פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

הבנתי שהלחם הכי טוב זה 100 אחוז קמח מלא, הבעיה היא שאני לא מבינה איך יודעים את זהה. ברכיבים של הלחם שיש אצלי בבית לדוגמא כתוב 100 % קמח מלא ואז 63% מהקמחים בלחם, משהו כזה. תודה..

נעמה 1 שלום הדרך לדעת זה רק לקרוא את הרכיבים שכתובים . לחם מקמח מלא, או שיפון מלא90%-או קמח מחיטה טרום נבוטה הם הלחמים הטובים אם מוסף קמח לבן אז פחות טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2011 | 10:55 | מאת: שרית

היי כמה צנוניות (גודל קטן)ובצל ירוק מותר לאכול ביום?

12/12/2011 | 15:11 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום גם בצל ירוק וגם צנוניות הם מצוינות את יכולה לאכל 3 פעמים ביום ואם בא לך עוד נפלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2011 | 10:40 | מאת: לי

שלום, האם שתיית תה קמומיל טובה/מומלצת לילדים? אני יודעת שזה טוב למבוגרים, אבל ילדים??? בני בן 5 מאוד אוהב לשתית תה קמומיל בשעות הערב. זה גם טעים לו וגם כנראה מרגיע לפני שינה. תודה מראש

12/12/2011 | 15:10 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אכן קמומיל כמו שכתבת מצוין. מרגיע . תמשיכי לתת לו כי זו חליטה נפלאה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2011 | 16:37 | מאת: בתיה

קיבלתי מחו'ל כדורים לטיפול ברגישות ללקטוז המכילים פטריה בשם אספרגילוס אוריזא (Aspergillus Oryzae) האם זה שונה אנזים הלקטאז שיש בארץ? אמרו לי שזה מאוד טוב אך מפחדת לנסות. משהוא יכול לייעץ ךי? המון תודה.

11/12/2011 | 22:00 | מאת: אביטל זלצר

בתיה שלום. תוספי האינזימים מופקים מכמה מקורות. מהחי, מהצומח או מתסיסה בקטריאלית. המקורות הידועים ביותר לאנזימים מיקרוביאליים הם הפטריות: אספרגילוס אוריזא הינה פטריה המתרבה באורז ומשמשת במטבחים האסיאתיים (להתססת מוצרי סויה בעיקר), ומשתמשים בה מאות שנים בתעשיית המזון בבטחה.(מאושר ע"י משרד הבריאות בארה"ב וגם העולמי). לקטז הינו אינזים עיכול שמסייע לפרק את סוכר החלב ומוצריו וחברות רבות מפיקות אותו מהפטריה הזו. לבריאות אביטל

11/12/2011 | 02:27 | מאת: יונתן

העם צימוקים מתיישנים בקלות? והאים צימוקים ישנים מזיקים לבריאות? בברכה, יונתן.

11/12/2011 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום בצימוקים יש ריכוז גבוה של סוכר וכן בנוסף היצרנים מוסיפים חומר משמר שגם מלבין אותם וגם מונע הצטברות של חיידקים ופטריות. אולם לאורך זמן ותלוי בתנאים בהם הצימוקים מוחזקים יכול להתיישב עליהם עובש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/12/2011 | 16:31 | מאת: דניאלה

שלום אני רוצה לנסות להוריד כולסטרול בצורה טבעית .איזו שיבולת שועל ובאיזה אופן הכנה היא הכי אפקטיבית? איזה אגוזים וכמה ליום כדי לא להשמין? שועית ירוקה או לבנה? תודה

08/12/2011 | 21:21 | מאת: אביטל זלצר

דניאלה שלום. במחקרים שנערכו על השפעת שיבולת השועל להורדת כולסטרול נמצא כי הסובין שבגרעין הוא זה שפועל ולכן מומלץ לצרוך 50 גרם סובין שיבולת שועל בכל יום. אגוזי מלך - 2-3 ביום שקדים לא קלויים - 5 ביום שעועית לבנה או מנומרת וגרגירי חומוס טובים אף הם גרעיני חמניה לא קלויים - 1 כף ביום (אפשר בסלט) זרעי פשתן - 1 כף ביום תפריט המכיל 25 גרם חלבון סויה ו-50-60 מיליגרם של איזופלאבונים מסויה עשוי להפחית את הכולסטרול ב-10 אחוז. אפונה וקטניות ידועים אם הם כטובים. כמו כן להרבות באכילת ירקות ירוקים ולהפחית שומנים רוויים ומאכלים מהחי (עם שימת דגש על צריכת חלבון מספקת). אפשר להעזר גם בפורמולה של צמחי מרפא.(מומלץ מאוד ותומך בתהליך) בהצלחה אביטל

07/12/2011 | 14:44 | מאת: שרה

במקום מסוים קראתי שמלח לימון הינו רעל. במקום אחר קראתי שמלח לימון לא רעיל ואפשר לתבל איתו מאכלים, חמוצים...וכ"ו איפוא עומדת האמת, מה נכון ומה לא נכון? האם יש מלח לימון טבעי ומלח לימון תעשייתי או מלאכותי ולזו בעצם הכוונה ואיך נדע מה טבעי ומה לא? אנא עזרתך.

08/12/2011 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום חומצת לימון היא חומר ביניים הנוצר בתהליכי הפקת אנרגיה בתאי גופנו משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio [1]. כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא פשוט חומצת לימון טהורה במצב גבישי. את מלח הלימון מפיקים היום מעובש. לכן זה לא משנה אם זה תעשייתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 17:50 | מאת: נורית

שלום קוראים לי נורית ואני בת 20 הגובה שלי הוא 1.67 ואני שוקלת רק 45 קילו. עשיתי בדיקות דם והכול אצלי תקין אין לי שום בעיה בבלוטת התריס וכו'. אני לא עולה במשקל. אני אוכלת דווקא סביר ואני כבר חמש שנים נשארת על אותו משקל ואני לא עולה. כמה שאני אוכלת כלום לא עוזר. בבקשה אני אמוד רוצה לעלות במשקל לפחות 10 קילו. יש תוספות מזון ,כדורים,אבקות או מה שהז לא יהיה שיכול לגרום לי לעלות לפחות כמה קילו ?? אני חייבת לעלות במשקל. אשמח לתשובה, תודה :)

06/12/2011 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

נורית שלום המלצתי החמה שלא תסתפקי בהמלצות הפורום אלא תלכי לתזונאית קלינית טבעית שתעזור לך בנושא בצורה רצינית. חשוב לא לאכל שטויות אלא מזונות בריאים כמו למשל טחינה, אבוקדו, אגוזים שקדים, זרעים למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 14:36 | מאת: ליאל

שלום לכן מידי שנה אני סובלת מנשירת שיער בעיקר בחודשי הקיץ-אך בשנה זו הנשירה מתמשכת לאורך זמן. לאחרונה שמעתי על כדורי אבץ- והייתי מעוניינת לדעת יותר מה יכול לסייע לעקב את הנשירה. כמו כן ברצוני לציין שאני לוקחת לוסק מידי יום- אם יש קשר בין התחומים. בתודה ליאל.

06/12/2011 | 17:54 | מאת: טובה בר-שאן

ליאל שלום לנשירה יכולים להיות גורמים רבים : תזונה הורמונים אנמיה וחסר ברזל לחץ וכ"ו נשירה בעונות מעבר היא נורמטיבית. עדיף לקחת קומפלקס שמכיל מרכיבים רבים ולא רק אבץ כי אולי זה לא הגורם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 10:23 | מאת: נופר

06/12/2011 | 10:25 | מאת: נופר

לאחרונה קראתי ששמן קנולה אינו בריא, בד"כ אני משתמשת בשמן קנולה כתחליף של חמאה באפייה. רציתי לדעת איזה שמן מומלץ לאפייה חוץ מקנולה?

04/12/2011 | 20:42 | מאת: אנה

האם יש לטחון אותם הבנתי שלא לעומת שומשום ופשתן.כמה יש לצרוך ביום?יש צורך לאחסן במקרר? שומשום מלא טחון ופשתן טחון-כמה זמן מותר לשמור במקרר?אפשר בקופסת פלסטיק?כמה מותר לצרוך ביום מכל אחד?תודה רבה מראש.

06/12/2011 | 09:09 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום. זרעי צ'יה הם זרעים של מרווה היספנית ומכילים אחוז גבוה אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית לגוף. בנוסף הזרעים מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), ויטמינים ומינראלים.מאחר ואין צורך לטחון אותם,ניתן לאחסן במקרר לתקופה ארוכה.(אני שמה במקפיא).הכמות המומלצת הינה 2 כפות ליום. לגבי שומשום ופשתן טחונים, מומלץ לאכול בסמוך לטחינה אחרת מתחמצים ומאבדים מערכם התזונתי.(אני קניתי מטחנת תבלינים קטנה המאפשרת טחינה ואכילה מיידית של כמות קטנה). לבריאות אביטל

04/12/2011 | 18:43 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני אוכלת יוגורט ומוסיפה 3 כפות של זרעי פשתן טחונים ו-3 כפות של שומשום טחון,האם הסידן שמצוי בשומשום מתחרה עם הסידן שביוגורט ואני יוצאת מפסידה ?? או שאין פה תחרות ואני מרויחה מכול הכיוונים מה דעתך? ליאורה

06/12/2011 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

ליאורה שלום את בהחלט מרוויחה. בתיאבון אביטל

04/12/2011 | 15:23 | מאת: אסנת

היי, לקחתי במשך חודשיים וחצי אומגה שלוש. (3 כמוסות ביום). נגמרה לי החבילה וטרם הזמנתי עוד. אני מרגישה שינוי קל מאז שהפסקתי אבל אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי, או שהאומגה באמת משפיע עלי לטובה (בהקשר של ריכוז וכולי). האם כדאי להמשיך לקחת בכל מקרה? כמה כמוסות לקחת ביום? (אני בת 32 שוקלת 55 ק"ג) ובנוסף, התחלתי לקחת קומפלקס ברזל (יש בו גם B12, חומצה פולית, ויטמין C) כי יש לי אנמיה חלשה. האם זה בסדר לצרוך תוך כדי / ביחד אומגה 3 ? אם יש בקומפלקס ברזל גם B12, אז אין צורך לקחת גם B12 בנפרד אני מניחה?

08/12/2011 | 08:30 | מאת: אביטל זלצר

אסנת שלום. אין מניעה להמשיך לקחת אומגה 3 בכמוסות,המינון תמיד יהיה מפורט על האריזה,לכל חברה מינונים שונים ויש להתנהג לפי הוראות היצרן. זכרי שניתן לצרוך אותה גם מהמזון (ראי תשובתי על אומגה 3 ). בנטילת תוספי מזון שונים חובה לוודא שאין כפילויות על מנת לא לגרום לצריכת יתר. בברכה אביטל זלצר

04/12/2011 | 00:31 | מאת: sofi

שלום רב האם ייתכן שחיידק ההליקובקטור גורם גם לנשירת שיער? תודה סופי

04/12/2011 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

sofi שלום חיידק ההליקובקטר יוגר ליצירת רעלים בגוף ,לכאבים ולעיכול מופחת. ולכן הסטרס שנוצר בגוף כן עלול לגרום לנשירת שיער. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2011 | 22:02 | מאת: אלינה

יש לי כמה שאלות לגבי מים. האם מים עוזרים למראה שיער ופנים בריא ? האם מי ברז יותר טובים מהמים בבקבוקים ? וכמה כוסות מים הכי טוב לשתות ביום ?

04/12/2011 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

אלינה שלום מים חשובים ביותר לגופינו הם מרכיבים 70-80 אחוז מהגוף. כך שהם מאוד חשובים ללחות ולמראה של עור הפנים. מי ברז וגם מים בבקבוקים טובים מאוד. תלוי בעונה בקייץ שותים יותר את צריכה לשתותו בסביבות 8 כוסות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2011 | 02:26 | מאת: אנה

עד עכשיו הייתי שותה משקה איזוטוני שאני הכנתי בהמלצה מהאינטרנט: כוס מיץ ענבים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים" אני רוצה לגוון קצת,הבנתי שתפוחים לא מתאים להחליף את הענבים בגלל שלסיבים של התפוחים לוקח יותר זמן לעתכל בגוף, האם מיץ תפוזים מתאים במקום ענבים או שגם בו יש סיבים שלא מתעקלים טוב לפני מאמץ גופני קשה. 2.מה דעתך על מיץ דובדבנים במקום הענבים? תודה רבה עדי

03/12/2011 | 08:48 | מאת: עדי מילר

שלום אנה איני מומחית בתזונת ספורט ולכן הייתי ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום "אימון, כושר גופני ותזונה" שבאתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/12/2011 | 20:52 | מאת: ג?יל

שלום, מהו מקור של שומן רווי ולא רווי ? מאיפה הם מגיעים?

03/12/2011 | 01:00 | מאת: אביטל זלצר

ג'יל שלום מבחינה כימית חומצות שומן שאינן מכילות קשרים כפולים הן רוויות ואלה שמכילות קשרים כפולים הן לא רוויות.דרגת הרוויה של השומן משפיעה על מצבו הפיזיקאלי (מוצק או נוזל). השומן הרווי מצוי בעיקר במזונות מהחי,בביצים,חמאה וגבינות שמנות.מצאו קשר ישיר בין אכילה מרובה של שומן רווי למחלות כמו טרשת עורקים העלולה לגרום לשבץ מוחין או התקפי לב. שומשום, אגוזים,בוטנים ושמני מאכל עשירים יותר בחומצות שומן בלתי רוויות ויש להעדיף אותן כמקור שומן. בברכה אביטל

02/12/2011 | 20:01 | מאת: שאלה

זה דגנים עם סידן וכולם אוכלים ככה..

03/12/2011 | 00:47 | מאת: אביטל זלצר

חלב עם דגנים אינו דבר רע. רצוי שהדגנים יהיו מלאים וללא סוכר. יש לשים לב שרוב הדגנים המתוקים מכילים 20-30% סוכר וזה המון!! בתיאבון אביטל

אמונה שלום החציל הוא ממשפחת הסולניים ומומלץ לאכול ממשפחה זו במתינות. אם הינך אוכלת 3 חצילים ביום, זה הרבה. אם 3 פרוסות זה בסדר. לבריאות אביטל

01/12/2011 | 15:41 | מאת: הילה

היי.. אני כרגע של תפריט איזון של 1800 קלוריות, עם פעילות גופנית בעצימות גבוהה שעה וחצי 4 פעמים בשבוע, אין לי שום דבר דיאט בתפריט ואני שומרת על המשקל שלי, יש לי 7 פרוסות לחם ביום, החלפתי את ארוחות הקורנפלקס (הרגיל) שהיו לי בלחם רגיל שחור, מה עדיף מבחינת תחושת השובע והספורט??

02/12/2011 | 10:32 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלום אפשר להחליף לחם שחור בלחם חיטה מלאה. לאכול מזון עשיר בסיבים תזונתיים.פירות וירקות. לצרוך פחממות מורכבות ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. לפני הספורט לאכול פחממות מורכבות (בכמות קטנה)ולאחריו לאכול מנת חלבון. לבריאות אביטל

01/12/2011 | 01:49 | מאת: בן

הרבה פעמים ממליצים לספוטאים לאכול 2-3 תמרים לפני אימון, האם תמרים זה דבר מאוד בריא או שרק נותן אנרגיה טובה? 2.הרבה פעמיים אני שומע על הבריאות שיש בקיווי, האם קיווי הוא באמת ממש! בריא כמו שעושים אותו? תודה רבה

01/12/2011 | 10:26 | מאת: עדי מילר

שלום בן ראשית, עלי לציין שבאופן כללי כול הפירות מספקים חומרים מזינים החיוניים לבריאות ולתחזוקה השוטפת של גופנו. ממליצים לספורטאים לאכול לפני אימון תמרים כמו גם בננות עקב לאור העובדה שהם נחשבים למקור מצוין לאנרגיה זמינה בזמן פעילות גופנית. קיווי עשיר בוויטמין C ומהווה מקור מצוין לאשלגן. כמו כן, הקיווי מכיל גם חלבונים, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אבץ, סדרת ויטמין B, פוליסן וניאצין. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/11/2011 | 20:16 | מאת: טלי

איזה סיבים תזונתיים יש לתירס והאם הם נשמרים אחרי בישול ?

02/12/2011 | 10:39 | מאת: אביטל זלצר

טלי שלום. קצת על התירס...כיממה לאחר הקטיף,הופך התירס לעמילני.יש בו 4% חלבון עם ערך ביולוגי נמוך. הוא עשיר בסיבים תזונתיים מאחר וגרגריו עטופים תאית (שלא נהרסת בבישול). בתיאבון אביטל

30/11/2011 | 18:23 | מאת: אלמוני

כמה זמן לוקח ניתוח שרוול קיבה?

02/12/2011 | 10:56 | מאת: אביטל זלצר

אלמוני שלום בקישור כאן תוכל לקרוא הכל אודות ניתוח שרוול http://www.beok.co.il/Category/Article/8967 לבריאות, אביטל

30/11/2011 | 16:43 | מאת: עדנה

שלום , אילו תופעות או תסמינים יש למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס? איזו תזונה מומלצת למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס? תודה רבה על כל התשובות

02/12/2011 | 12:14 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום הסימנים העיקריים ליתר פעילות בלוטת התריס הם: הרגשת דפיקות לב, עצבנות, הזעה, פעילות מעיים מוגברת, הרגשת חום, הפרעות במחזור. העליה בקצב חילוף החומרים מתבטא בעליה בתיאבון ובאכילה אך ירידה במשקל (אנשים הממעטים לזוז, יעלו במשקל). רעד שרירים, חולשת שרירים. בילדים תתכן הרטבה לילית, חוסר ריכוז וירידה בלימודים, הפרעות התנהגות, חוסר יכולת לישון וגדילה מהירה. במבוגרים הפרעות בקצב הלב. בבדיקות מעבדה : TSH רמתו נמוכה מאוד פחות מ- 0.01, T4 , T3 חפשיים גבוהים, מציאות נוגדנים נגד בלוטת התריס: אנטי מיקרוזומל ואנטי TPO . תזונה:מומלץ לצרוך בשפע: ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים (משפחת המצליבים), פולי סויה, בוטנים, זרעי פשתה, דוחן, תרד ולפת – בצורתם הטרייה. מזונות אלה נחשבים גויטרוגניים – מעכבים את ספיגת היוד בגוף – ולכן הם מסייעים בבלימת פעילות היתר של בלוטת התריס. מנגד, רצוי להימנע ממוצרים המכילים יוד (אצות ים, מלח ים, ועוד). יש הנוקטים בגישה שיש להמנע למשך 3 חודשים גם ממוצרי חלב ולהימנע מחומרים מעוררים כמו קפה, תה, ניקוטין ומשקאות קלים. לבריאות ובהצלחה אביטל

מה לגבי גלוטן או ביצים במצב של היפר?

30/11/2011 | 16:40 | מאת: עדנה

שלום רב, האם יש בעיה בנטילת אומגה 3 למי שנוטל בקביעות סימבקור להורדת כולסטרול? האם נטילה יומיומית של תוסף פרוביוטיקה יכולה לסייע במניעת גזים? תודה

02/12/2011 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום בנטילת תרופות ממשפחת סטטינים, יש לשים לב לחוסרים כמו Q10 , ויטמינים מסיסי שומן A D E K וסידן.כמו כן אם נוטלים ויטמינים יש לעשות זאת בהפרש של 2-3 שעות מנטילת הסטטינים. התוויית הנגד שאני מצאתי הן לא ליטול כמות של ויטמין A העולה על 15000 IU ולא לשתות מיץ אשכוליות. לא מצאתי קונטראינדיקציה עם אומגה 3. לבריאות אביטל

03/12/2011 | 10:31 | מאת: אביטל זלצר

עדנה יקרה נטילת פרוביוטיקה אכן יכולה לסייע לתופעת הגזים. בברכה אביטל

30/11/2011 | 16:24 | מאת: עדנה

לצבי קורן שלום, קראתי באחד המאמרים שלך על חשיבות צום המיצים וכל התהליך. האם תוכל להציע צירופים המתאימים ביותר למיצי ירקות? קראתי על סלרי כמרכיב במיץ ירקות ולא הבנתי האם מדובר בעלים או בשורש? תודה

01/12/2011 | 06:09 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, היות ואני כבר לא פעיל בפורום הזה, אני מציע שתפני אלי שאלות אל המייל האישי דרך האתר שלי (תקישי "צביקי קורן" בגוגל), או דרך הפורום האחר שבו את שואלת (בא-במייל). לשאלותייך: - מיץ ירקות "ירוק" מכיל: מלפפון, קישוא (חי), גבעולי סלרי (לא עלים ולא שורש), פטרוזיליה, או שמיר. אפשר להוסיף גם עלי חסה וכרוב. המיץ הזה לא מכיל סוכר ומתאים גם לחולי סוכרת. -מיץ "אדום" מעיל אותם רכיבים ועוד סלק וגזר.מכיל שפע של נוגדי חמצון. - אני לא ממליץ לערבב פירות עם ירקות במיץ, או בארוחות. זה לא מתאים מבחינה אנזימטית ומיצי עיכול. - חשוב לשתות את המיצים בין הארוחות ולא בזמן הארוחה. במיץ אין סיבים תזונתיים ולכן הספיגה של המינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון היא אופטימאלית. - אני מקווה שאת לא הולכת לעשות צום מיצים לבד, על סמך מאמרים שקראת באינטרנט. חשוב לקבל הדרכה אישות וליווי מקצועי. - תקראי למטה תשובה שנתתי לך ב 27/11 על הכורכום. בהצלחה צביקה קורן

01/12/2011 | 07:53 | מאת: עדנה

בימים אלה אני מתחילה שינוי בתזונה עקב מצב בריאותי . השינוי נעשה ביוזמתי בהדרגה כמובן כדי להסתגל . הורדתי לחלוטין קמח לבן, סוכרים, מוצרי מזון תעשייתייםכמו סלטים מוכנים ,נקניקים וחומרי שימור. הדגש הוא על פירות וירקות ופחות בשר וביצים. עברתי מחלב בקר לסויה או לחלב עיזים.אני ממתינה לתורי אצל דיאטנית ועד שהתור יגיע אני עושה משהו שאני חושבת שבטווח הארוך זה יועיל לי. שוב תודה עדנה

בגוגל מנהל פורום "תזונה טבעית" בשלושה אתרי בריאות. איך נגיע לשם ?

קניתי גבינת עיזים.. אבל זה מלוח מאוד ואין בזה הרבה סידן. באיזה גבינות יש הכי הרבה סידן ? איזה לבקש ?

01/12/2011 | 07:56 | מאת: עדנה

שלום, אינני מומחית יחד עם זאת מתוך ניסיון אני יודעת על גבינת ריקוטה שיש בה אחוז גבוה מאוד של סידן. כמו גם גבינה צפתית.

01/12/2011 | 08:15 | מאת: עדנה

בהמשך למה שכתבתי למטה, הנה קטע ממאמר/ כתבה של ד"ר ברוריה טל על גבינות לסוגיהן: ..."גבינות עשירות בסידן הגבינות העשירות ביותר בסידן טבעי שמקורו מהגבינה, עם העשרה מעטה של סידן איכותי מסוג סידן ציטראט, הן הריקוטה וקרם השמנת ‭5%‬ של גד. חצי קופסת ריקוטה או קרם שמנת ‭5%‬ מספקות בין ‭50%‬ ל‭75%-‬ מכמות הסידן המומלצת ליום למבוגר. ב‭20-‬ ג' גבינת ברי פקאן או קממבר צאן, הנקיות מחומרי שימור, יש כ‭60-‬ קלוריות, 5 ג' שומן, 160 מ"ג נתרן, פחות מ‭0.1-‬ ג' לקטוז ו‭150-‬ מ"ג סידן. כלומר, אותה כמות שומן וסידן כמו ב‭100-‬ ג' קוטג' או גבינה לבנה ‭,5%‬ עם פחות קלוריות ונתרן..." מקווה שעזרתי

יש משהו קצת יותר טבעי בלי מלח ? את אומרת ככה: ריקוטה - מצאתי רק מלוח. ברי פקאן/קממבר צאן , כמה שומן.כמה נתרן. קרם שמנת , גם כן נתרן. ככה בכל המדפים מכל הסוגים האלה. אין משהו יותר נקי?

02/12/2011 | 13:41 | מאת: אביטל זלצר

חיע שלום. אין מניע מלקרוא את התויות הקטנות ולהשוות את כמויות הסידן בין מוצרי החלב והחברות.יחד עם זאת ישנם מזונות פרט למוצרי חלב העשירים בסידן כגון שקדים,טחינה (משומשום מלא) או חמאת שומשום,סרדינים,חלב מועשר בסידן.חשוב לצרוך סידן עם ויטמיני C ן D לשיפור ספיגתו. עוד חשוב לדעת: להמנע ממזונות המכילים חומצה פיטית בסמוך לאכילת ארוחה עשירה בסידן כי מעכבת את ספיגתו.(סובין חיטה, דגנים מלאים, דגני בוקר מועשרים בסיבים, אגוזים).חשוב לצרוך אותם אך לא באותה הארוחה. אותו כנ"ל ממזונות העשירים בחומצה אוקסלית.(עלי סלק, עירית, פטרוזיליה, פרג, רוב סוגי האגוזים, רוב סוגי פירות היער, תה, קקאו או מוצרים המכילים אותו). הפרדה של שעתיים לפחות ממוצרי קפה או קפאין.(קפה, תה רגיל, תה ירוק, קולה, קקאו או שוקו, שוקולד). הפרדה למשך שעתיים לפחות בין ארוחה עשירה בסידן לבין מזונות העשירים בברזל (בשרים למיניהם), או תוספים המכילים ברזל או אבץ, המפריעים לספיגת הסידן. המעטת מלח במזון בתיאבון ובהצלחה אביטל

29/11/2011 | 21:00 | מאת: יפה

התחלתי היום לקחת זינט 500 מ"ג פעמים ביום. כמובן בהמלצת רופא המשפחה. אני החלטתי לקחת על דעת עצמי פרוביוטיק, לתקופה של לקיחת זינט. כמה כדורים ביום לקחת? ובאיזה שלב של היום לקחת אותם. עם האוכל, אחרי, לפני וכמה זמן.

01/12/2011 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

יפה שלום מאחר והאנטיביוטיקה הורגת גם את פלורת החיידקים ה"טובים", המחשבה לשלבה ביחד עם אנטביוטיקה נכונה רק שלא בטוח יעילה. מומלץ לקחת במקביל וגם 3 שבועות עד חודש אחרי סיום האנטיביוטיקה על מנת לשקם את חיידקי פלורת המעי. לגבי מינון, הסתכלי על המומלץ על גבי האריזה, לכל חברה המלצות משלה.

04/12/2011 | 09:35 | מאת: Gramse

בזמן נטילת אנטיביוטיקה אכן מומלץ לשלב נטילת תוסף פרוביוטיקה. רצוי פעמיים ביום, ולהרחיק כשעתיים ממועד נטילת האנטיביוטיקה (על מנת שהאנטיביוטיקה לא תהרוס את החיידקים הידידותיים שבפרוביוטיקה).

29/11/2011 | 20:15 | מאת: יעל

שלום רב, התחלתי אמש דיאטת קנדידה ורציתי להתייעץ לגבי מספר דברים 1. האם מותר לי לבשל בשמן קנולה? איני יודעת האם הוא נחשב ל"כבישה קרה" כפי שמותר בדיאטה. 2. האם מותר לאכול תפוח אדמה או חומץ? הדעות עליהם ברשת חלוקות ולכן הייתי שמחה לשמוע דעת מומחה 3. מבחינת אלכוהול, האם וודקה ניתנת לשתייה?[ לא בכמות גדולה כמובן] 4. החלטתי לנסות ולהתמיד במשך חודש בדיאטה, האם במקרה שאשבר וכן אנשנש מזון אסור, תהיה לכך השלכה הרסנית על הדיאטה או שפשוט אצטרך לכפות על המאכל האסור בזמן דיאטה נוסף? המון תודה מראש!!! יעל

01/12/2011 | 15:00 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום 1. על שמן קנולה צריך להיות כתוב במפורש שמכבישה קרה, צבעו כהה יותר, מחירו מעט נמוך יותר משמן זית ולטעם צריך להתרגל והוא נמכר לרב בחנויות טבע. 2.תפוח אדמה וחומץ אינם מומלצים בדיאטת קנדידה וכן גם לגבי האלכוהול. 3.אחת המטרות בדיאטה הוא למגר לתקופה מסויימת את המזונות שהפטריה משגשגת בנוכחותם אי לכך התשובה כאן היא כן ויחד עם זאת "הרסנית" היא מילה נוקשה.צריך להשתדל להיצמד להוראות ולזכור שזה לתקופה מוגדרת מראש. בהצלחה, אביטל 3.

04/12/2011 | 09:34 | מאת: Gramse

יעל שלום, באופן כללי במהלך דיאטת קנדידה יש להימנע מהמוצרים שציינת - חומץ, אלכוהול (כולל וודקה) ושמן קנולה (אינו מכבישה קרה). חשוב לציין כי תהליך הדיאטה הנ"ל איננו פשוט ורצוי להיוועץ באיש מקצוע (נטורופת/תזונאי) שילווה את התהליך וייתן המלצות שיתאימו למצבך הבריאותי הכללי. התאמת תפריט ע"י איש מקצוע תעזור לך גם לבצע את הדיאטה בצורה נכונה ועם פחות קשיים.

29/11/2011 | 17:52 | מאת: שמעון

שלום, אני קונה שיבולת שועל בעדן טבע, איך אדע שזו שיבולת שועל מלאה? תודה

30/11/2011 | 14:58 | מאת: אביטל זלצר

שמעון שלום שיבולת שועל מלאה – הסוג המומלץ לשימוש, עובר אידוי ומעיכה בלבד. שיבולת שועל מלאה לא מעובדת (הגרגירים עצמם נראים כמו גרעיני שיפון/כוסמין)- מומלץ מאוד לשימוש.יכול להתאים למי שאוהב את המזון שלו מוצק ופחות דייסתי. שיבולת שועל מעובדת ומנופה (קוואקר) – מנופה מהשמנים והמינרלים החיוניים בתיאבון אביטל

29/11/2011 | 12:34 | מאת: בת

מה ידוע לך על טיפול ב ERFA? האם זה טיפול מוכר בארץ? סכנות?

29/11/2011 | 18:10 | מאת: אביטל זלצר

בת שלום ERFA הינה חברת תרופות קנדית המייצרת תרופה בשם תירואיד הבאה לטפל בתת פעילות של בלוטת התריס. התרופה מיוצרת מבלוטת תירואיד של חזירים שעוברת תהליך של ייבוש.בניגוד לתרופות סינטטיות הקיימות בשוק. מטרת התרופה, להעלות את ההורמון T4. בהתוויות הנגד המפורסמות בעלון התרופה יש להיזהר מסוכרת, יתר ל"ד,בעיות באדרנל,נטילת תרופות נגד קרישת דם ועוד ועוד... תופעות הלוואי המפורסמות בעלון התרופה (כמו בכל תרופה): עצבנות יתר,רעד, חם, צמרמורת, נדודי שינה, הפרעות בקצב הלב, הקאות, בחילות, הזעה ואיבוד משקל. לגבי השימוש בארץ, לא ידוע לי והייתי ממליצה לך להיוועץ ברופא המשפחה או באינדוקרינולוג. הרבה בריאות אביטל

28/11/2011 | 13:58 | מאת: מריו

שלום לפני שבועיים נפלתי ושברתי את צוור הירך. מה הדיאטה המומלצת עשירה בסידו כחלק משיקום העצם? מריו

28/11/2011 | 20:28 | מאת: טובה בר- שאן

28/11/2011 | 20:33 | מאת: טובה בר-שאן

מריו שלום מזונות מצויינים הם סרדינים ,שקדים , אגוזים ,טחינה מזונות המכילים ויטמין C לשיקום הקולגן וכן אכילת חלבונים מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2011 | 10:09 | מאת: מרוין

אם את רוצה איחוי מהיר עליך ליטול תוסף תזונה שסך הכל יספק לך ביום 1500 מיליגרם סידן ולצרוך בערב, 400 מיליגרם מגנזיום וכמובן ויטמינים סי ו-די

28/11/2011 | 13:31 | מאת: ניר

שאלה נוספת. בכל מקום בו קראתי על צום מיצים, רשום שאפשר לערבב מספר ירקות במיץ (מלפפון, גזר, סלק וכו'). מדוע לא ניתן לערבב פירות במיץ? תודה רבה.

28/11/2011 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום ניתן לערבב גם מיץ פירות עם הירקות למשל סלק וגזר עם תפוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2011 | 11:17 | מאת: ניר

שלום, האם צום מיצים (או צום מים) הוא צום בריא במידה ומבצעים אותו ליום או יומיים? (קראתי במספר מקומות שאם מבצעים את הצום פחות משלושה ימים אז הוא יכול רק להזיק). תודה ניר

28/11/2011 | 20:26 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום אכן צום מים יכול להיטות קש ומסוכן כיוון שהיום הגוף שלנו מכיל רעלים רבים עדיף לעצות צום מיצים ובהדרגה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2011 | 22:15 | מאת: ניר

שלום טובה, תודה רבה על תגובתך, אך לא ענית על שאלתי. ברור לי שצום ארוך עלול להיות קשה ומסוכן (ורצוי תחת פיקוח). אך קראתי במספר מקומות שדווקא צום קצר (של יום או יומיים), עלול לגרום נזק ולא תועלת. האם יש אמת בדבר? תודה, ניר

28/11/2011 | 10:43 | מאת: צביה

שלום, אני עושה דיאטה ללא גלוטן. האם בקמח כוסמין יש גלוטן? באיזה שיעורים? וכמה ביחס לקמח רגיל? תודה מראש!

28/11/2011 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

צביה שלום אכן בכוסמין יש גלוטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2011 | 19:16 | מאת: נופר

שלום, אני שותה חלב אורז כיוון שחלב פרה עושה לי נפיחות בבטן. לאחרונה אני מרגישה כאילו גם החלב אורז עושה לי קצת נפיחות בבטן והייתי רוצה לנסות סוג אחר של תחליף חלב. מה יותר ממולץ מבחינה ערכים תזונתאים - חלב אורז או חלב שקדים?

27/11/2011 | 19:25 | מאת: נופר

*תזונתיים

27/11/2011 | 21:34 | מאת: אביטל זלצר

נופר שלום הערכים התזונתיים ל 100 מ"ל חלב הם: אורז שקדים קלוריות 51 290 חלבון 10.6 10 פחממות 1 9 שומן 0.9 42 סידן 39 120 כפי שאת רואה, חלב האורז דל בשומן וערכו הקלורי נמוך יותר אך חלב השקדים עשיר בסידן ובשומנים טובים. אפשר בהחלט לשלב בין שניהם ולנסות גם חלב שיבולת שועל, טעים להפליא ובהחלט שינוי מרענן. לבריאות, אביטל

26/11/2011 | 21:54 | מאת: ציפי

הופיע אצלי חיידק ההליקובקטור פעמיים. בפעם האחרונה טופלתי באנטיביוטיקה, ולאחר מכן לקחתי תמצית אורגנו פראי ופרוביוטיקה כשלושה חודשים. אני גם סובלת מבקע סרעפתי. שאלתי האם אפשר לקחת פרביוטיקה באופן סדיר על בסיס יומי?

27/11/2011 | 21:11 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום אפשר ורצוי לקחת פרוביוטיקה באופן סדיר כשיש בעיות מעיים או כשרוצים לחזק את מערכת החיסון,רצוי לעשות הפוגות שבהן ניתן לצרוך מזונות העשירים בפרוביוטיקה כמו כרוב כבוש במלח (תוצרת בית), יוגורט ביו, מיסו, ארטישוק ירושלמי (המכיל אינולין ומשמש כפרוביוטיקה) בבריאות טובה אביטל זלצר

28/11/2011 | 09:41 | מאת: Gramse

שלום ציפי, פרוביוטיקה מסייעת למגוון בעיות עיכול – אקוטיות וכרוניות (קרוהן, קוליטיס, IBS), לטיפול ולמניעה. ניתן לנטול פרוביוטיקה על בסיס יומיומי (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל). פרוביוטיקה מומלצת הינה מגה פרוביוטיק, אשר מכילה, בנוסף לחיידקים הפרוביוטיים, פרה-ביוטיקה מסוג FOS (פרוקטו-אוליגו-סכרידים), כך מתגברים על ההגבלות הכרוכות במתן פרוביוטיקה לבדה. בנוסף מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה כוללת 10 סוגי זנים פרוביוטיים פוטנטים במיוחד, הפעילים לאורך כל מערכת העיכול, בעוד שהמינון כפול מן המקובל – 7.5 מיליארד חיידקים חיים בכל כמוסה.

26/11/2011 | 12:10 | מאת: אור

שלום, לפני כחודש וחצי לאחר טיול באירופה שצרכתי תזונה מאוד שומנית החלו צרבות. שבועיים לפני היציאה לטיול טופלתי באנטיביוטיקה להליקובקטור פילורי. מאז אני נוטל כדורי אומפרדקס 40 מ"ג ביום. יש הקלה אך בלילות זה בלתי נסבל. אני ממתין לצילום סרעפת. קראתי באינט' שחומץ תפוחים יעיל בטיפול בצרבת ולכן אשמח לשמוע מה דעתכן בנושא ומה ההמלצות לתזונה טבעית במקרה זה. תודה רבה! אור

26/11/2011 | 17:19 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום 1. אכל אוכל בכמויות קטנות הפסק אוכל שומני הקשה לעיכול תוריד לתקופת מה את הבשרים למיניהם כולל עוף. 2. קח פרוביוטיקה כל בוקר על בטן ריקה . 3. קנה אנזימי עיכול (זימקל ) ופזר על ארוחה שאינה חמה אם חמה בלע את הכדור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2011 | 10:44 | מאת: מרוין

אכול פעמיים ביום 7 שקדים לא קלויים כל פעם והכל יעבור!!!

25/11/2011 | 18:36 | מאת: ריבי

ערב טוב, מדוע ירקות ופרות אורגניים נראים (בכל חנויות הטבע המפורסמות בהן ביקרתי) בדרך כלל עלובים ודוחים, כאילו טיילו עליהם חרקים (שלא נקטלו ע"י חומרי ריסוס, עקב התנגדות החקלאים האורגניים לחומרים אלה), וכאילו היו שאריות שהושלכו לאשפה ע"י הירקן בשוק? ריבי

26/11/2011 | 17:16 | מאת: טובה בר-שאן

ריבי שלום כיוון שבחקלאות אורגנית לא מוסיפים חומרי הדברה ובטח לא הורמונים שמנפחים את הירקות . לא נראים טוב אך הטעם נפלא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/11/2011 | 23:14 | מאת: ריבי

טובה שלום, הירקות והפרות הרגילים (לא אורגנים) שאני קונה בשוק (או אפילו בסופר) טעימים להפליא, וגם צבעיהם יפים, והם טריים ו"מזמינים", ובני משפחתי מאריכים חיים ולא חלו מאכילתם לאורך שנים רבות. בנסיבות אלה, צר לי לשאול, למה לי לקנות את התוצרת האורגנית, שממש לא נעים להסתכל עליה, וקשה ביותר להאמין שתוצרת שנראית כל כך עלובה ודוחה, עד כדי כך שהיא מכעיסה את בני משפחתי,יכולה להיות טעימה? שבוע טוב. ריבי

27/11/2011 | 08:51 | מאת: אלעד

ג.נ. הדרך האובייקטיבית היחידה העומדת לרשות הצרכן לקביעת איכות הפרי/ירק היא מראהו. ברור שפרי/ירק הנראה רע, כמו אלה המושלכים לאשפה ע"י הירקנים בשוק, איננו טוב. פרי שלא רוסס דומה לילד שלא קיבל חיסונים נגד מחלות - שניהם יחלו במוקדם או במאוחר, וחבל עליהם. פרי כזה מזמין מזיקים המטיילים עליו חופשי חופשי וגורמים לו נזק, שביטויו החיצוני הוא מראהו העלוב והדוחה. הסיפורים על טעמם הטוב - ממש אינם משכנעים. רק בריאות. אלעד

27/11/2011 | 11:20 | מאת: טומי

טובה שלום, אם ההורמונים מנפחים את הירקות, מדוע הם כל כך יפים וטעימים? בעצם, למה להשקיע 10 ש"ח בק"ג עגבניות אורגניות מכוערות, שעצם המראה שלהן מעורר גועל, כאשר אפשר לקנות בשוק החופשי עגבניות יפות, טעימות ומהנות ב-4 ש"ח? טומי

28/11/2011 | 22:41 | מאת: מיקה

ריבי, אני רוכשת באופן קבוע ירקות בעדן ובאורגניק מרקט והירקות נראים מעולה. בחלק מהירקות המחירים זהים לירקות בסופר. סטיגמות מיושנות ולא בדוקות!!

29/11/2011 | 09:09 | מאת: אלעד

מה לעשות, צר לי לאכזב אותך, מיקה, אני חותם בשתי ידיים על דברי ריבי. האמת, הסטיגמה שייכת ל"בריאותנים" המאמינים בקנאות, תוך התעלמות מהעובדות, שהירקות האורגניים בריאים יותר. אגב, אני קונה מוצרי טבע ברשתות שציינת, אך לצערי אני נאלץ להסתפק בפיצוחים, פירות יבשים, ממרחים, תוספי תזונה וכיו"ב, אך אני נרתע מהירקות והפרות ה"טריים" הנראים כפי שתיארה ריבי. בינינו, מדוע לשלם כפליים ויותר על ירקות המזכירים את אלה שהושלכו לאשפה ע"י הירקנים בשוק? רק משום שהבריאותנים מאמינים שהם טעימים ובריאים ושלא יבלבלו אותם עם העובדות? רק בריאות. אלעד

29/11/2011 | 22:25 | מאת: חנה - ותיקה בפורום

אם תקראי שוב את ההודעות של ריבי, טומי ואלעד תביני שמדובר באותו אדם... אני מציעה לך להפסיק להתעמת איתו, כי הוא לא יניח לך. מדובר באדם משועמם, "חוכמולוג" שבז לכל מה שקשור לבריאות טבעית ולתזונה טבעית, אבל מתעקש להופיע בפורום הזה מידי פעם, להתריס ולהפגין את הגיונו החד כתער.

25/11/2011 | 13:02 | מאת: אלינה

ההודעה הקודמת לא נשלחה לי . אז כתבתי חדשה . השאלות : 1.אני לא אוהבת לשתות מים רגילים , זה בסדר לשתות מים בטעמים , האם זה מזיק ? 2.באיזה פירות או ירקות יש ויטמין b12 ? 3.מאיזה מזונות ניתן לצרוך ויטמין D . 4.כמה יוגרוטים ניתן לאכול ביום ? יש הגבלה ? כי שמעתי שחלב לא כ''כ בריא. תודה מראש.

25/11/2011 | 16:28 | מאת: אביטל זלצר

אלינה שלום. מים ממותקים פחות מומלצים מאחר ומכילים הרבה סוכר. נסי מים עם לימון סחוט וכמה עלי נענע או מנתה. ויטמיני B12 ו D מצויים במזון במקורות מהחי בלבד (המקור העיקרי של D הוא שמש), יש לבצע בדיקת דם וליטול תוספים בהתאם לצורך. יוגורט אמיתי נחשב למזון בריא בשל חיידקי הפרוביוטיקה שבו,כמובן שאין להגזים ולאכול בצורה מתונה ונכונה לגוף. בברכת שבת שלום אביטל זלצר

25/11/2011 | 00:02 | מאת: ענבר

היי אני טבעונית החל מחודש יוני האחרון, ולפני כן הייתי צמחונית מחודש פברואר. מאז הפכתי להיות טבעונית הרזיתי מאוד במשקל (בצודה דרסטית - אפילו החזיות שלי גדולות עלי מעט), בלי לעשות כלום. אני אוכלת המון, המון המון, כל הזמן, ובכל זאת ממשיכה להרזות, ובקצב הזה בקרוב ארד מה-50 ק"ג (אני לא יודעת בדיוק כמה אני שוקלת ומסרבת לדעת, אבל הדיאטנית אמרה לי שאני עדין בנורמה אבל אם אני ארד מ50 ק"ג צריך להתחיל ממש לדאוג) מאז שאני טבעונית נהייתי חלשה מאוד. כאילו כל הכח מהשרירים אזל לי ונהייתי פשוט חלשה. אני לא מדברת על עניין של סיבולת לב-ריאה, אלא יותר על המסוגלות והכח של הגוף... שוב, אני נפגשת עם דיאטנית באופן קבוע (כפעם בחודש) ואוכלת בצורה בריאה (לא מסודרת בכלל, כי אני אף פעם לא בבית...) מאגרי הברזל שלי תקינים (אני לוקחת תוספים כבר 3 שנים עקב אנמיה ללא קשר לצמחונות או לטבעונות), וB12 האם למישהו יש רעיון למה אני כל כך חלשה? הרזון פחות מטריד אותי כל עוד אני בריאה, אבל אני מרגישה שאני נהיית פחות ופחות בריאה ויותר חלשה, וזה מדאיג אותי מאוד תודה מראש, ענבר.

25/11/2011 | 18:15 | מאת: אביטל זלצר

ענבר שלום. אין ברשותי מספיק מידע לגבי מצבך לכן הייתי ממליצה לך לערוך בדיקות דם מקיפות על מנת לזהות אם ישנם חסרים תזונתיים וללכת ליעוץ נטורופתי טוב המתמחה בתזונה.אין בליבי ספק ששני אלה יניבו לך תשובות יותר מדוייקות מאחר והתמונה אותה את מתארת יכולה להיגרם מסיבות רבות ושונות. בברכת שבת שלום אביטל זלצר

24/11/2011 | 20:35 | מאת: מנשה

האם תחליפי סוכר,סטיביה והסינטתיים,גורמים להפרשת אינסולין כמו שגורם הסוכר? פחות? בכלל לא? טובים רק לחיסכון בקלוריות?

25/11/2011 | 18:09 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום. סטיביה וסוגים שונים של תחליפי סוכר אינם עוברים מטאבוליזם בגוף ולכן אינם גורמים להפרשת אינסולין, יחד עם זאת חלקם גורמים לנזקים אחרים ואם בכל זאת צורכים אותם, כדאי לעשות זאת במתינות מיירבית. בברכת שבת שלום אביטל

24/11/2011 | 17:22 | מאת: דניאל קנופוב

אני שותה שתי כוסות של מיץ תפוזים סחוט ביום (אני סוחט). אמרו לי שזה לא בריא כי זה פוגע בחומציות שבקיבה... לא בדיוק הבנתי. האם אתם יכולים להסביר לי בבקשה מה זה אומר ומה המינון המומלץ של שתיית מיץ תפוזים?

24/11/2011 | 22:49 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום על מנת להגיע לרמת חומציות מאוזנת בקיבה, מומלץ לצרוך 70% מזונות בסיסיים ו 30% חומציים.כל המזונות מחולקים בטבלה המודדת את רמת חומציותם. מיץ תפוזים מתנהג הפוך למה שרוב האנשים נוטים לחשוב והוא דווקא שייך לקבוצת המזונות בעלי אפקט בסיסי חלש בדומה לבננה, גזר, דובדבנים, אננס, קינואה ולכן אין שום מניעה לשתות 2 כוסות ביום ובלבד שאין בעיות מערכת עיכול עליונה (צרבות, אולכוס וכדומה). לבריאות ובהצלחה אביטל

24/11/2011 | 13:05 | מאת: מלי

+ האם חצי כוס כוסמת בתוך מרק הוא ערך קלורי גבוהה + מה הכמות כוסמת לשבוע שאדם יכול לצרוך כדי לרדת במשקל. + האם יש בעיה לאנשים הסובלים מגלוטן

24/11/2011 | 22:36 | מאת: אביטל זלצר

מלי שלום הכוסמת אינה מכילה גלוטן. בחצי כוס ליום יש רק 65-70 קלוריות. היא מעניקה תחושת שבע מאחר ועשירה בסיבים תזונתיים ומכילה כמות יפה של חלבון (הגורם לתחושת שבע למשך זמן ארוך יותר מפחממות). באשר לירידה במשקל אני ממליצה לאזן את התזונה כדרך חיים. בהצלחה, אביטל

23/11/2011 | 13:32 | מאת: אור

שלום רב, 1.אני לוקחת בקביעות כדורי Flutine וcardiloc האם יש מניעה לקחת במקביל HOODIA P57 ? 2. במידה ואפשר,כיצד וכמה נוטלים? אודה לתשובה

24/11/2011 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום לא מצאתי קונטראינדיקציה של קרדילוק עם צמח ההודיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2011 | 09:19 | מאת: רוז

אני בתחילת ההריון וקראתי שאסור לשתות בכלל קפה.. האם קפה נטול אחד ביום עדיין מסוכן? והאם משקה שעורה נמס עדיף? תודה

24/11/2011 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

רוז שלום שתיית קפה בהריון מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת ולמומים . ככל שהכמויות קטנות יותר הסיכון יורד. עדיף לשתות קפה שעורה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2011 | 22:09 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל היקרה ברכות רבות על הצטרפותך לפורום שלך אוהבת הקולגה שלך וחברתך טובה בר- שאן

23/11/2011 | 06:32 | מאת: צביקה

שלום לטובה ואביטל, אני מצטרף לברכות לאביטל. הפורום חשוב והתשובות לגולשים חשובות. עם זאת, אני מציע להיזהר משאלות ומתשובות "שיווקיות" בנושאים כמו: תכשירים להרזיה, אומגה-3 ממקור צמחי ו"תרופות טבעיות" למיניהן. (בד"כ השואל וה"לקוח המרוצה" הם אותו אדם). אני מכיר לפחות 25 תרופות כאלה, שנמכרות כיום בשוק וכולן "מחוללות פלאים" (לדברי המשווקים) ומטפלות בכל בעיה אפשרית... הדברים האלה מטעים ומבלבלים את הגולשים התמימים שמחפשים פתרון לבעייתם. מציע להשתמש, אם צריך, בכלי הניהול שקיים בפורום לחסימת הודעות כאלה. בהצלחה רבה צביקה קורן

23/11/2011 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

23/11/2011 | 09:16 | מאת: אביטל זלצר

טובה יקרה תודה על הברכות והפירגון. שמחה לייעץ לצידך. אביטל

23/11/2011 | 12:06 | מאת: ליזי זהר ND

יקרה שלי, אני מאושרת לראות אותך בפורום זה, בהחלט יש לך מה לתרום, ובהצלחה בהמשך הדרך. ולטובה, ברכות על הבחירה, היועצת שלצידך מדהימה!!! אוהבת, ליזי

23/11/2011 | 18:50 | מאת: אביטל זלצר

22/11/2011 | 20:00 | מאת: גיא

בעבר,כשניסיתי להיות צמחוני כחצי שנה,ירד לי ה-WBC בבדיקות הדם מ4.6 ל3.7 וסבלתי מדלקות. עכשיו אני רוצה לנסות שוב להיות טבעוני,ושאלתי היא:מה אני צריך לעשות ע"מ למנוע מצב של ירידת הWBC

24/11/2011 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום להיות טבעוני זה אומר לקבל את כל המרכיבים שהגוף חייב אותם ולאכל תזונה מאוזנת רבים הטבעונים שהאוכל שלם מתבסס רק על לחם ופחמימות .חשוב מאוד שיהיה לך חומצות שומן B12 וויטמין D בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2011 | 12:53 | מאת: מיה

למדנו שכל שמני הדגים המשווקים בארץ מזוהמים במתכות כבדות. נותרה האומגה הצמחית. מה המקור המומלץ ביותר: פשתן צ'יה מרווה מרושתת

22/11/2011 | 14:26 | מאת: חגית

ממי למדנו? מתביעה יצוגית מגוחכת וקנטרנית של אדם בעל עבר בעייתי? כדאי להתעמק בנושא ולא להפריח סיסמאות וקלישאות אני רואה שמשווקי המרווה המרושתת מתחילים שוב לחגוג בפורום הזה

כל שמני הדגים המשווקים בארץ הם מחו"ל בעיקר מארצות-הברית. שם הוגשו תביעות ייצוגיות זהות גם לגבי מתכות כבדות וגם לגבי PCB!!!!!! צפי בתוכנית הבוקר של רשת הטלויזיהABC מחודש מרץ 2010. תוכלי למצוא בנקל באינטרנט.

24/11/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום את ממש עושה הכללה כי זה אינו נכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2011 | 07:35 | מאת: דנה

שלום, אני בהריון בשבוע 36 ורוצה לשתות תה פטל (הידוע כמחזק את שרירי הרחם) רציתי לדעת בבקשה כמה כפיות עלים אני צריכה לשים בכוס? והאם ניתן לשתות אותו קר? הוויטמנים שלו לא מתפוגגים עקב כך? תודה!

22/11/2011 | 21:24 | מאת: אביטל זלצר

שלום דנה המינון המקובל הוא כפית עלים מיובשים לספל מים רותחים, אכן ניתן לשתות גם מצונן כמובן אחרי מיצוי העלים במים חמים לשיחרור כל סגולותיהן.