פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

20/05/2001 | 18:57 | מאת: סימה

האם כדאי להימנע מלאכול הרבה סוכר מבחינה בריאותית (אין לי סוכרת ואין לי שום בעיה עם משקל), והאם זה משנה אם הסוכר מגיע ממאכלים בריאים (קורנפלקס, פירות, מעדני חלב וכו') או מאחרים.

20/05/2001 | 19:46 | מאת: adi

סימה, לדעתי האישית: כדאי. זה שאין לך עכשיו זה לא אומר שלא יהיה לך בעתיד. עדי

21/05/2001 | 20:08 | מאת: נירה אולנד

שלום סימה. סוכר הוא מוצר מזוקק מעשה ידי האדם, והגוף שלנו לא נועד לקבל אותו, ובודאי לא בכמויות גדולות. בטבע יש לא מעט סוכר, בפירות, בירקות, בדגנים וכו'. אך הסוכר בתוך הפרי או הירק מגיע בחבילה אחת עם הויטמינים והמינרלים הדרושים לפירוקו והטמעתו בגוף. הסוכר הלבן מגיע לבד, ולכן פירוקו ועיכולו דורשים מהגוף להשקיע את הויטמינים והמינרלים הללו. התוצאה, לכן, של תפריטים עשירים בסוכר לבן ועניים בפירות , ירקות ודגנים מלאים, יכולה להיות חוסרים בסידן, זרחן, ויטמיני B מסוגים שונים, ועוד. אכילת סוכרים בכמויות גדולות גם גורמת ללבלב לעבודת יתר, ויחד עם השמנה , ייתכן שעם השנים תתפתח סוכרת, או מחלות אחרות כמו טרשת עורקים. חשוב לציין שעודף סוכר בתפריט, גם אם הוא דל שומן, גורם לעלית רמת הטריגליצרידים בדם, ולהשמנה. בקיצור, מאד לא רצוי לאכול כמויות גדולות של סוכר לבן, בצורת שתיה ממותקת, ממתקים , עוגות ועוגיות וכד'. יחד עם זאת, קיצוניות גם לא רצויה. לרובנו יש נטיה טבעית למתוק, ואין סיכוי שנימנע מסוכר לחלוטין. הפתרון הרצוי, לדעתי, הוא להרשות לעצמך לאכול מזונות המכילים סוכר, אך להשתדל שיהיו חלק קטן יחסית מהתפריט היומי שלך. את החשק למתוק תוכלי לעתים להרגיע גם באמצעות פרי, טרי או יבש, שעדיף בהרבה על סוכר לבן. בהצלחה.

20/05/2001 | 14:07 | מאת: אלי

האם משהוא מכיר לוח קלוריות יעיל וטוב ברשת ? תודה,תודה,תודה.

20/05/2001 | 19:28 | מאת: רוז

http://well-com.to/hermon/kalory.htm

20/05/2001 | 19:30 | מאת: רוז

יש שם רק טעות, הוחלף המקום בין פחמימות לקלוריות.

20/05/2001 | 13:49 | מאת: יוסי

קראתי שחלבונים בונים שרירים האם אכילת חלבון של ביצה כל יום בריאה ? אני אוכל את לחבון הביצה לא מבושלת האם יש לכך יתרון?

21/05/2001 | 19:59 | מאת: נירה אולנד

שלום יוסי חלבון דרוש לבניית שריר. בדיאטה המערבית המקובלת אנחנו ממילא אוכלים לפחות פי 2 חלבון מכפי שאנחנו באמת צריכים. לכן, גם בלי להגביר את צריכת החלבון, אתה בודאי מקבל מספיק חלבון גם בתפריט הרגיל שלך שיאפשר גם בניית שריר. חלבון ביצה מכיל כ 5 גרם חלבון, כמות לא גדולה. הוא אמנם נספג במעי בקלות רבה , אך למעשה אין יתרון לחלבון המגיע מביצה יחסית לחלבון ממקורות אחרים, כולל מוצרי חלב, עוף, דגים, קטניות, אגוזים וזרעונים. חלבון ביצה לא מבושל מכיל חומר הנקרה אבידין. חומר זה קושר אליו את הויטמין ביוטין, ומונע את ספיגתו. לכן, אם מידי פעם אוכלים חלבון ביצה לא מבושל בצורת מוס, לא נורא, אבל כל יום - בהחלט לא מומלץ . מבחינת עיכול החלבון אין שום הבדל אם הוא מבושל או חי, בכל מקרה הוא צריך לעבור פירוק בקיבה ולהספג במעי. בתאבון.

20/05/2001 | 13:27 | מאת: טלי

האם נכון שאסור לשמור אוכל בתוך קופסאות שימורים (לאחר הפתיחה)? אם כן- למה?

21/05/2001 | 19:49 | מאת: נירה אולנד

שלום טלי נכון. אסור לשמור מזון בתוך קופסת שימורים לאחר הפתיחה. הסיבה לכך היא שעם מגע האויר דופן הקופסא מתחמצן, המזון קולט תרכובות מחומצנות ומאד לא בריאות מהקופסא, ואחר כך גם גופנו מקבל תרכובות אלו. לאחרונה החלו לייצר קופסאות שימורים עם מעטה ניילון שמפריד בין המזון לבין דופן הקופסא. ייתכן שבתנאים אלו יש פחות בעיה , אך אם בזמן הפתיחה בכל זאת המעטה נקרע, יהיה מגע של הקופסא עם המזון. לדעתי הבטוח ביותר הוא להעביר את המזון לקופסת פלסטיק , ובזה לפתור את הבעיה. בתאבון.

19/05/2001 | 23:40 | מאת: אוהד

שלום, הנני בן 23,מתאמן כ3-4 פעמים בשבוע בהרמת משקולות (אמוני כוח)ובד"כ כפעמיים נוספות אמונים אירוביים.ברצוני לשאול מספר שאלות:1.מהו ההבדל(אם קיים)בין חלבון ביצה ובין טבליות חומצות אמינו מסוג bcaa באופן האפקט על השריר?האם יש לצרוך חומצות האמינו בבוקר או מיד בתום האימון? 2.האם קיימת חשיבות להפרדת מזונות,כלומר פחמימות לחוד,חלבונים לחוד וכדומה? 3.לצורך הגדלת מסת שריר,האם רצוי לחלק את התפריט היומי למספר ארוחות קטנות או לאכול מעט ארוחות גדולות ועשירות בחלבון? אודה לכם באם תוכלו להשיב על שאלותי,בתודה, אוהד.

21/05/2001 | 19:44 | מאת: נירה אולנד

שלום אוהד השאלות שאתה שואל מחייבות התמחות גבוהה בתחום תזונת הספורט. לכן אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית העוסקת בתזונת ספורט, למשל דרך מכון וינגייט. בעיקרון תכשירים שונים של חומצות אמינו הם לא יעילים יותר מחלבון במזון, כמו חלבון ביצה , חלב, בשר, דגים וכד', הם רק עולים הרבה יותר כסף ולכן יש מי שמקדם את מכירתם. גם חומצות אמינו וגם חלבון במזון מגיעים לשריר בצורת חומצות אמינו (בודדות או בשרשראות קצרות מאד) לאחר שנספגו במעי ועברו בזרם הדם. נדמה לי שכיום הדעה המקצועית הרווחת היא שאין צורך בכמויות חלבון גדולות בהרבה מהממוצע גם לצורך בניית שריר. עודף חלבון, ועודף חומצות אמינו, הופכים בגוף לשומן בדיוק כמו כל עודף אחר. בעיקרון אין צורך להפריד בין פחמימות לחלבונים, והפרדה זו היא גם בלתי מעשית, כי אין כמעט מזון שמכיל רק פחמימות או רק חלבונים. ידוע לי שאצל ספורטאים קיימות שיטות אכילה להגברת ההישגים, הכוללים אכילת מזונות עשירים בפחמימות כשעתיים לפני אימון, כדי להשיג מקסימום אנרגיה (פסטה, אורז, תפוחי אדמה, לחם מלא). מעבר לכך, כאמור, כדאי שתפנה למי שהתמחה בתחום. בהצלחה.

19/05/2001 | 14:44 | מאת: רוני

לאחרונה המליץ לי הרופא לטול קפסולות של אומגה 3 (אלספה) עם הארוחות. לדבריו הקפסולות הללו מפחיתות את ערך הטריגליצרידים. יצויין כי הערכים שלי נעים בין 250 ל300 וכי אני נמנע בדרך כלל מלאכול שומנים ומתוקים.

21/05/2001 | 19:37 | מאת: נירה אולנד

שלום רוני טריגליצרידים ברמה גבוהה בדם בדרך כלל נובעים מנטיה תורשתית, או מצביעים על מצב של הרזיה או של השמנה, כי הם בעצם חומצות שומן שנמצאות במעבר מרקמת השומן לשרירים, או מהמעי אל רקמת השומן. במקרה שלך אין לי מידע על מצבך הגופני, לכן לא ברור לי מה הסיבה לערכים הגבוהים של טריגליצרידים אצלך. מבחינה תזונתית אכן הורדה של כמות השומן (מכל סוג, אך בעיקר שומן רווי), ושל כמות הסוכר והאלכוהול משפרת את מצב הטריגליצרידים. לגבי שמן דגים: ישנן הוכחות לכך ששמן דגים משפר את תמונת הכולסטרול והטריגליצרידים בדם. השמן גם מאריך את משך קרישת הדם (וכך יורד הסיכון להיווצרות קרישי דם). ישנן מספר השערות לגבי אופן פעילותו, אך עדיין לא ברור כיצד הוא עובד בדיוק. חשוב לציין שהמחקרים נעשו על אוכלוסיות שצורכות דגים כמזון עיקרי (אסקימוסים), ושאורח חייהם הרבה יותר פעיל מאשר של האדם המערבי. כמוסות שמן דגים הן בעיניי רק חלק מהסיפור. קודם כל תמיד עדיף בעיני לקבל את המקור ולא את העיבוד- כלומר, לאכול דגים המכילים שומן מסוג אומגה 3 (סלמון, דגי ים צפוניים, מקרל). שנית , על מנת להגיע לשיפור משמעותי יש צורך בכמויות די גדולות של שמן דגים, או של דגים בתפריט, לפחות מנת דג ביום, או לפחות 6 כמוסות של שמן דגים. שלישית, בארה"ב בדקו ומצאו ששמן הדגים בכמוסות מכיל כמויות גבוהות של מתכות כבדות, שהגיעו מכבדי הדגים. כל זאת- לשיקול דעתך. חשוב לי לציין שבנוסף לתזונה, פעילות גופנית מחוללת פלאים לרמות הטריגליצרידים ולרמות הכולסטרול, יותר מאשר כל סוג של דיאטה. בהצלחה.

21/05/2001 | 20:07 | מאת: שרון

נירה שלום- ראשית תודה על תשובתך המקיפה. ערכי הטריגליצרידים שלי נעים בין 250-350 ואין ספק כי מדובר בתורשה. אינני שמן ואיני אוכל מזון עתיר שומנים או הרבה סוכרים. הרופא המליץ לי לטול 2 קפסולות שמן דגים ביום עם הארוחות הגדולות. מה דעתך? ושוב-תודות רבות!

19/05/2001 | 12:24 | מאת: שנית

אני בת 30 גובה 152 ושוקלת קרוב ל 85 ק"ג די נמאס לי כבר מדיאטות, תמיד ניסיתי לבד ירדתי קצת אבל תמיד עליתי ויותר. שאלתי - מאחר ואני נורא נורא ביישנית, לא הייתי רוצה לפנות לדיאטקנית של קופת חולים. אנשים מכירים אותי באיזור. אני יודעת שזו לא בושה, אבל מה לעשות - האופי שלי מגביל אותי. וזו גם סיבה שלא אלך לקבוצת תמיכה . מעדיפה להתמודד לבד. כיצד ניתן לבחור דיאטקנית? מה העלות של פגישות ? והתדירות? אודה לך על תשומת הלב, שנית

שנית שלום, כיוון שגם אני בקבוצת תמיכה, אני רק יכולה להגיד שזה עוזר להתגבר על הביישנות. כולם נמצאים באותה סירה. עד אז: 1. ערכי רישום מדוייק של מה שאת אוכלת!!!!! 2. עסקי בפעילות גופנית, שאת אוהבת והתמידי בה. 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. זכרי זאת. 6. חשוב שתעברי את התהליך תחת פיקוח. שוב, אני אישית ממליצה ללכת לקבוצת תמיכה. כמו שאת אומרת, לבד זה קשה וביחד זה יותר קל. עדי

21/05/2001 | 14:24 | מאת: אלה

שלום לך.. אני בת 25 מגיל 14 עשיתי דיאטות משונות וקיצוניות ומעוד מזיקות!!! מאוד התביישתי בגוף שלי ולא ידעתי מה לעשות לאן ולמי לפנות? וכמוני כמוך...עשיתי דיאטות ושוב עליתי. לקחתי את עצמי בידיים והלכתי לדיאטנית ואח"כ לעוד אחת ולעוד אחת ולעוד כמה וגיליתי שאין ממש הבדל בינהן וכל מה שהן אמורו זה אותו הדבר. צריך פשוט כוח רצון אדיר בשביל להיצמד לדיאטות שהן נותנות. העצה שלי בשבילך לדיאטה נכונה ובטוחה היא אכילה של שש פעמים ביום בכמויות קטנות בהבדל של שעה וחצי עד שלוש בין כל ארוחה והליכה לא בהכרח מהירה כל יום כ45 דקות רצוף...אם את רוצה פירוט בתפריט שלחי לי לEMAIL... [email protected] בהצלחה לך...

21/05/2001 | 19:20 | מאת: נירה אולנד

שלום שנית אני קצת בבעיה עם התשובה לשאלתך... מצד אחד את מעידה בעצמך על כך שלבד זה פשוט לא הולך. מצד שני את מבטלת מראש כל אפשרות של לעשות את זה לא לבד. את מדברת לא רק על בעיית השמנה ודימוי גוף, אלא גם על ביישנות קיצונית. זה אומר שמשהו אצלך חייב להשתנות, או שתשארי מתוסכלת לנצח. ולהלן האפשרויות: 1. להשקיע אנרגיה לא בעוד דיאטה אחת שתיכשל, כי אם בלמידה כיצד לקבל את עצמך כפי שאת, היום, עם כל הקילוגרמים. אני ממליצה מאד על הספרים של ג'נין רות', ביחוד הספר breaking free from compulsive eating/ geneen roth , לא יודעת אם יש תרגום שלו בעברית כבר, אך היא מדברת הרבה על נושא זה, ובצורה משכנעת. את יכולה גם להעזר בעובד סוציאלי או פסיכולוג , דרך קופת חולים למשל. 2. למרות הביישנות ויחד איתה, בכל זאת לחפש קבוצת תמיכה. הרשי לעצמך להגיע לפגישות ורק להקשיב ולהכיר את האנשים, את לא חייבת לקפוץ למרכז הבמה בפגישה הראשונה. אולי אם יש לך חברה או קרוב משפחה עם בעיית השמנה, תוכלו ללכת ביחד, מה שבודאי יקל עלייך. 3. אם את הולכת (שוב) לדיאטנית, כדאי שתדעי שגם תפריט שדיאטנית נותנת לא מיועד לתקופת זמן ארוכה. גם כאן הכוונה היא לבצע מעקב ופגישות סדירות לאורך זמן, לא פגישות חד פעמיות. 4. את יכולה לעזוב את עניין הדיאטה לחלוטין, לאכול כמו שאת רוצה כמה שאת רוצה. אבל.....לעשות פעילות גופנית לפחות שעה ביום. את אפילו לא חייבת לצאת מהבית כדי לעשות זאת, אפשר לקנות קלטות התעמלות, יש התעמלות בערוץ הספורט, אפשר לקנות ספר כמו הספר של ג'יין פונדה ולבצע את התרגילים עם מוסיקה שאת אוהבת. אם את מחליטה להתחייב לדרך זו, תרגישי ותיראי הרבה יותר טוב, ולאט לאט גם הקילוגרמים ירדו. פעילות גופנית גם משאירה לך פחות זמן ופחות תאבון לזלילות חסרות מעצורים. מה שברור, זה שאין כל טעם שתתחילי שוב ושוב דיאטות שנידונו לכישלון מראש. הפסיקי את זה, את רק עושה לעצמך רע יותר ויותר. שיהיה בהצלחה, מקוה שנתתי לך רעיונות שיעזרו.

21/05/2001 | 14:25 | מאת: אלה

שלום לך.. אני בת 25 מגיל 14 עשיתי דיאטות משונות וקיצוניות ומעוד מזיקות!!! מאוד התביישתי בגוף שלי ולא ידעתי מה לעשות לאן ולמי לפנות? וכמוני כמוך...עשיתי דיאטות ושוב עליתי. לקחתי את עצמי בידיים והלכתי לדיאטנית ואח"כ לעוד אחת ולעוד אחת ולעוד כמה וגיליתי שאין ממש הבדל בינהן וכל מה שהן אמורו זה אותו הדבר. צריך פשוט כוח רצון אדיר בשביל להיצמד לדיאטות שהן נותנות. העצה שלי בשבילך לדיאטה נכונה ובטוחה היא אכילה של שש פעמים ביום בכמויות קטנות בהבדל של שעה וחצי עד שלוש בין כל ארוחה והליכה לא בהכרח מהירה כל יום כ45 דקות רצוף...אם את רוצה פירוט בתפריט שלחי לי לEMAIL... [email protected] בהצלחה לך...

19/05/2001 | 08:24 | מאת: רינת

שלום לכל מי שיכול לייעץ, הייתי רוצה לדעת אילו אתרים קיימים באנטרנט בהם אוכל לקרוא על מזונות והרכבם (ויטמינים, ערך קלורי וכו'), אם אפשר אתרים בעברית. תודה, רינת

21/05/2001 | 19:23 | מאת: נירה אולנד

שלום רינת אני לא מכירה אתרים כאלה, אך אם תבצעי חיפוש באחד הפורטלים העבריים אני בטוחה שתמצאי.

18/05/2001 | 23:36 | מאת: רוצה להיות שמן

שלום רב, אני בן 15.5, גובהי 1.8 מטרים ומשקלי 54 ק"ג אני יודע שזה נמוץ מהממוצע ומהנדרש, אבל בכל זאת איני אנורקס ולא בולמי רציתי לדעת אם יש אפשרות שלא יגייסו אותי על סעיף תת משקל ואם הגיוני שיקרא כזה מצב, מה לעשות כדי להשמין ועד איזה משקל אני צריך להשמין

19/05/2001 | 10:19 | מאת: נירה אולנד

שלום ללא מצליח. אתה נמצא בגיל קצת מוזר מבחינת משקל וגובה. בגילאים הללו בנים לפעמים "נותנים קפיצה לגובה" בזמן קצר, ומסת העצם והשריר לא מדביקה את הקצב. לוקח עוד שנה שנתיים עד שהמשקל עולה בהתאם לגובה. יש לך עוד זמן ואין לך שום סיבה להלחץ בינתיים. לצערי לא ידוע לי על מגבלת המשקל הנוכחית בצבא, אך בכל מקרה, אם בצו ראשון יגידו שאתה שוקל מעט מידי, לא ישחררו אותך, אלא יזמנו אותך שוב כעבור שנה לבדוק את מצבך. מה שאתה יכול לעשות הוא פעילות גופנית. כדורסל, כדורגל, שחיה, ריצה, כל ספורט שהוא, יעזור לך לפתח מסת שריר ולעבות את העצמות. השתדל להיות פעיל מידי יום. אני לא מציעה לך לאכול מעבר למה שמתחשק לך, כי בדרך כלל זה לא הולך. מהתאור שלך אני מבינה שאתה לא עוסק בדיאטות להרזיה, מקוה שאכן זה המצב. אכול כמה שבא לך, ממה שבא לך, דאג לשתות מספיק (לפחות 10 כוסות שתיה ביום, מכל סוג), ועשה פעילות גופנית. הטבע כבר יעשה את השאר. בהצלחה.

19/05/2001 | 15:57 | מאת: רוצה להיות שמן

טני עושה המון פעילות גופנית, כדורסל וריצה ואוכל מלא ושותה הרבה וזה לא שגבהתי מטר בחצי שנה זה די הדרגתי תודה רבה על התשובה

18/05/2001 | 17:43 | מאת: דנה

הזכרת שכדורי נוברזין גרמו לך ללא מעט בעיות אשמח אם תצייני איזה בעיות שכן גם אני נוטלת כדורים אלה. בתודה דנה

20/05/2001 | 16:22 | מאת: יאן

שלום לך דנה, שתיתי את ה"נוברזין" בדיוק 3 ימים ומסתבר שגם זה היה יותר מדי. נתחיל מזה שלא יכולתי לאכול כלום!!! במקום עבודתי יש חדר אוכל וברגע שהייתי מתיישבת לאכול הייתי כ"כ נגעלת מהאוכל שמייד הייתי יוצאת מחדר האוכל. אפילו בערב לא יכולתי לגעת בשום דבר והייתי מאלצת את עצמי לאכול פרוסת לחם קל. וזה למעשה מה שהייתי אוכלת ביום. הפה היה מתייבש לי בצורה נוראית. הייתי כל הזמן מקפצת ושמחה (אולי זה הדבר ה"טוב" ביותר). לא ישנתי במשך כל 3 ימי נטילת הכדורים + 4 ימים נוספים ללא נטילת הכדורים. לאחר שלושה ימים מנטילת הכדורים התעוררתי בבוקר עם כאבי תופת בבטן. הזמנו רופאה הביתה אשר הפנתה אותנו מייד לביה"ח. אני רוצה לומר שיחס הצוות הרפואי היה מאוד מזלזל. כולם רצו לדעת איך זה שאני מסכנת את חיי לכבוד דיאטה טיפשית ולא מבוקרת. בדיעבד אני מאוד מבינה למה הם בזו לי. שבוע לאחר מכן עברתי בדיקת גסטרואנדוסקופיה והבהר לי שיש לי דלקת בכיבה ושכנראה היא מהכדורים. בכל אופן היום אני לא יכולה ליטול אפילו "אלגוליזין" כי הקיבה מיד מגיבה בכאבים. בכל זאת, אציין שירדתי 6 ק"ג באותו שבוע ומיד גם העלתי אותם (חודש). לסיכום - לא כדאי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21/05/2001 | 14:05 | מאת: דנה

תודה על התייחסותך. אני נוטלת נוברזין כבר חודש וחצי וכמה מהתופעות שציינת אכן נשמעות מוכרות: גם אני מרגישה כל הזמן "היי" רציני ובימים הראשונים לקח לי די הרבה זמן עד שהצלחתי לישון בלילות (בדף המצורף לתרופה מציינים את העובדה שזה עלול לגרום לחוסר שקט). לעומתך, לי עדיין נשאר תיאבון :-) כך שאני יחסית אוכלת מספיק. בכל מקרה את לא הראשונה שממליצה לי להפסיק עם הכדורים הללו. אפילו הזהירו אותי שהם ממכרים. אבל את יודעת כמה זה מפתה לראות איך אנשים אחרים מרזים 15 - 20 ק"ג עם הכדורים הללו "ממש מבלי להרגיש" לטענתם. בכל מקרה נראה לי שהפעם אני באמת הולכת לזרוק אותם לפח :-) שוב תודה על התשובה מאחלת לך בריאות בתודה דנה

18/05/2001 | 17:33 | מאת: hathat

הצלחתי להוסיף במהלך שירותי הצבאי כ- 9 ק"ג. אני עדיין בצבא ונמאס לי להיות שמנה ומגעילה בעיני עצמי. אומנם אני משרתת קרוב לבית, אבל עובדת במשמרות וכל התורנויות והלחץ מבלגנים לי את היום. אין לי שיגרה ובטח שלא שיגרת אכילה. אני ישנה ביום, ישנה בלילה, ווללת הרבה. מה עושים???

19/05/2001 | 10:12 | מאת: נירה אולנד

שלום חתחת. את מתארת מצב שבו אכן קשה לשמור על שגרת אכילה נכונה. יחד עם זאת, עליה של 9 ק"ג מרמזת על כך שאת מעדיפה לזלול מזונות עתירי קלוריות (כמו כולנו), ואת זה אפשר לשנות גם בסדר יום משתנה . יש לך כמה אפשרויות פעולה: 1. החליטי חד משמעית עם עצמך שאת לא מכניסה לפה יותר מזונות שאת יודעת שהם משמינים. גם בצבא אפשר לבחור בין צ'יפס לבין אורז, או בין גבינה צהובה לגבינה 5%. בשקם אפשר לקנות קרטיב קרח או משקה דיאט, ולא ופלות , שוקולד או גלידות שמנת. עשי עם עצמך הסכם שאת מפסיקה את ההשתוללות, למרות הקשיים. 2. גשי לדיאטנית, דרך הצבא או דרך קופת חולים. ספרי לה בפירוט על סדר יומך במהלך השבוע, מה אפשרויות האכילה שיש לך, ונסו ביחד להגיע לתפריט הגיוני שתוכלי לעמוד בו. 3 .עשי פעילות גופנית! זה קשה למי שלא רגיל, וביחוד כשאי אפשר לקבוע זמן מסודר במהלך היום, אך עשי מאמץ! את יכולה להחליט למשל על חצי שעה לפני השינה, לא משנה מתי את הולכת לישון. זה יעזור לך לפרוק מתחים ולהרדם מהר יותר. או על חצי שעה אחרי הקימה מהשינה. פעילות גופנית מכל סוג שהוא תעזור לך לשלוט באכילה , תשפר את מצבך הגופני וגם את תחושת השליטה שלך במה שקורה לגופך. 4. את יכולה גם להקפיא את כל הנושא עד לסיום השירות הצבאי, במידה ושום דבר אחר לא הלך. אך אז תעמדי בפני בעיה כבדת משקל תרתי משמע. בהצלחה.

17/05/2001 | 23:15 | מאת: נירה

שאלתי היא האם משקאות דיאט כמו דיאט קולה ולמיניהם הם אכן דיאטטים והם אכן טובים למהלך הדיאטה שאני מבצעת או עדיף להימנע מהם ולשתות מים? מה הכמות של המשקאות הדיאטטים שמותר לשתות כי הבנתי שאפילו בדיאט קולה יש מרכיב שמונע הרזיה האם זה נכון ..?

19/05/2001 | 00:39 | מאת: Jacki

גם אותי זה נורא מעניין? אני יודעת שיש בהם קלות אך מעטות, אבל האם גם הם טובים בדיאטה או לא? תודה

19/05/2001 | 10:04 | מאת: נירה אולנד

שלום נירה וג'קי. הממתיקים המלאכותיים הנמצאים בדיאט קולה, ספרייט ודומיהם עדיין נחקרים ברחבי העולם.יש קצת יותר מידע על אספרטיים ופחות מכך על אסולפם-K. ככל הנראה נכון לידע הקיים היום, ממתיקים אלו יכולים להזיק כשהם מופיעים בתפריט בכמויות גדולות מאד, משהו כמו שתיה של 2 בקבוקי ליטר וחצי ליום. אני נוטה להאמין ליצרנים שמדווחים על קלוריה למאה מיליליטר משקה, כלומר כשלוש קלוריות לכוס גדולה של דיאט קולה. המסקנה היא שדיאט קולה ודומיה לא משמינים בפני עצמם. בדיאט קולה יש קפאין, שלא נמצא במשקאות אחרים. מי שנמנע מקפאין, כולל ילדים בגיל גדילה (קפאין מעכב גדילה), אנשים עם בעיות של כולסטרול או שומנים בדם, ציסטות מסויימות בשדיים או בשחלות- מן הראוי שישתו משקאות אחרים, או דיאט קולה נטול קפאין. לגבי מרכיב שמפריע להרזיה- לא ידוע לי על מרכיב כזה. קולה מכל הסוגים, גם דיאט וגם רגילה, היא חומצית מאד מאד. בכמויות גדולות (3 כוסות ומעלה) חומציות זו יכולה להוות בעיה לגוף, והפתרון של הגוף לחומציות גדולה היא לאגור נוזלים, מה שאולי יכול להראות כהשמנה באופן זמני. בכל מקרה מדובר על תופעה זמנית, כי כעבור מספר שעות הגוף מצליח להתגבר על החומציות, במידה ואין בעיית כליות או מטבוליזם כלשהי. כמובן שמבחינה בריאותית שתיית מים עדיפה על שתיה של כימיקלים מסוגים שונים ומשונים שעוד לא יודעים עליהם הרבה. שתיה נעימה.

17/05/2001 | 16:59 | מאת: גוש

באם זה טוב או רע ולמי?! האם יש לכך תופעות לואי מה קצב הפחתת המישקל אם בכלל האם ניתן לפתח אורח חיים על פי התפריט המוצע

17/05/2001 | 20:49 | מאת: נירה אולנד

שלום גוש? על מה אתה מדבר? ממש לא ברור לי. זאת דיאטה דלה בפחמימות או עשירה בפחמימות? וכיצד בדיוק היא מורכבת? מהו התפריט המוצע?

17/05/2001 | 13:07 | מאת: זהר

שלום רב, בתי בת העשרה חודשים סובלת מאסתמה של ילדים. בעקבות המלצת הרופא עברתי מתחליף חלב אם חלבי של רמדיה, לחלב סויה (של אלפרו). שאלותי הן: א. האם חלב סויה (חלב ממש, לא תחליף חלב אם) מספק לילדה בגילה את כל הנחוץ לה ? (היא אוכלת כמובן גם אוכל מוצק). הבהרה: היא מקבלת חלב של אלפרו, כיוון שלא יכלה להתרגל לתחליף חלב אם צמחי. ב. בעקבות השינוי התזונתי החלה לסבול מגזים. האם סויה גורמת לגזים, ואם כן האם יש אלטרנטיבה נוספת ? (לא סויה ולא חלב) ? תודה רבה, זהר.

17/05/2001 | 15:17 | מאת: מיה.

זהר , שלום אני לא יכולה ממש לענות לך על השאלה , אבל יש לי ילד בן שנה ושמונה חדשים שסבל מדלקות אזניים חוזרות וגם מאסטמת ילדים ובעקבות כך עברנו לחלב סויה ( אלפרו ) ורק רציתי להגיד לך שמצבו השתפר פלאים , אך זה לוקח זמן. לדעתי יש בחלב סויה מספיק סידן אך את חייבת להשלים את התזונה שלה גם עם מוצרים אחרים. דרך אגב יש גם מעדנים של אלפרו , מאוד טעימים. בהצלחה מיה.

17/05/2001 | 18:58 | מאת: רוז

היתה לי ילדה שלא עיכלה חלב , ולא היתה אלטרנטיבה טובה לחלב, אז הכנתי בעצמי חלב שקדים, משקדים, כל יום טרי לאותו יום, היא גדלה יפה התפתחה יפה, ולא היו לה חסרים. עד שהחלה לאכול מוצק, ואז התלות שלה בחלב קטנה. אם תרצי, אוכל להסביר לך איך להכין חלב שקדים. אבל, לא תמיד בכל מקרה של אסטמה, יש רגישות לחלב, אם את רואה שהאסטמה שלה לא משתפרת ע" דיאטה דלת חלב, אז את יכולה בשקט לחזור לחלב פרה.

17/05/2001 | 20:48 | מאת: נירה אולנד

שלום זהר מקובל כיום בתזונת תינוקות להשתמש בפורמולה, חלבית או צמחית, עד גיל שנתיים, מאחר וחלב פרה בעייתי למעי התינוק, וחלב סויה כמו אלפרו אינו מרוכז מספיק לצרכים של תינוקת בגילה של ביתך. הייתי ממליצה לך לנסות פורמולה צמחית אחרת מזו שניסית, לפעמים התינוקת מוכנה לסוג מסויים ואינה מוכנה לסוג אחר. יחד עם זאת, אם שום פורמולה צמחית לא מתקבלת אצלה, חלב סויה עדיף מכלום. בשל דלילותו היחסית של חלב הסויה כדאי להקדיש תשומת לב למזונות האחרים שהתינוקת אוכלת. כתחליפים למוצרי חלב אפשר להשתמש במעדני סויה, ממרח חומוס, עדשים, פירות יבשים מסוגים שונים (ביחוד דבלים, תאנים מיובשות) .גם סרדינים שנאכלים על עצמותיהם. מזונות אלה עשירים יחסית בסידן ובחלבון, ויכולים להשלים את הצרכים התזונתיים של התינוקת. חלב שקדים הוא טעים, אך אינו מתאים כתחליף חלב לתינוקות. הוא עשיר מידי בשומן ועני מידי בחלבון ובסידן. לגבי הגזים, אין מה לעשות, רוב המזונות הנ"ל מייצרים גזים אצל כולנו, וגם אצלה. אני מצטרפת לרוז: אם מסתבר , אחרי המנעות של חודש חודשיים ממוצרי חלב, שהאסטמה לא השתפרה, אפשר לחזור למוצרי חלב ללא חשש. בהצלחה.

17/05/2001 | 11:30 | מאת: לימור

בעלי בן 29, גובהו 1.97 משקלו 103. בנערותו היה שמן מאוד וכשהתגייס לצבא עשה דיאטה דרסטית ולא מבוקרת (כמעט הפסיק לאכול) וירד 50 קילו במשקל. מאז הוא מצליח לשמור פחות או יותר על משקל מאוזן ומתאמן בין 3-4 פעמים בשבוע בחדר כושר. נכון להיום הוא מעוניין להשיל בערך 5 קילו ממשקלו (שמתרכז בעיקר באזור המותניים והבטן) אך ללא הצלחה. הוא התייעץ עם דיאטיקנית דרך קופת חולים ואכן בשבועיים האחרונים הוא אכל בערך 2000 קלוריות ביום בלבד אך לא רק שלא ירד במשקל אלא אפילו עלה מעט. הדבר מתסכל אותו מאוד. לאחרונה הוא העלה סברה כי ייתכן והבעיה נעוצה ברגישות או חוסר יכולת לעכל מוצרי מזון מסוימים. שמענו שניתן לבצע בדיקת דם כזו במדיקל סנטר בראשל"צ (אני חושבת) את הבדיקה שולחים ללונדון ובה ניתן באמת לאבחן רגישויות שונות. האם שמעת על הבדיקה הזו? האם את ממליצה עליה? האם יש אלטרנטיבות נוספות?? תודה.

17/05/2001 | 20:39 | מאת: נירה אולנד

שלום לימור כל הכבוד לבעלך שירד והצליח לשמור על ההישג לאורך זמן. ייתכן שהתפריט של 2000 קלוריות היה יותר מידי עבור בעלך. אולי הוא צריך תפריט עם פחות קלוריות. יחד עם זאת, לדעתי, אם הוא צריך להוריד מספר קטן של קילוגרמים, כדאי שיגביר את פעילותו הגופנית, ליותר פעמים בשבוע או לפרקי זמן ארוכים יותר. הרבה יותר קל לרדת בצמיגי הבטן בעקבות פעילות גופנית מאשר בעקבות דיאטה, שבה יורדים מכל הגוף באופן שווה. לגבי הבדיקה, האם מדובר בשיטתו של ד"ר בראלי לבדיקת נוגדנים בדם? אם כן, השיטה מוכרת לי. יש תופעות שונות ומשונות הקשורות באלרגיה. אולם, עם יד על הלב, מי שמשמין אוכל יותר מכפי שהוא צריך, ואין לכך בהכרח קשר לאלרגיה. הבדיקה עצמה מאד רגישה, ואנשים מקבלים רשימות ענפות מאד של אלרגיות למזון, שלדעתי לא בהכרח נכונות כולן. בהצלחה.

17/05/2001 | 11:28 | מאת: דניאלה

אני לא אוהבת לאכול לחם ואני גם אוכלת מעט מאוד אורז פסטה, תפו"א וכדומה ואני מרבה במוצרי חלב, עוף , פירות מעט........ והרבה ירקות האם תפריט כזה הוא בריא? ואם זה גורם נזק????

17/05/2001 | 20:33 | מאת: נירה אולנד

שלום דניאלה קשה לי לענות על שאלתך כי אני לא מכירה את התפריט מבחינת הכמויות שבו. בעיקרון גם ירקות ופירות מכילים פחמימות . ומה עם סוכר , ממתקים, עוגות, עוגיות, ריבות, דבש? כל אלה הם פחמימות. גם מוצרי חלב עשירים בפחמימות לא פחות מאשר בחלבונים. בקיצור, גשי לדיאטנית שתיקח ממך את תכנית האכילה שלך כפי שנראתה יום או יומיים קודם, תחשב את הכמויות ותוכל לומר לך במדוייק אם התפריט שלך מאוזן או לא. דגנים למיניהם, אותם את לא אוכלת, הם מקור עיקרי לחלק מהויטמינים מקבוצת B. כדאי לבדוק אם את לא מפתחת חוסרים שלהם. בהצלחה.

17/05/2001 | 10:52 | מאת: שלום

לנירה שלום רב אני סובל מגזים האים לחם מחיטה מלאה [ חיי] יכול להחריף את הבעיה בברכה ותודה

17/05/2001 | 20:28 | מאת: נירה אולנד

שלום שלום מזונות העשירים בסיבים תזונתיים הם בעלי פוטנציאל לגרום לגזים. לחם מחיטה מלאה עשיר בסיבים יותר מלחם רגיל, ולכן ייתכן שהוא יגרום ליותר גזים. קיים תכשיר בשם בינו (BEANO), המכיל אנזים המפרק סיבים תזונתיים בקיבה, ומוריד את כמות הגזים, נסה למצוא אותו. בהצלחה.

17/05/2001 | 00:30 | מאת: ran

שלום! ברצוני לשאול באלו מן המזונות ניתן למצוא חומצת אמינו . ואך כדי לשלב זאת בארוחות לאדם שמתאמן אבל לא אוכל די הצורך למשקלו (78ק"ג).

17/05/2001 | 11:19 | מאת: רוז

חומצות אמינו הם אבני בנין של חלבונים, כל דבר שמכיל חלבון מכיל חומצות אמינו, אלא אם כן יש לך שאלה לגבי חומצת אמינו ספציפית.

17/05/2001 | 20:26 | מאת: נירה אולנד

שלום רן כפי שכתבה רוז, 22 חומצות אמינו הן אבני הבנין של כל החלבונים. מזונות המכילים חלבונים בכמות גבוהה הם בשרים מכל הסוגים, דגים, מוצרי חלב, ביצים. גם מוצרי סויה, קטניות כמו חומוס , עדשים, אפונה, זרעים (חמניות, דלעת, צנובר) מכילים כמות גבוהה של חלבון, אם כי פחותה משל המזונות מן החי. הדגנים למיניהם (לחם, אורז, קוואקר) וירקות שונים, מכילים כמויות קטנות יותר של חלבון. ניתן להשיג חומצות אמינו יחידות בכמוסות או באבקות המשווקות לספורטאים ולבוני שרירים. ככל הידוע לי לכל אלה אין השפעה ממשית יותר מאשר אכילה של מזונות העשירים בחלבון. עודף של חומצה אמינית או של חלבון שלגוף אין באמת צורך בהם יהפוך לשומן, לתשומת לבך. בהצלחה.

18/05/2001 | 13:45 | מאת: ran

תודה רבה ! אך נירה אולנד ענתה לי על השאלה . תודה רן

16/05/2001 | 21:42 | מאת: ציפי

לדיאטנית שלום אני מעוניינת להדפיס את תשובתך והתוכנה לא מרשה לי מה לעשות? תודה על הרעיון שאולי יש לך

17/05/2001 | 08:03 | מאת: אביב

תנסי ללחוץ על הציור של המדפסת במסך של האקספלורר ... זה פשוט מדפיס את העמוד שמופיע על המסך.

17/05/2001 | 20:21 | מאת: נירה אולנד

צר לי ציפי, אין לי מושג, נסי לפנות ליוסי רוסמן, מנהל האתר.

16/05/2001 | 18:05 | מאת: דנה (דיאטנית)

מה ידוע לך על אינטראקציה בין מגנזיום ופלואור? האם יש תחרות במעי על אתרי הספיגה? האם מתן פלואור בתכשיר יכול להפריע לספיגת מגנזיום? חשוב מאד לידה חולה תודה!

17/05/2001 | 20:20 | מאת: נירה אולנד

שלום דנה על פי הידוע לי פלואור נקשר למגנזיום ויוצר קומפלקס שלא נספג במעי. על פי מידע זה כפי הנראה תכשיר פלואור יפריע לספיגת המגנזיום. אפשר להתגבר על הבעיה על ידי מתן הפלואור במינון חד יומי, ולדאוג למזונות עשירים במגנזיום בשאר הארוחות ( קטניות, אגוזים, דגנים מלאים, בננות, מוצרי חלב). בהצלחה.

17/05/2001 | 22:12 | מאת: ציפי

לנירה אולנד שלום רב אני מרשה לעצמי לפרגן לך. את עונה המסירות רבה. חן חן לך!!!

17/05/2001 | 22:15 | מאת: ציפי

לנירה אולנד שלום רב אני מרשה לעצמי לפרגן לך. את עונה במסירות רבה. חן חן לך!!!

16/05/2001 | 17:47 | מאת: יאן

שלום רב אני בת 27, גובהי הוא 1.59 ס"מ ומשקלי 72 ק"ג. עד לפני 4 שנים הייתי רזה ושקלתי 50 ק"ג (במצב הכי שמן). ההשמנה בעיקרה נבעה בגלל שימוש ממושך בסטרואידים עקב מחלת ה"קוליטיס". ניסיתי הרבה דיאטות אצל דיאטנית אבל קשה לי מאוד להתמיד. שתיתי נוברזין אשר גרם ללא מעט בעיות. למרות שהתמדתי לפחות שבועיים בדיאטה אצל דיאטנית לא ירדתי אפילו ק"ג אחד. שבוע שעבר עשיתי בדיקה לתפקוד בלוטת התריס והרופאה שלי אמרה שהבדיקה תקינה (0.95) - למרות שאני לא כ"כ מבינה בערכים. אני מאוד רוצה לרזות אבל כבר לא יודעת מה לעשות. האם כדאי לקנות את דיאטת "BIO SYSTEM 5" ? ובמקביל לשמור על תפריט טוב (לא דיאטת רצח אלא משהו שימריץ אותי ויתן לי מעט תחושת שובע כפי שהם מבטיחים). בבקשה עני לי אני ממש מיואשת כמי שתמיד היתה רזה מאוד ופתאום שמנה. תודה מראש

16/05/2001 | 17:52 | מאת: יאן

אתר האינטרנט של "BIO SYSTEM 5" הוא: www.biosystem.co.il תודה

16/05/2001 | 23:58 | מאת: adi

יאן, הדיאטות האלה הן הונאה בעיניים!!!!!1 עדי

17/05/2001 | 18:29 | מאת: מיכל

יאן שלום ! יש לי בשבילך דיאטה טובה אבל לא להרבה זמן זה לפרק זמן של חודש לערך. דיאטה ללא פחמימות. את יכולה לכול ככל אהבת נפשך בשרים, דגים, גבינות שמנות, ביצים ירקות ירוקים פירות (מעט ) . אסור לאכול פירות עתירי פחמימות כמו: אבטיח ,ענבים מלונים ובננות. אבל דיאטה זו היא ברת ביצוע וצפויה ירידה מהירה ובטוחה לאורך זמן. אני כבר ממש בתהליכי הרזייה אומנם רק בהתחלה אבל בדרך הנכונה. אז בהצלחה

16/05/2001 | 15:30 | מאת: M

האם אפשר להקפיא בשר שהוכן במנגל?

17/05/2001 | 20:09 | מאת: נירה אולנד

שלום M כן, למה לא? רצוי להכין את הבשר ולשמור אותו תחת כיסוי שיגיע לטמפרטורה חמימה, ואז לעטוף אותו טוב ולהקפיא כמה שיותר מהר.

16/05/2001 | 14:56 | מאת: רינת

אני שוקלת כמעט מאה קילו, אני לא מצליחה להחזיק דיאטה יותר מיומיים, אפילו שדיאטנית נתנה לי אותה. אני אפילו לא בולמי. לא טורפת. אבל אני לא סובלת התעמלות, זה נורא משעמם אותי. נמאס לי מהשומן, אני לא קונה בגדים עד שאהיה רזה , בינתים אני שמנה, ואין לי בגדים. אני אפילו לא אוכלת כל כך הרבה. אני בת 40, והכל הולך כל כך לאט.

17/05/2001 | 00:01 | מאת: adi

רינת שלום, גם רומא לא נבנתה ביום אחד וגם את לא השמנת ביום אחד. אז בינתיים: 1. הביני שזה אורח חיים ורשמי כל מה שאת אוכלת!!!!! 2. עסקי בפעילות גופנית שאת אוהבת והתמידי בה. 3. העדיפי מוצרים דלים בסוכר ושומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. לזכור!!!!!1 6. תעברי את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית ו/או קבוצת תמיכה. עדי

17/05/2001 | 18:33 | מאת: מיכל

רינת שלום! אני מכירה את מצבך והכי טוב זה פשוט לקחת את עצמך בידים ופשוט להתחיל בדיאטה לא קשה ופשוט תנסי להבין שיש לך זמן להוריד הרבה ק"ג מיותרים מעליך . אל תתיאשי זה ממש לא בריא ליהיות שמנים ופשוט תנסי ליהיות קשובה לגוף שלך ולא , לא לאכול ולא לאכול יותר מדי . פשוט הדרך הכי טובה היא לאכול אבל חצי ממה שאת אוכלת. אני רזיתי 17 קילו ע"י כך שפשוט אכלתי את האוכל שלי בצלוחיות קטנות ולאט לאט כבר ממש לא הייתי רוצה מעבר לצלוחית וזהו ועכשיו אני ממש שומרת על המשקל שלי לאורך זמן. בהצלחה חזקי ואמצי ואל תתיאשי זה הכי חשוב.

16/05/2001 | 12:17 | מאת: מיה

שלום. אני אמורה להעביר בכיתה הרצאה על תזונת ילדים, רציתי לדעת האם פרמידת המזון היא תקפה גם לגבי ילדים (החל מיגל שלוש) ואם כן מהם הכמויות שהם צריכים לצרוך מכל קבוצה. שאלה נוספת היא מה כמות הקלוריות שילדים צריכים לצרוך בגילאים 3-7? תודה רבה מיה.

17/05/2001 | 19:56 | מאת: נירה אולנד

שלום מיה פירמידת המזון תקפה מגיל שנתיים ומעלה. עד גיל שנתיים התפריט כולל יותר שומנים ופחות ירקות . ילדים בגילאי 2-5 אמורים לקבל 100 קלוריות לק"ג משקל ליום. מגיל 6 עד גיל 10 אמורים לקבל 80 קלוריות לק"ג משקל ליום. על מנת לדעת כמה מנות עליהם לקבל מכל קבוצת מזון עליך לחשב את כמות הקלוריות היומית על פי משקלו של הילד, ועל פי היחסיות של הפירמידה לחשב את מספר המנות מכל קבוצה. במנה מקבוצת הדגנים יש כ70 קלוריות בקבוצת השומנים- 45 קלוריות בקבוצת החלבונים- 75 קלוריות קבוצת הירקות - 20 קלוריות קבוצת הפירות- 60 קלוריות קבוצת הממתקים- 40 קלוריות. בהצלחה.

16/05/2001 | 09:34 | מאת: אני

שלום רב, רציתי לדעת באילו מאכלים יש הכי הרבה ברזל? תודה מראש.

17/05/2001 | 19:49 | מאת: נירה אולנד

שלום אני מקורות הברזל בתזונה הם: העשירים ביותר: חלקים פנימיים כמו כבד וטחול, בשר בקר והודו. פחות מזה יש בעוף ובדגים. היתרון של ברזל ממקורות אלה הוא שזמינותו לגוף גבוהה, הוא נספג בקלות יחסית. מקורות צמחיים של ברזל הם: טחינה (ביחוד טחינה משומשום לא מקולף), קטניות כמו חומוס, עדשים, אפונה, שעועית, מאכלי סויה, שקדים, אגוזים, עלים ירוקים כמו תרד, פטרוזיליה, וכד'. ברזל ממקורות אלה נספג פחות, כי במזונות אלה קיימים חומרים שמפריעים לספיגתו, כמו חומצה אוקסלית או חומצה פיטית. על מנת להגביר את הספיגה יש צורך ללעוס היטב, ולהוסיף לארוחה גם ירק או פרי העשירים בויטמין C, המגביר את ספיגת הברזל (עגבניה, פלפל, כרוב, מלון, תות שדה, פרי הדר). מזונות שונים כמו קורנפלקס מועשרים בברזל, עדיף לבחור אותם על פני כאלה שאינם מועשרים בברזל. הספיגה מהם אינה טובה, אך היא עדיפה על שום דבר. גם כאן כדאי להוסיף מקור כלשהו של ויטמין C. תה וקפה מפריעים לספיגת ברזל. כדאי לא לשתות אותם בסמוך לארוחה, אלא רק שעתיים אחריה. שיהיה לבריאות.

16/05/2001 | 01:30 | מאת: אפרים

שלום לך: מ"ס שאלות אבקש להציג לך: 1) אני מצוי בתהליך דיאטה מזה כ3 חודשים במהלכם השלתי 32 קילו ממשקלי הראשוני (156 ק"ג על1.76 מ') . לאיזה משקל רצוי עליי להגיע ? 2)במהלך השבועות שחלפו הקצב הממוצע היה 4 קילו לשבועיים לאחרונה הוא ירד ל2.3 -אני מודע לכך שהקצב אמור לפחות אך כיוון שאני עוד צריך להוריד לא מעט ק"ג אבקש לדעת כיצד באפשרותי להתגבר על האטת הקצב (טיפול תרופתי / טבעי ) ? 3) זו הפעם הראשונה (באמת!) ב25 שנותיי בה אני מצוי בתהליך דיאטה . האם תפריט של 1000 קלוריות ביום מומלץ עבורי או שמא כדאי להתחיל במעט יותר בכדיי שהגוף לא יתרגל למעט ואז יחל לצבור שומנים? (האם יש אמת בסברה זו - גוף שמסתפק ב1000 קלוריות יצבר את עודף הקלוריות היומי כשומן) ? 4) כתוצאה מהדיאטה השתפרו בדיקות הדם שלי (טריגליצרידים / כולסטרול ) אולם במקביל ירד גם ערך הכולסטרול הטוב ממצב תקין (37) ל32 מה עליי לעשות? 5) האם ייתכן שלירידה הדרמטית במשקלי ישנה השפעה על תפקוד לקויי בשתיי כפות הידיים שלי (חולשה והרדמות -בדיקת ENG מצביעה על לחץ על העצב האולנרי) רמת הויטמין B12 בגופי תקינה ? מספיק להפעם - תודה על ההקשבה

17/05/2001 | 19:42 | מאת: נירה אולנד

שלום אפריים שאלת המון שאלות, אנסה להשיב עליהן לפי הסדר. 1. על פי גובהך אתה יכול להגיע ל 75 ק"ג, שהוא הגבול העליון של המשקל הרצוי לגובה שלך. 2. אנשים שעושים דיאטה פעם ראשונה, ומשקלם ההתחלתי גבוה אכן נהנים בהתחלה מירידה בקצב מסחרר כמו שלך. באופן טבעי הקצב מואט ככל שהגוף מתייעל בשריפת האנרגיה , ולומד להסתפק במועט שאתה מספק לו. ככל שתעשה יותר דיאטות קצב הירידה ילך ויקטן. נכון הדבר שהגוף לומד לחסוך באנרגיה. אפריים, קצב הירידה הנוכחי שלך הוא מהיר מידי, עברו כבר 3 חודשים. הקצב הנכון לירידה עבורך הוא 1/2-1 ק"ג לשבוע ולא יותר. קצב מהיר מידי משמעו שיום אחד הדיאטה תיגמר ואז אתה תעלה באותה מהירות את הכל בחזרה. כבר ראיתי אנשים שעלו וירדו טונות במהלך חייהם. מתן את עצמך. 3. מקובל כיום שכל דיאטה צריכה להכיל לפחות 1200 קלוריות ליום. פחות מזה- אתה לא מקבל את כל צרכיך התזונתיים. כדאי שתוסיף גם כדור יומי של ויטמינים ומינרלים כדי להבטיח שלא נוצרים אצלך חסרים. כפי שכבר כתבתי, הגוף לומד להתייעל. עדיף לרדת לאט עם כמות קלוריות יומי גבוהה יותר, מאשר לרדת מהר עם מעט קלוריות, ואחר כך לעלות את הכל בחזרה. 4. לגבי הכולסטרול: מה שחשוב זה לא כמה כולסטרול "טוב " יש בדמך, אלא מה היחס בין הכולסטרול ה"טוב" לכולסטרול ה"רע". כשרמת הכולסטרול יורדת, שני סוגי הכולסטרול יורדים בכמותם, אין מה להבהל מכך. נכון להיום הדבר שמוריד כולסטרול רע ומעלה כולסטרול טוב הוא..... פעילות גופנית. 5. לא שמעתי על תופעה שאתה מתאר אצל מרזים אחרים. ייתכן שאין כל קשר בין הדיאטה לבין תופעה זו. לגבי ויטמין B12 כדאי שתעשה בדיקת דם לברר את רמתו אצלך. במידה ומתגלה חוסר, אתה יכול להעלות את כמות הבשר והדגים בדיאטה, או לקחת תוסף B12. 6. לשאלה שלא שאלת: כשיורדים במשקל מורידים לא רק שומן. מורידים גם מסת שריר. מסת השריר היא צרכן האנרגיה המרכזי בגוף, וכשהיא יורדת גם צריכת הקלוריות של הגוף יורדת. אם היית צריך 2000 קלוריות כדי לשמור על משקלך לפני הדיאטה, אחרי דיאטה חריפה כבר תצטרך רק 1700 קלוריות, יותר מזה יגרום לך לעלות (המספרים הם לצורך הדוגמה בלבד). זו אחת הסיבות לכך שעולים כל כך מהר במשקל אחרי דיאטות חריפות. מה עושים כדי שמסת השריר תישמר למרות הירידה במשקל? קודם כל יורדים לאט, כדי שהגוף לא "ייבהל" ויסתפק בשריפת שומן ולא בשריפת שריר. דבר שני וחשוב ביותר: עושים פעילות גופנית, מידי יום ביומו, לפחות חצי שעה, מכל סוג שחביב עליך: הליכה, שחיה, חדר כושר, כדורסל, כדורגל, טניס, כל דבר שיגרום לך להתנשף קצת ולהזיע ולהפעיל את השרירים. פעילות גופנית היא הביטוח הטוב ביותר שלך נגד עליה חזרה במשקל בסיום הדיאטה. שיהיה בהצלחה.

15/05/2001 | 20:27 | מאת: נעמה

שלום, לפני כשבוע אובחנתי כסובלת מתת-פעילות בלוטת התריס. תוצאות 2 בדיקות דם שעשיתי בהפרש של 5 ימים: TSH=8.43 , ואחרי 5 ימים TSH=17.18. (תחום הנורמה : 5.5-0.36) ע"ס בדיקות אלה, ומישוש הצוואר, נתנה לי רופאת המשפחה: LEVOXYL 25MCG במינון כדור אחד ליום. (אני שוהה בארה"ב וזה כנראה, כדור מקביל לאלטירוקסין שניתן בארץ). פרט לנפיחות בצוואר, ולמחזור לא סדיר במיוחד, לפעמים מקדים (כ 23 יום),ולפעמים מאחר,(עד 44 יום), לא היו לי תופעות מיוחדות. אני בת 44 , משקל גוף תקין. (גובה 1.65, משקל כ 55 ק"ג) שאלות: 1. מאיזה סוגי מזון רצוי להמנע , ואיזה סוגי מזון כדאי לאכול, פרט לדגי-ים. אני חוששת מהשמנה, ומעצירת נוזלים בגוף. 2. מה לגבי קפה ומשקאות אלכוהוליים? אני מודה לך

17/05/2001 | 19:27 | מאת: נירה אולנד

שלום נעמה היפותירואידיזם קשור אצל אנשים רבים גם להשמנה, עליה ברמת הכולסטרול בדם, עצירות ועייפות. כל אלה לא חייבים להופיע, יש אנשים שאצלם תופעות אלה לא מופיעות למרות תת פעילות הבלוטה. את צודקת בנסיונך לתקוף את הבעיה לפני שהיא מופיעה. לגבי מזונות רצויים ולא רצויים: דגי ים, שציינת, אצות מסוגים שונים, ומלח שולחני מועשר ביוד הם המקורות העיקריים של יוד במזון. צריכה שלהם יכולה לשפר את מצבך, תלוי בסיבת תת הפעילות. יש היום אצות מיובשות מסוגים שונים שאפשר למצוא בחנויות המזרח הרחוק וחנויות טבע. הן טעימות! אפשר להוסיף אותן בבישול לאורז, מרקים, תפוחי אדמה, כל מנה לא מתוקה . ממצאים מסויימים מראים שכרוב בכמות גדולה יכול לגרום לירידה (זמנית) בפעילות בלוטת התריס, לכן כדאי שתאכלי כרוב לא לעתים קרובות מידי. פעם פעמיים בשבוע במנה בינונית כפי הנראה לא יגרום לנזק. לגבי קפה ואלכוהול: לא ידוע לי על קשר ישיר שלהם לפעילות הבלוטה. יחד עם זאת שני חומרים אלה גורמים לעליה ברמת הכולסטרול בדם. קפה גם מגביר את האטת פעולת המעי והעצירות. עצירות וכולסטרול גבוה הן סכנות שקיימות בהיפותירואידיזם, לכן מומלץ שתשתי קפה ואלכוהול בכמויות קטנות (למשל 1-2 כוסות קפה ביום, לא יותר, ומידי מספר ימים כוסית אלכוהול). על מנת להקטין את הסיכונים של היפותירואידיזם כדאי שתפני לדיאטנית. יהיה עליה להרכיב לך דיאטה שתהיה דלת כולסטרול ועתירת סיבים. כמו כן רצוי מאד שתעסקי בפעילות גופנית יומיומית, מכל סוג שחביב עליך. פעילות גופנית עוזרת להתמודד עם הירידה בקצב חילוף החומרים, עליה בכולסטרול, השמנה, עצירות. זו תרופת הפלא הטובה ביותר שאת יכולה לקחת. בהצלחה.

15/05/2001 | 13:46 | מאת: מיכל

שלום! ברצוני שתעזרו לי אני בחורה בת 21 לפני 4 שנים בערך עשיתי דיאטה מסודרת ולבסוף חריפה וירדתי 17 קילו. גובהי 1.77 ושקלתי אז 67. כיום אני שוקלת 77 ואני ממש נאבקת כדי לרדת במשקל . אני פשוט חייבת חייבת לרזות אז אם למישהו יש איזו נוסת פלא מהירה אשמח לשמוע. תודה רבה מיכל

15/05/2001 | 19:27 | מאת: adi

מיכל שלום: מהר לרדת ומהר לעלות ולהיפך אז: 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!! 2. עסקי בפעילות גופנית. 3. העדיפי מוצרים דלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. זהי קשיים. 5.עדיף לעבור את כל התהליך תחת פיקוח. עדי

17/05/2001 | 19:16 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל על פי גובהך משקלך הרצוי נע בין 63 ל75 ק"ג. את לא בעודף משקל נוראי לפי מידע זה. כפי שראית מנסיונך , כשיורדים מהר גם עולים מהר. כדי להוריד מספר קילוגרמים עדיף בעיני שלא תיכנסי שוב למעגל של דיאטה חריפה והשמנה שוב ושוב, זה גם לא בריא וגם תגיעי למשקלים שלא ידעת שאת יכולה להגיע אליהם. עצתי לך: 1. התחילי והקפידי לבצע פעילות גופנית מידי יום: הליכה, שחיה, מחול אירובי, טניס, סקווש, ריקודי בטן, כל דבר שמוצא חן בעינייך. חצי שעה לפחות ביום. 2. בכל ארוחה שאת אוכלת (כל ארוחה!) חייב להיות ירק או מנת ירקות . אפילו אם זה מלפפון ליד הפרוסה או גזר בארוחת עשר. 3. אכלי לפחות 3 מנות פרי ביום (למשל תפוח, כוס דובדבנים, כוס וחצי קוביות מלון או אבטיח) 4. נסי להגביל צריכת ממתקים , עוגות ועוגיות, למשל למנה אחת ביום (למשל חטיף שוקולד אחד ביום). 5. אל תשתי שתיה ממותקת. נסי לשתות תה וקפה ללא המתקה, או עם ממתיק מלאכותי. שתיה קלה- שתי דיאט. אם תכניסי כללים אלה לאורח חייך ותתרגלי אליהם, תרדי במשקל לאט בלי קפיצות של השמנה חוזרת, תהיי בריאה יותר ותרגישי טוב יותר. בהצלחה.

15/05/2001 | 13:41 | מאת: רינה

שלוםמ רב, מה דעתכם על הטיפות הנקראות: DIET SPRAY שאמורות להיותטבעיות ולנטרל את הרגשת הרעב.

15/05/2001 | 19:28 | מאת: adi

רינה, אם את ראית את הפרסומת בעיתון, אז נראה לי שמדובר בהטעיית הציבור. עדי

17/05/2001 | 19:09 | מאת: נירה אולנד

שלום רינה לצערי לא ראיתי את הפרסומת, ולא ידוע לי מה מכיל המוצר הזה. אנא רשמי את תכולת המרכיבים שלו, ואז אוכל לומר לך את דעתי. בעיקרון אני נגד תרופות פלא, הן בדרך כלל הטעיה וניסיון (מוצלח) לעשות בוחטה על חשבון עושי הדיאטה הכרוניים. ולעניין הטבעי: צרכנים רבים נוטים לבלבל בין טבעי לבין בריא. זכרי שגם ציאניד, אספירין, דיגוקסין (תרופה להסדרת קצב לב) מקורם בצמחים טבעיים. לא כל מה שטבעי הוא בריא או רצוי. ולא כל מה שטבעי גם ממלא אחר ההבטחות של המשווקים. עד היום השיטה היחידה שמוכיחה את עצמה להרזיה לאורך זמן היא תפריט מאוזן ומגוון, הקטנת צריכת השומן והסוכר, ופעילות גופנית. בהצלחה.

14/05/2001 | 23:44 | מאת: רותם

שלום לכולם. גובהי-1.63 משקלי-52 בדומה לשאלה שנשאלה רוב הזמן אני מתקיימת על תפריט די דל בקלוריות למעט ימים שתאבוני מוגבר ואז אני אוכלת הרבה יותר. הדבר המוזר הוא שלמרות ימי האכילה המוגברת והיא אכן מוגברת שמתי לב לכך שאני מרזה. הכיצד??? תודה מראש וקבלי חיזוקים על פורום נפלא זה. רותם

15/05/2001 | 09:30 | מאת: מיכל

תודי לאלוהים שאת מרזה ולא משמינה!

17/05/2001 | 19:04 | מאת: נירה אולנד

שלום רותם לא כתבת את גילך, האם את עדיין גדלה? בהנחה שעברת את גיל 18 משקלך המינימלי צריך להיות 53 ק"ג. אם את ממשיכה לרזות, הסיבה היא שסך הכל הקלוריות שאת אוכלת קטן מסך הכל הקלוריות שאת צורכת. ייתכן שביום מסויים את אוכלת יותר, אך בסופו של המאזן זה המצב, אחרת לא היית יורדת. אם את מתאמצת לשמור על מצב זה, כדאי שתדעי שאין צורך שתרדי יותר. אם את יורדת בניגוד לרצונך, יש טעם שתפני לדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריט שיתאים לך ולאורח חייך. ותודה על החיזוקים. בהצלחה.

14/05/2001 | 21:05 | מאת: מיכל

ערב טוב לפורום! הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין ירידה במשקל לבין יציאתם של פצעונים-חצ'קונים על הפנים ? אני בת 19 ובדרכלל אנני סובלת מתופעה של חצקונים ואם כן אז לא בכזו כמות! תודה מראש מיכל!

17/05/2001 | 18:59 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל להופעת פצעונים על הפנים בכמות גדולה יש בדרך כלל סיבה הורמונלית. לא כתבת עד כמה ירדת במשקל. אם מדובר במשקל תקין וירידה לא רבה אז סביר להניח שאין קשר בין הדיאטה לבין הופעת הפצעונים. אם, לעומת זאת, מדובר בדיאטה חריפה לאורך זמן וירידה במשקל מעבר לרצוי על פי גובהך וגילך- אז ייתכנו שינויים הורמונליים בעקבות השינוי במשקל. בכל מקרה, פני לגינקולוג שיוכל אולי להתאים לך תכשיר הורמונלי שיפתור את הבעיה. ואם רזית יותר מידי- הפצעונים הם רק תחילת הצרות, כדאי שתפני גם לייעוץ תזונתי. את יכולה להפנות את השאלה גם לפורום גינקולוגיה באתר זה. בהצלחה.

14/05/2001 | 19:11 | מאת: צור חסון

ברצוני לדעת מהן התופעות לוואי בנטילת קסניקל (XENICAL) להפחתה במשקל. כמו כן ברצוני לדעת מהי מידת ההצלחה של הכדור. תודה.

14/05/2001 | 20:30 | מאת: נירה אולנד

שלום צור אין בידי סטטיסטיקה לגבי מידת ההצלחה של קסניקל. פעולת הכדור היא קשירה של מולקולות השומן במזון, ועל ידי כך מניעה של ספיגתן במעי. תופעות הלואי רבות ולא קלות: 1. כששומן שאמור היה להספג אינו נספג הוא מגיע למעי הגס. שם הוא "עושה בלגן": כאבי בטן, גזים, שלשולים קשים, מאד לא נעים. שמעתי אנשים שאמרו שהם רזו כי הם לא אכלו, מתוך ידיעה של מה יקרה אחר כך..... 2. ישנם מספר ויטמינים הנמסים בשומן: A,D,E,K וחומרי תזונה אחרים הנמצאים במדיום השומני וחשובים לבריאותנו. כל אלה לא נספגים, כי השומן לא נספג. בשימוש ארוך טווח אפשר להגיע לחוסרים בויטמינים אלה, מה שיכול להתבטא בפגיעות רבה יותר למחלות שונות, פציעות יתרפאו לאט יותר, עלולות להווצר בעיות בעור, בעצמות, בקרישת הדם, בראיה. 3. לא כל השומן שאנו אוכלים חיוני לנו. אך יש חומצות שומן חיוניות, הנמצאות בשמנים צמחיים ובדגים. כששומנים אלה לא נספגים, לטווח ארוך כבר יש נזק גם למוח ולמערכת העצבים. לגבי ההצלחה , כאמור אין בידי מספרים אך להלן דעתי: השמנה או הרזיה תלויה בכמות הקלוריות הנכנסת לגוף, והאם היא קטנה או גדולה מצרכי הגוף. אתה יכול למנוע מהשומן להספג, אך אם תאכל הרבה קלוריות בצורת פחמימות וחלבונים, לא תצליח לרזות. עוד לא הכרתי מישהו שעמד בתופעות הלואי לאורך זמן, כך שממילא התוצאות לא היו מרשימות. בקיצור, עוד הצלחה שיווקית בתחום התזונה, שמרזה לאנשים את הארנק. את תרופת הפלא עוד לא מצאנו. בהצלחה.

14/05/2001 | 21:26 | מאת: ישעיהו טנצר

באותו ניסוי שקבע שהתרופה אכן עוזרת, אנשים שקבלו את התרופה ירדו שישה קילו בשנה בממוצע, ואנשים שקבלו פלסבו ירדו ארבעה קילו בשנה בממוצע. כלומר - היא עוזרת, אבל קצת.

14/05/2001 | 21:47 | מאת: משה

אם כך - ממש מפליא שקופת חולים כללית שילבה את הקסניקל במסע הפרסום שלה!

14/05/2001 | 10:13 | מאת: טלי

אני בשבוע 23 אחרי טיפולי IVF שמנתי במשך 3 שבועות 4 קילו איך יתכן דבר כזה שאיני אוכלת הרבה אני בקושי אוכלת התינוק שוקל 500 גרם הייתי 60 עליתי 4 ומייד לאחר מכן עליתי ב3 שבועות עוד 4 קילו מה עליי לעשות אני מאוד מוטרדת משקלי עכשיו 68 גובה 1.60 לתשובתך אודה

14/05/2001 | 20:22 | מאת: נירה אולנד

שלום טלי מזל טוב גדול. העליה במשקל בהריון אינה אחידה. בטרימסטר הראשון כמעט לא עולות, לפעמים אפילו יורדות קצת במשקל. מתחילת הטרימסטר השני העליה כבר יותר רצינית, ובחודש האחרון להריון העליה ניכרת משבוע לשבוע. אכן נראה שעלית הרבה יחסית לשבוע ההריון שלך. ייתכן שאכלת קצת יותר ממה שאת מוכנה להודות? אפשרות שניה היא שאת צוברת נוזלים, תופעה שכיחה בהריון, אך לא בשלב מוקדם יחסית כמו שלך. אפשרות נוספת היא שכך גופך מגיב להריון. יש נשים שעולות 20-30 ק"ג בהריון, מסיבות הורמונליות, כך גופן מגיב. לאחר הלידה המשקל העודף הזה יורד. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית המתמחה בנשים הרות בקופת החולים שלך (יש גם פרטיות העוסקות בכך, כתובות יש אצל מנחות קורסי הכנה ללידה). הדיאטנית תוכל לחשב לך בדיוק את צרכייך , לבדוק כמה בדיוק את אוכלת, ולרדת לשורש הבעיה. במידה ועוד לא עשית בדיקת סוכר, מומלץ שתעשי . בהצלחה ובמזל טוב.

14/05/2001 | 09:28 | מאת: ק

אני סובלת מבולימיה זה מספר שנים. אני גרה באיזור הדרום ואני מעוניינת לדעת איפה ומי מטפל בבעיה זו. אודה לקבלת מקומות טיפול או אנשי רפואה המטפלים בבעיה.

14/05/2001 | 16:03 | מאת: אביב

תשאלי בפורום פסיכולוגיה ופסיכיאטריה, טלי פרידמן, דרור גרין, או אורן קפלן, יספקו לך תשובה. אביב.

14/05/2001 | 20:16 | מאת: נירה אולנד

שלום ק אכן, שמעי לעצתה של אביב. מלבד זאת נסי גם במרפאת הפרעות האכילה בבית החולים שיבא בתל השומר. הם בודאי יוכלו להפנות אותך . בהצלחה.

13/05/2001 | 23:05 | מאת: מרתה

בקשר לכתבה על הכולסטרול. אני שומרת על דיאטה דלת שומן כבר שנים ובכל זאת יש לי כולסטרול מעט גבוה. אני אומרת מעט, מפני שאני לוקחת כדור "סימוביל 10 מג'. הכבד מייצר את הכולסטרול ולא משנה שום דיאטה. מה עוד אפשר לעשות ?

14/05/2001 | 20:14 | מאת: נירה אולנד

שלום מרתה אמת כתבת. התפריט שלנו אחראי על בערך 15% מכמויות הכולסטרול בגוף, היתר נוצר בכבד. ייצור הכולסטרול בכבד מושפע בעיקר מגורמים גנטיים, עליהם אין לנו שליטה. דיאטה דלת כולסטרול מורידה את רמת הכולסטרול במידה מסויימת, אך הרוב ממשיך להיות מיוצר בכבד, ולכן נזקקים לתרופות להורדת הכולסטרול, שחוסמות את האנזימים המייצרים. עוד גורם שמשפיע על רמת הכולסטרול הוא..... פעילות גופנית. מחקרים הראו שאצל אנשים שהחלו לעשות פעילות גופנית רמת הכולסטרול, השומן ואפילו הסוכר ירדו לרמות רצויות יותר. הכניסי פעילות גופנית לסדר היום שלך מידי יום. אפילו הליכה ספורטיבית של חצי שעה, או שחיה ישפרו את מצבך , וכמובן את הרגשתך. כדי לראות שיפור עלייך להתמיד לאורך זמן, נסי לבצע פעילות כלשהי מידי יום ביומו. בהצלחה.

15/05/2001 | 22:35 | מאת: מרתה

תודה רבה, אשמע לעצתך, אני מתחילה בפעילות רצינית. גם הליכה וגם חדר כושר. את נתת לי פוש. מרתה

הלכתי לגסטרואנטרולוג, לאחר שהתלוננתי שאני יכולה לאכול רק כמויות קטנות ומתמלאת מהר. הרופא נתן לי מוטיליום במטרה להאיץ את קצב התרוקנות הקיבה. ברצוני לדעת האם יש מזונות או תוספי מזון שיכולים לקדם מטרה זו, מבלי שאצטרך לקחת את המוטיליום? (כי קראתי שמוטיליום מגביר הפרשת פרולקטין ולא כדאי לקחתה על בסיס קבוע)

14/05/2001 | 20:10 | מאת: נירה אולנד

שלום נטע קפאין, בקפה או בתה חזק ואלכוהול גורמים לקיבה להתרוקן מהר יותר. יחד עם זאת, יש גם כאן כמה תופעות לואי: 1. הקפה והתה מפריעים לספיגה של ויטמין C , סידן וברזל. 2. על נזקיו של האלכוהול לא אכביר מילים. 3. הקפה והתה אמנם מזרזים את התרוקנות הקיבה, אך הם מאטים את פעילות המעיים, ולכן לעתים מגבירים מצבים של עצירות. אולם, אני מסכימה לדעתך, לפני שמתחילים עם תרופות שווה לנסות את הדרכים הפשוטות יותר. נסי לשתות כוס (קטנה) של קפה חזק בסוף הארוחה. מקוה שזה יעזור. בשעות הערב את יכולה ללוות את הארוחה בכוסית יין. על מנת להמנע מההפרעה לספיגה, אל תשתי קפה או תה עם כל ארוחה, רק עם הארוחות הגדולות יותר שגורמות לך לקשיים. נסי גם מידי יום לאכול פרי או ירק העשירים בויטמין C גם כחטיף ללא קפה או תה (אלה הם מלון, תות שדה, פרי הדר, פלפל, עגבניה ועוד). בהצלחה. נסי לפנות גם לפורום גסטרו באתר זה.

האם התופעות הנ"ל, הן השליליות והן החיוביות תקפות גם על קפה נטול קפאין??

שלום לנטע ולכל בהמשך לתשובתה של נירה אולנד , יש תרגילי יוגה שונים העושים פלאים בנושא. ניתן למצא במירב הספרים הסברים מפורטים - אין צורך, אם אינך רוצה להכנס למדיטציות או "דרכי חיים חדשות" , כמה תרגילים פשוטים ויש שיפור. בכל זאת אמליץ לך על תרגיל מסויים אחד יעיל : קודם לקרא ואז לבצע. 1. שבי או עמדי - הוציאי בשאיפה את כל האוויר שבריאות - עד שכבר לא תוכלי יותר, אם את עומדת אז הרפי את הגוף תיטי קצת מטה... עד כשכבר אין אוויר 2. הפעילי את שרירי הבטן ותעלי את הסרעפת מעלה - לא מסובך, כמו הפעולה שאת עושה כשאת מכניסה את הבטן. הבטן אז צריכה "להידבק" עד שתראי את הצלעות, וכל זה בלי אוויר, לא לשכוח. 3. תפעלי את שרירי הבטן לכיוון מטה - אך לא להכניס אוויר - תרגישי כאילו את דוחסת את כל הבטן , שימי לב שיש לך שלושה שרירים שונים אחד אמצע שני שמאל ושלישי ימין - תפעילי את האמצע ובהדרגה ( לאחר זמן מה ) הפעילי את כולם. 4. החלק האחרון משחררת את המערכת - תחושי בנשיפה גדולה - כל האוויר שב וממלא את ריאותיך - עשי זאת במקום שיש אוויר צח ומובטח שגם מצב רוחך ישתפר. נשמע מסובך - להסביר כן , לעשות לא - אם לא הצלחת - תנסי שוב - בסוף זה בא, תוכלי לעשות את זה בכל מקום ובקלות. תנסי להגיע למצב שאת עושה סידרה של 7, 8 פעמים כאלו, את תוכלי לעשות זאת אחרי ארוחה וכבר תחושי הקלה עצומה. - זיכרי אל תבצעי את זה מעבל לגבולות המותר שלך , אל תעצרי יותר מידי זמן את האוויר- כאמור ישנם עוד תרגילים של מתיחות או ישיבות נכונות שבטוח לא יזיקו - זה אפשרי וזה פועל ! ב ה צ ל ח ה

13/05/2001 | 14:55 | מאת: שלי

בני בן ה-8 קיבל שיעורי בית ואלו שאלותיו? 1. מדוע חשוב לאכול סוגים שונים של מזון? 2. האם מותר לאכול ממתקים? והסבר.

13/05/2001 | 20:26 | מאת: adi

שלי, התשובות שהייתי נותנת לו הן כך: 1. שכל סוג מזון תורם תרומה שונה לגוף. 2. לא רצוי לאכול ממתקים (אפשר להגיד לו שזה הורס את השיניים) אבל אפשר במידה מסוימת. עדי

14/05/2001 | 20:00 | מאת: נירה אולנד

שלום שלי מקוה שתשובותי יספקו את המורה . 1. בכל סוג מזון יש מרכיבים תזונתיים אחרים. למשל, בלחם יש הרבה פחמימות, בבשר יש הרבה חלבונים, בתפוז יש הרבה ויטמין C. כשאנחנו דואגים לאכול מזונות שונים מידי יום אנחנו מבטיחים שנקבל את צרכינו התזונתיים במלואם- לא פחות מידי ולא יותר מידי מכל רכיב תזונה. 2.ממתקים הורסים לנו את השיניים, וגורמים לנו להשמנה, כי הם מכילים סוכר ושומן. בדרך כלל גם אין להם מרכיבים תזונתיים החשובים לנו. לעומת זאת, הם טעימים ומגרים, ואנחנו לא מוכנים לוותר עליהם. הפתרון הוא לאכול ממתקים, אך לשמור על כמות קטנה שלהם, למשל חטיף שוקולד אחד ביום.

13/05/2001 | 11:41 | מאת: נוגית

יש המלצה על מאכלים טבעיים שיכולים להוריד את הבחילות וההקאות? קניתי שורש ג'ינגר - אולי תוכלי להמליץ לי באיזה מינון לקחת, מבושל או טרי, ואם איזה מאכלים רצוי לקחתו? תודה רבה.

14/05/2001 | 19:55 | מאת: נירה אולנד

שלום נוגית מזל טוב על ההריון. יש אנשים שטוענים שג'ינג'ר עוזר לבחילות. את יכולה לחתוך פרוסה לתוך כוס תה או מים רותחים, ולתת לכוס לעמוד חמש דקות, ואחר כך לשתות. אצל נשים הרות שהשתמשו בכמות גדולה של ג'ינג'ר עלה הסיכון להפלה טבעית, לכן, מצד אחד לא צריך להמנע ממנו לחלוטין, אך מצד שני לצרוך אותו בכמויות צנועות, למשל 2-3 פרוסות דקות ביום, לא יותר, ברמה של תבלין. צר לי להוריד לך קצת את המורל, אך בחילות ההריון הן הורמונליות, והן לא מושפעות במיוחד ממה שאת אוכלת או לא. נסי להמנע ממה שבודאות גורם לך בחילה- זה משתנה מאשה לאשה. את יכולה גם להשתדל לאכול ארוחות קטנות ויבשות (ללא שתיה או מרק או רטבים דלילים) ולשתות כחצי שעה לפני הארוחה או כשעה אחריה. כך תקטיני את הסיכוי להקאה בעקבות אכילה. בהצלחה ומזל טוב.

12/05/2001 | 16:27 | מאת: נירה

אצלי ישנם ימים שבהם אני אוכלת בלי חשבון ולאחר מכן ימים לאחר מכן אני מאזנת ז"א אוכלת פחות , רק א.בוקר קטנה וכם א.צהריים די מצומצת על מנת "לחסוך" בקלוריות האם הדבר גורם להשמנה לבסוף ?לנזק ?. מה קורה לגוף במצב שכזה? מדובר בעיקר בסופי שבוע שאני אוכלת המון ושאר הימים אני שומרת היטב. יש לציין שע"י כך אני שומרת על משקלי מזה שנה וחצי שבהם הורדתי 8 ק"ג. בתודה מראש

14/05/2001 | 18:33 | מאת: מיכל

מה את אוכלת שאת שומרת ומה את אוכלת למשל שאת לא שומרת?

14/05/2001 | 19:48 | מאת: נירה אולנד

שלום נירה מאחר ואת שומרת על הירידה שהשגת, ואינך עולה במשקל, כנראה שבסופו של דבר, בממוצע את אוכלת על פי צרכייך, לא יותר ולא פחות. אנשים רבים חיים כפי שאת מתארת. יש ימים של ארוחות גדולות וחפלות, מסעדות וכד', ויש ימים של ארוחות קטנות וחוסר תיאבון. הצעתי לך: בדקי איך נראה אצלך שבוע ממוצע, לא יום ממוצע. האם במהלך שבוע אחד את אוכלת מכל קבוצות המזון (ירקות, פירות, מוצרי חלב, מוצרי בשר או דגים או ביצים, דגנים)? אם התשובה היא כן, ואת לא עולה במשקל, אז הסירי דאגה מליבך. זה הקצב שמתאים לגוף שלך, ואין בכך כל נזק. אולם..... המשיכי לשים לב. את עלולה לעלות במשקל לאט לאט, מבלי שתבחיני בכך. לכן, השקלי כל יום בבוקר עם הקימה מהמיטה, כדי שתדעי מה מצבך. בהצלחה.

12/05/2001 | 12:09 | מאת: אדי מלמד

שלום! 1. הייתי רוצה לדעת כיצד מחשבים כמות מינרלים או ויטמינים לפי צריכת האנרגיה ולפי משקל גוף. 2. הייתי מעוניין האם תוכלי להפנות אותי לספר או חומר כתוב בנושא. 3. האם ישנו ספר של RDA שאוכל לקנותו או לקבל את שמו. בתודה

14/05/2001 | 19:42 | מאת: נירה אולנד

שלום אדי לכל סוג של ויטמין או מינרל יש ערכים רצויים בתפריט היומי על פי ה RDA. ערכים אלה נקבעים על ידי ועדה מיוחדת בארצות הברית, המבססת את החלטותיה על הידע המדעי הקיים והמבוסס. מידי כמה שנים הועדה מתכנסת מחדש להערכה מחודשת, ולעתים חלק מהערכים משתנים. טבלת "הצריכה היומית המומלצת" מופיעה בחוברת "ערכם התזונתי של מזונות" מאת ד"ר יעקב אילני, שניתנת להשגה בסטימצקי. לא בטוח שהערכים שם מעודכנים לחלוטין. בספרה של אילנה זילבר-רוזן "תזונה- פרי מחשבה" מופיעים הסברים מפורטים על תפקידיו של כל ויטמין ומינרל, מהי הצריכה המומלצת ממנו, ומה קורה במצבי עודף או חוסר. ספר זה ניתן להשיג בחנויות הספרים באוניברסיטאות, ואולי גם בסטימצקי. הועדה מוציאה מידי כמה שנים ספר שלם על ה RDA, קשה להשיגו בארץ, אפשר אולי לנסות דרך אתרי הספרים ברשת. בתזונה האלטרנטיבית יש נטיה להאשים את ה RDA בכך שהוא מבוסס על כמויות שמונעות תסמונות חסר, ולא על מה שהגוף באמת צריך. לכן ברצוני להדגיש: הכמויות בRDA מחושבות כממוצע, שעליו מוסיפים שתי סטיות תקן, כלומר, הכמויות הרשומות שם למעשה אמורות לכסות גם את הצרכים של אנשים שצריכים הרבה יותר מהממוצע. בעיקרון, אדם שאוכל תפריט מאוזן הכולל פירות וירקות, דגנים, קטניות, בשר ודגים מידי פעם, ומוצרי חלב, בדרך כלל מקבל את כל צרכיו התזונתיים על פי ה RDA. מקוה שעזרתי.

12/05/2001 | 09:24 | מאת: ליאת

הי זו שוב אני, תודה שכול הזמן את עונה לי על שאלותי, אני בטיפול באינדוקריני כפי ששאלת עם אני בטיפול בגלל הגובה שלי יחסית לגלי. עשו לי בדיקות והשליח של ההורמון הגדילה שלי תקין אומרים שזה ביגלל שאבי ואמי נמוכים ושאני אהיה גדולה אני אהיה כמו אמי.

14/05/2001 | 19:32 | מאת: נירה אולנד

שלום ליאת אני שמחה לשמוע שהורמון הגדילה שלך תקין. אכן, גנטיקה היא הגורם מספר אחת לגובה שלך בבגרותך. יש מקסימום מסויים שנקבע על ידי הגנים. אך באפשרותך למצות את מלוא הפוטנציאל הזה ולהגיע למקסימום, או להגיע לפחות מכך, אם תעשי דיאטות ותביאי את עצמך לחוסרים תזונתיים בדיוק בשלבים הקריטיים של הגדילה שלך. לכן, כדאי שתחכי עם הדיאטות, ובינתיים תעסקי בפעילות גופנית, אכלי הרבה ירקות ופירות, המעיטי ככל האפשר בממתקים ובשומנים, ונסי לקבל את עצמך כפי שאת. בהצלחה.

10/05/2001 | 18:47 | מאת: מרב

שלום רב! אבקש את עזרתכם במציאת סרטים או תשדירים בנושא האנורקסיה. אשמח אם תתנו לי את שמותיהם ובמידת האפשר גם כיצד אוכל להשיגם. תודה מרב

מירב, את יכולה לנסות: 1. טלי פרידמן ואורן קפלן מפורום הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה. 2. אתר iol פורום הפרעות אכילה. עדי

12/05/2001 | 08:22 | מאת: נירה אולנד

שלום מרב נסי גם את מרפאת הפרעות האכילה בבית החולים שיבא, תל השומר. עוד אפשרות: מרכזים פדגוגיים הנמצאים ברוב הערים בארץ. בהצלחה.

02/11/2001 | 14:41 | מאת: אף אחד

לפני כמה זמן סבלתי מהמילה הזאת - אנורקסיה. אני כמעט ולא זוכרת דבר מאותה תקופה, נראה היה שהסתחררתי לי בתוך מסה כבדה של ערפל מאובק. הבילבול נכח אצלי דרך קבע בראש, פלש אל תוך מאגרי הזיכרון שלי, התריד והציק. דבר אחד אני זוכרת טוב - רציתי למות. אני בסדר כעת, עד כמה שבסדר יכול להגיד, אך עדיין יש בי געגועים לתקופה ההיא. לא ששוב יש לי חשק לשכב על האדמה ולהמתין לרוח שתעתוף אותי בעפר שהיא נושאת, אלא, שבכל זאת, חסרה לי הטבילה בתוך הריק האינסופי הזה שזנחתי עם הזמן. אולי זה החורף שמניח בי את כל המחשבות התורדניות האלו, ודווקא שאף על פי שיש לי מערכת יחסים טובה יותר עם החורף ממה שיש לי עם שאר העונות , יש לו לחורף אופי עוקצני ביותר והוא בהחלט מסוגל להעשות אכזרי. כך או כך אני מודעת טוב מאוד לנקודה שזה בראש ובראשונה, האופי המחורבן שלי. ותמיד אותו סיפור - תחושה משונה מספרת לי שהכול חוזר ומתחיל מהתחלה. מה שונה הפעם ? הפעם זה הסוף ! adi כתב/ה:

02/11/2001 | 14:43 | מאת: אף אחד

לפני כמה זמן סבלתי מהמילה הזאת - אנורקסיה. אני כמעט ולא זוכרת דבר מאותה תקופה, נראה היה שהסתחררתי לי בתוך מסה כבדה של ערפל מאובק. הבילבול נכח אצלי דרך קבע בראש, פלש אל תוך מאגרי הזיכרון שלי, התריד והציק. דבר אחד אני זוכרת טוב - רציתי למות. אני בסדר כעת, עד כמה שבסדר יכול להגיד, אך עדיין יש בי געגועים לתקופה ההיא. לא ששוב יש לי חשק לשכב על האדמה ולהמתין לרוח שתעתוף אותי בעפר שהיא נושאת, אלא, שבכל זאת, חסרה לי הטבילה בתוך הריק האינסופי הזה שזנחתי עם הזמן. אולי זה החורף שמניח בי את כל המחשבות התורדניות האלו, ודווקא שאף על פי שיש לי מערכת יחסים טובה יותר עם החורף ממה שיש לי עם שאר העונות , יש לו לחורף אופי עוקצני ביותר והוא בהחלט מסוגל להעשות אכזרי. כך או כך אני מודעת טוב מאוד לנקודה שזה בראש ובראשונה, האופי המחורבן שלי. ותמיד אותו סיפור - תחושה משונה מספרת לי שהכול חוזר ומתחיל מהתחלה. מה שונה הפעם ? הפעם זה הסוף ! adi כתב/ה:

10/05/2001 | 15:47 | מאת: אלמונית

הייתי במצב של התייבשות וקיבלתי בבית החולים 6 ליטר אינפוזיה כדי לשמור על רמת נוזלים בגוף. שאלתי היא: מה כמות הנוזלים הרצויה שאני אמור לשתות? נ.ב. כעט עברתי לערכה של 2.5*4 ליטר.

12/05/2001 | 08:14 | מאת: נירה אולנד

שלום אלמונית קשה לי לענות על שאלתך, מאחר ולא ברור לי: 1. מה הקשר לדיאטה פריטונלית (וגם לא ידוע לי על מה מדובר במונח זה) 2. מה הסיבה להתייבשות, והאם מצב ההתייבשות נמשך וצריך להמשיך לעסוק בו 3. מה מצב בריאותך הכללי. אדם בריא בעל אורח חיים ממוצע מוציא ולכן גם צריך לשתות כשניים עד שלושה ליטר ביום. אדם שעוסק בהרבה ספורט, עובד בעבודה פיזית קשה ומזיע הרבה צריך לשתות הרבה יותר, על פי הצרכים המשתנים שלו. אדם שמזיע הרבה זקוק גם לכמות גדולה מהרגיל של נתרן, כלור ואשלגן, המופרשים מהגוף דרך זיעה. מקוה שעזרתי. אם לא- הוסיפי את הפרטים הדרושים ואענה לך שוב. בריאות טובה. .

12/05/2001 | 08:20 | מאת: נירה אולנד

שוב שלום אלמונית סליחה, קראתי לא נכון את שאלתך. דיאליזה פריטונאלית היא צורת דיאליזה שבה מוזרם נוזל דרך פתח מיוחד לחלל שבין עור הבטן לבין הצפק (הקרום שמכסה את חלל הבטן והאיברים הפנימיים), ומושאר שם למשך זמן מה. תוצרים שבדרך כלל מופרשים מהגוף דרך השתן עוברים לנוזל זה בדיפוזיה. אחר כך מנקזים את הנוזל החוצה. אנשים שתלויים בדיאליזה כזו אמורים לבצע אותה מספר פעמים ביום. הסכנה העיקרית כאן היא התפתחות זיהום, אך היתרונות הם שהחולים לא תלויים במכונת הדיאליזה, ולא צריכים לעצור את חייהם לכמה שעות מידי יומיים. ושוב- מה הקשר להתייבשות?האם הכליות שלך נפגעו בהתייבשות? זו תופעה שקורית לפעמים, אך הנזק יכול להיות זמני, לא תמיד הוא נזק לכל החיים. אנא הוסיפי פרטים.

09/05/2001 | 19:16 | מאת: רינת

שלום, אני מניקה תינוק בן חודש וחצי. מעצם הישיבה בבית, בעת חופשת הלידה, אני מרגישה שאני אוכלת יותר, אולי מתוך שעמום. אני די מיואשת, משום שאני לא מצליחה לרדת במשקל (חזר למשקל שלפני הלידה, אך כיוון שזו לידה שניה אני עדיין בעודף של מספר קילוגרמים מהלידה הראשונה). הגיל שלי הוא 30, גובה 1.68 ומשקל 68 ק"ג. בימים הקרובים אני אתחיל בפעילות גופנית. רציתי לשאול : האם את יכולה להמליץ על דיאטה מתאימה למצבי? אני מנסה לעמוד בפיתוי של אכילת מזונות דיאטים (0% שומן) - האם מותר לי לאכול מזונות מופחתי שומן וקלוריות או עלי להימנע בשל ההנקה. אני חוששת מפני ירידה במשקל של התינוק שלי. תודה רבה, רינת

09/05/2001 | 20:24 | מאת: adi

לרינת שלום, 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!! 2. באמת!!! הקדישי שעה ביום, החל מהיום, לעצמך ובחרי בפעילות גופנית איזו שאת אוהבת והתמידי בה!!!! 3. אם נירה תרשה, אז באמת עדיף שתשתמשי במוצרים דיאטטים. 4. לכל מטרה ארוכת טווח, יש מטרות ביניים. זכרי זאת!!!!!! 5. זהי קשיים!!!!!! 6. חשוב שתעברי את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית או קבוצת תמיכה ( האפשרות השנייה עדיפה) עדי

09/05/2001 | 20:48 | מאת: נירה אולנד

שלום רינת יופי שתוך חודש וחצי חזרת למשקל שלפני ההריון, זה הישג מרשים שנשים רבות היו רוצות בו. תקופת ההנקה היא באמת קשה לשמירה על משקל, גם בגלל העייפות, גם בגלל שאת כל היום בבית, וגם בגלל שההנקה מצמיאה ומרעיבה. אם את רוצה להמשיך להניק, אסור לך לעשות מעשים דרסטיים לגופך. טוב שתתחילי פעילות גופנית, אך שימי לב ועשי זאת בהדרגה, בלי מאמצים קשים . מבחינת מזון, השתדלי לאכול ירקות ופירות, מנה בשרית או דג, ומוצרי חלב מידי יום. כך תקבלי ויטמינים ומינרלים חשובים, ותרגישי שבעה יותר מבלי לזלול. תקופת ההנקה היא לא זמן מתאים לעשות דיאטה, כי כשלאם חסרים מרכיבי תזונה גם החלב סובל מכך. חשוב לדאוג לכמות מסויימת של שומן במזון, עדיף שמן צמחי כמו שמן זית, קנולה, חמניות. כמות של 2 כפות ביום, כולל בתבשילים ובסלטים בדרך כלל מספקת את הצרכים. שומן מהחי אינו חשוב תזונתית, ולכן אם את רוצה את יכולה לאכול מוצרי חלב דלי שומן. השומן הרווי בחלב שלך מגיע משומן גופך, שנצבר במהלך ההריון. לגבי ממתיקים מלאכותיים, לא בטוח שיש מספיק מידע על השפעתם בהריון והנקה. לכן, כמו עם כל דבר, אפשר להשתמש בהם, אך בכמות מעטה. אם תאכלי מעדן דיאט אחד ביום או כוס אחת של שתיה דיאט, או כמות דומה של מוצר דיאט אחר, זה נראה לי בטוח. בכל מקרה, סבלנות. כשתפסיקי להיניק תוכלי לעשות דיאטה והרבה פעילות גופנית, ולהוריד כמה שאת רוצה. כרגע יש משהו אחר בסדר העדיפויות. בהצלחה.

09/05/2001 | 14:40 | מאת: אובדת עצות

שלום, יש לי בעיה מאד רצינית, יש לי עודף משקל של 30ק"ג, ואני הולכת לדיאטנית שנתנה לי דיאטה. הבעיה שלי היא שיש לי התקפי אכילה, אני מסוגלת לאכול הכל ללא אבחנה מה נכנס לפי. אני מרגישה כאילו יש לי פיצול אישיות - "אישיות אחת" אומרת שזה אסור ושאני צריכה להפסיק אבל כאילו האישיות השניה ממשיכה לאכול, כשסיפרתי לדיאטנית שאני לא יכולה להפסיק לאכול היא אמרה שאני צריכה לאכול פחות. מה לעשות?????

09/05/2001 | 16:11 | מאת: ליאתי

יש לי בשבילך אחלה פיתרון, כאשר תוקף אותך רגע הזלילה בו את טוענת שאת לא שולטת הקדימי תרופה למכה, עסי לך בבוקר קערה מלאה בגזר מלפפונים ירוקים וכאשר תוקף אותך רגע הזלילה פשוט "תרדי" על הקערה הזאת, זה בטח עדיף מאשר לרדת על עוגות וגלידות. מה דעתך, האמיני לי שזה עוזר מניסיוני האישי.

09/05/2001 | 18:09 | מאת: adi

ליאתי, חכם ונכון!!!!!!! עדי

09/05/2001 | 20:35 | מאת: נירה אולנד

שלום אובדת עצות. חשוב שתבררי עם עצמך למה יש לך התקפות זלילה. אלה השאלות שאת צריכה לענות עליהן בכנות גמורה: 1. האם אני עושה דיאטה חמורה מידי, מרגישה רעבה ומקופחת, ובגלל זה זוללת? 2. האם ההתקפות מגיעות בדרך כלל באותה שעה במהלך היום? אם כן, מה צריך לאכול קודם או לשנות בזמן זה כדי שלא תגיע התקפת זלילה. 3. מה המניע הרגשי להתקפת הזלילה? האם משעמם לי? אני כועסת? מתוסכלת? עצובה? פוחדת? 4. בשביל מי אני עושה דיאטה, ומה אני רוצה להשיג? 5. מי מפריע לי , או מי פוחד מכך שאצליח לרזות ואהיה חתיכה ומושכת? 6. מה מפחיד אותי בלהיות רזה? כדאי שתעני בשיא הכנות על שאלות אלה. אולי תביני קצת יותר מה עומד מאחורי התקפות הזלילה, וזו תהיה חצי הדרך להפסיק אותן. תשובתה של הדיאטנית שלך נראית לי לא מספקת. ייתכן שתשובה טובה עבורך היא להצטרך לקבוצה של שומרי משקל או של אכלנים אנונימיים, תמיכה חברתית של אנשים שנמצאים באותה סירה יכולה לעזור מאד. בהצלחה רבה.

09/05/2001 | 23:16 | מאת: ישעיהו טנצר

ראי בקישור http://doctors.co.il/forums/read.php?f=16&i=26503&t=26448

12/05/2001 | 08:33 | מאת: נירה אולנד

שוב שלום לליאת דיאטת מכורים לפחמימות, אטקינס וכל שאר הירקות שמר טנצר מקדם , מתאימים לחלק מהאנשים, לא לכולם, וכמובן שאנשים רבים שמנסים נשברים, והנה הם ניסו עוד דיאטה אחת שלא הצליחה ומצבם עכשיו גרוע יותר מאשר קודם. הבעיה אינה איזו דיאטה לעשות, הבעיה היא כיצד לעמוד בה, וכיצד לשמור על ההישג לאורך החיים, בלי לעלות ולרדת כל הזמן. הדיאטה היחידה שהוכיחה את עצמה לאורך זמן היא דיאטה מאוזנת ולא חריפה, שאין בה מה אסור אך יש בה מה מותר וצריך, בשילוב של פעילות גופנית, ותוך רכישת הרגלי אכילה נכונים. בהצלחה.

09/05/2001 | 12:35 | מאת: ליאת

שלום, אני מכורה לקולה ומנסה להיגמל מכך. הבעיה היא ששתיית מים לא באה בחשבון מכיוון שעד כמה שזה מפתיע המים עושים לי בחילה... אני משתדלת לשתות במקום קולה כל מיני תרכיזים אבל לא מלאכותיים כי הממתיקים המלאכותיים משאירים טעם לוואי וגם זה עושה לי בחילה. השאלה היא האם במעבר מקולה למשקה ממותק אני באמת עושה משהו טוב לגופי? והאם יש פיתרון אחר לאנשים שכמותי?? תודה.

09/05/2001 | 17:43 | מאת: גלית

בתור עוד אחת שמים עושים לה בחילה ( כמה טוב לדעת שאני לא לבד- אחרים חושבים שאני לא שפויה... ) אני יכולה להציע לך מנסיוני - לשתות תה צמחים (נטול קפאין) בחורף תה חם ובקיץ קר. אם מתרגלים אפשר גם לשתות את זה בלי שום ממתיק, זה התחליף הכי בריא למים שאני מכירה, ויש טעמים נהדרים.

09/05/2001 | 20:27 | מאת: נירה אולנד

שלום ליאת עצתה של גלית היא עצה טובה ואפשרות טובה עבורך לנסות. בקולה וגם בשתיה ממותקת אחרת יש כמות גדולה של סוכר ושל קלוריות. שתיה כזו עושה רע מאד לצריכת הקלוריות שלך וגם לשיניים. לכן מעבר מקולה לשתיה ממותקת אחרת לא עושה לך טוב. את יכולה לשתות מים עם תרכיז ובהדרגה להוריד את כמות התרכיז. או לשתות תה פירות (הם בדרך כלל חמצמצים בטעם), ואם יש לך צורך בממתיק אז שוב, בהדרגה להוריד את כמות הממתיק. אפשרות נוספת היא לעבור לשתיה מלוחה: למשל מרק צח בכוס. לדעתי הבחילה ממים מקורה בכך שהתרגלת לטעם חזק ומודגש של שתיה ממותקת ומוגזת. אם תפסיקי עם שתיה כזו ותעברי לטעמים עדינים יותר, אולי המעבר ההדרגתי למים לא יגרום לך בחילה. בהצלחה.

09/05/2001 | 12:28 | מאת: מיקי

שלום, אני יודעת שלא כדאי לשלב בארוחה אבות מזון מסוימים - פחמימות עם חלבונים וכד'. מה עוד לא כדאי לשלב ובעיקר: באיזה סוגי מאכלים נמצא כל דבר?

09/05/2001 | 20:23 | מאת: נירה אולנד

שלום מיקי הדעה שלא כדאי לשלב פחמימות וחלבונים ביחד בארוחה די נפוצה ברפואה האלטרנטיבית. על פי הידע הקיים ברפואה המערבית ובתזונה המערבית הפרדה כזו היא גם מיותרת לחלוטין וגם בלתי אפשרית. מיותרת לחלוטין- מאחר והחלבונים מתפרקים בקיבה בסביבה חומצית, ובקיבה אין סביבה אחרת. הקיבה תמיד חומצית. אחר כך הבליל החומצי מגיע לתריסריון ולשם מגיעים מהלבלב אנזימים שונים ונוזל בסיסי, שהופך את הבליל כולו לבסיסי, וזה קורה תמיד, לא משנה מה אכלת. בסביבה הבסיסית הזו הפחמימות מתפרקות ונספגות במעי. בכל התהליךהזה לא משנה מה אכלת עם מה, זה תמיד אותו תהליך. החלבונים לא מפריעים לפחמימות והפחמימות לא מפריעות לחלבונים. בלתי אפשרית- חוץ מסוכר לבן, בשר וביצים אין בנמצא מזון שיכיל רק חלבונים או רק פחמימות.לחם מכיל הרבה פחמימות אך גם כמות ניכרת של חלבון. מוצרי חלב מכילים הרבה חלבון, אך גם כמות ניכרת של פחמימות. כנ"ל קטניות, אגוזים, ירקות ופירות, וכל סוג מזון שעולה על שולחננו. דיאטות שמבוססות על הפרדה של פחמימות וחלבונים מצליחות רק בגלל שהכמות הכוללת של קלוריות בדיאטה נמוך יותר, כי את אוכלת רק חלק מהאוכל שהיית אוכלת בארוחה רגילה. טענות על עייפות וקשיי עיכול גם הן לא נכונות. כשאוכלים ארוחה גדולה המכילה פחמימות וחלבונים מרגישים עייפים. אך ארוחה קטנה של פחמימות וחלבונים, כמו למשל קורנפלקס עם חלב או פרוסת לחם עם פסטרמה, לא גורמת לעייפות. המפתח הוא הכמות. לכן, כפי שכבר הבנת מן הסתם, לדעתי כדאי שתקפידי על תפריט מאוזן שמכיל מגוון של מזונות, ואל תטרידי את עצמך בהפרדה המלאכותית והמיותרת הזו. בהצלחה.

10/05/2001 | 15:21 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך. אז מה היא ארוחה מאוזנת?

09/05/2001 | 11:55 | מאת: בחורה

שלום רציתי לשאול מה הנזקים שיכולים להיגרם לבחורה הנמצאת בתת משקל זמן ממושך? (נזק לעצמות , אני יודעת. האם יש עוד?) האם הנזקים האלו הפיכים? תודה על תשובתכם

09/05/2001 | 12:44 | מאת: רוז

לבובות בחלון ראוה יש מחזור? לא. את יודעת למה? לא בגלל שהן בובות, אלא בגלל שאילו היו נשים אמיתיות, לא היה להן מחזור. זה הדבר הראשון שמשתבש, אחר כך, עוד הרבה דברים,

09/05/2001 | 20:14 | מאת: נירה אולנד

שלום בחורה תת משקל לאורך זמן יכול לגרום לנזקים רבים, לא רק לצפיפות העצם, גם לשריר הלב, לתפקוד הכבד והכליות, הפסקת המחזור , שינויים בעור שעם הזמן הופך להיות דק ושביר יותר, יעילות ומהירות ריפוי פצעים ומחלות יורדת מאד. זמרת בשם קארן קרפנטר שסבלה מהפרעות אכילה לאורך זמן, דווקא התגברה על ההפרעה אך היה מאוחר מידי: היא מתה מדום לב בגיל 32!! הלב שלה כבר היה כל כך חלש שהוא לא עמד במעמסה. היא מקרה מפורסם, אך יש הרבה מקרים כאלה, שלא מגיעים לכותרות. לתשומת ליבך.

07/05/2001 | 13:28 | מאת: אריה

אני לאחר ניתוח להוצאת גידול שהתברר כלא ממאיר מהמעיים. בזמן הניתוח עקב החשש לסרטן הוצא חלק מהמעי בהדק +החלק העולה של המעי הגס האחראי על הפיכת הצואה למוצקה. לא הוגבלתי בשום מזון . אני נמנע מלאכול פיירות וירקות. נכון להיום אני סובל משילשולים איזו דיטאה תקטין לי את השילשולים.

09/05/2001 | 18:45 | מאת: סיון

היי אריה תנסה לאכול דברים שעושים עצירות כמו:בננה ,אורז,פירה ומקווה שתרגיש יותר טוב...

09/05/2001 | 20:09 | מאת: נירה אולנד

שלום אריה אני שמחה בשמחתך על כך שהגידול היה שפיר. משאלתך לא ברור מתי הניתוח התרחש, כמה זמן עבר מאז. ספיגת נוזלים קורית לכל אורך המעי הגס. אם נשאר לך למעלה מחצי מהמעי הגס, ולפי הנתונים שהבאת זה אכן המצב, אפשר לצפות שעם הזמן המעי הקיים יתפוס את תפקידו של החלק החסר והצואה תהיה יותר מוצקה מכפי שהיא עכשיו. הנושא המתבקש כאן מבחינת תזונה הוא סיבים תזונתיים . אולם, סיבים בלתי מסיסים שנותנים נפח לצואה גם מגרדים בעדינות את דופן המעי. אצל אדם בריא זוהי פעולה רצויה, אולם אצלך, במקום שיש פצע המתרפא ותפרים, לא רצוי להעלות את כמות הסיבים. עם הזמן, כעבור לפחות חודש או חודש וחצי, תוכל להעלות את כמות הסיבים בדיאטה, כדי להקל על עבודת המעי הגס. בשלשולים אתה מאבד נוזלים ומינרלים חשובים. לכן חשוב שתקפיד על שתיה מרובה (לפחות עשר כוסות ביום) של מים, מרק צח, תה או קפה . כדאי שבתקופה זו תיקח כדור מולטיויטמין ומינרל על מנת למנוע חוסרים תזונתיים . לגבי הירקות, שוב הבעיה היא סיבים, שבשלב זה לא רצויים בתפריט. אתה יכול לאכול ירקות ופירות, אך מקולפים, ללא גרעינים, ורצוי מבושלים. חשוב גם ללעוס אותם טוב . ירקות אפשריים: קישואים, עגבניות ללא קליפה וגרגרים, מלפפון ללא קליפה, חציל מקולף ללא גרעינים, תפוח מבושל ללא הקליפה, בננה, תפוחי אדמה ללא קליפה. כדאי גם שתיגש לדיאטנית בקופת החולים שלך, מאחר והדיאטה שלך אמורה להשתנות עם ההחלמה מהניתוח, וחבל שתהיה מוגבל ללא סיבה. אתה צריך כעת הרבה סבלנות, והשלשולים יפחתו. בהצלחה , ורק בריאות.

07/05/2001 | 13:18 | מאת: נועה

שלום,אני עושה עבודה בנושא ורציתי לדעת ממקור רפואי או מעדות- האם הבולימיה משפיעה על ההתפתחות המינית, ואם כן איך??? תודה.

07/05/2001 | 17:30 | מאת: adi

נועה, תנסי לשאול גם את טלי פרידמן ואורן קפלן מפורום הפסיכיטריה. עדי

09/05/2001 | 19:53 | מאת: נירה אולנד

שלום נועה. אכן, פסיכיאטר או רופא משפחה יידעו לענות טוב יותר על שאלה זו. ככל הידוע לי יש צורך באחוז שומן מסויים בגופה של נערה על מנת שהיא תתחיל או תמשיך לקבל את המחזור החודשי. אצל רוב הנערות הסובלות מהפרעות אכילה, שמשקלן נמוך מאד, המחזור החודשי מפסיק להופיע. במצבים קיצוניים של רזון עד סכנת חיים נפגעים כל האיברים הפנימיים בגוף, כולל לב וכבד. סביר להניח שמערכת הרביה תושפע מכך אף היא. לא ידוע לי מהו הנזק לטווח ארוך, וכיצד הוא מתבטא. בהצלחה.