פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20554 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/08/2011 | 10:12 | מאת: יואב

שלום רב, ברצוני לרדת במשקל,בנוסף לאימונים אותם אני מבצע,מבקש לדעת האם כדור בולזאיי 8 עשוי לסייע לי בירידת משקל והאם הוא ממולץ. תודה רבה

02/08/2011 | 06:25 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, באופן עקרוני אני מתנגד לשימוש ב"גלולות פלא" להרזייה ובדיאטות כאסח. נזקן גדול והן אפילו מסוכנות, במיוחד כאלה שמכילות קפאין וחומרים המגבירים את חילוף החומרים. אם תכתוב מה מכילים הכדורים האלה אוכל להתייחס. מציע לך להשקיע את כספך בייעוץ אישי ובתזונה טבעית ואיכותית ולא במוצרים מפוקפקים. בהצלחה צביקה קורן

19/09/2012 | 12:21 | מאת: סוריאל

01/08/2011 | 00:14 | מאת: אמא

כאם לתינוק בן חצי שנה היונק הנקה מלאה (ללא תוספות כלל...). האם מותרת דיאטת ענבים לתקופה של 7-10 ימים?

01/08/2011 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, אני לא יודע מי נתן לך את הרעיון הזה, אבל עד גיל 18 שנים אני לא ממליץ לעשות צום מיצים או דיאטת ניקוי כלשהי. תינוקח זקוק לחלבון, שומן, מינרלים וויטמינים שלא נמצאים בענבים בכמות מספקת. על-פי המלצות משרד הבריאות, צריך להתחיל לתת לתינוק בגיל הזה מזון נוסף להנקה. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 16:54 | מאת: אמא

הדיאטה מדוברת כמובן לאם ולא לתינוק היונק...

31/07/2011 | 20:33 | מאת: אורית

כשאני רוצה לבשל ושכחתי להשרות את הקטניות (במיוחד חומוס ושעועית ) אני מוסיפה למים מעט סודה לשתיה שעוזרת לקטניות להתרכך פלאים. האם הסודה לשתיה פוגמת בערכים התזונתיים של הקטניות ? האם יש משהו אחר טבעי שעוזר לריכוך הקטניות?

01/08/2011 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, "סודה לשתיה" זה סוג של מלח. אני לא ממליץ להשתמש בשיטה הזאת, אלא בהשרייה של 8 - 24 שעות, תלוי בגודל הקיטניה. בהצלחה צביקה קורן

31/07/2011 | 15:26 | מאת: אמא שלה

האם יש דבר כזה תחליף סוכר לגמרי טבעי שמותר לתינוקות וילדים?

01/08/2011 | 09:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מדוע צריך לתת תוספת סוכר לתינוקות ולילדים? הסוכר מזיק בכמה מישורים. בפירות יש מספיק סוכר וגם בחלק מהירקות. אם את "חייבת", את יכולה לנסות לתת מולסה, סילאן, סוכר חום ולתינוקות מעל שנה מותר גם דבש. בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 11:21 | מאת: אמא שלה

דבר ראשון מדובר בתינוקת בת שנתיים ורבע שאוכלת הכל. ודבר שני אני רוצה להעביר את המשפחה לתזונה נכונה ובריאה ולהכין את כל האוכל עם תחליף סוכר.התחליפים שכתבת אולי בריאים יותר אבל עדיין משמינים.אין תחליף סוכר שמותר והוא עם פחות קלוריות?מה לגבי סטיביה?הוא לא בריא?ומה זה מולסה?

31/07/2011 | 11:32 | מאת: גילי

שלום אני בת 24 צמחונית מעל 12 שנים ואני מאמינה שהתזונה שלי בגדול די טובה ( כוללת דגנים מלאים , ללא קמח לבן , קטניות ואגוזים ומעט מאוד מזון מתועש) יחד עם זאת, אני סובלת מנשירת שיער חריפה שמקצינה בשנתיים האחרונות, דבר שמטריד אותי מאוד... בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי התגלה מחסור באומגה 3 השאלה שלי היא - מה מידת הקשר בין הנשירה לחוסר? והאם יש דרך להשלים אותו שלא בנטילת גלולות של אומגה 3 ( בגלל שהן עשויות ממרכיב שהוא מהחי)? שאלה נוספת- האם מנסיונכם בתחום - האם אחרי השלמת החוסרים השיער שנשר ישוב לצמוח או שזקיקי השערה מתים ? תודה מראש

01/08/2011 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

גילי שלום, הנושא עלה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "נשירת שיער". יש סיבות רבות לנשירה ורק אחת מהן היא חוסרים תזונתיים ולכן כדאי שתפני גם לרופא עור. בכל אופן מבחינה תזונתית, נשירה נובעת מחוסר בברזל, אבץ, ויטמין B וחלבונים. תבדקי את הדברים האלה. לא ידעתי שבבדיקות דם בודקים "אומגה-3"... בכל אופן בפשתן טחון יש חומר מוצא לאומגה-3. תאכלי שתי כפות ביום, או תקחי תוסף המבוסס על פשתן. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

01/08/2011 | 10:50 | מאת: גילי

יש מחסור בכולסטרול טוב הוא גם המליץ לי לקחת אבץ אפילו שלא הגלה חוסר מיוחד. האם זה יכול להזיק? תודה על התשובה

31/07/2011 | 01:58 | מאת: רון

כדור אנטי דלקתי מרפא את הדלקת, אכילת חלבונים עוזרת בבנית השריר, אוכל גם כנגד רעב ושובע. אבל מה עושה כדור מגנזיום(200-400 מ"ג לדוגמא)?? בעברית פשוטה בבקשה עדי? תודה רבה

31/07/2011 | 08:54 | מאת: עדי מילר

שלום רון מגנזיום כמו כול מינרל בגוף האדם, הכרחי לתפקודו התקין. המגנזיום פועל כשהוא קשור לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. המגנזיום בעיקר קשור בפעילות השרירים ועל כן, חוסר במגנזיום עלול להביא לבלבול, רעד שרירי, התכווצויות שרירים, שלשול, עצירות, בחילות ועוד. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/07/2011 | 12:25 | מאת: נועה

שמעתי הרצאה בנושא תזונה טבעונית, במהלכה נאמר שחלבון מהחי הופך את הדם לחומצי וכתוצאה מכך יש הוצאה של זרחן וסידן מהעצמות- זרחן סותר את החומציות וסידן מופרש בשתן וכך נגרמת "בריחת סידן". האם יש מחקר בנושא זה, והאם יש אמת בדברים אלה? תודה

31/07/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, בתיאוריה זה נכון. עודף זרחן עלול לגרום לחומציות יתר של הדם ולכן כתגובה הגוף זקוק לסידן כדי לנטרל את הסכנה. המקור הזמין ביותר לסידן הוא העצמות והשיניים... לצערי, אני לא מכיר מחקרים שמאוששים את התיאוריה הזאת. לעומת זאת נתקלתי במחקר שטוען שחייבים לאכול חלבון, מכיוון שתאי העצם מורכבים, בין השאר, מחלבון... אגב, במוצרי חלב יש יותר זרחן מסידן (מלבד בקוטג'), כך שהם פחות בעייתיים בהיבט זה. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2011 | 12:18 | מאת: חני

מטופל בכימוטרפיה מזה שנתיים וכרגע מטופל בסיטוקסאן בדרך תת עורית. האם אפשר כחיזוק גופני להשתמש בכדורי כורכום(סופרב) או רקיחת כורכום ושתיה של תמצית נבט חיטה (AVEMAR?) אם ניתן, השאלה היא באיזו תדירות ובאיזה מרחק מהטיפול הכימוטרפי? האם ניתן להיעזר בתוספי מזון נוספים שיוכלו לתרום ולעזור לחוסן הגופני?? תודה מראש!

31/07/2011 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, הנושא שנוי במחלוקת ובעייתי. ישנם טיפולים שבהם מומלץ להימנע מתוספים המחזקים את המערכת החיסונית. אני מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל. בכל מקרה כדאי מאד להקפיד על תזונה טבעית, איכותית מגוונת ומאוזנת ולהימנע מאוכל זבל. אפשר להשתמש בתבלין כורכום ובמיץ עשב חיטה כחלק מהתזונה הרגילה. על יתרונות הכורכום תוכלי לקרוא במאמר שכתבתי ומופיע באתר שלי. רפואה שלמה צביקה קורן

30/07/2011 | 04:18 | מאת: בר

שלום, אתמול יצא לי לאכול בגלידריה מוכרת מאוד. הזמתי שייק פירות ושמתי לב שהפירות ממש ממש קפואים, ורובם נראים כאילו הם כבר הרבה זמן במקפיא. התחלתי לשתות לאחרונה שייקים בגלל הבריאות הכללית. 1.מה דעתך בנושא? האם הסיביים התזונתיים יורדים? 2.אני יודע שלא מומלץ להוסיף דברים מתוקים לשייק אבל פשוט עם המים המתוקים זה יוצא לי הרבה יותר טעים, זה בסדר? תודה רבה

31/07/2011 | 08:50 | מאת: עדי מילר

שלום בר ככל אצבע מומלץ לצרוך פירות עונתיים, טריים ובשלמותם על מנת להפיק מהם את כול עושר הערכים התזונתיים שהם מכילים, הכוונה ל- ויטמינים, מינרלים וסיביים תזונתיים. במידה ואין בעיה בריאותית המצריכה הגבלת סוכר או עודף משקל זה בסדר להוסיף מי סוכר לשייק. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

30/07/2011 | 01:30 | מאת: ...

אני בת 13 וחצי גובה 1.71 ושוקלת 51 אני צריכה להוריד במשקל ?

30/07/2011 | 06:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, את בתת משקל - את ל א צריכה להוריד במשקל! בהצלחה צביקה קורן

28/07/2011 | 22:49 | מאת: ברכה

שלום ותודה רבה לצביקה על הפורום החשוב והתשובות המהירות. הכנסתי לתבשיל עלי דפנה טריים וראיתי שהטעם המתקבל חזק הרבה יותר מעלי דפנה יבשים שקונים. חיפשתי באינטרנט מידע לשימוש בעלי דפנה טריים ונתקלתי בידיעה שהם רעילים. האם אכן כך? אני מתלבטת אם לזרוק את התבשיל. זה מזכיר לי שפעם נתקלתי בידיעה שיש להשתמש בעלי דפנה שלמים בלבד כי השבורים רעילים ולא ידעתי איך להתייחס לעניין כי כשקונים עלי דפנה יבשים רובם שבורים. אשמח לכל מידע בנושא. בתודה מראש ברכה

29/07/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

ברכה שלום, עלי דפנה משמשים ברפואה העממית ובבישול כבר אלפי שנים. יש בהם חומר חריף ולכן משתמשים בהם לגירוש חרקים מארונות מטבח ובגדים וגם כתרופה לשימוש חיצוני (במחלות עור ומפרקים) ולא נוהגים לאכול את העלים שמשמשים כתבלין בתבשילים שונים. לסיכום, לדעתי אין חשש להשתמש בעלים, אבל אני לא יודע איזו כמות שמת בתבשיל ואם את חוששת, תזרקי ותעשי חדש. כדאי לדעת שעלים טריים "חזקים" (פוטנטים) יותר מלים יבשים. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2011 | 16:06 | מאת: ברכה

07/01/2023 | 10:03 | מאת: אלון

קטפנו עלי דפנה ועליהם יש נקודות לבנות ומלא ״פייח דביק שחור״ העם העלים האלו רעילים לבני אדם? אודה מאוד על עזרתכם

28/07/2011 | 15:52 | מאת: רוני

אני מקפיד מאד על תזונה טבעית אורגנית ומשתדל לקנות רק את המוצרים הללו לצערי איני מוצא בתחום הבשרי שום דבר שמצהיר על עצמו אורני- האם רפרפתי מהר מדי על מדפי הסופר או שאין חיה כזו?

29/07/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, אם אתה "מקפיד מאד על תזונה טבעית אורגנית" מדוע אתה מחפש בשר? בשר זה לא מזון טבעי... בכל אופן ברשתות הגדולות של חנויות טבע תוכל למצוא בשר "אורגני". בהצלחה צביקה קורן

28/07/2011 | 12:43 | מאת: דורית

אני אחרי ניתוח טבעת בעקבות השמנת יתר, כרגע הומלץ לי לאוכל דברים פשוטים ולהמנע ממאכלים עם סיבים כדי לא להעמיס על הקיבה ופעילותה, אני כן לוקחת את הויטמינים שהמליצו לי (מהערכה הבריאטרית של סופהרב) ואוכלת מאכלים פשוטים וגם זה כפית אולי בכמה שעות רציתי לדעת האם אוכל לחזור לאכול סיבים בהמשך -תוך כמה זמן?

28/07/2011 | 20:05 | מאת: עדי מילר

שלום דורית ברוב המקרים לאחר כחודשיים ניתן להתקדם בהדרגה למזון רגיל לפי היכולת האישית כמובן. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לצורך מעקב תזונתי ומעקב אחר בדיקות דם. לעיתים ישנו קושי להגיע לתפריט העונה על הצרכים התוזנתים ולכן מומלץ להיעזר בדיאטנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

27/07/2011 | 20:23 | מאת: שלומי

שלום! האם יש אבץ בטונה רגילה (בשמן/במים) מקופסת שימורים? ואם כן, איזו כמות של אבץ? תודה.

28/07/2011 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

שלומי שלום, במאה גרם יש 5-9 מ"ג אבץ. אני מבקש לא להפנות אלי שאלות מסוג זה יש מספיק מאגרי מידע ייעודיים. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2011 | 13:00 | מאת: בדוי

שלום רב, אני בת 30 וברגלי יש סימני צילוליטס מהישבן עד לברכיים. יש לי גם ורידים שצבעם בולט אך ללא בליטה מהעור באיזור הרגליים. שאלתי היא: מה ניתן לעשות על מנת להסירם או להפחיתם? הם מביכים אותי מאוד ולכן אנני לובשת חצאיות קצרות ומובכת ללבוש בגד ים... אשמח לשמוע ממכם...

28/07/2011 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לצערי אני לא יודע על פתרון תזונתי לבעייתך. ישנם פתרונות קוסמטיים ורפואיים. אם את בעודף משקל ולא עושה פעילות גופנית, חשוב לתקן זאת. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2011 | 08:57 | מאת: דליה

בת 55-עם אוסטופניה למרות שמקפידה לקחת כדורי סידן -ואוכלת טחינה גולמית וטוחנת כול יום שומשום וכמובן ירקות ופירות כעת רציתי לישאול לגבי משקה של סידן בשם קלמדין של חברת SUPHERB -ויש גם משקה אחר בשם קלמגדי של חברת NSP מה דעתכם ?איזה מהם טוב יותר והעיקר ניספג טוב? בתודה רבה לתשובה דליה

27/07/2011 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, עניתי על שאלה זהה ב 14 ביולי - תבדקי למטה. תקראי גם את התשובה שנתתי לרחלי הבוקר בנושא ויטמין B. חצמזה השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "סידן" אם את באמת רוצה לטפל בבעיה, תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2011 | 09:50 | מאת: מרווין

תמיד עדיף משקה סידן על פני טבליות סידן חשוב שמשקה הסידן יכיל את תרכובת הסידן בשם סידן-ציטראט.

26/07/2011 | 19:17 | מאת: JudSharabi

יש לי ילד בן 12 חולה במחלת הנשיקה ואני רוצה לדעת מהם המזונות הבריאים ביותר עבורו,אשמח ואודה על כל טיפ שאקבל כדי להקל עליו.

27/07/2011 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חבל שבבעיה כזאת את פונה לפורום ולא לייעוץ מקצועי. בכל אופן, אני ממליץ להימנע מכל אוכל זבל (ג'נק) ובכלל זה, סוכרים, ממתקים, מאפים, פלאפל, פיצה, חטיפים מלוחים ומתוקים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, משקאות "קלים" ומוגזים ועוד. לצרוך מזונות טבעיים וככל שניתן מגידול אורגני ובכלל זה: ירקות חיים ומבושלים (הרבה כתומים), פירות, דגנים מלאים, קיטניות, שקדים, אגוזים, זרעים ועוד. לפנות בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2011 | 17:24 | מאת: JudSharabi

צביקה היקר תודה שחזרת אלי עם עצות קטנות וטיפים קטנים. אגב את המחלה של בני איתרו רק השבוע לאחר תקופה ארוכה של בדיקות. הרופא המטפל טוען שאפשר להמשיך בתזונה הרגילה מלבד אוכל מטוגן וסוכרים. כך שהרושם הראישוני שלך שאנחנו לא מטופלים הוא שגוי. אגב כך אם שמת לב שפניתי אליך ולא לכל מי שמיתכתב בפורום כי חשבתי שאתה מיקצועי. תודה על צומת ליבך.

26/07/2011 | 13:14 | מאת: רחלי

שלום, אני בת 26, בשנים האחרונות הרגשתי כל הזמן עייפות גדולה מאוד וחוסר תמידי של אנרגיה.לא יחסתי לזה חשיבות כלשהי. אמא שלי אמרה לי שאני פשוט עצלנית ופשוט הסכמתי איתה שזו הבעיה היחידה שלי. אני סטודנטית ובתקופת הבחינות, והחלטתי לפני כשבוע לקנות כמה תוספים שיעזרו לי להתרכז כי אחרי דקה שאני יושבת אני כבר לא יכולה יותר מחוסר אנגיה וריכוז... בכל אופן קניתי קומפלקס ויטמינים B, ויטמין C 1000 מ"ג ומגנזיום. אני לוקחת את הקומפלקס B בבוקר ביחד עם ויטמין C ולפני השינה אני לוקחת מגנזיום. אני חייבת לספר שאני פשוט בן אדם חדש. כבר אחרי יום הראשון של נטילת התוספים הללו פשוט זינקתי מהמיטה והריכוז גבר משמעותית!!! אחרי יום אחד בלבד!!! והאמת שזה די מוזר כי אני אוכלת סטייק בשר שלוש פעמים בשבוע ו200 גר' סלמון פעמיים בשבוע וכמובן פירות וירקות אז לא חשבתי שיש לי חוסרים בויטמינים. האם תוכלו להמליץ לי על תוספים נוספים לשיפור הזיכרון והריכוז. אם יש לכם המלצות נוספות אשמח לשמוע.

27/07/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, הסיפור שלך והשאלה שלך הם דוגמה קלאסית לחיפוש המתמשך אחר "תרופות טבעיות" במקום לחפש את שורש הבעיה. מדוע את חושבת שאת צריכה ל ה ו ס י ף עוד ועוד תוספים? אולי את צריכה ל ה ו ר י ד דברים...? מציע לך לקרוא מאמר שכתבתי לאחרונה בנושא העייפות. אולי תמצאי שם תשובה לשאלותייך http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=138 בהצלחה צביקה קורן

26/07/2011 | 13:09 | מאת: מעיין

שלום רב אני נוהגת לקלות חצילים בתנור ולאכול אותם חצויים עם טחינה מלאה. שאלתי היא האם חצילים בריאים? מומלץ לאוכלם? דבר שני, אני מנביטה קטניה בשם מש ואוכלת את הנבטים.זה בריא? בתודה מראש

27/07/2011 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, התשובה לשתי השאלות היא חיובית. כל מזון צמחי מומלץ ויש בו רכיבים תזונתיים חיוניים. חצילים לא מומלצים לסובלים מדלקת פרקים או בעלי נטיה משפחתית למחלה. בהצלחה צביקה קורן

26/07/2011 | 13:01 | מאת: גורי

אין לי מושג אם זה נכון או לא, אף פעם לא חשבתי על דיאטה ככה...יש מצב שהוא צודק?

27/07/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ביקשתי כמה פעמים לא לעשות בפורום פרסומת סמויה, או גלויה ולא לשלוח אותי לאתרים ומאמרים ברחבי האינטרנט. תודה צביקה

26/07/2011 | 09:46 | מאת: sofi

שלום קניתי זרעי צ'יה אורגניים וברשימת המרכיבים מופיע בין היתר זרחן עם 1075 מ"ג(בכמות של 100 גר' זרעי צ'יה) מה משמעות של הדבר? האם זה מזיק? בתודה סופי

26/07/2011 | 11:57 | מאת: מרוין

26/07/2011 | 12:45 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, אכן בצ'יאה יש יותר זרחן מסידן וכפי שמרווין ציין, זה פוגם בספיגת הסידן. עם זאת יש בזרעים גם חלבון, חומצות שומן חיונית מסוג ALA, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. כפי שעניתי לשרה למטה, תזכרי שחשוב לגוון את התזונה ולא להתבסס על "להיט תזונתי" כזה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 18:07 | מאת: מאיר

שלום צביקה מקווה שתוכל לעזור אני בגיל 42 בריא ללא בעיות רפואיות בעייתי היחידה שאני מיתקשה להרדם בכול ליילה עד השעות הקטנות כך שאני ישן בממוצע כ5 שעות ולפעמים פהות השאלה האים ידוע איזה צמח מסויים או דבר טיבעי אחר שיוכל לעזור לי להרדם אודה לך מאוד

26/07/2011 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, ראשית חשוב למצוא מה הסיבה להפרעות השינה. להלן כמה הצעות: - לוודא שמקבלים לא פחות משש שעות שינה ביממה ולא יותר משמונה. - להתייחס לשינה כ"כיף" ולא כסיוט. - לא ללכת לישון אחרי חצות. - לדאוג ל"היגיינת שינה": לסלק מחדר השינה מכשירים אלקטרוניים (כמו: רדיו, טלביזיה, טלפונים, מטענים, מחשב נייד), לוודא שהחדר חשוך. להתכונן לשינה! - אם אפשר, כדאי לנוח, או לנמנם גם באמצע היום (20 – 30 דקות). אפשר לעשות זאת כחלק מתרגול הרפיה / מדיטציה יומי. - לטפל בדום נשימה, אם קיים באמצעות ירידה במשקל, הפסקת עישון, שימוש במכשיר ייעודי (CPAP). - תזונה נכונה – הימנעות מארוחות כבדות וממזונות "מעייפים" ומכבידים כמו: בשר, מלח, תבלינים חריפים, סוכרים, קמחים, מאפים, מזון שמן ומטוגן, קפאין, אלכוהול, משקאות אנרגיה. - נסה לשתות במהלך היום ולפני השינה חליטה מרגיעה: תערובת של פרחי קמומיל, עלי מליסה ופסיפלורה. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 16:50 | מאת: שרה

האם ישנה בעיה לאשה שרוצה להיכנס להריון, או לאשה שנמצאת בשלבי הריון לאכול זרעי צי'ה (chia) ?

26/07/2011 | 12:20 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, אין בעיה בצריכת זרעי צ'יאה, אבל תזכרי שחשוב לגוון את התזונה ולא להתבסס על "להיט תזונתי" כזה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 11:37 | מאת: לי

שלום לאחרונה יש פירסום רב על היתרונות של מרווה מרושתת שהיא נספגת יותר טוב בגוף ושאין בה כספית ומתכות והיא מועילה יותר מכמוסות של שמן דגים. האם באמת זה נכון? או שזה קטע שיווקי כי היא נמכרת רק דרך מפיצים עצמאיים

26/07/2011 | 12:18 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לדעתי התחושה שלך נכונה ו"זה קטע שיווקי כי היא נמכרת רק דרך מפיצים עצמאיים"... שצריכים לשלם מעל אלף שקלים כדי להפוך למפיצים ולכן הם כל כך נמרצים ואגרסיביים... אני לא אוהב את העובדה שהם משמיצים את הדגים ואת הפשתן כדי למכור את המוצר שלהם. כדאי לזכור שבשמן דגים יש EPA ו DHA שהן החומצות המרכיבות את ה"אומגה-3" בשמן מרווה מרושתת ובשמן פשתן יש חומצה "נחותה" יותר (ALA ) שממנה הגוף מייצר את החומצות הדרושות. ופרט "שולי" נוסף, המחיר היקר של התוסף הזה לא מוצדק בעיני. בהצלחה צביקה קורן

26/07/2011 | 12:30 | מאת: לי

צביקה תודה על תשובתך הכנה חיזקת את דעתי אני משתמשת בכמוסות פשתן ומשתדלת לאכול פעמיים בשבוע סלמון

25/07/2011 | 08:30 | מאת: נורית

לאחר כמה שבועות של אכילת דייסה בבוקר (אינסטנט עם חלב) הרגשתי עייפות נוראית עד כדי כך שהלכתי לישון למרות שקמתי רעננה. גיליתי שהדייסה היא זו שגורמת לעייפות, פשוט בדרך האלימינציה, הפסקתי לאכול אותה. האם שמעת על תופעה כזו ומה אפשר לעשות כדי שאוכל להמשיך לאכול דייסה אבל לא אפול מעייפות. תודה.

25/07/2011 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, יש לך שתי שגיאות: 1 אכילת דייסת "אינסטנט", 2 אכילת דייסה עם חלב. נסי לאכול דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים (לא קווקר שזה שם של מותג) שאותה מבשלים עם מים, או חלב אורז ותראי את התוצאה. את יכולה לתבל עם קינמון, ג'ינג'ר ולהמתיק במולסה, או בסילאן. עם זאת ייתכן שאת רגישה לשיבולת שועל ואז ההימנעות היא התרופה. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 01:36 | מאת: 18

האם זה באמת בריא וכמה מותר לשתות ביום/שבוע ?

25/07/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בתה ירוק יש נוגדי חמצון וחומרים אנטי סרטניים חזקים שנבחנו במספר מחקרים. אפשר לשתות 1-3 כוסות ביום, אם אין לך לחץ דם גבוה, או הפרעות קצב בלב, או בעיה בריאותית אחרת שמונעת צריכת קפאין. מה שמפריע לי הוא שיש בתה הזה קפאין ושמתייחסים אליו כ"תרופה". בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 11:03 | מאת: מרוין

בכוס תה ירוק יש סך הכל 15 מיליגרם קפאין בשעה שבכוס קפה יש כ-80 מיליגרם. צריכת קפאין של עד 300 מיליגרם ביום נחשבת למתונה למי שאינו סובל מיתר לחץ דם או אוסטיאופורוזיס

24/07/2011 | 20:03 | מאת: איתן

שלום. ידוע שתה מכיל קפאין. אך האם משקה NESTEA (תה קר) מכיל גם קפאין? והאם NESTEA דיאט מכיל קפאין? תודה.

25/07/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, כל משקה קפה או תה מכיל קפאין, אלא אם כן נכתב אחרת על האריזה. אני ממליץ להימנע ממשקאות מזיקים כאלה ובמיוחד מ"דיאט" אבל זה כנראה לא מעניין אותך. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 16:10 | מאת: ריבי

שלום רב אני בת 54 ללא מחזור וללא הורמונים כבר 6 שנים. אובחנתי עם פיברומיאלגיה ויש לי גם ירידה קלה בצפיפות העצם. ( הרופאה המליצה על 4 טיפות ואני מניחה שמדובר ב 800 ייח?) . לאחרונה, בהמלצת נטורופטית, הכפלתי את המינון ( 8 טיפות מהבקבוקון לתינוקות) למשך מספר שבועות והפסקתי לסבול מהרבה כאבים. כמה זמן אנימיכולה להמשיך במינון הכפול מבלי להסתכן? כל כמה זמן נכון לעשות בדיקות דם? בתודה מראש 

25/07/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

ריבי שלום, כיום מתברר כי כמות של 400 או 800 יחידות לא מספיקה לאנשים בריאים ובמיוחד לאנשים עם בריחת סידן. את צריכה לקחת לפחות 1,000 יחידות ולכן הנטורופטית צודקת ואת יכולה לקחת ללא חשש 8-10 טיפות. בכל טיפה יש 200 יחידות. אחרי 3 חודשים תבדקי מה רמת הויטמין בדמך ותופתעי לגלות שהוא עדיין נמוך... בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 14:35 | מאת: איזה סוג של מאכלים זה חלבון מלא

איזה סוג של מזונות ביחד נותנים חלבון מלא .

25/07/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

כל חלבון מהחי: בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב. מהצומח: שילוב של דגנים וקיטניות. לדוגמה: מג'דרה. בקינואה יש חלבון מלא (כנראה).

24/07/2011 | 13:00 | מאת: א.ב. יקנעם

שלום רב לך טובה..שאלתי היא מה בדבר חולי סוכרת ששותים כדורים לסוכרת הם יכולים לאכול סלק ללא הגבלה הכוונה היא לסלק חיי ולא מבושל.תודה מראש.

25/07/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שום מזון סוכרי לא מומלץ לאכול "ללא הגבלה", גם לאנשים בריאים. אתה יכול לאכול רבע סלק חי או מבושל ביום. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 09:08 | מאת: Luba

אני לא נותנת לבני בן 13 מוצרי חלב כי קראתי הרבה "דברים נגד" בינטרנט. האם בגילו אפשר להסתדר בלי מוצרי חלב? האם במקום מוצרי חלב מותר לתת אגוזים או דברים טבעים אחרים? אם כן, מה כמות? האם יחס שלי ל מוצרי חלב מוצדק?

24/07/2011 | 11:57 | מאת: צביקה קורן

לובה שלום, אפשר להסתדר בלי מוצרי חלב, אבל לשם כך צריך הדרכה מיוחדת ולא להסתפק בעצות בפורום. אם הוא לא אלרגי למוצרי חלב ואין תגובות מיוחדות, את יכולה לתת לו יוגורט טבעי וגבינות עד 5 אחוז. במוצרי חלב יש חלבון, סידן וויטמינים חשובים. אני מציע לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 08:27 | מאת: Luba

שלום צביקה, תודה רבה על תשובתך. מה לגבי חלב אצמו?

24/07/2011 | 08:46 | מאת: נסים

בן 57 לאחר ניתוח סרטן הערמונית מטופל בהורמונים כתוצאה מכך ישנה השמנה באיזור הבטן ועליה במשקל עלי לציין שאני הולך 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום אוכל אוכל רגיל והשאלה איך ניתן להתגבר על התופעות הנ"ל בדיאט מיוחדת או הרגלים אחרים להתיחצותכם. תודה

24/07/2011 | 12:00 | מאת: צביקה קורן

ניסים שלום, האם הטיפול ההורמונאלי הוא לכל החיים? בכל אופן, אין אפשרות לרזות רק באזור מסויים בגוף. תמשיך לשמור על תזונה מאוזנת, פעילות גופנית נמרצת וסדירה ותוסיף תרגילים ייעודיים לחיזוק וחיטוב הבטן, הגב וצידי הגוף. אתה יכול לקחת מאמן אישי לתקופה קצרה. בהצלחה צביקה קורן

23/07/2011 | 21:52 | מאת: מיטל

האם אפשר להקפיא עשבי תיבול כמו בזיליקום וכד' כדי שלא יתקלקלו? כי לפעמים זה לא מחזיק אפילו שבוע במקרר

24/07/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לצערי אי אפשר להקפיא עלים. אם את קונה כמות גדולה את יכולה לייבש חלק מעשבי התיבול. תולים הפוך במקום יבש. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 23:06 | מאת: ראפת

כן .. שמן ציה טוב מאוד לטיפול בעצירות ומומלץ אם אמור בעצירות לא כרונית אם העצירות כרונית צריך צמחי מרפא יותר חזקים כמו סנא או אלווורא ועוד ..

23/07/2011 | 05:55 | מאת: צביקה קורן

להשתמש ב"תרופות טבעיות" וחומרים משלשלים "טבעיים" לטיפול בעצירות. עצירות נגרמת, בדרך כלל, מתזונה לא נכונה וצריך לטפל בה בתזונה נכונה.

24/07/2011 | 21:46 | מאת: Gramse

ולטפל בעצירות בהקדם. על מנת להקל ולצרכי מניעה עתידיים, ניתן לקחת מגה פרוביוטיק - קפסולות פרוביוטיקה שיוצרת שיפור משמעותי במצב. בהצלחה.

22/07/2011 | 18:32 | מאת: אייל

שלום. האם באגוזי מלך יש אבץ ואם כן באיזו כמות? והאם באגוזי לוז יש אבץ ואם כן באיזו כמות? ומה לגבי אגוזי פקאן? תודה רבה.

23/07/2011 | 05:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית, אשמח אם תרכז את כל השאלות שלך במסך אחד. שנית, אני לא אנציקלופדיה מהלכת. את המידע על אבץ תמצא בספרים ובאתרים המפרטים את רכיבי התזונה השונים במזון. מצורף קישור למאגר מידע מצוין באנגלית: http://nutritiondata.self.com/tools/nutrient-search אם תתקשה, אעזור לך. טיפ: המזון העשיר ביותר באבץ: צדפות ים (140 מ"ג במאה גרם) ואחר כך "דגני בוקר" המועשרים באבץ (40-40 מ"ג). מבין הזרעים והאגוזים: בשומשום ובחמאת שומשום יש הכמות הגדולה ביותר (כ 10 מ"ג) ואחר כך בזרעי דלעת ובאגוזי קשיו. באגוזי מלך יש מעט מאד אבץ - 2 מ"ג בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 18:29 | מאת: עידן

שלום רב, האם זה נכון שצריכה של מיץ אשכוליות, ושל אשכוליות בכלל, עלולה לגרום לבעיות בלב ובלחץ הדם ואולי גם לבעיות בריאותיות נוספות? תודה.

23/07/2011 | 05:49 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אשכולית היא מזון טבעי בריא ומבריא. ישנם אנשים שלוקחים תרופות מסוימות שלהם לא מומלץ לשתות מיץ אשכוליות. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 15:06 | מאת: רינה

שלום! 1) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שנמצא שבועיים במקרר, עלול להרקיב? 2) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שהיה כשעה ורבע בבגאז' של האוטו, עלול להרקיב? 3) אם חותכים את השכבה העליונה הרקובה של חצי אבטיח ואוכלים את החלקים הפנימיים שלו, שלפי ריחם הם לא רקובים, האם זה בסדר? או שעדיף לזרוק הכל? תודה מראש.

22/07/2011 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

שלום רב! 1) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שנמצא שבועיים במקרר, עלול להרקיב? - בהחלט כן!. ישנם מקררים איכותיים ששומרים על המזון, אבל שבועיים זה שמן ארוך. תטעמי ותבדוקי. 2) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שהיה כשעה ורבע בבגאז' של האוטו, עלול להרקיב? - לא! 3) אם חותכים את השכבה העליונה הרקובה של חצי אבטיח ואוכלים את החלקים הפנימיים שלו, שלפי ריחם הם לא רקובים, האם זה בסדר? או שעדיף לזרוק הכל? - כדאי לזרוק את הכול. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 18:25 | מאת: רינה

ומה עלול לקרות אם בכל זאת אכלתי כמה חתיכות פנימיות מתוך חצי האבטיח הנ"ל?

22/07/2011 | 00:21 | מאת: חיים

שלום, איזה סוג פחמימות עדיף לאכול לפני צום של 24 שעות- פחמימות מורכבות או פשוטות? תודה.

22/07/2011 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות, המאטות את זמן כניסת הסוכר לדם. פחמימות פשוטות גורמות לתחושת רעב זמן קצר לאחר צריכתן. בהצלחה צביקה קורן

שלום, רציתי לדעת את ההבדלים בין הקמחים. עדי

22/07/2011 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, שני הקמחים די דומים, שניהם מכילים גלוטן וניתן להתפיח אותם באמצעות שמרים, אך הבצק המתקבל מקמח שיפון אינו גמיש ונוח לעיבוד (לחם שיפון אמיתי הוא כהה,דחוס ומצומק). לקמח שיפון מלא יש ערך גליקמי קצת יותר נמוך מחיטה ולכן הוא נחשב בריא יותר. לצערי רוב הלחמים משווקים בחניות המזון הרגילות מבוססים על קמח שיפון מעובד. בחנויות טבע ניתן להשיג "לחם מרק" שעשוי מקמח מלא. הוא יקר במחירו ובשל דחיסותו הנובעת מאופן ההתפחה, אינו מופחת בקלוריות. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 16:58 | מאת: adi

21/07/2011 | 15:17 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 32, סובלת מזה תקופה מהפרעת אכילה מוזרה ביותר, אין לי תיאבון,אני אמנם מרגישה רעבה אך, כאשר אני מנסה לאכול אני לועסת את האוכל זמן ממושך ולא מצליחה לבלוע אותו, אני חוששת להיחנק. בבדיקות דם שעשיתי התוצאות היו מעולות ברזל תקין המוגלובין מעולה הכל תקין, גם בבדיקת בלוטת התריס הכל היה תקין, אני חוששת שזה יותר פסיכולוגי, אולי סימפטום של דיכאון מסויים? אודה לעזרתך והמלצתך לטיפול.

21/07/2011 | 19:32 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, מומלץ לפנות לרופא לשלילת בעיה פיזיולוגית בגרון, אחר כך לפנות לעזרה נפשית. בדיקות הדם היום עלולות להשתנות אחרי כמה חודשים של הרעבה. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 15:54 | מאת: ליאת

תודה רבה :-)

21/07/2011 | 13:43 | מאת: מור

אהלן, מישו יודע איפה ניתן להשיג טיפות HCG? יש כל מיני ערכות לדיאטה אבל הן כוללות כל מיני ספרים ויומנים וסרטי מדידה וכו' ואז המחיר הוא גם בהתאם-900 ומעלה... בקיצור איפה ניתן להשיג רק את הטיפות? תודה!

04/08/2011 | 08:27 | מאת: HCG

תנסי בבתי מרקחת הומאופתיים לדעתי צריך להיות בהם

21/07/2011 | 10:35 | מאת: נב

אני בת 22 וסובלת מגיל קטן מסטרפטוקוקים בגרון. השבוע התקררתי עם חום וכאב בגרון. ביום הראשון אכלתי שישה שיני שום כתוש ולמחרת עוד ארבעה שיני שום. אין לי בעיה עם הריח ואעשה הכל על מנת לא לקחת אנטיביוטיקה. שמתי לב שמיד לאחר אכילת השום המוגלה בשקדים מצטמק משמעותית והכאב קטן. רציתי רק לדעת אם ישנה הגבלה על כמות אכילת שיני שום מסויימת ביום? אודה לתשובכם המהירה!

21/07/2011 | 19:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני חושב שהכמות מוגזמת ואפשר להסתפק ב 1-2 שיני שום. בכל אופן אם אין לך כאבים בקיבה, גזים או הפרעות עיכול אחרות, כנראה שזה בסדר. בהצלחה צביקה קורן

21/07/2011 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה היקר ולכל באי הפורום אני יוצאת לחופשה לחודש בחו"ל אחזור לענות בפורום ב21.8.2011 חופשה נעימה בברכה טובה בר- שאן

21/07/2011 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

ותחזרי אלינו בכוחות מחודשים. צביקה

19/07/2011 | 20:41 | מאת: ליאור

האם לאחר שתיה של מרק קטניות ופשדות ולחם שמכחים ביצים ועוגות מותר לשתות נס קפה מפחינת הספיגה של רמת ברזל וb12 וגם מדברי חלב או שלא ממולץ אילו מאכלים מכלים אבץ ואילו מאכלים מחזקים את כוח גברא

20/07/2011 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, ראשית, כדאי לקרוא שוב את השאלה לפני ששולחים, כדי לתקן שגיאות כתיב. זה מקל על מתן התשובה. שנית לא רצוי לשתות נס קפה בכלל ובמיוחד לא אחרי הארוחה. אבץ יש בזרעי דלעת וחמניות ובחלבונים מהחי. עישון, אלכוהול, משקאות אנרגיה, שומנים רוויים, מרגרינה, סוכרים, אוכל זבל ועוד מחלישים את כוח הגברא. מזון טבעי, איכותי, מגוון ומאוזן המכיל שפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ושמנים איכותיים - מחזק אותו. שקדים, אגוזים וזרעים מועילים מאד, אבל אם אוכלים את זה יחד עם דברים מזיקים, הם מאבדים מהיכולת שלהם. בהצלחה צביקה קורן

19/07/2011 | 10:05 | מאת: אורנה

שלום רב, אני בת 55 ובדר''כ שומרת על תזונה קבועה. מאזנת פעילות יתר של בלוטת התריס בכדור ולא נוטלת כדורים אחרים למעט ויטמינים ותוספים. התפריט היומי שלי מתחיל בכוס מים פושרים, דייסת קוואקר מבושלת מ-4 כפות קוואקר גס וכוס תה ירוק. המשך עם כוס תחליף קפה ו-2 קרקר לחמית מקמח שיפון. לפני ארוחת הצהריים אני אוכלת תפו''ע בינוני ירוק. במשך השבוע, ארוחת הצהריים שלי מתבססת על סלט ירקות = מלפפון, גזר, חצי פלפל אדום, חצי פלפל ירוק, חסה, עלי כרוב, עגבניה...בדר''כ מוסיפה ביצה או חצי אבוקדו או קצת טופו או טונה ופרוסת לחם מקמח מלא. אחה''צ שותה קפה נמס+2 עוגיות מקמח מלא ללא סוכר. בערב מנה של יגורט ביו לבן+מעט רוויון ובפנים 2 כפות סובין חיטה, כף מחוקה של זרעי פשתן טחונים, כף מחוקה פסיליום, מעט קנמון, מעט גרעיני דלעת, ומוסיפה גבינה(קוטג' או למריחה). רק בסופי שבוע או באירועים אני מרשה לעצמי לאכול דברים אחרים כמו מרק ירקות/קטניות, דגים, קצת מתוקים ופינוקים...כמובן שלאורך כל היום אני שותה כ-2 ליטר נוזלים. ואחרי כל הפירוט הזה -אני סובלת בתקופה האחרונה מפיסורה כואבת ביותר, חשה בבטן נפוחה אחרי ארוחת ערב. לאחרונה עברתי טיפול אנטיביוטי כנגד חיידק ההליקובקטר. עם תמונה כזו אשמח לשמוע תובנות חדשות לשיפור ולתחושה טובה יותר...איך לטפל בפיסורה? האם יש יותר מידי סיבים בתזונה? ועוד.. שמחה לציין שאני ספורטיבית ועוסקת 2-3 פעמים בשבוע בספורט. תודה, אורנה

20/07/2011 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, פיסורה זאת צרה ולפעמית יש צורך בניתוח. עם זאת, בתזונה שלך יש כמה דברים שמקשים על הריפוי וחסרים מזונות מועילים... לדוגמה: תה ירוק ובכלל שתיה בזמן הארוחה לא מומלצים. בתה ירוק ובקפה יש חומרים שמונעים ספיגת ויטמינים ומינרלים וגורמים לעצירות. גם קפה נמס עם שתי עוגיות 'ללא סוכר' גורם לעצירות, או ליציאות קשות. האם העוגיות הן ממש ללא סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים / אלכוהוליים. הרבה פעמית מטעים את הציבור עם מוצרים "ללא סוכר". בחלק של המזונות המועילים לא ראיתי שמן זית, סלק חי ומבושל, מולסה, מגנזיום ועוד. אגב, לא מומלץ לקחתפסיליום או סובין לאורך זמן. זה סופח ויטמינים ומינרלים חיוניים. יש לך מספיק סיבים בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

19/07/2011 | 09:45 | מאת: מאיה

אני בת 22. מאז הצבא יש לי עצירות מתמדת, בתקופות גרועות, של שבוע וחצי, בתקופות טובות, של שלושה ימים. פרט לחופשה לברזיל של כחודש, בו היציאות שלי היו סדירות לחלוטין (אחד ליום). אני לוקחת לקסעדין מדי פעם, אם אין לי יציאה לאחר כשבוע ולא תמיד הלקסעדין עוזר. פניתי לרופא והוא נתן לי מרשם לאגיולקס. אני לוקחת שתי כפיות בלילה, אחרי ארוחת ערב ובבוקר אני תמיד מתעוררת ורצה לשירותים, זה נותן לי תחושה שהקיבה שלי מתרוקנת לחלוטין ואז אני חייבת לאכול. בנוסף זה מחליש אותי. האם זה תקין?

20/07/2011 | 09:52 | מאת: עדי מילר

שלום מאיה ראשית, חשוב לי לציין ששימוש ממושך בלקסעדין גורם להתמכרות ועצלות מעיים וכתוצאה מכך לעצירות קשה יותר... ועל כן הייתי ממליצה להפסיק לחלוטין את השימוש בלקסעדין. כדי לנסות לשקם את המעי יש להעזר בתזונה נכונה ופעילות גופנית. התזונה צריכה להיות עשירה בסיבים תזונתיים המצויים בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ויוגורטים שונים. לא פחות חשוב: צריך לאכול. אם אוכלים מעט מזון, אין למעשה פסולת שתצא ולכן נוצרת תחושה של עצירות. לכן, התפריט היומי חייב לכלול את כל רכיבי התזונה. אגיולקס מכיל מעט סנה ולכן איני ממליצה להשתמש בו באופן קבוע בטח כאשר מוביל לחולשה. אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפניה לדיאטנית קלינית לשם ייעוץ והכוונה בנושא. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

19/07/2011 | 09:42 | מאת: עדי

בהמשך לפרדוקס הפרוקטוז.. אני הובחנתי על ידי בדיקה כרגישה. אחרי בדיקות רבות מאוד על ידי גסטרולוג עקב תלונות על כאבי בטן ונפיחות רבה מאוד הכל תקין חוץ מהפרוקטוז שאלתי היא האם כשאני אוכלת פרי הבטן נפוחה להרבה שעות כלאמר ביטני נפוחה ולא יורדת אחרי הרבה שעות האם זה מהפרי או שהפרי גורם לנפיחות אבל אחרי שעה שעתיים הנפיחות צריכה לרדת.

20/07/2011 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, בפירות יש פרוקטוז. אם את אלרגית לפרוקטוז, תימנעי או תפחיתי למינימום, אבל אל תוותרי על ירקות חיים ומבשלים. בהצלחה צביקה קורן

18/07/2011 | 09:49 | מאת: ריקי

אני בת 60 כבר שנים לא אוכלת לחם לאו דווקא מטעמי דיאטה (אני לא רזה)פשוט לא אוהבת. לאחרונה בבדיקות הדם הסתמן חוסר בברזל גם ב"מחסנים". האם יתכן שיש קשר? האם חובה לאכול לחם כפי שחברי אומרים לי? תודה.

18/07/2011 | 13:24 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום לחם לא נותן כלום ובמיוחד לחם לבן החוסר ברזל נובע מסיבות אחרות . תאכלי הרבה עלים ירוקים, קטניות, אגוזים,דגים ורימונים, מכאן תקבלי ברזל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/07/2011 | 21:20 | מאת: חן

ביקרתי אצל נטורופתית והיא המליצה לי לקחת 3 'תוספי מזון'/ויטמנים עליהם לא שמעתי. בגלל שאני לא אוהבת לקחת דברים שאני לא מכירה ובגלל שאני סומכת מאוד על דעתך הייתי שמחה שתגיד לי מה דעתך על שלושת הדברים הבאים-- HNS COMPLEX B REST כרום פיקולינאט אציין שאני אדם בריא בגילאי ה20 תדוה רבה מראש!

18/07/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, חבל שלא ציינת מה הסיבה לביקור אצל הנטורופטית... קשה לחוות דעה בלי פריט מידע חשוב זה. בכל אופן התוספים האלה מוכרים וידועים. לפני הקנייה תבדקי ב"רכיבים" שאין בהם תוספים מזיקים כמו: טיטניום דיאוקסיד, ממתיקים מלאכותיים ואלכוהוליים, צבעי מאכל וכד'. במהלך השימוש תשימי לב שאין תופעות לוואי ואחרי חודש תחליטי אם זה מועיל לך. אני מקווה שקיבלת גם ייעוץ תזונתי ולא רק תוספים. בהצלחה צביקה קורן

16/07/2011 | 10:33 | מאת: ענת

מה מומלץ לחיזוק העיניים מבחינת ירקות פירות וכו ומה טוב נגד נשירה?

17/07/2011 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, לצערי אנחנו תמיד מחפשים "תרופות" למחלות ותופעות. השאלה הנכונה היא: ממה כדאי להימנע כדי להפחית נזק לעיניים ומה כדאי לאכול כדאי לשמר ולשפר את בריאותן? אותו עקרון חל לגבי השאלה השנייה. כדי לשמור על בריאות העיניים, השיניים, השיער העור ועוד, חשוב לקבל מגוון של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, חלבון ושומן איכותי. לשם כך, כדאי להימנע ממזונות וממשקאות המונעים ספיגה של ויטמינים ומינרלים כמו: קפאין, אלכוהול, עודף מלח, סוכרים פשוטים, כימיקלים ועוד. עישון מזיק לבריאות העיניים והשיער. במקביל, כדאי לאכול מזונות עשירים בשומנים טובים (כמו: אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים), ירקות ירוקים וכתומים המכילים בטא קרוטן, לוטאין, זיאקסנטין, אבץ, ברזל ועוד) החיוניים לבריאות העיניים השיער, העור וכל תא ורקמה בגוף. כדאי לפנות לייעוץ אישי בהצלחה צביקה קורן