פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

האם יש לך טיפים לתזונה נכונה בגיל המעבר?
צילה שלום אכן כן אכילה של הרבה עלים ירוקים אכילה של מצליבים (אם אין בעיה בבלוטת תריס) כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, עלי רוקט וכ'ו אכילת זרעי פשתן טחונים. אכילת דגים אכילה של אגוזי מלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
היי ד"ר, הבנתי שבתוסף תזונה פמארל יש פשתן ומיצוי סויה היכול לעזור לתופעות גיל המעבר, האם זה נכון? תודה.
האם יש טעם בצריכת כף שמן פשתן ביום? למה זה מועיל?
אורית שלום שמן פשתן מכיל: הרבה ויטמין E מכיל אומגה 3 לכן חשוב ביותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני טוחנת 2 כפות של גרעיני פשתן-אני נהנת מאותן סגולות כמו בשמן?
האם עדשים כתומים ועדשים צהובים זה אותו דבר? מכילים את אותם ויטמינים.? מה מיוחד בעדשים צהובים? מה הם מכילים? ומה מיוחד בעדשים כתומים? מה הם מכילים?
אורית שלום, אין הבדל משמעותי וחשוב לגוון ולהחליף בין הסוגים השונים. כל הסוגי העדשים (והקיטניות) עשירים בחלבון, מינרלים כמו סידן, אשלגן וברזל, ויטמינים מקבוצת B, בטא קרוטן ועוד. כדאי להשרות 8 שעות לפני הבישול. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, קראתי את תשובתך לגבי חלב קוקוס. באינטרנט קראתי שחלב קוקוס מלא בברזל (שאני סובלת) ויש הבדל בין חלב קוקוס למי קוקוס. על פניו הכתבה הייתה כי זה בריא מאוד. הנכון הדבר?
רונה שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, אני נוטלת חומצה פולית מזה מס' חודשים כהכנה להריון וגם לאיזון כמו כן נוטלת כולין עבור הזיכרון שהשתבש לי לאחרונה עקב הפרעה מסויימת. רציתיבבקשה לדעת האם אחת משתי התרופות גורמת לתיאבון מוגבר. יש לי הרגשה שזה מהחומצה הפולית. גם מולטי ויטמין גורם לי לרעב עד כדי סחרחורת. לא זוכרת אם B12 גרם לי לרעב. התרופות שאני נוטלת גורמות לי לחוסר תיאבון ולכן רזיתי מאוד יפה. לכן שמנתי קצת בעקבות תוספי התזונה. רציתי לבדוק אם יש אמת בדבר. תודה רבה.
גלית שלום לא ידוע לי על רצון לאכל בעקבות החומצה הפולית . בנוסף חסר לי מידע על התרופות שאת לוקחת. ברגע שאת משלימה את הויטמינים שחסרים לך פעילות הגוף יותר טובה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לצביקה ולטובה שלום, אני בת 46 מתמודדת עם דיכאון : נוטלת שילוב של ויאפקס, אדרונקס ולוסטרל . עדיין נלחצת בקלות , מרגישה מתח ודפיקות לב ממטלות פשוטות . מבקשת את המלצתכם לגבי תוסף מרגיע ומשקיט שישתלב עם התרופות ויפחית לחץ , מתח , חרדה . קראתי על גינסנג אמריקאי , רודיולה רוזיאה או חומצות חלבון אינוסיטול , או ויטמין בי-3 במינון 500 מ"ג : מבקשת דעתכם על אחד מהם או תוסף אחר. הרבה תודה , מחכה לעצתכם .
ויוי שלום, את לוקחת כבר שלוש תרופות כימיות.מדוע להוסיף עוד "תרופות טבעיות"? אני מציע לנסות לטפל בבעיה שלך בצורה יותר שלמה (הוליסטית) באמצעות ביצוע תיקונים בתזונה, פעילות גופנית, הפגת מתחים וקונפליקטים, נשימות, מדיטציה, חשיבה חיובית, צמחי מרפא, תוספים ועוד. לרפואה המשלימה-הטבעית יש הרבה מה להציע בנושא זה. מציע שתפני לייעוץ אישי ולא תחפשי עוד "תרופות". אם את בכל זאת רוצה תוסף, נסי לקחת 5 טיפות מיצוי ולריאנה בחצי כוס מים. זה עלול להיות ממכר בטווח ארוך. מרגיע ולא ממכר: לעשות חליטה מתערובת של עלי מליסה, קמומיל, ורבנה, פסיפלורה וסקוטלריה. תקני בחנות טבע, תערבבי בקערה ותשמרי בצנצנת זכוכית. כדאי לקחת תוסף של אומגה-3 ממקור צמחי או דגי. זה נמצא מועיל לבריאות הכללית למניעת מחלות ולטיפול במצבים נפשיים שונים. בכל מקרה ולמען הסר ספק, אני לא ממליץ לך להפסיק עם תרופות המרשם ללא התייעצות עם הרופא המטפל! בנוסף, כדאי ליידע את הרופא המטפל בדבר תוספים טבעיים שאת לוקחת. לפעמים יש להם אינטראקציה עם תרופות מרשם. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, המליצו לי לקחת כרום פיקולינט לאיזון רמת סוכר גבוהה-גבולית ולמניעת כמיהה למתוק. שמעתי שהחומר מסרטן. מה דעתכם? תודה, עדנה
עדנה שלום, ה"שמועה" הזאת התפרסמה בשנת 2007. לי לא ידוע שהתוסף מסרטן, אבל לאור הערתך בדקתי את הנושא ולהלן התוצאות: 1. בדיון מעניין בנושא פורום "תזונה קלינית" - אין הוכחות חד משמעיות: http://www.doctors.co.il/forum-1040/message-89600#message-89748 2. בפורום רוקחות שוללים את הידיעה הזאת: http://www.doctors.co.il/forum-1864/message-11020#message-11020 3. בדקתי במאגר המידע של הספרייה הלאומית לרפואה בארצות הברית ומצאתי שקיימים 709 מחקרים ועבודות על כרום פיקולינט. (אילו היה מסרטן, היו מציינים זאת): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=chromium%20picolinate 4. חיפשתי באותה ספריה ומצאתי 46 מחקרים הדנים בכרום וסרטן. מתברר שלא נעשו מחקרים על בני אדם, אלא על עכברים ונמצא שרק עכברים זכרים (לא נקבות) עלולים לסבול מסרטן במעיים. חלק מ 46 המחקרים דנים בכלל במים שמזוהמים במינרל כרום. 5. תועלות הכרום: אם תעשי "גוגל" על כרום פיקולינט תמצאי עשרות אתרים הדנים בתועלות הכרום. רובם מסחריים, אבל להלן קישור לאתר לא מסחרי: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/Minerals/H-Mineral-Chromium.html מקווה שזה יעזור לך לקבל החלטה, אבל אם לא, תסתפקי במזונות עשירים בכרום. הרשימה מופיעה באתר שהוזכר בסעיף 5. בהצלחה צביקה קורן
האם מים רותחים עם מקל קינמון פוגעים בערכו של הקינמון?
לי שלום כמעט ולא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רציתי לברר האם חובה לטחון את הזרעים או להשרותם לפני האכילה תודה
דוד שלום, אין חובה לטחון את הזרעים או להשרותם לפני האכילה, אבל כדאי לעשות זאת. הטחינה מגדילה את שטח הפנים של הזרעים ובכך משתפרת ספיגת החומרים המועילים שנמצאים בו. גם השרייה משפרת את העיכול. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב לגולשים בפורום, בעקבות בקשות חוזרות ונשנות של מרווין לבדיקת הנזקים והסכנות של הפשתן ובעקבות הפנייה שלו למקור כלשהו, בדקתי את המקור ולהלן תוצאות הבדיקה: 1.זרעי פשתן מפחיתים באופן משמעותי את ריכוז הכולסטרול הרע והכללי בדם מטה-אנליזה של 29 מחקרים קודמים: http://www.ajcn.org/content/90/2/288.abstract Conclusions: Flaxseed significantly reduced circulating total and LDL-cholesterol concentrations 2. שמן פשתן ופשתן טחון מעלים רמת חומצת שומן חיונית בשם אלפא לינולנית (Alpha-Linolenic Acid - ALA) בדם. זרעים שלמים של פשתן לא הועילו (כי הם לא מתעכלים...) וגרמו להפרעות עיכול. (אני תמיד ממליץ לטחון!). http://www.jacn.org/content/27/2/214.abstract Conclusion: In summary, ingestion of flax oil and milled flaxseed delivered significant levels of ALA to the plasma whereas whole flaxseed did not. 3.זרעי פשתן טחונים מקטינים סיכון למחלות לב ולסוכרת: http://www.jacn.org/content/27/1/65.abstract Conclusions: Ground flaxseed has a modest but short lived LDL-C lowering effect, yet reduces Lp(a) and improves insulin sensitivity in hyperlipidemic adults. כמובן שיכולתי להמשיך למצוא עוד מחקרים על התועלת של הפשתן על סמך ההפנייה של מרווין, אבל פשוט אין לי זמן. לכן, אני מביא לעיונכם מאמר מקיף ומאוזן שכתבתי על הפשתן ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=128 הערה: המאמר הזה נועד לספק מידע לאנשים שנתקלים במשווקים נמרצים של "אומגה-3 ממקור צמחי" (מרווה מרושתת), הפוסלים שימוש בשמן דגים, שמן פשתן ופשתן טחון. "זרעי פשתן מזון על הפשתן הוא צמח חד שנתי בעל סיבים מרובים הגדלים על גבעול ארוך. זרעי הפשתן מאוכסנים בתוך תרמילים עגולים, הם חלקים וצבעם צהוב או חום. זרעי הפשתן נכללו בתזונת האדם כבר לפני אלפי שנים, במצרים העתיקה, ביוון ובמזרח הרחוק. בשנים האחרונות הפשתן זוכה לפופולאריות מחודשת בקרב תזונאים טבעיים ושוחרי בריאות, בשל ערכיו התזונתיים ויתרונותיו הבריאותיים, שחלקם אומת במחקרים מדעיים. זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה של שומן רב בלתי רווי ובכלל זה חומצה אלפא לינולנית (ALA) המשמשת כחומר מוצא לייצור חומצת השומן הנקראת בפינו "אומגה-3". אין בפשתן חומצות שומן מסוג EPA וDHA המצויות בשמן דגים ומבחינה זאת הוא נחות לעומת שמן דגים. קליפת הזרעים קשה ועשירה בסיבים תזונתיים. בגרעין עצמו יש חלבון, ויטמינים, מינרלים, שומן איכותי, ליגנינים, פיטו-סטרולים ופיטו-אסטרוגנים. ערכים תזונתיים (ב- 100 גרם): 530 קלוריות, 19 גרם חלבון, 13 גרם פחמימות, 42 גרם שומן (בעיקר חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה-3 (בצורת ALA) ואומגה-6), מינרלים (סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, נחושת, זרחן, אבץ, סלניום), ויטמינים (E, C, B, K). כמות האומגה 3 בפשתן גבוהה יותר מזו הנמצאת באגוזי מלך שגם הם מקור צמחי חשוב לחומצה חיונית זו. אגב, בדקתי ומצאתי שהערכים התזונתיים של זרעי הפשתן עולים על אלה של "הלהיט התזונתי", גרגרי הצ'יאה, היקרים יותר, אך זוכים "ליחסי ציבור" טובים על ידי משווקים נמרצים. יתרונות בריאותיים 1.חומצת השומן החיונית ALA - Alpha-Linolenic Acid (אשר כאמור הופכת בגוף לאומגה-3), נמצאה במספר מחקרים כחיונית לשמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת מצבי דיכאון, סיוע בהתפתחות התקינה של תינוקות ופעוטות, איזון רמות שומנים בדם ועוד מספר תפקידים ביולוגים חשובים בגוף. כדאי לקרוא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14995053 בנוסף, קיראו על יתרונות אומגה-3 במבזק אפריל 2010: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=124 2. זרעי הפשתן מכילים פיטו-אסטרוגנים (אסטרוגן צמחי) היכולים להקל על תופעות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי. הפיטו-אסטרוגן חלש בהרבה מאשר האסטרוגן הטבעי של הגוף ויכול להחליף אותו. הוא "מתלבש" על קולטני האסטרוגן בגוף וגורם לפעילות פחותה של האסטרוגן הטבעי שהגוף מייצר. כך הוא מתאים לטיפול ולמניעת תופעות ומחלות הנובעות מעודף אסטרוגן (כמו תסמונת תרום ווסתית, סרטן השד והערמונית) ולהקל על תופעות הנובעות מחוסר באסטרוגן בגיל המעבר והבלות. לדוגמה: טיפול במצבים של אי סדירות במחזור, גלי חום ואף סיוע בספיגת הסידן בעצמות ועיכוב דלדולן. 3. סיבים תזונתיים: זרעי הפשתן עשירים בסיבים תזונתיים (מסיסים ובלתי מסיסים) ולכן מומלצים במצבי עצירות (בשילוב עם שתייה רבה). לטיפול בעצירות מומלץ לאכול את הזרעים הטחונים, או להשרות בערב 2 כפיות זרעים שלמים בכוס מים ובבוקר לשתות את המים. הריר המופרש מהקליפה משמש כחומר סיכה מעולה למעיים. 4. הפשתן הוא גם פתרון טוב במצבי רעב במהלך היום כיוון שהוא נותן תחושת שובע האופיינית למזונות העשירים בשומן ובסיבים תזונתיים. 5. פיטוסטרולים: פיטוסטרולים הם חומרים המצויים באופן טבעי בשמנים צמחיים וגם בזרעי הפשתן. לגוף אין יכולת לייצר אותם ויש לקבלן מהמזון. המבנה הכימי שלהם דומה לזה של כולסטרול ויש המכנים אותם "כולסטרול מהצומח". כבר באמצע המאה הקודמת התגלה, כי פיטוסטרולים מורידים את רמת הכולסטרול בדם על-ידי עיכוב בספיגתו. עיכוב ספיגת הכולסטרול ע"י פיטוסטרולים נעשה באמצעות "תחרות" על מנגנוני ספיגת הכולסטרול במעי הדק. 6. בריאות העור: העור זקוק לאספקה קבועה של חומצות השומן החיוניות ובמיוחד חומצת שומן אומגה 3 שהכמויות שלה בתזונה המערבית נמוכות במיוחד. צריכה קבועה של זרעי פשתן, יכולה לסייע בשמירה על מראה העור ובריאותו. איך מאחסנים פשתן? כדי ליהנות מהיתרונות התזונתיים והבריאותיים של הפשתן, יש צורך לטחון הזרעים. הקליפה הקשה מקשה על מערכת העיכול לפרק את הזרעים וללא טחינה, או לעיסה יסודית, הם יוצאים שלמים בצואה ורכיבי התזונה שבהם לא נספגים בגוף. חשוב לקנות זרעים שלמים (רצוי מגידול אורגני) ולטחון בסמוך למועד האכילה. לא מומלץ לקנות זרעים טחונים! השמן בזרעי הפשתן רגיש מאד ומתקלקל במהירות עקב חשיפה לאור, לחום ולחמצן. אפשר לטחון כמות גדולה ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר (לכמה ימים - עד חודש), או במקפיא (לכמה שבועות עד שלושה חודשים). את הזרעים השלמים אפשר לשמור במקרר, או מחוצה לו לתקופה של כשנה. כמה לאכול? הכמות היומית המומלצת היא כף עד שתים ביום של פשתן טחון. עם זאת, כדאי להגיע בהדרגה לכמות הזאת ולבדוק אם אין תופעות לוואי. עצות וטיפים לשימוש בפשתן את הפשתן ניתן לשלב במגוון רב של מאכלים. לדוגמה: לפזר על סלט ירקות או פירות, להוסיף ליוגורט, לשייק פירות, לדייסה, למרק, לפשטידה ועוד. חשוב לדעת שלאחר חימום, השמן הצמחי מאבד מאיכותו נהרס וגם חלק מהויטמינים נעלמים, אולם הסיבים התזונתיים, המינרלים, ALA והפיטו-אסטרוגנים נשארים אפקטיביים. ממרח מתוק: לערבב כף זרעים טחונים עם 1-2 כפיות דבש ולמרוח על לחם, או טוסט. ממרח מלוח: לערבב כף פשתן טחון עם מעט שמן זית ומלח ים גס ולמרוח על לחם, או קרקר. לשימוש באפיית לחם, מאפין, עוגות, עוגיות ועוד: מחליפים כ-1-1/2 כוס קמח רגיל באותה כמות פשתן טחון. ככל שיש יותר פשתן המאפה ישחים מהר יותר יש לבדוק למניעת חריכה. אין לאפות מעל 180 מעלות. מחקרים 1. במחקר קנדי שבו השתתפו 39 נשים אחרי גיל המעבר שחלו בסרטן השד, מצאו מדענים מאוניברסיטת טורונטו שזרעי פשתן עשויים לחזק את יעילות הטיפול הקונבנציונלי במחלה. הנשים שהשתתפו במחקר קיבלו כל יום, במשך כחמישה שבועות, עוגיות רגילות או עוגיות שהיו בהם 25 גרם זרעי פשתן. הגידול הצטמצם אצל 29 מהנשים. 2. בפרסום אחר של אותו מכון נטען, כי שילוב של פשתן וסויה מקטין גידולים של סרטן השד. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17579892 3. מחקרים נוספים בודקים השפעה על מחלות לב, לחץ דם, סוכרת, גיל המעבר, אוסטאופורוזיס ומחלת קרון. לדוגמה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19568181 4.בפרסום של המחלקה לרפואה בהרווארד, בוסטון מומלץ לצרוך 2-3 גרם חומצת שומן אלפא לינולאית (ALA) כדי למנוע מחלת לב. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15945135 5.מחקר נוסף, שנערך בהרווארד, מצא שחומצות שומן מסוג אומגה 3 יכולות להפחית את הסכנה לניוון מרכז הראיה ברשתית (מקולה), מחלת עיניים שמביאה לאובדן הראייה עקב הרס תאים עצביים בעין. 6.במרכז על שם הנרי פורד לחקר ושיקום הראייה בדטרויט מצאו, כי זרעי פשתן ושמן פשתן מועיל לטיפול ביובש בעיניים. חומצות שומן אומגה 3 מסייעות לבלוטות השומן להפיק את השומן בסמיכות הרצויה, כך שיצפה את משטח העין. שמן פשתן רבים משתמשים בו כתוספת לתזונה היומית או כשמן לסלט. כאמור, השמן רגיש מאד ולכן אם קונים שמן פשתן, כדאי לקנות רק בבקבוקים כהים מקירור. חשוב לבדוק את התאריך האחרון לשיווק ולשמור במקרר בבית. כדי ליהנות מהיתרונות בלי החסרונות אפשר למהול אותו בשמן זית כתית מעולה ביחס של 1:3 כפות לטובת השמן זית. סיכום חשוב לזכור שפשתן זה מזון - בריא, מבריא, איכותי ועשיר ברכיבים תזונתיים, אך אין הוא "תרופה טבעית" שתרפא כל מחלה במינון מסוים ובפרק זמן מסוים. אפשר לקנות את הזרעים בכל חנות טבע ובחנויות תבלינים. כדאי לקנות זרעים הארוזים באריזת ואקום ולא בשקיות או בתפזורת. אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון, אלא את הזרעים השלמים ולטחון בבית במטחנת קפה. אפשר לטחון כמות ולשמור בצנצנת במקרר. להתחיל עם כפית אחת ולהגיע לכף עד שתים ביום. הערה: אני חושש שכל זה לא ירגיע וישכנע את מרווין, כי "דעתו נחושה ואל נבלבל אותו עם עובדות", אבל הגולשים בפורום יפיקו תועלת מהמידע הזה. הערה נוספת: כששולחים הפנייה למחקר, צריך לקחת בחשבון שליד המחקר הזה יש עוד עשרות ומאות מחקרים אחרים... בהצלחה צביקה קורן
לגבי הסעיף הזה: 2. זרעי הפשתן מכילים פיטו-אסטרוגנים (אסטרוגן צמחי) היכולים להקל על תופעות הקשורות לחוסר איזון הורמונלי. הפיטו-אסטרוגן חלש בהרבה מאשר האסטרוגן הטבעי של הגוף ויכול להחליף אותו. הוא "מתלבש" על קולטני האסטרוגן בגוף וגורם לפעילות פחותה של האסטרוגן הטבעי שהגוף מייצר. כך הוא מתאים לטיפול ולמניעת תופעות ומחלות הנובעות מעודף אסטרוגן (כמו תסמונת תרום ווסתית, סרטן השד והערמונית) ולהקל על תופעות הנובעות מחוסר באסטרוגן בגיל המעבר והבלות. לדוגמה: טיפול במצבים של אי סדירות במחזור, גלי חום ואף סיוע בספיגת הסידן בעצמות ועיכוב דלדולן. באמת מצאתי בשבועות האחרונים שזה נכון. עברתי מקוהוש שחור לתוסף התזונה "פמארל" שמכיל, בין השאר, פשתן ואני מרגישה שיפור משמעותי בתופעות לוואי שסבלתי מהן כתוצאה מגיל המעבר. ממליצה לכן בנות גיל המעבר!
100% סחוט טבעי , יש של פריגת ויש של פרימור. רציתי לשאול אם זה כדאי ?
גד שלום, זאת "פשרה" אפשרית. זה עדיף על משקאות "קלים", מוגזים, דיאט ו"אנרגיה". כדאי למהול ב 50% מים בגלל הסוכר והחומצה שבו. בגישת התזונה הטטבעית שותים: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. בהצלחה צביקה קורן
לקחתי חודש וחצי 300 מ"ג מגנזיום אחרי אימון כדורגל(לפני השינה) 4 פעמיים בשבוע אחרי כל אימון, עכשיו בגלל שהאימונים יותר קלים אני רוצה להפסיק לקחת אותם, האם לגוף אין בעיה להפסיק פתאום! לקבל את התוסף אחרי שהתרגל? תודה
שלום ככלל אצבע לא צריכה להיות בעיה להפסיק לקחת תוסף תזונתי אך אני ממליצה להתייעץ עם רוקח או רופא משפחה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום צביקה, הנני צמחונית כ-18 שנים, בת 40. הבנתי שזרעי פשתן הם מקור טוב לאומגה 3 וגם לעיכול. שאלתי היא האם ניתן לטחון בחנות ולשמור במקפיא ? אם כן לכמה זמן ? ומה ההבדל בינם לבין זרעי צ'יה ? תודה רבה.
שיר שלום זרעי פשתו את חייבת לטחון ולהקפיא כמה שיותר מהר כיוון שבאור השמן מתחמצן ואילו זרעי שיה הם שלמים ולא חייבים לטחון אותם .לכן אין חימצון באור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, למי מתאים לאכול לפי צירופי מזון והאם זה כדאי? תודה
חגית שלום כמעט לכל אחד כיוון שזה מקל על העיכול לא יוצר עומס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
קניתי שמן רימון אורגני בכבישה קרה בעקבות פרסומת שזה מפחית קמטים וכדומה נסיתי על העור אבל יש לי עור שמן אז זה לא הסתדר אז לקחתי שבע טיפות לפי ההוראות שאלתי היא עד כמה זה מועיל ? האם זה מתאים לכל אחד? ובכלל השמן הזה ושמן זית האם שוקעים בדם משפעים על העור? גורמים לו להיות יותר שמן? אשמח לתשובה !
שני שלום שמן הרימון הוא נפלא נומכיל אנטיאוקסידנטים אך לא מתאים לכל אחד בדיוק כמו שמן זית . ולכן חשוב להתאים לך את המוצר שעושה לך טוב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על התשובה אבל אני התכונתי שלמרוח על העור זה התאים לי למרות ששאלתי בשרות לקחות ואמרו לי שאני יכולה למרוח למרות שיש לי עור שמן והפסקתי למרוח והתחלתי להשים את זה במשקה לפי ההוראות השאלה שלי אם זה מועיל ? האם זה שוקע בדם והדם נהיה יותר שומני? לגבי התאמה מי בדיוק יתאים לי? אשמח לתשובה מפורטת במיוחד שהשמן עלה לי די יקר . תודה על המדור הנפלא
גם אני רכשתי אותו ויש לי שתי בעיות הראשונה, ההרגשה היא שהוא לא נספג כלל ועל העור נשארת שכבה שומנית. החשוב הוא, שהריח של השמן הוא מחריד. איך אפשר לישון עם ריח כזה סביבך?
האם כדורי הרזיה ששמם: celerete הווי מחול יכולים לגרום לי לנזקים בגוף? או בפוריות\כניסה להריות?
חסוי שלום מקווה שלא נפלת בפך אני מתנגדת לכדורי הרזיה כיוון שהם לא עושים את הפעולה וחלקם מזיקים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
עדי שלום לך אני בהריון 30 שבועות,האם מותר לאכול דג הרינג? את הדג שמים במלח וקרח,מנקים אותו ומוכרים אותו עם בצל האם מותר לאכול את זה? תודה לך ושבוע טוב.
שלום אילת יש להימנע מאכילת בשרים ודגים נאים או לא מבושלים בזמן הריון מחשש להרעלת מזון העלולה לגרום במקרים מסוימים ללידת פג, ללידת תינוק חולה ועוד... המשך הריון קל עדי מילר דיאטנית קלינית
כנסו למחקר ענק המוכיח זאת Amer.J.Clin.Nutr. 92:509-514,2010
המחקר הענק גילה שקפאין לא מזיק לפירפור פרוזדורים. לא דובר שם על יתרונות אחרים או נזקים אחרים של הקפאין שאני פרטתי בתשובות שלי (בעיקר פגיעה בספיגת ויטמינים ומינרלים). נושא המחקר: Caffeine consumption and incident atrial fibrillation in women1,2,3 האם קראת את המאמר או שאתה סתם מצטרף ל"אינתיפדה" של מרווין (שהוא גם אבי, יוסי, רפי, "הדיאטנית" ועוד) כנגד מנהל הפורום הזה? יש לי השערה מה כל כך מציק למרווין וזה קשור לשיווק האגרסיבי של "אומגה 3 ממקור צמחי" (המרווה המרושתת), שמרוויון הוא כנראה אחד המשווקים הנמרצים שלה. אם אתה לא מרווין, אני מציע שתקרא את התשובה המאוזנת שנתתי בנושא הקפאין והקקאו וגם את המאמר על הקפאין. כל הודעות פוגעניות, משמיצות ומרושעות ימחקו מיידית!
אינני מבינה צביקה, מדוע עד עתה לא מחקת את כל הודעות המשמיצים? הסובלנות שלך איננה במקום. כמעט ולא תפגוש פורום בו המנהלים משאירים הודעות כגון אלה.
אני חולת סקלרודרמה אבקש לדעת הם טיפול בתזונה לפי מקרוביוטיקה יכול לעזור.אני סובלת מאד מיובש קשה בעיניים האם יש טיפול חדש כלשהוא למחלה זו ?? תודה
ציפי שלום, ראשית, בנושא המקרוביוטיקה, אני מציע שתנסי למצוא מטפל ותיק ומנוסה ברפואה סינית שמתמחה גם בסוג התזונה הזאת. שנית, אין לי ניסיון רב בטיפול במחלה הזאת ולצערי היא בעייתית מאד. עם זאת, הקפדה על תזונה טבעית, איכותית ונטלת רעלים יכולה לעזור בתופעות שציינת ואחרות ולמנוע הידרדרות. בהצלחה צביקה קורן
תודה רבה על התשובה המהירה האם אתה מכיר מטפל טוב באיזור הצפון תודה ציפי
שלום! האם זה נכון שקקאו ושוקולד מכילים אבץ? ואם כן, באיזו כמות? מצד שני, ידוע שקקאו ושוקולד מכילים קפאין שלא בריא לצרוך אותו. אם כך, זה בריא לאכול שוקולד או לא? תודה.
ענבל שלום, באבקת קקאו יש 6 מ"ג אבץ ובשוקולד ו"ממתקי" קקאו 1 - 4 מ"ג. הקפאין והחומצה האוכסלית מפריעים לספיגת האבף ומינרלים וויטמינים שנמצאים בו. תקראי את התשובה שנתתי למטה לדפני בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, זה כבר שבועיים שאני מבסס את המזון היומית שלי על בסיס שייקים ירוקים בנוסף לפירות, קטניות וכד'. לאחרונה שמתי לב כי אני סובל מנפיחות בבטן בעיקר בשעות הבוקר. מה יכולה להיות הסיבה ?
אביב שלום, לנפיחות וגזים יכולות להיות סיבות רבות ובכלל זה מעבר לתזונה צמחית העשירה בסיבים. השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "נפיחות", או גזים". בהצלחה צביקה קורן
מה זה? עושים מזה קוביות כמו שוקולד ? מאיפה משיגים ? זה טעים כמו שוקולד ? והאם זה מעלה את הסוכר ? תודה!
שלום רב, יש בחנויות טבע אבקת חרובים ומזה מינים "שוקולד" חרובים. יש בזה סוכר ושומנים, אבל אין קפאין. אפשר להשתמש באבקה לטחינה עם דבש ליצירת חלבה טבעית, או לעוגה במקום קקאו. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, לאחרונה אני קוראת ושומעת יותר ויותר על סגולותיה הבריאותיות של אבקת הקקאו. האם כל סגולות הבריאות הן לא עומדות לטובת אכילתם, מול הדברים המזיקים באכילת האבקה. ידוע לי שאתה מתנגד לאכילת א. הקקאו. אודה לך אם תפרט מדוע. תודה מראש, דפני
דפני שלום, אכן לאחרונה מתגלות יותר ויותר עובדות על היתרונות הבריאותיים של אבקת ה ק ק א ו. לצערי רוב מוצרי הקקאו (שוקולד, "מעדנים", ממתקים וכד') עשירים מאד בסוכר, שומן רווי, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכד'. גם לקקאו כמה חסרונות שלא מוזכרים במחקרים. הוא מכיל מספר חומרים מזיקים כמו: קפאין, חומצה אוכסלית (שנמצאת גם בקפה ובתה וגורמת להתגבשות אבנים בכליות ולמניעת ספיגת סידן ומינרלים חשובים), תיאוברמין (נגזרת של קפאין), שומן רווי (גורם לעליה ברמת השומנים בדם, דימתילקסנטין (עלול לגרום להיווצרות משקעים סידניים בשד), השוקולד גורם לאקנה ("פצעי בגרות"), השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, אבנים בכליות, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיות. להלן קישור למאמר על הקפאין: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=135 לאור כל זאת אני מציע שכל אחד יעשה את שיקוליו בנושא. מי ש"חייב" לאכול שוקולד, יבחר בשוקולד מריר מעל 70% מוצקי קקאו שב"רכיבים" הסוכר לא מופיע ראשון. בהצלחה צביקה קורן
תודה על תשובתך, מלאה ומספקת.
לאחרונה עלה קרנו של שמן הקוקוס. אני קוראת יותר ויותר המלצות לשימוש בשמן זה. רציתי לשאול כמה לצרוך ממנו ליום והאם ניתן לערבב אותו עם מאכלים מסויימים?
שירן שלום, אני מסכים איתך וממליץ להשתמש בשמן הזה. רצוי לא מטוגן ולא מחומם. אפשר להוסיף לסלט, או לתבשילים. מתחילים בחצי כפית ואפשר להגיע לשתי כפיות מצורף קישור למאמר מקיף שכתבתי בנושא, כולל הפניות למחקרים ולמקורות: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=136 בהצלחה צביקה קורן
עדי שלום לך לאחרונה אני מרגישה בחילות,אני בשבוע 29 להריון אני לוקחת 7 שקדים וזה עובר,מרגיע. אני מבקשת לשאול אותך האם השקדים הם תחלופה לבשר?? האם להמשיך לאכול בשר בלי שום קשר לנטילת השקדים? תודה ויום טוב.
שלום אור השקדים הם מזון נפלא עשיר במינרלים, ויטמינים, חומצות שומן רב בלתי רוויות ויסודות קורט אחרים אך חשוב לדעת שהחלבון המצוי בשקד אינו מהווה חלבון מלא ועל כן אינו מהווה תחליף לבשר כמו גם למוצרי חלב וביצים בטח ובטח בזמן הריון. המשך הריון קל עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום רב, רציתי לדעת כמה גרם אגוזים מומלץ לצרוך ביום ? אני מעונין לאכול כל יום אגוזי מלך, שקדים וכן אגוזי ברזיל, כמו כן, אני משלב זאת עם כף פשתן. אבקש לדעת כמה גרם/כפות/אגוזים מומלץ לצרוך מכל אחד במשך יום אחד ? תודה רבה.
אלעד שלום, זה תלוי בסך כל השומנים שאתה צורך ביממה. באופן כללי מומלץ שהשומנים יספקו כ 30% מסך כל צריכת הקלוריות היומית. אם אתה לא בעודף משקל, אתה יכול לצרוך 5-10 שקדים, 1-2 כפות פשתן (טחון טרי) ושלושה אגוזים ( 1 ברזיל ו 2 אגוזי מלך / פקאן או 3-4 אגוזי קאשיו / אילסר / פיסטוק). הערות: - כדאי להשרות את השקדים ולקלף. - כדאי לגוון את סוגי האגוזים והזרעים. - במקום פשתן, או בנוסף, אתה יכול לטחון גם זרעי שומשום, דלעת וחמניות. בהצלחה צביקה קורן
אני מאוד אוהבת דייסות ולאחרונה נחשפתי לסוסים שיבולת שועל ויכולה לצרוך 6 עד 8 כפות ליום ב שתי מנות של דייסה זה בסדר? אני מרגישה טוב אבל אולי זה לא מומלץ אני לא אוכלת כמעט פחמימות להוציא את זה ועוד שאלה בפורום תזונה טיבעית ראש הפורום כינה את דייסת שיבולת שועל של קוואקר כדייסת אינסטנט מה זה אומר זה לא בריא? זה לא מכיל סיבים? אני נותנת לילדתו כול בוקר קערת דייסה וחושבת שנותנת לה בריאות במקום לחם או קורנפקס ואם זה לא מומלץ אז מה כן מומלץ וגם טעים לילדים תודה רבה נגה
נגה שלום באופן כללי, ההמלצה הרווחת היא כ- 30-25 גרם של סיבים תזונתיים ביום לכלל האוכלוסייה. אין להגזים בצריכת סיבים תזונתיים, כיוון שהם עלולים למנוע או להפחית את ספיגתם של מינרלים וויטמינים החיוניים לגופנו. לסיבים יש נטייה להתחבר לחומרים אחרים ולגרוף לא רק חומרים מזיקים אלא גם את החומרים המסייעים לגופנו. כמו כן, עודף סיבים עשוי לגרום לגזים במערכת העיכול. 6-8 כפות פתיתי שיבולת שועל ביום זה בהחלט סביר ואין לך ממה לחשוש. מומלץ להכין לבד את הדייסה ע"י פתיתי שיבולת שועל ותוספת של חלב / פירות יבשים / דבש ועוד ובכך לחסוך את תוספת החומרים המשמרים, חומרי הטעם הריח וכו' שנמצאות בדייסות המוכנות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום צביקה מדוע אינך ממליץ על אכילת דייסה עם חלב ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר שקוואקר זה מותג ונחשב לאינסטאנט זה לא מומלץ לאכול דייסת קוואקר איזו דייסה כן מומלצת ( אם מומלצת) ובאיזו כמות בברכה נועה
נועה שלום, "קוואקר" זה מותג - חברה המייצרת פתיתי שיבולת שועל "אינסטנט". בגישת התזונה הטבעית מומלץ לאכול פתיתים גסים של שיבולת שועל. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לבשל דגן עם חלב. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לצרוך חלב ניגר (נוזלי). אני ממליץ לצרוך יוגורט עיזים או "ביו" וגבינות עד 5% שומן (לא קוטג'). מומלץ לעשות דייסה עם מים, או "חלב" אורז, סויה וכד'. לשיבולת שועל יתרונות בריאותיים רבים ותוכלי לקרוא על כך בפרק המאמרים באתר שלי, או בחיפוש באינטרנט. היות ולא מדובר במוצר "אינסטנט" צריך לבשל את זה כמו כל דגן אחר (30 - 40 דקות). כאמור אני מייצג את התזונה הטבעית. את יכולה לפעול לפי שיקול דעתך. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני סובל כבר כ8 שנים מגסטריטיס ורפלוקס (ניסיתי טיפולים קונבנציונליים ואלטרנטיביים אך ללא הואיל). לאחרונה קיבלתי ייעוץ תזונתי ונבנה לי תפריט (די מוגבל). בנוסף חשוב לציין /שהבעיה מורגשת בעיקר במצבים של ארוחות גדולות - גם אם הארוחה מורכבת ממזונות מותרים ע"פ ההנחיות. מנות קטנות אינן גורמות בדך כלל לבעיות. העניין הוא שבזמן הארוחה קשה לי להפסיק לאכול ויוצא שאני אוכל ארוחות גדולות יחסית ואחר כך סובל מרפלוקס, צרבות ונפיחויות. שאלתי היא האם תוספת של אנזימי עיכול עשויה לשפר את העיכול כאשר אני אוכל ארוחה גדולה? חשוב לציין שאני בתת משקל - גובה 185, משקל 55, גיל 29. תודה מראש, אודי
אורי שלום אכן מאוד חשוב שתאכל ארוחות קצנות . אתה יכול לאכל יותר פעמים ביום אבל ארוחות לא גדולות . ואכן אנזימים יכולים מאוד לעזור. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
1. אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב . 2. שמעתי רופא פסיכיאטר שציין שאנשים צמחונים (שלא אוכלים בשר ומוצרי חלב) בסכנה ממשית של חוסרים בחומצות אמינו החיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר לבד. 3. האם זה נכון? במידה וכן איזה בדיקות מעבדה רצוי לעשות כדי לוודא האם יש חוסרים , לפני שמתחילים לקחת תוספים . 4. או יש פתרון אחר? בתודה
שמעון שלום אם אדם אוכל מאוזן לא יהיו לו חסרים כלל. אם אתה אוכל דגנים+ קטניות (למשל אורז ועדשי0 הוא מקבל את כל חומצות אמינו אם אתה אוכל קטניות +אגוזים כמו למשל חומוס+ טחינה כבר יש לך את חומצות אמינו . אם אתה אוכל ביצה יש בה את כל חומצות אמינו נ. כך שהרעיון לאזן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, רציתי לדעת מה הכמויות של חלב שומשום שאני יכולה לתת לבני בן ה 9 חודשים כל יום. אני מכינה לו מנה שמכילה 2 כפיות שומשום מלא. כמה מנות כאלה אפשר לתת ביום? תודה מראש טל
טל שלום ניתן לתת פעם עד פעמים ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, בדרך כלל אני משרה אגוזי מלך במים לפני אכילתם, האם אני יכולה להשרות כמות ולשים במקפיא? תודה
מיי שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לאחרונה התחלתי דיאטה דלת שומן ואני אוכלת מוצרי חלב מתחת ל3% הסידן נספג גם באחוזים נמוכים כי אני יודעת שלילדים מומלץ לתת מוצרי חלב מעל 5% כדי שיקבלו את הסידן אשמח לקבל הסבר קל וגם לגבי גבינה צהובה 9% שהבנתי שעדיף לאכול את הרגילה משום שרזה מעובדת מה זה אומר מעובדת?
נעמה שלום, ויטמין D חיוני לספיגת סידן. ויטמין D נמצא בשומן של בעלי חיים ובמיוחד בדגים. לכן ככל שיש פחות שומן במוצרי החלב, ספיגת הסידן תהיה פחות טובה. מטצרי שומן דלי חלב עובים תהליכים (עיבוד) שונים כדי להקטין את כמות השומן הטבעית שנמצאת בחלב. אגב, דיאטה דלת שומנים לא הוכיחה את עצמה. חלק מהמוצרים "דלי שומן" (לדוגמה: "מעדנים" למיניהם) מכילים הרבה סוכרים, או ממתיקים מלאכותיים וחומרים מזיקים אחרים שאינם תורמים להרזיה. בכל מקרה גם ב"דיאטה" הזאת אני מציע לך לא לוותר על כמות קטנה של שמנים טובים ומועילים כמו: שמן זית, שקדים, אגוזים זרעים אבוקדו וכד'. בהצלחה צביקה קורן
לאחרונה נחשפתי לסובין שיבולת שועל בהתחלה הייתי אוכלת שתיים שלוש כפות של הסובין ליום ובשבועיים האחרונים כפול ומשולש מזה (אני עושה מזה דייסה די מוצלחת) רציתי לשאול אם יש הגבלה לכמות המומלצת אם זה בריא לאכול 6 ואפילו יותר כפות ליום שלא אעשה לגופי נזק בשוגג תודה רבה
נגה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. עשי חיפוש על המילה "סיבים" או עצירות". אני שולל שימוש בסיבים כ"תרופה טבעית". יחד עם כולסטרול, שומנים ורעלים, הם סופחים ויטמינים ומינרלים ממערכת העיכול. את כל כמות הסיבים הדרושה (ויותר מכך) ניתן לקבל ממזון טבעי ואיכותי מהצומח הכולל ירקות חיים ומבושלים, פירות, דגנים מלאים וקיטניות. בהצלחה צביקה קורן
שלום צביקה אני סובל מעצירות עקב שימוש באנטביוטיקה וסתורי חומצה הפסקתי מהכדורים העצירות נהפכה לכרונית הגוף התרגל ללקסדין אייך אני יוצא מזה בבקשה בד"כ היציאות מילדות כול שלושה ארבעה ימים מערכת העיקול נחלשה נראה לי...? מה לעשות?
ישראל שלום אתן לך מס' עיצות אך המלצתי ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית מפורטת כי זה לוקח זמן. 1. לקחת חיידקים טובים. 2. לשתות הרבה מים מלא 3. לאכל הרבה ירקות 4.להוריד חומרים משמרים צבעי מאכל ושוקולד . 5. לעשות הרבה ספורט . בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן לאכול מאכלים מלאים : לחם מלא, אורז
איציק שלום לא כל כך הבנתי את שאלתך ברור שמגמה ירוקה חשובה ביותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
איציק שלום, אני מסכים עם טובה, אבל כדאי לשים לב איזה תוספים הכניסו לאבקה כגון ממתיקים מלאכותיים או ממתיקים אלכוהוליים (אספרטיים, מולטידקסטרוז וכד'). עשב שעורה זה דבר טוב, אבל כשהוא טרי. (לא ניתן להשיג טרי, אלא אם תגדל בחצר ביתך...). אם אתה אוכל ירקות ירוקים ושותה מיץ ירקות אין צורך באבקות תעשייתיות יקרות. בהצלחה צביקה קורן
לפי הנתונים המוצר ללא כל תוספות ואורגני, ומכיל אנזימים פעילים מה שמלמד לעניות דעתי שהוא שווה ערך לטרי. האם אני טועה?
שלום רב, האם באידוי של סלק ובטטה הערכים התזונתיים נעלמים? האם צריך לאדות אותם בקליפתם? ולמשך כמה זמן? תודה
מיי שלום, באידוי של סלק ובטטה נהרסים חלק מהויטמינים, אך המינרלים לא נפגעים. בנוסף, נוגדי חמצון כמו בטא-קרוטן זמינים יותר בעקבות האידוי והבישול. בתיאבון צביקה קורן
שלום רב אני מאוד משתדלת להוסיף לפשטידות ולמאפים כל מיני אגוזים,שקדים,גרעינים וכו...על מנת שביתי ובעלי יקבלו את כל הבריאות והערכים התזונתיים שבמרכיבים אלו. שאלתי היא האם אני פועלת נכון? האם בזמן החימום אם זה באפיה או בבישול הערכים התזונתיים של משפחת האגוזים והגרעינים נהרס? אודה מראש על התשובה
פאולה שלום, את לא פועלת נכון... החימום הורס את השמנים האיכותיים שנמצאים בשקדים ובאגוזים וגם חלק מהויטמינים. המינרלים לא נפגעים. זה אומנם טעים יותר ו"משדרג" את התבשיל, אך שקדים, אגוזים וזרעים כדאי לאכול ללא קליה, בישול או חימום. בהצלחה צביקה קורן
חייבים להרתיח או אפשר להוסיף ישירות ליוגורט.
ברברבה שלום את בכף יכולה להוסיף את הקוואקר ליוגורט . אך כאן זו לא דייסה. ניתן להוסיף גם אגוזים, זרעי פשתן טחונים ואולי קצת פרות חתוכים ואת משדרגת את המנה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם שעה וחצי או שעה לפני אימון כדורגל של שעה וחצי אפשאר לאכול סנדביץ של 2 פרוסות לחם עם גבינה צהובה אחת?(זו הגבינה היחדיה שאני אוהב :) ) ואם כן כמה זמן הכי מאוחר אפשאר לאכול את הנדביץ הזה?(זה מתעכל מהר או לא) 2.מה את אומרת על אכילת מספר ענבים ירוקים כ25 דקות לפני האימון? תודה רבה עדי :)
שלום 1. בהחלט אפשרי 2. מומלץ מאוד !!! בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב והשאלה מהי הדרך למניעת חוסר. 1. יש אומרים שהיה מחקר בביהח בילינסון שמצא שהגוף סופג מכדורים רק במידה והמינון גדול מ- 500 מיקרוגרם. האם זה נכון? 2. יש אומרים שהדרך הטובה ביותר זה דווקא מינונים קטנים כל יום אולם משולבים בתכשיר כללי של כל קבוצת ויטמיןB. 3. יש אומרים שחומצה פולית עוזרת לספיגה ואחרים אומרים בדיוק להפך. 4. האם לקחת עם הארוחה או בין הארוחות? בתודה
שאול שלום כמות הניתנת לאדם היא לפי מצב החסר שלו היום יש כדורי מציצה שעוקפים את מע' העיכול והספיגה היא ישירה לדם ואותם אני ממליצה לקחת עדיף ביחד עם חומצה פולית כיוון שהם עובדים ביחד. כדורים אילה לא משנה מתי לוקחים אותם. בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן
עברתי לקפה נטול, עקב עלייה בלחץ הדם ולאור מה שקראתי על קפה נטול, ישנן 3 דרכים להפחית את כמות הקופאין עד בכ- 95%. האם יש נזקים או סכנות בכל אחת מדרכים או, או חלקן, ואם כן, אילו?
שרון שלום, את מניחה שאני יודע למה את מתכוונת במשפט: "ישנן 3 דרכים להפחית את כמות הקופאין עד בכ- 95%", אבל זאת לא המציאות. אנא פרטי והרחיבי אם את רוצה לקבל התייחסות. אני לא ממליץ להשתמש בכל סוגי הקפה וגם ב"נטול". בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני כבר מספר שנים צמחונית,בחצי שנה האחרונה מתקדמת אל עבר הטבעונות (אוכלת מעט ביצים ומעט מוצרי עיזים 5%). התזונה שלי מבוססת על אוכל מלא,אורגני ברובו ללא אוכל מטוגן אכילת המתוקים שלי היא שוקולד 85% ,חטיפי חרובים אני במשקל תקין לחלוטין עשיתי לאחרונה בדיקת דם.הכולסטרול שלי תקין 112 LDL ו41 HDL אבל הטריגליצרידים עלו.לפני שנתיים היו 83 ועכשיו 154 אני לא עושה שום פעילות גופנית. האם זו יכולה להיות הסיבה? מעבר לכך אני אוכלת פחמימות (לחמים מלאים בעיקר שיפון מלא ואורז מלא) האם זו יכולה להיות סיבה? תודה!
גל שלום, - לא כתבת בת כמה את וזה חשוב. - פעילות גופנית בהחלט ח י ו נ י ת לאיזון רמות השומנים והסוכרים בדם. - עודף סוכרים עלול לגרום לתופעה שציינת. - תבדקי שאין ב"חטיפים" שאת אוכלת ממתיק מסוכן שנקרא: סירופ פרוקטוז מתירס (HFCS ). - תבצעי בדיקה נוספת בעוד 3 חודשים, אולי הייתה טעות בבדיקה. - נטייה מולדת לשומנים גבוהים יכולה להיות גם אצל צמחונים, טבעונים וספורטאים. בהצלחה צביקה קורן
זה כל מה שמשנה. מתוק - כולל קמח לבן, המגיע למעיים כסוכר טהור. כך פירות - הם מכילים סוכר = הופך בכבד לשומן....
שלום רב צביקה, בעיה די מביכה, לא נעימה ומציקה. בן 34 ומזה שנים בעת התעוררות / קימה בבוקר, קם בתחושות לא נעימות של גזים בבטן (כמעט כל בוקר), לאחר ששם לב לא לאכול דברים בעייתיים לפני השינה, ואף שומר טווח די גדול לפני השינה, ובכל זאת.. (והאם העניין יכול להיווצר גם מתוצאה של שתייה בלבד, לא מוגזת), העניין פשוט קצת החמיר, ולכן רציתי לשאול אותך, מה יכולה להיות הסיבה הישירה לתופעה הזו, האם רצוי לבדוק משהו, ומה אם בכלל יכול לסייע בעניין הטבעי. תודה מראש על תגובתך לנושא!!!!!
ש. שלום, ראשית כדאי שתדע שמדובר בתופעה טבעית ונורמלית. כל אדם חי, נושם ואוכל מייצר גזים ביום ובלילה. חלקם משתחררים במהלך השינה וחלקם בבוקר כשקמים. לפני היציאה בבוקר יש יותר גזים עקב נוכחים צואה במעי הגז. בכל אופן, אם אתה מוטרד, תפנה לגסטרואנטרולוג לבירור רפואי. להלן מאמר קצר שכתבתי בנושא גזים ונפיחות ובו טיפים טבעיים: "נפיחות וגזים במערכת העיכול היא בעיה מציקה, מעיקה, מביכה ולעיתים גם מכאיבה. עם זאת, כל עוד אנחנו חיים ואוכלים נייצר גזים. הגזים נוצרים במערכת העיכול על-ידי חיידקים אשר גורמים לתסיסה של פחמימות וחומרים נוספים. תוצרי הלוואי של תסיסה זו הם גזים כגון: חד תחמוצת הפחמן, חנקן, מתאן ומימן. לסוג המזון ולאיכותו ישנה השפעה ישירה על כמות הגזים וריחם. מזונות צמחיים העשירים בסיבים תזונתיים "מגיזים", אך בד"כ לא מסריחים. חלבון מהחי כמו: ביצים בשר, בשר מעובד נרקב במערכת העיכול וגורם לגזים מסריחים המכילים מימן גופריתי. הגורמים ליצירה מוגברת של גזים רבים ומגוונים ובין השאר כוללים: בליעת אוויר, פרוק לא שלם של המזון, חוסר באנזימי עיכול, עצירות, אלרגיה למזון (לדוגמה חלבון החלב קזאין, או חלבון החיטה גלוטן), אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז), פטריות וטפילים במעיים (כמו קנדידה), מחלות מעיים (קוליטיס, קרוהן, מעי רגיש וכד'), צריכת מזונות "מגיזים" (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, קיטניות, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים, קפה, משקאות מוגזים ועוד), אי הקפדה על צירופי מזון נכונים, אכילה מהירה ואי הקפדה על לעיסה יסודית, עודף מלח בגוף, לפני מחזור, קשיי עיכול תלויי גיל תרופות ותכשירים להרזיה. גיל מעבר וגיל שלישי ורביעי, מצבים נפשיים כמו: מתח, עצבנות, חרדה וכעס יכולים לגרום לגזים. ברוב המקרים אין סכנה במקרה ואפשר לתקן בקלות, ולעיתים זהו סממן של בעיה רצינית יותר. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים חמורים כתוצאה מגזים, למעט אי נוחות וכאבי בטן. במקרים מסוימים קיימת סכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. הנושא הופך בעייתי כאשר הוא מלווה בכמות רבה של גזים, כאבי הבטן חזקים וכאשר אין שליטה על פליטת הגזים. להלן כמה טיפים למניעת גזים: (במקביל כדאי לפנות לרופא המשפחה, או למומחה למערכת העיכול (גסטרו') לשלילת מחלת מעיים, לבדיקת אלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז, חוסר אנזימי עיכול' וכד'). תזונה נכונה והקפדה על כללים לתזונה נכונה. לנסות לאתר מזונות שגורמים לנו לגזים ולהימנע מצריכתם. לדוגמה: מוצרי חלב, קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, קפה, משקאות מוגזים, סוכרים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. לא ללעוס מסטיק. להימנע ממשקאות מוגזים, מתוקים או "דיאט". ללעוס את המזון לאט וביסודיות. לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. אם ניתן לשמור על צירופי מזון. להימנע ממצב של עצירות. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כמון, שומר, סלרי, אניס, הל ולפזר על המזון. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, לבנדר, בבונג. (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). לאכול פרי פפאיה ואננס - בעונה. בפירות אלה קיימים אנזימים המפרקים חלבונים ומסייעים בעיכולם. תוספי מזון: פרוביוטיקה (אצידופילוס וכד'), אנזימי עיכול (digestive aid), פחם פעיל (בהגבלה). לשלול קיום קנדידה, כרסת (ציליאק), אלרגיה למזון, מחלת מעיים". בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, רציתי לישאול לגבי שימוש באבקת ג'לטין מה דעתך? האם יכול לעזור בבעיית נשירת שיער? האם מוכר לך? כמה ואיך צורכים את האבקה, תודה רבה לתשובה רינה
רינה שלום, אני לא מאמין שהאבקה הזאת תועיל למניעת נשירת שיער. אני מציע שתקראי את התשובה שנתתי אתמול לגילה. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לברר לגבי שתית תה ירוק סגלותיו,האם אכן עוזר במחלות סרטניות,האם מותר לשתות תה לאחר ארוחה{ כי הדעה הרווחת שתית תה אחרי ארוחה מעכבת ספיגת ברזל}.האם מותר לשתות את התה קר.וכמה כוסות מותר לשתות ביום? תודה
אמיר שלום, לתה ירוק מיוחסות תכונות אנטי סרטניות ונוגדות חמצון. עם זאת הוא מכיל גם קפאין. אני ממליץ לא להסתמך על "תרופות טבעיות" (תה ירוק, יין אדום, קפה שחור, שוקולד חום וכד'), להשגת בריאות טובה, אלא על תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אם בכל זאת החלטת לשתות, אפשר לשתות 3 כוסות בין הארוחות, לא קר מידי, לא חם מידי ולא ממותק בסוכר או בממתיקים מלאכותיים. בהצלחה צביקה קורן
אתמול קניתי בחדר הכושר משקה איזונטני כחול בשם perform 02 (גטורייד) ב10 שקלים. האם לדעתך המשקה הזה ספציפי באמת משקה שיכול לעזור מאוד או שזה משהו לא שווה בכלל? אני עוסק בכדועף האם את המשקה לקחת לפני (כמה זמן לפני) או אחרי האימון/משחק? תודה
שלום רון ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום "אימון, כושר גופני ותזונה" באתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום בשנים האחרונות אני סובלת מהתקררויות חוזרות מידי כמה חודשים המלוות בחום, סינוסים מוגלתיים וכן מתחושת צריבה בקיבה. אודה על הדרכה לתזונה המתאימה לבעיות אלו שתתרום לחיזוק המערכת החיסונית
חני שלום, ראשית, אין אפשרות לתת "הדרכה" רצינית במסגרת הפורום. את זה עושים בייעוץ אישי ולאחר תשאול מקיף. שנית, חיזוק המערכת החיסונית בגישת הבריאות הטבעית נעשה על ידי אימוץ תזונה נכונה (הימנעות ממזונות מזיקים, צריכת מזונות מועילים ומבריאים והקפדה על כללים בסיסיים לאכילה נכונה), פעילות גופנית סדירה ונמרצת, טיפול במתחים ובקונפליקטים, הימנעות מעישון ומאלכוהול ועוד. שלישית, במקרה שלך כדאי להתחיל בצום מיצים או בדיאטת אורז למשך כמה ימים ואחר כך להכניס תיקונים בתזונה. רביעית, אני מקווה שמתשובתי הבנת עד כמה זה לא רציני לקוות לקבל תשובה בפורום זה או אחר לבעייה שנמשכת שנים. בהצלחה צביקה קורן
שלום אודה לך מאד אם תוכל לייעץ ולהדריך מניסיונך האישי.
חני שלום, אני סבלתי מהתקררויות שהתחילו כנזלת והתפתחו לדלקות בגרון ומשם לשפעות פעמים מספר לברונכית ואפילו דלקת ריאות, כל זה היה במשך די הרבה שנים, נאמר לי כי אין מה לעשות וזה עניין של מערכת חיסונית חלשה... זה היה עד לפני כעשר שנים. במהלך העשר שנים האחרונות אומנם חליתי כשלוש או ארבע פעמים אבל מעבר לחום של יום אחד ופעם אחת בה היה לי סטרפטוקוקוס. כל שעשיתי היה להוסיף מספר תמציות לתזונה היום יומית שלי. מכיוון שבפורום הזה לא אמורים לקדם או לפרסם (כך אני מקווה) אני לא אציין כל שם פה וכמובן ניתן להתיעץ באיש מקצוע. אשמח לעזור או לתת לך פרטים נוספים באם תרצי בטלפון 054-9292-621 שיהיה יום נפלא
שלום רב לצביקה קורן. יש לי נשירת שיער מאוד מסיבית,ואני מאוד דואגת שאאבד את השיער אוכלת בריא ומאוזן -וכעת המליצו לי על תוסף בשם רוטס HR מה דעתך? תודה מראש גילה
גילה שלום, ראשית, השאלה עלתה ר ב ו ת בפורום הזה - תעשי חיפוש על "שיער" או "נשירת שיער". שנית, לפני שאת רצה לקנות את התוסף הזה כדאי שתבררי אצל רופא עור אם אין סיבה רפואית לנשירה. מתח מתמשך יכול לגרום לנשירה וכך גם חוסרים תזונתיים, במיוחד של ברזל ואבץ. אני ממליץ לאזן את התזונה לפני שלוקחים "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן
להלן תפריט ארוחת הבוקר שלי- אשמח לשמוע אם לדעתכם כדאי להוסיף מרכיב נוסף, [הארוחה הבאה שלי ביום מתקיימת בשעה 12:30, גם אז אני לא ממש רעב...] א.2 כפות שיבולת שועל (לא גרוסה) ב.1 כף גרגירי פשתן טחונים במקום ג.20 גרם אגוזי מלך ד. 2-3 אגוזי ברזיל ה. חצי יופלה 3% או במתיקות מעודנת 1.5% ו. קצת חלב. *** מדי פעם אני מוותר על אגוזי המלך והברזיל, למרות שזה לא שכיח.
שלום אלעד באופן כללי נראה בסדר, הייתי ממליצה להגדיל את כמות החלבון (הכי פשוט לאכול יופלה שלם במקום חצי). כמובן שמאוד תלוי איך התפריט שלך ממשיך לאורך כול היום... מה מטרות התפריט, נתוני המשקל, מצב בריאותי וכדומה... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית