פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

14/10/2012 | 21:41 | מאת: הדר

מחפשת תוסף תזונה אבץ+מגנזיום או בנפרד לילדים קטנים. לא כמוסות!יש דבר כזה?

16/10/2012 | 07:57 | מאת: אביטל זלצר

הדר שלום. שאלי במחלקות הטבע, השוק מתחדש בכל רגע נתון. בברכה ובהצלחה אביטל

14/10/2012 | 18:39 | מאת: הודיה

שלום! אני בת 35 ויש לי סכרת מסוג 1. האיזון הוא בינוני. בנוסף אני נוטלת כדורים לכלוסטרול ותת פעילות בלוטת התריס. לאחרונה אני חושדת כי יש לי קנדידה במעיים מאחר ונטלתי אנטיביוטיקה במשך כשלושה שבועות ואף אחד לא המליץ לי על לקיחת פרוביוטיקה במקביל. יש לי את רוב התסמינים של הימצאות קנדידה. במסגרת מחלתי הנ"ל אינני צורכת סוכר, אך מקריאה בדפי האינטרנט הבנתי כי אני צריכה להימנע ממוצרים מקמח לבן, שמרים, מוצרי חלב למעט חלב עיזים מזון תעשייתי וחומרים משמרים ואלכוהול.. וכו' לפני כארבעה ימים התחלתי בדיאטה בשילוב תוספי מזון שהותאמו לי ע"י נטורופתית בחנות טבע.את הדיאטה אני מבצעת ללא השגחה אלא מקריאה באינטרנט... השאלות שלי: 1.קראתי כי גלולות גורמות לשגשוג הקנדידה.. אני נוטלת אותם כבר 10 שנים בשל מחזור לא סדיר.. האם אני חייבת להפסיקם להצלחת הטיפול? 2. האם אני יכולה להשתמש במוצר סוכרזית "מתוק וקל" על בסיס צמח הסטיוויה? משום שהמוצר מכיל דקסטרוזה שזה סוכר ענבים? 3.האם שתייה דלת סוכר שמכילה אספרטיים ואסטולפאם מותרת בדיאטה? 4. האם כשיש לי סוכר גבוה בדם זה נחשב כאילו אכלתי סוכר? אודה לך על העזרה... הודיה

16/10/2012 | 07:55 | מאת: אביטל זלצר

הודיה שלום 1.זה נכון שאסטרוגן גורם לשיגשוג הקנדידה. אם יש באפשרותך לעשות הפסקה לתקופת הדיאטה זה טוב.אם לא,ואת מקפידה על כל השאר זה לא נורא. 2.ממתיק סטיוויה הוא המומלץ ביותר מבחינתי. 3.אספרטיים ואסולפם K הינם שני חומרים מזיקים, הוכחו כמזיקים ואני ממליצה לך להמנע מהם כליל!!!שתי מים והרבה. 4.אכן כן. זה אומר שרמת הגלוקוז בדם (שמקורה באוכל שאכלת שעוכל במערכת העיכול והסתנן ממנה לדם)גבוהה ואין אינסולין שיכניס אותו לתוך התא אז הוא עולה בדם. בברכה ובהצלחה אביטל

23/10/2012 | 15:56 | מאת: הודיה

לאחר שבוע וחצי של דיאטת קנדידה מוקפדת היו לי כמה פעמים רמות סוכר גבוהות בדם(250-300) בשל חולי(שפעת ואסטמה שמטופלת בונטולין באינהלציה) האם זה אומר שהקנדידה ממשיכה לשגשג כאילו כלום לא קרה למרות הדיאטה המוקפדת? דבר אחרון האם חיטת דורום ורימונים (הפרי) מותררים בדיאטת קנדידה?

13/10/2012 | 23:57 | מאת: מיכל

שלום, בתאריך 11.10 שאלתי שאלה בכותרת:מה ניתן לקחת להקלה בכאבי בטן עליונים? אך לא קיבלתי מענה. האם ידוע על תופעות לוואי של דבש גסטומל? האם דבש זה הוא טבעי וכדאי לקחת אותו להרגעת כאי בטן? ממש אודה לתשובתך.

14/10/2012 | 08:23 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום. דבש גסטומל הינו מוצר כוורת טבעי ומכאן שמכיל דבש טהור. הדבורים שמייצרות את הדבש גדלות בסביבה בה נמצאים צמחי מרפא הידועים כתומכי מערכת עיכול ומכאן לדבש שהן מייצרות, עוברות חלק מהתכונות המרפאות והמרגיעות.לגבי תופעות לוואי,כמו לכל מוצר תבדקי באופן אישי איך מרגיש לך בלקיחת המוצר שבועיים שלושה ואחר כך עשי הפסקה לעוד שבועיים שלושה ובדקי כיצד את חשה. כאבי בטן עליונים יכולים לנבוע מכמה סיבות.(כיב קיבה, נוכחות הליקובקטר פילורי,התכווצויות שרירים באיזור הסרעפת, סטרס...) והרשימה עוד ארוכה אני ממליצה לך לאבחן את מקור הכאב וכך יהיה אפשר להתמקד ולדייק את אופי הטיפול. בברכה ובהצלחה אביטל

13/10/2012 | 11:39 | מאת: תלמידת תיכון

שלום , יש לי עבודת חקר בנושא תזונה ואני זקוקה לשאלה פשוט שלא תהיה מסובכת מדי על איך x יכול להשפיע על y. עדיפות למשהו שיהיה אפשר לבדוק בקלות בעזרת תשאול אנשים או התנסות עצמית. תודה לכל העוזרים (-:

13/10/2012 | 15:58 | מאת: שיר

שלום, אולי השפעת המזון הטבעוני.

13/10/2012 | 21:31 | מאת: אביטל זלצר

תלמידת תיכון שלום. ישנן המון שאלות אותן את יכולה לשאול ולבדוק אפילו על עצמך כמו למשל: האם אכילת מתוק (ממתקים ומזונות לא בריאים) משפיעים על יכולת הריכוז בבית הספר? או האם כמות שתיית המים משפיעה על כמות הנוזלים היוצאים מהגוף?. האם חטיפי אנרגיה נותנים באמת אנרגיה? האם לאכילת ירקות בחמישה צבעים על בסיס יומי יש השפעה על התחושה בגוף? בברכה ובהצלחה אביטל

12/10/2012 | 09:19 | מאת: אליעזר

שלום רב, איזה הבדל כמותי יש בין זיתים ירוקים לזיתים שחורים, בעיקר מבחינת תכולת הנתרן ומבחינת השומן הלא רווי? תודה ושבת שלום. אליעזר

12/10/2012 | 23:22 | מאת: אביטל זלצר

אליעזר שלום, הזית הירוק והשחור גדלים על אותו העץ. מה שיקבע את צבעו יהיה מועד המסיק.ירוק - זית בוסרי הנקטף בהתחלה ודורש עיבוד רב יותר מהשחור שנקטף כשהוא בשל יותר. יש לשים לב כשקונים זיתים שחורים לא לרכוש זיתים מושחרים. אלה האחרונים אלו הם זיתים ירוקים המושחרים על ידי חומרים כימיים והם פחות בריאים. לגבי כמות הנתרן (המלח), שוב אין קשר לצבע הזית אלא על כמות המלח בה השתמשו כשנכבש.כמותו מצויינת על גבי האריזה וניתן להשיג היום מוצרים מופחתי נתרן. בזיתים יש 14 גרם שומן רווי לכל 100 גרם. בזיתים יש 115 קלוריות לכל 100 גרם. בזיתים יש כמות גבוהה של שומן חד בלתי רווי שנמצא במחקרים כמפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. בברכה ובהצלחה אביטל

13/10/2012 | 08:03 | מאת: אליעזר

אביטל שלום, לצערי, רוב חלקי תשובתך אינם ברורים לי.

13/10/2012 | 08:14 | מאת: אליעזר

אביטל שלום, לא ברורה לי תשובתך ב-3 נקודות: 1. מאחר שזיתים טעימים יותר כשהם נקנים בתפזורת (בשוק הפתוח), ולא בקופסאות, איך אפשר לקנות זיתים מופחתי נתרן? (בחנויות בהן אני קונה, המוכר איננו מכיר מופחתי נתרן.) 2. זיתים בתפזורת הנמכרים בשוק הפתוח לעולם אינם ארוזים באריזה המפרטת את תכולת מרכיביהם. אז איך אפשר לדעת כמה נתרן יש בהם? (בספרים שברשותי כתוב שבזיתים ירוקים יש 1556 מ"ג נתרן, ובשחורים - 872 מ"ג, ואין בהם הבחנה בין "שחורים" לבין "מושחרים"!) 3. איך ניתן ליישם את המלצתך להימנע מזיתים מושחרים? מניין לי לדעת האם הם שחורים מבלי שהושחרו, או שחורים עקב השחרתם? אודה לך מאוד על הבהרותייך. בברכה, אליעזר

14/10/2012 | 13:48 | מאת: רחל

שלום רב, לפי בדיקתי, בזיתים שחורים טבעיים יש 1200 מ"ג נתרן, לעומת 1190 מ"ג במושחרים. האם הלא מושחרים באמת עדיפים, למרות כמות הנתרן שבהם? רחל

14/10/2012 | 18:36 | מאת: ריבי

שלום גב' זלצר, כמה נתרן יש בזיתים מופחתי נתרן? ושאלה נוספת, ברשותך: אני נוהגת מזה שנים רבות לאכול כ-12-10 זיתים ירוקים ביום (מחציתם בסלט הבוקר, ומחציתם בסלט הערב). למיטב ידיעתי, הם לא מעלים לי את הלחץ דם (הוא מאוזן מזה שנים רבות בתרופה במינון נמוך, וממשיך להיות מאוזן).אני מאוד אוהבת זיתים ולא הייתי רוצה לוותר עליהם. גם הדיאטנית שלי מעולם לא המליצה לי לוותר עליהם. האם, לדעתך, אני נוהגת החוסר אחריות? ריבי

31/10/2012 | 22:55 | מאת: אליעזר

שלום למומחית, התברר לי שהכמות הנמוכה ביותר של נתרן נמצאת דווקא בזיתים המושחרים, בעוד שהטבעיים מלוחים ביותר. כמי שמטופל ליתר לחץ דם - מה עדיף? אליעזר

28/04/2016 | 17:08 | מאת: אנונימית

שומן רווי בזיתים???? מאיפה הוא הגיע, מה חלב של הפרה שמייצרת את הזיתים?

11/10/2012 | 22:14 | מאת: שרון

שלום. קראתי שחלב קוקס מאוד בריא .אני מכין חלב קוקס מקוקס טרי בבלנדר פלוס מים .איזה כמות אפשר לשתות ביום? האם הוא בריא כל כך

12/10/2012 | 23:08 | מאת: אביטל זלצר

שרון שלום. מצרפת לך לינק עם טיעונים בעד ונגד חלב קוקוס. תוכל/י להחליט בעצמך. באופן אישי יש לקחת בחשבון שאחוז השומן הרווי בו גבוה. אני ממליצה לצרוך פעם עד פעמיים בשבוע כמות של כוס ולא יותר. הנה הלינק http://thai-food-blog.com/archives/1312 בברכה ובהצלחה אביטל

11/10/2012 | 20:53 | מאת: נועם קנון

רציתי לשאול אם יש אומגה 3 בטבליות למציצה ולא בכדורים?

12/10/2012 | 23:03 | מאת: אביטל זלצר

נועם קנון שלום באופן אישי לא נתקלתי במוצר שכזה. ממליצה לך לברר בחנות טבע או בכל חנות בה נמכרים תוספי תזונה. בברכה ובהצלחה אביטל

11/10/2012 | 14:33 | מאת: דן

היי, טיפול בחרדות ומתח נפשי כיצד מטפלים ? האם יש מאכלים שמומלץ לאכול יותר ולהכניס לתפריט היום יומי? תודה מראש

12/10/2012 | 22:57 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום. אפשר לסייע בכמה דרכים לחרדות: 1. שימוש בצמחי מרפא בהתאמה אישית. 2. שילוב של טיפול בפרחי באך. 3. פעילות גופנית, אם ניתן בשילוב עם יוגה, מדיטציה ותרגילי דימיון מודרך. 4.טיפול במגע (עיסוי, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה). 5. תפריט המכיל מזונות מרגיעים כמו שיבולת שועל,פסיפלורה,דגי ים צפוניים (לקבלת אומגה 3), עלים ירוקים,דגנים מלאים, קטניות, דגנים,עדשים, חומוס, אגוזי לוז, ביצים וטחינה,מוצרים עשירים בויטמין C, שמירה על צריכה של ויטמיני B לרבות B12, אני ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית ולהתחיל טיפול פרטני. בברכה ובהצלחה אביטל

11/10/2012 | 14:27 | מאת: מתי

שלום, למי שסובל מצרבות יש להמנע לגמרי ממוצרי חלב ? או שיש אפשרות בכמות קטנה מהממוצע? האם מעגבנייה ושום עדיף להמנע גם כן ולא לאכול כלל? תודה

12/10/2012 | 22:48 | מאת: אביטל זלצר

מתי שלום מצרפת לינק עם על המידע הנחוץ לעזרה ראשונה עם צרבת. יחד עם זאת יש להבין שללא שינוי הרגלים, לא ניתן לצפות להקלה בטווח הרחוק http://www.ayahod.com/?page=Data/Ezra_reeshona/Zarevet.htm בברכה והבצלחה אביטל

11/10/2012 | 14:21 | מאת: רינת

שלום, חברה המליצה לי לשתות משקה בריאות כל בוקר והוא מורכב מחופן תרד,פשתן טחון, בננה אחת תפוח אחד, ו-2 כוסות מים. קראתי על התרד שצריכה מוגזמת יכולה להיות לא בריאה ולפגום בצריכה הסידן בגוף. השאלה שלי היא מה הצריכה המומלצת של תרד ופשתן ביום? אני בת 25 ללא כל בעיות בריאותיות. תודה

12/10/2012 | 00:26 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום חופן עלי תרד וכ -2 כפות פשתן ביום הם בסדר גמור. בברכה ובהצלחה אביטל

שלופץם,מזה זמן רב אני סובלת מכאיב בטן עליוניןם.נשלחתי לבדיקות בכדי לברר, אך יחד עם זאת,קראתי על כל מיני דברים שיכולים לעזור בהנחה ויש דלקת:מיץ עשב חיטה, מיץ רימונים,שום.. אך נאמר לי כי מיץ עשב חיטה לא טוב,ועדיף שעורה וגם המליצו לי על דבש הנקרא גסטומל. מה דעתך בעניין זה? תודה.

האם לגסטומל יש תופעות לא טובות לטווח הארוך? או שזה צמחים ואין בעיה כלל לצרוך את זה?

10/10/2012 | 08:53 | מאת: ציונה

אם מוסיפים לתבשיל או לטיגון שומשום מלא (העת הטיגון) - האם הוא ניזוק מכך ומאבד את ערכו? ומה לגבי קלייה יבשה במחבת?

10/10/2012 | 22:00 | מאת: אביטל זלצר

ציונה שלום. לגוף אין יכולת לפרק שומשום מלא והוא יוצא מגופנו בדיוק כפי שנכנס. יש לטחון אותו על מנת לקבר ערכיו ולכן אין חשיבות לאופן השימוש בו. בברכה ובהצלחה אביטל

10/10/2012 | 07:48 | מאת: אילנה

שלום אבקש לדעת אם ייתכם שלצ'יאה יש תופעת לוואי הגורמת לכאבי ראש? התחלתי להשתמש לפני מס' ימים במינון של כפית זרעים ליום ומאז שהתחלתי אני סובלת מכאבי ראש חזקים (בד"כ איני סובלת מזה) אודה לתשובתכם

10/10/2012 | 21:58 | מאת: אביטל זלצר

אילנה שלום לא ידועה לי תופעה שכזו. נסי להפסיק לשבוע וראי אם הכאב חולף ולאחר שבוע להתחיל שוב ולראות אם הכאב חוזר. כך תדעי אם אכן הצ'יאה היא המקור לכאב או שזה היה צירוף מקרים. בברכה ובהצלחה אביטל

הבדל בין צריכתה באבקה או בכמוסות? מה עדיף? האם יש הבדל באיכות המוצר בין חברות שונות? האם הויטמינים ומינרלים מהמוצר נספגים היטב בגוף?

רקפת שלום. אין הבדל בין אבקה לכמוסות. רוב המוצרים שנמצאים בשוק הם איכותיים ומספקים את הסחורה. המוצר בריא. יש להקפיד לצרוך לפי ההוראות (לא בחימום ולא עם משקה חומצי). הספיגה סבירה. בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 18:13 | מאת: רחלי

שלום לכן, לאימי בת ה87, בצקות ברגליים מזה 3 שבועות-בכף הרגל והקרסול. יש לה גידול בלבלב,ובסי.טי. האחרון נמצא נגע בכבד. נאמר לי שייתכן שיש לה ירידה ברמת החלבון-אלבומין ,בשל התפשטות גרורות בכבד. היא לא מקבלת טיפולים כימותרפיים וזאת בהמלצת האונקולוג. האם יש מאכלים מסויימים שכדאי שתאכל על מנת להעלות את רמת האלבומין בדם? תודה מראש.

10/10/2012 | 21:56 | מאת: אביטל זלצר

רחלי שלום. ניתן לתת לה מוצר בשם סיינר פרוטאין. זהו סירופ המכיל חלבון מפורק והוא נספג ישר לדם מבלי לעבור בכלל את מערכת העיכול. יחד עם זאת, בשל המצב אותו את מתארת יש להיוועץ עם הרופא המטפל טרם התחלת השימוש. בברכת החלמה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 17:56 | מאת: הילה

הפרופסור אמר לי לאכול לחם ללא חלבון האם הוא מתכווןן ללא גלוטן? או שזה שני דברים שונים? איפה אפשר לקנות לחם ללא חלבון? תודה רבה

10/10/2012 | 21:51 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלום. לחם ללא חלבון הינו לחם ללא ביצים.או לחם שאין בו תערובת של דגן וקטניה. הגלוטן נמצא בדגן (בחיטה הנגרסת לקמח שממנו מייצרים את הלחם). אלו 2 דברים שונים בתכלית. לחם ללא חלבון ניתן לאפות בבית או לחליפין לקרוא את רשימת המרכיבים והערכים התזונתיים שעל השקיות בסופר ולמצוא לחם ללא חלבון. כמו כן, ניתן לרכוש במאפיות מובחרות. בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 14:30 | מאת: מיה

שלום אני מקפיאה ראשי שום בפריזר ומשתמשת מידי פעם בסלט. האם יש לזה ערך תזונתי? חשוב לי בעיקר בחורף בגלל התקררות. תודה

10/10/2012 | 21:47 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום בהחלט כן.השום שומר על רוב תכונותיו בהקפאה אך לא על כולן. יחד עם זאת, יש שום טרי לאורך כל השנה. בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 12:46 | מאת: אסי

אני רוצה לקחת אומגה 3 דגים .. צ'יה עוה לי גרד בגוף (זה נדיר ביותר אבל לי זה עושה ) עכשיו אני יודע שיש בקפסולות דגים כספית .. כספית זה עד כדי כך מסוכן ? ובעייתי ? האם יש חברה שבאמת אין במוצר שלה כספית או כספית מופחתת ?? כי יש גם חברות שרושמות ללא חשש לכספית .. אבל לפי מה שהבנתי זה לא נכוןן תודה רבה

10/10/2012 | 21:46 | מאת: אביטל זלצר

אסי שלום מדפי תוספי המזון מוצפים מוצרי אומגה 3. זה מאוד אופנתי כרגע. אין ספק בליבי שתמצא מוצר ללא/מופחת כספית.פשוט כנס לחנות טבע ובקש מהיועצת מוצר שכזה והשתדל לרכוש מחברה שאתה סומך עליה. בברכה ובהלצחה אביטל

08/10/2012 | 11:36 | מאת: רינת

שלום, האם אפשר דרך תזונה טבעית להתמודד עם שיער יתר בגוף? מה הן הדרכים? תודה

10/10/2012 | 21:41 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום יש לבדוק סוגיה זו ולאתר את מקור התופעה. ניתן לטפל בתזונה ובצמחי מרפא אם המקור הינו הורמונאלי. בברכה ובהצלחה אביטל

07/10/2012 | 21:12 | מאת: רונן

שלום, מישהו יודע אם קיים בשוק תוסף תזונה של epa ו-dha (אומגה 3), ממקור צמחי. אני יודע שלסולגר יש dha ממקור צמחי, אך לא epa. תודה, רונן

08/10/2012 | 09:24 | מאת: אביטל זלצר

רונן שלון בדרך כלל הנטייה שלי היא לא להמליץ על מוצר ספציפי. במקרה הזה אני אחרוג ממנהגי ואתן לך לינק למוצר נפלא של חברת פוקה שיספק לך בדיוק את מה שביקשת http://greenmarks.co.il/en/node/167 בברכה ובהצלחה אביטל

08/10/2012 | 11:02 | מאת: רונן

שלום אביטל, תודה על התגובה אך מחיפוש מידע באינטרנט על שמן הקנבוס (hemp oil), באף מקום לא הוזכר שהוא מכיל epa.מה שכן הוזכר שהוא מכיל חומצות שומן חיוניות שאח"כ מהן הגוף ייצר את ה-epa.

התאהבתי בפרי הזה ששמו תמר ,התמר העגול הצהבהב זה שזמין היום בכל המרכולים אני אוכלת מידי יום לא מעט השאלה אם אני לא מגזימה .האם זה מזיק או שזה מזין אבקש התיחסות תודה

08/10/2012 | 09:15 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכילת תמרים היא בריאה ומומלצת אך אין לצרוך יותר מ-2-3 ביום מאחר והם מכילים כמות עצומה של סוכר. בברכה ובהצלחה אביטל

ראו מאמר של פרופ' אבירם (פורסם ע"י בי"ח רמב"ם) בו, בין היתר, הוא קובע - "...במחקר שנערך על נבדקים בריאים, נמצא כי אכילת מאה גרם תמרים ליום במשך כחודש, לא גרמה לעלייה ברמות הסוכר בדם. לא זו בלבד, אלא שרמות השומנים (טריגליצרידים) בדם ירדו באופן משמעותי, כמו גם מידת החמצון של השומנים בדם". http://www.rambam.org.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%A8%D7%9E%D7%91%D7%9D/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-+%D7%A1%D7%A4%D7%98%D7%9E%D7%91%D7%A8+2009/%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%9C%D7%AA+%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%94+%D7%9E%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA+%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D.htm

האם משהו חסר לי? אני אוכל ביום פעמיים או 3 פעמים אורז מלא בורגול, קינואה כוסמת כל יום בוחר 2 מאכלים מה4 האלו ובנוסף אליהם מבשל עדשים ופול אז זה מקנה לי חלבון מלא, משהו חסר לי?

יוני שלום בשילוב קטניה ודגן ביחד אתה מקבל חלבון מלא כך שאם אתה משלב על בסיס יומי עדשים או פול בנוסף לדגנים זה מצויין.(אפשר להוסיף גרגרי חומוס ושעועית לרישמת הקטניות). לגבי חוסרים, תצטרך לבצע בדיקת דם בעוד 3 חודשים ולהשוות אותה לבדיקה האחרונה שעשית לפני המעבר לטבעונות. יש לשמור גם על הברזל (אכילת עלים ירוקים, אגוזים, שקדים, זרעים וגרעינים) וכן על בי 12. בברכה ובהצלחה אביטל

07/10/2012 | 13:37 | מאת: tami

שלום, ביתי בת ה 15 החליטה שהיא טבעונית החל מהיום. האם יש מצרכים או מאכלים שהם MUST מבחינת התזונה?

08/10/2012 | 09:09 | מאת: אביטל זלצר

TAMI שלום יש לספק לה חלבון ממקור צמחי (כתחליף לזה הנצרך ממקור חי)ולכן עליה לאכול בכל יום שילוב של קטניה ודגן כמו למשל אורז-(קטניה)+ עדשים-(דגן)או חומוס+טחינה או אורז+שעועית וכן הלאה, רצוי בכמות של 2 מנות ליום. מנת קינואה או טופו מהווים אף הם חלבון מלא. יש להקפיד לצרוך ירקות, פירות, אגוזים, זרעים, גרעינים. יש להמנע מלצרוך מזונות ריקים, ממתקים, חטיפים מאחר ויש נטייה לצורכם כשאין מזון מבושל. כמו כן יש לשתות 2 ליטר מים ביום, כדאי לבצע אחת לחצי שנה בדיקות של ברזל ו-בי 12. בברכה ובהצלחה אביטל

הכל התחיל לפיני חודש סבלתי מכאבי ראש ובטן וקיבה לא תפקדה התחלתי להיות מטופלת בנייפבר ופרו -ביוטיק עכשיו יציאות יותר בסדר האם כדאי לחזור לאכול מוצרי חלב ולחם קצת הפסקתי בגלל מה שקרה לי אני הרוב אוכלת ירקות סלט ואכול מבושל כגון: בשר פרה ירקות גריסים אבל עוד בעיה התחילה להופיע עור שלי מתקלף השאלה האם חסר לי משהו? תודה חן

שלום חן ממליצה לחזור בהדרגה ולראות כיצד הגוף מגיב, בהתאם לתגובת הגוף תראי האם את כבר יכולה לחזור לאכול רגיל. בכול אופן אל תוסיפי גם את הלחם וגם את מוצרי החלב כדי שבמידה וכן יופיעו תופעות לוואי תוכלי לדעת מה המקור שלהן... לגבי העיור המתקלף ממליצה לפנות לרופא עור. בהצלחה רבה וחג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

06/10/2012 | 09:26 | מאת: אוריתה

הכנתי אתמול משקה שיבולת שועל לפי מתכון שקראתי ברשת: כוס פתיתי שיבולת שועל עם 4 כוסות מים. השריתי 12 שעות וסיננתי. אכן התקבלו מי שיבולת שועל, אבל השאלה שלי היא האם המים המסוננים בריאים כמו הפתיתים עצמם, האם הכנתי נכון (כי הטעם הוא די תפל, האמת) והאם ניתן לתת לתינוק בן חצי שנה לשתות זאת. תודה!!!

06/10/2012 | 20:43 | מאת: אביטל זלצר

אוריתה שלום יש כמה דרכים להכין את המשקה. הנה עוד מתכון בו תקבלי יותר ערכים תזונתיים: 4 כפות שיבולת שועל 1 כוס מים מעט סירופ אגבה (לא חובה) 1. טוחנים את שיבולת השועל בבלנדר/מעבד מזון עם מעט מים עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה. 2. מוסיפים את יתרת המים והסירופ ומערבלים במשך 20 שניות, עד לקבלת משקה נוזלי. 3. מוזגים את המשקה לכוס דרך מסננת/בד חיתול. כך מתקבלים רוב הערכים, המשקה כמובן לא מכיל סיבים תזונתיים וניתן להשקות בו תינוקות. בברכת חג שמח אביטל

23/10/2013 | 20:29 | מאת: גיא

שלום, יש לי כוס של שיבולת שועל עדין אורגני שקניתי. האם זה מתאים להכנת חלב או צריך סוג שהוא לא עדין או משהו. במתכון אמריקאי ראיתי שהם משתמשים בSTEEL CUT OATS וזה נראה אחרת משיבולת שועל שאני מכיר.

06/10/2012 | 08:10 | מאת: תהילה

לאחרונה עברתי לתזונה טבעונאית. עד לפני שנים מספר אכלתי הכל, כולל דברים מהחי, בשנים האחרונות עברתי בהדרגה לצמחונות, טבעונות ועכשיו טבעונאות כשרוב המזון שלי מבוסס על פירות וירקות חיים. ללא דגנים מבושלים או ירקות פקעת מבושלים. הכל נא. מה שקרה הוא שלאחרונה התחלתי מאד מאד לסבול מכאבים חזקים בקיבה, כולל הפרעות ביציאות. החשש שלי הוא כי המנגו שאכלתי ממנו לאחרונה בכמויות לא היה בשל ובגלל הבוסריות החומצית שלו נפגעו לי ריריות הקיבה והאולקוס ממנו סבלתי לפני שנים רבות חזר בגדול.

06/10/2012 | 20:38 | מאת: אביטל זלצר

תהילה שלום. התפריט שאת מציינת אנו מכיל את כל הרכיבים החיוניים לאדם. את חייבת לקבל חלבונים (שלא נמצאים בפירות ובירקות). במידה ויש לך כיב, את חייבת לצרוך מזון רך ומבושל, להוריד כמה שיותר סיבים (המצויים בעיקר בקליפות) על מנת לשקם את ריריות המעיים. אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם נטורופתית או עם תזונאית טבעית ויפה שעה אחת קודם. בברכת חג שמח ובהצלחה אביטל

05/10/2012 | 17:54 | מאת: ורד

שלום אני אוכלת כפית 1 של דבש מלכות בכול בוקר השאלה שלי ,מאחר ויש לי בבדיקות הדם סוכר גבולי 105 האם זה יכול להזיק לי?מעבר לזה אני מאוד זהירה עם המזון מה דעתך? תודה לתשובה ורד

06/10/2012 | 20:34 | מאת: אביטל זלצר

ורד שלום הסוכר שלך אכן גבולי. (לא ציינת בת כמה את). עם ערך כזה, את יכולה להמשיך לאכול כפית של דבש ולקצץ במזונות אחרים המעלים את רמת הסוכר. בברכה ובהצלחה אביטל

05/10/2012 | 15:34 | מאת: מיה

שלום כבר שנתיים אני אוכלת רוב הזמן תזונה טבעית (בעיקר: דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות) ועד עכשיו היו לי יציאות אחת ליום. לאחרונה התחלתי לשתות 8-12 כוסות מים ליום מה שמעולם לא עשיתי ונהיו לי יציאות 2-4 ביום ללא שינוי בתזונה. זה בעייתי כי אני חייבת מקלחת אחרי ואין כמובן תמיד בחוץ ומה שהכי מטריד אותי זה שאולי אני מאבדת ויטמינים בגלל הסיבים עם המים (יש לי חוסר ברזל) תודה

06/10/2012 | 20:31 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום המצב שאת מתארת הינו מצב בריא. חשבי על קיבתו של תינוק. מה שנכנס מתעכל מייד והשארית יוצאת. 2-3 יציאות הן מצב תקין המעיד על חילוף חומרים תקין.שתיית מים היא חשובה ביותר. החוסר בברל כנראה נובע מתזונתך. העשירי אותה במזונות עתירי ברזל או קחי תוסף לתקופה של 3 חודשים. בברכה ובהצלחה אביטל

04/10/2012 | 00:03 | מאת: י

נודע לי שעיכול (פירוק )חלבונים לקוי יכול להיות סיבה אפשרית לפסוריאזיס. איזו בדיקה דרושה לבירור העניין ? (לא קשור לפורום דרכי עיכול או כבד ). תודה מראש.

04/10/2012 | 18:01 | מאת: אביטל זלצר

י שלום החלבונים בגופינו מפורקים על ידי כ-500 סוגים בערך של אינזימים הנקראים פרוטאזות. בחסר שלהן בגוף יכולים להיגרם תופעות שנות כמו:חרדות, נדודי שימה, סיכוי לפתח דלקות פרקים,אוסטואופורוזיס,מיעוט סוכר בדם, עצבנות, ירידה בתפקוד מערכת החיסון, עצירות, דלקות חניכיים,לחץ דם גבוה והרשימה עוד ארוכה. אנני בטוחה לגבי בדיקה תשאלי את הרופא המטפל שלך, אבל את יכולה לקחת לפרק זמן אינזימים לעיכול חלבונים ולבדוק אם יש שיפור במצב. פסוריאזיס נגרם מהמון סיבות ומתפרץ בעיקר במצבי עקה (סטרס). אני ממליצה לך בחום לקבל טיפולי מגע (כמו רפלקסולוגיה או עיסוי ארומתרפי) לפחות פעם בשבוע למשך תקופה ולבדוק שוב אפשרות לשיפור במצב. בברכת שנה טובה אביטל

03/10/2012 | 17:23 | מאת: שיר בר

האם בריא וטוב לאכול את השקדים על קליפתם, או להשרות במים ולקלף, כמה שקדים ביום מומלץ לאכול. תודה

04/10/2012 | 07:13 | מאת: עדי מילר

שלום שיר מומלץ לאכול את השקדים בקליפתם כיוון ששם נמצאים חלק מהערכים התזונתיים של השקדים. לגבי שאלתך ביחס לכמות זה מאוד איניווידואלי ותלוי משקל, מנות השומן שאת אוכלת ביום וכו'... באופן כללי כ-8-6 יחידות שוות למנת שומן אחת (שווה ערך לכפית שמן). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/10/2012 | 14:45 | מאת: מאיה

האם יש ערך תזונתי באכילת שקדים טבעיים עם קליפתם? איך ניתן להסיר את הקליפה בקלות? מי קרח, מים רותחים? תודה

04/10/2012 | 17:43 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום לא מומלץ לאכול את קליפת השקד מאחר והיא מכילה ציאניד. הדרך הקלה ביותר לקלוף שקדים היא להשרותם במים רותחים או לשים בקערה עם מים במקרר. השקד יתנפח והקליפה תרד בקלות. כמות מומלצת - 7 שקדים ביום. בברכ ת חג שמח ושנה טובה אביטל

04/10/2012 | 22:26 | מאת: מאיה

בעקבות תשובתך, חיפשתי מידע נוסף באינטרנט. מסתבר שיש שני סוגים של שקדים ורק השקד השני המר מכיל ציאניד, הזן המתוק לא. ובנוסף קראתי כי במחקר שנעשה במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת ממוריאל בקנדה שבדק את הערכים התזונתיים בגרעינים, שקדים ומזונות דומים גילו שלשקדים תכונות בריאותיות גבוהות ביותר בעיקר בגלל תכולת האנטי אוקסידנטים (פועלים נגד רדיקלים חופשיים העלולים לפגוע ב-DNA של התא) המצויים דווקא בקליפה החומה. הערכים היו גבוהים פי 10 מאותם מרכיבים בשקד עצמו. האם ידוע לך על המחקר הזה והאם הוא אכן הוכח כנכון? תודה

03/10/2012 | 12:30 | מאת: לילוש

שלום , אני בת 13 ושוקלת 49 ק"ג והגובהה שלי הוא : 1.48 יש לי כרס ממש גדולה לגיל שלי מה אני יכולה לעשות כדי להוריד אותה , כעת אני מתחילה את התפריט של חלי ממן של ה- 1200 קלוריות , אמא שלי עשתה את התפריט הזה וירדה ב-3 חודשים 10 ק"ג , אבל הבעיה אצלי היא שאין לי רגליים אלה יש לי כרס , איך אוכל להוריד אותה מהר ?

04/10/2012 | 17:49 | מאת: אביטל זלצר

לילוש שלום לפי מדד BMI שלך תקין ואת נמצאת במשקל תקין לגילך ולגובהך. במידה ואת רוצה לחטב את איזור הבטן, עשי פעילות גופנית ממוקדת ותרגילי בטן כל יום ויום.במקביל רוצי, שחי ועשי הליכות ברגל. המנעי מאכילת ממתקים, עוגות, מזון מתועש וממותק, הרבי בשתיית מים, אכלי פירות וירקות, דגנים ,קטניות,אגוזים, החליפי לחמים מקמח לבן בלחמים בריאים ובקיצור, שני את תזונתך כאורח חיים ואל תתפתי לעשות דיאטות שונות כי כל מה שתורידי בדיאטה, תעלי אחר כך ויותר. אם את מסתבכת, פני לנטורופתית או תזונאית טבעית כדי לקבל הדרכה והכוונה יותר מפורטת. בברכת חג שמח ושנה טובה אביטל

02/10/2012 | 13:12 | מאת: שרון

האם לבעיות אסמה מתאימה.תודה

02/10/2012 | 16:35 | מאת: אביטל זלצר

שרון שלום מצרפת לך לינק מאתר מהימן ביותר עם כל האינפורמציה. http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=902&t=b בברכה, אביטל

01/10/2012 | 16:45 | מאת: מאיה

האם הקפאת פירות יבשים מורידה את ערכם התזונתי? במידה ולא, מהו הזמן המקסימלי שניתן להקפיא פירות יבשים? תודה

02/10/2012 | 08:51 | מאת: עדי מילר

שלום הקפאה בכלי אטום אינה צריכה לפגוע בערכיים התזונתיים של הפירות היבשיים. ניתן לשמור פירות יבשים במקפיא אפילו עד שנתיים - שלוש שנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

01/10/2012 | 12:29 | מאת: יוסי

האם אפשר מבחינה בריאותית בשר קפוא לאחר שבושל -להקפיא שוב?

01/10/2012 | 16:48 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום אפשר להקפיא עוד פעם אחת לאחר הבישול יותר מכך ממש לא מומלץ בברכה ובהצלחה אביטל

30/09/2012 | 17:26 | מאת: גולי מור

שלום רב האם אכילת פחרות יבשים מותרת לחולה סכרת אשמח לתשובתכם לכתובת האימל שלי חג שמח

01/10/2012 | 10:14 | מאת: אביטל זלצר

גולי מור שלום בפירות יבשים כמות גבוהה של סוכר, יש להיזהר מאוד!!! בברכת חז שמח אביטל

30/09/2012 | 16:38 | מאת: רעיה

הייתי מאד רוצה לעבור לתזונה טבעית . אני סוכרתית מזריקה אינסולין וגם נוטלת תרופות ולא מאוזנת. אני בטיפול החליפו לי את הכדורים ואין שינוי.שוחה יום יום גוף אתלטתי.אודה אם תפנו אותי למי שיכול לה'דריך אותי. חג שמח ותודה.

01/10/2012 | 10:15 | מאת: אביטל זלצר

רעיה שלום מהו איזור מגורייך? בברכת חג שמח אביטל

30/09/2012 | 15:07 | מאת: דגי

שלא כמו שפורסם : פירות יבשים אינם מומלצים יש בהם שפע של סוכר( כחומרמשמר) וכן גם גפרית. אדם שאיכפת לו מבריאותו ישתדל להמעיט ולהישימר מהם.אך מה לא עושים בשביל להרוויח עוד גרוש.

02/10/2012 | 08:48 | מאת: עדי מילר

שלום כיום ניתן למצוא בשווקים השונים פירות יבשיים ללא תוספת סוכר, כמובן שיש לזכור שבתהליך הייבוש מופחתת כמות הנוזלים שבפרי מ- 90%-80% לכ-25% בלבד, מה שמעלה באופן יחסי את ריכוז הפחמימות, החלבונים, השומנים והסיבים שבפרי. כמו כן, בפירות יבשיים אורגנים מגודלים ללא דישון וריסוס והם מיובשים בשמש באופן טבעי או בעזרת אוויר חם ועל כן אינם מכילים גופרית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/09/2012 | 14:04 | מאת: tamara

אשמח לקבל רשימה ובה פירות יבשים ללא תוספות כלשהן, כגון חומר משמר, סוכר לזיגוג ועוד. בנוסף, מה ההבדל בין שקדים רגילים ובין שקדים מולבני? חג שמח

02/10/2012 | 08:43 | מאת: עדי מילר

שלום בבתי הטבע השונים ניתן לרכוש את חלק מהפירות היבשיים (כגון חמוציות, פפאיה, אננס וכו') ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. אין הבדל מבחינת הערכים התזונתיים בין השקד הרגיל לשקד מולבן (ללא קליפה), כמובן שיש הבדל בין שקד קלוי (כיוון שמכיל תוספת מלח ובתהליך הקליה חלק מהערכים התזונתיים הולכים לאיבוד)שפחות מומלץ לבין שקד לא קלוי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/09/2012 | 10:58 | מאת: גלית

שלום,התחלתי לקחת אלספה סמייל עקב התקפי חרדה ויש לי כל הזמן טעם נוראי בפה-טעם של דלק שלא עובר מה עושים? תודה

01/10/2012 | 10:21 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום. נסי להפסיק ולראות אם משתפר. אם תגלי שהטעם נובע מנטילת האלספה, אמליץ לך לרקוח אצל הרבליסט או נטורופתית טינקטורה של צמחי מרפא המכוונת באופן אישי למצבך כתחליף לאלספה. איכלי דייסת שיבולת שוכל בוקר וערב, יש לכך תכונות מרגיעות. כמו כן, ממליצה מאוד לטפל בפרחי באך, בברכת חג שמח אביטל

02/10/2012 | 10:48 | מאת: גלית

היי אביטל,הפסקתי ליומיים ובאמת הטעם עבר ולא בא לי לחזור לזה שוב...מה עושים? אני גם לא מסוגלת לאכול כלום בבוקר... אשמח להכוונה תודה וחג שמח

30/09/2012 | 10:01 | מאת: תהילה

נהייתי צמחונית לפני חודשיים בערך ואני שוקלת לעבור לטבעונות רציתי לשאול אם לא יהיו לי חסרים בגוף של אבות המזון או ויטמינים והאם זה יפגע בי בטווח הארוך , אני בת 16 בעוד 3 חודשים..

30/09/2012 | 12:12 | מאת: אביטל זלצר

תהילה שלום אני ממליצה לך לקבל ייעוץ והכוונה ראשונית מנטורופתית או תזונאית טבעית על מנת להרכיב תפריט נכון ומדוייק עבורך שלא יגרום לחוסרים. ברכת חג שמח אביטל

29/09/2012 | 22:42 | מאת: אור

שלום לפני כחודשיים שיניתי את התזונה שלי לתזונה טיבעונית. אני אוכלת מאד בריא וזה אומר כל סוגי קטניות, טופו,דגנים וירקות. לא אכלתי שנים ג'אנק פוד ו-99% מהמוצרים הם אורגניים. לא אוכלת מתוקים בכלל ורוב הקרקרים או לחמים שאני אוכלת הם מקמח מלא. אבל....אני משמינה!! הורדתי כמויות, אני לא אוכלת בלילה ועדיין משמינה. אנא עצתכם. תודה.

30/09/2012 | 12:14 | מאת: אביטל זלצר

אור שלום לא ניתן לענות על שאלתך מאחר ואין לי את התפריט שלך וגם לא את הכמויות. עצתי, שתי הרבה מים, שלבי פעילות גופנית (רצוי אירובית) ותבדקי בעוד זמן מה את המצב. בברכת חג שמח אביטל

30/09/2012 | 14:04 | מאת: אור

תודה אביטל, בוקר- אני אוכלת 2 פרוסות לחם מלא עם טחינה או אבוקדו צהריים- אני אוכלת 2 כוסות בערך של תבשילים שמורכבים מדגן וקטניה. לרוב התבשיל מכיל מספר סוגי קטניות ודגנים. או סלט ירקות עם זרעים, גרעים וטופו. או קציצות פלאפל עם סלט או נקניקיות טופו עם ירקות מאודים ועוד כנ"ל. ערב- בדר"כ אני כבר פוסחת על אכילה כי ארוחת הצהריים מאד עשירה וממלאה. ואם כן אני רעבה אני אוכלת קרקר פתית מלא או כל קרקר מלא אחר עם טחינה או ממרח אחר. פירות ומתוקים אני לא אוכלת. פעילות גופנית אירובית אינני עושה. תודה

02/10/2012 | 08:10 | מאת: מני

יש לבסס את התפריט על אוכל צמחי מלא כלומר ירקות, פירות, דגנים וקטניות במצבם האבעי והמלא, לא כחלק ממאכל מעובד עתיר קלוריות. ניתן כמובן לבשלם אך ללא תוספות משמינות כשמן וטחינה. יש להימנע מתוספת שמן כלשהו למזון (יש מספיק באוכל המלא) ולהימנע מירקות משמינים כמו אבוקדו וזיתים. הרטבים יהיו דלי קלוריות. רצוי להרבות בקטניות ושורשים ותפוחי אדמה שהם משביעים וטעימים במחיר קלורי קטן יחסית (כ-100 קלוריות ל-100 ג')ולצמצם במוצרים מעובדים גם אם עשויים מחומרים מלאים כמו קמח מלא וזאת עקב היותם עשירי קלוריות יחסית (כ-200-250 קלוריות ל-100 ג'). יש לצמצם למינימום ואם אפשר לא לאכול כלל פירות יבשים ואגוזים בוטנים ושקדים. כמו כן יש להרבות בפעילות גופנית נמרצת השורפת לפחות 500 קלוריות ליום.

29/09/2012 | 22:17 | מאת: ליטל

הי בתי עוד שבוע חוגגת שנה,האם סוף סוףף ניתן לתת טונה משמורים??מה המינון 2. צריכה המלצות לנשנושים בריאים..פרט לכריכים 3. ואחרון-מה ההמלצה לגבי לחם מלא כלשהו או שיפון לגיל זה? תודה מראש..

30/09/2012 | 12:20 | מאת: אביטל זלצר

ליטל שלום 1. לא ממש ברורה לי התלהבותך ממזון בקופסאות שימורים, לצורך העיניין, מתחילים בכמויות ממש קטנות למשך שבועיים ואם אין תגובה חריגה, ניתן להעלות בהדרגה. 2.נשנושים בריאים: ממרח טחינה עם סילאן על קרקר בריא, פירות וירקות חתוכים, ציפס ירקות שורש תוצרת בית (אפוי בשמן זית בתנור),גלידה מבננה טחונה ומוקפאת, פירות יבשים (רצוי אורגניים). 3. אם את בוחרת בלחם מלא, הקפידי על שתייה מרובה של מים. במידה ואת מזהה שמתחילה עצירות, יש לשנות את סוג הלחם לחיטה מלאה 70%. בברכת חג שמח אביטל

01/10/2012 | 23:15 | מאת: ליטל

ההתלהבות היא לקבל את הערכים של הדג, בפורום תזנילדים אמרו לי שניתן רק בעוד 3 חודשים-מבולבלת,מה דעתך?ואיז דגים ?(שלא בשמורים אגב) מומלץ לגיל שנה?? תודה

29/09/2012 | 18:56 | מאת: אורי גת

אני מכין דבש חרובים ויש בעיה עם טעם בוסרי (עפיצות} יש לציין שהחרובים הם בשלים וטעימים לפני הבישול, מה עושים למנוע את הטעם הבוסרי המיותר.

30/09/2012 | 12:22 | מאת: אביטל זלצר

אורי גת שלום דבש חרובים... נשמע טעים ומעניין. לצערי, אין לי תשובה עבורך. הייתי מנסה להתייעץ עם מומחים בתחום תעשיית המזון בברכת חג שמח ובהצלחה אביטל

14/10/2012 | 11:13 | מאת: רגינה

האם חולי סוכרת רגילה יכולים לצרוך דבש חרובים טבע? האם כפית דבש חרובים ביום יכלה לשנות את ערכי הסוכר או לשפר אותם..תודה מראש רגינה

29/09/2012 | 09:02 | מאת: צבי

הנני אדם בן 64 עם דיפיברילטור {קוצב}ולימפומה נון הוצ"קין ללא טיפול כימוטראפיוללא טיפול תרופתי כל שהוא מרצוני.רציתי לדעת אלו מזונות עם או ללא בשר עשירים בברזל ודלים באשלגן שניתן לשלבם בארוחות מבלי להעלות את רמת האשלגן ולתרוםל העלאת האמוגלובין.

30/09/2012 | 12:30 | מאת: אביטל זלצר

צבי שלום. בראשית דברי אאחל לך החלמה טובה ומלאה. ישנן המון טבלאות באינטרנט בהן מפורטים ערכים תזונתיים של מזונות. הנה דוגמא לטבלה שכזו http://www.naturemed.co.il/in_food.html פשוט תקיש "ערכים תזונתיים" ותוכל לבחור לך את המזונות הרצויים לך. בברכת חג שמח אביטל

28/09/2012 | 15:14 | מאת: רינת

שלום, לפעמים במהלך היום מתחשק לי משהו מתוק אז אני לוקחת תמר או שניים עם אגוזי מלך השאלה שלי מה הכמות היומית המומלצת לאכול תמרים? ואיך אפשר להתגבר על החשק למתוק? תודה

28/09/2012 | 15:59 | מאת: אביטל זלצר

רינת שלום 2-3 תמרים ביום זה בסדר גמור. נסי ממרח של סילאן (ללא סוכר) וטחינה ביחד בכמות שווה, להתגבר על החשק למתוק זה כבר מצריך חקר מעט מעמיק יותר בתוך תזונתך. בברכה ובהצלחה אביטל

27/09/2012 | 23:46 | מאת: יוסי

שלום .פטרית קורדיספס איזה תוספים יש ולמה.תודה

28/09/2012 | 09:16 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום. מצרפת לך לינק מאתר מהימן ביותר עם כל האינפורמציה. http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=902&t=b ממליצה להזמין דרך האתר בברכת חג שמח אביטל

27/09/2012 | 20:05 | מאת: מישו הכהן

האם מומלץ ליטול כדורי מורינגה? האם הם יעילים בטיפול בסוכרת סוג 2 בנוסף לשינוי בתזונה?

27/09/2012 | 21:42 | מאת: אביטל זלצר

מישו הכהן מומלץ מאוד,כמובן שבשילוב עם תזומנ מכוונת ומדוייקת אני נוטלת אותם בעצמי. בברכה ובהצלחה אביטל

27/09/2012 | 13:14 | מאת: שרון

שלום יש לי כמה שאלות אם אפשר תשובה על כל אחת. 1. האם בשקית מבד יוטה שחור ניתן להנביט? אני נמצאת בנסיעות ומעדיפה לקחתן איתי לפעמים. 2. אם שכחתי להרטיב את הקטניות או הזרעים המונבטים בבית במסננת, לדוגמא יום שלם האם זה מתקלקל? 3. האם גם לקטניות וזרעים לא אורגנים יש ערך תזונתי? 4. האם יש הגבלה על אכילה של נבטים ונבטוטים ביום או שהם כמו ירקות ללא הגבלה? תודה רבה!!!

27/09/2012 | 21:44 | מאת: אביטל זלצר

שרון שלום 1.ניתן להנביט בשקית אך עליה להיות רטובה כל הזמן או לפחות לחה 2.זה לא מתקלקל אבל לא ינבט בקצב הרצוי 3. אכן כן. 4.אין הגבלה, הם בריאים מאוד ומלאי אנרגיה. בברכה ובהצלחה אביטל

26/09/2012 | 11:07 | מאת: אדי

שלום אימי בת 80 ובעלת אי ספיקת כליות סופנית ( קרובה לדיאליזה) בשל גילה המתקדם הבנתי שזרעי צ'יה יכולים לעזור לבני הגיל השלישי - האם היא יכולה לצרוך צ'יה (2 כפיות ליום הבנתי זו המנה) ? האם ידוע לך אם ניתן להרתיח אותם לבשל או להמיס ( מעדיפה לא לאכול אותם בצורה מוצקת)? בתודה

27/09/2012 | 21:46 | מאת: אביטל זלצר

אדי שלום זרעי הצ'יה מצויינים לאימך. אין צורך לבשלם, פשוט טחני אותם במטחנת תבלינים קטנה בסמוך לאכילה והוסיפי לכל מאכל (יוגורט, מרק או ממרח). בברכה ובהצלחה אביטל