פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20530 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

לאה שלום את צריכה לשאול במשתלות אין לי כל מושג בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/07/2011 | 17:41 | מאת: יעל

אני שותה כמעט כל יום בקבוק שלם של קולה זירו, עד כמה זה פוגע בגוף???

05/07/2011 | 23:51 | מאת: מתן

קולה קולה דיאט קולה זירו הן תמיסות כימיות שלדעתי צריך להוציא מחוץ לחוק בקיצור רצוי להימנע ככל האפשר (מכור לקולה לשעבר) בקבוק ביום זה מוגזם בכל קנה מידה נסי לצמצם לשתייה בסופי שבוע ורצוי בכלל לא

06/07/2011 | 07:31 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אני מסכים עם מתן מדובר במשקה המכיל כמות רבה של חומצה גופריתית, קפאין, קולה וממתיק מלאכותי מזיק. אין לו שום ערך תזונתי, להפך הוא "שודד" ויטמינים ומינרלים מהגוף. אני לא מבין מדיע אנשים הורסים את בריאותם בעקבות פרסומות יפות, אריזות צבעוניות, לחץ קבוצתי ותרבות שתייה קלוקלת. אם בריאותך חשובה לך, כדאי להימנע מכל המשקאות ה"קלים" התוססים וה"דיאט". בהצלחה צביקה קורן

05/07/2011 | 13:42 | מאת: שמשון הגיבור

פורום נכבד! הבעיה שלי מה זה מכבידה....תרתי משמע! כל דבר שאני אוכל עושה לי גאזים. משהו נורא. יש לי כרס והיא באמת לא שומנית אלא נפוחה מגאזים. טופלתי על ידי גאסטרו בעבר בסותרי חומצה וכדורי פחם שלא עזרו. נטרופאת נתן לי פרוביוטיקה, אנזימי עיכול, עשבי מרפא שומר וכאלה. וכל אלה לא עשו רושם על הגאזים שלי. הענין הוא שאם אני אוכל את האוכל הלא בריא אין לי גאזים. דווקא האוכל הבריא: סלט, קטניות, כל המצליבים: ברוקולי,כרוב ועוד עושים לי גאזים. לחם לבן פשוט, אורז פשוט, ביצה רכה ואפילו פרי יכולים לעבור בסדר את מערכת העיכול אבל אז מתפתחת עצירות. ואם אני אוכל בריא יש גאזים ונפיחות. מה? לא לאכול בריא? מה עושים?

05/07/2011 | 14:30 | מאת: טובה בר-שאן

שמשון הגיבור שלום אכן משפחת המצליבים וקטניות למיניהם גורמים לגזים אצל רבים מהאנשים יתכן שדוורא אצלך יש חסר בחומצה ולכן פעילות האנזימים שלך הולכת ויורדתלכן יש מקום לנטורופאט לבנות איתך את התזונה בצורה שתהיה מתאימה לך בברכה ובהצלחה טוןבה בר- שאן

06/07/2011 | 02:35 | מאת: שמשון

ציינתי זאת בהודעה שלי. קיבלתי תכנית תזונה פלוס אנזימי עיכול ופרוביוטיקה. לא עזר לי. הסיבים שבמזון פשוט ממררים את חיי. לא יכול לאכול סלט, לא ירקות וכאלה רק אוכל דל ופשוט ולא ממש בריא. מה עוד ניתן לעשות?

05/07/2011 | 00:32 | מאת: מאיה

שלום רציתי לשאול מדוע אתם לא ממליצים לצרוך מוצרים אשר מכילים פיטואסטרוגן? (ראיתי בין דפי הפורום את המלצתכם.) לפי מה שהבנתי הפיטואסטרוגן מחליף את האסטרוגן בגוף וכך נלחמם כנגדו, מצד אחד הוא בולם את האסטרוגן ומצד שני בצריכת מזון כמו פשתן,שיבולת שועל,דובדנים וכ'ו אנחנו גם צורכים דמוי אסטרוגן (הפיטואסטרוגן) שנלחם בהורמון ובמחלה. הבנתי שיש מעט מחלוקת בעניין.

05/07/2011 | 00:35 | מאת: מאיה

מצד אחד הפיטואסטרוגן בולם את האסטרוגן בכך שמחליף את מקומו אבל מצד שני אנחנו מוסיפים אסטרוגנים לגוף כביכול (כי הוא דמוי אסטרוגן)

05/07/2011 | 06:00 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, אני מסכים איתך למרות שהנושא באמת שנוי במחלוקת . אני תמיד ממליץ לצרוך מזונות המכילים פיטואסטרוגנים (סויה, קיטניות, פשתן וכד'). לאחרונה התפרסמו מחקרים שזה טוב ג ם לחולות בסרטן השד, אבל זה עדיין לא התקבע בתודעה של הרופאים והציבור הרחב ולכן אולי היינו זהירים בתשובות שלנו אנסה למצוא לך קישור למחקרים בהצלחה צביקה קורן

צביקה יקר, הקשבתי לתכנית איתך הבוקר ברשת א' וכצפוי בהנאה שלמה. רהיטות הדיבור שלך והידע הנרחב הם מתנה ממש. בעקבות התכנית עלו אצלי שאלות וברשותך הייתי מבקשת לחדד את ההבנה (חוסר ההבנה?)שלי: לגבי אומגה 3. אם הבנתי נכון מדבריך הרי שאת החומצה השומנית הזו הגוף אינו מייצר בעצמו אלא רק ממקורות כמו דגים, שמן דגים, פשתן. האם הבנתי נכון שהגוף מפיק אותו בקלות יתרה מהדגים ופחות טוב ממקור צמחי כמו פשתו וצ'יה? בהקשר לכך שאלה נוספת: אני, לצערי, אינני יכולה לסבול את כמוסות שמן הדגים (ניסיתי חברות שונות). הן גורמות לי לצרבת נוראית. דג סלמון דווקא סבבה בשבילי אבל הבנתי שיש בעיית רעילות כספית איתו. האם זה בעייתי אם אני אוכלת ממנו שלוש פעמים בשבוע? דווקא עם זרעי הפשתן שאני טוחנת אני מסתדרת מצויין. האם לדעתך אוכל להסתפק בהם במקום כל מיני דגים? שאלה נוספת: הבנתי שקיימת רק חברה אחת המייצרת ויטמין D3 ללא כל תוספי הסורביטול וכו'. אני יודעת שאינך נוהג להמליץ בפורום על חברות אז אם תוכל לתת לי טיפ איך אוכל למצוא את החברה בעצמי. שאלה אחרונה (מקווה להפעם)- האם אמרת שהתכשירים מסנני הקרינה מסרטנים? זה באמת בום בשבילי. מה עושים אם כן? הרי השמש מסרטנת לא פחות. אני שואלת מכיוון שזה חשוב לי במיוחד. שחייה היא חלק בלתי נפרד מהפעילות הגופנית היומיומית שלי ולמרות שאני נמצאת בבריכה כבר בשעות הבוקר המוקדמות הרי בכל זאת עד שאני מסיימת יש לדעתי כבר קרינה הגונה של שמש. עד כה חשבתי שאני קצת מוגנת עם מסנני הקרינה. מה עושים? תודה על הסבלנות תהיה לנו בריא!

05/07/2011 | 05:56 | מאת: צביקה קורן

לבנה שלום, תודה על המשוב המעודד... לשאלותייך: האם הבנתי נכון שהגוף מפיק אותו בקלות יתרה מהדגים ופחות טוב ממקור צמחי כמו פשתו וצ'יה? - זה נכון, למרות שלאחרונה התפרסם מחקר שלצמחונים אין בעיה בהפיכת ALA הנמצא בפשתן ל DHA ו EPA הנמצאים בשמן דגים. מדובר במחקר אחד בלבד ואני מקווה שיהיו עוד. שאלה נוספת: אני, לצערי, אינני יכולה לסבול את כמוסות שמן הדגים (ניסיתי חברות שונות). הן גורמות לי לצרבת נוראית. דג סלמון דווקא סבבה בשבילי אבל הבנתי שיש בעיית רעילות כספית איתו. האם זה בעייתי אם אני אוכלת ממנו שלוש פעמים בשבוע? - גד סלמון כמו כל הדגים חשודים בקיום כספית ופסולת רעילה אחרת. לכן עדיף לאכול דגים קטנים וצעירים (כמו סרדינים לא משומרים) שעוד לא הספיקו לצבור הרבה רעלים. אגב, רשויות התזונה והבריאות בארה"ב ממליצים לאכול דגים 2-3 בשבוע. האם לקחת את הכמוסות עם האוכל? דווקא עם זרעי הפשתן שאני טוחנת אני מסתדרת מצויין. האם לדעתך אוכל להסתפק בהם במקום כל מיני דגים? - בהחלט כן הבנתי שקיימת רק חברה אחת המייצרת ויטמין D3 ללא כל תוספי הסורביטול וכו'. אני יודעת שאינך נוהג להמליץ בפורום על חברות אז אם תוכל לתת לי טיפ איך אוכל למצוא את החברה בעצמי. - תשאלי בחנות טבע. יש בזה ריכוז נמוך יותר ולכן צריך לקחת יותר טיפות. (או שתפני אלי במייל הפרטי...). שאלה אחרונה (מקווה להפעם)- האם אמרת שהתכשירים מסנני הקרינה מסרטנים? זה באמת בום בשבילי. מה עושים אם כן? הרי השמש מסרטנת לא פחות. השמש לא מסרטנת, אם משתמשים במידה. השמש מייצרת ויטמין D שהוא אנטי סרטני. תקחי כל "קרם הגנה" תביטי בתווית (כמו שלימדתי אותך) ו"תעשי גוגל" על כל המרכיבים שלו. רק אז את תהיי בשוק... לגבי השחייה: תצאי לשחייה מוקדם יותר. תמרחי שמן קוקוס. בימי הקייץ תמצאי פעילות אחרת ללא חשיפה ממושכת לשמש. תודה שאפשרת לי להבהיר דברים חשובים בהצלחה צביקה

אותה שאלה לגבי זרעי דלעת וחמניות. תודה.

שלום רב אפשר להחזיק כמה שבועות בצנצת זכוכית השאלה כמה זמן הם היום לא בקירור בחנות.... לכן כדאי לקנות עם קליפה, ששומרת על הטריות מעט יותר. בהצלחה צביקה קורן

שניתן לבשל. שיש בהם את המרכיבים הטובים. אם אפשר את כולם. ולציין בבקשה למי יש עצמות. תודה!

דגים לבישול שלום דג סלמון דג טונה דג סול מקרל כולם דגי ים צפוני כולם דגים גדולים המכילים אומגה 3 בברכה טובה בר- שטן

בתי חולת סרטן הורידו לה כליה עם גרורות לעצמות והחזה היא מקבלת טיפולי כימו רמת ההמוגלובין שלה 7.7 והיא מאד חלשה רציתי לשאול מבחינת תזונה (שהיא לא אוכלת הרבה)מה אני יכולה לתת לה כדי לעלות את רמת ההמוגלובין

05/07/2011 | 05:44 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, זאת שאלה "כבדה" מידי בשביל הפורום... בכל אופן, אם היא לא אוכלת הרבה נסי לתת לה כבד בקר או עוף עם ירקות ירוקים. בנוסף, מולסה ותוסף של ברזל עדין. כדאי להפנות לייעוץ אישי רפואה שלמה צביקה

04/07/2011 | 01:47 | מאת: ירון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3058382,00.html בהמשך הכתבה יש סרטון, שהסרטון מגיע ל8 שניות הבחור שופך מין אבקה צהובה לכוס, אני יודע שממש קשה לזהות אבל בכל מקרה, מה זו האבקה הזו? מה היא עושה? איפה אפשאר להשיג אותה? מקווה שתצליחי לקלוט את המוצר, תודה רבה?

06/07/2011 | 15:00 | מאת: עדי מילר

שלום ירון צר לי אבל איני רואה שום סרטון דרך הלינק שצירפת בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/07/2011 | 21:54 | מאת: ירון

תיכנסי לאתר שך YNY ,תירדי מעט טיש שם סרטון של דקה וחצי. מקווה שתביני

06/07/2011 | 21:56 | מאת: ירון

בשורה השביעית בערך לא כולל הכותר בצד יש סרטון כזה תלצי עליו

02/07/2011 | 10:10 | מאת: דנה

שלום צביקה, האם לשני המיצים ולא משנה מאיזה סוג יש להוסיף 50% מים? שאלה נוספת האם גם חסה טובה למיץ? ואם כן, איזה ירקות להוסיף לה? תודה.

02/07/2011 | 17:09 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, מיצי פירות הם חומציים וסוכריים ולכן כדאי למהול ב 50% מים. במיצי ירקות אין חומצה ומעט מאד סוכר ולכן אין צורך למהול. מיץ ירקות אפשר להכין מ 3-5 הרכיבים הבאים: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, חסה, כרוב, פטרוזיליה, נבטים, עלי ביבי, גזר סלק. לא כדאי לעשות מיץ מסלק לבד או מגזר לבד. בהצלחה צביקה קורן

07/07/2011 | 23:22 | מאת: תלמה

מי שמכיל כמות גבוהה של חומצה אוקסלית אלו הם עלי הסלק. במיץ אנו משתמשים לרוב בסלק ולא בעלים ולכן הבעיה אינה החומצה האוקסלית אלא זמינות הסוכר שעלולה לגרם למקפצות סוכר/

01/07/2011 | 12:38 | מאת: מזון מבושל עד הבית

ספקי תזונה טבעית לארוחת צהריים למשלוח עד הבית ? אם אפשר בבקשה את הטלפונים של אלו שהמלצת עליהם , כי אני לא מצאתי. תודה לך!

01/07/2011 | 17:05 | מאת: צביקה קורן

אני לא נוהג לעשות פרסום בפורום. תקיש בגוגל (בין גרשיים): "אוכל בריא - משלוחים", או "אוכל בריא עד הבית", או "גיל הררי" - ראשון בתוצאות החיפוש... את סיגל תבור תמצא ב 144, או בקישור הבא: http://foodenergetics.com/forum/view-postlist/forum-4---/topic-75-4------

30/06/2011 | 23:47 | מאת: רוני

אני טבעונית מזה שנה וחצי. רציתי לשאול האם אפשר לקבוע פגישה עם אחד ממנהלי הפורום על מנת לקבל ייעוץ בתזונה טבעונית נכונה -להפחתת הקלוריות והורדה במשקל, תוך התחשבות בפעילות גופנית. אשמח לקבל טלפון או מייל לקביעת פגישה.

01/07/2011 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, כמובן ששנינו נותנים ייעוץ אישי בתזונה טבעית / טבעונית. את יכולה למצוא אותנו בחיפוש פשוט בגוגל... בכל אופן הטלפון של טובה: 054-6829699, 08-9297886 (בית אריה) הטלפון שלי: 054-4258544, 03-5340487 (קריית אונו). אנילא מתלהב מדיאטות הרזייה ומתמקד יותר בתזונה טבעית ומבריאה. בהצלחה צביקה קורן

30/06/2011 | 19:01 | מאת: נועם

שלום רב! ברצוני לשאול האם אפשר לאכול שיבולת שועל כמות שהיא הכוונה מבלי לבשלה או לקלותה? ברצוני להכין מיזלי עם פירות יבשים ואגוזים וקראתי שקלייה של הדגן הזה איננה רצויה. האם זה נכון? אם כן האם להכין את המיזלי עם הדגן כמות שהוא? תודה

01/07/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

נועם שלום, אפשר לאכול שבבי שיבולת שועל ללא קליה, אבל קח בחשבון שמדובר בדגן מלא ואת רוב הדגנים אנחנו מבשלים (אורז, דוחן, כוסמת וכד') בהצלחה צביקה קורן

30/06/2011 | 15:19 | מאת: אור

עדי שלום לך אני רוצה ללכת לסרט ומבקשת לדעת האם אני יכולה לאכול פופקורן בהריון? תודה לך יקירה. אודה לתשובתך.

03/07/2011 | 10:10 | מאת: עדי מילר

שלום אור בהחלט אפשרי צפייה מהנה עדי מילר דיאטנית קלינית

30/06/2011 | 14:58 | מאת: מזון מבושל עד הבית

שניתן לקבל במשלוח עד הבית מדי יום. צלחת שיש בה כל מה שבן אדם צריך.. מכיר מקום טוב וראוי ? תודה רבה !

שלום רב, בחיפוש פשוט בגוגל תמצא שפע של ספקים אני מכיר את גיל הררי משדה חמד שמכין מזון טבעי / טבעוני ואת סיגל תבור מפתח תקווה שמכינה מזון מקרוביוטי. בהצלחה צביקה קורן

30/06/2011 | 13:50 | מאת: אסתי

רציתי לדעת אם אפשר לעשות חוקן או שטיפת קיבה בזמן האנטביוטיקה

01/07/2011 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, אני מציע שתסיימי את הטיפול התרופתי ואז תעשי שטיפות מעיים. אני מקווה שאת לוקחת פרו-ביוטיקה יחד עם האנטי-ביוטיקה. בהצלחה צביקה קורן

30/06/2011 | 01:40 | מאת: itay

שלום אחייני החמוד עילאי משלשל בימים אלו. 1. האם פרי האפרסק מתאים,בשל היותו פרי עם סיבים, והאם הוא מתאים כמו תפוח? 2. על אילו מאכלים תמליצי להתמקד? תודה רבה....

30/06/2011 | 10:37 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, שלשול יכול להיגרם מכמה סיבות כמו: וירוס, ממזון מקולקל ועוד. חשוב לשמור על שתייה מרובה כדי שלא להתייבש. אפרסק זה לא הבחירה המועדפת. כדאי לתת לו אורז לבן שבושל עם הרבה מים ולתבל אותו בקינמון. אפשר לשים באורז גם גזר. בהצלחה צביקה קורן

29/06/2011 | 21:29 | מאת: אוהד

שלום! האם מוצר מזון שעמד מס' שעות בסמיכות לחזית המיקרוגל סופג קרינה ועלול לגרום נזק בריאותי למי שאוכל אותו? והאם יש הבדל מבחינה זו בין מוצר שארוז בשקית/אריזת קרטון (כגון קורנפלקס, ופלים וכו') לבין מוצר מזון חשוף (פרי כמו תפוח למשל)? תודה מראש.

30/06/2011 | 05:47 | מאת: צביקה קורן

אוהד שלום, עניתי למטה ל"חסרונות" בנושא זה. אני מציע לזרוק את מכשיר המיקרוגל מהבית ולא רק בגלל הקרינה. בהצלחה צביקה קורן

29/06/2011 | 19:18 | מאת: אביב פלד

מדוע לא רצוי לאכול פירות לא בשלים? הענין גם, שבמציאות אחוז ניכר מהפירות בשוק לא בשלים, ואנשים קונים ואוכלים ולא נראה שקורה להם משהו (הרמב"ם קורא לפירות לא בשלים "חרבות לגוף", ועל פניו זה לא נראה כך במציאות). לכן אודה מאוד על הסבר בנושא זה.

30/06/2011 | 05:46 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, פירות לא בשלים מכילים זרעים לא בשלים ועץ לא מעוניין שהם יופצו בטרם הבשילו. כדי להגן עליהם הוא מייצר חומצות ורעלים המונעים מבעלי חיים לאכול אותם. כאשר הזרע בשל ומוכן להפצה, גם הפרי בשל, טעים ומוכל לאכילה (הפצת הזרע). בהצלחה צביקה קורן

01/07/2011 | 17:12 | מאת: אביב פלד

תודה על ההסבר המענין. השאלה היא שבמציאות הדבר לא נראה כך. שהרי אחוז גבוה מאוד מהפירות שבשווקים הוא לא בשל, ואנשים אוכלים בלי בעיה. גם במשפחתי שלי אני לא רואה שמי שאוכל את הפירות הללו ניזוק. ביחס להסבר (בשלות הזרע) - בפירות הלא בשלים המצוים לרוב בשווקים (שהם לא בשלים, אבל לא בוסר. וכלומר שהם אכילים), האם הגרעינים שבהם עדיין לא מתאימים לזריעה? כי אם הם כן טובים לזריעה, האם יתכן שבאמת לא מזיק לאכול פירות שלא הגיעו לבשלות מלאה, כל עוד הם אינם בוסר ממש, וכפירות המצויים בשווקים (בעיקר בתחילת העונה)?

אפשר לאכול בבת אחת ? ועל איזה פירות אתה ממליץ ? תודה!

30/06/2011 | 05:43 | מאת: צביקה קורן

חיובי. אפשר לאכול ארוחת פירות עם שקדים, אגוזים וזרעים. אני ממליץ על מ ג ו ו ן פירות ולא על "הכי טוב". בהצלחה צביקה

28/06/2011 | 17:50 | מאת: מיה

קניתי כדורים של ציה האם זה נכון שזה מעושר באומגה שלוש? קראתי שאסור לקחת אותם יותר משלושה חודשים ושאם יש שומנים בדם זה מעלה אותם האם זה נכון?

29/06/2011 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אני לא שמעתי מה ששמעת. תמשיכי בברורים. בכל מקרה כדאי לעשות הפסקה של כמה ימים כשלוקחים תוספי תזונה בהצלחה צביקה קורן

28/06/2011 | 17:27 | מאת: איתי

28/06/2011 | 17:29 | מאת: איתי

שלום עדי אחייני החמוד עילאי משלשל בימים אלו. 1. האם פרי האפרסק מתאים,בשל היותו פרי עם סיבים, והאם הוא מתאים כמו תפוח? 2. על אילו מאכלים תמליצי להתמקד? תודה רבה....

03/07/2011 | 10:09 | מאת: עדי מילר

שלום איתי יש להרבות בשתיית נוזלים בכמות מספקת כדי למנוע התייבשות. מומלץ להימנע ממזון מתובל ו/או עתיר בשומן. כמו כן, לעתים יש להימנע ממוצרי חלב. מומלץ לאכול תפוח עץ מבושל, בננה, תפוח אדמה, אורז ועוף. בברכת בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

28/06/2011 | 15:02 | מאת: חסרונות?

כמות לכל השבוע. מאבד את הויטמינים והמינרלים? כשמוציאים אותו מהמקפיא , מחממים במיקרוגל 2-3 דקות.. תודה!

29/06/2011 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הבישול עצמו הורס את רוב הויטמינים מינרלים לא נהרסים בבישול או בהקפאה. חימום במיקרוגל לא מומלץ בעיני. בהצלחה צביקה קורן

הרי אי אפשר לא לבשל.. אז אוכלים אוכל בלי ויטמינים ? מה ההבדל בין חימום במיקרוגל של 2-3 דקות לחימום בסיר 10 דקות ? למה לא מומלץ ? תודה!

28/06/2011 | 14:38 | מאת: סקרן

אני בן 23 שוקל 96 קילו 15 אחוז שומן עם מסת שריר גבוהה. בעברי הייתי מאוד שמן (125 קילו) עשיתי דיאטה עם תזונאי+אימונים במכון כושר וירדתי יפה, אני רוצה לשתף אותך בבעיה שלי ואם תוכל לעזור אני אודה לך מאוד. אני שומר דיאטה קפדנית מאוד +4 אימוני אירובי +4 אימוני כוח בשבוע ופעם ב10 ימים אוכל ארוחה מחוץ לתפריט (ארוחה פשוטה למשל 3 שניצלים ומנת פתיתים) הבעיה היא שהגוף שלי צובר נוזלים בכמות לא הגיונית אני עולה מארוחה כזאת בערך בין 2-5 קילו ככה שאני שומר כמו פדנט על דיאטה ואירובי 10 ימים וביום מקלקל הכל, זה לא אפשרי להיות סגפן ולאכול רק תפריט כל החיים בלי הנאה פעם בכמה זמן אשמח אם תוכלו להפנות אותי לרופא שמתמחה בדברים כאלה או אפילו התייעצות טלפונית שאני אספר לכם את כל הסיפור לפרטיו. תודה

29/06/2011 | 09:14 | מאת: צביקה קורן

לסקרן שלום, יכול להיות שאתה אוכל יותר מידי מלח (נתרן). אפשרות אחרת - ירידה בתפקוד הכליות. כדאי לפנו לברור רפואי אצל רופא המשפחה ואחר כך לרופא מומחה. כדאי לכלול בתפריט ירקות ירוקים המכילים אשלגן, המועיל בפינוי עודפי נוזלים מהגוף. מיץ ירקות "ירוק" יכול להועיל מאד. מיץ כזה מכיל ירקות חיים כמו: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, פטרוזיליה, חסה, נבטים. בהצלחה צביקה קורן

28/06/2011 | 11:56 | מאת: יש משהו טעים ?

והאם יש לך מה להוסיף לרשימה ? (מזון טעים אין פה) קטניות: אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית (בכמות מתונה, לא כל יום. גורמות לגזים ומקשות על ספיגת במתכות.) דגנים: אורז מלא, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת, קינואה (כל הדגנים ומוצריהם מלאים (לא רק האורז) זרעים: זרעי דלעת, זרעי חמניה, אגוזים - שקדים, פשתן, צ'יה (לא קלויים או עם תוספת מלח. אגוזים מפצחים לפני האכילה או כמה ימים קודם ושומרים במקרר) עלים: תרד, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה מנגולד, סלק, רוקט, חרדל, רגלת הגינה, חלמית, ועוד הרבה עלי בר. (תרד, פטרוזיליה וכוסברה במתינות ולא כל יום בגלל נוכחות מסיבית של חומצה אוקסלית. לא רק עלים אלא כל מגוון הירקות הטריים בכל הצבעים.) בקר או הודו אדום , 3 פעמים בשבוע. (מנת חלבון עשירה בברזל) (נתחים רזים) דגים: דג סלמון, פורל, מקרל, (סרדינים = סידן) (מומלץ 3 פעמים. מכילים כמות משמעותית של אומגה 3) 3 פירות ביום , אפרסק , משמש, בננה, שזיף, ענבים, תפוח מלון, אבטיח, מנגו, דובדבנים, פרי הדר וכו .. ביצה אחת ליום. (לא מטוגנת. אפשר להוסיף חלבון של ביצה) שומנים בריאים: זית, אבוקדו, טחינה גולמית . מוצרי סויה לא מעובדים: טופו, חלב סויה, מיסו תודה רבה!

29/06/2011 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה נראה בסדר גמור, למעט בקר והודו שלא מומלצים בגישת התזונה הטבעית. בנוסף, אני לא ממליץ לאכול יותר מידי חלבון ביום אחד (בשר, דגים, ביצים, קיטניות, זרעים). לא ראיתי מוצרי חלב. אני ממליץ לאכול יוגורט עיזים. לגבי "משהו טעים" - זה עניין אישי. בעיני פירות טריים עם שקדים ואגוזים זה דבר טעים מאד. אבטיח בקייץ זה מעדן, מרווה, בריא וטעים. בהצלחה צביקה קורן

סלט שמורכב ממלפפון ועגבניה.. (זרעי חמניות אבטיח , דלעת. וכל החבריה.) אגב זרעי שיה לא מצאתי בשום חנות טבע. וכמה אגוזי ברזיל מותר ביום ? בתקווה לראות שינוי בזכות הזרעים הללו. תודה רבה!

אחלה אחלה! כדאי להוסיף עוד כמה ירקות לסלט. בכל חנות טבע יש זרעי צ'יאה (לא שיה..) אגוזי ברזיל מומלץ 1-3 ביום. בהצלחה צביקה

27/06/2011 | 20:00 | מאת: שני

אשמח לדעת מה היתרונות של זרעי פישתן. ואיך ניתן לשלב אותן בתפריט האוכל היומי? תודה

28/06/2011 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. בנושא, את יכולה לקרוא מאמר שכתבתי בנושא בקישור הבא (המאמר השני): http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=128 בהצלחה צביקה קורן

28/06/2011 | 11:56 | מאת: מרוין

מחקר גדול שהשווה זרעי פשתן שלמים, טחונים ושמן הראה שאין להם כל תועלת בריאותית שהיא. יתרה מזאת מכילים חומרים אלרגניים ומזיקים למערכת העיכול הרפרנס למחקר Europ.J.Clin.Nutr. July 8, 2009

27/06/2011 | 16:53 | מאת: צביקה קורן

האלוורה משלשלת וגורמת להתמכרות. בנוסף, ב"משקה אלוורה מיוצב יש חומר מסרטן - סודיום בנזואט ועוד חומרים מזיקים. מומלץ לא להשתמש!

27/06/2011 | 20:59 | מאת: נעמוצת

אלוורה אכן מכילה חומר משלשל הנמצא בציפה ובקליפה הנקרא אלואין. אך המשקה שאני המלצתי עליו הוא מיוצר ע"י חברה(forever) שרשמה פטנט בהפרדת ג'ל האלוורה מהציפה באופן מושלם בלי לפגוע בכל 160 החומרים הפעילים שבג'ל עצמו ולכן אינו מכיל אלואין ולא משלשל. וכן הסודיום בנזואט הוא ממקור טבעי ונמצא באחוז אפסי ולכן כלל לא מזיק. מומלץ לקרוא חומר.. אגב אני המלצתי מניסיוני האישי ומי שרוצה אפנה אותו הלאה...

27/06/2011 | 09:50 | מאת: רחל

שלום! קבלתי במתנה קומקום שמתקן בתוכו "מנער" את המים בהרתחה ואינו מאפשר הצטברות אבנית בקומקום. שאלתי היא אם המשקעים שבמים שאינם מצטברית לאבנית בקומקום, עשויים להצטבר בכליות ולהפוך לאבנים בכליות? תודה רחל

28/06/2011 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

רחל שלום, לדעתי אין בעיה. גם כשאת שותה מים מהברז המינרלים קיימים. חלקם נקלטים וחלקם מופרשים על ידי הכליות. בנוס, חלק מהמלחים שלא שקע בקומקום, שוקע בתחתית הכוס. בהצלחה צביקה קורן

27/06/2011 | 07:06 | מאת: יעקב

כמה שאלות : 1. האם שמן זית מומלץ ? ואם כן מתי ואיך וכמה לקחת ? 2. כנ"ל לגבי שמן פשתן ?

27/06/2011 | 16:57 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, שמן זית מכיל חומצת שומן חד בלתי רוויה ולכן הוא מומלץ מאד לשימוש. יש הרבה מחקרים בנושא. שמן פשתן רגיש מאד. אם אתה קונה, תשתמש בבקבוק שמוחזק במקרר בעיני עדיף לטחון זרעי פשתן ולהת\שתמש תוך 20 דקות. בהצלחה צביקה קורן

26/06/2011 | 21:59 | מאת: גלוטנציק

שלום בחיפושי אחר מרכיבים נוספים לתזונתי. רכשתי אורז שחור בחנות טבע מתוך ידיעה שגלוטן ישנו רק ב 5 מיני דגן. להפתעתי מצאתי מתכון באינטרנט לאוז שחור ובהמלצות כתוב שהוא "דל גלוטן" האם הכוונה שיש בו אך מעט או שאין בו כלל. תודה רבה

03/07/2011 | 09:55 | מאת: עדי מילר

שלום גלוטן נמצא בחלבון חיטה, שעורה שיפון ושיבולת שועלץ סוגי האורז השונים אינם מכילים גלוטן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/06/2011 | 20:07 | מאת: רונן

לאחרונה החלטתי שאני מעוניין לקחת אומגה 3 חקרתי את הנושא באינטרנט ומצאתי אתר הממליץ על אומגה 3 מחו"ל בירור מחירים הראה שהם די דומים למחירים בארץ ואף זולים יותר מחלק מהמותגים המוכרים נראה כי הייצרן (ניוזילנדי) מספק הרבה יותר מידע ואפשרויות ממה שהספקים בארץ נותנים כמו תעודות בדיקה למזהמים אומגה 3 עם קואנזים Q10 ועוד (עושה רושם רציני מאוד) אך אני עדיין מתלבט האם עדיף לי לרכוש אומגה 3 בארץ? האם באמת נושא המזהמים באומגה 3 מהווה בעיה או סתם הפחדה?

27/06/2011 | 05:31 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, אני לא מכיר את המוצר ואת האתר שציינת. תמיד כדאי לקנות מוצר שכתוב עליו שהוא נקי מכספית וממזהמים, למרות שאני לא יודע מי מבקר את זה. יש גם בארץ מוצרים איכותיים. בהצלחה צביקה קורן

27/06/2011 | 11:56 | מאת: מרוין

כל המותגים רושמים שאין מזהמים במוצריהם והכוונה בעיקר מתכות כבדות כמו כספית וחומר קרצינוגני הקרוי PCB מסתבר שכולם מזוהמים וב-4 במרץ 2010 הוגשה תביעת ענק נגד כל מותגי שמני הדגים בקליפרוניה על הונאת הציבור בכתבם שהתוספים נקיים ממזהמים אלו בשעה שזה לא נכון על פי בדיקות המעבדה שבצעו. ניתן למצוא שפע חומר בנידון באינטרנט וכן תכנית טלויזיה שלמה של רשת ABC בנידון. כל המותגים המוזכרים בתביעה בקליפורניה מקווקים בישראל!!!

26/06/2011 | 19:15 | מאת: רות

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. האם יש מתכון מומלץ לשייק צמחים/פירות שמועיל לניקוי הגוף והכנתו לקראת דיאטת קנדידה? 2. האם יש שייק שמומלץ לשתות במהלך דיטאת קנדידה ויתרום לצימצום השפעות הקנדידה? תודה, רות

27/06/2011 | 05:29 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, אני מניח ומקווה שאת מקבלת יעוץ תזונתי מקצועי בנושא זה. בכל אופן הטיפול התזונתי בקנדידה כולל הימנעות מסוכרים ושמרים. לכן, כדאי לשתות מיץ ירקות "ירוק" הכולל: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, פטרוזיליה, עלי חסה ונבטים. אפשר מיץ או "שייק". רצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

27/06/2011 | 10:20 | מאת: רות

שלום, תודה רבה על התשובה. שאלה נוספת: האם הקישוא והסלרי צריכים להיות מבושלים? או שמכניסים את כל הירקות חיים לבלנדר? יש נבטים מסויימים שמומלצים? אודה אם תוכל לכתוב לי איזה נבטים. וכן מה ההבדל בין מיץ ל"שיק"? תודה, רות

כמה לאכול מכל אחד ביום ? והאם לאכול הכל ביחד ? לעשות ארוחה קטנה של שקדים אגוזים וזרעים ? ומתי ? בין צהריים לערב ?

27/06/2011 | 05:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, א. יש הבדל בין שקדים, אגוזים וזרעים מבחינת ערך קלורי ותזונתי. ב. הצריכה תלויה במשקל ובמטרות. אין מינון אחד לכל אחד. תקרא את התזובה שנתתי למטה לאלה בקשר לזרעים. שקדים אפשר 6-20 בהתאם למשקל. אגוזים: 3-6. אפשר לאכול ביחד ורצוי לאכול עם סלט ירקות או פירות. בהצלחה צביקה קורן

27/06/2011 | 11:42 | מאת: תזמון

אפשר לאכול את הזרעים עם הארוחות הגדולות ? לא ידעתי שיש זרעים כאלה.. יש לי זרעי חמניות ודלעת . כפית מזה וכפית מזה זה בסדר ? תודה רבה.

26/06/2011 | 11:34 | מאת: אלה

1.ענית לי שניתן לטחון שומשום מלא ציה ופשתן -כמה כפות מכל תבלין לחוד מותר ביום?ואם טוחנים ביחד כמה כפות? 2.לגבי תבלינים כוסברה חרדל וכמוןוכו' כמה זמן לשמור בפריזר לאחר טחינה?וכמה זמן זרעים לשמור בפריזר?האם ניתן לשמור במקרר ולא בפריזר? 3.למה משמש תבלין גדילן ואברהם אבינו? 4.לשאלתך יש מקלות כורכום בחוות אשתאול?תודה רבה לך.

27/06/2011 | 05:21 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, .ענית לי שניתן לטחון שומשום מלא ציה ופשתן -כמה כפות מכל תבלין לחוד מותר ביום?ואם טוחנים ביחד כמה כפות? - אם את בעודף משקל - כפית מכל אחד. אם את רצז, או מאוזנת -כף מכל אחד. 2.לגבי תבלינים כוסברה חרדל וכמוןוכו' כמה זמן לשמור בפריזר לאחר טחינה?וכמה זמן זרעים לשמור בפריזר?האם ניתן לשמור במקרר ולא בפריזר? -אפשר לשמור במקרר כמה חודשים ובמקפיא אף יותר. רצוי לשמור בצנצנת זכוכית אטומה. 3.למה משמש תבלין גדילן ואברהם אבינו? - גדילן לניקוי כבד, שיח אברהם למערכת הרביה הנשית. יש הרבה מידע באינטרנט - "תעשי גוגל". בהצלחה צביקה קורן

25/06/2011 | 23:15 | מאת: אור

שלום רב אני בהריון ומבקשת לדעת האם אפשר לאכול חלבה ללא תוספת סוכר (מה כן,כתוב שיש ממתיק מלאכותי) חלבה רגילה גורמת לי לעייפות,כנראה בגלל הסוכר שיש בה. החלבה ללא סוכר שאני אוכלת כיום,לא גורמת לי לעייפות,אך אני שואלת על מנת לוודא שזה בריא ונכון להמשך אכילה בהריון שלי? אודה לתשובתך שבוע טוב.

26/06/2011 | 11:32 | מאת: עדי מילר

שלום אור הדעות חלוקות בנוגע לצריכת ממתיקים מלאכותיים במהלך תקופת הריון. כן חשוב לציין שהממתיק סכרין עובר את השיליה ומגיע לעובר, ובשל קשר אפשרי בין סכרין לבין סרטן מומלץ לצרוך אותו בכמות מועטה בהריון, ויש שממליצים להימנע ממנו לחלוטין. לדעתי, בתקופה קריטית ורגישה כל כך כמו הריון, עדיף, ליתר ביטחון, לצמצם למינימום את צריכת הממתיקים המלאכותיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שאפשר לאכול כמו שהם בלי לטחון (כמו גרעינים) הבנתי יש: זרעי דלעת זרעי חמניה צ'יה ? אבל בחמניה יש ויטמינים ומינרלים בכלל ? וצ'יה צריך לטחון ? מה עוד יש שלא צריך להתאמץ וככה לנשנש ? תודה!

ענ שלום זרעי דלעת ,זרעי חמניה, זרעי שיה, זרעי אבטיח, אגוזים למניהם שקדים יש בהם ויטמינים רבים מינרלים רבים וחומצות שומן חיוניות מטיפוס אומגה 6 באגוזי מלך יש גם אומגה 3 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/06/2011 | 14:11 | מאת: מרוין

התפריט הישראלי עשיר מאד בחומצה זו והיחס בין חומצה זו לחומצות אומגה-3 בישראל הוא מהגבוהים בעולם וזה רע מאד. היחס האידאלי הינו 2 ל-1 ןאילו בישראל הוא 24 ל-1 וקרוי בעולם הפרדוקס הישראלי. אל תעודדו צריכתם של כל הפיצוחים שהוזכרו להוציא אגוזי מלך

שלום רב. אני יועץ בתזונה(לימודי תעודה) המעוניין להתמחות בתזונה טבעונית. לאן עלי לפנות והאם יש קורסים או מסלול שאתם יכולים להמליץ לי. תודה רבה.זיידמן טל

טל שלום יש מקום שתתקשר למכללת רידמן ותבקש יעוץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שזה מינרלים הדרושים לגוף בכמויות זעירות בלבד . קראתי שמחסור בהם גורם תופעות קשות?

26/06/2011 | 07:53 | מאת: טובה בר-שאן

היילך שלום עלים, ירקות, אגוזים, זרעים, קטניות יספקו את יסודות הקורט למיניהם :ברזל, נחושת, אבץ, כרום, וכ'ו שהם מאוד חשובים לגוף שלנו ומעורבים בכל תהליכי המטבוליזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 23:28 | מאת: חלח

ומה לאכול ?

25/06/2011 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

חלח שלום אדם שלא עושה כמעט ספורט צריך 0.8 גרם חלבון על כל קג גוף כלומר אם אדם שוקל 70 קג הוא מכפיל 70 כפול 0.8 = 56 גרם חלבון ביום. חלבון מקבלים מביצה, דג,יוגורט, דגן+ קטניה למשל מגדרה . מאגוזים+ קטניות לצשל חומוס+ טחינה בברכה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 19:24 | מאת: ציפי

בני חייל התייבש בעקבות מסע בטירונות מזה כחודש סובל מהתקפים של כאב ראש (בעיקר במאמץ) בשבוע האחרון יש לו כאב ראש שלא עובר עם בחילות וסחרחורת חוסר תאבון ורגישות לאור. כל הבדיקות שלו תקינות(בדיקת עיניים ניתור מותני )CT וכל בדיקות הדם מחכים עכשיו לתור ל MRI השערת הנרולוג זה וריד חסום אך עד שלא יהיו תוצאות מהבדיקה לא ניתן לו טיפול - האם יש המלצה לתזונה או תוספי מזון שעוזרים לדילול הדם ? תודה

25/06/2011 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום דבר ראשון שתייה של הרבה מים כמויות קטנות כל הזמן, הרבה פעמים ביום. (שיאכל אבטיח) לקיחה של אומגה 3 3 גרם ליום (כלומר 3 כדורים של 1000). מניעה כרגע של תזונה העשירה בבשרים למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 11:39 | מאת: גיא גולן

שבת שלום ותודה על הקדשת זמנך לתשובות.אני סובל מחומציות יתר ולכן הומלץ לי לא לשתות קפאין.התחלתי לשתות לפני חצי שנה קפה נטול מסוג האג.להפתעתי הרבה קראתי מחקר שנערך בארה"ב ובו נאמר שקפה נטול קפאין יכול לגרום ללחץ דם גבוה ולהתקפי לב!מה דעתך בנידון.האם להמנע בכלל מקפה (גם נטול וגם רגיל?).במידה ואינך רואה מניעה לקפה נטול מה עדיף ציקו או האג.תודה רבה מראש

25/06/2011 | 07:26 | מאת: טובה בר-שאן

גיא גולן שלום קפה ציקו ובמבו העשוי מעולש ומתאנים מצויין ולי לפחות לא ידוע שהקפה גורם ללחץ דם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 10:42 | מאת: לי

לפני כמה שנים חי האדם הקדמון ? קטניות , מה זה כולל ? זרעים מה זה בדיוק ? דגנים מה זה בדיוק ? תודה !

24/06/2011 | 11:19 | מאת: לי

פטרוזיליה ? מה עוד ?

25/06/2011 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום קטניות הם: אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית, דגנים: אורז, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת. זרעים: זרעי דלעת, זרעי חמניה, עלים: תרד, סלרי, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2011 | 23:33 | מאת: אלעד

1.אם אני שם את התבלינים כורכום ופפריקה במזון ללא בישול אז ערכם התזונתי גבוה יותר מאשר עם בישול?ולהפך 2.רציתי לדעת מה ערכו התזונתי של אגוזי מקדמיה?האם האגוז מכיל אומגה 3?6?ומה סגולותיו?

25/06/2011 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום באגוזי מקדמיה אין אומגה 3 ערכים תזונתיים בתזונה כמות ל-100 גרם קלוריות 729.166 חלבון 7.8 גרם שומן 71.6 גרם פחמימות 15.9 גרם כולסטרול 0 מ"ג סיבים תזונתיים 2 גרם לגבי הכורכום והפפריקה אין הבדל משמעותי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2011 | 17:16 | מאת: תתי

בערכים של 124 סוכר האם מותר לאכול פירות? ברור לי שכולם מכילים סוכר, השאלה היא כמה והאם בערכים כאלה אפשר להתפנק לפעמים באבטיח ורק להתנזר מעוגות ומעדני חלב. עלי לציין שהערך הוא ללא תרופות כלשהן.

23/06/2011 | 22:36 | מאת: עדי מילר

שלום ראשית, אני ממליצה ללכת לפגישת ייעוץ והדרכה עם דיאטנית קלינית בקופת חולים בנוגע לאיזון רמות הסוכר ע"י תזונה. לשאלתך, בהחלט מותר כ-2 מנות פרי ביום, אך מומלץ לא מיד אחרי האוכל ובשילוב עם מנת שומן או חלבון כדי לאזן את ספיגת הסוכר. לדוגמא - תפוח עץ ויוגורט או אגס ושקדים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית בברכה

23/06/2011 | 09:25 | מאת: גלית

שלום,איך אפשר להקל על גזים אצל תינוק בן 3 שבועות, שמעתי על גרפווטר, שמעתי סימיקול.. מה ההבדל בניהם או בכלל מה מומלץ לעשות? תודה רבה!

23/06/2011 | 09:28 | מאת: גלית

*או מה אפשר לעשות מבחינה טבעית... על מנת להקל. תודה.

23/06/2011 | 15:17 | מאת: גבי

האם נכון שבגרפווטר יש אלכוהול וסוכר(קראתי את זה בפורום אחר..) אשמח לתשובה גם על שאלתי.תודה רבה

26/06/2011 | 00:50 | מאת: ירדנה

היי גבי, אני קראתי בפורום אחר (אולי אתר אחר...) שגרפווטר לא מכיל אלכוהול וסוכר ושזה מוצר טבעי לחלוטין. אני בכל אופן נותנת אותו לגלי שלי (בת חודשיים) וזה מאוד עוזר לה.

24/06/2011 | 06:49 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום אם האם מניקה יתכן והגזים נובעים ממזונות שהאם אוכלת ולכן צריכים לעשות שינוי תזונתי להם והילד ירגע. בנוסף ניתן לתת לתינוק בבקבוק חליטת קמומיל. עדיף בעיני מהתרופות שמנית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/06/2011 | 10:29 | מאת: דפנה

היי גבי, זו שאלה שגם אני שאלתי בעבר.. וגילתי שהגפווטר מכיל מנטה ואניס שומר, ולמעשה הוא טבעי לגמריי.. אין בו אלכוהול ואצלי הוא עזר.. מקווה שעזרתי לך יום נפלא

22/06/2011 | 22:25 | מאת: אבי

מה ניתן לעשות כשיש ספירת זרע נמוכה אילו מאכלים מחזקים או תוספים טבעים ולגבי נורפטיה סוכרתית מלבד סמבלתא איך ניתן להתמודד איתה והאם יש נזקים אורכי טווח והאם ניתן למנוע אותם לגמרי עי"י תזונה

24/06/2011 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום לגבי ספירת זרע נמוכה מאוד חשוב לאכל מאכלים שמכילים אבץ כמו אגוזים זרעים כמו זרעי דלעת .וכן ויטמיני E וA וכמובן אומגה 3 . 2. לגבי נוירופטיה סכרתית חשוב לקחת B קומפלקס וחומצה אלפא ליפואית . ולהקפיד על המון ירקות ואגוזים. אין ספק שאפשר להקטין מאוד את הנזקים בשמירה על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2011 | 21:52 | מאת: רוית

שלום, בימים מסוימים הבת שלי מסיימת לימודים מאוחר. איזה מזונות ניתן לשים בסנדוויץ'' שיישארו טובים לאכילה בשעה אחת בצהריים?

24/06/2011 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום בסנדביץ את יכולה לשים טחינה , חומוס, אבוקדו , עם הרבה עלים כמו חסה , עלי ביבי , ביצה עם ירקות, טונה . אוכל בריא ומזין עדיף שהסנדביץ יהיה מקמח מלא או שיפון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2011 | 21:05 | מאת: דילאן

שלום. יש לי שאלה מסקרנת לגבי מזון. ידוע שבטבע כל בעל חיים יש לו גיוון מסויים של מזון שהוא ניזון ממנו, פרה אוכלת דשא, נחש עכברים וכו'. רציתי לדעת מה המזון המיועד לבני האדם ולא מה הוא כן מסוגל לעכל. האם האדם יכול להתקיים מאכילת כמה סוגי מזונות בגיוון מוגבל לאורך כל החיים בלי לגוון יותר מידי ולחיות בריא? או שאנו חייבים לאכול מהכל, פירות ירקות דגנים חלב ובשר כדי לחיות בריאים והרבה זמן? תודה מראש.

23/06/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

דילאן שלום האדם הקדמון התחיל מליקוט של צמחים וזרעים בהמשך עבר להיות בשרי. ירקות, פירות קטניות וזרעים ודגנים מספקים לנו למעשה את כל מה שאנו צריכים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2011 | 19:02 | מאת: דילאן

תודה על התשובה אך יש לי עוד שאלת המשך. בחברה ובמאמרים באינטרנט תמיד נמצא אמירות כמו "צריך לאכול בשר כדי להיות חזק", "בלי בשר תיהיו חלשים מחוסר ברזל וויטמין B12" או שחלב יכול להיות תחליף לבשר (נשמע כאילו זה חיוני לאכול בשר או חלב אם מדברים על תחליפים). אך מכיוון שאלו אמירות שבאותת מאנשים פשוטים ולא מרופאים אני נשאר צמחוני ומתעלם. השאלה עד כמה החשיבות לאכול בשר ו/או חלב? תמיד שמעתי שכן אפשר להשיג את מה שיש בבשר דרך פירות וירקות אך באכילת כמות מאוד גדולה. תודה.

22/06/2011 | 14:13 | מאת: שיר

הנני בת 40, צמחונית כ-20 שנה. אני שוקלת להוריד מוצרי חלב עקב הספר שקראתי "שוטי החלב", וגם מכיוון שהנני סובלת מתופעות של פריחה ע"ג העור. כבר המון זמן אני שוקלת לעשות זאת אך קשה לי כי מאד קשה לי לחשוב על ויתור של חלב/קפה/דייסות וכו'.. השאלה איך עושים זאת והאם אכן מוצרי חלב לא בריאים ? האם עלי לחפש תחליף לסידן או לחלבון או עבור שניהם ? דבר נוסף, בתי בת 4.5 סובלת מאסטמה של העור מגיל צעיר, ניסיתי הומאופטיה פעמיים אך ללא הצלחה. האם כדאי למנוע ממנה מוצרי חלב ? ושוב, איזה תחליפים ניתן לתת לה ולי במקום ? תודה תודה רבה, שיר

23/06/2011 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום במקום חלב יש חלב שקדים ,חלב אורז, חלב סויה. סידן את מוצאת בשקדים , טחינה . וחלבון את מקבלת במוצרים שאת אוכלת כמו ביצים קטניות +דגנים , אגוזים וכ'ו בברכה ובהצלחה את עושה נכון טובה בר- שאן

23/06/2011 | 09:23 | מאת: מרוין

אומגה-3 וג'ל צמחי-טבעי הקרוי סקין-סייבר של חברת מורז פותרים את הבעיה

23/06/2011 | 10:16 | מאת: שיר

האם יש אפשרות לתת חלב עיזים ? מדובר בילדה קטנה שאני חוששת שלא תאהב את חלב הסויה או השקדים. האם גם עלי לגמול אותה משוקולד/עוגות/קורנפלקסים שמכילים חלב ? האם צריך להיגמל לגמרי ממוצרי חלב או שניתן בהדרגה להוריד ? תודה.