פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

02/01/2013 | 20:08 | מאת: בר

שלום רב, קניתי מוצר של תבואות - זרעי ציה אורגנים. רשום על המוצר - צריכה של 2 כפיות ביום. האם לא מומלץ לצרוך יותר מכך? אי אפשר לאכול כמה ציה שרוצים? :-) בנוסף , נדמה לי שקראתי כי אפשר לצרוך את הזרעים שלמים ואין צורך לטחון. מבלי להפסיד את איכותם. תודה רבה, בר

05/01/2013 | 20:35 | מאת: אביטל זלצר

בר שלום אם ברצונך לקבל את הערכים התזונתיים שבזרעים, עלייך לטחון אותם לפני האכילה.מומלץ לטחון בכל יום את הכמות אותה את צורכת מאחר והם מתחמצנים בקלות (בעיקר עקב חשיפה לאור). כשלא טוחנים ניתן להשרות שלמים ולשתות את הג'ל שנוצר עם הזרעים, צריכה שכזו עוזרת מאוד לשחרר עצירות.כמובן שצריכתם שלמים לא תספק את מלא ערכם התזונתי. באשר לכמות, מומלץ עד 2 כפות ליום. בברכה ובהצלחה אביטל

02/01/2013 | 15:10 | מאת: תה מנטה

הסקיות יקרות נורא.

05/01/2013 | 20:28 | מאת: אביטל זלצר

תה מנטה שלום אפשא לנסות בחנויות טבע. בברכה, אביטל

01/01/2013 | 20:49 | מאת: נתי

שלום לך. אני בן 18. השבוע ביצעתי בדיקות דם, והתוצאות מראות שההומגלובין ירד מ14.6 ל13.8 בחודשיים. רציתי לדעת, מה יכול לגרום לזה ? שמתי לב שהברזל עלה מ100 ל-147. חומצה פולית עלתה מ-10.4 ל-20.8 ויטמין B-12 עלה ל480 (לקחתי תוסף). הכל ברמה הנורמה ועדיין זה יורד. תודה.

02/01/2013 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

נתי שלום מאוד קשה לדעת לפי פרטים אילה דרך הפורום. אך ההמלצה שלי לבקש מהרופא לעשות גם בדיקה לצילאק בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/01/2013 | 08:35 | מאת: נתי

תודה. אם ביצעתי את הבדיקה לפני חצי שנה, וזה יצא שלילי, יש צורך לחזור עליה? שוב תודה.

01/01/2013 | 18:47 | מאת: רחל

שלום, מבקשת לדעת מהי הדרך הנכונה לאחסן ולצרוך זרעי פשתן. מצד אחד הבנתי שצריך לטחון את הזרעים ולצרוך תוך 20 דק' ומצד שני אפשר לקנות זרעים טחונים, שמן הסתם לא נאכלים תוך 20 דק' מרגע טחינתם. אז מה נכון כדי להפיק מן הזרעים את המיטב?

02/01/2013 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום עדיף לשמור את זרעי הפשתן במקפיא. וכל פעם לטחון את המנה שלך. כיוון ששמן פשתן נהרס מהר מאוד באור. לא ממליצה לקנות זרעי פשתן טחונים השמן הטוב פשוט מתחמצן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/01/2013 | 13:32 | מאת: איציק

כל חנויות הטבע מחזיקים זרעי פשתן טחונים במקרר! לא בפריזר.

31/12/2012 | 19:16 | מאת: גיא

שלום, יש לי עבודת חקר במדעים והניסוי הוא לבדוק את ריכוז הוימיןC פרי לאחר תנאים מסוימים(שאינם חשובים לשאלתי) אשמח מאוד אם תוכלו להציע לי דרכים לבדוק את ריכוז הויטמין C בפרי (במקרה שלי תפוז וזה חשוב.)

02/01/2013 | 07:59 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום כנס בגוגל לאתר מורי הביולוגיה החדש שם תמצא הרבה שיטות בהם תוכל לבדוק וויטמין C . בנוסף את יחכול להרים אלי טלפון ולדבר איתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 0546829699

03/01/2013 | 16:54 | מאת: גיא

תודה רבה! אנחנו נפנה אלייך כשאנצטרך

בן 35 סובל זה מס' חודשים מאטופיק דרמטיטיס גרד ואזמות בכל חלקי הגוף. מהי התזונה המומלצת בעבורי? והאם יש תוספי מזון שעליי להוסיף. לא ידועה לי רגישות למזון כלשהו. משתדל להימנע לאחרונה ממוצרי חלב (פרה), בוטנים ושאר מזונות הידועים כאלרגניים. כמו כן נימנע ממזונות המכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל.

02/01/2013 | 07:57 | מאת: טובה בר-שאן

ציון שלום כל הכבוד אכן נכון יש להוריד בנוסף את כמויות המלח והסוכר וכן בשר ועוף יש לאכל דגים ,נבטים הרבה עלים ירוקים ,קטניות כמו אפונה, שעועית, טופו, חומוס דגנים כמו אורז מלא, גריסים וקינואה. לשתות הרבה מיצי ירקות ולקחת אומגה 3 + פרוביוטיקה כל זה על רגל אחת המלצתי שתלך לנטורופטית שתתאים לך את הדברים לפי מצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2012 | 10:54 | מאת: may

שלום, אני סובלת כל החיים מיציאות מרובות מאוד במהלך היום. זה מאוד פוגע בתפקוד וגורם לי מצוקה. האם יש צמחי מרפא שיכולים לסייע ?

31/12/2012 | 13:24 | מאת: אביטל זלצר

may שלום אני מציעה לך לבדוק מדוע את סובלת מהתופעה הזו. איכלי הרבה סיבים תזונתיים לגבי צמחי מרפא ,יש להתאים אותם באופן אישי והם משתנים בהתאם לסיבה ממנה נגרמת התופעה. בברכה ובהצלחה אביטל

30/12/2012 | 19:04 | מאת: מעיין

שלום רב שתי שאלות 1. האם אבוקדו בריא? גם אם יש לי כולסטרול גבולי? 2. כל כך הרבה דובר על בשר. אבל איזה בשר הכי בריא לאכול וכמה? (רוצה לציין שאין לי ממש אפשרות כלכלית לקנות בשר בקר טרי ולא מיושן כי הוא נורא יקר). מודה מראש.

31/12/2012 | 13:21 | מאת: אביטל זלצר

מעיין שלום אבוקדו הוא בריא מאוד ואינו מכיל כולסטרול. רק מוצרים מהחי מכילים כולסטרול. לגבי בשר, אין בשר בריא אבל נסי לצרוך חזה עוף והודו. בברכה ובהצלחה אביטל

הי עדי, באותו הקשר של חלבונים מלאים וחסרים ושל צמחונות (או טבעונות אפילו) - אני אוכלת ביום 7 מנות פחמימה, 7 מנות חלבון ו3 מנות שומן (וכמובן מים וירקות) אני רוצה להפחית בשר וחלבונים מהחי לפעם\פעמיים בשבוע, אבל אני רוצה לדעת איך לעשות את זה ועדיין לתת את לגוף את כל מה שהוא צריך. היום ארוחת הצהריים שלי היא כף הגשה של אורז (או קטניות) וחזה עוף עם ירקות. ממה שהבנתי - כוס וחצי של קטניות הם תחליף למנת חלבון (חסר..) אז איך אני יכולה לקבל 2 מנות חלבון ו3 מנות פחמימה בארוחת הצהריים וגם לקבל חלבון מלא אם הקטניות לבד חורגות מהכמות שאני צריכה.. או שבלבלתי משהו?

שלום יונית, "חלבון מלא" הינו חלבון המכיל את כל חומצות האמינו אשר חיוניות לגוף ואכן ניתן לקבלו משילוב של קטניות ודגנים על בסיס יומי. חשוב לציין כי אין חובה לצרוך את הקטניות והדגנים באותה ארוחה אלא לפצלם לאורך היום. ניתן לצרוך חלבון מהצומח גם על ידי הוספה של טופו או סייטן לתפריט היומי.

30/12/2012 | 10:39 | מאת: מעין

שלום רב, בעלי ואני מעוניינים להפחית את כמות הבשר שאנו אוכלים. אשמח לקבל המלצות לחלבון שאוכל לאכול שאינו בשרי, אינו יגרום להשמנה יתרה ואינו תחליפי בשר למיניהם כגון טופו וסייטן. תודה

31/12/2012 | 13:19 | מאת: אביטל זלצר

מעין שלום. כל שילוב של קטניה ודגן נותן ערכי חלבון מלא (כמו אורז+עדשעם או חומוס + טחינה וכדומה).וכמו כן ביצה ומוצרי חלב ודגים. בברכה ובהצלחה אביטל

28/12/2012 | 19:35 | מאת: דליה

שלום רציתי לשאול לגבי שעועית לבנה יבשה או שעועית אדומה יבשה מה עדיף לאכול ולקבל את מקסימום היתרונות?האם יש הבדל ביניהם? תודה דליה

29/12/2012 | 07:37 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום שני הזנים מצוינים .בשעועית הלבנה יש יותר ברזל וסידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2012 | 19:43 | מאת: reem

האם תה ירוק מעלה לחץ דם

29/12/2012 | 07:34 | מאת: טובה בר- שאן

reem שלום תה ירוק מכיל המון אנטי אוקסידנטים. מחקרים מראים שלמרות הקפאין שבתוכו אינו מעלה לחץ דם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2012 | 16:26 | מאת: רחלה

מה דעתך על חברת פארנה המתאימה אישית תוספי תזונה עפ"י בדיקות דם ושיחה עם המטופל?

29/12/2012 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

רחלה שלום כל אדם שלוקח תוספי תזונה חשוב שיתיעץ עם תזונאי או נטורופאט וייקח את התוספים המתאימים לו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2012 | 21:25 | מאת: ניצן

החלה לי נשירת שיער לפני כמה חודשיםת אני שמה לב שהשיער נושר ממש בקלות אפילו ללא מסרקץ הוא כן התארך קצת מאז שהתחלתי לקחת b12 וברזל לפני כשלוש חודשים אבל הנשירה עדיי ישנה. באיזו דרך אפשר לטפל בזה? האם יש צורך לקחת מולטי ויטמין?

29/12/2012 | 07:26 | מאת: טובה בר- שאן

ניצן שלום לנשירה יכולים להיות גורמים רבים: סטרס, שינוי הורמונלי, לידה, חוסר ברזל, חוסר חלבון ,חוסר אבץ, חוסר ויטמיני B או סתם נשירה טבעית כחלק מחילוף עונות. עלייך לבדוק מה הגורם אצלך לנשירה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני קורא באינטרנט על האפקטים הנהדרים של NADH, כולל שיפור שמיעה בגיל מבוגר. מה תוכלו לאמר על זה בבקשה. דני

29/12/2012 | 07:23 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום NADH או קואנזים של ויטמין B3 מעורב בתהליכים רבים בגוף ובמוח. כן מוריד צלצולים באוזניים מונע בצקת באוזן ומשפר את התסמינים של מחלת מנייר. אם אנשים בגיל הנ"ל סובלים מלחץ גבוה על שבלול האוזן אכן זה יכול מאוד לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אם הפשרתי את המיץ, ולא שתיתי את כל המנה. ישנה אפשרות להשיב אותו להקפאה חוזרת. או שהוא כבר מתקלקל כמו בשר....

29/12/2012 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שנונית שלום עדיף לשתות את מיץ עשב החיטה בצורה הטריה שלו. כיוון שהוא מתחמצן מהר מאוד הקפאה אחרי הפשרה לא שווה כלום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האם מותר להקפיא מיץ עשב חיטה ? האם הוא לא מאבד מהאפקטיביות שלו. תודה

אני שוקלת כיום 102 קילו והגובה שלי 1.60 - שמנה!! יודעת... חחח... אני רוצה להתחיל לצרוך ולא יודעת כמה מומלץ עבורי... אשמח לתשובה :-)

שנונית שלום תתחילי לשתות כל יום בבוקר על בטן ריקה בין רבע לחצי כוס נבט חיטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2012 | 20:54 | מאת: טוי

היי, אני בת 20 גובה 159 משקל 50 הגוף שלי נראה טוב אך יש לי בעיה - אני אוהבת לאכול רק שטויות וברגע שמדובר על אוכל כמו פסטה, אורז וכל שאר המאכלים המבושלים אין לי תאבון לזה .... אני אוכלת בכוח... לאחרונה התחלתי ללכת לחדר כושר כדי להיכנס לכושר רציני ולחיות חיים בריאים יותר ואני אשמח לקבל תפריט מסודר לתזונה נכונה.... איך אני יכולה להשיג תפריט טוב (חוץ מללכת לדיאטנית) יש אפשרות דרך האינטרנט?

29/12/2012 | 07:17 | מאת: טובה בר- שאן

טוי שלום מאוד חשוב שבתזונה שלך יהיו ירקות (3 פעמים ביום) קטניות: עדשים, אפונה, חומוס, שעועית, טופו, סויה וכ"ו) דגנים: אורז מלא, גריסים, שיבולת שועל, קינואה (שאינו דגן ),דוחן, כוסמת וכ"ו ביצה פעם ביום ,דגים, אגוזים וזרעים ,שמן זיית ,ניתן גם יוגורטים. פירות ולשתות הרבה מים. זו תזונה בסיסית שחייבת להיות בתפריט שלך. ססרכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2012 | 21:12 | מאת: מאי

שלום, האם אטריות שעועית עשויות להוות "מנת קטנית" בארוחה טבעונית להשלמה חלבונית בשילוב עם דגן באותה ארוחה? תודה.

29/12/2012 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום כן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2012 | 18:31 | מאת: דניאל

שלום, האם תוסף התזונה בנפייבר מומלץ?

29/12/2012 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום סיבים הם טובים וחשובים אך חייבים לשתות אתם הרבה מיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2012 | 13:57 | מאת: דוד

שלום, אני בן 42, רזה וגבוה, בריא בדר"כ. כל שנה אני עושה בדיקות דם כלליות לביקורת כללית, לראות אם משהו מתפתח. השנה יצא לי UREA גבוה מאוד (מעבר לתחום המותר). שאלתי את הרופא משפחה שלי מה זה אומר והוא אמר לי שיש קריטריון אחר לפעולה של הכליות (אני לא זוכר כרגע מה הוא) ומכיון שהקריטריון הזה בסדר אז הכליות שלי בסדר, וכנראה לא שתיתי מספיק באותו יום אז ה- UREA היה גבוה. קראתי שמי שיש לו UREA גבוה לא צריך לשתות יין אדום יבש. אני שותה כל יום חצי כוס יין אדום יבש (כי הבנתי שזה טוב ללב). מה זה יכול לעשות לי? מותר לי לשתות יין אדום יבש? תודה

26/12/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום באוריה גבוהה מאוד יתכן ואתה אוכל כמויות גבוהות של חלבונים המלצתי לך שלא תסתפק בהמלצות הפורום ותלך לתזונאית שתבדוק אתך ממה הדברים נובעים ותתן תפריט המתאים למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן אני לא בטוחה שהסיפור הוא בגלל כוס יין אדום.

22/12/2012 | 20:14 | מאת: oz

שלום, הפסקתי לאכול מוצרי חלב, ורציתי לדעת האם זה בסדר לאכול גרבר על בסיס יומי? גם אם אני כבר לא כזה צעיר (:

26/12/2012 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

OZ שלום לא עדיף לאכל פירות וירקות טריים מאשר לקנות גרבר?????? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2012 | 15:45 | מאת: דנה

שלום, אני בת 19. אף פעם לא הייתי רזה ולפני כחמש שנים ירדתי כ10 קג במסגרת דיאטנית בצורה מבוקרת. לפני כשנתיים התחלתי לעלות במשקל בריבית .30 קג!! לאחר מכן התחילו הקאות. תקופת ההקאות היתה במצטבר כמה חודשים ( היו שבועות שכמעט כל יום הייתי מקיאה לפעמים כמה פעמים ביום ושבועות שאולי פעמיים בשבוע) מאז 8 חודשים אני לא מקיאה בכלל! פשוט החלטתי להפסיק כי זה בעצם לשקר לעצמי. בנוסף גם הגוף עזר לי להבין זאת כאשר יום לאחר ההקאה היו מתקיפים אותי גזים חזקים מאוד הן ברעש שהם משמיעים והן בריח לעתים. כרגע אני בסוג של שיקום לאט לאט. אני אוכלת אוכלת טוב בצורה מבוקרת אם כי יש עוד לאן לשאוף אבל אני מעדיפה לעשות זאת לאט ובטוח והכי חשוב בשלב שאני נמצאת בו כיום לא עולה בדעתי להקיא. אני לא מגיעה לכמויות אוכל שהייתי אוכלת כך שהייתי חייבת להקיא כדי להקל על כאבי הבטן המטורפים כתוצאה מכמות האוכל. עם כל זאת עדיין יש לי גזים ובגלל כל הסיפור לדעתי יש קשר. האם מערכת העיכול שלי עדין בטראומה מכל זה? ואם כן מה מומלץ לצרוך כדי להיפטר מזה? הגזים המדוברים הם לא סטנדרטים כך שלדעתי יש מקום לטיפול. יש לציין שבבוקר כמות הגזים גדולה יותר מבחינת הרעש שהם עושים ולפעמים גם הריח האם יש איזשהי תרופה טבעית שיכולה לשקם את המערכת? לתשובתכם אודה:)

26/12/2012 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום 1. קחי חיידקים טובים כמו ביו25 או גרוצידופלוס ואנזימי עיכול כמו זימקל של נוטרלייף עם כל ארוחה. בנוסף המלצתי החמה שתלכי לתזונאית שתבנה איתך תפריט נכון לאורח חיים בריא ולשיקום מצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2012 | 13:44 | מאת: אדית

שלום איני אוכלת דגים ולא לוקחת תוספי מזון האם אוכל לקבל אומגה 3 אם אטחן זרעי פשתן? אבקש לדעת מהיא הכמות המומלצת ליום של זרעי פשתן על מנת לקבל את הכמות הרצויה של אומגה 3 האם כדאי להעדיף את זרעי צ'יה ? מה דעתך? אדית

22/12/2012 | 20:46 | מאת: אביטל זלצר

אדית שלום בזרעי צ'יה אכן יש אומגה 3. הכמות המומלצת היא 2 כפות ביום. הפשתן טוב באותה המידה (ויותר זול). בברכה ובהצלחה אביטל

22/12/2012 | 13:25 | מאת: גלי

מה המשמעות של אכילת ערמונים: הפרי קלוי? האם זה מועיל מבחינה תזונתית / בריאותי?

22/12/2012 | 20:44 | מאת: אביטל זלצר

גלי שלום הנה אתר בו תוכלי לקבל את כל האינפורמציה לגבי ערכם התזונתי של הערמונים http://www.fitlife.co.il/archives/269 בברכה ובהצלחה אביטל

22/12/2012 | 20:57 | מאת: גלי

תודה על התשובה, אבל אינני מתמצאת כ"כ. אני רואה את כל הנתונים, אבל מה זה אומר? זה נחשב למאכל בריא? חשוב? או שהוא עתיר בפחמימות ועדיף להימנע ממנו? תודה

21/12/2012 | 16:35 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני שותה מים רתוחים, האם אני מאבדת מסגולות המים? מה דעתך תודה דניאלה

22/12/2012 | 20:40 | מאת: אביטל זלצר

דניאלה שלום התשובה היא לא בברכה אביטל

21/12/2012 | 13:58 | מאת: מרים

שלום אני שותה מיץ מלימון אחד סחוט,ורציתי לשאול אם אפשר להחליף אותו בתפוז סחוט,כי היתרון במיץ תפוזים מעבר לכך שמכיל ויטמין c ,הוא מפרק אוכל שמתגבש וזה מונע אבנים בכליות ודרכי שתן, האם לי זה יכול להזיק? במקרה שלי אני חולה במחלת פרקים ומטופלת בתרופות ומצבי טוב מבחינת הפרקים. בנוסף אבקש לשאול לגבי מיץ מרוכז של חמוציות האם הוא חומר שמתגבש? אני שותה כף עד שתיים מהול בכוס מיים במשך היום, ושאלה נוספת איך אפשר להעלות דרך המזון את רמת HDL לי יש 46 בנורמה התחתון של הטווחים הטווחים הם 40-250 , תודה רבה להתיחסותך מרים

22/12/2012 | 09:10 | מאת: טובה בר-שאן

שלום עדיף לשתות מיץ לימון כי הוא מנקה כבד עגין לגבי מיץ תפוזים רבים מהאנשים אלרגים יש לבדוק זאת במיוחד לגבי דלקת הפרקים ממנה את סובלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2012 | 10:56 | מאת: נדב

שלום רב אני שותה הרבה חליטות צמחים למינהן, מליסה, בבונג, לואיזה נענע וכו...וגם תה רגיל עם קפאין. אני מאוד אוהב זאת יותר ממים. השאלה שליהיא: הסגולות הבריאות שבצמחים לא נהרסים במגע עם מים רותחים? וכמה זמן הסגולות נשארות במים לאחר שהנוזל מתקרר? כלומר האם יש פרק זמן מסוים שצריך לשתות את החליטה או התה? או שאפשר לשים אותה במקרר גם למחר ועדיין ישארו במים הסגולות של הצמחים? בתודה מראש.

22/12/2012 | 09:08 | מאת: טובה בר-שאן

נדב שלום החליטת ממצה מהצמח את חלק מהחומרים הפעילים המסיסים במים כן ניתן להשאיר במקרר ועדיין חלק מהחומרים יהיו פעילים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2012 | 09:50 | מאת: oz

שלום, אני צמחוני כבר מספר חודשים ובתהליכי מעבר לטבעונות. אני מעוניין להתייעץ אם איש מקצוע כדי לבנות תפריט מאוזן על מנת שלא אצור חוסרים תזונתיים. האם מספיק לפנות לתזונאית קלינית של קופת החולים? או שיש צורך לפנות לתזונאית שמתמחה בטבעונות?

22/12/2012 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

oz שלום חשוב מאוד שתלך לאיש מקצוע . נסה בקופת חולים ואם לא ילך תפנה לתזונאית שמתמחה בטבעונות אתה יכול לדבר איתי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/12/2012 | 15:54 | מאת: אנה

שלום האם בריא לאכול אותם ביחד,למשל ביוגורט?מה הכמות המומלצת ליום? האם מתאים לאחר סרטן שד? תודה

22/12/2012 | 09:05 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום כן ניתן לאכל אותם ביחד לגבי הסרטן האם הסרטן הוא על רקע הורמונלי הייתי יותר אוכלת ציה מאשר פשתן כיוון שהוא מכיל פיטואסטרוגנים בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

19/12/2012 | 21:06 | מאת: דליה

האם בישול שיבולת השועל פוגם בערכים התזונתיים שלה? כמה פעמים בשבוע צריך לאכול שיבולת שועל על מנת להפיק ממנה תועלת ?

22/12/2012 | 08:58 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אכן הבישול פוגע בחלק מוויטמינים מסיסי מים אך שאר הערכים כמו סיבים ומינרלים נשארים ברובם. כדאי לאכל יום יום כיוון שזה מזון מאוד מאוד בריא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/12/2012 | 17:44 | מאת: גלעד

החלטתי לאכול יותר גזר. אני מרסק על פומפייה 4-5 גזרים כמעט כל יום וסוחט חצי תפוז על הגזר המרוסק לשיפור הטעם. האם זה יותר מידי גזר ? האם מיץ התפוז פוגם ביתרונות הרבים שיש לגזר ? האם הריסוק על פומפייה הוא חסרון ?

22/12/2012 | 08:56 | מאת: טובה בר-שאן

גלעד שלום ריסוק הגזר מהווה יתרון לספיגת הבתא קרוטן שהוא פגמנט חשוב מאודוכמעט אינו נספג. הריסוק עוזר מאוד לספיגה שלו בגוף. עדיף להוסיף על הרסק גזר שמן על מנת שיגביר את הספיגה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2012 | 04:34 | מאת: יוני

קניתי סילאן, היו 2 סילאנים, אחד בקופסא ואחד בבקבוק כזה, אז על קניתי תבקבוק וכתוב כליו "סירופ" אז אפשר לאכול אותו רגיל או שזה מיועד רק להכנה עם מים ולשתייה רק ולא לאכילה? או שאפשר לאכול את זה וזה סתם ככה נקרא סירופ? ועוד שאלה, אורז מלא מכיל חלבון מלא או לא?

19/12/2012 | 22:22 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום סילאן הוא דבש תמרים.המילה סירופ מופיעה קרוב לוודאי בשל היותו נוזלי. שים לב שברכיבים כתוב שזה מכיל רק תמרים. אורז הוא לא חלבון מלא.כדי שיהיה חלבון מלא יש לשלבו עם קיטניה (כמו חומוס/שעועית/עדשים). בברכה, אביטל

17/12/2012 | 21:48 | מאת: אורני טאוב

אני סובלת מיובש קיצוני בלתי פוסק בפה מזה כשנה כתוצאה מתופעת לוואי של תרופות. איזה צמחים מגבירים הפרשת רוק בפה? יש פורמולה? תודה

19/12/2012 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

אורני שלום אי אפשר לתת פורמולה אם לא יודעים מה הבעיה ומה הן התרופות שאתה לוקח. לכן המלצתי החמה על תסתפק בהמלצות הפורום וגש לנטורופטית שתמליץ לך את הדברים המתאימים למצבך. אכיניצאה הוא צמח אדפטוגן שעוזר גם להפרשת רוק אך אינני יודעת אם הוא מתאים למצבך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/12/2012 | 09:33 | מאת: ntnt

הי מה לעשות בכדי לפתור בעית העצירות בלי לעלות במשקל. לפני שהתחלתי בדאיט ..תפריט מאוזן ..אכלתי בבוקר 2 תאנים מיובשות ועזר לי אחרי הדאיט לא עזרו לי...השריתי שזיפים ושתיתי את המים כמה ימים עזר ואחר כך לא.. אני אוכלת ירקות ובמיוחד הרבה חסה ומלפפון ומרק ירקות ושותה כמעט 8 כוסות מים ביום..זה קשה בחורף אוכלת לחם שיפון ואוכלת זרעי פישתן טחונים כף ביום..וקינואה כף מבושל כמה פעמים בשבוע....מתעמלת על מסלול ריצה חצי שעה ולפעמים 40 דקות.4 ימים בשבוע מה עוד שריך לעשות

19/12/2012 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

שלום לא ברור לי מה שכתב האם התחלת במוצר דיאט תפרטי את השאלה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/12/2012 | 09:04 | מאת: ntnt

אני התחלתי לאכול אוכל בריא לפי תפריט דיאטטי.1200 קלוריות.אוכלת חסה ומלפפון ו2 מנות פרי ..ושותה מים קינוה כמה פעמים בשבוע..וגם זרעי פישתן כל יום כף (טחון) למה לא נפתרה בעית העצירות אצלי.. כמה ימים השריתי שזיפים מיובשות במים רותחים ושתיתי את המי, על בטן ריקה עזר לי אבל אחרי כמה ימים שה לא עוזר מה אפשר לאכול בכדי שלא אסבול מעצירות

17/12/2012 | 06:57 | מאת: אביבה

שלום, שמעתי שאסור לשתות עשב חיטה יותר מ-21 ימים. האם זה נכון?

19/12/2012 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום שתיית עשב חיטה מצוינת לשתיה על בסיס יומי בגלל המינרלים, הויטמינים והאנזימים המצוינים לגוף לכן מה ששמעת אינו נכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

כבר תקופה אני קורא על ויטמין הB12. קצת מוזרה העובדה שניתן להשיג אותו רק מהחי.. נועדנו לטרוף, לאכול ביצים של אחרים, לשתות חלב שנועד להנקה חית אחרת? למה חיות אחרות מסוגלות לייצר אותו בעצמן? מבחינת מוסרית וגם בחלק מהמקרים בריאותית החלטתי להפחית אם מוצרים מחי (לא להפסיק לחלוטין), בשר לדוגמא אני אוכל פעמים בשבוע וגם משתדל לא לאכול בארוחות אלו כמות גדולה מידי של בשר (נניח עד 150 גרם). ביצעתי בדיקות דם כדי לראות מה מצבי. רמת הB12 נמוכה מהנדרש (198) לעומת זאת כל שאר הערכים יצאו מצויינים בינהם כל בדיקות ההמוגלובין למינהם (כמות, יחס, ממוצא..) ובדיקת כמות כדוריות הדם האדומות. משהו כאן לא מסתדר לי. לפי מה שקראתי עד כה יש קשר ישיר בין כמות הB12 בגוף לבין יצירת תאי הדם האדומים איך זה מסתדר עם הבדיקות? אני עובד בעבודה פיזית ומתאמן ודי קורע את הגוף שלי ומאז שהפחתתי אם מוצרים מהחי ובמיוחד אם אכילת בשר אני מרגיש יותר טוב, יותר עירני ופחות כבדות האם כל עוד שאר הערכים שציינתי יוצאים תקינים אין לי ממה לחשוש?

אלעד שלום חשוב מאוד שלתקופה מסוימת 12 מתחת ללשון.חסר ויטמין B12 חשוב ביותר למערכת החיסון, מערכת עצבים ,יצירת כדוריות דם אדומות וכו.(מצוין שהורדת את כמות הבשר) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/12/2012 | 19:05 | מאת: יוני

כוסמתשאני יודע שבורגל מכגיל חלבון מלא אבל מה בנוגע לכוסמת, אורז מלא, וקינואה?

17/12/2012 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום קינואה מכילה חלבון מלא בורגול וכוסמת לא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

עד לפניי כמה שבועות הייתי קונה שעועית קפואה שכבר מוכנה וצריך לבשל אותה כולה כמה דקות, והתחלית לקנות שעועית שצריך להשרות אותה 12 עות לפניי הבישול, כי היא הרבה יותר זולה אז התחלתי לקנות אותה והיא באותה איכות כאילו לא פחות טובה אוליי אפילו יותר מהקפואה. אז השאלה היא:בשעועית הקפואה בשקיות שהייתי קונה היו 10 גרם חלבון ל100 גרם, ובשעועית שעכשיו התחלתי לקנות שצריך להשרות אותה אז ל100 גרם כתוב שיש ש0 24 גרם חלבון, פי 2 וחצי יותר מהשעועית הקפואה, למה זה?

ההגיון שלי אומר ששעועית קופאה ומוכנה מכילה בתוכה הרבה נוזלים וכל יחידת שעועית שוקלת יותר.. מה שאומר שאם לדוגמא ב100 גרם שעועית יבשה יש 100 יחידות, ב100 גרם שעועית מוכנה יהיו נניח 50 ובגלל זה ערך החלבון ירד משמעותית (פי חצי).. בנוסף בישול יכול להרוס מעט את החלבון אז אם היא בושלה למשך זמן רב יכול להיות שערך החלבון ירד בגרמים ספורים.

15/12/2012 | 05:02 | מאת: אורטל

אני שותה את התה באופן קבוע שקית אחת ביום!!!!!!!! גם יורדת במשקל לאט והולכת לשרותים פעם פעמיים ביום לא מעבר אלה שלא עוזר להם בטח שותים מלא שקיות ליום ואחרי זה מתפלאים למה הם בשירותים כל היום אני עם המוצר כבר שבועיים ומאוד מרוצה!!!

15/12/2012 | 14:35 | מאת: אביטל זלצר

אורטל שלום התה הטיבטי מכיל בין השאר עלי סיינה (חומר משלשל), המגבירים את הפריסטלטיקה במעיים וגורמים להם עם הזמן להיות עצלים כי יש מי שעובד במקומם ומכאן שאם תחליטי להפסיק את השתייה יכול מאוד להיות שתסבלי מבעיות עצירות. חשוב שתביני את המנגנון הזה כי רק אז תוכלי לקבל תשובה לשאלתך. בברכה ובהצלחה אביטל

אז למה בכל זאת הם כותבים על האריזה "יכול להכיל גלוטן" כי מי שלא משרים אלא ישר מבשלים אז הגלוטן לא יסולק במקרה הזה?

יוני שלום הם כותבים זאת עבור אנשים שאלרגיים!!! לגלוטן (לא רגישים או נמנעים אלא אלרגיים שיכולים לפתח תגובות קשות מאוד מאחר ואין בגופם את היכולת לפרק את הגליאדין המצוי בגרגר החיטה)והכיתוב מכסה תביעות משפטיות מאחר והמוצרים מיוצרים על אותם פסי ייצור בהם מיוצרים מוצרים עם גלוטן ויש לנקוט משנה זהירות. אם אתה חולה צליאק כדאי שלא תצרוך את המוצרים ואם אתה אדם בריא שנמנע מגלוטן, אין שום בעייה. בברכה אביטל

13/12/2012 | 17:04 | מאת: יוני

בשעועית ועדשים שאני קונה שצריך לשים אותם במים 12 שעות לפניי אז כתוב על החבילה שם "יש סיכויי לגלוטן בגלל שהייצור של השעועית הזאת נעשה ליד מתקנים שמייצרים מוצרי גלוטן" אז מה זה "יש סיכויי לגלוטן" איפה אפשר לקנות שעועית ועדשים כאלו שצריך לשים אותם 12 שעות במים שיהיו בוודאות בלי גלוטן?

13/12/2012 | 23:06 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום שעועית ועדשים אינם מכילים גלוטן, וגם אם נגע בהם בטעות מוצר שיש בו גלוטן על פס הייצור, הרי שההשרייה במים תסלק אותו. בברכה ובהצלחה אביטל

13/12/2012 | 16:59 | מאת: נטלי

שלום , (: אני שוקלת 47 אפילו קצת פחות והגובה שלי הוא 1.57 בערך .. ואני בת 17 .. רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה להגיע ביום .. כדי לשמור על אותו משקל :] אשמח אם תעני לי תודה מראש :]

15/12/2012 | 14:31 | מאת: אביטל זלצר

נטלי שלום לפי חישוב את נמצאת במשקל תקין ואפילו צריכה להעלות מעט במשקל. לא ציינת אם את עושה פעילות גופנית מאחר וזה משפיע באופן ישיר על צריכת הקלוריות. ללא פעילות גופנית עלייך לצרוך 1500 קלוריות ביום על מנת להגיע למשקל תקין ולשמור עליו לאורך זמן. בברכה ובהצלחה אביטל

12/12/2012 | 22:48 | מאת: ריקי

שלום רב, כשנה אני סובלת מגזים מסריחים ושוםת דבר לא עוזר לי. ניסיתי כל מיני דיאטות ותכשירים. מה עושים? בתודה מראש

13/12/2012 | 00:20 | מאת: אביטל זלצר

ריקי שלום. נסי לקחת לפני כל ארוחה גדולה אינזמי עיכול (יש מוצר שנקרא זים קל). יכול להיות שחסרים לך אנזימים לפירוק חלבון. במידה וזה לא יעזור, אני מציעה לך לפנות לתזונאית טבעית ולבחון את תזונתך. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 19:31 | מאת: יוני

הייתי במגה ומצאתי סילאן, והכל היה בו טוב חוץ מזה שהיה כתוב שיש שם סוכרים, אז אמנם הסילאן הוא מתק בריא אבל בכל זאת יש בסילאן שמצאתי סוכר וסוכר זה גם א טוב ואני רוצה להמנע מזה, אז רק בחנויות טבע יש סילאן ללא סוכרים או שאיפה?

13/12/2012 | 00:17 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום אני קונה בחנויות טבע. בברכה, אביטל

12/12/2012 | 19:29 | מאת: יוני

אמרת לי פעם שלאחר בישול כמות הערכים התזונתיים כן משתנה אז מה כן משתנה? כמות הפחמימות או כמות הקלוריות או מה?

13/12/2012 | 00:16 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום מדובר בשינויים זעירים ולא ממש חשובים. אכול בריא ותהנה. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 18:28 | מאת: נדב

האם יש הבדל בין טיגון בשמן (קנולה או זית) לבין אפייה עם שכבה דקה של שמן בתחתית?

13/12/2012 | 00:15 | מאת: אביטל זלצר

נדב שלום כמובן שיש הבדל. בטיגון אין לך שליטה על כמות השמן שהמזון סופג ובאפייה יש שליטה מוחלטת. רצוי להשתמש בשמן זית מכבישה קרה. בברכת חג שמח אביטל

13/12/2012 | 11:48 | מאת: נדב

התכוונתי למצב שבו אני שם את אותן כמויות שמן גם באפייה וגם בטיגון. האם יש הבדל מבחינת החימצון של השמן, ערכים תזונתיים וכו'? תודה!

12/12/2012 | 16:03 | מאת: לי

שלום במידה ואינני אוכלת בשר, האם שקדים יכולים להוות תחליף? אם כן, מהי הכמות ליום שעליי לצרוך? תודה

13/12/2012 | 00:14 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום שקדים הם לא תחליף לבשר. עלייך לקבל חלבון איכותי משילוב של קטניה עם דגן. אם את צורכת ביצים,דגים ומוצרי חלב אולי לא תצטרכי תוסף של בי 12. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 09:11 | מאת: דור

האם לאחר הנבטת קטניות ניתן להקפיאם ולבשלם כשרוצים.האם הבישול לא פוגע בערכם? בתודה מראש דור

13/12/2012 | 00:11 | מאת: אביטל זלצר

דור שלום הכי טוב לאכול טרי. ניתן להקפיא או לבשל כמובן ואז חלק מהוויטמינים נהרסים אולם זה עדיין הרבה יותר בריא מקטניות שלא הונבטו. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 07:35 | מאת: שיר

מה הערך התזונתי של ציפה לבנה ? מבחינת ערכים תזונתיים בריאותיים וקלוריות ללא סוכר כמובן. כמה מומלץ ליום? תודה

15/01/2013 | 19:42 | מאת: עדי מילר

שלום שיר, ציפת הפרי מכילה סיבים תזונתיים בשם פקטין. הפקטין עובר בדרכי העיכול בשלמותו ואילו מתפרק במעי הגס. ההמלצה לכמות סיבים יומית הינה אינדיווידואלית. חשוב לציין כי ישנם אנשים אשר סובלים ממחלות מעי מסויימות ולהם לא מומלץ לצרוך ציפת פרי.