פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

זה משנה ?

יכח שלום ניתן לאכל עלי מנגולד כך וניתן גם לאדות או לבשל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אני משתדלת כמה שאפשר לאכול בריא. האם יש הבדל גדול בין אכילת ירק טרי (גזר,אפונה) לבין אכילת הירקות הללו שבאים בהקפאה. (אני גרה במקום שהירקות הטרים מגיעים אליו פעמיים בשבוע.)

12/11/2011 | 08:47 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום כמובן שהמזונות החיים בריאים יותר אך גם סנפרוסט הוא בסדר גמור. הירקות עם הקטיף עוברים בישול מאוד קצר ואז הם מוקפאים . לכן איבוד של ויטמינים הוא יחסית קטן בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

10/11/2011 | 14:35 | מאת: מיטל

שלום רב, האם כאן אוכל לקבל הכוונה בנוגע לתזונה טבעונית בריאה במהלך ההריון וכמו כן לגידול ילדים צמחוניים/טבעוניים? יש דרך בה אפשר להפגש איתך או לשוחח? תודה מראש, מיטל.

12/11/2011 | 08:44 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום אשמח לתת לך ולילדייך הכוונה לגבי תזונה טבעונית בריאה . את יכולה להתקשר אלי לטלפון 089297886 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2011 | 12:24 | מאת: איילת

שלום, קראתי שנבטוטים הם דלי קלוריות אבל כיוון שהם במקור עשויים מקטניות שלהם ערך קלורי גבוה זה לא נשמע הגיוני. אם לדוגמה הנבטתי נבטוטים מ-100 גר' מאש יבשים, האם הערך הקלורי של הנבטוטים שקיבלתי זהה לאותם 100 גר' שעועית מאש?

12/11/2011 | 08:41 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום ממש לא כיוון שבתהליך ההנבטה יש פרוק של חומרי תשמורת . לכן הערך הקלורי יורד מאוד בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

08/11/2011 | 17:56 | מאת: עבג

22/11/2011 | 21:41 | מאת: אביטל זלצר

עבג שלום אני באופן אישי ממליצה על חלווה משומשום מלא עם המתקה טבעית,רצוי אורגנית הרבה בריאות אביטל זלצר

08/11/2011 | 15:34 | מאת: מירי

שלום רב, כאשר החציל נראה טוב כאשר פותחים אותו, אך חלק מהגרעינים שלו בצבע כהה - חום כהה/אפור/שחור, האם זה סימן שהוא רקוב? ועוד משהו:נאמר לי כי חציל אינו בריא ונטול ערכים תזונתיים כמעט - נשמע לי מופרך. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה.

09/11/2011 | 19:50 | מאת: עדי מילר

שלום מירי ככלל כול הירקות והפירות חשובים לתפקוד התקין של הגוף. הם הינם ספקים של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים לגופנו. עשירים בנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) הנחוצים לפעילות תקינה של הגוף ולמניעת מחלות שונות. וכמובן, לאור העובדה שמכילים סיבים תזונתיים הם גם מאפשרים פעולת מעיים תקינה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/11/2011 | 15:32 | מאת: מינדה

שלום רב, כאשר החציל נראה טוב כאשר פותחים אותו, אך חלק מהגרעינים שלו בצבע כהה - חום כהה/אפור/שחור, האם זה סימן שהוא רקוב? ועוד משהו:נאמר לי כי חציל אינו בריא ונטול ערכים תזונתיים כמעט - נשמע לי מופרך. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה.

09/11/2011 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

מינדה שלום 1. צבעים שונים של גרעינים לא מצביעים שהוא לא רקוב. 2. החציל שייך למשפחת הסולניים ויש בו חומר הנקרא סולנין שהינו חומר רעל. יש אנשים הרגישים מאוד לחומר זה ולכן אינו מתאים להם. 3. בחציל יש גם מרכיבים מצויינים מינרלים כמו אשלגן וויטמינים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/11/2011 | 11:36 | מאת: משה

שלום רב. אשמח לקבל תשובה על שתי השאלות. 1. האם בורגול, כפי שנמכר ברוב השווקים ובמרכולים, נחשב כדגן מלא? הרי אין לו קליפה! 2. יש הבדל בין בורגול דק לעבה? תודה וכל טוב.

09/11/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום בורגול אלה גרגרי חיטה שבושלו ,יובשו ורוסקו לגדלים שונים . בורגול גס הוא החיטה שעדיין יש בה את הנבט. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

08/11/2011 | 11:35 | מאת: משה

שלום רב. אשמח לקבל תשובה על שתי השאלות. 1. האם בורגול, כפי שנמכר ברוב השווקים ובמרכולים, נחשב כדגן מלא? הרי אין לו קליפה! 2. יש הבדל בין בורגול דק לעבה? תודה וכל טוב.

08/11/2011 | 12:43 | מאת: עדי מילר

שלום משה התשובה היא כן, בורגול נחשב לדגן מלא. למעשה הבורגול, עשוי מחיטה שעברה בישול חלקי וייבוש. הבורגול עשיר בחלבון, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, אשלגן ו-ויטמין B. בעוד שאת בורגול דק ניתן להשרות במים ולהוסיף לכל סלט - את הבורגול העבה -גס, יש לבשל, באופן דומה להכנת אורז. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

07/11/2011 | 22:22 | מאת: רונה

מה ההבדל בין שני המוצרים האלה מבחינה תזונתית? ומה בריא יותר?

09/11/2011 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום ההבדל הוא שבחמאת שומשום מנביטים את זרעי השומשום וטוחנים אותם . בטחינה לוקחים את זרע השומשום לפני הנבטתו. חמאת שומשום לכן יותר בריאה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/02/2015 | 19:08 | מאת: 0504423100

ההבדל בין שני המוצרים הם בשם בלבד. שומשום מונבט על ליצירת שורשון מה שמחסל את החלבונים ואת החומצה הפיתית. טחינה מכילה המון חלבון לו אנו זקוקים לקיומנו אך יש גם חומצה פיתית מה שמונע מהסידן וברזל להספג בגוף. הפתרון לאכול טחינה עם המון לימון מה שסוטר את החומצה הפיתית.

07/11/2011 | 11:14 | מאת: עדנה

שלום רב אילו פירות הם בעלי מדד גליקמי נמוך ומהו המינון הנכון ביום לאכילתם למי שנזהר מסכרת?

07/11/2011 | 20:54 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום פירות עם מדד גליקמי נמוך הם : רימונים דובדבנים כל הפירות יער תותוים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2011 | 03:43 | מאת: רחל

לפני זמן מה קראתי מאמר על הג'ינקו בילובה. במאמר נאמר שבבדיקות שנעשו לאורך זמן התגלה כי אין ממש בהבטחות ארוכות השנים לגבי הצמח הזה ולמעשה אין הוא עוזר כלל בכל מה שהתימרו לייחס לו- מניעת דמנציה, שיפור תפקודים קוגנטיביים וכו'. מה האמת בכל אלה?

07/11/2011 | 20:53 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום כל כך הרבה מחקרים יש לגבי השפעת בגינקו בילובה על כלי הדם במוח והספקת דם טובה יותר המאפשרת תפקוד מוח טוב יותר. אין לי מושג לגבי המאמר שאת מתיחסת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2011 | 00:22 | מאת: טלי

הי האם ישנן אבקות מרק אש נקיות ממונוסודיום בליקויי?

07/11/2011 | 20:25 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום אכן כן יש היום בשוק אבקות ללא מונוסודיום . פשוט תבדקי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2011 | 20:29 | מאת: כרמלה

מה מספר היציאות הרצוי שיהיה לאדם ביום? מה יעזור כדי להפחית את הגזים בבטן?

07/11/2011 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

כרמלה שלום מקובל לצאת פעם עד פעמיים ביום . להפחתת גזים יכול לעזור זרעי קימל וזרעי שומר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום , אני נוהגת לאכול כמה פעמים בשבוע בארוחת הבוקר יוגורט ביו עם שלוש כפות שיבולת שועל. יש לי בריחת סידן ובבדיקות האחורונות הסידן מתחת לנורמה. קראתי ששיבולת שועל מפריעה לספיגת סידן. האם זה נכון ? אם כך - האם להמשיך לצרוך שיבולת שועל? ( שהרי יש לה יתרונות שונים ). אם כן - כיצד לצרוך את שיבולת השועל ? עם היוגורוט או בדרך אחרת ? אני נוהגת לאכול גם קטניות לעיתים קרובות - האם גם הקטניות פוגמות בספיגת הסידן? תודה מראש על תשובתך.

08/11/2011 | 10:08 | מאת: עדי מילר

שלום יעל לצד היתרונות הרבים בצריכת סיבים תזונתיים קימת מגבלה והיא שרמה גבוהה של סיבים תזונתיים עלולה לפגוע בספיגה של מינרלים וויטמינים חיוניים מהמעיים לדם, בניהם סידן. למרבה המזל, צריכתם של הוויטמינים והמינרלים בתפריט המודרני,בדרך כלל, היא בכמות גדולה מן הדרוש ולכן אין סיבה לדאגה. ממליצה לך להמשיך לצרוך שיבולת שועל אך כמובן גם להקפיד על תפריט עשיר בסידן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/11/2011 | 09:41 | מאת: מרים

מה זה אומר שפשתן רגיש למתכות? איך עלי לטחון אותו ? ניסיתי בעבר בעלי ומכתש וזה לוקח המון זמן. תודה על תשובתך

05/11/2011 | 19:34 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום יש מטחנת תבלינים מפלסטיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2011 | 00:55 | מאת: מיכאל

האם קיימות בדיקות מעבדה לגילוי רעלנים? האם קיימת בדיקה לגילוי הרעלה מתמשכת בניקוטין? האם קיימת בדיקה היכולה לגלות הרעלה בתרופות המשמשות לגמילה מעישון - זייבן או צ'מפיקס?

05/11/2011 | 19:33 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום ישנה בארץ מעבדה לבדיקת רעלים הנקראת אי.אם.סי- מדיקל לבורטוריס בע"מ טלפון 039611574 ניתן לשאול אותם את השאלות בטלפון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2011 | 18:13 | מאת: חנן

אמרת לי שמטרת משקה איזוטוני היא שמירה על ביצועים גופניים אופטימליים לאורך זמן (במקרה זה הפחמימות במשקה הספורט עשויות לסייע לספורטאי לשמור על רמת פעילות אופטימלית גם לאחר פעילות של 90 דקות ויותר קראתי כתבה שאומרת שאפשאר להכין משקה כזה בבית בצורה הבאה: כוס מיץ ענבים או דובדבנים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים" תאמת שקראתי מספר המלצות על המשקה הזה וזו נראת לי דרך טובה להשיג את המטרה של המשקה. האם התרכיב של המשקה שרשמתי יכול לעשות את העבודה?? אל תשלחי אותי לפורום אחר בבקשה אני רוצה לשמוע דעה שלך :)

08/11/2011 | 09:45 | מאת: עדי מילר

שלום חנן בהחלט ניתן להכין משקה איזוטוני בבית. לגבי הכמויות הספציפיות אין לי הרבה מידע כיוון שאיני מתמחה בתזונת ספורט ולכן אני נאלצת להפנות אותך לפורום העוסק בתזונת ספורט. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/11/2011 | 14:49 | מאת: kopel

אני רוצה להתחיל בדיאטה לשינוי הרגלי תזונה. לא קיצוני, אך מאוזן ו"נורמלי". נגברת פעילות גופנית, המנעות מהגזמה מכל מזון שהוא,אך יחד עם זאת לא להימנע באופן גורף מדבר. דרך אמצע. אך זה בעתיד הקרוב. לאחר התרשמות ממאמרים ברשת, חשבתי להתחיל בצעד שמטרתו לתת לגוף "להתנקות" ולהתחיל נכון כנ"ל. אני חושב על יומיים שלושה של צריכת מים מרובה כשנלווה לזה פסיליום. שילוב זה אמור לנקות את הגוף ולתת התחלה והמשך נכון יותר לתזונה בהמשך. מה דעתך? תודה

04/11/2011 | 16:34 | מאת: טובה בר-שאן

kopelשלום אכן הפסיליום סופח חומרים רבים במערכת העיכול ומוציא אותם בצואה כמו רעלים כולסטרול וכ"ו. בנוסף הוא מגביר את הפריסטלטיקה . אבל חשוב עם פסיליום לשתות מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

או שהוא יודע לקחת רק כולסטרול ורעלים?

04/11/2011 | 14:42 | מאת: kopel

אני רוצה להתחיל בדיאטה לשינוי הרגלי תזונה. לא קיצוני, אך מאוזן ו"נורמלי". נגברת פעילות גופנית, המנעות מהגזמה מכל מזון שהוא,אך יחד עם זאת לא להימנע באופן גורף מדבר. דרך אמצע. אך זה בעתיד הקרוב. לאחר התרשמות ממאמרים ברשת, חשבתי להתחיל בצעד שמטרתו לתת לגוף "להתנקות" ולהתחיל נכון כנ"ל. אני חושב על יומיים שלושה של צריכת מים מרובה כשנלווה לזה פסיליום. שילוב זה אמור לנקות את הגוף ולתת התחלה והמשך נכון יותר לתזונה בהמשך. מה דעתך? תודה

08/11/2011 | 09:44 | מאת: עדי מילר

שלום ככלל איני מאמינה בדיאטות קיצונית. דיאטה לניקוי הגוף נחשבת לדיאטה קיצונית ביותר שאין לה באמת יתרונות מוכחים. אני ממליצה להתחיל באורח החיים הבריא שציינת מבלי לבצע את "ניקוי הגוף" שציינת. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

03/11/2011 | 22:15 | מאת: מרים

אני נוהגת לטחון 2 כפות זרעי פשתן ולהוסיף לדדיסת קווקר. לאחרונה שמעתי שטחינה במטחנת קפה עשויה לקלקל את ערך הפשתן ואפילו להזיק לי. האם זה נכון? אני נוהגת לקחת בכל יום 2 קפסולות של אומגה 3 טריוגארד. האם זה יותר מידי לצרוך גם פשתן וגם את הקפסולות? שאלה נוספת לגבי טחינה של סומסום במטחנת קפה ...האם גם כאן יש בעיה? תודה

04/11/2011 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום כעיקרון זה בסדר גמור השאלה מה מצבך הבריאותי האם את לוקחת גם תרופות מדללות דם כי אם כן עלייך להפחית את המינון של האומגה 3 לגבי טחינת שומשום במטחנת קפה לא נראה לי בעייתי . לגבי הפשתן הוא מאוד רגיש לאור ולמתכות . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

03/11/2011 | 01:32 | מאת: חנן

אני בחור בן 21 עושה כושר על בסיס קבוע גם אירובי(כדורגל) וגם אנאירובי(חדר כושר). חשוב לי לשמור על הגיזרה ולאכול כמה שיותר נכון. בחדר כושר שאני מתאמן מוכרים משקה ספורט ב10 שקלים. זה המשקה האיזונטני שאני בדרך כלל אוהב לשתות: ערכים תזונתיים קלוריות- 124 שומן- 0 גרם נתרן- 272 מ"ג אשלגן- 74 מ"ג פחמימות- 34.2 גרם חלבון- 0 גרם. האם משקה כזה הוא נקרא כבד? והאם זה באמת משקה בריא בכלל(לכלל האוכלוסייה)? תודה

03/11/2011 | 15:07 | מאת: עדי מילר

שלום חנן מומלץ לצרוך משקאות מסוג זה כאשר המטרה היא שמירה על ביצועים גופניים אופטימליים לאורך זמן (במקרה זה הפחמימות במשקה הספורט עשויות לסייע לספורטאי לשמור על רמת פעילות אופטימלית גם לאחר פעילות של 90 דקות ויותר). אך, כאשר המטרה העיקרית של הפעילות היא ירידה במשקל הגוף או לפחות שמירה עליו, עדיף לצרוך מים רגילים, נטולי קלוריות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/11/2011 | 22:06 | מאת: מעיין

שלום רב אני מראש מתנצלת אם השאלה לא בפורום הנכון אבל אולי תוכלי לעזור לי. אני נוהגת לשתות כל יום 3 כוסות תה מצמחים שונים-ללא קפאיןומחברות מוכרות. מה שמדאיג אותי זה ממה עשויה שקית התה שאנו מכניסים למים רותחים? האם זה מסוכן? האם מופרשים ממנה חומרים רעילים? מודאגת.... בתודה מראש.

03/11/2011 | 09:48 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום אודה על האמת שלא מצאתי ממה מורכבת השקית עצמה . אינני חושבת שמחומרים רעילים . אמשיך לבדוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 21:26 | מאת: טלי

הי, רציתי לדעת מה ההבדל בין קונטרה מהיר הכנה שהכנתו באמת אורכת מס דקות, לבין זה שקונים במשקל בחנויות טבע והכנתו אורכת 15 שעה? האם המהיר מכיל שיבולת שועל לא מלאה? ועדיף להתאמץ בשל כך ולהכין דייסה מהסוג השני? תודה

03/11/2011 | 09:45 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום קווקר מהיר הוא שיבולת שועל שעברה תהליך של עיבוד . אין ספק שעדיף להכין את הדיסה משיבולת שועל מלאה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 15:22 | מאת: אלעד

חוץ מההבדל הכספי לטובת חלב יטבתה ה3.6% לבין חלב תנובה שמחירו משמעותית הרבה יותר זול האם יש הבדל ביניהם? והאם התוספים B12 V-D ..באמת מצדיקים את מחירו של החלב? או יותר נכון האם הם מוסיפים משהו.? ושאלה נוספת,צמחים כאמור לפי מה שאני יודע יש לקחת לפני האוכל,ועל הכמוסות של סולגר רשום שיש לקחתם עם האוכל,אז הצדק עם מי?

03/11/2011 | 09:44 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום א. אין הבדל משמעותי בחלב של החברות השונות והמחיר נקבע על פי התחרות ביניהן. התוספים של B12 וויטמין D הם משמעותיים לאנשים שנמצאים בחסר של ויטמינים אילה. בחסר של ויטמינים אולי עדיף לקנות תוסף תזונה ולדעת בדיוק כמה מהוויטמין אתה צורך. הערה נוספת ויטמין D חשוב לספיגת סידן לכן הרבה פעמים מוסיפים אותו ביחד עם החלב. ב. יש לקחת את הכמוסה לפי הוראות היצרן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 14:42 | מאת: יפעת

שלום אני בשבוע 37 להריון, רציתי לשאול אם קניתי חליטת עלי פטל לשם הכנת הרחם ללידה, אבל לא מצוין שמדובר בפטל אדום. האם זה עדיין אפקטיבי? תודה

03/11/2011 | 09:39 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום אכן מדברים על עלי פטל אדום בפרט אך בעלי פטל בכלל יש גם את החומרים הפעילים העוזרים להכנת הרחם ללידה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 14:15 | מאת: דפנה

שלום רב, האם אוכמניות מיובשות אורגניות שומרות על ערכן התזונתי. מה עדיף מיובשות או קפואות. תודה, דפנה

03/11/2011 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום גם אוכמניות יבשות וגם קפואות טובות מאוד ושומרות על רב המרכיבים הטרפויטים .באוכמניות יבשות ריכוז הסוכרים יותר גבוה. אם אין לך בעית סכרת תאכלי את שניהם בתאבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2012 | 08:51 | מאת: אודליה

שלום! אמא שלי סובלת ממחלת הקוליטיס כבר יותר מ - 20 שנה והיו תקופות גרועות ביותר של אישפוזים והכנה לניתוח מאוד מסובך שבסופו של דבר לא נעשה. פנינו לטיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור והומאופתיה. שמעתי ממישהי הסובלת ממחלת הקרוהן (דומה לקוליטיס) שיש דבר הנקרא אוכמניות בר מיובשות, שזה עושה פלאים למעיים, פשוט מרפא את כל האזורים המודלקים. השאלה שלי, איך אני יכולה להגיע לפיסת מידע בנושא הזה? איפה ניתן להשיג את זה בארץ? הבנתי שלאוכמניות רגילות אין השפעה דומה לאוכמניות בר המיובשות. אשמח לקבל כל מידע שיעזור לי להשיג את מבוקשי כדי לעזור לאמא שלי להבריא! תודה, אודליה.

01/11/2011 | 19:47 | מאת: דפנה

שלום. אני אוכלת ירקות מדי יום, אפילו מספר פעמים ביום, ירקות מגוונים, ובנוסף אוכלת על בסיס יומיומי דברים כמו חומוס, מוצרי סויה (טבעול), אורז, כוסמת, לחם מחיטה מלאה וכדומה. לאחרונה אני סובלת מהתנפחות משמעותית של הבטן, באופן קבוע ומחמיר אחרי ארוחות. הרופאה המליצה לי לקחת סיבים תזונתיים. לא ברור לי למה, אם אני אוכלת כל כך הרבה דברים שיש בהם סיבים. אני צמחונית מזה כשנה. האם יש טעם להוסיף סיבים תעשייתיים לתזונה שלי?

02/11/2011 | 19:23 | מאת: עדי מילר

שלום דפנה האם הנפיחות נובעת מגזים או מעצירות ? עדי מילר דיאטנית קלינית

01/11/2011 | 16:07 | מאת: לאה

האם דיאטה כזאת יכולה לשפר את מצב הריפלוק?

02/11/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

ליאה שלום אכן כן מאוד בנוסף איכלי ארוחות קטנות . והרבה ירקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 08:11 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה המהירה. האם מותר לאכול לחם או קרקרים מקמח כוסמין, כוסמת, תירס וקטניות? הדיאטה דרסטית מדי ואין לי מספיק מבחר.

01/11/2011 | 11:15 | מאת: מאיה מיי

היי, שמעתי שזירעי פישתן נורא בריאים לגוף, וקניתי חבילה של זירעי פישתן לא טחונים. מה אפשר לעשות איתם? סלט או לשים אותם בתבשילים? כמו כן- צריך להשרות אותם או שאפשר לפזר אותם ככה על סלט?? רציתי גם לדעת מה עדיף- זרעי פישתן טחונים או שלמים ואיפה ניתן להשיג שמן פישתן כי שמעתי שזה נורא בריא כפית ביום תודה רבה ושבוע טוב !

02/11/2011 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום זרעי פשתן כמו שהם לא מתעכלים ויוצאים כמו שהם בצואה עלייך לטחון את הזרעים ולהוסיף אותם לסלט ליוגורט וכ'ו. את העודף לשמור במקפיא על מנת שהשומן הטוב לא יתחמצן. שמן פשתן מצויין מכיל ויטמין E ואומגה 3 ואומגה 6 . אולם חשוב לקנותו בבקבוק כהה ולא הוא מיד מתחמצן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 16:26 | מאת: אורית

לבת שלי בבדיקות דם בצבא נמצא ששקיעת הדם מאוד גבוהה כמו שנאמר לה בשמיים ממה זה בדרך כלל נובע?

31/10/2011 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום שקיעת גבוהה היא מדד לדלקת . חשוב שתפנה לרופא בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 16:13 | מאת: נירה

האם מותר צצ

31/10/2011 | 18:59 | מאת: טובה בר-שאן

נירה שלום אם יש לחץ דם גבוה וגם סוכר לא מתאים דבש אם רק לחץ דם גבוה עדיף מעט בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

30/10/2011 | 20:44 | מאת: גולשת נאמנה

אני גולשת נאמנה שביקור בפורום היה עניין יומיומי בשבילי. נהניתי לקרוא את שאלות הגולשים ועוד יותר את התשובות המחכימות. לאחרונה לא ביקרתי בפורום הנהדר הזה בגלל כל מיני בעיות אישיות. חזרתי היום והופתעתי שאני לא פוגשת את שמו של צביקה בתשובות. בחיפושים אחר ההודעות מצאתי את הודעת הפרידה שלו. כל כך כל כך היה חבל לי.......למה? אני מניחה שיש סיבה טובה לכך אבל מבלי להוריד מערכה של טובה, שהיא כמובן מצויינת, מדור "תזונה טבעית" ו"צביקה" היו שמות נרדפים. כל כך הרבה זמן הוא ניהל את הפורום הנהדר הזה. התשובות של צביקה היו תמיד תמיד כל כך מקצועיות, נתמכות במחקרים נרחבים ומגוונים. צביקה ממש בור סוד שאינו מאבד טיפה. לא רוצה לדבר עליו בלשון עבר. מאחלת לו את כל הטוב שבעולם ומקווה להאזין לו בתכניות הבריאות הטובות של רשת א'. צביקה, שא ברכות. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

30/10/2011 | 18:17 | מאת: רעות

כידוע לי מוטב לאכול פירות בעונתם. בימים אלה יש בשווקים מנגו ירוק ואני מניחה שזהו זן של מנגו. ובכל זאת רציתי לדעת האם זו עדיין עונת המנגו? האם מנגו זה כשיר ובריא? תודה מראש.

30/10/2011 | 18:55 | מאת: טובה בר- שאן

רעות שלום אכן זו עונת המנגו , פרי עתיר סיבים עם בתא קרוטן ,נפלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2011 | 18:03 | מאת: רוני

שלום רב, השתמשתי במוצרי הרבלייף (טבליות, תה ולקראת הסוף גם בשייק) במשך כחודשיים לצד תפריט מאוזן. המשכתי לרדת במשקל בכוחות עצמי - ירדתי 10 ק"ג במשך שלושה חודשים ו"נתקעתי" במשקל מאז הירידה הזו. כיום אני שוקלת קצת פחות מ61 ק"ג וגובהי 1.54 מ'. רציתי לשאול לדעתך על מוצרים אלה לאור פרסומים שונים על גרימת נזק לכבד בעקבות שימוש בהם (זו הסיבה שהפסקתי את השימוש). מאז שהפסקתי להשתמש במוצרים עברו כמעט 3 חודשים , אך מאז אני נתקלת בתחושות של חולשה, כבדות וחוסר ריכוז באופן תדיר. האם לדעתך קיים קשר? חשוב לי לציין כי אני מקפידה על תפריט מאוזן ושתיית מים מרובה מאז תחילת השימוש ועד היום. תודה רבה!!

30/10/2011 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום המלצתי לכי לעשות בדיקות כלליות ותפקודי כבד. בנוסף גשי לתזונאית שתיתן לך תזונה מאוזנת ואולי אפילו תפריט לניקוי כבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 05:21 | מאת: מירי

הרבה אנשים שמפסיקים להשתמש במוצר הפסול הזה חווים "קריסת מערכות" וזו רק אחת הסיבות מדוע לא כדאי להשתמש בו. המוצר מכיל מינון גבוה של ויטמינים ומינרלים, שגורמים לתלות ול"התמכרות". הפסקה פתאומית גורמת לתופעות שציינת ואף חמורות מאלה. מציעה לך לקחת לתקופה מוגבלת מולטיויטמין איכותי ולפנות לייעוץ תזונתי מקצועי.

29/10/2011 | 23:48 | מאת: מעיין

שלום, אני בשבוע 15, נאמר לי לקחת כדורי ברזל+חומצה פולית כאשר אני אוכלת צהריים. בד"כ אני אוכלת מוצרי חלב, או ביצים (אני צמחונית), ולכן אני כמעט ולא לוקחת את הכדור. האם ניתן לקחת אותו בערב? האם חייבים בזמן ארוחה? אם אני אוכלת שתי כפות יוגורט יחד עם האוכל ולוקחת את הכדור האם זה גם פוגע בספיגה? תודה,

30/10/2011 | 18:50 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום דברי חלב מקטינים את ספיגת הברזל . קחי את התוסף לאחר האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 19:40 | מאת: ליאן

שלום, אני בת 18 , שוקלת 50 קילו וגובהי 160 . אני מאוד מעוניינת לרדת שלושה קילו.. אני יודעת שזה לא משמעותי, אך זה חשוב עבור ההרגשה שלי. ניסיתי לרדת בכל דרך, אפילו על ידי צומות שאמנם עזרו, אך אם הייתי אוכלת את הדבר הכי קטן-הבטן הייתה מתנפחת והמשקל היה קופץ..מה שמאוד תסכל אותי. החלטתי שזו לא הדרך, אבל גם תפריט של 1200 קלוריות ליום לא הוביל לירידה. אשמח לקבל עצות, כמו שיטות יעילות שיכולות לעזור..

30/10/2011 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

ליאן שלום הBMI שלך בוא 19.3 שזה אומר שאת ממש במשקל נמוך. לפי אירגון הבריאות העולמי BMI 18 הוא הסף שממנו זו כבר הרזיה קיצונית. המלצתי החמה לכי לתזונאית שתשב איתך ותבנה לך תוכנית עם תזונה נכונה שתשמור על משקל תקין ועל בריאותך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 17:57 | מאת: איילת

שלום אב , האם הוספת בנפייבר לעוגה עם קמח לבן למשל אכן תאט את ספיגתו והעוגה תהיה "בריאה יותר"? איילת

30/10/2011 | 18:42 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום אכן הוספת סיבים לקמח לבן תוריד את ספיגת הסוכר . אכן העוטגה תהיה בריאה יותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 17:55 | מאת: י.ז

שלום אני בת 54 וה BMI שלי פחות מ 22 אבל הקף הבטן שלי 90 ס"מ איך להוריד את הבטן?

30/10/2011 | 18:40 | מאת: טובה בר-שאן

י.ז שלום אינני מכירה אותך ואת מצבך הרפואי. אם הBMI שלך נמוך הדרך הטובה להוריד את הבטן זה פשוט לחזק את השרירים בספורט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 17:55 | מאת: נוגה

טובה שלום , הבנתי שסוכר הפירות אינו מצריך הפרשת אינסולין ע"מ להיכנס לתאים ובכך שונה מהגלוקוז . מצד שני ראיתי טבלאות שמתייחסות למדד הגליקמי ובהן רשום השפעת מזונות שונים הגורמים להפרשה גדולה של אינסולין וכמעט בראש הרשימה עומד מיץ הגזר והדבש. שאלה נוספת , אני נוטלת מידי יום ויטמין C לא חומצי , אני יודעת שהחומצה היא זו שמשפרת את ספיגת הברזל האם זה אומרת שויטמין סי לא חומצי לא משפר ספיגת ברזל? והאם כל חומצה משפרת את ספיגתו? (למשל חומצת לימון?) . בתודה מראש...

30/10/2011 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

נוגה שלום 1. אכן בדבש יש גם גלוקוז ולא רק פרוקטוז כנ"ל לגבי מיץ גזר שמכיל גלוקוז. המעלה את הפרשת אינסולין. 2.אכן את צודקת מה שמעלה את ספיגת הברזל זו חומצה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2011 | 17:12 | מאת: קובי

שלום רב ושבת שלום שאלה לגבי לחם שיפון ואיזה את ממליצה האם הוא יותר בריא מלחם לבן? איזה כמות יומית אפשר לאכול ? תודה מראש

29/10/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן כן לחם שיפון מלא מכיל סיבים, ויאמינים, והרבה פחות גלוטן מלחם חיטה לבן.גם האינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר (פחות מעלה סוכר בדם) עדיף שיפון מלא %100 בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

28/10/2011 | 14:05 | מאת: ליאת

איפה לומדים לימודי תזונה מנהריה -חיפה ? מה השכ"ל ? כמה שנים לומדים ?? האם חייב תואר 1 בכדי לעבוד ביה"ח / קופ"ח ?

29/10/2011 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום באיזור שלך בחיפה יש את מכללת רידמן. רשמי בגוגל מכללת רדמן וכנסי לאתר שלהם שם יש לך את כל האינפורמציה . יתר על כן את יכולה ללכת שם ליעוץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 18:21 | מאת: ליאת שוב

רציתי לדעת לא צריך תואר 1 בכדי לעסוק בתזונה ???? ולעבוד ביה"ח /קופ"ח

06/11/2011 | 15:03 | מאת: מיכלי

ליאת שלום, אין צורך בתואר ראשון כדי לעבוד כתזנאית טבעית בקופות/בתי החולים. לרוב נדרש נסיון בתחום אותו ניתן להשיג מבעודה בבתי טבע, אסיסטנטית בקליניקות וכו'. אני למדתי ברידמן ועבדתי כאסיסטנטית במכללה שנתיים, הגשתי מועמדות לקופ"ח והתקבלתי. בהצלחה.

22/08/2013 | 15:35 | מאת: לומדת ניטרופתיה במכללת רידמן

שלום לך .. אני לומדת גם ניטרןפתיה במכללת רידמן אני מתחילה בשנה "ד" באמת יש סיכוי לעבוד בקופת חולים רגילה ? לא קופת חולים טבעית או משלימה? ותודה לך נשימה

28/10/2011 | 08:02 | מאת: צהלה עפגין

אני כבר שבוע בבית עם כאב בצד בטן ימין למעלה ףלאחר ששוחררתי ממיון בגלל חשש לאפנדציט, ,כרגע אני בצום ורק שותה מים ונס קפה,כשאני אוכלת אז הכאב עז וקשה לי לנוע ורק אז אני שותה אופטלגין נוזלי40 טיפות, , ברשותי הפנייה במידת הצורך למיון ובה מצויין:" בבדיקה הבטן מאד רגישה עם רגישות ניכרת בנק' מקברני עם ריבאונד ורובזינג חיובי ביותר השמאלית מוגדלת מספ' צמנים ציסטים בתוכה, אבן בגודל 4.5 ממ בכליה שמאל",בCT צויין שהתוספתן מודגם תקין,נוזל חופשי בכמות מזערית באגן.מה עליי לאכול?

29/10/2011 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

צהלה עפגין לגבי האפנדיציט אכן חשוב שתהיה במעקב ובפיקוח של רופא. לגבי התזונה אינני ממליצה בשום פנים ואופן לשתות קפה ולא לאכול מזונות עתירי שומן הקשים לעיכול. אלא מזונות המרגיעים את מערכת העיכול כמו מרקים .מרק בטטה ,מרק גריסים. לאכל את האוכל יותר פעמים אך בכמויות קטנות. ניתן לאכל גם פירה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2011 | 17:33 | מאת: מלי

אני אחרי ניתוחי כבד קשים ומעוניינת לחזק את הכבד.מהי הדרך הטובה ביותר לצרוך מיץ לימון? תודה

28/10/2011 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

מלי שלום לימון הוא נפלא לניקוי עדין של הכבד . את יכולה לשתות בבוקר על בטן ריקה כוס מים עם חצי לימון סחוט וכפית שמן זית מכבישה קרה . כן תוסיפי לימון למאכלים כמו למשל על הסלט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2011 | 23:11 | מאת: אלעד

החלב קוקוס שנמכר גם מכיל ערכים תזונתים כמו השמן קוקוס? והאם הוא בכלל בריא?

27/10/2011 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום יש שוני מסויים בין ילב קוקוס לשמן עצמו אך גם הוא בעל ערכים תזונתיים מצוינים להלן קישור לערכי חלב קוקוס http://www.naturemed.co.il/nt/alef_08.html בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2011 | 23:06 | מאת: רינה

טובה שלום האם יש לך מתכון לעוגה עם קמח כוסמין ללא כל ממתיק ? תודה

27/10/2011 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום להלן מתכון מקמח כוסמין מרכיבים: ל"מלית": 7 תפוחים (עדיף גרנאד סמית) קלופים וחתוכים לפרוסות דקות מיץ מלימון אחד קינמון לפי הטעם לבצק: 1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) 1/2 כוס קמח (כוסמין במקרה שלך, אפשר כמובן גם מלא) 1/2 כוס סוכר חום דמררה גס (לא הדק והרטוב אלא זה עם הגרגירים הגדולים) טיפת תמצית וניל 100 גרם חמאה קינמון הכנה: משרים את פרוסות התפוחים במיץ הלימון וזורים מעט סוכר חום וקינמון. בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד שמגיעים לתערובת מאד פירורית. בתוך תבנית לעוגה מפזרים מעט סוכר חום, ועליו את התפוחים. מעל מפוררים את הבצק (ניתן להשתמש בפומפיה גסה) וזה הכל. מכניסים לתנור שחומם מראש - ב- 180 מעלות לכ- 40 דקות (תלוי בחוזק של התנור, אצלי 150 מעלות מספיקות, כל עוד המאוורר עובד) או עד שהבצק זהוב. במקום הסוכר חום את יכולה להוסיף רכז תפוחים. בנוסף כתבי בגוגל קמח כוסמין עוגה ותקבלי הרבה מתכונים לבחירתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2011 | 22:58 | מאת: רינה

26/10/2011 | 22:41 | מאת: מירי

טובה שלום , לפני מס' ימים קראתי דברים מדהימים על סגולות החמוציות ומכיוון שאני מחפשת כל מיני דברים לאחרונה כדי לחזק את עצמי קניתי בין השאר גם קפסולות של חמוציות . אח"כ קראתי בעוד מקום שהן בעצם מיועדות לדלקות שתן... הקופסא היא חדשה וסגורה ורציתי להתייעץ איתך . אם אקח כדור ביום זה יזיק? יועיל? לא יעשה כלום?... בתודה מראש...

27/10/2011 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום את הקפסולות מכינים בעיקר למניעת מחלות בדרכי שתן כיוון שהחמוציות מונעות הדבקות של חיידקים בדרכי השתן . אם אין לך דלקת בדרכי שתן עדיף לאכל את החמוציות או לשתות מיץ חמוציות כך כי אכן יש בהן בנוסף פלבונואידים שמגינים שהם אנטיאוקסידנטים חזקים. בברכה ובבהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2011 | 17:44 | מאת: לוטוס

שלום אני סובל מרפלוקס שמוביל לצרבת ומשתמש בגסטרו מדי פעם .האם קליית חרוב ועולש עשויה להגביר חומציות או שאין קשר?

27/10/2011 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

לוטוס שלום אינני חושבת שקלית הזרעים מגבירה את החומציות . לעולש יש הרבה תכונות מרפא אך הוא לא מגביר חומציות . מי שמגביר חומציות אילה פולי הקפה הקלויים והטחונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2011 | 20:06 | מאת: מירב

שלום האם יותר בריא לאכול עגבניות מבושלות או לא מבושלות . תתיחס/י בבקשה גם לויטמין c שיש בהם. ידוע לי שויטמינים נהרסים בבישול . האם לגמרי? תודה

26/10/2011 | 05:09 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום אם את מתיחסת רק לויטמין C ,אז כמובן יש לאכל עגבניות טריות. אולם בעגבניה יש פגמנטים מאוד חשובים כמו ליקופן והספיגה שלו הרבה יותר טובה כאשר העגבנייה מבושלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2011 | 14:19 | מאת: עירית

שלום רב, 1. האם יש קטניות מלאות. ואיזה דגנים יש מלאים. כמו קינואה, דוחן, גריסים ועוד. 2. איזה אבץ ניספג יותר טוב למציצה או בליעה. ועם מה כדי לקחת אותם. 3. אבקש לדעת אם יש מספיק שומן בארוחה של ירקות 3 כפות קטניות, 50 גרם טופו, תפ"ע ו-2 אגוזי ברזיל. בתודה מראש על תשובתך המלומדת. בברכה, עירית

26/10/2011 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

עירית שלום 1. כל הקטניות מלאות 2. לגבי הדגניים תלוי במידת העיבוד של היצרן קינואה היא מליאה , הגריסים השלמים מלאים אך יש גריסים מעובדים. 3. אבץ במציצה נספג מצוין. 4. כאשר את אוכלת ירקות תוסיפי עליהם שמן זיית זה גם מונע את החמצון שלהם והרס של ויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן