פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/11/2011 | 10:43 | מאת: צביה

שלום, אני עושה דיאטה ללא גלוטן. האם בקמח כוסמין יש גלוטן? באיזה שיעורים? וכמה ביחס לקמח רגיל? תודה מראש!

28/11/2011 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

צביה שלום אכן בכוסמין יש גלוטן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2011 | 19:16 | מאת: נופר

שלום, אני שותה חלב אורז כיוון שחלב פרה עושה לי נפיחות בבטן. לאחרונה אני מרגישה כאילו גם החלב אורז עושה לי קצת נפיחות בבטן והייתי רוצה לנסות סוג אחר של תחליף חלב. מה יותר ממולץ מבחינה ערכים תזונתאים - חלב אורז או חלב שקדים?

27/11/2011 | 19:25 | מאת: נופר

*תזונתיים

27/11/2011 | 21:34 | מאת: אביטל זלצר

נופר שלום הערכים התזונתיים ל 100 מ"ל חלב הם: אורז שקדים קלוריות 51 290 חלבון 10.6 10 פחממות 1 9 שומן 0.9 42 סידן 39 120 כפי שאת רואה, חלב האורז דל בשומן וערכו הקלורי נמוך יותר אך חלב השקדים עשיר בסידן ובשומנים טובים. אפשר בהחלט לשלב בין שניהם ולנסות גם חלב שיבולת שועל, טעים להפליא ובהחלט שינוי מרענן. לבריאות, אביטל

26/11/2011 | 21:54 | מאת: ציפי

הופיע אצלי חיידק ההליקובקטור פעמיים. בפעם האחרונה טופלתי באנטיביוטיקה, ולאחר מכן לקחתי תמצית אורגנו פראי ופרוביוטיקה כשלושה חודשים. אני גם סובלת מבקע סרעפתי. שאלתי האם אפשר לקחת פרביוטיקה באופן סדיר על בסיס יומי?

27/11/2011 | 21:11 | מאת: אביטל זלצר

ציפי שלום אפשר ורצוי לקחת פרוביוטיקה באופן סדיר כשיש בעיות מעיים או כשרוצים לחזק את מערכת החיסון,רצוי לעשות הפוגות שבהן ניתן לצרוך מזונות העשירים בפרוביוטיקה כמו כרוב כבוש במלח (תוצרת בית), יוגורט ביו, מיסו, ארטישוק ירושלמי (המכיל אינולין ומשמש כפרוביוטיקה) בבריאות טובה אביטל זלצר

28/11/2011 | 09:41 | מאת: Gramse

שלום ציפי, פרוביוטיקה מסייעת למגוון בעיות עיכול – אקוטיות וכרוניות (קרוהן, קוליטיס, IBS), לטיפול ולמניעה. ניתן לנטול פרוביוטיקה על בסיס יומיומי (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל). פרוביוטיקה מומלצת הינה מגה פרוביוטיק, אשר מכילה, בנוסף לחיידקים הפרוביוטיים, פרה-ביוטיקה מסוג FOS (פרוקטו-אוליגו-סכרידים), כך מתגברים על ההגבלות הכרוכות במתן פרוביוטיקה לבדה. בנוסף מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה כוללת 10 סוגי זנים פרוביוטיים פוטנטים במיוחד, הפעילים לאורך כל מערכת העיכול, בעוד שהמינון כפול מן המקובל – 7.5 מיליארד חיידקים חיים בכל כמוסה.

26/11/2011 | 12:10 | מאת: אור

שלום, לפני כחודש וחצי לאחר טיול באירופה שצרכתי תזונה מאוד שומנית החלו צרבות. שבועיים לפני היציאה לטיול טופלתי באנטיביוטיקה להליקובקטור פילורי. מאז אני נוטל כדורי אומפרדקס 40 מ"ג ביום. יש הקלה אך בלילות זה בלתי נסבל. אני ממתין לצילום סרעפת. קראתי באינט' שחומץ תפוחים יעיל בטיפול בצרבת ולכן אשמח לשמוע מה דעתכן בנושא ומה ההמלצות לתזונה טבעית במקרה זה. תודה רבה! אור

26/11/2011 | 17:19 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום 1. אכל אוכל בכמויות קטנות הפסק אוכל שומני הקשה לעיכול תוריד לתקופת מה את הבשרים למיניהם כולל עוף. 2. קח פרוביוטיקה כל בוקר על בטן ריקה . 3. קנה אנזימי עיכול (זימקל ) ופזר על ארוחה שאינה חמה אם חמה בלע את הכדור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/11/2011 | 10:44 | מאת: מרוין

אכול פעמיים ביום 7 שקדים לא קלויים כל פעם והכל יעבור!!!

25/11/2011 | 18:36 | מאת: ריבי

ערב טוב, מדוע ירקות ופרות אורגניים נראים (בכל חנויות הטבע המפורסמות בהן ביקרתי) בדרך כלל עלובים ודוחים, כאילו טיילו עליהם חרקים (שלא נקטלו ע"י חומרי ריסוס, עקב התנגדות החקלאים האורגניים לחומרים אלה), וכאילו היו שאריות שהושלכו לאשפה ע"י הירקן בשוק? ריבי

26/11/2011 | 17:16 | מאת: טובה בר-שאן

ריבי שלום כיוון שבחקלאות אורגנית לא מוסיפים חומרי הדברה ובטח לא הורמונים שמנפחים את הירקות . לא נראים טוב אך הטעם נפלא . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/11/2011 | 23:14 | מאת: ריבי

טובה שלום, הירקות והפרות הרגילים (לא אורגנים) שאני קונה בשוק (או אפילו בסופר) טעימים להפליא, וגם צבעיהם יפים, והם טריים ו"מזמינים", ובני משפחתי מאריכים חיים ולא חלו מאכילתם לאורך שנים רבות. בנסיבות אלה, צר לי לשאול, למה לי לקנות את התוצרת האורגנית, שממש לא נעים להסתכל עליה, וקשה ביותר להאמין שתוצרת שנראית כל כך עלובה ודוחה, עד כדי כך שהיא מכעיסה את בני משפחתי,יכולה להיות טעימה? שבוע טוב. ריבי

27/11/2011 | 08:51 | מאת: אלעד

ג.נ. הדרך האובייקטיבית היחידה העומדת לרשות הצרכן לקביעת איכות הפרי/ירק היא מראהו. ברור שפרי/ירק הנראה רע, כמו אלה המושלכים לאשפה ע"י הירקנים בשוק, איננו טוב. פרי שלא רוסס דומה לילד שלא קיבל חיסונים נגד מחלות - שניהם יחלו במוקדם או במאוחר, וחבל עליהם. פרי כזה מזמין מזיקים המטיילים עליו חופשי חופשי וגורמים לו נזק, שביטויו החיצוני הוא מראהו העלוב והדוחה. הסיפורים על טעמם הטוב - ממש אינם משכנעים. רק בריאות. אלעד

27/11/2011 | 11:20 | מאת: טומי

טובה שלום, אם ההורמונים מנפחים את הירקות, מדוע הם כל כך יפים וטעימים? בעצם, למה להשקיע 10 ש"ח בק"ג עגבניות אורגניות מכוערות, שעצם המראה שלהן מעורר גועל, כאשר אפשר לקנות בשוק החופשי עגבניות יפות, טעימות ומהנות ב-4 ש"ח? טומי

28/11/2011 | 22:41 | מאת: מיקה

ריבי, אני רוכשת באופן קבוע ירקות בעדן ובאורגניק מרקט והירקות נראים מעולה. בחלק מהירקות המחירים זהים לירקות בסופר. סטיגמות מיושנות ולא בדוקות!!

29/11/2011 | 09:09 | מאת: אלעד

מה לעשות, צר לי לאכזב אותך, מיקה, אני חותם בשתי ידיים על דברי ריבי. האמת, הסטיגמה שייכת ל"בריאותנים" המאמינים בקנאות, תוך התעלמות מהעובדות, שהירקות האורגניים בריאים יותר. אגב, אני קונה מוצרי טבע ברשתות שציינת, אך לצערי אני נאלץ להסתפק בפיצוחים, פירות יבשים, ממרחים, תוספי תזונה וכיו"ב, אך אני נרתע מהירקות והפרות ה"טריים" הנראים כפי שתיארה ריבי. בינינו, מדוע לשלם כפליים ויותר על ירקות המזכירים את אלה שהושלכו לאשפה ע"י הירקנים בשוק? רק משום שהבריאותנים מאמינים שהם טעימים ובריאים ושלא יבלבלו אותם עם העובדות? רק בריאות. אלעד

29/11/2011 | 22:25 | מאת: חנה - ותיקה בפורום

אם תקראי שוב את ההודעות של ריבי, טומי ואלעד תביני שמדובר באותו אדם... אני מציעה לך להפסיק להתעמת איתו, כי הוא לא יניח לך. מדובר באדם משועמם, "חוכמולוג" שבז לכל מה שקשור לבריאות טבעית ולתזונה טבעית, אבל מתעקש להופיע בפורום הזה מידי פעם, להתריס ולהפגין את הגיונו החד כתער.

25/11/2011 | 13:02 | מאת: אלינה

ההודעה הקודמת לא נשלחה לי . אז כתבתי חדשה . השאלות : 1.אני לא אוהבת לשתות מים רגילים , זה בסדר לשתות מים בטעמים , האם זה מזיק ? 2.באיזה פירות או ירקות יש ויטמין b12 ? 3.מאיזה מזונות ניתן לצרוך ויטמין D . 4.כמה יוגרוטים ניתן לאכול ביום ? יש הגבלה ? כי שמעתי שחלב לא כ''כ בריא. תודה מראש.

25/11/2011 | 16:28 | מאת: אביטל זלצר

אלינה שלום. מים ממותקים פחות מומלצים מאחר ומכילים הרבה סוכר. נסי מים עם לימון סחוט וכמה עלי נענע או מנתה. ויטמיני B12 ו D מצויים במזון במקורות מהחי בלבד (המקור העיקרי של D הוא שמש), יש לבצע בדיקת דם וליטול תוספים בהתאם לצורך. יוגורט אמיתי נחשב למזון בריא בשל חיידקי הפרוביוטיקה שבו,כמובן שאין להגזים ולאכול בצורה מתונה ונכונה לגוף. בברכת שבת שלום אביטל זלצר

25/11/2011 | 00:02 | מאת: ענבר

היי אני טבעונית החל מחודש יוני האחרון, ולפני כן הייתי צמחונית מחודש פברואר. מאז הפכתי להיות טבעונית הרזיתי מאוד במשקל (בצודה דרסטית - אפילו החזיות שלי גדולות עלי מעט), בלי לעשות כלום. אני אוכלת המון, המון המון, כל הזמן, ובכל זאת ממשיכה להרזות, ובקצב הזה בקרוב ארד מה-50 ק"ג (אני לא יודעת בדיוק כמה אני שוקלת ומסרבת לדעת, אבל הדיאטנית אמרה לי שאני עדין בנורמה אבל אם אני ארד מ50 ק"ג צריך להתחיל ממש לדאוג) מאז שאני טבעונית נהייתי חלשה מאוד. כאילו כל הכח מהשרירים אזל לי ונהייתי פשוט חלשה. אני לא מדברת על עניין של סיבולת לב-ריאה, אלא יותר על המסוגלות והכח של הגוף... שוב, אני נפגשת עם דיאטנית באופן קבוע (כפעם בחודש) ואוכלת בצורה בריאה (לא מסודרת בכלל, כי אני אף פעם לא בבית...) מאגרי הברזל שלי תקינים (אני לוקחת תוספים כבר 3 שנים עקב אנמיה ללא קשר לצמחונות או לטבעונות), וB12 האם למישהו יש רעיון למה אני כל כך חלשה? הרזון פחות מטריד אותי כל עוד אני בריאה, אבל אני מרגישה שאני נהיית פחות ופחות בריאה ויותר חלשה, וזה מדאיג אותי מאוד תודה מראש, ענבר.

25/11/2011 | 18:15 | מאת: אביטל זלצר

ענבר שלום. אין ברשותי מספיק מידע לגבי מצבך לכן הייתי ממליצה לך לערוך בדיקות דם מקיפות על מנת לזהות אם ישנם חסרים תזונתיים וללכת ליעוץ נטורופתי טוב המתמחה בתזונה.אין בליבי ספק ששני אלה יניבו לך תשובות יותר מדוייקות מאחר והתמונה אותה את מתארת יכולה להיגרם מסיבות רבות ושונות. בברכת שבת שלום אביטל זלצר

24/11/2011 | 20:35 | מאת: מנשה

האם תחליפי סוכר,סטיביה והסינטתיים,גורמים להפרשת אינסולין כמו שגורם הסוכר? פחות? בכלל לא? טובים רק לחיסכון בקלוריות?

25/11/2011 | 18:09 | מאת: אביטל זלצר

מנשה שלום. סטיביה וסוגים שונים של תחליפי סוכר אינם עוברים מטאבוליזם בגוף ולכן אינם גורמים להפרשת אינסולין, יחד עם זאת חלקם גורמים לנזקים אחרים ואם בכל זאת צורכים אותם, כדאי לעשות זאת במתינות מיירבית. בברכת שבת שלום אביטל

24/11/2011 | 17:22 | מאת: דניאל קנופוב

אני שותה שתי כוסות של מיץ תפוזים סחוט ביום (אני סוחט). אמרו לי שזה לא בריא כי זה פוגע בחומציות שבקיבה... לא בדיוק הבנתי. האם אתם יכולים להסביר לי בבקשה מה זה אומר ומה המינון המומלץ של שתיית מיץ תפוזים?

24/11/2011 | 22:49 | מאת: אביטל זלצר

דניאל שלום על מנת להגיע לרמת חומציות מאוזנת בקיבה, מומלץ לצרוך 70% מזונות בסיסיים ו 30% חומציים.כל המזונות מחולקים בטבלה המודדת את רמת חומציותם. מיץ תפוזים מתנהג הפוך למה שרוב האנשים נוטים לחשוב והוא דווקא שייך לקבוצת המזונות בעלי אפקט בסיסי חלש בדומה לבננה, גזר, דובדבנים, אננס, קינואה ולכן אין שום מניעה לשתות 2 כוסות ביום ובלבד שאין בעיות מערכת עיכול עליונה (צרבות, אולכוס וכדומה). לבריאות ובהצלחה אביטל

24/11/2011 | 13:05 | מאת: מלי

+ האם חצי כוס כוסמת בתוך מרק הוא ערך קלורי גבוהה + מה הכמות כוסמת לשבוע שאדם יכול לצרוך כדי לרדת במשקל. + האם יש בעיה לאנשים הסובלים מגלוטן

24/11/2011 | 22:36 | מאת: אביטל זלצר

מלי שלום הכוסמת אינה מכילה גלוטן. בחצי כוס ליום יש רק 65-70 קלוריות. היא מעניקה תחושת שבע מאחר ועשירה בסיבים תזונתיים ומכילה כמות יפה של חלבון (הגורם לתחושת שבע למשך זמן ארוך יותר מפחממות). באשר לירידה במשקל אני ממליצה לאזן את התזונה כדרך חיים. בהצלחה, אביטל

23/11/2011 | 13:32 | מאת: אור

שלום רב, 1.אני לוקחת בקביעות כדורי Flutine וcardiloc האם יש מניעה לקחת במקביל HOODIA P57 ? 2. במידה ואפשר,כיצד וכמה נוטלים? אודה לתשובה

24/11/2011 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום לא מצאתי קונטראינדיקציה של קרדילוק עם צמח ההודיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2011 | 09:19 | מאת: רוז

אני בתחילת ההריון וקראתי שאסור לשתות בכלל קפה.. האם קפה נטול אחד ביום עדיין מסוכן? והאם משקה שעורה נמס עדיף? תודה

24/11/2011 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

רוז שלום שתיית קפה בהריון מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת ולמומים . ככל שהכמויות קטנות יותר הסיכון יורד. עדיף לשתות קפה שעורה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2011 | 22:09 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל היקרה ברכות רבות על הצטרפותך לפורום שלך אוהבת הקולגה שלך וחברתך טובה בר- שאן

23/11/2011 | 06:32 | מאת: צביקה

שלום לטובה ואביטל, אני מצטרף לברכות לאביטל. הפורום חשוב והתשובות לגולשים חשובות. עם זאת, אני מציע להיזהר משאלות ומתשובות "שיווקיות" בנושאים כמו: תכשירים להרזיה, אומגה-3 ממקור צמחי ו"תרופות טבעיות" למיניהן. (בד"כ השואל וה"לקוח המרוצה" הם אותו אדם). אני מכיר לפחות 25 תרופות כאלה, שנמכרות כיום בשוק וכולן "מחוללות פלאים" (לדברי המשווקים) ומטפלות בכל בעיה אפשרית... הדברים האלה מטעים ומבלבלים את הגולשים התמימים שמחפשים פתרון לבעייתם. מציע להשתמש, אם צריך, בכלי הניהול שקיים בפורום לחסימת הודעות כאלה. בהצלחה רבה צביקה קורן

23/11/2011 | 09:17 | מאת: אביטל זלצר

23/11/2011 | 09:16 | מאת: אביטל זלצר

טובה יקרה תודה על הברכות והפירגון. שמחה לייעץ לצידך. אביטל

23/11/2011 | 12:06 | מאת: ליזי זהר ND

יקרה שלי, אני מאושרת לראות אותך בפורום זה, בהחלט יש לך מה לתרום, ובהצלחה בהמשך הדרך. ולטובה, ברכות על הבחירה, היועצת שלצידך מדהימה!!! אוהבת, ליזי

23/11/2011 | 18:50 | מאת: אביטל זלצר

22/11/2011 | 20:00 | מאת: גיא

בעבר,כשניסיתי להיות צמחוני כחצי שנה,ירד לי ה-WBC בבדיקות הדם מ4.6 ל3.7 וסבלתי מדלקות. עכשיו אני רוצה לנסות שוב להיות טבעוני,ושאלתי היא:מה אני צריך לעשות ע"מ למנוע מצב של ירידת הWBC

24/11/2011 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום להיות טבעוני זה אומר לקבל את כל המרכיבים שהגוף חייב אותם ולאכל תזונה מאוזנת רבים הטבעונים שהאוכל שלם מתבסס רק על לחם ופחמימות .חשוב מאוד שיהיה לך חומצות שומן B12 וויטמין D בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2011 | 12:53 | מאת: מיה

למדנו שכל שמני הדגים המשווקים בארץ מזוהמים במתכות כבדות. נותרה האומגה הצמחית. מה המקור המומלץ ביותר: פשתן צ'יה מרווה מרושתת

22/11/2011 | 14:26 | מאת: חגית

ממי למדנו? מתביעה יצוגית מגוחכת וקנטרנית של אדם בעל עבר בעייתי? כדאי להתעמק בנושא ולא להפריח סיסמאות וקלישאות אני רואה שמשווקי המרווה המרושתת מתחילים שוב לחגוג בפורום הזה

כל שמני הדגים המשווקים בארץ הם מחו"ל בעיקר מארצות-הברית. שם הוגשו תביעות ייצוגיות זהות גם לגבי מתכות כבדות וגם לגבי PCB!!!!!! צפי בתוכנית הבוקר של רשת הטלויזיהABC מחודש מרץ 2010. תוכלי למצוא בנקל באינטרנט.

24/11/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום את ממש עושה הכללה כי זה אינו נכון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/11/2011 | 07:35 | מאת: דנה

שלום, אני בהריון בשבוע 36 ורוצה לשתות תה פטל (הידוע כמחזק את שרירי הרחם) רציתי לדעת בבקשה כמה כפיות עלים אני צריכה לשים בכוס? והאם ניתן לשתות אותו קר? הוויטמנים שלו לא מתפוגגים עקב כך? תודה!

22/11/2011 | 21:24 | מאת: אביטל זלצר

שלום דנה המינון המקובל הוא כפית עלים מיובשים לספל מים רותחים, אכן ניתן לשתות גם מצונן כמובן אחרי מיצוי העלים במים חמים לשיחרור כל סגולותיהן.

22/11/2011 | 05:05 | מאת: רחלי

שלום שמי רחלי בת 24 .אני חווה נשירת שיער כבר במשך שנה+ דבר שלדעתי התחיל עקב נטילת כדורי אלטרוקסין/ תת הפעילות שהייתה לי משום שקודם לכן שערי היה בריא לחלוטין חלק כמשי ומא ברק.לקחתי את הכדורים הללו במשך 4 חודש והפסקתי בהמלצת רופא שאמר שאינני זקוקה לכך כי אני בסטייה קלה מהטווח בבדיקות הדם ואכן הפסקתי ולאחר חודש של בדיקה נוכחתי לראות שהרעל הזה היה מיותר לגופי ומאז למעלה מחצי שנה אני ב"ה מאוזנת ללא שום סימן לבעיית תת פעילות. באותו זמן החלה לי נשירת שיער שאינני יודעת אם זה כתוצאה מכך או מבחינה גנטית, ניסתי כדורים שונים של נתורופטיה כגון h&s של חברת "ביוקר" מספר קופסאות אך ללא תועלת לאחר מכן עזבתי זאת והומלצתיי לנסות MEGA GLA COMPLEX בשילוב של PT 208 וגם בזה לא ראיתי ישועות ואז לפני חודש החלטתי לפנות לפרופ אברהם זלטוגובסקי מומחה לבעיות עור בהדסה עין כרם אשר ציין שאם בעית הנשירה נבעה מהאלטרוקסין שהוכנס בו רכיב מוטעה כפי שפורסם בתקופה האחרונהאז זה יחלוף מתישהו בחיים, אך לטענתו ולאחר בדיקות דם שנתבקשתי לעשות ויצאו כולם תקינות תשובתו הייתה שזה גנטי,נשירת שיער אנדרוגנטית למרות שלאבי יש נשירה ממש לא רצינית לגילו 46 . והמליץ לי להשתמש במינוקסידיל 2 לנשים ..אני שבועיים שמה את התכשיר ורואה נשירה איומה יותר.אני מיואשת ורוצה לדעת ממי שאכן יודע באחוזים גבוהים האם ספירולינה של חברת ,"פסיפיקה "יכולה לתת לי מענה טוב יותר להפסקת הנשירה וכל הבלאגן שנוצר לי אולי בגוף? אם לא מה כן מומלץ ? אשמח למענה בהקדם האפשרי.תודה מראש ושבוע מבורך

22/11/2011 | 12:55 | מאת: מירי

השילוב של אבץ עם אומגה-3 ממרוה מרושתת פתר את הבעיה תוך חודשיים

22/11/2011 | 13:07 | מאת: רחלי

ראשית כל תודה לך על המענה,רציתי לדעת מאיזה סוג של בעיה סבלת פלוס מינוס וכן מה זה מרווה מרושתת? תודה על המענה מראש ויום מבורך

22/11/2011 | 13:32 | מאת: אביטל זלצר

רחלי שלום בנשירת שיער יש לבדוק ויטמינים מקבוצת B ובמיוחד B1 B6 B12ולהקפיד לצרוך אותם במזון. רצוי להמנע מחפיפה יום יומית ולהשתמש בשמפו ומרכך ידידותיים לסביבה ולקרקפת. יש להרבות באכילת עלים ירוקים המכילים גופרית החיונית לשיער. יש להרבות באכילת פירות הדר (ויטמין C) להולכת דם טובה יותר לקרקפת. כמו כן יש לחזק בגוף חומצות אמינו ארגינין, ציסטאין וליצין המהוות מרכיבים חשובים במבנה השיער יש כמוסות פורקפיל המכילות ציסטאין,מתיונין אבץ וויטמינים. בהצלחה ויום נפלא אביטל

21/11/2011 | 20:46 | מאת: עדנה

שלום רב, היות ובדיאטה אוטואימונית כפי שהבנתי יש להימנע מעגבניות, פלפלים , חצילים ותפוחי אדמה, איזה סלט ירקות טעם ובריא אפשר להכין שיחליף את העגבנייה והפלפל המיתולוגיים שכ"כ אהבתי בסלט הקלאסי. אגב -מלפפון לא אהוב עליי במיוחד .

22/11/2011 | 13:09 | מאת: אביטל זלצר

שלום וברכה יש רעיונות רבים לסלטים ומאחר ומדובר בדיאטה אוטואימונית אמליץ על הוספת ירקות ירוקים כמו חסה מסוגים שונים, עלי בייבי,בצל ירוק,סלרי וכמו כן נחמד מאוד לגרד בסלט שורשים כמו גזר, סלק חי,שורש פטרוזיליה, קולורבי, שומר.אפשר לשדרג בזרעים אגוזים וגרעינים של חמניות, דלעת, פשתן, אגוזי מלך, חמוציות, צנוברים - בתיאבון בברכת יום נפלא אביטל

21/11/2011 | 19:38 | מאת: גיא

האם קיימת הגבלה על כמות. אני בגיל 60 ורוצה לשתות ליטר חלב סויה כל יום (כדי לספוג סידן,וגם הסידן מפיג אצלי את הדיכאון),האם מותר לי?

22/11/2011 | 17:17 | מאת: המחלקה המדעית מועצת החלב

שתיית חלב פרה הוכחה כיעילה יותר משתיית חלב סויה מבחינת כמות הסידן ויכולת ספיגתו בגוף. מצורף תקציר מאמר בנושא עם הפנייה למאמר http://bit.ly/vF2zDL

22/11/2011 | 17:17 | מאת: המחלקה המדעית מועצת החלב

שתיית חלב פרה הוכחה כיעילה יותר משתיית חלב סויה מבחינת כמות הסידן ויכולת ספיגתו בגוף. מצורף תקציר מאמר בנושא עם הפנייה למאמר http://bit.ly/vF2zDL

לא אמור להמליץ על מוצרים מן החי. ברור שלמועצת החלב יש אינטרס לקדם מכירות של חלב,אבל אני רוצה להיות טבעוני ללא צריכת מוצרים מן החי-עקב בעיות כולסטרול שיש לי. אני מצפה לתשובה מהדיאטניות של הפורום-בתודה מראש

22/11/2011 | 21:19 | מאת: אביטל זלצר

גיא שלום הדעות לגבי סויה שנויות במחלוקת.יש לנצל את היתרונות ולהתחשב בחסרונות.ה FDA אישר כי אכילה מבוקרת של עד 25 גרם חלבון סויה ביום, מהווה מרכיב רלוונטי לתזונה בריאה. אם תזונתך אינה מוגבלת, הייתי ממתנת את צריכת הסויה ל 3-5 פעמים בשבוע ולא עוברת את המינון שהומלץ. כמו כן, ביום שאתה צורך סויה, יש להוסיף מאכלים שיחזקו את המינרלים סידן,מגנזיום, ברזל ואבץ שהסויה מאטה ספיגתם. כמו כן הייתי ממליצה לא לצרוך מוצרי סויה שעברו הנדסה גנטית. בברכת ערב נעים אביטל זלצר

21/11/2011 | 18:40 | מאת: עדנה

שלום רב, האם הכורכום הנמכר בחנויות כתבלין יש בו כדי לספק את הערך התזונתי או שיש לצרוך את המיצוי- הכורכומין- דווקא כדי ליהנות מהסגולות של הכורכום? מהו המינון המומלץ ביום לאכילת כורכום לאדם מבוגר? האם מותר ,למי שנוטל בקביעות תרופה להורדת כולסטרול ,לצרוך כורכום ?

22/11/2011 | 20:50 | מאת: אביטל זלצר

עדנה שלום מצרפת לך קישור אודות הכורכום. קריאה מהנה המשך ערב נפלא אביטל http://www.baraherbs.net/sections/community/articles.asp?articleID=264

21/11/2011 | 18:13 | מאת: עדנה

שלום רב, מהן הסגולות של פירות הגוג'י? האם בהיותם יבשים הם שומרים על ערכם התזונתי? מהו המינון המומלץ ביום לאדם מבוגר ? תודה

22/11/2011 | 13:03 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב פירות הגוג'י נחשבים היום כמזון על מאחר והם מכילים רמות גבוהות של ויטמין C השומר על המערכת החיסונית ווטמיני B עשירים במינרלים חיוניים,בסידן,ברזל, סלניום,אשלגן ואבץ.בכל 100 גרם יש 9 מ"ג ברזל המהווה 100% מהקצובה היומית המומלצת.כמו כן הם מהווים מקור נפלא לסיבים תזונתיים, חלבון ואנטיאוקסידנטים ממדרגה ראשונה. לגבי מינון, אין הגבלה ובלבד שלא מפריזים. בברכת יום נפלא אביטל

ראשית חשוב לי לציין שאני מנסה לתרום מהידע האישי שלי ואין לי כל ניסיון להחליף את תשובתה של טובה. פרי הגוג' אכן מכיל יתרונות רבים כמו: אנטיאוקסידנטים, ויטמינים, ערכים תזונתיים גבוההים ועוד. פרי שעבר ייבוש טבעי (ולא בתנור) שומר על מרבית יתרונותיו (למעט ירידה בתכולת ויטמין C ובחלק מהאנטי-אוקסידנטים) אלא שישנם 2 בעיות משמעותיות בפירות הגוג'י הנמכרים ארץ: 1. כל הפירות המשווקים עברו (למיטב ידיעתי) ייבוש בתנור ולא ייבוש טבעי - תהליך זה גורם לנטרול הרבה רכיבים מועילים בפרי. 2. כל הפירות הגוג'י הנמכרים בארץ אינם מגידול אורגני ומכיוון שצמח הגוג'י רגיש יחסית למחלות ומזיקים הוא עובר ריסוסים רבים בחומרים מסוכנים. לא זאת ועוד - כל הפירות המשווקים בארץ מיובאים מסין ושם המודעות והסטנדרטים בנושא שאריות חומרי הדברה במזון הם נמוכים ביותר. בשורה התחתונה - הסכנות האפשריות מאכילת הפרי המיובא גדולים לדעתי מהיתרונות שלו...

22/11/2011 | 14:29 | מאת: עדנה

זה בהחלט שם את הסופרלטיבים שנקשרו לפרי זה בפורפורציות הנכונות. מעניין לדעת אם בארץ יש פרי גוג'י שהוא אורגני.

21/11/2011 | 15:07 | מאת: שיר

הריון ראשון,שבוע 32 מתחילת ההריון צורכת לחם קל מחברות שונות ללא מחשבה מעמיקה כי לחם קל אסור בהריון(רגילה לאכול כל חיי לחם קל ולא חשבתי שיש עם זה בעיה.) מותר לצרוך לחם קל או שאסור וכדאי להפסיק?

22/11/2011 | 12:50 | מאת: אביטל זלצר

שיר שלום באופן עקרוני אין בעיה לאכול לחם קל בהריון למעט העובדה שאת מפסידה את הערכים התזונתיים שיש בלחמים עם קמח בדרגה פחות מעובדת.חשוב לזכור שהריון אינו זמן טוב לדיאטה על מנת לא ליצור חסרים אצלך ואצל העובר. בברכת יום נפלא אביטל

21/11/2011 | 10:48 | מאת: טל

שלום רב, אני מעוניין לקנות את מוצריי אומגה 3 צמחי מרוכז, אך אין לי כתובת, היכן קונים ומה הטווח מחירים? תודה מראש, טל

23/11/2011 | 11:17 | מאת: אבי

20/11/2011 | 00:10 | מאת: דליה

מה עדיף? לחם שיבולת שועל או לחם שיפון? כאלה של דר. מרק למשל. האם שניהם עדיפים על לחם חיטה מלאה?

22/11/2011 | 12:41 | מאת: אביטל זלצר

ככל שהלחם פחות מעובד וקרוב למצבו הטבעי,נשמרים ערכיו התזונתיים.לפיכך לחם מחיטה מלאה תמיד עדיף על לחם לבן אך לא על לחם שיפון. לגבי שיפון, הוא המומלץ ביותר מאחר והוא תורם לשמירת רמות סוכר נמוכות בדם.הקמח שבו עובר פחות עיבוד,מה שמסייע לספיגת הברזל והחלבון המצויים בו (ובלבד שהינו שיפון מלא).כמו כן הוא בעל ערך גליקמי נמוך (40) בברכת יום נפלא אביטל

19/11/2011 | 12:07 | מאת: שאול

האם צריך לקלות את גרעיני השומשום המלא כדי לקבל זמינות ביולגית לסידן שבו כי החומצה האוקסלית מפריעה וכך הורסים אותה? אשמח לראות לינק למחקר המדעי בעניין. מה משך הזמן לביצוע הקלייה ב טוסטר אובן? האם יש שיטה אחרת לנטרול החוצה האוסלית? בתודה

21/11/2011 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום עדיף לא לקלות כיוון שאז השמן הטוב בשומשום חלקו הולך לאיבוד. עדיף לטחון כך את השומשום בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

18/11/2011 | 13:19 | מאת: adi

שלום טובה וכולם. לאחרונה התחלתי לשתות (כוס אחת של תה כזה) תה קמומיל (תיאון אחד) ממותק עם עלה אחד של סטיביה. הייתי רוצה לשמוע על סגולות רפואיות של שני המרכיבים

21/11/2011 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

adi שלום להלן אתר שיתן לך את סגולות הקמומיל http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs19-Kof/Heb-Spices-Kof-Chamomile.htm בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/11/2011 | 11:58 | מאת: ליאורה

שלום טובה אדם בן 59 סוכרתי חלה בסרטן במוח ויצא קצת מאיזון. לפני הגילוי היה מאוזן. איזה תוספים יועילו להחזרת האיזון? הוא שומר על כל ההמלצות ואוכל מעט פחמימות מורכבות ונמנע ממזונות כמו קמח לבן וסוכר. עדיין למרות הפחמימות המורכבות יצא מאיזון. מה את ממליצה לעשות? בברכה ובתודה על תשובתך

21/11/2011 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום השאלה שלך מאוד מורכבת כי אין לי את כל התמונה האם הוא מקבל תרופות כל שהן? האם הוא מטפל אצל אדם המאפשר לו לדבר על מצבו על מנת להוריד סטרס. המלצתי לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לתזונאית קלינית טבעית שתעזור לו בנושא. ברור שחשוב לאכל אגוזים שקדים זרעים למיניהם קטניות , ירקות ,דגים אוכל עם אינדקס גליקמי נמוך. שישתה הרבה מיץ רימונים בתקופה זו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בברכה

17/11/2011 | 20:25 | מאת: רחלי

מה כדאי לאכול אחרי הפלה כירורגית? (דימום) האם כדאי מזונות אתירי ברזל? אם כן, מה? תודה רבה.

18/11/2011 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום מומלץ לאכל מזונות מלאים קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים למיניהם, דגים ,ביצה, הרבה ירקות עליים וכתומים שבהם יש בתא קרוטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2011 | 21:04 | מאת: עליזה

קראתי מאמר על אינדולים - פיטוכימיקלים המעוררים פירוק טוב יותר של אסטרוגן להורדת סיכוי לסרטן השד והוזכרו 13C ו- DIM. מה דעתך על זה ואיפה משיגים את זה? תודה

18/11/2011 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

עליזה שלום האינדול 3 קרבינול הוא פיטוכימיקאל הנמצא בברוקולי בכרוב בכרובית בעלי רוקט נבטי ברוקולי . הוא חשוב מאוד כיוון שהוא אנטי סרטני מצוין. לכן מומלץ מאוד לאכל מירקות אילו (לאנשים שאין להם בעייה בבלוטת התריס ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2011 | 21:00 | מאת: עליזה

יש לי תת פעילות קלה, שמאוזנת כרגע (מקווה) ע"י 3 כדורים שבועיים של אלקטרוסין. מה הבעיה בהקשר הזה? וחלופין - האם יש תוספי תזונה שכדאי לקחת. הבנתי שהכמות במזון היא נמוכה למדי...

16/11/2011 | 20:34 | מאת: רחל

האים באריזה של שיבולת שועל במותג קוואקר מכיל גם סיבים מסיסים, משום שבמאמר כתוב שיש לבדוק שמכיל לפחות 0.75 גרם בטה גלוקן לכל 60 גרם.

17/11/2011 | 12:00 | מאת: עדי מילר

שלום רחל שיבולת שועל אכן מכילה סיבים מסיסים. כמו כן כדאי לדעת שסיבים מסיסים נמצאים בעיקר בקטניות, דגנים מלאים, ירקות ופירות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/11/2011 | 18:57 | מאת: עדנה

איזה לחם רצוי במחלות אוטואימוניות: לחם נטול גלוטן המכיל שמרים או לחם מקמח מלא ללא שמרים ומכיל גלוטן?

18/11/2011 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום עדיף לאכל לחם ללא גלוטן, ללא שמרים, ללא חומרים משמרים למיניהם (לא מתלהבת כלל מחיטה במחלות אוטואימוניות )עדיף לאכל קמחים שאינם אלרגנים כמו קמח אורז קמח קינואה וכ"ו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2011 | 18:49 | מאת: דליה

קניתי שיבולת שועל קלויה (ומלאה - לדברי המוכר). האם גם במצב זה יש לה ערך תזונתי טוב? איך מומלץ לאכול אותה? האם מכילה גם גלוטן? תודה

18/11/2011 | 06:03 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום שיבולת שועל אכן מכילה סוג מסויים של גלוטן שהיום אפילו מאשרים לחולי צליאק לאכל אותו. לשיבולת שועל יש הרבה השפעות טובות על הגוף ואכן מומלץ מאוד לאכל ממנה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/11/2011 | 21:05 | מאת: דליה

האם אין פגיעה בערך התזונתי של שיבולת השועל בקליה?

23/07/2016 | 14:29 | מאת: אילנית ניסן

כששיבולת השועל קלויה האם עדיין היא שומרת על אותם ערכים תזונתיים ? התשובה שלך ידועה אבל לא ענית על מהות השאלה.

16/11/2011 | 18:46 | מאת: עדנה

שלום רב, 1.אילו מזונות עשויים לסייע להרגעת הפעילות האוטואימונית? מה רצוי לאכול ? 2.קראתי מידעים סותרים לגבי חצילים, שום, תפוחי אדמה ,פילפלים ועגבניות. האם מזונות אלה ,כולם או בחלקם , מעודדים דלקות? אילו מהם ? 3. האם אומגה 3 משפר בדרך כלשהי הפרעות במערכת החיסונית? אני מבקשת מאוד אם אפשר תשובות לכל אחת מהשאלות . תודה רבה מראש

18/11/2011 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום במחלות אאוטואימוניות חשוב להוריד את ירקות ממשפחת המצליבים כמו חצילים , תפוח אדמה, עגבניה ופלפל) חיטה בגלל בגלוטן, מוצרי חלב, הרבה סוכר והרבה מלח, חומרים משמרים וצבעי מאכל חשוב לקבל אומגה 3 שהוא אנטי דלקתי מצויין הרבה ירקות עליים וכורכום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2011 | 18:04 | מאת: עדנה

22/11/2011 | 14:39 | מאת: עדנה

אם יש משהו שמבלבל אותי זה המידע הסותר לגבי כורכום. מצד אחד יש הממליצים על כורכום במחלות אוטואימוניות שהן כידוע מחלות כרוניות, במקביל אני קוראת מידע לפיו כורכום לא מומלץ ואולי אף אסור לחולים כרוניים. אני כבר מבולבלת לגמרי. מה נכון? מהי האמת? האם יש מידע בדוק ומוכח מחקרית לגבי הכורכום לגבי האוכלוסיות השונות?

16/11/2011 | 17:47 | מאת: קטלין

האם מותר לשתות מיץ רימונים מי שיש לו קרישיות יתר.ונוטלת כדורי קומדין ופלביקס?

18/11/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

קטלין שלום במיץ רימונים יש הרבה אנטיאוקסידנטים חשובים לכן טוב לשתות מיץ רימונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/11/2011 | 12:15 | מאת: מורן

בת 19, יש לי חיידק בקיבה בערך 4 שנים. עשיתי בדיקה ב 01/06/2008 והתוצאה הייתה 46.14. לקחתי 3 סוגי תרופות (לא זוכרת אילו) למשך יותר מחודש. בתאריך 09/11/2008 עשיתי בדיקה חוזרת ויצא 30.60. לקחתי פעם נוספת את התרופות, אני לא מוצאת תוצאות אבל זוכרת שזה לא עזר. ב 05/09/2011 עשיתי שוב בדיקה ויצא 46.01. יש לי כאבי בטן חזקים באים והולכים, בחילות באופן קבוע, ירידה במשקל, סחרחורות. אני לא רוצה לטפל שוב בתרופות, רוצה משהו טבעי. אשמח לקבל המלצה לטיפול טבעי, עדיף של צמח מרפא כלשהו. תודה רבה מראש.

16/11/2011 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

מורן שלום המלצתי החמה שתגשי לנטורופטית שתמליץ לך על טיפול, אל תסתפקי בהצעות הפורום אולם אתן מס' דברים א. לקחת פרוביוטיקה חזקה למשך כ 3 חודשים . הייתי מתחילה עם VSL3 אותו לוקחים על בטן ריקה עם מים פושרים בבוקר. ב. יהו שמן אורגנו שהוא קוטל חיידקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2012 | 07:49 | מאת: חנה

יש טיפול טבעי בדבר פרטים 050-5273664

15/11/2011 | 11:28 | מאת: אלון נישרי

אני משתדל לקחת רק תוספים טבעיים, האם מישהו יודע מה יש בדיאטת HCG? הם טוענים שזה טבעי ומורידים עד 15 ק"ג ב23-40 יום. מכירים???

15/11/2011 | 11:31 | מאת: אלון נישרי

הנה הלינק: http://goo.gl/KPNWD

16/11/2011 | 11:11 | מאת: רמית

הבנתי שזה טבעי לגמרי... ושזה ממש עושה סדר בחילוף חומרים. מישהו מכיר? עשה?

14/11/2011 | 22:43 | מאת: קרן החדשה

מבקרת כאן מפורום פוריות. רציתי לשאול מה דעתכם על "טיפות מאקה" לעיבוי רירית הרחם. האם זה באמת עובד? מה הטיפות האלה מכילות? והאם הן אינן יכולות לגרום נזק בכל נושא הפוריות? אני אחרי היריון ראשון, שהושג ב-IVF, ומקווה אולי להשיג היריון שני באופן טבעי. לאורך הטיפולים לא נמצאה שום בעיה למעט גילי, 40, ורירית רחם דקה באופן טבעי גם סביב הביוץ. רק ההורמונים של הטיפולים עזרו לרירית להתעבות עד 7 מ"מ,למרות שרמות האסטרוגן שלי דווקא גבוהות. תודה רבה

16/11/2011 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

קרן החדשה שלום שורש המאקה יש לו תכונות של איזון הורמונאלי. אם את מקבלת הורמונים לא הייתי לוקחת אותו בשילוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/11/2011 | 11:55 | מאת: קרן החדשה

אני נוטה לא לקחת, אבל בכל זאת רוצה לשאול בהמשך לתשובתך. כרגע, אחרי לידה, אני לא לוקחת שום הורמונים, ומקווה להשיג היריון נוסף באופן טבעי, בע"ה. מה הטיפות האלה מכילות? על מה הן מתיימרות לעבוד ותוך כמה זמן? תודה על התייחסותך

14/11/2011 | 17:25 | מאת: חע

ואיך הכי טוב לקנות את הפול ? האם שימורים זה בסדר?

היי בעקרון אני ממוצא עיראקי ומגיל קטן ידעתי שאני אלרגית לפול ושאסור לי (למרות שלא ביצעתי בדיקה- כי זה ידוע שמעדות המזרח יש רגישות או אפילו אלרגיה לפול וזה עלול לגרום להמוליזיה ואף מוות) לפני שנתיים ביצעתי בדיקה (כרוך בבדיקת דם פשוטה מאד) ואכן זה אושר שאסור לי לאכול פול. אם אתה בספק, מומלץ לא לשחק עם זה.

22/11/2011 | 21:39 | מאת: אביטל זלצר

חע שלום בבדיקת דם פשוטה יש לאתר האם ישנו חסר באנזים הקרוי G6PD. אם אכן חסר, אסור לאכול פול ולקחת תרופות ממשפחת הסולפא. הרבה בריאות אביטל זלצר

14/11/2011 | 13:13 | מאת: אדוה

שלום רב, האם גזר טוב לבריאות העור ומה החומר בגזר שגורם לו להיות כזה. תודה, אדוה

16/11/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

אדווה שלום בגזר יש בתא קוטן שחלקו הופך לוויטמין A בגוף .ויטמין זה חשובביותר לעור שלנו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2011 | 08:47 | מאת: אפרת

וקר טוב ראיתי עכשיו תוכנית כולשהיא בה אמרו שיצא מחקר על כך שילדים שנחשפים לסומסום (טחינה) עד גיל שנתיים הם בסיכון גדול יותר לפתח אלרגיה לסומסום שהיא אלרגיה קשה שלא עוברת כמו האלרגיה לגלוטן או לחלב האם שמעת על מחקר זה ? אני נתתי המון טחינה מגיל הטעימות (4 חודשים).... קצת מדאיג....

16/11/2011 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום ילדים בעלי רקע משפחתי אלרגי הם יותר בסיכון לפתח את האלרגיה לשומשום. זה שנתת שומשום עדיין לא אומר שלילדך תהיה אלרגיה אליו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2011 | 00:19 | מאת: אלינה

לא מזמן הייתה תכנית בטלוויזיה ששם אמרו שעדיף לא לשתות מיצים בגלל כמות הסוכר שיש בהם. האם זה נכון ? נגיד אני מאוד אוהבת מיץ תפוזים סחוט טבעי כמה כוסות אפשר לשתות ביום ?

14/11/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלינה שלום אכן במיצים יש יותר סוכר . ניתן לשתות כוס עד 2 ביום . המלצתי ניתן לערבב מיצי ירקות עם פירות וכך להוריד את כמות הסוכר וזהה גם בריא יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2011 | 15:09 | מאת: טלי

טובה שלום, עיינתי בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה על מיץ הגזר, אני לא אוהבת גזר חי, אלא רק רק בשתיית המיץ, אני קניתי מסחטה ואני סוחטת כל יום בין2-3 גזרים , וזאת לארק כי אני אוהבת אלא במטרה לקבל ויטמינים, חשוב לציין שאני לא אוהבת ירקות בכלל ואוכלת מעט מאוד, לעומת זאת אוכלת כמות גדולה של פירות, מאוד אוהבת, זהו, השאלה;האם אין מקבלתמשהו ממיץ הגזר היומי הזה? או שזו סתם כשליין? תודה טלי

14/11/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום מיץ גזר הוא מציין הוא אחד המיצים החשובים בניקוי כבד. ולכן חשוב שתשתי ממנו יום יום . חבל מאוד שאינך אוכלת ירקות המלצתי שתוסיפי למיץ גזר , ירקות נוספים פעם סלק, פעם סלרי עלים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2011 | 20:48 | מאת: בני

שלום, בחיפוש בפורום לגבי סיבים ופסיליום ראיתי דעה שלא כדאי להוסיף סיבים בחטיפים וכד'. אני אוכל לפחות 100 גר ברנפלקס כל יום, האם יש בעיה עם זה? בתודה

13/11/2011 | 14:25 | מאת: טובה בר-שאן

בני שלום אין לי בעיה עם ברינפלקס אבל למעשה זה אוכל מעובד מאוד. אתה יכול להוסיף סיבים לתזונה על ידי שתאכל אורז מלא, קמח מלא או קמח שיפון מלא ,על ידי שתאכל שיבולת שועל מלאה ומיזלי. טבעי, וירקות רבים. כמו ירקות עליים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2011 | 17:45 | מאת: חדווה

שלום רב , 1.האם יש הבדל ברמת הפעילות בין ניאצין רגיל ל-NFN מלבד עניין מניעת תופעת הבעירה? 2. האם תבלינים מכילים קלוריות ? 3. מומלץ על שתיית יין למניעת מחלות לב האם מותר לחולי סכרת לשתות כוס יין ביום? בתודה מראש...

13/11/2011 | 14:22 | מאת: טובה בר-שאן

חדווה שלום לNFN יש תפקידים נוספים כיוון שהוא ניאצין במינון גבוהה הוא גורם להרחבת כלי דם ,גורם להורדת שומנים ולהעלאת HDL בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2011 | 09:45 | מאת: שרית

שלום עדי, אני כחודשיים לאחר לידה ולאחר כאבים מתמשכים הובחנה אצלי פיסורה הגורמת לי לכאבים ולפעמים אף לדימום בזמן יציאות קשות. אני מטופלת במשחה אך רציתי לדעת כיצד אוכל לסייע להחלמה מבחינה תזונתית (אכילת סיבים תזונתיים) מה עליי להוסיף לתפריט היומי על מנת להקל על הכאבים ביציאות? תודה רבה!

13/11/2011 | 08:32 | מאת: עדי מילר

שלום שרית ראשית, המון מזל טוב !!! בפיסורה צריך לדאוג לכך שהצואה תהיה רכה ולצורך כך יש להרבות בשתייה (לפחות 12 כוסות מים או תה צמחים)ולאכול מזון עשיר בסיבים תזונתיים. יש להקפיד על תפריט עשיר בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. שימי לב יש הסוברים כי קפה ואלכוהול עלולים להחמיר את תסמיני הפיסורה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/11/2011 | 15:16 | מאת: עדי

שלום. ברצוני לשאול מהם הסיכויים לתזונאית שסיימה לימודי תזונה טבעית במסלול נטורופתיה (ללא השנה הרביעית) להיכנס ולעבוד בחברות ויטמינים ותוספי תזונה? האם יש העדפה לתזונאית טבעית שסיימה 3 שנים לעומת בוגרת נטורופתיה?

12/11/2011 | 09:04 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום הסכויים יפים מאוד לעבוד בבתי טבע ובחברות של תוספי תזונה . הרבה מאוד מסטודנטים שלי מתקבלים לעבודה מרוצים ומתפתחים בתחומם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2011 | 14:54 | מאת: דלית

האם לחם שיפון עדיף על לחם מקמח מלא? לחם דגנים? יש המון סוגים והשאלה אם אפשר לדרג מה בריא יותר מה לגבי מדד גליקמי ומה פחות משמין

12/11/2011 | 09:02 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום לחם שיפון מלא מכיל פחות גלוטן, וכן הערך הגליקמי שלו פחות מערך גליקמי של חיטה מליאה. לכן הוא עדיף על פני חיטה מליאה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2011 | 14:36 | מאת: עליזה

שלום. האם יש בעיה באכילת בוטנים לא קלויים? זכור לי בערך משהו שקראתי מזמן. ואם כבר קולים - מה בקשר לקליה קלה? זה מבחינת הבריאות כמובן. תודה

12/11/2011 | 09:00 | מאת: טובה בר-שאן

עליזה שלום בבוטנים לא קלויים יכולים להיות טוקסינים שמופרשים מפטריות (אל תשכחי שהבוטנים גדלים מתחת לקרקע ולפעמים מתישבים עליהם פטריות עובש. )טוקסינים אילה מאוד רעילים, לכן ההמלצה לקלות אותם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2011 | 13:44 | מאת: מעיין

טובה שלום, רציתי לשאול מספר שאלות. 1. בשבוע הבא אני צפויה לעבור ניתוחון להסרת שומה ועוד מספר נקודות חן אצל פלסטיקאי באמצעות לייזר וידרשו תפרים ספורים. אני מבינה שיש להפסיק לקחת תוספים מסוימים לפני ניתוחים מסוג, אודה למידע על התוספים שיש להפסיק ומהו פרק הזמן הדרוש (תהיה לי הפסקה של 5 ימים לפני הניתוח בשבוע הבא). התוספים שאני לוקחת: ויטמין E - כמובה אחת, אומגה 3 מדגים, סופר גלא, קומפלקס B (מגהסורב), פלורידקס (ברזל), ויטמין D, אבץ. 2. לאחרונה התחלתי לקחת את כל התוספים הנ"ל (מלבד D). בבדיקות דם שנערכו לי, נמצא שיש לי מחסור חריף בויטמין D ובברזל. התזונה שלי לא כולל בשר, אבל כוללת עוף דגנים מלאים וקטניות. כמו כן אגוזים, ירקות ופירות. כיצד אוכל להימנע מחסרי ברזל ו-D באמצעות תזונה שלא כוללת בשר? מדוע ערכי הויטמין D עולים באיטיות? ערכי ויטמין D עלו אמנם מלפני שנה (מרמה של 5 ל- 16), אבל עדיין יש מחסור משמעותי. 3. מזה כשבועיים אני סובלת מ"טיקים" בעין שמאל. אנשים אומרים שזה נובע ממחסור במגנזיום ואחרים אומרים שזה נובע מלחץ (אני תחת לחץ רב ולא מצליחה להרפות - ניסיתי גם באמצעות דיקור ורפלקסולוגיה, הלחץ הוא על רקע של חוסר הגשמה עצמית ועיסוקים מתסכלים). האם ויטמין D התחרה במגנזיום וגרם לירידת רמתו בגוף? ממה נגרמים הטיקים, לרוב? כיצד משלימים את החוסרים מבלי לגרום לחוסר איזון של המערכת ? תודה וסליחה על אורך הההודעה. מעיין

12/11/2011 | 08:57 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום 1. לפני ניתוח אם את לוקחת אומגה 3 במינון של 3 גרם יש להפסיק וכן ויטמין E כיוון שהם מדללי דם כל השאר חשוב מאוד להמשיך. 2. ויטמין D אכן עולה לאט בדם כיוון שבביוכימיה גם מהקליטה מהשמש וגם מהספיגה ממערכת העיכול בגוף מעורבים גורמים רבים כמו הכבד הכליות. לכן חשוב מאוד שתתמידי לקחת ברזל רב יש בקטניות ,אגוזים, רימונים ובהמון עלים ירוקים. 3. חשוב שתקחי מגנזיום.הוא אינו מתחרה עם ויטמין D. וכן קחי ויטמיני B ללחץ שאת מצויה בו בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

כל יום שווארמה ולהעיף את הפיתה? ועם זה הסלטים ? זה רע ? קצת בשר קצת סלטים. בלי צ'יפס מטוגן. מה הבעיה עם זה ? בצהריים פעם שווארמה בקר ופעם שווארמה הודו + סלטים . בלי פיתה כל יום. זה לא ארוחה נורמלית ? בערב איזה גבינה דלת שומן עם עגבניה . בבוקר איזה פרוסה עם גבינה או קורנפלקס + כוס חלב. מה רע כל יום שווארמה ככה לאכול ?

על פי הגישה התזונתית הזו- בשר נחשב מזיק לבריאות. תוכל אולי למצוא יותר מידע במאמרים שבאתר.