פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אני עם בעייה של אובר אכילה ומתעסק על לחשוב על אוכל ובזמן האחרון יש הרגשה בערב של לא רוצה לאכול (פעם הייתי אוכל הרבה בלילה) שזה לא אופייני לי אני אוכל מסודר וגם לוקח כרום פיקלונאט וחוטף גם אוכמניות מה גורם לזה והאם זה יוריד אותי במשקל אם זה יימשך ככה ?
קשה להבין לפי מה שאתה מתאר. התעסקות יתר מסביב לאוכל, יכולה להיות דבר שגורם לסטרס. ממליצה על התייעצות עם איש מקצוע.
שלום אני בת 27 ובשנתיים האחרונות אני התזונה שלי היא טבעונית ב85% מהזמן ואפילו יותר. הסיבה לכך היא שיש לי אנדומטריוזיס ותזונה טבעונית ללא גלוטן היא הדבר היחיד שעוזר לי. יחד עם זאת יש לי 2 שאלות חשובות. 1. קראתי שתזונה טבעונית יכולה להיות עשירה באוקסלט דבק שעלול לגרום לאבנים בכליות, בין המאכלים שציינו היו כמעט כל סוגי הקטניות, סלק תרד ובעיקר טופו. האם זה נכון? ואם כן, כיצד להוריד את רמת האוקסלט בגופי ועדיין לאכול בריא וטוב מכיוון שארוחה עיקרית אצלי בכל יום כוללת סוג של קטניה או טופו. 2. בשנה האחרונה בערך ראו בבדיקת הדם שהחומצה האורית שלי בשתן מעט גבוהה, כששאלתי את הרופא שלי מה לעשות הוא אמר להפסיק לאכול מוצרים מן החי.. רק שאני לא אוכלת בכלל מוצרים מן החי. מה לעשות האם גם זה קשור לתזונה הטבעונית? תודה.
אני חושבת שתזונה טבעונית היא דבר מצוין, בעיקר עם רקע של אנדומטריוזיס שהיא מבוססת על תהליכי דלקת. בעיניי נושא האוקסלטים לא חייב להדאיג. חומצה אורית - אולי חייבים לבדוק את יחס בין אבות המזון . ממליצה ייעוץ אישי.
האם התוסף חומצה אלפא ליפואית יכול לסייע לכאב עיצבי מרכזי ניורולוגי ערב שבץ? תודה
חומצה אלפא ליפואית חשובה למערכת העצבים - ממליצה מאד על יעוץ אישי .
שלום. נאמר לי על ידי תזונאית מקצועית שכדאי להפסיק להשתמש במשקה סויה (במקרה שלי: משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת) מכיון שהוא מגדיל את שומניות הכבד. 1) האם הדבר נכון, ומדוע? 2) ומה בדבר תחליפי חלב סויה כמו משקה שקדים, משקה שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז, או משקה אורז ושקדים? תודה!
אני לא רואה קשר ישיר בין חלב סויה לבין כבד שומני. חשוב לגוון בין תחליפי החלב, ולהקפיד לקחת את הטבעיים ביותר ללא סוכר או חומרים תעשייתיים אחרים. המושג "מתיקות מופחתת" מחשיד: יש סוכר אבל פחות? או כל מיני ממתיקים אחרים ? פרוקטוז הוא בעייתי לכבד שומני, והרבה פעמים זה נכנס כתחליף לסוכר (סוכר פירות, סירופ תירס, לתת... )
שלום האם נכון שלבישת גרביים ספוגים בחומץ עוזרים להורדה של לחץ דם גבוה? למבוגר מעל גיל 50?
לא!!! החומציות יכולה לגרום לגירויים בעור ואפילו לכוויות. מה שבטוח,כדי להורידלחץ דם,צריך לשמור על תזונה נכונה ולהקפיד על ביצוע פעילות גופנית
לא מכירה את השיטה הזו. ללחץ דם: בהחלט תזונה מאוזנת, הורדת מלח ומזון תעשייתי, ספורט, טיפול להורדת סטרס...
שלום, האם עודף חלבונים כתוצאה מאכילה מהמזון ,יכולה להזיק לכליות? תודה רבה סופי
אצל אדם בריא זה לא קורה בד"כ.
שלום רב, מה עדיף ומומלץ יותר ירקות מבושלים ,ירקות באידוי,או ירקות באפיה?היכן אנו מקבלים את הויטמינים ומינרלים בצורה הטובה ביותר? תודה שלומית
ירקות טריים, וגם באידוי הם מצוינים. גם אפויים זה טוב, העיקר לא לשרוף. אם מבשלים בהרבה מים, אז חלק מהמינרלים עוברים למי הבישול - אז מרקים הם תמיד דבר טוב.
רוצה לאכול בריא אבל חושש מהריסוס בפירות וירקות האם הריסוס הוא בגדר מזיק מאוד לא מתאפשר לקנות אורגני מה לעשות?
בכל מצב, חשוב לאכול פירות וירקות. גם אם זה אורגני וגם אם לא... חשוב לשטוף טוב , להשרות לרבע שעה במים עם מלח או עם חומץ, וחלק גדול מהריסוס מתנקה.
אני בת 43, בריאה בדרך כלל, לא לוקחת תרופות , עשיתי בירור קרדיאלי ממש ממש מקיף, עשיתי בדיקת בלוטת התריס יצא לי 6.2 לכיוון תת פעילות חריגה קלה, ויצא לי TPO AB >>> 94 השימוטו חריגה קלה לפי הבנתי מעל 60 זה חיובי .. שאלותיי בבקשה 1. מניסינך יש אנשים שיש להם מצב חמור יותר מבחינת השימוטו? 2. במצב שתיארתי זה יכול לגרום להפרעות קצב לב בזמנים של ביוץ ומחזור חודשי ? בכללי יכול להיות קשר בין המצב הספציפי שלי לבין הפרעות קצב לב קלות ? 3. מה הטיפול הכי טוב למצבי ? 4. האם מותר לי סושי .. כי זה יוד... לא התייעצתי עם דיאטנית בנושא רק ראיתי באינטרנט שיוד לא מומלץ במקרה של השימוטו.. (אצלי השימוטו 94) 5. המלצה על מולטי ויטמין לנשים שכולל בתוכו יוד מומלץ במצבי לדעתך ? אני מחפשת ללא יוד ולא מוצאת לצערי 😞😞😞 אני במצב כלכלי רעוע ולכן המשאבים שלי מבחינת תקציב דל לכן מחפשת פתרונות לא יקרים למצבי.. כולסטרול רע יצא לי 67, סך כולסטרול 140, כולסטרול טוב 59, הורמוני הבלוטה T3 ו T4 תקינים בטווח הנורמה, בירור קרדיאלי בסדר לדעת מספר קרדיולוגים, עשיתי בדיקת דם לגלוטן ואני לא רגישה לציליאק יצא תקין, הכל מעט מה שציינתי שני המדדים... מדאיג מעט.. אציין מחזור סדיר חודש בחודשו אבל נמשך יומיים ומועט .... כל פעם בשינויים הורמונליים חודשיים חשה הפרעות קצב והקרדיולוגים לא מייחסים חשיבות לזה.. לא מעשנת אגב. נתתי פירוט מדוייק.. סלחי לי על האורך🙏🙏 אשמח מאוד למענה לדעה שלך אם צריך לעשות משהו בכלל.
ברור שאת חייבת התייעצות אישית, ולרפואה הטבעית יש כמה כלים מצוינים כדי לעזור. האשימוטו זו מחלה אוטואימונית בה בלוטת התריס נתקפת ופעילותה יורדת. לפי דעתי יוד במזון יכול רק לעשות טוב, אך חייבים לטפל גם במערכת החיסון כדי לאזן את התהליך האוטואימוני. אני לא מכירה את הקשר עם בעיות לב, ובגלל זה את חייבת יעוץ אישי. נטורופת, הרבליסט קליני או רופא סיני יעזרו לך מאד.
אם בנקום מלח בסלט שמים גבינת חלומי/אנשובי זה מתאזן?
כן... אם שמים בסלט רכיב שהוא כבר מלוח, אין צורך להוסיף עוד מלח. ובתבשילים / מרקים: ניתן להוסיף תבלינים טבעים במקום מלח, או סלרי, בעל מליחות טבעית (וסיבים ועוד דברים טובים...).
האם אילו שצורכים תזונה טבעונית חיה (פירות וירקות אגוזים וזרעים מקבלים מספיק חלבון והאם בריא? הכוונה לתזונת 801010
אפשר להיות טבעוניים ולקבל מספיק חלבון ושומן בריא. חשובה צריכה של קטניות, אגוזים , זרעים. לא כל תזונה טבעונית חייבת להיות 80 10 10. חשוב האיזון בין אבות המזון וההתאמה האישית.
האם עדיף לצרוך את החלב המועשר שיותר יקר והם מציינים שיש בו ויטמין D ויותר סידן?
עדיף לקבל ויטמינים ומינרלים ממזון טבעי, ופחות מתוספים מחוברים למזון...
אני שותה מים ומינרלים ושמתי לב שיש מותגים עם הרבה יותר נתרן ממותגים אחרים עדיף להעדיף את אלה שעם פחות או שזה זניח?
חשוב לשמור על רמות נתרן נמוכות, אך כנראה במים זה זניח: במים מדובר על מ"ג לליטר. תבדקו מוצרי מזון אחרים, שם הערכים הם מ"ג ל- 100גר.
שלום מאוד אוהב אנשובי אבל כמויות המלח מבאסות ולא בריאות האם יועיל להסרת המלח העודף לשתוף /להשרות את האנשובי במים?
בהחלט טוב לשטוף / להשרות במים.
האם לאכול טחינה גולמית ללא מים זה עושה בעיות עיכול או שזה בריא?
טחינה עשירה בחומצות שומן חיוניות (ביניהן אומגה 6), בסידן ומינרלים נוספים, סיבים תזונתיים ועוד... טחינה רגילה, מלאה, גולמית או מטובלת בבית ... כולן טובות מאד לבריאות. מילת הקסם הידועה... גיוון.
האם בריא לשתות כל בוקר כפית של שמן זית כתית מעולה ואם כן איזה זן של שמן זית הכי בריא?
שמן זית כתית מעולה, רמת חומציות נמוכה, בבוקר מעודד תהליכי עיכול ומטבוליזם ותומך בבריאות. זה לא חייב להיות כל יום ולא כל החיים. באופן כללי, שמן זית איכותי חייב להיות נוכח בתזונה שלנו כל יום.
??
אין התנגדות גורפת... בכל הגלאים ובעיקר אצל קטנטנים המזון חייב להיות טרי, קרוב לטבעו, לא מעובד, מגוון כמה שיותר.
אומרים שכוס יין ביום זה בריא ללב השאלה היא אם גם יין שמבושל בפיסטור ויין שמכיל סולפיט לרעננות המוצר
ביין אדום יש נוגדי חמצון שתורמים לבריאות, ולבריאות כלי הדם. כמובן יש עוד הרבה נוגדי חמצון אחרים בכל עולם הצומח, ולא "חייבים" את היין כדי לשמור על הבריאות. סולפיטים וניטריטים בעיתיים מסיבות אחרות - הם עלולים לעורר תהליכי אלרגיה.
האם ירכות חתוכים בשקית טריים שמוכרים כמו כרוב לבן סגול חסה גזר זה בריא כמו לקנות חסה גסר כרוב שלם או שזה לא בריא?
תבדקו עם העיניים שלכם אם זה נראה מספיק טרי ואיכותי... כמובן עדיף לקנות את השקיות מאשר לא לאכול בכלל ירקות...
רוצה לאכול בריא והתחלתי לאכול כל יום סלק אחד בינוני רציתי לדעת האם זה בריא או שזה יותר מדי סוכר אני לא סוכרתי אבל גם לא רוצה להיות
הסוכר שבסלק בעיניי מתאזן עם כל המרכיבים המצוינים שלו. כמובן כל דבר במידה ואיזון. למשל לשלב אותו בסלט או עם ירקות מבושלים עשירים בסיבים, ופחות פחממתיים ( חסות, ירוקים למיניהם, ברוקולי, כרובית ועוד... )
מוכרים ברשתות מארז של סלק מבושל בואקום רציתי לדעת האם זה בריא כמו טריא או פחות על האריזה כתוב שיש שם רק סלק
יש בזה אמנם רק סלק, רק קח בחשבון שכדי לשמור על המוצר, מיד אחרי הבישול הסלקים נארזים ומחוממים בטמפרטורה גבוהה מאוד (בדרך כלל מעל 115 מעלות) כחלק מתהליך הסטריליזציה וכדי להרוג כל חיידק שעדיין נותר בסלק, בין אם טוב או רע. כלומר, מבחינה תזונתית, אי אפשר ממש להשוות לסלק טרי או כזה שבישלת בעצמך.
סלק עשיר מאד בנוגדי חמצון, סבים ועוד. חלק גדול מאד מחומרים אלו נשאר בסלק המבושל.
שלום. מבינה שמחממים את הסלק לאחר שנארז. האם זה לא מסוכן? הפלסטיק הרי מפריש חומרים בחימום. אשמח להבין האם מסוכן ואם מומלץ לא לצרוך. תודה
מדוע מציעים לניקוי רעלים בדרך כלל בפסח לאכול אורז מלא עם יש בו ארסן? האם בבסמטי המלא האורגני יש ארסן בצורה מסוכנת?
נכון, יש חשש בבעייתיות מסוימת בארסן בכל סוגי האורז המלא (מלא רגיל, אדום, שחור). ויש פתרון: להשרות ולשטוף את האורז היטב. לבשל את האורז בהרבה מים ולסנן (לא כמו עם האורז הרגיל שבו שמים מים בכמות מדויקת שייספגו כולם). כך אחוז מאד גדול מהארסן שאולי קיים נשטף עם מי השטיפה ומי הבישול.
האם מוצר זה בריא? רכיבים: קמח אורז מלא אורגני (65%), עמילן טפיוקה אורגני (34%), מלח
זה מוצר פחמימתי. אם האורז מלא, כנראה יש שם נוכחות של סיבים - אולי כמותם כתובה על המוצר. כנראה פחות מעובד מאשר הרבה דברים אחרים.
שלום אביבה ותודה על ניהול הפורום. שבוע שעבר ענית לגולשת באתר ש"קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ". תוכלי לפרט? הרי סויה היא מקור החלבון העיקרי בחיות משק. בעצם, בכל פעם שאנחנו צורכים מוצר כלשהו מהחי, אנחנו צורכים עמו גם את הפיטואסטרוגנים שאכלה אותה חיה. איך ניתך לדעת מהי כמות סבירה של סויה נצרכת? תודה
אם תוכלי בבקשה לקשר למחקר או שניים שנחשבים מובילים בתחום, או למטה אנליזה, זה בכלל יעזור
הדיון הוא בעיקר על ההשפעה הישירה של סויה על המערך ההורמונלי. היום רוב המחקרים מראים שלפיטואסטרוגנים יש השפעה מאזנת ולכן מיטבה עם הבריאות. אחפש מחקרים. לא ידוע לי שהשפעה כזו יכולה לעבור דרך הסויה שהבקר שלנו אוכל, חומרים אלו בכל מקרה עוברים תהליכים מטבוליים באותם החיות. זו שאלה מעניינת, אשתדל לחפש חומר.
שימורים (חצילים ממולאים) שיש בהם סוכר והם בערך 400 גר' עם אורז זה משהו שיכול להפריע אם אני מנסה כרגע סוג של דיאטה ?
קשה עד בלתי אפשרי להבין כמה רכיב אחד (כמויות? תדירות? ) יכול להיות משמעותי בתזונה עליה אין שום ידע נוסף. אם התזונה מאוזנת ומלאה, ואם אין בעיות ספציפיות, רכיב בודד - כנראה לא ישפיע בצורה משמעותית.
מה ההבדל בין קמח מלא לכהה מבחינה בריאותית ?
יש קמחים 100% מלאים, בהם נטחן כל גרעין החיטה (כולל קליפה ונבט), - הם אמורים להיות הכי איכותיים ובריאים... ויש קמחים המורכבים מקמח לבן + סובין חיטה, יש קמחים מורכבים מקמח מלא+ קמח לבן. חשוב מאד לקרוא את הרכיבים, שם הכל אמור להיות כתוב בבירור.
האם רגישות חמורה לשום נדירה? או האם יש כמוני עוד?.. ואיך אפשר לאכול בחוץ אוכל מבושל הרי הכל בימינו מכיל שום ובצל. האם מוכר מסעדות עם מנות תפריט ללא שום ובצל? (אני כבר שנה בלי שום ובצל כי גרם אצלי להתכווצויות בגרון ולקוצר נשימה)
אני לא יודעת כמה נפוצה התופעה. כמובן חייבים מאד מאד להיזהר בחוץ...
אילו מינרלים, חלבון וויטמינים במדוייק נותרים בקטניות שבושלו זמן רב ולאחר הועברו לאפייה בתנור? תודה
מינרלים לא מתפרקים בבישול, מקסימום עוברים למי הבישול. חלבונים אולי מתפרקים לחלקים קטנים, אבל הרכב חומצות האמינו והערך התזונתי לא משתנים עם הבישול. (אם היו אנזימים פעילים במזון הטרי, הם כבר לא יהיו פעילים, אך הערך החלבוני נשאר). לגבי ויטמנים מאד קשה לדעת - חלקם מתפרקים בבישול. קשה להעריך כמותי - בגלל זה חשוב לגוון בין המזונות מן הצומח, גם בין מזונות טריים וגם מבושלים.
שלום, משקה סויה נחשב פעם ל מסוכן ויכול ליגרום לסרטן שד,האם הסברה הזו עדיין קיימת או דברים השתנו? תודה שלומית
קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ההמלצה היא לשלב את הסויה (במוצרים כמה שיותר טבעיים ולא מעובדים) בכמויות סבירות ולא מוגזמות. לגבי תחליפי חלב - גם כאן ניתן לגוון: סויה, שקדים, קוקוס, אורז, שיבולת שועל...
אני מאובחנת עם טרום סוכרת וגם עם עודף משקל והתחלתי דיאטה מסוימת האם הערכים של הגלוקוז ישתפרו אחריה ושאני ירד במשקל ?
אני לא מכירה את התזונה שלך ואת הדיאטה שלך, אני מניחה שאם את מקבלת הדרכה מקצועית , כן תשיגי את התוצאות הרצויות
אם אני עם בעייה של גזים ןהשמנה אז אם אני ירד במשקל זה ישפר את המצב ? מה צריך לעשות
לתזונה יש תפקיד חשוב לטיפול במערכת העיכול. תזונה מגוונת, עשירה בירקות, פירות, סיבית תזונתיים. פחות פחמימות לבנות, פחות מזונות מתועשים, בהחלט יעזרו. יכול להיות שיהיה צורך בפרוביוטיקה או בצמחי מרפא כדי לתמוך בריפוי. מומלצת התייעצות אישית.
איזה אלטרנטיבה יש אם אני רוצה להפסיק עם לחם אבל עדיין להישאר עם משהו פחמימתי עם קצת קלוריות ושאפשר לשים עליו ממרחים
יש כל כך הרבה לחמים, גם איכותיים! לחמים מקמחים מלאים (אמיתיים), עם מחמצת ולא עם שמרים. אני ממליצה על שיפון ושעורה למשל. יש לחמים על בסיס קמח טף ו/או כוסמת (הם עשירים בחלבון, ופחות "פחמימתיים"). יש מגוון לחמים מבוססים על אגוזים , פשתן ועוד.
לאיזה דברים בגוף עוזר האוכמניות הם באמת בריאות כמו שאומרים ?
אוכמניות ופירות יער בכלל הם מאד חשובים לבריאות. מכילים ויטמינים ונוגדי חמצון. בפרט הם שומרים על בריאות כלי דם, לב, כלי דם של המח, ובכך תורמים למניעה של מחלות נפוצות.
מה זה סוכרלוז והאם הוא בעייתי מתי ששותים שתייה שיש בה אותו
סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי, מאד מתוק וללא קלוריות. בעבר חשבו שממתיקים ללא קלוריות יתרמו לשמירה על משקל, ולמניעה וטיפול של סוכרת ומחלות מטבוליות. היום מבינים שזה בכלל לא חד משמעי, מכמה הביטים: מחקרים מראים שגם מי שמקבל תוצאות חיוביות בתחומים אלו עם סוכרלוז, זה רק לטווח זמן קצר, וזו לא הבטחה לבריאות לטווח הארוך. סוכרלוז כנראה משפיע לרעה על מגוון תהליכים בגוף, ביניהם על האיזון של חיידקי המעיים (שהם מאד קשורים למחלות מטבוליות, למערכת החיסון, תהליכי דלקת ועוד..) בנוסף הטעם המתוק מערב תהליכים בין המח לבין המטבוליזם, גם ללא נוכחות של קלוריות, וזה משפיע על השמנה ועל הרגלי אכילה לא נכונים. בעיניי - אכילה של מתוק טבעי, במידה ובאיזון, הרבה יותר נכון מאשר תחליפי סוכר למיניהם.
H יש סוגים אוכל שאם אוכלים אז זה עוזר לרדת במשקל ? חלבונים רלבנטים להנ"ל ?
חשוב לבנות תזונה טבעית, בעלת איזון בין אבות המזון, בהתאמה אישית. בגדול... קודם כל הרבה ירקות, טריים ומבושלים, ופירות, קטניות, אגוזים וזרעים... תזונה בעלת כל הצבעים וכל הויטמינים והמינרלים. כך יהיה קל יותר להוריד מזון אולטרה מעובד , ומזונות עשירים בפחמימות פשוטות. בהצלחה
אני מרגישה בזמן האחרון שיפור בתפקוד הקוגנטיבי ובמיוחד בזכרון/הבנה/עירנות ומעוניינת לדעת אם זה שייך לזה שהכנסתי לתפריט ביצים קטניות לחם מקמח מלא וגם כרום פיקלונט והרבה סיבים למרות שהשינה לא משהו ? איזה אוכל שמשפיע על הנ"ל ?
בהחלט תזונה נכונה ומאוזנת, ללא פיקים של סוכר מביאה לשיפור הבריאות באופן כללי, וגם באנרגיות ובתפקודים המנטליים. קרום פיקולינאט, לקחת בגלל שהיה סוכר גבוה? אם זה התאזן כנראה אין צורך להמשיך.
היי, סבלתי מהפרעות אכילה במשך כמה שנים, הן הגיעו בתקופות - כל כמה שבועות או חודשים הורדתי את כמות הקלוריות היומית שלי בצורה קיצונית לכמה זמן, היו תקופות שבהן מאזן הקלוריות שלי היה אפילו שלילי, כי באימונים שעשיתי שרפתי יותר קלוריות ממה שאכלתי כל היום (אני בטוחה שחישבתי מדוייק, ספרתי כל ביס ויש לי שעון שמחשב את שריפת הקלוריות), והיו תקופות שבהן צרכתי בערך 400 קלוריות ביום, אם אני מורידה את הקלוריות ששרפתי באימונים. אחרי כמה זמן הייתי תמיד נשברת, אחרי כמה שבועות או חודשים, ותמיד הורדתי רק קילו או שניים, למרות האינטנסיביות של הדיאטה. הבעייה היא שבין התקופות האלה הייתי עולה המון במשקל, למרות שגם אז לא אכלתי יותר מ1200 קלוריות ביום (בסביבות השני קילו), ידעתי שזה מה שכנראה קורה, ולכן נזהרתי לא להישקל אבל אחרי כמה זמן תמיד נשברתי ונשקלתי שוב, לא הייתי מסוגלת להתמודד עם המחשבה שזה המשקל שלי ונכנסתי לעוד תקופה של הרעבה, לפעמים זה כלל אפילו הקאות בתדירות יומיומית. כרגע המשקל שלי מוגדר כ- תקין , אבל עדיין הייתי שמחה מאוד להוריד כמה קילוגרמים, למרות שמשקל היעד שלי מוגדר כ- תת-משקל . רציתי לשאול אם יכול להיות שהמטבוליזם שלי ירד בגלל התקופות שבהן לא אכלתי, וזו גם הסיבה לעליה המוגזמת בינהם, כי עכשיו אני רוצה לחזור שוב לאכול נורמלי אבל מפחדת שזה יביא שוב לעליה במשקל. ואם הוא באמת ירד, יש דרך להחזיר אותו למצב המקורי? כי אני פשוט לא מסוגלת לאכול נורמלי כשאני יודעת שזה יביא לכזאת עליה במשקל.
נדרש כאן לווי מקצועי צמוד. אני בטוחה שתצליחי להגיע לאיזון גם בתזונה ואכילה וגם במשקל גוף יציב ובריא. בהצלחה!
בוקר טוב, ביתי חיילת בת21 , לפני שנה עברה כריתת מיומה מקיר קידמי של הרחם שהיה גדול- 8 ס"מ ולחץ על שלפוחית השתן, ואיכות החיים עקב כך התדרדרה. בבדיקה שגרתית השבוע, ללא תלונות ספציפיות. שוב התגלתה מיומה בגודל 3/3 ס"מ. כמו כן נמצא: רחם קדמי, מרקם שרירני, רירית 3 מ"מ דקה וסדירה, בקיר הקדמי שרירן 3*3 ס"מ, שחלות במ"פ, ללא נוזל בדאגלס ו.א: לפני 10 ימים, וסתות סדירות 28/5. בבדיקתה: במצב כללי טוב, מדדים תקינים. בטן רכה, לא רגישה, ללא סג"צ . PS:פות נרתיק וצואר במראה תקין, ללא דמם או הפר קדמי, ללא רגישות אגנית. TVS:. מבקשת לשאול כמה מהר מיומה גדלה( כרגע המיומה החדשה בגודל 3/3 ס"מ),מה אתה מציע לעשות בנדון? רק לפני שנה עברה מיומקטומי וצריבה בניתוח של עוד 3 מיומות בקיר הקידמי, לא הגיוני כל שנה ניתוח להוצאת מיומה. האם יש קשר לתזונה ?
ממליצה מאד לעשות מעקב רפואי ובמקביל ללכת למטפל/ת ברפואה טבעית (נטורופתיה, רפואה סינית, הרבליסט...) שמתמחה בבעיות גינקולוגיות. ניתן בהחלט לעזור, עם תזונה, צמחי מרפא, דיקור ועוד...
מוכנה לפרט איזו תזונה נכונה לשרירנים? אלו לא מתאימים? יש לך מישהו מאזור השרון- כפר סבא? רעננה? הוד השרון להמליץ עליו?
יש לי שיער דק וכל הזמן יש לי נשירה, הפסקתי עם המחליק כבר שנתיים כי חשבתי זה בגלל זה אבל עדיין נושר לי, אני רוצה שיער מלא וארוך, לכן כבר חודש בערך אני לוקחת אבקת קולוגן עם ביוטין וויטמין סי עם תה פעם אחת ביום, השיער אומנם צמח אבל עדיין רואה נשירה, יכול להיות אני צריכה לתת לזה עוד זמן לאבקה להשפיע? בנוסף אני משתמשת ב 5%Minoxidil של rogain
חייבים זמן כדי לקבל תוצאות. תבדקי אם יש מספיק חלבון בתזונה, ובבדיקות דם תבדקי רמת ברזל ומצב של בלוטת התריס. נשירת שיער לפעמים גם קשורה למתח וסטרס... אז אולי לעבוד על זה...
אני משלבת בדיאטה שאני נמצאת כרגע לחם קמח מלא הרבה חלבונים וקצת חומוס / טחינה וזה נותן תוצאות מצוינות זה בגלל החלבונים או השינוי באוכל ?
כל התשובות נכונות. הקמח מלא חשוב, נוכחות החלבונים, האיזון ביניהם... ולא לשכוח פירות וירקות טריים!
האם יש איזה תוסף שעוזר או מזיק לבעיה של ורידים נפוחים ברגליים?
מחייב התייעצות פרטנית...
מה התסמינים לחוסר ברזל? האם צריך לקחת תוסף? האם מסוכן לקחת תוסף - סכנת עודף. האם יש קשר לעומס וכאבי ורידים ברגליים ?
חוסר ברזל יכול לגרום לאנמיה, לחולשה, כאבי ראש, חוסר אנרגיה חוסר ריכוז ועוד... כמובן חייבים לעשות בדיקות כדי לבדוק אם התסמינים קשורים לחסר זה או לגורמים אחרים. לוקחים תוסף רק אם יש צורך, על פי הנחייה של איש מקצוע. לא מסוכן לקחת תוסף, אבל עודף של ברזל לא טוב לבריאות. כצעד ראשון: תמיד לחפש ברזל בתזונה.
כמה ויטמין d מומלץ לקחת והאם יש סכנה לעודף
משרד הבריאות ממליץ על תיסוף של ויטמין D ב 1000 יחב"ל ליום לאדם בוגר. תמיד מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע ולעשות בדיקות תקופתיות. קיימת בעיה אם לוקחים יותר מדי או אם מצטבר יותר מדי ויטמין בכבד, אבל זה נדיר מאד להגיע למינונים כאלה. בגלל זה המעקב חשוב.
היי האם טחינה מלאה המחוממת בתנור/מחבט כחלק ממאכל כמו פשטידה נשארת בריאה עם ערכים? תודה
כן, אבל זהירות לא לשרוף ולייצר רדיקלים חופשיים.
שמעתי על האצה שמגיע כמו גם שנקרא sea moss gel אומרים שזה טוב למערכת החיסון ועוד דברים, את ממליצה על זה?
לא מכירה את המוצר. שילוב של אצות בתזונה הוא בהחלט מבורך. הן מלאות בנוטריאנטים , מינרלים, בעיקר יוד, שהוא חשוב לבלוטת התריס. וגם עשירות מאד בסיבים (כמו ירקות אחרים), לכן מיטיבות עם מערכת העיכול ועם המאזן של סוכרים ושומנים. מוזמנים לגוון גם באצות.
שלום רב, מהלך המחלה הנל הינו שהטחול תוקף כדוריות אדומות, אשר בנושאי מחלה זו צורתן מעט שונה ומתוך כך נגרמת אנמיה. לאחרונה מרבה לחלות. וירוס זה ווירוס אחר. במצב זה אדם שואף לחזק את מערכת החיסון שלו באמצעים שונים. אולם יש טענה שבמחלה זו אין לחזק את מערכת החיסון, משום שאם תהיה חזקה, הטחול, כחלק ממערכת החיסון, יגביר את פעילותו ובעיית האנמיה תחריף. מה דעתך על כך ואיזו עיצה לפעולה יכולה להנתן?
אני לא ממש מכירה את המחלה, קראתי עליה קצת. אפשר להבחין בין טיפולים שמחזקים את מערכת החיסון, וכאלו שמאזנים אותה, כדי למנוע "חיזוק יתר". לשם כך יש למשל צמחי מרפא ספציפיים. אבל ברור שזה דורש התייעצות אישית ובניה של תהליך טיפולי מדויק. תמיד חשוב לשמור על תזונה עשירה בנוטריאנטים ולהוריד כמה שיותר מזונות מעודדי דלקת (פחמימות מעובדות, שומן מן החי, מזונות מעובדים באופן כללי... )
אני התחלתי סוג של דיאטה ורוצה לדעת אם זה יכול להיות ירידה במשקל אפילו שאני חוטף לפעמים אוכל שלא צריך לאכול ? (לא מאפים/סוכרים/גאנק)
אני מאמינה בתזונה מאוזנת לטווח הארוך, ולא בדיאטות מלאות ב"בדברים אסורים" שמורידות לנו משקל בצורה מהירה, אך לא לוקחות בחשבון את ההשלכות לטווח הארוך. כמובן אני לא מכירה אותך ולא את התזונה שלך, אז אני לא יכולה לענות באופן מדויק.
זה כדאי לאכול נקניקים דלי שומן/גבינות 5% של להכניס אותם לסדר יום שלי ?
מוזמנים לבדוק את כל הרכיבים של המזון שאתם קונים ואוכלים, ולא רק להסתכל על אחוזי השומן. יש דברים עם אחוזי שומן נמוכים, עם רכיבים טבעיים בלבד, ויש מוצרים בהם נכנסים רכיבים תעשייתיים לא מיטיבים עם הבריאות.
לאיזה דברים בבריאות עוזר אוכל עם הרבה חלבונים
חלבונים הם הלבנים שבונים את כל אברי הגוף (למשל שרירים וביניהם שריר הלב, שרירי מערכת העיכול... ) חוץ מהתפקידים המבניים הם גם מתפקדים אנזימים פעילים בכל תא ותא (למשל אנזימי עיכול, אנזימים בכבד וכו... ), הורמונים (למשל אינסולין), חלבוני נשא (המוגלובין, אלבומין...), קולטנים לתקשורת בין תאית... היום רוב המזון שאנו אוכלים עשיר יותר בפחמימות ולכן חשוב לתת את הדעת על כמות החלבון היומית שלנו.
מחפשת מולטי ויטמין טוב עם פרוביוטיק 20 ביליון, כדי לוודא שלא חסר לי כלום
שלום אין הרבה מולטיויטמנים עם פרוביוטיקה. אני גם לא בטוחה שכדאי לשלב מולטי עם פרוביוטיקה באותו כדור, כי זמני לקיחה וצורות הספיגה הם שונים. ממליצה לקחת תוספים על פי הצרכים שלך באותה תקופה. מקור עיקרי של נוטריאנטים בסיסיים חייב להיות מהתזונה.