פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20529 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/07/2012 | 15:03 | מאת: דידי

שלום, אובחנה אצלי רגישות ללקטוז. אני נמנעת לחלוטין ממוצרי חלב ואוכלת רק גבינה לבנה דלת לקטוז. חלב- שותה חלב שקדים או חלב אורז. האם עלול להיווצר אצלי מחסור בסידן? אלו מזונות מומלץ לי לאכול? דבר נוסף- רמות הסוכר שלי גבוהות מהנורמה (בבמוצע 119). לעיתים מתחשק לי משהו מתוק (שוקולד מריר או פרוסת עוגה) או משהו מרענן (פרי). האם מותר לי לשלב בתפריט מזונות כאלה? טכמה ביום? ודבר אחרון חביב- הבנתי שלא כל המזונות המלאים שאני קונה (לחם, אורז וכו) הם אכן מזונות מלאים אלא לעיתים מוסיפים להם תוספים כגון צבע כדי להוך אותם לכאלה. האם זה נכון? איזה לחם מלא באמת מומלץ לרכוש? תודה רבה!

19/07/2012 | 14:18 | מאת: אביטל זלצר

דידי שלום 1. מזונות עשירים בסידן: טחינה,שקדים, אגוזים,שומשום,כרוב וגזר טריים, ברוקולי מאודה, סרדינים. חשוב לצרוך ויטמין D העוזר לספיגת הסידן. 2. לגבי שילוב מתוקים, לא ציינת בת כמה את 119 הוא אכן ערך גבוה במקצת אבל רצוי לשמור על תזונה מוקפדת כדי שלא יעלה עוד יותר.אץ יכולה לאכול קוביית שוקולד מריר איכותי פעם פעמיים בשבוע. מעוגות הייתי נמנעת. אם את חייבת, ניתן לצרוך עוגיות שיבולת שועל ממותקות בדבש או סילאן אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע. 3.אורז מלא הוא בד"כ מלא ולא מזוייף. לגבי הלחם, בהחלט מוסיפים להרבה לחמים צבי. קיראי תמיד את המרכיבים בשורות הקטנות והקפידי לרכוש לחם שהוא 100% חיטה מלאה ללא צבעים וחומרים משמרים.ניתן להשיג בחנויות טבע או במאפיות מובחרות לחמים בריאים ואיכותיים (לדוגמה לחם ארז, מאפיית טלר וכדומה) או לאפות בבית. בברכה ובהצלחה אביטל

אז לאחר הבישול ה300 גרם הופכים ל600 או שזה נשאר 300 גרם? זה מאד חשוב תענו בקשה

הם נשארים 300 הנוזלים שהאורז סופג כתוצאה מהבישול ,מעלים לא את המשקל בגלל המים ,אבל לא מעלים לו את הערכים התזונתיים .

17/07/2012 | 15:20 | מאת: חלי

התוצאה היא 4 התווך התקין הוא בין 4.5-11 מה משמעות התוצאה איך ניתן לשפר ע"י תזונה תודה

19/07/2012 | 14:08 | מאת: אביטל זלצר

חלי שלום רב WBC מתייחסת לספירת התאים הלבנים (תאי מערכת החיסון) שהיו ברגע הנתון בו נלקחה הבדיקה. אם שאר הפרמטרים תקינים זה רק אומר שגופך לא נלחם כרגע בשום פתוגן (חיידק או נגיף).4 זה אמנם ערך נמוך מהסוגריים אך לא מעורר דאגה במידה וכל השאר תקין. בברכה ובהצלחה אביטל

20/07/2012 | 15:56 | מאת: חלי

תודה רבה על התגובה כל שאר התוצאות אכן תקינות .

07/11/2012 | 10:33 | מאת: דוד

מה משמעות של ליקוציטים 3.1, לימפוציטים 49.5, מונוציטים 2.3 , וכן אריטרוציטים בשטן 25 ?

17/07/2012 | 12:27 | מאת: קלי

במשך השבועיים האחרונים התחלתי לשתות בבוקר כוס מים מהולים בכפית מלאה של green magma: אבקת מיצוי עלי שעורה צעירים אורגניים - של חב. green food האם ייתכן שזה גרם לצואה להיות אדמדמה (כמו אחרי אכילת סלק) ולגזים וכאבי בטן? שלשום הפסקתי ויש קצת הקלה, האם התופעות האלו מוכרות באנשים רגישים? תודה רבה

21/07/2012 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

קלי שלום קלי שלום האם הgreen magmaהיא בטעם מסויים אוכמניות? יש אנשים שבהתחלה קשה להם עם הגרין מגמה ויש גזים אולם צואה אדמדמה לא ידוע לי ? לכן יש מקום לבדוק את נושא זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/07/2012 | 11:42 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 24 ובזמן האחרון אני נלחמת עם המשקל שלי מכיןןם שהוא ממשיך לרדת לרמות BMI נמוך מ18. בהתחלה הייתי אוכלת באופן נורמלי וממשיכה להרזות אבל לאחרונה הבחנתי בחוסר תאבון מדאיג, איני מסוגלת להכניס כמעט שום דבר לפה וכמובן שהמשקל יורד במהירות רבה מידי. ממה זה יכול לנבוע? האם יש תרופות מסויימות שיכולות לעזור להגביר את התאבון?

19/07/2012 | 14:04 | מאת: אביטל זלצר

מיכל יקרה, את מתארת כאן מצב שמחייב התייחסות קצת יותר עמוקה מהמלצות הפורום. אנא, פני ליועצת תזונה טבעית או לנטורופתית לקבלת הדרכה מפורטת וליווי התהליך. בברכה ובהצלחה אביטל

17/07/2012 | 10:37 | מאת: עדי

נאסר עליי לאכול מוצרים עם סוכר. שאלתי היא-האם המוצרים הרשום עליהם "ללא סוכר" (בראוני'ס מיוחד ברולדין, שוקולד פרה של עלית ללא זוכר) – מיועדים לחולי סכרת, במובן הזה, שאכן אין בהם כלל סוכר? (ברור לי שיש קלוריות, אך זה אושר לדעת שניתן לאכול מוצרים אלו בלי מצפון על סוכר!!). או האם הכוונה שם היא ש"לא הוסיפו סוכר" כשבפולי קקאו נניח יש סוכר מעצמם (או ברכיב אחר בשוקולד או בעוגה נניח). חשוב לי מאד לדעת כיוון שמעורה ויודעת ששוק האוכל והמודעות לסוכר הוא גבוה, ולכן האם ברור שהם לוקחים אחריות על הסכרתיים כשרושמים "ללא סוכר"? (בכ"ז, הם אינם הרופא..). תודה מראש.

19/07/2012 | 14:01 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום מוצרים ללא סוכר הנם מוצרים שלא הוסיפו להם סוכר מזוקק (חום או לבן), אלא השתמשו בממתיקים חלופיים או לא בכלל.לא מחייב שיהיו דלי קלוריות לגבי סוכרת, על המוצרים המאושרים לחולי סוכרת חייבת להיות הטווייה מפורשת או חותמת של האגודה לסוכרתיים. אגודת אייל. בברכה ובהצלחה אביטל

19/07/2012 | 17:27 | מאת: היי

תודה רבה. אגודת סוכרתיים היא אגודת אייל?- האם זה אותו שם? רק הם האוטוריטה? מעולם לא נתקלתי בזה ומקווה שזה נפוץ ובנמצא..

16/07/2012 | 21:52 | מאת: אילן

האם שמן פישתן עם אומגה 3 מדלל דם?

19/07/2012 | 13:57 | מאת: אביטל זלצר

אילן שלום שמן פשתן הוא אכן מדלל דם טבעי. בכל מקרה כל מקרה נידון לגופו. ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה ובהצלחה אביטל

16/07/2012 | 17:28 | מאת: מחפש

שלום, אדם קרוב אלי לא אוכל ירקות (למעט תפוח אדמה בטטה ועוד מספר מועט מאוד של דברים שניתן לספור על יד אחת) ולא אוכל כלל וכלל פירות הוא מודע לכך שזה פוגע בבריאותו ובאורח חייו, אני מחפש טיפול כלשהו (קליני פסיכולוגי אלטרנטיבי או כל דבר אחר) שיגרום לו להתחיל לאכול דברים מהצומח חיפשתי הרבה אך לא מצאתי, האם אתן מכירות טיפול כלשהו? תודה

19/07/2012 | 14:24 | מאת: אביטל זלצר

מחפש שלום לא ציינת את גיל האדם עליו אתה מספר אבל לי זה נשמע מדבריך שכנראה יש להתייחס לתופעה מההיבט הפסיכולוגי ולכן הייתי ממליצה לנסות פסיכותרפיה גופנית או דמיון מודרך בשילוב עם פרחי באך או כל טיפול שישלב גם התייחסות לנפש ולא רק לגוף. בברכה ובהצלחה אביטל

10 גרם, 5 גרם או כמה?

ניר שלום. זה תלוי בגודלם. אם אתה מחפש מידות מדוייקות, אני ממליצה לך לקנות משקל ופשוט לשקול. בברכה, אביטל

16/07/2012 | 10:27 | מאת: יהודית

תודה על התשובה, והאם אפשר לאכול דגן+קטניה במקום גבינה/ביצה? תודה ויום טוב

16/07/2012 | 12:53 | מאת: אביטל זלצר

יהודית שלום דגן+קיטנייה יספקו את כל חומצות האמינו המרכיבות חלבון. מביצה מקבלים ערכים תזונתיים נוספים פרט לחלבון. בברכה ובהצלחה אביטל

15/07/2012 | 20:37 | מאת: שלום

קניתי כמות גדולה של אומגה 3 ושמתי לב שהתוקף עבר לפני חצי שנה האם עוד אפשר להשתמש ? ועד מתי ?

16/07/2012 | 07:08 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום תחזיר לחנות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/07/2012 | 17:32 | מאת: יהודית

שלום, אני אוכלת בבוקר ובערב מנת פחמימה+מנת חלבון גבינה/ביצה ובצהריים פחמימה+חלבון בשר/ דגים, השאלה שלי היא: 1. אם אוכלים דגן+קטניה בתור מה לחשב בתור מנת חלבון ואז יש צורך להוסיף מנת פחמימות או זאת כבר מנת חלבון עם פחמימה? 2. ניתן לאכול את הקטניה עם הדגן גם במקום חלבון גבינה או רק במקום חלבון בשר? תודה מראש

16/07/2012 | 07:07 | מאת: טובה בר-שאן

יהודית שלום דגן +קטניה הם למעשה חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2012 | 14:35 | מאת: איילת

ברצוני לדעת כיצד ניתן ליהנות מאיכויותיה של שיבולת שועל/קוואקר מלבד דייסה. אשמח למענה. בנוסף, האם בורגול דק לא אורגני נחשב מזין לגוף? האם הוא עדיף על אורז לבן למשל? והאם ההבדל בין בורגול אורגני (אותו מצאתי רק כגס) לבורגול רגיל הוא משמעותי ביותר? אודה למענה מכן. תודה רבה וכל הכבוד על התנהלות הפורום שמסייע כל כך. איילת

16/07/2012 | 07:06 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום ניתן להכניס את השיבולת שועל כמסמיך למרק כמו למשל מרק ירקות. אפשר להשתמש בה ליצירת גרנולה ביתית מצוינת ניתן לשים אותה על יוגורט. אורז עדיף על בורגול דק כיוון שהוא לא אלרגני בעוד שבורגול כן. בורגול גס מכיל את הנבט לכן הוא עשיר במנינרלים וויטמינים בורגול דק לא מכיל כלום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2012 | 07:56 | מאת: ורד

ביתי בת ה-21 מרבה בשתיית מים. היא שותה כ-5 ליטר מים ביום רגיל וכן שותה במהלך הלילה. לטענתה, היא חיה בתחושת צימאון קבועה והשתייה מרגיעה אותה. ממה יכול לנבוע הדבר? מה יש לבדוק? תודה

15/07/2012 | 19:58 | מאת: יולי שביט

אני הייתי בודק את רמות הסוכר שלה. תבקשי דחוף מהרופא הפנייה לבדיקת גלוקוז בדם. זה צריך להיות בצום 12 שעות לפחות

15/07/2012 | 21:19 | מאת: ורד

12/07/2012 | 16:15 | מאת: נילי

כבר תקופה ארוכה (שנה, שנתיים) שאני מרגישה עייפות וחוסר מוטיבציה לעשות דברים שדורשים ממני השקעת אנרגיה ומאמץ. זה לא אופייני לי, מכיון שתמיד הייתי בחורה שעובדת מאוד קשה ומשקיעה בכל דבר שעושה. חוסר האנרגיה באה לידי ביטוי בירידה משמעותית בתפוקה שלי בעבודה (אני עושה דוקטורט ואני בקושי מצליחה לעבוד עליו) וגם בקשרים חברתיים שאני לא מספיק משקיעה בהם (ובפרט, בחיפוש אחרי זוגיות). האם זה יכול להיות קשור לתזונה? האם יכול להיות שיש לי חסרים בגוף שאולי ניתן להשלים אותם באמצעות תזונה יותר נכונה ו/או תוסף תזונה? בתודה מראש!

13/07/2012 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

נילי שלום למצב שלך יכולים להיות הרבה גורמים מחסרים תזונתיים ,אורח חיים לא נכון, ומצבים נפשיים לכן המלצתי החמה שתגשי לתזונאית שתאבחן את הבעיה שלך ותתאים לך תזונה. בד בבד חשוב שתעשי בדיקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/07/2012 | 15:46 | מאת: דפנה

האם ידוע לכן על חב' תבלינים שהתבלינים שלה הם ללא חומרים משמרים, מונסודיום, מלח, שמן,כבר שמעתי שגם מוסיפים לתבלינים אבקת אפונה על מנת לספוג לחות ועוד מרעין בישין. אלא התבלינים טבעיים לגמרי. תודה, דפנה

13/07/2012 | 01:37 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום אני קונה תבלינים בחנויות טבע.ממליצה לך לנסות בברכה אביטל

12/07/2012 | 10:38 | מאת: ניר

החומוס שהיתי יאוכל עד עכישו היה בו הרבה שומן רוויי יחסית לסך הכל השומניםי, הסך הכל שומניםי ל100 גרםר היו 16 והשומן רווי 3 ל100 גרם, זה הרבה שומן ראווי יחסית ל116 גרם שומן נכןו? עכשיו השאלה היא איזה חומוס בריא מוכרים? יש כזה? או שחובה רק לייצר אותו בעצמך?

12/07/2012 | 13:01 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום כשאתה קונה חומוס תקרא את רשימת הרכיבים. שים לב לקנות מוצר שכתוב עליו שמן ולא שומן. (רצוי שמן זית), אך גם שמן אחר זה הרע במיעוטו. שומן זה חומר מוצק וסביר להניח שהכוונה למרגרינה . בהצלחה, אביטל

11/07/2012 | 16:20 | מאת: ניב

חברה המליצה לי על תזונה גולמית כמפתח לשיפור איכות החים, חשוב לי לציין שאינני סובל מעודף משקל ואני מתאמן 4 פעמים בשבוע. אני מתעניין בשיטת תזונה זו בעיקר כדרך חיים, האם משהו יכול לספר לי האם ניתן לשלב את זה כאורח חיים או רק כדיאטה?

12/07/2012 | 13:05 | מאת: אביטל זלצר

ניב שלום מהם עקרונות התזונה הגולמית? אביטל

12/07/2012 | 13:20 | מאת: ניב

הבנתי שמדובר באוכל שלא עבר תהליכי עיבוד כלשהם ויש כל מיני מגבלות על הבישול וכאלה ואשמח לקבל עוד מידע... עוד משהו שנתקלתי בו שנראה לי יכול להעניין השף אהרני מתארך בפורטל הבריאות כמוני ועונה על שאלות על דיאטה ותזונה http://camoni.xnet.co.il/index.php?idr=440&v=541# סתם חשבתי לשתף.... יום מעלה לכולם וכולן

11/07/2012 | 15:46 | מאת: שרית

האם חומוס, עדשים ושעועית שנרכשו קפואים שומרים על ערכם התזונתי בבישול? פחמימות ויטמינים וסיבים

12/07/2012 | 06:29 | מאת: עדי מילר

שלום שרית התשובה היא בהחלט כן !!! בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/07/2012 | 10:02 | מאת: מאיר

אז אם התעבות העצמות היא מסתיימת, זאת אומרת שמי שמגיל 17-20 שזה הגיל שהעצמות מתעבות הכי הרבה צררך את כמות הסידן הרצויה ביום יהיה חזק יותר ממישהו שלא צרך אותה ותהלחי ללצרוך את הכמות סידן הדרוושה רק מגילי 20? הו איהיה חזק ממנו כי העצמות שלו יהיו עבות יותר או שאם בנאדם כלשהו יתחיל לצרוך את הכמות הרצויה מגיל 20 למרות שלא צרך מגיל 17 אז העצמות שלו לא יהיו פחות עבות משל מישהו שצרך מגיל 17? זה ממש חשוב לי אז אשמח לתשובה על זה

12/07/2012 | 13:07 | מאת: אביטל זלצר

מאיר שלום 1. התשובה היא כן.בגיל הזה יכולת הספיגה של הסידן גבוהה יותר וגם הצורך של הגוף בו. 2.התשובה היא גם כן. מי שיצרוך כמות נאותה גם אחרי הגיל הזה ישמור על עצמותיו. בברכה, אביטל

11/07/2012 | 09:03 | מאת: ליזה

שלום, אני בת 25 בריאה באופן כללי, אוכלת יחסית מסודר ועושה ספורט. לפני חצי שנה הפכתי לטבעונית, בחודשיים האחרונים אני סובלת מהרגשת חולשה ובחילות במשך היום, שבדרך כלל עוברת אחרי שאני אוכלת משהו. עשיתי בדיקות דם והכול תקין, אני אוכלת יחסית מסודר וכל מה שצריך ולוקחת כדורים של B12, אחרי שהבדיקות יצאו תקינות הרופאה שלי אמרה לי שאני פשוט צריכה לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות (עד עכשיו תמיד הייתי אוכלת 3 ארוחות ביום). עשיתי את זה ונראה כאילו המצב משתפר אבל לא לגמרי, אני מתחילה לחשוב שאולי זה קשור לזה שאני לא אוכלת בשר, כי זה השינוי המשמעותי היחיד שעשיתי באורח חיים שלי בתקופה האחרונה. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה!

12/07/2012 | 13:14 | מאת: אביטל זלצר

ליזה שלום. קשה לענות לשאלתך מאחר וחסרים מרכיבי התזונה בתפריט שלך. במעבר לטבעונות יש להקפיד על צריכה מבוקרת ומדוייקת של כל רכיבי המזון כדי לא להגיע לחוסרים. הייתי ממליצה לך לפנות לתזונאית טבעית על מנת לבדוק איזון בתפריט שלך. כמו כן, בדיקת דם לא מאתרת חוסרים של ויטמינים ויסודות קורט, ולכן עוד יותר חשיבות לאיזון בתפריט. בברכה ובהצלחה אביטל

11/07/2012 | 01:02 | מאת: דריה

שלוטם, אנימעוניינת מה המנה היומית המומלצת לאכילת שיבולת שועל. האם בתור פחמימה באחת הארוחות כוס חד פעמית זה סביר?

12/07/2012 | 13:15 | מאת: אביטל זלצר

דריה שלום כוס חד פעמית היא אכן כמות נאותה של שיבולת שועל. ממליצה לך לצרוך בלילה מאחר ויש בה גם אלמנט סדטיבי (מרגיע) בברכה ובהצלחה אביטל

10/07/2012 | 23:31 | מאת: טל

היי 1. מתי כדאי לחשוף בת 9 חודשים לטונה משימורים(בגלל הכספית)( 2. אני מעוניינת להוסיף זרעי צ'יה מתי אם בכלל ניתן לתת ובאיזו צורה? 3.האם ארוחת דייסת קוואקר שאני מכינה בבית נחשבת ארוחה מלאה ומומלצת?

12/07/2012 | 13:18 | מאת: אביטל זלצר

טל שלום 1. עם דגים כדאי לחכות עד גיל שנה וגם אז לעשות זאת בהדרגה ורצוי לא מקופסת שימורים אלא יותר דגים טריים ממקור שאת סומכת עליו ולהכין מהם קציצות. 2. זרעי צ'יה - לא לתינוקות!!! 3. דייסת קוואקר ביתית היא ארוחה מלאה ונפלאה לתינוקת וגם למבגרים. בברכה ובהצלחה אביטל

10/07/2012 | 21:40 | מאת: דני

קראתי פה מאמר באתר לגביי חיטה מלאה שזה לא בריא -הפרשת אינסולין מוגברת/הלבלב מתעייף וכל מיני כאלו ... 1.זה נכון? 2.מה לגביי אורז מלא או אטריות מאורז מלא ...זה סבבה?....בריא? 3.יש עוד איזה פחממה מלאה מומלצת? תודה

12/07/2012 | 13:21 | מאת: אביטל זלצר

דני שלום מזון מלא הוא בדרך כלל יותר נכון לגוף בריא מאחר ואנו צורכים אותו כפי שהוא מצוי בטבע. חיטה מלאה, אורז מלא, מוצרי חיטה מלאה (כמו פסטה או קוסקוס),שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, הם כולם מזונות נפלאים לגוף ולמערכת העיכול. ברכה ובתיאבון אביטל

04/08/2012 | 12:22 | מאת: דוד

אפשר בבקשה תשובה יותר מבוססת? מה אני אמור להבין מההגדרה של מזון "נפלא"?

אם אני יצרוך גם את התוףס תזונה של סידן שהוא 1000-1200 מג ביום שזאת הכמות המספייקה ביםו וגם יאכל את הדברים האלו כמו אגוזים וקטניות וירקות/עגבניות/מלפפונים אז אני כן ייהיהה בעודף, אז בעודף דדזה לא טוב להיתו של סידן? זה מסזיק כאילו או שאין שום סכנה בלהיתו בעודף סידן?

ג'וני שלום בדיוק מהסיבה הזו ציינתי שיש לערוך בדיקת דם וליטול תוסף רק אם יש צורך וגם אם יש צורך צורך, אז ליטול לסירוגין. עודף בסידן זה בהחלט לא טוב. בברכה ובהצלחה אביטל

10/07/2012 | 13:02 | מאת: יוני

בכף מרק עוף כמה נתרן יש? וכמה נתרן יש במים?

12/07/2012 | 13:38 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום. צריך לשקול כך אחת של מרק ולחשב לפי ה-100 גר' שיש באריזה. במים הכמות זניחה. אביטל

09/07/2012 | 19:15 | מאת: מתן

קראתי באינטרנט על מאכלים שמכילים ערך קלורי שלילי. אני בטוח שאתן כבר יודעות על מה אני מדבר. הקטע הוא שהדבר נראה לי מוזר מאוד- קראתי ברשת שתפוח, תפוז, ועוד פירות הם בעלי ערך קלורי שלילי (לגוף לוקח יותר קלוריות לעכל אותם מאשר הוא מקבל). השאלה היא אם הדבר נכון? זה נשמע לי לא אמיתי להכניס לתפריט שלי 2 תפוזים, 2 תפוחים, תותים וכדומה - דברים אשר טעימים וידועים כעתירים בסוכר טבעי- ולהרזות מזה?? תוכלו לשפוך אור בנושא בבקשה? כי אם זה נכון, אני מניח שהתפריטים היו שונים היום- מה שלא קורה.

13/07/2012 | 07:16 | מאת: טובה בר-שאן

מתן שלום ערך קלורי שלילי הכוונה למזונות עם ערך קלורי נמוך כמו סלרי שכמות המים במזון גדולה אשר גורמת מייד לתחושה של שובע. ולכן הם מרזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/07/2012 | 19:13 | מאת: מתן

קראתי באינטרנט על מאכלים שמכילים ערך קלורי שלילי. אני בטוח שאת עדי כבר יודעת על מה אני מדבר. הקטע הוא שהדבר נראה לי מוזר מאוד- קראתי ברשת שתפוח, תפוז, ועוד פירות הם בעלי ערך קלורי שלילי (לגוף לוקח יותר קלוריות לעכל אותם מאשר הוא מקבל). השאלה היא אם הדבר נכון? זה נשמע לי לא אמיתי להכניס לתפריט שלי 2 תפוזים, 2 תפוחים, תותים וכדומה - דברים אשר טעימים וידועים כעתירים בסוכר טבעי- ולהרזות מזה?? תוכלו לשפוך אור בנושא בבקשה? כי אם זה נכון, אני מניח שהתפריטים היו שונים היום- מה שלא קורה.

10/07/2012 | 09:44 | מאת: עדי מילר

שלום מתן אתה בהחלט צודק הדבר אינו נכון. ישנם מזונות שאכן דורשים יותר אנרגיה על מנת לעכל אותם מאשר הקלוריות שהם מספקים לגוף מעצם אכילתם והם סלרי, חסה ואצות. אך כלל לא מדובר בפירות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/07/2012 | 19:01 | מאת: JONI

אז מזאת אומרת לסירוגין? לקחת תוסף תזונה של סידן וגם להמשיךלאכול את הדדדברים עם הסידן ? אז תהייהיי לי צריכה של יותר מ 1000-1200 מג סידן ביום, אז עודף סידן זה לא רע ולא מזיק ?

10/07/2012 | 14:50 | מאת: אביטל זלצר

ג'וני שלום הסבר מפורט: לסירוגין פירושו שלא לוקחים כמעט שום תוסף מזון לאורך זמן מבלי לעשות הפסקה ולבצע בדיקות דם. מאחר שלא כל הסידן הנצרך מהמזון נספג, אפשר לתקופות של פרקי זמן קצרים לשלב תוסף עם התזונה ולבצע בדיקת דם כדי לא להיות בעודף. אביטל

09/07/2012 | 11:28 | מאת: ניר

להגיע לכמות הסידן הזאת של 1000-1200 מג ביום דרך אוכלככ או דרך תוסף תזונה? או ששניהם בריאים באותאאה מידה ודרך האוכל זה לא יותר בריא מדרך תוסף תזונה להגיע לכמות הזאת ביום? כי דרך האוכל אני מגיע למשהו כמנו 700-800 מ"ג ביייום אז או שתתני לי עוד מאכלים בבקשה כדיי שאני יוכל להגיע לללכמות הרצויה או שאת ממליצה לי לקחת תוסף תזונה? ושאלה, אם אני יצרוך תוסף תזונה של סידן וגם יגיע דרך האוכל ל700-800 מ"ג סידן ביו אז יהיה לי יייותר מ1200 מ"ג ביום של סידן אנ ייצרוך, עודף סידן זה לא מזיק?

09/07/2012 | 13:34 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום, רצוי לקחת תוסף ולעשות זאת לסירוגין. מאחר ולא כל הסידן הנצרך דרך המזון אכן נספג בגוף. בלקיחת תוסף, יש לבצע אחת לחצי שנה בדיקת דם ולנטר את רמות הסידן בגוף. בברכה ובהצלחה, אביטל

06/07/2012 | 17:49 | מאת: ש

אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר שנה+ שמעתי על חליטת עלי פטל לשיפור הפוריות... אני מנסה למצוא באינטרנט מידע על העניין אך כל מה שאני מוצאת הוא על זירוז לידה.... האם שתיית החליטה פעם/פעמיים ביום אכן יכולים לסייע לי בכניסה להריון?

09/07/2012 | 07:17 | מאת: טובה בר-שאן

ש שלום כאשר מדברים על שיפור הפוריות מתיחסים גם לגבר וגם לאישה. ישנם צמחים הרבה יותר חשובים וגם תוספי מזון לכניסה להריון ושיפור הפוריות. למה דווקא חליטת פטל. המלצתי לך שלא תסתפקי בפורום ותפנו לנטורופטית שתתאים לך ולבעלך צמחי מרפא ותוספי תזונה לעזרה לכניסה להריון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2012 | 15:05 | מאת: מיכל

אני מטופלת בויטמין די 10 טיפות ביום, עקב בריחת סידן. לאחרונה סובלת מהתכווצויות אצבעות הרגליים. לוקחת על דעת עצמי 1 טבלית מגנזיום וזה עוזר מאוד. מה דעתך?

09/07/2012 | 07:14 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום מצוין תוסיפי הרבה עלים ירוקים שגם הם מכילים מגנזיום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/07/2012 | 14:30 | מאת: חלי

אני מכינה בבית מיץ לימון טבעי מלימונים טריים . כמה ימים הוא יכול להשאר במקרר מבלי שיתקלקל ? תודה

09/07/2012 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

חלי שלום מיץ לימון מהר מאוד מאבד את הויטמינים שבו. עדיף לסחוט ולשתות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

איפה היש יותרר הורמון נשי? בחלב סויה או חלב רגיל?

דודו שלום אסטרוגן נמצא במינונים נמוכים מאוד בחלב פרה . תלוי גם במצב הפרה ובחומרים שמזריקים לפרה . בסויה אין אסטרוגן אלא יש פיטואסטרוגן .חומר צמחי הדומה במבניהו לאסטרוגן ומשפיע על רצפטורים של אסטרוגן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/07/2012 | 02:03 | מאת: ילדה

שלום , אני בת 14 וחצי שוקלת 46 וגובה 1.65 . ידוע לי שאני בתת משקל , ואני מאוד רוצה להשמין , אבל בגלל מבנה הגוף שלי אני לא מצליחה להשמין אני אוכלת הרבה ולא משמינה בשום מקום , אני כבר מיואשת .. מה אני יכולה לעשות ?? תודה לעונים . (:

09/07/2012 | 07:10 | מאת: טובה בר-שאן

ילדה שלום חשוב מאוד לדעת מה את אוכלת לאורך היום המלצתי החמה שתפני לתזונאית שתשב איתך ותבנה איתך תוכנית המתאימה לך . שתשמינים בדרך הבריאה. אם את רוצה את יכולה להתקשר אלי 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/07/2012 | 23:31 | מאת: יעל

שלום למנהלות הפורום, אני לומדת תזונה קלינית טבעית ורציתי לשאול האם יש מקום עבורנו התזונאים הטבעיים במחלקות לרפואה משלימה בקופות החולים, או שמא רק לנטורופתים יש מקום? איך זה עובד? והאם יש אפשרויות עבודה נוספות מלבד בתי טבע?? אודה למענה, תודה יעל

09/07/2012 | 07:08 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום בתי טבע, קופות חולים ,קליניקות פרטיות ,סופרפארם כל אילה מתאימים נפלא לתזונאים והרבה מהם משתלבים במקומות אילו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/07/2012 | 08:49 | מאת: יעל

04/07/2012 | 21:54 | מאת: ענת

שלום רב אובחנתי כחולת זאבת ליפני שנה שפוגעת לי בפרקים ובתפקוד הכליות מאז אני מטופלת בתרופות על בסיס יומי פלווקוניל, פרטניזון ותוספים כמו סידן, ויטמין d, חומצה פולית ,b12 שאלתי היא האם ניתן לשלב מיץ נוני יחד עם התרופות שאני צורכת קראתי שמיץ הנוני לא משתלב עם תרופות כימיות ואני מאוד מקווה שאני טועה ......ואם אני לא טועה תיקוותי היא שבהדרגה אני אצרוך את התרופות פחות ופחות ובנוסף רציתי להוסיף שילוב של פרי הגוג ואצת אסטקסנטין אשמח לקבל את עצתכם המיקצועית  

13/07/2012 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום לופוס זו מחלה על רקע אוטואימוני ולכן יש הרבה מאוד מקום לשינוי בתזונה וצמחי מרפא למחלה זו. המלצתי לך ללכת לנטורופטית שתבנה לך תוכנית תזונתית וצמחי מרפא ביחד עם התרופות שאת לוקחת ולא להסתפק רק בשתיית מיץ נוני שהוא יכול להוות רק חלק קטן של התהליך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/07/2012 | 20:48 | מאת: רנה

טובה, תודה על המענה המהיר התכוונתי לכרוב חתוך, האם הוא מכיל סידן?

09/07/2012 | 07:04 | מאת: טובה בר-שאן

רנה שלום כרוב חתוך מכיל סידן . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/07/2012 | 20:13 | מאת: ניר

הד"ר האחרת אמרה ש "יש מזונות כמו כמות מוגזמת של חלבונים שגורמת לסידן לצאת מתוך העצם ולא להספג לעצם." אז קטניות שעועית ופול למשל ועדשים ואפונהה אין בהם ממש הרבה חלבון והם לא גורמות לסידן לצאת מתוך העצם? ולאיזה מזונות היא התכוונה עם הרבה חלבון שגורמים לסידן לצאת החוצה ולא להספג לתוך העצם? ועוד שאלה, אבל קראתי שהגיגל המשמעותי לעיבוי העצמות הוא 17-20 שבגילאים האלו הכי מומלץ לשמור עלעע סידן, אז אני ייבן 20 וכמה חודשיםיי כברר ולא שמרתי בגקילאים האלו על כמוממת מספיקה של סידן, זה אומר שהעובי עצמותו שלי לא יגדל יותר אם עכישו אני יתחיל לשמור ולצרוך 1000-1200 מ"ג סידן ביום ? העובי עצמות שלי לא יגדל יתור ראלא פשוט לא יקטן וישאר כזה כמו עכשיו או שגם כן יכול לגדולוו כמו בגילאיי 17-20 שהעובי גדל למי שצורך 1200-100 מג סידן.

09/07/2012 | 13:42 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום. ראשית אתקן אותך, אנחנו לא "דוקטור", לכל אחת מאיתנו יש את תחום ההתמחות שלה ברפואה המשלימה ואנו עוזרות ככל יכולתנו לבאי הפורום. את רוב התשובות לשאלותיך כאן ניתן למצוא במקורות מידע רבים ושונים באינטרנט ואין טעם לענות מספר פעמים על אותה שאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב בווריאציות שונות. לכן, אני חושבת שנושא הסידן והחלבונים מוצה כאן עד תום. אתה יכול להפעיל היגיון ולהבין שאם העצם נבנית עד גיל 20 ועברת את הגיל הזה, סביר להניח שאתה בסוף תהליך ההתעבות ויש לנהוג בהתאם. לגבי ספיגת הסידן,אכן ישנם מזונות שמפריעים. אתה מוזמן להקיש בגוגל "מזונות המפריעים לספיגת סידן" ולקבל אינפורמציה מדוייקת. נשמח לענות לשאלותיך, אנא השתדל להיות עינייני. בברכה ובהצלחה אביטל

04/07/2012 | 20:10 | מאת: אופיר

בהתחלה חשבתי שגלוטן זה בריא כי ראיתי שרשום שיש את זה על לחם מלא ועוד כמה דברים בריאים ואז שמתי לב שהרבה אנשים מנסים להיגמל מזה בגלל שזה משמין ואני רוצה לדעת מה זה גלוטן ולמה זה משמין?ואני מחפש לחם מלא בלי גלוטן ואני לא מוצא איך אני יכול למצוא לחם מלא בלי גלוטן?תודה

10/07/2012 | 09:29 | מאת: עדי מילר

שלום אופיר גלוטן הוא חלבון הנמצא בחיטה. הגלוטן מאפשר הדבקה של מרכיבי הקמח והפיכתם לבצק. ישנם אנשים שרגישים לגלוטן (חולי צליאק) ועליהם להימנע לחלוטין מגלוטן. מלבד אותם חולי צליאק אין צורך להימנע מגלוטן כדי לרדת במשקל ו/או כדי להיות לשמור על "הבריאות". אנשים רבים מנסים להימנע מגלוטן כי כך הם בעצם אוסרים על עצמם מאכלים רבים, בדיוק כמו דיאטת חלבונים וכו'... ניתן בהחלט לרדת במשקל באמצעות תפריט מאוזן ושילוב של פעילות גופנית מבלי להימנע מגלוטן. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/07/2012 | 18:02 | מאת: ניר

וקראתי שהגדדלת ההעצמות הגודל והרוחב שלהם המקסימלית היא בין גילאי 17-20, אני בן 20 וקצת זה אומר שאם עכשיו אני ייתחיל לצרוך 1000-1200 מ"ג סידדדן ביום העצמות כבר לא יתרחבו לי יתורוו בגודל שלהם אלאא כבר ישארו רק אותו דבר ופשוט לא יקטנו כאיילו? או שגם מהגיל הזה העצמוממת ימשיכו להתעבות ולגדול?

04/07/2012 | 19:01 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום לאחר שהעצמות סיימו גדילתן,הסידן יחזק וישמר אותן לאורך זמן ויעזור למנוע דילול עצם בגיל מוקדם. בברכה אביטל

04/07/2012 | 14:34 | מאת: ניר

אז אני כן אוווכל טחינה הה30 גרם ביום, זה טוב נכון? ואגוזים וירקות אבל אני אוכל גם קטניות שבהההם נראה לי איאאן הרבה המידי חלבון אז הסידן של הקטניות נספג או שלא נספג טוב? ומה את ממליצה ההאז בעקרון ליטול סידן כתוסף תזונה? וכתוסף תזונה לצרוך את זה זה לא פחות בריא מאשר דרך האוכל ולא מזיק כן|?

04/07/2012 | 18:59 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום. מהי בעצם שאלתך? אביטל

04/07/2012 | 13:07 | מאת: צב יבשה מצוי

כיצד להכיו חומוס מונבט? אודה על תשובה מפורטת

04/07/2012 | 18:58 | מאת: אביטל זלצר

צב יבשה מצוי שלום. יש להשרות את הכמות הרצויה של חומוס יבש במים כ-24 שעות שבמהלכן מחליפים עד 4 פעמים לפחות את המים. (אני משרה בקערה בתוך המקרר). בתום התהליך יש לפזר על מגש הנבטה (או על מגש מרופד בחיתול או בבד כותנה 100% ולדאוג לסביבה לחה על ידי הרטבת החיתול וריסוס מים על גרגרי החומוס. עם הרבה אהבה וסבלנות החומוסים ינביטו זנבות תוך כמה ימים. בהצלחה

אני בחודש רביעי להריוני גילו לי חיידק במעיים הגורם לי כאבי תופת בכל רחבי הבטן האנטיביוטיקה שהורגת אותו אסורה להריון כך שאני צריכה לסחוב את הכאבים עד הלידה האם תוכלו לתת לי הנחיה מה מותר לי לאכול ומה לא? שמתי לב שמטוגנים גורמים לי להתקף. לגבי שום-האם עדיף או אסור בגלל חריפותו? מה עוד אסור לי?

04/07/2012 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

רבקי שלום חשוב מאוד שתקחי פרוביוטיקה במהלך כל ההריון שלך .החיידקים הטובים דוחקים את החיידק האלים ומחזקים את מערכת החיסון. יתר על כן בלידה תדביקי את התינוק בחיידקים טובים החשובים כל כך לגידול שלו. בנוסף תמנעי ממתוק , מלוח, מטוגן, ומזונות ריקים כמו לחם לבן. אכלי, פירות ,ירקות, ושתי מיץ חמוציות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/07/2012 | 09:50 | מאת: רבקי

אמרו לי שזה עם הרבה חומר משמר -לכן לא כדאי לשתות. האם נכון הדבר?

03/07/2012 | 05:24 | מאת: גיל

שלום רב . אני צמחוני בערך כבר שנה . ברצוני לדעת אם אני יכול לקבל אומגה 3 רק ממקור אחד ,כמו שמן פשתן. אם כן כמה כפות ליום? אני אוכל בערך 2000 קלוריות ליום. אגב, אגוזי מלך ושאר ירקות, מעוררים בי בחילה ! לכן הדבר היחידי שאני מסוגל לאכול זה שמן פשתן.

04/07/2012 | 07:33 | מאת: טובה בר-שאן

גיל שלום שמן פשתן אתה צריך לצרוך בין 2 כפות ל3 ביום .הוא מכיל בצורה מאוזנת אומגה 3 +9+6 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/07/2012 | 00:18 | מאת: לין

היי אני בת 17, וזה אולי ישמע בור מצידי, אבל אני רוצה לדעת אם אני יכולה להכניס לגוף סיבים תזונתיים לא דרך ירקות... והסיבה האמיתית שאני שואלת את זה, זה כי אמרו לי בשניידר שאם אני לא אוכל הרבה סיבים, וכמובן ארד במשקל אני בסופו של דבר אחלה בסכרת, אבל יש לי בעיה רצינית עם ירקות... אני כבר 6 שנים יודעת על זה, היו לי עליות, והיו לי ירידות, בינתיים אני לא חולת סכרת, אבל בזמן האחרון התסמינים התגברו ונכנסתי טיפה למצב של חשש וחוסר אונים, אני ממש לא יודעת מה לעשות וצריכה בדחיפות עזרה, אין לי בעיה לעקוב אחר כל עצה שתביאי לי... בנוסף, אם את יודעת אולי על מקומות נוספים, אתרים נוספים או משהו בסגנון, אני גם אשמח לשמוע. תודה רבה מראש על כל תשובה!

03/07/2012 | 13:59 | מאת: עדי מילר

שלום לין סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים. כלומר, יש לך מגוון של מזונות (מלבד ירקות) העשירים בסיביים תזונתיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/07/2012 | 21:25 | מאת: אבישג

שלום,אני בת 17 המשקל שלי 45 והגובה 1.59 ו bmi 17.5 ירדתי 4 קילו עקב תקופת אשפוז וניתוח שעברתי והייתי שמחה לדעת האם המשקל שלי תקין,תודה מראש.

04/07/2012 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

אבישג שלום BMI 17.5 מאוד נמוך את חייבת להעלות במשקל כיוון שזה יכול להשפיע למשל על קבלת מחזור וכ"ו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2012 | 19:33 | מאת: סיון

כמה זמן מומלץ לדבוק בדיאטה לאיזון בלוטת התריס בהיפר תרואיד. התזונאית שלי בחופש ואני על סף לשבור את הדיאטה שאני כבר חודשיים מקפידה עליה. במסגרתה איני אוכלת חלב ומוצריו, סוכר, בשר אדום וחצילים ואוכלת בעיקר מזונות מלאים... יש מקומות בהם קראתי על שלושה חודשים האם כך הדבר?

04/07/2012 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום בהיפרתירואיד חשוב מאוד לאכל כרוב, כרובית, ברוקולי, נבטי ברוקולי, סויה שהם מדכאים את בלוטת התריס. חשוב להתמיד בדיאטה עד שמגיעים לאיזון. ובהמשך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/07/2012 | 13:40 | מאת: ניר

זאת הכמות היומית המומלצת קראתי, עכשיו את ממליצה להגיע אליה דרך האוכל או דרך תוסף תזונה? או שאייין הבדל וז הלא משנה דרך אוכל או תוסף תזונה זה בריא באותה מידה?

04/07/2012 | 07:26 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום קשה מאוד להגיע לכמות זאת של סידן דרך האוכל. אך מה שמאוד חשוב איזה מזונות אתה אוכל כיוון שיש מזונות כמו כמות מוגזמת של חלבונים שגורמת לסידן לצאת מתוך העצם ולא להספג לעצם. חשוב לאכל הרבה ירקות אגוזים שקדים טחינה שבהם יש כמות יפה של סידן והסידן נספג טוב יותר ומתרבד בעצם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/07/2012 | 21:23 | מאת: רועי

שלום רב, האם מומלץ להשתמש במשקה אלוורה על מנת למנוע עצירות? האם יש תופעות לוואי לטווח הארוך? תודה מראש, רועי

04/07/2012 | 07:10 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום משקה הלוורה טוב לעצירות לזמן קצר לאורך זמן ארוך מדי הוא עשוי לגרום למעי עצל ולעוויתות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן