פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/01/2013 | 18:59 | מאת: משה

יש לי סוכר קצת גבוה 112 רציתי לדעת כמה תמרים מסוג זה אני יכול לאכול ביום,ללא פרי נוסף וללא שתיה מתוקה רק מים.ישנם תמרים קטנים יותר כמעט חצי מתמר ג'ואל כמה יחידות אפשר אם מדובר התמרים אלו.תודה ושבוח טוב

28/01/2013 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום מותר בין 2-3 תמרים ליום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/01/2013 | 17:01 | מאת: יוני

אני צורך ביום 3 פירות, ובנוסף שותה חלב סויה, אז אני אמור לצרוך 2 פירות וחלב סויה? כי מבחינת סוכר שמעתי שהמקסימום זה 3 פירות כדי שלא יעבור את הגבול שמותר, ואם אני שותה בנוסף חלב סויה אני צריך לאכול 2 פירות כנראה השאלה שלי היא, איך אני יכול לבדוק ולדעת כמה סוכר יש בחלב סויה מופחת סוכר וכמה בחלב סויה בטעם וניל שלפעמ ים אני קונה אותו, כמה כמות סוכר יש שם? כדי שאני ידע לשמור על הסוכר ולא יעבור עליה ובעתיד חס וחלילה תהייה לי סוכרת

28/01/2013 | 19:38 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום 2 פרות ומעט חלב סויה או 3 פרות זה בסדר גמור. מהכמויות האלה אין סיכוי שתחלה בסוכרת. לבריאות, אביטל

25/01/2013 | 12:11 | מאת: זלטה

שלום רב אני אוהבת לימונדה אבל לא רוצה להמתיק עם סוכר ובכלל דברים שצריך להמתיק באוכל ברור שעדיף כמה שפחות סוכר כי הבנתי שגם סוכר חום זה לא מציאה גדולה. השתמשתי בעגבה אך הוא נורא יקר בשבילי, ולכן אני שואלת במה אוכל להמתיק מאכלים ומשקאות הכי טוב ובריא? מה אתן ממליצות לי? ועוד שאלה: האם סירופ מולסה שקונים בצנצנת בריא? אני נזכרת כשהייתי קטנה אמי נהגה לתת לי כף כזו ביום, לא זוכרת למה...האם גם הוא יכול להמתיק והאם מולסה בריאה? תודה מכל הלב.

28/01/2013 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

זלטה שלום ממתיק הכי טוב הוא סטיביה . מולסה זה למעשה שלב בזיקוק של הסוכר והוא מכיל סוכרים אך יש בו קצת ויטמינים ומינרלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/01/2013 | 12:04 | מאת: מעיין

שחום רב הברוקולי בריא ביותר אין לי ספק, אך כמובן שצריך לאוכלו טרי, אבל אני לא מסוגלת לאוכלו כך. רציתי לשאול האם החליטה שלו במים רותחים הורסת בו הכל? כמה זמן להכניס למים רותחים על מנת שלא יהרסו בו כל הסגולות המבורכות שבו? ואם כבר אז האם בישול סלק הורס אותו? (כי סלק דורש בישול עד לריכוך) מודה מראש.

28/01/2013 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום חליטה או אידוי קל של ברוקולי לא יפגע משמעותית בערכיו. בנוסף סלק ניתן לאכל מבושל או חיי הסלט .בבישול נהרסים חלק מהערכים וחלק נשאר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/01/2013 | 08:25 | מאת: נינט

בת 52, יש לי לאחרונה בעיות זכרון,על פעולות פשוטות ודברים שעשית בבתווך קצר, מה ניתן לקחת או להוסיף לתזונה ?תודה

28/01/2013 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

נינט שלום יש מקום לבדוק חסרים של B12. לבעיות זיכרון מאוד חשוב לאכל דגים ולקחת B קומפלקס +פוספטידיל סרין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2013 | 22:27 | מאת: shum

שלום. הכנסתי לתנור 4 ראשים של שום ואכלתי את הכל בארוחה אחת. זה המון שום. פשוט טעים לי. 1- האם יש לשום זה יתרונות בריאותים? ואם כן אז מהם? 2- האם עלי לחשוש שבגלל שאכלתי הרבה שום א מחר הגוף שלי יפלוט ריח לא טוב? לא נעים לי מהאנשים בעבודה שאסריח בגלל זה. תודה

25/01/2013 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

shumשלום שום בתנור מאבד את הריח המאוד חריף שלו . האפקט העיקרי של שום הוא כאשר הוא חיי. ואז אכן יש לו ריח חזק מאוד שהיתן לנטרלו על ידי אכילת עלי פטרוזליה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2013 | 19:31 | מאת: נויה

שלום, הזנגביל שמוכרים בחנויות טבע מכיל גופרית כחומר שימור. איך ניתן להכין בבית באופן טבעי וללא חומרים משמרים?

25/01/2013 | 06:07 | מאת: טובה בר-שאן

נויה שלום פשוט תקני שורש גינגר (הוא הזנגבייל) ותוסיפי לו קצת דבש ותייבשי אותו בחום נמוך בתנור את יכולה לחפש מתכון באינטרנט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2013 | 15:40 | מאת: לינור

אני רזה ובת 14 הגובה שלי הוא 1.65 משהו כזה יש לי חזה יחסית אבל הטוסיק שלי ממש ממש קטן.. איך משמיינים בטוסיק?? דחוף!! תודה:-)

25/01/2013 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

לינור שלום תזונה נכונה המכילה שומנים מהצומח כמו אגוזים ,אבוקדו, שמן זיית +דגים + טחינה +ירקות תאפשר לבניה תקינה של הגוף שלך והתעגלות של הישבן שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2013 | 18:19 | מאת: נוני.י

לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה: הכל התחיל אצלי מהידיעה שבמידה ואני עייף בנהיגה ואין לי אפשרות לעצור בצד ולנוח (לישון) כמו שאני נוהג לעשות בד"כ, אזי על מנת שלא להירדם ובעצם להתעורר אני לוקח משהו ללעוס (כגון פיתוחים) או לאכול תוך כדי נסיעה ואני לפתע מתעורר כמעט כמו חדש. לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים. נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה). אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר. האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?

06/02/2013 | 23:03 | מאת: עדי מילר

שלום רב, אכילה כמות גדולה של גרעינים על קליפתם עלולה להזיק למעי שכן קליפות הגרעינים גסות מאוד ואגרסיביות למערכת העיכול. בנוסף, לרוב הקליפות מכילות כמות גדולה של נתרן במידה ומומלחות בקלייתם. באשר לערכם של גרעיני החמנייה הקלופים: הם עשירים בויטמיני B, חומצה פולית, סיבים תזונתיים וכן מינראלים כמו: סידן, מגנזיום ואבץ. חשוב לזכור כי מכילים כ-50 אחוז שומן וכך כמות קק"ל גבוהה.

21/01/2013 | 18:16 | מאת: נוני.י

לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה: הכל התחיל אצלי מהידיעה שבמידה ואני עייף בנהיגה ואין לי אפשרות לעצור בצד ולנוח (לישון) כמו שאני נוהג לעשות בד"כ, אזי על מנת שלא להירדם ובעצם להתעורר אני לוקח משהו ללעוס (כגון פיתוחים) או לאכול תוך כדי נסיעה ואני לפתע מתעורר כמעט כמו חדש. לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים. נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה). אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר. האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?

25/01/2013 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

נוני שלום אין לי מושג מה ערך של קליפות גרעימנים וזה גם לא משנה כיוון שהגוף לא מסוגל לעכל סיבים אילה והם יוצאים בצואה מה שכן הסיבים מגדילים את הפריסטלטיקה של מערכת העיכול והיא עובדת יותר טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

קליפת גרעין החמנית מהווה 46% מהערך התזונתי של המוצר כולו. אם כך, כאשר תאכל 100 גרם של גרעיני חמניות עם קליפה, הערך הקלורי הכולל יהיה 308 קק"ל, כאשר הקליפה תורמת 142 קק"ל - ערך קלורי של 100 גר' גרעינים קלופים (ללא קליפה) כ 570 קלוריות. השוואה כמותית לעניין הקלוריות: גם ללא ספירת כמות הגרעינים. הספק לעיסת גרעינים עם הקליפה כ 30 יח' לשעה. הספק גרעינים ללא קליפה כ 900 יח' לשעה. כלומר יחס של 1:30. בעת שאדם מפצח 100 גרם גרעינים ללא קליפה, אני אוכל רק 3.33 גרם גרעינים כולל הקליפה. בעוד שלגופו של המפצח נכנסים 570 קלוריות לגופי נכנסים רק כ-11 קלוריות. אזהרה: מי שמאמץ שיטה זאת חייב להתייעץ עם רופא/תזונאי באופן ספציפי לעצמו. בנוסף, חייבים גם סיבים מסיסים (מירקות, פירות ועוד). מבחינתי הלא מקצועית הנ"ל בא כדי להרגיע את תחושת הרעב וע"י כך לרסן את הכנסת המזון בעל ערך קלורי גבוה לגוף לאורך היממה. הנ"ל לא בא במקום מזון בהרכב ובכמות הנדרשת לכל אדם באופן ספציפי.

21/01/2013 | 14:09 | מאת: רונית

שלום רב לך בת 50 היתה לי נשירה חזקה מאוד למשך כמה חודשים וכתוצאה מכך השיער הדלדל מאוד וכעת לאחר שדאגתי לחוסרים שהתגלו בבדיקות ,השיער כבר לא נושר, השאלה היא אם השיער יתמלא שוב ,וכמה זמן לוקח? תודה רונית

22/01/2013 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום אני מניחה שהשיער יצמח אולם נכנסים גורמים נוספים כמו תורשה ומנפאוזה המשפיעים על כמות השיער בראש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2013 | 12:58 | מאת: טובה אלון

מה בקשר לחולי סכרת 2 , האם מותר לאכול פירות מיובשים ?? ואם כן כמה ?? ואילו פירות??

22/01/2013 | 16:30 | מאת: טובה בר-שאן

טובה שלום פירות יבשים מכילים ריכוז גבוה מאוד של סוכר והם בעלי אינדקס גליקמי גבוה לכן עדיף כמה שפחות. אולם יש פירות יבשים כמו תמר לחשיחסית ריכוז הסוכר יותר נמוך ודובדבנים יבשים.(כמובן הכל תלוי לפי רמת הבעיה הסכרתית ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן נ.ב עדיף לאכל תותים חיים שהאינדקס הגליקמי שלהם נמוך ולא מעלים את רמת הסוכר בדם

20/01/2013 | 21:38 | מאת: מיטל

שלום, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מנשירת שיער חזקה. הנני מודעת לכך שיש קשר למצב נפשי ובאמת אני נתונה ללחצים רבים ורמת חרדה גבוה. רציתי לדעת על איזה טיפול את ממליצים ? ועל איזה מזון לצרוך כדי להפחית להפסיק את הנשירה?

22/01/2013 | 16:26 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום לנשירת שיער יש המון גורמים אם לפי מה שאת אומרת הגורם המרכזי הוא סטרס וחרדה יש 1. לעשות מאמצים להרגיע 2. לקחת פורמולה של B קומפלקס +מגנזיום שעשויה לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2013 | 15:49 | מאת: סטודנטית29

שלום, אני רוצה לעשות בדיקות דם כלליות לפני שאני פונה לנטורופת או לרופא שמטפל דרך תזונה פונקציונלית, לאילו בדיקות דם מיוחדות רופא המשפחה שלי יכול להפנות אותי?

21/01/2013 | 19:41 | מאת: אביטל זלצר

סטודנטית 29 שלום. הבדיקות בד"כ תהיינה בהתאם לתופעה בה תרצי לטפל. כדאי לבקש ספירה לבנה ואדומה,ברזל, פריטין וטרנספרין, תפקודי כליות וכבד, פרופיל שומנים, בלוטת תריס , B 12,אלקטרוליטים ואם ישנה בעייה מיוחדת הניתנת לזיהוי דרך בדיקות הדם, כדאי לבקש גם אותה. בברכה ובהצלחה אביטל

20/01/2013 | 11:29 | מאת: מיטל

היי, ניתן להשיג את השמן כמעט בכל סופר לא רק בבית טבע אני קניתי במגה וראיתי גם בשופרסל..

21/01/2013 | 12:36 | מאת: רנית

גם אני קונה שמן אבוקדו ממגה בול- סניף אור יהודה או בעדן טבע שנמצא ממש באותו מתחם. אין בעיה להשיג אותו.

19/01/2013 | 22:22 | מאת: עןלא

ממולץ לקבל טבליות מולטיויטמין או לא ?

21/01/2013 | 22:48 | מאת: נוני.י

בשביל מה צריך לקחת ויטמינים?! האם יש בעיה של חסר בויטמינים?! אדם בריא שאוכל נכון אוכל מגוון ללא בעיות רפואיות מיוחדות חריגות ושעושה פעילות גופנית בסיסית סבירה אינו צריך לקחת כלל ויטמינים.

22/01/2013 | 10:12 | מאת: עולא

אני בת 43 לא אוכלת טוב מכל הסוגים ולא אוכלת טוב פירות ולא ירקות מאומלץ לקבלת מולטיויטמין אם כן איזה חברה מומלץ לקבל ץ

ליד הבית. לא חייבים בשכל לדעת הרבה מה ואיך לאכול. פשוט לעשות סלט מהרבה סוגים של ירקות וכמובן לאכול אותו. למשל (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה אבוקדו כרפס (סלרי) וכד' - תיבלון עם קצת שמן זית, לימון, פלפל שחור, חואיג' מרק תימני ולפעמים קצת מלח) וליד זה קצת טחינה מסומסום מלא ו/או יוגורט לא ממותק (ולעיתים עם תוספת גרנולה בכמות של 2 כפות). בערב/לילה תעשי הליכה של כשעה ואח"כ תפנקי את עצמך בצלחת מרק עוף תימני וחילבה (הכולל בתוכו חתיכת עוף, תפו"א גזר, בצל וכוסברה) - בלי לחם- וזהו מספיק. יהיה לך כיף וללא נקיפות מצפון. תהני מהחיים. למען הזהירות אדגיש כי אין באמור לעיל בכדי להוות תחליף לקבלת הדרכה מבעל מקצוע (רופא/ה דיאטנית וכד').

07/02/2013 | 06:28 | מאת: עדי מילר

שלום התשובה מאוד אינדיווידואלית. כלל אצבע,במקרים בהם התזונה מאוזנת, מנהלים אורח חיים בריא ואין צרכים בריאותים חריגים אין צורך לקחת תוספי תזונה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

19/01/2013 | 12:23 | מאת: אור

הדיאטנית שלי אמרה לי לאכול 3 כפות ביום עם יוגורט סובין.אני בת 68 , יש לי סכרת, ויש לי עצירות. לעצירות זה לא עוזר, ואני לא יודעת מה כן יעזור. אולי זה שאני אוכלת סובין וזה לא עוזר לעצירות, אומר משהו לא טוב לגבי הבטן שלי? ומה הוא עוזר לסכרת? האם באמת לקחת אותו עם יוגורט ולשתות שתי כוסות מים לפני? זה מאד לא טעים.איך עושים את זה שיהיה לי רצון לאכול את זה, כי היום זה כמו עונש בשבילי. תודה.

20/01/2013 | 07:22 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום כדי שסובין יעזור את צריכה לשתות אתו הרבה מים . אם זה קשה לך ולא טעים את במקומו יכולה להשתמש בקוואקר לעשות לך דייסת קוואקהרבה ר או לשים אותו ביוגורט לשים את הקוואקר בתוך מרק. חשוב לשתות מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2013 | 10:19 | מאת: אור

תודה על תשובתך. אני שותה שתי כוסות מים, הרבה מים אני לא יכולה לשתות, כי זה מוריד לי את הסוכר יותר מדי. אני שותה 2 כוסות מים לפני הסובין והיוגורט [שזה ממש....מעדן] זה לא מספיק כנראה, כי אין תוצאות. יש משהו נוסף שאת רוצה לומר לי? תודה.

19/01/2013 | 11:10 | מאת: riva

שלום רב, האם אדם שנוטל מדלל דם כמו אספרין יכול להשתמש בכף אחד ליום בזרעי פישתן טחון? ידוע שפשתן מכיל אומגה 3 שעוזר לדילול הדם. תודה

20/01/2013 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

riva שלום אומגה 3 מכמות 3 גרם הופכת למדללת דם הכמות שאת מדברת עליה היא קטנה ולכן הוא יכול לקחת אותה עם האספירין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2013 | 09:28 | מאת: טליה

האם חולה צליאק יכול לאכול פשתן?

18/01/2013 | 23:27 | מאת: שני

שלום קניתי צימוקים כהים אורגנים יבשים ,וגיליתי שיש להם חרצנים האם אפשר לאכול אותם עם החרצנים ,אין בזה נזק? תודה שני

19/01/2013 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום ממש כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/01/2013 | 22:48 | מאת: מרווה

שלום רב, בכול בוקר אני שותה כוס מים+ כפית שמן זית +מיץ סחוט מלימון אחד. (ולא נהנית במיוחד מהטעם) א.עד כמה באמת חשוב וחיוני לשתות "משקה" זה? האם הוכח מחקרית שזה מנקה את הכבד? ממה הוא מתנקה? ב. כמה זמן אחרי השתייה הנ"ל אפשר לאכול ארוחת בוקר מבלי לפגוע ביעילות המשקה? ג. איזה "משקה" מועיל במיוחד לניקוי הדם ? ד. אני בד"כ סובלת מאוד מיובש בעור ( קיצוני למדי ) המתבטא בסדקים , גירודים , אדמימות וכו'. האם מעבר למריחת קרמים יש גם טיפול פנימי כלשהו של משקה או תזונה שתפסיק את היובש הזה או תיטיב את מצב העור? תודה מראש

18/01/2013 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

מרווה שלום אכן זה נפלא לשתות מיץ לימון בבוקר. לגבי שאלתך מיץ עשב חיטה או מיץ עשב שיעורה או מיצי ירקות ירוקים מאוד עוזרים בניקוי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2013 | 16:09 | מאת: מרווה

טובה בר שאן, תודה רבה על התייחסותך ותשובתך. לגבי שאלת היובש בעור לצערי לא קיבלתי מענה. אני חוזרת על שאלתי מכיוון שהיובש בעור גורם לי סבל רב והייתי מודה לך אם תוכלי לתת לי טיפים לגבי טיפול ביובש העור. גם עיצה טובה לטיפול חיצוני תתקבל בשמחה. שוב תודה ושבת שלום מרווה

17/01/2013 | 19:53 | מאת: ורד

מחפשת דיאטנית קלינית טבעונית שעובדת בשיתוף פעולה עם מאוחדת ומקבלת באיזור תל אביב.. תודה רבה

10/07/2013 | 18:01 | מאת: גריי

שלום, האם מצאת? גם אני מחפשת.. תודה!

04/01/2014 | 21:35 | מאת: טלי

16/01/2013 | 22:47 | מאת: ריקי

שלום רב, לפני יותר משנה בשר ועוף התחילו לגרום לי לגזים. עם הזמן גם דגים ועם הזמן גם כל מיני דברים מתוקים, מאפים וכו' אח"גכ דברי חלב אח"כ גם פירות התחילו לגרום לי לגזים. ועכשיו כל מזון גורם לי לגזים. יש לי גם גרפסים סתם אפילו בבוקר לפני שאני קמה מהמיטה. מבקשת עצה. אני מאוד סובלת. בתודה מראש

18/01/2013 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום חשוב קודם לעשות מס' בדיקות 1. בדיקה להליקובקטר פילורי, בדיקה לאי סבילות לקטוז,ובדיקה לצליאק ודם סמוי בצואה ואפילו גסטרו וקולונוסקופיה, ובדיקה לטפילים וקנדידה. אם כל הבדיקות תקינות אז הסיפור הוא מעי רגיש. ההמלצה שתלכי לתזונאית שתשב איתך על תזונה המתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/01/2013 | 20:17 | מאת: יוני

אני קונה תמר חלאווי, כמה בדיוק תמרים כאלו לאכול אם אני אוכל בנוסף עוד 2 פירות באתו היום? וכמה תמרים אפשר לאכול ביום שאני לא אוכל שום פרי יותר...

17/01/2013 | 15:14 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום 2 תמרים ליום ולא יותר אביטל

16/01/2013 | 12:45 | מאת: נורית

בעדן טבע מרקט - לא מצאתי.

16/01/2013 | 13:08 | מאת: טובה בר- שאן

נורית שלום ברוב בתי הטבע יש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אימי בת 76, סובלת מכולסטרול גבוה ונוטלת כדורים. נאמר לה לא לאכול אשכולית. שאלתה היא האם לא מומלץ לצרוך גם פומלה ופומלית.. תודה

ג' שלום עדיף לא לאכול גם פמלה ופומלית בברכהובהצלחה טובה בר- שאן

16/01/2013 | 14:53 | מאת: ג

תודה רבה:)

15/01/2013 | 17:34 | מאת: ליטל

שלום! רציתי לדעת בבקשה מה דעתכם על ניקוי הלימונים המדובר בארץ ובעולם (למינימום 10 ימים)? מדובר במיץ לימון (לניקוי) + סירופ מייפל אורגני (לאנרגיה) + פלפל קאיין (לזירוז או אי האטת חילוף החומרים) שדותים כל יום כל היום את המיץ הזה סחוט טרי ובערב או בבוקר תה משלשל (לא חובה) שתהיה פעילות מעיים. בלי קשר להורדה במשקל אומרים גםברפואה האלטרנטיבית שזה בריא לגוף ובאמת עוזר לנקות אותו במידה מסויימת.. יש לכם דעה או המלצות נגד או בעד בנושא? לפני שאתחיל.. תודה :)))

16/01/2013 | 13:05 | מאת: טובה בר-שאן

ליטל שלום מים + לימון+ קפסיקום בבוקר מצוין כיוון שלימון מנקה כבד לא עם סירופ מייפל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2013 | 13:15 | מאת: גילה

שלום, אבקש לדעת מדוע המתקה באגבה עדיפה על המתקה בסוכר. תודה, גילה

16/01/2013 | 13:03 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום הכי עדיף להמתיק בסטיביה . באגבה יש פרוקטוז שהוא סוכר פירות שלא מעלה אינסולין. הסוכר מעלה אינסולין. כמויות הסוכר שרוב האנשים צורכים הוא מאוד גבוה. סוכר גורם לדלקות , גורם לסכרת ומחלות אחרות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2013 | 13:09 | מאת: דפנה

אבקש לדעת באיזה כורכום פעיל יותר החומר הפעיל. גזע כורכום טרי או גזע כורכום יבש. בברכה, דפנה

16/01/2013 | 13:00 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום בכורכום היבש יש ריכוז גבוה יותר של החומרים הפעילים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/02/2013 | 08:48 | מאת: איתן אור

הנה כתבה מעניינת על כורכומין https://www.tevabari.co.il/article.aspx?id=55

14/01/2013 | 22:59 | מאת: שמעון רדליך

שלום כסובל מגאוט/ שיגדון חטפתי התקף לאחרונה וכנראה שהשינוי בתזונה היה סיב תזונה בשם אינולין שאינני מכיר ואולי הוא בעל תכולת פורינים גבוהה - רק אולי כי איני יודע ולכן פנייתי- תודה

19/01/2013 | 13:40 | מאת: עדי מילר

הי שמעון, אנא ראה את התשובה המפורטת למעלה.

10/04/2014 | 12:34 | מאת: גאוטית

14/01/2013 | 17:32 | מאת: אורית

שלום, האם מומלץ לאכול גרעיני צ'יה במקרים הבאים? סכרת סוג 2 יתר לחץ דם אי ספיקת כליות אבנים בכיס מרה אי ספיקת לב תודה מראש

16/01/2013 | 12:59 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום בכל המקרים הנ"ל זה מצוין לאכול זרעי ציה כיוון שהיא מכילה אומגה 3 שהוא אנטי דלקתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2013 | 12:49 | מאת: יוני

ואם יש יום שאני לא אוכל עוד פירות רק תמרים אז כמה אפשר? 5 או שכמה? מה בתמרים יש המון סוכר? לא ידעתי. אני אוכל איזה 10 ביום...

16/01/2013 | 12:58 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום בתמרים יש סוכר וגם סיבים ויטמינים ומינרלים .בתר לח יש פחות סוכר מתמר מעגול. 10 תמרים נראה קצת הרבה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2013 | 08:48 | מאת: דניאל

שלום, אני סובלת מבלוטת התריס מזה שנים ומטופלת באלטרוקסין. לפני חצי שנה התחלתי בתזונה הטבעית והרגשתי נפלא אל המשכתי עם האלטרוקסין. בשבוע האחרון התחלתי פעילות גופנים 4 פעמים בשבוע, הכנסתי לתפריט מוצרי חלב ושמתי לב לנפיחות בפנים ובאזור הבטן עם הרבה גזים. עליתי על המשקל וראיתי עלייה של 3 קילו בשבוע! חשוב לי לציין שאני שותה 2 ליטר מים ביום. בבוקר אני אוכלת 2 פרוסות לחם עם טחינה גולמית , ביניים תפוח ו7 שקדים, צהריים- עוף עם סלט וירקות מאודים, ובערב סלט עם טונה וביצה קשה. איך יכול להיות עלייה כזאת? מה יכולות להיות הסיבות? האם זה כמות המים שאני שותה והחלב שהוספתי לתפריט?

16/01/2013 | 12:56 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום יכול להיות שיש לך אי סבילות ללקטוז. ניתן לבדוק את זה בקופת חולים . או אפילו אלרגיה יש מקום שתבררי עם הרופא שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2013 | 19:51 | מאת: אלישבע

בס"ד שלום אביטל. אני בת 32, חולה בסכיזופרניה ואפילפסיה ונוטלת את התרופות הבאות: 20 מ"ג זיפרקסה, 20 מ"ג סרוקסט ו-750 מ"ג דפלפט כרונו. לפני שהתחלתי ליטול זיפרקסה נתנו לי את התרופה האנטי פסיכוטית "לפונקס", מכיוון שתרופה זו גרמה לי לירידה במספר כדוריות הדם הלבנות (הלויקוציטים) ופגיעה במערכת החיסונית החליפו לי לזיפרקסה. (יש לבצע אחת לחודש ספירת דם עם הלפונקס מסיבה לחשש זה). אמנם אני כבר למעלה משנה ללא הלפונקס אך היא גרמה לי לנזק בלתי הפיך מכיוון שלא הפסיקו לי בזמן את התרופה. אני יודעת שישנם צמחי מרפא לחיזוק המערכת החיסונית כמו אכיניצאה, אסטרגולוס, אונה דה-גאטו ועוד. איזה מהם הכי כדאי לי לקחת? (ידוע לי כי האונה דה -גאטו מעלה את רמת הלויקוציטים שאצלי היא נמוכה),ושל איזה חברה (סולגאר?) ולכמה זמן? האם מותר לי לקחת צמחי מרפא אלו יחד עם התרופות הפסיכיאטריות והאם אין אינטרקציה ביניהם? בתודה רבה מאוד מראש, אלישבע.

21/01/2013 | 19:59 | מאת: אביטל זלצר

אלישבע שלום בדקתי היטב. את יכולה להשתמש באסטרגלוס, זה צמח בטוח שמחזק את ספירת הדם. בברכה ובהצלחה אביטל

12/01/2013 | 19:23 | מאת: מעיין

שלום רב, אני אם לתינוקת בת 9 חודשים. אני נוהגת לטחון לה כבר כמה חודשים פירות כמו תפוח, אגס, בננה, תפוז, אבוקדו וכו' ולתת לה. לאחרונה אני ממש אוהבת את הטעם של זה (כשאני טועמת מעט) והתחלתי להכין גם לי מנה כזאת בכל בוקר. שאלתי היא האם זה יכול להחליף אכילת פירות שלמים במהלך היום? האם תכונות הפרי כמו הסיבים, הויטמינים וכו' נשארים בו עם הטחינה? זה בסדר שאוכל מנה כזאת כמו בתי כמנת הפירות היומית שלי? (לי אעשה עם הקליפה) אודה לתשובתכן, מעיין

15/01/2013 | 01:24 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום בהחלט מומלץ ובריא. לבריאות ובתיאבון אביטל

היי, אני בחורה בת 23, סטודנטית. בצעירותי, חוותי הפרעות אכילה (לסירוגין אנורקסיה, לסרוגין אכילה כפייתית) . בנוסף, סובלת מהפרעות קשב וריכוז. בחצי השנה החולפת לאחר כמעט שנתיים מאוזנות אני מוצאת את עצמי מכורה לדברי מתיקה , ולאוכל בפרט השמנתי 8 קילו (רק על מנת להבהיר את ההתמכרות) . זה התחיל כאכילה מתוך לחץ, עכשיו אני כל הזמן רעבה- וגם מאד זקוקה לאנרגיה (סטודנטית, בכל זאת) מאד רוצה לאזן את עצמי, ולא לתת למעגל הזה להפסק. האם היית יכולה להמליץ לי אל איזושהי תרופה טיבעית שתתן אנרגיות במקום הסוכר והאוכל ותעזור לי לשמור על משטר נכון (במעקב אצל דיאטן)עם התיאבון אני יכולה להסתדר- אבל חוסר האנרגיה והתשוקה למתוק מקשים עליי ובנתיים, אני כושלת פעם אחר פעם.

12/01/2013 | 16:56 | מאת: מתקנת

סליחה- לא לתת למעגל הזה להמשך

12/01/2013 | 00:29 | מאת: דניאל

שלום, עברתי מספר דיאטות בחיי, ולפני חצי שנה עברתי לתזונה הטבעית . אחרי כל ארוחה אפילו הקטנה ביותר יש לי נפיחות בבטן וכבדות. ( גם אם אכלתי מלפפון) התחלתי לעסוק בספורט חשבתי שהנפיחות תעבור אבל עדיין היא תמיד נמצאת אחרי אכילה. האם מערכת העיכול שלי חלשה? האם האוכל לא מתעכל טוב? איזו דרך ניתן לטפל בבעיה ? תודה

15/01/2013 | 01:22 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום אני מציעה לך לא להסתפק בהמלצות הפורום ולפנות לתזונאית טבעית או לנטורופתית כדי לאתר את המקור המדוייק הגורם לתופעה.יכול להיות שחסרים לך אנזימי עיכול.יכול להיות שכדאי לצרוך פרוביוטיקה אך רצוי לעשות בירור קצת יותר מעמיק. בברכה ובהצלחה אביטל

11/01/2013 | 15:24 | מאת: שני

שלום רב האם נכון לאכול פרוסת לחם עם מרק שמכיל שעועית לבנה אדומה (יבשה)? האם זה שילוב נכון?האם שעועית לבנה אדומה (יבשה)היא גם פחמימה? תודה לתשובה שני

15/01/2013 | 01:20 | מאת: אביטל זלצר

שני שלום הלחם הוא אכן פחממה המיוצרת מדגן (בד"כ חיטה) והשעועית הינה קטניה.מאכילת חיטה (דגן)+ קטניה (שעועית), את מקבלת חלבון מלא ואיכותי ולכן זהו שילוב טוב. העדיפי לחם איכותי מחיטה מלאה ואת על דרך המלך... בברכה ובתיאבון אביטל

11/01/2013 | 11:27 | מאת: ענת

שלום, ותודה לתשובה בהמשך לענין הפלפלים האם בבישול הם מאבדים מערכם התזונתי? תודה ענת

15/01/2013 | 01:17 | מאת: אביטל זלצר

ענת שלום בבישול הם אכן מאבדים חלק מהויטמינים, בעיקר את אלה המסיסים במים כמו ויטמין C אך עדיין הגוף מקבל מהם את הפיטוכימכלים המצויים בצבע. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום רב, אני בשבוע 27 להריוני. ההמוגלובין ירד ל11.2 (היה 13 ב6/2012), פריטין 17 וברזל 107. לקחתי חודש פלורדיקס אך ללא הטבה ומזה כחודשיים אני נוטלת כדור אקטיפרין וכדור פרנטל של אלטמן. הרופאה המליצה לי לקחת בנוסף עוד כדור של אקטיפרין ואמרה שאין בעיה לאכול כל יום כבד. קראתי שמעבר לכדור של אקטיפרין אין טעם לקחת כי זו המנה המקסימלית של הברזל ושכבד לא מומלץ לקחת יותר מדי בגלל הויטמין A. קניתי כבד ללא אנטיביוטיקה. ברצוני לדעת כמה מנות כבד מותר בשבוע ? האם 1-2 מנות או יותר ? כמה מנה נקראת,אונה אחת של כבד ? והאם הברזל שבכבד לא נהרס בהקפאה ? תודה רבה על תשובותיכן

הריונית שלום קשה לי עד מאוד להמליץ לך על אכילת כבד שהרי זה האיבר שקולט את רוב הרעלים שנכנסים לגוף (לא רק אנטיביוטיקה).אמליץ לך לצרוך הרבה עלים ירוקים, קטניה בשילוב דגן, שקדים, אגוזים וזרעים, טחינה מועשרת בברזל ולהשתדל לצרוך מזונות המועשרים בברזל.אם תחליטי בכל זאת לצרוך כבד, 1-2 בשבוע הם אכן די והותר. בברכה ובהצלחה, אביטל

10/01/2013 | 23:04 | מאת: ענת

שלום האם יש הבדל בין פלפל אדום צהוב כתום?מבחינת הויטמינים ויתר הסגולות,מה עדיף מביניהם? אשמח לתשובה ענת

11/01/2013 | 09:58 | מאת: אביטל זלצר

ענת שלום. הפלפל האדום,כתום, צהוב באים מאותה המשפחה.מה שמבדיל מבחינת ערכם התזונתי הם חומרים הנקראים פיטוכימיקלים שמקנים להם את צבעם.לכל צבע יש את התכונות שלו.בפלפל האדום יש את הכמות הגדולה ביותר של ויטמין סי ,והכתום-צהוב שייכים לאותה משפחת צבעים. בברכה ובתיאבון אביטל

10/01/2013 | 14:19 | מאת: יוני

כמה תמרים אפשר לאכול ביום כל עוד אני אוכל 2 פרות נוספים? וכמה תמרים אפשר לאכול ביום שאני לא יוכל שום פרי אלא רק תמרים? כי כתוב במקומות ש3 פרות מבחינת סוכרים זה המקסימום ולא כדאי לאכול יתור מ3 פרות גדולים אבל תמרים זה קטן וכמה תמרים אפשר לאכול בנוסף ל2 פרות גדולים וכמה תמרים אפשר לאכול ביום שלא אוכלים שום פרי?

11/01/2013 | 09:54 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום. אם אינך סובל מסוכרת, ניתן לאכול 2 תמרים ביום בנוסף לפירות. בברכה ובהצלחה אביטל

הילדים שלי אלרגים לשומשום ובוטנים ולאחרונה בעקבות דלקת איזופילית בוושט וחיידק ההליקובקטור שהתגלה בגסטרוקופיה שעשו החלו בתזונה ללא חיטה סוכר וחלב. מותר להם קמח שיפון מלא. אני מחפשת בנרות מתכונים לעוגות ועוגיות עם קמח שיפון ורצויי שוקולד. באיזה תחליפי סוכר לעוגות אפשר להשתמש חוץ כמובן מתחליפים סינטטיים והאם יש שוקולד או קקאו ללא סוכר? תודה מראש:)

11/01/2013 | 09:52 | מאת: אביטל זלצר

גנגן שלום ישנם תחליפים נוספים לקמח חיטה כמו קמח כוסמין, קמח שקדים, קמח אורז, קורנפלור.ישנם ספרי בישול ללא סוכר וללא גלוטן, ממליצה לך בחום לרכוש אחד כזה שם תמצאי מתכונים רבים ומגוונים.המנעי ככל האפשר ממתיקים מלאכותיים, לאורך זמן ובכמויות יום יומיות הם יכולים לגרום לנזקים.העדיפי להמתיק בסטיוויה או בנקטר אגבה ואם מותר אז בדבש או סילאן. בברכה ובהצלחה אביטל

31/01/2013 | 17:44 | מאת: גנגן

תודה רבה רבה על התשובה. האם הכלורופיל הוא תחליף ללוסק ? האם הוא מווסת חומציות? האם שמן אורגנומחליף אנטיביוטיקה?

09/01/2013 | 23:51 | מאת: יחי

יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי, אני בן 24 כמעט, ולאחר אוכל או שתייה מוגזת אין לי רפלקס של גרפסים, אולי משהו פנימי אך לא "גרפס ממשי" בזמן האחרון יש לי מין תחושה מציקה בחזה, וזה חולף אחרי שעולה לי משהו שדומה לגרפס אבל פנימי יותר. זה עולה אחרי שאני שואף אוויר כדי להשתחרר מהתחושה המציקה בחזה. אני לא זוכר את עצמי עושה גרפסים זה פשוט מדהים, מה ההשלכות לעיניין, תודה.

11/01/2013 | 10:04 | מאת: אביטל זלצר

יחי שלום. כדי להתייחס לתופעה שאתה מציג, יש לערוך תשאול יותר מדוייק.ממליצה לך לפנות לרופא גסטרו כדי לברר את הסוגיה או לפנות לתזונאית טבעית. בברכה ובהצלחה אביטל

07/01/2013 | 18:34 | מאת: מעיין

שלום רב. אני נוהגת לקנות שקדים טבעיים בלי הקליפה החיצונית הקשה, אלא עם הקליפה החומה הדקיקה שעוטפת את השקד, וכך אני גם נוהגת לאוכלו. האם זה בריא? האם הקליפה אכילה ולא מסוכנת לבריאות? בתודה מראש.

11/01/2013 | 09:46 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום. קליפת השקד מלא מומלצת לאכילה בכמויות גדולות מאחר ומכילה חומר רעיל. אכילת 6-7 שקדים ביום עם הקליפה נחשבת לכמות סבירה.אם את צורכת יותק, ממליצה לך לקלפם. בברכה ובהצלחה אביטל

07/01/2013 | 03:33 | מאת: שמעון רדליך

האם הנ"ל יכולים להשפיע על התקף גאוט- חטפתי התקף אחרי הרבה שנות שקט ואני מנסה לאתר הסיבה לכך. אני טבעוני

19/01/2013 | 13:37 | מאת: עדי מילר

שלום שמעון, אינולין הינו פולימר של פרוקטוז (סוכר הפרי) ואילו קמח כוסמין איננו מעלה את רמות חומצת השתן לכן לא סביר כי ישפיעו על התקף גאוט. אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית ולבדוק היטב את כמות הפורינים במזון שלך באופן מדוייק וכך תוכל למצוא ככל הנראה את התשובה.

27/01/2014 | 09:34 | מאת: אהרלה

נמצאתי חולה בגאוט. שמתי לב לאחרונה , כשאני אוכל אורז מלא 3 סוגים של סוגת , מופיעים לי מיחושים בבוהן הרגל , כמו לפני התקף גאוט?! יכול להיות . תודה אהרלה

אני יכול להפסיק עם אנטיביויקה ולעבור לטיפול בעי או שבגלל שחומרת מצב הגיעה לחור בתריסריון כן חשוב להקשיב לופאים הקנבנציונלים ולהמשיך עם האנטיביוקה לתקופה של כחודש? נמצא עדיין במיטה בביח ואשמח לתשובה [לפני ארבעה ימים עברתי ניתוח לסגירת הכיב/חור בתריסריון]

עמית שלום. לא מומלץ להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע, במיוחד לא אחרי ניתוח. המלצתי לך, בתום הטיפול הרפואי, פנה לנטורופתית על מנת לחזק את מע' החיסון ולשקם את הגוף. בברכה ובהצלחה אביטל

06/01/2013 | 23:55 | מאת: זהבית

אני בת 70.לאחרונה אני צוברת משקל ומרגישה את בטני מליאה בגזים רוב היום. עברתי בעבר(כ-10 שנים) ניתוח סרטן המעי הגס+כימוטרפיה במשך שנה. השנה עברתי גם צינתור טיפולי(סטנט) ולוקחת פלוויקס. אני צורכת תרופות מרשם די רבות במשך היום:נגד כולסטרול, סוכרת (מאוזנת רוב הזמן),לחץ דם,נגוטיאסון נגד פסוריאזיס, ועוד. האם שימוש זמני או קבוע בחומץ תפוחים לצורך "שחרור"-מה מעודף המשקל,ולשיפור ההרגשה,עלול להזיק לי,כפוף לצירוף עם תרופות המרשם? תודה

11/01/2013 | 10:02 | מאת: אביטל זלצר

זהבית שלום את מציינת בפנייתך נטילת תרופות רבות ולכן יהיה לא אחראי להמליץ על חומץ תפוחים מבלי לקחת את זה בחשבון. כדי לטפל בעודף משקל יש לאכול מאוזן, חומץ תפוחים לבדו לא ישחרר שום עודף משקל אלא רק בשילוב עם תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. בברכה ובהצלחה אביטל

05/01/2013 | 17:41 | מאת: שירה

שלום רב, ילדתי לפני כחודש, לצערי אני לא יכולה להניק בכלל. אני טבעונית וכמובן רוצה לגדל כך את ילדי. השאלה שלי היא מה עושים במידה וצריך תחלפי חלב, מטרנה צמחית? סימילק איזימייל? או שבמקרה של תינוקות עדיף כן את התחלפי חלב על בסיס חלב? אשמח לתשובה.

07/01/2013 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום שניהם מצויינים וחשובים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2013 | 16:02 | מאת: אלי

שלום לכולם האם מישהו יודע (ולא חושב שהוא יודע :) האם שקדי בר מרים (כמו אלה שמוכרים במשקל בשוק העליה ), זה בעצם זרעי משמש ? ואם לא . מישהו יודע איפה אפשר להשיג זרעי משמש ? תודה

07/01/2013 | 05:14 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום שקדי בר מרים הם שקדים ולא זרעי משמש. יתכן וניתן למצוא זרעי משמש בשוק לווינסקי בתל אביב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/02/2013 | 09:49 | מאת: עידן הפרי

שלום רב, אצלנו בחנות של "עידן הפרי" במושב בצת ניתן למצוא שקדי משמש. הם אכן מרים, ומכילים בהם ויטמין B17. לפרטים: 054-8089061

02/08/2013 | 14:22 | מאת: אורית

ניתן גם להשיג אצל מאיר שד ירושלים 62 יפו 03-6922305

02/01/2013 | 22:15 | מאת: בן

אשתי טוענת של"התפוצץ" מסלט זה פחות משמין מאשר "להתפוצץ" מפסטה. לפי דעתי שאסור להתפוצץ משום דבר וכדאי לאכול ארוחות קטנות במשך היום. האם אני צודק? בבקשה תעזרו לפתור סכסוך משפחתי

05/01/2013 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

בן שלום שניכם צודקים להתפוצץ מסלט זה פחות משמין מלהתפוצץ מפסטה בשל ערכים קלוריים. ולהתפוצץ בכלל זה אכן לא מומלץ, לא בריא , משבש את מנגנוני הרעב והשובע וגם לא נעים. אז אם שניכם צודקים... נגמר הסיכסוך (-: בברכה ובהצלחה אביטל