פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/02/2012 | 15:42 | מאת: דביר

אני סובל מעצירות ומהעצירות נהיה לי טחורים אני שוקל לקחת חלב מגנזיום רציתי לדעת האם זה יעביר לי תעצירות ותטחורים?תודה

18/02/2012 | 08:54 | מאת: טובה בר-שאן

דביר שלום כדי להפסיק לסבול מטחורים ועצירות יש 1. לשתות הרבה מים 2. לאכל הרבה ירקות ,פירות ומאכלים מלאים כמו לחם מקמח מלא ואורז מלא. 3. לאכל פחות בשר,סוכרים, ומטוגן. 4. לעשות הרבה פעילות גופנית 5. לקחת פרוביוטיקה 6. לקחת אנזימי עיכול 7. ולשים על הטחורים משחת הממיליס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/02/2012 | 14:52 | מאת: חיים

שלום אני בן 40 אבי נפטר לפני תקופה קצרה אחרי מחלה קשה מעוניין להשתמש בתוסף תזונה כלשהוא מה מומלץ

18/02/2012 | 08:50 | מאת: טובה בר- שאן

חיים שלום יש מס' תוספי תזונה שיכולים לעזור בדיכאון. (לא כל כך פרטת איך הדיכאון מתבטא אצלך?)כפי שאני מבינה שזה על רקע מות האבא. ישנם מס' תוספים כמו: 1. DL פניל אלנין שמאוד עוזר. 2. 5 הידרוקסי טריפטופאן 3. גבה 4. יש מספר פורמולות של צימחי מרפא שמרגיעות כמו ולריאן . לדעתי יש מקום שתתיעץ עם נטורופטית שתיתן לך את התוסף המתאים ביותר למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2012 | 23:02 | מאת: ניר

רציתי לשאול אם יש דרך למתן יצרים מיניים אצל צעירים שזה מוציא אותם משיווי משקל ותפקוד תקין.

18/02/2012 | 08:46 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום יצר מיני אצל אנשים צעירים הוא דבר טבעי ובריא כמו למשל גיל התבגרות (בן כמה אתה ). קיום יחסי מין בגיל המתאים הוא דבר טבעי ונכון. לכן קשה לי מאוד לענות לך אני חושבת שאולי יש מקום ללכת ליעוץ . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/02/2012 | 16:40 | מאת: ניר

אכן הדחפים המיניים הם דבר בריא ונורמלי אבל לפעמים יש מצבים של היפר שמשבש את כל המערכות ומזיק לתיפקון פסיכולוגי תקין

14/02/2012 | 20:14 | מאת: שרון

שלום האם בחרוב יש ברזל והאם לעיסה ומציצה שלו בלבד (אני יורקת את הסיבים שנשארו מהחשש לעצירות כמו שקורה לי עם אפרסמון) היא טובה? כמה מותר ביום בצורה כזו? תודה

18/02/2012 | 08:43 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום ב100 גרם חרוב יש 1.29גרם ברזל. רק לעיסה ומציצה תוציא בעיקר את הסוכרים . יש לאכל את כל החרוב. את יכולה לספק לך ברזל מקטניות כמו למשל עדשים, מירקות ירוקים, ממיץ רימונים,ומאגוזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/02/2012 | 17:04 | מאת: עדנה

שלום רב, לאחרונה עשיתי שינוי משמעותי בתזונה שלי בגלל בעיה בריאותית. יש לי מס' שאלות ואשמח לקבל עליהן תשובות. 1.האם יש תועלת ממשית בשתיית מיץ ירוק כל בוקר , מיץ שאני מכינה במסחטה למיצים קשים ומשלבת עלים ירוקים שונים , מלפפון וגם תפוח עץ לניטרול המרירות. אני שואלת מכיוון שנאמר לי שהמיץ מתחמצן במגעו עם האוויר ומאבד מערכו מה עוד שאין בו סיבים תזונתיים שהרי הם נשארים במסחטה.מה דעתכם? 2. היות וירקות ופירות אורגניים יקרים עבורי אני משתמשת בירקות "רגילים" . באיזה אופן ניתן להסיר מהם את רעלי הריסוס וההדברה והאם בכלל רצוי להכין מיץ מירקות שאינם אורגניים? * אני מעדיפה לסחוט או לטחון את הירקות והפירות בגלל הקושי שלי ללעוס . 3. כמי שחולה במחלה אוטואימונית , האם רצוי עבורי ליטול כדורי ויטמינים של עשב שעורה שהרבה מדברים בשבחו כמולטי ויטמין טבעי? תודה מראש

18/02/2012 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום 1. שתיית מיצים ירוקים בבוקר כמו סלרי, עשב חיטה, עשב שעורה, מלפפון מצויינים ומנקים. המלצתי החמה את הירקות שמהם את עושה מיץ לקנות אורגנים. כי לצערי הרב אנחנו לא יכולים להוציא את כל חומרים ההדברה. 2. גם עשב שעורה הוא מצוין . אם את שותה עשב חיטה בבוקר אז זה משמש כתחליף לעשב שעורה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

ממשיכה בדיאטה רגילה ובכ'א מהיום ה-13 לצום המיצים ועד היום -שזה כבר 4 ימים-אני לא יורדת יותר.איך יתכן??? כמו כן אמרו לי שהק'ג האלה שירדתי הם בסה'כ 30 אחוז שומן-והשאר שריר ומים.מה זה אומר לי לגבי ההרזיה-רזיתי 6 קג או לא?

לאחר צום מיצים או צום על מים צריך לעבור ממש במתינות לתזונה קלה במיוחד כמו תפוחי עץ אורגניים , מרק על בסיס שורשים וכך הלאה, אני עושה זאת אחת לחצי שנה או שנה והירידה היא אכן בעיקר נוזלים אז מה? זה מעולה, תמשיכי לשמור וללכת כל יום שלושים דקות לשתות הרבה נוזלים תורידי קפה תקפידי על מים ותה צמחים...אל תדאגי מהמשקל לבסוף הגוף מתרגל לתזונה החדשה ותראי ירידה נוספת...אשמח לענות לך על שאלות נוספות

07/08/2012 | 22:09 | מאת: דקלה

רציתי לשאול לגבי התפריט של הצום מה בדיוק שתית

14/02/2012 | 16:15 | מאת: ינון

שלום עדי מה התןעלת בזרעי צ'יה? ןכיצד צןרכים אותם? תודה ינון

15/02/2012 | 09:32 | מאת: עדי מילר

שלום ינון הזרעים, בדומה לזרעי הפשתן, עשירים בחומרים מוצילגיים (כלומר, הזרעים מייצרים ריר המסכך את צינור העיכול הארוך ומשפר את תנועת המזון9 , בחומצות שומן חיוניות (בניהם אומגה 3), בוויטמינים ובמינרלים. ניתן להוסיפם לסלטים, לירקות מאודים, יוגורט, גבינות ולתבשילים אחרים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/02/2012 | 15:06 | מאת: ארז

שלום רב לפני כשבוע עשיתי בדיקה לקנדידה והתגלה ברמה גבוה התחלתי לעשות דיאטה לקנדידה ומצבי ישתפר במקצת בנוסף אני לוקח תוסך אורגנו ו פרוביוטיקה | אצידופילוס האם זה בסדר כי כול מכון רוצה ממני אלפי שקלים לטיפול אין באפשרותי שאלתי האם הטיפול שאני עושה הוא טוב והאם יש משהו שאני צריך להוסיף למה שאני לוקח תודה מראש

18/02/2012 | 08:34 | מאת: טובה בר-שאן

ארז שלום לגבי הדיאטה אין לי מושג מה אתה עושה, הייתי בכל זאת ממליצה שתלך לתזונאית שתבנה לך תוכנית . לגבי לקיחת פרוביוטיקה זה מצוין. האורגנו פחות משפיע על קנדידה במקום זה יש תוסף מיחד לקטילת קנדידה וזה הקולורקס שיכול לעזור. והדבר האחרון יש להוריד מתח .בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/02/2012 | 09:16 | מאת: אנונימי

שלום, אני מכיתה ח' מהרצליה ואני עורך מחקר עם חברים בנושא מאכל דגים והמזיקים בהם. בינתיים גילינו שיש בדגים רמות גבוהות של כספית המסוכנות לגוף. וגם מצאנו כי רמות גבוההות של אומגה 3 מסוכנות בשל דילול הדם שהם גורמות. והשאלה שלנו היא:בעת גידולם, איזה מאכל גורם להפחתת כספית בדגים

16/02/2012 | 21:20 | מאת: אביטל זלצר

אנונימי שלום. מקור הכספית בדגי ים נובעת מזיהום. ככל שהים יותר מזוהם בכספית, כך תעלה רמתה בדגים.ומכאן שככל שהדגה תימצא בסביבה פחות מזוהמת כך תפחת רמת החומרים הרעילים בה. בברכה ובהצלחה אביטל

12/02/2012 | 19:08 | מאת: merav

ערב טוב לאחרונה מישהי סיפרה לי על סוג של דגן מאד בריא שנקרא סחלב .אני לא מתכוונת למה שמוכרים עם תוספת קורנפלור. אני מתכוונת למה שקוראים בערבית דרוע. במדינות צפון אפריקה משתמשים בו הרבה בעיקר בחורף. השאלה: מה ההרכב התזונתי שלו? איזה ויטמינים הוא מכיל? תודה

13/02/2012 | 23:12 | מאת: אביטל זלצר

שלום מירב. הדרוע עליה את מדברת הינה בעצם מה שאנו קוראים לו דוחן. על ערכיו התזונתיים תוכלי ללמוד כאן: http://foodenergetics.com/grains/388-millet-an-ancient-grain בברכה ובהצלחה אביטל

11/02/2012 | 17:44 | מאת: שקד

אני סובלת מקשקשים בקרקפת כבר הרבה זמן המצב חמור ולא נעיר כל הזמן יש קליפה לבנה בשיער למרות שהייתי מספר פעמים אצל רופאי עוד וניסיתי אין ספור סוגים שונים של שמפו טבעי נגד קשקשים בהתחלה המצב משפר אך לאחר תקופה שוב מחמיר האם יש איזשהו טיפול תזונתי שיכול לאזן את הגוף מבפנים ולמנוע הווצרות הקשקשים ?

11/02/2012 | 20:35 | מאת: אביטל זלצר

שקד שלום. חשוב לדעת שקשקשים בראש זה דבר נפוץ ושכיח שלא מהווה מחלה בפני עצמה. אולם, הרבה פעמים קשקשת בקרקפת יכולה להיות סימן למחלות עור שונות כגון סבוריאה, פסוריאזיס, פטרת של הקרקפת ועוד. לרוב, בקשקשת רגילה, שימוש בשמפו מתמחה מסייע. במידה שהאדם סובל מריבוי קשקשים, כדאי לו לפנות לרופא עור לצורך אבחון ולשם המלצות לגבי טיפול מעמיק כפי שעשית. יש לשלה טיפול פנימי וחיצוני. כטיפול חיצוני את יכולה לנסות למרוח שמן זית בשילוב כמה טיפות שמן אתרי ברוש, רוזמרין וקמומיל ולהשתמש בשמפו טבעי ככל הניתן. כחלק מטיפול פנימי עלייך לוודא שבלוטת התריס שלך מאוזנת, שאין לך חסרים תזונתיים ושאת אוכלת מזון מאוזן, איכותי ובריא. במידה וכל אלו מתקיימים את יכולה לנסות להוסיף לתזונה חומצות שומן חיוניות. בברכה ובהצלחה אביטל

13/02/2012 | 14:53 | מאת: דפנה

שלום רב, שנים סבלתי מקשקשת חריפה וניסיתי תכשירים שונים וכלום לא עזר. כאשר הפסקתי לאכול מוצרי חלב עברה לי הקשקשת לחלוטין. אני לא האמנתי שזה קרה. מאז 10 שנים אני לא אוכלת (לא נוגעת) במוצרי חלב ואיני סובלת אפילו טיפ טיפה מקשקשים, פשוט כאילו לא היה. הפסקתי לאכול מוצרי חלב בלי כל קשר לקשקשים כי לא ידעתי שזאת הסיבה וקיבלתי מתנה שאין לי יותר קשקשים. בברכה, דפנה

שלום רב, אמא שלי חולה בסוכרת מסוג 2, היא נמצאת עם משאבת אינסולין צמודה לגוף. ראיתי שמוכרים תמצית מצמח הסטיביה בצורת נוזל כממתיק טבעי. חשבתי לקנות, כיוון שאני מעדיף שהיא תשתמש במשהו טבעי ופחות מזיק מסוכרזית. השאלה שלי היא אם אפשר להשתמש בזה או שקיים חשש כלשהו?

אלעד שלום. סטיביה הינו תחליף מושלם לחולי סוכרת בפרט ולאנשים בריאים בכלל. לבריאות. בברכה,אביטל

22/02/2012 | 22:57 | מאת: Rodbel

You mean I don't have to pay for expert advcie like this anymore?!

18/03/2012 | 20:32 | מאת: נעמה

אין ממתיק שנחקר כל- כך כמו שחקרה הסטיביה. התוצאות:רק חיוביות. לא מומים, לא תופעות לוואי ולא רמת רעילות. כל זאת בניגוד לממתיקים האחרים, ובניגוד לסוכר

10/02/2012 | 17:24 | מאת: יהודה

לתזונאיות היקרות שלום רב, משום מה בצעתן דילוג על פנייתי אליכן, אשר נעשתה בתחילת שבוע זה, ואינני יודע מדוע ולמה. הנני מציג כאן שאלותי שוב, בתקווה שהפעם אקבל מענה כלשהו. הנני באמצע שנות ה- 50 לחיי. זה מספר שנים יש לי מספר בעיות עיכול כר"מ, לפי סדר גילויין: 1.DIAPHRAGMATIC HERNIA. 2.הליקובקטר פילורי שהתגלה וטופל. 3.DIVERTICULOSIS OF COLON. 4.REFLUX ESOPHAGEAL. שתי הבעיות האחרונות התגלו די צמוד אחת לשניה. הנני נוטל אומפרדקס 20 מ"ג, פעם אחת ביום. האם לאדם כמוני, עם הבעיות הנ"ל, אסור / מותר / רצוי /יכול מאד להועיל: 1. לאכול כורכום. 2. ליטול כורכום C3 (של אלטמן). 3. לשתות מיץ חמוציות. 4. לשתות מיץ רימונים. בתודה מראש,

13/02/2012 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

יהודה שלום לגבי הבעיות שאתה סובל מהן 1. חשוב לשתות מיץ חמוציות כי הוא מונע הצמדות של הליקובקטר פילורי , 2. נפלא לשתות מיץ רימונים כי יש לו תכונות תרפויטיות רבות ללא קשר לבעיה ממנה אתה סובל. אך המלצתי הרבה לך, לא להסתפק בהצעות הפורום וללכת לתזונאית או נטורופטית שתבנה לך תוכנית תזונתית לבעייתך כי זה מאוד יעזור. המלצתי הנוספת שתיקח לתקופה של 3 חודשים פרוביוטיקה. ובמקום הכורכום תיקח אנזימי עיכול למשל של נוטרלייף עם כל ארוחה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/02/2012 | 01:06 | מאת: נעמה

היי אני עשיתי דיאטה "נורמלית" וירדתי במשך 4 חודשים 5 קילו . כבר חודש שאני תקועה על אותו משקל (63) אני רוצה לרדת עוד 7-8 קילו והתחלתי השבוע בדיאטת דלת פחמימות ובאמת ירדתי ביומיים חצי קילו אך אני נשארת רעבה לאורך כל היום מה את ממליצה לי כן לאכול בדיאטה כזו כדי שאשאר שבעה ? אשמח לתשובה תודה רבה מראש :)

11/02/2012 | 20:14 | מאת: אביטל זלצר

נעמה שלום. כמובן שחסר כאן סיפור הרקע ופרטים נוספים על מנת שאוכל לדייק את תשובתי. בגדול, הרבה מים, הרבה פעילות גופנית כדי שההוצאה הקלורית תמיד תעלה על ההכנסה הקלורית. את החלבון יש לצרוך מאיכות טובה. ולמרות שאת מציינת "דלת פחממות" הייתי נמנעת מפחממות ריקות כמו פסטה, כל מוצרי הקמח הלבן,סוכר לבן וכדומה וביחד עם זאת כן לצרוך פחמימות מלאות , קינואה, כוסמת, אורז מלא/בר. חומוס, טחינה, זרעים,אגוזים ירקות ללא הגבלה מבושלים/חיים/קלויים/מוקפצים. בהצלחה, אביטל

09/02/2012 | 14:06 | מאת: יעקב

רציתי לברר אם שתית תה ירוק {5 כוסות ליום} ושתית קפה שחור {4-5 ספלים ליום} יכולים לגרום לעליה ברמת הכולסטרול בדם? 2- אם ידוע על שתית דניכול יכול להוריד כולסטרול? 3- מה היתם ממליצים לי על מוצרים טבעים או תוספי מזון להורדת כולסטרול?

10/02/2012 | 07:08 | מאת: טובה בר-שאן

עקוב שלום שתיית תה ירוק מורידה כולסטרול בעוד ששתיית קפה שחור מעלה כולסטרול . חשוב מאוד שתזונתך תהיה דלת שומן מהחיי. חשוב לאכל הרבה סיבים כלומר ירקות ומוצרים מלאים . חשוב לעשות ספורט. ישנם מס' מוצרים כמו פיטוגארד המוריד כולסטרול, כמו ננפלש ניאצין, וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/02/2012 | 09:58 | מאת: יפית

יעקב שלום, דנכול הינו משקה יוגורט דל שומן וללא תוספת סוכר, המכיל 1.6 גר' פיטוסטרולים להורדת כולסטרולLDL בדם. שלושה מחקרים קליניים על המוצר שנערכו במעבדות דנונה הראו כי צריכה יומית של דנכול, במסגרת אורח חיים בריא, מורידה את רמות הכולסטרול LDL בדם בכ-10% בממוצע. במידת והינך נוטל תרופות מומלץ להתייעץ עם הרופא לפני תחילת השימוש בדנכול. חשוב לציין שדנכול הינו מוצר מזון ואינו תרופה. בברכה, יפית קסלר דיאטנית קלינית - צוות דנכול

26/04/2012 | 00:02 | מאת: יפה

נתתי למוצר צ'אנס- צרכתי דנכול באדיקות יום יום במשך ארבעה חודשים, זמן מספיק לכל הדעות על מנת שיוכיח את יעילותו. בבדיקת מעבדה התברר- שלא רק שהכולסטרול לא ירד הוא עלה!!! ועלה לרמות שלא היו לי מעולם קודם. הדנכול לא רק שלא הועיל הוא גרם נזק, לידיעת כל מיש שאומר לעצמו "אם לא יועיל לא יזיק"- הוא יזיק וכדאי להנמע ממנו!!!!

08/02/2012 | 13:12 | מאת: אייל.

שלום רב לך. שאלה בקשר ליציאות שירותים. סליחה מראש על השאלה. בן 34 בריא בדר"כ, כולל יציאות בריאות לפחות פעם ביום ולפעמים אפילו יותר 2, 3 (אפילו צוחקים עליי בעניין הנה"ל:), אבל לי זה חשוב, ואף מראה לי שהכל תקין ותחת שליטה:) מזה כמה חודשים טובים אולי קרוב לשנה, ישנם יציאות, אבל הכמות קטנה יותר ולפעמיים ממש, (וללא כל שינוי בתפריט) אותי זה מתסכל, אני לא יודע גם אם זה קשור או לא, אך במשך השנים האחרונות הוספתי כמה קילוגרמים אשר מתבטאים סביב הבטן, אולי בשל זאת, -כך שזה בטח לא תורם. ממה יכולה להיווצר אותה בעיה ומה ניתן לנסות לעשות בעניין באופן טבעי. שוב מצטער על נוסח השאלה. ותודה לך מאוד!!

10/02/2012 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום אין ספק שנושא זה חשוב מאוד והרבה פעמים מדד לבריאות אך לא הבנתי את בעייתך ההאם אתה יוצא כל יום לשירותים או האם זה עצירות? האם אתה מרגיש שאינך מתרוקן עד הסוף? אודה אם תסביר . בעל מקרה יש מס' גורמים שיכולים לעזור 1. ספורט 2. תזונה עשירה בסיבים 3. שתייל הרבה מים 4. לקיחה של פרוביוטיקה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

אין לי שיניים להם ☺ תודה מראש על התשובה

שלום ניתן לטחון תמרים במעבד מזון יחד עם פירות נוספים ומעט נוזל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/02/2012 | 10:50 | מאת: alona

תודה עדי http://img1.123friendster.com/en/thankyou/73.gif

07/02/2012 | 17:30 | מאת: שואנה

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון..מקווה שכן, אם לא אשמח להפניה...יש לי פירות יבשים ששמרתי במקרר כבר כחצי שנה...האם עדיין מותר לאכול אותם? יש לי גם מלפני חודש...

08/02/2012 | 09:59 | מאת: עדי מילר

שלום ממליצה לא לצרוך את הפירות מלפני חצי שנה כיוון שהם עשויים להכיל עובש. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/02/2012 | 10:07 | מאת: שואנה

ויש לי תמרים מלפני חודש...הם קצת התקשו..הם היו מחוץ למקרר..אותם מותר לצרוך?

07/02/2012 | 17:29 | מאת: שואנה

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון..מקווה שכן, אם לא אשמח להפניה...יש לי פירות יבשים ששמרתי במקרר כבר כחצי שנה...האם עדיין מותר לאכול אותם? יש לי גם מלפני חודש...

08/02/2012 | 19:59 | מאת: אביטל זלצר

שואנה שלום. פירות יבשים לא נוטים להתקלקל עקב כמות הסוכר הרבה שיש בהם ובל נשכח, חומרים משמרים. בטווח של חצי שנה את יכולה לאכול בבטחה ובלבד שאין לה טעם לוואי בברכה אביטל

החלטתי לזרוק את התאנים שהתקשו ונראו לא כל כך טובים...כל השאר דווקא טעם טוב :) משום מה דווקא התמרים שנקנו לפני פחות מחודש התקשו מעט למרות שלא נשמרו במקרר והטעם קצת שונה...למה זה יכול להיות?

שלום אני בת 22 יש לי בעיות במחזור אני מקבלת לא סדיר ויורד לי כתמים שאני מקבלת. גם אני עושה דיטא עם התעמלות ופשוט לא יורדת במשקל ואפילו עולה ועולה בלי שום סיבה שזה נורא מתסכל אותי. הלכתי לרופאת נשים והיא הפנתה אותי לאולטרסאונד וגילו בבדיקה שיש לי ציסטה ושחלות פוליציסטיות והרופא אומרת שזה הגורם לכל הבעיות . היא אומרת לי לקחת כדור של חולי סכרת גם לוקחים ( נראה לי שקוראים לזה מטפורמין) שזה יסדר לי את הכל. הייתי רוצה לדעת האם זה מומלץ לקחת את הכדור הזה? והאם זה יעזור לי לרדת במשקל? וחלילה שלא יגרום לי ההפך לעלות במשקל ?

היי יפה , אני עם אותה בעיה , נתנו לך מענה ?

19/02/2012 | 09:24 | מאת: אביטל זלצר

יפה שלום. חשוב שתדעי שבשחלות פוליציסטיות ניתן לטפל דרך תזונה (שניה לפני שאת נוטלת תרופות!!!). מאחר והגוף במצב הזה מייצר הורמונים רבים (אסטרוגן ו LH), יש עומס על הכבד שאמור לפרקם ולכן כלל ראשון הוא לשמור על כבד בריא על ידי צריכת מזונות המכילים B12. שחלות פוליציסטיות מלוות לרוב במצב הנקרא תנגודת לאינסולין המוכר גם כסוכרת סמויה זהו המצב העיקרי שבגללו יש השמנת יתר וקושי לרדת במשקל.לכן יש להמנע לחלוטין מצריכת סוכר ומוצריו. כמו כן, הכי חשוב הוא להוריד את שלושת הלבנים ושלושת השחורים – סוכר, חלב, ולחם לבן, קפה, קולה ושוקולד, בעיקר בגלל ההורמונים והקפאין שיש במזונות אלו. אם תביאי את גופך לאיזון, תצליחי מן הסתם להגיע למשקל הרצוי לך. הייתי ממליצה לך בחם ללכת לתזונאית טבעית ולהרכיב לך תפריט מאחר ומדובר כאן בשינוי הרגלי אכילה משמעותי. בברכה ובהצלחה, אביטל

24/12/2012 | 06:49 | מאת: נועה

אני סובלת מאותה בעיה- שחלות פוליציסטיות. אני מתאמנת שעתיים ביום ויש ימים שאפילו שלוש, וכל זה על מנת להפחית במשקל 5 קילו בודדים! אני ממש נואשת כי כבר שנתיים שלמות שאפילו לא הורדתי קילו, ניסתי כבר כל דיאטה אפשרים, ויותר מזה אני אפילו עליתי קילו וזה נורא מייאש אותי! כי אני משקיעה בלי סוף ולא רואה תוצאות. לפני כחודש התחלתי דיאטה דלת פחמימות- חייבת לציין שאין עלייה במשקל- שזה כבר משמעותי בשבילי. אבל כרגע ראיתי שכתבת "הכי חשוב הוא להוריד את שלושת הלבנים ושלושת השחורים – סוכר, חלב, ולחם לבן, קפה, קולה ושוקולד, בעיקר בגלל ההורמונים והקפאין שיש במזונות אלו. " בתפריט שהרכבתי ללא איש מקצוע- כלול 2 כוסות חלב ליום-וזה בלי קשר לקוטג' 3% שומן שאני אוכלת כ-5 כפות ביום. רציתי לשאול: מה אפשר לשתות במקום חלב? חלב סויה זה עדיף? הבנתי שבסויה יש הורמונים "נשיים" אז אוליי זה טוב? גבינות גם נכלל במוצרים שהגדרת "לבנים"? אם כן, איך אוכל להמשיך בדיאטת חלבונים, מאיפה עוד אפשר לצרוך חוץ מדגים וחלב? תודה רבה לך, אני אשמח לתשובה

השמיני ופתאום הסתבר לי שחלק מהירקות שקניתי בחנות אוגנית-לא היו אורגניים.מה זה אומר?

נאווה שלום. ראשית כל הכבוד וישר כח.צ צום מיצים הוא בהחלט צעד נפלא לניקוי ושיקום הגוף.אני מקווה שאת עושה אותו עם ליווי צמוד והנחיות ברורות. לגבי שאלתך. זה אומר שמהירקות הלא אורגניים ספגת מעט כימיקלים וריסוסים, מה שלא יפריע לתהליך הניקוי במידה והרוב אורגני. בברכה ובהצלחה אביטל.

06/02/2012 | 12:58 | מאת: מיטל

שלום רב, קראתי את הכתבות באתר בנושא פירות יבשים, הילדים שלי מאוד אוהבים ואוכלים כל השנה. באיזור מגורינו אין חנות טבע ואני קונה בסופר פירות יבשים, בדר"כ באריזה סגורה. מה אני צריכה לראות שכתוב על האריזה כדי לדעת שהפירות טבעיים? ממה להזהר? והאם זה נכון שעם תמרים ואגוזי מלך אין בעיה בכלל? תודה רבה, מיטל.

08/02/2012 | 22:51 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום עלייך להסתכל ברכיבים. פירות יבשים מכילים בד"כ המון סוכר וחומרים משמרים. עדיף לצרוך אורגניים. את אגוזי המלך עדיף לקנות בקליפתם על מנת להבטיח טריות. התמרים בד"כ לא מרוססים בשל שיטת הגידול שלהם וגם לא מוסיפים להם חומרים משמרים או סוכר. לבריאות ובתיאבון אביטל

06/02/2012 | 11:18 | מאת: חגית

שלום, אשמח לקבל עצה לגבי מזונות שידועים כמגבירי ייצור חלב, כמו-חילבה נגיד... תודה רבה...

09/02/2012 | 18:48 | מאת: אביטל זלצר

חגית שלום. בראש ובראשונה עלייך להניק כמה שיותר.תנועת היניקה על הפיטמה גורמת מיידית לייצור חלב.החזקת גופו של התינוק בצורה שעור גופה של האם נוגע בעור גופו של התינוק, מעוררת את ייצור הורמון האוקסיטוצין המסייע להצלחת ההנקה. יש לשתות כמות יפה של נוזלים, רצוי מים וחליטות צמחים בהתאם למשקלך. חליטות צמחים של שומר וסירפד מגבירות אף הן את ייצור החלב.ישנם עוד צמחי מרפא אבל יש להתייעץ לפני בשל קונטראינדיקציות. חילבה, אכן הוכח אף הוא כמגביר. בברכה ובהצלחה אביטל

10/02/2012 | 16:05 | מאת: חגית

אביטל תודה על תשובתך ביקשתי עצה לגבי מזונות מגבירים חלב ולא ייעוץ הנקה (בזה כבר הייתי וברוך השם זה עובד נפלא..כבר הרבה מאד חודשים) נתת עצה לגבי שתיה ותה ואני ביקשתי מזונות- כלומר אוכל שאוכלים והוא יכול להגביר ייצור חלב. נתתי דוגמא את החילבה. אפשר גם להגיד שלא יודעים ולא לענות על מה שלא נשאל. בכל אופן תודה לך על הרצון הטוב (:

06/02/2012 | 10:44 | מאת: הדסה

קראתי שחומץ תפוחים מסייע בשרפת שומנים. האם זה נכון? ומה שיותר חשוב לי: אני סובלת מריבוי יציאות. האם זה יגביר לי את היציאות? (קראתי שהחומץ גם מסיע נגד עצירות). תודה

ערב טוב אני סובלת מחיידק בקיבה לכן נסיתי כפית דבש טבעי + 3 כפות חומץ תפוחים במשך שבוע לשתות בבוקר לפני ארוחת הבוקר אני סובלת מנפיחות בבטון שחונקת אותי

06/02/2012 | 10:39 | מאת: ורד

האם קיימת צריכה מוגזמת של סיבים תזונתיים? האם יש לכך השפעה כלשהי על הגוף?

07/02/2012 | 13:41 | מאת: עדי מילר

לצד היתרונות הרבים בצריכת סיבים תזונתיים קימת מגבלה והיא שרמה גבוהה של סיבים תזונתיים עלולה לפגוע בספיגה של מינרלים וויטמינים חיוניים מהמעיים לדם. למרבה המזל, צריכתם של הוויטמינים והמינרלים בתפריט המודרני,בדרך כלל, היא בכמות גדולה מן הדרוש ולכן אין סיבה לדאגה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/02/2012 | 08:43 | מאת: אבי

שלום, אני בן 36, עוסק בפעילות אירובית כל יום, אוכל רק בריא, התפריט שלי מלא בירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות, אני מוסיף גם סוגי סובין כדי להעשיר בסיבים תזונתיים, אוכל כמה ארוחות קטנות ביום, ובסוף כל ארוחה מחכה לפחות חצי שעה כי קראתי שלוקח זמן לאוכל להתעכל ולהביא לתחושת שובע. ובכל זאת לא רק שאני לא שובע אלא מרגיש יותר רעב.עוד יותר מוזר שכל המזונות שנחשבים למשביעים (דגנים מלאים, קטניות, ירקות) רק עושים אותי יותר רעב וכל היום אני נלחם ממש עם הרעב ועוצר את עצמי לא להשתולל עם האוכל. מה יכולה להיות הסיבה לכל זה ומה הפיתרון. תודה רבה.

07/02/2012 | 13:40 | מאת: עדי מילר

אבי שלום תחושת השובע שלנו מושפעת מכמות המזון הנאכלת, כמות החלבונים בארוחה (ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב), מכמות הסיבים, איכות הפחמימות או הסוכרים, מלנפח הארוחה ומשילוב אבות המזון. כדי להגביר את תחושת השובע כדאי לשנות קצת את הפרופורציות של החלבונים והפחמימות בצלחת (אין הכוונה לוותר על המזונות התורמים פחמימות אלא לשים דגש על מקומם של המאכלים התורמים חלבון), להקפיד על צריכה מספקת של סיבים תזונתיים ועל שתייה מספקת. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/02/2012 | 19:34 | מאת: שירה

שלום, רציתי לדעת איזה ערך תזונתי יש לחיטת פריקה? תודה מראש.

09/02/2012 | 18:56 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום, הפריקה היא חיטה שלא עברה כל תהליך ומכאן שהיא בריאה בדיוק כמו חיטה מלאה ואף יותר מחיטה מלאה כיוון שלפני שהחיטה מבשילה היא קרובה יותר למצב של עשב מאוד עשיר, עוד בטרם החלבון שבה מפתח גלוטן. ייחודה של חיטת פריקה נעוץ בעצם היותה חיטה שאינה מכילה כמעט גלוטן ושהגרעינים הירוקים שלה עשירים בחלבונים, במינרלים ובסיבים תזונתיים, בניגוד לפחמימות שבהן עשירה החיטה הרגילה. בברכה ובתיאבון אביטל

05/02/2012 | 08:40 | מאת: ג

לגבי זמן לקיחת קונסיל- כמה זמן רצוי לפני/אחרי אוכל?

07/02/2012 | 13:33 | מאת: עדי מילר

שלום איני חושבת שיש משמעות לזמן לקיחת הקונסיל, אך מומלץ ךהתייעץ עם רוקח. כן חשוב להקפיד לשתות מספיק אחרי ולא לקחת בסמוך לזמן לקיחת תרופות ו/או תוספי תזונה(במידה ונוטלים טיפול תרופתי באופן קבוע). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום יש לי אוסטופניה ואני צריכה לאכול מזונות עשירים עם סידן. קראתי שחומצה פיטית וחומצה אוקסלית מונעים ספיגת סידן. המזונות העשירים בסידן יש להם חומצה אוקסלית או פיטית. דוגמא יש חומצה אוקסלית במזונות: בירקות עליים, ברוקולי, במיה, כרישה, סויה, טופו,אגוזים, פירות יער, פטרוזיליה. דוגמא יש חומצה פיטית במזונות: טחינה,דגנים, חיטה מלאה, סלרי עלים. מה לאכול, כך שיהיה מזון עשיר בסידן ועם ספיגה טובה בגוף? תודה

05/02/2012 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

הילה שלום ככל שאוכלים מגוון כך למרות החומצה הפיטית והאוקסלית תביב ספיגה הרבה שקדים ,קטניות ,עלים ירוקים. (ניתן להוסיף אנזימי עיכול המכילים פיטאז אנזים המפרק את החומצה הפיטית) וכך יש הגברת הספיגה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/02/2012 | 17:46 | מאת: יעלי

האם השריית פירות יבשים במים רותחים מפחיתה את הגופרית המצוייה בהם והאם הם מאבדים מערכם התזונתי בעקבות כך? תודה רבה,יעל

07/02/2012 | 13:27 | מאת: עדי מילר

שלום יעלי ראשית, עלי לציין שניתן להשיג היום פירות יבשים שאינם מכילים את תחמוצת הגופרית בבתי הטבע השונים ובחנויות המוכרות מזון אורגני. אני חוששת שהשריית הפירות לא תסייע בהפחתת התחמוצת הגופרית אך אני כן ממליצה להשרות את הפירות היבשים מספר שעות (עד 10 שעות) לפני אכילתם, כדי לקרב את ריכוז הסוכרים שבהם לריכוז של פירות טבעיים (חשוב מאוד לא להשרות יותר מכך: השריית יתר תגרום לתסיסת הפרי ), בכל מקרה, מומלץ לשטוף את הפירות לפני אכילתם בכדי לנקות אותם בדיוק כמו שאנו נוהגים לרחוץ פירות טריים. ט"ו בשבט שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

04/02/2012 | 17:28 | מאת: אנדי

שלום, אימי בגיל המעבר, חשה עייפות, חולשה וחוסר במצב רוח. אילו ויטמינים/מזונות יכולים לעזור? קראתי שאומגה 3 הוא מעורר ונוגד דיכאון אכן נכון? האם ניתן ומומלץ לקחת אותו כתוסף תזונה היות והיא בקושי אוכלת דגים, אגוזים שקדים כו'? חשוב לציין שהיא סובלת מחוסר איזון בבלוטת התריס. תודה

05/02/2012 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

אנדי שלום רק חוסר האיזון בבלוטת התריס יכול לגרום לכל הסימפטומים של אימך. אומגה 3 זה מצוין אך לא מספיק. המלצתי החמה שאמך תיגש לתזונאית שתשב אתב ותבנה אתה תוכנית טיפולית בהתאם למצבה שתאזן לה את בלוטת התריס וגם תוריד את השפעות גיל המעבר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2012 | 17:08 | מאת: ליאור

שלום, שמי ליאור אני בן 12.58 גובהי הוא 1.52 ואני שוקל 52 כמה אני צריך לשקול? ומה אני צריך לעשות כדי להרזות? תודה.

05/02/2012 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור היקר על פי הגובה שלך ומשקלך הBMI כלומר היחס בין הגובה שלך למשקלך שלך מצויין ואתה לא צריך להרזות. לך בגוגל למחשבוני תזונה ותבדוק בעצמך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/02/2012 | 12:25 | מאת: אורי

שלום, אני בן 18 ולפני כשנתיים לקחתי פרדניזון במינון 30 מ"ג תוך ירידה הדרגתית במשך חודש וחצי,ובנוסף גם כמה ימים אנטיביוטיקה אוגמנטין. מהימים הראשונים ללקיחה התחלתי להרגיש צרבות,רפלוקס גזים והרגשת כבדות אחרי הארוחה,כל התופעות הללו נמשכות עד עכשיו(שנתיים אחרי). אציין שאני מרגיש שלאוכל פשוט לוקח זמן רב מאוד להתעכל,כלומר אני צריך לאכול כמעט 5 שעות לפני ריצה בשביל לא להרגיש כבדות בריצה או כמה שעות לפני השינה כדי לא לקום עם אוכל בקיבה. **לפעמים מופיע גם חוסר תאבון או תיאבון מוגבר. כעבור כחודשיים לאחר מכן התווספו לצרות של מערכת העיכול העליונה צרות של מערכת העיכול התחתונה,שהם גזים וצואה "רכה" פעם ביום בבוקר(סליחה על התיאור אבל צואה מתפזרת שנראית כמו דייסה),באופן יומיומי שמלווה בלחץ שחייב לרוץ לשירותים איך שאני קם בבוקר(יש תחרות מי יעיר אותי קודם השעון המעורר או הדחף לשירותים). אציין משהו-אין לי כלל כאבי בטן(חוץ מדחף לפעמים לשירותים בבוקר) ואף פעם הצואה לא מגיעה למצב של שלשול,פשוט "רכה",וזה למרות שאני נמנע מסיבים.(קושי לעכל סיבים-הם רק מכבידים עלי). ** נבדק הליקובקטר פילורי בתבחין נשיפה ואין,וככל הנראה אין רגישות ללקטוז. האם יש לך הערכה מה זה יכול להיות ? והאם זה קשור לפרדניזון ? תודה רבה וסליחה על האורך. אורי.

05/02/2012 | 06:21 | מאת: טובה בר- שאן

אורי שלום לדעתי פשוט דלדלת עם האנטיביוטיקה שלך את חיידקי המעיים הטובים ואנזימי העיכול ולכן תהליך העיכול שלך פחות טוב המלצתי החמה 1. לאכל ארוחות קטנות 2. לקחת לתקופה של 3 חודשים פרוביוטיקה ממליצה על VSL3 3. לקחת אנזימי עיכול עם כל ארוחה (זיםקל של נוטרלייף )בנוסף ממליצה ללכת לתזונאית טבעית שתשב איתך ברצינות ותתן לך המלצות לפי מצבך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/02/2012 | 20:47 | מאת: Amanda

Gee wlilikers, that's such a great post!

02/02/2012 | 18:17 | מאת: אמילי

בני בן ה- 7 חודשים יונק ואוכל אוכל מרוסק (ונהנה מכך). לפני כחודש חזרתי לעבודה,בכל יום שאבתי לו כ300 CC כדי לתת לגננות. נכון להיום הורדתיאת מנת החלב ל200CC כדי שיאכל יותר במהלך היום. בקשתי היום פרוט של מה אוכל והבנתי שהוא אוכל בסה"כ משהו כמו 200 גרם פרי ו100 גרם מרק. שותה מיים ואוכל את כל 200 CC AK של החלב שלי. אני חוששת שאינו מקבל את כל אבות המזון בהתאם לגילו ושוקלת לתת גם תחליפי חלב. בפעוטון שלנו נותנים רק מרק ופירות (הירקות עוברים הרתחה כך שאין שם יותר מדי וויטמינים). אשמח מאוד לקבל תגובה. (-:

05/02/2012 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

אמילי שלום כדי לתת לך תשובה צריכה עוד אינפורמציה האם הוא מעלה במשקל האם הוא חיוני ומרגיש טוב ? זאת תהייה האינדיקציה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/02/2012 | 20:53 | מאת: אמילי

קודםם כל תודה על המענה (-: שנית, בני כמעט ולא עלה במשקל במהלך החודש האחרון אך היה חולה. בנוסף, הוא מרגיש טוב הוא בן 7 חודשים וכבר זוחל ומתפתח. נכון להיום משקלו 8 קילו. השאלה היא האם בגיל זה הנקה עונה על כל הצרכים והערכים התזונתיים שצריך לקבל?

02/02/2012 | 17:57 | מאת: lulu

הומלץ לי לאכול יוגורט קפיר אך מאחר ואני רגישה ללקטוז הבנתי שניתן לגדל את הקפיר בנוזלים אחרים. הבעיה העיקרית שאין שלא הצלחתי למצוא כאלו בישראל.היכן ניתן למצוא זרעי קפיר בישראל? מודה על העזרה

05/02/2012 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

לולו שלום להלן אתר בו מעבירים אחד לשני את זרעי הקפיר http://pitriya.blogspot.com/ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אשמח אם תוכלי לומר לי מאיפה במידה והשגת, או כל פתרון אחר שהצלחת למצוא. תודה, אולה

01/02/2012 | 21:37 | מאת: רן

לפני כ 4 חודשים שיניתי את התפריט כך שהיום התפריט מתבסס בעיקר על קטניות וירקות, מעט דגנים, ביצים ומדי פעם בשר/ עוף את היום אני פותח בשיק שמורכב מעלי תרד ובננה בבדיקות דם ערכי הברזל 224 (תקין בין 60-160) האם השינוי בתזונה יכול לגרום לתוצאה הגבוהה? מה לשנות בתזונה כדי להוריד את רמות הברזל?

02/02/2012 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

רן שלום לא נתת את כל האינפורמציה. מה לגבי ההמוגלובין שלך, הפריטין שלך האם אתה מעשן ? האם אתה לוקח תוספים כדי לענות לך פשוט חסרה אינפורמציה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 16:37 | מאת: דניאל קנופוב

מאיפה אנשים טבעונים מקבלים מספיק חלבונים, ברזל, ויטמין B12?

02/02/2012 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

דניאל שלום אנשים טבעונים מקבלים ברזל חלבונים בשילוב הנכון בין קטניות ,דגנים מלאים, אגוזים ,זרעים, וירקות לגבי B12 עלולים להיווצר חסרים כי מקורו רק מהחי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 14:44 | מאת: עמי

שלום, האם מותר לתת תוסף אומגה3/שמן-דגים לתינוק בן 4 חודשים שניזון רק מפורמולה? אם כן, באיזה מינון? ולאילו חברות יש מוצרים כאלו? תודה

02/02/2012 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

עמי שלום חשוב לתת אומגה 3 לתינוק שניזון מפורמולה .למשל לחברת סופהרב יש פורמולה לתינוקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/02/2012 | 12:54 | מאת: אימא_של_טולי

שם יש אומגה3 וגם אומגה 6

31/01/2012 | 22:49 | מאת: לי

שלום רב, ידוע שתפוח עץ זה דבר בריא. שאלתי- האם זה משנה איזה סוג? על מה אתן ממליצות? בתודה, לי

02/02/2012 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום כל התפוחים מומלצים עדיף לאכל את התפוחים בעונתם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2012 | 19:27 | מאת: שירלי

שלום רב. רציתי לדעת: האם הנטורופתיה/תזונה טבעית מטפלת גם במחלת הסכיזופרניה וכיצד? בתודה מראש, שירלי.

02/02/2012 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום אכן כן התזונה הטבעית תומכת בטיפול בסכיזופרניה בתזונה, בתוספי תזונה, וצמחי מרפא המלצתי החמה לך לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית טבעית שתעזור לך בנושא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/01/2012 | 18:59 | מאת: עדנה

שלום רב, קראתי על ערכם התזונתי הרב של מיצים ירוקים והתעוררו אצלי מס' שאלות: 1. מהם הצירוף הבריא האופטימלי ביותר להכנת מיץ ירוק? 2. מתי מומלץ לשתות את המיץ הירוק , האם על קיבה ריקה או במהלך היום ביו הארוחות? 3. כמה כוסות מיץ ירוק מומלץ לשתות? 4. האם מיץ ירוק עלול להזיק בצורה כלשהי? תודה מראש

01/02/2012 | 13:45 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום ישנם הרבה מאוד צרופיים כמו למשל סלרי, פטרוזליה או רק נבט חיטה או אפילו עלים אחרים. 2. מומלץ לשתות מיץ ירוק על קיבה ריקה. 3. ניתן לשתות פעמים ביום. 4. מיץ ירוק אורגני יעשה רק טוב . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/02/2012 | 16:52 | מאת: עדנה

טובה , תודה רבה ! איך מכינים מיץ ירוק מעשב חיטה? האם מוסיפים מים? במה זה מועיל מבחינת הערך התזונתי? שוב תודה מראש

31/01/2012 | 15:16 | מאת: ורד

שלום רב, בגיל הנעורים התפתחה אצלי הפרעת אכילה. היום אני בת 34, אמא לשני ילדים וההפרעה נשלטת. אך כידוע הפרעה זו אף פעם לא נעלמת ותופסת חלק ניכר בתהליך החשיבה בכל הקשור לאכילה ומראה. עם השנים ניסיתי לנתב את הבעיה לכיוון הבריאותי, בתקווה שאכילה בריאה לא תגרום לי להשמין. אני צמחונית, אינני אוכלת כמעט בכלל, מאפים, לחמים מקמח לבן, או בכלל (לאחרונה התחלתי לאכול יותר לחם מחיטה מלאה) וכן כמעט אינני אוכלת דברי מתיקה כגון שוקולדים. עיקר התפריט שלי מורכב מירקות, גבינות ודגנים. כאמור לאחרונה השתנה במעט התפריט שלי והתחלתי ("להפריז") ולאכול דברים שלא הייתי רגילה לאכול: בבקרים אני אוכלת דגנים מלאים-ברנפלקס (מחיטה מלאה ושבולת שועל) ביחד עם מעדן חלב בטעם תות (גביע רגיל) חשוב לי להדגיש כי אני אוכלת כמות גדולה של דגנים- קערה גדולה מלאה בצהריים לעיתים אני אוכלת אטריות ביצים, אך לא תמיד. בערב כמעט באופן קבוע- פעמיים בשבוע- פיצה מחיטה מלאה וגבינה צהובה 9% . ולעיתים פעם נוספת ספגטי מחיטה מלאה עם רוטב עגבניות בין לבין אני אוכלת פתית ופריכיות למיניהם. יש לציין שעד כהן שקלתי 51 והגובה שלי הוא 1.68 ברצוני לדעת האם בשל המזונות החדשים שאני אוכלת, יש סיכוי שאשמין בתק' הקרובה?

01/02/2012 | 09:01 | מאת: עדי מילר

ורד שלום ציינת "כידוע הפרעה זו אף פעם לא נעלמת" כמטפלת בהפרעות אכילה אני חייבת לציין שאיני מסכימה עם הנחה זו ! טיפול תזונתי ורגשי במקביל, אצל מומחים בתחום- וזאת לצורך מיגור הסימפטומים (גיוון האוכל, הגעה למשקל תקין, עיסוק במשקל, גוף ומראה וכד') ועבודה על התשתית הרגשית הנמצאת תחת אותם סימפטומים (חשיפתה ועיבודה) עוזרת לטפל בבעיה ואף למגרה בכול גיל ובכול שלב. על כן, אני ממליצה לך בחום למצוא את הכוחות וכמובן את הזמן כדי להתחיל בתהליך שכזה... לגבי התפריט, אני מניחה שלא קל לחיות ולהחזיק מעמד לאורך זמן לצד החוקים הנוקשים שגזרת על עצמך סביב האוכל ולכן אני שמחה לשמוע שלאחרונה התחלת לגוון ולהוסיף מזונות חדשים שעד כה נמנעת מהם. באופן כללי כאשר הצריכה התזונתית עולה המשקל עולה בהתאם, זאת במידה שההוצאה האנרגטית לא משתנה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

31/01/2012 | 14:03 | מאת: דפנה

שלום רב, מה באלכוהול טוב נגד אלצהיימר. האם זה האלכוהול, האם זה הענבים בצורתם זו, האם זה שניהם ביחד. האם יש שתיה/מזון ללא אלכוהול, שווה ערך ביעולות שלו לשתית אלכוהול. תודה, דפנה

01/02/2012 | 13:42 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום אלכוהול ממש לא טוב לחולי אלצהיימר . הוא מדכא ופוגע בנוירונים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/01/2012 | 21:43 | מאת: שירה

שלום. לארוחת הבוקר אני נוהגת לאכול 2 כפיות זרעי שומשום + כפית צימוק ים שחורים + כפית שמן שומשום אורגני. בנוסף אני אוכלת דיסת שיבולת שועל [או פתיתי כוסמין אם יש] +2 כפות צ'יה+2 כפות פשתן [אני לא טוחנת את הפשתן אלא לועסת לאט וטוב] + כפית סירופ מייפל טהור.לאחר הארוחה אני לוקחת קפסולה של אומגה 3 [טריו גארד] וכך גם לאחר ארוחת הערב. אני מבקשת לדעת האם זה -יותר מידי מבחינת עומס לגוף של אומגה 3 . האם זה יכול להזיק. אני בעיקר אוהבת את הארוחה ומרגישה טוב עם זה. אודה לתשובתכם. שירה

31/01/2012 | 12:35 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום הדעות לגבי מינון יתר של אומגה 3 תלוקות. תמיד עדיף לקבלה מהמזון אלא אם ישנה בעיה קלינית המצריכה כמות גדולה יותר וכאן נכנסים התוספים. את הצ'יה את אוכלת ללא טחינה ולכן אינך מקבלת את מלא ערכיה התזונתיים. הארוחה שציינת כאן הינה בריאה, מזינה ועשירה ברכיבים נפלאים. ישנם עוד מקורות נפלאים במזון בהם נמצאת אומגה 3. דגים כמו סלמון, פורל, סרדין והרינג ,אגוזי מלך, הנה טבלה המציינת כמות אומגה 3 ממקור צמחיכף שמן פשתן – 8 גרם כף שמן קנולה – 1.6 גרם כף שמן סויה – 0.9 גרם כף זרעי פשתן טחונים – 1.9 גרם רבע כוס אגוזי מלך – 2.6 גרם כוס פולי סויה מבושלים – 1 גרם הכמות המומלצת ליום היא 4-5 גרם. עוד דבר חשוב הוא להפחית צריכת מזונות עשירים באומגה 6 מאחר והם "מתחרים" עם אומגה 3 על אתרי הספיגה בגוף. בתיאבון ובהצלחה אביטל

30/01/2012 | 18:11 | מאת: ערן

האם שמעת על משקה בשם מונבי שמיוצר בברזיל ולמי המשקה נועד?(חולים בריאים?)

31/01/2012 | 12:20 | מאת: אביטל זלצר

ערן שלום משקה המונבי ממה שקראתי בין דפי האינטרנט הינו משקה בבעלות חברה אמריקאית שנוסדה ב2005 , הוא מופץ בשיטת השיווק הרשתי ומושתת על צמח ה"אסאי". על סגולות הצמח תוכל לקרוא כאן http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%90%D7%99 אנני יודעת מה מכילה הפורמולה ולכן לא יכולה לומר יותר ממה שכתוב כאן. בברכה ובהצלחה אביטל

27/01/2012 | 14:14 | מאת: אירית

שלום ברצוני לשאול מה עדיף ומה מכיל יותר אומגה 3 .. גרעיני ציה או גרעיני פישתן? ואם אני יתחיל לצרוך את גרעיני הציה או הפשתן, האם אני צריכה לוותר על השמן דגים? ועוד שאלה? אני כבר מבולבלת לגבי כל הפירסומים שהשמן דגים מכיל כספית ואסור לקחת , אבא שלי צורך את הכמוסות אומגה 3 של סולגר . מה דעתכם על כל הפירסום והאזארות האם להפסיק?

28/01/2012 | 03:56 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום גם גרעיני ציה וגם זרעי פשתן מכילים אומגה 3 בצורת חומצה לינולנית ההופכת חלקית בגוף לאומגה 3 מסוג EPA.לכן כדאי להמשיך לקיחת אומגה 3 מדגים שבה כבר החומצה קיימת. אל תהיי מבולבלת לגבי הפרסומים רובם הם תרכגילי שיווק על מנת להגביר את השיווק של מוצרי אומגה 3 מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2012 | 13:00 | מאת: צוות סולגאר

אירית שלום, אומגה 3 מכילה חומצות שומן החיונית לגוף למגוון שימושים ובעיקרם: o שמירה על בריאות הלב וכלי הדם. o הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים. o טיפול במצבי דלקת ומניעת התהוותם. o טיפול בדיכאון, בשינויים במצב הרוח ובחרדה. o הקלה בתסמונת קדם-וסתית וכאבי מחזור. o שמירה על בריאות העור ומניעת בעיות עור. o טיפול בהפרעות קשב והיפראקטיביות. אומגה 3 קיים בשתי מקורות עיקריים: מן החי (שמן דגים) ומן הצומח (שמן צ'יה , פשתה ) באופן טבעי מקור מן החי מספק חומצת שומן רב-בלתי- רוויה אשר הגוף מקבל ומכיר בצורה הטבעית EPA I DHA כאומגה 3 . וכאשר אנו צורכים חומצת שומן חיונית מן הצומח הגוף צריך להמיר את חמוצת השומן הצמחית ולהפוך לצורת EPA I DHA על מנת להגיע לצורה שהגוף מכיר ויספוג בצורה טובה. שמן ציה ושמן פשתה מכיל כמעט כמות זהה של אומגה 3 . שמן פשתה מכיל מינון של 50 מ"ג יותר. אני ממליצה לשלב את השימוש ולצרוך שמן דגים יחד עם פשתה/ צ'יה. על מנת לקבל את הערכים הטובים של שתי בהמקורות. לגבי האזהרות על כספית ומתכות כבדות הנמצאות בשמן דגים. אנו בסולגאר מאז ומתמיד חושבים על הצרכנים שלנו ודואגים בראש ובראשונה לבריאותם! 1. בחברת סולגאר מתבצעות בדיקות קפדניות בבחירת מוצרי הגלם מאזורים שרמת הזיהום בהם נמוכה מאוד על מנת להבטיח את איכות המוצר ( כמו חופי צ'ילה אקוודור) 2. בהפקת מוצרים אלה אנו משתמשים בדגים קטנים כגון אנשובי וסרדינים; הודות למשך חייהם הקצר, דגים אלה אינם צוברים מזהמים מסוכנים. 3. בנוסף מתבצעות בדיקות אנליטיות רבות על מנת להבטיח מוצר מוגמר השומר על ניקיון וטוהר, פוטנטיות, מינונים מדויקים וכן הלאה. 4. אחרי כל זה מוצרי שמן הדגים של חברת סולגאר עומדים תחת סטנדרטים של איכות בלתי מתפשרת. לכל אצווה מתלווה אישור אנליטי תחת בקרת CRN (Council for Responsible Nutrition) למוצרי שמן דגים שכוללים זיהומים סביבתיים כמו תרכובות PCBs, דיאוקסין ומתכות כבדות. ולכן אתם יכולים להרגיש סמוכים ובטוחים ביעילות והבטיחות של תוספי שמן דגים ולצורך אותם ללא חשש ולהנות מאכיותיו הרבות של אומגה 3. בברכת בריאות שלמה גיל יצחק נטורופתית מחלקת הדרכה סולגאר-סופהרב טלפון :1800-350-333

26/01/2012 | 16:44 | מאת: חגית

עדי שלום ושוב תודתי על תשובתך הקודמת. רציתי לדעת כיוון שאין לי ניסיון בקניית בשר: קניתי בשר שטחנו לי במקום בסופר של רשת מוכרת (מיסטר-זול). מדובר בכתף מבשר מיושן שהאיש שטחן אמר לי שזה במקור מארגנטינה. בכוונה ביקשתי כתף כי הבנתי שזה נתח עם פחות שומן. העניין הוא שלפני כמה זמן שמעתי שאדם שקנה בישראל בשר מארגנטינה חטף את מחלת הפרה המשוגעת. האם זה מקובל לקנות להכנת קציצות בשר כתף מיושן מארגנטינה או זה משהו חריג שדורש בירור? ושוב אני מדגישה - נקנה ברשת מוכרת. תודה רבה.

01/02/2012 | 08:51 | מאת: עדי מילר

שלום חגית במידה והבשר נקנה כפי שציינת ברשת מוכרת איני חושבת שיש מקום לדאגה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/01/2012 | 13:23 | מאת: הילית

כלאמר קוסקוס זה חיטה?? או?

26/01/2012 | 08:39 | מאת: עדי מילר

כפי שציינתי קוסקוס עשוי מסולת אשר נוצרת מטחינת גרעין החיטה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/01/2012 | 13:18 | מאת: יפית

שלום רב, כשאני רואה את הרכיבים של מיני לחמים ללא גלוטן אני לא יודעת מה עדיף, ללא גלוטן שהחומרים הם לא מהבריאים, כגון קמח סויה, ועמילנים ועוד תוספות כדי לשפר את הטעם. האם לא יותר בריא קמח מלא ללא תוספות מיותרות. תודה, יפית

26/01/2012 | 08:14 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. כל הכבוד לך על קריאת השורות הקטנות,זוהי אכן צרכנות נבונה ובריאה יותר. לחם מחיטה מלאה הוא נפלא אם אינך רגישה לגלוטן. יש גם לחם שאור (מחמצת) שהוא בריא גם כן. לחמים איכותיים ללא חומרי טעם, צבע וריח, ניתן לרכוש במאפיות מובחרות. לבריאות ובהצלחה, אביטל

25/01/2012 | 11:10 | מאת: רותם

רציתי קצת פרטים לגבי הטבליות חומץ תפוחים. האם הוא גורם להרזיה ואם כן כיצד?

26/01/2012 | 08:28 | מאת: אביטל זלצר

רותם שלום הדעות על חומץ תפוחים והרזייה שנויות במחלוקת. מה שאני יכולה לספר לך על בוודאות חומץ תפוחים הוא מיץ תפוחים מותסס, מכיל סידן אשלגן וברזל, מזרז את קצב פירוק השומנים בגוף, עוזר במצבי אלרגיה מרקע עיכולי, גזים ועצירות, חיוני ובריא לעור. מאזן את חומציות של מע' העיכול . יש לשתות כף של חומץ תפוחים טבעי בכוס או חצי כוס מים על בטן ריקה בבוקר. אין צורך ליטול טבליות בברכה אביטל