פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת כיצד מנביטים קינואה? ומה לגבי אפונה? וגם אגוזים ושקדים למיניהם.. תודה
יעל להלן מדריך להנבטה בבית http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=755164 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום. התחלתי את שיטת צירופי המזון ורציתי לדעת היכן משתייכים הבוטנים? קראתי שהם לא נקראים חלבונים משום שהם מכילים עובש.. ועוד דבר- האם מותר לצרף כמה סוגי אגוזים ושקדים ביחד? או שזה לא מומלץ? תודה מראש
האם מותר לצרף כמה סוגי אגוזים ושקדים ביחד? או שזה לא מומלץ? מומלץ גם חמניות ודלעת -חלבון שלם יתן.
שלום :-) האם קליית הגרעינים (לעוגיות בריאות) תפגע בחלבון? תודה רבה!!
היי בת 22.חולת קרוהן.. יש לי בנוסף גם ירידה בצפיפות העצם. RBC-Red Blood Cells 4.25 Hemoglobin 12 Hematocrit 36.7 Fe - Iron 142 Ferritin 27 האם זה נחשב לאנמיה? מחוסר ברזל? לוקחת כל יום ברזל עדין, חומצה פולית(400), b12, ויטמין D, סידן ומגנזיום. בנוסף כמעט כל יום גם כורכום ופרוביוטיקה. מה דעתכם בעניין? זה בסדר? אולי יותר מדי לגוף? תודה:)
תמר שלום חשוב מאוד מה שאת לוקחת . כתוצאה מהקרוהן את נמצאת בחסרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם זה נכון שאגוזי המלך(קליפורניה) יכולים למנוע בעיות או מחלות לב ?
אבי שלום. אגוזי המלך אכן מכילים רכיבים המסייעים לשמור על בריאות הלב כמו אומגה 3 שחשובה להפחתת דלקות, לשמירה על דילול הדם, הכרחית להתפתחות מוח העובר ונחקרת במניעת מחלות לב, שבץ מוחי מחלות נפש ואף סרטן.המינון המומלץ הוא בין 3-5 אגןזים ביום. בברכה ולבריאות אביטל
פרסמתי את אותה שאלה באתר הזה בפורומים קרדיולוגיה +קרדיולוגיה מבוגרים. הינה העתק(העתק/הדבק) של מה שענה הרופא בפורום קרדיולוגיה מחבר:ד"ר אלכסנדר דדשב תאריך:15/1/2014 שעה:21:32 אין בידינו מידע מוצק מדעי בנושא. בברכה, דר דדשב והינה העתק(העתק הדבק)של מה שענה הרופא בפורום קרדיולוגיה מבוגרים מחבר:ד"ר דני אליאן תאריך:14/1/2014 שעה:12:51 לצערי אינני מכיר מחקר רפואי,מכובד, שהוכיח את זה
כבר חודשיים שאני אוכל בכל יום 3 גמבות אדומות , הסיבה הראשונה היא שזה תורם לשיקום עור הפנים בגלל שגמבה אדומה עשירה בויטמין סי ( 128 מ"ג ל100 גרם) והסיבה השנייה היא שאני מאוד אוהב את הירק הזה , האם יש בכך סיכון לאורך זמן והאם את ממליצה לי להוריד את המינון ל1-2 גמבות אדומות ביום ?
גל שלום. אין שום בעייה לאכול 3 גמבות ביום.נהפוך הוא. המלצה - השתדל לא לחתוך אותה בסכין ברזל כדי לא לחמצן את הויטמינים הנפלאים שמכילה. בברכה ולבריאות אביטל
שלום.רציתי לברר בבקשה אם אני מוסיף סיבים תזונתיים של בנפייבר לשוקולד אשר המסתי או לגלידה שאני גם אוהב לאכול.האם השומן נספג פחות בגוף ועל ידי זה פחות עולים במשקל? בתודה אמיא
שלום אמיר התשובה היא לא ! תפקיד הבנפייבר לשפר את תפקוד מערכת העיכול. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
רציתי לברר לגבי מיץ רימונים יעילותו בסוף העונה אני סוחט רימונים ומניח אותם בבקבוקים במקרר כל יום שותה כוס מיץ רימונים כך שלאורך השנה שותה מיץ רימונים כי שמעתי טוב לסרטן הערמונית מאיט את ההתפתחות מוריד כולסטרול ומוריד לחץ דם{אגב חליתי בסרטן הערמונית לפני שלוש שנים נותחתי קיבלתי הקרנות וכעת מצבי מצוין רמת פסא לא מדידה נוטל תוסף ליקופן 10 מ"ג+פרוסטה גארד אחד ליום .ושאלתי אם מיץ הרימונים לאור הנ"ל נשאר יעיל כאנטי אוקסדנטי ומה דעתך בנושא ולתוספים שצינתי. תודה ושבת שלום
אמיר שלום מצויין תמשיך כך טובה בר- שאן
שלום טובה. בן 37 בריא בדרך כלל. מזה כחודשיים ואולי יותר משהו השתבש אצלי, לא שנתי משהו בתפריט, לא התחלתי ליטול תרופה שהיא, ולא השתנה מצב רוחי (אולי קצת בגלל העניין הנוכחי:), בחודשים האחרונים אני מרגיש שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן (מתנפח), גם העליתי במשקל בשנים האחרונות, ובטני הולכת ותופחת מיום ליום, (כולל קרס) אבל כל זה משהוא אחד. הדבר השני הוא שבזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן דחופים, כגון דקירות, שריפה, לחצים (לפעמים עולים ומתרחבים לאזור החזה), כל זאת בעיקר לאחר ארוחות תלוי בארוחות, זמן מה לאחר הארוחה, שהתחיל להציק העניין היה מתחיל לכאוב לאחר 3 ואפילו 4 שעות לאחר הארוחה, ובתקופה האחרונה כמעט מיד אחרי., חוץ מזה אין תופעות אחרות כגון; בחילות הקאות שלשולים ועצירות. לשם כך בצעתי בדיקת אולטרה סאונד מקיפה (התחלתי בזאת) לכל אזור הבטן ולא נמצא דבר. מה את חושבת, ממליצה, מציעה, כמו כן מה יכול לעזור? האם יכול להיות שאני מתחיל לסבול ממעי רגיז, או ניתן לשלול זאת בשל בדיקת ה-US. מצטער על גודל הפנייה, אבל ממש חשובה לי, אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש וסופש נעים!!
שלום שלום יש לשלול מס' דברים 1. הליקובקטר פילורי, 2. אי סבילות ללקטוז 3. הייתי ממליצה על גם גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה . בנוסף ההיתי ממליצה לקחת פרוביוטיקה כל בוקר על בטן ריקה ואנזימי עיכול כל ארוחה ביחד עם האוכל (למשל זימקל של נוטרלייף ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
סבלתי מספר שנים מצרבות וניפיחויות ואחרי שימוש מספר חודשים על בסיס יומי בחלב נאקות אני לא זוכר מה היה לי
היי עדי מילר. בן 37 בריא בדרך כלל. מזה כחודשיים ואולי יותר משהו השתבש אצלי, לא שנתי משהו בתפריט, לא התחלתי ליטול תרופה שהיא, ולא השתנה מצב רוחי (אולי קצת בגלל העניין הנוכחי:), בחודשים האחרונים אני מרגיש שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן (מתנפח), גם העליתי במשקל בשנים האחרונות, ובטני הולכת ותופחת מיום ליום, (כולל קרס) אבל כל זה משהוא אחד. הדבר השני הוא שבזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן דחופים, כגון דקירות, שריפה, לחצים (לפעמים עולים ומתרחבים לאזור החזה), כל זאת בעיקר לאחר ארוחות תלוי בארוחות, זמן מה לאחר הארוחה, שהתחיל להציק העניין היה מתחיל לכאוב לאחר 3 ואפילו 4 שעות לאחר הארוחה, ובתקופה האחרונה כמעט מיד אחרי., חוץ מזה אין תופעות אחרות כגון; בחילות הקאות שלשולים ועצירות. לשם כך בצעתי בדיקת אולטרה סאונד מקיפה (התחלתי בזאת) לכל אזור הבטן ולא נמצא דבר. מה את חושבת, ממליצה, מציעה, כמו כן מה יכול לעזור? האם יכול להיות שאני מתחיל לסבול ממעי רגיז, או ניתן לשלול זאת בשל בדיקת ה-US. מצטער על גודל הפנייה, אבל ממש חשובה לי, אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש וסופש נעים!!
שלום ממליצה לך לקבוע תור לרופא גסטרו ולדיאטנית קלינית. מעי רגיז לא ניתן לאבחן באמצעות אולטרסאונד אלא רק בעקבות הסימפטומים מהם המטופל סובל. בפגישתך עם הדיאטנית היא תקח ממך אנמנזה מפורטת של האכילה שלך, שתיה והרגלי האכילה ובהתאם לאנמנזה היה תוכל לתת לך המלצות ספציפיות אשר מתאימות למצבך. רפואה שלמה עדי
שלום, התחלתי את שיטת צירופי המזון ורציתי לברר אם אפשר לצרף כמה סוגים של אגוזים לדוגמא: אגוזי מלך עם שקדים וזרעי חמניה. האם הם נקראים חלבונים מהצומח או שומנים? והאם אפשר לצרף שומנים עם חלבון או עמילן/פחמימה? תודה
רוני שלום האגוזים והזרעים נקראים יותר שומנים . עדיף שלא לצרף שומן עם פחממה כי זה מכביד על העיכול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על התשובה. יש לי רק עוד שאלה אחת- האם אפשר לצרף כמה סוגים של אגוזים וזרעים ביחד? או שלפי הכללים זה לא מומלץ? תודה
רוני שלום אין בעייה לצרפם ביחד ואפילו מומלץ (-: בברכה ולבריאות אביטל
יש לאלטמן תוסף 9 חודשים שמכיל 300 מ"ג DHA ו - 100 מ"ג EPA והוא יקר נורא. האם אפשר במקום כדור אחד כזה ליטול 2 כדורים של אומגה רגיל שמכיל 120 מ"ג DHA ו - 180 מ"ג EPA או שזה שונה ופחות טוב?
ריקי שלום התינוק צריך לקבל יותר DHA מאשר EPA היחס הוא שונה כיוון שDHA בונה את מערכת העצבים . לכן עדיף ביחס הנכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מצאו לי את החיידק הליקובקטר, המליצו לי על דבש מאנוקה,איני יודעת את המינון הנכון,כדי שזה יהיה יעיל,אני שוקלת 110 קג ,אם משהו יוכל לעזור לי אשמח מאד,תודה.
ריקי שלום אודה על האמת אף פעם לא התנסתי בדבש מאנוקה לחיידק הליקובטר עם פציינטים שלי .(אני מניחה שלוקחים פעמים ביום כפית ) אך כדאי אולי שתקחי פרוביוטיקה ואורגנו שמאוד יכול לעזור לחיידק זה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לא יודע את המינון אבל אם תוכלי לעזור לי .היכן קונים את הדבש .תודה.
האים אפשר להכין דוחן בקוקי בחמין?
שרה שלום למה לא ? נפלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום האם אפשר לסחוט במסחטת מיצים גם את עלי הסלרי ולא רק את הגזע? תודה דנה
דנה שלום אכן כן אם המכונה טובה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רציתי לשאול האם שורש פטרוזיליה נחשב לירק פחמימתי כמו תפוח אדמה למשל... אני שואלת כי אכלתי היום הרבה (עשיתי אידוי של הרבה שורשים) והרגשתי טעם מעט מתוק והזכיר לי אצת תפוח האדמה הירושלמי ואני חוששת כי אני בתהליך רציני של ירידה במשקל. תודה
jsklשלום אכן שורש פטרוזליה פחממתי עדיף שתאכל הרבה עלים ירוקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, אני בת 40, ירדתי עד עכשיו 21 קילו בדיאטה מבוקרת (4 פרוסות לחם קל ביום , גבינות רזות, יוגורט 1.5 אחוז, סלט גדול בצהריים עם 2 כפות אבוקדו, טונה, בולגרית 5 אחוז ומעט אגוזי מלך, וארוחה בשרית בערב שכוללת 3 -4 כפות אורז או פסטה או קוסקוס עם חזה עוף וירקות מבושלים במקסימום כף שמן זית לכל הסיר). הבעיה שלי שמזה חודש ימים לפחות יש לי עצירות. אני אוכלת הרבה ירקות כל יום, אוכלת מרק ירקות ללא שמן (מבשלת בו את העוף כמו לאחר הסרת עור ושומן) כמעט מידי יום שתורם לי המון נוזלים. ולמרות זאת סובלת מעצירויות. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על משהו שיסייע לי . לפני הדיאטה לא סבלתי בכלל מעצירויות. האם עלי להוסיף שמן לתפריט או משהו אחר ? תודה רבה! אגב, כרגע אני שוקלת 79.5 גובה 1.59 . מתכננת לרדת עוד 10 קילו בערך
יעל שלום בתזונה שלך יש דברי חלב שיכולים אצל אנשים מסוימים לגרום לעצירות , ויש עוד מס' גורמים שהייתי בודקת זה האם את עושה ספורט ? מה כמות הקפה שאת שותה ביום וכ"ו בכל מקרה המלצתי בבוקר לשתות מים עם מיץ לימון סחוט וכפית שמן זית .ובנוסף לקחת פרוביוטיקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
יש לי אנמיה ואני מחפשת המלצה לכדורי ברזל עם כושר ספיגה טוב? ואשמח להמלצות לשתיית כדורים ברזל עם האוכל הנכון יודעת שצריך לשתות עם ויטמין סי ואסור תה\קפה\שוקו\שוקולד כי זה מעכב ספיגת ברזל הבעיה היא שלפי חודש היה לי ברזל 35 ועכשיו לאחר חודש של שתיית כדורי ברזל טבעיים של סולגר הברזל שלי ירד עוד יותר! ל26 ! וזה מדאיג אותי מאוד ממה זה יכול להיות הירידה הזאת? אני שותה לפי הוראות הלעיל ואוכל גם בשר אדום ועדיין יש מחסור בברזל וסובלת מחולשה וכל הזמן קר לי תוצאות בדיקות דם: ה יכולה להיות משמעות הבדיקות האלו: MONOCYTES % 14.40 % NEUTROPHILS % 43.20 % IRON 26.00 UG/DL האם יכולה להיות בעיות בספיגת ברזל? איזה עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לגלות זאת?
לילאן שלום לא אמרת לי כמה ההמוגלובין שלך ,הפריטין והטרנספרין כך שהתמונה לא מלאה . בנוסף המלצתי לך לבקש בדיקת צליאק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב אשמח אם תסבירי לי בקשר לאגוזים ושקדים, אומרים שהם שומנים? אבל איפה השמן פה?!?! 1.מתי מומלץ לצרוך את השומנים הבריאים האלה? 3 שעות לפני אימון הריצה שאני עושה(בת 26) או בחלון ההזדמנויות שאחרי האימון?או בארוחת בוקר 2. האם השומנים האלה משמינים ומשביעים יחסית? תודה רבה
שלום אודליה קבוצת השומנים כוללת שמן, חמאה, טחינה, אבוקדו ואת כול סוגי הזרעים והאגוזים (קשיו, אגוזי מלך, פשתן ועוד רבים אחרים). אגוזים ושקדים אכן נחשבים לשומנים בריאים אין המלצה חד משמעית מתי יש לצרוך אותם במהלך היום. לגבי שאלתך השנייה מבחינה קלורית 1 גרם שומן מכיל 9 קק"ל (בהשוואה לחלבון ופחמימה שמכילים 4 קק"ל)כמו כן שומן באופן כללי נחשב למשביע כיוון שספיגתו איטית יותר (אך כמובן שזה תלוי כמה ועם מה אוכלים את מנת השומן...) בברכה, עדי
שלום רב, אני שותה מיץ ירקות בעיקר ירוקים ורוצה להוסיף גם פלפל אדום בגלל שמכיל ויטמין C השאלה אם אני סוחטת יחד עם שאר הירקות אני עדיין מקבלת את הויטמין C. והוא לא נהרס בסחיטה. תודה מראש גילה
גילה שלום כן חלק הולך לאיבוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
במשך תקופה של שנה הייתי צורך משהו כמו 6 אגוזי ברזיל ביום שזה הרבה מעל הכמות המותרת בגלל כמות הסליניום. השאלה שלי האם יש לי סיבה לדאוג ? עד עכשיו לא הרגשתי שום תופעות לוואי .יש סיבה שרופא יבדוק אותי ? כמה באמת אגוזי ברזיל מומלץ לצרוך ביום ?אני משתדל לשמור מאוד על הבריאות .אני בן 22 , רץ שלוש פעמים בשבוע ומשתדל לאכול בריא ולא אוכל משמין.
יוני שלום תמשיך כך אין לך סיבה לדאוג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה
מורן שלום בכל פרי וירק מלבד ויטמינים ומינרלים יש פיטוכימקליים יחודיים החשובים מאוד לגופינו , לכןן שווה לגוון . ב. גפ בפירות יש חומרים שלא תמצאי בירקות ואין לך מה לחשוש מסוכר כיוון שיש פירות דלי סוכר כמו למשל תותים שזו עונתם או רימונים שהוכחו כמורידי סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם מותר לחולי סרטן בטיפולים לאכול את הגוג'י ברי? האם זה יתרום או יזיק לטיפול, כי נאמר לנו שגם הגידול יכול להתחזק ולהתגבר על הכימותרפיה. אבקש את תשובתכם המהירה תודה רבה
נועה שלום על פפניו נראה מצוין לאכל פרי זה עם הכמוטרפיה . אלא אם כן את בסיכון לדילול דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לעבור לתזונה יותר בריאה ולפי דיאטנית נקבעו לי 5 ארוחות ביום שבהם חייב פרי אחד ו3 ירקות נורא קשה לי לאכול ככ הרבה ירקות יחסית למידהי שלא אכלה בכלל ירקות בנוסף פירות עושים לי כאבי בטן מה לעשות?
שיר שלום תשתמשי בירקות במרק, במוקפץ ,בתנור וגם בחי. ותראי שלאט לאט תתרגלי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רופא מומחה הציע שאמי תיצרוך פעמיים ביום אגיוקור כדי לרכך את הצואה הבעייה היא לבלוע את זה היא ממש מתקשה לשתות את הגרגירים יש לך עצה בעניין? אולי יש אותם טחונים או תוסף דומה שעושה את אותה פעולה היא עלולה להחנק בעת בליעת הגרגירים תודה
שלום דפנה ניתן להשתמש בבנפייבר, עושה בדיוק את אותה פעולה ונמס לגמרי בשתייה. בברכה, עדי
elaa שלום הסורביטול הוא תרכובת כוהלית המצויה באופו טבעי במספר פירות כגון ענבים, דובדבנים, שזיפים, תפוחי עץ, משמשים, אפרסקים. את הסורביטול מייצרים באופן מלאכותי מסוכר ענבים (גלוקוז). הסורביטול נמס במים ומתיקותו כ- 60% מזו של הסוכר הרגיל. שיעור קליטתו בדם הוא קטן ואיטי מאד ופירוקו אינו זקוק לאינסולין ולכן הוא נסבל על ידי חולי סוכרת. כמות הקלוריות שהגוף יכול להפיק ממנו היא קטנה. תופעות לוואי: מגביר את הסיכון לקטרקט. נמצא שכמות הגליקוגן בכבד גדלה לאחר השימוש בסורביטול והגוף . מזרז את התנועה הפריסטלטית של הקיבה והמעיים. כמויות גדולות מדי עלולות לגרום להפרעות במערכת העיכול, גזים התכווצויות ולשלשולים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב אני אוהבת פופקורן ואני עושה לעצמי פעמיים שלוש בשבוע סיר קטן בערב של פופקורן. שמעתי שזה מאוד בריא,האמנם? וכמובן שכל פעם אני שמה כשתי כפות שמן בסיר-לא יותר,האם זה סביר ובריאותי? תודה רבה
מעיין טיגון הפופקורן בטח ובטח שאינו בריא כלל. יש היום מכונות היוצרות פופקורן ללא שמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, כמה קלוריות יש בכוס מיץ רימונים? והאם המרירות שישנו במיץ כתוצאה מהסחיטה מזיקה? ובנוסף האם הוא מוריד כולסטרול? תודה לתשובה ענת
ענת שלום כף של גרגרי רימון מכילה כ30 קלוריות . המרירות נובעת מחומרים הנקראים טנינים ואכן הוא מוריד כולסטרול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב קניתי ממתיק על בסיס צמח הסטיוויה,הכדורים הקטנים הנשלפים בלחיצה מהקופסה.אבל זה הרי לא מכיל רק סטיוייה כתוב ברכיבים שזה: סודיום בי קרבונט+חומצה פומרית+סטיוויה (REB A). האם חומרים אלו לא מזיקים לגוף? הרי קניתי זאת במקום כפית הסוכר. כמה טבליות כאלו מותר ביום? בתודה מראש
מעיין שלום סודיום בי קרבונאט הוא חומר משמר שבריכוזים גבוהים הוא מזיק. כעיקרון סטיביה היר ממתיק בטוח ואין בעיה לצרוך אותו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, השבוע גיליתי שככל הנראה אני סובלת מפיסורה - קיבלתי מהרופא טיפול משחתי אך בתור מאמינה גדולה בתזונה אשמח לדעת כיצד אני יכולה להקל גם בכך (ולמנוע מהפצע להיפתח שוב ושוב), האם מומלץ להוסיף פסיליום בתקופת הטיפול? לידיעה אני צמחונית ולא אוכלת מוצרי חלב,ומשתדלת לא לצרוך תרופות אך המצב באמת מציק במיוחד שאין לי בעיות ביציאות ואני הולכת לשירותים (לרוב באופן יומימי). אשמח לדעת כיצד לסייע לטיפול על מנת לעזוב את הפרק הנוכחי מאחורי . תודה רבה
אלה שלום ישנה משחה הנקראת הממיליס שמאוד עוזרת . פסליום עוזר כאשר יש עצירות . לפי דברייך היציאות שלך סדירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני בת 30, ובעונות החורף אני ממש סובלת מיובש בעור הידיים. הכל התחיל מזה שבצעירותי הייתי צריכה להתעסק הרבה עם אקונומיקה ושאר חומרי ניקוי ומאז העור שלי בידיים לא השתקם לגמרי ובעונת החורף הידיים ממש מתייבשות כולל סדקים קטנים (זה ממש כמו שריטות קטנות...יש ממש קצת דם..). אני מעדיפה להימנע מללכת לרופא ושמתי במשך הימים האחרונים שמן זית על הידיים. אבל זה קורה רק פעם אחת ביום וכניראה שזה לא מספיק.. איך אפשר לשפר את הבעיה באופן טבעי? (*ניסיתי לפי המלצות שראיתי באינטרנט, למרוח אבוקדו על הידיים אבל זה החמיר את המצב. ניסיתי גם לשים אבקת כורכום וגם זה לא עזר בכלל..) תודה מראש
משהי שלום את יכולה לשים שמן פשתן עם קצת לוונדר , או משחת קלנדולה (משחת צפרני חתול) שהיא ממש אנטיביוטיקה מהטבע. אך התחושה שלי שיתכן שיש לך גם חסרים כמו למשל ויטמין D ואומגה 3 . יש מקום לבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על תשובתך! :) ויטמין D - אני לוקחת בתוסף של טיפות. 10 טיפות של 400. פעם בשבוע. אומגה 3 - איך אוכל לבדוק אם חסר לי? אפשר לעשות בדיקת דם?
קראתי עליה עכשיו קצת באינטרנט, ורשום שהיא לא כל כך מיועדת לפצעים פתוחים...ויש לי חתכים קטנים על הידיים (בגלל היובש...)...
יכול להיות שהבעיה היום איננה הלקטוז אלה החיידקים בחלב שמיצרים רעלנים ואם אין הרבה לקטוז אז הם עושים פחות חגיגה פשוט- משום שאז יש להם פחות סוכר ?
בעילום שם שלום אתה מתכוון לאי סבילות ללקטוז בה אין לאדם אנזים המפרק את סוכר החלב לקטוז מכאן כאבי בטן ושלשולים . החיידקים שבחלב חלקם דווקא חיידקים פרוביוטים חשובים העוזרים למערכת העיכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, קראתי שכדי להפיק אבקה משורש הכורכום, צריך קודם להרתיח אותו. עד כמה שורש הכורכום מאבד את תכונותיו אם בכלל בתהליך ההרתחה ? תודה
מיכאל שלום בחימום יש איבוד של ויטמין C למשל אבל אין איבוד של התכונות האנטידלקתיות שלו ומונעות סרטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני בת 32 נוטלת באופן קבוע אספירין (קרטייה 100 מ"ג)לדילול דם אחרי אירוע של נימול גפיים בצד ימין ללא ממצא נוירולוגי. אני מעוניינת ליטול כמוסות ספירולינה האם יש בעיה בשילוב בין השניים? תודה!
יהלי שלום אכן יש בעייה עם השילוב. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך במטרה להוריד את הטיפול התרופתי ולהחליפו בספירולינה (אך ורק באישורו כמובן). בברכה ובהצלחה אביטל
תודה לך! רציתי לשאול גם על נטילת כמוסות פסיפלורה להרגעה בשילוב עם אספירין(קרטייה) , האם מתנגש באיזה שהוא אופן?
יהלי שלום, לא מתנגש.אפשר לצרוך ביחד בברכה ולבריאות אביטל
אסתריקה שלום כל התשובות לשאלותייך מצויות במאמר המצורף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390528,00.html בברכה, אביטל
שלום אני צריך עזרה בן 16 יש לי בפנים כתמים כתוצאה מחשיפה לשמש וזה ממש מפריע לי וזה בולט מה אפשר לעשות ? ויש לי פצעי בגרות בפנים ויש לי פצע שכל פעם שהוא מתרפא הןא מתחדש ונהיה שחור בלי שאני נוגע בו עזרה דחוף תודה
שלום ששון שלום על כתמי השמש מומלץ למרוח קרם הגנה בכל יום לפני היציאה מהבית ולהמתין בסבלנות.מומלץ לרכוש תכשיר המתאים לסוג העור בגלל הפצעים. לגבי הפצעים, יש לרחוץ את הפנים בסבון המיועד לכך ולהמנע ממזונות רעים כמו ג'אנק פוד , חטיפים, ממתקים, שתייה ממותקת ומזונות מטוגנים ותעשייתיים.מומלץ להרבות באכילת ירקות ירוקים, פירות, דגנים,קטניות ואגוזים וכן לשתות הרבה מים. הכי חשוב להבין שאתה כרגע בגיל בו חלים המון שינויים הורמונאליים. ברוב המקרים הפצעים יחלפו מעצמם.בשום פנים ואופן אין לגעת/לפוצץ/ לחטט בהם מאחר וזה רק יחמיר את המצב. בבררכה ובהצלחה אביטל
שלום! לתוכנית בערוץ 10 אני מחפשת אנשים שהפסיקו לצרוך מוצרי חלב (ולא הפכו לטבעונים...) שיספרו על ההחלטה לשינוי ועל התוצאה. זה נושא שחשוב מאוד להציף אותו, אשמח לעזרתכם! תודה!  
דיקלה שלום אני חושבת שאם תשאירי כאן פרטי התקשרות, באי הפורום שהורידו מוצרי חלב מתזונתם יוכלו לפנות אלייך. בברכה ובהצלחה אביטל
מה הפרטים שלך? אני אבקש ממנה ליצור איתך קשר, היא תשמח. היא לא טבעונית ולא צמחונית, פשוט הפסיקה עם חלב לפני כמה שנים והיא מאושרת מזה מאוד!
כמה מומלץ לקחת ביום כמה שלמים 5 או 8 וכמה אים זה בניבים גרוס קלוי כף או שניים ואם אפשר לבלוע אים מים בגלל שזה מר
אפי שלום. פולי קקאו הינם מזון בריא, הם נחשבים למזון על בשל ערכם התזונתי הגבוה. עוד עליהם תוכל לקרוא בקישור הבא http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=366&ArticleID=2512 לגבי המינון 3-4 ביום בהחלט יספיקו בברכה ובהצלחה אביטל
אני צורך קצת הרבה אורז לבן והייתי רוצה לעבור לאורז מלא בגלל הבריאות. מה שבעבר טעמתי אורז מלא ואני פשוט נגעלתי מזה. רציתי לדעת כיצד אני יכול לעשות אותו שיהיה טעים? תודה
שי שלום המלצתי להדרות את האורז 6-8 שעות לפני הבישול ולשטוף היטב את המים לתבל במעט כורכות ומחל ים בתיאבון אביטל
היי לפני בערך 4-5 שנים גם אני לא אהבתי אורז מלא או כל דגן ''בריא'' שכזה :) אבל מאז כבר עבר המון זמן והיום אני אפילו לא קונה הביתה אורז מלא! אז מה שאני יכולה להמליץ לך, זה לחפש ולהתעדכן כל הזמן במתכונים שיש באינטרנט. יש המון מתכונים טעימים. כל מתכון שנראה לך טעים, פשוט תכין אותו ותחליף את האורז הלבן במלא. אתה תראה שעם הזמן כבר לא תוכל לחזור בחזרה לאורז הלבן והפשוט. מקווה שעזרתי :)
התכוונתי כמובן שאני כבר לא קונה הביתה אורז *לבן*...
שלום! רציתי לדעת האם שמן זית ושמן חמניות מומלצים? ואם כן, על מה לשים לב כשקונים? תודה
ויקי שלום שמן זית עדיף בגלל מגוון חומצות השומן הבריאות שמכיל. חמניות- רק אם הוא מכבישה קרה. בברכה אביטל
שלום אתמול כל הלילה סבלתי מבחילות והקאות- 6 פעמים הקאתי את נשמתי. אני חושבת מדוע זה קרה, אולי משהו שאכלתי. אכלתי באותו ערב ברוקולי חי. לא היה לי כח לבשל אותו אז הכנסתי אותו למיקרו ואכלתי אותו פשוט ככה חם. אכלתי כמות של שני פרחים גדולים. האם יכול להיות שזה מה שגרם לי לבחילות? שהברוקולי גירה לי את הקיבה כי לא היה מבושל ועשה לי סבטוחה בבטן?< תודה
שלום שלום. להקאה ישנם כמה גורמים וסיבות. זהו מנגנון של הגוף לסלק מזון לא רצוי או לחליפין וירוס. ממליצה לחכות ולראות אם זה היה מופע חד פעמי שחלף. בברכה אביטל
איך מטפלים בבחילות ואיזה טבעית אפשר לקחת
שלום טובה בהמשך לשאלתי המשווה בין מרגרינה לחמאה. האם מחמאה נחשבת למרגרינה בריאה יחסית לחמאה?
חסוי שלום גם מחמאה דינה כדין מרגרינה. בברכה אביטל
קראתי כי אכילת תמרים יכולים למנוע גם סרטן המעי הגס רק שיש סוגים רבים של תמר איזה מהם הכי מומלץ ? אני גם סובלת מכבד שומני האם זה יכול גם לעזור?
אורטל שלום עדיף לאכל תמר ל ח המכיל סיבים רבים ופחות סוכר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בן 58 עם סרטן הערמונית ממוקד לאחר ניתוח מלבד המחלה הזאת בריא לחלוטין לא מעשן שמעתי וקראתי הרבה על הליקופן שנמצא בעגבניות וברוטב עגבניות ומאכלים בצבע כתום שעוזרים או מונעים סרטן הערמונית והשאלה האם יש צורך בליקחת תוסף ליקופן טבעי אם אני אוכל כל יום 3 עגניות בינוניות וגזר +כף רוטב עגניות? תודה ושבוע טוב
אמיר שלום כן כדאי לקחת תוסף אכילת עגבניה רגילה לא נספג כמעט הליקופן הוא נספג יותר בעגבניה מבושלת בשמן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אני שותה כוס מיץ סחוט של ירקות -סלרי חסה וגזר וגם כוס מיץ סחוט מרימונים שאני סוחטת השאלה מתי רצוי לשתות את המיצים האלו ? האם נכון לשתות אותם במהלך כול היום ,בלי כול קשר לארוחות במשך היום? הדבר החשוב הוא מתי יש לזה תועלת הטובה ביותר? תודה למענה רונה
רונה שלום כל הכבוד אפשר לשתות את המיצים בבוקר על בטן ריקה או חצי שעה לפני האוכל ובערב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בבדיקת אולטראסאונד נמצא אצלי כבד שומני דרגה 1. מה המשמעות של של דרגה זו ומה רמת הסיכון שלה? אודה מאד על הבהרת הנושא ואולי גם המלצות לטיפול.
טלש שלום כבד השומני נהפך למחלה משמעותית, המוגדרת כהצטברות חריגה של שומן בתאי הכבד, מעל הכמות הנורמלית, העומדת על חמישה אחוזים. 30 אחוזים מהאנשים לוקים בכבד שומני והשיעור עולה ל60 אחוזים בקרב השמנים. כ20 אחוזים מהלוקים בכבד שומני יפתחו מחלת כבד כרונית ובחמישית מהמקרים האלה תתפתח שחמת הכבד (צירוזיס, נזק בלתי הפיך של תאי הכבד) או גידולים בכבד. במצבים הקיצוניים, הפתרון יהיה השתלת כבד. המלצתי לך לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית או נטורופטית תתשב איתך על תוכנית המתאימה למצבך אך חשוב מאוד לאכל ירקות ופירות , הרבה מים להורית מוצרים מהחי ולעשות הרבה ספורט. אני הייתי עושה לך גם "ניקוי כבד" בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, יש לי 2 שאלות- 1-האם יש הבדל תזונתי בין שבבי קוואקר(שיבולת שועל)שלמים וכאלה מרוסקים, (כמו אורז מלא/לבן קמח מלא/לבן)?אני משתמשת בהם בעיקר כדייסה. 2-אני אמא לתינוקת בת שנה שכבר כמעט ולא יונקת,מכיוון שעיקר תזונתה היא טבעונית (עם תוספות של עוף אורגני מדי שבועיים)היא לא מכילה הרבה שומן(למרות ההטחינה/שקדיה/אבוקדו שאוכלת על בסיס קבוע)ולכן המשקל שלה נמוך מהממוצע.אחות טיפת חלב הציעה לי לבשל את הדייסה בתחליף חלב במקום במים אבל העדפתי שלא.אמהות שהתייעצתי אתן הציעו לי במקום זה להוסיף מעט חמאה לדייסה.אשמח לשמוע דעתכן בעניין,וגם אולי המלצות נוספות לתזונת תינוקות בגיל שנה.
מאירה שלום. בשבבים המלאים נשמרים רוב הערכים התזונתיים ולכן מומלץ לאכול תמיד את הגרסה המלטה של הדגן. לגבי התינוקת, אני חושבת שעלייך לגשת לתזונאית טבעית ולקבל הנחיות מפורטות.זה לא מספיק להסתפק בהמלצות מאחר ועלייך להיות מאוד מדוייקת לגבי התזונה של ילדתך. אין כאן מקום לטעויות מאחר ובגיל הזה התזונה היא קריטית להמשך התפתחות תקינה. אין שום סיבה שילדה בגיל הזה תהייה במשקל נמוך. ניתן ואפשר לספק לה דרך התזונה הטבעית את כל צרכיה. ובכלל על אילו נתונים את מבססת את התנגדותך לתחליף חלב אם אל מול עוף או חמאה??? מלצתי לך לנהוג באחריות ולפנות לאיש מקצוע. בברכה ובהצלחה אביטל
שלום אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות האלו (לא יודעים זה גם תשובה) -1)לא ברור לי מדוע חמאה עדיפה על מרגרינה כאשר במרגרינה שומן רווי 35.5 שומן טראנס 0.7 כולסטרול פחות 2.5 ובאותם יחידות המידה בחמאה שומן רווי 49 שומן טראנס 2.9 כולסטרול 246 -2)גם לא ברור לי האם שומן קקאו? בריא? או לפחות האם יש בו שומן טראנס? * אגב גם בשומן למריחה של פירמה מפורסמת יש שומן טראנס 0.7 מ"ג ב100 גרם
חסוי שלום בעיקרון בתהליך ההכנה של מרגרינה גורמים לשינוי בשמן שיתקשה תהליך הנקרא הידרציה וגורם לייצירת שומן טרנס. היום שיש פיקוח על שומן בעייתי זה חברות המזון מוצאות דרכים להוריד אותו. נכון שיש בחמאה שומן רווי אבל לפחות הגוף מזהה אותו. חשוב להדגיש שכולסטרול חשוב לגוף .והגוף יודע לייצרו לכן כמותו זה ענין של מינון. מה שכן הראת צרכנות טובה ואתה משווה את המרכיבים וכך צריך לעשות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, האם ניתן לשלבם בבישול והם לא יאבדו מערכם? מהי הכמות המינימלית המומלצת ליום בכדי להפיק מהם תועלת?
ש שלום ניתן לשלבם בבישול אפשר 2 כפות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב לאחר אירוע קשה של טחורים עקב עצירות,הומלץ לי להשתמש לאורך זמן במרכך צואה. מהי האופציה הבריאה ביותר (כמובן בליווי שנוי י תזונה נדרשים) 1.קונסיל ? 2. פגלקס ? 3. בנפייבר ? בתודה מראש
שלום שרגא ממליצה על בנפייבר או פגלקס וכמובן כמובן כפי שציינת על שינוי תזונתי... בריאות שלמה עדי
שלום רב, בבדיקות דם שעשיתי, ראיתי כי ערך הברזל שלי הוא 43-נמוך. הפריטין בגבול התחתון. המוגלובין תקין. קניתי תוסף ברזל עדין (25 מ"ג) של סולגאר ורציתי לדעת מה המינון הנכון ללקיחה יומית והאם על קיבה מלאה או ריקה. כמובן שהתחלתי להקפיד על מזונות עתירי ברזל אך חשוב לי קודם כל להעלות את הברזל בדרך בטוחה יותר. אשמח להכוונתכן הכללית על מינון יומי ללקיחת תוסף ברזל. תודה, מורן
מורן שלום חסרים לי פרטים עלייך כדי לענות לך אך חשוב שתדעי שלא תמיד כשהפריטין נמוך נותנים ברזל. אם ההמוגלובין שלך תקין ומצבך תקין עדיף לקבל ברזל דרך התזונה. עודפי ברזל רעילים מאוד.ולכן חשוב גילך ומצב בריאותך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
היי טובה, לגבי הערותייך, מצבי הבריאותי תקין, אני בת 26, אך מרגישה תשישות איומה וחוסר חיוניות. את ממליצה להשלים זאת (את הברזל) רק מהתזונה? התוסף לא יוכל לסייע לי מהר יותר במצב זה? והאם לקחת את התוסף כל יום? ולאיזו תקופה? תודה! מורן