פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/08/2011 | 22:30 | מאת: תמי

אבי אושפז בעקבות חוסר אשלגן מה צריך להוסיף במזון האם התרופות שהוא מקבל בגילו 60+ גורמות לאיבוד אשלגן?

14/08/2011 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, ירקות, פירות שקדים ואגוזים מכילים אשלגן. לא כתבת אילו תרופות הוא לוקח, אבל ישנן תרופות שעלולות לפגוע בתפקוד הכליות ומכאן לשיבוש במאזן האשלגן בדם. זאת לא שאלה לפורום - תתייעצי עם הרופא המטפל, או תזונאית בבית החולים. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2011 | 10:44 | מאת: שבתאי

אומרים שאפשאר כחצי שעה לפני פעילות ספורטיבית לצרוך פרי וכל הזמן מזכירים את הבננה ואת התמרים,האם אפשאר במקום זה לאכול תפוח ירוק או שלא? תודה

16/08/2011 | 11:55 | מאת: עדי מילר

שלום שבתאי אפשר אך פחות מומלץ עקב כמות הסיבים הגבוהה שמכיל התפוח. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

17/08/2011 | 05:19 | מאת: שבתאי

אם אני רגיל לצרוך פרי לפני האימון ויש לי אפשרות לאכול רק תפוח אז עדיף כן לאכול מאשר לא?

13/08/2011 | 10:13 | מאת: שאול

שמעתי את צביקה קורן ממליץ בתוכנית רדין על תוסף ויטימין D שאינו מכיל תוספים מזיקים ונדמה לי שצינת שהוא בריכוז של 100 יחידות . אשמח אם תוכל להפנות או לציין את שם המוצר/חברה. בתודה

14/08/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, זה לא משנה מה שם החברה. תבקש בחנות טבע או בבית מרקחת ויטמין D ללא תוספת של ממתיקים, צבעי מאכל, חומרים משמרים וחומרי טעם. בד"כ יש בזה 200 יחידות, כך שכדאי לקחת 5-10 טיפות לפחות. בהצלחה צביקה קורן

13/08/2011 | 10:11 | מאת: שאול

בישול כמות גדולה (6 ליטר) של ירקות קפואים ורגילים יחד נמשך זמן רב (גם עם קודם מרתיחים את המים ורק אח"כ מוספים את הירקות. האם בישול כמות גדולה זו של 6 ליטר בסיר לחץ תתן שיפור תזונתי בריאותי באיכות הירקות בגלל קיצור משמעותי בזמן הבישול? אידוי לא ניתן לביצוע כי חלק מהירקות נשארים קשים בתודה

14/08/2011 | 06:18 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, בישול בסיר לחץ מקצרת את משך הבישול ולכן אפשרית ומומלצת. בהצלחה צביקה קורן

12/08/2011 | 22:53 | מאת: רחל

האם ללקיחת אומגה 3 ןכמוסות שום-קיוליק השפעה הדומה לאספירין?

13/08/2011 | 06:06 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, ישנם מזונות כמו: שמן דגים, שום, בצל, ג'ינג'ר ועוד שיש להם השפעה על דילול הדם. אין להם השפעה כמו אספירין, אבל מי שלוקח אספרין צרילקחת בחשבון את העובדה הזאת. בהצלחה צביקה קורן

12/08/2011 | 16:10 | מאת: ברק

אני צורכת בנפייבר כבר שנה וחצי, האם יש בעיה להמשיך להשתמש במוצר בזמן ההריון?

16/08/2011 | 11:54 | מאת: עדי מילר

שלום אין בעיה, את יכולה להמשיך לצרוך בזמן הריון ובהמשך גם במשך תקופת ההנקה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

12/08/2011 | 11:24 | מאת: שרה

לצביקה קורן היקר, קודם כל אני מתנצלת, לא התכוונתי להכניס אף אחד ללחץ כתוצאה משאלתי, שכן זה כנראה נובע מאיזשהו "חוסר אונים" כלשהו מחוסר ההבנה שלי בנושא ושנית, נראה לי שיצא לך רק טוב מזה שנכנסת ללחץ. כי אני משוכנעת שכעת התשובה ברורה ומובנת יותר לכל השואלים בנושה זה. אז לסיום, תודה רב על התשובה המובנת באמת, יום טוב והרבה בריאות!!

13/08/2011 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

אני לא ממש נלחץ... אני פשוט לא אוהב את צורת ההתנסחות הזאת... שמח שעניתי על הציפיות שלך.

12/08/2011 | 09:59 | מאת: ליילה

צביקה היקר, אני נהנית מאוד לקרוא את תשובותיך כאן בפורום. לשאלתי - אני נתונה במשבר של דיכאון מזה כחצי שנה. אני מסתייגת מטיפול תרופתי ולכן נמנעת ממנו. תזונתי אינה טובה, אני שוקלת מעבר לתזונה צמחונית בריאה. האם שינוי תזונה לכשעצמו יכול להשפיע לטובה על הדיכאון? נעזרתי בטיפול רפלקסולוגי ממושך - ללא הטבה. מהן המלצות הנטורופתיה במצבי דיכאון ואילו טיפולים מהרפואה המשלימה עשויים לסייע<? דיקור? תודה מראש, ליילה

12/08/2011 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

ליילה שלום, ראשית תודה על המשוב החיובי. שנית, שאלתך היא דוגמה טובה לבעיה שלא מתאימה לפורום. לפעמים אין ברירה וצריך לקחת תרופות... במיוחד אם מדובר בדיכאון מתמשך. כמובן ששינוי תזונתי בשילוב צמחי מרפא, תוספים וטפול מגע כלשהו (שיאצו, עיסוי, רפלקסולוגיה וכד') יכול להועיל, אבל כאמור זה תלוי ברמת המשבר שלך ובסיכויים לצאת ממנו. אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית או בנטורופטיה ואל תסתפקי בפורום זה או אחר. אל תסתפקי במישהו שיציע לך רק "תרופות טבעיות" - צריך לטפל בבעייה בצורה הוליסטית בכל המישורים והמימדים. אשמח לנסות לעזור לך. (אני בדרך כלל לא נוהג להציע את עצמי, אבל אולי ביחד נוכל לקבוע מסלול טיפולי שיתאים לך). בהצלחה צביקה קורן

11/08/2011 | 20:00 | מאת: דפי

אשמח לדעת דעתכם, מומחי הפורום,על שימוש בפטריה הזו. תודה מאד :-)

12/08/2011 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

דפי שלום, אפשר להשתמש. אני אישית לא ממליץ ולא מעודד להשתמש ב"תרופות טבעיות" וכבר כתבתי על זה הרבה בפורום הזה. כדי להשיג בריאות טובה צריל לאכול נכון, להתעמל ולטפל במתחים. בהצלחה צביקה קורן

11/08/2011 | 15:27 | מאת: שרה

לטובה בר שאן שלום. האם ישנה תשובה חד משמעית וברורה לגבי משקה צ'קו של שטראוס. כל התשובות שנתקלתי בהן עד היום הן לא חד משמעיות כגון: אני חושב... אני לא בטוח.... לא ידוע לי על נזקים .... האם משה צ'יקו בריא והאם מותר לצרוך אותו בהיריון? אנא תשובה עד כמה שאפשר ברורה ומדוייקת, כי מהתשובות שמפורסמות עד כה, אי אפשר לדעת אם אכן זה טבעי ובריא או שלא כל כך ידוע. בכבוד רב שרה ?

12/08/2011 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, ראשית טובה בחופשה - את יכולה להמתין לשובה ואז אולי תקבלי תשובה "חד משמעית וברורה" ו"ברורה ומדוייקת". כשאני מקבל בקשות לתשובות "מוסמכות, מנומקות ומקצועיות" אני נכנס ללחץ... בינתיים אני יכול לומר לך שצ'יקו זה לא משקה בריאות! אמנם יש בו נוגדי חמצון, אבל כל מזון קלוי אינו בריא ומכיל חומר החשוב כמסרטן (בנזופירן -4). קפה זאת דוגמה טובה. צ'קו זה מזון תעשייתי מעובד שמכיל דגנים קלויים. השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית היא: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר "להתפשר" ולשתות סודה, בירה שחורה, מיצים "טבעיים" שמוכרים בסופר ו..צ'יקו. כדאי מאד להימנע ממשקאות "קלים" ומוגזים, משקאות "דיאט", משקאות אנרגיה, אלכוהול, קפה (רגיל ו"נטול"), קקאו, תה רגיל. מקווה שהתשובה שלי מספיק ברורה. בהצלחה צביקה קורן

16/11/2011 | 19:17 | מאת: עדנה

לצביקה שלום, קראתי את תשובתך לגבי משקה צ'יקו של שטראוס וקצת נבהלתי כי אני שותה משקה זה בקביעות .האם תשובתך לגבי הצ'יקו ( של שטראוס) מתאימה ונכונה גם לצ'יקו - אבקה להכנת משקה צ'יקוריה של עלית? ברכיבים כתוב: 100% ציקוריה (עולש) וכן מצויין שהוא משקה המכיל סיבים פרה ביוטיים?! ממתינה לתשובתך תודה מראש

11/08/2011 | 15:17 | מאת: יפעת

האם קיים דבר כזה בורגול מחיטה מלאה ובורגול מחיטה לא מלאה?

12/08/2011 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

יפעת ששלום התשובה חיובית - תבדקי בחנויות טבע בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 23:44 | מאת: דליה

לצביקה קורן שלום רב, ראשית תודה לתשובה כול כך מהירה, בהמשך לענין הטחינה התכוונתי לטחינה אתיופית(אמארה)עשויה משומשום מלא מונבט שמכילה 600 מ"ג זרחן ו-1000 מ"ג סידן,ב-100 גר' של טחינה. האם במקרה זה לא מזיק הזרחן? בדרך כלל הייתי משתמשת בטחינה משומשום מלא אורגני של אדמה שם לא מוזכר בכלל זרחן, מה דעתך?מה עדיף ? ושוב מודה לך מאוד לתשובה דליה

11/08/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, הזכרתי את הטחינה האתיופית בהקשר של החומצה האוקסלית. בכל טחינה יש זרחן - תבדקי בתווית. לפעמים לא כותבים. הטחינה האתיופית נחשבת טובה מאד. בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 15:25 | מאת: דפנה

שלום רב, האם מיכלי המים הביתיים המחוברים לצנרת המים כמו תמי 4 הם מים איכותיים יותר ממי ברז.

10/08/2011 | 17:01 | מאת: אושרת

כן, גם לי חשוב לדעת. בעלי רוצה לקנות את המתקן החדש של אלקטרה. הוא נורא התלהב מהמסנן שלו - היחיד בארץ שיכול לסנן גם מתכות כבדות (עופרת וכספית) ואפילו כלור. אני לעומתו לא רואה שום בעיה עם מי ברז. זה באמת עדיף?

10/08/2011 | 21:28 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני ממליץ להשתמש במסנן מים שיש בו פילטר פחם ומנורה אולטרה סגול וכל אמצעי אחר שמפחית את כמות החיידקים, המתכות המזיקות (כלור, פלואור, קדמיום, כספית ועוד) וחומרים מזיקים אחרים. ראוי לציין שרשויות הבריאות בארץ ממליצים להשתמש במי ברז. בהצלחה צביקה קורן

11/08/2011 | 13:10 | מאת: שירות תמי 4

שלום דפנה, איכות המים בישראל היא טובה ועומדת בדרישות המחמירות של "תקנות בריאות העם למי שתייה". ספקי המים בפיקוח משרד הבריאות נדרשים לעמוד בתקנות אלו ובמקרה שנמצאת חריגה הבאר נסגרת, כך שאנו שותים מים מפוקחים מבוקרים ואיכותיים. מטהרי המים של תמי 4 עומדים בדרישות ובתקנים המחמירים שנדרשים לצורך כך, כגון תקן 1505 לקטגוריות של סינון וטיהור מטהרי המים של תמי 4 מסננים חלקיקים כגון חול אבנים וכדומה וגם סינון כימי (לספיחת הכלור, חומריים כימיים וטעמי לוואי). טיפול נוסף במים נעשה באמצעות מנורת UV לקטילת חיידקים ניתן לפנות לאתר משרד הבריאות ולאתר מכון התקנים לצורך קבלת פרטים רשמיים נוספים בנוגע לתקנים השונים ולאיכות מי השתייה. המשך יום מהנה, בברכה, ליאת, שירות תמי 4

11/08/2011 | 14:24 | מאת: קארין

לצערי תמי 4 לא מסנן את הפלואור המזיק.

10/08/2011 | 09:20 | מאת: דליה

שלום רב, רציתי לשאול לגבי טחינה גולמית משומשום מלא ומונבט שמתי לב שברשימת המרכיבים מופיע בין היתר זרחן בכמות של 600 מ"ג ל-100 גר' של טחינה(כמובן יש 1000 מ"ג של סידן באותה כמות של טחינה) השאלה היא אם אין כאן בעיה של ספיגת סידן?? תודה רבה לתשובה דליה

10/08/2011 | 21:33 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, זרחן, במינון הנכון, חיוני לבריאות העצם ואף מרכיב אותה. בכל מזון בו יש סידן ומינרלים אחרים יש גם זרחן. כאשר יש יותר זרחן מסידן, כמו בבשר ודגים, זה בעייתי. אגב, בטחינה רגילה יש חומצה אוקסלית שמפריעה מאד לספיגת הסידן. בטחינה האתיופית (אמארה) ובטחינה משומשום מונבט, אמורה להיות כמות קטנה מאד של החומצה. בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 02:28 | מאת: איתן

היי רציתי לדעת מה המינון המומלץ של לגלטומין לחיזוק מערכת חיסונית וחיזוק תפקודים קוגנטיביים כי אני מבין שיש כמוסות שמכילות 500 מ"ג ויש אבקות שכל מנה מכילה 5 גרם ואפילו אנשים אומרים שאפשר לקחת 20 גרם ביום. אז מה באמת נכון ובבקשה אל תאמרו לי לקחת את זה מהתזונה כי אני רוצה תוסף בכל זאת :) ?? תודה רבה

10/08/2011 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, אני לא מתמצא במינונים של התוסף שציינת, אבל אני חושב שאתה עושה טעות. יש 22 חומצות אמינו והן פועלות בסינרגיה ובאיזון. לקיחת תוסף במינונים שציינת עלולה לגרום לחוסר איזון ולנזקים בריאותיים. אם אתה מתעקש לקחת תוסף ולא לקבל את כל חומצות האמינו מהמזון, לפחות תיקח תוסף שמכיל את כל חומצות האמינו. האם תיקח את התוסף הזה במשך כל חייך? האם חשבת מה יקרה כשתפסיק לקחת? בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 00:16 | מאת: חנה

אימי בת 76 לאחר ארוע מוחי קשה (מזה שלוש וחצי שנים),ועקב מצבה, רוב היום ישובה על כסא גלגלים, באחד מאישפוזיה בביה"ח,חזרה עם דלקת בשתן ומאז חדשות לבקרים הדלקת חוזרת, הגענו לאחרונה למצב שהיא מקבל אנטיביוטיקה בשם זינט למשך 10 ימים וכשנגמר התחילו לתת לה טיפול מונע בזינט,פעם ביום. נאמר לנו שאם הדלקת תחזור, אין יותר מה לעשות. שאלתי: האם זינט היא אכן טיפול מונע? ומה האפשרויות העומדות בפנינו אם הדלקת תחזור... האם קיימת אנטיביוטיקה מסוג אחר שיש לה השפעה חזקה על דלקות בשתן? תודה רבה

10/08/2011 | 06:21 | מאת: שולה

יקירה אינני יודעת אם אוכל לעזור לאמא. אני באה ממקום של מי שסבלה שנים ארוכות מדלקות בדרכי השתן. בעזרת כל מיני דברים הצלחתי בסוף לצאת מהמצב הארור הזה. אם את רוצה שלחי אלי למייל ואכתוב לך כל מה שאני עשיתי בתקווה שאולי יעזור לאמא. הרבה בריאות [email protected]

10/08/2011 | 07:50 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, ראשית זה לא פורום רפואי ואני לא מוסמך לתת חוות דעת על תרופה זו או אחרת. בגישת התזונה הטבעית הטיפול בדלקות מסוג זה הוא בתזונה אנטי דלקתית ובלקיחת תוספים של חמוציות, אוכמניות ופרוביוטיקה. כדאי להימנע מסוכרים, קמח לבן ומוצריו (מאפים, עוגות וכד'), משקאות קלים ומוגזים ועוד. להקפיד על שתייה מרובה של מים, תה צמחים ומיץ ירקות כדאי לפנות ליעוץ אישי ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן

09/08/2011 | 21:53 | מאת: מי

שלום רב, לאחר שהיום ראיתי תולעת בנבטי ברוקולי שהוציאה לי את כל החשק להמשיך לאכול נבטים רציתי לקבל מכם המלצה איך לשטוף את הנבטים וכל העלים הירוקים בצורה הטובה ביותר ובזמן קצר??? ולגבי נבטוטים קנויים, כמה זמן הם מחזיקים במקרר? תודה

10/08/2011 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית כדאי לקנות טרי ולבדוק את הנבטים בעיין. שטיפה מהירה נעשית בקערה. אפשר להוסיף מעט חומץ תפוחים, או חומרים ייעודיים שנמכרים בחנויות טבע. נבטוטים אפשר להחזיק עד שבוע ימים ובכל מקרה כדאי לחלוט או לבשל חמש דקות. בהצלחה צביקה קורן

09/08/2011 | 15:40 | מאת: דפנה

שלום רב, יש לי כמה שאלות, אודה לך אם תוכל לענות לי עליהן: 1. האם ידוע לך על חברת תבלינים (לא חייב להיות אורגני) שהתבלינים טבעיים לגמרי ללא תוספות כגון: חומר משמר, מלח, צבע מאכל, מונסודיום וכו'. 2. התבלינים שאינם באבקה, תבלינים יבשים, כמו פטרוזיליה, כוסברה, או תבלינים שצריך לטחון אותם, האם הם טבעיים לגמרי או שיש בהם חומרים משמרים כמו באבקות. או היבוש שלהם נעשה באופן שלא משאיר בהם ערכים תזונתיים. 3. האם אתה ממליץ לקחת באופן סדיר ויטמין Q10. תודה רבה, דפנה

10/08/2011 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

דפנה שלום, 1. האם ידוע לך על חברת תבלינים (לא חייב להיות אורגני) שהתבלינים טבעיים לגמרי ללא תוספות כגון: חומר משמר, מלח, צבע מאכל, מונסודיום וכו'. - רוב התבלינים של צמחים בודדים הם ללא תוספות. רק ב"תערובות" הייעודיות מוסיפים חומרים מזיקים. תתרגלי להביט בתווית. 2. התבלינים שאינם באבקה, תבלינים יבשים, כמו פטרוזיליה, כוסברה, או תבלינים שצריך לטחון אותם, האם הם טבעיים לגמרי או שיש בהם חומרים משמרים כמו באבקות. או היבוש שלהם נעשה באופן שלא משאיר בהם ערכים תזונתיים. - אני לא יודע מה שיטות הייבוש, אבל החומרים המועילים נשארים בהם. 3. האם אתה ממליץ לקחת באופן סדיר ויטמין Q10. - להלן קטע ממאמר שכתבתי בנושא: "למי כדאי לקחת תוסף? &#252; לאנשים מבוגרים ומזדקנים - עם תהליך ההזדקנות והתקדמות הגיל, חלה ירידה בייצור העצמי של Q-10 . &#252; למצבי עייפות וחוסר אנרגיה, אורח חיים מאומץ, עומס עבודה ולחץ יומיומי הדורשים רמות גבוהות של אנרגיה. &#252; לבעלי כולסטרול גבוה המשתמשים בתרופות ממשפחת הסטאטינים להורדת רמות הכולסטרול. תרופות אלו מורידות גם את רמות הקו-אנזים Q10 המיוצרת בגופנו, דבר שיכול לפגוע בפעילות התקינה של הלב. לכן מומלץ למשתמשי הסטטינים לקבל במקביל גם תוספת של קו-אנזים Q10 . http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18398496?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=15 &#252; לחולים במחלת לב וכלי דם - Q10 יעיל לתמיכה ושיפור תפקודי הלב. נוסף על תפקידו כ"ספק אנרגיה" יש לו תפקיד חשוב נוסף כנוגד חמצון, המנטרל רדיקלים חופשיים, שהם חומרים מזיקים העלולים לקדם את הרובד הטרשתי בכלי הדם. הוא מועיל לאחר התקף לב, יתר לחץ דם, הפרעות בקצב הלב, ירידה בספיקת הלב. &#252; לעוסקים בפעילות גופנית קבועה. במהלך הפעילות, הגוף מגייס את מאגרי האנרגיה, מה שגורם לדרישה מוגברת של 10Q. הוספת Q10 תורמת לשיפור הכושר הגופני ולהפחתת הרגשת התשישות לאחר המאמץ. בפעילות גופנית מאומצת (כגון רכיבה על אופניים) תוספת Q10 משפרת את העמידות במהלך הפעילות ומקצרת את משך ההתאוששות. &#252; לסובלים ממחלת חניכיים. רקמת החניכיים, המתחדשת כל הזמן, זקוקה לריכוז גבוה של הקואנזים. מספר מחקרים הראו שמחסור ב-Q10 קשור להתפתחות התהליך הדלקתי במחלות חניכיים. לסובלים ממחלת חניכיים ולאחר ניתוח חניכיים, תוספת Q10 עשויה להועיל לחידוש רקמת חניכיים בריאה. המאמר המלא מופיע באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=119 בהצלחה צביקה קורן

10/08/2011 | 11:50 | מאת: דפנה

תודה רבה לתשותך. עזרת לי מאוד.

09/08/2011 | 13:52 | מאת: מירב

שלום, אני בת 28, צמחונית כ 16 שנה, אוכלת מאוזן ובריא (אגוזים, שקדים, אורז, עדשים והמון ירקות ופירות), בחודשיים האחרונים אני מרגישה כל הזמן עייפה וחולשה, לא משנה כמה שעות ישנתי או מה עשיתי במהלך היום.. האם יש משהו טבעי שיכול למנוע את הרגשת העייפות? (אני סובלת גם מנשירת שיער).. תודה

10/08/2011 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, אני מציע לך לקרוא מאמר קצר שכתבתי בנושא העייפות ומופיע באתר שלי בקישור הבא: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=138 בטיפול צריך להיות כולל ומקיף ולא באמצעות מזון מסויים או תוסף. חשוב לאתר את הסיבה לעייפות כדי להחליט על הטיפול המתאים. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2011 | 20:36 | מאת: נירה

שלום רב, לפני שנה עברתי ניתוח כריתת קולון שמאלי עקב דיברטיקולים ומאז אני משתמשת בטיפות אלה למנוע עצירות לאחר ששיטות אחרות נכשלו.היום בבואי לקנות אותםאמרו לי בסופרפארם שמשרד הבריאות הורה להוריד אותם מהמדף.האם זה נכון?מה בסיבה?ועל איזה תכשיר טבעי אחר אתם ממליצים? תודה רבה.

09/08/2011 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

נירה שלום, באופן עקרוני אני מתנגד לשימוש במשלשלים. זה גורם לעצלות מעיים ולהתמכרות. אם את "חייבת", תשאלי בבית המרקחת - יש המון תחליפים לטיפות הממכרות האלה. אגב, לא כל מי שעבר כריתה משתמש במשלשלים... בהצלחה צביקה קורן

שלום, הבנתי שלפי הדיאטה על פי סוג הדם , לקבוצת הדם B מתאים לחם מחיטה נבוטה או טרום נבוטה?

09/08/2011 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, אני לא מכיר לעומק את השיטה הזאת וגם לא מתלהב ממנה. מי ששומר על תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת לא צריך להטיל על עצמו עוד גזירות והגבלות. בכל אופן יש ספר בנושא ויש מידע ברחבי האינטרנט. בהצלחה צביקה קורן

08/08/2011 | 10:20 | מאת: שרית

רציתי לדעת אם מומלץ לנערה בת 17 לקחת כדור קליצום,היום לפני צום תשעה באב? והאם הכדור הזה דווקא יכול לעשות אותי יותר צמאה ולהקשות?או שהוא 100% עוזר?

08/08/2011 | 12:20 | מאת: צביקה קורן

שרית שלום, אין צורך לקחת כדור קלציום, אלא אם כן את לוקחת באופן קבוע בהוראה של רופא או מטפל. אין לתוסף הזה השפעה על הצום. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2011 | 19:39 | מאת: מלי

שלום, רציתי לדעת בארוחה במסעדה איזו מנה עדיפה מבחינה קלורית/בריאותית: 1. פסטה בולונז ברוטב עגבניות (או בלי בולונג, מה שעדיף) 2. המבורגר 220 גר' בלחמניה (ללא תוספת צ'יפס, רטבים וסלט) 3. פרגיות צלויות ברוטב עגבניות תודה

08/08/2011 | 07:58 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, כדאי שתפני את השאלה לפורום אחר. בפורום תזונה טבעית אנחנו שוללים את שלושת המנות שציינת. בנוסף, קחי בחשבון שבמסעדות מוסיפים הרבה שומן ומלח כדי שהאוכל יהיה "טעים". בהצלחה צביקה קורן

07/08/2011 | 16:25 | מאת: אייל

יש לי אי סבילות ללקטוז בבדיקה שביצעתי לפני כשנתיים..האם זה אומר שיש לי גם אי סבילות לפרוקטוז..? היכן אני מבצע בדיקה כללית לאי סבילות למזון..? תודה והמשך יום טוב.

08/08/2011 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, לקטוז זה סוכר החלב ופרוקטוז נמצא בפירות. אין הכרח שתהיה רגיש לשניהם. תפנה לאלרגולוג דרך המרפאה שלך לבדיקת אלרגיות בנוסף, תוכל למצוא גורמים פרטיים שמבצעים בדיקות. תבדוק בגוגל "בדיקת אלרגיות". בהצלחה צביקה קורן

07/08/2011 | 15:46 | מאת: נוח

איקרה כידוע לי מורכב מביצי דגים ושצן,האם לאור כך זה לא בריא לאכול איקרה? שאלה נוספת:בצל לא מבושל שמעתי גורם לא חיובי לבריאות האדם. האמנם?

08/08/2011 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

נוח שלום, האיקרא עשיר מאד במלח ולכן לא מומלץ בעיני. אני לא שמעתי שבצל לא מבושל מזיק לבריאות. בבצל יש ויטמינים, מינרלים וחומרים אנטי סרטניים חזקים מאד. הוא מוסיף הרבה טעם לסלט ולתבשילים. אם הבצל גורם להפרעות עיכול ולכאבים בקיבה, כדאי להימנע. בהצלחה צביקה קורן

06/08/2011 | 22:16 | מאת: יהודה

מהי התזונה הנכונה להתאוששות אחרי ניתוח ? תודה

07/08/2011 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

יהודה שלום, הפורום הוא לא המקום לקבל ייעוץ לתזונה אחרי ניתוח (איזה ניתוח?). את זה צריך לעשות בייעוץ אישי המותאם לצרכים שלך. השאלה ששאלתי בסוגרים היא רק אחת מעשרות השאלות שתישאל ובהתאם לכך תיקבע התזונה המתאימה לך. באופן כללי אני יכול להמליץ לך לעבור לתזונה טבעית ונטולת רעלים. רפואה שלמה צביקה קורן

06/08/2011 | 21:40 | מאת: יעלה

אני חולה ב-CFS. חברה הציעה לי לשתות כוסית קבועה של המשקה של חברת מונה-וי. האם שמעתם עליו? אכן יגדיל תחושה של אנרגיה?

07/08/2011 | 08:31 | מאת: צביקה קורן

יעלה שלום, שמענו עליו. שמענו גם על עוד 15 משקאות פלאים ו"תרופות טבעיות" לשפור הבריאות (משקה מפרי אסאי, צמח המאקה, וומה, גוג'י ברי, אינטרה, אמאלקי ועוד ועוד). כל אחד מהם יכול להועיל לך אם יש לך עודף כסף. בעיני אין תחליף לתזונה טבעית, הכוללת הימנעות ממזונות מזיקים והוספת משונות מועילים ומבריאים. מה יעזור משקה זה או אחר אם ממשיכים לעשן, לשתות קפה, אלכוהול, משקאות קלים ומוגזים ולצרוך סוכרים, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, עודף מלח וכד'. בהצלחה צביקה קורן

06/08/2011 | 12:19 | מאת: שאול

יש הטוענים (ביניהם מומחים למבנה השמן) שגרעיני פשתן טחונים מתחמצנים מידית (אפילו אם אוכלים אותם מיד בסיום הטחינה) בגלל הרגישות המאוד גבוה של שמן הפשתן לחשיפה לחום לאויר ולאור. ולכן ממליצים לאכול ולטחון ביסודיות עם השיניים או להשרות ללילה להתרככות. אשמח לשמוע דעתכם. בתודה

07/08/2011 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, ראשית אתה צודק! שנית, באותה מידה כדאי לאכול עגבניה מבלי לחתוך אותה בסכין מתכת. וזה נכון לגבי כל הירקות והפירות. אין גבול ל"אדיקות", להקפדה ולהטלת גזירות. בעיני זה מזיק ולא רק ברמה התזונתית. אם אתה יכול ללעוס ולטחון את זרעי הפשתן בשיניים, זה בסדר גמור. למי שאין זמן, שיניים או סיבות אחרות, כדאי לטחון ולאכול תוך 20 דקות. אפשר גם לשמור במקרר או במקפיא בצנצנת זכוכית. בהצלחה צביקה קורן

04/08/2011 | 21:29 | מאת: דפני

שלום רב, אני בתהליך הורדה במשקל, לאחרונה "נתקעתי" וקשה לי לרדת במשקל, המליצו לי לצרוך 2 כפות זרעי פשתן ביום. האם זרעי פשתן אכן יכולים לעזור לי בהרזיה? תודה.

05/08/2011 | 09:49 | מאת: צביקה קורן

דפני שלום, כפי שציינתי מספר פעמים בפורום, אין מזון "משמין" או "מרזה". זרעי פשתן (טחונים טרי בבית) מעילים שומן איכותי, חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים ועוד, אבל יש להם ערך קלורי שאותו צריך לקחת בחשבון בספירה היומית של סך הקלוריות שנצרך לעומת הקלוריות שמוציאים. בהצלחה צביקה קורן

04/08/2011 | 16:11 | מאת: שמנמוד

לאחרונה גילו אצלי תנגודת לאינסולין וההוראה היתה להפסיק מיד עם המתוקים. כולל פירות שמהם אכלתי ללא הגבלה. כמו כן הורו לי לצמצם פחמימות. אלא שמאז הדיאטה החדשה נוצרה אצלי בעיה חדשה. המוח שלי סובל עכשיו מרעב. אני לא מרוכז ולא חד במחשבתי כמו שהייתי לפני כן. כושר הביטוי שלי ירד ואפילו עננה קלה של דיכאון מרחפת עלי. אלו מזונות אוכל לאכול על מנת להחזיר למוח את הנחיצות שלו בפחמימות לתפקוד קוגנטיבי אופטימלי?

05/08/2011 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אתה מציג בעיה מוכרת. ראשית, אפשר לאכול פרי אחד או שניים כחלק מהתפריט המאוזן. שנית, פחמימות מורכבות כמו אורז, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל יתנו מענה לבעייתך. אגב, כוסמת מקטינה רמות סוכר בדם, וקינואה זה בכלל לא דגן ואפשר לאכול אותה. תוסיף את תבלין הקינמון לתפריט היומי. כדאי לפנות לייעות אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

04/08/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

אפשר לפזר על תבשיל או ממרח על לחם

03/08/2011 | 16:32 | מאת: סברינה

היי אני לא מוצאת במחשבונים ערכים תזונתיים של חלקים אלו למשל בשר ראש שנקרא גם לחי מה כמות השומן בו והקלוריות כמו כן מח בקר טחול וכד' חיפשתי במחשבונים הקלדתי גם לחי בקר בגוגל בקושי מופיע האם זה לא מוכר מגישים את זה באולמות וזה נקרא בשר ראש לכן רציתי לדעת. תודה רבה.

04/08/2011 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

אנחנו לא מתעסקים עם בשר וממליצים לא לצרוך אותו ובמיוחד איברים פנימיים.

03/08/2011 | 11:43 | מאת: אדוה

שלוםם, רציתי לדעת האם זה נכון ששומר מקל על התינוקות כשהם סובלים מגזים?

04/08/2011 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

אדווה שלום, נכון - גם תה מדולל וגם השורש המבושל שהאמא אוכלת. כדאי גם לאם המניקה לשתות תה שומר. בהצלחה צביקה קורן

07/08/2011 | 14:06 | מאת: גלית

הקטן שלי בן חודש כבר וגם סובל נורא מגזים, אני נותנת לו גרפווטר לפני האוכל וזה עושה את העבודה וגם גרפווטר מכיל שומר

03/08/2011 | 09:01 | מאת: לילי

שלום, כחלק מהכנה לקולונוסקופיה, עלי להימנע מסיבים במשך 4 ימים. מה לאכול? ראיתי תשובות קודמות שלכם בפורום ורשמתי לעצמי... אבל מה למשל לגבי: זיתים, אורז מלא, עגבניה, מלפפון. מצאתי טבלה של מזונות ולפי טבלה זו, בלחם לבן יותר סיבים מאשר במלפפון ועגבניה... מה לגבי תפוח עץ ללא קליפה? אשמח לכל טיפ ולכל רעיון. תודה!

04/08/2011 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, בדף ההכנה לבדיקה מקבלים הנחיות תזונתיות מפורטות. אם לא קיבלת - תבקשי בהצלחה צביקה קורן

דף, לא הייתי פונה לפורום. לא קיבלתי דף והמידע שניתן לי - בעל פה - הוא מידע מאוד חסר לצערי הרב. לטיפולכם קופ"ח מכבי. חבל! בכל אופן, נכנסתי לפורום הזה כל שעתיים כדי לראות את התשובה שלך וזה מאכזב אותי מאוד שלא קיבלתי... אולי בכ"ז? בעיקר אמור לי בבקשה: מה לדבי מחית תפ"א? ומה בכלל? (אבטיח, מלון, עגבניה, מלפפון... משהו... איזה ירק...) הבדיקה ביום ראשון ואני כבר שלושה ימים לפני. יום אחד הלך באי ודאות...

03/08/2011 | 08:49 | מאת: לילי

כהכנה לקולונוסקופיה. אני בבעיה, כי הדיאטה שלי היא עתירת סיבים (אגוזים, שקדים, טחינה, ירקות, פירות... ) מה לאכול? ספציפית, מה לגבי: אורז מלא, מחית תפוחי אדמה, עגבניה, מלפפון, גבינות לבנות, קשות, עוף, זיתים, בננה, תפוח עץ מקולף. כל טיפ נוסף יתקב בברכה. הפורום מאוד מקצועי ופעיל. הצצתי אבל לא מצאתי תשובה ברורה לשאלתי וסליחה אם לא חיטטתימספיק.

ומצאתי את רשימת המזונות הבאים ככאלה שאינם מכילים כמות גדולה של סיבים ואולי הם מותרים לי. מה דעתכם? בננה; מלפפון; עגבניה; חסה; אורז מלא מבושל; אבטיח; מלון; פריכיות אורז; דייסת שיבולת שועל; חומוס; ענבים. אני מתפלאת על החומוס שהרי הוא מכיל טחינה... אנא דעה מקצועית. תודה!

06/08/2011 | 11:58 | מאת: עדי מילר

שלום לילי ההנחיות התזונתיות כוללות: 4 ימים לפני הבדיקה אין לאכול פירות וירקות (חיים ומבושלים), לחם חי, לחם שחור, סובין וקווקר, גרנולה, דגני בוקר (דגנים מלאים) ושאר מזונות עתירי סיבים ושארית, מיצים טבעיים סחוטים או מיצים עם חתיכות של פרי. כן מותר לאכול מוצרי חלב, לחם לבן, ביצים, מרק צח, דגים, עוף, בשר, פסטה, מיצי פירות וירקות מסוננים (לא מיץ סלק), ג'לי ושתייה חופשית. כמו כן, יום לפני הבדיקה מומלצת כלכלה נוזלית בלבד הכוללת: תה, מים ממותקים, מיצים צלולים מסוננים, מרק עוף/בקר צלול ג'לי קפוא. ביום הבדיקה ניתן לאכול בבוקר פרוסת לחם ולשתות ללא הגבלה נוזלים צלולים בלבד. ניתן להמיר את שתיית המים בשתיה מתוקה. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/08/2011 | 00:33 | מאת: רון

קודם כל תודה רבה על התשובה בפרטנית שלך. אתמול קניתי כדורי מגנזיום והמוכרת אמרה לי שאחרי אימון כדורגל קשה לקחת 300 מ"ג (כדור אחד ולחתוך עוד אחד לחצי.) ואחר אימון פחות קשה לקחת 200 מ"ג. יש לי 3 שאלות אלייך בבקשה. 1.האם 200 מ"ג יכולים לעזור לי לשרירים בכלל או שזו כמות קטנה? 2. האם אין בעיה לגוף לקבל את התוסף הזה במשך כל שנת הכדורגל? 3.מה אני אמור להרגיש באימון שלמחרת לאחר לקיחת 300 מ"ג מגנזיום? פחות שרירים תפוסים? יותר קליל? אלף תודות לך!!!

06/08/2011 | 12:09 | מאת: עדי מילר

שלום ירון אחד התוספים הנפוצים ביותר בתחום הספורט, בעיקר לסיוע בהתאוששות הוא המגנזיום. מחקרים רבים מעידים על הצורך המוגבר של הגוף במגנזיום כאשר מבצעים אימונים אינטנסיביים. על פי ארגון הבריאות העולמי ההמלצות לצריכת מגנזיום: גברים- 420 מ"ג ביום. נשים- 320 מ"ג ביום. חשוב לי לציין שאין עדיין המלצות לאוכלוסיה של ספורטאים באופן ספציפי ולכן אין נתונים מדויקים לכמות היומית המומלצת עבור סוגי ספורט שונים. עם זאת, חייבים לקחת בחשבון שההמלצות עבור מי שעוסק בפעילות גופנית גבוהות יותר בשל האיבוד של כמות גדולה של מגנזיום בשתן ובזעה, והצורך המוגבר של הגוף להתאושש ולבנות את השריר. לשאלותיך, 200 מ"ג בהחלט יכולים לסייע אך כמובן שיש לבדוק את כמות המגנזיום שהנך מקבל מהמזון (באמצעות פגישת ייעוץ עם דיאטן/ית). כפי שרשמת התוסף צריך לסייע ולגרום לפחות שרירים מכווצים לאחר אימונים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/08/2011 | 23:41 | מאת: אבי

אני רוצה לדעת אם מותר ליטול את הכדורי ההודיה למי שעבר ניתוח טבעת בקיבע

03/08/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, כפי שעניתי אתמול ליואב, אני מתנגד באופן עקרוני לשימוש ב"גלולות פלא" להרזייה ולדיאטות כאסח. נזקן גדול והן אפילו מסוכנות, במיוחד כאלה שמכילות קפאין וחומרים המגבירים את חילוף החומרים. אם תכתוב מה מכילים הכדורים האלה אוכל להתייחס. על ההודייה כתבתי כבר לפני כמה שנים. מישהו מנסה למחזר את הכדור המיותר הזה ותמיד יש אנשים תמימים שקונים. תעשה חיפוש בפורום על המילה ה"הודיה". במיוחד במצבך זה מיותר ועלול להזיק! מציע לך להשקיע את כספך בייעוץ אישי ובתזונה טבעית ואיכותית ולא במוצרים מפוקפקים. בהצלחה צביקה קורן

02/08/2011 | 17:06 | מאת: רוחה

האם מותר לקחת כדורים אלה בזמן הריון?

03/08/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

רוחה שלום, לא ידוע לי על מגבלה לקחת את הכדורים בזמן ההריון, אם הם לא גורמים לאי נוחות או אלרגיה.. בהצלחה צביקה קורן

02/08/2011 | 08:16 | מאת: לובה

שלום צביקה, תודה על תשובתך (ראה למתא). המלצת לתת לילד בן 13 יוגורט טבעי וגבינות עד 5 אחוז וכך עשיתי. יש לי עוד כמה שאלות. 1.האם קוטג" עד 5 אחוז שיך לגבינות מתאימות? 2. האם גבינה צפטית עד 5 אחוז שיכת לגבינות מתאימות? 3. מחלב אצמו כדאי להמנע, נכון? 4. האם יש "מנה יומית" מומלצת של מוצרי חלב לילד בן 13? תודה מראש. לובה. אפשר להסתדר בלי מוצרי חלב, אבל לשם כך צריך הדרכה מיוחדת ולא להסתפק בעצות בפורום. אם הוא לא אלרגי למוצרי חלב ואין תגובות מיוחדות, את יכולה לתת לו יוגורט טבעי וגבינות עד 5 אחוז. במוצרי חלב יש חלבון, סידן וויטמינים חשובים. אני מציע לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 בהצלחה צביקה קורן

02/08/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

לובה שלום, את יכולה לתת לו גביע יוגורט עיזים, או BIO. אם זה לא טעים לו, אפשר להמתיק עם דבש, או סילאן, או מולאסה. קוטג' זאת גבינה נחותה בעיני מכיוון שיש בה הרבה זרחן ולכן התרומה שלה מבחינת סידן לגוף פחותה מגבינה רגילה או מיוגורט. רצוי לתת גבינה לבנה רכה שיש בה פחות מ 400 מ"ג נתרן למאה גרם. גבינה צפתית קצת מלוחה בעיני, אבל תבדקי את תכולת הנתרן. אולי יש עם פחות נתרן. על חלב נוזלי אפשר לוותר, אלא אם כן בנך לא אוהב יוגורט או גבינה. "מנה יומית" נקבעת בהתאם לשאר הדברים שהוא אוכל. אם הוא אוכל גם שקדים, אגוזים ירקות, טחינה וכד' ולא שותה קולה קפאין וממותקים, אפשר להסתפק בגביע יוגורט ו 100 - 200 גר' גבינה ביום. חשוב שכל המשפחה תאכל הרבה פירות וירקות חיים ומבושלים. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 10:12 | מאת: יואב

שלום רב, ברצוני לרדת במשקל,בנוסף לאימונים אותם אני מבצע,מבקש לדעת האם כדור בולזאיי 8 עשוי לסייע לי בירידת משקל והאם הוא ממולץ. תודה רבה

02/08/2011 | 06:25 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, באופן עקרוני אני מתנגד לשימוש ב"גלולות פלא" להרזייה ובדיאטות כאסח. נזקן גדול והן אפילו מסוכנות, במיוחד כאלה שמכילות קפאין וחומרים המגבירים את חילוף החומרים. אם תכתוב מה מכילים הכדורים האלה אוכל להתייחס. מציע לך להשקיע את כספך בייעוץ אישי ובתזונה טבעית ואיכותית ולא במוצרים מפוקפקים. בהצלחה צביקה קורן

19/09/2012 | 12:21 | מאת: סוריאל

01/08/2011 | 00:14 | מאת: אמא

כאם לתינוק בן חצי שנה היונק הנקה מלאה (ללא תוספות כלל...). האם מותרת דיאטת ענבים לתקופה של 7-10 ימים?

01/08/2011 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, אני לא יודע מי נתן לך את הרעיון הזה, אבל עד גיל 18 שנים אני לא ממליץ לעשות צום מיצים או דיאטת ניקוי כלשהי. תינוקח זקוק לחלבון, שומן, מינרלים וויטמינים שלא נמצאים בענבים בכמות מספקת. על-פי המלצות משרד הבריאות, צריך להתחיל לתת לתינוק בגיל הזה מזון נוסף להנקה. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 16:54 | מאת: אמא

הדיאטה מדוברת כמובן לאם ולא לתינוק היונק...

31/07/2011 | 20:33 | מאת: אורית

כשאני רוצה לבשל ושכחתי להשרות את הקטניות (במיוחד חומוס ושעועית ) אני מוסיפה למים מעט סודה לשתיה שעוזרת לקטניות להתרכך פלאים. האם הסודה לשתיה פוגמת בערכים התזונתיים של הקטניות ? האם יש משהו אחר טבעי שעוזר לריכוך הקטניות?

01/08/2011 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, "סודה לשתיה" זה סוג של מלח. אני לא ממליץ להשתמש בשיטה הזאת, אלא בהשרייה של 8 - 24 שעות, תלוי בגודל הקיטניה. בהצלחה צביקה קורן

31/07/2011 | 15:26 | מאת: אמא שלה

האם יש דבר כזה תחליף סוכר לגמרי טבעי שמותר לתינוקות וילדים?

01/08/2011 | 09:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מדוע צריך לתת תוספת סוכר לתינוקות ולילדים? הסוכר מזיק בכמה מישורים. בפירות יש מספיק סוכר וגם בחלק מהירקות. אם את "חייבת", את יכולה לנסות לתת מולסה, סילאן, סוכר חום ולתינוקות מעל שנה מותר גם דבש. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 11:21 | מאת: אמא שלה

דבר ראשון מדובר בתינוקת בת שנתיים ורבע שאוכלת הכל. ודבר שני אני רוצה להעביר את המשפחה לתזונה נכונה ובריאה ולהכין את כל האוכל עם תחליף סוכר.התחליפים שכתבת אולי בריאים יותר אבל עדיין משמינים.אין תחליף סוכר שמותר והוא עם פחות קלוריות?מה לגבי סטיביה?הוא לא בריא?ומה זה מולסה?

31/07/2011 | 11:32 | מאת: גילי

שלום אני בת 24 צמחונית מעל 12 שנים ואני מאמינה שהתזונה שלי בגדול די טובה ( כוללת דגנים מלאים , ללא קמח לבן , קטניות ואגוזים ומעט מאוד מזון מתועש) יחד עם זאת, אני סובלת מנשירת שיער חריפה שמקצינה בשנתיים האחרונות, דבר שמטריד אותי מאוד... בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי התגלה מחסור באומגה 3 השאלה שלי היא - מה מידת הקשר בין הנשירה לחוסר? והאם יש דרך להשלים אותו שלא בנטילת גלולות של אומגה 3 ( בגלל שהן עשויות ממרכיב שהוא מהחי)? שאלה נוספת- האם מנסיונכם בתחום - האם אחרי השלמת החוסרים השיער שנשר ישוב לצמוח או שזקיקי השערה מתים ? תודה מראש

01/08/2011 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

גילי שלום, הנושא עלה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "נשירת שיער". יש סיבות רבות לנשירה ורק אחת מהן היא חוסרים תזונתיים ולכן כדאי שתפני גם לרופא עור. בכל אופן מבחינה תזונתית, נשירה נובעת מחוסר בברזל, אבץ, ויטמין B וחלבונים. תבדקי את הדברים האלה. לא ידעתי שבבדיקות דם בודקים "אומגה-3"... בכל אופן בפשתן טחון יש חומר מוצא לאומגה-3. תאכלי שתי כפות ביום, או תקחי תוסף המבוסס על פשתן. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 10:50 | מאת: גילי

יש מחסור בכולסטרול טוב הוא גם המליץ לי לקחת אבץ אפילו שלא הגלה חוסר מיוחד. האם זה יכול להזיק? תודה על התשובה

31/07/2011 | 01:58 | מאת: רון

כדור אנטי דלקתי מרפא את הדלקת, אכילת חלבונים עוזרת בבנית השריר, אוכל גם כנגד רעב ושובע. אבל מה עושה כדור מגנזיום(200-400 מ"ג לדוגמא)?? בעברית פשוטה בבקשה עדי? תודה רבה

31/07/2011 | 08:54 | מאת: עדי מילר

שלום רון מגנזיום כמו כול מינרל בגוף האדם, הכרחי לתפקודו התקין. המגנזיום פועל כשהוא קשור לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. המגנזיום בעיקר קשור בפעילות השרירים ועל כן, חוסר במגנזיום עלול להביא לבלבול, רעד שרירי, התכווצויות שרירים, שלשול, עצירות, בחילות ועוד. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/07/2011 | 12:25 | מאת: נועה

שמעתי הרצאה בנושא תזונה טבעונית, במהלכה נאמר שחלבון מהחי הופך את הדם לחומצי וכתוצאה מכך יש הוצאה של זרחן וסידן מהעצמות- זרחן סותר את החומציות וסידן מופרש בשתן וכך נגרמת "בריחת סידן". האם יש מחקר בנושא זה, והאם יש אמת בדברים אלה? תודה

31/07/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, בתיאוריה זה נכון. עודף זרחן עלול לגרום לחומציות יתר של הדם ולכן כתגובה הגוף זקוק לסידן כדי לנטרל את הסכנה. המקור הזמין ביותר לסידן הוא העצמות והשיניים... לצערי, אני לא מכיר מחקרים שמאוששים את התיאוריה הזאת. לעומת זאת נתקלתי במחקר שטוען שחייבים לאכול חלבון, מכיוון שתאי העצם מורכבים, בין השאר, מחלבון... אגב, במוצרי חלב יש יותר זרחן מסידן (מלבד בקוטג'), כך שהם פחות בעייתיים בהיבט זה. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2011 | 12:18 | מאת: חני

מטופל בכימוטרפיה מזה שנתיים וכרגע מטופל בסיטוקסאן בדרך תת עורית. האם אפשר כחיזוק גופני להשתמש בכדורי כורכום(סופרב) או רקיחת כורכום ושתיה של תמצית נבט חיטה (AVEMAR?) אם ניתן, השאלה היא באיזו תדירות ובאיזה מרחק מהטיפול הכימוטרפי? האם ניתן להיעזר בתוספי מזון נוספים שיוכלו לתרום ולעזור לחוסן הגופני?? תודה מראש!

31/07/2011 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, הנושא שנוי במחלוקת ובעייתי. ישנם טיפולים שבהם מומלץ להימנע מתוספים המחזקים את המערכת החיסונית. אני מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל. בכל מקרה כדאי מאד להקפיד על תזונה טבעית, איכותית מגוונת ומאוזנת ולהימנע מאוכל זבל. אפשר להשתמש בתבלין כורכום ובמיץ עשב חיטה כחלק מהתזונה הרגילה. על יתרונות הכורכום תוכלי לקרוא במאמר שכתבתי ומופיע באתר שלי. רפואה שלמה צביקה קורן

30/07/2011 | 04:18 | מאת: בר

שלום, אתמול יצא לי לאכול בגלידריה מוכרת מאוד. הזמתי שייק פירות ושמתי לב שהפירות ממש ממש קפואים, ורובם נראים כאילו הם כבר הרבה זמן במקפיא. התחלתי לשתות לאחרונה שייקים בגלל הבריאות הכללית. 1.מה דעתך בנושא? האם הסיביים התזונתיים יורדים? 2.אני יודע שלא מומלץ להוסיף דברים מתוקים לשייק אבל פשוט עם המים המתוקים זה יוצא לי הרבה יותר טעים, זה בסדר? תודה רבה

31/07/2011 | 08:50 | מאת: עדי מילר

שלום בר ככל אצבע מומלץ לצרוך פירות עונתיים, טריים ובשלמותם על מנת להפיק מהם את כול עושר הערכים התזונתיים שהם מכילים, הכוונה ל- ויטמינים, מינרלים וסיביים תזונתיים. במידה ואין בעיה בריאותית המצריכה הגבלת סוכר או עודף משקל זה בסדר להוסיף מי סוכר לשייק. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/07/2011 | 01:30 | מאת: ...

אני בת 13 וחצי גובה 1.71 ושוקלת 51 אני צריכה להוריד במשקל ?

30/07/2011 | 06:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, את בתת משקל - את ל א צריכה להוריד במשקל! בהצלחה צביקה קורן

28/07/2011 | 22:49 | מאת: ברכה

שלום ותודה רבה לצביקה על הפורום החשוב והתשובות המהירות. הכנסתי לתבשיל עלי דפנה טריים וראיתי שהטעם המתקבל חזק הרבה יותר מעלי דפנה יבשים שקונים. חיפשתי באינטרנט מידע לשימוש בעלי דפנה טריים ונתקלתי בידיעה שהם רעילים. האם אכן כך? אני מתלבטת אם לזרוק את התבשיל. זה מזכיר לי שפעם נתקלתי בידיעה שיש להשתמש בעלי דפנה שלמים בלבד כי השבורים רעילים ולא ידעתי איך להתייחס לעניין כי כשקונים עלי דפנה יבשים רובם שבורים. אשמח לכל מידע בנושא. בתודה מראש ברכה

29/07/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

ברכה שלום, עלי דפנה משמשים ברפואה העממית ובבישול כבר אלפי שנים. יש בהם חומר חריף ולכן משתמשים בהם לגירוש חרקים מארונות מטבח ובגדים וגם כתרופה לשימוש חיצוני (במחלות עור ומפרקים) ולא נוהגים לאכול את העלים שמשמשים כתבלין בתבשילים שונים. לסיכום, לדעתי אין חשש להשתמש בעלים, אבל אני לא יודע איזו כמות שמת בתבשיל ואם את חוששת, תזרקי ותעשי חדש. כדאי לדעת שעלים טריים "חזקים" (פוטנטים) יותר מלים יבשים. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2011 | 16:06 | מאת: ברכה

07/01/2023 | 10:03 | מאת: אלון

קטפנו עלי דפנה ועליהם יש נקודות לבנות ומלא ״פייח דביק שחור״ העם העלים האלו רעילים לבני אדם? אודה מאוד על עזרתכם