פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20556 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

19/12/2013 | 00:33 | מאת: שלום ששון

שלום אני צריך עזרה בן 16 יש לי בפנים כתמים כתוצאה מחשיפה לשמש וזה ממש מפריע לי וזה בולט מה אפשר לעשות ? ויש לי פצעי בגרות בפנים ויש לי פצע שכל פעם שהוא מתרפא הןא מתחדש ונהיה שחור בלי שאני נוגע בו עזרה דחוף תודה

19/12/2013 | 23:07 | מאת: אביטל זלצר

שלום ששון שלום על כתמי השמש מומלץ למרוח קרם הגנה בכל יום לפני היציאה מהבית ולהמתין בסבלנות.מומלץ לרכוש תכשיר המתאים לסוג העור בגלל הפצעים. לגבי הפצעים, יש לרחוץ את הפנים בסבון המיועד לכך ולהמנע ממזונות רעים כמו ג'אנק פוד , חטיפים, ממתקים, שתייה ממותקת ומזונות מטוגנים ותעשייתיים.מומלץ להרבות באכילת ירקות ירוקים, פירות, דגנים,קטניות ואגוזים וכן לשתות הרבה מים. הכי חשוב להבין שאתה כרגע בגיל בו חלים המון שינויים הורמונאליים. ברוב המקרים הפצעים יחלפו מעצמם.בשום פנים ואופן אין לגעת/לפוצץ/ לחטט בהם מאחר וזה רק יחמיר את המצב. בבררכה ובהצלחה אביטל

15/12/2013 | 17:52 | מאת: דיקלה

שלום! לתוכנית בערוץ 10 אני מחפשת אנשים שהפסיקו לצרוך מוצרי חלב (ולא הפכו לטבעונים...) שיספרו על ההחלטה לשינוי ועל התוצאה. זה נושא שחשוב מאוד להציף אותו, אשמח לעזרתכם! תודה!  

19/12/2013 | 23:00 | מאת: אביטל זלצר

דיקלה שלום אני חושבת שאם תשאירי כאן פרטי התקשרות, באי הפורום שהורידו מוצרי חלב מתזונתם יוכלו לפנות אלייך. בברכה ובהצלחה אביטל

28/12/2013 | 21:29 | מאת: אביהו

מה הפרטים שלך? אני אבקש ממנה ליצור איתך קשר, היא תשמח. היא לא טבעונית ולא צמחונית, פשוט הפסיקה עם חלב לפני כמה שנים והיא מאושרת מזה מאוד!

14/12/2013 | 22:47 | מאת: אפי

כמה מומלץ לקחת ביום כמה שלמים 5 או 8 וכמה אים זה בניבים גרוס קלוי כף או שניים ואם אפשר לבלוע אים מים בגלל שזה מר

19/12/2013 | 22:58 | מאת: אביטל זלצר

אפי שלום. פולי קקאו הינם מזון בריא, הם נחשבים למזון על בשל ערכם התזונתי הגבוה. עוד עליהם תוכל לקרוא בקישור הבא http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=366&ArticleID=2512 לגבי המינון 3-4 ביום בהחלט יספיקו בברכה ובהצלחה אביטל

10/12/2013 | 21:44 | מאת: שי

אני צורך קצת הרבה אורז לבן והייתי רוצה לעבור לאורז מלא בגלל הבריאות. מה שבעבר טעמתי אורז מלא ואני פשוט נגעלתי מזה. רציתי לדעת כיצד אני יכול לעשות אותו שיהיה טעים? תודה

15/12/2013 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

שי שלום המלצתי להדרות את האורז 6-8 שעות לפני הבישול ולשטוף היטב את המים לתבל במעט כורכות ומחל ים בתיאבון אביטל

24/12/2013 | 19:20 | מאת: מישהי

היי לפני בערך 4-5 שנים גם אני לא אהבתי אורז מלא או כל דגן ''בריא'' שכזה :) אבל מאז כבר עבר המון זמן והיום אני אפילו לא קונה הביתה אורז מלא! אז מה שאני יכולה להמליץ לך, זה לחפש ולהתעדכן כל הזמן במתכונים שיש באינטרנט. יש המון מתכונים טעימים. כל מתכון שנראה לך טעים, פשוט תכין אותו ותחליף את האורז הלבן במלא. אתה תראה שעם הזמן כבר לא תוכל לחזור בחזרה לאורז הלבן והפשוט. מקווה שעזרתי :)

24/12/2013 | 19:47 | מאת: מישהי

התכוונתי כמובן שאני כבר לא קונה הביתה אורז *לבן*...

10/12/2013 | 15:43 | מאת: ויקי

שלום! רציתי לדעת האם שמן זית ושמן חמניות מומלצים? ואם כן, על מה לשים לב כשקונים? תודה

15/12/2013 | 15:04 | מאת: אביטל זלצר

ויקי שלום שמן זית עדיף בגלל מגוון חומצות השומן הבריאות שמכיל. חמניות- רק אם הוא מכבישה קרה. בברכה אביטל

09/12/2013 | 22:10 | מאת: שלום

שלום אתמול כל הלילה סבלתי מבחילות והקאות- 6 פעמים הקאתי את נשמתי. אני חושבת מדוע זה קרה, אולי משהו שאכלתי. אכלתי באותו ערב ברוקולי חי. לא היה לי כח לבשל אותו אז הכנסתי אותו למיקרו ואכלתי אותו פשוט ככה חם. אכלתי כמות של שני פרחים גדולים. האם יכול להיות שזה מה שגרם לי לבחילות? שהברוקולי גירה לי את הקיבה כי לא היה מבושל ועשה לי סבטוחה בבטן?< תודה

15/12/2013 | 15:03 | מאת: אביטל זלצר

שלום שלום. להקאה ישנם כמה גורמים וסיבות. זהו מנגנון של הגוף לסלק מזון לא רצוי או לחליפין וירוס. ממליצה לחכות ולראות אם זה היה מופע חד פעמי שחלף. בברכה אביטל

23/12/2013 | 10:39 | מאת: תמר

איך מטפלים בבחילות ואיזה טבעית אפשר לקחת

08/12/2013 | 18:02 | מאת: חסוי

שלום טובה בהמשך לשאלתי המשווה בין מרגרינה לחמאה. האם מחמאה נחשבת למרגרינה בריאה יחסית לחמאה?

15/12/2013 | 14:56 | מאת: אביטל זלצר

חסוי שלום גם מחמאה דינה כדין מרגרינה. בברכה אביטל

08/12/2013 | 00:51 | מאת: אורטל

קראתי כי אכילת תמרים יכולים למנוע גם סרטן המעי הגס רק שיש סוגים רבים של תמר איזה מהם הכי מומלץ ? אני גם סובלת מכבד שומני האם זה יכול גם לעזור?

10/12/2013 | 20:09 | מאת: טובה בר-שאן

אורטל שלום עדיף לאכל תמר ל ח המכיל סיבים רבים ופחות סוכר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/12/2013 | 21:49 | מאת: אמיר

בן 58 עם סרטן הערמונית ממוקד לאחר ניתוח מלבד המחלה הזאת בריא לחלוטין לא מעשן שמעתי וקראתי הרבה על הליקופן שנמצא בעגבניות וברוטב עגבניות ומאכלים בצבע כתום שעוזרים או מונעים סרטן הערמונית והשאלה האם יש צורך בליקחת תוסף ליקופן טבעי אם אני אוכל כל יום 3 עגניות בינוניות וגזר +כף רוטב עגניות? תודה ושבוע טוב

10/12/2013 | 20:08 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום כן כדאי לקחת תוסף אכילת עגבניה רגילה לא נספג כמעט הליקופן הוא נספג יותר בעגבניה מבושלת בשמן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2013 | 16:50 | מאת: רונה

שלום אני שותה כוס מיץ סחוט של ירקות -סלרי חסה וגזר וגם כוס מיץ סחוט מרימונים שאני סוחטת השאלה מתי רצוי לשתות את המיצים האלו ? האם נכון לשתות אותם במהלך כול היום ,בלי כול קשר לארוחות במשך היום? הדבר החשוב הוא מתי יש לזה תועלת הטובה ביותר? תודה למענה רונה

06/12/2013 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום כל הכבוד אפשר לשתות את המיצים בבוקר על בטן ריקה או חצי שעה לפני האוכל ובערב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2013 | 15:25 | מאת: טלש

בבדיקת אולטראסאונד נמצא אצלי כבד שומני דרגה 1. מה המשמעות של של דרגה זו ומה רמת הסיכון שלה? אודה מאד על הבהרת הנושא ואולי גם המלצות לטיפול.

06/12/2013 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

טלש שלום כבד השומני נהפך למחלה משמעותית, המוגדרת כהצטברות חריגה של שומן בתאי הכבד, מעל הכמות הנורמלית, העומדת על חמישה אחוזים. 30 אחוזים מהאנשים לוקים בכבד שומני והשיעור עולה ל60 אחוזים בקרב השמנים. כ20 אחוזים מהלוקים בכבד שומני יפתחו מחלת כבד כרונית ובחמישית מהמקרים האלה תתפתח שחמת הכבד (צירוזיס, נזק בלתי הפיך של תאי הכבד) או גידולים בכבד. במצבים הקיצוניים, הפתרון יהיה השתלת כבד. המלצתי לך לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית או נטורופטית תתשב איתך על תוכנית המתאימה למצבך אך חשוב מאוד לאכל ירקות ופירות , הרבה מים להורית מוצרים מהחי ולעשות הרבה ספורט. אני הייתי עושה לך גם "ניקוי כבד" בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2013 | 10:16 | מאת: מאירה

שלום, יש לי 2 שאלות- 1-האם יש הבדל תזונתי בין שבבי קוואקר(שיבולת שועל)שלמים וכאלה מרוסקים, (כמו אורז מלא/לבן קמח מלא/לבן)?אני משתמשת בהם בעיקר כדייסה. 2-אני אמא לתינוקת בת שנה שכבר כמעט ולא יונקת,מכיוון שעיקר תזונתה היא טבעונית (עם תוספות של עוף אורגני מדי שבועיים)היא לא מכילה הרבה שומן(למרות ההטחינה/שקדיה/אבוקדו שאוכלת על בסיס קבוע)ולכן המשקל שלה נמוך מהממוצע.אחות טיפת חלב הציעה לי לבשל את הדייסה בתחליף חלב במקום במים אבל העדפתי שלא.אמהות שהתייעצתי אתן הציעו לי במקום זה להוסיף מעט חמאה לדייסה.אשמח לשמוע דעתכן בעניין,וגם אולי המלצות נוספות לתזונת תינוקות בגיל שנה.

19/12/2013 | 23:15 | מאת: אביטל זלצר

מאירה שלום. בשבבים המלאים נשמרים רוב הערכים התזונתיים ולכן מומלץ לאכול תמיד את הגרסה המלטה של הדגן. לגבי התינוקת, אני חושבת שעלייך לגשת לתזונאית טבעית ולקבל הנחיות מפורטות.זה לא מספיק להסתפק בהמלצות מאחר ועלייך להיות מאוד מדוייקת לגבי התזונה של ילדתך. אין כאן מקום לטעויות מאחר ובגיל הזה התזונה היא קריטית להמשך התפתחות תקינה. אין שום סיבה שילדה בגיל הזה תהייה במשקל נמוך. ניתן ואפשר לספק לה דרך התזונה הטבעית את כל צרכיה. ובכלל על אילו נתונים את מבססת את התנגדותך לתחליף חלב אם אל מול עוף או חמאה??? מלצתי לך לנהוג באחריות ולפנות לאיש מקצוע. בברכה ובהצלחה אביטל

03/12/2013 | 13:38 | מאת: חסוי

שלום אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות האלו (לא יודעים זה גם תשובה) -1)לא ברור לי מדוע חמאה עדיפה על מרגרינה כאשר במרגרינה שומן רווי 35.5 שומן טראנס 0.7 כולסטרול פחות 2.5 ובאותם יחידות המידה בחמאה שומן רווי 49 שומן טראנס 2.9 כולסטרול 246 -2)גם לא ברור לי האם שומן קקאו? בריא? או לפחות האם יש בו שומן טראנס? * אגב גם בשומן למריחה של פירמה מפורסמת יש שומן טראנס 0.7 מ"ג ב100 גרם

06/12/2013 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

חסוי שלום בעיקרון בתהליך ההכנה של מרגרינה גורמים לשינוי בשמן שיתקשה תהליך הנקרא הידרציה וגורם לייצירת שומן טרנס. היום שיש פיקוח על שומן בעייתי זה חברות המזון מוצאות דרכים להוריד אותו. נכון שיש בחמאה שומן רווי אבל לפחות הגוף מזהה אותו. חשוב להדגיש שכולסטרול חשוב לגוף .והגוף יודע לייצרו לכן כמותו זה ענין של מינון. מה שכן הראת צרכנות טובה ואתה משווה את המרכיבים וכך צריך לעשות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2013 | 07:28 | מאת: ש

שלום, האם ניתן לשלבם בבישול והם לא יאבדו מערכם? מהי הכמות המינימלית המומלצת ליום בכדי להפיק מהם תועלת?

06/12/2013 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום ניתן לשלבם בבישול אפשר 2 כפות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/12/2013 | 18:22 | מאת: שרגא

שלום רב לאחר אירוע קשה של טחורים עקב עצירות,הומלץ לי להשתמש לאורך זמן במרכך צואה. מהי האופציה הבריאה ביותר (כמובן בליווי שנוי י תזונה נדרשים) 1.קונסיל ? 2. פגלקס ? 3. בנפייבר ? בתודה מראש

10/01/2014 | 10:47 | מאת: עדי מילר

שלום שרגא ממליצה על בנפייבר או פגלקס וכמובן כמובן כפי שציינת על שינוי תזונתי... בריאות שלמה עדי

29/11/2013 | 23:44 | מאת: מורן

שלום רב, בבדיקות דם שעשיתי, ראיתי כי ערך הברזל שלי הוא 43-נמוך. הפריטין בגבול התחתון. המוגלובין תקין. קניתי תוסף ברזל עדין (25 מ"ג) של סולגאר ורציתי לדעת מה המינון הנכון ללקיחה יומית והאם על קיבה מלאה או ריקה. כמובן שהתחלתי להקפיד על מזונות עתירי ברזל אך חשוב לי קודם כל להעלות את הברזל בדרך בטוחה יותר. אשמח להכוונתכן הכללית על מינון יומי ללקיחת תוסף ברזל. תודה, מורן

01/12/2013 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום חסרים לי פרטים עלייך כדי לענות לך אך חשוב שתדעי שלא תמיד כשהפריטין נמוך נותנים ברזל. אם ההמוגלובין שלך תקין ומצבך תקין עדיף לקבל ברזל דרך התזונה. עודפי ברזל רעילים מאוד.ולכן חשוב גילך ומצב בריאותך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2013 | 12:32 | מאת: מורן

היי טובה, לגבי הערותייך, מצבי הבריאותי תקין, אני בת 26, אך מרגישה תשישות איומה וחוסר חיוניות. את ממליצה להשלים זאת (את הברזל) רק מהתזונה? התוסף לא יוכל לסייע לי מהר יותר במצב זה? והאם לקחת את התוסף כל יום? ולאיזו תקופה? תודה! מורן

29/11/2013 | 17:41 | מאת: בתי

01/12/2013 | 08:23 | מאת: טובה בר-שאן

בתי מה השאלה ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2013 | 21:53 | מאת: ש

שלום, האם חייבים לטחון אותם לצורך שימוש יעיל או שאפשר לשלבם ביוגורט וכו כמו שהם. האם אפשרי בבישול?

01/12/2013 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום לא חייבים לטחנם .ניתן לשים כך על היוגורט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2013 | 09:52 | מאת: עזר מבורך

היי אנשים. אני שוקל להשתמש במיץ עשב החיטה. הבעיה היא שאני חולה סרטן לשעבר ואני מקבל 80 מג קלקסן בהזרקה. המלצתכם ....? תודה עזר

01/12/2013 | 08:22 | מאת: טובה בר-שאן

עזר מבורך שלום בעשב חיטה יש ויטמין K שחשוב לתהליך הקרישה .(כלומר יש קונטראענדיקציה ) לכן המלצתי החמה שתתיעץ עם הרופא שלך .כי לעשב חיטה יש תכונות אנטי סרטניות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2013 | 16:47 | מאת: amlavi

שלום למשיב בפורום. ברצוני לשאול מהו סוג או סוגי השומנים באגוזי מקדמיה (רווי, רב בלתי,חד בלתי וכד')וכמותם ב-100 גרם תודה

28/11/2013 | 13:37 | מאת: אביטל זלצר

amlavi שלום מצורף לינק ובו תשובות לשאלות http://www.foodsdictionary.co.il/Products/1/%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%20%D7%9E%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%94 בברכה ובהצלחה אביטל

27/11/2013 | 13:18 | מאת: יעל

מה מומלץ? אני בהריון והרופאה אמרה לי לקחת פרטנל. ואני רוצה לדעת אם יש כדורים טבעיים המשלבים ברזל וחומצה פולית.

28/11/2013 | 13:35 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום קיימים כמה וכמה תכשירים טבעיים בשוק העונים על צרכייך. תוכלי להיכנס לחנות טבע ולהיחשף. הקפידי לצרוך ברזל עדין שגורם לפחות עצירות וכמו כן הקפידי שבתכשיר שאת קונה, המינון מומלץ מתאים לשבוע של ההריון. בברכה ובהצלחה אביטל

26/11/2013 | 10:33 | מאת: גמרקא

שמעתי על דיאטה שבה טוחנים אננס שלם עם הקליפה ומערבבים עם וודקה, מניחים במקרר לשבוע ולאחר מכן שותים כל פעם כוסית.

28/11/2013 | 13:39 | מאת: אביטל זלצר

גמרקא שלום אשמח אם תוכל לשלוח לי מאמר או מחקר בנושא. בברכה ובהצלחה אביטל

25/11/2013 | 20:03 | מאת: רוני

היי ... אז ככה מזה שמונה שנים אני מכורה ללקסעדין .. עד לפני שלוש ארבע שנים בערל הייתי לוקחת כמויות גדולות הגעתי למצבים של שמונה כדורים ביום אפילו .. בשלוש שנים האחרונות אני לוקחת חצי כדור לקסעדין ! רוצה להפסיק עם זה לגמרי ואני ממש אשמח אם מישהו יכול להנחות אותי איך לעשות את זה .... תודה

28/11/2013 | 13:24 | מאת: אביטל זלצר

רוני שלום. כפי שציינת, את אכן "מכורה" למשלשל ובהחלט יש צורך להיגמל ויפה שעה אחת קודם. מאחר ומדובר ב-8 שנים, יש לבצע שינוי תזונתי מקיף שיתן אפשרות למעי שלך לעשות את עבודתו.אני ממליצה לך בחום לגשת לתזונאית טבעית ולהתחיל תהליך של ניקוי ושיקום מערכת העיכול שלך.טיפולי רפלקסולוגיה יכולים לסייע אף הם. בברכה ובהצלחה אביטל זלצר

22/11/2013 | 11:28 | מאת: קרן

בהמשך לשאלתי הקודמת,האם אפשר לשלב גרגירי צ'יאה עם כמוסות הספירולינה? כמה לקחת והאם זה טוב גרגירי הצי'אה בכלל גם לילדים ?מהו אופן השימוש תודה.

25/11/2013 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום גרגי ציה נפלא כי נותן אומגה 3 ואכן ניתן לשלב .אפשר להוסיף ליוגורט , למרק ובטח לתת לילדים בהמשך לשאלה הקודמת הייתי ממליצה בחום על אומגה 3 כתוסף בשבילך ובשביל ילדייך . זה יוריד את העצבנות והדיכאון בברכה טובה בר- שאן

22/11/2013 | 11:23 | מאת: קרן

אני בת 41 אמא ל- 3 ילדים התזונה שלי מאוד לקויה זה אומר שאני לא מתה על פירות ירקות לא אוכלת לפעמים פעם בשבוע, בשר מה שיש אני אוכלת ארוחות לא מסודרות בדר"כ ביס מפה ומשם ,אני יודעת שזה לא טוב בדיקות הדם שלי תקינות אך מצב הרוח נתון לשינויים אני נורא עצבנית מתוחה רוב הזמן לא רגועה ,שינה בלילה גם לא רגועה כאבי ראש ולפני מחחזור התסמינים שציינתי חזקים יותר ניסיתי כל מיני תוספים כולל תרופות נוגדות דיכאון כמו קלונקס,ציפרלקס ועוד ,אך לא ראיתי שיפור עד שנתורופטית מעדן טבע מרקט הציעה לי את כמוסות הספירולינה פסיפיקה של ג'מוקה 400 כמוסות להתחיל מ- 2 ליום ואחרי מס' ימים להגיע ל- 6 כמוסות האם הכמוסות יותר טובות מהאבקה? והאם הספירולינה באמת טובה למה שציינתי מה דעתך ?

25/11/2013 | 17:53 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום ספירולינה היא טובה מאוד .אבל חשוב מאוד שתביני שאת חייבת לעשות שינוי בתזונה כי נוצרים לך חסרים רבים שמובילים למצב רוח ודיכאון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן נ.ב המלצתי החמה שתלכי לנטורופטית שתשב איתך על תזונה ואורח חיים פחות לוחץ

20/11/2013 | 05:58 | מאת: דניאל

האם הוא טוב למי שסובל מפברומיאלגיה

22/11/2013 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום כיוון שהוא אנטיאוקסידנט, מחזק מערכת חיסון ואנטי דלקתי אין ספק שיעזור לפיברומיאלגיה. אוסיף לך טיפ היום יודעים שגם טיפול בתא לחץ משפר משמעותית את הרגשתם של חולי פיברומיאלגיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2013 | 11:38 | מאת: ניר

שלום אני סטודנט, גם עובד, אוכל מאוד מסודר ומתאמן אני נטול כל הזמן לעומס ולחצים בתקופה הזו בגלל הלימודים, העבודה . מצבי רוח עייפות עצבנות ודיכאון יש משהו שיכול להקל?

18/11/2013 | 17:11 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום. במצבים שקשה ולחוץ,ניתן לוותר לפעמים עד חלק המדברים ולנסות ולהאט במעט את הקצב.אפשר גם לקחת טיפול של פרחי בך המסייע מאוד לעבור תהליכים רגשיים. כמו כן, ישנם צמחי מרפא טובים שיכולים לסייע עד מאוד אבל לשם אבחון מדוייק אמליץ לך להתיעץ עם נטורופתית או הרבליסט קליני. בברכה ובהצלחה אביטל

18/11/2013 | 08:48 | מאת: יגאל

אבקש הנחייה איך לבחור את סוג הסיב המועדף כתוספת, סיבים מחיטה או סיבים משיבולת שועל.

10/01/2014 | 10:48 | מאת: עדי מילר

שלום יגאל ממליצה לגוון... בברכה, עדי

שלום! לפני כמה חודשים עברתי לצמחונות. אני מתאמן הרבה בחדר כושר, מנסה לאכול הרבה חלבונים מהצומח, ומנסה גם להוריד קצת באחוזי שומן. אני יחסית שרירי, 68 קילו, 176. הבעיה שלי - אני מרגיש שמה שאני אוכל מכביד עלי. אם זה נפיחות בבטן (ממש בולטת החוצה) והרגשת מלאות, יציאות ארוכות ולא ממש נעימות בשירותים - כמה פעמים ביום, בדרך כלל מיד אחרי שאני אוכל. כמו כן יש לי טחורים באופן שכיח. כמו כן אני מרגיש קצת עייפות במשך היום (אבל לא כמו שהייתי כשאכלתי "הכל"). עשיתי בדיקות דם - הכל תקין למעט ויטמין D קצת נמוך. אז מה עושים? התזונה שלי מורכבת כרגע מ: בוקר: שייק בננה + חלב סויה + תרד + אגוזים לפעמים אוכל גם עגבניה ופרוסת לחם שיפון עם חומוס/פסטו, לפעמים מכין קוואקר עם סירופ מייפל ותפוח מבושל/בננה אגוזי מלך וקינמון. צהריים: תבשיל שעועית אדומה ולבנה/תבשיל קינואה עדשים כתומות/אורז ועדשים, בד"כ מבושלים עם בצל עבניות פטריות גזר ברוקולי תרד נבטים, לפעמים עם חלב קוקוס וקארי. לפעמים קציצות ירק. ערב: סלט גדול - שילובים של עלי בייבי/חסה מלפפון עגבניה אבוקדו טחינה גולמית זרעי חמניה חמוציות אגוזי מלך נבטים גזר וכו'... מוסיף גם קינואה/גריסי פנינה/גרגירי חומוס מבושלים. או לחם עם חומוס/אבוקדו ועגבניות, פסטה ברוטב פסטו עם ירקות וכדומה. אני אוכל מדי פעם בחוץ - חומוס, פלאפל, פיצה, פסטה (כל אלו בערך פעם בשבוע). כמו כן אני אוכל לפעמים קצת שוקולד (עוגיות/קוראסונים/גלידה) אולי פעמיים שלוש בשבוע (לא מגזים בכמויות). אני לא אוהב כ"כ פירות וירקות אבל כן אוכל לפעמים אבטיח, בננות, קיווי, וסוחט לי מיץ תפוזים כמעט כל יום.

18/11/2013 | 17:17 | מאת: אביטל זלצר

יויו שלום. ממה שאתה מתאר, יכול להיות שיש צורך לבצע תהליך ניקוי ובתוכו לחפש את הרכיבים בתזונה שגורמים לך לגזים, נפיחות ובעיות עיכול. ממליצה לך בחום לפנות לתזונאית טבעית או לנטורופתית ולבצע תהליך שכזה כדי להיות מדוייק יותר לגבי אורח החיים החדש שלך. בסיום הניקוי ולאחר ההקשבה לגוף, יש להרכיב לך תפריט מאוזן ואישי המתאים לך באופן אינדיבידואלי. בברכה ובהצלחה אביטל אביטל

16/11/2013 | 10:43 | מאת: משה ו

אני סובל מסוכרת 2 לוקח גלוקופג ןמזריק לנטוס בערב הסוכר שלי 7 האם לקחת מורינגה?אני גם לוקח אספירין 75 מג

16/11/2013 | 13:54 | מאת: מיכה מורן

אתה יכול לקחת מורינגה אם אינך לוקח קומדין. את המורינגה לוקחים שעתיים מרחק מתרופות רגילות. אם בשבוע הראשון יש לך תופעות לואי כמו פריחה/כאב ראש או שלשול - אל תבהל כי אלה תסמינים של ניקוי רעלים. תקפיד על מדידה בכל בוקר לראות אם ערך הסוכר יורד. אם אין ירידה עד 3 שבועות מההתחלה - אין טעם להמשיך.

16/11/2013 | 00:03 | מאת: ענת

היי לכולם, הייתי רוצה לדעת קצת מידע על השייק הירוק. מה זה בדיוק ואיך זה עובד. אני לא מצליחה למצוא כ"כ נושאים ברשת. אשמח לקישורים מתאימים בנושא וגם הרחבה... ואילו אנשי מקצוע בעצם מתעסקים בזה. תודה רבה :)

29/12/2013 | 21:28 | מאת: אביטל זלצר

ענת שלום השייק הירוק הינו פצצת אנרגיה ובוסט של ויטמינים ומינרלים החיוניים לגופינו.מאחר והמזון נטחן ומפורק בבלנדר, הוא מגיע מפורק לקיבה ומתעכל כולו בקלות.ניתן לשים בו ירקות ירוקים, כל סוגי העלים, חסה ומלפפון הופכים אותו לידידותי וטעים.ניתן להמתיקו בתמר או תפוח או לקחתו לכיוון לימון, שום וג'ינג'ר.אני באופן אישי ממליצה אותו למי ממטופלי שרוצה לעבור לחיות בריא יותר. בברכה ובהצלחה אביטל

13/11/2013 | 10:55 | מאת: יואב

שלום 1 תירס בקלח זה דגן מלא? 2 אפשר לאכול תירס בקלח ללא בישול או כל הכנה לא שואל אל טעם אלה אם יש בעיה כל שהי? תודה

13/11/2013 | 19:40 | מאת: טובה בר-שאן

יואב שלום 1. קלח תירס אינו דגן מלא. 2. ניתו לאכל את הקלח ללא בישול אך זמינות של חלק מהחומרים כמו ויטמין B3 וחומצה אמינית טריפטופן מאוד נמוכים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2013 | 17:46 | מאת: michal

שלום אני בת 33, צמחונית גם ללא דגים ופירות ים. לפי בדיקות דם אחרונות (נעשו לפני שבועיים) ברזל -171 פריטין-17 B12 - 323 לפני כ 4 חודשים הוספתי לתפריט שלי אצת ספירולינה -האם את ממליצה ?

13/11/2013 | 19:58 | מאת: טובה בר-שאן

michalשלום אכן ממליצה מאוד הספירולינה עשירה בכלורופיל שזה מצוין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2013 | 22:34 | מאת: הילה

אני בהריון (שבוע 14), ובמשך שבועיים לוקחת פלורידקס נוזלי פעמיים ביום להשלמת ברזל. רק היום שמתי לב (גאונה אמיתית) שכתוב לשמור במקרר כי המוצר אינו מכיל חומרים משמרים. זרקתי את המעט שנשאר לפח אבל האם יכול להגרם נזק לעובר כתוצאה ממה שכבר שתיתי?

13/11/2013 | 19:36 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום את יכולה להיות רגועה . לא יקרה כלום לעובר ובטח לא בגלל הפלורידקס שפס זמנו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2013 | 02:19 | מאת: גל

המחזור שלי היה לא סדיר והחלו להופיע לי שיערות על הפנים הלכתי לגניקולוג והוא אמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות ואמר לי לקחת גלולות דיאטנה (לא ברור לי למה בשנת 2013 רופא מרשה לעצמו להמליץ לי על גלולות כאלה) אני ילדה תמימה שמעולם לא לקחה גלולות כמובן בדקתי באינטרנט וראיתי שהם מלוות בהמון תופעות לוואי שנגרמות כשמפסיקים לקחת אותן. הלכתי לגניקולוג אחר והוא נתן לי "בלארה" שהם יותר עדינות ויותר חדשניות. במשך 5 חודשים לקחתי בלארה, עליתי 8 קילו במשקלי והפנים שלי היו נקיות מאקנה, במקביל לטיפולי אינפרא גם נקיות משיער. אך לפני שבועיים וחצי בין לילה הופיעו לי שיערות בולטות שחורות וארוכות באיזור הלחיים וכמה ימים לאחר מכן הופיעו בבת אחת 4 חצ'קונים פניתי לגניקולוג הוא אמר לי להחליף גלולות ואני שהייתי כלכך מתוסכלת מההשמנה ומהשיער והפצעים אמרתי לו שאני לא מעוניינת להכניס יותר סתם הורמונים לגוף שלי וכבר איבדתי את האמון שלי ברופאים האלו לגמרי. סיימתי את החפיסה לפני שבוע וקצת ולא חזרתי לקחת גלולות. השאלה מה יקרה עכשיו ? האם המצב יהיה יתר גרוע ? האם יש דרך טבעית לטפל בבעיה הזאת ובהשמנה ובשיער על הפנים ? מה אני יכולה לעשות ?? עזרה בבקשה !!

13/11/2013 | 19:35 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום 1. לא אמרת לי בת כמה את ? 2. אכן יש דרך טבעית בתזונה ובצמחי מרפא לעזור לך המלצתי החמה שלא תסתפקי בהצעות פרום זה או אחר ותלכי לנטורופטית שתשב איתך על תוכנית טיפולית המתאימה לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2013 | 19:56 | מאת: גל

10/11/2013 | 14:04 | מאת: רונה

שלום אביטל, אני שומרת במקפיא זרעי פשטן לא טחונים מעל לשנה... האם ניתן לצרוך אותם ללא חשש? מהוא הזמן המקסימלי לשמירת הזרעים במקפיא? בתודה מראש, רונה

10/11/2013 | 22:47 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום לכל שקית יש זמן תפוגה ולפי זה הולכים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2013 | 08:10 | מאת: רונה

תודה על התשובה... אבל, כיוון שזרעי הפשתן ניקנו בתפזורת, אין לי את המידע הנדרש... לכן שאלתי על הזמן המקסימלי לשמירת הזרעים במקפיא

08/11/2013 | 17:55 | מאת: לימורבד

אני יודעת שזרעי פשתן צריך לטחון, האם כך גם לגביי זרעי צ'יה?

10/11/2013 | 22:26 | מאת: טובה בר-שאן

לימורבד לא חובה לטחון זרעי ציה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/11/2013 | 22:26 | מאת: טובה בר-שאן

לימורבד לא חובה לטחון זרעי ציה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2013 | 16:47 | מאת: אתי ארד

שלום נאמר לי כי אני צריכה לנקות את הכבד : אננס או פפייה אינני יודעת כמה לצרוך ליום. ומה יותר נכון לשימוש הפרי המתוק או המיובש. רכשתי אננס מיובש ללא סוכר ובשלב זה פפייה מיובשת בקרוב אשתמש בנבט חיטה . איך לצרוך וכמה מידי יום ולאיזו תקופה . תודה

07/11/2013 | 21:21 | מאת: אביטל זלצר

אתי ארד שלום. אננס ופאפיה לא מנקים כבד. אלו פירות המכילים אנזימי עיכול (בעיקר של חלבונים). סלק, ארטישוק, כורכום, עלים ירוקים ידועים כמנקי כבד בשילוב עם תזונה מכוונת וצמחי מרפא מתאימים. בברכה ובהצלחה אביטל

08/11/2013 | 07:20 | מאת: אתי ארד

תודה תודה על התשובה , אבל, אננס כמה לאכול ביום על מנת להפעיל אנזימי עיכול ומה צריך מלבד החלבונים,הרי יש בזה המון סוכר. תודה תודה אתי

06/11/2013 | 23:53 | מאת: דנה

יש לי כמה שאלות על טיגון 1 האם זה נכון ששמן מטוגן פולט חומרים רעילים ואפילו מסרטנים ? 2 אם כן האם זה נכון גם לגבי שמן זית ? 3 האם זה נון שמוצרים מטוגנים בשמן מאבדים את הויטמינים שבהם? 4 האם זה נכון ששמן קנולה הוא המסוכן ביותר ? 4 אם כבר מטגנים אז באיזה שמן עדיף ? סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש 6 מהו שמן מזוכך?

07/11/2013 | 21:18 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום. שמן שמגיע לנקודת הרתיחה שלו, אכן פולט חומרים רעילים ולכן לא מומלץ בכלל לאכול מטוגן. אם אין מנוס, עדיף להשתמש במעט שמן זית מאחר ונקודת הרתיחה שלו גבוהה יותר. יש הממליצים טיגון בשמן קוקוס מאחר ונקודת הרתיחה שלו היא הגבוהה ביותר מבין השמנים ולכן מתחמצן בטמפרטורות גבוהות. לגבי הויטמינים, אלו הנהרסים בחום כמובן שילכו לאיבוד. שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ואין לו שום ערך תזונתי חיובי. עדיף תמיד להשתמש בשמנים מכבישה קרה, שלא עברו חימום ונשמרים בהם הערכים התזונתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

06/11/2013 | 19:31 | מאת: רונה

שלום רב, מבקשת לדעת מהוא הזמן שניתן לשמור זרעי פשתן במקפיא ואיזה שיטה מומלצת לשימוש? בתודה מראש, רונה

07/11/2013 | 20:30 | מאת: אביטל זלצר

רונה שלום, זרעי פשתן יכולים להשמר במקפיא לזמן ארוך כל עוד אינם טחונים. בברכה ובהצלחה אביטל

07/11/2013 | 21:55 | מאת: רונה

תודה על התייחסותך...האם "זמן ארוך" יכול להיות שנה , שנתיים ?

05/11/2013 | 20:24 | מאת: יפית

קראתי על התועלת שבקקאו. בהנחה שאני יכולה לאכול כפית גדושה אבקת קקאו בריוויון האם זה עדיף על אכילת שוקולד 86 אחוז קקאו או שבשוקולד יש מרכיבים שנעדרים באבקה ללא השומן וללא הסוכר?

07/11/2013 | 20:29 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. אם הקקאו טעים לך השארי איתו. הוא לא מכיל שומנים וסוכרים כמו בשוקולד. בברכה ובהצלחה אביטל

05/11/2013 | 16:29 | מאת: חנה מזרחי

בבוקר אני אוכלת פירות ובצהריים ירקות כמה פירות מותר לי לאכול אני בת 60 ואני פחות מהגבול בסוכר

07/11/2013 | 20:28 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום. רצוי לאכול 4-5 מנות פרי ביום. בברכה ובהצלחה אביטל

10/11/2013 | 20:05 | מאת: אסתר ס

שמעתי שפירות הדר במיוחד אשכולית ופומלית שורפות קלויות האים זה נכון ? כמה אפשר לאכול

18/11/2013 | 17:07 | מאת: אביטל זלצר

אסתר ס שלום בריא עד מאוד לאכול פומלית. במחקרים קליניים שנערכו בארץ הוכח חד משמעית שמלבד ערכיה התזונתיים, היא מסייעת בהורדת שומנים לא רצויים בדם ובריאה ביותר לתפקודו התקין של הלב. בברכה ובהצלחה אביטל

04/11/2013 | 13:24 | מאת: אורנה

לתזונאים/יות והמלומדים הרבים בתחום התזונה – מספיק להפחיד כל הזמן ולהלך איימים על דרך החיים הטבעונית/צמחונית...מספיק לקרוא לזה "טראנד"... כשמגיעים אליכם אנשים עם בעיות בריאות, מיד אתם שולחים אותם לשינוי מקיף של הרגלי התזונה שלהם ומאידך, כשיש מגמה הולכת ועולה של אוכלוסיה המעונינת לתת דין וחשבון למה שמכניסים לפה - אתם ישר נזעקים ומאיימים בהיווצרות חוסרים! אשמח לשמוע כמה ויטמינים ותרומה יש בכל החטיפים, השניצלים הקפואים, הצ'יפס, המתוקים וכל הג'אנק שילדינו התמכרו להם? אשמח לדעת למה כל הרופאים מציעים להפסיק אכילת מוצרי חלב אצל ילדים מצוננים שיש להם הרבה ליחה וחולים במחזוריות? האם באמת בתזונה הקונבנציונאלית שהילדים אוהבים הם מקבלים את מכסת הסידן, B12, D, וכד'...??? אין ספק שתזונה צמחונית/טבעונית יכולה לספק מרכיבים בריאים יותר ומרוכזים יותר כמו שקדים, שומשום, ירקות ירוקים, פירות ומה לא....קיים מגוון רחב ביותר של מזון שאם היו מרגילים את הילדים לאוכלו ורק זה מה שהיה בבית - זה מה שהיו אוכלים. התועלת שאתם יכולים לתת היא בהכוונה וייעוץ לתשומת לב וחשיבות הויטמינים והמינרלים. אני רואה במגמת הצמחונות/טבעונות מחאה כנגד התעשייה שמרעילה אותנו (ראו נתוני עלייה של חולי סרטן....), זו לדעתי מעין חזרה למזון הפשוט והמזין הרבה יותר. בואו נשנה הרגלים ולא נכנע למסחטת הכסף שבתעשייה  רק בריאות

04/11/2013 | 13:35 | מאת: דינה

שלום אורנה, להזהיר זה לא תמיד להפחיד. צריך להיות מודע. אני באופן אישי החלטתי להיות צמחונית לפני שנה וקצת ובבדיקות דם רואים שנוצר אצלי חוסר בויטמין B12, למרות שלפני כן הרמות שלו היו תקינות. אין שום אסון בלהיות צמחוני או טבעוני, אבל בהחלט צריך לעשות זאת בצורה מושכלת.

02/11/2013 | 17:39 | מאת: לימורבד

זרעי צ'יה וזרעי פשתן: מה עדיף - לאכול את הזרעים במצבם הטבעי או לבלוע כמוסות?

04/11/2013 | 22:48 | מאת: אביטל זלצר

לימורבד שלום תלוי לאיזו מטרה. אני ממליצה במצב טבעי ואם את רוצה להנות מהרכיבים התזונתיים, עדיף לטחון לפני האכילה. בברכה, אביטל

02/11/2013 | 13:09 | מאת: שלומי

האם יש תזונאית טבעית מאזור הדרום (באר שבע) מומלצת?

14/11/2013 | 13:48 | מאת: אביטל זלצר

שלומי שלום ממליצה לך לפנות למכללת רידמן בבאר שבע ולנסות לקחת חלק בקליניקת תזונה טבעית. שם תוכל לקבל סידרת מפגשים במחיר סמלי. טל- 08-6237451 בברכה ובהצלחה אביטל

31/10/2013 | 22:13 | מאת: סתם אחד

שלום. אני בן 22 ושוקל 140 קילו. קיבלתי המלצה שכדאי לי לשתות תה ספרד בזמן הדיאטה. אמרו לי שהתה גורם לשובע וגם עוזר להוריד במשקל. רציתי לדעת האם זה באמת נכון? כדאי בכלל לשתות את התה הזה? אם כן, כמה לשתות ביום? יש לזה תופעות לוואי? אשמח לקבל כמה שיותר מידע על התה הזה. עשיתי חיפוש בגוגל על זה אך לא מצאתי הרבה מידע לגבי התה והרזייה. אשמח לעזרה. תודה רבה. סתם אחד :)

31/10/2013 | 23:00 | מאת: סתם אחד

30/10/2013 | 21:25 | מאת: אנה

שלום היתי רוצה לדעת האם מותר לי לשתות תה מצמח הרויבוש בשלישי הראשון של ההריון.? תודה רבה

02/11/2013 | 11:50 | מאת: טובה בר-שאן

נה שלום לא הייתי ממליצה כיוון שלתה יש תכונות אסטרוגניות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2013 | 13:10 | מאת: רונית G

רציתי לדעת האם שתיה מוגזת בכמות מרובה במשך היום וכל יום מזיקה לבריאות.הנושא לגבי חולה סכרת ברמה קשה וכל הנלווה אליה. תודה מראש

02/11/2013 | 11:19 | מאת: טובה בר-שאן

רונית G שאלתך אינה ברורה לי האם כוונתך לשתיה מומתקת ? או שתית מים מופרזת? למה את מתכוונת מופרזת? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2013 | 10:00 | מאת: סיגלית

יש לי טרומהוציטוסיס אני מטופלת באגרלין ואספירין האם אני יכולה לקחת גוג'י?

02/11/2013 | 11:17 | מאת: טובה בר-שאן

סיגלית שלום אם את מקבלת כמות גדולה של מדללי דם אולי לא כדי לך לאכל כמויות גדולות מפרי זה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2013 | 21:33 | מאת: ירון

אני משרה עלי תבלין כמו פטרוזיליה , כוסברה שמיר וכ'ו 5-10 דקות במים עם חומץ , האם השריה של עלי התבלין הספציפיים האלו לא פוגמת בערכים התזונתיים שלהם ?

02/11/2013 | 11:10 | מאת: טובה בר-שאן

ירון שלום היא מחטאה את העלים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן