פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/01/2014 | 23:50 | מאת: דנה

שלום האם אפשר לסחוט במסחטת מיצים גם את עלי הסלרי ולא רק את הגזע? תודה דנה

06/01/2014 | 17:15 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אכן כן אם המכונה טובה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2014 | 22:08 | מאת: jskl

שלום רציתי לשאול האם שורש פטרוזיליה נחשב לירק פחמימתי כמו תפוח אדמה למשל... אני שואלת כי אכלתי היום הרבה (עשיתי אידוי של הרבה שורשים) והרגשתי טעם מעט מתוק והזכיר לי אצת תפוח האדמה הירושלמי ואני חוששת כי אני בתהליך רציני של ירידה במשקל. תודה

06/01/2014 | 17:14 | מאת: טובה בר-שאן

jsklשלום אכן שורש פטרוזליה פחממתי עדיף שתאכל הרבה עלים ירוקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/01/2014 | 18:28 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 40, ירדתי עד עכשיו 21 קילו בדיאטה מבוקרת (4 פרוסות לחם קל ביום , גבינות רזות, יוגורט 1.5 אחוז, סלט גדול בצהריים עם 2 כפות אבוקדו, טונה, בולגרית 5 אחוז ומעט אגוזי מלך, וארוחה בשרית בערב שכוללת 3 -4 כפות אורז או פסטה או קוסקוס עם חזה עוף וירקות מבושלים במקסימום כף שמן זית לכל הסיר). הבעיה שלי שמזה חודש ימים לפחות יש לי עצירות. אני אוכלת הרבה ירקות כל יום, אוכלת מרק ירקות ללא שמן (מבשלת בו את העוף כמו לאחר הסרת עור ושומן) כמעט מידי יום שתורם לי המון נוזלים. ולמרות זאת סובלת מעצירויות. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על משהו שיסייע לי . לפני הדיאטה לא סבלתי בכלל מעצירויות. האם עלי להוסיף שמן לתפריט או משהו אחר ? תודה רבה! אגב, כרגע אני שוקלת 79.5 גובה 1.59 . מתכננת לרדת עוד 10 קילו בערך

06/01/2014 | 17:12 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום בתזונה שלך יש דברי חלב שיכולים אצל אנשים מסוימים לגרום לעצירות , ויש עוד מס' גורמים שהייתי בודקת זה האם את עושה ספורט ? מה כמות הקפה שאת שותה ביום וכ"ו בכל מקרה המלצתי בבוקר לשתות מים עם מיץ לימון סחוט וכפית שמן זית .ובנוסף לקחת פרוביוטיקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2014 | 12:20 | מאת: ליליאן

יש לי אנמיה ואני מחפשת המלצה לכדורי ברזל עם כושר ספיגה טוב? ואשמח להמלצות לשתיית כדורים ברזל עם האוכל הנכון יודעת שצריך לשתות עם ויטמין סי ואסור תה\קפה\שוקו\שוקולד כי זה מעכב ספיגת ברזל הבעיה היא שלפי חודש היה לי ברזל 35 ועכשיו לאחר חודש של שתיית כדורי ברזל טבעיים של סולגר הברזל שלי ירד עוד יותר! ל26 ! וזה מדאיג אותי מאוד ממה זה יכול להיות הירידה הזאת? אני שותה לפי הוראות הלעיל ואוכל גם בשר אדום ועדיין יש מחסור בברזל וסובלת מחולשה וכל הזמן קר לי תוצאות בדיקות דם: ה יכולה להיות משמעות הבדיקות האלו: MONOCYTES % 14.40 % NEUTROPHILS % 43.20 % IRON 26.00 UG/DL האם יכולה להיות בעיות בספיגת ברזל? איזה עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לגלות זאת?

02/01/2014 | 19:36 | מאת: טובה בר-שאן

לילאן שלום לא אמרת לי כמה ההמוגלובין שלך ,הפריטין והטרנספרין כך שהתמונה לא מלאה . בנוסף המלצתי לך לבקש בדיקת צליאק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2014 | 01:11 | מאת: אודליה

שלום רב אשמח אם תסבירי לי בקשר לאגוזים ושקדים, אומרים שהם שומנים? אבל איפה השמן פה?!?! 1.מתי מומלץ לצרוך את השומנים הבריאים האלה? 3 שעות לפני אימון הריצה שאני עושה(בת 26) או בחלון ההזדמנויות שאחרי האימון?או בארוחת בוקר 2. האם השומנים האלה משמינים ומשביעים יחסית? תודה רבה

10/01/2014 | 11:10 | מאת: עדי מילר

שלום אודליה קבוצת השומנים כוללת שמן, חמאה, טחינה, אבוקדו ואת כול סוגי הזרעים והאגוזים (קשיו, אגוזי מלך, פשתן ועוד רבים אחרים). אגוזים ושקדים אכן נחשבים לשומנים בריאים אין המלצה חד משמעית מתי יש לצרוך אותם במהלך היום. לגבי שאלתך השנייה מבחינה קלורית 1 גרם שומן מכיל 9 קק"ל (בהשוואה לחלבון ופחמימה שמכילים 4 קק"ל)כמו כן שומן באופן כללי נחשב למשביע כיוון שספיגתו איטית יותר (אך כמובן שזה תלוי כמה ועם מה אוכלים את מנת השומן...) בברכה, עדי

01/01/2014 | 23:57 | מאת: גילה

שלום רב, אני שותה מיץ ירקות בעיקר ירוקים ורוצה להוסיף גם פלפל אדום בגלל שמכיל ויטמין C השאלה אם אני סוחטת יחד עם שאר הירקות אני עדיין מקבלת את הויטמין C. והוא לא נהרס בסחיטה. תודה מראש גילה

02/01/2014 | 19:46 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום כן חלק הולך לאיבוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2014 | 21:40 | מאת: יוני

במשך תקופה של שנה הייתי צורך משהו כמו 6 אגוזי ברזיל ביום שזה הרבה מעל הכמות המותרת בגלל כמות הסליניום. השאלה שלי האם יש לי סיבה לדאוג ? עד עכשיו לא הרגשתי שום תופעות לוואי .יש סיבה שרופא יבדוק אותי ? כמה באמת אגוזי ברזיל מומלץ לצרוך ביום ?אני משתדל לשמור מאוד על הבריאות .אני בן 22 , רץ שלוש פעמים בשבוע ומשתדל לאכול בריא ולא אוכל משמין.

02/01/2014 | 19:45 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום תמשיך כך אין לך סיבה לדאוג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2013 | 14:44 | מאת: מורן

שלום ידוע לי שחשוב לגוון בפירות וירקות ולאכול משלל הצבעים כדי לקבל את כלהויטמינים החשובים . לכל ירק/פרי יש את הצבע שלו ואיתו ובשל כך מכיל ויטמינים ומינרלים מסומים. שאלתי היא- בהנחה אשני מעונינת לגוון באכילה של הירקות כדי לקבל באמת את כל הויטמינים- האם זה משנה מאיזה פרי/ירק אני בוחרת לאכול? אסביר את כוונתי- למשל בעגבניה יש ליקופן בשל הצבע האדום- האם זה משנה אם אוכל עגבניה או ירק אדום אחר (למשל אבטיח)?שניהם אדומים ולשניהם יש ליקופן- האם זה משנה מאיזה מהם אצרוך את הליקופן? שאלה שניה היא- אני מעדיפה לאכול ירקות במקום פירות כדי לחסוך בצריכה קלורית/סוכר- אם ככה האם זה משנה אם אוכל את כל סוגי הירקות ובהם אגוון עם הצבעים במקום לצרוך פירות? תודה רבה

02/01/2014 | 19:44 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום בכל פרי וירק מלבד ויטמינים ומינרלים יש פיטוכימקליים יחודיים החשובים מאוד לגופינו , לכןן שווה לגוון . ב. גפ בפירות יש חומרים שלא תמצאי בירקות ואין לך מה לחשוש מסוכר כיוון שיש פירות דלי סוכר כמו למשל תותים שזו עונתם או רימונים שהוכחו כמורידי סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2013 | 13:43 | מאת: נועה

האם מותר לחולי סרטן בטיפולים לאכול את הגוג'י ברי? האם זה יתרום או יזיק לטיפול, כי נאמר לנו שגם הגידול יכול להתחזק ולהתגבר על הכימותרפיה. אבקש את תשובתכם המהירה תודה רבה

02/01/2014 | 19:40 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום על פפניו נראה מצוין לאכל פרי זה עם הכמוטרפיה . אלא אם כן את בסיכון לדילול דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/12/2013 | 21:21 | מאת: שיר

רציתי לעבור לתזונה יותר בריאה ולפי דיאטנית נקבעו לי 5 ארוחות ביום שבהם חייב פרי אחד ו3 ירקות נורא קשה לי לאכול ככ הרבה ירקות יחסית למידהי שלא אכלה בכלל ירקות בנוסף פירות עושים לי כאבי בטן מה לעשות?

29/12/2013 | 17:17 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום תשתמשי בירקות במרק, במוקפץ ,בתנור וגם בחי. ותראי שלאט לאט תתרגלי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2013 | 22:13 | מאת: דפנה

רופא מומחה הציע שאמי תיצרוך פעמיים ביום אגיוקור כדי לרכך את הצואה הבעייה היא לבלוע את זה היא ממש מתקשה לשתות את הגרגירים יש לך עצה בעניין? אולי יש אותם טחונים או תוסף דומה שעושה את אותה פעולה היא עלולה להחנק בעת בליעת הגרגירים תודה

10/01/2014 | 10:45 | מאת: עדי מילר

שלום דפנה ניתן להשתמש בבנפייבר, עושה בדיוק את אותה פעולה ונמס לגמרי בשתייה. בברכה, עדי

25/12/2013 | 21:56 | מאת: elaa

29/12/2013 | 17:15 | מאת: טובה בר-שאן

elaa שלום הסורביטול הוא תרכובת כוהלית המצויה באופו טבעי במספר פירות כגון ענבים, דובדבנים, שזיפים, תפוחי עץ, משמשים, אפרסקים. את הסורביטול מייצרים באופן מלאכותי מסוכר ענבים (גלוקוז). הסורביטול נמס במים ומתיקותו כ- 60% מזו של הסוכר הרגיל. שיעור קליטתו בדם הוא קטן ואיטי מאד ופירוקו אינו זקוק לאינסולין ולכן הוא נסבל על ידי חולי סוכרת. כמות הקלוריות שהגוף יכול להפיק ממנו היא קטנה. תופעות לוואי: מגביר את הסיכון לקטרקט. נמצא שכמות הגליקוגן בכבד גדלה לאחר השימוש בסורביטול והגוף . מזרז את התנועה הפריסטלטית של הקיבה והמעיים. כמויות גדולות מדי עלולות לגרום להפרעות במערכת העיכול, גזים התכווצויות ולשלשולים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 18:56 | מאת: מעיין

שלום רב אני אוהבת פופקורן ואני עושה לעצמי פעמיים שלוש בשבוע סיר קטן בערב של פופקורן. שמעתי שזה מאוד בריא,האמנם? וכמובן שכל פעם אני שמה כשתי כפות שמן בסיר-לא יותר,האם זה סביר ובריאותי? תודה רבה

29/12/2013 | 17:10 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין טיגון הפופקורן בטח ובטח שאינו בריא כלל. יש היום מכונות היוצרות פופקורן ללא שמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 18:48 | מאת: ענת

שלום רב, כמה קלוריות יש בכוס מיץ רימונים? והאם המרירות שישנו במיץ כתוצאה מהסחיטה מזיקה? ובנוסף האם הוא מוריד כולסטרול? תודה לתשובה ענת

29/12/2013 | 17:09 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום כף של גרגרי רימון מכילה כ30 קלוריות . המרירות נובעת מחומרים הנקראים טנינים ואכן הוא מוריד כולסטרול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 17:29 | מאת: מעיין

שלום רב קניתי ממתיק על בסיס צמח הסטיוויה,הכדורים הקטנים הנשלפים בלחיצה מהקופסה.אבל זה הרי לא מכיל רק סטיוייה כתוב ברכיבים שזה: סודיום בי קרבונט+חומצה פומרית+סטיוויה (REB A). האם חומרים אלו לא מזיקים לגוף? הרי קניתי זאת במקום כפית הסוכר. כמה טבליות כאלו מותר ביום? בתודה מראש

27/12/2013 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום סודיום בי קרבונאט הוא חומר משמר שבריכוזים גבוהים הוא מזיק. כעיקרון סטיביה היר ממתיק בטוח ואין בעיה לצרוך אותו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2013 | 13:30 | מאת: אלה

שלום, השבוע גיליתי שככל הנראה אני סובלת מפיסורה - קיבלתי מהרופא טיפול משחתי אך בתור מאמינה גדולה בתזונה אשמח לדעת כיצד אני יכולה להקל גם בכך (ולמנוע מהפצע להיפתח שוב ושוב), האם מומלץ להוסיף פסיליום בתקופת הטיפול? לידיעה אני צמחונית ולא אוכלת מוצרי חלב,ומשתדלת לא לצרוך תרופות אך המצב באמת מציק במיוחד שאין לי בעיות ביציאות ואני הולכת לשירותים (לרוב באופן יומימי). אשמח לדעת כיצד לסייע לטיפול על מנת לעזוב את הפרק הנוכחי מאחורי . תודה רבה

27/12/2013 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

אלה שלום ישנה משחה הנקראת הממיליס שמאוד עוזרת . פסליום עוזר כאשר יש עצירות . לפי דברייך היציאות שלך סדירות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2013 | 19:14 | מאת: מישהי

אני בת 30, ובעונות החורף אני ממש סובלת מיובש בעור הידיים. הכל התחיל מזה שבצעירותי הייתי צריכה להתעסק הרבה עם אקונומיקה ושאר חומרי ניקוי ומאז העור שלי בידיים לא השתקם לגמרי ובעונת החורף הידיים ממש מתייבשות כולל סדקים קטנים (זה ממש כמו שריטות קטנות...יש ממש קצת דם..). אני מעדיפה להימנע מללכת לרופא ושמתי במשך הימים האחרונים שמן זית על הידיים. אבל זה קורה רק פעם אחת ביום וכניראה שזה לא מספיק.. איך אפשר לשפר את הבעיה באופן טבעי? (*ניסיתי לפי המלצות שראיתי באינטרנט, למרוח אבוקדו על הידיים אבל זה החמיר את המצב. ניסיתי גם לשים אבקת כורכום וגם זה לא עזר בכלל..) תודה מראש

27/12/2013 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

משהי שלום את יכולה לשים שמן פשתן עם קצת לוונדר , או משחת קלנדולה (משחת צפרני חתול) שהיא ממש אנטיביוטיקה מהטבע. אך התחושה שלי שיתכן שיש לך גם חסרים כמו למשל ויטמין D ואומגה 3 . יש מקום לבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2013 | 16:53 | מאת: מישהי

תודה על תשובתך! :) ויטמין D - אני לוקחת בתוסף של טיפות. 10 טיפות של 400. פעם בשבוע. אומגה 3 - איך אוכל לבדוק אם חסר לי? אפשר לעשות בדיקת דם?

30/12/2013 | 17:12 | מאת: מישהי

קראתי עליה עכשיו קצת באינטרנט, ורשום שהיא לא כל כך מיועדת לפצעים פתוחים...ויש לי חתכים קטנים על הידיים (בגלל היובש...)...

23/12/2013 | 00:47 | מאת: בעילום שם

יכול להיות שהבעיה היום איננה הלקטוז אלה החיידקים בחלב שמיצרים רעלנים ואם אין הרבה לקטוז אז הם עושים פחות חגיגה פשוט- משום שאז יש להם פחות סוכר ?

23/12/2013 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

בעילום שם שלום אתה מתכוון לאי סבילות ללקטוז בה אין לאדם אנזים המפרק את סוכר החלב לקטוז מכאן כאבי בטן ושלשולים . החיידקים שבחלב חלקם דווקא חיידקים פרוביוטים חשובים העוזרים למערכת העיכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2013 | 17:42 | מאת: מיכאל

שלום, קראתי שכדי להפיק אבקה משורש הכורכום, צריך קודם להרתיח אותו. עד כמה שורש הכורכום מאבד את תכונותיו אם בכלל בתהליך ההרתחה ? תודה

23/12/2013 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום בחימום יש איבוד של ויטמין C למשל אבל אין איבוד של התכונות האנטידלקתיות שלו ומונעות סרטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2013 | 19:56 | מאת: יהלי

שלום, אני בת 32 נוטלת באופן קבוע אספירין (קרטייה 100 מ"ג)לדילול דם אחרי אירוע של נימול גפיים בצד ימין ללא ממצא נוירולוגי. אני מעוניינת ליטול כמוסות ספירולינה האם יש בעיה בשילוב בין השניים? תודה!

22/12/2013 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

יהלי שלום אכן יש בעייה עם השילוב. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך במטרה להוריד את הטיפול התרופתי ולהחליפו בספירולינה (אך ורק באישורו כמובן). בברכה ובהצלחה אביטל

26/12/2013 | 12:58 | מאת: יהלי

תודה לך! רציתי לשאול גם על נטילת כמוסות פסיפלורה להרגעה בשילוב עם אספירין(קרטייה) , האם מתנגש באיזה שהוא אופן?

29/12/2013 | 20:57 | מאת: אביטל זלצר

יהלי שלום, לא מתנגש.אפשר לצרוך ביחד בברכה ולבריאות אביטל

אסתריקה שלום כל התשובות לשאלותייך מצויות במאמר המצורף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390528,00.html בברכה, אביטל

19/12/2013 | 00:33 | מאת: שלום ששון

שלום אני צריך עזרה בן 16 יש לי בפנים כתמים כתוצאה מחשיפה לשמש וזה ממש מפריע לי וזה בולט מה אפשר לעשות ? ויש לי פצעי בגרות בפנים ויש לי פצע שכל פעם שהוא מתרפא הןא מתחדש ונהיה שחור בלי שאני נוגע בו עזרה דחוף תודה

19/12/2013 | 23:07 | מאת: אביטל זלצר

שלום ששון שלום על כתמי השמש מומלץ למרוח קרם הגנה בכל יום לפני היציאה מהבית ולהמתין בסבלנות.מומלץ לרכוש תכשיר המתאים לסוג העור בגלל הפצעים. לגבי הפצעים, יש לרחוץ את הפנים בסבון המיועד לכך ולהמנע ממזונות רעים כמו ג'אנק פוד , חטיפים, ממתקים, שתייה ממותקת ומזונות מטוגנים ותעשייתיים.מומלץ להרבות באכילת ירקות ירוקים, פירות, דגנים,קטניות ואגוזים וכן לשתות הרבה מים. הכי חשוב להבין שאתה כרגע בגיל בו חלים המון שינויים הורמונאליים. ברוב המקרים הפצעים יחלפו מעצמם.בשום פנים ואופן אין לגעת/לפוצץ/ לחטט בהם מאחר וזה רק יחמיר את המצב. בבררכה ובהצלחה אביטל

15/12/2013 | 17:52 | מאת: דיקלה

שלום! לתוכנית בערוץ 10 אני מחפשת אנשים שהפסיקו לצרוך מוצרי חלב (ולא הפכו לטבעונים...) שיספרו על ההחלטה לשינוי ועל התוצאה. זה נושא שחשוב מאוד להציף אותו, אשמח לעזרתכם! תודה!  

19/12/2013 | 23:00 | מאת: אביטל זלצר

דיקלה שלום אני חושבת שאם תשאירי כאן פרטי התקשרות, באי הפורום שהורידו מוצרי חלב מתזונתם יוכלו לפנות אלייך. בברכה ובהצלחה אביטל

28/12/2013 | 21:29 | מאת: אביהו

מה הפרטים שלך? אני אבקש ממנה ליצור איתך קשר, היא תשמח. היא לא טבעונית ולא צמחונית, פשוט הפסיקה עם חלב לפני כמה שנים והיא מאושרת מזה מאוד!

14/12/2013 | 22:47 | מאת: אפי

כמה מומלץ לקחת ביום כמה שלמים 5 או 8 וכמה אים זה בניבים גרוס קלוי כף או שניים ואם אפשר לבלוע אים מים בגלל שזה מר

19/12/2013 | 22:58 | מאת: אביטל זלצר

אפי שלום. פולי קקאו הינם מזון בריא, הם נחשבים למזון על בשל ערכם התזונתי הגבוה. עוד עליהם תוכל לקרוא בקישור הבא http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=366&ArticleID=2512 לגבי המינון 3-4 ביום בהחלט יספיקו בברכה ובהצלחה אביטל

10/12/2013 | 21:44 | מאת: שי

אני צורך קצת הרבה אורז לבן והייתי רוצה לעבור לאורז מלא בגלל הבריאות. מה שבעבר טעמתי אורז מלא ואני פשוט נגעלתי מזה. רציתי לדעת כיצד אני יכול לעשות אותו שיהיה טעים? תודה

15/12/2013 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

שי שלום המלצתי להדרות את האורז 6-8 שעות לפני הבישול ולשטוף היטב את המים לתבל במעט כורכות ומחל ים בתיאבון אביטל

24/12/2013 | 19:20 | מאת: מישהי

היי לפני בערך 4-5 שנים גם אני לא אהבתי אורז מלא או כל דגן ''בריא'' שכזה :) אבל מאז כבר עבר המון זמן והיום אני אפילו לא קונה הביתה אורז מלא! אז מה שאני יכולה להמליץ לך, זה לחפש ולהתעדכן כל הזמן במתכונים שיש באינטרנט. יש המון מתכונים טעימים. כל מתכון שנראה לך טעים, פשוט תכין אותו ותחליף את האורז הלבן במלא. אתה תראה שעם הזמן כבר לא תוכל לחזור בחזרה לאורז הלבן והפשוט. מקווה שעזרתי :)

24/12/2013 | 19:47 | מאת: מישהי

התכוונתי כמובן שאני כבר לא קונה הביתה אורז *לבן*...

10/12/2013 | 15:43 | מאת: ויקי

שלום! רציתי לדעת האם שמן זית ושמן חמניות מומלצים? ואם כן, על מה לשים לב כשקונים? תודה

15/12/2013 | 15:04 | מאת: אביטל זלצר

ויקי שלום שמן זית עדיף בגלל מגוון חומצות השומן הבריאות שמכיל. חמניות- רק אם הוא מכבישה קרה. בברכה אביטל

09/12/2013 | 22:10 | מאת: שלום

שלום אתמול כל הלילה סבלתי מבחילות והקאות- 6 פעמים הקאתי את נשמתי. אני חושבת מדוע זה קרה, אולי משהו שאכלתי. אכלתי באותו ערב ברוקולי חי. לא היה לי כח לבשל אותו אז הכנסתי אותו למיקרו ואכלתי אותו פשוט ככה חם. אכלתי כמות של שני פרחים גדולים. האם יכול להיות שזה מה שגרם לי לבחילות? שהברוקולי גירה לי את הקיבה כי לא היה מבושל ועשה לי סבטוחה בבטן?< תודה

15/12/2013 | 15:03 | מאת: אביטל זלצר

שלום שלום. להקאה ישנם כמה גורמים וסיבות. זהו מנגנון של הגוף לסלק מזון לא רצוי או לחליפין וירוס. ממליצה לחכות ולראות אם זה היה מופע חד פעמי שחלף. בברכה אביטל

23/12/2013 | 10:39 | מאת: תמר

איך מטפלים בבחילות ואיזה טבעית אפשר לקחת

08/12/2013 | 18:02 | מאת: חסוי

שלום טובה בהמשך לשאלתי המשווה בין מרגרינה לחמאה. האם מחמאה נחשבת למרגרינה בריאה יחסית לחמאה?

15/12/2013 | 14:56 | מאת: אביטל זלצר

חסוי שלום גם מחמאה דינה כדין מרגרינה. בברכה אביטל

08/12/2013 | 00:51 | מאת: אורטל

קראתי כי אכילת תמרים יכולים למנוע גם סרטן המעי הגס רק שיש סוגים רבים של תמר איזה מהם הכי מומלץ ? אני גם סובלת מכבד שומני האם זה יכול גם לעזור?

10/12/2013 | 20:09 | מאת: טובה בר-שאן

אורטל שלום עדיף לאכל תמר ל ח המכיל סיבים רבים ופחות סוכר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2013 | 21:49 | מאת: אמיר

בן 58 עם סרטן הערמונית ממוקד לאחר ניתוח מלבד המחלה הזאת בריא לחלוטין לא מעשן שמעתי וקראתי הרבה על הליקופן שנמצא בעגבניות וברוטב עגבניות ומאכלים בצבע כתום שעוזרים או מונעים סרטן הערמונית והשאלה האם יש צורך בליקחת תוסף ליקופן טבעי אם אני אוכל כל יום 3 עגניות בינוניות וגזר +כף רוטב עגניות? תודה ושבוע טוב

10/12/2013 | 20:08 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום כן כדאי לקחת תוסף אכילת עגבניה רגילה לא נספג כמעט הליקופן הוא נספג יותר בעגבניה מבושלת בשמן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2013 | 16:50 | מאת: רונה

שלום אני שותה כוס מיץ סחוט של ירקות -סלרי חסה וגזר וגם כוס מיץ סחוט מרימונים שאני סוחטת השאלה מתי רצוי לשתות את המיצים האלו ? האם נכון לשתות אותם במהלך כול היום ,בלי כול קשר לארוחות במשך היום? הדבר החשוב הוא מתי יש לזה תועלת הטובה ביותר? תודה למענה רונה

06/12/2013 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום כל הכבוד אפשר לשתות את המיצים בבוקר על בטן ריקה או חצי שעה לפני האוכל ובערב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2013 | 15:25 | מאת: טלש

בבדיקת אולטראסאונד נמצא אצלי כבד שומני דרגה 1. מה המשמעות של של דרגה זו ומה רמת הסיכון שלה? אודה מאד על הבהרת הנושא ואולי גם המלצות לטיפול.

06/12/2013 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

טלש שלום כבד השומני נהפך למחלה משמעותית, המוגדרת כהצטברות חריגה של שומן בתאי הכבד, מעל הכמות הנורמלית, העומדת על חמישה אחוזים. 30 אחוזים מהאנשים לוקים בכבד שומני והשיעור עולה ל60 אחוזים בקרב השמנים. כ20 אחוזים מהלוקים בכבד שומני יפתחו מחלת כבד כרונית ובחמישית מהמקרים האלה תתפתח שחמת הכבד (צירוזיס, נזק בלתי הפיך של תאי הכבד) או גידולים בכבד. במצבים הקיצוניים, הפתרון יהיה השתלת כבד. המלצתי לך לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית או נטורופטית תתשב איתך על תוכנית המתאימה למצבך אך חשוב מאוד לאכל ירקות ופירות , הרבה מים להורית מוצרים מהחי ולעשות הרבה ספורט. אני הייתי עושה לך גם "ניקוי כבד" בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2013 | 10:16 | מאת: מאירה

שלום, יש לי 2 שאלות- 1-האם יש הבדל תזונתי בין שבבי קוואקר(שיבולת שועל)שלמים וכאלה מרוסקים, (כמו אורז מלא/לבן קמח מלא/לבן)?אני משתמשת בהם בעיקר כדייסה. 2-אני אמא לתינוקת בת שנה שכבר כמעט ולא יונקת,מכיוון שעיקר תזונתה היא טבעונית (עם תוספות של עוף אורגני מדי שבועיים)היא לא מכילה הרבה שומן(למרות ההטחינה/שקדיה/אבוקדו שאוכלת על בסיס קבוע)ולכן המשקל שלה נמוך מהממוצע.אחות טיפת חלב הציעה לי לבשל את הדייסה בתחליף חלב במקום במים אבל העדפתי שלא.אמהות שהתייעצתי אתן הציעו לי במקום זה להוסיף מעט חמאה לדייסה.אשמח לשמוע דעתכן בעניין,וגם אולי המלצות נוספות לתזונת תינוקות בגיל שנה.

19/12/2013 | 23:15 | מאת: אביטל זלצר

מאירה שלום. בשבבים המלאים נשמרים רוב הערכים התזונתיים ולכן מומלץ לאכול תמיד את הגרסה המלטה של הדגן. לגבי התינוקת, אני חושבת שעלייך לגשת לתזונאית טבעית ולקבל הנחיות מפורטות.זה לא מספיק להסתפק בהמלצות מאחר ועלייך להיות מאוד מדוייקת לגבי התזונה של ילדתך. אין כאן מקום לטעויות מאחר ובגיל הזה התזונה היא קריטית להמשך התפתחות תקינה. אין שום סיבה שילדה בגיל הזה תהייה במשקל נמוך. ניתן ואפשר לספק לה דרך התזונה הטבעית את כל צרכיה. ובכלל על אילו נתונים את מבססת את התנגדותך לתחליף חלב אם אל מול עוף או חמאה??? מלצתי לך לנהוג באחריות ולפנות לאיש מקצוע. בברכה ובהצלחה אביטל

03/12/2013 | 13:38 | מאת: חסוי

שלום אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות האלו (לא יודעים זה גם תשובה) -1)לא ברור לי מדוע חמאה עדיפה על מרגרינה כאשר במרגרינה שומן רווי 35.5 שומן טראנס 0.7 כולסטרול פחות 2.5 ובאותם יחידות המידה בחמאה שומן רווי 49 שומן טראנס 2.9 כולסטרול 246 -2)גם לא ברור לי האם שומן קקאו? בריא? או לפחות האם יש בו שומן טראנס? * אגב גם בשומן למריחה של פירמה מפורסמת יש שומן טראנס 0.7 מ"ג ב100 גרם

06/12/2013 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

חסוי שלום בעיקרון בתהליך ההכנה של מרגרינה גורמים לשינוי בשמן שיתקשה תהליך הנקרא הידרציה וגורם לייצירת שומן טרנס. היום שיש פיקוח על שומן בעייתי זה חברות המזון מוצאות דרכים להוריד אותו. נכון שיש בחמאה שומן רווי אבל לפחות הגוף מזהה אותו. חשוב להדגיש שכולסטרול חשוב לגוף .והגוף יודע לייצרו לכן כמותו זה ענין של מינון. מה שכן הראת צרכנות טובה ואתה משווה את המרכיבים וכך צריך לעשות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2013 | 07:28 | מאת: ש

שלום, האם ניתן לשלבם בבישול והם לא יאבדו מערכם? מהי הכמות המינימלית המומלצת ליום בכדי להפיק מהם תועלת?

06/12/2013 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום ניתן לשלבם בבישול אפשר 2 כפות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2013 | 18:22 | מאת: שרגא

שלום רב לאחר אירוע קשה של טחורים עקב עצירות,הומלץ לי להשתמש לאורך זמן במרכך צואה. מהי האופציה הבריאה ביותר (כמובן בליווי שנוי י תזונה נדרשים) 1.קונסיל ? 2. פגלקס ? 3. בנפייבר ? בתודה מראש

10/01/2014 | 10:47 | מאת: עדי מילר

שלום שרגא ממליצה על בנפייבר או פגלקס וכמובן כמובן כפי שציינת על שינוי תזונתי... בריאות שלמה עדי

29/11/2013 | 23:44 | מאת: מורן

שלום רב, בבדיקות דם שעשיתי, ראיתי כי ערך הברזל שלי הוא 43-נמוך. הפריטין בגבול התחתון. המוגלובין תקין. קניתי תוסף ברזל עדין (25 מ"ג) של סולגאר ורציתי לדעת מה המינון הנכון ללקיחה יומית והאם על קיבה מלאה או ריקה. כמובן שהתחלתי להקפיד על מזונות עתירי ברזל אך חשוב לי קודם כל להעלות את הברזל בדרך בטוחה יותר. אשמח להכוונתכן הכללית על מינון יומי ללקיחת תוסף ברזל. תודה, מורן

01/12/2013 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום חסרים לי פרטים עלייך כדי לענות לך אך חשוב שתדעי שלא תמיד כשהפריטין נמוך נותנים ברזל. אם ההמוגלובין שלך תקין ומצבך תקין עדיף לקבל ברזל דרך התזונה. עודפי ברזל רעילים מאוד.ולכן חשוב גילך ומצב בריאותך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2013 | 12:32 | מאת: מורן

היי טובה, לגבי הערותייך, מצבי הבריאותי תקין, אני בת 26, אך מרגישה תשישות איומה וחוסר חיוניות. את ממליצה להשלים זאת (את הברזל) רק מהתזונה? התוסף לא יוכל לסייע לי מהר יותר במצב זה? והאם לקחת את התוסף כל יום? ולאיזו תקופה? תודה! מורן

29/11/2013 | 17:41 | מאת: בתי

01/12/2013 | 08:23 | מאת: טובה בר-שאן

בתי מה השאלה ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2013 | 21:53 | מאת: ש

שלום, האם חייבים לטחון אותם לצורך שימוש יעיל או שאפשר לשלבם ביוגורט וכו כמו שהם. האם אפשרי בבישול?

01/12/2013 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום לא חייבים לטחנם .ניתן לשים כך על היוגורט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2013 | 09:52 | מאת: עזר מבורך

היי אנשים. אני שוקל להשתמש במיץ עשב החיטה. הבעיה היא שאני חולה סרטן לשעבר ואני מקבל 80 מג קלקסן בהזרקה. המלצתכם ....? תודה עזר

01/12/2013 | 08:22 | מאת: טובה בר-שאן

עזר מבורך שלום בעשב חיטה יש ויטמין K שחשוב לתהליך הקרישה .(כלומר יש קונטראענדיקציה ) לכן המלצתי החמה שתתיעץ עם הרופא שלך .כי לעשב חיטה יש תכונות אנטי סרטניות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2013 | 16:47 | מאת: amlavi

שלום למשיב בפורום. ברצוני לשאול מהו סוג או סוגי השומנים באגוזי מקדמיה (רווי, רב בלתי,חד בלתי וכד')וכמותם ב-100 גרם תודה

28/11/2013 | 13:37 | מאת: אביטל זלצר

amlavi שלום מצורף לינק ובו תשובות לשאלות http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%20%D7%9E%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%94 בברכה ובהצלחה אביטל

27/11/2013 | 13:18 | מאת: יעל

מה מומלץ? אני בהריון והרופאה אמרה לי לקחת פרטנל. ואני רוצה לדעת אם יש כדורים טבעיים המשלבים ברזל וחומצה פולית.

28/11/2013 | 13:35 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום קיימים כמה וכמה תכשירים טבעיים בשוק העונים על צרכייך. תוכלי להיכנס לחנות טבע ולהיחשף. הקפידי לצרוך ברזל עדין שגורם לפחות עצירות וכמו כן הקפידי שבתכשיר שאת קונה, המינון מומלץ מתאים לשבוע של ההריון. בברכה ובהצלחה אביטל

26/11/2013 | 10:33 | מאת: גמרקא

שמעתי על דיאטה שבה טוחנים אננס שלם עם הקליפה ומערבבים עם וודקה, מניחים במקרר לשבוע ולאחר מכן שותים כל פעם כוסית.

28/11/2013 | 13:39 | מאת: אביטל זלצר

גמרקא שלום אשמח אם תוכל לשלוח לי מאמר או מחקר בנושא. בברכה ובהצלחה אביטל

25/11/2013 | 20:03 | מאת: רוני

היי ... אז ככה מזה שמונה שנים אני מכורה ללקסעדין .. עד לפני שלוש ארבע שנים בערל הייתי לוקחת כמויות גדולות הגעתי למצבים של שמונה כדורים ביום אפילו .. בשלוש שנים האחרונות אני לוקחת חצי כדור לקסעדין ! רוצה להפסיק עם זה לגמרי ואני ממש אשמח אם מישהו יכול להנחות אותי איך לעשות את זה .... תודה

28/11/2013 | 13:24 | מאת: אביטל זלצר

רוני שלום. כפי שציינת, את אכן "מכורה" למשלשל ובהחלט יש צורך להיגמל ויפה שעה אחת קודם. מאחר ומדובר ב-8 שנים, יש לבצע שינוי תזונתי מקיף שיתן אפשרות למעי שלך לעשות את עבודתו.אני ממליצה לך בחום לגשת לתזונאית טבעית ולהתחיל תהליך של ניקוי ושיקום מערכת העיכול שלך.טיפולי רפלקסולוגיה יכולים לסייע אף הם. בברכה ובהצלחה אביטל זלצר

22/11/2013 | 11:28 | מאת: קרן

בהמשך לשאלתי הקודמת,האם אפשר לשלב גרגירי צ'יאה עם כמוסות הספירולינה? כמה לקחת והאם זה טוב גרגירי הצי'אה בכלל גם לילדים ?מהו אופן השימוש תודה.

25/11/2013 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום גרגי ציה נפלא כי נותן אומגה 3 ואכן ניתן לשלב .אפשר להוסיף ליוגורט , למרק ובטח לתת לילדים בהמשך לשאלה הקודמת הייתי ממליצה בחום על אומגה 3 כתוסף בשבילך ובשביל ילדייך . זה יוריד את העצבנות והדיכאון בברכה טובה בר- שאן

22/11/2013 | 11:23 | מאת: קרן

אני בת 41 אמא ל- 3 ילדים התזונה שלי מאוד לקויה זה אומר שאני לא מתה על פירות ירקות לא אוכלת לפעמים פעם בשבוע, בשר מה שיש אני אוכלת ארוחות לא מסודרות בדר"כ ביס מפה ומשם ,אני יודעת שזה לא טוב בדיקות הדם שלי תקינות אך מצב הרוח נתון לשינויים אני נורא עצבנית מתוחה רוב הזמן לא רגועה ,שינה בלילה גם לא רגועה כאבי ראש ולפני מחחזור התסמינים שציינתי חזקים יותר ניסיתי כל מיני תוספים כולל תרופות נוגדות דיכאון כמו קלונקס,ציפרלקס ועוד ,אך לא ראיתי שיפור עד שנתורופטית מעדן טבע מרקט הציעה לי את כמוסות הספירולינה פסיפיקה של ג'מוקה 400 כמוסות להתחיל מ- 2 ליום ואחרי מס' ימים להגיע ל- 6 כמוסות האם הכמוסות יותר טובות מהאבקה? והאם הספירולינה באמת טובה למה שציינתי מה דעתך ?

25/11/2013 | 17:53 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום ספירולינה היא טובה מאוד .אבל חשוב מאוד שתביני שאת חייבת לעשות שינוי בתזונה כי נוצרים לך חסרים רבים שמובילים למצב רוח ודיכאון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן נ.ב המלצתי החמה שתלכי לנטורופטית שתשב איתך על תזונה ואורח חיים פחות לוחץ

20/11/2013 | 05:58 | מאת: דניאל

האם הוא טוב למי שסובל מפברומיאלגיה

22/11/2013 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום כיוון שהוא אנטיאוקסידנט, מחזק מערכת חיסון ואנטי דלקתי אין ספק שיעזור לפיברומיאלגיה. אוסיף לך טיפ היום יודעים שגם טיפול בתא לחץ משפר משמעותית את הרגשתם של חולי פיברומיאלגיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2013 | 11:38 | מאת: ניר

שלום אני סטודנט, גם עובד, אוכל מאוד מסודר ומתאמן אני נטול כל הזמן לעומס ולחצים בתקופה הזו בגלל הלימודים, העבודה . מצבי רוח עייפות עצבנות ודיכאון יש משהו שיכול להקל?

18/11/2013 | 17:11 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום. במצבים שקשה ולחוץ,ניתן לוותר לפעמים עד חלק המדברים ולנסות ולהאט במעט את הקצב.אפשר גם לקחת טיפול של פרחי בך המסייע מאוד לעבור תהליכים רגשיים. כמו כן, ישנם צמחי מרפא טובים שיכולים לסייע עד מאוד אבל לשם אבחון מדוייק אמליץ לך להתיעץ עם נטורופתית או הרבליסט קליני. בברכה ובהצלחה אביטל

18/11/2013 | 08:48 | מאת: יגאל

אבקש הנחייה איך לבחור את סוג הסיב המועדף כתוספת, סיבים מחיטה או סיבים משיבולת שועל.

10/01/2014 | 10:48 | מאת: עדי מילר

שלום יגאל ממליצה לגוון... בברכה, עדי

שלום! לפני כמה חודשים עברתי לצמחונות. אני מתאמן הרבה בחדר כושר, מנסה לאכול הרבה חלבונים מהצומח, ומנסה גם להוריד קצת באחוזי שומן. אני יחסית שרירי, 68 קילו, 176. הבעיה שלי - אני מרגיש שמה שאני אוכל מכביד עלי. אם זה נפיחות בבטן (ממש בולטת החוצה) והרגשת מלאות, יציאות ארוכות ולא ממש נעימות בשירותים - כמה פעמים ביום, בדרך כלל מיד אחרי שאני אוכל. כמו כן יש לי טחורים באופן שכיח. כמו כן אני מרגיש קצת עייפות במשך היום (אבל לא כמו שהייתי כשאכלתי "הכל"). עשיתי בדיקות דם - הכל תקין למעט ויטמין D קצת נמוך. אז מה עושים? התזונה שלי מורכבת כרגע מ: בוקר: שייק בננה + חלב סויה + תרד + אגוזים לפעמים אוכל גם עגבניה ופרוסת לחם שיפון עם חומוס/פסטו, לפעמים מכין קוואקר עם סירופ מייפל ותפוח מבושל/בננה אגוזי מלך וקינמון. צהריים: תבשיל שעועית אדומה ולבנה/תבשיל קינואה עדשים כתומות/אורז ועדשים, בד"כ מבושלים עם בצל עבניות פטריות גזר ברוקולי תרד נבטים, לפעמים עם חלב קוקוס וקארי. לפעמים קציצות ירק. ערב: סלט גדול - שילובים של עלי בייבי/חסה מלפפון עגבניה אבוקדו טחינה גולמית זרעי חמניה חמוציות אגוזי מלך נבטים גזר וכו'... מוסיף גם קינואה/גריסי פנינה/גרגירי חומוס מבושלים. או לחם עם חומוס/אבוקדו ועגבניות, פסטה ברוטב פסטו עם ירקות וכדומה. אני אוכל מדי פעם בחוץ - חומוס, פלאפל, פיצה, פסטה (כל אלו בערך פעם בשבוע). כמו כן אני אוכל לפעמים קצת שוקולד (עוגיות/קוראסונים/גלידה) אולי פעמיים שלוש בשבוע (לא מגזים בכמויות). אני לא אוהב כ"כ פירות וירקות אבל כן אוכל לפעמים אבטיח, בננות, קיווי, וסוחט לי מיץ תפוזים כמעט כל יום.

18/11/2013 | 17:17 | מאת: אביטל זלצר

יויו שלום. ממה שאתה מתאר, יכול להיות שיש צורך לבצע תהליך ניקוי ובתוכו לחפש את הרכיבים בתזונה שגורמים לך לגזים, נפיחות ובעיות עיכול. ממליצה לך בחום לפנות לתזונאית טבעית או לנטורופתית ולבצע תהליך שכזה כדי להיות מדוייק יותר לגבי אורח החיים החדש שלך. בסיום הניקוי ולאחר ההקשבה לגוף, יש להרכיב לך תפריט מאוזן ואישי המתאים לך באופן אינדיבידואלי. בברכה ובהצלחה אביטל אביטל