פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/07/2011 | 15:52 | מאת: רוני

אני מקפיד מאד על תזונה טבעית אורגנית ומשתדל לקנות רק את המוצרים הללו לצערי איני מוצא בתחום הבשרי שום דבר שמצהיר על עצמו אורני- האם רפרפתי מהר מדי על מדפי הסופר או שאין חיה כזו?

29/07/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, אם אתה "מקפיד מאד על תזונה טבעית אורגנית" מדוע אתה מחפש בשר? בשר זה לא מזון טבעי... בכל אופן ברשתות הגדולות של חנויות טבע תוכל למצוא בשר "אורגני". בהצלחה צביקה קורן

28/07/2011 | 12:43 | מאת: דורית

אני אחרי ניתוח טבעת בעקבות השמנת יתר, כרגע הומלץ לי לאוכל דברים פשוטים ולהמנע ממאכלים עם סיבים כדי לא להעמיס על הקיבה ופעילותה, אני כן לוקחת את הויטמינים שהמליצו לי (מהערכה הבריאטרית של סופהרב) ואוכלת מאכלים פשוטים וגם זה כפית אולי בכמה שעות רציתי לדעת האם אוכל לחזור לאכול סיבים בהמשך -תוך כמה זמן?

28/07/2011 | 20:05 | מאת: עדי מילר

שלום דורית ברוב המקרים לאחר כחודשיים ניתן להתקדם בהדרגה למזון רגיל לפי היכולת האישית כמובן. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לצורך מעקב תזונתי ומעקב אחר בדיקות דם. לעיתים ישנו קושי להגיע לתפריט העונה על הצרכים התוזנתים ולכן מומלץ להיעזר בדיאטנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

27/07/2011 | 20:23 | מאת: שלומי

שלום! האם יש אבץ בטונה רגילה (בשמן/במים) מקופסת שימורים? ואם כן, איזו כמות של אבץ? תודה.

28/07/2011 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

שלומי שלום, במאה גרם יש 5-9 מ"ג אבץ. אני מבקש לא להפנות אלי שאלות מסוג זה יש מספיק מאגרי מידע ייעודיים. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2011 | 13:00 | מאת: בדוי

שלום רב, אני בת 30 וברגלי יש סימני צילוליטס מהישבן עד לברכיים. יש לי גם ורידים שצבעם בולט אך ללא בליטה מהעור באיזור הרגליים. שאלתי היא: מה ניתן לעשות על מנת להסירם או להפחיתם? הם מביכים אותי מאוד ולכן אנני לובשת חצאיות קצרות ומובכת ללבוש בגד ים... אשמח לשמוע ממכם...

28/07/2011 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לצערי אני לא יודע על פתרון תזונתי לבעייתך. ישנם פתרונות קוסמטיים ורפואיים. אם את בעודף משקל ולא עושה פעילות גופנית, חשוב לתקן זאת. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2011 | 08:57 | מאת: דליה

בת 55-עם אוסטופניה למרות שמקפידה לקחת כדורי סידן -ואוכלת טחינה גולמית וטוחנת כול יום שומשום וכמובן ירקות ופירות כעת רציתי לישאול לגבי משקה של סידן בשם קלמדין של חברת SUPHERB -ויש גם משקה אחר בשם קלמגדי של חברת NSP מה דעתכם ?איזה מהם טוב יותר והעיקר ניספג טוב? בתודה רבה לתשובה דליה

27/07/2011 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, עניתי על שאלה זהה ב 14 ביולי - תבדקי למטה. תקראי גם את התשובה שנתתי לרחלי הבוקר בנושא ויטמין B. חצמזה השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "סידן" אם את באמת רוצה לטפל בבעיה, תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

27/07/2011 | 09:50 | מאת: מרווין

תמיד עדיף משקה סידן על פני טבליות סידן חשוב שמשקה הסידן יכיל את תרכובת הסידן בשם סידן-ציטראט.

26/07/2011 | 19:17 | מאת: JudSharabi

יש לי ילד בן 12 חולה במחלת הנשיקה ואני רוצה לדעת מהם המזונות הבריאים ביותר עבורו,אשמח ואודה על כל טיפ שאקבל כדי להקל עליו.

27/07/2011 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חבל שבבעיה כזאת את פונה לפורום ולא לייעוץ מקצועי. בכל אופן, אני ממליץ להימנע מכל אוכל זבל (ג'נק) ובכלל זה, סוכרים, ממתקים, מאפים, פלאפל, פיצה, חטיפים מלוחים ומתוקים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, משקאות "קלים" ומוגזים ועוד. לצרוך מזונות טבעיים וככל שניתן מגידול אורגני ובכלל זה: ירקות חיים ומבושלים (הרבה כתומים), פירות, דגנים מלאים, קיטניות, שקדים, אגוזים, זרעים ועוד. לפנות בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

30/07/2011 | 17:24 | מאת: JudSharabi

צביקה היקר תודה שחזרת אלי עם עצות קטנות וטיפים קטנים. אגב את המחלה של בני איתרו רק השבוע לאחר תקופה ארוכה של בדיקות. הרופא המטפל טוען שאפשר להמשיך בתזונה הרגילה מלבד אוכל מטוגן וסוכרים. כך שהרושם הראישוני שלך שאנחנו לא מטופלים הוא שגוי. אגב כך אם שמת לב שפניתי אליך ולא לכל מי שמיתכתב בפורום כי חשבתי שאתה מיקצועי. תודה על צומת ליבך.

26/07/2011 | 13:14 | מאת: רחלי

שלום, אני בת 26, בשנים האחרונות הרגשתי כל הזמן עייפות גדולה מאוד וחוסר תמידי של אנרגיה.לא יחסתי לזה חשיבות כלשהי. אמא שלי אמרה לי שאני פשוט עצלנית ופשוט הסכמתי איתה שזו הבעיה היחידה שלי. אני סטודנטית ובתקופת הבחינות, והחלטתי לפני כשבוע לקנות כמה תוספים שיעזרו לי להתרכז כי אחרי דקה שאני יושבת אני כבר לא יכולה יותר מחוסר אנגיה וריכוז... בכל אופן קניתי קומפלקס ויטמינים B, ויטמין C 1000 מ"ג ומגנזיום. אני לוקחת את הקומפלקס B בבוקר ביחד עם ויטמין C ולפני השינה אני לוקחת מגנזיום. אני חייבת לספר שאני פשוט בן אדם חדש. כבר אחרי יום הראשון של נטילת התוספים הללו פשוט זינקתי מהמיטה והריכוז גבר משמעותית!!! אחרי יום אחד בלבד!!! והאמת שזה די מוזר כי אני אוכלת סטייק בשר שלוש פעמים בשבוע ו200 גר' סלמון פעמיים בשבוע וכמובן פירות וירקות אז לא חשבתי שיש לי חוסרים בויטמינים. האם תוכלו להמליץ לי על תוספים נוספים לשיפור הזיכרון והריכוז. אם יש לכם המלצות נוספות אשמח לשמוע.

27/07/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

רחלי שלום, הסיפור שלך והשאלה שלך הם דוגמה קלאסית לחיפוש המתמשך אחר "תרופות טבעיות" במקום לחפש את שורש הבעיה. מדוע את חושבת שאת צריכה ל ה ו ס י ף עוד ועוד תוספים? אולי את צריכה ל ה ו ר י ד דברים...? מציע לך לקרוא מאמר שכתבתי לאחרונה בנושא העייפות. אולי תמצאי שם תשובה לשאלותייך http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=138 בהצלחה צביקה קורן

26/07/2011 | 13:09 | מאת: מעיין

שלום רב אני נוהגת לקלות חצילים בתנור ולאכול אותם חצויים עם טחינה מלאה. שאלתי היא האם חצילים בריאים? מומלץ לאוכלם? דבר שני, אני מנביטה קטניה בשם מש ואוכלת את הנבטים.זה בריא? בתודה מראש

27/07/2011 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, התשובה לשתי השאלות היא חיובית. כל מזון צמחי מומלץ ויש בו רכיבים תזונתיים חיוניים. חצילים לא מומלצים לסובלים מדלקת פרקים או בעלי נטיה משפחתית למחלה. בהצלחה צביקה קורן

26/07/2011 | 13:01 | מאת: גורי

אין לי מושג אם זה נכון או לא, אף פעם לא חשבתי על דיאטה ככה...יש מצב שהוא צודק?

27/07/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ביקשתי כמה פעמים לא לעשות בפורום פרסומת סמויה, או גלויה ולא לשלוח אותי לאתרים ומאמרים ברחבי האינטרנט. תודה צביקה

26/07/2011 | 09:46 | מאת: sofi

שלום קניתי זרעי צ'יה אורגניים וברשימת המרכיבים מופיע בין היתר זרחן עם 1075 מ"ג(בכמות של 100 גר' זרעי צ'יה) מה משמעות של הדבר? האם זה מזיק? בתודה סופי

26/07/2011 | 11:57 | מאת: מרוין

26/07/2011 | 12:45 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, אכן בצ'יאה יש יותר זרחן מסידן וכפי שמרווין ציין, זה פוגם בספיגת הסידן. עם זאת יש בזרעים גם חלבון, חומצות שומן חיונית מסוג ALA, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. כפי שעניתי לשרה למטה, תזכרי שחשוב לגוון את התזונה ולא להתבסס על "להיט תזונתי" כזה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 18:07 | מאת: מאיר

שלום צביקה מקווה שתוכל לעזור אני בגיל 42 בריא ללא בעיות רפואיות בעייתי היחידה שאני מיתקשה להרדם בכול ליילה עד השעות הקטנות כך שאני ישן בממוצע כ5 שעות ולפעמים פהות השאלה האים ידוע איזה צמח מסויים או דבר טיבעי אחר שיוכל לעזור לי להרדם אודה לך מאוד

26/07/2011 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, ראשית חשוב למצוא מה הסיבה להפרעות השינה. להלן כמה הצעות: - לוודא שמקבלים לא פחות משש שעות שינה ביממה ולא יותר משמונה. - להתייחס לשינה כ"כיף" ולא כסיוט. - לא ללכת לישון אחרי חצות. - לדאוג ל"היגיינת שינה": לסלק מחדר השינה מכשירים אלקטרוניים (כמו: רדיו, טלביזיה, טלפונים, מטענים, מחשב נייד), לוודא שהחדר חשוך. להתכונן לשינה! - אם אפשר, כדאי לנוח, או לנמנם גם באמצע היום (20 – 30 דקות). אפשר לעשות זאת כחלק מתרגול הרפיה / מדיטציה יומי. - לטפל בדום נשימה, אם קיים באמצעות ירידה במשקל, הפסקת עישון, שימוש במכשיר ייעודי (CPAP). - תזונה נכונה – הימנעות מארוחות כבדות וממזונות "מעייפים" ומכבידים כמו: בשר, מלח, תבלינים חריפים, סוכרים, קמחים, מאפים, מזון שמן ומטוגן, קפאין, אלכוהול, משקאות אנרגיה. - נסה לשתות במהלך היום ולפני השינה חליטה מרגיעה: תערובת של פרחי קמומיל, עלי מליסה ופסיפלורה. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 16:50 | מאת: שרה

האם ישנה בעיה לאשה שרוצה להיכנס להריון, או לאשה שנמצאת בשלבי הריון לאכול זרעי צי'ה (chia) ?

26/07/2011 | 12:20 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, אין בעיה בצריכת זרעי צ'יאה, אבל תזכרי שחשוב לגוון את התזונה ולא להתבסס על "להיט תזונתי" כזה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 11:37 | מאת: לי

שלום לאחרונה יש פירסום רב על היתרונות של מרווה מרושתת שהיא נספגת יותר טוב בגוף ושאין בה כספית ומתכות והיא מועילה יותר מכמוסות של שמן דגים. האם באמת זה נכון? או שזה קטע שיווקי כי היא נמכרת רק דרך מפיצים עצמאיים

26/07/2011 | 12:18 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לדעתי התחושה שלך נכונה ו"זה קטע שיווקי כי היא נמכרת רק דרך מפיצים עצמאיים"... שצריכים לשלם מעל אלף שקלים כדי להפוך למפיצים ולכן הם כל כך נמרצים ואגרסיביים... אני לא אוהב את העובדה שהם משמיצים את הדגים ואת הפשתן כדי למכור את המוצר שלהם. כדאי לזכור שבשמן דגים יש EPA ו DHA שהן החומצות המרכיבות את ה"אומגה-3" בשמן מרווה מרושתת ובשמן פשתן יש חומצה "נחותה" יותר (ALA ) שממנה הגוף מייצר את החומצות הדרושות. ופרט "שולי" נוסף, המחיר היקר של התוסף הזה לא מוצדק בעיני. בהצלחה צביקה קורן

26/07/2011 | 12:30 | מאת: לי

צביקה תודה על תשובתך הכנה חיזקת את דעתי אני משתמשת בכמוסות פשתן ומשתדלת לאכול פעמיים בשבוע סלמון

25/07/2011 | 08:30 | מאת: נורית

לאחר כמה שבועות של אכילת דייסה בבוקר (אינסטנט עם חלב) הרגשתי עייפות נוראית עד כדי כך שהלכתי לישון למרות שקמתי רעננה. גיליתי שהדייסה היא זו שגורמת לעייפות, פשוט בדרך האלימינציה, הפסקתי לאכול אותה. האם שמעת על תופעה כזו ומה אפשר לעשות כדי שאוכל להמשיך לאכול דייסה אבל לא אפול מעייפות. תודה.

25/07/2011 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, יש לך שתי שגיאות: 1 אכילת דייסת "אינסטנט", 2 אכילת דייסה עם חלב. נסי לאכול דייסת שיבולת שועל מפתיתים גסים (לא קווקר שזה שם של מותג) שאותה מבשלים עם מים, או חלב אורז ותראי את התוצאה. את יכולה לתבל עם קינמון, ג'ינג'ר ולהמתיק במולסה, או בסילאן. עם זאת ייתכן שאת רגישה לשיבולת שועל ואז ההימנעות היא התרופה. בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 01:36 | מאת: 18

האם זה באמת בריא וכמה מותר לשתות ביום/שבוע ?

25/07/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בתה ירוק יש נוגדי חמצון וחומרים אנטי סרטניים חזקים שנבחנו במספר מחקרים. אפשר לשתות 1-3 כוסות ביום, אם אין לך לחץ דם גבוה, או הפרעות קצב בלב, או בעיה בריאותית אחרת שמונעת צריכת קפאין. מה שמפריע לי הוא שיש בתה הזה קפאין ושמתייחסים אליו כ"תרופה". בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 11:03 | מאת: מרוין

בכוס תה ירוק יש סך הכל 15 מיליגרם קפאין בשעה שבכוס קפה יש כ-80 מיליגרם. צריכת קפאין של עד 300 מיליגרם ביום נחשבת למתונה למי שאינו סובל מיתר לחץ דם או אוסטיאופורוזיס

24/07/2011 | 20:03 | מאת: איתן

שלום. ידוע שתה מכיל קפאין. אך האם משקה NESTEA (תה קר) מכיל גם קפאין? והאם NESTEA דיאט מכיל קפאין? תודה.

25/07/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, כל משקה קפה או תה מכיל קפאין, אלא אם כן נכתב אחרת על האריזה. אני ממליץ להימנע ממשקאות מזיקים כאלה ובמיוחד מ"דיאט" אבל זה כנראה לא מעניין אותך. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 16:10 | מאת: ריבי

שלום רב אני בת 54 ללא מחזור וללא הורמונים כבר 6 שנים. אובחנתי עם פיברומיאלגיה ויש לי גם ירידה קלה בצפיפות העצם. ( הרופאה המליצה על 4 טיפות ואני מניחה שמדובר ב 800 ייח?) . לאחרונה, בהמלצת נטורופטית, הכפלתי את המינון ( 8 טיפות מהבקבוקון לתינוקות) למשך מספר שבועות והפסקתי לסבול מהרבה כאבים. כמה זמן אנימיכולה להמשיך במינון הכפול מבלי להסתכן? כל כמה זמן נכון לעשות בדיקות דם? בתודה מראש 

25/07/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

ריבי שלום, כיום מתברר כי כמות של 400 או 800 יחידות לא מספיקה לאנשים בריאים ובמיוחד לאנשים עם בריחת סידן. את צריכה לקחת לפחות 1,000 יחידות ולכן הנטורופטית צודקת ואת יכולה לקחת ללא חשש 8-10 טיפות. בכל טיפה יש 200 יחידות. אחרי 3 חודשים תבדקי מה רמת הויטמין בדמך ותופתעי לגלות שהוא עדיין נמוך... בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 14:35 | מאת: איזה סוג של מאכלים זה חלבון מלא

איזה סוג של מזונות ביחד נותנים חלבון מלא .

25/07/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

כל חלבון מהחי: בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב. מהצומח: שילוב של דגנים וקיטניות. לדוגמה: מג'דרה. בקינואה יש חלבון מלא (כנראה).

24/07/2011 | 13:00 | מאת: א.ב. יקנעם

שלום רב לך טובה..שאלתי היא מה בדבר חולי סוכרת ששותים כדורים לסוכרת הם יכולים לאכול סלק ללא הגבלה הכוונה היא לסלק חיי ולא מבושל.תודה מראש.

25/07/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שום מזון סוכרי לא מומלץ לאכול "ללא הגבלה", גם לאנשים בריאים. אתה יכול לאכול רבע סלק חי או מבושל ביום. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 09:08 | מאת: Luba

אני לא נותנת לבני בן 13 מוצרי חלב כי קראתי הרבה "דברים נגד" בינטרנט. האם בגילו אפשר להסתדר בלי מוצרי חלב? האם במקום מוצרי חלב מותר לתת אגוזים או דברים טבעים אחרים? אם כן, מה כמות? האם יחס שלי ל מוצרי חלב מוצדק?

24/07/2011 | 11:57 | מאת: צביקה קורן

לובה שלום, אפשר להסתדר בלי מוצרי חלב, אבל לשם כך צריך הדרכה מיוחדת ולא להסתפק בעצות בפורום. אם הוא לא אלרגי למוצרי חלב ואין תגובות מיוחדות, את יכולה לתת לו יוגורט טבעי וגבינות עד 5 אחוז. במוצרי חלב יש חלבון, סידן וויטמינים חשובים. אני מציע לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 בהצלחה צביקה קורן

25/07/2011 | 08:27 | מאת: Luba

שלום צביקה, תודה רבה על תשובתך. מה לגבי חלב אצמו?

24/07/2011 | 08:46 | מאת: נסים

בן 57 לאחר ניתוח סרטן הערמונית מטופל בהורמונים כתוצאה מכך ישנה השמנה באיזור הבטן ועליה במשקל עלי לציין שאני הולך 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום אוכל אוכל רגיל והשאלה איך ניתן להתגבר על התופעות הנ"ל בדיאט מיוחדת או הרגלים אחרים להתיחצותכם. תודה

24/07/2011 | 12:00 | מאת: צביקה קורן

ניסים שלום, האם הטיפול ההורמונאלי הוא לכל החיים? בכל אופן, אין אפשרות לרזות רק באזור מסויים בגוף. תמשיך לשמור על תזונה מאוזנת, פעילות גופנית נמרצת וסדירה ותוסיף תרגילים ייעודיים לחיזוק וחיטוב הבטן, הגב וצידי הגוף. אתה יכול לקחת מאמן אישי לתקופה קצרה. בהצלחה צביקה קורן

23/07/2011 | 21:52 | מאת: מיטל

האם אפשר להקפיא עשבי תיבול כמו בזיליקום וכד' כדי שלא יתקלקלו? כי לפעמים זה לא מחזיק אפילו שבוע במקרר

24/07/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לצערי אי אפשר להקפיא עלים. אם את קונה כמות גדולה את יכולה לייבש חלק מעשבי התיבול. תולים הפוך במקום יבש. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 23:06 | מאת: ראפת

כן .. שמן ציה טוב מאוד לטיפול בעצירות ומומלץ אם אמור בעצירות לא כרונית אם העצירות כרונית צריך צמחי מרפא יותר חזקים כמו סנא או אלווורא ועוד ..

23/07/2011 | 05:55 | מאת: צביקה קורן

להשתמש ב"תרופות טבעיות" וחומרים משלשלים "טבעיים" לטיפול בעצירות. עצירות נגרמת, בדרך כלל, מתזונה לא נכונה וצריך לטפל בה בתזונה נכונה.

24/07/2011 | 21:46 | מאת: Gramse

ולטפל בעצירות בהקדם. על מנת להקל ולצרכי מניעה עתידיים, ניתן לקחת מגה פרוביוטיק - קפסולות פרוביוטיקה שיוצרת שיפור משמעותי במצב. בהצלחה.

22/07/2011 | 18:32 | מאת: אייל

שלום. האם באגוזי מלך יש אבץ ואם כן באיזו כמות? והאם באגוזי לוז יש אבץ ואם כן באיזו כמות? ומה לגבי אגוזי פקאן? תודה רבה.

23/07/2011 | 05:53 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית, אשמח אם תרכז את כל השאלות שלך במסך אחד. שנית, אני לא אנציקלופדיה מהלכת. את המידע על אבץ תמצא בספרים ובאתרים המפרטים את רכיבי התזונה השונים במזון. מצורף קישור למאגר מידע מצוין באנגלית: http://nutritiondata.self.com/tools/nutrient-search אם תתקשה, אעזור לך. טיפ: המזון העשיר ביותר באבץ: צדפות ים (140 מ"ג במאה גרם) ואחר כך "דגני בוקר" המועשרים באבץ (40-40 מ"ג). מבין הזרעים והאגוזים: בשומשום ובחמאת שומשום יש הכמות הגדולה ביותר (כ 10 מ"ג) ואחר כך בזרעי דלעת ובאגוזי קשיו. באגוזי מלך יש מעט מאד אבץ - 2 מ"ג בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 18:29 | מאת: עידן

שלום רב, האם זה נכון שצריכה של מיץ אשכוליות, ושל אשכוליות בכלל, עלולה לגרום לבעיות בלב ובלחץ הדם ואולי גם לבעיות בריאותיות נוספות? תודה.

23/07/2011 | 05:49 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, אשכולית היא מזון טבעי בריא ומבריא. ישנם אנשים שלוקחים תרופות מסוימות שלהם לא מומלץ לשתות מיץ אשכוליות. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 15:06 | מאת: רינה

שלום! 1) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שנמצא שבועיים במקרר, עלול להרקיב? 2) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שהיה כשעה ורבע בבגאז' של האוטו, עלול להרקיב? 3) אם חותכים את השכבה העליונה הרקובה של חצי אבטיח ואוכלים את החלקים הפנימיים שלו, שלפי ריחם הם לא רקובים, האם זה בסדר? או שעדיף לזרוק הכל? תודה מראש.

22/07/2011 | 15:14 | מאת: צביקה קורן

שלום רב! 1) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שנמצא שבועיים במקרר, עלול להרקיב? - בהחלט כן!. ישנם מקררים איכותיים ששומרים על המזון, אבל שבועיים זה שמן ארוך. תטעמי ותבדוקי. 2) האם חצי אבטיח (עטוף בניילון נצמד ובתוך שקית) שהיה כשעה ורבע בבגאז' של האוטו, עלול להרקיב? - לא! 3) אם חותכים את השכבה העליונה הרקובה של חצי אבטיח ואוכלים את החלקים הפנימיים שלו, שלפי ריחם הם לא רקובים, האם זה בסדר? או שעדיף לזרוק הכל? - כדאי לזרוק את הכול. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 18:25 | מאת: רינה

ומה עלול לקרות אם בכל זאת אכלתי כמה חתיכות פנימיות מתוך חצי האבטיח הנ"ל?

22/07/2011 | 00:21 | מאת: חיים

שלום, איזה סוג פחמימות עדיף לאכול לפני צום של 24 שעות- פחמימות מורכבות או פשוטות? תודה.

22/07/2011 | 15:11 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות, המאטות את זמן כניסת הסוכר לדם. פחמימות פשוטות גורמות לתחושת רעב זמן קצר לאחר צריכתן. בהצלחה צביקה קורן

שלום, רציתי לדעת את ההבדלים בין הקמחים. עדי

22/07/2011 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, שני הקמחים די דומים, שניהם מכילים גלוטן וניתן להתפיח אותם באמצעות שמרים, אך הבצק המתקבל מקמח שיפון אינו גמיש ונוח לעיבוד (לחם שיפון אמיתי הוא כהה,דחוס ומצומק). לקמח שיפון מלא יש ערך גליקמי קצת יותר נמוך מחיטה ולכן הוא נחשב בריא יותר. לצערי רוב הלחמים משווקים בחניות המזון הרגילות מבוססים על קמח שיפון מעובד. בחנויות טבע ניתן להשיג "לחם מרק" שעשוי מקמח מלא. הוא יקר במחירו ובשל דחיסותו הנובעת מאופן ההתפחה, אינו מופחת בקלוריות. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 16:58 | מאת: adi

21/07/2011 | 15:17 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 32, סובלת מזה תקופה מהפרעת אכילה מוזרה ביותר, אין לי תיאבון,אני אמנם מרגישה רעבה אך, כאשר אני מנסה לאכול אני לועסת את האוכל זמן ממושך ולא מצליחה לבלוע אותו, אני חוששת להיחנק. בבדיקות דם שעשיתי התוצאות היו מעולות ברזל תקין המוגלובין מעולה הכל תקין, גם בבדיקת בלוטת התריס הכל היה תקין, אני חוששת שזה יותר פסיכולוגי, אולי סימפטום של דיכאון מסויים? אודה לעזרתך והמלצתך לטיפול.

21/07/2011 | 19:32 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, מומלץ לפנות לרופא לשלילת בעיה פיזיולוגית בגרון, אחר כך לפנות לעזרה נפשית. בדיקות הדם היום עלולות להשתנות אחרי כמה חודשים של הרעבה. בהצלחה צביקה קורן

24/07/2011 | 15:54 | מאת: ליאת

תודה רבה :-)

21/07/2011 | 13:43 | מאת: מור

אהלן, מישו יודע איפה ניתן להשיג טיפות HCG? יש כל מיני ערכות לדיאטה אבל הן כוללות כל מיני ספרים ויומנים וסרטי מדידה וכו' ואז המחיר הוא גם בהתאם-900 ומעלה... בקיצור איפה ניתן להשיג רק את הטיפות? תודה!

04/08/2011 | 08:27 | מאת: HCG

תנסי בבתי מרקחת הומאופתיים לדעתי צריך להיות בהם

21/07/2011 | 10:35 | מאת: נב

אני בת 22 וסובלת מגיל קטן מסטרפטוקוקים בגרון. השבוע התקררתי עם חום וכאב בגרון. ביום הראשון אכלתי שישה שיני שום כתוש ולמחרת עוד ארבעה שיני שום. אין לי בעיה עם הריח ואעשה הכל על מנת לא לקחת אנטיביוטיקה. שמתי לב שמיד לאחר אכילת השום המוגלה בשקדים מצטמק משמעותית והכאב קטן. רציתי רק לדעת אם ישנה הגבלה על כמות אכילת שיני שום מסויימת ביום? אודה לתשובכם המהירה!

21/07/2011 | 19:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני חושב שהכמות מוגזמת ואפשר להסתפק ב 1-2 שיני שום. בכל אופן אם אין לך כאבים בקיבה, גזים או הפרעות עיכול אחרות, כנראה שזה בסדר. בהצלחה צביקה קורן

21/07/2011 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה היקר ולכל באי הפורום אני יוצאת לחופשה לחודש בחו"ל אחזור לענות בפורום ב21.8.2011 חופשה נעימה בברכה טובה בר- שאן

21/07/2011 | 07:36 | מאת: צביקה קורן

ותחזרי אלינו בכוחות מחודשים. צביקה

19/07/2011 | 20:41 | מאת: ליאור

האם לאחר שתיה של מרק קטניות ופשדות ולחם שמכחים ביצים ועוגות מותר לשתות נס קפה מפחינת הספיגה של רמת ברזל וb12 וגם מדברי חלב או שלא ממולץ אילו מאכלים מכלים אבץ ואילו מאכלים מחזקים את כוח גברא

20/07/2011 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, ראשית, כדאי לקרוא שוב את השאלה לפני ששולחים, כדי לתקן שגיאות כתיב. זה מקל על מתן התשובה. שנית לא רצוי לשתות נס קפה בכלל ובמיוחד לא אחרי הארוחה. אבץ יש בזרעי דלעת וחמניות ובחלבונים מהחי. עישון, אלכוהול, משקאות אנרגיה, שומנים רוויים, מרגרינה, סוכרים, אוכל זבל ועוד מחלישים את כוח הגברא. מזון טבעי, איכותי, מגוון ומאוזן המכיל שפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ושמנים איכותיים - מחזק אותו. שקדים, אגוזים וזרעים מועילים מאד, אבל אם אוכלים את זה יחד עם דברים מזיקים, הם מאבדים מהיכולת שלהם. בהצלחה צביקה קורן

19/07/2011 | 10:05 | מאת: אורנה

שלום רב, אני בת 55 ובדר''כ שומרת על תזונה קבועה. מאזנת פעילות יתר של בלוטת התריס בכדור ולא נוטלת כדורים אחרים למעט ויטמינים ותוספים. התפריט היומי שלי מתחיל בכוס מים פושרים, דייסת קוואקר מבושלת מ-4 כפות קוואקר גס וכוס תה ירוק. המשך עם כוס תחליף קפה ו-2 קרקר לחמית מקמח שיפון. לפני ארוחת הצהריים אני אוכלת תפו''ע בינוני ירוק. במשך השבוע, ארוחת הצהריים שלי מתבססת על סלט ירקות = מלפפון, גזר, חצי פלפל אדום, חצי פלפל ירוק, חסה, עלי כרוב, עגבניה...בדר''כ מוסיפה ביצה או חצי אבוקדו או קצת טופו או טונה ופרוסת לחם מקמח מלא. אחה''צ שותה קפה נמס+2 עוגיות מקמח מלא ללא סוכר. בערב מנה של יגורט ביו לבן+מעט רוויון ובפנים 2 כפות סובין חיטה, כף מחוקה של זרעי פשתן טחונים, כף מחוקה פסיליום, מעט קנמון, מעט גרעיני דלעת, ומוסיפה גבינה(קוטג' או למריחה). רק בסופי שבוע או באירועים אני מרשה לעצמי לאכול דברים אחרים כמו מרק ירקות/קטניות, דגים, קצת מתוקים ופינוקים...כמובן שלאורך כל היום אני שותה כ-2 ליטר נוזלים. ואחרי כל הפירוט הזה -אני סובלת בתקופה האחרונה מפיסורה כואבת ביותר, חשה בבטן נפוחה אחרי ארוחת ערב. לאחרונה עברתי טיפול אנטיביוטי כנגד חיידק ההליקובקטר. עם תמונה כזו אשמח לשמוע תובנות חדשות לשיפור ולתחושה טובה יותר...איך לטפל בפיסורה? האם יש יותר מידי סיבים בתזונה? ועוד.. שמחה לציין שאני ספורטיבית ועוסקת 2-3 פעמים בשבוע בספורט. תודה, אורנה

20/07/2011 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, פיסורה זאת צרה ולפעמית יש צורך בניתוח. עם זאת, בתזונה שלך יש כמה דברים שמקשים על הריפוי וחסרים מזונות מועילים... לדוגמה: תה ירוק ובכלל שתיה בזמן הארוחה לא מומלצים. בתה ירוק ובקפה יש חומרים שמונעים ספיגת ויטמינים ומינרלים וגורמים לעצירות. גם קפה נמס עם שתי עוגיות 'ללא סוכר' גורם לעצירות, או ליציאות קשות. האם העוגיות הן ממש ללא סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים / אלכוהוליים. הרבה פעמית מטעים את הציבור עם מוצרים "ללא סוכר". בחלק של המזונות המועילים לא ראיתי שמן זית, סלק חי ומבושל, מולסה, מגנזיום ועוד. אגב, לא מומלץ לקחתפסיליום או סובין לאורך זמן. זה סופח ויטמינים ומינרלים חיוניים. יש לך מספיק סיבים בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

19/07/2011 | 09:45 | מאת: מאיה

אני בת 22. מאז הצבא יש לי עצירות מתמדת, בתקופות גרועות, של שבוע וחצי, בתקופות טובות, של שלושה ימים. פרט לחופשה לברזיל של כחודש, בו היציאות שלי היו סדירות לחלוטין (אחד ליום). אני לוקחת לקסעדין מדי פעם, אם אין לי יציאה לאחר כשבוע ולא תמיד הלקסעדין עוזר. פניתי לרופא והוא נתן לי מרשם לאגיולקס. אני לוקחת שתי כפיות בלילה, אחרי ארוחת ערב ובבוקר אני תמיד מתעוררת ורצה לשירותים, זה נותן לי תחושה שהקיבה שלי מתרוקנת לחלוטין ואז אני חייבת לאכול. בנוסף זה מחליש אותי. האם זה תקין?

20/07/2011 | 09:52 | מאת: עדי מילר

שלום מאיה ראשית, חשוב לי לציין ששימוש ממושך בלקסעדין גורם להתמכרות ועצלות מעיים וכתוצאה מכך לעצירות קשה יותר... ועל כן הייתי ממליצה להפסיק לחלוטין את השימוש בלקסעדין. כדי לנסות לשקם את המעי יש להעזר בתזונה נכונה ופעילות גופנית. התזונה צריכה להיות עשירה בסיבים תזונתיים המצויים בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ויוגורטים שונים. לא פחות חשוב: צריך לאכול. אם אוכלים מעט מזון, אין למעשה פסולת שתצא ולכן נוצרת תחושה של עצירות. לכן, התפריט היומי חייב לכלול את כל רכיבי התזונה. אגיולקס מכיל מעט סנה ולכן איני ממליצה להשתמש בו באופן קבוע בטח כאשר מוביל לחולשה. אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפניה לדיאטנית קלינית לשם ייעוץ והכוונה בנושא. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

19/07/2011 | 09:42 | מאת: עדי

בהמשך לפרדוקס הפרוקטוז.. אני הובחנתי על ידי בדיקה כרגישה. אחרי בדיקות רבות מאוד על ידי גסטרולוג עקב תלונות על כאבי בטן ונפיחות רבה מאוד הכל תקין חוץ מהפרוקטוז שאלתי היא האם כשאני אוכלת פרי הבטן נפוחה להרבה שעות כלאמר ביטני נפוחה ולא יורדת אחרי הרבה שעות האם זה מהפרי או שהפרי גורם לנפיחות אבל אחרי שעה שעתיים הנפיחות צריכה לרדת.

20/07/2011 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, בפירות יש פרוקטוז. אם את אלרגית לפרוקטוז, תימנעי או תפחיתי למינימום, אבל אל תוותרי על ירקות חיים ומבשלים. בהצלחה צביקה קורן

18/07/2011 | 09:49 | מאת: ריקי

אני בת 60 כבר שנים לא אוכלת לחם לאו דווקא מטעמי דיאטה (אני לא רזה)פשוט לא אוהבת. לאחרונה בבדיקות הדם הסתמן חוסר בברזל גם ב"מחסנים". האם יתכן שיש קשר? האם חובה לאכול לחם כפי שחברי אומרים לי? תודה.

18/07/2011 | 13:24 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום לחם לא נותן כלום ובמיוחד לחם לבן החוסר ברזל נובע מסיבות אחרות . תאכלי הרבה עלים ירוקים, קטניות, אגוזים,דגים ורימונים, מכאן תקבלי ברזל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/07/2011 | 21:20 | מאת: חן

ביקרתי אצל נטורופתית והיא המליצה לי לקחת 3 'תוספי מזון'/ויטמנים עליהם לא שמעתי. בגלל שאני לא אוהבת לקחת דברים שאני לא מכירה ובגלל שאני סומכת מאוד על דעתך הייתי שמחה שתגיד לי מה דעתך על שלושת הדברים הבאים-- HNS COMPLEX B REST כרום פיקולינאט אציין שאני אדם בריא בגילאי ה20 תדוה רבה מראש!

18/07/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, חבל שלא ציינת מה הסיבה לביקור אצל הנטורופטית... קשה לחוות דעה בלי פריט מידע חשוב זה. בכל אופן התוספים האלה מוכרים וידועים. לפני הקנייה תבדקי ב"רכיבים" שאין בהם תוספים מזיקים כמו: טיטניום דיאוקסיד, ממתיקים מלאכותיים ואלכוהוליים, צבעי מאכל וכד'. במהלך השימוש תשימי לב שאין תופעות לוואי ואחרי חודש תחליטי אם זה מועיל לך. אני מקווה שקיבלת גם ייעוץ תזונתי ולא רק תוספים. בהצלחה צביקה קורן

16/07/2011 | 10:33 | מאת: ענת

מה מומלץ לחיזוק העיניים מבחינת ירקות פירות וכו ומה טוב נגד נשירה?

17/07/2011 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, לצערי אנחנו תמיד מחפשים "תרופות" למחלות ותופעות. השאלה הנכונה היא: ממה כדאי להימנע כדי להפחית נזק לעיניים ומה כדאי לאכול כדאי לשמר ולשפר את בריאותן? אותו עקרון חל לגבי השאלה השנייה. כדי לשמור על בריאות העיניים, השיניים, השיער העור ועוד, חשוב לקבל מגוון של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, חלבון ושומן איכותי. לשם כך, כדאי להימנע ממזונות וממשקאות המונעים ספיגה של ויטמינים ומינרלים כמו: קפאין, אלכוהול, עודף מלח, סוכרים פשוטים, כימיקלים ועוד. עישון מזיק לבריאות העיניים והשיער. במקביל, כדאי לאכול מזונות עשירים בשומנים טובים (כמו: אבוקדו, שקדים, אגוזים וזרעים), ירקות ירוקים וכתומים המכילים בטא קרוטן, לוטאין, זיאקסנטין, אבץ, ברזל ועוד) החיוניים לבריאות העיניים השיער, העור וכל תא ורקמה בגוף. כדאי לפנות לייעוץ אישי בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, סבתא רבתא שלי, אשה בת 105 חשה ברע מאוד לאחרונה, ומכיוון שישנו קושי בהוספת תרופות בגלל תופעות לוואי אפשריות רציתי לברר כיצד ניתן לנסות לאבחן ולשפר את התזונה שלה בכדי לשפר את מצבה והרגשתה. קצת רקע: כבר כמעט אינה שומעת ואינה רואה אך הייתה צלולה ופעילה עד הימים האחרונים. הולכת בעזרת הליכון, יוצאת החוצה בליווי, משתדלת לשמור שהכל יהיה מסודר בבית וכו, אך סובלת מבעיות וכאבים שונים ונמצאת בהשגחה צמודה של בתה כל העת ומטפלת מספר שעות בשבוע. אבחנות שהיו לפני כן:אי ספיקת לב, עצירות, תת תזונה, אנמיה ויתר לחץ דם. בדרך כלל אוכלת קצת מהכל, תפריט הכולל ירקות מבושלים וטריים, עוף, דגים, פירות, קטניות, לחם שיפון, מוצרי חלב (בעיקר ריוון, גיל וכו) ועוד, ב5-6 ארוחות קטנות במשך היום. לפני מספר ימים הגיעה לבית חולים בעקבות שיעול וקשיי נשימה (כנראה שנדבקה בברונכיט). בבית החולים אבחנו היפונארמיה, אשלגן ונתרן נמוכים וטיפלו תרופתית עד שלטענתם הביאו לנורמה (בעיקר בגבול התחתון) והורו לא להמשיך בטיפול התרופתי. ישנו חוסר גם בהמוגלובין. מאז חזרתה מבית החולים צלילותה פחתה בהרבה, היא חלשה מאוד, מתלוננת על כאבי ראש ובטן חזקים מאוד ומתקשה לשמוע (עוד יותר מבעבר) ולדבר, לחץ הדם נוטה להיות נמוך עד תקין. כעת ניזונה מתזונה רכה בלבד. נהיר לי שהנושא סבוך בשל עירוב גורמים רבים, אנו נמצאים במעקב רפואי כל הזמן לכן בשום אופן לא נתייחס להמלצות כהנחיית רופא ולא נטיל אחריות. אנו רק מבקשים לשמוע המלצות לגבי רכיבים שניתן להוסיף או להסיר מהתזונה כדי לסייע לה במצבה. הוספתי לתזונתה שמן קוקוס כתחליף לחמאה בשל תכונותיו הטובות, אך אשמח מאוד לשמוע המלצות. האם להוסיף יותר מלח למזון, וכו'? במידה ותוכלו להפנות אותי לתזונאים המנוסים בבעיות הגיל השלישי שיוכלו לקבל אותי באופן דחוף אשמח להגיע עם סיכום האשפוז להתייעצות. תודה רבה, נינה מודאגת

15/07/2011 | 16:49 | מאת: צביקה קורן

לנינה המודאגת שלום, באמת קשה לתת ייעוץ במצב מורכב כל כך. חשוב שהתזונה שלה תהיה עשירה ברכיבים תזונתיים מזינים ונטולת רעלים. אני ממליץ שתנסו להוסיף לתזונה שלה מיץ ירקות טרי המורכב ממלפפון, קישוא, גבעולי סלרי, פטרטזיליה, סלק וגזר. במיץ כזה אין סיבים תזונתיים ולכן ספיגת המינרלים, הויטמינים ונגדי החימצון היא מקסימלית. בנוסף, במיצים יש הרבה אשלגן וזה יתן מענה לבעיית המחסור באשלגן. את יכולה להוסף למיץ כפית שמן קוקוס, זית או טחינה גולמית איכותית, כדי לשפר את הספיגה של הויטמינים המסיסים בשמן. כדאי לתת הרבה ירקות מבושלים מצבע כתום (דלעת, דלורית, בטטה וגזר). אפשר יחד עם דגנים מלאים. להפחית כמות של ירקות חיים שקשים לעיכול בגיל הזה. אפשר גם לטחון זרעים של חמניות, דלעת ופשתן ולפזר על התבשיל. במקום גיל ולבן כדאי לתת יוגורט עיזים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. רפואה שלמה ואריכות ימים צביקה קורן

שלום, שמעתי מרופא שבגרעיני הצ'יה יש כמות גדולה של חנקן וכי זה מזיק לגוף. מה דעתך על כך? תודה

15/07/2011 | 12:31 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, החנקן הוא כימיקל חיוני המרכיב רקמות ותאים בגוף. הוא נמצא בכל החלבונים בגוף ובמזון. אני לא מבין את ההערה של הרופא שלך. בהצלחה צביקה קורן

תמרים על המדפים ?

כע שלום כמו כל פרי לתמרים יש עונת הבשלה .אולם בגלל ריכוז הסוכר הגבוה תמרים מחזיקים הרבה זמן מעמד ונמכרים בשווקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/07/2011 | 11:04 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, המועצה האירופאית למידע תזונתי (EUFIC יצאה בהכרזה, כי אנשים שלא צורכים דגים, יפיקו תועלת גם מצריכת אומגה-3 ממקור צמחי (ALA). זרעי פשתן, צ'יאה, אגוזי מלך, ירקות ירוקים ועליים, קיטניות, סויה, אצות ים, זרעי שומשום, חמניות ודלעת הם מקור ל ALA. להלן תוכן ההודעה: Eating any food sources of omega-3 fats may be beneficial for health Eating plant sources of omega-3 fatty acids may be as beneficial for health as eating fish sources of omega-3 fatty acids, suggests a study published in the American Journal of Clinical Nutrition. Regular consumption of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) - especially eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) from fatty fish and fish oils - is important for normal vision, brain function and heart health. Consequently, current dietary recommendations for maintaining adequate levels of omega-3 PUFAs are to consume one or more portions of oily fish per week. However, concerns exist over whether individuals who do not eat fish are at risk of low or inadequate EPA/DHA status and equally over the conservation of dwindling wild fish stocks. Drawing on the EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) Norfolk cohort, researchers across Norwich and Cambridge analysed UK data on food sources, intakes and status of omega-3 PUFAs according to dietary habit (fish-eaters, non-fish-eating meat-eaters, vegetarians and vegans). A fatty acid nutrient database was compiled using analytical data from published and unpublished sources, supplemented with calculations. Analysis used 7-d food diaries of 14,422 men and women aged 39-78 years. Omega-3 PUFA status was determined in a sub-study of 4,902 individuals, in whom plasma phospholipid fatty acids were measured. The food diaries revealed intakes of total dietary omega-3 PUFAs were 20-43% lower in non-fish-eaters vs. fish eaters. Men consumed significantly more of these fatty acids than women; however, in the sub-study circulating concentrations were lower in men. Overall, the key finding was that differences in plasma levels of EPA and DHA between the four dietary habit groups were smaller than estimated from dietary intake. Earlier reports had shown poor conversion rates from plant-derived omega-3 PUFAs, namely alpha-linolenic acid (ALA), to EPA and DHA. These new data thus indicate that the human body may have reasonable capacity to produce EPA and DHA from ALA in the absence of direct food sources. Further research using human intervention studies is now required to confirm the efficient conversion of omega-3 PUFAs from plant foods into EPA and DHA important for vision, brain and heart. In future this may have implications for aligning policy on nutrition with sustainability. For the time being, public health advice to consume 1-2 portions of fatty fish per week remains valid to ensure sufficient intake of pre-formed EPA and DHA. Fish oil preparations or foods fortified with EPA/DHA may be an option for those not eating fish. For more information, see Welch et al. (2010). Dietary intake and status of n-3 polyunsaturated fatty acids in a population of fish-eating and non-fish-eating meat-eaters, vegetarians, and vegans and the precursor-product ratio of alpha-linoleic acid to long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids: results from the EPIC-Norfolk cohort. American Journal of Clinical Nutrition 92(5):1040-1051. ISSFAL Official Statement Number 5 Brenna JT et al. (2009). α–Linolenic Acid Supplementation and Conversion to n-3 Long Chain Polyunsaturated Fatty Acids in Humans. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 80(2-3): 85-91.

איזה יופי, צביקה! רק עכשיו ראיתי. לאחרונה אני מפסידה כל כך הרבה אוצרות פורום. אכן בשורה טובה. כשיהיה לי יותר פנאי אקח נשימה ארוכה ואנסה להסתדר עם המאמר באנגלית. שוב תודה שאתה טורח לעדכן אותנו בכל החדשות.

13/07/2011 | 13:46 | מאת: שלום

אפשר לקחת ממנו על דעת עצמי ?

14/07/2011 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום למה אתה צריך את הקלמדין ? אם יש חסרים אז לעיתים כדאי . בברכה טובה בר- שאן

14/07/2011 | 09:29 | מאת: שלום

חוסר בויטמין D ממושך. תוצאה נמוכה חד ספרתית. ולא ידוע ממתי. כאבים שונים בגוף..

12/07/2011 | 20:11 | מאת: אביב

שלום בפירות יבשים המושרים במים (ואז עוברים למים חלק מחומרי התזונה שבפירות), האם עוברים למים גם חלק מהסיבים שבפירות היבשים? השאלה נוגעת למי שיש לו רגישות מסוימת לסיבים. אני מניח שאם המים מסוננים, לא יהיו בהם סיבים בלתי מסיסים. אבל האם יתכן שיהיו במים סיבים מסיסים? כמו"כ אודה על פירוט כמה סיבים מסיסים ובלתי מסיסים יש ב: תמרים, צימוקים, תאנים (הכל ביבשים). בתודה ובכבוד אביב

12/07/2011 | 21:19 | מאת: עדי מילר

שלום אביב הסיבים התזונתיים הקיימים בפירות היבשים לא עוברים למים בהם הפירות היו מושרים. לגבי כמות הסיבים המצויים בפירות השונים ניתן לבדוק במחשבוני תזונה שונים הקיימים באתרי האינטרנט. באופן כללי, פירות יבשים עתירים בסיסים תזונתיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/07/2011 | 13:22 | מאת: אופירה

אני בת 52, בפתאומיות התחילו אצלי כאבי בטן, שילשול חזק , חום , בחילות. נאמר לי שזה וירוס. לאחר יומיים היה שיפור, איך התחילו כאבים בצד הימני של הבטן, ללא שילשול, ללא חום. כאב היה במשך יום ובערב עבר. בבדיקות אולטראסאונד- הגדלת כיס המרה עם מישכע רב והרחבת הצינורות המרה ללא עדוד לאבנים או מוקד חוסם אחר. אינזימים של הכבד גבוהים מאוד. ממליצים לי ERCP וניתוח כיס המרה. במהלך חודש היו עוד פעמיים כאבי בטן , איך משך הכאבים בערך חצי שעה +. כמו כן, האינזימים של הכבד בירידה. עדיין לא תקינים. מה אתם ממליצים? אני כרע אוכלת רק ירקות מבושלים, אורז, כצת תחינה. האם יש מקום לדיאטה או ניקוי . אני מוכנה להכל. תודה .

12/07/2011 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

אופירה שלום בד בבד עם שלילת מצבים של כיס מרה וכבדיים אכן אני ממליצה שתלחי לתזונאית קלינית טבעית כדי שתתיתן לך תמיכה לכבד ולכיס מרה. אל תסתפקי רק בהצעות הפורום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/07/2011 | 00:04 | מאת: אוליאנה

שלום רב בני בן 8 חודשים, ילד ראשון ותפריט שלו נירא כך: התעוררות - עם הנקה ארוחת 10 - בננה עם תפ"ע וכף טחינה גולמית (מרוסקים) ארוחת צהוריים - מרק ירקות עם עוף (מרוסקים) אחרי צהוריים - אבוקדו או גביע גמדים לפני שינה - הנקה תפריט זה לא משתנה כבר חודשיים. אני צריכה לנסוע לחול בלעדיו לכן אני נסיתי לתת לו סימילק במקום הנקה והוא לא מוכן להתקרב לזה עפילו כשהוספתי קורנפלור. האם יש מוצרים טבעים שניתן לתת לתינוק לפני שינה ובבוקר? ואיפה ניתן להשיג אותם? האם יש לך עצה איך אוכל לגוון את התפריט של תינוק?

11/07/2011 | 22:35 | מאת: צביקה קורן

אוליאנה שלום, יש היום בעיה של זמני תגובה וניתוקים רבים באתר עניתי לך כבר פעמיים וזה לא נקלט תשלחי לי הודעה למייל הפרטי [email protected] ואשיב לך. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2011 | 23:48 | מאת: שלמה

1. האם באכילת זרעי צ'יה לא טחונים מאבדים מהערכים התזונתיים? 2. אם נדרשת טחינה כדי לשמור על הערכים התזונתיים מהו זמן המדף של הזרעים הטחונים והאם נדרש לשמור במקרר/מקפיא?

11/07/2011 | 06:34 | מאת: צביקה קורן

שלמה שלום, אין צורף לטחון, אבל הטחינה מגדילה את שטח הפנים של הזרעים ומשפרת את העיכול והספיגה. אחרי הטחינה צריך לשמור בצנצנת זכוכית במקרר או במקפיא. בהצלחה צביקה קורן

11/07/2011 | 08:19 | מאת: שלמה

אין מלים. שאלה שנשלחה בחצות נענתה תוך 6 שעות. כל הכבוד!!!! ושאלה נוספת. האם ניתן לשמור זרעי צ'יה טחונים במקפיא במשך שבועיים מבלי לאבד מהערכים התזוניתיים?

זו מהדגים = C21. זו מהצומח - C18 = לגוף יותר קשה לנצלה...

10/07/2011 | 18:58 | מאת: משה

שלום שמעתי שישנן מזונות כמו אגוזי מלך, המכילים סרוטונין הידוע כמשפר מצב הרוח. האם באמת סרוטונין קיים במזון מסויים בכמות שבאמת יכולה להשפיע על ההרגשה בצורה משמעותית ומורגשת? אם כן- אילו מזונות, וכמה יש לאכול מהם? תודה רבה!

11/07/2011 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, סרוטונין הוא הורמון שנמצא במוח ולא במזון. ישנם מזונות המכילות חוצות אמינו וחומרים אחרים המעלים את רמת הסרוטונין. לדוגמה: פחמימות מורכבות (אורז מלא, שיבולת שועל, תפוחי אדמה, דוחן, קינואה, לחם מלא, ועוד), אגוזים (אגוזי מלך קשיו), בננה בשלה, אבוקדו ועוד. לא רצוי לנסות להעלות את רמת הסרוטנין עם סוכרים פשוטים ופחמימות ריקות כמו סוכר לבן, סוכריות וממתקים. לסיכום, כדאי לצרוך תזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

10/07/2011 | 14:25 | מאת: תיקון מהודעה קודמת

שוב שלום לך וסליחה על הטעות בכתיבת ההודעה על רגישות ללקטאז. התכוונתי שאובחנתי כרגיש לסוכר החלב לקטוז ולא לאנזים עצמו. אם כן, לאחר הקאות מ2 חברות שונות מצריכה חיצונית של לקטאז, ניתן להסיק שגם אליו אני רגיש? הרי אמרת שהסיכוי לרגישות לשאר המרכיבים קלושה.

11/07/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

כן, כנראה שאתה רגיש לאנזים. אם צרכת מוצרי חלב בעבר, אני מציע שתסתפק רק ביוגורט עיזים אורגני, או יוגורט "ביו" ותבדוק את ההשפעה.