פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/03/2013 | 18:34 | מאת: סופי

זה נכון שזרעי קנאביס הם מזון על? איך זה הגיוני אם זה בעצם סם , לא? הם לא יכולים להזיק לבריאות או להשפיע בצורה שלילית על הגוף?

03/03/2013 | 19:01 | מאת: סופי

יש לי מתכון באנגלית עם מרכיב בשם: maca powder למה בדיוק הכוונה?

23/04/2013 | 02:35 | מאת: גילעד

זרעי הרנסנס הידועים גם בשם זרעי המפ הם מזון שלא מכיל את החומר הפעיל שיש בפרחי הקנאביס (THC) והם מכילים מגוון עצום של ערכים תזונתיים כיאה למזונות על אחרים כגון שורש המאקה(שהזכרת בשאלה השניה), מורינגה, ספירולינה, פולי קקאו ועוד.

02/03/2013 | 08:29 | מאת: קרן

שלום, האם מותר להקפיא מזון בשקיות ניילון? למשל עוף טרי שאני מחלקת למנות ואז מוציאה ומבשלת? האם ניילון הוא כמו פלסיק ומשחרר חומרים רעילים בחימום וקירור? תודה רבה

05/03/2013 | 16:29 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום הקפאה והפשרה יגרמו לחומרים שונים לזלוג מהפלסטיק למזון עדיף לא להשתמש בפלסטיק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/03/2013 | 22:58 | מאת: קרן

שלום ותודה רבה על התשובה , שאלתי לגבי ניילון. אני יודעת שפלסטיק לא בריא להקפיא אבל מה לגבי הניילון? תודה רבה !

01/03/2013 | 21:49 | מאת: שלום

שלום אני בת 30 בריאה אך לפעמים סובלת מנפיחות בבטן, עצירות, גזים.... כל בעיות המעיים הלא נעימות והשכיחות. שמעתי על שטיפת המעי הגס המכונה קולון הידרתרפיה ורציתי לשאול מס שאלות- 1- האם הניקוי הזה מסוכן או שאין בו חשש? 2- האם הוא אכן יעיל כמו שאומרים וטוב לבריאות? אם כן מדוע לא קים כחלק מטיפול שנותנות קופות החולים ואם רוצים לעבור ניקוי כזה אז רק דרך פרטי? 3- האם יש חשש שהמעיים יהיו עצלניות אחר כך ולא יתפקדו לבד? 4- האם שטיפת המעי הגס עלולה לפגוע בכמות החידקים הטובה במעי וכמו שהחידקים הרעים נשטפים ככה גם הטובים? אשמח בבקשה אם תענה על כל שאלה בנפרד כדי שאבין טוב יותר. תודה רבה מראש

05/03/2013 | 16:28 | מאת: טובה בר- שאן

שלום הקלוניק היא שיטת ניקוי שאני פחות אוהבת אותה . אני מעדיפה לעשות ניקוי באמצעות מזונות מנקים ובריאים ומיצים 1. בגדול בניקוי זה אין חשש. 2. בתהליך הקלוניק לאחר השטיפה הם מכניסים חיידקים טובים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/02/2013 | 23:22 | מאת: דנה

תודה על התשובה המהירה קניתי לבני בן חודש וחצי ויטמין די שנמכר בבתי מרקחת של קופת חולים באמת יש בזה חומרים משמרים וחומרי טעם איפה אפשר להשיג ויטמין די ללא כל אלה ועוד שאלה מה הסיבה לנשירת שיער אצל ילדים בני שש ושבע ומה דרכי הטיפול ?

05/03/2013 | 16:24 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום בבתי טבע תמצאי ויטמין D ללא חומרים משמרים וחומרי טעם הסיבה לנשירת שיער בגילאים האילה יכולה לנבוע מחוסר ברזל ותזונה לא מספקת שמכילה מעט ויטמיני B בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/02/2013 | 15:18 | מאת: גרעיני ציה

שלום, קראתי על היתרונות הבריאותיים של גרעיני הציה ולפיכך שאלות לי אליך- 1- האם את ממליצה לצרוך גרעינים אלו או שמדובר בשיווק מסחרי וחבל על כסף 2- אייך צורכים אותם? שלמים? טחונים? באיזה אופן מבין השניים אהנה יותר מהיתרונות הבריאותיים? 3- אוכלים אותם לפני האוכל, אחרי או ביחד עם האוכל? 4- קראתי שאם משרים את הגרעינים במים אז הגרעינים יוצרים במים ג'ל שטוב לעיכול- אם אשתה רק את המים המושרים ללא הגרעינים- האם יש במים אלו קלוריות? 5- כמה כפות של גרעיני ציה (שלמים) עלי לצרוך ביום כדי לקבל כמות מספקת של אומגה 3 ליום? 6- האם צריך לאכול אותם עם מאכל מסויים להגברת הספיגה? 7- כמה קל יש בכף אחת (לא טחונה אלא גרעינים שלמים)? בבקשה תעני לי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי קל יותר להבין. תודה רבה רבה רבה רבה מראש.

05/03/2013 | 16:22 | מאת: טובה בר-שאן

גרעיני ציה שלום 1. בזרעים יש אומגה 3 בצורת חומצה לינולנית כאשר בגוף הוא הופך לEPAו לDHA בחלקו. 2.ניתן לאכל אותם כמו שהם על בלט ביוגורט במרק כאשר זרעים אילה בנוזל הם מפרישים חומר מוצילגי העוזר מאוד לתהליך העיכול. 3. ניתן לאכל בין 2-3 כפות ביום . 4. לא כף לאכל כך סתם עדיף לשלב עם מאכלים וזה יותר טעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/02/2013 | 11:28 | מאת: קרן

שלום, אני רוצה להכין לבני שלגונים בריאים מפירות מרוסקים. אני יודעת שלא בריא להקפיא פלסטיק ולכן חיפשתי כלים אחרים לשלגונים ומצאתי כלים מסיליקון איכותי (מקרין גורן). האם בסיליקון אפשר להקפיא מזון? הוא אינו משחרר חומרים מסוכנים? תודה רבה!!

05/03/2013 | 16:17 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום הטוב ביותר להקפיא בכלי זכוכית עמידים הם אינרטים ולא זולגים למזון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/02/2013 | 23:44 | מאת: מ

שלום רב, אני בת 30 בריאה ומעונינת להתחיל לצרוך אומגה 3. שמעתי שזה בריא אז חשבתי למה לא? אני מעונינת בזה הן לשיפור מצב הרוח, הן לתחזוקת הגוף והן לשיפור יכולת הריכוז. יש מס חברות בשוק ולכל אחת יש את מינונים שונים ויחסים שונים של החומצות בכל קפסולה. אם אלו הן מטרותי, באיזו קפסולה של אומגה 3 היית מציעה לי להשתמש? מה כדאי לי לקנות? של איזו חברה? ואיזה יחס אני צריכה בין החומצות כדי להשיג מטרות אלו? שאלה נוספת- האם את האומגה 3 אני צריכה לצרוך על קיבה ריקה? או עם הארוחה? בבוקר? בערב? כדי שאהנה מהיתרונות של האומגה ולא שאטול אותן לחינם. תודה מראש.

28/02/2013 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום רוב האומגה 3 של החברות השונו טובות אני לא נאמנה לאף חברה מה שחשוב לקחת את הטאומגה 3 עם האוכל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/02/2013 | 23:42 | מאת: vbhcvjcf

שלום, אני מאוד אוהבת לאכול אתהלבן של התפוז- מה שנמצא בן הפרי לקליפה- םשוט טעים לי. כנל לגבי זה של האשכולית. שאלתי היא- האם מדובר במזון פחמימתי? אן שמדובר אך ורק בסיבים ולכן אני יכולה לאכול ללא הגבלה? כמה קלוריות למאה גרם מכיל רק החלק הלבן הזה? האם הוא מכילך סוכרים? תודה.

28/02/2013 | 07:58 | מאת: טובה בר-שאן

vbhcvjcfשלום הלבן של פירות ההדר מכיל פקטין שהוא חומר מצוין סיבי ואנטי סרטני לכן את יכולה לאכל אותו בכיף והוא אינו משמין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/02/2013 | 13:30 | מאת: דורית

שלום רב בבדיקת דם נמצאה כמות חריגה גבוהה של חומת שתן מה שלא הויה אףפעם בבדיקות הדם. בחודשים האחרונים אני לוקחת יומיומית כמה כפות של בנפייבר. האם זו יכולה להיות סיבה לתוצאה? המון תודה :)

08/04/2013 | 07:56 | מאת: עדי מילר

שלום דורית ראשית אני מתנצלת על העיכוב במתן התשובה... בגדול סיבים תזונתיים מכילים פורינים אך קשה לי להאמין שעקב שימוש נכון עפ"י הוראות היצרן בבנפיבר נמצאה בדמך כמות חריגה של חומצת שתן.

26/02/2013 | 22:29 | מאת: דנה

האם יש תחליף טבעי לטיפות ויטמין די שניתנות לתינוקות שרק נולדו

28/02/2013 | 07:56 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום ויטמין D הוא טבעי אך בשוק יש עם תוספות כמו חומרי טעם וחומרים משמרים את פשוט צריכה לקרוא את הרכיבים ולפי זה לקנות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2013 | 23:27 | מאת: מירה

שלום רב, ברצוני לבצע בדיקות דם שאינן בשיגרה, כמו בדיקת מינרלים שונים בגוף, הומוציסטאין וכו'. האם ישנן מעבדות פרטיות בארץ בהן ניתן לעשות זאת? אם כן תוכלו להפנות אותי למקומות ספציפיים? ומה העלות לכך? אשמח לתגובתכן, מירה

28/02/2013 | 07:53 | מאת: טובה בר-שאן

מירה שלום בדיקת הומוציסטאין את יכולה לעשות דרך קופת חולים רק את צריכה לשלם עבור הבדיקה אם אני לא טועה בסביבות 100 ש"ח גם מינרלים כמו אבץ מגנזיום נתרן אשלגן זרחן וברזל עושים בקופת חולים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2013 | 08:49 | מאת: טל

הי איזה תה מומלץ ומותר ללא סכנה בהריון? מה לגבי מרוה, נענע, שיבה ?

28/02/2013 | 07:51 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום תה מצוין להריון ומרגיע זה תה קמומיל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/02/2013 | 22:36 | מאת: דפנה ת"א

שלום רב אני טבעונית כ-4 שנים אוכלת אוכל בריא ולא תעשייתי עם עודף משקל של כ-8 ק' מאוד רוצה להרזות מה את ממליצה?

24/02/2013 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

פנה שלום חסרים לי פרטים לבקשתך האם יתכן שאת אוכלת בעיקר מוצרי חיטה ? המלצתי להוריד את כמויות החיטה לאכל מאוזן ירקות, קטניות, דגנים, ואגוזיםזרעים ופירות וכמובן לעשות תנועה בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

23/02/2013 | 10:57 | מאת: יהודה

אני סוחט עשב חיטה ושאר ירקות ופירות, אחרי הסחיטה יש שאריות מוצקות. האם כדאי וראוי מבחינה תזונתית לאכול את השאריות המוצקות האלה ?

24/02/2013 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

יהודה היקר השאריות המוצקות מכילים את הסיבים אני מוסיפה אותם לאורז ולמרקים ואת מה שנשאר אני עושה קומפוס לאדמה ולעציצים בברכה ובהצלחה פורים שמח טובה בר- שאן

22/02/2013 | 09:51 | מאת: ניחע

שלום, אני קונה בשוק פול טרי- כלומר, פול ירוק שהפול בתוך התרמילים. אני לא אוכלת פול כי הוא עושה לי הרבה גזים אבל אני שואלת בנוגע לתרמילים של הפול- 1- האם מדובר בסיבים אשר יעשו לי גזים? 2- האם רק לתרמילי הפול יש יתרונות בריאותיים מעבר להוספת סיבים לתפריט? 3- והשאלה החשובה ביותר- האם רק התרמילים מכילים הרבה קלוריות כמו הפול עצמו, כלומר האם הם גם פחממה? או שמדובר רק בסיבים אשר דלים בקלוריות כאילו הייתי אוכלת כרוב. תודה

23/02/2013 | 08:55 | מאת: טובה בר-שאן

ניחא שלום בפול הטרי יש מעכבי אנזימים לכן נוצרים הגזים בבטן בתרמילים יצמם אין את חומרים אילה לכן הם לא עושים גזים. סיבים לא מתעכלים לכן הם גם לא משפיעים מבחינה קלורית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/02/2013 | 17:56 | מאת: מרים

שלום האם אכילת פרוסת עוגה עם פרג ,יש לה את היתרונות שמיחסים לפרג כמו סידן?או שבאפיה מאבד הפרג את כול סגולותיו? מה דעתך? בברכה מרים

23/02/2013 | 08:50 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום אין ספק שחלק מתכונות הפרג נשארות בברכה ובהצלחה חג פורים שמח טובה בר- שאן

21/02/2013 | 12:18 | מאת: nh

שלום רב, אני בת 30, בריאה והכל בסדר. מאוד אוהבת לאכול שום בתנור. אני נוהגת לשים בטוסטר אובן 5 ראשים (לא שיניים) של שום, עד שהם משחימים/נאפים ואז לאכול ככה כמו שזה (עם טחינה, גבינה או מה שלא יהיה). אולי זה נשמע מוזר או שהכמות מוגזמת אבל זה טעים לי. שאלתי היא: 1- האם יש לשום זה יתרונות בריאותיים? מה אני מרוויחה בריאותית מאכילת שום ככה? 2- שמתי לב שאם אני אוכלת את זה כארוחת ערב אז כל הלילה יש לי המון גזים, ובבוקר למרות שאני מתרוקנת ושיש לי יציאה אז עדיין אני סובלת במהלך כל היום שלמחרת מגזים שכואבים לי בבטן. האם לדעתך יש קשר בין אכילת השום לגזים? האם שום בכמות כזאת אכן יכול לגרום לגזים? תודה רבה.

21/02/2013 | 17:15 | מאת: אביטל זלצר

nh שלום. שום אכן יכול לגרום לתחושת אי נוחות בבטן ואף לגרום לגזים. עוד על השום תוכלי לקרוא בלינק המצורף. http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=191&t=b בברכה, אביטל

בתודה מראש

21/02/2013 | 17:08 | מאת: אביטל זלצר

פול שלום אפשר בשתי הצורות. אכילת הקליפה מוסיפה הרבה סיבית תזונתיים הבריאים מאוד למערכת העיכול. בברכה אביטל

17/02/2013 | 09:11 | מאת: עדה

שלום,אנימוכרת עם מחלת קרוהן מזה 30 שנה.עברתי שני ניתוחים.האחרון בהם 1997. הסרת אילאום סופי כ-80 סמ, בניתו הראשון ובשני עו 50 סמ ועוד 5 סמ בחיבור למעי הגס. מאז הניתוח השני אני עוברת עליות וירידות. מטופלת ברצף כעשר שני בפורינטול. מסתדרת כל עוד לא עוברת עליה תקופה מטלטלת מבחינה נפשית או לחילופין אם אני חורגת באוכל אסור. אשמח לקבל עדכון מעודכן לגבי התזונה על מנת להוריד מעט מהמשקל שעלה לאחרונה(כשיש עליה במשקל מסתבר שיש עיכול טוב יותר) עקב תקופה של אבלות מתמשכת.התזונה לא ממש נכונה אך חיה גם עם הכאבי בטן הרצופים. אשמח לעדכון תזונתי לשמירה מעט על המשקל כל עוד לא אחרוג מהמותר.כיום אני ניזונה מפחמימות,סויה . אשמח להתייחסות ותשובה.תודה לך

21/02/2013 | 17:07 | מאת: אביטל זלצר

עדה שלום קצת קשה לענות לך תשובה מדויקת מאחר וחסרים המון פרטים. כדי שיהיה אפשרי להתייחס לתזונתך, עלייך לנהל יומן אכילה במשך כמה ימים לגשת לתזונאית טבעית או נטורופתית על מנת לאזן ולסדר את התפריט שלך. לאור המצב אותו את מתארת, השתדלי להמעיט בפחמימות פשוטות ובמתוקים, העדיפי מזון מבושל עם דגש על הרבה ירקות, קטניות ודגנים מלאים. הקפידי לשתות הרבה מים לשלב פעילות גופנית על בסיס יומי. בברכה, אביטל

16/02/2013 | 19:06 | מאת: נדב

האם ידוע למישהו אם חלב אורז מיוצר מאורז לבן או מלא? תודה!

17/02/2013 | 21:27 | מאת: אביטל זלצר

נדב שלום לדעתי מאורז רגיל למרות שזה ממש לא משנה כי בכל מקרה הקליפה לא נכנסת פנימה. בברכה, אביטל

16/02/2013 | 14:15 | מאת: מיהעעח

האם 8 כוסות תה ירוק (ללא סוכר) שוות ערךל 8 כוסות מים? אני מאוד אוהבת תה ירוק ובמיוחד בחורף מחפשת משהו חם לחמם את הגוף .חשוב לי לצרוך נוזלים בכמות הנכננה אך לא אוהבת מים. האם אוכל לשתות תה ירוק במקו המים בהנחה שאני בחורה צעירה ובריאה ואין לי בעית לחץ דם (בגלל הקופאין). תודה

17/02/2013 | 21:26 | מאת: אביטל זלצר

מיהעעח שלום. כמות גדולה אך לא בהכרח מזיקה. הייתי מורידה ל4-5 כוסות ואת השאר מחליפה במים עם לימון סחוט. בברכה ובהצלחה אביטל

15/02/2013 | 18:58 | מאת: שרית

שלום האם ניתן לאכול כל יום רבע צנון? מאחר ואני סובלת ממחלת חניכיים כרונית אשמח לדעת מאכלים שיכולים לעזור פרט לתפוחים ואיזה יכולים לחזקם

16/02/2013 | 10:03 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום למה רק רבע צנון נפלא לאכל צנון כמה אתה רוצה . בצל שום עלים ירוקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/02/2013 | 10:03 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום למה רק רבע צנון נפלא לאכל צנון כמה אתה רוצה . בצל שום עלים ירוקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2013 | 11:48 | מאת: אליעזר

שלום רב, האם זה נכון שיש בקקאו נוגדי חמצון חזקים, פלבנואידים, סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים (אשלגן, אבץ, ברזל, מגנזיום, נחושת ומנגן), התורמים לבריאות? וכך גם שוקולד? שבת שלום. אליעזר

16/02/2013 | 10:01 | מאת: טובה בר-שאן

אליעזר שלום כל מה שאמרת אתה צודק. וההבדל היחידי שבשוקולד יש כמויות גדולות של סוכ וחלב וחומרים משמרים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2013 | 09:44 | מאת: גילה

שלום לך איך וכמה זמן אפשר לבשל שעועית אזוקי מבלי לפגוע ביתרונות שלה? והעיקר שתצא רכה , תודה לתשובה גילה

16/02/2013 | 09:57 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום כדי להפיק את המירב כדאי קודם להנביט את השעועית לפני המישול וכך זמן הבישול מתקצר.כיום את צריכה לבשל את השעועית בסביבות שעה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2013 | 14:27 | מאת: מיה

שלום אני מנסה להוריד כמויות של קפאין כי שמעתי שזה גורם לכאבי מחזור. האם זה נכון? האם יש נזק משמעותי בשתייה של 2 כוסות קפה נמס גרגרים נטול קפאין ביום וכוס תה אחד? תודה

15/02/2013 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום אצל כל אחד זה אחרת .בגדול אם את שותה תה ירוק את יכולה לשתות מס' כוסות תה .לגבי קפה עדיף כוס אחת ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2013 | 12:42 | מאת: גלית

שלום. רציתי לשאול כמה סיבים תזונתיים צריך לצרוך ביום? והאם כאשר אני אוכלת לחם מקמח מלא + דגנים מלאים ממקור אחר זה יותר מידי? תודה רבה.

17/02/2013 | 23:27 | מאת: עדי מילר

שלום, כמות הסיבים התזונתיים אשר מומלץ לצרוך ביום נעה בן 25-30 גר' ליום, תלוי בסך הקלורי לאותו יום. כלומר העשרת המזון בכמות בלתי מוגבלת של סיבים עלולה גם היא להזיק לגוף ולגרום לעצירות. באופן כללי אני ממליצה לשתות 1-2 כוסות מים בסמוך לארוחה המכילה סיבים, ולהרבות בסיבים מסיסים הנמצאיפ בירקות ופירות.

17/02/2013 | 23:30 | מאת: עדי מילר

שלום, כמות הסיבים התזונתיים אשר מומלץ לצרוך ביום נעה בן 25-30 גר' ליום, תלוי בסך הקלורי לאותו יום. כלומר העשרת המזון בכמות בלתי מוגבלת של סיבים עלולה גם היא להזיק לגוף ולגרום לעצירות. באופן כללי אני ממליצה לשתות 1-2 כוסות מים בסמוך לארוחה המכילה סיבים, ולהרבות בסיבים מסיסים הנמצאים בירקות ופירות.

13/02/2013 | 13:09 | מאת: מירב

שלום ותודה, בבדיקת דם האחרונה שביצעתי - HB- 10.3 אני נוטלת באופן קבוע: פרנטאל- אלטמן ברזל- SOFT IRON מ"ג 30 בנוסף, כף אחת ביום של סירופ של טטנבלוט - גם בו ברזל 30 מ"ג השאלות- א. האם המינון הוא בסדר, אינו חורג ? ב. האם אפשר להוסיף/להמיר במשהו וליטול כדור מציצה אחד ביום של B12 שהבנתי שעוזר לספיגת הברזל בגוף? איני יודעת אם זה קשור אך אני עייפה ללא הרף ... אודה לתשובה, מירב.

14/02/2013 | 19:30 | מאת: אביטל זלצר

מירב שלום המינונים בסדר אין מניעה להוסיף בי 12 בברכה אביטל

שלום, התגלה אצלי אי סבילות לקטוז ומלבד זאת אני מרגיש עייפות, וסובל מגזים (לא רק במוצרי חלב). שמעתי על אנזימי עיכול שיש למשל לאלטמן ואשמח לשמוע האם כדאי לקחת אותם - האם בטווח הארוך זה לא יפגע ביכולת הגוף לעכל בעצמו? והאם יש המלצות על כדורים אלו של חברה מסויימת? תודה

14/02/2013 | 19:28 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום כל תוסף של אינזימי עיכול שתיקח שמיכיל אינזימים לעיכול חלבון החלב יעשה את העבודה ויחד עם זאת יש להפחית כמה שיותר צריכת מוצרי חלב. יש להעדיף יוגורט ביו או קוט' שהם קלים יותר לעיכול. בברכה והבצלחה אביטל

11/02/2013 | 15:08 | מאת: רבקה

שלום רב אני סובלת מריפלוקס וממעי רגיז האם מותר לאכול או לשתות חלב קוקוס , האם הוא מכיל הרבה סיבים כי אני אוכלת תזונה דלת שאריות, תודה על התשובה רבקה

11/02/2013 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

רבקה שלום חלב הקוקוס עצמו לא מכיל סיבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/02/2013 | 20:19 | מאת: יעל

גיליתי שאני אלרגית למזון המכיל את החומר E202. בזמן אחרון הוא נמצא ביות ר ויותר מוצרי חלב-גבינות , יוגורטים וכו'. האם ניתן לברר באילו מוצרי חלב לא מוכנס E202 ?

10/02/2013 | 20:53 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום. עלייך לעשות "תחקיר" מעמיק בסופר. בכל מקום שמופיע, זה חייב להיות מצויין על גבי האריזה. פני לך זמן, גשי לסופר עם מעיל (כי קר מאוד ליד המקררים) ופשוט תעברי מוצר מוצר. בברכה ובהצלחה אביטל

09/02/2013 | 23:24 | מאת: מירי

שלום רב מה עדיף להוסיף לשתיה חמה עם אבקת חרובים כפית של דבש או כפית של סילאן? תודה לתשובה מירי

10/02/2013 | 20:51 | מאת: אביטל זלצר

מירי שלום שניהם בריאים (שימי לב שהסילאן שלך הוא ללא תוספת סוכר). לכי עם טעמך האישי. בברכה ובהצלחה אביטל

08/02/2013 | 17:54 | מאת: ענבל

אובחנתי עם אלקוס, בקיבה ע"פ התסמינים. בנוסף אני בתחילת הריון וסובלת מבחילות לאורך כל היום. הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאוכל לשנות בדיאטה שלי להקל על הכאבים? אם יש מאכלים שונים שכדאי להימנע? מאכלים עם רצת חומציות גבוהה? אם כן, מה הם? תודה.

09/02/2013 | 09:33 | מאת: אביטל זלצר

ענבל שלום בהחלט כן. יש תזונה מכוונת לאולקוס. אני ממליצה לך בחום לקבוע מפגש עם תזונאית טבעית ולבנות תפריט תומך לאולקוס ולהריון. בברכה ובהצלחה אביטל

08/02/2013 | 01:08 | מאת: יוני

אז זה 2-3 פירות מותר פלוס 1/4 חלב סויה? ואם אני רוצה לשתות כוס שלמה של חלב סויה אני יוכל לאכול 2 פירות בנוסף לכוס חלב סויה מלאה או רק פרי וחצי או שכמה? ומעבר לכמות שאמרת של ה2-3 פירות פלוס רבע כוס חלב סויה , אז מה שיתור מהכמות הזאת זה כבר סיכון לסוכרת כן?

09/02/2013 | 09:31 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום מאחר ועניתי לך כבר כמה פעמים על השאלה וגם חברתי טובה, אני בוחרת שלא להגיב. בהצלחה, אביטל

07/02/2013 | 21:16 | מאת: בת

האם אפשר לטפל בהסתיידות בעזרת ניקוי תזונתי,על בסיס פירות ירקות ?

09/02/2013 | 09:29 | מאת: אביטל זלצר

בת שלום אני הייתי משלבת גם צמחי מרפא ודיקור. בהצלחה אביטל

07/02/2013 | 08:48 | מאת: ליאור בר חי

אנו עורכות ניסוי בשיעור מדעיים, היינו שמחות אם תענה על השאלות בנושא חלב. 1) האם זה בריא לשתות חלב כל יום, ובאיזה מידה? 2) לאיזה חומר בחלב אנשים מסוימים אלרגיים? ולמה? 3) האם זה בריא לשתות חלב לפני שהולכים לישון? ולמה? 4) האם זה בריא לאכול ארוחת בשר עם חלב לדוגמה, עוף מצופה חמאה. 5) למה רצוי לחכות בין ארוחה לארוחה? 6) האם חלב לא מפוסטר (ישר כשהוא יוצא מן הפרה) הוא בריא? ולמה? 7) האם זה בריא לטבעונים לא לאכול מוצרי חלב? אם הם יכולים לחלות ביותר מחלות ? 8) האם סוג הפרה משפיע על החלב? 9) למה רצוי שתינוק שרק נולד ישתה חלב אם? 10) האם חלב סויה יותר בריא מחלב פרה? ולמה? 11) מה עדיף לאכול, מוצרי חלב 5% או 1% ?

09/02/2013 | 09:29 | מאת: אביטל זלצר

ליאור בר חי שלום כל הרעיון בכתיבת עבודת חקר הוא לחפש את התשובות ולחקור באמת את הנושא. יש כאן כמה שאלות שהדעות עליהן חלוקות. יש המון חומר טוב באינטרנט ובספרות מקצועית. בהצלחה אביטל

10/02/2013 | 09:04 | מאת: ליאור

אנו צריכות תשובות ממומחה, ולכן פנינו אלייך. האם בכל זאת תוכלי לענות לנו על השאלות?

10/02/2013 | 21:06 | מאת: אביטל זלצר

ליאור בר חי שלום 1. הדעות לגבי זה חלוקות. יש מי שיגיד שבריא ומומלץ לשתות כוס חלב בכל יום והמתנגדים יתנגדו לצריכת כל מוצרי החלב. 2. אנשים רגישים לחלבון החלב שנקרא לקטוז. אין בקיבה את האינזים שמפרק אותו. 3.יש הטוענים ששתיית חלב לפני השינה משחררת חומרים מרגיעים במוח ומייטיב עם השינה. זה לא הוכח מדעית. 4.לא מומלץ בשל דרגות חומציות שונות המקשות על העיכול. 5.כדי לאפשר פירוק קל יותר של המזן בקיבה. 6.יכול להכיל חיידקים מסוכנים שנהרסים בפיסטור. 7.טבעונים לא אוכלים שום מזון ממקור חי אך הם דואגים להשלים את רכיבי התזונה החיוניים ממקורות אחרים ולכן גופם מחוסן כהלכה. 8.לא אבל סוג המזון שהיא אוכלת משפיע וגם התרופות ההורמונים והאנטיביוטיקה שנותנים לה עוברים כולם לחלב. 9.כי הוא הקל ביותר לעיכול וגם מאחר ותינוקות עד גיל שנה לא צורכים חלב כי לא ניתן לדעת אם הם רגישים ללקטוז (חלבון החלב). 10.חלב סויה הוא ממקור צמחי.אין בו שאריות של כל מה שציינתי. 11. עדיך לאכול מוצרי חלב 5% שומן.הספיגה של הסידן טובה יותר. בברכה ובהצלחה אביטל

05/02/2013 | 23:43 | מאת: דליה

שלום האם שעועית אזוקי היא שעועית אדומה שנימכרת בסופר בין הירקות הקפואים(היא ניראית כמו השעועית הלבנה רק בגוון אדום)? דליה

09/02/2013 | 09:26 | מאת: אביטל זלצר

דליה שלום לשעועית אזוקי יש כמה גוונים על הקליפה והיא קטנה יותר. בברכה אביטל

כוס אחת זה בסדר פלוס 2 פירות או שצריך חצי כוס פלוס 2 פירות? ובסויה הוניל יש הרבה סוכר? כי לפעמים אני קונה חלב סויה מופחת סכר ולפעמים בטעם וניל.

יוני שלום. 2-3 פירות ביום רבע כוס חלב סויה ללא סוכר. בברכה אביטל

03/02/2013 | 20:33 | מאת: פטל

ברצוני לדעת אם כדורי פטל קטון עוזרים באמת לירידה במשקל האינטרנט מלא בתמונות של לפני ואחרי והייתה תוכנית של ד''ר עוז שממליץ עליה מאוד. תודה

04/02/2013 | 22:36 | מאת: אביטל זלצר

פטל שלום, מי שרוצה לרדת במשקל צריך לאכול בריא ומאוזן כאורח חיים. איכלי מזון מגוון, ירקות, פירות, דגנים וקטניות, איכלי שומנים איכותיים כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים. שלבי פעילות גופנית וכך תורידי במשקל ותשמרי על זה לאורך זמן. מנסיוני אין שום תרופת פלא וגם לא קיצורי דרך. בברכה ובהצלחה אביטל

03/02/2013 | 13:07 | מאת: עדנה

שלום וסליחה על ההודעה הקודמת שלא הושלמה. לפני 20יום אושפזתי בשל זיהום במעי הגס 5ימים קיבלתי אנטיביו' רבה ללא תזונה ויומיים תזונה דל שומן. אני בבית כבר 11יום ואוכלת מה שהורתה לי הדיאטנית בבי'ח אוכל דל שומן(מרק צח עוף מכובס דיסת סולת לחם אחיד עוגה או ביסקויט לא מקמח מלא. אמרה שרק אחרי 3 שבועות אוכל לחזור לירקות\פירות מקולפים ועוד דברים. אודה אם תשיבי לי האם אפשר להתחיל כבר אחרי שבועיים??(נמאס לי האוכל הדל) האם אפשר להתחיל בפירות יבשים?חמוציות?כפית טחינה גלמית?אבוקדו ודברים בריאים דומים. מה שתוכלי להציע - אעריך מאד. אני רוצה להתחזק אחרי 17! ימים של אנטיבי' מאסיבית שהמשכתי עד הבוקר גם בבית. תודה על תשובה מהירה עדנה

06/02/2013 | 23:17 | מאת: עדי מילר

עדנה שלום רב, אני מבינה את הקושי באכילה של מזונות דומים בכל יום אולם על מנת להתקדם במזונות עלי להבין בבירור את מצבך הבריאותי, את סטטוס הדלקת וכן לבדוק את הערכת רופא הגסטרו לכך. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו בקהילה, אשר תוכל לתת לך תשובה אידיווידואלית בהתאם למצבך הבריאותי.

03/02/2013 | 12:59 | מאת: עדנה

06/02/2013 | 23:18 | מאת: עדי מילר

אנא ראי תשובתי בתגובה הבאה.

02/02/2013 | 17:55 | מאת: מאיה

שלום רב, אני בת 20 ואוכלת מידי יום כ50-75גרם שקדים לא קלווים ביום –עם הקליפה החומה- התחלתי עם אכילת השקדים לפני כחודש בערך. עליי לציין שאני אוכלת כמות זו מסיבה בריאותית-מיגרנה עם אאורה, השקדים למעשה מונעים את ההתקף מאחר ויש בהם ויטמין b2 ומגנזיום בכמות המונעת את ההתקף. קראתי שבשקדים עם קליפה יש ציאניד ואני אכלתי עד עכשיו את כמות השקדים הרשומה לעיל עם הקליפה ,האם זה מסוכן, אני מאוד מודאגת? במידה ואני רוצה להשרות מעתה את השקדים על מנת לקלף את הקליפה ,לכמה שעות משרים , והאם ההשריה לא פוגעת בכמות הויטמינים והמינרלים? תודה רבה!

04/02/2013 | 22:33 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום, השרי את השקדים במים קרים למשך הלילה במקרר וקלפי לפני האכילה. זה לא פוגע בויטמינים ובערכים התזונתיים. בברכה, אביטל

02/02/2013 | 17:34 | מאת: ק

שלום, אני בחורה רזה בת 29 ושומרת על משקל ופיגורה. אני נמנעת מלאכול ארוחות גדולות וכבדות בבת אחת כדי למנוע מצב של בטן נפוחה ושל הרחבת הקיבה. אני מעונינת לחוש בשובע גם אם אכלתי מעט. שאלתי היא- האם שתיה בבת אחת של הרבה נוזלים לאורך זמן ולא כמשהו חד פעמי, יכולה לגרום להרחבת הקיבה? למשל- ליטר מים בבת אחת, או מרק (רק הנוזלים) ירקות- נגיד 2 צלחות בבת אחת. אני שואלת כי לאחרונה התחלתי להרבות בצריכתנוזלים בכמות גדולה בבת אחת ואני חוששת שאני עם הזמן אגרום להרחבת הקיבה. תודה

02/02/2013 | 18:43 | מאת: טובה בר-שאן

ק שלום לשתות כמויות אדירות של נוזלים בבת אחת לא ירחיבו לך את הקיבה אבל זה מוגזם עדיף לאכל ארוחה מאוזנת לא גדולה מידי עד כמעט שובע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2013 | 18:34 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 27. רמת הברזל שלי בדם היא 77.8 ug/dl , הטרנספרין 250, פריטין 75.5. (לא הייתי בטוחה אם יש צורך לתת לכם פרטים נוספים, המוגלובין תקין). האם כדאי שאקח תוסף או שאין צורך? (אציין שתזונתי נפלאה, אני סטודנטית לתזונה ומודעת למאכלים איכותיים וטבעיים) אשמח לתגובתכן. תודה, ענת

02/02/2013 | 18:40 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום לא ההייתי נותנת לך תוסף (אין לי מושג מה זה תזונה נפלאה בשבילך ) אך הייתי אוכלת מזונות שיש בהם ברזל עלים ירוקים ,רימונים ,קטניות וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2013 | 17:39 | מאת: רועי

שלום אביטל וטובה..שאלה קצת לא שגרתית אך אני מחפש לקנות Masticating juicer...ומחיפוש באתרי השוואת מחירים עולים רק צנטרפוגים וחנות אחת שמוכרת שלושה דגמים של masticating במחיר גבוה ביותר.. האם אתן מכירות חנויות בישראל שמוכרות את המסחטות האלה? בתודה, רועי

02/02/2013 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום יכול להיות שתמצא בחנות אופק חדש בהרצליה היא גם נמצאת כחנות אינטרנטית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2013 | 13:14 | מאת: דפנה

שלום רב, לפני מספר שבועות עניתן לי שערכי הכורכור היבש גבוהים מכורכום טרי, אבקש לדעת מדוע. קראתי שבכרכום באבקה אינו מכיל את החומר הפעיל. האבקה עשויה כימית במעבדה. האם זה נכון. אודה לתשובה, בברכה, דפנה

02/02/2013 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום את הכורכום מפיקים מהשורש זה לא חומר סינטטי גם באבקה יש חומר פעיל אך כמותו נמוכה יחסית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/02/2013 | 08:50 | מאת: איתן אור

כורכומין תקראי כאן כתבה מעניינת https://www.tevabari.co.il/article.aspx?id=55

30/01/2013 | 11:01 | מאת: דנה

שלום ד"ר רציתי לשאול אני בת 30 סובלת מעייפות במהלך תקופה ארוכה, רציתי לשאול איזה מאכלים עוזרים לערנות ואנרגיה? תודה רבההה

06/02/2013 | 23:09 | מאת: עדי מילר

שלום דנה, תחילה אני ממליצה לבדוק את מקור העייפות, הן בבדיקות דם מקיפות והן בהערכת העייפות האובייקטיבית בחייך. שנית, באופן כללי, אכילה בכל 2-3 שעות, ארוחות קטנות במשך היום וכן שתיה מספקת של מים יכולים לשפר את העירנות. יש לציין כי עייפות לרוב גורמת למשיכה טבעית למתוקים, כך אנו עלולים להכביר בסוכר, יותר מהמומלץ.

אני רוצה להכין עוגת שוקולד, ובמתכון צריך לשים 1 כף חומץ טבעי. האם אני יכולה לשים חומץ תפוחים טבעי במקום? אודה לתשובתכם הדחופה. תודה רבה והמשך יום נפלא...

שלומית שלום לגבי הטעם לא נשמע מתאים כל כך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/01/2013 | 20:51 | מאת: דור

שלום יש לי שאלה שמטרידה אותי המון זה אני שוקל 117 בגובה 186 התחלתי דיאטת חזקה כדי להוריד את המשקל ובמהירות. התפריט שלי הוא כזה: בוקר : שתי כריכים לחם קל עם גבינה בנתיים : שחור עם סוכר אחד צהרים : שני תפוחי אדמה בינונים עם חזה עוף/שני יחידות טבעול לייט וכדומה ערב : אשל 3%/סלט ובמהלך היום עוד כוס קפה ופרי אחד. עושה ביום כשעה הליכה וריצה ורבע שעה דלגית. אשמח מאוד לדעת מה דעתך בנושא אני חייל ואין רופאים בצבא איתם אוכל להתייעץ. תודה.

28/01/2013 | 19:42 | מאת: אביטל זלצר

דור שלום התפריט שלך חסר מזונות חשובים ביותר כמו פירות, ירקות, אגוזים, שקדים, קטניות, דגנים שומנים ממקור טוב כמו טחינה, אבוקדו, שמן זית. תפוחי אדמה ושניצלים מתועשים לא מספקים את כל מה שהגוף זקוק. אני ממליצה לך בחום לגשת באופן חד פעמי לתזונאית טבעית או לנטורופתית ולהתאים לך תפריט שמתאים למסגרת שבה אתה נמצא. בברכה ובהצלחה אביטל

27/01/2013 | 16:45 | מאת: ג'ניה

שלום רב לכם אני משתמשת הרבה בשמרים למאפים בעיקר לחמים מקמח מלא. רציתי לשאול האם שמרים בריאים או מזיקים? אני משתמשת בשקיות שימרית (שמרים טריים בפירורים) תודה מראש.

28/01/2013 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

ג'ניה שלום שמרים לא מתאימים לכל אחד למשל מאנשים הסובלים מקנדידה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/01/2013 | 16:30 | מאת: מאי

שלום, לפני שלוש שנים לקחתי רואקוטן במשך חצי שנה עקב אקנה בינוני. כיום לאחר הטיפול הם חוזרים. ולכן רציתי לדעת אם שמרי בירה אכן מעלימים אקנה (מכל סוג שהוא) ?היות ושמעתי שכן.

28/01/2013 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום קשה לי לענות לך כי אצל כל אחד לגופו של ענין. המלצתי החמה ללכת לנטורופטית שתתאים את הטיפול בהתאם לאורח החיים והתזונה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן