פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

06/06/2012 | 12:49 | מאת: נטלי

שלום לכם, רציתי לדעת האם ישנה מניעה לחולי MS לצרוך את אצת הכלורלה תודה

08/06/2012 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום להפך הכלורלה מכילה מגנזיום וכלורופיל ואנזימים החשובים ביותר לחולי MS בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2012 | 22:24 | מאת: מיכל

טובה שלום רב, אני לומדת תזונה טבעית במכללת רידמן. האם אוכל להשתלב בעבודה בקופות החולים? אודה לתגובתך. מיכל

06/06/2012 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום הרבה מאוד בוגרים שלנו עובדים בקופת חולים איני רואה בעיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2012 | 18:42 | מאת: JONI

כוסמת וקינואה ואורז אדום נחשבים לפחמימות מורכבות או פחמימות פשוטות? כי ברשימת הפחמימות המורכבות לא מצאתי אורז אדום וכוסמת וקיינואה... ולא נראה לי הגיוני שהם נחשבים לפחמימות פשוטות

06/06/2012 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

JONIשלום כוסמת ,ואורז מלא מכילים בתוכם פחממות מורכבות (עמילן) וסיבים קינואה מכילה גם חלבונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2012 | 13:54 | מאת: JONI

מה ההבדל בין אורז אדום לאורז מלא? שניהם בריאים באותה מידה או שהאורז המלאה או האדום בריא יותר ?

06/06/2012 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

JONI שלום כאן מדובר פשוט על זנים שונים של אורז. שני זנים אילה מלאים ובריאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, שמי תמר. יש לי דילמה תזונתית לא פשוטה, אולי תסייעו לי לפתור אותה. אני חולה בקוליטיס (דלקת המעי הגס) כבר קרוב ל7 שנים. לא לוקחת תרופות קונוונציונליות. בעת התפרצות מומלץ לצרוך תזונה דלת סיבים ככל האפשר, כדי להרגיע את המערכת ולמנוע דימום יתר. הבעיה שלי היא, שכאשר אני מנסה לאכול פחות סיבים - שאר הגוף שלי סובל. יש לציין שאני צמחונית שמשתדלת להמנע מחלב כליל ואוכלת מעט ביצים. אני נמצאת ימים ארוכים מחוץ לבית ואין לי אפשרות לאכול מבושל כל היום. אני מתבססת הרבה על סנדוויצ'ים ופירות וירקות טריים, במיוחד בשעות הבוקר. כאמור ממש קשה לי לא לאכול לחם, פירות וירקות טריים - זה עושה אותי לא מסופקת ואומללה. בנוסף, נמאז כל ארוחה לאכול אורז לבן - אני אוהבת מזונות מלאים, מגוונים ועשירים. התפרצות אצלי זה לא תקופה חולפת. רוב השנים הללו הדלקת פעילה, כך שאני מנסה למצוא דרך מאוזנת ומדוייקת לי. למישהו כאן יש ניסיון עם קוליטיס? עצות? רעיונות? אשמח לתגובותיכם תמר

06/06/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר- שאן

תמר שלום קוליטיס היא מחלה שהתזונה בה מאוד מאוד משמעותית .בתקופה שבה המחלה פעילה לא מתאים לאכל סיבים והתוצאה שלשולים וכאבים. המלצתי החמה לא להסתפק בפורום הנ"ל יש מקום שתשבי ותתיעצי עם תזונאית שתתאים לך תזונה אני שנים עובדת עם חולי קוליטיס במידה ואת רוצה את יכולה לדבר איתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 0546829699

04/06/2012 | 21:59 | מאת: קורין

שלום ברצוני לדעת האם ניקוי רעלים בשיטת המיץ לימון+מייפל+פלפל אדום חריף, באמת יעילה ובריאה? או שזה בעצם לא בריא בכלל? תודה מראש

06/06/2012 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

קורין שלום נהוג לתת מים עם מיץ לימון טבעי + כף שמן זיית ולעיתים מוסיפים גם פלפל אדום חריף ,כל בוקר על בטן ריקה אכן זו פורמולה לניקוי כבד בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/06/2012 | 07:25 | מאת: קורין

התכוונתי לצום ניקוי רעלים. שבו שותים רק את המיץ לימון עם מייפל ופלפל.

04/06/2012 | 21:50 | מאת: דן

שלום שנים כטבעוני לא אוכל כל האגוזיים קלויים רק טבעיים. כי החימום מקלקלם היום שמעתי וקראתי נטורופטית שאמרה : בוטנים +פיסטוק + קשיו צריך לקלות לחמם. האם הופכם החימום לחומציים? עד כמה לחמם? שנעשים חומים? טמ 100 מעלות לכמה דקות??? תודה מה דעתכן

06/06/2012 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום בכל מקרה אגוזים יוצרים חומציות לדעתי חימום הבוטנים הוא בגלל עובשים ופטריות העלולים להמצא עליהם .בוטנים זה אגוז תת קרקעי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/06/2012 | 16:18 | מאת: אורטל

היי אני לא מבינה כל כך בקלוריות אבל הדיטאנית שלי אמרה לי שמותר לי לאכול ביום 4 קרקר פתית, השאלה שלי היא אם הקלוריות של פתית הוא בערך 350 קל' ל100 גרם האם אני יכולה לאכול קרקרים אחרים באותם מספר קלוריות?<

04/06/2012 | 20:49 | מאת: טובה בר- שאן

אורטל שלום נראה לי שכן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/06/2012 | 11:37 | מאת: עינב

שלום וברכה יש לי תינוקת מקסימה בת 9 חודשים. מגיל חצי שנה חשפתי אותה למוצקים והיא אוכלת ממש יפה. יש לי כמה שאלות: א- האם עדיף לתת לה אורז לבן או מלא (שמעתי שלעיתים אורז מלא הוא דווקא קשה יותר לעיכול, מה הדין אצל תינוקת)? ב- אותו כנ"ל לגבי קמח מלא לעומת לבן ומאיזה גיל אפשר לחשוף ללחם (טרם הגענו לזה). ג- אני מבשלת לה אוכל מיוחד משלה, כיוון שאינני רוצה לחשוף אותה לתבלינים חזקים ומלח וסוכר עדיין, אולם זה לוקח ממני הרבה כוחות וזמן... מתי ניתן לצרף אותה לתבשילים שהאיש שלי ואני אוכלים? תודות והמשך יום טוב, עינב

04/06/2012 | 20:47 | מאת: טובה בר-שאן

עינב שלום 1. ברור שתתני לה אורז מלא המכיל סיבים וויטמינים החשובים כל כך לתינוק. 2. עדיף להתחיל מלחם מלא מגיל שנה . 3. עדיף להוריד את כמות המלח ובטח גם את כמות סוכרר ,אז פשוט בשלי לכולם עם כמויות מופחתות מחומרים אילו. בגיל 9 חודשים תינוק מתחיל לאכל אוכל כמעט מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2012 | 21:46 | מאת: מיה

שלום אני אוכלת כל יום קטניות עם דגנים מלאים ואין לי בעיות עיכול או גזים אך קראתי שזה גורם לחומציות, האם זה נכון? האם אסור לאכול כל יום או שחייבים לאכול אותם עם ירקות? תודה

04/06/2012 | 20:43 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום אכן קטניות יוצרי חומצה בגוף אך הם חשובים בגלל הייתם מכילי חבון . החוכמה זה האיזון פשוט תאכלי בנוסף ירקות ופירות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/06/2012 | 12:39 | מאת: רנצ'י

שלום, לפני כשבועיים התחלתי דיאטה דלת פחמימות (אם את מכירה- דיאטת ה-17 יום) אך כנראה כתוצאה אני סובלת מעצירות חזקה, למרות שאני שותה המון מים ואוכלת הרבה ירקות. שאלתי היא האם בנפייבר יכולה לעזור לעצירות? בנוסף, שמעתי באחת מתוכניות הבוקר שמומלץ באופן כללי ליטול כדורי מגנזיום, וכי נטילת יתר יכולה לגרום לשילשול, והרופא אף המליץ על כך במקרים של עצירות. האם את מסכימה עם זה? והאם זה בסדר לקחת את המגנזיום במקביל לבנפייבר? תודה, רנצ'י.

04/06/2012 | 07:38 | מאת: עדי מילר

שלום בנפייבר אכן יכול לסייע. העצירות במקרה שלך אינה נובעת מחוסר במגנזיום אלא מדיאטה דלת פחמימות ולכן איני הייתי ממליצה על תוספת של מגנזיום בשלב זה. ממליצה בחום על דיאטה מאוזנת שכוללת את כול אבות המזון. בהצלחה, עדי מילר דיאטנית קלינית

ראיתי שיש סוגים שונים של מגנזיום .אבקש לדעת מה ההבדל בין מגנזיום ציטראט למגנזיום אוקסיד - איזה מהם הוא טוב יותר לעצמות ואיזה טוב יותר להפרעות בקצב הלב.? כמו כן ידוע לי שמגנזיום וסידן מתחרים ביניהם על הספיגה בגוף אז מדוע רוב תכשירי המגנזיום משולבים בתכשיר עם סידן?

03/06/2012 | 20:22 | מאת: טובה בר-שאן

לילך שלום מגנזיום ציטרט הזמינות שלו גבוהה יותר . בתוספי התזונה לעיתים מוצאים סידן ומגנזיום יחד כי מאוד חשוב האיזון שלהם בגוף. סידן קשור לכיווץ ואילו מגנזיום קשור להרפייה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שטן

03/06/2012 | 23:48 | מאת: לילך

במחקר שנערך בתל השומר השנה בין מגנזיום ציטרט למגנזיום אוקסיד - מגנוקס .הובאו הוכחות לכך שמגנזיום אוקסיד יעיל יותר ממגנזיום ציטראט במדדים שנמדדו ,אז זה די מבלבל . האם המחקר החדש הזה שנבדק על כארבעים אנשים אינו מייצג את יעילותו של מגנזיום אוקסיד יעל פני מגנזיום ציטראט?

02/06/2012 | 09:20 | מאת: שרית

שלום רב, את ההתרוקנות שלי אני עושה כל יום בשעות הבוקר. אני אוהבת ללכת לשירותים ואז לצאת לעבודה . כלומר איני אוהבת לצאת לעבודה לפני התרוקנות כי אז יש לי תחושת כבדות לכל היום כי אם אני מפספסת את היציאה של הבוקר אז כבר לא תהיה לי התרוקנות בהמהלך היום אלא רק בבוקר שלמחרת. הבעיה היא שאני קמה כל בוקר בשעה 6:30 ואז לא תמיד ב-7:00 יש לי חשק להתרוקנות אשר יכולה לבוא רק ב 8:00 בערך. ואני יודעת זאת כי בימים שאני בחופש וקמה מעט מאוחר ואז גם ההתרוקנות שלי מאוחרת אז אין לי בעיה עם ההתרוקנות. שאלתי היא- מה עלי לעשות כדי שגם בשעות המוקדמות של היום תהיה לי התרוקנות. האם לאכול את ארוחת הערב מוקדם יותר? ומה יקרה אם אצטרך להתחיל לקום כל בןקר ב-5:30? אז בכלל לא תהיה לי התרקנות וכל בוקר אסתובב עם תחושת כבדות? יש לציין כי ניסיתי לשתות את המים של שזיפים שהשרתי לילה קודם, ומיץ מלימון סחוט על הבוקר אך כלום לא עזר. תודה

02/06/2012 | 14:10 | מאת: גיא

חלב לפני השינה עוזר לי באותו עניין

02/06/2012 | 21:08 | מאת: לגיא

היע תודה שענית לךי אבל מה כוונתך חלב לפםני השינה? במה זה עוזר לך? האם אתה יודע מה הסיבה שהחלב עוזר לך? וכמה חלב לצרוך לפני השינה? תודה

08/06/2012 | 19:26 | מאת: גיא

בימים האחרונים שמתי לב שמרק ירקות (תחיכות גדולות יחסית) עוזר לי בקשר לעצירות.

08/06/2012 | 20:18 | מאת: לגיא

הי שוב, רציתי רק לומר תודה על שאתה כל הזמן שולח לי הודעות על דברים שעוזרים לך נגד עצירותובכך נותןלי טיפים בנוגע למה ששאלתי. יפה מאוד מצידך. :) דרך אגב- לימון סחוט על הבוקר, ושתיית המים בהם השרתי אתהשזיפיםן - גם על הבוקר- לא עוזר לי בכלל. מבאס אבל אני לא יודעת למה בכלל אומרים שזה עוזר. אפילו לא עוזר בקצת. ובנוגע למרק ירקות- האם אתה שותה את זה בסמוך לשינה וזה עוזר לך או שלא משנה מתי אתה אוכל את הירקותהמבושלים? תודה שוב.

02/06/2012 | 05:10 | מאת: רוני

הרבה פעמיים יוצא לי לשתות פרישייק + חלב מחוץ לבית. הבעיה שהפירות מוכנסים לתוך מקרר ויכולים להיות שם מספר שבועות אם לא חודשיים. פירות לדוגמא בננה, תמר, אננס וכו'. האם הפירות לא מאבדים מהויטמנים שלהם, ומהבריאות שלהם? תודה רבה

04/06/2012 | 07:36 | מאת: עדי מילר

רוני שלום הקפאה אכן גורמת לאיבוד חלקי של הערכים התזונתיים של פירות וירקות אך ככל אצבע עדיף לאכול פרי או ירק קפוא אל פני אי אכילה שלהם בכלל... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

31/05/2012 | 23:26 | מאת: קרן

שלום שתי שאלות האם אכילת ציה מותרת בזמן ההריון והאם יש אמצעים טבעיים למניעת רעלת הריון ?תודה רבה

01/06/2012 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

קרן שלום זרעי ציה מצוינים בהריון הדרך הטבעית למניעת רעלת הריון זה לשמור על איזון בין סידן ומגנזיום אכילת הרבה ירקות ירוקים ועלים והורדת כמויות גדולות של מלח, סוכר דברי בשר וחלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2012 | 19:00 | מאת: אריאלה

שלום רב! רציתי לשאול בבקשה לגבי תזונה נאה. לאחרונה אני קוראת יותר ויותר מאמרים על חשיבות התזונה הנאה השוללת לחלוטין כל בישול/אידוי אפילו קל שבקלים. האמנם גם מוצרים בריאים, כמו כוסמת ירוקה מבושלת עם ירקות מאודים מזיקה לבריאות בהיותה "מתה ומוסיפה פסולת" לגוף מאחר וכל האנזימים חסרים בה וכו', היא נכונה? נשמע לי מוגזם ומופרך אני אוכלת פירות חיים, נהנית מסלטים טובים וירקות מגוונים אבל עדיין מרגישה צורך בתבשיל חם מפעם לפעם, כמובן של דברים בריאים. מה דעתכן?

01/06/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

אריאלה שלום בתזונה הטבעית הבסיסית שאינה מבושלת יש אכן ריכוז גבוהה מאוד של אנזימים וויטמינים ומנרלים אבל דיאטה מתאימים לכל אחד ולכן הכי נכון לאכל מאוזן.ולשלב בין צורות הבישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2012 | 17:39 | מאת: עדנה

טובה, שלום, חמותי , אישה מבוגרת ( קרוב ל-90) עדיין מתפקדת וצלולה לחלוטין.. מדובר באישה חולה במגוון מחלות : סרטן, סכרת ועוד. לאחרונה בשבועות האחרונים אין לה בכלל תיאבון לאכול והיא מרגישה חולשה רבה ו"מבלה" הרבה שעות בשכיבה ובמנוחה.היא נוטלת ויטמינים במקביל לשלל תרופות הניתנות לה ע"י רופאת המשפחה. שאלתי היא: איזו תזונה יכולה לחזק אותה פיסית שתקים אותה על רגליה, ויחד עם זאת מה אפשר לעשות כדי להגביר אצלה את התיאבון . היא מכריחה את עצמה לאכול וללא הצלחה מרובה. תודה מראש

01/06/2012 | 06:07 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום יכולים להיות מס' רב של גורמים למצבהשל חמותך. יש אפשרות לתת לה אינשור שזה שיק, המרוכזים בו כל המרכיבים החיוניים בתזונה שיעזרו לחמותך קצת להתאושש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2012 | 10:41 | מאת: ליאה

מה דעתך על דיאטה זו? האם היא מומלצת? למי היא מתאימה? תודה

01/06/2012 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

ליאה שלום אני לא ממליצה על דיאטה זאת ממס סיבות 1. דיאטת ה- HCG לא אושרה על ידי ה- FDA, מנהל התרופות האמריקאי, כטיפול יעיל ובטוח כנגד להשמנה. הורמון ה-HCG, שהשימוש העיקרי בו עד היום הינו בטיפולי פוריות, כולל בחובו תופעות לוואי רבות, שעלולות לגרום לחוסר נוחות של המטופל כגון: כאבי ראש, דיכאון, רגישות בשדיים או הגדלה שלהם (גם בקרב גברים). שימוש בהורמון עלול במקרים קיצוניים אף להביא לסכנה בריאותית של ממש, המתבטאת בהתפתחות של קרישי דם. הדיאטה כוללת אכילה של 500 קלוריות ליום, שמהווה שליש או רבע מכמות הקלוריות היומית המומלצת לאדם ממוצע. ברגע שפער בין כמות הקלוריות המצויה לרצויה כה גדול יש לכך השלכות בריאותיות חמורות, למשל מחסור בוויטמינים ומינראלים, מחסור בברזל שיוביל לאנמיה, ומחסור בסידן שמשפיע על העצמות. אמנם בתחילת הדיאטה נראה ירידה דרסטית במשקל, בשל הגרעון הקלורי הגדול, אך לאחר זמן מה הגוף שלנו מתייעל ונלחם בכך. הוא נכנס למצב של סטרס, בו מועט קצב חילוף החומרים, כך שלאחר שהגוף התרגל לכמות קלוריות נמוכה, כאשר נחזור לאכול רגיל נעלה את כל מה שהורדנו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/05/2012 | 20:39 | מאת: עדנה

שאלה למומחיות: איזו תזונה ידועה והוכחה ככזו שמשקמת עור פגום , מבוגר בכל הגוף , מונעת סרטן עור ובכלל משפיעה לטובה על מצב העור ? תודה מראש

31/05/2012 | 06:41 | מאת: טובה בר- שאן

עדנה שלום תזונה משקמת עור היא תזונה שיש בה הרבה אנטי אוקסידנטים כמו ויטמין C וויטמין E יש לאכל הרבה עלים ירוקים, ירקות המכילים הרבה ויטמין C וזרעי פשתן או שמן פשתן שיש בוויטמין E כן חשוב מאוד לשתות הרבה מים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2012 | 17:32 | מאת: עדנה

נהנית לקרא את תשובותייך הענייניות והמקצועיות.

29/05/2012 | 13:28 | מאת: רוית

שלום! אני מרגישה עייפות וחולשה המון שנים למדתי לחיות כך, אבל איכות החיים נפגעת ( יש לי מום בלב, לכן אני סובלת-כך הרופא הסביר לי שהכל נובע מהלב). יש לכם פיתרון, מזון שנותן אנרגיה וכוחות , מזון שלא גורם עייפות כמו פחמימות. כמובן שאני צריכה לאכול מעט ולשמור על עצמי כי גם ספורט קשה לי ושמירת הדיאטה רק ע"י האוכל ללא פעילות גופנית. תודה רבה יעזור לי מאוד.

31/05/2012 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום חסרים לי הרבה נתונים למצבךוהתזונה שלך אולם לעייפות חשוב מאוד שיהיה לך קיו 10 (תוסף תזונה הנותן אנרגיה וכן ויטמיני B/ מעבר לזה יש לאכל ירקות ,פירות, אגוזים, דגים ,קטניות ודגנים מלאים בברכה ובסהצלחה טובה בר- שאן

גורודיני פלוס שפורסמו בארהב בתכנית של אופרה ווינפרי. עשיתי מחקר ארוך ומקיף לפני שקניתי אותם. הכדורים גל ירוקים הבנתי שמסתובבים הרבה חיקויים שלהם פה בארץ. בכל אופן אני בהיריון ולכן מוכרת אותם אז לכל המעוניין נא להזדרז... הם עובדים מעולה רק חשוב לשתות המוןןן מים כי זה מדכא גם צמא ולא רק רעב. בהצלחה לכולם!!

מעוניינת..בכמה

28/05/2012 | 07:44 | מאת: גיא

אני בן 12 והגובה שלי הוא 1.41 מטר שזה יחסית נמוך ואני שוקל 47 קילו... אני רוצה עד סוף יוני להיות בערך 40 קילו אם אפשר אז פחות. אני עושה הרבה פעילות גופנית (לפחות חצי שעה אופניים כל יום) ואוכל פחות או יותר בריא (אין לי בבית שופ חטיפים, שתייה לא בריאה וכו'...) אז אשמח לדעת איך אני יכול לרדת במשקל

29/05/2012 | 13:26 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום לאכל ארוחות מסודרות3 פעמים -4 פעמים ביום המכילות : ירקות ,דגנים , קטניות, אגוזים, דגים, פרות ביצה כל יום. לשתות הרבה מים וכמובן להמשיך בספורט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2012 | 23:22 | מאת: בן

היי, רציתי לשאול איך אפשר לטפל בתת תזונה בצורה שהיא טבעית. אני בן 22 ואני לא נוטה לאכול הרבה. ובבדיקות אין לי אף פעם בעיה של ברזל או דברים דומים לזה. שמתי לב לאחרונה שיש לי בעיה... אני לפעמים רעב אבל אין לי חשק לאוכל. לאלץ את עצמי גם לא עובד. פשוט אין חשק. ואני חושב שזה קשור למצבי רוח שלי. כשאני לומד אני תמיד מוריד במשקל (בודאות אני אומר את זה), ובכלל שמתי לב שכשאני לא במצברוח או לחוץ ממשהו אני אוכל הרבה פחות. רציתי לדעת איך אפשר לפתור בעיה כזאת בדרך טבעית.

28/05/2012 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

בן שלום למה אתה מגדיר תת תזונה לפעמים במצבים שהם קשים אנשים מקבלים שייקים שיש בהם את כל החסרים כמו למשל אינשור. שמכניסה לגוף את כל מה שחסר. בדרך טבעית פשוט לאכל בצורה מסודרת 3-4 פעמים ביות לאכל ארוחות קבועות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אבל אני דיי רזה ובכלל שמתי לב לבעיה הזאת שלי שכשאני רעב לפעמים אני לא אוכל

27/05/2012 | 16:53 | מאת: דפנה

שלום רב, אבקש לדעת איפה יש יותר פלבונאידים. באבקת קקאו או בחמאת קקאו. מתוך מאמרים וכתבות שקראתי לא הצלחתי להבין מי מהם בריא יותר ו/או מכיל יותר פלובונאידים. תודה מראש, דפנה

28/05/2012 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום באבקת קקאו ריכוז הפלבונואידים גבוהה יותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/05/2012 | 19:17 | מאת: רונית

אני מאד אוהבת חלב ומוצרי חלב. האם ניתן להשתמש בחלב עיזים במקום חלב פרה? האם בחלב עיזים/כבשים/בפאלו -יש לקטוז? האם יש הבדל משמעותי בין חלב אורגני לבין חלב עיזים לא אורגני,מבחינת תכולת הרעלים וההורמונים שבו? תודה וחג שמח.

27/05/2012 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום אם את אלרגית לחלב זה לא משנה איזה חלב ,גם חלב עיזים ובאפלו. לגבי שאלתך עם הלקטוז לקטוז יש בכל סוגי החלב חג שבועות שמח בהלצחה טבה בר- שאן

26/05/2012 | 15:36 | מאת: דביר

עכשיו שבועות ובגלל שאני סובל מעצירות ומפיסורה כרונית רציתי לדעת באיזה סוגי מוצרי חלב יש סיבים תזונתיים ומה טוב למערכת העיכול?

27/05/2012 | 20:06 | מאת: עדי מילר

שלום דביר באופן טבעי מוצרי חלב אינם מכילים סיבים תזונתיים, אך כיום ישנם מוצרי חלב (בעיקר ליוגורטים) שמוסיפים להם סיבים תזונתיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/05/2012 | 07:29 | מאת: אפרת

שלום אני בתהליך ניקוי כבר כמעט 21 יום הכולל גם 4 חוקנים כרגע ללא קפה. כל התהליך בגלל קנדידה מאוד חסרה לי הכוס קפה אחת ביום כמובן עם מעט חלב עד כמה זה מזיק במצבי ? תודה

26/05/2012 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

אפרת שלום. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם המטפל שמלווה אותך. אני מקווה שיש כזה. בכל מקרה, קשה מאוד לענות בלי לדעת מה התהליך. חלב לא בא בחשבון בתהליכי ניקוי. על כוס קפה אחת אחרי 21 ימי ניקוי עוד ניתן להתווכח. הדעות משתנות ממטפל למטפל. בברכת חג שמח אביטל

24/05/2012 | 20:52 | מאת: נורית

26/05/2012 | 09:12 | מאת: אביטל זלצר

נורית שלום הכוסמין מכיל גלוטן אך הסבירות לפתח אליו רגישות בקרב חולי הצליאק הוא נמוך ביותר. הדוחן אינו מכיל גלוטן כלל וכלל. בברכת חג שבועות שמח אביטל בברכה ובהצלחה אביטל

26/05/2012 | 14:05 | מאת: עידן

מעניין אותי מאוד לדעת מדוע הגלוטן שבכוסמין עדיף על הגלוטן בחיטה - לצליאקים? האם תוכלי להפנות אותי לחומר קריאה (באינטרנט או כתוב)? המון תודה

24/05/2012 | 16:53 | מאת: שירלי

תודה

26/05/2012 | 09:07 | מאת: אביטל זלצר

שירלי שלום. קמח טפיוקה לא מכיל גלוטן והוא מיוצר משורש של צמח הנקרא מניהוט. אין בעייה לסוכרתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

29/05/2012 | 13:02 | מאת: נעם

24/05/2012 | 14:25 | מאת: גלילי

בניוזלטא המליצו על דוחן וכוסמין אבל אלו לא קיימים בסופרמרקט.

26/05/2012 | 09:04 | מאת: אביטל זלצר

גלילי שלום. גם לחם השיפון וגם חיטה מלאה הם בריאים ומלאים סיבים. לחם שיפון מלא הוא קל יותר לעיכול. בברכה ובהצלחה, אביטל

23/05/2012 | 23:09 | מאת: דן

שלום אתם אומרות (בר שאן)נייר אפייה הרבה יותר טוב מנייר אלומניום אם אין בו ביספינול A איך יודעים מי? איזה ? ללא ביספינול A הם לא רושמים ולא יודעים לתת תשובה בטלפון. נייר אפייה ללא ביספינול A איזה מותג? ואיפה יש

26/05/2012 | 09:02 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום, אכן שאלה שקשה לקבל עליה תשובה. אני משתמשת בנייר המתכלה של חברת ניקול.מעצם היותו מתכלה, אני נוטה להניח שהוא אינו מכיל ביספנול. בברכה ובהצלחה, אביטל

29/05/2012 | 13:20 | מאת: עדי

אני בכלל לא משתמשת בנייר אפייה, אני רק משמנת את התבנית והכל בסדר ולא נדבק.

23/05/2012 | 14:24 | מאת: עודד

23/05/2012 | 14:26 | מאת: עודד

ועכשיו ההודעה... אילו תחליפים יש לפחמימות לצורך גיוון הדיאטה?

29/05/2012 | 13:13 | מאת: נעם

דיאטה ללא פחמימות כלל אינה מומלצת. על איזו דיאטה אתה מדבר? באופן עקרוני בדיאטות דלות פחמימות משתמשים במוצרים מן החי - בשר, דגים, מוצרי חלב דלי לקטוז (למשל גבינה צהובה וכד'). ירקות דלים בפחמימות באופן יחסי. אין לי רעיון למשהו שדומה לפחמימות מבחינת מרקם או טעם (לחם, אורז וכד') והוא דל בפחמימות. מאוד מומלץ לעשות דיאטה כזו בליווי איש מקצוע, כי כמות הפחמימות משתנה מאדם לאדם והחישוב מצריך ניסיון. בהצלחה

שלום, אני אוכלת כמעט כל בוקר יוגורט טבעי בתוספת כף או כף וחצי סובין חיטה ובמהלך היום משלבת הרבה ירקות בתפריט כלומר בכל ארוחה לפחות מחצית מהארוחה מורכבת מירקות.בנוסף אוכלת 1-2 מנות פרי ביום. שאלתי היא: האם כדאי לי להוסיף או להוריד בכמויות של אחד המרכיבים שהזכרתי? והאם הוספה של נניח עוד כף סובין תשפיע לרעה. אציין כי איני מרגישה תופעות לוואי מיוחדות כגון גזים או כאבי בטן. תודה מראש

שלום הסכנה העיקרית בצריכה מוגזמת של סיביים תזונתיים היינה אובדן של ויטמינים ומינרלים. נראה שכמות הסיבים שהינך צורכת בהחלט מספיק ואין צורך להוסיף או להוריד. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/05/2012 | 22:10 | מאת: יעל

שלום, אני בת 23 וטבעונית כבר שנים רבות (יחסית). לאחרונה, למרות שמירה על תזונה מאוזנת למראית עין, החוסרים מתחילים להיות קיצוניים ומשפיעים עליי מאוד בתפקוד היום-יומי. אני גרה באזור חיפה, האם יש לכן המלצה על מישהו/י שיוכל/תוכל לספק לי ייעוץ והנחייה מהצפון? תודה רבה!

21/05/2012 | 22:55 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום, אני ממליצה לך לפנות למכללת רידמן ולהירשם לקליניקות של תזונה או נטורופתיה. שם תקבלי ליווי צמוד והדרכה בליווי צמוד של מומחי התזונאים בארץ (מורי המיכללה) וכל זאת בעלות סימלית. בברכה ובהצלחה, אביטל

21/05/2012 | 15:52 | מאת: דינה

שלום רב, אני לוקחת ויטמינים באופן קבוע, B12, אומגה 3, אבץ, מגנזיום, Q10. אבקש לדעת מהו האופן הלקיחה הטוב ביותר לספיגה של כל אחד מהם. כלומר: עם אוכל, בלי אוכל, אם איזה וינטמינים יש סתירה וכו. בתודה מראש, דינה

23/05/2012 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

דינה שלום עדיף לראות הוראות יצרן בדרך כלל ויטמינים לוקחים עם האוכל וכן מינרלים . אומגה 3 עדיף לקחת עם אוכל כי יש אנשים שזה עושה להם טעם של דגים בפה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מהו ה-PH של חומץ תפוחים והאם יש לו השפעה כמו של מאכלים חומציים אחרים על מחלת הגאוט.

23/05/2012 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

לולי שלום חומץ תפוחים הוא חומצי בבסיסו. איני חושבת שההשפעה שלו כמו מזונות כמו בשרים כיוון שבגאוט יש פגם בפירוק חומצת שתן שמקורה מפרוק חלבונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/05/2012 | 15:22 | מאת: ח

שלום ברצוני לדעת האם יש איזה שהוא, משהוא טיבעי,שיכול להוריד או להפחית את החשק המיני? (אחד הסיבות ללקיחת כדורים פסיכיאטרים בעבר זה חשק מיני מופרז...) ואני לא רוצה לחזור לקחת תודה

21/05/2012 | 23:01 | מאת: אביטל זלצר

ח שלום. ממליצה לך לפנות להרבליסט קליני שירקח בהתאמה אישית עבורך פורמולת צמחי מרפא לסייע בהפחתת החשק המיני. אני עובדת עם ניר אברהם טלפון- 077-2002717 בברכה ובהצלחה אביטל

19/05/2012 | 14:38 | מאת: דנה

מה הדברים שכדאי להמנע מהם? מה בקשר לפירות? (אבטיח/מילון/מישמישים/אפרסקים/תפוחים... האם הם בעייתיים?

23/05/2012 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום יש להימנע ממזונות גורמי דלקת כמו בשר, חלב, סוכר, מלח, מזונות אלרגנים למיניהם כמו סולניים (פלפל, חציל, עגבניה, תפוח אדמה ) מזונות מתועשים ,חומרים משמרים, צבעי מאכל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2012 | 22:15 | מאת: רחל

אפשר בבקשה לקבל רשימה יותר מלאה על המזנות מהם יש להמנע? למשל דגים גם מעוררי דלקת? וביצים?

18/05/2012 | 15:46 | מאת: טיפול תזונתי בסכיזופרניה

שלום רב. 1)ברצוני לדעת האם יש טיפול תזונתי (וגם תוספי מזון וצמחי מרפא) למחלת הסכיזופרניה ומהו? 2)האם ייתכן מצב שניתן להמיר תרופה אנטי פסיכוטית בטיפול כזה וכיצד? בתודה מראש ושבת שלום, רינת.

23/05/2012 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

רינת שלום שינוי בתזונה יכולמאוד לעזור מאוד בשילוב עם התרופות כל שינוי יש לעשות ביחד עם רופא מטפל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2012 | 14:11 | מאת: דנה

טובה שלום תודה על התשובה אם את יכולה לכתוב גם מה הפתרון לבעיה זאת

23/05/2012 | 07:16 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אצל כל מטופל לגופו של ענין תיקים יכולים להגרם מחסרים של ויטמינים מסויימים וחסר של מגנזיום, כן ממתח וסטרס ובתזונע ומגע ניתן לעזור בברה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2012 | 12:52 | מאת: דן

מה ידוע לך על אכילה מרובה של עלי גפן . מדיי מזיק ? מועיל? מה יתרונותיהם בבישול של שעה בערך? אם בכלל?י תודה

21/05/2012 | 23:03 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום אין שום רע באכילת עלי גפן. לאיזו כמות אתה קורא אכילה מרובה? בברכה ובהצלחה אביטל

18/05/2012 | 09:22 | מאת: מרים

ראשית תודה לתשובות שקיבלתי בנושא השומשום אבקש לשאול עוד שאלה אחת אני שותה את השומשום הטחון עם חלב אורז האם אני מדללת את השומשום ומאבדת מסגולותיו-והוא פחות יעיל מה דעתך? בתודה מראש מרים

19/05/2012 | 21:11 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום. ערכו התזונתי של השומשום נשמר במלואו גם כשמוהלים בחלב. בברכה אביטל

17/05/2012 | 15:16 | מאת: דנה

שלום רציתי לשאול האם לרפואה טבעית יש פתרון לתיקים אצל ילדים ?

18/05/2012 | 04:56 | מאת: טובה בר- שאן

דנה שלום תיקים יכולים להגרם ממס' גורמים ביניהם חסרים ומתח . לכן לרפואה הטבעים יש המון מקום לעזרה בבצב זה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2012 | 12:40 | מאת: דנה

טובה שלום תודה על התשובה אם את יכולה לכתוב גם מה הפתרון לבעיה זאת

17/05/2012 | 13:40 | מאת: דידה

הי, ממליצה לכן לקרוא את ההשוואה של רונית http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=naturalbe

19/05/2012 | 21:17 | מאת: אביטל זלצר

דידה שלום אין מקום לקדם באתר הזה ולשווק מוצרים ולכן השוואתה של רונית אינה רלוונטית לגבינו.אנו חוקרות כל מקרה לגופו ויכולות לתת המלצות כשרשימת הרכיבים המלאה לנגד עיננו בשקיפות מלאה... בברכת יום נפלא ושבוע טוב, אביטל

16/05/2012 | 22:59 | מאת: יפעת

שלום האם פרג מכיל סידן,ואיך הכי נכון לאכול אותו? האם גם מאכילת עוגות עם פרג אפשר להפיק תועלת?(אני מתכוונת לסידן) יפעת

18/05/2012 | 04:54 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת בפרג יש הרבה סידן ואת מקבלת את מינרל זה גם עם את אוכלת עוגת פרג . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/05/2012 | 22:40 | מאת: מרים

ראשית תודה לתשובות שקיבלתי בנושא השומשום אבקש לשאול עוד שאלה אחת אני שותה את השומשום הטחון עם חלב אורז האם אני מדללת את השומשום ומאבדת מסגולותיו-והוא פחות יעיל מה דעתך? בתודה מראש מרים

19/05/2012 | 21:10 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום התשובה היא לא. אינך מאבדת מערכות לבריאות, אביטל

16/05/2012 | 13:41 | מאת: מרים

שלום בהמשך להודעה הקודמת שלי בענין השומשום,הייתי מבקשת לדעת כמה סידן יש בכף שומשום מלא טחון? בתודה מראש מרים

16/05/2012 | 22:05 | מאת: אביטל זלצר

שלום מרים עניתי לך למטה, אביטל

16/05/2012 | 12:43 | מאת: הילה

אני הפחתתי באכילת מוצרי חלב בגלל שיש לי אי סבילות ללקטוז אבל להפסיק לגמרי אני לא מעוניינת, אני אוהבת כריך גבינה בבוקר או משהו כזה, אני התחלתי לקחת טבליות לקטאז של סולגאר לאחרונה כדי לעזור לגוף לעכל חלב ומעניין אותי לדעת כמה פעמים בשבוע במצב כזה?

17/05/2012 | 10:17 | מאת: צוות סולגאר

שלום רב, טבליות למציצה המכילות לקטאז, אנזים המפרק לקטוז (סוכר המצוי בחלב), המיועדות להקל תסמינים של אי-סבילות ללקטוז . כל פעם, ברגע שתאכלי חלב ומוצריו הינך צריכה לקחת טבלייה אחת למציצה של לקטאז 20 דקות לפני הארוחה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, אביבית שלום. נטורופתית מרכז הדרכה סולגאר/סופרהב

16/05/2012 | 11:48 | מאת: לירן

שלום למומחים, אני לאחרונה התחלתי להקפיד על מזון שהוא יותר בסיסי ופחות חומצי, הבנתי שהמזון החומצי הוא יותר בשרים וקמח וגם אורז קצת, והבסיסיים זה ירקות ופירות או כמעט כל מה שטבעי ועדיף לא מבושל... הבעיה היא שאני לא רוצה להרזות, יש לי נטיה קלה להרזות אם אני לא אוכל טוב, השאלה שלי היא איך לאכול אוכל בסיסי ועדיין לשמור על המשקל? לדוג' חשבתי על - להוסיף הרבה שמן זית לסלט כי שמן משמין... מה אתם מציעים?? ואם יש לכם קישור לטבלת חומציות מדוייקת ומלאה זה יהיה טוב תודה לכולם

18/05/2012 | 04:51 | מאת: טובה בר-שאן

לירן שלום הרעיון לאכל מאוזן (לאכל רק ירקות יצור חסרים ) ואכן להוריד מזונות (או לאכל במינון נמוך)שיוצרי חומצה בגוף. שמן זיית הוא מצויין http://www.reader.co.il/article/21228/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/05/2012 | 22:14 | מאת: אבי

שלום כתבתי לפני כחודש לגבי בעיה באוזן הפנימית שלי קיבלתי תשובה ממך שייתכן שזו תסמונת מנייר. כיצד ניתן לאבחן ולטפל את הבעיה אם בכלל על ידי מטפל אלטרנטיבי(עלי לציין שחלק מהתסמינים של מנייר אינם קיימים אצלי)מעבר לשימוש בצמחי מרפא(משתמש באומגה 3 וג'ינקו בילובה והמלצת ניאצין) מה גם שאין אבחון בכלל עי רופא קונבנצינלי(טוענים שזה מתח...) תודה מראש.

16/05/2012 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום . אכן אני זוכרת אותך. באמת לוקח זמן לאבחן את התסמונת וחשוב לשלול אותה. . הרעיון בתסמונת מנייר להוריד את הבצקת ולהרחיב את כלי הדם.יש הטוענים שמנייר באה גם כתוצאה מרקע אלרגי. התוספים שאתה לוקח מצויינים בנוסף הייתי חשוב לקחת משתנים כמו חליטת פטרוזליה ,סרפד וזקן סב.ולאכול תזונה אנטי אלרגית . המלצתי שתפנה לתזונאית טבעית שתשב איתך על תזונה היפואלרגית ואולי אפילו לעשות ניקוי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן