פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16833 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

יעקב שלום האם רצית לשאול משהו?? בבברכה, אביטל

30/07/2013 | 18:12 | מאת: לי

כולם יודעים כמה בריא זה אגוזי ברזיל:)) רכשתי השבוע בחנות פיצוחים ברחוב הבנאי בחולון אגוזים במחיר מוזל והסחורה היתה טרייה ממליצה בחום

01/08/2013 | 18:22 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום אגוזי ברזיל אכן בריאים בכמות של 1-2 ליום ולא יותר. בברכה אביטל

30/07/2013 | 18:02 | מאת: יערה

שלום, דודה שלי נמנעת מצריכה של מזונות ירוקים כיוון שהם גורמים לה לדילול דם. היא חולת לב כבר המון שנים, כמובן לוקחת תרופות, ומבצעת ספירת PT. הרבה פעמים כשהיא לא מרגישה טוב, היא טוענת שכנראה "זה בגלל הPT". לא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט, האם יש לך מידע על ירקות או מזון שעושים את האפקט ההפוך ממה שהירוקים עושים? היא כבר הגיעה למסקנה שאפילו שמן זית לא טוב לה.. רציתי לדעת אם יש לך את המידע או לינקים שבהם אוכל לקרוא על כך.. תודה!

19/08/2013 | 16:59 | מאת: יערה

שלום, אשמח ממש לקבל תשובה על שאלתי, משום מה רק עליה אין תשובה.. תודה רבה, יערה

27/07/2013 | 20:06 | מאת: מירה

בהמשך לתשובה בנושא שמן המפ שכחתי לציין שאני חולה במחלת פרקים כמובן מטופלת ,השאלה אם השמן המפ יכול להתאים לי בתודה מראש מירה

27/07/2013 | 22:08 | מאת: אביטל זלצר

מירה שלום מתאים בהחלט. בברכה ובהצלחה אביטל

01/08/2013 | 18:06 | מאת: אביטל זלצר

מירה שלום אין כל בעייה בברכה, אביטל

26/07/2013 | 17:35 | מאת: מירה

שלום מה דעתך על שמן המפ אורגני? האם הוא עדיף על פני שמן זית? מה סגולותיו ואיך ולמה צורכים אותו,כמה קלוריות בכף אחת? מעבר למחיר היקר,האם מצדיק את השימוש בו? אבקש את היתייחסותך בתודה מירה

27/07/2013 | 11:10 | מאת: אביטל זלצר

מירה שלום שמן זרעי המפ הינו מוצר מצויין המופק מקנאביס ללא החומר המוגדר כסם והוא מספק לנו חומצות שומן חיוניות, מחזק את המערכת החיסונית, עוזר לריפוי מחלות רבות.ישנם המון מחקרים סביבו מאחר והוא חדש יחסית. עוד עליו תוכלי לקרוא כאן: http://www.jd-schloss.com/Schloss_New_Second!/Prod_Basis-Hemp.html בברכה, אביטל

25/07/2013 | 10:49 | מאת: אורטל

שלום אני נמצאת בהירון בשבוע ה-7. כל חיי תמיד הקפדתי ךאכול ולשתות משקאות דיאט האם אני עלולה להזיק לעובר בכך שאני אוכלת/שותה ממתיקים מלאכותיים? לדוג, יוגורט דיאט? שתיית דיאט?

27/07/2013 | 10:56 | מאת: אביטל זלצר

אורטל שלום עלייך להמנע לחלוטין ממוצרי דיאט בהריון. הם מכילים חומרים לא בריאים שחלקם הוכחו כמזיקים לבריאות, בעיקר אם את צורכת מהם מספר פעמים בכל יום. בברכה ובהצלחה אביטל

24/07/2013 | 19:33 | מאת: אלי

האם חלב סויה (בגרסת "המועשר") מכיל רמת סוכרים גבוהה יותר מזו שנמצאת בחלב רגיל? תודה

27/07/2013 | 10:53 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום אכן כן, בחלב סויה רמה גבוהה של סוכר בברכה, אביטל

24/07/2013 | 11:37 | מאת: הני

אני כבר עושה הרבה מאוד זמן דיאטה. ביום שישי האחרון 19/7/13 החלטתי (בעקבות מיץ טבעי מדהים בטעמו ששתיתי סלק,סלרי,גזר,גינגר,) לשלב לתוך הדיאטה שלי מיצים וקצת יותר טיבעי. באותו היום למרות שאכלתי מבחינה קלורית 1250 קלוריות למחרת היום הייתה לי קפיצה במשקל של 1.5 (קילו וחצי) ומאז ירדו מהם רק 400 גרם. ושוב זה למרות שאני מקפידה גם על ספירה ועכשיו עוד שילבתי פעמים ביום מיץ ירקות בוקר וצהרים (לפני ארוחת צהרים) שמישהו יסביר לי למה בבקשה זה קרה לי. (אני לא בביוץ ולא במחזור)

27/07/2013 | 10:52 | מאת: אביטל זלצר

הני שלום. המלצתי הראשונה עבורך היא להישקל פעם בשבוע שבועיים.המלצתי השנייה היא לשלב הרבה פעילות גופנית מאחר וירידה במשקל היא תוצאה של משוואת מאזני קלוריות.ככל שההוצאה הקלורית תגבר על ההכנסה הקלורית- כך תרדי במשקל. בברכה ובהצלחה אביטל

24/07/2013 | 08:37 | מאת: טליה

שלום, רציתי לדעת היכן אפשר למצוא תפריט דיאטה לדוגמא על פי התזונה הטבעית.. אני לא ממש יודעת כיצד לנהל לעצמי את היום מבחינת האוכל ואיזה סוג של מאכלים לאכול או להימנע. תודה רבה!

27/07/2013 | 10:44 | מאת: אביטל זלצר

טליה שלום, אני מציעה לך לפנות לתזונאית טבעית או נטורופתית על מנת להתאים לך תפריט המדוייק לך, לפי הנתונים שלך ואורח חייך על מנת שתוכלי לאמצו כדרך חיים ולא כדיאטה חולפת. אשמח לסייע בברכה ובהצלחה אביטל

22/07/2013 | 17:27 | מאת: דן

שלום , יש לי ככל הנראה עצירות שנובעת ממעי רגיז , אמרו לי (ציטוט): "• להימנע מסיבים קשים ואוכל מלא, להעדיף אורז, קמח לבן". עד היום המליצו לי לאכול לחם מלא וזה באמת לא עשה לי טוב והנה פה הם אומרים לא לאכול לחם מלא , למה? ומה זאת אומרת להמנע מסיבים קשים , מה לא לאכול בכלל סיבים?

21/08/2013 | 12:12 | מאת: עדי מילר

שלום דן הטיפול במעי רגיז הוא מאוד אישי, ולכן אני נזהרת לתת המלצות כלליות וגורפות. צריכת סיבים עשויה לגרום לגזים וכאבי בטן בעיקר אצל אלו הסובלים ממעי רגיז ובגלל סיבה זו לעיתים הורדת צריכת הסיבים מקלה על התסמונת. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

22/07/2013 | 13:05 | מאת: מאיה

שלום רב, בשעה טובה לפני שבועיים התחלתי ליישם משהו שחשבתי עליו זמן רב: להוריד מהתפריט מוצרי חלב וקמח לבן. לאחר מספר ימים הרגשתי השתפרה- נעלמה נפיחות וכבדות שחשתי תקופה ארוכה (מאז חזרתי לפני שנה לאכול מוצרי חלב...). החלב אינו יוצר אצלי כאבי בטן אך תחושתי שהוא גורם לי לכבדות ונפיחות. קמח לבן- לא צריך להוסיף מדוע הורדתי מהתפריט. איני צמחונית אך אני אוכלת בשר/דגים 2-4 בחודש. (ברור לי שאגיע בסופו של דבר לטבעונות). הערך המוסף של הורדת המרכיבים הללו מתזונתי ברור לי- יחד עם זה, אני תוהה כיצד לא ירדתי כלל במשקל. הבטן הצטמקה ואינה תפוחה, אך המשקל זהה לחלוטין. משמעות הורדת המרכיבים הללו היא שאני לא חוטפת כלל ג'אנק ואף לא מזון מעובד (פרט לחלב סויה, טופו וגבינת סויה שאכלתי גם לפני). אני אוכלת בכל יום ירקות, פירות, דגנים וקטניות, שמן זית, ביצים ואגוזים. בכמות מאוזנת לחלוטין. איך יכול להיות שלפני כן בכל יום נשנשתי קצת עוגיות/חטיפי אנרגיה/לחמניות ועתה ללא כל אלו- המשקל עומד במקום? (אני עם עודף משקל קל, 67 ק"ג על 1.66). אציין שאני ללא רקע של דיאטות כאסח. איני אוכלת כלל מזונות שמנים או מטוגנים. האם חלב הסויה, ממנו אני שותה ככוס ביום (עם הקפה) עוצר את הירידה במשקל? האם העובדה שהתחלתי לאכול ביצה-שתיים בכל יום שוברת איזון כלשהו? (לפני כן אכלתי ביצה אחת לחודש-חודשיים)

23/07/2013 | 08:25 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום כל הכבוד . לגבי ירידה במשקל חסרים לי נתונים כדי שאוכל לתת לך תשובה בכל מקרה חשוב שתאכלי ארוחות מסודרות קבועות במשך היום. תשתי הרבה מים ותעשי ספורט עדיף שתרדי במשקל לאט מאשר בכסח. לגבי ביצים עדיף לאכל ביצה ביום (אם את בריאה ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/07/2013 | 21:29 | מאת: רוני

שלום, אני מבין שיש הרבה אומגה 3 בגרעיני פשתן. אם אני טוחן את הגרעינים ומיד מכניס אותם לתבשילשמתבשל על הגז: החומרים הטובים, וביחוד אומגה 3, יתאדו בזמן הבשול? הם יכולים להתאדות עם המים שיש בתבשיל? תודה.

23/07/2013 | 08:19 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום האומגה 3 לא תתאדה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/07/2013 | 16:37 | מאת: מירי

שלום רב, אני בת 53, לפני שישה חודשים עברתי ניתוח שרוול מוצלח. אני מנסה לאכול מאוזן ובהתאם להמלצות שניתנו לי. בביקורת האחרונה הרופא המליץ לי לקחת ויטמינים (תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות). המבחר מאוד גדול והייתי רוצה לדעת באילו כדאי לי להתמקד? אשמח אם תוכלי להגיד לי איזה שילוב של ויטמינים הוא המומלץ לאחר ניתוח שכזה? תודה רבה! ושבוע מקסים!

23/07/2013 | 08:23 | מאת: טובה בר- שאן

מירי שלום זה מאוד קשה לי להגיד לך כיוון שמתן ויטמינים הוא רישי בהתאם למצב המטופל ובהתאם לתזונתו המלצתי החמה גשי ללתזונאי או נטורופאט שיבדוק אותך ויחליט על סמך מצבך איזה ויטמנים ומינרלים את צריכה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/07/2013 | 12:10 | מאת: מיכל

מחפשת המלצה למטפל\ת מאזור השרון (הרצליה, רעננה, רמת השרון) לטיפול בסיבות לאכילה (מצבי רוח)וכמובן באכילה עצמה. אני מעוניינת במישהי\ו עם הרבה ניסיון בתחום הספציפי של אכילה והרזיה וכמובן אחוזי הצלחה טובים בטיפול. אני בעצמי מטפלת בתנועה, מגע ומנחת קבוצות ביודנסה. ברכות מיכל

23/07/2013 | 08:15 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אני מטפלת ומאמנת לאורח חיים בריא ויכולה מאוד לעזור לך. הקליניקה שלי ברחוב הכרם 3 בהוד השרון הטלפון 0546829699 דברי איתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/07/2013 | 05:25 | מאת: מאיה

טובה ואביטל שלום אני מניקה תינוק בן חצי שנה ומעוניינת לעבור לתזונה טבעונית. האם יש מזונות שעליי לצרוך יותר או תוספים כלשהם? אשמח לדגשים נוספים בתודה מאיה

23/07/2013 | 08:12 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום בתזונה טבעונית מאוד חשוב לאכל נכון מבחינת סוגי המזונות (לא לאכל לחם וירקות כל היום ) ירקות ,קטניות, דגניים מלאים, אגוזים, זרעים, פירות . לארגן אותם בצורה הנכונה. המלצתי החמה .אל תסתפקי בהמלצות הפורום גשי לתזונאית שתשב איתך על תוכנית מסודרת טבעונית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2013 | 14:03 | מאת: simona shay

האם משרים במים קרים או רותחים?, תודה למי שיכול לענות לי

23/07/2013 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

simona shay שלום לא ברורה לי שאלתך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2013 | 11:13 | מאת: חן

שלום, איזה אבץ מומלץ לתת חומציות בקיבה? אבץ פיקולינאט או אבץ גלוקונט/ציטרט? תודה.

23/07/2013 | 08:07 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום שני מצבי האבץ טובים וידידותיים לספיגה במערכת העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2013 | 07:19 | מאת: הדס

למסירה פטריה טיבטית אזור ירושלים..

11/08/2013 | 17:44 | מאת: צילי

מחפשת פטריה טיבטית מאיזור בת ים חולון. תודה

17/07/2013 | 15:12 | מאת: אני2

שלום בזמן האחרון אני מתעניינת בתזונה נטורופטית פעם הייתי והיא נתנה לי תפריט אני מעוניינת להוריד במשקל וצריכה להוריד המון כרגע אוכלת בבוקר 3 פירות נקטרינה, אגס, תפוח משעה 9:00 - 12:00 לאחר מכן ב - 14:00 3-4 פריכיות משיפון מלא עם קוטג' וירקות. כאשר אני מגיעה היתה אני אוכלת צהריים ופה הבעיה העיקרית שלי לא יודעת מה לאכול מעופות נמאס לי טבעולים למיניהם לא בריאים ריבוי פחמימות לא עושה חי טוב. ופה אני מבקשת את עזרתך למה אני כולה לאכול/ לשפר וכו'. בערב אני אוכלת אקטיביה ופרי נוסף. שותה 2 כוסות נס קפה ביום והמון מים וכ - 2 כוסות סודה. לתשובתך אודה

17/07/2013 | 15:51 | מאת: טובה בר-שאן

אני 2 שלום בצהרים את יכולה לאכל דג / מגדרה + ירקות בסלט או מוקפץ/יכולה לאכל חומוס +טחינה +סלט גדול /ירקות מאודים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/07/2013 | 10:41 | מאת: רונה

שלום, לפני כחודש וחצי במסגרת דיאטה הפסקתי לאכול לחם מכל סוג שהוא (לא בצק אלא רק לחמים למינהם). מאז היציאות שלי נהיו קשות יותר והרבה פחות פשוטות וקצרות כבעבר. מניחה שזה קשור בהפחתה משמעותית בסיבים תזונתיים. האם את ממליצה להשתמש בתוסף סיבים כמו בנפייבר ודומיו? תודה!

16/07/2013 | 20:34 | מאת: עדי מילר

שלום בהחלט ממליצה, אבל חשוב גם להקפיד על צריכה מספקת של ירקות, פירות ומזונות נוספים העשירים בסיביים תזונתיים. כמו גם על שתיה מספקת של מים ופע"ג. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/07/2013 | 20:00 | מאת: חן

שלום, אני מוצא באינטרנט הרבה מאמרים לגבי חומץ תפוחים שבחלק מהם כתוב שזה מאזן חומציות יתר של הקיבה ובחלק מהמאמרים שזה עוזר למי שסובל מתת חומציות של הקיבה. מה נכון? והאם יש לכם המלצות נוספות איך לטפל במצב של תת חומציות בקיבה? חשבתי לנסות לקחת בטאין HCL ואבץ. תודה רבה :)

17/07/2013 | 15:48 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום הרעיון שלך נכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2013 | 01:29 | מאת: אנונימית

שלום אני שוקלת 71 ואני בת 15.10 גובה 1.54 ואני פשוט אוכלת... ועצלנית... עוד חודש אחותי מתחתנת, ובאלי שינוי משמעותי במראה שלי, דיאטה לבד אני לא מצליחה לעשות... אני צריכה מישהו שיתן לי דחיפה ויגיד לי מה לעשות..

15/07/2013 | 10:00 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום תורידי את כל החטיפים , העוגות, הביסלי, הבמבה, השוקולדים והקולה. שתי כל היום מים ותאכלי ארוחות מסודרות בוקר צהרים וערב .ארוחות שאוכלים בבית לא גאנק פוד. פחות לחם תוסיפי הרבה ירקות- כל ארוחה סלט גדול ו4 פרות ביום. וכל יום תלכי או תשחי או תרקדי. שעה ספורט ביום . בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

14/07/2013 | 11:09 | מאת: חלבה

שלום, תמיד הייתה לי רמת חלבון תקינה בדם. לפני כמה חודשים הפסקתי לאכול בשר וביצים ובבדיקת דם אחרונה שעשיתי נמצאה רמה נמוכה של חלבון בדם. מקריאה הבנתי ששילוב של קטניות עם דגנים וגרעינים יכול לספק לי חלבון מלא. עברתי ניתוחי מעיים ויש לי בעיה עם חלק מהדגנים והקטניות. מכל הדגנים היחיד שהוא בטוח בשבילי שלא יגרום לסתימה במעיים הוא תירס. קטניות לא הכי טובות לי, אבל יכולה לאכול. לגבי גרעינים ואגוזים אין לי בעיה. קראתי שגרעיני דלעת מכילים אחוז הכי גבוה של חלבון. אז ככה, אני רוצה לאכול ע"ב קבוע שילוב של חלק מהנ"ל והייתי רוצה המלצה איזה שילוב הכי מומלץ. חשבתי על תירס (האם מקופסת שימורים הוא טוב?) + גרעיני דלעת + קטניות (למעיים שלי לא משנה איזה, אז מבקשת מכם איזה הכי מומלץ להוסיף לשילוב הספציפי שלי - שעועית/אפונה/עדשים/אחר?) אמורה לעבור ניתוח נוסף במעיים בעוד חודש וחצי ורוצה להספיק להעלות את רמת החלבון עד אז. אז לסיכום: חושבת לעשות שילוב של תירס + גרעיני דלעת + אחת מהקטניות שתמליצו לי שתהיה הכי יעילה. תודה רבה על עזרתכם וסליחה על האורך.

15/07/2013 | 00:47 | מאת: אביטל זלצר

חלבה שלום מציעה לך בחום לא להסתפק בהמלצות הפורום ולשבת עם תזונאית טבעית להרכבת תפריט מאוזן המתאים לבעיות שאת מתארת כאן. בברכה ובהצלחה אביטל

14/07/2013 | 07:02 | מאת: יעל

שלום. שמי יעל ואני סובלת כבר כחודש מכאבי בטן חמורים. אני אוכלת כבר למעלה משנתיים לחם שאור כוסמין ולאחרונה התחלתי להכין אותו בעצמי. אני חוששת אולי הלחם שאני מכינה הוא זה שגורם לי לכאבי הבטן הבלתי מוסברים. יש סיכוי לכך? האם לחם שאור יכול לעשות כאבי בטן? אני לא רגישה לגלוטן.. תודה. יעל

15/07/2013 | 00:45 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום ישנם גורמים רבים לכאבי בטן. הפסיקי לשבוע את צריכת הלחם הביתי וראי אם משתפר. בברכה, אביטל

13/07/2013 | 23:09 | מאת: שלום רב

כמה גרם חלבון יש רק בחלבון של הביצה (גודל לרג)

15/07/2013 | 00:43 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב 4 גרם בחלמון ו 3 גרם בחלבון בביצה XL. בברכה אביטל

13/07/2013 | 17:21 | מאת: hi

שלום דנה, יש לי שתי שאלות: 1- כמה גרם חלבון עלי לאכול ביום? איך מחשבים? 2- אני אוהבת לאכול גרעינים לבנים לא מלוחים, טבעים ולא קלויים עם הקליפה שלהם- האם יש בקליפה נזק באירותי או לחילופין יתרון בריאותי? תודה

15/07/2013 | 00:40 | מאת: אביטל זלצר

שלום HI 1. יש לצרוך כ 0.8 גרם לכל ק"ג של הגוף. 2. אין נזק. הקליפה לא מתפרקת בקיבה ואת מרוויחה סיבים תזונתיים, הקפידי ללעוס היטב כדי לא לפצוע את פי הטבעת ביציאות. בברכה, אביטל

11/07/2013 | 14:24 | מאת: יוסי

האם מותר לשתות רדבול שאני לוקח אנטיביוטיקה?

15/07/2013 | 00:38 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום לא מומלץ. הנזק הנגרם לפלורת המעי כתוצאה מצריכת קופאין, מוגבר. בברכה אביטל

10/07/2013 | 15:50 | מאת: רותי

שלום רב מה הסיבה שההומאופת הוריד לי לגמרי את החציל מהתפריט למרות כל הסגןלות הטובות?

14/07/2013 | 13:57 | מאת: עדי מילר

שלום רותי ראשית את בהחלט צודקת חצילים כמו כול הירוקות הם עמוסים בויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים.... אך עפ"י גישת הנטורופטים וההומאופתים לא מומולץ לאכול חצילים כמו גם את שאר הירקות הסולניים (עגבניה, תפו"א ופלפל) כיוון שעפ"י אמונתם הם מזונות הנתפסים כרעלנים ובעלי נטייה להתיישב במפרקים, לכן לאנשים הסובלים מדלקת פרקים הם ממליצים להימנע מאכילת ירקות ממשפחת הסולנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

עניתי לך בהודעה למעלה...

10/07/2013 | 08:15 | מאת: אלי

האם יש מצב ששתיית מיץ עשב חיטה יום לפני בדיקת דם העלתה (זמנית) את רמת הסוכר בדם? תודה

11/07/2013 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום ממש לא! שתיית עשב חיטה לאורך זמן עשוייה להוריד את רמת הסוכר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/07/2013 | 11:57 | מאת: אורי

שלום אני בן 25 ורציתי לדעת האם שימוש יומיומי של קפסולת גינסינג קוריאני מומלצת אם אני מתחת לגיל 40 ? המטרה היא לשפר ריכוז ולהגביר עוררות מינית אם ישנה תרופה אחרת אשמח לשמוע עלייה תודה

11/07/2013 | 07:50 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום כעיקרון הגינסנג מעורר אנרגתי ומינית וניתן לקחתו אך אין לי עלך מספיק פרטים כדי ליעץ לך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/07/2013 | 11:46 | מאת: רועי

אני מחפש את הסוכר הכי בריא.. גם בשביל תה ונס קפה ולעוגות... האם לסחוט קנה סוכר יהא טוב עבורי? קנה סוכר במידה מבוקרת זה בריא? עדיף בהרבה או קצת על סוכר רגיל\חום? ואם זה יהא טעים? או יותר טעים?

11/07/2013 | 07:44 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום הסוכר הבריא יותר הוא סוכר שאינו מזוקק . אנחנו חייבים לקבל סוכר בלעדיו אין חיים הבעיה שכמויות הסוכר שאנו צורכים גבוהה מאוד. לאכל קנה סוכר עדיף מהסוכר המזוקק ן והן החום בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

04/07/2013 | 18:02 | מאת: שירה

ערב טוב הייתי בייעוץ אצל דיאטנית אחרי המלצה מהרופא משפחה. שניהם המליצו לי על כדור שנקרא "שובע"... אשמח לקבל עוד דעה לפני שאכניס לגופי כמות כ"כ גדולה של כדורים. מה התופעות? זה באמת יעיל? תודה על העזרה

10/07/2013 | 13:49 | מאת: עדי מילר

שלום האם היית אצל דיאטנית קלינית מוסמכת ??? ממליצה על תזונה מאוזנת בשילוב פע"ג ועל מעקב דיאטנית לצורך ירידה במשקל. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/07/2013 | 11:25 | מאת: דפנה

שלום רב, אני מכינה לבד חטיף משיבולת שועל, טחינה גולמית, שומשום מלא, חמוציות ותמרים. אני רוצה להוסיף מרכיב חלבוני. מה הרכיב התזונתי שיש בו הכי הרבה חלבון שאני יכולה להוסיף אותו לחטיף שאני מכינה. תודה רבה, דפנה

05/07/2013 | 11:26 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום כל קטניה שתוסיפי תיצור חלבון מלא בשילוב עם השיבולת שועם והטחינה. ניתן להוסיף פולי סויה. ניתן לגרד גם טופו פנימה. בברכה ובהצלחה אביטל.

08/07/2013 | 22:03 | מאת: עינב

ישנו מזון חדש ללא טעם וריח שניתן להוסיפו לכל מזון או משקה חם או קר והוא בעל רמות גבוהות של מרכיבים תזונתיים כגון: אומגה 3, חומצות שומן, נוגדי חמצון, חלבונים וסיבים תזונתיים.ניתן להוסיפו כמובן גם לחטיפי בריאות תוצרת בית (לדפנה)

03/07/2013 | 15:43 | מאת: דפנה

האם בחטיף של 60 גר' 13 גר' חלבונים זה נחשב לכמות חלבון גבוה. תודה, דפנה

04/07/2013 | 07:45 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אדם צריך על כל ק"ג גוף 0.8 גרם חלבון אם את נניח שוקלת 60 ק"ג אז את צריכה 48 גרם חלבון ביום לפי זה תחליטי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לבני בן השנה ושמונה יש טריגליצרידים גבוהים בדם. האם זה בסדר לאכול כמה שרוצים- פירות, טחינה, אגוזים, חמאת בוטנים? ופירות יבשים? (תמרים, צימוקים) בבית הוא כמעט ולא אוכל פחמימות מזוקקות, אבל בגן כן- הפחמימות הן רק מזוקקות. ההמלצה היא להוריד אותן לגמרי מהתפריט? במשפחה אין סוכרת- לסבתא שלו יש סוכרת שניתנת לאיזון ע"י שינויים בתפריט. אם יש חשד כזה- אז מה אפשר לעשות? ודבר אחרון- הכולסטרול שלו בסה"כ תקין (92); hdl 24- הרצוי הוא יותר מ 40; ו- ldl- לא ניתן לחישוב (רצוי קטן מ- 100). מה זה אומר? יש סיבה לדאוג ?! תודה רבה מאיה

מאיה שלום (בהמשך להתכתבותנו) המלצתי שתורידי לו את כל הפחמימות המזוקקות ותתני לו מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך כמו קטניות, אגוזים, טחינה ,הרבה ירקות במיוחד נבטים ועלים דגים (כרגע לא הייתי נותנת פירות יבשים )תמר אחד ביום אפשר ר , ופרי כמו תפוח ודובדבנים ושזיפים אפשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2013 | 21:53 | מאת: אנונימי

שלום, אני בן 21 ומזה כשבוע אני סובל מעצירות, שדורשת ממני מאמץ ביציאות, לפעמים מלווה בדימום (מרגיש כאבים, ככל הנראה פצע בפי הטבעת שנוצר מהמאמץ). עברתי לפני פחות משנה וחצי אנדוסקופיה כשכל הממצאים תקינים. אני מקפיד לאכול אוכל בריא, אוכל כל יום ירקות ופירות ומקפיד על סיבים תזונתיים. מה יכול להיות הגורם לעצירות? יכול להיות שאני לא שותה מספיק? בנוסף ניסיתי לעבור מחלב פרה לחלב סויה, קראתי שתוספי הסידן במשקה יכולים לגרום לעצירות אבל הפסקתי ברגע שהעצירות החלה. בנוסף התחלתי לאחר יומיים-שלושה לאכול אקטיביה שאמור לשפר את פעולות מערכת העיכול. מה מומלץ לעשות במצבי? אם אקפיד על שתייה (במידה וזה הגורם) תוך כמה זמן מערכת העיכול אמורה לחזור לטיבה? מה עוד אני יכול לעשות כדי לפתור את זה? מתי עליי לפנות לרופא? תודה

04/07/2013 | 07:40 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימי שלום 1. חשוב תמיד לבדוק מדוע יש שינוי ביציאות ולכן יש מקום לבקש בדיקות. . 2. שתייה היא מאוד משמעותית בנושא של עצירות יש להגביר את כמות שתיית מיים במיוחדתה לוקח סיבים. 3. המלצתי לך שתיקח פרוביוטיקה וכן אנזימי עיכול עם האוכל שיעזרו לתהליך העיכול שלך. 4. לעשות תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2013 | 21:26 | מאת: דלית

אני טבעונית מזה 11 חודש, היו לי עליות וירידות מבחינת איזון באכילה ובמשקל. בחודשים האחרונים נכנסתי לסדר יום מאוזן בו אני אוכלת בעיקר ירקות (חיים ומבושלים, כולל עלים ירוקים), מעט פירות (3-4 יח'), חופן שקדים מושרים במים וקלופים, כמות מדודה של זיתים שחורים, עד 4 מנות פחמימה (מלאה) וכמות מדודה של קטניות, אני שותה הרבה, לא אוכלת לאחר השעה 19 בערב, מתאמנת כ45 דקות כ5-6 פעמים בשבוע. לפי החישוב שעשיתי כמות הקלוריות אותה אני אוכלת בממוצע היא 1300. בהתחלה ירדתי כמה ק"ג וכרגע הירידה נעצרה. אני צריכה לציין כמה גורמים נוספים: 1. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, אך אני מטופלת בכדורים ומאוזנת מבחינת ה-TSH. 2. בשבועות האחרונים אני סובלת מיציאות מעטות ולא סדירות. 3. גובהי 1.57 ומשקלי נכון לכרגע נע על הציר של 69-69.5 איך אני יכולה להזיז את המשקל מטה ? לא ברור לי מה אני עושה לא נכון ? תודה מראש

04/07/2013 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום יכולים להיות מס' גורמים : 1. חוסר תנועה ופעילות גופנית: זה מאוד חשוב במיוחד לבעלות היפותירואידיזים. כיוון שזה מגביר את חילוף החומרים. 2. כבד גדוש ועמוס (המלצתי החמה לעשות ניקוי כבד ) 3. יותר שתיית מיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן :

02/07/2013 | 16:29 | מאת: אתי

מהם סוג הויטמינים או המנרלים שחסרים במקרה של צפרניים מתפצלות וכיצד ניתן לטפל בבעיה

04/07/2013 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

אתי שלום צפורנים מתפצלות יכולות להגרם בגלל מס' גורמים לגבי מינרלים חסר באבץ וסידן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

לקחתי מולטי ויטמין של סולגאר שיש בו ויטמין B וברזל, אבל זה היה אחרי המלצה של רופאה שראתה אותי. בכל מקרה זה מאוד עזר.

01/07/2013 | 15:32 | מאת: נתי

שלום יש לי רגישות ללקטוז ולמוצרי חלב באופן כללי הייתי רוצה המלצה על חלב ולא עתיר קלוריות בשביל הקפה של הבוקר תודה

01/07/2013 | 23:29 | מאת: אביטל זלצר

נתי שלום ישנם הרבה סוגי תחליפי חלב פרה בשוק כמו חלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז או חלב שיבולת שועל. בברכה אביטל

30/06/2013 | 23:47 | מאת: דנה

שלום האם אתם מכירות תכשיר הרזיה בשם spirulina plus ? האם אתן ממליצות עליו?

01/07/2013 | 07:40 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ספירולינה + מכילה ברובה סיבים הנותנים תחושת שובע וצמחי מרפא המשתנים ומקטינים את ספיגת השומן זה תוסף בסדר אבל הכי חשוב שאת תאכלי תזונה בריאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2013 | 18:38 | מאת: טבעונית29

בקשר לקבלת חלבון מלא כתוצאה מאכילה של קטניות ודגנים: האם דגנים מעובדים כגון פסטה מחיטה מלאה, לחם מקמח מלא וכדומה, ביחד עם קטניות, גם כן יפיקו עבורי את אותה התוצאה של חלבון מלא ומספק לגוף?

01/07/2013 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

טבעונית 29 שלום אכן כן כל שילוב בין קטניה ודגן מלא יתן חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, לבני בן 1:08, נמצאו טריגליצרידים גבוהים בדם, וכולסטרול נמוך. הרופאה אמרה שזה קשור לצמחונות. מה צריך להוריד מהתפריט ומה להוסיף? בבית משתדלים לתת לו קטניות, קינואה, כוסמת וכו'. וגם טחינה, אגוזים, חמאת בוטנים. לאחרונה לא מוכן לאכול ביצה. לא משוגע על ירקות, אבל אוכל עגבניות ומלפפונים, ןלפעמים גזר מבושל. בגן אוכל הרבה פחמימות - פתיתים, פסטה, פיתות, חומוס; וירקות- גזר, תירס, אפונה. הרופאה אמרה שהמדדים לא קריטים היום, אבל חשוב לאזן את המצב כי זה חשוב לעתיד. למה הכוונה?? תודה! תודה

מאיה שלום ממש לא! באופן טבעי הגוף שלנו יודע לייצר כולסטרול .אנו לא צריכים כולסטרול מבחוץ הכבד משתמש בחומצות שומן שמקבל באוכל ומייצר בעצמו כולסטרול. מצד שני בנך מייצר כמות גבוהה מאוד של טריגליצרידים. האם הילד אוכל כמויות גבוהות של סוכרים? ייתכן וקיים חוסר איזון בפרופיל ייצור השומנים של בנך. האם במשפחתך יש אנשים חולי סכרת ? המלצתי החמה להוריד פחממות מזוקקות כמו פסטה פתיתים ותפוח אדמה ולתת במקום בטטה קטניות כפי שאני את נותנת , גריסים, כוסמת, קינואה, שיבולת שועל והרבה הרבה עלים ירוקים, נבטים,דגים אם אתם אוכלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/07/2013 | 11:29 | מאת: מאיה

תודה רבה, האם פירות, טחינה, אגוזים, חמאת בוטנים- טובים במקרה הזה, או לא? ופירות יבשים? (תמרים, צימוקים) בבית הוא כמעט ולא אוכל פחמימות מזוקקות, אבל בגן כן- הפחמימות הן רק מזוקקות. ההמלצה היא להוריד אותן לגמרי מהתפריט? במשפחה אין סוכרת- לסבתא שלו יש סוכרת שניתנת לאיזון ע"י שינויים בתפריט. אם יש חשד כזה- אז מה אפשר לעשות? ודבר אחרון- הכולסטרול שלו בסה"כ תקין (92); hdl 24- הרצוי הוא יותר מ 40; ו- ldl- לא ניתן לחישוב (רצוי קטן מ- 100). מה זה אומר? יש סיבה לדאוג ?! תודה רבה מאיה

30/06/2013 | 02:41 | מאת: נואשת

אני אנורקטית בת 29 שמנסה מאוד להבריא, אחרי 9 שנות מחלה. בשלוש שנים האחרונות אני אוכלת לפי תפריט שהרכבתי לעצמי, כל מה שאני רוצה, התפריט שלי לא כולל שום מזון ממש קבוע, אני פשוט אוכלת מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה. הבעיה הענקית שלי היא שאחרי שאני רק שותה או אוכלת אפילו פריט קטן מאוד כגון וופלת שוקולד או שקית במבה קטנה - אני מתנפחת באיזור הבטן בצורה בלתי ניתנת להסברה, אני יכולה גם לקבל "בטן כפולה" אם הארוחה גדולה יותר. הבעיה הזו החלה שנה לאחר שחליתי ועדיין לא נפתרה, מאחר שמעולם לא ניסיתי לפתור אותה. לאחרונה התעניינתי ומצאתי שישנו דבר הנקרא "אנזימי עיכול." האם תוספת תזונה שכזו יכולה לעזור לי להפסיק את ההתנפחויות ולהרגיש בן אדם רגיל? זה ממש מביך אותי ומפריע לי, אני לא יכולה ללכת לים/בריכה בגלל זה, מתביישת ללבוש צמוד כי אני יודעת שיהיה "אסור" לי לאכול. איך אני יכולה לפתור בעיה זו מבלי לראות רופא? אבקש לציין שאני אוכלת כל שלוש-ארבע שעות, במנות נורמליות ולא גדולות, לא שותה הרבה משקאות תוססים, לא אוכלת הרבה מוצרי חלב. (עשיתי שיעורי בית ומצאתי שאף גורם לנפיחות איומה שכזאת אינו מוכר לי.) תודה רבה, מחכה לתשובה דחופה

30/06/2013 | 06:41 | מאת: טובה בר-שאן

נואשת שלום אכן אנזימי עיכול מאוד עוזרים לוקחים אותם עם האוכל. אך חשוב לי להגיד לך הנפיחות שלך נובעית מתזונה לא בריאה ומרגישות ענקית של מערכת העיכול שלך בגלל האנורקסיה .לכן יש מקום ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית מתאימה לתזונה. אם את רוצה את יכולה לדבר איתי 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום לכם, אחרי 46 שנים בהם אכלתי הכול ומכול, הפכתי להיות טבעוני לחלוטין. ובכן אני כבר כ10 חודשים טבעוני והכול נהדר, רק דבר אחד מאוד מטריד אותי, לאחרונה ומזה כ3 חודשים החלו לתקוף אותי התכווצויות שרירים חזקות מאוד באזור כפות הרגליים ועד הברכיים. ברור לי שמשהו לא תקין עובר עלי, אבל מה? אולי אני לא שותה מספיק? אולי חסר מינרל כלשהו? ויטמין? עברתי על כל מיני אתרים ברשת אבל אין תשובה חד משמעית. האם מישהו חווה משהו דומה? כיצד ניתן לפתור את זה? מי שלא חווה התכווצויות שרירים באמצע הלילה לא יבין מהו כאב מטורף שמעיר אותך בפתאומיות עם כאב חד כתער. אודה על עזרתכם האדיבה.

29/06/2013 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

שלום שלום יתכן וחסר לך מגנזיום. ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה. בברכה אביטל

30/06/2013 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום יתכן ואתה נמצא בחסרים למשל של B12 המלצתי החמה לבקש לעשות בדיקות של B12 חומצה פולית ,מגנזיום ואבץ יתכן ואתה לא אוכל מאוזן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/06/2013 | 12:29 | מאת: שלום

להלן תוצאות הבדיקות האחרונות B12 - 776 Mg-Magnesium (B) - 2.2 K+ Potassium (B) - 4.1 Creatinine (B) - 0.67 Vitamin D 25 (OH) - 20 כנראה שאבץ לא בדקתי האם תיתכן סיבה נוספת להתכווצויות שרירים ברגליים?

28/06/2013 | 13:03 | מאת: מעיין

שחום רב אני רוצה להכין חמאת בוטנים בבית. קניתי בוטנים טבעיים אך במתכון שמצאתי כתוב שיש לקלות אותם בתנור כ- 10 דקות. האם זה לא הורס אותם? אינני רוצה שיהרסו להם התכונות הבריאות. אוכל לקבל מתכוןמכן ששומר על תכונות הבוטנים? ואיך לשמור על זה אחרכך שלא יתקלקל? תודה גדולה

29/06/2013 | 10:55 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום את יכולה לטחון מבלי לקלות. הטעם שונה אך הערכים נשמרים במלואם. אגב, קלייה של 10 ד' תשאיר את רוב הערכים התזונתיים ותשפר עד מאוד את הטעם. יש לשמור בצנצנת מעוקרת ואטומה. בברכה ובהצלחה אביטל

26/06/2013 | 13:02 | מאת: אלעד שגיב

אני מכין לפעמים מרקים או ממרחים מקטניות למיניהם (עדשים,פולי סבויה,שעועית...),רציתי לדעת עם הטחינה בפוד פרוססור פוגעת בערכים התזונתיים של הקטניות או במידת הטריות שלהם? (בדרך כלל אני שומר אותן במקרר למשך שבוע) תודה

27/06/2013 | 08:21 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום אם התחינה היא בסכין מתכת בכל זאת יש קצת תהליכיםפ חמצוניים ולמשל עשויה להיות ירידה בכמות הויטמין C . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2013 | 17:25 | מאת: קרן

היי, רציתי לדעת האם צריכה של ביצה או שתיים ביום מהווה תחליף למנת בשר היומית. (מבחינת צריכת החלבון המומלצת ליום). תודה!

25/06/2013 | 22:46 | מאת: אביטל זלצר

קרן שלום. בביצה אכן יש חלבון מלא ואיכותי וביצה אחת ביום יכולה להוות תחליף לחלבון מהחי. בברכה, אביטל

24/06/2013 | 16:01 | מאת: דני

הבנתי שסיבים תזונתיים מרכים את הצואה , אני סובל מטחורים פנימיים והרופא אמר לי לרכך את הצואה במהירות ע"י תזונה נכונה , אשמח לקבל רשימה של מאכלים לריכוך צואה . אני קצת בעייתי בעניין של פירות וירקות אני אוכל רק מלפפון,ענבים,תפוח,בננה .

26/06/2013 | 09:30 | מאת: עדי מילר

שלום דני מלבד פירות וירקות סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז מלא, גריסים , כוסמת, שיבולת שועל, קטניות וכמובן פירות וירקות. בנוסף שתייה מספקת גם מסייעת לריכוך הצואה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/06/2013 | 16:21 | מאת: מעיין

שלום רב האם אפשר להשתמש בשלושה מרכיבים אלו גם בבישול ואפיה מבלי להרוס אותם ואת הבריאות שבהם? האם הם לא נהרסים בחום? תודה מראש

24/06/2013 | 11:10 | מאת: טובה בר- שאן

מעיין שלום יש מרכיבים שיהרסו כמו ויטמיני B ויש מרכיבים שלא יושפעו מהחימום כמו הסיבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן