פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16833 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/08/2000 | 15:16 | מאת: ענת

באחרונה סבתי בת ה-87 עברה ניתוח באגן ומאישה מלאת מרץ הפכה לחלשה. איזה ויטמינים היית ממליצה לקחת לאשה בגילה? קנינו את הצנטרום סילבר , האם הוא מומלץ? תודות

15/08/2000 | 17:31 | מאת: סמדר בן נון

ענת שלום, מולטי ויטמין כמו צנטרום סילבר הוא טוב כשלב ראשון, כאשר לא אוכלים מספיק ולא מקבלים את הרכיבים מהמזון. יש להקפיד על צריכת חלבונים נאותה, במיוחד חלבוני ביצה ובשרים שונים, ועל אספקת סידן (מוצרי חלב או תוסף), אבץ (בשרים, ביצים, קטניות או אגוזים או תוסף), וויטמין C . אם היא לא נמצאת מספיק זמן בשמש - כדאי לתת תוסף סידן +ויטמין D (יש בקופ"ח). רפואה שלמה לסבתא

15/08/2000 | 13:15 | מאת: אוריאל

סמדר, תחילה תודה על המאמרים והתשובות המלומדים בפורום. אני מזדמן לכאן בפעם הראשונה. אני בן 33, משקלי כ-80 ק"ג וגובהי 183 ס"מ. אני מתאמן בין 4-6 פעמים בשבוע, לפעמים פעמיים ביום. אימון של כשעה וחצי בבוקר וריצה של כחצי שעה בערב, אחרי העבודה. התחלתי להתאמן לפני כשנה וב-3 החודשים האחרונים עברתי לתוכנית של עבודה יומית על קבוצות שרירים נפרדות בכל יום (חזה, זרועות, גב, רגליים ובטן). עד כה עושה רושם שאני מתקדם לא רע ואף ירדתי במשקל כ-3 ק"ג, אמנם לא האפקט הרצוי לבניית הגוף אבל בכל זאת. למען האמת אני רואה תנודתיות במשקל בין 78 ל-81 ק"ג. כשהתחלתי להתאמן הייתי בסביבות ה-85 ק"ג. השאלה היא: 1. האם התוכנית אינטנסיבית מדי למי שאיננו מקצוען? אני נהנה מאוד מהפעילות אבל חש עייף למדי, בעיקר מאחר ואני הולך לישון מאוחר או בתקופות של פעילות מינית מוגברת. 2. אני מתקשה להפטר מחגורת השומן בבטן ובמותניים, למרות שאיבדתי שם משקל ואני חש בשרירים מתחת, עדיין לא הגעתי לבטן מוצקה. מה לא בסדר? 3. אני אוכל בד"כ קורנפלקס ומוסלי עם חלב או סויה לארוחת בוקר, כריך גבינהביציים או עוגיות לארוחת 10, לארוחת צהריים חזה עוף בלחמניה עם מיונז וקטשופ או חזה עוף על האש בפיתה עם סלט וחומוסטחינה. לארוחת ערב סלטפסטהעוף. אני שותה יין לבןאדום עם הארוחה בד"כ. אני כמעט ולא אוכל בייצים, מעט פירות יחסית ויותר ירקות. בנוסף אני משתמש בקיראטין על בטן ריקה בבוקר לפני האימון, וכן ויטאמינים (GNC, ללא תוספת ברזל). 4. מהי התוכנית האופטמיאלית בתהחשב בנתונים שסיפקתי (גיל, תזונה וכו')? מהי הדיאטה המומלצת לבנייה מתונה של הגוף והגדלת נפח השרירים? תודה,

15/08/2000 | 17:14 | מאת: סמדר בן נון

שלום אוריאל, ותודה ! 1. כדאי לבדוק עם איש/אשת מקצוע מה הסיבה לעייפות - אולי פחות מדי קלוריות לפני אימון, אולי מחסור בויטמין או מינרל ספציפי. 2. בטן מוצקה יכולה להיווצר משילוב של תזונה דלת שומן + פעילות אירובית (הליכה או שחייה או ריצה) + תרגילים ספציפיים לבטן (יש להתייעץ עם מאמן כושר). אם אחרי הכל עדיין יש "בטן" - זהו מבנה גוף שיש להשלים איתו... 3. לפי הנתונים שמסרת אתה במשקל תקין והתפריט שלך מכיל את כל קבוצות המזון .הייתי מורידה את הקטשופ והמיונז אמנם, ומוסיפה ויטמינים בצורת פירות (עדיף על כדורים) וסיבים בצורת דגנים מלאים (להחליף את הפיתה בלחם מחיטה מלאה, למשל). אבל, אני דיאטנית קלינית שלא מתמחה בספורט וכדי לבנות דיאטה לבניית שרירים יש להתייעץ עם דיאטנית שלמדה תזונת ספורט, וכאלה בד"כ יש במכוני כושר ספציפיים. אז, תמשיך ככה - ובהצלחה !

15/08/2000 | 11:55 | מאת: GITA

יצא לי לקרוא את ספרו של ד'ר אטקינס בו הוא מפרט את יסודות הדיאטה שלו. מאחר וזו גישה שעד כה לא נתקלתי בה ולמען האמת די תואמת את אורח חיי, מאוד הייתי רוצה ליישם אותה, אולם רציתי לדעת את דעתכם בנושא, במיוחד מכיוון הלא מומלץ אם בכלל יש דבר כזה.

15/08/2000 | 17:04 | מאת: סמדר בן נון

גיטה שלום, אם ניגשים לדיאטה הזו יש להיות במעקב צמוד של איש מקצוע, מאחר וכמות גבוהה כ"כ של שומן בדיאטה מחיבת בדיקה של ערכי כולסטרול וטריגליצרידים בדם ותפקודי כבד אחת לכמה חודשים. ברור שלא מומלץ לבצע את הדיאטה למי שכבר יש לו בעיות כבד או בעייה בכלי- דם (טרשת עורקים). כמו-כן צריך להבין שמדובר כאן באורח חיים ולא בדיאטת בזק של חודש-חודשיים. אם מקיימים את כל העקרונות - אפשר להגיע לתוצאות. בהצלחה

15/08/2000 | 11:34 | מאת: נ.ש.

מה התופעות של חוסר ויטמין B12 בגוף? באיזה מזונות ניתן למצוא אותו? והאם זריקות או כדורים אכן משמינים?

15/08/2000 | 16:51 | מאת: סמדר בן נון

הסבר על ויטמין B12 אפשר לקרוא בפורום זה בעמוד 22 תחת הכותרת "כמה מלים על ויטמין B12 " . אם תקרא/י את הכתבה שלי על ויטמינים במגזין האתר תוכל/י לראות שמאחר ולויטמינים אין ערך קלורי, הם לא גורמים להשמנה, גם לא בצורת זריקות או כדורים.

15/08/2000 | 02:15 | מאת: ציון לוי

שלום אני נער בן 15 1.72. לפני חודשיים שקלתי 52 קילו ועכשיו אחרי שעות של ישיבה ללא מעשה בקיץ אני שוקל 60. אני יודע שזה לא משקל קיצוני וגדול מדי בשבילי אך בעקבות "מעמסה גנטית" יש לי מעין שיכבת שומן "טבעית" שאני סוחב איתי. אני לא נראה שמן במיוחד אך אני מפחד שאני בדרך לא נכונה. שאלתי היא האם בתפריט ש"ערכו" 2000 קלוריות ליום ופעילות גופנית נכונה אני יכול להוריד מספר קילוגרמים?

15/08/2000 | 16:44 | מאת: סמדר בן נון

ציון שלום, מושגים כמו "מעמסה גנטית" אינם מוכרים לא לי ולא למדע הרפואה כפי שאני מכירה אותו... הגוף מורכב משרירים ושומנים ביחס משתנה, אבל חייב להיות מינימום של מסת שומן. משקל של פחות מ- 56 ק"ג נחשב רזה מדי לגובה שלך, כך שלא צריך להשתגע. אתה יכול להוריד במשקל בדרך שהצעת, אבל רצוי שתהיה במעקב של איש/אשת מקצוע. ירידה מתונה היא - 1 ק"ג לשבוע מקסימום, ולא יותר.

15/08/2000 | 17:30 | מאת: ציון לוי

כוונתי ב"מעמסה גנטית" היא מעין "ריפוד" כזה שיש לי באיזור הבטן. ידוע לי שאבי וסבי סוחבים את אותו ה"ריפוד". כוונתי היא שאני בערך באותו גובה של חברי שבגילי אנו שוקלים אותו דבר בערך אך אני נראה יותר מלא - למרות שאני לא שמן. תגדירי את זה איך שאת רוצה זה העובדות. אני אשמח לשמוע את ההגדרה הרפואית למצבי. תודה על התשובה בכל מקרה.

14/08/2000 | 23:52 | מאת: אליעזר

קראתי שעם עליית הגיל יש נטייה לעליה במשקל. האם הנוסחה של יחס המשקל בגובה הנותנת טווח בין25-19 לוקחת זאת בחשבון? כלומר, האם אני בגיל 57 ומשקל הגוף שלי הוא בטווח של 27 מראה על עודף משקל? אודה על תשובתך.

15/08/2000 | 16:35 | מאת: סמדר בן נון

אליעזר שלום, BMI בטווח שבין 19-25 הוא נכון לכל גיל. BMI ששווה 27 מראה על עודף משקל אבל לא כזה שמהווה סכנה בריאותית (אלא אם כן מתלווה לכך מצב של סוכרת, עודף שומנים בדם, עישון וכד').

14/08/2000 | 16:52 | מאת: אור

סמדר שלום, אני בת 32 לפני כ- 10 שנים הייתי על גבול האנורקסיה ועד היום אני רזה וממעיטה במזון.. מה שמפירע לי זה שאני מרגישה שהעור ניזוק מהענין- הוא יבש ומתחיל ל"להתקמט" וכן יש מעט כתמי עור על הפנים (לא יודעת אם יש קשר). רציתי לשאול 2 דברים: א. האם יש מאכלים מסוימים שרצוי לאכול כדי להטיב את מצב העור (חמאה?.) ב. שמעתי על מוצר של חברת sunrider המבוסס על פנינים בתוספת דבש, גינסנג וכו' שעוזר לעור - האם את מכירה אותו והאם יש לו איזשהן תופעות לוואי? המון תודה אור

14/08/2000 | 20:08 | מאת: סמדר בן נון

שלום אור, לעור יבש יכולות להיות מספר סיבות שמקורן בחוסר של נוזלים (תבדקי אם את שותה מספיק) או בחוסר של רכיבים תזונתיים. כדאי לבדוק עם דיאטנית קלינית אילו רכיבים חסרים אצלך בתפריט. הגורם השכיח אצל מי שניזון מתפריט דל שומן, למשל - הוא מחסור בחומצות שומן חיוניות שנמצאות בעיקר בשומנים מהצומח (שמן חמניות, תירס,חריע, וגם בשמן נר הלילה) ובשמן דגים, בעיקר דגי-ים (סלמון, מקרל, טונה, סול). תבררי עם הדיאטנית האם הכמות שאת אוכלת מספיקה או שעלייך לקחת בינתיים תכשיר בטבליות. המוצר שכתבת עליו מכיל חומרים שהידע הרפואי עליו איננו מלא או איננו מדוייק ולא בטוח שכל החומרים שמצויים שם אכן יעזרו לבעייה שלך (ג'ינסנג למשל), וגם לא בטוח שהמוצר מכיל את החומרים שכתובים עליו... עדיף לברר אצל מומחה מקצועי ולא אצל איש מכירות שמעוניין שתקני... הרבה בריאות.

14/08/2000 | 15:11 | מאת: גמ

שנים שיש לי הפרעות אכילה! (בולימיה..) אני בטיפול אצל פסיכולוגית, מקבלת פרוזאק, ולפני כחודש התחלתי ללכת גם לדיאטנית. התקפי הבולמוס נשארו, ותדירות ההקאות גברו. אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות. (אני ירושלמית)

14/08/2000 | 19:58 | מאת: סמדר בן נון

שלום לך, אינני יודעת עד כמה אוכל לעזור לך מרחוק. טוב שהתחלת טיפול תזונתי אבל העיקר כאן הוא הטיפול הפסיכולוגי, בעיקר השיחות, שדרכן תוכלי לקבל תמיכה ועידוד. אם את לא מרגישה שיש לך את העזרה הזאת - אפשר בהחלט לשקול להחליף מטפל. אולי יש צורך להגביר את תדירות המפגשים. בכל מקרה - דיאטנית יכולה להסביר לך בצורה הגיונית מה הם הנזקים שההקאות גורמות לגוף ומה הם הרגלי אכילה נכונים (ולא רק להרכיב תפריט) - אבל השאלה היא אם את תקבלי את ההסברים האלה ותקשיבי לקול ההגיון ולא לקול המחלה, ולכן העזרה הפסיכולוגית חשובה ביותר. המון הצלחה, אומץ ובריאות !

14/08/2000 | 15:07 | מאת: קמי

במשך חצי השנה האחרונה השתמשתי במשלשלים לויסות משקלי בד"כ לקסעדין .לאחרונה הפסקתי להשתמש במשלשלים אך יציאות קשות וכואבבות . מה עלי לעשות כדי לחזור ליציאות רגילות כפי שהיו לי קודם ?

14/08/2000 | 19:54 | מאת: סמדר בן נון

שלום קמי, חבל שלקח לך כ"כ הרבה זמן להבין שאסור להשתמש במשלשלים. אני מקווה שברור לך שמשלשלים לא תורמים לתהליך ההרזייה מפני שהרזייה פירושה הורדת עודפי שומן ואילו משלשלים גורמים לירידה בכמות הנוזלים בלבד - מה שמשאיר אותך עם פחות משקל אבל עם יותר אחוזי שומן בגוף... כדי להתחיל לתקן את הנזק שנגרם למערכת העיכול יש להוסיף לתפריט מאכלים המכילים סיבים תזונתיים ולהגביר במקביל את כמות הנוזלים שאת שותה ליום. סיבים נמצאים בפירות וירקות, בקטניות ובכל המוצרים מקמח מלא. בקרוב תתפרסם כתבה במגזין האתר על סיבים ותפקידם. בינתיים - הייתי ממליצה לך לגשת לייעוץ, אצלי או דרך קופ"ח, ותקבלי פירוט לגבי המזונות המכילים סיבים והמלצה על תכשירים שלא יגרמו לנזק אבל ישפרו את תפקוד מערכת העיכול.

15/08/2000 | 15:15 | מאת: ricky

ניתן להיעזר בחצי לימון סחוט + כפית שמן זית על קיבה ריקה בבוקר. כמו כן ניתן לקחת פסיליום בגלולות או אבקה - אלו הם סיבים שמחייבים שתיה מרובה של מים עם לקיחתם לפחות שתי כוסות מים עם גלולה או כפית אבקה, כמו כן מיץ עגבניות עוזר או כפית דבש. בהצלחה

14/08/2000 | 13:20 | מאת: מיכה פומפן

שלום, האם דגים מכילים ויטמין B12 .? איזה דגים מכילים הרבה ויטמין B12 ? תודה מיכה

14/08/2000 | 19:34 | מאת: סמדר בן נון

שלום מיכה, דגים מכילים B12 והכמויות הגבוהות מצויות בעיקר בדגי ים (סלמון, טונה) ובדגים שעברו תהליך של שימור כמו מקרל, סרדינים ואנשובי ( בגלל תהליך השימור יש יותר "חומר" של הדג ופחות נוזלים).

14/08/2000 | 20:54 | מאת: מיכה

סמדר, אינני אוכל בשר אדום. האם כמות ה B12 בדגים הנ"ל יכולה להוות תחליף מספק לבשר אדום ? תודה מיכה

14/08/2000 | 09:35 | מאת: מירב

סמדר שלום! בהמשך לשיחתנו על דיאטה נכונה ועל פעילות ספורטיבית אני מטופלת כרגע אצל דיאטנית והיא חיברה לי תפריט שסה"כ כולל 1,200 קלוריות אני בת 20 ושוקלת 67 ורציתי לשאול אם התפריט לא כולל יותר מדי קלוריות? ותוך כמה זמן לפי הערתך אני יוכל לרזות 7 קילו כולל הפעילות הספורטיבית שלי? (אני בדיאטה כבר שבועיים ומתעמלת 3 שבועות) בתודה מירב

14/08/2000 | 19:27 | מאת: סמדר בן נון

מירב שלום, 1200 קלוריות הן מעט מאד קלוריות ליום ולכן תפריט כזה נקרא תפריט להרזייה ולא כדאי לחיות לפיו כל החיים. בתפריטים המכילים פחות מ- 1000 קלוריות אין מספיק ויטמינים ומינרלים ולכן הם אפילו מסוכנים לבריאות. אין שום דרך לדעת תוך כמה זמן תרדי במשקל כי לכל אחד קצב חילוף חומרים שונה והדבר תלוי בהמון גורמים. ירידה מתונה במשקל היא בערך 1 ק"ג לשבוע. עלי והצליחי !

13/08/2000 | 23:17 | מאת: r

אם גובהי 1.60 בערך , מה הטווח המשקל שבו עלי להיות והאים עדיפה הליכה בקצב 6 קמ"ש במשך 3/4 שעה או חצי שעה של ריצה והליכה משולבים ?

14/08/2000 | 19:24 | מאת: סמדר בן נון

טווח המשקלים המתאים לך (תלוי במבנה הגוף) הוא בין 51 ל- 64. לפי דעתי עדיף להאריך את משך הפעילות ל- 45 דק', אבל יש להתייעץ בעניין זה גם עם מדריך כושר.

13/08/2000 | 21:57 | מאת: עמית חוזה

רציתי לדעת האם סלמון מעושן הוא בריא (אני לא מעונין לדעת אם הוא משמין, רק מהן התכונות הבריאותיות שלו, והאם העישון הורס אותן וכדומה..)

14/08/2000 | 19:47 | מאת: סמדר בן נון

שלום עמית, סלמון, כמו רוב דגי הים, מכיל שומן שהוא בעל השפעה מאד טובה על השומנים בדם - מעלה את הכולסטרול הטוב. פירוט תוכל למצוא במגזין האתר: חפש בארכיון המגזין בכתבה "שומן בריא". בנוסף דגים הם מקור טוב ל הרבה יטמינים מקבוצת ה- B . תהליך העישון מקטין את תכולת השומן הכללית בדג (וכך גם מוריד את כמות הקלוריות) אבל הוא גם פוגע בתכולת ויטמיני B (חוץ מ- B12 שנשאר בערך באותה כמות בדג מעושן או טרי) ומצד שני מכיל המון נתרן- מה שלא מומלץ למי שסובל מלחץ דם גבוה.

13/08/2000 | 19:10 | מאת: בסר ריקי

האם מישהו שמע על כדורים בשם METABOLIFT

13/08/2000 | 19:21 | מאת: סמדר בן נון

ריקי שלום, לא שמעתי וזה גם נשמע לי חשוד (לא יודעת למה, אולי בגלל הניסיון שצברתי עם תכשירים "טבעיים" למיניהם....).

ממתיק בשם סטיבייה מי מכיר ???? איפה קונים????

שלום רון, סטיביה הוא צמח המשמש כממתיק (כמו "סוכרזית"). ניתן לרכוש אותו בצורת תמצית בד"כ אצל מטפלים בצמחים או בחנויות טבע, או בתי מרקחת המכינים גם תרופות מצמחי מרפא.

תודה!!!!!!!! האם יש לך איזה כתובת של בית טבע

13/08/2000 | 16:40 | מאת: בני

היכן אפשר למצוא טבלת קלוריות טובה?

13/08/2000 | 19:13 | מאת: סמדר בן נון

בני שלום, טבלת קלוריות נמצאת בד"כ בספרים העוסקים בתזונה.

13/08/2000 | 20:00 | מאת: מירי זהוב

שלום שמי מירי זהוב אני בת 33 ואימא ל 3 לפני 7 חןדשים ילדתי בניתוח שני את ביתי הקטנה כיום מישקלי הוא בערך 90 + אני מנסה לשמור ולא כל כך מצליח לי אז בבקשה תעזרו לי יש לי גם בת שהיא בת 6 והיא דיי גבוהה אבל במקביל היא גם שמנה קשה לי לעצור אותה מלאכול היינו אצל דיטאנית ומאד קשה לה לעמוד בתפריט תעזרו לנו בבקשה

13/08/2000 | 16:30 | מאת: evette

hello my name is evette and im 14 years old and i have a question about diet i want to loose weight and i want to know the exact food to eat every day so my quesion is how can i do my diet i hope you will answer me . evette

13/08/2000 | 19:20 | מאת: סמדר בן נון

dear evette, i can't answer you in writing. a good dietitian has to meet the patient face to face and give him a special diet to suit his charactor, daily schedule, and needs good luck

13/08/2000 | 16:01 | מאת: דפנה

מה דעתכם על תוכן הספר לאכול לפי סוג הדם, והאם כדאי לשלב את תוכנו עם אכילת פחממות וירקות או חלבונים וירקות באופן שלא נאכל פחממות עם חלבונים ביחד. ובנוסף חישוב קלורי. נא תשובתכם.

13/08/2000 | 19:25 | מאת: סמדר בן נון

דפנה שלום, את דעתי על הנושא את יכולה לקרוא בפורום זה בעמוד 23 . אגב, הפצייניטים שלי אינם סופרים קלוריות - כי זה לא הדבר הכי חשוב כשרוצים לשנות הרגלי אכילה.

13/08/2000 | 15:39 | מאת: דין

אל הפורום שלום אני בת 35 ובעיתי היא כזאת אני לא מצליחה להגיע למשקל מאוזן כל הזמן אני צריכה ל"שמור" אין לי דבר כזה שנקרא - אני שבעה בכל מצב ובכל שעה שאוכל נמצא לידי לא תהיה לי בעיה לאכול שאלתי היא כזאת האם יש איזשהו טיפול שעוזר להוציא את כל כדורי הדיאטה למינהם ,כי כמעט ואין דיאטה שפורסמה ולא עשיתי אותה כמו כן הדיאטןת בעבר גרמו לי לבעיות במערכת העיקול אשמח לקבל תגובה בהקדם דין,

13/08/2000 | 19:33 | מאת: סמדר בן נון

שלום דין, את צריכה לשבת עם דיאטן/נית קלינית כדי לברר מה אפשר עוד לשנות בהרגלי האכילה שלך. במקביל, הייתי גם ממליצה לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג כדי לברר מה המקור להרגשת הרעב התמידית שלך, אולי זה בעצם רעב "נפשי"? אם מדובר ברעב פיזי של ממש - כדאי גם לפנות לבדיקה אצל רופא, לברר לגבי ספיגת הסוכר שלך בדם ולגבי פעילות בלוטת התריס.

13/08/2000 | 10:32 | מאת: דיקלה

שלום לכם דליה ודויד מהבריאות הטבעית. אתם מוכנים להבהיר את עצמכם יותר? מאיפה אנחנו בני האדם אמורים לדעת מה היה אמור להנתן לנו למאכל מלכתחילה,מה באמת היה נחוץ לגופנו? יש לנו רק את האינסטינקטים שלנו ואנשים מרגישים טוב עם שתיית חלב ועוד דברים כמו אכילת בשר . תחשבו כמה דברים -לא טבעיים בני אדם אוכלים חלקם חיים באושר וכושר עד היו הזה... אתם מבדילים בין רפואה טבעית לבריאות הטבעית אך לא פירטתם מה בידיוק עושים כדי להירפא טיבעית,האם המוצרים-הטבעיים שבחנויות הטבע הם לא כחלק מהמחשבה הטבעית שלכם? פרטו! ואגב אולי בגלל אורח החיים השונה כיום גם התזונה היא קיצונית לכיוון מסויים כדי לרפא את החסר?-גם מחשבה

13/08/2000 | 19:09 | מאת: סמדר בן נון

דקלה שלום, אודה לך אם לא תפני שאלות לדליה ודוד במסגרת פורום זה אלא רק בפורום הרפואה האלטרנטיבית. בפורום התזונה התשובות ניתנות רק ע"י אנשי מקצוע מוסמכים.

16/08/2000 | 08:16 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

לדיקלה לא בפורם כזה מכובד קיבל את התשובה מידליה ודוד הבריאות הטבעית הטלפון לייעוץ אישי חינם לתורה של הבריאות הטבעית עפי חוקי הטבע 09-8846105 09-8846106 לא בשבת דיקלה כתב/ה: ------------------------------- שלום לכם דליה ודויד מהבריאות הטבעית. אתם מוכנים להבהיר את עצמכם יותר? מאיפה אנחנו בני האדם אמורים לדעת מה היה אמור להנתן לנו למאכל מלכתחילה,מה באמת היה נחוץ לגופנו? יש לנו רק את האינסטינקטים שלנו ואנשים מרגישים טוב עם שתיית חלב ועוד דברים כמו אכילת בשר . תחשבו כמה דברים -לא טבעיים בני אדם אוכלים חלקם חיים באושר וכושר עד היו הזה... אתם מבדילים בין רפואה טבעית לבריאות הטבעית אך לא פירטתם מה בידיוק עושים כדי להירפא טיבעית,האם המוצרים-הטבעיים שבחנויות הטבע הם לא כחלק מהמחשבה הטבעית שלכם? פרטו! ואגב אולי בגלל אורח החיים השונה כיום גם התזונה היא קיצונית לכיוון מסויים כדי לרפא את החסר?-גם מחשבה

12/08/2000 | 22:08 | מאת: מחא'נה עלי

מה היא שיטת הנקודות לדיאטה , ואיך אפשר לישם אותה . אני מבקש לפרט תודה רבה

12/08/2000 | 22:09 | מאת: מחא'נה עלי

מחא'נה עלי כתב/ה: ------------------------------- מה היא שיטת הנקודות לדיאטה , ואיך אפשר לישם אותה . אני מבקש לפרט תודה רבה

13/08/2000 | 19:38 | מאת: סמדר בן נון

עלי שלום, שיטת הנקודות מונהגת בשומרי משקל ויש לפנות אליהם לעוד פרטים. אין בשיטה הזו חידוש מיוחד והיא די מזכירה את העבודה עם קבוצות מזון שזו דרך העבודה שלי ושל עוד הרבה דיאטניות.

12/08/2000 | 20:43 | מאת: שולה ה.

שאלותי הן: *כיצד יכול אדם לדעת מה מצב הויטמינים בגופו? *האם ניתן לאבחן זאת בבדיקה ? *האם השאלה הזו לא תיחשב כשאלת היפוכונדר אצל הרופא בקופות החולים?

13/08/2000 | 19:43 | מאת: סמדר בן נון

שולה שלום, תודה על שאלתך המעניינת והחשובה ! לצערי אין הרבה דרכים לדעת מה מצב הויטמינים בגוף, כי כמעט אף אחד מהם לא נמצא באופן טבעי בדם, אלא ברקמות השונות שבגוף. הויטמינים שאפשר לדעת עליהם הם ויטמין B12 וחומצה פולית והמינרלים הם ברזל, נתרן ואשלגן. בנוסף לכך, ההגדרות הרפואיות למחסור הן דבר אחד, אבל ההרגשה האישית היא דבר אחר ויש מקרים שגם אם בבדיקה הערכים נמצאו תקינים - אדם עדיין יכול להרגיש חלש או עייף. אדרבה, אם כבר הערך נמצא לא תקין - זאת אומרת שמדובר במחסור רציני. אז מה עושים? - מקפידים על צריכה מגוונת של כל אבות המזון, מקשיבים לגוף ומנסים להרגיש האם הוא "שולח" לנו מסרים (נשירת שיער, ציפרניים שבירות, עייפות רבה ועוד סימנים), ואם רוצים להעמיק - מתיעצים עם דיאטנית קלינית !

12/08/2000 | 15:21 | מאת: אור

סמדר שלום. אני צמחוני. האם יש סיבה לבצע בדיקת דם כאשר אינני מרגיש כל חולשה? האם ישנה דרך לקבל B12 שלא ע"י אכילת בשר/עוף/דגים או כדורים המופקים מאלו? (ביצים עוזר?) האם ישנם ויטמינים או חומרים נוספים שהגוף זקוק להם ומגיעים בלעדית מבשר? תודה.

13/08/2000 | 19:49 | מאת: סמדר בן נון

שלום אור, לכל צמחוני אני ממליצה לבצע אחת לכמה שנים בדיקה של B12 כדי לוודא שהמאגרים בסדר. לא כדאי להגיע למצב של חולשה ואז לגלות מחסור. יש דרך לקבל את הויטמין מכדורים למציצה תחת הלשון של חברת סולגאר. עד כמה שידוע לי המקור לכדורים אלה איננו מהחי - אבל אתה יכול לברר בסולגאר. יש גם כדורים הניתנים ע"י רופא והם מיוצרים באופן סינטטי (וזה לא אומר שזה לא טוב !). ברזל לא מגיע בלעדית מבשר אבל הוא נספג בגוף בצורה הטובה ביותר כשהוא מגיע משם.

14/08/2000 | 08:40 | מאת: אור

.

12/08/2000 | 14:15 | מאת: ציון

שלום, במאמר במגזין לכם, נאמר שחומר זה, שנקשרה לו היכולת למנוע חימצון LDL נמצא בקליפת העינב. האם צריכת ענבים יכולה להיות תחליף ליין? אם כן כמה? אותו דבר לגבי צימוקים לפי מיטב ידיעתי כדי להגיע לכמות סבירה של חומר זה מיין אדום יש לשתות לפחות 200 סמ"ק, שהיא כמות גדולה למי שאינו מורגל בכך, ועשויה להוביל להתמכרות ואולי לנזקי האלכוהול הידועים לשימצה. מה עושים? תודה.

13/08/2000 | 19:53 | מאת: סמדר בן נון

ציון שלום, אינני יודעת מהיכן קבלת את המידע שצריך 200 מ"ל ליום של יין, לפי מחקרים התקבלו תוצאות טובות גם עם 50 מ"ל, ומעבר למספר זה התוצאה לא השתנתה, כלומר נוצרה רווייה מסויימת. באכילת ענבים הגוף מקבל פלבנואידים אבל לא בצורה מרוכזת כמו מיין, בגלל שפלבנואידים ממוצים באלכוהול - כלומר יהיה יותר חומר פעיל ביין מאשר בענב שלא עבר מיצוי. לחיים!

14/08/2000 | 10:00 | מאת: ציון

ראשית תודה. האם יש מוצרי ענבים נוספים (תירוש?) המכילים חומר זה. האם יש יינות מסוימים שכדאי או שכל יין אדום מתאים. תודה. ציון

12/08/2000 | 12:40 | מאת: יעל וסרמן

אני בת 50 ולאחרונה אני סובלת מכאבים באזור העליון של הבטן. הכאבים מתבטאים בתחושת של צריבה ו"סחיבה" פנימה ואף תחושת רעב רצופה ללא קשר לארוחות. פניתי לרופא ואבחנתו היתה כי מדובר בחומציות יתר בקיבה. קיבלתי מרשם לכדורי זנידקס ופרמריל. עברו כמה ימים אך לא השתפר מצבי. שאלתי היא: האם אלו הסמפטומים המאפיינים אולקוס? האם מדובר בתופעה אחרת? אם אכן מדובר בחומציות האם ישנם מאכלים מהם עלי להמנע? מהו הזמן הדרוש לכדורים שקיבלתי בכדי להשפיע לטובה? בתודה מראש יעל

12/08/2000 | 12:57 | מאת: סמדר בן נון

שלום יעל, את רוב השאלות שהפנית אליי תצטרכי להפנות לפורום הרפואה הכללית שלנו... בכל מקרה - לפרמריל אין קשר לבעייה שלך (אלו הם הורמונים), אם הזנידקס לא משפיע לאחר כמה ימים יש צורך להחליף את הכדור למשהו יותר חזק (אולי לוסק - אבל פה באמת צריך רופא). בקשר לאוכל - כיום ידוע שבטיפול באולקוס ושאר הפרעות עיכוליות אין המלצה אחת לכולם וכל אחד צריך לבדוק על עצמו אילו מזונות מחמירים את המצב. ישנם מספר מאכלים שנוטים להגביר את החומציות אצל הרבה אנשים והם: פירות הדר, עגבניות, פלפלים, חצילים, קפאין, מאכלים חריפים. כל השאר - לפי נסיון אישי. את מוזמנת לפנות אליי או לדיאטנית קלינית אחרת (אפשר גם דרך קופ"ח) כדי לבדוק ביחד איזה מאכלים להוריד מהתפריט או להחליף. מומלץ גם לחלק את היום לכמה ארוחות קטנות. עוד "טיפ" = בזמן התקף חומציות כדאי לאכול משהו ממשפחת הפחמימות המורכבות (לחם, קרקר, תפ"וא) בנגיסות קטנות או ללגום כוס מים בלגימות קטנות ואיטיות.

12/08/2000 | 12:10 | מאת: ענת

שלום לך. בני בן שנתיים וחצי, מאז ינקותו הוא אוכל תחליף חלב צימחי של מטרנה. לאחרונה, מזה חודשיים הוא מסרב לאכול אוכל מוצק ומבקש כל הזמן את תחליף החלב ודייסה בתוכו. האם מבחינה בריאותית העובדה שהוא שותה בעיקר את תחליף החלב עלולה להזיק לו בריאותית? אם כן, מה ניתן לעשות ע"מ לשפר את המצב. בתודה ענת

12/08/2000 | 13:02 | מאת: סמדר בן נון

שלום ענת, ילד בן שנתיים וחצי לא יקבל את הצרכים התזונתיים שלו מתחליף חלב. יש לברר מייד מה הסיבה (לשלול בעייה פיזיולוגית) ולהתעקש לא לתת לו את התחליף. גשי לייעוץ אצל רופא ובמקביל לדיאטנית ילדים בקופ"ח (את יכולה להגיע גם אליי).

12/08/2000 | 12:04 | מאת: ירון שגב

האם ויטמינים הנצרכים דרך גלולות כמו צנטרום בהן מפורט כי כמות הויטמין המצויה בגלולה אחת (נניח b12) שווה ל-100% מה-RDA אכן מהווה תחליף לצריכה "טבעית" של ויטמין זה דהיינו דרך בשר,דגים,ביצים וכיו"ב. האם טחינה מכילה b12? אם הכותב הצמחוני יצרוך מעתה ביצים להשלמת החסר(אם ובמקרה) כמה ביצים יהיה עליו לאכול,נניח בשבוע? מה הדין באופן כללי לגבי ויטמינים הנצרכים באופן מלאכותי? בתודה ירון

12/08/2000 | 12:49 | מאת: סמדר בן נון

ירון שלום, אינני יכולה להמליץ לך כמה בדיוק צריך לאכול כי אין כמות ספציפית אחת של ויטמינים שהיא "הנכונה" . כבר כתבתי ש- B12 נכלל רק במאכלים מהחי ולכן טחינה היא לא מקור. אינני יכולה להגיד לך האם אכילת ביצים תשפר את מצב מאגרי הויטמין בגוף כי קיימים עוד גורמים המשפיעים על מצב B12 בגוף , למשל - יכולת הספיגה, שהיא שונה אצל כל אחד ואחד. הדרך היחידה לדעת היא רק דרך ניסוי וטעייה - לאכול ולבצע בדיקות כדי לראות האם יש עלייה במאגר. במולטי ויטמין, כמו צנטרום, יש קצת מכל ויטמין ולכן זה לא מתאים למי שיש לו חוסר ספציפי בויטמין אחד. אם אכן יש לך חוסר - אתה צריך לקחת כדור של ויטמין B12 בלבד. מנסיוני עם מטופלים רבים - יש הרבה מקרים שלקיחת כדורי ויטמינים שיפרה את מצב הויטמינים בגוף, שיפרה הרגשה או גרמה להעלמות של סימני מחסור- כלומר, הויטמינים אכן נספגו גם כשהגיעו בצורת כדור. בכל זאת, אני מעדיפה להמליץ על לקיחת ויטמינים מהמזון (במקרים שאפשר) במקום מכדורים.

12/08/2000 | 00:22 | מאת: מיטל לוי

שלום סמדר יש לי מספר שאלות ואודה לך מאוד אם תעני לי האם השמנה היא בעיקר בעיה תורשתית? האם קיים קשר בין סוג המזון לאיזור הצטברות השומנים? מהם בדיוק תאי אגס ומדוע נשים נוטות להשמין בתוסיקים? אני יודעת שתאי שומן אינם נעלמים אלא פשוט מתרוקנים במהלך דיאטה, האם שאיבת שומן מהתוסיק גורמת להעלמת התאים.? תודה מראש, מיטל לוי

12/08/2000 | 12:39 | מאת: סמדר בן נון

מיטל שלום, 1. השמנה היא שילוב של גורמים תורשתיים + הרגלי אכילה וחינוך תזונתי לקוי מילדות (ואפילו מינקות) + גורמים פסיכולוגיים + גורמים הורמונליים, או רק חלק מהגורמים האלה. בקיצור - השמנה היא עניין מורכב מאד . 2. הצטברות שומן בגוף האדם קשורה יותר למין (זכר או נקבה) ולגנטיקה. 3. כשאומרים "השמנת אגס" לא מתכוונים לתאי שומן אלא לצורת הגוף. השמנה באיזור הירכיים והישבן יוצרת צורה של "אגס" מהחלק התחתון של הגוף אם מסתכלים עליו מאחור וזו השמנה המאפיינת יותר את הגוף הנקבי. גברים נוטיים יותר להשמין במרכזז הבטן וזו "השמנת תפוח". 4. תאי השומן אינם נעלמים בשאיבת שומן אלא מצטמקים, מה שאומר שהם יכולים להתמלא מחדש כעבור מםפר שנים, מה שלעתים באמת קורה...

12/08/2000 | 18:02 | מאת: מיטל לוי

סמדר , תודה על ההיענות המהירה

11/08/2000 | 15:41 | מאת: מירה

האם יש קשר בין השמנה וגיל המעבר? על איזו דיאטה את ממליצה לגיל זה, ברצוני לציין שעליתי כ10 קג בשנה האחרונה, בגיל הזה, בעבר הצלחתי לרדת במשקל די בקלות, ואילו כיום נראה לי שהדיאטות לא עוזרות לי. מה דעתך?

11/08/2000 | 15:45 | מאת: סמדר בן נון

מירה שלום, יש קשר הדוק ביותר בין השמנה לגיל מעבר וקיימים המון הסברים לכך, חלקם קשורים לשינויים בהפרשת ההורמונים וחלקם קשורים לעובדה המרה שקצב חילוף החומרים הולך ונעשה איטי יותר, ככל שהגוף מתבגר. צריך להשקיע הרבה יותר זמן ומוטיבציה בפעילות גופנית במקביל להורדה קלורית - ולקוות לטוב. אל תתייאשי מראש ופני בכל זאת לייעוץ תזונתי - יש מה לעשות !

12/08/2000 | 18:18 | מאת: מירה

תודה על תשובתך, רציתי לשאול האם יש סוגי מאכל שונים המומלצים לאכילה בתקופת גיל המעבר, כאלה שלא משמינים ומזרזים את חילוף החומרים, שהוא כנראה בעייתי בגיל הזה, וכמו כן ממה היית ממליצה להזהר במיוחד בגילאים האלה כדי לא להשמין יתר על המידה? תודה, מירה

13/08/2000 | 19:07 | מאת: סמדר בן נון

שלום מירה, אין שום חומר בטבע שיכול לזרז חילוף חומרים (ולא משנה מה יכתבו בעיתון). רק פעילות. כדי לא להשמין יש להוריד צריכת שומנים ודברי מתיקה מהתפריט היומי. לטיפול ספציפי המתאים לך אישית הייתי מייעצת לך לפנות לדיאטנית קלינית. בהצלחה

11/08/2000 | 14:17 | מאת: יזהר

שלום, לאחרונה הובחנו אצלי אבנים בכיס המרה. איזה דיאטה אתם יכולים להמליץ לי על מנת למתן את התפתחות האבנים בכיס המרה. תודה יזהר

11/08/2000 | 15:41 | מאת: סמדר בן נון

יזהר שלום, אבנים בכיס מרה נוצרות עקב משקעים (במיוחד שומן וכולסטרול) מתוך נוזל המרה, שנוצרים אם אין איזון בין ריכוזי המרכיבים השונים בנוזל. קשר נוסף שמתגלה הוא הקשר שבין תזונה דלה בסיבים וייצור מוגבר של אבני מרה. ההמלצות הכלליות הן להמעיט בצריכת השומן ולהגביר את צריכת הסיבים התזונתיים. בקרוב תתפרסם במגזין האתר כתבה על סיבים תזונתיים.

11/08/2000 | 13:35 | מאת: רחלי פרג'ון

אני כבר חודש בדיאטה והורדתי 10 קילו. עבדתי כול יום בחדר כושר, ושמרתי על מה שאני אוכלת אבל עשכשיו שהגוף התרגל אני לא ממש יורדת, מה לעשות?

11/08/2000 | 15:36 | מאת: סמדר בן נון

רחלי שלום, לא אוכל לעזור לך הרבה דרך המחשב. כדי לדעת אם תוכלי להמשיך ולרדת צריך ייעוץ אישי כי יכולים להיות כאן הרבה גורמים שמשפיעים. בכל אופן, התהליך שאת מתארת הוא שכיח ביותר. לפעמים צריך לחכות מעט זמן עד שהגוף ימשיך בתהליך הירידה ולא לשנות בינתיים כלום בדיאטה, ולפעמים יש צורך בצעד דראסטי של שבוע כדי להמשיך הלאה. גם אם צריך צעד כזה - הוא צריך להיעשות בפיקוח כמובן. בהצלחה

12/08/2000 | 20:47 | מאת: שולה ה.

האם קיימת "בדיקה" המאבחנת מצב הויטמינים בגופו של אדם? או שעלינו לחכות עד אשר תופיע המחלה עצמה.

11/08/2000 | 12:47 | מאת: שירלי

האם מותר לעשות דיאטה בתקופת הנקה, מהי כמות הקלוריות שניתן לצרוך ביום, ןהאם אפשר לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית כמו אופני ספניניג המורידי, כך נטען, 850 קלוריות ל- 45 דקות

11/08/2000 | 15:31 | מאת: סמדר בן נון

שירלי שלום, בתקופת ההנקה מייצר הגוף חלב וכדי למלא את הצרכים הנובעים מייצור החלב יש להגדיל דווקא את הצריכה, בעיקר בחצי השנה הראשונה לחיי התינוק. את התפריט הדרוש לאם המניקה יש להתאים לכל אישה בנפרד לפי הנתונים האישיים שלה והמשקל שצברה בהריון. אם תנסי לאכול פחות מדי או לבצע פעילות אינטנסיבית בלי לדאוג ל"רזרבות" של אנרגיה = תמצאי את עצמך מותשת לחלוטין (גם ככה ההנקה היא פעולה מתישה...) ואולי גם תפגעי בתפוקת ובאיכות החלב שלך. אם צברת הרבה ק"ג במהלך ההריון ואת מעוניינת להוריד אותן זה צריך להיעשות בהדרגה ובפיקוח מקצועי. הייתי מייעצת לך לגשת לייעוץ תזונתי. אם את מעונינת בייעוץ אישי שלי, את יכולה ללחוץ על השם שלי שמופיע בתשובה שנתתי לך, ואז תגיעי לדואר האישי ותוכלי להעביר את המסר. בכל מקרה, מזל טוב ובהצלחה

11/08/2000 | 12:31 | מאת: אורלי

כל חודש ביום הרביעי למחזור אני סובלת מחולשה קשה ומכאבי ראש חזקים.אני משערת כי עקב אבוד רב של דם יש לי ירידה חדה בכמות הברזל וגם לחץ הדם שלי אינו גבוה במיוחד 110/70 . אציין כי הברזל אצלי נמצא תמיד על החלק התחתון של הסקלה ואני נוטלת כדורי ברזל של סולגאר. האם יש אזשהו תפריט שאוכל לקחת בימי המחזור על מנת לא לחוש חולשה וכאבי ראש. הבנתי מהאתר כי מגנזיום מקל על כאבי ראש ועוזר בספיגת הברזל בדם. האם יש מוצרי מזון המכילים מגנזיום בכמות שתקל על הבעיה? האם יש מוצרי מזון/תוספי מזון/ויטמינים שיכולים לעזור? תודה מראש , אורלי

11/08/2000 | 15:22 | מאת: סמדר בן נון

אורלי שלום, לדעתי הטיפול שיותר מתאים לך יכול להגיע דווקא מצמחי מרפא. אני לא מטפלת בצמחים מספיק זמן כדי שאוכל להמליץ על עצמי אבל כדאי שתשאלי בפורום הרפואה האלטרנטיבית או שתגשי למטפל בצמחי מרפא (יש היום גם בקופות החולים). לגבי התזונה - יכול להיות שכדורי הברזל של סולגאר אינם מספיקים לך ואת צריכה להחליף אותם לכדורים המכילים יותר ברזל (בסולגאר יש 25 מ"ג ברזל ויש תכשירים המכילים 100 מ"ג), או שתקחי שני כדורים של סולגאר ביום - אבל קודם כל תתייעצי על כך אם הרופא שלך. לא אוכל להמליץ לך על כמות מסויימת של מגנזיום -כי לא ידוע איזה כמות יכולה להשפיע, אם בכלל. בכל מקרה, מזונות עשירים במגנזיום הם מוצרי בשר וחלב, אגוזים למיניהם, קטניות, ירקות ירוקי עלים. מה שבטוח ידוע הוא שויטמין C מאד משפר ספיגת ברזל וכדאי לאכול ארוחות שמשלבות מאכלים המכילים ברזל עם מאכלים המכילים ויטמין C כמו פלפל אדום וירוק, פטרוזיליה (שמכילה גם ברזל !), פרי הדר, פירות טרופיים, עגבניה ועוד. הרבה בריאות

11/08/2000 | 11:51 | מאת: שירי

קיימת כתבה באתר הנוכחי כי רעלת הריון וחסך בB2 קשורים האחד בשני. מהו הויטמין הזה? לאיזה מזונות שייך? אודה לך אם תפרטי בנושא, והאם את מאמינה כי יש קשר בין הדברים. תודה

11/08/2000 | 15:14 | מאת: סמדר בן נון

שלום שירי, ויטמין B2 או ריבופלאבין משמש בגוף כמפעיל של הרבה תהליכים הקשורים להפקת אנרגיה זמינה. זה לא אומר שהוא עוזר בשריפת קלוריות אלא בניצול טוב יותר של אבות המזון בגוף ושיפור התפקוד של מערכות שונות. מקורות מהמזון - מהחי: בשרים שונים ובעיקר כבד, ביצים ומוצרי חלב מהצומח: דגנים מלאים, ירקות ירוקים. מי שמקפיד על תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון - נדיר שיהיה לו חסר של הויטמין. שימי לב שהמחקר עליו מדובר נערך בזימבבואה, שם סביר יותר להניח שיימצאו יותר נשים בתת תזונה... מה שעוד ידוע לגבי ויטמינים מקבוצת ה- B הוא שסימני חסר מויטמין מסויים מאפיינים גם חסרים בעוד ויטמינים מקבוצה זו ( יש גם B1,B3,B6 ועוד) וקשה להפריד בין הסימנים ולבודד בדיוק את הויטמין החסר. בקיצור - כדי לא להגיע למצבי סיכון כמו רעלת הריון יש להקפיד על תזונה מאוזנת הכוללת את כל קבוצות המזון, כך שהגוף יקבל את כל הרכיבים הדרושים.

11/08/2000 | 11:41 | מאת: רונית

מה החשיבות של ו וחוסר בו, במה יכול להזיק ?

11/08/2000 | 15:03 | מאת: סמדר בן נון

שלום רונית, את יכולה לקרוא תשובה מפורטת לשאלתך בעמוד 22 בפורום, תחת הכותרת "כמה מלים על B12" קריאה מהנה

11/08/2000 | 10:49 | מאת: KOBI

אני חייב להוריד 10 קילו באופן דחוף.יש לי כולסטרול קצת גבוה כבר הרבה שנים.לקחתי כדורים במשך תקופה ארוכה,וזה העלה לי את הסי,פי,קיי. אני שוקל בערך 90 קילו,וגובהי 1.77 מטר.בבדיקת אחוזי שומן שעשיתי לאחרונה,נתברר שיש לי אחוזי שומן גבוהים. הפתרון היחיד הוא להוריד במשקל בערך 10 קילו,אבל אני פשוט לא מסוגל לעשות את זה. מה דעתך,כיצד עלי לנהוג?

11/08/2000 | 15:00 | מאת: סמדר בן נון

קובי שלום, קודם כל - אין קיצורי דרך ! אתה חייב להתייחס לדיאטה כאל שינוי באורח החיים, שינוי שיהיה ל-ת-מ-י-ד ולא כאל עניין "דחוף" של הורדת מספר ק"ג בכך וכך ימים. מי שרוצה להוריד במהירות - יחזיר לעצמו את כל מה שאיבד. קח קצת זמן (הכולסטרול יכול לחכות כמה ימים, אל תחשוש), תחשוב על זה טוב-טוב ותגיע לייעוץ רק כשתהיה ממש מוכן לבצע שינוי. אולי תתפלא, אבל תפריט המבוסס על עקרונות של תזונה נכונה יכול להיות עדיין משביע, טעים, מעניין ולא "מעיק". אנחנו הדיאטניות כבר מזמן מנסות לשכנע אנשים שהם לא צריכים לקבל מאיתנו תפריט כתוב ולאכול לפיו, אלא ללמוד כללים מסוימים וליישם אותם על עצמם. מה לעשות, ולאנשים אין סבלנות ואין רצון לקחת אחראיות - ויש כאלה שעדיין דורשים לצאת ממני עם "תפריט ביד" שעליו הם מצליחים לשמור בדיוק שבוע (ולפעמים גם זה לא...). אז אל תתייאש, תמצא לך מישהו מקצועי שתוכל לסמוך עליו ולקבל ממנו תמיכה לאורך התהליך - שבסופו תצא ברווח, מאושר ו... פחות שמן!

10/08/2000 | 23:56 | מאת: נחמיה

שלום בעקבות הכתבה על חוסר ברזל ברצוני לשאול האם ניתן לזהות פגיעה בהיפוקמפוס ? כלומר, האם ניתן לשייך בודאות מוכחת בעיות למידה בפגיעה באזור זה במוח?

11/08/2000 | 14:52 | מאת: סמדר בן נון

שלום נחמיה, כיום כבר יש מספיק עדויות על מחקרים שנעשו בקבוצות גדולות מאד של תינוקות, פעוטים וילדים שמראים על הבדלים בכישורי למידה והבדלים בהתנהגות בין ילדים שהיו אנמיים הינקותם ובין כאלה שלא. ההסברים הביוכימיים לכך אינם מוכחים עדיין וקיימות מספר תאוריות המסבירות זאת, ביניהן תאוריית הפגיעה בהיפוקמפוס. עד כמה שידוע לי לא ניתן לזהות את הפגיעה "בזמן אמת" אלא רק בדיעבד, אבל אולי יש חידושים. אפשר לבדוק באינטרנט במאמרים רפואיים. חיפוש מוצלח !

10/08/2000 | 18:17 | מאת: רונית

סמדר שלום בעבר נהוג היה לאמר כי אם ששותה חלב ואוכלת מוצרי גבינה לרוב יהיה לה חלב להנקה. האם יש באמת קשר בין תזונת גבינות וחלב לכמות החלב שתהיה זמינה להנקה? אני כרגע בתחילת הריוני ,ועל אף שתמיד נהגתי לאכול מוצרי חלב למכביר. בעצם זו היתה רוב תזונתי... עתה , משהריתי התהפך העניין ,אין לי שום חשק למוצרי חלב ודומיו. האם אני עלולה להפגע מכך? (בעניין ההנקה ובכלל?) תודה רבה

11/08/2000 | 14:43 | מאת: סמדר בן נון

שלום רונית ומזל טוב, בעבר חשבו שיש להגביר את צריכת מוצרי החלב בתקופת ההנקה מכיוון שחששו מירידה בצפיפות העצם עקב מעבר המינרלים לתינוק. כיום יש מחקרים שמראים שבתקופה זו הגוף מפעיל איזשהו מנגנון פיצוי ומגביר את קליטת הסידן בגוף, כלומר שבסה"כ אין שינוי במסת העצם, ותוספת סידן מבחוץ לא משנה כ"כ. לכן ההמלצות לצריכת סידן לאשה מניקה או לא מניקה נשארו אותו דבר, אבל - גם ההמלצות ה"רגילות" מדברות על כמות סידן של כ- 1000 מ"ג ליום, שזה המון. כדאי מאד שתקפידי על צריכת כל מוצרי המזון לשם גיוון ואיזון התפריט. אם כרגע לא מתחשק לך חלב נסי למצוא תחליפי עשירים בסידן כמו מוצרי סויה, טחינה, סלרי, כרוב, שקדים וכו'.

11/08/2000 | 14:45 | מאת: סמדר בן נון

מדובר כמובן לא רק על אשה מניקה אלא גם על אישה הרה.

10/08/2000 | 15:12 | מאת: ה.פאנויאן

שלום רב, הבן שלי בגיל 9.5 שנים סובל מהשמנת יתר היום הוא שוקל כ 59 ק"ג, אוכל בשבילו זה דבר ראשון בחיים. היינו בכמה פגישות אצל דיאטטנית וזה לא עזר, אודה לכם באם תוכלו לעזור בעניין. רב תודות

11/08/2000 | 09:16 | מאת: שחר

אנא ממך כך את הילד לדיאטנית דחוף .וכמו כן לפסיכולוג שמתמחה בתראפיה כלשהי שמתאימה לו.

11/08/2000 | 10:53 | מאת: איתן

מה אפשר לעשות להורדה של הכרס,ללא דיאטה חריפה בשאר האזורים?

11/08/2000 | 14:32 | מאת: סמדר בן נון

שלום לך, אתם לא צריכים להתייאש אלא להמשיך לנסות לגשת לטיפול אצל דיאטנית שמתמחה בתזונת ילדים (יש בקופ"ח וגם אני עובדת עם ילדים) אבל לא להתעלם מהעובדה שאתם תוכלו לעזור לילד מאד מאד אם קודם כל תשמשו דוגמה . זה קצת לא הוגן לדרוש מילד להיות בדיאטה, בעוד שאר הבית ממשיך "לחגוג" עם חטיפים, ממתקים, ארוחות גדולות או לא מסודרות וכדומה. גם אתם צריכים להיות "בטיפול" תזונתי כל עוד הילד בטיפול כזה. זה אומר שכל הבית צריך ללמוד את כללי האכילה הנכונה (לא לספור קלוריות !) כדי שהילד ירגיש שהוא לא לבד ויבין את חשיבות העניין. כמובן שרצוי גם לגשת לייעוץ אצל פסיכולוג או עובדת סוציאלית בקופ"ח שיעבדו בשילוב עם הדיאטנית. בהצלחה !

11/08/2000 | 16:56 | מאת: מיכל

להורה המודאג/ת! אנא צור איתי קשר בדואר האלקטרוני. אוכל לעזור לילד! מיכל

15/08/2000 | 11:39 | מאת: Gita

שלום רב, לפני מספר שבועות יצא לי לקרוא את הספר המלא על דיאטת ד'ר אטקינס שהפך להיות גורו ותעשיה שלמה בארצות הברית. מהקריאה בספר הגעתי למסקנה שזה בעצם אורח החיים המתאים לי ביותר לשימור דיאטה לטווח ארוך. רגע לפני.... רציתי לדעת מה דעתכם בנושא? והאם יש סיכונים בצורה זו של אכילה.

10/08/2000 | 13:40 | מאת: ריקי

שלום רב, יש לי ילדה בת שבע הסובלת מתולעים בבטןורציתי לדעת האם יש המלצות כלשהן בנוגע לתזונה נכונה וכן למניעת הישנות המחלה. בתודה על תשובתכם

10/08/2000 | 14:02 | מאת: סמדר בן נון

שלום ריקי, את צריכה לפנות לרופא המשפחה שיפנה אותך לגסטרואנטרולוג (רופא של מערכת העיכול) . הסיבה לתולעים בבטן לא חייבת להיות תלוייה באוכל בלבד ולא תמיד הפיתרון הוא תזונתי. הרבה בריאות

10/08/2000 | 08:58 | מאת: tal

אומרים שבמוצרי סויה יש "הורמונים" ממקור צמחי. אני חוששת לאכול/לשתות מוצרי סויה וחלב סויה כדי לא להשפיע לרעה על ההנקה. אותה דילמה היתה לי גם בהריון. מהי ההשפעה של הסויה על הנ"ל?

10/08/2000 | 13:59 | מאת: סמדר בן נון

ושוב שלום טל... אין כל סכנה באכילת מוצרי סויה כי ריכוז החומרים הצמחיים המחקים את פעילות ההורמון הנשי אינו גבוה בצורה שיכול להזיק. אם יש חשש - הכוונה רק לגבי התכשירים שמיוצרים ממיצוי של הסויה (כדורים ולא אוכל) . פירוט נוסף את יכולה למצוא בתשובה דומה שעניתי לקורא נוסף, בעמוד 23, תחת הכותרת "סויה וסרטן". את יכולה לאכול ללא חשש.

10/08/2000 | 08:46 | מאת: tal

אילו תוספי מזון מומלצים לאם בהנקה ואילו מומלצים לתינוק (אם בכלל). אם ניתן לציין את הסיבה להמלצה (למה תורם כל תוסף מזון)

10/08/2000 | 13:51 | מאת: סמדר בן נון

ושוב שלום, התינוק לא צריך כל תוספת לפחות עד לגיל חודשיים, אז הוא מתחיל לקבל ויטמינים בטיפות בהמלצת רופא הילדים. מגיל 4 חודשים מומלץ לתת ברזל (יש כתבה על תוספת ברזל לתינוקות באתר). בעבר חשבו שהאם המניקה חייבת לצרוך יותר סידן במזון - אבל כיום יש מחקרים שמראים שתוספת סידן לא משפיעה על צפיפות העצם בזמן ההנקה. מה שחשוב הוא לאכול מכל קבוצות המזון, לקבל מספיק קלוריות ולשתות המון נוזלים. לגבי תוספות של ויטמינים או מינרלים ספציפיים - יש להתייעץ עם רופא או דיאטנית קלינית.

10/08/2000 | 08:41 | מאת: tal

א. מהי ההשפעה של בישול/טיגון/אפיה/מיקרוגל על התכולה של ויטמינים ומינרלים בפירות ובירקות? ב. יש דילמה לגבי קילוף פירות וירקות - מצד אחד ידוע שהקליפה עשירה בויטמינים אבל מצד שני נשמעת הטענה שכל חומרי ההדברה והריסוס נספגים בקליפה ולכן רצוי לקלף בכל זאת את הפרי/ירק. מה דעתך?

10/08/2000 | 13:47 | מאת: סמדר בן נון

שלום טל, אכן, כל תהליכי הכנת הירקות והפירות פוגעת בתכולת הויטמינים והמינרלים, אבל עדיין נשאר חלק. הכי מומלץ לאכול אותם כמה שיותר קרוב למועד הקנייה ועד אז לאחסן בקירור. ירקות קפואים שומרים על ערכם התזונתי יותר מאשר ירקות שעמדו כמה ימים בחנות (כן-כן!). בקליפה של הירקות אין ויטמינים אלא סיבים תזונתיים (כתבה על הסיבים תתפרסם בקרוב במגזין האתר, וגם על הכנת ירקות). מומלץ לנקות היטב את הירקות לפני האכילה. בתיאבון !

20/10/2004 | 23:16 | מאת: כוכבית

א. האם חיתוך / גירוד / טחינה / גריסה של פירות וירקות משפיע על כמות ואיכות הויטמינים והמינרלים בהם? ב. האם משך הפעולות הנ"ל (פעולה קצרה/ארוכה) הניעשות בפירות ובירקות משנה את הערך שלהם? תודה

10/08/2000 | 00:24 | מאת: דיקלה

למה תורמים החלב ומוצריו? האם הוא באמת נחוץ או שאפשר להחליפו במוצרים אחרים? האם יש סוגי חלב שמתאים לאנשים מסויימים ואחרים לאנשים אחרים? קראתי בספר על רפואה טבעית שהחלב הרגיל מהחנויות לא נחוץ ורק חלב מיוחד (לא ברור למה הכוונה) הוא חיוני. מהוא החלב המיוחד האם הכוונה לחלב לא של פרה? אילו חלבים עדיפים?והאם בחלב עם פחות אחוזי שומן הערכו התזונתי גם יורד? אשמח לקבל מידע על הנושא

10/08/2000 | 13:42 | מאת: סמדר בן נון

שלום דקלה, הרפואה הטבעית מנסה להוציא לחלב "שם רע" כבר הרבה זמן, ולא תמיד בצדק. נכון שיש אוכלוסייה שרגישה למוצרי חלב - הדבר יכול להתבטא בתופעות כמו שלשולים, גזים, או תופעות אחרות - אבל יש אנשים שגופם לא מושפע באיזשהו אופן מחלב. חלב תורם לנו חלבון באיכות גבוהה וכן סידן - אין מזון שהסידן נספג ממנו בכזו יעילות כמו ממוצרי חלב ! בנוסף החלב מהווה מקור מצויין לעוד ויטמינים ומינרלים הנחוצים לתפקוד היומיומי. לטענת יצרני החלב - אין ירידה בערכים התזונתים כאשר מפחיתים אם אחוזי השומן. אנשים הרגישים לחלב יכולים לשתות חלב סויה במקום. גם הוא תורם לנו חלבון וסידן. אבל מי שלא אוהב חלב סויה (הטעם שלו קצת שונה) ולא רגיש לחלב - יכול להמשיך לשתות ולאכול לתיאבון !

11/08/2000 | 10:48 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

לסמדר בן נון מנהלת הפורם שלום החלב ומוצרב תורמים להרס תאי הגוף והוא הגורם מ"ס 1 של בריחת סידן מהגוף בגלל הזרחן שבו בחלב יש חומרים ומרכיבים הגורמים לדלקות וגידולים סרטניים ממהירים , החלב גורם לבעיות פריון ובמיוחד לפגיעה בזרע של הגבר . זו רשימה מאוד קטנה שיש לזקוף לזכות צרכני החלב על כול החולי שגורם לגוף האדם בחלב אן שום ויטמינים ומינרליים אלה חומרים מסרטנים בלבד שומר נפשו ירחק מיחלב אני מפנה אותך ל"ר אבני אריה שכתב החלב רעל לאדם ולמחקרב של המדען רוברט כהן מהרצות הברית בספרו החלב רעל קטלני בארצות הברית ירדה צריכת החלב ב 80% ביפן לא צורכים חלב לכן תוכלת החיים עומדת על 120 שנה אנשים מתים בריאים נושא החלב הוא עניין פולטי וכלכלי בלבד ולא בריאותי טובת האזרח לא מענינית את הפוליטקים והכלכלנים אלה הכסף בלבד דוגמה כול המחקרים האחרונים על החלב ממומנים ע"י החברות המכניסות לכיסם ולפולטקיים מילירדים של שקלים מידי חודש למה אתם מצפים שתזונאי יכתוב דבר רע על החלב כאשר יצרני החלב ממנים את משכורתו ומכניסים מליונים של שקלים למחקרב שהוא חיי מהם ? עכול פוליטה כסף שחיתות שחיתות מקומות עבודה על גבם של חולי חסרי הידע וחולי הסרטן הרבים חומר למחשבה סמדר בן-נון כתב/ה: ------------------------------- שלום דקלה, הרפואה הטבעית מנסה להוציא לחלב "שם רע" כבר הרבה זמן, ולא תמיד בצדק. נכון שיש אוכלוסייה שרגישה למוצרי חלב - הדבר יכול להתבטא בתופעות כמו שלשולים, גזים, או תופעות אחרות - אבל יש אנשים שגופם לא מושפע באיזשהו אופן מחלב. חלב תורם לנו חלבון באיכות גבוהה וכן סידן - אין מזון שהסידן נספג ממנו בכזו יעילות כמו ממוצרי חלב ! בנוסף החלב מהווה מקור מצויין לעוד ויטמינים ומינרלים הנחוצים לתפקוד היומיומי. לטענת יצרני החלב - אין ירידה בערכים התזונתים כאשר מפחיתים אם אחוזי השומן. אנשים הרגישים לחלב יכולים לשתות חלב סויה במקום. גם הוא תורם לנו חלבון וסידן. אבל מי שלא אוהב חלב סויה (הטעם שלו קצת שונה) ולא רגיש לחלב - יכול להמשיך לשתות ולאכול לתיאבון !

10/08/2000 | 00:12 | מאת: מחאג'נה חתאם

אני מרגישה שאני שמנה (75) ק"ג ואורכי כ165 ס"מ < אני מבקשת הצעות מעשיות בכדי להוריד משקל בלי תרופות . תודה רבה

10/08/2000 | 13:36 | מאת: סמדר בן נון

שלום לך, אכן את נמצאת בעודף משקל אבל אינני יכולה לעזור לך הרבה דרך מחשב. כדי לקבל עזרה רצינית יש צורך בפגישה אישית שבה אקבל נתונים על בריאותך, סדר היום וההעדפות המזון שלך. אם את מעוניינת בפגישה את יכולה לפנות אליי אישית ע"י לחיצה עם השם שלי שמופיע בתשובה. בינתיים התחילי בפעילות גופנית (הליכה) במשך כ- 30 עד 60 דקות רצופות כל יום. זה הצעד הראשון, עוד לפני האוכל ! בהצלחה

09/08/2000 | 21:50 | מאת: @@@

שלום רב הייתי מבקשת לדעת על תכונותיו של שמן שקדים והאם הוא עלול גם לגרום לשומנים מצטברים על הכבד? אשמח אם תתני לי את המידע שיש לך בנושא זה, והאם יש הבדל בינו לבין שמנים אחרים כגון: שמן זית,קוקוס וכו'.במידה ואין לך את המידע המתאים נסי להפנותי לכתובות מתאימות. רב תודות .

10/08/2000 | 13:34 | מאת: סמדר בן נון

שלום רב, שמן שקדים שייך לקבוצת השומנים הבלתי-רווים ולכן איננו מזיק לבריאות, ולא תורם להצטברת שומנים בדם, בתנאי שלא צורכים ממנו בהגזמה. שמן קוקוס שייך לקבוצת השומנים הרוויים, שיכולים להעלות את רמת הכולסטרול והשומנים בדם. לעוד פרטים, גם על שמן זית - אפשר לקרוא את הכתבה שלי שמופיעה בארכיון המגזין באתר תחת הכותרת "שומן בריא".

09/08/2000 | 18:35 | מאת: סימה כהן מרמלה

שמי סימה כהן מרמלה,בת 26וחצי, צליאק התגלתה אצלי בגיל 20 ומאז ישנן עליות ומורדות בכל הקשור לשמירת הדיאטה המתאימה, שאלתי היא-כמה זמן לוקח למעיים לחזור למוטב בשמירת הדיאטה,כלומר כמה זמן צריך לשמור והמעיים יחזרו לתקינותן במידה וחטאתי,שאלה נוספת-במידה וארצה להיכנס להריון מה הסיכויים שילדי יהיה חולה צליאק?מה ניתן לעשות על מנת למנוע זאת?והאם ניתן לאבחן עוד בחודשי ההריון המתקדמים האם הילד רגיש לגלוטן,אשמח ואודה אם תענה לי על שאלותיי בנושא צליאק ופוריות, במקרה שהאם היא הצליאקית האם הסיכויים גבוהים יותר שהוולד יהיה רגיש לגלוטן?

09/08/2000 | 21:39 | מאת: סמדר בן נון

שלום סימה, ברגע שמאבחנים אצל מישהו צליאק, הוא צריך להבין שהמצב הזה הוא לכל החיים ולא תהיה יכולת לחזור למצב מעיים תקין אם לא מקפידים על דיאטה דלת גלוטן. בד"כ , אם מקפידים על הדיאטה, הסימפטומים של צליאק נעלמים תוך מספר שבועות (3-6) אבל מאותו שלב יש להקפיד לא לאכול מוצרים עם גלוטן. כמובן שכל אדם יגיב אחרת ולכל אחד יש גוף אחר. יש חולי צליאק שמסוגלים לאכול כמויות קטנות של גלוטן ולא מופיעים אצלם שום סימפטומים - אבל הנזק למעיים ימשיך להתרחש בכל זאת הסיכוי שצליאק יופיע אצל קרוב מדרגה ראשונה (הורים, אחים או ילדים) הוא 10% . לי לא ידוע על דרך לאבחן זאת לפני לידה. תנסי לשאול שאלה זו בפורום של רופא הנשים. אם את מעוניינת בייעוץ פרטי. את מוזמנת להשאיר הודעה בתא האישי שלי (תלחצי על השם שלי). הרבה בריאות !

11/08/2000 | 10:22 | מאת: ענת שבת

סימה שלום, גם אני בת 26 וגם לי התגלה הצליאק כמעט כמו אצלך (19). משתמע משאלותייך שאת עדיין לא הבנת את נושא המחלה/רגישות שלנו: אין ואסור שיהיה לך ירידות ועליות בשמירה על הדיאטה נטולת הגלוטן! בכל פעם שאת "מפספסת" את מבטלת את כל מה ששמרת עד אותו יום בערך! ידעת שהסיכויים לרגישי גלוטן אשר לא מקפידים על הדיאטה כראוי לחלות בסרטן במערכת העיכול (בדר"כ במעי) גבוהים בהרבה?! ברור ששום דבר אינו סופי וכל הזמן מתגלים דברים חדשים אבל למה לשחק בזה? הרי זו הבריאות שלך?! אני גם חטאתי במשך תקופה ארוכה - עברתי "טיפול הומיאופתי" - מקרוביוטי ליתר דיוק, ובמשך כשנה (לפני כשלוש שנים) אכלתי חיטה "חופשי"... לדברי "המומחה" זה היה בסדר... עברתי בדיקות רגילות של דם ואז התגלה המצב האמיתי, התמימות אכלה אותי מבפנים! הרופא לא האמין באיזה מצב הייתי! המדדים שלי היו פי 3-5 מעבר לחריגה הנורמלית!!! ושתביני נראיתי והרגשתי נפלא אבל בפנים - הגוף היה בשלבי הריסה... מאותו יום אני מקפידה וכבר לאחר כחודשיים עברתי בדיקת דם נוספת והכל היה תקין (הערכים לפחות...) לגבי הריון - כיום אני באמצע חודש שביעי להריון הראשון שלי, ואני מקפידה אפילו עוד יותר, כל עוד יש ספק קטן - לא מסתכנים!!! לפי תשובות של רופאים שנשאלים בנושא, אם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן, גם לאחר הלידה הסיכוי למעבר לתינוק הוא עד כ - 20% אך זה לא משהו שממש נבדק ונחקר... הומלץ גם לא לתת לתינוק עד גיל שנה בערך חיטה ורק אז לנסות, מי יודע אולי זה עוזר? כיום לא ניתן לאבחן את המחלה במהלך ההריון, וגם משתדלים לא לבדוק אותו עד גיל שנה, רק אם ממש יש סימפטומים... וכן, הרופאים טוענים שהסיכויים גבוהים יותר למעבר הרגישות לתינוק כאשר האם היא שנושאת את הרגישות בעצמה. אך שוב, שום מחקר ממשי לא נעשה בתחום וגם אם נעשה היה מחקר אחר שלא הצדיק את הממצאים האלו.. את רשומה בעמותה? כי תמיד במפגשים מדברים על זה ונשאלות השאלות האלו. במידה ואת לא רשומה - אני ממליצה בחום להירשם, זה מאוד עוזר והם תמיד שם למקרה של שאלות ופניות מפניות שונות טלפון: 7518644 - 03 ואת מוזמנת לשאול עוד שאלות, מקווה שעזרתי. ענת סימה כהן מרמלה כתב/ה: ------------------------------- שמי סימה כהן מרמלה,בת 26וחצי, צליאק התגלתה אצלי בגיל 20 ומאז ישנן עליות ומורדות בכל הקשור לשמירת הדיאטה המתאימה, שאלתי היא-כמה זמן לוקח למעיים לחזור למוטב בשמירת הדיאטה,כלומר כמה זמן צריך לשמור והמעיים יחזרו לתקינותן במידה וחטאתי,שאלה נוספת-במידה וארצה להיכנס להריון מה הסיכויים שילדי יהיה חולה צליאק?מה ניתן לעשות על מנת למנוע זאת?והאם ניתן לאבחן עוד בחודשי ההריון המתקדמים האם הילד רגיש לגלוטן,אשמח ואודה אם תענה לי על שאלותיי בנושא צליאק ופוריות, במקרה שהאם היא הצליאקית האם הסיכויים גבוהים יותר שהוולד יהיה רגיש לגלוטן?

11/08/2000 | 14:22 | מאת: סמדר בן נון

תודה לך ענת על התוספות המחכימות שהאירו את עינינו.

09/08/2000 | 14:15 | מאת: רונית

באת מתשובותיך, המלצת לתת לילד שאינו אוכל בשר, לאכול מידי פעם המבורגר או נקניקיות. נקניקיות???!! ואני חשבתי שזה גרוע. כתבת שבבשר יש ויטמין B12 , מה בקשר להמצאות ויטמין זה בעוף?

09/08/2000 | 18:13 | מאת: סמדר בן נון

רונית שלום, נכון שנקניקיות אינן הבשר האידאלי באיכות הטובה ביותר, אבל לילד שלא מקבל ברזל ו- B12 אני עדיין נוהגת להמליץ על בשרים אלה, שבד"כ מתקבלים יותר טוב. זה עדיף במיוחד אצל ילדים קטנים שיהיה קשה לתת להם ברזל או ויטמינים בצורת כדורים. ברור שעדיף לכוון את התזונה של הילד לכיוון מזונות בריאים יותר - אבל כאן מוטלת האחראיות גם על ההורים לאכול את המאכלים האלה, להקפיד על הרגלי תזונה נכונה בבית ולשמש דוגמה, מה שקל להגיד אבל לא תמיד קל לבצע... ויטמין B12 נמצא בכל סוגי הבשרים: בקר, עוף , הודו ומעט בדגים.

09/08/2000 | 11:09 | מאת: דינה

לסמדר שלום, רציתי לדעת מהי יעילותם התזונתית של שמרי בירה. תודה מראש

09/08/2000 | 18:08 | מאת: סמדר בן נון

דינה שלום, שמרי בירה מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים, במיוחד ויטמינים מקבוצת ה- B , סידן וברזל (למרות שאינני בטוחה עד כמה יעילה הספיגה של הסידן והברזל משמרי בירה). בגלל תכולת הויטמינים הגבוהה יש תיאוריות האומרות שהם יעילים להרגעת מערכת העצבים ולטיפול באקנה ( פצעים בפנים) - אבל אין מספק הוכחות לכך. ברור אבל שאין נזק באכילת שמרי בירה ושהם מוסיפים הרבה רכיבים תזונתיים לתפריט היומי.

09/08/2000 | 10:52 | מאת: מרים

ישנם פירסומים רבים בקשר לשתית תה טיבטי, להקלה בפעילות מעיים. מה ידוע לכם על התה? האם הוא עלול להזיק בשימוש לאורך זמן? תודה.

09/08/2000 | 17:58 | מאת: סמדר בן נון

שלום מרים, תה טיבטי מורכב מצמחים (לאו דווקא טיבטיים...) שפעילותם הרפואית היא להמריץ את תנועות המעיים ולהקל על בעיות בעיכול (בטן נפוחה אחרי ארוחות, גזים). יש אנשים עם קיבה רגישה שהתה יכול לגרום להם לשלשולים ולכאבי בטן ולכן הוא לא מומלץ למי שנוטה לשלשל בקלות. בשימוש לאורך זמן עלולה להיווצר תלות של המעיים בצמחים הללו ולכן מומלץ לא לשתות ממנו על בסיס יומיומי אלא רק "בתקופות קשות". עוד על התה תוכלי לקרוא בתשובה נוספת שנתתי. חפשי בפורום זה בעמוד 20.