פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

20/12/2011 | 09:24 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתך. האם אורז בסמטי, בעל ערכים תזונתיים דומים לאורז המלא? האם נופל ממנו באיכותו? מה מומלץ יותר? תודה ריקי

22/12/2011 | 20:30 | מאת: אביטל זלצר

ריקי שלום קיים בחנויות אורז בסמטי מלא. הוא שווה ערך לאורז מלא שאינו בסמטי. האורז הבסמטי הלבן הוא אורז שעבר תהליך של קילוף ולכן לא יכול להתנהג כאורז מלא. בברכת חג אורים שמח אביטל אביטל

19/12/2011 | 19:27 | מאת: רחל

שלום רב אני אמא לילדים 17,14,8.החלטנו להפסיק לאכול בעלי חיים ולהמעיט במוצרים מן החי (ביצים ומוצרי חלב).אנחנו אוכלים דגנים ,קטניות ופירות וירקות .האם כדאי לי לתת לילדים ולי תוסף של B12 כדי להיות שקטה שהם מקבלים את המנה היומית (להבנתי 3 מיקרוגרם ליום)? מה עוד דורש מעקב צמוד ? תודה רחל

20/12/2011 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום יש לעקוב ולעשות בדיקות של B12 וויטמין D כן הייתי ממליצה לתת ויטמין B12בברכת אורים שמח טובה בר- שאן

26/12/2011 | 19:49 | מאת: גאיה

היי רחל, עמותת אנונימוס נותנת יעוץ מסובסד לצמחונות וטבעונות ע"י תזונאית קלינית שהתמחתה בתזונה צימחית. היכנסי לאתר שלהם לדף היעוץ התזונתי ותכתבי למייל שמפורסם שם - או כיתבי ל- [email protected]

19/12/2011 | 00:03 | מאת: הדס

האים באמת חומץ תפוחים מרזה? כמה מותר לקחת ביום כדי שלא יזיק ?

20/12/2011 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום ברפואה הטבעית לא הוכח שחומץ תפוחים מרזה .ושתייה רבה מאוד שלו עשויה לגרום לנזק למע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2011 | 20:45 | מאת: מעיין

שלום אני בת 15 יש לי בעיה קשה של עצירות, אני אוכלת די בריא,שותה לפחות 2 ליטר ביום, עושה לפחות 4 שעות של פעילות גופנית בשבוע ובכל זאת יש לי יציאה פעם בשלושה ימים לפעמים יותר. יש מזונות ספציפיים שאפשר להמליץ לי? או דרכים אחרות שיעזרו? תודה

20/12/2011 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות, ולחם מלא, לא לחם לבן בנוסף לאכל קוואקר לשים אותו במרק או בדייסה. על מנת לצאת הכיני חליטה של שזיף יבש: קחי שזיף יבש צקי עליו מים רותחים וכסי עד שיתקרר שתי את המים ותאכלי את השזיף (זה טעים) כל בוקר וערב לפני שינה בברכת חג אורים שמח ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום , נאסר עליי לצרוך סיבים תזונתיים במזון בשל מחלת מעי הדק.(כבר חודשיים בלי ויש עוד כמה חודשים עד סוף הבירור). אני מרגישה שהגוף שלי חלש ופוחדת לחלות במחלות חורף למיניהן. האם מותר לשלב כטיפול מונע פרוטק או חיזוקית ? (אני יודעת שזה עשוי מצמחים ועד עכשיו לא לקחתי. אבל אולי זה לא יפריע למערכת העיכול?) ואותה שאלה בקשר לתוסף תזונה המכיל תמצית חרצית ריחנית עם תוספת ויטמין B6 ומגנזיום לטיפול במיגרנות.(מיגרקל) תודה מראש, יאנה

22/12/2011 | 20:36 | מאת: אביטל זלצר

יאנה שלום. יש לבדוק כל מוצר לגופו. לא כל תוספי המזון מכילים סיבים. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. בברכת חג אורים שמח אביטל

16/12/2011 | 23:29 | מאת: ליאורה

הי, לפעמים כשנשאר מעט חלב בקרטון חלב רגיל של 3 אחוז אני מנערת חזק חזק את החלב בקרטון הסגור ואז נוצר קצף שאותו אני מאוד אוהבת. שאלתי היא: מה ה הקצף הזה? האם זה ריכוז גבוהה של החלב או סתם בועות אוויר- כלומר ריכוז נמוך של חלב. שאלה נוספת- לחלב סוי יש טעם מתקתק וניל אז מדוע הערך הקלורי שלו נמוך משל חלב 3 אחוז רגיל?

17/12/2011 | 17:08 | מאת: אביטל זלצר

ליאורה שלום הקצף הינו בועות אויר שנוצרות כתוצאה מהעירבול. ערך קלורי נקבע לפי כל מכלול המרכיבים (כולל אחוזי שומן). בברכה אביטל

למיטב הבנתי יש כל מיני תרכובות לתוספי תזונה. יותר רעלים ופחות רעילים. לגבי המינרלים השונים האם תרכובת גלוקונט בכולם טובה יותר וטבעית יותר? מה השם גלוקונט בעצם מציין? למשל מה ההבדל בין ברזל גלוקונט לברזל גליצין? וגם לגבי ויטמין סי מה המקור הטבעי ביותר? האם אאסקרוביק אסיד הוא רעל או שעדיף ממקור טבעי יותר? ואם כן איזה מקור טבעי יש לויטמין C כתוסף תזונה? אני אודה לך אם תחדדי לי את הנושאים האלו תודה רבה

20/12/2011 | 17:23 | מאת: טל

שלום ידוע לי שפעילות ספורטיבית , מצב המיטוכונדריה ותזונה נכונה משפיעים על חילוף החומרים בגוף.האם יש תוספי תזונה ,שהוכחו מדעית כמאיצי חילוף החומרים ? לדוגמא: אצטיל L-קריניטין, חומצא אלפא -ליפואית, קריאטין, ריבוז ,N-אצטילציסטאין (NAC),קואנזים Q10, NADH,חומצות אמיניות(ארגינין וחומצה אספרטית) תודה

מיכה שלום, עולה משאלתך כי חקרת היטב את הנושא. פעילות גופנית הינה הדרך הטובה ביותר שהוכחה כמאיצה חח. כמובן שניתן לסייע בשמירה על אורח חיים בריא ותזונה שיכולה לתמוך בתהליך. בברכה אביטל

15/12/2011 | 18:36 | מאת: שרית

אני אוכלת חסה למרות שאני לא הכי אוהבת את זה ... הבעיה היא שאני לא יודעת לבשל האם סלרי צריך בישול?? וגזר האם אני יכולה בבוקר לאכול את זה (כמה פעמים ביום?) יחד עם סלט? חבל שאני לא יודעת לבשל:( תודה על העזרה ...

17/12/2011 | 17:23 | מאת: אביטל זלצר

שרית שלום. לא חובה לבשל סלרי, ניתן לחתוך בסלט או לאכול כפי שהוא. אין הגבלת כמויות כשמדובר בירקות ובלבד שלא מפריזים. ובכל זאת מאחר וחורף כרגע, ניתן פשוט לשים בסיר עם מים מגוון ירקות כמוד בטטה, גזר,כרוב, כרובית, סלרי שורש וגבעולים, בצל, שומר,דלעת,שן אחת של שום כל העלים הירוקים (שומר,כוסברה,פטרוזיליה (אפשר שורש פטרוזיליה),בצל ירוק,לבן, אדום, עלי סלק וכולי) עם מעט מלח ולאכול חלוט או כמרק (לא צריך לדעת לבשל!) בתיאבון ובהצלחה אביטל

15/12/2011 | 10:42 | מאת: שרית

תודה על התשובה הקודמת :) אני לוקחת גלולות אז הכולסטרול קצת גבוה וגם קצת השומנים איזה ירקות אני יכולה לאכול כדי להוריד את הרמות שלהם באופן טבעי?

15/12/2011 | 18:06 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום אם הכולסטרול והשומנים גבוהים חשוב מאוד לאכל הרבה ירקות ה, סלרי, נבטים ירקות עליים כמו חסה, תרד, מנגולד, כוסברה, פטרוזליה, ירקות כתומים כמו בטטה גזר (לשתות מיץ גזר מצוין. ) . הרבה בצל מכל סוגיו בצל ירוק, בצל יבש, בצל אדום, הרבה שום. ולאכל רק דגנים מלאים כמו לחם מלא אורז מלא וכ"ו המכילים סיבים רבים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/12/2011 | 10:36 | מאת: מיכל

יש לי אפשרות לקבל את פטריית הקמבוצ'יה היפנית להכנת התה שעליו נכתב רבות. האם זה יכול להיות מסוכן לי אם אני סובלת שנים מקנדידה במעיים? אני שנים עושה את הדיאטה המיוחדת לקנדידה (כולל תוספי מזון מיוחדים נגדה) ללא הצלחה. האם שתיית תה פטריית הקמבוצ'יה עלולה להחמיר את הקנדידה?

15/12/2011 | 18:01 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום מכיוון שמחקרים רבים מראים שהיא מחזקת את מערכת החיסון אני מניחה שהיא תעזור לך מאוד עם הקנדידה. חלק רב מזה שאינך מתפטרת מפטריה זו הוא חולשה של מערכת החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2011 | 16:37 | מאת: נוד

15/12/2011 | 06:59 | מאת: טובה בר-שאן

נוד שלום האם אתה מדבר על יציאת גזים ממערכת העיכול? גזים נוצרים באופן טבעי, אך כאשר מס' הגזים רב ולעיתים זה מלווה בנפיחות בבטן, זה אומר שתהליך העיכול לא יעיל וגם יש הצטברות של תוצרי התתססה של חיידקים בבטן . לכן יש לבדוק את ,סוג האוכל שאתה אוכל הכמויות ודרך האכילה. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

14/12/2011 | 15:36 | מאת: מאי

אני בת 15 ורציתי לשאול האם את הכדור אפשר לקחת גם בגיל צעיר?

15/12/2011 | 06:56 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום על מה את מדברת על איזה כדור? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2011 | 11:28 | מאת: שני זנאטי

שלום, רציתי לדעת אם ניתן לדעת איך מזהים שומן טראנס ואיך הוא נוצר ? אשמח לקבל את התשובה בקרוב מאוד (: תודה !

14/12/2011 | 22:39 | מאת: אביטל זלצר

שני שלום, על מוצרים המכילים שומן טראנס כתוב במפורש (כנדרש בחוק). יופיע מעט מאוד במוצרי חלב ובשר ורובו הגדול הינו תוצר לוואי של עיבוד חומצות שומן או בשפה פשוטה יותר, תוצר לוואי של מוצרים העוברים תהליכים כימיים במעבדות, כמו המרגרינה למשל. שומן הטראנס נוצר מחיבור שונה של הפחמניםבקשר הכפול במולקולה (המתחברים במקום מצד אחד,משני צדדי נגדיים) ומכאן גם שמו- טראנס. שומני הטראנס אינם חיוניים לגוף האדם ולא מומלץ לצרוך אותם. בבריאות טובה אביטל

13/12/2011 | 12:05 | מאת: ערן

שלום, אני בן 27 שסובל מדיכאון. הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3. באתי לבית מרקחת והרוקח נתן לי אומגה 3 מחוזקת ביותר בשילוב Q10 של דר' פישר. הומלץ לי בבית המרקחת להתחיל עם 2 למשך עשרה ימום ואז לרדת לכמוסה אחת ליום. התוצאה היתה שלא היצלחתי לישון עקב לקיחת 2 כמוסות ביומיים הראשונים ולכן ישר ירדתי לאחת ולאחר יום שראיתי שעדיין זה מפריע לי לשינה אז היחלפתי לאומגה 3 רגילה של "אלפסה".והיום זה היום הראשון שלי עם "האלפסה" והמינון שאני לוקח זה 3 ליום (כי זה מה שרשום על האריזה אבל הרוקח אמר לי 4 אז גם פה יש בלבול) עשיתי זאת לבד בלי המלצה ועקב חרדה מכך שלא אצליח לישון עם האומגה המחוזקת. השאלה שלי היא האם עשיתי נכון שהיחלפתי מיד? האם אני הייתי צריך לחכות שהגוף שלי יתרגל לאומגה 3? האם בעיית השינה נגרמה בגלל Q10 או האומגה 3? איזה אומגה אני אמור לקחת כי יש כלכך הרבה?! מה המינון הנכון בישבילי לאומגה 3 מבחינת ערכים (אומגה 3,DPA,DHA)וגם מבחינת כמוסות? אני מבולבל כי הרופא לא אמר לי בידיוק איזה אומגה 3 לקחת ולכן אני לא יודע

12/12/2011 | 22:21 | מאת: מנשה

האם קטצ'ינים נמצאים בנוסף לתה ירוק גם בתה אדום? או במזון אחר?

14/12/2011 | 22:31 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום, הקטצ'ינים הפוליפנולים הם נוגדי חמצון חזקים המייחדים את התה הירוק.(ישנם כמה סוגים ). מחקרים הוכיחו כי תכונותיהם רבות העוצמה שלהם, מונעות מחלות סרטן ולב ועוזרות לנטרל השפעה של חומרים כימיים בגוף. בתה שחור, הקטצ'ינים מתחמצנים מאחר ובניגוד לתה הירוק, גורסים את העלים לפני הייבוש, פעולה המעניקה לתה את צבעו השחור. כך שתה ירוק מכיל 30-40% והתה השחור 3-10% קטצ'ינים. חשוב לזכור שלאחר שתיית 2-3 כוסות תה ירוק כמות הקטצ'ינים מגיעה לשיא ולכן אין השפעה מיטיבה עם הגברת כמות שתיית התה מעבר לכמות הנ"ל. בנוסף, לשתית תה עודפת יכולות להיות גם תופעות לוואי, בין התופעות הנפוצות: גזים, בחילות, צרבת, כאבי בטן, סחרחורת, חולשה וכאבי שרירים. לבריאות, אביטל

15/12/2011 | 00:31 | מאת: מנשה

תודה.אני צורך תה אדום (רויבוש) האמור להכיל יותר נוגדי חימצון מכל תה אחר.האם לדעתכם עדיף תה ירוק?

הבנתי שהלחם הכי טוב זה 100 אחוז קמח מלא, הבעיה היא שאני לא מבינה איך יודעים את זהה. ברכיבים של הלחם שיש אצלי בבית לדוגמא כתוב 100 % קמח מלא ואז 63% מהקמחים בלחם, משהו כזה. תודה..

נעמה 1 שלום הדרך לדעת זה רק לקרוא את הרכיבים שכתובים . לחם מקמח מלא, או שיפון מלא90%-או קמח מחיטה טרום נבוטה הם הלחמים הטובים אם מוסף קמח לבן אז פחות טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2011 | 10:55 | מאת: שרית

היי כמה צנוניות (גודל קטן)ובצל ירוק מותר לאכול ביום?

12/12/2011 | 15:11 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום גם בצל ירוק וגם צנוניות הם מצוינות את יכולה לאכל 3 פעמים ביום ואם בא לך עוד נפלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/12/2011 | 10:40 | מאת: לי

שלום, האם שתיית תה קמומיל טובה/מומלצת לילדים? אני יודעת שזה טוב למבוגרים, אבל ילדים??? בני בן 5 מאוד אוהב לשתית תה קמומיל בשעות הערב. זה גם טעים לו וגם כנראה מרגיע לפני שינה. תודה מראש

12/12/2011 | 15:10 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אכן קמומיל כמו שכתבת מצוין. מרגיע . תמשיכי לתת לו כי זו חליטה נפלאה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/12/2011 | 16:37 | מאת: בתיה

קיבלתי מחו'ל כדורים לטיפול ברגישות ללקטוז המכילים פטריה בשם אספרגילוס אוריזא (Aspergillus Oryzae) האם זה שונה אנזים הלקטאז שיש בארץ? אמרו לי שזה מאוד טוב אך מפחדת לנסות. משהוא יכול לייעץ ךי? המון תודה.

11/12/2011 | 22:00 | מאת: אביטל זלצר

בתיה שלום. תוספי האינזימים מופקים מכמה מקורות. מהחי, מהצומח או מתסיסה בקטריאלית. המקורות הידועים ביותר לאנזימים מיקרוביאליים הם הפטריות: אספרגילוס אוריזא הינה פטריה המתרבה באורז ומשמשת במטבחים האסיאתיים (להתססת מוצרי סויה בעיקר), ומשתמשים בה מאות שנים בתעשיית המזון בבטחה.(מאושר ע"י משרד הבריאות בארה"ב וגם העולמי). לקטז הינו אינזים עיכול שמסייע לפרק את סוכר החלב ומוצריו וחברות רבות מפיקות אותו מהפטריה הזו. לבריאות אביטל

11/12/2011 | 02:27 | מאת: יונתן

העם צימוקים מתיישנים בקלות? והאים צימוקים ישנים מזיקים לבריאות? בברכה, יונתן.

11/12/2011 | 07:35 | מאת: טובה בר-שאן

יונתן שלום בצימוקים יש ריכוז גבוה של סוכר וכן בנוסף היצרנים מוסיפים חומר משמר שגם מלבין אותם וגם מונע הצטברות של חיידקים ופטריות. אולם לאורך זמן ותלוי בתנאים בהם הצימוקים מוחזקים יכול להתיישב עליהם עובש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/12/2011 | 16:31 | מאת: דניאלה

שלום אני רוצה לנסות להוריד כולסטרול בצורה טבעית .איזו שיבולת שועל ובאיזה אופן הכנה היא הכי אפקטיבית? איזה אגוזים וכמה ליום כדי לא להשמין? שועית ירוקה או לבנה? תודה

08/12/2011 | 21:21 | מאת: אביטל זלצר

דניאלה שלום. במחקרים שנערכו על השפעת שיבולת השועל להורדת כולסטרול נמצא כי הסובין שבגרעין הוא זה שפועל ולכן מומלץ לצרוך 50 גרם סובין שיבולת שועל בכל יום. אגוזי מלך - 2-3 ביום שקדים לא קלויים - 5 ביום שעועית לבנה או מנומרת וגרגירי חומוס טובים אף הם גרעיני חמניה לא קלויים - 1 כף ביום (אפשר בסלט) זרעי פשתן - 1 כף ביום תפריט המכיל 25 גרם חלבון סויה ו-50-60 מיליגרם של איזופלאבונים מסויה עשוי להפחית את הכולסטרול ב-10 אחוז. אפונה וקטניות ידועים אם הם כטובים. כמו כן להרבות באכילת ירקות ירוקים ולהפחית שומנים רוויים ומאכלים מהחי (עם שימת דגש על צריכת חלבון מספקת). אפשר להעזר גם בפורמולה של צמחי מרפא.(מומלץ מאוד ותומך בתהליך) בהצלחה אביטל

07/12/2011 | 14:44 | מאת: שרה

במקום מסוים קראתי שמלח לימון הינו רעל. במקום אחר קראתי שמלח לימון לא רעיל ואפשר לתבל איתו מאכלים, חמוצים...וכ"ו איפוא עומדת האמת, מה נכון ומה לא נכון? האם יש מלח לימון טבעי ומלח לימון תעשייתי או מלאכותי ולזו בעצם הכוונה ואיך נדע מה טבעי ומה לא? אנא עזרתך.

08/12/2011 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום חומצת לימון היא חומר ביניים הנוצר בתהליכי הפקת אנרגיה בתאי גופנו משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio [1]. כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא פשוט חומצת לימון טהורה במצב גבישי. את מלח הלימון מפיקים היום מעובש. לכן זה לא משנה אם זה תעשייתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 17:50 | מאת: נורית

שלום קוראים לי נורית ואני בת 20 הגובה שלי הוא 1.67 ואני שוקלת רק 45 קילו. עשיתי בדיקות דם והכול אצלי תקין אין לי שום בעיה בבלוטת התריס וכו'. אני לא עולה במשקל. אני אוכלת דווקא סביר ואני כבר חמש שנים נשארת על אותו משקל ואני לא עולה. כמה שאני אוכלת כלום לא עוזר. בבקשה אני אמוד רוצה לעלות במשקל לפחות 10 קילו. יש תוספות מזון ,כדורים,אבקות או מה שהז לא יהיה שיכול לגרום לי לעלות לפחות כמה קילו ?? אני חייבת לעלות במשקל. אשמח לתשובה, תודה :)

06/12/2011 | 17:57 | מאת: טובה בר-שאן

נורית שלום המלצתי החמה שלא תסתפקי בהמלצות הפורום אלא תלכי לתזונאית קלינית טבעית שתעזור לך בנושא בצורה רצינית. חשוב לא לאכל שטויות אלא מזונות בריאים כמו למשל טחינה, אבוקדו, אגוזים שקדים, זרעים למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 14:36 | מאת: ליאל

שלום לכן מידי שנה אני סובלת מנשירת שיער בעיקר בחודשי הקיץ-אך בשנה זו הנשירה מתמשכת לאורך זמן. לאחרונה שמעתי על כדורי אבץ- והייתי מעוניינת לדעת יותר מה יכול לסייע לעקב את הנשירה. כמו כן ברצוני לציין שאני לוקחת לוסק מידי יום- אם יש קשר בין התחומים. בתודה ליאל.

06/12/2011 | 17:54 | מאת: טובה בר-שאן

ליאל שלום לנשירה יכולים להיות גורמים רבים : תזונה הורמונים אנמיה וחסר ברזל לחץ וכ"ו נשירה בעונות מעבר היא נורמטיבית. עדיף לקחת קומפלקס שמכיל מרכיבים רבים ולא רק אבץ כי אולי זה לא הגורם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/12/2011 | 10:23 | מאת: נופר

06/12/2011 | 10:25 | מאת: נופר

לאחרונה קראתי ששמן קנולה אינו בריא, בד"כ אני משתמשת בשמן קנולה כתחליף של חמאה באפייה. רציתי לדעת איזה שמן מומלץ לאפייה חוץ מקנולה?

04/12/2011 | 20:42 | מאת: אנה

האם יש לטחון אותם הבנתי שלא לעומת שומשום ופשתן.כמה יש לצרוך ביום?יש צורך לאחסן במקרר? שומשום מלא טחון ופשתן טחון-כמה זמן מותר לשמור במקרר?אפשר בקופסת פלסטיק?כמה מותר לצרוך ביום מכל אחד?תודה רבה מראש.

06/12/2011 | 09:09 | מאת: אביטל זלצר

אנה שלום. זרעי צ'יה הם זרעים של מרווה היספנית ומכילים אחוז גבוה אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית לגוף. בנוסף הזרעים מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), ויטמינים ומינראלים.מאחר ואין צורך לטחון אותם,ניתן לאחסן במקרר לתקופה ארוכה.(אני שמה במקפיא).הכמות המומלצת הינה 2 כפות ליום. לגבי שומשום ופשתן טחונים, מומלץ לאכול בסמוך לטחינה אחרת מתחמצים ומאבדים מערכם התזונתי.(אני קניתי מטחנת תבלינים קטנה המאפשרת טחינה ואכילה מיידית של כמות קטנה). לבריאות אביטל

04/12/2011 | 18:43 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני אוכלת יוגורט ומוסיפה 3 כפות של זרעי פשתן טחונים ו-3 כפות של שומשום טחון,האם הסידן שמצוי בשומשום מתחרה עם הסידן שביוגורט ואני יוצאת מפסידה ?? או שאין פה תחרות ואני מרויחה מכול הכיוונים מה דעתך? ליאורה

06/12/2011 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

ליאורה שלום את בהחלט מרוויחה. בתיאבון אביטל

04/12/2011 | 15:23 | מאת: אסנת

היי, לקחתי במשך חודשיים וחצי אומגה שלוש. (3 כמוסות ביום). נגמרה לי החבילה וטרם הזמנתי עוד. אני מרגישה שינוי קל מאז שהפסקתי אבל אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי, או שהאומגה באמת משפיע עלי לטובה (בהקשר של ריכוז וכולי). האם כדאי להמשיך לקחת בכל מקרה? כמה כמוסות לקחת ביום? (אני בת 32 שוקלת 55 ק"ג) ובנוסף, התחלתי לקחת קומפלקס ברזל (יש בו גם B12, חומצה פולית, ויטמין C) כי יש לי אנמיה חלשה. האם זה בסדר לצרוך תוך כדי / ביחד אומגה 3 ? אם יש בקומפלקס ברזל גם B12, אז אין צורך לקחת גם B12 בנפרד אני מניחה?

08/12/2011 | 08:30 | מאת: אביטל זלצר

אסנת שלום. אין מניעה להמשיך לקחת אומגה 3 בכמוסות,המינון תמיד יהיה מפורט על האריזה,לכל חברה מינונים שונים ויש להתנהג לפי הוראות היצרן. זכרי שניתן לצרוך אותה גם מהמזון (ראי תשובתי על אומגה 3 ). בנטילת תוספי מזון שונים חובה לוודא שאין כפילויות על מנת לא לגרום לצריכת יתר. בברכה אביטל זלצר

04/12/2011 | 00:31 | מאת: sofi

שלום רב האם ייתכן שחיידק ההליקובקטור גורם גם לנשירת שיער? תודה סופי

04/12/2011 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

sofi שלום חיידק ההליקובקטר יוגר ליצירת רעלים בגוף ,לכאבים ולעיכול מופחת. ולכן הסטרס שנוצר בגוף כן עלול לגרום לנשירת שיער. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2011 | 22:02 | מאת: אלינה

יש לי כמה שאלות לגבי מים. האם מים עוזרים למראה שיער ופנים בריא ? האם מי ברז יותר טובים מהמים בבקבוקים ? וכמה כוסות מים הכי טוב לשתות ביום ?

04/12/2011 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

אלינה שלום מים חשובים ביותר לגופינו הם מרכיבים 70-80 אחוז מהגוף. כך שהם מאוד חשובים ללחות ולמראה של עור הפנים. מי ברז וגם מים בבקבוקים טובים מאוד. תלוי בעונה בקייץ שותים יותר את צריכה לשתותו בסביבות 8 כוסות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/12/2011 | 02:26 | מאת: אנה

עד עכשיו הייתי שותה משקה איזוטוני שאני הכנתי בהמלצה מהאינטרנט: כוס מיץ ענבים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים" אני רוצה לגוון קצת,הבנתי שתפוחים לא מתאים להחליף את הענבים בגלל שלסיבים של התפוחים לוקח יותר זמן לעתכל בגוף, האם מיץ תפוזים מתאים במקום ענבים או שגם בו יש סיבים שלא מתעקלים טוב לפני מאמץ גופני קשה. 2.מה דעתך על מיץ דובדבנים במקום הענבים? תודה רבה עדי

03/12/2011 | 08:48 | מאת: עדי מילר

שלום אנה איני מומחית בתזונת ספורט ולכן הייתי ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום "אימון, כושר גופני ותזונה" שבאתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/12/2011 | 20:52 | מאת: ג?יל

שלום, מהו מקור של שומן רווי ולא רווי ? מאיפה הם מגיעים?

03/12/2011 | 01:00 | מאת: אביטל זלצר

ג'יל שלום מבחינה כימית חומצות שומן שאינן מכילות קשרים כפולים הן רוויות ואלה שמכילות קשרים כפולים הן לא רוויות.דרגת הרוויה של השומן משפיעה על מצבו הפיזיקאלי (מוצק או נוזל). השומן הרווי מצוי בעיקר במזונות מהחי,בביצים,חמאה וגבינות שמנות.מצאו קשר ישיר בין אכילה מרובה של שומן רווי למחלות כמו טרשת עורקים העלולה לגרום לשבץ מוחין או התקפי לב. שומשום, אגוזים,בוטנים ושמני מאכל עשירים יותר בחומצות שומן בלתי רוויות ויש להעדיף אותן כמקור שומן. בברכה אביטל

02/12/2011 | 20:01 | מאת: שאלה

זה דגנים עם סידן וכולם אוכלים ככה..

03/12/2011 | 00:47 | מאת: אביטל זלצר

חלב עם דגנים אינו דבר רע. רצוי שהדגנים יהיו מלאים וללא סוכר. יש לשים לב שרוב הדגנים המתוקים מכילים 20-30% סוכר וזה המון!! בתיאבון אביטל

אמונה שלום החציל הוא ממשפחת הסולניים ומומלץ לאכול ממשפחה זו במתינות. אם הינך אוכלת 3 חצילים ביום, זה הרבה. אם 3 פרוסות זה בסדר. לבריאות אביטל

01/12/2011 | 15:41 | מאת: הילה

היי.. אני כרגע של תפריט איזון של 1800 קלוריות, עם פעילות גופנית בעצימות גבוהה שעה וחצי 4 פעמים בשבוע, אין לי שום דבר דיאט בתפריט ואני שומרת על המשקל שלי, יש לי 7 פרוסות לחם ביום, החלפתי את ארוחות הקורנפלקס (הרגיל) שהיו לי בלחם רגיל שחור, מה עדיף מבחינת תחושת השובע והספורט??

02/12/2011 | 10:32 | מאת: אביטל זלצר

הילה שלום אפשר להחליף לחם שחור בלחם חיטה מלאה. לאכול מזון עשיר בסיבים תזונתיים.פירות וירקות. לצרוך פחממות מורכבות ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. לפני הספורט לאכול פחממות מורכבות (בכמות קטנה)ולאחריו לאכול מנת חלבון. לבריאות אביטל

01/12/2011 | 01:49 | מאת: בן

הרבה פעמים ממליצים לספוטאים לאכול 2-3 תמרים לפני אימון, האם תמרים זה דבר מאוד בריא או שרק נותן אנרגיה טובה? 2.הרבה פעמיים אני שומע על הבריאות שיש בקיווי, האם קיווי הוא באמת ממש! בריא כמו שעושים אותו? תודה רבה

01/12/2011 | 10:26 | מאת: עדי מילר

שלום בן ראשית, עלי לציין שבאופן כללי כול הפירות מספקים חומרים מזינים החיוניים לבריאות ולתחזוקה השוטפת של גופנו. ממליצים לספורטאים לאכול לפני אימון תמרים כמו גם בננות עקב לאור העובדה שהם נחשבים למקור מצוין לאנרגיה זמינה בזמן פעילות גופנית. קיווי עשיר בוויטמין C ומהווה מקור מצוין לאשלגן. כמו כן, הקיווי מכיל גם חלבונים, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אבץ, סדרת ויטמין B, פוליסן וניאצין. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/11/2011 | 20:16 | מאת: טלי

איזה סיבים תזונתיים יש לתירס והאם הם נשמרים אחרי בישול ?

02/12/2011 | 10:39 | מאת: אביטל זלצר

טלי שלום. קצת על התירס...כיממה לאחר הקטיף,הופך התירס לעמילני.יש בו 4% חלבון עם ערך ביולוגי נמוך. הוא עשיר בסיבים תזונתיים מאחר וגרגריו עטופים תאית (שלא נהרסת בבישול). בתיאבון אביטל

30/11/2011 | 18:23 | מאת: אלמוני

כמה זמן לוקח ניתוח שרוול קיבה?

02/12/2011 | 10:56 | מאת: אביטל זלצר

אלמוני שלום בקישור כאן תוכל לקרוא הכל אודות ניתוח שרוול http://www.beok.co.il/Category/Article/8967 לבריאות, אביטל

30/11/2011 | 16:43 | מאת: עדנה

שלום , אילו תופעות או תסמינים יש למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס? איזו תזונה מומלצת למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס? תודה רבה על כל התשובות

02/12/2011 | 12:14 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום הסימנים העיקריים ליתר פעילות בלוטת התריס הם: הרגשת דפיקות לב, עצבנות, הזעה, פעילות מעיים מוגברת, הרגשת חום, הפרעות במחזור. העליה בקצב חילוף החומרים מתבטא בעליה בתיאבון ובאכילה אך ירידה במשקל (אנשים הממעטים לזוז, יעלו במשקל). רעד שרירים, חולשת שרירים. בילדים תתכן הרטבה לילית, חוסר ריכוז וירידה בלימודים, הפרעות התנהגות, חוסר יכולת לישון וגדילה מהירה. במבוגרים הפרעות בקצב הלב. בבדיקות מעבדה : TSH רמתו נמוכה מאוד פחות מ- 0.01, T4 , T3 חפשיים גבוהים, מציאות נוגדנים נגד בלוטת התריס: אנטי מיקרוזומל ואנטי TPO . תזונה:מומלץ לצרוך בשפע: ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים (משפחת המצליבים), פולי סויה, בוטנים, זרעי פשתה, דוחן, תרד ולפת – בצורתם הטרייה. מזונות אלה נחשבים גויטרוגניים – מעכבים את ספיגת היוד בגוף – ולכן הם מסייעים בבלימת פעילות היתר של בלוטת התריס. מנגד, רצוי להימנע ממוצרים המכילים יוד (אצות ים, מלח ים, ועוד). יש הנוקטים בגישה שיש להמנע למשך 3 חודשים גם ממוצרי חלב ולהימנע מחומרים מעוררים כמו קפה, תה, ניקוטין ומשקאות קלים. לבריאות ובהצלחה אביטל

מה לגבי גלוטן או ביצים במצב של היפר?

30/11/2011 | 16:40 | מאת: עדנה

שלום רב, האם יש בעיה בנטילת אומגה 3 למי שנוטל בקביעות סימבקור להורדת כולסטרול? האם נטילה יומיומית של תוסף פרוביוטיקה יכולה לסייע במניעת גזים? תודה

02/12/2011 | 10:51 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום בנטילת תרופות ממשפחת סטטינים, יש לשים לב לחוסרים כמו Q10 , ויטמינים מסיסי שומן A D E K וסידן.כמו כן אם נוטלים ויטמינים יש לעשות זאת בהפרש של 2-3 שעות מנטילת הסטטינים. התוויית הנגד שאני מצאתי הן לא ליטול כמות של ויטמין A העולה על 15000 IU ולא לשתות מיץ אשכוליות. לא מצאתי קונטראינדיקציה עם אומגה 3. לבריאות אביטל

03/12/2011 | 10:31 | מאת: אביטל זלצר

עדנה יקרה נטילת פרוביוטיקה אכן יכולה לסייע לתופעת הגזים. בברכה אביטל

30/11/2011 | 16:24 | מאת: עדנה

לצבי קורן שלום, קראתי באחד המאמרים שלך על חשיבות צום המיצים וכל התהליך. האם תוכל להציע צירופים המתאימים ביותר למיצי ירקות? קראתי על סלרי כמרכיב במיץ ירקות ולא הבנתי האם מדובר בעלים או בשורש? תודה

01/12/2011 | 06:09 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, היות ואני כבר לא פעיל בפורום הזה, אני מציע שתפני אלי שאלות אל המייל האישי דרך האתר שלי (תקישי "צביקי קורן" בגוגל), או דרך הפורום האחר שבו את שואלת (בא-במייל). לשאלותייך: - מיץ ירקות "ירוק" מכיל: מלפפון, קישוא (חי), גבעולי סלרי (לא עלים ולא שורש), פטרוזיליה, או שמיר. אפשר להוסיף גם עלי חסה וכרוב. המיץ הזה לא מכיל סוכר ומתאים גם לחולי סוכרת. -מיץ "אדום" מעיל אותם רכיבים ועוד סלק וגזר.מכיל שפע של נוגדי חמצון. - אני לא ממליץ לערבב פירות עם ירקות במיץ, או בארוחות. זה לא מתאים מבחינה אנזימטית ומיצי עיכול. - חשוב לשתות את המיצים בין הארוחות ולא בזמן הארוחה. במיץ אין סיבים תזונתיים ולכן הספיגה של המינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון היא אופטימאלית. - אני מקווה שאת לא הולכת לעשות צום מיצים לבד, על סמך מאמרים שקראת באינטרנט. חשוב לקבל הדרכה אישות וליווי מקצועי. - תקראי למטה תשובה שנתתי לך ב 27/11 על הכורכום. בהצלחה צביקה קורן

01/12/2011 | 07:53 | מאת: עדנה

בימים אלה אני מתחילה שינוי בתזונה עקב מצב בריאותי . השינוי נעשה ביוזמתי בהדרגה כמובן כדי להסתגל . הורדתי לחלוטין קמח לבן, סוכרים, מוצרי מזון תעשייתייםכמו סלטים מוכנים ,נקניקים וחומרי שימור. הדגש הוא על פירות וירקות ופחות בשר וביצים. עברתי מחלב בקר לסויה או לחלב עיזים.אני ממתינה לתורי אצל דיאטנית ועד שהתור יגיע אני עושה משהו שאני חושבת שבטווח הארוך זה יועיל לי. שוב תודה עדנה

בגוגל מנהל פורום "תזונה טבעית" בשלושה אתרי בריאות. איך נגיע לשם ?

קניתי גבינת עיזים.. אבל זה מלוח מאוד ואין בזה הרבה סידן. באיזה גבינות יש הכי הרבה סידן ? איזה לבקש ?

01/12/2011 | 07:56 | מאת: עדנה

שלום, אינני מומחית יחד עם זאת מתוך ניסיון אני יודעת על גבינת ריקוטה שיש בה אחוז גבוה מאוד של סידן. כמו גם גבינה צפתית.

01/12/2011 | 08:15 | מאת: עדנה

בהמשך למה שכתבתי למטה, הנה קטע ממאמר/ כתבה של ד"ר ברוריה טל על גבינות לסוגיהן: ..."גבינות עשירות בסידן הגבינות העשירות ביותר בסידן טבעי שמקורו מהגבינה, עם העשרה מעטה של סידן איכותי מסוג סידן ציטראט, הן הריקוטה וקרם השמנת ‭5%‬ של גד. חצי קופסת ריקוטה או קרם שמנת ‭5%‬ מספקות בין ‭50%‬ ל‭75%-‬ מכמות הסידן המומלצת ליום למבוגר. ב‭20-‬ ג' גבינת ברי פקאן או קממבר צאן, הנקיות מחומרי שימור, יש כ‭60-‬ קלוריות, 5 ג' שומן, 160 מ"ג נתרן, פחות מ‭0.1-‬ ג' לקטוז ו‭150-‬ מ"ג סידן. כלומר, אותה כמות שומן וסידן כמו ב‭100-‬ ג' קוטג' או גבינה לבנה ‭,5%‬ עם פחות קלוריות ונתרן..." מקווה שעזרתי

יש משהו קצת יותר טבעי בלי מלח ? את אומרת ככה: ריקוטה - מצאתי רק מלוח. ברי פקאן/קממבר צאן , כמה שומן.כמה נתרן. קרם שמנת , גם כן נתרן. ככה בכל המדפים מכל הסוגים האלה. אין משהו יותר נקי?

02/12/2011 | 13:41 | מאת: אביטל זלצר

חיע שלום. אין מניע מלקרוא את התויות הקטנות ולהשוות את כמויות הסידן בין מוצרי החלב והחברות.יחד עם זאת ישנם מזונות פרט למוצרי חלב העשירים בסידן כגון שקדים,טחינה (משומשום מלא) או חמאת שומשום,סרדינים,חלב מועשר בסידן.חשוב לצרוך סידן עם ויטמיני C ן D לשיפור ספיגתו. עוד חשוב לדעת: להמנע ממזונות המכילים חומצה פיטית בסמוך לאכילת ארוחה עשירה בסידן כי מעכבת את ספיגתו.(סובין חיטה, דגנים מלאים, דגני בוקר מועשרים בסיבים, אגוזים).חשוב לצרוך אותם אך לא באותה הארוחה. אותו כנ"ל ממזונות העשירים בחומצה אוקסלית.(עלי סלק, עירית, פטרוזיליה, פרג, רוב סוגי האגוזים, רוב סוגי פירות היער, תה, קקאו או מוצרים המכילים אותו). הפרדה של שעתיים לפחות ממוצרי קפה או קפאין.(קפה, תה רגיל, תה ירוק, קולה, קקאו או שוקו, שוקולד). הפרדה למשך שעתיים לפחות בין ארוחה עשירה בסידן לבין מזונות העשירים בברזל (בשרים למיניהם), או תוספים המכילים ברזל או אבץ, המפריעים לספיגת הסידן. המעטת מלח במזון בתיאבון ובהצלחה אביטל

29/11/2011 | 21:00 | מאת: יפה

התחלתי היום לקחת זינט 500 מ"ג פעמים ביום. כמובן בהמלצת רופא המשפחה. אני החלטתי לקחת על דעת עצמי פרוביוטיק, לתקופה של לקיחת זינט. כמה כדורים ביום לקחת? ובאיזה שלב של היום לקחת אותם. עם האוכל, אחרי, לפני וכמה זמן.

01/12/2011 | 15:06 | מאת: אביטל זלצר

יפה שלום מאחר והאנטיביוטיקה הורגת גם את פלורת החיידקים ה"טובים", המחשבה לשלבה ביחד עם אנטביוטיקה נכונה רק שלא בטוח יעילה. מומלץ לקחת במקביל וגם 3 שבועות עד חודש אחרי סיום האנטיביוטיקה על מנת לשקם את חיידקי פלורת המעי. לגבי מינון, הסתכלי על המומלץ על גבי האריזה, לכל חברה המלצות משלה.

04/12/2011 | 09:35 | מאת: Gramse

בזמן נטילת אנטיביוטיקה אכן מומלץ לשלב נטילת תוסף פרוביוטיקה. רצוי פעמיים ביום, ולהרחיק כשעתיים ממועד נטילת האנטיביוטיקה (על מנת שהאנטיביוטיקה לא תהרוס את החיידקים הידידותיים שבפרוביוטיקה).

29/11/2011 | 20:15 | מאת: יעל

שלום רב, התחלתי אמש דיאטת קנדידה ורציתי להתייעץ לגבי מספר דברים 1. האם מותר לי לבשל בשמן קנולה? איני יודעת האם הוא נחשב ל"כבישה קרה" כפי שמותר בדיאטה. 2. האם מותר לאכול תפוח אדמה או חומץ? הדעות עליהם ברשת חלוקות ולכן הייתי שמחה לשמוע דעת מומחה 3. מבחינת אלכוהול, האם וודקה ניתנת לשתייה?[ לא בכמות גדולה כמובן] 4. החלטתי לנסות ולהתמיד במשך חודש בדיאטה, האם במקרה שאשבר וכן אנשנש מזון אסור, תהיה לכך השלכה הרסנית על הדיאטה או שפשוט אצטרך לכפות על המאכל האסור בזמן דיאטה נוסף? המון תודה מראש!!! יעל

01/12/2011 | 15:00 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום 1. על שמן קנולה צריך להיות כתוב במפורש שמכבישה קרה, צבעו כהה יותר, מחירו מעט נמוך יותר משמן זית ולטעם צריך להתרגל והוא נמכר לרב בחנויות טבע. 2.תפוח אדמה וחומץ אינם מומלצים בדיאטת קנדידה וכן גם לגבי האלכוהול. 3.אחת המטרות בדיאטה הוא למגר לתקופה מסויימת את המזונות שהפטריה משגשגת בנוכחותם אי לכך התשובה כאן היא כן ויחד עם זאת "הרסנית" היא מילה נוקשה.צריך להשתדל להיצמד להוראות ולזכור שזה לתקופה מוגדרת מראש. בהצלחה, אביטל 3.

04/12/2011 | 09:34 | מאת: Gramse

יעל שלום, באופן כללי במהלך דיאטת קנדידה יש להימנע מהמוצרים שציינת - חומץ, אלכוהול (כולל וודקה) ושמן קנולה (אינו מכבישה קרה). חשוב לציין כי תהליך הדיאטה הנ"ל איננו פשוט ורצוי להיוועץ באיש מקצוע (נטורופת/תזונאי) שילווה את התהליך וייתן המלצות שיתאימו למצבך הבריאותי הכללי. התאמת תפריט ע"י איש מקצוע תעזור לך גם לבצע את הדיאטה בצורה נכונה ועם פחות קשיים.

29/11/2011 | 17:52 | מאת: שמעון

שלום, אני קונה שיבולת שועל בעדן טבע, איך אדע שזו שיבולת שועל מלאה? תודה

30/11/2011 | 14:58 | מאת: אביטל זלצר

שמעון שלום שיבולת שועל מלאה – הסוג המומלץ לשימוש, עובר אידוי ומעיכה בלבד. שיבולת שועל מלאה לא מעובדת (הגרגירים עצמם נראים כמו גרעיני שיפון/כוסמין)- מומלץ מאוד לשימוש.יכול להתאים למי שאוהב את המזון שלו מוצק ופחות דייסתי. שיבולת שועל מעובדת ומנופה (קוואקר) – מנופה מהשמנים והמינרלים החיוניים בתיאבון אביטל

29/11/2011 | 12:34 | מאת: בת

מה ידוע לך על טיפול ב ERFA? האם זה טיפול מוכר בארץ? סכנות?

29/11/2011 | 18:10 | מאת: אביטל זלצר

בת שלום ERFA הינה חברת תרופות קנדית המייצרת תרופה בשם תירואיד הבאה לטפל בתת פעילות של בלוטת התריס. התרופה מיוצרת מבלוטת תירואיד של חזירים שעוברת תהליך של ייבוש.בניגוד לתרופות סינטטיות הקיימות בשוק. מטרת התרופה, להעלות את ההורמון T4. בהתוויות הנגד המפורסמות בעלון התרופה יש להיזהר מסוכרת, יתר ל"ד,בעיות באדרנל,נטילת תרופות נגד קרישת דם ועוד ועוד... תופעות הלוואי המפורסמות בעלון התרופה (כמו בכל תרופה): עצבנות יתר,רעד, חם, צמרמורת, נדודי שינה, הפרעות בקצב הלב, הקאות, בחילות, הזעה ואיבוד משקל. לגבי השימוש בארץ, לא ידוע לי והייתי ממליצה לך להיוועץ ברופא המשפחה או באינדוקרינולוג. הרבה בריאות אביטל

28/11/2011 | 13:58 | מאת: מריו

שלום לפני שבועיים נפלתי ושברתי את צוור הירך. מה הדיאטה המומלצת עשירה בסידו כחלק משיקום העצם? מריו

28/11/2011 | 20:28 | מאת: טובה בר- שאן

28/11/2011 | 20:33 | מאת: טובה בר-שאן

מריו שלום מזונות מצויינים הם סרדינים ,שקדים , אגוזים ,טחינה מזונות המכילים ויטמין C לשיקום הקולגן וכן אכילת חלבונים מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2011 | 10:09 | מאת: מרוין

אם את רוצה איחוי מהיר עליך ליטול תוסף תזונה שסך הכל יספק לך ביום 1500 מיליגרם סידן ולצרוך בערב, 400 מיליגרם מגנזיום וכמובן ויטמינים סי ו-די

28/11/2011 | 13:31 | מאת: ניר

שאלה נוספת. בכל מקום בו קראתי על צום מיצים, רשום שאפשר לערבב מספר ירקות במיץ (מלפפון, גזר, סלק וכו'). מדוע לא ניתן לערבב פירות במיץ? תודה רבה.

28/11/2011 | 20:28 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום ניתן לערבב גם מיץ פירות עם הירקות למשל סלק וגזר עם תפוח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2011 | 11:17 | מאת: ניר

שלום, האם צום מיצים (או צום מים) הוא צום בריא במידה ומבצעים אותו ליום או יומיים? (קראתי במספר מקומות שאם מבצעים את הצום פחות משלושה ימים אז הוא יכול רק להזיק). תודה ניר

28/11/2011 | 20:26 | מאת: טובה בר-שאן

ניר שלום אכן צום מים יכול להיטות קש ומסוכן כיוון שהיום הגוף שלנו מכיל רעלים רבים עדיף לעצות צום מיצים ובהדרגה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/11/2011 | 22:15 | מאת: ניר

שלום טובה, תודה רבה על תגובתך, אך לא ענית על שאלתי. ברור לי שצום ארוך עלול להיות קשה ומסוכן (ורצוי תחת פיקוח). אך קראתי במספר מקומות שדווקא צום קצר (של יום או יומיים), עלול לגרום נזק ולא תועלת. האם יש אמת בדבר? תודה, ניר