פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20556 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

31/10/2012 | 16:25 | מאת: מיואשת 23

שלום לכל הרופאים המייעצים וכלל הקהל הרחב הנני בחורה בת 23 מטר 58 לערך ומשקל 52-53, הנני מתאמנת במכון כושר בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע ואוכלת באופן יחסי מסודר..אני כבר כמה חודשים תקועה על אותו משקל ולא מרגישה שום שינוי בהצרת ההקיפים שלי ..הייתי רוצה לדעת האם.... מישהו או מישהי שיודע\ת יכול\ה לומר לי מה ההבדלים בין מכשיר הוולה שייפ לבין מכשיר האולטרה שייפ? גם יתרונות וגם חסרונות יעזרו לי מאוד לגבש דעה מה מתאים לי.. לגבי הבלה קונטור , שמעתי וקראתי רבות על מכשיר זה אבל נשארתי קצת סקפטית אז אם מישהי או מישהו התנסה במכשיר זה בעבר ויכול לדווח על תוצאות טובות אני אשמח. בנוסף אשמח לשמוע מה המחירים המוצאים בשוק עבור הוולה שייפ והאולטרה שייפ ובאילו מכונים מוצאים טיפולים במכונות אלו. תודה רבה רבה, מיואשת 23.

היי מצטרפת לשאלה: מה ההבדל בין וולה שייפ ואולטרה שייפ?

29/10/2012 | 23:39 | מאת: לימור

שלום כבר 3 שנים אני צורכת רק דגנים מלאים בעיקר: אורז בסמטי מלא, קינוא, לחם שיפון שאור, שיבולת שועל גסה, פירות ירקות וקטניות. לא נוגעת בלחם לבן, פסטה מקמח לבן וכו' (בנוסף מעט חלבונים מהחי). רק עכשיו קראתי על חומצה פיתית הנמצאת בדגנים מלאים המפריעה לספיגת ויטמינים ובאמת לעיתים אני סובלת מנשירת שיער מאסיבית. אז אולי כן צריך לשלב גם דגנים ללא סיבים כדאי להטיב עם הספיגה? תודה

01/11/2012 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום חומצה פיטית מקטינה את ספיגת הסידן, ברזל מגנזיום ואבץ. כאשר את קונה לחם מלא עם שמרים אין בלחם חומצה פיטית כיוון שהוא פורק. ובנוסף את אוכלת מאכלים אחרים שבהם יש המינרלים האילה. יש מקום לבדוק מדוע את סובלת מנשירת שיער לתחושתי זה לא הגורם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2012 | 19:10 | מאת: משה

שלום כמה סידן אני מקבל ביום באכילת: 160 גרם טופו+רסק ירקות בערך שלושת רבעי ליטר הכולל שמיר פרוזיליה בצל עגבנייה תרד מנגולד סלק חסה מלפפון. 4 אפרסמונים ,12-15 תאנים , 4-5 כפות טחינה מלאה גולמית ,,כף טחינה גולמית רגילה ,2 תמרים, חופן גרעיני דלעת+ שחורים ,5 אגוזי ברזיל , 4 פיסטוק, 7 קשיו, 2 עלי חסה תפוח עץ. אני בן 65 טבעוני צריך סידן. כמה סידן יש ביום כזה? כמה קלוריות? תודה

01/11/2012 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום בתזונה שלך יש מספיק סידן כיון שבטופו בטחינה בזרעים למיניהם יש סידן. ישנו ספר ערכם התזונתי של המזונות של יעקוב אילני שם יש לך את כל האינפורמציה על כל 100 גרם למשל 100 גרם טופו -105 מ"ג סידן 100 גרם תאנים - 144מ"ג סידן 100 גרם טחינה גולמית כ500 מ"ג סידן 100 גרם אגוזי ברזיל 186 מ"ג בתזונה שלך הספיגה של הסידן יעילה מאוד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2012 | 21:47 | מאת: דני

אני דני, בן 21.5 מאוד משתדל לאכול בריא מזה כשנה-שנתיים(היות ואני מתאמן בחדר כושר), האמת שמעולם לא הייתי "מגזימן" גדול בממתקים, חטיפים ושטויות... מאז ומעולם הייתי רזה ומאוד בעייתי באוכל(בררן, מה שנקרא), לא הייתי אוכל מלא דברים-טונה, דגים, עגבניות, ירקות למיניהם, קוטז', גבינות ומה לא... כחלק מהתוכנית הבריאותית של החדר כושר, ואיזשהו סוויץ' שסיבבתי בראשי-התחלתי להיות הרבה פחות בררן, ואני גאה להודות שאת כל המאכלים שציינתי לעיל(שלא הייתי אוכל)-כיום אני אוכל. הצלחתי לעלות במשקל ולשמור עליו עד לפני כחודש...מאז החלה ירידה שאני לגמריי לא מרוצה ממנה. הבעיה היא-מיאוס. אני אוכל טונה כל יום(כי מה כבר אפשר לאכול בארוחת ביניים? שמכיל חלבונים ולא בשרי?) ובאופן כללי נמאס לי כבר מכל מה שאני אוכל. אל המיאוס נלווה בעיה בעיכול/בליעה, לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה. אני אוכל לאט/האוכל לא נבלע לי/עובר לי בגרון/מתעכב שעות בפה...האם זו בעיה? כיצד יש לטפל בה? האמת היא שזה קורה לי תמיד, מלבד הפעמים שאני ממש "תאב" למשהו, ואז אני אוכל אותו בקצב נורמאלי ואף מהיר...הכול תלוי בחשקים מה שנקרא. אבל אי-אפשר להיות תמיד תלוי בחשקים, לא כך? ולטעמי זו בעיה... אך אני בספק אם...צריך לפנות לרופא? איזה בדיוק? ומה כבר אפשר לעשות? אשמח לעזרה. תודה מראש, דני.

01/11/2012 | 05:51 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום החוכמה לגוון באוכל לא חייבים לאכל כל יום טונה .לקבל חלבון אתה יכול לקבל מהיצה , ממגדרה (אורז + עדשים ), מטחינה +חומוס, מדג אחר וכ"ו. לדעתי יש מקום שתתיעץ עם רופא או תפנה לאנשים העוסקים בתחום של הפרעות אכילה כמו פסיכותרפיסטים. על מנת לעזור לך בנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2012 | 19:13 | מאת: חן

שלום, אשמח גם לדעת איזה תחליפי חלב טבעיים אפשר לשים בקפה חוץ מחלב סויה. תודה

28/10/2012 | 23:44 | מאת: אביטל זלצר

חן שלום חלב אורז, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל כולם טובים לקפה, זה בעיקר עיניין של טעם. בברכה ובהצלחה אביטל

28/10/2012 | 19:08 | מאת: חן

שלום, אני טבעונית ומעונינת לבנות שריר לאחר פעילות גופנית. איזה אפשרויות של שילוב חלבון ופחממה עומדות לפני (חוץ מטופו שלא מסוגלת לאכול)? תודה

28/10/2012 | 23:46 | מאת: אביטל זלצר

חן שלום. שילוב של דגן (אורז, חיטה, בורגול, כוסמת) + קטניה (חומוס, שעועית, עדשים, פול), נותנם ביחד חלבון מלא. בברכה ובהצלחה אביטל

28/10/2012 | 18:12 | מאת: שירה

שלום הבנתי שקקאו פוגע בבברזל וסידן. האם כף קקאו על עוגה שלמה של רו פוד העשוייה ברובה מאגוזים וטחינה פוגע במינרלים אלו? תודה.

28/10/2012 | 23:47 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום הכמות עליה את מדברת זניחה. בברכה ובהצלחה אביטל

28/10/2012 | 13:23 | מאת: רוביק

א.ג.נ. האם קיימים זיתים (טריים) לא מלוחים, או דלי נתרן? ניסיתי את הטבעיים (סגולים), שעליהם נכתב שהם מופחתי נתרן, אך להפתעתי הם ממש יותר מלוחים מהירוקים. אודה על תשובתך. רוביק

28/10/2012 | 18:09 | מאת: שירה

שלום, אולי פשוט כדאי לך להכין בבית.. כך שולטים בכמות המלח או\ומשתמשים במלח דל נתרן.

28/10/2012 | 18:33 | מאת: רוביק

אינני יודע להכין זיתים בבית - אינני אדם צעיר, ובנוסף לצערי התאלמנתי, ואין מי שאוכל להיעזר בו בעניין שכזה. רוביק

26/10/2012 | 13:48 | מאת: שירה

בס"ד שלום רב. אני בת 31, חולה בסכיזופרניה ואפילפסיה ונוטלת את התרופות הבאות: 20 מ"ג זיפרקסה, 20 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ" דפלפט כרונו. בעבר (לפני כשנה) לפני שלקחתי זיפרקסה הייתי לוקחת לפונקס שפגע לי בכדוריות דם לבנות ובמערכת החיסונית, ולכן הופסק לי והחליפו לי לזיפרקסה. אעפ"י שהיום אני ללא לפונקס, רמת הלויקוציטים בדמי קצת נמוכה (3.8 משבוע שעבר) ואני מרגישה חולשה ותחושה כללית לא טובה. ידוע לי כי ישנם צמחי מרפא לחיזוק המערכת החיסונית וייצור כדוריות דם לבנות כמו: אכיניצאה, אוניה דה גאטו, אסטרגולוס ועוד. רציתי לדעת: 1.איזה צמח מומלץ לקחת במצבי זה (מעדיפה אחד) והאם מותר לי לקחת אותו עם שאר התרופות שנוטלת? 2.כמה זמן מומלץ לקחת את אותו צמח? 3.האם צריך להיות מירווח בין זמן נטילת התרופות ללקיחת הצמח? 4. תוך כמה זמן משפיע הצמח? תודה על העזרה, שירה.

27/10/2012 | 08:44 | מאת: טובה בר-שאן

ירה שלום כדי לחזק את מערכת החיסון שלך חשוב מאוד שתקחי פרוביוטיקהלמשל ביו25 של סופרב או כל פרוביוטיקה אחרת כל יום בבוקר על בטן ריקה. בנוסף יש מקום שתלכי לתזונאית שתבדוק את מצב התזונה שלך ותתאים לך בנוסף את צמחי המרפא ותוספי על מנת לאושש אותך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/10/2012 | 11:32 | מאת: מיה

שלום אני סובלת מכאבים ברגל שנתיים, כנראה עקב פעילות גופנית מואצת בעבר או שזו הקרנה מהגב תחתון. לפני שבוע התחלתי לקחת חתיכת ג'ינג'ר וללעוס כל יום לכאבי גרון ויש הטבה משמעותית בכאבים ברגל (ייתכן שזו דלקת). האם זה בגלל הג'ינג'ר?

24/10/2012 | 21:01 | מאת: אביטל זלצר

nמיה שלום, בהחלט יכול להיות שכן. הוכח במחקרים שלג'ינג'ר השפעה לטובה על תהליכים דלקתיים בגוף.במחקר שנערך נתנו את הצמח ל-56 מטופלים עם כאבי שרירים ומפרקים וחלה הטבה אצל 100% מהם!!!בהטוויה שלו ניתן לתת אותו לכאבי בטן וגזים, לבחילות, הקאות,להצטננות ושיעול, ברונכיטיס, אנמיה, לחץ דם נמוך,לדלקות פרקים ולכאבי מחזור. יש לשים לב ולנקוט משנה זהירות אם את לוקחת מדללי דם, כמו כן לא מומלץ לאנשים עם אבני מרה ובהריון מותרת כמות קטנה (2 גרם מהצמח היבש ליום). בברכה ולבריאות אביטל

23/10/2012 | 16:34 | מאת: מאי

שלום אני מחפשת חלב סויה ללא תוספים וסוכר ולא מצאתי. יש לך המלצה? (יש אחד עם סודיום קארבונט האם זה בריא?) תודה

24/10/2012 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום לאלפרו יש חלב סויה לצערי הסודיום קרבונאט הוא חומר משמר.אך שמים אותו על מנת שחיי מדף יהיו ארוכים יותר. במינונים גבוהים אכן הוא מזיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2012 | 11:39 | מאת: רקפת

רשימת רכיבים: מים, פולי סויה אורגניים, מלח-ים.

22/10/2012 | 14:49 | מאת: אן

שלום.. אני טבעונית כבר קצת יותר משנה.. בתקופה האחרונה כולם התחילו להגיד לי שנורא רזיתי.. אני תמיד הייתי ממש רזה אבל עכשיו זה פשוט ממש מפחיד.. אני בת 24 שוקלת 39 והגובה שלי 1.62 זה לא נורמלי! ואני ממש דואגת.. אני עוסקת בספורט.. אבל כך זה היה מאז ומתמיד ותמיד הייתי שוקלת 45 .. זה ברור שהרזון שלי נובע מתזונה לקויה.. ופעילות ספורטיבית אינטנסיבית עושקת את כל המאגרים שיש בתוכי.. מה לעשות? אני ממש לא רוצה לחזור לאכול בשר ומוצרי חלב.. או להפסיק להתאמן.. איזה מזונות עלי לאכול שלא יווצרו לי חסרים ומה הכמויות..

24/10/2012 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

אן שלום קשה לי לתת לך תפריט בפורום אך חשוב מאוד שתאכלי דגניים ,קטניות, אגוזים, שקדים, פירות כל דבר במינון הנכון.המלצתי החמה שתגשי לתזונאית שתבנה אתך תוכנית המתאימה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/10/2012 | 10:36 | מאת: אתי

רציתי לדעת מהו המוצר שיכול להחליף את אבקת אפיה וסודה לשתיה

24/10/2012 | 20:53 | מאת: אביטל זלצר

אתי שלום אני לא מכירה תחליף. יש מתכונים שאפשר אולי להמיר בסודה לשתיה. נסי לשאול בחנות טבע. בברכה ובהצלחה אביטל

22/10/2012 | 07:16 | מאת: נעה

שלום. אני בת 23 שוקלת 73 קילו ובגובה 1.65. לפני 4 שנים ביצעתי ניתוח קיצור קיבה ודתי קרוב ל50 קילו. מאוד מאוד לא קל לי להמשיך לרדת במשקל. משקל היעד שלי זה 60 קילו. עם הזמן פיתחתי הפרעות אכילה. אכילה לא מסודרת. אכילה רגשית. ועוד. רציתי לדעת מי יכול לעזור לי להיכנס לדיאטה מסודרתאו לפחות לעזור לי עם ההפרעות.

23/10/2012 | 00:08 | מאת: אביטל זלצר

נעה שלום. מהתמונה שאת מתארת, אני ממליצה לך לפנות לתזונאית טיבעית או לנטורופתית ולא להסתפק בהמלצות הפורום.את זקוקה להדרכה וליווי. כתבי לי את איזור מגורייך ואנסה להמליץ לך על מטפלת טובה. בברכה ובהצלחה אביטל

23/10/2012 | 01:42 | מאת: נעה

השאלה שלי אם אני לא צריכה משהו יותר אינטנסיבי ממטפלת. אני מרגישה שכל הנושא הזה איבד שליטה ומשליט טרור על החיים שלי. מתבטא בחוסר יכולת תפקוד. והתעסקות בלתי פוסקת. החל מהרעבות עד לבולמוסים שנמשכים ימים.

21/10/2012 | 22:09 | מאת: נתן

שלום. קראתי על. התותים שהם מאוד בריאים .מה המעלות שלהם.וכמה לקחת ביום.תודה

21/10/2012 | 23:04 | מאת: אביטל זלצר

נתן שלום אכילת גוג'י ברי מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את רמות האנרגיה, מפחיתה חולשה, מפחיתה את השפעת רדיקאלים חופשיים בגוף (בעקבות השפעת נוגדי החמצון שבהם), ממתנת תיאבון, מונעת אכילת יתר וגורמת לתחושה טובה ולאופטימיות. לגבי כמויות, חופן ביום יספק את רוב הערכים התזונתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

21/10/2012 | 23:29 | מאת: נתן

תודה

21/10/2012 | 01:34 | מאת: יוס

שלום איך צורכים למה

21/10/2012 | 06:35 | מאת: טובה בר- שאן

יוס שלום ספירולינה היא אצה המכילה כמות רבה של כלורופיל ויטמינים ומינרלים. לכן היא חשובה למצבי חסר ומחלות רבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/10/2012 | 01:32 | מאת: יעל

שלום.אני שותה עשב חיטה כבר שלושה חודשים .ולוקחת ויטמין cוגם ויטמין בי קומפלס.האם אני יוכל להפסיק עם התוספים.אני צמחונית.האם העשב חיטה יוכל להשלים את החוסרים.אם יש.תודה

21/10/2012 | 06:34 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום אינני יודעת מה מצבך הבריאותי אך אם הכל בסדר את יכולה להפסיק את כל התוספים ולשתות רק עשב חיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/10/2012 | 01:27 | מאת: נתן

שלום .איך צורכים למה זה טוב

21/10/2012 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

תותי גוגי שלום לא ברורה לי שאלתך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/10/2012 | 10:56 | מאת: אופיר

עברתי ניתוח פיסורה לפני יומיים ואמרו לי שמאוד חשוב לאחר הניתוח הזה לצרוך בסיבים תזונתיים ורציתי לדעת איפה יש הכי הרבה סיבים תזונתיים אני לוקח מרכח יציאה קונסיל שיש בו הרבה סיבים תזונתיים אני גם התחלתי לאכול הרבה שיבולת שועל מה עוד את ממליצה לי?תודה

21/10/2012 | 18:47 | מאת: עדי מילר

שלום אופיר מזונות עשירים בסיביים תזונתיים שמומלץ לצרוך במצבך הם: סלק, פשתן טחון, שזיפים יבשיים ושיבולת שועל. כמובן שגם חשוב על שתייה מרובה. רפואה שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

19/10/2012 | 07:43 | מאת: שרה

האם אפשר להקפיא ,קניתי שתי קופסאות של סייטן האם זה משהו שאפשר להקפיא?

20/10/2012 | 07:26 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום סייטן עשוי מחיטה אני לא רואה שום בעיה בלהקפיא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2012 | 10:37 | מאת: דפנה

שלום רב, לאחרונה פורסם שהפקט החומר הפעיל בכורכום, פעיל ב 90% יותר בסביבת פלפל שחור. אודה להתיחסותך. בברכה, דפנה

19/10/2012 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אכן נכון.כושר בספיגה של הכורכום בגוף נמוך מאוד.הפיפרין כלומר הפלפל השחור מעלה את הספיגה של החומר הפעיל לגוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/10/2012 | 11:56 | מאת: אסי

שלום למומחית, האם תוסף כורכום בצורת כמוסה (turnmeric)הוכח כבעל תכונות חשובות המונעות מחלות כלשהן, או שמדובר בפרסומת של משווקים המעוניינים למכור אותו ותו לא? בברכה, אסי

23/12/2013 | 10:37 | מאת: תמר

אני מאתמול מקיאה אכלתי סלט יווני עם פלפל שחור איך אני מטפלת בזה ומה אוכלת

17/10/2012 | 01:03 | מאת: אנונימי

שלום,אני בת13 וחצי . ואני כל היום רק אוכלת ואוכלת וכל כך רוצה להשמין אבל לא משמינה. כל היום זורקים לי הערות תשמיני! אמאלה ,לפעמים גם איכס לפעמים זה בא מקנאות ולפעמים אני באמת באמת רוצה להשמין. אני עוד לא קיבלתי מחזור ועדיין אין לי שדיים ואני כל היום אוכלת כל היום ארוחות קטנות הרבה פעמיים ביום.אבקש עזרה אשמח לקבל תשובה דחוף.אני שוקלת בערך32 והגובה שלי47

19/10/2012 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימי שלום ברגע שתקבלי מחזור הגוף שלך ישתנה. מה שחשוב לא לאכל שטויות לאכול ארוחות מסודרות. לאכל ירקות ,פירות, אגוזים ,זרעים, דגים ,ביצים, אבוקדו, טחינה. והכל יהיה בסדר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/10/2012 | 21:39 | מאת: מיה

שלום האם כפית סודה לשתייה על 2 כוסות קמח מלא/כוסמין זה ממש מזיק? אני עברתי לתזונה טבעית רוב הזמן אבל עם עוגות אין ממש ברירה חייבים חומר מתפיח. תודה

19/10/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום באמת לא נורא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/10/2012 | 19:10 | מאת: מרווה

שלום רב, 1. האם לתזונה יש השפעה על שקיעת דם גבוהה? אם כן, מה מומלץ לאכול כדי לשפר את מצב שקיעת הדם? ( בהנחה ששקיעת דם גבוהה מעידה על תהליך דלקתי כלשהו בגוף) 2. איזו תועלת בריאותית יש לתוסף : גרין מגמה ? מה זה יכול לשפר ? תודה

19/10/2012 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

מרווה שלום ישנם מזונות רבים הגורמים לדלקת כמו סוכר, מלח, מטוגן וכ"ו לכן מניעת אכילתם ובמקומם אכילה של מזונות מונעי דלקת כמו ירקות ירוקים וכתומים, כורכום, יכולים להקטין את הדלקת ולהוריד את מדדי שקיעת הדם. 2. גרין מגמה מיוצר מנבט חיטה המכיל המון כלורופיל ,אנטיאוקסידנטים ומגנזיום העוזרים מאוד להורדת דלקת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/10/2012 | 23:39 | מאת: מאיה

שלום האם תמצית וניל העשוייה מחצי כוס וודקה ושני מקלות וניל מושרות כמה ימים היא מזיקה? מדובר על שימוש מועט מידי פעם. תודה

16/10/2012 | 08:06 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום לא מזיק.אני מניחה שזה משמש אותך בעיקר לאפייה. זה בטוח עדיף מהתמצית המלאכותית הנמכרת בחנויות. בברכה ובהצלחה אביטל

15/10/2012 | 15:51 | מאת: לי

יש לי מסחטת מיצים רגילה. הבנתי לאחרונה שקיימים כל מיני סוגים של מסחטות... האם זה משנה במה משתמשים? האם אפשר לסחוט עשב חיטה במסחטה רגילה, או שצריך מסחטה מיוחדת?

16/10/2012 | 08:11 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום. לעשב חיטה יש מסחטה מיוחדת שלא הורסת את ערכיו בזמן הסחיטה. הוא נוטה להתחמצן כמעט מיידית והמכשור המיוחד ממזער את התכונה הזו שלו. יקר!!! אבל שווה. בברכה ובהצלחה אביטל

15/10/2012 | 02:32 | מאת: עדי

שלום רב, אשמח לשמוע מה דעתכם הכללית על רואו פוד: בעד/נגד/חלקי. יש לי כמה שאלות ספציפיות: 1. כיצד אפשר לא לאכול חלבונים? (אני מתכוונים מהטבע, קטניות לאחר בישול,כמו חומוס, וכן טופו למשל). השאלה העיקרית היא האם זה באמת נכון שעם תזונה של ירקות ירוקים לא צריך לאכול חלבונים? 2. אני נגד מזון נוזלי/מיצים מכיוון שאני יודעת שחשוב לאכול אוכל מוצק וללעוס אותו, כדי לשמור על מע' העיכול. 3. אוכל קר לעומת אוכל חם- גם כדי לשמור על מע' העיכול- יותר מומלץ אוכל חם על קר. בתודה מראש.

16/10/2012 | 08:09 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום. זה עיניין של גישה. ישנם אנשים שמתאים להם ויש שלא. 1.חלבונים מקבלים שם משילוב חיטה ודגן, במקום לבשל מנביטים וכך מעלים בעשרות מונים את הערך התזונתי. 2.מיצים זה נחמד מפעם לפעם אך לא כתחליף למזון. 3.עיניין של הרגל והעדפה. בברכת יום מקסים אביטל

14/10/2012 | 22:38 | מאת: רוזה

מה מומלץ יותר לטיפול בנטייה לסכרת? כמוסות מורינגה או תמצית נוזלית? מה ההבדל ביניהם.

16/10/2012 | 08:04 | מאת: אביטל זלצר

רוזה שלום. בניסוי שנערך השתמשו בחליטת העלים.מצרפת לך חומר המספר על המחקר, קצת ארוך אבל עינייני: ניסוי (קליני) שנערך בפיליפינים בדק את השפעת עלי המורינגה (בדרך של חליטה) על הורדת רמת הסוכר בדם, אצל בעלי רמת סוכר גבוהה וכן אצל בעלי רמת סוכר נורמלית. הממשלה הפיליפינית מעודדת שימוש בצמחי מרפא כתחליף לתרופות עקב מחירן הגבוה. 43 מבקרים במרפאה השתתפו בניסוי מהם 30 בעלי רמת סוכר נורמלית ו 13 בעלי רמת סוכר גבוהה. המשתתפים באו בצום וקיבלו כוס חליטת מורינגה (כפית עלי מורינגה מיובשים וטחונים שנחלטו 5 דקות). המשתתפים לא אכלו שום דבר למשך שעתיים. רמת הסוכר בדם נמדדה לפני ושעתיים אחרי שתיית החליטה. מצורף קובץ המתאר את הניסוי. מן הטבלה (שבתוך טקטס הניסוי) עולה שריכוז הסוכר בסרום הדם של הפונים הנורמלים לא השתנה בממוצע (השינוי של 4 יחידות הוא מקרי ורמת המובהקות שלו מתחת למה שמקובל). לעומת זאת הרמת הסוכר בסרום של הפונים עם רמת סוכר גבוהה מהנורמלי ירד בצורה משמעותית מ 149 ל 121 בשעתיים. זוהי תוצאה משמעותית מאד, שהסיכוי לטעות בה הוא פחות מאחוז אחד. אולם כשמסתכלים על הנתונים בעיין בוחנת יותר עולה תמונה יותר מורכבת: הפיזור של תוצאות רמת הסוכר לאחר שתיית המורינגה עלה מאד. במקום קבוצה שריכוז הסוכר בדם שלה היה בהבדלים קטנים מקבלים קבוצה שהפיזור של התוצאות גדול. גם אם הממוצע ירד משמעותית, לא אצל כל החולים הייתה ירידה, ולא אצל כל החולים הירידה הייתה שווה. בצד ימין של שני הציורים מופיע הפיזור של רמת הסוכר אצל הפונים עם הסוכר הגבוה. ממה שאפשר להבין מהציור אצל מרבית הפונים האלה רמת הסוכר ירדה, מי יותר ומי פחות. אבל היו אחד או שניים שרמת הסוכר עלתה (לפני המורינגה הפיזור היה בין 140 ל 160 אחרי המורינגה הפיזור הוא בין 80 ל180) לכן המסקנה היא כנראה שאם מציעים לחולה בסכרת לשתות תה מורינגה אז צריך לעקוב אחר התגובה שלו במהלך מספר ימים, למדוד את הסוכר בבקר, לשתות תה מורינגה, להשאר בצום עוד שעתיים ולמדוד שוב. כנראה שאצל חלק מהמשתתפים התוצאה תהיה נהדרת, אצל חלקם טובה, ולחלקם זה לא יועיל. מה שיכול לשפר את המצב זה להגדיל את כמות המורינגה (בכל הנסיונות מציינים שההטבה תלויה במינון) ולתת לחליטה לעמוד יותר זמן עם בחישה כל דקה שתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

http://thebioscan.in/Journals_PDF/5208%20D.%20JALAJA%20KUMARI.pdf

14/10/2012 | 21:54 | מאת: הדר

האם לטחון או לא? מה מומלץ

16/10/2012 | 07:59 | מאת: אביטל זלצר

הדר שלום. זה תלוי בתוצאה אותה את רוצה להשיג. לטחון אם את רוצה את הערכים התזונתיים.(2 כפות ביום) לבלוע שלמים בתוך נוזל על קיבה ריקה כדי לסייע במצבי עצירות. בברכה והבצלחה אביטל

14/10/2012 | 21:41 | מאת: הדר

מחפשת תוסף תזונה אבץ+מגנזיום או בנפרד לילדים קטנים. לא כמוסות!יש דבר כזה?

16/10/2012 | 07:57 | מאת: אביטל זלצר

הדר שלום. שאלי במחלקות הטבע, השוק מתחדש בכל רגע נתון. בברכה ובהצלחה אביטל

14/10/2012 | 18:39 | מאת: הודיה

שלום! אני בת 35 ויש לי סכרת מסוג 1. האיזון הוא בינוני. בנוסף אני נוטלת כדורים לכלוסטרול ותת פעילות בלוטת התריס. לאחרונה אני חושדת כי יש לי קנדידה במעיים מאחר ונטלתי אנטיביוטיקה במשך כשלושה שבועות ואף אחד לא המליץ לי על לקיחת פרוביוטיקה במקביל. יש לי את רוב התסמינים של הימצאות קנדידה. במסגרת מחלתי הנ"ל אינני צורכת סוכר, אך מקריאה בדפי האינטרנט הבנתי כי אני צריכה להימנע ממוצרים מקמח לבן, שמרים, מוצרי חלב למעט חלב עיזים מזון תעשייתי וחומרים משמרים ואלכוהול.. וכו' לפני כארבעה ימים התחלתי בדיאטה בשילוב תוספי מזון שהותאמו לי ע"י נטורופתית בחנות טבע.את הדיאטה אני מבצעת ללא השגחה אלא מקריאה באינטרנט... השאלות שלי: 1.קראתי כי גלולות גורמות לשגשוג הקנדידה.. אני נוטלת אותם כבר 10 שנים בשל מחזור לא סדיר.. האם אני חייבת להפסיקם להצלחת הטיפול? 2. האם אני יכולה להשתמש במוצר סוכרזית "מתוק וקל" על בסיס צמח הסטיוויה? משום שהמוצר מכיל דקסטרוזה שזה סוכר ענבים? 3.האם שתייה דלת סוכר שמכילה אספרטיים ואסטולפאם מותרת בדיאטה? 4. האם כשיש לי סוכר גבוה בדם זה נחשב כאילו אכלתי סוכר? אודה לך על העזרה... הודיה

16/10/2012 | 07:55 | מאת: אביטל זלצר

הודיה שלום 1.זה נכון שאסטרוגן גורם לשיגשוג הקנדידה. אם יש באפשרותך לעשות הפסקה לתקופת הדיאטה זה טוב.אם לא,ואת מקפידה על כל השאר זה לא נורא. 2.ממתיק סטיוויה הוא המומלץ ביותר מבחינתי. 3.אספרטיים ואסולפם K הינם שני חומרים מזיקים, הוכחו כמזיקים ואני ממליצה לך להמנע מהם כליל!!!שתי מים והרבה. 4.אכן כן. זה אומר שרמת הגלוקוז בדם (שמקורה באוכל שאכלת שעוכל במערכת העיכול והסתנן ממנה לדם)גבוהה ואין אינסולין שיכניס אותו לתוך התא אז הוא עולה בדם. בברכה ובהצלחה אביטל

23/10/2012 | 15:56 | מאת: הודיה

לאחר שבוע וחצי של דיאטת קנדידה מוקפדת היו לי כמה פעמים רמות סוכר גבוהות בדם(250-300) בשל חולי(שפעת ואסטמה שמטופלת בונטולין באינהלציה) האם זה אומר שהקנדידה ממשיכה לשגשג כאילו כלום לא קרה למרות הדיאטה המוקפדת? דבר אחרון האם חיטת דורום ורימונים (הפרי) מותררים בדיאטת קנדידה?

13/10/2012 | 23:57 | מאת: מיכל

שלום, בתאריך 11.10 שאלתי שאלה בכותרת:מה ניתן לקחת להקלה בכאבי בטן עליונים? אך לא קיבלתי מענה. האם ידוע על תופעות לוואי של דבש גסטומל? האם דבש זה הוא טבעי וכדאי לקחת אותו להרגעת כאי בטן? ממש אודה לתשובתך.

14/10/2012 | 08:23 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום. דבש גסטומל הינו מוצר כוורת טבעי ומכאן שמכיל דבש טהור. הדבורים שמייצרות את הדבש גדלות בסביבה בה נמצאים צמחי מרפא הידועים כתומכי מערכת עיכול ומכאן לדבש שהן מייצרות, עוברות חלק מהתכונות המרפאות והמרגיעות.לגבי תופעות לוואי,כמו לכל מוצר תבדקי באופן אישי איך מרגיש לך בלקיחת המוצר שבועיים שלושה ואחר כך עשי הפסקה לעוד שבועיים שלושה ובדקי כיצד את חשה. כאבי בטן עליונים יכולים לנבוע מכמה סיבות.(כיב קיבה, נוכחות הליקובקטר פילורי,התכווצויות שרירים באיזור הסרעפת, סטרס...) והרשימה עוד ארוכה אני ממליצה לך לאבחן את מקור הכאב וכך יהיה אפשר להתמקד ולדייק את אופי הטיפול. בברכה ובהצלחה אביטל

13/10/2012 | 11:39 | מאת: תלמידת תיכון

שלום , יש לי עבודת חקר בנושא תזונה ואני זקוקה לשאלה פשוט שלא תהיה מסובכת מדי על איך x יכול להשפיע על y. עדיפות למשהו שיהיה אפשר לבדוק בקלות בעזרת תשאול אנשים או התנסות עצמית. תודה לכל העוזרים (-:

13/10/2012 | 15:58 | מאת: שיר

שלום, אולי השפעת המזון הטבעוני.

13/10/2012 | 21:31 | מאת: אביטל זלצר

תלמידת תיכון שלום. ישנן המון שאלות אותן את יכולה לשאול ולבדוק אפילו על עצמך כמו למשל: האם אכילת מתוק (ממתקים ומזונות לא בריאים) משפיעים על יכולת הריכוז בבית הספר? או האם כמות שתיית המים משפיעה על כמות הנוזלים היוצאים מהגוף?. האם חטיפי אנרגיה נותנים באמת אנרגיה? האם לאכילת ירקות בחמישה צבעים על בסיס יומי יש השפעה על התחושה בגוף? בברכה ובהצלחה אביטל

12/10/2012 | 09:19 | מאת: אליעזר

שלום רב, איזה הבדל כמותי יש בין זיתים ירוקים לזיתים שחורים, בעיקר מבחינת תכולת הנתרן ומבחינת השומן הלא רווי? תודה ושבת שלום. אליעזר

12/10/2012 | 23:22 | מאת: אביטל זלצר

אליעזר שלום, הזית הירוק והשחור גדלים על אותו העץ. מה שיקבע את צבעו יהיה מועד המסיק.ירוק - זית בוסרי הנקטף בהתחלה ודורש עיבוד רב יותר מהשחור שנקטף כשהוא בשל יותר. יש לשים לב כשקונים זיתים שחורים לא לרכוש זיתים מושחרים. אלה האחרונים אלו הם זיתים ירוקים המושחרים על ידי חומרים כימיים והם פחות בריאים. לגבי כמות הנתרן (המלח), שוב אין קשר לצבע הזית אלא על כמות המלח בה השתמשו כשנכבש.כמותו מצויינת על גבי האריזה וניתן להשיג היום מוצרים מופחתי נתרן. בזיתים יש 14 גרם שומן רווי לכל 100 גרם. בזיתים יש 115 קלוריות לכל 100 גרם. בזיתים יש כמות גבוהה של שומן חד בלתי רווי שנמצא במחקרים כמפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. בברכה ובהצלחה אביטל

13/10/2012 | 08:03 | מאת: אליעזר

אביטל שלום, לצערי, רוב חלקי תשובתך אינם ברורים לי.

13/10/2012 | 08:14 | מאת: אליעזר

אביטל שלום, לא ברורה לי תשובתך ב-3 נקודות: 1. מאחר שזיתים טעימים יותר כשהם נקנים בתפזורת (בשוק הפתוח), ולא בקופסאות, איך אפשר לקנות זיתים מופחתי נתרן? (בחנויות בהן אני קונה, המוכר איננו מכיר מופחתי נתרן.) 2. זיתים בתפזורת הנמכרים בשוק הפתוח לעולם אינם ארוזים באריזה המפרטת את תכולת מרכיביהם. אז איך אפשר לדעת כמה נתרן יש בהם? (בספרים שברשותי כתוב שבזיתים ירוקים יש 1556 מ"ג נתרן, ובשחורים - 872 מ"ג, ואין בהם הבחנה בין "שחורים" לבין "מושחרים"!) 3. איך ניתן ליישם את המלצתך להימנע מזיתים מושחרים? מניין לי לדעת האם הם שחורים מבלי שהושחרו, או שחורים עקב השחרתם? אודה לך מאוד על הבהרותייך. בברכה, אליעזר

14/10/2012 | 13:48 | מאת: רחל

שלום רב, לפי בדיקתי, בזיתים שחורים טבעיים יש 1200 מ"ג נתרן, לעומת 1190 מ"ג במושחרים. האם הלא מושחרים באמת עדיפים, למרות כמות הנתרן שבהם? רחל

14/10/2012 | 18:36 | מאת: ריבי

שלום גב' זלצר, כמה נתרן יש בזיתים מופחתי נתרן? ושאלה נוספת, ברשותך: אני נוהגת מזה שנים רבות לאכול כ-12-10 זיתים ירוקים ביום (מחציתם בסלט הבוקר, ומחציתם בסלט הערב). למיטב ידיעתי, הם לא מעלים לי את הלחץ דם (הוא מאוזן מזה שנים רבות בתרופה במינון נמוך, וממשיך להיות מאוזן).אני מאוד אוהבת זיתים ולא הייתי רוצה לוותר עליהם. גם הדיאטנית שלי מעולם לא המליצה לי לוותר עליהם. האם, לדעתך, אני נוהגת החוסר אחריות? ריבי

31/10/2012 | 22:55 | מאת: אליעזר

שלום למומחית, התברר לי שהכמות הנמוכה ביותר של נתרן נמצאת דווקא בזיתים המושחרים, בעוד שהטבעיים מלוחים ביותר. כמי שמטופל ליתר לחץ דם - מה עדיף? אליעזר

28/04/2016 | 17:08 | מאת: אנונימית

שומן רווי בזיתים???? מאיפה הוא הגיע, מה חלב של הפרה שמייצרת את הזיתים?

11/10/2012 | 22:14 | מאת: שרון

שלום. קראתי שחלב קוקס מאוד בריא .אני מכין חלב קוקס מקוקס טרי בבלנדר פלוס מים .איזה כמות אפשר לשתות ביום? האם הוא בריא כל כך

12/10/2012 | 23:08 | מאת: אביטל זלצר

שרון שלום. מצרפת לך לינק עם טיעונים בעד ונגד חלב קוקוס. תוכל/י להחליט בעצמך. באופן אישי יש לקחת בחשבון שאחוז השומן הרווי בו גבוה. אני ממליצה לצרוך פעם עד פעמיים בשבוע כמות של כוס ולא יותר. הנה הלינק http://thai-food-blog.com/archives/1312 בברכה ובהצלחה אביטל

11/10/2012 | 20:53 | מאת: נועם קנון

רציתי לשאול אם יש אומגה 3 בטבליות למציצה ולא בכדורים?

12/10/2012 | 23:03 | מאת: אביטל זלצר

נועם קנון שלום באופן אישי לא נתקלתי במוצר שכזה. ממליצה לך לברר בחנות טבע או בכל חנות בה נמכרים תוספי תזונה. בברכה ובהצלחה אביטל

11/10/2012 | 14:33 | מאת: דן

היי, טיפול בחרדות ומתח נפשי כיצד מטפלים ? האם יש מאכלים שמומלץ לאכול יותר ולהכניס לתפריט היום יומי? תודה מראש

12/10/2012 | 22:57 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום. אפשר לסייע בכמה דרכים לחרדות: 1. שימוש בצמחי מרפא בהתאמה אישית. 2. שילוב של טיפול בפרחי באך. 3. פעילות גופנית, אם ניתן בשילוב עם יוגה, מדיטציה ותרגילי דימיון מודרך. 4.טיפול במגע (עיסוי, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה). 5. תפריט המכיל מזונות מרגיעים כמו שיבולת שועל,פסיפלורה,דגי ים צפוניים (לקבלת אומגה 3), עלים ירוקים,דגנים מלאים, קטניות, דגנים,עדשים, חומוס, אגוזי לוז, ביצים וטחינה,מוצרים עשירים בויטמין C, שמירה על צריכה של ויטמיני B לרבות B12, אני ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית ולהתחיל טיפול פרטני. בברכה ובהצלחה אביטל

11/10/2012 | 14:27 | מאת: מתי

שלום, למי שסובל מצרבות יש להמנע לגמרי ממוצרי חלב ? או שיש אפשרות בכמות קטנה מהממוצע? האם מעגבנייה ושום עדיף להמנע גם כן ולא לאכול כלל? תודה

12/10/2012 | 22:48 | מאת: אביטל זלצר

מתי שלום מצרפת לינק עם על המידע הנחוץ לעזרה ראשונה עם צרבת. יחד עם זאת יש להבין שללא שינוי הרגלים, לא ניתן לצפות להקלה בטווח הרחוק http://www.ayahod.com/?page=Data/Ezra_reeshona/Zarevet.htm בברכה והבצלחה אביטל

11/10/2012 | 14:21 | מאת: רינת

שלום, חברה המליצה לי לשתות משקה בריאות כל בוקר והוא מורכב מחופן תרד,פשתן טחון, בננה אחת תפוח אחד, ו-2 כוסות מים. קראתי על התרד שצריכה מוגזמת יכולה להיות לא בריאה ולפגום בצריכה הסידן בגוף. השאלה שלי היא מה הצריכה המומלצת של תרד ופשתן ביום? אני בת 25 ללא כל בעיות בריאותיות. תודה

12/10/2012 | 00:26 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום חופן עלי תרד וכ -2 כפות פשתן ביום הם בסדר גמור. בברכה ובהצלחה אביטל

שלופץם,מזה זמן רב אני סובלת מכאיב בטן עליוניןם.נשלחתי לבדיקות בכדי לברר, אך יחד עם זאת,קראתי על כל מיני דברים שיכולים לעזור בהנחה ויש דלקת:מיץ עשב חיטה, מיץ רימונים,שום.. אך נאמר לי כי מיץ עשב חיטה לא טוב,ועדיף שעורה וגם המליצו לי על דבש הנקרא גסטומל. מה דעתך בעניין זה? תודה.

האם לגסטומל יש תופעות לא טובות לטווח הארוך? או שזה צמחים ואין בעיה כלל לצרוך את זה?

10/10/2012 | 08:53 | מאת: ציונה

אם מוסיפים לתבשיל או לטיגון שומשום מלא (העת הטיגון) - האם הוא ניזוק מכך ומאבד את ערכו? ומה לגבי קלייה יבשה במחבת?

10/10/2012 | 22:00 | מאת: אביטל זלצר

ציונה שלום. לגוף אין יכולת לפרק שומשום מלא והוא יוצא מגופנו בדיוק כפי שנכנס. יש לטחון אותו על מנת לקבר ערכיו ולכן אין חשיבות לאופן השימוש בו. בברכה ובהצלחה אביטל

10/10/2012 | 07:48 | מאת: אילנה

שלום אבקש לדעת אם ייתכם שלצ'יאה יש תופעת לוואי הגורמת לכאבי ראש? התחלתי להשתמש לפני מס' ימים במינון של כפית זרעים ליום ומאז שהתחלתי אני סובלת מכאבי ראש חזקים (בד"כ איני סובלת מזה) אודה לתשובתכם

10/10/2012 | 21:58 | מאת: אביטל זלצר

אילנה שלום לא ידועה לי תופעה שכזו. נסי להפסיק לשבוע וראי אם הכאב חולף ולאחר שבוע להתחיל שוב ולראות אם הכאב חוזר. כך תדעי אם אכן הצ'יאה היא המקור לכאב או שזה היה צירוף מקרים. בברכה ובהצלחה אביטל

הבדל בין צריכתה באבקה או בכמוסות? מה עדיף? האם יש הבדל באיכות המוצר בין חברות שונות? האם הויטמינים ומינרלים מהמוצר נספגים היטב בגוף?

רקפת שלום. אין הבדל בין אבקה לכמוסות. רוב המוצרים שנמצאים בשוק הם איכותיים ומספקים את הסחורה. המוצר בריא. יש להקפיד לצרוך לפי ההוראות (לא בחימום ולא עם משקה חומצי). הספיגה סבירה. בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 18:13 | מאת: רחלי

שלום לכן, לאימי בת ה87, בצקות ברגליים מזה 3 שבועות-בכף הרגל והקרסול. יש לה גידול בלבלב,ובסי.טי. האחרון נמצא נגע בכבד. נאמר לי שייתכן שיש לה ירידה ברמת החלבון-אלבומין ,בשל התפשטות גרורות בכבד. היא לא מקבלת טיפולים כימותרפיים וזאת בהמלצת האונקולוג. האם יש מאכלים מסויימים שכדאי שתאכל על מנת להעלות את רמת האלבומין בדם? תודה מראש.

10/10/2012 | 21:56 | מאת: אביטל זלצר

רחלי שלום. ניתן לתת לה מוצר בשם סיינר פרוטאין. זהו סירופ המכיל חלבון מפורק והוא נספג ישר לדם מבלי לעבור בכלל את מערכת העיכול. יחד עם זאת, בשל המצב אותו את מתארת יש להיוועץ עם הרופא המטפל טרם התחלת השימוש. בברכת החלמה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 17:56 | מאת: הילה

הפרופסור אמר לי לאכול לחם ללא חלבון האם הוא מתכווןן ללא גלוטן? או שזה שני דברים שונים? איפה אפשר לקנות לחם ללא חלבון? תודה רבה

10/10/2012 | 21:51 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלום. לחם ללא חלבון הינו לחם ללא ביצים.או לחם שאין בו תערובת של דגן וקטניה. הגלוטן נמצא בדגן (בחיטה הנגרסת לקמח שממנו מייצרים את הלחם). אלו 2 דברים שונים בתכלית. לחם ללא חלבון ניתן לאפות בבית או לחליפין לקרוא את רשימת המרכיבים והערכים התזונתיים שעל השקיות בסופר ולמצוא לחם ללא חלבון. כמו כן, ניתן לרכוש במאפיות מובחרות. בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 14:30 | מאת: מיה

שלום אני מקפיאה ראשי שום בפריזר ומשתמשת מידי פעם בסלט. האם יש לזה ערך תזונתי? חשוב לי בעיקר בחורף בגלל התקררות. תודה

10/10/2012 | 21:47 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום בהחלט כן.השום שומר על רוב תכונותיו בהקפאה אך לא על כולן. יחד עם זאת, יש שום טרי לאורך כל השנה. בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 12:46 | מאת: אסי

אני רוצה לקחת אומגה 3 דגים .. צ'יה עוה לי גרד בגוף (זה נדיר ביותר אבל לי זה עושה ) עכשיו אני יודע שיש בקפסולות דגים כספית .. כספית זה עד כדי כך מסוכן ? ובעייתי ? האם יש חברה שבאמת אין במוצר שלה כספית או כספית מופחתת ?? כי יש גם חברות שרושמות ללא חשש לכספית .. אבל לפי מה שהבנתי זה לא נכוןן תודה רבה

10/10/2012 | 21:46 | מאת: אביטל זלצר

אסי שלום מדפי תוספי המזון מוצפים מוצרי אומגה 3. זה מאוד אופנתי כרגע. אין ספק בליבי שתמצא מוצר ללא/מופחת כספית.פשוט כנס לחנות טבע ובקש מהיועצת מוצר שכזה והשתדל לרכוש מחברה שאתה סומך עליה. בברכה ובהלצחה אביטל

08/10/2012 | 11:36 | מאת: רינת

שלום, האם אפשר דרך תזונה טבעית להתמודד עם שיער יתר בגוף? מה הן הדרכים? תודה

10/10/2012 | 21:41 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום יש לבדוק סוגיה זו ולאתר את מקור התופעה. ניתן לטפל בתזונה ובצמחי מרפא אם המקור הינו הורמונאלי. בברכה ובהצלחה אביטל

07/10/2012 | 21:12 | מאת: רונן

שלום, מישהו יודע אם קיים בשוק תוסף תזונה של epa ו-dha (אומגה 3), ממקור צמחי. אני יודע שלסולגר יש dha ממקור צמחי, אך לא epa. תודה, רונן

08/10/2012 | 09:24 | מאת: אביטל זלצר

רונן שלון בדרך כלל הנטייה שלי היא לא להמליץ על מוצר ספציפי. במקרה הזה אני אחרוג ממנהגי ואתן לך לינק למוצר נפלא של חברת פוקה שיספק לך בדיוק את מה שביקשת http://greenmarks.co.il/en/node/167 בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 11:02 | מאת: רונן

שלום אביטל, תודה על התגובה אך מחיפוש מידע באינטרנט על שמן הקנבוס (hemp oil), באף מקום לא הוזכר שהוא מכיל epa.מה שכן הוזכר שהוא מכיל חומצות שומן חיוניות שאח"כ מהן הגוף ייצר את ה-epa.

התאהבתי בפרי הזה ששמו תמר ,התמר העגול הצהבהב זה שזמין היום בכל המרכולים אני אוכלת מידי יום לא מעט השאלה אם אני לא מגזימה .האם זה מזיק או שזה מזין אבקש התיחסות תודה

08/10/2012 | 09:15 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכילת תמרים היא בריאה ומומלצת אך אין לצרוך יותר מ-2-3 ביום מאחר והם מכילים כמות עצומה של סוכר. בברכה ובהצלחה אביטל

ראו מאמר של פרופ' אבירם (פורסם ע"י בי"ח רמב"ם) בו, בין היתר, הוא קובע - "...במחקר שנערך על נבדקים בריאים, נמצא כי אכילת מאה גרם תמרים ליום במשך כחודש, לא גרמה לעלייה ברמות הסוכר בדם. לא זו בלבד, אלא שרמות השומנים (טריגליצרידים) בדם ירדו באופן משמעותי, כמו גם מידת החמצון של השומנים בדם". http://www.rambam.org.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%A8%D7%9E%D7%91%D7%9D/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-+%D7%A1%D7%A4%D7%98%D7%9E%D7%91%D7%A8+2009/%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%9C%D7%AA+%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%94+%D7%9E%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA+%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D.htm