פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/03/2014 | 13:13 | מאת: קצח

שלום אני מעונינת לצרוך קצח על בסיס יומימי כדי להנות מיתרונותיו התזונתים. האם כפית ליום הינה כמות מספיקה? אם לא- כמה עלי לצרוך? ובנוסף- אייך צורכים אותו ככדי להפיק ממנו את המיטב? האם יש לטחון אותו (כמו עם הפשתן) או שאשר לאכלו גם ללא חינה (למשל רק להוסיף למרק). תודה

30/03/2014 | 14:29 | מאת: אביטל זלצר

קצח שלום מומלץ לצרוך כשמן בכבישה קרה. כפית ליום תתן את הכמות האידאלית של הערכים התזונתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

24/03/2014 | 17:23 | מאת: RONA

שלום רב אני רוצה לדעת לגבי צריכת מים יומים אני שותה כ-10 כוסות מים ביום בנוסף ל5 כוסות תה ירוק האם זה יותר מדי, לא מספיק? אני שוקלת 45 ק"ג, גובהי 1.53מ'

30/03/2014 | 14:25 | מאת: אביטל זלצר

רונה שלום את שותה כ-3 ליטר ביום. זה מצויין לבריאות אביטל

24/03/2014 | 15:41 | מאת: נועה

עדי שלום, שאלותיי נוגעות לסיבים תזונתיים (אני בחורה בת 26.. אינני יודעת אם הפרטים הללו נחוצים על מנת לענות על שאלותיי, אז ליתר ביטחון..). מרבית התזונה שלי, 85% בערך, מבוססת על ירקות, מפני שהדבר מקל עליי לשמור באופן רציף על המשקל. אני מניחה שאני צורכת סיבים באופן גבוה ממה שצריך. לכן, רציתי לשאול האם הדבר יכול להפריע בספיגת אלמנטים חיוניים לגוף כמו ויטמינים כלשהם או מינרלים? ואם כן, מה ניתן לעשות בנידון? אילו תוספי ויטמינים היית ממליצה? שאלה נוספת נוגעת לעניין הגזים שנגרמים מצריכת הסיבים הגבוה.. ניסיתי את הקפסולות שאמורות לעזור של חברת כצת אבל זה לא עזר לי. האם יש פתרונות נוספים שיכולים להקל על העניין? שאלה נוספת: האם שעועית ירוקה וכרישה נחשבים לירקות לא פחממתיים? * אני מניחה שהמלצתך תהיה להפחית את כמות הסיבים שאני צורכת, אבל הדבר ממש עוזר לי לשמור על המשקל, מה גם שאני באמת מאוד אוהבת ירקות (חינוך טוב מדי אולי מגיל קטן). אני מודה לך מראש ומחכה בקוצר כוח לתשובתך :-)

02/04/2014 | 12:17 | מאת: עדי מילר

שלום נועה באופן כללי צריכה מוגזמת של סיביים תזונתיים בהחלט עשויה לפגוע בספיגת הויטמינים והמינרלים, במקרה זה הפתרון (כפי שציינת) היינו להפחית את הצריכה... כמו בכול דבר הכול עניין של מינון נכון !!! לגבי הגזים מהם את סובלת הפתרון הוא שוב להפחית את צריכת הסיביים כיוון שאחד החסרונות של עודף סיביים מעבר לפגיעה בספיגת הויטמינים הוא נושא הגזים. לשאלתך, כרישה ושעועית ירוקה נחשבים לירקות ולא לפחמימה. ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לשם ייעוץ והדרכה כיצד לאכול בצורה נכונה למטרת שמירה על המשקל. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

24/03/2014 | 12:58 | מאת: שרונה

שלום יש לי טחורים הרבה חודשים אני שמעתי על חומץ תפוחים אורגני שצריך לימרוח אותו במקום טחורים כדי שזה יעלם אבל אם אני שמה לטחורים החומץ ניפגע גם ברחם האים זה בסדר אם חומץ תפוחים ניכנס ברחם והאם חומץ תפוחים באמת עוזר לטחורים.

30/03/2014 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

שרונה שלום אני לא מכירה טיפול לטחורים בחומץ תפוחים. בכל מקרה, זה לא יכול להזיק אם תמהלי ליטר מים ב-2-3 כפות חומץ ותשבי במים. בברכה ובהצלחה אביטל

22/03/2014 | 22:38 | מאת: מורן

שלום לך אני שומרת על תזונה בריאה ועל משקל (לא להשמין) וכחלק מהתזונה שלי אני צורכת טחינה גולמית משומשום מלא. מבחינתי זה מקור השומן העיקרי שלי במהלך היום (אני אוכלת גם שומשום מלא לא קלוי). לאחרונה התחלתי לאכול (בלי לשים לב)יחסית די הרבה מהטחינה הגולמית ושמתי לב שלמרות זאת אני לא מעלה במשקל. האם אני צריכה לחשוש מכך שבעוד X זמן אראה את העליה במשקל כתוצאה מהצריכה של הטחינה הגולמית בכמות גדולה או שאין לי ממה לפחד מתוך מחשבה שזה אוכל בריא ומקור שומן לצריכת השומן היומית שלי ובגלל שזה מקור בריא אז הגוף מגיב לו בצורה טובה ולכן לא מעלה במשקל. מקווה שהסברתי אתעצמי כך שהבנת את השאלה. תודה מראש

24/03/2014 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום אכן טחינה זה מקור מצוין לאומגה 63 וזה אכן חומצת שומן הכרחית וחיונית. אבל זה לא נכון שאת ניזונה רק ממנו כיוון שאת יוצרת חסר של חומצות שומן הכרחיות וחיוניות אחרות כמו אומגה 3 המלצתי החמה שתתחילי לאכל אגוזים ופשתן על מנת לספק לעצמך את מה שהגוף צריך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2014 | 20:20 | מאת: שרה

אני בת 51 משקל קרוב ל 100 ..עשיתי הרבה דיאטות למינהם וכיום אני אוכלת מזונות ללא גלוטן (הרוב) מיתנפחת לי הבטן העליונה והיא קשה..כל אוכל שאני אוכלת היא מיתקשה ומיתנפחת..בטן עליונה אין לי צרבות ולא בחילות ... עשו לי בגסטרו את הבדיקה צילום דרך בגרון..גאסטרוקו.. ומצאו שיש לי דלקת בקע בושט האם לדעתך יש תזונה מתאימה? האם מסוכן? עליי לציין שלקחו לי ביופסיה מהכיבה לבדיקה...עדיין אין תשובה תודה

24/03/2014 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום כתוצאה מהבקע הקיבה עולה למעלה ולכן התחושה של הנפיחות . חשוב מאוד לאכל ארוחות קטנות מאוד (לא מטוגן, לא מוצרים מהחיי ) יותר מזונות ירוקים וכתומים . המלצתי לקחת כורכום שירפא לך את הדלקת וכן פרוביוטיקה. ולהוריד במשקל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/03/2014 | 07:43 | מאת: שרה

תודה לך על ההתיחסות..שאלתי למה את מתכוונת כורכורם? (הקפסולות?)...ומה דעתך על מזון ללא גלוטן? יכול להועיל.? תודה

בלי שמן או המבורגר אחד בלבד בחוץ במסעדה ?

ל שלום מצטערת לא ממליצה על בשר ועופות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2014 | 23:03 | מאת: גל

שלום האם עגבניה מכילה גלוקוז ופרוקטוז כמו שאר הפירות? תודה

21/03/2014 | 05:19 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום עגבניה מכילה כמות קטנה מאוד של גלוקוז . ולכן האינדקס בגליקמי שלה מאוד נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2014 | 21:25 | מאת: גל

תודה על התשובה מה לגבי ירקות כגון גזר סלק גמבה אדומה?הם לא נכנסים לקבוצת הפירות?והאם ירקות נכנסים למשפחת הפחממות או המינרלים? תודה

19/03/2014 | 17:40 | מאת: מזון בחוץ

לארוחת צהריים חוץ מסושי?

24/03/2014 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

מזון בחוץ שלום ניתן לקנות חומוס+ טחינה וסלט גדול ניתן לקנות קציצות עדשים למיניהם (בודההבורגר ) ניתן לקנות מרקים טבעיים בארומה ניתן לשתות מיצי ירקות . ניתן לקנות לחם מקמח שיפון ועוד היד נטויה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם אפשר את כל מה שיש... תודה!

19/03/2014 | 10:13 | מאת: בטעם שוקולד

זה באמת בטעם שוקולד ובריא?

18/03/2014 | 15:39 | מאת: דנה

שמעתי שבסדרה החדשה של פריגת יש מיץ טבעי. אמנם אם בודקים באותיות הקטנות רואים שזה בעצם פחות מ 20% , אבל אולי זה מספיק לתוספת צריכה יומית של סיבים תזונתיים?

18/03/2014 | 17:13 | מאת: עופרה

איזה מספיק.. ואני בכלל בעד להתעלם מהמיצים האלה שלהם אחרי שהם ניסו להטעות ככה עם הפרסומת שמציגה אותם כטבעיים. נו באמת

18/03/2014 | 17:13 | מאת: עופרה

איזה מספיק.. ואני בכלל בעד להתעלם מהמיצים האלה שלהם אחרי שהם ניסו להטעות ככה עם הפרסומת שמציגה אותם כטבעיים. נו באמת

02/04/2014 | 11:26 | מאת: עדי מילר

שלום דנה ככלל אצבע בשתיית מיצי פירות אין סיבים תזונתיים, ברגע שאנו סוחטים את הפרי וצורכים רק את המיץ אנו מאבדים את הסיבים התזונתיים המצויים בפרי עצמו. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

18/03/2014 | 00:39 | מאת: אבי

שלום רב! שמי אבי, בן 32 מנתניה. מזה כ-5 שנים יש לי כרס קטנה. האם כפיפות בטן היא הדרך הספורטיבית הטובה ביותר להוריד את הכרס או ריצות? האם ניתן להוריד את הכרס ללא פעילות ספורטיבית? האם ניתן להסתפק רק בשינוי הרגלי אכילה? האם אכילת פחות לחם יכולה לעזור? בתודה מראש, אבי.

24/03/2014 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

אבי אני חושבת שאתה יודע את התשובה תזונה + ספורט זו הדרך המנצחת בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

17/03/2014 | 22:04 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 48 והתחלתי לאכול כל בוקר סנדביץ עם זרעי פשתן, קצת גבינה לבנה רבע כפית כורכום ופילפל שחור. כמו כן, התחלנו לסחוט במסחטת מיצים קשים: גזר, תפוח ושורש כורכום. שאלתי היא האם זה בסדר לאכול כורכום כל כך הרבה. ואם זה לא מזיק. ואם זה בריא לסחוט שורש כורכום. אשמח לתשובה. גם בעלי והילד מצטרפיםלשתיית מיץ הכורכום. תודה רבה

24/03/2014 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום כורכום נהדר כאשר את אוכלת כורכום תמיד פלפל שחור כי כל לבד הוא כמעט לא נספג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2014 | 18:27 | מאת: ירון

קראתי שעודף של אומגה 3 מזיק ויכול לגרום גם לדימום מוחי , עודף לפי מה שהבנתי זה מעל ל3 גרם . 1) האם יכול להיגרם עודף אומגה 3 גם בצריכה ממקור צמחי כמו זרעי פשתן או רק ממקור חי כמו שמן דגים ? 2) האם אני יכול לצרוך 4-5 כפות ביום של זרעי פשתן טחון בלי לחשוש מעודף אומגה 3 ?

24/03/2014 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום פשתו מכיל אומגה 3+ 6+ 9 אין לך חשש במינונים שאתה לוקח , לא תגרום לדילול דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/03/2014 | 23:23 | מאת: עדה

שלום אני שותה כוס מיץ רימונים סחוט טרי יום יום ,האם זה טוב או מוגזם? מה דעתך? תודה עדה

17/03/2014 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

עדה שלום תמשיכי כך בהצלחה בברכה טובה בר-שאן

13/03/2014 | 12:01 | מאת: גיל

אני רוצה לסדר את מערכת העיכול שלי ולצרוך פרוביוטיקה- יש לי גזים ולפעמים עצירות וכבדות והתרוקנות לא מלאה. האם נטילה של פרוביוטיקה בכדורים עלולה לגרום להתמכרות הגוף? האם זה לא בריא לטווח הרחוק או שאין בעיה עם זה?

14/03/2014 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

גיל שלום לשאלתך אם פרוביוטיקה גורמת להתמכרות? ממש לא פרוביוטיקה הם חיידקים טובים החיים בשיתוף פעולה במערכת העיכול מגינים עליה ומחזקים את מערכת החיסון . חשוב לקחת לתקופה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/03/2014 | 01:45 | מאת: ריקי גפן

שלום רב יש לי בעיות קיבה מזה שנים רבות, אני סובלת מבחילות באופן קבוע ביום יום שלי, וכן סובלת מכאבי בטן עליונה, יש לי תחושה כאילו הקיבה שלי היא פצע אחד גדול, כשילדי לוחצים או נשענים לי על הבטן העליונה, אני קופצת בצרחה. עשיתי בדיקת גסטרו והתוצאה הייתה יתר חומצה, כך אמר הרופא. לקחתי לוסק לחצי שנה ואז הפסקתי, לתקופה קצרה הכל נעלם ולאחר מכן חזר שוב. אני כמובן נמנעת מלאכול מאכלים חומציים(עגבניה,חציל,גמבה,חמוצים וכו') מה עלי לעשות, אני קצת מבולבלת, האם לחזור לקחת לוסק, או לעשות בדיקה חוזרת לראות האם המצב החמיר? או אולי לעשות בדיקת נשיפה? איני יודעת לאן לפנות... אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. תודה מראש

15/03/2014 | 09:49 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום יש מקום מאוד לבדוק הליקובקטר פילורי . לפי התיאור שלך זה נראה מתאים בד בבד קחי פרוביוטיקה שתעזור מאוד עד האבחנה בברכה ובהצלחה חג פורים שמח טובה בר- שאן

12/03/2014 | 21:35 | מאת: v

שלום בת 30 רזה ובריאה ושומרת על משקל בתהליך הרזיה אני אוכלת כל יום 1 חלמון ביצה + 6 חלבונים (רק הלבן בביצה) - האם אני צורכת מספיק חלבונים ביום או שזה יותר מידי חלבונים ליום ? יש לציין שאני לא צורכת כלל קטניות (כי עושה לי לא טוב ) ולא צורכת כלל בשר (צמחונית), לא אוכלת כלל דגים (לא אוהבת) ובנוגע לגבינות - אני גם לא אוכלת גבינות אלא רק אוכלת 1 גביע שלם (200 גרם)של יוגורט ביו. מה שכן אני צורכת טחינה משומשום מלא ושומשום מלא ככה שרב צריכת מנת החלבון שלי ביום בעצם מגיעה מהביצים. אז שוב- האם אני צריכה להוריד מכמות החלבונים שאני צורכת מהביצים (כי 1 חלמון + 6 חלבון זה יותר מידי ) או שאני צורכת כמות מספיקה של חלבון? האם סך החלבונים שאני צורכת ביום מכל הסוגי האוכל עלולים לגרום להשמנה? תודה

15/03/2014 | 09:57 | מאת: טובה בר-שאן

v שלום אדם צריך 0.8 גרם חלבון על כל משקל ג"ג גוף . כאשר אוכלים דדניים מלאים וקטניות למשל מגדרה (עדשים אדומות או שחורות ,או שעועית מש מאוד עדינים זה כבר נותן חלבון מלא . חומוס + טחינה זה גם חלבון מלא. אז את יכולה לגוון ולא לאכל 6 חלבונים . בנוסף לא דברת אם את/ה עושה ספורט ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/03/2014 | 21:04 | מאת: קרן

2 שאלות שלא קשורות אחד לשני: 1- לאיזה רופא עלי לפנות כדי לשלול טפילים וקנדידה במעיים/קיבה ? ובכלל- מה הסימפטומים שמהם סובלים מי שיש לו טפילים/קנדידה? מה הטיפול לפתרון התופעה? 2- האם אכילה של 8 עגבניות לארוחת ערב יכולות לגרום לעצירות ? גזים? נפיחות?

15/03/2014 | 09:52 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום המלצתי לך לעשות בדיקת קנדידה דרך מעבדת שפי בחיפה.כתבי בגוגל בדיקת קנדידה מעבדת שפי ותקבלי את כל האינפורמציה . הסימפטומים הם רבים מאוד מעייפות ,כאבים ועד עקרות את כל הסימפטומים את יכולה לקרוא באתר של שפי . 2. סביר להניח שלא בדיוק הפוך. אבל למה לאכול 8 עגבניות לארוחת ערב? לא כדאי לגוון? בברכה ובהצלחה חג פורים שמח טובה בר- שאן

12/03/2014 | 11:51 | מאת: גל

שלום רב האם זה נכון שבפרוסת לחם אחת כמות הסוכר שווה ל2 תמרים בערך? השאלה אם זה קריטי מבחינת השמנה תודה

15/03/2014 | 09:59 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום אינדקס גליקמי של סוכר בפרוסת לחם גבוהה והוא מעלה מאוד מהר את הסוכר בדם גם בתמרים יש הרבה סוכר אבל יש בהם סיבים ולכן רמת הסוכר לא עולה כמו בלחם לבן . בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

15/03/2014 | 19:48 | מאת: גל

האם תפוח אדמה הוא פחממה מורכבת או פשוטה? קראתי המון דברים שליליים עליו. תודה

12/03/2014 | 10:58 | מאת: שואל

בלחמנייה, זה עם חסה עגבנייה ומלפפון חמוץ . יש אפשרות 2 המבורגרים בלחמנייה אז אני בוחר באחד. וזה עם צ'יפס.. הגעתי למסקנה שזה עדיף מאשר לאכול אוכל ביתי (זה פחות משמין) וגם פחות להתאמץ . עושה רושם גם שזה יותר בריא.. וההמבורגר הוא די קטן (אז למה שלא אוכל ככה כל הזמן בעצם?) שאני אוכל בבית זה 3 קציצות בשר/עוף/ אורז/תפוחי אדמה/שעועית.(ואוכל בסגנון הזה) התחלתי לקנות הרבה המבורגר הרבה ועושה רושם שזה יותר בריא מהאוכל הביתי, ולפעמים קונה גם סושי שזה גם עושה רושם אוכל בריא... מה את אומרת?

15/03/2014 | 10:00 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום זה מה שמקדונלד ובורגרנץ רוצות שתאמי בפרסומת שלהם. נפלת בפח. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

11/03/2014 | 17:19 | מאת: עידן

שלום אני קצין בצבא בגדוד וכנירא שיש לי מעי רגיז עשיתי מלא בדיקות ולא מצאו את הסיבה לכאבים שיש לי בבטן עוד כחודשיים אני מחליף תפקיד ואמרו לי ללכת להיות בחטיבה יציאות הביתה זה חמשושים ואמרו לי שברגע שאני ידע אם הבעייה שיש לי זה קשור לאוכל או לא רציתי לשאול האם אוכל משפיע על מעי הרגיז? האם זה משנה מה אוכלים? תודה

15/03/2014 | 10:02 | מאת: טובה בר-שאן

עידן שלום אין ספק שאוכל משפיע על מעי רגיז. המלצתי החמה שתלך לתזונאית שתשלח אותך לבדיקות ולשלילה של מחלות אחרות . ותתאים לך תזונה שתעזור למצבך. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2014 | 23:00 | מאת: נונה

מה ההבדל בין סלמון שכתוב עליו מעובד לבין סלמון שלא? השאלה שלי היא בעיקר מבחינת ערך תזונתי (אומגה 3 למשל)

15/03/2014 | 10:04 | מאת: טובה בר-שאן

נונה שלום סלמון מעובד מוסיפים לו חומרים קושרי מים וצבעי מאכל למיניהם . יתכן שיש גם פגיעה באומגה 3 (תלוי איך התרחש תהליך העיבוד ) בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2014 | 22:58 | מאת: נונה

הי, הילדים שלי מאוד אוהבים פירות יבשים (ופירות בכלל) בעיקר חמוציות תמרים ומשמשים מיובשים. מה הערכים התזונתיים שלהם? פירות יבשים ידועים כבעלי ערך תזונתי רב האם זה נכון? מה באמת יש בהם? ברזל? סידן? אנטיאוקסידנטים? באיזו כמות (כמה צריך ביום מול כמה יש ביחידה...) מה ההבדל בין פירות אורגניים לאלו שלא? איזה זן של תמרים נחשב הבריא ביותר? ושאלה ספציפית על חמוציות - מה ההבדל בין אלו שממתיקים אותם בסוכר לאלו שממתיקים ברכז תפוחים או אוכמניות? הרי שניהם בסופו של דבר עם סוכר.... ההבדל במחיר הוא עצום לכן אני שואלת. סליחה על מבול השאלות. מעניין אותי מה הם מרויחים מהאכילה. תודה :-)

15/03/2014 | 10:07 | מאת: טובה בר-שאן

נונה שלום אכן ערכים תזונתיים גבוהים אך מכילים ריכוז גבוה של סוכר .אבל עדיף אותם ממתקים אחרים . לצערי בפירות היבשים מוסיפים חומרים משמרים שגם מלבינים את הפירות היבשים בניגוד לפירות היבשים האורגנים . תמר לח מכיל הרבה סיבים ופחות סוכר . בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2014 | 21:19 | מאת: ורד

שלום , אני סובלת מאוסטופ'- לא רוצה לקחת את התרופה . יש אצלי נטייה להפרשת הסידן בשתן , בזמנו רופאה אמרה שיש אנשים עם באג בכלייה והמליצה על תרופה דיזיאותיזיד - משתנת ללחץ דם. איני מעוניינת לקחת את התרופה , מה ואיך לאכול את היוגורט (בבוקר עם קווקר ופירות) כדי שהסידן אכן יכנס לעצמות ? משתדלת להמנע מחלב נוזלי וגם מגבינות - בשל הזרחן החומצי .לוקחת תוסף מגזיום + סידן , יש פתרון ? מקווה ומודה לכם.

14/03/2014 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

14/03/2014 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

14/03/2014 | 05:09 | מאת: טובה בר- שאן

10/03/2014 | 02:37 | מאת: גליה

שלום רב, לבני המתבגר יש פצעי בגרות רבים. האם צריכת שמרים חיים (שמרית מסופרמרקט) יכולה להזיק לו עכשיו או בעתיד? ועוד שאלה: לי בעיות רבות במערכת העיכול. למי ניתן לפנות או באיזה מדריך להשתמש בכדי להתחיל לצרוך אוכל בריא? תודה מראש עבור התשובות.

11/03/2014 | 18:25 | מאת: אביטל זלצר

גליה שלום. ישנה תזונה מיוחדת לתמוך בתהליך פצעי הבגרות- אקנה. אין ספק שכדאי להמנע ממתקים, מוצרים עם אחוזי שומן גבוהים, קמח לבן ומוצרי מאפה.כמו כן מומלץ לנקות היטב את עור הנים ולמרוח לחות על בסיס מים בלבד כדי לאזן את היובש שנגרם על ידי תכשירי הניקוי. אני ממליצה לך לפנות לתזונאית טבעית או לנטורופתית לקבלת הנחיות למעבר לתפריט בריא הכולל אותך ואת בנך גם יחד. אם את מתגוררת באיזור המרכז תוכלי לפנות לטובה בר שאן ואם מאזור ירושלים, אשמח לסייע בעצמי בברכה ובהצלחה אביטל

09/03/2014 | 20:29 | מאת: נטע

שלום, אני טבעונית ונוהגת בבקרים לאכול דייסת קוואקר על בסיס חלב סויה של תנובה. הדיאטנית המליצה לי להחליף אותו בחלב סויה לייט. שאלתי היא האם הוא באמת עדיף מבחינה בריאותית? האם הוא לא מכיל ממתיקים מלאכותיים ואם כן האם הממתיקים האלה באמת עדיפים על סוכר?

11/03/2014 | 18:54 | מאת: אביטל זלצר

נטע שלום בדקי מהם המרכיבים בחלב ה",לייט",רק כך תוכלי לדעת אם מזיקים. יש חלב סוי מופחת סוכר ויש גם חלב אורז או שקדים ואפילו חלב משיבולת שועל שהם מצויינים. בברכה אביטל

09/03/2014 | 14:29 | מאת: ליז

שלום רב, מומלץ לאכול אצות ים שעשירות ביוד לחולים בתת פעילות בלוטת התריס. היכן אני יכולה לקנות אצות ים טריות, או שניתן להשתמש בטבליות? תודה רבה.

10/03/2014 | 19:49 | מאת: טובה בר-שאן

ליז שלום אם את מקבלת כדורים אז זה לא מתאים. במידה ואת ללא כדורים אצות זה טוב מאוד וניתן לקנות אצות מיובשות בבתי טבע בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/03/2014 | 22:28 | מאת: ב

שלום מה ידוע לך על ניקוי המעיים בשיטת ההידרוקלוניק? האם את ממליצה? כן או לא? ובאילו בעיות הוא עשוי לעזור? האם שמעת על כאלה שעשו וממליצים? שזה עזר להם? תודה

10/03/2014 | 19:47 | מאת: טובה בר-שאן

ב' שלום אני פחות ממליצה על הידרוקולוניק זה למעשה חוקן . יש לציין שתחושה לאחר הטיפול טובה מאוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/03/2014 | 15:56 | מאת: אמיר

רציתי לברר מה ניתן לקחת תוספי מזון לחולי סרטן הערמונית ממוקד עברתי ניתוח והקרנות לפני 3 שנים ומצבי כעת טוב פסא בסביבות אפס.שמעתי על הרבה תוספים {מיץ רימונים טבעי,ליקופן}אנא התיחסותכם . תודה מראש ושבת שלום

10/03/2014 | 19:46 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום עגבניות מבושלות או רוטב עגבניות המכיל בו הרבה ליקופן. מצוין כנגד סרטן פרוסטטה . תה ירוק, שום ,פירות וירקות טריים אורגניים . הורדת מוצרי חלב . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/03/2014 | 14:51 | מאת: vf

שלום מהם סגולות הקמומיל? לאילו מצבים הוא עוזר? והאם הוא עוזר להקלה בעיכול? קניתי זרעים/פרחים של קמומיל/בבונג בחנות טבע ואני חולטת במשקה חם ואף אוכלת את הפרחים בסיום השתיה. האם אני עושה טוב? האם אכילת הפרחים עשויה להקל על מערכת העיכול? ואם לא- אז איזו חליטה אחרת עדיפה? תודה

10/03/2014 | 20:17 | מאת: טובה בר-שאן

vfשלום לקמומיל הרבה סגולות נגד כאב בטן מוריד גזים מרגיע משפר את ההרגשה . אכן את עושה מצוין. נפלא למערכת העיכול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/03/2014 | 09:51 | מאת: אברהם

11/03/2014 | 18:26 | מאת: אביטל זלצר

אברהם שלום כפית זרעים לספל מים בברכה אביטל

04/03/2014 | 20:12 | מאת: שירלי

אני שבוע אחרי טיפול אנטיביוטי נגד פטריה בנרתיק שלא עבר עדיין הרוקחת המליצה לי על פרוביוטיקה לנשים השאלה מתי אני לוקחת אותה לפני או אחרי האוכל?

10/03/2014 | 19:40 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום קחי על פי ההוראות על הקופסה בדרך כלל פרוביוטיקה לוקחים על בטן ריקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

גחבי שלום \ בסושי יש מרכיבים בריאים כמו דג סלמון , אך יש גם מרכיבים פחות בריאים כמו הסירופ המדביק את האורז של הסושי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני קונה הרבה. תודה!

04/03/2014 | 15:41 | מאת: ליאל

שלום, אני יודעת שצריך לאכול הרבה מוצרי חלב בגיל ההתבגרות לבניית העצמות, אך קראתי לאחרונה שזה דווקא לא הכי בריא. האם זה נכון? תודה

04/03/2014 | 19:56 | מאת: טובה בר-שאן

ליאל שלום אכן נכון עדיף שתאכלי ירקות ,קטניות, דגניים מלאים ,דגים, ביצים, אגוזים מאשר כל היום מוצרי חלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/03/2014 | 14:28 | מאת: יעל

שלום רב, איך אוכלים את הירק שומר טרי? האם רק את החלק התחתון הלבן ,ומה אם השאר? האם אפשר להוסיף לסחיטה של מיץ ירקות? איזה חלק רצוי וכדאי לסחוט? תודה לתשובה יעל

04/03/2014 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום אוכלים טרי את החלק הלבן . ניתן פשוט לאכל כך ,ניתן להוסיף לימון ושמן זיית , ניתן להוסיף את החלק הלבן לסחיטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/03/2014 | 13:47 | מאת: יעל מזרחי

מה זה דקסטרוסה הוסיפו ללחם עינן האם זה מתאים רק למי שיש בעיות סכרת או לכל אחד

03/03/2014 | 23:13 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום דקסטרוזה הינה סוכר ענבים ואינה מומלצת לחולי סוכרת בברכה ובהצלחה אביטל

02/03/2014 | 23:21 | מאת: d

שלום אני מאוד אוהבת קולורבי, זה הירק האהוב עלי ואני יכולה לאכול כל יום בלי שימאס לי. כל ערב רק בערב אני אורכלת לארוחת ערב 3 קולורבי גדולים. אוכלת אותם חי, בלי טיבול- ככה כפי שה. אחרי הארוחה יש לי נפיחות בבטן והרגשה של כבדות. האם זה בגלל הקולורבי? האם 3 קולורבי גדולים בבת אחת זה כמות גדולה מידי? מה אפשר לעשות כדי למנוע נפיחות וכבדות אחרי אכילת הקולורבי? תודה רבה מראש

03/03/2014 | 23:10 | מאת: אביטל זלצר

שלום d אולי תנסי לפזר את הכמות בהמלך כל היום או לאכול פחות ולבדוק אם התחושות משתפרות. קולורבי הינו ירק שיכול לגרום לגזים במערכת העיכול אך הוא בריא, טעים ומומלץ מאוד. בברכה ובהצלחה אביטל

28/02/2014 | 15:59 | מאת: c

שלום למה מיועד חומץ תפוחים? אלו יתרונות בריאותיים יש לו ואיך צורכים אותו? וכמה צורכים ממנו ביום? תודה

03/03/2014 | 23:06 | מאת: אביטל זלצר

C שלום לחומץ תפוחים שימושים רבים. אחד מהמפורסמים בינהם היא היכולת להוריד רמות שומנים בדם. יש לצרוך כך חומץ תפוחים אורגני בלבד מדוללת בכוס מים בכל בוקר על קיבה ריקה. בברכה ובהצלחה אביטל

28/02/2014 | 10:54 | מאת: אהרון

שלום רב, האם פלפל אדום גורם לצרבת? אשמח לקבל תשובה אהרון

03/03/2014 | 23:01 | מאת: אביטל זלצר

אהרון שלום ישנן סיבות רבות ומגוונות שבגינן נגרמת צרבת. פלפל לא אמור לגרום לצרבת ועדיין אוכל משפיע בצורות שונות על אנשים שונים. אתה יכול לנסות להפסיק לאכול פלפלים לכמה ימים וברגע שאתה מחזיר אותו לתפריט,לבדוק אם אכן מופיעה הצרבת. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 15:29 | מאת: דניאל

זה נכון שאם אני אוכל 2 כפות של זרעי פשתן אני צריך לשתות הרבה מים אחרי זה , אם כן למה ?

27/02/2014 | 19:28 | מאת: דניאל

" יש ליטול זרעי פשתן עם הרבה מים. אחרת, זה עלול להחמיר עצירות, ובמקרים נדירים אף לגרום לחסימת מעיים." כמה כוסות מים אני צריך לשתות אם אני אוכל 2 כפות של זרעי פשתן טחון ?

28/02/2014 | 00:07 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום על כל כף פשתן כוס מים. בברכה אביטל

28/02/2014 | 00:06 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום מומלץ לשתות מאחר והם מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים המתפקדים טוב יותר בנוכחות נוזל. כמו כן, יש בהם חומר מוצילג שנמס במים ועוזר מאוד למערכת העיכול. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 12:56 | מאת: לולי

היי,אני בת 25 וסובלת מתסמונת קדם ווסתית.היא כוללת כאבים ברגליים ובגב התחתון, תשישות וחוסר אנרגיה, עצבנות ודכדוך. במחזור עצמו יש הקלה. בנוסף יש לי אקנה שלא עוברת כבר הרבה שנים (לא חמורה). ולאחרונה אני סובלת מבעיות שינה וסטרס. הייתי אצל נטורופתית והיא המליצה לי לקחת אגנוס קסטוס. קצת מלחיץ אותי לקחת את התמצית לאחר שהבנתי שהיא פועלת ישירות על ההיפותלמוס וההיפופיזה. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת כאן בפורום. תודה

03/03/2014 | 23:49 | מאת: אביטל זלצר

לולי שלום אגנוס קקטוס הוא לא אחר מאשר שיח אברהם והוא מומלץ לרוב הסימפטומים שציינת.הוא אכן מאזן הורמונאלית. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 11:31 | מאת: נטע

שלום, אני בת 38, מאובחנת עם מיומות ברחם וסובלת מסמפטומים של דימומים כבדים בזמן המחזור וכתוצאה מכך מחסור בברזל ואנמיה, כאבי מחזור.. נוטלת גלולות. רציתי לדעת האם וכיצד אפשר לשפר את המצב באמצעות תזונה טבעית או תוספי תזונה? אציין שאני טבעונית, כמעט ולא צורכת אוכל מעובד ומקפידה על גיוון בקטניות ובירקות. על מה עוד כדאי לשים את הדגש?

27/02/2014 | 23:52 | מאת: אביטל זלצר

נטע שלום כמובן שהתמונה שאת מתארת כאן מחייבת התייחסות אישית לכן המלצתי הראשונה תהייה לפנות לתזונאית טבעית או נטורופתית ולהתאים לך תזונה מוקפדת לפי החוסרים שאת מתארת ולפי התמונה המדוייקת העולה מבדיקות הדם שלך. אם הגעת למצב של אנמיה, ממליצה לך לצרוך ברזל עדין. יש לבדוק גם את כמות ויטמין B12. אכלי הרבה ירקות ירוקים,אגוזים וזרעים.סלק, לפת,ירקות שורש. שתי מיץ רימונים, מיץ עשב חיטה אם ידך משגת (20 מ"ל בבוקר על קיבה ריקה).הקפידי לצרוך חלבון מלא במיוחד לאור העובדה שהינך טבעונית. ישנם גם צמחי מרפא המסייעים מאוד בזמן מחזור. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 11:20 | מאת: דניאל

שלום, לאחרונה אני מתקשה להירדם, ואם כבר נרדמתי השינה לא עמוקה ואני מתעוררת מידי פעם. אודה ליעוץ שלכן תודה

27/02/2014 | 23:55 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום. חסרים פרטים כדי לדייק תשובה. הפרעות שינה נגרמות מסיבות רבות ומגוונות את כותבת לאחרונה. מתי זה התחיל. בעקבות מה? האם כך סתם ביום בהיר או שמשהו השתנה בחייך? בברכה, אביטל

26/02/2014 | 22:44 | מאת: ילנה

אני נוהגת לאכול בכל יום עדשים , וכידוע לי עדשים מבושלות מכילות 9 גרם חלבון , אבל לפי כמה מאמרים שקראתי לאחרונה התברר לי שכדי שהחלבון שבעדשים ייספג בגוף - יש צורך להשרות או להנביט את העדשים - "עדשים, להבדיל מרוב הקטניות המוכרות, אינן זקוקות להשרייה מוקדמת לפני הבישול על מנת להתרכך כראוי. עם זאת, כמו כל הקטניות, השרייה מתחילה הנבטה ובכך הופכת את החומרים המזינים שבקטניה לזמינים." ועוד ציטוט - " למה להנביט ? ובכן, בזרע ישנם ערכים תזונתיים נפלאים (חלבון, ויטמינים, סוכרים…) שאמורים לספק לצמח את כל מה שדרוש לו מעבר למים וחמצן בימיו הראשונים כצמח. כשאנחנו אוכלים את הקטניות והדגן כשהם עוד זרעים, הערכים התזונתיים הללו אינם זמינים לנו כל כך והסוכרים הם במצב של רב-סוכר עמילן שגם הוא מקשה על מערכת העיכול שלנו ויותר גזים רבים. לעומת זאת, כשאנחנו מנביטים את הזרעים, הערכים התזונתיים שבהם הופכים זמינים לגוף שלנו פי מאות אחוזים והעמילן שבהם הופך ע"י אנזימים לדו-סוכר ובכך הופך לזמין לנו יותר ופחות יוצר גזים." - בהתאם ל2 הציטוטים , אם אני מבשלת עדשים בלי להשרות אותן לפני הבישול , עדיין הן יכילו 9 גרם חלבון שייספג בגוף ? או שה9 גרם חלבון שבעדשים נספג רק כאשר משרים או מנביטים אותן לפני הבישול ?

28/02/2014 | 00:31 | מאת: אביטל זלצר

ילנה שלום. אכן כן העדשים יכילו את אותה כמות החלבון גם אחרי בישול ללא הנבטה. המלצה : כשמנביטים אין צורך לבשל, חבל להרוס את שאר הערכים הנפלאים. נסי לאכל מונבט חי בסלט, הטעם נפלא!! בברכה ובהצלחה אביטל

26/02/2014 | 19:55 | מאת: נטלי

שלום, אני מחפשת רעיונות לתחליפי חלבון (חוץ מחלב וגבינה). כרגע מבוססת על ביצים וטונה. אשמח לרעיונות

28/02/2014 | 00:34 | מאת: אביטל זלצר

נטלי שלום כל מוצרי הבשר הינם חלבון מלא. אם את מחפשת חלבון מהצומח אזי כל צרוף של קטניה ודגן ביחד נותנים חלבון מלא המורכב מכל 20 חומצות האמינו. לדוגמא: חומוס+טחינה, אורז+עדשים, אורז + שעועית או גרגרי חומוס וכדומה. הקינואה היא גם חלבון מלא בברכה ובהצלחה אביטל

26/02/2014 | 11:39 | מאת: גולן

בחודש האחרון אני אוכל בבוקר 2 כפות של טחינה גולמית משומשום מלא ו2 כפות ( 20 מ"ל ) של שמן פשתן בכבישה קרה ויחד עם זה אני אוכל ביצה קשה אחת וסלט , וקראתי לאחרונה מאמר שאומר שלא כדאי לאכול ביחד שומן עם שומן ( 2 סוגים שונים של שומן ) - " חלבון עם חלבון, שומן עם שומן : אלו כמעט כולם מזונות מרוכזים ו'כבדים', לכן אכילה של יותר מסוג אחד בארוחה בדרך-כלל יגרום לקושי רב בעיכול . " לפי החישוב שלי זה יוצא שאני אוכל בבוקר 35.5 גרם שומן , אומנם זה שומן בריא מאוד אבל עדיין זדו כמות גבוהה מאוד של שומן וכל זה עוד בארוחת בוקר איך שהתעוררתי ואני כבר "מפיל" על מערכת העיכול שלי כמות גדולה כזו של שומן , ולכן חשבתי לחלק את צריכת השומן שלי ל2 מנות/חלקים במהלך היום , חלק ראשון בבוקר - שבו אני יאכל 2 כפות של טחינה גולמית משמשום מלא , וחלק שני בצהריים או בערב שבו אני יאכל את ה2 כפות (20 מ"ל) של שמן פשתן בכבישה קרה , האם אני פועל נכון ?

28/02/2014 | 00:37 | מאת: אביטל זלצר

גולן שלום השומנים עליהם אתה מדבר הינם מהבריאים ביותר שקיימים בתזונה ולכן אין שום מניעה לאכול אותם ביחד. אם אתה מרגיש כובד אחרי ארוחת הבוקר , תפריד. אם הרגשתך קלילה וטובה אין שום בעייה לצרוך שמן פשתן וטחינה ביחד. בברכה ובהצלחה אביטל

25/02/2014 | 22:42 | מאת: אדרת

שלום רב. רציתי לדעת: האם תוספת מולטיויטמינים באופן יומיומי למניעת מחלות עשויה להזיק? בתודה מראש, אדרת.

26/02/2014 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

אדרת שלום ישנם סוגים רבים של מולטיויטמינים, ובמינונים שונים, מדוע את רוצה לקחת? יש מקום להתאים את המולטיויטמים לבעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2014 | 22:06 | מאת: מיטל

איזה מאכלים יכולים להשמין את הפנים הפנים שלי אף פעם לא היה כך רזה אני יודעת שהתזונה שלי לא נכונה

26/02/2014 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום שאלתך אינה ברורה מספיק בבקשה כתבי שוב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2014 | 20:50 | מאת: ורדה

קראתי את המאמר על היתרונות של השומר ואני רוצה להכין חליטת שומר. אבל איך? האם במים פושרים, להרתיח, להשתמש בשומר טרי או בזרעי שומר? להוסיף דבש? לימון? אשמח ללמוד. תודה

26/02/2014 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

ורדה שלום 1. לוקחים זרעי שומר 2. שופכים עליהם מים רותחים 3. מכסים וכך מקבלים חליטת שומר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/05/2014 | 11:34 | מאת: אביבית

טובה שלום, מכיוון שיש לתת כמות קטנה כדי שלא יגרום לתחושת שובע, מה המינון שיש לתת לתינוקת בת חודש לאחר שהחליטה מוכנה? תודה, אביבית