פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20563 הודעות
16852 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/07/2001 | 15:06 | מאת: אבני

נירה ומשתתפי הפורום שלום. אני בחור בן 35 גובה 1.65 ושוקל 63 ק"ג. אני עוסק בספורט באופן קבוע ונוהג לרוץ/ללכת כשעה וחצי 3 פעמים בשבוע. תפריט היומי שלי די מאוזן וכולל את כל סוגי המזון. אני נוהג לאכול כ 3 ארוחות ביום כאשר העיקרית בשעת הצהריים 13:00 ועד אז אני אוכל פירות. אולם בכל זאת אני "סוחב" איתי כרס קטנה שדי מפריעה לי, בעיקר לאור העובדה שאני די מתאמץ הן מבחינת פעילות ספורטיבית והן מבחינה תזונתית אך אינני יכול להוריד את הכרס הקטנה. יש למישהוא עצה ישימה בשבילי ? אשמח לקבל כל עצה להשגת המטרה, הורדת הכרס הקטנה.

02/07/2001 | 20:48 | מאת: מנחם

אבני, יתכן שהכרס קשורה איכשהו לרפיון שרירי הבטן. נסה אולי כמה תרגילים לחיזוק שרירים אלה, כמו למשל עליה ממצב פרקדן כאשר הידיים מאחורי הגב, תרגילי "שכיבות סמיכה" הזכורות לטוב מימי הצבא, וכו'. כל טוב, מנחם

04/07/2001 | 20:47 | מאת: נירה אולנד

שלום אבני אני מברכת אותך על דבקותך בפעילות גופנית, שעושה לך רק טוב. יחד עם זאת, כפי שכתב מנחם, כדי לחזק את שרירי הבטן יש צורך לעשות תרגילי בטן. לצערנו הליכה, ריצה, שחיה ודומיהן לא מחזקות את שרירי הבטן. אפילו אצנים ושחיינים מקצועיים מוסיפים גם תרגילי בטן לשגרת התרגול שלהם. בהצלחה.

01/07/2001 | 14:19 | מאת: י. ר.

בתי בת חצי שנה ונאמר לי ב"טיפת חלב" שעלי לתת לה לאכול ירקות + עוף/בשר. איזה סוג עוף/בשר מומלץ ביותר ?

04/07/2001 | 20:44 | מאת: נירה אולנד

שלום י. בתור התחלה כדאי להכין לתינוקת מרק מעוף רגיל ללא עור, קישוא וגזר. כל אלה בדרך כלל אינם גורמים לאלרגיה, וקלים לעיכול, לכן בטוח להתחיל איתם . כדי להכין את המנה הכניסי לבלנדר גזר, קישוא ופולקע אחד , עם מספיק מנוזלי הבישול כדי ליצור מחית נוזלית, לא יותר. אחרי הטחינה את יכולה להעביר את המרק דרך מסננת, אם כי לא כולם עושים זאת. כדאי לתת לילדה את המרק בכפית ולא בבקבוק, כדי שתתרגל להפעיל שרירים אחרים בלסת, וכדי לפתח את מנגנון הלעיסה והבליעה. יש עדויות לכך שהאכילה בכפית גם עוזרת להתפתחות שרירי הלוע ומקדמת את הדיבור. מאחר ובתחילה יהיה לילדה קשה לגמור כמות של ארוחה, אפשר לתת בכפית את המרק, ולאחר מכן להשלים עם בקבוק פורמולה או הנקה. אין צורך להוסיף למרק מלח או אבקת מרק, זכרי שזה לא מרק בשבילך, אלא עבור הילדה. לאחר שהתינוקת התרגלה לטעם ולמרקם החדשים, אפשר לגוון את המרק עם ירקות נוספים וסוגי בשר אחרים: תפוח אדמה, ירק (פטרוזיליה וכד'), בצל, דלעת, הודו, בשר בקר (חשוב לטחון אותו היטב). אפשר גם להוסיף קטניות כמו עדשים או שעועית לבנה. בהצלחה.

01/07/2001 | 11:19 | מאת: כרמית

לנירה אולנד שלום וברכה שמי כרמית,אני בת 27 ,לפני כמעט 6 שנים עברתי השתלת כליה עקב מחלת אי ספיקת כליותץ ויש לי כמה שאלות? 1.האם יש קשר בין גזר ותפוז לתרופת ציקלוספורין או לרמת ציקלוספורין בדם? 2.האם יש בגזר או בתפוז חומר או מרכיב טבעי כלשהו היכול לפגוע ביעילות התרופה או האם הם מתנגשים עם התרופה? מקווה לתשובה בקרוב כרמית

04/07/2001 | 20:37 | מאת: נירה אולנד

שלום כרמית מקוה שאת מרגישה טוב באופן כללי. בשל הציקלוספורין ותרופות אחרות שאת בודאי לוקחת, רצוי שתקפידי על דיאטה דלת נתרן ודלת אשלגן. גם רמות המגנזיום עלולות להיות מושפעות וצריך לבדוק אותן באופן תקופתי. במידה ואת לא נמצאת בטיפול דיאטנית, כדאי שתגשי לדיאטנית המתמצאת בתחום , אפשר למצוא כזאת על ידי פניה למחלקת הדיאטה בבית החולים בו את מטופל. תפוז וגזר מכילים כמות די בינונית של אשלגן ושל נתרן, כך שאיני רואה סיבה לכך שהם יגרמו לבעיה כלשהי באופן מיוחד. ירקות ופירות רבים עשירים מהם באשלגן. שיהיה לבריאות.

לנירה שלום וברכה תודה רבה על תשובתך קראתי באיזה מקום כי גזר מכיל חומר הנקרא קרוטין הנותן לגזר את הצבע הכתום שלו אשר נספג ביותר זמן מאשר חומרים אחרים האם חומר זה יכול להשפיע על תרופת ציקלוספורין? ומה זה בכלל החומר הזה? ואיך הוא נספג בסוף בדם? מקווה לתשובה בקרוב כרמית

01/07/2001 | 11:13 | מאת: דניאלה

שלום רב אינני יודעת אם זהו הפורום המתאים לשאול, אך אנסה: אני בת 27 , ובחצי שנה האחרונה יש לי תופעה מוזרה : באופן קבוע כשבוע-שבוע וחצי לפני המחזור החודשי אני מתנפלת על אוכל ואני רעבה ללא הפסק, והתאווה לאוכל היא חסרת גבולות, וכשאני כן מקבלת פשוט נסתם לי התיאבון לגמריי, בקושי יש לי תחושת רעב ואין שום חשק לאוכל והמצב רוח יורד וזה נמשך כשבועיים . ( ואני לא סובלת מעודף משקל גובהי: 168 משקלי: 57) מה הסיבה לכך????

01/07/2001 | 13:17 | מאת: adi

דניאלה, אולי זה התסמונת הקדם וסתית? ניסית לשאול רופא נשים? עדי

04/07/2001 | 20:28 | מאת: נירה אולנד

שלום דניאלה בתקופת המחזור החודשי יש עליות חדות של הורמונים נשיים, בתחילה של אסטרוגן, ואחרי הביוץ של פרוגסטרון. ייתכן שאצלך הפרוגסטרון גורם להגברת התיאבון. קיימת שונות רבה בין נשים לגבי תגובתן לשינויים ההורמונליים. יש כאלה שמגיבות במצבי רוח משתנים, תיאבון משתנה , שינויים ברמות האנרגיה ועוד, בעוד שאחרות לא חשות כל שינוי. אם התקפי הזלילה לא גורמים לך לעלות במשקל, נסי לקבל אותם כחלק מהשינויים המחזוריים שעוברים עליך מידי חודש. נסי גם להפנות את השאלה לפורום גינקולוגיה. אם התופעה מפריעה לך ייתכן שיש טיפולים הורמונליים שיכולים להשפיע. בהצלחה.

01/07/2001 | 10:25 | מאת: מיכל

לפי הנאמר טופו מכיל אסטרוגן? האם גם במקרה של סרטן השד עם רצפטורים המגיבים ב - 100% לאסטרוגן כדאי להמנע ממאכלי טופו?

04/07/2001 | 20:24 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל הטופו לא מכיל אסטרוגן ממש. הוא מכיל פיטואסטרוגן: מולקולה צמחית המזכירה בצורתה את מולקולת האסטרוגן. לפיטואסטרוגן יש נטיה להיקשר לאתרי הקישור של אסטרוגן, ולהצמד אליהם יותר זמן מאשר האסטרוגן. התוצאה היא : במקרה של נשים שחסר להן אסטרוגן, למשל בגיל המעבר, הפיטואסטרוגן מחקה את פעולת האסטרוגן, ומקטין את התופעות האופייניות לגיל המעבר. במקרה של נשים בגיל הפריון, שבתקופות מסוימות במחזור הביוץ שלהן יש רמה גבוהה של אסטרוגן, הפיטואסטרוגן "סותם" במידה מסויימת את קולטני האסטרוגן, ובכך מקטין את השפעת האסטרוגן. מאחר ואין לי כל סמכות לייעץ לך בעניין גידולים סרטניים, אני מציעה שתקחי את המידע הזה ותתייעצי עם הרופא המטפל . על פי דעתו תוכלי לדעת אם כדאי לך לאכול טופו, או להמנע ממנו. בהצלחה.

30/06/2001 | 14:46 | מאת: רויטל

שלום רב! אני בת 25 גובהי 1.72 ומשקלי 56. רופאת המשפחה הפנתה אותי לדיאטנית. הדיאטנית נתנה לי תפריט עשיר במזון ואמרה שמשקלי חייב להגיע ל - 60 קילו. אני מרגישה בסדר גמור עם המשקל הנוכחי שלי. הדיאטנית אמרה לי לנשנש המון (לאכול המון קטניות בין הארוחות). ברצוני לדעת האם דבר זה הכרחי? האם אני באמת צריכה לעלות במשקל?

04/07/2001 | 20:18 | מאת: נירה אולנד

שלום רויטל תשובתי תלויה בשאלה למה את כל כך רזה. אם הרזון שלך נובע מדיאטות הרזיה ומאמץ מצידך לשמור על משקל נמוך, התשובה היא שבהחלט כדאי שתעלי קצת במשקל. אם הרזון שלך נובע מנטיה גנטית, כך נבראת, את לא עושה מאמצים לרזות או לשמור על משקל נמוך, וקשה לך לעלות במשקל, אז תשובתי היא: תהני ממזלך הטוב, לכי עם הגוף שלך. יש אנשים שהם רזים, ויש אנשים שהם שמנים. כל אחד מהם יכול להתאמץ מאד לשנות את גופו ואת נתוניו, וגם להצליח, לתקופה קצרה או ארוכה. אצל שמן שמנסה לרזות יש סיבות אסתטיות ובריאותיות לכך, אך אצל אנשים רזים באופן טבעי אין סיבה לנסות ולהשמין בכוח. אם את בריאה, מרגישה טוב, יש לך אנרגיה ואין לך חוסרים תזונתיים- אין כל סיבה שתעני את עצמך. קבלי את עצמך כפי שאת. בהצלחה.

30/06/2001 | 14:37 | מאת: רונית

האם אכילת דגים אכן תורמת עזרה לירידה במשקל האם דג מכיל יוד מה תפקידו של יוד

04/07/2001 | 20:13 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית אכילת דגים לא גורמת לירידה במשקל. אך לדגים יש מספר יתרונות תזונתיים חשובים, שגורמים לכך שכדאי לאכול אותם: 1. דגים הם בדרך כלל דלי שומן ולכן מכילים פחות קלוריות ממנות בשר באותו משקל. 2. דגים שמכילים יותר שומן (סלמון, מקרל, סרדינים), מכילים חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, שקשה להשיגן ממזונות אחרים. כדאי מאד להכליל חומצות שומן אלה בתפריט, והדרך הקלה ביותר להשיגן היא לאכול את הדגים הללו.חומצות שומן אלה תורמות לבריאות כלי הדם והלב, יש טענות שהן עוזרות למנוע סוגי סרטן מסויימים, הן שומרות על בריאות מערכת העצבים והמוח, ועוד תפקידים חשובים. 3. דגים אכן עשירים ביוד, מאחר והם חיים בים (דגי בריכות אינם עשירים ביוד). יוד נמצא בדגים, פירות ים, אצות, מלח ים, וגם באויר שנושמים כשנמצאים ליד ים. מי שגר רחוק מהים ולא אוכל אף אחד ממקורות היוד, עלול לסבול ממחסור ביוד. יוד הוא מרכיב חשוב של הורמון בלוטת התריס, שממלא תפקיד מרכזי בקצב חילוף החומרים שלנו. מי שסובל ממחסור ביוד עלול לסבול גם מתת פעילות של בלוטת התריס, מה שיכול להתבטא בעייפות, השמנה, דכאון וחולשה. במקרה שיש לך מחסור ביוד, אכילת דגים יכולה לעזור לפתור זאת. כמובן שאם את לא אוהבת דגים אפשר להשיג את חומצות השומן החיוניות מסוג אומגה 3 על ידי בליעת כמוסות של שמן דגים, ויוד אפשר להשיג על ידי שימוש במלח המכיל יוד (המידע כתוב על האריזה של המלח). בתיאבון.

30/06/2001 | 14:34 | מאת: הדר

הייתי אצל תזונאית ויש לי להוריד 20 ק"ג מה דעתך על התפריט שקיבלתי, אני בת 26 עם עודף של 20 קילו בוקר 2 לחם קל עם כף גבינה לבנה 1/2 אחוז שומן חצי עגבניה צהרים רצוי דגים כ- 250 גרם דג סול סלט ירקות ערב 2 לחם קל סלט ירקות 2 כפות גבינה 1/2 אחוז שומן ביניים תפוח או מעדן 0 אחוז שומן וצריך להוסיף ספורט מה דעתך? האם אצליח להוריד?

30/06/2001 | 15:52 | מאת: adi

הדר, אם את תחשבי באופן חיובי, אז את תצליחי להוריד. לגבי התפריט (זה התפריט שלי, את יודעת הכי טוב מה טוב לך(: בוקר 2 פרוסות לחמקל / 1 לחמניה קלה / 2 פתית (למי שרגיש לגלוטן אפשר 2 פריכיות אורז) עם כף לבנה 5% / 2 חתיכות גבינה מותכת לייט / 1/2 קופסא גבינה לבנה או קוטג' 1/2%. ירקות חתוכים ביניים: פרי כלשהו או סנדביץ' מלחם קל + כף ריבה דיאט. קלה: דומה לבוקר. ביניים: מעדן דיאט או פרי או חטיף על בסיס של גרנולה. עיקרית 100 גר' עוף / 100 גר' הודו / דגים / קטניות מלווה בפסטה (מי שרגיש לגלוטן אפשרי להחליף לתפ"א / אורז( כמובן הליכה של 3 ק"מ במשך שעה. עדי

04/07/2001 | 20:06 | מאת: נירה אולנד

שלום הדר לדעתי הדיאטה שפרטת מאד מחמירה מבחינת כמות הקלוריות שבה. לפי החישוב שלי הדיאטה הזו מכילה קצת פחות מ1000 קלוריות ליום, כשהתפריט הנמוך ביותר המומלץ כיום עומד על 1200 קלוריות. נראה לי שתרדי עם תפריט כזה מהר, אפילו אולי מהר מידי, מה שמעמיד אותך בשתי סכנות: 1. הסכנה שתישברי במהלך הדיאטה ותזללי , מה שיגרום לך לעלות מייד בחזרה 2. שבתום הדיאטה תעלי מייד בחזרה. הייתי ממליצה לך בכל מקרה להוסיף כדור אחד של מולטיויטמין ליום ,רצוי עם ארוחת הבוקר, על מנת למנוע חסרים תזונתיים. פעילות גופנית תמיד חשובה, ובמיוחד חשובה כשעושים דיאטה, כדי לא לאפשר לגוף להוריד את קצב חילוף החומרים בתגובה לרעב שהוא חווה. נראה לי שתעשי לעצמך רק טוב אם תוסיפי לתפריט הזה עוד פרי כלשהו ועוד מנה פחמימתית בצהריים (למשל חצי כוס אורז מבושל או תפוח אדמה קטן אפוי או פרוסת לחם או 2 פרוסות לחם קל). לשיקול דעתך. בהצלחה.

30/06/2001 | 10:51 | מאת: אביבה

לנירה אם בלוטת התריס תקינה האם יכולה להיות מחלה מטבולית אחרת? איך בודקים אם יש מחלה מטבולית? מה זו מחלה מטבולית?

30/06/2001 | 18:08 | מאת: adi

אביבה, אם אני לא טועה, אז פירוש המלה מטאבוליזם הוא: חילוף חומרים. מחלה מטאבולית היא מחלה שבה נפגע חילוף החומרים בגוף. עדי

04/07/2001 | 19:58 | מאת: נירה אולנד

שלום אביבה יש המון מחלות מטבוליות אפשריות. בדרך כלל בלוטת התריס היא הראשונה שנבדקת, כי יותר קל וזול לגלות את מצב תפקודה. אך בעיות בהורמונים שונים בגוף יכולות לנבוע מהמון סיבות, כולל בעיות בבלוטת האדרנל שמעל הכליות, בהיפופיזה שבמוח, בבלוטת האצטרובל שבמוח, ועוד ועוד. פירוש המילה מטבוליזם הוא חילוף חומרים. מערכות שונות בגוף, מהרמה התוך תאית ועד לפעילות המוח אחראיות על גורמים שונים בחילוף החומרים. בכל מקום בשרשרת יכולה להיות תקלה. חלק מהמחלות המטבוליות קל מאד לזיהוי על ידי הרופאים, כי יש להן סימני היכר מאד ברורים. מחלות אחרות מתגלות רק אחרי חיפושים מקיפים ושלילת אפשרויות רבות. חשוב לציין שאצל רוב האנשים הסובלים מעודף משקל אין בעיה מטבולית כלשהי. הסיבה להשמנתם היא נטיה גנטית בשילוב הרגלי אכילה וחיים גרועים. מקוה שעניתי על שאלתך.

30/06/2001 | 00:39 | מאת: מלי

אני מיואשת. אני שוקלת כ-20 ק"ג מעל למשקל הרצוי, ולא יודעת מה לעשות. רוצה מאוד מאוד לרזות!!! מישהו מוכן לעזור?

30/06/2001 | 16:52 | מאת: adi

שלום מלי, גם אני באותו סיפור, לכן: 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!!!!!!!!!!! 2. עסקי בפעילות גופנית שאת אוהבת. 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5. חשבי חיובי. 6. חפשי תחביבים שאת אוהבת לעשות וכל 5 קילו ירידה, קני בגדים!!!!!!!! 7. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. זכרי זאת!!!!!!!!1 עדי

04/07/2001 | 19:53 | מאת: נירה אולנד

שלום מלי נסי לקרוא את התשובות לשאלות דומות לשלך, יש המון שיטות לרזות, ולא ברור מפנייתך מה כבר ניסית ומה לא. בכל מקרה, כדאי שתדעי שבדיאטות שבהן יורדים מהר ברוב המכריע של המקרים כשהדיאטה נגמרת גם עולים מהר בחזרה. ההמלצה שלי היא לקחת תוכנית מאוזנת, שמעודדת ירידה איטית לאורך זמן, כזו שיש סיכוי שלא תגרום להתקפי זלילה ולעליה חזרה. פעילות גופנית במהלך תוכנית כזו היא חובה. דיאטה נכונה היא כזו שתהיי מוכנה לאכול תפריט כמו שהיא מציעה לאורך חייך, ולא רק לתקופת הדיאטה. בהצלחה.

29/06/2001 | 21:30 | מאת: פנינה

נסיתי הרבה דיאטות בחיים, מרזי מורית, מדיקל- אור, כדורים ,אבקות וכו" בתקופה האחרונה , הייתי אצל דייאטנית בקופת חולים כללית ,לא הורדתי במשקל , אני לוקחת גלולה נגד הריון , ואני יש לי אנמיה , מוגלבין 11.1 נשלחתי עקב נפיחות בגפיים, בפנים, לאונדוקרונולגיה . בשנת 1986 עשיתי בדיקת תיפקוד בליטת התירס והתשובה היתה גבולית? מה עליי לעשות להוריד משקל של יותר מ- 110 ק"ג גבוהי 165 סמ".

30/06/2001 | 08:53 | מאת: adi

שלום פנינה, כמי שנמצאת די הרבה זמן בעסק אני רק יכולה להציע לך להפוך את המאבק במשקל לדרך חיים. הנה הטיפים: 1. לרשום כל מה שאת אוכלת!!!!!!!1 2. פעילות גופנית טובה גם לגוף וגם לנפש. לכן, בחרי בפעילות גופנית שאת אוהבת והתמידי בה!!!!!! 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5. חשבי באופן חיובי!!!!!! 6. חפשי תחביבים שלך שאינם אוכל!!!!! 7. על כל 5 קילו שתרדי, פנקי את עצמך בבגד. 8. הייתי ממליצה לך להצטרף לקבוצת תמיכה, כי אז העסק יותר קל. עדי

04/07/2001 | 19:48 | מאת: נירה אולנד

שלום פנינה לפי השאלה שלך מצבך הבריאותי מורכב. אם הבנתי נכון מבחינת בלוטת התריס מצבך גבולי, היו לך מקרים של צבירת נוזלים או בצקת, אם כי לא ברור לי על איזה רקע, וגם לא כתבת בת כמה את. צבירת נוזלים או השמנה יכולות להיות תופעות לואי של גלולות נגד הריון, אם כי בגלולות מהדור החדש תופעות אלו די נדירות. בשל מורכבות מצבך, כדאי שתנסי שוב ליצור קשר עם דיאטנית, דרך קופת חולים או באופן פרטי. וחשוב שתדעי, שירידה במשקל, גם דרך דיאטנית, הוא תהליך ארוך, שמצריך פגישות לאורך תקופה. קחי את זה בחשבון. בהצלחה.

29/06/2001 | 16:17 | מאת: שני

אני בת 30 ושוקלת 100 ק"ג וגובהי 1.67. עברתי בדיקות דם והכל תקין, כמו כן ניסיתי את כל הדיאטות ונישברתי מהן. בבקשה תנו לי עצות איך כן להצליח ושבור את מעגל הקסמים של אכילה השמנה ושנאה עצמית...

29/06/2001 | 19:12 | מאת: adi

שני, כמי שנמצאת עמוק עמוק בתוך הסיפור (רק 17 שנה) אני יכולה להציע לך טיפים שהם לא עוד שיטת דיאטה, אלא דרך חיים!!!!!!!!!!!!! כן!!!!!!!! את יכולה לשבור את המעגל!!!!!!!!!!!!! ולכן: 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!!!!! זה מעצבן, אבל זה גורם לשליטה על מה שאת מכניסה לפה!!!!!!!!!!!!! 2. פעילות גופנית מוסיפה המון גם לגוף וגם לנפש. בחרי בפעילות גופנית איזו שאת אוהבת והתמידי בה!!!!!!!! 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים (איזה חלק של היום יותר קשה, בפני אילו מאכלים קשה לך יותר לעמוד(. 5. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. זכרי זאת!!!!!!! 6. מצאי לך תחביבים שאינם קשורים באוכל!!!!!!! 7. חשוב לעבור את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית / קבוצת תמיכה. לבד זה קשה ואף מסוכן!!!!! עדי

29/06/2001 | 20:42 | מאת: נירה אולנד

שלום שני החיים שלך זה מה שקורה עכשיו, בזמן שאת מתכננת את העתיד. חשוב שתזכרי את זה. יש המון אנשים שמנים בארץ ובעולם המערבי, והם רק הולכים ומתרבים משנה לשנה. לכן כדאי שתעשי מאמץ קודם כל לקבל את עצמך כפי שאת ולפרגן לעצמך. נכון, את שמנה, אך האם זה כל מה שאת? את יכולה להיות שמנה ומטופחת , מסורקת, מאופרת, לבושה בצורה מחמיאה ואסתטית, את יכולה שיהיו לך חיי חברה עשירים, יחסי מין, אהבה, עבודה שאת אוהבת. לא הכל תלוי בשומן. מאחר ואת מעידה שניסית כבר הרבה דיאטות, ואני מניחה שכל אחת מהן תרמה את חלקה למצבך היום, את בודאי כבר מבינה שדיאטות אינן התשובה עבורך. כל דיאטה רק תגרום לך להשמין יותר, אז עדיף להשאר במצבך היום מאשר להשמין עוד יותר. יש תקוה למצבך, אך לדעתי היא נמצאת במקום אחר, והוא הבנת הסיבות להשמנה שלך. האם זו נטיה גנטית, שקיימת במשפחה שלך? האם זה ניסיון למצוא מסתור והגנה ? האם זה ניסיון להמנע מלהיות מושכת? אולי זו הדרך שלך לא לגדול ולהקים משפחה ולקחת אחריות? האם מדובר במחלה מטבולית? פסיכולוג, או עובד סוציאלי, או קבוצה כמו אכלנים אנונימיים, יכולים לעזור לך למצוא את התשובות האמיתיות למצבך. וכשתדעי למה, הפתרון כבר יקרה לבד, אמנם לאט , אך באופן עקבי. בהצלחה.

29/06/2001 | 14:54 | מאת: רוני

האם מישהו מכיר או שמע על ד"ר חרמון?

04/07/2001 | 12:03 | מאת: יצחק

שלום רוני, אני ואישתי עשינו את הדיאטה שלנו בעזרתו, לאחר שקיבלנו המלצות ממכרים. התוכנית מעולה, הטיפול במחטים פשוט עובד- לא יאמן אבל פשוט לא רעבים,ואפילו שבעים בלי לאכול. קשה להסביר אבל עובדה. הדיאטה מבוססת על עקרון צירופי המזון - זה כשלעצמו יעיל ובריא. מומלץ בחום. אישתי ירדה כבר 10 ק"ג וטוענת שהיא כלל לא מרגישה בדיאטה. אני התחלתי לפני שבועיים וירדתי 3 ק"ג בלי שום הרגשת רעב וחולשה. בהצלחה

29/06/2001 | 14:53 | מאת: רוני

האם מישהו מכיר או שמע על ד"ר חרמון?

29/06/2001 | 20:32 | מאת: נירה אולנד

שלום רוני לד"ר חרמון יש דיאטה המלווה בעזרים שונים, ויש לו גם מעריצים מושבעים. את יכולה להכיר קצת את השיטה דרך האתר שלו ברשת. כמובן שלאחר הירידה במשקל צריך גם לשמור על ההישג. אין לי מדגם מייצג, אך מתוך האנשים שהכרתי שעשו את הדיאטה של ד"ר חרמון, כולם ירדו יופי במשקל, ועלו הכל בחזרה כשהפסיקו את הדיאטה. לשיקול דעתך.

29/06/2001 | 20:55 | מאת: חיים

החודשים האחרונים (ראי בקישור). על כמה אנשים בערך מדובר? http://doctors.co.il/forums/read.php?f=16&i=22192&t=22166

28/06/2001 | 21:56 | מאת: ימית

שלום רציתי לשאול האם יתכן שעליה במשקל של 2 ק,ג יכולה להתרכז רק בבטן ובשאר הגוף ללא שינוי? ואם כן מה את מציעה? תודה מראש

29/06/2001 | 20:30 | מאת: נירה אולנד

שלום ימית בדרך כלל שומן מתפזר בגוף באופן שווה, וגם יורד באופן שווה מכל הגוף. מבנה גוף, שנובע מגנטיקה, יכול לגרום להצטברות שומן בירכיים, בבטן, בזרועות וכד', אך לאחר שנקבעה צורת הגוף, השמנה נוספת תרחיב את כולך, לאו דווקא אזור מסויים בגוף. אם לדעתך הבטן שלך בולטת מידי או שמנה מידי, את יכולה לעשות תרגילי בטן באופן סדיר, אולי זה יעזור. אם תחליטי לעשות דיאטה ולרזות, ההרזיה תתרחש בכל הגוף כולל הפנים, ואז גם הבטן תרד, אך הפרופורציה תישאר. בהצלחה.

28/06/2001 | 15:02 | מאת: עודד

שלום רב. הפניתי שאלה דומה בפורום אימון וכושר גופני אבל ארצה לשמוע גם את דעתך. אז אחליט כיצד לנהוג. אני שוקל 88 וגובהי 185. כמה עליי להוריד ממשקלי וכיצד את ממליצה לעשות זאת? תודה עודד

28/06/2001 | 18:13 | מאת: יעל

בטווח הנורמאלי עבורך הוא בין 68 ק"ג ל-85 ק"ג. תמצא לך את הנקודה בה אתה מרגיש ונראה הכי טוב.

28/06/2001 | 18:15 | מאת: adi

יעל, נכון. חשוב לעשות את זה באופן מאוזן. עדי

28/06/2001 | 14:08 | מאת: דנה

שלום רב ברצוני לדעת האם מותר לאכול מוצרי טופו בהריון? נאמר לי שישנה הגבלה כלשהי משום האסטרוגנים שבמוצרים אלה האם נכונה עובדה זו? אשמח לקבל תשובה בתודה מראש דנה

28/06/2001 | 14:18 | מאת: יעל

מה עושות הסיניות בהריון? אצלן זה מאכל בסיסי. אין לזה משמעות, כי כדי להגיע לרמה מזיקה של אסטרוגנים, צריך לאכול טופו כל היום.

29/06/2001 | 20:21 | מאת: נירה אולנד

שלום דנה שאלת שאלה של טעם, שמטרידה גם אותי, ועד היום לא הצלחתי למצוא תשובה מוסמכת לסוגיה. לכן, אומר לך את דעתי בלבד: מאחר והפיטואסטרוגנים בסויה בכלל ובטופו יכולים להוריד את השפעת האסטרוגן על איברים רלוונטים, לדעתי כדאי להמנע ממוצרי סויה וטופו כשאת מנסה להכנס להריון, וכן ב3 חודשים הראשונים להריון. אחר כך כמות האסטרוגן בגוף האשה ההרה היא עצומה, ולכן ההשפעה של הסויה כבר לא מורגשת. יחד עם זאת, כאמור זו דעתי בלבד, וייתכן שיש משהו גם במה שיעל כתבה, אחרי הכל הסינים הם האומה הגדולה ביותר בעולם...... בכל מקרה, גם אם תאכלי טופו, במהלך ההריון אל תאכלי יותר ממנה אחת של טופו ליום. יש מחקרים (מעטים) שמראים שכמויות גדולות של טופו או מוצרי סויה אחרים (למשל 3 ארוחות ביום כשהמנה המרכזית בכל אחת מהן מכילה סויה) הביאו לעיכוב מסוים בהתפתחות המוח בעובר. שיהיה במזל טוב.

28/06/2001 | 12:55 | מאת: mia

שלום רב, אני אוכלת פירות כפייתית ..ממש כך פשוט המון לשמחתי אינני משמינה מכמות הסוכר - אך תמיד תהיתי מה הערך הקלורי ובכלל הערך התזונתי שיש לענבים ? תודה מראש.

28/06/2001 | 14:19 | מאת: יעל

הרבה, אבל אןם את לא משמינה, מה איכפת לך?

28/06/2001 | 18:45 | מאת: א

כיף לך :-)

29/06/2001 | 20:15 | מאת: נירה אולנד

שלום מיה פירות באופן כללי מכילים הרבה סוכר, בתוספת ויטמינים, מינרלים, כמויות קטנות של חלבון, ומים. לכל פרי יש ערך בפני עצמו, וכיום מגלים יותר ויותר חומרים הנקראים פיטוכימיקלים, שיש להם תפקידים חשובים בגוף במניעת מחלות, מניעת נזקים לכלי הדם וכד'. בפירות וירקות שונים יש פיטוכימיקלים שונים, וכולם חשובים. לכן חשוב גם לגוון את הירקות והפירות שאוכלים, ולא לאכול כל הזמן את אותם סוגים. גם בענבים יש את החומרים הללו, ולכן גם אותם כדאי ורצוי לאכול. למזלך את לא משמינה (אולי כי אכילת פירות מונעת ממך להתנפל על שוקולד, שמשמין בהרבה), אך כדאי שתגווני ותאכלי סוגי פירות שונים. 100 גרם ענבים, שזה אשכול בגודל אגרוף קטן, מכילים 67 קלוריות. יש סוגי ענבים העשירים מאד גם באנטי-אוקסידנטים, שגם אותם חשוב וכדאי לצרוך, אך לצערנו אלה ענבים מזן בורדו, שלא גדלים אצלנו בארץ. בתיאבון.

28/06/2001 | 10:33 | מאת: מיכל

מהם יתרונותיה של הסויה שכל כך ממליצים עליה לאחרונה?

29/06/2001 | 20:09 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל לסויה יש יתרונות רבים, ולהלן כמה מהם: 1. היא עשירה בחלבון מלא, ולכן יכולה להחליף מזונות חלבוניים מהחי, כמו בשר, ביצים ומוצרי חלב. 2. שמן הסויה הוא שמן צמחי, העשיר בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, העדיפות על פני חומצות השומן הרוויות הנמצאות במזונות מן החי. 3. בסויה, בניגוד לבשר ושות', אין כולסטרול כלל. 4. בסויה יש מגוון ויטמינים ומינרלים חשובים, כולל ברזל וסידן, שני מינרלים חשובים שקל להגיע לחסר בהם, במיוחד אצל נשים בגיל הפריון, תינוקות וילדים צעירים. 5. הסויה, כמו יתר הקטניות, עשירה בסיבים תזונתיים, גם המסיסים, שמאטים את ספיגת הסוכר והשומן במעיים, וגם הבלתי מסיסים, שעוזרים להמנע מעצירות ושומרים על בריאות המעי. 6. יתרון חשוב שהתגלה רק לפני שנים מועטות הוא חומרים בשם פיטו-אסטרוגנים, שהסויה עשירה בהם. חומר זה יכול לשמש בגוף כמעין תחליף להורמון הנשי אסטרוגן, ולכן מקל על תופעות של גיל המעבר אצל נשים, ויכול גם לעכב במידת מה בעיות בריאותיות שקורות אצל נשים אחרי גיל המעבר, כמו עליה בסיכון להתקפי לב, ואוסטאו פורוזיס. מחקרים הראו שעדיף לקבל את הפיטואסטרוגנים ממוצרי סויה, ולא בצורת כדורים או כמוסות. בתיאבון.

28/06/2001 | 09:15 | מאת: אבי

הייתי מעוניין לדעת האם יש מאכלים מסויימים אשר ממולץ לא לאכול לסובלים מהבעיה ומה הם?

29/06/2001 | 20:03 | מאת: נירה אולנד

שלום אבי אתה יכול למצוא כאן תשובה מפורטת בנושא, הקש על חיפוש, והקלד "מעי רגיז". בהצלחה.

28/06/2001 | 00:50 | מאת: vita

שוקלת כ- 45 ק"ג גובה 165. בת 19 יש תינוק. רוצה לאשמין. איך? תודה!

29/06/2001 | 18:41 | מאת: לי

אני ממליצה לך לאכול דברים משמינים כמו חמאה, אגוזים, עוגות קצפת, אבוקדו, גבינות שמנת. אני חושבת שלא תהיה לך בעיה להשמין אם תרכיבי לך תפריט הכולל מוצרים אלה.

29/06/2001 | 19:58 | מאת: נירה אולנד

שלום ויטה עצתה של לי טובה, אם תצליחי לעמוד בה, שכן מזונות עשירים בשומן גם מאד משביעים, וקשה לאכול אותם בכמויות . מלבד זאת, קראי את התשובה לשאלה הקודמת "רזון". אם הבנתי נכון ויש לך תינוק, ואם את מיניקה, חשוב מאד שתאכלי בצורה מספיקה ומסודרת. את יכולה לגשת לדיאטנית דרך קופת החולים שלך, שתעזור לך להרכיב תפריט שיתאים לאורח חייך, ויספק לך את כל רכיבי התזונה החשובים לך. בהצלחה.

27/06/2001 | 15:46 | מאת: שימרית

נערה גיל 27 רוצה להשמין. שוקלת כ- 50 ק"ג גובה 170. מספר בעיות: סובלת מאל-ווסת ולוקחת כדורים בשם דיאנה מאז גיל 16 (חזה התחיל להתפתח רק בעקבות הכדורים עד אז הייתה שטוחה. ניגשת לאכול עם תיאבון בריא ומהר מאוד מרגישה הרגשת מליאות וכאבי בטן. סובלת נפשית מהמצב. בתודה.

29/06/2001 | 19:55 | מאת: נירה אולנד

שלום שימרית אני מניחה שאת נמצאת במעקב של גינקולוג ו/או אנדוקרינולוג לגבי הבעיות ההורמונליות שציינת. לפעמים הגלולות דווקא תורמות להשמנה, אך כפי הנראה במקרה שלך זה לא קרה. מאחר ויש לך תאבון, אך את מתמלאת מהר, את יכולה: 1. לקחת כדור מולטיויטמין אחד ליום - הוא מגביר תיאבון הרבה פעמים. 2. לא לשתות ביחד עם הארוחה, כי הנוזלים תורמים לנפח המזון בקיבה וגורמים לתחושת מלאות מוקדמת. את יכולה לשתות כחצי שעה לפני הארוחה או כחצי שעה אחרי הארוחה. 3. עדיף שתאכלי קודם את המזונות המרוכזים יותר: בשר, ביצה, גבינות, דגנים מסוגים שונים, ורק אחר כך ירקות , טריים או מבושלים. המזונות המרוכזים יותר מכילים יותר קלוריות וגם יותר רכיבי תזונה מרוכזים. 4. השתדלי לאכול מספר רב של פעמים ביום, 5-6 ארוחות יותר קטנות ומרוכזות, במקום שתיים או שלוש ארוחות גדולות, שבהן את נסתמת ממילא אחרי כמה ביסים. בהצלחה.

27/06/2001 | 10:49 | מאת: יבגני

אני עובד בעבודה לא פיזית ולאחרונה התחלתי לסבול מהפרעות שינה שמתבטאות בקושי להרדם . קראתי באחד המגזינים שאחד הגורמים לחוסר יכולת להרדם יכול להיות מחסור במגנזיום שאחראי על הפרשת הורמונים שגורמים לשינה. שאלתי היא איזה סוגי מזון עשירים במגנזיום ?

27/06/2001 | 19:07 | מאת: נירה אולנד

שלום יבגני מגנזיום במזון נמצא בעיקר במוצרי חלב, אגוזים, קטניות(חומוס, פול, עדשים, אפונה, שעועית לבנה), זרעים שלמים (חיטה מלאה, אורז מלא) ירקות ירוקים ובננות. מינרל נוסף שיכול לעזור לשינה הוא סידן, שנמצא אף הוא במוצרי חלב, קטניות , אגוזים, וגם בפירות יבשים. שינה נעימה.

27/06/2001 | 10:08 | מאת: מ

שלום! יש לי שאלה מה עושים שיש כולסטרול גבוה בגיל צעיר (24), וכמובן זה תורשתי. הייתי אצל דיאטנית, אבל אני לא מצליחה לשלוט בדיאטה שהיא נתנה לי.

27/06/2001 | 19:04 | מאת: נירה אולנד

שלום מ צר לי לאכזב אותך, אך כולסטרול גבוה מסיבות של תורשה מושפע מעט מאד משינויים בתזונה. בדרך כלל הוא יורד רק בהשפעת תרופות להורדת הכולסטרול. תזונה דלת כולסטרול יכולה לשפר במעט את רמת הכולסטרול, אך כפי שנוכחת לדעת, זו דיאטה די קשה. כדאי שתצרי קשר שוב עם הדיאטנית, תדונו בקשיים שהיו לך בשמירת הדיאטה, ותעשו התאמות כך שהדיאטה תתאים להעדפותיים ולאורח חייך ככל האפשר. פעילות גופנית מתונה משפיעה לטובה על רמת הכולסטרול. יש גם עדויות מספר לכך שאכילת שום בכמות גדולה יחסית, ובליעת כמוסות של שמן דגים (3-6 ביום) משפרים את רמת הכולסטרול. נסי את כל אלה. הפעילות הגופנית היא בעלת ההשפעה החזקה ביותר והחיובית ביותר. אם את לא עושה פעילות גופנית באופן קבוע, מומלץ שתתחילי. בהצלחה.

27/06/2001 | 09:17 | מאת: הילה

שלום, קראתי כתבה בעיתון (היה גם מדור פרסומי בנושא) על כך שכרום (כרומיום/כרומאט?) עוזר לפירוק שומנים, כחלק מפורמולה ובנפרד. מצאתי אותו על מדף התוספים(של סולגר) אך ללא כל הסבר והרוקח לא ידע להסביר לי למה זה מיועד ובטח לא כמויות לצריכה. רציתי לברר את נכונות העניין ואם אכן נכון, מה הכמויות לצריכה והאם עודף מזיק או נשטף מהגוף? ותודה

27/06/2001 | 19:00 | מאת: נירה אולנד

שלום הילה. הקישי על חיפוש, והקלידי "כרום", נכתב כבר רבות בנושא בפורום זה. בעיקרון, כרום הוא מינרל, שבדרך כלל קיים במזוננו בכמות מספיקה. יש לו תפקיד בחילוף החומרים של סוכר ובייצור אינסולין. אנשים הסובלים מהשמנה ומרמת סוכר בדם יכולים להפיק תועלת מכרום, במידה והוא חסר להם. אם הכרום לא חסר, מה שקורה אצל רובנו, אז הוספת כרום לא תעלה ולא תוריד, ולא תעזור. אז את יכולה לנסות לתקופת מה לקחת כרום פיקולינט (שספיגתו טובה יותר), ולבדוק אם משקלך או רמת הסוכר בדמך השתנו לטובה. אם לא- חבל על הכסף. מדור פרסומי נועד למכור מוצרים, לא לספק לך מידע אמיתי, לכן כדאי להתייחס בספקנות למידע שמתפרסם שם. בהצלחה.

26/06/2001 | 17:08 | מאת: מירב

ברצוני להוריד ממשקלי כ-8 ק"ג ואיני מצליחה. בתקופה האחרונה הצלחתי להוריד כ-3 אך נעצרתי בירידת המשקל. אני בת 21, גובהי 1.58 ואני שוקלת בערך 56 ק"ג. מה עליי לעשות? כבר ניסיתי את כל הדיאטות אך לאחר שירדתי תמיד עליתי חזרה. מה לעשות? איזו דיאטה מומלצת?

26/06/2001 | 17:45 | מאת: אורלי

מירב, היי. לפני 3 שנים שקלתי כמו שאת שוקלת היום. הייתי קצת, אבל באמת רק קצת מלאה. אבל לא הסתפקתי בזה והחלטתי לבחור בדרך קיצונית ולעשות דיאטות "כסאח", כי את יודעת בכל דיאטה עוצרים בשלב מסויים, וזה מאוד מייאש, ומה ש"חונק" את העצירה הזו זה פשוט צום (כך חשבתי, לפחות). היום אני שוקלת פי 3 (!!!) מהמשקל ההתחלתי שלי כתוצאה מהמשחק המסוכן הזה, ואין לי מושג איך אני אצליח להוריד את הקילוגרמים שהעליתי. חשוב מאוד שתזכרי שאת צריכה הרבה הרבה סבלנות והרבה כח נפשי, כיוון שבכל דיאטה יש עצירות. הסוד הגדול הוא ארוחות מסודרות והרבה הרבה ספורט. מי ייתן ויהיה לי הכח להצטרף למסע שלך...

26/06/2001 | 17:55 | מאת: adi

שלום אורלי ומירב, אורלי מה שאמרת הוא מאוד מאוד נכון. מירב, 1. כמה זמן נמשכה הירידה? 2. האם את רשמת כל מה שאת אוכלת? א. אם לא - עכשיו הזמן להתחיל לעשות כן. ב. אם כן - בדקי אם שינית משהו (הורדת בכמות הפעילות הגופנית, העלית בכמות האוכל(. 3. אם הירידה הייתה מבוקרת ורשמת הכול ולא שינית דבר, אז יכול להיות שאת במצב של עצירה כפי שאורלי אמרה. כשהתחלת את התהליך, הגוף "לא הבין מה קורה פה" והתחיל לנצל את מאגרי השומן. עכשיו הוא "עצר להתארגנות". כשהוא "יהיה מאורגן מחדש", המשקל יחזור לרדת. בקיצור: סבלנות. מה שיורד לאט, גם עולה לאט. 4. אפשר גם להוסיף עוד שעה של פעילות גופנית. עדי

25/06/2001 | 20:45 | מאת: שרון

שלום למשתתפי הפורום שאלה 1. במה רשימת כל מה שאנחנו אוכלים עוזרת להרזיה? תודה שרון

25/06/2001 | 21:16 | מאת: adi

שרון, אצלי זה גורם לשליטה על מה שאני מכניסה לפה. למשל, אם אני רואה עוגה, שממש בא לי לאכול אותה, רק הידיעה שאני צריכה לרשום אותה, גורמת לי להמנע מאכילתה. עדי

25/06/2001 | 21:31 | מאת: בת-עשרים-וחמש

1. ואם כן החלטתי לאכול עוגה בסופו של דבר, אחרי שרשמתי, אני יודעת שבמשך השבוע הקרוב, למשל, עליי להימנע ממאכלים משמינים כדי להביא את מאזן הקלוריות למאזן הרצוי מבחינתי. 2. אם מקפידים לרשום את שעות הארוחות, זה מאפשר לקיים סדר יום קבוע. לפני שהתחלתי לרשום אכלתי גם באמצע הלילה, ובשעות שונות בכל פעם. כשמרגילים את הגוף לסדר יום קבוע מבחינת הארוחות, הוא לא מופתע בכל פעם מחדש, הוא גומל על כך ומתנהג יפה... (-: היו לי בעיות עיכול, ומאז שהכנסתי סדר - הן נתמעטו....

אני בחורה בת 40 נמצאת בחדר כושר כבר שנה ולא יורדת במשקל יש מעלי 10 ק'ג יותר מודעת אני למצבי , לא אומר שאני לא שמרתי היתה תקופה שהקפדתי לשמור אבל מיד חזרתי למשקלי ועוד עליתי .אני היום ממש כבר מיואשת , היתי פעילה בכל השעורים , קיי בוקס , מדרגה , חדר כושר משקולות . הכי הפליא אותי שהמשקל נשאר אולם אחוזי שומן עלו . אבוי לי לאן הגעתי . השבוע אמרתי לעצמי די אם המרתון של חדר כושר ושעורי ארובי . עשיתי לי הפסקה שבוע לראות מה קורה אם הגוף שלי . אני ממש ממש מיואשת . אני לא טורפת אוכל ,די שומרת . גובהי 164 משקלי 73 מימני המיואשת דורית.

דורית, פעילות גופנית בלבד לא תעזור לך, אז 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!!!!!!!! 2. המשיכי לבקר במכון הכושר. 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. זכרי זאת!!!!!!!! 6. זהו מאבק לכל החיים. צריך לחשוב חיובי. 7. חשוב לעבור את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית / קבוצת תמיכה. עדי

24/06/2001 | 21:59 | מאת: אושרית

שימו לב חברים: בידי הדיאטה הטובה ביותר. להלן: לפני שנה בדיוק, שקלתי 86 ק"ג, שהתפרסו על 167 ס"מ. היו לי ירכיים מכאן ועד להודעה חדשה, וישבן ענק. במשך כשנה לפני כן, הלכתי ברגל 6 ק"מ ביום בקצב מהיר, ולא ירדתי במשקל. גם לא התעצבתי. ואז, לפני שנה, נרשמתי לסטודיו, בו מתקיימים שיעורי אירובי (HIGH), ושיעורי עיצוב. לאחר חודש כבר הייתי 6 ק"ג פחות. היום אני 26 ק"ג פחות. מעוצבת היטב ושוקלת 60 ק"ג בלבד. אני מאושרת. אדם חדש עם מלתחה חדשה והמון מוטיבציה. ספורט חברים. אכלתי לגמרי כרגיל. ארוחות מלאות וטובות. השינוי היחידי היה בקניית לחם קל, חומוס קל ודומיהם. מבחינת המנה העיקרית, דבר לא השתנה. קחו את עצמכם בידיים. עשו כושר גופני. גם בריא וכל כך יעיל. בהצלחה.

רציתי לשאול - איך זה שההליכה שכל כך מומלצת לא עזרה לאושרית, אך דווקא האירובי כן עזר לה?! כמו כן, האם שימוש במכשירי אירובי כגון "מדמה הליכה\ריצה" אליפטי (אין לי מושג איך לתאר את המכשיר בדיוק), יכולים לעשות את אותו האפקט כמו של האירובי שאושרית עשתה? תודה

25/06/2001 | 12:02 | מאת: לירון

שלום הנני מדריכת אירובי. העניין הוא לא איזה סוג של פעילות אירובית את עושה (הליכה, ריצה, מחול אירובי וכד'), אלא לאיזה רמת דופק את מגיעה וזה כבר תלוי בכמה גורמים. את יכולה ללכת כל יום ק"מ אבל אם תלכי אותם בקצב איטי לא תשרפי כמעט שום דבר. בשיעור אירובי (high/low, או שיעור אירובי מדרגה) את מעלה דופק ל- 140 - 170 וזה הדופק שצריך ע"מ לשרוף שומנים. ברגע שאת הולכת ולא מגיעה לרמת דופקת כזאת את לא שורפת שומנים אלא יותר פחמימות.

24/06/2001 | 23:38 | מאת: adi

אושרית, כל הכבוד על הירידה!!!!!!!!!!!! את בטח גם אוכלת ירקות ירוקים ואת לא אומרת לנו!? עדי

25/06/2001 | 02:07 | מאת: רוז

למה? זו לא דיאטה, זו פעילות גופנית, דוקא לי יש דיאטה מצוינת, דיאטת כרפס, לא, לא אוכלים כרפס כל היום אבל ראשי תיבות כלל ראשון פה סגור. זה על בטוח עוזר.

25/06/2001 | 17:34 | מאת: איה

כל הכבוד.... אם להגיד את האמת - אני מקנאה!!! אני מתאמנת כבר שנה וחצי באימוני אירובי מואץ - ושום דבר לא יורד, ולהיפך:-( אז מה... להמשיך להתמיד? אולי יש עוד סיכוי?

25/06/2001 | 19:22 | מאת: adi

איה, שווה באמת לרשום את מה שאת אוכלת. עדי

27/06/2001 | 18:48 | מאת: נירה אולנד

שלום לכולן כל מי שקורא את כל התגובות הללו יכול להגיע למסקנה הנכונה ביותר: אין דיאטה אחת או משטר תזונתי אחד שמתאים לכולם. לאחת הליכה מאד עוזרת, לאחרת זה לא הזיז כלום. לאחת מחול אירובי אינטנסיבי עשה את כל ההבדל, לאחרת זה לא מזיז. ואותו הדבר נכון גם באוכל: יש מי שלא יכול בלי ממתקים, יש מי שאוכל מסודר ולא יורד, יש מי שמסתדר עם דיאטות קיצוניות ומי שנשבר תוך שעתיים. לכן, כל דיאטה היא הטובה ביותר...... למי שהיא מתאימה לו, אך לא בהכרח לאחרים.

24/06/2001 | 20:43 | מאת: עמי

מהי התזונה המועדפת להקלה על כבד פגוע? המנעות מאלכוהול ידועה. האם יש מאכלים נוספים מהם רצוי להמנע? האם יש מאכלים המועילים לכבד? האם נכון שיש להמנע מאוכל 4 שעות לפני השינה כדי להקל על הכבד? תודה מראש, עמי.

27/06/2001 | 18:41 | מאת: נירה אולנד

שלום עמי חסר אחריות מצידי לענות על שאלתך מבלי להבין עד הסוף למה אתה מתכוון ב"כבד פגוע". ממה נפגע הכבד, עד כמה הוא מתפקד נכון להיום, האם אתה (או בעל הכבד הפגוע) מקבל טיפול רפואי כלשהו או תרופות כלשהן? אנא ענה על שאלות אלו ואז אוכל לתת לך הדרכה יותר עניינית.

30/06/2001 | 09:45 | מאת: עמי

שלום נירה! יש לי צהבת C. תפקודי כבד מעט מעל הנורמלי. קיבלתי טיפול תרופתי ששיפר את התפקודים לזמן הטיפול בלבד.

24/06/2001 | 19:03 | מאת: שושנה

שלום אני בת 64 ואני קצת שמנה היתי רוצה לדעת מהי הדיאטה הטובה ביותר ?

24/06/2001 | 19:57 | מאת: adi

שושנה שלום לך, אם את יכולה לכתוב גובה ומשקל, ואז נדע אם באמת יש טעם או לא. את אמנם מרגישה שמנה אבל לפעמים המצבורים של השומן הם הבעייתיים ולא המשקל. עד אז: 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!!!!!!!!! 2. עסקי בפעילות גופנית (טוב גם לגוף וגם לנפש(. 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים (איזה חלק של היום יותר קשה?( 5.רצוי לציין גם גיל. 6. חשוב שתעברי את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית / קבוצת תמיכה. לבד זה מאוד קשה ואף מסוכן!!!!!!!!

27/06/2001 | 18:39 | מאת: נירה אולנד

שלום שושנה האמת היא שלאנשים שונים מתאימות דיאטות הרזיה שונות,ולכן קשה לי לתת לך תשובה רצינית לשאלתך. בכל מקרה, ברור שדיאטה טובה צריכה לגרום לך להוריד במשקל באופן הדרגתי ואיטי, לשלב פעילות גופנית ושתיה מרובה, ולהכיל כמות גדולה של ירקות וכמות קטנה של פירות. אני מציעה לך ליצור קשר עם דיאטנית, שתוכל להתאים לך משטר דיאטה שיתאים לגופך, לאישיותך ולאורח חייך. בהצלחה.

24/06/2001 | 13:30 | מאת: אלמוני

איפה ניתן להשיג רשימה מקיפה ככל האפשר של מה מכיל כל מזון מבחינת אבות המזון, ובעיקר שומנים חלבונים ופחמימות? אני יכול להסתדר עם הבסיסיים, כמו שמן=הרבה שומן, לחם=הרבה פחמימות, ביצה=מקור לחלבון, אבל מעבר לזה אני מתחיל להסתבך...

27/06/2001 | 18:35 | מאת: נירה אולנד

שלום אלמוני אם אתה רוצה לבדוק כל מזון ולראות מה הוא מכיל, אתה יכול לרכוש לך את הספרון "ערכם התזונתי של המזונות" מאת ד"ר יעקב אילני, ניתן להשיג בסטימצקי, או להזמין אם אין להם. עבודה קצת פחות שקדנית אך יותר הגיונית אתה יכול לעשות על ידי שימוש בשיטת פירמידת המזון, או קבוצות המזון. חפש את הכתבה שלי על פירמידת המזון במגזין באתר זה. אתה יכול ללמוד על קבוצות המזון ופירמידת המזון גם דרך ספרה של אילנה זילבר-רוזנברג "תזונה- פרי מחשבה". בספר זה תמצא גם מידע מקיף ביותר על אבות המזון ותזונה בכלל. בהצלחה.

24/06/2001 | 12:52 | מאת: סנדרה

שלום רב, אני בת 24.גובהי 1.68 ומשקלי 63 ק"ג. לפני מספר חודשים שקלתי 67 ק"ג, והחלטתי לפצוח בדיאטה. רציתי שהיא תהיה איטית, אבל לא עד כדי כך: מזה חודש, אני עולה על המשקל, והוא תמיד מראה 63 ק"ג. חשוב לציין, שלא כנשים אחרות, אני לא ניסיתי כל מיני דיאטות כל חיי, ולכן אין כאן שאלה של הסתגלות הגוף למצב של חיסכון במזון. באשר לפעילות גופנית, אני עובדת ואין לי יותר מידיי זמן להקדיש לפעילות גופנית ככזו, אבל יוצא לי ללכת מפה לשם ולעלות במדרגות ועוד כהנה וכהנה "פעילויות" ששורפות קלוריות. אני בפירוש הפחתתי מכמות המזון, ואומרת "לא" בקלות יחסית לממתקים ולמאפים, כי אני נחושה בדעתי להגיע למשקל 58 ק"ג. האמת היא שמספר הקילוגרמים הוא לא ממש זה שמשנה, זהו רק אמצעי שעוזר לי לעקוב באופן מספרי. אני פשוט רוצה להיכנס למכנסיים שלבשתי עד לפני שנה, וגם להרגיש נוח כשאני מסתכלת במראה או נמצאת במצב אינטימי עם בן-זוגי. למה הפסקתי לרזות? איך אפשר להפסיק את ההפסקה הזאת? תודה מראש למנהלת הפורום ולכל בעלי הניסיון

סנדרה, א. יופי שירדת 4 ק"ג!!!!!!!!!!!!!!! ב. תבדקי האם שינית משהו בהרכב המזון? ג. נסי להפחית עוד טיפה ולהוסיף פעילות גופנית. עדי

27/06/2001 | 18:31 | מאת: נירה אולנד

שלום סנדרה יופי שירדת והגעת למשקלך הנוכחי. חשוב לי לציין שעל פי גובהך את כבר נמצאת בטווח המשקל התקין. בניגוד להנחתך, לא חייבים לעשות כמה דיאטות כדי שהגוף יתייעל בניצול המזון. זה יכול לקרות, כמו אצלך ,תוך שבועיים שלושה. ברוב הדיאטות חווים מצב של עצירת הירידה, למרות שלכאורה לא שינית את דפוס האכילה או את הפעילות הגופנית. במצב זה עלייך: 1. להתאזר בסבלנות!!! להמשיך את הדיאטה ולדעת שגם אם עכשיו הירידה יותר איטית, היא קיימת, וגם המחוג במשקל יזוז. 2. להגביר את הפעילות הגופנית על מנת להעלות את חילוף החומרים. לא קניתי את תירוץ האין-זמן, יש זמן למה שאת מחליטה שחשוב לך. 3. להבין שהגוף שלך כבר החליט שמשקלך הקודם הוא הרצוי, וכעת הוא מתנגד לירידה, במאמץ לחזור למשקל הגבוה. אנחנו בנויים כך גנטית. כדי שלא תעלי בחזרה את כל מה שירדת כשהדיאטה תיגמר, כדאי שתבדקי שהדיאטה שלך לא קיצונית מידי. רק ירידה איטית וסבלנית תביא לתוצאות לטווח ארוך. בהצלחה.

24/06/2001 | 10:56 | מאת: שי

מה עושים עם נשירת שער לבחור בן 22? האם כל התכשירים שמוכרים בבתי מרקחת באמת עוזרים?

27/06/2001 | 18:24 | מאת: נירה אולנד

שלום שי כדאי שתפנה את השאלה גם לרופא עור. לנשירת שיער יכולות להיות מספר סיבות. הראשונה והשכיחה ביותר היא גנטית, ונגדה אין מה לעשות. מחסורים תזונתיים עלולים לגרום לנשירת שיער, אך בדרך כלל מדובר בתת תזונה קשה מאד, שכמוה רואים בארץ רק אצל אנורקסיות או חולים אנושים. סיבות נוספות הן מחלות עור כמו גזזת , פטריות שונות וכד'. אם נדמה לך שיש לך חסרים תזונתיים, אתה יכול לקחת כדור של מולטיויטמין ומינרל אחד ליום. בדרך כלל , בתוספת מזון, הם מספקים מעל ומעבר את צרכי הגוף. בהצלחה.

24/06/2001 | 08:41 | מאת: ענת

בני בן השנתיים אינו מוכן לשתות במשך חצי שנה האחרונה חלב , כולל תחליף לחלב וסוגיו . המשקה היחידי שהוא שותה מרגע שהוא מתעורר הינו מיץ תפוח עץ . כמו כן אינו מוכן לאכול בשום צורה ביצה . האם זה לא מזיק לבריאותו ? ומה עלי לעשות ?

27/06/2001 | 18:19 | מאת: נירה אולנד

שלום ענת כדאי שתתכונני נפשית, בגיל שנתיים הילדים מורידים באופן חד את צריכת המזון שלהם, והופכים להיות בעייתיים ובררנים באוכל. הסיבה היא שבגיל שנתיים גם מהירות הגדילה שלהם יורדת באופן חד, והם צריכים פחות מזון מכפי שהיו צריכים עד אז. לגבי הבעיות שאת מציינת: 1. תחליפי חלב הקיימים בשוק הם הפורמולות למיניהם, בנוסחאות המתאימות לגיל של שנה פלוס. כמו כן אפשר לנסות חלב סויה. תחליפים פחות טובים הם חלב שקדים וחלב אורז, שממלאים יותר את הצורך בשתיה מאשר את הצורך התזונתי. בעיקרון מה שחלב ותחליפיו אמורים לתרום לתפריט הם בעיקר מים, חלבון וסידן. חלבון נמצא גם בבשר, דגים, קטניות, מוצרי חלב אחרים מכל הסוגים, וגם בירקות , דגנים, למעשה כמעט בכל דבר. הקפידי שילדך יאכל מוצרי חלב (או סויה) מלבד שתיית חלב: גבינות, גם קשות וגם רכות, מעדני חלב, יוגורטים וכד'. סידן נמצא בשפע במוצרי חלב אחרים, כאמור, מוצרי סויה, קטניות (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית לבנה), פירות יבשים, ירקות ירוקים (חסה, כרוב, פטרוזיליה ושות'). אכילה של אלה תמנע כל מחסור בסידן. 2. ביצה מכילה שומן, חלבון ומספר ויטמינים. לא יקרה כל אסון אם ילדך לא יאכל ביצים. אם את מאד רוצה שיאכל, תני לו ביצים בתוך מזונות אחרים: קרם קרמל, עוגת ספוג, בתוך פירה, בתוך מילקשייק פירות ביתי וכד'. בהצלחה.

24/06/2001 | 02:26 | מאת: בת-עשרים-וחמש

אין זו שאלה. רק הצהרה: עדי, את גדולה! (-: לפני מספר חודשים נכנסתי לפורום הזה לראשונה, וקראתי את המלצותיה של עדי, והחלטתי ליישם את זו, המפצירה בכולנו לרשום את כל מה שאוכלים. זה נראה קצת מטופש, אבל זה באמת עזר לי. זה היה מטריד ומעצבן ומציק, אבל זה הכניס שליטה וסדר ולוח זמנים, שהחליפו את הבלאגן ששרר קודם לכן ב"סדר" הארוחות היומי שלי. עדי, אני מודה לך מאוד, ואני גם רוצה לשבח אותך על כך שאינך מתעייפת ומתייאשת מכתיבה חוזרת ונשנית של הערותייך. נראה שבאמת חשוב לך שאחרים ילמדו מה שאת כבר יודעת. טובת לב!

24/06/2001 | 07:46 | מאת: adi

בת עשרים וחמש, תודה לך!!!!!!!! עדי

27/06/2001 | 18:12 | מאת: נירה אולנד

שלום בת 25 אני שמחה שהצליח לך, יש אנשים שרישום המזון מאד עוזר להם, וכפי הנראה את אחת מהם. המשיכי כך.

24/06/2001 | 02:14 | מאת: שירלי

שלום רב. שאלה לי. מדוע אחרי שאני אוכלת יחסית הרבה אני צמאה כל כך מסוגלת לשתות המון מיים. זה משהו שאני נתקלת בו הרבה ותשובה לי אין. תודה רבה רבה מראש. שירלי

27/06/2001 | 18:10 | מאת: נירה אולנד

שלום שירלי אין לי מספיק מידע לתת לך תשובה חד משמעית. אך יש כמה סברות אפשריות: 1. יתכן שאינך שותה מספיק באופן כללי במהלך היום, ולאחר ארוחה ההתייבשות החלקית מורגשת על ידי הגוף חזק יותר. בעיקרון בדקי אם את שותה לפחות 8 כוסות נוזלים ליום, לא כולל ירקות וכד'. 2. יתכן שאת אוכלת אוכל מלוח במיוחד, ועודף המליחות מחייב תוספת נוזלים. 3. אם התפריט שלך מורכב ברובו ממזונות עשירים בפחמימות ושומן , ומכיל מעט ירקות ופירות, הגוף צריך עזרה בדילול חומרי המזון שמגיעים לקיבה , ולכן שולח לך מסרים לשתות. אם הצורך שלך לשתות לאחר ארוחה מציק לך, את יכולה להקפיד על שתיה מספיקה במהלך היום, להוסיף ירקות ופירות לתפריט הארוחה, ולהפחית את כמות המלח. בהצלחה.

23/06/2001 | 20:48 | מאת: נטע-לי

אם בא לי לאכול ב 10 בלילה ואני בדיאטה מותר? ומה רצוי לאכול?

27/06/2001 | 18:01 | מאת: נירה אולנד

שלום נטעלי מאחר וכבר עברו כמה לילות, אני מניחה שכבר לא כל כך דחוף לך. בכל מקרה, אין חוק שאומר עד איזו שעה את יכולה לאכול. מה שחשוב הוא שסך כל הקלוריות שאת אוכלת ביממה יהיה פחות מכפי שגופך משתמש. אז את יורדת במשקל. אם נוח לך לאכול בעשר בלילה, זה בסדר, כל עוד את נשארת במסגרת הדיאטה שאת עושה. בתאבון.

23/06/2001 | 17:41 | מאת: דוד

שלום לך אני מודה לך על המכתב עם ההסברים הברורים ואני אשתדל לפעול לפי הדרכתך בנושא האשלגן בכל זאת עדיין יש לי שתי שאלות באותו נושא 1)ראשית האם את יכולה למליץ על מלחי תבלינים שיש בחנויות הטבע (לפחות את שמותיהם של אותם תבלינים) ? 2)הייתי מעוניין שתמליצי לי על תחליף מלח שהוא הכי מתאים לי (הכי פחות נתרן+אשלגן)אני מניח שאת מכירה את המוצרים שיש בשוק בתודה מראש דוד

27/06/2001 | 17:58 | מאת: נירה אולנד

שלום דוד בניגוד להנחתך קשה לי מאד לעקוב מקרוב אחר שפע המוצרים המתווספים מידי שבוע למדפי מוצרי הבריאות. אני מציעה לך לפנות לחנות טבע טובה (למשל ניצת הדובדבן), או לבית מרקחת של סופרפארם. במקומות אלה בדרך כלל יש יועצים המכירים את כל המוצרים ויוכלו לייעץ לך הרבה יותר טוב ממני. עליך כמובן להקפיד על כך שהמוצר יהיה דל אשלגן וגם דל נתרן. בהצלחה.

23/06/2001 | 15:32 | מאת: פולטי

איזה מאכלים אסור לאכול לאנשים שיש להם כלסטרול גבוה

23/06/2001 | 15:39 | מאת: adi

פולטי שלום, יש כאן כתבות על כולסטרול (האחרונה יצאה ב23.6.00- והיא נקראת: "הטוב, הרע והלא נורא") פשוט להקליק על המלה "חיפוש" ואפשר למצוא אותן. עד אז, יש להמנע ממזונות עתירי שומן רווי. עדי

23/06/2001 | 15:51 | מאת: adi

פולטי, לנוחיות גם מצאתי את הכתבות, אבל מכיון שאני לא יודעת עדיין איך לעשות לינק של כמה קבצים ביחד, אעשה אחד אחד. זהו הראשון http://magazine.doctors.co.il/article-view/242/ עדי

23/06/2001 | 15:59 | מאת: adi

פולטי, הנה עוד אחת: http://magazine.doctors.co.il/article-view/247/ עדי

23/06/2001 | 16:08 | מאת: adi

פולטי, זו האחרונה לבינתיים, יש עוד הרבה, אבל אלה בתור התחלה. http://magazine.doctors.co.il/article-view/252/ עדי

27/06/2001 | 17:56 | מאת: נירה אולנד

שוב שלום פולטי חשוב שתדע שהתזונה אחראית על חלק די קטן מכמות הכולסטרול בגוף. רוב הכולסטרול מיוצר על ידי הכבד, ואין לנו אפשרות להשפיע עליו לרדת בכמות, אלא אם משתמשים בתרופות המיועדות לכך. תזונה שהיא ענייה מאד בכולסטרול יכולה להוריד עד 15% מרמת הכולסטרול, ולעתים זה הבדל משמעותי. מזונות המכילים כולסטרול הם מזונות מן החי בלבד: בשר עם שומן, איברים פנימיים כמו כבד, טחול וכד', מוח, בשר בקר, כבש, חזיר. הודו ועוף מכילים פחות כולסטרול, אך גם בהם צריך להמנע מלאכול את העור או שומן שנראה לעין. גבינות שמנות- בדרך כלל גבינות עד 5% לא מכילות הרבה כולסטרול, אך מעל- כבר כן, לכן ירדו מהחשבון הגבינות הקשות, הצהובות והבשלות למיניהן. מבחינת דגים- הם דווקא מומלצים, מאחר והם מכילים חומצות שומן חיוניות שמגנות על הלב וכלי הדם, ואולי אף תורמות להורדת רמת הכולסטרול בדם. כדאי לאכול דגי ים צפוניים: סלמון, מקרל, בקלה וכד'. חלמון הביצה ידוע לשמצה כמכיל הרבה כולסטרול, מה שנכון. כיום יש ויכוח האם הביצה אכן כל כך מזיקה כפי שטענו לפני כמה שנים, ויש מומחים שטוענים שאכילת ביצה שלמה 3-4 פעמים בשבוע אינה מעלה ואינה מורידה את כמות הכולסטרול בדם. המחמירים ממשיכים לטעון שעדיף להמנע לחלוטין מחלמון הביצה, אך אפשר לאכול את החלבון (החלק הלבן). חשוב שתדע שלא רק כולסטרול במזון מעלה כולסטרול- גם עודף שומן בכלל, ושומן רווי בפרט, וכן עודף פחמימות גם כן יכולים להביא לעליה ברמת הכולסטרול. כדאי שתיצור קשר עם דיאטנית שתוכל להסביר לך יותר בפירוט ולהרכיב יחד איתך תפריט שיתאים לך. בהצלחה.

23/06/2001 | 15:27 | מאת: פולטי

האם בדג טונה יש הרבה כולסטרול?

23/06/2001 | 16:18 | מאת: adi

פולטי, בדג הזה אין הרבה כולסטרול והוא מומלץ מאוד למדיאטים (אם אתה אוכל טונה משומרת בשמן אז שטוף אותה קודם במים.( עדי

27/06/2001 | 17:45 | מאת: נירה אולנד

שלום פולטי בדג הטונה עצמו יש מעט שומן ועוד פחות מכך כולסטרול. כאשר הדג משומר בשמן הוא כמובן מכיל הרבה יותר שומן ויותר קלוריות, אך מאחר והשמן הוא צמחי, כמות הכולסטרול לא עולה. בתאבון.

23/06/2001 | 15:22 | מאת: פולטי

האם אכילת קוקוס מעלה את כמות הכולסטרול הרע בדם?

27/06/2001 | 17:48 | מאת: נירה אולנד

שלום פולטי בקוקוס יש הרבה מאד שומן רווי, כמו שיש בבשר שמן וגבינות שמנות. אולם בקוקוס עצמו אין כולסטרול, מכיוון שכולסטרול נוצר אך ורק ברקמות של בעלי חיים. אכילת עודף שומן רווי ועודף פחמימות מביאים גם לעליה ברמת השומן בדם וגם לעליה בכולסטרול, שנוצר בגוף משומן מפורק. אתה יכול לאכול קוקוס או כל מזון אחר המכיל שומן רווי וכולסטרול, אך אם אתה שומר על רמת הכולסטרול בתזונה שלך, אכול מהם מעט ככל האפשר. בתאבון.

23/06/2001 | 12:11 | מאת: דניאל

איזה כלים נחשבים יותר בריאים -מתכת זכותית עץ ? איזה מתכות מותר ואיזה אסור בתודה דניאל

27/06/2001 | 17:43 | מאת: נירה אולנד

שלום דניאל שאלת שאלה חשובה שלא תמיד שמים לב אליה. כלי זכוכית ופיירקס אינם משפיעים על המזון בשום צורה, לכן אין מניעה להשתמש בהם. כלי עץ וקרמיקה לעתים צבועים בצבעים המכילים עופרת, שהיא מאד רעילה, לכן אני לא ממליצה להשתמש בכלים כאלה כשהם צבועים. לפעמים היצרנים מציינים שהכלי נקי מעופרת, ולפעמים לא, אז המידע די חלקי וקשה לנחש. כלי עץ שאינם צבועים ניתנים לשימוש ככלי הגשה. הבעיה עם עץ שהוא סופג חומרי מזון, ולא תמיד השילוב של המאכל הנוכחי עם מה שכבר נספג בעץ טעים במיוחד....אך זה כבר עניין של טעם. לגבי מתכת: סירי אלומיניום מאד נפוצים בארץ, בגלל שהם זולים מאד, מתחממים מהר ומבשלים באופן שווה את תכולתם. אולם אטומים של אלומיניום נמסים לתוך המזון, ביחוד כשהוא חומצי (וכמעט כל מאכל הוא חומצי במידת מה). האלומיניום שמגיע לגופנו בצורה זו עושה בנו שמות, נאגר בכבד, בכליות ובמוח, ויש אפילו מי שמאשים אותו כאחד הגורמים למחלת האלצהיימר. לכן לדעתי כדאי להפטר מכלי בישול העשויים אלומיניום. סירים מפלדת אלחלד יותר יקרים, אך גם יותר בטוחים, ולא משחררים יונים לתוך האוכל. כלים מברזל נוטים דווקא להתחמצן ולהעלות חלודה, ולכן כיום הם פחות נפוצים. יחד עם זאת, יוני הברזל שמתערבים במזון המבושל על ידי שימוש בסירי מתכת דווקא נחשבים לרצויים, ביחוד אצל צמחונים או אנשים הסובלים ממחסור בברזל. כך שאם יש לך סיר ברזל והוא קצת חלוד- עדיין כדאי להשתמש בו לבישול. חשוב לשים לב גם לטפלון. ציפוי טפלון תורם נוחות רבה לבישול ולטיגון, ויכול גם לחסוך בשימוש בשמן. אולם חשוב מאד לשמור על שלמותו. כשהציפוי מתחיל לקבל שריטות ולהתפורר חלקים קטנים ממנו נכנסים למזון, ועושים לנו רק רע. לכן, אם יש לך כלים המצופים טפלון, חשוב להקפיד להכניס לתוכם רק כפות ומריות העשויים עץ או פלסטיק, ולא לגרד ולשרוט את הציפוי. גם בניקוי כדאי לסבן בעדינות, ולא לקרצף בחוזקה. בתיאבון.

23/06/2001 | 10:57 | מאת: אנבל

שלום שמי אנבל אני סובלת מעצירות קשה אחרי ירידה במשקל כ30 ק"ג היום אני שוקלת 76 ק"ג וגובה 1.79 כמה עליי לשקול ? ומה אני עושה עם בעיית העצירות? יש לציין שאני משתמשת בלקסעדין תודה וביי

24/06/2001 | 15:12 | מאת: שוש

אנבל שלום, יש בחנויות הטבע ובבתי המרקחת מוצר טבעי ובריא שנקרא פסיליום (באבקה). כפית גדושה או שתיים ביום בתוך משקה, ואת מסודרת. באחריות!!!

24/06/2001 | 21:04 | מאת: נירה אולנד

שלום אנבל כל הכבוד על הירידה במשקל. כרגע משקלך נמצא בטווח התקין לגובהך. לגבי העצירות: האמצעים הטבעיים הטובים ביותר כדי למנוע עצירות הם: 1. אכילה סדירה של ירקות ופירות , כולל הקליפות ככל האפשר. המטרה היא להעלות את כמות הסיבים התזונתיים באופן הטבעי ביותר. לא משנה אם הירקות והפירות טריים, מבושלים או מרוסקים. 2. אכילה של דגנים מלאים (לחם מלא, אורז מלא וכד'), וקטניות (שעועית לבנה, עדשים, חומוס)- שוב, כל אלה עשירים בסיבים תזונתיים. 3. הקפידי לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום. אפשר גם שתיה דיאט. קפה ותה מאטים את פעילות המעיים, נסי לשתות לא יותר מ2 כוסות ביום מהם. 4. פעילות גופנית- אם את לא עושה פעילות גופנית בקביעות, חשוב מאד שתעשי זאת. הפעילות ממריצה את פעילות כל הגוף, כולל המעיים. 5. אם כל הנ,ל לא עזר, את יכולה להוסיף סיבים תזונתיים כמו פסיליום, עליו המליצה שוש. שוב, חשוב מאד להוסיף שתיה ללקיחת סיבים, כדי לא להחמיר את העצירות, אלא להקל עליה. חומרים משלשלים כמו עלי סנה, תה משלשל, אפילו שזיפים מיובשים, מכילים חומרים הגורמים לתלות והתרגלות של המעי, אז אפילו אם יש הקלה כרגע, הבעיה מחמירה במשך הזמן. לכן, כדאי להמנע מאמצעים אלו, ולהשתדל ללכת על האמצעים הטבעיים המפורטים למעלה. בהצלחה.

25/06/2001 | 10:14 | מאת: מיכל

איך ירדת כ"כ יפה במשקל תספרי לי...

23/06/2001 | 02:56 | מאת: עדי

שלום! אני בת 17, ויש לי חברה טובה שאני חוששת שיש לה בעיית אוכל. לפי מה שידוע לי, היא אוכלת ארוחת בוקר רגילה (גבינה, פרוסת לחם, או דגנים.. לא יותר מזה), בארוחת "עשר" היא אוכלת מקסימום פרי אחד... במקרה הטוב שניים. כשהיא חוזרת היא אוכלת צהריים, במנות מאוד קטנות (היא באה אליי לאכול, ראתה את הכמות שאני אוכלת ונבהלה... בקושי אחלה חצי מהצלחת. ואם אנחנו הולכים למק'דונלדס או משהו דומה, היא לא מסוגלת לסיים את ההמבורגר, כך שהיא בד"כ אוכלת מנת ילדים) שמורכבות בד"כ ממנת בשר קטנה (שניצל למשל) וסלט, ובערב היא לא אוכלת. היא טוענת שהיא אוכלת הרבה ממתקים ושוקולד אחרי הצהריים, אך גם אם כן, כמו שאני מכירה אותה זה לא יותר מפרוסת עוגה או חטיף קטן. כמו כן עליי לציין שהיא עושה ספורט כמעט כל יום (3 פעמים בשבוע אימון טניס של כ-3 שעות, וכמו כן היא הולכת כל יום שהיא לא באימון לחדר כושר (כמעט כל יום) לשעתיים לערך. לדעתי זה מוגזם, כי יש לתת לגוף לנוח מעט. גובהה 1.60 לערך והיא שוקלת 47 ק"ג, כאשר אני די בטוחה שרוב משקלה מורכב משרירים... ניסיתי להסביר לה שהיא צריכה לאכול יותר, אבל היא ממש לא אוהבת דברים שמורכבים מפחממות (או דברים שהכי מושכים אותי, כמו בורקסים, קוראסונים וכו'), וכמו כן דברים מתוקים מדי (שוקולד חלב נקרא אצלה מתוק מדי). האם אני צריכה לדאוג? מה אני יכולה לעשות? תודה מראש

23/06/2001 | 09:22 | מאת: משני

אני אמא בת 40 ואני לא חושבת שמשקלה מעיד על תת תזונה, בעבר לפני ההריון האחרון הייתי שוקלת לאחר דיאטה 48 קילו וגובהי 160 ונראתי מאד יפה ולא כאשה שסובלת מתת תזונה והיא עוד ילדה צעירה, לפי מה שאת מתארת אני חושבת שהיא אוכלת סביר אומנם לא כמו שאת אוכלת אבל זה עדיין לא מעיד על הפרעה, זאת כמובן רק דעתי האישית אבל חכי וראי את דעת המומחה לכך, יפה מאד מצידך שאת כה דואגת לחברתך, נחמד לראות את האהבה והרגישות בין נערות ולא צרות עין וקנאה.

23/06/2001 | 09:58 | מאת: adi

עדי, נראה לי שהיא קצת באמת בבעיה. מה שאת יכולה לעשות הוא לפנות ליועצת שלכן, לאחות של בית הספר, או אולי אפילו למאמן שלה. עדי

24/06/2001 | 15:25 | מאת: מיקי

שלום לך, אני בת 34, אם ל-3 ילדים ובהחלט מעריכה את דאגתך לחברתך, אולם די נראה לי שאת קצת דואגת לעצמך... חברתך בחורה חכמה, אימצה לעצמה אורח חיים בריא הכולל ספורט תזונה נכונה וכד' כל הכבוד לה ... הסירי דאגה מליבך , וכל שנותר לך הוא לקנא בה.... בשקט!!! מיקי

23/06/2001 | 02:48 | מאת: עינת

שלום! מה עושים במקרה שאין תחושת שובע מוחלטת? כלומר, אני רגילה לאכול ולאכול, עד שהבטן שלי כואבת, ואני אף פעם לא מרגישה תחושה של שובע לפני זה. תמיד איכשהו בא לי עוד. מבחינה שנייה גם אין לי ממש תחושה של רעב, רק של רצון לאכול מתוך משיכה לאוכל. אני תמיד אוכלת כשבא לי, או לפי השעה, אך אף פעם לא לפי התחושה של הרעב, אלא אם כן הבטן שלי מקרקרת. מה עושים?

24/06/2001 | 20:47 | מאת: נירה אולנד

שלום עינת לא כתבת את גילך, גובהך ומשקלך, כך שלא ברור לי אם תחושת הרעב התמידית הזו גם מובילה אותך לאכילת יתר ולהשמנה רצינית, או שמשקלך פחות או יותר בתחום התקין. קיים מצב, מלידה או בעקבות מחלה או פציעה, שמשתבש משהו במוח, בהיפותלמוס, האחראי על תחושות הרעב והשובע בין היתר. אנשים שאצלם נפגע מרכז השובע חשים רעב חזק כל הזמן, לא משנה כמה אכלו. אנשים אלה בדרך כלל במשקל עודף גדול מאד, ואין להם כמעט שליטה על כמויות האוכל שהם אוכלים. נראה לי שלא על מצב כזה את מדברת, משום שמצבים כאלה מאובחנים מהר יחסית על ידי רופאים. האם הארוחות שאחריהן את רעבה הן בגודל סביר, ומכילות את כל קבוצות המזון(דגנים, מזון עשיר בחלבון, ירקות, מזון עשיר בשומן בכמות קטנה, פרי)? האם את שותה בכמות מספקת? אנא כתבי על ארוחה טיפוסית שאת אוכלת, שאחריה את מרגישה רעב, וגם כמה זמן לוקח לך לאכול אותה. מחכה לשמוע ממך.

24/06/2001 | 21:00 | מאת: מורן

שלום נירה. דבר ראשון, תודה רבה על תשובתך. אני בת 17, גובהי 1.60 ואני שוקלת כ- 67 ק"ג. הארוחות שאני אוכלת הן בגודל שאמור מאוד להשביע (צלחת גדולה מלאה..בד"כ) אני לא אוכלת ירקות כמעט אף פעם. אני אוכלת כמעט תמיד אוכל מבושל, המורכב בד"כ מחלבונים ופחממות. בין הארוחות אני אוכלת פירות בד"כ. זה לא שאני מרגישה רעב אחרי ארוחה גדולה. מה שקורה זה שאני אוכלת ארוחה גדולה, (לפעמים עד שהבטן שלי כואבת) , וממש לאחר 5 דק' בא לי עוד. אני אוכלת כל מיני ארוחות מגוונות, לפעמים צלחת ספגטי, לפעמים אורז עם איזשהו בשר... וכו' וכו' וכו'......... הרשימה לא נגמרת. אני רגילה לשתות בארוחה כ- 2 כוסות של משקה דיאטטי, בד"כ מוגז (למרות שלאחרונה אני מנסה לשתות מים מינרלים. אני לא שותה מים מהברז מפני שהם מאוד לא טעימים. נראה לי שזה בגלל שהבית שלנו ישן יחסית (30 שנה) ודי הגיוני שיש בעייה של אבנית, למרות שאנחנו משתמשים במכשיר מסנן). לאכול ארוחה לוקח לי בד"כ כ- 10-15 דק'. תודה רבה

22/06/2001 | 23:22 | מאת: מיכל

שמעתי שתחליף טוב לבשר זה אגוזים , האם יש סוג מסויים של אגוזים המועדף מבחינת הרכב תזונתי? אני מאוד אוהבת אגוזי פקאן , האם זה מספיק? אלו עוד תחליפים ממולץ לאכול , אני צמחונית כבר שבע שנים , לא אוכלת בשר , עוף או דגים , תזונתי אינה מאוזנת כ"כ וכבר יותר משנה יש לי נשירת שיער , לאחרונה התחלתי לעסוק בספורט (סתם ליידע כללי). ועוד שאלה קטנה , ממליצים כל הזמן לאכול ירקות , מה עם ירקות מבושלים? האם הערך התוזנתי שלהם לא יורד בעקבות הבישול? למשל אני נורא אוהבת לאכול במיה , מה הערך התזונתי שלה? במיה חייב לטגן ולבשל , האם נשאר בה משהו מועיל לאחר כל זה?

22/06/2001 | 23:34 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל צר לי לאכזב אותך אך אגוזים אינם תחליף הולם לבשר. אגוזים אמנם מכילים חלבון, אך יותר מכך הם מכילים שומן, והמון המון קלוריות. תחליפים ראויים לבשר, עוף ודגים הם קטניות כמו חומוס, עדשים, שעועית לבנה, אפונה, פול, סויה ומוצרי סויה שונים. שילוב של קטניות עם דגנים כמו אורז, סולת, פסטה , לחם מלא, או שילוב של קטניות עם אגוזים וזרעונים (למשל חומוס עם טחינה, בזיקת אגוזים קצוצים על תבשילים המכילים קטניות) תורם לקבלת חלבון "שלם " יותר בארוחה. מבין האגוזים אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, זרעוני דלעת , חמניה ושומשום, וגם צנוברים, הם העשירים ביותר בחלבון ומינרלים. אגוזי פקאן ומקדמיה עשירים בעיקר בשומן. בישול הורס במידה מסויימת חלק מהויטמינים בירקות, אך בהחלט נשאר מספיק. גם ירקות מבושלים מכילים כמויות יפות של ויטמינים ומינרלים, ואפשר בהחלט לאכול אותם. בכל מקרה, הכלל הראשון של תזונה נבונה הוא גיוון: השתדלי לגוון את סוגי הקטניות, הדגנים, האגוזים, הירקות והפירות שאת אוכלת, וגווני גם את אופני ההכנה, כך לא תגיעי למחסור בשום גורם תזונתי. אם נשירת השיער לא תפסיק, כדאי שתקחי תוסף של ויטמינים ומינרלים. לא כתבת על מוצרי חלב וביצים. במידה ואת אוכלת אותם, את מקבלת מספיק חלבון. בהצלחה.

22/06/2001 | 18:26 | מאת: הדר

האם ידוע לך משהו על כדורי מטבוליפט? כדורי הרזיה שמכילים פנילאלנין גואנה כרום פיקולינט האם זה מסוכן?

22/06/2001 | 23:27 | מאת: נירה אולנד

שלום הדר לא מכירה את המוצר הזה. אם הכדורים מכילים רק את החומרים שפרטת, אז: פניל אלנין היא חומצה אמינית, אחת מתוך 22 המרכיבות את כל החלבונים במזון. את מקבלת אותה בכמויות מספיקות בהחלט במזון. גוארנה הוא חומר מעורר בדומה לקפאין. כרום פיקולינט הוא תרכובת זמינה לגוף של המינרל כרום. במידה ויש לך בעיה בחילוף החומרים של סוכר, וחוסר כרום, תוסף של כרום פיקולינט יכול לשפר את מצבך ולעזור בהרזיה. אם אין לך מחסור בכרום אז תוסף כזה לא יעלה ולא יוריד. בקיצור, ייתכן שכדורים אלה ישפיעו לטובה במידת מה על תהליך ההרזיה אצל מספר אנשים, בפירוש לא אצל כולם. לא נראה לי שיש בהם נזק, מלבד הנזק לארנק. בהצלחה.

22/06/2001 | 18:24 | מאת: טלי

כתבת שאסור להשתמש בקסנדרין בגלל אפדרין מהו חומר אפדרין ולמה הוא גורם? השתמשתי כשלוש שבועות זה יכול להזיק - אני ממש בלחץ?

22/06/2001 | 23:23 | מאת: נירה אולנד

שלום טלי קודם כל אל תילחצי, אם הפסקת להשתמש בתרופה כבר לא ייגרם לך כל נזק. אפדרין הוא חומר שהשתמשו בו להרזיה בארצות הברית, עד שהתברר שכמה אנשים חטפו התקפי לב ממנו, היו מספר מקרי מוות, עליות בלחץ דם וכדומה. אם הפסקת, את יכולה להרגע, הכל בסדר.

22/06/2001 | 16:13 | מאת: ד"כ כהן יעקב ( גרייאטר בכיר )

מי יודע מה זה? www.sixtyplus.com

22/06/2001 | 23:17 | מאת: נירה אולנד

שלום ד"ר כהן לא ברור מי אחראי על האתר שאת כתובתו נתת. נסה לברר אצל יוסי, מנהל הפורומים, אולי יש לו דרך לברר.