פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20556 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/01/2014 | 20:12 | מאת: שיר

אילו סוג תה ירוק הכי מומלץ לקנות ?העלים שיתנו לי מקסימום רכיבים פעילים בחליטה?

26/01/2014 | 21:32 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום קיימים למעלה מ100 סוגים של תה ירוק.כולם עושים את העבודה ונפלאים בשימוש יום יומי.. עוד מידע תוכלי למצוא כאן http://www.ranherbs.com/content_art.asp?cid=47&pr=3&aid=0&item_id=572 או כאןhttp://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-TeaGreen.htm בברכה ולבריאות אביטל

26/01/2014 | 17:13 | מאת: דליה

שלום שלום האם עלי סלרי הם רעילים? אני סוחטת כל יום מיץ מהעלים והגזעים (אורגנים) האם יש נזק מהעלים? תודה דליה

26/01/2014 | 20:54 | מאת: אביטל זלצר

דליה שלום. במינונים מאוזנים סלרי אינו רעיל.בעלים מצוי רוב הערך התזונתי יוצר מהגבעול).אין לצרוך כמויות גדולות על בסיס יומי ביחד עם מדללי דם כמו אספירין, קומדין וכדומה. בברכה ולבריאות אביטל

25/01/2014 | 19:19 | מאת: ליאת

שלום, היום קירבתי את המגב (החלק העליון העגול, לא התחתון שמנגבים איתו את הריצפה) לפה שלי ואני חושבת שזה נגע בפה שלי ואז נזכרתי שאמא שלי שוטפת עם אקונומיקה ואני בלחץ שנכנסו לי שאריות של אקונומיקה לפה. אם נכנס אקונמיקה לפה חייב להרגיש משהו בטוח? מהם הסימנים אם נכנס אקונומיקה לפה? אמורים להרגיש שורף בגרון או בקיבה או כואב איפשהו? לא כואב לי או משהו אני מרגישה שמר לי בפה ושאין לי טעם אני לא חושבת שזה בגלל זה. תודה רבה

26/01/2014 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

ליאת שלום המלצתי לך לשתות הרבה מים ולהרגע. כל עוד לא בלעת מהחומר אין סיבה לדאגה עד מחר הכל אמור לעבור. בברכה אביטל

25/01/2014 | 16:53 | מאת: ליאן

אני מאוד רוצה להרזות אני בת 16 עם שחלה פוליציסטית אני נלחמת במשקל כבר שנה עם אימונים אינטנסיביים ואוכל בריא היה לי שיעור יתר בפנים רופאת נשים הביאה לי דיאנה ולקחתיי לאחר אישפוז יום ובדיקות שגם הם אמרו שאין לי בעיה הורמונלית לקחתי במשך שנה( במשך חצי שנה ירדתי 5 קילו) לאחר שנה הדיאנה לא עזרה לי - ולכן הרופאת נשים אמרה לי להפסיק , הפסקתי . ואמרה לי לפנות לאולטרה סאונד לבדוק את השחלות שוב שלפני זה עשיתי ולא אמרו לי שאין לי כלום .. בדקו וגילו שיש לי שחלות פולציסטיות הפסיק לי המחזור 4 חודשים פניתי לרופא נשיא אחר .. אמר לי לקחת יאז .. על החודש הראשון שלקחתי חזר לי המחזור ואז חודש וחצי לא קיבלתי ואז קיבלתי .. בקיצור המחזור לא סדיר אבל חזר המחזור עם הכדורים ..מאז שהפסקתי עם הדיאנה אני לא יורדת במשקל.. בנוסף הלכתי לפני חודשיים לדיאטנית שהייתה מודעת למצב של השחלה פוליציסטית והתאימה לי תפריט "דל פחמימות" (שגם נגיד בכוס בצהריים של פחמימה הורדתי לחצי כוס ) ירדתי מהתפריט הזה קילו אחרי שבועיים והפסקתי לרדת שוב.

25/01/2014 | 17:54 | מאת: אביטל זלצר

ליאן שלום חשוב שתדעי שבשחלות פוליציסטיות ניתן לטפל דרך תזונה (שניה לפני שאת נוטלת תרופות!!!). מאחר והגוף במצב הזה מייצר הורמונים רבים (אסטרוגן ו LH), יש עומס על הכבד שאמור לפרקם ולכן כלל ראשון הוא לשמור על כבד בריא על ידי צריכת מזונות המכילים B12. שחלות פוליציסטיות מלוות לרוב במצב הנקרא תנגודת לאינסולין ולכן ההמלצה התזונתית דומה מאוד לתפריט של חולי סוכרת כלומר הורדת כל המתוקים מהתפריט ואכילת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (יש המון טבלאות כאלה באינטרנט, רצוי שתחשפי לנושא ותבדקי אילו מזונות יסייעו לך). בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 19:20 | מאת: ליאן

היי אביטל לא דיברו איתי לפני שלקחתי את הכדורים על תפריט הייתי באותו זמן מתאמנת ואוכלת בריא .. הלכתי לדיאטנית היא הביאה לי תפריט דל פחימות וזה לא עוזר אשמח לעצות

25/01/2014 | 09:24 | מאת: דפנה

שלום רב, אודה לתשובתך ל 2 שאלות שמן חמניות - האם הוא שמן בריא כורכום - אני מרסקת על פומפיה שורש קטן של כורכום טרי (יש למצוא בסופר, שמה בכוס וחולטת עם מים רותחים. שאלתי: כמה זמן צריכה לעמוד החליטה כדי שתהיה חליטה אופטימלית לקבלת הערכים הבריאותיים של הכורכום. תודה מראש, דפנה

25/01/2014 | 17:29 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום. לגבי בריאות השמן, חמניות הוא סביר אך יש לצרוך אותו בכבישה קרה בלבד ובכלל כל שמן אם רוצים לקבל ממנו ערכים תזונתיים טובים יש לצורכם בכבישה קרה ולא מזוככים. לגבי הכורכום, אין צורך להמתין אך כדי שערכיו יספגו בגוף יש להוסיף לחליטה כפית שמן זית ומעט פלפל שחור, שני רכיבים,שיהפכו את ספיגתו ליעילה וטובה. בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 08:38 | מאת: שיר

האם ניתן לאכול עלי תה ירוק מסין לאחר שתיית התה?

25/01/2014 | 17:25 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום. אין עם זה בעייה רק שלא ממש ברור לי מדוע תחפצי לאכל את העלים שלאחר החליטה הופכים להיות מרים מאוד וכמעט ללא ערך תזונתי. בברכה ובהצלחה אביטל

24/01/2014 | 20:03 | מאת: שיר

האם הערך התזונתי בנבטוטים וקינואה מונבט. עדיין גבוה לעומת לא מונבט לאחר בישול של שעה במיים??

25/01/2014 | 17:23 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום אין שום סיבה לבשלם זמן כה רב מאחר וערכם המופלא יורד בבישול. מומלץ לאכלם ללא בישול, בסלט או לבשלם לפרקי זמן קצרים שהרי הם מתרככים עד מאוד בתהליך ההנבטה. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום רב, אנחנו , תלמידי תיכון המשתתפים בפרויקט מנהיגות טכנולוגית של חברת נס טכנולוגיות פונים אליך עבור מענה על שאלון העוסק בנושא האנמיה. נודה מאוד אם תקדישו מזמנכם ותענו על כמה שאלות, השאלון הוא למטרות מחקר בלבד ולא יועבר לאדם או גוף זר אחר. תודה מראש! https://docs.google.com/forms/d/1NGlk11GIdsdgOPi9p5ckmn1OVbQ7T01I24NobnKQOt4/viewform

25/01/2014 | 17:42 | מאת: אביטל זלצר

בהצלחה

23/01/2014 | 14:16 | מאת: ש

האם יש הוכחה מדעית לכך שבמידה ומנביטים קיטניות אשר כידוע עשירות בחלבון ונהפכות בהנבטה לירק, עדיין כמות החלבון נשארת באותה רמה? יש טיעונים על זמינות ביולוגית טובה יותר אולם קשה לאמת או להפריך טענה זו. אותי מדאיג כמות החלבון בקיטניות , לפני אחרי הנבטה-- האם הן שוות או שוות ערך והוכחה מדעית לכך? בתודה

25/01/2014 | 17:47 | מאת: אביטל זלצר

ש שלום. ראשית נבין שזרעי קטניות ודגנים מונבטים הם אוכל טבעי מעולה ומזין. בתהליך הנבטה נוצרים בזרע אנזימים רבים. נוצרים ומתוספים ויטמינים, חלבון מתפרק לחומצות אמינו וחלק מהעמילן הופך לסוכר. מסיבה זו הנבטים קלים לעיכול יותר מזרעים מבושלים שלא הונבטו קודם לכן. אנשים המעוניינים להחליף את צריכת הבשר והדגים (כולה או חלקה) במזון מהצומח עלולים להתבלבל משפע המידע. כדי לקבל חלבון מלא (המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות) יש לצרוך קטניה מונבטת בנבט זעיר או קטן (נבטים גדולים כבר לא מכילים כמעט חלבון), ולצרוך בטווח של שלושה ימים (לא בהכרח באותה הארוחה)- דגן מלא. בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 19:47 | מאת: A

אביטל זלצר שלום תודה על התשובה המפורטת. 1. האם החלבון אשר קיים בקיטניה/דגן יבשים אינו בעצם חלק מחומצות האמינו? . אני כל הזמן חשבתי שחלבון וחומצות אמינו אלו מושגים זהים כאשר כמובן קיים המושג של חלבון מלא שמכיל את כל 23 חומצות האמינו. מהסבר שלך משתמע שרק אחרי ההנבטה מקבלים את חומצות האמינו ולפני זה קיים חלבון שהוא מושג אחר? 2. יש ניסוי/מחקר או עובדות מדעיות שמראות שגם אחרי ההנבטה , למרות שזה ירק, עדיין הוא מכיל חומצות אמינו בכמות כמו במקור היבש והזמינות הביולגית טובה יותר? אחרת תמיד קיים החשש שאלו מוסכמות בקהילה הצמחונית ואשר אין להן תימוכין מדעיים אלא רק תחושת בטן? בתודה

23/01/2014 | 09:40 | מאת: שאול

שלום קיימות צורות רבות של עשב חיטה לצריכה. כמובן הכנה ביתית היא הטובה ביותר אולם אני מעונין לקנות מוצר מדף מוכן איכותי. אשמח אם תוכלו להמליץ על מוצרים טובים או לתת קווים מנחים לבחירת מוצר טוב. והאם גם כמוסות/כדורים או אבקות שומרים על הערכים הטובים או רק המיץ הקפוא? בתודה

23/01/2014 | 10:11 | מאת: שאול

ותוספת לשאלה: האם גם כמוסות או אבקה של עשב שעורה טובות כללית לבריאות והאם ניתן לחדד את ההבדל ביניהם?

21/01/2014 | 18:46 | מאת: ירון

כמה זמן לוקח לעכל טחינה ( לצורך העניין : טחינה גולמית מלאה של חברת "אחווה") ?

25/01/2014 | 17:34 | מאת: אביטל זלצר

ירון שלום. טחינה עשוייה מזרעי שומשום שזמן העיכול שלהם עומד בערך על שעתיים שלוש. עצם העובדה שאתה צורך אותם כטחינה, אפילו מקצר את זמן עיכולם בשל הפירוק הראשוני שעברו. בברכה ובתיאבון אביטל

16/01/2014 | 23:09 | מאת: אנונימית

שלום אני אתאר מה אני אוכלת במהלך כל היום כדי שתגיד/י לי אם לדעתכם זו הסיבה לכך שבסוף היום בלילה מתנפחת לי הבטן. אני בת 30 רזה מאוד וכל היום לא אוכלת כמעט כלום חות מביצה קשה בבוקר ועוד גמבה בצהרייםץ הרגלתי את עצמי לא לאכול כלום במהלך היום אבל שותה כ 8 כוסת מים. בערב אני מגיעה הביתה וכשאני מתחילה לאכול "נפתח " לי התאבון . בערב אני אוכלת בעיקר ירקות. והכמות היא: 4 קולורבי + 4 עגבניות + 3 פלפל ירוק. או קערה גדולה של כרובית מבולת + עגבניות . האם יכול להיות שהבטן נפוחה משום שאני צורכת יותר מידי סיבים במכה אחת ולא פורסת על פני כל היום? או שהבטן נפוחה בגלל שכל היום אני לא אוכלת כלום ורק בלילה אוכלת הכל בבת אחת. אנא אל תתנו לי תשובה שאני לא אוכלת בריא- אז זה אני יודעת, רק אשמח לשמוע האם בשל הצורה שבה אני אוכלת זו הסיבה לבטן הנפוחה- ואם כן אז מה עלי לעשות כדי להמנע מבטן נפוחה? תודה מראש

20/01/2014 | 10:24 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום את התחלת וכתבת הבטן שלך נפוחה כיוון שהרגלי התזונה שלך לא טובים אז לא אחזור על זה חסרים שחסרים לך חלבונים ושומנים טובים . על מנת שבטנך תסתדר את צריכה לאכל כל 3 שעות, ארוחות לא גדולות שמכילות ירקות קטניות דגנים מלאים , אגוזים ,זרעים , בטנך לא תתנפח ותרגישי מצוין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2014 | 12:21 | מאת: אונונימית

הי כמה שזה ישמע מוזר אבל אני חוששת במהלך היום לאכול כדי שהבטן לא תתנפח ותישאר שטוחה. יש לציין שכל בוקר יש לי יציאות . מה את אומרת? אני סתם חוששת? תודה

16/01/2014 | 22:36 | מאת: דן

ערמונים איך לאכולם , ומה מכילים ? אני אוכלם גם ללא חימום האם טוב? שמעתי שהם בעצם לא חלבונים אלא עמילנים אזי לא כדאי לצרפם לפרי? ואגוזים אחרים ? או לא משמעותי? תודה

25/01/2014 | 17:40 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום. לא מומלץ לאכולם על קליפתם מאחר והיא יכולה לגרום לבעיות עיכול. מצרפת לינק עם עוד אינפורמציה בנושא: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs23-Nuts/Nuts-Chestnut.htm בברכה ובהצלחה אביטל

16/01/2014 | 12:58 | מאת: שיר

קראתי שתה ירוק וויטמין D ותה שיח אברהם יכול לעזור במיקרה של מיומות ברחם מה דעתך בנושא? האם יש משהו נוסף בתזונה שיכול לעזור?

20/01/2014 | 10:20 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום מזונות ירוקים במיוחד עלים ירוקים , שרעי פשתן טחונים ואומגה 3 . בנוסף הייתי נותנת כורכום שהוא אנטי דלקתי ואנטי סרטני. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2014 | 17:38 | מאת: כ

באילו מוצרים יש כמות לא מבוטלת של פרובויוטיקה? הבנתי שיש בירקות כבושים אבל מאיפה אני יודע שהמוצרים שאני קונה לא עברו תהליך פסטור או לא נכבשו גם בחומץ ?

20/01/2014 | 10:18 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום מדבריך אני רואה שאתה מבין שמזונות מעובדים אין בהם פרוביוטיקה .אולם כרוב כבוש ביתי למשל או יוגורט כן מכילים פרוביוטיקה טבעית . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2014 | 10:20 | מאת: דניאל

חיפשתי טבלה/רשימה שמפרטת את כמות הכלורופיל המדויק שיש בכל מזון ולא מצאתי , כל המידע שיש הוא רק על זה "שעלים ירוקים מכילים הרבה כלורופיל" , האם יש טבלה כזאת ?

20/01/2014 | 10:16 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום אין לי טבלה ספציפית שתיתן לי את הכמות המדוייקת של כלורופיל. יש טבלאות המדברות על כמות הORAC כלומר סהך האנטי אוקסידנטים שיש . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2014 | 19:38 | מאת: Yael

רציתי לדעת כיצד מנביטים קינואה? ומה לגבי אפונה? וגם אגוזים ושקדים למיניהם.. תודה

20/01/2014 | 10:05 | מאת: טובה בר-שאן

יעל להלן מדריך להנבטה בבית http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=755164 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2014 | 19:04 | מאת: בר

שלום. התחלתי את שיטת צירופי המזון ורציתי לדעת היכן משתייכים הבוטנים? קראתי שהם לא נקראים חלבונים משום שהם מכילים עובש.. ועוד דבר- האם מותר לצרף כמה סוגי אגוזים ושקדים ביחד? או שזה לא מומלץ? תודה מראש

20/01/2014 | 21:42 | מאת: si

האם מותר לצרף כמה סוגי אגוזים ושקדים ביחד? או שזה לא מומלץ? מומלץ גם חמניות ודלעת -חלבון שלם יתן.

23/02/2014 | 18:37 | מאת: מהות אוהבת

שלום :-) האם קליית הגרעינים (לעוגיות בריאות) תפגע בחלבון? תודה רבה!!

13/01/2014 | 19:00 | מאת: תמר

היי בת 22.חולת קרוהן.. יש לי בנוסף גם ירידה בצפיפות העצם. RBC-Red Blood Cells 4.25 Hemoglobin 12 Hematocrit 36.7 Fe - Iron 142 Ferritin 27 האם זה נחשב לאנמיה? מחוסר ברזל? לוקחת כל יום ברזל עדין, חומצה פולית(400), b12, ויטמין D, סידן ומגנזיום. בנוסף כמעט כל יום גם כורכום ופרוביוטיקה. מה דעתכם בעניין? זה בסדר? אולי יותר מדי לגוף? תודה:)

20/01/2014 | 09:35 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום חשוב מאוד מה שאת לוקחת . כתוצאה מהקרוהן את נמצאת בחסרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם זה נכון שאגוזי המלך(קליפורניה) יכולים למנוע בעיות או מחלות לב ?

13/01/2014 | 18:24 | מאת: אביטל זלצר

אבי שלום. אגוזי המלך אכן מכילים רכיבים המסייעים לשמור על בריאות הלב כמו אומגה 3 שחשובה להפחתת דלקות, לשמירה על דילול הדם, הכרחית להתפתחות מוח העובר ונחקרת במניעת מחלות לב, שבץ מוחי מחלות נפש ואף סרטן.המינון המומלץ הוא בין 3-5 אגןזים ביום. בברכה ולבריאות אביטל

פרסמתי את אותה שאלה באתר הזה בפורומים קרדיולוגיה +קרדיולוגיה מבוגרים. הינה העתק(העתק/הדבק) של מה שענה הרופא בפורום קרדיולוגיה מחבר:ד"ר אלכסנדר דדשב תאריך:15/1/2014 שעה:21:32 אין בידינו מידע מוצק מדעי בנושא. בברכה, דר דדשב והינה העתק(העתק הדבק)של מה שענה הרופא בפורום קרדיולוגיה מבוגרים מחבר:ד"ר דני אליאן תאריך:14/1/2014 שעה:12:51 לצערי אינני מכיר מחקר רפואי,מכובד, שהוכיח את זה

13/01/2014 | 12:34 | מאת: גל

כבר חודשיים שאני אוכל בכל יום 3 גמבות אדומות , הסיבה הראשונה היא שזה תורם לשיקום עור הפנים בגלל שגמבה אדומה עשירה בויטמין סי ( 128 מ"ג ל100 גרם) והסיבה השנייה היא שאני מאוד אוהב את הירק הזה , האם יש בכך סיכון לאורך זמן והאם את ממליצה לי להוריד את המינון ל1-2 גמבות אדומות ביום ?

13/01/2014 | 18:20 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום. אין שום בעייה לאכול 3 גמבות ביום.נהפוך הוא. המלצה - השתדל לא לחתוך אותה בסכין ברזל כדי לא לחמצן את הויטמינים הנפלאים שמכילה. בברכה ולבריאות אביטל

11/01/2014 | 14:46 | מאת: אמיר

שלום.רציתי לברר בבקשה אם אני מוסיף סיבים תזונתיים של בנפייבר לשוקולד אשר המסתי או לגלידה שאני גם אוהב לאכול.האם השומן נספג פחות בגוף ועל ידי זה פחות עולים במשקל? בתודה אמיא

02/04/2014 | 11:22 | מאת: עדי מילר

שלום אמיר התשובה היא לא ! תפקיד הבנפייבר לשפר את תפקוד מערכת העיכול. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

10/01/2014 | 23:25 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי מיץ רימונים יעילותו בסוף העונה אני סוחט רימונים ומניח אותם בבקבוקים במקרר כל יום שותה כוס מיץ רימונים כך שלאורך השנה שותה מיץ רימונים כי שמעתי טוב לסרטן הערמונית מאיט את ההתפתחות מוריד כולסטרול ומוריד לחץ דם{אגב חליתי בסרטן הערמונית לפני שלוש שנים נותחתי קיבלתי הקרנות וכעת מצבי מצוין רמת פסא לא מדידה נוטל תוסף ליקופן 10 מ"ג+פרוסטה גארד אחד ליום .ושאלתי אם מיץ הרימונים לאור הנ"ל נשאר יעיל כאנטי אוקסדנטי ומה דעתך בנושא ולתוספים שצינתי. תודה ושבת שלום

12/01/2014 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום מצויין תמשיך כך טובה בר- שאן

09/01/2014 | 02:15 | מאת: שלום

שלום טובה. בן 37 בריא בדרך כלל. מזה כחודשיים ואולי יותר משהו השתבש אצלי, לא שנתי משהו בתפריט, לא התחלתי ליטול תרופה שהיא, ולא השתנה מצב רוחי (אולי קצת בגלל העניין הנוכחי:), בחודשים האחרונים אני מרגיש שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן (מתנפח), גם העליתי במשקל בשנים האחרונות, ובטני הולכת ותופחת מיום ליום, (כולל קרס) אבל כל זה משהוא אחד. הדבר השני הוא שבזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן דחופים, כגון דקירות, שריפה, לחצים (לפעמים עולים ומתרחבים לאזור החזה), כל זאת בעיקר לאחר ארוחות תלוי בארוחות, זמן מה לאחר הארוחה, שהתחיל להציק העניין היה מתחיל לכאוב לאחר 3 ואפילו 4 שעות לאחר הארוחה, ובתקופה האחרונה כמעט מיד אחרי., חוץ מזה אין תופעות אחרות כגון; בחילות הקאות שלשולים ועצירות. לשם כך בצעתי בדיקת אולטרה סאונד מקיפה (התחלתי בזאת) לכל אזור הבטן ולא נמצא דבר. מה את חושבת, ממליצה, מציעה, כמו כן מה יכול לעזור? האם יכול להיות שאני מתחיל לסבול ממעי רגיז, או ניתן לשלול זאת בשל בדיקת ה-US. מצטער על גודל הפנייה, אבל ממש חשובה לי, אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש וסופש נעים!!

12/01/2014 | 07:25 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום יש לשלול מס' דברים 1. הליקובקטר פילורי, 2. אי סבילות ללקטוז 3. הייתי ממליצה על גם גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה . בנוסף ההיתי ממליצה לקחת פרוביוטיקה כל בוקר על בטן ריקה ואנזימי עיכול כל ארוחה ביחד עם האוכל (למשל זימקל של נוטרלייף ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2014 | 14:42 | מאת: יאיר

סבלתי מספר שנים מצרבות וניפיחויות ואחרי שימוש מספר חודשים על בסיס יומי בחלב נאקות אני לא זוכר מה היה לי

09/01/2014 | 01:46 | מאת: שלום

היי עדי מילר. בן 37 בריא בדרך כלל. מזה כחודשיים ואולי יותר משהו השתבש אצלי, לא שנתי משהו בתפריט, לא התחלתי ליטול תרופה שהיא, ולא השתנה מצב רוחי (אולי קצת בגלל העניין הנוכחי:), בחודשים האחרונים אני מרגיש שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן (מתנפח), גם העליתי במשקל בשנים האחרונות, ובטני הולכת ותופחת מיום ליום, (כולל קרס) אבל כל זה משהוא אחד. הדבר השני הוא שבזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן דחופים, כגון דקירות, שריפה, לחצים (לפעמים עולים ומתרחבים לאזור החזה), כל זאת בעיקר לאחר ארוחות תלוי בארוחות, זמן מה לאחר הארוחה, שהתחיל להציק העניין היה מתחיל לכאוב לאחר 3 ואפילו 4 שעות לאחר הארוחה, ובתקופה האחרונה כמעט מיד אחרי., חוץ מזה אין תופעות אחרות כגון; בחילות הקאות שלשולים ועצירות. לשם כך בצעתי בדיקת אולטרה סאונד מקיפה (התחלתי בזאת) לכל אזור הבטן ולא נמצא דבר. מה את חושבת, ממליצה, מציעה, כמו כן מה יכול לעזור? האם יכול להיות שאני מתחיל לסבול ממעי רגיז, או ניתן לשלול זאת בשל בדיקת ה-US. מצטער על גודל הפנייה, אבל ממש חשובה לי, אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש וסופש נעים!!

10/01/2014 | 11:06 | מאת: עדי מילר

שלום ממליצה לך לקבוע תור לרופא גסטרו ולדיאטנית קלינית. מעי רגיז לא ניתן לאבחן באמצעות אולטרסאונד אלא רק בעקבות הסימפטומים מהם המטופל סובל. בפגישתך עם הדיאטנית היא תקח ממך אנמנזה מפורטת של האכילה שלך, שתיה והרגלי האכילה ובהתאם לאנמנזה היה תוכל לתת לך המלצות ספציפיות אשר מתאימות למצבך. רפואה שלמה עדי

08/01/2014 | 12:56 | מאת: רוני

שלום, התחלתי את שיטת צירופי המזון ורציתי לברר אם אפשר לצרף כמה סוגים של אגוזים לדוגמא: אגוזי מלך עם שקדים וזרעי חמניה. האם הם נקראים חלבונים מהצומח או שומנים? והאם אפשר לצרף שומנים עם חלבון או עמילן/פחמימה? תודה

12/01/2014 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום האגוזים והזרעים נקראים יותר שומנים . עדיף שלא לצרף שומן עם פחממה כי זה מכביד על העיכול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2014 | 07:32 | מאת: רוני

תודה על התשובה. יש לי רק עוד שאלה אחת- האם אפשר לצרף כמה סוגים של אגוזים וזרעים ביחד? או שלפי הכללים זה לא מומלץ? תודה

25/01/2014 | 18:02 | מאת: אביטל זלצר

רוני שלום אין בעייה לצרפם ביחד ואפילו מומלץ (-: בברכה ולבריאות אביטל

07/01/2014 | 12:13 | מאת: ריקי

יש לאלטמן תוסף 9 חודשים שמכיל 300 מ"ג DHA ו - 100 מ"ג EPA והוא יקר נורא. האם אפשר במקום כדור אחד כזה ליטול 2 כדורים של אומגה רגיל שמכיל 120 מ"ג DHA ו - 180 מ"ג EPA או שזה שונה ופחות טוב?

12/01/2014 | 07:17 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום התינוק צריך לקבל יותר DHA מאשר EPA היחס הוא שונה כיוון שDHA בונה את מערכת העצבים . לכן עדיף ביחס הנכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/01/2014 | 15:58 | מאת: ריקי

מצאו לי את החיידק הליקובקטר, המליצו לי על דבש מאנוקה,איני יודעת את המינון הנכון,כדי שזה יהיה יעיל,אני שוקלת 110 קג ,אם משהו יוכל לעזור לי אשמח מאד,תודה.

12/01/2014 | 06:54 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום אודה על האמת אף פעם לא התנסתי בדבש מאנוקה לחיידק הליקובטר עם פציינטים שלי .(אני מניחה שלוקחים פעמים ביום כפית ) אך כדאי אולי שתקחי פרוביוטיקה ואורגנו שמאוד יכול לעזור לחיידק זה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/04/2015 | 13:23 | מאת: נתן

לא יודע את המינון אבל אם תוכלי לעזור לי .היכן קונים את הדבש .תודה.

05/01/2014 | 11:58 | מאת: שרה

האים אפשר להכין דוחן בקוקי בחמין?

12/01/2014 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום למה לא ? נפלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2014 | 23:50 | מאת: דנה

שלום האם אפשר לסחוט במסחטת מיצים גם את עלי הסלרי ולא רק את הגזע? תודה דנה

06/01/2014 | 17:15 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אכן כן אם המכונה טובה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2014 | 22:08 | מאת: jskl

שלום רציתי לשאול האם שורש פטרוזיליה נחשב לירק פחמימתי כמו תפוח אדמה למשל... אני שואלת כי אכלתי היום הרבה (עשיתי אידוי של הרבה שורשים) והרגשתי טעם מעט מתוק והזכיר לי אצת תפוח האדמה הירושלמי ואני חוששת כי אני בתהליך רציני של ירידה במשקל. תודה

06/01/2014 | 17:14 | מאת: טובה בר-שאן

jsklשלום אכן שורש פטרוזליה פחממתי עדיף שתאכל הרבה עלים ירוקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2014 | 18:28 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 40, ירדתי עד עכשיו 21 קילו בדיאטה מבוקרת (4 פרוסות לחם קל ביום , גבינות רזות, יוגורט 1.5 אחוז, סלט גדול בצהריים עם 2 כפות אבוקדו, טונה, בולגרית 5 אחוז ומעט אגוזי מלך, וארוחה בשרית בערב שכוללת 3 -4 כפות אורז או פסטה או קוסקוס עם חזה עוף וירקות מבושלים במקסימום כף שמן זית לכל הסיר). הבעיה שלי שמזה חודש ימים לפחות יש לי עצירות. אני אוכלת הרבה ירקות כל יום, אוכלת מרק ירקות ללא שמן (מבשלת בו את העוף כמו לאחר הסרת עור ושומן) כמעט מידי יום שתורם לי המון נוזלים. ולמרות זאת סובלת מעצירויות. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על משהו שיסייע לי . לפני הדיאטה לא סבלתי בכלל מעצירויות. האם עלי להוסיף שמן לתפריט או משהו אחר ? תודה רבה! אגב, כרגע אני שוקלת 79.5 גובה 1.59 . מתכננת לרדת עוד 10 קילו בערך

06/01/2014 | 17:12 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום בתזונה שלך יש דברי חלב שיכולים אצל אנשים מסוימים לגרום לעצירות , ויש עוד מס' גורמים שהייתי בודקת זה האם את עושה ספורט ? מה כמות הקפה שאת שותה ביום וכ"ו בכל מקרה המלצתי בבוקר לשתות מים עם מיץ לימון סחוט וכפית שמן זית .ובנוסף לקחת פרוביוטיקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2014 | 12:20 | מאת: ליליאן

יש לי אנמיה ואני מחפשת המלצה לכדורי ברזל עם כושר ספיגה טוב? ואשמח להמלצות לשתיית כדורים ברזל עם האוכל הנכון יודעת שצריך לשתות עם ויטמין סי ואסור תה\קפה\שוקו\שוקולד כי זה מעכב ספיגת ברזל הבעיה היא שלפי חודש היה לי ברזל 35 ועכשיו לאחר חודש של שתיית כדורי ברזל טבעיים של סולגר הברזל שלי ירד עוד יותר! ל26 ! וזה מדאיג אותי מאוד ממה זה יכול להיות הירידה הזאת? אני שותה לפי הוראות הלעיל ואוכל גם בשר אדום ועדיין יש מחסור בברזל וסובלת מחולשה וכל הזמן קר לי תוצאות בדיקות דם: ה יכולה להיות משמעות הבדיקות האלו: MONOCYTES % 14.40 % NEUTROPHILS % 43.20 % IRON 26.00 UG/DL האם יכולה להיות בעיות בספיגת ברזל? איזה עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לגלות זאת?

02/01/2014 | 19:36 | מאת: טובה בר-שאן

לילאן שלום לא אמרת לי כמה ההמוגלובין שלך ,הפריטין והטרנספרין כך שהתמונה לא מלאה . בנוסף המלצתי לך לבקש בדיקת צליאק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2014 | 01:11 | מאת: אודליה

שלום רב אשמח אם תסבירי לי בקשר לאגוזים ושקדים, אומרים שהם שומנים? אבל איפה השמן פה?!?! 1.מתי מומלץ לצרוך את השומנים הבריאים האלה? 3 שעות לפני אימון הריצה שאני עושה(בת 26) או בחלון ההזדמנויות שאחרי האימון?או בארוחת בוקר 2. האם השומנים האלה משמינים ומשביעים יחסית? תודה רבה

10/01/2014 | 11:10 | מאת: עדי מילר

שלום אודליה קבוצת השומנים כוללת שמן, חמאה, טחינה, אבוקדו ואת כול סוגי הזרעים והאגוזים (קשיו, אגוזי מלך, פשתן ועוד רבים אחרים). אגוזים ושקדים אכן נחשבים לשומנים בריאים אין המלצה חד משמעית מתי יש לצרוך אותם במהלך היום. לגבי שאלתך השנייה מבחינה קלורית 1 גרם שומן מכיל 9 קק"ל (בהשוואה לחלבון ופחמימה שמכילים 4 קק"ל)כמו כן שומן באופן כללי נחשב למשביע כיוון שספיגתו איטית יותר (אך כמובן שזה תלוי כמה ועם מה אוכלים את מנת השומן...) בברכה, עדי

01/01/2014 | 23:57 | מאת: גילה

שלום רב, אני שותה מיץ ירקות בעיקר ירוקים ורוצה להוסיף גם פלפל אדום בגלל שמכיל ויטמין C השאלה אם אני סוחטת יחד עם שאר הירקות אני עדיין מקבלת את הויטמין C. והוא לא נהרס בסחיטה. תודה מראש גילה

02/01/2014 | 19:46 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום כן חלק הולך לאיבוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2014 | 21:40 | מאת: יוני

במשך תקופה של שנה הייתי צורך משהו כמו 6 אגוזי ברזיל ביום שזה הרבה מעל הכמות המותרת בגלל כמות הסליניום. השאלה שלי האם יש לי סיבה לדאוג ? עד עכשיו לא הרגשתי שום תופעות לוואי .יש סיבה שרופא יבדוק אותי ? כמה באמת אגוזי ברזיל מומלץ לצרוך ביום ?אני משתדל לשמור מאוד על הבריאות .אני בן 22 , רץ שלוש פעמים בשבוע ומשתדל לאכול בריא ולא אוכל משמין.

02/01/2014 | 19:45 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום תמשיך כך אין לך סיבה לדאוג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2013 | 14:44 | מאת: מורן

שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה

02/01/2014 | 19:44 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום בכל פרי וירק מלבד ויטמינים ומינרלים יש פיטוכימקליים יחודיים החשובים מאוד לגופינו , לכןן שווה לגוון . ב. גפ בפירות יש חומרים שלא תמצאי בירקות ואין לך מה לחשוש מסוכר כיוון שיש פירות דלי סוכר כמו למשל תותים שזו עונתם או רימונים שהוכחו כמורידי סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2013 | 13:43 | מאת: נועה

האם מותר לחולי סרטן בטיפולים לאכול את הגוג'י ברי? האם זה יתרום או יזיק לטיפול, כי נאמר לנו שגם הגידול יכול להתחזק ולהתגבר על הכימותרפיה. אבקש את תשובתכם המהירה תודה רבה

02/01/2014 | 19:40 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום על פפניו נראה מצוין לאכל פרי זה עם הכמוטרפיה . אלא אם כן את בסיכון לדילול דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/12/2013 | 21:21 | מאת: שיר

רציתי לעבור לתזונה יותר בריאה ולפי דיאטנית נקבעו לי 5 ארוחות ביום שבהם חייב פרי אחד ו3 ירקות נורא קשה לי לאכול ככ הרבה ירקות יחסית למידהי שלא אכלה בכלל ירקות בנוסף פירות עושים לי כאבי בטן מה לעשות?

29/12/2013 | 17:17 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום תשתמשי בירקות במרק, במוקפץ ,בתנור וגם בחי. ותראי שלאט לאט תתרגלי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2013 | 22:13 | מאת: דפנה

רופא מומחה הציע שאמי תיצרוך פעמיים ביום אגיוקור כדי לרכך את הצואה הבעייה היא לבלוע את זה היא ממש מתקשה לשתות את הגרגירים יש לך עצה בעניין? אולי יש אותם טחונים או תוסף דומה שעושה את אותה פעולה היא עלולה להחנק בעת בליעת הגרגירים תודה

10/01/2014 | 10:45 | מאת: עדי מילר

שלום דפנה ניתן להשתמש בבנפייבר, עושה בדיוק את אותה פעולה ונמס לגמרי בשתייה. בברכה, עדי

25/12/2013 | 21:56 | מאת: elaa

29/12/2013 | 17:15 | מאת: טובה בר-שאן

elaa שלום הסורביטול הוא תרכובת כוהלית המצויה באופו טבעי במספר פירות כגון ענבים, דובדבנים, שזיפים, תפוחי עץ, משמשים, אפרסקים. את הסורביטול מייצרים באופן מלאכותי מסוכר ענבים (גלוקוז). הסורביטול נמס במים ומתיקותו כ- 60% מזו של הסוכר הרגיל. שיעור קליטתו בדם הוא קטן ואיטי מאד ופירוקו אינו זקוק לאינסולין ולכן הוא נסבל על ידי חולי סוכרת. כמות הקלוריות שהגוף יכול להפיק ממנו היא קטנה. תופעות לוואי: מגביר את הסיכון לקטרקט. נמצא שכמות הגליקוגן בכבד גדלה לאחר השימוש בסורביטול והגוף . מזרז את התנועה הפריסטלטית של הקיבה והמעיים. כמויות גדולות מדי עלולות לגרום להפרעות במערכת העיכול, גזים התכווצויות ולשלשולים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 18:56 | מאת: מעיין

שלום רב אני אוהבת פופקורן ואני עושה לעצמי פעמיים שלוש בשבוע סיר קטן בערב של פופקורן. שמעתי שזה מאוד בריא,האמנם? וכמובן שכל פעם אני שמה כשתי כפות שמן בסיר-לא יותר,האם זה סביר ובריאותי? תודה רבה

29/12/2013 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין טיגון הפופקורן בטח ובטח שאינו בריא כלל. יש היום מכונות היוצרות פופקורן ללא שמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 18:48 | מאת: ענת

שלום רב, כמה קלוריות יש בכוס מיץ רימונים? והאם המרירות שישנו במיץ כתוצאה מהסחיטה מזיקה? ובנוסף האם הוא מוריד כולסטרול? תודה לתשובה ענת

29/12/2013 | 17:09 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום כף של גרגרי רימון מכילה כ30 קלוריות . המרירות נובעת מחומרים הנקראים טנינים ואכן הוא מוריד כולסטרול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 17:29 | מאת: מעיין

שלום רב קניתי ממתיק על בסיס צמח הסטיוויה,הכדורים הקטנים הנשלפים בלחיצה מהקופסה.אבל זה הרי לא מכיל רק סטיוייה כתוב ברכיבים שזה: סודיום בי קרבונט+חומצה פומרית+סטיוויה (REB A). האם חומרים אלו לא מזיקים לגוף? הרי קניתי זאת במקום כפית הסוכר. כמה טבליות כאלו מותר ביום? בתודה מראש

27/12/2013 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום סודיום בי קרבונאט הוא חומר משמר שבריכוזים גבוהים הוא מזיק. כעיקרון סטיביה היר ממתיק בטוח ואין בעיה לצרוך אותו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 13:30 | מאת: אלה

שלום, השבוע גיליתי שככל הנראה אני סובלת מפיסורה - קיבלתי מהרופא טיפול משחתי אך בתור מאמינה גדולה בתזונה אשמח לדעת כיצד אני יכולה להקל גם בכך (ולמנוע מהפצע להיפתח שוב ושוב), האם מומלץ להוסיף פסיליום בתקופת הטיפול? לידיעה אני צמחונית ולא אוכלת מוצרי חלב,ומשתדלת לא לצרוך תרופות אך המצב באמת מציק במיוחד שאין לי בעיות ביציאות ואני הולכת לשירותים (לרוב באופן יומימי). אשמח לדעת כיצד לסייע לטיפול על מנת לעזוב את הפרק הנוכחי מאחורי . תודה רבה

27/12/2013 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

אלה שלום ישנה משחה הנקראת הממיליס שמאוד עוזרת . פסליום עוזר כאשר יש עצירות . לפי דברייך היציאות שלך סדירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2013 | 19:14 | מאת: מישהי

אני בת 30, ובעונות החורף אני ממש סובלת מיובש בעור הידיים. הכל התחיל מזה שבצעירותי הייתי צריכה להתעסק הרבה עם אקונומיקה ושאר חומרי ניקוי ומאז העור שלי בידיים לא השתקם לגמרי ובעונת החורף הידיים ממש מתייבשות כולל סדקים קטנים (זה ממש כמו שריטות קטנות...יש ממש קצת דם..). אני מעדיפה להימנע מללכת לרופא ושמתי במשך הימים האחרונים שמן זית על הידיים. אבל זה קורה רק פעם אחת ביום וכניראה שזה לא מספיק.. איך אפשר לשפר את הבעיה באופן טבעי? (*ניסיתי לפי המלצות שראיתי באינטרנט, למרוח אבוקדו על הידיים אבל זה החמיר את המצב. ניסיתי גם לשים אבקת כורכום וגם זה לא עזר בכלל..) תודה מראש

27/12/2013 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

משהי שלום את יכולה לשים שמן פשתן עם קצת לוונדר , או משחת קלנדולה (משחת צפרני חתול) שהיא ממש אנטיביוטיקה מהטבע. אך התחושה שלי שיתכן שיש לך גם חסרים כמו למשל ויטמין D ואומגה 3 . יש מקום לבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2013 | 16:53 | מאת: מישהי

תודה על תשובתך! :) ויטמין D - אני לוקחת בתוסף של טיפות. 10 טיפות של 400. פעם בשבוע. אומגה 3 - איך אוכל לבדוק אם חסר לי? אפשר לעשות בדיקת דם?

30/12/2013 | 17:12 | מאת: מישהי

קראתי עליה עכשיו קצת באינטרנט, ורשום שהיא לא כל כך מיועדת לפצעים פתוחים...ויש לי חתכים קטנים על הידיים (בגלל היובש...)...

23/12/2013 | 00:47 | מאת: בעילום שם

יכול להיות שהבעיה היום איננה הלקטוז אלה החיידקים בחלב שמיצרים רעלנים ואם אין הרבה לקטוז אז הם עושים פחות חגיגה פשוט- משום שאז יש להם פחות סוכר ?

23/12/2013 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

בעילום שם שלום אתה מתכוון לאי סבילות ללקטוז בה אין לאדם אנזים המפרק את סוכר החלב לקטוז מכאן כאבי בטן ושלשולים . החיידקים שבחלב חלקם דווקא חיידקים פרוביוטים חשובים העוזרים למערכת העיכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2013 | 17:42 | מאת: מיכאל

שלום, קראתי שכדי להפיק אבקה משורש הכורכום, צריך קודם להרתיח אותו. עד כמה שורש הכורכום מאבד את תכונותיו אם בכלל בתהליך ההרתחה ? תודה

23/12/2013 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום בחימום יש איבוד של ויטמין C למשל אבל אין איבוד של התכונות האנטידלקתיות שלו ומונעות סרטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2013 | 19:56 | מאת: יהלי

שלום, אני בת 32 נוטלת באופן קבוע אספירין (קרטייה 100 מ"ג)לדילול דם אחרי אירוע של נימול גפיים בצד ימין ללא ממצא נוירולוגי. אני מעוניינת ליטול כמוסות ספירולינה האם יש בעיה בשילוב בין השניים? תודה!

22/12/2013 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

יהלי שלום אכן יש בעייה עם השילוב. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך במטרה להוריד את הטיפול התרופתי ולהחליפו בספירולינה (אך ורק באישורו כמובן). בברכה ובהצלחה אביטל

26/12/2013 | 12:58 | מאת: יהלי

תודה לך! רציתי לשאול גם על נטילת כמוסות פסיפלורה להרגעה בשילוב עם אספירין(קרטייה) , האם מתנגש באיזה שהוא אופן?

29/12/2013 | 20:57 | מאת: אביטל זלצר

יהלי שלום, לא מתנגש.אפשר לצרוך ביחד בברכה ולבריאות אביטל

אסתריקה שלום כל התשובות לשאלותייך מצויות במאמר המצורף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390528,00.html בברכה, אביטל