנמצא בצנצנת בכפית פלסטיק או עץ . 3. לסגור את הצנצנת עם מכסה או בד סינון ולהשאיר למשך 24 שעות . 4. לסנן את תערובת הקפיר במסננת פלסטיק (שוב , לא להשתמש במתכת!!) 5. לשפוך את נוזל הקפיר לתוך בקבוק זכוכית/פלסטיק ולשמור במקרר הקפיר יכול להשתמר עד 3 ימים. 6. יש לשטוף את זרעי הקפיר שנשארו במסננת במים (לאחר סינון המשקה) זרעי הכפיר גדלים בקלות ומתרבים. בכל פעם שמכינים משקה ניתן לראות בעוד זרעים שנוצרו. לאחר זמן מה , ניתן לשתף אחרים בזרעים ולתת או להגדיל את כמות החלב..

09/05/2014 | 15:01 | מאת: ג'

תודה לך אביטל על התגובה המפורטת אך בררתי את העניין עם החנות ביוון שממנה קניתי את הקפיר. באופן עקרוני דברייך נכונים אבל מכיוון שהמוצר מגיע מארץ אחרת ותהליך המשלוח הוא לא מהיר, גרעיני הקפיר נוטים להתייבש וצריך "להחיות" אותם, לחזור על תהליך ההכנה רק מבלי לשתות את החלב אלא לזרוק אותו. לאחר כמה ימים הגרעינים חוזרים לחיים ורואים שבאמת אחרי 24 מתקבל חלב סמיך ולא נוזלי. אצרף לך את התשובה שהם שלחו לי: hello dear customer ! yes .After the big trip you need to activate them but they are alive grains .they will be tired from the trip .what they need is milk to eat and have a rest ! They are not dry .It is a way to store them but we do not want this because we are not company to have large quantities ! we have send more than 100 kefir grains to everyplace of the world without serious problems ! The drying process sometimes is dangerous for them ! thanks for contacting us god bless you!

25/06/2014 | 13:56 | מאת: ל

אני מחפשת זרעי כפיר, היכן מצאת? תודה, ל.

06/05/2014 | 06:22 | מאת: לאה דהרי

אני בת 74 סובלת מסתימת-עורקים וקשה לי ללכת. אני מטופלת עם אספרין 100 מ"ג. האם הכמוסה נאטוקינאז יכולה לשפר את מצבי. בתודה. תאריך:05.05.2014

06/05/2014 | 12:25 | מאת: טובה בר-שאן

לאה דהרי שלום נאטוקינאז עושה בעצם את פעולת האספירין ומסלק את קרישי הדם המלצתי החמה שתגשי לנטורופטית שתבנה איתך תוכנית תזונתית למצבך שיעזור לך לשפר את הרגשתך .ואל תסתפקי בטיפ זה או אחר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/05/2014 | 02:50 | מאת: רוני

יש האומרים ש- 5HTP עזר להם לרדת במשקל, לישון טוב יותר וכו' האם יש תופעות לוואי לא רצויות לחומר הזה?

06/05/2014 | 12:21 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום 5- htpהוא חומר הגלם לסרוטונין ולכם הוא מרגיע טוב לדיכאון וחרדה ועוזר לשינה . לא ידוע על תופעות לוואי. (אין לקחת אותו עם תרופות המכילות או מעלות סרוטונין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/05/2014 | 21:24 | מאת: שירה

שלום האם שמן זרעי רימיונים הוא שמן יציב כלומר לא מתעפש בקלות? תודה

06/05/2014 | 12:18 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום שמן זרעי רימונים מתחמצן ולכן עדיף לשומרו בבקבוק כהה במקרר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/05/2014 | 12:14 | מאת: ג'

שלום, אני רוצה להזמין באינטרנט זרעי קפיר. השאלה שלי היא מה אני עושה עם כל הקפיר שעוד לא נעשה בו שימוש..? כיצד אני צריך לשמור אותו? הבנתי שבקפיר שנעשה בו שימוש אי אפשר לשמור ליותר מחמישה ימים אפילו ששמים אותו בתוך חלב

06/05/2014 | 12:16 | מאת: טובה בר-שאן

ג שלום הקפיר הם שילוב של חיידקים פרוביוטים ושמרים המתססיסים את החלב . לכן הדרך היחידה לשמרם זה במקרר. אז חילוף החומרים שלהם יורד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/05/2014 | 14:19 | מאת: בתיה

שלום רב, לאחרונה התפרסם מחקר בענין סגולות ותועלת בשתית בירה אך לא ציינו אם מדובר גם בבירה שחורה,אני מבינה שהכוונה היתה לבירה לבנה השאלה אם גם לבירה שחורה יש את כול הסגולות והמעלות כמו בבירה לבנה? תודה לתשובה בתיה

06/05/2014 | 12:13 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום הלתת שממנו עשויה הבירה ושימרי הבירה מספקים ויטמיני B לכן הוא טוב.בבירה לבנה יש אלכוהול לכן פחות בריא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/05/2014 | 15:52 | מאת: בתיה

בהמשך לתשובה בענין בירה שחורה, הבנתי , שבירה שחורה גם טובה לבריאות רק רציתי לישאול מה בנוגע לסוכר ,האם הוא משמעותי בבירה שחורה,כאחת שהיא גבולית בערכי הסוכר האם זה יכול להזיק לי ואני מתכוונת לכוס אחת ביום? תודה רבה לתשובה בתיה

01/05/2014 | 05:54 | מאת: הילה

שלום רב, אני טבעונית מזה כשנתיים. המעבר שלי לשבעונות נמשך כשנתיים שבהם בכל פעם הפחתתי דברים נוספים מהתפריט ועד שלפתי כשנתיים הפכתי לטבעונית באופן מלא. בכל פעם שאני אוכלת קטניות או ירקות כגון, כרוב, כרובית, בטטה, תפוחי אדמה, סויה על נגזרותיו (טופו וכו) אני סובלת מגזים וכאבי בטן קשים. בשל כך אני אוכלת הרבה לחם עם טחינה או אבוקדו, סלטים ושייקים. יש לי כמה שאלות: אני חושבת שחסרים לי בתזונה חומרים שונים, איך אני משלימה אותם? בשנתיים אלו העליתי קרוב ל 10 ק"ג במשקלי, (מאד לא אופייני לטבעונות) ואני חייבת להפחית במשקל באופן דחוף. מה לעשות? תודה לתשובתכן

01/05/2014 | 15:03 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלום. יש לבצע בדיקות דם מקיפות על מנת לאתר האם יש חוסרים שנגרמו מתזונתך. עם הבדיקות ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית או תזונאית טבעית ולהרכיב לך תפריט בריא ומאוזן מאחר ואין שום סיבה שתעלי במשקל. אם את גרה באזור ירושלים, אשמח לסייע לך ואם באזור המרכז, תוכלי לפנות לטובה. בברכה ובהצלחה אביטל

30/04/2014 | 06:31 | מאת: רותי

אני אוכלת ביצה בבוקר ובצהרים טונה או דג כמובן ירקות וקטניות. ברצוני להוריד את כמות הדגים. מה צריך במקום האם צריך תוספים.מה עם אומגה 3 וb12.

01/05/2014 | 15:00 | מאת: אביטל זלצר

רותי שלום, המעבר לטבעונות חייב להיות מדוייק מבחינת רכיבי תזונה על מנת לספק לגוף חלבון מלא מהצומח שבא להחליף את החלבון מהחי. אומגה 3 וB12 הם אכן 2 תוספים מומלצים אך יש לצרוך חלבונים מאכילת 2 מנות ביום לפחות של שילוב קיטניה ודגן.אפשר לצרוך מוצרי סויה וסייטן ולהרבות באכילת זרעים, אגוזים,ועלים ירוקים. בברכה ובהצלחה אביטל

29/04/2014 | 22:22 | מאת: גל

שלום אם יש בתפוח עץ 20 גרם פחממה לדוגמה,זה כאילו שווה ל4 כפיות סוכר?כך נמדדת כמות הסוכר? תודה

01/05/2014 | 14:57 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום מבחינת פחמימות: בתפוח בינוני עם קליפה יש בין 17-20 גר פחמימות. ב4 כפיות סוכר יש 20 גר'. כך שמבחינת הפחמימות זה כמעט זהה. קלורית :בסוכר 100 קק"ל ובתפוח 76 קקל אך יש לזכור שהמרכיב הפחממתי בתפוח רובו בא מסוכר טבעי הנקרא פרוקטוזה ובסוכר הלבן זה גלוקוזה- ולכן הסוכרים (פחמימות) של התפוח בריאות בהרבה מבסוכר. בברכה ובהצלחה- אביטל

01/05/2014 | 20:40 | מאת: גל

תודה רבה זאת אומרת שלא משנה מה מקורו של הסוכר, פר 100 גרם כל הסוגים מכילים אותה כמות קלוריות?(20 קלוריות ל5 גרם) תודה!

29/04/2014 | 10:09 | מאת: פולי קקאו

שלום טעמתי פול קקאו טאבעי וממש אהבתי אבל מאחר ואני בתהליך של ירידה במשקל אני חוששת מהשמנה- זה הזכיר לי טעם של שוקולד מריר עם אחוז קקאו מאוד גבוה. 1-האם פולי קקאו זה פחמימה? יש בזה סוכרים? 2-האם פול קקאו בריא יותר משוקולד מריר עם למשל 90 אחוז קקאו? 3-מה היתרונות הבריאותיים של פולי קקאו אורגנים לא קלויים? 4-מה הערך הקלורי? כמה קלוריות יש בםול קקאו אחד? (ככה אדע כמה פולים אני יכולה לאכול ביום) 5-מה המנה המומלצת ביום? 6-ושאלה אחרונה- איפה קונים? והאם עדיף לקנות בשקילה או בחבילות סגורות? בבקשה תכל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי ברור תודה רבה רבה מראש

01/05/2014 | 13:52 | מאת: אביטל זלצר

פולי קקאו שלום פולי קקאו לא-קלויים מגיעים מחוות אורגניות שמטפחות אותם במיוחד לשימוש כמזון טבעי - להבדיל מפולי קקאו שמיועדים לתעשיית השוקולד. טעם הפולים חזק ועשיר, והם נחשבים לסופרפוד ולאחד המקורות העשירים בטבע לנוגדי חימצון. מי שאוהב מרירות יכול לאכול אותם כפי שהם - שניים שלושה פולי קקאו נא ביום זו הכמות המומלצת. אפשר לעטוף אותם בתמר מגולען או להוסיף לשייק פירות, גרנולה, דייסה או גלידה. ערכים תזונתיים ל-100 גרם: קלוריות 607, שמן 46 גרם, פחמימות 32 גרם, חלבונים 14 גרם, סיבים 32 גרם. עשיר במגנזיום סידן וברזל ניתן לרכוש בחנויות טבע מובחרות בברכה אביטל

28/04/2014 | 20:56 | מאת: צביק נהריה

שלום רב דר בזמן האחרון התחלתי לפצח הרבה גרעיני חמניות כמעט כול יום.. אני מרגיש שהגוף שלי מבקש את זה האם זה בריא?? קראתי שיש אבץ ויטמין..E בגרעינים

01/05/2014 | 13:46 | מאת: אביטל זלצר

צביק נהריה שלום אין שום מניעה ואפילו מומלץ לצרוך גרעיני חמניות על בסיס יומי ובלבד שצורכים אותם לא קלויים וללא מלח (סליחה שאני הורסת את הכיף).בצורה הזו תוכל לקבל את שלל הערכים התזונתיים הנפלאים שיש בהם.הכמות המומלצת היא חופן אחד או כף כשהם ללא קליפתם. בברכה אביטל

27/04/2014 | 22:14 | מאת: רמי

שלום רב, האם יש תזונה טבעית המרפאת בקע (מפשעתי), מבלי להזדקק לניתוח? אשמח לקבל תשובה מפורטת. בברכה, רמי

01/05/2014 | 13:43 | מאת: אביטל זלצר

רמי שלום. לצערי את הבקע יש בד"כ לרפא בניתוח. יחד עם זאת, מומלץ מאוד להרבות במזונות המחזקים את מערכת החיסון אפשר להעזר גם בצמחי מרפא. המלצתי לך לפגוש נטורופתית או תזונאית טבעית ולא להסתפק בהמלצות הפורום בלבד. בברכה, אביטל

02/05/2014 | 23:31 | מאת: רמי

ג.נ. תשובתך מעורפלת כי, מצד אחד, את כותבת שיש לרפא את הבקע בניתוח כאשר, מאידך, את נותנת המלצה אשר ייתכן שהיא עוזרת (ולכן מומלצת) במצבים אחרים, אך לא מונעת את הצורך לנתח את הבקע. ניתן גם להבין מדברייך שבמקרה של פציעות, תאונות וכו', וכנראה גם במקרים של התקף לב, אירוע מוחי ואירועים פתאומיים קשים אחרים, אין ברירה אלא לנתח או לטפל באמצעים רפואיים אחרים. נכון? רמי

27/04/2014 | 13:49 | מאת: תרד

שלום אתמול בלילה אכלתי המון תרד קשה לי לומר מה הכמות אבל אם אשווה לחסה אז משהו כמו חבילה שלמה של חסה. שמתי את כל העלים בסיר (כמובן שטפתי טוב טוב) ועשיתי אידוי. כמובן שהכל הצטמצם וירד הנפח. אכלתחי הכל לארוחת ערב. אחרי כחצי שעה הרגשתי בחילות נוראיות שהרגו אותי.. ניסיתי להקיא אבל לא הצלחתי. בנוסף לבחילות הרגשתי גם כמו משהו מוזר בראש. לא כאב ראש אבל מן תחושה מוזרה בראש, קשה לי לתאר מה התחושה כאילו שיש לי אדים בראש. שאלתי היא- מדוע הרגשתי ככה אחרי אכילת התרד? האם בגלל שאכלתי כמות גדולה מידי או משום שיש משהו בתרד שבכמות גדולה גרם לי לתחושה ? תודה

29/04/2014 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

תרד שלום אין לי מושג למה הרגשת כך? יכול להיות שאילה גורמים אחרים כמו לא אכלת כל היום או עייפות או סתם וירוס. לדעתי זה לא קשור כלל לתרד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/04/2014 | 02:31 | מאת: פיני

שלום א. מדברים הרבה על חשיבות אכילת תפוח עץ, בין השאר להורדת כולסטרול, אנטיאוקסידנט, ניקוי כבד ועוד. באיזה תפוח מדובר? ירוק? אדום? זן מסויים? או לא משנה? כמה צריך לאכול בשביל לקבל את הייתרונות הבריאותיים שבו? ב. האם כשחוצים פרי הדר (תפוז ולימון) ומשתמשים בחצי, ואת החצי הנותר משאירים ליום למחרת, האם הערכים התזונתיים והבריאותיים של החצי הנותר נשארים גם למחרת? (אני שואל את זה בין השאר כי התחלתי לשתות כל בוקר חצי כוס מים עם חצי לימון סחוט (וכף שמן זית) למטרת ניקוי כללי וכבד בפרט, כך שבכל יום אני משאיר ללמחרת חצי לימון, השאלה אם אני לא מפסיד בגלל זה, במידה ויש בעיה, האם אפשר לסחוט לימון שלם במקום חצי?) תודה רבה

29/04/2014 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

פיני שלום 1. לא משנה איזה תפוח עץ כולם מצוינים 2. כאשר אתה חותך את פרי ההדר הויטמינים מסיסי מים במיוחד ויטמין C נהרסים מהר מאוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/04/2014 | 14:35 | מאת: אנונימייי

כמה קלוריות יש בקלצימור? כמה קלוריות בפלוויטון ?

01/05/2014 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

אנונימי שלום קלצימור זהו סידן ופלוויטון הוא גם ויטמין - הערך הקלורי זניח בברכה אביטל

25/04/2014 | 14:29 | מאת: אנונימית

האם בקלצימור יש קלוריות ? האם בצנטרום יש קלוריות?

29/04/2014 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום קלצימור זה סידן ובסידן אין קלוריות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/04/2014 | 22:34 | מאת: נועה

היי אני שמה לב ששיטת צירופי המזון מאד מטיבה עמי ורציתי לשאול- לגבי אבודקו ולחם מחיטה נבוטה. צירוף טוב? ואבוקדו עם לחמים בכללי זה צירוף טוב? תודה, ולילה טוב

29/04/2014 | 06:27 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אכן כן http://youcure.co.il/tzerufim.jpg בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/04/2014 | 22:53 | מאת: אסי

שלום :) האם סולגאר VM 2000 זה מוצר טבעי לחלוטין או בכלל לא ? כי באתר של סולגאר רשום תוספי תזונה טבעים תודה :)

21/04/2014 | 17:45 | מאת: טובה בר-שאן

אסי שלום המלצתי החמה להתקשר לסולגר או להיכנס לאתר שלהם ולבדוק. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

20/04/2014 | 09:08 | מאת: בתיה

שלום האם מיץ מירקות עדיף על פני ירקות מבושלים או להיפך,היכן יש יותר תועלת ויטמינים מינרלים וכדומה? תודה לתשובה בתיה

21/04/2014 | 17:43 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום אין ספק שעדיף מיץ מירקות טריים .יש בהם הרבה פיטוכימיקלים וויטמינים שחשובים לנו מאוד. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

18/04/2014 | 02:35 | מאת: דנה

שלום האם אקטיביה אכן מכילה חידקים טובים למערכת העיכול? האם שתית בקבוק אחד ביום יכול לשפר תפקוד של מע העיכול? למנוע גזים, נפיחויות, עצירות.... אם כן- מתי רצוי לצרוך את האקטיביה? על הבוקר או דוווקא בערב? והאם על קיבה ריקה או מלאה? תודה

19/04/2014 | 08:21 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום לפי מה שהיצרן אומר אכן היא מכילה חיידקים טובים עדיף בבוקר על בטן ריקה שהחיידקים ייתישבו במערכת העיכול . בברכה ובהצלחה חג אביב שמח טובה בר- שאן

16/04/2014 | 15:33 | מאת: גל

שלום האם קטניות הן ירקות או פחממות? תודה חג שמח

17/04/2014 | 19:44 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום. משפחת הקטניות עומדת בפני עצמה. כמובן שבדומה לדגנים כל כולה מגיעה אלינו מהצומח. הקטניות מכילות אחוזים של חלבון, פחמימה ושומן - הכמות באחוזים משתנה בהתאם לסוג הקטניה. בברכת חג שמח אביטל

16/04/2014 | 11:04 | מאת: מאי

תודה ומה לגבי קוקוס ושקדים? גם מהם ניתן להכין תמצית ואם כן אז איזה קוקוס? גרוס שמוכרים בשקית? חתיכות גדולות מפרי קוקוס ? (אין עכשיו בחנויות זו לא העונה) תודה

17/04/2014 | 19:47 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום. כדי להפיק תמציות טבעיות מקקוס ושקדים, יש להשתמש במכשור מיוחד שגורם לבפרדה וזיקוק השומן שבהם. התוצאה תתן שמן שקדים או שמן קוקוס אותם תוכלי לרכוש בחנות - כמובן מכבישה קרה. התמציות הללו הן פחות תמציות של טעם אלא יותר שמנים. בברכת חג שמח אביטל

16/04/2014 | 04:11 | מאת: אריק

יצאתי עם חברים אני בן שש עשרה שתיתי לא בכוונה שני שלוקים נגיד צייסר של 30 מל לאחר ארבע שעות שכחתי מכך ולקחתי כדור נוסידקס לפני שיצאתי אכלתי טוסט אני שוקל 57 אשמח לעזרה לדעת אם זה מסוכן ומה עליי לעשות בנושא ?

16/04/2014 | 08:29 | מאת: טובה בר-שאן

אריק שלום מה שיש כרגע לעשות זה לשתות הרבה מים , לאכל אוכל בריא עם הרבה ירקות במיוחד ירוקים שמשחררים רעלים שיהיה בהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

15/04/2014 | 09:05 | מאת: אבי

שלום, האם (ואיך) אפשר להנות מתזונה טבעית, כאשר לא אוהבים תחליפי חלב ומאכלי סויה למיניהם, וכאשר הירקות האהובים עלי הם רק עגבניה, מלפפון, פלפל, צנונית, בצל, גזר, אבוקדו,קולרבי, כרוב רגיל (לא ניצנים), כרובית, פטרוזיליה ושמיר? והאם אפשר לקבל בתזונה כנ"ל מספיק סידן, ויטמין D וויטמין B12? חג שמח. אבי

15/04/2014 | 12:54 | מאת: מיה

שלום תזונה טבעית זה לא רק ירקות ופירות. תאכל טחינה משומשום מלא, שקדים, אגוזים, קטניות, פחמימות מורכבות ושמנים בריאים. להוריד כמה שיותר מזון מתועש זה העיקר... דרך אגב אני אוכלת כך כמה שנים והגוף עבר שינוי לטובה ובנוסף רזיתי המון ועל קפה 3 פעמים ביום אני לא מוותרת! גם אני לא אוהבת תחליפי חלב ויוצא שבשלוש כוסות נס קפה אני שמה מעט חלב רגיל שזה יוצא 3/4 כוס חלב ליום וזה ממש לא נורא. העיקר שכל השאר ב90% בריא מאוד. נתורופית אמרה לי שלא כדאי לוותר על מזון מהחי אלה לצמצם וגם בזה יש וויטמינים. בהצלחה!

אם אתה הולך על דיאטה כזאת רצוי שתתייעץ עם דיאטנית או תברר טוב טוב מה אתה צריך לאכול בשביל שהגוף ישאר במצב מאוזן. מה גם שאם יש חוסרים מסוימים תמיד אפשר לקחת תוספים. אני טבעונית ולכן לא אוכלת מוצרי חלב כלל, ואני מקבלת סידן וויטמין D מתוסף סידן ומגנזיום ציטראט נוזלי בתוספת ויטמין D3, וB12 מתוסף שנקרא B12.

14/04/2014 | 17:07 | מאת: מאי

שלום קראתי שניתן להכין משני מקלות וניל בתוספת וודקה תמצית וניל טבעית. האם זה יוצא מוצלח? האם ניתן להכין תמצית קוקוס או שקדים באותה צורה? תודה

16/04/2014 | 08:30 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום אכן את ממצה את הוניל באלכוהול. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

13/04/2014 | 16:40 | מאת: שלום

שתא ירוק משפר את זיכרון העבודה האם שמעתם על המאמר ? ואם כן איזה כמות נידרש לקחת ואיזה סוג תא ירוק עדיף

11/05/2014 | 22:36 | מאת: אביטל זלצר

שלום שלום. אכן התפרסמו מאמרים רבים על סגולותיו הרבות של התה הירוק ובינסן גם שיפור הזיכרון. מומלץ לשתות עד 4 כוסות ביום אם אתה בריא ולא נוטל מדללי דם. מומלץ לשתות את התה שמגיע אלינו מסין או מהודו מאחר ומופק מעלי עץ התה הצעירים ביותר, שכמות החומרים הפעילים בהם היא הכי מרוכזת. בברכה ולבריאות אביטל

11/04/2014 | 16:25 | מאת: אביעד

האם סיבים תזונתיים, כמו למשל בנפייבר וכיוצב', יכולים להשפיע על ספיגה של תרופות בגוף ? לצורך המחשה, יש למשל תוספים תזונתיים אחרים מבוססי אולמוס, שאמורים לצרוך אותם לפחות בהפרש של שעתיים מלקיחת תרופה. כמו כן האם ידוע על הבדל בין אופן ה"פעולה" של סיבים תזונתיים כנ"ל ואולמוס או שפעולתם דומה ? תודה.

29/05/2014 | 12:40 | מאת: עדי מילר

שלום אביעד בצריכה מוגברת של סיביים תזונתיים בהחלט עשויה להיות פגיעה בספיגת התרופה כמו גם בספיגת ויטמינים ומירלים. לכן ממליצה ליטול את התרופה לא בסמוך לשימוש בבנפייבר. איני מכירה את "אולמוס" ובגלל זה לצערי לא יכולה לענות לשאלתך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

10/04/2014 | 07:30 | מאת: א'

רציתי לדעת האם אכילה מרובה של לחמים גורמת לחסימת עורקים? אשמח לתשובה!

10/04/2014 | 11:28 | מאת: אביטל זלצר

א שלום ריבוי אכילת שומן (בעיקר רווי) ידוע כחוסם עורקים. אכילה מרובה של לחם, תתבטא בסופו של תהליך כשומן עודף בגוף. מומלץ לצרוך 2-4 פרוסות ביום וגם כאן כדאי לצרוך לחם איכותי כמו למשל מחיטה מלאה. בברכת חג שמח אביטל

09/04/2014 | 19:45 | מאת: ליאור

שלום , התחלתי לקחת פרוביוטיקה פעמיים ביום לפני כחודש . מאז שהתחלתי לקחת את הפרוביוטיקה (בהתחלה היה מדובר בפרוביוטיקה של NOW - gr8 dophilus ולאחר מכן בג'ארו דופילוס ) מאז שאני לוקח את הפרוביוטיקה היציאות שלי נהיו מאוד רכות (באותה התדירות - פעם ביום ) ובעלות ריח רע ובמידה ואני לא לוקח את הפרוביוטיקה במשך יום או יומיים היציאות הן רגילות מוצקות ונורמליות בלי ריח רע האם להמשיך לקחת את הפרוביוטיקה או להפסיק? והאם מדובר בתופעת לוואי נורמלית או חריגה ? ולמה זה קורה? תודה מראש על העזרה והייעוץ

10/04/2014 | 11:25 | מאת: אביטל זלצר

ליאור שלום. לאורך צינור העיכול, שוכנים 3 ק"ג חיידקים חלקם טובים וחלקם פחות. פרוביוטיקה מסייעת להגדיל את אוכלוסיית חיידקי המעיים הטובים- כלומר- אלה שעיקר תפקידם הוא לעזור לנו בעיכול המזון. מהי הסיבה שבגינה התחלת לצרוך פרופיוטיקה ? בברכת חג שמח אביטל

10/04/2014 | 13:03 | מאת: ליאור

התחלתי לקחת מאחר וככל הנראה יש לי קנדידה ברמה גבוהה בגוף עשיתי בדיקת צואה ונתגלתה רמה גבוהה של קנדידה . האם עליי להמשיך עם הפרוביוטיקה על אף תופעות הלוואי הנלוות אליה ? ניסיתי 2 סוגים (NOW + גארו דופילוס) ובשניהם קיימות תופעות הלוואי הללו

08/04/2014 | 21:07 | מאת: גל

שלום האם חומוס נחשב למאכל שומני?או בכלל מכיל שומנים ביחס לשאר הקיטניות? תודה

09/04/2014 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום חומוס לא מכיל שומנים כאשר מייצרים את החומוס מוסיפים לו שמן .ו/אן טחינה שבה יש שמן בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

07/04/2014 | 10:12 | מאת: שימעון מגדרה

שלום רב רציתי לשאול בבקשה.. אני מאוד אוהב חומוס האם זה מאכל בריא( חומוס למריחה) והאם כן מה עדיף חומוס של מסעדות או חומוס בקופסא מהסופר...?? תודה רבה חג פסח שמח

09/04/2014 | 06:57 | מאת: טובה בר-שאן

שימעון שלום חומוס זה מאכל בריא ביותר ממליצה על חומוס ביתי ולא חומוס תעשייתי בו מוסיפים חומרי שימור, צבעי מאכל והרבה מרגרינה. בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

07/04/2014 | 09:30 | מאת: דודי

שלום דר האם בריא לשתות כוס גזר גדול כול יום?? האם באמת יש קשר בין מאכל כתום לבריאת העין? תודה

09/04/2014 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

דודי שלום אכן כן בגזר יש בתא קרוטן ההופך לרטינל היושב בעיין ומאפשר את קליטה של תמונה בחושך בברכת חג אביב שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/04/2014 | 01:48 | מאת: דותן

שלום רב אני החלפתי ... במקום כוס קפה בבוקר אני מכין שייק קבוע .. בננה אחת 2 תמרים וקצת אגוזי מלך עם חלב סויה .. האם יש הרבה סוכר במרכיבי השייק?? נמצא לי לאחרונה רמה גבוהה של טריגליצרידים האם להפסיק עם השייק ..?? איזה מאכלים מורידים טריגליצרידים ?? תודה

07/04/2014 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

דותן שלום כאשר אתה אוכל מזונות עם הרבה סוכר הם הופכים בהמשך לטריגליצרידים. המלצתי לעשות בבוקר שיק שמכיל חסה ,סלרי ,נענע, תרד תפוח ' ורבע לימון . למונדה בטעם מדהים , מנקה כבד וטעימה . מאכלים המורידים טריגליצרידים: זה הרבה ירקות ירוקים , אומגה 3 הנמצאת באגוזים ובדגי ים צפוני כמו סלומון. ומאכלים עם אינשקס גליקמי נמוך בהצלחה בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

שלום לטובה ואביטל, ברשותכן שתי שאלות ואשמח לקבל תשובה על שתיהן: 1. אמי בת ה-60 חולת סוכרת מזה כ-20 שנה. היא מטופלת בתרופות להורדת סוכר בקביעות (ג'נוביה, גלוקופאג' וכו').מדי פעם היא בודקת את רמות הסוכר בדם (אחרי לילה) והסוכר יכול לעמוד על 120-125 והיא אומרת שזה בסדר כי בכל זאת היא חולת סוכרת ותמיד הסוכר שלה יהיה קצת גבוה מהנורמה. האינסטינקט שלי אומר שזה לא בסדר כי בכל זאת היא מטופלת בתרופות ומדוע זה אמור להיות כך? חשוב שאציין שאינה מקפידה על תזונה מתאימה לחולי סוכרת ואוכלת כאילו לא חלתה בסוכרת מעולם (אולי זו הסיבה שהסוכר גבוה מהנורמה על אף הטיפול התרופתי? - אני חייבת לדעת.) 2. אותה אמא יקרה שלי נתגלתה כחולת צליאק לפני כשבועיים. ברשתות הטבע, הלחמים ללא גלוטן הם מעובדים מאוד, מוספים בשמנים, מייצבים, עמילנים וכדומה. אמנם אני ירושלמית, אך לא אכפת לי לצאת מגבולות העיר כדי להשיג לה לחם מזין. האם אתן מכירות מקום בו ניתן להשיג לחמים בריאים ומזינים לחולי צליאק? או האם נגזר על חולי צליאק לסבול לחמים מעובדים וממש רעילים שכאלה? אודה מאוד למענה מפורט, שכן אני טרודה ממצבה של אמי ומנסה לסייע לה במה שאני יכולה. תודה רבה, מעיין

06/04/2014 | 18:44 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום רב הסיבה שהסוכר נשאר בערכים גבוהים בדמה של אימך אכן נעוצה בתזונה. זה לא תקין כשהערכים גבוהים מ100 ויכול לגרום לסיבוכים בעתיד. עכשיו כשגילו צליאק אולי זו באמת הזדמנות להכנס לתזונה בריאה בעלת אינדקס גליקמי כמה שיותר נמוך ולאזן גם את רמות הסוכר. לגבי הלחמים יש עשרות מתכונים נפלאים באינטרנט זוהי ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך פשוט לאפות בבית כמות יפה, להקפיא, לפרוס ולצרוך בהתאם לצורך. בברכת חג אביב שמח ובריא אביטל

03/04/2014 | 23:21 | מאת: חני

שלום אני מאוד אוהבת את החלב המוקצף שמביאים לי בבית קפה. זה שמקציפים במכונת אספרסו למשל. שאלתי היא בעניין הקצף של החלב בלבד-מה זה הקצף הזה ומה הוא בעיקר מכיל? האם זה ריכוז של שומן החלב או של פחמימת החלב? תודה

06/04/2014 | 18:47 | מאת: אביטל זלצר

חני שלום חלב מוקצף הינו חלב ששוט הוכנסו בו בועות אויר הוא מכיל בעיקר....חלב(-: בברכת חג אביב שמח אביטל

03/04/2014 | 16:12 | מאת: yert

האם בשעועית ירוקה/צהובה של סנפרוסט נשארו אי אילו ערכים תזונתיים? אחרי ששטפו, חתכו, הקפיאו...... האם בכלל נשאר שם משהו חיוני? תודה

04/04/2014 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

yertשלום אכן כן ! בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/04/2014 | 22:07 | מאת: שלום

שלום מה יותר בריא? סומסום שחור או סומסום מלא? ומה היתרונות התזונתיים של השחור? תודה

04/04/2014 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום שניהם מצויינים בברכה ובהצלחה חג אביב שמח

01/04/2014 | 15:24 | מאת: לי

שלום מרב יאוש כבר לא יודעת מה לעשות ונמאס לי הבטן שלי עושה לי צרות- יום היא בסדר ויום לא בסדר. בבוקר קמתי ועשיתי קיבה והבטן התרוקנה יפה. ולאחר כמה שעות- מתחיל להיות לי נפיחות בבטן ואני מרגישהב גזים- ככה שברור לי שהבטן נפוחה בגלל הגזים.. מה יכולה להיות הסיבה לכך שלמרות שבבוקר היתה לי קיבה והבטן התרוקנה אז לאחר כמה שעות יש גזים- בלי שאכלתי כלום מאז היציאה חוץ מבחיצה קשה. למען האמת שתיתי יחד עם הביצה הקשה גם 2 כפות של חומץ תפוחים אורגני (ולא שתיתי מים) האם יכול להיות שחומץ התפוחים גרם לי לבלאגן בבטן ובגלל זה הנפיחות?האם בגלל שלא שיתיתי עם זה מים? ובכלל- מה יכולה להיות הסיבה לגזים למרות שהיתה יציאה בבוקר? תודה מראש

04/04/2014 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום חסרים לי נתונים על מנת לתת לך תשובה. אולם יתכן שלא אכלת שעות רבות . והחומץ גירה להתססה. יתכן גם שיש לך מעי רגיז. המלצתי תפסיקי עם חומץ תפוחים ותאכלי ארוחות מסודרות כל מס' שעות יש מקום לפנות לרופא משפחה לשלול בעיות אחרות. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

01/04/2014 | 15:17 | מאת: חני

שלום אני מעונינת להתחיל לצרוך קינואה אזיו הכי עדיפה/בריאה? האדומה? שחורה? לבנה? אני יודעת שיש כמה סוגים אז רוצה לדעת מה לקנות תודה

04/04/2014 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

חני שלום כולם מצוינות זה ענין של טעם וגיוון בברכה ובהצלחה חג אביב שמח טובה בר- שאן

31/03/2014 | 22:57 | מאת: גל

שלום מדוע גלוקוז נקרא סוכר ענבים אם בעצם כל הפירות מכילים אותו? כי גם דקסטרוזה נקרא כך.. תודה!

04/04/2014 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום גלוקוז נקרא כך כיוון שענבים עשירים מאוד בו. אכן כל הפירות מכילים גלוקוז השאלה מה המינון יש פירות שמכילים יותר פרוקטוז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/03/2014 | 15:11 | מאת: גלית

כמה קל יש בסלק? האם הוא משמין? רבוי בפחמימות? אני נמנעת לאכול ממנו כי הוא מתוק ובתהליך ירידה במשקל כמו כן- אם אוכל אותו לא מבושל- האם הוא דל יותר בקלוריות מאשר כשהוא מבושל? תודה

31/03/2014 | 16:14 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום הסלק הנו ירק פחמימתי אולם ב-100 גר' ישנן רק 40 קק"ל. חשוב לזכור שהוא מכיל חומרים המגנים ומחזקים לנו את מע' החיסון חומרים אנטי דלקתיים, ויטמינים חשובים ומינרלים וסיבים תזונתיים לרוב. אין הבדל באכילת חי או מבושל מבחינה קלורית. אין צורך להמנע ממנו, אפשר לאכול בצורה מדודה.(100-150 גר' ליום) בברכה ולבריאות אביטל

30/03/2014 | 15:23 | מאת: עדי

רכשתי קפסולות של מורינגה - עץ הפלאים ההודי, הבנתי שהם משמשות כתחליף למולטי ויטמין ומינרל. שאלתי היא האם בטוח להשתמש במוצר זה ורציתי לשאול, מה דעתכם עליו... והאם הוא עלול להזיק במקרה של בעיות עיכול וריפלוקס/צרבת או להפך להועיל. בתודה מראש עדי

31/03/2014 | 15:49 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום. המורינגה הנו אכן צמח מופלא המלא בערכים תזונתיים ובהחלט יעיל, בטוח ומומלץ לנטילה כשרוצים לחזק מאגרי ויטמינים ומינרלים. לא ידוע לי על גרימת נזק. בברכה ובהצלחה אביטל

30/03/2014 | 11:03 | מאת: תרצה

שלום. ברצוני לנסוע למקום מתבצע נקוי רעלים דרך תזונה-הבעייה תזונה שלא עבר עיבוד+נבטים מונבטים+אגוזים +שקדים+צמוקים. האם נקוי זה מתאים למעי רגיז. תודה מראש תרצה

31/03/2014 | 15:46 | מאת: אביטל זלצר

תרצה שלום לפעמים ניקוי מהסוג הזה יעיל מאוד ולעתים פחות. עלייך לברר מול הצוות במקום אליו את רוצה לנסוע ולקבל תשובה בהתאם לתכנית הטיפול ובהתאם לסימפטומים אותם את חשה בגין המעי הרגיז. בברכה ובהצלחה אביטל

אני מעוניין לקנות עלי סטיביה מיובשים ואין לי מושג איפה להשיג ,אגב כמה זה עולה?

31/03/2014 | 15:32 | מאת: אביטל זלצר

אדם שלום כמעט בכל בית טבע תוכל למצוא. בברכה ובהצלחה אביטל