פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/01/2012 | 08:49 | מאת: גלי

האם יכול לגרום לנפיחות וגזים?.

25/01/2012 | 11:58 | מאת: עדי מילר

שלום גלי בעקרון שוקולד לא מכיל מרכיבים שידועים כגורמים לגזים ונפיחות אבל כמובן שזה אינדיבידואלי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

24/01/2012 | 15:14 | מאת: יפית

שלום רב, לפעמים יוצא לי לאפות דג סלומון בתנור ולאכול אותו יומיים אחרי האפיה, כמובן כשהוא שמור במקרר. האם הוא מאבד מערכו התזונתי. תודה, יפית

24/01/2012 | 19:33 | מאת: אביטל זלצר

יפית שלום. מאחר והדג כבר מבושל,הוא אינו ממשיך לאבד מערכיו התזונתיים. רק שימי לב שלא מתקלקל. בברכה אביטל

24/01/2012 | 13:29 | מאת: ינקלה

שתי שאלות לי האם עגבניות שרי מכילות את הערכים התזונתיים של עגבניות רגילות? האם לאכול עגבניות שרי בצבעים שונים, זה מענה לצורך לאכול ירקות בצבעים שונים? המון תודות

24/01/2012 | 19:36 | מאת: אביטל זלצר

ינקל'ה שלום לעגבניות שרי אדומות ערכים תזונתיים כמו בעגבניה. מאחר ועגבניות השרי הצבעוניות הינן פרי פיתוח של הנדסה גנטית,אנני בטוחה שיש בהן ערכים תזונתיים לפי צבעים ולדעתי הן יותר קרובות לאכילת העגבניה האדומה. בברכה ובתיאבון אביטל

24/01/2012 | 13:17 | מאת: נירה

האם בטונה מקופסה יש אומגה 3? ומה עם זרעי צייה? האם צריך לטחון את הצייה? מודה מאד נירה

25/01/2012 | 08:50 | מאת: אביטל זלצר

נירה שלום כמות אומגה 3 בטונה משומרת הינה זניחה ביותר (אם בכלל) זרעי הצ'יה מהווים מקור נפלא לאומגה 3. כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ'יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ'יה טחונים ליום. כמות כזו מספקת 12 גר' סיבים תזונתיים ו-4 גר' חלבון, בערך. חשוב ביותר לטחון סמוך למועד האכילה מאחר ומתחמצנים. אני ממליצה לטחון במכונה לטחינת תבלינים. לבריאות אביטל

25/01/2012 | 14:46 | מאת: נירה

תודה מקרב לב על התשובה

24/01/2012 | 10:34 | מאת: לי

בישלתי תבשיל כרוב עם קימל ולאחר מכן גיליתי שתאריך שימוש אחרון על הקימל עבר מזמן. ביותר משנתיים!!! האם אפשר לאכול את התבשיל? שמעתי שישנם תבלינים שהופכים להיות רעילים עם הזמן. מה עם קימל? האם זה בטוח לאכול הפעם? (השאריות כבר בפח...) תודה מראש..

25/01/2012 | 08:45 | מאת: אביטל זלצר

לי שלום לא מומלץ לאכול מוצרים שפג תוקפם. הכיני חדש ותהני מבלי לחשוש אם מזיק או לא בברכה, אביטל

23/01/2012 | 10:40 | מאת: שרית

היי רציתי לדעת אם אני אוכלת תפוז שלם ולא שותה זה יכול לפגוע בשיניים?

24/01/2012 | 08:52 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכלי לבריאות, אין שום סיבה לפגיעה בשיניים. בברכה, אביטל

23/01/2012 | 00:50 | מאת: מיה

שלום קראתי שפולי קקאו ואבקת קקאו עוזרים להעלאת הסרוטונין והייתי שמחה לרכוש אם זה באמת אחד היתרונות שלהם. 1. האם כדאי את הקלויים או הלא קלויים? 2.מה המינון המומלץ? 3. האם ללא קלויים יש טעם של שוקולד? תודה רבה

23/01/2012 | 08:08 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום ניתן לקנות פולי קקאו נאים, כלומר Raw, שעוברים תהליך תסיסה טבעית במשך יומיים, בעלי תקן אורגני מה- USDA. אכן הקקאו הוא המזון העשיר ביותר בחומרים נוגדי-ח�מצון. כשקולים את הקקאו, קרוב לוודאי שמרבית ערכיו התזונתיים נפגעים. הקקאו הנא עשיר בברזל, סידן ומגנזיום, נחשב כ"Super food" ומסב תחושת אושר עילאי, הודות לכימיקלים שהוא מכיל. מרבית האנשים אינם רגילים לטעמו של הקקאו הנא, כיוון שהם מרים מאוד, אך ריסוקם במכתש ועלי ו/או במעבד מזון וערבובם עם מרכיבים נוספים יכול להפיק מעדנים. "מומלץ שלא לבשלם או לאפותם כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 08:21 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום ובכן, הקקאו עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום (שמאזן את רמות הסוכר ומצבי רוח). מעניק המון אנרגיה, מעולה ללב ולמוח, מאזן הורמונאלית, גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר וקקאו מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין (כימיקל האהבה). עדיף לצרוך פולי קקאו לא קלויים שלא עברו חימום או עיבוד. עד כמות של כף ביממה. טעמם של פולי הקקאו הוא מריר. בברכה והצלחה אביטל

23/01/2012 | 20:48 | מאת: מיה

אני מתארת לעצמי שאם טעמם יהיה מר אני לא אוכל לאכול אותם. פחות חשוב לי הויטמינים כמו ההשפעה על מצב רוחי (לפני הוסת) לכן האם בכל זאת אפשר קלויים או אבקת קקאו אורגנית למטרה זו? תודה רבה.

31/12/2012 | 10:46 | מאת: יהונתן

שלום רב. גם אני מעוניין להוזיף פולי קקאו נאים לתזונה היומית שלי, אבל הבנתי שכ-50% מהם הוא שומן. זאת אומרת שפולי הקקאו מאוד משמינים. נאם הכמות המומלצת של כפית ליום לוקחת זאת בחשבון? אני מתאמן כמעט מדי יום 4 אימוני כוח ו2 אימונים חצי-אירוביים (אומנות לחימה). לשמור על אחוז שומן בגוף חשוב לי. האם יש לך עצות לשמירה על אחוז שומן נמוך בגוף תוך כדי צריכה יומיומית של פולי הקקאו? תודה רבה רבה!:-) יהונתן

30/06/2013 | 13:03 | מאת: סיון

טובה ואביטל שלום, האם זה נכון שאכילה של פולי הקקאו מסיעת בהרזיה ע"י דיכוי התאבון וכמיהה למתוקים? במקרה שכן, האם ישנה המלצה כיצד ומתי לצרוך הפולים, כמו למשל- אכילת חופן בבוקר על קיבה ריקה. והאם יש להימנע ממזונות מסוימים בקירבה (כמו חלב, קפה וכו')? בברכה ותודה מראש, סיון

22/01/2012 | 17:07 | מאת: שרית

שמתי פלפל על זה עם קוטג זה בסדר קוטג עם זה? נשאר לי קצת ירוק על הלבן של זה חתכתי חצי מזה עטפתי בשקית נצמדת ושמתי בקופסת פלסטיק זה בסדר? אגב למה מבשלים את זה בדרך כלל? תודה...

23/01/2012 | 08:02 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום קולרבי ניתן לאכל חיי. ניתן לאכל מבושל ניתן לאכל עם כל דבר כולל קוטד בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 10:43 | מאת: שרית

22/01/2012 | 16:29 | מאת: שרית

היי לא הצלחתי לקלף את זה כמו שצריך אז איך שהוא חתכתי את זה ותאמת היה לזה טעם מזעזע של אדמה ... ז"א מה שהיה מבפנים אני לא צריכה לשטוף כי זה לא קשור לקליפה לא יודעת מה לעשות ...

23/01/2012 | 08:00 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום לא מבינה את שאלתך. סלק הוא בריא מאוד חשוב מאוד כמנקה כבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2012 | 10:42 | מאת: שרית

ניסיתי לחתוך את הסלק איכשהוא והטעם שלו היה נורא ואיום וקצת היה קשה לאכול את זה (אבל לא כמו גזר) אולי הייתי צריכה להוסיף לזה משהו?

22/01/2012 | 14:01 | מאת: חגית

שלום רב, בת 44 מבנה גוף רזה. עד כה נהגתי לאכול בשבוע רק שתי ארוחות של בשר/עוף ודגים בסופי שבוע. כשבמהלך השבוע אני אוכלת כשתי ביצים וקופסת טונה וכמובן ירקות טחינה וגבינות. בחודש האחרון בשל אילוצים טכניים אני אפילו את הבשר והדגים בסוף השבוע לא אוכלת. כך יצא לי שרק לפני שבוע אכלתי כ6 קציצות בשר טחון (בגודל פינג-פונג) וכשבוע לפני כן כנ"ל. כל יתר התפריט השבועי לא השתנה (ביצים, טונה וירקות). ברצוני לגעת: 1. האם עלי לפנות בדחיפות לקבלת תוסף B12 או שאם עד סוף השבוע הקרוב שוב אוכל בשר ודגים אין צורך. 2. באופן כללי אם כמעט שאיני אוכלת בשר ודגים (בשל אילוצים טכניים בלבד) יש איזה תחליפים צמחיים שאפשר להמליץ או אפילו דגים מסויימים. תודה רבה.

22/01/2012 | 17:28 | מאת: עדי מילר

שלום חגית ויטמין B12 נמצא במאכלים שמקורם מן החי: בשר , מוצרי חלב, ביצים ודגים. כמו כן, מאכלים שונים לעיתים מועשרים בוויטמין B12, כגון: דגני בוקר, חטיפי אנרגיה, לחם, מוצרי סויה וטופו ועוד. חוסר של ויטמין B12 מתפתח בדרך-כלל במשך שנים,לאור העובדה שהכבד מסוגל לאחסן אספקה של ויטמין B12 לתקופה של מספר שנים, לכן הימנעות מבשר במשך חודש אינה צריכה להוביל לחוסר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/01/2012 | 18:16 | מאת: חגית

22/01/2012 | 12:20 | מאת: הילית

האם קוסקוס זה מזון טוב? מה יש בו ?? פחממה? או ?. תודה

22/01/2012 | 19:58 | מאת: עדי מילר

שלום הילית קוסקוס עשוי מגרגרי סולת העוברים התפחה ע"י מים באמצעות אידוי. מומלץ לצרוך קוסקוס מלא העשוי מסולת מחיטה מלאה המכיל כמות מרשימה של סיבים תזונתיים , ויטמינים מקבוצת B ועוד ויטמינים ומינרלים אחרים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/01/2012 | 18:12 | מאת: ערן

שלום רב, אני כבר ''מוכר'' בפורום זה בנושא אומגה 3 ואני מצטער אם אני חוזר על עצמי קצת אבל אני מקווה שאני לא מפריע אני בן 27 שוקל 70 קילו ואני רוצה לדעת מה המינון של אומגה 3 לאדם בגילי בשביל שיפור מצב הרוח. אני כרגע על 600 מג' אבל מרגיש שקשה לי לישון וגם עצבנות (שכנראה נובעת מחוסר שינה) העניין הוא שאני לא יודע כמה לקחת כי מוכרים את זה או ב300 מג' לכמוסה או ל600 מג' ואני לא יודע כמה אני צריך לקחת והאם מה שאני מרגיש הוא תיקני? והאם זה יעבור? קראתי איפה שהוא שאדם מבוגר צריך 500 מג' וילד 300 מג'. האם זה נכון? האם 300 מג' יכול להספיק לי.

22/01/2012 | 07:55 | מאת: טובה בר-שאן

עירן שלום כיוון שאתה בדיכאון אתה צריך כמות גדולה יותר של אומגה 3 .בסביבות 1000 מ"ג ביום .בנוסף הייתי ממליצה לך מאוד לעשות בדיקות דם לויטמיני B כמו B12 חומצה פולית. שחסר בהם גורם למצב רוח רע .וכן ויטמין D שחסר שלו משפיע מאוד על המצב רוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/01/2012 | 10:36 | מאת: רונית

לפי זכרוני, מקליפת התפוז מייצרים אתר רפואי , ועוד מוצרים רפואיים

22/01/2012 | 07:52 | מאת: טובה בר-שאן

רונית שלום בקליפת התפוז יש חומר הנקרא פקטין שהוא חשוב ביותר כנגד סרטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2012 | 22:04 | מאת: מיה

שלום אני אוכלת בעיקר ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. רוב תזונתי במשך השבוע היא טבעית. שאלתי היא האם זה נורא לאכול עוגה שנאפית עם אבקת אפיה אחת לשבוע? החומרים בעוגה הם: קמח שיפון, שיבולת שועל, פירות, אגוזים וטחינה מלאה. כלומר החומר היחיד הלא טבעי הוא אבקת אפיה בכמות של שקית אחת לשבוע ששאר השבוע אני לא אוכלת כימיקלים. תודה רבה

20/01/2012 | 04:51 | מאת: טובה בר-שאן

איה שלום הרכיבים של העודה מצוינים תאכלי לתיאבון גם אם יש קצת אבקת אפיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2012 | 11:58 | מאת: שרית

היי ניסיתי לחתוך גזר קצת לחתיכות גדולות וזה ממש קשה לאכול את זה ... אם מגרדים את זה זה לא מאבד מהוטמינים?

20/01/2012 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום רסקי את הגזר ותוסיפי שמן זיית הספיגה של הויטמינים (בתא קרוטן )תהיה הטובה ביותר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 17:08 | מאת: גליה

מאיזה גיל מותר לתת נבט חיטה? ואם זה נשמר במקרר, תאריך התפוגה (10.10.2011) תקף? תודה :)

20/01/2012 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

גליה שלום ממליצה לתת נבט חיטה לאחר גיל שנה נשמר מצויין במקרר . תאריך תפוגה הוא אותו תאריך שרשום על השקית אם תאריך התפוגה הוא כמו שרשמת אז יש לזרוק את נבט החיטה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 15:24 | מאת: יוני

שלום לכולם. לאחרונה הפסקתי, לפחות באופן זמני, לאכול בשר בקר ועוף. אני מנסה להשלים את צריכת החלבון שלי בעזרת טופו. לאחרונה שמעתי שגם צריכה מוגברת של טופו היא לא בריאה ויכולה לגרום לבעיות. רציתי לשאול מהי הכמות הסבירה של טופו, או תחליפי בשר אחרים, שניתן לצרוך ביום? יוני

20/01/2012 | 04:45 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום טופו הוא מאוד מאוד בריא אנו רואים בארצות שזו התזונה שלהם ששכיחות מחלות כמו סרטןנמוכות מאוד. אתה יכול לאכל כל יום בין מנה לשתי מנות טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 08:19 | מאת: שרית

היי אני יודעת שזה לא לכאן אבל אני לא יודעת איפה אפשר לשאול את זה איך אני חותכת סלק עם הקליפה? וגם קולורבי אני לא יודעת מה אפשר לאכול מזה זה עם "מקלות" שמתי את הסלק וקולורבי במקרר (לא במקפיא) אם אני רוצה לחתוך חצי מזה אפשר להחזיר למקרר?

18/01/2012 | 10:02 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. יש המקלפים סלק וקולורבי ויש שלא. אם את יכולה לאכול עם קליפה, את מרוויחה יותר סיבים תזונתיים. לגבי אופן החיתוך, כל צורה אפשרית:לגרד בסלט, לחתוך לקוביות, רצועות, או פלחים. זה ממש לא משנה. בתיאבון אביטל

19/01/2012 | 11:59 | מאת: שרית

את כל החלקים שלו?

האם זה מסוכן לקחת ויטמין E על בסיס קבוע ללא אישור מרופא?

18/01/2012 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום איני יודעת ממה אתה סובל ולמה אתה לוקח את הויטמין ?אבל אני לא ממליצה לקחת ויטמין E על בסיס קבוע .לוקחים את הויטמין כאשר יש צורך באמת ואת השאר משלימים בתזונה . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/01/2012 | 13:36 | מאת: אלי

איך נוטלים אותו יומית באופן אוטימלי (פשוט והכי זול) כדי להנות מסגולותיו? בבקשה : לא הפניה למאמרים....

17/01/2012 | 19:02 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום. מומלץ ביותר להוסיפו למזון כתבלין, יש לערבב אותו עם מעט שמן זית ופלפל שחור כל מנת "להפעיל" את תכונותיו.נפלא ברמה יום יומית. כטיפול ממוקד וספציפי,ניתן כמובן ליטול גם כתוסף תזונה, יש המון מוצרי מדף היום בחנויות, כמובן שכתוסף המינון הטיפולי הוא גבוה בעשרות אם לא במאות אחוזים מהצריכה כתבלין. בברכה, אביטל

16/01/2012 | 15:30 | מאת: אסנת

שלום, אני בת 30. סובלת מבעיות במטבוליזם. לאחרונה ירדתי הרבה במשקל (17 קילו) ומאז תחילת הדיאטה איני מצליחה להפעיל את הקיבה ללא כדורים משלשלים. ניסיתי ביופייבר וכל מיני סיבים אחרים. לאחרונה, כנראה משום שהגוף התרגל למשלשלים, אני צריכה מינון גבוה יותר של משלשלים. מה ניתן לעשות בנושא? תודה

22/01/2012 | 20:16 | מאת: עדי מילר

שלום אוסנת ראשית חשוב לי לציין ששימוש במשלשלים לאורך זמן עשוי לגרום לשלשול דמי, חוסר איזון באלקטרוליטים והתייבשות. וכמובן שלאחר שימוש ממושך יכול להיווצר מצב שבו אי אפשר לצאת באופן טבעי, תהיה עצירות ממושכת, כאבי בטן עזים, בחילה ואפילו הקאות. על כן אני ממליצה להתחיל בתהליך גמילה המלווה בתזונה עשירה בסיבים תזונתיים, נוזלים וכמובן ע"י תפריט מאוזן שמכיל את כול אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים). עצירות במהלך תהליך הרזיה מאותת לנו פעמים רבות שהגוף לא מקבל מספיק אוכל ולכן הוא מאט קצב עבודתו. ממליצה לך להיעזר בדיאטנית קלינית.... בהצלחה עדי מילר דיאטנית קלינית

16/01/2012 | 10:32 | מאת: גלית

שלום האם אבקת חרובים גורמת לשילשול? אני נוהגת לשתות עם חלב אורז איזה מזון ידוע שעוצר מלבד אורז לבן ובננות תודה לתשובה גלית

16/01/2012 | 11:18 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום ההפך הוא הנכון, אבקת חרובים היא בעלת אפקט חזק לעצירת שילשול. הנה כמה עצות: בזמן שלשול מומלץ להרבות בשתיית מים במשך היום, ניתן להחזיר לגוף את המינרלים על ידי אכילת מרק ירקות, גזר מבושל. מומלץ לאכול מזון יבש וקל לעיכול כמו צנימים וקרקרים. תה קינמון. לקינמון יש השפעה אנטי בקטריאלית עוצמתית מאוד והוא מסייע מאוד לעצירת השלשול. שתיית חליטות מקמומיל, נענע, פרחי שומר, כוסברה, רימון, צבר מצוי וקורנית גם כן אפקטיביות ויעילות במיוחד לעצירת שלשולים והרגעת מערכת העיכול.. אכילת בננות, רסק תפוחים, סברס. שתיית מיץ רימונים או שימוש בקליפת הרימון יעילה ביותר בזמן שלשולים. לרימון יש השפעה מיטיבה על מערכת העיכול, בזכות רמות הפקטין הגבוהות שבו הוא מסייע לעצור שלשולים. בברכה ובהצלחה אביטל

15/01/2012 | 12:24 | מאת: משה

האם בלחם ללא גלוטן יש שמרים??

16/01/2012 | 07:40 | מאת: עדי מילר

שלום משה אין קשר בין גלוטן לשמרים ולכן אין הכרח שבלחם ללא גלוטן גם לא יהיה שמרים. אין לי מידע לגבי לחם מסוג זה אך בהחלט יכול להיות שקיים לחם כזה בשווקים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/01/2012 | 12:23 | מאת: משה

האם בלחם ללא גלוטן יש שמרים?

15/01/2012 | 16:47 | מאת: אביטל זלצר

משה שלום אין קשר בין גלוטן לשמרים. הגלוטן נמצא בגרעין החיטה ואת השמרים מוסיפים ללחם לצורך התפחה. בברכה אביטל

14/01/2012 | 09:04 | מאת: שרית

היי אני מדברת על שעה 7 או 8 בבוקר? שמעתי פעם שדברים חומציים לא טובים בבוקר ובערב?

14/01/2012 | 09:14 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום נפלא אם זה עושה לך טוב בצל הואבעל תכונות תרפויטיות נפלאות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2012 | 17:49 | מאת: גיא

אני אישית לא מטגן-אבל אחותי מתעקשת להמשיך לטגן למרות הסברי.אז שאלתי היא איזה סוג שמן גורם לפחות נזקים במקרה זה:קנולה או זית או אחר,האם עדיף דווקא מזוכך לטיגון או לא?

14/01/2012 | 09:13 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום אכן אתה צודק הטיגון שורף את השמן וגורם לנזקים רבים מאוד לגוף. ניתן במקום טיגון לאדות למשל לשים קודם את הבצל למשל על המחבת וכאשר הוא מגיר נוזלים להוסיף את השמן ולכסות .הטעם נשאר אותו טעם אך ההבדל הוא משמעותי. ממש קשה לי להמליץ על שמן לטיגון,אך אם אין ברירה עדיף להשתמש בשמן זית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2012 | 12:56 | מאת: גיא

על זה לא קיבלתי תשובה עדיין!. (יודע שבסלט עדיף כבישה קרה)

12/01/2012 | 19:41 | מאת: אנדראה

שלום ,אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן הארוחות העיקריות שלי כוללות פחמימות(אורז,פסטה,לחם הכל מחיטה מלאה ) חלבון(לרוב מוצרי טבעול במקום הבשר ,בשר או ביצים ) וירקות כמובן. אני מתעניינת זמן רב בצמחונות אבל יש כל כך הרבה גישות ודעות מנגודות שאני מפחדת שלא אקבל מספיק ויטמימינים ו/או אעלה במשקל. הבנתי שבחלבון מן הצומח אין את כל מה שצריך ולכן אני מוכנה להתפשר על דגים ,האם יש בדגים כל מה שצריך כמו בבשר וכמה פעמים בשבוע מומלץ לשלב אותם. מה לגבי חלב? האם ניתן להחליף אותם בתחליפי סויה ,חלב ,יוגורטים שלא מיוצרים מחלב פרה ? ושאלה אחרונה קטניות מההוה תחליף למנת הפחמימות אבל גם של החלבון?זאת אומרת אם אני לא אוכלת בשר ובמקומם קטניות אז לוותר על הפחמימות? תודה רבה

13/01/2012 | 05:05 | מאת: טובה בר-שאן

אנדריאה שלום 1. קטנית _דגן נותנת חלבון מלא . למשל מגדרה (אורז עם עדשים) המחליף מנת בשר. 2. לפי מה שאת מתארת אין לך כמעט חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 .הנמצאים בדגים ,באגוזי מלך בזרעי פשתן שאותם איני רואה בתפריט שלך. דגים הם מאוד מאוד חשובים להכנסת חומצות שומן הכרחיות אילה שהגוף לא יכול בלעדיהן 3. נפלא להחליף דברי חלב בסויה. היום יודעים שמוצרי חלב לא בריאים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

13/01/2012 | 13:43 | מאת: אנדראה

בהחלט עזרת לי ,אם כף אין בעיה לשלב קטניות עם פחמימות (אורז,פסטה וכו) אני בהחלט אשלב חומצות שומן בתפריט ואעבור למוצרי סויה במקום מוצרי חלב תודה על העזרה

17/01/2012 | 15:27 | מאת: הברמן ציפי

הי אדריאנה, חשוב לציין שמוצרי סויה הם טובים אך לא אלה המעובדים. כלומר בהחלט עדיף לאכול קטניות על פני מוצרים מעובדים כמו טבעול. חשוב מאוד הגיוון של הדגנים - שיבולת שועל, כוסמין, דוחן וכו' כמו כן הגיוון של הקטניות - אזוקי, שעועית שחורה, אדומה וכו'. אין ספק שצמחונות היא בריאה אך היא דורשת, כפי ששמת לב, תשומת לב גדולה יותר כדי לא להגיע לחוסרים. ציפי הברמן מטפלת ברפואה סינית מטפלת בתזונה מקרוביוטית.

12/01/2012 | 18:46 | מאת: שרית

וגם האם אפשר לאכול את זה בבוקר? עם מה מומלץ לאכול סלק? אשמח לתגובה

13/01/2012 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום סלק מצויין גם חיי וגם מבושל .ניתן לגרד אותו בסלט חיי זה מאוד טעים. ניתן לאכל גם סלק עם גזר. ניתן להכין גם מיץ גזר עם סלק שהוא מאוד בריא ומנקה כבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2012 | 18:31 | מאת: שרית

היי סליחה על הבורות אבל איפה שמים קולורבי וסלרי בפריזה או רגיל? קולורבי אפשר לשים בסלט של הבוקר בלי לבשל את זה? איך אני יודעת איך לחתוך את זה? תודה על כל העזרה

13/01/2012 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום קולרבי וסלרי מאחסנים במקרר. רת הקולרבי ניתן לאכל כך בחיתוך לפרוסות וניתן לחתוך אותו לחתיכות או לרסק במגרדת בסלט. נסי ותראי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2012 | 09:03 | מאת: שרית

12/01/2012 | 15:20 | מאת: מזל

שלום רב, האם שילוב של חומוס עם פריכיות אורז מלא גם יוליד חלבון מלא מן הצומח? האם חשובה כמות החומס או הדגן בכדי להרכיב את החלבון הזה?

13/01/2012 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

מזל שלום אכן שילוב של דגן וקטנית נותן חלבון מלא המכיל את כל חומצות אמינו ההכרחיות . אדם ממוצע צריך 0.8 חלבון על קג' גוף . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/01/2012 | 23:17 | מאת: אלי

שלום, בני בן ה 8 מאד אוהב קורנפלקס בבוקר. שאלתי היא האם לתת לו חלב רגיל, דל או חלב סויה או אולי חלב אורז? קראתי מאמרים שונים באינטרנט ויש דעות לכאן ולכאן. אלי

12/01/2012 | 08:51 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אנו יודעים היום את ההשפעות הרעות של חלב הגורם למחלות רבות למשל מוצאים את הקשר בין חלב לסוכרת סוג אחד בילדים אין ספק שעדיף חלב סויה, שקדים, אורז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2012 | 16:42 | מאת: המלקה המדעית - מועצת החלב

טובה שלום. הדיעה שאת מציגה כאן כנגד החלב היא דעתך האישית. היא אינה מייצגת את דעת משרד הבריאות, האיגוד הישראלי לרפואת ילדים (שמצורף נייר העמדה שלו)וארגוני הבריאות ברחבי העולם - כולם מעודדים מאוד צריכת חלב ומוצריו, ובמיוחד עבור ילדים ונוער, הזקוקים לו לצורך בניית הגוף וחיזוק העצמות. http://bit.ly/vLprJo

13/01/2012 | 08:24 | מאת: מירי

הבעיה היא לא חלב פרה או חלב סויה. הבעיה היא "דגני הבוקר" (איזה שם מטעה!!) העשירים בסוכר, מלח וויטמינים סינטטיים. קורנפלקס זה לא מזון שראוי לתת לילדים! לתירס יש ערך גליקמי גבוה, הגורם לתחושת רעב, השמנה וסוכרת! בחלק מה"דגנים" והחטיפים יש גם קפאין ושומנים מוקשים (מרגרינה) כתבה מקיפה בנושא דגני הבוקר מופיעה בקישור הבא: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3005751,00.html שם תוכל לבחור מוצר פחות מזיק. כתבה מאוזנת ואובייקטיבית בנושא החלב תמצא בקישור הבא: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81

11/01/2012 | 19:04 | מאת: דני

האם לפי התזונה הטבעית צמחונות עדיפה באופן כללי על שילוב גם מוצרים מן החי בתזונה, או שיש גישות שונות לנושא.

12/01/2012 | 08:49 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אין ספק שיש גישות רבות בנושא אולם צימחונות עדיפה בכך שבמוצרים מהחי כמו בשר גבינות ישנם חומרים רבים הגורמים לדלקת מחקרים מראים שאנשים שעברו לצמחונות חולים פחות במחלות לב וכלי דם וכן מחלות דלקתיות . המלצתי היא להיות צמחוני יש צמחוניים המשלבים דגים בתזונתם וזה מאוד בריא בגלל חשיבות של חומצת שומן אומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/01/2012 | 17:04 | מאת: חנה

שלום, יש לי בעיה ממש רצינית: אני כבר בערך חצי שנה כבר אוכלת 90% רק קורנפלקסים עם חלב( כריות, צ'יריוס, קוקומן, עוגי, קורנפלקס וכדו'). אני לא יכולה להיגמל ! זה ממש קשה לי , מה אתם מציעים לי לעשות ??? כמו כן, מאחר לי המחזור כבר בחודשיים וגם כשאני מקבלת אז זה אולי ליומיים...האם יש קש בין התזונה שאני צורכת למחזור?? והאם התזונה יכולה להשפיע לרעה על הבאת ילדים??/עקרות ??? אנא עזרו לי להיגמל מאכילת קורנפלקסים !!!

11/01/2012 | 22:04 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום כפי שאת מתארת את המצב, הייתי ממליצה לך להעזר בבעל מקצוע על מנת לקבל הדרכה, ליווי ותמיכה ויפה שעה אחת קודם... אם 90% מתזונתך הוא אכן קורנפלקס, אזי את צורכת כמויות אדירות של סוכר ופחממות מהסוג הפחות מומלץ, גורם שיכול להשפיע לרעה על הרבה מערכות בגוף, לרבות ההורמונאלית ובכלל. בברכה ובהצלחה אביטל

11/01/2012 | 14:55 | מאת: מיי

האם זה בסדר לאכול קוואקר לא מבושל בתוך יוגורט?

11/01/2012 | 21:57 | מאת: אביטל זלצר

מיי שלום בהחלט כן. בברכה, אביטל

11/01/2012 | 12:44 | מאת: גלית

באיזה פרי יש הכי פחות פרוקטוז? והכי פחות סיבים? אני רגישה לפרוקטוז עשיתי בדיקה. תודה

11/01/2012 | 14:42 | מאת: עדי מילר

שלום גלית רשימת פירות מותרים – ללא פרוקטוז: מיץ תפוחים, משמש, בננה, מיץ אוכמניות, חמצוציות, אשכולית, גויבה, מיץ לימון, שסק, אפרסמון ואבטיח. ירקות – כל הירקות מותרים חוץ מדלורית ובטטה. קטניות – כל הקטניות מותרים. חלב – כל המוצרים. אגוזים – כל המוצרים. ריבה ודבש – לא. להיזהר ממוצרים מוכנים , בדרך כלל אם מופיע פרוקטוז כתוב על התווית של התכולה. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

11/01/2012 | 11:21 | מאת: סימה

אני מתעוררת כמעט כל לילה עם כאבי עזים ברגלים ובכפות הרגלים מזה חודשיים כלאמר התכווצות שרירים חזקה מאוד. האם חסר לי מגנזיום? מה כדאי לקחת? איזה בדיקת דם לעשות תודה

11/01/2012 | 12:37 | מאת: עדי מילר

שלום סימה המגנזיום הינו יסוד חיוני לבניית ולפירוק השריר. ומכאן שמחסור במינרל זה מוביל פעמים רבות להתכווצויות שרירים חמורות וחוזרות. אך, קיימים חומרים נוספים בגוף הקשורים לפעילות העצבית המניעה את השריר. כגון סידן, מגנזיום, ויטמין E, קומפלקס ויטמין B ואשלגן. על כן, אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה על מנת לאבחן את מקור הבעיה ובהתאם לאבחנה והצורך כמובן להעשיר את התפריט במזונות ספציפיים ולהשתמש בתוספי תזונה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/01/2012 | 11:15 | מאת: אוקית

האם בניפבר למעי רגיז מומלץ האם צריך מרשם רופא?

11/01/2012 | 12:23 | מאת: עדי מילר

שלום בנפייבר בהחלט עשוי לסייע להתמודדות עם התסמינים של מעי רגיז. אין צורך במרשם רופא. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

10/01/2012 | 23:24 | מאת: אור

שלום, לאחר כל ארוחה אני שותה תה ירוק (תורם לי להרגשת שובע ). אבל אני זקוקה למשהו מתוק לאחר הארוחה...ולעיתים זה מתבטא באכילת מזונות לא מולמים. האם את יכולה להמליץ לי על נשנושים טבעיים (דלי קלוריוות\דיאטטים) שאותם אוכל לשתות לצד התה ? תודה :)

11/01/2012 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום את יכולה לשתות את התה עם תמרים יבשים +אגוזים את יכולה לאכל פרוסת לחם מלא או פת אורז עם ממרח שקדיה ישנם עוגיות מגרנולה ו/או קמח מלא המומתקות ברכז תפוחים . את יכולה לאכל תפוח אפוי בתנור עם קינמון ואגוזים וצימוקים (מעדן) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/01/2012 | 19:13 | מאת: אביה

שלום רב. אני מעוניינת ללמוד תזונה טבעית אך חוששת מאוד מכך שקשה להתפרנס מהתחום ורבים אומרים שהאבטלה גדולה בתחום זה- עד כמה הדבר נכון? היכן ניתן לעבוד כשכירים ובכלל? בתודה מראש, אביה.

10/01/2012 | 19:42 | מאת: אביטל זלצר

אביה שלום את מוזמנת לחצור עימי קשר 0544246446 אביטל

10/01/2012 | 12:24 | מאת: a.r

שלום, אילו תוספי תזונה או חומרים טבעיים עשויים לגרום להגברת תאבון. מדובר באשה בת 92 עם חוסר תיאבון ותת תזונה. תודה.

12/01/2012 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

a.rשלום אבץ הוא אחד המינרלים החשובים להגברת תיאבון . אולי יש מקום לתת לאישה גם פורמולה מוכנה המכילה את כל הויטמינים והמינרים עם אבות המזון כמו אינשור כדי לרומם אותה קצת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2012 | 22:50 | מאת: דן

שלום מה יותר בריא לאפות פיתה בשמרים או באבקת אפייה? 2) ומדוע? 3)ניסיתי לאפות פיתה באבקת אפייה היה לה ריח מוזר האם בגלל הזמן הקצר בתנור ? או לאפייה באבקת אפייה יש ריח לוואי ? הצליח לא רע מבחינת התוצאה. תודה

12/01/2012 | 08:55 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום שמרים לא מתאימים לכל אחד למשל אנשים הסובלים מקנדידה. אם אתה לא סובל מכל אילה ניתן להשתמש בשמרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2012 | 10:50 | מאת: אביבה

שלום, אמנם צביקה קורן כבר לא בפורום.. בשעה זו ממש הוא מדבר ברדיו ובין היתר הסביר את דעתו כנגד מרגרינה לעומת חמאה, כי יש במרגרינה שומן טראנס וכו'. לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של אולגה רז, והיא הסבירה שאם היו שואלים אותה לפני שנים אחדות מה עדיף - מרגרינה או חמאה, היתה אומרת חמאה. אבל היום כאשר הורידו מהמרגינה את שומן הטראנס, היא מעדיפה את המרגרינה ללא שומן הטראנס, ולא את החמאה עם השומן הרווי שבה. מה דעתכם? אני כבר באמת מבולבלת... תודה

10/01/2012 | 01:05 | מאת: אביטל זלצר

אביבה שלום. אני מצטטת כאן את דבריו של עמיתי צביקה קורן, הוא אכן אינו בפורום אבל תורתו ומשנתו מהלכת עימנו תמיד והנה ההסבר המאוד ממצה שלו: תהליך ייצור המרגרינה: לוקחים שמן צמחי תמים וטהור, מחממים אותו ל 240 מעלות, מוסיפים אטום של מימן (הידרוגנציה) ניקל ואלומיניום ומקבלים שומן מוקשה. כדאי להביט בתווית ולהימנע מכל מוצר המכיל שומנים מוקשים, או שומנים מוקשים למחצה (ובכלל זה עוגיות, ביסקוויטים, ממרחים למיניהם (כולל ממרח סויה) ועוד). להלן כמה מהנזקים האפשריים של השומנים המוקשים: • הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים. • החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא – מאפשר כניסת חיידקים ורעלים. • שיבוש ייצור הכולסטרול והעלאת רמת LDL (הכולסטרול הרע) הנחשב כגורם למחלות עורקים. • מגביר רמת אפוליפופרוטאין-A בדם שנמצא כגורם סיכון למחלות לב. • מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדין 2E) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E). תורם למחלות לב והסתיידות עורקים. ולכן אביבה, גם אם כתוב בתווית ששומן הטראנס הוסר בצורה כזו או אחרת, המרגרינה היא עדיין שומן מוקשה שעבר את התהליך שפרט כאן צביקה ורצוי להמנע מצריכתה בכל מחיר. מקווה שאת פחות מבולבלת עכשיו בברכה, אביטל

10/01/2012 | 10:46 | מאת: אביבה

תודה על תשובתך. עדיין לא ברור לי מה הסיבה שאולגה רז ממליצה הפוך מכך, שהרי אין זה סביר שאינה מודעת לכל הדברים שכתבת ?! האם יש לך מחשבה לגבי הסבר הגיוני לחילוקי דעות כאלו בין שני מומחים כל כך ותיקים , ידענים ומנוסים? שב תודה

11/01/2012 | 21:40 | מאת: דן

שלום לכולם, ראשית אני רוצה לומר כי איני מפקפקת חלילה באף עובדה שנקבעה כאן, יחד עם זאת כן ארצה לשאול שאלה. אני נכנסתי לפורום על נמנת לקרוא על הערך התזונתי של ה"תמר" (היות ואני מכורה לפרי הזה) אני תימניה וקראתי על השפעת המרגרינה על גוף האדם. כידוע האוכל של תימנים רובו ככולו עשוי בצק ומרגרינה (זו כל התורה) אבל מרגרינה על מרגרינה על מרגרינה ממש בכמויות...(אני אישית נמנעת). בלי עין רע תימנים חיים פרק זמן לא מבוטל.. הכיצד? היכן ההשפעה של המרגרינה בכל העסק הזה?

09/01/2012 | 00:00 | מאת: שרה

כשאני מכינה סלט ירקות אני משתמשת , בין השאר , בפלפל ירוק צהוב או אדום - אני לא משתמשת בכל הפלפל אלא בחלק ממנו ואת השאר שמה בשקית נילון ומחזירה למקרר. כנ"ל לגבי עגבניה או גזר. האם הויטמינים שיש בירקות נשמרים למרות שהם פתוחים? אם אשתמש בירק הפתוח למחרת או בעוד יומיים , האם עדיין יהיו הויטמינים בירקות הפתוחים?

10/01/2012 | 00:56 | מאת: אביטל זלצר

שרה שלום 100% ויטמינים ומינרלים מצויים בפרי או בירק כשהוא מחובר לשורשיו ולאדמה, כלומר לפני הקטיף. מרגע שנקטף, הרמות יורדות בכל יום שעובר ואם מוכנס לקירור אפילו עוד יותר. בפעולת החיתוך מאבד הירק ויטמינים נוספים מאחר ואנו משתמשים בסכיני מתכת המחמצנים לנו חלק נכבד מהויטמינים (בעיקר C). ומכאן,לירק שנחתך ומוכנס למקרר יש עוד פחות ופחות ויטמינים. השתדלי להשתמש בכל הירק. בברכב ובתיאבון אביטל

08/01/2012 | 17:17 | מאת: יוסי

אני בן 15 מטר 60 ושוקל 53 קילו רציתי לדעת האם אני במשקל התקין וכמה קלוריות אני צריך לאכול ביום אם אני עושה פעילות ספורטיבית רבה יחסיץ

08/01/2012 | 17:34 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום לפי חישוב מסת גוף (BMI?) אתה במשקל תקין.אמנם בגבול התחתון שלו אבל נחשב תקין. בהתחשב בעובדה שאתה עושה הרבה ספורט, יש להקפיד על צריכת פחממות מורכבות וחלבונים. עליך לצרוך 2500 קלוריות ליום (זה בחישוב פעילות גופנית של 3 פעמים בשבוע) 2900 קלוריות אם הפעילות הגופנית היא 5 פעמים בשבוע. לפני פעילות רצוי לצרוך פחממות (רצוי איכותיות מלאות) ולאחר הפעילות מנת חלבון. חשוב מאוד להקפיד על צריכה שוטפת של ירקות ופירות, קטניות ודגנים. בברכה ובהצלחה אביטל

08/01/2012 | 15:03 | מאת: שרית

היי מקווה שהשאלה מתאימה לכאן איזה ירקות מומלצים שהם טובים לכאבי חניכיים קלים ושיניים רגישות? הבנתי שזה תופעות של גלולות מאוד אשמח לדעת ...

08/01/2012 | 17:15 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. חשוב מאוד להקפיד ולאכול ירקות רכים יותר, אם רוצים לאכול ירקות קשים (כמו גזר למשל) רצוי לחלוט מעט לפני כדי לא לגרום לדימום חניכיים. יש להרבות באכילת ירקות ירוקים וכתומים המצויינים לחיזוק מערכת החיסון. שום ובצל יעשו עבודה טובה גם הם. בתיאבון ולבריאות אביטל

08/01/2012 | 14:53 | מאת: שרית

היי אני לא יודעת לבשל הבנתי ששיבולת שועל זה גרגרים? האם אפשר לאכול את זה ככה?

08/01/2012 | 15:11 | מאת: שרית

האם סלרי אפשר לאכול טרי כמושהוא בלי לבשל??

08/01/2012 | 17:07 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום סלרי ניתןלאכול חי או מבושל. את הגבעולים ניתןלנקות היטב ולכרסם כפי שהם, העלים מעט מרים וניתן לשלבם בסלט. בתיאבון ובהצלחה אביטל

08/01/2012 | 17:10 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום קצת קשה לאכול שיבולת שועל ללא תהליך בישול. את יכולה אולי להשרותה במים רותחים לפני האכילה או כברירית מחדל, את יכולה לקנות קוואקר (שיבולת שועל גרוסה) ולהכין בחלב או במים רותחים כדייסה.(ניתן להמתיק בסילאן תמרים, ולהוסיף קינמון) בתיאבון ובהצלחה

08/01/2012 | 09:40 | מאת: גל

ברצוני לאכול או לשתות מיץ גזר בבוקר אומרים שזה נון המון אנרגיה. שאלתי היא בגזר יש פרוקטוז? כי אני רגישה? האם גזר גורם לגזים?

08/01/2012 | 13:44 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום גזר אכו מכיל כמות לא מבוטלת של פרוקטוז. 100 גרם גזר טרי מכיל 3590 מ"ג פרוקטוז. בברכה, אביטל

08/01/2012 | 09:36 | מאת: עדי

האם כוסמת יכולה לגרום לנפחות גזים וכו? תודה רבה

08/01/2012 | 13:54 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום הכוסמת אינה אמורה לגרום לגזים או נפיחות, היא מתעכלת בקלות ובעלת תכונות מחממות ומרגיעות את מערכת העיכול. בברכה אביטל

07/01/2012 | 20:27 | מאת: מאי

קראתי שהשימוש במיקרוגל אינו טוב לבריאות והשתכנעתי להפסיק את השימוש בו. שאלתי היא במה אוכל להשתמש במקום המיקרוגל לחימום מזון יבש, למשל צלחת עם תבשיל אורז? האם תנור קטן (טוסטר אובן) יפה לעניין? בברכה ותודה, מאי

08/01/2012 | 08:26 | מאת: אביטל זלצר

שלום מאי, ישרי כח על שאת מחוללת שינויים שיטיבו עם בריאותך וישפרו במידה ניכרת את איכות המזון אותו את צורכת. טוסטר אובן הוא אכן חלופה מצויינת למכשיק המיקרוגל. בברכה ובהלצחה אביטל

07/01/2012 | 18:04 | מאת: אחרי גמילה מגלוטן וסוכר

שלום,לפני חודשיים עברתי גמילה מגולטן וסוכר ורציתי לדעת האם מותר לי לשתות סודה. תודה.

08/01/2012 | 13:38 | מאת: אביטל זלצר

שלום לך בסודה אין סוכר ואין גלוטן ולכן אנני מבינה את השאלה אלא אם נאמר מפורשות בתהליך הגמילה שאין לצרוך סודה. בברכה אביטל