פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

25/09/2011 | 22:54 | מאת: יניב

היי אני נוטה לחלות בין 4 -6 פעמים בשנה במחלות הקשורות לגרון .ספרטוקוקוס לפעמים ולפעמים וירוס.עשיתי שינוי בתזונה ואני אוכל אוכל בריא על בסיס צמחי עם מעט בשר.אוכל(אורז מלא,שקדים,טחינה מלאה,כוסמת,קטניות,ירקות ירוקים אורגנים ופירות) 1.האם ניתן לחזק את המערכת החיסונית ואיך עושים זאת?אני עושה ספורט-ריצה. 2.כשאני נמנע מחלבון מן החי היציאות שלי מאוד רכות.האם זה טבעי או שעלי לשנות משהו בתזונה?

27/09/2011 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום אכן כן 1. הדרך הראשונה היא הוספת חיידקים פרוביוטיים .וכמובן תזונה שהיא אנטי דלקתית 2. כן זה טבעי כיוון שהאוכל מכיל יותר סיבים. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 11:45 | מאת: נגה

איזה לחם אתה ממליץ לרגישים לגלוטן? לחם ללא שמרים ללא חיטה? יש דבר כזה?

27/09/2011 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

נוגה שלום לאנשים רגישים לגלוטן הלחם חייב להיות ללא גלוטן .(לא חיטה ,לא שיפון, לא שעורה )חשוב שיהיה כתוב ללא גלוטן . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 11:40 | מאת: Luba

בן שלי בן 27, גובע - 180, משקל – 87, קיבל תוצעות בדיקת דם הבאות: כימיה בדם: -Triglycerides 302 (גבולות 10-150) ALT (GPT) – 48 (גבולות 0-37) Fe - Iron – 242 (גבולות 180-70) Creatinine (B) -1,2 (גבולות ,1,17-0,67) מה עלו לעשות? איזו דיאטה הוא צריך?

27/09/2011 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

לובה שלום לבנך יש טריגליצרידים גבוהים וכן ברזל גבוה בדם אני הייתי מבקשת מהרופא בדיקות של המוגלובין טרנספרין ופריטין .לבדוק את מאגרי הברזל שלו. המלצתי שבנךיגש לנטורופטית ותתאים תזונה למצבו אך בנוסף הייתי ממליצה על תזונה עשירה בעלים ירוקים , ירקות ,פחות מתוקים ופחות שומנים מהחי. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 09:38 | מאת: סופי

שלום בהמשך לתשובתך לענין קינמון ואלצהיימר ,איני קוראת אנגלית לכן איני יכולה ליקרוא את המאמרים בהקשר לענין הזה, אולי אפשר לדעת מהיא הכמות הרצויה ליום? והאם הכוונה לאותו תבלין שקונים בסופר אני מתכוונת לקינמון הטחון. מודה לך לתשובה סופי

27/09/2011 | 05:13 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום אכן כן מדובר באותו תבלין . נפלא אם תעברי את הכף ליום בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 09:22 | מאת: ענת

שלום רב לצביקה קורן מבקשת את דעתך על משקה סידןקלמגדי- של חברת סנשיין המכילים: 500 מ"ג סידן 200 מ"ג מגנזיום 15 מ"ג אבץ 200 יחידות של ויטמין D מוצרים משלימים: סופר ספלימנטל,ביקומפלקס,פוליק פלוס, סיינר פרוטאין סלו סי 1000/סי 250 מ"ג ניסיתי הרבה תוספים- ומצב צפיפות עצם נמוכה,אני גם אוכלת טחינה , ולפעמים סרדינים,וטוחנת שומשום גולמי מה דעתך על המשקה האם הוא מספיק טוב? בברכת שנה טובה ומבורכת ענת

27/09/2011 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום המשקה בסדר אבל הכי חשוב לאכל תזונה מתאימה הרבה עלים ירוקים , שקדים , וכל שאר המזונות שדברת עליהם בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 07:17 | מאת: לבנה

צביקה שלום! במבזק הבריאות האחרון שלך ציינת את הנ"ל כעשיר מאד בברזל. האם התכוונת לטימין (קורנית)? אם לא, מהו התבלין הזה ואיך אפשר להשיג אותו? בהמשך לשאלתי הקודמת על קינמון, ידועות הסגולות שלו ורבות דובר בו, אני רציתי שתחדד את ההתיחסות שלך לקשר בין קינמון ואלצהיימר. כי זו ללא ספק ידיעה חדשה ומרעישה. האם יש התיחסות לכך במאמרי בריאות עולמיים? יום טוב!

25/09/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

לבנה שלום, אכן כן - הכוונה לטימין (קורנית). בקשר לקינמון, מצאתי במאגר המידע של הספריה הלאומית לרפואה בארה"ב (NCBI) שש עבודות (מחקרים) על הקשר בין קינמון למניעה וטיפול באלצהיימר. בקישור: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cinnamon,%20alzheimer&cmd=correctspelling באותו מאגר יש מצאתי 1,113 עבודות על קינמון ועל הקשר שלו לאיזון סוכר, כולסטרול והשפעות חיוביות על הבריאות הכללית. את זה תמצאי בקישור הבא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cinnamon חשוב להדגיש שלא כל המחקרים תומכים בתכונות המיוחסות לקינמון. שנה טובה צביקה

25/09/2011 | 01:36 | מאת: מיכל

שלום אני בת 19 אני עושה פעילות אירובית, ואנירובית במשך שעה לערך מדי מספר ימים. יש לי 2 שאלות אלייך בבקשה: 1.כמה זמן לוקח לתמר לעתכל בגוף? אני מתכוונת תוך כמה זמן הגוף מרגיש את האנרגיה של התמר? 2.תמיד אומרים לאכול 2תמרים לפני פעילות ספורטיבית, למה מומלץ לאכול 2 תמרים? האם תמר אחד לא מספיק? תודה רבה עדי

25/09/2011 | 07:53 | מאת: עדי מילר

שלום מיכל ראי את תשובתי לעידן מתאריך 11.9 2 יחידות תמרים שוות מבחינת ערכם הגליקמי לבננה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

24/09/2011 | 20:26 | מאת: גלי

שלום רב, אני בת 26 ומסיימת היום טיפול מרובע,בחיידק ההליקובקטר.וזאת לאחר ששני הטיפולים המשלושים,הקודמים,כשלו. אני מבינה שהכשל הבסיסי הוא בתזונה שלי.אני צמחונית שניזונה מסלטים,פירות,והרבה מאוד פחמימות על בסיס קמח לבן (פתיתים,פסטות,גבינות,אורז לבן,פיצות,מאפים,כל מה שניתן להקרמה,מטוגנים),נכון לעכשיו הקיבה שלי לבטח במצב קטסטרופלי ועליי להימנע ממאכלים בעלי חומציות יתר. שאלתי היא מה אני יכולה לאכול מלבד סלטים?פירות?כאוכל חם.. אני גם ככה רזה מידי .. בורגול?קינואה?קוסקוס?אלו מאכלים נחשבים לבסיסים ולא בעלי חומציות גבוהה?תודה מראש

24/09/2011 | 23:53 | מאת: שי

קמח לבן אסור גם טיגון .צריכה לאכול קטניות ולחם מלא או שיפון ללא שמרים אלה עם מחמצת .גם סוכר לא טוב.זה רק עצה.התזונה מאוד חשובה

25/09/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, קחי בחשבון שהחיידק הזה נמצא אצל רוב האנשים תזונה קלוקלת, מתח מתמשך וליקויים באורח החיים גורמים לחיידק לשגשג, שוב ושוב, גם לאחר ש"השמדנו" אותו באמצעות אנטיביוטיקה. אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי מסודר ומקיף בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. לשאלתך, ירקות, פירות ושקדים הם בסיסיים, אבל זה רק חלק מהפתרון לבעייתך. בנוסף, כדאי שתצרכי מזונות טבעיים עתירי אנרגיה כמו: שומשום, טחינה, אבוקדו, אגוזים, זרעי חמניות, פשתן, דלעת. בהצלחה צביקה קורן

24/09/2011 | 13:59 | מאת: שם טוב

יש לי מחלה אוטואימונית שגורמת לנשירת שיער ופצעי עור בזמן סטרס בעיקר והמליצו לי להתחיל לאכול אוכל אורגני כמו ירקות, טבעוף וכו' אתם חושבים שיש קשר ישיר בין תזונה לבין מחלה שאני לא אוכל לעולם להרפא ממנה? תודה

25/09/2011 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהחלט יש קשר בין רוב המלחות לתזונה קלוקלת ואורח חיים לא בריא. לא ציינת באיזו מחלה מדובר ואף אחד לא יכול להבטיח לך לך רפואה מלאה. אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום זה או אחר. שנה טובה צביקה

21/11/2011 | 18:18 | מאת: עדנה

אני מציעה לך לקרא את ספרה של הגב' שרה חמו : " שביל הזהב לריפוי טבעי" - שם תוכל לקבל מידע על שינויים ממשיים בתזונה שעשויים לשפר מאוד את המצב גם במחלות קשות. להודות על האמת לא קראתי עדיין את הספר ,אינני מכירה את הסופרת ואין לי שום קשר איתה. חיפשתי בעצמי חומר על ריפוי מחלות אוטואימוניות ונחשפתי למידע הזה. בהצלחה.

23/09/2011 | 10:20 | מאת: מלי

שלום, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין שקדיה לשקדימון ומה יותר ממולץ לתינוקת בת 7 חודשים שצריכה לעלות במשקל

24/09/2011 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, מדובר בממרח שקדים המיוצר על ידי שני יצרנים שונים. הם זהים מבחינת ערכים תזונתיים. בשקדימון יש קצת יותר סידן. שניהם מתאימים לתינוקות, אבל כדאי להתחיל עם כמות קטנה, כדי לשלול אלרגיה לשקדים. בהצלחה צביקה קורן

צביקה היקר! שמחתי לקבל למייל שלי את מבזק הבריאות האחרון ששלחת ובו טיפים חשובים מאד לבריאות. כמו תמיד אני שולחת את המבזק שלך הלאה לכל תלמידי וחברי, באהבה גדולה. אני יודעת שהם, כמוני, נעזרים במבזקים שאתה מכין באהבה רבה, אם כי לא תמיד הם טורחים להגיב. במבזק האחרון ששלחת, אתה מציין כמה תבלינים ועל הסגולות שלהם. כמי שמחובר אל ספרית המאמרים הבינלאומית, הייתי מבקשת לשאול אותך לגבי הקינמון. האם כבר פורסם חומר לגביו? מביאה לך ציטטה קטנה מהמתפרסם אצלנו בעיתונות: "חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, בראשות פרופ' מיכאל עובדיה מהמחלקה לזואולוגיה בפקולטה למדעי חיים, הצליחו לבודד מקטע מצמח הקינמון המסוגל לעכב התפתחות של מחלת האלצהיימר. החומר המכונה CEppt הצליח במחקר לעכב אלצהיימר בעכברי מעבדה שגודלו עם גן הגורם ליצירת מולקולות עמילואידיות (משקעי חלבון) רעילות המצטברות במוח בעת התקדמות המחלה. למחקר שותפות כמה מעבדות בפקולטה למדעי החיים. הממצאים דווחו לאחרונה בכתב העת המדעי PLoS ONE." אם תרצה תוכל למצוא המון חומר משלנו באינטרנט. אולי יש בזה ממש. אשמח לשמוע ממך. שאלה נוספת שיש לי היא לגבי סוף השבוע של בריאות שאתם מארגנים בירושלים, האם זה שונה מסדנאות המיצים? בינתיים, שתהיה לך שבת שלום וכל טוב.........

לבנה שלום, תודה על המשוב. עוד היום אכניס את המבזק לאתר שלי ואז אפנה את הגולשים אליו. הקינמון תבלין חשוב מאד ולכן כתבתי עלי כבר במבזק השני בפברואר 201 בקישור: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=118 כל הזמן יש מחקרים חדשים המגלים את התועלות שלו, גם באיזון לחץ דם (אני כתבתי שהוא לא מומלץ ליתר לחץ דם) ולאיזון רמת סוכר בדם. לגבי סדנת הבריאות, זאת תהיה סדנה של הרצאות ותרגול בנושא בריאות טבעית (תזונה, הפגת מתחים, פעילות גופנית) עם אוכל וללא מיצים... הזדמנות להביא את בעלך... בקרוב אשלח תוכנית. שנה טובה צביקה

22/09/2011 | 18:32 | מאת: דנה

להלן המרכיבים של משקה כלורופיל של נייצ'רס סנשיין: הרכיבים הפעילים בכפית משקה כלורופיל (5 מ"ל): כלורופילין (נתרן נחושת כלורופילין) שמקורו באספסת - מ"ג ............ 15 שמן מנטה - מ"ג ................................................................ 4.4 רכיבים נוספים: גליצרין צמחי ומים. משקה כלורופיל של חברת NOVEL מכיל- קומפלקס כלורופילין נחושת- 151 מ"ג בנייצ'רס סנשיין יש 5 מ"ג ובNOVEL יש 151 מ"ג בNOVEL הריכוז גבוהה פי 10 מניצ'רס סנשיין!!! על איזה ריכוז את ממליצה האם זה לא גבוה מידי ומסוכן ריכוז של 151 מ"ג???

23/09/2011 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, חבל שלא הזכרת גם מרכיבים "לא פעילים" שאולי קיימים במוצרים שהזכרת, כמו ממתיק מלאכותי (סורביטול) וחומר משלשל (גואר-גם), חומר מסרטן (סודיום בנזואט) וחומר משמר להלן רכיבי אחד המוצרים לפי פרסום היצרן: סורביטול, סודיום קופר כלורפיל, טעם מנטה, חומצה ציטרית, גוארגם, פוטסיום סורבט, סודיום בנזואט, מים. אני לא מבין מדוע את צריכה לקחת את החומרים האלה, אבל ניקוי גוף" לא משיגים באמצעות צמחים ותוספים. מיץ ירקות ירוק ואכילת ירקות ירוקים יתנו לך את כל הכלורופיל שאת צריכה בצורה זמינה וטבעית למה להכניס לגוף נחושת נתרן? בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 15:38 | מאת: חגית

אילו תוספי תזונה קיימים המספקים חיידקים פרוביוטיים למעיים, למניעת נטייה לשילשולים ?

23/09/2011 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, תבררי בחנות טבע - יש מגוון תוספים. עם זאת אני ממליץ לטפל בשורש הבעיה" ולא ב"תרופות טבעיות". שנה טובה צביקה קורן

22/09/2011 | 13:11 | מאת: שאול

שלום כידוע גרעיני פשתן רגישים מאוד לחמצון ועיפוש ולכן יש הממליצים לא לטחון אותם כי כידוע מתפתח חום בזמן הטחינה. במקום זאת מציעים להשרות אותם במים. 1. האם זה לא יגרום לקלקול /נזק לפשתן? 2. האם זה יהיה זמין ביולגית לגוף אחרי השרייה כזאת? 3. האם זה יהיה אכיל /רך או עדיין ידרוש לעיסה רצינית עם השיניים? 4. כמה זמן מומלץ להשרות? בתודה

23/09/2011 | 06:01 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום 1. האם זה לא יגרום לקלקול /נזק לפשתן? - לא לא ייגרם נזק, אבל עדיף לטחון. 2. האם זה יהיה זמין ביולגית לגוף אחרי השרייה כזאת? חיובי - רק עם לעיסה יסודית. 3. האם זה יהיה אכיל /רך או עדיין ידרוש לעיסה רצינית עם השיניים? - כן 4. כמה זמן מומלץ להשרות? - לפחות 8 שעות. שנה טובה צביקה

שלום לצביקה קורן,ראשית תודה רבה לתשובה המהירה והמעמיקה, כול הכבוד! רק דבר אחד לא ברור לי מה פירוש - פטרוזיליה או עירית קפואה מיובשת- האם הכוונה לפטרוזיליה טריה שמייבשים ומקפיאים במקרר? סליחה על אי ההבנה בתודה אילנה

אילנה שלום, הנתונים נלקחו ממאגר מידע המתייחס למזונות בארצות הברית. כנראה ששם יש מוצר כזה. אני לא נתקלתי בו בארץ, אם כי יש אנשים שיודעים לייבש ולהקפיא ירקות עליים ובכך מפיקים תועלת כשהם לא בעונה. כפי שראית, יש מספיק מוצרים צמחיים אחרים המכילים ברזל בהצלחה צביקה קורן

21/09/2011 | 13:10 | מאת: מנשה

בבדיקה נמצא אצלי חסר בויטמין די:13.4,ולכן אני נוטל כבר כחודשיים 2000 יחב"ל ליום עם האוכל.בשבועים האחרונים אני סובל משלשול,האם יש קשר? לכמה זמן עלי להמשיך במינון זה או לשנות מינון ומתי?

22/09/2011 | 05:51 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, ויטמין D לא אמור לגרום לשילשול, אבל לפעמים מוסיפים ממתיקים מלאכותיים, או אלכוהוליים, או "חומרי טעם" ואז זה בעייתי. תבדוק מה יש לך. אתה יכול לקנות מוצר אחר, או להפסיק לשבוע ולראות. תוסף ויטמין D צריך לקחת כל החיים, או כל עוד הרמה נמוכה. לצערי הרמה נמוכה אצל רוב האוכלוסיה. בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 19:55 | מאת: מנשה

תודה על העזרה.

21/09/2011 | 12:24 | מאת: אילנה

שלום בבדיקות שעשיתי יש לי מחסור בברזל,הפריטין ממש נמוך המוגלובין בגבול הנמוך,ויטמין b12 תקין,ויטמיןD תקין כיצד אוכל להשלים את חוסר הברזל דרך המזון ולא בכדורים או בתוספי מזון אני אוכלת מעט בשר הודו, ירקות פירות ,דגנים וקטניות -וגם זרעי שומשום גרעיני דלעת ואגוזים,היכן אפשר לימצוא ברזל במזון ועם ספיגה טובה, בתודה אילנה

22/09/2011 | 05:57 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, כמות גדולה של ברזל יש בבשר ובאיברים פנימיים, אבל גם בעולם הצומח כפי שתראי ברשימה שלהלן שמכילה כמות ברזל במאה גרם: פטרוזיליה קפואה ומיובשת 54 עלים ירוקים 3 - 5 אצות ספירולינה יבשה 28 מוצרי סויה 12 - 17 עירית קפואה ומיובשת 20 קיטניות (עדשים, חומוס, אפונה וכד') 8 - 12 פלפל יבש / פפריקה 10 אמרנט (דגן) 8 עגבנייה מיובשת 9 שיבולת שועל, חיטה, קינואה, אורז 4-6 עשב לימון 8 חמאת שומשום, חמאת בוטנים 18 תפוח אדמה אפוי 7 זרעי שומשום, דלעת 15 פטרוזיליה חיה 6 זרעי פשתן, חמניות, אורן 6 פירות יבשים 3 - 4 שקדים, אגוזים 3 - 5 תבלין טימיה 124 לחם, קרקרים 4 - 5 תבלינים (פטרוזיליה, שמיר, מיורן, כמון, אורגנו, בזיליקום, כורכום, כוסברה, אניס) 40 - 98 מולסה 5 הערות: 1. חשוב מאד לגוון את התזונה היומית, כדי לקבל ברזל (ומינרלים חשובים אחרים) מכמה מקורות. 2.המינון היומי המומלץ (RDA) על-פי רשויות התזונה בארץ ובעולם עומד כיום על 18 מ"ג לנשים בגילאי 19 – 50 ו 8 מ"ג לגברים ולנשים מעל גיל 50. נשים הרות זקוקות לכמות רבה יותר (27 מ"ג). 3. בפירות ובירקות יש כמות קטנה יחסית של ברזל במאה גרם (0.5 מ"ג עד 1.5 מ"ג), אך אנחנו אוכלים יותר ממאה גרם פירות וירקות ביממה. 4. ויטמין C מסייע בספיגת הברזל בגוף. סובין ועודף סיבים תזונתיים מפריעים לספיגה. 5. שתיית תה, קפה, קולה בזמן הארוחה ואחריה, תעכב את ספיגת הברזל בגוף ואף תמנע אותו. לסיכום, יכול להיות שיש לך בעיה בספיגה. תבדקי את התזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן

21/09/2011 | 06:33 | מאת: שי

צמח המקאה.טו ב לבעיות זיקפה בן בריא58

22/09/2011 | 06:00 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לבעיות זקפה לא הייתי מסתמך על "תרופה טבעית" זו או אחרת, אלא על תזונה טבעית מגוונת ואיכותית. לצורך זה כדאי מאד להימנע מעישון ואלכוהול. בנוסף, ישנם גורמים נפשיים ורפואיים כמו סוכרת ועוד) המשפיעים. בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 06:35 | מאת: שי

גם לא שותה.איזה תזונה טבעית אני יוכל לקחת.תודה.לא אוכל בשר עוף רק מלא לא קמח לבן סוכר

20/09/2011 | 22:47 | מאת: ...

אם אערבב במזון או השתייה שאני צורך שאריות צואה, האם זה מסכן אותי מבחינת סיכונים חמורים של חיידקים שיכולים לפגוע בי במחלות רציניות ולסכן את הבריאות שלי? נגיד אקח צואה ואפזר אותה על ירק בגינה, ואחרי זה אוכל אותו, האם זה מסכן אותי? כידוע מקור ה- b12 הוא מחיידקים במעי הגס והם מתפזרים בצואה על האדמה וגם חיות אוכלות אותו וכך מקבלים את אותם חיידקי b12. זה הפיתרון הטבעי היחידי לבעיה הזאת לפי מה שהבנתי. כנל שאריות צואה מעורבבות בשתייה.. שמעתי שבהודו רמת ההגיינה היא נמוכה ומאפשרת שאריות צואה בשתייה שלהם וגם הם לא שוטפים ידיים ומנגבים ורמת ה- b12 בהודו היא מאוד טובה ורובם צמחונים. אז מה דעתכם, האם זה מסוכן? עד כמה החיידקי קולי או דיזנטריה האלה מסוכנים? העולם המערבי עושה היסטריה מהנ"ל ומצדיינו יש עמים וכל החיות אין להם בעיה עם זה.. אשמח לתשובה..

22/09/2011 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום מצד אחד אכן אתה צודק אבל אם נשים יתרון + חסרון להסתכן שיהיה לך באוכל חיידקים צואתיים וטפילים אחרים לא תודה הם מסוכנים גורמים למחלות רבות ואפילו במקרים מסוימים למוות. אז עדיף לקנות B12ולצרוך אותו בצורה נקייה. בהצלחה בברכה שנה טובה טובה בר- שאן

שלום, לאמי יש אי ספיקת כליות והיא מוגבלת בתזונה , האם ידוע על חומר כלשהו בתה הירוק שיכול למנוע ממנה לשתות אותו בהקשר לכליות?

22/09/2011 | 06:02 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, לא ידוע לי על בעיה בשתיית תה ירוק בהקשר לבעיה שציינת. עם זאת, אי ספיקת כליות מחייבת תזונה קפדנית ומוגבלת במלח, חלבון ושתייה ולכן אני מציע שתפני לרופא המטפל, או לתזונאית מומחית במחלת כליות. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב לצביקה קורן, ראשית תודה לתשובה בנושא שומשום-קליה וטחינה, רציתי לשאול במידה ואני קולה את השומשום הוא מאבד את השומנים?כלומר הוא פחות שמן כתוצאה מהקליה,דרך אגב אני גם טוחנת בנוסף - אגוזי מלך גרעיני חמניות וגרעיני דלעת,האם כדאי גם אותם לקלות במחבת? ועוד שאלה-את כול התערובת הזו אני מוסיפה- לדייסת קווקר האם הצרוף הזה לא מספיק טוב? ושוב אני מודה לך מאוד מאוד לתשובה סופי

19/09/2011 | 22:28 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליה לא מעלימה את השומנים, היא רק מקלקלת אותם. באגוזי מלך, חמניות ודלעת אין כמות גדולה של חומצה אוכסלית ולכן רצוי לא לקלות אותם. הוספה לדייסת שיבולת שועל (לא "קווקר" שזה אינסטנט) טובה מאד ומשפרת את המנה. בהצלחה צביקה קורן

18/09/2011 | 22:14 | מאת: דליה

שלום חולה במחלת מפרקים (RA) שותה כול בוקר מיץ מלימון אחד בתוספת מים פושרים וכף אחד של שמן זית מה דעתך האם השתיה של מיץ מלימון אחד כול יום היא מוגזמת? עד כמה שידוע לימון הוא פרי בסיסי ,האם אני טועה אבקש את דעתך בתודה רבה דליה

19/09/2011 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום מצוין תמשיכי כך בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 17:33 | מאת: ציפי

נמצא אצלי החיידק בערכים גבוהים של 37.080 טופלתי בשני סווגי אנטביוטיקה. לאחר מכן לקחתי מיצוי של אורגנו פראי, פרביוטיקה,ויטמין c, ואומגה 3 כחודש וחצי. שאלתי היא לכמה זמן לוקחים את הטיפול הזה.

19/09/2011 | 04:53 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום גשי ותעשי בדיקה של ההליקובקטר פילורי. את החיידקים הטובים הייתי לוקחת עוד 3 חודשים בברכה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 13:51 | מאת: יוסי

שלום .מה עדיף להורדת כולסטרול אומגה רגילה או צמחית.תודה

19/09/2011 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום אומגה 3 טובה יותר להורדת טריגליצירידים ופחות כולסטרול בכל מקרה עדיפםפה אומגה 3 הרגילה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 13:46 | מאת: אביב

שלום רב. שמי אביב ואני מתנסה בתזונה טבעונית כבר במשך כמה חודשים ונהנה מכל רגע. לאחרונה הבנתי כי יתכן וחסר לי מקור טוב לויטמין b12. האם יש פרי או ירק שניתן לקבל מהם כמות מספקת של ויטמין זה או שעלי ליטול תוסי תזונה ? תודה רבה

19/09/2011 | 06:06 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, לצערי אי אפשר לקבל B12 ממזון צמחי. כדאי לקחת כדור למציצה כדי למנוע חוסרים. כדאי לעשות בדיקות דם כל חצי שנה. מקווה שקיבלת הדרכה תזונתית בהצלחה צביקה קורן

19/09/2011 | 09:18 | מאת: אביב

17/09/2011 | 17:35 | מאת: סופי

שלום רב אני מנביטה שעועית אזוקי-ואחר כך מבשלת לתוך מרק ירקות לאחר הבישול משילים השעועית את התרמילים כלומר את הקליפה האם אפשר לאכול את הקליפה והיא אינה גורמת לבעיות עיכול? כי זה בלתי אפשרי להוציאם ממרק הירקות המבושל. ועוד שאלה-איך אפשר לקבל בצורה הטובה ביותר את הסידן מטחינת שומשום,האם לקלות אותם במחבת לפני הטחינה? לכמה זמן ?או לאחר הטחינה? מה רצוי ואיך תהיה הספיגה הטובה ביותר? תודה מראש לתשובה סופי

18/09/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליפה מכילה סיבים תזונתיים, אבל גם גורמת לגזים. אם אין אפשרות להוציא, אז אוכלים. זה לא גורם נזק. לגבי סידן משומשום, כדאי באמת לטחון. הקליה הורסת את השמנים הטובים שיש בשומשום, אבל הורסת גם את החומצה האוכסלית שמפריעה לספיגת הסידן. לכן אם את מעוניינת בסידן, תקלי קלות לפני הטחינה. לשיפור הספיגה, כדאי לפזר על סלט פירות חמצמץ או סלט ירקות עם לימון. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה

17/09/2011 | 00:27 | מאת: שגיא

האם אפשר לשתות בנפיבר עם מים, כי מים לא מגיע לקיבה, או שעדיף עם מזון??

17/09/2011 | 18:38 | מאת: עדי מילר

שלום אין עדיפות, ניתן לערבב עם מים או במזון... לבחירתך בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/09/2011 | 21:52 | מאת: יוסי

.בן 55 בריא .פסקתי לעשן לפני 6 שנים .שנתיים לא אוכל בשר עוף.רק דגים שמן זית .לא אוכל קמח לבן לא אוכל שמרים .רק שיפון ומחמצת הכל מלא קמח אורז אדום.הרבה קטניות.בלי מיצים וצבעי מאכל.הרבה ירקות ביום פירות .לוקח ויטמין סי וגם בי וגם די.וגם אומגה. בדיקות אחרונות תקינות שואל אם הכלסטרול מספיק טוב .182. הרע126.הטוב 38.ושומנים בדם 88.האם יש מה לשפר כדאי להוריד עוד את הכולסטרול.תודה

16/09/2011 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום אכן עשית שינוי יפה אך עדיין לא מספיק. הכולסטרול שלך בערך העליון של הנורמה וכן הכולסטרול הרע. לגבי הכולסטרול הטוב הוא מאוד נמוך ויש להעלותו חשוב: 1. לאכל אגוזי מלך, וכל שאר הזרעים למיניהם. 2. לאכל הרבה עלים ונבטים. 3. לעשות ספורט .כיוון שספורט מעלה את הכולסטרול הטוב. 4. לאכל רימונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/09/2011 | 09:32 | מאת: יוסי

אגוזי המלך.אוכל.ספרוט לא עושה.תודה.צריך לעשות

14/09/2011 | 19:08 | מאת: מנשה

אני נוטל יומית מספר תוספי תזונה עם הארוחה העיקרית.בכולם כתוב ליטול עם הארוחה.האם יש סיבה לא ליטול את כולם בו-זמנית?

15/09/2011 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה תלוי מה אתה לוקח בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 23:39 | מאת: מנשה

התוספים אותם אני צורך על בסיס יומי עם הארוחות,וברצוני לדעת אם מי מהם מחייב הפרדה או ניתן ליטול את כולם או חלקם יחד הם: לציטין,רזברטרול,קצח,גדילן,כורכום(עם פיפרין),צ'יה,ויקוג,ויטמין די(יש לי חוסר,בבדיקה נמצא 13).התזונה שלי מוקפדת.תודה

14/09/2011 | 17:41 | מאת: יעל

קראתי מה נכתב פה בעבר בנושא זה ואשמח לקבל תשובות נוספות. אני מטופלת בכימותרפיה. בין תופעות הלוואי יש עצירות וחולשה. עד עתה השתמשתי בזרעי פשתן טחונים. היום הציעו לי בחנות את זרעי הצ'יה כבעלי השפעה דומה לפשתן.נאמר לי שלא צריך לטחון ואפשרי פשוט להוסיף ליוגורט וכו'. האם זה נכון? האם יש בעיה לקחתם בזמן כימותרפיה? קראתי היכן שהוא שלא טוב לקחת אנטיאוקסידנטים בתקופה זו. אשמח לעזרתכם. תודה וכל טוב יעל

15/09/2011 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום זרעי פשתן טחונים מצויין וגם זרעי ציה טובים מאוד. היום הגישה דווקא לתת אנטי אוקסידאנטים קראי את הספר תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת של דר יוסף ברנר שהוא אונקולוג בכיר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/09/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, גם בזמן כימוטרפיה צריך לאכול וכדאי שזה יהיה אוכל טבעי, מבריא, מגוון, מאוזן, גם אם הוא מכיל נוגדי חמצון. האיסור (השנוי במחלוקת) הוא על צריכת תוספים המכילים נוגדי חמצון. סביר להניח שיציעו לך בחנות לקנות צ'יאה שעולה פי ארבע מפשתן ואז הרווח גדול יותר. בדקתי ובפשתן יש יותר ערכים תזונתיים מאשר בצ'יאה. כמובן שצריך לטחון, כדי להינות היתרונות הפשתן. בתחילת החודש כתבתי כאן מאמר מקיף על הפשתן - נסי לצמוא. הערה אחרונה: במצבך לא כדאי להסתמך רק על "להיט תזונתי" כזה או אחר, אלא לאזן את התזונה ולבימנע ממזון זבל מזיק. תוסיפי סלק חי ומבושל לתזונה. רפואה שלמה צביקה

15/09/2011 | 21:08 | מאת: יעל

על דבריכם. אני מקפידה על תזונה תמיד ובעיקר עכשו.רק שעכשו אני צריכה תגבור להתמודד עם תופעות הלוואי. ושוב - תודה רבה ושנה טובה ובריאה

14/09/2011 | 16:27 | מאת: תומר

אהלן לפי האתר הזה http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2733/2 עירית מכילה הרבה מינרלים וויטמינים...ונחשבת למאוד בריאה אמנם אני לא מצליח לתרגם את המונח "freeze-dried" האם זה משהו שמוכרים בסופרים בארץ? לפי האתר הזה לעירית-raw יש ערך תזונתי פחות רב..

15/09/2011 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, אני לא חושב שלירקות קפואים יש ערך בריאותי רב יותר מאשר לירקות חיים. כשצורכים מזון חי וטרי מקבלים יותר מויטמינים ומינרלים. אני לא יודע אם ניתן להשיג את המוצר בארץ תברר בחנויות טבע. בהצלחה צביקה קורן

מה שיהיה יותר הגיוני.. וול, טנקס

14/09/2011 | 14:51 | מאת: לני

שלום, השאלה שלי קשורה במידה רבה לתזונה אבל מכיוון שמדובר בהורמונים נראה לי שאולי דווקא פה אמצא תשובה. לפני כחודשיים החלו להופיע על פני פצעי אקנה באיזור המצח בתדירות גבוהה ובניגוד לעבר - מעולם לא הייתה לי בעיית אקנה, להיפך, תמיד היה לי עור חלק ויפה בכל גיל (כיום בת 32). לפני כשבוע, בעוד בעית הפצעים קימת ומעצבנת, פתאום שמתי לב שיש לי פלומת שיער על הפנים באיזור עצמות הלחיים! אני אמנם בחורה שעירה אבל גם במקום בו הייתה פלומה דקה, בהירה יחסית ולא בעייתי פתאום השיער שם כהה ועבה וזו בעיה ענקית כי זה על הפנים. אני ממש לא מבינה מה עובר עלי, יחד עם בעיית הפצעים המעצבנים - אני ממש אומללה ונואשת. מן הסתם קבעתי תור לרופאת נשים אבל התור הקרוב ביותר נקבע לי לעוד חודש וחצי. בינתיים חברה שעוסקת בתזונה הפנתה את תשומת לבי לכך שבדיוק לפני כחודשיים החלתי לצרוך חלב סויה במקום חלב רגיל ולדבריה; כוס חלב סויה ביום מכילה כמות אסטרוגן בדיוק כפי שמכילה גלולה. מכיוון שאני גם אוכלת טופו שמופק מסויה, היא די בטוחה שאני סובלת מעודף גבוה של אסטרוגן שהתופעות של כך הן בדיוק מה שאני מתארת. כמובן שמיד הפסקתי לגעת בסויה כדי לבדוק אם יש לכך ביסוס אבל רציתי לשאול: 1. האם נושא הסויה וההורמונים שבו ידוע ומוכר ואכן יכול להיות שחברתי צודקת? 2. כמה זמן לוקח לגוף "להתנקות" ממצבורי האסטרוגן העודף? 3. האם תופעה כמו שיעור יתר שנגרם מבעיה הורמונלית תיפטר ברגע שהבעיה ההורמונלית תיפטר? כלומר - השיער הזה ינשור או שאשאר איתו לנצח? סליחה על התיאור הארוך והמייגע, אבל אודה מאוד לתשובה, אני מאוד בלחץ מהעניין וזה דחוף לי... תודה מראש!

15/09/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

לני שלום, הנושא שנוי במחלוקת ויש הרבה בילבול בנושא ובהבנת ההבדל בין אסטרוגן מהצומח ומהחי. בקישור שלהלן תמצאי מאמר מקיף שכתבתי בנושא וכולל הפנייה למחקרים תומכים. זה ייתן תשובה לחלק מהשאלות שלך וגם לשאלות שלא שאלת: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=119 כמובן שיתכן שבאמת יש לך בעיה הורמונלית ובעיה בצריכת סויה. קחי בחשבון שבחלב ובסוגי הבשר השונים יש יותר הורמונים ואסטרוגן מאשר בסויה. בהצלחה צביקה קורן

15/09/2011 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

לני שלום האקנה והשיעור אכן יכולים לנבוע מחוסר סדירות הורמונלית . האם את לוקחת גלולות לא סביר שהדבר קרה מכוס חלב סויה ששתית בסטיה אכן יש פיטואסטרוגנים אך מהניסיון הם לא יגרמו לתופעה כזו . מה שיגרום לשיעור זה דווקא טסטוסטרון. חשוב שתבדקי פרופיל הורמונאלי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/09/2011 | 07:09 | מאת: טל

שלום קראתי שבריא לאכול לימון, כיצד האם רק את הטיפות מהו המינון? האם מתאים גם לילדים החל מגיל 5 תודה

15/09/2011 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אכן כן, בריא לצרוך לימון, יחד עם עוד מגוון פירות וירקות. לא מדובר ב"תרופה טבעית". אפשר לשתות בבוקר, או בשעות היום כוס מים עם כמה טיפות לימון. אפשר לסחוט לסלט, לטחינה, לסלט חצילים ולמגוון מזונות. אפשר לגרגר בחצי כוס מים פושרים כשיש דלקת בגרון. אפשר לתת לילדים. לא רצוי להגזים בכמות בגלל הכמות הגדולה של החומצה שנמצאת בלימון. בהצלחה צביקה קורן

13/09/2011 | 11:27 | מאת: דפנה

שלום רב, אודה לך על עצתך מה הכי טוב לאכול לפני השינה. אני לא אוכלת מוצרי חלב בכלל. ארוחה אחרונה ב 20:00 שתי פרוסות לחם עם ממרח טחינה ירקות ופרי. אני הולכת לישון ב 10:00 ולפני השינה אני אוהבת לשתות משהו חם עם משהו ליד זה. על מה היית ממליץ, כמובן משהו שהולך עם שתיה חמה ולא ירק או פרי. תודה דפנה

14/09/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, את יכולה לאכול שני תמרים (רצוי מסוג דקל-נור), או כמה צימוקים או משמש אורגני. יש בחניות טבע חטיפים ועוגיות ללא תוספים מזיקים. בהצלחה צביקה קורן

12/09/2011 | 15:16 | מאת: לבנה

צביקה, שלום רב! מה שלומך? שאלה לי אליך: במסגרת הכנת המזון, בה אני משתדלת ככל האפשר להתרחק ממוצרים מעובדים/לא טבעיים, אני ממציאה לי כל מיני מתכונים טבעוניים טעימים (סליחה על חוסר הצניעות) ובריאים. בין היתר אני מכינה מיזלי. רציתי להכין חטיף בריאות ובו להכניס בנוסף לפירות יבשים אורגניים, גם שמן קוקוס וכן שומשום ושיבולת שועל. וכאן באה השאלה שלי: ראשית, האם ניתן לצרוך שיבולת שועל מלאה ללא בישול או שכאן עדיף דווקא להשתמש בפתיתים? שנית, אני יודעת ששומשום מלא אחרי הטחינה שלו מתחמצן, האם אוכל לשמור את חטיפי הבריאות במקרר למשך שבוע, נניח, מבלי שיגרם לחטיף נזק או שעדיף דווקא במקרה הזה להשתמש בשומשום רגיל לבן ללא טחינה? אני מוסיפה לחטיף הזה גם מעט שמן קוקוס, שאחרי המאמר שלך הבנתי שהוא תותח אמיתי וכן מעט דבש אורגני. כמובן שהחטיף העשיר מאד הזה ישמש אותי רק לפני אימוני בוקר מאומצים (הליכה מהירה+שחייה) ולא כנשנוש. על תשובותיך אודה

13/09/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

לבנה היקר, תודה שאת משתפת את הגולשים בשאלות הטובות שלך... אני שמח שאת יצירתית בנושא החטיפים. אפשר להשתמש בפתיתי שיבולת שועל ללא בישול. לא רצוי להשתמש בשומשום לבן (מקולף) שמכיל בעיקר שומן. אפשר ורצוי לשמור את החטיף במקרר, מכיוון שאת לא מוסיפה חומרים משמרים. בנוסף לשומשום ט ח ו ן, את יכולה להעשיר את החטיף עם פשתן טחון, גרעיני חמניות ודלעת. בהצלחה רבה צביקה

13/09/2011 | 10:41 | מאת: לבנה

צביקה תודה על הפידבק. אני תמיד שמחה לגלוש בפורום הנהדר הזה ואשמח להעשיר את הידע שלי באמצעות שאלות. לעצם העניין הקודם ולמען אהיה ראויה לכתרים שאתה קושר לי ובמיוחד כדי להיות הוגנת עם הגולשים האחרים אני חייבת לשתף אתכם בהמשך הכנה החטיף. לצערי הרב, לא הצלחתי לגבש את העיסה לכדי משהו מוצק שאוכל לפרוס או לחתוך באיזושהי צורה ולבסוף עשיתי מה שעשיתי בפעמים קודמות: הוספתי שתי ביצים (אורגניות, כמובן) שיטחתי על תבנית אפיה ורק לאחר האפיה פרסתי למלבני חטיף. אלא שאינני יודעת אם לא יצא שכרי בהפסדי: הלא חלק גדול מהרכיבים הבריאים והנהדרים איבדו וודאי באפיה את כל הסגולות הנהדרות שלהם, לא?

12/09/2011 | 09:48 | מאת: אמיר

קראתי הרבה על סגולות הברוקלי במניעת סרטן,שמירה על הלב והשאלה איך ניתן לאכול את המאכל ולהסיק את מיטב התועלת ממנו? האם ניתן להרתיח את הברוקלי במים ולאחר מכן לאכול אותו רגיל? תודה

12/09/2011 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, אפשר (ורצוי) לאכול ברוקולי חי מגידול אורגני ואפשר לבשל או לאדות למשך 5-10 דקות בלבד. להלן מידע נוסף וכמה מתכונות ירקות ממשפחת המצליבים: ירקות ממשפחת המצליבים יכולים למנוע סרטן לחומרים המצויים בצמחים יש תכונות נוגדות?חמצון, בעלות יכולת למנוע ולנטרל נזק של ''רדיקלים חופשיים לתאי הגוף. הדבר הוכח באין ספור מחקרים. ראויים לציון הם הירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים), אשר מחזקים את המערכת החיסונית וגורמים להגברת ייצור של אנזימים המעורבים בטיהור התאים מרעלים ומתרכובות וחומרים המזיקים להם. על-פי מחקרים - חלקם בחיות?מעבדה וחלקם בבני?אדם - אכילת ירקות ממשפחת המצליבים עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סרטן ולהתפשטותו ובעיקר סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן השד וסרטן השחלות. בנוסף נמצא, כי ירקות אלה מועילים לטיפול בכיבים במערכת העיכול, באסטמה ובדלקות בדרכי הנשימה. כדי ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים עדיף לאכול אותם טריים (למשל בסלט, או במיץ), או באידוי קצר (5-10 דקות). התכונות הבריאותיות שלהם אינן נשמרות בבישול ממושך. מיץ אנטי-סרטני המועיל לריפוי כיבים במערכת העיכול: רבע כרוב, גבעול ברוקולי עם התפרחת, גבעול סלרי, גזר. בהצלחה צביקה קורן

12/09/2011 | 07:12 | מאת: עדנה

שלום רב, 1. רציתי לדעת מה חשיבותו של התוסף L ליזין ועד כמה הוא יעיל בשיפור המערכת החיסונית? האם זרעי צ'יה מועילים יותר ? 2. מהו המינון המומלץ לאדם מבוגר של L ליזין? תודה

12/09/2011 | 15:08 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, מדובר בחומצת אמינו א ח ת מ 22 חומצות אמינו המרכיבות את מה שנקרא חלבון. אי ממליץ לא לקחת תוספים של חומצות אמינו בודדות, כדי לא ליצור חוסר איזון (עודף / חוסר) בחומצות אמינו אחרות העובדים איתה בסינרגיה. זרעי צ'יאה מכילים ליזין, כמו רכיבי תזונה אחרים. מקורות הליזין במזון: דגנים ובעיקר קטניות, זרעים ואגוזים, דגים, אגוזי קוקוס, בוטנים, פולי סויה, ביצים, ירקות. תפקידים: השפעה במחלות נגיפיות, שליטה על נגיף ההרפס. - משמשת כנשא של הסידן בתהליך הספיגה, הטמעה ופיזורו בגוף. בילדים מסייע להגברת צמיחה, סיוע בתפקוד המעיים ושיפור התיאבון. במצבי מחסור: חוסר תיאבון או עלייה במשקל, הפרעות אנזימטיות: אנמיה, נשירת שיער, בעיות ריכוז, עיניים אדומות. לסיכום, אני ממליץ לקבל ליזין מהמזון ולא לקחת תוסף. בהצלחה צביקה קורן

12/09/2011 | 16:13 | מאת: עדנה

התוסף L ליזין. הרוקח ( הומאופט) המליץ על לקיחת כמוסה אחת מידי יום לטיפול תומך בהדבקה בוירוס הפפילומה כדי לשפר את המערכת החיסונית. האם לדעתך יש מקום ליטול תוסף זה במקרה זה ? עד כמה הוא יכול להועיל ? האם אתה עדיין סבור שלא מומלץ לקחת את התוסף ? איזה נזק עלול להיגרם אם אמשיך לקחת תוסף זה למשך 3 חודשים? שוב תודה לך

12/09/2011 | 07:02 | מאת: עדנה

טובה בר שאן ,שלום רב, אני שומעת מידעים שונים בקשר לארוחת הבוקר הנחשבת לפי מה שקראתי לחשובה מבין הארוחות . שאלותיי הן: 1. במה מומלץ ביותר לפתוח את הבוקר ? מה הכי בריא ? 2.מהי ההרכב האידיאלי לארוחת הבוקר -המומלץ ביותר ? עליי לציין שאני בת 60+ ( מאוזנת ע"י סימבקור להורדת כולסטרול) וחשובה לי תזונה בכלל וארוחת הבוקר בפרט. תודה מראש

12/09/2011 | 14:49 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, ראשית בעיני אין "מומלץ ביותר" ואין "הכי בריא". ישנם אנשים שלא מסוגלים לאכול שום דבר עד הצהרים, יש האוכלים פירות עם חלבון וסלט עם חלבון ויש המעדיפים ארוחה מבושלת בבוקר. ישנן ג י ש ו ת תזונתיות שונות כמו הטבעונות המטיפה לאכילת ירקות בבוקר, גישת המקרוביוטיקה הממליצה על מזון מבושל בבוקר ולאורך כל היום ועוד. נסי למצוא מה מתאים ל ך ולא מה שמומחה זה או אחר אומר. את יכולה להתייעץ עם מומחה בגישה שאת נמשכת אליה. לדעתי כדאי להתחיל את הבוקר עם תה צמחים, או מיץ ירקות ואחרי כשעה לאכול ארוחה המכילה סלט עם חלבון כלשהו, או סלט עם חלבון (שקדים וזרעים, או ביצה קשה אורגנית, או יוגורט עיזים). בהצלחה צביקה קורן

10/09/2011 | 22:27 | מאת: שוש טנא

שלום רב, בני בן ה-29 סובל בחצי השנה האחרונה ממיגרנה של העין. התקף (היו שלושה )- מתבטא בכאב ובהפרעה ברמה כזאת או אחרת בשדה הראייה. האם ישנה המלצה בנושא בתחום תזונה/ תוספי מזון? תודה ושבוע טוב, שוש.

12/09/2011 | 14:37 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, אני לא מכיר את המחלה / תופעה הזאת ולכן אין לי המלצה ספציפית. נסי בפורום בריאות העין : http://www.doctors.co.il/forum-1590/message-63670#message-63670 בהצלחה צביקה קורן

10/09/2011 | 20:48 | מאת: לאה

שלום רב, א. על פי הוראת רופא עלי לצרוך תוסף סיבים. כמות הנוזלים המותרת לי ביום היא שש כוסות בלבד. האם מותר וכיצד אפשר לצרוך תוסף סיבים עם כמות כה קטנה של נוזלים. ב. כמה זמן לאחר התחלת השימוש בתוסף אני אמורה לראות את השפעתו. תודה רבה.

11/09/2011 | 09:31 | מאת: עדי מילר

שלום לאה על איזה תוסף מדובר ? מה הרופא המליץ לך ומאיזו סיבה נאמר לך להתחיל להשתמש בתוסף ? בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/09/2011 | 12:19 | מאת: לאה

תודה רבה על תגובתך המהירה. אני סובלת שנים רבות ממעי רגיז. בשנה האחרונה באופן מיוחד היציאות כל הזמן קשות מאד ודורשות מאמץ רב. כתוצאה מכך נגרם לי נזק בעור פי הטבעת עם פיסורה קלה. הכירורג המליץ על בנפיבר בעדיפות ראשונה. לפני עשרה ימים התחלתי ובהדרגה עליתי לשתי כפות ביום ועדיין אין שום שינוי בצורת היציאות. פניתי אליך כי עלה בדעתי שאולי הסיבה לכך היא שאני מוגבלת לשש כוסות נוזלים ביום בלבד, לפי הוראת רופא פנימי המטפל בלחץ הדם שלי בין השאר על ידי משתנים הגורמים לרמות נמוכות של נתרן. ושוב תודה.

10/09/2011 | 19:53 | מאת: יצחק

מה מומלץ לאכול לסתימת התאבון שנותן תחושת שובה ודל בקלוריות?

11/09/2011 | 09:28 | מאת: עדי מילר

שלום יצחק לאיזון המשקל ולקבלת תחושת שובע אמיתית, אין תחליף לתזונה מאוזנת, מגוונת ואיכותית. כחלק מהתזונה המאוזנת יש להקפיד על צריכה של כ-25-30 גרם סיביים תזונתיים הנמצאים בעיקר בירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/09/2011 | 09:39 | מאת: יצחק

אני אוכל בצורה נכונה עם הרבה ירקות וגם פירות ועדיין קימת בעיית תאבון. חשבתי על רעיון לאכילת חטיף? מסיבים תזונתיים שיתן פתרון לסתימת התאבון ויכיל כלום קלוריות.

10/09/2011 | 02:20 | מאת: ש.

שלום,יש לי חוסר בברזל ובעיקר-מחסני הברזל שלי רייקים. אני לא ממש אוהבת בשר,,, כמו כן,יש לי רירית רחם דקה שמפריעה להיקלטות הריון-הומלץ לי לאכול סלק לשם עיבוי הרירית. א. האם ידוע לך על סגולה זו של הסלק על הרירית? ב. מהו המינון הנכון של צריכת סלק על כל צורותיו,לשם השגת הטבה מהירה-גם מבחינת הברזל וגם מבחינת רירית הרחם-אך מצד שני,ללא גרימת נזק של אכילה מוגזמת. תודה.

12/09/2011 | 15:12 | מאת: צביקה קורן

ש. שלום, א. אני לא מכיר את התכונה הזאת של הסלק. ב. המינון המומלץ הוא רבע עד חצי סלק בינוני ביום - חי ומבושל. ג. הטיפול באנמיה צריך להיות מקיף יותר ולא מבוסס על "תרופה" כזאת או אחרת. ד. על תכונות הסלק ומידע נוסף תוכלי לקרוא במאמר שכתבתי ומופיע קישור הבא: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=118 בהצלחה צביקה קורן

או בינוניים-מדוע מינון זה הוא בעצם בעייתי? הרי סלק זה ירק, וירק זה בריא, לא?

10/09/2011 | 01:09 | מאת: עידן

שלום עדי, האם חצי בננה כחצי שעה(זה זמן טוב?) לפני משחק כדורגל(שעה וחצי הכולל אירובי ואנארובי) זו הכמות הנכונה או שבננה אית שלמה עדיפה? האם בננה זה פרי שמתעכל מהר? ואין בעיה לצרוך אותו סמוך לפעילות גופנית קשה? תוכלי להסביר לי בפשטות מה יש בננה שהוא נחשב לפרי המומלץ(אני חושב) לפני פעילות גופנית? האם הוא עד כדי כך מפוצץ באנרגייה? תודה רבהההההה

11/09/2011 | 09:25 | מאת: עדי מילר

שלום עידן המטרה באכילה כחצי שעה לפני הפעילות הינה לספק תמיכה ראשונית של גלוקוז לתחילת הפעילות. על כן מומלץ לאכול פחמימה עם אינדקס גליקמי בינוני- גבוה, שנספגת יחסית מהר. ניתן לשלב גם מעט חלבון. בננה מכילה אינדקס גליקמי בינוני-גבוה ולכן בהחלט מתאימה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/09/2011 | 20:59 | מאת: מנשה

מה מאבד הגוף בנוסף למים כשיש שלשול(לא ממושך או כרוני)? מה כדאי לצרוך כדי לפצות על האובדן? רצוי משהו שזמין בבית.

12/09/2011 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, בשילשול מאבדים בעיקר ויטמינים ומינרלים אבל גם רכיבי תזונה אחרים שלא הספיקו להתעכל (חלבונים ושומנים). אם מדובר בשילשול קצר אין צורך בפעולה מיוחדת מלבד מעט יותר מלח באורז. רצוי לעשות "צום" קצר המבוסס על שתיית תה רגיל, ואכילה של אורז ל ב ן מדולל בהרבה מים ומתובל בקינמון. בהצלחה צביקה קורן

09/09/2011 | 20:54 | מאת: מנשה

כשצורכים מלח,האם יש לגוף שימוש בכלור(כלורין) שבו, או רק בנתרן? אם הכלור כשלעצמו מזיק,האם יש סוגי מלח המכילים פחות כלור?

09/09/2011 | 14:50 | מאת: אלי

שלום, אני נוהג לאכול פירות לפני אוכל אחר, והתעוררה בי תהייה: מה לגבי פירות המשולבים במזונות אחרים (למשל: עוגה המכילה פירות). האם בישול/אפייה "מבטלים" את הרכיבים שבגללם אני מפרידים פירות משאר סוגי המזון ? במלים אחרות: האם אני יכול לאכול עוף שהושרה בפירות יבשים, עוגת פירות, וכו' - בלי חשש ?

09/09/2011 | 18:13 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום לפי שיטת הפרדת מזונות אינך יכול לאכל חלבונים עם פחמימות כלך שפירות עם בשר זה לא מתאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2011 | 12:24 | מאת: לי

האם זה בסדר לטגן בשמן זית? למשל חביתה, או טיפה את האורז? ברור לי שעדיף בכלל לא לטגן, אבל אם כבר באיזה שמן עדיף לטגן? תודה

09/09/2011 | 18:09 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אין ספק שעדיף לא לטגן ולהוסיף את השמן בצורה שלא תיגע באופן ישיר על המחבת או הסיר (אידוי) שמן זיית הוא שמן טוב לטיגון קצר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/09/2011 | 02:09 | מאת: ש.

למה הכוונה טיגון קצר?

09/09/2011 | 10:45 | מאת: רועי

שלום, אני סובל מרפלוקס, דבר המקשה עליי בתפקוד היומיומי, זה מתבטא בחזרה של התוכן האוכל לפה, קושי רב בנשימה לאחר האוכל - בייחוד בשכיבה. קניתי בחנות צמחים חליטות צמחים של שומר , קמומיל, לחך ולענה וולגריס. השאלות שלי הן האם השילוב בניהן בחליטה אחת עלול להיות בעייתי? האם יש מינון מסויים שהוא מופרז ואף עלול להזיק ? האם יש בעיה של שילוב בין צמחים אלה עם לוסק, אומגה 3 ומולטי ויטמן ? ושאלה אחרונה היא מתי מומלץ לשתות את החליטה לפני או אחרי האוכל ? בתודה מראש, רועי.

09/09/2011 | 18:02 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום את החליטה ניתן לשתות לאחר האוכל. ואין איתה ביה ההמלצה שלי תאכל ארוחות קטנות ולא כבדות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/09/2011 | 08:15 | מאת: פרץ

לריפלקס אני ממליץ חליטה של פיליפנדולה (ספיראה). בד"כ עובד מצוין.

11/09/2011 | 21:06 | מאת: רועי

בנוסף למה שאני לוקח??

08/09/2011 | 14:14 | מאת: מיכל

מה עושים אם הילדה שלי בת השלוש לא אוכלת פירות וירקות?

09/09/2011 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום הילדה שלך קטנה ועדיין לא גבשה את הטעמים רק את יכולה ללמד אותה ולגרום לה לאכל מזונות חשובים אילו. תהיי יצירתית וכל פעם תנסי ירק אחר או מבושל או מוקפץ או בסלט או בפשטידה. שימי על השולחן ותראי לה שגם את אוכלת. הילדה בדרך כלל מחקה את הוריה . וצריך סבלנות וזה משתלם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אני מתאמנת באופן יומיומי בחדר כושר, ולאחרונה אני מנסה לאכול רוב הזמן אוכל טבעוני _לא מעובד_ בלבד.(כלומר, ללא מוצרים מן החי, ללא מוצרים מעובדים כלשהם - כלומר גם טופו ודומיהם לא באים בחשבון). לאחרונה אני סובלת מנשירת שיער רצינית, ואני חוששת שהדבר נובע מכך שאין לי מספיק ידע בנושא. לכן אני מחפשת תזונאי/ת מקצועית שתוכל להדריך אותי בנושא ולבנות לי תפריט מותאם.

09/09/2011 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום יתכן שאת באמת לא מקבלת את כל מה שאת צריכה בתזונה. גם צביקה קורן וגם אנוכי טובה בר- שאן תזונאים קלינים טבעיים ואם ברצונך יעוץ מפואט את מוזמנת להרים טלפון. הטלפון שלי 0546829699 הטלפון של צביקה נמצא באתר. בברכב ובהצלחה טובה בר- שאן