פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/06/2012 | 15:42 | מאת: דפנה

שלום רב, אבקש לדעת מה ההבדל בין עיסת קקאו לחמאת קקאו. ומהו ליציטין סויה ו E322. תודה, דפנה

30/06/2012 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום חמאת קקאו, הנקראת גם שמן תאוברומה, היא השמן הצמחי האכיל והטבעי שמופק מפולי הקקאו. צבעה צהוב חוור, והיא ממוצה מפולי הקקאו ויכולה לשמש ליצירת שוקולד, אבקת קקאו. בעוד שעיסה הם הפולים שעברו מעיכה .לציטין (מיוונית - lekithos חלמון הביצה) הוא פוספוליפיד המהווה חומר חיוני לחיים. זוהי מולקולה שומנית, המגינה על ממברנות התאים ואף מהווה חלק מהם. תכונתו כמסיס במים בצידו האחד ומסיס בשומן בצידו האחר וכך מסיס גם במים וגם בשומן גם יחד, מאפשרת לו לפעול כמתחלב המאפשר מיזוג שומן ומים באותו חומר. בתעשיית המזון נהוג לעשות שימוש בלציטין במיני מזונות רבים כגון: שוקולד, E322 הוא לציטין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/07/2012 | 11:29 | מאת: דפנה

תודה רבה על התשובה המספקת והמלמדת. בברכה, דפנה

27/06/2012 | 10:53 | מאת: קרן

בהיריון בשבוע 34 , מזה חודש שילשולים, תרבית צואה חיובית לקלוסטרידיום טוקסין, מטופלת מזה 3 ימים בפלאגיל, אוכלת רק אורז וצנימים, האם ישנם דברים נוספים שאפשר לאכול?

30/06/2012 | 07:37 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום חשוב לשתות הרבה נוזלים.לאכל מרק. כן את יכולה לאכל בננה ותפוח ובטטות מבושללות. בברכה והצלחה טובה בר- שאן

27/06/2012 | 09:39 | מאת: יוסי

שלום. איך עושים ניקוי רעלים בכבד .תודה

30/06/2012 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום יש מס' שיטות לניקוי כבד בעזרת תזונה ,ובעזרת צמחי מרפא. המלצתי אל תסתפק בפורום ותתיעץ עם נטורופטית או תזונאית שתתאים את הניקוי למצבך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/06/2012 | 23:53 | מאת: מאיר

אם כשאני מבשל אני מוסיף לאורז או למאכל אחר 2 כפיות של שמן קנולה (10 גרם יוצא) לסיר, אז זה נחשב לי בעצם שצרכתי את ה10 גרם שומן האלו אוא שזה נחשב אוליי 2 או3 גרם כי זה מפוזר בכל הסיר ונספג אוליי?

09/07/2012 | 13:48 | מאת: אביטל זלצר

מאיר שלום. הכמות המחושבת היא לפי מה שנכנס לפה ולא לסיר. בברכה אביטל

לסייע להבשלתם?

צמי שלום ניתן לשים בשקית חומה למרות שיבשילו גם בטמפרטורת החדר לכשיגיע זמנם. בברכה ובהצלחה אביטל

27/06/2012 | 19:13 | מאת: תודה רבה

26/06/2012 | 11:59 | מאת: הילה

היי , שמעתי על שיבולת שועל שהיא מזינה בריאה ואין לה ערך קלורי רב( בערך 40 קלוריות) אך כשקניתי קווקאר ראיתי שמבחינת קלוריות זה 350 בערך ויש לזה גם די הרבה שומנים ופחממות , אז לא כל כך הבנתי, שיבולת שועל זה לא קווקאר? כי קווקאר מבחינת הקלוריות הוא ממש לא דל בקלוריות!! ואם אכן זה לא אותו דבר , איפה אשר לקנות רק שיבולת שועל , בסופר? בקופסה/ משקל? תודה מראש והמשך יום טוב

26/06/2012 | 21:13 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלום קוואקר היא חברה המייצרת את הפתיתים שלה משיבולת שועל.מאחר והם עוברים עיבוד, זמן הבישול שלהם מתקצר. שיבולת שועל מלאה וטובה,ניתן לרכוש בשווקים ובחנויות טבע. בברכה ובהצלחה אביטל

27/06/2012 | 17:36 | מאת: הילה

26/06/2012 | 11:25 | מאת: לי

היי, אני חולת צאליאק ולוקחת אינזימים שמסייעים בעיכול, במהלך היום אני מקפידה על תזונה עיקבית עם מעדן בבוקר צהריים שכוללת פחממה וחלבון בשר פרי ב4 והמון ירקות בערב, האם יש צורך להוסיף במהלך היום סיבים תזונתיים כפי שראיתי בבית המרקחת (מעין אבקה ללא טעם), תודה

03/07/2012 | 13:55 | מאת: עדי מילר

שלום לי מדבריך נראה שאת מקפידה על צריכה מספקת של ירקות ופירות, כלומר את צורכת מספיק סיביים תזונתיים. במידה ואינך סובלת מעצירות אין צורך על תוספת סיביים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/06/2012 | 17:58 | מאת: ערן

שלום טובה, אני בן 36 וחווה קשיי נשימה (הכנסת אויר) יומיומיים מזה חצי שנה, (ככל הנראה על רקע נפשי). מעוניין לטפל בגורם בצורה טבעית ולא בסימפטומים ע"י נטילת כדורים נוגדי חרדה\דיכאון למיניהם. מה היית ממליצה לעשות ? אילו מזונות יש לצרוך מאילו להימנע? ניקוי רעלים? תוספי תזונה? תודה, ערן.

26/06/2012 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום יש מס' שיטות טובות שמשלבות תזונה עם הרפייה אשמח שתדבר איתי בברכה טובה בר- שאן 0546829699

25/06/2012 | 17:51 | מאת: סתיו

הי, אני בת 15 - אני שוקלת 54 והגובה שלי הוא 164 . יש לי קרס ואני מרגישה שמנה . האם זה המשקל הרצוי לגילי או שאני צריכה להרזות? אם כן כמה? אשמח לקבל תשובה בהקדם..תודה זה ממש חשוב :)

26/06/2012 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

סתיו שלום כנסי בגוגל למחשבוני תזונה ותראי שהBMI שלך נמוך. BMI מראה על היחס בין המשקל לגובה .לפי ארגון הבריאות העולמי הוא צריך להיות בין 18- ל25 מתחת לזה ומעל לזה זה בעייתי לגוף. הBMI שלך 20 שזה מצוין נמוך מזה יכול לגרום למחלות ולחוסר גדילה ואפילו הפסקת ווסת. אם יש לך כרס פשוט תעשי ספורט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2012 | 12:31 | מאת: דליה

שלום רב, ברצוני להכין גרנולנה ביתית ושאלתי היא האם ערכם התזונתי של הקוואקר וגרעיני החמניות לא ייהרס בזמן קלייתם?

25/06/2012 | 14:00 | מאת: חלי

לדעתי כל חימום שהוא אפילו קליה בתנור פוגמת בערך התזונתי

26/06/2012 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום אין ספק שקליה וחימום גורמים להרס של חלק מהוויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/06/2012 | 10:39 | מאת: דפנה

שלום רב, האם לא טוב לאכול סידן ולשתות תה ירוק משום שהקופאין בתה מונע את ספיגת הסידן.וכמה זמן צריך לחכות לפני ואחרי אכילת סידן או שתית תה ירוק על מנת שלא תהיה סטירה. תודה, דפנה

26/06/2012 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום בתה הירוק יש קפאין שהוא גורם משתן ולכן גורם ליותר יציאת סידן בשתן. הוא לא משפיע על הספיגה עצמה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2012 | 13:48 | מאת: רונן

הם לא זולות, שקית של קטניות קקפואות עולה 20 שקל שיש בה 800 גרם, ליום אני צורך 200 גרם למשל ,זה מספיק לי ל4 ימים שקיית אז זה לא זול, אבקת חלבון תצא ייותר זול לחודש.... אם אבל אני יאכל קינואה או כוסמת פעמיים ביום שזה מכיל חלבון מלא אני יכול לא לצרוך קטניות אלא אבקת חלבון נכון? כי אני כבר יקב ל את החלבון המלא מהקינואה/כוסמת.

26/06/2012 | 21:27 | מאת: אביטל זלצר

רונן שלום. קטניות הן זולות אם קונים אותן במקום הנכון.אין צורך לקנות קפוא. קונים בשוק בתפזורת, משרים ללילה תו"כ החלפת מים 2-3 פעמים, מבשלים כמות גדולה בהרבה מים ואז ניתן לחלק למנות ולהקפיא.זה אמנם קצת התעסקות אבל אם מכינים כמות גדולה (קילו למשל),זה מספיק להמון זמן. בברכה ובהצלחה אביטל

24/06/2012 | 13:45 | מאת: רונן

בשביל מה זה? זה רק בשביל חיות כדי להאכיל חיות או שעושים את זה גם בשביל בני אדם? כאילו שמעתי בתקופה אחרונה על זה, עושים את זה כאילו אנשםי שרוצים לחסוף בכסף למשל במקום לקנות חומוס קונםי גרגירים בזול ומנביטים ואז יוצא להם אותו החומוס כמו שקונים בחנות?

26/06/2012 | 21:23 | מאת: אביטל זלצר

רונן שלום תהליך ההנבטה מעורר את האינזימים שיש בקטניות ובדגנים ומעלה במאות אחוזים את רמתם, זמינותם וכן את תכולת הויטמינים שבהם. מומלץ עד מאוד להנביט. החומוס הנמכר בחנות, מכיל חומרים רבים מלבד גרגירי החומוס לרבות חומרים משמרים ולעיתים גם שומנים לא בריאים ולכן החומוס שמכינים בבית,לא רק שבריא יותר אלא גם טרי ונקי מחומרים שכאלה. בברכה ובהצלחה אביטל

23/06/2012 | 13:17 | מאת: שני

שלום, האם מותר לקחת בנפייבר בזמן הנקה (מלאה)? (התינוק כרגע בן שלושה שבועות). תודה רבה.

03/07/2012 | 13:53 | מאת: עדי מילר

שלום שני בהחלט אפשר בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

22/06/2012 | 21:47 | מאת: anneliez

שלום, אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לי היכן ניתן להשיג קסיליטול. אני גרה בירושלים. תודה.

24/06/2012 | 06:50 | מאת: טובה בר-שאן

anneliez אין לא מושג . אולי את צריכה לבדוק בבתי הטבע. אולי בבית טבע ליד מחנה יהודה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2012 | 19:07 | מאת: מיקו

לכל מי שרוצה להמתיק בצמח הסטיביה,חברים וחברות יקרים ויקרות,אני חולה סכרת ושמעתי על צמח הסטיויה. אך לצערי המחיר שלו במרכולים יקר,כ37 אגורות ל-1 גרם הפניות שלי ליצרן לא עזרו, ולכן קניתי במשתלה 2 שתילים ושתלתי בעציץ במירפסת,כל שבוע אני כוטף 30 עלים מיבש 12 שעות בשמש ממולל את העלים עד דק,ומוסיף קמצוץ לקפה ואכן. גם טעים גם בריא וגם מתוק. לבריאות,אני מבקש אם אפשר,ליראות את תגובתכם. תודה רבה.

26/06/2012 | 21:01 | מאת: אביטל זלצר

מיקו שלום רעיון נפלא, ישר כח!!! בברכה, אביטל

קראתי כתבה שכתוב שם שאסור לערבב חלבון עם עמילן עמילן=אורז קיטניות=חלבון ו אני רואה שאת ממליצה על שילוב השניים גם יחד טובה בבקשה תעשי לי סדר בנושא הזה . תודה מראש ושבת שלום .

24/06/2012 | 06:47 | מאת: טובה בר-שאן

חלי שלום הסברתי איך מקבלים חלבון מלא בתזונה . יש מזונות שלא מכילים חלבון מלא כמו דגניים או קטניות לבד. שילוב שלהם ביחד נותן את כל חומצות אמינו חיוניות. לא דיברתי על גישת דיאטה של הפרדת מזונות ולכן אני מפנה אותך לאתר בו תקראי על גישה זו http://www.bello.co.il/site/Nature/a/articles/Default.aspx?ContentID=601 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2012 | 14:09 | מאת: אלי

קיבלתי פורמולה לפרזיטים ורציתי לוודא שבאמת אין בעיה עם הצמחים האלו בהנקה "פרונוס מומה, קופטיס,פלודנדרון,קינמון,זינגיבר,ג'ינסינג, אנג'ליקה , זנטוקסילום, אסראום. תודה

26/06/2012 | 21:18 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום חלק מהצמחים אכן יכולים לעבור לחלב ואני הייתי ממליצה לך לנקוט במשנה זהירות. עוד אמליץ לך להיכנס לאתר של צמחי מרפא (כמו ברא או מינה פארן), להקליד כל צמח בנפרד כפי שמופיע בלועזית על גבי האריזה ולבדוק בקונטראינדיקציוצ אם יש בעייה עם הנקה. בברכה ובהצלחה אביטל

או שפשוט אני יאיכל פעמיים ביום ארוחת קינואה, שבה יש חלבון מלא כן? כי קראתי בהרבה מקומות שקינואה מכילה חלבון מלא, אני יקבל חלבון מלא ולא יצטרך לאכול גם קטניות כן? אני רוצה לחסוך בהוצאות פשוט.

דודו שלום 1. קטניות הן מאוד זולות 2. הכי חשוב לאכל מגוון כי כך אתה מקבל ויטמינים רבים, מינרלים, וסיבים. לכן המלצתי לך לגוון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אבל כתוב שאורז בסמטי מלא האינדקס גליקמי שלו נמוך, אז כל סוגי האורז זחוץ מהסוג הזה יש להם אינדקס גליקמי גבוה, אבל האורז הזה יש לו אינדקס גליקמי סביר, באמצע, באאתר שיש את הטבלאות אז אורז בסמטי יכתוב באאמצע, לא גבוה ולא נמוך כאילו, ושאלה:כשאוכלים אורז שלא בסטי(משמע אורז עם אינדקס גליקמי גבוה) עם קטניות, הקטנית מורידות בהרבה את האינדקס הגליקמי או שבטיפה?

רונן שלום אכילת מאכלים עם אינדקב גליקמי גבוה ביחד עם קטניות אכן מורידה את האינדקס הגליקמי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2012 | 13:39 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת איך ניתן לזהות כאשר אגוזים הם מעופשים, וגם בפירות יבשים כמו תמרים? לפעמים אני רואה תמרים שיש עליהם נקודות לבנות, או מן כתמים, האם זה עובש?

21/06/2012 | 17:26 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום לא תמיד אנחנו יכולים לראות את העיפוש של עובשים. לפעמים האפלטוקסינים נמצאים בפירות יבשים או אגוזים ללא שנראה מבחוץ כלום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2012 | 09:27 | מאת: אופיר

אני אוכל בכל יום צלחת של 30 גרם של קורנפלקס עם חיטה מלאה בתוספת בננה אגוזים וצימוקים של מיקפלקס עם חלב רציתי לדעת האם זה בסדר ולא משמין והאם זה טוב למי שיש עצירות?

03/07/2012 | 13:49 | מאת: עדי מילר

שלום אופיר מנה של 30 גרם דגני בוקר מחיטה מלאה בהחלט יכולים להשתלב כחלק מתפריט מאוזן ובריא. כמו כן, דגני בוקר על בסיס חיטה מלאה עשויים לסייע בעצירות במידה ומקפידים על שתייה מספקת. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

20/06/2012 | 17:34 | מאת: דודו

שלום, אני יודע שבכוסמת יש חלבון מלא, אז אני לא חייב להוסיף לה ירקות קפואים כמו שעועית ואפונה כדי שזזאת תהייה ארוחת חלבון מלאה? אני יכול פשוט לאכול את הכוסמת בלי הירקות קפואים, וזה ייחשב לי לארוחת חלבון מלאה נכון??

21/06/2012 | 17:25 | מאת: טובה בר-שאן

דודו כוסמת אינה מכילה חלבון מלא. כן יש צורך להוסיף קטניות כדי לקבל חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2012 | 12:55 | מאת: רונן

אם אני רץ 6 פעמים בשבוע 6 קילומטרר כל יום וגם מתאמן על פיתוח הגוף (יום כן יום לאשככה צריך) אז אני עדיין צריך לצרוך 1.6 או 1.7 גרם חלבון על כל קילו או שאני כן נחשב מתאמן מאסיבי כמו אאלו שמתאמנים לאולמפיאדה ואני צריך לצרורך 2?

24/06/2012 | 06:51 | מאת: טובה בר-שאן

רונן שלום אתה צריך לצרוך בסביבות 1.6 גרם חלבון לק"ג משקל גוף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2012 | 12:45 | מאת: רונן

אוארז בסמטי זה נחשב אורז מלא נכון? כאילו פחמימה מורכבת ולא פשוטה? ואם כן אז עדיף לאכול בסמטי מאשר אורז מלא כי בבסמטי יש אינדקקס גליקמי מתון ובאוררז מלא כתוב שיש אינדקס גליקמי גבוה. ואיך בכלל צריך לאכול מוצרים כדי שלא להזיקי לעצמך מבחינת האינדקס הגליקמי? פשוט צריך לוודא שבכל ארוחה כל המאכלים שיש בהם אינדקס גליקמי גבוה (שזה גזר למשל ותפוח אדמה) ואורז לא יעלו על 50 גרם פחמימות?

21/06/2012 | 17:22 | מאת: טובה בר-שאן

רונן שלום אורז בסמטי הוא סוג של אורז. יש אורז בסמטי מלא ויש אורז בסמטי לא מלא לכל סוגי האורז אינדקס גליקמי גבוה. כדי להוריד אינדקס גליקמי כדאי לאכל אורז מלא עם קטניות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/06/2012 | 12:20 | מאת: דפנה

שלום רב, אני שותה חצי כוס מים רתוחים ומוסיפה חצי כוס של חלב סויה ומכניסה תיון של תה ירוק. האם הקופאין שנימצא בתה סותר את הסידן שנמצא בסויה והאם לא כדי לשתות את שניהם ביחד משום שאני מפסידה את ספיגת הסידן. בברכה, דפנה

21/06/2012 | 17:20 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום זאת לא הנקודה הכמות הקטנה של סידן בסויה שאת מוסיפה לתה היא לא משמעותית זה לא מקור הסידן היחידי אותו אתמקבלת. לכן את יכולה להמשיך לשתות את התה שלך בכף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/06/2012 | 22:31 | מאת: אלי שרון

שלום לך עדי. אני מבקש עזרתך בחציית סובין אורז

03/07/2012 | 12:22 | מאת: עדי מילר

אלי שלום לא הבנתי את שאלתך... אתה מוזמן לשאול שוב. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

19/06/2012 | 17:36 | מאת: רונן

קראתי שדיאטה מרובת חלבון מאיצה אוסטיאופורוזיס. אז מזה אומר דיאטה "מרובת" חלבון, הרי זה בריא לבן אדם שמתאמן לצרוך 2 גררם חלבון על כל קיילו שלו בגוף, אז הכוונה היא בטח לאנשים שצורכים 2.5 או 3 גרם חלבון על כל קילו שלהם ואין לי מה לדאוג כן?

20/06/2012 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

רונן שלום אדם צריך לצרוך 0.8 גרם חלבון על כל ק"ג גוף אנשים שמתאמנים מסיבים צורכים בין 1 ל1.6 חלבון 2 גרם מדברים על אנשים שמתאמנים לאולמפידה. מאוד מאוד מסיבי. לכן לא צריך להגזים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2012 | 21:48 | מאת: אופיר

אני רוצה להתחיל תהליך של טבעונות איך אני מתחיל תתהליך הזה למי אני פונה?

20/06/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אופיר שלום אתה יכול ליצור קשר איתי 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2012 | 11:13 | מאת: נילי

שלום, קניתי טיפות סטיוויה של חברת טבעקום ורשימת הרכיבים מכילה: מים, מצוי צמח הסטיוויה ופ. סורבאט. מה זה פ. סורבאט והאם אני רוצה להכניס את זה לגוף שלי? תודה!

20/06/2012 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

נילי שלום פוטסיום סורבאט E202 הוא חומר משמר הקוטל חיידקים ופטריות ומופק מחומצה סורבית עלול לגרום לתגובות אלרגיות אצל בני אדם רגישים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/06/2012 | 16:49 | מאת: קרן

שלום האם יש איזה טיפול אלטרנטיבי לבעיית האוזניים אצל ילדים ? הבת שלי בת 5 הרבה סובלת מנזילות מאוזניים לאחר בדיקת רופא תמיד מתברר שיש לה דלקת למרות שזה לא כואב לה . מה ניתן לעשות ?

18/06/2012 | 06:55 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום ישנן טיפות טראומיל לאוזניים של חברת HILL הגרמנית משווקת על ידי אלטמן . מצוינות ומונעות מתן אנטיביוטיקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2012 | 17:12 | מאת: מורן

איך מכינים? האם מסלק טרי או מבושל?? האם טוחנים את כולו? או שרק לוקחים את מי הבישול עם הסלק???.

17/06/2012 | 08:11 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום מיץ סלק מכינים מסלק טרי ניתן לשלב אותו עם גזר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/07/2012 | 15:08 | מאת: ניר

שימי לב שהשפעת לוואי עלולה להיות שתן בגוון אדמדם זוהי תופעה נורמלית ואין לה שום השפעה.

16/06/2012 | 11:14 | מאת: שירי

שלום, התחלתי לשתות משקה כלורופיל ( לא במקום תזונה בריאה )ולא יודעת אם רצוי לשתות על קיבה ריקה או מלאה? תודה מראש.

17/06/2012 | 08:10 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום עדיף לשתות את משקה כלורופיל על קיבה ריקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2012 | 20:03 | מאת: דובדבנים

16/06/2012 | 07:06 | מאת: טובה בר-שאן

דובדבנים שלום הדובדבן עשיר בסיבים תזונתיים שחשובים לפעילות התקינה של מערכת העיכול, במקביל עשיר בויטמין A המגן על הראיה וכן, בויטמין C שמשפר את התנגודת החיסונית של הגוף ובאשלגן ונתרן המסייעים בהורדת לחץ דם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/06/2012 | 19:35 | מאת: JONI

בהודעה אחת אמרת לי שהערכים של החלבון לא משתנים אחריי יבישול והגרמים של החלבון לא נעשים קצת יותר, ועכשיו אמרת לי שכן אחריי ביושל החלבון נהייה קטן יותר, אז מה נכון? וחוץ מהחלבון שנהיה קטן יותר (במיד הותגידי שזה ככה) מה עוד קטן אחריי הבישול חוץ מהחלבון עוד משהו עוד ויטמין כלשהו או שומן או קלורירתו או משהו? ועל עדשים כתוב שלפנייי בישול הם 28 גרם חלבון ל100 גרם ואחריי בישול רק 9 גרם, זה הגיוני וזה באמת ככה?. ומה לגבי המבורגרים מן הצומח גם בהם החלבון אחריי טיגון קטן יותר?.

16/06/2012 | 07:03 | מאת: טובה בר-שאן

JONIשלום אם אני לא עונה מספיק לשאלותיך. לך תקרא את הספר "ערכם התזונתי של המזונות" של ד"ר יעקוב אילני או תשאל את שאלותיך בפורום אחר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אני בהריון שבוע 32, בתחילת ההריון ההמוגלובין היה 11 והתחלתי לקחת כדורי פריפול שהם ברזל וחומצה פולית, כיום ההמוגלובין שלי הוא 9, אני לא יודעת האם מדובר בבעייתת ספיגה כי אני מאוד מקפידה לאכול דברים שעשירים בברזל, בכל אופן השאלה שלי היא האם מותר לי על דעת עצמי לקחת 2 כדורים במקום אחד (מבלי לחכות לתור שלי לרופא עוד 4 שבועות) תודה והמשך יום נעים

16/06/2012 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום אכן את בחסר של ברזל וחשוב שתעלי את מינון הברזל שלך. קחי אותו עם ויטמין C זה יעזור לספיגה יעילה שלו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2012 | 09:40 | מאת: נתן

שלום .אני שומע שמדברים הרבה על התכונות של שמן אבוקדו.האם הוא טוב גם להורדת כולסטרול

16/06/2012 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

נתן שלום אכן כן, כיוון שעשיר מאוד בויטמין E . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2012 | 23:42 | מאת: אני

אני אוכלת בריא בדרך כלל ומשתדלת להוריד כולסטרול (הוא לא מאוד גבוה) ללא תרופות ולוקחת סידן וויטמין D אם כי הייתי צריכה לקחת תרופה לתחילת אוסטיופרוזיס אבל מפחדת מתופעות לוואי ומושכת את זה עוד זמן. הייתי רוצה להוריד שניים, שלושה קילו, לא יותר וקשה לי (אני בת 57) והשאלה שלי היא האם אפשר לוותר על לחם באופן כללי שמאוד אוהבת ומה אפשר לאכול במקומו ? נראה לי שזאת הסיבה שמקשה עלי ביום, יום כי אוכלת חמש פרוסות במשך כל היום. אודה על תשובתך.

16/06/2012 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אכן ניתן לוותר על לחם המכיל חיטה וגלוטן שעושה להרבה אנשים לא טוב . במקומו היתן לאכל פרכיות אורז מלא ודגנים אחרים כמו שיבולת שועל (קוואקר) ואת שאר המאכלים הטובים: ירקות, פירות, קטניות ודגניים אחרים לא אלרגנים, אגוזים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/06/2012 | 12:05 | מאת: אני

תודה על התשובה. רק הייתי רוצה לדעת אם אוכלת שתי פרוסות לחם כל פעם, כמה שווה לפרכיות אורז? גם 2 או יותר ? לגבי הקוואקר או דגנים אחרים איזו כמות ? כוס ? תודה !

13/06/2012 | 22:36 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 15 אני רזה שוקלת 50 מאז שאני זוכרת את עצמי היתה לי כרס , איך אפשר להוריד אותה?

16/06/2012 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

אנונימית שלום למרות שאת רזה יתכן שאת לא אוכלת מזונות בריאים שגורמים לך לנפיחות . 2 יש לעשות ספורט לחזק את שרירי הבטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2012 | 11:39 | מאת: יותם

שלום קוראים לי יותם ואני בן 17 אני 1.75 ושוקל 55 קילו.. אני באמת נראה רזה (לא בגלל שאני לא אוכל זה כנראה משהו גנטי) רציתי לדעת אם יש דרך להשמין או לעלות את מסת הגוף ולהראות יותר רחב וגדול בנוסף רציתי לדעת אם יש דרך להשמין ברגליים כי הרגליים שלי ממש דקות. תודה מראש!

15/06/2012 | 06:50 | מאת: טובה בר-שאן

יותם שלום לאכל אגוזים ,שקדים, טחינה ,דגים ,עדשים, שעועית, פירות ,ירקות ,חומוס ולעשות הרבה ספורט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2012 | 11:09 | מאת: מישהי

שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות יש באגוז מלך אחד?

15/06/2012 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

מישהי שלום 100 גרם אגוז מלך מכיל 649 קלוריות אני לא יכולה להגיד לך כמה אחד . תשקליאותו ותעשי ערך משולש בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2012 | 02:45 | מאת: JONI

ואיך תסבירי את זה שיש אתרים של ערכים תזונתיים ויש בהם אופצייה של אורז למשל לפניי בישול ואורז אחריי בישול, באורז לפני יבישול יש יתור גרם חלבון ובאופצייה כשבוחרים באופצייה של אורז אחריי בישול יש פחות גרם חלבון? וז הלא ארק במאכל אאורז זה בעוד כמה מאכלים יש פחות חלבון באתרים האלו כשבוחרים באופצייה של "לאחר בישול", אז מה האתרים האלו טועים דוקטור?

15/06/2012 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

JONI שלום לפני בישול החלבון מרוכז יותר בגרגרי האורז. לאחר בישול יש הוספה של מים החומרים המומסים פחות מרוכזים לכן הערכים משתנים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2012 | 19:15 | מאת: מיקו

ד"ר טובה-ברשאן. לא תוכלי להיתמודד מול gony הוא לא יודע מתי לעצור.

15/06/2012 | 06:45 | מאת: טובה בר-שאן

מיקו שלום תודה ! טובה בר- שאן

11/06/2012 | 19:05 | מאת: זק

שלום אני חולה סכרת סוג 2 .מזריק אינסולין ואכל מאוזן ובריא.שבוע לקראת הבדיקה עלי לאכל רק אכל לבן ללא ירקות או פירות השאלה היא נה אוכלים?

15/06/2012 | 06:40 | מאת: טובה בר-שאן

זק שלום אנחנו מדברים על תקופה קצרה מאוד תאכל על פי ההוראות שניתנות לך (מותר לך דגים, לבן שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך תשתדל לאכל פחות לחם ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/06/2012 | 12:15 | מאת: דפנה

שלום רב, האם פירות יער קפואים הנמכרים במרכולים הם אורגנים ואם אינם אורגנים, האם כדאי לאכול אותם. כידוע פירות יער שאינם אורגנים סופחים המון ריסוס. אני לא אוכלת פירות יער טריים כמו דובדבנים ותות שדה משום שהם מכילים כמות גבוה של ריסוס. אבל האם פירות יער קפואים בטוחים יותר מריסוס. בתודה מראש, דפנה

12/06/2012 | 17:22 | מאת: טובה בר-שאן

טדפנה שלום פירות יער קפואים אינם אורגניים וגם הם עברו ריסוס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2012 | 09:54 | מאת: רבקי

אני סובלת מחיידק CLOSTR.DIFFIC.TOXIN חלש בקיבה שגורם לי לכאבים. אני בשבוע 14 להריוני לכן לא יכולה לטול אנטיביוטיקה. האם יש דרך טבעית למגר את החיידק?

12/06/2012 | 17:21 | מאת: טובה בר-שאן

רבקי שלום חשוב מאוד שתתיעצי עם הרופא שלך . בנוסף חשוב מאוד לקחת פרוביוטיקה במינונים גבוהים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/06/2012 | 02:09 | מאת: JONI

שמעתי שאוכל אחריי בישול מאבק את כמויות החלבון שלו, זה נכון או שזה סתם משהו שיקרי ? למשל אם ב100 גרם עדשים יש 28 גרם חלבון אז אחרי הבישול שלהם זה יהפוך למשהו כמו 10 גרם חלבון, זה נכון או זה ממש שטות שאמרו לי? ובקשר לגודל נגיד כשמבשלים 100 גרם של משהו אז לאחר הבישול דוקטור בקשר לאוכל אחריי בישולכמות גדלה או שנשארת 100 גרם?

12/06/2012 | 17:17 | מאת: טובה בר-שאן

JONI שלום החלבון לא מאבד את כמותו לאחר בישול . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2012 | 21:44 | מאת: אופיר

לא זו לא בדיחה או פרובוקציה. אתמול שמעתי מחברה, שמכר שלה, הנושא תפקיד בכיר מאד במשרד החקלאות אמר לה שירקות ופירות אורגניים מייצרים רעלנים כדי להתמודד עם מזיקים הפוגעים בהם. התופעה אינה קיימת (או קיימת בצורה מופחתת) בירקות ופירות לא אורגנים. אם זה נכון, יוצא שעדיף כבר לצרוך ירקות ופירות לא אורגניים, מכיוון שבהם חומרי ההדברה נמצאים בעיקר על הקליפה וניתנים לשטיפה, בעוד שבירקות ופירות אורגניים הרעלנים נמצאים בתוכם. זה מאד מטריד אותי, כי אני צורך ירקות אורגניים מזה זמן רב. מישהו שמע משהו כזה?

11/06/2012 | 21:07 | מאת: השדות האורגניים

שמעתי גם משהו נוסף לא מעודד בכלל. שהשדות האורגניים נמצאים ליד השדות הלא אורגניים. וכשמרססים את השדות הרגילים, הריסוס מתפזר באוויר לאורך 6 ק"מ. אז גם השדות האורגניים מקבלים את המשנה שלהם. וזה לא שהשדות האורגניים לא מרוססים. גם אותם מרססים, רק שהרשימה המותרת לריסוס, הרבה יותר קצרה.

12/06/2012 | 17:16 | מאת: טובה בר-שאן

אופיר שלום אין ספק שהצמחים מייצרים כל מיני חומרים כמו שמנים אתרים שמונעים מחרקים לאכל אותם.אולם הם לא מייצרים פחות עם מרססים זה שטויות. לגבי השאלה השניה חומרי הדברה אכן יכולים להתפזר למרחק רב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2012 | 20:25 | מאת: JONI

בן אדאם שלאא מתאמן כמה צריך לצרום גרם שומן ליום? ובן אדם שמתאמן כמה גרם ליום צריך? זה נכון שמי שלא צורךר מספיק גרם שומן שהגוף שלו צריך אז זה גם לא מומלץ ולא הכי טוב וצריך בדיוק את הכמות המדוייקת ליום, כן? ועוד שאלה, נגיד כשאני מבשל אורז או כוסמת או קינואה אנאי מוסיף כפית של שמן לאוכל כשהוא מתבשל, כפית שוקקלת 5 גרם, אז כשאני מוסייף את הכפית זה נחשב ששצרכתי עוד את ה-5 גרם שמן אהז האו שזה נחשב אולי ילגרם 1 רק כי השמן מתפזרז בכל הסיר וזה לא כמו לששתות כפית שמן?

12/06/2012 | 17:10 | מאת: טובה בר- שאן

JONI שלום שמן הוא מאוד חשוב במיוחד שמנים שהגוף שלנו חייב לקבל אותם מהאוכל. כמו אומגה 3 ואומגה 6 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2012 | 18:17 | מאת: JONI

אבל אמרת לי שקיינואה וכוסמת נחשבים מאכלים שיש בהם חלבון מלא, אז זה אומר שאם אני אוכל קינואה או כוסמת אני לא חייב בעצם לאכול אותם עם קטנית כלשהי נכון? אם אני יאכל ארוחה אחת ביום של כוסמת או קינואה וארוחה אחרת של או כוסמת או קינואה או אורז מלא (שלא נחשב חלבון מלא) עם קטנית כלשהי אז זזה ייחשב לי 2 ארוחות עם חלבון מלא ביום כן? שזהז מה שאמרת שמספיק ביום 2 ארוחות של חלבון מלא. או שזה לא נכון וצריך ביום לאכול 2 ארוחות של דגנים וקטניות ? שגם כאילו למרות שאמרת לי שכוסמת וקינואה נחשבים למאכלי חלבון מלא אז עדיןי למרות זה כשאוכלים אותם בלי קטנית/קטניות אז זה לא נחשבת ארוחה של חלבון מלא?

12/06/2012 | 17:07 | מאת: טובה בר-שאן

JONI שלום כפי שאמרתי לך באכילת קינואה זה חלבון מלא אורז וקטניות גם הוא חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן