פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
האם ניתן להצטרף לתפוצת דיור שלך ומשלוח עדכוני בריאות. איך מצטרפים?דעתי כי תרומתך לאתר חשובה מאוד ועל כך יעידו מספרי הפונים.תשובותיך נהדרות מהימנות ולא רק כדי לצאת ידי חובה.כל הכבוד.
אווה שלום, תודה על המשוב. זאת התרומה שלי לקהילת הגולשים. מיותר לציין שזה נעשה בהתנדבות. את יכולה להצטרף לרשימת הדיוור שלי על ידי לחיצה על "כפתור" צור קשר באתר שלי, או לשלוח מייל לכתובת : [email protected] בצרוף שם מלא, ישוב מגורים ומספר טלפון. להלן קישור לכל מבזקי הבריאות שהפצתי עד היום: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=92 בהצלחה צביקה קורן
אינדוקרינולוג המליץ לי לקחת 2 טבליות של 100 מק"ג סלניום ביום על מנת להפחית בלט עיניים שנבע מיתר פעילות בבלוטת התריס. האם מומלץ לדעתך?
מיקה שלום, אם הרופא המליץ, אני יכול רק לברך על כך. עם זאת, שימוש ממושך במינון כזה עלול להיות רעיל. אני מציע לך לעשות הפסקה של שבוע אחרי 6 שבועות של שימוש. בהצלחה צביקה קורן
תודה צביקה. מה משך ההפסקה שאתה מציע לעשות?
האם ניתן לשים גרגרי חרדל שלמים בסלט או לטחון? למה משמש קימל והאם ניתן להשתמש בו בלי לטחון? יש לי מקלות כורכום האמ ניתן לחלוט ולשתתות כל יום כוס או לשים חצי כפית כורכום בכוס עם מים רותחים? לסיום-יש לי תבלינים פשתן,צ'יה,שומשום מלא,קצח-האם לטחון כל אחד בנפרד וכל אחד ניתן לקחת כף עד שתיים ביום ,בכף או בתוך אוכל?
אלה שלום, באופן כללי כדאי לטחון זרעי תבלין (קימל, חרדל, כמון, כוסברה, שומר, אניס וכד'), כדי למצות את הטוב שבהם (רצוי לא לקנות טחון...). קימל משמש כתבלין לסלט, לתבשיל, או כ"תרופה" להפגת גזים. האם התכוונת למקלות קינמון או כורכום. לא שמעתי על מקלות כורכום, כי זה שורש... מקלות קינמון אפשר לחלוט ולשתות כל יום, אם אין לך לחץ דם גבוה. פשתן, צ'יאה ושומשום הם לא תבלינים, כי אם זרעים שמכילים חלבון, שומן איכותי ויטמינים, מינרלים ועוד דברים טובים ומועילים. אפשר לטחון יחד ולפזר על סלט פירות, ירקות או תבשיל. בהצלחה צביקה קורן
שלום , אייני יודע האם זהו הפורום הנכון אך ברצוני לשאול כמה שאלות . אחותי הקטנה בת ה11 אינה אוכלת בשר וחלב . רציתי לדעת האם יש דרך שהיא תהיה מוכנה לאכול זאת , או משהוא שיוכל להזין לה את הויטמינים בגוף . האם יש משהוא לעשות בנידון ? תודה מראש .
בן שלום, האם היא אוכלת, ביצים, דגים, ירקות, שקדים אגוזים, לחם? השאלה כללית מידי וקשה לענות במסגרת הפורום.ץ אפשר לחיות ולהתפתח בלי בשר וחלב. כדאי לפנות לייעץ אישי בתזונה בהצלחה צביקה קורן
היא אוכלת ביצים , ירקות ולחם . אנחנו מנסים להביא לה המון שקדים ואגוזים כתחילפים .. בדגים היא לא נוגעת . תודה רבה על העזרה .
שלום, הבת שלי בת 15 סובלת מהליקובטור שחוזר ונשנה. הטיפול האנטיביוטי לא נראה שפותר את הבעיה. הבת שלי כבר די מיואשת ואני אובד עצות. אבקש עזרה במציאת תזונאי/ת טבעי שיוכל להמליץ על מתפריט מיוחד על מנת לטפל בחידק בנוסף עם תוספי תזונה. תודה מראש, דורון
דורון שלום, אם לא הצלחתם לחסל את החיידק בטיפול אנטיביוטי, כדאי לנסות תזונה טבעית ותוספים. טובה ואני נותנים ייעוץ בתזונה טבעית. אתה יכול למצוא מטפלים נוספים בחיפוש באינטרנט. בהצלחה צביקה קורן
שלום מה ידוע לךך על ירק זה?י כי יש המשבחים מכיל המון אומגה 3 ויש האוסרים לאוכלו חומצה אוק'סליט בגללה מה דעתך והאם יש מחקרים בנושא?י האם בישולה או אידוייה יחסלו את הטוב שבה...?י תודה או פשוט לאכול שתי ענפים מדי פעם
דן שלום, לא הרבה, אבל מצאתי חומר באנגלית. מקווה שאין לך בעיה לקרוא. אני ממליץ להשתמש בצמח בסלט, יחד עם ירקות ירוקים למיץ ירקות וגם בבישול ובאידוי. בישול או אידוי "מחסלים" את החומצה האוכסלית, אבל לא פוגעים במינרלים הרבים שיש בו וגם חלק מהויטמינים נשאר. להלן המידע מויקיפדיה באנגלית: Purslane contains more omega-3 fatty acids (alpha-linolenic acid in particular[4]) than any other leafy vegetable plant. Simopoulos states that Purslane has 0.01 mg/g of eicosapentaenoic acid (EPA). This is an extraordinary amount of EPA for land based vegetable sources. EPA is an Omega-3 fatty acid normally found mostly in fish, some algae and flax seeds.[5] It also contains vitamins (mainly vitamin A, vitamin C, and some vitamin B and carotenoids), as well as dietary minerals, such as magnesium, calcium, potassium and iron. Also present are two types of betalain alkaloid pigments, the reddish betacyanins (visible in the coloration of the stems) and the yellow betaxanthins (noticeable in the flowers and in the slight yellowish cast of the leaves). Both of these pigment types are potent antioxidants and have been found to have antimutagenic properties in laboratory studies.[6] 100 grams of fresh purslane leaves (about 1 cup) contain 300 to 400 mg of alpha-linolenic acid.[7] One cup of cooked leaves contains 90 mg of calcium, 561 mg of potassium, and more than 2,000 IUs of vitamin A. One half cup of purslane leaves contains as much as 910 mg of oxalate, a compound implicated in the formation of kidney stones. However, note that many common vegetables, such as spinach, also can contain high concentrations of oxalates. When stressed by low availability of water, purslane, which has evolved in hot and dry environments, switches to photosynthesis using Crassulacean acid metabolism (the CAM pathway): at night its leaves trap carbon dioxide, which is converted into malic acid (the souring principle of apples), and in the day, the malic acid is converted into glucose. When harvested in the early morning, the leaves have 10 times the malic acid content as when harvested in the late afternoon, and thus have a significantly more tangy taste. [edit] Medicinal usage Portulaca oleracea showing blooms. Seed pods, closed and open, revealing the seeds. Known as Ma Chi Xian (pinyin: translates literally as "horse tooth amaranth") in Traditional Chinese Medicine, it is used to treat infections or bleeding of the genito-urinary tract as well as dysentery. The fresh herb may also be applied topically to relieve sores and insect or snake bites on the skin.[8] Eating purslane can dramatically reduce oral lichen planus.[9] בהצלחה צביקה קורן
שלום אני מעוניינת לדעת, האם מותר להשתמש בסיבי בנפייבר בהריון? ואם לא, במה כן ניתן להשתמש ? כמו-כן האם ניתן ליטול תוספי פרוביטוי (בכדורים) או אנזימי עיכול?
שלום בנפייבר בהחלט מתאים לנשים הרות. המינון המומלץ הינו 1-2 כפות עד 3 פעמים ביום, בכול מקרה אין לעבור על 5 כפות ביום. לגבי תוסף של אנזימי עיכול יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום אובחנתי כלוקה בדכאון קל והומלץ לי לקחת אומגה 3 מה המחנון המומלץ ביום כמה DHA מומלץ לקחת ביום
ציצו שלום, "אומגה-3" זה שמן דגים ולא תרופה כימית ולכן קשה לדבר על "מינון", הלקוח מעולם התרופות. הטיפול ב"דיכאון קל" צריך להיות רחב יותר (מציאת הסיבות, פעילות גופנית, הפגת מתחים, תזונה נכונה, פתרון קונפליקטים ועוד). אני לא ממליץ להתבסס רק על "תרופות טבעיות" לפתרון בעיות פיזיות או נפשיות. בהצלחה צביקה קורן
חמישים אחוז ממוחנו היא רקמת שומן ועשרים אחוז מזה זה חומצות אומגה-3 מסוג DHA/ALA . במידה ואינך אוכלת דגים באופן קבוע ומדובר בדגי ים ממים עמוקים, סביר להניח שמוחך מרוקן מאומגה-3. צריכה של אומגה-3 תפתור את בעיתך.
היי ציצו גם אני סובל מדיכאון קל אני לוקח אומגה 3 (עם ריכוז גבוה של DHA) במינון של 1 גרם ליום ומוצר בשם נוירו-נטורל (חפש בגוגל) רגיעה 3 טבליות ביום לפעמים 6 כשאני מרגיש ירידה במצב הרוח לי זה עוזר אולי גם יעזור לך
היי...אני בן 39 משקל 77קילו גובהה 1.71 מ מתאמן בחדר כושר קרוב לשנה המטרה שלי עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן. אני אוכל מאוזן 2600 קלוריות ביום מחולקות ל5 מנות 55% פחמימות 25% חלבון ו20% שומן טוב, מתאמן 4-5 שעות בשבוע בחדר כושר. תוספי תזונה:אבקת חלבון טהור,קריאטין,תה ירוק,ויטמיןC ,האימון שלי קבוע ב 20.30 בערב מחוסר ברירה כי אני עובד ביום השאלה שלי לגבי הארוחה שאחרי האימון שזה בשעה 22.00-22.30 .אחרי אימון מאוד חשוב לשלב את הפחמימות שזה קרוב ל 72גר,במנה השאלה שלי האם זה משמין אם אוכלים פחמימות בשעה מאוחרת כמו 22.00 שאני הולך לישון אחרי שעה??? תודה מראש
רמי שלום, אין אוכל "משמין" - השמנה נגרמת מצריכת יתר של קלוריות ביחס להוצאתן. באופן כללי לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה כשעה לפני השינה, אבל לא רצוי גם ללכת לישון רעב, במיוחד אחרי אימון גופני. תאכל לבריאות ותמשיך בשגרת האימונים והתזונה המאוזנת. בהצלחה צביקה קורן
שלום! האם ישנו ערך תזונתי רפואי כלשהו לפטריות הפשוטות שנמכרות בסופרים? האם יש להם תועלת כלשהי לבריאות או סגולה כלשהי? כמו"כ מה לגבי ויטמינים בפטריות? תודה מראש
משה שלום, יש סוגים שונים ורבים של פטריות, גם בסופר. באופן כללי ניתן לומר שהפטריות דלות בקלוריות ובנתרן ויש בהם ויטמינים מקבוצת B, מינרלים וחומצות אמינו. בפטריות כמו שיטאקי, רישי ועוד יש חומרים המחזקים את המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה קורן.
זה אולי יישמע מוזר אבל אני מאוד אוהבת לבלוע מסטיקים, אמרו לי שזה יכול לגרום לאולקוס, השאלה שלי אם זה נכון?
מור שלום, כיום מייצרים את המסטיק ממוצרי פלסטיק מבוססי נפט, שמכילים בתוכם תמציות בטעמים שונים, בדרך כלל ממומתקות, או עם ממתיקים מלאכותיים. מדובר ב"מזון" פסול ללעיסה ובטח לבליעה. לעיסת המסטיק ולא דווקא בליעתו יכולה לגרום לגירוי יתר של רירית הקיבה ולאולקוס. כדאי להימנע! בהצלחה צביקה קורן
רציתי לשאול אם יש מזון מיוחד שצריך לאכול בשביל לגדול ? או שצריך לאכול רגיל כמו כולם? מה שאומר: בוקר (פרוסה עם משהו) צהריים (בשר ,אורז, תפוח אדמה) ערב(ביצה,גבינה, אבוקדו, עגבניה) תודה!
שלום שלום ילד נמצא בצמיחה ובטח הוא חייב לקבל את כל אבות המזון חלבונים שומנים פחממות ויטמינים מינרלים .לכן צריך לאכל כמו כולם הרבה ירקות ופירות קטניות כמו אפונה חומוס שעועית עדשים דגים, ביצים אגוזים וכ'ווכמה שפחות גאנק פוד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אשמח לקבל רשימת מזונות היכולה לעזור לספרת זרע ומורפולוגיה נמוכה. שמעתי על שומשום,זרעי חמניות,אגוזי ברזיל ,זרעי חמניה. יש עוד מזונות? ובנוסף ,מה דעתך על תוספת של ארגנין ואולי תוסף מזון אחר? תודה!
דנית שלום מזונות מכילי אבץ שהם האגוזים וכל הזרעים למיניהם כפי שמנית אותם. מזונות מכילי אומגה 3 כמו דגים, זרעי ציה ,אגוזי מלך. הרבה ירקות כתומים וירוקים מזונות המכילים חומצות אמינו חיוניות. ישנם צמחי מרפא חשובים לשיפור הזרע . לגבי ארגינין הוא חשוב אך לא ספציפי לזרע . מניעה של מזונות כמו בשר וגבינות העשירים בהורמונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
דנית שלום, לפני שמחפשים "תרופות" לשיפור הזרע, כדאי לבדוק גם מה גורם לפגיעה בו... לדוגמה: עישון, אלכוהול, חומרים כימיים במזון, החזקת הטלפון הסלולרי בחגורה או בכיס בקירבת אברי הרבייה ועוד... בהצלחה צביקה קורן
האם גרעיני ציה יכולים לעזור והאם ישנם תוספי תזונה שיכולים לעזור
גילה שלום מה הסיבות שיש ירידה בטסיות אצלך. ישנם הרבה גורמים שיכולים לגרום לכך חסרים של ויטמיני B למיניהם במיוחד חומצה פולית וB12. גם אומגה 3 יכולה לעזור גם חסרים של חומצות אמינו ומינרלים שונים כמו מגנזיום אבץ סלניום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על תשובתכם
אני בת 22 וסובלת מחולשה כללית מאז שאני זוכרת את עצמי... עשיתי בדיקות דם שיגרתיות וברזל והB12 תקינים. בנוסף אמרו לי שיכול להיות בעיה בבלוטת התריס. בבדיקת הדם מופיע לי TSH בין 0.35 ל-5.5 יש לי 2.87. ממה זה נובע?
אוריין שלום, הסיבות לחולשה ועייפות רבות ומגוונות ויכולות לנבוע מסיבות פיזיות, חוסרים תזונתיים, חוסר שינה, מחלה וכד') נפשיות (מתח שיעמות), או מנטליות. אני לא בטוח שהבעיה שלך היא בבלוטת התריס. כדאי שתמשיכי בבירור רפואי ובמקביל תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ובמסגרת זאת תקבלי גם עצות לשינויים באורך החיים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, רציתי לדעת איך ממליץ יצחק לטפל בסרטן ערמונית מתקדם שכבר מתפשט לפרקים ולעצמות. והאם זה נכון שבלימון, לואיזה, לימונית, אבטיח ועגבניות מטוגנות יש חומרים שעוזרים לגוף לטפל במחלה. תודה על התגובה
עומרי שלום, מי זה יצחק? אולי התכוונת לשאול בפורום אחר? בכל אופן הפורום הוא ממש לא המקום לשאול שאלות במצב כל כך בעייתי. האם אתה באמת מאמין שאם תשתה 5 כוסות תה לואיזה או לימונית ביום הסרטן ייעלם? הנטייה הטבעית היא למצוא "תרופת בזק" אבל לצרי זה לא הולך כך. הטיפול במקרה זה צריך להיות רב תחומי, ארוך וכולל שינויים בתזונה, תוספים, צמחי מרפא, ניקוי רעלים, טיפול במתחים ועוד. דאי לפנות ליעוץ אישי. רפואה שלמה צביקה קורן
שלום! אני בן 39.5, מצב בריאותי תקין. לא אוכל הרבה ביצים, אולי 2 ביצים בשבוע. האם יש הבדל, מבחינה בריאותית, אם אכלתי 3 ביצים בשבוע, כל אחת ביום אחר, לעומת אכילת 3 ביצים ביום אחד כלשהוא במהלך השבוע כאשר בשאר הימים לא אכלתי ביצים כלל? האם אכילת 3 ביצים בבת אחת היא לא בריאה ואולי עלולה לגרום לבעיה בריאותית כלשהיא? תודה.
שי שלום, אכילת 3 ביצים בבת אחת היא לא בריאה ועלולה לגרום לבעיה בריאותית, כמו פגיעה בכליות, במפרקים ובכבד, העלאת רמת כולסטרול ועוד. כדאי לפזר את אכילת הביצים על פני השבוע. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב אשמח לדעת האם ניתן להבשיל תמרים ירוקים שנקטפו מהעץ לצערי בקרבת מגוריי קטפו ענפי הפרי והם על הרצפה ללא דורש האם ניתן ע"י הקפאה? אשמח לכל מידע שימושי יום מצויין
אביטל שלום, אין לי תשובה טובה לשאלתך. באופן כללי, לא מומלץ לקטוף פירות בוסר. כדאי לאכול פירות בשלים בלבד. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג. יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת. לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה. רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים. תודה רבה, הילה.
הילה שלום, אכן תזונה עשירה בסיבים יכולה לגרום לגזים. אין זה אומר שאת צריכה לוותר על הסיבים. נסי למצוא מזונות שמגיזים ומרגיזים פחות את מערכת העיכול שלך. דלעת, דלורית, גזר, מלפפון ועוד בעלי רמה קלורית נמוכה ולא מגיזים. כדאי להכין תערובת של זרעי תבלין טחונים ולפזר על האוכל (כמו: קימל, הל, כמון, שומר, אניס, כוסברה). כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג. יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת. לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה. רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים. תודה רבה, הילה.
שלום הילה ראשית אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית (אפשר דרך קופת חולים עם הפניית רופא משפחה) לשם ייעוץ והכוונה מפורטת יותר שעשויה להקל עליך ולמצוא עבורך את התזונה אשר תתאים לך ותקל עליך. על מנת לצמצם את כמות הסיביים מומלץ לצרוך ירקות ופירות שבושלו ללא קליפה ובכמות קטנה, מומלץ להימנע מצריכת מזון העשוי דגנים מלאים כגון: קמח מלא ומוצרים העשויים ממנו, דגני בוקר מלאים ורצוי שתעדיפי מוצרים העשויים מקמח לבן, יש להימנע מאכילת פירות יבשים וכמובן שמומלץ להיעזר בסימון התזונתי שעל גבי אריזות המזון ולקרוא בעיון את תוויות המזון. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום כמה שאלות: 1) באילו מזונות יש כמות גדולה של ויטמין בי 12? 2) ואם יש חוסר, כמה זמן בד"כ ה"מלאי" בגוף חוזר למצב תקין בהנחה שאני אוכלת את המזונות בהם יש את הויטמין וכן לוקחת תוסף של סולגאר בכדור מציצה כל יום? 3) האם יכול להיווצר מצב שיש עודף של ויטמין בי 12? מה הסימנים ומה הסיכון?
שלומית שלום, 1. ביצים, איברים פנימיים, בשר ודגים. אין B12 בצומח. 2. זה תלוי מה עוד אוכלים ומה הסיבה לרמה הנמוכה. לפעמים התוסף לא מספיק. 3. יש מצבים נדירים של עודף. לא ידוע לי על נזק. תקחי תוסף כל יום ותבדקי אחרי 3 חודשים. אם זה בסדר - תקחי 1 בשבוע ותבדקי שוב אחרי חצי שנה. חשוב להימנע מקפאין, אלכוהול וסוכרים שמפריעים לספיגה. בהצלחה צביקה קורן
תשובה: שלום שלומית, ויטמין B12 נמצא במזונות ממקור חי: מוצרי חלב, בשר- בעיקר כבד, ביצים ודגים. יש ליטול את התוסף של ויטמין B12 למשך 3 חודשים לפחות. עדיף ליטול אפילו לחצי שנה. לאחר תקופה זו יש לבצע בדיקות דם חוזרות לרמת B12. מאגרי B12 מתדלדלים בקצב איטי בגוף. יכול להיווצר מצב של עודף ב-B12 אך אין בכך סיכון ועודף בו לא מהווה בעיה ואינו גורם לתופעות לוואי. בברכה, עדי - צוות סולגאר
שלום רב, מבקשת יעוץ ברכישת המוצר. אני מחפשת בי קומפלקס עם ריכוז נמוך של B3 ו B6 . קראתי שנטילת B3 (ניאצין )בכמות 50 או 100 מ"ג, יכולה לגרום לסומק בפנים . צריכה במינון מוגבר של B6 (פירידוקסין ) עלולה לגרום להרעלה ולפגיעה בלתי הפיכה במערכת העצבים. מנה יומית מומלצת של פירידוקסין 0.3-2.2 מ"ג. אשמח לקבל המלצה של איזה חברה " בי קומפלקס " רצוי לרכוש? בתודה מראש, ריבה
ריבה שלום, אני לא מסכים עם כל ה"פסיקות" שלך, אבל אם את מאמינה בכך, זה בסדר גמור. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מוצר זה או אחר, תפני לחנות טבע ותבדקי בתוויות שעל גבי המוצרים מה התכולה של הויטמינים והמינרלים שבהם. אגב, במחקר חדש יחסית שנערך בארה"ב נמצא ש B3 מועיל בהורדת שומנים בדם בצורה מוצלחת, כמו תרופה כימית. הבעיה שצריך לקחת 2-3 גרם ביום... המינון שאת ציינת - 50 מ"ג, הוא נמוך מאד ובקושי משפיע. בהצלחה צביקה קורן
בוקר טוב ותודה מראש על תשובה. האם המאכל בורגול נחשב בריא .האם הוא קל לעיכול או גורם לעצירות.כנל תשובה על תירס
שירלי שלום, הבורגול עשוי מחיטה שבושלה ויובשה. הוא קל לעיכול ולא גורם לעצירות הוא מכיל מעל 10% חלבון, ויטמנינים ומינרלים ולכן נחשב בריא. כנ"ל לגבי תירס. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב. רציתי לבקש את עצתך. אני נהנית מאוד לקרוא את תשובותיך המחכימות והייתי רוצה לפנות לייעוץ בתזונה טבעית. האם יש לך המלצות על מישהו טוב באזור י-ם? (אני מאוד מתחברת לגישה הטבעונית טבעית) תודה רבה מראש
חן שלום, אני לא מכיר מישהו באזור בת ים, אבל אני גר בקריית אונו ואם הדרך שלי מתאימה לך, את יכולה לבוא אלי... תקישי בגוגל "צביקה קורן" ותקבלי את כל המידע הנחוץ בהצלחה צביקה קורן
אני בת 53 וגובהי 169 מטר אני שוקלת 54 קילו האם המשקל נורמלי ביחס לגובה אציין שמשקל זה כמעט 35 שנה בתודה מראש קרן
קרן היקרה הBMI שלך הוא 18.9 שהוא ממש בצד התחתון של הסקלה זה אומר שאת רזה מאוד האם את אישה בריאה ומרגישה חיונית ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת איזה תזונה נכונה ומתאימה לבעלי הסובל מכאבים חזקים עד לחזה,גזים ושיהוקים אחרי אוכל ולפעמים בלילה...עבר בדיקת הליקטרובטר בשאיפה ללא ממצאים(עבר בדיקה בהרדמה).נוטל כדורי לנסופרסול.בבוקר תחושה של חולשה ושרירי השוקיים כבדים.
עינת שלום א. חשוב מאוד שבעלך יקח לתקופה של 3 חודשים פרוביוטיקה למערכת העיכול. ב. עם האוכל יקח אנזימי עיכול. ג. ארוחות קטנות עם המנעות מבשר ,עוף, מטוגן, והרבה לחם ד. עדיף דגים ירקות פירות ואגוזים. שינוי זה יגרום לו להרגיש טוב יותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
בוקר טוב אני צמחונית מגיל 12, (עכשיו בת 16) ואני עוברת בימים אלו לתזונה טבעונית. בעקבות זאת נתקלתי בהתנגדות של אמא שלי בגלל בדיקת דם שעשיתי לפני חצי שנה בה גילינו שחסר לי חלבון. חשוב לי לציין שאני מקפידה מאוד על תזונה נכונה (דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, ירקות ופירות...) כבר הרבה זמן. אחת הטענות המרכזיות שהיו לאמא שלי נגד טבעונות הייתה שאני אוכלת יותר מידי ירקות ופירות. כמו כן היא ציינה את המשקל שלי: 47 קילו. (גובה: 1.59) השאלה: אני יודעת על השילוב בין דגנים מלאים לקטניות (כדי לצרוך חלבון) ומקיימת אותו, יכול להיות שעדיין חסר לי חלבון? ואם כן מה לעשות? (אשמח להמנע מתוספים כל עוד יש ברירה) יכול להיות שאני מאבדת חלבון או שיש בעיה בקליטה שלו למרות שאני במשקל תקין? (ולא תת משקל) אם יש מקור אליו אני יכולה לפנות לעוד מידע?
נועה שלום אם חסר לך חלבון כנראה את לא אוכלת מאוזן . אל תשכחי שבגיל התבגרות יש צמיחה מאוד מהירה ולכן את צריכה לספק את כמות החלבון היומי שלך בשילוב של דגנים + קטניות יותר מפעם אחת ביום אגוזים וזרעים + קטניות כמו חומוס וטחינה. אגוזים למיניהם הם חשובים ביותר ולא רק מספקים חלבון אלא שומן שחיוני לגוף. אכילת קינואה מוסיפה חלבון מלא וכן טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אהלן צביקה! מה שלומך? בשבוע שעבר היתה כתבה בטלויזיה על סגולות הקינמון הפעם מההיבט של אלצהיימר. פרופ' עובדיה סיפר שזה הכוכב החדש בטיפול ומניעה של אלצהיימר. ניסיתי לחפש חומר על העניין בספרית המאמרים אבל לא מצאתי משהו בהקשר הזה של קינמון-אלצהיימר. האם שמעת על החדשות בעניין? ומה דעתך? אף שאני מכירה את גישתך ההוליסטית ואני עצמי מאד נוטה אליה, האם אתה סבור כי צמחי מרפא מסויימים, או תבלינים, עשויים לטפל/למנוע מחלה כזו? לי זה נשמע מעט יומרני. כלומר, אדם שהגיע לגיל מבוגר ואולי בגלל הגנטיקה שלו או אורח חיים קלוקל הגיע למחלה ניוונית כזו- איך יוכל על ידי לקיחת קינמון בלבד לעכב/לטפל במחלה? פרופ' עובדיה טען שלקחו עכברי מעבדה עם אלצהיימר (?!) והאכילו אותם קינמון ונדהמו מתוצאות הטיפול. אני מקווה שאני מוסרת את הדברים כהוויתם שאם לא כן כנראה גם אני בקבוצת הסיכון, אז אולי בכל זאת כדאי לקחת קינמון :-)
לבנה יקרה, שלומי טוב ותודה שאת מאפשרת לי ללמוד דברים חדשים ולשתף את הגולשים בפורום.. לפני כמה חודשים התייחסו לשמן הקוקוס כמרפא אלצהיימר ועכשיו ה"תרופה" החדשה - קינמון. זה לא מזיק ואפילו מועיל (לא לבעלי לחץ דם גבוה), אבל אין תחליף לתזונה טבעית איכותית ומאוזנת המונעת מחלות רבות - קלות וקשות. אלצהיימר היא מחלה קשה מאד ובה נהרסים תאי עצב במוח. לי לא ידועה דרך להחיות תאי עצב שמתו. בעניין המחקרים, מאחר וגם אני לא מצאתי עבודה על קינמון ואלצהיימר, חיפשתי במאגר המחקרים הרפואיים את צמד המילים: "alzheimer, cinnamon" נמצאו חמישה מחקרים המקשרים ת ע ר ו ב ת של צמחי מרפא ידועים לאפשרות מניעת אלצהיימר. זה בקישור הבא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=alzheimer%2C%20cinnemon בחיפוש על קינמון בלבד נמצאו הרבה עבודות (1,084) על התועלת שלו במניעת סוכרת, בהורדת רמת סוכר, איזון כולסטרול, מניעת אלרגיות, במניעה וטיפול בסרטן ועוד. אולי אכתוב על כך במבזק הבריאות הבא. להתראות צביקה
כרגיל, אתה יסודי בתשובותיך ואכפתי מאד. אתה באמת נדיר ומיוחד. אם לא היית- היו צריכים להמציא אותך! יישר כוח גדול! אנסה להבין את המאמרים.
בכל בוקר, על בטן ריקה, אני שותה כוס מים ואח"כ אוכל 2 גזרים, אחרי שעתיים תפוח עץ ואז ארוחת הצהריים. האם יש צורך בשינוי בתפריט קבוע זה? האם זה עלול להביא לבעיה בריאותית כשלהי?
עמיר שלום, לא כתבת כמה זמן אתה נוהג כך ומה אתה אוכל במשך היום. בכל אופן, הייתי מוסיף מעט שקדים או אגוזים לגזרים ולתפוח. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , יש לי תינוקת בת 4 חודשים נולדה עם המחלה הזו ועכשיו זה הגיל שצריך להתחיל לתת לה טעימות ... תאמת אני לא יודע מה לתת או בכלל אם כדאי ,אשמח לתגובה :)
אימן שלום, אני לא מכיר את המחלה הזאת. תפני אל הרופא המטפל, או לפורום רפואי. או שתתני לי את השם המדויק... בהצלחה צביקה קורן
רציתי לברר לגבי רימונים/גזר האם לסחוט או לאכול שלם ומה ההבדל הבריאותי בינהם מיץ או שלם. תודה
יעקב שלום, כדאי לאכול גזר, רימון, ירקות ופירות אחרים כשהם שלמים. הסיבים חשובים למערכת העיכול ולבריאות הכללית. ב י ן הארוחות כדאי לשתות מיץ גזר עם סלרי וסלק, או מיץ רימון מהול במים. היעדר הסיבים במיצים מאפשר ספיגה אופטימלית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן
שלום, ראיתי מתכון לגבינה מקשיו שאחריי השרייה וטחינה שמים בצנצנת ,מכסים בבד ומשאירים מחוץ למקרר יומיים. האם לא מצטברים חיידקים רעים בצורה כזאת? תודה.
שגית שלום, אני לא מכיר את המתכון הזה, אבל בשיטת אן ויגמור עושים "גבינות" משקדים ואגוזים ואין בעיה, אם עושים את זה נכון. אם את חוששת, תוותרי על הרעיון ותאכלי שקדים אגוזים חיים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני מבין שעל פי גישת התזונה הטבעית חימום שומנים אינו מומלץ. אנחנו אכן משתדלים להמנע מלהוסיף שומנים לבישול ולאפיה אולם יש מאכלים (כגון מאפים שונים) שמכילים בכל זאת מעט שומנים (אפילו בחיטה מלאה יש מעט שומן באופן טבעי...). רציתי לשאול כיצד ניתן להפחית את התחמצנות המרכיבים השומניים - האם בישול/אפיה בחום גבוהה למשך זמן קצר עדיפים על בישול/אפיה בחום נמוך למשך זמן ארוך יותר? תודה מראש, עודד
עודד שלום, טיגון, אפייה, בישול וכל חימום של שמנים צמחיים בחום גבוה פוגעים בהם. מכאן תמשיך הלאה לפי הבנתך. לפעמים אין ברירה ו"חייבים" לחמם ולטגן. לפחות תקפיד לצרוך גם שמנים צמחיים שלא חוממו. בהצלחה צביקה קורן
האם פרכיות אורז מחיטה מלאה+דבש+תה קמומיל סלט ירקות ממלפון עגבניה לימון גזר חסה טונה או טחינה תפוח סמיט ביצה ביום לחם שיפון זה תזונה טיבעית טובה להרזיה
מעיין שלום, אם זה כל מה שאת אוכלת, זה נראה לי מעט מידי. טונה מקופסה זה לא מזון טבעי. פריכיות אורז זה מזון מעובד ולא טבעי. אורז מלא, דוחן, קינואה - זה מזון טבעי. גם תפוח סמיט לא מומלץ בעיני בגלל החמיצות. כדאי לגוון את סוגי הפירות והירקות. חבל שאת מענה את עצמך ב"דיאטה" קפדנית. כמה זמן תוכלי להמשיך בצורה כזאת? תזונה טבעית, מאוזנת היא תזונה שאפשר להמשיך בה לאורך זמן ולא עד ש"מורידים" 2 או 5 קילו ואז עולים הכול בחזרה. בקיצור, אם בריאותך חשובה לך ולא רק הגיזרה, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
אז אפשר להחליף את הפרכיות והדבש ללחם שיפון +דבש בבוקר את הטונה במה להחליף דג? ולמה תפוח זה לא טוב נטורפטית אמרה לי שזה מעולה
ועשיתי את התפריט הזה של התזונה הטיבעית אני מאמינה בלאט לאט אי אפשר להוריד הכל בבת אחת מהתפריט תפוח סמיט הומלץ ע"י נטורופטית טונה מחליף את הבשר חזה עוף אי אפשר דג אין ברשותי כל יום מה אני יכולה לעשות כדי לאכול הכי טיבעי שאני יכולה? בלי סוכרים/בשר /מוצרי חלב ושומנים אז פה ושם יש דברים מעובדים כמו פרכיות וטונה - אם יש להם תחליפים שאני אוהב לא קינואה וכאלה אני לא אוהבת תודה
שלום ותודה מראש, אני סובלת זה 6 חודשים מעצירות קשה. יש לי יציאות כל יום אבל הם יוצאות כמו אבנים וכל מה שאני עושה או אוכלת לא עוזר לחיבור הצואה לגוש אחד. אני אוכלת כל יום 1 מכל ירק מלפפון פלפל אדום או צהוב גזר קולורבי 2עגבניות 1 כף שמן זית ולימון. אני שותה כ-1.75 עד 2 ליטר מים ליום. מתעמלת 5 ימים בשבוע לפחות 50 דקות ביום. בערב אוכל 2 יוגורט ביו עם 2 תמרים ו- 2 שזיפים יבשים. כל בוקר אני מוסיפה לסלט 7 שקדים וחופן קטן של אגוזי מלח. אחרי הספורט אוכלת 2 פרוסות לחם קל מרוח עם טחינה גולמית מ- 100% שומשום. ועדין שום דבר לא עוזר . הומלץ לי לצרוך "נורמלקס" אני מעדיפה ללא תרופות אם אפשר. והאם נורמלקס יעיל ולא ממכר או גורם לתופעות בלתי רצויות. אני בת 66 במשקל תקין ובריאות תובה חוץ כמובן מהעצירות. עשיתי קולונסקופיה והכל בסדר. אודה לך על תשובה מהירה אני ממש סובלת. שוב תודה רינה
שלום רינה האם התחלת לאחרונה ליטול באופן קבוע תרופות כלשהן ??? בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
עדי מילר תודה, לא התחלתי לקחת שום תרופה חדשה. נכון להיום אני לוקחת רק אלטרוקסין 50 מק"ג, סידן 600 מ"ג, ויטמין די 800 מ"ג. הוספת שאלה: האם ניתן לקחת את הסידן יחד עם הויטמין די? או עדיף בנפרד. נאמר לי לקחת את הסידן בלילה על קיבה ריקה עם פרי, וזאת אני עושה האם אפשר לצרף לזה גם את הויטמין. כיום אני לוקחת את הויטמין בצהרים עם האוכל. ושוב תודה , רינה ינקילביץ
מה אתה מציע ? שמעתי שזה גורם לטרשת נפוצה ? חוסר בויטמין הזה משפיע על הגוף.. תודה!
רביב שלום, חוסר ויטמין D משפיע לרעה על מערכות רבות בגוף. הפתרון הפשוט הוא להיחשף לשמש 8-10 דקות בקייץ ו 15 - 20 דקות בחורף. לצערי רוב האוכלוסיה לא עושה זאת ולכן צריך לקחת תוסף ולבדוק שוב אחרי 3 חודשים. אם אתה לא צמחוני, אתה יכול לאכול דגי ים שמנים שעשירים בויטמין D בהצלחה צביקה קורן
היי, אני בשבוע 35 ויש לי מס' שאלות: 1. האם זה בסדר אם אנסה לגמול את עצמי מקפאין כרגע? כיום אני שותה 2-3 כוסות ביום. 2. כשבוע שאני סובלת מגיהוקים בעלי ריח רע מאוד (כמו ביצה סרוחה), על מה זה מצביע? תודה רבה מראש.
רונית שלום, תמיד טוב להימנע מקפאין ובמיוחד בזמן ההריון. לנשים הרות אני ממליץ להימנע גם ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל מסוכנים (E-numbers ), שומנים מוקשים (מרגרינה) ולהגביל את צריכת המלח והסוכרים. מידע נוסף תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. לגבי הגיהוקים, כדאי להגביל את כמות הבשר והביצים ולשתות מיצי ירקות. אם את באמת מעוניינת לשפר את בריאותך, כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
תודה על התשובות יש לי עוד כמה אשמח אם תענו . 1.אמרתם שעוף לא בריא ,מה אם ביצים וכמה כדי לאכול ביצים לשבוע ? 2.היה לפני כמה זמן תחקיר שאמרו שחלב איננו בריא .. האם זה רק חלב פרה ? זאת אומרת חלב עזים,חלב סויה זה בריא ? תודה (:
אלינה שלום, 1. ביצים אפשר לאכול, רצוי מגידול אורגני. היום נותנים לתרנגולות הרבה זבל. 2. החלב הוא נושא ששנוי במחלוקת.קשה לי להרחיב במסגרת הפורום. מציע שתקראי מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 אגב, בשאלות הקודמות בנושא מזונות מעוררים, חבל שלא שאלת איזה מזונות "מעייפים"... (קפה, סוכרים, קמח לבן, מלח, אלכוהול). אם תימנעי מהחומרים המזיקים אולי לא תצטרכי תרופות מעוררות... גם על כך תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה קורן
באתר של אורח חיים בריא קראתי כי יש הבדל בין סוגי מסחטות מיצים , הם ממליצים על מסחטות סליליות לעומת מסחטות צנטרפוגליות , האם ההבדל באיכות משמעותי ? ההבדל הכספי הוא גדול ביותר .המטרה היא לשימוש יומי לארוחת בוקר משפחתית של ירקות קשים וקצת פירות בשביל הטעם.
איתן שלום, יש שלושה סוגים של מסחטות: 1. סיבובים מהירים (צנטריפוגלית) - הנפוצה ביותר והזולה ביותר. המיץ פחות איכותי. 2. גליל או סליל בסיבובים איטיים יחסית (דומה למטחנת בשר) - טובה יותר אבל יקרה יותר. 1,000 - 2,000 ש"ח. masification 3. דחיסה - היקרה ביותר (כ $2,500) הטובה ביותר, שומרת על הערכים התזונתיים של הפרי. compresion לשיקולך תוכל למצוא באינטרנט את כל הסוגים. בהצלחה צביקה קורן
היכן אפשר לרכוש את צמח הםליקורניה
תחפשי בגוגל, יש שם תשובות שלאלותייך
השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר? תודה
אורית שלום אכן כן זה הפגמנט הטבעי בעדשים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אבל זה בסדר שאחרי שהשרתי אותם יום ושטפתי, הם כמעט איבדו את הצבע והפכו להיות בגוון ירקרק כהה. רציתי לדעת אם לא רימו אותי וצבעו אותם, או שככה זה עדשים שחורים. תודה
השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר? תודה
שלום אורית זה בהחלט בסדר גמור בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום רב, אני בת 32, יש לי כמה בעיות בריאותיות: קוליטיס, פטריה עיקשת כלל מערכתית, המעי מאוד רגיש, אני כל הזמן בדיאטה - ללא כל הדברים שקשים יחסית לעיכול המגרים ולו במעט את המעיים: בלי שעועית/עדשים, בלי דגנים מלאים, בלי ירקות כמעט (רק מעט ירקות שרש מבושלים), בלי מזון שומני/מטוגן, בלי אגוזים/זרעים, ללא מוצרי חלב, מכל הבשרים - רק עוף רזה. אני לוקחת הרבה ויטמינים בכדורים וגם פרוביוטיקה. אני מחפשת מקורות לויטמינים וערכים תזונתיים ממזון שלא יגרה לי את המעיים. בתקווה שאפשר לתפקד ללא כל כך הרבה כדורים. קראתי שאפשר לצמצם את פעילות הקנדידה ע"י אכילת שום. האם שום מבושל יכול להועיל אפילו טיפה? (די ברור לי שרוב הדברים החשובים מתים עם הבישול) האם חלב אגוזים מבושל עוד מכיל ערכים תזונתיים כלשהם? האם יש דרך לבשל את הקטניות כך שזה לא יגרה את המעיים? האם יש אגוזים שעדיף להתחיל איתם - שהם קלים יותר לעיכול? ניסיתי תמצית זרעי אשכוליות. הקנדידה בנרתיק נעלמה מייד אחרי עשר שנים שהיא נמצאת שם קבוע, אבל אחרי יומיים זה גרם לי להתקף דלקת המעיים ונאלצתי להפסיק. כנ"ל שמן אורגנו בטיפות. כנ"ל תה לפאצ'ו הנוגד פטריות. אני מחפשת בכל אינטרנט מה עוד אוכל לנסות. אנא, עיזרו לי, כוונו אותי. אני עושה יוגה ומעט הליכה. מאוד רוצה להבריא. תודה מראש, סיוון
סיוון שלום לדעתי את חייבת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית המתאימה למצבך. אל תסתפקי בעצות של הפורום כיוון שכאן אנו לא רואים את התמונה המליאה לגבי שאלותייך 1. יש להשרות את הקטניות אפילו עד 3-4 ימים ולבשל זמן רב. 2. לגבי שום מבושל הוא פחות עוזר לקנדידה. 3. יש לתקוף את הקוליטיס והקנדידה מהכיוון של חיזוק מערכת חיסון. (כורכום ואנזימי עיכול. 4. ובנוסף הייתי ממליצה על רפלקסולוגיה להרפייה והרגעה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני עושה באופן קבוע דיקור סיני אצל מטפל ביישוב שלנו. אולי כדאי באמת לעבור למומחה אחר. כורכום אני לוקחת כבר כחודש, הוא באמת עוזר קצת. עדשים אני מנביטה יומיים-שלושה עבור ילדיי, כי קראתי שכך הסידן וויטמינים וחלבונים רבים זמינים הרבה יותר. אז את המונבט לבשל שעה? יותר? והסידן/חומצות אמינו לא נהרסים? (ויטמינים, בטח, כבר לא ישארו..)
יש לי מס' שאלות לגבי תזונה . 1. האם בשר עוף הוא בריא וכמה רצוי לצרוך בשבוע ? 2.איזה סוג של דגים הכי בריא ? (סלומון, קרפיון). 3.איזה מזונות הם מזונות מעוררים כאלה שנותנים אנרגיה ( אני מרגישה עייפות רוב היום למרות שאני יושנת 7 שעות ) . 4.באיזה מזונות חוץ מחלב יש סידן ? ( אני לא שותה חלב ). תודה (:
אלין שלום 1. אנחנו לא ממליצים על עוף 2. דג סלמון, מקרל, סול, דגים של ים צפוני המכילים אומגה 3. 3. לגבי העייפות את צריכה לבדוק מדוע את עייפה. מזונות מלאים שיש בהם ויטמיני B כמו דגנים מלאים קטניות .אגוזים. 4. שקדים ,טחינה יש סידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
עדי שלום , אני סובל מיציאות עם נטיה לשילשול עם כניסות לשרותים מספר פעמים בעיקר בשעות הבוקר,הומלץ לי ע"י רופא גסטרו לקחת אגיוקר,האם זה יכול לעזור מניסיונך?או שיש לך המלצות נוספות -אנא תשובתך בהקדם.
קובי שלום אני ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קלינית לשם בירור מקיף את הסיבה לכך וכמובן להמליץ באתם על תזונה מתאימה ובמידת הצורך על שימוש בתוספי תזונה. חשוב לי לציין ששינוי תזונתי ללא שימוש בתוספים כאלו האחרים עשוי לעזור במקרה זה. בהצלחה רבה
שלום פחמימות מורכבות מכילות מיחידות סוכר רבות ונחלקות לשני סוגים: עמילן ותאית. עמילן: הצורה העיקרית ביותר לאגירת פחמימות בצמחים. נמצא בדגנים שונים (חיטה, שעורה, שיפון, אורז, שיבולת שועל, דוחן ותירס) וקטניות שונות (אפונה, שעועית, עדשים, פול ועוד). תאית: בנויה מיחידות סיבים ארוכות המספקות תמיכה לשלד הצמח, והיא המקור לסיבים תזונתיים ולפיכך בעלת חשיבות רבה. נמצאת בפירות, בירקות ובדגנים מלאים. חשוב לציין שתהליך העיכול של פחמימות מורכבות הינו איטי והדרגתי, שחרור הסוכר לדם מתבצע באיטיות ועל כן, אינו גורם לעליית סוכר חדה בדם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום רב! אלו מזונות ומשקאות טוב לצרוך למי שיש לו חוסר בויטמין D?. תודה.
האם חוסר בויטמין D (יצאה לי בבדיקת הדם תוצאה של 12ng/ml) עלול לגרום לבעיה כלשהיא באיכות הזרע? ואם כן, כיצד מטפלים בכך? אני עומד לפני טיפולי הפריה חוץ גופית ולכן חשוב לי לדעת. תודה מראש.
שי שלום, ויטמין D נמצא בעיקר ברקמות ובשומן של דגים. אפשר לקבל אותו גם בחשיפה לשמש. לרוב האוכלוסייה חסר ויטמין D הפתרון הוא לקחת תוסף בטיפות או בקפסולות של שמן כבד דג. חוסרים תזונתיים ובכלל זה חוסר ויטמין D עשויים להשפיע על איכות הזרע ועל הבריאות הכללית. חבל שאתה מתמקד רק בבעיית ההפריה ולא בבריאותך הכוללת . מציע שתפנה עם זוגתך לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
קיבלתי את זה מתזונאית טבעית. היא אמרה לקחת טיפה פעמיים ביום למשך חודש. אתה מכיר את זה?
שלום רב, האם מדובר במיץ, או בתמצית, או במיצוי אלכוהולי? כל אחד שותים בצורה ובכמות שונה. אם אתה מאמין בתזונאית שלך תעשה מה שהיא מבקשת. אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" וכתבתי על כך רבות בפורום. בריאות משיגים רק מתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת ולא מתוספים ותמציות. בהצלחה צביקה קורן
משקה מונהווי הינו תערובת מרעננת של הפרי הברזילאי אסאי - אחד מפלאי הטבע הטעימים - ו - 18 פירות אחרים. נוסית המשקה הכשרה מבוססת על פילוסופיית איזון-גיוון-מתינות. רכיבים: רכז מיץ פרי האסאי, רכז מיץ אסרולה,רכז מיץ תפוחים, רכז מיץ אגסים, רכז מיץ ענבים, מים, מחית אגסים, מחית בננה, רכז מיץ שזיפים, רכז מיץ אננס, רכז מיץ קיווי, מחית חמוציות, רכז מיץ פסיפלורה, רכז מיץ סמבוק, רכז מיץ אוכמניות, מחית בילברי, רכז מיץ וולפברי, רכז מיץ דובדבנים, חומרי טעם וריח טבעיים, רכז מיץ רימונים, רכז מיץ ליצ'י, חומר משמר: נתרן בנזואט E211, חומצת לימון, רכז מיץ פטל שחור. עבר פסטור. ללא חומרי טעם וריח מלאכותיים, ממתיקים וללא תוספת סוכר. שימוש מומלץ: לשתות 1-2 מנות פעמיים ביום (30 מ"ל למנה) לנער היטב לפני השימוש. לשמור בקירור לאחר פתיחה. היצרן: מעבדות סורנקו בע"מ, יוטה ארה"ב. כאשר באישור הרבנות הראשית. זה כמו בקבוק של יין. אנא תשובתך. תודה .
איזה חלב ראוי לבני אדם ?
שלום רב, החלב הוא נושא ששנוי במחלוקת. קשה לי להרחיב במסגרת הפורום. מציע שתקרא מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 בהצלחה צביקה קורן
שלום טובה ו/או צביקה, יש לי ילד בן 5 והוא יותר "חולני" מהאחים שלו. הוא עם אסתמה ויש לו אין ספור רגישויות ככה שאני שומרת על בריאותו מאוד ומקפידה עליה. רציתי לדעת לגביי מולטי ויטמין לילדים של סולגאר שחברה המליצה לי. אשמח לדעת את דעתכם. לילה טוב
נורית שלום, אפשר לתת מולטיויטמין לילד לתקופה מוגבלת אבל הטיפול בבעיה צריך להיות מקיף יותר. אנא קראי למטה את התשובה שנתתי לפיני. במקרה של בנך אולי צריך להגביר פעילות גופנית, המתאימה לו. בהצלחה צביקה קורן