פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20554 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

21/09/2011 | 13:10 | מאת: מנשה

בבדיקה נמצא אצלי חסר בויטמין די:13.4,ולכן אני נוטל כבר כחודשיים 2000 יחב"ל ליום עם האוכל.בשבועים האחרונים אני סובל משלשול,האם יש קשר? לכמה זמן עלי להמשיך במינון זה או לשנות מינון ומתי?

22/09/2011 | 05:51 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, ויטמין D לא אמור לגרום לשילשול, אבל לפעמים מוסיפים ממתיקים מלאכותיים, או אלכוהוליים, או "חומרי טעם" ואז זה בעייתי. תבדוק מה יש לך. אתה יכול לקנות מוצר אחר, או להפסיק לשבוע ולראות. תוסף ויטמין D צריך לקחת כל החיים, או כל עוד הרמה נמוכה. לצערי הרמה נמוכה אצל רוב האוכלוסיה. בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 19:55 | מאת: מנשה

תודה על העזרה.

21/09/2011 | 12:24 | מאת: אילנה

שלום בבדיקות שעשיתי יש לי מחסור בברזל,הפריטין ממש נמוך המוגלובין בגבול הנמוך,ויטמין b12 תקין,ויטמיןD תקין כיצד אוכל להשלים את חוסר הברזל דרך המזון ולא בכדורים או בתוספי מזון אני אוכלת מעט בשר הודו, ירקות פירות ,דגנים וקטניות -וגם זרעי שומשום גרעיני דלעת ואגוזים,היכן אפשר לימצוא ברזל במזון ועם ספיגה טובה, בתודה אילנה

22/09/2011 | 05:57 | מאת: צביקה קורן

אילנה שלום, כמות גדולה של ברזל יש בבשר ובאיברים פנימיים, אבל גם בעולם הצומח כפי שתראי ברשימה שלהלן שמכילה כמות ברזל במאה גרם: פטרוזיליה קפואה ומיובשת 54 עלים ירוקים 3 - 5 אצות ספירולינה יבשה 28 מוצרי סויה 12 - 17 עירית קפואה ומיובשת 20 קיטניות (עדשים, חומוס, אפונה וכד') 8 - 12 פלפל יבש / פפריקה 10 אמרנט (דגן) 8 עגבנייה מיובשת 9 שיבולת שועל, חיטה, קינואה, אורז 4-6 עשב לימון 8 חמאת שומשום, חמאת בוטנים 18 תפוח אדמה אפוי 7 זרעי שומשום, דלעת 15 פטרוזיליה חיה 6 זרעי פשתן, חמניות, אורן 6 פירות יבשים 3 - 4 שקדים, אגוזים 3 - 5 תבלין טימיה 124 לחם, קרקרים 4 - 5 תבלינים (פטרוזיליה, שמיר, מיורן, כמון, אורגנו, בזיליקום, כורכום, כוסברה, אניס) 40 - 98 מולסה 5 הערות: 1. חשוב מאד לגוון את התזונה היומית, כדי לקבל ברזל (ומינרלים חשובים אחרים) מכמה מקורות. 2.המינון היומי המומלץ (RDA) על-פי רשויות התזונה בארץ ובעולם עומד כיום על 18 מ"ג לנשים בגילאי 19 – 50 ו 8 מ"ג לגברים ולנשים מעל גיל 50. נשים הרות זקוקות לכמות רבה יותר (27 מ"ג). 3. בפירות ובירקות יש כמות קטנה יחסית של ברזל במאה גרם (0.5 מ"ג עד 1.5 מ"ג), אך אנחנו אוכלים יותר ממאה גרם פירות וירקות ביממה. 4. ויטמין C מסייע בספיגת הברזל בגוף. סובין ועודף סיבים תזונתיים מפריעים לספיגה. 5. שתיית תה, קפה, קולה בזמן הארוחה ואחריה, תעכב את ספיגת הברזל בגוף ואף תמנע אותו. לסיכום, יכול להיות שיש לך בעיה בספיגה. תבדקי את התזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן

21/09/2011 | 06:33 | מאת: שי

צמח המקאה.טו ב לבעיות זיקפה בן בריא58

22/09/2011 | 06:00 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, לבעיות זקפה לא הייתי מסתמך על "תרופה טבעית" זו או אחרת, אלא על תזונה טבעית מגוונת ואיכותית. לצורך זה כדאי מאד להימנע מעישון ואלכוהול. בנוסף, ישנם גורמים נפשיים ורפואיים כמו סוכרת ועוד) המשפיעים. בהצלחה צביקה קורן

22/09/2011 | 06:35 | מאת: שי

גם לא שותה.איזה תזונה טבעית אני יוכל לקחת.תודה.לא אוכל בשר עוף רק מלא לא קמח לבן סוכר

20/09/2011 | 22:47 | מאת: ...

אם אערבב במזון או השתייה שאני צורך שאריות צואה, האם זה מסכן אותי מבחינת סיכונים חמורים של חיידקים שיכולים לפגוע בי במחלות רציניות ולסכן את הבריאות שלי? נגיד אקח צואה ואפזר אותה על ירק בגינה, ואחרי זה אוכל אותו, האם זה מסכן אותי? כידוע מקור ה- b12 הוא מחיידקים במעי הגס והם מתפזרים בצואה על האדמה וגם חיות אוכלות אותו וכך מקבלים את אותם חיידקי b12. זה הפיתרון הטבעי היחידי לבעיה הזאת לפי מה שהבנתי. כנל שאריות צואה מעורבבות בשתייה.. שמעתי שבהודו רמת ההגיינה היא נמוכה ומאפשרת שאריות צואה בשתייה שלהם וגם הם לא שוטפים ידיים ומנגבים ורמת ה- b12 בהודו היא מאוד טובה ורובם צמחונים. אז מה דעתכם, האם זה מסוכן? עד כמה החיידקי קולי או דיזנטריה האלה מסוכנים? העולם המערבי עושה היסטריה מהנ"ל ומצדיינו יש עמים וכל החיות אין להם בעיה עם זה.. אשמח לתשובה..

22/09/2011 | 06:12 | מאת: טובה בר-שאן

מחבר שלום מצד אחד אכן אתה צודק אבל אם נשים יתרון + חסרון להסתכן שיהיה לך באוכל חיידקים צואתיים וטפילים אחרים לא תודה הם מסוכנים גורמים למחלות רבות ואפילו במקרים מסוימים למוות. אז עדיף לקנות B12ולצרוך אותו בצורה נקייה. בהצלחה בברכה שנה טובה טובה בר- שאן

שלום, לאמי יש אי ספיקת כליות והיא מוגבלת בתזונה , האם ידוע על חומר כלשהו בתה הירוק שיכול למנוע ממנה לשתות אותו בהקשר לכליות?

22/09/2011 | 06:02 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, לא ידוע לי על בעיה בשתיית תה ירוק בהקשר לבעיה שציינת. עם זאת, אי ספיקת כליות מחייבת תזונה קפדנית ומוגבלת במלח, חלבון ושתייה ולכן אני מציע שתפני לרופא המטפל, או לתזונאית מומחית במחלת כליות. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב לצביקה קורן, ראשית תודה לתשובה בנושא שומשום-קליה וטחינה, רציתי לשאול במידה ואני קולה את השומשום הוא מאבד את השומנים?כלומר הוא פחות שמן כתוצאה מהקליה,דרך אגב אני גם טוחנת בנוסף - אגוזי מלך גרעיני חמניות וגרעיני דלעת,האם כדאי גם אותם לקלות במחבת? ועוד שאלה-את כול התערובת הזו אני מוסיפה- לדייסת קווקר האם הצרוף הזה לא מספיק טוב? ושוב אני מודה לך מאוד מאוד לתשובה סופי

19/09/2011 | 22:28 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליה לא מעלימה את השומנים, היא רק מקלקלת אותם. באגוזי מלך, חמניות ודלעת אין כמות גדולה של חומצה אוכסלית ולכן רצוי לא לקלות אותם. הוספה לדייסת שיבולת שועל (לא "קווקר" שזה אינסטנט) טובה מאד ומשפרת את המנה. בהצלחה צביקה קורן

18/09/2011 | 22:14 | מאת: דליה

שלום חולה במחלת מפרקים (RA) שותה כול בוקר מיץ מלימון אחד בתוספת מים פושרים וכף אחד של שמן זית מה דעתך האם השתיה של מיץ מלימון אחד כול יום היא מוגזמת? עד כמה שידוע לימון הוא פרי בסיסי ,האם אני טועה אבקש את דעתך בתודה רבה דליה

19/09/2011 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

דליה שלום מצוין תמשיכי כך בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 17:33 | מאת: ציפי

נמצא אצלי החיידק בערכים גבוהים של 37.080 טופלתי בשני סווגי אנטביוטיקה. לאחר מכן לקחתי מיצוי של אורגנו פראי, פרביוטיקה,ויטמין c, ואומגה 3 כחודש וחצי. שאלתי היא לכמה זמן לוקחים את הטיפול הזה.

19/09/2011 | 04:53 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום גשי ותעשי בדיקה של ההליקובקטר פילורי. את החיידקים הטובים הייתי לוקחת עוד 3 חודשים בברכה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 13:51 | מאת: יוסי

שלום .מה עדיף להורדת כולסטרול אומגה רגילה או צמחית.תודה

19/09/2011 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום אומגה 3 טובה יותר להורדת טריגליצירידים ופחות כולסטרול בכל מקרה עדיפםפה אומגה 3 הרגילה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 13:46 | מאת: אביב

שלום רב. שמי אביב ואני מתנסה בתזונה טבעונית כבר במשך כמה חודשים ונהנה מכל רגע. לאחרונה הבנתי כי יתכן וחסר לי מקור טוב לויטמין b12. האם יש פרי או ירק שניתן לקבל מהם כמות מספקת של ויטמין זה או שעלי ליטול תוסי תזונה ? תודה רבה

19/09/2011 | 06:06 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, לצערי אי אפשר לקבל B12 ממזון צמחי. כדאי לקחת כדור למציצה כדי למנוע חוסרים. כדאי לעשות בדיקות דם כל חצי שנה. מקווה שקיבלת הדרכה תזונתית בהצלחה צביקה קורן

19/09/2011 | 09:18 | מאת: אביב

17/09/2011 | 17:35 | מאת: סופי

שלום רב אני מנביטה שעועית אזוקי-ואחר כך מבשלת לתוך מרק ירקות לאחר הבישול משילים השעועית את התרמילים כלומר את הקליפה האם אפשר לאכול את הקליפה והיא אינה גורמת לבעיות עיכול? כי זה בלתי אפשרי להוציאם ממרק הירקות המבושל. ועוד שאלה-איך אפשר לקבל בצורה הטובה ביותר את הסידן מטחינת שומשום,האם לקלות אותם במחבת לפני הטחינה? לכמה זמן ?או לאחר הטחינה? מה רצוי ואיך תהיה הספיגה הטובה ביותר? תודה מראש לתשובה סופי

18/09/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליפה מכילה סיבים תזונתיים, אבל גם גורמת לגזים. אם אין אפשרות להוציא, אז אוכלים. זה לא גורם נזק. לגבי סידן משומשום, כדאי באמת לטחון. הקליה הורסת את השמנים הטובים שיש בשומשום, אבל הורסת גם את החומצה האוכסלית שמפריעה לספיגת הסידן. לכן אם את מעוניינת בסידן, תקלי קלות לפני הטחינה. לשיפור הספיגה, כדאי לפזר על סלט פירות חמצמץ או סלט ירקות עם לימון. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה

17/09/2011 | 00:27 | מאת: שגיא

האם אפשר לשתות בנפיבר עם מים, כי מים לא מגיע לקיבה, או שעדיף עם מזון??

17/09/2011 | 18:38 | מאת: עדי מילר

שלום אין עדיפות, ניתן לערבב עם מים או במזון... לבחירתך בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/09/2011 | 21:52 | מאת: יוסי

.בן 55 בריא .פסקתי לעשן לפני 6 שנים .שנתיים לא אוכל בשר עוף.רק דגים שמן זית .לא אוכל קמח לבן לא אוכל שמרים .רק שיפון ומחמצת הכל מלא קמח אורז אדום.הרבה קטניות.בלי מיצים וצבעי מאכל.הרבה ירקות ביום פירות .לוקח ויטמין סי וגם בי וגם די.וגם אומגה. בדיקות אחרונות תקינות שואל אם הכלסטרול מספיק טוב .182. הרע126.הטוב 38.ושומנים בדם 88.האם יש מה לשפר כדאי להוריד עוד את הכולסטרול.תודה

16/09/2011 | 07:36 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום אכן עשית שינוי יפה אך עדיין לא מספיק. הכולסטרול שלך בערך העליון של הנורמה וכן הכולסטרול הרע. לגבי הכולסטרול הטוב הוא מאוד נמוך ויש להעלותו חשוב: 1. לאכל אגוזי מלך, וכל שאר הזרעים למיניהם. 2. לאכל הרבה עלים ונבטים. 3. לעשות ספורט .כיוון שספורט מעלה את הכולסטרול הטוב. 4. לאכל רימונים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/09/2011 | 09:32 | מאת: יוסי

אגוזי המלך.אוכל.ספרוט לא עושה.תודה.צריך לעשות

14/09/2011 | 19:08 | מאת: מנשה

אני נוטל יומית מספר תוספי תזונה עם הארוחה העיקרית.בכולם כתוב ליטול עם הארוחה.האם יש סיבה לא ליטול את כולם בו-זמנית?

15/09/2011 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

מנשה תלוי מה אתה לוקח בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/09/2011 | 23:39 | מאת: מנשה

התוספים אותם אני צורך על בסיס יומי עם הארוחות,וברצוני לדעת אם מי מהם מחייב הפרדה או ניתן ליטול את כולם או חלקם יחד הם: לציטין,רזברטרול,קצח,גדילן,כורכום(עם פיפרין),צ'יה,ויקוג,ויטמין די(יש לי חוסר,בבדיקה נמצא 13).התזונה שלי מוקפדת.תודה

14/09/2011 | 17:41 | מאת: יעל

קראתי מה נכתב פה בעבר בנושא זה ואשמח לקבל תשובות נוספות. אני מטופלת בכימותרפיה. בין תופעות הלוואי יש עצירות וחולשה. עד עתה השתמשתי בזרעי פשתן טחונים. היום הציעו לי בחנות את זרעי הצ'יה כבעלי השפעה דומה לפשתן.נאמר לי שלא צריך לטחון ואפשרי פשוט להוסיף ליוגורט וכו'. האם זה נכון? האם יש בעיה לקחתם בזמן כימותרפיה? קראתי היכן שהוא שלא טוב לקחת אנטיאוקסידנטים בתקופה זו. אשמח לעזרתכם. תודה וכל טוב יעל

15/09/2011 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום זרעי פשתן טחונים מצויין וגם זרעי ציה טובים מאוד. היום הגישה דווקא לתת אנטי אוקסידאנטים קראי את הספר תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת של דר יוסף ברנר שהוא אונקולוג בכיר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/09/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, גם בזמן כימוטרפיה צריך לאכול וכדאי שזה יהיה אוכל טבעי, מבריא, מגוון, מאוזן, גם אם הוא מכיל נוגדי חמצון. האיסור (השנוי במחלוקת) הוא על צריכת תוספים המכילים נוגדי חמצון. סביר להניח שיציעו לך בחנות לקנות צ'יאה שעולה פי ארבע מפשתן ואז הרווח גדול יותר. בדקתי ובפשתן יש יותר ערכים תזונתיים מאשר בצ'יאה. כמובן שצריך לטחון, כדי להינות היתרונות הפשתן. בתחילת החודש כתבתי כאן מאמר מקיף על הפשתן - נסי לצמוא. הערה אחרונה: במצבך לא כדאי להסתמך רק על "להיט תזונתי" כזה או אחר, אלא לאזן את התזונה ולבימנע ממזון זבל מזיק. תוסיפי סלק חי ומבושל לתזונה. רפואה שלמה צביקה

15/09/2011 | 21:08 | מאת: יעל

על דבריכם. אני מקפידה על תזונה תמיד ובעיקר עכשו.רק שעכשו אני צריכה תגבור להתמודד עם תופעות הלוואי. ושוב - תודה רבה ושנה טובה ובריאה

14/09/2011 | 16:27 | מאת: תומר

אהלן לפי האתר הזה http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2733/2 עירית מכילה הרבה מינרלים וויטמינים...ונחשבת למאוד בריאה אמנם אני לא מצליח לתרגם את המונח "freeze-dried" האם זה משהו שמוכרים בסופרים בארץ? לפי האתר הזה לעירית-raw יש ערך תזונתי פחות רב..

15/09/2011 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

תומר שלום, אני לא חושב שלירקות קפואים יש ערך בריאותי רב יותר מאשר לירקות חיים. כשצורכים מזון חי וטרי מקבלים יותר מויטמינים ומינרלים. אני לא יודע אם ניתן להשיג את המוצר בארץ תברר בחנויות טבע. בהצלחה צביקה קורן

מה שיהיה יותר הגיוני.. וול, טנקס

14/09/2011 | 14:51 | מאת: לני

שלום, השאלה שלי קשורה במידה רבה לתזונה אבל מכיוון שמדובר בהורמונים נראה לי שאולי דווקא פה אמצא תשובה. לפני כחודשיים החלו להופיע על פני פצעי אקנה באיזור המצח בתדירות גבוהה ובניגוד לעבר - מעולם לא הייתה לי בעיית אקנה, להיפך, תמיד היה לי עור חלק ויפה בכל גיל (כיום בת 32). לפני כשבוע, בעוד בעית הפצעים קימת ומעצבנת, פתאום שמתי לב שיש לי פלומת שיער על הפנים באיזור עצמות הלחיים! אני אמנם בחורה שעירה אבל גם במקום בו הייתה פלומה דקה, בהירה יחסית ולא בעייתי פתאום השיער שם כהה ועבה וזו בעיה ענקית כי זה על הפנים. אני ממש לא מבינה מה עובר עלי, יחד עם בעיית הפצעים המעצבנים - אני ממש אומללה ונואשת. מן הסתם קבעתי תור לרופאת נשים אבל התור הקרוב ביותר נקבע לי לעוד חודש וחצי. בינתיים חברה שעוסקת בתזונה הפנתה את תשומת לבי לכך שבדיוק לפני כחודשיים החלתי לצרוך חלב סויה במקום חלב רגיל ולדבריה; כוס חלב סויה ביום מכילה כמות אסטרוגן בדיוק כפי שמכילה גלולה. מכיוון שאני גם אוכלת טופו שמופק מסויה, היא די בטוחה שאני סובלת מעודף גבוה של אסטרוגן שהתופעות של כך הן בדיוק מה שאני מתארת. כמובן שמיד הפסקתי לגעת בסויה כדי לבדוק אם יש לכך ביסוס אבל רציתי לשאול: 1. האם נושא הסויה וההורמונים שבו ידוע ומוכר ואכן יכול להיות שחברתי צודקת? 2. כמה זמן לוקח לגוף "להתנקות" ממצבורי האסטרוגן העודף? 3. האם תופעה כמו שיעור יתר שנגרם מבעיה הורמונלית תיפטר ברגע שהבעיה ההורמונלית תיפטר? כלומר - השיער הזה ינשור או שאשאר איתו לנצח? סליחה על התיאור הארוך והמייגע, אבל אודה מאוד לתשובה, אני מאוד בלחץ מהעניין וזה דחוף לי... תודה מראש!

15/09/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

לני שלום, הנושא שנוי במחלוקת ויש הרבה בילבול בנושא ובהבנת ההבדל בין אסטרוגן מהצומח ומהחי. בקישור שלהלן תמצאי מאמר מקיף שכתבתי בנושא וכולל הפנייה למחקרים תומכים. זה ייתן תשובה לחלק מהשאלות שלך וגם לשאלות שלא שאלת: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=119 כמובן שיתכן שבאמת יש לך בעיה הורמונלית ובעיה בצריכת סויה. קחי בחשבון שבחלב ובסוגי הבשר השונים יש יותר הורמונים ואסטרוגן מאשר בסויה. בהצלחה צביקה קורן

15/09/2011 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

לני שלום האקנה והשיעור אכן יכולים לנבוע מחוסר סדירות הורמונלית . האם את לוקחת גלולות לא סביר שהדבר קרה מכוס חלב סויה ששתית בסטיה אכן יש פיטואסטרוגנים אך מהניסיון הם לא יגרמו לתופעה כזו . מה שיגרום לשיעור זה דווקא טסטוסטרון. חשוב שתבדקי פרופיל הורמונאלי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/09/2011 | 07:09 | מאת: טל

שלום קראתי שבריא לאכול לימון, כיצד האם רק את הטיפות מהו המינון? האם מתאים גם לילדים החל מגיל 5 תודה

15/09/2011 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אכן כן, בריא לצרוך לימון, יחד עם עוד מגוון פירות וירקות. לא מדובר ב"תרופה טבעית". אפשר לשתות בבוקר, או בשעות היום כוס מים עם כמה טיפות לימון. אפשר לסחוט לסלט, לטחינה, לסלט חצילים ולמגוון מזונות. אפשר לגרגר בחצי כוס מים פושרים כשיש דלקת בגרון. אפשר לתת לילדים. לא רצוי להגזים בכמות בגלל הכמות הגדולה של החומצה שנמצאת בלימון. בהצלחה צביקה קורן

13/09/2011 | 11:27 | מאת: דפנה

שלום רב, אודה לך על עצתך מה הכי טוב לאכול לפני השינה. אני לא אוכלת מוצרי חלב בכלל. ארוחה אחרונה ב 20:00 שתי פרוסות לחם עם ממרח טחינה ירקות ופרי. אני הולכת לישון ב 10:00 ולפני השינה אני אוהבת לשתות משהו חם עם משהו ליד זה. על מה היית ממליץ, כמובן משהו שהולך עם שתיה חמה ולא ירק או פרי. תודה דפנה

14/09/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, את יכולה לאכול שני תמרים (רצוי מסוג דקל-נור), או כמה צימוקים או משמש אורגני. יש בחניות טבע חטיפים ועוגיות ללא תוספים מזיקים. בהצלחה צביקה קורן

12/09/2011 | 15:16 | מאת: לבנה

צביקה, שלום רב! מה שלומך? שאלה לי אליך: במסגרת הכנת המזון, בה אני משתדלת ככל האפשר להתרחק ממוצרים מעובדים/לא טבעיים, אני ממציאה לי כל מיני מתכונים טבעוניים טעימים (סליחה על חוסר הצניעות) ובריאים. בין היתר אני מכינה מיזלי. רציתי להכין חטיף בריאות ובו להכניס בנוסף לפירות יבשים אורגניים, גם שמן קוקוס וכן שומשום ושיבולת שועל. וכאן באה השאלה שלי: ראשית, האם ניתן לצרוך שיבולת שועל מלאה ללא בישול או שכאן עדיף דווקא להשתמש בפתיתים? שנית, אני יודעת ששומשום מלא אחרי הטחינה שלו מתחמצן, האם אוכל לשמור את חטיפי הבריאות במקרר למשך שבוע, נניח, מבלי שיגרם לחטיף נזק או שעדיף דווקא במקרה הזה להשתמש בשומשום רגיל לבן ללא טחינה? אני מוסיפה לחטיף הזה גם מעט שמן קוקוס, שאחרי המאמר שלך הבנתי שהוא תותח אמיתי וכן מעט דבש אורגני. כמובן שהחטיף העשיר מאד הזה ישמש אותי רק לפני אימוני בוקר מאומצים (הליכה מהירה+שחייה) ולא כנשנוש. על תשובותיך אודה

13/09/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

לבנה היקר, תודה שאת משתפת את הגולשים בשאלות הטובות שלך... אני שמח שאת יצירתית בנושא החטיפים. אפשר להשתמש בפתיתי שיבולת שועל ללא בישול. לא רצוי להשתמש בשומשום לבן (מקולף) שמכיל בעיקר שומן. אפשר ורצוי לשמור את החטיף במקרר, מכיוון שאת לא מוסיפה חומרים משמרים. בנוסף לשומשום ט ח ו ן, את יכולה להעשיר את החטיף עם פשתן טחון, גרעיני חמניות ודלעת. בהצלחה רבה צביקה

13/09/2011 | 10:41 | מאת: לבנה

צביקה תודה על הפידבק. אני תמיד שמחה לגלוש בפורום הנהדר הזה ואשמח להעשיר את הידע שלי באמצעות שאלות. לעצם העניין הקודם ולמען אהיה ראויה לכתרים שאתה קושר לי ובמיוחד כדי להיות הוגנת עם הגולשים האחרים אני חייבת לשתף אתכם בהמשך הכנה החטיף. לצערי הרב, לא הצלחתי לגבש את העיסה לכדי משהו מוצק שאוכל לפרוס או לחתוך באיזושהי צורה ולבסוף עשיתי מה שעשיתי בפעמים קודמות: הוספתי שתי ביצים (אורגניות, כמובן) שיטחתי על תבנית אפיה ורק לאחר האפיה פרסתי למלבני חטיף. אלא שאינני יודעת אם לא יצא שכרי בהפסדי: הלא חלק גדול מהרכיבים הבריאים והנהדרים איבדו וודאי באפיה את כל הסגולות הנהדרות שלהם, לא?

12/09/2011 | 09:48 | מאת: אמיר

קראתי הרבה על סגולות הברוקלי במניעת סרטן,שמירה על הלב והשאלה איך ניתן לאכול את המאכל ולהסיק את מיטב התועלת ממנו? האם ניתן להרתיח את הברוקלי במים ולאחר מכן לאכול אותו רגיל? תודה

12/09/2011 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, אפשר (ורצוי) לאכול ברוקולי חי מגידול אורגני ואפשר לבשל או לאדות למשך 5-10 דקות בלבד. להלן מידע נוסף וכמה מתכונות ירקות ממשפחת המצליבים: ירקות ממשפחת המצליבים יכולים למנוע סרטן לחומרים המצויים בצמחים יש תכונות נוגדות?חמצון, בעלות יכולת למנוע ולנטרל נזק של ''רדיקלים חופשיים לתאי הגוף. הדבר הוכח באין ספור מחקרים. ראויים לציון הם הירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים), אשר מחזקים את המערכת החיסונית וגורמים להגברת ייצור של אנזימים המעורבים בטיהור התאים מרעלים ומתרכובות וחומרים המזיקים להם. על-פי מחקרים - חלקם בחיות?מעבדה וחלקם בבני?אדם - אכילת ירקות ממשפחת המצליבים עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סרטן ולהתפשטותו ובעיקר סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן השד וסרטן השחלות. בנוסף נמצא, כי ירקות אלה מועילים לטיפול בכיבים במערכת העיכול, באסטמה ובדלקות בדרכי הנשימה. כדי ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים עדיף לאכול אותם טריים (למשל בסלט, או במיץ), או באידוי קצר (5-10 דקות). התכונות הבריאותיות שלהם אינן נשמרות בבישול ממושך. מיץ אנטי-סרטני המועיל לריפוי כיבים במערכת העיכול: רבע כרוב, גבעול ברוקולי עם התפרחת, גבעול סלרי, גזר. בהצלחה צביקה קורן

12/09/2011 | 07:12 | מאת: עדנה

שלום רב, 1. רציתי לדעת מה חשיבותו של התוסף L ליזין ועד כמה הוא יעיל בשיפור המערכת החיסונית? האם זרעי צ'יה מועילים יותר ? 2. מהו המינון המומלץ לאדם מבוגר של L ליזין? תודה

12/09/2011 | 15:08 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, מדובר בחומצת אמינו א ח ת מ 22 חומצות אמינו המרכיבות את מה שנקרא חלבון. אי ממליץ לא לקחת תוספים של חומצות אמינו בודדות, כדי לא ליצור חוסר איזון (עודף / חוסר) בחומצות אמינו אחרות העובדים איתה בסינרגיה. זרעי צ'יאה מכילים ליזין, כמו רכיבי תזונה אחרים. מקורות הליזין במזון: דגנים ובעיקר קטניות, זרעים ואגוזים, דגים, אגוזי קוקוס, בוטנים, פולי סויה, ביצים, ירקות. תפקידים: השפעה במחלות נגיפיות, שליטה על נגיף ההרפס. - משמשת כנשא של הסידן בתהליך הספיגה, הטמעה ופיזורו בגוף. בילדים מסייע להגברת צמיחה, סיוע בתפקוד המעיים ושיפור התיאבון. במצבי מחסור: חוסר תיאבון או עלייה במשקל, הפרעות אנזימטיות: אנמיה, נשירת שיער, בעיות ריכוז, עיניים אדומות. לסיכום, אני ממליץ לקבל ליזין מהמזון ולא לקחת תוסף. בהצלחה צביקה קורן

12/09/2011 | 16:13 | מאת: עדנה

התוסף L ליזין. הרוקח ( הומאופט) המליץ על לקיחת כמוסה אחת מידי יום לטיפול תומך בהדבקה בוירוס הפפילומה כדי לשפר את המערכת החיסונית. האם לדעתך יש מקום ליטול תוסף זה במקרה זה ? עד כמה הוא יכול להועיל ? האם אתה עדיין סבור שלא מומלץ לקחת את התוסף ? איזה נזק עלול להיגרם אם אמשיך לקחת תוסף זה למשך 3 חודשים? שוב תודה לך

12/09/2011 | 07:02 | מאת: עדנה

טובה בר שאן ,שלום רב, אני שומעת מידעים שונים בקשר לארוחת הבוקר הנחשבת לפי מה שקראתי לחשובה מבין הארוחות . שאלותיי הן: 1. במה מומלץ ביותר לפתוח את הבוקר ? מה הכי בריא ? 2.מהי ההרכב האידיאלי לארוחת הבוקר -המומלץ ביותר ? עליי לציין שאני בת 60+ ( מאוזנת ע"י סימבקור להורדת כולסטרול) וחשובה לי תזונה בכלל וארוחת הבוקר בפרט. תודה מראש

12/09/2011 | 14:49 | מאת: צביקה קורן

עדנה שלום, ראשית בעיני אין "מומלץ ביותר" ואין "הכי בריא". ישנם אנשים שלא מסוגלים לאכול שום דבר עד הצהרים, יש האוכלים פירות עם חלבון וסלט עם חלבון ויש המעדיפים ארוחה מבושלת בבוקר. ישנן ג י ש ו ת תזונתיות שונות כמו הטבעונות המטיפה לאכילת ירקות בבוקר, גישת המקרוביוטיקה הממליצה על מזון מבושל בבוקר ולאורך כל היום ועוד. נסי למצוא מה מתאים ל ך ולא מה שמומחה זה או אחר אומר. את יכולה להתייעץ עם מומחה בגישה שאת נמשכת אליה. לדעתי כדאי להתחיל את הבוקר עם תה צמחים, או מיץ ירקות ואחרי כשעה לאכול ארוחה המכילה סלט עם חלבון כלשהו, או סלט עם חלבון (שקדים וזרעים, או ביצה קשה אורגנית, או יוגורט עיזים). בהצלחה צביקה קורן

10/09/2011 | 22:27 | מאת: שוש טנא

שלום רב, בני בן ה-29 סובל בחצי השנה האחרונה ממיגרנה של העין. התקף (היו שלושה )- מתבטא בכאב ובהפרעה ברמה כזאת או אחרת בשדה הראייה. האם ישנה המלצה בנושא בתחום תזונה/ תוספי מזון? תודה ושבוע טוב, שוש.

12/09/2011 | 14:37 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, אני לא מכיר את המחלה / תופעה הזאת ולכן אין לי המלצה ספציפית. נסי בפורום בריאות העין : http://www.doctors.co.il/forum-1590/message-63670#message-63670 בהצלחה צביקה קורן

10/09/2011 | 20:48 | מאת: לאה

שלום רב, א. על פי הוראת רופא עלי לצרוך תוסף סיבים. כמות הנוזלים המותרת לי ביום היא שש כוסות בלבד. האם מותר וכיצד אפשר לצרוך תוסף סיבים עם כמות כה קטנה של נוזלים. ב. כמה זמן לאחר התחלת השימוש בתוסף אני אמורה לראות את השפעתו. תודה רבה.

11/09/2011 | 09:31 | מאת: עדי מילר

שלום לאה על איזה תוסף מדובר ? מה הרופא המליץ לך ומאיזו סיבה נאמר לך להתחיל להשתמש בתוסף ? בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/09/2011 | 12:19 | מאת: לאה

תודה רבה על תגובתך המהירה. אני סובלת שנים רבות ממעי רגיז. בשנה האחרונה באופן מיוחד היציאות כל הזמן קשות מאד ודורשות מאמץ רב. כתוצאה מכך נגרם לי נזק בעור פי הטבעת עם פיסורה קלה. הכירורג המליץ על בנפיבר בעדיפות ראשונה. לפני עשרה ימים התחלתי ובהדרגה עליתי לשתי כפות ביום ועדיין אין שום שינוי בצורת היציאות. פניתי אליך כי עלה בדעתי שאולי הסיבה לכך היא שאני מוגבלת לשש כוסות נוזלים ביום בלבד, לפי הוראת רופא פנימי המטפל בלחץ הדם שלי בין השאר על ידי משתנים הגורמים לרמות נמוכות של נתרן. ושוב תודה.

10/09/2011 | 19:53 | מאת: יצחק

מה מומלץ לאכול לסתימת התאבון שנותן תחושת שובה ודל בקלוריות?

11/09/2011 | 09:28 | מאת: עדי מילר

שלום יצחק לאיזון המשקל ולקבלת תחושת שובע אמיתית, אין תחליף לתזונה מאוזנת, מגוונת ואיכותית. כחלק מהתזונה המאוזנת יש להקפיד על צריכה של כ-25-30 גרם סיביים תזונתיים הנמצאים בעיקר בירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/09/2011 | 09:39 | מאת: יצחק

אני אוכל בצורה נכונה עם הרבה ירקות וגם פירות ועדיין קימת בעיית תאבון. חשבתי על רעיון לאכילת חטיף? מסיבים תזונתיים שיתן פתרון לסתימת התאבון ויכיל כלום קלוריות.

10/09/2011 | 02:20 | מאת: ש.

שלום,יש לי חוסר בברזל ובעיקר-מחסני הברזל שלי רייקים. אני לא ממש אוהבת בשר,,, כמו כן,יש לי רירית רחם דקה שמפריעה להיקלטות הריון-הומלץ לי לאכול סלק לשם עיבוי הרירית. א. האם ידוע לך על סגולה זו של הסלק על הרירית? ב. מהו המינון הנכון של צריכת סלק על כל צורותיו,לשם השגת הטבה מהירה-גם מבחינת הברזל וגם מבחינת רירית הרחם-אך מצד שני,ללא גרימת נזק של אכילה מוגזמת. תודה.

12/09/2011 | 15:12 | מאת: צביקה קורן

ש. שלום, א. אני לא מכיר את התכונה הזאת של הסלק. ב. המינון המומלץ הוא רבע עד חצי סלק בינוני ביום - חי ומבושל. ג. הטיפול באנמיה צריך להיות מקיף יותר ולא מבוסס על "תרופה" כזאת או אחרת. ד. על תכונות הסלק ומידע נוסף תוכלי לקרוא במאמר שכתבתי ומופיע קישור הבא: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=118 בהצלחה צביקה קורן

או בינוניים-מדוע מינון זה הוא בעצם בעייתי? הרי סלק זה ירק, וירק זה בריא, לא?

10/09/2011 | 01:09 | מאת: עידן

שלום עדי, האם חצי בננה כחצי שעה(זה זמן טוב?) לפני משחק כדורגל(שעה וחצי הכולל אירובי ואנארובי) זו הכמות הנכונה או שבננה אית שלמה עדיפה? האם בננה זה פרי שמתעכל מהר? ואין בעיה לצרוך אותו סמוך לפעילות גופנית קשה? תוכלי להסביר לי בפשטות מה יש בננה שהוא נחשב לפרי המומלץ(אני חושב) לפני פעילות גופנית? האם הוא עד כדי כך מפוצץ באנרגייה? תודה רבהההההה

11/09/2011 | 09:25 | מאת: עדי מילר

שלום עידן המטרה באכילה כחצי שעה לפני הפעילות הינה לספק תמיכה ראשונית של גלוקוז לתחילת הפעילות. על כן מומלץ לאכול פחמימה עם אינדקס גליקמי בינוני- גבוה, שנספגת יחסית מהר. ניתן לשלב גם מעט חלבון. בננה מכילה אינדקס גליקמי בינוני-גבוה ולכן בהחלט מתאימה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/09/2011 | 20:59 | מאת: מנשה

מה מאבד הגוף בנוסף למים כשיש שלשול(לא ממושך או כרוני)? מה כדאי לצרוך כדי לפצות על האובדן? רצוי משהו שזמין בבית.

12/09/2011 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

מנשה שלום, בשילשול מאבדים בעיקר ויטמינים ומינרלים אבל גם רכיבי תזונה אחרים שלא הספיקו להתעכל (חלבונים ושומנים). אם מדובר בשילשול קצר אין צורך בפעולה מיוחדת מלבד מעט יותר מלח באורז. רצוי לעשות "צום" קצר המבוסס על שתיית תה רגיל, ואכילה של אורז ל ב ן מדולל בהרבה מים ומתובל בקינמון. בהצלחה צביקה קורן

09/09/2011 | 20:54 | מאת: מנשה

כשצורכים מלח,האם יש לגוף שימוש בכלור(כלורין) שבו, או רק בנתרן? אם הכלור כשלעצמו מזיק,האם יש סוגי מלח המכילים פחות כלור?

09/09/2011 | 14:50 | מאת: אלי

שלום, אני נוהג לאכול פירות לפני אוכל אחר, והתעוררה בי תהייה: מה לגבי פירות המשולבים במזונות אחרים (למשל: עוגה המכילה פירות). האם בישול/אפייה "מבטלים" את הרכיבים שבגללם אני מפרידים פירות משאר סוגי המזון ? במלים אחרות: האם אני יכול לאכול עוף שהושרה בפירות יבשים, עוגת פירות, וכו' - בלי חשש ?

09/09/2011 | 18:13 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום לפי שיטת הפרדת מזונות אינך יכול לאכל חלבונים עם פחמימות כלך שפירות עם בשר זה לא מתאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2011 | 12:24 | מאת: לי

האם זה בסדר לטגן בשמן זית? למשל חביתה, או טיפה את האורז? ברור לי שעדיף בכלל לא לטגן, אבל אם כבר באיזה שמן עדיף לטגן? תודה

09/09/2011 | 18:09 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אין ספק שעדיף לא לטגן ולהוסיף את השמן בצורה שלא תיגע באופן ישיר על המחבת או הסיר (אידוי) שמן זיית הוא שמן טוב לטיגון קצר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/09/2011 | 02:09 | מאת: ש.

למה הכוונה טיגון קצר?

09/09/2011 | 10:45 | מאת: רועי

שלום, אני סובל מרפלוקס, דבר המקשה עליי בתפקוד היומיומי, זה מתבטא בחזרה של התוכן האוכל לפה, קושי רב בנשימה לאחר האוכל - בייחוד בשכיבה. קניתי בחנות צמחים חליטות צמחים של שומר , קמומיל, לחך ולענה וולגריס. השאלות שלי הן האם השילוב בניהן בחליטה אחת עלול להיות בעייתי? האם יש מינון מסויים שהוא מופרז ואף עלול להזיק ? האם יש בעיה של שילוב בין צמחים אלה עם לוסק, אומגה 3 ומולטי ויטמן ? ושאלה אחרונה היא מתי מומלץ לשתות את החליטה לפני או אחרי האוכל ? בתודה מראש, רועי.

09/09/2011 | 18:02 | מאת: טובה בר-שאן

רועי שלום את החליטה ניתן לשתות לאחר האוכל. ואין איתה ביה ההמלצה שלי תאכל ארוחות קטנות ולא כבדות . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/09/2011 | 08:15 | מאת: פרץ

לריפלקס אני ממליץ חליטה של פיליפנדולה (ספיראה). בד"כ עובד מצוין.

11/09/2011 | 21:06 | מאת: רועי

בנוסף למה שאני לוקח??

08/09/2011 | 14:14 | מאת: מיכל

מה עושים אם הילדה שלי בת השלוש לא אוכלת פירות וירקות?

09/09/2011 | 17:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום הילדה שלך קטנה ועדיין לא גבשה את הטעמים רק את יכולה ללמד אותה ולגרום לה לאכל מזונות חשובים אילו. תהיי יצירתית וכל פעם תנסי ירק אחר או מבושל או מוקפץ או בסלט או בפשטידה. שימי על השולחן ותראי לה שגם את אוכלת. הילדה בדרך כלל מחקה את הוריה . וצריך סבלנות וזה משתלם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, אני מתאמנת באופן יומיומי בחדר כושר, ולאחרונה אני מנסה לאכול רוב הזמן אוכל טבעוני _לא מעובד_ בלבד.(כלומר, ללא מוצרים מן החי, ללא מוצרים מעובדים כלשהם - כלומר גם טופו ודומיהם לא באים בחשבון). לאחרונה אני סובלת מנשירת שיער רצינית, ואני חוששת שהדבר נובע מכך שאין לי מספיק ידע בנושא. לכן אני מחפשת תזונאי/ת מקצועית שתוכל להדריך אותי בנושא ולבנות לי תפריט מותאם.

09/09/2011 | 17:56 | מאת: טובה בר-שאן

סופי שלום יתכן שאת באמת לא מקבלת את כל מה שאת צריכה בתזונה. גם צביקה קורן וגם אנוכי טובה בר- שאן תזונאים קלינים טבעיים ואם ברצונך יעוץ מפואט את מוזמנת להרים טלפון. הטלפון שלי 0546829699 הטלפון של צביקה נמצא באתר. בברכב ובהצלחה טובה בר- שאן

07/09/2011 | 10:30 | מאת: אורה

עדי הי האם מותר לאכול סוכריות מציצה בטעם אניס בהריון? תודה רבה לך

08/09/2011 | 23:38 | מאת: עדי מילר

שלום אורה אין בעיה המשך הריון קל עדי מילר דיאטנית קלינית

07/09/2011 | 09:45 | מאת: שמרית

שלום רב, שמעתי וקראתי על כדורי ההודיה (קקטוס ההודיה), ברצוני לדעת: 1. האם מוכר ע"י משרד הבריאות בישראל? 2. האם ידוע על סכנות / תופעות לוואי? 3. האם יש בעייה לקחת את ההודייה עם תרופות קבועות נוספות?

07/09/2011 | 14:09 | מאת: צביקה קורן

שמרית שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום ושללתי את השימוש בתוסף הזה. תעשי חיפוש על המילה "הודיה" - התוסף לא מוכר ע"י משרד הבריאות בישראל. - ידוע על סכנות / תופעות לוואי, כמו כל "תרופת פלא להרזייה. - יש בעייה לקחת את ההודייה עם תרופות קבועות נוספות! דברי עם הרופא המטפל. כדאי להימנע, גם אם משווקים זריזים ונמרצים הבטיחו לך הרים וגבעות! בהצלחה צביקה קורן

06/09/2011 | 21:44 | מאת: רננה שוהם

שלום, אני בת 22 ובעיקרון מקפידה על תזונה טבעית, כמה שיותר פירות, ירקות , ומים לגוף. אך לפעמים בעיקר אחרי הארוחה מתעורר לי רצון לאכול קצת מתוק, אם כי אני משתדלת להפחית , עדיין זה קורה לי. וברגעי משבר אלו אני גם משתדלת שהמתוק יהיה בריא ואוכלת פרי יבש או שניים או פריחית עם דבש או חופן דגני בוקר מחיטה מלאה שמגיעים עם תוספות של אגוזים או צימוקים. מיקספלקס פלוס נראה לי. האם אני פועלת נכון? מצפה לתשובתך :)

07/09/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, התופעה מוכרת, ידועה ונובעת, בין השאר מהרגל, תנודות ברמת הסוכר ותפריט לא מאוזן. אני לא רואה בעיה אם את אוכלת מתוק לפעמים. אולי אם "תבטיחי לעצמך" לאכול את החטיף שעה אחרי הארוחה, עם כוס תה צמחים, זה יועיל... בהצלחה צביקה קורן

06/09/2011 | 21:15 | מאת: צבי

שלום רב שאלתי היא: אדם הצם צום מוחלט במהלך שעות האור ואוכל בשעות החושך בלבד האם יש דרך לתזונה בריאה שתפצה על החוסרים שנגרמו במהלך היום ובהתחשב בעובדה שמצב זה הוא קבוע מהלך מספר שנים\?

07/09/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, לא ברור לי מהם האילוצים שמחייבים אותך לא לאכול במשך היום, אבל זה מצב מ א ד לא רצוי שמשבש את חילוף החומרים בגוף ועלול לגרום לנזקים בריאותיים. בכל אופן, אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

06/09/2011 | 13:26 | מאת: רנין

שלום רב, אני סובלת כבר יותר מ- 10 שנים מחידק הילקופקתר בכיבה, קיבלתי אנטיביוטיקה 4 פעמים על פי רופא הגסטרו שלי, וזה לא עזר, החיידק נשאר. רופא הגסטרו אמר שאני צריכה לחיות עם זה. לפני שבוע חבר לעבודה המליץ לי לקחת שמן אורגנו. האם זה באמת עוזר? תודה ובברכה

07/09/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

רנין שלום, את יכולה לנסות שמן אורגנו, תמצית זרעי אשכוליות, תמצית חמוציות, או כל "תרופה טבעית" אחרת, אבל קחי בחשבון שאין תחליף לתזונה טבעית ואיכותית ולטיפול במתחים ובקונפליקטים בחיים. החיידק הזה נמצא אצל רוב האנשים, אבל הוא משגשג כשאנחנו מאפשרים זאת באמצות תזונה קלוקלת ומתח מתמיד. בהצלחה צביקה קורן

06/09/2011 | 11:58 | מאת: אסנת

שלום, האם תזונה טבעונית הכוללת רק: פירות, ירקות ושתי פרוסות לחם ביום מתאימה לתקופה של הנקה?

07/09/2011 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

אסנת שלום, חסר חלבון ושומן בתפריט היומי שלך. אלה רכיבים חיוניים לכל אדם ובמיוחד בתקופת ההנקה. למרות הטענה של הטבעונים שבירקות ובפירות יש חלבון, מדובר באחוז אחד בלבד ולא כל חומצות האמינו נמצאות שם. כדאי מ א ד שתוסיפי לתזונה שקדים, אגוזים וזרעים טחונים. בנוסף, אני ממליץ לך להוסיף לפחות מנה אחת ביום של דגן מלא וקיטניה. אני לא יודע מי המליץ לך על התפריט המינימליסטי והמזיק הזה, אבל כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

07/09/2011 | 09:03 | מאת: אסנת

תודה רבה על תשובתך. תוכל בבקשה לתת לי דוגמאות (כמה שמות) ל'דגן מלא' ו'זרעים טחונים'?

05/09/2011 | 21:42 | מאת: אנה

ברצוני לשאול ממה יש להימנע כדי להוריד טריצלרדים?ערך-300 .איזה מזונות מומלצים ואיזה לא?תודה מראש.

06/09/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

אנה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "טריגליצרידים". את יכולה לבדוק תשובות לאותה שאלה ב 20/8 (גל). כדאי להתייעץ גם עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

05/09/2011 | 21:33 | מאת: יפעת

רציתי לשאול כמה קלוריות יש בכף ממרח שקדים? וכמה מזה מומלץ לאכול ביום והאם לא עדיף לאכול שקדים מאשר את הממרח?? תודה :)

06/09/2011 | 06:22 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, יש הרבה מחשבוני קלוריות באינטרנט. במאה גרם שקדים יש כ 550 קלוריות. תמיד עדיף שקדים שלמים, מושרים על פני מזון מעובד. בהצלחה צביקה קורן

05/09/2011 | 20:54 | מאת: מעיין

עדי שלום לך אני מבקשת לשאול האם מותר לקחת סוכריות אקליפטוס (סוכריות כמו גייל בטעם אקליפטוס) בהריון? אני שבוע 30 תודה לך ויום טוב

08/09/2011 | 23:27 | מאת: עדי מילר

שלום מעיין במידה והסוכריות אינן מכילות סוכרזית מסוג סכרין ו/או ציקלמט אין שום בעיה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/09/2011 | 19:26 | מאת: אחת שיודעת

ההי אני בת 13 ואני גובה 1.55 ושוקלת 53 אני לא מצליחה להרזות כי אני לא יודעת מה לעשות, אז... מה לעשות?

06/09/2011 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגילך לא כדאי להתחיל ב"דיאטת הרזייה" שעלולה לגרום להשמנה. תפני לתזונאית בקופת חולים, או באופן פרטי והיא תדריך אותך בתזונה נכונה. חשוב לשלב פעילות גופנית נמרצת וסדירה. בהצלחה צביקה קורן

05/09/2011 | 16:54 | מאת: מיי

שלום רב, רציתי לדעת איזה דרכים יש לשטוף עלים וירקות בצורה הטובה ביותר?במיוחד עלים ונבטים שבהם יש כל מיני חרקים ? מה לגבי תכשיר אקולוגי שמיועד לכך? ראיתי בבית טבע, האם הוא מומלץ?

06/09/2011 | 06:18 | מאת: צביקה קורן

מיי שלום, אני שוטף תחת הברז, או בקערת מים. אפשר להוסיף במי סבון או בתכשיר אקולוגי. צריך לשים לב שהנבטים לא מעופשים, כי אז השטיפה לא מועילה. בהצלחה צביקה קורן

05/09/2011 | 13:58 | מאת: Vegan

שלום, אני בן 27, לפני כ-4 חודשים עברתי לתזונה טבעונית ומאז עשיתי 2 בדיקות דם. בראשונה רמת ה-בי 12 היתה קרובה לגבול התחתון ובאחרונה (לפני כשבוע) הערך עמד על 139 כשהטווח הוא 156-672. רכשתי טבליות מציצה של אלטמן (שיש בהן גם ח. פולית) שבכל אחת 1200 מק"ג. לאור החסר הגדול שיש לי בויטמין רציתי לדעת מהי התדירות המומלצת שבה אני צריך ליטול את הטבליות. קראתי במספר מקורות באינטרנט שבשבועיים הראשונים כדאי (במצב כזה) לקחת 2 טבליות ביום, ואף לחתוך כל טבליה לשניים וליטול במרווחים של מספר שעות. אשמח לייעוץ. תודה רבה, Vegan.

06/09/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני ממליץ לקחת כדור אחד ביום. לגבי התוספת של חומצה פולית הדעות חלוקות... תבדוק שאין תוספים מזיקים בכדור (ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל וכד'). אחרי חודשיים תבדוק שוב ואם זה עדיין נמוך, תתייעץ עם הרופא, או תפנה שוב לפורום. בהצלחה צביקה קורן

06/09/2011 | 12:16 | מאת: Vegan

החומרים שיש בטבליות הם: "סוכרוז, סורביטול, מניטול, דקסטרוז, ח. פולית, ח. סטארית, מגנזיום סטארט, סיליקה, טעם דובדבן, ויטמין B-12." תודה על התשובה

מצרכים: 2 חצילים 8 עגבניות חתוכות לסירות 400 גרם חומוס מבושל שמן לטיגון 6 כפות שמן זית 1/4 2 כפיות "תבלין הנדודים" בצל גדול פרוס לרצועות ביצה טרופה 5 שיני שום חתוכות ל-4 1 כף רסק עגבניות כף דבש מלח פלפל שחור גרוס מים רותחים אופן ההכנה: 1. חותכים את החצילים למקלות באורך ובעובי אצבע. 2. מערבבים בקערה את הביצה הטרופה עם החצילים ומטגנים בשמן. 3. מטגנים את הבצל בשמן זית ומוסיפים 1/4 כפית "תבלין הנדודים". מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות, כף רסק עגבניות. מערבבים ומוסיפים 2 כפיות תבלין הנדודים. מוסיפים את החצילים והחומוס, מלח , פלפל שחור דבש ומים רותחים לכדי כיסוי הירקות. לבשל למשך 30 דקות. המלצה: להגיש עם אורז

23/02/2012 | 00:03 | מאת: Carmelo

Shiver me timbers, them's some great ifnortmiaon.

05/09/2011 | 10:45 | מאת: אלינה

צביקה או טובה שלום רב. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. אני מעוניינת לדעת האם אין מניעה לצרוך כמוסות שורש כורכומין (עקב בעיה דלקתית). האם השימוש בכורכומין אינו סותר את בעיית תת פעילות בלוטת התריס. תודה רבה.

06/09/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

אלינה שלום, למיטב ידיעתי אין מניעה לצרוך כורכום במצבך. על יתרונות הכורכום ולמי כדאי להימנע ממנו תוכלי לקרוא בקישור הבא (המאמר הרביעי בקובץ): http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=124 בהצלחה צביקה קורן

04/09/2011 | 23:07 | מאת: ניבה

שלום, אני אישה מניקה, סובלת שנים רבות מתולעי מעיים. מה לעשות כדי לטפל בתופעה המעיקה??? אני מבינה שסוכר מעודד קיום תולעים, האם גם סוכר טבעי (מפירות ודבש) מעודד קיום תולעים? כמו כן אשמח לקבל ייעוץ לטיפול בילד (4) שסובל גם כן מתולעים המון תודה

05/09/2011 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

ניבה שלום, קשה לתת ייעוץ אישי במסגרת הפורום ועם כל כך מעט מידע על תזונתך ומצבך הבריאותי. בכל אופן, ראשית כדאי לעשות בירור רפואי לגבי סוג התולעים ואם אפשר לחסל אותם בטיפול תרופתי. שנית, סוכרים אכן מעודדים שיגשוג של תולעים. שום וזרעי דלעת נחשבים ברפואה העממית כדוחים תולעי מעיים. לסיכום, אחרי שמיצית את המסלול הרפואי, תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

ובריאים מפירות ודבש מעודדים תולעים?