פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20540 הודעות
16833 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

16/12/2012 | 19:05 | מאת: יוני

כוסמתשאני יודע שבורגל מכגיל חלבון מלא אבל מה בנוגע לכוסמת, אורז מלא, וקינואה?

17/12/2012 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום קינואה מכילה חלבון מלא בורגול וכוסמת לא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

עד לפניי כמה שבועות הייתי קונה שעועית קפואה שכבר מוכנה וצריך לבשל אותה כולה כמה דקות, והתחלית לקנות שעועית שצריך להשרות אותה 12 עות לפניי הבישול, כי היא הרבה יותר זולה אז התחלתי לקנות אותה והיא באותה איכות כאילו לא פחות טובה אוליי אפילו יותר מהקפואה. אז השאלה היא:בשעועית הקפואה בשקיות שהייתי קונה היו 10 גרם חלבון ל100 גרם, ובשעועית שעכשיו התחלתי לקנות שצריך להשרות אותה אז ל100 גרם כתוב שיש ש0 24 גרם חלבון, פי 2 וחצי יותר מהשעועית הקפואה, למה זה?

ההגיון שלי אומר ששעועית קופאה ומוכנה מכילה בתוכה הרבה נוזלים וכל יחידת שעועית שוקלת יותר.. מה שאומר שאם לדוגמא ב100 גרם שעועית יבשה יש 100 יחידות, ב100 גרם שעועית מוכנה יהיו נניח 50 ובגלל זה ערך החלבון ירד משמעותית (פי חצי).. בנוסף בישול יכול להרוס מעט את החלבון אז אם היא בושלה למשך זמן רב יכול להיות שערך החלבון ירד בגרמים ספורים.

15/12/2012 | 05:02 | מאת: אורטל

אני שותה את התה באופן קבוע שקית אחת ביום!!!!!!!! גם יורדת במשקל לאט והולכת לשרותים פעם פעמיים ביום לא מעבר אלה שלא עוזר להם בטח שותים מלא שקיות ליום ואחרי זה מתפלאים למה הם בשירותים כל היום אני עם המוצר כבר שבועיים ומאוד מרוצה!!!

15/12/2012 | 14:35 | מאת: אביטל זלצר

אורטל שלום התה הטיבטי מכיל בין השאר עלי סיינה (חומר משלשל), המגבירים את הפריסטלטיקה במעיים וגורמים להם עם הזמן להיות עצלים כי יש מי שעובד במקומם ומכאן שאם תחליטי להפסיק את השתייה יכול מאוד להיות שתסבלי מבעיות עצירות. חשוב שתביני את המנגנון הזה כי רק אז תוכלי לקבל תשובה לשאלתך. בברכה ובהצלחה אביטל

אז למה בכל זאת הם כותבים על האריזה "יכול להכיל גלוטן" כי מי שלא משרים אלא ישר מבשלים אז הגלוטן לא יסולק במקרה הזה?

יוני שלום הם כותבים זאת עבור אנשים שאלרגיים!!! לגלוטן (לא רגישים או נמנעים אלא אלרגיים שיכולים לפתח תגובות קשות מאוד מאחר ואין בגופם את היכולת לפרק את הגליאדין המצוי בגרגר החיטה)והכיתוב מכסה תביעות משפטיות מאחר והמוצרים מיוצרים על אותם פסי ייצור בהם מיוצרים מוצרים עם גלוטן ויש לנקוט משנה זהירות. אם אתה חולה צליאק כדאי שלא תצרוך את המוצרים ואם אתה אדם בריא שנמנע מגלוטן, אין שום בעייה. בברכה אביטל

13/12/2012 | 17:04 | מאת: יוני

בשעועית ועדשים שאני קונה שצריך לשים אותם במים 12 שעות לפניי אז כתוב על החבילה שם "יש סיכויי לגלוטן בגלל שהייצור של השעועית הזאת נעשה ליד מתקנים שמייצרים מוצרי גלוטן" אז מה זה "יש סיכויי לגלוטן" איפה אפשר לקנות שעועית ועדשים כאלו שצריך לשים אותם 12 שעות במים שיהיו בוודאות בלי גלוטן?

13/12/2012 | 23:06 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום שעועית ועדשים אינם מכילים גלוטן, וגם אם נגע בהם בטעות מוצר שיש בו גלוטן על פס הייצור, הרי שההשרייה במים תסלק אותו. בברכה ובהצלחה אביטל

13/12/2012 | 16:59 | מאת: נטלי

שלום , (: אני שוקלת 47 אפילו קצת פחות והגובה שלי הוא 1.57 בערך .. ואני בת 17 .. רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה להגיע ביום .. כדי לשמור על אותו משקל :] אשמח אם תעני לי תודה מראש :]

15/12/2012 | 14:31 | מאת: אביטל זלצר

נטלי שלום לפי חישוב את נמצאת במשקל תקין ואפילו צריכה להעלות מעט במשקל. לא ציינת אם את עושה פעילות גופנית מאחר וזה משפיע באופן ישיר על צריכת הקלוריות. ללא פעילות גופנית עלייך לצרוך 1500 קלוריות ביום על מנת להגיע למשקל תקין ולשמור עליו לאורך זמן. בברכה ובהצלחה אביטל

12/12/2012 | 22:48 | מאת: ריקי

שלום רב, כשנה אני סובלת מגזים מסריחים ושוםת דבר לא עוזר לי. ניסיתי כל מיני דיאטות ותכשירים. מה עושים? בתודה מראש

13/12/2012 | 00:20 | מאת: אביטל זלצר

ריקי שלום. נסי לקחת לפני כל ארוחה גדולה אינזמי עיכול (יש מוצר שנקרא זים קל). יכול להיות שחסרים לך אנזימים לפירוק חלבון. במידה וזה לא יעזור, אני מציעה לך לפנות לתזונאית טבעית ולבחון את תזונתך. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 19:31 | מאת: יוני

הייתי במגה ומצאתי סילאן, והכל היה בו טוב חוץ מזה שהיה כתוב שיש שם סוכרים, אז אמנם הסילאן הוא מתק בריא אבל בכל זאת יש בסילאן שמצאתי סוכר וסוכר זה גם א טוב ואני רוצה להמנע מזה, אז רק בחנויות טבע יש סילאן ללא סוכרים או שאיפה?

13/12/2012 | 00:17 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום אני קונה בחנויות טבע. בברכה, אביטל

12/12/2012 | 19:29 | מאת: יוני

אמרת לי פעם שלאחר בישול כמות הערכים התזונתיים כן משתנה אז מה כן משתנה? כמות הפחמימות או כמות הקלוריות או מה?

13/12/2012 | 00:16 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום מדובר בשינויים זעירים ולא ממש חשובים. אכול בריא ותהנה. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 18:28 | מאת: נדב

האם יש הבדל בין טיגון בשמן (קנולה או זית) לבין אפייה עם שכבה דקה של שמן בתחתית?

13/12/2012 | 00:15 | מאת: אביטל זלצר

נדב שלום כמובן שיש הבדל. בטיגון אין לך שליטה על כמות השמן שהמזון סופג ובאפייה יש שליטה מוחלטת. רצוי להשתמש בשמן זית מכבישה קרה. בברכת חג שמח אביטל

13/12/2012 | 11:48 | מאת: נדב

התכוונתי למצב שבו אני שם את אותן כמויות שמן גם באפייה וגם בטיגון. האם יש הבדל מבחינת החימצון של השמן, ערכים תזונתיים וכו'? תודה!

12/12/2012 | 16:03 | מאת: לי

שלום במידה ואינני אוכלת בשר, האם שקדים יכולים להוות תחליף? אם כן, מהי הכמות ליום שעליי לצרוך? תודה

13/12/2012 | 00:14 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום שקדים הם לא תחליף לבשר. עלייך לקבל חלבון איכותי משילוב של קטניה עם דגן. אם את צורכת ביצים,דגים ומוצרי חלב אולי לא תצטרכי תוסף של בי 12. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 09:11 | מאת: דור

האם לאחר הנבטת קטניות ניתן להקפיאם ולבשלם כשרוצים.האם הבישול לא פוגע בערכם? בתודה מראש דור

13/12/2012 | 00:11 | מאת: אביטל זלצר

דור שלום הכי טוב לאכול טרי. ניתן להקפיא או לבשל כמובן ואז חלק מהוויטמינים נהרסים אולם זה עדיין הרבה יותר בריא מקטניות שלא הונבטו. בברכת חג שמח אביטל

12/12/2012 | 07:35 | מאת: שיר

מה הערך התזונתי של ציפה לבנה ? מבחינת ערכים תזונתיים בריאותיים וקלוריות ללא סוכר כמובן. כמה מומלץ ליום? תודה

15/01/2013 | 19:42 | מאת: עדי מילר

שלום שיר, ציפת הפרי מכילה סיבים תזונתיים בשם פקטין. הפקטין עובר בדרכי העיכול בשלמותו ואילו מתפרק במעי הגס. ההמלצה לכמות סיבים יומית הינה אינדיווידואלית. חשוב לציין כי ישנם אנשים אשר סובלים ממחלות מעי מסויימות ולהם לא מומלץ לצרוך ציפת פרי.

10/12/2012 | 21:48 | מאת: נוייי

במה טוכה הקינואה בדאיט? ןכמה אפשר ללאכול ממנה לאחר בישול? וגם הכוסמת?

13/12/2012 | 00:09 | מאת: אביטל זלצר

נוייי שלום הקינואה נחשבת לסופר דגן מאחר ויש לה ערכים של חלבון מלא. היא בריאה ועשירה מאוד בחומרים מזינים ואין בה הרבה קלוריות. ניתן לאכול ממנה כמעט ללא הגבלה וגם מהכוסמת. בברכה ובהצלחה אביטל

15/12/2012 | 22:06 | מאת: נויי

הי קנית קינוה וכוסמת הקינואה פה ושם אפשר לאכול אותה נסיתי עם מרק ירקות בסד..אבל הכוסמת ריח וטעם רע ..מה אפשר לעשות ואיך בכדי לסבול את הטעם שלה ?? עם קצת בצל ומים רותחים ותסלינים בשלתי אותה כמו אורז ..אבל לא יכולתי לאכול אותה האם יש מתכון שישנה את הטעם

10/12/2012 | 21:26 | מאת: ליאורה

שלום אני קונה שעועית לבנה משרה למשך לילה ומקלפת את הקליפה ,כי עושה לי גזים ומבשלת אותה בתוך מרק ,האם בכך שאני מקלפת את הקליפה מאבדת את היתרונות שיש לשעועית הלבנה? ליאורה

11/12/2012 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום כמעט ולא בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

10/12/2012 | 10:58 | מאת: סיגלית

שלום רב, אני בת 63, לא מתלהבת ממאכלי בשר אבל אוכלת. בעיקר עוף ולפעמים בשר בקר וכן קצת דגים. אני רוצה להפסיק לאכול בשר ועוף (למעט דגים). ממה עלי לחשוש עם תזונה כזו? האם יש מאכלים שמסוגלים לאזן את החוסר באכילת בשר?

11/12/2012 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

סיגלית שלום בדיוק הפוך אין כלל מה לחשוש תאכלי קטניות: חומוס, עדשים, אפונה, שעועי טופו וF"ו דגנים מלאים וקינואה אגוזים ושקדים וזרעים ויש לך תחליף מצוין לבשר. בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

09/12/2012 | 14:45 | מאת: נעמי

שלום רב אני משתמשת בשמן זית עם רמת חמיצות 0.5% אבל הוא גורם לי לצרבת,האם את יכולה להמליץ לי על שמן זית איכותי שלא יגרום לי לצרבת? בתודה רבה נעמי

11/12/2012 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

נעמי שלום חמיצות של 0.5 היא חמיצות טובה מאוד האם את מטגנת את השמן ?יתכן שתהליך הטיגון עצמו הוא זה שגורם לך לצרבת . בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

08/12/2012 | 12:18 | מאת: אביבה

שלום אני שותה כ-1/2 כוס יין אדום פעם בשבוע,והוא גורם לי לכאבי ראש מה יכולה להיות הסיבה? הייתכן שהוא מזיק במקרה שלי ,רציתי לאמץ את השתיה מידי יום ולקבל את כול היתרונות שכול כך מדברים בשבחו,וחבל שאני לא מצליחה מה יכולה להיות הסיבה? מודה לך לתשובה אביבה

09/12/2012 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום בתהליך היין נוצר חומר שנקרא טיראמין אשר יכול לגרום לכאבי ראש. את התכונות הטובות ניתן לקבל מפירות יער אדומים. ולא חייב לשתות יין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/12/2012 | 11:10 | מאת: אנה

שלום רב אבקש לדעת מה היתרונות באכילת אוכמניות יבשות (שאותם אני משרה על מנת להוציא את המתיקות)וכמה יש לאכול מהם ביום כדי לקבל את סגולותיהם? ובנוסף ,כמה יש לקחת ממזון המלכות ביום כדי לזכות ביתרונות שיש לו להציע? יש לי שאלה לגבי רעשים באוזניים ,האם יש פתרון אלטרנטיבי ? מה דעתך? בתודה רבה מאוד אנה

09/12/2012 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום לאוכמניות יתרונות רבים בגלל נוגדי החמצון הרבים הנמצאים בהם הם חשובים מניעת הדרדרות ואף שיפור היכולות הקוגניטיביות והזיכרון המאופיינים לזקנה. שיפור ראיית-לילה - . מניעת ועיכוב הופעת קטרקט - צמצום נזקי החימצון העלולים להביא להופעת קטרקט מניעת התחמצנות כולסטרול - צמצום הנזקים הנלווים לחימצון כולסטרול ולעודף LDL יש לאכל חופן כל יום. לגבי רעשים באוזניים בדקי אצל הרופא אם אין תהליך בצקתי או כתוצאה מאלרגיה. בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

07/12/2012 | 20:41 | מאת: יוני

בשעועית למשל כתוב שיש 10 גרם חלבון ל100 גרם אז כשאני מבשל את השעועית זה נשאר 10 גרם חלבון או שזה קטן? ואם זה קטן אז כמה גרם חלבון זה נהייה מתוך 10 שזה היה? אני מתאמן ואני צורך 1.6 גרם חלבון לכל קילו שלי ואם אחריי הבישול של שעועית ודגנים ושאר דברים הכמות פוחתת אז אני חייב לדעת את הכמות המדוייקת של החלבון שיש במאכלים האלו, כדי להצליח לספק לגכוף שלי 1.6 גרם חלבון על כל קילו, זה מאד חשוב תענו בקשה תשובה מפורטת.

08/12/2012 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום הבישול לא משנה את כמות החלבונים בו לכן מה שכתוב זה מה שיש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2012 | 22:13 | מאת: נועה לוי

גובהי 1.62 ומשקלי 40 קילו האם נתוני תקינים לגילי ?

08/12/2012 | 07:48 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אינני יודעת בת כמה את אך בכל מקרה את בתת משקל כנסי לגוגל למחשבוני תזונה ותראי שאת רזה מידי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2012 | 21:17 | מאת: נתי

שלום, היום התחלתי תהליך הרזיה של hcg ניסיתי את כל הדיאטות האפשריות כולל תזונה טבעית. שום דבר לא עזר, רני רק עולה במשקל. בדיקות דם תקינות הכל בסדר אצלי חוץ מהשמנה שאין לה סיבה ממשית. אשמח לקבל קצת חוות דעת לגבי הhcg

08/12/2012 | 07:46 | מאת: טובה בר- שאן

נתי שלום כפי שאמרת כל פעם שעשחיתה דיאטה שמנת בחזרה ויותר דיאטה זו היא מאוד קיצונית הגוררת בשלב הראשון באמת ירידה במשקל (כיוון שיש בה 500 קלוריות )אך אחרי זה תהיה שוב עליה חזקה במשקל המלצתי היא אורח חיים בריא וכך תהיה ירידה לאורך זמן ולא בצורה קיצונית כל כך בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

06/12/2012 | 14:20 | מאת: נאווווווו

הי האם עדיף לאכול תורמוס בין ארוחות ? זה משמין? מה אפשר לאכול בחורף בין הארוחות ולא להשמין .הרי מלפפון וכרוב לא מחםם את הלב ביום קר?

08/12/2012 | 07:43 | מאת: טובה בר-שאן

נאווו שלום ניתן לאכל תורמוס, אגוזים, שקדים (במינון נמוך )5 אגוזי מלך למשל מוריד במשקל ולא מעלה. ניתן לאכל תפוח עץ אפוי וחם כל דבר שתאכלי בהגזמה ישמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2012 | 19:45 | מאת: שלום

שלום רב, אשמח לדעת פרטים על טיב האוכל המתבשל בישול איטי בסיר חשמלי שבתוכו הוא עשוי מקרמיקה. למשל האם הוא פוגע/שומר על ערכים תזונתיים של האוכל, האם החשמל המחובר לסיר לאורך זמן מעביר משהו פחות טוב לאוכל וכו? תודה רבה

06/12/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום אוכל המתבשל לאט ולאורך זמן פוגע במיוחד בויטמינים מסיסי מים הרגישים ברובם לחום כמו ויטמיני B. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

06/12/2012 | 06:40 | מאת: שלום

שלום טובה תודה על תשובתך האם מכך אני מסיקה שאין זה מומלץ לאכול לאורך זמן אוכל בבישול איטי?

05/12/2012 | 12:25 | מאת: קרן

שלום. אלו מאכלים מומלץ שאוכל על מנת להעלות את רמת הברזל בגופי?

06/12/2012 | 20:02 | מאת: אביטל זלצר

קרן שלום הנה תשובתה של טובה ברזל יש בעלים ירוקים בקטניות ברימונים במוצרים מהחי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2012 | 10:02 | מאת: גינת

06/12/2012 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

גינת שלום ברזל יש בעלים ירוקים בקטניות ברימונים במוצרים מהחי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2012 | 16:24 | מאת: אבי

שלום רב . האם לבן(רוויון , גיל , אשל) הוא בעל אותם יתרונות בריאותיים דוגמת יוגורט ביו ? האם למעשה הלבן הוא בפועל מוצר טבעי יותר מהיוגורט? תודה .

06/12/2012 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום בלבן יש באופן טבעי חיידקים טובים אך בתהליך הפסטור חלק מהם הולך לאיבוד לכן ביוגורט ביו מוסיפים בנוסף חיידקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2012 | 16:24 | מאת: יוני

פשוט מקבלים פחות ויטמינים אבל בכל זאת זה בריא כן? אם זה בריא אז למה אנשים הולכים לקצוני ביותר וחיים בסגנון של ה"רו פוד" הזה בכלל בלי לבשל? או שלבשל קטניות זה בכל זאת לא הכי בריא?

05/12/2012 | 20:06 | מאת: אביטל זלצר

יוני לבשל קטניות זב בריא אביטל

03/12/2012 | 16:22 | מאת: יוני

אבל אני טבעוני וגם את טבעונית לא? אז למה את ממליצה על דבש?

05/12/2012 | 20:05 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום תאכל סילאן. לברחאות אביטל

03/12/2012 | 14:05 | מאת: אורה

אני צורכת כל בוקרשתי כפיות זרעי פשתן טחון וכל ערב כפית במים חמים זרעי צ'יה.אני צורכת גם כדורים נגד לחץ דם ואספרין (אני מאוזנת בלחץ דם)וכדורים לאיזון פעילות בלוטת התריס. שאלתי: כיצד לצרוך את שני סוגי הזרעים שציינתי כדי להפיק את מיטבת לגופי ולבריאותי. תודה.

04/12/2012 | 18:58 | מאת: עדי מילר

שלום אורה למיטב ידיעתי לא קיימת אינטראקציה בין זרעי פשתן וציה לבין הטיפול התרופתי אותו את נוטלת. בכול מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/12/2012 | 11:44 | מאת: אביחי

ברצוני לרזות כ 10 ק"ג אני בגיל 50 עם משקל של 90 ק"ג איזה דיאטה את מציעה . איזה פעילות תודה אביחי

04/12/2012 | 18:53 | מאת: עדי מילר

שלום אביחי ממליצה דיאטה מאוזנת הכוללת את כול אבות המזון בשילוב פעילות גופנית. אין באפשרותי דרך אתר זה להמליץ מעבר לכן ועל כן אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ והדרכה עם דיאטנית קלינית, כיום ניתן לעשות זאת דרך קופת החולים עם הפנייה מרופא המשפחה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

03/12/2012 | 11:00 | מאת: אירית

רציתי לדעת האם מותר בזמן דיאטת קנדידה לאכול דברים כמו חטיפים של חולי סכרת הרי זה ללא סוכר? או קורנופלקס / עוגיות וכו' ואם לא אז מה כן ניתן לאכול שיהיה תחליף לחטיף

04/12/2012 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום כל בקמח הלבן + חומרים ממתיקים למיניהם עוזרים לקנדידה להתפתח ולגדול לכן עדיף להימנע בתקופת דיאטת קנדידה. את יכולה לאכל שקדיה שזה ממש כמו ריבה מתקתקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2012 | 20:57 | מאת: יוני

אי אפשר בכלל בלי דברים טעימים, חטיפים כלשדהם ודברים שבסגנון, אז קפאים זה לא בריא והפקתי לאכול שוקודל ועוגות וכל הדברים שיש בהם קפאין, ושמעתי שיש חטיפי אגוזים טבעיים, אבל אני לא מוצא אותם בספורים, את יכולה לתת לי שם של חטיף אגוזים 100% טבעי? ואיזה דברים בריאים נוספים חוץ מחטיפי טבעיים אפשר לאכול? יש גלידות כלשהם טבעיות לגמרי(בלי חלב אלא שעשויות מחלב סויה או ממשהו אחר שהוא בריא וגם בלי קפאין אלא במקום שוקולד שיהיה עם איזה פרי טבעי כלשהו) מוכרים איפושהו גלידות כאלו?

03/12/2012 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום אני ממליצה לך להיכנס לחנות טבע ולשאול שם. ישנם הרבה דברים טעימים ובריאים על בסיס דבש, שומשום, סילאן, תמרים. ישנם פירות יבשים אורגניים ללא חומרים משמרים והרבה מאוד מוצרי מדף טעימים ונקיים מחומרים מזיקים. בברכה אביטל

02/12/2012 | 16:06 | מאת: שתי שאלות

שלום, 1- אם אני אוכלת בכל יום לארוחת ערב כפית של כורכום טחון- ככה, כמו שזה (מערבבת כמובן עם משהו)- האם יש לזה יתרונות בריאותיים? ואם כן מהם. 2- כל יום אני שותה בערב שוקו מקקאו- 1 כפית- לא ממותק- האם יש לזה יתרונות בריאותיים? האם יש סתירה בין הקקאו לכורכום? תודה.

03/12/2012 | 10:49 | מאת: אביטל זלצר

שתי שאלות שלום 1.כפית כורכות ליום זה מצויין, נסי לשלבו במעט שמן זית וקורט פלפל שחור, זה ישפר לו את הספיגה. לגבי יתרונותיון - מצרפת לך לינק. http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=220&ArticleID=902 2.הקקאו בריא מאוד. לא סתם הוא זכה לכינוי "מזון האלים"- מצרפת לינק http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=366&ArticleID=2142 אין בעייה לשלב בין השניים. בברכה ובהצלחה אביטל

02/12/2012 | 16:03 | מאת: דיקלה

אני התחלתי לפני ארבעה חודשים דיאטה לא תקינה במלוא מובן המילה. אני מניחה שכמעט ב100 אחוז שרפתי ופירקתי יותר שריר משומן. כעת אני עומדת על משקל 48.5 אך הרגליים שלי עדיין יכולות לרדת ואף הבטן. האם אפשרי לשנות את התהליך ולהתחיל לשרוף שומן ולעלות במסת שריר? מבלי לרדת במשקל כי הוא די נמוך במילא. בת 21 גובה 1.63 אם כן כיצד עושים זאת

03/12/2012 | 10:43 | מאת: אביטל זלצר

דיקלה שלום להיות בדיאטה לא מאוזנת זה דבר מאוד לא מומלץ ויכול להיות אפילו מסוכן. עלייך לאכול טוב, מגוון ובריא ואם ברצונך לבנות מסת שריר ולשרוף שומן, שלבי התעמלות על בסיס יומי וצרכי חלבון איכותי (כמו דגים, שילוב של קיטניה ודגן, ביצים). בברכה ובהצלחה אביטל

02/12/2012 | 08:49 | מאת: לין

האם בקפה (ללא הוספת סוכר וחלב) יש קלוריות?

03/12/2012 | 10:40 | מאת: אביטל זלצר

לין שלום בכוס המכילה קפה ומים בלבד, אין כמעט קלוריות (בין 6-11 בהתאם לגודל הכוס ולכמות הקפה שעל הכפית), אך לא מומלץ להרבות בשתיית קפה.1-2 כוסות ליום זה עדיין בגבול הסביר. בברכה ובהצלחה אביטל

30/11/2012 | 23:00 | מאת: קרין

שלום לוקחת תוסף ברזל נוזלי,ומומלץ לשלב אותו עם ויטמין C האם אפשר ונכון לשלב את הברזל הנוזלי עם מיץ לימון סחוט? מה דעתך? תודה לתשובה קרין

03/12/2012 | 10:33 | מאת: אביטל זלצר

קרין שלום ניתן בהחלט לשלב עם מיץ לימון בברכה אביטל

להנביט שעועית זה יתור בריא מלבשל?

03/12/2012 | 10:25 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום הנבטה זו הצורה הבריאה ביותר לאכול דגנים וקטניות. זה מעלה בעשרות ובמאות אחוזים את הערכים התזונתיים. בברכה, אביטל

30/11/2012 | 03:22 | מאת: יולי

היי..!! ראיתי פה כמה תגובות לגבי פמיניסק ואני באמת התחלתי להתעניין במוצר. אני אשמח אם תעייצו לי לגביו אם מישהי ניסתה. מצד אחד זה נורא מפתה ומבטיחים מוצר טבעי אבל מצד שני נשמע "יותר מידי טוב"

30/11/2012 | 16:22 | מאת: טובה בר-שאן

יולי שלום בםפורמולה יש בטטה פראית ומס' פיטואסטרקוגנים. אך אין לי מושג אם אכן היא גורמת להגדלת חזה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2012 | 10:00 | מאת: עינת

בכל מה שקשור לתזונה טבעית לטיפול כזה או אחר חשוב מאוד לגשת לנטורופתית או מומחה תזונה טבעית ולא למבטיחי הבטחות למיניהם. חשוב מאוד לקרוא מידע ברשת לפני שניגשים. http://nutrition.reidman.co.il/

אבל אומרים שבבישול נאבדים הרבה ויטמינים, אז לפי מה שכתבת אהבנתי שנאבדים קצת ויטמינים כן? פשוט יש תאנשים האלו של הרו פוד או איך שזה לא נקרא שהם אוכלים רק אוכל מהאדמה ולא מבשלים בכלל, שזה שונה מהטבעונים, אז איך הם אוכלים שעועית וחומוס וקטניות אחרות למשל? יש אופן לאכול את זה בלי לבשל? ומה לדעתך יותר בריא אופן חיים טבעוני או בכלל רו פוד ולא לבשל אפילו כלום?

30/11/2012 | 16:15 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום הם מנביטים את הזרעים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2012 | 20:32 | מאת: אתי

שלום רב אני יודעת שגם סיבים תזונתיים פוגעים בספיגת הסידן,האם למעט בצריכת סיבים תזונתיים או פשוט לאכול אותם בנפרד כמה שעות אחרי או לפני. אילו ירקות מעכבים ספיגת סידן ? ומה עוד מעכב סידן תודה

01/12/2012 | 16:25 | מאת: עדי מילר

אתי שלום ספיגה מוגזמת של סיבים אכן עשויה לפגוע בספיגת הסידן ובכלל בספיגת הוויטמינים והמינרלים. אך בעולם המערבי מרבית האוכלוסייה כלל אינה מגיעה צריכה המומלצת של צריכת סיבים לכן אין לך ממה לחשוש ואין צורך להפריד את צריכת הסיבים צריכת הסידן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

29/11/2012 | 15:54 | מאת: יוני

בסדר אז צריך להחליף פעמיםי את המים, אז אני יכול להחליף אחריי איזה שעתיים שלוש ששמתי להשרייה? כי אני לא מתכוון לקום באמצע הלילה כדי להחליף בפעם ה-2 את המים. ולמה צריך לבשל כל כך הרבה, כתוב שעה, אני מבשל איזה 20-30 דקות וזה כבר בסדר, אבל עדיןי זה הרבה, את השעועית הקפואה שהייתי קונה היתי משל אחריי הרתיחה רק 5 דקות וזה היה מוכן, אז למה את השעועית הזאת צריך לבשל לפחות 20-30? מה את השעועית הקפואה שהיתי קונה הם היו כבר מבשלים ואז מקפיאים? וכשמבשלים 20-30 דקות שעועית זה לא מוציא את כל הויטמינים? הרבה ויטמינים נשארים? כי אתם בעצמכם אומרות שכשמבשלים משהו הרבה זמן כל הויטמינים ומינרלים יוצאים. תענו בבקשה על כל הדברים ששאלתי.

29/11/2012 | 22:07 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום הקטניות הקפואות עברו יותר מחצי בישול והוקפאו ולכן זמן הבישול מתקצר. לגבי זמן הבישול, אין חוקים. תטעם וכשזה מספיק רך לטעמך, אזי זה מוכן לאכילה. לגזי הויטמינים, כמובן שחלק קטן מהם ילך לאיבוד אך זה כאיין וכאפס לעומת מה שהגוף מקבל מאכילת קטניות. לגבי החלפת המים, אפשר להשרות בלילה, להחליף בבוקר ושוב בצהריים.אתה יכול לישון בשקט (-: בברכה ובהצלחה אביטל

אני מטופלת מזה מס' חודשים לאחר בדיקה ראשונית הסתבר שאני סובלת מהחיידק ברמה של 81HP גבוה מאוד כמו כן קיבלתי את הטיפול הראשון שזהו טיפול משולש הכולל אנטיביוטיקה 3 סוגי כדורים קארין 500, אומפרדקס,מוקסיויט . לאחר בדיקה חוזרת 57HP אובחן שהטיפול לא עזר הרבה ועברתי לטיפול הרבה יותר חזק עם אנטיביוטיקה LEVO500 כאשר התלווה לאומפרדקס ומוקסיויט לא הצלחתי לתפקד עם הכדורים האלה ומה שכן כלל לא עזר אולם נתן תחושה בימים הראשונים שזה לאט עובר אבל ללא ספק לא עזר כרגע אני עם אומפרדקס בלבד ומרגישה שזה חוזר מה האפשרות שלי ע"מ שזה יעלם ולא יחזור אשמח לקבל כל עזרה בנושא

29/11/2012 | 22:10 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום. ישנם הרבה טיפולים טובים ברפואה המשלימה לסיוע במצבך לרבות פורמולות של צמחי מרפא בהתאמה אישית ותזונה מכוונת. אני ממליצה לך בחום לגשת לתזונאית טבעית או לנטורופתית לקבלת טיפול אישי וליווי ולא להסתפק בהמלצות הפורום. בברכה ובהצלחה אביטל

הייתי קונה שעועית קפואה והיה צריך לבשל אותה אחריי שהמים רותחים רק 4-5 דקות והיא הייתה מוכנה, ועכשיו שמתי לב שהשעועית הלא קפואה כאילו שצריך להשרות אותה עולה פי 2 ומשהו יותר זול אז התחלתי לקנות אותה וקניתי אתמול פעם הראשונה, אז השרתי אתמול שמתי להשרייה בלילה והיום קמתי והתחלתי לבשל, וכתוב על העטיפה (זאת עטיפת סוגת בדיוקר כמו העטיפה של האורז והבורגול וכוסמת וכל אלו) שצריך לבשל בין 60-80 דקות, למה כל כך הרבה? הרי הויטמינים יצאו מבישול של כל כך הרבה זמן, אי אפשר לבשל אותה גם 5-10 דקות כמו שהיתי מבשל את השעועית הקפואה?

28/11/2012 | 21:08 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום. את הקטניות (כגון שעועית/חומוס) יש להשרות לפחות 12 שעות לפני הבישול עם דגש על החלפת מי ההשרייה לפחות פעמיים מאחר והן משחררות למים חומר שנקרא שיוצר לנו המון גזים בקיבה.הבישול הארוך מקטין אף הוא את תופעת הגזים לא ניתן לקצר את זמן הבישול אבל אני אתן לך רעיון מהמטבח שלי.אני פעם בחודש מבשלת קילו שעועית וקילו חומוס ומקפיאה במנות קטנות. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום, אני בת 36, רווקה, עדיין ללא ילדים. אובחנתי לפני שנים כבעלת שחלות פולציסטיות, המחזור שלי לפעמים סדיר ולפעמים לא. אבל לרוב אני מקבלת מחזור כל חודש וכשיש עיקוב הוא נע בין יומיים לשבועיים. תמיד היו לי גם פצעונים על הפנים. לרוב לא הרבה, אבל לאחרונה יוצאים הרבה יותר. חשוב לציין שהתזונה שלי מאוד טבעית, הרבה ירקות ופירות וללא בשר, עוף, חלב ומוצריו. (כן אוכלת דגים וביצים לפעמים) אני יחסית רזה ומתרגלת יוגה דינמאית 4 פעמים בשבוע. איך אוכל לאזן את המערכת כדי למנוע הופעת פצעים על הפנים? זה ממש מביך אותי. תודה רבה עדי.

30/11/2012 | 16:18 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום המלצתי החמה ללכת לנטורופטית. שתבנה איתך תזונה מתאימה לשחלות פוליציסטיות+ צמחי מרפא שיעזרו לך לסדר את ההורמונים ויגרמו להורדת הפצעים . יכול להיות שבתזונה חסרים לך מרכיבים כמו אומגה 3 וויטמינים שונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2012 | 17:41 | מאת: אבי

איזה סוג של סיבים יעילים יותר במניעת עצירות, מסיסים או לא מסיסים? איך סיבים מסיסים מונעים עצירות? תודה

27/11/2012 | 19:02 | מאת: עדי מילר

שלום אבי סיבים לא מסיסים עוברים דרך מערכת העיכול ללא שינוי, כלומר אינם עוברים עיכול ובכך מזרזים את מעבר המזון במעיים, מגדילים את נפח הצואה, עוזרים בריכוך הצואה וכך למעשה מונעים עצירות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

27/11/2012 | 21:16 | מאת: אבי

עדי תודה שאלתי הייתה לגבי סיבים מסיסים, איך הם מונעים עצירות?

23/11/2012 | 14:39 | מאת: אלה

האם מותר לטגן בשמן זית חביתה? שמעתי כמה גירסאות. אחת שאסור לחמם שמן זית, מפני שבשעת חימום יש חומרים מסוכנים שיוצאים. גירסא אחרת שמותר לטגן בשמן זית. אשמח לקבל את תשובתך.

24/11/2012 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

לה שלום טיגון הוא מאוד לא בריא כיוון ששורף את השמן ויוצר חומרים המזיקים מאוד לגןף.עדיף אידוי שבו קודם את שמה את הירקות או המזונות בסיר גורמת להם להפריש נוזלים ומעליהם את שמה את השמן זיית .אין מגע ישיר של השמן על המחבת . כעיקרון ניטן לטגן בשמן זיית טיגון קצר (אך לא מומלץ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2012 | 09:46 | מאת: זלטה

שלום לכולם אולי אני לא בפורום הנכון אבל אתן מתוקות ואולי מהידע שלכן תעזרו לי. אני מכינה לבנה ביתית ואפילו חמין עם שקית כותנה לקטניות או ליוגורט שאני תולה לירידת הנוזלים דרך שקית הכותנה. אני רק לא יודעת איך אחרי חמין או לבנה הכי טוב לנקות את שקית הבד. הרי אינני רוצה אבקת כביסה או כל שאריות של סבון או לחילופין מזון שישארו בשקית אז איך שוטפים אותן? עד עכשיו נהגתי לתת להן הרתחה בסיר רק עם מים ואחרכך שטיפה במי ברז האם זה נכון? תודה רבה על התשובה.

24/11/2012 | 08:06 | מאת: טובה בר-שאן

זלטה נפלא ! כך היינו רוחצים לפני שנים את החיתולים של ילדינו. תמשיכי כך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 18:52 | מאת: ג.א.

שלום, אורז מלא יוצא לי בתום הבישול קשה. האם עדיף להשתמש באורז בסמטי? בברכה, ג.א.

24/11/2012 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

ג.א יש להשרות את האורז המלא מס' שעות בין 3-10 שעות . אורז בסמטי שאינו מלא חסר את כל המרכיבים החיוניים. יש מקום לנסות אורז בסמטי מלא. אך גם אותו להשרות מס' שעות .ולבשל זמן ארוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 15:15 | מאת: דפנה

שלום רב, אבקש לדעת האם עצם בקר בבישול הוא מזון איכותי. האם הוא שמן. אני משתמשת בו כשאני רוצה לבשל עם בשר אבל לא לאכול אותו. תודה, דפנה

24/11/2012 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום עצם בקר מכיל שומן ומכיל כולסטרול . בבישול יוצא כל השומן הרווי שאינו בריא, במיוחד לאנשים עם כולסטרול גבוה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן