פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20529 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/09/2013 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

לכל באי הפורום ולחברתי אביטל מאחלת לכם שנה טובה שנת אושר ושמחה שנה של שלום שנה של בריאות ושמירה על תזונה בריאה המבריאה את הגוף והנפש. טובה בר- שאן

03/09/2013 | 18:30 | מאת: אביטל זלצר

מצטרפת לחברתי ולקולגה טובה בר שאן ומברכת את כל באי הפורום בשנת בריאות, הצלחה אור והרבה הרבה אהבה. אביטל

01/09/2013 | 23:16 | מאת: דוד אייר

הם טחינה של קטניות מבושלות בבלנדר פוגמת בערכים התזונתיים שלהם?

03/09/2013 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום הטחינה של הקטניות המבושלות לא פוגמת בערכים התזונתיים שנשארו לאחר הבישול . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2013 | 10:48 | מאת: מוטי מרדכי נחום

שלום, למיטב הבנתי מזונות רוויים בסידן מקטינים את ספיגת הברזל, אז מה קורה בקשר למזונות שאמורים לספק ברזל כמו ירקות עליים למשל פטרוזיליה וכוסברה שמלבד הברזל גם מלאים בסידן? תודה.

03/09/2013 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

מוטי שלום לא כל כך הבנתי את שאלתך . ספיגת הברזל בכלל ממזונות צמחיים לגוף שלנו היא פחות טובה בגלל מס גורמים שמקטינים את הספיגה. אבל מזונות אילה חשובים מאוד ואנו רואים אנשים צמחונים וטבעוניים שרמת הברזל בגופם מצוינת. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2013 | 20:16 | מאת: מעיין

שלום רב קבלתי שקית עם קילו בוטנים עם קליפה טבעיים. אני מאוד רוצה לטחון אותם ולעשות מהם חמאת בוטנים ועוגיות בוטנים אבל אין לי ממש כח וזמן לקלף אחד אחד. האם אפשר לאכול את קליפתם? האם זה לא רעיל? תודה מראש

01/09/2013 | 00:22 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום עדיף לקלוף מאחר ובוטנים צומחים באדמה וזו מלאה עובשים שלעיתים חודרים את מעטפת הבוטן ומגיעים לקליפתו. בברכת שנה טובה אביטל

במטרה לשתות חומץ תפוחים יום יום רכשתי את החומץ הנ"ל, לפתע התגנב לליבי חשש: אולי החומץ אינו טבעי? תוכלו לענות לי על כך? שנית... היכן ניתן לרכוש חומץ תפוחים טבעי בירושלים? תודה :)

01/09/2013 | 00:20 | מאת: אביטל זלצר

ורד שלום על בקבוק החומץ צריכה להיות כתובה המילה טבעי ולא סינטטי. בברכת שנה טובה אביטל

30/08/2013 | 10:50 | מאת: הוד

הי בת 25 הומלץ עליו  ו הרפואיות ובעיקר בגלל הברזל והמגנזיום.אין לי בעיות במחזור . מופיע בזמן שצריך ,משך מחזור תקין , וכמות דם נורמלית מה שכן יש לי כאבי מחזור מטרידים. רציתי לדעת אם אני צורכת 2 כפיות של זרעי ציה על בסיס יומי האם זה יכול לעשות לי הפרעות ושיבוש במחזור? ובלי קשר האם זה יכול לעזור בכאבי המחזור? תודה מראש

30/08/2013 | 10:53 | מאת: אביטל זלצר

הוד שלום זרעי צ'יה לא קשורים לשתי הבעיות שהעלית. את יכולה לצרוך אותם ללא דאגה. בברכת שנה טובה אביטל

27/08/2013 | 18:49 | מאת: jony

שלום, כמה כפיות סילאן אפשר לאכול כדי שזה יהיה בסדר ואי אפשר יהיה לקבל סכרת?

28/08/2013 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

jony שלום אני לא יכולה לענות לך כיוון שסכרת יכולה לפרוץ בגלל סיבות רבות . בסילאן יש סוכר רב לכן יש להשתמש בה בצורה מוגבלת אם אתה בריא ואין במשפחתך סכרת אתה יכול עד 2 כפיות ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/08/2013 | 14:56 | מאת: אקו

הבנתי פה ששום אינו רצוי לאלה שסובלים מרגישות קיבתית ולכאלה עדיף אפוי או מבושל.האם כמוסותיתאימו לרגישים?

28/08/2013 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

אקו שלום כמוסות יכולות מאוד לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/08/2013 | 14:51 | מאת: רפי

שלום , רופא המליץ לי ג'ינג'ר לשיפור זרימת הדם . שאלתי היא באיזו צורה הכי כדאי לאכול אותו כדי לשפר את זרימת הדם ? חי ? חליטה ? וכמה לשים בשני המקרים ? יש עוד צמחים שאת מממליצה יותר מהג'ינג'ר?

30/08/2013 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

רפי שלום מומלץ בחליטה. יש לשים כמה פרוסות בתוך מים רותחים, להמתין 10 ד' ולשתות 2-3 כוסות ביום. בברכת שנה טובה אביטל

27/08/2013 | 14:49 | מאת: קרן

היי, אני צמחונית לשעבר ובחודשים האחרונים חזרתי לצמחונות, בעיה קטנטנה - אני בעייתית עם המאכלים המזינים שצמחוני חייב לאכול. (תמרים, אגוזים ושאר המאכלים המומלצים..) לאחרונה חווה סחרחורות וחולשות. האם ניתן פשוט לקחת את הויטמינים הנחוצים בכדורים?

28/08/2013 | 06:07 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום בצמחונות מאוד חשוב לאכל מאוזן לקבל את הויטמינים, מינרלים ,חלבונים ושומנים חיוניים . אם את לא אוכלת את עשויה להכנס לחסרים שיובילו למחלה. את יכולה לקחת תוספי תזונה אך זה לא מספיק. עדיף לקבל קודם כל מהאוכל ולהשלים במצב של חסר בתוספים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

25/08/2013 | 14:56 | מאת: דררו

אם אני מכין שייק ירוק ושם בו פטרוזיליה , חסה . האם הויטמינים והמינרלים כולם נהרסים בחיתוך של הבלנדר ? או שרק חלק מהם ? אם את יכולה להסביר לי מה זה שומן רווי שומן לא רווי מה מהם לא בריא ?

28/08/2013 | 06:03 | מאת: טובה בר-שאן

ררו שלום בשייק נהרסים אחוז מסוים מויטמינים מסיסי מיים כמו ויטמין C , לא כל הויטמין. לגבי שומן רווי ולא רווי להלן הקישור http://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/chemistry/%D7%9E%D7%94%20%D7%94%D7%94%D7%91%D7%93%D7%9C%20%D7%91%D7%99%D7%9F%20%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F%20%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%99%20%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F%20%D7%9C%D7%90%20%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%99,%20%D7%95%D7%9E%D7%94%20%D7%96%D7%94%20%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F%20%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%A0%D7%A1%3F%20%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/08/2013 | 14:50 | מאת: אדי לויאן

שלום אימי בת 81 ומאד רזה (44 קילו בעצת הדיאטנית והנפרולוגית שלה (יש לה אי ספיקת כליות שקרובה לסופנית ) נאמר לה שתתחיל לאכול מאכלים משמינים( כגון חמאה גבינת קצ'קבל ) אך בבדיקות הדם האחרונות נתגלו אצלה כולסטרול גבוה שעלה : כולסטרול 224.8 טריגליצרידים 92 כולסטרולhdl 73 כולסטרול ldl 133.6 Non hdl כולסטרול 152 האם ישנם מאכלים משמינים שאינם מעלים את רמת הכולסטרול ואינם מזיקים לכליות ? ואם כן מהם ? אילו מאכלים מורידים את הכולסטרול ?(מלבד טחינה וגרגרי צ'יה שהוספתי לתפריטה) האם ידוע לכם על תוסף צמחי ( צמחי מרפא ווכו ) או כל תוסף מכל סוג שהוא שמוריד את רמת הכולסטרול ?

22/08/2013 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אדי שלום ממש לא ממליצה על גבינת קשקבל שתאכל מאכלים בריאים כמו דגים אבוקדו ,אגוזים ושקדים ותוסף תזונה המוריד כולסטרול פיטוסטרולים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/08/2013 | 16:57 | מאת: עדי

אני בת 33 והייתי צמחונית במשך 16 שנה אך לא הקפדתי על תזונה רואיה. ההמוגלובין שלי היה נמוך מאד וכן הברזל ושאר המדדים היו גרועים והרגשתי נורא רוב הזמן.לפני כשנתיים חזרתי לאכול בשר עוף ירקות ואכן המדדים וההרגשה השתפרו .אך החלטתי לאחרונה כי ברצוני לחזור לתזונה נטולת בשר ועוף וכמה שפחות מוצרי חלב. אשמח לדעת אילו מאכלים מכילים הרבה מאד ברזל וסידן. תודה

22/08/2013 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום תמצאי ברזל, וגם סידן ברימונים, אגוזים למיניהם, שקדים, קטניות, טחינה, סרדינים, ועלים ירוקים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/08/2013 | 23:35 | מאת: לילך

שלום, אני סובלת מעצירות שהולכת ובאה כל כמה ימים כבר תקופה מאוד ארוכה. ניסיתי כבר כמעט כל דבר אפשרי כגון: שמן פארפין, מלח אנגלי, תה טיבטי, סיבים תזונתיים שזיפים וכו'... הלכתי לרופאת גסטרו והיבחנה אותי כסובלת מתסמונות מעי רגיז. חשוב לציין שאני אוכלת ארוחות קטנות כל 3 שעות, מרבה לאכול ירקות טריים/ מבושלים- כמעט בכל ארוחה. עושה ספורט לפחות פעמיים בשבוע שותה המון מים ופשוט שום דבר לא עוזר זה פשוט נותן לי תחושה מאוד לא נעימה של נפיחות וכבדות. אשמח מאוד לעזרה :\ אני כבר אובדת עצות.

22/08/2013 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

לחלך שלום אם את אוכלת כמו שצריך אולי יש מקום לבדוק ממה באה העצירות המלצתי החמה לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לנטורופטית שתבדוק אתך את הנושא . יתכן שאת רגישה למזונות מסוימים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/08/2013 | 00:48 | מאת: איה

שלום, ממליצה לך להוסיף יוגורט ביו על בסיס יומי, זה עשוי לעזור לך איה

19/08/2013 | 17:01 | מאת: יערה

שלום, דודה שלי נמנעת מצריכה של מזונות ירוקים כיוון שהם גורמים לה לדילול דם. היא חולת לב כבר המון שנים, כמובן לוקחת תרופות, ומבצעת ספירת PT. הרבה פעמים כשהיא לא מרגישה טוב, היא טוענת שכנראה "זה בגלל הPT". לא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט, האם יש לך מידע על ירקות או מזון שעושים את האפקט ההפוך ממה שהירוקים עושים? היא כבר הגיעה למסקנה שאפילו שמן זית לא טוב לה.. רציתי לדעת אם יש לך את המידע או לינקים שבהם אוכל לקרוא על כך.. תודה!

22/08/2013 | 05:51 | מאת: טובה בר-שאן

יערה שלום את טועה המזונות הירוקים גורמים לקרישת דם כיוון שיש בהם ויטמין K לעומת זאת דגים שיש בהם אומגה 3 גורמת לדילול דם .התרופות שסבתך מקבלת הם לדילול דם . שמן זיית מצוין בשבילה . בברכה צלחה טובה בר- שאן

19/08/2013 | 15:43 | מאת: עד

הי, אני ספורטאי, מתאמן כל יום - שחיה, רכיבה, ריצה. ארוחת הבוקר שלי (בשלוש שנים האחרונות) מורכבת מהפרטים הבאים - כף זרעי פשתן שאני טוחן במקום במטחנה חשמלית (הזרעים מוחזקים במקרר) כף זרעי שומשום שאני טוחן במקום יחד עם הפשתן. כפית זרעי ציה שקדים, חופן אגוזי מלך, כף גרעיני חמניה, 2 אגוזי ברזיל (את כולם משרה במים לילה לפני) גרעיני דלעת כף אוכמניות וצימוקים ככף אחת מעורבבת (בערך חצי כף כל אחד). כפית שמן המפ. מעט אבקת קינמון לטעם (ולבריאות :]) לכל האמור מוסיף חלב שקדים של אלטק ולפעמים גם יוגורט יופלה במתיקות עדינה. כל כמה ימים אני מכין שיק בבוקר של פטרוזיליה, בזיליקום, בננה ותמר ומוסיף את כל האמור לשייק. מוסיף גם מעט שמן זית לקליטה טובה יותר... מה דעתכן? להוסיף משהו? להוריד? להוסיף רכיב שישפר קליטת הוויטמינים בגוף? האם יש רכיב הפוגע בקליטת הוויטמינים מהרכיבים שציינתי? אני טריאתלט, מתאמן כל יום מספר רב של שעות ואת ארוחת הבוקר המורכבת לקטתי מהלך הזמן מאינספור אתרים והמלצות...

21/08/2013 | 12:07 | מאת: עדי מילר

שלום על פניו נשמע טוב, אך איני יכולה לתת תשובה חד משמעית כיוון שזה תלוי גם בתזונה שלך במהלך היום, בנתוני משקל, גבוה, בדיקות דם וכו'... על כן אני ממליצה לך לפנות לפגישת ייעוץ (אפילו חד פעמית) עם דיאטנ/ית המתמחה בתזונת ספורט. במידה ואתה זקוק להמלצות לגבי אנשי מקצוע בתחום אשמח לעזור. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2013 | 09:30 | מאת: טובה

שלום אנחנו כמה אנשים בריאים ברוך השם שרוצים לנסוע לנופש בחו"ל עם ארוחות בריאות, אולי אפילו צום מיצים או מסאג'ים. תכלס מה שחשוב זה שיהיה יחסית זול למחירים המטורפים שגובים בארץ. סדנאות מיצים עם גבריאל קנזס או חוות אלומות מאד מאד יקרות וזה ממש שוד. לכן את מכירה (אפילו בשטחיות העיקר שאמצא באינטרנט) מקומות אפילו ברומניה או אוקראינה שהם מקומות שהמחירים בהם לא בשמיים ??

22/08/2013 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

שלום בארץ יש סדנאות של צביקה קורן שגם הוא מצויין בדקו באינטרנט (צביקה קורן ) בחול יש את מכון היפוקרטס בפלורידה שמומחה בתחום תבררו מחירים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/08/2013 | 20:27 | מאת: זיוה

שלום רב אני לוקחת כפית פולן,חודשיים. בבדיקות דם האחרונות האאינזופילים גבוהים 34 ן3.2 האם יש קשר? תודה

22/08/2013 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

זיווה שלום האם את אלרגית ? תפסיקי את הפולן ולאחר כחודש בדקי שוב את האאזינופילים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/08/2013 | 13:21 | מאת: Niel Neumann

האם יוריק אסיד מושפע מקפה

19/08/2013 | 17:59 | מאת: Niel Neumann

?

18/08/2013 | 01:37 | מאת: אלעד

הי, אני ספורטאי, מתאמן כל יום - שחיה, רכיבה, ריצה. ארוחת הבוקר שלי (בשלוש שנים האחרונות) מורכבת מהפרטים הבאים - כף זרעי פשתן שאני טוחן במקום במטחנה חשמלית (הזרעים מוחזקים במקרר) כף זרעי שומשום שאני טוחן במקום יחד עם הפשתן. כפית זרעי ציה שקדים, חופן אגוזי מלך, כף גרעיני חמניה, 2 אגוזי ברזיל (את כולם משרה במים לילה לפני) גרעיני דלעת כף אוכמניות וצימוקים ככף אחת מעורבבת (בערך חצי כף כל אחד). כפית שמן המפ. מעט אבקת קינמון לטעם (ולבריאות :]) לכל האמור מוסיף חלב שקדים של אלטק ולפעמים גם יוגורט יופלה במתיקות עדינה מה דעתכן? להוסיף משהו? להוריד? להוסיף רכיב שישפר קליטת הוויטמינים בגוף? האם יש רכיב הפוגע בקליטת הוויטמינים מהרכיבים שציינתי?

22/08/2013 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד ארוחת בוקר סבבה בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

18/08/2013 | 00:28 | מאת: ענת

שלום האם שתיית מי-סודה טבעי יכול להזיק? האם יכול להזיק בספיגת סידן? ענת

30/08/2013 | 10:52 | מאת: אביטל זלצר

ענת שלום, אכן מפריע לספיגת הסידן וגם לא מומלץ כשיש בעיות פרקים ומפרקים. בברכת שנה טובה אביטל

13/08/2013 | 11:25 | מאת: גל

האם מותר לשתות אנטביוטיקה ותכדורי ההרזיה הודיה ביחד?

16/08/2013 | 10:45 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום כדורי ההודיה אסורים למכירה בארץ ואין להם אישור של משרד הבריאות. אי לכך, הייתי ממליצה לשאול את מי שמכר לך אותם. בכל מקרה כשלא בטוחים, רצוי להרחיק את נטילת האנטיביוטיקה במרחק של שעתיים שלש מהכדורים. בברכה ורפואה שלימה אביטל

13/08/2013 | 10:45 | מאת: אתי ארד

שלום הבנתי כי טוב לנקות את הכבד משומניו על ידי לימון ומים בבוקר , שאלתי היא מתי לאחר מכן אפשר לשתות נס קפה , האם אין התנגשות עם החלב . האם כניסה לשרותים במשך מספר פעמים אומר שזה עובד . תודה מראש.

16/08/2013 | 10:42 | מאת: אביטל זלצר

אתי ארד שלום את יכולה לשתות את הקפה כרבע שעה עד חצי שעה אחרי הלימון (עדיף חצי שעה אם יש לך את הזמן). יציאות מרובות הן אכן סימן לניקוי פסולת מהגוף ובהחלט יכולות לבוא כתגובה לשתיית מי הלימון. בברכת שבת שלום אביטל

16/08/2013 | 15:18 | מאת: אתי ארד

תודה רבה רבה

15/10/2013 | 06:33 | מאת: אתי ארד

בוקר טוב ויום נפלא לאנמיה קראתי על שתיית מי פיטרוזילייה או כרוב לבן איך עושים את זה איך חולטים את תה הפיטרוזליה ועושים את מיץ הכרוב אתי ארד תודה מראש

13/08/2013 | 09:54 | מאת: חנוש

בס"ד שלום רב, מהו המינון הנכון ליום לאכיה של גוגי ברי? אני בת 50 בתודה חנוש

16/08/2013 | 10:39 | מאת: אביטל זלצר

חנוש שלום רב כמות של 50 גרם בערך(2-3 חופנים) בברכת שבת שלום אביטל

אשמח לקבל מידע מדוע החומצות הנל הנחשבות מסועפות תורמות לאחר אימון כח, ידוע לי על כדורים המכילים רק את חומצות bcaa אך אשמח שוב לקבל המלצה על אבקת חלבון המכילה כמות גבוהה של החומצות הנל. תודה מראש, זלקוביץ עמית.

עמית זליקוביץ שלום לצערי לא אוכל להמליץ על אבקת חלבון מאחר וצריכתו עלולה לגרום לנזקים עתדיים, ובעיקר להעמיס ולהכביד על הכליות.בפורום הזה, תוכל לקבל המלצות כיצד לצרוך חלבון זמין ואיכותי מהמזון. בברכת שבת שלום אביטל

12/08/2013 | 01:56 | מאת: דנה

שלום האם תוכלי להמליץ לי על תחליף טבעי ליוטירוקס

12/08/2013 | 19:08 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום יוטרוקס הנו השם הגנרי של התרופה אלטרוקסין שניתנת לאיזון בלוטת התריס. אני מציעה לך לגשת עם בדיקות דם לנטורופתית כדי לבדוק אם יש אפשרות לסייע. אני לא יודעת מה מצב בלוטת התריס שלך, אך אם היא עדיין מתפקדת,ניתן לנסות תזונה בשילוב עם צמחי מרפא רלוונטיים. בברכה ובהצלחה אביטל

11/08/2013 | 10:53 | מאת: נוייה

שלום קראתי מאמרים סותרים בנוגע לגרעיני הציה, שחלקם אומרים שהם מכילים רעלנים ומסוכנים לאכילה ואחרים שאומרים שהם בריאים מאוד. רציתי לדעת מה דעתכם. האם מומלץ לאכילה ולא מסוכן? בנוסף, רציתי לדעת אם כדאי לטחון אותם או אפשר בלי לטחון ואם זה בסדר לשמור אותם במקפיא או במקרר כי אני גרה בדרום ןחם פה מאוד. תודה

12/08/2013 | 18:56 | מאת: אביטל זלצר

נוייה שלום גרעיני צ'יה בריאים מאוד ומספקים חומרים חיוניים וחשובים לגופינו. יש לצרוך בכמות של 1 כף ביום. אם את טוחנת, יש לעשות זאת בסמוך לאכילה מאחר ומתחמצן. הטחינה משחררת את השמנים החיוניים ועוזרת לספיגתם.כשלא טוחנים, יש לשתות עם 2 כוסות מים ואז זה מסייע למניעת עצירויות. ניתן לשמור במקפיא בברכה ובהצלחה אביטל

10/08/2013 | 23:23 | מאת: עלי מרווה

שלום רב, רציתי לדעת בבקשה איזה מהשמנים הבאים הוא האיכותי ביותר לשימוש חיצוני במחלות עור כרוניות הכוונה לעור פגום ממש וכן איזה מהם מתאים לשימוש ישירות על העור. שמן רימונים, שמן קלנדולה, שמן אובליפיחה? האם יש שמן אחר שידוע בסגולותיו לריפוי עור פגום? תודה מראש

12/08/2013 | 18:52 | מאת: אביטל זלצר

עלי מרווה שלום. עור יכול להיפגם מכל מיני גורמים. יש להתאים את השמן לגורם. שמן קלנדולה ירגיע אדמומיות וגירוי - מצוין לערבב עם כמה טיפות שמן ארומתרפי של לוונדר. שמן אובלפיחה יזין עור יבש וייתן לו לחות בדומה לשמן רימונים. אני מציעה לקרוא באינטרנט את סגולותיו של כל שמן ולבחור בהתאם לסוג הרגישות בעור. בברכה ובהצלחה אביטל

10/08/2013 | 10:03 | מאת: שום

כמה קלוריות יש ב 100 גרם שום טרי ? אני בתהליך ירידה במשקל ורוצה לאכול אותו טיר חי בלי בישול תודה

12/08/2013 | 18:49 | מאת: אביטל זלצר

שום שלום ב-100 גרם שום יש 150 קלוריות בברכה ובהצלחה אביטל

09/08/2013 | 13:21 | מאת: עמיחי

שלום, אני בן 46 מאובחן כחולה סכרת טייפ 1 כ 8 שנים. עוסק בספורט (4 פעמיים בשבוע ריצות, חדר כושר ואף רצתי מרתון). רציתי לדעת באם אני עובר לטבעונות האם אני יוכל לבנות תפריט משביע אשר יתן מענה גם לאנרגיה לריתה.

12/08/2013 | 18:48 | מאת: אביטל זלצר

עמיחי שלום. בהחלט כן. פנה לנטורופתית או לתזונאית טבעית להרכבת תפריט מאוזן ומותאם לצרכיך. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום, האם הייתי מעוניין בהמלצה על נטורופתית או תזונאית טבעית העובדים/ עובדות עם קופ"ח כללית באיזור הוד השרון/ כפר סבא. בתודה מראש, עמיחי

07/08/2013 | 15:08 | מאת: שרי

במוצרי חלב דלי שומן מוסיפים E341. יש סיבה לזה? האם זה מזיק,לדוגמה, לצרוך לדוגמה קוטג 1% מדי יום? על תגובתכם אודה.

12/08/2013 | 18:46 | מאת: אביטל זלצר

שרי שלום החומר שאת מדברת עליו נקרא קלציום פוספאט. לא ידוע על תופעות לוואי בשימוש בכמויות קטנות ועדיין יש חשד ששימוש לאורך שנים עלול לפגוע במאזן הסידן זרחן ולגרום לדילול עצם. באיחוד האירופי הוחלט שמעבר לכמות של 70 מ"ג/ק"ג משקל גוף,עלול החומר לפגוע בבריאות האדם. בישראל מותר שימוש בכמות של 1 גרם לק"ג ועד 30 גרם לק"ג. (שזה בהחלט נתון עצוב ומדאיג). בברכה ובהצלחה אביטל

07/08/2013 | 11:30 | מאת: מריה

היי אפשר בבקשה לדעת מה ההבדל הקלורי בין שלושת הדגנים קינואה/שיבולת שועל/סולת, כוס מבושלת או 100 גרם מבושל?

12/08/2013 | 18:41 | מאת: אביטל זלצר

מריה שלום ב-100 גר שיבולת שועל מבושלת יש 65 קלוריות בסולת 180 קלוריות בקינואה 120 קלוריות בברכה אביטל

06/08/2013 | 12:10 | מאת: רחל נ.

שלום לכם, בנוגע לבעיות טחורים ופיסטולה, שכבר רוצים לנתח אותה ואני חוששת. האם אפשר להשתמש בעשב חיטה לריפוי שלה? וכיצד: בשתייה, בחוקנים שעשויים ממנה אך אינני יודעת היכן משיגים, וכיו"ב? כלומר בשימוש חיצוני או פנימי? מחכה לתשובה, תודה!

10/08/2013 | 12:28 | מאת: אביטל זלצר

רחל נ. שלום. עשב החיטה בריא מאוד ובין השאר מנקה ומטהר דם. צורכים אותו בשתייה. לא הוכח מדעית שמסייע לטחורים, ממליצה לך לנסות ולבדוק אם ישנה הקלה. מומלץ לשתות 30 מ"ל בבוקר על קיבה ריקה. (אפשר גם להניח בפד נקי מעט מהנוזל ישירות על הפיסטולה). מוכרים את הנוזל בחנויות טבע, קפוא או טרי.יש לשתות בסמוך לסחיטה כי מתחמצן מהר מאוד. בברכה ובהצלחה אביטל

05/08/2013 | 23:45 | מאת: מעיין

שלום רב אני מאוד אוהבת ענבים שחורים בעונה- ככוס ביום. האם הם בריאים? ואיך הכי טוב לשטוף ענבים שלא אוכל ריסוס?(קשה למצא אורגנים). אודה על התשובה.

10/08/2013 | 12:19 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום הענבים השחורים בריאים מאוד כמו כל משפחת הירקות והפירות הסגולים. הם מכילים חומרים שנקראים אנתוציאנינים. האנתוציאנינים הם נוגדי חמצון חזקים, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות, ובמיוחד הזדקנות המוח. לגבי שטיפתם,אני ממליצה להשרות אותם בחומר לשטיפת פירות וירקות.ניתן לרכוש בחנויות טבע. זה מוריד את רוב הריסוס החיצוני. לא מושלם אבל בההחלט יותר טוב משטיפה במים בלבד. אני באוופן אישי משתמשת בו לשטיפת כל הפירות והירקות, זה גם מאריך להם את חיי המדף. בברכה ובהצלחה אביטל

05/08/2013 | 07:02 | מאת: עלי מרווה

שלום רב, רציתי לדעת האם יש קשר בין חומצה אוקסלית לבין מחלות עור או מחלות אוטואימוניות ? קראתי במקום מסויים שבמחלות עור אוטואימוניות רצוי להימנע מחומצה אוקסלית, האם יש אמת בדבר? האם אכילת 3-4 אגוזים ביום היא כמות סבירה מבחינת החומצה האוקסלית? תודה

10/08/2013 | 12:12 | מאת: אביטל זלצר

עלי מרווה שלום חומצה פיטית וחומצה אוקסאלית הינן 2 חומצות שיכולות לגרום לפתולוגיות שונות כשצורכים אותן במינונים גבוהים.חומצה אוקסאלית היא זו שיכולה לגרום לאבנים בכליות, בדרכי המרה, בכיס השתו ואף לגאוט (שהיא אכן מחלה אוטואימונית). אכילת 3-4 אגוזים ביום, לא מהווה בעייה. יש אפשאות לנטרל את החומצה על ידי השרייתם למשך שעתיים במים. בברכה ובהצלחה אביטל

10/08/2013 | 23:14 | מאת: עלי מרווה

02/08/2013 | 00:30 | מאת: זרעי שומר

שלום זרעי שומר: 1- מה היתרונות הבריאותיים אם יש? 2- כמה כפיות של זרעי שומר עלי לאכול ביום כדי להנות מהיתרונות הבריאותיים המספקים כמנה יומית 3- איך לאכול זרעי שומר? האם צריך לטחון כדי להנות מהיתרונות הבריאותיים או שאפשר ללעוס רגיל ולבולע ככה בלי טחינה? 4- האם טחינה/לעיסה שלהם שווה יותר משתיה של חליטת זרעי שומר? 5- האם צריך לשלב את אכילת הזרעים עם שמן כדי להנות מספיגה טובה יותר או שאין צורך בבקשה תעני לי על כל שאלה בנפרד אלפי תודות

10/08/2013 | 11:57 | מאת: אביטל זלצר

זרעי שומר שלום בקישור הבא ישנו מידע מפורט לגבי שומר בכלל וזרעי שומר בפרט. לגבי שאלות 4 ו 5 4.טחינת הזרעים תשחרר יותר מהשמן האצור בהם אך לא נהוג לטחון אותם.נהוג לחלוט במים את הזרעים השלמים או להוסיפם לתבשילים ומאפחם. 5. אין צורך. בברכת יום נפלא אביטל

10/08/2013 | 11:58 | מאת: אביטל זלצר

הנה הקישטור http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Fennel.htm

31/07/2013 | 21:22 | מאת: שרון

שלום רב, היום אכלתי תערובת נבטוטים שכוללים עדשים כתומות, אזוקי ומאש. עד היום לא אכלתי אזוקי ומאש. מיד בתום הארוחה הרגשתי גל חום בצואר. האם ידועה רגישות או אלרגיה לאחד המרכיבים האלה? אציין גם כי לפני יומיים התחלתי לקחת 3 תוספי תזונה בהמלצת נטורופטית-אירידיולוגית (כמוסות גדילן מצוי, כמוסות פרוביוטיק+אנזימים ותה "טיהורין").

01/08/2013 | 18:17 | מאת: אביטל זלצר

שררון שלום. התחלת יותר מידי דברים חדשים בבת אחת. כדי לדעת ממה זה נובע, אני מציעה לך לבודד את המזונות והתוספים. יש לצרוך כל אחד מהם בנפרד לכמה ימים ולבדוק האם התופעה חוזרת. בברכה ובהצלחה אביטל

31/07/2013 | 19:08 | מאת: רפאל

המליצו על על הצמח להרגעת מתחים. שאלתי היא כמה אני צריך לשים בחליטה וכמה זמן? האם זה משפיע מיד ?

01/08/2013 | 02:31 | מאת: קובי

התה הזה מדהים ממליץ על קמומיל/בבונג של ויסוצקי מרגיע מאוד לפי הטעם של תנסי שקית מעט זמן במים פחות צהוב יותר צהוב

01/08/2013 | 18:15 | מאת: אביטל זלצר

רפאל שלום. מומלץ כמות של כפית לכוס. להשרות 10 דקות , לסנן ולשתות. לגבי ההשפעה, זה משתנה מאדם לאדם. רצוי להקפיד לשתות 3-4 כוסות ליום. בברכה ובהצלחה אביטל

31/07/2013 | 11:47 | מאת: גילה

שלום רב ברצוני לברר על תזונה מומלצת לאחר ניתול להסרת פוליפים מהרקטום. הרופא המליץ על תזונה רגילה ולקיחת שמן פראפין פעמיים ביום. הבנתי שתזונה עתירת סיבים תזונתיים יכולה לעזור. אם כן אני מבקשת יעוץ בתפריט יומי כך שהיציות יהיו קלות יותר ולא יגרמו לצריבה בפצע. בתודה

21/08/2013 | 12:18 | מאת: עדי מילר

שלום גילה מצטרפת להמלצה של הרופא שלך, לאחר ההחלמה ממומלץ להפסיק עם השמן ולהתחיל לצרוך סיביים תזונתיים המגיעים מירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות וכו'... בהצלחה בניתוח עדי מילר דיאטנית קלינית

יעקב שלום האם רצית לשאול משהו?? בבברכה, אביטל

30/07/2013 | 18:12 | מאת: לי

כולם יודעים כמה בריא זה אגוזי ברזיל:)) רכשתי השבוע בחנות פיצוחים ברחוב הבנאי בחולון אגוזים במחיר מוזל והסחורה היתה טרייה ממליצה בחום

01/08/2013 | 18:22 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום אגוזי ברזיל אכן בריאים בכמות של 1-2 ליום ולא יותר. בברכה אביטל

30/07/2013 | 18:02 | מאת: יערה

שלום, דודה שלי נמנעת מצריכה של מזונות ירוקים כיוון שהם גורמים לה לדילול דם. היא חולת לב כבר המון שנים, כמובן לוקחת תרופות, ומבצעת ספירת PT. הרבה פעמים כשהיא לא מרגישה טוב, היא טוענת שכנראה "זה בגלל הPT". לא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט, האם יש לך מידע על ירקות או מזון שעושים את האפקט ההפוך ממה שהירוקים עושים? היא כבר הגיעה למסקנה שאפילו שמן זית לא טוב לה.. רציתי לדעת אם יש לך את המידע או לינקים שבהם אוכל לקרוא על כך.. תודה!

19/08/2013 | 16:59 | מאת: יערה

שלום, אשמח ממש לקבל תשובה על שאלתי, משום מה רק עליה אין תשובה.. תודה רבה, יערה

27/07/2013 | 20:06 | מאת: מירה

בהמשך לתשובה בנושא שמן המפ שכחתי לציין שאני חולה במחלת פרקים כמובן מטופלת ,השאלה אם השמן המפ יכול להתאים לי בתודה מראש מירה

27/07/2013 | 22:08 | מאת: אביטל זלצר

מירה שלום מתאים בהחלט. בברכה ובהצלחה אביטל

01/08/2013 | 18:06 | מאת: אביטל זלצר

מירה שלום אין כל בעייה בברכה, אביטל

26/07/2013 | 17:35 | מאת: מירה

שלום מה דעתך על שמן המפ אורגני? האם הוא עדיף על פני שמן זית? מה סגולותיו ואיך ולמה צורכים אותו,כמה קלוריות בכף אחת? מעבר למחיר היקר,האם מצדיק את השימוש בו? אבקש את היתייחסותך בתודה מירה

27/07/2013 | 11:10 | מאת: אביטל זלצר

מירה שלום שמן זרעי המפ הינו מוצר מצויין המופק מקנאביס ללא החומר המוגדר כסם והוא מספק לנו חומצות שומן חיוניות, מחזק את המערכת החיסונית, עוזר לריפוי מחלות רבות.ישנם המון מחקרים סביבו מאחר והוא חדש יחסית. עוד עליו תוכלי לקרוא כאן: http://www.jd-schloss.com/Schloss_New_Second!/Prod_Basis-Hemp.html בברכה, אביטל

25/07/2013 | 10:49 | מאת: אורטל

שלום אני נמצאת בהירון בשבוע ה-7. כל חיי תמיד הקפדתי ךאכול ולשתות משקאות דיאט האם אני עלולה להזיק לעובר בכך שאני אוכלת/שותה ממתיקים מלאכותיים? לדוג, יוגורט דיאט? שתיית דיאט?

27/07/2013 | 10:56 | מאת: אביטל זלצר

אורטל שלום עלייך להמנע לחלוטין ממוצרי דיאט בהריון. הם מכילים חומרים לא בריאים שחלקם הוכחו כמזיקים לבריאות, בעיקר אם את צורכת מהם מספר פעמים בכל יום. בברכה ובהצלחה אביטל

24/07/2013 | 19:33 | מאת: אלי

האם חלב סויה (בגרסת "המועשר") מכיל רמת סוכרים גבוהה יותר מזו שנמצאת בחלב רגיל? תודה

27/07/2013 | 10:53 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום אכן כן, בחלב סויה רמה גבוהה של סוכר בברכה, אביטל

24/07/2013 | 11:37 | מאת: הני

אני כבר עושה הרבה מאוד זמן דיאטה. ביום שישי האחרון 19/7/13 החלטתי (בעקבות מיץ טבעי מדהים בטעמו ששתיתי סלק,סלרי,גזר,גינגר,) לשלב לתוך הדיאטה שלי מיצים וקצת יותר טיבעי. באותו היום למרות שאכלתי מבחינה קלורית 1250 קלוריות למחרת היום הייתה לי קפיצה במשקל של 1.5 (קילו וחצי) ומאז ירדו מהם רק 400 גרם. ושוב זה למרות שאני מקפידה גם על ספירה ועכשיו עוד שילבתי פעמים ביום מיץ ירקות בוקר וצהרים (לפני ארוחת צהרים) שמישהו יסביר לי למה בבקשה זה קרה לי. (אני לא בביוץ ולא במחזור)

27/07/2013 | 10:52 | מאת: אביטל זלצר

הני שלום. המלצתי הראשונה עבורך היא להישקל פעם בשבוע שבועיים.המלצתי השנייה היא לשלב הרבה פעילות גופנית מאחר וירידה במשקל היא תוצאה של משוואת מאזני קלוריות.ככל שההוצאה הקלורית תגבר על ההכנסה הקלורית- כך תרדי במשקל. בברכה ובהצלחה אביטל

24/07/2013 | 08:37 | מאת: טליה

שלום, רציתי לדעת היכן אפשר למצוא תפריט דיאטה לדוגמא על פי התזונה הטבעית.. אני לא ממש יודעת כיצד לנהל לעצמי את היום מבחינת האוכל ואיזה סוג של מאכלים לאכול או להימנע. תודה רבה!

27/07/2013 | 10:44 | מאת: אביטל זלצר

טליה שלום, אני מציעה לך לפנות לתזונאית טבעית או נטורופתית על מנת להתאים לך תפריט המדוייק לך, לפי הנתונים שלך ואורח חייך על מנת שתוכלי לאמצו כדרך חיים ולא כדיאטה חולפת. אשמח לסייע בברכה ובהצלחה אביטל

22/07/2013 | 17:27 | מאת: דן

שלום , יש לי ככל הנראה עצירות שנובעת ממעי רגיז , אמרו לי (ציטוט): "• להימנע מסיבים קשים ואוכל מלא, להעדיף אורז, קמח לבן". עד היום המליצו לי לאכול לחם מלא וזה באמת לא עשה לי טוב והנה פה הם אומרים לא לאכול לחם מלא , למה? ומה זאת אומרת להמנע מסיבים קשים , מה לא לאכול בכלל סיבים?

21/08/2013 | 12:12 | מאת: עדי מילר

שלום דן הטיפול במעי רגיז הוא מאוד אישי, ולכן אני נזהרת לתת המלצות כלליות וגורפות. צריכת סיבים עשויה לגרום לגזים וכאבי בטן בעיקר אצל אלו הסובלים ממעי רגיז ובגלל סיבה זו לעיתים הורדת צריכת הסיבים מקלה על התסמונת. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

22/07/2013 | 13:05 | מאת: מאיה

שלום רב, בשעה טובה לפני שבועיים התחלתי ליישם משהו שחשבתי עליו זמן רב: להוריד מהתפריט מוצרי חלב וקמח לבן. לאחר מספר ימים הרגשתי השתפרה- נעלמה נפיחות וכבדות שחשתי תקופה ארוכה (מאז חזרתי לפני שנה לאכול מוצרי חלב...). החלב אינו יוצר אצלי כאבי בטן אך תחושתי שהוא גורם לי לכבדות ונפיחות. קמח לבן- לא צריך להוסיף מדוע הורדתי מהתפריט. איני צמחונית אך אני אוכלת בשר/דגים 2-4 בחודש. (ברור לי שאגיע בסופו של דבר לטבעונות). הערך המוסף של הורדת המרכיבים הללו מתזונתי ברור לי- יחד עם זה, אני תוהה כיצד לא ירדתי כלל במשקל. הבטן הצטמקה ואינה תפוחה, אך המשקל זהה לחלוטין. משמעות הורדת המרכיבים הללו היא שאני לא חוטפת כלל ג'אנק ואף לא מזון מעובד (פרט לחלב סויה, טופו וגבינת סויה שאכלתי גם לפני). אני אוכלת בכל יום ירקות, פירות, דגנים וקטניות, שמן זית, ביצים ואגוזים. בכמות מאוזנת לחלוטין. איך יכול להיות שלפני כן בכל יום נשנשתי קצת עוגיות/חטיפי אנרגיה/לחמניות ועתה ללא כל אלו- המשקל עומד במקום? (אני עם עודף משקל קל, 67 ק"ג על 1.66). אציין שאני ללא רקע של דיאטות כאסח. איני אוכלת כלל מזונות שמנים או מטוגנים. האם חלב הסויה, ממנו אני שותה ככוס ביום (עם הקפה) עוצר את הירידה במשקל? האם העובדה שהתחלתי לאכול ביצה-שתיים בכל יום שוברת איזון כלשהו? (לפני כן אכלתי ביצה אחת לחודש-חודשיים)

23/07/2013 | 08:25 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום כל הכבוד . לגבי ירידה במשקל חסרים לי נתונים כדי שאוכל לתת לך תשובה בכל מקרה חשוב שתאכלי ארוחות מסודרות קבועות במשך היום. תשתי הרבה מים ותעשי ספורט עדיף שתרדי במשקל לאט מאשר בכסח. לגבי ביצים עדיף לאכל ביצה ביום (אם את בריאה ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן