פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/01/2012 | 15:24 | מאת: יוני

שלום לכולם. לאחרונה הפסקתי, לפחות באופן זמני, לאכול בשר בקר ועוף. אני מנסה להשלים את צריכת החלבון שלי בעזרת טופו. לאחרונה שמעתי שגם צריכה מוגברת של טופו היא לא בריאה ויכולה לגרום לבעיות. רציתי לשאול מהי הכמות הסבירה של טופו, או תחליפי בשר אחרים, שניתן לצרוך ביום? יוני

20/01/2012 | 04:45 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום טופו הוא מאוד מאוד בריא אנו רואים בארצות שזו התזונה שלהם ששכיחות מחלות כמו סרטןנמוכות מאוד. אתה יכול לאכל כל יום בין מנה לשתי מנות טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2012 | 08:19 | מאת: שרית

היי אני יודעת שזה לא לכאן אבל אני לא יודעת איפה אפשר לשאול את זה איך אני חותכת סלק עם הקליפה? וגם קולורבי אני לא יודעת מה אפשר לאכול מזה זה עם "מקלות" שמתי את הסלק וקולורבי במקרר (לא במקפיא) אם אני רוצה לחתוך חצי מזה אפשר להחזיר למקרר?

18/01/2012 | 10:02 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. יש המקלפים סלק וקולורבי ויש שלא. אם את יכולה לאכול עם קליפה, את מרוויחה יותר סיבים תזונתיים. לגבי אופן החיתוך, כל צורה אפשרית:לגרד בסלט, לחתוך לקוביות, רצועות, או פלחים. זה ממש לא משנה. בתיאבון אביטל

19/01/2012 | 11:59 | מאת: שרית

את כל החלקים שלו?

האם זה מסוכן לקחת ויטמין E על בסיס קבוע ללא אישור מרופא?

18/01/2012 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

ערן שלום איני יודעת ממה אתה סובל ולמה אתה לוקח את הויטמין ?אבל אני לא ממליצה לקחת ויטמין E על בסיס קבוע .לוקחים את הויטמין כאשר יש צורך באמת ואת השאר משלימים בתזונה . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

17/01/2012 | 13:36 | מאת: אלי

איך נוטלים אותו יומית באופן אוטימלי (פשוט והכי זול) כדי להנות מסגולותיו? בבקשה : לא הפניה למאמרים....

17/01/2012 | 19:02 | מאת: אביטל זלצר

אלי שלום. מומלץ ביותר להוסיפו למזון כתבלין, יש לערבב אותו עם מעט שמן זית ופלפל שחור כל מנת "להפעיל" את תכונותיו.נפלא ברמה יום יומית. כטיפול ממוקד וספציפי,ניתן כמובן ליטול גם כתוסף תזונה, יש המון מוצרי מדף היום בחנויות, כמובן שכתוסף המינון הטיפולי הוא גבוה בעשרות אם לא במאות אחוזים מהצריכה כתבלין. בברכה, אביטל

16/01/2012 | 15:30 | מאת: אסנת

שלום, אני בת 30. סובלת מבעיות במטבוליזם. לאחרונה ירדתי הרבה במשקל (17 קילו) ומאז תחילת הדיאטה איני מצליחה להפעיל את הקיבה ללא כדורים משלשלים. ניסיתי ביופייבר וכל מיני סיבים אחרים. לאחרונה, כנראה משום שהגוף התרגל למשלשלים, אני צריכה מינון גבוה יותר של משלשלים. מה ניתן לעשות בנושא? תודה

22/01/2012 | 20:16 | מאת: עדי מילר

שלום אוסנת ראשית חשוב לי לציין ששימוש במשלשלים לאורך זמן עשוי לגרום לשלשול דמי, חוסר איזון באלקטרוליטים והתייבשות. וכמובן שלאחר שימוש ממושך יכול להיווצר מצב שבו אי אפשר לצאת באופן טבעי, תהיה עצירות ממושכת, כאבי בטן עזים, בחילה ואפילו הקאות. על כן אני ממליצה להתחיל בתהליך גמילה המלווה בתזונה עשירה בסיבים תזונתיים, נוזלים וכמובן ע"י תפריט מאוזן שמכיל את כול אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים). עצירות במהלך תהליך הרזיה מאותת לנו פעמים רבות שהגוף לא מקבל מספיק אוכל ולכן הוא מאט קצב עבודתו. ממליצה לך להיעזר בדיאטנית קלינית.... בהצלחה עדי מילר דיאטנית קלינית

16/01/2012 | 10:32 | מאת: גלית

שלום האם אבקת חרובים גורמת לשילשול? אני נוהגת לשתות עם חלב אורז איזה מזון ידוע שעוצר מלבד אורז לבן ובננות תודה לתשובה גלית

16/01/2012 | 11:18 | מאת: אביטל זלצר

גלית שלום ההפך הוא הנכון, אבקת חרובים היא בעלת אפקט חזק לעצירת שילשול. הנה כמה עצות: בזמן שלשול מומלץ להרבות בשתיית מים במשך היום, ניתן להחזיר לגוף את המינרלים על ידי אכילת מרק ירקות, גזר מבושל. מומלץ לאכול מזון יבש וקל לעיכול כמו צנימים וקרקרים. תה קינמון. לקינמון יש השפעה אנטי בקטריאלית עוצמתית מאוד והוא מסייע מאוד לעצירת השלשול. שתיית חליטות מקמומיל, נענע, פרחי שומר, כוסברה, רימון, צבר מצוי וקורנית גם כן אפקטיביות ויעילות במיוחד לעצירת שלשולים והרגעת מערכת העיכול.. אכילת בננות, רסק תפוחים, סברס. שתיית מיץ רימונים או שימוש בקליפת הרימון יעילה ביותר בזמן שלשולים. לרימון יש השפעה מיטיבה על מערכת העיכול, בזכות רמות הפקטין הגבוהות שבו הוא מסייע לעצור שלשולים. בברכה ובהצלחה אביטל

15/01/2012 | 12:24 | מאת: משה

האם בלחם ללא גלוטן יש שמרים??

16/01/2012 | 07:40 | מאת: עדי מילר

שלום משה אין קשר בין גלוטן לשמרים ולכן אין הכרח שבלחם ללא גלוטן גם לא יהיה שמרים. אין לי מידע לגבי לחם מסוג זה אך בהחלט יכול להיות שקיים לחם כזה בשווקים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/01/2012 | 12:23 | מאת: משה

האם בלחם ללא גלוטן יש שמרים?

15/01/2012 | 16:47 | מאת: אביטל זלצר

משה שלום אין קשר בין גלוטן לשמרים. הגלוטן נמצא בגרעין החיטה ואת השמרים מוסיפים ללחם לצורך התפחה. בברכה אביטל

14/01/2012 | 09:04 | מאת: שרית

היי אני מדברת על שעה 7 או 8 בבוקר? שמעתי פעם שדברים חומציים לא טובים בבוקר ובערב?

14/01/2012 | 09:14 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום נפלא אם זה עושה לך טוב בצל הואבעל תכונות תרפויטיות נפלאות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/01/2012 | 17:49 | מאת: גיא

אני אישית לא מטגן-אבל אחותי מתעקשת להמשיך לטגן למרות הסברי.אז שאלתי היא איזה סוג שמן גורם לפחות נזקים במקרה זה:קנולה או זית או אחר,האם עדיף דווקא מזוכך לטיגון או לא?

14/01/2012 | 09:13 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום אכן אתה צודק הטיגון שורף את השמן וגורם לנזקים רבים מאוד לגוף. ניתן במקום טיגון לאדות למשל לשים קודם את הבצל למשל על המחבת וכאשר הוא מגיר נוזלים להוסיף את השמן ולכסות .הטעם נשאר אותו טעם אך ההבדל הוא משמעותי. ממש קשה לי להמליץ על שמן לטיגון,אך אם אין ברירה עדיף להשתמש בשמן זית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2012 | 12:56 | מאת: גיא

על זה לא קיבלתי תשובה עדיין!. (יודע שבסלט עדיף כבישה קרה)

12/01/2012 | 19:41 | מאת: אנדראה

שלום ,אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן הארוחות העיקריות שלי כוללות פחמימות(אורז,פסטה,לחם הכל מחיטה מלאה ) חלבון(לרוב מוצרי טבעול במקום הבשר ,בשר או ביצים ) וירקות כמובן. אני מתעניינת זמן רב בצמחונות אבל יש כל כך הרבה גישות ודעות מנגודות שאני מפחדת שלא אקבל מספיק ויטמימינים ו/או אעלה במשקל. הבנתי שבחלבון מן הצומח אין את כל מה שצריך ולכן אני מוכנה להתפשר על דגים ,האם יש בדגים כל מה שצריך כמו בבשר וכמה פעמים בשבוע מומלץ לשלב אותם. מה לגבי חלב? האם ניתן להחליף אותם בתחליפי סויה ,חלב ,יוגורטים שלא מיוצרים מחלב פרה ? ושאלה אחרונה קטניות מההוה תחליף למנת הפחמימות אבל גם של החלבון?זאת אומרת אם אני לא אוכלת בשר ובמקומם קטניות אז לוותר על הפחמימות? תודה רבה

13/01/2012 | 05:05 | מאת: טובה בר-שאן

אנדריאה שלום 1. קטנית _דגן נותנת חלבון מלא . למשל מגדרה (אורז עם עדשים) המחליף מנת בשר. 2. לפי מה שאת מתארת אין לך כמעט חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 .הנמצאים בדגים ,באגוזי מלך בזרעי פשתן שאותם איני רואה בתפריט שלך. דגים הם מאוד מאוד חשובים להכנסת חומצות שומן הכרחיות אילה שהגוף לא יכול בלעדיהן 3. נפלא להחליף דברי חלב בסויה. היום יודעים שמוצרי חלב לא בריאים. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

13/01/2012 | 13:43 | מאת: אנדראה

בהחלט עזרת לי ,אם כף אין בעיה לשלב קטניות עם פחמימות (אורז,פסטה וכו) אני בהחלט אשלב חומצות שומן בתפריט ואעבור למוצרי סויה במקום מוצרי חלב תודה על העזרה

17/01/2012 | 15:27 | מאת: הברמן ציפי

הי אדריאנה, חשוב לציין שמוצרי סויה הם טובים אך לא אלה המעובדים. כלומר בהחלט עדיף לאכול קטניות על פני מוצרים מעובדים כמו טבעול. חשוב מאוד הגיוון של הדגנים - שיבולת שועל, כוסמין, דוחן וכו' כמו כן הגיוון של הקטניות - אזוקי, שעועית שחורה, אדומה וכו'. אין ספק שצמחונות היא בריאה אך היא דורשת, כפי ששמת לב, תשומת לב גדולה יותר כדי לא להגיע לחוסרים. ציפי הברמן מטפלת ברפואה סינית מטפלת בתזונה מקרוביוטית.

12/01/2012 | 18:46 | מאת: שרית

וגם האם אפשר לאכול את זה בבוקר? עם מה מומלץ לאכול סלק? אשמח לתגובה

13/01/2012 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום סלק מצויין גם חיי וגם מבושל .ניתן לגרד אותו בסלט חיי זה מאוד טעים. ניתן לאכל גם סלק עם גזר. ניתן להכין גם מיץ גזר עם סלק שהוא מאוד בריא ומנקה כבד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2012 | 18:31 | מאת: שרית

היי סליחה על הבורות אבל איפה שמים קולורבי וסלרי בפריזה או רגיל? קולורבי אפשר לשים בסלט של הבוקר בלי לבשל את זה? איך אני יודעת איך לחתוך את זה? תודה על כל העזרה

13/01/2012 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום קולרבי וסלרי מאחסנים במקרר. רת הקולרבי ניתן לאכל כך בחיתוך לפרוסות וניתן לחתוך אותו לחתיכות או לרסק במגרדת בסלט. נסי ותראי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2012 | 09:03 | מאת: שרית

12/01/2012 | 15:20 | מאת: מזל

שלום רב, האם שילוב של חומוס עם פריכיות אורז מלא גם יוליד חלבון מלא מן הצומח? האם חשובה כמות החומס או הדגן בכדי להרכיב את החלבון הזה?

13/01/2012 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

מזל שלום אכן שילוב של דגן וקטנית נותן חלבון מלא המכיל את כל חומצות אמינו ההכרחיות . אדם ממוצע צריך 0.8 חלבון על קג' גוף . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/01/2012 | 23:17 | מאת: אלי

שלום, בני בן ה 8 מאד אוהב קורנפלקס בבוקר. שאלתי היא האם לתת לו חלב רגיל, דל או חלב סויה או אולי חלב אורז? קראתי מאמרים שונים באינטרנט ויש דעות לכאן ולכאן. אלי

12/01/2012 | 08:51 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אנו יודעים היום את ההשפעות הרעות של חלב הגורם למחלות רבות למשל מוצאים את הקשר בין חלב לסוכרת סוג אחד בילדים אין ספק שעדיף חלב סויה, שקדים, אורז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/01/2012 | 16:42 | מאת: המלקה המדעית - מועצת החלב

טובה שלום. הדיעה שאת מציגה כאן כנגד החלב היא דעתך האישית. היא אינה מייצגת את דעת משרד הבריאות, האיגוד הישראלי לרפואת ילדים (שמצורף נייר העמדה שלו)וארגוני הבריאות ברחבי העולם - כולם מעודדים מאוד צריכת חלב ומוצריו, ובמיוחד עבור ילדים ונוער, הזקוקים לו לצורך בניית הגוף וחיזוק העצמות. http://bit.ly/vLprJo

13/01/2012 | 08:24 | מאת: מירי

הבעיה היא לא חלב פרה או חלב סויה. הבעיה היא "דגני הבוקר" (איזה שם מטעה!!) העשירים בסוכר, מלח וויטמינים סינטטיים. קורנפלקס זה לא מזון שראוי לתת לילדים! לתירס יש ערך גליקמי גבוה, הגורם לתחושת רעב, השמנה וסוכרת! בחלק מה"דגנים" והחטיפים יש גם קפאין ושומנים מוקשים (מרגרינה) כתבה מקיפה בנושא דגני הבוקר מופיעה בקישור הבא: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3005751,00.html שם תוכל לבחור מוצר פחות מזיק. כתבה מאוזנת ואובייקטיבית בנושא החלב תמצא בקישור הבא: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81

11/01/2012 | 19:04 | מאת: דני

האם לפי התזונה הטבעית צמחונות עדיפה באופן כללי על שילוב גם מוצרים מן החי בתזונה, או שיש גישות שונות לנושא.

12/01/2012 | 08:49 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום אין ספק שיש גישות רבות בנושא אולם צימחונות עדיפה בכך שבמוצרים מהחי כמו בשר גבינות ישנם חומרים רבים הגורמים לדלקת מחקרים מראים שאנשים שעברו לצמחונות חולים פחות במחלות לב וכלי דם וכן מחלות דלקתיות . המלצתי היא להיות צמחוני יש צמחוניים המשלבים דגים בתזונתם וזה מאוד בריא בגלל חשיבות של חומצת שומן אומגה 3 . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/01/2012 | 17:04 | מאת: חנה

שלום, יש לי בעיה ממש רצינית: אני כבר בערך חצי שנה כבר אוכלת 90% רק קורנפלקסים עם חלב( כריות, צ'יריוס, קוקומן, עוגי, קורנפלקס וכדו'). אני לא יכולה להיגמל ! זה ממש קשה לי , מה אתם מציעים לי לעשות ??? כמו כן, מאחר לי המחזור כבר בחודשיים וגם כשאני מקבלת אז זה אולי ליומיים...האם יש קש בין התזונה שאני צורכת למחזור?? והאם התזונה יכולה להשפיע לרעה על הבאת ילדים??/עקרות ??? אנא עזרו לי להיגמל מאכילת קורנפלקסים !!!

11/01/2012 | 22:04 | מאת: אביטל זלצר

חנה שלום כפי שאת מתארת את המצב, הייתי ממליצה לך להעזר בבעל מקצוע על מנת לקבל הדרכה, ליווי ותמיכה ויפה שעה אחת קודם... אם 90% מתזונתך הוא אכן קורנפלקס, אזי את צורכת כמויות אדירות של סוכר ופחממות מהסוג הפחות מומלץ, גורם שיכול להשפיע לרעה על הרבה מערכות בגוף, לרבות ההורמונאלית ובכלל. בברכה ובהצלחה אביטל

11/01/2012 | 14:55 | מאת: מיי

האם זה בסדר לאכול קוואקר לא מבושל בתוך יוגורט?

11/01/2012 | 21:57 | מאת: אביטל זלצר

מיי שלום בהחלט כן. בברכה, אביטל

11/01/2012 | 12:44 | מאת: גלית

באיזה פרי יש הכי פחות פרוקטוז? והכי פחות סיבים? אני רגישה לפרוקטוז עשיתי בדיקה. תודה

11/01/2012 | 14:42 | מאת: עדי מילר

שלום גלית רשימת פירות מותרים – ללא פרוקטוז: מיץ תפוחים, משמש, בננה, מיץ אוכמניות, חמצוציות, אשכולית, גויבה, מיץ לימון, שסק, אפרסמון ואבטיח. ירקות – כל הירקות מותרים חוץ מדלורית ובטטה. קטניות – כל הקטניות מותרים. חלב – כל המוצרים. אגוזים – כל המוצרים. ריבה ודבש – לא. להיזהר ממוצרים מוכנים , בדרך כלל אם מופיע פרוקטוז כתוב על התווית של התכולה. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

11/01/2012 | 11:21 | מאת: סימה

אני מתעוררת כמעט כל לילה עם כאבי עזים ברגלים ובכפות הרגלים מזה חודשיים כלאמר התכווצות שרירים חזקה מאוד. האם חסר לי מגנזיום? מה כדאי לקחת? איזה בדיקת דם לעשות תודה

11/01/2012 | 12:37 | מאת: עדי מילר

שלום סימה המגנזיום הינו יסוד חיוני לבניית ולפירוק השריר. ומכאן שמחסור במינרל זה מוביל פעמים רבות להתכווצויות שרירים חמורות וחוזרות. אך, קיימים חומרים נוספים בגוף הקשורים לפעילות העצבית המניעה את השריר. כגון סידן, מגנזיום, ויטמין E, קומפלקס ויטמין B ואשלגן. על כן, אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה על מנת לאבחן את מקור הבעיה ובהתאם לאבחנה והצורך כמובן להעשיר את התפריט במזונות ספציפיים ולהשתמש בתוספי תזונה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/01/2012 | 11:15 | מאת: אוקית

האם בניפבר למעי רגיז מומלץ האם צריך מרשם רופא?

11/01/2012 | 12:23 | מאת: עדי מילר

שלום בנפייבר בהחלט עשוי לסייע להתמודדות עם התסמינים של מעי רגיז. אין צורך במרשם רופא. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

10/01/2012 | 23:24 | מאת: אור

שלום, לאחר כל ארוחה אני שותה תה ירוק (תורם לי להרגשת שובע ). אבל אני זקוקה למשהו מתוק לאחר הארוחה...ולעיתים זה מתבטא באכילת מזונות לא מולמים. האם את יכולה להמליץ לי על נשנושים טבעיים (דלי קלוריוות\דיאטטים) שאותם אוכל לשתות לצד התה ? תודה :)

11/01/2012 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום את יכולה לשתות את התה עם תמרים יבשים +אגוזים את יכולה לאכל פרוסת לחם מלא או פת אורז עם ממרח שקדיה ישנם עוגיות מגרנולה ו/או קמח מלא המומתקות ברכז תפוחים . את יכולה לאכל תפוח אפוי בתנור עם קינמון ואגוזים וצימוקים (מעדן) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/01/2012 | 19:13 | מאת: אביה

שלום רב. אני מעוניינת ללמוד תזונה טבעית אך חוששת מאוד מכך שקשה להתפרנס מהתחום ורבים אומרים שהאבטלה גדולה בתחום זה- עד כמה הדבר נכון? היכן ניתן לעבוד כשכירים ובכלל? בתודה מראש, אביה.

10/01/2012 | 19:42 | מאת: אביטל זלצר

אביה שלום את מוזמנת לחצור עימי קשר 0544246446 אביטל

10/01/2012 | 12:24 | מאת: a.r

שלום, אילו תוספי תזונה או חומרים טבעיים עשויים לגרום להגברת תאבון. מדובר באשה בת 92 עם חוסר תיאבון ותת תזונה. תודה.

12/01/2012 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

a.rשלום אבץ הוא אחד המינרלים החשובים להגברת תיאבון . אולי יש מקום לתת לאישה גם פורמולה מוכנה המכילה את כל הויטמינים והמינרים עם אבות המזון כמו אינשור כדי לרומם אותה קצת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2012 | 22:50 | מאת: דן

שלום מה יותר בריא לאפות פיתה בשמרים או באבקת אפייה? 2) ומדוע? 3)ניסיתי לאפות פיתה באבקת אפייה היה לה ריח מוזר האם בגלל הזמן הקצר בתנור ? או לאפייה באבקת אפייה יש ריח לוואי ? הצליח לא רע מבחינת התוצאה. תודה

12/01/2012 | 08:55 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום שמרים לא מתאימים לכל אחד למשל אנשים הסובלים מקנדידה. אם אתה לא סובל מכל אילה ניתן להשתמש בשמרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2012 | 10:50 | מאת: אביבה

שלום, אמנם צביקה קורן כבר לא בפורום.. בשעה זו ממש הוא מדבר ברדיו ובין היתר הסביר את דעתו כנגד מרגרינה לעומת חמאה, כי יש במרגרינה שומן טראנס וכו'. לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של אולגה רז, והיא הסבירה שאם היו שואלים אותה לפני שנים אחדות מה עדיף - מרגרינה או חמאה, היתה אומרת חמאה. אבל היום כאשר הורידו מהמרגינה את שומן הטראנס, היא מעדיפה את המרגרינה ללא שומן הטראנס, ולא את החמאה עם השומן הרווי שבה. מה דעתכם? אני כבר באמת מבולבלת... תודה

10/01/2012 | 01:05 | מאת: אביטל זלצר

אביבה שלום. אני מצטטת כאן את דבריו של עמיתי צביקה קורן, הוא אכן אינו בפורום אבל תורתו ומשנתו מהלכת עימנו תמיד והנה ההסבר המאוד ממצה שלו: תהליך ייצור המרגרינה: לוקחים שמן צמחי תמים וטהור, מחממים אותו ל 240 מעלות, מוסיפים אטום של מימן (הידרוגנציה) ניקל ואלומיניום ומקבלים שומן מוקשה. כדאי להביט בתווית ולהימנע מכל מוצר המכיל שומנים מוקשים, או שומנים מוקשים למחצה (ובכלל זה עוגיות, ביסקוויטים, ממרחים למיניהם (כולל ממרח סויה) ועוד). להלן כמה מהנזקים האפשריים של השומנים המוקשים: • הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים. • החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא – מאפשר כניסת חיידקים ורעלים. • שיבוש ייצור הכולסטרול והעלאת רמת LDL (הכולסטרול הרע) הנחשב כגורם למחלות עורקים. • מגביר רמת אפוליפופרוטאין-A בדם שנמצא כגורם סיכון למחלות לב. • מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדין 2E) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E). תורם למחלות לב והסתיידות עורקים. ולכן אביבה, גם אם כתוב בתווית ששומן הטראנס הוסר בצורה כזו או אחרת, המרגרינה היא עדיין שומן מוקשה שעבר את התהליך שפרט כאן צביקה ורצוי להמנע מצריכתה בכל מחיר. מקווה שאת פחות מבולבלת עכשיו בברכה, אביטל

10/01/2012 | 10:46 | מאת: אביבה

תודה על תשובתך. עדיין לא ברור לי מה הסיבה שאולגה רז ממליצה הפוך מכך, שהרי אין זה סביר שאינה מודעת לכל הדברים שכתבת ?! האם יש לך מחשבה לגבי הסבר הגיוני לחילוקי דעות כאלו בין שני מומחים כל כך ותיקים , ידענים ומנוסים? שב תודה

11/01/2012 | 21:40 | מאת: דן

שלום לכולם, ראשית אני רוצה לומר כי איני מפקפקת חלילה באף עובדה שנקבעה כאן, יחד עם זאת כן ארצה לשאול שאלה. אני נכנסתי לפורום על נמנת לקרוא על הערך התזונתי של ה"תמר" (היות ואני מכורה לפרי הזה) אני תימניה וקראתי על השפעת המרגרינה על גוף האדם. כידוע האוכל של תימנים רובו ככולו עשוי בצק ומרגרינה (זו כל התורה) אבל מרגרינה על מרגרינה על מרגרינה ממש בכמויות...(אני אישית נמנעת). בלי עין רע תימנים חיים פרק זמן לא מבוטל.. הכיצד? היכן ההשפעה של המרגרינה בכל העסק הזה?

09/01/2012 | 00:00 | מאת: שרה

כשאני מכינה סלט ירקות אני משתמשת , בין השאר , בפלפל ירוק צהוב או אדום - אני לא משתמשת בכל הפלפל אלא בחלק ממנו ואת השאר שמה בשקית נילון ומחזירה למקרר. כנ"ל לגבי עגבניה או גזר. האם הויטמינים שיש בירקות נשמרים למרות שהם פתוחים? אם אשתמש בירק הפתוח למחרת או בעוד יומיים , האם עדיין יהיו הויטמינים בירקות הפתוחים?

10/01/2012 | 00:56 | מאת: אביטל זלצר

שרה שלום 100% ויטמינים ומינרלים מצויים בפרי או בירק כשהוא מחובר לשורשיו ולאדמה, כלומר לפני הקטיף. מרגע שנקטף, הרמות יורדות בכל יום שעובר ואם מוכנס לקירור אפילו עוד יותר. בפעולת החיתוך מאבד הירק ויטמינים נוספים מאחר ואנו משתמשים בסכיני מתכת המחמצנים לנו חלק נכבד מהויטמינים (בעיקר C). ומכאן,לירק שנחתך ומוכנס למקרר יש עוד פחות ופחות ויטמינים. השתדלי להשתמש בכל הירק. בברכב ובתיאבון אביטל

08/01/2012 | 17:17 | מאת: יוסי

אני בן 15 מטר 60 ושוקל 53 קילו רציתי לדעת האם אני במשקל התקין וכמה קלוריות אני צריך לאכול ביום אם אני עושה פעילות ספורטיבית רבה יחסיץ

08/01/2012 | 17:34 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום לפי חישוב מסת גוף (BMI?) אתה במשקל תקין.אמנם בגבול התחתון שלו אבל נחשב תקין. בהתחשב בעובדה שאתה עושה הרבה ספורט, יש להקפיד על צריכת פחממות מורכבות וחלבונים. עליך לצרוך 2500 קלוריות ליום (זה בחישוב פעילות גופנית של 3 פעמים בשבוע) 2900 קלוריות אם הפעילות הגופנית היא 5 פעמים בשבוע. לפני פעילות רצוי לצרוך פחממות (רצוי איכותיות מלאות) ולאחר הפעילות מנת חלבון. חשוב מאוד להקפיד על צריכה שוטפת של ירקות ופירות, קטניות ודגנים. בברכה ובהצלחה אביטל

08/01/2012 | 15:03 | מאת: שרית

היי מקווה שהשאלה מתאימה לכאן איזה ירקות מומלצים שהם טובים לכאבי חניכיים קלים ושיניים רגישות? הבנתי שזה תופעות של גלולות מאוד אשמח לדעת ...

08/01/2012 | 17:15 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. חשוב מאוד להקפיד ולאכול ירקות רכים יותר, אם רוצים לאכול ירקות קשים (כמו גזר למשל) רצוי לחלוט מעט לפני כדי לא לגרום לדימום חניכיים. יש להרבות באכילת ירקות ירוקים וכתומים המצויינים לחיזוק מערכת החיסון. שום ובצל יעשו עבודה טובה גם הם. בתיאבון ולבריאות אביטל

08/01/2012 | 14:53 | מאת: שרית

היי אני לא יודעת לבשל הבנתי ששיבולת שועל זה גרגרים? האם אפשר לאכול את זה ככה?

08/01/2012 | 15:11 | מאת: שרית

האם סלרי אפשר לאכול טרי כמושהוא בלי לבשל??

08/01/2012 | 17:07 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום סלרי ניתןלאכול חי או מבושל. את הגבעולים ניתןלנקות היטב ולכרסם כפי שהם, העלים מעט מרים וניתן לשלבם בסלט. בתיאבון ובהצלחה אביטל

08/01/2012 | 17:10 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום קצת קשה לאכול שיבולת שועל ללא תהליך בישול. את יכולה אולי להשרותה במים רותחים לפני האכילה או כברירית מחדל, את יכולה לקנות קוואקר (שיבולת שועל גרוסה) ולהכין בחלב או במים רותחים כדייסה.(ניתן להמתיק בסילאן תמרים, ולהוסיף קינמון) בתיאבון ובהצלחה

08/01/2012 | 09:40 | מאת: גל

ברצוני לאכול או לשתות מיץ גזר בבוקר אומרים שזה נון המון אנרגיה. שאלתי היא בגזר יש פרוקטוז? כי אני רגישה? האם גזר גורם לגזים?

08/01/2012 | 13:44 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום גזר אכו מכיל כמות לא מבוטלת של פרוקטוז. 100 גרם גזר טרי מכיל 3590 מ"ג פרוקטוז. בברכה, אביטל

08/01/2012 | 09:36 | מאת: עדי

האם כוסמת יכולה לגרום לנפחות גזים וכו? תודה רבה

08/01/2012 | 13:54 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום הכוסמת אינה אמורה לגרום לגזים או נפיחות, היא מתעכלת בקלות ובעלת תכונות מחממות ומרגיעות את מערכת העיכול. בברכה אביטל

07/01/2012 | 20:27 | מאת: מאי

קראתי שהשימוש במיקרוגל אינו טוב לבריאות והשתכנעתי להפסיק את השימוש בו. שאלתי היא במה אוכל להשתמש במקום המיקרוגל לחימום מזון יבש, למשל צלחת עם תבשיל אורז? האם תנור קטן (טוסטר אובן) יפה לעניין? בברכה ותודה, מאי

08/01/2012 | 08:26 | מאת: אביטל זלצר

שלום מאי, ישרי כח על שאת מחוללת שינויים שיטיבו עם בריאותך וישפרו במידה ניכרת את איכות המזון אותו את צורכת. טוסטר אובן הוא אכן חלופה מצויינת למכשיק המיקרוגל. בברכה ובהלצחה אביטל

07/01/2012 | 18:04 | מאת: אחרי גמילה מגלוטן וסוכר

שלום,לפני חודשיים עברתי גמילה מגולטן וסוכר ורציתי לדעת האם מותר לי לשתות סודה. תודה.

08/01/2012 | 13:38 | מאת: אביטל זלצר

שלום לך בסודה אין סוכר ואין גלוטן ולכן אנני מבינה את השאלה אלא אם נאמר מפורשות בתהליך הגמילה שאין לצרוך סודה. בברכה אביטל

07/01/2012 | 01:01 | מאת: גילאור

מבקש לדעת היכן משיגים קמח מחיטה נבוטה?

08/01/2012 | 13:59 | מאת: אביטל זלצר

גילאור שלום ישנם לחמים רבים מחיטה טרום נבוטה. למיטב ידיעתי אין קמח שכזה. ניתן להוסיף נבט חיטה לקמח. נבט חיטה ניתן לרכוש בחנויות טבע. בהצלחה ובתיאבון אביטל

07/09/2013 | 20:12 | מאת: ורד

אלו שני דברים שונים חיטה נבוטה זו חיטה שהנביטו אותה ובעקבות כך היא איבדה את הלקטין המסוכן שבה בתור נטורופתית את אמורה לדעת את זה

06/01/2012 | 09:11 | מאת: מאי

שלום, אני מעוניינת להכין חלב שומשום לצריכה משפחתית. האם תוכלו להנחות אותי בנושא? אשמח לקבל מתכון? כמו כן האם כדאי להכינו משומשום מלא, או שהקליפה הסיבית תמנע את ספיגת הסידן? האם יש דרך להעשירו בסידן כמו שעושים בתחליפי החלב המסחריים? תודה ובברכת שבת שלום.

07/01/2012 | 11:09 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום הכנת חלב שומשום דומה להכנת חלב שקדים. משרים את השומשום במים כל הלילה, מסננים, ועל כל כוס שומשום (מלא או מעורב) מוסיפים 3 או קצת יותר כוסות מים, טיפה מלח, 2 תמרים מגולענים או סילאן תמרים ללא סוכר (להמתקה), טוחנים בבלנדר ומסננים. אין צורך להוסיף סידן...זה משקה עשיר מאוד בסידן ומאחר ונטחן ניתן להשתמש בשומשום מלא. בתיאבון ובהצלחה אביטל

בחנויות הטבע לא מצאתי זרעים להנבטה. הנבטים המוכנים מאוד יקרים. המנבטה עולה 180 ש"ח. לכן אני רוצה להנביט לבד. איפה קונים זרעים ?

אורה שלום נסי אולי במשתלותמובחרות בברכה, אביטל

05/01/2012 | 12:03 | מאת: ש

אני לומד במוסד לימודים שאוכלים בבוקר ובערב ירקות (די הרבה) הבעיה היא שחותכים את הירקות (עגבניה- לארבע חלקים, די גדול) האם זה נכון שרוב הויטנים אבדו או שרק מיעוט הלך ? תודה רבה.

05/01/2012 | 15:08 | מאת: אביטל זלצר

ש שלום הדרך הטובה ביותר לאכול ירקות הינה בצורתם השלמה אלא אם מבצעים את החיתוך בכלי שאינו ממתכת כגון סכין פלסטיק. יחד עם זאת,גם כשחותכים את הירק,עדיין נשמרים בו הויטמינים אם כי בצורה חלקית. לבריאות אביטל

05/01/2012 | 08:41 | מאת: יפעת

שלום, כמה קלוריות יש בכף שמן קוקוס? כמה קלוריות יש בפטריות? תודה :)

05/01/2012 | 15:13 | מאת: אביטל זלצר

יפעת שלום ב-100 גרם שמן קוקוס ישנן 862 קלוריות (תבדקי כמה כפות נכנסות ב-100 גרם וכך תוכלי לחשב). ב 100 גר' פטריות ישנן 19 קלוריות. הנה אתר שתוכלי לראות כמה קלוריות יש במזון http://www.fitlife.co.il לבריאות ובתיאבון אביטל

05/01/2012 | 08:23 | מאת: שרית

היי אני אוהבת גרירי פלפל טחונים וזה מגביר את התאבון כמה אפשר לקחת מזה? זאת אומרת מותר יותר משלוש "זילופים" ביום? האם יותר מידי מזה יכול לגרום לנזק?

05/01/2012 | 15:20 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום סגולות רבול לפלפל השחור ובינהן מוריד חום, מעכב התפתחות חיידקים ופטריות, אנטידלקתי,ממריץ, משכך גזים מעורר תיאבון (כפי שציינת), כמו כן יעיל בטיפול בעצירות ובאי מתן שתן. המינון המומלץ 5-15 גרגירי אבקה. בברכה אביטל

08/01/2012 | 14:56 | מאת: שרית

תודה על התגובה ... בקשר לכמות סה"כ שמותר ביום זה 15 גרגירים? זה קטן "גס" ...

04/01/2012 | 14:28 | מאת: ענת

אתמול בבוקר שתיתי כמות גדולה של קפאין, עקב מחסור בשינה ופעולה שהייתה חייבת להתבצע בתנאי לחץ. על אף שלא ישנתי הרבה לפני, היה לי קשה להרדם בלילה (עברו 15 שעות מאז השתיה!) כמו כן, יש לי כאבים עזים בורידים ברגליים (אני סובלת ממעט נפיחות באופן רגיל) כבר מאתמול בערב. קראתי שלקפאין יש השפעה על מחזור הדם. האם צריכתו היא זו שיצרה את הכאבים הללו?

05/01/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום חסרה לי אנפורמציה ,אך לפי מה שאת מתארת זה שילוב של הדברים, סטרס, ריצות ואולי גם הוספת הקפאין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

04/01/2012 | 11:45 | מאת: ורד

האם מותר לבשל במיקרוגל? ואם כן האם יש סוג מסויים שאפשר להשתמש בו? הכוונה לבישול אורז, קינואה וכו'. תודה.

05/01/2012 | 15:24 | מאת: אביטל זלצר

ורד שלום מציעה לך בחום לקרוא חומר ומאמרים באתר www.wddty.co.il אני בספק אם מכשיר המיקרוגל ישאר ברשותך לאחר קריאת והבנת המחקרים. בברכה אביטל

04/01/2012 | 01:04 | מאת: תינה

שלום חכם אני בת 23 וסובלת מתת-משקל (משקלי הוא 37 ק"ג), אני אוכלת הרבה ולא משמינה, עשיתי את כל הבדיקות שבעולם ואני בריאה שלמה 100% מכל הבחינות בגוף, אך יש לי נפיחות בבלוטת התריס ואני מאוד עצבנית בזמן האחרון, השאלה שלי היא: האם יש מצב שאני לא משמינה מחוסר תפקוד יציב בבלוטת התריס?

04/01/2012 | 09:15 | מאת: אביטל זלצר

תינה שלום את תפקודי בלוטת התריס ניתן לבדוק באמצעות בדיקת דם פשוטה. כך תוכלי לדעת בוודאות אם יש תת פעילות , עודף פעילות או האם מאוזנת. אין ספק שמשקלך נמוך מאוד ולכן הייתי ממליצה לך לקבל יעוץ וליווי ארוך טווח מנטורופתית או מתזונאית קלינית טבעית. ללווי ארוך הטווח יש כאן חשיבות מרובה, על מנת שתוכלי לקבל את התמיכה המתאימה ואת התוצאה הרצוייה. בברכה ובהצלחה אביטל

02/01/2012 | 19:34 | מאת: ציפי שמש

האם ניתן להשתמש בתוסף פרוביוטיקה לנשים על בסיס קבוע ויומיומי? שמתי לב שלקיחת התוסף מייעלת מאד את פעולת מערכת העיכול, בתודה

03/01/2012 | 14:43 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום. רצוי ומומלץ לאזן את פלורת חיידקי המעיים וזאת אפשר לעשות דרך תזונה מכוונת או נטילת פרוביוטיקה. כמו כמעט בכל סוגיה שכזו, רצוי ומומלץ לעשות הפסקות / הפוגות מפעם לפעם. כמובן שכל מקרה נשקל לגופו. בברכה אביטל

04/01/2012 | 10:18 | מאת: Gramse

אין חשש לנטול פרוביוטיקה באופן יום יומי - הדבר אף עשוי לסייע לפעילות תקינה של המעיים ומניעת תופעות כגון עצירות וגזים. המינון משתנה לפי סוג המוצר, רצוי ליטול כמוסה המכילה מגוון רחב של זנים ושיעילותה מרבית – כדוגמת מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה המכילה 7.5 מיליארד חיידקים חיים מ-10 זנים שונים בתוספת FOS (מצע הגידול של החיידקים הטובים), ממנה יש ליטול 1-2 כמוסות ביום. פרוביוטיקה מסייעת לאיזון פלורת החיידקים הטובים במעיים ובכך גם לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת הישנות של דלקות ומחלות חורף.

02/01/2012 | 18:59 | מאת: ציפי שמש

האם מוכר בעקבות שמוש באומגה 3: ירידה דרמטית בטריגליצרידים ומאידך:ירידת כולסטרול טוב ועליית הכולסטרול הרע? זה מה שהיה אצלי (יודעת שנטלתי מינון גבוה). כעת לאחר מספר שנים שוב הטריגליצרידים גבוהים וכל גם הכולסטרול.מתלבטת האם לנסות שוב, האם ממקור צמחי או מהחי? איזה מינון? אשמח לחוות דעתכן (יש לציים שנוטלת כדורים לטיפול בי.ל.ד), בברכה

03/01/2012 | 14:47 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום אומגה 3 יכולה להיות רק חלק ממערך טיפולי שלם לאיזון פרופיל שומנים ואין להסתמך עליה בלבד. ממליצה לך להיוועץ בתזונאית טבעית או נטורופתית ולסגל לעצמך תזונה מכוונת כאורח חיים. בברכה אביטל.

02/01/2012 | 11:38 | מאת: הקולג' לרפואה משלימה

שלום לכולם, ביום א' 8.1.12 ייפתחו קליניקות בנטורופתיה בקולג' לרפואה משלימה ברמת אפעל.הטיפולים מתקיימים בשעה 17 או ב 18:30. סדרה של 9 טיפולים,אחת לשבועיים,בפיקוח מלא בעלות סמלית בסך 45 ש"ח לטיפול. שיטות הטיפול בנטורופתיה: תזונה נכונה המותאמת אישית לכל מטופל,טיפול בתוספי תזונה,צמחי מרפא ופרחי באך,איזון גוף נפש באמצעות כלים רבים דמיון מודרך,טכניקות נשימה,טכניקות מגע שונות כגון:רפלקסולוגיה,שיאצו,עיסוי. לפרטים נוספים ולהרשמה לקליניקה ניתן ליצור קשר בטלפון 1700-700-267

הקולג' לרפואה משלימה שלום לתשומת ליבכם אתר זה אינו מדור פירסומי. יש לכבדו ואת הגולשים שבו ולא להשתמש תחת המניפה שלו לצרכים שיווקיים/פרסומיים בתודה מראש אביטל

07/01/2012 | 18:38 | מאת: מודי

אבקש ליצור איתי קשר לטיפול ,תודה מודי

02/01/2012 | 11:26 | מאת: עומר

אז שאלה?. בהמשך לגלוטון ולשמרים. הלחמים שנמכרים במקרר של חנויות הטבע ללא גלוטן הם ללא שמרים?? או יש בהם שמרים? האם קיים לחם ללא שמרים וללא גלוטון?

02/01/2012 | 16:31 | מאת: אביטל זלצר

עומר שלום כפי שציינה טובה, אין קשר בין שמרים לגלוטן ומכאן עולה שישנם לחמים ללא שמרים וללא גלוטן. הדרך הטובה ביותר לדעת היא פשוט לשאול במאפייה. בברכה אביטל

02/01/2012 | 07:11 | מאת: לוטוס

במשקה bamboo קיים פרי עץ האלון הלא הוא הבלוט.בפרי בטבע יש טאנינים והשאלה היא האם המשקה עובר תהליך הסרה שעושה אותו בטוח יותר?

02/01/2012 | 16:37 | מאת: אביטל זלצר

לוטוס שלום מבדיקה שערכתי עולה כי המשקה מבוסס ברובו על העולש (צ'יקוריה)והאלון שמכיל מהווה חלק קטן מאוד ובלתי מזיק. לבריאות אביטל

01/01/2012 | 19:46 | מאת: אייל

שלום! אכלתי תפוח בחושך ולכן לא שמתי לב שנגסתי בחלק מקולקל של התפוח (לא חלק רקוב, פשוט החלק החום המקולקל שיש לפעמים בתפוחים מסוימים) ועד שקלטתי שהחלק הזה לא טוב, יצא שאכלתי חתיכה מהחלק המקולקל. עלולה להיגרם איזו בעיה כתוצאה מכך? תודה מראש.

02/01/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום סביר להניח שלא קרה כלום . שכח מזה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2012 | 16:22 | מאת: עומר

הלחמים שללא גלוטן הם גם ללא שמרים או אין קשר?.

02/01/2012 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום לא מחייב כלל אין קשר בין גלוטן לשמרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן