פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
היי האם סובין חיטה מלאה הוא בריא?אמרו לי שחיטה מלאה לא בריאה (כמו כוסמין ושיפון.) אך האם הסובין שלה ברייא? תודה
בסובין חיטה יש הרבה יותר סיבים ופחות עמילנים וגלוטן מאשר בקמח. אם זה מתאים לך או לא, תלוי משאר התזונה.
איך מקלים על רפלוקס כרוני
מומלץ לגשת ליעוץ אישי. ריפלוקס יכול להגרם מהרבה סיבות. כשלב ראשון אפשר לנסות מיץ אלוורה על קיבה ריקה, יכול לעזור.
שלום רב, האם אפשר להשרות שעועית למשך מספר שעות ולאחר מיכן לקלף את הקליפה ,ולא להפסיד את היתרונות וסגולות שיש בהן אני עושה זאת כי הקליפה קשה לי לעיכול תודה רבה למענה סוזן
זה בסדר גמור
האם בפעילות יתר של בלוטת התריס רצוי להמנע מאכילת גלוטן ?
יש דעה כזאת. מומלץ מאד טיפול מקצועי אישי - פעילות יתר לא קלה לטיפול.
שלום אם אני מורחת חמאת שקדים על פרוסת לחם מקמח כוסמין מלא מחמצת ללא תוספת סוכר ומוסיפה מעל חצי כפית דבש זה פחות יעלה לי את רמת הסוכר?
שילוב יפה!
שלום רב, בת 75 וסובלת מידי פעם מעצירות מבקשת לדעת האם אפשר לקחת תוסף בשם לקסין פורטה , האם תוסף זה אינו יכול ליגרום נזק ואין לו תופעות לוואי? תודה שרונה
זה תוסף יחסית בסדר. אך חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא להסתמך על התוספים האלו לטווח הארוך.
שלום רב, האם אכילת מוצרי חלב בכמות גדולה יכולה ליגרום לנזק של שקיעת הסידן בעורקים? תודה שרונה
השאלה הגדולה לגבי מוצרי חלב היא האם הספיגה של הסידן היא מספקת. אני לא מכירה בעיה של שקיעת סידן בעורקים בגלל חלב. זה עלול לקרות עם תוספים לא איכותיים.
האם בני נוער בגילאי 14-15 יכולים לקחת כמוסה ביום ? בשביל שיער קצת דליל
איזה טבליות? קודם כל לבדוק מה הסיבה לשיער הדליל- ואז לטפל הבתאם
אם משרים 12 שעות קטניות וטוחנים אותם לעיסה ואופים ב150 מעלות שיהיה קשה כמו קרקר. אילו ערכים נותרים מזה כולל חלבון וברזל? תודה
חלבון וברזל נשארים. חלק מנוגדי החמצון ייהרס - בשביל זה יש פירות וירקות טריים.
אם אני יפסיק לשתות קפאין בכמויות גבוהות אני ישן יותר טוב בלילה וגם ירגיש פחות עייף ?
בהחלט
איזה טיפים יש שיכולים לעזור לאינסומניה אקוטית
זה עולם ומלואו... פעילות גופנית שמתאימה לך פעילות מפיגה סטרס כמו מדיטציות, תרגילי נשימה ארוחות מסודרות, להפסיק לאכול שעתיים - שלוש לפני שעת השינה להפסיק מסכים שעה לפני השינה להפחית משקאות קפאין בערב: חליטות קמומיל, פסיפלורה, טליה... וכמובן ייעוץ אישי יעזור הרבה.
אני בשנות ה 40 ומרגיש קצת כבד ובלי מרץ ורוב הזמן במצב מאוזן תסבירי לי איך לשנות תזה ולחזור להיות ההפך ממה שזה ?
אולי להתחיל מספורט? ואז יעוץ/ טיפול אישי לגבי תזונה, ועוד... לבצע בדיקות זה תמיד רעיון טוב...
4 מה גורם לעייפות+הרגשה של חולשה/עצלנות
כל כך הרבה דברים... פיזיים, רגשיים, מנטליים... את חייבת להבין מה הגורמים אצלך, אולי בשיחת יעוץ. יכול להיות שתזונה לא מאוזנת, חסרים תזונתיים, חוסר פעילות גופנית הם חלק מהתמונה...
זה שייך אחד ל 2 אם פעם שיניתי תאוכל שלי ליותר בריא והרגשתי קוגנטיבית ופיזית מצויין וגם השינה כנ"ל אבל היום הכל התהפך לרעה בגלל שחזרתי לאכול מה שלא שצריך לאכול וכל היום אני במיטה ?
יכול להיות בהחלט. אם כבר היו לך הרגלים טובים בעבר, לא יהיה קשה לחזור אליהם.
איך מטפלים בעייפות/עצבנות בבקרים אם יש אצלי קצת הפרעה בשינה ויש גם חשק לישון באמצע היום ?
אפשר לעשות הרבה דברים... הכל חייב התאמה אישית. לבנות סדר יום מסודר, ארוחות מסודרות, לסיים לאכול לפחות שעתיים לפני השינה. לבנות ארוחות ללא פיקים של סוכר, (אינדקס גליקמי נמוך בכל ארוחה). פעילות גופנית, על פי התאמה אישית. "היגיינת שינה " (מוזמנת לקרוא על זה). לפעמים מומלץ להוסיף צמחי מרפא או תוספים - אינדיבידואלי מאד...
שלום רב לאחרונה קראתי שפרוביוטיקה יכולה קצת להוריד כולסטרול. האם שמעת משהו בנושא? מאוד הייתי רוצה להוריד את ה-L.D.L. לתשובתך אודה.
פרוביוטיקה יכולה לייעל תהליכי עיכול, וכך לעזור לפינוי עודף של כולסטרול, שומנים עודפים, ומילחי מרה. אני לא מכירה פעולה ישירה - וגם אם כן, זה יכול להתווסף לתזונה ופעילות גופנית, לא במקום אורח חיים בריא.
שלום ותודה לתשובה לגבי ליצ'י האם ליצ'י יבש או קפוא שומר על אותם סגולות כמו הטרי? תודה שרונה
קפוא - במידה רבה כן. מיובש - שומר על מינרלים, חלק מהויטמינים,סיבים. אבל חייבים לבדוק אם לא מוסיפים חומרים משמרים, חומרי צבע. במיובש אחוז הסוכר יותר גבוה.
שלום רב, מבקשת לדעת האם לפרי טרי של ליצ'י יש חסרונות? האם כליצ'י יבש או קפוא הוא שומר על אותם סגולות כמו הטרי? ובנוסף האם הוא טוב גם למי שיש סוכרת גבולית? ושאלה בנוגע לסודה רגילה ללא תוספי פרי רשום במרכיבים: מים ,פחמן דו חמצני ומווסת חומציות מה זה אומר?יש כאן משהוא מזיק? תודה רבה שרונה
ולגבי הסודה... ופחמן דו חמצני עלול להפריע לספיגה של נוטריאנטים. מווסת חומציות - יכול להיות טבעי, יכול להיות כימי...
שלום רב, מבקשת לדעת האם לפרי טרי של ליצ'י יש חסרונות? האם כליצ'י יבש או קפוא הוא שומר על אותם סגולות כמו הטרי? ובנוסף האם הוא טוב גם למי שיש סוכרת גבולית? ושאלה בנוגע לסודה רגילה ללא תוספי פרי רשום במרכיבים: מים ,פחמן דו חמצני ומווסת חומציות מה זה אומר?יש כאן משהוא מזיק? תודה רבה שרונה
ליצ'י פרי עשיר בויטמינים. אני לא מכירה חסרונות ספציפיים. לגבי פירות וסוכרת - זה מאד אישי . אני ממליצה על שילובים נכונים עם חלבון/ שומן צמחי (למשל אגוזים), כדי לאזן/ למתן את העליה של הסוכר. אך נדרשת התייעצות פרטנית.
איזה תוסף מגנזיום עדיף: טאורט או גליצינאט ?
שניהם מצוינים. ספיגה טובה מאד
לחולי סוכר האם יש בעי' לאכול בננות
זה אינדיווידואלי : בהתאם לרמת המחלה, ובעיקר בהתאם לתזונה של אותו אדם. כמה מזונות פחמימתיים יש אצלו ביום? איך ניתן לשלב את הבננה ( אולי חצי בננה) בארוחה או בשייק, על מנת לאזן את העילה של הסוכר?
אם משרים עדשים כתומים במים ושמים בתנור להכנת גרנולה האם הערכים והחלבון נשארים? תודה https://www.windowlight.co.il/%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/?fbclid=IwAR0QKur6wW9Cm51Pju4Da83x9hZNLUphgRn8SmrNoYGC_Du EYUE8_7jvheg
הערך של החלבון נשמר. מינרלים לא הולכים לאיבוד, חלק קטן מהויטמינים אולי ישמר, נוגדי חמצון כנראה כבר לא יהיו רלוונטים.
בוקר טוב כשאני בסופר או בבית אני רואה בשק תפוחי האדמה את תפוחי האדמה הירוקים שהם הרעילים/מסוכנים אם אוציא את תפוח האדמה מהשק אוכל להשתמש באחרים או שהתפוח הנגוע מזהם את שאר תפוחי האדמה?
התפוח אדמה הירוק לא בדיוק רעיל. מכיל חומר שקרוי סולנין שעלול לעורר או להחמיר אלרגיה או דלקת. הוא לא משפיע על התפוחי אדמה שלידו.
ניקוי רעלים יכול לעזור למי שיש אצלו אינסומניה/חולשה/בריחת צואה/גזים ? אם כן תביאי לי הוכחות שזה לא עבודה בעיניים
כל אדם לגופו של עניין. אצל לא מעט אנשים "ניקוי רעלים" מיטיב עם הרבה מצבים. וגם שם - הניקוי חייב להיות מדויק לאותו אדם - לא לפי פרוטוקולים סטנדרטיים. אצל אחרים הניקוי לא מתאים בכלל. אני אישית דוגלת בתזונה בריאה ומאוזנת לאורך החיים, פחות בניקוי דרסתי מדי פעם.
שלום איך אפשר לטפל בדלקת שתן בדרך טבעית מיץ חמוציות ופרביוטיקה יעזרו? או שעדיף אנטיביוטיקה?
גם אם את לוקחת או לא לוקחת אנטיביוטיקה - מיץ חמוציות טבעי 100% עם שתיה של הרבה הרבה מים, פרוביוטיקה מיועדת לנשים, חליטת סרפד, יכולים לעזור מאד. להמשיך במינון נמוך גם לאחר סיום המחלה / הטיפול התרופתי.
תודה רבה על המענה אז אפשר להמשיך עם מיץ חמוציות ופרביוטיקה כשבועיים מבלי אנטיביוטיקה? החיידקים לא ינדדו עד אז לכליות? מאז שהתחלתי לקחת פרביוטיקה ומיץ חמוציות התסמינים פחתו
שלום, מבקשת לדעת האם מולסה מתוקה שמכילה: 90% מולסה מקני סוכר גולמי נטול גופרית ללא חומר משמר, סירופ גלוקוז האם הוא בריא או מסוכן למי שהיא גבולית בערכי הסוכר? תודה שרונה
אני מתייחסת לזה כמו אל סוכר, אולי יש שם טיפה מינרלים אבל יקפיץ את הסוכר כמעט באותה מידה. מומלץ להוריד כמויות ולהתרגל לטעמים פחות ממותקים.
השאלה הייתה אם אני מורידה דגנים מלאים בגלל מיאוס. ואוכלת רק מגוון ירקות, פירות, קטניות (ללא דגנים) תפ"א, בטטה וכל סוגי האגוזים שקדים וטחינה. האם מספק את כל הערכים? תודה
בהחלט אפשרי, חייבים לבדוק כמויות ויחסים בין המזונות - וההתאמה האישית כמובן.
היי אם אוכל רק פירות, ירקות, שקדים, אגוזים גרעינים.טחינה, קטניות, תפא ובטטה וירקות שורש מאודים ללא דגנים מלאים האם זאת תזונה מספקת מבחינת כל הויטמינים ומינרלים? תודה
על פניו זה נראה טוב. בפועל חייבים להקפיד על גוון ובדיקה שיש מספיק חלבון ושומן. אפשר לשלב דגנים מלאים. אם רוצים לשמור על טבעונות אפשר לשלב פטריות
משקאות דייאטבאמת גורמים לרעב ?(כרוני)
זה מורכב... אך בקצרה: מתוק גורם לרצות עוד מתוק. ללא קשר עם זה עם או בלי סוכר או קלוריות.
זה OK לאכול גבינות 9%צהובה אם אני בתהליך הרזיה ?
תהליך הרזיה לא נקבע ע"י מזונות בודדים אלא ע"י תכנית מסודרת לפי המטופל ושילוב נכון בין מגוון מזונות. מומלץ שעיקר התזונה יהיה מבוסס על ירקות, קטניות, פירות, דגנים מלאים, אגוזים, שמנים מן הצומח. מזונות מן החי: חשוב להקפיד על איכות גבוהה (כמה שפחות מעובד ותעשייתי).
איזה אוכל יש בו הרבה אנטיאוקסידנטים
פירות , ירקות - כל מה שטרי ולא מעובד. בין הפירות הכי עשירות בנוגדי חמצון: משפחת פירות היער.
יש בעיה למי שהוא בסיכון לסוכרת לשתות מיץ פירות (בלי סוכר/סיידרים וכאלה) ?
במיץ פירות - גם אם זה טבעי 100% וללא שום תוספת- ריכוז הסוכר יותר גבוה, כי בסחיטה הופרדו הסיבים התזונתיים. כדאי לבחור פירות שלמים או שייקים. אם כן מיץ - אז לשלב עם מזון חלבוני / שומני: אגוזים, שקדים, יוגורט...
שלום, האם בזיליקום הוא אכן בעל סגולות כול כך רבות שמיחסים לתבלין הזה? ואיך עדיף להשתמש בצמח הטרי או בתבלין היבש ?מה רצוי? תודה שרונה
כן יש לו תכונות נוגדות חמצון טובות. אפשר להשתמש בשתי הצורות.
היי אילו יתרונות יש לקטניות קפואות קנויות מבחינת תזונתית? (רק מחוסר זמן) האם לא בריא בגלל תהליך ההכנה שלהם והשקית פלסטיק? תודה תודה
קטניות קפואות הן בריאות ועשירות בחלבון וסיבים תזונתיים. הם עברו בישול מקדים ואז הם נוחות לבישול קצר. מצד שני כנראה לא עברו הרבה השרייה או הנבטה, לכן לחלק מהאנשים יכולות לגרום לקצת כבדות בעיכול.
היי האם שימוש בתרסיס שמן זית אורגני בריא? כרגע הערכים תקינים כי אני מתנזרת משמן, וסוכר מעובד. אך למטרת הכנת חביתות טבעונית במחבט נירוסטה חייבית שמן. תודה
במחבת מכינים חביתה. במחבט חובטים בכדור טניס
שמן זית הוא מזון חיוני לבריאות. עשיר בחומצות שומן חיוניות ובנוגדי חמצון חשובים. מתאים לשימוש טרי, בבישול ובטיגן קל, גם בחביתה. רק לא לשרוף אותו.
שלום רב לאחרונה קראתי ששמן קצח מאוד בריא. האם השמן יכול להוריד סוכר? כולסטרול? האם בריא למערכת העיכול? מה המינון ליום? והאם יש לשמן תופעות לוואי. אודה לך מאוד על תשובותיך.
אני מכירה את שמן קצח לבעיות נשימה ומחלות חורף. כמו כל שמן צמחי, הוא מיטיב עם הבריאות ועם מטבוליזם, ( לעומת שומנים מן החי)- אך לא יודעת דברים ספציפיים יותר.
האם אפשר לקחת כמוסות עלי זית למי שלוקח אליקויז ופלביקס
זה בעייתי. ממליצה ההתייעצות פרטנית עם הרבליסט / נטורופת .
שלום האם יש בשיבולת שועל חומצה פיטית וצריך לנטרל אותה ע"י השרייה לכמה שעות לפני האכילה? תודה שרונה
חומצה פיטית יותר בעייתית בקטניות. בשיבולת שועל, אם ישנה, היא מועטה, ולא משפיעה על תהליכי עיכול.
בוקר טוב לקראת סוף הבישול של התבשיל שעשיתי ראיתי שהבטטה השחירה האם לזרוק את התבשיל או רק את הבטטה והאם זה בטוח לאכול את האוכל?
לא נראה לי שחייבים לזרוק . אולי תוציא את החלק שהשחיר.
האם יש בסיס מדעי לטענה לפיה ממתיקים מלאכותיים משבשים את מנגנון הפרשת האינסולין בגוף? אם כן, באיזה כתב עת ומתיי פורסמה הוכחה רצינית לטענה זו?
ממתיקים מלאכותיים לא משפעים באופן ישיר על הפרשת אינסולין, אך משפעים על מגוון מנגנונים אחרים, המשפעים לרעה על הבריאות (למשל דרך פלורת המעי, או השפעה על מנגנון התגמול דרך המח... ) אחפש מקורות.
מאחר שטרם היצגת מקורות, לא ברור לאיזו השפעה רעה התכוונת - במה היא מתבטאת אצל המשתמש. כמו כן, האם יש השפעה רעה לשתיית מי טוניק ללא סוכר (מומתקים בסוכרלוז)?
היא לא תחזור עם מקורות. היא הבטיחה לי כבר לפני כמה חודשים מקורות לשאלה ששאלתי. חפשי בגוגל סקולר "sweeteners effect on insulin" ותגיעי להרבה מאמרים בנושא
היי איזה סוג מחבט אתם ממליצים להכנת חביתות וכו שאינו פולט רעלים והוא נונסטיק? תודה
אין לי ידע ספציפי על איכות של סירים / מחבטות, העיקר שיהיה שלם ולא סרות, שלא ישחרר חומרים כאלו ואחרים.
אני טבעונית שנתיים ובעבר הייתי צמחונית. אינני אוכלת טופו וסוייה. מה עדיף לאכול אחרי ניתוח לאיחוי רקמות? קטניות, פירות וירקות ושקדים, קינוא ושיבולת. או ביצים אורגניות למרות שאני ממש נגעלת מחלבון מהחי? תודה
כל מה שאת כותבת מאד נכון. מרקים של ירקות וקטניות (עדיף להשרות ולהנביט קטניות): דלעת, דלורית, בטטה, קישועים, ברוקולי, כרובית, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק. כמובן כל העלים הירוקים. פטריות : עשירות בחלבון ובחומרים שמחזקים ומאזנים את מערכת החיסון.
יודעת שמשתנה אבל כמה קלוריות בערך יש במאפה קינמון קטן ובסמבוסק גבינה ובולגרית?(לא קטן)
אני ממש לא יודעת. יש הרבה טבלאות באינטרנט.
שלום, אני רווק שגר לבד ומכין לעצמי את האוכל לבד. התזונה שלי היא: כל יום: מספר מוצרי חלב, מנת עוף או בשר, מספר ירקות מתוך הירקות הבאים: גזר, תפוח אדמה, בטטה, בצל, קישוא, זוקיני, מלפפון, עגבניה, גמבה, שום. פעם ביום בדרך כלל אוכל מנה של כוסמת או קינואה. ביצה או שניים ביום. פעמיים בשבוע שעועית וחומוס מבושלים. מבחינת פחמימות לפעמים לחם, לפעמים קורנפלקס וכדומה. זה ככה בגדול פלוס מינוס. השאלה אם זה מקיף את כל מה שאני צריך או שלא? למשל - אין לי בתפריט ברוקולי, כרובית, חסה, תירס, פטריות, אורז, עדשים, פירות (פשוט רוב הפירות שאני רואה נראים על הפנים), פטרוזיליה / כוסברה וכדומה (פשוט אין לי כח להתעסק עם זה) ואני יכול מן הסתם לעשות רשימה ארוכה של כל מה שאין. אז השאלה אם מה שכתבתי מבחינת מה שאני אוכל זה מספיק לגוף בריא או שחסרים לי דברים? תודה רבה!
בהחלט חשוב להרחיב את המגוון של כל הירקות, בעיקר עלים ירוקים. גם לגוון בין הקטניות (עדשים - כל הצבעים). ופירות! לא פחות חשוב.
היי האם אגוזי קשיו בריאים ומומלצים למרות תהליך העיבוד בו מוציאים את הקליפה העבה בחום? האם מזין והאם מעלה את הכולסטרול הרע? תודה
כן עשיר בשומנים טובים. לא מכיל ולא מעלה כולסטרול.
למה הכוונה סודה לשתייה ללא אלומיניום? האלומיניום לא מצויין ברכיבים של סודה לשתייה רגילה
זה כנראה לוקח חלק בתהליך הייצור. לא אמורים להיות שאריות אבל כנראה יש חשש שישארו חלקיקים.
האם שמרי בירה אורגנים הם בריאים? רשום שיש בהם ויטמינים אבל תכולת הזרחן בהם גבוהה. האם כדאי לצרוך? תודה
ניתן לצרוך עשירים בויטמיני B. טבעוניים נוהגים להשתמש בהם כתחליף גבינה.
שלום האם שתייה של מים ולימון סחוט שאני מכינה מראש ושותה במהלך כול היום ,הלימון מאבד מסגולותיו ? תודה ךתשובה שלומית
מאבד מעט מאד. אפשר להכין בקבוק לא גדול, לשתות הרבה, ולהכין חדש באמצע היום.
היה לי אנדומטריוזיס וטופל.. אני טבעונית ומפחדת לאכול מוצרי סוייה ואדממה כי הדעות חלוקות. עם רקע כמו שלי וחשש מסרטן שד האם כל מוצרי הסוייה, טופו ואדממה מסוכנים ?
מעט מוצרי סויה טבעיים לא אמורים להוות בעיה. ממליצה להתייעץ עם רופא. אם אף פעם לא אכלת סויה, אפשר להתחיל עם ממש מעט... מוצרים טבעיים ולא תעשייתיים.
היי האם האבקות חלבון הטבעוניות העשויות בוטנים/שקדים/חרובים הן בריאות? בגלל התהליך החימום האם מזינות בכלל?
אני מניחה שהן איכותיות. אבל... כדי לקבל חלבון מלא חייבים לשלב קטניות ואגוזים . ובכלל אני חושבת שעדיף לאכול מזון מלא, ולא אבקות חלבון. וגם עם מזון, וגם עם אבקות חלבון - לגוון !!