פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

שלום רב, סבתא רבתא שלי, אשה בת 105 חשה ברע מאוד לאחרונה, ומכיוון שישנו קושי בהוספת תרופות בגלל תופעות לוואי אפשריות רציתי לברר כיצד ניתן לנסות לאבחן ולשפר את התזונה שלה בכדי לשפר את מצבה והרגשתה. קצת רקע: כבר כמעט אינה שומעת ואינה רואה אך הייתה צלולה ופעילה עד הימים האחרונים. הולכת בעזרת הליכון, יוצאת החוצה בליווי, משתדלת לשמור שהכל יהיה מסודר בבית וכו, אך סובלת מבעיות וכאבים שונים ונמצאת בהשגחה צמודה של בתה כל העת ומטפלת מספר שעות בשבוע. אבחנות שהיו לפני כן:אי ספיקת לב, עצירות, תת תזונה, אנמיה ויתר לחץ דם. בדרך כלל אוכלת קצת מהכל, תפריט הכולל ירקות מבושלים וטריים, עוף, דגים, פירות, קטניות, לחם שיפון, מוצרי חלב (בעיקר ריוון, גיל וכו) ועוד, ב5-6 ארוחות קטנות במשך היום. לפני מספר ימים הגיעה לבית חולים בעקבות שיעול וקשיי נשימה (כנראה שנדבקה בברונכיט). בבית החולים אבחנו היפונארמיה, אשלגן ונתרן נמוכים וטיפלו תרופתית עד שלטענתם הביאו לנורמה (בעיקר בגבול התחתון) והורו לא להמשיך בטיפול התרופתי. ישנו חוסר גם בהמוגלובין. מאז חזרתה מבית החולים צלילותה פחתה בהרבה, היא חלשה מאוד, מתלוננת על כאבי ראש ובטן חזקים מאוד ומתקשה לשמוע (עוד יותר מבעבר) ולדבר, לחץ הדם נוטה להיות נמוך עד תקין. כעת ניזונה מתזונה רכה בלבד. נהיר לי שהנושא סבוך בשל עירוב גורמים רבים, אנו נמצאים במעקב רפואי כל הזמן לכן בשום אופן לא נתייחס להמלצות כהנחיית רופא ולא נטיל אחריות. אנו רק מבקשים לשמוע המלצות לגבי רכיבים שניתן להוסיף או להסיר מהתזונה כדי לסייע לה במצבה. הוספתי לתזונתה שמן קוקוס כתחליף לחמאה בשל תכונותיו הטובות, אך אשמח מאוד לשמוע המלצות. האם להוסיף יותר מלח למזון, וכו'? במידה ותוכלו להפנות אותי לתזונאים המנוסים בבעיות הגיל השלישי שיוכלו לקבל אותי באופן דחוף אשמח להגיע עם סיכום האשפוז להתייעצות. תודה רבה, נינה מודאגת
לנינה המודאגת שלום, באמת קשה לתת ייעוץ במצב מורכב כל כך. חשוב שהתזונה שלה תהיה עשירה ברכיבים תזונתיים מזינים ונטולת רעלים. אני ממליץ שתנסו להוסיף לתזונה שלה מיץ ירקות טרי המורכב ממלפפון, קישוא, גבעולי סלרי, פטרטזיליה, סלק וגזר. במיץ כזה אין סיבים תזונתיים ולכן ספיגת המינרלים, הויטמינים ונגדי החימצון היא מקסימלית. בנוסף, במיצים יש הרבה אשלגן וזה יתן מענה לבעיית המחסור באשלגן. את יכולה להוסף למיץ כפית שמן קוקוס, זית או טחינה גולמית איכותית, כדי לשפר את הספיגה של הויטמינים המסיסים בשמן. כדאי לתת הרבה ירקות מבושלים מצבע כתום (דלעת, דלורית, בטטה וגזר). אפשר יחד עם דגנים מלאים. להפחית כמות של ירקות חיים שקשים לעיכול בגיל הזה. אפשר גם לטחון זרעים של חמניות, דלעת ופשתן ולפזר על התבשיל. במקום גיל ולבן כדאי לתת יוגורט עיזים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. רפואה שלמה ואריכות ימים צביקה קורן
שלום, שמעתי מרופא שבגרעיני הצ'יה יש כמות גדולה של חנקן וכי זה מזיק לגוף. מה דעתך על כך? תודה
שלום רב, החנקן הוא כימיקל חיוני המרכיב רקמות ותאים בגוף. הוא נמצא בכל החלבונים בגוף ובמזון. אני לא מבין את ההערה של הרופא שלך. בהצלחה צביקה קורן
תמרים על המדפים ?
כע שלום כמו כל פרי לתמרים יש עונת הבשלה .אולם בגלל ריכוז הסוכר הגבוה תמרים מחזיקים הרבה זמן מעמד ונמכרים בשווקים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, המועצה האירופאית למידע תזונתי (EUFIC יצאה בהכרזה, כי אנשים שלא צורכים דגים, יפיקו תועלת גם מצריכת אומגה-3 ממקור צמחי (ALA). זרעי פשתן, צ'יאה, אגוזי מלך, ירקות ירוקים ועליים, קיטניות, סויה, אצות ים, זרעי שומשום, חמניות ודלעת הם מקור ל ALA. להלן תוכן ההודעה: Eating any food sources of omega-3 fats may be beneficial for health Eating plant sources of omega-3 fatty acids may be as beneficial for health as eating fish sources of omega-3 fatty acids, suggests a study published in the American Journal of Clinical Nutrition. Regular consumption of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) - especially eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) from fatty fish and fish oils - is important for normal vision, brain function and heart health. Consequently, current dietary recommendations for maintaining adequate levels of omega-3 PUFAs are to consume one or more portions of oily fish per week. However, concerns exist over whether individuals who do not eat fish are at risk of low or inadequate EPA/DHA status and equally over the conservation of dwindling wild fish stocks. Drawing on the EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) Norfolk cohort, researchers across Norwich and Cambridge analysed UK data on food sources, intakes and status of omega-3 PUFAs according to dietary habit (fish-eaters, non-fish-eating meat-eaters, vegetarians and vegans). A fatty acid nutrient database was compiled using analytical data from published and unpublished sources, supplemented with calculations. Analysis used 7-d food diaries of 14,422 men and women aged 39-78 years. Omega-3 PUFA status was determined in a sub-study of 4,902 individuals, in whom plasma phospholipid fatty acids were measured. The food diaries revealed intakes of total dietary omega-3 PUFAs were 20-43% lower in non-fish-eaters vs. fish eaters. Men consumed significantly more of these fatty acids than women; however, in the sub-study circulating concentrations were lower in men. Overall, the key finding was that differences in plasma levels of EPA and DHA between the four dietary habit groups were smaller than estimated from dietary intake. Earlier reports had shown poor conversion rates from plant-derived omega-3 PUFAs, namely alpha-linolenic acid (ALA), to EPA and DHA. These new data thus indicate that the human body may have reasonable capacity to produce EPA and DHA from ALA in the absence of direct food sources. Further research using human intervention studies is now required to confirm the efficient conversion of omega-3 PUFAs from plant foods into EPA and DHA important for vision, brain and heart. In future this may have implications for aligning policy on nutrition with sustainability. For the time being, public health advice to consume 1-2 portions of fatty fish per week remains valid to ensure sufficient intake of pre-formed EPA and DHA. Fish oil preparations or foods fortified with EPA/DHA may be an option for those not eating fish. For more information, see Welch et al. (2010). Dietary intake and status of n-3 polyunsaturated fatty acids in a population of fish-eating and non-fish-eating meat-eaters, vegetarians, and vegans and the precursor-product ratio of alpha-linoleic acid to long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids: results from the EPIC-Norfolk cohort. American Journal of Clinical Nutrition 92(5):1040-1051. ISSFAL Official Statement Number 5 Brenna JT et al. (2009). αLinolenic Acid Supplementation and Conversion to n-3 Long Chain Polyunsaturated Fatty Acids in Humans. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 80(2-3): 85-91.
איזה יופי, צביקה! רק עכשיו ראיתי. לאחרונה אני מפסידה כל כך הרבה אוצרות פורום. אכן בשורה טובה. כשיהיה לי יותר פנאי אקח נשימה ארוכה ואנסה להסתדר עם המאמר באנגלית. שוב תודה שאתה טורח לעדכן אותנו בכל החדשות.
אפשר לקחת ממנו על דעת עצמי ?
שלום שלום למה אתה צריך את הקלמדין ? אם יש חסרים אז לעיתים כדאי . בברכה טובה בר- שאן
חוסר בויטמין D ממושך. תוצאה נמוכה חד ספרתית. ולא ידוע ממתי. כאבים שונים בגוף..
שלום בפירות יבשים המושרים במים (ואז עוברים למים חלק מחומרי התזונה שבפירות), האם עוברים למים גם חלק מהסיבים שבפירות היבשים? השאלה נוגעת למי שיש לו רגישות מסוימת לסיבים. אני מניח שאם המים מסוננים, לא יהיו בהם סיבים בלתי מסיסים. אבל האם יתכן שיהיו במים סיבים מסיסים? כמו"כ אודה על פירוט כמה סיבים מסיסים ובלתי מסיסים יש ב: תמרים, צימוקים, תאנים (הכל ביבשים). בתודה ובכבוד אביב
שלום אביב הסיבים התזונתיים הקיימים בפירות היבשים לא עוברים למים בהם הפירות היו מושרים. לגבי כמות הסיבים המצויים בפירות השונים ניתן לבדוק במחשבוני תזונה שונים הקיימים באתרי האינטרנט. באופן כללי, פירות יבשים עתירים בסיסים תזונתיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
אני בת 52, בפתאומיות התחילו אצלי כאבי בטן, שילשול חזק , חום , בחילות. נאמר לי שזה וירוס. לאחר יומיים היה שיפור, איך התחילו כאבים בצד הימני של הבטן, ללא שילשול, ללא חום. כאב היה במשך יום ובערב עבר. בבדיקות אולטראסאונד- הגדלת כיס המרה עם מישכע רב והרחבת הצינורות המרה ללא עדוד לאבנים או מוקד חוסם אחר. אינזימים של הכבד גבוהים מאוד. ממליצים לי ERCP וניתוח כיס המרה. במהלך חודש היו עוד פעמיים כאבי בטן , איך משך הכאבים בערך חצי שעה +. כמו כן, האינזימים של הכבד בירידה. עדיין לא תקינים. מה אתם ממליצים? אני כרע אוכלת רק ירקות מבושלים, אורז, כצת תחינה. האם יש מקום לדיאטה או ניקוי . אני מוכנה להכל. תודה .
אופירה שלום בד בבד עם שלילת מצבים של כיס מרה וכבדיים אכן אני ממליצה שתלחי לתזונאית קלינית טבעית כדי שתתיתן לך תמיכה לכבד ולכיס מרה. אל תסתפקי רק בהצעות הפורום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב בני בן 8 חודשים, ילד ראשון ותפריט שלו נירא כך: התעוררות - עם הנקה ארוחת 10 - בננה עם תפ"ע וכף טחינה גולמית (מרוסקים) ארוחת צהוריים - מרק ירקות עם עוף (מרוסקים) אחרי צהוריים - אבוקדו או גביע גמדים לפני שינה - הנקה תפריט זה לא משתנה כבר חודשיים. אני צריכה לנסוע לחול בלעדיו לכן אני נסיתי לתת לו סימילק במקום הנקה והוא לא מוכן להתקרב לזה עפילו כשהוספתי קורנפלור. האם יש מוצרים טבעים שניתן לתת לתינוק לפני שינה ובבוקר? ואיפה ניתן להשיג אותם? האם יש לך עצה איך אוכל לגוון את התפריט של תינוק?
אוליאנה שלום, יש היום בעיה של זמני תגובה וניתוקים רבים באתר עניתי לך כבר פעמיים וזה לא נקלט תשלחי לי הודעה למייל הפרטי [email protected] ואשיב לך. בהצלחה צביקה קורן
1. האם באכילת זרעי צ'יה לא טחונים מאבדים מהערכים התזונתיים? 2. אם נדרשת טחינה כדי לשמור על הערכים התזונתיים מהו זמן המדף של הזרעים הטחונים והאם נדרש לשמור במקרר/מקפיא?
שלמה שלום, אין צורף לטחון, אבל הטחינה מגדילה את שטח הפנים של הזרעים ומשפרת את העיכול והספיגה. אחרי הטחינה צריך לשמור בצנצנת זכוכית במקרר או במקפיא. בהצלחה צביקה קורן
אין מלים. שאלה שנשלחה בחצות נענתה תוך 6 שעות. כל הכבוד!!!! ושאלה נוספת. האם ניתן לשמור זרעי צ'יה טחונים במקפיא במשך שבועיים מבלי לאבד מהערכים התזוניתיים?
זו מהדגים = C21. זו מהצומח - C18 = לגוף יותר קשה לנצלה...
שלום שמעתי שישנן מזונות כמו אגוזי מלך, המכילים סרוטונין הידוע כמשפר מצב הרוח. האם באמת סרוטונין קיים במזון מסויים בכמות שבאמת יכולה להשפיע על ההרגשה בצורה משמעותית ומורגשת? אם כן- אילו מזונות, וכמה יש לאכול מהם? תודה רבה!
משה שלום, סרוטונין הוא הורמון שנמצא במוח ולא במזון. ישנם מזונות המכילות חוצות אמינו וחומרים אחרים המעלים את רמת הסרוטונין. לדוגמה: פחמימות מורכבות (אורז מלא, שיבולת שועל, תפוחי אדמה, דוחן, קינואה, לחם מלא, ועוד), אגוזים (אגוזי מלך קשיו), בננה בשלה, אבוקדו ועוד. לא רצוי לנסות להעלות את רמת הסרוטנין עם סוכרים פשוטים ופחמימות ריקות כמו סוכר לבן, סוכריות וממתקים. לסיכום, כדאי לצרוך תזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת. בהצלחה צביקה קורן
שוב שלום לך וסליחה על הטעות בכתיבת ההודעה על רגישות ללקטאז. התכוונתי שאובחנתי כרגיש לסוכר החלב לקטוז ולא לאנזים עצמו. אם כן, לאחר הקאות מ2 חברות שונות מצריכה חיצונית של לקטאז, ניתן להסיק שגם אליו אני רגיש? הרי אמרת שהסיכוי לרגישות לשאר המרכיבים קלושה.
כן, כנראה שאתה רגיש לאנזים. אם צרכת מוצרי חלב בעבר, אני מציע שתסתפק רק ביוגורט עיזים אורגני, או יוגורט "ביו" ותבדוק את ההשפעה.
משהו יודע מה קורה לערכים התזונתיים של פולן בבישול ובחימום?
פולן דבורים אמור להכיל הרבה ויטמינים וחומצות אמינו שלא אוהבים שמחממים אותם מה גם שהוא הוא הופך לעיסה מרירה בחימום ככה שכנראה לא רצוי לחמם אותו
הויטמין D של BioCare ? זה רק מה המליצו לי.. אם אתה יכול לבדוק ואולי אפילו לעשות רשימה קטנה של המומלצים בלי החומרים זה יהיה נחמד. תודה !
שלום רב, אין בידי המוצר הזה ולכן אני לא יכול להמליץ או לשלול. בנוסף, אני לא נוהג להמליץ במסגרת הפורום על מוצר זה או אחר. תמיד כדאי "להביט בתווית" ולראות שאין במוצר ממתיקים מלאכותיים, או ממתיקים אלכוהוליים, או חומרי טעם וריח. לדוגמה: ויטמין D "בטעם...". יש ויטמין D לתינוקות שמכיל רק שמן זית וויוטמין D - ניתן להשיג בכל בתי המרקחת. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, עד כמה שידעו לי - המזון הטבעי והמותאם ביותר לאדם ולמערכת העיכול שלו זה פירות. למרות זאת, התזונה המערבית מתבססת על מזון עתיר עמילן - בעיקר דגנים שונים. אחד הנימוקים הוא כי האדם מטבע היותו צייד-מלקט מותאם פחות לתזונה עתירת עמילנים ודגנים ויותר לפירות כמקור פחמימתי. הנימוקים בהחלט נשמעים הגיוניים ואני חושב שגם אתם שותפים לדעה זו. אלא שלאחרונה קראתי כי כי הפירות מכילים כמות גבוהה של פרוקטוז - חד סוכר אשר מערכת העיכול של האדם מתקשה לספוג ולקלוט אותו למטבוליזם תקין. פרוקטוז שאינו נספג ונשאר זמן רב מידי במעיים גורם לבעיות עיכול שונות. רציתי לשאול האם הדברים נכונים? ואם כך - איך זה מתיישב עם הדעה שפירות זהו מזון טבעי וטוב לאדם? מתנצל מראש על אורך השאלה... תודה, עודד
עודד שלום, הפירות זה "המזון הטבעי והמותאם ביותר לאדם ולמערכת העיכול שלו" - לדעת הטבעונים... ישנן גם גישות אחרות לתזונה מושלמת. למשל: בשיטת המקרוביוטיקה מומלץ להימנע מפירות חיים (בגלל שיש להם איכות "מקררת"), בשיטת אן-ויגמור מומלץ להעדיף ירקות ועשב חיטה, בשיטת בוטנקו שותים "שייקים" של ירקות עם מעט פירות ויש עוד. בקיצור, אל תתלהב משיטה זו או אחרת. ישנם אנשים שפירות חיים מתאימים להם מאד, הם מרגישים טוב ומלאי אנרגיה ואז גם ההסבר של הטבעונות מתאים להם... לעומתם, ישנם אנשים שפירות מזיקים להם. אנחנו דומים בכך שאנחנו שונים וכל אחד צריך למצוא את השיטה התזונתית שמתאימה לו. בהצלחה צביקה קורן
שלום אובחנתי כרגיש ללקטאז ומאז אני משתדל להמעיט ככל האפשר במוצרי חלב. יצא לי לנסות תוספי תזונה של אלטמן וסולגאר המכילים לקטאז בטבליה. לאחר מספר שימושים זהירים בכדורים הנ"ל התוצאות היו הרסניות- הקאה של כל הארוחה החלבית. לא חוויתי הקאות ממוצרי חלב לפני כן. תוכלו להסביר את פשר העניין? תודה!
שלום רב, אתה טוען שאתה רגיש לאנזים לקטאז... כדאי להימנע ממנו ומצריכת מוצרי חלב. ישנם מספיק תחליפים לאנשים רגישים. אגב, ישנו סיכוי לוש שהתופעה נגרמה מהחומרים הנוספים שנמצאים בכמוסות - תביט בתווית. בהצלחה צביקה קורן
שלום לך צביקה אני פונה אלייך בשאלה אך אני יוכל לעלות את משקל גופי ב10 קילו בערך כמה שיותר מהר? האם זה אפשרי בכלל?
שלום רב, לפי נוסח השאלה אני מבין שאתה צעיר מאד ומוטרד ממשקלך. לא ציינת את גילך, גובהך ומשקלך ולכן אי אפשר לדעת אם אתה באאמחת בתת משקל. אי אפשר ולא רצוי לעלות או לרדת במשקל בזמן קצר. תוסיף לתזונה מזונות עתירי אנרגיה ובריאים כמו: אבוקדו, שקדים אגוזים, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וקיטניות בהצלחה צביקה קורן
שלום , בתי בת ה-8 מתלוננת כחודשיים על כאבי בטן, לא חזקים אך מציקים, ערכנו בדיקה רפואית והכל תקין מלבד זה שהצואה קצת קשה, הרופא נתן לה חומר משלשל, נתתי לה פעם 1 אך היא מסרבת לקחת שוב, הצעתי לה שזיף מיובש והיא שונאת את הטעם.. היא אוכלת עגבניות אך כנראה שזה לא מספיק כדי לרכך את הצואה, אילו מאכלים אתם ממליצים לתת לה (ושיתאימו לילדים..)? תודה!
סיגל שלום, שימוש במשלשלים הינה טעות נפוצה בקרב רופאים והורים. מדובר בחומרים שעלולים לגרום להתמכרות, לתלות ולעצלות מעיים האם את מצפה שביתך תיקח משלשלים בכל ימי חייה? הטיפול בעצירות הוא רחב יותר וכולל הימנעות ממזונות הגורמים לעצירות וצריכת מזונות המעודדים יציאות. אני מבין שאת מחפשת "תרופה מיידית", אבל את זה קשה לי לתת. בינתיים תוסיפי לה סלק חי ומבושל לתפריט ו 1- 2 כפיות מולאסה. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות". בנוסף, מתמצאי 2 מאמרים בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי ולא להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר בהצלחה צביקה קורן
http://pro4u.co.il/article.asp?article=115 כתוב שזה משמן קנולה. עושה רושם שזה חדש. תודה !
אין לי זמןן ללכת לקרוא מאמרים. אם תשאל שאלה עניינית, אשמח לענות. אני שוב מבקש מכל הגולשים לא לשלוח אותי לקרוא מאמרים ומחקרים באינ טרנט. זמני מוגבל
אם אתה יכול לבדוק את הויטמין D של חברת Professionals . יש בו חומרים טובים ?
כלומר אתה ממליץ להמנע לחלוטין ? ואם כן. מה התחחיף של אלו ? 1. בשר 2. ביצים 3. חלב תודה רבה
שלום רב, מבשר אפשר להימנע לחלוטין - ניזקו עולה על תועלתו. ביצים - כדאי לצרוך ביצים מגידול אורגני. לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים על התועלת שלהן. מוצרי חלב, כתבתי לא פעם שאני ממליץ לצרוף יוגורט עיזים אורגני, או "ביו" וגבינות עד 5% שומן. התחליפים לחלבון מהחי הם: שקדים, אגוזים, זרעים, ושילוב של דגנים מלאים וקיטניות (למשל: מג'דרה). בהצלחה צביקה קורן
כשקניתי את השמן הוא היה במצב קרוש. עכשיו הוא נוזלי בשל החום. אני שומרת בארון חשוך כמו שכתוב ולא במקרר. זה בסדר? אפשר להשתמש גם ככה נוזלי? וגם- כתוב הרבה קלוריות על הצנצנת, אני לוקחת שתי כפיות ביום (גם במקום אחר קראתי אפשר שתי כפות). אני מפחדת להיות בטטה. מה לעשות?
יוליה שלום, שמן קוקוס אמיתי הוא רך וקצת נוזלי בקייץ וקשה בחורף. בכל שמן יש הרבה קלוריות וגם בשמן קוקוס, למרות שבשמן הזה יש פחות משמן רגיל. השמנה נובעת מצריכת יתר של קלוריות במהלך היממה ולא ממזון זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
אם אני טוחן שושמשום מלא או פשתן או צ'יה עלי לאכול רק בזמן הטחינה או אוכל לשמור במקרר כמה שבועיות?יש זרעים או תבלינים שנשמרים יותר זמן וא מתקלקלים?תודה
בני שלום אם אתה טוחן שומשום אכן זה נשמר במקרר כמה שבועות זרעי פשתן טחונים עדיף לשמור במקפיא ולהוציא לך רק את המנה שאתה אוכל ואילו זרעי שיה לא צריך לטחון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
במה מדובר? למה זה טוב ? אין בחנות..
משהו דומה בסגנון כדי לגוון..ארוחה קלה תודה !
אוזוי שלום אפשר לאכל סלט גדול עם טחינה אבוקדו עם לימון פת אורז עם שקדיה וכ"' וכ"ו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לברר לגבי מאכלים או תוספי מזון טבעים לגבי אדם שעבר ניתוח ממאיר בערמונית שיכולים לעכב או לעזור לאחר ניתוח מסוג זה. תודה
חיים שלום ישנם תוספים יעודיים לבריאות הערמונית אני מכיר rejovenator לגברים אני מניח שיש גם מוצרים אחרים. העניין הוא שרוב תוספי מזון מסייעים במניעה יותר מאשר טיפול אבל שווה לנסות
חיים שלום, תמיד כדאי להקפיד על תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ונטולת רעלים. במקרה שלך כדאי לצרוך מזונות עשירים באבץ (שקדים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת), בנוגדי חמצון (גזר, בטטה, דלעת, דלורית, פירות חיים, אגוזי ברזיל - 1 עד 2 ביום ועוד). כדאי מאד להימנע משומנים רוויים שמקורם בבעלי חיים וממוצרי חלב, למעט מעט יוגורט עיזים אורגני. פרטים נוספים תמצא בפרק המאמרים באתר שלי. כדאי לקרוא: "חומרים מזיקים במזוננו" ו"מזונות מועילים ומבריאים. כדאי מאד לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. רפואה שלמה צביקה קורן
קניתי את המשקה של חברת פוראוור וגיליתי לתדהמתי שהוא מכיל סודיום בנזואט. בבירור שעשיתי נאמר לי כי נעשה מיצוי טבעי של החומר מפירות,וכי הכמות שנמצאת במשקה היא מזערית מאוד -שלא עלולה להזיק. 1. האם העובדה שהמיצוי טבעי שוללת את הסכנה בצריכת החומר?(גם מריחואנה זה חומר טבעי...) 2. האם העובדה כי קיימת כמות קטנה מאוד של החומר במשקה אכן אינה מהווה סיכון?
שלום רב, אני מציע לך לקרוא למטה את ההתכתבות שלי עם נעמוצת בנושא משקה אלוורה מיוצב מיום 29.6.11. שם תקבלי תשובות לכל שאלותייך וגם לשאלות שלא שאלת. בהצלחה צביקה קורן
לאה שלום את צריכה לשאול במשתלות אין לי כל מושג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני שותה כמעט כל יום בקבוק שלם של קולה זירו, עד כמה זה פוגע בגוף???
קולה קולה דיאט קולה זירו הן תמיסות כימיות שלדעתי צריך להוציא מחוץ לחוק בקיצור רצוי להימנע ככל האפשר (מכור לקולה לשעבר) בקבוק ביום זה מוגזם בכל קנה מידה נסי לצמצם לשתייה בסופי שבוע ורצוי בכלל לא
יעל שלום, אני מסכים עם מתן מדובר במשקה המכיל כמות רבה של חומצה גופריתית, קפאין, קולה וממתיק מלאכותי מזיק. אין לו שום ערך תזונתי, להפך הוא "שודד" ויטמינים ומינרלים מהגוף. אני לא מבין מדיע אנשים הורסים את בריאותם בעקבות פרסומות יפות, אריזות צבעוניות, לחץ קבוצתי ותרבות שתייה קלוקלת. אם בריאותך חשובה לך, כדאי להימנע מכל המשקאות ה"קלים" התוססים וה"דיאט". בהצלחה צביקה קורן
פורום נכבד! הבעיה שלי מה זה מכבידה....תרתי משמע! כל דבר שאני אוכל עושה לי גאזים. משהו נורא. יש לי כרס והיא באמת לא שומנית אלא נפוחה מגאזים. טופלתי על ידי גאסטרו בעבר בסותרי חומצה וכדורי פחם שלא עזרו. נטרופאת נתן לי פרוביוטיקה, אנזימי עיכול, עשבי מרפא שומר וכאלה. וכל אלה לא עשו רושם על הגאזים שלי. הענין הוא שאם אני אוכל את האוכל הלא בריא אין לי גאזים. דווקא האוכל הבריא: סלט, קטניות, כל המצליבים: ברוקולי,כרוב ועוד עושים לי גאזים. לחם לבן פשוט, אורז פשוט, ביצה רכה ואפילו פרי יכולים לעבור בסדר את מערכת העיכול אבל אז מתפתחת עצירות. ואם אני אוכל בריא יש גאזים ונפיחות. מה? לא לאכול בריא? מה עושים?
שמשון הגיבור שלום אכן משפחת המצליבים וקטניות למיניהם גורמים לגזים אצל רבים מהאנשים יתכן שדוורא אצלך יש חסר בחומצה ולכן פעילות האנזימים שלך הולכת ויורדתלכן יש מקום לנטורופאט לבנות איתך את התזונה בצורה שתהיה מתאימה לך בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן
ציינתי זאת בהודעה שלי. קיבלתי תכנית תזונה פלוס אנזימי עיכול ופרוביוטיקה. לא עזר לי. הסיבים שבמזון פשוט ממררים את חיי. לא יכול לאכול סלט, לא ירקות וכאלה רק אוכל דל ופשוט ולא ממש בריא. מה עוד ניתן לעשות?
שלום רציתי לשאול מדוע אתם לא ממליצים לצרוך מוצרים אשר מכילים פיטואסטרוגן? (ראיתי בין דפי הפורום את המלצתכם.) לפי מה שהבנתי הפיטואסטרוגן מחליף את האסטרוגן בגוף וכך נלחמם כנגדו, מצד אחד הוא בולם את האסטרוגן ומצד שני בצריכת מזון כמו פשתן,שיבולת שועל,דובדנים וכ'ו אנחנו גם צורכים דמוי אסטרוגן (הפיטואסטרוגן) שנלחם בהורמון ובמחלה. הבנתי שיש מעט מחלוקת בעניין.
מצד אחד הפיטואסטרוגן בולם את האסטרוגן בכך שמחליף את מקומו אבל מצד שני אנחנו מוסיפים אסטרוגנים לגוף כביכול (כי הוא דמוי אסטרוגן)
מאיה שלום, אני מסכים איתך למרות שהנושא באמת שנוי במחלוקת . אני תמיד ממליץ לצרוך מזונות המכילים פיטואסטרוגנים (סויה, קיטניות, פשתן וכד'). לאחרונה התפרסמו מחקרים שזה טוב ג ם לחולות בסרטן השד, אבל זה עדיין לא התקבע בתודעה של הרופאים והציבור הרחב ולכן אולי היינו זהירים בתשובות שלנו אנסה למצוא לך קישור למחקרים בהצלחה צביקה קורן
צביקה יקר, הקשבתי לתכנית איתך הבוקר ברשת א' וכצפוי בהנאה שלמה. רהיטות הדיבור שלך והידע הנרחב הם מתנה ממש. בעקבות התכנית עלו אצלי שאלות וברשותך הייתי מבקשת לחדד את ההבנה (חוסר ההבנה?)שלי: לגבי אומגה 3. אם הבנתי נכון מדבריך הרי שאת החומצה השומנית הזו הגוף אינו מייצר בעצמו אלא רק ממקורות כמו דגים, שמן דגים, פשתן. האם הבנתי נכון שהגוף מפיק אותו בקלות יתרה מהדגים ופחות טוב ממקור צמחי כמו פשתו וצ'יה? בהקשר לכך שאלה נוספת: אני, לצערי, אינני יכולה לסבול את כמוסות שמן הדגים (ניסיתי חברות שונות). הן גורמות לי לצרבת נוראית. דג סלמון דווקא סבבה בשבילי אבל הבנתי שיש בעיית רעילות כספית איתו. האם זה בעייתי אם אני אוכלת ממנו שלוש פעמים בשבוע? דווקא עם זרעי הפשתן שאני טוחנת אני מסתדרת מצויין. האם לדעתך אוכל להסתפק בהם במקום כל מיני דגים? שאלה נוספת: הבנתי שקיימת רק חברה אחת המייצרת ויטמין D3 ללא כל תוספי הסורביטול וכו'. אני יודעת שאינך נוהג להמליץ בפורום על חברות אז אם תוכל לתת לי טיפ איך אוכל למצוא את החברה בעצמי. שאלה אחרונה (מקווה להפעם)- האם אמרת שהתכשירים מסנני הקרינה מסרטנים? זה באמת בום בשבילי. מה עושים אם כן? הרי השמש מסרטנת לא פחות. אני שואלת מכיוון שזה חשוב לי במיוחד. שחייה היא חלק בלתי נפרד מהפעילות הגופנית היומיומית שלי ולמרות שאני נמצאת בבריכה כבר בשעות הבוקר המוקדמות הרי בכל זאת עד שאני מסיימת יש לדעתי כבר קרינה הגונה של שמש. עד כה חשבתי שאני קצת מוגנת עם מסנני הקרינה. מה עושים? תודה על הסבלנות תהיה לנו בריא!
לבנה שלום, תודה על המשוב המעודד... לשאלותייך: האם הבנתי נכון שהגוף מפיק אותו בקלות יתרה מהדגים ופחות טוב ממקור צמחי כמו פשתו וצ'יה? - זה נכון, למרות שלאחרונה התפרסם מחקר שלצמחונים אין בעיה בהפיכת ALA הנמצא בפשתן ל DHA ו EPA הנמצאים בשמן דגים. מדובר במחקר אחד בלבד ואני מקווה שיהיו עוד. שאלה נוספת: אני, לצערי, אינני יכולה לסבול את כמוסות שמן הדגים (ניסיתי חברות שונות). הן גורמות לי לצרבת נוראית. דג סלמון דווקא סבבה בשבילי אבל הבנתי שיש בעיית רעילות כספית איתו. האם זה בעייתי אם אני אוכלת ממנו שלוש פעמים בשבוע? - גד סלמון כמו כל הדגים חשודים בקיום כספית ופסולת רעילה אחרת. לכן עדיף לאכול דגים קטנים וצעירים (כמו סרדינים לא משומרים) שעוד לא הספיקו לצבור הרבה רעלים. אגב, רשויות התזונה והבריאות בארה"ב ממליצים לאכול דגים 2-3 בשבוע. האם לקחת את הכמוסות עם האוכל? דווקא עם זרעי הפשתן שאני טוחנת אני מסתדרת מצויין. האם לדעתך אוכל להסתפק בהם במקום כל מיני דגים? - בהחלט כן הבנתי שקיימת רק חברה אחת המייצרת ויטמין D3 ללא כל תוספי הסורביטול וכו'. אני יודעת שאינך נוהג להמליץ בפורום על חברות אז אם תוכל לתת לי טיפ איך אוכל למצוא את החברה בעצמי. - תשאלי בחנות טבע. יש בזה ריכוז נמוך יותר ולכן צריך לקחת יותר טיפות. (או שתפני אלי במייל הפרטי...). שאלה אחרונה (מקווה להפעם)- האם אמרת שהתכשירים מסנני הקרינה מסרטנים? זה באמת בום בשבילי. מה עושים אם כן? הרי השמש מסרטנת לא פחות. השמש לא מסרטנת, אם משתמשים במידה. השמש מייצרת ויטמין D שהוא אנטי סרטני. תקחי כל "קרם הגנה" תביטי בתווית (כמו שלימדתי אותך) ו"תעשי גוגל" על כל המרכיבים שלו. רק אז את תהיי בשוק... לגבי השחייה: תצאי לשחייה מוקדם יותר. תמרחי שמן קוקוס. בימי הקייץ תמצאי פעילות אחרת ללא חשיפה ממושכת לשמש. תודה שאפשרת לי להבהיר דברים חשובים בהצלחה צביקה
אותה שאלה לגבי זרעי דלעת וחמניות. תודה.
שלום רב אפשר להחזיק כמה שבועות בצנצת זכוכית השאלה כמה זמן הם היום לא בקירור בחנות.... לכן כדאי לקנות עם קליפה, ששומרת על הטריות מעט יותר. בהצלחה צביקה קורן
שניתן לבשל. שיש בהם את המרכיבים הטובים. אם אפשר את כולם. ולציין בבקשה למי יש עצמות. תודה!
דגים לבישול שלום דג סלמון דג טונה דג סול מקרל כולם דגי ים צפוני כולם דגים גדולים המכילים אומגה 3 בברכה טובה בר- שטן
בתי חולת סרטן הורידו לה כליה עם גרורות לעצמות והחזה היא מקבלת טיפולי כימו רמת ההמוגלובין שלה 7.7 והיא מאד חלשה רציתי לשאול מבחינת תזונה (שהיא לא אוכלת הרבה)מה אני יכולה לתת לה כדי לעלות את רמת ההמוגלובין
לאמא שלום, זאת שאלה "כבדה" מידי בשביל הפורום... בכל אופן, אם היא לא אוכלת הרבה נסי לתת לה כבד בקר או עוף עם ירקות ירוקים. בנוסף, מולסה ותוסף של ברזל עדין. כדאי להפנות לייעוץ אישי רפואה שלמה צביקה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3058382,00.html בהמשך הכתבה יש סרטון, שהסרטון מגיע ל8 שניות הבחור שופך מין אבקה צהובה לכוס, אני יודע שממש קשה לזהות אבל בכל מקרה, מה זו האבקה הזו? מה היא עושה? איפה אפשאר להשיג אותה? מקווה שתצליחי לקלוט את המוצר, תודה רבה?
שלום ירון צר לי אבל איני רואה שום סרטון דרך הלינק שצירפת בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
תיכנסי לאתר שך YNY ,תירדי מעט טיש שם סרטון של דקה וחצי. מקווה שתביני
בשורה השביעית בערך לא כולל הכותר בצד יש סרטון כזה תלצי עליו
שלום צביקה, האם לשני המיצים ולא משנה מאיזה סוג יש להוסיף 50% מים? שאלה נוספת האם גם חסה טובה למיץ? ואם כן, איזה ירקות להוסיף לה? תודה.
דנה שלום, מיצי פירות הם חומציים וסוכריים ולכן כדאי למהול ב 50% מים. במיצי ירקות אין חומצה ומעט מאד סוכר ולכן אין צורך למהול. מיץ ירקות אפשר להכין מ 3-5 הרכיבים הבאים: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, חסה, כרוב, פטרוזיליה, נבטים, עלי ביבי, גזר סלק. לא כדאי לעשות מיץ מסלק לבד או מגזר לבד. בהצלחה צביקה קורן
מי שמכיל כמות גבוהה של חומצה אוקסלית אלו הם עלי הסלק. במיץ אנו משתמשים לרוב בסלק ולא בעלים ולכן הבעיה אינה החומצה האוקסלית אלא זמינות הסוכר שעלולה לגרם למקפצות סוכר/
ספקי תזונה טבעית לארוחת צהריים למשלוח עד הבית ? אם אפשר בבקשה את הטלפונים של אלו שהמלצת עליהם , כי אני לא מצאתי. תודה לך!
אני לא נוהג לעשות פרסום בפורום. תקיש בגוגל (בין גרשיים): "אוכל בריא - משלוחים", או "אוכל בריא עד הבית", או "גיל הררי" - ראשון בתוצאות החיפוש... את סיגל תבור תמצא ב 144, או בקישור הבא: http://foodenergetics.com/forum/view-postlist/forum-4---/topic-75-4------
אני טבעונית מזה שנה וחצי. רציתי לשאול האם אפשר לקבוע פגישה עם אחד ממנהלי הפורום על מנת לקבל ייעוץ בתזונה טבעונית נכונה -להפחתת הקלוריות והורדה במשקל, תוך התחשבות בפעילות גופנית. אשמח לקבל טלפון או מייל לקביעת פגישה.
רוני שלום, כמובן ששנינו נותנים ייעוץ אישי בתזונה טבעית / טבעונית. את יכולה למצוא אותנו בחיפוש פשוט בגוגל... בכל אופן הטלפון של טובה: 054-6829699, 08-9297886 (בית אריה) הטלפון שלי: 054-4258544, 03-5340487 (קריית אונו). אנילא מתלהב מדיאטות הרזייה ומתמקד יותר בתזונה טבעית ומבריאה. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב! ברצוני לשאול האם אפשר לאכול שיבולת שועל כמות שהיא הכוונה מבלי לבשלה או לקלותה? ברצוני להכין מיזלי עם פירות יבשים ואגוזים וקראתי שקלייה של הדגן הזה איננה רצויה. האם זה נכון? אם כן האם להכין את המיזלי עם הדגן כמות שהוא? תודה
נועם שלום, אפשר לאכול שבבי שיבולת שועל ללא קליה, אבל קח בחשבון שמדובר בדגן מלא ואת רוב הדגנים אנחנו מבשלים (אורז, דוחן, כוסמת וכד') בהצלחה צביקה קורן
עדי שלום לך אני רוצה ללכת לסרט ומבקשת לדעת האם אני יכולה לאכול פופקורן בהריון? תודה לך יקירה. אודה לתשובתך.
שלום אור בהחלט אפשרי צפייה מהנה עדי מילר דיאטנית קלינית
שניתן לקבל במשלוח עד הבית מדי יום. צלחת שיש בה כל מה שבן אדם צריך.. מכיר מקום טוב וראוי ? תודה רבה !
שלום רב, בחיפוש פשוט בגוגל תמצא שפע של ספקים אני מכיר את גיל הררי משדה חמד שמכין מזון טבעי / טבעוני ואת סיגל תבור מפתח תקווה שמכינה מזון מקרוביוטי. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לדעת אם אפשר לעשות חוקן או שטיפת קיבה בזמן האנטביוטיקה
אסתי שלום, אני מציע שתסיימי את הטיפול התרופתי ואז תעשי שטיפות מעיים. אני מקווה שאת לוקחת פרו-ביוטיקה יחד עם האנטי-ביוטיקה. בהצלחה צביקה קורן
שלום אחייני החמוד עילאי משלשל בימים אלו. 1. האם פרי האפרסק מתאים,בשל היותו פרי עם סיבים, והאם הוא מתאים כמו תפוח? 2. על אילו מאכלים תמליצי להתמקד? תודה רבה....
שלום רב, שלשול יכול להיגרם מכמה סיבות כמו: וירוס, ממזון מקולקל ועוד. חשוב לשמור על שתייה מרובה כדי שלא להתייבש. אפרסק זה לא הבחירה המועדפת. כדאי לתת לו אורז לבן שבושל עם הרבה מים ולתבל אותו בקינמון. אפשר לשים באורז גם גזר. בהצלחה צביקה קורן
שלום! האם מוצר מזון שעמד מס' שעות בסמיכות לחזית המיקרוגל סופג קרינה ועלול לגרום נזק בריאותי למי שאוכל אותו? והאם יש הבדל מבחינה זו בין מוצר שארוז בשקית/אריזת קרטון (כגון קורנפלקס, ופלים וכו') לבין מוצר מזון חשוף (פרי כמו תפוח למשל)? תודה מראש.
אוהד שלום, עניתי למטה ל"חסרונות" בנושא זה. אני מציע לזרוק את מכשיר המיקרוגל מהבית ולא רק בגלל הקרינה. בהצלחה צביקה קורן
מדוע לא רצוי לאכול פירות לא בשלים? הענין גם, שבמציאות אחוז ניכר מהפירות בשוק לא בשלים, ואנשים קונים ואוכלים ולא נראה שקורה להם משהו (הרמב"ם קורא לפירות לא בשלים "חרבות לגוף", ועל פניו זה לא נראה כך במציאות). לכן אודה מאוד על הסבר בנושא זה.
אביב שלום, פירות לא בשלים מכילים זרעים לא בשלים ועץ לא מעוניין שהם יופצו בטרם הבשילו. כדי להגן עליהם הוא מייצר חומצות ורעלים המונעים מבעלי חיים לאכול אותם. כאשר הזרע בשל ומוכן להפצה, גם הפרי בשל, טעים ומוכל לאכילה (הפצת הזרע). בהצלחה צביקה קורן
תודה על ההסבר המענין. השאלה היא שבמציאות הדבר לא נראה כך. שהרי אחוז גבוה מאוד מהפירות שבשווקים הוא לא בשל, ואנשים אוכלים בלי בעיה. גם במשפחתי שלי אני לא רואה שמי שאוכל את הפירות הללו ניזוק. ביחס להסבר (בשלות הזרע) - בפירות הלא בשלים המצוים לרוב בשווקים (שהם לא בשלים, אבל לא בוסר. וכלומר שהם אכילים), האם הגרעינים שבהם עדיין לא מתאימים לזריעה? כי אם הם כן טובים לזריעה, האם יתכן שבאמת לא מזיק לאכול פירות שלא הגיעו לבשלות מלאה, כל עוד הם אינם בוסר ממש, וכפירות המצויים בשווקים (בעיקר בתחילת העונה)?
אפשר לאכול בבת אחת ? ועל איזה פירות אתה ממליץ ? תודה!
חיובי. אפשר לאכול ארוחת פירות עם שקדים, אגוזים וזרעים. אני ממליץ על מ ג ו ו ן פירות ולא על "הכי טוב". בהצלחה צביקה
קניתי כדורים של ציה האם זה נכון שזה מעושר באומגה שלוש? קראתי שאסור לקחת אותם יותר משלושה חודשים ושאם יש שומנים בדם זה מעלה אותם האם זה נכון?
מיה שלום, אני לא שמעתי מה ששמעת. תמשיכי בברורים. בכל מקרה כדאי לעשות הפסקה של כמה ימים כשלוקחים תוספי תזונה בהצלחה צביקה קורן
שלום עדי אחייני החמוד עילאי משלשל בימים אלו. 1. האם פרי האפרסק מתאים,בשל היותו פרי עם סיבים, והאם הוא מתאים כמו תפוח? 2. על אילו מאכלים תמליצי להתמקד? תודה רבה....
שלום איתי יש להרבות בשתיית נוזלים בכמות מספקת כדי למנוע התייבשות. מומלץ להימנע ממזון מתובל ו/או עתיר בשומן. כמו כן, לעתים יש להימנע ממוצרי חלב. מומלץ לאכול תפוח עץ מבושל, בננה, תפוח אדמה, אורז ועוף. בברכת בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית
כמות לכל השבוע. מאבד את הויטמינים והמינרלים? כשמוציאים אותו מהמקפיא , מחממים במיקרוגל 2-3 דקות.. תודה!
שלום רב, הבישול עצמו הורס את רוב הויטמינים מינרלים לא נהרסים בבישול או בהקפאה. חימום במיקרוגל לא מומלץ בעיני. בהצלחה צביקה קורן
הרי אי אפשר לא לבשל.. אז אוכלים אוכל בלי ויטמינים ? מה ההבדל בין חימום במיקרוגל של 2-3 דקות לחימום בסיר 10 דקות ? למה לא מומלץ ? תודה!
אני בן 23 שוקל 96 קילו 15 אחוז שומן עם מסת שריר גבוהה. בעברי הייתי מאוד שמן (125 קילו) עשיתי דיאטה עם תזונאי+אימונים במכון כושר וירדתי יפה, אני רוצה לשתף אותך בבעיה שלי ואם תוכל לעזור אני אודה לך מאוד. אני שומר דיאטה קפדנית מאוד +4 אימוני אירובי +4 אימוני כוח בשבוע ופעם ב10 ימים אוכל ארוחה מחוץ לתפריט (ארוחה פשוטה למשל 3 שניצלים ומנת פתיתים) הבעיה היא שהגוף שלי צובר נוזלים בכמות לא הגיונית אני עולה מארוחה כזאת בערך בין 2-5 קילו ככה שאני שומר כמו פדנט על דיאטה ואירובי 10 ימים וביום מקלקל הכל, זה לא אפשרי להיות סגפן ולאכול רק תפריט כל החיים בלי הנאה פעם בכמה זמן אשמח אם תוכלו להפנות אותי לרופא שמתמחה בדברים כאלה או אפילו התייעצות טלפונית שאני אספר לכם את כל הסיפור לפרטיו. תודה
לסקרן שלום, יכול להיות שאתה אוכל יותר מידי מלח (נתרן). אפשרות אחרת - ירידה בתפקוד הכליות. כדאי לפנו לברור רפואי אצל רופא המשפחה ואחר כך לרופא מומחה. כדאי לכלול בתפריט ירקות ירוקים המכילים אשלגן, המועיל בפינוי עודפי נוזלים מהגוף. מיץ ירקות "ירוק" יכול להועיל מאד. מיץ כזה מכיל ירקות חיים כמו: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, פטרוזיליה, חסה, נבטים. בהצלחה צביקה קורן
והאם יש לך מה להוסיף לרשימה ? (מזון טעים אין פה) קטניות: אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית (בכמות מתונה, לא כל יום. גורמות לגזים ומקשות על ספיגת במתכות.) דגנים: אורז מלא, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת, קינואה (כל הדגנים ומוצריהם מלאים (לא רק האורז) זרעים: זרעי דלעת, זרעי חמניה, אגוזים - שקדים, פשתן, צ'יה (לא קלויים או עם תוספת מלח. אגוזים מפצחים לפני האכילה או כמה ימים קודם ושומרים במקרר) עלים: תרד, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה מנגולד, סלק, רוקט, חרדל, רגלת הגינה, חלמית, ועוד הרבה עלי בר. (תרד, פטרוזיליה וכוסברה במתינות ולא כל יום בגלל נוכחות מסיבית של חומצה אוקסלית. לא רק עלים אלא כל מגוון הירקות הטריים בכל הצבעים.) בקר או הודו אדום , 3 פעמים בשבוע. (מנת חלבון עשירה בברזל) (נתחים רזים) דגים: דג סלמון, פורל, מקרל, (סרדינים = סידן) (מומלץ 3 פעמים. מכילים כמות משמעותית של אומגה 3) 3 פירות ביום , אפרסק , משמש, בננה, שזיף, ענבים, תפוח מלון, אבטיח, מנגו, דובדבנים, פרי הדר וכו .. ביצה אחת ליום. (לא מטוגנת. אפשר להוסיף חלבון של ביצה) שומנים בריאים: זית, אבוקדו, טחינה גולמית . מוצרי סויה לא מעובדים: טופו, חלב סויה, מיסו תודה רבה!
שלום רב, זה נראה בסדר גמור, למעט בקר והודו שלא מומלצים בגישת התזונה הטבעית. בנוסף, אני לא ממליץ לאכול יותר מידי חלבון ביום אחד (בשר, דגים, ביצים, קיטניות, זרעים). לא ראיתי מוצרי חלב. אני ממליץ לאכול יוגורט עיזים. לגבי "משהו טעים" - זה עניין אישי. בעיני פירות טריים עם שקדים ואגוזים זה דבר טעים מאד. אבטיח בקייץ זה מעדן, מרווה, בריא וטעים. בהצלחה צביקה קורן
סלט שמורכב ממלפפון ועגבניה.. (זרעי חמניות אבטיח , דלעת. וכל החבריה.) אגב זרעי שיה לא מצאתי בשום חנות טבע. וכמה אגוזי ברזיל מותר ביום ? בתקווה לראות שינוי בזכות הזרעים הללו. תודה רבה!
אחלה אחלה! כדאי להוסיף עוד כמה ירקות לסלט. בכל חנות טבע יש זרעי צ'יאה (לא שיה..) אגוזי ברזיל מומלץ 1-3 ביום. בהצלחה צביקה