פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20529 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

27/02/2014 | 15:29 | מאת: דניאל

זה נכון שאם אני אוכל 2 כפות של זרעי פשתן אני צריך לשתות הרבה מים אחרי זה , אם כן למה ?

27/02/2014 | 19:28 | מאת: דניאל

" יש ליטול זרעי פשתן עם הרבה מים. אחרת, זה עלול להחמיר עצירות, ובמקרים נדירים אף לגרום לחסימת מעיים." כמה כוסות מים אני צריך לשתות אם אני אוכל 2 כפות של זרעי פשתן טחון ?

28/02/2014 | 00:07 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום על כל כף פשתן כוס מים. בברכה אביטל

28/02/2014 | 00:06 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום מומלץ לשתות מאחר והם מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים המתפקדים טוב יותר בנוכחות נוזל. כמו כן, יש בהם חומר מוצילג שנמס במים ועוזר מאוד למערכת העיכול. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 12:56 | מאת: לולי

היי,אני בת 25 וסובלת מתסמונת קדם ווסתית.היא כוללת כאבים ברגליים ובגב התחתון, תשישות וחוסר אנרגיה, עצבנות ודכדוך. במחזור עצמו יש הקלה. בנוסף יש לי אקנה שלא עוברת כבר הרבה שנים (לא חמורה). ולאחרונה אני סובלת מבעיות שינה וסטרס. הייתי אצל נטורופתית והיא המליצה לי לקחת אגנוס קסטוס. קצת מלחיץ אותי לקחת את התמצית לאחר שהבנתי שהיא פועלת ישירות על ההיפותלמוס וההיפופיזה. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת כאן בפורום. תודה

03/03/2014 | 23:49 | מאת: אביטל זלצר

לולי שלום אגנוס קקטוס הוא לא אחר מאשר שיח אברהם והוא מומלץ לרוב הסימפטומים שציינת.הוא אכן מאזן הורמונאלית. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 11:31 | מאת: נטע

שלום, אני בת 38, מאובחנת עם מיומות ברחם וסובלת מסמפטומים של דימומים כבדים בזמן המחזור וכתוצאה מכך מחסור בברזל ואנמיה, כאבי מחזור.. נוטלת גלולות. רציתי לדעת האם וכיצד אפשר לשפר את המצב באמצעות תזונה טבעית או תוספי תזונה? אציין שאני טבעונית, כמעט ולא צורכת אוכל מעובד ומקפידה על גיוון בקטניות ובירקות. על מה עוד כדאי לשים את הדגש?

27/02/2014 | 23:52 | מאת: אביטל זלצר

נטע שלום כמובן שהתמונה שאת מתארת כאן מחייבת התייחסות אישית לכן המלצתי הראשונה תהייה לפנות לתזונאית טבעית או נטורופתית ולהתאים לך תזונה מוקפדת לפי החוסרים שאת מתארת ולפי התמונה המדוייקת העולה מבדיקות הדם שלך. אם הגעת למצב של אנמיה, ממליצה לך לצרוך ברזל עדין. יש לבדוק גם את כמות ויטמין B12. אכלי הרבה ירקות ירוקים,אגוזים וזרעים.סלק, לפת,ירקות שורש. שתי מיץ רימונים, מיץ עשב חיטה אם ידך משגת (20 מ"ל בבוקר על קיבה ריקה).הקפידי לצרוך חלבון מלא במיוחד לאור העובדה שהינך טבעונית. ישנם גם צמחי מרפא המסייעים מאוד בזמן מחזור. בברכה ובהצלחה אביטל

27/02/2014 | 11:20 | מאת: דניאל

שלום, לאחרונה אני מתקשה להירדם, ואם כבר נרדמתי השינה לא עמוקה ואני מתעוררת מידי פעם. אודה ליעוץ שלכן תודה

27/02/2014 | 23:55 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום. חסרים פרטים כדי לדייק תשובה. הפרעות שינה נגרמות מסיבות רבות ומגוונות את כותבת לאחרונה. מתי זה התחיל. בעקבות מה? האם כך סתם ביום בהיר או שמשהו השתנה בחייך? בברכה, אביטל

26/02/2014 | 22:44 | מאת: ילנה

אני נוהגת לאכול בכל יום עדשים , וכידוע לי עדשים מבושלות מכילות 9 גרם חלבון , אבל לפי כמה מאמרים שקראתי לאחרונה התברר לי שכדי שהחלבון שבעדשים ייספג בגוף - יש צורך להשרות או להנביט את העדשים - "עדשים, להבדיל מרוב הקטניות המוכרות, אינן זקוקות להשרייה מוקדמת לפני הבישול על מנת להתרכך כראוי. עם זאת, כמו כל הקטניות, השרייה מתחילה הנבטה ובכך הופכת את החומרים המזינים שבקטניה לזמינים." ועוד ציטוט - " למה להנביט ? ובכן, בזרע ישנם ערכים תזונתיים נפלאים (חלבון, ויטמינים, סוכרים…) שאמורים לספק לצמח את כל מה שדרוש לו מעבר למים וחמצן בימיו הראשונים כצמח. כשאנחנו אוכלים את הקטניות והדגן כשהם עוד זרעים, הערכים התזונתיים הללו אינם זמינים לנו כל כך והסוכרים הם במצב של רב-סוכר עמילן שגם הוא מקשה על מערכת העיכול שלנו ויותר גזים רבים. לעומת זאת, כשאנחנו מנביטים את הזרעים, הערכים התזונתיים שבהם הופכים זמינים לגוף שלנו פי מאות אחוזים והעמילן שבהם הופך ע"י אנזימים לדו-סוכר ובכך הופך לזמין לנו יותר ופחות יוצר גזים." - בהתאם ל2 הציטוטים , אם אני מבשלת עדשים בלי להשרות אותן לפני הבישול , עדיין הן יכילו 9 גרם חלבון שייספג בגוף ? או שה9 גרם חלבון שבעדשים נספג רק כאשר משרים או מנביטים אותן לפני הבישול ?

28/02/2014 | 00:31 | מאת: אביטל זלצר

ילנה שלום. אכן כן העדשים יכילו את אותה כמות החלבון גם אחרי בישול ללא הנבטה. המלצה : כשמנביטים אין צורך לבשל, חבל להרוס את שאר הערכים הנפלאים. נסי לאכל מונבט חי בסלט, הטעם נפלא!! בברכה ובהצלחה אביטל

26/02/2014 | 19:55 | מאת: נטלי

שלום, אני מחפשת רעיונות לתחליפי חלבון (חוץ מחלב וגבינה). כרגע מבוססת על ביצים וטונה. אשמח לרעיונות

28/02/2014 | 00:34 | מאת: אביטל זלצר

נטלי שלום כל מוצרי הבשר הינם חלבון מלא. אם את מחפשת חלבון מהצומח אזי כל צרוף של קטניה ודגן ביחד נותנים חלבון מלא המורכב מכל 20 חומצות האמינו. לדוגמא: חומוס+טחינה, אורז+עדשים, אורז + שעועית או גרגרי חומוס וכדומה. הקינואה היא גם חלבון מלא בברכה ובהצלחה אביטל

26/02/2014 | 11:39 | מאת: גולן

בחודש האחרון אני אוכל בבוקר 2 כפות של טחינה גולמית משומשום מלא ו2 כפות ( 20 מ"ל ) של שמן פשתן בכבישה קרה ויחד עם זה אני אוכל ביצה קשה אחת וסלט , וקראתי לאחרונה מאמר שאומר שלא כדאי לאכול ביחד שומן עם שומן ( 2 סוגים שונים של שומן ) - " חלבון עם חלבון, שומן עם שומן : אלו כמעט כולם מזונות מרוכזים ו'כבדים', לכן אכילה של יותר מסוג אחד בארוחה בדרך-כלל יגרום לקושי רב בעיכול . " לפי החישוב שלי זה יוצא שאני אוכל בבוקר 35.5 גרם שומן , אומנם זה שומן בריא מאוד אבל עדיין זדו כמות גבוהה מאוד של שומן וכל זה עוד בארוחת בוקר איך שהתעוררתי ואני כבר "מפיל" על מערכת העיכול שלי כמות גדולה כזו של שומן , ולכן חשבתי לחלק את צריכת השומן שלי ל2 מנות/חלקים במהלך היום , חלק ראשון בבוקר - שבו אני יאכל 2 כפות של טחינה גולמית משמשום מלא , וחלק שני בצהריים או בערב שבו אני יאכל את ה2 כפות (20 מ"ל) של שמן פשתן בכבישה קרה , האם אני פועל נכון ?

28/02/2014 | 00:37 | מאת: אביטל זלצר

גולן שלום השומנים עליהם אתה מדבר הינם מהבריאים ביותר שקיימים בתזונה ולכן אין שום מניעה לאכול אותם ביחד. אם אתה מרגיש כובד אחרי ארוחת הבוקר , תפריד. אם הרגשתך קלילה וטובה אין שום בעייה לצרוך שמן פשתן וטחינה ביחד. בברכה ובהצלחה אביטל

25/02/2014 | 22:42 | מאת: אדרת

שלום רב. רציתי לדעת: האם תוספת מולטיויטמינים באופן יומיומי למניעת מחלות עשויה להזיק? בתודה מראש, אדרת.

26/02/2014 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

אדרת שלום ישנם סוגים רבים של מולטיויטמינים, ובמינונים שונים, מדוע את רוצה לקחת? יש מקום להתאים את המולטיויטמים לבעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2014 | 22:06 | מאת: מיטל

איזה מאכלים יכולים להשמין את הפנים הפנים שלי אף פעם לא היה כך רזה אני יודעת שהתזונה שלי לא נכונה

26/02/2014 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום שאלתך אינה ברורה מספיק בבקשה כתבי שוב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2014 | 20:50 | מאת: ורדה

קראתי את המאמר על היתרונות של השומר ואני רוצה להכין חליטת שומר. אבל איך? האם במים פושרים, להרתיח, להשתמש בשומר טרי או בזרעי שומר? להוסיף דבש? לימון? אשמח ללמוד. תודה

26/02/2014 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

ורדה שלום 1. לוקחים זרעי שומר 2. שופכים עליהם מים רותחים 3. מכסים וכך מקבלים חליטת שומר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/05/2014 | 11:34 | מאת: אביבית

טובה שלום, מכיוון שיש לתת כמות קטנה כדי שלא יגרום לתחושת שובע, מה המינון שיש לתת לתינוקת בת חודש לאחר שהחליטה מוכנה? תודה, אביבית

25/02/2014 | 17:42 | מאת: בתיה

חלבון מלא מהצומח נוצר משילוב בין כל סוג של קטניות (אפונה, שעועית , עדשים , פול , חומוס וכ'ו ) וכל סוג של דגנים מלאים (בורגול , קוסקוס , דוחן , קינואה , פסטה מלאה וכ'ו ) ? או שיש שילובים בין סוגים של דגנים מלאים וקטניות שלא יוצרים חלבון מלא ?

26/02/2014 | 06:50 | מאת: טובה בר-שאן

בתיה שלום אכן צדקת כך נוצר חלבון מלא גם חומוס עם טחינה למשל יתן חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2014 | 12:08 | מאת: ציפי

שלום רב, אני שותה כול בוקר מיץ מירקות כמו פלפל חסה סלרי וגזר, מיכוון שיש לי נטיה לשילשולים אני יכולה רק לשתות את המיץ ולא אחרת, רציתי לישאול מה אפשר עוד לגוון עם ירקות אחרים? תודה ציפי

26/02/2014 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום בוודאי שכדאי : למשל כל העלים למיניים, נבטים, סלק , כרוב וכ"ן יש ספר להוציא את המיץ בהוצאת פוקוס שנותן מתכונים נפלאים למיצי ירקות . בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

24/02/2014 | 22:17 | מאת: ליאת

שלום, לאחרונה קיבלתי את הרושם מכתבות שקראתי שתפוח אדמה אני בריא כלל. האם זה נכון? תודה

26/02/2014 | 07:19 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום תפוח אדמה לא מתאים לכל אחד מכמה סיבות : 1. מעלה מאוד סוכר בדם (אינדקס גליקמי גבוה) 2. יש בו סולנין שחלק מהאנשים רגישים לו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2014 | 19:30 | מאת: דנה

שלום ותודה לתשובה בענין מיץ רימונים לשאלתך אם יש לי אותה תופעה של צרבת עם מיץ לימון התשובה לא ואני סוחטת כול בוקר חצי מיץ לימון מידי יום אשמח לדעת איך לנהוג במקרה של מיץ רימונים סחוט טבעי ? האם עלי לוותר זה יכול לגרום לי נזק בלתי הפיך עם הזמן במערכת העיכול? תודה מראש דנה

26/02/2014 | 06:44 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום את המיץ רימונים במים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2014 | 17:26 | מאת: עומר

אם אני אוכל 500-600 גרם דגנים מלאים ביום - הסוכר שבהם יכול לגרום נזק ?

26/02/2014 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום הגוף שלנו זקוק לסוכר ,אתה לא אוכל סוכר ריק אלא מלא בדברים נוספים כמו למשל סיבים. לא זה לא יגרום לך נזק אם אתה אדם בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2014 | 16:40 | מאת: עינת

אפשר לאכול פסטה מחיטה מלאה , או בורגול או כל דגן מלא אחר לארוחת בוקר במקום לחם ? או שעדיף לא ולמה ?

26/02/2014 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

עינת שלום. הרבה אנשים נוהגים לאכל דייסה למשל משיבולת שועל או דוחן בבוקר כיוון שהיא ממלאת ונותנת הרגשה של שובע לאורך זמן . עדיף במקום לחם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2014 | 15:28 | מאת: עדן

החלבון של הביצה ( רק החלק הלבן שלה) מכיל רעלים ? וזה בסדר לאכול 5 פעמים 2 חלבוני ביצה בכל בוקר ?

24/02/2014 | 19:03 | מאת: טובה בר-שאן

עדן שלום לא ,חלבון לא מכיל רעלים . ניתן לאכל תלוי גם כמה ספורט אתה עושה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2014 | 23:12 | מאת: עדן

אבל זה לא רלוונטי כי כמו שהסברתי אני אוכל רק את החלבון (הלבן) שבביצה - שלא מכיל כולסטרול/שומן והוא דל בקלוריות .

23/02/2014 | 23:23 | מאת: דנה

שלום אני שותה מיץ רימונים סחוט וזה עושה לי צרבת,אני לא רוצה לוותר על מוצר זה כי אני יודעת כמה יתרונות יש במיץ שאני שותה כול יום כוס קטנה,השאלה איך אפשר להתגבר על הצרבת? תודה למענה דנה

24/02/2014 | 19:34 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום יתכן ולא מתאים לך? האם זה קורה גם כאשר את שותה מיץ לימון טבעי? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/02/2014 | 15:02 | מאת: שלום

שלום האם בתבלינים שמוכרים בשקיות הסגורות בסופר כמו כמון, טימין, כורכום... האם מוסיפים להם בין היתר גם מלח? או שמדובר ב 100 אחזו תבלין בלי תוספות. אני שואלת מאחר ואתמול פיזרתי כף של כמון על תבשיל שעשיתי ולא הוספתי כלל מלח או שום דבר מלוח (זה היה רק ירקות מאודים עם כמון מעל) והיה נדמה לי שאני טועמת מלח. האם יתכן? אם אכן מוסיפים מלח לתבליני והם אינם באים כתבלין טהור- איכן אוכל לרכוש תבלינים טהורים בלי תוספות? תודה.

24/02/2014 | 18:59 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום לצערי הרב יש שמוסיפים לתבלינים חומרי טעם וריח למיניהם וגם מלח תלוי בחברה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/02/2014 | 14:13 | מאת: שי

האם אורז לבן פשוט ועדשים מבושלים מרכיבים פחמימה מורכבת יחד? תודה שי

24/02/2014 | 19:30 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום ממש לא זאת פחמימה ריקה השילוב ביחד נותן חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/02/2014 | 18:43 | מאת: אורנה

יש לי צליאק והלחם שאני אוכלת מכיל קמח סויה וקמח אפונה,וכן 10.5 גרם סיבים למאה גרם. שאלתי האם יש ערך תזונתי ללחם כזה או שהוא גאנק?

24/02/2014 | 18:24 | מאת: טובה בר-שאן

אורנה שלום יש דברים טובים בלחם הבעיה הם החומרים המשמרים למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/02/2014 | 13:47 | מאת: ירון

שייק ירוק מספק חלבון מלא ? אם אני שם 100 גרם חסה בשייק אני מקבל 1.23 גרם חלבון מלא ?

21/02/2014 | 16:52 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום שיק ירוק לא מספק לך חלבון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/02/2014 | 20:27 | מאת: עומר

היי , יש לי בעיה , השטיפה של העלים הירוקים לפני הכנת מיץ ירוק לוקחת לי יותר מידי זמן .. שטיפת העלים מוציאה את חומרי ההדברה בכלל ? אפשר לא לשטוף בכלל את העלים לפני אכילתם ?

19/02/2014 | 11:20 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום עדיף שלמיץ תשתמש בעלים אורגנים. בכל מקרה חשוב לשוטפם טובה בר- שאן

18/02/2014 | 09:37 | מאת: שאלה של אמא

שלום, אני מחפשת תחליף למעדן חלב עבור ילדי בן השנה וחצי, אני לא מעוניינת בתחליפים שמבוססים על חלב סויה (הבנתי שהם לא הכי בריאים) האם יש תחליף אחר? (זה מיועד לשימוש בגן ולכן אני לא יודעת כמה רצון יהיה לגננת להכין לו במיוחד דייסות או תחליפים שיש להכין פיזית)

19/02/2014 | 10:47 | מאת: טובה בר-שאן

אמא שלום את יכולה להחליף לחלב אורז או חלב שקדים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/02/2014 | 00:33 | מאת: אלחנן

אני רזה...אפילו רזה מאוד. בזמן האחרון אני אוכל הרבה אבל גם התחלתי להיתאמן. רציצי לשאול אם אני לא משמין בגלל שאני מתאמן?? ואם זה טוב להיתאמן עכשיו?

19/02/2014 | 10:45 | מאת: טובה בר-שאן

אלחנן שלום חסרים לי פרטים לגביך לכן אין לי תשובה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/02/2014 | 22:49 | מאת: בן

החלבון של הביצה ( החלק הלבן) מכיל חלבון מלא ? או שצריך לאכול ביצה שלמה ( את החלמון+החלבון שלה) כדי לקבל חלבון מלא ? בגלל שאני רוצה להימנע מהכולסטרול שהבנתי שנמצא רק בחלמון(החלק הצהוב)של הביצה ושלא נמצא בחלבון של הביצה(החלק הלבן) , אבל קראתי שבשביל לקבל חלבון מלא מהביצה צריך לאכול אותה שלמה ( גם את החלמון - ולא רק את החלבון ) - זה נכון ?

19/02/2014 | 10:43 | מאת: טובה בר-שאן

בן שלום חלבון הביצה מכיל חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/02/2014 | 14:59 | מאת: אור

מבחינת צירופי מזון - 1) האם אפשר לאכול טחינה גולמית משומשום מלא ביחד עם דגנים מלאים או קטניות ? 2) האם אפשר לאכול חלבון מבושל של ביצה או חזה עוף/בשר ביחד עם דגנים מלאים או קטניות ?

18/02/2014 | 18:23 | מאת: אור

יש לי עוד שאלה ששכחתי לשאול : ידוע לי שבירקות קיימים אנזימים שתורמים לעיכול ולכן ממליצים לאכול סלט ירקות ביחד עם הארוחה ( דגנים מלאים/קטניות וכ'ו) , מצד שני אני יודע שסדר האכילה הנכון צריך להיות כזה : פירות –ירקות - פחמימות – חלבונים - שומנים , אז בהתאם לנתונים - כשאני אוכל מנת של דגנים מלאים או קטניות ביחד עם סלט , מה לאכול קודם את הדגנים מלאים/קטניות או את הסלט ?

19/02/2014 | 10:44 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום טחינה עם קטניה נותנת לך חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/02/2014 | 16:27 | מאת: דני

לפי החישוב שלי אני מגיע לצריכה יומית של בערך 50-60 גרם סיבים תזונתיים ביום כאשר הכמות הזאת היא אך ורק ממזון מהצומח : ירקות ( בעיקר ) , 4 פירות , 300 גרם דגנים/קטניות וכ'ו , לפי מה שקראתי עודף סיבים זה מכמות של 50 גרם ומעלה והבנתי שעודף סיבים גורם לפגיעה בספיגת המינרלים סידן , ברזל ואבץ בכך שהוא סופח את המינרלים האלו ביחד עם המים - אז האם עודף סיבים ( כמות של 50-60 גרם ביום ) יכול לפגוע גם בספיגה של ויטמין C באמצעות ספיחת הויטמין C ביחד עם המים ?

19/02/2014 | 10:41 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום כמות הבסיבים שאתה אוכל טובה מאוד. אל חשש לגבי הויטמין C בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/02/2014 | 12:35 | מאת: סימה

האם יש סיכון לצרוך שמרי בירה חיים, תוססים. מדובר בכמות של כף שמרים מעורבבת בכוס מים בצריכה של 3 כפות ליום. למשך 10 ימים. (שמעתי רבות על יעילותם לבעיות עור) החשש שלי, אם לאשה בריאה בגיל הפוריות שתצרוך כמות זו האם יכולות להיות השלכות שליליות?

19/02/2014 | 11:12 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום אין בכך בעיה ולא יהיו השלכות שליליות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה לך. חששתי שלא תראי כבר את שאלתי, כי היא למטה. לכן העתקתי את דברי למטה: "אחדד יותר את כוונתי. ברור גם לי ששיטות התזונה הטבעית מסכימות שמעל 5 ומתחת ל3.5 זה לא טוב. השאלה שלי היא כך. אם יש לאדם אשלגן 3.6 או 3.7 וכדו' הרופא בקופה לא יעשה מזה בעיה, כי מבחינתו זה בגבול התקין. השאלה שלי, האם גם בשיטות הרפואה הטבעית זה כך, או שהם ממליצים לכתחילה על רמות גבוהות יותר. ואם אכן אתם ממליצים לכתחילה על רמות שונות מאשר בין 3.5-5 - מהם המספרים המומלצים על ידכם?"

19/02/2014 | 10:39 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום רמת מינרלים בדם נשארת בטווח מאוד קבוע ומצומצם . ולגוף בקנאות מאוד חשוב טווח זה מתחת לזה ומעל לזה יעולה להיות בעייה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2014 | 11:28 | מאת: גבריאלה

אובחן קרום על רשתית עין שמאל. בנוסף העין מציקה לי ומידי פעם מתעוררת עם כאב בעין. (מרכיבה משקפיים) מבקשת לדעת איזו תזונה יכולה לשפר את הרגשתי ו/או מאיזו תזונה להמנע .

19/02/2014 | 10:36 | מאת: טובה בר-שאן

גבריאלה שלום מאוד חשוב לאכל הרבה ירקות ופירות במיוחדירקות כתומים וירוקים (הייתי ממליצה לקנות תוספ של לוטאין וטאורין שמאוד חשובים לעיין ) להימנע משומנים רווים וגאנק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2014 | 00:05 | מאת: שירה

שלום רב, האם לפומלות יש פחות חומצה כמו בתפוזים או קלימנטינות או אשכוליות? והאם יש לפומלות יתרונות ? ובנוסף אבקש לדעת האם צריך למהול במים מיץ רימונים סחוט טרי,ובאיזה יחס ולקבל את סגולות הפרי? בתודה לתשובה שירה

15/02/2014 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום 1. פומלה טובה מאוד לסוכרתיים אינדקס גליקמי שלה נמוך יותר . 2. עדיף לשתות את מיץ רימונים במצבו הטבעי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

פרקים?

15/02/2014 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

elaa56 שלום לא הבנתי את שאלתך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2014 | 16:07 | מאת: ירון

בגלל שאני סובל ממחלת עור בשם סבוריאה - אני רוצה לחדש את תאי עור הפנים שלי , ולכן אני אוכל 3 גמבות אדומות גדולות בכל יום בגלל שהן הכי עשירות בויטמין C , השאלה שלי היא האם את ממליצה להוריד את המינון ל2 גמבות ביום בגלל שבכמות גדולה מידי של ויטמין C הוא "נשטף בשתן" ולכן לא משפיע ועוזר לחידוש תאי עור הפנים , או להישאר עם צריכה של 3 גמבות אדומות (גדולות) ביום ?

15/02/2014 | 07:12 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום מצוין תוסיף על 3 הגמבות אם אתה לא אלרגי אליהן הרבה עלים ירוקים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2014 | 09:03 | מאת: אורי

בקופ"ח רמות האשלגן התקינות הן בין 3.5-5.5 . האם זה נכון גם לדעת שיטות התזונה הטבעית? אם אתם ממליצים על רמה שבין מספרים אחרים, מהי המלצתכם?

15/02/2014 | 07:10 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום אכן כך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2014 | 22:32 | מאת: אורי

תודה לך. אחדד יותר את כוונתי. ברור גם לי ששיטות התזונה הטבעית מסכימות שמעל 5 ומתחת ל3.5 זה לא טוב. השאלה שלי היא כך. אם יש לאדם אשלגן 3.6 או 3.7 הרופא בקופה לא יעשה מזה בעיה, כי מבחינתו זה בגבול התקין. השאלה שלי, האם גם בשיטות הרפואה הטבעית זה כך, או שהם ממליצים לכתחילה על רמות גבוהות יותר. ואם אכן אתם ממליצים לכתחילה על רמות שונות מאשר בין 3.5-5 - מהם המספרים המומלצים על ידכם?

13/02/2014 | 23:28 | מאת: דנה

התגלתה אצלי בעיית קרישיות יתר, האם ישנם מזומות מומלצים או מזונות מהם כדאי להימנע? ומה בדבר תוספי תזונה? תודה

15/02/2014 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום מומלץ מאוד לקחת ויטמיני B 9,6,12 + אומגה 3 להימנע מעוף ,בשר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/02/2014 | 12:59 | מאת: מיכל

שלום, אני טבעונית כבר שנה. בעבר צרכתי תוספים מסוימים אבל כיום אני רואה שבחלק מהתוספים יש מרכיבים מן החי ואני לא רוצה ליטול אותם. איזה תוספים קיימים שמתאימים לתזונה טבעונית?

15/02/2014 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום שאלה כללית מידי כל דבר לגופו של עניין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ורוצה לקחת אחד בלי מרכיבים מן החי. יש לך המלצה?

13/02/2014 | 00:13 | מאת: אמציה

ערב טוב דר אני סובל מדלקת כרונית במערכת הראיה ( בגל בגלגל העין) רציתי לשאול איזה ירקות או פירות יכולים לשפר או למגר את הדלקת?? תודה רבה אמציה

15/02/2014 | 07:37 | מאת: טובה בר-שאן

אמציה שלום כל הירקות הכתומים וירוקים מצוינים . המלצתי החמה לקחת תוסף המכיל לוטאין המצטבר בעיין ומונע דלקת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/02/2014 | 21:22 | מאת: איילה

האם יש דרך לשמר ממרחים שמכינים בבית (חצילים, פסטו וכאלה) עם תוסף טבעי/בריא כלשהו?

15/02/2014 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

איילה שלום הדרך לשמר היא פשוט להקפיא. החומר המשמר היחידי הוא מלח, אבל הכמות מוגזמת הוא לא בריא . וגם לימון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/02/2014 | 14:03 | מאת: sss

שלום. בגלל חרדה קלה שמפריע בעיקרונ להירדם ו דעגת יתר-קבלתי חצי כדור נגד חרדות-למשך 7 חודשים. רופה הימליץ לעשות גמילה בעזרת מוצרים טבעים-במקביל לקחת תקופה ואחרי זה להבסיק כדורים בהדרגה..שמעתי על מוצרים: גבה ו same נגד חרדות מה דעתך? איזה עוד מוצרים יכולים לעזור להירגה ולהירדם מהר?

15/02/2014 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

sss שלום רב גאבא מצויינת להרגעה בנוסף הייתי ממליצה על חליטות פסיפלורה וקמומיל שמאוד מרגיעות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/02/2014 | 19:43 | מאת: מעיין

שלום רב מהי הדרך הטובה והיעילה ביותר לשטוף ברוקולי(שהוא לא אורגני )בלי לפגוע בערך התזונתי והבריאותי שלו? השרייה במי מלח קרים? מי מלח חמים? מה עושים? תודה נראש.

15/02/2014 | 07:02 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום הדרך הטובה ביותר לשטוף במים קרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/02/2014 | 12:10 | מאת: אור

שלום, אני מעוניינת לדעת האם אפונה נחשבת לירק או קטניה? תודה

15/02/2014 | 07:30 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום אפונה היא קטניה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, ברצוני לרכוש את הכדורים הנ"ל למשך חודש ימים. בין יתר הרכיבים: כרומיום פיקולינט, ברומלאין, גרסיניה קמבוציה,ספירולינה, ויתניה משכרת אקס'(אשווגנדה). ובנוסף: מגנזום סטיארט, טריקלציום פוספאט, סיליקה דיאוקסיד. אשמח לקבל חוות דעת מומחה בנושא האם רכיבים אלה בטוחים לשימוש.

15/02/2014 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום הפורמולה הזאת מכילה כמות רבה מאוד של קפאין (אין לי מושג על מצבך הבריאותי לכן לא יכולה להמליץ עליה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2014 | 18:47 | מאת: שי

בהנחה שמצבי הרפואי תקין לגמרי, האם זה בסדר? ומה לגבי שאר הרכיבים?

22/02/2014 | 12:06 | מאת: לילי

בנוסף לחומרים המצויים בכמוסה מוסיפים גם רכיבים למילוי הכמוסה: מגנזום סטיארט, טריקלציום פוספאט, סיליקה דיאוקסיד מה ידוע על חומרים אילו והאם הם מסוכנים לאנשים בריאים רק עם עודף משקל קל...

שלום, ברצוני לרכוש את הכדורים הנ"ל למשך חודש ימים. בין יתר הרכיבים: כרומיום פיקולינט, ברומלאין, גרסיניה קמבוציה,ספירולינה, ויתניה משכרת אקס'(אשווגנדה). ובנוסף: מגנזום סטיארט, טריקלציום פוספאט, סיליקה דיאוקסיד. אשמח לקבל חוות דעת מומחה בנושא האם רכיבים אלה בטוחים לשימוש.

הרכיבים שהזכרת בטוחים לחלוטין לשימוש כל עוד אינך אלרגי לאחד מהם. מלבד הכרומיום שהוא מינרל כל האחרים הם צמחים המשמשים בתוספי תזונה.

הרכיבים שהזכרת בטוחים לחלוטין לשימוש כל עוד אינך אלרגי לאחד מהם. מלבד הכרומיום שהוא מינרל כל האחרים הם צמחים המשמשים בתוספי תזונה.

10/02/2014 | 16:56 | מאת: d

מה זה קפה ירוק כמה צורכים איפה קונים האם הוא מכיל יותר קופאין מקפה נמס האם הוא בריא יותר מקפה נמס? תודה

10/02/2014 | 20:18 | מאת: אביטל זלצר

קפה ירוק הינו קפה שלא עבר קלייה. עוד על סגולותיו תוכל לקרוא במאמר הבא: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=3422 בברכה ובהצלחה אביטל

09/02/2014 | 23:01 | מאת: מלי

10/02/2014 | 20:15 | מאת: אביטל זלצר

(-:

09/02/2014 | 15:36 | מאת: aluio

שלום יש לי שתי שאלות- 1- אני אוכלת כל ערב גינגר טרי. אני חותכת כ 4 פרוסות ואוכלת את זה חי וטרי בלי בישול. זה חרף לי אבל אני מתגברת על החריפות. האם יש בזה יתרונות בריאותיים? אם כן- מה הם? 2- האם אכילה של כמות גדולה של עלים בבת אחת (למשל צרור שלם של עלי סלרי- גבעול ועלים ביחד) יכול לגרום לחסימת מעיים/עצירות? או שזה אמור ההפך, לגרום לצואה רכה. והאם כדאי לאכול זאת עם מים כדי למנוע עצירות? תודה

10/02/2014 | 20:45 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום הג'ינגר בריא מאוד. עוד על סגולותיו תוכלי לקרוא בקישור הבא: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=158&ArticleID=940 על שאלתך השניה עניתי כאן למטה. בברכה ובהצלחה אביטל

09/02/2014 | 07:02 | מאת: ירון

אני מאחסן ירקות ( פלפלים , עגבניות ומלפפונים ) בחדר שלי מכיוון שאין בשבילם מקום אחר בבית , העניין הוא שכרגע בחורף החדר אטום רוב היום עם חלונות סגורים והאוויר בו לא טוב - האם זה פוגע בירקות/בערכים שלהם ועדיף שהם ישהו באוויר נקי ?

10/02/2014 | 20:11 | מאת: אביטל זלצר

ירון שלום. מרגע הקטיף של הפרי וניתוקו מהאדמה ערכיו התזונתיים מתחילים לרדת ולכן אין כל כך חשיבות למקום האחסון.כמובן שבמקרר זה ישמר ליותר זמן ואל תשכח ששם אין בכלל אויר. המלצתי לך ללא כל קשר, לפתוח חלון גם בחורף כדי שלך לא יגרמו נזקים. בברכה ובהצלחה אביטל

10/02/2014 | 22:24 | מאת: ירון

מדובר בסך הכול על שבוע של אחסון ולא מעבר ככה שהירק מבשיל בזמן שהוא בחוץ ולא במקרר ככה שזה יוצא יותר טוב ועדיף מאשר לאחסן במקרר , ובנוסף בשבוע הוא לא יכול להספיק להיהרס/להרקיב , תודה על התשובה .

08/02/2014 | 23:19 | מאת: חיה

10/02/2014 | 20:07 | מאת: אביטל זלצר

מה השאלה?

07/02/2014 | 23:07 | מאת: ליטל

שלום, אני מנסה לעלות במשקל ורציתי לדעת מה עדיף יותר מבחינה בריאותית ומבחינת הטעם- אנשור פלוס, או גיימר? תודה רבה מראש

10/02/2014 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

ליטל שלום לא אוכל להמליץ לך על מזונות אלה. אכלי זרעים, גרעינים,אגוזים, טחינה,דגנים, קטניות, ירקות ופירות. אם אינך מצליחה אמליץ לך לפנות לתזונאית טבעית ולהרכיב תפריט אישי ובריא עבורך. בברכה ובהצלחה אביטל