פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

23/08/2011 | 13:15 | מאת: איציק

24/08/2011 | 05:00 | מאת: טובה בר-שאן

איציק שלום לא כל כך הבנתי את שאלתך ברור שמגמה ירוקה חשובה ביותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2011 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, אני מסכים עם טובה, אבל כדאי לשים לב איזה תוספים הכניסו לאבקה כגון ממתיקים מלאכותיים או ממתיקים אלכוהוליים (אספרטיים, מולטידקסטרוז וכד'). עשב שעורה זה דבר טוב, אבל כשהוא טרי. (לא ניתן להשיג טרי, אלא אם תגדל בחצר ביתך...). אם אתה אוכל ירקות ירוקים ושותה מיץ ירקות אין צורך באבקות תעשייתיות יקרות. בהצלחה צביקה קורן

24/08/2011 | 11:38 | מאת: איציק

לפי הנתונים המוצר ללא כל תוספות ואורגני, ומכיל אנזימים פעילים מה שמלמד לעניות דעתי שהוא שווה ערך לטרי. האם אני טועה?

22/08/2011 | 18:51 | מאת: מיי

שלום רב, האם באידוי של סלק ובטטה הערכים התזונתיים נעלמים? האם צריך לאדות אותם בקליפתם? ולמשך כמה זמן? תודה

23/08/2011 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

מיי שלום, באידוי של סלק ובטטה נהרסים חלק מהויטמינים, אך המינרלים לא נפגעים. בנוסף, נוגדי חמצון כמו בטא-קרוטן זמינים יותר בעקבות האידוי והבישול. בתיאבון צביקה קורן

22/08/2011 | 17:48 | מאת: פאולה

שלום רב אני מאוד משתדלת להוסיף לפשטידות ולמאפים כל מיני אגוזים,שקדים,גרעינים וכו...על מנת שביתי ובעלי יקבלו את כל הבריאות והערכים התזונתיים שבמרכיבים אלו. שאלתי היא האם אני פועלת נכון? האם בזמן החימום אם זה באפיה או בבישול הערכים התזונתיים של משפחת האגוזים והגרעינים נהרס? אודה מראש על התשובה

23/08/2011 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

פאולה שלום, את לא פועלת נכון... החימום הורס את השמנים האיכותיים שנמצאים בשקדים ובאגוזים וגם חלק מהויטמינים. המינרלים לא נפגעים. זה אומנם טעים יותר ו"משדרג" את התבשיל, אך שקדים, אגוזים וזרעים כדאי לאכול ללא קליה, בישול או חימום. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2011 | 13:39 | מאת: ברברה

חייבים להרתיח או אפשר להוסיף ישירות ליוגורט.

23/08/2011 | 05:07 | מאת: טובה בר-שאן

ברברבה שלום את בכף יכולה להוסיף את הקוואקר ליוגורט . אך כאן זו לא דייסה. ניתן להוסיף גם אגוזים, זרעי פשתן טחונים ואולי קצת פרות חתוכים ואת משדרגת את המנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/08/2011 | 02:31 | מאת: שבי

האם שעה וחצי או שעה לפני אימון כדורגל של שעה וחצי אפשאר לאכול סנדביץ של 2 פרוסות לחם עם גבינה צהובה אחת?(זו הגבינה היחדיה שאני אוהב :) ) ואם כן כמה זמן הכי מאוחר אפשאר לאכול את הנדביץ הזה?(זה מתעכל מהר או לא) 2.מה את אומרת על אכילת מספר ענבים ירוקים כ25 דקות לפני האימון? תודה רבה עדי :)

23/08/2011 | 20:05 | מאת: עדי מילר

שלום 1. בהחלט אפשרי 2. מומלץ מאוד !!! בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/08/2011 | 10:09 | מאת: שאול

אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב והשאלה מהי הדרך למניעת חוסר. 1. יש אומרים שהיה מחקר בביהח בילינסון שמצא שהגוף סופג מכדורים רק במידה והמינון גדול מ- 500 מיקרוגרם. האם זה נכון? 2. יש אומרים שהדרך הטובה ביותר זה דווקא מינונים קטנים כל יום אולם משולבים בתכשיר כללי של כל קבוצת ויטמיןB. 3. יש אומרים שחומצה פולית עוזרת לספיגה ואחרים אומרים בדיוק להפך. 4. האם לקחת עם הארוחה או בין הארוחות? בתודה

22/08/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום כמות הניתנת לאדם היא לפי מצב החסר שלו היום יש כדורי מציצה שעוקפים את מע' העיכול והספיגה היא ישירה לדם ואותם אני ממליצה לקחת עדיף ביחד עם חומצה פולית כיוון שהם עובדים ביחד. כדורים אילה לא משנה מתי לוקחים אותם. בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן

21/08/2011 | 07:27 | מאת: שרון

עברתי לקפה נטול, עקב עלייה בלחץ הדם ולאור מה שקראתי על קפה נטול, ישנן 3 דרכים להפחית את כמות הקופאין עד בכ- 95%. האם יש נזקים או סכנות בכל אחת מדרכים או, או חלקן, ואם כן, אילו?

21/08/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, את מניחה שאני יודע למה את מתכוונת במשפט: "ישנן 3 דרכים להפחית את כמות הקופאין עד בכ- 95%", אבל זאת לא המציאות. אנא פרטי והרחיבי אם את רוצה לקבל התייחסות. אני לא ממליץ להשתמש בכל סוגי הקפה וגם ב"נטול". בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, אני כבר מספר שנים צמחונית,בחצי שנה האחרונה מתקדמת אל עבר הטבעונות (אוכלת מעט ביצים ומעט מוצרי עיזים 5%). התזונה שלי מבוססת על אוכל מלא,אורגני ברובו ללא אוכל מטוגן אכילת המתוקים שלי היא שוקולד 85% ,חטיפי חרובים אני במשקל תקין לחלוטין עשיתי לאחרונה בדיקת דם.הכולסטרול שלי תקין 112 LDL ו41 HDL אבל הטריגליצרידים עלו.לפני שנתיים היו 83 ועכשיו 154 אני לא עושה שום פעילות גופנית. האם זו יכולה להיות הסיבה? מעבר לכך אני אוכלת פחמימות (לחמים מלאים בעיקר שיפון מלא ואורז מלא) האם זו יכולה להיות סיבה? תודה!

21/08/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, - לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. - פעילות גופנית בהחלט ח י ו נ י ת לאיזון רמות השומנים והסוכרים בדם. - עודף סוכרים עלול לגרום לתופעה שציינת. - תבדקי שאין ב"חטיפים" שאת אוכלת ממתיק מסוכן שנקרא: סירופ פרוקטוז מתירס (HFCS ). - תבצעי בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים, אולי הייתה טעות בבדיקה. - נטייה מולדת לשומנים גבוהים יכולה להיות גם אצל צמחונים, טבעונים וספורטאים. בהצלחה צביקה קורן

זה כל מה שמשנה. מתוק - כולל קמח לבן, המגיע למעיים כסוכר טהור. כך פירות - הם מכילים סוכר = הופך בכבד לשומן....

20/08/2011 | 11:00 | מאת: ש.

שלום רב צביקה, בעיה די מביכה, לא נעימה ומציקה. בן 34 ומזה שנים בעת התעוררות / קימה בבוקר, קם בתחושות לא נעימות של גזים בבטן (כמעט כל בוקר), לאחר ששם לב לא לאכול דברים בעייתיים לפני השינה, ואף שומר טווח די גדול לפני השינה, ובכל זאת.. (והאם העניין יכול להיווצר גם מתוצאה של שתייה בלבד, לא מוגזת), העניין פשוט קצת החמיר, ולכן רציתי לשאול אותך, מה יכולה להיות הסיבה הישירה לתופעה הזו, האם רצוי לבדוק משהו, ומה אם בכלל יכול לסייע בעניין הטבעי. תודה מראש על תגובתך לנושא!!!!!

21/08/2011 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

ש. שלום, ראשית כדאי שתדע שמדובר בתופעה טבעית ונורמלית. כל אדם חי, נושם ואוכל מייצר גזים ביום ובלילה. חלקם משתחררים במהלך השינה וחלקם בבוקר כשקמים. לפני היציאה בבוקר יש יותר גזים עקב נוכחים צואה במעי הגז. בכל אופן, אם אתה מוטרד, תפנה לגסטרואנטרולוג לבירור רפואי. להלן מאמר קצר שכתבתי בנושא גזים ונפיחות ובו טיפים טבעיים: "נפיחות וגזים במערכת העיכול היא בעיה מציקה, מעיקה, מביכה ולעיתים גם מכאיבה. עם זאת, כל עוד אנחנו חיים ואוכלים נייצר גזים. הגזים נוצרים במערכת העיכול על-ידי חיידקים אשר גורמים לתסיסה של פחמימות וחומרים נוספים. תוצרי הלוואי של תסיסה זו הם גזים כגון: חד תחמוצת הפחמן, חנקן, מתאן ומימן. לסוג המזון ולאיכותו ישנה השפעה ישירה על כמות הגזים וריחם. מזונות צמחיים העשירים בסיבים תזונתיים "מגיזים", אך בד"כ לא מסריחים. חלבון מהחי כמו: ביצים בשר, בשר מעובד נרקב במערכת העיכול וגורם לגזים מסריחים המכילים מימן גופריתי. הגורמים ליצירה מוגברת של גזים רבים ומגוונים ובין השאר כוללים: בליעת אוויר, פרוק לא שלם של המזון, חוסר באנזימי עיכול, עצירות, אלרגיה למזון (לדוגמה חלבון החלב – קזאין, או חלבון החיטה – גלוטן), אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז), פטריות וטפילים במעיים (כמו קנדידה), מחלות מעיים (קוליטיס, קרוהן, מעי רגיש וכד'), צריכת מזונות "מגיזים" (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, קיטניות, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים, קפה, משקאות מוגזים ועוד), אי הקפדה על צירופי מזון נכונים, אכילה מהירה ואי הקפדה על לעיסה יסודית, עודף מלח בגוף, לפני מחזור, קשיי עיכול תלויי גיל תרופות ותכשירים להרזיה. גיל מעבר וגיל שלישי ורביעי, מצבים נפשיים כמו: מתח, עצבנות, חרדה וכעס יכולים לגרום לגזים. ברוב המקרים אין סכנה במקרה ואפשר לתקן בקלות, ולעיתים זהו סממן של בעיה רצינית יותר. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים חמורים כתוצאה מגזים, למעט אי נוחות וכאבי בטן. במקרים מסוימים קיימת סכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. הנושא הופך בעייתי כאשר הוא מלווה בכמות רבה של גזים, כאבי הבטן חזקים וכאשר אין שליטה על פליטת הגזים. להלן כמה טיפים למניעת גזים: (במקביל כדאי לפנות לרופא המשפחה, או למומחה למערכת העיכול (גסטרו') לשלילת מחלת מעיים, לבדיקת אלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז, חוסר אנזימי עיכול' וכד'). • תזונה נכונה והקפדה על כללים לתזונה נכונה. • לנסות לאתר מזונות שגורמים לנו לגזים ולהימנע מצריכתם. לדוגמה: מוצרי חלב, קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, קפה, משקאות מוגזים, סוכרים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. • לא ללעוס מסטיק. • להימנע ממשקאות מוגזים, מתוקים או "דיאט". • ללעוס את המזון לאט וביסודיות. • לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. אם ניתן – לשמור על צירופי מזון. • להימנע ממצב של עצירות. • לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כמון, שומר, סלרי, אניס, הל ולפזר על המזון. • לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, לבנדר, בבונג. (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). • לאכול פרי פפאיה ואננס - בעונה. בפירות אלה קיימים אנזימים המפרקים חלבונים ומסייעים בעיכולם. • תוספי מזון: פרוביוטיקה (אצידופילוס וכד'), אנזימי עיכול (digestive aid), פחם פעיל (בהגבלה). • לשלול קיום קנדידה, כרסת (ציליאק), אלרגיה למזון, מחלת מעיים". בהצלחה צביקה קורן

19/08/2011 | 15:00 | מאת: רינה

שלום רב, רציתי לישאול לגבי שימוש באבקת ג'לטין מה דעתך? האם יכול לעזור בבעיית נשירת שיער? האם מוכר לך? כמה ואיך צורכים את האבקה, תודה רבה לתשובה רינה

20/08/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

רינה שלום, אני לא מאמין שהאבקה הזאת תועיל למניעת נשירת שיער. אני מציע שתקראי את התשובה שנתתי אתמול לגילה. בהצלחה צביקה קורן

18/08/2011 | 14:36 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי שתית תה ירוק סגלותיו,האם אכן עוזר במחלות סרטניות,האם מותר לשתות תה לאחר ארוחה{ כי הדעה הרווחת שתית תה אחרי ארוחה מעכבת ספיגת ברזל}.האם מותר לשתות את התה קר.וכמה כוסות מותר לשתות ביום? תודה

19/08/2011 | 05:59 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, לתה ירוק מיוחסות תכונות אנטי סרטניות ונוגדות חמצון. עם זאת הוא מכיל גם קפאין. אני ממליץ לא להסתמך על "תרופות טבעיות" (תה ירוק, יין אדום, קפה שחור, שוקולד חום וכד'), להשגת בריאות טובה, אלא על תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אם בכל זאת החלטת לשתות, אפשר לשתות 3 כוסות בין הארוחות, לא קר מידי, לא חם מידי ולא ממותק בסוכר או בממתיקים מלאכותיים. בהצלחה צביקה קורן

17/08/2011 | 22:22 | מאת: רון

אתמול קניתי בחדר הכושר משקה איזונטני כחול בשם perform 02 (גטורייד) ב10 שקלים. האם לדעתך המשקה הזה ספציפי באמת משקה שיכול לעזור מאוד או שזה משהו לא שווה בכלל? אני עוסק בכדועף האם את המשקה לקחת לפני (כמה זמן לפני) או אחרי האימון/משחק? תודה

18/08/2011 | 08:44 | מאת: עדי מילר

שלום רון ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום "אימון, כושר גופני ותזונה" באתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום בשנים האחרונות אני סובלת מהתקררויות חוזרות מידי כמה חודשים המלוות בחום, סינוסים מוגלתיים וכן מתחושת צריבה בקיבה. אודה על הדרכה לתזונה המתאימה לבעיות אלו שתתרום לחיזוק המערכת החיסונית

18/08/2011 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, ראשית, אין אפשרות לתת "הדרכה" רצינית במסגרת הפורום. את זה עושים בייעוץ אישי ולאחר תשאול מקיף. שנית, חיזוק המערכת החיסונית בגישת הבריאות הטבעית נעשה על ידי אימוץ תזונה נכונה (הימנעות ממזונות מזיקים, צריכת מזונות מועילים ומבריאים והקפדה על כללים בסיסיים לאכילה נכונה), פעילות גופנית סדירה ונמרצת, טיפול במתחים ובקונפליקטים, הימנעות מעישון ומאלכוהול ועוד. שלישית, במקרה שלך כדאי להתחיל בצום מיצים או בדיאטת אורז למשך כמה ימים ואחר כך להכניס תיקונים בתזונה. רביעית, אני מקווה שמתשובתי הבנת עד כמה זה לא רציני לקוות לקבל תשובה בפורום זה או אחר לבעייה שנמשכת שנים. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2011 | 11:02 | מאת: חני

21/08/2011 | 11:04 | מאת: חני

שלום אודה לך מאד אם תוכל לייעץ ולהדריך מניסיונך האישי.

21/08/2011 | 11:29 | מאת: מ.

חני שלום, אני סבלתי מהתקררויות שהתחילו כנזלת והתפתחו לדלקות בגרון ומשם לשפעות פעמים מספר לברונכית ואפילו דלקת ריאות, כל זה היה במשך די הרבה שנים, נאמר לי כי אין מה לעשות וזה עניין של מערכת חיסונית חלשה... זה היה עד לפני כעשר שנים. במהלך העשר שנים האחרונות אומנם חליתי כשלוש או ארבע פעמים אבל מעבר לחום של יום אחד ופעם אחת בה היה לי סטרפטוקוקוס. כל שעשיתי היה להוסיף מספר תמציות לתזונה היום יומית שלי. מכיוון שבפורום הזה לא אמורים לקדם או לפרסם (כך אני מקווה) אני לא אציין כל שם פה וכמובן ניתן להתיעץ באיש מקצוע. אשמח לעזור או לתת לך פרטים נוספים באם תרצי בטלפון 054-9292-621 שיהיה יום נפלא

17/08/2011 | 15:16 | מאת: גילה

שלום רב לצביקה קורן. יש לי נשירת שיער מאוד מסיבית,ואני מאוד דואגת שאאבד את השיער אוכלת בריא ומאוזן -וכעת המליצו לי על תוסף בשם רוטס HR מה דעתך? תודה מראש גילה

18/08/2011 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, ראשית, השאלה עלתה ר ב ו ת בפורום הזה - תעשי חיפוש על "שיער" או "נשירת שיער". שנית, לפני שאת רצה לקנות את התוסף הזה כדאי שתבררי אצל רופא עור אם אין סיבה רפואית לנשירה. מתח מתמשך יכול לגרום לנשירה וכך גם חוסרים תזונתיים, במיוחד של ברזל ואבץ. אני ממליץ לאזן את התזונה לפני שלוקחים "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

17/08/2011 | 14:29 | מאת: אלעד

להלן תפריט ארוחת הבוקר שלי- אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי להוסיף מרכיב נוסף, [הארוחה הבאה שלי ביום מתקיימת בשעה 12:30, גם אז אני לא ממש רעב...] א.2 כפות שיבולת שועל (לא גרוסה) ב.1 כף גרגירי פשתן טחונים במקום ג.20 גרם אגוזי מלך ד. 2-3 אגוזי ברזיל ה. חצי יופלה 3% או במתיקות מעודנת 1.5% ו. קצת חלב. *** מדי פעם אני מוותר על אגוזי המלך והברזיל, למרות שזה לא שכיח.

18/08/2011 | 08:43 | מאת: עדי מילר

שלום אלעד באופן כללי נראה בסדר, הייתי ממליצה להגדיל את כמות החלבון (הכי פשוט לאכול יופלה שלם במקום חצי). כמובן שמאוד תלוי איך התפריט שלך ממשיך לאורך כול היום... מה מטרות התפריט, נתוני המשקל, מצב בריאותי וכדומה... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/08/2011 | 18:23 | מאת: קארין

שלום, אני צריכה לקחת תוסף B 12 . רוב התוספים מכילים גם חומצה פולית . אני אוכלת מאוזן ולא חושבת שאני צריכה חומצה פולית,האם יש סכנה בעודף חומצה פולית ולמה בעצם הם משולבים ביחד? תודה .

17/08/2011 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

קארין שלום, היום כבר ידוע שלא מומלץ לקחת B12 יחד עם חומצה פולית. רוב האנשים לא מבדילים בין "פולאט" שמקורו בצומח" לבין חומצה פולית שהיא מוצר סינטטי. עודף חומצה פולית אינו רצוי ועלול להזיק. ניתן למצוא בחנויות טבע כדורי B12 ללא חומצה פולית. מצורף קישור למאמר מקיף בנושא: http://www.tevalife.com/article.asp?id=3326 בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 22:57 | מאת: שלי

כל חודש אני סובלת מכאבי בטן חזקים ממוקדים כניראה בשחלה השמאלית(את השחלה הימנית הורידו לי לפני כ-5 שנים בגלל ציסטה) הבטן מתנפחת ואני מרגישה גם לחץ בשלפוחית השתן.כל חודש המחזור שלי עקבי. אני בת 54 . אשמח לקבל תשובה

16/08/2011 | 06:28 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, אין לי פתרון תזונתי לבעייתך, למעט הורדת כמות המלח (נתרן) בימים האלה וצריכת יותר ירקות ירוקים העשירים באשלגן. אלה תופעות מוכרות וייעלמו בקרוב, לאחר הפסקת המחזור. אני מקווה שאת במעקב ובקשר עם רופא/ת נשים. בהצלחה צביקה קורן.

15/08/2011 | 16:55 | מאת: נועם

שלום לכולם, אני צמחוני מזה שנה וחצי וכחלק מיצירת התפריט החדש שלי אני אוכל קערת דייסת שיבולת שועל ביום, למיטב הבנתי זו פחמימה מומלצת, רציתי לשאול איזה סוג עדיף לי לאכול , עד עכשיו קניתי בעדן טבע שיבולת גרוסה ומלאה ועשיתי דייסות מעורבבות עם שני הסוגים, מבחינה בריאותית, איזה סוג שיבולת הוא המומלץ יותר? תודה.

16/08/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

נועם שלום, אתה יכול לאכול פתיתים גסים של שיבולת שועל. הגרעין השלם מחייב בישול ארוך יותר. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 15:52 | מאת: אלעד

להלן תפריט ארוחת הבוקר שלי- אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי להוסיף מרכיב נוסף, [הארוחה הבאה שלי ביום מתקיימת בשעה 12:30, גם אז אני לא ממש רעב...] א.2 כפות שיבולת שועל (לא גרוסה) ב.1 כף גרגירי פשתן טחונים במקום ג.20 גרם אגוזי מלך ד. 2-3 אגוזי ברזיל ה. חצי יופלה 3% או במתיקות מעודנת 1.5% ו. קצת חלב. ז. כפית שומשום מלא (לא טחון) *** מדי פעם אני מוותר על אגוזי המלך והברזיל, למרות שזה לא שכיח.

16/08/2011 | 06:23 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, אפשר לוותר על החלב ו"יופלה במתיקות מעודנת" ולהוסיף פירות או ירקות. כדאי לצרוך יוגורט עיזים. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 15:40 | מאת: רבקה

שלום אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג מונורול כבר מנה שניה ולאחר שטיפלתי בציפרדקס 5 ימים אוגמנטין 5 ימים וזינת 10 ימים וזריקות אמיקצין 3 ימים. האם כדאי לקחת קוזו מבושי? אם כן, כמה פעמים ביום? מה מומלץ לקחת במצב זה ?

16/08/2011 | 06:20 | מאת: צביקה קורן

רבקה שלום, לא הבנתי מה זה "קוזו מבושי"... משקה קוזו מועיל בכל מצב. במקרה שלך כדאי לקחת תוסף פרוביוטיקה איכותי, כמוסות חמוציות וקומפלקס B. כדי למנוע הישנות המחלה כדאי להימנע מסוכרים ומאוכל "זבל" ולצרוך מזון טבעי ואיכותי וסירופ או תוסף של חמוציות. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 09:43 | מאת: ענת

שלום רב אני טוחנת מידי יום 3 כפות של זרעוני שומשום מלא ומוסיפה לדייסת קווקר השאלה האם השומשום הטחון מספיק איכותי או שצריך להנביט את זרעוני השומשום כדי להפיק ממנו את איכות השומשום? מה דעתך? בתודה מראש ענת

16/08/2011 | 06:17 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, הטחינה של זרעוני השומשום מספיקה. אפשר גם להשרות או להנביט ואז צריך לטחון בבלנדר עם מים. זרעים מושרים או נבוטים תמיד איכותיים יותר. אני מקווה שאת עושה דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים ולא מ"קווקר" שזה מותג של חברה שמייצרת דייסת "אינסטנט". בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 23:00 | מאת: אלמוני

שלום , אני מטופל בפורזק (מינון 20) , וקלונקס (חצי מ"ג ליום) , עקב OCD וחרדות , במקביל גם עובר טיפול CBT . אני לוקח מולטי ויטמינים ואומגה שלוש (במינון גבוה) כל יום בנוסף . עקב לימודים וצורך ביכולת ריכוז ולמידה המליצו לי על תוסף טבעי שמכיל את החומר פוספטידיל-סרין . האם יש התנגשות בין הכדורים ? תודה.

15/08/2011 | 06:17 | מאת: צביקה קורן

לאלמוני שלום, בהחלט תיתכן אינטריאקציה בין החומר הזה לכדורים שאתה לוקח. מציע שתתייעץ עם הרופא המטפל ותקבל את אישורו. בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 22:03 | מאת: גל

שלום ,אני בת 47 למעלה מ3 חודשים מרגישה שריפה בגרון,עשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ,שללו חיידק והאבחנה היתה גסטריטיס.קיבלתי סותר חומצה אבל אני מרגישה בחילות כתוצאה מלקיחת התרופה אינני רוצה להשתמש בה .התחלתי שינוי תזונתי לכיוון מאכלים בסיסיים בנוסף המליצו לי על משקה אלוורה האם אני נוהגת נכון? או אולי זה בכלל תת חומציות איך יודעים?

15/08/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, אני ממליץ לטפל בבעיה בתזונה נכונה ולא באתצעות "תרופות טבעיות". נסי להקשיב הבוקר בעשר לרשת א' - אני אדבר גם על הנושא הזה. כדאי לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 21:52 | מאת: מנחם

ראשית,תודה מראש על תשובה. שנית,אני לא יכול לשתות עם קפאין בגלל חומציות יתר בקיבה. רכשתי בגלל כך משקה שעורה נמס של חברת גרין פילד.משקה אורגני. האם זה בריא וטןב לגוף או שגם מעובד ולא בריא כמו שמוצג. חשבתי לרכוש קפה נמס ללא קפאין מסוג האג אך הבנתי שהוצאת הקפאין ממנו מלווה בהוספת חומרים כימיים וכבר עדיף לשתות קפה רגיל.האמנם יש נזק בצריכת קפה מסוג האג?

15/08/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

מנחם שלום, כפי שציינתי כמה פעמים, השתייה המומלצת היא: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. כל השאר זה בגדר "פשרה" או מזיק. לגבי "נטול קפאין אני מסכים עם ההסבר שלך. בהצלחה צביקה קורן

14/08/2011 | 13:06 | מאת: שרה

שלום לצביקה מדובר באשה מבוגרת בגיל 75 עם אוסטואופרוזיס. בקשר לתוסף של ויטמין D, האם לא עדיף לשהות בשמש כל יום 10-15 דקות? כך בכל אופן שמעתי שהגוף שלנו מייצר כך את הויטמין בצורה הטבעית.או שבכל זאת כדאי בנוסף לשהייה בשמש, לקחת גם תוספת חיצונית של ויטמין זה? בתודה מראש על התשובה.

14/08/2011 | 13:37 | מאת: מרווין

אמא טבע רצתה שנקבל את הויטמין מהעור ולא מהאוכל.זו הדרך הפיסיולוגית לקבלתו. נטילה דרך הפה גורמת לקפיצות ברמתו בדם לעומת חשיפה לשמש.ישנם אף הטוענים שזה עשוי לתרום לאטריוסקלרוסיס. יתרה מזאת, חלב אם למשל אינו מכיל כלל ויטמין די מסיבה זו.כל הויטמין הנחוץ לתינוק עד אשר נחשף לשמש מקורו ממצבורים בגופו מתקופת ההריון שהועבר אליו מהאם.

15/08/2011 | 06:09 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, אילו השהות בשמש הייתה מספיקה לא הייתה "מגיפה" של חוסר בויטמין D בארץ ובעולם. רובנו לא נחשף לשמש בגלל ביגוד, עיסוק, שחמוש בקרם הגנה וכד'. אני מציע לך לעשות ניסוי - לחשוף את גופך לשמש (לפחות ידים ורגלים ואם אפשר יותר) למשך 10 דקות בקייץ ו 20 דקות בחורף (ללא "מסנני קרינה", או קרם כלשהו) ואחרי 3 חודשים לבצע בדיקת דם. אם הרמה נמוכה - לקחת תוסף. לאישה במצבך מומלץ לקחת לפחות 4,000 יחידות בינלאומיות. קחי בחשבון שאת צריכה לטפל בבעיה גם בתזונה, תוספי סידן, פעילות גופנית ועוד. ויטמין D הוא רק אחד מהכלים. בהצלחה צביקה קורן

15/08/2011 | 17:02 | מאת: איילהל

שרה שלום! אם היינו צמחים היינו מקבלים יסודות קורט כמו ויטמין D הישר מהשמש. מכיוון שהשמש עבורינו רק מעבירה ויטמין D למצב אעקטיבי אנו חייבים לקבל אותו מתוספי תזונה. יש דרך הכי קצרה ובטוחה לקבל את הויטמין ללא שהיה מסוכנת בשמש!!!!! מדובר בטיפות של ויטמין D מסיסות במיים, מה שיאפשר לך גם ספיגה טובה וגם בטוחה ביותר. איילהל

08/04/2016 | 19:23 | מאת: בת שבע

לא מבינה את המניע של הממליצים לקחת תוסף ויטמין די במקום לקבלו ישירות מהשמש. אין בכלל ספק שעדיף לקבל את הויטמין משיזוף מבוקר מהשמש - כ20 דקות בשעות הצהריים , או אפילו פחות בקיץ , כל יום ככל האפשר. אם רוצים אז אפשר בהחלט למצוא את הזמן לשהייה בחוץ על מנת לספוג את הוטמין מהשמש . מומלץ גם לא להתקלח באותו יום עם סבון על מנת לא לבטל את פעולת הספיגה בעור . הערך הבריאותי של הויטמין נמצא במיוחד מקבלתו מהשמש !! כל מי שממליץ אחרת חשוד באינטרסנטיות. בחורף אולי אפשר לחשוב על תוסף לשם חיזוק. באביב ובקיץ פשוט צאו לשמש , לים ושם תקבלו מנה בריאה של ויטמין.... אבל שוב, לזמן של לא יותר מחצי שעה .

14/08/2011 | 10:59 | מאת: אביבה

שלום רב האם עלי מנגולד מעכבים ספיגת סידן? למרות שעד כמה שידוע הם מכילים סידן תודה מראש אביבה

15/08/2011 | 06:04 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, עלי מנגולד טריים מכילים חומצה אוקסלית שמפריעה לספיגת סידן. חימום ובישול מנטרל את החומצה הזאת ולכן אין בעיה לאכול עלי מנגולד מוקפצים או מבושלים. גם לעלים הטריים תועלת רבה. הם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2011 | 22:30 | מאת: תמי

אבי אושפז בעקבות חוסר אשלגן מה צריך להוסיף במזון האם התרופות שהוא מקבל בגילו 60+ גורמות לאיבוד אשלגן?

14/08/2011 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, ירקות, פירות שקדים ואגוזים מכילים אשלגן. לא כתבת אילו תרופות הוא לוקח, אבל ישנן תרופות שעלולות לפגוע בתפקוד הכליות ומכאן לשיבוש במאזן האשלגן בדם. זאת לא שאלה לפורום - תתייעצי עם הרופא המטפל, או תזונאית בבית החולים. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2011 | 10:44 | מאת: שבתאי

אומרים שאפשאר כחצי שעה לפני פעילות ספורטיבית לצרוך פרי וכל הזמן מזכירים את הבננה ואת התמרים,האם אפשאר במקום זה לאכול תפוח ירוק או שלא? תודה

16/08/2011 | 11:55 | מאת: עדי מילר

שלום שבתאי אפשר אך פחות מומלץ עקב כמות הסיבים הגבוהה שמכיל התפוח. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

17/08/2011 | 05:19 | מאת: שבתאי

אם אני רגיל לצרוך פרי לפני האימון ויש לי אפשרות לאכול רק תפוח אז עדיף כן לאכול מאשר לא?

13/08/2011 | 10:13 | מאת: שאול

שמעתי את צביקה קורן ממליץ בתוכנית רדין על תוסף ויטימין D שאינו מכיל תוספים מזיקים ונדמה לי שצינת שהוא בריכוז של 100 יחידות . אשמח אם תוכל להפנות או לציין את שם המוצר/חברה. בתודה

14/08/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, זה לא משנה מה שם החברה. תבקש בחנות טבע או בבית מרקחת ויטמין D ללא תוספת של ממתיקים, צבעי מאכל, חומרים משמרים וחומרי טעם. בד"כ יש בזה 200 יחידות, כך שכדאי לקחת 5-10 טיפות לפחות. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2011 | 10:11 | מאת: שאול

בישול כמות גדולה (6 ליטר) של ירקות קפואים ורגילים יחד נמשך זמן רב (גם עם קודם מרתיחים את המים ורק אח"כ מוספים את הירקות. האם בישול כמות גדולה זו של 6 ליטר בסיר לחץ תתן שיפור תזונתי בריאותי באיכות הירקות בגלל קיצור משמעותי בזמן הבישול? אידוי לא ניתן לביצוע כי חלק מהירקות נשארים קשים בתודה

14/08/2011 | 06:18 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, בישול בסיר לחץ מקצרת את משך הבישול ולכן אפשרית ומומלצת. בהצלחה צביקה קורן

12/08/2011 | 22:53 | מאת: רחל

האם ללקיחת אומגה 3 ןכמוסות שום-קיוליק השפעה הדומה לאספירין?

13/08/2011 | 06:06 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, ישנם מזונות כמו: שמן דגים, שום, בצל, ג'ינג'ר ועוד שיש להם השפעה על דילול הדם. אין להם השפעה כמו אספירין, אבל מי שלוקח אספרין צרילקחת בחשבון את העובדה הזאת. בהצלחה צביקה קורן

12/08/2011 | 16:10 | מאת: ברק

אני צורכת בנפייבר כבר שנה וחצי, האם יש בעיה להמשיך להשתמש במוצר בזמן ההריון?

16/08/2011 | 11:54 | מאת: עדי מילר

שלום אין בעיה, את יכולה להמשיך לצרוך בזמן הריון ובהמשך גם במשך תקופת ההנקה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

12/08/2011 | 11:24 | מאת: שרה

לצביקה קורן היקר, קודם כל אני מתנצלת, לא התכוונתי להכניס אף אחד ללחץ כתוצאה משאלתי, שכן זה כנראה נובע מאיזשהו "חוסר אונים" כלשהו מחוסר ההבנה שלי בנושא ושנית, נראה לי שיצא לך רק טוב מזה שנכנסת ללחץ. כי אני משוכנעת שכעת התשובה ברורה ומובנת יותר לכל השואלים בנושה זה. אז לסיום, תודה רב על התשובה המובנת באמת, יום טוב והרבה בריאות!!

13/08/2011 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

אני לא ממש נלחץ... אני פשוט לא אוהב את צורת ההתנסחות הזאת... שמח שעניתי על הציפיות שלך.

12/08/2011 | 09:59 | מאת: ליילה

צביקה היקר, אני נהנית מאוד לקרוא את תשובותיך כאן בפורום. לשאלתי - אני נתונה במשבר של דיכאון מזה כחצי שנה. אני מסתייגת מטיפול תרופתי ולכן נמנעת ממנו. תזונתי אינה טובה, אני שוקלת מעבר לתזונה צמחונית בריאה. האם שינוי תזונה לכשעצמו יכול להשפיע לטובה על הדיכאון? נעזרתי בטיפול רפלקסולוגי ממושך - ללא הטבה. מהן המלצות הנטורופתיה במצבי דיכאון ואילו טיפולים מהרפואה המשלימה עשויים לסייע<? דיקור? תודה מראש, ליילה

12/08/2011 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

ליילה שלום, ראשית תודה על המשוב החיובי. שנית, שאלתך היא דוגמה טובה לבעיה שלא מתאימה לפורום. לפעמים אין ברירה וצריך לקחת תרופות... במיוחד אם מדובר בדיכאון מתמשך. כמובן ששינוי תזונתי בשילוב צמחי מרפא, תוספים וטפול מגע כלשהו (שיאצו, עיסוי, רפלקסולוגיה וכד') יכול להועיל, אבל כאמור זה תלוי ברמת המשבר שלך ובסיכויים לצאת ממנו. אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית או בנטורופטיה ואל תסתפקי בפורום זה או אחר. אל תסתפקי במישהו שיציע לך רק "תרופות טבעיות" - צריך לטפל בבעייה בצורה הוליסטית בכל המישורים והמימדים. אשמח לנסות לעזור לך. (אני בדרך כלל לא נוהג להציע את עצמי, אבל אולי ביחד נוכל לקבוע מסלול טיפולי שיתאים לך). בהצלחה צביקה קורן

11/08/2011 | 20:00 | מאת: דפי

אשמח לדעת דעתכם, מומחי הפורום,על שימוש בפטריה הזו. תודה מאד :-)

12/08/2011 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

דפי שלום, אפשר להשתמש. אני אישית לא ממליץ ולא מעודד להשתמש ב"תרופות טבעיות" וכבר כתבתי על זה הרבה בפורום הזה. כדי להשיג בריאות טובה צריל לאכול נכון, להתעמל ולטפל במתחים. בהצלחה צביקה קורן

11/08/2011 | 15:27 | מאת: שרה

לטובה בר שאן שלום. האם ישנה תשובה חד משמעית וברורה לגבי משקה צ'קו של שטראוס. כל התשובות שנתקלתי בהן עד היום הן לא חד משמעיות כגון: אני חושב... אני לא בטוח.... לא ידוע לי על נזקים .... האם משה צ'יקו בריא והאם מותר לצרוך אותו בהיריון? אנא תשובה עד כמה שאפשר ברורה ומדוייקת, כי מהתשובות שמפורסמות עד כה, אי אפשר לדעת אם אכן זה טבעי ובריא או שלא כל כך ידוע. בכבוד רב שרה ?

12/08/2011 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, ראשית טובה בחופשה - את יכולה להמתין לשובה ואז אולי תקבלי תשובה "חד משמעית וברורה" ו"ברורה ומדוייקת". כשאני מקבל בקשות לתשובות "מוסמכות, מנומקות ומקצועיות" אני נכנס ללחץ... בינתיים אני יכול לומר לך שצ'יקו זה לא משקה בריאות! אמנם יש בו נוגדי חמצון, אבל כל מזון קלוי אינו בריא ומכיל חומר החשוב כמסרטן (בנזופירן -4). קפה זאת דוגמה טובה. צ'קו זה מזון תעשייתי מעובד שמכיל דגנים קלויים. השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית היא: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר "להתפשר" ולשתות סודה, בירה שחורה, מיצים "טבעיים" שמוכרים בסופר ו..צ'יקו. כדאי מאד להימנע ממשקאות "קלים" ומוגזים, משקאות "דיאט", משקאות אנרגיה, אלכוהול, קפה (רגיל ו"נטול"), קקאו, תה רגיל. מקווה שהתשובה שלי מספיק ברורה. בהצלחה צביקה קורן

16/11/2011 | 19:17 | מאת: עדנה

לצביקה שלום, קראתי את תשובתך לגבי משקה צ'יקו של שטראוס וקצת נבהלתי כי אני שותה משקה זה בקביעות .האם תשובתך לגבי הצ'יקו ( של שטראוס) מתאימה ונכונה גם לצ'יקו - אבקה להכנת משקה צ'יקוריה של עלית? ברכיבים כתוב: 100% ציקוריה (עולש) וכן מצויין שהוא משקה המכיל סיבים פרה ביוטיים?! ממתינה לתשובתך תודה מראש

11/08/2011 | 15:17 | מאת: יפעת

האם קיים דבר כזה בורגול מחיטה מלאה ובורגול מחיטה לא מלאה?

12/08/2011 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

יפעת ששלום התשובה חיובית - תבדקי בחנויות טבע בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 23:44 | מאת: דליה

לצביקה קורן שלום רב, ראשית תודה לתשובה כול כך מהירה, בהמשך לענין הטחינה התכוונתי לטחינה אתיופית(אמארה)עשויה משומשום מלא מונבט שמכילה 600 מ"ג זרחן ו-1000 מ"ג סידן,ב-100 גר' של טחינה. האם במקרה זה לא מזיק הזרחן? בדרך כלל הייתי משתמשת בטחינה משומשום מלא אורגני של אדמה שם לא מוזכר בכלל זרחן, מה דעתך?מה עדיף ? ושוב מודה לך מאוד לתשובה דליה

11/08/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, הזכרתי את הטחינה האתיופית בהקשר של החומצה האוקסלית. בכל טחינה יש זרחן - תבדקי בתווית. לפעמים לא כותבים. הטחינה האתיופית נחשבת טובה מאד. בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 15:25 | מאת: דפנה

שלום רב, האם מיכלי המים הביתיים המחוברים לצנרת המים כמו תמי 4 הם מים איכותיים יותר ממי ברז.

10/08/2011 | 17:01 | מאת: אושרת

כן, גם לי חשוב לדעת. בעלי רוצה לקנות את המתקן החדש של אלקטרה. הוא נורא התלהב מהמסנן שלו - היחיד בארץ שיכול לסנן גם מתכות כבדות (עופרת וכספית) ואפילו כלור. אני לעומתו לא רואה שום בעיה עם מי ברז. זה באמת עדיף?

10/08/2011 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני ממליץ להשתמש במסנן מים שיש בו פילטר פחם ומנורה אולטרה סגול וכל אמצעי אחר שמפחית את כמות החיידקים, המתכות המזיקות (כלור, פלואור, קדמיום, כספית ועוד) וחומרים מזיקים אחרים. ראוי לציין שרשויות הבריאות בארץ ממליצים להשתמש במי ברז. בהצלחה צביקה קורן

11/08/2011 | 13:10 | מאת: שירות תמי 4

שלום דפנה, איכות המים בישראל היא טובה ועומדת בדרישות המחמירות של "תקנות בריאות העם למי שתייה". ספקי המים בפיקוח משרד הבריאות נדרשים לעמוד בתקנות אלו ובמקרה שנמצאת חריגה הבאר נסגרת, כך שאנו שותים מים מפוקחים מבוקרים ואיכותיים. מטהרי המים של תמי 4 עומדים בדרישות ובתקנים המחמירים שנדרשים לצורך כך, כגון תקן 1505 לקטגוריות של סינון וטיהור מטהרי המים של תמי 4 מסננים חלקיקים כגון חול אבנים וכדומה וגם סינון כימי (לספיחת הכלור, חומריים כימיים וטעמי לוואי). טיפול נוסף במים נעשה באמצעות מנורת UV לקטילת חיידקים ניתן לפנות לאתר משרד הבריאות ולאתר מכון התקנים לצורך קבלת פרטים רשמיים נוספים בנוגע לתקנים השונים ולאיכות מי השתייה. המשך יום מהנה, בברכה, ליאת, שירות תמי 4

11/08/2011 | 14:24 | מאת: קארין

לצערי תמי 4 לא מסנן את הפלואור המזיק.

10/08/2011 | 09:20 | מאת: דליה

שלום רב, רציתי לשאול לגבי טחינה גולמית משומשום מלא ומונבט שמתי לב שברשימת המרכיבים מופיע בין היתר זרחן בכמות של 600 מ"ג ל-100 גר' של טחינה(כמובן יש 1000 מ"ג של סידן באותה כמות של טחינה) השאלה היא אם אין כאן בעיה של ספיגת סידן?? תודה רבה לתשובה דליה

10/08/2011 | 21:33 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, זרחן, במינון הנכון, חיוני לבריאות העצם ואף מרכיב אותה. בכל מזון בו יש סידן ומינרלים אחרים יש גם זרחן. כאשר יש יותר זרחן מסידן, כמו בבשר ודגים, זה בעייתי. אגב, בטחינה רגילה יש חומצה אוקסלית שמפריעה מאד לספיגת הסידן. בטחינה האתיופית (אמארה) ובטחינה משומשום מונבט, אמורה להיות כמות קטנה מאד של החומצה. בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 02:28 | מאת: איתן

היי רציתי לדעת מה המינון המומלץ של לגלטומין לחיזוק מערכת חיסונית וחיזוק תפקודים קוגנטיביים כי אני מבין שיש כמוסות שמכילות 500 מ"ג ויש אבקות שכל מנה מכילה 5 גרם ואפילו אנשים אומרים שאפשר לקחת 20 גרם ביום. אז מה באמת נכון ובבקשה אל תאמרו לי לקחת את זה מהתזונה כי אני רוצה תוסף בכל זאת :) ?? תודה רבה

10/08/2011 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, אני לא מתמצא במינונים של התוסף שציינת, אבל אני חושב שאתה עושה טעות. יש 22 חומצות אמינו והן פועלות בסינרגיה ובאיזון. לקיחת תוסף במינונים שציינת עלולה לגרום לחוסר איזון ולנזקים בריאותיים. אם אתה מתעקש לקחת תוסף ולא לקבל את כל חומצות האמינו מהמזון, לפחות תיקח תוסף שמכיל את כל חומצות האמינו. האם תיקח את התוסף הזה במשך כל חייך? האם חשבת מה יקרה כשתפסיק לקחת? בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 00:16 | מאת: חנה

אימי בת 76 לאחר ארוע מוחי קשה (מזה שלוש וחצי שנים),ועקב מצבה, רוב היום ישובה על כסא גלגלים, באחד מאישפוזיה בביה"ח,חזרה עם דלקת בשתן ומאז חדשות לבקרים הדלקת חוזרת, הגענו לאחרונה למצב שהיא מקבל אנטיביוטיקה בשם זינט למשך 10 ימים וכשנגמר התחילו לתת לה טיפול מונע בזינט,פעם ביום. נאמר לנו שאם הדלקת תחזור, אין יותר מה לעשות. שאלתי: האם זינט היא אכן טיפול מונע? ומה האפשרויות העומדות בפנינו אם הדלקת תחזור... האם קיימת אנטיביוטיקה מסוג אחר שיש לה השפעה חזקה על דלקות בשתן? תודה רבה

10/08/2011 | 06:21 | מאת: שולה

יקירה אינני יודעת אם אוכל לעזור לאמא. אני באה ממקום של מי שסבלה שנים ארוכות מדלקות בדרכי השתן. בעזרת כל מיני דברים הצלחתי בסוף לצאת מהמצב הארור הזה. אם את רוצה שלחי אלי למייל ואכתוב לך כל מה שאני עשיתי בתקווה שאולי יעזור לאמא. הרבה בריאות [email protected]

10/08/2011 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, ראשית זה לא פורום רפואי ואני לא מוסמך לתת חוות דעת על תרופה זו או אחרת. בגישת התזונה הטבעית הטיפול בדלקות מסוג זה הוא בתזונה אנטי דלקתית ובלקיחת תוספים של חמוציות, אוכמניות ופרוביוטיקה. כדאי להימנע מסוכרים, קמח לבן ומוצריו (מאפים, עוגות וכד'), משקאות קלים ומוגזים ועוד. להקפיד על שתייה מרובה של מים, תה צמחים ומיץ ירקות כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

09/08/2011 | 21:53 | מאת: מי

שלום רב, לאחר שהיום ראיתי תולעת בנבטי ברוקולי שהוציאה לי את כל החשק להמשיך לאכול נבטים רציתי לקבל מכם המלצה איך לשטוף את הנבטים וכל העלים הירוקים בצורה הטובה ביותר ובזמן קצר??? ולגבי נבטוטים קנויים, כמה זמן הם מחזיקים במקרר? תודה

10/08/2011 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית כדאי לקנות טרי ולבדוק את הנבטים בעיין. שטיפה מהירה נעשית בקערה. אפשר להוסיף מעט חומץ תפוחים, או חומרים ייעודיים שנמכרים בחנויות טבע. נבטוטים אפשר להחזיק עד שבוע ימים ובכל מקרה כדאי לחלוט או לבשל חמש דקות. בהצלחה צביקה קורן

09/08/2011 | 15:40 | מאת: דפנה

שלום רב, יש לי כמה שאלות, אודה לך אם תוכל לענות לי עליהן: 1. האם ידוע לך על חברת תבלינים (לא חייב להיות אורגני) שהתבלינים טבעיים לגמרי ללא תוספות כגון: חומר משמר, מלח, צבע מאכל, מונסודיום וכו'. 2. התבלינים שאינם באבקה, תבלינים יבשים, כמו פטרוזיליה, כוסברה, או תבלינים שצריך לטחון אותם, האם הם טבעיים לגמרי או שיש בהם חומרים משמרים כמו באבקות. או היבוש שלהם נעשה באופן שלא משאיר בהם ערכים תזונתיים. 3. האם אתה ממליץ לקחת באופן סדיר ויטמין Q10. תודה רבה, דפנה

10/08/2011 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, 1. האם ידוע לך על חברת תבלינים (לא חייב להיות אורגני) שהתבלינים טבעיים לגמרי ללא תוספות כגון: חומר משמר, מלח, צבע מאכל, מונסודיום וכו'. - רוב התבלינים של צמחים בודדים הם ללא תוספות. רק ב"תערובות" הייעודיות מוסיפים חומרים מזיקים. תתרגלי להביט בתווית. 2. התבלינים שאינם באבקה, תבלינים יבשים, כמו פטרוזיליה, כוסברה, או תבלינים שצריך לטחון אותם, האם הם טבעיים לגמרי או שיש בהם חומרים משמרים כמו באבקות. או היבוש שלהם נעשה באופן שלא משאיר בהם ערכים תזונתיים. - אני לא יודע מה שיטות הייבוש, אבל החומרים המועילים נשארים בהם. 3. האם אתה ממליץ לקחת באופן סדיר ויטמין Q10. - להלן קטע ממאמר שכתבתי בנושא: "למי כדאי לקחת תוסף? &#252; לאנשים מבוגרים ומזדקנים - עם תהליך ההזדקנות והתקדמות הגיל, חלה ירידה בייצור העצמי של Q-10 . &#252; למצבי עייפות וחוסר אנרגיה, אורח חיים מאומץ, עומס עבודה ולחץ יומיומי הדורשים רמות גבוהות של אנרגיה. &#252; לבעלי כולסטרול גבוה המשתמשים בתרופות ממשפחת הסטאטינים להורדת רמות הכולסטרול. תרופות אלו מורידות גם את רמות הקו-אנזים Q10 המיוצרת בגופנו, דבר שיכול לפגוע בפעילות התקינה של הלב. לכן מומלץ למשתמשי הסטטינים לקבל במקביל גם תוספת של קו-אנזים Q10 . http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18398496?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=15 &#252; לחולים במחלת לב וכלי דם - Q10 יעיל לתמיכה ושיפור תפקודי הלב. נוסף על תפקידו כ"ספק אנרגיה" יש לו תפקיד חשוב נוסף כנוגד חמצון, המנטרל רדיקלים חופשיים, שהם חומרים מזיקים העלולים לקדם את הרובד הטרשתי בכלי הדם. הוא מועיל לאחר התקף לב, יתר לחץ דם, הפרעות בקצב הלב, ירידה בספיקת הלב. &#252; לעוסקים בפעילות גופנית קבועה. במהלך הפעילות, הגוף מגייס את מאגרי האנרגיה, מה שגורם לדרישה מוגברת של 10Q. הוספת Q10 תורמת לשיפור הכושר הגופני ולהפחתת הרגשת התשישות לאחר המאמץ. בפעילות גופנית מאומצת (כגון רכיבה על אופניים) תוספת Q10 משפרת את העמידות במהלך הפעילות ומקצרת את משך ההתאוששות. &#252; לסובלים ממחלת חניכיים. רקמת החניכיים, המתחדשת כל הזמן, זקוקה לריכוז גבוה של הקואנזים. מספר מחקרים הראו שמחסור ב-Q10 קשור להתפתחות התהליך הדלקתי במחלות חניכיים. לסובלים ממחלת חניכיים ולאחר ניתוח חניכיים, תוספת Q10 עשויה להועיל לחידוש רקמת חניכיים בריאה. המאמר המלא מופיע באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=119 בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 11:50 | מאת: דפנה

תודה רבה לתשותך. עזרת לי מאוד.

09/08/2011 | 13:52 | מאת: מירב

שלום, אני בת 28, צמחונית כ 16 שנה, אוכלת מאוזן ובריא (אגוזים, שקדים, אורז, עדשים והמון ירקות ופירות), בחודשיים האחרונים אני מרגישה כל הזמן עייפה וחולשה, לא משנה כמה שעות ישנתי או מה עשיתי במהלך היום.. האם יש משהו טבעי שיכול למנוע את הרגשת העייפות? (אני סובלת גם מנשירת שיער).. תודה

10/08/2011 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, אני מציע לך לקרוא מאמר קצר שכתבתי בנושא העייפות ומופיע באתר שלי בקישור הבא: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=138 בטיפול צריך להיות כולל ומקיף ולא באמצעות מזון מסויים או תוסף. חשוב לאתר את הסיבה לעייפות כדי להחליט על הטיפול המתאים. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2011 | 20:36 | מאת: נירה

שלום רב, לפני שנה עברתי ניתוח כריתת קולון שמאלי עקב דיברטיקולים ומאז אני משתמשת בטיפות אלה למנוע עצירות לאחר ששיטות אחרות נכשלו.היום בבואי לקנות אותםאמרו לי בסופרפארם שמשרד הבריאות הורה להוריד אותם מהמדף.האם זה נכון?מה בסיבה?ועל איזה תכשיר טבעי אחר אתם ממליצים? תודה רבה.

09/08/2011 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, באופן עקרוני אני מתנגד לשימוש במשלשלים. זה גורם לעצלות מעיים ולהתמכרות. אם את "חייבת", תשאלי בבית המרקחת - יש המון תחליפים לטיפות הממכרות האלה. אגב, לא כל מי שעבר כריתה משתמש במשלשלים... בהצלחה צביקה קורן

שלום, הבנתי שלפי הדיאטה על פי סוג הדם , לקבוצת הדם B מתאים לחם מחיטה נבוטה או טרום נבוטה?

09/08/2011 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, אני לא מכיר לעומק את השיטה הזאת וגם לא מתלהב ממנה. מי ששומר על תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת לא צריך להטיל על עצמו עוד גזירות והגבלות. בכל אופן יש ספר בנושא ויש מידע ברחבי האינטרנט. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2011 | 10:20 | מאת: שרית

רציתי לדעת אם מומלץ לנערה בת 17 לקחת כדור קליצום,היום לפני צום תשעה באב? והאם הכדור הזה דווקא יכול לעשות אותי יותר צמאה ולהקשות?או שהוא 100% עוזר?

08/08/2011 | 12:20 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אין צורך לקחת כדור קלציום, אלא אם כן את לוקחת באופן קבוע בהוראה של רופא או מטפל. אין לתוסף הזה השפעה על הצום. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2011 | 19:39 | מאת: מלי

שלום, רציתי לדעת בארוחה במסעדה איזו מנה עדיפה מבחינה קלורית/בריאותית: 1. פסטה בולונז ברוטב עגבניות (או בלי בולונג, מה שעדיף) 2. המבורגר 220 גר' בלחמניה (ללא תוספת צ'יפס, רטבים וסלט) 3. פרגיות צלויות ברוטב עגבניות תודה

08/08/2011 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, כדאי שתפני את השאלה לפורום אחר. בפורום תזונה טבעית אנחנו שוללים את שלושת המנות שציינת. בנוסף, קחי בחשבון שבמסעדות מוסיפים הרבה שומן ומלח כדי שהאוכל יהיה "טעים". בהצלחה צביקה קורן

07/08/2011 | 16:25 | מאת: אייל

יש לי אי סבילות ללקטוז בבדיקה שביצעתי לפני כשנתיים..האם זה אומר שיש לי גם אי סבילות לפרוקטוז..? היכן אני מבצע בדיקה כללית לאי סבילות למזון..? תודה והמשך יום טוב.

08/08/2011 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לקטוז זה סוכר החלב ופרוקטוז נמצא בפירות. אין הכרח שתהיה רגיש לשניהם. תפנה לאלרגולוג דרך המרפאה שלך לבדיקת אלרגיות בנוסף, תוכל למצוא גורמים פרטיים שמבצעים בדיקות. תבדוק בגוגל "בדיקת אלרגיות". בהצלחה צביקה קורן