פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/09/2011 | 04:41 | מאת: מגנזיום

לקחתי חודש וחצי 300 מ"ג מגנזיום אחרי אימון כדורגל(לפני השינה) 4 פעמיים בשבוע אחרי כל אימון, עכשיו בגלל שהאימונים יותר קלים אני רוצה להפסיק לקחת אותם, האם לגוף אין בעיה להפסיק פתאום! לקבל את התוסף אחרי שהתרגל? תודה

01/09/2011 | 07:37 | מאת: עדי מילר

שלום ככלל אצבע לא צריכה להיות בעיה להפסיק לקחת תוסף תזונתי אך אני ממליצה להתייעץ עם רוקח או רופא משפחה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

31/08/2011 | 23:55 | מאת: שיר

שלום צביקה, הנני צמחונית כ-18 שנים, בת 40. הבנתי שזרעי פשתן הם מקור טוב לאומגה 3 וגם לעיכול. שאלתי היא האם ניתן לטחון בחנות ולשמור במקפיא ? אם כן לכמה זמן ? ומה ההבדל בינם לבין זרעי צ'יה ? תודה רבה.

01/09/2011 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום זרעי פשתו את חייבת לטחון ולהקפיא כמה שיותר מהר כיוון שבאור השמן מתחמצן ואילו זרעי שיה הם שלמים ולא חייבים לטחון אותם .לכן אין חימצון באור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2011 | 18:31 | מאת: חגית

שלום רב, למי מתאים לאכול לפי צירופי מזון והאם זה כדאי? תודה

01/09/2011 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

חגית שלום כמעט לכל אחד כיוון שזה מקל על העיכול לא יוצר עומס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2011 | 10:34 | מאת: שני

קניתי שמן רימון אורגני בכבישה קרה בעקבות פרסומת שזה מפחית קמטים וכדומה נסיתי על העור אבל יש לי עור שמן אז זה לא הסתדר אז לקחתי שבע טיפות לפי ההוראות שאלתי היא עד כמה זה מועיל ? האם זה מתאים לכל אחד? ובכלל השמן הזה ושמן זית האם שוקעים בדם משפעים על העור? גורמים לו להיות יותר שמן? אשמח לתשובה !

01/09/2011 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום שמן הרימון הוא נפלא נומכיל אנטיאוקסידנטים אך לא מתאים לכל אחד בדיוק כמו שמן זית . ולכן חשוב להתאים לך את המוצר שעושה לך טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2011 | 11:40 | מאת: שני

תודה על התשובה אבל אני התכונתי שלמרוח על העור זה התאים לי למרות ששאלתי בשרות לקחות ואמרו לי שאני יכולה למרוח למרות שיש לי עור שמן והפסקתי למרוח והתחלתי להשים את זה במשקה לפי ההוראות השאלה שלי אם זה מועיל ? האם זה שוקע בדם והדם נהיה יותר שומני? לגבי התאמה מי בדיוק יתאים לי? אשמח לתשובה מפורטת במיוחד שהשמן עלה לי די יקר . תודה על המדור הנפלא

13/11/2011 | 10:39 | מאת: אסתר

גם אני רכשתי אותו ויש לי שתי בעיות הראשונה, ההרגשה היא שהוא לא נספג כלל ועל העור נשארת שכבה שומנית. החשוב הוא, שהריח של השמן הוא מחריד. איך אפשר לישון עם ריח כזה סביבך?

31/08/2011 | 00:32 | מאת: חסוי

האם כדורי הרזיה ששמם: celerete הווי מחול יכולים לגרום לי לנזקים בגוף? או בפוריות\כניסה להריות?

31/08/2011 | 04:50 | מאת: טובה בר-שאן

חסוי שלום מקווה שלא נפלת בפך אני מתנגדת לכדורי הרזיה כיוון שהם לא עושים את הפעולה וחלקם מזיקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/08/2011 | 20:23 | מאת: אילת

עדי שלום לך אני בהריון 30 שבועות,האם מותר לאכול דג הרינג? את הדג שמים במלח וקרח,מנקים אותו ומוכרים אותו עם בצל האם מותר לאכול את זה? תודה לך ושבוע טוב.

01/09/2011 | 07:35 | מאת: עדי מילר

שלום אילת יש להימנע מאכילת בשרים ודגים נאים או לא מבושלים בזמן הריון מחשש להרעלת מזון העלולה לגרום במקרים מסוימים ללידת פג, ללידת תינוק חולה ועוד... המשך הריון קל עדי מילר דיאטנית קלינית

30/08/2011 | 16:21 | מאת: צוקי

כנסו למחקר ענק המוכיח זאת Amer.J.Clin.Nutr. 92:509-514,2010

30/08/2011 | 17:20 | מאת: צביקה קורן

המחקר הענק גילה שקפאין לא מזיק לפירפור פרוזדורים. לא דובר שם על יתרונות אחרים או נזקים אחרים של הקפאין שאני פרטתי בתשובות שלי (בעיקר פגיעה בספיגת ויטמינים ומינרלים). נושא המחקר: Caffeine consumption and incident atrial fibrillation in women1,2,3 האם קראת את המאמר או שאתה סתם מצטרף ל"אינתיפדה" של מרווין (שהוא גם אבי, יוסי, רפי, "הדיאטנית" ועוד) כנגד מנהל הפורום הזה? יש לי השערה מה כל כך מציק למרווין וזה קשור לשיווק האגרסיבי של "אומגה 3 ממקור צמחי" (המרווה המרושתת), שמרוויון הוא כנראה אחד המשווקים הנמרצים שלה. אם אתה לא מרווין, אני מציע שתקרא את התשובה המאוזנת שנתתי בנושא הקפאין והקקאו וגם את המאמר על הקפאין. כל הודעות פוגעניות, משמיצות ומרושעות ימחקו מיידית!

31/08/2011 | 00:14 | מאת: גולשת

אינני מבינה צביקה, מדוע עד עתה לא מחקת את כל הודעות המשמיצים? הסובלנות שלך איננה במקום. כמעט ולא תפגוש פורום בו המנהלים משאירים הודעות כגון אלה.

30/08/2011 | 11:58 | מאת: ציפי

אני חולת סקלרודרמה אבקש לדעת הם טיפול בתזונה לפי מקרוביוטיקה יכול לעזור.אני סובלת מאד מיובש קשה בעיניים האם יש טיפול חדש כלשהוא למחלה זו ?? תודה

31/08/2011 | 06:19 | מאת: צביקה קורן

ציפי שלום, ראשית, בנושא המקרוביוטיקה, אני מציע שתנסי למצוא מטפל ותיק ומנוסה ברפואה סינית שמתמחה גם בסוג התזונה הזאת. שנית, אין לי ניסיון רב בטיפול במחלה הזאת ולצערי היא בעייתית מאד. עם זאת, הקפדה על תזונה טבעית, איכותית ונטלת רעלים יכולה לעזור בתופעות שציינת ואחרות ולמנוע הידרדרות. בהצלחה צביקה קורן

31/08/2011 | 06:37 | מאת: ציפי

תודה רבה על התשובה המהירה האם אתה מכיר מטפל טוב באיזור הצפון תודה ציפי

29/08/2011 | 19:29 | מאת: ענבל

שלום! האם זה נכון שקקאו ושוקולד מכילים אבץ? ואם כן, באיזו כמות? מצד שני, ידוע שקקאו ושוקולד מכילים קפאין שלא בריא לצרוך אותו. אם כך, זה בריא לאכול שוקולד או לא? תודה.

30/08/2011 | 07:01 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, באבקת קקאו יש 6 מ"ג אבץ ובשוקולד ו"ממתקי" קקאו 1 - 4 מ"ג. הקפאין והחומצה האוכסלית מפריעים לספיגת האבף ומינרלים וויטמינים שנמצאים בו. תקראי את התשובה שנתתי למטה לדפני בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, זה כבר שבועיים שאני מבסס את המזון היומית שלי על בסיס שייקים ירוקים בנוסף לפירות, קטניות וכד'. לאחרונה שמתי לב כי אני סובל מנפיחות בבטן בעיקר בשעות הבוקר. מה יכולה להיות הסיבה ?

30/08/2011 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, לנפיחות וגזים יכולות להיות סיבות רבות ובכלל זה מעבר לתזונה צמחית העשירה בסיבים. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "נפיחות", או גזים". בהצלחה צביקה קורן

מה זה? עושים מזה קוביות כמו שוקולד ? מאיפה משיגים ? זה טעים כמו שוקולד ? והאם זה מעלה את הסוכר ? תודה!

30/08/2011 | 06:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, יש בחנויות טבע אבקת חרובים ומזה מינים "שוקולד" חרובים. יש בזה סוכר ושומנים, אבל אין קפאין. אפשר להשתמש באבקה לטחינה עם דבש ליצירת חלבה טבעית, או לעוגה במקום קקאו. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2011 | 13:33 | מאת: דפני

שלום רב, לאחרונה אני קוראת ושומעת יותר ויותר על סגולותיה הבריאותיות של אבקת הקקאו. האם כל סגולות הבריאות הן לא עומדות לטובת אכילתם, מול הדברים המזיקים באכילת האבקה. ידוע לי שאתה מתנגד לאכילת א. הקקאו. אודה לך אם תפרט מדוע. תודה מראש, דפני

30/08/2011 | 06:49 | מאת: צביקה קורן

דפני שלום, אכן לאחרונה מתגלות יותר ויותר עובדות על היתרונות הבריאותיים של אבקת ה ק ק א ו. לצערי רוב מוצרי הקקאו (שוקולד, "מעדנים", ממתקים וכד') עשירים מאד בסוכר, שומן רווי, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכד'. גם לקקאו כמה חסרונות שלא מוזכרים במחקרים. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים כמו: קפאין, חומצה אוכסלית (שנמצאת גם בקפה ובתה וגורמת להתגבשות אבנים בכליות ולמניעת ספיגת סידן ומינרלים חשובים), תיאוברמין (נגזרת של קפאין), שומן רווי (גורם לעליה ברמת השומנים בדם, דימתילקסנטין (עלול לגרום להיווצרות משקעים סידניים בשד), השוקולד גורם לאקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות. להלן קישור למאמר על הקפאין: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=135 לאור כל זאת אני מציע שכל אחד יעשה את שיקוליו בנושא. מי ש"חייב" לאכול שוקולד, יבחר בשוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו שב"רכיבים" הסוכר לא מופיע ראשון. בהצלחה צביקה קורן

31/08/2011 | 13:25 | מאת: דפני

תודה על תשובתך, מלאה ומספקת.

29/08/2011 | 11:26 | מאת: שירן

לאחרונה עלה קרנו של שמן הקוקוס. אני קוראת יותר ויותר המלצות לשימוש בשמן זה. רציתי לשאול כמה לצרוך ממנו ליום והאם ניתן לערבב אותו עם מאכלים מסויימים?

30/08/2011 | 06:37 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אני מסכים איתך וממליץ להשתמש בשמן הזה. רצוי לא מטוגן ולא מחומם. אפשר להוסיף לסלט, או לתבשילים. מתחילים בחצי כפית ואפשר להגיע לשתי כפיות מצורף קישור למאמר מקיף שכתבתי בנושא, כולל הפניות למחקרים ולמקורות: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=136 בהצלחה צביקה קורן

29/08/2011 | 11:10 | מאת: אור

עדי שלום לך לאחרונה אני מרגישה בחילות,אני בשבוע 29 להריון אני לוקחת 7 שקדים וזה עובר,מרגיע. אני מבקשת לשאול אותך האם השקדים הם תחלופה לבשר?? האם להמשיך לאכול בשר בלי שום קשר לנטילת השקדים? תודה ויום טוב.

01/09/2011 | 07:30 | מאת: עדי מילר

שלום אור השקדים הם מזון נפלא עשיר במינרלים, ויטמינים, חומצות שומן רב בלתי רוויות ויסודות קורט אחרים אך חשוב לדעת שהחלבון המצוי בשקד אינו מהווה חלבון מלא ועל כן אינו מהווה תחליף לבשר כמו גם למוצרי חלב וביצים בטח ובטח בזמן הריון. המשך הריון קל עדי מילר דיאטנית קלינית

28/08/2011 | 11:26 | מאת: אלעד

שלום רב, רציתי לדעת כמה גרם אגוזים מומלץ לצרוך ביום ? אני מעונין לאכול כל יום אגוזי מלך, שקדים וכן אגוזי ברזיל, כמו כן, אני משלב זאת עם כף פשתן. אבקש לדעת כמה גרם/כפות/אגוזים מומלץ לצרוך מכל אחד במשך יום אחד ? תודה רבה.

29/08/2011 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, זה תלוי בסך כל השומנים שאתה צורך ביממה. באופן כללי מומלץ שהשומנים יספקו כ 30% מסך כל צריכת הקלוריות היומית. אם אתה לא בעודף משקל, אתה יכול לצרוך 5-10 שקדים, 1-2 כפות פשתן (טחון טרי) ושלושה אגוזים ( 1 ברזיל ו 2 אגוזי מלך / פקאן או 3-4 אגוזי קאשיו / אילסר / פיסטוק). הערות: - כדאי להשרות את השקדים ולקלף. - כדאי לגוון את סוגי האגוזים והזרעים. - במקום פשתן, או בנוסף, אתה יכול לטחון גם זרעי שומשום, דלעת וחמניות. בהצלחה צביקה קורן

אני מאוד אוהבת דייסות ולאחרונה נחשפתי לסוסים שיבולת שועל ויכולה לצרוך 6 עד 8 כפות ליום ב שתי מנות של דייסה זה בסדר? אני מרגישה טוב אבל אולי זה לא מומלץ אני לא אוכלת כמעט פחמימות להוציא את זה ועוד שאלה בפורום תזונה טיבעית ראש הפורום כינה את דייסת שיבולת שועל של קוואקר כדייסת אינסטנט מה זה אומר זה לא בריא? זה לא מכיל סיבים? אני נותנת לילדתו כול בוקר קערת דייסה וחושבת שנותנת לה בריאות במקום לחם או קורנפקס ואם זה לא מומלץ אז מה כן מומלץ וגם טעים לילדים תודה רבה נגה 

01/09/2011 | 07:27 | מאת: עדי מילר

נגה שלום באופן כללי, ההמלצה הרווחת היא כ- 30-25 גרם של סיבים תזונתיים ביום לכלל האוכלוסייה. אין להגזים בצריכת סיבים תזונתיים, כיוון שהם עלולים למנוע או להפחית את ספיגתם של מינרלים וויטמינים החיוניים לגופנו. לסיבים יש נטייה להתחבר לחומרים אחרים ולגרוף לא רק חומרים מזיקים אלא גם את החומרים המסייעים לגופנו. כמו כן, עודף סיבים עשוי לגרום לגזים במערכת העיכול. 6-8 כפות פתיתי שיבולת שועל ביום זה בהחלט סביר ואין לך ממה לחשוש. מומלץ להכין לבד את הדייסה ע"י פתיתי שיבולת שועל ותוספת של חלב / פירות יבשים / דבש ועוד ובכך לחסוך את תוספת החומרים המשמרים, חומרי הטעם הריח וכו' שנמצאות בדייסות המוכנות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

28/08/2011 | 00:04 | מאת: נועה

שלום צביקה מדוע אינך ממליץ על אכילת דייסה עם חלב ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר שקוואקר זה מותג ונחשב לאינסטאנט זה לא מומלץ לאכול דייסת קוואקר איזו דייסה כן מומלצת ( אם מומלצת) ובאיזו כמות בברכה נועה

28/08/2011 | 06:01 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, "קוואקר" זה מותג - חברה המייצרת פתיתי שיבולת שועל "אינסטנט". בגישת התזונה הטבעית מומלץ לאכול פתיתים גסים של שיבולת שועל. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לבשל דגן עם חלב. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לצרוך חלב ניגר (נוזלי). אני ממליץ לצרוך יוגורט עיזים או "ביו" וגבינות עד 5% שומן (לא קוטג'). מומלץ לעשות דייסה עם מים, או "חלב" אורז, סויה וכד'. לשיבולת שועל יתרונות בריאותיים רבים ותוכלי לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי, או בחיפוש באינטרנט. היות ולא מדובר במוצר "אינסטנט" צריך לבשל את זה כמו כל דגן אחר (30 - 40 דקות). כאמור אני מייצג את התזונה הטבעית. את יכולה לפעול לפי שיקול דעתך. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2011 | 22:09 | מאת: אודי

שלום רב, אני סובל כבר כ8 שנים מגסטריטיס ורפלוקס (ניסיתי טיפולים קונבנציונליים ואלטרנטיביים אך ללא הואיל). לאחרונה קיבלתי ייעוץ תזונתי ונבנה לי תפריט (די מוגבל). בנוסף חשוב לציין /שהבעיה מורגשת בעיקר במצבים של ארוחות גדולות - גם אם הארוחה מורכבת ממזונות מותרים ע"פ ההנחיות. מנות קטנות אינן גורמות בדך כלל לבעיות. העניין הוא שבזמן הארוחה קשה לי להפסיק לאכול ויוצא שאני אוכל ארוחות גדולות יחסית ואחר כך סובל מרפלוקס, צרבות ונפיחויות. שאלתי היא האם תוספת של אנזימי עיכול עשויה לשפר את העיכול כאשר אני אוכל ארוחה גדולה? חשוב לציין שאני בתת משקל - גובה 185, משקל 55, גיל 29. תודה מראש, אודי

27/08/2011 | 04:32 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום אכן מאוד חשוב שתאכל ארוחות קצנות . אתה יכול לאכל יותר פעמים ביום אבל ארוחות לא גדולות . ואכן אנזימים יכולים מאוד לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/08/2011 | 22:06 | מאת: שמעון

1. אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב . 2. שמעתי רופא פסיכיאטר שציין שאנשים צמחונים (שלא אוכלים בשר ומוצרי חלב) בסכנה ממשית של חוסרים בחומצות אמינו החיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר לבד. 3. האם זה נכון? במידה וכן איזה בדיקות מעבדה רצוי לעשות כדי לוודא האם יש חוסרים , לפני שמתחילים לקחת תוספים . 4. או יש פתרון אחר? בתודה

27/08/2011 | 04:28 | מאת: טובה בר-שאן

שמעון שלום אם אדם אוכל מאוזן לא יהיו לו חסרים כלל. אם אתה אוכל דגנים+ קטניות (למשל אורז ועדשי0 הוא מקבל את כל חומצות אמינו אם אתה אוכל קטניות +אגוזים כמו למשל חומוס+ טחינה כבר יש לך את חומצות אמינו . אם אתה אוכל ביצה יש בה את כל חומצות אמינו נ. כך שהרעיון לאזן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/08/2011 | 17:05 | מאת: טל

שלום רב, רציתי לדעת מה הכמויות של חלב שומשום שאני יכולה לתת לבני בן ה 9 חודשים כל יום. אני מכינה לו מנה שמכילה 2 כפיות שומשום מלא. כמה מנות כאלה אפשר לתת ביום? תודה מראש טל

27/08/2011 | 04:24 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום ניתן לתת פעם עד פעמים ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/08/2011 | 13:53 | מאת: מיי

שלום, בדרך כלל אני משרה אגוזי מלך במים לפני אכילתם, האם אני יכולה להשרות כמות ולשים במקפיא? תודה

26/08/2011 | 04:45 | מאת: טובה בר-שאן

מיי שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2011 | 12:26 | מאת: נעמה

לאחרונה התחלתי דיאטה דלת שומן ואני אוכלת מוצרי חלב מתחת ל3% הסידן נספג גם באחוזים נמוכים כי אני יודעת שלילדים מומלץ לתת מוצרי חלב מעל 5% כדי שיקבלו את הסידן אשמח לקבל הסבר קל וגם לגבי גבינה צהובה 9% שהבנתי שעדיף לאכול את הרגילה משום שרזה מעובדת מה זה אומר מעובדת?  

25/08/2011 | 08:55 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, ויטמין D חיוני לספיגת סידן. ויטמין D נמצא בשומן של בעלי חיים ובמיוחד בדגים. לכן ככל שיש פחות שומן במוצרי החלב, ספיגת הסידן תהיה פחות טובה. מטצרי שומן דלי חלב עובים תהליכים (עיבוד) שונים כדי להקטין את כמות השומן הטבעית שנמצאת בחלב. אגב, דיאטה דלת שומנים לא הוכיחה את עצמה. חלק מהמוצרים "דלי שומן" (לדוגמה: "מעדנים" למיניהם) מכילים הרבה סוכרים, או ממתיקים מלאכותיים וחומרים מזיקים אחרים שאינם תורמים להרזיה. בכל מקרה גם ב"דיאטה" הזאת אני מציע לך לא לוותר על כמות קטנה של שמנים טובים ומועילים כמו: שמן זית, שקדים, אגוזים זרעים אבוקדו וכד'. בהצלחה צביקה קורן

24/08/2011 | 07:09 | מאת: נגה

לאחרונה נחשפתי לסובין שיבולת שועל בהתחלה הייתי אוכלת שתיים שלוש כפות של הסובין ליום ובשבועיים האחרונים כפול ומשולש מזה (אני עושה מזה דייסה די מוצלחת) רציתי לשאול אם יש הגבלה לכמות המומלצת אם זה בריא לאכול 6 ואפילו יותר כפות ליום שלא אעשה לגופי נזק בשוגג תודה רבה 

24/08/2011 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

נגה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. עשי חיפוש על המילה "סיבים" או עצירות". אני שולל שימוש בסיבים כ"תרופה טבעית". יחד עם כולסטרול, שומנים ורעלים, הם סופחים ויטמינים ומינרלים ממערכת העיכול. את כל כמות הסיבים הדרושה (ויותר מכך) ניתן לקבל ממזון טבעי ואיכותי מהצומח הכולל ירקות חיים ומבושלים, פירות, דגנים מלאים וקיטניות. בהצלחה צביקה קורן

23/08/2011 | 16:56 | מאת: ישראל

שלום צביקה אני סובל מעצירות עקב שימוש באנטביוטיקה וסתורי חומצה הפסקתי מהכדורים העצירות נהפכה לכרונית הגוף התרגל ללקסדין אייך אני יוצא מזה בבקשה בד"כ היציאות מילדות כול שלושה ארבעה ימים מערכת העיקול נחלשה נראה לי...? מה לעשות?

24/08/2011 | 05:04 | מאת: טובה בר-שאן

ישראל שלום אתן לך מס' עיצות אך המלצתי ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית מפורטת כי זה לוקח זמן. 1. לקחת חיידקים טובים. 2. לשתות הרבה מים מלא 3. לאכל הרבה ירקות 4.להוריד חומרים משמרים צבעי מאכל ושוקולד . 5. לעשות הרבה ספורט . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן לאכול מאכלים מלאים : לחם מלא, אורז

23/08/2011 | 13:15 | מאת: איציק

24/08/2011 | 05:00 | מאת: טובה בר-שאן

איציק שלום לא כל כך הבנתי את שאלתך ברור שמגמה ירוקה חשובה ביותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2011 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, אני מסכים עם טובה, אבל כדאי לשים לב איזה תוספים הכניסו לאבקה כגון ממתיקים מלאכותיים או ממתיקים אלכוהוליים (אספרטיים, מולטידקסטרוז וכד'). עשב שעורה זה דבר טוב, אבל כשהוא טרי. (לא ניתן להשיג טרי, אלא אם תגדל בחצר ביתך...). אם אתה אוכל ירקות ירוקים ושותה מיץ ירקות אין צורך באבקות תעשייתיות יקרות. בהצלחה צביקה קורן

24/08/2011 | 11:38 | מאת: איציק

לפי הנתונים המוצר ללא כל תוספות ואורגני, ומכיל אנזימים פעילים מה שמלמד לעניות דעתי שהוא שווה ערך לטרי. האם אני טועה?

22/08/2011 | 18:51 | מאת: מיי

שלום רב, האם באידוי של סלק ובטטה הערכים התזונתיים נעלמים? האם צריך לאדות אותם בקליפתם? ולמשך כמה זמן? תודה

23/08/2011 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

מיי שלום, באידוי של סלק ובטטה נהרסים חלק מהויטמינים, אך המינרלים לא נפגעים. בנוסף, נוגדי חמצון כמו בטא-קרוטן זמינים יותר בעקבות האידוי והבישול. בתיאבון צביקה קורן

22/08/2011 | 17:48 | מאת: פאולה

שלום רב אני מאוד משתדלת להוסיף לפשטידות ולמאפים כל מיני אגוזים,שקדים,גרעינים וכו...על מנת שביתי ובעלי יקבלו את כל הבריאות והערכים התזונתיים שבמרכיבים אלו. שאלתי היא האם אני פועלת נכון? האם בזמן החימום אם זה באפיה או בבישול הערכים התזונתיים של משפחת האגוזים והגרעינים נהרס? אודה מראש על התשובה

23/08/2011 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

פאולה שלום, את לא פועלת נכון... החימום הורס את השמנים האיכותיים שנמצאים בשקדים ובאגוזים וגם חלק מהויטמינים. המינרלים לא נפגעים. זה אומנם טעים יותר ו"משדרג" את התבשיל, אך שקדים, אגוזים וזרעים כדאי לאכול ללא קליה, בישול או חימום. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2011 | 13:39 | מאת: ברברה

חייבים להרתיח או אפשר להוסיף ישירות ליוגורט.

23/08/2011 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

ברברבה שלום את בכף יכולה להוסיף את הקוואקר ליוגורט . אך כאן זו לא דייסה. ניתן להוסיף גם אגוזים, זרעי פשתן טחונים ואולי קצת פרות חתוכים ואת משדרגת את המנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/08/2011 | 02:31 | מאת: שבי

האם שעה וחצי או שעה לפני אימון כדורגל של שעה וחצי אפשאר לאכול סנדביץ של 2 פרוסות לחם עם גבינה צהובה אחת?(זו הגבינה היחדיה שאני אוהב :) ) ואם כן כמה זמן הכי מאוחר אפשאר לאכול את הנדביץ הזה?(זה מתעכל מהר או לא) 2.מה את אומרת על אכילת מספר ענבים ירוקים כ25 דקות לפני האימון? תודה רבה עדי :)

23/08/2011 | 20:05 | מאת: עדי מילר

שלום 1. בהחלט אפשרי 2. מומלץ מאוד !!! בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/08/2011 | 10:09 | מאת: שאול

אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב והשאלה מהי הדרך למניעת חוסר. 1. יש אומרים שהיה מחקר בביהח בילינסון שמצא שהגוף סופג מכדורים רק במידה והמינון גדול מ- 500 מיקרוגרם. האם זה נכון? 2. יש אומרים שהדרך הטובה ביותר זה דווקא מינונים קטנים כל יום אולם משולבים בתכשיר כללי של כל קבוצת ויטמיןB. 3. יש אומרים שחומצה פולית עוזרת לספיגה ואחרים אומרים בדיוק להפך. 4. האם לקחת עם הארוחה או בין הארוחות? בתודה

22/08/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום כמות הניתנת לאדם היא לפי מצב החסר שלו היום יש כדורי מציצה שעוקפים את מע' העיכול והספיגה היא ישירה לדם ואותם אני ממליצה לקחת עדיף ביחד עם חומצה פולית כיוון שהם עובדים ביחד. כדורים אילה לא משנה מתי לוקחים אותם. בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן

21/08/2011 | 07:27 | מאת: שרון

עברתי לקפה נטול, עקב עלייה בלחץ הדם ולאור מה שקראתי על קפה נטול, ישנן 3 דרכים להפחית את כמות הקופאין עד בכ- 95%. האם יש נזקים או סכנות בכל אחת מדרכים או, או חלקן, ואם כן, אילו?

21/08/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, את מניחה שאני יודע למה את מתכוונת במשפט: "ישנן 3 דרכים להפחית את כמות הקופאין עד בכ- 95%", אבל זאת לא המציאות. אנא פרטי והרחיבי אם את רוצה לקבל התייחסות. אני לא ממליץ להשתמש בכל סוגי הקפה וגם ב"נטול". בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, אני כבר מספר שנים צמחונית,בחצי שנה האחרונה מתקדמת אל עבר הטבעונות (אוכלת מעט ביצים ומעט מוצרי עיזים 5%). התזונה שלי מבוססת על אוכל מלא,אורגני ברובו ללא אוכל מטוגן אכילת המתוקים שלי היא שוקולד 85% ,חטיפי חרובים אני במשקל תקין לחלוטין עשיתי לאחרונה בדיקת דם.הכולסטרול שלי תקין 112 LDL ו41 HDL אבל הטריגליצרידים עלו.לפני שנתיים היו 83 ועכשיו 154 אני לא עושה שום פעילות גופנית. האם זו יכולה להיות הסיבה? מעבר לכך אני אוכלת פחמימות (לחמים מלאים בעיקר שיפון מלא ואורז מלא) האם זו יכולה להיות סיבה? תודה!

21/08/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, - לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. - פעילות גופנית בהחלט ח י ו נ י ת לאיזון רמות השומנים והסוכרים בדם. - עודף סוכרים עלול לגרום לתופעה שציינת. - תבדקי שאין ב"חטיפים" שאת אוכלת ממתיק מסוכן שנקרא: סירופ פרוקטוז מתירס (HFCS ). - תבצעי בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים, אולי הייתה טעות בבדיקה. - נטייה מולדת לשומנים גבוהים יכולה להיות גם אצל צמחונים, טבעונים וספורטאים. בהצלחה צביקה קורן

זה כל מה שמשנה. מתוק - כולל קמח לבן, המגיע למעיים כסוכר טהור. כך פירות - הם מכילים סוכר = הופך בכבד לשומן....

20/08/2011 | 11:00 | מאת: ש.

שלום רב צביקה, בעיה די מביכה, לא נעימה ומציקה. בן 34 ומזה שנים בעת התעוררות / קימה בבוקר, קם בתחושות לא נעימות של גזים בבטן (כמעט כל בוקר), לאחר ששם לב לא לאכול דברים בעייתיים לפני השינה, ואף שומר טווח די גדול לפני השינה, ובכל זאת.. (והאם העניין יכול להיווצר גם מתוצאה של שתייה בלבד, לא מוגזת), העניין פשוט קצת החמיר, ולכן רציתי לשאול אותך, מה יכולה להיות הסיבה הישירה לתופעה הזו, האם רצוי לבדוק משהו, ומה אם בכלל יכול לסייע בעניין הטבעי. תודה מראש על תגובתך לנושא!!!!!

21/08/2011 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

ש. שלום, ראשית כדאי שתדע שמדובר בתופעה טבעית ונורמלית. כל אדם חי, נושם ואוכל מייצר גזים ביום ובלילה. חלקם משתחררים במהלך השינה וחלקם בבוקר כשקמים. לפני היציאה בבוקר יש יותר גזים עקב נוכחים צואה במעי הגז. בכל אופן, אם אתה מוטרד, תפנה לגסטרואנטרולוג לבירור רפואי. להלן מאמר קצר שכתבתי בנושא גזים ונפיחות ובו טיפים טבעיים: "נפיחות וגזים במערכת העיכול היא בעיה מציקה, מעיקה, מביכה ולעיתים גם מכאיבה. עם זאת, כל עוד אנחנו חיים ואוכלים נייצר גזים. הגזים נוצרים במערכת העיכול על-ידי חיידקים אשר גורמים לתסיסה של פחמימות וחומרים נוספים. תוצרי הלוואי של תסיסה זו הם גזים כגון: חד תחמוצת הפחמן, חנקן, מתאן ומימן. לסוג המזון ולאיכותו ישנה השפעה ישירה על כמות הגזים וריחם. מזונות צמחיים העשירים בסיבים תזונתיים "מגיזים", אך בד"כ לא מסריחים. חלבון מהחי כמו: ביצים בשר, בשר מעובד נרקב במערכת העיכול וגורם לגזים מסריחים המכילים מימן גופריתי. הגורמים ליצירה מוגברת של גזים רבים ומגוונים ובין השאר כוללים: בליעת אוויר, פרוק לא שלם של המזון, חוסר באנזימי עיכול, עצירות, אלרגיה למזון (לדוגמה חלבון החלב – קזאין, או חלבון החיטה – גלוטן), אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז), פטריות וטפילים במעיים (כמו קנדידה), מחלות מעיים (קוליטיס, קרוהן, מעי רגיש וכד'), צריכת מזונות "מגיזים" (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, קיטניות, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים, קפה, משקאות מוגזים ועוד), אי הקפדה על צירופי מזון נכונים, אכילה מהירה ואי הקפדה על לעיסה יסודית, עודף מלח בגוף, לפני מחזור, קשיי עיכול תלויי גיל תרופות ותכשירים להרזיה. גיל מעבר וגיל שלישי ורביעי, מצבים נפשיים כמו: מתח, עצבנות, חרדה וכעס יכולים לגרום לגזים. ברוב המקרים אין סכנה במקרה ואפשר לתקן בקלות, ולעיתים זהו סממן של בעיה רצינית יותר. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים חמורים כתוצאה מגזים, למעט אי נוחות וכאבי בטן. במקרים מסוימים קיימת סכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. הנושא הופך בעייתי כאשר הוא מלווה בכמות רבה של גזים, כאבי הבטן חזקים וכאשר אין שליטה על פליטת הגזים. להלן כמה טיפים למניעת גזים: (במקביל כדאי לפנות לרופא המשפחה, או למומחה למערכת העיכול (גסטרו') לשלילת מחלת מעיים, לבדיקת אלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז, חוסר אנזימי עיכול' וכד'). • תזונה נכונה והקפדה על כללים לתזונה נכונה. • לנסות לאתר מזונות שגורמים לנו לגזים ולהימנע מצריכתם. לדוגמה: מוצרי חלב, קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, קפה, משקאות מוגזים, סוכרים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. • לא ללעוס מסטיק. • להימנע ממשקאות מוגזים, מתוקים או "דיאט". • ללעוס את המזון לאט וביסודיות. • לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. אם ניתן – לשמור על צירופי מזון. • להימנע ממצב של עצירות. • לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כמון, שומר, סלרי, אניס, הל ולפזר על המזון. • לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, לבנדר, בבונג. (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). • לאכול פרי פפאיה ואננס - בעונה. בפירות אלה קיימים אנזימים המפרקים חלבונים ומסייעים בעיכולם. • תוספי מזון: פרוביוטיקה (אצידופילוס וכד'), אנזימי עיכול (digestive aid), פחם פעיל (בהגבלה). • לשלול קיום קנדידה, כרסת (ציליאק), אלרגיה למזון, מחלת מעיים". בהצלחה צביקה קורן

19/08/2011 | 15:00 | מאת: רינה

שלום רב, רציתי לישאול לגבי שימוש באבקת ג'לטין מה דעתך? האם יכול לעזור בבעיית נשירת שיער? האם מוכר לך? כמה ואיך צורכים את האבקה, תודה רבה לתשובה רינה

20/08/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אני לא מאמין שהאבקה הזאת תועיל למניעת נשירת שיער. אני מציע שתקראי את התשובה שנתתי אתמול לגילה. בהצלחה צביקה קורן

18/08/2011 | 14:36 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי שתית תה ירוק סגלותיו,האם אכן עוזר במחלות סרטניות,האם מותר לשתות תה לאחר ארוחה{ כי הדעה הרווחת שתית תה אחרי ארוחה מעכבת ספיגת ברזל}.האם מותר לשתות את התה קר.וכמה כוסות מותר לשתות ביום? תודה

19/08/2011 | 05:59 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, לתה ירוק מיוחסות תכונות אנטי סרטניות ונוגדות חמצון. עם זאת הוא מכיל גם קפאין. אני ממליץ לא להסתמך על "תרופות טבעיות" (תה ירוק, יין אדום, קפה שחור, שוקולד חום וכד'), להשגת בריאות טובה, אלא על תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אם בכל זאת החלטת לשתות, אפשר לשתות 3 כוסות בין הארוחות, לא קר מידי, לא חם מידי ולא ממותק בסוכר או בממתיקים מלאכותיים. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2011 | 22:22 | מאת: רון

אתמול קניתי בחדר הכושר משקה איזונטני כחול בשם perform 02 (גטורייד) ב10 שקלים. האם לדעתך המשקה הזה ספציפי באמת משקה שיכול לעזור מאוד או שזה משהו לא שווה בכלל? אני עוסק בכדועף האם את המשקה לקחת לפני (כמה זמן לפני) או אחרי האימון/משחק? תודה

18/08/2011 | 08:44 | מאת: עדי מילר

שלום רון ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום "אימון, כושר גופני ותזונה" באתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום בשנים האחרונות אני סובלת מהתקררויות חוזרות מידי כמה חודשים המלוות בחום, סינוסים מוגלתיים וכן מתחושת צריבה בקיבה. אודה על הדרכה לתזונה המתאימה לבעיות אלו שתתרום לחיזוק המערכת החיסונית

18/08/2011 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, ראשית, אין אפשרות לתת "הדרכה" רצינית במסגרת הפורום. את זה עושים בייעוץ אישי ולאחר תשאול מקיף. שנית, חיזוק המערכת החיסונית בגישת הבריאות הטבעית נעשה על ידי אימוץ תזונה נכונה (הימנעות ממזונות מזיקים, צריכת מזונות מועילים ומבריאים והקפדה על כללים בסיסיים לאכילה נכונה), פעילות גופנית סדירה ונמרצת, טיפול במתחים ובקונפליקטים, הימנעות מעישון ומאלכוהול ועוד. שלישית, במקרה שלך כדאי להתחיל בצום מיצים או בדיאטת אורז למשך כמה ימים ואחר כך להכניס תיקונים בתזונה. רביעית, אני מקווה שמתשובתי הבנת עד כמה זה לא רציני לקוות לקבל תשובה בפורום זה או אחר לבעייה שנמשכת שנים. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2011 | 11:02 | מאת: חני

21/08/2011 | 11:04 | מאת: חני

שלום אודה לך מאד אם תוכל לייעץ ולהדריך מניסיונך האישי.

21/08/2011 | 11:29 | מאת: מ.

חני שלום, אני סבלתי מהתקררויות שהתחילו כנזלת והתפתחו לדלקות בגרון ומשם לשפעות פעמים מספר לברונכית ואפילו דלקת ריאות, כל זה היה במשך די הרבה שנים, נאמר לי כי אין מה לעשות וזה עניין של מערכת חיסונית חלשה... זה היה עד לפני כעשר שנים. במהלך העשר שנים האחרונות אומנם חליתי כשלוש או ארבע פעמים אבל מעבר לחום של יום אחד ופעם אחת בה היה לי סטרפטוקוקוס. כל שעשיתי היה להוסיף מספר תמציות לתזונה היום יומית שלי. מכיוון שבפורום הזה לא אמורים לקדם או לפרסם (כך אני מקווה) אני לא אציין כל שם פה וכמובן ניתן להתיעץ באיש מקצוע. אשמח לעזור או לתת לך פרטים נוספים באם תרצי בטלפון 054-9292-621 שיהיה יום נפלא

17/08/2011 | 15:16 | מאת: גילה

שלום רב לצביקה קורן. יש לי נשירת שיער מאוד מסיבית,ואני מאוד דואגת שאאבד את השיער אוכלת בריא ומאוזן -וכעת המליצו לי על תוסף בשם רוטס HR מה דעתך? תודה מראש גילה

18/08/2011 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, ראשית, השאלה עלתה ר ב ו ת בפורום הזה - תעשי חיפוש על "שיער" או "נשירת שיער". שנית, לפני שאת רצה לקנות את התוסף הזה כדאי שתבררי אצל רופא עור אם אין סיבה רפואית לנשירה. מתח מתמשך יכול לגרום לנשירה וכך גם חוסרים תזונתיים, במיוחד של ברזל ואבץ. אני ממליץ לאזן את התזונה לפני שלוקחים "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

17/08/2011 | 14:29 | מאת: אלעד

להלן תפריט ארוחת הבוקר שלי- אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי להוסיף מרכיב נוסף, [הארוחה הבאה שלי ביום מתקיימת בשעה 12:30, גם אז אני לא ממש רעב...] א.2 כפות שיבולת שועל (לא גרוסה) ב.1 כף גרגירי פשתן טחונים במקום ג.20 גרם אגוזי מלך ד. 2-3 אגוזי ברזיל ה. חצי יופלה 3% או במתיקות מעודנת 1.5% ו. קצת חלב. *** מדי פעם אני מוותר על אגוזי המלך והברזיל, למרות שזה לא שכיח.

18/08/2011 | 08:43 | מאת: עדי מילר

שלום אלעד באופן כללי נראה בסדר, הייתי ממליצה להגדיל את כמות החלבון (הכי פשוט לאכול יופלה שלם במקום חצי). כמובן שמאוד תלוי איך התפריט שלך ממשיך לאורך כול היום... מה מטרות התפריט, נתוני המשקל, מצב בריאותי וכדומה... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/08/2011 | 18:23 | מאת: קארין

שלום, אני צריכה לקחת תוסף B 12 . רוב התוספים מכילים גם חומצה פולית . אני אוכלת מאוזן ולא חושבת שאני צריכה חומצה פולית,האם יש סכנה בעודף חומצה פולית ולמה בעצם הם משולבים ביחד? תודה .

17/08/2011 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, היום כבר ידוע שלא מומלץ לקחת B12 יחד עם חומצה פולית. רוב האנשים לא מבדילים בין "פולאט" שמקורו בצומח" לבין חומצה פולית שהיא מוצר סינטטי. עודף חומצה פולית אינו רצוי ועלול להזיק. ניתן למצוא בחנויות טבע כדורי B12 ללא חומצה פולית. מצורף קישור למאמר מקיף בנושא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=3326 בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 22:57 | מאת: שלי

כל חודש אני סובלת מכאבי בטן חזקים ממוקדים כניראה בשחלה השמאלית(את השחלה הימנית הורידו לי לפני כ-5 שנים בגלל ציסטה) הבטן מתנפחת ואני מרגישה גם לחץ בשלפוחית השתן.כל חודש המחזור שלי עקבי. אני בת 54 . אשמח לקבל תשובה

16/08/2011 | 06:28 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אין לי פתרון תזונתי לבעייתך, למעט הורדת כמות המלח (נתרן) בימים האלה וצריכת יותר ירקות ירוקים העשירים באשלגן. אלה תופעות מוכרות וייעלמו בקרוב, לאחר הפסקת המחזור. אני מקווה שאת במעקב ובקשר עם רופא/ת נשים. בהצלחה צביקה קורן.

15/08/2011 | 16:55 | מאת: נועם

שלום לכולם, אני צמחוני מזה שנה וחצי וכחלק מיצירת התפריט החדש שלי אני אוכל קערת דייסת שיבולת שועל ביום, למיטב הבנתי זו פחמימה מומלצת, רציתי לשאול איזה סוג עדיף לי לאכול , עד עכשיו קניתי בעדן טבע שיבולת גרוסה ומלאה ועשיתי דייסות מעורבבות עם שני הסוגים, מבחינה בריאותית, איזה סוג שיבולת הוא המומלץ יותר? תודה.

16/08/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

נועם שלום, אתה יכול לאכול פתיתים גסים של שיבולת שועל. הגרעין השלם מחייב בישול ארוך יותר. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 15:52 | מאת: אלעד

להלן תפריט ארוחת הבוקר שלי- אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי להוסיף מרכיב נוסף, [הארוחה הבאה שלי ביום מתקיימת בשעה 12:30, גם אז אני לא ממש רעב...] א.2 כפות שיבולת שועל (לא גרוסה) ב.1 כף גרגירי פשתן טחונים במקום ג.20 גרם אגוזי מלך ד. 2-3 אגוזי ברזיל ה. חצי יופלה 3% או במתיקות מעודנת 1.5% ו. קצת חלב. ז. כפית שומשום מלא (לא טחון) *** מדי פעם אני מוותר על אגוזי המלך והברזיל, למרות שזה לא שכיח.

16/08/2011 | 06:23 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אפשר לוותר על החלב ו"יופלה במתיקות מעודנת" ולהוסיף פירות או ירקות. כדאי לצרוך יוגורט עיזים. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 15:40 | מאת: רבקה

שלום אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג מונורול כבר מנה שניה ולאחר שטיפלתי בציפרדקס 5 ימים אוגמנטין 5 ימים וזינת 10 ימים וזריקות אמיקצין 3 ימים. האם כדאי לקחת קוזו מבושי? אם כן, כמה פעמים ביום? מה מומלץ לקחת במצב זה ?

16/08/2011 | 06:20 | מאת: צביקה קורן

רבקה שלום, לא הבנתי מה זה "קוזו מבושי"... משקה קוזו מועיל בכל מצב. במקרה שלך כדאי לקחת תוסף פרוביוטיקה איכותי, כמוסות חמוציות וקומפלקס B. כדי למנוע הישנות המחלה כדאי להימנע מסוכרים ומאוכל "זבל" ולצרוך מזון טבעי ואיכותי וסירופ או תוסף של חמוציות. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 09:43 | מאת: ענת

שלום רב אני טוחנת מידי יום 3 כפות של זרעוני שומשום מלא ומוסיפה לדייסת קווקר השאלה האם השומשום הטחון מספיק איכותי או שצריך להנביט את זרעוני השומשום כדי להפיק ממנו את איכות השומשום? מה דעתך? בתודה מראש ענת

16/08/2011 | 06:17 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, הטחינה של זרעוני השומשום מספיקה. אפשר גם להשרות או להנביט ואז צריך לטחון בבלנדר עם מים. זרעים מושרים או נבוטים תמיד איכותיים יותר. אני מקווה שאת עושה דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים ולא מ"קווקר" שזה מותג של חברה שמייצרת דייסת "אינסטנט". בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 23:00 | מאת: אלמוני

שלום , אני מטופל בפורזק (מינון 20) , וקלונקס (חצי מ"ג ליום) , עקב OCD וחרדות , במקביל גם עובר טיפול CBT . אני לוקח מולטי ויטמינים ואומגה שלוש (במינון גבוה) כל יום בנוסף . עקב לימודים וצורך ביכולת ריכוז ולמידה המליצו לי על תוסף טבעי שמכיל את החומר פוספטידיל-סרין . האם יש התנגשות בין הכדורים ? תודה.

15/08/2011 | 06:17 | מאת: צביקה קורן

לאלמוני שלום, בהחלט תיתכן אינטריאקציה בין החומר הזה לכדורים שאתה לוקח. מציע שתתייעץ עם הרופא המטפל ותקבל את אישורו. בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 22:03 | מאת: גל

שלום ,אני בת 47 למעלה מ3 חודשים מרגישה שריפה בגרון,עשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ,שללו חיידק והאבחנה היתה גסטריטיס.קיבלתי סותר חומצה אבל אני מרגישה בחילות כתוצאה מלקיחת התרופה אינני רוצה להשתמש בה .התחלתי שינוי תזונתי לכיוון מאכלים בסיסיים בנוסף המליצו לי על משקה אלוורה האם אני נוהגת נכון? או אולי זה בכלל תת חומציות איך יודעים?

15/08/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אני ממליץ לטפל בבעיה בתזונה נכונה ולא באתצעות "תרופות טבעיות". נסי להקשיב הבוקר בעשר לרשת א' - אני אדבר גם על הנושא הזה. כדאי לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 21:52 | מאת: מנחם

ראשית,תודה מראש על תשובה. שנית,אני לא יכול לשתות עם קפאין בגלל חומציות יתר בקיבה. רכשתי בגלל כך משקה שעורה נמס של חברת גרין פילד.משקה אורגני. האם זה בריא וטןב לגוף או שגם מעובד ולא בריא כמו שמוצג. חשבתי לרכוש קפה נמס ללא קפאין מסוג האג אך הבנתי שהוצאת הקפאין ממנו מלווה בהוספת חומרים כימיים וכבר עדיף לשתות קפה רגיל.האמנם יש נזק בצריכת קפה מסוג האג?

15/08/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

מנחם שלום, כפי שציינתי כמה פעמים, השתייה המומלצת היא: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. כל השאר זה בגדר "פשרה" או מזיק. לגבי "נטול קפאין אני מסכים עם ההסבר שלך. בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 13:06 | מאת: שרה

שלום לצביקה מדובר באשה מבוגרת בגיל 75 עם אוסטואופרוזיס. בקשר לתוסף של ויטמין D, האם לא עדיף לשהות בשמש כל יום 10-15 דקות? כך בכל אופן שמעתי שהגוף שלנו מייצר כך את הויטמין בצורה הטבעית.או שבכל זאת כדאי בנוסף לשהייה בשמש, לקחת גם תוספת חיצונית של ויטמין זה? בתודה מראש על התשובה.

14/08/2011 | 13:37 | מאת: מרווין

אמא טבע רצתה שנקבל את הויטמין מהעור ולא מהאוכל.זו הדרך הפיסיולוגית לקבלתו. נטילה דרך הפה גורמת לקפיצות ברמתו בדם לעומת חשיפה לשמש.ישנם אף הטוענים שזה עשוי לתרום לאטריוסקלרוסיס. יתרה מזאת, חלב אם למשל אינו מכיל כלל ויטמין די מסיבה זו.כל הויטמין הנחוץ לתינוק עד אשר נחשף לשמש מקורו ממצבורים בגופו מתקופת ההריון שהועבר אליו מהאם.

15/08/2011 | 06:09 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, אילו השהות בשמש הייתה מספיקה לא הייתה "מגיפה" של חוסר בויטמין D בארץ ובעולם. רובנו לא נחשף לשמש בגלל ביגוד, עיסוק, שחמוש בקרם הגנה וכד'. אני מציע לך לעשות ניסוי - לחשוף את גופך לשמש (לפחות ידים ורגלים ואם אפשר יותר) למשך 10 דקות בקייץ ו 20 דקות בחורף (ללא "מסנני קרינה", או קרם כלשהו) ואחרי 3 חודשים לבצע בדיקת דם. אם הרמה נמוכה - לקחת תוסף. לאישה במצבך מומלץ לקחת לפחות 4,000 יחידות בינלאומיות. קחי בחשבון שאת צריכה לטפל בבעיה גם בתזונה, תוספי סידן, פעילות גופנית ועוד. ויטמין D הוא רק אחד מהכלים. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 17:02 | מאת: איילהל

שרה שלום! אם היינו צמחים היינו מקבלים יסודות קורט כמו ויטמין D הישר מהשמש. מכיוון שהשמש עבורינו רק מעבירה ויטמין D למצב אעקטיבי אנו חייבים לקבל אותו מתוספי תזונה. יש דרך הכי קצרה ובטוחה לקבל את הויטמין ללא שהיה מסוכנת בשמש!!!!! מדובר בטיפות של ויטמין D מסיסות במיים, מה שיאפשר לך גם ספיגה טובה וגם בטוחה ביותר. איילהל

08/04/2016 | 19:23 | מאת: בת שבע

לא מבינה את המניע של הממליצים לקחת תוסף ויטמין די במקום לקבלו ישירות מהשמש. אין בכלל ספק שעדיף לקבל את הויטמין משיזוף מבוקר מהשמש - כ20 דקות בשעות הצהריים , או אפילו פחות בקיץ , כל יום ככל האפשר. אם רוצים אז אפשר בהחלט למצוא את הזמן לשהייה בחוץ על מנת לספוג את הוטמין מהשמש . מומלץ גם לא להתקלח באותו יום עם סבון על מנת לא לבטל את פעולת הספיגה בעור . הערך הבריאותי של הויטמין נמצא במיוחד מקבלתו מהשמש !! כל מי שממליץ אחרת חשוד באינטרסנטיות. בחורף אולי אפשר לחשוב על תוסף לשם חיזוק. באביב ובקיץ פשוט צאו לשמש , לים ושם תקבלו מנה בריאה של ויטמין.... אבל שוב, לזמן של לא יותר מחצי שעה .

14/08/2011 | 10:59 | מאת: אביבה

שלום רב האם עלי מנגולד מעכבים ספיגת סידן? למרות שעד כמה שידוע הם מכילים סידן תודה מראש אביבה

15/08/2011 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, עלי מנגולד טריים מכילים חומצה אוקסלית שמפריעה לספיגת סידן. חימום ובישול מנטרל את החומצה הזאת ולכן אין בעיה לאכול עלי מנגולד מוקפצים או מבושלים. גם לעלים הטריים תועלת רבה. הם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן