פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/05/2012 | 07:29 | מאת: אפרת

שלום אני בתהליך ניקוי כבר כמעט 21 יום הכולל גם 4 חוקנים כרגע ללא קפה. כל התהליך בגלל קנדידה מאוד חסרה לי הכוס קפה אחת ביום כמובן עם מעט חלב עד כמה זה מזיק במצבי ? תודה

26/05/2012 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

אפרת שלום. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם המטפל שמלווה אותך. אני מקווה שיש כזה. בכל מקרה, קשה מאוד לענות בלי לדעת מה התהליך. חלב לא בא בחשבון בתהליכי ניקוי. על כוס קפה אחת אחרי 21 ימי ניקוי עוד ניתן להתווכח. הדעות משתנות ממטפל למטפל. בברכת חג שמח אביטל

24/05/2012 | 20:52 | מאת: נורית

26/05/2012 | 09:12 | מאת: אביטל זלצר

נורית שלום הכוסמין מכיל גלוטן אך הסבירות לפתח אליו רגישות בקרב חולי הצליאק הוא נמוך ביותר. הדוחן אינו מכיל גלוטן כלל וכלל. בברכת חג שבועות שמח אביטל בברכה ובהצלחה אביטל

26/05/2012 | 14:05 | מאת: עידן

מעניין אותי מאוד לדעת מדוע הגלוטן שבכוסמין עדיף על הגלוטן בחיטה - לצליאקים? האם תוכלי להפנות אותי לחומר קריאה (באינטרנט או כתוב)? המון תודה

24/05/2012 | 16:53 | מאת: שירלי

תודה

26/05/2012 | 09:07 | מאת: אביטל זלצר

שירלי שלום. קמח טפיוקה לא מכיל גלוטן והוא מיוצר משורש של צמח הנקרא מניהוט. אין בעייה לסוכרתיים. בברכה ובהצלחה אביטל

29/05/2012 | 13:02 | מאת: נעם

24/05/2012 | 14:25 | מאת: גלילי

בניוזלטא המליצו על דוחן וכוסמין אבל אלו לא קיימים בסופרמרקט.

26/05/2012 | 09:04 | מאת: אביטל זלצר

גלילי שלום. גם לחם השיפון וגם חיטה מלאה הם בריאים ומלאים סיבים. לחם שיפון מלא הוא קל יותר לעיכול. בברכה ובהצלחה, אביטל

23/05/2012 | 23:09 | מאת: דן

שלום אתם אומרות (בר שאן)נייר אפייה הרבה יותר טוב מנייר אלומניום אם אין בו ביספינול A איך יודעים מי? איזה ? ללא ביספינול A הם לא רושמים ולא יודעים לתת תשובה בטלפון. נייר אפייה ללא ביספינול A איזה מותג? ואיפה יש

26/05/2012 | 09:02 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום, אכן שאלה שקשה לקבל עליה תשובה. אני משתמשת בנייר המתכלה של חברת ניקול.מעצם היותו מתכלה, אני נוטה להניח שהוא אינו מכיל ביספנול. בברכה ובהצלחה, אביטל

29/05/2012 | 13:20 | מאת: עדי

אני בכלל לא משתמשת בנייר אפייה, אני רק משמנת את התבנית והכל בסדר ולא נדבק.

23/05/2012 | 14:24 | מאת: עודד

23/05/2012 | 14:26 | מאת: עודד

ועכשיו ההודעה... אילו תחליפים יש לפחמימות לצורך גיוון הדיאטה?

29/05/2012 | 13:13 | מאת: נעם

דיאטה ללא פחמימות כלל אינה מומלצת. על איזו דיאטה אתה מדבר? באופן עקרוני בדיאטות דלות פחמימות משתמשים במוצרים מן החי - בשר, דגים, מוצרי חלב דלי לקטוז (למשל גבינה צהובה וכד'). ירקות דלים בפחמימות באופן יחסי. אין לי רעיון למשהו שדומה לפחמימות מבחינת מרקם או טעם (לחם, אורז וכד') והוא דל בפחמימות. מאוד מומלץ לעשות דיאטה כזו בליווי איש מקצוע, כי כמות הפחמימות משתנה מאדם לאדם והחישוב מצריך ניסיון. בהצלחה

שלום, אני אוכלת כמעט כל בוקר יוגורט טבעי בתוספת כף או כף וחצי סובין חיטה ובמהלך היום משלבת הרבה ירקות בתפריט כלומר בכל ארוחה לפחות מחצית מהארוחה מורכבת מירקות.בנוסף אוכלת 1-2 מנות פרי ביום. שאלתי היא: האם כדאי לי להוסיף או להוריד בכמויות של אחד המרכיבים שהזכרתי? והאם הוספה של נניח עוד כף סובין תשפיע לרעה. אציין כי איני מרגישה תופעות לוואי מיוחדות כגון גזים או כאבי בטן. תודה מראש

שלום הסכנה העיקרית בצריכה מוגזמת של סיביים תזונתיים היינה אובדן של ויטמינים ומינרלים. נראה שכמות הסיבים שהינך צורכת בהחלט מספיק ואין צורך להוסיף או להוריד. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/05/2012 | 22:10 | מאת: יעל

שלום, אני בת 23 וטבעונית כבר שנים רבות (יחסית). לאחרונה, למרות שמירה על תזונה מאוזנת למראית עין, החוסרים מתחילים להיות קיצוניים ומשפיעים עליי מאוד בתפקוד היום-יומי. אני גרה באזור חיפה, האם יש לכן המלצה על מישהו/י שיוכל/תוכל לספק לי ייעוץ והנחייה מהצפון? תודה רבה!

21/05/2012 | 22:55 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום, אני ממליצה לך לפנות למכללת רידמן ולהירשם לקליניקות של תזונה או נטורופתיה. שם תקבלי ליווי צמוד והדרכה בליווי צמוד של מומחי התזונאים בארץ (מורי המיכללה) וכל זאת בעלות סימלית. בברכה ובהצלחה, אביטל

21/05/2012 | 15:52 | מאת: דינה

שלום רב, אני לוקחת ויטמינים באופן קבוע, B12, אומגה 3, אבץ, מגנזיום, Q10. אבקש לדעת מהו האופן הלקיחה הטוב ביותר לספיגה של כל אחד מהם. כלומר: עם אוכל, בלי אוכל, אם איזה וינטמינים יש סתירה וכו. בתודה מראש, דינה

23/05/2012 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

דינה שלום עדיף לראות הוראות יצרן בדרך כלל ויטמינים לוקחים עם האוכל וכן מינרלים . אומגה 3 עדיף לקחת עם אוכל כי יש אנשים שזה עושה להם טעם של דגים בפה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מהו ה-PH של חומץ תפוחים והאם יש לו השפעה כמו של מאכלים חומציים אחרים על מחלת הגאוט.

23/05/2012 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

לולי שלום חומץ תפוחים הוא חומצי בבסיסו. איני חושבת שההשפעה שלו כמו מזונות כמו בשרים כיוון שבגאוט יש פגם בפירוק חומצת שתן שמקורה מפרוק חלבונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/05/2012 | 15:22 | מאת: ח

שלום ברצוני לדעת האם יש איזה שהוא, משהוא טיבעי,שיכול להוריד או להפחית את החשק המיני? (אחד הסיבות ללקיחת כדורים פסיכיאטרים בעבר זה חשק מיני מופרז...) ואני לא רוצה לחזור לקחת תודה

21/05/2012 | 23:01 | מאת: אביטל זלצר

ח שלום. ממליצה לך לפנות להרבליסט קליני שירקח בהתאמה אישית עבורך פורמולת צמחי מרפא לסייע בהפחתת החשק המיני. אני עובדת עם ניר אברהם טלפון- 077-2002717 בברכה ובהצלחה אביטל

19/05/2012 | 14:38 | מאת: דנה

מה הדברים שכדאי להמנע מהם? מה בקשר לפירות? (אבטיח/מילון/מישמישים/אפרסקים/תפוחים... האם הם בעייתיים?

23/05/2012 | 07:11 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום יש להימנע ממזונות גורמי דלקת כמו בשר, חלב, סוכר, מלח, מזונות אלרגנים למיניהם כמו סולניים (פלפל, חציל, עגבניה, תפוח אדמה ) מזונות מתועשים ,חומרים משמרים, צבעי מאכל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2012 | 22:15 | מאת: רחל

אפשר בבקשה לקבל רשימה יותר מלאה על המזנות מהם יש להמנע? למשל דגים גם מעוררי דלקת? וביצים?

18/05/2012 | 15:46 | מאת: טיפול תזונתי בסכיזופרניה

שלום רב. 1)ברצוני לדעת האם יש טיפול תזונתי (וגם תוספי מזון וצמחי מרפא) למחלת הסכיזופרניה ומהו? 2)האם ייתכן מצב שניתן להמיר תרופה אנטי פסיכוטית בטיפול כזה וכיצד? בתודה מראש ושבת שלום, רינת.

23/05/2012 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

רינת שלום שינוי בתזונה יכולמאוד לעזור מאוד בשילוב עם התרופות כל שינוי יש לעשות ביחד עם רופא מטפל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2012 | 14:11 | מאת: דנה

טובה שלום תודה על התשובה אם את יכולה לכתוב גם מה הפתרון לבעיה זאת

23/05/2012 | 07:16 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום אצל כל מטופל לגופו של ענין תיקים יכולים להגרם מחסרים של ויטמינים מסויימים וחסר של מגנזיום, כן ממתח וסטרס ובתזונע ומגע ניתן לעזור בברה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2012 | 12:52 | מאת: דן

מה ידוע לך על אכילה מרובה של עלי גפן . מדיי מזיק ? מועיל? מה יתרונותיהם בבישול של שעה בערך? אם בכלל?י תודה

21/05/2012 | 23:03 | מאת: אביטל זלצר

דן שלום אין שום רע באכילת עלי גפן. לאיזו כמות אתה קורא אכילה מרובה? בברכה ובהצלחה אביטל

18/05/2012 | 09:22 | מאת: מרים

ראשית תודה לתשובות שקיבלתי בנושא השומשום אבקש לשאול עוד שאלה אחת אני שותה את השומשום הטחון עם חלב אורז האם אני מדללת את השומשום ומאבדת מסגולותיו-והוא פחות יעיל מה דעתך? בתודה מראש מרים

19/05/2012 | 21:11 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום. ערכו התזונתי של השומשום נשמר במלואו גם כשמוהלים בחלב. בברכה אביטל

17/05/2012 | 15:16 | מאת: דנה

שלום רציתי לשאול האם לרפואה טבעית יש פתרון לתיקים אצל ילדים ?

18/05/2012 | 04:56 | מאת: טובה בר- שאן

דנה שלום תיקים יכולים להגרם ממס' גורמים ביניהם חסרים ומתח . לכן לרפואה הטבעים יש המון מקום לעזרה בבצב זה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2012 | 12:40 | מאת: דנה

טובה שלום תודה על התשובה אם את יכולה לכתוב גם מה הפתרון לבעיה זאת

17/05/2012 | 13:40 | מאת: דידה

הי, ממליצה לכן לקרוא את ההשוואה של רונית http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=naturalbe

19/05/2012 | 21:17 | מאת: אביטל זלצר

דידה שלום אין מקום לקדם באתר הזה ולשווק מוצרים ולכן השוואתה של רונית אינה רלוונטית לגבינו.אנו חוקרות כל מקרה לגופו ויכולות לתת המלצות כשרשימת הרכיבים המלאה לנגד עיננו בשקיפות מלאה... בברכת יום נפלא ושבוע טוב, אביטל

16/05/2012 | 22:59 | מאת: יפעת

שלום האם פרג מכיל סידן,ואיך הכי נכון לאכול אותו? האם גם מאכילת עוגות עם פרג אפשר להפיק תועלת?(אני מתכוונת לסידן) יפעת

18/05/2012 | 04:54 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת בפרג יש הרבה סידן ואת מקבלת את מינרל זה גם עם את אוכלת עוגת פרג . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/05/2012 | 22:40 | מאת: מרים

ראשית תודה לתשובות שקיבלתי בנושא השומשום אבקש לשאול עוד שאלה אחת אני שותה את השומשום הטחון עם חלב אורז האם אני מדללת את השומשום ומאבדת מסגולותיו-והוא פחות יעיל מה דעתך? בתודה מראש מרים

19/05/2012 | 21:10 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום התשובה היא לא. אינך מאבדת מערכות לבריאות, אביטל

16/05/2012 | 13:41 | מאת: מרים

שלום בהמשך להודעה הקודמת שלי בענין השומשום,הייתי מבקשת לדעת כמה סידן יש בכף שומשום מלא טחון? בתודה מראש מרים

16/05/2012 | 22:05 | מאת: אביטל זלצר

שלום מרים עניתי לך למטה, אביטל

16/05/2012 | 12:43 | מאת: הילה

אני הפחתתי באכילת מוצרי חלב בגלל שיש לי אי סבילות ללקטוז אבל להפסיק לגמרי אני לא מעוניינת, אני אוהבת כריך גבינה בבוקר או משהו כזה, אני התחלתי לקחת טבליות לקטאז של סולגאר לאחרונה כדי לעזור לגוף לעכל חלב ומעניין אותי לדעת כמה פעמים בשבוע במצב כזה?

17/05/2012 | 10:17 | מאת: צוות סולגאר

שלום רב, טבליות למציצה המכילות לקטאז, אנזים המפרק לקטוז (סוכר המצוי בחלב), המיועדות להקל תסמינים של אי-סבילות ללקטוז . כל פעם, ברגע שתאכלי חלב ומוצריו הינך צריכה לקחת טבלייה אחת למציצה של לקטאז 20 דקות לפני הארוחה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, אביבית שלום. נטורופתית מרכז הדרכה סולגאר/סופרהב

16/05/2012 | 11:48 | מאת: לירן

שלום למומחים, אני לאחרונה התחלתי להקפיד על מזון שהוא יותר בסיסי ופחות חומצי, הבנתי שהמזון החומצי הוא יותר בשרים וקמח וגם אורז קצת, והבסיסיים זה ירקות ופירות או כמעט כל מה שטבעי ועדיף לא מבושל... הבעיה היא שאני לא רוצה להרזות, יש לי נטיה קלה להרזות אם אני לא אוכל טוב, השאלה שלי היא איך לאכול אוכל בסיסי ועדיין לשמור על המשקל? לדוג' חשבתי על - להוסיף הרבה שמן זית לסלט כי שמן משמין... מה אתם מציעים?? ואם יש לכם קישור לטבלת חומציות מדוייקת ומלאה זה יהיה טוב תודה לכולם

18/05/2012 | 04:51 | מאת: טובה בר-שאן

לירן שלום הרעיון לאכל מאוזן (לאכל רק ירקות יצור חסרים ) ואכן להוריד מזונות (או לאכל במינון נמוך)שיוצרי חומצה בגוף. שמן זיית הוא מצויין http://www.reader.co.il/article/21228/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/05/2012 | 22:14 | מאת: אבי

שלום כתבתי לפני כחודש לגבי בעיה באוזן הפנימית שלי קיבלתי תשובה ממך שייתכן שזו תסמונת מנייר. כיצד ניתן לאבחן ולטפל את הבעיה אם בכלל על ידי מטפל אלטרנטיבי(עלי לציין שחלק מהתסמינים של מנייר אינם קיימים אצלי)מעבר לשימוש בצמחי מרפא(משתמש באומגה 3 וג'ינקו בילובה והמלצת ניאצין) מה גם שאין אבחון בכלל עי רופא קונבנצינלי(טוענים שזה מתח...) תודה מראש.

16/05/2012 | 06:18 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום . אכן אני זוכרת אותך. באמת לוקח זמן לאבחן את התסמונת וחשוב לשלול אותה. . הרעיון בתסמונת מנייר להוריד את הבצקת ולהרחיב את כלי הדם.יש הטוענים שמנייר באה גם כתוצאה מרקע אלרגי. התוספים שאתה לוקח מצויינים בנוסף הייתי חשוב לקחת משתנים כמו חליטת פטרוזליה ,סרפד וזקן סב.ולאכול תזונה אנטי אלרגית . המלצתי שתפנה לתזונאית טבעית שתשב איתך על תזונה היפואלרגית ואולי אפילו לעשות ניקוי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/05/2012 | 19:19 | מאת: מרים

שלום בהמשך להודעה הקודמת שלי בענין השומשום,הייתי מבקשת לדעת כמה סידן יש בכף שומשום מלא טחון? בתודה מראש מרים

16/05/2012 | 22:03 | מאת: אביטל זלצר

מרים שלום, בכף שושום מלא יש 115 מ"ג סידן. בברכה ובהצלחה אביטל

15/05/2012 | 19:10 | מאת: מרים

שלום רב אני טוחנת 3 כפות של שומשום ושותה עם חלב אורז ראשית אני רןצה לישאול אם זה לא מזיק לשתות את המשקה הזה פעמיים ביום? כלומר 6 כפות של שומשום מלא?וכמה קלוריות יש בכף מלאה של שומשום טחון מלא? תודה מרים

16/05/2012 | 06:09 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום את יכולה בשקט לשתות פעמים ביום ב100 גרם שומשום מלא יש 573 קלוריות אז תעשי חשבון לגהי 6 כפות שומשום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2012 | 11:38 | מאת: חדוה

שלום, לגבי טונה בשיורים, ברור לי שחלק מהויטמינם/מינרלים נהרסים אך האם חלק נשמרים? כלומר האם יש לטונה בקופסא ערך תזונתי של ויטמינים ומינרלים? תודה

16/05/2012 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

חדוה שלום אכן חלק מהמינרלים ומעט מהויטמינים נשמרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/05/2012 | 11:13 | מאת: רחל

אני מבקשת לברר פרטים בקשר לתוספת הנ"ל, האם היא מותרת לצריכה לחולי "קרוהן"? האם יש אפשרות לשילוב בינה לבין1. אומזה 3 2. כורכומין 3. ויטמינים שוני ופרו ביוטיקה?

14/05/2012 | 10:59 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום האם את מתכוונת לתוסף כנגד נשירת שיער? תוסף זה מכיל ויטמיני B ולכן הוא גם מצויין לחולי קרוהן שבדרך כלל הם נמצאים בחסר רב של ויטמיני B . כן ניתן לשלבה עם שאר התוספים שציינת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/05/2012 | 11:11 | מאת: אורית

האם השימוש בנייר אפיה בכדי לעטוף חזה עוף לצליה בטוסטר בריא?, והאם ניתן לעטוף את נייר האפיה בנייר אלומיניום בכדאי לאטום את התבשיל והאלומיניום לא יסכן מבחינה בריאותית ?

14/05/2012 | 10:55 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום נייר אפייה הרבה יותר טוב מנייר אלומניום אם אין בו את הביספינול A עדיף לא להשתמש כלל בניר אלומניום . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

רציתי לדעת מה בתהליך שנעשה (אם את יודעת מהו התהליך אשמח להבין מה קורה שם או לקבל מדיע איפה אוכל לקרוא על כך יותר) הופך את בדיקות הויטמינים ליקרות עבור הקופ"ח ? תכלס נראה שהן חשובות כל כך ורק כסף מונע מהרופאים לשלוח, לכן חשוב לי להבין מה בתהליך מייקר אותן ככ?

שי שלום חשוב שתבין שקופות החולים הן חברות גם למטרות רווח ובדיקות ויטמינים הן לא בדיקות רוטיניות לכן הן יקרות יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאןה

12/05/2012 | 18:02 | מאת: ראובן

שלום! מה עלול לקרות אם אכלתי מזון שנפל על הרצפה? האם זה עלול לגרום באיזושהיא צורה לירידה באיכות הזרע שלי? עליי לציין שאני בד"כ לא עושה זאת אלא זה קורה לעיתים רחוקות. תודה.

12/05/2012 | 19:17 | מאת: טובה בר-שאן

ראובן שלום ממזון שנפל על הרצפה לא יקרה כלום לזרע שלך מקסימום אתה יכול לחטוף כאב בטן או שלשול . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/05/2012 | 20:08 | מאת: סימור

שלום , אני גבר בן 38 אשר עובד בעבודה מישרדית. יש לי 2 בעיות : 1. מישתעל זה מיספר חודשים. טריגרים : אכילת משהו כבד , או כשאני לחוץ/עצבני/מתרגש , ובד"כ ללא כל סיבה. גם קור זה טריגר. 2. יש לי כאב בבטן בצד שמאל למטה. טריגרים : ישיבה ממושכת על הכיסא או כשאני לחוץ בשל נסיבות חברתיות ( ח"ח ) . מה אפשר לעשות ? תודה

11/05/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

סימור שלום א. חשוב לעשות בדיקות של מערכת העיכול ומערכת הנשימה לבדוק שהכל תקין יתכן שהתגובות נובעות מסטרס והתופעה היא מעי רגיש . אם אכן זו התופעה יש לעשות שינוי באורח חיים ותזונה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/05/2012 | 11:50 | מאת: דלית

שלום רב, כשאני מבשלת חמין עם עוף, בסוף הבישול העצמות כל כך רכות שניתנות לאכילה. האם בריא לאכול את העצם. בברכה, דלית

10/05/2012 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום בעצם העוף יש מוח העצם העשירה בברזל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/05/2012 | 19:36 | מאת: יהודה

שלום בן 53 160\.65 מידי ערב אני אוכל כ 50 גרם פופקורן שאני מכין עם מעט שמן וללא מלח האם זה בריא ? ועד כמה זה משמין תודה מראש

10/05/2012 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

יהודה שלום פופקורן הוא דל קלוריות עדיף לעשות אותו ללא שמן כי הטיגון הורס. וגם יותר משמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/05/2012 | 13:11 | מאת: michal

שלום רב ד'ר השעה שבה יש לי בדרך כלל קיבה היא בבוקר אחרי הקפה של הבוקר. אם איני עושה קיבה בשעות אלו מכל סיבה שהיא אז אין כמעט סיכוי שאעשה בשעות אחרות במהלך היום ולכן היציאה הקרובה ביותר תהיה רק ביום שלמחרת. שאלתי היא- מדוע קורה שיש ימים שיש לי יציאה יום אחרי יום ואז פתאום ביום אחד אין לי יציאה למרות שיום קודם אכלתי ושתיתי כרגיל. האם זה דבר טבעי? בסדר? או שזה מעיד על עצירות קלה. מתסכל אותי לצאת לעבודה בימים שאני לא עושה בבוקר קיבה כי אז אני חשה כבדות וחוסר נוחות ועיפות במשך היום. ומה אוכל לעשות כדי להבטיח לעצמי יציאה בכל בוקר? תודה.

10/05/2012 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

michal שלום אדם צריך להתרוקן יום יום. אכן זה מעיד על עצירות קלה. אי סדירות של היציאות יכולה לנבוע מהמון גורמים תזונה דלת סיבים ,חוסר פעילות גופנית, המון סטרסוגם גורמים של מערכת העיכול. המלצי לך כל ערב לפני השינה לשתות כ2 כוסות מים. ניתן לשים שזיף יבש בכוס המים ולשתות אותו. בנוסף לאכל הרבה סיבים ולעשות תנועה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/05/2012 | 07:51 | מאת: מאי

לפני חודש החלפתי את תזונתי לצמחונות. עד אז אכלתי בשר יפה מאוד. את כל הדברים שאני "מפסידה" אני יכולה לקבל ממקורות אחרים שכבר בררתי, רק את B12 אין לי כיצד לקבל. הבנתי שיש לי עכשיו מאגרים שלו שיכולים להחזיק ל3 שנים. זה נכון? אני חושבת שעוד שנה רק אני אצטרך לעשות בדיקת דם ומשם להתקדם. יש "סיכון" בלחכות שנה?

08/05/2012 | 10:03 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום, אין צורך לחכות מאחר ולמחסור בויטמין יכולות להיות השפעות מרחיקות לכת. קחי תוסף תזונה על בסיס יומי וערכי בדיקה בעוד כחצי שנה לוודא שהוא אכן נספג היטב בדמך. בברכה ובהצלחה אביטל

08/05/2012 | 07:32 | מאת: סלומון

08/05/2012 | 10:01 | מאת: אביטל זלצר

סלומון שלום תשובתי היא כרגע לא. המוצר לאמאושר בארץ לשימוש,כניראה מסיבות טובות. בברכה אביטל

07/05/2012 | 22:08 | מאת: נערה בת 17

שלום,כבר שנתיים יש לי התכווצויות בבטן שהולכות וחוזרות ועשיתי כל מני בדיקות והכל בסדר. מה אני צריכה לעשות?

08/05/2012 | 10:07 | מאת: אביטל זלצר

נערה בת 17 שלום שאלתך כללית מידי. באיזה חלקים של הבטן?, מה התדירות? זה בלתי אפשרי לאבחן בטן ללא תשאול ובדיקות. אם הרפואה המערבית לא הצליחה לפתור את בעייתך, אני ממליצה לך להעזר באלטרנטיבית. מומלץ שתיפני למטפל סיני או לאירידיולוג (אבחון דרך גלגל העין). אם זה ממקור תזונתי, כדאי שתפגשי יועצת תזונה טבעית...האפשרויות רבות ומגוונות. בברכה ובהצלחה אביטל

07/05/2012 | 21:34 | מאת: מיה

שלום אם משרים כמות גדולה של קטניות במים במשך יום יומיים ומחלקים למנות ומקפיאים, האם עדיין יש ערך תזונתי אחרי שמבשלים גם לאחר תקופה ארוכה (עד חודשיים בערך)? תודה

08/05/2012 | 10:08 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום, הערך התזונתי נשמר, אמנם לא במלואו אך עדיין הקטניה נשארת בריאה וערכית לגופינו. בברכה ובהצלחה אביטל

07/05/2012 | 20:35 | מאת: אנונימי

היי, אני בת 17, ויש לי מחלה שנקראת אקנטוזיס ניגריקנס, שיכולה להיפטר בשנייה רק אם אני ארד במשקל, אבל יש לי בעיה עם תפריטים של דיאטות, רוב הדיאטניות שהלכתי אליהן ומתכונים שראיתי עוסקים בירקות, הרבה הרבה ירקות, כרגע אני נמצאת בשינוי ומתחילה לאכול סלטים, אבל אני לא מסוגלת לאכול אותם בלי כלום ובטח לא על בסיס קבוע, יום יום... אני פשוט לא אוהבת ירקות... אבל בינתיים עד שאני אגיע למצב שאני אוכל לערב בתזונה שלי את העניין הזה, רציתי לדעת אם יש אפשרות להרזות, והאם יש מתכונים שאני אוכל לפעול על פיהן שלא כוללים ירקות.

08/05/2012 | 10:13 | מאת: אביטל זלצר

אנונימי שלום מאחר והמחלה הזו קשורה בין השאר גם לעמידות לאינסולין ואפשר שתתפתח בגינה סוכרת סוד 2, קשה מאוד להוריד ירקות מהתפריט. אפשר אולי לחשוב על דרכים מגוונות לצרוך אותם מלבד בסלט. כמובן שצריך להוריד המון מזונות מהתפריט. אני לא יודעת אצל איזה סוג של דיאטניות ביקרת, ממליצה לך לנסות תזונאית טבעית/ נטורופתית. יש הרבה רעיונות. ברכה ובהצלחה אביטל

07/05/2012 | 17:18 | מאת: לירן

שלום לכולם, יש למישהו קישור לטבלה שמראה את רמת החומציות של הרבה מזונות? אני ראיתי 2 טבלאות שקצת סוטרות אחת את השניה וחסר בהן הרבה ואחת מהן לא ברורה, אני רוצה שזה יהיה מחולק לפי HP זה מאוד יעזור לתזונה שלי ושל אחרים כשנידע בדיוק מה רמת החומציות של כל דבר תודה

10/05/2012 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

לירן שלום להלן קישור http://www.newhorizon.co.il/%D7%98%D7%91%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA באינטרנט יש הרבה מאוד טבלאות פשוט תכתוב טבלת חומציות של מזונות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

יש סטירות בניהם, אני מחפש משהו מדוייק יותר תודה

06/05/2012 | 16:47 | מאת: אבי

שלום. בכתבות שמתפרסמות בעיתונות מפעם לפעם מדובר על מידת הקפה היומית המומלצת. ברצוני לברר כמה נקודות בנוגע לכך: 1) לכמה כוסות ביום, אם בכלל, יש להגביל שתיית קפה? 2) האם שתיית כוס קפה אחת העשויה עם כפית אחת מליאה קפה שקולה לשתיית שתי כוסות שכל אחת עשויה מחצי כפית? 3) האם יש להעדיף קפה נמס על קפה שחור או להיפך? תודה מראש על המידע!

10/05/2012 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום 1. מומלץ להגביל את כוסות הקפה בין 1-2 ליום וזה תלוי מאוד באדם כי ההשפעה של הקפה היא אינדיבידואלית 2. אכן כן מה שיקבע את כמות הקפה זה הקפאין שבתוכו. 3. עדיף קפה נמס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/05/2012 | 15:00 | מאת: מאיה

האם זרעים של ציה מומלצים לילדים אם כן באיזה מינון ובאיזו צורה האם זה טוב להשרות אותם קודם ואז להוסיף למאכלים ? תודה מראש על תשובה .

08/05/2012 | 09:59 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום זרעי הצ'יה נפלאים לכולם לרבות ילדים. אפשר לתת כפית ביום במפוזר על סוגי מזון שונים. בברכה ובהצלחה אביטל

06/05/2012 | 10:20 | מאת: דבורה אשוח

מה זה "מש" . האם קיטנית? טוב להנבטה? ערך תזונתי? האם מתאים לכל אחד?

08/05/2012 | 09:58 | מאת: אביטל זלצר

דבורה אשוח שלום רב. מאש הינה קיטניה בריאה וקלה מאוד לבישול, בעלת ערכים תזונתיים נפלאים וקלה מאוד לעיכול.אין צורך להשרות, מומלץ להנביט. מצרפת לך לינק עם כל מה שניתן לדעת וגם מתכונים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3987086,00.html בברכה ובהצלחה אביטל

05/05/2012 | 21:18 | מאת: לירן

היי. אני מעוניין תהחיל לנסות ליטול אנזימי עיכול שמתי לב שיש 2 עיקריים : זים קל ואנזימים DIGEST של אלטמן מה ההבדל ביניהם ומה מביניהם יותר יעיל לטיפול בבעיית נפיחות של הבטן אחרי ארוחה ? (אין בעיות גזים ) תודה!

08/05/2012 | 09:54 | מאת: אביטל זלצר

לירן שלום, שני הסוגים דומים בתכלית ומשרתים את אותה הפעולה. בשניהם אינזימי עיכול מסוגים שונים שלא מהחי והם מסייעים עד מאוד בתהליך העיכול. בברכה ובהצלחה אביטל

04/05/2012 | 15:46 | מאת: JONI

אז אם אמרת ש"אגוזים ושקדים לפעמים יכולים להתערבב עם חומרי גלוטן ולכן כתוב "עשוי להכיל גלוטן על החבילות של האגוזים" אז אם כתוב "עשוי להכין גלוטן" זה התחמקות והצרכן ל יכול לדעת בוודאות אם יש או אין, אני חושב שיש גם חברות אגוזים שכותבות אם יש או אין גלוטן בוודאות ולא "עשוי להכיל גלוטן" נכון? ואגוים למשל שהם על מדפים ובלי חפיסה לא עטופים בחפיסה אלא קונםי אותם לפי משקל בשקילה אז הם בטוח ב100% לא מכילים גלוטן?

04/05/2012 | 17:18 | מאת: אביטל זלצר

ג'וני שלום לאנשים הרגישים לגלוטן בצורה קיצונית, יכול להתפרץ התקף מחשיפה לכמויות מזעריות, הם בדרך כלל לא יקנו מוצרים בתפזורת ולכן חובה לציין על גבי האריזה. אגוזים, שקדים וכל מה שלא עשוי מחיטה לא מכיל גלוטן ואם אתה לא אלרגי בצורה קיצונית, אתה יכול לאכול מהם בבטחה. בברכת שבת שלום אביטל

04/05/2012 | 18:24 | מאת: JONI

דוטור אבל אם לפעמים חפיסת אגוזים כלשהי כן מתערבבת עם קצת גלוטן שיש במאכלים אחרים אז זה נהייה ממש קצת גלוטן באגוזים או שכמות גדולה?

04/05/2012 | 06:48 | מאת: אבי

שלום כיצד ניתן לאבחן תסמונת מנייר?? ובמידה שזו אכן הבעיה האם יש אפשרות לפתרון מלא??(עד כה הרופאים לא נתנו לי מענה כלל ולא איבחנו שום בעיה) האם תוכלי להמליץ לי על מטפל בתחום שלך באיזור הצפון?(נהריה כרמיאל מעלות)

05/05/2012 | 08:25 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום אני שולחת לך אתר שתקרא על התסמונת תסמונת מנייר היא תסמונת המאופיינת בצפצופים באוזניים ובתחושת סחרור. היא נובעת מהפרעה באיזון הנוזלים באוזן הפנימית. www.menieres.org בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/05/2012 | 23:22 | מאת: מיכל

מהי האמת לגבי הזרעים הללו? קיבלתי מייל שמדבר על כך שהם אינם טובים, רעילים, אינם מספקים כמות מספקת של אומגה 3. מה את יכולה להגיד עליהם?

03/05/2012 | 23:02 | מאת: אביטל זלצר

מיכל שלום אתחיל בעובדה שזרעי הצ'יה טובים ומומלצים. ניתן להשתמש בהם בשתי דרכים. בצורתם השלימה כתוספת לתבשילים, יוגורט, סלטים- יתנו פעולת סיכוך בשל החומר המוצילגי (גמוי ג'ל) שמשתחרר מהם בסביבה נוזלית,כך הם יצאו בדיוק בצורה שנכנסו מאחר ואינם מתפרקים במעי. ניתן לטחון אם רוצים את הערכים התזונתיים. כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ'יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ'יה טחונים ליום. כמות כזו מספקת 12 גר' סיבים תזונתיים ו-4 גר' חלבון, בערך. יש לטחון ממש בסמוך לאכילה כי מתחמצנים מהר מאוד (בשום אופן לא לקנות טחון אם רוצים לקבל ערכים תזונתיים). בברכה ובהצלחה אביטל

אומרםי בכללי שלא אבל על שקית של אגוזי מלך שקניתי כתוב "עלול להכין גלוטן" שהם כאילו לא אומרים אם יש או אין, הרי חובה לכתוב אם מכיל או לא

שלום ג'וני כתוב כך מאחר ובמכונות האריזה אורזים גם מוצרים המכילים גלוטן ולעיתים זה יכול לעבור לאגוזים. רק מוצרים מחיטה מכילים גלוטן.(חיטה, גריסים, בורגול,שעורה וכדומה) בברכה ובהצלחה אביטל

01/05/2012 | 23:36 | מאת: JONI

טופו מכיל גלוטן דוקטור???

??

03/05/2012 | 22:49 | מאת: אביטל זלצר

ג'וני שלום. טופו לא מכיל גלוטן כי הוא מיוצר מסויה ולא מחיטה. בשוקולד יש קפאין. אם צורכים בכל זאת, רצוי מריר עם כמה שיותר מוצקי קקאו (70 ומעלה). בברכה ובהצלחה אביטל