פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

09/05/2023 | 12:00 | מאת: מיה

1. האם את הפירות ניתן לאכול עם שומן (כמו אגוזים/ שקדים/טחינה) 1. איך אוכלים שיבולת שועל ללא פירות ותמרים? כדי לא להעלות ערך גליקמי). 3. השילוב בין קינוא, בננה, אגוזים וטחינה בריא? אודה על תשובות המפורטות כל אחת בנפרד

09/05/2023 | 19:30 | מאת: אביבה די וורולי

פירות ביחד עם משהו שומני זה בהחלט שילוב טוב. לשיבולת שועל אינדקס גליקמי לא גבוה - אפשר לשלב פירות ותמרים עם אגןזים / שקדים - זו ארוחת בוקר או ערב נהדרת. 3. שילוב מצוין!

08/05/2023 | 10:27 | מאת: סיגי

שלום רב, אני בת חמישים. אוכלת כל יום שני אגוזי ברזיל. האם המינון מתאים? כמו כן אני קונה אותם כשהם מקולפים חלקית. האם זה בסדר לאכול אותם כך או שיש צורך לקלף את כל הקליפה? אני ממש מוטרדת כי הבנתי שניתן לחלות בסרטן הכבד אם אוכלים את הקליפה ואני אכלתי עם הקליפה תקופה מאוד ארוכה של מספר חודשים. תודה רבה מראש

08/05/2023 | 12:42 | מאת: אביבה די וורולי

אין משהו ספציפי לגבי הקליפה של אגוזי ברזיל. אפשר 1 או 2 ביום, ולגוון עם אגוזים אחרים.

07/05/2023 | 21:01 | מאת: לינוי

בבקשה יש לי שתי שאלות 1. האם מותר לשלב DHEA עם Q10 ? בגלל האינטרקציה...סרטן חלילה למשל 2. האם שניהם נחשבים הורמונים בכלל ?

08/05/2023 | 11:58 | מאת: אביבה די וורולי

DHEA הוא חומר מוצא להורמוני מין. קואנזים Q10 לא קשור ישירות לציר ההורמונלי. ממליצה התייעצות פרטנית על למה וכמה לקחת תוספים אלו.

רציתי לדעת מה יותר בריא לאכילה, פולי קקאו קלויים או לא קלויים ? ובהמשך, מה יותר בריא שתיית משקה קקאו חם או קר ? פשוט שמעתי שחימום הורס את המרכיבים הבריאים אשר בקקאו הטבעי ?

חימום בעיניי הורס את הערכים תזונתיים במידה קטנה מאד. קליה הורסת יותר.

06/05/2023 | 08:11 | מאת: שרון

שלום רב , התחיל אצלי שילשול רק פעם ביום,ולצורך זה שיניתי את התזונה, אם אני מפסיקה רק לכמה ימים תוספי מזון כמו ברזל ויטמין די וסידן יכול להיגרם נזק? תודה רבה שרון

08/05/2023 | 11:55 | מאת: אביבה די וורולי

זה בסדר גמור לעשות הפסקות בתוספים. לפעמים מאד מתבקש. ממליצה יעוץ פרטי, אם את לוקחת מגוון תוספים.

05/05/2023 | 10:48 | מאת: שיר

האם השילוב בין דגנים מלאים עם פרי באותה ארוחה מעלה את הסוכר בדם? בננה+שיבולת תפוח או תפוז+קינוא? תודה

08/05/2023 | 11:54 | מאת: אביבה די וורולי

כן, זה עלול טיפה להעלות אינדקס גליקמי, מומלץ תמיד לשלב מזון חלבוני/ שומני. (קינואה עשירה בחלבון, אז השילוב עם משהו יותר פחמימתי הוא בסדר) מעבר לכך, אצל חלק מהאנשים פירות לאחר הארוחה עלולים לייצר תסיסה וכבדות בעיכול. נמליץ לאכול פירות בארוחות ביניים.

03/05/2023 | 09:22 | מאת: סוזן

שלום רב, האם אכילת שום ובצל טרי יכולים לגרום לגזים? תודה לתשובה סוזן

08/05/2023 | 11:51 | מאת: אביבה די וורולי

זה מאד אינדיוודואלי, אולי בכמויות גדולות. המבחן הוא פשוט - תפסיקי לגמרי לכמה ימים, ותראי אם יש הבדל. יותר סביר לחשוב שזה שילוב עם עוד מזונות .

01/05/2023 | 14:48 | מאת: דנה

שלום קניתי לחם בריאות ללא ממתיקים מלאכותיים ללא תוספת סוכר וללא חומר משמר בסוף הרכיבים כתוב אלכוהול מתנדף בפתיחת האריזה למה הכוונה? האם הלחם מכיל אלכוהול?

08/05/2023 | 11:49 | מאת: אביבה די וורולי

בחלק מהלחמים הארוזים משתמשים באלכוהול כחומר משמר. אם כתוב שזה מתנדף, כנראה זה נכון... לפחות חלקית...

28/04/2023 | 16:34 | מאת: איציק ד

מבקש את עזרתך בהמלצות להמסת האבן שבכיס המרה. האבן היא כנראה מסוג כולסטרול. האבן התגלתה בצילום א.ס שיגרתי ללא שום תסמינים.

08/05/2023 | 11:48 | מאת: אביבה די וורולי

ממליצה על יעוץ מקצועי אישי

27/04/2023 | 14:31 | מאת: שרונה

שלום, רציתי לישאול לגבי שתיית של אבקת קקאו טבעי אורגני, האם יש חומצה אוקסלית בשתייה של 2 כפות ליום? כמה זה יכול להזיק? ובנוסף האם יש קופאין ? תודה רבה שרונה

08/05/2023 | 11:47 | מאת: אביבה די וורולי

בקקאו יש נוגדי חמצון חשובים מאד. יש גם חומרים מעוררים, דומים לקפאין, אך יותר חלשים מקפאין. לגבי חומצה אוקסלית אני לא יודעת מה הכמויות. אולי 2 כפות ביום זה הרבה. מומלץ לגוון בין מזונות טובים!

23/04/2023 | 17:54 | מאת: מיקי

היי,רציתי לשאול אם מישהי מקבלת זריקת דפו פרוברה פעם ב3 חודשים ולוקחת אצת קלפ כתוסף תזונה האם האצה פוגמת ביעילות אמצעי המניעה ?

24/04/2023 | 22:49 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא חושבת שאצת קלפ ויוד מתערבים עם הטיפול ההורמונלי. מומלץ גם לשאול את הרופא.

חוץ מירוקים ותותים מה מחייב שיהיו מתוצרת אורגנית ? תפוחים ואגסים? פירות הדר? בננות,\ קולורבי, גזר סלק קליפות קשה ורכה? תודה

זה משתנה כל שנה. כתבי בגוגל "דוח שאריות חומרי הדברה בפירות וירקות" כדי לראות את הביקורת האחרונה שנעשתה על ידי משרד החקלאות

24/04/2023 | 19:17 | מאת: אביבה די וורולי

פירות הדר חייבים להיות אורגניים אם עושים שימוש בקליפה. אני אוהבת להמליץ על ביצים אורגניות. מבחינת פירות וירקות - מה שיותר זמין. אם יש אורגני במחיר מקובל, אז להעדיף. אם אין, אז לקנות ולאכול אחרי שטיפה טובה.

23/04/2023 | 12:16 | מאת: בתהליך הבראת גוף

הי, כחלק מתהליך הבראת הגוף שהתחלתי, אני אוכלת כל בוקר טורטייה שאני מכינה משליש כוס מים, כף יפה של שיבולת שועל עבה ו2 כפות יפות של קמח עדשים. בתוך הטורטייה אני מכניסה חביתה, ירקות רבים, אבוקדו, גבינה רזה. אשמח להערכת ערך תזונתי בטורטייה עצמה, וגם ערך קלורי.... רק הטורטיה בלי המילויים.

בכף שיבולת שועל יש בערך 43 קלוריות, ובכף קמח עדשים יש 85 קלוריות (מה זה אומר כף יפה?). בכמויות של כף רגילה, יוצא לך 213 קלוריות לטורטיה

אני פחות עוסקת בערכים קלוריים. מבינה תזונתית - הקמח עדשים מכיל כמות יפה של חלבון, וגם סיבים ומינרלים. שיבולת שועל זו פחמימה מלאה, עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמיני B ומינרלי. זה שילוב מצוין שמספק לנו חלבון מלא, וסיבים. תוספת של ירקות ואבוקדו מספקת השלמה של ויטמינים ושומנים בריאים. גם ביצה משתלבת יפה ומשלימה חלבון ושובע. מקסים!

21/04/2023 | 09:33 | מאת: שלומית

שלום, כמה סוכר מכילים:1-מישמיש מיובש(אחד) 2- שזיפים מיובשים(שניים) אשמח לדעת כמה סוכר הם מכילים ? תודה רבה שלומית

21/04/2023 | 16:44 | מאת: אביבה די וורולי

אני באמת לא יודעת מספרים. אבל ברור שפירות מיובשים עשירות יותר בסוכר מאשר פירות טריים. מומלץ לשלב אותם עם אגוזים / שקדים / זרעים...

יכולה לפרט בבקשה אם גם טחינה אורגנית משומשום מלא מונבט או לא מונבט במיכל פלסטיק הוא בריא? בגלל הפלסטיק. תודה

21/04/2023 | 16:40 | מאת: אביבה די וורולי

טחינה משומשום מונבט יותר עשירה מאשר שומשום לא מונבט. באופן כללי עדיף לאחסן מזונות בזכוכית מאשר בפלסטיק. אבל בכל מקרה גם טחינה משומשום לא מונבט ובתוך פלסטיק היא דבר בריא ומזין - ומומלץ לשלב בתזונה.

19/04/2023 | 08:56 | מאת: סופי

שלום, מה בריא יותר ופחות משמין לאכול כתוספת לירקות או בשר אורז,דוחן ,בורגול או תפוחי אדמה תודה סופי

20/04/2023 | 00:03 | מאת: אביבה די וורולי

לגוון! אם מדובר על דגנים, אז תמיד לבחור את הדגן המלא.

19/04/2023 | 01:36 | מאת: אמיר

האם הם יותר בריאים? והאם הם פחות או יותר נגועים בסלמונלה מביצים רגילות

20/04/2023 | 00:02 | מאת: אביבה די וורולי

ביצי חופש באים מלולים בהם יש יותר מרחב מחיה ותנועה לתרנגולות. והתרנגולות מקבלות גם מזון טבעי. אני לא יודעת אם יש הבדל בסיכויים לסלמונלה או לזיהומים אחרים. תמיד בנושא של ביצים - חשוב להקפיד על היגיינה, לשמור בקירור, ולקנות במקומות ששומרים אותם בקירור...

18/04/2023 | 14:02 | מאת: נאווה

שלום, האם חמאת שקדים/קשיו/אגוזי לוז 100 אחוז אך לא בכבישה קרה, מספקים לנו ויטמינים ומינרלים או שאין בזה כלום? שואלת כי רוצה לתת לתינוק. תודה

19/04/2023 | 23:57 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה בתהליך שהוא לא כבישה קרה חלק מהערכים התזונתיים יורד. עבור תינוק הייתי מקפידה על הכבישה קרה.

18/04/2023 | 12:47 | מאת: שיר

היי האם טחינה אורגנית משומשום מלא שאינה טרום מונבטת בקופסה מפלסטיק היא בריאה ומזינה?

19/04/2023 | 23:54 | מאת: אביבה די וורולי

כל סוגי הטחינה הם בריאים ומזינים!

19/04/2023 | 23:54 | מאת: אביבה די וורולי

כל סוגי הטחינה הגולמית הם בריאים ומזינים בעיניי.

18/04/2023 | 08:20 | מאת: חיים

בוקר טוב:) אני רוצה לעשות שניצל בתנור במקום לטגן אותו עם רכיבים בסיסיים ביצה לרסס עליו שמן זית ופירורי לחם זה פתרון שמבחינה בריאותית ערכים לאו דווקא קלוריות וכולי הוא טוב? כי אני מחפש לא את הרע במיעוטו אלא פתרון יום יומי וטעים ובעיקר בריא כי אני מאוד אוהב שניצל וזה גם בשר שקל לעשות יחסית

19/04/2023 | 23:53 | מאת: אביבה די וורולי

הטיגון עצמו הוא בעייתי כי עלולים להיווצר רדיקלים חופשיים - בגלל זה ממליצים על אפיה. מעבר לכך אפשר לתת את הדעת על הרכיבים: לבחור עוף אורגני או ללא אנטיביוטיקה. פירורי לחם אולי מקמח מלא... ותמיד לשלב עם ירקות טריים או מבושלים.

18/04/2023 | 00:08 | מאת: דניאלה

כבר תקופה שאני מצמצמת משמעותית צריכת גלוטן, על רקע גזים. במקביל, עקב תחושה כללית לא טובה בגוף ודפיקות לב מוזרות התחלתי תהליך תזונתי להבררת הגוף - והתחלתי להכין בבית טורטיות משיבולת שועל גסה טחונה עם קמח עדשים. כל פעם מילוי אחר (ביצה, אבוקדו, גבינצ, סלמון מעושן) והרבה ירקות. טריגלצידים בבדיקת דם לפני תחילת התהליך 130. בפסח לא היה קמח עדשים כשלפ אז רכשתי טורטיות תירס מוכנות.... בנוסף אכלתי פעם אחת בג'ירף שזה אוכל דיי מעובד. בבדיקת דם היום טריגלצידים 180, קפיצה חדה מאוד בפחות מחודש..... האם משהו בשינוי התזןנתי שתיארתי יכול להשפיע על הזינוק המהיר? בנוסף אשמח להערכה קלורית של הטורטייה.... 2.5 כפות קמח עדשים וכף שיבולת שועל עם מים.

19/04/2023 | 23:49 | מאת: אביבה די וורולי

קשה להעריך את הסיבה של שינוי דרסטי בערך אחד. חשוב גם להסתכל על שאר הערכים (גלוקוז, שומנים, תפקודי כבד...). ממליצה מאד על ייעוץ מסודר אצל איש מקצוע.

17/04/2023 | 20:50 | מאת: יותם

היי, תמיד שאני אוכל משולש עוף(כרעייםע מאחורי הבשר יש חלק שחור קטן כזה שאפשר לאכול שמזכיר קצת בטעם כבד, רציתי לדעת מהו החלק הזה והאם הוא נחשב לבריא?

17/04/2023 | 22:12 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא יודעת מה ההבדל מבחינה תזונתית.

17/04/2023 | 09:08 | מאת: יעל

שלום, כתוב על קופסאות הטונה של סטארקיסט: "יש לצרוך את מלוא התכולה עם הפתיחה". האם באמת זה כך ואי אפשר לשים במקרר לכמה ימים? ואם זה לא, למה הם כותבים את זה? זה יכול לעשות בעיות בריאותיות?

17/04/2023 | 22:11 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה את ההערה הזו, אך זה נשמע הגיוני. דג באופן כללי מאד רגיש ומתקלקל מהר. גם אם רוצים לשמור את הטונה ליום - יומיים, מומלץ בקופסת זכוכית אטומה - ולא בקופסת השימורים.

16/04/2023 | 07:18 | מאת: שלמה

שלום, אם אני אוכל תפוחי אדמה ובטטה, זה נחשב שאכלתי עכשיו ירקות? ואם לא, מה זה נחשב בעצם? תודה

16/04/2023 | 07:27 | מאת: אביבה די וורולי

תפוח אדמה ובטטה הם ירקות שורש. תפוח אדמה מכיל בעיקר עמילנים (שהם פחמימות), מינרלים, ומעט ויטמינים. בבטטה יש יותר נוגדי חמצון וסיבים - בהחלט ערך תזונתי יותר גבוה. ההמלצה היא לאכול ירקות מכל הצבעים, אז מומלץ להוסיף עוד ירקות כל יום (ירוקים בעיקר).

13/04/2023 | 14:10 | מאת: נעמה

היי, רציתי לשאול ביום שאני אוכלת הרבה מלח אני מפחדת מאגירת נוזלים מרובה והרגשה כללית לא טובה, מצד שני אני לא רוצה לא לשתות בגלל זה, אשמח לדעת מה אני יכולה במקביל לזה לאכול או לשתות כדי לבטל כביכול את הפעולה של המלח, תודה, יום נעים.

14/04/2023 | 18:11 | מאת: אביבה די וורולי

פשוט... לאכול עם פחות מלח, זה טוב להרבה דברים בבריאות. מעבר לכך, לא לחסוך בנוזלים! חליטות צמחים מספקות גם נוזלים וגם פעולה מנקזת / משתנת, ומונעות אגירת נוזלים.

16/04/2023 | 13:30 | מאת: נעמה

ברור להוריד מלח, אבל יש ימים שאני אוכלת אוכל שהוא קצת יותר מלוח ומיד יש לי אגירת נוזלים, לכן אני שואלת מה לאכול במקביל, תודה

12/04/2023 | 00:59 | מאת: מיכל

שלום, בני נמנע מלאכול ירקות ופירות מאז שהיה קטן , אני רוצה לתת לו קומפלקס של ויטמינים להשלמת החסר אך לא מצאתי משהו שמתאים לנוער,יש במדפים בעיקר למבוגרים או לילדים, אודה להמלצתכם

12/04/2023 | 12:01 | מאת: א

קומפלקס לא יתן הרבה. עדיף לבדוק מה ואם חסר ולהשלים לפי המלצת רופא\תזונאית

14/04/2023 | 18:04 | מאת: אביבה די וורולי

בדרך כלל אני לא אוהבת קומפלקסים - אבל לפעמים כן חשוב להשלים. בגיל 16 מולטיויטמין למבוגרים מתאים. אבל חשוב לתת את הדעת על מה באמת חסר לו בתזונה, ויותר חשוב, להבין מאיפה ההימנעות מפירות וירקות, ולעבוד על כך...

07/04/2023 | 13:31 | מאת: שיר

היי האם ניתן לאכול קינוא אורגנית מבושלת (ללא מלח ,תבלינים ותוספות) במשך 4 ימים הנשמרת במקרר? האם האיכות נשמרת? תודה

10/04/2023 | 12:26 | מאת: אביבה די וורולי

אני חושבת שכן, תבדקו שזה לא מקולקל - דרך טעם וריח.

06/04/2023 | 19:21 | מאת: רותם

היי, שמעתי ממישהו שלאכול טחינה גולמית פחות בריא מלאכול טחינה שמערבבים עם מים בגלל שאם מערבבים עם מים החומרים נספגים יותר טוב בגוף האם זה נכון?

10/04/2023 | 12:25 | מאת: אביבה די וורולי

לא שמעתי על נושא זה.

05/04/2023 | 02:39 | מאת: אמיר

קניתי קופסא של עגבניות שעכשיו בחלקם יש עובש ובחלק לא האם ניתן פשוט לזרוק את אלה שעם העובש ולאכול את השאר או שכדאי לזרוק את כולם?

10/04/2023 | 12:25 | מאת: אביבה די וורולי

מה שהיה צמוד לירק המקולקל לזרוק - אולי אולי אפשר להתשמש במה שלא היה במגע וממש רחוק, ולשטוף היטב עם חומץ.

04/04/2023 | 14:38 | מאת: שלומית

שלום רב, האם שתיה של כף אחת גדושה של אבקת קקאו ביום מספיקה כדי להפיק את מירב היתרונות,או שצריך להרבות יותר מהמשקה הזה?וכמה? תודה רבה וחג שמח שלומית

10/04/2023 | 12:23 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי בסדר גמור. גם לא צריך כל יום, הספקה של מגוון נוגדי חמצון, אנחנו מקבלים ממגוון של מזונות, בעיקר פירות וירקות

אם לגוף חסר ויטמין מסויים, מינרל מסויים או רכיב מסויים חיוני אחר אז יתפתחו בעיות נכון? אז איך אפשר לדעת שבמה שאני אוכלת ביום יום יש את כל מה שצריך כדי לכסות את כל הדברים החיוניים שאני צריכה? סתם לצורך הדוגמא, נניח יש מישהו שלא אוהב ירקות כתומים ולא אוכל בכלל גזר / בטטה / דלעת וכדומה, אז האם יתפתחו אצלו בעיות ויוכלו לאבחן את זה שהוא צריך להתחיל לאכול ירקות כתומים? וכן על זה הדרך לכל מיני ירקות או מאכלים אחרים.

29/03/2023 | 18:11 | מאת: אביבה די וורולי

אין נוסחת פלא. מומלץ לאכול כמה שיותר טבעי ויותר מגוון. אם אני הולכת עם הדוגמה שלך: מכל הירקות הכתומים אפשר למצוא אחד טעים, או לפחות מהפירות הכתומים. גם אם לא, ויש פירות וירקות משאר הצבעים, ועם גיוון מספק - אז לא יהיה חסר משמעותי של נוטריאנטים חיוניים.

תודה על התשובה. אבל עדיין לא הבנתי. הבנתי שיש דברים ייחודיים בירקות מסויימים. אז איך למשל מישהו שאף פעם לא אוכל עגבניה, יקבל דברים שנמצאים רק בעגבניה (או ירקות אחרים למשל עם רכיבים ייחודיים אחרים)?

26/03/2023 | 11:28 | מאת: סופיה

שלום, האם בקע סרעפתי יכול להיות מיכשול להצלחת דיאטה? תודה סופיה

29/03/2023 | 18:07 | מאת: אביבה די וורולי

לא אמור להיות. אפשר להתאים תזונה מתאימה לבקע, ומתאימה להורדה במשקל. זה כמובן מחייב ייעוץ מקצועי

20/03/2023 | 21:57 | מאת: חיים

ערב טוב רציתי לשאול לגבי מלח באוכל כשאני מתקן טעמים באוכל ומוסיף מלח מתי לעצור מבחינת הכמות כשהטעם בתבשיל טעים או שכל עוד שהאוכל לא מלוח מדי עם טעם לא טעים הכוונה בעיקר מבחינה בריאותית כמובן

29/03/2023 | 18:06 | מאת: אביבה די וורולי

טעים ומלוח הם מושגים מאד סובייקטביים. אני ממליצה פשוט להוריד את הכמויות באופן הדרגתי, כך שנוכל להרגיל את החיך שלנו ושל האחרים ללא קושי.

20/03/2023 | 12:34 | מאת: שימרית

שלום, האם ירקום מצליבים יכולים להזיק למי שיש לו בעיה בתפקוד בלוטת התריס,כלומר תת פעילות בלוטת התריס? והאם ירקות סולניים יכולים להזיק למי שחולה במחלת מיפרקים? תודה שימרית

20/03/2023 | 13:07 | מאת: אביבה די וורולי

שני המשפטים נכונים. המצליבים - מומלץ לבשל במצבים של תת פעילות, ואז השפעתם פוחתת.

20/03/2023 | 13:24 | מאת: שימרית

תודה לתשובה המהירה

20/03/2023 | 07:52 | מאת: אמיר

מי שלא אוהב ירקות האם עקרונית הוא יכול לקבל את אותם ויטמינים ומינרלים מפירות כמובן פירות מגוונים ולא סוג אחד?

20/03/2023 | 13:05 | מאת: אביבה די וורולי

חשוב לשלב גם פירות וגם ירקות בתזונה. יש מגוון כל כך גדול של ירקות, טריים, מבושלים... מגוון טעמים - אפשר לחפש ולמצוא משהו שאוהבים.

18/03/2023 | 10:08 | מאת: שרון

שלום רב. האם פיסטוקים טבעיים לא קלויים ללא קליפה יש חסרונות?כמה רצוי לאכול מהם ביום? תודה שרון

18/03/2023 | 19:44 | מאת: אביבה די וורולי

פיסטוק טבעי זה דבר נהדר, עשיר בחומצות שומן מזינות. חופן או שניים ביום, יכול להיות טוב. כמובן לגוון בין סוגי האגוזים והזרעים!

15/03/2023 | 16:31 | מאת: dan

שלום רב . שאלתי היא האם כדורי תוספי תזונה יכולים לפגוע ? האם קיימת בעיה כלשהיא עם התוספים הנל שאני מעוניין ליטול פרוביוטיקה אומגה 3 אצה כחולה כורכום פעמיים ביום (כולל חליטות צמחים שאני שותה ו2 כוסות ביום מיצי ירקות סלק גזר כרוב חסה תפוא ) תודה רבה על המענה .

15/03/2023 | 23:17 | מאת: אביבה די וורולי

אין כאן שום נתון עליך. אני לא יכולה להתייחס על מה מתאים ומה לא. ממליצה בחום על ייעוץ אישי עם איש מקצוע.

16/03/2023 | 11:53 | מאת: dan

היי. השאלה יותר היא ברמת הכלל על תוספי תזונה בגדול האם יכולים לגרום נזק (בן 29 מתעמל- בריא) .

16/03/2023 | 21:39 | מאת: אביבה די וורולי

כל תוסף תזונה חייב: סיבה טובה לקחת אותו, שיקול דעת מקצועי מתוך הכרות עם האדם, והפסקות וחישוב מחדש לפי תקופות.

שלום, אני סובלת מההתכווצויות הנל שמתרחשות למשל בקור. אבל גם מאכילת מוצרי מזון וקשה לי להבין מה בדיוק גורם לכך. למשל, אגוזים. האם תוכלו לכוון אותי ולומר אלו מוצרי מזון עלולים לגרום לבעיה זו וכך אוכל להמנע מהם.

12/03/2023 | 22:38 | מאת: אביבה די וורולי

אחד הגורמים הנפוצים להתכווצויות כאלו הוא חסר במגנזיום, והרבה פעמים מחמיר בקור. לא ידוע לי על מזונות ספציפיים שגורמים לכך. מגנזיום נמצא בעיקר ירקות הירוקים, וגם בפירות, סויה, קטניות ועוד...

האם קשיו טבעי שהבנתי שעובר תהליך חימום בגלל משהוא רעיל שיש בו הוא בריא עם ערכים כולל חלבון ומומלץ לאכילה?

12/03/2023 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

כן, זה בסדר גמור. הערך החלבוני נשמר. אולי חלק מחומצות השומן מתחמצנות... כמו בכל דבר, מומלץ לגוון בין סוגי האגוזים.

07/03/2023 | 13:55 | מאת: שלומית

שלום רב, האם צריך לעשות הפרדה של זמן כאשר לוקחים תוסף ויטמין B12 ,כמה זמן ומאיזה מזונות? ועוד שאלה בנוגע לאכילת עוף מה עדיף בישול של עוף או צלייה בתנור? תודה רבה שלומית

07/03/2023 | 23:22 | מאת: אביבה די וורולי

מומלץ לקחת את ויטמין B12 ככדורי מציצה תת לשוניים, לכן זה לא ביחד עם אוכל, אבל לא חובה מרחק גדול מהארוכה. עוף - העיקר לא לשרוף, אולי עדיף מבושל.

02/03/2023 | 13:01 | מאת: סופי

שלום, האם אכילת פלפל אדום טרי אחד / או חצי מספק את צריכת ויטמין סי למשך יום אחד? תודה רבה סופי

07/03/2023 | 23:19 | מאת: אביבה די וורולי

עקרונית כן . אבל אני תמיד ממליצה לגוון ולהעשיר את מקורות הויטמינים והמינרלים, כי קשה לדעת כמה באמת הגוף שלנו סופג.

28/02/2023 | 11:52 | מאת: שרון

שלום רב, איזה תוסף ברזל הוא הטוב ביותר והממולץ? תודה רבה שרון

01/03/2023 | 17:23 | מאת: אביבה די וורולי

קיימים מגוון תוספים מצוינים. תלוי מי האדם ומה הצרכים. תיגשו לבית מרקחת או בית טבע ותתייעצו על מוצרים זמינים. כמובן לוקחים תוסף של ברזל רק אם צריך, על פי המלצת איש מקצוע, לא על דעת עצמנו.

26/02/2023 | 14:41 | מאת: דבורה

איזה אוכל יכול לעזור במקרה של לחץ דם גבוה וממה צריך להפסיק

01/03/2023 | 17:17 | מאת: אביבה די וורולי

להרבות בפירות, ירקות, קטניות, עשירים בויטמינים וסיבים. להמעיט כמה שיותר במזון אולטרה מעובד שעשיר במלח ובפחמימות לבנות. ( כולל מוצרי בשר מעובדים). דגנים - מעט ומלאים בשר - מעט מאד ואיכותי וכמובן הרבה פעילות גופנית ושיטות להפגת מתחים.

25/02/2023 | 14:21 | מאת: שלומית

שלום רב , האם אכילת ביצה ומוצרי חלב באותה ארוחה אני מאבדת את הברזל שמצוי בביצה? תודה שלומית

01/03/2023 | 16:51 | מאת: אביבה די וורולי

כשאנחנו אוכלים תזונה עשירה ומגוונת לא חייבים לדאוג לספיגה של נוטריאנט כזה או אחר, הגוף שלנו מאד חכם, יודע לספוג את כל מה שהוא צריך.

19/02/2023 | 22:12 | מאת: שרון

איזה אוכל שאם אוכלים אותו בתדירות לא גבוהה יכול לעזור לתפקוד הקוגנטיבי/פיזי של הגוף ולהפוך את האדם לבריא יותר

21/02/2023 | 08:20 | מאת: אביבה די וורולי

הכול מתחיל בפירות וירקות... שמכילים ויטמינים, נוגדי חמצון... כל יום, חמישה צבעים. כן, תדירות גבוהה. :)

17/02/2023 | 11:44 | מאת: שירה

שלום לפי כל הבדיקות כנראה סובלת ממעי רגיז הכל תקין וגם לתזונה אמרו לא לעשות שינויים דרסטיים , עכשיו לבעיה נתנו נורמלקס הגביר את כאבי הבטן , לקסין פורטה עשה המון שלשולים , נתנו קולטאל התחיל לעבוד טוב אבל הבעיה שפתאום אחריי שבוע 10 ימים התחיל להוציא פצעים לא יפים שהיה מתרופה אחרת וכבר השתפר ועם התרופה הזאת שוב אז מפסיקה. עכשיו הולכת לנסות טבעי פסיליום אבל לאט שלא ייעשה שלשול בטעות , תוך כמה זמן משלוקחים ההשפעה ואיך זה עוד על מעי רגיש עוזר גם להתכווצויות וכאבי בטן שגם תופעות של המעי הרגיש ןמה דעתך יש איזה מזונות בתור התחלה שממש צריך להמנע המוזר כי חשבו בעיה אחרת דווקא משום מה לחם רגיל עושה לי טוב יותר מלחם מלא עשיתי ניסוי לחםצרגיל עשה סביר וברגע שחזרתי לנסות ללחם מלא שוב קצת חוסר עיכול , האם עגבניות כי הגסטרולוגית שאפשר לנסות מעט, תודה והאם התסמונת יכולה להגיע מכדורים פתאום יום אחד הגיעה ללא שום בעיות שהיו.

18/02/2023 | 23:03 | מאת: אביבה די וורולי

מעי רגיז היא הגדרה מאד כללית, אצל כל בן אדם מתבטא בצורה שונה. פסיליום יכול לעזור, בתור תרומה של סיבים - אבל כמו שאת אומרת, להתחיל עם כמויות מאד קטנות, ועם המון המון שתיה. מבחינת תזונה וצמחי מרפא - מאד ממליצה על טיפול אצל איש מקצוע. הרבה פעמים קיים גם רקע רגשי...

19/02/2023 | 07:43 | מאת: שירה

לגביי שתיה גם ככה שותה הרבה בגלל בעיה אחרת. ואין בעיה רגשית התחיל ביום בהיר מנסים כל מיני לאחרונה יש בעיה עם כדורים וגם ככה לוקחת לבעיה אחרת ודווקא אצלי חשבו שיותר מדי סיבים זאת הבעיה אבל אין בביקורים גם אצל גסטרולוגית וגם אצל דיאטנית , ובקשר לפסיליום פעם ביום לוקחים ולא יכול לירידה במשקל כי ראיתי שיש כאלה שלוקחים ולא זאת המטרה וזה אמור שמערבים שממיסים לגמריי כמו נורמלקס כי נשארו טיפה לא מומסות אבל בלעתי הכל.

15/02/2023 | 18:03 | מאת: חיים

ערב טוב נתקלתי בתבניות נייר אלומיניום וכולי ומכיר פחות או יותר מה בריא ומה לא אבל האם זה בטוח לאכול בתבניות מקרטון מתכלה

16/02/2023 | 22:05 | מאת: אביבה די וורולי

לפי מה שאני מבינה אלומיניום יותר בעייתי מאשר הקרטון, אולי בעתיד נגלה דברים אחרים.

11/02/2023 | 22:40 | מאת: מירי

האם מכשירים ביתיים מחוללי מימן במי שתיה פולטים אוזון לאוויר ואם כן, האם נשקפת סכנה למשתמש כתוצאה מכך או מסיבות אחרות? תודה.

12/02/2023 | 10:52 | מאת: אביבה די וורולי

אני ממש לא מכירה תחום זה...

ברור שלא. אלה מולקולות שונות לחלוטין. את לא יכולה לייצר יש מאין.

11/02/2023 | 15:32 | מאת: שרון

שלום, האם ירקות בתנור מאבדים את כל הויטמינים? תודה שרון

12/02/2023 | 10:52 | מאת: אביבה די וורולי

מינרלים נשארים בבישול / אפיה. ויטמנים - חלקם מתפרקים. חשוב לא להגיע לנקודת השריפה, על מנת לא לייצר רדיקלים חופשיים.

האם לפסטות אורגניות מקטניות או כוסמת יש ערך תזונתי רב למרות שהן עשויות רק מהקמח? תודה

12/02/2023 | 10:50 | מאת: אביבה די וורולי

פסטות עשויות מהקמח של אותם הקטניות. הערך הוא בעיקר החלבון (יותר חלבון ופחות פחמימות מאשר בפסטות מקמחים של דגנים). מבחינת ערכים אחרים: ספק רב אם נשארים שם.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 411