פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

אין לי שיניים להם ☺ תודה מראש על התשובה

שלום ניתן לטחון תמרים במעבד מזון יחד עם פירות נוספים ומעט נוזל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/02/2012 | 10:50 | מאת: alona

תודה עדי http://img1.123friendster.com/en/thankyou/73.gif

07/02/2012 | 17:30 | מאת: שואנה

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון..מקווה שכן, אם לא אשמח להפניה...יש לי פירות יבשים ששמרתי במקרר כבר כחצי שנה...האם עדיין מותר לאכול אותם? יש לי גם מלפני חודש...

08/02/2012 | 09:59 | מאת: עדי מילר

שלום ממליצה לא לצרוך את הפירות מלפני חצי שנה כיוון שהם עשויים להכיל עובש. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/02/2012 | 10:07 | מאת: שואנה

ויש לי תמרים מלפני חודש...הם קצת התקשו..הם היו מחוץ למקרר..אותם מותר לצרוך?

07/02/2012 | 17:29 | מאת: שואנה

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון..מקווה שכן, אם לא אשמח להפניה...יש לי פירות יבשים ששמרתי במקרר כבר כחצי שנה...האם עדיין מותר לאכול אותם? יש לי גם מלפני חודש...

08/02/2012 | 19:59 | מאת: אביטל זלצר

שואנה שלום. פירות יבשים לא נוטים להתקלקל עקב כמות הסוכר הרבה שיש בהם ובל נשכח, חומרים משמרים. בטווח של חצי שנה את יכולה לאכול בבטחה ובלבד שאין לה טעם לוואי בברכה אביטל

החלטתי לזרוק את התאנים שהתקשו ונראו לא כל כך טובים...כל השאר דווקא טעם טוב :) משום מה דווקא התמרים שנקנו לפני פחות מחודש התקשו מעט למרות שלא נשמרו במקרר והטעם קצת שונה...למה זה יכול להיות?

שלום אני בת 22 יש לי בעיות במחזור אני מקבלת לא סדיר ויורד לי כתמים שאני מקבלת. גם אני עושה דיטא עם התעמלות ופשוט לא יורדת במשקל ואפילו עולה ועולה בלי שום סיבה שזה נורא מתסכל אותי. הלכתי לרופאת נשים והיא הפנתה אותי לאולטרסאונד וגילו בבדיקה שיש לי ציסטה ושחלות פוליציסטיות והרופא אומרת שזה הגורם לכל הבעיות . היא אומרת לי לקחת כדור של חולי סכרת גם לוקחים ( נראה לי שקוראים לזה מטפורמין) שזה יסדר לי את הכל. הייתי רוצה לדעת האם זה מומלץ לקחת את הכדור הזה? והאם זה יעזור לי לרדת במשקל? וחלילה שלא יגרום לי ההפך לעלות במשקל ?

היי יפה , אני עם אותה בעיה , נתנו לך מענה ?

19/02/2012 | 09:24 | מאת: אביטל זלצר

יפה שלום. חשוב שתדעי שבשחלות פוליציסטיות ניתן לטפל דרך תזונה (שניה לפני שאת נוטלת תרופות!!!). מאחר והגוף במצב הזה מייצר הורמונים רבים (אסטרוגן ו LH), יש עומס על הכבד שאמור לפרקם ולכן כלל ראשון הוא לשמור על כבד בריא על ידי צריכת מזונות המכילים B12. שחלות פוליציסטיות מלוות לרוב במצב הנקרא תנגודת לאינסולין המוכר גם כסוכרת סמויה זהו המצב העיקרי שבגללו יש השמנת יתר וקושי לרדת במשקל.לכן יש להמנע לחלוטין מצריכת סוכר ומוצריו. כמו כן, הכי חשוב הוא להוריד את שלושת הלבנים ושלושת השחורים – סוכר, חלב, ולחם לבן, קפה, קולה ושוקולד, בעיקר בגלל ההורמונים והקפאין שיש במזונות אלו. אם תביאי את גופך לאיזון, תצליחי מן הסתם להגיע למשקל הרצוי לך. הייתי ממליצה לך בחם ללכת לתזונאית טבעית ולהרכיב לך תפריט מאחר ומדובר כאן בשינוי הרגלי אכילה משמעותי. בברכה ובהצלחה, אביטל

24/12/2012 | 06:49 | מאת: נועה

אני סובלת מאותה בעיה- שחלות פוליציסטיות. אני מתאמנת שעתיים ביום ויש ימים שאפילו שלוש, וכל זה על מנת להפחית במשקל 5 קילו בודדים! אני ממש נואשת כי כבר שנתיים שלמות שאפילו לא הורדתי קילו, ניסתי כבר כל דיאטה אפשרים, ויותר מזה אני אפילו עליתי קילו וזה נורא מייאש אותי! כי אני משקיעה בלי סוף ולא רואה תוצאות. לפני כחודש התחלתי דיאטה דלת פחמימות- חייבת לציין שאין עלייה במשקל- שזה כבר משמעותי בשבילי. אבל כרגע ראיתי שכתבת "הכי חשוב הוא להוריד את שלושת הלבנים ושלושת השחורים – סוכר, חלב, ולחם לבן, קפה, קולה ושוקולד, בעיקר בגלל ההורמונים והקפאין שיש במזונות אלו. " בתפריט שהרכבתי ללא איש מקצוע- כלול 2 כוסות חלב ליום-וזה בלי קשר לקוטג' 3% שומן שאני אוכלת כ-5 כפות ביום. רציתי לשאול: מה אפשר לשתות במקום חלב? חלב סויה זה עדיף? הבנתי שבסויה יש הורמונים "נשיים" אז אוליי זה טוב? גבינות גם נכלל במוצרים שהגדרת "לבנים"? אם כן, איך אוכל להמשיך בדיאטת חלבונים, מאיפה עוד אפשר לצרוך חוץ מדגים וחלב? תודה רבה לך, אני אשמח לתשובה

השמיני ופתאום הסתבר לי שחלק מהירקות שקניתי בחנות אוגנית-לא היו אורגניים.מה זה אומר?

נאווה שלום. ראשית כל הכבוד וישר כח.צ צום מיצים הוא בהחלט צעד נפלא לניקוי ושיקום הגוף.אני מקווה שאת עושה אותו עם ליווי צמוד והנחיות ברורות. לגבי שאלתך. זה אומר שמהירקות הלא אורגניים ספגת מעט כימיקלים וריסוסים, מה שלא יפריע לתהליך הניקוי במידה והרוב אורגני. בברכה ובהצלחה אביטל.

06/02/2012 | 12:58 | מאת: מיטל

שלום רב, קראתי את הכתבות באתר בנושא פירות יבשים, הילדים שלי מאוד אוהבים ואוכלים כל השנה. באיזור מגורינו אין חנות טבע ואני קונה בסופר פירות יבשים, בדר"כ באריזה סגורה. מה אני צריכה לראות שכתוב על האריזה כדי לדעת שהפירות טבעיים? ממה להזהר? והאם זה נכון שעם תמרים ואגוזי מלך אין בעיה בכלל? תודה רבה, מיטל.

08/02/2012 | 22:51 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום עלייך להסתכל ברכיבים. פירות יבשים מכילים בד"כ המון סוכר וחומרים משמרים. עדיף לצרוך אורגניים. את אגוזי המלך עדיף לקנות בקליפתם על מנת להבטיח טריות. התמרים בד"כ לא מרוססים בשל שיטת הגידול שלהם וגם לא מוסיפים להם חומרים משמרים או סוכר. לבריאות ובתיאבון אביטל

06/02/2012 | 11:18 | מאת: חגית

שלום, אשמח לקבל עצה לגבי מזונות שידועים כמגבירי ייצור חלב, כמו-חילבה נגיד... תודה רבה...

09/02/2012 | 18:48 | מאת: אביטל זלצר

חגית שלום. בראש ובראשונה עלייך להניק כמה שיותר.תנועת היניקה על הפיטמה גורמת מיידית לייצור חלב.החזקת גופו של התינוק בצורה שעור גופה של האם נוגע בעור גופו של התינוק, מעוררת את ייצור הורמון האוקסיטוצין המסייע להצלחת ההנקה. יש לשתות כמות יפה של נוזלים, רצוי מים וחליטות צמחים בהתאם למשקלך. חליטות צמחים של שומר וסירפד מגבירות אף הן את ייצור החלב.ישנם עוד צמחי מרפא אבל יש להתייעץ לפני בשל קונטראינדיקציות. חילבה, אכן הוכח אף הוא כמגביר. בברכה ובהצלחה אביטל

10/02/2012 | 16:05 | מאת: חגית

אביטל תודה על תשובתך ביקשתי עצה לגבי מזונות מגבירים חלב ולא ייעוץ הנקה (בזה כבר הייתי וברוך השם זה עובד נפלא..כבר הרבה מאד חודשים) נתת עצה לגבי שתיה ותה ואני ביקשתי מזונות- כלומר אוכל שאוכלים והוא יכול להגביר ייצור חלב. נתתי דוגמא את החילבה. אפשר גם להגיד שלא יודעים ולא לענות על מה שלא נשאל. בכל אופן תודה לך על הרצון הטוב (:

06/02/2012 | 10:44 | מאת: הדסה

קראתי שחומץ תפוחים מסייע בשרפת שומנים. האם זה נכון? ומה שיותר חשוב לי: אני סובלת מריבוי יציאות. האם זה יגביר לי את היציאות? (קראתי שהחומץ גם מסיע נגד עצירות). תודה

ערב טוב אני סובלת מחיידק בקיבה לכן נסיתי כפית דבש טבעי + 3 כפות חומץ תפוחים במשך שבוע לשתות בבוקר לפני ארוחת הבוקר אני סובלת מנפיחות בבטון שחונקת אותי

06/02/2012 | 10:39 | מאת: ורד

האם קיימת צריכה מוגזמת של סיבים תזונתיים? האם יש לכך השפעה כלשהי על הגוף?

07/02/2012 | 13:41 | מאת: עדי מילר

לצד היתרונות הרבים בצריכת סיבים תזונתיים קימת מגבלה והיא שרמה גבוהה של סיבים תזונתיים עלולה לפגוע בספיגה של מינרלים וויטמינים חיוניים מהמעיים לדם. למרבה המזל, צריכתם של הוויטמינים והמינרלים בתפריט המודרני,בדרך כלל, היא בכמות גדולה מן הדרוש ולכן אין סיבה לדאגה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/02/2012 | 08:43 | מאת: אבי

שלום, אני בן 36, עוסק בפעילות אירובית כל יום, אוכל רק בריא, התפריט שלי מלא בירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות, אני מוסיף גם סוגי סובין כדי להעשיר בסיבים תזונתיים, אוכל כמה ארוחות קטנות ביום, ובסוף כל ארוחה מחכה לפחות חצי שעה כי קראתי שלוקח זמן לאוכל להתעכל ולהביא לתחושת שובע. ובכל זאת לא רק שאני לא שובע אלא מרגיש יותר רעב.עוד יותר מוזר שכל המזונות שנחשבים למשביעים (דגנים מלאים, קטניות, ירקות) רק עושים אותי יותר רעב וכל היום אני נלחם ממש עם הרעב ועוצר את עצמי לא להשתולל עם האוכל. מה יכולה להיות הסיבה לכל זה ומה הפיתרון. תודה רבה.

07/02/2012 | 13:40 | מאת: עדי מילר

אבי שלום תחושת השובע שלנו מושפעת מכמות המזון הנאכלת, כמות החלבונים בארוחה (ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב), מכמות הסיבים, איכות הפחמימות או הסוכרים, מלנפח הארוחה ומשילוב אבות המזון. כדי להגביר את תחושת השובע כדאי לשנות קצת את הפרופורציות של החלבונים והפחמימות בצלחת (אין הכוונה לוותר על המזונות התורמים פחמימות אלא לשים דגש על מקומם של המאכלים התורמים חלבון), להקפיד על צריכה מספקת של סיבים תזונתיים ועל שתייה מספקת. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/02/2012 | 19:34 | מאת: שירה

שלום, רציתי לדעת איזה ערך תזונתי יש לחיטת פריקה? תודה מראש.

09/02/2012 | 18:56 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום, הפריקה היא חיטה שלא עברה כל תהליך ומכאן שהיא בריאה בדיוק כמו חיטה מלאה ואף יותר מחיטה מלאה כיוון שלפני שהחיטה מבשילה היא קרובה יותר למצב של עשב מאוד עשיר, עוד בטרם החלבון שבה מפתח גלוטן. ייחודה של חיטת פריקה נעוץ בעצם היותה חיטה שאינה מכילה כמעט גלוטן ושהגרעינים הירוקים שלה עשירים בחלבונים, במינרלים ובסיבים תזונתיים, בניגוד לפחמימות שבהן עשירה החיטה הרגילה. בברכה ובתיאבון אביטל

05/02/2012 | 08:40 | מאת: ג

לגבי זמן לקיחת קונסיל- כמה זמן רצוי לפני/אחרי אוכל?

07/02/2012 | 13:33 | מאת: עדי מילר

שלום איני חושבת שיש משמעות לזמן לקיחת הקונסיל, אך מומלץ ךהתייעץ עם רוקח. כן חשוב להקפיד לשתות מספיק אחרי ולא לקחת בסמוך לזמן לקיחת תרופות ו/או תוספי תזונה(במידה ונוטלים טיפול תרופתי באופן קבוע). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום יש לי אוסטופניה ואני צריכה לאכול מזונות עשירים עם סידן. קראתי שחומצה פיטית וחומצה אוקסלית מונעים ספיגת סידן. המזונות העשירים בסידן יש להם חומצה אוקסלית או פיטית. דוגמא יש חומצה אוקסלית במזונות: בירקות עליים, ברוקולי, במיה, כרישה, סויה, טופו,אגוזים, פירות יער, פטרוזיליה. דוגמא יש חומצה פיטית במזונות: טחינה,דגנים, חיטה מלאה, סלרי עלים. מה לאכול, כך שיהיה מזון עשיר בסידן ועם ספיגה טובה בגוף? תודה

05/02/2012 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום ככל שאוכלים מגוון כך למרות החומצה הפיטית והאוקסלית תביב ספיגה הרבה שקדים ,קטניות ,עלים ירוקים. (ניתן להוסיף אנזימי עיכול המכילים פיטאז אנזים המפרק את החומצה הפיטית) וכך יש הגברת הספיגה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/02/2012 | 17:46 | מאת: יעלי

האם השריית פירות יבשים במים רותחים מפחיתה את הגופרית המצוייה בהם והאם הם מאבדים מערכם התזונתי בעקבות כך? תודה רבה,יעל

07/02/2012 | 13:27 | מאת: עדי מילר

שלום יעלי ראשית, עלי לציין שניתן להשיג היום פירות יבשים שאינם מכילים את תחמוצת הגופרית בבתי הטבע השונים ובחנויות המוכרות מזון אורגני. אני חוששת שהשריית הפירות לא תסייע בהפחתת התחמוצת הגופרית אך אני כן ממליצה להשרות את הפירות היבשים מספר שעות (עד 10 שעות) לפני אכילתם, כדי לקרב את ריכוז הסוכרים שבהם לריכוז של פירות טבעיים (חשוב מאוד לא להשרות יותר מכך: השריית יתר תגרום לתסיסת הפרי ), בכל מקרה, מומלץ לשטוף את הפירות לפני אכילתם בכדי לנקות אותם בדיוק כמו שאנו נוהגים לרחוץ פירות טריים. ט"ו בשבט שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

04/02/2012 | 17:28 | מאת: אנדי

שלום, אימי בגיל המעבר, חשה עייפות, חולשה וחוסר במצב רוח. אילו ויטמינים/מזונות יכולים לעזור? קראתי שאומגה 3 הוא מעורר ונוגד דיכאון אכן נכון? האם ניתן ומומלץ לקחת אותו כתוסף תזונה היות והיא בקושי אוכלת דגים, אגוזים שקדים כו'? חשוב לציין שהיא סובלת מחוסר איזון בבלוטת התריס. תודה

05/02/2012 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

אנדי שלום רק חוסר האיזון בבלוטת התריס יכול לגרום לכל הסימפטומים של אימך. אומגה 3 זה מצוין אך לא מספיק. המלצתי החמה שאמך תיגש לתזונאית שתשב אתב ותבנה אתה תוכנית טיפולית בהתאם למצבה שתאזן לה את בלוטת התריס וגם תוריד את השפעות גיל המעבר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2012 | 17:08 | מאת: ליאור

שלום, שמי ליאור אני בן 12.58 גובהי הוא 1.52 ואני שוקל 52 כמה אני צריך לשקול? ומה אני צריך לעשות כדי להרזות? תודה.

05/02/2012 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור היקר על פי הגובה שלך ומשקלך הBMI כלומר היחס בין הגובה שלך למשקלך שלך מצויין ואתה לא צריך להרזות. לך בגוגל למחשבוני תזונה ותבדוק בעצמך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2012 | 12:25 | מאת: אורי

שלום, אני בן 18 ולפני כשנתיים לקחתי פרדניזון במינון 30 מ"ג תוך ירידה הדרגתית במשך חודש וחצי,ובנוסף גם כמה ימים אנטיביוטיקה אוגמנטין. מהימים הראשונים ללקיחה התחלתי להרגיש צרבות,רפלוקס גזים והרגשת כבדות אחרי הארוחה,כל התופעות הללו נמשכות עד עכשיו(שנתיים אחרי). אציין שאני מרגיש שלאוכל פשוט לוקח זמן רב מאוד להתעכל,כלומר אני צריך לאכול כמעט 5 שעות לפני ריצה בשביל לא להרגיש כבדות בריצה או כמה שעות לפני השינה כדי לא לקום עם אוכל בקיבה. **לפעמים מופיע גם חוסר תאבון או תיאבון מוגבר. כעבור כחודשיים לאחר מכן התווספו לצרות של מערכת העיכול העליונה צרות של מערכת העיכול התחתונה,שהם גזים וצואה "רכה" פעם ביום בבוקר(סליחה על התיאור אבל צואה מתפזרת שנראית כמו דייסה),באופן יומיומי שמלווה בלחץ שחייב לרוץ לשירותים איך שאני קם בבוקר(יש תחרות מי יעיר אותי קודם השעון המעורר או הדחף לשירותים). אציין משהו-אין לי כלל כאבי בטן(חוץ מדחף לפעמים לשירותים בבוקר) ואף פעם הצואה לא מגיעה למצב של שלשול,פשוט "רכה",וזה למרות שאני נמנע מסיבים.(קושי לעכל סיבים-הם רק מכבידים עלי). ** נבדק הליקובקטר פילורי בתבחין נשיפה ואין,וככל הנראה אין רגישות ללקטוז. האם יש לך הערכה מה זה יכול להיות ? והאם זה קשור לפרדניזון ? תודה רבה וסליחה על האורך. אורי.

05/02/2012 | 06:21 | מאת: טובה בר- שאן

אורי שלום לדעתי פשוט דלדלת עם האנטיביוטיקה שלך את חיידקי המעיים הטובים ואנזימי העיכול ולכן תהליך העיכול שלך פחות טוב המלצתי החמה 1. לאכל ארוחות קטנות 2. לקחת לתקופה של 3 חודשים פרוביוטיקה ממליצה על VSL3 3. לקחת אנזימי עיכול עם כל ארוחה (זיםקל של נוטרלייף )בנוסף ממליצה ללכת לתזונאית טבעית שתשב איתך ברצינות ותתן לך המלצות לפי מצבך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/02/2012 | 20:47 | מאת: Amanda

Gee wlilikers, that's such a great post!

02/02/2012 | 18:17 | מאת: אמילי

בני בן ה- 7 חודשים יונק ואוכל אוכל מרוסק (ונהנה מכך). לפני כחודש חזרתי לעבודה,בכל יום שאבתי לו כ300 CC כדי לתת לגננות. נכון להיום הורדתיאת מנת החלב ל200CC כדי שיאכל יותר במהלך היום. בקשתי היום פרוט של מה אוכל והבנתי שהוא אוכל בסה"כ משהו כמו 200 גרם פרי ו100 גרם מרק. שותה מיים ואוכל את כל 200 CC AK של החלב שלי. אני חוששת שאינו מקבל את כל אבות המזון בהתאם לגילו ושוקלת לתת גם תחליפי חלב. בפעוטון שלנו נותנים רק מרק ופירות (הירקות עוברים הרתחה כך שאין שם יותר מדי וויטמינים). אשמח מאוד לקבל תגובה. (-:

05/02/2012 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

אמילי שלום כדי לתת לך תשובה צריכה עוד אינפורמציה האם הוא מעלה במשקל האם הוא חיוני ומרגיש טוב ? זאת תהייה האינדיקציה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/02/2012 | 20:53 | מאת: אמילי

קודםם כל תודה על המענה (-: שנית, בני כמעט ולא עלה במשקל במהלך החודש האחרון אך היה חולה. בנוסף, הוא מרגיש טוב הוא בן 7 חודשים וכבר זוחל ומתפתח. נכון להיום משקלו 8 קילו. השאלה היא האם בגיל זה הנקה עונה על כל הצרכים והערכים התזונתיים שצריך לקבל?

02/02/2012 | 17:57 | מאת: lulu

הומלץ לי לאכול יוגורט קפיר אך מאחר ואני רגישה ללקטוז הבנתי שניתן לגדל את הקפיר בנוזלים אחרים. הבעיה העיקרית שאין שלא הצלחתי למצוא כאלו בישראל.היכן ניתן למצוא זרעי קפיר בישראל? מודה על העזרה

05/02/2012 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

לולו שלום להלן אתר בו מעבירים אחד לשני את זרעי הקפיר http://pitriya.blogspot.com/ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אשמח אם תוכלי לומר לי מאיפה במידה והשגת, או כל פתרון אחר שהצלחת למצוא. תודה, אולה

01/02/2012 | 21:37 | מאת: רן

לפני כ 4 חודשים שיניתי את התפריט כך שהיום התפריט מתבסס בעיקר על קטניות וירקות, מעט דגנים, ביצים ומדי פעם בשר/ עוף את היום אני פותח בשיק שמורכב מעלי תרד ובננה בבדיקות דם ערכי הברזל 224 (תקין בין 60-160) האם השינוי בתזונה יכול לגרום לתוצאה הגבוהה? מה לשנות בתזונה כדי להוריד את רמות הברזל?

02/02/2012 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום לא נתת את כל האינפורמציה. מה לגבי ההמוגלובין שלך, הפריטין שלך האם אתה מעשן ? האם אתה לוקח תוספים כדי לענות לך פשוט חסרה אינפורמציה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 16:37 | מאת: דניאל קנופוב

מאיפה אנשים טבעונים מקבלים מספיק חלבונים, ברזל, ויטמין B12?

02/02/2012 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום אנשים טבעונים מקבלים ברזל חלבונים בשילוב הנכון בין קטניות ,דגנים מלאים, אגוזים ,זרעים, וירקות לגבי B12 עלולים להיווצר חסרים כי מקורו רק מהחי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 14:44 | מאת: עמי

שלום, האם מותר לתת תוסף אומגה3/שמן-דגים לתינוק בן 4 חודשים שניזון רק מפורמולה? אם כן, באיזה מינון? ולאילו חברות יש מוצרים כאלו? תודה

02/02/2012 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

עמי שלום חשוב לתת אומגה 3 לתינוק שניזון מפורמולה .למשל לחברת סופהרב יש פורמולה לתינוקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/02/2012 | 12:54 | מאת: אימא_של_טולי

שם יש אומגה3 וגם אומגה 6

31/01/2012 | 22:49 | מאת: לי

שלום רב, ידוע שתפוח עץ זה דבר בריא. שאלתי- האם זה משנה איזה סוג? על מה אתן ממליצות? בתודה, לי

02/02/2012 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום כל התפוחים מומלצים עדיף לאכל את התפוחים בעונתם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2012 | 19:27 | מאת: שירלי

שלום רב. רציתי לדעת: האם הנטורופתיה/תזונה טבעית מטפלת גם במחלת הסכיזופרניה וכיצד? בתודה מראש, שירלי.

02/02/2012 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום אכן כן התזונה הטבעית תומכת בטיפול בסכיזופרניה בתזונה, בתוספי תזונה, וצמחי מרפא המלצתי החמה לך לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית טבעית שתעזור לך בנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2012 | 18:59 | מאת: עדנה

שלום רב, קראתי על ערכם התזונתי הרב של מיצים ירוקים והתעוררו אצלי מס' שאלות: 1. מהם הצירוף הבריא האופטימלי ביותר להכנת מיץ ירוק? 2. מתי מומלץ לשתות את המיץ הירוק , האם על קיבה ריקה או במהלך היום ביו הארוחות? 3. כמה כוסות מיץ ירוק מומלץ לשתות? 4. האם מיץ ירוק עלול להזיק בצורה כלשהי? תודה מראש

01/02/2012 | 13:45 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום ישנם הרבה מאוד צרופיים כמו למשל סלרי, פטרוזליה או רק נבט חיטה או אפילו עלים אחרים. 2. מומלץ לשתות מיץ ירוק על קיבה ריקה. 3. ניתן לשתות פעמים ביום. 4. מיץ ירוק אורגני יעשה רק טוב . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 16:52 | מאת: עדנה

טובה , תודה רבה ! איך מכינים מיץ ירוק מעשב חיטה? האם מוסיפים מים? במה זה מועיל מבחינת הערך התזונתי? שוב תודה מראש

31/01/2012 | 15:16 | מאת: ורד

שלום רב, בגיל הנעורים התפתחה אצלי הפרעת אכילה. היום אני בת 34, אמא לשני ילדים וההפרעה נשלטת. אך כידוע הפרעה זו אף פעם לא נעלמת ותופסת חלק ניכר בתהליך החשיבה בכל הקשור לאכילה ומראה. עם השנים ניסיתי לנתב את הבעיה לכיוון הבריאותי, בתקווה שאכילה בריאה לא תגרום לי להשמין. אני צמחונית, אינני אוכלת כמעט בכלל, מאפים, לחמים מקמח לבן, או בכלל (לאחרונה התחלתי לאכול יותר לחם מחיטה מלאה) וכן כמעט אינני אוכלת דברי מתיקה כגון שוקולדים. עיקר התפריט שלי מורכב מירקות, גבינות ודגנים. כאמור לאחרונה השתנה במעט התפריט שלי והתחלתי ("להפריז") ולאכול דברים שלא הייתי רגילה לאכול: בבקרים אני אוכלת דגנים מלאים-ברנפלקס (מחיטה מלאה ושבולת שועל) ביחד עם מעדן חלב בטעם תות (גביע רגיל) חשוב לי להדגיש כי אני אוכלת כמות גדולה של דגנים- קערה גדולה מלאה בצהריים לעיתים אני אוכלת אטריות ביצים, אך לא תמיד. בערב כמעט באופן קבוע- פעמיים בשבוע- פיצה מחיטה מלאה וגבינה צהובה 9% . ולעיתים פעם נוספת ספגטי מחיטה מלאה עם רוטב עגבניות בין לבין אני אוכלת פתית ופריכיות למיניהם. יש לציין שעד כהן שקלתי 51 והגובה שלי הוא 1.68 ברצוני לדעת האם בשל המזונות החדשים שאני אוכלת, יש סיכוי שאשמין בתק' הקרובה?

01/02/2012 | 09:01 | מאת: עדי מילר

ורד שלום ציינת "כידוע הפרעה זו אף פעם לא נעלמת" כמטפלת בהפרעות אכילה אני חייבת לציין שאיני מסכימה עם הנחה זו ! טיפול תזונתי ורגשי במקביל, אצל מומחים בתחום- וזאת לצורך מיגור הסימפטומים (גיוון האוכל, הגעה למשקל תקין, עיסוק במשקל, גוף ומראה וכד') ועבודה על התשתית הרגשית הנמצאת תחת אותם סימפטומים (חשיפתה ועיבודה) עוזרת לטפל בבעיה ואף למגרה בכול גיל ובכול שלב. על כן, אני ממליצה לך בחום למצוא את הכוחות וכמובן את הזמן כדי להתחיל בתהליך שכזה... לגבי התפריט, אני מניחה שלא קל לחיות ולהחזיק מעמד לאורך זמן לצד החוקים הנוקשים שגזרת על עצמך סביב האוכל ולכן אני שמחה לשמוע שלאחרונה התחלת לגוון ולהוסיף מזונות חדשים שעד כה נמנעת מהם. באופן כללי כאשר הצריכה התזונתית עולה המשקל עולה בהתאם, זאת במידה שההוצאה האנרגטית לא משתנה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

31/01/2012 | 14:03 | מאת: דפנה

שלום רב, מה באלכוהול טוב נגד אלצהיימר. האם זה האלכוהול, האם זה הענבים בצורתם זו, האם זה שניהם ביחד. האם יש שתיה/מזון ללא אלכוהול, שווה ערך ביעולות שלו לשתית אלכוהול. תודה, דפנה

01/02/2012 | 13:42 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אלכוהול ממש לא טוב לחולי אלצהיימר . הוא מדכא ופוגע בנוירונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2012 | 21:43 | מאת: שירה

שלום. לארוחת הבוקר אני נוהגת לאכול 2 כפיות זרעי שומשום + כפית צימוק ים שחורים + כפית שמן שומשום אורגני. בנוסף אני אוכלת דיסת שיבולת שועל [או פתיתי כוסמין אם יש] +2 כפות צ'יה+2 כפות פשתן [אני לא טוחנת את הפשתן אלא לועסת לאט וטוב] + כפית סירופ מייפל טהור.לאחר הארוחה אני לוקחת קפסולה של אומגה 3 [טריו גארד] וכך גם לאחר ארוחת הערב. אני מבקשת לדעת האם זה -יותר מידי מבחינת עומס לגוף של אומגה 3 . האם זה יכול להזיק. אני בעיקר אוהבת את הארוחה ומרגישה טוב עם זה. אודה לתשובתכם. שירה

31/01/2012 | 12:35 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום הדעות לגבי מינון יתר של אומגה 3 תלוקות. תמיד עדיף לקבלה מהמזון אלא אם ישנה בעיה קלינית המצריכה כמות גדולה יותר וכאן נכנסים התוספים. את הצ'יה את אוכלת ללא טחינה ולכן אינך מקבלת את מלא ערכיה התזונתיים. הארוחה שציינת כאן הינה בריאה, מזינה ועשירה ברכיבים נפלאים. ישנם עוד מקורות נפלאים במזון בהם נמצאת אומגה 3. דגים כמו סלמון, פורל, סרדין והרינג ,אגוזי מלך, הנה טבלה המציינת כמות אומגה 3 ממקור צמחיכף שמן פשתן – 8 גרם כף שמן קנולה – 1.6 גרם כף שמן סויה – 0.9 גרם כף זרעי פשתן טחונים – 1.9 גרם רבע כוס אגוזי מלך – 2.6 גרם כוס פולי סויה מבושלים – 1 גרם הכמות המומלצת ליום היא 4-5 גרם. עוד דבר חשוב הוא להפחית צריכת מזונות עשירים באומגה 6 מאחר והם "מתחרים" עם אומגה 3 על אתרי הספיגה בגוף. בתיאבון ובהצלחה אביטל

30/01/2012 | 18:11 | מאת: ערן

האם שמעת על משקה בשם מונבי שמיוצר בברזיל ולמי המשקה נועד?(חולים בריאים?)

31/01/2012 | 12:20 | מאת: אביטל זלצר

ערן שלום משקה המונבי ממה שקראתי בין דפי האינטרנט הינו משקה בבעלות חברה אמריקאית שנוסדה ב2005 , הוא מופץ בשיטת השיווק הרשתי ומושתת על צמח ה"אסאי". על סגולות הצמח תוכל לקרוא כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%99 אנני יודעת מה מכילה הפורמולה ולכן לא יכולה לומר יותר ממה שכתוב כאן. בברכה ובהצלחה אביטל

27/01/2012 | 14:14 | מאת: אירית

שלום ברצוני לשאול מה עדיף ומה מכיל יותר אומגה 3 .. גרעיני ציה או גרעיני פישתן? ואם אני יתחיל לצרוך את גרעיני הציה או הפשתן, האם אני צריכה לוותר על השמן דגים? ועוד שאלה? אני כבר מבולבלת לגבי כל הפירסומים שהשמן דגים מכיל כספית ואסור לקחת , אבא שלי צורך את הכמוסות אומגה 3 של סולגר . מה דעתכם על כל הפירסום והאזארות האם להפסיק?

28/01/2012 | 03:56 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום גם גרעיני ציה וגם זרעי פשתן מכילים אומגה 3 בצורת חומצה לינולנית ההופכת חלקית בגוף לאומגה 3 מסוג EPA.לכן כדאי להמשיך לקיחת אומגה 3 מדגים שבה כבר החומצה קיימת. אל תהיי מבולבלת לגבי הפרסומים רובם הם תרכגילי שיווק על מנת להגביר את השיווק של מוצרי אומגה 3 מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2012 | 13:00 | מאת: צוות סולגאר

אירית שלום, אומגה 3 מכילה חומצות שומן החיונית לגוף למגוון שימושים ובעיקרם: o שמירה על בריאות הלב וכלי הדם. o הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים. o טיפול במצבי דלקת ומניעת התהוותם. o טיפול בדיכאון, בשינויים במצב הרוח ובחרדה. o הקלה בתסמונת קדם-וסתית וכאבי מחזור. o שמירה על בריאות העור ומניעת בעיות עור. o טיפול בהפרעות קשב והיפראקטיביות. אומגה 3 קיים בשתי מקורות עיקריים: מן החי (שמן דגים) ומן הצומח (שמן צ'יה , פשתה ) באופן טבעי מקור מן החי מספק חומצת שומן רב-בלתי- רוויה אשר הגוף מקבל ומכיר בצורה הטבעית EPA I DHA כאומגה 3 . וכאשר אנו צורכים חומצת שומן חיונית מן הצומח הגוף צריך להמיר את חמוצת השומן הצמחית ולהפוך לצורת EPA I DHA על מנת להגיע לצורה שהגוף מכיר ויספוג בצורה טובה. שמן ציה ושמן פשתה מכיל כמעט כמות זהה של אומגה 3 . שמן פשתה מכיל מינון של 50 מ"ג יותר. אני ממליצה לשלב את השימוש ולצרוך שמן דגים יחד עם פשתה/ צ'יה. על מנת לקבל את הערכים הטובים של שתי בהמקורות. לגבי האזהרות על כספית ומתכות כבדות הנמצאות בשמן דגים. אנו בסולגאר מאז ומתמיד חושבים על הצרכנים שלנו ודואגים בראש ובראשונה לבריאותם! 1. בחברת סולגאר מתבצעות בדיקות קפדניות בבחירת מוצרי הגלם מאזורים שרמת הזיהום בהם נמוכה מאוד על מנת להבטיח את איכות המוצר ( כמו חופי צ'ילה אקוודור) 2. בהפקת מוצרים אלה אנו משתמשים בדגים קטנים כגון אנשובי וסרדינים; הודות למשך חייהם הקצר, דגים אלה אינם צוברים מזהמים מסוכנים. 3. בנוסף מתבצעות בדיקות אנליטיות רבות על מנת להבטיח מוצר מוגמר השומר על ניקיון וטוהר, פוטנטיות, מינונים מדויקים וכן הלאה. 4. אחרי כל זה מוצרי שמן הדגים של חברת סולגאר עומדים תחת סטנדרטים של איכות בלתי מתפשרת. לכל אצווה מתלווה אישור אנליטי תחת בקרת CRN (Council for Responsible Nutrition) למוצרי שמן דגים שכוללים זיהומים סביבתיים כמו תרכובות PCBs, דיאוקסין ומתכות כבדות. ולכן אתם יכולים להרגיש סמוכים ובטוחים ביעילות והבטיחות של תוספי שמן דגים ולצורך אותם ללא חשש ולהנות מאכיותיו הרבות של אומגה 3. בברכת בריאות שלמה גיל יצחק נטורופתית מחלקת הדרכה סולגאר-סופהרב טלפון :1800-350-333

26/01/2012 | 16:44 | מאת: חגית

עדי שלום ושוב תודתי על תשובתך הקודמת. רציתי לדעת כיוון שאין לי ניסיון בקניית בשר: קניתי בשר שטחנו לי במקום בסופר של רשת מוכרת (מיסטר-זול). מדובר בכתף מבשר מיושן שהאיש שטחן אמר לי שזה במקור מארגנטינה. בכוונה ביקשתי כתף כי הבנתי שזה נתח עם פחות שומן. העניין הוא שלפני כמה זמן שמעתי שאדם שקנה בישראל בשר מארגנטינה חטף את מחלת הפרה המשוגעת. האם זה מקובל לקנות להכנת קציצות בשר כתף מיושן מארגנטינה או זה משהו חריג שדורש בירור? ושוב אני מדגישה - נקנה ברשת מוכרת. תודה רבה.

01/02/2012 | 08:51 | מאת: עדי מילר

שלום חגית במידה והבשר נקנה כפי שציינת ברשת מוכרת איני חושבת שיש מקום לדאגה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/01/2012 | 13:23 | מאת: הילית

כלאמר קוסקוס זה חיטה?? או?

26/01/2012 | 08:39 | מאת: עדי מילר

כפי שציינתי קוסקוס עשוי מסולת אשר נוצרת מטחינת גרעין החיטה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/01/2012 | 13:18 | מאת: יפית

שלום רב, כשאני רואה את הרכיבים של מיני לחמים ללא גלוטן אני לא יודעת מה עדיף, ללא גלוטן שהחומרים הם לא מהבריאים, כגון קמח סויה, ועמילנים ועוד תוספות כדי לשפר את הטעם. האם לא יותר בריא קמח מלא ללא תוספות מיותרות. תודה, יפית

26/01/2012 | 08:14 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. כל הכבוד לך על קריאת השורות הקטנות,זוהי אכן צרכנות נבונה ובריאה יותר. לחם מחיטה מלאה הוא נפלא אם אינך רגישה לגלוטן. יש גם לחם שאור (מחמצת) שהוא בריא גם כן. לחמים איכותיים ללא חומרי טעם, צבע וריח, ניתן לרכוש במאפיות מובחרות. לבריאות ובהצלחה, אביטל

25/01/2012 | 11:10 | מאת: רותם

רציתי קצת פרטים לגבי הטבליות חומץ תפוחים. האם הוא גורם להרזיה ואם כן כיצד?

26/01/2012 | 08:28 | מאת: אביטל זלצר

רותם שלום הדעות על חומץ תפוחים והרזייה שנויות במחלוקת. מה שאני יכולה לספר לך על בוודאות חומץ תפוחים הוא מיץ תפוחים מותסס, מכיל סידן אשלגן וברזל, מזרז את קצב פירוק השומנים בגוף, עוזר במצבי אלרגיה מרקע עיכולי, גזים ועצירות, חיוני ובריא לעור. מאזן את חומציות של מע' העיכול . יש לשתות כף של חומץ תפוחים טבעי בכוס או חצי כוס מים על בטן ריקה בבוקר. אין צורך ליטול טבליות בברכה אביטל

25/01/2012 | 08:49 | מאת: גלי

האם יכול לגרום לנפיחות וגזים?.

25/01/2012 | 11:58 | מאת: עדי מילר

שלום גלי בעקרון שוקולד לא מכיל מרכיבים שידועים כגורמים לגזים ונפיחות אבל כמובן שזה אינדיבידואלי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

24/01/2012 | 15:14 | מאת: יפית

שלום רב, לפעמים יוצא לי לאפות דג סלומון בתנור ולאכול אותו יומיים אחרי האפיה, כמובן כשהוא שמור במקרר. האם הוא מאבד מערכו התזונתי. תודה, יפית

24/01/2012 | 19:33 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. מאחר והדג כבר מבושל,הוא אינו ממשיך לאבד מערכיו התזונתיים. רק שימי לב שלא מתקלקל. בברכה אביטל

24/01/2012 | 13:29 | מאת: ינקלה

שתי שאלות לי האם עגבניות שרי מכילות את הערכים התזונתיים של עגבניות רגילות? האם לאכול עגבניות שרי בצבעים שונים, זה מענה לצורך לאכול ירקות בצבעים שונים? המון תודות

24/01/2012 | 19:36 | מאת: אביטל זלצר

ינקל'ה שלום לעגבניות שרי אדומות ערכים תזונתיים כמו בעגבניה. מאחר ועגבניות השרי הצבעוניות הינן פרי פיתוח של הנדסה גנטית,אנני בטוחה שיש בהן ערכים תזונתיים לפי צבעים ולדעתי הן יותר קרובות לאכילת העגבניה האדומה. בברכה ובתיאבון אביטל

24/01/2012 | 13:17 | מאת: נירה

האם בטונה מקופסה יש אומגה 3? ומה עם זרעי צייה? האם צריך לטחון את הצייה? מודה מאד נירה

25/01/2012 | 08:50 | מאת: אביטל זלצר

נירה שלום כמות אומגה 3 בטונה משומרת הינה זניחה ביותר (אם בכלל) זרעי הצ'יה מהווים מקור נפלא לאומגה 3. כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ'יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ'יה טחונים ליום. כמות כזו מספקת 12 גר' סיבים תזונתיים ו-4 גר' חלבון, בערך. חשוב ביותר לטחון סמוך למועד האכילה מאחר ומתחמצנים. אני ממליצה לטחון במכונה לטחינת תבלינים. לבריאות אביטל

25/01/2012 | 14:46 | מאת: נירה

תודה מקרב לב על התשובה

24/01/2012 | 10:34 | מאת: לי

בישלתי תבשיל כרוב עם קימל ולאחר מכן גיליתי שתאריך שימוש אחרון על הקימל עבר מזמן. ביותר משנתיים!!! האם אפשר לאכול את התבשיל? שמעתי שישנם תבלינים שהופכים להיות רעילים עם הזמן. מה עם קימל? האם זה בטוח לאכול הפעם? (השאריות כבר בפח...) תודה מראש..

25/01/2012 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום לא מומלץ לאכול מוצרים שפג תוקפם. הכיני חדש ותהני מבלי לחשוש אם מזיק או לא בברכה, אביטל

23/01/2012 | 10:40 | מאת: שרית

היי רציתי לדעת אם אני אוכלת תפוז שלם ולא שותה זה יכול לפגוע בשיניים?

24/01/2012 | 08:52 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכלי לבריאות, אין שום סיבה לפגיעה בשיניים. בברכה, אביטל

23/01/2012 | 00:50 | מאת: מיה

שלום קראתי שפולי קקאו ואבקת קקאו עוזרים להעלאת הסרוטונין והייתי שמחה לרכוש אם זה באמת אחד היתרונות שלהם. 1. האם כדאי את הקלויים או הלא קלויים? 2.מה המינון המומלץ? 3. האם ללא קלויים יש טעם של שוקולד? תודה רבה

23/01/2012 | 08:08 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ניתן לקנות פולי קקאו נאים, כלומר Raw, שעוברים תהליך תסיסה טבעית במשך יומיים, בעלי תקן אורגני מה- USDA. אכן הקקאו הוא המזון העשיר ביותר בחומרים נוגדי-ח�מצון. כשקולים את הקקאו, קרוב לוודאי שמרבית ערכיו התזונתיים נפגעים. הקקאו הנא עשיר בברזל, סידן ומגנזיום, נחשב כ"Super food" ומסב תחושת אושר עילאי, הודות לכימיקלים שהוא מכיל. מרבית האנשים אינם רגילים לטעמו של הקקאו הנא, כיוון שהם מרים מאוד, אך ריסוקם במכתש ועלי ו/או במעבד מזון וערבובם עם מרכיבים נוספים יכול להפיק מעדנים. "מומלץ שלא לבשלם או לאפותם כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 08:21 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום ובכן, הקקאו עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום (שמאזן את רמות הסוכר ומצבי רוח). מעניק המון אנרגיה, מעולה ללב ולמוח, מאזן הורמונאלית, גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר וקקאו מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין (כימיקל האהבה). עדיף לצרוך פולי קקאו לא קלויים שלא עברו חימום או עיבוד. עד כמות של כף ביממה. טעמם של פולי הקקאו הוא מריר. בברכה והצלחה אביטל

23/01/2012 | 20:48 | מאת: מיה

אני מתארת לעצמי שאם טעמם יהיה מר אני לא אוכל לאכול אותם. פחות חשוב לי הויטמינים כמו ההשפעה על מצב רוחי (לפני הוסת) לכן האם בכל זאת אפשר קלויים או אבקת קקאו אורגנית למטרה זו? תודה רבה.

31/12/2012 | 10:46 | מאת: יהונתן

שלום רב. גם אני מעוניין להוזיף פולי קקאו נאים לתזונה היומית שלי, אבל הבנתי שכ-50% מהם הוא שומן. זאת אומרת שפולי הקקאו מאוד משמינים. נאם הכמות המומלצת של כפית ליום לוקחת זאת בחשבון? אני מתאמן כמעט מדי יום 4 אימוני כוח ו2 אימונים חצי-אירוביים (אומנות לחימה). לשמור על אחוז שומן בגוף חשוב לי. האם יש לך עצות לשמירה על אחוז שומן נמוך בגוף תוך כדי צריכה יומיומית של פולי הקקאו? תודה רבה רבה!:-) יהונתן

30/06/2013 | 13:03 | מאת: סיון

טובה ואביטל שלום, האם זה נכון שאכילה של פולי הקקאו מסיעת בהרזיה ע"י דיכוי התאבון וכמיהה למתוקים? במקרה שכן, האם ישנה המלצה כיצד ומתי לצרוך הפולים, כמו למשל- אכילת חופן בבוקר על קיבה ריקה. והאם יש להימנע ממזונות מסוימים בקירבה (כמו חלב, קפה וכו')? בברכה ותודה מראש, סיון

22/01/2012 | 17:07 | מאת: שרית

שמתי פלפל על זה עם קוטג זה בסדר קוטג עם זה? נשאר לי קצת ירוק על הלבן של זה חתכתי חצי מזה עטפתי בשקית נצמדת ושמתי בקופסת פלסטיק זה בסדר? אגב למה מבשלים את זה בדרך כלל? תודה...

23/01/2012 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום קולרבי ניתן לאכל חיי. ניתן לאכל מבושל ניתן לאכל עם כל דבר כולל קוטד בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 10:43 | מאת: שרית

22/01/2012 | 16:29 | מאת: שרית

היי לא הצלחתי לקלף את זה כמו שצריך אז איך שהוא חתכתי את זה ותאמת היה לזה טעם מזעזע של אדמה ... ז"א מה שהיה מבפנים אני לא צריכה לשטוף כי זה לא קשור לקליפה לא יודעת מה לעשות ...

23/01/2012 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום לא מבינה את שאלתך. סלק הוא בריא מאוד חשוב מאוד כמנקה כבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 10:42 | מאת: שרית

ניסיתי לחתוך את הסלק איכשהוא והטעם שלו היה נורא ואיום וקצת היה קשה לאכול את זה (אבל לא כמו גזר) אולי הייתי צריכה להוסיף לזה משהו?

22/01/2012 | 14:01 | מאת: חגית

שלום רב, בת 44 מבנה גוף רזה. עד כה נהגתי לאכול בשבוע רק שתי ארוחות של בשר/עוף ודגים בסופי שבוע. כשבמהלך השבוע אני אוכלת כשתי ביצים וקופסת טונה וכמובן ירקות טחינה וגבינות. בחודש האחרון בשל אילוצים טכניים אני אפילו את הבשר והדגים בסוף השבוע לא אוכלת. כך יצא לי שרק לפני שבוע אכלתי כ6 קציצות בשר טחון (בגודל פינג-פונג) וכשבוע לפני כן כנ"ל. כל יתר התפריט השבועי לא השתנה (ביצים, טונה וירקות). ברצוני לגעת: 1. האם עלי לפנות בדחיפות לקבלת תוסף B12 או שאם עד סוף השבוע הקרוב שוב אוכל בשר ודגים אין צורך. 2. באופן כללי אם כמעט שאיני אוכלת בשר ודגים (בשל אילוצים טכניים בלבד) יש איזה תחליפים צמחיים שאפשר להמליץ או אפילו דגים מסויימים. תודה רבה.

22/01/2012 | 17:28 | מאת: עדי מילר

שלום חגית ויטמין B12 נמצא במאכלים שמקורם מן החי: בשר , מוצרי חלב, ביצים ודגים. כמו כן, מאכלים שונים לעיתים מועשרים בוויטמין B12, כגון: דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, לחם, מוצרי סויה וטופו ועוד. חוסר של ויטמין B12 מתפתח בדרך-כלל במשך שנים,לאור העובדה שהכבד מסוגל לאחסן אספקה של ויטמין B12 לתקופה של מספר שנים, לכן הימנעות מבשר במשך חודש אינה צריכה להוביל לחוסר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/01/2012 | 18:16 | מאת: חגית

22/01/2012 | 12:20 | מאת: הילית

האם קוסקוס זה מזון טוב? מה יש בו ?? פחממה? או ?. תודה

22/01/2012 | 19:58 | מאת: עדי מילר

שלום הילית קוסקוס עשוי מגרגרי סולת העוברים התפחה ע"י מים באמצעות אידוי. מומלץ לצרוך קוסקוס מלא העשוי מסולת מחיטה מלאה המכיל כמות מרשימה של סיבים תזונתיים , ויטמינים מקבוצת B ועוד ויטמינים ומינרלים אחרים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/01/2012 | 18:12 | מאת: ערן

שלום רב, אני כבר ''מוכר'' בפורום זה בנושא אומגה 3 ואני מצטער אם אני חוזר על עצמי קצת אבל אני מקווה שאני לא מפריע אני בן 27 שוקל 70 קילו ואני רוצה לדעת מה המינון של אומגה 3 לאדם בגילי בשביל שיפור מצב הרוח. אני כרגע על 600 מג' אבל מרגיש שקשה לי לישון וגם עצבנות (שכנראה נובעת מחוסר שינה) העניין הוא שאני לא יודע כמה לקחת כי מוכרים את זה או ב300 מג' לכמוסה או ל600 מג' ואני לא יודע כמה אני צריך לקחת והאם מה שאני מרגיש הוא תיקני? והאם זה יעבור? קראתי איפה שהוא שאדם מבוגר צריך 500 מג' וילד 300 מג'. האם זה נכון? האם 300 מג' יכול להספיק לי.

22/01/2012 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

עירן שלום כיוון שאתה בדיכאון אתה צריך כמות גדולה יותר של אומגה 3 .בסביבות 1000 מ"ג ביום .בנוסף הייתי ממליצה לך מאוד לעשות בדיקות דם לויטמיני B כמו B12 חומצה פולית. שחסר בהם גורם למצב רוח רע .וכן ויטמין D שחסר שלו משפיע מאוד על המצב רוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2012 | 10:36 | מאת: רונית

לפי זכרוני, מקליפת התפוז מייצרים אתר רפואי , ועוד מוצרים רפואיים

22/01/2012 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום בקליפת התפוז יש חומר הנקרא פקטין שהוא חשוב ביותר כנגד סרטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2012 | 22:04 | מאת: מיה

שלום אני אוכלת בעיקר ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. רוב תזונתי במשך השבוע היא טבעית. שאלתי היא האם זה נורא לאכול עוגה שנאפית עם אבקת אפיה אחת לשבוע? החומרים בעוגה הם: קמח שיפון, שיבולת שועל, פירות, אגוזים וטחינה מלאה. כלומר החומר היחיד הלא טבעי הוא אבקת אפיה בכמות של שקית אחת לשבוע ששאר השבוע אני לא אוכלת כימיקלים. תודה רבה

20/01/2012 | 04:51 | מאת: טובה בר-שאן

איה שלום הרכיבים של העודה מצוינים תאכלי לתיאבון גם אם יש קצת אבקת אפיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2012 | 11:58 | מאת: שרית

היי ניסיתי לחתוך גזר קצת לחתיכות גדולות וזה ממש קשה לאכול את זה ... אם מגרדים את זה זה לא מאבד מהוטמינים?

20/01/2012 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום רסקי את הגזר ותוסיפי שמן זיית הספיגה של הויטמינים (בתא קרוטן )תהיה הטובה ביותר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 17:08 | מאת: גליה

מאיזה גיל מותר לתת נבט חיטה? ואם זה נשמר במקרר, תאריך התפוגה (10.10.2011) תקף? תודה :)

20/01/2012 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

גליה שלום ממליצה לתת נבט חיטה לאחר גיל שנה נשמר מצויין במקרר . תאריך תפוגה הוא אותו תאריך שרשום על השקית אם תאריך התפוגה הוא כמו שרשמת אז יש לזרוק את נבט החיטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן