פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

השאלה שלי היא, בתהליך של דיאטה בנוסף גם פעילות גופנית כמה מומלץ לרדת בקילוגרמים כל חודש. כאשר הנתונים הם:גובה 1.66 ומשקל 67 ק"ג. והאם בנתונים אלה משקל של 58 ק"ג הוא סביר?!
שלום חגית, כל אחד יורד בקצב אחר ואין אפשרות לנבא כמה תרדי בחודש. הקצב הבריא הוא הקצב המתון, וזה אומר ירידה של 0.5 - 1 ק"ג לשבוע. קצב כזה מבטיח שהמשקל החדש יישאר ולא יעלה חזרה. משקל של 58 הוא סביר בהחלט אבל עצתי לך היא לקבוע לעצמך משקל שבשביל לשמור עליו לא תצטרכי לרעוב כל החיים, לסבול ולהישבר אח"כ. לפעמים עדיף לרדת קצת פחות ממה שהתכוונו, אבל לדעת שאם המשקל הזה נישאר להרבה זמן. לא לקבוע משקל לפי מספר - אלא לפי הרגשה ! בהצלחה
שלום !!!!! קוראים לי ליטל ואני בת 15.5 והמשקל שלי הוא 49 והגובה שלי הוא 1.48 יש לי בעיה של ירכיים מלאות וישבן מלא אני רוצה לדעת אייך אני יכולה להוריד אותם ואני מציינת שיש לי בעיה של עצמות רחבות. אני אודה מאוד עם תחזירו לי תשובה. בתודה ליטל.
שלום ליטל !!! אם את לא מרוצה מאיבר ספציפי בגוף - הפיתרון הוא פחות דרך האוכל ויותר דרך פעילות גופנית. כדאי לך להירשם לחוג התעמלות, או מכון כושר, או להתחיל לצעוד לפחות 3 פעמים בשבוע ואז תוכלי לראות תוצאות. המון הצלחה.
היי שמי תמי ואני בת 21.5 ואני רוצה לרדת במשקל יש לי להוריד 8 קילוגרמים שמאוד קשה להוריד אותם לפני 3 שנים הייתי מנוי בתחום הספורט ועשיתי זאת הצלחתי להשיל 5 קילוגרמים אך השאר הפכו לשרירים וממש לא נהנהתי, האומנם כי נהנהתי מהספורט אך זה חלף. קיום אני עושה דיאטה פרטית שלי אשר מבוססת על הפרדת אבות המזון וכן אני בהשגחת דיאטנית מטעם קופ"ח. אני מרגישה הרבה יותר טוב אף השאלה שלי היא האם הגוף שלנו באמת עובד לפי התאוריה של פסיכוליגה הפוכה הרי גופנו אוגר ומאחסן את המזון בגוף כך שכאשר הוא יזדקק לו יהיה לו מאיפה לקחת, מה שאני לא מבינה זה הרי אם אדם אוכךל פחות הגוף צריך להשתמש יותר במאגר ששמר וכך האדם יורד במשקל. אך יש תאוריה האומרת כי הגוף לא יבזבז את המזון אשר אחסן ומה שנאכל אפילו המעט הגוף גם יחסוך ממנו. אז מהכ לעשות האם לאכול הרבה או מעט אני כבר מבולבלת. אני מאוד ארצה ואחכה לתשובה ממך . תמי מגן הכתובת שלי הינה : [email protected]
שלום סמדר, רציתי לדעת באילו מזונות יש אבץ התורם לחיזוק השיער. כמו כן הייתי מבקשת לדעת אילו עוד מזונות עוזרים לחיזוק השיער. תודה, דליה
שלום דליה, נכון שתזונה משפרת מצבים של נשירת שיער, אבל צריך לדעת שנשירה או שיער דליל יכולים לנבוע מסיבות אחרות, כמו תורשה, מתח נפשי, טראומה שהגוף עבר - נפשית או פיזית (מחלה קשה, ניתוח ואפילו לידה). כדי לדעת מה הקשר לתזונה כדאי לך לבדוק אם דיאטנית קלינית האם חסרים לך רכיבי תזונה ספציפיים, כי כל מחסור בויטמין או מנרל יכולים להתבטא גם בנשירה. החוסרים הנפוצים הם חוסר אבץ וברזל. אבץ נמצא בעיקר בבשרים (כל הסוגים), וגם באגוזים ושקדים, קטניות ודגנים מלאים. ברזל נמצא בבשרים - בקר והודו בעיקר, וזה המקור הכי טוב שלו, וגם בקטניות, טחינה, ירקות ירוקים ופירות יבשים (מעט מאד).
האם טיפול בבעיית חילוף חומרים יכול לגרום להפחתה משמעותית במשקל?
שלום תמי, אינני מבינה את המושג "טיפול בבעיית חילוף חומרים". כנראה שמדובר בבעיות בבלוטת התריס, שהיא האחראית על ויסות חילוף החומרים בגוף. ברור שכל פגיעה בויסות תשפיע על המשקל: ככל שחילוף החומרים מהיר יותר, או מזורז ע"י חומרים שניתנים כטיפול, הגוף "שורף" יותר קלוריות ומאבד במשקל. אם חילוף החומרים איטי יותר - זה מקשה על הגוף לרדת במשקל כי הוא לא "שורף" כ"כ טוב את הקלוריות שהוא מקבל מבחוץ. אם זה לא מובן, את מוזמנת לשאול שאלה ספציפית יותר.
תודה רבה, ענית על שאלתי במדוייק
אני בת 19 לפעמים אני משלשלתומקיאה ונתקפת כאבים עזים האם זה בגלל שאני לא אוכלת מסודר?? או שזה וירוס?
שלום לילך, אם התופעה שאת מתארת איננה אירוע חד-פעמי ונמשכת כבר כמה זמן, את צריכה ללכת במהירות להיבדק אצל רופא גסטרואנטרולוג (מומחה למערכת העיכול) כדי שיאבחן אם אין לך דלקת או רגישות כלשהי במערכת העיכול. עזרה של דיאטנית תגיע רק לאחר איבחון מדוייק של הרופא. הרבה בריאות
בכתבה מדובר על צריכת בין 4-6 מנות פירות וירקות ליום. שאלתי מה זה מנה???כמויות בתודה יהושע
שלום יהושע, מנת ירק היא כ- 100 גר' ירק, למשל עגבניה אחת, 2 מלפפונים וכו' או כוס ירקות חתוכים. מנת פרי היא בערך כגודל האגרוף שלך (שזה בערך תפוח אחד, שני שזיפים, אשכול קטן של ענבים וכו'). אפשר לראות שלא כ"כ קשה להגיע לצריכה המומלצת, נכון? בתיאבון.
אני בת 50.אובחנה אצלי חומציות יתר בקיבה. הדבר מלווה בכאבים ותחושת "שריפה" בבטן. אני נוטלת זנידקס עפ"י עצת הרופא. שאלתי היא: מאילו מאכלים רצוי להמנע? האם קיימים מאכלים ה"מרגיעים" פעילות חומצית ואת התחושות הנלוות אליה? בתודה יעל
שלום יעל, יש מאכלים המגבירים את הפרשות החומצה בקיבה, למרות שכל אחד מגיב אחרת ולא כל אחד רגיש לאותו מאכל. הכי טוב זה לבדוק על עצמך. המאכלים ה"ידועים" הם פרי הדר, עגבניות, חצילים , פלפלים, קפאין, חריף. יש אנשים שרגישים גם למוצרי חלב - אבל צריך לבדוק. רצוי לא לעשן. מומלץ לאכול בכל ארוחה פחמימה מורכבת = לחם או מוצרים אחרים מקמח, תפו"א, פסטה, דגנים נוספים. פחמימות מורכבות יכולות להקל על תחושת הצריבה.
מה תפקידה של חומצה פולית? מה משמעות של מחסור בגוף של חומצה פולית? באיזה סוגי מזונות ניתן למצוא חומצה פולית? בתודה מראש רחל.
שלום רחל, חומצה פולית היא ויטמין המשתתף בתהליכים בגוף הקשורים ליצירת תאי דם בעיקר. בשנים האחרונות התברר שתוספת של חומצה פולית לנשים בגיל פריון יכולה למנוע היווצרות מומים במע' העצבים של עוברים ומחסור בה אצל נשים הרות יכול לזרז התפתחות מומים כאלה. (אני ממליצה לכל אישה שרוצה להיכנס להריון להתחיל לקחת חומצה פולית). בנוסף, חומצה פולית עוזרת לפרק חומר שנקרא הומוציסטאין, שברמות גבוהות בגוף יכול להגביר את הסיכון למחלות לב וכלי-דם (עדיין נמצא במחקר). יש רופאים שממליצים לכל מי שנמצא בסיכון למחלת טרשת עורקים או טרומבוזות או שבץ מוחי - להתחיל לקחת חומצה פולית. חוסר בחומצה פולית עלול לגרום לאנמיה - בגלל פגם בייצור תאי הדם האדומים. סימני האנמיה הם חולשה, חיוורון, עייפות, חוסר תיאבון ועוד. סימני חוסר נוספים יכולים להיות דלקות מעיים (פחות שכיח). המקור לחומצה פולית במזון הוא בעיקר מירקות ירוקים ועליים כמו תרד, עלי סלק, כרוב, ברוקולי וגם שעועית ירוקה, קטניות, אגוזים, שקדים, שיבולת שועל. אפשר לבדוק רמות חומצה פולית בדם ע"י בדיקת דם.
אבקש לשמוע פרטים או "טיפים" לדיאטה או תזונה מומלצת לחולי קרוהן לרבות מחולים עם ניסיון בכך
שלום אמיר, הנה כמה טיפים שאוכל לת לך כדיאטנית קלינית. הטיפול התזונתי בחולי קרון איננו אחיד ואין תפריט אחד המתאים לכולם. בעבר חשבו שיש להימנע ממאכלי חלב - והיום יודעים שיש חולים שמסתדרים איתו טוב מאד. כמובן שבתקופות של התקפים צריך לתת מנוחה למעי עד כמה שניתן, ולהימנע ממאכלים עתירי סיבים כמו פירות וירקות טריים (עדיף מבושלים בלבד), דגנים מלאים, אגוזים וגרעינים למיניהם, וגם ממוצרי חלב. אח"כ אפשר לחזור בהדרגה לתפריט מלא, ואז דווקא כן לשים דגש על מזונות עתירי סיבים. כמו-כן מומלץ לחלק את היממה למספר ארוחות קטנות ולהיות קשובים לגוף ולמאכלים אליהם הוא רגיש.( אצל כל אחד זה יכול להיות משהו אחר). עוד עזרה אתה יכול לקבל אצל כל דיאטנית קלינית במסגרת פרטית, או של בי"ח או קופ"ח שם אתה מטופל. המון בריאות !
סמדר שלום, אני עושה בדיקות כל חצי שנה - שנה לרמת כולסטרול, בעיקר בגלל גורם תורשתי. בבדיקה האחרונה היו התוצאות: כלוסטרול כללי: 242, hdl-55, ldl-170 וטריגליצרידים-83. לאורך כל השנים אלו הם הערכים פחות או יותר. התזונה שלי נכונה ואני עושה כושר גופני כמעט יום-יומי. משקלי הוא 70 וגובה 178 - די רזה. שאלתי : מה משמעות הערכים שציינתי ומה הנוסחא לרמה סבירה של כולסטרול? (ידועה לי הנוסחא שכללי לחלק ל-ldl אסור שיהיה יותר מ-4.5) האם זה נכון או יש נוסחאות אחרות. שאלה נוספת: ציינת באחת התשובות שלך שלא טוב לעשות כושר גופני על בטן ריקה. מה אפשר לאכול "קל" כדי שאוכל חצי שעה לאחר מכן לשחות ב"שקט"? עד היום אני עושה שחיה או הליכה בבוקר על בטן ריקה.
מתי שלום, אז ככה - עד לא מזמן כולסטרול שהיה פחות מ- 200 לא "זכה" להתייחסות אבל כיום יש נטייה להוריד את הגבול העליון עוד. ערכים שבין 200-240 נחשבים לכאלה שאין צורך בטיפול תרופתי בשבילם אלא רק להדרכה תזונתית, אלא אם כן ה- LDL גבוה מאד או ה- HDL נמוך מאד. (מתחת ל- 40 ). LDL מעל ל- 130 נחשב כבר לגבוה ויכול להיות שיש מה לעשות בתחום התזונה, אבל אין לשכוח שגם הגוף מייצר כולסטרול בעצמו ואנחנו יכולים להשפיע דרך תזונה עד גבול מסויים. הדבר עוד יותר נכון במקרים תורשתיים - ששם לפעמים אין יותר מה לעשות מבחינת דיאטה ותזונה. כדאי לזכור גם שיש המון אנשים שחיים עם ערכי כולסטרול שאינם לפי הטבלה, ולא סובלים ממחלת לב או כלי-דם. אם אתה מקפיד על כללי האכילה הנכונה ומכניס לתפריט שומן חד-בלתי-רוויי שיכול להוריד LDL , לי אין מה להוסיף מעבר לזה . (פירוט על סוגי השמנים תמצא בכתבה "שומן בריא" שנמצאת בארכיון של מגזין האתר). ערכי הטריגליצרידים שלך מצויינים. ובקשר לספורט - לפני הפעילות כדאי לאכול מנה אחת של פחמימות. למשל: פרוסת לחם, 2-3 קרקרים או כף גרנולה ביוגורט. נכון שזה לא כבד? אז פעילות מהנה והמון בריאות.
מהיכן ניתן להוריד קובץ של טבלת קלוריות עדיף בעברית. תודה
רון שלום, לצערי לא התעמקתי בנושא יותר מדי. אני יודעת שב"מכבי" יש לנו הדיאטניות טבלת קלוריות שאפשר לחלק לפצייניטים. יש מספר אתרי תזונה באינטרנט שאולי שם יש טבלה כזו. מאחר ואינני נוהגת לספור קלוריות או ללמד את הפצייניטים שלי לספור קלוריות (אין פשוט סיבה!) כבר מזמן לא חיפשתי טבלה כזו. חיפוש מוצלח !
מצאתי הנה הקישור לכל מי שרוצה. http://www.goodfood.co.il/page.x?page=health/calory-table.x
הבנתי שהכולסטרול הנמצא בחסילונים (shrimps) הנו כולסטרול רע. הכיצד ? ואם אכן מהי הכמות המותרת באכילה אם בכלל. (רמת הכולסטרול בדמי הנה 240. בתודה מראש על התשובה.
רני שלום, כולסטרול הוא שומן הנמצא בחי בלבד. לרמת הכולסטרול ה"רע" בגופנו (LDL) תורמים כל השומנים הרוויים, שבד"כ מקורם מהחי. להעלאת רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) תורמים שומנים רב-בלתי-רוויים, המצויים בצומח אבל גם בדגים ופירות-ים. (פירוט נוסף תקבל בכתבה "שומן בריא" שנמצאת בארכיון של מגזין האתר). כלומר, אמנם יש בחסילונים שומן רווי עקב היותם חי ולא צומח, אבל יש גם שומן רב-בלתי-רוויי, כך שבסה"כ הם לא התורמים הכי גדולים להעלאת הכולסטרול הרע בגוף. יש תורמים גדולים מהם: בשרים שמנים מאד (סטייקים , איברים פנימיים), שמנת וחמאה וגם שומן צמחי שמוסיפים אותו לכל המאכלים והחטיפים המעובדים (ג'אנק, בקיצור). כולסטרול 240 עדיין לא מועמד לטיפול תרופתי, אבל אפשר להוריד אותו ע"י הימנעות מהשומן הרוויי וה"לא-בריא" והוספה של שומנים בלתי-רוויים שיכולים לשפר את המאזן. כדאי גם שתבדוק מה הן רמות הכולסטרול הטוב והרע בגופך, ואז תדע על מה לשים דגש יותר. ניתן לפנות לייעוץ אישי כדי להתעמק יותר. שורה תחתונה - אפשר לאכול מאכלי ים במידה (למשל פעמיים בשבוע, כמו ביצים).
שלום. בעלי סובל מכאבי בטן ,גאזים ובטן נפוחה בכל שעות היממה. יציאות תקינות לחלוטין. בעבר התגלה חיידק "האליקובקטר" וטופל באנטיביוטיקה (פרוטוקול). עדיין סובל מכאבי בטן קלים וגאזים... אודה על תשובתך תודה
ציפי שלום, יש לגשת לייעוץ אצל דיאטנית קלינית כדי שתבדוק ביחד עם בעלך את המקור להפרעות העיכול, תזהה מאכלים מסויימים המגבירים את התופעה ותציע פתרונות טבעיים להרגעה. (תה מצמחים ספציפיים: קמומיל, שומר). מאחר ובעלך קיבל אנטיביוטיקה, יכול להיות שהתשבש המאזן שבין החיידקים ה"רעים" ל"טובים" במערכת העיכול ועליו לקחת תוסף של חיידקים טובים בכדורים. חיידקים אלה עוזרים לשמור על תפקוד תקין של מערכת העיכול. אם אתם מעוניינים בייעוץ אישי שלי, אתם מוזמנים ללחוץ על השם שלי, שמופיע בתשובה שנתתי. כך תגיעו לתא האישי שלי ותוכלו להשאיר הודעה. בכל מקרה, בהצלחה!
שלום! ילדתי לפני 9 חודשים. גובהי 164 ס"מ ומשקלי היה 60 ק"ג. עליתי 14 ק"ג בהריון והם לא ירדו. עשיתי בדיקות דם והכל בסדר (מבחינת בלוטת לימפה). אני אוכלת 900 קלוריות ליום כבר 6 חודשים (מרגע שגמרתי להניק), ואני בסטודיו C. מה קורה איתי? למה אני שמנה כל כך? בתודה
מיכל שלום ומזל טוב, כדאי לך להתייעץ פנים אל פנים עם דיאטנית קלינית, כדי שתוכל לבדוק האם באמת את צורכת 900 קלוריות ליום (שזה מעט מדי!) ותייעץ לך האם יש עדיין מה לשנות בתזונה וכיצד לעשות זאת. תרגילים בסטודיו C טובים לחיזוק השרירים ולחיטוב הגוף, אבל כדי להוריד רקמת שומן עודפת יש לשלב גם התעמלות אירובית = הליכה, שחייה, אופניים וכד'. בבדיקות הדם את צריכה לברר לגבי תפקוד בלוטת התריס ולא בלוטת הלימפה. בהצלחה!
שלום רב, אשמח לקבל פרטים על יתרונות וחסרונות של דיאטה המקפידה על הפרדת פחמימות וחלבונים. בתודה מראש, הילה
שלום הילה, את דעתי על הדיאטה הזו את יכולה לקרוא בפורום הזה בעמוד 13 תחת הכותרת "דיאטת הצירופים". אם את רוצה עוד מידע את מוזמנת לשאול שוב.
סמדר שלום, בעמ' 13 לא מופיעה "דיאטת צרופים" תודה
ההודעה הראשונה נשלחה בטעות לפני שסיימתי לכתוב,מצטערת. שלום רב! אני סובלת מ vestibulitis דלקת כרונית בכניסה לנרתיק. העור במקום הזה מגורה תמיד וכמעט ולא מאפשר קיום יחסים. הרופא המליץ לי לעשות דיאטה דלת אוקסלטים- מחקרים מראים שזה עוזר ב30-40 % מהמקרים. רציתי לדעת במה מדובר. תודה מראש.
שלום מרינה, מוזר לי שהרופא לא הפנה אותך לדיאטנית שתסביר לך במה מדובר או לפחות למה לא אמר לך היכן נמצאים אוקסלטים. על הדיאטה הזו חשבו כאשר התברר שאצל נשים שסבלו מכאבים וגירודים באיזור הנרתיק נראו רמות גבוהות מהרגיל של אוקסלט בשתן. כאשר נתנו להן דיאטה דלת אוקסלט בתוספת סידן-ציטרט בכדורים, היתה הטבה אצל כמחצית מהן לאחר תקופה של 3 חודשים עד שנה (שימי- לב, תצטרכי הרבה סבלנות ויכול להיות שבסוף לא יהיו תוצאות כלל - אז קחי את זה בחשבון ואל תתלי יותר מדי תקוות). הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שתכין לך תפריט ללא אוקסלט ותמליץ לך על תוספת סידן. אם את רוצה להגיע אליי ולא דרך קופ"ח, את מוזמנת ללחוץ על השם שלי שמופיע בתשובה שנתתי לך - וכך תגיעי לדואר האישי שלי. עד אז - הנה רשימה של מאכלים ומשקאות המכילים כמות גדולה של אוקסלט: שעועית, תרד, פטרוזיליה, חציל, סלרי, סלק, פלפל ירוק, פירות יער (גם מיץ), שוקולד, קקאו, בוטנים, בירה, תה. דיאטה מפורטת יותר תוכלי לקבל אצל דיאטנית. בהצלחה !
כמה מותר לאכול ביום לילד בן-16 גובה 1.77 ?
אלכס שלום, אין תשובה אחת לשאלתך כי כל אחד צריך לאכול את הכמות שמתאימה לו. לגובה הזה טווח המשקלים המתאים הוא בין 62 ל- 78, וגם כאן יכולות להיות סטיות, תלוי במבנה הגוף. אם הילד שוקל הרבה יותר מ- 78 , אז כנראה שהוא אוכל יותר ממה שמותר לו...
סמדר שלום רב, אני בחורה בת 29 נשואה ואם לילדה בת שנתיים וחצי, אני שוקלת 58 ק"ג וגובהי 1.75. כל חיי הצעירים והבוגרים תמיד מלווה אותי התחושה שאני שמנה זה גורם לי לחשוב על הנושא כל הזמן, אני ממציאה כל מיני דיאטות ונשבעת כל יום א' שאני לא אוכלת יותר שום דבר מתוק, אומנם מעולם לא ניסתי שום דבר דרסטי כמו הקאות או לצום אבל עדיין למרות שאני הולכת למכון כושר ומשתדלת לעשות כפיפות בטן כל לילה, לא עוזבות אותי המחשבות המעצבנות הללו. חשבתי אולי בכל זאת ללכת לדיאטקנית כדי לפחות לקבל תפריט מאוזן שיעשה לי טוב אבל אני די מתביישת , מה את אומרת. תודה רבה. ,
מיכל שלום, יכול להיות שיעוץ אצל דיאטנית יכניס אותך קצת לפרופורציות (את רחוקה רק ק"ג ספורים מתת-משקל...) אבל לדעתי את צריכה במקביל ללכת לייעוץ פסיכולוגי, ורצוי בהקדם. מדאיגה אותי ההתייחסות האובססיבית וההתעסקות הבלתי-פוסקת באוכל - שיכולה להוביל אותך לכיוונים ממש מסוכנים. לא צריך לחכות עד שתתחילי להקיא ועדיף כבר עכשיו לברר מדוע אוכל ומשקל הם נושאים כ"כ מרכזיים בחייך, מה שבהחלט לא צריך להיות . אז - את מוזמנת ללכת לייעוץ (אצלי או דרך קופ"ח) כדי לברר מהי אכילה נבונה ואיך לשמור על תפריט מגוון ומאוזן, ובמקביל כדאי לך לפנות לפסיכולוג (אפשר גם דרך קופ"ח!) כדי לפתור את הבעייה המרכזית האמיתית. בהצלחה.
אני צימחונית מזה כ-5 שנים ובנוסף אני נמנעת כמעט לחלוטין מאכילת דגים וביצים מה הסיכונים שבלהיות צימחונית האם אני זקוקה לתוספות מזון כגון ויטמין B12 האם יש גם יתרונות בריאותיים בצימחונות בתודה שגית
שלום שגית, לצמחונות יש המון יתרונות מאחר והתפריט אינו מכיל הרבה שומן רווי (על סכנותיו ניתן לקרוא בארכיון של מגזין האתר, בכתבה "שומן בריא"), וכן מכיל הרבה סיבים (עליהם אפשר יהיה לקרוא בכתבה שתפורסם בקרוב) והרבה ויטמינים שמקורם בפירות וירקות. אדם צמחוני צריך להיות מודע ליתרונות ולהקפיד על אכילת פירות וירקות (היו לי פציינטים צמחונים ש"הסתפקו" באכילת לחם ועוגות בלבד...), וגם מודע לחסרונות שבהעדר אכילת מוצרים מהחי והם - חלבון "איכותי", ברזל וויטמין B12 . החלבון האיכותי ביותר נמצא בביצים ואח"כ בבשרים ומוצרי חלב. ניתן לאכול כתחליף קטניות, ובעיקר סויה, ולהקפיד לשלב סוגי חלבונים שונים בארוחה, למשל אורז עם עדשים או לחם עם חומוס. ברזל נספג בצורה הכי טובה בגוף כשהוא מגיע מבשר (לא רק בשר בקר). כתחליף יש לאכול קטניות, ואפשר גם טחינה וירקות ירוקים, אבל גם לבדוק מדי פעם את המצב בבדיקת דם. B12 הוא ויטמין שאין לו תחליף מהצומח. חייבים לבדוק את מצבו בדם ואם הוא בחוסר - לקחת כדורים כתוספת. הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ תזונתי ו/או לבקש מהרופא שלך בדיקות דם לברזל וויטמין B12. (אם את מעוניינת להגיע אליי לייעוץ, את מוזמנת ללחוץ עם השם שלי שמופיע בתשובה שכתבתי, ולהשאיר שם הודעה.)
האם הממתיק הטבעי סטיביה מסוכן לבריאות? אם לא, למה משרד התרופות האמריקאי לא אישר אותו?
שלום עמית, עד כמה שידוע לי אין סכנה בשימוש לסטיביה, לא לסוכרתיים ולא לאנשים אחרים, ונעשו עליו גם מחקרים קליניים. אינני יודעת מה הסיבה לאי-מתן האישור, אולי מסיבות טכניות בלבד (התהליך כרוך בהרבה פרוצדורות ובירוקרטיה) ואולי מסיבות כלכליות-פוליטיות. אני אנסה להשיג עוד מידע בתוקף תפקידי כסגנית ועדת סימון מזון במכון התקנים, ואחזור אליך.
היי, אז נתחיל בזה שאני רוצה מאוד לרזות, אני מקווה שתוכל/י לענות לי על מנת לעזור לי למצוא את הדרך הנכונה לרזות.. אני מחפשת מתכון או נוסחא להרזייה. אצלי הנושא מאוד מורכב לדעתי משפיע עלי לכניסה להריון, אודה אם תוכלו לעזור לי
שלום יעלי, אם את מחפשת נוסחה או מתכון - את יכולה להמשיך לחפש עוד הרבה זמן... כיום אנו, הדיאטניות הקליניות, כבר מבינות שאין אף דיאטה שמביאה להצלחה. הצלחה אין פירושה להוריד במשקל, אלא לשמור על המשקל החדש לתמיד, ולכן אין כאן הצלחות. הדרך היחידה להגיע לזה היא לא לחשוב שעושים דיאטה, אלא שמשנים את סגנון החיים ואת הרגלי האכילה. לא סופרים קלוריות ולא נמנעים ממאכלים כאלה או אחרים ולא סומכים על מישהו שייתן לנו דף נייר כדי שנבצע - אלא לוקחים את האחריות על עצמנו ונעזרים באיש המקצוע להכוונה ותמיכה. הדרך הזו מצריכה המון סבלנות והיא לא כ"כ קלה - אבל לטווח ארוך היא היחידה שהוכיחה את עצמה. אגב, המצב הנפשי מאד משפיע על כניסה להריון ויכול להיות שהעיסוק שלך בדיאטה והרזייה מוסיף לך מתח ולחץ לחיים ולא עוזר לך. אם את רצינית ומוכנה לערוך שינויים - גשי לייעוץ אצל דיאטנית קלינית . המון הצלחה, בכל התחומים.
שלום רב אני עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח מעקפים ומרגיש מצוין לפני הניתוח עישנתי וכמובן עכשיו אני לא מעשן ניסתי אין סוף אני לא מצליח לרדת בצורה קבועה עד כדי חשבתי על שאיבת שומן אבקש את עיזרתיך (אני לא אוכל דברי חלב) תודה מראש הררי יונה
יונה שלום, העזרה שאוכל לתת לך דרך המחשב לא תהיה מלאה ואפילו לא מקצועית מספיק. כדי לשמור על משקל תקין צריך ליווי מקצועי צמוד והמעקב חשוב ביותר. צריך לקבוע פגישה אישית עם דיאטן/נית קליני/ת ולהתייחס לעניין ברצינות הראוייה. אתה יכול לפנות דרך קופ"ח (יש גם דיאטניות שיושבות במכון הלב בקופ"ח) או לפנות אליי ישירות (תלחץ על השם שלי ואז תגיע לתא הדואר האישי). בשלב ראשון - עליך להתחיל בפעילות גופנית עד כמה שאתה יכול, כאשר משך הזמן של הפעילות חשוב ביותר (30 דקות עדיף על 15 וכו'). בנוסף, כדאי לשים-לב לכמות השומן בתפריט היומי שלך ולנסות לצמצמם אותו, אבל לא לוותר עליו לחלוטין. לאכול כמה שיותר פעמים ביום - כאשר המחיר הוא גודל הארוחה...אפשר לשמור על משקל גם כאשר לא אוכלים מוצרי חלב. עד אז - המון בריאות והצלחה!
באחרונה סבתי בת ה-87 עברה ניתוח באגן ומאישה מלאת מרץ הפכה לחלשה. איזה ויטמינים היית ממליצה לקחת לאשה בגילה? קנינו את הצנטרום סילבר , האם הוא מומלץ? תודות
ענת שלום, מולטי ויטמין כמו צנטרום סילבר הוא טוב כשלב ראשון, כאשר לא אוכלים מספיק ולא מקבלים את הרכיבים מהמזון. יש להקפיד על צריכת חלבונים נאותה, במיוחד חלבוני ביצה ובשרים שונים, ועל אספקת סידן (מוצרי חלב או תוסף), אבץ (בשרים, ביצים, קטניות או אגוזים או תוסף), וויטמין C . אם היא לא נמצאת מספיק זמן בשמש - כדאי לתת תוסף סידן +ויטמין D (יש בקופ"ח). רפואה שלמה לסבתא
סמדר, תחילה תודה על המאמרים והתשובות המלומדים בפורום. אני מזדמן לכאן בפעם הראשונה. אני בן 33, משקלי כ-80 ק"ג וגובהי 183 ס"מ. אני מתאמן בין 4-6 פעמים בשבוע, לפעמים פעמיים ביום. אימון של כשעה וחצי בבוקר וריצה של כחצי שעה בערב, אחרי העבודה. התחלתי להתאמן לפני כשנה וב-3 החודשים האחרונים עברתי לתוכנית של עבודה יומית על קבוצות שרירים נפרדות בכל יום (חזה, זרועות, גב, רגליים ובטן). עד כה עושה רושם שאני מתקדם לא רע ואף ירדתי במשקל כ-3 ק"ג, אמנם לא האפקט הרצוי לבניית הגוף אבל בכל זאת. למען האמת אני רואה תנודתיות במשקל בין 78 ל-81 ק"ג. כשהתחלתי להתאמן הייתי בסביבות ה-85 ק"ג. השאלה היא: 1. האם התוכנית אינטנסיבית מדי למי שאיננו מקצוען? אני נהנה מאוד מהפעילות אבל חש עייף למדי, בעיקר מאחר ואני הולך לישון מאוחר או בתקופות של פעילות מינית מוגברת. 2. אני מתקשה להפטר מחגורת השומן בבטן ובמותניים, למרות שאיבדתי שם משקל ואני חש בשרירים מתחת, עדיין לא הגעתי לבטן מוצקה. מה לא בסדר? 3. אני אוכל בד"כ קורנפלקס ומוסלי עם חלב או סויה לארוחת בוקר, כריך גבינהביציים או עוגיות לארוחת 10, לארוחת צהריים חזה עוף בלחמניה עם מיונז וקטשופ או חזה עוף על האש בפיתה עם סלט וחומוסטחינה. לארוחת ערב סלטפסטהעוף. אני שותה יין לבןאדום עם הארוחה בד"כ. אני כמעט ולא אוכל בייצים, מעט פירות יחסית ויותר ירקות. בנוסף אני משתמש בקיראטין על בטן ריקה בבוקר לפני האימון, וכן ויטאמינים (GNC, ללא תוספת ברזל). 4. מהי התוכנית האופטמיאלית בתהחשב בנתונים שסיפקתי (גיל, תזונה וכו')? מהי הדיאטה המומלצת לבנייה מתונה של הגוף והגדלת נפח השרירים? תודה,
שלום אוריאל, ותודה ! 1. כדאי לבדוק עם איש/אשת מקצוע מה הסיבה לעייפות - אולי פחות מדי קלוריות לפני אימון, אולי מחסור בויטמין או מינרל ספציפי. 2. בטן מוצקה יכולה להיווצר משילוב של תזונה דלת שומן + פעילות אירובית (הליכה או שחייה או ריצה) + תרגילים ספציפיים לבטן (יש להתייעץ עם מאמן כושר). אם אחרי הכל עדיין יש "בטן" - זהו מבנה גוף שיש להשלים איתו... 3. לפי הנתונים שמסרת אתה במשקל תקין והתפריט שלך מכיל את כל קבוצות המזון .הייתי מורידה את הקטשופ והמיונז אמנם, ומוסיפה ויטמינים בצורת פירות (עדיף על כדורים) וסיבים בצורת דגנים מלאים (להחליף את הפיתה בלחם מחיטה מלאה, למשל). אבל, אני דיאטנית קלינית שלא מתמחה בספורט וכדי לבנות דיאטה לבניית שרירים יש להתייעץ עם דיאטנית שלמדה תזונת ספורט, וכאלה בד"כ יש במכוני כושר ספציפיים. אז, תמשיך ככה - ובהצלחה !
יצא לי לקרוא את ספרו של ד'ר אטקינס בו הוא מפרט את יסודות הדיאטה שלו. מאחר וזו גישה שעד כה לא נתקלתי בה ולמען האמת די תואמת את אורח חיי, מאוד הייתי רוצה ליישם אותה, אולם רציתי לדעת את דעתכם בנושא, במיוחד מכיוון הלא מומלץ אם בכלל יש דבר כזה.
גיטה שלום, אם ניגשים לדיאטה הזו יש להיות במעקב צמוד של איש מקצוע, מאחר וכמות גבוהה כ"כ של שומן בדיאטה מחיבת בדיקה של ערכי כולסטרול וטריגליצרידים בדם ותפקודי כבד אחת לכמה חודשים. ברור שלא מומלץ לבצע את הדיאטה למי שכבר יש לו בעיות כבד או בעייה בכלי- דם (טרשת עורקים). כמו-כן צריך להבין שמדובר כאן באורח חיים ולא בדיאטת בזק של חודש-חודשיים. אם מקיימים את כל העקרונות - אפשר להגיע לתוצאות. בהצלחה
מה התופעות של חוסר ויטמין B12 בגוף? באיזה מזונות ניתן למצוא אותו? והאם זריקות או כדורים אכן משמינים?
הסבר על ויטמין B12 אפשר לקרוא בפורום זה בעמוד 22 תחת הכותרת "כמה מלים על ויטמין B12 " . אם תקרא/י את הכתבה שלי על ויטמינים במגזין האתר תוכל/י לראות שמאחר ולויטמינים אין ערך קלורי, הם לא גורמים להשמנה, גם לא בצורת זריקות או כדורים.
שלום אני נער בן 15 1.72. לפני חודשיים שקלתי 52 קילו ועכשיו אחרי שעות של ישיבה ללא מעשה בקיץ אני שוקל 60. אני יודע שזה לא משקל קיצוני וגדול מדי בשבילי אך בעקבות "מעמסה גנטית" יש לי מעין שיכבת שומן "טבעית" שאני סוחב איתי. אני לא נראה שמן במיוחד אך אני מפחד שאני בדרך לא נכונה. שאלתי היא האם בתפריט ש"ערכו" 2000 קלוריות ליום ופעילות גופנית נכונה אני יכול להוריד מספר קילוגרמים?
ציון שלום, מושגים כמו "מעמסה גנטית" אינם מוכרים לא לי ולא למדע הרפואה כפי שאני מכירה אותו... הגוף מורכב משרירים ושומנים ביחס משתנה, אבל חייב להיות מינימום של מסת שומן. משקל של פחות מ- 56 ק"ג נחשב רזה מדי לגובה שלך, כך שלא צריך להשתגע. אתה יכול להוריד במשקל בדרך שהצעת, אבל רצוי שתהיה במעקב של איש/אשת מקצוע. ירידה מתונה היא - 1 ק"ג לשבוע מקסימום, ולא יותר.
כוונתי ב"מעמסה גנטית" היא מעין "ריפוד" כזה שיש לי באיזור הבטן. ידוע לי שאבי וסבי סוחבים את אותו ה"ריפוד". כוונתי היא שאני בערך באותו גובה של חברי שבגילי אנו שוקלים אותו דבר בערך אך אני נראה יותר מלא - למרות שאני לא שמן. תגדירי את זה איך שאת רוצה זה העובדות. אני אשמח לשמוע את ההגדרה הרפואית למצבי. תודה על התשובה בכל מקרה.
קראתי שעם עליית הגיל יש נטייה לעליה במשקל. האם הנוסחה של יחס המשקל בגובה הנותנת טווח בין25-19 לוקחת זאת בחשבון? כלומר, האם אני בגיל 57 ומשקל הגוף שלי הוא בטווח של 27 מראה על עודף משקל? אודה על תשובתך.
אליעזר שלום, BMI בטווח שבין 19-25 הוא נכון לכל גיל. BMI ששווה 27 מראה על עודף משקל אבל לא כזה שמהווה סכנה בריאותית (אלא אם כן מתלווה לכך מצב של סוכרת, עודף שומנים בדם, עישון וכד').
סמדר שלום, אני בת 32 לפני כ- 10 שנים הייתי על גבול האנורקסיה ועד היום אני רזה וממעיטה במזון.. מה שמפירע לי זה שאני מרגישה שהעור ניזוק מהענין- הוא יבש ומתחיל ל"להתקמט" וכן יש מעט כתמי עור על הפנים (לא יודעת אם יש קשר). רציתי לשאול 2 דברים: א. האם יש מאכלים מסוימים שרצוי לאכול כדי להטיב את מצב העור (חמאה?.) ב. שמעתי על מוצר של חברת sunrider המבוסס על פנינים בתוספת דבש, גינסנג וכו' שעוזר לעור - האם את מכירה אותו והאם יש לו איזשהן תופעות לוואי? המון תודה אור
שלום אור, לעור יבש יכולות להיות מספר סיבות שמקורן בחוסר של נוזלים (תבדקי אם את שותה מספיק) או בחוסר של רכיבים תזונתיים. כדאי לבדוק עם דיאטנית קלינית אילו רכיבים חסרים אצלך בתפריט. הגורם השכיח אצל מי שניזון מתפריט דל שומן, למשל - הוא מחסור בחומצות שומן חיוניות שנמצאות בעיקר בשומנים מהצומח (שמן חמניות, תירס,חריע, וגם בשמן נר הלילה) ובשמן דגים, בעיקר דגי-ים (סלמון, מקרל, טונה, סול). תבררי עם הדיאטנית האם הכמות שאת אוכלת מספיקה או שעלייך לקחת בינתיים תכשיר בטבליות. המוצר שכתבת עליו מכיל חומרים שהידע הרפואי עליו איננו מלא או איננו מדוייק ולא בטוח שכל החומרים שמצויים שם אכן יעזרו לבעייה שלך (ג'ינסנג למשל), וגם לא בטוח שהמוצר מכיל את החומרים שכתובים עליו... עדיף לברר אצל מומחה מקצועי ולא אצל איש מכירות שמעוניין שתקני... הרבה בריאות.
שנים שיש לי הפרעות אכילה! (בולימיה..) אני בטיפול אצל פסיכולוגית, מקבלת פרוזאק, ולפני כחודש התחלתי ללכת גם לדיאטנית. התקפי הבולמוס נשארו, ותדירות ההקאות גברו. אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות. (אני ירושלמית)
שלום לך, אינני יודעת עד כמה אוכל לעזור לך מרחוק. טוב שהתחלת טיפול תזונתי אבל העיקר כאן הוא הטיפול הפסיכולוגי, בעיקר השיחות, שדרכן תוכלי לקבל תמיכה ועידוד. אם את לא מרגישה שיש לך את העזרה הזאת - אפשר בהחלט לשקול להחליף מטפל. אולי יש צורך להגביר את תדירות המפגשים. בכל מקרה - דיאטנית יכולה להסביר לך בצורה הגיונית מה הם הנזקים שההקאות גורמות לגוף ומה הם הרגלי אכילה נכונים (ולא רק להרכיב תפריט) - אבל השאלה היא אם את תקבלי את ההסברים האלה ותקשיבי לקול ההגיון ולא לקול המחלה, ולכן העזרה הפסיכולוגית חשובה ביותר. המון הצלחה, אומץ ובריאות !
במשך חצי השנה האחרונה השתמשתי במשלשלים לויסות משקלי בד"כ לקסעדין .לאחרונה הפסקתי להשתמש במשלשלים אך יציאות קשות וכואבבות . מה עלי לעשות כדי לחזור ליציאות רגילות כפי שהיו לי קודם ?
שלום קמי, חבל שלקח לך כ"כ הרבה זמן להבין שאסור להשתמש במשלשלים. אני מקווה שברור לך שמשלשלים לא תורמים לתהליך ההרזייה מפני שהרזייה פירושה הורדת עודפי שומן ואילו משלשלים גורמים לירידה בכמות הנוזלים בלבד - מה שמשאיר אותך עם פחות משקל אבל עם יותר אחוזי שומן בגוף... כדי להתחיל לתקן את הנזק שנגרם למערכת העיכול יש להוסיף לתפריט מאכלים המכילים סיבים תזונתיים ולהגביר במקביל את כמות הנוזלים שאת שותה ליום. סיבים נמצאים בפירות וירקות, בקטניות ובכל המוצרים מקמח מלא. בקרוב תתפרסם כתבה במגזין האתר על סיבים ותפקידם. בינתיים - הייתי ממליצה לך לגשת לייעוץ, אצלי או דרך קופ"ח, ותקבלי פירוט לגבי המזונות המכילים סיבים והמלצה על תכשירים שלא יגרמו לנזק אבל ישפרו את תפקוד מערכת העיכול.
ניתן להיעזר בחצי לימון סחוט + כפית שמן זית על קיבה ריקה בבוקר. כמו כן ניתן לקחת פסיליום בגלולות או אבקה - אלו הם סיבים שמחייבים שתיה מרובה של מים עם לקיחתם לפחות שתי כוסות מים עם גלולה או כפית אבקה, כמו כן מיץ עגבניות עוזר או כפית דבש. בהצלחה
שלום, האם דגים מכילים ויטמין B12 .? איזה דגים מכילים הרבה ויטמין B12 ? תודה מיכה
שלום מיכה, דגים מכילים B12 והכמויות הגבוהות מצויות בעיקר בדגי ים (סלמון, טונה) ובדגים שעברו תהליך של שימור כמו מקרל, סרדינים ואנשובי ( בגלל תהליך השימור יש יותר "חומר" של הדג ופחות נוזלים).
סמדר, אינני אוכל בשר אדום. האם כמות ה B12 בדגים הנ"ל יכולה להוות תחליף מספק לבשר אדום ? תודה מיכה
סמדר שלום! בהמשך לשיחתנו על דיאטה נכונה ועל פעילות ספורטיבית אני מטופלת כרגע אצל דיאטנית והיא חיברה לי תפריט שסה"כ כולל 1,200 קלוריות אני בת 20 ושוקלת 67 ורציתי לשאול אם התפריט לא כולל יותר מדי קלוריות? ותוך כמה זמן לפי הערתך אני יוכל לרזות 7 קילו כולל הפעילות הספורטיבית שלי? (אני בדיאטה כבר שבועיים ומתעמלת 3 שבועות) בתודה מירב
מירב שלום, 1200 קלוריות הן מעט מאד קלוריות ליום ולכן תפריט כזה נקרא תפריט להרזייה ולא כדאי לחיות לפיו כל החיים. בתפריטים המכילים פחות מ- 1000 קלוריות אין מספיק ויטמינים ומינרלים ולכן הם אפילו מסוכנים לבריאות. אין שום דרך לדעת תוך כמה זמן תרדי במשקל כי לכל אחד קצב חילוף חומרים שונה והדבר תלוי בהמון גורמים. ירידה מתונה במשקל היא בערך 1 ק"ג לשבוע. עלי והצליחי !
אם גובהי 1.60 בערך , מה הטווח המשקל שבו עלי להיות והאים עדיפה הליכה בקצב 6 קמ"ש במשך 3/4 שעה או חצי שעה של ריצה והליכה משולבים ?
טווח המשקלים המתאים לך (תלוי במבנה הגוף) הוא בין 51 ל- 64. לפי דעתי עדיף להאריך את משך הפעילות ל- 45 דק', אבל יש להתייעץ בעניין זה גם עם מדריך כושר.
רציתי לדעת האם סלמון מעושן הוא בריא (אני לא מעונין לדעת אם הוא משמין, רק מהן התכונות הבריאותיות שלו, והאם העישון הורס אותן וכדומה..)
שלום עמית, סלמון, כמו רוב דגי הים, מכיל שומן שהוא בעל השפעה מאד טובה על השומנים בדם - מעלה את הכולסטרול הטוב. פירוט תוכל למצוא במגזין האתר: חפש בארכיון המגזין בכתבה "שומן בריא". בנוסף דגים הם מקור טוב ל הרבה יטמינים מקבוצת ה- B . תהליך העישון מקטין את תכולת השומן הכללית בדג (וכך גם מוריד את כמות הקלוריות) אבל הוא גם פוגע בתכולת ויטמיני B (חוץ מ- B12 שנשאר בערך באותה כמות בדג מעושן או טרי) ומצד שני מכיל המון נתרן- מה שלא מומלץ למי שסובל מלחץ דם גבוה.
האם מישהו שמע על כדורים בשם METABOLIFT
ריקי שלום, לא שמעתי וזה גם נשמע לי חשוד (לא יודעת למה, אולי בגלל הניסיון שצברתי עם תכשירים "טבעיים" למיניהם....).
ממתיק בשם סטיבייה מי מכיר ???? איפה קונים????
שלום רון, סטיביה הוא צמח המשמש כממתיק (כמו "סוכרזית"). ניתן לרכוש אותו בצורת תמצית בד"כ אצל מטפלים בצמחים או בחנויות טבע, או בתי מרקחת המכינים גם תרופות מצמחי מרפא.
תודה!!!!!!!! האם יש לך איזה כתובת של בית טבע
היכן אפשר למצוא טבלת קלוריות טובה?
בני שלום, טבלת קלוריות נמצאת בד"כ בספרים העוסקים בתזונה.
שלום שמי מירי זהוב אני בת 33 ואימא ל 3 לפני 7 חןדשים ילדתי בניתוח שני את ביתי הקטנה כיום מישקלי הוא בערך 90 + אני מנסה לשמור ולא כל כך מצליח לי אז בבקשה תעזרו לי יש לי גם בת שהיא בת 6 והיא דיי גבוהה אבל במקביל היא גם שמנה קשה לי לעצור אותה מלאכול היינו אצל דיטאנית ומאד קשה לה לעמוד בתפריט תעזרו לנו בבקשה
hello my name is evette and im 14 years old and i have a question about diet i want to loose weight and i want to know the exact food to eat every day so my quesion is how can i do my diet i hope you will answer me . evette
dear evette, i can't answer you in writing. a good dietitian has to meet the patient face to face and give him a special diet to suit his charactor, daily schedule, and needs good luck
מה דעתכם על תוכן הספר לאכול לפי סוג הדם, והאם כדאי לשלב את תוכנו עם אכילת פחממות וירקות או חלבונים וירקות באופן שלא נאכל פחממות עם חלבונים ביחד. ובנוסף חישוב קלורי. נא תשובתכם.
דפנה שלום, את דעתי על הנושא את יכולה לקרוא בפורום זה בעמוד 23 . אגב, הפצייניטים שלי אינם סופרים קלוריות - כי זה לא הדבר הכי חשוב כשרוצים לשנות הרגלי אכילה.
אל הפורום שלום אני בת 35 ובעיתי היא כזאת אני לא מצליחה להגיע למשקל מאוזן כל הזמן אני צריכה ל"שמור" אין לי דבר כזה שנקרא - אני שבעה בכל מצב ובכל שעה שאוכל נמצא לידי לא תהיה לי בעיה לאכול שאלתי היא כזאת האם יש איזשהו טיפול שעוזר להוציא את כל כדורי הדיאטה למינהם ,כי כמעט ואין דיאטה שפורסמה ולא עשיתי אותה כמו כן הדיאטןת בעבר גרמו לי לבעיות במערכת העיקול אשמח לקבל תגובה בהקדם דין,
שלום דין, את צריכה לשבת עם דיאטן/נית קלינית כדי לברר מה אפשר עוד לשנות בהרגלי האכילה שלך. במקביל, הייתי גם ממליצה לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג כדי לברר מה המקור להרגשת הרעב התמידית שלך, אולי זה בעצם רעב "נפשי"? אם מדובר ברעב פיזי של ממש - כדאי גם לפנות לבדיקה אצל רופא, לברר לגבי ספיגת הסוכר שלך בדם ולגבי פעילות בלוטת התריס.
שלום לכם דליה ודויד מהבריאות הטבעית. אתם מוכנים להבהיר את עצמכם יותר? מאיפה אנחנו בני האדם אמורים לדעת מה היה אמור להנתן לנו למאכל מלכתחילה,מה באמת היה נחוץ לגופנו? יש לנו רק את האינסטינקטים שלנו ואנשים מרגישים טוב עם שתיית חלב ועוד דברים כמו אכילת בשר . תחשבו כמה דברים -לא טבעיים בני אדם אוכלים חלקם חיים באושר וכושר עד היו הזה... אתם מבדילים בין רפואה טבעית לבריאות הטבעית אך לא פירטתם מה בידיוק עושים כדי להירפא טיבעית,האם המוצרים-הטבעיים שבחנויות הטבע הם לא כחלק מהמחשבה הטבעית שלכם? פרטו! ואגב אולי בגלל אורח החיים השונה כיום גם התזונה היא קיצונית לכיוון מסויים כדי לרפא את החסר?-גם מחשבה
דקלה שלום, אודה לך אם לא תפני שאלות לדליה ודוד במסגרת פורום זה אלא רק בפורום הרפואה האלטרנטיבית. בפורום התזונה התשובות ניתנות רק ע"י אנשי מקצוע מוסמכים.
לדיקלה לא בפורם כזה מכובד קיבל את התשובה מידליה ודוד הבריאות הטבעית הטלפון לייעוץ אישי חינם לתורה של הבריאות הטבעית עפי חוקי הטבע 09-8846105 09-8846106 לא בשבת דיקלה כתב/ה: ------------------------------- שלום לכם דליה ודויד מהבריאות הטבעית. אתם מוכנים להבהיר את עצמכם יותר? מאיפה אנחנו בני האדם אמורים לדעת מה היה אמור להנתן לנו למאכל מלכתחילה,מה באמת היה נחוץ לגופנו? יש לנו רק את האינסטינקטים שלנו ואנשים מרגישים טוב עם שתיית חלב ועוד דברים כמו אכילת בשר . תחשבו כמה דברים -לא טבעיים בני אדם אוכלים חלקם חיים באושר וכושר עד היו הזה... אתם מבדילים בין רפואה טבעית לבריאות הטבעית אך לא פירטתם מה בידיוק עושים כדי להירפא טיבעית,האם המוצרים-הטבעיים שבחנויות הטבע הם לא כחלק מהמחשבה הטבעית שלכם? פרטו! ואגב אולי בגלל אורח החיים השונה כיום גם התזונה היא קיצונית לכיוון מסויים כדי לרפא את החסר?-גם מחשבה
מה היא שיטת הנקודות לדיאטה , ואיך אפשר לישם אותה . אני מבקש לפרט תודה רבה
מחא'נה עלי כתב/ה: ------------------------------- מה היא שיטת הנקודות לדיאטה , ואיך אפשר לישם אותה . אני מבקש לפרט תודה רבה
עלי שלום, שיטת הנקודות מונהגת בשומרי משקל ויש לפנות אליהם לעוד פרטים. אין בשיטה הזו חידוש מיוחד והיא די מזכירה את העבודה עם קבוצות מזון שזו דרך העבודה שלי ושל עוד הרבה דיאטניות.
שאלותי הן: *כיצד יכול אדם לדעת מה מצב הויטמינים בגופו? *האם ניתן לאבחן זאת בבדיקה ? *האם השאלה הזו לא תיחשב כשאלת היפוכונדר אצל הרופא בקופות החולים?
שולה שלום, תודה על שאלתך המעניינת והחשובה ! לצערי אין הרבה דרכים לדעת מה מצב הויטמינים בגוף, כי כמעט אף אחד מהם לא נמצא באופן טבעי בדם, אלא ברקמות השונות שבגוף. הויטמינים שאפשר לדעת עליהם הם ויטמין B12 וחומצה פולית והמינרלים הם ברזל, נתרן ואשלגן. בנוסף לכך, ההגדרות הרפואיות למחסור הן דבר אחד, אבל ההרגשה האישית היא דבר אחר ויש מקרים שגם אם בבדיקה הערכים נמצאו תקינים - אדם עדיין יכול להרגיש חלש או עייף. אדרבה, אם כבר הערך נמצא לא תקין - זאת אומרת שמדובר במחסור רציני. אז מה עושים? - מקפידים על צריכה מגוונת של כל אבות המזון, מקשיבים לגוף ומנסים להרגיש האם הוא "שולח" לנו מסרים (נשירת שיער, ציפרניים שבירות, עייפות רבה ועוד סימנים), ואם רוצים להעמיק - מתיעצים עם דיאטנית קלינית !
סמדר שלום. אני צמחוני. האם יש סיבה לבצע בדיקת דם כאשר אינני מרגיש כל חולשה? האם ישנה דרך לקבל B12 שלא ע"י אכילת בשר/עוף/דגים או כדורים המופקים מאלו? (ביצים עוזר?) האם ישנם ויטמינים או חומרים נוספים שהגוף זקוק להם ומגיעים בלעדית מבשר? תודה.
שלום אור, לכל צמחוני אני ממליצה לבצע אחת לכמה שנים בדיקה של B12 כדי לוודא שהמאגרים בסדר. לא כדאי להגיע למצב של חולשה ואז לגלות מחסור. יש דרך לקבל את הויטמין מכדורים למציצה תחת הלשון של חברת סולגאר. עד כמה שידוע לי המקור לכדורים אלה איננו מהחי - אבל אתה יכול לברר בסולגאר. יש גם כדורים הניתנים ע"י רופא והם מיוצרים באופן סינטטי (וזה לא אומר שזה לא טוב !). ברזל לא מגיע בלעדית מבשר אבל הוא נספג בגוף בצורה הטובה ביותר כשהוא מגיע משם.
.
שלום, במאמר במגזין לכם, נאמר שחומר זה, שנקשרה לו היכולת למנוע חימצון LDL נמצא בקליפת העינב. האם צריכת ענבים יכולה להיות תחליף ליין? אם כן כמה? אותו דבר לגבי צימוקים לפי מיטב ידיעתי כדי להגיע לכמות סבירה של חומר זה מיין אדום יש לשתות לפחות 200 סמ"ק, שהיא כמות גדולה למי שאינו מורגל בכך, ועשויה להוביל להתמכרות ואולי לנזקי האלכוהול הידועים לשימצה. מה עושים? תודה.
ציון שלום, אינני יודעת מהיכן קבלת את המידע שצריך 200 מ"ל ליום של יין, לפי מחקרים התקבלו תוצאות טובות גם עם 50 מ"ל, ומעבר למספר זה התוצאה לא השתנתה, כלומר נוצרה רווייה מסויימת. באכילת ענבים הגוף מקבל פלבנואידים אבל לא בצורה מרוכזת כמו מיין, בגלל שפלבנואידים ממוצים באלכוהול - כלומר יהיה יותר חומר פעיל ביין מאשר בענב שלא עבר מיצוי. לחיים!
ראשית תודה. האם יש מוצרי ענבים נוספים (תירוש?) המכילים חומר זה. האם יש יינות מסוימים שכדאי או שכל יין אדום מתאים. תודה. ציון
אני בת 50 ולאחרונה אני סובלת מכאבים באזור העליון של הבטן. הכאבים מתבטאים בתחושת של צריבה ו"סחיבה" פנימה ואף תחושת רעב רצופה ללא קשר לארוחות. פניתי לרופא ואבחנתו היתה כי מדובר בחומציות יתר בקיבה. קיבלתי מרשם לכדורי זנידקס ופרמריל. עברו כמה ימים אך לא השתפר מצבי. שאלתי היא: האם אלו הסמפטומים המאפיינים אולקוס? האם מדובר בתופעה אחרת? אם אכן מדובר בחומציות האם ישנם מאכלים מהם עלי להמנע? מהו הזמן הדרוש לכדורים שקיבלתי בכדי להשפיע לטובה? בתודה מראש יעל
שלום יעל, את רוב השאלות שהפנית אליי תצטרכי להפנות לפורום הרפואה הכללית שלנו... בכל מקרה - לפרמריל אין קשר לבעייה שלך (אלו הם הורמונים), אם הזנידקס לא משפיע לאחר כמה ימים יש צורך להחליף את הכדור למשהו יותר חזק (אולי לוסק - אבל פה באמת צריך רופא). בקשר לאוכל - כיום ידוע שבטיפול באולקוס ושאר הפרעות עיכוליות אין המלצה אחת לכולם וכל אחד צריך לבדוק על עצמו אילו מזונות מחמירים את המצב. ישנם מספר מאכלים שנוטים להגביר את החומציות אצל הרבה אנשים והם: פירות הדר, עגבניות, פלפלים, חצילים, קפאין, מאכלים חריפים. כל השאר - לפי נסיון אישי. את מוזמנת לפנות אליי או לדיאטנית קלינית אחרת (אפשר גם דרך קופ"ח) כדי לבדוק ביחד איזה מאכלים להוריד מהתפריט או להחליף. מומלץ גם לחלק את היום לכמה ארוחות קטנות. עוד "טיפ" = בזמן התקף חומציות כדאי לאכול משהו ממשפחת הפחמימות המורכבות (לחם, קרקר, תפ"וא) בנגיסות קטנות או ללגום כוס מים בלגימות קטנות ואיטיות.
שלום לך. בני בן שנתיים וחצי, מאז ינקותו הוא אוכל תחליף חלב צימחי של מטרנה. לאחרונה, מזה חודשיים הוא מסרב לאכול אוכל מוצק ומבקש כל הזמן את תחליף החלב ודייסה בתוכו. האם מבחינה בריאותית העובדה שהוא שותה בעיקר את תחליף החלב עלולה להזיק לו בריאותית? אם כן, מה ניתן לעשות ע"מ לשפר את המצב. בתודה ענת
שלום ענת, ילד בן שנתיים וחצי לא יקבל את הצרכים התזונתיים שלו מתחליף חלב. יש לברר מייד מה הסיבה (לשלול בעייה פיזיולוגית) ולהתעקש לא לתת לו את התחליף. גשי לייעוץ אצל רופא ובמקביל לדיאטנית ילדים בקופ"ח (את יכולה להגיע גם אליי).
האם ויטמינים הנצרכים דרך גלולות כמו צנטרום בהן מפורט כי כמות הויטמין המצויה בגלולה אחת (נניח b12) שווה ל-100% מה-RDA אכן מהווה תחליף לצריכה "טבעית" של ויטמין זה דהיינו דרך בשר,דגים,ביצים וכיו"ב. האם טחינה מכילה b12? אם הכותב הצמחוני יצרוך מעתה ביצים להשלמת החסר(אם ובמקרה) כמה ביצים יהיה עליו לאכול,נניח בשבוע? מה הדין באופן כללי לגבי ויטמינים הנצרכים באופן מלאכותי? בתודה ירון
ירון שלום, אינני יכולה להמליץ לך כמה בדיוק צריך לאכול כי אין כמות ספציפית אחת של ויטמינים שהיא "הנכונה" . כבר כתבתי ש- B12 נכלל רק במאכלים מהחי ולכן טחינה היא לא מקור. אינני יכולה להגיד לך האם אכילת ביצים תשפר את מצב מאגרי הויטמין בגוף כי קיימים עוד גורמים המשפיעים על מצב B12 בגוף , למשל - יכולת הספיגה, שהיא שונה אצל כל אחד ואחד. הדרך היחידה לדעת היא רק דרך ניסוי וטעייה - לאכול ולבצע בדיקות כדי לראות האם יש עלייה במאגר. במולטי ויטמין, כמו צנטרום, יש קצת מכל ויטמין ולכן זה לא מתאים למי שיש לו חוסר ספציפי בויטמין אחד. אם אכן יש לך חוסר - אתה צריך לקחת כדור של ויטמין B12 בלבד. מנסיוני עם מטופלים רבים - יש הרבה מקרים שלקיחת כדורי ויטמינים שיפרה את מצב הויטמינים בגוף, שיפרה הרגשה או גרמה להעלמות של סימני מחסור- כלומר, הויטמינים אכן נספגו גם כשהגיעו בצורת כדור. בכל זאת, אני מעדיפה להמליץ על לקיחת ויטמינים מהמזון (במקרים שאפשר) במקום מכדורים.
שלום סמדר יש לי מספר שאלות ואודה לך מאוד אם תעני לי האם השמנה היא בעיקר בעיה תורשתית? האם קיים קשר בין סוג המזון לאיזור הצטברות השומנים? מהם בדיוק תאי אגס ומדוע נשים נוטות להשמין בתוסיקים? אני יודעת שתאי שומן אינם נעלמים אלא פשוט מתרוקנים במהלך דיאטה, האם שאיבת שומן מהתוסיק גורמת להעלמת התאים.? תודה מראש, מיטל לוי
מיטל שלום, 1. השמנה היא שילוב של גורמים תורשתיים + הרגלי אכילה וחינוך תזונתי לקוי מילדות (ואפילו מינקות) + גורמים פסיכולוגיים + גורמים הורמונליים, או רק חלק מהגורמים האלה. בקיצור - השמנה היא עניין מורכב מאד . 2. הצטברות שומן בגוף האדם קשורה יותר למין (זכר או נקבה) ולגנטיקה. 3. כשאומרים "השמנת אגס" לא מתכוונים לתאי שומן אלא לצורת הגוף. השמנה באיזור הירכיים והישבן יוצרת צורה של "אגס" מהחלק התחתון של הגוף אם מסתכלים עליו מאחור וזו השמנה המאפיינת יותר את הגוף הנקבי. גברים נוטיים יותר להשמין במרכזז הבטן וזו "השמנת תפוח". 4. תאי השומן אינם נעלמים בשאיבת שומן אלא מצטמקים, מה שאומר שהם יכולים להתמלא מחדש כעבור מםפר שנים, מה שלעתים באמת קורה...
סמדר , תודה על ההיענות המהירה
האם יש קשר בין השמנה וגיל המעבר? על איזו דיאטה את ממליצה לגיל זה, ברצוני לציין שעליתי כ10 קג בשנה האחרונה, בגיל הזה, בעבר הצלחתי לרדת במשקל די בקלות, ואילו כיום נראה לי שהדיאטות לא עוזרות לי. מה דעתך?
מירה שלום, יש קשר הדוק ביותר בין השמנה לגיל מעבר וקיימים המון הסברים לכך, חלקם קשורים לשינויים בהפרשת ההורמונים וחלקם קשורים לעובדה המרה שקצב חילוף החומרים הולך ונעשה איטי יותר, ככל שהגוף מתבגר. צריך להשקיע הרבה יותר זמן ומוטיבציה בפעילות גופנית במקביל להורדה קלורית - ולקוות לטוב. אל תתייאשי מראש ופני בכל זאת לייעוץ תזונתי - יש מה לעשות !
תודה על תשובתך, רציתי לשאול האם יש סוגי מאכל שונים המומלצים לאכילה בתקופת גיל המעבר, כאלה שלא משמינים ומזרזים את חילוף החומרים, שהוא כנראה בעייתי בגיל הזה, וכמו כן ממה היית ממליצה להזהר במיוחד בגילאים האלה כדי לא להשמין יתר על המידה? תודה, מירה
שלום מירה, אין שום חומר בטבע שיכול לזרז חילוף חומרים (ולא משנה מה יכתבו בעיתון). רק פעילות. כדי לא להשמין יש להוריד צריכת שומנים ודברי מתיקה מהתפריט היומי. לטיפול ספציפי המתאים לך אישית הייתי מייעצת לך לפנות לדיאטנית קלינית. בהצלחה