פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/12/2012 | 21:48 | מאת: נוייי

במה טוכה הקינואה בדאיט? ןכמה אפשר ללאכול ממנה לאחר בישול? וגם הכוסמת?

13/12/2012 | 00:09 | מאת: אביטל זלצר

נוייי שלום הקינואה נחשבת לסופר דגן מאחר ויש לה ערכים של חלבון מלא. היא בריאה ועשירה מאוד בחומרים מזינים ואין בה הרבה קלוריות. ניתן לאכול ממנה כמעט ללא הגבלה וגם מהכוסמת. בברכה ובהצלחה אביטל

15/12/2012 | 22:06 | מאת: נויי

הי קנית קינוה וכוסמת הקינואה פה ושם אפשר לאכול אותה נסיתי עם מרק ירקות בסד..אבל הכוסמת ריח וטעם רע ..מה אפשר לעשות ואיך בכדי לסבול את הטעם שלה ?? עם קצת בצל ומים רותחים ותסלינים בשלתי אותה כמו אורז ..אבל לא יכולתי לאכול אותה האם יש מתכון שישנה את הטעם

10/12/2012 | 21:26 | מאת: ליאורה

שלום אני קונה שעועית לבנה משרה למשך לילה ומקלפת את הקליפה ,כי עושה לי גזים ומבשלת אותה בתוך מרק ,האם בכך שאני מקלפת את הקליפה מאבדת את היתרונות שיש לשעועית הלבנה? ליאורה

11/12/2012 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום כמעט ולא בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

10/12/2012 | 10:58 | מאת: סיגלית

שלום רב, אני בת 63, לא מתלהבת ממאכלי בשר אבל אוכלת. בעיקר עוף ולפעמים בשר בקר וכן קצת דגים. אני רוצה להפסיק לאכול בשר ועוף (למעט דגים). ממה עלי לחשוש עם תזונה כזו? האם יש מאכלים שמסוגלים לאזן את החוסר באכילת בשר?

11/12/2012 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

סיגלית שלום בדיוק הפוך אין כלל מה לחשוש תאכלי קטניות: חומוס, עדשים, אפונה, שעועי טופו וF"ו דגנים מלאים וקינואה אגוזים ושקדים וזרעים ויש לך תחליף מצוין לבשר. בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

09/12/2012 | 14:45 | מאת: נעמי

שלום רב אני משתמשת בשמן זית עם רמת חמיצות 0.5% אבל הוא גורם לי לצרבת,האם את יכולה להמליץ לי על שמן זית איכותי שלא יגרום לי לצרבת? בתודה רבה נעמי

11/12/2012 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

נעמי שלום חמיצות של 0.5 היא חמיצות טובה מאוד האם את מטגנת את השמן ?יתכן שתהליך הטיגון עצמו הוא זה שגורם לך לצרבת . בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

08/12/2012 | 12:18 | מאת: אביבה

שלום אני שותה כ-1/2 כוס יין אדום פעם בשבוע,והוא גורם לי לכאבי ראש מה יכולה להיות הסיבה? הייתכן שהוא מזיק במקרה שלי ,רציתי לאמץ את השתיה מידי יום ולקבל את כול היתרונות שכול כך מדברים בשבחו,וחבל שאני לא מצליחה מה יכולה להיות הסיבה? מודה לך לתשובה אביבה

09/12/2012 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום בתהליך היין נוצר חומר שנקרא טיראמין אשר יכול לגרום לכאבי ראש. את התכונות הטובות ניתן לקבל מפירות יער אדומים. ולא חייב לשתות יין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/12/2012 | 11:10 | מאת: אנה

שלום רב אבקש לדעת מה היתרונות באכילת אוכמניות יבשות (שאותם אני משרה על מנת להוציא את המתיקות)וכמה יש לאכול מהם ביום כדי לקבל את סגולותיהם? ובנוסף ,כמה יש לקחת ממזון המלכות ביום כדי לזכות ביתרונות שיש לו להציע? יש לי שאלה לגבי רעשים באוזניים ,האם יש פתרון אלטרנטיבי ? מה דעתך? בתודה רבה מאוד אנה

09/12/2012 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום לאוכמניות יתרונות רבים בגלל נוגדי החמצון הרבים הנמצאים בהם הם חשובים מניעת הדרדרות ואף שיפור היכולות הקוגניטיביות והזיכרון המאופיינים לזקנה. שיפור ראיית-לילה - . מניעת ועיכוב הופעת קטרקט - צמצום נזקי החימצון העלולים להביא להופעת קטרקט מניעת התחמצנות כולסטרול - צמצום הנזקים הנלווים לחימצון כולסטרול ולעודף LDL יש לאכל חופן כל יום. לגבי רעשים באוזניים בדקי אצל הרופא אם אין תהליך בצקתי או כתוצאה מאלרגיה. בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

07/12/2012 | 20:41 | מאת: יוני

בשעועית למשל כתוב שיש 10 גרם חלבון ל100 גרם אז כשאני מבשל את השעועית זה נשאר 10 גרם חלבון או שזה קטן? ואם זה קטן אז כמה גרם חלבון זה נהייה מתוך 10 שזה היה? אני מתאמן ואני צורך 1.6 גרם חלבון לכל קילו שלי ואם אחריי הבישול של שעועית ודגנים ושאר דברים הכמות פוחתת אז אני חייב לדעת את הכמות המדוייקת של החלבון שיש במאכלים האלו, כדי להצליח לספק לגכוף שלי 1.6 גרם חלבון על כל קילו, זה מאד חשוב תענו בקשה תשובה מפורטת.

08/12/2012 | 07:49 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום הבישול לא משנה את כמות החלבונים בו לכן מה שכתוב זה מה שיש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2012 | 22:13 | מאת: נועה לוי

גובהי 1.62 ומשקלי 40 קילו האם נתוני תקינים לגילי ?

08/12/2012 | 07:48 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום אינני יודעת בת כמה את אך בכל מקרה את בתת משקל כנסי לגוגל למחשבוני תזונה ותראי שאת רזה מידי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2012 | 21:17 | מאת: נתי

שלום, היום התחלתי תהליך הרזיה של hcg ניסיתי את כל הדיאטות האפשריות כולל תזונה טבעית. שום דבר לא עזר, רני רק עולה במשקל. בדיקות דם תקינות הכל בסדר אצלי חוץ מהשמנה שאין לה סיבה ממשית. אשמח לקבל קצת חוות דעת לגבי הhcg

08/12/2012 | 07:46 | מאת: טובה בר- שאן

נתי שלום כפי שאמרת כל פעם שעשחיתה דיאטה שמנת בחזרה ויותר דיאטה זו היא מאוד קיצונית הגוררת בשלב הראשון באמת ירידה במשקל (כיוון שיש בה 500 קלוריות )אך אחרי זה תהיה שוב עליה חזקה במשקל המלצתי היא אורח חיים בריא וכך תהיה ירידה לאורך זמן ולא בצורה קיצונית כל כך בברכה ובהצלחה חג אורים שמח טובה בר- שאן

06/12/2012 | 14:20 | מאת: נאווווווו

הי האם עדיף לאכול תורמוס בין ארוחות ? זה משמין? מה אפשר לאכול בחורף בין הארוחות ולא להשמין .הרי מלפפון וכרוב לא מחםם את הלב ביום קר?

08/12/2012 | 07:43 | מאת: טובה בר-שאן

נאווו שלום ניתן לאכל תורמוס, אגוזים, שקדים (במינון נמוך )5 אגוזי מלך למשל מוריד במשקל ולא מעלה. ניתן לאכל תפוח עץ אפוי וחם כל דבר שתאכלי בהגזמה ישמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2012 | 19:45 | מאת: שלום

שלום רב, אשמח לדעת פרטים על טיב האוכל המתבשל בישול איטי בסיר חשמלי שבתוכו הוא עשוי מקרמיקה. למשל האם הוא פוגע/שומר על ערכים תזונתיים של האוכל, האם החשמל המחובר לסיר לאורך זמן מעביר משהו פחות טוב לאוכל וכו? תודה רבה

06/12/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום אוכל המתבשל לאט ולאורך זמן פוגע במיוחד בויטמינים מסיסי מים הרגישים ברובם לחום כמו ויטמיני B. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

06/12/2012 | 06:40 | מאת: שלום

שלום טובה תודה על תשובתך האם מכך אני מסיקה שאין זה מומלץ לאכול לאורך זמן אוכל בבישול איטי?

05/12/2012 | 12:25 | מאת: קרן

שלום. אלו מאכלים מומלץ שאוכל על מנת להעלות את רמת הברזל בגופי?

06/12/2012 | 20:02 | מאת: אביטל זלצר

קרן שלום הנה תשובתה של טובה ברזל יש בעלים ירוקים בקטניות ברימונים במוצרים מהחי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/12/2012 | 10:02 | מאת: גינת

06/12/2012 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

גינת שלום ברזל יש בעלים ירוקים בקטניות ברימונים במוצרים מהחי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2012 | 16:24 | מאת: אבי

שלום רב . האם לבן(רוויון , גיל , אשל) הוא בעל אותם יתרונות בריאותיים דוגמת יוגורט ביו ? האם למעשה הלבן הוא בפועל מוצר טבעי יותר מהיוגורט? תודה .

06/12/2012 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום בלבן יש באופן טבעי חיידקים טובים אך בתהליך הפסטור חלק מהם הולך לאיבוד לכן ביוגורט ביו מוסיפים בנוסף חיידקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2012 | 16:24 | מאת: יוני

פשוט מקבלים פחות ויטמינים אבל בכל זאת זה בריא כן? אם זה בריא אז למה אנשים הולכים לקצוני ביותר וחיים בסגנון של ה"רו פוד" הזה בכלל בלי לבשל? או שלבשל קטניות זה בכל זאת לא הכי בריא?

05/12/2012 | 20:06 | מאת: אביטל זלצר

יוני לבשל קטניות זב בריא אביטל

03/12/2012 | 16:22 | מאת: יוני

אבל אני טבעוני וגם את טבעונית לא? אז למה את ממליצה על דבש?

05/12/2012 | 20:05 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום תאכל סילאן. לברחאות אביטל

03/12/2012 | 14:05 | מאת: אורה

אני צורכת כל בוקרשתי כפיות זרעי פשתן טחון וכל ערב כפית במים חמים זרעי צ'יה.אני צורכת גם כדורים נגד לחץ דם ואספרין (אני מאוזנת בלחץ דם)וכדורים לאיזון פעילות בלוטת התריס. שאלתי: כיצד לצרוך את שני סוגי הזרעים שציינתי כדי להפיק את מיטבת לגופי ולבריאותי. תודה.

04/12/2012 | 18:58 | מאת: עדי מילר

שלום אורה למיטב ידיעתי לא קיימת אינטראקציה בין זרעי פשתן וציה לבין הטיפול התרופתי אותו את נוטלת. בכול מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/12/2012 | 11:44 | מאת: אביחי

ברצוני לרזות כ 10 ק"ג אני בגיל 50 עם משקל של 90 ק"ג איזה דיאטה את מציעה . איזה פעילות תודה אביחי

04/12/2012 | 18:53 | מאת: עדי מילר

שלום אביחי ממליצה דיאטה מאוזנת הכוללת את כול אבות המזון בשילוב פעילות גופנית. אין באפשרותי דרך אתר זה להמליץ מעבר לכן ועל כן אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ והדרכה עם דיאטנית קלינית, כיום ניתן לעשות זאת דרך קופת החולים עם הפנייה מרופא המשפחה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

03/12/2012 | 11:00 | מאת: אירית

רציתי לדעת האם מותר בזמן דיאטת קנדידה לאכול דברים כמו חטיפים של חולי סכרת הרי זה ללא סוכר? או קורנופלקס / עוגיות וכו' ואם לא אז מה כן ניתן לאכול שיהיה תחליף לחטיף

04/12/2012 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום כל בקמח הלבן + חומרים ממתיקים למיניהם עוזרים לקנדידה להתפתח ולגדול לכן עדיף להימנע בתקופת דיאטת קנדידה. את יכולה לאכל שקדיה שזה ממש כמו ריבה מתקתקה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/12/2012 | 20:57 | מאת: יוני

אי אפשר בכלל בלי דברים טעימים, חטיפים כלשדהם ודברים שבסגנון, אז קפאים זה לא בריא והפקתי לאכול שוקודל ועוגות וכל הדברים שיש בהם קפאין, ושמעתי שיש חטיפי אגוזים טבעיים, אבל אני לא מוצא אותם בספורים, את יכולה לתת לי שם של חטיף אגוזים 100% טבעי? ואיזה דברים בריאים נוספים חוץ מחטיפי טבעיים אפשר לאכול? יש גלידות כלשהם טבעיות לגמרי(בלי חלב אלא שעשויות מחלב סויה או ממשהו אחר שהוא בריא וגם בלי קפאין אלא במקום שוקולד שיהיה עם איזה פרי טבעי כלשהו) מוכרים איפושהו גלידות כאלו?

03/12/2012 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום אני ממליצה לך להיכנס לחנות טבע ולשאול שם. ישנם הרבה דברים טעימים ובריאים על בסיס דבש, שומשום, סילאן, תמרים. ישנם פירות יבשים אורגניים ללא חומרים משמרים והרבה מאוד מוצרי מדף טעימים ונקיים מחומרים מזיקים. בברכה אביטל

02/12/2012 | 16:06 | מאת: שתי שאלות

שלום, 1- אם אני אוכלת בכל יום לארוחת ערב כפית של כורכום טחון- ככה, כמו שזה (מערבבת כמובן עם משהו)- האם יש לזה יתרונות בריאותיים? ואם כן מהם. 2- כל יום אני שותה בערב שוקו מקקאו- 1 כפית- לא ממותק- האם יש לזה יתרונות בריאותיים? האם יש סתירה בין הקקאו לכורכום? תודה.

03/12/2012 | 10:49 | מאת: אביטל זלצר

שתי שאלות שלום 1.כפית כורכות ליום זה מצויין, נסי לשלבו במעט שמן זית וקורט פלפל שחור, זה ישפר לו את הספיגה. לגבי יתרונותיון - מצרפת לך לינק. http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=220&ArticleID=902 2.הקקאו בריא מאוד. לא סתם הוא זכה לכינוי "מזון האלים"- מצרפת לינק http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=366&ArticleID=2142 אין בעייה לשלב בין השניים. בברכה ובהצלחה אביטל

02/12/2012 | 16:03 | מאת: דיקלה

אני התחלתי לפני ארבעה חודשים דיאטה לא תקינה במלוא מובן המילה. אני מניחה שכמעט ב100 אחוז שרפתי ופירקתי יותר שריר משומן. כעת אני עומדת על משקל 48.5 אך הרגליים שלי עדיין יכולות לרדת ואף הבטן. האם אפשרי לשנות את התהליך ולהתחיל לשרוף שומן ולעלות במסת שריר? מבלי לרדת במשקל כי הוא די נמוך במילא. בת 21 גובה 1.63 אם כן כיצד עושים זאת

03/12/2012 | 10:43 | מאת: אביטל זלצר

דיקלה שלום להיות בדיאטה לא מאוזנת זה דבר מאוד לא מומלץ ויכול להיות אפילו מסוכן. עלייך לאכול טוב, מגוון ובריא ואם ברצונך לבנות מסת שריר ולשרוף שומן, שלבי התעמלות על בסיס יומי וצרכי חלבון איכותי (כמו דגים, שילוב של קיטניה ודגן, ביצים). בברכה ובהצלחה אביטל

02/12/2012 | 08:49 | מאת: לין

האם בקפה (ללא הוספת סוכר וחלב) יש קלוריות?

03/12/2012 | 10:40 | מאת: אביטל זלצר

לין שלום בכוס המכילה קפה ומים בלבד, אין כמעט קלוריות (בין 6-11 בהתאם לגודל הכוס ולכמות הקפה שעל הכפית), אך לא מומלץ להרבות בשתיית קפה.1-2 כוסות ליום זה עדיין בגבול הסביר. בברכה ובהצלחה אביטל

30/11/2012 | 23:00 | מאת: קרין

שלום לוקחת תוסף ברזל נוזלי,ומומלץ לשלב אותו עם ויטמין C האם אפשר ונכון לשלב את הברזל הנוזלי עם מיץ לימון סחוט? מה דעתך? תודה לתשובה קרין

03/12/2012 | 10:33 | מאת: אביטל זלצר

קרין שלום ניתן בהחלט לשלב עם מיץ לימון בברכה אביטל

להנביט שעועית זה יתור בריא מלבשל?

03/12/2012 | 10:25 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום הנבטה זו הצורה הבריאה ביותר לאכול דגנים וקטניות. זה מעלה בעשרות ובמאות אחוזים את הערכים התזונתיים. בברכה, אביטל

30/11/2012 | 03:22 | מאת: יולי

היי..!! ראיתי פה כמה תגובות לגבי פמיניסק ואני באמת התחלתי להתעניין במוצר. אני אשמח אם תעייצו לי לגביו אם מישהי ניסתה. מצד אחד זה נורא מפתה ומבטיחים מוצר טבעי אבל מצד שני נשמע "יותר מידי טוב"

30/11/2012 | 16:22 | מאת: טובה בר-שאן

יולי שלום בםפורמולה יש בטטה פראית ומס' פיטואסטרקוגנים. אך אין לי מושג אם אכן היא גורמת להגדלת חזה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/12/2012 | 10:00 | מאת: עינת

בכל מה שקשור לתזונה טבעית לטיפול כזה או אחר חשוב מאוד לגשת לנטורופתית או מומחה תזונה טבעית ולא למבטיחי הבטחות למיניהם. חשוב מאוד לקרוא מידע ברשת לפני שניגשים. http://nutrition.reidman.co.il/

אבל אומרים שבבישול נאבדים הרבה ויטמינים, אז לפי מה שכתבת אהבנתי שנאבדים קצת ויטמינים כן? פשוט יש תאנשים האלו של הרו פוד או איך שזה לא נקרא שהם אוכלים רק אוכל מהאדמה ולא מבשלים בכלל, שזה שונה מהטבעונים, אז איך הם אוכלים שעועית וחומוס וקטניות אחרות למשל? יש אופן לאכול את זה בלי לבשל? ומה לדעתך יותר בריא אופן חיים טבעוני או בכלל רו פוד ולא לבשל אפילו כלום?

30/11/2012 | 16:15 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום הם מנביטים את הזרעים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2012 | 20:32 | מאת: אתי

שלום רב אני יודעת שגם סיבים תזונתיים פוגעים בספיגת הסידן,האם למעט בצריכת סיבים תזונתיים או פשוט לאכול אותם בנפרד כמה שעות אחרי או לפני. אילו ירקות מעכבים ספיגת סידן ? ומה עוד מעכב סידן תודה

01/12/2012 | 16:25 | מאת: עדי מילר

אתי שלום ספיגה מוגזמת של סיבים אכן עשויה לפגוע בספיגת הסידן ובכלל בספיגת הוויטמינים והמינרלים. אך בעולם המערבי מרבית האוכלוסייה כלל אינה מגיעה צריכה המומלצת של צריכת סיבים לכן אין לך ממה לחשוש ואין צורך להפריד את צריכת הסיבים צריכת הסידן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

29/11/2012 | 15:54 | מאת: יוני

בסדר אז צריך להחליף פעמיםי את המים, אז אני יכול להחליף אחריי איזה שעתיים שלוש ששמתי להשרייה? כי אני לא מתכוון לקום באמצע הלילה כדי להחליף בפעם ה-2 את המים. ולמה צריך לבשל כל כך הרבה, כתוב שעה, אני מבשל איזה 20-30 דקות וזה כבר בסדר, אבל עדיןי זה הרבה, את השעועית הקפואה שהייתי קונה היתי משל אחריי הרתיחה רק 5 דקות וזה היה מוכן, אז למה את השעועית הזאת צריך לבשל לפחות 20-30? מה את השעועית הקפואה שהיתי קונה הם היו כבר מבשלים ואז מקפיאים? וכשמבשלים 20-30 דקות שעועית זה לא מוציא את כל הויטמינים? הרבה ויטמינים נשארים? כי אתם בעצמכם אומרות שכשמבשלים משהו הרבה זמן כל הויטמינים ומינרלים יוצאים. תענו בבקשה על כל הדברים ששאלתי.

29/11/2012 | 22:07 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום הקטניות הקפואות עברו יותר מחצי בישול והוקפאו ולכן זמן הבישול מתקצר. לגבי זמן הבישול, אין חוקים. תטעם וכשזה מספיק רך לטעמך, אזי זה מוכן לאכילה. לגזי הויטמינים, כמובן שחלק קטן מהם ילך לאיבוד אך זה כאיין וכאפס לעומת מה שהגוף מקבל מאכילת קטניות. לגבי החלפת המים, אפשר להשרות בלילה, להחליף בבוקר ושוב בצהריים.אתה יכול לישון בשקט (-: בברכה ובהצלחה אביטל

אני מטופלת מזה מס' חודשים לאחר בדיקה ראשונית הסתבר שאני סובלת מהחיידק ברמה של 81HP גבוה מאוד כמו כן קיבלתי את הטיפול הראשון שזהו טיפול משולש הכולל אנטיביוטיקה 3 סוגי כדורים קארין 500, אומפרדקס,מוקסיויט . לאחר בדיקה חוזרת 57HP אובחן שהטיפול לא עזר הרבה ועברתי לטיפול הרבה יותר חזק עם אנטיביוטיקה LEVO500 כאשר התלווה לאומפרדקס ומוקסיויט לא הצלחתי לתפקד עם הכדורים האלה ומה שכן כלל לא עזר אולם נתן תחושה בימים הראשונים שזה לאט עובר אבל ללא ספק לא עזר כרגע אני עם אומפרדקס בלבד ומרגישה שזה חוזר מה האפשרות שלי ע"מ שזה יעלם ולא יחזור אשמח לקבל כל עזרה בנושא

29/11/2012 | 22:10 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום. ישנם הרבה טיפולים טובים ברפואה המשלימה לסיוע במצבך לרבות פורמולות של צמחי מרפא בהתאמה אישית ותזונה מכוונת. אני ממליצה לך בחום לגשת לתזונאית טבעית או לנטורופתית לקבלת טיפול אישי וליווי ולא להסתפק בהמלצות הפורום. בברכה ובהצלחה אביטל

הייתי קונה שעועית קפואה והיה צריך לבשל אותה אחריי שהמים רותחים רק 4-5 דקות והיא הייתה מוכנה, ועכשיו שמתי לב שהשעועית הלא קפואה כאילו שצריך להשרות אותה עולה פי 2 ומשהו יותר זול אז התחלתי לקנות אותה וקניתי אתמול פעם הראשונה, אז השרתי אתמול שמתי להשרייה בלילה והיום קמתי והתחלתי לבשל, וכתוב על העטיפה (זאת עטיפת סוגת בדיוקר כמו העטיפה של האורז והבורגול וכוסמת וכל אלו) שצריך לבשל בין 60-80 דקות, למה כל כך הרבה? הרי הויטמינים יצאו מבישול של כל כך הרבה זמן, אי אפשר לבשל אותה גם 5-10 דקות כמו שהיתי מבשל את השעועית הקפואה?

28/11/2012 | 21:08 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום. את הקטניות (כגון שעועית/חומוס) יש להשרות לפחות 12 שעות לפני הבישול עם דגש על החלפת מי ההשרייה לפחות פעמיים מאחר והן משחררות למים חומר שנקרא שיוצר לנו המון גזים בקיבה.הבישול הארוך מקטין אף הוא את תופעת הגזים לא ניתן לקצר את זמן הבישול אבל אני אתן לך רעיון מהמטבח שלי.אני פעם בחודש מבשלת קילו שעועית וקילו חומוס ומקפיאה במנות קטנות. בברכה ובהצלחה אביטל

שלום, אני בת 36, רווקה, עדיין ללא ילדים. אובחנתי לפני שנים כבעלת שחלות פולציסטיות, המחזור שלי לפעמים סדיר ולפעמים לא. אבל לרוב אני מקבלת מחזור כל חודש וכשיש עיקוב הוא נע בין יומיים לשבועיים. תמיד היו לי גם פצעונים על הפנים. לרוב לא הרבה, אבל לאחרונה יוצאים הרבה יותר. חשוב לציין שהתזונה שלי מאוד טבעית, הרבה ירקות ופירות וללא בשר, עוף, חלב ומוצריו. (כן אוכלת דגים וביצים לפעמים) אני יחסית רזה ומתרגלת יוגה דינמאית 4 פעמים בשבוע. איך אוכל לאזן את המערכת כדי למנוע הופעת פצעים על הפנים? זה ממש מביך אותי. תודה רבה עדי.

30/11/2012 | 16:18 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום המלצתי החמה ללכת לנטורופטית. שתבנה איתך תזונה מתאימה לשחלות פוליציסטיות+ צמחי מרפא שיעזרו לך לסדר את ההורמונים ויגרמו להורדת הפצעים . יכול להיות שבתזונה חסרים לך מרכיבים כמו אומגה 3 וויטמינים שונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2012 | 17:41 | מאת: אבי

איזה סוג של סיבים יעילים יותר במניעת עצירות, מסיסים או לא מסיסים? איך סיבים מסיסים מונעים עצירות? תודה

27/11/2012 | 19:02 | מאת: עדי מילר

שלום אבי סיבים לא מסיסים עוברים דרך מערכת העיכול ללא שינוי, כלומר אינם עוברים עיכול ובכך מזרזים את מעבר המזון במעיים, מגדילים את נפח הצואה, עוזרים בריכוך הצואה וכך למעשה מונעים עצירות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

27/11/2012 | 21:16 | מאת: אבי

עדי תודה שאלתי הייתה לגבי סיבים מסיסים, איך הם מונעים עצירות?

23/11/2012 | 14:39 | מאת: אלה

האם מותר לטגן בשמן זית חביתה? שמעתי כמה גירסאות. אחת שאסור לחמם שמן זית, מפני שבשעת חימום יש חומרים מסוכנים שיוצאים. גירסא אחרת שמותר לטגן בשמן זית. אשמח לקבל את תשובתך.

24/11/2012 | 08:09 | מאת: טובה בר-שאן

לה שלום טיגון הוא מאוד לא בריא כיוון ששורף את השמן ויוצר חומרים המזיקים מאוד לגןף.עדיף אידוי שבו קודם את שמה את הירקות או המזונות בסיר גורמת להם להפריש נוזלים ומעליהם את שמה את השמן זיית .אין מגע ישיר של השמן על המחבת . כעיקרון ניטן לטגן בשמן זיית טיגון קצר (אך לא מומלץ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2012 | 09:46 | מאת: זלטה

שלום לכולם אולי אני לא בפורום הנכון אבל אתן מתוקות ואולי מהידע שלכן תעזרו לי. אני מכינה לבנה ביתית ואפילו חמין עם שקית כותנה לקטניות או ליוגורט שאני תולה לירידת הנוזלים דרך שקית הכותנה. אני רק לא יודעת איך אחרי חמין או לבנה הכי טוב לנקות את שקית הבד. הרי אינני רוצה אבקת כביסה או כל שאריות של סבון או לחילופין מזון שישארו בשקית אז איך שוטפים אותן? עד עכשיו נהגתי לתת להן הרתחה בסיר רק עם מים ואחרכך שטיפה במי ברז האם זה נכון? תודה רבה על התשובה.

24/11/2012 | 08:06 | מאת: טובה בר-שאן

זלטה נפלא ! כך היינו רוחצים לפני שנים את החיתולים של ילדינו. תמשיכי כך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 18:52 | מאת: ג.א.

שלום, אורז מלא יוצא לי בתום הבישול קשה. האם עדיף להשתמש באורז בסמטי? בברכה, ג.א.

24/11/2012 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

ג.א יש להשרות את האורז המלא מס' שעות בין 3-10 שעות . אורז בסמטי שאינו מלא חסר את כל המרכיבים החיוניים. יש מקום לנסות אורז בסמטי מלא. אך גם אותו להשרות מס' שעות .ולבשל זמן ארוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 15:15 | מאת: דפנה

שלום רב, אבקש לדעת האם עצם בקר בבישול הוא מזון איכותי. האם הוא שמן. אני משתמשת בו כשאני רוצה לבשל עם בשר אבל לא לאכול אותו. תודה, דפנה

24/11/2012 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום עצם בקר מכיל שומן ומכיל כולסטרול . בבישול יוצא כל השומן הרווי שאינו בריא, במיוחד לאנשים עם כולסטרול גבוה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 11:54 | מאת: יעל

שלום, כמה ימים ניתן לשמור אוכל מבושל במקרר באופן כללי ואוכל מרוסק לתינוקות? למשל עוף וירקות מרוסקים? תודה רבה

24/11/2012 | 07:59 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום ניתן לשמור על מזון מבושל בסביבות 3ה ימים תלוי במזון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 09:53 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי התינוקת בת 7 חודשים. אני מעוניינת לתת לה שמן דגים נוזלי. האם יש כזה שמותאם לתינוקות? אני מעוניינת בשמן ללא תוספות מיותרות, היכן אוכל להשיג כזה? והאם זה גיל מתאים למתן שמן דגים? קראתי המון על מעלותיו ומשכך אני רוצה לתת לה ממנו. אודה לתשובתכן והכוונתכן בנושא. תודה רבה, מיכל

24/11/2012 | 07:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום יש שמן דגים לתינוקות של חברת בנוזל "גרמזה" GRAMSE Omega 3 Liquid Fish Oil בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2012 | 08:47 | מאת: אירית

אני עושה דיאטת קנדידה וכבר שבועיים לא נוגעת בשום דבר מתוק, אוכלת רק ירקות, כוסמת, ואורז מלא עוף או דגים ופריכיות מאורז מלא איך יתכן שעליתי במשקל 2 קילו? האם זה הגיוני ונורמלי? מה עושים על מנת להפחית במשקל ולא להפך. תודה מראש

24/11/2012 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום יכול להיות מצב שהעלת מאוד את כמויות האוכל. למשל כמות גדולה של פרכיות אורז.לכן יכול להיות בזה הגיון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/11/2012 | 08:47 | מאת: אירית

תודה על התשובה אבל מה צריך לעשות כדי גם לאכול בריא וגם לרדת במשקל? או שאין דבר כזה נכון שהעלתי את כמות האוכל כי אני מרגישה רעבה

21/11/2012 | 15:14 | מאת: keren

שלום, האם ניתן להקפיא פירות טחונים בכלי פלסטיק למשל לצורך הכנת שלגון בריא או כאוכל מרוסק לתינוקות? שמעתי שלא בריא להקפיא בפלסטיק האם זה נכון? ואם כן במה כן ? בזכוכית? תודה רבה

21/11/2012 | 21:18 | מאת: אביטל זלצר

קרן שלום. אין להקפיא בפלסטיק (בדיוק כפי שאסור לשימו בשמש) מאחר והוא משחרר חומרים רעילים למזון. זכוכית הינה רעיון מצויין בברכה ובהצלחה אביטל

20/11/2012 | 19:13 | מאת: מייקל

שלום רב אינני יודע אם זה המקום לשאול...אבל בכל זאת אשאל. רכשתי קנקן מים של בריטה לפני חודש ואני שותה את מימיו המסוננים יום יום. אך תמיד אני שואל את עצמי האם זה טוב והאם הכלי מספיק אמין בכדי לשתות ממנו את המים. יש לכן דיעה בנושא? רוצה לציין שזה יוצא לי יותר זול מחברות סינון מים אחרות בשוק בתודה רבה.

21/11/2012 | 09:05 | מאת: רחלה

אני חושבת שמבחינת הטעם יותר טעים מים מינרלים. לנו יש של בר מים של מי עדן ואני חושבת שעל איכות המים לא צריך להתפשר.

21/11/2012 | 21:16 | מאת: אביטל זלצר

מייקל שלום. קנקן בריטה הוא דרך מצויינת לסנן מים. הקפד על ההוראות והחלף את הפילטרים בזמן. בברכה ובהצלחה אביטל

19/11/2012 | 23:44 | מאת: אילנה

שלום רב קונה אוכמניות יבשות ,ומשרה אותם כדי לנקות וגם בגלל המתיקות שלהם הם מגיעים באריזה ועליה כתוב שמכילים שמן חמניות וסוכר, האם ההשריה והשטיפה מספיקה להוציא את הסוכר?או שיש דרך אחרת? בתודה רבה אילנה

21/11/2012 | 21:13 | מאת: אביטל זלצר

אילנה שלום. כמובן שלא ממליצה לך לקנות את אותן אוכמניות ללא סוכר או ממותקות ברכז תפוחים. יש להשיג בחנויות טבע. בברכה ובהצלחה אביטל

הסוכר לא נמס במיים בהן מושרות החמוטציות? לפחות חלק ממנו?

19/11/2012 | 17:21 | מאת: מיי

שלום, רציתי לדעת באיזה שמן מומלץ להשתמש לאפייה? אני מחפשת תחליף לקנולה שבינתיים הכי "אידיאלי". שמעתי על השמן קוקוס, אבל אני לא בטוחה לגבי השימוש בו, לפי מה שראיתי בסופר הוא מוצק.. איך משתמשים בו? האם יש המלצה לשמנים נוספים?

19/11/2012 | 22:17 | מאת: אביטל זלצר

מיי שלום אני ממליצה לך להשתמש בשמן זרעי ענבים מכבישה קרה. הוא בריא ויש לו טעם חמאתי.שמן קוקוס הוא גם מצויין. בחימום קל ביותר הוא הופך נוזלי וניתן להשתמש בו כתחליף בריא לשמנים מזוככים. בברכה ובהצלחה אביטל

19/11/2012 | 12:05 | מאת: לימור

שלום אני קונה שיבולת שועל גסה, היא מאד קשה ולכן מצריכה בישול אך אני משתמשת בה גם בכדורי שוקולד (טחינה מלאה, בננה, אגוזים ונוזל צמחי, מים וקקאו ) ולכן היא רק סופגת נוזלים. האם זה אפשרי לאכול אותה כך? יש טעם לקלות אותה לפני קצת (רק אם זה יותר בריא) ? תודה

19/11/2012 | 21:04 | מאת: טובה בר- שאן

לימור שלום תשרי את השיבולת שועל במיים למס' שעות עדיף מקלייה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2012 | 11:42 | מאת: מאי

שלום רב, אין סיכון לעלייה במשקל בעקבות אכילת ירקות בלי הגבלה (אני מתכוונת לפלפלים, מלפפונים, גזרים, עגבניות וכו') ? כי אפשר להגיע ל2500 קלוריות ביום... תודה

19/11/2012 | 21:02 | מאת: טובה בר- שאן

מאי שלום מירקות אילה לא תשמיני כלל. השאלה אם תאכלי ירקות כל היום אם לא תכנסי לחסרים תזונתיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2012 | 15:41 | מאת: אירית

שלום רב, התחלתי דיאטת קנדידה ורציתי לדעת האם 1..מותר גבינת עזים, 2. סויה וסילאן (כפית) במוקפץ 3. פרחית מקמח מלא / מקוסמת ועוד שאלה מה קורה אם אני מגזימה עם כמות האגוזים שהנטורופט המליץ לי האם זה מזיק או מעכב את הטיפול? אני רק בתחילת הדרך אבל האגוזים איכשהו תחליף לכל המתוק וכל הדברים האסורים אשמח לתשובה תודה אירית

19/11/2012 | 21:01 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום בדיאטת קנדידה לא מתאים מתוק כמו סילאן כי זה המזון של הפיטריה. פרכיות כוסמת וקמח מלא אין שום בעיה .וכנ"ל לגבי גבינת עיזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2012 | 10:55 | מאת: אירית

תודה על התשובה אבל מה צריך לעשות כדי גם לאכול בריא וגם לרדת במשקל? או שאין דבר כזה נכון שהעלתי את כמות האוכל כי אני מרגישה רעבה

18/11/2012 | 10:59 | מאת: אירית

אני טבעונית , משקל 72 קג לא שמנה .. רוצה לרדת 7 קג שאותם עליתי בשנים האחרונות .. לא מצליחה לרדת אותם .. אבל גם לא מעלה .. מה דעתך על דיאטת מרק כרוב לשבוע ( אם אחזיק מעמד ) ולהוסיף לזה לדוגמא 2-3 מנות אורז מלא בלי שמן .. רק לשבוע כדי להזיז משהו במשקל אולי גם פירות וירקות .. בלי בננות , תודה

19/11/2012 | 20:58 | מאת: טובה בר-שאן

אירית היקרה אני לא בעד דיאטות רצח כל מה שתרדי תעלי מהר מאוד ויותר. אני בעד תזונה מאוזנת ,טבעית ,ללא חומרים משמרים צבעי מאכל ומזונות מעובדים. שמרי על תזונה מאוזנת ותרזי בקלות בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

18/11/2012 | 06:07 | מאת: יוסי

אשמח לדעת על תזונה נגד חיידק הליקובקטור?

18/11/2012 | 09:05 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום מומלץ ללכת לתזונאית טבעית על מנת להרכיב תפריט אישי המותאם לאורח חייך. בגדול העקרונות המנחים תזונה למצב הזה הם: תזונה זו מבוססת על כ-70 מזון בסיסי וכ-30 מזון חומצי. מושם דגש מהותי על צריכה של סיבים תזונתיים,דגנים מלאים,ירקות ופירות בסיסיים. חשוב להוסיף לתזונה מרכיבים עשירים באומגה 3 שהינה אנטי דלקתית ומשקמת את ריריות הקיבה, מזונות העשירים בחומצת שומן חיונית זו הם זרעי פשתן טחונים,שמן פשתן מומלצת כף לסלט פעמים ביום ודגי ים כמו טונה וסלומון. כמו כן מומלצת צריכה של 2-3 שיני שום רק בתנאי שאין כיב קיבה. יש לשתות חצי ליטר מיץ חמוציות ביום. מומלץ להוריד מזונות חומציים ומזונות המייצרים ליחה רבה כגון: פירות הדר,ירקות סולניים-עגבנייה,פלפל,חצילים,תפו"א,פירות טרופים,תותים,מוצרי חלב,בצקים לבנים,קיטניות כגון חומוס,סוכרים,משקאות מוגזים,מזונות מעובדים ,מזון מהיר,קפה וכן הפחתה של מזונות ותבלינים חריפים, מלוחים, חמוצים, ומטוגנים. בברכה ובהצלחה אביטל

17/11/2012 | 19:22 | מאת: אורית

בס"ד שלום רב. רציתי לדעת האם ניתן לטפל במחלות נפש כמו סכיזופרניה ומניה דפרסיה באמצעות נטורופתיה ואיך? דבר נוסף שמעניין אותי לדעת: היכן ניתן לעבוד אחרי לימודי תזונה טבעית חוץ מבפתיחת קליניקה פרטית? האם יש ביקוש בחברות לתוספי מזון לתזונאים טבעיים? בתודה מראש, אורית.

18/11/2012 | 08:53 | מאת: אביטל זלצר

אורית שלום במחלות נפש כמו אלה שציינת, הנטורופתיה יכולה לסייע למצב הנפשי של המטופל על ידי טיפולים במגע, תוספי תזונה ותפריט מכוון. כמו כן יש אפשרות לתמוך גם ריגשית (פרחי באך, דמיון מודרך) אך כל זאת לצד הטיפול הרונבנציונאלי. לגבי אפשרויות עבודה: חנויות טבע, סופרפארם במחלקות הטבע, עבודה מול מוסדות ציבוריים, הרצאות וסדנאות להעלאת המודעות בקרב אוכלוסיות שונות, עבודה בבתי אבות עם אוכלוסיית הגיל השלישי. פעילות בגני ילדים (פרטיים)..והיד עוד נטוייה. בברכה ובהצלחה אביטל