פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20556 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

14/11/2011 | 17:25 | מאת: חע

ואיך הכי טוב לקנות את הפול ? האם שימורים זה בסדר?

היי בעקרון אני ממוצא עיראקי ומגיל קטן ידעתי שאני אלרגית לפול ושאסור לי (למרות שלא ביצעתי בדיקה- כי זה ידוע שמעדות המזרח יש רגישות או אפילו אלרגיה לפול וזה עלול לגרום להמוליזיה ואף מוות) לפני שנתיים ביצעתי בדיקה (כרוך בבדיקת דם פשוטה מאד) ואכן זה אושר שאסור לי לאכול פול. אם אתה בספק, מומלץ לא לשחק עם זה.

22/11/2011 | 21:39 | מאת: אביטל זלצר

חע שלום בבדיקת דם פשוטה יש לאתר האם ישנו חסר באנזים הקרוי G6PD. אם אכן חסר, אסור לאכול פול ולקחת תרופות ממשפחת הסולפא. הרבה בריאות אביטל זלצר

14/11/2011 | 13:13 | מאת: אדוה

שלום רב, האם גזר טוב לבריאות העור ומה החומר בגזר שגורם לו להיות כזה. תודה, אדוה

16/11/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

אדווה שלום בגזר יש בתא קוטן שחלקו הופך לוויטמין A בגוף .ויטמין זה חשובביותר לעור שלנו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2011 | 08:47 | מאת: אפרת

וקר טוב ראיתי עכשיו תוכנית כולשהיא בה אמרו שיצא מחקר על כך שילדים שנחשפים לסומסום (טחינה) עד גיל שנתיים הם בסיכון גדול יותר לפתח אלרגיה לסומסום שהיא אלרגיה קשה שלא עוברת כמו האלרגיה לגלוטן או לחלב האם שמעת על מחקר זה ? אני נתתי המון טחינה מגיל הטעימות (4 חודשים).... קצת מדאיג....

16/11/2011 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

אפרת שלום ילדים בעלי רקע משפחתי אלרגי הם יותר בסיכון לפתח את האלרגיה לשומשום. זה שנתת שומשום עדיין לא אומר שלילדך תהיה אלרגיה אליו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/11/2011 | 00:19 | מאת: אלינה

לא מזמן הייתה תכנית בטלוויזיה ששם אמרו שעדיף לא לשתות מיצים בגלל כמות הסוכר שיש בהם. האם זה נכון ? נגיד אני מאוד אוהבת מיץ תפוזים סחוט טבעי כמה כוסות אפשר לשתות ביום ?

14/11/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלינה שלום אכן במיצים יש יותר סוכר . ניתן לשתות כוס עד 2 ביום . המלצתי ניתן לערבב מיצי ירקות עם פירות וכך להוריד את כמות הסוכר וזהה גם בריא יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/11/2011 | 15:09 | מאת: טלי

טובה שלום, עיינתי בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלה על מיץ הגזר, אני לא אוהבת גזר חי, אלא רק רק בשתיית המיץ, אני קניתי מסחטה ואני סוחטת כל יום בין2-3 גזרים , וזאת לארק כי אני אוהבת אלא במטרה לקבל ויטמינים, חשוב לציין שאני לא אוהבת ירקות בכלל ואוכלת מעט מאוד, לעומת זאת אוכלת כמות גדולה של פירות, מאוד אוהבת, זהו, השאלה;האם אין מקבלתמשהו ממיץ הגזר היומי הזה? או שזו סתם כשליין? תודה טלי

14/11/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום מיץ גזר הוא מציין הוא אחד המיצים החשובים בניקוי כבד. ולכן חשוב שתשתי ממנו יום יום . חבל מאוד שאינך אוכלת ירקות המלצתי שתוסיפי למיץ גזר , ירקות נוספים פעם סלק, פעם סלרי עלים וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2011 | 20:48 | מאת: בני

שלום, בחיפוש בפורום לגבי סיבים ופסיליום ראיתי דעה שלא כדאי להוסיף סיבים בחטיפים וכד'. אני אוכל לפחות 100 גר ברנפלקס כל יום, האם יש בעיה עם זה? בתודה

13/11/2011 | 14:25 | מאת: טובה בר-שאן

בני שלום אין לי בעיה עם ברינפלקס אבל למעשה זה אוכל מעובד מאוד. אתה יכול להוסיף סיבים לתזונה על ידי שתאכל אורז מלא, קמח מלא או קמח שיפון מלא ,על ידי שתאכל שיבולת שועל מלאה ומיזלי. טבעי, וירקות רבים. כמו ירקות עליים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2011 | 17:45 | מאת: חדווה

שלום רב , 1.האם יש הבדל ברמת הפעילות בין ניאצין רגיל ל-NFN מלבד עניין מניעת תופעת הבעירה? 2. האם תבלינים מכילים קלוריות ? 3. מומלץ על שתיית יין למניעת מחלות לב האם מותר לחולי סכרת לשתות כוס יין ביום? בתודה מראש...

13/11/2011 | 14:22 | מאת: טובה בר-שאן

חדווה שלום לNFN יש תפקידים נוספים כיוון שהוא ניאצין במינון גבוהה הוא גורם להרחבת כלי דם ,גורם להורדת שומנים ולהעלאת HDL בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/11/2011 | 09:45 | מאת: שרית

שלום עדי, אני כחודשיים לאחר לידה ולאחר כאבים מתמשכים הובחנה אצלי פיסורה הגורמת לי לכאבים ולפעמים אף לדימום בזמן יציאות קשות. אני מטופלת במשחה אך רציתי לדעת כיצד אוכל לסייע להחלמה מבחינה תזונתית (אכילת סיבים תזונתיים) מה עליי להוסיף לתפריט היומי על מנת להקל על הכאבים ביציאות? תודה רבה!

13/11/2011 | 08:32 | מאת: עדי מילר

שלום שרית ראשית, המון מזל טוב !!! בפיסורה צריך לדאוג לכך שהצואה תהיה רכה ולצורך כך יש להרבות בשתייה (לפחות 12 כוסות מים או תה צמחים)ולאכול מזון עשיר בסיבים תזונתיים. יש להקפיד על תפריט עשיר בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. שימי לב יש הסוברים כי קפה ואלכוהול עלולים להחמיר את תסמיני הפיסורה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/11/2011 | 15:16 | מאת: עדי

שלום. ברצוני לשאול מהם הסיכויים לתזונאית שסיימה לימודי תזונה טבעית במסלול נטורופתיה (ללא השנה הרביעית) להיכנס ולעבוד בחברות ויטמינים ותוספי תזונה? האם יש העדפה לתזונאית טבעית שסיימה 3 שנים לעומת בוגרת נטורופתיה?

12/11/2011 | 09:04 | מאת: טובה בר-שאן

עדי שלום הסכויים יפים מאוד לעבוד בבתי טבע ובחברות של תוספי תזונה . הרבה מאוד מסטודנטים שלי מתקבלים לעבודה מרוצים ומתפתחים בתחומם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2011 | 14:54 | מאת: דלית

האם לחם שיפון עדיף על לחם מקמח מלא? לחם דגנים? יש המון סוגים והשאלה אם אפשר לדרג מה בריא יותר מה לגבי מדד גליקמי ומה פחות משמין

12/11/2011 | 09:02 | מאת: טובה בר-שאן

דלית שלום לחם שיפון מלא מכיל פחות גלוטן, וכן הערך הגליקמי שלו פחות מערך גליקמי של חיטה מליאה. לכן הוא עדיף על פני חיטה מליאה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2011 | 14:36 | מאת: עליזה

שלום. האם יש בעיה באכילת בוטנים לא קלויים? זכור לי בערך משהו שקראתי מזמן. ואם כבר קולים - מה בקשר לקליה קלה? זה מבחינת הבריאות כמובן. תודה

12/11/2011 | 09:00 | מאת: טובה בר-שאן

עליזה שלום בבוטנים לא קלויים יכולים להיות טוקסינים שמופרשים מפטריות (אל תשכחי שהבוטנים גדלים מתחת לקרקע ולפעמים מתישבים עליהם פטריות עובש. )טוקסינים אילה מאוד רעילים, לכן ההמלצה לקלות אותם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2011 | 13:44 | מאת: מעיין

טובה שלום, רציתי לשאול מספר שאלות. 1. בשבוע הבא אני צפויה לעבור ניתוחון להסרת שומה ועוד מספר נקודות חן אצל פלסטיקאי באמצעות לייזר וידרשו תפרים ספורים. אני מבינה שיש להפסיק לקחת תוספים מסוימים לפני ניתוחים מסוג, אודה למידע על התוספים שיש להפסיק ומהו פרק הזמן הדרוש (תהיה לי הפסקה של 5 ימים לפני הניתוח בשבוע הבא). התוספים שאני לוקחת: ויטמין E - כמובה אחת, אומגה 3 מדגים, סופר גלא, קומפלקס B (מגהסורב), פלורידקס (ברזל), ויטמין D, אבץ. 2. לאחרונה התחלתי לקחת את כל התוספים הנ"ל (מלבד D). בבדיקות דם שנערכו לי, נמצא שיש לי מחסור חריף בויטמין D ובברזל. התזונה שלי לא כולל בשר, אבל כוללת עוף דגנים מלאים וקטניות. כמו כן אגוזים, ירקות ופירות. כיצד אוכל להימנע מחסרי ברזל ו-D באמצעות תזונה שלא כוללת בשר? מדוע ערכי הויטמין D עולים באיטיות? ערכי ויטמין D עלו אמנם מלפני שנה (מרמה של 5 ל- 16), אבל עדיין יש מחסור משמעותי. 3. מזה כשבועיים אני סובלת מ"טיקים" בעין שמאל. אנשים אומרים שזה נובע ממחסור במגנזיום ואחרים אומרים שזה נובע מלחץ (אני תחת לחץ רב ולא מצליחה להרפות - ניסיתי גם באמצעות דיקור ורפלקסולוגיה, הלחץ הוא על רקע של חוסר הגשמה עצמית ועיסוקים מתסכלים). האם ויטמין D התחרה במגנזיום וגרם לירידת רמתו בגוף? ממה נגרמים הטיקים, לרוב? כיצד משלימים את החוסרים מבלי לגרום לחוסר איזון של המערכת ? תודה וסליחה על אורך הההודעה. מעיין

12/11/2011 | 08:57 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום 1. לפני ניתוח אם את לוקחת אומגה 3 במינון של 3 גרם יש להפסיק וכן ויטמין E כיוון שהם מדללי דם כל השאר חשוב מאוד להמשיך. 2. ויטמין D אכן עולה לאט בדם כיוון שבביוכימיה גם מהקליטה מהשמש וגם מהספיגה ממערכת העיכול בגוף מעורבים גורמים רבים כמו הכבד הכליות. לכן חשוב מאוד שתתמידי לקחת ברזל רב יש בקטניות ,אגוזים, רימונים ובהמון עלים ירוקים. 3. חשוב שתקחי מגנזיום.הוא אינו מתחרה עם ויטמין D. וכן קחי ויטמיני B ללחץ שאת מצויה בו בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

כל יום שווארמה ולהעיף את הפיתה? ועם זה הסלטים ? זה רע ? קצת בשר קצת סלטים. בלי צ'יפס מטוגן. מה הבעיה עם זה ? בצהריים פעם שווארמה בקר ופעם שווארמה הודו + סלטים . בלי פיתה כל יום. זה לא ארוחה נורמלית ? בערב איזה גבינה דלת שומן עם עגבניה . בבוקר איזה פרוסה עם גבינה או קורנפלקס + כוס חלב. מה רע כל יום שווארמה ככה לאכול ?

על פי הגישה התזונתית הזו- בשר נחשב מזיק לבריאות. תוכל אולי למצוא יותר מידע במאמרים שבאתר.

זה משנה ?

יכח שלום ניתן לאכל עלי מנגולד כך וניתן גם לאדות או לבשל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אני משתדלת כמה שאפשר לאכול בריא. האם יש הבדל גדול בין אכילת ירק טרי (גזר,אפונה) לבין אכילת הירקות הללו שבאים בהקפאה. (אני גרה במקום שהירקות הטרים מגיעים אליו פעמיים בשבוע.)

12/11/2011 | 08:47 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום כמובן שהמזונות החיים בריאים יותר אך גם סנפרוסט הוא בסדר גמור. הירקות עם הקטיף עוברים בישול מאוד קצר ואז הם מוקפאים . לכן איבוד של ויטמינים הוא יחסית קטן בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

10/11/2011 | 14:35 | מאת: מיטל

שלום רב, האם כאן אוכל לקבל הכוונה בנוגע לתזונה טבעונית בריאה במהלך ההריון וכמו כן לגידול ילדים צמחוניים/טבעוניים? יש דרך בה אפשר להפגש איתך או לשוחח? תודה מראש, מיטל.

12/11/2011 | 08:44 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום אשמח לתת לך ולילדייך הכוונה לגבי תזונה טבעונית בריאה . את יכולה להתקשר אלי לטלפון 089297886 0546829699 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2011 | 12:24 | מאת: איילת

שלום, קראתי שנבטוטים הם דלי קלוריות אבל כיוון שהם במקור עשויים מקטניות שלהם ערך קלורי גבוה זה לא נשמע הגיוני. אם לדוגמה הנבטתי נבטוטים מ-100 גר' מאש יבשים, האם הערך הקלורי של הנבטוטים שקיבלתי זהה לאותם 100 גר' שעועית מאש?

12/11/2011 | 08:41 | מאת: טובה בר-שאן

איילת שלום ממש לא כיוון שבתהליך ההנבטה יש פרוק של חומרי תשמורת . לכן הערך הקלורי יורד מאוד בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

08/11/2011 | 17:56 | מאת: עבג

22/11/2011 | 21:41 | מאת: אביטל זלצר

עבג שלום אני באופן אישי ממליצה על חלווה משומשום מלא עם המתקה טבעית,רצוי אורגנית הרבה בריאות אביטל זלצר

08/11/2011 | 15:34 | מאת: מירי

שלום רב, כאשר החציל נראה טוב כאשר פותחים אותו, אך חלק מהגרעינים שלו בצבע כהה - חום כהה/אפור/שחור, האם זה סימן שהוא רקוב? ועוד משהו:נאמר לי כי חציל אינו בריא ונטול ערכים תזונתיים כמעט - נשמע לי מופרך. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה.

09/11/2011 | 19:50 | מאת: עדי מילר

שלום מירי ככלל כול הירקות והפירות חשובים לתפקוד התקין של הגוף. הם הינם ספקים של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים לגופנו. עשירים בנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) הנחוצים לפעילות תקינה של הגוף ולמניעת מחלות שונות. וכמובן, לאור העובדה שמכילים סיבים תזונתיים הם גם מאפשרים פעולת מעיים תקינה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/11/2011 | 15:32 | מאת: מינדה

שלום רב, כאשר החציל נראה טוב כאשר פותחים אותו, אך חלק מהגרעינים שלו בצבע כהה - חום כהה/אפור/שחור, האם זה סימן שהוא רקוב? ועוד משהו:נאמר לי כי חציל אינו בריא ונטול ערכים תזונתיים כמעט - נשמע לי מופרך. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה.

09/11/2011 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

מינדה שלום 1. צבעים שונים של גרעינים לא מצביעים שהוא לא רקוב. 2. החציל שייך למשפחת הסולניים ויש בו חומר הנקרא סולנין שהינו חומר רעל. יש אנשים הרגישים מאוד לחומר זה ולכן אינו מתאים להם. 3. בחציל יש גם מרכיבים מצויינים מינרלים כמו אשלגן וויטמינים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/11/2011 | 11:36 | מאת: משה

שלום רב. אשמח לקבל תשובה על שתי השאלות. 1. האם בורגול, כפי שנמכר ברוב השווקים ובמרכולים, נחשב כדגן מלא? הרי אין לו קליפה! 2. יש הבדל בין בורגול דק לעבה? תודה וכל טוב.

09/11/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום בורגול אלה גרגרי חיטה שבושלו ,יובשו ורוסקו לגדלים שונים . בורגול גס הוא החיטה שעדיין יש בה את הנבט. בהצלחה בברכה טובה בר- שאן

08/11/2011 | 11:35 | מאת: משה

שלום רב. אשמח לקבל תשובה על שתי השאלות. 1. האם בורגול, כפי שנמכר ברוב השווקים ובמרכולים, נחשב כדגן מלא? הרי אין לו קליפה! 2. יש הבדל בין בורגול דק לעבה? תודה וכל טוב.

08/11/2011 | 12:43 | מאת: עדי מילר

שלום משה התשובה היא כן, בורגול נחשב לדגן מלא. למעשה הבורגול, עשוי מחיטה שעברה בישול חלקי וייבוש. הבורגול עשיר בחלבון, ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, אשלגן ו-ויטמין B. בעוד שאת בורגול דק ניתן להשרות במים ולהוסיף לכל סלט - את הבורגול העבה -גס, יש לבשל, באופן דומה להכנת אורז. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

07/11/2011 | 22:22 | מאת: רונה

מה ההבדל בין שני המוצרים האלה מבחינה תזונתית? ומה בריא יותר?

09/11/2011 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום ההבדל הוא שבחמאת שומשום מנביטים את זרעי השומשום וטוחנים אותם . בטחינה לוקחים את זרע השומשום לפני הנבטתו. חמאת שומשום לכן יותר בריאה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/02/2015 | 19:08 | מאת: 0504423100

ההבדל בין שני המוצרים הם בשם בלבד. שומשום מונבט על ליצירת שורשון מה שמחסל את החלבונים ואת החומצה הפיתית. טחינה מכילה המון חלבון לו אנו זקוקים לקיומנו אך יש גם חומצה פיתית מה שמונע מהסידן וברזל להספג בגוף. הפתרון לאכול טחינה עם המון לימון מה שסוטר את החומצה הפיתית.

07/11/2011 | 11:14 | מאת: עדנה

שלום רב אילו פירות הם בעלי מדד גליקמי נמוך ומהו המינון הנכון ביום לאכילתם למי שנזהר מסכרת?

07/11/2011 | 20:54 | מאת: טובה בר-שאן

עדנה שלום פירות עם מדד גליקמי נמוך הם : רימונים דובדבנים כל הפירות יער תותוים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2011 | 03:43 | מאת: רחל

לפני זמן מה קראתי מאמר על הג'ינקו בילובה. במאמר נאמר שבבדיקות שנעשו לאורך זמן התגלה כי אין ממש בהבטחות ארוכות השנים לגבי הצמח הזה ולמעשה אין הוא עוזר כלל בכל מה שהתימרו לייחס לו- מניעת דמנציה, שיפור תפקודים קוגנטיביים וכו'. מה האמת בכל אלה?

07/11/2011 | 20:53 | מאת: טובה בר-שאן

רחל שלום כל כך הרבה מחקרים יש לגבי השפעת בגינקו בילובה על כלי הדם במוח והספקת דם טובה יותר המאפשרת תפקוד מוח טוב יותר. אין לי מושג לגבי המאמר שאת מתיחסת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/11/2011 | 00:22 | מאת: טלי

הי האם ישנן אבקות מרק אש נקיות ממונוסודיום בליקויי?

07/11/2011 | 20:25 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום אכן כן יש היום בשוק אבקות ללא מונוסודיום . פשוט תבדקי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/11/2011 | 20:29 | מאת: כרמלה

מה מספר היציאות הרצוי שיהיה לאדם ביום? מה יעזור כדי להפחית את הגזים בבטן?

07/11/2011 | 20:24 | מאת: טובה בר-שאן

כרמלה שלום מקובל לצאת פעם עד פעמיים ביום . להפחתת גזים יכול לעזור זרעי קימל וזרעי שומר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום , אני נוהגת לאכול כמה פעמים בשבוע בארוחת הבוקר יוגורט ביו עם שלוש כפות שיבולת שועל. יש לי בריחת סידן ובבדיקות האחורונות הסידן מתחת לנורמה. קראתי ששיבולת שועל מפריעה לספיגת סידן. האם זה נכון ? אם כך - האם להמשיך לצרוך שיבולת שועל? ( שהרי יש לה יתרונות שונים ). אם כן - כיצד לצרוך את שיבולת השועל ? עם היוגורוט או בדרך אחרת ? אני נוהגת לאכול גם קטניות לעיתים קרובות - האם גם הקטניות פוגמות בספיגת הסידן? תודה מראש על תשובתך.

08/11/2011 | 10:08 | מאת: עדי מילר

שלום יעל לצד היתרונות הרבים בצריכת סיבים תזונתיים קימת מגבלה והיא שרמה גבוהה של סיבים תזונתיים עלולה לפגוע בספיגה של מינרלים וויטמינים חיוניים מהמעיים לדם, בניהם סידן. למרבה המזל, צריכתם של הוויטמינים והמינרלים בתפריט המודרני,בדרך כלל, היא בכמות גדולה מן הדרוש ולכן אין סיבה לדאגה. ממליצה לך להמשיך לצרוך שיבולת שועל אך כמובן גם להקפיד על תפריט עשיר בסידן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/11/2011 | 09:41 | מאת: מרים

מה זה אומר שפשתן רגיש למתכות? איך עלי לטחון אותו ? ניסיתי בעבר בעלי ומכתש וזה לוקח המון זמן. תודה על תשובתך

05/11/2011 | 19:34 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום יש מטחנת תבלינים מפלסטיק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/11/2011 | 00:55 | מאת: מיכאל

האם קיימות בדיקות מעבדה לגילוי רעלנים? האם קיימת בדיקה לגילוי הרעלה מתמשכת בניקוטין? האם קיימת בדיקה היכולה לגלות הרעלה בתרופות המשמשות לגמילה מעישון - זייבן או צ'מפיקס?

05/11/2011 | 19:33 | מאת: טובה בר-שאן

מיכאל שלום ישנה בארץ מעבדה לבדיקת רעלים הנקראת אי.אם.סי- מדיקל לבורטוריס בע"מ טלפון 039611574 ניתן לשאול אותם את השאלות בטלפון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2011 | 18:13 | מאת: חנן

אמרת לי שמטרת משקה איזוטוני היא שמירה על ביצועים גופניים אופטימליים לאורך זמן (במקרה זה הפחמימות במשקה הספורט עשויות לסייע לספורטאי לשמור על רמת פעילות אופטימלית גם לאחר פעילות של 90 דקות ויותר קראתי כתבה שאומרת שאפשאר להכין משקה כזה בבית בצורה הבאה: כוס מיץ ענבים או דובדבנים+ ממש טיפה מלח ו2 כוסות מים" תאמת שקראתי מספר המלצות על המשקה הזה וזו נראת לי דרך טובה להשיג את המטרה של המשקה. האם התרכיב של המשקה שרשמתי יכול לעשות את העבודה?? אל תשלחי אותי לפורום אחר בבקשה אני רוצה לשמוע דעה שלך :)

08/11/2011 | 09:45 | מאת: עדי מילר

שלום חנן בהחלט ניתן להכין משקה איזוטוני בבית. לגבי הכמויות הספציפיות אין לי הרבה מידע כיוון שאיני מתמחה בתזונת ספורט ולכן אני נאלצת להפנות אותך לפורום העוסק בתזונת ספורט. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/11/2011 | 14:49 | מאת: kopel

אני רוצה להתחיל בדיאטה לשינוי הרגלי תזונה. לא קיצוני, אך מאוזן ו"נורמלי". נגברת פעילות גופנית, המנעות מהגזמה מכל מזון שהוא,אך יחד עם זאת לא להימנע באופן גורף מדבר. דרך אמצע. אך זה בעתיד הקרוב. לאחר התרשמות ממאמרים ברשת, חשבתי להתחיל בצעד שמטרתו לתת לגוף "להתנקות" ולהתחיל נכון כנ"ל. אני חושב על יומיים שלושה של צריכת מים מרובה כשנלווה לזה פסיליום. שילוב זה אמור לנקות את הגוף ולתת התחלה והמשך נכון יותר לתזונה בהמשך. מה דעתך? תודה

04/11/2011 | 16:34 | מאת: טובה בר-שאן

kopelשלום אכן הפסיליום סופח חומרים רבים במערכת העיכול ומוציא אותם בצואה כמו רעלים כולסטרול וכ"ו. בנוסף הוא מגביר את הפריסטלטיקה . אבל חשוב עם פסיליום לשתות מים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

או שהוא יודע לקחת רק כולסטרול ורעלים?

04/11/2011 | 14:42 | מאת: kopel

אני רוצה להתחיל בדיאטה לשינוי הרגלי תזונה. לא קיצוני, אך מאוזן ו"נורמלי". נגברת פעילות גופנית, המנעות מהגזמה מכל מזון שהוא,אך יחד עם זאת לא להימנע באופן גורף מדבר. דרך אמצע. אך זה בעתיד הקרוב. לאחר התרשמות ממאמרים ברשת, חשבתי להתחיל בצעד שמטרתו לתת לגוף "להתנקות" ולהתחיל נכון כנ"ל. אני חושב על יומיים שלושה של צריכת מים מרובה כשנלווה לזה פסיליום. שילוב זה אמור לנקות את הגוף ולתת התחלה והמשך נכון יותר לתזונה בהמשך. מה דעתך? תודה

08/11/2011 | 09:44 | מאת: עדי מילר

שלום ככלל איני מאמינה בדיאטות קיצונית. דיאטה לניקוי הגוף נחשבת לדיאטה קיצונית ביותר שאין לה באמת יתרונות מוכחים. אני ממליצה להתחיל באורח החיים הבריא שציינת מבלי לבצע את "ניקוי הגוף" שציינת. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

03/11/2011 | 22:15 | מאת: מרים

אני נוהגת לטחון 2 כפות זרעי פשתן ולהוסיף לדדיסת קווקר. לאחרונה שמעתי שטחינה במטחנת קפה עשויה לקלקל את ערך הפשתן ואפילו להזיק לי. האם זה נכון? אני נוהגת לקחת בכל יום 2 קפסולות של אומגה 3 טריוגארד. האם זה יותר מידי לצרוך גם פשתן וגם את הקפסולות? שאלה נוספת לגבי טחינה של סומסום במטחנת קפה ...האם גם כאן יש בעיה? תודה

04/11/2011 | 16:31 | מאת: טובה בר-שאן

מרים שלום כעיקרון זה בסדר גמור השאלה מה מצבך הבריאותי האם את לוקחת גם תרופות מדללות דם כי אם כן עלייך להפחית את המינון של האומגה 3 לגבי טחינת שומשום במטחנת קפה לא נראה לי בעייתי . לגבי הפשתן הוא מאוד רגיש לאור ולמתכות . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

03/11/2011 | 01:32 | מאת: חנן

אני בחור בן 21 עושה כושר על בסיס קבוע גם אירובי(כדורגל) וגם אנאירובי(חדר כושר). חשוב לי לשמור על הגיזרה ולאכול כמה שיותר נכון. בחדר כושר שאני מתאמן מוכרים משקה ספורט ב10 שקלים. זה המשקה האיזונטני שאני בדרך כלל אוהב לשתות: ערכים תזונתיים קלוריות- 124 שומן- 0 גרם נתרן- 272 מ"ג אשלגן- 74 מ"ג פחמימות- 34.2 גרם חלבון- 0 גרם. האם משקה כזה הוא נקרא כבד? והאם זה באמת משקה בריא בכלל(לכלל האוכלוסייה)? תודה

03/11/2011 | 15:07 | מאת: עדי מילר

שלום חנן מומלץ לצרוך משקאות מסוג זה כאשר המטרה היא שמירה על ביצועים גופניים אופטימליים לאורך זמן (במקרה זה הפחמימות במשקה הספורט עשויות לסייע לספורטאי לשמור על רמת פעילות אופטימלית גם לאחר פעילות של 90 דקות ויותר). אך, כאשר המטרה העיקרית של הפעילות היא ירידה במשקל הגוף או לפחות שמירה עליו, עדיף לצרוך מים רגילים, נטולי קלוריות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/11/2011 | 22:06 | מאת: מעיין

שלום רב אני מראש מתנצלת אם השאלה לא בפורום הנכון אבל אולי תוכלי לעזור לי. אני נוהגת לשתות כל יום 3 כוסות תה מצמחים שונים-ללא קפאיןומחברות מוכרות. מה שמדאיג אותי זה ממה עשויה שקית התה שאנו מכניסים למים רותחים? האם זה מסוכן? האם מופרשים ממנה חומרים רעילים? מודאגת.... בתודה מראש.

03/11/2011 | 09:48 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום אודה על האמת שלא מצאתי ממה מורכבת השקית עצמה . אינני חושבת שמחומרים רעילים . אמשיך לבדוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 21:26 | מאת: טלי

הי, רציתי לדעת מה ההבדל בין קונטרה מהיר הכנה שהכנתו באמת אורכת מס דקות, לבין זה שקונים במשקל בחנויות טבע והכנתו אורכת 15 שעה? האם המהיר מכיל שיבולת שועל לא מלאה? ועדיף להתאמץ בשל כך ולהכין דייסה מהסוג השני? תודה

03/11/2011 | 09:45 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום קווקר מהיר הוא שיבולת שועל שעברה תהליך של עיבוד . אין ספק שעדיף להכין את הדיסה משיבולת שועל מלאה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 15:22 | מאת: אלעד

חוץ מההבדל הכספי לטובת חלב יטבתה ה3.6% לבין חלב תנובה שמחירו משמעותית הרבה יותר זול האם יש הבדל ביניהם? והאם התוספים B12 V-D ..באמת מצדיקים את מחירו של החלב? או יותר נכון האם הם מוסיפים משהו.? ושאלה נוספת,צמחים כאמור לפי מה שאני יודע יש לקחת לפני האוכל,ועל הכמוסות של סולגר רשום שיש לקחתם עם האוכל,אז הצדק עם מי?

03/11/2011 | 09:44 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום א. אין הבדל משמעותי בחלב של החברות השונות והמחיר נקבע על פי התחרות ביניהן. התוספים של B12 וויטמין D הם משמעותיים לאנשים שנמצאים בחסר של ויטמינים אילה. בחסר של ויטמינים אולי עדיף לקנות תוסף תזונה ולדעת בדיוק כמה מהוויטמין אתה צורך. הערה נוספת ויטמין D חשוב לספיגת סידן לכן הרבה פעמים מוסיפים אותו ביחד עם החלב. ב. יש לקחת את הכמוסה לפי הוראות היצרן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 14:42 | מאת: יפעת

שלום אני בשבוע 37 להריון, רציתי לשאול אם קניתי חליטת עלי פטל לשם הכנת הרחם ללידה, אבל לא מצוין שמדובר בפטל אדום. האם זה עדיין אפקטיבי? תודה

03/11/2011 | 09:39 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום אכן מדברים על עלי פטל אדום בפרט אך בעלי פטל בכלל יש גם את החומרים הפעילים העוזרים להכנת הרחם ללידה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 14:15 | מאת: דפנה

שלום רב, האם אוכמניות מיובשות אורגניות שומרות על ערכן התזונתי. מה עדיף מיובשות או קפואות. תודה, דפנה

03/11/2011 | 09:36 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום גם אוכמניות יבשות וגם קפואות טובות מאוד ושומרות על רב המרכיבים הטרפויטים .באוכמניות יבשות ריכוז הסוכרים יותר גבוה. אם אין לך בעית סכרת תאכלי את שניהם בתאבון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2012 | 08:51 | מאת: אודליה

שלום! אמא שלי סובלת ממחלת הקוליטיס כבר יותר מ - 20 שנה והיו תקופות גרועות ביותר של אישפוזים והכנה לניתוח מאוד מסובך שבסופו של דבר לא נעשה. פנינו לטיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור והומאופתיה. שמעתי ממישהי הסובלת ממחלת הקרוהן (דומה לקוליטיס) שיש דבר הנקרא אוכמניות בר מיובשות, שזה עושה פלאים למעיים, פשוט מרפא את כל האזורים המודלקים. השאלה שלי, איך אני יכולה להגיע לפיסת מידע בנושא הזה? איפה ניתן להשיג את זה בארץ? הבנתי שלאוכמניות רגילות אין השפעה דומה לאוכמניות בר המיובשות. אשמח לקבל כל מידע שיעזור לי להשיג את מבוקשי כדי לעזור לאמא שלי להבריא! תודה, אודליה.

01/11/2011 | 19:47 | מאת: דפנה

שלום. אני אוכלת ירקות מדי יום, אפילו מספר פעמים ביום, ירקות מגוונים, ובנוסף אוכלת על בסיס יומיומי דברים כמו חומוס, מוצרי סויה (טבעול), אורז, כוסמת, לחם מחיטה מלאה וכדומה. לאחרונה אני סובלת מהתנפחות משמעותית של הבטן, באופן קבוע ומחמיר אחרי ארוחות. הרופאה המליצה לי לקחת סיבים תזונתיים. לא ברור לי למה, אם אני אוכלת כל כך הרבה דברים שיש בהם סיבים. אני צמחונית מזה כשנה. האם יש טעם להוסיף סיבים תעשייתיים לתזונה שלי?

02/11/2011 | 19:23 | מאת: עדי מילר

שלום דפנה האם הנפיחות נובעת מגזים או מעצירות ? עדי מילר דיאטנית קלינית

01/11/2011 | 16:07 | מאת: לאה

האם דיאטה כזאת יכולה לשפר את מצב הריפלוק?

02/11/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

ליאה שלום אכן כן מאוד בנוסף איכלי ארוחות קטנות . והרבה ירקות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2011 | 08:11 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה המהירה. האם מותר לאכול לחם או קרקרים מקמח כוסמין, כוסמת, תירס וקטניות? הדיאטה דרסטית מדי ואין לי מספיק מבחר.

01/11/2011 | 11:15 | מאת: מאיה מיי

היי, שמעתי שזירעי פישתן נורא בריאים לגוף, וקניתי חבילה של זירעי פישתן לא טחונים. מה אפשר לעשות איתם? סלט או לשים אותם בתבשילים? כמו כן- צריך להשרות אותם או שאפשר לפזר אותם ככה על סלט?? רציתי גם לדעת מה עדיף- זרעי פישתן טחונים או שלמים ואיפה ניתן להשיג שמן פישתן כי שמעתי שזה נורא בריא כפית ביום תודה רבה ושבוע טוב !

02/11/2011 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום זרעי פשתן כמו שהם לא מתעכלים ויוצאים כמו שהם בצואה עלייך לטחון את הזרעים ולהוסיף אותם לסלט ליוגורט וכ'ו. את העודף לשמור במקפיא על מנת שהשומן הטוב לא יתחמצן. שמן פשתן מצויין מכיל ויטמין E ואומגה 3 ואומגה 6 . אולם חשוב לקנותו בבקבוק כהה ולא הוא מיד מתחמצן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 16:26 | מאת: אורית

לבת שלי בבדיקות דם בצבא נמצא ששקיעת הדם מאוד גבוהה כמו שנאמר לה בשמיים ממה זה בדרך כלל נובע?

31/10/2011 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום שקיעת גבוהה היא מדד לדלקת . חשוב שתפנה לרופא בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 16:13 | מאת: נירה

האם מותר צצ

31/10/2011 | 18:59 | מאת: טובה בר-שאן

נירה שלום אם יש לחץ דם גבוה וגם סוכר לא מתאים דבש אם רק לחץ דם גבוה עדיף מעט בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

30/10/2011 | 20:44 | מאת: גולשת נאמנה

אני גולשת נאמנה שביקור בפורום היה עניין יומיומי בשבילי. נהניתי לקרוא את שאלות הגולשים ועוד יותר את התשובות המחכימות. לאחרונה לא ביקרתי בפורום הנהדר הזה בגלל כל מיני בעיות אישיות. חזרתי היום והופתעתי שאני לא פוגשת את שמו של צביקה בתשובות. בחיפושים אחר ההודעות מצאתי את הודעת הפרידה שלו. כל כך כל כך היה חבל לי.......למה? אני מניחה שיש סיבה טובה לכך אבל מבלי להוריד מערכה של טובה, שהיא כמובן מצויינת, מדור "תזונה טבעית" ו"צביקה" היו שמות נרדפים. כל כך הרבה זמן הוא ניהל את הפורום הנהדר הזה. התשובות של צביקה היו תמיד תמיד כל כך מקצועיות, נתמכות במחקרים נרחבים ומגוונים. צביקה ממש בור סוד שאינו מאבד טיפה. לא רוצה לדבר עליו בלשון עבר. מאחלת לו את כל הטוב שבעולם ומקווה להאזין לו בתכניות הבריאות הטובות של רשת א'. צביקה, שא ברכות. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

30/10/2011 | 18:17 | מאת: רעות

כידוע לי מוטב לאכול פירות בעונתם. בימים אלה יש בשווקים מנגו ירוק ואני מניחה שזהו זן של מנגו. ובכל זאת רציתי לדעת האם זו עדיין עונת המנגו? האם מנגו זה כשיר ובריא? תודה מראש.

30/10/2011 | 18:55 | מאת: טובה בר- שאן

רעות שלום אכן זו עונת המנגו , פרי עתיר סיבים עם בתא קרוטן ,נפלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/10/2011 | 18:03 | מאת: רוני

שלום רב, השתמשתי במוצרי הרבלייף (טבליות, תה ולקראת הסוף גם בשייק) במשך כחודשיים לצד תפריט מאוזן. המשכתי לרדת במשקל בכוחות עצמי - ירדתי 10 ק"ג במשך שלושה חודשים ו"נתקעתי" במשקל מאז הירידה הזו. כיום אני שוקלת קצת פחות מ61 ק"ג וגובהי 1.54 מ'. רציתי לשאול לדעתך על מוצרים אלה לאור פרסומים שונים על גרימת נזק לכבד בעקבות שימוש בהם (זו הסיבה שהפסקתי את השימוש). מאז שהפסקתי להשתמש במוצרים עברו כמעט 3 חודשים , אך מאז אני נתקלת בתחושות של חולשה, כבדות וחוסר ריכוז באופן תדיר. האם לדעתך קיים קשר? חשוב לי לציין כי אני מקפידה על תפריט מאוזן ושתיית מים מרובה מאז תחילת השימוש ועד היום. תודה רבה!!

30/10/2011 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום המלצתי לכי לעשות בדיקות כלליות ותפקודי כבד. בנוסף גשי לתזונאית שתיתן לך תזונה מאוזנת ואולי אפילו תפריט לניקוי כבד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/10/2011 | 05:21 | מאת: מירי

הרבה אנשים שמפסיקים להשתמש במוצר הפסול הזה חווים "קריסת מערכות" וזו רק אחת הסיבות מדוע לא כדאי להשתמש בו. המוצר מכיל מינון גבוה של ויטמינים ומינרלים, שגורמים לתלות ול"התמכרות". הפסקה פתאומית גורמת לתופעות שציינת ואף חמורות מאלה. מציעה לך לקחת לתקופה מוגבלת מולטיויטמין איכותי ולפנות לייעוץ תזונתי מקצועי.

29/10/2011 | 23:48 | מאת: מעיין

שלום, אני בשבוע 15, נאמר לי לקחת כדורי ברזל+חומצה פולית כאשר אני אוכלת צהריים. בד"כ אני אוכלת מוצרי חלב, או ביצים (אני צמחונית), ולכן אני כמעט ולא לוקחת את הכדור. האם ניתן לקחת אותו בערב? האם חייבים בזמן ארוחה? אם אני אוכלת שתי כפות יוגורט יחד עם האוכל ולוקחת את הכדור האם זה גם פוגע בספיגה? תודה,

30/10/2011 | 18:50 | מאת: טובה בר-שאן

מעיין שלום דברי חלב מקטינים את ספיגת הברזל . קחי את התוסף לאחר האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/10/2011 | 19:40 | מאת: ליאן

שלום, אני בת 18 , שוקלת 50 קילו וגובהי 160 . אני מאוד מעוניינת לרדת שלושה קילו.. אני יודעת שזה לא משמעותי, אך זה חשוב עבור ההרגשה שלי. ניסיתי לרדת בכל דרך, אפילו על ידי צומות שאמנם עזרו, אך אם הייתי אוכלת את הדבר הכי קטן-הבטן הייתה מתנפחת והמשקל היה קופץ..מה שמאוד תסכל אותי. החלטתי שזו לא הדרך, אבל גם תפריט של 1200 קלוריות ליום לא הוביל לירידה. אשמח לקבל עצות, כמו שיטות יעילות שיכולות לעזור..

30/10/2011 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

ליאן שלום הBMI שלך בוא 19.3 שזה אומר שאת ממש במשקל נמוך. לפי אירגון הבריאות העולמי BMI 18 הוא הסף שממנו זו כבר הרזיה קיצונית. המלצתי החמה לכי לתזונאית שתשב איתך ותבנה לך תוכנית עם תזונה נכונה שתשמור על משקל תקין ועל בריאותך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן