פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20527 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

05/11/2011 | 00:55 | מאת: מיכאל

האם קיימות בדיקות מעבדה לגילוי רעלנים? האם קיימת בדיקה לגילוי הרעלה מתמשכת בניקוטין? האם קיימת בדיקה היכולה לגלות הרעלה בתרופות המשמשות לגמילה מעישון - זייבן או צ'מפיקס?

05/11/2011 | 19:33 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום ישנה בארץ מעבדה לבדיקת רעלים הנקראת אי.אם.סי- מדיקל לבורטוריס בע"מ טלפון 039611574 ניתן לשאול אותם את השאלות בטלפון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2011 | 18:13 | מאת: חנן

אמרת לי שמטרת משקה איזוטוני היא שמירה על ביצועים גופניים אופטימליים לאורך זמן (במקרה זה הפחמימות במשקה הספורט עשויות לסייע לספורטאי לשמור על רמת פעילות אופטימלית גם לאחר פעילות של 90 דקות ויותר קראתי כתבה שאומרת שאפשאר להכין משקה כזה בבית בצורה הבאה: כוס מיץ ענבים או דובדבנים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים" תאמת שקראתי מספר המלצות על המשקה הזה וזו נראת לי דרך טובה להשיג את המטרה של המשקה. האם התרכיב של המשקה שרשמתי יכול לעשות את העבודה?? אל תשלחי אותי לפורום אחר בבקשה אני רוצה לשמוע דעה שלך :)

08/11/2011 | 09:45 | מאת: עדי מילר

שלום חנן בהחלט ניתן להכין משקה איזוטוני בבית. לגבי הכמויות הספציפיות אין לי הרבה מידע כיוון שאיני מתמחה בתזונת ספורט ולכן אני נאלצת להפנות אותך לפורום העוסק בתזונת ספורט. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/11/2011 | 14:49 | מאת: kopel

אני רוצה להתחיל בדיאטה לשינוי הרגלי תזונה. לא קיצוני, אך מאוזן ו"נורמלי". נגברת פעילות גופנית, המנעות מהגזמה מכל מזון שהוא,אך יחד עם זאת לא להימנע באופן גורף מדבר. דרך אמצע. אך זה בעתיד הקרוב. לאחר התרשמות ממאמרים ברשת, חשבתי להתחיל בצעד שמטרתו לתת לגוף "להתנקות" ולהתחיל נכון כנ"ל. אני חושב על יומיים שלושה של צריכת מים מרובה כשנלווה לזה פסיליום. שילוב זה אמור לנקות את הגוף ולתת התחלה והמשך נכון יותר לתזונה בהמשך. מה דעתך? תודה

04/11/2011 | 16:34 | מאת: טובה בר-שאן

kopelשלום אכן הפסיליום סופח חומרים רבים במערכת העיכול ומוציא אותם בצואה כמו רעלים כולסטרול וכ"ו. בנוסף הוא מגביר את הפריסטלטיקה . אבל חשוב עם פסיליום לשתות מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

או שהוא יודע לקחת רק כולסטרול ורעלים?

04/11/2011 | 14:42 | מאת: kopel

אני רוצה להתחיל בדיאטה לשינוי הרגלי תזונה. לא קיצוני, אך מאוזן ו"נורמלי". נגברת פעילות גופנית, המנעות מהגזמה מכל מזון שהוא,אך יחד עם זאת לא להימנע באופן גורף מדבר. דרך אמצע. אך זה בעתיד הקרוב. לאחר התרשמות ממאמרים ברשת, חשבתי להתחיל בצעד שמטרתו לתת לגוף "להתנקות" ולהתחיל נכון כנ"ל. אני חושב על יומיים שלושה של צריכת מים מרובה כשנלווה לזה פסיליום. שילוב זה אמור לנקות את הגוף ולתת התחלה והמשך נכון יותר לתזונה בהמשך. מה דעתך? תודה

08/11/2011 | 09:44 | מאת: עדי מילר

שלום ככלל איני מאמינה בדיאטות קיצונית. דיאטה לניקוי הגוף נחשבת לדיאטה קיצונית ביותר שאין לה באמת יתרונות מוכחים. אני ממליצה להתחיל באורח החיים הבריא שציינת מבלי לבצע את "ניקוי הגוף" שציינת. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

03/11/2011 | 22:15 | מאת: מרים

אני נוהגת לטחון 2 כפות זרעי פשתן ולהוסיף לדדיסת קווקר. לאחרונה שמעתי שטחינה במטחנת קפה עשויה לקלקל את ערך הפשתן ואפילו להזיק לי. האם זה נכון? אני נוהגת לקחת בכל יום 2 קפסולות של אומגה 3 טריוגארד. האם זה יותר מידי לצרוך גם פשתן וגם את הקפסולות? שאלה נוספת לגבי טחינה של סומסום במטחנת קפה ...האם גם כאן יש בעיה? תודה

04/11/2011 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום כעיקרון זה בסדר גמור השאלה מה מצבך הבריאותי האם את לוקחת גם תרופות מדללות דם כי אם כן עלייך להפחית את המינון של האומגה 3 לגבי טחינת שומשום במטחנת קפה לא נראה לי בעייתי . לגבי הפשתן הוא מאוד רגיש לאור ולמתכות . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

03/11/2011 | 01:32 | מאת: חנן

אני בחור בן 21 עושה כושר על בסיס קבוע גם אירובי(כדורגל) וגם אנאירובי(חדר כושר). חשוב לי לשמור על הגיזרה ולאכול כמה שיותר נכון. בחדר כושר שאני מתאמן מוכרים משקה ספורט ב10 שקלים. זה המשקה האיזונטני שאני בדרך כלל אוהב לשתות: ערכים תזונתיים קלוריות- 124 שומן- 0 גרם נתרן- 272 מ"ג אשלגן- 74 מ"ג פחמימות- 34.2 גרם חלבון- 0 גרם. האם משקה כזה הוא נקרא כבד? והאם זה באמת משקה בריא בכלל(לכלל האוכלוסייה)? תודה

03/11/2011 | 15:07 | מאת: עדי מילר

שלום חנן מומלץ לצרוך משקאות מסוג זה כאשר המטרה היא שמירה על ביצועים גופניים אופטימליים לאורך זמן (במקרה זה הפחמימות במשקה הספורט עשויות לסייע לספורטאי לשמור על רמת פעילות אופטימלית גם לאחר פעילות של 90 דקות ויותר). אך, כאשר המטרה העיקרית של הפעילות היא ירידה במשקל הגוף או לפחות שמירה עליו, עדיף לצרוך מים רגילים, נטולי קלוריות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/11/2011 | 22:06 | מאת: מעיין

שלום רב אני מראש מתנצלת אם השאלה לא בפורום הנכון אבל אולי תוכלי לעזור לי. אני נוהגת לשתות כל יום 3 כוסות תה מצמחים שונים-ללא קפאיןומחברות מוכרות. מה שמדאיג אותי זה ממה עשויה שקית התה שאנו מכניסים למים רותחים? האם זה מסוכן? האם מופרשים ממנה חומרים רעילים? מודאגת.... בתודה מראש.

03/11/2011 | 09:48 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום אודה על האמת שלא מצאתי ממה מורכבת השקית עצמה . אינני חושבת שמחומרים רעילים . אמשיך לבדוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 21:26 | מאת: טלי

הי, רציתי לדעת מה ההבדל בין קונטרה מהיר הכנה שהכנתו באמת אורכת מס דקות, לבין זה שקונים במשקל בחנויות טבע והכנתו אורכת 15 שעה? האם המהיר מכיל שיבולת שועל לא מלאה? ועדיף להתאמץ בשל כך ולהכין דייסה מהסוג השני? תודה

03/11/2011 | 09:45 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום קווקר מהיר הוא שיבולת שועל שעברה תהליך של עיבוד . אין ספק שעדיף להכין את הדיסה משיבולת שועל מלאה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 15:22 | מאת: אלעד

חוץ מההבדל הכספי לטובת חלב יטבתה ה3.6% לבין חלב תנובה שמחירו משמעותית הרבה יותר זול האם יש הבדל ביניהם? והאם התוספים B12 V-D ..באמת מצדיקים את מחירו של החלב? או יותר נכון האם הם מוסיפים משהו.? ושאלה נוספת,צמחים כאמור לפי מה שאני יודע יש לקחת לפני האוכל,ועל הכמוסות של סולגר רשום שיש לקחתם עם האוכל,אז הצדק עם מי?

03/11/2011 | 09:44 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום א. אין הבדל משמעותי בחלב של החברות השונות והמחיר נקבע על פי התחרות ביניהן. התוספים של B12 וויטמין D הם משמעותיים לאנשים שנמצאים בחסר של ויטמינים אילה. בחסר של ויטמינים אולי עדיף לקנות תוסף תזונה ולדעת בדיוק כמה מהוויטמין אתה צורך. הערה נוספת ויטמין D חשוב לספיגת סידן לכן הרבה פעמים מוסיפים אותו ביחד עם החלב. ב. יש לקחת את הכמוסה לפי הוראות היצרן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 14:42 | מאת: יפעת

שלום אני בשבוע 37 להריון, רציתי לשאול אם קניתי חליטת עלי פטל לשם הכנת הרחם ללידה, אבל לא מצוין שמדובר בפטל אדום. האם זה עדיין אפקטיבי? תודה

03/11/2011 | 09:39 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום אכן מדברים על עלי פטל אדום בפרט אך בעלי פטל בכלל יש גם את החומרים הפעילים העוזרים להכנת הרחם ללידה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 14:15 | מאת: דפנה

שלום רב, האם אוכמניות מיובשות אורגניות שומרות על ערכן התזונתי. מה עדיף מיובשות או קפואות. תודה, דפנה

03/11/2011 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום גם אוכמניות יבשות וגם קפואות טובות מאוד ושומרות על רב המרכיבים הטרפויטים .באוכמניות יבשות ריכוז הסוכרים יותר גבוה. אם אין לך בעית סכרת תאכלי את שניהם בתאבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2012 | 08:51 | מאת: אודליה

שלום! אמא שלי סובלת ממחלת הקוליטיס כבר יותר מ - 20 שנה והיו תקופות גרועות ביותר של אישפוזים והכנה לניתוח מאוד מסובך שבסופו של דבר לא נעשה. פנינו לטיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור והומאופתיה. שמעתי ממישהי הסובלת ממחלת הקרוהן (דומה לקוליטיס) שיש דבר הנקרא אוכמניות בר מיובשות, שזה עושה פלאים למעיים, פשוט מרפא את כל האזורים המודלקים. השאלה שלי, איך אני יכולה להגיע לפיסת מידע בנושא הזה? איפה ניתן להשיג את זה בארץ? הבנתי שלאוכמניות רגילות אין השפעה דומה לאוכמניות בר המיובשות. אשמח לקבל כל מידע שיעזור לי להשיג את מבוקשי כדי לעזור לאמא שלי להבריא! תודה, אודליה.

01/11/2011 | 19:47 | מאת: דפנה

שלום. אני אוכלת ירקות מדי יום, אפילו מספר פעמים ביום, ירקות מגוונים, ובנוסף אוכלת על בסיס יומיומי דברים כמו חומוס, מוצרי סויה (טבעול), אורז, כוסמת, לחם מחיטה מלאה וכדומה. לאחרונה אני סובלת מהתנפחות משמעותית של הבטן, באופן קבוע ומחמיר אחרי ארוחות. הרופאה המליצה לי לקחת סיבים תזונתיים. לא ברור לי למה, אם אני אוכלת כל כך הרבה דברים שיש בהם סיבים. אני צמחונית מזה כשנה. האם יש טעם להוסיף סיבים תעשייתיים לתזונה שלי?

02/11/2011 | 19:23 | מאת: עדי מילר

שלום דפנה האם הנפיחות נובעת מגזים או מעצירות ? עדי מילר דיאטנית קלינית

01/11/2011 | 16:07 | מאת: לאה

האם דיאטה כזאת יכולה לשפר את מצב הריפלוק?

02/11/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

ליאה שלום אכן כן מאוד בנוסף איכלי ארוחות קטנות . והרבה ירקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 08:11 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה המהירה. האם מותר לאכול לחם או קרקרים מקמח כוסמין, כוסמת, תירס וקטניות? הדיאטה דרסטית מדי ואין לי מספיק מבחר.

01/11/2011 | 11:15 | מאת: מאיה מיי

היי, שמעתי שזירעי פישתן נורא בריאים לגוף, וקניתי חבילה של זירעי פישתן לא טחונים. מה אפשר לעשות איתם? סלט או לשים אותם בתבשילים? כמו כן- צריך להשרות אותם או שאפשר לפזר אותם ככה על סלט?? רציתי גם לדעת מה עדיף- זרעי פישתן טחונים או שלמים ואיפה ניתן להשיג שמן פישתן כי שמעתי שזה נורא בריא כפית ביום תודה רבה ושבוע טוב !

02/11/2011 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום זרעי פשתן כמו שהם לא מתעכלים ויוצאים כמו שהם בצואה עלייך לטחון את הזרעים ולהוסיף אותם לסלט ליוגורט וכ'ו. את העודף לשמור במקפיא על מנת שהשומן הטוב לא יתחמצן. שמן פשתן מצויין מכיל ויטמין E ואומגה 3 ואומגה 6 . אולם חשוב לקנותו בבקבוק כהה ולא הוא מיד מתחמצן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 16:26 | מאת: אורית

לבת שלי בבדיקות דם בצבא נמצא ששקיעת הדם מאוד גבוהה כמו שנאמר לה בשמיים ממה זה בדרך כלל נובע?

31/10/2011 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום שקיעת גבוהה היא מדד לדלקת . חשוב שתפנה לרופא בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 16:13 | מאת: נירה

האם מותר צצ

31/10/2011 | 18:59 | מאת: טובה בר-שאן

נירה שלום אם יש לחץ דם גבוה וגם סוכר לא מתאים דבש אם רק לחץ דם גבוה עדיף מעט בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

30/10/2011 | 20:44 | מאת: גולשת נאמנה

אני גולשת נאמנה שביקור בפורום היה עניין יומיומי בשבילי. נהניתי לקרוא את שאלות הגולשים ועוד יותר את התשובות המחכימות. לאחרונה לא ביקרתי בפורום הנהדר הזה בגלל כל מיני בעיות אישיות. חזרתי היום והופתעתי שאני לא פוגשת את שמו של צביקה בתשובות. בחיפושים אחר ההודעות מצאתי את הודעת הפרידה שלו. כל כך כל כך היה חבל לי.......למה? אני מניחה שיש סיבה טובה לכך אבל מבלי להוריד מערכה של טובה, שהיא כמובן מצויינת, מדור "תזונה טבעית" ו"צביקה" היו שמות נרדפים. כל כך הרבה זמן הוא ניהל את הפורום הנהדר הזה. התשובות של צביקה היו תמיד תמיד כל כך מקצועיות, נתמכות במחקרים נרחבים ומגוונים. צביקה ממש בור סוד שאינו מאבד טיפה. לא רוצה לדבר עליו בלשון עבר. מאחלת לו את כל הטוב שבעולם ומקווה להאזין לו בתכניות הבריאות הטובות של רשת א'. צביקה, שא ברכות. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

30/10/2011 | 18:17 | מאת: רעות

כידוע לי מוטב לאכול פירות בעונתם. בימים אלה יש בשווקים מנגו ירוק ואני מניחה שזהו זן של מנגו. ובכל זאת רציתי לדעת האם זו עדיין עונת המנגו? האם מנגו זה כשיר ובריא? תודה מראש.

30/10/2011 | 18:55 | מאת: טובה בר- שאן

רעות שלום אכן זו עונת המנגו , פרי עתיר סיבים עם בתא קרוטן ,נפלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2011 | 18:03 | מאת: רוני

שלום רב, השתמשתי במוצרי הרבלייף (טבליות, תה ולקראת הסוף גם בשייק) במשך כחודשיים לצד תפריט מאוזן. המשכתי לרדת במשקל בכוחות עצמי - ירדתי 10 ק"ג במשך שלושה חודשים ו"נתקעתי" במשקל מאז הירידה הזו. כיום אני שוקלת קצת פחות מ61 ק"ג וגובהי 1.54 מ'. רציתי לשאול לדעתך על מוצרים אלה לאור פרסומים שונים על גרימת נזק לכבד בעקבות שימוש בהם (זו הסיבה שהפסקתי את השימוש). מאז שהפסקתי להשתמש במוצרים עברו כמעט 3 חודשים , אך מאז אני נתקלת בתחושות של חולשה, כבדות וחוסר ריכוז באופן תדיר. האם לדעתך קיים קשר? חשוב לי לציין כי אני מקפידה על תפריט מאוזן ושתיית מים מרובה מאז תחילת השימוש ועד היום. תודה רבה!!

30/10/2011 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום המלצתי לכי לעשות בדיקות כלליות ותפקודי כבד. בנוסף גשי לתזונאית שתיתן לך תזונה מאוזנת ואולי אפילו תפריט לניקוי כבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 05:21 | מאת: מירי

הרבה אנשים שמפסיקים להשתמש במוצר הפסול הזה חווים "קריסת מערכות" וזו רק אחת הסיבות מדוע לא כדאי להשתמש בו. המוצר מכיל מינון גבוה של ויטמינים ומינרלים, שגורמים לתלות ול"התמכרות". הפסקה פתאומית גורמת לתופעות שציינת ואף חמורות מאלה. מציעה לך לקחת לתקופה מוגבלת מולטיויטמין איכותי ולפנות לייעוץ תזונתי מקצועי.

29/10/2011 | 23:48 | מאת: מעיין

שלום, אני בשבוע 15, נאמר לי לקחת כדורי ברזל+חומצה פולית כאשר אני אוכלת צהריים. בד"כ אני אוכלת מוצרי חלב, או ביצים (אני צמחונית), ולכן אני כמעט ולא לוקחת את הכדור. האם ניתן לקחת אותו בערב? האם חייבים בזמן ארוחה? אם אני אוכלת שתי כפות יוגורט יחד עם האוכל ולוקחת את הכדור האם זה גם פוגע בספיגה? תודה,

30/10/2011 | 18:50 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום דברי חלב מקטינים את ספיגת הברזל . קחי את התוסף לאחר האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 19:40 | מאת: ליאן

שלום, אני בת 18 , שוקלת 50 קילו וגובהי 160 . אני מאוד מעוניינת לרדת שלושה קילו.. אני יודעת שזה לא משמעותי, אך זה חשוב עבור ההרגשה שלי. ניסיתי לרדת בכל דרך, אפילו על ידי צומות שאמנם עזרו, אך אם הייתי אוכלת את הדבר הכי קטן-הבטן הייתה מתנפחת והמשקל היה קופץ..מה שמאוד תסכל אותי. החלטתי שזו לא הדרך, אבל גם תפריט של 1200 קלוריות ליום לא הוביל לירידה. אשמח לקבל עצות, כמו שיטות יעילות שיכולות לעזור..

30/10/2011 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

ליאן שלום הBMI שלך בוא 19.3 שזה אומר שאת ממש במשקל נמוך. לפי אירגון הבריאות העולמי BMI 18 הוא הסף שממנו זו כבר הרזיה קיצונית. המלצתי החמה לכי לתזונאית שתשב איתך ותבנה לך תוכנית עם תזונה נכונה שתשמור על משקל תקין ועל בריאותך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 17:57 | מאת: איילת

שלום אב , האם הוספת בנפייבר לעוגה עם קמח לבן למשל אכן תאט את ספיגתו והעוגה תהיה "בריאה יותר"? איילת

30/10/2011 | 18:42 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום אכן הוספת סיבים לקמח לבן תוריד את ספיגת הסוכר . אכן העוטגה תהיה בריאה יותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 17:55 | מאת: י.ז

שלום אני בת 54 וה BMI שלי פחות מ 22 אבל הקף הבטן שלי 90 ס"מ איך להוריד את הבטן?

30/10/2011 | 18:40 | מאת: טובה בר-שאן

י.ז שלום אינני מכירה אותך ואת מצבך הרפואי. אם הBMI שלך נמוך הדרך הטובה להוריד את הבטן זה פשוט לחזק את השרירים בספורט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 17:55 | מאת: נוגה

טובה שלום , הבנתי שסוכר הפירות אינו מצריך הפרשת אינסולין ע"מ להיכנס לתאים ובכך שונה מהגלוקוז . מצד שני ראיתי טבלאות שמתייחסות למדד הגליקמי ובהן רשום השפעת מזונות שונים הגורמים להפרשה גדולה של אינסולין וכמעט בראש הרשימה עומד מיץ הגזר והדבש. שאלה נוספת , אני נוטלת מידי יום ויטמין C לא חומצי , אני יודעת שהחומצה היא זו שמשפרת את ספיגת הברזל האם זה אומרת שויטמין סי לא חומצי לא משפר ספיגת ברזל? והאם כל חומצה משפרת את ספיגתו? (למשל חומצת לימון?) . בתודה מראש...

30/10/2011 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

נוגה שלום 1. אכן בדבש יש גם גלוקוז ולא רק פרוקטוז כנ"ל לגבי מיץ גזר שמכיל גלוקוז. המעלה את הפרשת אינסולין. 2.אכן את צודקת מה שמעלה את ספיגת הברזל זו חומצה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2011 | 17:12 | מאת: קובי

שלום רב ושבת שלום שאלה לגבי לחם שיפון ואיזה את ממליצה האם הוא יותר בריא מלחם לבן? איזה כמות יומית אפשר לאכול ? תודה מראש

29/10/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום אכן כן לחם שיפון מלא מכיל סיבים, ויאמינים, והרבה פחות גלוטן מלחם חיטה לבן.גם האינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר (פחות מעלה סוכר בדם) עדיף שיפון מלא %100 בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

28/10/2011 | 14:05 | מאת: ליאת

איפה לומדים לימודי תזונה מנהריה -חיפה ? מה השכ"ל ? כמה שנים לומדים ?? האם חייב תואר 1 בכדי לעבוד ביה"ח / קופ"ח ?

29/10/2011 | 06:33 | מאת: טובה בר-שאן

ליאת שלום באיזור שלך בחיפה יש את מכללת רידמן. רשמי בגוגל מכללת רדמן וכנסי לאתר שלהם שם יש לך את כל האינפורמציה . יתר על כן את יכולה ללכת שם ליעוץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 18:21 | מאת: ליאת שוב

רציתי לדעת לא צריך תואר 1 בכדי לעסוק בתזונה ???? ולעבוד ביה"ח /קופ"ח

06/11/2011 | 15:03 | מאת: מיכלי

ליאת שלום, אין צורך בתואר ראשון כדי לעבוד כתזנאית טבעית בקופות/בתי החולים. לרוב נדרש נסיון בתחום אותו ניתן להשיג מבעודה בבתי טבע, אסיסטנטית בקליניקות וכו'. אני למדתי ברידמן ועבדתי כאסיסטנטית במכללה שנתיים, הגשתי מועמדות לקופ"ח והתקבלתי. בהצלחה.

22/08/2013 | 15:35 | מאת: לומדת ניטרופתיה במכללת רידמן

שלום לך .. אני לומדת גם ניטרןפתיה במכללת רידמן אני מתחילה בשנה "ד" באמת יש סיכוי לעבוד בקופת חולים רגילה ? לא קופת חולים טבעית או משלימה? ותודה לך נשימה

28/10/2011 | 08:02 | מאת: צהלה עפגין

אני כבר שבוע בבית עם כאב בצד בטן ימין למעלה ףלאחר ששוחררתי ממיון בגלל חשש לאפנדציט, ,כרגע אני בצום ורק שותה מים ונס קפה,כשאני אוכלת אז הכאב עז וקשה לי לנוע ורק אז אני שותה אופטלגין נוזלי40 טיפות, , ברשותי הפנייה במידת הצורך למיון ובה מצויין:" בבדיקה הבטן מאד רגישה עם רגישות ניכרת בנק' מקברני עם ריבאונד ורובזינג חיובי ביותר השמאלית מוגדלת מספ' צמנים ציסטים בתוכה, אבן בגודל 4.5 ממ בכליה שמאל",בCT צויין שהתוספתן מודגם תקין,נוזל חופשי בכמות מזערית באגן.מה עליי לאכול?

29/10/2011 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

צהלה עפגין לגבי האפנדיציט אכן חשוב שתהיה במעקב ובפיקוח של רופא. לגבי התזונה אינני ממליצה בשום פנים ואופן לשתות קפה ולא לאכול מזונות עתירי שומן הקשים לעיכול. אלא מזונות המרגיעים את מערכת העיכול כמו מרקים .מרק בטטה ,מרק גריסים. לאכל את האוכל יותר פעמים אך בכמויות קטנות. ניתן לאכל גם פירה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2011 | 17:33 | מאת: מלי

אני אחרי ניתוחי כבד קשים ומעוניינת לחזק את הכבד.מהי הדרך הטובה ביותר לצרוך מיץ לימון? תודה

28/10/2011 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

מלי שלום לימון הוא נפלא לניקוי עדין של הכבד . את יכולה לשתות בבוקר על בטן ריקה כוס מים עם חצי לימון סחוט וכפית שמן זית מכבישה קרה . כן תוסיפי לימון למאכלים כמו למשל על הסלט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2011 | 23:11 | מאת: אלעד

החלב קוקוס שנמכר גם מכיל ערכים תזונתים כמו השמן קוקוס? והאם הוא בכלל בריא?

27/10/2011 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום יש שוני מסויים בין ילב קוקוס לשמן עצמו אך גם הוא בעל ערכים תזונתיים מצוינים להלן קישור לערכי חלב קוקוס http://www.naturemed.co.il/nt/alef_08.html בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2011 | 23:06 | מאת: רינה

טובה שלום האם יש לך מתכון לעוגה עם קמח כוסמין ללא כל ממתיק ? תודה

27/10/2011 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום להלן מתכון מקמח כוסמין מרכיבים: ל"מלית": 7 תפוחים (עדיף גרנאד סמית) קלופים וחתוכים לפרוסות דקות מיץ מלימון אחד קינמון לפי הטעם לבצק: 1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) 1/2 כוס קמח (כוסמין במקרה שלך, אפשר כמובן גם מלא) 1/2 כוס סוכר חום דמררה גס (לא הדק והרטוב אלא זה עם הגרגירים הגדולים) טיפת תמצית וניל 100 גרם חמאה קינמון הכנה: משרים את פרוסות התפוחים במיץ הלימון וזורים מעט סוכר חום וקינמון. בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד שמגיעים לתערובת מאד פירורית. בתוך תבנית לעוגה מפזרים מעט סוכר חום, ועליו את התפוחים. מעל מפוררים את הבצק (ניתן להשתמש בפומפיה גסה) וזה הכל. מכניסים לתנור שחומם מראש - ב- 180 מעלות לכ- 40 דקות (תלוי בחוזק של התנור, אצלי 150 מעלות מספיקות, כל עוד המאוורר עובד) או עד שהבצק זהוב. במקום הסוכר חום את יכולה להוסיף רכז תפוחים. בנוסף כתבי בגוגל קמח כוסמין עוגה ותקבלי הרבה מתכונים לבחירתך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/10/2011 | 22:58 | מאת: רינה

26/10/2011 | 22:41 | מאת: מירי

טובה שלום , לפני מס' ימים קראתי דברים מדהימים על סגולות החמוציות ומכיוון שאני מחפשת כל מיני דברים לאחרונה כדי לחזק את עצמי קניתי בין השאר גם קפסולות של חמוציות . אח"כ קראתי בעוד מקום שהן בעצם מיועדות לדלקות שתן... הקופסא היא חדשה וסגורה ורציתי להתייעץ איתך . אם אקח כדור ביום זה יזיק? יועיל? לא יעשה כלום?... בתודה מראש...

27/10/2011 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום את הקפסולות מכינים בעיקר למניעת מחלות בדרכי שתן כיוון שהחמוציות מונעות הדבקות של חיידקים בדרכי השתן . אם אין לך דלקת בדרכי שתן עדיף לאכל את החמוציות או לשתות מיץ חמוציות כך כי אכן יש בהן בנוסף פלבונואידים שמגינים שהם אנטיאוקסידנטים חזקים. בברכה ובבהצלחה טובה בר- שאן

26/10/2011 | 17:44 | מאת: לוטוס

שלום אני סובל מרפלוקס שמוביל לצרבת ומשתמש בגסטרו מדי פעם .האם קליית חרוב ועולש עשויה להגביר חומציות או שאין קשר?

27/10/2011 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

לוטוס שלום אינני חושבת שקלית הזרעים מגבירה את החומציות . לעולש יש הרבה תכונות מרפא אך הוא לא מגביר חומציות . מי שמגביר חומציות אילה פולי הקפה הקלויים והטחונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2011 | 20:06 | מאת: מירב

שלום האם יותר בריא לאכול עגבניות מבושלות או לא מבושלות . תתיחס/י בבקשה גם לויטמין c שיש בהם. ידוע לי שויטמינים נהרסים בבישול . האם לגמרי? תודה

26/10/2011 | 05:09 | מאת: טובה בר-שאן

מירב שלום אם את מתיחסת רק לויטמין C ,אז כמובן יש לאכל עגבניות טריות. אולם בעגבניה יש פגמנטים מאוד חשובים כמו ליקופן והספיגה שלו הרבה יותר טובה כאשר העגבנייה מבושלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2011 | 14:19 | מאת: עירית

שלום רב, 1. האם יש קטניות מלאות. ואיזה דגנים יש מלאים. כמו קינואה, דוחן, גריסים ועוד. 2. איזה אבץ ניספג יותר טוב למציצה או בליעה. ועם מה כדי לקחת אותם. 3. אבקש לדעת אם יש מספיק שומן בארוחה של ירקות 3 כפות קטניות, 50 גרם טופו, תפ"ע ו-2 אגוזי ברזיל. בתודה מראש על תשובתך המלומדת. בברכה, עירית

26/10/2011 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

עירית שלום 1. כל הקטניות מלאות 2. לגבי הדגניים תלוי במידת העיבוד של היצרן קינואה היא מליאה , הגריסים השלמים מלאים אך יש גריסים מעובדים. 3. אבץ במציצה נספג מצוין. 4. כאשר את אוכלת ירקות תוסיפי עליהם שמן זיית זה גם מונע את החמצון שלהם והרס של ויטמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2011 | 12:28 | מאת: גדי

האם צריכת שמני דגים עשירי אומגה-3 מסוכנת לבריאות לאור הדיווחים מארצות הברית ומישראל שמכילים זיהומים מסכני בריאות?

25/10/2011 | 13:25 | מאת: טובה בר-שאן

גדי שלום תוספי הדגים עשירי אומגה 3 לא מכילים את הרעלים . שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/10/2011 | 11:50 | מאת: גדי

25/10/2011 | 11:59 | מאת: צוות האתר
"בהוסיפו הודעה לפורום של דוקטורס, הגולש מתחייב: א. שתוכן ההודעה יהיה נקי מהשמצות, מהוצאת דיבה, מניסוחים שאינם ראויים, מפרסומות ומהתקפות אישיות. ב. שלא יהיה בהודעה משום עבירה על חוק כלשהו. מערכת דוקטורס ומנהלי הפורומים רשאיים למחוק כל הודעה שלא תעמוד בתנאים האלו, ואף לאסור על משתמש לכתוב בפורומים, לפי שיקול דעתם." צוות האתר

25/10/2011 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

שלום רב לבאי הפורום, לאחר יותר משמונה שנים של ניהול הפורום החשוב הזה, אני מסיים את פעילותי ההתנדבותית באתר הזה. הפורום הוא כלי מעולה לקבלת ייעוץ ראשוני והכוונה כללית, אך מי שבאמת דואג לבריאותו ולבריאות בני משפחתו, כדאי שיפנה לייעוץ אישי, מקצועי, המותאם לצרכיו ולא יסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אני מזכיר לכל הגולשים בכל גיל ובכל מצב בריאותי, לא לחפש "תרופות טבעיות" ופתרונות קסם אחרים ולא לבזבז את כספכם עליהם. רק הכנסת תיקונים בתזונה, ביצוע פעילות גופנית סדירה והפגת מתחים יבטיחו בריאות טובה, יתנו מענה לבעיות קיימות וימנעו מחלות ("משולש הבריאות"). אני מזמין אתכם לבקר באתר שלי ולקרוא מאמרים בנושא תזונה טבעית ואורח חיים (אפשר להקיש "צביקה קורן" בגוגל כדי לקבלת כתובת האתר). תודה לכל הגולשים שנתנו בי את אמונם. תודה לטובה היקרה, חברתי לניהול הפורום ותודה להנהלת האתר שאיפשרה את הפעלת הפורום הזה. אני מאחל לכולכם בריאות טובה וחיים טובים, שמחים ואיכותיים. צביקה קורן תזונאי ומנחה סדנאות צום מיצים 054-4258544

25/10/2011 | 13:23 | מאת: טובה בר-שאן

צביקה היקר חבל לי מאוד למדתי ממך המון והיה כיף לעבוד במחיצתך וחלוקת עבודה אודה לך אם תמצא פרטנרית נוספת שתעבוד ביחד איתי בפורום על מנת שנענה לאנשים במהירות וביעילות בהמון תודה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/10/2011 | 18:37 | מאת: אלעד

מה דעתך על התוסף מניסיונך והאם הוא עוזר גם לדלקות גידים..?" ומה את מכירה שיכול לעזור לדלקות גידים בנוסף?

24/10/2011 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום אכן מיחסים למומיו תכונות רבות להלן קישור של מאמר שכתבה דר' מינה פארן על המומיו http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=366&ArticleID=2572 בנוסף הייתי ממליצה לקחת תקופה ארוכה כורכום שתכונותיו האנטידלקתיות הוכחו בהרבה מחקרים. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

23/10/2011 | 08:03 | מאת: יסמין

שלום, אני אישה בשנות ה 30. מקפידה על פי רוב להימנע ממוצרי חלב. לאחרונה הפרזתי (ביחס לעצמי) בצריכת חלב ומוצריו. זאת בשילוב עם קור עז שנחשפתי אליו גרם לי להתמלא מאד בליחה. (סינוסים, אוזניים, גרון וכו'). האם יש משהו שניתן לעשות?(מעבר לחזרה להימנעות ממוצרי חלב). האם יש מזונות נוספים שמעודדים הצטברות ללחה שכדאי כרגע להימנע מהם? האם יש מזונות שיעזרו לייבש את הליחה? תודה ושנה טובה

24/10/2011 | 05:40 | מאת: טובה בר-שאן

יסמין שלום מזונות יוצרי ליחה הם חלב, סוכרים רבים, וקמח לבן מזונות מייבשי ליחה הם עלים ירוקים ,ירקות כתומים, אגוזי מלך אכן כדאי שתחזרי לתזונתך הקודמת בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

22/10/2011 | 22:16 | מאת: קובי

היי שבוע טוב שאלה לגבי מיצים שאני כול כך אוהב קניתי מסחטת מיצים וכול יום אני סוחט 2 רימונים +2 תפוחים שותה ואחר כך 6 תפוחים 3 אגסים 2 בננות סוחט שותה בלילה 4 גזר סוחט שותה אוהב פירות יבשים פקאן צימוק אגוזי סויה כול יום אוכל גם אוכל רגיל האם זה בריא כול יום זה לא מזיק ? שונא לחם לבן קולה בשר משקל 64 קילו גובהה מטר שמונים ושמונה

23/10/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

קובי שלום כמות הפירות שאתה אוכל ופירות יבשים היא יחסית גבוהה. למה שלא תערבב את מיצי הפירות עם ירקות כמו סלק, גזר, סלרי, וכ"ו ? לגבי הקולה לחם לבן ובשר תמשיך לא לצרוך כי הם מאכלים מאוד לא בריאים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/10/2011 | 20:51 | מאת: לירון

שלום, בתי בת 8 חודשים אוכלת בבוקר (7) דייסת שיבולת שועל שאני מערבבת עם פירות, בצהרים אוכלת מה שאנחנו אוכלים |(קטניות/ דגנים/ ירקות/ עוף) בערב לפני השינה שוב אוכלת דיסה עם פירות, בין לבין אוכלת אבוקדו או תמר או עוגית תינוקות ויונקת ביום בערך 3 פעמים. בלילה קמה לינוק בערך כל 3 שעות. מתפתחת יפה ומשקלה תקין רציתי לדעת האם תזונתה נכונה והאם זה לא יותר מידי מנות של פרי ליום?? תודה מראש

23/10/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום לא כתבת כמה פירות ?איך ניתן לדעת בגדול התזונה יפה מאוד לא הייתי מרגילה אותה לעוגיה הייתי נותנת מזונות עם סוכר טבעי כמו התמר לח שאת נותנת לה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/10/2011 | 07:06 | מאת: לירון

תודה על התשובה המהירה, בדייסת בוקר אני מגרדת חצי אגס או חצי תפוח עם שליש בננה או תמר או שזיף וחצי כפית ממרח שקדיה אותו הדבר גם בדייסה שלפני השינה.... במהלך היום לפעמים מקבלת איזה רבע של תפוח או כל פרי בחתיכה גדולה לאכול לבד.... השאלה היא האם עדיף לא לתת פירות בדייסת לילה ומה אפשר לתת במקום? (לא משתמשים בתמל....) יום מצויין

22/10/2011 | 16:55 | מאת: אלינה

תודה רבה על התשובות . זה נכון שאסור לשתות יותר מ5כוסות מיץ גזר בשבוע ? קראתי שזה גורם לעור להיות צהוב כתוצאה מחומרים שהגוף מפריש .

23/10/2011 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

אלינה שלום שתייה מוגזמת של מיץ גזר גורמת להצטברות של הפגמנט בתא קרוטן מתחת לעור והוא נעשה צהב. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

22/10/2011 | 14:56 | מאת: גילה

שלום לכם, האם יש תרופות סבתא יעילות לחיידק הנ"ל (אולי שינוי מסויים בתזונה, פעילות גופנית..? (הציעו לי לקחת אנטיביוטיקה אבל שמעתי שיש לה תופעות לוואי). האם כאבים בעין, סחרחורת (מלבד כאבים בבטן, נפיחות ובחילה) יכולים לנבוע מהחיידק? תודה רבה

23/10/2011 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום הליקובקטרפילורי הוא חיידק בעיתי שיש להיזהר ממנו. ניתן לנסות לקחת פרוביוטיקה חזקה (חיידקים טובים)+ שמן אורגנו שמוכרים אותו בכמוסות והוא אנטיביוטי חזק +שתיית מיץ חמוציות שמחקרים מראים שהוא משפיע גם על הליקובקטרפילורי. אצל חלק ניכר ממטופלי טיפול זה עזר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/06/2012 | 01:11 | מאת: גילת

צריך לקחת את האנטיביוטיקה בכל מיקרה. מיץ החמוציות ושמן האורגנו הם תוספת להמנעות ואולי אף לעזרה אך לא במקום האנטיביוטיקה. החידק עלול לגרום לכיב בקעבה ואף לסרטן. זה לא צחוק. הוא צריך טיפול.

22/10/2011 | 13:22 | מאת: רוטקה

אני בת 62 סכרתית מטופלת בויקטוזה בזריקות למרות שיש לטיפול השפעה מסויימת על התיאבון והסוכר אני לא מצליחה להוריד את הבטן אשמח אם תגידו לי מה מומלץ לאכול כדי להשיג תוצאות.

23/10/2011 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

רוטקה שלום כדי להוריד את הבטןאת צריכה גם לאכל מסודר ובכמות יותר קטנה של מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך כמו למשל מזונות העשירים בסיבים כמו ירקות וגם לעשות תנועה שזה מאוד חשוב לחיזוק השרירים ולהורדה במשקל. יתר על כן תנועה חשובה מאוד גם לשמירה ואיזון המצב הסוכרתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/10/2011 | 23:54 | מאת: היי

אמרתי לך שאני לוקח כדורי מגנזיום כתוסף לאחר אימון אינטנסיבי. אומרים שלאחר אימון כושר גופני קשה "מערכת העכול לא מתפקדת במיטבה" האם את מסכימה עם המשפט הזה. 2.האם זה נכון שאת התוסף מומלץ לקחת או בשעות הערב או לפני השינה??? תודה רבה

23/10/2011 | 16:05 | מאת: עדי מילר

שלום שאלות בנוגע לתוספים ותרופות יש להפנות לפורום תרופות ורוקחות שבאתר זה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

20/10/2011 | 23:30 | מאת: מ.

שלוםוברכה! אני מאושפזת בבית חולים בשל סיבוכי הריון כבר שלושה שבועות ויש עוד עשרה שבועות אשפוז לפנינו בנוסף אסור לי לרדת מהמיטה. אני ממש לחוצה מהמצב ורוב הזמן תחושת רחמים עצמיים משתלטת עליי. בנוסף אני לצערי פוחדת מזריקות ובדיקות דם ותקופה זו עמוסה בכאילו.. אשמח לדעתאם יש משהו טבעי היכול לסייע לי.

21/10/2011 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הואיל ואת בהשגחה רפואית, את צריכה לפעול בהתאם להנחיות הצוות שמטפל בך. חשוב שתימנעי ממזינות מעוררים ומזיקים כמו: קפאין, עודף מלח, סוכרים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכד'. "דגני בוקר" זה לא מזון בריאות. מבחינת הרגעה, את יכולה לשתות (באישור הרופא המטפל) חליטה מרגיעה מקמומיל, שומר, מליסה ולואיזה. אפשר גם לקחת פרחי בך - "רסקיו רמדי" בהצלחה צביקה קורן

20/10/2011 | 18:40 | מאת: טלי

1.אני עכשיו מנסה לאכול כמה שיותר בריא. עכשיו שמעתי שמלח וסוכר בכלל לא בריאים זה נכון ? ( ואם לא אז אפשר בכל זאת לשלב אותם באוכל פעם-פעמיים בשבוע ?). 2.עכשיו לגבי חלב קראתי שהוא גם חיוני להתפתחות תקינה של עצמות אך גם מזיק , אפשר לאכול 2-3 יוגרוטים בשבוע ( עם 3%-4% שומן ?). 3.האם פירות יבשים גם בריאים עם כן איזה ? 4.שמעתי שקורנפלקס בריא , אבל השאלה איזה ? ( בלי תוספות ?). תודה , טלי.

21/10/2011 | 07:38 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, 1. שמעתי שמלח וסוכר בכלל לא בריאים זה נכון ? - זה נכון - סוכר ומלח מזיקים לבריאות בכמות שיותר מכמה גרמים ביום 2.עכשיו לגבי חלב קראתי שהוא גם חיוני להתפתחות תקינה של עצמות אך גם מזיק , אפשר לאכול 2-3 יוגרוטים בשבוע ( עם 3%-4% שומן ?). - אפשר לאכול יוגורט טבעי (לא "מעדנים") כל יום. 3.האם פירות יבשים גם בריאים עם כן איזה ? - כל הפירות בריאים. חשוב לגוון ושיהיו בשלים. 4.שמעתי שקורנפלקס בריא , אבל השאלה איזה ? ( בלי תוספות ?). קורנפלקס וכל "דגני הבוקר" לא בריאים! הם מכילים בעיקר סוכר מלח וכימיקלים. מהשאלות שלך אני מבין שחסר לך הרבה ידע ומידע. אם את באמת רוצה לעבור לתזונה נכונה ובריאה, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך. בינתיים את יכולה לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים ומועילים בתזונה. כדי להגיע לאתר תקישי "צביקה קורן" בגוגל. בהצלחה צביקה קורן

20/10/2011 | 11:07 | מאת: ריקי

אני מבולבלת ..האם יש הבדל בין ציה-לבנה או שחורה לבין הכמוסות של מרווה מרושתת. מבחינת התועלת לגוף האדם-אומגה 3 ושאר הויטמנים בתודה

21/10/2011 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, ציאה זה הלהיט התזונתי החדש שנמכר בצורת גרגירים, המכילים, חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וגם חומצת שומן ALA שממנה הגוף מייצר אומגה-3. המרווה המרושתת היא צמח מרפא שממנו מייצרים שמן המכיל ALA. אין בשמן את כל אותם הרכיבים המופיעים בגרגרים. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום בעבר - תבצעי חיפוש על "אומגה-3". בהצלחה צביקה קורן

09/01/2012 | 23:19 | מאת: ירון

אומגה 3 ממרווה מרושתת מכיל ALA ובנוסף לכך מכיל מעל 100 חומרים טבעיים אנטי אוקסידנטים, אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאלים. בנוסף הצ'יה מתחמצן ומזיק לקיבה בעוד השמן המופק מגרגירים של מרווה מרושתת אינו מתחמצן כלל ועיקר. "להיט תזונתי חדש" ? ראוי לציין שמה שנחשב היום כלהיט מחר הוא פאסה.

19/10/2011 | 18:57 | מאת: נורית

מה השוני או ההבדל בין בנפייבר לבין הצמח קונג'אק ? ואם אני נוטלת את אחד התוספים הנ"ל בסמיכות לויטמינים האם התוסף מבטל את תפקידם של הויטמינים?

23/10/2011 | 16:01 | מאת: עדי מילר

שלום נורית בנפייבר הינו אבקה של סיבים תזונתיים פרה ביוטיים, 100% טבעי, עשוי מצמח הגואר גאם. מטרת הבנפייבר הינה שמירה על הבריאות ולשיפור תפקוד מערכת העיכול. כמו כן, בנפייבר תורם למניעת מחלות לב, סוכרת והשמנה כמו שאר הסיבים התזונתיים השונים.הצמח קונ'אק נמכר למטרת דיכוי תאבון (אגב, למייטב ידיעתי טרם הוכח מדעית שאכן הוא מסייע לדיכוי התאבון ולירידה במשקל). באופן כללי, כמותגדולה של סיבים תזונתיים יכולה לספוג תרופות ו/או ויטמינים ועל כן מומלץ לקחת תרופות ו/או ויטמינים כשעה לפני צריכת סיבים תזונתיים או שעתיים אחרי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

לקריאה נוספת והעמקה
19/10/2011 | 17:18 | מאת: רון

ידוע שבשוקולד יש קפאין. איזה שוקולד מכיל יותר קפאין- שוקולד חלב או מריר? והאם שוקולד לבן גם מכיל קפאין? תודה רבה.

21/10/2011 | 07:27 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, ככל שיש יותר קקאו יש יותר קפאין. אם תביט בתווית תראה שברוב סוגי השוקולד הסוכר מופיע ראשון. שוקולד מריר 70% ומעלה יש פחות סוכר ויותר קפאין, אבל גם חומרים מועילים המיוחסים לקקאו. בהצלחה צביקה קורן