פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

07/01/2012 | 01:01 | מאת: גילאור

מבקש לדעת היכן משיגים קמח מחיטה נבוטה?

08/01/2012 | 13:59 | מאת: אביטל זלצר

גילאור שלום ישנם לחמים רבים מחיטה טרום נבוטה. למיטב ידיעתי אין קמח שכזה. ניתן להוסיף נבט חיטה לקמח. נבט חיטה ניתן לרכוש בחנויות טבע. בהצלחה ובתיאבון אביטל

07/09/2013 | 20:12 | מאת: ורד

אלו שני דברים שונים חיטה נבוטה זו חיטה שהנביטו אותה ובעקבות כך היא איבדה את הלקטין המסוכן שבה בתור נטורופתית את אמורה לדעת את זה

06/01/2012 | 09:11 | מאת: מאי

שלום, אני מעוניינת להכין חלב שומשום לצריכה משפחתית. האם תוכלו להנחות אותי בנושא? אשמח לקבל מתכון? כמו כן האם כדאי להכינו משומשום מלא, או שהקליפה הסיבית תמנע את ספיגת הסידן? האם יש דרך להעשירו בסידן כמו שעושים בתחליפי החלב המסחריים? תודה ובברכת שבת שלום.

07/01/2012 | 11:09 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום הכנת חלב שומשום דומה להכנת חלב שקדים. משרים את השומשום במים כל הלילה, מסננים, ועל כל כוס שומשום (מלא או מעורב) מוסיפים 3 או קצת יותר כוסות מים, טיפה מלח, 2 תמרים מגולענים או סילאן תמרים ללא סוכר (להמתקה), טוחנים בבלנדר ומסננים. אין צורך להוסיף סידן...זה משקה עשיר מאוד בסידן ומאחר ונטחן ניתן להשתמש בשומשום מלא. בתיאבון ובהצלחה אביטל

בחנויות הטבע לא מצאתי זרעים להנבטה. הנבטים המוכנים מאוד יקרים. המנבטה עולה 180 ש"ח. לכן אני רוצה להנביט לבד. איפה קונים זרעים ?

אורה שלום נסי אולי במשתלותמובחרות בברכה, אביטל

05/01/2012 | 12:03 | מאת: ש

אני לומד במוסד לימודים שאוכלים בבוקר ובערב ירקות (די הרבה) הבעיה היא שחותכים את הירקות (עגבניה- לארבע חלקים, די גדול) האם זה נכון שרוב הויטנים אבדו או שרק מיעוט הלך ? תודה רבה.

05/01/2012 | 15:08 | מאת: אביטל זלצר

ש שלום הדרך הטובה ביותר לאכול ירקות הינה בצורתם השלמה אלא אם מבצעים את החיתוך בכלי שאינו ממתכת כגון סכין פלסטיק. יחד עם זאת,גם כשחותכים את הירק,עדיין נשמרים בו הויטמינים אם כי בצורה חלקית. לבריאות אביטל

05/01/2012 | 08:41 | מאת: יפעת

שלום, כמה קלוריות יש בכף שמן קוקוס? כמה קלוריות יש בפטריות? תודה :)

05/01/2012 | 15:13 | מאת: אביטל זלצר

יפעת שלום ב-100 גרם שמן קוקוס ישנן 862 קלוריות (תבדקי כמה כפות נכנסות ב-100 גרם וכך תוכלי לחשב). ב 100 גר' פטריות ישנן 19 קלוריות. הנה אתר שתוכלי לראות כמה קלוריות יש במזון http://www.fitlife.co.il לבריאות ובתיאבון אביטל

05/01/2012 | 08:23 | מאת: שרית

היי אני אוהבת גרירי פלפל טחונים וזה מגביר את התאבון כמה אפשר לקחת מזה? זאת אומרת מותר יותר משלוש "זילופים" ביום? האם יותר מידי מזה יכול לגרום לנזק?

05/01/2012 | 15:20 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום סגולות רבול לפלפל השחור ובינהן מוריד חום, מעכב התפתחות חיידקים ופטריות, אנטידלקתי,ממריץ, משכך גזים מעורר תיאבון (כפי שציינת), כמו כן יעיל בטיפול בעצירות ובאי מתן שתן. המינון המומלץ 5-15 גרגירי אבקה. בברכה אביטל

08/01/2012 | 14:56 | מאת: שרית

תודה על התגובה ... בקשר לכמות סה"כ שמותר ביום זה 15 גרגירים? זה קטן "גס" ...

04/01/2012 | 14:28 | מאת: ענת

אתמול בבוקר שתיתי כמות גדולה של קפאין, עקב מחסור בשינה ופעולה שהייתה חייבת להתבצע בתנאי לחץ. על אף שלא ישנתי הרבה לפני, היה לי קשה להרדם בלילה (עברו 15 שעות מאז השתיה!) כמו כן, יש לי כאבים עזים בורידים ברגליים (אני סובלת ממעט נפיחות באופן רגיל) כבר מאתמול בערב. קראתי שלקפאין יש השפעה על מחזור הדם. האם צריכתו היא זו שיצרה את הכאבים הללו?

05/01/2012 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום חסרה לי אנפורמציה ,אך לפי מה שאת מתארת זה שילוב של הדברים, סטרס, ריצות ואולי גם הוספת הקפאין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .

04/01/2012 | 11:45 | מאת: ורד

האם מותר לבשל במיקרוגל? ואם כן האם יש סוג מסויים שאפשר להשתמש בו? הכוונה לבישול אורז, קינואה וכו'. תודה.

05/01/2012 | 15:24 | מאת: אביטל זלצר

ורד שלום מציעה לך בחום לקרוא חומר ומאמרים באתר www.wddty.co.il אני בספק אם מכשיר המיקרוגל ישאר ברשותך לאחר קריאת והבנת המחקרים. בברכה אביטל

04/01/2012 | 01:04 | מאת: תינה

שלום חכם אני בת 23 וסובלת מתת-משקל (משקלי הוא 37 ק"ג), אני אוכלת הרבה ולא משמינה, עשיתי את כל הבדיקות שבעולם ואני בריאה שלמה 100% מכל הבחינות בגוף, אך יש לי נפיחות בבלוטת התריס ואני מאוד עצבנית בזמן האחרון, השאלה שלי היא: האם יש מצב שאני לא משמינה מחוסר תפקוד יציב בבלוטת התריס?

04/01/2012 | 09:15 | מאת: אביטל זלצר

תינה שלום את תפקודי בלוטת התריס ניתן לבדוק באמצעות בדיקת דם פשוטה. כך תוכלי לדעת בוודאות אם יש תת פעילות , עודף פעילות או האם מאוזנת. אין ספק שמשקלך נמוך מאוד ולכן הייתי ממליצה לך לקבל יעוץ וליווי ארוך טווח מנטורופתית או מתזונאית קלינית טבעית. ללווי ארוך הטווח יש כאן חשיבות מרובה, על מנת שתוכלי לקבל את התמיכה המתאימה ואת התוצאה הרצוייה. בברכה ובהצלחה אביטל

02/01/2012 | 19:34 | מאת: ציפי שמש

האם ניתן להשתמש בתוסף פרוביוטיקה לנשים על בסיס קבוע ויומיומי? שמתי לב שלקיחת התוסף מייעלת מאד את פעולת מערכת העיכול, בתודה

03/01/2012 | 14:43 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום. רצוי ומומלץ לאזן את פלורת חיידקי המעיים וזאת אפשר לעשות דרך תזונה מכוונת או נטילת פרוביוטיקה. כמו כמעט בכל סוגיה שכזו, רצוי ומומלץ לעשות הפסקות / הפוגות מפעם לפעם. כמובן שכל מקרה נשקל לגופו. בברכה אביטל

04/01/2012 | 10:18 | מאת: Gramse

אין חשש לנטול פרוביוטיקה באופן יום יומי - הדבר אף עשוי לסייע לפעילות תקינה של המעיים ומניעת תופעות כגון עצירות וגזים. המינון משתנה לפי סוג המוצר, רצוי ליטול כמוסה המכילה מגוון רחב של זנים ושיעילותה מרבית – כדוגמת מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה המכילה 7.5 מיליארד חיידקים חיים מ-10 זנים שונים בתוספת FOS (מצע הגידול של החיידקים הטובים), ממנה יש ליטול 1-2 כמוסות ביום. פרוביוטיקה מסייעת לאיזון פלורת החיידקים הטובים במעיים ובכך גם לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת הישנות של דלקות ומחלות חורף.

02/01/2012 | 18:59 | מאת: ציפי שמש

האם מוכר בעקבות שמוש באומגה 3: ירידה דרמטית בטריגליצרידים ומאידך:ירידת כולסטרול טוב ועליית הכולסטרול הרע? זה מה שהיה אצלי (יודעת שנטלתי מינון גבוה). כעת לאחר מספר שנים שוב הטריגליצרידים גבוהים וכל גם הכולסטרול.מתלבטת האם לנסות שוב, האם ממקור צמחי או מהחי? איזה מינון? אשמח לחוות דעתכן (יש לציים שנוטלת כדורים לטיפול בי.ל.ד), בברכה

03/01/2012 | 14:47 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום אומגה 3 יכולה להיות רק חלק ממערך טיפולי שלם לאיזון פרופיל שומנים ואין להסתמך עליה בלבד. ממליצה לך להיוועץ בתזונאית טבעית או נטורופתית ולסגל לעצמך תזונה מכוונת כאורח חיים. בברכה אביטל.

02/01/2012 | 11:38 | מאת: הקולג' לרפואה משלימה

שלום לכולם, ביום א' 8.1.12 ייפתחו קליניקות בנטורופתיה בקולג' לרפואה משלימה ברמת אפעל.הטיפולים מתקיימים בשעה 17 או ב 18:30. סדרה של 9 טיפולים,אחת לשבועיים,בפיקוח מלא בעלות סמלית בסך 45 ש"ח לטיפול. שיטות הטיפול בנטורופתיה: תזונה נכונה המותאמת אישית לכל מטופל,טיפול בתוספי תזונה,צמחי מרפא ופרחי באך,איזון גוף נפש באמצעות כלים רבים דמיון מודרך,טכניקות נשימה,טכניקות מגע שונות כגון:רפלקסולוגיה,שיאצו,עיסוי. לפרטים נוספים ולהרשמה לקליניקה ניתן ליצור קשר בטלפון 1700-700-267

הקולג' לרפואה משלימה שלום לתשומת ליבכם אתר זה אינו מדור פירסומי. יש לכבדו ואת הגולשים שבו ולא להשתמש תחת המניפה שלו לצרכים שיווקיים/פרסומיים בתודה מראש אביטל

07/01/2012 | 18:38 | מאת: מודי

אבקש ליצור איתי קשר לטיפול ,תודה מודי

02/01/2012 | 11:26 | מאת: עומר

אז שאלה?. בהמשך לגלוטון ולשמרים. הלחמים שנמכרים במקרר של חנויות הטבע ללא גלוטן הם ללא שמרים?? או יש בהם שמרים? האם קיים לחם ללא שמרים וללא גלוטון?

02/01/2012 | 16:31 | מאת: אביטל זלצר

עומר שלום כפי שציינה טובה, אין קשר בין שמרים לגלוטן ומכאן עולה שישנם לחמים ללא שמרים וללא גלוטן. הדרך הטובה ביותר לדעת היא פשוט לשאול במאפייה. בברכה אביטל

02/01/2012 | 07:11 | מאת: לוטוס

במשקה bamboo קיים פרי עץ האלון הלא הוא הבלוט.בפרי בטבע יש טאנינים והשאלה היא האם המשקה עובר תהליך הסרה שעושה אותו בטוח יותר?

02/01/2012 | 16:37 | מאת: אביטל זלצר

לוטוס שלום מבדיקה שערכתי עולה כי המשקה מבוסס ברובו על העולש (צ'יקוריה)והאלון שמכיל מהווה חלק קטן מאוד ובלתי מזיק. לבריאות אביטל

01/01/2012 | 19:46 | מאת: אייל

שלום! אכלתי תפוח בחושך ולכן לא שמתי לב שנגסתי בחלק מקולקל של התפוח (לא חלק רקוב, פשוט החלק החום המקולקל שיש לפעמים בתפוחים מסוימים) ועד שקלטתי שהחלק הזה לא טוב, יצא שאכלתי חתיכה מהחלק המקולקל. עלולה להיגרם איזו בעיה כתוצאה מכך? תודה מראש.

02/01/2012 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום סביר להניח שלא קרה כלום . שכח מזה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/01/2012 | 16:22 | מאת: עומר

הלחמים שללא גלוטן הם גם ללא שמרים או אין קשר?.

02/01/2012 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום לא מחייב כלל אין קשר בין גלוטן לשמרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 20:24 | מאת: רמינו

שלום רב אני לוקח אספירין, אוקסר ללחץ דם גבוה וכן סוטלול להפרעת קצב האם שתיית 3 כוסות תה ירוק עם נענע (יש שקיות תה כאלה) מותרת לי ? תודה לתשובתכם

02/01/2012 | 05:35 | מאת: טובה בר- שאן

רמינו שלום אכן מותר לך וטוב לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 18:18 | מאת: נעמי

שלום, אני מניקה(חודשיים וחצי לאחר לידה) ומרגישה שאני כל הזמן רעבה. במיוחד בשעות הערב. אני בדרך כלל מצליחה לשמור כשאני רוצה אבל הפעם אני פשוט לא מצליחה. למזלי ההנקה עוזרת מבחינת המשקל אבל כבר עליתי מאז הלידה. רציתי לדעת אם יש מאכלים/חליטות שעוזרים לדכא תאבון תודה

31/12/2011 | 18:29 | מאת: נעמי

בנוסף לשאלתי הקודמתף, רציתי לשאולך על שומן טרנס. אני כל הזמן שומעת על כך שמרגרינה זה אסון לגוף בגלל שומן הטרנס שבה אך בפועל כתוב שם שיש פחות מ 0.5 ג'. כמה ג' זה מזיק לגוף?

02/01/2012 | 05:42 | מאת: טובה בר- שאן

נעמי שלום את עכשיו בתהליך הנקה בתהליך זה הגוף כל הזמן מייצר אוכל לתינוק ולכן הוא צריך את כל המרכיבים החיוניים .אם את רעבה תאכלי . אבל לא גאנק להפך דברים מזינים ובריאים . כמו למשל בערב את יכולה לאכין לך בתקופת חורף זו מרקים חמים כמו מרק בטטה, מרק גריסים, ירקות וכ"ו. מרקים אילה מחממים מרגיעים ונותנים תחושה של שובע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 16:34 | מאת: פנינה

שלום רב יש לי רעש באוזן שמאל קוראים לזה טינטון האם יש לרפואה אלטרנטיבית מה חהציע? תודה למענה פנינה

31/12/2011 | 23:00 | מאת: יואל נטורופת

היי יש טיפול ואולם יש לבדוק את הגורם לבעיה כגון: בעיית ל"ד גבוה, דורבן, פיברו'? עישון? ועוד..... ניתן לסייע במינפולציות צוואריות, משהו הומאופטי (R29), וצמחי מרפא וטכניקה למיסוך הרעש. בבריאות טובה, יואל שניאור - נטורופת, מרכז פורום משלימה בנענע

02/01/2012 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום הרבה פעמים הטנטון נובע מבצקת שלוחצת על השבלול באוזן בתוספי תזונה ניתן לעזור בננפלש ניאצין ובצמחי מרפא בגינקובילובה וכמובן בתזונה המורידה לחץ דם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2011 | 14:08 | מאת: מיטל

אנדרוגרפיס .תוסף תזונה .האם אפשר לקבל פרטים

02/01/2012 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום להלן קישור לצמח מרפא שבקשת http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=324&t=b בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/12/2011 | 12:15 | מאת: איה

האם ייתכן שלקופת חולים לאומית אין אפילו רופא אחד שמתמחה בתזונה ?ניסיתי לקבוע תור ונאמר לי שאין כזה. האם מישהו יודע אחרת?

30/12/2011 | 13:32 | מאת: אביטל זלצר

איה שלום. בקופות החולים זה נקרא תזונאית קלינית. אם ברצונך לעמוד גם על ההבטים הבריאותיים של המזון הייתי ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית או לתזונאית קלינית טבעית. בברכת שבת שלום אביטל

29/12/2011 | 18:09 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתכן. יש לי סכרת גבולית (בת 62) משתדלת לשמור. שאלתי_ איזה תחליף יש לסוכר, הכי פחות מזיק, אני רוצה להמתיק טחינה וכד'.כיום אני ממתיקה את הטחינה עם מעט דבש ואני רוצה להפסיק עם הדבש. תודה שוב ריקי

29/12/2011 | 18:14 | מאת: אביטל זלצר

ריקי שלום. הדבש לא מומלץ כלל וכלל לסוכרתיים. את יכולה להמתיק בסטיביה בברכה אביטל

29/12/2011 | 06:30 | מאת: מיטל

אני לא אוכלת בשר ועוף ומוצרי חלב.רק דברים מלאים המון ירקות טחינה אורז אדום וקטיניות.שמנים טובים ולחם שיפון ללא שמרים .האם אכילת דג פעם בשבוע מספיקה? גם שותה הרבה מיצים של ירקות ועלים .תודה

29/12/2011 | 10:24 | מאת: אביטל זלצר

מיטל שלום. ישרי כח על התזונה הנבונה. עלייך להקפיד לצרוך מספיק חלבון. הכי נכון יהיה לבצע בדיקת דם ולוודא שאין חסרים תזונתיים. בברכה אביטל

29/12/2011 | 06:25 | מאת: יוסי

מיץ עשב חיטה.אני מבין שהוא בריא מאוד.האם ניתן לקנות אותו סחוט.תודה

29/12/2011 | 10:21 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום ניתן לרכוש מנות סחוטות וקפואות בחנויות טבע. לבריאות אביטל

29/12/2011 | 10:29 | מאת: יוסי

תודה

29/12/2011 | 01:06 | מאת: הכנת זתים שחורים.

שמעתי שיש דרך פשוטה, קלה, עם התערבות מינימלית להכנת זתים שחורים. אני מנסה לברר מהי הדרך ... יודעת שישנם שיטות שונות : עם מלח, שמש, הגרת נוזלים ... או רק עם שמן זית ושום ... מהי הדרך הטובה להכנת זתים שחורים, המשאירה את הערכים התזונתיים בזתים, ואין צורך בהמלחה ? האם איפסון בשמן זית + שום ... טוב ? טעים ? לא מריר ? מחפשת תשובה. אשמח למידע. בתודה ובברכה.

29/12/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

כנת זיתים שחורים שלום אי אפשר לכבוש זיתים ללא מלח להלן אתר http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%E4%EB%F0%FA_%E6%E9%FA%E9%ED בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2011 | 18:25 | מאת: טבעוני

בהמשך לשאלתי: רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. קראתי את תשובתך(תודה) אבל רציתי לדעת בעיקר על צורת הבישול-כמו אורז לבן או כמו אורז מלא(פי 2 מים) או שיש צורת בישול בכללל אחרת..? אני מחפש בישול בסיסי ולא מתכונים מסובכים תודה וחג שמח

28/12/2011 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום אתר שיאמר לך את ההבדל בין אורז בר לפראי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.html ואתר לקינואה אדומה ורגילה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.ht בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 17:47 | מאת: אושרת

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

28/12/2011 | 14:02 | מאת: עדי מילר

שלום אושרת הממתיקים המלאכותיים השונים נבדלים זה מזה במרכיב ההמתקה העיקרי. יש לציין שלכל מרכיב מיוחסות רשימת תופעות לוואי אפשריות כפי שהתגלה בניסויים בבעלי חיים (אף מחקר מדעי עדיין לא הוכיח כי קיים סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים). עפ"י המידע הקיים היום קשה לי להמליץ על ממתיק ספצייפי אך אני בהחלט יכולה להמליץ על שימוש שפוי בכמות הצריכה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/12/2011 | 17:41 | מאת: איילה

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

28/12/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

איילה שלום לגבי הממתיקים למיניהם האספרטיים הוא ממש בעייתי אם את אוכלת עם ממתיקים לסוכרלוז יש הכי תופעות לוואי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 19:05 | מאת: איילה

לא היה ברור מתשובתך: מבין הממתיקים, האם לסוכרלוז יש הכי הרבה תופעות לוואי או הכי פחות תופעות לוואי?

26/12/2011 | 12:39 | מאת: אמיר

קראתי הרבה על סגולות התה הירוק ורציתי לדעת כמה כוסות מותר לשתות ליום האם מותר לשתות אות אחרי ארוחות והאם מותר לשתות אותו קר{מכינים בבוקר ושותים במשך היום}

28/12/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום שתה תה ירוק כמה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, קר או חם לא משנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 12:36 | מאת: יעקב

רציתי לברר לגבי אנשים שיש להם כולסטרול גבוה 270 הרע 170 הטוב 59 טריגליצרידים 115 אין מחלות רקע מה לגבי אכילת ביצים כמה מותר בשבוע. תודה

28/12/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום רמות השומנים שלך אכן גבוהות מאוד הייתי ממליצה להוריד מוצרים מהחי לגהי ביצה פעם בשבוע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 02:24 | מאת: שלי

שלום רב רציתי לברר איזה קמח מומלץ ובריא לאפיה ביתית והכוונה לאפיית לחמים, עוגות.. שמעתי על כוסמין לדוגמא. אשמח לדעת על עוד אופציות לא פחות בריאות ממנו. תודה שלי

26/12/2011 | 08:39 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום קמח מצויין הוא קמח שקדים של דגניים עדיף קמח שיפון מלא למרות שהוא יותר כבד ומתפורר. קמח כוסמין הוא קמח זן של חיטה לכן עדיף קמח כוסמין מלא. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2011 | 14:44 | מאת: אמיר

רציתי לברר האם שתית קפה ותה ירוק מעלים כולסטרול בדם?

26/12/2011 | 08:36 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום שתיית קפה מעלה כולסטרול לעומת זאת שתיית תה ירוק מורידה אותו המלצתי לך תמיר את הקפה בתה ירוק. בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2011 | 22:45 | מאת: משה

בעקבות קולונוסקופיה שנכשלה עקב בקע במפשעה נוצרה חסימה חלקית באיזור המפשעה. נרשם לי התכשיר אבילאק סירופ כדי לאפשר לפסולת לעבור. האם צריך לשמור על דיאטה מסוימת. אני עדיין ממשיך בדיאטה כנראה עתירת סיבים (קוואקר, ירקות, פירות וכו') אולם איני בטוח שזאת דיאטה מתאימה. אולי צריך דווקא דיאטה דלת סיבים. אודה מאד על התייחסות

25/12/2011 | 13:49 | מאת: עדי מילר

שלום משה אני מצרפת לך קישור לדף מתוך האתר של המרכז הרפואי ע"ש שיבא המסביר בפירוט רב על ההכנה לבדיקה. http://gastro.sheba.co.il/266/82.htm בהצלחה רבה בבדיקה עדי מילר דיאטנית קלינית

הקולונוסקופיה נכשלה לא בגלל הכנה לקויה. ההכנה היתה טובה, לדברי הבודק, אולם הבקע במפשעה (שאותו עברה בדיקתו) מנע ממנו להשלים את הבדיקה. הוא ניסה במשך שעה להשלים את הבדיקה ולבסוף הפסיק מחשש לנזק שיגרם. לרוע מזלי נזק כבר נגרם ומעצירות רגילה עכשיו יש חסימה חלקית באיזור הבקע ואני חייב להשתמש בתכשירים כמו אבילאק או לקסעדין. שאלתי היא אם בנוסף לתכשירים (להם מעולם לא נזקקתי) עלי לשמור על דיאטה דלת סיבים כדי לאפשר לפסולת לעבור את חלק המעי הנמצא בבקע המפשעתי הדו-צדדי. בתודה מראש על התייחסותך.

24/12/2011 | 09:51 | מאת: שרית

סלק אפשר לחתוך לסלט בלי בישול? וכרוב סגול אפשר לשים בסלט ללא בישול?היי כמה שאלות תפוז מותר לאכול בבוקר מוקדם?

24/12/2011 | 11:41 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכן את הסלק והכרוב ניתן לאכול ללא בישול. אין שום בעיה לאכול או לשתות תפוזים השכם בבוקר. בברכת חג אורים שמח אביטל

23/12/2011 | 12:08 | מאת: מירי

שלום רב, בחלק מהתוספים של סולגאר, אלטמן וחברות אחרות משתמשים בטיטניום דיאוקסיד. מה תפקידו בתרכובת? (חומר משמר?) שמעתי שהוא חשוד כמסרטן. מה דעתך? תודה מירי

24/12/2011 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום החומר מאושר ע"י משרד הבריאות כציפוי לטבליה, הכמות הנמצאת בטבליה היא במיקרוגרמים קטנים המעורבים יחד עם צלולוז. הטיטניום די-אוקסיד הינו רכיב המאושר לשימוש (food-grade use). השימוש בטיטניום די-אוקסיד נועד להבטיח גוון או צבע קבוע למוצרים אשר צבע הרכיבים הטבעיים שלהם נוטה להשתנות מאצווה לאצווה. לפי המחקרים הנזק שלו מזערי. ברור שבמינונים גבוהים יותר הוא עשוי לגרות לתופעות לוואי. יוצאים מנקודת הנחה שהכמות שתגיע לאדם נמוכה מאוד ולא משמעוותית בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2011 | 06:09 | מאת: מירי

"עשיתי גוגל" על "titanium dioxide risks" ומצאתי שהאינטרנט מלא במידע, מאמרים ומחקרים מדאיגים שמקשרים את החומר הזה עם סכנה לסרטן... לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&site=&q=titanium+dioxide+risks&oq=titanium+dioxi&aq=9&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2223l22824l0l27667l14l14l0l4l4l0l262l1688l1.6.3l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=bc759fe37ccbb22d&biw=1024&bih=570 המידע נמסר מגורמים רשמיים העוסקים בחקר הסרטן לדוגמה: Titanium dioxide has recently been classified by the International Agency for Research on Cancer (IARC) as an IARC Group 2B carcinogen ''possibly carcinogen to humans''. Titanium dioxide accounts for 70% of the total production volume of pigments worldwide. It is widely used to provide whiteness and opacity to products such as paints, plastics, papers, inks, foods, and toothpastes. It is also used in cosmetic and skin care products, and it is present in almost every sunblock, where it helps protect the skin from ultraviolet light.... . . . More information: International Agency for Research on Cancer (IARC): Titanium dioxide (IARC Group 2B), Summary of data reported, Feb. 2006 Health Canada: Hazard-specific issues - substances assessed for carcinogenicity Explanation of the IARC evaluations Baan, R., et al. Carcinogenicity of carbon black, titanium dioxide, and talc. The Lancet Oncology. Vol. 7 (Apr. 2006). P. 295-296

23/12/2011 | 11:55 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתכם. קניתי עוגיות של "לחם השדה" הרכיבים די בסדר (קמח מלא ועוד), בין הרכיבים מצוין שמנים צמחיים (חלקם מוקשים). האם כדאי להמשיך לצרוך מוצר עם חומרים מוקשים? תודה ריקי

24/12/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום אין ספק שאת צודקת שעדיף בלי אותם שומנים מוקשים. נסי למצוא מוצרים אחרים כל הכבוד על הצרכנות הנכונה! בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/12/2011 | 11:46 | מאת: אורלי

בוקר טוב, אני מעוניינת להתיעץ לגבי נטילה של ויטמין D, קבלתי עליו המלצה מנטורופתית כטיפול בשפעת ואני מתלבטת אם יש לקחת אותו עם תזונה מסוימת כי הבנתי שויטמין D אמור להיספג בצורה מסוימת, אשמח להסבר

24/12/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

אורלי שלום אכן ויטמין D חשוב מאוד למניעת שפעת . אך חשוב לבדוק אם אכן יש לך חסר. עם בבדיקת דם רואים שחסר לך ויטמין D אכן תקחי . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

26/12/2011 | 12:24 | מאת: אורלי

כמובן עשיתי, עם הבדיקות דם הלכתי ליעוץ אצל הנטורופתית, קניתי את ויטמין D של סולגאר אם זה רלוונטי, אז השאלה שוב איך לקחת אותו מבחינת ספיגה?

02/01/2012 | 09:30 | מאת: Gramse

ויטמין D הינו חשוב ביותר לשמירה על רמות סידן תקינות בדם – הוא מגביר את ספיגת הסידן מהמזון ומצמצם את אובדן הסידן בשתן. בנוסף הוא חיוני ביותר לבריאות העצמות, השיניים, לפעילות הלב, לקרישת הדם, לתפקוד מערכת העצבים ועוד. מרבית ויטמין D בגוף נוצר בעור על ידי חשיפה לקרני השמש והוא הופך לפעיל בגוף (ויטמין D3) לאחר ספיגתו במעיים ועיבודו בכבד ובכליות. בעיה באחת מתחנות אלו עלולה לגרום למחסור בו, כמו גם בעיה בתפקוד בלוטת התריס ומצבים בריאותיים נוספים. בנוסף, ויטמין D נמצא גם במזונות שאנו צורכים, ובעיקר בדגים (סלמון, סרדינים, מקרל, טונה), שמן דגים, ביצים, מוצרי חלב, כבד עוף ופטריות שיטאקי. במקביל לחשיפה מבוקרת לשמש ולצריכת מזונות עשירים בוויטמין D, רצוי לצרוך תוסף תזונתי המכיל ויטמין D3 (קולקלציפרול) – נגזרת זו של הוויטמין הינה כבר בצורתה הפעילה בגוף וספיגתה אופטימלית.

23/12/2011 | 10:27 | מאת: נעמה

לאחרונה הוספתי לתזונה דגנים עתירי סובין - שני סוגים של אול בראן ו-פיבר. הם האיצו את פעילות העיכול במידה רבה ומשמעותית. לכן רציתי לדעת אם יש בהם רכיב ממכר שאינו טבעי,לא בריא ועלול לגרום לקיבה להתרגל אליו... תודה

25/12/2011 | 13:41 | מאת: עדי מילר

שלום נעמה הדגנים האיצו את פעילות המעיים שלך כיוון שהם מכילים כמות מרשימה של סיביים תזונתיים. הם אינם מכילים רכיב ממכר. קחי בחשבון שפיבר 1 ממותק בסוכרזית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/12/2011 | 09:40 | מאת: דליה

שלום רב, לוקחת תוסף סידן בשם קלמנדין והוא עושה לי צרבת -האם את מכירה תוסף אחר שאינו עושה צרבת? אני כמובן גם אוכלת אוכל בריא קטניות ודגנים ירקות ירוקים פירות ושומשום שקדים ואגוזים,אבל זה לא מספיק אני חייבת תוסף עם ספיגה טובה האם ידוע לך? אשמח לקבל תשובה דליה

24/12/2011 | 06:09 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום יש הרבה תוספים לסידן בשוק למשל סידן +ויטמין D של סופרהרב קומפלקס דסידן של סולגר שהוא מצוין. וכ"ו בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

02/01/2012 | 09:28 | מאת: Gramse

שלום דליה, אנו ממליצים לך על תוסף סידן שמכיל קלציום קרבונט מאחר והוא גם סותר חומצה (וזאת למרות שקלציום ציטרט נחשב לבעל יכולת ספיגה טובה יותר בגוף). יש לבדוק ברשימת הרכיבים על המוצר שמדובר בנגזרת זו של סידן. רפואה שלמה!

07/01/2012 | 18:55 | מאת: אורן

שלום דליה,הייתי מברר טוב טוב לגבי כל תוסף ! עם מתמחה בעל שם ברפואה סינית,אישית אני בעד תזונה בעלת ערכי סידן גבוהים,תעייני בקישור הבא :http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=11&art_id=61 בברכה בבריאות בהצלחה אורן

אשמח לדעת היכן ניתן לקרוא וללמוד על תרכובות כימיות וטבעיות. אני מעוניינת לקרוא בהרחבה על תרכובות טבעיות ותרכובות לא טבעיות כמו קלוקונט לעומת אוקסיד. למשל ברזל אבץ מגנזיום ושאר ויטמינים ומינרלים רוצה לדעת שאני קונה מרכיב טבעי ואורגני ככל הניתן

24/12/2011 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום המלצתי לך לחפש בספרי כימיה וביוכימיה או באינטרנט . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן .

22/12/2011 | 20:22 | מאת: אביבה

שלום אבקש את תשובתכם לשאלה מיום 20.12.11 בענין חיידק הליקובקטור תודה אביבה

24/12/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום שמן האורגנו עוזר לחלק מהאנשים ולחלק לא . נסי ותבדקי. יש שמן אורגנו בכמוסות יש לקחת בין פעמים ל3 פעמים ביום. חשוב מאוד להוסיף חיידקים טובים אך לא בזמן לקיחת האורגנו ולהמשיך אותם עם גמר הטיפול באורגנו . הם חשובים לחיזוק מערכת החיסון בברכת אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2011 | 13:41 | מאת: שירה

24/12/2011 | 13:43 | מאת: שירה

שלום אביבה, חשוב שתידעי שבלי שינויי רציני בתזונה והורדת לחץ בחיים שום תוסף לא יעזור. רק בריאות.

22/12/2011 | 11:53 | מאת: סנדי

שלום טובה אני מבינה שאת תזונאית קלינית טבעית עם תואר שני. אני סטודנטית למדעי התזונה ובכוונתי להמשיך ללימודי תזונה טבעית/נטורופטיה, וגם לתואר שני. אשמח לשמוע את דעתך האם יש לי צורך/חשיבות ללמוד את לימודי התזונה הטבעית המלאים באחד מהמכללות (מסלול של מס' שנים הכולל מקצועות נוספים), או שמע מספיק להשלמת הידע קורס תזונה טבעית של מס' חודשים? בנוסף, לגבי תואר שני, האם לדעתך להמשיך לתואר מחקרי בתחום כלשהוא בביולוגיה מיד אחרי תואר ראשון (בכל מקרה יש לי זמן עד לסטאז'), או שעדיף לחכות כמה שנים לאחר שעבוד בשטח? תודה מראש

22/12/2011 | 17:21 | מאת: טובה בר-שאן

סדני שלום אני מציעה שתדברי איתי פנים מול פנים הטלפון שלי 0546829699 בברכה ובהצלחוה חג אורים שמח טובה בר- שאן

22/12/2011 | 10:14 | מאת: ליאב

יש תחליך לאינסטנד פודינג , אני עושה קצפת לעוגת ביסקוויטים (כוס חלב , שמנת מתוקה 5 כפות אינסטנד פודינג) ,ראיתי שיש איזה חומר שמתחיל ב E- וזה הדליק לי נורה אני משתמשת בו הרבה.

22/12/2011 | 17:20 | מאת: טובה בר-שאן

יאב שלום אשמח אם תסביר את עצמך יותר ברור אין לי מושג על מה אתה מדבר! בהצלחה בברכת אורים שמח טובה בר- שאן

21/12/2011 | 18:48 | מאת: טבעוני

שלום.רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. תודה

22/12/2011 | 17:17 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום 1. קינואה רגילה ואדומה אילה שני זנים של קינואה 2. אורז פרא, שנקרא באנגלית Mixed Rice או Mixed Wild Rice, הוא תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר (שכאמור: אינו אורז). 3. גריסים הם זרעי דגן או חלקי זרעים. כיום, שם זה מתייחס בעיקר אל גרעיני השעורה, גריסי פנינה הם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול, אך ערכם התזונתי נמוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2011 | 17:34 | מאת: אורה

אני סובלת מקנדידה ולכן עלי להמנע משמרים וגם משאור. איה לחם מומלץ לקנות והיכן אפשר להשיג אותו? בברכה

21/12/2011 | 18:32 | מאת: מתמצא

בעדן.או במאפיות לחם ארז

21/12/2011 | 13:47 | מאת: יוסי

שלום. מיץ עשב חיטה.האם זה בריא וכמה

21/12/2011 | 15:02 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום מיץ עשב חיטה הוא בהחלט בריא.מהווה המקור המרוכז ביותר לכלורופיל.מחזק את מערכת החיסון ויכול בשילוב עם אורח חיים בריא ותזונה נבונה, למנוע היווצרות תאים סרטניים בגופינו. הכמות המומלצת הינה רבע כוס ביום על קיבה ריקה,מומלץ עם הקימה ובמרווח של חצי שעה מארוחת הבוקר. לא מתאים לאנשים הנוטלים מדללי דם,באי ספיקת כליות או מכמות אשלגן גבוהה בבדיקת הדם בתקופת ההריון וההנקה. לבריאות טובה וחג אורים שמח אביטל

7% שומן זה משולשים קטנים כאלה, מכירה? כמה אפשר לאכול כאלה ביום ? מה היתרונות של זה ?

חג שלום. לא ניתן להמליץ על מזונות/כמויות/ יתרונות או חסרונות מבלי לקרוא את התויות של המרכיבים.כעיקרון, תזונה בריאה היא כזו המבוססת על אכילה מאוזנת מבלי להפריז בשום רכיב מזון בהנחה שהאדם עצמו בריא ומאוזן. יש להשתדל לאכול מוצרים פחות שמנים, עם שימתץלב לצבעי מאכל וחומרים משמרים מזיקים. חג אורים שמח אביטל

20/12/2011 | 19:16 | מאת: אפרת הזללנית

רציתי לדעת אם אני מכינה סופגניות תוצרת בית לפי מתכון שיש לכם כאן באתר, כמה קלוריות אמורות להיות בכל סופגניה? האם זה משנה באיזה שמן אני משתמשת לטיגון? האם יש שמן מומלץ לטיגון סופגניות? איך אפשר לחסוך קלוריות בלי לוותר על התענוג שבאכילת סופגניות?

21/12/2011 | 15:15 | מאת: אביטל זלצר

אפרת שלום. כמות הקלוריות בסופגניה נע בין 400 ל 700 קלוריות, תלוי בגודל, בכמות ובסוג המילוי. הדרך הטובה ביותר להוריד קלורית את החגיגה היא פשוט לאפות אותן. מצרפת לך מתכון (אפילו בריא) שהכנתי בעצמי ויצא מעולה http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=761459 בברכת חג שמח אביטל

20/12/2011 | 14:39 | מאת: אנה

ענית לי כי כדאי לטחון שומשום ופשתן בסמוך לאכילה.לא כתבת כמה כפיות ביום. האם ניתן לטחון ביחד?האם שומשום רגיל גם מכיל משהו?גרעינים לבנים ושחורים כדאי לטחון גס ולאכול או לפזר בסלט?תודה רבה מראש

21/12/2011 | 15:21 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום כף ביום מכל אחד תעשה את העבודה. ניתן לטחון ביחד. שומשום רגיל מומלץ יותר משומשום מלא מבין הדגנים, שומשום נחשב ליוצא דופן: הוא היחידי שעדיף לאכול בגרסתו ה"רגילה" ולא המלאה. השומשום המלא מכיל אמנם יותר ברזל וסידן, אבל גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים וחומצות, שמפריעים לגוף לספוג את המינרלים החיוניים שבו. אין צורך לטחון גרעינים, ניתן ורצוי לאוכלם בצורתם הטבעית (לא מומלחים ולא קלויים) בברכת חג אורים שמח אביטל.

21/12/2011 | 15:32 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום חשוב לי לחדד את השומשום הרגיל לא טוחנים. את השומשום המלא חובה לטחון אחרת יצא בדיוק כפי שנכנס. בברכה אביטל

21/12/2011 | 19:13 | מאת: גיא

האם זה לא עדיף על טחינה רגילה?

20/12/2011 | 10:15 | מאת: ארי

מה צריך לאכול בשביל לקבל קלקול קיבה?

22/12/2011 | 20:33 | מאת: אביטל זלצר

ארי שלום פתוגנים רבים במזון יכולים לגרום לקילקול קיבה. אשמח אם תסביר את שאלתך על מנת שאוכל לענות בצורה יותר ממוקדת. בברכת חג אורים שמח אביטל

22/12/2011 | 22:51 | מאת: ארי

אני צריך להוצאי ''ג'' מה אני צריך לאכול בשביל לקבל קילקול קיבה ניסתי חלב עם חומץ שוקו שעמד 3 ימים בשמש וכלום לא עזר