פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16833 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

12/02/2014 | 14:03 | מאת: sss

שלום. בגלל חרדה קלה שמפריע בעיקרונ להירדם ו דעגת יתר-קבלתי חצי כדור נגד חרדות-למשך 7 חודשים. רופה הימליץ לעשות גמילה בעזרת מוצרים טבעים-במקביל לקחת תקופה ואחרי זה להבסיק כדורים בהדרגה..שמעתי על מוצרים: גבה ו same נגד חרדות מה דעתך? איזה עוד מוצרים יכולים לעזור להירגה ולהירדם מהר?

15/02/2014 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

sss שלום רב גאבא מצויינת להרגעה בנוסף הייתי ממליצה על חליטות פסיפלורה וקמומיל שמאוד מרגיעות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/02/2014 | 19:43 | מאת: מעיין

שלום רב מהי הדרך הטובה והיעילה ביותר לשטוף ברוקולי(שהוא לא אורגני )בלי לפגוע בערך התזונתי והבריאותי שלו? השרייה במי מלח קרים? מי מלח חמים? מה עושים? תודה נראש.

15/02/2014 | 07:02 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום הדרך הטובה ביותר לשטוף במים קרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/02/2014 | 12:10 | מאת: אור

שלום, אני מעוניינת לדעת האם אפונה נחשבת לירק או קטניה? תודה

15/02/2014 | 07:30 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום אפונה היא קטניה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, ברצוני לרכוש את הכדורים הנ"ל למשך חודש ימים. בין יתר הרכיבים: כרומיום פיקולינט, ברומלאין, גרסיניה קמבוציה,ספירולינה, ויתניה משכרת אקס'(אשווגנדה). ובנוסף: מגנזום סטיארט, טריקלציום פוספאט, סיליקה דיאוקסיד. אשמח לקבל חוות דעת מומחה בנושא האם רכיבים אלה בטוחים לשימוש.

15/02/2014 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום הפורמולה הזאת מכילה כמות רבה מאוד של קפאין (אין לי מושג על מצבך הבריאותי לכן לא יכולה להמליץ עליה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2014 | 18:47 | מאת: שי

בהנחה שמצבי הרפואי תקין לגמרי, האם זה בסדר? ומה לגבי שאר הרכיבים?

22/02/2014 | 12:06 | מאת: לילי

בנוסף לחומרים המצויים בכמוסה מוסיפים גם רכיבים למילוי הכמוסה: מגנזום סטיארט, טריקלציום פוספאט, סיליקה דיאוקסיד מה ידוע על חומרים אילו והאם הם מסוכנים לאנשים בריאים רק עם עודף משקל קל...

שלום, ברצוני לרכוש את הכדורים הנ"ל למשך חודש ימים. בין יתר הרכיבים: כרומיום פיקולינט, ברומלאין, גרסיניה קמבוציה,ספירולינה, ויתניה משכרת אקס'(אשווגנדה). ובנוסף: מגנזום סטיארט, טריקלציום פוספאט, סיליקה דיאוקסיד. אשמח לקבל חוות דעת מומחה בנושא האם רכיבים אלה בטוחים לשימוש.

הרכיבים שהזכרת בטוחים לחלוטין לשימוש כל עוד אינך אלרגי לאחד מהם. מלבד הכרומיום שהוא מינרל כל האחרים הם צמחים המשמשים בתוספי תזונה.

הרכיבים שהזכרת בטוחים לחלוטין לשימוש כל עוד אינך אלרגי לאחד מהם. מלבד הכרומיום שהוא מינרל כל האחרים הם צמחים המשמשים בתוספי תזונה.

10/02/2014 | 16:56 | מאת: d

מה זה קפה ירוק כמה צורכים איפה קונים האם הוא מכיל יותר קופאין מקפה נמס האם הוא בריא יותר מקפה נמס? תודה

10/02/2014 | 20:18 | מאת: אביטל זלצר

קפה ירוק הינו קפה שלא עבר קלייה. עוד על סגולותיו תוכל לקרוא במאמר הבא: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=3422 בברכה ובהצלחה אביטל

09/02/2014 | 23:01 | מאת: מלי

10/02/2014 | 20:15 | מאת: אביטל זלצר

(-:

09/02/2014 | 15:36 | מאת: aluio

שלום יש לי שתי שאלות- 1- אני אוכלת כל ערב גינגר טרי. אני חותכת כ 4 פרוסות ואוכלת את זה חי וטרי בלי בישול. זה חרף לי אבל אני מתגברת על החריפות. האם יש בזה יתרונות בריאותיים? אם כן- מה הם? 2- האם אכילה של כמות גדולה של עלים בבת אחת (למשל צרור שלם של עלי סלרי- גבעול ועלים ביחד) יכול לגרום לחסימת מעיים/עצירות? או שזה אמור ההפך, לגרום לצואה רכה. והאם כדאי לאכול זאת עם מים כדי למנוע עצירות? תודה

10/02/2014 | 20:45 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום הג'ינגר בריא מאוד. עוד על סגולותיו תוכלי לקרוא בקישור הבא: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=158&ArticleID=940 על שאלתך השניה עניתי כאן למטה. בברכה ובהצלחה אביטל

09/02/2014 | 07:02 | מאת: ירון

אני מאחסן ירקות ( פלפלים , עגבניות ומלפפונים ) בחדר שלי מכיוון שאין בשבילם מקום אחר בבית , העניין הוא שכרגע בחורף החדר אטום רוב היום עם חלונות סגורים והאוויר בו לא טוב - האם זה פוגע בירקות/בערכים שלהם ועדיף שהם ישהו באוויר נקי ?

10/02/2014 | 20:11 | מאת: אביטל זלצר

ירון שלום. מרגע הקטיף של הפרי וניתוקו מהאדמה ערכיו התזונתיים מתחילים לרדת ולכן אין כל כך חשיבות למקום האחסון.כמובן שבמקרר זה ישמר ליותר זמן ואל תשכח ששם אין בכלל אויר. המלצתי לך ללא כל קשר, לפתוח חלון גם בחורף כדי שלך לא יגרמו נזקים. בברכה ובהצלחה אביטל

10/02/2014 | 22:24 | מאת: ירון

מדובר בסך הכול על שבוע של אחסון ולא מעבר ככה שהירק מבשיל בזמן שהוא בחוץ ולא במקרר ככה שזה יוצא יותר טוב ועדיף מאשר לאחסן במקרר , ובנוסף בשבוע הוא לא יכול להספיק להיהרס/להרקיב , תודה על התשובה .

08/02/2014 | 23:19 | מאת: חיה

10/02/2014 | 20:07 | מאת: אביטל זלצר

מה השאלה?

07/02/2014 | 23:07 | מאת: ליטל

שלום, אני מנסה לעלות במשקל ורציתי לדעת מה עדיף יותר מבחינה בריאותית ומבחינת הטעם- אנשור פלוס, או גיימר? תודה רבה מראש

10/02/2014 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

ליטל שלום לא אוכל להמליץ לך על מזונות אלה. אכלי זרעים, גרעינים,אגוזים, טחינה,דגנים, קטניות, ירקות ופירות. אם אינך מצליחה אמליץ לך לפנות לתזונאית טבעית ולהרכיב תפריט אישי ובריא עבורך. בברכה ובהצלחה אביטל

07/02/2014 | 14:54 | מאת: חנה

האם אכילה של המון עלים (טריים או מאודים) בארוחה אחת- למשל צרור שלם של סלרי כולל עלים וגבעולים- יכול לגרום לחסימה במעיים ובעיות ביציאות? או שזה דווקא אמור לשפר עיכול ויציאות?

10/02/2014 | 20:05 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום לכל צמח יש דרגת רעילות אם מפריזים בכמות ולכן לא מומלץ לאכל המון...צריך לאכול במינון. העלים הירוקים ברמה העקרונית, משפרים יציאות וגם עיכול. עדיף לאכול טרי בברכה אביטל

07/02/2014 | 14:37 | מאת: בני בנקיש

שלום אני אוהב לאכול הרבה גידים או רגל של פרה האם יש בהם שומן או כולסטרול ? תודה

10/02/2014 | 20:03 | מאת: אביטל זלצר

בני בנקיש שלום התשובה היא כן. בברכה ובהצלחה אביטל

10/02/2014 | 21:24 | מאת: בני בנקיש

היי אביטל זצלר - תודה האם אתה יודעת מה אחוז השומן וכמה הכולסטרול יש בגידים בבקשה , האם הרבה או קצת ? 15% , 30% שאני אדע כמה לאכול ובאיזו תדירות תודה רבה מראש

28/02/2018 | 17:18 | מאת: כול וסטרול

אכילת כולסטרול לא מסוכנת, הוא מתפרק ומתעכל. לחלופין אפשר לאכול סוכר טלחרבן סוכריות

28/06/2015 | 14:57 | מאת: אריה

הרי ברור שיש שומן וכולסטרול, זה מוצר מן החי.

07/12/2017 | 02:05 | מאת: זה לא מה שהוא שאל ש

זה לא מה שהוא שאל

10/11/2018 | 15:45 | מאת: אכילת גידים

אני סובלת מפרפור בלבו דליפה ממסתם.האים זה מסוכן לאכול גידים והאים פעם בחודש זה הרבה.

06/02/2014 | 20:09 | מאת: דנה

שאלה נוספת קראתי שאם מנביטים קטניות אז כל הפחמימות עוברות לנבטים. האם זה אומר שאם אנביט קטניות (למשל שעועית לבנה יבשה)- אשים במים עד שיצאו נבטים. את הנבטים אפרד מהקטניה - האם זה אומר שהקטניה שנשארה מכילה 100 אחוז חלבון ואפס אחוז פחמימה? תודה

10/02/2014 | 20:02 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום שאלה יפה, אפילו מתוחכמת מעט, אך בשעועית עדיין תשארנה פחממות גם לאחר ההנבטה בברכה ובהצלחה אביטל

06/02/2014 | 20:07 | מאת: דנה

שלום לך אני מרתיחה צרור של פטרוזילה במעט מאוד מים (סוג של אידוי) כדי שהעלים יתרככו ואוכל לאכול אותם מעט מאודים. השאלה היא : 1- האם לעלים אחרי האידוי נשאר בהם עדין ויטמינים ומינרלים ו שבגלל האידוי הכל נהרס 2- האם כדאי לי לשתות את המים שנשארו אחרי האידוי בסיר? האם המים מכילים ויטמינים ומינרלים? תודה וערב טוב

10/02/2014 | 20:00 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום 1. נשארים בהם ויטמינים ומינרלים למעט אלו שנהרסים בחום (כמו ויטמין C) 2.כדאי לשתות את המים כי אליהם עוברים כל הוויטמינים המסיסים במים ולא נהרסים בחום. בברכה ובהצלחה אביטל

06/02/2014 | 07:34 | מאת: מלי

האם ההמלצה לשתות מיץ עשב חיטה במשך 10 ימים ואז לעשות הפסקה של 10 ימים וחוזר חלילה , ידועה לכם? תודה

10/02/2014 | 19:53 | מאת: אביטל זלצר

מלי שלום יש כמה שיטות ודרכים לצרוך את עשב החיטה. במידה ואת לא נוטלת מדללי דם, אין צורך להפסיק כל 10 ימים. בברכה ובהצלחה אביטל

30/11/2014 | 13:35 | מאת: סיגל

באיזה אופן ניתן לצרוך עשב חיטה אם אני צורכת קרטיה 100מ"ג/יום? אני חולה אונקולוגית

אני שותה מיץ עשב חיטה מזה חודשיים וחצי. חצי כוס ליום. בשבוע האחרון אני סובלת מכאבים, אולי בעצמות,אולי בשרירים. אני לא יכולה לגעת בדיוק. לא עשיתי שינוי כלשהו חוץ משתיית מיץ עשב החיטה. האם התופעה ידועה/ מוכרת?

מלי שלום מיץ עשב חיטה הוא בריא מאוד ולא אמור לגרום לכאבים אלא הפוך. את יכולה להוריד את הכמות מחצי כוס לרבע כוס. אם את חושדת שזה מה שגורם לכאבייך, נסי להפסיק לשבוע שבועיים ולבדוק אם הכאב נעלם. בברכה ובהצלחה אביטל

גם אם אין ידע בדבר לפחות תענו משהו

06/02/2014 | 18:05 | מאת: טובה בר-שאן

שירן שלום חומצת לימון או חומצה ציטרית מצויה ומיוצרת גם באופן טבעי בגוף שלנו .מוסיפים אותה כנוגד חימצון ולדכא ולהפחית השפעות של מלחי מתכות הנמצאים במזון מעובד בישראל הכמות מוגבלת חלקית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/02/2014 | 06:48 | מאת: נעמה

שלום, אני מעוניינת לדעת מה יותר בריא, בשר הודו או בשר עוף? ולמה? תודה

06/02/2014 | 17:41 | מאת: טובה בר-שאן

נעמה שלום לא אמליץ לך על שניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/02/2014 | 19:59 | מאת: שאלה על בתשובה שלך

שלום טובה אפשר לשאול מדוע אינך ממליצה לשואלת לא על הודו ולא על עוף? האם זה משום שאת דוגלת בצמנ+חונות ובאי אכילת בשר? אני שואלת כי אני מתלבטת אם להפסיק לצרוך בשר לחלוטין ולכן חשוב לי לשמוע דעה של מי שמבין בכך. תודה

04/02/2014 | 15:33 | מאת: s

שלום אני נוהגת לאכול מעט במהלך היום ובערב לארוחת ערב צורכת המון המון ירקות משהו כמו סלט ענק + ירקות מאודים זה כולל עגבניות, פלפלים, קולורביפטרוזיליה, סלרי... הכל בכמות מאוד גדולה. לאחר שאנימסיימת הבטן מתנפחת לי ואני מרגישה לא הכי נעים שיש בבוקר יש לי יציאה כמובן אבל לא תמיד היא הכי קלה. האם הנפיחות והיציאות נובעות כתוצאה מכך שאני מעמיסה כמות גדולה של ירקות בבת אחת? לפי החשיבה שלי הסיבים דווקא אמורים להקל על היציאות אז למה זה לא ככה? ושאלה נוספת- האם צריכה גדולה של עלים (כוסברה/סלרי/פטרוזיליה/תרד/חסה) ממש בכמות גדולה יכולה לגרום דווקא לחסימה ביציאות ולא ליציאה רכה? תודה

06/02/2014 | 17:40 | מאת: טובה בר-שאן

sשלום צורת התזונה שלך לא תקינה ולא מאפשרת פירוק יעיל של המזון . עדיף לפזר את המזון למס' ארוחות קטנות ביום. ובנוסף לא לאכול את הארוחה הגדולה בלילה. כן את אוכלת לא מאוזן מבחינת מרכיבי המזון מה לגבי חלבונים, חומצות שומן חיוניות? שהגוף צריך אותם? המלצתי שתלכי לתזונאית שתשב איתך על התזונה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/02/2014 | 14:05 | מאת: מנשה

אני נוטל מנה יומית של ויטמין E400 וכן כדור אספירין אחת לשלושה ימים. האם יש בעיה עם זה?

06/02/2014 | 17:35 | מאת: טובה בר- שאן

מנשה שלום אספירין הוא מדלל דם וכך גם ויטמין E לכן ויטמין E מגביר את פעולת האספירין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/02/2014 | 03:47 | מאת: ליטל

שלום, רציתי לדעת אם יש משקאות מיוחדים או תוספי תזונה לעלייה מכוונת במשקל, ולא דווקא במסת השריר אלא בשומן. תודה מראש

06/02/2014 | 17:34 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום יש משקאות כמו אינשור המכילים את כל מה שאדם צריף מבחינת אבות מזון עם ערך קלורי גבוה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2014 | 11:58 | מאת: אביב

שלום, איפה אני יכולה למצוא מיץ עשב חיטה בבקבוק או קפוא? (לא סחיטה טריה) תודה!

03/02/2014 | 15:46 | מאת: טובה בר-שאן

אביב שלום לא ממליצה לך קפוא הוא ממש מקבל צבע שחור של התחמצנות עדיף רק טרי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2014 | 17:54 | מאת: רועי כהן

01/02/2014 | 17:55 | מאת: רועי כהן

שלום רב, שמעתי כי חימום טונה משימורים בטוסט או במחבת מזיק לבריאות. האם יש אמת בדבר?

03/02/2014 | 15:47 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום טיגון של הטונה גורם לשרפת השמן ולהרס שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2014 | 09:58 | מאת: גל

שלום רב, הנבטתי קינואה כבר מספר פעמים, ובפעמיים האחרונות תהליך ההנבטה לא עבד לי. תוכלו בבקשה לכתוב לי הוראות מדויקות כיצד להנביט את הקינואה בצורה נכונה? תודה מראש לעונים.

03/02/2014 | 16:20 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום להלן הוראות כלים: קערה גדולה, מסננת עומדת ומגבת מטבח נקיה •משרים את הזרעים ל-24 שעות בהרבה מים. אחרי 12 שעות כדאי להחליף את המים. •מסננים ומשאירים במסננת. •מרטיבים את המגבת, סוחטים ומניחים מעל הזרעים שבמסננת. •פעמיים-שלוש ביום מסירים את המגבת, שוטפים את הזרעים שבמסננת מתחת לברז, שוטפים וסוחטים את המגבת ומחזירים אותה לכסות את המסננת. (כל הסעיף הזה לוקח כשתי דקות). •כעבור 24 שעות מתחילים לראות נבטים וכעבור 12-48 שעות נוספות הנבטים מגיעים לאורך כפול מהגרעין והם מוכנים לשימוש. ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר כשבוע. לוחות זמנים לוח זמנים להנבטת מאש/עדשים/קינואה לאנשים שעובדים משרה מלאה שימו לב, בימים חמים ההנבטה לוקחת הרבה פחות זמן, וכדאי לשים את קערת ההנבטה במקרר במהלך היום אם רוצים שהנבטים יהיו מוכנים לבישול בערב: •בוקר יום 1: משרים את העדשים/מאש/קינואה • ערב יום 1: מחליפים את המים (פעמים רבות הקינואה תהיה נבוטה כבר בשלב הזה, שימו לב ואל תמשיכו להשרות) •בוקר יום 2: מעבירים למסננת ומכסים במגבת • ערב יום 2: שוטפים •בוקר יום 3: שוטפים • ערב יום 3: הזרעים מוכנים לשימוש (מאש יכול לקחת עוד יום) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2014 | 22:19 | מאת: אוראל

היי אני רוצה להזמין את הכדורים

03/02/2014 | 15:51 | מאת: טובה בר-שאן

אוראל שלום על איזה כדורים אתה מדבר? מה השאלה? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2014 | 20:59 | מאת: דנית

שלום, האם ניתן לקחת בהריון? אני סובלת מאקנה ושמעתי שזה עוזר. תודה מראש

03/02/2014 | 16:22 | מאת: טובה בר-שאן

דנית שלום שמרי בירה מכילים ויטמיני B שהם חשובים מאוד להריון . כן את יכולה לקחת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2014 | 11:13 | מאת: דפנה

שלום, רציתי לשאול בקשר להזרקת אינסולין בסוכרת נעורים, שמעתי שאם אוכלים קמח מלא אז ספיגת הסוכר יורדת. אבל החישוב שעל פיו אני לוקחת את האינסולין הוא לפי גרם פחמימה שמכיל המזון ואם אני לא סופגת את כל הכמות שיש במזון וחלק יוצא החוצה בעצם אז אני מזריקה יותר מדי אינסולין לעומת כמות הפחמימה שבאמת נספגת ואז אני אגיע למצב היפו מהר יותר? אשמח שתעזרי לי להבין אם אני אוכלת לחם מלא לדוגמא אז להפחית את כמות האינסולין שאני מזריקה? תודה דפנה

02/04/2014 | 11:24 | מאת: עדי מילר

שלום דפנה איני מתמחה בסוכרת טייפ 1, אנא שאלי את שאלתך בפורום תוזנה קלינית באתר דוקטורס. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

כן זה השאלה, אני עד עכשיו משתמשת בעיקר בירוקים שהם קצת חומים לפעמים אבל רציתי לוודא שזה הטוב ביותר.... תודה מראש

אורלי שלום כולם מצוינים וחשובים ההבדלים ביניהם הם בעיקר בזמן בישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/01/2014 | 15:41 | מאת: אסף

שלום מצאתי שמן זית שנקרא - זיתולה של חברת עץ הזית. הוא שמן זית שמעורבב עם קנולה והוא נורא זול רק 13 ש"ח באתר שלהם הם כמובן ממליצים עליו. רציתי לשאול האם הוא נראה לכן והאם אפשר להשתמש בו גם למשל על העור, כמו לעיסוי? להלן קישור

03/02/2014 | 15:56 | מאת: טובה בר-שאן

אסף שלום האם הוא שמן מזוכך או שמן מכבישה קרה במידה והוא מזוכך לא הייתי ממליצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/01/2014 | 22:35 | מאת: דליה

שלום רב, בהמשך לתשובתך לענין עלי סלרי,לא הבנתי- האם לעלי סלרי יש יכולת לדלל דם? אני אשמח אם תסבירי לי שוב? בתודה מראש דליה

30/01/2014 | 17:52 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום לעלי סלרי יש ויטמין K הגורם לקרישת דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/01/2014 | 15:56 | מאת: שירלי

שלום רב מה דעתך על המחקרים שמתפרסמים אודות יתרונות השוקולד? גם לחולי סוכרת 2 איזה וכמה מותר ? האם יש אמת בדברים ? תודה שירלי

27/01/2014 | 17:06 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום אכן שוקולד יש לו יתרונות רבים אולם ריכוז הסוכר בו אדיר ולא מתאים לסוכרתיים .היום יש בשוק פולי קאקאו טבעיים ללא סוכר ואבקת קאקאו ואת יכולה להשתמש בהם להכנ מתכונים ללא סוכר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/01/2014 | 10:31 | מאת: קרן

שלום לחברות וחברי הפורום קראתי כמה כתבות על השמנה ביטנית כתוצאה מאכילת חיטה ואני מעוניינת להפסיק לצרוך חיטה. הבעיה היא שיש כמה דברים שאני לא בטוחה האם הם נחשבים חיטה, לדוגמא שיבולת שועל. מה מותר לאכול?

27/01/2014 | 16:48 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום שיבולת שועל מכילה גלוטן השונה במידה מסויימת מגלוטן החיטה . בשלב ראשון לא הייתי ממליצה לך לאכול שיבולת שועל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2014 | 22:51 | מאת: מיואש

אני בן 48 התפרצה. מחלת קרוהן טופלתי כ4חודשים באנטיביוטיקה לטיפול בדלקת ואפסס הוביל לניתוח סתומה מעי הדק אני כחודש אחרי ניתוח ויש לי ירידת מים מהמעי אבוד נוזלים,המלצות להמשך טיפול ,טופלתי באופיום, אוקטריטד, שלא עוזרים לי תודה מראש על העזרה

27/01/2014 | 16:45 | מאת: טובה בר-שאן

מיואש שלום האם הסתומה שלך זמנית ? ניתן לקחת פרוביוטיקה VSL3, אנזימי עיכול + כורכום לשיקום המעי . המלצתי שתיגש לנטורופט שגם יבנה לך תזונה מתאימה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2014 | 20:12 | מאת: שיר

אילו סוג תה ירוק הכי מומלץ לקנות ?העלים שיתנו לי מקסימום רכיבים פעילים בחליטה?

26/01/2014 | 21:32 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום קיימים למעלה מ100 סוגים של תה ירוק.כולם עושים את העבודה ונפלאים בשימוש יום יומי.. עוד מידע תוכלי למצוא כאן http://www.ranherbs.com/content_art.asp?cid=47&pr=3&aid=0&item_id=572 או כאןhttp://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-TeaGreen.htm בברכה ולבריאות אביטל

26/01/2014 | 17:13 | מאת: דליה

שלום שלום האם עלי סלרי הם רעילים? אני סוחטת כל יום מיץ מהעלים והגזעים (אורגנים) האם יש נזק מהעלים? תודה דליה

26/01/2014 | 20:54 | מאת: אביטל זלצר

דליה שלום. במינונים מאוזנים סלרי אינו רעיל.בעלים מצוי רוב הערך התזונתי יוצר מהגבעול).אין לצרוך כמויות גדולות על בסיס יומי ביחד עם מדללי דם כמו אספירין, קומדין וכדומה. בברכה ולבריאות אביטל

25/01/2014 | 19:19 | מאת: ליאת

שלום, היום קירבתי את המגב (החלק העליון העגול, לא התחתון שמנגבים איתו את הריצפה) לפה שלי ואני חושבת שזה נגע בפה שלי ואז נזכרתי שאמא שלי שוטפת עם אקונומיקה ואני בלחץ שנכנסו לי שאריות של אקונומיקה לפה. אם נכנס אקונמיקה לפה חייב להרגיש משהו בטוח? מהם הסימנים אם נכנס אקונומיקה לפה? אמורים להרגיש שורף בגרון או בקיבה או כואב איפשהו? לא כואב לי או משהו אני מרגישה שמר לי בפה ושאין לי טעם אני לא חושבת שזה בגלל זה. תודה רבה

26/01/2014 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

ליאת שלום המלצתי לך לשתות הרבה מים ולהרגע. כל עוד לא בלעת מהחומר אין סיבה לדאגה עד מחר הכל אמור לעבור. בברכה אביטל

25/01/2014 | 16:53 | מאת: ליאן

אני מאוד רוצה להרזות אני בת 16 עם שחלה פוליציסטית אני נלחמת במשקל כבר שנה עם אימונים אינטנסיביים ואוכל בריא היה לי שיעור יתר בפנים רופאת נשים הביאה לי דיאנה ולקחתיי לאחר אישפוז יום ובדיקות שגם הם אמרו שאין לי בעיה הורמונלית לקחתי במשך שנה( במשך חצי שנה ירדתי 5 קילו) לאחר שנה הדיאנה לא עזרה לי - ולכן הרופאת נשים אמרה לי להפסיק , הפסקתי . ואמרה לי לפנות לאולטרה סאונד לבדוק את השחלות שוב שלפני זה עשיתי ולא אמרו לי שאין לי כלום .. בדקו וגילו שיש לי שחלות פולציסטיות הפסיק לי המחזור 4 חודשים פניתי לרופא נשיא אחר .. אמר לי לקחת יאז .. על החודש הראשון שלקחתי חזר לי המחזור ואז חודש וחצי לא קיבלתי ואז קיבלתי .. בקיצור המחזור לא סדיר אבל חזר המחזור עם הכדורים ..מאז שהפסקתי עם הדיאנה אני לא יורדת במשקל.. בנוסף הלכתי לפני חודשיים לדיאטנית שהייתה מודעת למצב של השחלה פוליציסטית והתאימה לי תפריט "דל פחמימות" (שגם נגיד בכוס בצהריים של פחמימה הורדתי לחצי כוס ) ירדתי מהתפריט הזה קילו אחרי שבועיים והפסקתי לרדת שוב.

25/01/2014 | 17:54 | מאת: אביטל זלצר

ליאן שלום חשוב שתדעי שבשחלות פוליציסטיות ניתן לטפל דרך תזונה (שניה לפני שאת נוטלת תרופות!!!). מאחר והגוף במצב הזה מייצר הורמונים רבים (אסטרוגן ו LH), יש עומס על הכבד שאמור לפרקם ולכן כלל ראשון הוא לשמור על כבד בריא על ידי צריכת מזונות המכילים B12. שחלות פוליציסטיות מלוות לרוב במצב הנקרא תנגודת לאינסולין ולכן ההמלצה התזונתית דומה מאוד לתפריט של חולי סוכרת כלומר הורדת כל המתוקים מהתפריט ואכילת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (יש המון טבלאות כאלה באינטרנט, רצוי שתחשפי לנושא ותבדקי אילו מזונות יסייעו לך). בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 19:20 | מאת: ליאן

היי אביטל לא דיברו איתי לפני שלקחתי את הכדורים על תפריט הייתי באותו זמן מתאמנת ואוכלת בריא .. הלכתי לדיאטנית היא הביאה לי תפריט דל פחימות וזה לא עוזר אשמח לעצות

25/01/2014 | 09:24 | מאת: דפנה

שלום רב, אודה לתשובתך ל 2 שאלות שמן חמניות - האם הוא שמן בריא כורכום - אני מרסקת על פומפיה שורש קטן של כורכום טרי (יש למצוא בסופר, שמה בכוס וחולטת עם מים רותחים. שאלתי: כמה זמן צריכה לעמוד החליטה כדי שתהיה חליטה אופטימלית לקבלת הערכים הבריאותיים של הכורכום. תודה מראש, דפנה

25/01/2014 | 17:29 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום. לגבי בריאות השמן, חמניות הוא סביר אך יש לצרוך אותו בכבישה קרה בלבד ובכלל כל שמן אם רוצים לקבל ממנו ערכים תזונתיים טובים יש לצורכם בכבישה קרה ולא מזוככים. לגבי הכורכום, אין צורך להמתין אך כדי שערכיו יספגו בגוף יש להוסיף לחליטה כפית שמן זית ומעט פלפל שחור, שני רכיבים,שיהפכו את ספיגתו ליעילה וטובה. בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 08:38 | מאת: שיר

האם ניתן לאכול עלי תה ירוק מסין לאחר שתיית התה?

25/01/2014 | 17:25 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום. אין עם זה בעייה רק שלא ממש ברור לי מדוע תחפצי לאכל את העלים שלאחר החליטה הופכים להיות מרים מאוד וכמעט ללא ערך תזונתי. בברכה ובהצלחה אביטל

24/01/2014 | 20:03 | מאת: שיר

האם הערך התזונתי בנבטוטים וקינואה מונבט. עדיין גבוה לעומת לא מונבט לאחר בישול של שעה במיים??

25/01/2014 | 17:23 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום אין שום סיבה לבשלם זמן כה רב מאחר וערכם המופלא יורד בבישול. מומלץ לאכלם ללא בישול, בסלט או לבשלם לפרקי זמן קצרים שהרי הם מתרככים עד מאוד בתהליך ההנבטה. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום רב, אנחנו , תלמידי תיכון המשתתפים בפרויקט מנהיגות טכנולוגית של חברת נס טכנולוגיות פונים אליך עבור מענה על שאלון העוסק בנושא האנמיה. נודה מאוד אם תקדישו מזמנכם ותענו על כמה שאלות, השאלון הוא למטרות מחקר בלבד ולא יועבר לאדם או גוף זר אחר. תודה מראש! https://docs.google.com/forms/d/1NGlk11GIdsdgOPi9p5ckmn1OVbQ7T01I24NobnKQOt4/viewform

25/01/2014 | 17:42 | מאת: אביטל זלצר

בהצלחה

23/01/2014 | 14:16 | מאת: ש

האם יש הוכחה מדעית לכך שבמידה ומנביטים קיטניות אשר כידוע עשירות בחלבון ונהפכות בהנבטה לירק, עדיין כמות החלבון נשארת באותה רמה? יש טיעונים על זמינות ביולוגית טובה יותר אולם קשה לאמת או להפריך טענה זו. אותי מדאיג כמות החלבון בקיטניות , לפני אחרי הנבטה-- האם הן שוות או שוות ערך והוכחה מדעית לכך? בתודה

25/01/2014 | 17:47 | מאת: אביטל זלצר

ש שלום. ראשית נבין שזרעי קטניות ודגנים מונבטים הם אוכל טבעי מעולה ומזין. בתהליך הנבטה נוצרים בזרע אנזימים רבים. נוצרים ומתוספים ויטמינים, חלבון מתפרק לחומצות אמינו וחלק מהעמילן הופך לסוכר. מסיבה זו הנבטים קלים לעיכול יותר מזרעים מבושלים שלא הונבטו קודם לכן. אנשים המעוניינים להחליף את צריכת הבשר והדגים (כולה או חלקה) במזון מהצומח עלולים להתבלבל משפע המידע. כדי לקבל חלבון מלא (המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות) יש לצרוך קטניה מונבטת בנבט זעיר או קטן (נבטים גדולים כבר לא מכילים כמעט חלבון), ולצרוך בטווח של שלושה ימים (לא בהכרח באותה הארוחה)- דגן מלא. בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 19:47 | מאת: A

אביטל זלצר שלום תודה על התשובה המפורטת. 1. האם החלבון אשר קיים בקיטניה/דגן יבשים אינו בעצם חלק מחומצות האמינו? . אני כל הזמן חשבתי שחלבון וחומצות אמינו אלו מושגים זהים כאשר כמובן קיים המושג של חלבון מלא שמכיל את כל 23 חומצות האמינו. מהסבר שלך משתמע שרק אחרי ההנבטה מקבלים את חומצות האמינו ולפני זה קיים חלבון שהוא מושג אחר? 2. יש ניסוי/מחקר או עובדות מדעיות שמראות שגם אחרי ההנבטה , למרות שזה ירק, עדיין הוא מכיל חומצות אמינו בכמות כמו במקור היבש והזמינות הביולגית טובה יותר? אחרת תמיד קיים החשש שאלו מוסכמות בקהילה הצמחונית ואשר אין להן תימוכין מדעיים אלא רק תחושת בטן? בתודה

23/01/2014 | 09:40 | מאת: שאול

שלום קיימות צורות רבות של עשב חיטה לצריכה. כמובן הכנה ביתית היא הטובה ביותר אולם אני מעונין לקנות מוצר מדף מוכן איכותי. אשמח אם תוכלו להמליץ על מוצרים טובים או לתת קווים מנחים לבחירת מוצר טוב. והאם גם כמוסות/כדורים או אבקות שומרים על הערכים הטובים או רק המיץ הקפוא? בתודה

23/01/2014 | 10:11 | מאת: שאול

ותוספת לשאלה: האם גם כמוסות או אבקה של עשב שעורה טובות כללית לבריאות והאם ניתן לחדד את ההבדל ביניהם?

21/01/2014 | 18:46 | מאת: ירון

כמה זמן לוקח לעכל טחינה ( לצורך העניין : טחינה גולמית מלאה של חברת "אחווה") ?

25/01/2014 | 17:34 | מאת: אביטל זלצר

ירון שלום. טחינה עשוייה מזרעי שומשום שזמן העיכול שלהם עומד בערך על שעתיים שלוש. עצם העובדה שאתה צורך אותם כטחינה, אפילו מקצר את זמן עיכולם בשל הפירוק הראשוני שעברו. בברכה ובתיאבון אביטל

16/01/2014 | 23:09 | מאת: אנונימית

שלום אני אתאר מה אני אוכלת במהלך כל היום כדי שתגיד/י לי אם לדעתכם זו הסיבה לכך שבסוף היום בלילה מתנפחת לי הבטן. אני בת 30 רזה מאוד וכל היום לא אוכלת כמעט כלום חות מביצה קשה בבוקר ועוד גמבה בצהרייםץ הרגלתי את עצמי לא לאכול כלום במהלך היום אבל שותה כ 8 כוסת מים. בערב אני מגיעה הביתה וכשאני מתחילה לאכול "נפתח " לי התאבון . בערב אני אוכלת בעיקר ירקות. והכמות היא: 4 קולורבי + 4 עגבניות + 3 פלפל ירוק. או קערה גדולה של כרובית מבולת + עגבניות . האם יכול להיות שהבטן נפוחה משום שאני צורכת יותר מידי סיבים במכה אחת ולא פורסת על פני כל היום? או שהבטן נפוחה בגלל שכל היום אני לא אוכלת כלום ורק בלילה אוכלת הכל בבת אחת. אנא אל תתנו לי תשובה שאני לא אוכלת בריא- אז זה אני יודעת, רק אשמח לשמוע האם בשל הצורה שבה אני אוכלת זו הסיבה לבטן הנפוחה- ואם כן אז מה עלי לעשות כדי להמנע מבטן נפוחה? תודה מראש

20/01/2014 | 10:24 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום את התחלת וכתבת הבטן שלך נפוחה כיוון שהרגלי התזונה שלך לא טובים אז לא אחזור על זה חסרים שחסרים לך חלבונים ושומנים טובים . על מנת שבטנך תסתדר את צריכה לאכל כל 3 שעות, ארוחות לא גדולות שמכילות ירקות קטניות דגנים מלאים , אגוזים ,זרעים , בטנך לא תתנפח ותרגישי מצוין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2014 | 12:21 | מאת: אונונימית

הי כמה שזה ישמע מוזר אבל אני חוששת במהלך היום לאכול כדי שהבטן לא תתנפח ותישאר שטוחה. יש לציין שכל בוקר יש לי יציאות . מה את אומרת? אני סתם חוששת? תודה

16/01/2014 | 22:36 | מאת: דן

ערמונים איך לאכולם , ומה מכילים ? אני אוכלם גם ללא חימום האם טוב? שמעתי שהם בעצם לא חלבונים אלא עמילנים אזי לא כדאי לצרפם לפרי? ואגוזים אחרים ? או לא משמעותי? תודה

25/01/2014 | 17:40 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום. לא מומלץ לאכולם על קליפתם מאחר והיא יכולה לגרום לבעיות עיכול. מצרפת לינק עם עוד אינפורמציה בנושא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs23-Nuts/Nuts-Chestnut.htm בברכה ובהצלחה אביטל

16/01/2014 | 12:58 | מאת: שיר

קראתי שתה ירוק וויטמין D ותה שיח אברהם יכול לעזור במיקרה של מיומות ברחם מה דעתך בנושא? האם יש משהו נוסף בתזונה שיכול לעזור?

20/01/2014 | 10:20 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום מזונות ירוקים במיוחד עלים ירוקים , שרעי פשתן טחונים ואומגה 3 . בנוסף הייתי נותנת כורכום שהוא אנטי דלקתי ואנטי סרטני. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2014 | 17:38 | מאת: כ

באילו מוצרים יש כמות לא מבוטלת של פרובויוטיקה? הבנתי שיש בירקות כבושים אבל מאיפה אני יודע שהמוצרים שאני קונה לא עברו תהליך פסטור או לא נכבשו גם בחומץ ?

20/01/2014 | 10:18 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום מדבריך אני רואה שאתה מבין שמזונות מעובדים אין בהם פרוביוטיקה .אולם כרוב כבוש ביתי למשל או יוגורט כן מכילים פרוביוטיקה טבעית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2014 | 10:20 | מאת: דניאל

חיפשתי טבלה/רשימה שמפרטת את כמות הכלורופיל המדויק שיש בכל מזון ולא מצאתי , כל המידע שיש הוא רק על זה "שעלים ירוקים מכילים הרבה כלורופיל" , האם יש טבלה כזאת ?

20/01/2014 | 10:16 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום אין לי טבלה ספציפית שתיתן לי את הכמות המדוייקת של כלורופיל. יש טבלאות המדברות על כמות הORAC כלומר סהך האנטי אוקסידנטים שיש . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן