פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שלום רב אני לוקח אספירין, אוקסר ללחץ דם גבוה וכן סוטלול להפרעת קצב האם שתיית 3 כוסות תה ירוק עם נענע (יש שקיות תה כאלה) מותרת לי ? תודה לתשובתכם
רמינו שלום אכן מותר לך וטוב לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני מניקה(חודשיים וחצי לאחר לידה) ומרגישה שאני כל הזמן רעבה. במיוחד בשעות הערב. אני בדרך כלל מצליחה לשמור כשאני רוצה אבל הפעם אני פשוט לא מצליחה. למזלי ההנקה עוזרת מבחינת המשקל אבל כבר עליתי מאז הלידה. רציתי לדעת אם יש מאכלים/חליטות שעוזרים לדכא תאבון תודה
בנוסף לשאלתי הקודמתף, רציתי לשאולך על שומן טרנס. אני כל הזמן שומעת על כך שמרגרינה זה אסון לגוף בגלל שומן הטרנס שבה אך בפועל כתוב שם שיש פחות מ 0.5 ג'. כמה ג' זה מזיק לגוף?
נעמי שלום את עכשיו בתהליך הנקה בתהליך זה הגוף כל הזמן מייצר אוכל לתינוק ולכן הוא צריך את כל המרכיבים החיוניים .אם את רעבה תאכלי . אבל לא גאנק להפך דברים מזינים ובריאים . כמו למשל בערב את יכולה לאכין לך בתקופת חורף זו מרקים חמים כמו מרק בטטה, מרק גריסים, ירקות וכ"ו. מרקים אילה מחממים מרגיעים ונותנים תחושה של שובע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב יש לי רעש באוזן שמאל קוראים לזה טינטון האם יש לרפואה אלטרנטיבית מה חהציע? תודה למענה פנינה
היי יש טיפול ואולם יש לבדוק את הגורם לבעיה כגון: בעיית ל"ד גבוה, דורבן, פיברו'? עישון? ועוד..... ניתן לסייע במינפולציות צוואריות, משהו הומאופטי (R29), וצמחי מרפא וטכניקה למיסוך הרעש. בבריאות טובה, יואל שניאור - נטורופת, מרכז פורום משלימה בנענע
פנינה שלום הרבה פעמים הטנטון נובע מבצקת שלוחצת על השבלול באוזן בתוספי תזונה ניתן לעזור בננפלש ניאצין ובצמחי מרפא בגינקובילובה וכמובן בתזונה המורידה לחץ דם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אנדרוגרפיס .תוסף תזונה .האם אפשר לקבל פרטים
מיטל שלום להלן קישור לצמח מרפא שבקשת http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=324&t=b בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם ייתכן שלקופת חולים לאומית אין אפילו רופא אחד שמתמחה בתזונה ?ניסיתי לקבוע תור ונאמר לי שאין כזה. האם מישהו יודע אחרת?
איה שלום. בקופות החולים זה נקרא תזונאית קלינית. אם ברצונך לעמוד גם על ההבטים הבריאותיים של המזון הייתי ממליצה לך בחום לפנות לנטורופתית או לתזונאית קלינית טבעית. בברכת שבת שלום אביטל
שלום ותודה מראש על תשובתכן. יש לי סכרת גבולית (בת 62) משתדלת לשמור. שאלתי_ איזה תחליף יש לסוכר, הכי פחות מזיק, אני רוצה להמתיק טחינה וכד'.כיום אני ממתיקה את הטחינה עם מעט דבש ואני רוצה להפסיק עם הדבש. תודה שוב ריקי
ריקי שלום. הדבש לא מומלץ כלל וכלל לסוכרתיים. את יכולה להמתיק בסטיביה בברכה אביטל
אני לא אוכלת בשר ועוף ומוצרי חלב.רק דברים מלאים המון ירקות טחינה אורז אדום וקטיניות.שמנים טובים ולחם שיפון ללא שמרים .האם אכילת דג פעם בשבוע מספיקה? גם שותה הרבה מיצים של ירקות ועלים .תודה
מיטל שלום. ישרי כח על התזונה הנבונה. עלייך להקפיד לצרוך מספיק חלבון. הכי נכון יהיה לבצע בדיקת דם ולוודא שאין חסרים תזונתיים. בברכה אביטל
מיץ עשב חיטה.אני מבין שהוא בריא מאוד.האם ניתן לקנות אותו סחוט.תודה
יוסי שלום ניתן לרכוש מנות סחוטות וקפואות בחנויות טבע. לבריאות אביטל
תודה
שמעתי שיש דרך פשוטה, קלה, עם התערבות מינימלית להכנת זתים שחורים. אני מנסה לברר מהי הדרך ... יודעת שישנם שיטות שונות : עם מלח, שמש, הגרת נוזלים ... או רק עם שמן זית ושום ... מהי הדרך הטובה להכנת זתים שחורים, המשאירה את הערכים התזונתיים בזתים, ואין צורך בהמלחה ? האם איפסון בשמן זית + שום ... טוב ? טעים ? לא מריר ? מחפשת תשובה. אשמח למידע. בתודה ובברכה.
כנת זיתים שחורים שלום אי אפשר לכבוש זיתים ללא מלח להלן אתר http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%E4%EB%F0%FA_%E6%E9%FA%E9%ED בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בהמשך לשאלתי: רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. קראתי את תשובתך(תודה) אבל רציתי לדעת בעיקר על צורת הבישול-כמו אורז לבן או כמו אורז מלא(פי 2 מים) או שיש צורת בישול בכללל אחרת..? אני מחפש בישול בסיסי ולא מתכונים מסובכים תודה וחג שמח
טבעוני שלום אתר שיאמר לך את ההבדל בין אורז בר לפראי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.html ואתר לקינואה אדומה ורגילה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.ht בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.
שלום אושרת הממתיקים המלאכותיים השונים נבדלים זה מזה במרכיב ההמתקה העיקרי. יש לציין שלכל מרכיב מיוחסות רשימת תופעות לוואי אפשריות כפי שהתגלה בניסויים בבעלי חיים (אף מחקר מדעי עדיין לא הוכיח כי קיים סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים). עפ"י המידע הקיים היום קשה לי להמליץ על ממתיק ספצייפי אך אני בהחלט יכולה להמליץ על שימוש שפוי בכמות הצריכה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.
איילה שלום לגבי הממתיקים למיניהם האספרטיים הוא ממש בעייתי אם את אוכלת עם ממתיקים לסוכרלוז יש הכי תופעות לוואי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לא היה ברור מתשובתך: מבין הממתיקים, האם לסוכרלוז יש הכי הרבה תופעות לוואי או הכי פחות תופעות לוואי?
קראתי הרבה על סגולות התה הירוק ורציתי לדעת כמה כוסות מותר לשתות ליום האם מותר לשתות אות אחרי ארוחות והאם מותר לשתות אותו קר{מכינים בבוקר ושותים במשך היום}
אמיר שלום שתה תה ירוק כמה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, קר או חם לא משנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לברר לגבי אנשים שיש להם כולסטרול גבוה 270 הרע 170 הטוב 59 טריגליצרידים 115 אין מחלות רקע מה לגבי אכילת ביצים כמה מותר בשבוע. תודה
יעקוב שלום רמות השומנים שלך אכן גבוהות מאוד הייתי ממליצה להוריד מוצרים מהחי לגהי ביצה פעם בשבוע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב רציתי לברר איזה קמח מומלץ ובריא לאפיה ביתית והכוונה לאפיית לחמים, עוגות.. שמעתי על כוסמין לדוגמא. אשמח לדעת על עוד אופציות לא פחות בריאות ממנו. תודה שלי
שלי שלום קמח מצויין הוא קמח שקדים של דגניים עדיף קמח שיפון מלא למרות שהוא יותר כבד ומתפורר. קמח כוסמין הוא קמח זן של חיטה לכן עדיף קמח כוסמין מלא. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לברר האם שתית קפה ותה ירוק מעלים כולסטרול בדם?
אמיר שלום שתיית קפה מעלה כולסטרול לעומת זאת שתיית תה ירוק מורידה אותו המלצתי לך תמיר את הקפה בתה ירוק. בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
בעקבות קולונוסקופיה שנכשלה עקב בקע במפשעה נוצרה חסימה חלקית באיזור המפשעה. נרשם לי התכשיר אבילאק סירופ כדי לאפשר לפסולת לעבור. האם צריך לשמור על דיאטה מסוימת. אני עדיין ממשיך בדיאטה כנראה עתירת סיבים (קוואקר, ירקות, פירות וכו') אולם איני בטוח שזאת דיאטה מתאימה. אולי צריך דווקא דיאטה דלת סיבים. אודה מאד על התייחסות
שלום משה אני מצרפת לך קישור לדף מתוך האתר של המרכז הרפואי ע"ש שיבא המסביר בפירוט רב על ההכנה לבדיקה. http://gastro.sheba.co.il/266/82.htm בהצלחה רבה בבדיקה עדי מילר דיאטנית קלינית
הקולונוסקופיה נכשלה לא בגלל הכנה לקויה. ההכנה היתה טובה, לדברי הבודק, אולם הבקע במפשעה (שאותו עברה בדיקתו) מנע ממנו להשלים את הבדיקה. הוא ניסה במשך שעה להשלים את הבדיקה ולבסוף הפסיק מחשש לנזק שיגרם. לרוע מזלי נזק כבר נגרם ומעצירות רגילה עכשיו יש חסימה חלקית באיזור הבקע ואני חייב להשתמש בתכשירים כמו אבילאק או לקסעדין. שאלתי היא אם בנוסף לתכשירים (להם מעולם לא נזקקתי) עלי לשמור על דיאטה דלת סיבים כדי לאפשר לפסולת לעבור את חלק המעי הנמצא בבקע המפשעתי הדו-צדדי. בתודה מראש על התייחסותך.
סלק אפשר לחתוך לסלט בלי בישול? וכרוב סגול אפשר לשים בסלט ללא בישול?היי כמה שאלות תפוז מותר לאכול בבוקר מוקדם?
שרית שלום אכן את הסלק והכרוב ניתן לאכול ללא בישול. אין שום בעיה לאכול או לשתות תפוזים השכם בבוקר. בברכת חג אורים שמח אביטל
שלום רב, בחלק מהתוספים של סולגאר, אלטמן וחברות אחרות משתמשים בטיטניום דיאוקסיד. מה תפקידו בתרכובת? (חומר משמר?) שמעתי שהוא חשוד כמסרטן. מה דעתך? תודה מירי
מירי שלום החומר מאושר ע"י משרד הבריאות כציפוי לטבליה, הכמות הנמצאת בטבליה היא במיקרוגרמים קטנים המעורבים יחד עם צלולוז. הטיטניום די-אוקסיד הינו רכיב המאושר לשימוש (food-grade use). השימוש בטיטניום די-אוקסיד נועד להבטיח גוון או צבע קבוע למוצרים אשר צבע הרכיבים הטבעיים שלהם נוטה להשתנות מאצווה לאצווה. לפי המחקרים הנזק שלו מזערי. ברור שבמינונים גבוהים יותר הוא עשוי לגרות לתופעות לוואי. יוצאים מנקודת הנחה שהכמות שתגיע לאדם נמוכה מאוד ולא משמעוותית בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן
"עשיתי גוגל" על "titanium dioxide risks" ומצאתי שהאינטרנט מלא במידע, מאמרים ומחקרים מדאיגים שמקשרים את החומר הזה עם סכנה לסרטן... לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&site=&q=titanium+dioxide+risks&oq=titanium+dioxi&aq=9&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2223l22824l0l27667l14l14l0l4l4l0l262l1688l1.6.3l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=bc759fe37ccbb22d&biw=1024&bih=570 המידע נמסר מגורמים רשמיים העוסקים בחקר הסרטן לדוגמה: Titanium dioxide has recently been classified by the International Agency for Research on Cancer (IARC) as an IARC Group 2B carcinogen ''possibly carcinogen to humans''. Titanium dioxide accounts for 70% of the total production volume of pigments worldwide. It is widely used to provide whiteness and opacity to products such as paints, plastics, papers, inks, foods, and toothpastes. It is also used in cosmetic and skin care products, and it is present in almost every sunblock, where it helps protect the skin from ultraviolet light.... . . . More information: International Agency for Research on Cancer (IARC): Titanium dioxide (IARC Group 2B), Summary of data reported, Feb. 2006 Health Canada: Hazard-specific issues - substances assessed for carcinogenicity Explanation of the IARC evaluations Baan, R., et al. Carcinogenicity of carbon black, titanium dioxide, and talc. The Lancet Oncology. Vol. 7 (Apr. 2006). P. 295-296
שלום ותודה מראש על תשובתכם. קניתי עוגיות של "לחם השדה" הרכיבים די בסדר (קמח מלא ועוד), בין הרכיבים מצוין שמנים צמחיים (חלקם מוקשים). האם כדאי להמשיך לצרוך מוצר עם חומרים מוקשים? תודה ריקי
ריקי שלום אין ספק שאת צודקת שעדיף בלי אותם שומנים מוקשים. נסי למצוא מוצרים אחרים כל הכבוד על הצרכנות הנכונה! בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן
בוקר טוב, אני מעוניינת להתיעץ לגבי נטילה של ויטמין D, קבלתי עליו המלצה מנטורופתית כטיפול בשפעת ואני מתלבטת אם יש לקחת אותו עם תזונה מסוימת כי הבנתי שויטמין D אמור להיספג בצורה מסוימת, אשמח להסבר
אורלי שלום אכן ויטמין D חשוב מאוד למניעת שפעת . אך חשוב לבדוק אם אכן יש לך חסר. עם בבדיקת דם רואים שחסר לך ויטמין D אכן תקחי . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן
כמובן עשיתי, עם הבדיקות דם הלכתי ליעוץ אצל הנטורופתית, קניתי את ויטמין D של סולגאר אם זה רלוונטי, אז השאלה שוב איך לקחת אותו מבחינת ספיגה?
ויטמין D הינו חשוב ביותר לשמירה על רמות סידן תקינות בדם הוא מגביר את ספיגת הסידן מהמזון ומצמצם את אובדן הסידן בשתן. בנוסף הוא חיוני ביותר לבריאות העצמות, השיניים, לפעילות הלב, לקרישת הדם, לתפקוד מערכת העצבים ועוד. מרבית ויטמין D בגוף נוצר בעור על ידי חשיפה לקרני השמש והוא הופך לפעיל בגוף (ויטמין D3) לאחר ספיגתו במעיים ועיבודו בכבד ובכליות. בעיה באחת מתחנות אלו עלולה לגרום למחסור בו, כמו גם בעיה בתפקוד בלוטת התריס ומצבים בריאותיים נוספים. בנוסף, ויטמין D נמצא גם במזונות שאנו צורכים, ובעיקר בדגים (סלמון, סרדינים, מקרל, טונה), שמן דגים, ביצים, מוצרי חלב, כבד עוף ופטריות שיטאקי. במקביל לחשיפה מבוקרת לשמש ולצריכת מזונות עשירים בוויטמין D, רצוי לצרוך תוסף תזונתי המכיל ויטמין D3 (קולקלציפרול) נגזרת זו של הוויטמין הינה כבר בצורתה הפעילה בגוף וספיגתה אופטימלית.
לאחרונה הוספתי לתזונה דגנים עתירי סובין - שני סוגים של אול בראן ו-פיבר. הם האיצו את פעילות העיכול במידה רבה ומשמעותית. לכן רציתי לדעת אם יש בהם רכיב ממכר שאינו טבעי,לא בריא ועלול לגרום לקיבה להתרגל אליו... תודה
שלום נעמה הדגנים האיצו את פעילות המעיים שלך כיוון שהם מכילים כמות מרשימה של סיביים תזונתיים. הם אינם מכילים רכיב ממכר. קחי בחשבון שפיבר 1 ממותק בסוכרזית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום רב, לוקחת תוסף סידן בשם קלמנדין והוא עושה לי צרבת -האם את מכירה תוסף אחר שאינו עושה צרבת? אני כמובן גם אוכלת אוכל בריא קטניות ודגנים ירקות ירוקים פירות ושומשום שקדים ואגוזים,אבל זה לא מספיק אני חייבת תוסף עם ספיגה טובה האם ידוע לך? אשמח לקבל תשובה דליה
דליה שלום יש הרבה תוספים לסידן בשוק למשל סידן +ויטמין D של סופרהרב קומפלקס דסידן של סולגר שהוא מצוין. וכ"ו בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן
שלום דליה, אנו ממליצים לך על תוסף סידן שמכיל קלציום קרבונט מאחר והוא גם סותר חומצה (וזאת למרות שקלציום ציטרט נחשב לבעל יכולת ספיגה טובה יותר בגוף). יש לבדוק ברשימת הרכיבים על המוצר שמדובר בנגזרת זו של סידן. רפואה שלמה!
שלום דליה,הייתי מברר טוב טוב לגבי כל תוסף ! עם מתמחה בעל שם ברפואה סינית,אישית אני בעד תזונה בעלת ערכי סידן גבוהים,תעייני בקישור הבא :http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=11&art_id=61 בברכה בבריאות בהצלחה אורן
אשמח לדעת היכן ניתן לקרוא וללמוד על תרכובות כימיות וטבעיות. אני מעוניינת לקרוא בהרחבה על תרכובות טבעיות ותרכובות לא טבעיות כמו קלוקונט לעומת אוקסיד. למשל ברזל אבץ מגנזיום ושאר ויטמינים ומינרלים רוצה לדעת שאני קונה מרכיב טבעי ואורגני ככל הניתן
טל שלום המלצתי לך לחפש בספרי כימיה וביוכימיה או באינטרנט . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן .
שלום אבקש את תשובתכם לשאלה מיום 20.12.11 בענין חיידק הליקובקטור תודה אביבה
אביבה שלום שמן האורגנו עוזר לחלק מהאנשים ולחלק לא . נסי ותבדקי. יש שמן אורגנו בכמוסות יש לקחת בין פעמים ל3 פעמים ביום. חשוב מאוד להוסיף חיידקים טובים אך לא בזמן לקיחת האורגנו ולהמשיך אותם עם גמר הטיפול באורגנו . הם חשובים לחיזוק מערכת החיסון בברכת אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אביבה, חשוב שתידעי שבלי שינויי רציני בתזונה והורדת לחץ בחיים שום תוסף לא יעזור. רק בריאות.
שלום טובה אני מבינה שאת תזונאית קלינית טבעית עם תואר שני. אני סטודנטית למדעי התזונה ובכוונתי להמשיך ללימודי תזונה טבעית/נטורופטיה, וגם לתואר שני. אשמח לשמוע את דעתך האם יש לי צורך/חשיבות ללמוד את לימודי התזונה הטבעית המלאים באחד מהמכללות (מסלול של מס' שנים הכולל מקצועות נוספים), או שמע מספיק להשלמת הידע קורס תזונה טבעית של מס' חודשים? בנוסף, לגבי תואר שני, האם לדעתך להמשיך לתואר מחקרי בתחום כלשהוא בביולוגיה מיד אחרי תואר ראשון (בכל מקרה יש לי זמן עד לסטאז'), או שעדיף לחכות כמה שנים לאחר שעבוד בשטח? תודה מראש
סדני שלום אני מציעה שתדברי איתי פנים מול פנים הטלפון שלי 0546829699 בברכה ובהצלחוה חג אורים שמח טובה בר- שאן
יש תחליך לאינסטנד פודינג , אני עושה קצפת לעוגת ביסקוויטים (כוס חלב , שמנת מתוקה 5 כפות אינסטנד פודינג) ,ראיתי שיש איזה חומר שמתחיל ב E- וזה הדליק לי נורה אני משתמשת בו הרבה.
יאב שלום אשמח אם תסביר את עצמך יותר ברור אין לי מושג על מה אתה מדבר! בהצלחה בברכת אורים שמח טובה בר- שאן
שלום.רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. תודה
טבעוני שלום 1. קינואה רגילה ואדומה אילה שני זנים של קינואה 2. אורז פרא, שנקרא באנגלית Mixed Rice או Mixed Wild Rice, הוא תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר (שכאמור: אינו אורז). 3. גריסים הם זרעי דגן או חלקי זרעים. כיום, שם זה מתייחס בעיקר אל גרעיני השעורה, גריסי פנינה הם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול, אך ערכם התזונתי נמוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני סובלת מקנדידה ולכן עלי להמנע משמרים וגם משאור. איה לחם מומלץ לקנות והיכן אפשר להשיג אותו? בברכה
בעדן.או במאפיות לחם ארז
שלום. מיץ עשב חיטה.האם זה בריא וכמה
יוסי שלום מיץ עשב חיטה הוא בהחלט בריא.מהווה המקור המרוכז ביותר לכלורופיל.מחזק את מערכת החיסון ויכול בשילוב עם אורח חיים בריא ותזונה נבונה, למנוע היווצרות תאים סרטניים בגופינו. הכמות המומלצת הינה רבע כוס ביום על קיבה ריקה,מומלץ עם הקימה ובמרווח של חצי שעה מארוחת הבוקר. לא מתאים לאנשים הנוטלים מדללי דם,באי ספיקת כליות או מכמות אשלגן גבוהה בבדיקת הדם בתקופת ההריון וההנקה. לבריאות טובה וחג אורים שמח אביטל
7% שומן זה משולשים קטנים כאלה, מכירה? כמה אפשר לאכול כאלה ביום ? מה היתרונות של זה ?
חג שלום. לא ניתן להמליץ על מזונות/כמויות/ יתרונות או חסרונות מבלי לקרוא את התויות של המרכיבים.כעיקרון, תזונה בריאה היא כזו המבוססת על אכילה מאוזנת מבלי להפריז בשום רכיב מזון בהנחה שהאדם עצמו בריא ומאוזן. יש להשתדל לאכול מוצרים פחות שמנים, עם שימתץלב לצבעי מאכל וחומרים משמרים מזיקים. חג אורים שמח אביטל
רציתי לדעת אם אני מכינה סופגניות תוצרת בית לפי מתכון שיש לכם כאן באתר, כמה קלוריות אמורות להיות בכל סופגניה? האם זה משנה באיזה שמן אני משתמשת לטיגון? האם יש שמן מומלץ לטיגון סופגניות? איך אפשר לחסוך קלוריות בלי לוותר על התענוג שבאכילת סופגניות?
אפרת שלום. כמות הקלוריות בסופגניה נע בין 400 ל 700 קלוריות, תלוי בגודל, בכמות ובסוג המילוי. הדרך הטובה ביותר להוריד קלורית את החגיגה היא פשוט לאפות אותן. מצרפת לך מתכון (אפילו בריא) שהכנתי בעצמי ויצא מעולה http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=761459 בברכת חג שמח אביטל
ענית לי כי כדאי לטחון שומשום ופשתן בסמוך לאכילה.לא כתבת כמה כפיות ביום. האם ניתן לטחון ביחד?האם שומשום רגיל גם מכיל משהו?גרעינים לבנים ושחורים כדאי לטחון גס ולאכול או לפזר בסלט?תודה רבה מראש
אנה שלום כף ביום מכל אחד תעשה את העבודה. ניתן לטחון ביחד. שומשום רגיל מומלץ יותר משומשום מלא מבין הדגנים, שומשום נחשב ליוצא דופן: הוא היחידי שעדיף לאכול בגרסתו ה"רגילה" ולא המלאה. השומשום המלא מכיל אמנם יותר ברזל וסידן, אבל גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים וחומצות, שמפריעים לגוף לספוג את המינרלים החיוניים שבו. אין צורך לטחון גרעינים, ניתן ורצוי לאוכלם בצורתם הטבעית (לא מומלחים ולא קלויים) בברכת חג אורים שמח אביטל.
אנה שלום חשוב לי לחדד את השומשום הרגיל לא טוחנים. את השומשום המלא חובה לטחון אחרת יצא בדיוק כפי שנכנס. בברכה אביטל
האם זה לא עדיף על טחינה רגילה?
מה צריך לאכול בשביל לקבל קלקול קיבה?
ארי שלום פתוגנים רבים במזון יכולים לגרום לקילקול קיבה. אשמח אם תסביר את שאלתך על מנת שאוכל לענות בצורה יותר ממוקדת. בברכת חג אורים שמח אביטל
אני צריך להוצאי ''ג'' מה אני צריך לאכול בשביל לקבל קילקול קיבה ניסתי חלב עם חומץ שוקו שעמד 3 ימים בשמש וכלום לא עזר
שלום ותודה מראש על תשובתך. האם אורז בסמטי, בעל ערכים תזונתיים דומים לאורז המלא? האם נופל ממנו באיכותו? מה מומלץ יותר? תודה ריקי
ריקי שלום קיים בחנויות אורז בסמטי מלא. הוא שווה ערך לאורז מלא שאינו בסמטי. האורז הבסמטי הלבן הוא אורז שעבר תהליך של קילוף ולכן לא יכול להתנהג כאורז מלא. בברכת חג אורים שמח אביטל אביטל
שלום רב אני אמא לילדים 17,14,8.החלטנו להפסיק לאכול בעלי חיים ולהמעיט במוצרים מן החי (ביצים ומוצרי חלב).אנחנו אוכלים דגנים ,קטניות ופירות וירקות .האם כדאי לי לתת לילדים ולי תוסף של B12 כדי להיות שקטה שהם מקבלים את המנה היומית (להבנתי 3 מיקרוגרם ליום)? מה עוד דורש מעקב צמוד ? תודה רחל
רחל שלום יש לעקוב ולעשות בדיקות של B12 וויטמין D כן הייתי ממליצה לתת ויטמין B12בברכת אורים שמח טובה בר- שאן
היי רחל, עמותת אנונימוס נותנת יעוץ מסובסד לצמחונות וטבעונות ע"י תזונאית קלינית שהתמחתה בתזונה צימחית. היכנסי לאתר שלהם לדף היעוץ התזונתי ותכתבי למייל שמפורסם שם - או כיתבי ל- [email protected]
האים באמת חומץ תפוחים מרזה? כמה מותר לקחת ביום כדי שלא יזיק ?
הדס שלום ברפואה הטבעית לא הוכח שחומץ תפוחים מרזה .ושתייה רבה מאוד שלו עשויה לגרום לנזק למע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אני בת 15 יש לי בעיה קשה של עצירות, אני אוכלת די בריא,שותה לפחות 2 ליטר ביום, עושה לפחות 4 שעות של פעילות גופנית בשבוע ובכל זאת יש לי יציאה פעם בשלושה ימים לפעמים יותר. יש מזונות ספציפיים שאפשר להמליץ לי? או דרכים אחרות שיעזרו? תודה
מעיין שלום חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות, ולחם מלא, לא לחם לבן בנוסף לאכל קוואקר לשים אותו במרק או בדייסה. על מנת לצאת הכיני חליטה של שזיף יבש: קחי שזיף יבש צקי עליו מים רותחים וכסי עד שיתקרר שתי את המים ותאכלי את השזיף (זה טעים) כל בוקר וערב לפני שינה בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום , נאסר עליי לצרוך סיבים תזונתיים במזון בשל מחלת מעי הדק.(כבר חודשיים בלי ויש עוד כמה חודשים עד סוף הבירור). אני מרגישה שהגוף שלי חלש ופוחדת לחלות במחלות חורף למיניהן. האם מותר לשלב כטיפול מונע פרוטק או חיזוקית ? (אני יודעת שזה עשוי מצמחים ועד עכשיו לא לקחתי. אבל אולי זה לא יפריע למערכת העיכול?) ואותה שאלה בקשר לתוסף תזונה המכיל תמצית חרצית ריחנית עם תוספת ויטמין B6 ומגנזיום לטיפול במיגרנות.(מיגרקל) תודה מראש, יאנה
יאנה שלום. יש לבדוק כל מוצר לגופו. לא כל תוספי המזון מכילים סיבים. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. בברכת חג אורים שמח אביטל
הי, לפעמים כשנשאר מעט חלב בקרטון חלב רגיל של 3 אחוז אני מנערת חזק חזק את החלב בקרטון הסגור ואז נוצר קצף שאותו אני מאוד אוהבת. שאלתי היא: מה ה הקצף הזה? האם זה ריכוז גבוהה של החלב או סתם בועות אוויר- כלומר ריכוז נמוך של חלב. שאלה נוספת- לחלב סוי יש טעם מתקתק וניל אז מדוע הערך הקלורי שלו נמוך משל חלב 3 אחוז רגיל?
ליאורה שלום הקצף הינו בועות אויר שנוצרות כתוצאה מהעירבול. ערך קלורי נקבע לפי כל מכלול המרכיבים (כולל אחוזי שומן). בברכה אביטל
למיטב הבנתי יש כל מיני תרכובות לתוספי תזונה. יותר רעלים ופחות רעילים. לגבי המינרלים השונים האם תרכובת גלוקונט בכולם טובה יותר וטבעית יותר? מה השם גלוקונט בעצם מציין? למשל מה ההבדל בין ברזל גלוקונט לברזל גליצין? וגם לגבי ויטמין סי מה המקור הטבעי ביותר? האם אאסקרוביק אסיד הוא רעל או שעדיף ממקור טבעי יותר? ואם כן איזה מקור טבעי יש לויטמין C כתוסף תזונה? אני אודה לך אם תחדדי לי את הנושאים האלו תודה רבה
שלום ידוע לי שפעילות ספורטיבית , מצב המיטוכונדריה ותזונה נכונה משפיעים על חילוף החומרים בגוף.האם יש תוספי תזונה ,שהוכחו מדעית כמאיצי חילוף החומרים ? לדוגמא: אצטיל L-קריניטין, חומצא אלפא -ליפואית, קריאטין, ריבוז ,N-אצטילציסטאין (NAC),קואנזים Q10, NADH,חומצות אמיניות(ארגינין וחומצה אספרטית) תודה
מיכה שלום, עולה משאלתך כי חקרת היטב את הנושא. פעילות גופנית הינה הדרך הטובה ביותר שהוכחה כמאיצה חח. כמובן שניתן לסייע בשמירה על אורח חיים בריא ותזונה שיכולה לתמוך בתהליך. בברכה אביטל
אני אוכלת חסה למרות שאני לא הכי אוהבת את זה ... הבעיה היא שאני לא יודעת לבשל האם סלרי צריך בישול?? וגזר האם אני יכולה בבוקר לאכול את זה (כמה פעמים ביום?) יחד עם סלט? חבל שאני לא יודעת לבשל:( תודה על העזרה ...
שרית שלום. לא חובה לבשל סלרי, ניתן לחתוך בסלט או לאכול כפי שהוא. אין הגבלת כמויות כשמדובר בירקות ובלבד שלא מפריזים. ובכל זאת מאחר וחורף כרגע, ניתן פשוט לשים בסיר עם מים מגוון ירקות כמוד בטטה, גזר,כרוב, כרובית, סלרי שורש וגבעולים, בצל, שומר,דלעת,שן אחת של שום כל העלים הירוקים (שומר,כוסברה,פטרוזיליה (אפשר שורש פטרוזיליה),בצל ירוק,לבן, אדום, עלי סלק וכולי) עם מעט מלח ולאכול חלוט או כמרק (לא צריך לדעת לבשל!) בתיאבון ובהצלחה אביטל
תודה על התשובה הקודמת :) אני לוקחת גלולות אז הכולסטרול קצת גבוה וגם קצת השומנים איזה ירקות אני יכולה לאכול כדי להוריד את הרמות שלהם באופן טבעי?
שרית שלום אם הכולסטרול והשומנים גבוהים חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות ה, סלרי, נבטים ירקות עליים כמו חסה, תרד, מנגולד, כוסברה, פטרוזליה, ירקות כתומים כמו בטטה גזר (לשתות מיץ גזר מצוין. ) . הרבה בצל מכל סוגיו בצל ירוק, בצל יבש, בצל אדום, הרבה שום. ולאכל רק דגנים מלאים כמו לחם מלא אורז מלא וכ"ו המכילים סיבים רבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
יש לי אפשרות לקבל את פטריית הקמבוצ'יה היפנית להכנת התה שעליו נכתב רבות. האם זה יכול להיות מסוכן לי אם אני סובלת שנים מקנדידה במעיים? אני שנים עושה את הדיאטה המיוחדת לקנדידה (כולל תוספי מזון מיוחדים נגדה) ללא הצלחה. האם שתיית תה פטריית הקמבוצ'יה עלולה להחמיר את הקנדידה?
מיכל שלום מכיוון שמחקרים רבים מראים שהיא מחזקת את מערכת החיסון אני מניחה שהיא תעזור לך מאוד עם הקנדידה. חלק רב מזה שאינך מתפטרת מפטריה זו הוא חולשה של מערכת החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
נוד שלום האם אתה מדבר על יציאת גזים ממערכת העיכול? גזים נוצרים באופן טבעי, אך כאשר מס' הגזים רב ולעיתים זה מלווה בנפיחות בבטן, זה אומר שתהליך העיכול לא יעיל וגם יש הצטברות של תוצרי התתססה של חיידקים בבטן . לכן יש לבדוק את ,סוג האוכל שאתה אוכל הכמויות ודרך האכילה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן
אני בת 15 ורציתי לשאול האם את הכדור אפשר לקחת גם בגיל צעיר?
מאי שלום על מה את מדברת על איזה כדור? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, רציתי לדעת אם ניתן לדעת איך מזהים שומן טראנס ואיך הוא נוצר ? אשמח לקבל את התשובה בקרוב מאוד (: תודה !
שני שלום, על מוצרים המכילים שומן טראנס כתוב במפורש (כנדרש בחוק). יופיע מעט מאוד במוצרי חלב ובשר ורובו הגדול הינו תוצר לוואי של עיבוד חומצות שומן או בשפה פשוטה יותר, תוצר לוואי של מוצרים העוברים תהליכים כימיים במעבדות, כמו המרגרינה למשל. שומן הטראנס נוצר מחיבור שונה של הפחמניםבקשר הכפול במולקולה (המתחברים במקום מצד אחד,משני צדדי נגדיים) ומכאן גם שמו- טראנס. שומני הטראנס אינם חיוניים לגוף האדם ולא מומלץ לצרוך אותם. בבריאות טובה אביטל
שלום, אני בן 27 שסובל מדיכאון. הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3. באתי לבית מרקחת והרוקח נתן לי אומגה 3 מחוזקת ביותר בשילוב Q10 של דר' פישר. הומלץ לי בבית המרקחת להתחיל עם 2 למשך עשרה ימום ואז לרדת לכמוסה אחת ליום. התוצאה היתה שלא היצלחתי לישון עקב לקיחת 2 כמוסות ביומיים הראשונים ולכן ישר ירדתי לאחת ולאחר יום שראיתי שעדיין זה מפריע לי לשינה אז היחלפתי לאומגה 3 רגילה של "אלפסה".והיום זה היום הראשון שלי עם "האלפסה" והמינון שאני לוקח זה 3 ליום (כי זה מה שרשום על האריזה אבל הרוקח אמר לי 4 אז גם פה יש בלבול) עשיתי זאת לבד בלי המלצה ועקב חרדה מכך שלא אצליח לישון עם האומגה המחוזקת. השאלה שלי היא האם עשיתי נכון שהיחלפתי מיד? האם אני הייתי צריך לחכות שהגוף שלי יתרגל לאומגה 3? האם בעיית השינה נגרמה בגלל Q10 או האומגה 3? איזה אומגה אני אמור לקחת כי יש כלכך הרבה?! מה המינון הנכון בישבילי לאומגה 3 מבחינת ערכים (אומגה 3,DPA,DHA)וגם מבחינת כמוסות? אני מבולבל כי הרופא לא אמר לי בידיוק איזה אומגה 3 לקחת ולכן אני לא יודע
האם קטצ'ינים נמצאים בנוסף לתה ירוק גם בתה אדום? או במזון אחר?
מנשה שלום, הקטצ'ינים הפוליפנולים הם נוגדי חמצון חזקים המייחדים את התה הירוק.(ישנם כמה סוגים ). מחקרים הוכיחו כי תכונותיהם רבות העוצמה שלהם, מונעות מחלות סרטן ולב ועוזרות לנטרל השפעה של חומרים כימיים בגוף. בתה שחור, הקטצ'ינים מתחמצנים מאחר ובניגוד לתה הירוק, גורסים את העלים לפני הייבוש, פעולה המעניקה לתה את צבעו השחור. כך שתה ירוק מכיל 30-40% והתה השחור 3-10% קטצ'ינים. חשוב לזכור שלאחר שתיית 2-3 כוסות תה ירוק כמות הקטצ'ינים מגיעה לשיא ולכן אין השפעה מיטיבה עם הגברת כמות שתיית התה מעבר לכמות הנ"ל. בנוסף, לשתית תה עודפת יכולות להיות גם תופעות לוואי, בין התופעות הנפוצות: גזים, בחילות, צרבת, כאבי בטן, סחרחורת, חולשה וכאבי שרירים. לבריאות, אביטל
תודה.אני צורך תה אדום (רויבוש) האמור להכיל יותר נוגדי חימצון מכל תה אחר.האם לדעתכם עדיף תה ירוק?