פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16831 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

07/04/2014 | 10:12 | מאת: שימעון מגדרה

שלום רב רציתי לשאול בבקשה.. אני מאוד אוהב חומוס האם זה מאכל בריא( חומוס למריחה) והאם כן מה עדיף חומוס של מסעדות או חומוס בקופסא מהסופר...?? תודה רבה חג פסח שמח

09/04/2014 | 06:57 | מאת: טובה בר-שאן

שימעון שלום חומוס זה מאכל בריא ביותר ממליצה על חומוס ביתי ולא חומוס תעשייתי בו מוסיפים חומרי שימור, צבעי מאכל והרבה מרגרינה. בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

07/04/2014 | 09:30 | מאת: דודי

שלום דר האם בריא לשתות כוס גזר גדול כול יום?? האם באמת יש קשר בין מאכל כתום לבריאת העין? תודה

09/04/2014 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

דודי שלום אכן כן בגזר יש בתא קרוטן ההופך לרטינל היושב בעיין ומאפשר את קליטה של תמונה בחושך בברכת חג אביב שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/04/2014 | 01:48 | מאת: דותן

שלום רב אני החלפתי ... במקום כוס קפה בבוקר אני מכין שייק קבוע .. בננה אחת 2 תמרים וקצת אגוזי מלך עם חלב סויה .. האם יש הרבה סוכר במרכיבי השייק?? נמצא לי לאחרונה רמה גבוהה של טריגליצרידים האם להפסיק עם השייק ..?? איזה מאכלים מורידים טריגליצרידים ?? תודה

07/04/2014 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

דותן שלום כאשר אתה אוכל מזונות עם הרבה סוכר הם הופכים בהמשך לטריגליצרידים. המלצתי לעשות בבוקר שיק שמכיל חסה ,סלרי ,נענע, תרד תפוח ' ורבע לימון . למונדה בטעם מדהים , מנקה כבד וטעימה . מאכלים המורידים טריגליצרידים: זה הרבה ירקות ירוקים , אומגה 3 הנמצאת באגוזים ובדגי ים צפוני כמו סלומון. ומאכלים עם אינשקס גליקמי נמוך בהצלחה בברכת חג אביב שמח טובה בר- שאן

שלום לטובה ואביטל, ברשותכן שתי שאלות ואשמח לקבל תשובה על שתיהן: 1. אמי בת ה-60 חולת סוכרת מזה כ-20 שנה. היא מטופלת בתרופות להורדת סוכר בקביעות (ג'נוביה, גלוקופאג' וכו').מדי פעם היא בודקת את רמות הסוכר בדם (אחרי לילה) והסוכר יכול לעמוד על 120-125 והיא אומרת שזה בסדר כי בכל זאת היא חולת סוכרת ותמיד הסוכר שלה יהיה קצת גבוה מהנורמה. האינסטינקט שלי אומר שזה לא בסדר כי בכל זאת היא מטופלת בתרופות ומדוע זה אמור להיות כך? חשוב שאציין שאינה מקפידה על תזונה מתאימה לחולי סוכרת ואוכלת כאילו לא חלתה בסוכרת מעולם (אולי זו הסיבה שהסוכר גבוה מהנורמה על אף הטיפול התרופתי? - אני חייבת לדעת.) 2. אותה אמא יקרה שלי נתגלתה כחולת צליאק לפני כשבועיים. ברשתות הטבע, הלחמים ללא גלוטן הם מעובדים מאוד, מוספים בשמנים, מייצבים, עמילנים וכדומה. אמנם אני ירושלמית, אך לא אכפת לי לצאת מגבולות העיר כדי להשיג לה לחם מזין. האם אתן מכירות מקום בו ניתן להשיג לחמים בריאים ומזינים לחולי צליאק? או האם נגזר על חולי צליאק לסבול לחמים מעובדים וממש רעילים שכאלה? אודה מאוד למענה מפורט, שכן אני טרודה ממצבה של אמי ומנסה לסייע לה במה שאני יכולה. תודה רבה, מעיין

06/04/2014 | 18:44 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום רב הסיבה שהסוכר נשאר בערכים גבוהים בדמה של אימך אכן נעוצה בתזונה. זה לא תקין כשהערכים גבוהים מ100 ויכול לגרום לסיבוכים בעתיד. עכשיו כשגילו צליאק אולי זו באמת הזדמנות להכנס לתזונה בריאה בעלת אינדקס גליקמי כמה שיותר נמוך ולאזן גם את רמות הסוכר. לגבי הלחמים יש עשרות מתכונים נפלאים באינטרנט זוהי ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך פשוט לאפות בבית כמות יפה, להקפיא, לפרוס ולצרוך בהתאם לצורך. בברכת חג אביב שמח ובריא אביטל

03/04/2014 | 23:21 | מאת: חני

שלום אני מאוד אוהבת את החלב המוקצף שמביאים לי בבית קפה. זה שמקציפים במכונת אספרסו למשל. שאלתי היא בעניין הקצף של החלב בלבד-מה זה הקצף הזה ומה הוא בעיקר מכיל? האם זה ריכוז של שומן החלב או של פחמימת החלב? תודה

06/04/2014 | 18:47 | מאת: אביטל זלצר

חני שלום חלב מוקצף הינו חלב ששוט הוכנסו בו בועות אויר הוא מכיל בעיקר....חלב(-: בברכת חג אביב שמח אביטל

03/04/2014 | 16:12 | מאת: yert

האם בשעועית ירוקה/צהובה של סנפרוסט נשארו אי אילו ערכים תזונתיים? אחרי ששטפו, חתכו, הקפיאו...... האם בכלל נשאר שם משהו חיוני? תודה

04/04/2014 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

yertשלום אכן כן ! בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/04/2014 | 22:07 | מאת: שלום

שלום מה יותר בריא? סומסום שחור או סומסום מלא? ומה היתרונות התזונתיים של השחור? תודה

04/04/2014 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום שניהם מצויינים בברכה ובהצלחה חג אביב שמח

01/04/2014 | 15:24 | מאת: לי

שלום מרב יאוש כבר לא יודעת מה לעשות ונמאס לי הבטן שלי עושה לי צרות- יום היא בסדר ויום לא בסדר. בבוקר קמתי ועשיתי קיבה והבטן התרוקנה יפה. ולאחר כמה שעות- מתחיל להיות לי נפיחות בבטן ואני מרגישהב גזים- ככה שברור לי שהבטן נפוחה בגלל הגזים.. מה יכולה להיות הסיבה לכך שלמרות שבבוקר היתה לי קיבה והבטן התרוקנה אז לאחר כמה שעות יש גזים- בלי שאכלתי כלום מאז היציאה חוץ מבחיצה קשה. למען האמת שתיתי יחד עם הביצה הקשה גם 2 כפות של חומץ תפוחים אורגני (ולא שתיתי מים) האם יכול להיות שחומץ התפוחים גרם לי לבלאגן בבטן ובגלל זה הנפיחות?האם בגלל שלא שיתיתי עם זה מים? ובכלל- מה יכולה להיות הסיבה לגזים למרות שהיתה יציאה בבוקר? תודה מראש

04/04/2014 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום חסרים לי נתונים על מנת לתת לך תשובה. אולם יתכן שלא אכלת שעות רבות . והחומץ גירה להתססה. יתכן גם שיש לך מעי רגיז. המלצתי תפסיקי עם חומץ תפוחים ותאכלי ארוחות מסודרות כל מס' שעות יש מקום לפנות לרופא משפחה לשלול בעיות אחרות. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

01/04/2014 | 15:17 | מאת: חני

שלום אני מעונינת להתחיל לצרוך קינואה אזיו הכי עדיפה/בריאה? האדומה? שחורה? לבנה? אני יודעת שיש כמה סוגים אז רוצה לדעת מה לקנות תודה

04/04/2014 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

חני שלום כולם מצוינות זה ענין של טעם וגיוון בברכה ובהצלחה חג אביב שמח טובה בר- שאן

31/03/2014 | 22:57 | מאת: גל

שלום מדוע גלוקוז נקרא סוכר ענבים אם בעצם כל הפירות מכילים אותו? כי גם דקסטרוזה נקרא כך.. תודה!

04/04/2014 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום גלוקוז נקרא כך כיוון שענבים עשירים מאוד בו. אכן כל הפירות מכילים גלוקוז השאלה מה המינון יש פירות שמכילים יותר פרוקטוז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/03/2014 | 15:11 | מאת: גלית

כמה קל יש בסלק? האם הוא משמין? רבוי בפחמימות? אני נמנעת לאכול ממנו כי הוא מתוק ובתהליך ירידה במשקל כמו כן- אם אוכל אותו לא מבושל- האם הוא דל יותר בקלוריות מאשר כשהוא מבושל? תודה

31/03/2014 | 16:14 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום הסלק הנו ירק פחמימתי אולם ב-100 גר' ישנן רק 40 קק"ל. חשוב לזכור שהוא מכיל חומרים המגנים ומחזקים לנו את מע' החיסון חומרים אנטי דלקתיים, ויטמינים חשובים ומינרלים וסיבים תזונתיים לרוב. אין הבדל באכילת חי או מבושל מבחינה קלורית. אין צורך להמנע ממנו, אפשר לאכול בצורה מדודה.(100-150 גר' ליום) בברכה ולבריאות אביטל

30/03/2014 | 15:23 | מאת: עדי

רכשתי קפסולות של מורינגה - עץ הפלאים ההודי, הבנתי שהם משמשות כתחליף למולטי ויטמין ומינרל. שאלתי היא האם בטוח להשתמש במוצר זה ורציתי לשאול, מה דעתכם עליו... והאם הוא עלול להזיק במקרה של בעיות עיכול וריפלוקס/צרבת או להפך להועיל. בתודה מראש עדי

31/03/2014 | 15:49 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום. המורינגה הנו אכן צמח מופלא המלא בערכים תזונתיים ובהחלט יעיל, בטוח ומומלץ לנטילה כשרוצים לחזק מאגרי ויטמינים ומינרלים. לא ידוע לי על גרימת נזק. בברכה ובהצלחה אביטל

30/03/2014 | 11:03 | מאת: תרצה

שלום. ברצוני לנסוע למקום מתבצע נקוי רעלים דרך תזונה-הבעייה תזונה שלא עבר עיבוד+נבטים מונבטים+אגוזים +שקדים+צמוקים. האם נקוי זה מתאים למעי רגיז. תודה מראש תרצה

31/03/2014 | 15:46 | מאת: אביטל זלצר

תרצה שלום לפעמים ניקוי מהסוג הזה יעיל מאוד ולעתים פחות. עלייך לברר מול הצוות במקום אליו את רוצה לנסוע ולקבל תשובה בהתאם לתכנית הטיפול ובהתאם לסימפטומים אותם את חשה בגין המעי הרגיז. בברכה ובהצלחה אביטל

אני מעוניין לקנות עלי סטיביה מיובשים ואין לי מושג איפה להשיג ,אגב כמה זה עולה?

31/03/2014 | 15:32 | מאת: אביטל זלצר

אדם שלום כמעט בכל בית טבע תוכל למצוא. בברכה ובהצלחה אביטל

28/03/2014 | 17:43 | מאת: c

האם יש הבדל בין זרעי פשתן חומים לזרעי פשתן זהובים? אם כן אז מה ההבדל ומה יותר בריא?

31/03/2014 | 15:29 | מאת: אביטל זלצר

C שלום אין הבדל בברכה אביטל

28/03/2014 | 17:13 | מאת: דנה

הייתי בחנות טבע כי רציתילצרוך קצח. המוכרת אמרה לי שכדאי לי לקנות שמן קצח אם אני מעונינת להנות מיתרונותיו התזונתיים כי מקצח רגיל(זרעים) לא אקבל כלום כי כמו שזה נכנס ככה יוצא וזה יותר בשביל שיפור הטעם במאכלים מסוימים. האם זה נכון? אם למשל אשים כפית קצח ביוגורט ואוכל- הם אין בכך שום יתרון האם אקבל משהו מהקצח? ובכלל- האם כפית קצח ליום זה כמות מספיקה כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים. תדוה

30/03/2014 | 14:42 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום זה אכן נכון בברכה אביטל

28/03/2014 | 17:08 | מאת: שחר

שלום לך הייתי אצל גסטרו בשל גזים ונפיחות בבטן חרי כל דבר שאני אוכלת והא אמר לי להמעיט בסיבים תזונתים כי יש אנשים שזה עושה להם לא טוב. 1- מה עלי לאכול במקום זה כדי לא להרגיש בגזים ובנפיחות 2- ידוע שסיבים תזונתיים מאוד חשובים לבריאות הגוף- אם אמנע מהם אני אזיק לעצמי- אם ככה- מה עלי לעשות? תודה

30/03/2014 | 14:41 | מאת: אביטל זלצר

שחר שלום. צריך יותר נתונים כדי לדייק תשובה במקרה שלך. אני מציעה לך לפנות לתזונאית טבעית ולהרכיב תפריט מאוזן ובכלל לבדוק האם באמת הגזים והנפיחות נגרמים דווקא מהסיבים. בברכה ובהצלחה אביטל

27/03/2014 | 21:34 | מאת: דניאל

שלום בחודש האחרון אני מתקשה להירדם,ולפעמים אני מתעורר באמצע הלילה והשינה שלי לא רציפה ועמוקה. אני מתאמן 5 פעמים בשבוע אוכל טוב ומסודר כמובן אוכל טבעי. אני כרגע נתון להרבה עומס בעבודה ובלימודים אז אני מניח שזה בגלל זה. אני לא רוצה לקחת כדורי שינה אני מעדיף משהו טבעי שיעזור לי להירדם. אודה לייעוץ שלכן תודה

30/03/2014 | 14:39 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום נסה לעשות תרגילי הרפייה ונשימה לפני השינה. שתה תה קמומיל, זה מרגיע מאוד אכול דייסת שיבולת שועל, יש בה רכיבים סדטביים מרגיעים. דאג שהחדר בו אתה ישן יהיה מאוורר אפשר להבעיר שמן אתרי לבנדר שיפיץ ריח שמרגיע את מע' העצבים. יש תכשיר טבעי רסקיו לילה- נסה גם אותו. בהצלחה אביטל

25/03/2014 | 14:03 | מאת: ירדן

מס שאלות בנוגע לאצות- 1- מה הערך הקלורי? 2- האם יש לה יתרונות בריאותים? אם כן אז מה הם? 3- האם יש כמה סוגים של אצות? אם כן אז מה קונים? 4- איפה קונים ? באילו חנויות? טרי? יבש? קפוא? 5- איך אוכלים כדי להנות מהיתרונות התזונתים? חי? מבושל? תודה רבה

30/03/2014 | 14:36 | מאת: אביטל זלצר

ירדן שלום בלינק המצורף תוכלי למצוא תשובות לכל שאלותייך http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=368&ArticleID=2332 בברכה ובהצלחה אביטל

25/03/2014 | 13:28 | מאת: משה

שלום אני משתדלת לצרוך מספיק מים ביום אבל שמה לב שכשאני שותה מים אז אני מרגישה כבדות ונפיחות אני צורכת כ ליטר וחצי ביום מהבוקר עד שעה 17 בערך עובדת במשרד כל היום ולא בחוץ. האםן עלי להפחית מהצריכה של המים? האם זה יותר מידי?

30/03/2014 | 14:34 | מאת: אביטל זלצר

משה שלום את שותה כמות יפה של מים. ליטר וחצי ביום זה לא הרבה. נסי לשתות בלגימות קטנות ולא ביחד עם האוכל. חצי שעה לפני האוכל ולפחות שעה אחריו. בברכה ובהצלחה אביטל

25/03/2014 | 13:20 | מאת: פרוביוטיקה

אני מעונינת לצרוך פקרוביוטיקה כדי להרגיע את מערכת העיכול ולחזק אותה ויש לי מס שאלות: 1- האם זה יעזור למקרה של גזים? 2- האם צריכת פרוביוטיקה גורמת לתלות? 3- האם צריך מרשם רופא? כמה פעמים ביום עלי לצרוך? בוקר? ערב? לפני/אחרי האוכל? 4- אם אני רואה שינוי לחיוב- האם אפשר להפסיק? ואם כן- האם זה אומר שמערכת העיכול התחזקה? ואם אפסיק- האם מערכת העיכול תחלש שוב? אןודה מאוד אם תענו לי על כל שאלה בנפרד ים של תודות

30/03/2014 | 14:32 | מאת: אביטל זלצר

פרוביוטיקה שלום 1- פרוביוטיקה עוזרת עד מאוד לגזים ולהרבה בעיות עיכול. 2- היא אינה גורמת לתלות. 3.אין צורך במרשם רופא.יש לצרוך ביחד עם האוכל (תלוי במה רוצים לטפל) 4.אפשר להפסיק- מומלץ לצרוך עד שיש הקלה בסימפטומים ולחזור ולהשתמש אם הם חוזרים. בברכה אביטל

25/03/2014 | 13:13 | מאת: קצח

שלום אני מעונינת לצרוך קצח על בסיס יומימי כדי להנות מיתרונותיו התזונתים. האם כפית ליום הינה כמות מספיקה? אם לא- כמה עלי לצרוך? ובנוסף- אייך צורכים אותו ככדי להפיק ממנו את המיטב? האם יש לטחון אותו (כמו עם הפשתן) או שאשר לאכלו גם ללא חינה (למשל רק להוסיף למרק). תודה

30/03/2014 | 14:29 | מאת: אביטל זלצר

קצח שלום מומלץ לצרוך כשמן בכבישה קרה. כפית ליום תתן את הכמות האידאלית של הערכים התזונתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

24/03/2014 | 17:23 | מאת: RONA

שלום רב אני רוצה לדעת לגבי צריכת מים יומים אני שותה כ-10 כוסות מים ביום בנוסף ל5 כוסות תה ירוק האם זה יותר מדי, לא מספיק? אני שוקלת 45 ק"ג, גובהי 1.53מ'

30/03/2014 | 14:25 | מאת: אביטל זלצר

רונה שלום את שותה כ-3 ליטר ביום. זה מצויין לבריאות אביטל

24/03/2014 | 15:41 | מאת: נועה

עדי שלום, שאלותיי נוגעות לסיבים תזונתיים (אני בחורה בת 26.. אינני יודעת אם הפרטים הללו נחוצים על מנת לענות על שאלותיי, אז ליתר ביטחון..). מרבית התזונה שלי, 85% בערך, מבוססת על ירקות, מפני שהדבר מקל עליי לשמור באופן רציף על המשקל. אני מניחה שאני צורכת סיבים באופן גבוה ממה שצריך. לכן, רציתי לשאול האם הדבר יכול להפריע בספיגת אלמנטים חיוניים לגוף כמו ויטמינים כלשהם או מינרלים? ואם כן, מה ניתן לעשות בנידון? אילו תוספי ויטמינים היית ממליצה? שאלה נוספת נוגעת לעניין הגזים שנגרמים מצריכת הסיבים הגבוה.. ניסיתי את הקפסולות שאמורות לעזור של חברת כצת אבל זה לא עזר לי. האם יש פתרונות נוספים שיכולים להקל על העניין? שאלה נוספת: האם שעועית ירוקה וכרישה נחשבים לירקות לא פחממתיים? * אני מניחה שהמלצתך תהיה להפחית את כמות הסיבים שאני צורכת, אבל הדבר ממש עוזר לי לשמור על המשקל, מה גם שאני באמת מאוד אוהבת ירקות (חינוך טוב מדי אולי מגיל קטן). אני מודה לך מראש ומחכה בקוצר כוח לתשובתך :-)

02/04/2014 | 12:17 | מאת: עדי מילר

שלום נועה באופן כללי צריכה מוגזמת של סיביים תזונתיים בהחלט עשויה לפגוע בספיגת הויטמינים והמינרלים, במקרה זה הפתרון (כפי שציינת) היינו להפחית את הצריכה... כמו בכול דבר הכול עניין של מינון נכון !!! לגבי הגזים מהם את סובלת הפתרון הוא שוב להפחית את צריכת הסיביים כיוון שאחד החסרונות של עודף סיביים מעבר לפגיעה בספיגת הויטמינים הוא נושא הגזים. לשאלתך, כרישה ושעועית ירוקה נחשבים לירקות ולא לפחמימה. ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לשם ייעוץ והדרכה כיצד לאכול בצורה נכונה למטרת שמירה על המשקל. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

24/03/2014 | 12:58 | מאת: שרונה

שלום יש לי טחורים הרבה חודשים אני שמעתי על חומץ תפוחים אורגני שצריך לימרוח אותו במקום טחורים כדי שזה יעלם אבל אם אני שמה לטחורים החומץ ניפגע גם ברחם האים זה בסדר אם חומץ תפוחים ניכנס ברחם והאם חומץ תפוחים באמת עוזר לטחורים.

30/03/2014 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

שרונה שלום אני לא מכירה טיפול לטחורים בחומץ תפוחים. בכל מקרה, זה לא יכול להזיק אם תמהלי ליטר מים ב-2-3 כפות חומץ ותשבי במים. בברכה ובהצלחה אביטל

22/03/2014 | 22:38 | מאת: מורן

שלום לך אני שומרת על תזונה בריאה ועל משקל (לא להשמין) וכחלק מהתזונה שלי אני צורכת טחינה גולמית משומשום מלא. מבחינתי זה מקור השומן העיקרי שלי במהלך היום (אני אוכלת גם שומשום מלא לא קלוי). לאחרונה התחלתי לאכול (בלי לשים לב)יחסית די הרבה מהטחינה הגולמית ושמתי לב שלמרות זאת אני לא מעלה במשקל. האם אני צריכה לחשוש מכך שבעוד X זמן אראה את העליה במשקל כתוצאה מהצריכה של הטחינה הגולמית בכמות גדולה או שאין לי ממה לפחד מתוך מחשבה שזה אוכל בריא ומקור שומן לצריכת השומן היומית שלי ובגלל שזה מקור בריא אז הגוף מגיב לו בצורה טובה ולכן לא מעלה במשקל. מקווה שהסברתי אתעצמי כך שהבנת את השאלה. תודה מראש

24/03/2014 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום אכן טחינה זה מקור מצוין לאומגה 63 וזה אכן חומצת שומן הכרחית וחיונית. אבל זה לא נכון שאת ניזונה רק ממנו כיוון שאת יוצרת חסר של חומצות שומן הכרחיות וחיוניות אחרות כמו אומגה 3 המלצתי החמה שתתחילי לאכל אגוזים ופשתן על מנת לספק לעצמך את מה שהגוף צריך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2014 | 20:20 | מאת: שרה

אני בת 51 משקל קרוב ל 100 ..עשיתי הרבה דיאטות למינהם וכיום אני אוכלת מזונות ללא גלוטן (הרוב) מיתנפחת לי הבטן העליונה והיא קשה..כל אוכל שאני אוכלת היא מיתקשה ומיתנפחת..בטן עליונה אין לי צרבות ולא בחילות ... עשו לי בגסטרו את הבדיקה צילום דרך בגרון..גאסטרוקו.. ומצאו שיש לי דלקת בקע בושט האם לדעתך יש תזונה מתאימה? האם מסוכן? עליי לציין שלקחו לי ביופסיה מהכיבה לבדיקה...עדיין אין תשובה תודה

24/03/2014 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום כתוצאה מהבקע הקיבה עולה למעלה ולכן התחושה של הנפיחות . חשוב מאוד לאכל ארוחות קטנות מאוד (לא מטוגן, לא מוצרים מהחיי ) יותר מזונות ירוקים וכתומים . המלצתי לקחת כורכום שירפא לך את הדלקת וכן פרוביוטיקה. ולהוריד במשקל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/03/2014 | 07:43 | מאת: שרה

תודה לך על ההתיחסות..שאלתי למה את מתכוונת כורכורם? (הקפסולות?)...ומה דעתך על מזון ללא גלוטן? יכול להועיל.? תודה

בלי שמן או המבורגר אחד בלבד בחוץ במסעדה ?

ל שלום מצטערת לא ממליצה על בשר ועופות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2014 | 23:03 | מאת: גל

שלום האם עגבניה מכילה גלוקוז ופרוקטוז כמו שאר הפירות? תודה

21/03/2014 | 05:19 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום עגבניה מכילה כמות קטנה מאוד של גלוקוז . ולכן האינדקס בגליקמי שלה מאוד נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/03/2014 | 21:25 | מאת: גל

תודה על התשובה מה לגבי ירקות כגון גזר סלק גמבה אדומה?הם לא נכנסים לקבוצת הפירות?והאם ירקות נכנסים למשפחת הפחממות או המינרלים? תודה

19/03/2014 | 17:40 | מאת: מזון בחוץ

לארוחת צהריים חוץ מסושי?

24/03/2014 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

מזון בחוץ שלום ניתן לקנות חומוס+ טחינה וסלט גדול ניתן לקנות קציצות עדשים למיניהם (בודההבורגר ) ניתן לקנות מרקים טבעיים בארומה ניתן לשתות מיצי ירקות . ניתן לקנות לחם מקמח שיפון ועוד היד נטויה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם אפשר את כל מה שיש... תודה!

19/03/2014 | 10:13 | מאת: בטעם שוקולד

זה באמת בטעם שוקולד ובריא?

18/03/2014 | 15:39 | מאת: דנה

שמעתי שבסדרה החדשה של פריגת יש מיץ טבעי. אמנם אם בודקים באותיות הקטנות רואים שזה בעצם פחות מ 20% , אבל אולי זה מספיק לתוספת צריכה יומית של סיבים תזונתיים?

18/03/2014 | 17:13 | מאת: עופרה

איזה מספיק.. ואני בכלל בעד להתעלם מהמיצים האלה שלהם אחרי שהם ניסו להטעות ככה עם הפרסומת שמציגה אותם כטבעיים. נו באמת

18/03/2014 | 17:13 | מאת: עופרה

איזה מספיק.. ואני בכלל בעד להתעלם מהמיצים האלה שלהם אחרי שהם ניסו להטעות ככה עם הפרסומת שמציגה אותם כטבעיים. נו באמת

02/04/2014 | 11:26 | מאת: עדי מילר

שלום דנה ככלל אצבע בשתיית מיצי פירות אין סיבים תזונתיים, ברגע שאנו סוחטים את הפרי וצורכים רק את המיץ אנו מאבדים את הסיבים התזונתיים המצויים בפרי עצמו. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

18/03/2014 | 00:39 | מאת: אבי

שלום רב! שמי אבי, בן 32 מנתניה. מזה כ-5 שנים יש לי כרס קטנה. האם כפיפות בטן היא הדרך הספורטיבית הטובה ביותר להוריד את הכרס או ריצות? האם ניתן להוריד את הכרס ללא פעילות ספורטיבית? האם ניתן להסתפק רק בשינוי הרגלי אכילה? האם אכילת פחות לחם יכולה לעזור? בתודה מראש, אבי.

24/03/2014 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

אבי אני חושבת שאתה יודע את התשובה תזונה + ספורט זו הדרך המנצחת בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

17/03/2014 | 22:04 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 48 והתחלתי לאכול כל בוקר סנדביץ עם זרעי פשתן, קצת גבינה לבנה רבע כפית כורכום ופילפל שחור. כמו כן, התחלנו לסחוט במסחטת מיצים קשים: גזר, תפוח ושורש כורכום. שאלתי היא האם זה בסדר לאכול כורכום כל כך הרבה. ואם זה לא מזיק. ואם זה בריא לסחוט שורש כורכום. אשמח לתשובה. גם בעלי והילד מצטרפיםלשתיית מיץ הכורכום. תודה רבה

24/03/2014 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום כורכום נהדר כאשר את אוכלת כורכום תמיד פלפל שחור כי כל לבד הוא כמעט לא נספג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2014 | 18:27 | מאת: ירון

קראתי שעודף של אומגה 3 מזיק ויכול לגרום גם לדימום מוחי , עודף לפי מה שהבנתי זה מעל ל3 גרם . 1) האם יכול להיגרם עודף אומגה 3 גם בצריכה ממקור צמחי כמו זרעי פשתן או רק ממקור חי כמו שמן דגים ? 2) האם אני יכול לצרוך 4-5 כפות ביום של זרעי פשתן טחון בלי לחשוש מעודף אומגה 3 ?

24/03/2014 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום פשתו מכיל אומגה 3+ 6+ 9 אין לך חשש במינונים שאתה לוקח , לא תגרום לדילול דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/03/2014 | 23:23 | מאת: עדה

שלום אני שותה כוס מיץ רימונים סחוט טרי יום יום ,האם זה טוב או מוגזם? מה דעתך? תודה עדה

17/03/2014 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

עדה שלום תמשיכי כך בהצלחה בברכה טובה בר-שאן

13/03/2014 | 12:01 | מאת: גיל

אני רוצה לסדר את מערכת העיכול שלי ולצרוך פרוביוטיקה- יש לי גזים ולפעמים עצירות וכבדות והתרוקנות לא מלאה. האם נטילה של פרוביוטיקה בכדורים עלולה לגרום להתמכרות הגוף? האם זה לא בריא לטווח הרחוק או שאין בעיה עם זה?

14/03/2014 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

גיל שלום לשאלתך אם פרוביוטיקה גורמת להתמכרות? ממש לא פרוביוטיקה הם חיידקים טובים החיים בשיתוף פעולה במערכת העיכול מגינים עליה ומחזקים את מערכת החיסון . חשוב לקחת לתקופה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/03/2014 | 01:45 | מאת: ריקי גפן

שלום רב יש לי בעיות קיבה מזה שנים רבות, אני סובלת מבחילות באופן קבוע ביום יום שלי, וכן סובלת מכאבי בטן עליונה, יש לי תחושה כאילו הקיבה שלי היא פצע אחד גדול, כשילדי לוחצים או נשענים לי על הבטן העליונה, אני קופצת בצרחה. עשיתי בדיקת גסטרו והתוצאה הייתה יתר חומצה, כך אמר הרופא. לקחתי לוסק לחצי שנה ואז הפסקתי, לתקופה קצרה הכל נעלם ולאחר מכן חזר שוב. אני כמובן נמנעת מלאכול מאכלים חומציים(עגבניה,חציל,גמבה,חמוצים וכו') מה עלי לעשות, אני קצת מבולבלת, האם לחזור לקחת לוסק, או לעשות בדיקה חוזרת לראות האם המצב החמיר? או אולי לעשות בדיקת נשיפה? איני יודעת לאן לפנות... אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. תודה מראש

15/03/2014 | 09:49 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום יש מקום מאוד לבדוק הליקובקטר פילורי . לפי התיאור שלך זה נראה מתאים בד בבד קחי פרוביוטיקה שתעזור מאוד עד האבחנה בברכה ובהצלחה חג פורים שמח טובה בר- שאן

12/03/2014 | 21:35 | מאת: v

שלום בת 30 רזה ובריאה ושומרת על משקל בתהליך הרזיה אני אוכלת כל יום 1 חלמון ביצה + 6 חלבונים (רק הלבן בביצה) - האם אני צורכת מספיק חלבונים ביום או שזה יותר מידי חלבונים ליום ? יש לציין שאני לא צורכת כלל קטניות (כי עושה לי לא טוב ) ולא צורכת כלל בשר (צמחונית), לא אוכלת כלל דגים (לא אוהבת) ובנוגע לגבינות - אני גם לא אוכלת גבינות אלא רק אוכלת 1 גביע שלם (200 גרם)של יוגורט ביו. מה שכן אני צורכת טחינה משומשום מלא ושומשום מלא ככה שרב צריכת מנת החלבון שלי ביום בעצם מגיעה מהביצים. אז שוב- האם אני צריכה להוריד מכמות החלבונים שאני צורכת מהביצים (כי 1 חלמון + 6 חלבון זה יותר מידי ) או שאני צורכת כמות מספיקה של חלבון? האם סך החלבונים שאני צורכת ביום מכל הסוגי האוכל עלולים לגרום להשמנה? תודה

15/03/2014 | 09:57 | מאת: טובה בר-שאן

v שלום אדם צריך 0.8 גרם חלבון על כל משקל ג"ג גוף . כאשר אוכלים דדניים מלאים וקטניות למשל מגדרה (עדשים אדומות או שחורות ,או שעועית מש מאוד עדינים זה כבר נותן חלבון מלא . חומוס + טחינה זה גם חלבון מלא. אז את יכולה לגוון ולא לאכל 6 חלבונים . בנוסף לא דברת אם את/ה עושה ספורט ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/03/2014 | 21:04 | מאת: קרן

2 שאלות שלא קשורות אחד לשני: 1- לאיזה רופא עלי לפנות כדי לשלול טפילים וקנדידה במעיים/קיבה ? ובכלל- מה הסימפטומים שמהם סובלים מי שיש לו טפילים/קנדידה? מה הטיפול לפתרון התופעה? 2- האם אכילה של 8 עגבניות לארוחת ערב יכולות לגרום לעצירות ? גזים? נפיחות?

15/03/2014 | 09:52 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום המלצתי לך לעשות בדיקת קנדידה דרך מעבדת שפי בחיפה.כתבי בגוגל בדיקת קנדידה מעבדת שפי ותקבלי את כל האינפורמציה . הסימפטומים הם רבים מאוד מעייפות ,כאבים ועד עקרות את כל הסימפטומים את יכולה לקרוא באתר של שפי . 2. סביר להניח שלא בדיוק הפוך. אבל למה לאכול 8 עגבניות לארוחת ערב? לא כדאי לגוון? בברכה ובהצלחה חג פורים שמח טובה בר- שאן

12/03/2014 | 11:51 | מאת: גל

שלום רב האם זה נכון שבפרוסת לחם אחת כמות הסוכר שווה ל2 תמרים בערך? השאלה אם זה קריטי מבחינת השמנה תודה

15/03/2014 | 09:59 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום אינדקס גליקמי של סוכר בפרוסת לחם גבוהה והוא מעלה מאוד מהר את הסוכר בדם גם בתמרים יש הרבה סוכר אבל יש בהם סיבים ולכן רמת הסוכר לא עולה כמו בלחם לבן . בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

15/03/2014 | 19:48 | מאת: גל

האם תפוח אדמה הוא פחממה מורכבת או פשוטה? קראתי המון דברים שליליים עליו. תודה

12/03/2014 | 10:58 | מאת: שואל

בלחמנייה, זה עם חסה עגבנייה ומלפפון חמוץ . יש אפשרות 2 המבורגרים בלחמנייה אז אני בוחר באחד. וזה עם צ'יפס.. הגעתי למסקנה שזה עדיף מאשר לאכול אוכל ביתי (זה פחות משמין) וגם פחות להתאמץ . עושה רושם גם שזה יותר בריא.. וההמבורגר הוא די קטן (אז למה שלא אוכל ככה כל הזמן בעצם?) שאני אוכל בבית זה 3 קציצות בשר/עוף/ אורז/תפוחי אדמה/שעועית.(ואוכל בסגנון הזה) התחלתי לקנות הרבה המבורגר הרבה ועושה רושם שזה יותר בריא מהאוכל הביתי, ולפעמים קונה גם סושי שזה גם עושה רושם אוכל בריא... מה את אומרת?

15/03/2014 | 10:00 | מאת: טובה בר-שאן

שואל שלום זה מה שמקדונלד ובורגרנץ רוצות שתאמי בפרסומת שלהם. נפלת בפח. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

11/03/2014 | 17:19 | מאת: עידן

שלום אני קצין בצבא בגדוד וכנירא שיש לי מעי רגיז עשיתי מלא בדיקות ולא מצאו את הסיבה לכאבים שיש לי בבטן עוד כחודשיים אני מחליף תפקיד ואמרו לי ללכת להיות בחטיבה יציאות הביתה זה חמשושים ואמרו לי שברגע שאני ידע אם הבעייה שיש לי זה קשור לאוכל או לא רציתי לשאול האם אוכל משפיע על מעי הרגיז? האם זה משנה מה אוכלים? תודה

15/03/2014 | 10:02 | מאת: טובה בר-שאן

עידן שלום אין ספק שאוכל משפיע על מעי רגיז. המלצתי החמה שתלך לתזונאית שתשלח אותך לבדיקות ולשלילה של מחלות אחרות . ותתאים לך תזונה שתעזור למצבך. בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2014 | 23:00 | מאת: נונה

מה ההבדל בין סלמון שכתוב עליו מעובד לבין סלמון שלא? השאלה שלי היא בעיקר מבחינת ערך תזונתי (אומגה 3 למשל)

15/03/2014 | 10:04 | מאת: טובה בר-שאן

נונה שלום סלמון מעובד מוסיפים לו חומרים קושרי מים וצבעי מאכל למיניהם . יתכן שיש גם פגיעה באומגה 3 (תלוי איך התרחש תהליך העיבוד ) בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2014 | 22:58 | מאת: נונה

הי, הילדים שלי מאוד אוהבים פירות יבשים (ופירות בכלל) בעיקר חמוציות תמרים ומשמשים מיובשים. מה הערכים התזונתיים שלהם? פירות יבשים ידועים כבעלי ערך תזונתי רב האם זה נכון? מה באמת יש בהם? ברזל? סידן? אנטיאוקסידנטים? באיזו כמות (כמה צריך ביום מול כמה יש ביחידה...) מה ההבדל בין פירות אורגניים לאלו שלא? איזה זן של תמרים נחשב הבריא ביותר? ושאלה ספציפית על חמוציות - מה ההבדל בין אלו שממתיקים אותם בסוכר לאלו שממתיקים ברכז תפוחים או אוכמניות? הרי שניהם בסופו של דבר עם סוכר.... ההבדל במחיר הוא עצום לכן אני שואלת. סליחה על מבול השאלות. מעניין אותי מה הם מרויחים מהאכילה. תודה :-)

15/03/2014 | 10:07 | מאת: טובה בר-שאן

נונה שלום אכן ערכים תזונתיים גבוהים אך מכילים ריכוז גבוה של סוכר .אבל עדיף אותם ממתקים אחרים . לצערי בפירות היבשים מוסיפים חומרים משמרים שגם מלבינים את הפירות היבשים בניגוד לפירות היבשים האורגנים . תמר לח מכיל הרבה סיבים ופחות סוכר . בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

10/03/2014 | 21:19 | מאת: ורד

שלום , אני סובלת מאוסטופ'- לא רוצה לקחת את התרופה . יש אצלי נטייה להפרשת הסידן בשתן , בזמנו רופאה אמרה שיש אנשים עם באג בכלייה והמליצה על תרופה דיזיאותיזיד - משתנת ללחץ דם. איני מעוניינת לקחת את התרופה , מה ואיך לאכול את היוגורט (בבוקר עם קווקר ופירות) כדי שהסידן אכן יכנס לעצמות ? משתדלת להמנע מחלב נוזלי וגם מגבינות - בשל הזרחן החומצי .לוקחת תוסף מגזיום + סידן , יש פתרון ? מקווה ומודה לכם.

14/03/2014 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

14/03/2014 | 05:11 | מאת: טובה בר-שאן

14/03/2014 | 05:09 | מאת: טובה בר- שאן

10/03/2014 | 02:37 | מאת: גליה

שלום רב, לבני המתבגר יש פצעי בגרות רבים. האם צריכת שמרים חיים (שמרית מסופרמרקט) יכולה להזיק לו עכשיו או בעתיד? ועוד שאלה: לי בעיות רבות במערכת העיכול. למי ניתן לפנות או באיזה מדריך להשתמש בכדי להתחיל לצרוך אוכל בריא? תודה מראש עבור התשובות.

11/03/2014 | 18:25 | מאת: אביטל זלצר

גליה שלום. ישנה תזונה מיוחדת לתמוך בתהליך פצעי הבגרות- אקנה. אין ספק שכדאי להמנע ממתקים, מוצרים עם אחוזי שומן גבוהים, קמח לבן ומוצרי מאפה.כמו כן מומלץ לנקות היטב את עור הנים ולמרוח לחות על בסיס מים בלבד כדי לאזן את היובש שנגרם על ידי תכשירי הניקוי. אני ממליצה לך לפנות לתזונאית טבעית או לנטורופתית לקבלת הנחיות למעבר לתפריט בריא הכולל אותך ואת בנך גם יחד. אם את מתגוררת באיזור המרכז תוכלי לפנות לטובה בר שאן ואם מאזור ירושלים, אשמח לסייע בעצמי בברכה ובהצלחה אביטל

09/03/2014 | 20:29 | מאת: נטע

שלום, אני טבעונית ונוהגת בבקרים לאכול דייסת קוואקר על בסיס חלב סויה של תנובה. הדיאטנית המליצה לי להחליף אותו בחלב סויה לייט. שאלתי היא האם הוא באמת עדיף מבחינה בריאותית? האם הוא לא מכיל ממתיקים מלאכותיים ואם כן האם הממתיקים האלה באמת עדיפים על סוכר?

11/03/2014 | 18:54 | מאת: אביטל זלצר

נטע שלום בדקי מהם המרכיבים בחלב ה",לייט",רק כך תוכלי לדעת אם מזיקים. יש חלב סוי מופחת סוכר ויש גם חלב אורז או שקדים ואפילו חלב משיבולת שועל שהם מצויינים. בברכה אביטל

09/03/2014 | 14:29 | מאת: ליז

שלום רב, מומלץ לאכול אצות ים שעשירות ביוד לחולים בתת פעילות בלוטת התריס. היכן אני יכולה לקנות אצות ים טריות, או שניתן להשתמש בטבליות? תודה רבה.

10/03/2014 | 19:49 | מאת: טובה בר-שאן

ליז שלום אם את מקבלת כדורים אז זה לא מתאים. במידה ואת ללא כדורים אצות זה טוב מאוד וניתן לקנות אצות מיובשות בבתי טבע בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/03/2014 | 22:28 | מאת: ב

שלום מה ידוע לך על ניקוי המעיים בשיטת ההידרוקלוניק? האם את ממליצה? כן או לא? ובאילו בעיות הוא עשוי לעזור? האם שמעת על כאלה שעשו וממליצים? שזה עזר להם? תודה

10/03/2014 | 19:47 | מאת: טובה בר-שאן

ב' שלום אני פחות ממליצה על הידרוקולוניק זה למעשה חוקן . יש לציין שתחושה לאחר הטיפול טובה מאוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן