פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

הי, כחלק מתהליך הבראת הגוף שהתחלתי, אני אוכלת כל בוקר טורטייה שאני מכינה משליש כוס מים, כף יפה של שיבולת שועל עבה ו2 כפות יפות של קמח עדשים. בתוך הטורטייה אני מכניסה חביתה, ירקות רבים, אבוקדו, גבינה רזה. אשמח להערכת ערך תזונתי בטורטייה עצמה, וגם ערך קלורי.... רק הטורטיה בלי המילויים.
בכף שיבולת שועל יש בערך 43 קלוריות, ובכף קמח עדשים יש 85 קלוריות (מה זה אומר כף יפה?). בכמויות של כף רגילה, יוצא לך 213 קלוריות לטורטיה
אני פחות עוסקת בערכים קלוריים. מבינה תזונתית - הקמח עדשים מכיל כמות יפה של חלבון, וגם סיבים ומינרלים. שיבולת שועל זו פחמימה מלאה, עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמיני B ומינרלי. זה שילוב מצוין שמספק לנו חלבון מלא, וסיבים. תוספת של ירקות ואבוקדו מספקת השלמה של ויטמינים ושומנים בריאים. גם ביצה משתלבת יפה ומשלימה חלבון ושובע. מקסים!
שלום, כמה סוכר מכילים:1-מישמיש מיובש(אחד) 2- שזיפים מיובשים(שניים) אשמח לדעת כמה סוכר הם מכילים ? תודה רבה שלומית
אני באמת לא יודעת מספרים. אבל ברור שפירות מיובשים עשירות יותר בסוכר מאשר פירות טריים. מומלץ לשלב אותם עם אגוזים / שקדים / זרעים...
יכולה לפרט בבקשה אם גם טחינה אורגנית משומשום מלא מונבט או לא מונבט במיכל פלסטיק הוא בריא? בגלל הפלסטיק. תודה
טחינה משומשום מונבט יותר עשירה מאשר שומשום לא מונבט. באופן כללי עדיף לאחסן מזונות בזכוכית מאשר בפלסטיק. אבל בכל מקרה גם טחינה משומשום לא מונבט ובתוך פלסטיק היא דבר בריא ומזין - ומומלץ לשלב בתזונה.
שלום, מה בריא יותר ופחות משמין לאכול כתוספת לירקות או בשר אורז,דוחן ,בורגול או תפוחי אדמה תודה סופי
לגוון! אם מדובר על דגנים, אז תמיד לבחור את הדגן המלא.
האם הם יותר בריאים? והאם הם פחות או יותר נגועים בסלמונלה מביצים רגילות
ביצי חופש באים מלולים בהם יש יותר מרחב מחיה ותנועה לתרנגולות. והתרנגולות מקבלות גם מזון טבעי. אני לא יודעת אם יש הבדל בסיכויים לסלמונלה או לזיהומים אחרים. תמיד בנושא של ביצים - חשוב להקפיד על היגיינה, לשמור בקירור, ולקנות במקומות ששומרים אותם בקירור...
שלום, האם חמאת שקדים/קשיו/אגוזי לוז 100 אחוז אך לא בכבישה קרה, מספקים לנו ויטמינים ומינרלים או שאין בזה כלום? שואלת כי רוצה לתת לתינוק. תודה
כנראה בתהליך שהוא לא כבישה קרה חלק מהערכים התזונתיים יורד. עבור תינוק הייתי מקפידה על הכבישה קרה.
היי האם טחינה אורגנית משומשום מלא שאינה טרום מונבטת בקופסה מפלסטיק היא בריאה ומזינה?
כל סוגי הטחינה הם בריאים ומזינים!
כל סוגי הטחינה הגולמית הם בריאים ומזינים בעיניי.
בוקר טוב:) אני רוצה לעשות שניצל בתנור במקום לטגן אותו עם רכיבים בסיסיים ביצה לרסס עליו שמן זית ופירורי לחם זה פתרון שמבחינה בריאותית ערכים לאו דווקא קלוריות וכולי הוא טוב? כי אני מחפש לא את הרע במיעוטו אלא פתרון יום יומי וטעים ובעיקר בריא כי אני מאוד אוהב שניצל וזה גם בשר שקל לעשות יחסית
הטיגון עצמו הוא בעייתי כי עלולים להיווצר רדיקלים חופשיים - בגלל זה ממליצים על אפיה. מעבר לכך אפשר לתת את הדעת על הרכיבים: לבחור עוף אורגני או ללא אנטיביוטיקה. פירורי לחם אולי מקמח מלא... ותמיד לשלב עם ירקות טריים או מבושלים.
כבר תקופה שאני מצמצמת משמעותית צריכת גלוטן, על רקע גזים. במקביל, עקב תחושה כללית לא טובה בגוף ודפיקות לב מוזרות התחלתי תהליך תזונתי להבררת הגוף - והתחלתי להכין בבית טורטיות משיבולת שועל גסה טחונה עם קמח עדשים. כל פעם מילוי אחר (ביצה, אבוקדו, גבינצ, סלמון מעושן) והרבה ירקות. טריגלצידים בבדיקת דם לפני תחילת התהליך 130. בפסח לא היה קמח עדשים כשלפ אז רכשתי טורטיות תירס מוכנות.... בנוסף אכלתי פעם אחת בג'ירף שזה אוכל דיי מעובד. בבדיקת דם היום טריגלצידים 180, קפיצה חדה מאוד בפחות מחודש..... האם משהו בשינוי התזןנתי שתיארתי יכול להשפיע על הזינוק המהיר? בנוסף אשמח להערכה קלורית של הטורטייה.... 2.5 כפות קמח עדשים וכף שיבולת שועל עם מים.
קשה להעריך את הסיבה של שינוי דרסטי בערך אחד. חשוב גם להסתכל על שאר הערכים (גלוקוז, שומנים, תפקודי כבד...). ממליצה מאד על ייעוץ מסודר אצל איש מקצוע.
היי, תמיד שאני אוכל משולש עוף(כרעייםע מאחורי הבשר יש חלק שחור קטן כזה שאפשר לאכול שמזכיר קצת בטעם כבד, רציתי לדעת מהו החלק הזה והאם הוא נחשב לבריא?
אני לא יודעת מה ההבדל מבחינה תזונתית.
שלום, כתוב על קופסאות הטונה של סטארקיסט: "יש לצרוך את מלוא התכולה עם הפתיחה". האם באמת זה כך ואי אפשר לשים במקרר לכמה ימים? ואם זה לא, למה הם כותבים את זה? זה יכול לעשות בעיות בריאותיות?
אני לא מכירה את ההערה הזו, אך זה נשמע הגיוני. דג באופן כללי מאד רגיש ומתקלקל מהר. גם אם רוצים לשמור את הטונה ליום - יומיים, מומלץ בקופסת זכוכית אטומה - ולא בקופסת השימורים.
שלום, אם אני אוכל תפוחי אדמה ובטטה, זה נחשב שאכלתי עכשיו ירקות? ואם לא, מה זה נחשב בעצם? תודה
תפוח אדמה ובטטה הם ירקות שורש. תפוח אדמה מכיל בעיקר עמילנים (שהם פחמימות), מינרלים, ומעט ויטמינים. בבטטה יש יותר נוגדי חמצון וסיבים - בהחלט ערך תזונתי יותר גבוה. ההמלצה היא לאכול ירקות מכל הצבעים, אז מומלץ להוסיף עוד ירקות כל יום (ירוקים בעיקר).
היי, רציתי לשאול ביום שאני אוכלת הרבה מלח אני מפחדת מאגירת נוזלים מרובה והרגשה כללית לא טובה, מצד שני אני לא רוצה לא לשתות בגלל זה, אשמח לדעת מה אני יכולה במקביל לזה לאכול או לשתות כדי לבטל כביכול את הפעולה של המלח, תודה, יום נעים.
פשוט... לאכול עם פחות מלח, זה טוב להרבה דברים בבריאות. מעבר לכך, לא לחסוך בנוזלים! חליטות צמחים מספקות גם נוזלים וגם פעולה מנקזת / משתנת, ומונעות אגירת נוזלים.
ברור להוריד מלח, אבל יש ימים שאני אוכלת אוכל שהוא קצת יותר מלוח ומיד יש לי אגירת נוזלים, לכן אני שואלת מה לאכול במקביל, תודה
שלום, בני נמנע מלאכול ירקות ופירות מאז שהיה קטן , אני רוצה לתת לו קומפלקס של ויטמינים להשלמת החסר אך לא מצאתי משהו שמתאים לנוער,יש במדפים בעיקר למבוגרים או לילדים, אודה להמלצתכם
קומפלקס לא יתן הרבה. עדיף לבדוק מה ואם חסר ולהשלים לפי המלצת רופא\תזונאית
בדרך כלל אני לא אוהבת קומפלקסים - אבל לפעמים כן חשוב להשלים. בגיל 16 מולטיויטמין למבוגרים מתאים. אבל חשוב לתת את הדעת על מה באמת חסר לו בתזונה, ויותר חשוב, להבין מאיפה ההימנעות מפירות וירקות, ולעבוד על כך...
היי האם ניתן לאכול קינוא אורגנית מבושלת (ללא מלח ,תבלינים ותוספות) במשך 4 ימים הנשמרת במקרר? האם האיכות נשמרת? תודה
אני חושבת שכן, תבדקו שזה לא מקולקל - דרך טעם וריח.
היי, שמעתי ממישהו שלאכול טחינה גולמית פחות בריא מלאכול טחינה שמערבבים עם מים בגלל שאם מערבבים עם מים החומרים נספגים יותר טוב בגוף האם זה נכון?
לא שמעתי על נושא זה.
קניתי קופסא של עגבניות שעכשיו בחלקם יש עובש ובחלק לא האם ניתן פשוט לזרוק את אלה שעם העובש ולאכול את השאר או שכדאי לזרוק את כולם?
מה שהיה צמוד לירק המקולקל לזרוק - אולי אולי אפשר להתשמש במה שלא היה במגע וממש רחוק, ולשטוף היטב עם חומץ.
שלום רב, האם שתיה של כף אחת גדושה של אבקת קקאו ביום מספיקה כדי להפיק את מירב היתרונות,או שצריך להרבות יותר מהמשקה הזה?וכמה? תודה רבה וחג שמח שלומית
נראה לי בסדר גמור. גם לא צריך כל יום, הספקה של מגוון נוגדי חמצון, אנחנו מקבלים ממגוון של מזונות, בעיקר פירות וירקות
אם לגוף חסר ויטמין מסויים, מינרל מסויים או רכיב מסויים חיוני אחר אז יתפתחו בעיות נכון? אז איך אפשר לדעת שבמה שאני אוכלת ביום יום יש את כל מה שצריך כדי לכסות את כל הדברים החיוניים שאני צריכה? סתם לצורך הדוגמא, נניח יש מישהו שלא אוהב ירקות כתומים ולא אוכל בכלל גזר / בטטה / דלעת וכדומה, אז האם יתפתחו אצלו בעיות ויוכלו לאבחן את זה שהוא צריך להתחיל לאכול ירקות כתומים? וכן על זה הדרך לכל מיני ירקות או מאכלים אחרים.
אין נוסחת פלא. מומלץ לאכול כמה שיותר טבעי ויותר מגוון. אם אני הולכת עם הדוגמה שלך: מכל הירקות הכתומים אפשר למצוא אחד טעים, או לפחות מהפירות הכתומים. גם אם לא, ויש פירות וירקות משאר הצבעים, ועם גיוון מספק - אז לא יהיה חסר משמעותי של נוטריאנטים חיוניים.
תודה על התשובה. אבל עדיין לא הבנתי. הבנתי שיש דברים ייחודיים בירקות מסויימים. אז איך למשל מישהו שאף פעם לא אוכל עגבניה, יקבל דברים שנמצאים רק בעגבניה (או ירקות אחרים למשל עם רכיבים ייחודיים אחרים)?
שלום, האם בקע סרעפתי יכול להיות מיכשול להצלחת דיאטה? תודה סופיה
לא אמור להיות. אפשר להתאים תזונה מתאימה לבקע, ומתאימה להורדה במשקל. זה כמובן מחייב ייעוץ מקצועי
ערב טוב רציתי לשאול לגבי מלח באוכל כשאני מתקן טעמים באוכל ומוסיף מלח מתי לעצור מבחינת הכמות כשהטעם בתבשיל טעים או שכל עוד שהאוכל לא מלוח מדי עם טעם לא טעים הכוונה בעיקר מבחינה בריאותית כמובן
טעים ומלוח הם מושגים מאד סובייקטביים. אני ממליצה פשוט להוריד את הכמויות באופן הדרגתי, כך שנוכל להרגיל את החיך שלנו ושל האחרים ללא קושי.
שלום, האם ירקום מצליבים יכולים להזיק למי שיש לו בעיה בתפקוד בלוטת התריס,כלומר תת פעילות בלוטת התריס? והאם ירקות סולניים יכולים להזיק למי שחולה במחלת מיפרקים? תודה שימרית
שני המשפטים נכונים. המצליבים - מומלץ לבשל במצבים של תת פעילות, ואז השפעתם פוחתת.
תודה לתשובה המהירה
מי שלא אוהב ירקות האם עקרונית הוא יכול לקבל את אותם ויטמינים ומינרלים מפירות כמובן פירות מגוונים ולא סוג אחד?
חשוב לשלב גם פירות וגם ירקות בתזונה. יש מגוון כל כך גדול של ירקות, טריים, מבושלים... מגוון טעמים - אפשר לחפש ולמצוא משהו שאוהבים.
שלום רב. האם פיסטוקים טבעיים לא קלויים ללא קליפה יש חסרונות?כמה רצוי לאכול מהם ביום? תודה שרון
פיסטוק טבעי זה דבר נהדר, עשיר בחומצות שומן מזינות. חופן או שניים ביום, יכול להיות טוב. כמובן לגוון בין סוגי האגוזים והזרעים!
שלום רב . שאלתי היא האם כדורי תוספי תזונה יכולים לפגוע ? האם קיימת בעיה כלשהיא עם התוספים הנל שאני מעוניין ליטול פרוביוטיקה אומגה 3 אצה כחולה כורכום פעמיים ביום (כולל חליטות צמחים שאני שותה ו2 כוסות ביום מיצי ירקות סלק גזר כרוב חסה תפוא ) תודה רבה על המענה .
אין כאן שום נתון עליך. אני לא יכולה להתייחס על מה מתאים ומה לא. ממליצה בחום על ייעוץ אישי עם איש מקצוע.
היי. השאלה יותר היא ברמת הכלל על תוספי תזונה בגדול האם יכולים לגרום נזק (בן 29 מתעמל- בריא) .
כל תוסף תזונה חייב: סיבה טובה לקחת אותו, שיקול דעת מקצועי מתוך הכרות עם האדם, והפסקות וחישוב מחדש לפי תקופות.
שלום, אני סובלת מההתכווצויות הנל שמתרחשות למשל בקור. אבל גם מאכילת מוצרי מזון וקשה לי להבין מה בדיוק גורם לכך. למשל, אגוזים. האם תוכלו לכוון אותי ולומר אלו מוצרי מזון עלולים לגרום לבעיה זו וכך אוכל להמנע מהם.
אחד הגורמים הנפוצים להתכווצויות כאלו הוא חסר במגנזיום, והרבה פעמים מחמיר בקור. לא ידוע לי על מזונות ספציפיים שגורמים לכך. מגנזיום נמצא בעיקר ירקות הירוקים, וגם בפירות, סויה, קטניות ועוד...
האם קשיו טבעי שהבנתי שעובר תהליך חימום בגלל משהוא רעיל שיש בו הוא בריא עם ערכים כולל חלבון ומומלץ לאכילה?
כן, זה בסדר גמור. הערך החלבוני נשמר. אולי חלק מחומצות השומן מתחמצנות... כמו בכל דבר, מומלץ לגוון בין סוגי האגוזים.
שלום רב, האם צריך לעשות הפרדה של זמן כאשר לוקחים תוסף ויטמין B12 ,כמה זמן ומאיזה מזונות? ועוד שאלה בנוגע לאכילת עוף מה עדיף בישול של עוף או צלייה בתנור? תודה רבה שלומית
מומלץ לקחת את ויטמין B12 ככדורי מציצה תת לשוניים, לכן זה לא ביחד עם אוכל, אבל לא חובה מרחק גדול מהארוכה. עוף - העיקר לא לשרוף, אולי עדיף מבושל.
שלום, האם אכילת פלפל אדום טרי אחד / או חצי מספק את צריכת ויטמין סי למשך יום אחד? תודה רבה סופי
עקרונית כן . אבל אני תמיד ממליצה לגוון ולהעשיר את מקורות הויטמינים והמינרלים, כי קשה לדעת כמה באמת הגוף שלנו סופג.
שלום רב, איזה תוסף ברזל הוא הטוב ביותר והממולץ? תודה רבה שרון
קיימים מגוון תוספים מצוינים. תלוי מי האדם ומה הצרכים. תיגשו לבית מרקחת או בית טבע ותתייעצו על מוצרים זמינים. כמובן לוקחים תוסף של ברזל רק אם צריך, על פי המלצת איש מקצוע, לא על דעת עצמנו.
איזה אוכל יכול לעזור במקרה של לחץ דם גבוה וממה צריך להפסיק
להרבות בפירות, ירקות, קטניות, עשירים בויטמינים וסיבים. להמעיט כמה שיותר במזון אולטרה מעובד שעשיר במלח ובפחמימות לבנות. ( כולל מוצרי בשר מעובדים). דגנים - מעט ומלאים בשר - מעט מאד ואיכותי וכמובן הרבה פעילות גופנית ושיטות להפגת מתחים.
שלום רב , האם אכילת ביצה ומוצרי חלב באותה ארוחה אני מאבדת את הברזל שמצוי בביצה? תודה שלומית
כשאנחנו אוכלים תזונה עשירה ומגוונת לא חייבים לדאוג לספיגה של נוטריאנט כזה או אחר, הגוף שלנו מאד חכם, יודע לספוג את כל מה שהוא צריך.
איזה אוכל שאם אוכלים אותו בתדירות לא גבוהה יכול לעזור לתפקוד הקוגנטיבי/פיזי של הגוף ולהפוך את האדם לבריא יותר
הכול מתחיל בפירות וירקות... שמכילים ויטמינים, נוגדי חמצון... כל יום, חמישה צבעים. כן, תדירות גבוהה. :)
שלום לפי כל הבדיקות כנראה סובלת ממעי רגיז הכל תקין וגם לתזונה אמרו לא לעשות שינויים דרסטיים , עכשיו לבעיה נתנו נורמלקס הגביר את כאבי הבטן , לקסין פורטה עשה המון שלשולים , נתנו קולטאל התחיל לעבוד טוב אבל הבעיה שפתאום אחריי שבוע 10 ימים התחיל להוציא פצעים לא יפים שהיה מתרופה אחרת וכבר השתפר ועם התרופה הזאת שוב אז מפסיקה. עכשיו הולכת לנסות טבעי פסיליום אבל לאט שלא ייעשה שלשול בטעות , תוך כמה זמן משלוקחים ההשפעה ואיך זה עוד על מעי רגיש עוזר גם להתכווצויות וכאבי בטן שגם תופעות של המעי הרגיש ןמה דעתך יש איזה מזונות בתור התחלה שממש צריך להמנע המוזר כי חשבו בעיה אחרת דווקא משום מה לחם רגיל עושה לי טוב יותר מלחם מלא עשיתי ניסוי לחםצרגיל עשה סביר וברגע שחזרתי לנסות ללחם מלא שוב קצת חוסר עיכול , האם עגבניות כי הגסטרולוגית שאפשר לנסות מעט, תודה והאם התסמונת יכולה להגיע מכדורים פתאום יום אחד הגיעה ללא שום בעיות שהיו.
מעי רגיז היא הגדרה מאד כללית, אצל כל בן אדם מתבטא בצורה שונה. פסיליום יכול לעזור, בתור תרומה של סיבים - אבל כמו שאת אומרת, להתחיל עם כמויות מאד קטנות, ועם המון המון שתיה. מבחינת תזונה וצמחי מרפא - מאד ממליצה על טיפול אצל איש מקצוע. הרבה פעמים קיים גם רקע רגשי...
לגביי שתיה גם ככה שותה הרבה בגלל בעיה אחרת. ואין בעיה רגשית התחיל ביום בהיר מנסים כל מיני לאחרונה יש בעיה עם כדורים וגם ככה לוקחת לבעיה אחרת ודווקא אצלי חשבו שיותר מדי סיבים זאת הבעיה אבל אין בביקורים גם אצל גסטרולוגית וגם אצל דיאטנית , ובקשר לפסיליום פעם ביום לוקחים ולא יכול לירידה במשקל כי ראיתי שיש כאלה שלוקחים ולא זאת המטרה וזה אמור שמערבים שממיסים לגמריי כמו נורמלקס כי נשארו טיפה לא מומסות אבל בלעתי הכל.
ערב טוב נתקלתי בתבניות נייר אלומיניום וכולי ומכיר פחות או יותר מה בריא ומה לא אבל האם זה בטוח לאכול בתבניות מקרטון מתכלה
לפי מה שאני מבינה אלומיניום יותר בעייתי מאשר הקרטון, אולי בעתיד נגלה דברים אחרים.
האם מכשירים ביתיים מחוללי מימן במי שתיה פולטים אוזון לאוויר ואם כן, האם נשקפת סכנה למשתמש כתוצאה מכך או מסיבות אחרות? תודה.
אני ממש לא מכירה תחום זה...
ברור שלא. אלה מולקולות שונות לחלוטין. את לא יכולה לייצר יש מאין.
שלום, האם ירקות בתנור מאבדים את כל הויטמינים? תודה שרון
מינרלים נשארים בבישול / אפיה. ויטמנים - חלקם מתפרקים. חשוב לא להגיע לנקודת השריפה, על מנת לא לייצר רדיקלים חופשיים.
האם לפסטות אורגניות מקטניות או כוסמת יש ערך תזונתי רב למרות שהן עשויות רק מהקמח? תודה
פסטות עשויות מהקמח של אותם הקטניות. הערך הוא בעיקר החלבון (יותר חלבון ופחות פחמימות מאשר בפסטות מקמחים של דגנים). מבחינת ערכים אחרים: ספק רב אם נשארים שם.
האם סוכר תמרים אורגני (אבקה) במינון נמוך וכתחליף לתמר הוא בריא?
סוכר הוא סוכר - לא משנה מאזה פרי הוא מופק. תמר בתור פרי שלם תמיד עדיף, כי יש בו - מעבר לסוכר - גם סיבים, ויטמינים ומינרלים.
כרום פיקולנאט באמת יכול להפחית את ההרגשה של רעב ולאכול הרבה פחמימות ? מה העקרון שלו
כן, הוא מעורב בתהליך של רגישות לאינסולין. מוטב לקבל ייעוץ אישי.
A שתייה דיאט יכולה לגרום לצמא+רעב אם שותים אותה כבר הרבה זמן ?
שתיה מתוקה וגם דיאט יכולות לעוות מנגנוני רעב ושובע. ממליצה מאד מאד להוריד שתיה מתוקה ודיאט מההרגלים שלנו... שתו מים, חליטות צמחים, מים בטעמים שמכינים בבית רק עם צמחים או פירות...
שלום רב, האם אפשר להוציא את המתיקות- הסוכר שבפירות יבשים אם אני משרת אותם למשך 24 שעות ושופכת את המים שהושרו בהם הפירות היבשים? תודה שרון
אם הפרי היבש הוא עם תוספת סוכר מעליו (או רכז תפוחים, או כל דבר) - אפשר לשטוף לכמה דקות. אם מדובר בסוכר הטבעי של הפרי - אז זה מה שיש. אם משרים אותם, מחזירים מים לפרי, וריכוז הסוכר יורד, אבל זה אותו סוכר. ממליצה לשלב פירות יבשים עם אגוזים ושקדים. ובכלל... לאכול פירות טריים! ממליצה
איזה סוג של אוכל עוזר להשפיע לטובה על לח דם גבןה והאם אוכמניות/חלב עושה גם כנ"ל ?
במצב של לחץ דם גבוה חשובה קודם כל פעילות גופנית, וטיפול להתמודדות עם מצבי סטרס. התזונה חייבת להיות כמה שיותר טבעית, לא מעובדת, עשירה מאד בנוגדי חמצון (פירות יער הם דוגמה מצוינת), ירקות, פירות, שמנים מן הצומח (שמן זית, אבוקדו, אגוזים, זרעים), וכמה שפחות מזון אולטרה מעובד, שומנים מהחי, ופחמימות לבנות.
שלום האם שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה טוב לטיגון ולא מאבד מערכם של ויטמינים ומינרלים? האם הוא עדיף למטרת טיגון על פני שמן קנולה בכבישה קרה? שרונה
שמן אבוקדו יותר בשימוש קר. נקודת השריפה שלו יחסית גבוהה, אך כן הערכים התזונתיים נפגעים. על כל דבר שאתם מטגנים - תאזנו עם סלט חי גדול, עם כל הצבעים ועם שמן זית טרי. כך נוצר איזון בין הרדיקלים החופשיים שנוצרים בטיגון לבין נוגדי החמצון של הירקות החיים.
החלבון לא נפגע אך האם נותרים מינרלים כמו סידן ברזל ואבץ?הבישול עד ריכוך לוקח לי שעתיים) לא רוצה להנביט בגלל מקום במקרר. תודה
גם מינרלים לא מתפרקים, אבל חלקם עובר למי הבישול. מאד כדאי להנביט - על מנת לפרק חומרים מעכבי עיכול, ולהגביר נוכחות של ויטמנים ואנזימים פעילים.
צה יותר בריא קמח לבן או קמח כהה??
מה
יותר בריא קמח מלא - שמיוצר מהגרעין המלא של הדגן: אנדוספרם, קליפה ונבט.
האם בישול ארוך(3-4שעות) של קטניות פוגע בערכם התזונתי והחלבון? תודה
בישול ארוך לא פוגע בחלבון. מומלץ להנביט קטניות לפני הבישול - כך יורדות כמויות הרכיבים מעכבי עיכול, וזה מאפשר לקצר זמני בישול.
למה בכלל צריך לבשל את הקטניות כל כך הרבה זמן? אני סובלת ממעי רגיש, עד כדי כך ששיניתי את התפריט שלי מקצה לקצה. אני מבשלת את הקטניות זמן סביר, נאמר שעה וזה בסדר גמור. יוצא מבושל ונימוח בפה.
מהו סוג ויטמין D המועדף? האם D3?
ויטמין D3 זה מה שמקובל היום בתוספים . זו המלקולה הפעילה, שלא דורשת הפעלה ע"י אור השמש.
שלום רב, רציתי לישאול לגבי ירקות מבושלים במרק האם הויטמינים נישמרים גם אני אוכלת מהמרק במהלך השבוע במשך3-4 ימים? ועוד דבר האם שתיה ממש לפני הארוחה מבלי להמתין, היא עדיפה מאשר לישתות במהלך הארוחה או לאחריה? תודה לתשובתך שלומית
ברור שעם הזמן חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. חשוב לשמור בקירור - ולחמם כל פעם רק את המנה הרצויה. שתיה, לחלק מהאנשים עדיף להרחיק מהארוחות הגדולות, לפני האוכל זה בסדר לרוב האנשים.
האם בישול של קטניות בסיר לחץ פוגע בערכים התזונתיים והחלבון? תודה
לא אמור לפגוע, רק מזרז את הבישול