פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

14/06/2013 | 23:02 | מאת: ציפי

שלום רב, אני מבקשת לדעת אם מותר לתת גלוצרנה ו/או אינשור לחולה שסובל מאי ספיקת כליות.החולה אדם מבוגר מאוד שעבר לאחרונה צינתור ואינו אוכל בגלל חוסר תיאבון. תודה ציפי

15/06/2013 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום בגלוצרנה כמו באינשור יש ריכוז גבוה של חלבון . שבעייתית לחולי איספיקת כליות .אני חושבת שכאן יש מקום להתיעץ עם הרופא המטפל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2013 | 00:21 | מאת: מירב

תקופות המעבר הן סבל בשבילי בשל האלרגיות והשפעתן. כל כך הרבה תרופות ובדיקות של מומחים ושו"ת וכלום. חומץ תפוחים אורגני התגלה כמחזק מערכת חיסונית, מזרז תהליכי עיכול והורג!!! קנדידה!!! מה אפשר לבקש יותר מזה??

15/06/2013 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום לתזונה הטבעית יש המון פתרונות לנושא זה. המלצה חמה שלי על תסתפקי בהמלצת פורום זה או אחר גשי לנטורופטית או תזונאית טבעית שתשב איתך ותתיתן לך טיפול בהתאם למצבך כולל תזונה . תדברי איתי טובה בר- שאן 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2013 | 18:56 | מאת: מעיין

שלום רב 1.אם אני מוסיפה נבט חיטה(הפירורים שקונים בשקית)לתבשיל/קציצות האם הערכים הבריאותיים נהרסים? (הכוונה להכנה בחום). 2.האם המרכיבים הבריאים שבתה/תה צמחים נשארים גם ליום המחרת בתה שהוכן? 3.איך מכינים קינואה? ואיך מוציאים ממנה את המרירות שבה? תודה גדולה מראש

14/06/2013 | 20:02 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום 1.חלק מהויטמינים שבנבט החיטה נהרסים בחום אך עדיין כדאי ומומלץ להוסיף כי ישנם חלקים שלא נהרסים. 2.לא מומלץ, יש להם נטייה להתחמצן. 3. כמו אורז, אני מוסיפה ירקות מגורדים כמו בטטה, גזר, בצל ותבלינים, מלח, כורכום, ומעט פלפל שחור, זה עוזר מטשטש את המרירות. בברכה, אביטל

13/06/2013 | 11:23 | מאת: סער גז

היי בתור טבעוני כבר שלוש שנים רציתי לדעת אם יש צורך לקחת ויטמין B12 כתוסף או שאפשר להסתמך על מקור האצות למיניהם? תודה

14/06/2013 | 19:57 | מאת: אביטל זלצר

סער גז שלום יש לבצע בדיקת דם של B12 וליטול תוסף רק אם מתגלה חוסר. בברכה אביטל

12/06/2013 | 09:15 | מאת: לילך

כבר שנה שאני צמחונית ולאחרונה אני מנסה לעבור לתזונה טבעונית. החלפתי את החלב הרגיל בחלב סויה. ושאר התזונה מבוססת על ירקות. אני אוכלת אורז מלא כל כמה ימים, פסטה מחיטה מלאה כל כמה ימים. ו2-3 פרוסות לחם קל ביום. אחת לשבוע-שבועיים אני אוכלת 2 ביצים. ואחת לחודש אני אוכלת מנת דג. אני שותה כליטר מים ביום. לפעמים 750 מ"ל. ולא שותה שום דבר מוגז. בחודשים האחרונים התחילה תופעת גזים עם ריחות מפריעה. לא מלווה בכאבים חוץ מבאי נוחות. היציאות שלי רגילות כמו תמיד כמעט ללא הפרעות. למרות שאני נהנת מהמזונות האלו, הפסקתי עם שעועית, אפונה, חומוס, טחינה, ברוקולי וכמעט כל דבר שמצאתי בתפריט שמאיץ גזים. אבל אני עדיין סובלת מגזים עם ריחות על בסיס יומיומי כמעט. שקלתי ללכת לרופא אבל רציתי להתייעץ כאן לפני. אשמח לקבל תשובה. תודה

14/06/2013 | 19:56 | מאת: אביטל זלצר

לילך שלום גזים בעלי ריח רע יכולים להעיד על קושי בעיכול ותסיסה של המזון במעי, לרוב קושי של פירוק חלבונים. נסי לקחת אינזימי עיכול (זים קל) ולראות אם משתפר.כמו כן לא יזיק להוסיף גם פרוביוטיקה. בברכה אביטל

11/06/2013 | 14:05 | מאת: שני

האם יש דרך טבעית וטובה להמנע מעירויי ברזל?מה אני עושה לא נכון? ספיגת הברזל שלי נמוכה מאוד, ואני אוכלת מאכלים כגון שקדים אגוזים טחינה וכדומה ולוקחת כדורי ברזל אבל כל תקופה מסויימת שוב הברזל שלי מגיע לרמה נמוכה מאוד ואני שוב צריכה לעשות עירויי ברזל. תודה רבה

11/06/2013 | 18:05 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום חסרים לי נתונים עלייך. לכן קשה לי לתת לך עיצות במצבים מסוימים אין ברירה ועדייף עירוי של ברזל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2013 | 14:11 | מאת: עידוס

שלום רב, הנה גדלתי גדול וחציתי לא מכבר את גיל 30. כחלק מההחלטות לאורח חיים בריא יותר, חדלתי לעשן, התחלתי לעשות ספורט על בסיס קבוע אני משתדל לאכול בריא. שמעתי ששמן זית מחזק את הגוף, שומר על הלב וכו'.. התחלתי השבוע לשתות שמן זית טבעי (ממפעל משובח שקיבל ביקורות חיוביות וכו') כ-2 כפות ביום ולאחריהם כפית דבש דבורים טהור. גובהי 1.73 ומשקלי 66 ק"ג. 1. האם מעשיי נכונים ומה הערך הבריאותי לגוף? 2. מה הכמות המומלצת? 3. בנוסף, אחרונה התגלה אצלי חוסר בברזל. אשמח לקבל עצות כיצד להעלות אותו בצורה מסודרת. רוב תודות! עידוס

11/06/2013 | 18:04 | מאת: טובה בר-שאן

עידוס שלום 1. מעשך נכונים . 2. ברזל יש ברימונים בעלים ירוקים ובקטניות ברזל גם קיים בדגים .(ויטמין C הקיים בירקות כמו פלפל עוזר מאוד לספיגת ברזל בעוד שחלב וקפה מורידים את הספיגה שלו ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2013 | 14:32 | מאת: עידוס

09/06/2013 | 13:22 | מאת: דפנה

שלום רב, קראתי שבפלפל יש סילניום. האם הכוונה לפלפל ירוק טרי או פלפל שחור תבלין. תודה, דפנה

11/06/2013 | 18:01 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום לא ידוע לי שיש הרבה סלניום בפלפל להלן אתר שאור היכן במזון יש סלניום http://www.netogreen.co.il/pages115.aspx בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2013 | 03:13 | מאת: ערן

מה ההגבלה של הכמות השבועית של מיץ גזר , האם אני יכול לשתות 5 כוסות גזר בשבוע של 250 - 300 מ"ל בלי שזה יגרום להצהבת העור , או שעידף 5 כוסות גזר בשבוע של 200 מ"ל ולא יותר מזה ?

11/06/2013 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

עירן שלום קשה לי להגיד אצל כל אחד ספיגת הבתא קרוטן קצת שונה. תתחיל מ5 כוסות של 200 מ"ל ותבדוק זאת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2013 | 11:06 | מאת: תמר

שלום רב, ברצוני לדעת הם חומץ תפוחים עוזר לפטרת בצפורניים ברגליים, תודה תמר

11/06/2013 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום לפטרת ברגלים טיפול חיצוני יכול לעזור שמן עץ התא או אמזוניילס של צמחי אמזונס .חומץ תפוחים לא עוזר. בנוסף יש לעשות גם שינוי תזונתי למשל הורדת מתוקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2013 | 21:38 | מאת: רוני

אני חולה לבבי. מצבי טוב ויציב תודה לאל. נוטל תרופות: אספירין (דילול דם), ליפיטור (כולסטרול), נורמיטן (לחץ דם) ולוסק לקיבה. הפסקתי מזה חודשיים בשר, עופות, ביצים, גבינות - דגים עדיין אוכל, לא הרבה. מרבה בירקות ופרי-שניים ביום (בננה או תפוח). הבעיה: מזה כמה שנים שערך הכולסטרול "הטוב" שלי נמוך מהנורמה המינימלית (40) והוא 24! בדרך כלל עושה כושר במכון כושר ומקפיד על הליכות, שמן זית, אגוזים, זרעי חמניות, וכמוסות של כורכום, רימונים ואומגה. הכולסטרול הרע - בנורמה של 70-75 וזה בסדר. איך "מרימים" את הכולסטרול "הטוב"?

11/06/2013 | 17:54 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום התזונה שלך עושה רושם של בסדר. להרים את הכולסטרול הטוב זה הרבה ספורט ללכת כל יום אפשר גם להוסיף בתקופה זו שחיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2013 | 01:35 | מאת: דולב

האם יש הגבלה לכמות של מיץ עשב חיטה שמותר ביום , לדוגמא אני יכול לצרוך 200 מ"ל עשב חיטה בבוקר ועוד 100 מ"ל בערב/צהריים ?

07/06/2013 | 18:25 | מאת: טובה בר-שאן

דולב שלום אין בעיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/06/2013 | 21:01 | מאת: דולב

את בעצם אומרת שזה לא מסוכן לצרוך 200-300 מ"ל של מיץ עשב חיטה ביום ? אני רוצה להיות בטוח בזה כי רשום באינטרנט 50 או 100 מ"ל ולא יותר מזה .

06/06/2013 | 09:49 | מאת: דנית

שלום רב, אני חולת פרקינסון מזה כ-14 שנה. הבעייה שלי בשנתיים האחרונות היא מחלות קצרות אבל תכופות שאני מפרשת כהחלשות מערכת החיסון. (שפעות קצרות ותחושות הקשורות במערכת העיכול.) בדיקות הדם תקינות פרט לערכים גבוליים של בי 12 (אני נמנעת מאכילת בשר בשנים האחרונות) ואני לוקחת אותו כתוסף. שאלתי – התוסף אסטזנטין – מומלץ לי? באילו מינונים? (אגב, אני לוקחת גם קו-אנזים קיו 10 וסידן .) רוב תודות, דנית

07/06/2013 | 18:24 | מאת: טובה בר-שאן

דנית שלום אסטזנטין הוא נוגד חמצון . לחולי פרקינסון אנטיאוקסידנטים בכללותם יכולים מאוד לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2013 | 21:27 | מאת: דאדא

שלום. אובחנתי עם דלקת בקיבה וכיב. אני כבר שנים עם מעי רגיז וכבד שומני. כעת מטופלת באומפרדקס, קראון (אנזימי לבלב) והמתנה... אני טבעונית מלכתחילה שחזרה לחלבון מן החי בשנה האחרונה בלבד, ובתקופה הבעייתית עכשיו אוכלת רק ירקות מבושלים עם קצת קוואקר שיבולת שועל,פירות (די הרבה)וביצה מדי פעם ו/או כבד עוף. חודשיים וחצי שלשלתי ואז החלו יציאות רבות וטובות, לראשונה בחיי. בשבועיים האחרונים חשה כאילו המעי נעצר ועושה מאמצים להוציא משהו. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לשפר את מנגנון העיכול? (הרופא טוען שהכדורים שאני לוקחת אינם 'ממכרים' כלומר שאינם 'מעצלים' את הקיבה)תודה

07/06/2013 | 18:22 | מאת: טובה בר-שאן

דאדא שלום המלצתי החמה שלא תסתפקי בהמלצות הפורום ותגשי לתזונאית שתתאים לך תזונה מתאימה ואולי אפילו תעשה לך ניקוי שיעזור לתהתיך העיכול . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2013 | 02:42 | מאת: חיים

שלום רציתי לדעת כמה זמן לוקח לפרוביוטיקה להשפיע על הגוף תודה.

05/06/2013 | 07:12 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום כל מקרה לגופו של ענין. ברוב המקרים למשל בבעיות של מערכת עיכול ההטבה מהירה מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/06/2013 | 16:50 | מאת: יוכי

שלום רב כעט הכל רגוע אני אשה בת 57 ונאמר לי שאסור לי פשתן טחון . ובכלל בגלל הכיסים . מה אפשרי במקום ??? אני מתעמלת כל יום שעה בוקר וערב ויש לי בטן מאד נפוחה . אני מרגישה שמנה נורא למרות שמשקלי הוא 62 לגובה של 156 מה לעשות כדי שהבטן העליונה תרד ? תודה בברכה יוכי

05/06/2013 | 07:16 | מאת: טובה בר-שאן

יוכי שלום 1. לקחת פרוביוטיקה 2. לאכול ארוחות ממש קטנות. 3. לקחת אנזימי עיכול ארוחה של תינוק ירקות מבושלים כמו בטטה ,גזר דלעת קישואים. גד, , ביצה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2013 | 14:44 | מאת: יוכי

תודה טובה על תגובתך ! אני לוקחת קבוע אקטיביוטיקה כל יום לפני השינה . האם לקחת בנוסף פרוביוטיקה ?? ופשתן טחון לא לאכול 2 כפיות ביוגורט עיזים ?? האם שיזיף יבש וצימוקים מבושלים אפשרי ? כמו לפתן אני עושה . בברכה יוכי .

04/06/2013 | 16:46 | מאת: זוהר

שלום לך...צריך את עזרתך אני בן 21 וחצי מתאמן בכדורסל וגם עובד בחדר כח. המטרה שלי היא לעלות במשקל ולהתנפח,כמובן שאני לא רוצה לעלות משקל בשומן אלא בעיקר משקל בשרירים, לכן אני עובד מאוד קשה בחדר כח ומשתדל לאכול כמה שיותר נכון. אני אוכל ארוחת בוקר ועוד 4-5 ארוחות ביום 2 מהם ארוחות גדולות הכוללות פחמימה וחלבון. כמובן שותה הרבה מים. אשמח אם יש לך טיפים מעולים בתזונה איך להמשיך מכאן ולהיות "סוס"? תודה רבה

26/06/2013 | 09:26 | מאת: עדי מילר

שלום זוהר הפורום עוסק בסיביים תזונתיים... ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום "אימון כושר גופני ותזונה" באתר דוקטורס. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/06/2013 | 15:34 | מאת: יעל

שלום. מה ניתן לאכול במצבים של חומציות גבוהה בקיבה? אודה להתייחסות.

05/06/2013 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום חשוב שתעשי את מבחן הלימון. בבוקר על בטן ריקב שתי מים עם לימון סחוט. אם תרגישי רע אכן יש לך חומציות גבוהה אם זה יעשה לך טוב סימן שיש לך חסר של חומצה . בכל מקרה בחומציות גבוהה תורידי מכמות הבשר והגבינות ותאכלי הרבה ירקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/06/2013 | 09:51 | מאת: נועה

אני בת 17 והקרוהן התגלה אצלי לפני כ4 חודשים אחרי שנה וחצי של כאבי בטן ועצירויות. אני מקפידה מאוד בתזונה הבעיה שלי היא שאני רוצה לרדת במשקל,אני לא משלשלת בכלל אני לוקחת נורמלקס כדי להיכנס לשירותים.. איך אני אוכל לרדת במשקל מבלי לחרוג מהמאכלים המותרים?וספורט זו בעיה בשבילי כי הפרקים כואבים לי מאוד

05/06/2013 | 07:08 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום חסר לי נתונים לגבי המקרה שלך למשל מה משקלך ומה גובהך. המלצתי החמה שלא תסתפקי בהמלצות הפורום ותגשי לנטורופטית שתתאים לך תזונה נכונה ומתאימה למצבך וגם לפתור את בעיית העצירויות שלך בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

01/06/2013 | 10:45 | מאת: אליהו

שלום, ניסיתי את אנטי לג קרמפ, המכיל מגנזיום, למניעת התכווצויות רגל ליליות, אך הוא לא מונע אותן, ומאידך הוא גורם לי בעיות עיכול. האם יש סיבה להניח שסוג אחר של מגנזיום כן יועיל בעניין זה, וזאת מבלי לגרום בעיות עיכול? אם כן, על מה את ממליצה? בברכה, אליהו

02/06/2013 | 10:38 | מאת: טובה בר-שאן

אליהו שלום יתכן שתוסף זה לא מתאים לך , אך יתכן שאולי התכווצויות הרגליים נגרמות בגלל גורמים אחרים כמו למשל חסרים של B12 יש מקום לבדוק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/06/2013 | 14:05 | מאת: אליהו

טובה שלום רב, ויטמין B12 כבר נבדק ונמצא תקין אצלי. מה לעשות? אליהו

30/05/2013 | 11:31 | מאת: ממוש

אנו מנהלים בית טבעוני אבל לא תמיד יודעים שאכלנו נכון במהלך כל היום

02/06/2013 | 10:21 | מאת: טובה בר-שאן

ממוש שלום הרבה אנשים הופכים לטבעונים אל לא אוכלים כלל נכון ורוב האוכל זה לחם. חשוב לאכל מאוזן ירקות, פירות, אגוזים וזרעים, דגניים וקטניות אולי כדי ללכת לתזונאית שתבמנ אתכם תוכנית מתאימה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2013 | 22:53 | מאת: אפרת

שלום! הלכתי לתזונאית , בשל בעיות של חוסר דם, חוסר חלבון בגוף וכו'.. אז היא הביאה לי תפריט לאכול עוף..וכו'.. ולצערי אני צמחונית ויש לי קושי רב לעשות זאת.. האם יש לי אפשרות אחרת כדי לסייע לגופי ולרפא אותו לא בעזרת אכילת עוף\בשר? אשמח אם תוכלו לייעץ לי.. כי רק המחשבה שאוכל בשר כבר גורמת לי להקיא:(

30/05/2013 | 06:40 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום אפשר נפלא וגם מומלץ לא לאכל עוף ובשר .אך חשוב לאכל קטניות (עדשים, חומוס, אפונה, שעועית ) דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל אגוזים וזרעים ניתן לאכל ביצים ודגים והמון עלים ירוקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2013 | 19:48 | מאת: שואלת

שלום רב :-) האם אתן יודעות היכן ניתן להשיג כדורי B12 בצורות אחרות מלבד ציאנוקבלמין, שלא טוב לי בכלל? תודה :-)

30/05/2013 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

שואלת שלום ניתן היום למצוא B12 בצורה נוזלית בצורת כדורי מציצה בצורת כדורי מציצה + חומצה פולית ובתוך B קומפלקס המלצתי לכי לבית טבע שם יתנו לך את כל האפשרויות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2013 | 00:17 | מאת: דנה

שלום רב ! רציתי לשאול מה זה בדיוק שומן מוקשה ומה זה שומן רווי ? מה ההבדל ביניהם ? מה הנזק של כל אחד ? ועוד שאלה בפשתן שנשמר יותר משנה במקפיא (לא טחון ) האם נשמרו בו כל הרכיבים התזונתיים שלו?

30/05/2013 | 06:34 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום שומן מוקשה הוא שומן שבצורתו הטבעית היה נוזלי ובתהליכים כיימים הפכו אותו למוקשה כמו מרגרינה למשל. שומן רווי בנוי מחומצות שומן הנשארות בצורת מוצק בטמפרטורת החדר כמו מזונות מן החי כגון: חמאה, גבינה, חלב מלא, גלידות חלביות, שמנת ובשר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2013 | 22:14 | מאת: גלעד לוי

אני מכין לאחרונה ממרח כמו חומוס רק מעדשים במקום חומוס ורציתי לשאול אם זה גם מתקלקל מהר כמו חומוס? ובכלל מה הסיבה שחומוס מאבד את הטריות שלו כל כך מהר? בתודה מראש

30/05/2013 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

גלעד לוי שלום אכן כן כיוון שנוצרת התססה של חיידקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2013 | 18:27 | מאת: ענבל

שלום, יש לי בעיה עם אכילת ירקות בצורתם הטבעית (סלידה מהמרקם והטעם) ולכן אני מכניסה מספר ירקות לקוצץ מזון קטן ביחד עם מים ומכינה כוס מיץ. אני מכניסה: חצי מלפפון (לא מקולף), עגבניה שלמה, רבע-חמישית גמבה, פרוסה דקיקה של בצל וכחמישית שן שום. קוצצת כדקה עם חצי כוס מים, מעבירה לכוס ומוסיפה 2 כפיות שמן זית (לליקופן) ומיץ מחצי לימון (לפצות על ויטמין סי שנהרס). האם אני מקבלת ויטמינים וסיבים תזונתיים כלשהם מהמיץ שנוצר, או שאני הורסת את כל הערכים התזונתיים החיוניים שיש בירקות?

30/05/2013 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

ענבל שלום אכן כן אם את שותה מיד את מקבלת את כל הערכים התזונתיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2013 | 18:25 | מאת: ענבל

שלום, יש לי בעיה עם אכילת ירקות בצורתם הטבעית (סלידה מהמרקם והטעם) ולכן אני מכניסה מספר ירקות לקוצץ מזון קטן ביחד עם מים ומכינה כוס מיץ. אני מכניסה: חצי מלפפון (לא מקולף), עגבניה שלמה, רבע-חמישית גמבה, פרוסה דקיקה של בצל וכחמישית שן שום. קוצצת כדקה עם חצי כוס מים, מעבירה לכוס ומוסיפה 2 כפיות שמן זית (לליקופן) ומיץ מחצי לימון (לפצות על ויטמין סי שנהרס). האם אני מקבלת ויטמינים וסיבים תזונתיים כלשהם מהמיץ שנוצר, או שאני הורסת את כל הערכים התזונתיים החיוניים שיש בירקות?

29/05/2013 | 11:00 | מאת: עדי מילר

שלום ענבל חלק מהוויטמינים והמינרלים בהחלט נהרסים אך כמובן שאם זו הדרך היחידה שלך לאכול ירקות זה עדיף מכלום ועל כן אני ממליצה לך להמשיך!

26/05/2013 | 17:50 | מאת: נינט

הייתי רוצה לדעת מה דעתך על אבקת חלבון למי שלא אתלטית. טוב, מזיק או לא זה ולא זה? תודה

26/05/2013 | 22:34 | מאת: אביטל זלצר

נינט שלום אני באופן אישי נגד אבקת חלבון גם לספורטאים וכל שכן למי שלא.ריכוז החלבון גבוה מאוד ולרוב ממקור סינטטי. זה מעמיס מאוד על הכליות ובטווח הרחוק גם יכול להביא לפתולוגיות. יש לצרוך חלבונים בריאים משילובי קטניה ודגן או ירקות ואגוזים ואם אינך צמחונית, מזון מהחי, ביצים וגבינות מספקים אף הם חלבון. בברכה אביטל

24/05/2013 | 18:39 | מאת: נינה

1) באילו מאכלים המגנזיום הכי נספג בגופינו? 2)מה ההבדלים בין סוגים שונים של מגנזיום כתוספת. יש האומרים שמגנזיום l-threonate מונע אלצהיימר. האם הוא באמת עדיף על האחרים?

26/05/2013 | 22:43 | מאת: אביטל זלצר

נינה יקרה מצרפת לך לינק לטבלה של כמויות מגנזיום במזון http://www.netogreen.co.il/pages114.aspx בברכה, אביטל

24/05/2013 | 11:31 | מאת: לוני

שלום, אני רוצה להתחיל לצרוך שמן דגים ושמתי לב שבשמן הפשתן שאני שותה כל בוקר מצויין שכף מכילה את הצריכה היומית של אומגה שלוש. האם זה מספיק או שזה הרוב מהצומח וצריך גם שמן דגים מן החי....אשמח לתשובה, תודה.

26/05/2013 | 22:29 | מאת: אביטל זלצר

לוני שלום את שמן הפישתן יש לשמור בקירור בבקבוק אטום מאחר ומתחמצן מהר ובקלות מאבד מערכיו.אפשר לשלב גם שמן דגים מהחי למרות שאני ממליצה לצרוך דג 2-3 פ' בשבוע ולקבל את השומן ממנו. בברכה ובהצלחה אביטל

26/05/2013 | 22:58 | מאת: לוני

שאלתי בהודעה המקורה אם כף שמן פישתן מספקת את כמות האומגה המומלצת ליום, כתבת שצריך לשמור את שמן הפשתן בקרור ושאפשר לאכול דגים, לפי תשובה זו מה התשובה לשאלתי?

23/05/2013 | 16:39 | מאת: הדס

שלום שמעתי ששעועית מאוד בריאה עם המון חלבונים. האם זה נכון? איזה סוג שעועית הכי כדאי לאכול? ומה הכמות היומית? והאם בישול בסיר לחץ (שחוסך לי המון זמן)גם יעיל ובריא כמו בישול רגיל ועדיין נשמרים כל סגולות הבריאות של השעושית/עדשים וכו.. מודה מאוד

26/05/2013 | 22:26 | מאת: אביטל זלצר

הדס שלום שעועית הינה אכן קטניה בריאה מאוד ומלאה ערכים תזונתיים. בכל הסוגים יש ערכים תזונתיים גבוהים ומכאן שאת יכולה ללכת לפי מראה וטעם. הרפואה הסינית ממליצה על אכילת שעועת אזוקי, אני באופן אישי מאוד אוהבת שעועית אדומה. אין כל בעייה לבשל בסיר לחץ. בברכה, אביטל

23/05/2013 | 11:34 | מאת: עידית

שלום רב, אבקש לדעת מה ההבדל בערך התזונתי בין חלב קוקוס לקרם קוקוס ומי מהם בריא יותר. כמו כן, האם זה בכלל בריא? ישנם מחקרים רבים שטוענים שהחלב/קרם/שמן קוקוס, ממש לא בריא. תודה, עידית

26/05/2013 | 22:23 | מאת: אביטל זלצר

עידית שלום בקרם קוקוס אחוז השומן יותר גבוה ומדובר כמובן בשומן רווי שהוא פחות בריא. לגבי חלב קוקוס זהו קוקוס שנסחט עם מים ומסונן, מכיל פחות שומן. הרבה נוטים להתבלבל בינו לבין מי קוקוס שהם הנוזל השקוף שנמצא בחלל אגוז הקוקוס. לגבי בריאות, השומן הרווי אינו בריא לגוף ושאר ערכי הקוקוס בריאים מכאן שהתשובה מתחלקת לשניים. בברכה אביטל

22/05/2013 | 20:40 | מאת: מעיין

שלום רב האם תה אוכמניות ללא קפאין הוא בריא כמו לאכול אוכמניות? (שכמובן קשה בארץ להשיג והקפואות נורא יקרות). ושמעתי שזרעי פשתן 2 כפות ביום שאני טוחנת לא ממש מחליפים ומספקים אומגה 3 כמו דגי ים.האם זה נכון? או עמלתי לשווא? (שוב הדגים המובחרים יקרים מאאאאוד). בתודה גדולה

22/05/2013 | 23:14 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום, תה אוכמניות הוא בריא. יש לו יתרונות רבים.כמובם שבאכילת הפרי הטרי ישמם וויטמינים וערכים תזונתיים נוספים אך גם חליטה טובה (ונקייה) תספק ערכים מצויינים. זרעי פשתן טחונים הם אכן מקור מצויין לאומגה 3 בברכה, אביטל

21/05/2013 | 20:23 | מאת: אורי

האם סכרין בקפה יכל לגרום לכאבי ראש?? טל: 052-2056012

22/05/2013 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום אכן כן בגדול. כל שכן שגם הקפה עצמו יכול לגרום לכאב ראש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/05/2013 | 19:39 | מאת: רינה

שלום מה דעתך על בישול עם שמן חמניות בכבישה קרה אורגני? עד עכשיו השתמשתי בשמן קנולה בכבישה קרה אורגני,האם יש הבדל לטוב או לרע? אשמח למענה בתודה רינה

22/05/2013 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום שמן חמניות הוא בעל נקודת עישון נמוכה לכן הוא נשרף מאוד מהר .הוא יכול להתאים לטיבול כי מכיל הרבה ויטמין E אך לא לטיגון . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20 גרם או 50 גרם? האם יותר מזה יכול להזיק? תודה

22/05/2013 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום אם את לוקחת תרופות לסכרת או קומדין זה לא מתאים אך אם את בריאה יכולה לאכל 50 גרם ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2013 | 09:14 | מאת: 111

שלום 1. האם למי שיש קרישיות נמוכה בדם (מחסור קטן בפקטור 7) מותר לאכול ג'וגי ברי? 2. האם עישון (מועט) מותר עם אכילת ג'וגי ברי, או שבדומה לנטילת לוטאין לאנשים מעשנים אסור בטא קרוטן? תודה

27/11/2014 | 17:48 | מאת: אילנה

התחלתי ליריקה לפני כארבעה חודשים והתחילה נדירת שיער נורמלית בשבועיים האחרונים אוכלת את הפרי עם יוגורט...וייש לי נשירה מפחידה האם ???? אגבלמי שייש היתרחבות כלי דם (הימנגיומה) זה בסדר לקחת את הפרי ...

18/05/2013 | 21:34 | מאת: נטע

ניסיתי כל השיטות של גיוון האוכל אך ללא הצלחה. האם יש רעיון כלשהוא לארוחות קלות ומסודרות במסגרת המגבלה של כולסטרול גבולי מאוד, ושומנים בדם, וסוכר גבולי. גיל 57 , לתשובה מקצועית ועניינית אשמח להתייחס ומודה מראש. נטע.

22/05/2013 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום 1. אוכלים את כל הירקות מלבד תפוח אדמה ודלעת במיוחד ירקות עליים 2. כל הקטניות: אפונה, שעועית, חומוס, עדשים ,טופן 3. כל האגוזים והזרעים למיניהם 4. דגים 5. שיבולת שועל, כוסמת,, קינואה, גריסים. 6. פירות עונה2 ביום כמו דובדבנים שנפלאים לחולי סוכרת ובעית כולסטרול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2013 | 20:46 | מאת: משה

קראתי שבמי סלק מבושל יש סגולות רפואיות. בכמה כוסות מים יש להשתמש כדי לבשל 2 סלקים כדי שמי הבישול לא יהיו מדוללים מדי ?

22/05/2013 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום בבישול יוצאים הפגמנטים של הסלק שהם בעלי התכונות התרפוייטיות . אם אתה רוצה לשתות את המים שים על 2 סלקים 2 כוסות מים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/05/2013 | 12:22 | מאת: משה

תודה בהמשך...כמה כוסות מי סלק מומלצות ליום ?

17/05/2013 | 17:32 | מאת: יהודה

אחרי כמה זמן מאבד שייק שמורכב מירקות ואבקת ספירולינה את ערכיו ? שעה אחרי הסחיטה זה בסדר ?

17/05/2013 | 19:15 | מאת: אביטל זלצר

יהודה שלום. מומלץ לשתות מייד בתום הסחיטה על מנת להרוויח כמה שיותר נוטריינטים בריאים. ככל שעובר זמן, יש נטייה להתחמצנות וירידה בערך התזונתי. בברכה ובהצלחה אביטל

16/05/2013 | 21:59 | מאת: דנה

שלום, הרני מצרפת לך את יומן האכילה שלי היום בבוקר- 2 בורקס חמאה , אצבע וניל גדול , מאפה וניל , לחמנייה ארוכה, לחמנייה עם שומשום עם טחינה ו-200 גרם עוף בגריל. בצהריים - אכלתי מקונדיטוריה עוגיית שוקולד, שוקולד עגול, עוגיית מרציפן ועוגייה במילוי חלבה. ומילשייק קטן ממקדונלדס. ולאחר מכן אכלתי 10 קרקרים של אסם עם שומשום ולחמנייה קטנה עם טחינה. וזהו... האם עשיתי טעות? מה לא הייתי צריכה לאכול ממה שאכלתי? עכשיו אני מרגישה כל כך רע ממה שאכלתי היום שבא לי למות. עכשיו אני מרגישה שהשמנתי מאוד ממה שאכלתי. הבטן שלי עכשיו נהייתה נפוחה מאוד ועליתי מהבוקר 3.5 ק"ג של שומן! איך אפשר לתקן את הטעות שעשיתי? אני רוצה להחזיר את הזמן אחורה... ברצוני לשאולך בבקשה מה דעתך על מה שאכלתי היום?

17/05/2013 | 19:13 | מאת: אביטל זלצר

דנה שלום מיומן האכילה עולה כי את צורכת תזונה לא מגוונת המושתת בעיקר על בצקים ופחמימות פשוטות והמון סוכרים לא בריאים. יש לצרוך פירות, ירקות, זרעים, קטניות ודגנים. המלצתי לך היא להרכיב תפריט בריא ומאוזן אצל תזונאית טבעית מאחר ומה שאת מתארת כאן רחוק מאוד מלהיות בריא. בברכה אביטל זלצר

שלום, למיטב ידיעתי הזמן האפקטיבי ביותר לצרוך עשב חיטה הוא בבוקר על קיבה ריקה או במהלך היום לפחות שעה אחרי הארוחה. לעומת זאת, אומגה 3 ותוספי תזונה אחרים יש לצרוך עם הארוחה. שאלתי היא, האם עשב חיטה נחשב לארוחה בכדי שאוכל לצרוך את עשב החיטה ותוספי התזונה יחד? עניין נוסף, אני שותה כוס של 100 מ"ל עשב חיטה בשעות אחר הצהריים, האם הכמות נכונה? תודה מראש, אסף

אסף שלום עדיף לצרוך את תוספי התזונה לא ביחד עם עשב חיטה. אלא לאחר מכן. אכן צדקתה והאפקט הטוב ביותר לשתית עשב חיטה הוא על בטן ריקה ועדיף בבוקר . הכמות שאתה שותה בסדר גמור בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

15/05/2013 | 20:37 | מאת: שאלה

שלום. אני טבעונית, משתדלת לאכול מזון טבעי בלבד ב6-8 ארוחות קטנות על פני היום. כל חודש בערך ביום ה17-18 של המחזור אני סובלת מתאבון מוגבר עד כדי אכילת 4000-4500 קלוריות ביום עד יום קבלת המחזור, הבעיה היא שאז אני מרגישה שהקיבה שלי התרחבה ואז לאט לאט חוזרת לשגרה ושוב מתחיל הסיוט. משקלי תקין ואני מרגישה שגם ביום רגיל אני זקוקה ליחסית הרבה קלוריות (2000-2500) אבל מעל זה אני כבר מרגישה כבדה ויש לי בחילות וה-pms ממש מוציא אותי מאיזון. האם יש איזשהו פתרון? שמעתי על נר הלילה אבל מצאתי אותו רק בכמוסות שמכילות ג'לטין אז אין לי עוד פתרונות. אשמח לעזרה, תודה.

16/05/2013 | 18:40 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום אכן את באמת סובלת מתסמונת טרום ווסתית וייתכן שאת סובלת מחוסר איזון הורמונלי. המלצתי החמה לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לנטורופטית שתבנה איתך תוכנית טיפולית המתאימה למצבך. נר הלילה לא מתאים לכל מצב. בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

20/05/2013 | 00:23 | מאת: רינה

היא לפעמים יכולה לחולל ממש קסמים לגוף. בתור אחת שגם סובלת מה-PMS לא מעט יצא לי לקרוא קצת ולחקור על הנושא ומסתבר ששילוב של מגנזיום ציטראט עם ויטמין B6 יעיל בהפחתת תסמינים של התסמונת הקדם ווסתית - אני התחלתי לקחת את זה של סופהרב ובינתיים יש קצת הקלה. יכול להיות שנטורופת יוכלו לתת לך גם עשבים מיוחדים לתה שיכול לעזור על הכאבים.. בהצלחה אני יודעת שזה ממש לא כייף..

15/05/2013 | 11:27 | מאת: הדר

רכשתי את המוצר , נטלתי ממנו לפי ההוראות ולא הועיל בדבר .

16/05/2013 | 18:37 | מאת: טובה בר-שאן

הדר שלום לא ברור לי בכלל על מה את מדברת ההרכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

13/05/2013 | 22:31 | מאת: ויויאן

טובה שלום האם שמן זית בצריכה מופרזת עלול לגרום להעלאת הכולסטרול? נתקלתי באתר שנקרא MY HEART ובו המלצות תזונתיות לחולי לב שטוען שצריכה מוגברת של שמן זית עלול להעלות רמות כולסטרול והנה הציטוט מהאתר: מכיוון שמדעי התזונה הוא מדע המתפתח המתבסס על מחקרים שונים, הוא משנה את המלצותיו על פי עדויות מחקריות עדכניות. לכן, המומחים ממליצים על פריטים מסוימים מכלל התזונה, אשר מתאימים לחולי לב: שמן זית – שמן זית הינו השמן הטוב ביותר, במיוחד כאשר הוא נכבש בכבישה קרה. עם זאת, ממליצים המומחים לצרוך ממנו ומשמנים אחרים, בכמויות מוגבלות, בדומה להמלצות בדבר מזונות שמנים אחרים. מינון מופרז בשמן זית עלול לעלות את רמות הכולסטרול.

15/05/2013 | 08:21 | מאת: טובה בר- שאן

וויאן שלום שמן זיית הוא שמן נפלא המוריד כולסטרול וממליצים עליו במחלות לב אך כל דבר במינונים מוגזמים יכול לגרום לתופעות לוואי כל דהר צריל לאכל במידה. שמן זיית בהגזמה יגרום להשמנה וזה יכול להוביל גם לכולסטרול . בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

13/05/2013 | 17:57 | מאת: מעיין

שלום רב אני יודעת שאין סוכר "בריא", אבל למרות זאת האם אוכל להשתמש בסוכר ענבים על פני סוכר חום/לבן בקפה, תה, לימונדה? עגבה או סטיוויה יקרים לי מאוד. האם סוכר ענבים הוא יותר בריא ופחות מעובד? תודה מראש

15/05/2013 | 08:18 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום סוכר הוא הבסיס לחיים שלנו .בלי סוכר אין חיים אולם אנו אוכלים כמויות אדירות של סוכר מזוקק וזו הבעיה. אם אין לך בעיות של מחלת הסחרת את יכולה להשתמש הסוכר בכמות קטנה כולל גלוקוז שזה סוכר ענבים בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

13/05/2013 | 15:50 | מאת: אורי

יש לי אבני כיליה מסוג קלציום-אוקסלט. אמרו לי להימנע (בין היתר) מעגבניות וחצילים, שני ירקות שאני מאוד אוהב. מצד שני שמעתי באופן לא מבוסס, שבעצם מה שמכיל את האוקסלט בשני ירקות אלו הם הגרעינים, ואז יש לי אופציה לנקות אותם מהם. האם נכון? חשובה לי תשובה אמינה ולא חוכמה עממית. בתודה - אורי

15/05/2013 | 08:17 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום חומצה אוקסלית נמצאת בכל הפרי וגם במזונות נוספים כמו אגוזים, שוקולד, תה, תרד, ברוקולי בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

12/05/2013 | 20:14 | מאת: יעל

היי שמי יעל ואני מתעניינת בלימודי תזונה טבעית שמשלבים בתוכם בנוסף לידע בתזונה גם ערוב של גוף ונפש והתאמת תפריט. מהן המקומות המומלצים ביותר ללמידה ושניתן לשלב אותם במשרה מלאה? תודה:)

15/05/2013 | 08:13 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום תתקשרי אלי נדבר בטלפון 0546829699 בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

12/05/2013 | 15:12 | מאת: אלון חורב

דבר ראשון, תודה על המידע המעניין שיש פה, אני צופה קבוע. חוץ מזה רציתי לספר שנתקלתי בפלייר על אירוע בשם "אוכלים בריא" שמסתבר קורה שנה חמישית ברצף (איפה הייתי כל הזמן הזה?). מישהו שמע עליו וממליץ? מישהו ממליץ על איזה מרצה טוב? אי אפשר ללכת להכל והייתי שמח לקבל המלצות. http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=402&ArticleID=3688&sng=1 איזה כיף שזה נהיה הרבה יותר קל לתרגל אורח חיים בריא.

15/05/2013 | 08:12 | מאת: טובה בר-שאן

אלון שלום הכנס הוא לקהל הרחב המכיל גם הרצאות וגם סדנאות זה כנס חוויתי וטב שווה ללכת בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

11/05/2013 | 20:48 | מאת: נטע

שלום רב לתזונאיות, ברצוני לשאול מהו המינון של B12 שאני צריכה ליטול בהריון? הזמנתי תוסף מחו"ל של מתילקובאלאמין 1000 מק"ג כי לא מצאתי בארץ את הגירסה האקטיבית של ויטמין זה. בנוסף אני גם נוטלת פרנאטל. שאלתי היא היא האם התוסף B12 שיש לי הוא בסדר? הוא מספיק להריון? אודה לתגובתכן, תודה, נטע

15/05/2013 | 08:10 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום הכמות שאת לוקחת B12 1000 מצויינת בנוסף יש לך גם בפרנטל בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן

11/05/2013 | 19:17 | מאת: שירין

ערב טוב כיצד מעריכים קלוריה של פיתה או עוגיית בריאות שאופים בבית תודה כל טוב

15/05/2013 | 08:08 | מאת: טובה בר-שאן

שירין שלום כנסי לאינטרנט למחשבוני תזונה ושם תוכלי למצא פחות או יותר את הערך הקלורי של כל דבר שאת אוכלת. בברכת חג שבועות שמח טובה בר- שאן