פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

29/12/2011 | 01:06 | מאת: הכנת זתים שחורים.

שמעתי שיש דרך פשוטה, קלה, עם התערבות מינימלית להכנת זתים שחורים. אני מנסה לברר מהי הדרך ... יודעת שישנם שיטות שונות : עם מלח, שמש, הגרת נוזלים ... או רק עם שמן זית ושום ... מהי הדרך הטובה להכנת זתים שחורים, המשאירה את הערכים התזונתיים בזתים, ואין צורך בהמלחה ? האם איפסון בשמן זית + שום ... טוב ? טעים ? לא מריר ? מחפשת תשובה. אשמח למידע. בתודה ובברכה.

29/12/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

כנת זיתים שחורים שלום אי אפשר לכבוש זיתים ללא מלח להלן אתר http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%E4%EB%F0%FA_%E6%E9%FA%E9%ED בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2011 | 18:25 | מאת: טבעוני

בהמשך לשאלתי: רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. קראתי את תשובתך(תודה) אבל רציתי לדעת בעיקר על צורת הבישול-כמו אורז לבן או כמו אורז מלא(פי 2 מים) או שיש צורת בישול בכללל אחרת..? אני מחפש בישול בסיסי ולא מתכונים מסובכים תודה וחג שמח

28/12/2011 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום אתר שיאמר לך את ההבדל בין אורז בר לפראי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.html ואתר לקינואה אדומה ורגילה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470024,00.ht בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 17:47 | מאת: אושרת

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

28/12/2011 | 14:02 | מאת: עדי מילר

שלום אושרת הממתיקים המלאכותיים השונים נבדלים זה מזה במרכיב ההמתקה העיקרי. יש לציין שלכל מרכיב מיוחסות רשימת תופעות לוואי אפשריות כפי שהתגלה בניסויים בבעלי חיים (אף מחקר מדעי עדיין לא הוכיח כי קיים סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים). עפ"י המידע הקיים היום קשה לי להמליץ על ממתיק ספצייפי אך אני בהחלט יכולה להמליץ על שימוש שפוי בכמות הצריכה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/12/2011 | 17:41 | מאת: איילה

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

28/12/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

איילה שלום לגבי הממתיקים למיניהם האספרטיים הוא ממש בעייתי אם את אוכלת עם ממתיקים לסוכרלוז יש הכי תופעות לוואי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/12/2011 | 19:05 | מאת: איילה

לא היה ברור מתשובתך: מבין הממתיקים, האם לסוכרלוז יש הכי הרבה תופעות לוואי או הכי פחות תופעות לוואי?

26/12/2011 | 12:39 | מאת: אמיר

קראתי הרבה על סגולות התה הירוק ורציתי לדעת כמה כוסות מותר לשתות ליום האם מותר לשתות אות אחרי ארוחות והאם מותר לשתות אותו קר{מכינים בבוקר ושותים במשך היום}

28/12/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום שתה תה ירוק כמה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, קר או חם לא משנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 12:36 | מאת: יעקב

רציתי לברר לגבי אנשים שיש להם כולסטרול גבוה 270 הרע 170 הטוב 59 טריגליצרידים 115 אין מחלות רקע מה לגבי אכילת ביצים כמה מותר בשבוע. תודה

28/12/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

יעקוב שלום רמות השומנים שלך אכן גבוהות מאוד הייתי ממליצה להוריד מוצרים מהחי לגהי ביצה פעם בשבוע . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/12/2011 | 02:24 | מאת: שלי

שלום רב רציתי לברר איזה קמח מומלץ ובריא לאפיה ביתית והכוונה לאפיית לחמים, עוגות.. שמעתי על כוסמין לדוגמא. אשמח לדעת על עוד אופציות לא פחות בריאות ממנו. תודה שלי

26/12/2011 | 08:39 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום קמח מצויין הוא קמח שקדים של דגניים עדיף קמח שיפון מלא למרות שהוא יותר כבד ומתפורר. קמח כוסמין הוא קמח זן של חיטה לכן עדיף קמח כוסמין מלא. בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2011 | 14:44 | מאת: אמיר

רציתי לברר האם שתית קפה ותה ירוק מעלים כולסטרול בדם?

26/12/2011 | 08:36 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום שתיית קפה מעלה כולסטרול לעומת זאת שתיית תה ירוק מורידה אותו המלצתי לך תמיר את הקפה בתה ירוק. בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2011 | 22:45 | מאת: משה

בעקבות קולונוסקופיה שנכשלה עקב בקע במפשעה נוצרה חסימה חלקית באיזור המפשעה. נרשם לי התכשיר אבילאק סירופ כדי לאפשר לפסולת לעבור. האם צריך לשמור על דיאטה מסוימת. אני עדיין ממשיך בדיאטה כנראה עתירת סיבים (קוואקר, ירקות, פירות וכו') אולם איני בטוח שזאת דיאטה מתאימה. אולי צריך דווקא דיאטה דלת סיבים. אודה מאד על התייחסות

25/12/2011 | 13:49 | מאת: עדי מילר

שלום משה אני מצרפת לך קישור לדף מתוך האתר של המרכז הרפואי ע"ש שיבא המסביר בפירוט רב על ההכנה לבדיקה. http://gastro.sheba.co.il/266/82.htm בהצלחה רבה בבדיקה עדי מילר דיאטנית קלינית

הקולונוסקופיה נכשלה לא בגלל הכנה לקויה. ההכנה היתה טובה, לדברי הבודק, אולם הבקע במפשעה (שאותו עברה בדיקתו) מנע ממנו להשלים את הבדיקה. הוא ניסה במשך שעה להשלים את הבדיקה ולבסוף הפסיק מחשש לנזק שיגרם. לרוע מזלי נזק כבר נגרם ומעצירות רגילה עכשיו יש חסימה חלקית באיזור הבקע ואני חייב להשתמש בתכשירים כמו אבילאק או לקסעדין. שאלתי היא אם בנוסף לתכשירים (להם מעולם לא נזקקתי) עלי לשמור על דיאטה דלת סיבים כדי לאפשר לפסולת לעבור את חלק המעי הנמצא בבקע המפשעתי הדו-צדדי. בתודה מראש על התייחסותך.

24/12/2011 | 09:51 | מאת: שרית

סלק אפשר לחתוך לסלט בלי בישול? וכרוב סגול אפשר לשים בסלט ללא בישול?היי כמה שאלות תפוז מותר לאכול בבוקר מוקדם?

24/12/2011 | 11:41 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום אכן את הסלק והכרוב ניתן לאכול ללא בישול. אין שום בעיה לאכול או לשתות תפוזים השכם בבוקר. בברכת חג אורים שמח אביטל

23/12/2011 | 12:08 | מאת: מירי

שלום רב, בחלק מהתוספים של סולגאר, אלטמן וחברות אחרות משתמשים בטיטניום דיאוקסיד. מה תפקידו בתרכובת? (חומר משמר?) שמעתי שהוא חשוד כמסרטן. מה דעתך? תודה מירי

24/12/2011 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום החומר מאושר ע"י משרד הבריאות כציפוי לטבליה, הכמות הנמצאת בטבליה היא במיקרוגרמים קטנים המעורבים יחד עם צלולוז. הטיטניום די-אוקסיד הינו רכיב המאושר לשימוש (food-grade use). השימוש בטיטניום די-אוקסיד נועד להבטיח גוון או צבע קבוע למוצרים אשר צבע הרכיבים הטבעיים שלהם נוטה להשתנות מאצווה לאצווה. לפי המחקרים הנזק שלו מזערי. ברור שבמינונים גבוהים יותר הוא עשוי לגרות לתופעות לוואי. יוצאים מנקודת הנחה שהכמות שתגיע לאדם נמוכה מאוד ולא משמעוותית בברכת חג אורים שמח בהצלחה טובה בר- שאן

25/12/2011 | 06:09 | מאת: מירי

"עשיתי גוגל" על "titanium dioxide risks" ומצאתי שהאינטרנט מלא במידע, מאמרים ומחקרים מדאיגים שמקשרים את החומר הזה עם סכנה לסרטן... לדוגמה: http://www.google.co.il/#hl=iw&site=&q=titanium+dioxide+risks&oq=titanium+dioxi&aq=9&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2223l22824l0l27667l14l14l0l4l4l0l262l1688l1.6.3l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=bc759fe37ccbb22d&biw=1024&bih=570 המידע נמסר מגורמים רשמיים העוסקים בחקר הסרטן לדוגמה: Titanium dioxide has recently been classified by the International Agency for Research on Cancer (IARC) as an IARC Group 2B carcinogen ''possibly carcinogen to humans''. Titanium dioxide accounts for 70% of the total production volume of pigments worldwide. It is widely used to provide whiteness and opacity to products such as paints, plastics, papers, inks, foods, and toothpastes. It is also used in cosmetic and skin care products, and it is present in almost every sunblock, where it helps protect the skin from ultraviolet light.... . . . More information: International Agency for Research on Cancer (IARC): Titanium dioxide (IARC Group 2B), Summary of data reported, Feb. 2006 Health Canada: Hazard-specific issues - substances assessed for carcinogenicity Explanation of the IARC evaluations Baan, R., et al. Carcinogenicity of carbon black, titanium dioxide, and talc. The Lancet Oncology. Vol. 7 (Apr. 2006). P. 295-296

23/12/2011 | 11:55 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתכם. קניתי עוגיות של "לחם השדה" הרכיבים די בסדר (קמח מלא ועוד), בין הרכיבים מצוין שמנים צמחיים (חלקם מוקשים). האם כדאי להמשיך לצרוך מוצר עם חומרים מוקשים? תודה ריקי

24/12/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום אין ספק שאת צודקת שעדיף בלי אותם שומנים מוקשים. נסי למצוא מוצרים אחרים כל הכבוד על הצרכנות הנכונה! בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

23/12/2011 | 11:46 | מאת: אורלי

בוקר טוב, אני מעוניינת להתיעץ לגבי נטילה של ויטמין D, קבלתי עליו המלצה מנטורופתית כטיפול בשפעת ואני מתלבטת אם יש לקחת אותו עם תזונה מסוימת כי הבנתי שויטמין D אמור להיספג בצורה מסוימת, אשמח להסבר

24/12/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

אורלי שלום אכן ויטמין D חשוב מאוד למניעת שפעת . אך חשוב לבדוק אם אכן יש לך חסר. עם בבדיקת דם רואים שחסר לך ויטמין D אכן תקחי . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

26/12/2011 | 12:24 | מאת: אורלי

כמובן עשיתי, עם הבדיקות דם הלכתי ליעוץ אצל הנטורופתית, קניתי את ויטמין D של סולגאר אם זה רלוונטי, אז השאלה שוב איך לקחת אותו מבחינת ספיגה?

02/01/2012 | 09:30 | מאת: Gramse

ויטמין D הינו חשוב ביותר לשמירה על רמות סידן תקינות בדם – הוא מגביר את ספיגת הסידן מהמזון ומצמצם את אובדן הסידן בשתן. בנוסף הוא חיוני ביותר לבריאות העצמות, השיניים, לפעילות הלב, לקרישת הדם, לתפקוד מערכת העצבים ועוד. מרבית ויטמין D בגוף נוצר בעור על ידי חשיפה לקרני השמש והוא הופך לפעיל בגוף (ויטמין D3) לאחר ספיגתו במעיים ועיבודו בכבד ובכליות. בעיה באחת מתחנות אלו עלולה לגרום למחסור בו, כמו גם בעיה בתפקוד בלוטת התריס ומצבים בריאותיים נוספים. בנוסף, ויטמין D נמצא גם במזונות שאנו צורכים, ובעיקר בדגים (סלמון, סרדינים, מקרל, טונה), שמן דגים, ביצים, מוצרי חלב, כבד עוף ופטריות שיטאקי. במקביל לחשיפה מבוקרת לשמש ולצריכת מזונות עשירים בוויטמין D, רצוי לצרוך תוסף תזונתי המכיל ויטמין D3 (קולקלציפרול) – נגזרת זו של הוויטמין הינה כבר בצורתה הפעילה בגוף וספיגתה אופטימלית.

23/12/2011 | 10:27 | מאת: נעמה

לאחרונה הוספתי לתזונה דגנים עתירי סובין - שני סוגים של אול בראן ו-פיבר. הם האיצו את פעילות העיכול במידה רבה ומשמעותית. לכן רציתי לדעת אם יש בהם רכיב ממכר שאינו טבעי,לא בריא ועלול לגרום לקיבה להתרגל אליו... תודה

25/12/2011 | 13:41 | מאת: עדי מילר

שלום נעמה הדגנים האיצו את פעילות המעיים שלך כיוון שהם מכילים כמות מרשימה של סיביים תזונתיים. הם אינם מכילים רכיב ממכר. קחי בחשבון שפיבר 1 ממותק בסוכרזית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

23/12/2011 | 09:40 | מאת: דליה

שלום רב, לוקחת תוסף סידן בשם קלמנדין והוא עושה לי צרבת -האם את מכירה תוסף אחר שאינו עושה צרבת? אני כמובן גם אוכלת אוכל בריא קטניות ודגנים ירקות ירוקים פירות ושומשום שקדים ואגוזים,אבל זה לא מספיק אני חייבת תוסף עם ספיגה טובה האם ידוע לך? אשמח לקבל תשובה דליה

24/12/2011 | 06:09 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום יש הרבה תוספים לסידן בשוק למשל סידן +ויטמין D של סופרהרב קומפלקס דסידן של סולגר שהוא מצוין. וכ"ו בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

02/01/2012 | 09:28 | מאת: Gramse

שלום דליה, אנו ממליצים לך על תוסף סידן שמכיל קלציום קרבונט מאחר והוא גם סותר חומצה (וזאת למרות שקלציום ציטרט נחשב לבעל יכולת ספיגה טובה יותר בגוף). יש לבדוק ברשימת הרכיבים על המוצר שמדובר בנגזרת זו של סידן. רפואה שלמה!

07/01/2012 | 18:55 | מאת: אורן

שלום דליה,הייתי מברר טוב טוב לגבי כל תוסף ! עם מתמחה בעל שם ברפואה סינית,אישית אני בעד תזונה בעלת ערכי סידן גבוהים,תעייני בקישור הבא :http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=11&art_id=61 בברכה בבריאות בהצלחה אורן

אשמח לדעת היכן ניתן לקרוא וללמוד על תרכובות כימיות וטבעיות. אני מעוניינת לקרוא בהרחבה על תרכובות טבעיות ותרכובות לא טבעיות כמו קלוקונט לעומת אוקסיד. למשל ברזל אבץ מגנזיום ושאר ויטמינים ומינרלים רוצה לדעת שאני קונה מרכיב טבעי ואורגני ככל הניתן

24/12/2011 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום המלצתי לך לחפש בספרי כימיה וביוכימיה או באינטרנט . בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן .

22/12/2011 | 20:22 | מאת: אביבה

שלום אבקש את תשובתכם לשאלה מיום 20.12.11 בענין חיידק הליקובקטור תודה אביבה

24/12/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

אביבה שלום שמן האורגנו עוזר לחלק מהאנשים ולחלק לא . נסי ותבדקי. יש שמן אורגנו בכמוסות יש לקחת בין פעמים ל3 פעמים ביום. חשוב מאוד להוסיף חיידקים טובים אך לא בזמן לקיחת האורגנו ולהמשיך אותם עם גמר הטיפול באורגנו . הם חשובים לחיזוק מערכת החיסון בברכת אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

24/12/2011 | 13:41 | מאת: שירה

24/12/2011 | 13:43 | מאת: שירה

שלום אביבה, חשוב שתידעי שבלי שינויי רציני בתזונה והורדת לחץ בחיים שום תוסף לא יעזור. רק בריאות.

22/12/2011 | 11:53 | מאת: סנדי

שלום טובה אני מבינה שאת תזונאית קלינית טבעית עם תואר שני. אני סטודנטית למדעי התזונה ובכוונתי להמשיך ללימודי תזונה טבעית/נטורופטיה, וגם לתואר שני. אשמח לשמוע את דעתך האם יש לי צורך/חשיבות ללמוד את לימודי התזונה הטבעית המלאים באחד מהמכללות (מסלול של מס' שנים הכולל מקצועות נוספים), או שמע מספיק להשלמת הידע קורס תזונה טבעית של מס' חודשים? בנוסף, לגבי תואר שני, האם לדעתך להמשיך לתואר מחקרי בתחום כלשהוא בביולוגיה מיד אחרי תואר ראשון (בכל מקרה יש לי זמן עד לסטאז'), או שעדיף לחכות כמה שנים לאחר שעבוד בשטח? תודה מראש

22/12/2011 | 17:21 | מאת: טובה בר-שאן

סדני שלום אני מציעה שתדברי איתי פנים מול פנים הטלפון שלי 0546829699 בברכה ובהצלחוה חג אורים שמח טובה בר- שאן

22/12/2011 | 10:14 | מאת: ליאב

יש תחליך לאינסטנד פודינג , אני עושה קצפת לעוגת ביסקוויטים (כוס חלב , שמנת מתוקה 5 כפות אינסטנד פודינג) ,ראיתי שיש איזה חומר שמתחיל ב E- וזה הדליק לי נורה אני משתמשת בו הרבה.

22/12/2011 | 17:20 | מאת: טובה בר-שאן

יאב שלום אשמח אם תסביר את עצמך יותר ברור אין לי מושג על מה אתה מדבר! בהצלחה בברכת אורים שמח טובה בר- שאן

21/12/2011 | 18:48 | מאת: טבעוני

שלום.רציתי לדעת מה ההבדלים בין סוגי מאכלים שוניןם למשל: בין קינואה רגילה לאדומה בין אורז מלא עדול לאורז וואני פראי (מה זה בכלל??) גריסים לעומת גריסי פנינה אשמח לדעת מידע על המאכלים הללו במיוחד גם על צורת הבישול.. תודה

22/12/2011 | 17:17 | מאת: טובה בר-שאן

טבעוני שלום 1. קינואה רגילה ואדומה אילה שני זנים של קינואה 2. אורז פרא, שנקרא באנגלית Mixed Rice או Mixed Wild Rice, הוא תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר (שכאמור: אינו אורז). 3. גריסים הם זרעי דגן או חלקי זרעים. כיום, שם זה מתייחס בעיקר אל גרעיני השעורה, גריסי פנינה הם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול, אך ערכם התזונתי נמוך יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2011 | 17:34 | מאת: אורה

אני סובלת מקנדידה ולכן עלי להמנע משמרים וגם משאור. איה לחם מומלץ לקנות והיכן אפשר להשיג אותו? בברכה

21/12/2011 | 18:32 | מאת: מתמצא

בעדן.או במאפיות לחם ארז

21/12/2011 | 13:47 | מאת: יוסי

שלום. מיץ עשב חיטה.האם זה בריא וכמה

21/12/2011 | 15:02 | מאת: אביטל זלצר

יוסי שלום מיץ עשב חיטה הוא בהחלט בריא.מהווה המקור המרוכז ביותר לכלורופיל.מחזק את מערכת החיסון ויכול בשילוב עם אורח חיים בריא ותזונה נבונה, למנוע היווצרות תאים סרטניים בגופינו. הכמות המומלצת הינה רבע כוס ביום על קיבה ריקה,מומלץ עם הקימה ובמרווח של חצי שעה מארוחת הבוקר. לא מתאים לאנשים הנוטלים מדללי דם,באי ספיקת כליות או מכמות אשלגן גבוהה בבדיקת הדם בתקופת ההריון וההנקה. לבריאות טובה וחג אורים שמח אביטל

7% שומן זה משולשים קטנים כאלה, מכירה? כמה אפשר לאכול כאלה ביום ? מה היתרונות של זה ?

חג שלום. לא ניתן להמליץ על מזונות/כמויות/ יתרונות או חסרונות מבלי לקרוא את התויות של המרכיבים.כעיקרון, תזונה בריאה היא כזו המבוססת על אכילה מאוזנת מבלי להפריז בשום רכיב מזון בהנחה שהאדם עצמו בריא ומאוזן. יש להשתדל לאכול מוצרים פחות שמנים, עם שימתץלב לצבעי מאכל וחומרים משמרים מזיקים. חג אורים שמח אביטל

20/12/2011 | 19:16 | מאת: אפרת הזללנית

רציתי לדעת אם אני מכינה סופגניות תוצרת בית לפי מתכון שיש לכם כאן באתר, כמה קלוריות אמורות להיות בכל סופגניה? האם זה משנה באיזה שמן אני משתמשת לטיגון? האם יש שמן מומלץ לטיגון סופגניות? איך אפשר לחסוך קלוריות בלי לוותר על התענוג שבאכילת סופגניות?

21/12/2011 | 15:15 | מאת: אביטל זלצר

אפרת שלום. כמות הקלוריות בסופגניה נע בין 400 ל 700 קלוריות, תלוי בגודל, בכמות ובסוג המילוי. הדרך הטובה ביותר להוריד קלורית את החגיגה היא פשוט לאפות אותן. מצרפת לך מתכון (אפילו בריא) שהכנתי בעצמי ויצא מעולה http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=761459 בברכת חג שמח אביטל

20/12/2011 | 14:39 | מאת: אנה

ענית לי כי כדאי לטחון שומשום ופשתן בסמוך לאכילה.לא כתבת כמה כפיות ביום. האם ניתן לטחון ביחד?האם שומשום רגיל גם מכיל משהו?גרעינים לבנים ושחורים כדאי לטחון גס ולאכול או לפזר בסלט?תודה רבה מראש

21/12/2011 | 15:21 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום כף ביום מכל אחד תעשה את העבודה. ניתן לטחון ביחד. שומשום רגיל מומלץ יותר משומשום מלא מבין הדגנים, שומשום נחשב ליוצא דופן: הוא היחידי שעדיף לאכול בגרסתו ה"רגילה" ולא המלאה. השומשום המלא מכיל אמנם יותר ברזל וסידן, אבל גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים וחומצות, שמפריעים לגוף לספוג את המינרלים החיוניים שבו. אין צורך לטחון גרעינים, ניתן ורצוי לאוכלם בצורתם הטבעית (לא מומלחים ולא קלויים) בברכת חג אורים שמח אביטל.

21/12/2011 | 15:32 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום חשוב לי לחדד את השומשום הרגיל לא טוחנים. את השומשום המלא חובה לטחון אחרת יצא בדיוק כפי שנכנס. בברכה אביטל

21/12/2011 | 19:13 | מאת: גיא

האם זה לא עדיף על טחינה רגילה?

20/12/2011 | 10:15 | מאת: ארי

מה צריך לאכול בשביל לקבל קלקול קיבה?

22/12/2011 | 20:33 | מאת: אביטל זלצר

ארי שלום פתוגנים רבים במזון יכולים לגרום לקילקול קיבה. אשמח אם תסביר את שאלתך על מנת שאוכל לענות בצורה יותר ממוקדת. בברכת חג אורים שמח אביטל

22/12/2011 | 22:51 | מאת: ארי

אני צריך להוצאי ''ג'' מה אני צריך לאכול בשביל לקבל קילקול קיבה ניסתי חלב עם חומץ שוקו שעמד 3 ימים בשמש וכלום לא עזר

20/12/2011 | 09:24 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתך. האם אורז בסמטי, בעל ערכים תזונתיים דומים לאורז המלא? האם נופל ממנו באיכותו? מה מומלץ יותר? תודה ריקי

22/12/2011 | 20:30 | מאת: אביטל זלצר

ריקי שלום קיים בחנויות אורז בסמטי מלא. הוא שווה ערך לאורז מלא שאינו בסמטי. האורז הבסמטי הלבן הוא אורז שעבר תהליך של קילוף ולכן לא יכול להתנהג כאורז מלא. בברכת חג אורים שמח אביטל אביטל

19/12/2011 | 19:27 | מאת: רחל

שלום רב אני אמא לילדים 17,14,8.החלטנו להפסיק לאכול בעלי חיים ולהמעיט במוצרים מן החי (ביצים ומוצרי חלב).אנחנו אוכלים דגנים ,קטניות ופירות וירקות .האם כדאי לי לתת לילדים ולי תוסף של B12 כדי להיות שקטה שהם מקבלים את המנה היומית (להבנתי 3 מיקרוגרם ליום)? מה עוד דורש מעקב צמוד ? תודה רחל

20/12/2011 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום יש לעקוב ולעשות בדיקות של B12 וויטמין D כן הייתי ממליצה לתת ויטמין B12בברכת אורים שמח טובה בר- שאן

26/12/2011 | 19:49 | מאת: גאיה

היי רחל, עמותת אנונימוס נותנת יעוץ מסובסד לצמחונות וטבעונות ע"י תזונאית קלינית שהתמחתה בתזונה צימחית. היכנסי לאתר שלהם לדף היעוץ התזונתי ותכתבי למייל שמפורסם שם - או כיתבי ל- [email protected]

19/12/2011 | 00:03 | מאת: הדס

האים באמת חומץ תפוחים מרזה? כמה מותר לקחת ביום כדי שלא יזיק ?

20/12/2011 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום ברפואה הטבעית לא הוכח שחומץ תפוחים מרזה .ושתייה רבה מאוד שלו עשויה לגרום לנזק למע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2011 | 20:45 | מאת: מעיין

שלום אני בת 15 יש לי בעיה קשה של עצירות, אני אוכלת די בריא,שותה לפחות 2 ליטר ביום, עושה לפחות 4 שעות של פעילות גופנית בשבוע ובכל זאת יש לי יציאה פעם בשלושה ימים לפעמים יותר. יש מזונות ספציפיים שאפשר להמליץ לי? או דרכים אחרות שיעזרו? תודה

20/12/2011 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות, ולחם מלא, לא לחם לבן בנוסף לאכל קוואקר לשים אותו במרק או בדייסה. על מנת לצאת הכיני חליטה של שזיף יבש: קחי שזיף יבש צקי עליו מים רותחים וכסי עד שיתקרר שתי את המים ותאכלי את השזיף (זה טעים) כל בוקר וערב לפני שינה בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום , נאסר עליי לצרוך סיבים תזונתיים במזון בשל מחלת מעי הדק.(כבר חודשיים בלי ויש עוד כמה חודשים עד סוף הבירור). אני מרגישה שהגוף שלי חלש ופוחדת לחלות במחלות חורף למיניהן. האם מותר לשלב כטיפול מונע פרוטק או חיזוקית ? (אני יודעת שזה עשוי מצמחים ועד עכשיו לא לקחתי. אבל אולי זה לא יפריע למערכת העיכול?) ואותה שאלה בקשר לתוסף תזונה המכיל תמצית חרצית ריחנית עם תוספת ויטמין B6 ומגנזיום לטיפול במיגרנות.(מיגרקל) תודה מראש, יאנה

22/12/2011 | 20:36 | מאת: אביטל זלצר

יאנה שלום. יש לבדוק כל מוצר לגופו. לא כל תוספי המזון מכילים סיבים. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. בברכת חג אורים שמח אביטל

16/12/2011 | 23:29 | מאת: ליאורה

הי, לפעמים כשנשאר מעט חלב בקרטון חלב רגיל של 3 אחוז אני מנערת חזק חזק את החלב בקרטון הסגור ואז נוצר קצף שאותו אני מאוד אוהבת. שאלתי היא: מה ה הקצף הזה? האם זה ריכוז גבוהה של החלב או סתם בועות אוויר- כלומר ריכוז נמוך של חלב. שאלה נוספת- לחלב סוי יש טעם מתקתק וניל אז מדוע הערך הקלורי שלו נמוך משל חלב 3 אחוז רגיל?

17/12/2011 | 17:08 | מאת: אביטל זלצר

ליאורה שלום הקצף הינו בועות אויר שנוצרות כתוצאה מהעירבול. ערך קלורי נקבע לפי כל מכלול המרכיבים (כולל אחוזי שומן). בברכה אביטל

למיטב הבנתי יש כל מיני תרכובות לתוספי תזונה. יותר רעלים ופחות רעילים. לגבי המינרלים השונים האם תרכובת גלוקונט בכולם טובה יותר וטבעית יותר? מה השם גלוקונט בעצם מציין? למשל מה ההבדל בין ברזל גלוקונט לברזל גליצין? וגם לגבי ויטמין סי מה המקור הטבעי ביותר? האם אאסקרוביק אסיד הוא רעל או שעדיף ממקור טבעי יותר? ואם כן איזה מקור טבעי יש לויטמין C כתוסף תזונה? אני אודה לך אם תחדדי לי את הנושאים האלו תודה רבה

20/12/2011 | 17:23 | מאת: טל

שלום ידוע לי שפעילות ספורטיבית , מצב המיטוכונדריה ותזונה נכונה משפיעים על חילוף החומרים בגוף.האם יש תוספי תזונה ,שהוכחו מדעית כמאיצי חילוף החומרים ? לדוגמא: אצטיל L-קריניטין, חומצא אלפא -ליפואית, קריאטין, ריבוז ,N-אצטילציסטאין (NAC),קואנזים Q10, NADH,חומצות אמיניות(ארגינין וחומצה אספרטית) תודה

מיכה שלום, עולה משאלתך כי חקרת היטב את הנושא. פעילות גופנית הינה הדרך הטובה ביותר שהוכחה כמאיצה חח. כמובן שניתן לסייע בשמירה על אורח חיים בריא ותזונה שיכולה לתמוך בתהליך. בברכה אביטל

15/12/2011 | 18:36 | מאת: שרית

אני אוכלת חסה למרות שאני לא הכי אוהבת את זה ... הבעיה היא שאני לא יודעת לבשל האם סלרי צריך בישול?? וגזר האם אני יכולה בבוקר לאכול את זה (כמה פעמים ביום?) יחד עם סלט? חבל שאני לא יודעת לבשל:( תודה על העזרה ...

17/12/2011 | 17:23 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. לא חובה לבשל סלרי, ניתן לחתוך בסלט או לאכול כפי שהוא. אין הגבלת כמויות כשמדובר בירקות ובלבד שלא מפריזים. ובכל זאת מאחר וחורף כרגע, ניתן פשוט לשים בסיר עם מים מגוון ירקות כמוד בטטה, גזר,כרוב, כרובית, סלרי שורש וגבעולים, בצל, שומר,דלעת,שן אחת של שום כל העלים הירוקים (שומר,כוסברה,פטרוזיליה (אפשר שורש פטרוזיליה),בצל ירוק,לבן, אדום, עלי סלק וכולי) עם מעט מלח ולאכול חלוט או כמרק (לא צריך לדעת לבשל!) בתיאבון ובהצלחה אביטל

15/12/2011 | 10:42 | מאת: שרית

תודה על התשובה הקודמת :) אני לוקחת גלולות אז הכולסטרול קצת גבוה וגם קצת השומנים איזה ירקות אני יכולה לאכול כדי להוריד את הרמות שלהם באופן טבעי?

15/12/2011 | 18:06 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום אם הכולסטרול והשומנים גבוהים חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות ה, סלרי, נבטים ירקות עליים כמו חסה, תרד, מנגולד, כוסברה, פטרוזליה, ירקות כתומים כמו בטטה גזר (לשתות מיץ גזר מצוין. ) . הרבה בצל מכל סוגיו בצל ירוק, בצל יבש, בצל אדום, הרבה שום. ולאכל רק דגנים מלאים כמו לחם מלא אורז מלא וכ"ו המכילים סיבים רבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2011 | 10:36 | מאת: מיכל

יש לי אפשרות לקבל את פטריית הקמבוצ'יה היפנית להכנת התה שעליו נכתב רבות. האם זה יכול להיות מסוכן לי אם אני סובלת שנים מקנדידה במעיים? אני שנים עושה את הדיאטה המיוחדת לקנדידה (כולל תוספי מזון מיוחדים נגדה) ללא הצלחה. האם שתיית תה פטריית הקמבוצ'יה עלולה להחמיר את הקנדידה?

15/12/2011 | 18:01 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום מכיוון שמחקרים רבים מראים שהיא מחזקת את מערכת החיסון אני מניחה שהיא תעזור לך מאוד עם הקנדידה. חלק רב מזה שאינך מתפטרת מפטריה זו הוא חולשה של מערכת החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2011 | 16:37 | מאת: נוד

15/12/2011 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

נוד שלום האם אתה מדבר על יציאת גזים ממערכת העיכול? גזים נוצרים באופן טבעי, אך כאשר מס' הגזים רב ולעיתים זה מלווה בנפיחות בבטן, זה אומר שתהליך העיכול לא יעיל וגם יש הצטברות של תוצרי התתססה של חיידקים בבטן . לכן יש לבדוק את ,סוג האוכל שאתה אוכל הכמויות ודרך האכילה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

14/12/2011 | 15:36 | מאת: מאי

אני בת 15 ורציתי לשאול האם את הכדור אפשר לקחת גם בגיל צעיר?

15/12/2011 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום על מה את מדברת על איזה כדור? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2011 | 11:28 | מאת: שני זנאטי

שלום, רציתי לדעת אם ניתן לדעת איך מזהים שומן טראנס ואיך הוא נוצר ? אשמח לקבל את התשובה בקרוב מאוד (: תודה !

14/12/2011 | 22:39 | מאת: אביטל זלצר

שני שלום, על מוצרים המכילים שומן טראנס כתוב במפורש (כנדרש בחוק). יופיע מעט מאוד במוצרי חלב ובשר ורובו הגדול הינו תוצר לוואי של עיבוד חומצות שומן או בשפה פשוטה יותר, תוצר לוואי של מוצרים העוברים תהליכים כימיים במעבדות, כמו המרגרינה למשל. שומן הטראנס נוצר מחיבור שונה של הפחמניםבקשר הכפול במולקולה (המתחברים במקום מצד אחד,משני צדדי נגדיים) ומכאן גם שמו- טראנס. שומני הטראנס אינם חיוניים לגוף האדם ולא מומלץ לצרוך אותם. בבריאות טובה אביטל

13/12/2011 | 12:05 | מאת: ערן

שלום, אני בן 27 שסובל מדיכאון. הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3. באתי לבית מרקחת והרוקח נתן לי אומגה 3 מחוזקת ביותר בשילוב Q10 של דר' פישר. הומלץ לי בבית המרקחת להתחיל עם 2 למשך עשרה ימום ואז לרדת לכמוסה אחת ליום. התוצאה היתה שלא היצלחתי לישון עקב לקיחת 2 כמוסות ביומיים הראשונים ולכן ישר ירדתי לאחת ולאחר יום שראיתי שעדיין זה מפריע לי לשינה אז היחלפתי לאומגה 3 רגילה של "אלפסה".והיום זה היום הראשון שלי עם "האלפסה" והמינון שאני לוקח זה 3 ליום (כי זה מה שרשום על האריזה אבל הרוקח אמר לי 4 אז גם פה יש בלבול) עשיתי זאת לבד בלי המלצה ועקב חרדה מכך שלא אצליח לישון עם האומגה המחוזקת. השאלה שלי היא האם עשיתי נכון שהיחלפתי מיד? האם אני הייתי צריך לחכות שהגוף שלי יתרגל לאומגה 3? האם בעיית השינה נגרמה בגלל Q10 או האומגה 3? איזה אומגה אני אמור לקחת כי יש כלכך הרבה?! מה המינון הנכון בישבילי לאומגה 3 מבחינת ערכים (אומגה 3,DPA,DHA)וגם מבחינת כמוסות? אני מבולבל כי הרופא לא אמר לי בידיוק איזה אומגה 3 לקחת ולכן אני לא יודע

12/12/2011 | 22:21 | מאת: מנשה

האם קטצ'ינים נמצאים בנוסף לתה ירוק גם בתה אדום? או במזון אחר?

14/12/2011 | 22:31 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום, הקטצ'ינים הפוליפנולים הם נוגדי חמצון חזקים המייחדים את התה הירוק.(ישנם כמה סוגים ). מחקרים הוכיחו כי תכונותיהם רבות העוצמה שלהם, מונעות מחלות סרטן ולב ועוזרות לנטרל השפעה של חומרים כימיים בגוף. בתה שחור, הקטצ'ינים מתחמצנים מאחר ובניגוד לתה הירוק, גורסים את העלים לפני הייבוש, פעולה המעניקה לתה את צבעו השחור. כך שתה ירוק מכיל 30-40% והתה השחור 3-10% קטצ'ינים. חשוב לזכור שלאחר שתיית 2-3 כוסות תה ירוק כמות הקטצ'ינים מגיעה לשיא ולכן אין השפעה מיטיבה עם הגברת כמות שתיית התה מעבר לכמות הנ"ל. בנוסף, לשתית תה עודפת יכולות להיות גם תופעות לוואי, בין התופעות הנפוצות: גזים, בחילות, צרבת, כאבי בטן, סחרחורת, חולשה וכאבי שרירים. לבריאות, אביטל

15/12/2011 | 00:31 | מאת: מנשה

תודה.אני צורך תה אדום (רויבוש) האמור להכיל יותר נוגדי חימצון מכל תה אחר.האם לדעתכם עדיף תה ירוק?

הבנתי שהלחם הכי טוב זה 100 אחוז קמח מלא, הבעיה היא שאני לא מבינה איך יודעים את זהה. ברכיבים של הלחם שיש אצלי בבית לדוגמא כתוב 100 % קמח מלא ואז 63% מהקמחים בלחם, משהו כזה. תודה..

נעמה 1 שלום הדרך לדעת זה רק לקרוא את הרכיבים שכתובים . לחם מקמח מלא, או שיפון מלא90%-או קמח מחיטה טרום נבוטה הם הלחמים הטובים אם מוסף קמח לבן אז פחות טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2011 | 10:55 | מאת: שרית

היי כמה צנוניות (גודל קטן)ובצל ירוק מותר לאכול ביום?

12/12/2011 | 15:11 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום גם בצל ירוק וגם צנוניות הם מצוינות את יכולה לאכל 3 פעמים ביום ואם בא לך עוד נפלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2011 | 10:40 | מאת: לי

שלום, האם שתיית תה קמומיל טובה/מומלצת לילדים? אני יודעת שזה טוב למבוגרים, אבל ילדים??? בני בן 5 מאוד אוהב לשתית תה קמומיל בשעות הערב. זה גם טעים לו וגם כנראה מרגיע לפני שינה. תודה מראש

12/12/2011 | 15:10 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אכן קמומיל כמו שכתבת מצוין. מרגיע . תמשיכי לתת לו כי זו חליטה נפלאה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2011 | 16:37 | מאת: בתיה

קיבלתי מחו'ל כדורים לטיפול ברגישות ללקטוז המכילים פטריה בשם אספרגילוס אוריזא (Aspergillus Oryzae) האם זה שונה אנזים הלקטאז שיש בארץ? אמרו לי שזה מאוד טוב אך מפחדת לנסות. משהוא יכול לייעץ ךי? המון תודה.

11/12/2011 | 22:00 | מאת: אביטל זלצר

בתיה שלום. תוספי האינזימים מופקים מכמה מקורות. מהחי, מהצומח או מתסיסה בקטריאלית. המקורות הידועים ביותר לאנזימים מיקרוביאליים הם הפטריות: אספרגילוס אוריזא הינה פטריה המתרבה באורז ומשמשת במטבחים האסיאתיים (להתססת מוצרי סויה בעיקר), ומשתמשים בה מאות שנים בתעשיית המזון בבטחה.(מאושר ע"י משרד הבריאות בארה"ב וגם העולמי). לקטז הינו אינזים עיכול שמסייע לפרק את סוכר החלב ומוצריו וחברות רבות מפיקות אותו מהפטריה הזו. לבריאות אביטל

11/12/2011 | 02:27 | מאת: יונתן

העם צימוקים מתיישנים בקלות? והאים צימוקים ישנים מזיקים לבריאות? בברכה, יונתן.

11/12/2011 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום בצימוקים יש ריכוז גבוה של סוכר וכן בנוסף היצרנים מוסיפים חומר משמר שגם מלבין אותם וגם מונע הצטברות של חיידקים ופטריות. אולם לאורך זמן ותלוי בתנאים בהם הצימוקים מוחזקים יכול להתיישב עליהם עובש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/12/2011 | 16:31 | מאת: דניאלה

שלום אני רוצה לנסות להוריד כולסטרול בצורה טבעית .איזו שיבולת שועל ובאיזה אופן הכנה היא הכי אפקטיבית? איזה אגוזים וכמה ליום כדי לא להשמין? שועית ירוקה או לבנה? תודה

08/12/2011 | 21:21 | מאת: אביטל זלצר

דניאלה שלום. במחקרים שנערכו על השפעת שיבולת השועל להורדת כולסטרול נמצא כי הסובין שבגרעין הוא זה שפועל ולכן מומלץ לצרוך 50 גרם סובין שיבולת שועל בכל יום. אגוזי מלך - 2-3 ביום שקדים לא קלויים - 5 ביום שעועית לבנה או מנומרת וגרגירי חומוס טובים אף הם גרעיני חמניה לא קלויים - 1 כף ביום (אפשר בסלט) זרעי פשתן - 1 כף ביום תפריט המכיל 25 גרם חלבון סויה ו-50-60 מיליגרם של איזופלאבונים מסויה עשוי להפחית את הכולסטרול ב-10 אחוז. אפונה וקטניות ידועים אם הם כטובים. כמו כן להרבות באכילת ירקות ירוקים ולהפחית שומנים רוויים ומאכלים מהחי (עם שימת דגש על צריכת חלבון מספקת). אפשר להעזר גם בפורמולה של צמחי מרפא.(מומלץ מאוד ותומך בתהליך) בהצלחה אביטל

07/12/2011 | 14:44 | מאת: שרה

במקום מסוים קראתי שמלח לימון הינו רעל. במקום אחר קראתי שמלח לימון לא רעיל ואפשר לתבל איתו מאכלים, חמוצים...וכ"ו איפוא עומדת האמת, מה נכון ומה לא נכון? האם יש מלח לימון טבעי ומלח לימון תעשייתי או מלאכותי ולזו בעצם הכוונה ואיך נדע מה טבעי ומה לא? אנא עזרתך.

08/12/2011 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום חומצת לימון היא חומר ביניים הנוצר בתהליכי הפקת אנרגיה בתאי גופנו משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio [1]. כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא פשוט חומצת לימון טהורה במצב גבישי. את מלח הלימון מפיקים היום מעובש. לכן זה לא משנה אם זה תעשייתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 17:50 | מאת: נורית

שלום קוראים לי נורית ואני בת 20 הגובה שלי הוא 1.67 ואני שוקלת רק 45 קילו. עשיתי בדיקות דם והכול אצלי תקין אין לי שום בעיה בבלוטת התריס וכו'. אני לא עולה במשקל. אני אוכלת דווקא סביר ואני כבר חמש שנים נשארת על אותו משקל ואני לא עולה. כמה שאני אוכלת כלום לא עוזר. בבקשה אני אמוד רוצה לעלות במשקל לפחות 10 קילו. יש תוספות מזון ,כדורים,אבקות או מה שהז לא יהיה שיכול לגרום לי לעלות לפחות כמה קילו ?? אני חייבת לעלות במשקל. אשמח לתשובה, תודה :)

06/12/2011 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

נורית שלום המלצתי החמה שלא תסתפקי בהמלצות הפורום אלא תלכי לתזונאית קלינית טבעית שתעזור לך בנושא בצורה רצינית. חשוב לא לאכל שטויות אלא מזונות בריאים כמו למשל טחינה, אבוקדו, אגוזים שקדים, זרעים למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן