פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20556 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/01/2012 | 23:24 | מאת: אור

שלום, לאחר כל ארוחה אני שותה תה ירוק (תורם לי להרגשת שובע ). אבל אני זקוקה למשהו מתוק לאחר הארוחה...ולעיתים זה מתבטא באכילת מזונות לא מולמים. האם את יכולה להמליץ לי על נשנושים טבעיים (דלי קלוריוות\דיאטטים) שאותם אוכל לשתות לצד התה ? תודה :)

11/01/2012 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום את יכולה לשתות את התה עם תמרים יבשים +אגוזים את יכולה לאכל פרוסת לחם מלא או פת אורז עם ממרח שקדיה ישנם עוגיות מגרנולה ו/או קמח מלא המומתקות ברכז תפוחים . את יכולה לאכל תפוח אפוי בתנור עם קינמון ואגוזים וצימוקים (מעדן) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/01/2012 | 19:13 | מאת: אביה

שלום רב. אני מעוניינת ללמוד תזונה טבעית אך חוששת מאוד מכך שקשה להתפרנס מהתחום ורבים אומרים שהאבטלה גדולה בתחום זה- עד כמה הדבר נכון? היכן ניתן לעבוד כשכירים ובכלל? בתודה מראש, אביה.

10/01/2012 | 19:42 | מאת: אביטל זלצר

אביה שלום את מוזמנת לחצור עימי קשר 0544246446 אביטל

10/01/2012 | 12:24 | מאת: a.r

שלום, אילו תוספי תזונה או חומרים טבעיים עשויים לגרום להגברת תאבון. מדובר באשה בת 92 עם חוסר תיאבון ותת תזונה. תודה.

12/01/2012 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

a.rשלום אבץ הוא אחד המינרלים החשובים להגברת תיאבון . אולי יש מקום לתת לאישה גם פורמולה מוכנה המכילה את כל הויטמינים והמינרים עם אבות המזון כמו אינשור כדי לרומם אותה קצת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2012 | 22:50 | מאת: דן

שלום מה יותר בריא לאפות פיתה בשמרים או באבקת אפייה? 2) ומדוע? 3)ניסיתי לאפות פיתה באבקת אפייה היה לה ריח מוזר האם בגלל הזמן הקצר בתנור ? או לאפייה באבקת אפייה יש ריח לוואי ? הצליח לא רע מבחינת התוצאה. תודה

12/01/2012 | 08:55 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום שמרים לא מתאימים לכל אחד למשל אנשים הסובלים מקנדידה. אם אתה לא סובל מכל אילה ניתן להשתמש בשמרים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2012 | 10:50 | מאת: אביבה

שלום, אמנם צביקה קורן כבר לא בפורום.. בשעה זו ממש הוא מדבר ברדיו ובין היתר הסביר את דעתו כנגד מרגרינה לעומת חמאה, כי יש במרגרינה שומן טראנס וכו'. לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של אולגה רז, והיא הסבירה שאם היו שואלים אותה לפני שנים אחדות מה עדיף - מרגרינה או חמאה, היתה אומרת חמאה. אבל היום כאשר הורידו מהמרגינה את שומן הטראנס, היא מעדיפה את המרגרינה ללא שומן הטראנס, ולא את החמאה עם השומן הרווי שבה. מה דעתכם? אני כבר באמת מבולבלת... תודה

10/01/2012 | 01:05 | מאת: אביטל זלצר

אביבה שלום. אני מצטטת כאן את דבריו של עמיתי צביקה קורן, הוא אכן אינו בפורום אבל תורתו ומשנתו מהלכת עימנו תמיד והנה ההסבר המאוד ממצה שלו: תהליך ייצור המרגרינה: לוקחים שמן צמחי תמים וטהור, מחממים אותו ל 240 מעלות, מוסיפים אטום של מימן (הידרוגנציה) ניקל ואלומיניום ומקבלים שומן מוקשה. כדאי להביט בתווית ולהימנע מכל מוצר המכיל שומנים מוקשים, או שומנים מוקשים למחצה (ובכלל זה עוגיות, ביסקוויטים, ממרחים למיניהם (כולל ממרח סויה) ועוד). להלן כמה מהנזקים האפשריים של השומנים המוקשים: • הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים. • החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא – מאפשר כניסת חיידקים ורעלים. • שיבוש ייצור הכולסטרול והעלאת רמת LDL (הכולסטרול הרע) הנחשב כגורם למחלות עורקים. • מגביר רמת אפוליפופרוטאין-A בדם שנמצא כגורם סיכון למחלות לב. • מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדין 2E) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E). תורם למחלות לב והסתיידות עורקים. ולכן אביבה, גם אם כתוב בתווית ששומן הטראנס הוסר בצורה כזו או אחרת, המרגרינה היא עדיין שומן מוקשה שעבר את התהליך שפרט כאן צביקה ורצוי להמנע מצריכתה בכל מחיר. מקווה שאת פחות מבולבלת עכשיו בברכה, אביטל

10/01/2012 | 10:46 | מאת: אביבה

תודה על תשובתך. עדיין לא ברור לי מה הסיבה שאולגה רז ממליצה הפוך מכך, שהרי אין זה סביר שאינה מודעת לכל הדברים שכתבת ?! האם יש לך מחשבה לגבי הסבר הגיוני לחילוקי דעות כאלו בין שני מומחים כל כך ותיקים , ידענים ומנוסים? שב תודה

11/01/2012 | 21:40 | מאת: דן

שלום לכולם, ראשית אני רוצה לומר כי איני מפקפקת חלילה באף עובדה שנקבעה כאן, יחד עם זאת כן ארצה לשאול שאלה. אני נכנסתי לפורום על נמנת לקרוא על הערך התזונתי של ה"תמר" (היות ואני מכורה לפרי הזה) אני תימניה וקראתי על השפעת המרגרינה על גוף האדם. כידוע האוכל של תימנים רובו ככולו עשוי בצק ומרגרינה (זו כל התורה) אבל מרגרינה על מרגרינה על מרגרינה ממש בכמויות...(אני אישית נמנעת). בלי עין רע תימנים חיים פרק זמן לא מבוטל.. הכיצד? היכן ההשפעה של המרגרינה בכל העסק הזה?

09/01/2012 | 00:00 | מאת: שרה

כשאני מכינה סלט ירקות אני משתמשת , בין השאר , בפלפל ירוק צהוב או אדום - אני לא משתמשת בכל הפלפל אלא בחלק ממנו ואת השאר שמה בשקית נילון ומחזירה למקרר. כנ"ל לגבי עגבניה או גזר. האם הויטמינים שיש בירקות נשמרים למרות שהם פתוחים? אם אשתמש בירק הפתוח למחרת או בעוד יומיים , האם עדיין יהיו הויטמינים בירקות הפתוחים?

10/01/2012 | 00:56 | מאת: אביטל זלצר

שרה שלום 100% ויטמינים ומינרלים מצויים בפרי או בירק כשהוא מחובר לשורשיו ולאדמה, כלומר לפני הקטיף. מרגע שנקטף, הרמות יורדות בכל יום שעובר ואם מוכנס לקירור אפילו עוד יותר. בפעולת החיתוך מאבד הירק ויטמינים נוספים מאחר ואנו משתמשים בסכיני מתכת המחמצנים לנו חלק נכבד מהויטמינים (בעיקר C). ומכאן,לירק שנחתך ומוכנס למקרר יש עוד פחות ופחות ויטמינים. השתדלי להשתמש בכל הירק. בברכב ובתיאבון אביטל

08/01/2012 | 17:17 | מאת: יוסי

אני בן 15 מטר 60 ושוקל 53 קילו רציתי לדעת האם אני במשקל התקין וכמה קלוריות אני צריך לאכול ביום אם אני עושה פעילות ספורטיבית רבה יחסיץ

08/01/2012 | 17:34 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום לפי חישוב מסת גוף (BMI?) אתה במשקל תקין.אמנם בגבול התחתון שלו אבל נחשב תקין. בהתחשב בעובדה שאתה עושה הרבה ספורט, יש להקפיד על צריכת פחממות מורכבות וחלבונים. עליך לצרוך 2500 קלוריות ליום (זה בחישוב פעילות גופנית של 3 פעמים בשבוע) 2900 קלוריות אם הפעילות הגופנית היא 5 פעמים בשבוע. לפני פעילות רצוי לצרוך פחממות (רצוי איכותיות מלאות) ולאחר הפעילות מנת חלבון. חשוב מאוד להקפיד על צריכה שוטפת של ירקות ופירות, קטניות ודגנים. בברכה ובהצלחה אביטל

08/01/2012 | 15:03 | מאת: שרית

היי מקווה שהשאלה מתאימה לכאן איזה ירקות מומלצים שהם טובים לכאבי חניכיים קלים ושיניים רגישות? הבנתי שזה תופעות של גלולות מאוד אשמח לדעת ...

08/01/2012 | 17:15 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. חשוב מאוד להקפיד ולאכול ירקות רכים יותר, אם רוצים לאכול ירקות קשים (כמו גזר למשל) רצוי לחלוט מעט לפני כדי לא לגרום לדימום חניכיים. יש להרבות באכילת ירקות ירוקים וכתומים המצויינים לחיזוק מערכת החיסון. שום ובצל יעשו עבודה טובה גם הם. בתיאבון ולבריאות אביטל

08/01/2012 | 14:53 | מאת: שרית

היי אני לא יודעת לבשל הבנתי ששיבולת שועל זה גרגרים? האם אפשר לאכול את זה ככה?

08/01/2012 | 15:11 | מאת: שרית

האם סלרי אפשר לאכול טרי כמושהוא בלי לבשל??

08/01/2012 | 17:07 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום סלרי ניתןלאכול חי או מבושל. את הגבעולים ניתןלנקות היטב ולכרסם כפי שהם, העלים מעט מרים וניתן לשלבם בסלט. בתיאבון ובהצלחה אביטל

08/01/2012 | 17:10 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום קצת קשה לאכול שיבולת שועל ללא תהליך בישול. את יכולה אולי להשרותה במים רותחים לפני האכילה או כברירית מחדל, את יכולה לקנות קוואקר (שיבולת שועל גרוסה) ולהכין בחלב או במים רותחים כדייסה.(ניתן להמתיק בסילאן תמרים, ולהוסיף קינמון) בתיאבון ובהצלחה

08/01/2012 | 09:40 | מאת: גל

ברצוני לאכול או לשתות מיץ גזר בבוקר אומרים שזה נון המון אנרגיה. שאלתי היא בגזר יש פרוקטוז? כי אני רגישה? האם גזר גורם לגזים?

08/01/2012 | 13:44 | מאת: אביטל זלצר

גל שלום גזר אכו מכיל כמות לא מבוטלת של פרוקטוז. 100 גרם גזר טרי מכיל 3590 מ"ג פרוקטוז. בברכה, אביטל

08/01/2012 | 09:36 | מאת: עדי

האם כוסמת יכולה לגרום לנפחות גזים וכו? תודה רבה

08/01/2012 | 13:54 | מאת: אביטל זלצר

עדי שלום הכוסמת אינה אמורה לגרום לגזים או נפיחות, היא מתעכלת בקלות ובעלת תכונות מחממות ומרגיעות את מערכת העיכול. בברכה אביטל

07/01/2012 | 20:27 | מאת: מאי

קראתי שהשימוש במיקרוגל אינו טוב לבריאות והשתכנעתי להפסיק את השימוש בו. שאלתי היא במה אוכל להשתמש במקום המיקרוגל לחימום מזון יבש, למשל צלחת עם תבשיל אורז? האם תנור קטן (טוסטר אובן) יפה לעניין? בברכה ותודה, מאי

08/01/2012 | 08:26 | מאת: אביטל זלצר

שלום מאי, ישרי כח על שאת מחוללת שינויים שיטיבו עם בריאותך וישפרו במידה ניכרת את איכות המזון אותו את צורכת. טוסטר אובן הוא אכן חלופה מצויינת למכשיק המיקרוגל. בברכה ובהלצחה אביטל

07/01/2012 | 18:04 | מאת: אחרי גמילה מגלוטן וסוכר

שלום,לפני חודשיים עברתי גמילה מגולטן וסוכר ורציתי לדעת האם מותר לי לשתות סודה. תודה.

08/01/2012 | 13:38 | מאת: אביטל זלצר

שלום לך בסודה אין סוכר ואין גלוטן ולכן אנני מבינה את השאלה אלא אם נאמר מפורשות בתהליך הגמילה שאין לצרוך סודה. בברכה אביטל

07/01/2012 | 01:01 | מאת: גילאור

מבקש לדעת היכן משיגים קמח מחיטה נבוטה?

08/01/2012 | 13:59 | מאת: אביטל זלצר

גילאור שלום ישנם לחמים רבים מחיטה טרום נבוטה. למיטב ידיעתי אין קמח שכזה. ניתן להוסיף נבט חיטה לקמח. נבט חיטה ניתן לרכוש בחנויות טבע. בהצלחה ובתיאבון אביטל

07/09/2013 | 20:12 | מאת: ורד

אלו שני דברים שונים חיטה נבוטה זו חיטה שהנביטו אותה ובעקבות כך היא איבדה את הלקטין המסוכן שבה בתור נטורופתית את אמורה לדעת את זה

06/01/2012 | 09:11 | מאת: מאי

שלום, אני מעוניינת להכין חלב שומשום לצריכה משפחתית. האם תוכלו להנחות אותי בנושא? אשמח לקבל מתכון? כמו כן האם כדאי להכינו משומשום מלא, או שהקליפה הסיבית תמנע את ספיגת הסידן? האם יש דרך להעשירו בסידן כמו שעושים בתחליפי החלב המסחריים? תודה ובברכת שבת שלום.

07/01/2012 | 11:09 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום הכנת חלב שומשום דומה להכנת חלב שקדים. משרים את השומשום במים כל הלילה, מסננים, ועל כל כוס שומשום (מלא או מעורב) מוסיפים 3 או קצת יותר כוסות מים, טיפה מלח, 2 תמרים מגולענים או סילאן תמרים ללא סוכר (להמתקה), טוחנים בבלנדר ומסננים. אין צורך להוסיף סידן...זה משקה עשיר מאוד בסידן ומאחר ונטחן ניתן להשתמש בשומשום מלא. בתיאבון ובהצלחה אביטל

בחנויות הטבע לא מצאתי זרעים להנבטה. הנבטים המוכנים מאוד יקרים. המנבטה עולה 180 ש"ח. לכן אני רוצה להנביט לבד. איפה קונים זרעים ?

אורה שלום נסי אולי במשתלותמובחרות בברכה, אביטל

05/01/2012 | 12:03 | מאת: ש

אני לומד במוסד לימודים שאוכלים בבוקר ובערב ירקות (די הרבה) הבעיה היא שחותכים את הירקות (עגבניה- לארבע חלקים, די גדול) האם זה נכון שרוב הויטנים אבדו או שרק מיעוט הלך ? תודה רבה.

05/01/2012 | 15:08 | מאת: אביטל זלצר

ש שלום הדרך הטובה ביותר לאכול ירקות הינה בצורתם השלמה אלא אם מבצעים את החיתוך בכלי שאינו ממתכת כגון סכין פלסטיק. יחד עם זאת,גם כשחותכים את הירק,עדיין נשמרים בו הויטמינים אם כי בצורה חלקית. לבריאות אביטל

05/01/2012 | 08:41 | מאת: יפעת

שלום, כמה קלוריות יש בכף שמן קוקוס? כמה קלוריות יש בפטריות? תודה :)

05/01/2012 | 15:13 | מאת: אביטל זלצר

יפעת שלום ב-100 גרם שמן קוקוס ישנן 862 קלוריות (תבדקי כמה כפות נכנסות ב-100 גרם וכך תוכלי לחשב). ב 100 גר' פטריות ישנן 19 קלוריות. הנה אתר שתוכלי לראות כמה קלוריות יש במזון http://www.fitlife.co.il לבריאות ובתיאבון אביטל

05/01/2012 | 08:23 | מאת: שרית

היי אני אוהבת גרירי פלפל טחונים וזה מגביר את התאבון כמה אפשר לקחת מזה? זאת אומרת מותר יותר משלוש "זילופים" ביום? האם יותר מידי מזה יכול לגרום לנזק?

05/01/2012 | 15:20 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום סגולות רבול לפלפל השחור ובינהן מוריד חום, מעכב התפתחות חיידקים ופטריות, אנטידלקתי,ממריץ, משכך גזים מעורר תיאבון (כפי שציינת), כמו כן יעיל בטיפול בעצירות ובאי מתן שתן. המינון המומלץ 5-15 גרגירי אבקה. בברכה אביטל

08/01/2012 | 14:56 | מאת: שרית

תודה על התגובה ... בקשר לכמות סה"כ שמותר ביום זה 15 גרגירים? זה קטן "גס" ...

04/01/2012 | 14:28 | מאת: ענת

אתמול בבוקר שתיתי כמות גדולה של קפאין, עקב מחסור בשינה ופעולה שהייתה חייבת להתבצע בתנאי לחץ. על אף שלא ישנתי הרבה לפני, היה לי קשה להרדם בלילה (עברו 15 שעות מאז השתיה!) כמו כן, יש לי כאבים עזים בורידים ברגליים (אני סובלת ממעט נפיחות באופן רגיל) כבר מאתמול בערב. קראתי שלקפאין יש השפעה על מחזור הדם. האם צריכתו היא זו שיצרה את הכאבים הללו?

05/01/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום חסרה לי אנפורמציה ,אך לפי מה שאת מתארת זה שילוב של הדברים, סטרס, ריצות ואולי גם הוספת הקפאין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

04/01/2012 | 11:45 | מאת: ורד

האם מותר לבשל במיקרוגל? ואם כן האם יש סוג מסויים שאפשר להשתמש בו? הכוונה לבישול אורז, קינואה וכו'. תודה.

05/01/2012 | 15:24 | מאת: אביטל זלצר

ורד שלום מציעה לך בחום לקרוא חומר ומאמרים באתר www.wddty.co.il אני בספק אם מכשיר המיקרוגל ישאר ברשותך לאחר קריאת והבנת המחקרים. בברכה אביטל

04/01/2012 | 01:04 | מאת: תינה

שלום חכם אני בת 23 וסובלת מתת-משקל (משקלי הוא 37 ק"ג), אני אוכלת הרבה ולא משמינה, עשיתי את כל הבדיקות שבעולם ואני בריאה שלמה 100% מכל הבחינות בגוף, אך יש לי נפיחות בבלוטת התריס ואני מאוד עצבנית בזמן האחרון, השאלה שלי היא: האם יש מצב שאני לא משמינה מחוסר תפקוד יציב בבלוטת התריס?

04/01/2012 | 09:15 | מאת: אביטל זלצר

תינה שלום את תפקודי בלוטת התריס ניתן לבדוק באמצעות בדיקת דם פשוטה. כך תוכלי לדעת בוודאות אם יש תת פעילות , עודף פעילות או האם מאוזנת. אין ספק שמשקלך נמוך מאוד ולכן הייתי ממליצה לך לקבל יעוץ וליווי ארוך טווח מנטורופתית או מתזונאית קלינית טבעית. ללווי ארוך הטווח יש כאן חשיבות מרובה, על מנת שתוכלי לקבל את התמיכה המתאימה ואת התוצאה הרצוייה. בברכה ובהצלחה אביטל

02/01/2012 | 19:34 | מאת: ציפי שמש

האם ניתן להשתמש בתוסף פרוביוטיקה לנשים על בסיס קבוע ויומיומי? שמתי לב שלקיחת התוסף מייעלת מאד את פעולת מערכת העיכול, בתודה

03/01/2012 | 14:43 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום. רצוי ומומלץ לאזן את פלורת חיידקי המעיים וזאת אפשר לעשות דרך תזונה מכוונת או נטילת פרוביוטיקה. כמו כמעט בכל סוגיה שכזו, רצוי ומומלץ לעשות הפסקות / הפוגות מפעם לפעם. כמובן שכל מקרה נשקל לגופו. בברכה אביטל

04/01/2012 | 10:18 | מאת: Gramse

אין חשש לנטול פרוביוטיקה באופן יום יומי - הדבר אף עשוי לסייע לפעילות תקינה של המעיים ומניעת תופעות כגון עצירות וגזים. המינון משתנה לפי סוג המוצר, רצוי ליטול כמוסה המכילה מגוון רחב של זנים ושיעילותה מרבית – כדוגמת מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה המכילה 7.5 מיליארד חיידקים חיים מ-10 זנים שונים בתוספת FOS (מצע הגידול של החיידקים הטובים), ממנה יש ליטול 1-2 כמוסות ביום. פרוביוטיקה מסייעת לאיזון פלורת החיידקים הטובים במעיים ובכך גם לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת הישנות של דלקות ומחלות חורף.

02/01/2012 | 18:59 | מאת: ציפי שמש

האם מוכר בעקבות שמוש באומגה 3: ירידה דרמטית בטריגליצרידים ומאידך:ירידת כולסטרול טוב ועליית הכולסטרול הרע? זה מה שהיה אצלי (יודעת שנטלתי מינון גבוה). כעת לאחר מספר שנים שוב הטריגליצרידים גבוהים וכל גם הכולסטרול.מתלבטת האם לנסות שוב, האם ממקור צמחי או מהחי? איזה מינון? אשמח לחוות דעתכן (יש לציים שנוטלת כדורים לטיפול בי.ל.ד), בברכה

03/01/2012 | 14:47 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום אומגה 3 יכולה להיות רק חלק ממערך טיפולי שלם לאיזון פרופיל שומנים ואין להסתמך עליה בלבד. ממליצה לך להיוועץ בתזונאית טבעית או נטורופתית ולסגל לעצמך תזונה מכוונת כאורח חיים. בברכה אביטל.

02/01/2012 | 11:38 | מאת: הקולג' לרפואה משלימה

שלום לכולם, ביום א' 8.1.12 ייפתחו קליניקות בנטורופתיה בקולג' לרפואה משלימה ברמת אפעל.הטיפולים מתקיימים בשעה 17 או ב 18:30. סדרה של 9 טיפולים,אחת לשבועיים,בפיקוח מלא בעלות סמלית בסך 45 ש"ח לטיפול. שיטות הטיפול בנטורופתיה: תזונה נכונה המותאמת אישית לכל מטופל,טיפול בתוספי תזונה,צמחי מרפא ופרחי באך,איזון גוף נפש באמצעות כלים רבים דמיון מודרך,טכניקות נשימה,טכניקות מגע שונות כגון:רפלקסולוגיה,שיאצו,עיסוי. לפרטים נוספים ולהרשמה לקליניקה ניתן ליצור קשר בטלפון 1700-700-267

הקולג' לרפואה משלימה שלום לתשומת ליבכם אתר זה אינו מדור פירסומי. יש לכבדו ואת הגולשים שבו ולא להשתמש תחת המניפה שלו לצרכים שיווקיים/פרסומיים בתודה מראש אביטל

07/01/2012 | 18:38 | מאת: מודי

אבקש ליצור איתי קשר לטיפול ,תודה מודי

02/01/2012 | 11:26 | מאת: עומר

אז שאלה?. בהמשך לגלוטון ולשמרים. הלחמים שנמכרים במקרר של חנויות הטבע ללא גלוטן הם ללא שמרים?? או יש בהם שמרים? האם קיים לחם ללא שמרים וללא גלוטון?

02/01/2012 | 16:31 | מאת: אביטל זלצר

עומר שלום כפי שציינה טובה, אין קשר בין שמרים לגלוטן ומכאן עולה שישנם לחמים ללא שמרים וללא גלוטן. הדרך הטובה ביותר לדעת היא פשוט לשאול במאפייה. בברכה אביטל

02/01/2012 | 07:11 | מאת: לוטוס

במשקה bamboo קיים פרי עץ האלון הלא הוא הבלוט.בפרי בטבע יש טאנינים והשאלה היא האם המשקה עובר תהליך הסרה שעושה אותו בטוח יותר?

02/01/2012 | 16:37 | מאת: אביטל זלצר

לוטוס שלום מבדיקה שערכתי עולה כי המשקה מבוסס ברובו על העולש (צ'יקוריה)והאלון שמכיל מהווה חלק קטן מאוד ובלתי מזיק. לבריאות אביטל

01/01/2012 | 19:46 | מאת: אייל

שלום! אכלתי תפוח בחושך ולכן לא שמתי לב שנגסתי בחלק מקולקל של התפוח (לא חלק רקוב, פשוט החלק החום המקולקל שיש לפעמים בתפוחים מסוימים) ועד שקלטתי שהחלק הזה לא טוב, יצא שאכלתי חתיכה מהחלק המקולקל. עלולה להיגרם איזו בעיה כתוצאה מכך? תודה מראש.

02/01/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום סביר להניח שלא קרה כלום . שכח מזה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2012 | 16:22 | מאת: עומר

הלחמים שללא גלוטן הם גם ללא שמרים או אין קשר?.

02/01/2012 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום לא מחייב כלל אין קשר בין גלוטן לשמרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 20:24 | מאת: רמינו

שלום רב אני לוקח אספירין, אוקסר ללחץ דם גבוה וכן סוטלול להפרעת קצב האם שתיית 3 כוסות תה ירוק עם נענע (יש שקיות תה כאלה) מותרת לי ? תודה לתשובתכם

02/01/2012 | 05:35 | מאת: טובה בר- שאן

רמינו שלום אכן מותר לך וטוב לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 18:18 | מאת: נעמי

שלום, אני מניקה(חודשיים וחצי לאחר לידה) ומרגישה שאני כל הזמן רעבה. במיוחד בשעות הערב. אני בדרך כלל מצליחה לשמור כשאני רוצה אבל הפעם אני פשוט לא מצליחה. למזלי ההנקה עוזרת מבחינת המשקל אבל כבר עליתי מאז הלידה. רציתי לדעת אם יש מאכלים/חליטות שעוזרים לדכא תאבון תודה

31/12/2011 | 18:29 | מאת: נעמי

בנוסף לשאלתי הקודמתף, רציתי לשאולך על שומן טרנס. אני כל הזמן שומעת על כך שמרגרינה זה אסון לגוף בגלל שומן הטרנס שבה אך בפועל כתוב שם שיש פחות מ 0.5 ג'. כמה ג' זה מזיק לגוף?

02/01/2012 | 05:42 | מאת: טובה בר- שאן

נעמי שלום את עכשיו בתהליך הנקה בתהליך זה הגוף כל הזמן מייצר אוכל לתינוק ולכן הוא צריך את כל המרכיבים החיוניים .אם את רעבה תאכלי . אבל לא גאנק להפך דברים מזינים ובריאים . כמו למשל בערב את יכולה לאכין לך בתקופת חורף זו מרקים חמים כמו מרק בטטה, מרק גריסים, ירקות וכ"ו. מרקים אילה מחממים מרגיעים ונותנים תחושה של שובע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 16:34 | מאת: פנינה

שלום רב יש לי רעש באוזן שמאל קוראים לזה טינטון האם יש לרפואה אלטרנטיבית מה חהציע? תודה למענה פנינה

31/12/2011 | 23:00 | מאת: יואל נטורופת

היי יש טיפול ואולם יש לבדוק את הגורם לבעיה כגון: בעיית ל"ד גבוה, דורבן, פיברו'? עישון? ועוד..... ניתן לסייע במינפולציות צוואריות, משהו הומאופטי (R29), וצמחי מרפא וטכניקה למיסוך הרעש. בבריאות טובה, יואל שניאור - נטורופת, מרכז פורום משלימה בנענע

02/01/2012 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום הרבה פעמים הטנטון נובע מבצקת שלוחצת על השבלול באוזן בתוספי תזונה ניתן לעזור בננפלש ניאצין ובצמחי מרפא בגינקובילובה וכמובן בתזונה המורידה לחץ דם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2011 | 14:08 | מאת: מיטל

אנדרוגרפיס .תוסף תזונה .האם אפשר לקבל פרטים

02/01/2012 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום להלן קישור לצמח מרפא שבקשת http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=324&t=b בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2011 | 12:15 | מאת: איה

האם ייתכן שלקופת חולים לאומית אין אפילו רופא אחד שמתמחה בתזונה ?ניסיתי לקבוע תור ונאמר לי שאין כזה. האם מישהו יודע אחרת?

30/12/2011 | 13:32 | מאת: אביטל זלצר

איה שלום. בקופות החולים זה נקרא תזונאית קלינית. אם ברצונך לעמוד גם על ההבטים הבריאותיים של המזון הייתי ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית או לתזונאית קלינית טבעית. בברכת שבת שלום אביטל

29/12/2011 | 18:09 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתכן. יש לי סכרת גבולית (בת 62) משתדלת לשמור. שאלתי_ איזה תחליף יש לסוכר, הכי פחות מזיק, אני רוצה להמתיק טחינה וכד'.כיום אני ממתיקה את הטחינה עם מעט דבש ואני רוצה להפסיק עם הדבש. תודה שוב ריקי

29/12/2011 | 18:14 | מאת: אביטל זלצר

ריקי שלום. הדבש לא מומלץ כלל וכלל לסוכרתיים. את יכולה להמתיק בסטיביה בברכה אביטל

29/12/2011 | 06:30 | מאת: מיטל

אני לא אוכלת בשר ועוף ומוצרי חלב.רק דברים מלאים המון ירקות טחינה אורז אדום וקטיניות.שמנים טובים ולחם שיפון ללא שמרים .האם אכילת דג פעם בשבוע מספיקה? גם שותה הרבה מיצים של ירקות ועלים .תודה

29/12/2011 | 10:24 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום. ישרי כח על התזונה הנבונה. עלייך להקפיד לצרוך מספיק חלבון. הכי נכון יהיה לבצע בדיקת דם ולוודא שאין חסרים תזונתיים. בברכה אביטל

29/12/2011 | 06:25 | מאת: יוסי

מיץ עשב חיטה.אני מבין שהוא בריא מאוד.האם ניתן לקנות אותו סחוט.תודה

29/12/2011 | 10:21 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום ניתן לרכוש מנות סחוטות וקפואות בחנויות טבע. לבריאות אביטל

29/12/2011 | 10:29 | מאת: יוסי

תודה

29/12/2011 | 01:06 | מאת: הכנת זתים שחורים.

שמעתי שיש דרך פשוטה, קלה, עם התערבות מינימלית להכנת זתים שחורים. אני מנסה לברר מהי הדרך ... יודעת שישנם שיטות שונות : עם מלח, שמש, הגרת נוזלים ... או רק עם שמן זית ושום ... מהי הדרך הטובה להכנת זתים שחורים, המשאירה את הערכים התזונתיים בזתים, ואין צורך בהמלחה ? האם איפסון בשמן זית + שום ... טוב ? טעים ? לא מריר ? מחפשת תשובה. אשמח למידע. בתודה ובברכה.

29/12/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

כנת זיתים שחורים שלום אי אפשר לכבוש זיתים ללא מלח להלן אתר http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%E4%EB%F0%FA_%E6%E9%FA%E9%ED בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2011 | 18:25 | מאת: טבעוני

בהמשך לשאלתי: רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. קראתי את תשובתך(תודה) אבל רציתי לדעת בעיקר על צורת הבישול-כמו אורז לבן או כמו אורז מלא(פי 2 מים) או שיש צורת בישול בכללל אחרת..? אני מחפש בישול בסיסי ולא מתכונים מסובכים תודה וחג שמח

28/12/2011 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום אתר שיאמר לך את ההבדל בין אורז בר לפראי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.html ואתר לקינואה אדומה ורגילה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.ht בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 17:47 | מאת: אושרת

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

28/12/2011 | 14:02 | מאת: עדי מילר

שלום אושרת הממתיקים המלאכותיים השונים נבדלים זה מזה במרכיב ההמתקה העיקרי. יש לציין שלכל מרכיב מיוחסות רשימת תופעות לוואי אפשריות כפי שהתגלה בניסויים בבעלי חיים (אף מחקר מדעי עדיין לא הוכיח כי קיים סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים). עפ"י המידע הקיים היום קשה לי להמליץ על ממתיק ספצייפי אך אני בהחלט יכולה להמליץ על שימוש שפוי בכמות הצריכה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/12/2011 | 17:41 | מאת: איילה

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

28/12/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

איילה שלום לגבי הממתיקים למיניהם האספרטיים הוא ממש בעייתי אם את אוכלת עם ממתיקים לסוכרלוז יש הכי תופעות לוואי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 19:05 | מאת: איילה

לא היה ברור מתשובתך: מבין הממתיקים, האם לסוכרלוז יש הכי הרבה תופעות לוואי או הכי פחות תופעות לוואי?

26/12/2011 | 12:39 | מאת: אמיר

קראתי הרבה על סגולות התה הירוק ורציתי לדעת כמה כוסות מותר לשתות ליום האם מותר לשתות אות אחרי ארוחות והאם מותר לשתות אותו קר{מכינים בבוקר ושותים במשך היום}

28/12/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום שתה תה ירוק כמה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, קר או חם לא משנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 12:36 | מאת: יעקב

רציתי לברר לגבי אנשים שיש להם כולסטרול גבוה 270 הרע 170 הטוב 59 טריגליצרידים 115 אין מחלות רקע מה לגבי אכילת ביצים כמה מותר בשבוע. תודה

28/12/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום רמות השומנים שלך אכן גבוהות מאוד הייתי ממליצה להוריד מוצרים מהחי לגהי ביצה פעם בשבוע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 02:24 | מאת: שלי

שלום רב רציתי לברר איזה קמח מומלץ ובריא לאפיה ביתית והכוונה לאפיית לחמים, עוגות.. שמעתי על כוסמין לדוגמא. אשמח לדעת על עוד אופציות לא פחות בריאות ממנו. תודה שלי

26/12/2011 | 08:39 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום קמח מצויין הוא קמח שקדים של דגניים עדיף קמח שיפון מלא למרות שהוא יותר כבד ומתפורר. קמח כוסמין הוא קמח זן של חיטה לכן עדיף קמח כוסמין מלא. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2011 | 14:44 | מאת: אמיר

רציתי לברר האם שתית קפה ותה ירוק מעלים כולסטרול בדם?

26/12/2011 | 08:36 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום שתיית קפה מעלה כולסטרול לעומת זאת שתיית תה ירוק מורידה אותו המלצתי לך תמיר את הקפה בתה ירוק. בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2011 | 22:45 | מאת: משה

בעקבות קולונוסקופיה שנכשלה עקב בקע במפשעה נוצרה חסימה חלקית באיזור המפשעה. נרשם לי התכשיר אבילאק סירופ כדי לאפשר לפסולת לעבור. האם צריך לשמור על דיאטה מסוימת. אני עדיין ממשיך בדיאטה כנראה עתירת סיבים (קוואקר, ירקות, פירות וכו') אולם איני בטוח שזאת דיאטה מתאימה. אולי צריך דווקא דיאטה דלת סיבים. אודה מאד על התייחסות

25/12/2011 | 13:49 | מאת: עדי מילר

שלום משה אני מצרפת לך קישור לדף מתוך האתר של המרכז הרפואי ע"ש שיבא המסביר בפירוט רב על ההכנה לבדיקה. http://gastro.sheba.co.il/266/82.htm בהצלחה רבה בבדיקה עדי מילר דיאטנית קלינית

הקולונוסקופיה נכשלה לא בגלל הכנה לקויה. ההכנה היתה טובה, לדברי הבודק, אולם הבקע במפשעה (שאותו עברה בדיקתו) מנע ממנו להשלים את הבדיקה. הוא ניסה במשך שעה להשלים את הבדיקה ולבסוף הפסיק מחשש לנזק שיגרם. לרוע מזלי נזק כבר נגרם ומעצירות רגילה עכשיו יש חסימה חלקית באיזור הבקע ואני חייב להשתמש בתכשירים כמו אבילאק או לקסעדין. שאלתי היא אם בנוסף לתכשירים (להם מעולם לא נזקקתי) עלי לשמור על דיאטה דלת סיבים כדי לאפשר לפסולת לעבור את חלק המעי הנמצא בבקע המפשעתי הדו-צדדי. בתודה מראש על התייחסותך.

24/12/2011 | 09:51 | מאת: שרית

סלק אפשר לחתוך לסלט בלי בישול? וכרוב סגול אפשר לשים בסלט ללא בישול?היי כמה שאלות תפוז מותר לאכול בבוקר מוקדם?

24/12/2011 | 11:41 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכן את הסלק והכרוב ניתן לאכול ללא בישול. אין שום בעיה לאכול או לשתות תפוזים השכם בבוקר. בברכת חג אורים שמח אביטל

23/12/2011 | 12:08 | מאת: מירי

שלום רב, בחלק מהתוספים של סולגאר, אלטמן וחברות אחרות משתמשים בטיטניום דיאוקסיד. מה תפקידו בתרכובת? (חומר משמר?) שמעתי שהוא חשוד כמסרטן. מה דעתך? תודה מירי

24/12/2011 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום החומר מאושר ע"י משרד הבריאות כציפוי לטבליה, הכמות הנמצאת בטבליה היא במיקרוגרמים קטנים המעורבים יחד עם צלולוז. הטיטניום די-אוקסיד הינו רכיב המאושר לשימוש (food-grade use). השימוש בטיטניום די-אוקסיד נועד להבטיח גוון או צבע קבוע למוצרים אשר צבע הרכיבים הטבעיים שלהם נוטה להשתנות מאצווה לאצווה. לפי המחקרים הנזק שלו מזערי. ברור שבמינונים גבוהים יותר הוא עשוי לגרות לתופעות לוואי. יוצאים מנקודת הנחה שהכמות שתגיע לאדם נמוכה מאוד ולא משמעוותית בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2011 | 06:09 | מאת: מירי

"עשיתי גוגל" על "titanium dioxide risks" ומצאתי שהאינטרנט מלא במידע, מאמרים ומחקרים מדאיגים שמקשרים את החומר הזה עם סכנה לסרטן... לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&site=&q=titanium+dioxide+risks&oq=titanium+dioxi&aq=9&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2223l22824l0l27667l14l14l0l4l4l0l262l1688l1.6.3l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=bc759fe37ccbb22d&biw=1024&bih=570 המידע נמסר מגורמים רשמיים העוסקים בחקר הסרטן לדוגמה: Titanium dioxide has recently been classified by the International Agency for Research on Cancer (IARC) as an IARC Group 2B carcinogen ''possibly carcinogen to humans''. Titanium dioxide accounts for 70% of the total production volume of pigments worldwide. It is widely used to provide whiteness and opacity to products such as paints, plastics, papers, inks, foods, and toothpastes. It is also used in cosmetic and skin care products, and it is present in almost every sunblock, where it helps protect the skin from ultraviolet light.... . . . More information: International Agency for Research on Cancer (IARC): Titanium dioxide (IARC Group 2B), Summary of data reported, Feb. 2006 Health Canada: Hazard-specific issues - substances assessed for carcinogenicity Explanation of the IARC evaluations Baan, R., et al. Carcinogenicity of carbon black, titanium dioxide, and talc. The Lancet Oncology. Vol. 7 (Apr. 2006). P. 295-296

23/12/2011 | 11:55 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתכם. קניתי עוגיות של "לחם השדה" הרכיבים די בסדר (קמח מלא ועוד), בין הרכיבים מצוין שמנים צמחיים (חלקם מוקשים). האם כדאי להמשיך לצרוך מוצר עם חומרים מוקשים? תודה ריקי

24/12/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום אין ספק שאת צודקת שעדיף בלי אותם שומנים מוקשים. נסי למצוא מוצרים אחרים כל הכבוד על הצרכנות הנכונה! בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/12/2011 | 11:46 | מאת: אורלי

בוקר טוב, אני מעוניינת להתיעץ לגבי נטילה של ויטמין D, קבלתי עליו המלצה מנטורופתית כטיפול בשפעת ואני מתלבטת אם יש לקחת אותו עם תזונה מסוימת כי הבנתי שויטמין D אמור להיספג בצורה מסוימת, אשמח להסבר

24/12/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

אורלי שלום אכן ויטמין D חשוב מאוד למניעת שפעת . אך חשוב לבדוק אם אכן יש לך חסר. עם בבדיקת דם רואים שחסר לך ויטמין D אכן תקחי . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

26/12/2011 | 12:24 | מאת: אורלי

כמובן עשיתי, עם הבדיקות דם הלכתי ליעוץ אצל הנטורופתית, קניתי את ויטמין D של סולגאר אם זה רלוונטי, אז השאלה שוב איך לקחת אותו מבחינת ספיגה?

02/01/2012 | 09:30 | מאת: Gramse

ויטמין D הינו חשוב ביותר לשמירה על רמות סידן תקינות בדם – הוא מגביר את ספיגת הסידן מהמזון ומצמצם את אובדן הסידן בשתן. בנוסף הוא חיוני ביותר לבריאות העצמות, השיניים, לפעילות הלב, לקרישת הדם, לתפקוד מערכת העצבים ועוד. מרבית ויטמין D בגוף נוצר בעור על ידי חשיפה לקרני השמש והוא הופך לפעיל בגוף (ויטמין D3) לאחר ספיגתו במעיים ועיבודו בכבד ובכליות. בעיה באחת מתחנות אלו עלולה לגרום למחסור בו, כמו גם בעיה בתפקוד בלוטת התריס ומצבים בריאותיים נוספים. בנוסף, ויטמין D נמצא גם במזונות שאנו צורכים, ובעיקר בדגים (סלמון, סרדינים, מקרל, טונה), שמן דגים, ביצים, מוצרי חלב, כבד עוף ופטריות שיטאקי. במקביל לחשיפה מבוקרת לשמש ולצריכת מזונות עשירים בוויטמין D, רצוי לצרוך תוסף תזונתי המכיל ויטמין D3 (קולקלציפרול) – נגזרת זו של הוויטמין הינה כבר בצורתה הפעילה בגוף וספיגתה אופטימלית.