פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/10/2011 | 07:19 | מאת: לוטוס

שלום האם בישול קל הורס את החומצה הנל או שרק השרייה של 8 שעות?

06/10/2011 | 05:35 | מאת: צביקה קורן

לוטוס שלום, בישול קל, או קליה הורסים את החומצה האוכסלית. בהצלחה צביקה קורן

03/10/2011 | 19:50 | מאת: יהודה

מה האחסון הכי טוב לשמירת טריות של אגוזי מלך, שקדים(לא קלויים) וצימוקים. במידה כזאת ששומרת על הערכים התזונתיים, כלומר המיכל הכי טוב לאחסון ? ומה משך הזמן שאפשר לאכול עד שהם מאבדים ערכים תזונתיים ?

06/10/2011 | 05:34 | מאת: צביקה קורן

יהודה שלום, כדאי לשמור במקרר, במיכל זכוכית סגור. בהצלחה צביקה קורן

03/10/2011 | 11:51 | מאת: מירי

שלום רב, האם המים של המתקנים כמו תמי4 אכן נקיים יותר וטובים יותר לשתיה. מה ידוע לך על הטהור שהם עוברים שבזכות זה הם איכותיים יותר ממי ברז. אני מתכוונת לכל המתקנים שטוענים שהמים שלהם מטוהרים ואיכותיים יותר ממי ברז. אודה לתשותך.

03/10/2011 | 15:10 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, ראשית, כדאי לבחור מסנן / מטהר מים שעומד בתקנים ישראליים ובינלאומיים. שנית, אין לי מעבדה ולא בדקתי את איכות המים. שלישית, החברה שציינת משתמשת בשתי שיטות סינון: 1. סינון באמצעות פחם פעיל, המבצע: סינון פיזי: עצירת חלקיקים באופן פיזי ע"י "רשת", כגון: חול, חלודה, ואבנים קטנות. סינון כימי: סינון באמצעות פחם פעיל המשפר את טעמם ואיכותם של המים, סופח את הכלור, מסנן חומרים אורגניים ומעלים טעמי לוואי וריחות. 2. טיהור ע"י נורת UV, הקוטלת חיידקים, באמצעות תאורה אולטרה סגולית). בהצלחה צביקה קורן

02/10/2011 | 16:37 | מאת: טוני

ראיתי את המתכון הזה לשניצל בלי פירורי לחם ורציתי לשאול אם עצם הטיגון לא משאיר את כל הרעלים שיש בין כה בשניצל רגיל? הילדים שלי מאוד אוהבים שניצל וזה נראה לי מאכל ג'אנק ולא בריא מה אתם מציעים המתכון- http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=793241

03/10/2011 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

טוני שלום אכן את צודקת טיגון שורף את השמן וזה לא בריא . .אולם אם בכל זאת את רוצה לתת לילדייך ניתן להכינם בתנור. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

03/10/2011 | 22:16 | מאת: טוני

זה לא מאבד את כל השניצליות? טוב אני אנסה למצוא מתכון לשניצל אפוי... תודה לך (בינתיים ניסיתי את המתכון הנל והייתה הענות גבוהה- אז אם האפוי לא ילך, הרע במיעוטו!)

02/10/2011 | 10:14 | מאת: דנה

שלום רב סובלת מספר ימים משלשולים,עד כה התזונה שלי:דגנים קטניות אגוזים זרעים,ירקות ופירות-חיים ומבושלים עוף ביצים והודו וכעת שלשולים וגם גזים ,מה עלי לאכול ומה לא לאכול כדי לעצור את השלשולים שגם גורמים לכאבי בטן תודה וחתימה טובה דנה

03/10/2011 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום לשתות הרבה מרקים שיחזירו לך נוזלים ואורז עדיף לאכל את הירקות מבושלים לשתות תה שומר, נענע שמרגיע את הגזים בנוסף קחי פרוביוטיקה בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

02/10/2011 | 06:25 | מאת: יוסי

שלום.בדרום אמריקה.שותים את צמח המאטה.זה בריא

03/10/2011 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, משקה המאטה מכיל הרבה קפאין יש הסבורים שקפאין בריא. אני לא מסכים עם הטענה הזאת וחושב שכדאי להימנע מקפאין. בהצלחה צביקה קורן

01/10/2011 | 15:14 | מאת: סמי

הקשר בין כרסת לקוליטיס אשתי עברה עשרות טיפולים אימורן וסטרואידים (כ17 שנה )לבסוף ניכרת כל המעי הגס ולאחריו נמצא כרסת

01/10/2011 | 18:05 | מאת: צביקה קורן

אני חושב שמקרים כאלה של איבחון שגוי הם נדירים. מאחל רפואה שלמה לאשתך ושנה טובה לשניכם.

30/09/2011 | 13:25 | מאת: אמילי כהן

אני בת 15 ואני רוצה להשמין (כי אני בתת משקל) אמרו לי שאומגה 3 מחזק ומשמין זה נכון? ואם כן כמה כדורים של אומגה 3 כדאי לקחת ביום? תודה!!

01/10/2011 | 18:03 | מאת: צביקה קורן

אמילי שלום, בגילך אין צורך להשמין ואין צורך לרזות, באמצעות "דיאטות" מיוחדות. אומגה -3 זה שמן דגים ויש לו ערך קלורי כמו כל שמן. אני מציע לך לשמור על תזונה טבעית, מאוזנת ומגוונת ולעסוק בפעילות גופנית מהנה. בהצלחה צביקה קורן

29/09/2011 | 21:42 | מאת: אבי

שלום, בכוונתי לרכוש מערכת לסינון מים אוסמוזה הפוכה. מערכת שכזו (כך נאמר לי) מוציאה מהמים את כל המרכיבים שאינם H2O: גם את כל המתכות והחומרים המסרטנים מחד וגם את כל החידקים, הוירוסים, המינרלים והפלואור מאידך. מצד אחד, אני שמח שמערכת כזאת תוציא את כל הדברים השליליים שציינתי לעיל אבל האם הוצאת כל המינרלים והפלואור (ואולי דברים נוספים שלא ציינתי כאן) לא תפגע בבריאות משפחתי בהנחה שהמים הללו מהוים מעל 95% מהמים שאנחנו שותים במהלך היום? האם אנחנו מקבלים את המינרלים בכמות מספיקה במזון (כפי שנאמר לי) וקבלתם במים אינה משמעותית? מה לגבי הפלואור? אם באמת החוסר במינרלים או בפלואור במים הוא משמעותי האם ניתן להשלים אותו בתוספי מזון וכיו"ב? שנה טובה וגמר חתימה טובה!

30/09/2011 | 09:51 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, לכל מערכת סינון מים (וגם למים מינרליים) יש יתרונות וחסרונות. מי ששותה מים מאוסמוזה הפוכה עלול לסבול מחוסר מינרלים וצריך להשלים עם תוספים. בנוסף, אם לא נעשה שימוש שוטף ותדיר במים, מצטברים חיידקים במיכל האגירה, מכיוון שאים בהם כלור ואז יוצא שכרך בהפסדך. בהצלחה צביקה קורן

צביקה, תודה על תשובתך. מה בקשר לטיעון שממילא כמות המינרלים שאנו שותים במים זניחה יחסית לכמות שאנו צורכים בתזונה? האם יש בה ממש? ומה בקשר למחסור בפלואור? האם יש להשלימו ואם כן, איך עושים זאת? אבי.

29/09/2011 | 18:35 | מאת: מרים

שלום יש לי נשירת שיער מאוד מדאיגה,רציתי לישאול אם זה יכול להיות קשור לזה שאיני אוכלת מוצרי חלב כבר שנים? אוכלת ירקות פירות אגוזים קטניות ודגנים אבל לא חלב ומוצריו, בבדיקות שעשיתי אין לי מחסור באבץ או בעיה בברזל הבדיקות טובות אבל עדיין קיימת בעיה של נשירה מסיבית של השיער. מה דעתך? תודה ושנה טובה מרים

30/09/2011 | 09:47 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, כנראה שהנשירה לא קשורה למוצרי חלב, אם התזונה שלך מאוזנת ואם אין לך חוסרים תזונתיים. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש. ישנן סיבות רבות לנשירה מלבד חוסרים תזונתיים. אני מציע שבשלב הראשון תפני לרופא עור לבירור רפואי ואחר כך לייעוץ תזונתי. טיפ: מתח מתמשך, דיאטת הרזייה חריפה ופעילות גופנית מתישה עלולים לגרום ג ם לנשירת שיער. בהצלחה צביקה קורן

29/09/2011 | 12:49 | מאת: לבנה

צביקה, שלום! בהמשך למאמר ששלחת לנו על הנ"ל, הייתי מבקשת לשאול מה התועלת הבריאותית של שתית מיץ נקי מהירקות לעומת הSMOOTHIE . לי, אישית, עדיין קשה לעכל את הירק. למרות שהוא מעוך, גם במצבו זה הוא מעורר אצלי כאבי בטן. מיץ ירקות, לעומת זאת, הרבה יותר קל לי לעכל. אני מבינה שהתועלת העיקרית ב SMOOTHIE לעומת המיץ, היא בסיבים, לא? ואם כך, האם כאן אין נכון העיקרון של סיבים שסופחים גם ויטמינים ומינרלים על הדרך? אודה לך על ההתייחסות. חג שמח!!!

30/09/2011 | 09:43 | מאת: צביקה קורן

לבנה יקרה, את מבינה ומפנימה את ההערות שלי... כפי שציינתי במאמר, ה"שייקים" האלה מיועדים לאנשים שאין להם סבלנות ללעוס ולא מבינים את חשיבות הלעיסה היסודית. אך עדיין יש בזה סיבים תזונתיים שפוגעים בספיגה אופטימלית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון במידה ששהמיצים מאפשרים. יתכן שהם גם גורמים לך לאבי בטן בגלל יותר מידי רכיבים שלא מתאימים - למשל הוספת פרי לירקות.. לסיכום, לא כל "להיט תזונתי" מתאים לכל אחד. המשך חגים שמחים צביקה

28/09/2011 | 13:24 | מאת: אמיר

קראתי הרבה על סגולות הרימון אך רציתי לברר איך להשתמש בו מיץ או לאכול את הגרגרים כמה ומתי? תודה ושנה טובה

29/09/2011 | 06:28 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, כדאי לאכול את פרי הרימון בעונה, כשהוא בשל ולא חמוץ. כדאי לאכול את הפרי ללא הזרעים. אפשר לאכול רימון שלם קטן או חצי גדול. כדאי לאכול עם שומן חלבוני כמו: שקדים אגוזים, זרעים. אפשר לעשות מיץ רימונים ולשתות כשהוא מדולל ב 50% מים. אנשים בעלי נטייה לעצירות צריכים להמעיט באכילת רימונים. שנה טובה צביקה קורן

28/09/2011 | 11:07 | מאת: ניקי

אני בת 54 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. מטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג ליום. סובלת מעור יבש ונשירת שיער. נטלתי במשך כמה ימים אבצינק וסבלתי מבחילות כאב ראש ותחושה כללית רעה. כיצד אפשר להשיג טבליות/טיפות/סירופ של אבץ המכיל כמות יומית של 15 מ"ג כנדרש. תודה כל טוב ושנה טובה

29/09/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

ניקי שלום, עור יבש ונשירת שיער לא נובעים רק מחוסר אבץ. כדאי לך לשקול להכניס תיקונים בתזונה ולקחת מולטי-ויטמין איכותי, בו כמות האבץ קטנה יותר ווא משתלב עם עוד ויטמינים ומינרלים. בהצלחה צביקה קורן

28/09/2011 | 03:11 | מאת: יוסי

שלום.שמעתי שקינמון בריא.כמה לאכול ביום ואיך.תודה

28/09/2011 | 10:00 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, אנא קרא את תשובתי הקודמת למנשה. במאמר תמצא מידע גם על תכונות הקינמון. אפשר להשתמש בקליפות הקינמון בחליטה, או באבקה לפזר על דייסות ותבשילים. 1-2 כפיות שטוחות. בהצלחה צביקה קורן

27/09/2011 | 23:36 | מאת: מנשה

זעתר מומלץ כמשפר זרימת דם ובכך עוזר לזכרון ולריכוז.האם אורגנו הקרוב אליו ניחן בתכונות דומות?

28/09/2011 | 09:58 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, ישנם הרבה תבלינים שמשפרים את זרימת הדם ומונעים מחלות. בקישור שלהלן תוכל לקרוא מאמר קצר על התבלינים, כולל מחקר שנערך על האורגנו: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=80 שנה טובה צביקה

27/09/2011 | 23:33 | מאת: מנשה

האם קפסאיצין ופיפרין פוגעים בחידקים הפרוביוטיים?

28/09/2011 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, לדעתי לא. האם תוכל לרכז את כל השאלות שלך בהודעה אחת? תודה צביקה קורן

תוך כמה זמן היא תתקלקל ?

28/09/2011 | 09:52 | מאת: צביקה קורן

מחוץ למקרר לא הייתי משאיר ביצה קשה יותר משעתיים. במקרר אפשר גם יומיים.

08/09/2016 | 01:00 | מאת: שלומי

הביצים היו בתוך סיר עם מים יממה שלמה ולמחורת נתתי לבן שלי בן ה2.8 לאכול מהם האם יכול לקרות לו משהו??

27/09/2011 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה היקר ולכל באי הפורום שנה טובה שנת בריאות ,שמחה ,אושר עם הרבה חיוך אחד לשני ואהבה . שלכם טובה בר- שאן

27/09/2011 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

טובה יקרה, אני מצטרף בשמחה לברכות שלך ומאחל גם לך ולכל הגולשים בפורום שנה טובה, מוצלחת, שמחה, עם בריאות טובה ושמירה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא. צביקה קורן

27/09/2011 | 03:02 | מאת: רות

רציתי לשאול אתכם מה זה בדיוק, במה זה שונה מסוכרת והאם מותר לאכול פירות כשלוקים בתנגודת לאינסולין. תודה.

27/09/2011 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, מדובר במצב בו האינסולין מאבד את היכולת להוציא את הסוכר מהדם אל התאים. אם המצב נמשך זמן רב, זה עלול להביא לסוכרת. חולי סוכרת יכולים לאכול פירות במגבלות מסויימות. כדאי לפנות לייעוץ תזונתי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

27/09/2011 | 00:14 | מאת: מנשה

מה הכמות היומית המומלצת של נבטוטי חילבה? של נבטי חילבה? האם עלול להגרם שילשול?

27/09/2011 | 05:09 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה שלום נבטי חלבה לא גורמים לשלשול כמה שאתה רוצה בברכה ובהצלחה שנה טובה ובריאה טובה בר- שאן

26/09/2011 | 19:07 | מאת: שני

שלום! יש לי קולה זירו שתאריך התפוגה שלו (כתוב עליו "עדיף להשתמש לפני" ולא "תאריך אחרון לשימוש") הוא לפני חודשיים וחצי. האם אפשר לשתות אותו או שצריך לזרוק? ואם אפשר לשתות, כמה זמן לאחר תאריך התפוגה אפשר לשתות (חודשים/שנה ואולי יותר)? תודה.

27/09/2011 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום א. תמיד אזרוק את הבקבוק שתאריך תפוגה פג. 2. קולה זירו לא הייתי שותה כלל בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

26/09/2011 | 10:56 | מאת: גליה

שלום רב אובחנתי כחולת צליאק, וכצמחונית נימנע ממני לצערי הרב- לאכול לחם-שיפון דגנים מכול הסוגים, רציתי לישאול האם אפשר לאכול במקרה שלי- אורז מלא, קטניות, טחינה,שומשום מלא,גרעיני דלעת גרעיני חמניות,ואגוזים? אשמח לתשובה גליה

27/09/2011 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

גליה שלום אין שום בעיה לאכל את המזונו תשמנית הם מצויינים אולם חשוב שתבדקי תמיד שלא הוסיפו גלוטן . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 23:49 | מאת: שירן

היי, יש לי 2 שאלות- 1. קודם כל אני חייבת לדעת...יש לי טיפות טבעיות שעוזרות לבעיות עיכול, השם שלהם זה יובסלקס. האם שימוש על בסיס יומיומי (או אפילו משהו כמו פעמיים בשבוע) עלול לגרום לגוף להיות תלותי בטיפות האלו? ובכך בעצם להגביר את בעיית העצירות כשלא לוקחים אותם? 2. אז אחרי השאלה הראשונה זה די ברור- אני סובלת מעצירות הרבה פעמים. זה לא שאני עושה פעם בשבוע, אבל אם אני לא עושה כל יום הבטן שלי מאוד מתנפחת ואני מרגישה ממש נפוחה. לכן אני מקפידה לאכול הרבה סיבים תזונתיים- בבוקר אני אוכלת פיטנס עם חלב ו-4 כפיות של סובין. במהלך היום אני אוכלת שזיף או תמר יבש או תאנה יבשה, ואקטיביה- ולא תמיד זה עוזר... יש לך רעיון בשבילי על משהו שאני יכולה לצרף לתפריט שלי שיעזור יותר? תודה רבה!

28/09/2011 | 10:54 | מאת: עדי מילר

שלום שירן למיטב ידיעתי משרד הבריאות פרסם אזהרה באוגוסט להפסיק את השימוש בתוסף "יובסלקס" עקב חשש של המצאות חומר כימי שעלול להזיק לבריאות. לטיפול בעצירות חשוב להקפיד על אכילת ארוחות מסודרות (כול 3-4 שעות) להרבות במזונות העשירים בסיבים כמו ירקות, פירות (בעיקר אכילת שזיפים יבשים ותאנים) , דגנים מלאים וקטניות ויחד עם זאת לשתות לפחות 10 כוסות נוזלים ביום (רצוי מים). ולא פחות חשוב – הקפדה על פעילות גופנית סדירה. שנה טובה עדי מילר דיאטנית קלינית

25/09/2011 | 23:03 | מאת: יוני

שלום 1. מולטי ויטמין- כאשר צריך לקחת 2 ליום, האם יש עדיפות לקחת פעמיים ביום או בפעם אחת? 2. מגנזיום, אם לוקחים 2 כדורים של 200 מ"ג, האם לקחת ביחד או בפעמיים או שלא משנה ? 3. אותה שאלה לגבי כדורים פרוביוטיקה שלוקחים 2 ליום, ועל הקופסה כתוב לקחת 1-2 ליום על קיבה ריקה או עם הארוחה, לא ממש הבנתי, לכאורה זה סותר, אשמח לדעת מה ההגיון מאחורי ה"סתירה" הזו. 4. L קרניטין (יש לי בנוזל, אבל השאלה היא גם לנוזל וגם לכדורים) על המוצר שלי (סולגאר) רשום לקחת על קיבה ריקה, קראתי על מוצרים אחרים כתוב הנחיות אחרות, אשמח להבהרה בעניין, ובפרט במקרה שלפני אימון, אם ידוע לך מתי הכי טוב לקחת, והאם עדיף על קיבה ריקה או זמן מסוים לפני אימון גם אם הקיבה לא ריקה? 5. באופן כללי כשכתוב לקחת תוסף על קיבה ריקה למה הכוונה ? כמה זמן לפני אוכל ו/או כמה זמן אחרי אוכל, והאם זה משנה מאוד ? 6, סיבים תזונתיים, אני משתמש בקביעות בקונסיל (בעיות פיסורה בעברי) כתוב שיש לשמור מרחק של שעתיים מתרופות וכדומה, האם הכוונה גם לתוספי מזון מכל סוג ? תודה על הסבלנות

28/09/2011 | 09:46 | מאת: עדי מילר

שלום יוני עליך להפנות את שאלותיך לפורום תרופות ורוקחות שבאתר. לגבי שאלה מס' 6, התשובה היא כן יש לשמור מרחק של שעתיים גם כאשר מדובר בתוספי מזון כיוון שסיבים תזונתיים נוטים ל"ספוח" עליהם תרופות ותוספי תזונה ובכך לשבש את מנגנון פעולתם. שנה טובה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/02/2012 | 16:48 | מאת: א

לגבי זמן לקיחת קונסיל- כמה זמן לפני/אחרי אוכל?

25/09/2011 | 22:54 | מאת: יניב

היי אני נוטה לחלות בין 4 -6 פעמים בשנה במחלות הקשורות לגרון .ספרטוקוקוס לפעמים ולפעמים וירוס.עשיתי שינוי בתזונה ואני אוכל אוכל בריא על בסיס צמחי עם מעט בשר.אוכל(אורז מלא,שקדים,טחינה מלאה,כוסמת,קטניות,ירקות ירוקים אורגנים ופירות) 1.האם ניתן לחזק את המערכת החיסונית ואיך עושים זאת?אני עושה ספורט-ריצה. 2.כשאני נמנע מחלבון מן החי היציאות שלי מאוד רכות.האם זה טבעי או שעלי לשנות משהו בתזונה?

27/09/2011 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום אכן כן 1. הדרך הראשונה היא הוספת חיידקים פרוביוטיים .וכמובן תזונה שהיא אנטי דלקתית 2. כן זה טבעי כיוון שהאוכל מכיל יותר סיבים. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 11:45 | מאת: נגה

איזה לחם אתה ממליץ לרגישים לגלוטן? לחם ללא שמרים ללא חיטה? יש דבר כזה?

27/09/2011 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

נוגה שלום לאנשים רגישים לגלוטן הלחם חייב להיות ללא גלוטן .(לא חיטה ,לא שיפון, לא שעורה )חשוב שיהיה כתוב ללא גלוטן . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 11:40 | מאת: Luba

בן שלי בן 27, גובע - 180, משקל – 87, קיבל תוצעות בדיקת דם הבאות: כימיה בדם: -Triglycerides 302 (גבולות 10-150) ALT (GPT) – 48 (גבולות 0-37) Fe - Iron – 242 (גבולות 180-70) Creatinine (B) -1,2 (גבולות ,1,17-0,67) מה עלו לעשות? איזו דיאטה הוא צריך?

27/09/2011 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

לובה שלום לבנך יש טריגליצרידים גבוהים וכן ברזל גבוה בדם אני הייתי מבקשת מהרופא בדיקות של המוגלובין טרנספרין ופריטין .לבדוק את מאגרי הברזל שלו. המלצתי שבנךיגש לנטורופטית ותתאים תזונה למצבו אך בנוסף הייתי ממליצה על תזונה עשירה בעלים ירוקים , ירקות ,פחות מתוקים ופחות שומנים מהחי. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 09:38 | מאת: סופי

שלום בהמשך לתשובתך לענין קינמון ואלצהיימר ,איני קוראת אנגלית לכן איני יכולה ליקרוא את המאמרים בהקשר לענין הזה, אולי אפשר לדעת מהיא הכמות הרצויה ליום? והאם הכוונה לאותו תבלין שקונים בסופר אני מתכוונת לקינמון הטחון. מודה לך לתשובה סופי

27/09/2011 | 05:13 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום אכן כן מדובר באותו תבלין . נפלא אם תעברי את הכף ליום בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 09:22 | מאת: ענת

שלום רב לצביקה קורן מבקשת את דעתך על משקה סידןקלמגדי- של חברת סנשיין המכילים: 500 מ"ג סידן 200 מ"ג מגנזיום 15 מ"ג אבץ 200 יחידות של ויטמין D מוצרים משלימים: סופר ספלימנטל,ביקומפלקס,פוליק פלוס, סיינר פרוטאין סלו סי 1000/סי 250 מ"ג ניסיתי הרבה תוספים- ומצב צפיפות עצם נמוכה,אני גם אוכלת טחינה , ולפעמים סרדינים,וטוחנת שומשום גולמי מה דעתך על המשקה האם הוא מספיק טוב? בברכת שנה טובה ומבורכת ענת

27/09/2011 | 05:12 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום המשקה בסדר אבל הכי חשוב לאכל תזונה מתאימה הרבה עלים ירוקים , שקדים , וכל שאר המזונות שדברת עליהם בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

25/09/2011 | 07:17 | מאת: לבנה

צביקה שלום! במבזק הבריאות האחרון שלך ציינת את הנ"ל כעשיר מאד בברזל. האם התכוונת לטימין (קורנית)? אם לא, מהו התבלין הזה ואיך אפשר להשיג אותו? בהמשך לשאלתי הקודמת על קינמון, ידועות הסגולות שלו ורבות דובר בו, אני רציתי שתחדד את ההתיחסות שלך לקשר בין קינמון ואלצהיימר. כי זו ללא ספק ידיעה חדשה ומרעישה. האם יש התיחסות לכך במאמרי בריאות עולמיים? יום טוב!

25/09/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

לבנה שלום, אכן כן - הכוונה לטימין (קורנית). בקשר לקינמון, מצאתי במאגר המידע של הספריה הלאומית לרפואה בארה"ב (NCBI) שש עבודות (מחקרים) על הקשר בין קינמון למניעה וטיפול באלצהיימר. בקישור: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cinnamon,%20alzheimer&cmd=correctspelling באותו מאגר יש מצאתי 1,113 עבודות על קינמון ועל הקשר שלו לאיזון סוכר, כולסטרול והשפעות חיוביות על הבריאות הכללית. את זה תמצאי בקישור הבא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=cinnamon חשוב להדגיש שלא כל המחקרים תומכים בתכונות המיוחסות לקינמון. שנה טובה צביקה

25/09/2011 | 01:36 | מאת: מיכל

שלום אני בת 19 אני עושה פעילות אירובית, ואנירובית במשך שעה לערך מדי מספר ימים. יש לי 2 שאלות אלייך בבקשה: 1.כמה זמן לוקח לתמר לעתכל בגוף? אני מתכוונת תוך כמה זמן הגוף מרגיש את האנרגיה של התמר? 2.תמיד אומרים לאכול 2תמרים לפני פעילות ספורטיבית, למה מומלץ לאכול 2 תמרים? האם תמר אחד לא מספיק? תודה רבה עדי

25/09/2011 | 07:53 | מאת: עדי מילר

שלום מיכל ראי את תשובתי לעידן מתאריך 11.9 2 יחידות תמרים שוות מבחינת ערכם הגליקמי לבננה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

24/09/2011 | 20:26 | מאת: גלי

שלום רב, אני בת 26 ומסיימת היום טיפול מרובע,בחיידק ההליקובקטר.וזאת לאחר ששני הטיפולים המשלושים,הקודמים,כשלו. אני מבינה שהכשל הבסיסי הוא בתזונה שלי.אני צמחונית שניזונה מסלטים,פירות,והרבה מאוד פחמימות על בסיס קמח לבן (פתיתים,פסטות,גבינות,אורז לבן,פיצות,מאפים,כל מה שניתן להקרמה,מטוגנים),נכון לעכשיו הקיבה שלי לבטח במצב קטסטרופלי ועליי להימנע ממאכלים בעלי חומציות יתר. שאלתי היא מה אני יכולה לאכול מלבד סלטים?פירות?כאוכל חם.. אני גם ככה רזה מידי .. בורגול?קינואה?קוסקוס?אלו מאכלים נחשבים לבסיסים ולא בעלי חומציות גבוהה?תודה מראש

24/09/2011 | 23:53 | מאת: שי

קמח לבן אסור גם טיגון .צריכה לאכול קטניות ולחם מלא או שיפון ללא שמרים אלה עם מחמצת .גם סוכר לא טוב.זה רק עצה.התזונה מאוד חשובה

25/09/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, קחי בחשבון שהחיידק הזה נמצא אצל רוב האנשים תזונה קלוקלת, מתח מתמשך וליקויים באורח החיים גורמים לחיידק לשגשג, שוב ושוב, גם לאחר ש"השמדנו" אותו באמצעות אנטיביוטיקה. אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי מסודר ומקיף בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. לשאלתך, ירקות, פירות ושקדים הם בסיסיים, אבל זה רק חלק מהפתרון לבעייתך. בנוסף, כדאי שתצרכי מזונות טבעיים עתירי אנרגיה כמו: שומשום, טחינה, אבוקדו, אגוזים, זרעי חמניות, פשתן, דלעת. בהצלחה צביקה קורן

24/09/2011 | 13:59 | מאת: שם טוב

יש לי מחלה אוטואימונית שגורמת לנשירת שיער ופצעי עור בזמן סטרס בעיקר והמליצו לי להתחיל לאכול אוכל אורגני כמו ירקות, טבעוף וכו' אתם חושבים שיש קשר ישיר בין תזונה לבין מחלה שאני לא אוכל לעולם להרפא ממנה? תודה

25/09/2011 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בהחלט יש קשר בין רוב המלחות לתזונה קלוקלת ואורח חיים לא בריא. לא ציינת באיזו מחלה מדובר ואף אחד לא יכול להבטיח לך לך רפואה מלאה. אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום זה או אחר. שנה טובה צביקה

21/11/2011 | 18:18 | מאת: עדנה

אני מציעה לך לקרא את ספרה של הגב' שרה חמו : " שביל הזהב לריפוי טבעי" - שם תוכל לקבל מידע על שינויים ממשיים בתזונה שעשויים לשפר מאוד את המצב גם במחלות קשות. להודות על האמת לא קראתי עדיין את הספר ,אינני מכירה את הסופרת ואין לי שום קשר איתה. חיפשתי בעצמי חומר על ריפוי מחלות אוטואימוניות ונחשפתי למידע הזה. בהצלחה.

23/09/2011 | 10:20 | מאת: מלי

שלום, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין שקדיה לשקדימון ומה יותר ממולץ לתינוקת בת 7 חודשים שצריכה לעלות במשקל

24/09/2011 | 14:05 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, מדובר בממרח שקדים המיוצר על ידי שני יצרנים שונים. הם זהים מבחינת ערכים תזונתיים. בשקדימון יש קצת יותר סידן. שניהם מתאימים לתינוקות, אבל כדאי להתחיל עם כמות קטנה, כדי לשלול אלרגיה לשקדים. בהצלחה צביקה קורן

צביקה היקר! שמחתי לקבל למייל שלי את מבזק הבריאות האחרון ששלחת ובו טיפים חשובים מאד לבריאות. כמו תמיד אני שולחת את המבזק שלך הלאה לכל תלמידי וחברי, באהבה גדולה. אני יודעת שהם, כמוני, נעזרים במבזקים שאתה מכין באהבה רבה, אם כי לא תמיד הם טורחים להגיב. במבזק האחרון ששלחת, אתה מציין כמה תבלינים ועל הסגולות שלהם. כמי שמחובר אל ספרית המאמרים הבינלאומית, הייתי מבקשת לשאול אותך לגבי הקינמון. האם כבר פורסם חומר לגביו? מביאה לך ציטטה קטנה מהמתפרסם אצלנו בעיתונות: "חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, בראשות פרופ' מיכאל עובדיה מהמחלקה לזואולוגיה בפקולטה למדעי חיים, הצליחו לבודד מקטע מצמח הקינמון המסוגל לעכב התפתחות של מחלת האלצהיימר. החומר המכונה CEppt הצליח במחקר לעכב אלצהיימר בעכברי מעבדה שגודלו עם גן הגורם ליצירת מולקולות עמילואידיות (משקעי חלבון) רעילות המצטברות במוח בעת התקדמות המחלה. למחקר שותפות כמה מעבדות בפקולטה למדעי החיים. הממצאים דווחו לאחרונה בכתב העת המדעי PLoS ONE." אם תרצה תוכל למצוא המון חומר משלנו באינטרנט. אולי יש בזה ממש. אשמח לשמוע ממך. שאלה נוספת שיש לי היא לגבי סוף השבוע של בריאות שאתם מארגנים בירושלים, האם זה שונה מסדנאות המיצים? בינתיים, שתהיה לך שבת שלום וכל טוב.........

לבנה שלום, תודה על המשוב. עוד היום אכניס את המבזק לאתר שלי ואז אפנה את הגולשים אליו. הקינמון תבלין חשוב מאד ולכן כתבתי עלי כבר במבזק השני בפברואר 201 בקישור: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=118 כל הזמן יש מחקרים חדשים המגלים את התועלות שלו, גם באיזון לחץ דם (אני כתבתי שהוא לא מומלץ ליתר לחץ דם) ולאיזון רמת סוכר בדם. לגבי סדנת הבריאות, זאת תהיה סדנה של הרצאות ותרגול בנושא בריאות טבעית (תזונה, הפגת מתחים, פעילות גופנית) עם אוכל וללא מיצים... הזדמנות להביא את בעלך... בקרוב אשלח תוכנית. שנה טובה צביקה

22/09/2011 | 18:32 | מאת: דנה

להלן המרכיבים של משקה כלורופיל של נייצ'רס סנשיין: הרכיבים הפעילים בכפית משקה כלורופיל (5 מ"ל): כלורופילין (נתרן נחושת כלורופילין) שמקורו באספסת - מ"ג ............ 15 שמן מנטה - מ"ג ................................................................ 4.4 רכיבים נוספים: גליצרין צמחי ומים. משקה כלורופיל של חברת NOVEL מכיל- קומפלקס כלורופילין נחושת- 151 מ"ג בנייצ'רס סנשיין יש 5 מ"ג ובNOVEL יש 151 מ"ג בNOVEL הריכוז גבוהה פי 10 מניצ'רס סנשיין!!! על איזה ריכוז את ממליצה האם זה לא גבוה מידי ומסוכן ריכוז של 151 מ"ג???

23/09/2011 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, חבל שלא הזכרת גם מרכיבים "לא פעילים" שאולי קיימים במוצרים שהזכרת, כמו ממתיק מלאכותי (סורביטול) וחומר משלשל (גואר-גם), חומר מסרטן (סודיום בנזואט) וחומר משמר להלן רכיבי אחד המוצרים לפי פרסום היצרן: סורביטול, סודיום קופר כלורפיל, טעם מנטה, חומצה ציטרית, גוארגם, פוטסיום סורבט, סודיום בנזואט, מים. אני לא מבין מדוע את צריכה לקחת את החומרים האלה, אבל ניקוי גוף" לא משיגים באמצעות צמחים ותוספים. מיץ ירקות ירוק ואכילת ירקות ירוקים יתנו לך את כל הכלורופיל שאת צריכה בצורה זמינה וטבעית למה להכניס לגוף נחושת נתרן? בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 15:38 | מאת: חגית

אילו תוספי תזונה קיימים המספקים חיידקים פרוביוטיים למעיים, למניעת נטייה לשילשולים ?

23/09/2011 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

חגית שלום, תבררי בחנות טבע - יש מגוון תוספים. עם זאת אני ממליץ לטפל בשורש הבעיה" ולא ב"תרופות טבעיות". שנה טובה צביקה קורן

22/09/2011 | 13:11 | מאת: שאול

שלום כידוע גרעיני פשתן רגישים מאוד לחמצון ועיפוש ולכן יש הממליצים לא לטחון אותם כי כידוע מתפתח חום בזמן הטחינה. במקום זאת מציעים להשרות אותם במים. 1. האם זה לא יגרום לקלקול /נזק לפשתן? 2. האם זה יהיה זמין ביולגית לגוף אחרי השרייה כזאת? 3. האם זה יהיה אכיל /רך או עדיין ידרוש לעיסה רצינית עם השיניים? 4. כמה זמן מומלץ להשרות? בתודה

23/09/2011 | 06:01 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום 1. האם זה לא יגרום לקלקול /נזק לפשתן? - לא לא ייגרם נזק, אבל עדיף לטחון. 2. האם זה יהיה זמין ביולגית לגוף אחרי השרייה כזאת? חיובי - רק עם לעיסה יסודית. 3. האם זה יהיה אכיל /רך או עדיין ידרוש לעיסה רצינית עם השיניים? - כן 4. כמה זמן מומלץ להשרות? - לפחות 8 שעות. שנה טובה צביקה

שלום לצביקה קורן,ראשית תודה רבה לתשובה המהירה והמעמיקה, כול הכבוד! רק דבר אחד לא ברור לי מה פירוש - פטרוזיליה או עירית קפואה מיובשת- האם הכוונה לפטרוזיליה טריה שמייבשים ומקפיאים במקרר? סליחה על אי ההבנה בתודה אילנה

אילנה שלום, הנתונים נלקחו ממאגר מידע המתייחס למזונות בארצות הברית. כנראה ששם יש מוצר כזה. אני לא נתקלתי בו בארץ, אם כי יש אנשים שיודעים לייבש ולהקפיא ירקות עליים ובכך מפיקים תועלת כשהם לא בעונה. כפי שראית, יש מספיק מוצרים צמחיים אחרים המכילים ברזל בהצלחה צביקה קורן

21/09/2011 | 13:10 | מאת: מנשה

בבדיקה נמצא אצלי חסר בויטמין די:13.4,ולכן אני נוטל כבר כחודשיים 2000 יחב"ל ליום עם האוכל.בשבועים האחרונים אני סובל משלשול,האם יש קשר? לכמה זמן עלי להמשיך במינון זה או לשנות מינון ומתי?

22/09/2011 | 05:51 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, ויטמין D לא אמור לגרום לשילשול, אבל לפעמים מוסיפים ממתיקים מלאכותיים, או אלכוהוליים, או "חומרי טעם" ואז זה בעייתי. תבדוק מה יש לך. אתה יכול לקנות מוצר אחר, או להפסיק לשבוע ולראות. תוסף ויטמין D צריך לקחת כל החיים, או כל עוד הרמה נמוכה. לצערי הרמה נמוכה אצל רוב האוכלוסיה. בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 19:55 | מאת: מנשה

תודה על העזרה.

21/09/2011 | 12:24 | מאת: אילנה

שלום בבדיקות שעשיתי יש לי מחסור בברזל,הפריטין ממש נמוך המוגלובין בגבול הנמוך,ויטמין b12 תקין,ויטמיןD תקין כיצד אוכל להשלים את חוסר הברזל דרך המזון ולא בכדורים או בתוספי מזון אני אוכלת מעט בשר הודו, ירקות פירות ,דגנים וקטניות -וגם זרעי שומשום גרעיני דלעת ואגוזים,היכן אפשר לימצוא ברזל במזון ועם ספיגה טובה, בתודה אילנה

22/09/2011 | 05:57 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, כמות גדולה של ברזל יש בבשר ובאיברים פנימיים, אבל גם בעולם הצומח כפי שתראי ברשימה שלהלן שמכילה כמות ברזל במאה גרם: פטרוזיליה קפואה ומיובשת 54 עלים ירוקים 3 - 5 אצות ספירולינה יבשה 28 מוצרי סויה 12 - 17 עירית קפואה ומיובשת 20 קיטניות (עדשים, חומוס, אפונה וכד') 8 - 12 פלפל יבש / פפריקה 10 אמרנט (דגן) 8 עגבנייה מיובשת 9 שיבולת שועל, חיטה, קינואה, אורז 4-6 עשב לימון 8 חמאת שומשום, חמאת בוטנים 18 תפוח אדמה אפוי 7 זרעי שומשום, דלעת 15 פטרוזיליה חיה 6 זרעי פשתן, חמניות, אורן 6 פירות יבשים 3 - 4 שקדים, אגוזים 3 - 5 תבלין טימיה 124 לחם, קרקרים 4 - 5 תבלינים (פטרוזיליה, שמיר, מיורן, כמון, אורגנו, בזיליקום, כורכום, כוסברה, אניס) 40 - 98 מולסה 5 הערות: 1. חשוב מאד לגוון את התזונה היומית, כדי לקבל ברזל (ומינרלים חשובים אחרים) מכמה מקורות. 2.המינון היומי המומלץ (RDA) על-פי רשויות התזונה בארץ ובעולם עומד כיום על 18 מ"ג לנשים בגילאי 19 – 50 ו 8 מ"ג לגברים ולנשים מעל גיל 50. נשים הרות זקוקות לכמות רבה יותר (27 מ"ג). 3. בפירות ובירקות יש כמות קטנה יחסית של ברזל במאה גרם (0.5 מ"ג עד 1.5 מ"ג), אך אנחנו אוכלים יותר ממאה גרם פירות וירקות ביממה. 4. ויטמין C מסייע בספיגת הברזל בגוף. סובין ועודף סיבים תזונתיים מפריעים לספיגה. 5. שתיית תה, קפה, קולה בזמן הארוחה ואחריה, תעכב את ספיגת הברזל בגוף ואף תמנע אותו. לסיכום, יכול להיות שיש לך בעיה בספיגה. תבדקי את התזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן

21/09/2011 | 06:33 | מאת: שי

צמח המקאה.טו ב לבעיות זיקפה בן בריא58

22/09/2011 | 06:00 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לבעיות זקפה לא הייתי מסתמך על "תרופה טבעית" זו או אחרת, אלא על תזונה טבעית מגוונת ואיכותית. לצורך זה כדאי מאד להימנע מעישון ואלכוהול. בנוסף, ישנם גורמים נפשיים ורפואיים כמו סוכרת ועוד) המשפיעים. בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 06:35 | מאת: שי

גם לא שותה.איזה תזונה טבעית אני יוכל לקחת.תודה.לא אוכל בשר עוף רק מלא לא קמח לבן סוכר

20/09/2011 | 22:47 | מאת: ...

אם אערבב במזון או השתייה שאני צורך שאריות צואה, האם זה מסכן אותי מבחינת סיכונים חמורים של חיידקים שיכולים לפגוע בי במחלות רציניות ולסכן את הבריאות שלי? נגיד אקח צואה ואפזר אותה על ירק בגינה, ואחרי זה אוכל אותו, האם זה מסכן אותי? כידוע מקור ה- b12 הוא מחיידקים במעי הגס והם מתפזרים בצואה על האדמה וגם חיות אוכלות אותו וכך מקבלים את אותם חיידקי b12. זה הפיתרון הטבעי היחידי לבעיה הזאת לפי מה שהבנתי. כנל שאריות צואה מעורבבות בשתייה.. שמעתי שבהודו רמת ההגיינה היא נמוכה ומאפשרת שאריות צואה בשתייה שלהם וגם הם לא שוטפים ידיים ומנגבים ורמת ה- b12 בהודו היא מאוד טובה ורובם צמחונים. אז מה דעתכם, האם זה מסוכן? עד כמה החיידקי קולי או דיזנטריה האלה מסוכנים? העולם המערבי עושה היסטריה מהנ"ל ומצדיינו יש עמים וכל החיות אין להם בעיה עם זה.. אשמח לתשובה..

22/09/2011 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום מצד אחד אכן אתה צודק אבל אם נשים יתרון + חסרון להסתכן שיהיה לך באוכל חיידקים צואתיים וטפילים אחרים לא תודה הם מסוכנים גורמים למחלות רבות ואפילו במקרים מסוימים למוות. אז עדיף לקנות B12ולצרוך אותו בצורה נקייה. בהצלחה בברכה שנה טובה טובה בר- שאן

שלום, לאמי יש אי ספיקת כליות והיא מוגבלת בתזונה , האם ידוע על חומר כלשהו בתה הירוק שיכול למנוע ממנה לשתות אותו בהקשר לכליות?

22/09/2011 | 06:02 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, לא ידוע לי על בעיה בשתיית תה ירוק בהקשר לבעיה שציינת. עם זאת, אי ספיקת כליות מחייבת תזונה קפדנית ומוגבלת במלח, חלבון ושתייה ולכן אני מציע שתפני לרופא המטפל, או לתזונאית מומחית במחלת כליות. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב לצביקה קורן, ראשית תודה לתשובה בנושא שומשום-קליה וטחינה, רציתי לשאול במידה ואני קולה את השומשום הוא מאבד את השומנים?כלומר הוא פחות שמן כתוצאה מהקליה,דרך אגב אני גם טוחנת בנוסף - אגוזי מלך גרעיני חמניות וגרעיני דלעת,האם כדאי גם אותם לקלות במחבת? ועוד שאלה-את כול התערובת הזו אני מוסיפה- לדייסת קווקר האם הצרוף הזה לא מספיק טוב? ושוב אני מודה לך מאוד מאוד לתשובה סופי

19/09/2011 | 22:28 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליה לא מעלימה את השומנים, היא רק מקלקלת אותם. באגוזי מלך, חמניות ודלעת אין כמות גדולה של חומצה אוכסלית ולכן רצוי לא לקלות אותם. הוספה לדייסת שיבולת שועל (לא "קווקר" שזה אינסטנט) טובה מאד ומשפרת את המנה. בהצלחה צביקה קורן

18/09/2011 | 22:14 | מאת: דליה

שלום חולה במחלת מפרקים (RA) שותה כול בוקר מיץ מלימון אחד בתוספת מים פושרים וכף אחד של שמן זית מה דעתך האם השתיה של מיץ מלימון אחד כול יום היא מוגזמת? עד כמה שידוע לימון הוא פרי בסיסי ,האם אני טועה אבקש את דעתך בתודה רבה דליה

19/09/2011 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום מצוין תמשיכי כך בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 17:33 | מאת: ציפי

נמצא אצלי החיידק בערכים גבוהים של 37.080 טופלתי בשני סווגי אנטביוטיקה. לאחר מכן לקחתי מיצוי של אורגנו פראי, פרביוטיקה,ויטמין c, ואומגה 3 כחודש וחצי. שאלתי היא לכמה זמן לוקחים את הטיפול הזה.

19/09/2011 | 04:53 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום גשי ותעשי בדיקה של ההליקובקטר פילורי. את החיידקים הטובים הייתי לוקחת עוד 3 חודשים בברכה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 13:51 | מאת: יוסי

שלום .מה עדיף להורדת כולסטרול אומגה רגילה או צמחית.תודה

19/09/2011 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום אומגה 3 טובה יותר להורדת טריגליצירידים ופחות כולסטרול בכל מקרה עדיפםפה אומגה 3 הרגילה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 13:46 | מאת: אביב

שלום רב. שמי אביב ואני מתנסה בתזונה טבעונית כבר במשך כמה חודשים ונהנה מכל רגע. לאחרונה הבנתי כי יתכן וחסר לי מקור טוב לויטמין b12. האם יש פרי או ירק שניתן לקבל מהם כמות מספקת של ויטמין זה או שעלי ליטול תוסי תזונה ? תודה רבה

19/09/2011 | 06:06 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, לצערי אי אפשר לקבל B12 ממזון צמחי. כדאי לקחת כדור למציצה כדי למנוע חוסרים. כדאי לעשות בדיקות דם כל חצי שנה. מקווה שקיבלת הדרכה תזונתית בהצלחה צביקה קורן

19/09/2011 | 09:18 | מאת: אביב

17/09/2011 | 17:35 | מאת: סופי

שלום רב אני מנביטה שעועית אזוקי-ואחר כך מבשלת לתוך מרק ירקות לאחר הבישול משילים השעועית את התרמילים כלומר את הקליפה האם אפשר לאכול את הקליפה והיא אינה גורמת לבעיות עיכול? כי זה בלתי אפשרי להוציאם ממרק הירקות המבושל. ועוד שאלה-איך אפשר לקבל בצורה הטובה ביותר את הסידן מטחינת שומשום,האם לקלות אותם במחבת לפני הטחינה? לכמה זמן ?או לאחר הטחינה? מה רצוי ואיך תהיה הספיגה הטובה ביותר? תודה מראש לתשובה סופי

18/09/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליפה מכילה סיבים תזונתיים, אבל גם גורמת לגזים. אם אין אפשרות להוציא, אז אוכלים. זה לא גורם נזק. לגבי סידן משומשום, כדאי באמת לטחון. הקליה הורסת את השמנים הטובים שיש בשומשום, אבל הורסת גם את החומצה האוכסלית שמפריעה לספיגת הסידן. לכן אם את מעוניינת בסידן, תקלי קלות לפני הטחינה. לשיפור הספיגה, כדאי לפזר על סלט פירות חמצמץ או סלט ירקות עם לימון. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה