פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

שלום רב. אני יועץ בתזונה(לימודי תעודה) המעוניין להתמחות בתזונה טבעונית. לאן עלי לפנות והאם יש קורסים או מסלול שאתם יכולים להמליץ לי. תודה רבה.זיידמן טל

טל שלום יש מקום שתתקשר למכללת רידמן ותבקש יעוץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שזה מינרלים הדרושים לגוף בכמויות זעירות בלבד . קראתי שמחסור בהם גורם תופעות קשות?

26/06/2011 | 07:53 | מאת: טובה בר-שאן

היילך שלום עלים, ירקות, אגוזים, זרעים, קטניות יספקו את יסודות הקורט למיניהם :ברזל, נחושת, אבץ, כרום, וכ'ו שהם מאוד חשובים לגוף שלנו ומעורבים בכל תהליכי המטבוליזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 23:28 | מאת: חלח

ומה לאכול ?

25/06/2011 | 07:01 | מאת: טובה בר-שאן

חלח שלום אדם שלא עושה כמעט ספורט צריך 0.8 גרם חלבון על כל קג גוף כלומר אם אדם שוקל 70 קג הוא מכפיל 70 כפול 0.8 = 56 גרם חלבון ביום. חלבון מקבלים מביצה, דג,יוגורט, דגן+ קטניה למשל מגדרה . מאגוזים+ קטניות לצשל חומוס+ טחינה בברכה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 19:24 | מאת: ציפי

בני חייל התייבש בעקבות מסע בטירונות מזה כחודש סובל מהתקפים של כאב ראש (בעיקר במאמץ) בשבוע האחרון יש לו כאב ראש שלא עובר עם בחילות וסחרחורת חוסר תאבון ורגישות לאור. כל הבדיקות שלו תקינות(בדיקת עיניים ניתור מותני )CT וכל בדיקות הדם מחכים עכשיו לתור ל MRI השערת הנרולוג זה וריד חסום אך עד שלא יהיו תוצאות מהבדיקה לא ניתן לו טיפול - האם יש המלצה לתזונה או תוספי מזון שעוזרים לדילול הדם ? תודה

25/06/2011 | 07:05 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום דבר ראשון שתייה של הרבה מים כמויות קטנות כל הזמן, הרבה פעמים ביום. (שיאכל אבטיח) לקיחה של אומגה 3 3 גרם ליום (כלומר 3 כדורים של 1000). מניעה כרגע של תזונה העשירה בבשרים למיניהם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 11:39 | מאת: גיא גולן

שבת שלום ותודה על הקדשת זמנך לתשובות.אני סובל מחומציות יתר ולכן הומלץ לי לא לשתות קפאין.התחלתי לשתות לפני חצי שנה קפה נטול מסוג האג.להפתעתי הרבה קראתי מחקר שנערך בארה"ב ובו נאמר שקפה נטול קפאין יכול לגרום ללחץ דם גבוה ולהתקפי לב!מה דעתך בנידון.האם להמנע בכלל מקפה (גם נטול וגם רגיל?).במידה ואינך רואה מניעה לקפה נטול מה עדיף ציקו או האג.תודה רבה מראש

25/06/2011 | 07:26 | מאת: טובה בר-שאן

גיא גולן שלום קפה ציקו ובמבו העשוי מעולש ומתאנים מצויין ולי לפחות לא ידוע שהקפה גורם ללחץ דם . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/06/2011 | 10:42 | מאת: לי

לפני כמה שנים חי האדם הקדמון ? קטניות , מה זה כולל ? זרעים מה זה בדיוק ? דגנים מה זה בדיוק ? תודה !

24/06/2011 | 11:19 | מאת: לי

פטרוזיליה ? מה עוד ?

25/06/2011 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום קטניות הם: אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית, דגנים: אורז, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת. זרעים: זרעי דלעת, זרעי חמניה, עלים: תרד, סלרי, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2011 | 23:33 | מאת: אלעד

1.אם אני שם את התבלינים כורכום ופפריקה במזון ללא בישול אז ערכם התזונתי גבוה יותר מאשר עם בישול?ולהפך 2.רציתי לדעת מה ערכו התזונתי של אגוזי מקדמיה?האם האגוז מכיל אומגה 3?6?ומה סגולותיו?

25/06/2011 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום באגוזי מקדמיה אין אומגה 3 ערכים תזונתיים בתזונה כמות ל-100 גרם קלוריות 729.166 חלבון 7.8 גרם שומן 71.6 גרם פחמימות 15.9 גרם כולסטרול 0 מ"ג סיבים תזונתיים 2 גרם לגבי הכורכום והפפריקה אין הבדל משמעותי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2011 | 17:16 | מאת: תתי

בערכים של 124 סוכר האם מותר לאכול פירות? ברור לי שכולם מכילים סוכר, השאלה היא כמה והאם בערכים כאלה אפשר להתפנק לפעמים באבטיח ורק להתנזר מעוגות ומעדני חלב. עלי לציין שהערך הוא ללא תרופות כלשהן.

23/06/2011 | 22:36 | מאת: עדי מילר

שלום ראשית, אני ממליצה ללכת לפגישת ייעוץ והדרכה עם דיאטנית קלינית בקופת חולים בנוגע לאיזון רמות הסוכר ע"י תזונה. לשאלתך, בהחלט מותר כ-2 מנות פרי ביום, אך מומלץ לא מיד אחרי האוכל ובשילוב עם מנת שומן או חלבון כדי לאזן את ספיגת הסוכר. לדוגמא - תפוח עץ ויוגורט או אגס ושקדים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית בברכה

23/06/2011 | 09:25 | מאת: גלית

שלום,איך אפשר להקל על גזים אצל תינוק בן 3 שבועות, שמעתי על גרפווטר, שמעתי סימיקול.. מה ההבדל בניהם או בכלל מה מומלץ לעשות? תודה רבה!

23/06/2011 | 09:28 | מאת: גלית

*או מה אפשר לעשות מבחינה טבעית... על מנת להקל. תודה.

23/06/2011 | 15:17 | מאת: גבי

האם נכון שבגרפווטר יש אלכוהול וסוכר(קראתי את זה בפורום אחר..) אשמח לתשובה גם על שאלתי.תודה רבה

26/06/2011 | 00:50 | מאת: ירדנה

היי גבי, אני קראתי בפורום אחר (אולי אתר אחר...) שגרפווטר לא מכיל אלכוהול וסוכר ושזה מוצר טבעי לחלוטין. אני בכל אופן נותנת אותו לגלי שלי (בת חודשיים) וזה מאוד עוזר לה.

24/06/2011 | 06:49 | מאת: טובה בר-שאן

גלית שלום אם האם מניקה יתכן והגזים נובעים ממזונות שהאם אוכלת ולכן צריכים לעשות שינוי תזונתי להם והילד ירגע. בנוסף ניתן לתת לתינוק בבקבוק חליטת קמומיל. עדיף בעיני מהתרופות שמנית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/06/2011 | 10:29 | מאת: דפנה

היי גבי, זו שאלה שגם אני שאלתי בעבר.. וגילתי שהגפווטר מכיל מנטה ואניס שומר, ולמעשה הוא טבעי לגמריי.. אין בו אלכוהול ואצלי הוא עזר.. מקווה שעזרתי לך יום נפלא

22/06/2011 | 22:25 | מאת: אבי

מה ניתן לעשות כשיש ספירת זרע נמוכה אילו מאכלים מחזקים או תוספים טבעים ולגבי נורפטיה סוכרתית מלבד סמבלתא איך ניתן להתמודד איתה והאם יש נזקים אורכי טווח והאם ניתן למנוע אותם לגמרי עי"י תזונה

24/06/2011 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

אבי שלום לגבי ספירת זרע נמוכה מאוד חשוב לאכל מאכלים שמכילים אבץ כמו אגוזים זרעים כמו זרעי דלעת .וכן ויטמיני E וA וכמובן אומגה 3 . 2. לגבי נוירופטיה סכרתית חשוב לקחת B קומפלקס וחומצה אלפא ליפואית . ולהקפיד על המון ירקות ואגוזים. אין ספק שאפשר להקטין מאוד את הנזקים בשמירה על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2011 | 21:52 | מאת: רוית

שלום, בימים מסוימים הבת שלי מסיימת לימודים מאוחר. איזה מזונות ניתן לשים בסנדוויץ'' שיישארו טובים לאכילה בשעה אחת בצהריים?

24/06/2011 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום בסנדביץ את יכולה לשים טחינה , חומוס, אבוקדו , עם הרבה עלים כמו חסה , עלי ביבי , ביצה עם ירקות, טונה . אוכל בריא ומזין עדיף שהסנדביץ יהיה מקמח מלא או שיפון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/06/2011 | 21:05 | מאת: דילאן

שלום. יש לי שאלה מסקרנת לגבי מזון. ידוע שבטבע כל בעל חיים יש לו גיוון מסויים של מזון שהוא ניזון ממנו, פרה אוכלת דשא, נחש עכברים וכו'. רציתי לדעת מה המזון המיועד לבני האדם ולא מה הוא כן מסוגל לעכל. האם האדם יכול להתקיים מאכילת כמה סוגי מזונות בגיוון מוגבל לאורך כל החיים בלי לגוון יותר מידי ולחיות בריא? או שאנו חייבים לאכול מהכל, פירות ירקות דגנים חלב ובשר כדי לחיות בריאים והרבה זמן? תודה מראש.

23/06/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

דילאן שלום האדם הקדמון התחיל מליקוט של צמחים וזרעים בהמשך עבר להיות בשרי. ירקות, פירות קטניות וזרעים ודגנים מספקים לנו למעשה את כל מה שאנו צריכים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/06/2011 | 19:02 | מאת: דילאן

תודה על התשובה אך יש לי עוד שאלת המשך. בחברה ובמאמרים באינטרנט תמיד נמצא אמירות כמו "צריך לאכול בשר כדי להיות חזק", "בלי בשר תיהיו חלשים מחוסר ברזל וויטמין B12" או שחלב יכול להיות תחליף לבשר (נשמע כאילו זה חיוני לאכול בשר או חלב אם מדברים על תחליפים). אך מכיוון שאלו אמירות שבאותת מאנשים פשוטים ולא מרופאים אני נשאר צמחוני ומתעלם. השאלה עד כמה החשיבות לאכול בשר ו/או חלב? תמיד שמעתי שכן אפשר להשיג את מה שיש בבשר דרך פירות וירקות אך באכילת כמות מאוד גדולה. תודה.

22/06/2011 | 14:13 | מאת: שיר

הנני בת 40, צמחונית כ-20 שנה. אני שוקלת להוריד מוצרי חלב עקב הספר שקראתי "שוטי החלב", וגם מכיוון שהנני סובלת מתופעות של פריחה ע"ג העור. כבר המון זמן אני שוקלת לעשות זאת אך קשה לי כי מאד קשה לי לחשוב על ויתור של חלב/קפה/דייסות וכו'.. השאלה איך עושים זאת והאם אכן מוצרי חלב לא בריאים ? האם עלי לחפש תחליף לסידן או לחלבון או עבור שניהם ? דבר נוסף, בתי בת 4.5 סובלת מאסטמה של העור מגיל צעיר, ניסיתי הומאופטיה פעמיים אך ללא הצלחה. האם כדאי למנוע ממנה מוצרי חלב ? ושוב, איזה תחליפים ניתן לתת לה ולי במקום ? תודה תודה רבה, שיר

23/06/2011 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום במקום חלב יש חלב שקדים ,חלב אורז, חלב סויה. סידן את מוצאת בשקדים , טחינה . וחלבון את מקבלת במוצרים שאת אוכלת כמו ביצים קטניות +דגנים , אגוזים וכ'ו בברכה ובהצלחה את עושה נכון טובה בר- שאן

23/06/2011 | 09:23 | מאת: מרוין

אומגה-3 וג'ל צמחי-טבעי הקרוי סקין-סייבר של חברת מורז פותרים את הבעיה

23/06/2011 | 10:16 | מאת: שיר

האם יש אפשרות לתת חלב עיזים ? מדובר בילדה קטנה שאני חוששת שלא תאהב את חלב הסויה או השקדים. האם גם עלי לגמול אותה משוקולד/עוגות/קורנפלקסים שמכילים חלב ? האם צריך להיגמל לגמרי ממוצרי חלב או שניתן בהדרגה להוריד ? תודה.

22/06/2011 | 11:39 | מאת: דפנה

שלום, יש לי תאומים בני שנתיים ו-3 חודשים (אין עוד אחים). הם אוכלים ארוחת בוקר בשעה 9 בגן - דייסה. היו רגילים לשתות מטרנה בבוקר ובערב-לפני שינה. בד"כ מתעוררים ב-6 בבוקר. החלטנו שאנחנו מפסיקים עם מטרנה. במקום אני נותנת להם בקבוק עם מים - כתוצאה הם שותים הרבה מים לפני שינה וגם בבוקר. ובנוסף אני נותנת להם יוגורט קטן (מתוק) או קורנפלקס (לא מתוק) עם חלב (לפעמים עם צימוקים) כתחליף למטרנה בבוקר ובערב (זה בנוסף לארוחת בוקר וערב). מה דעתכם? תודה רבה מראש.

23/06/2011 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום ילדים בני שנתיים הם כבר ילדים שיכולים לאכל הכל למה להרגיל אותם יישר למתוק. למה לא לתת להם ארוחה בריאה בבוקר. שהם ילמדו לאכל תמיד לפני הגן. כמו סלט, כמו ביצה, כמו דייסת קוואקר . אל תשכחי שמהרגע שהם קמים עד 9 בבוקר עוברות 3 שעות. ניתו לתת סנדביץ מקמח מלא עם אבוקדו.(כמובן בקטן ) עדיף אוכל בריא מאשר קורנפלקס שלא נותן לילד כלום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

בפנים, בצוואר וכו..

גילי שלום, פונים לבירור רפואי שיכלול בדיקת רמת המינרלים בגוף. לפעמים חוסר במגנזיום גורם להתכווצויות, בעיה בכלי דם, בעיה עיצבית, אלרגיה, חשיפה לקור (מזגן?), או בעיה אחרת. בהצלחה צביקה קורן

23/06/2011 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

גילי שלום כנראה חסר לך מגנזיום אותו מקבלים בהמון עלים ירוקים. או לקחת תקופת מה מגנזיום צטרט בבוקר ובערב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/06/2011 | 12:15 | מאת: אוה

האם ניתן להצטרף לתפוצת דיור שלך ומשלוח עדכוני בריאות. איך מצטרפים?דעתי כי תרומתך לאתר חשובה מאוד ועל כך יעידו מספרי הפונים.תשובותיך נהדרות מהימנות ולא רק כדי לצאת ידי חובה.כל הכבוד.

21/06/2011 | 17:20 | מאת: צביקה קורן

אווה שלום, תודה על המשוב. זאת התרומה שלי לקהילת הגולשים. מיותר לציין שזה נעשה בהתנדבות. את יכולה להצטרף לרשימת הדיוור שלי על ידי לחיצה על "כפתור" צור קשר באתר שלי, או לשלוח מייל לכתובת : [email protected] בצרוף שם מלא, ישוב מגורים ומספר טלפון. להלן קישור לכל מבזקי הבריאות שהפצתי עד היום: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=92 בהצלחה צביקה קורן

21/06/2011 | 11:33 | מאת: מיקה

אינדוקרינולוג המליץ לי לקחת 2 טבליות של 100 מק"ג סלניום ביום על מנת להפחית בלט עיניים שנבע מיתר פעילות בבלוטת התריס. האם מומלץ לדעתך?

21/06/2011 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

מיקה שלום, אם הרופא המליץ, אני יכול רק לברך על כך. עם זאת, שימוש ממושך במינון כזה עלול להיות רעיל. אני מציע לך לעשות הפסקה של שבוע אחרי 6 שבועות של שימוש. בהצלחה צביקה קורן

22/06/2011 | 09:59 | מאת: מיקה

תודה צביקה. מה משך ההפסקה שאתה מציע לעשות?

21/06/2011 | 10:26 | מאת: אלה

האם ניתן לשים גרגרי חרדל שלמים בסלט או לטחון? למה משמש קימל והאם ניתן להשתמש בו בלי לטחון? יש לי מקלות כורכום האמ ניתן לחלוט ולשתתות כל יום כוס או לשים חצי כפית כורכום בכוס עם מים רותחים? לסיום-יש לי תבלינים פשתן,צ'יה,שומשום מלא,קצח-האם לטחון כל אחד בנפרד וכל אחד ניתן לקחת כף עד שתיים ביום ,בכף או בתוך אוכל?

21/06/2011 | 17:31 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, באופן כללי כדאי לטחון זרעי תבלין (קימל, חרדל, כמון, כוסברה, שומר, אניס וכד'), כדי למצות את הטוב שבהם (רצוי לא לקנות טחון...). קימל משמש כתבלין לסלט, לתבשיל, או כ"תרופה" להפגת גזים. האם התכוונת למקלות קינמון או כורכום. לא שמעתי על מקלות כורכום, כי זה שורש... מקלות קינמון אפשר לחלוט ולשתות כל יום, אם אין לך לחץ דם גבוה. פשתן, צ'יאה ושומשום הם לא תבלינים, כי אם זרעים שמכילים חלבון, שומן איכותי ויטמינים, מינרלים ועוד דברים טובים ומועילים. אפשר לטחון יחד ולפזר על סלט פירות, ירקות או תבשיל. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2011 | 22:49 | מאת: בן

שלום , אייני יודע האם זהו הפורום הנכון אך ברצוני לשאול כמה שאלות . אחותי הקטנה בת ה11 אינה אוכלת בשר וחלב . רציתי לדעת האם יש דרך שהיא תהיה מוכנה לאכול זאת , או משהוא שיוכל להזין לה את הויטמינים בגוף . האם יש משהוא לעשות בנידון ? תודה מראש .

21/06/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

בן שלום, האם היא אוכלת, ביצים, דגים, ירקות, שקדים אגוזים, לחם? השאלה כללית מידי וקשה לענות במסגרת הפורום.ץ אפשר לחיות ולהתפתח בלי בשר וחלב. כדאי לפנות לייעץ אישי בתזונה בהצלחה צביקה קורן

21/06/2011 | 20:16 | מאת: בן

היא אוכלת ביצים , ירקות ולחם . אנחנו מנסים להביא לה המון שקדים ואגוזים כתחילפים .. בדגים היא לא נוגעת . תודה רבה על העזרה .

20/06/2011 | 20:11 | מאת: דורון

שלום, הבת שלי בת 15 סובלת מהליקובטור שחוזר ונשנה. הטיפול האנטיביוטי לא נראה שפותר את הבעיה. הבת שלי כבר די מיואשת ואני אובד עצות. אבקש עזרה במציאת תזונאי/ת טבעי שיוכל להמליץ על מתפריט מיוחד על מנת לטפל בחידק בנוסף עם תוספי תזונה. תודה מראש, דורון

21/06/2011 | 11:31 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, אם לא הצלחתם לחסל את החיידק בטיפול אנטיביוטי, כדאי לנסות תזונה טבעית ותוספים. טובה ואני נותנים ייעוץ בתזונה טבעית. אתה יכול למצוא מטפלים נוספים בחיפוש באינטרנט. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2011 | 19:08 | מאת: דן

שלום מה ידוע לךך על ירק זה?י כי יש המשבחים מכיל המון אומגה 3 ויש האוסרים לאוכלו חומצה אוק'סליט בגללה מה דעתך והאם יש מחקרים בנושא?י האם בישולה או אידוייה יחסלו את הטוב שבה...?י תודה או פשוט לאכול שתי ענפים מדי פעם

21/06/2011 | 17:10 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, לא הרבה, אבל מצאתי חומר באנגלית. מקווה שאין לך בעיה לקרוא. אני ממליץ להשתמש בצמח בסלט, יחד עם ירקות ירוקים למיץ ירקות וגם בבישול ובאידוי. בישול או אידוי "מחסלים" את החומצה האוכסלית, אבל לא פוגעים במינרלים הרבים שיש בו וגם חלק מהויטמינים נשאר. להלן המידע מויקיפדיה באנגלית: Purslane contains more omega-3 fatty acids (alpha-linolenic acid in particular[4]) than any other leafy vegetable plant. Simopoulos states that Purslane has 0.01 mg/g of eicosapentaenoic acid (EPA). This is an extraordinary amount of EPA for land based vegetable sources. EPA is an Omega-3 fatty acid normally found mostly in fish, some algae and flax seeds.[5] It also contains vitamins (mainly vitamin A, vitamin C, and some vitamin B and carotenoids), as well as dietary minerals, such as magnesium, calcium, potassium and iron. Also present are two types of betalain alkaloid pigments, the reddish betacyanins (visible in the coloration of the stems) and the yellow betaxanthins (noticeable in the flowers and in the slight yellowish cast of the leaves). Both of these pigment types are potent antioxidants and have been found to have antimutagenic properties in laboratory studies.[6] 100 grams of fresh purslane leaves (about 1 cup) contain 300 to 400 mg of alpha-linolenic acid.[7] One cup of cooked leaves contains 90 mg of calcium, 561 mg of potassium, and more than 2,000 IUs of vitamin A. One half cup of purslane leaves contains as much as 910 mg of oxalate, a compound implicated in the formation of kidney stones. However, note that many common vegetables, such as spinach, also can contain high concentrations of oxalates. When stressed by low availability of water, purslane, which has evolved in hot and dry environments, switches to photosynthesis using Crassulacean acid metabolism (the CAM pathway): at night its leaves trap carbon dioxide, which is converted into malic acid (the souring principle of apples), and in the day, the malic acid is converted into glucose. When harvested in the early morning, the leaves have 10 times the malic acid content as when harvested in the late afternoon, and thus have a significantly more tangy taste. [edit] Medicinal usage Portulaca oleracea showing blooms. Seed pods, closed and open, revealing the seeds. Known as Ma Chi Xian (pinyin: translates literally as "horse tooth amaranth") in Traditional Chinese Medicine, it is used to treat infections or bleeding of the genito-urinary tract as well as dysentery. The fresh herb may also be applied topically to relieve sores and insect or snake bites on the skin.[8] Eating purslane can dramatically reduce oral lichen planus.[9] בהצלחה צביקה קורן

20/06/2011 | 10:33 | מאת: מתעניינת

שלום אני מעוניינת לדעת, האם מותר להשתמש בסיבי בנפייבר בהריון? ואם לא, במה כן ניתן להשתמש ? כמו-כן האם ניתן ליטול תוספי פרוביטוי (בכדורים) או אנזימי עיכול?

21/06/2011 | 08:52 | מאת: עדי מילר

שלום בנפייבר בהחלט מתאים לנשים הרות. המינון המומלץ הינו 1-2 כפות עד 3 פעמים ביום, בכול מקרה אין לעבור על 5 כפות ביום. לגבי תוסף של אנזימי עיכול יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

19/06/2011 | 23:10 | מאת: ציצו

שלום אובחנתי כלוקה בדכאון קל והומלץ לי לקחת אומגה 3 מה המחנון המומלץ ביום כמה DHA מומלץ לקחת ביום

20/06/2011 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

ציצו שלום, "אומגה-3" זה שמן דגים ולא תרופה כימית ולכן קשה לדבר על "מינון", הלקוח מעולם התרופות. הטיפול ב"דיכאון קל" צריך להיות רחב יותר (מציאת הסיבות, פעילות גופנית, הפגת מתחים, תזונה נכונה, פתרון קונפליקטים ועוד). אני לא ממליץ להתבסס רק על "תרופות טבעיות" לפתרון בעיות פיזיות או נפשיות. בהצלחה צביקה קורן

20/06/2011 | 14:27 | מאת: מרוין

חמישים אחוז ממוחנו היא רקמת שומן ועשרים אחוז מזה זה חומצות אומגה-3 מסוג DHA/ALA . במידה ואינך אוכלת דגים באופן קבוע ומדובר בדגי ים ממים עמוקים, סביר להניח שמוחך מרוקן מאומגה-3. צריכה של אומגה-3 תפתור את בעיתך.

26/06/2011 | 20:18 | מאת: ירון

היי ציצו גם אני סובל מדיכאון קל אני לוקח אומגה 3 (עם ריכוז גבוה של DHA) במינון של 1 גרם ליום ומוצר בשם נוירו-נטורל (חפש בגוגל) רגיעה 3 טבליות ביום לפעמים 6 כשאני מרגיש ירידה במצב הרוח לי זה עוזר אולי גם יעזור לך

19/06/2011 | 22:18 | מאת: רמי

היי...אני בן 39 משקל 77קילו גובהה 1.71 מ מתאמן בחדר כושר קרוב לשנה המטרה שלי עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן. אני אוכל מאוזן 2600 קלוריות ביום מחולקות ל5 מנות 55% פחמימות 25% חלבון ו20% שומן טוב, מתאמן 4-5 שעות בשבוע בחדר כושר. תוספי תזונה:אבקת חלבון טהור,קריאטין,תה ירוק,ויטמיןC ,האימון שלי קבוע ב 20.30 בערב מחוסר ברירה כי אני עובד ביום השאלה שלי לגבי הארוחה שאחרי האימון שזה בשעה 22.00-22.30 .אחרי אימון מאוד חשוב לשלב את הפחמימות שזה קרוב ל 72גר,במנה השאלה שלי האם זה משמין אם אוכלים פחמימות בשעה מאוחרת כמו 22.00 שאני הולך לישון אחרי שעה??? תודה מראש

20/06/2011 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

רמי שלום, אין אוכל "משמין" - השמנה נגרמת מצריכת יתר של קלוריות ביחס להוצאתן. באופן כללי לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה כשעה לפני השינה, אבל לא רצוי גם ללכת לישון רעב, במיוחד אחרי אימון גופני. תאכל לבריאות ותמשיך בשגרת האימונים והתזונה המאוזנת. בהצלחה צביקה קורן

19/06/2011 | 15:33 | מאת: משה

שלום! האם ישנו ערך תזונתי רפואי כלשהו לפטריות הפשוטות שנמכרות בסופרים? האם יש להם תועלת כלשהי לבריאות או סגולה כלשהי? כמו"כ מה לגבי ויטמינים בפטריות? תודה מראש

20/06/2011 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, יש סוגים שונים ורבים של פטריות, גם בסופר. באופן כללי ניתן לומר שהפטריות דלות בקלוריות ובנתרן ויש בהם ויטמינים מקבוצת B, מינרלים וחומצות אמינו. בפטריות כמו שיטאקי, רישי ועוד יש חומרים המחזקים את המערכת החיסונית. בהצלחה צביקה קורן.

19/06/2011 | 09:11 | מאת: מור

זה אולי יישמע מוזר אבל אני מאוד אוהבת לבלוע מסטיקים, אמרו לי שזה יכול לגרום לאולקוס, השאלה שלי אם זה נכון?

19/06/2011 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, כיום מייצרים את המסטיק ממוצרי פלסטיק מבוססי נפט, שמכילים בתוכם תמציות בטעמים שונים, בדרך כלל ממומתקות, או עם ממתיקים מלאכותיים. מדובר ב"מזון" פסול ללעיסה ובטח לבליעה. לעיסת המסטיק ולא דווקא בליעתו יכולה לגרום לגירוי יתר של רירית הקיבה ולאולקוס. כדאי להימנע! בהצלחה צביקה קורן

18/06/2011 | 19:31 | מאת: שלום

רציתי לשאול אם יש מזון מיוחד שצריך לאכול בשביל לגדול ? או שצריך לאכול רגיל כמו כולם? מה שאומר: בוקר (פרוסה עם משהו) צהריים (בשר ,אורז, תפוח אדמה) ערב(ביצה,גבינה, אבוקדו, עגבניה) תודה!

19/06/2011 | 07:13 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום ילד נמצא בצמיחה ובטח הוא חייב לקבל את כל אבות המזון חלבונים שומנים פחממות ויטמינים מינרלים .לכן צריך לאכל כמו כולם הרבה ירקות ופירות קטניות כמו אפונה חומוס שעועית עדשים דגים, ביצים אגוזים וכ'ווכמה שפחות גאנק פוד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/06/2011 | 18:33 | מאת: דנית

אשמח לקבל רשימת מזונות היכולה לעזור לספרת זרע ומורפולוגיה נמוכה. שמעתי על שומשום,זרעי חמניות,אגוזי ברזיל ,זרעי חמניה. יש עוד מזונות? ובנוסף ,מה דעתך על תוספת של ארגנין ואולי תוסף מזון אחר? תודה!

19/06/2011 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

דנית שלום מזונות מכילי אבץ שהם האגוזים וכל הזרעים למיניהם כפי שמנית אותם. מזונות מכילי אומגה 3 כמו דגים, זרעי ציה ,אגוזי מלך. הרבה ירקות כתומים וירוקים מזונות המכילים חומצות אמינו חיוניות. ישנם צמחי מרפא חשובים לשיפור הזרע . לגבי ארגינין הוא חשוב אך לא ספציפי לזרע . מניעה של מזונות כמו בשר וגבינות העשירים בהורמונים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/06/2011 | 09:39 | מאת: צביקה קורן

דנית שלום, לפני שמחפשים "תרופות" לשיפור הזרע, כדאי לבדוק גם מה גורם לפגיעה בו... לדוגמה: עישון, אלכוהול, חומרים כימיים במזון, החזקת הטלפון הסלולרי בחגורה או בכיס בקירבת אברי הרבייה ועוד... בהצלחה צביקה קורן

18/06/2011 | 18:10 | מאת: גילה

האם גרעיני ציה יכולים לעזור והאם ישנם תוספי תזונה שיכולים לעזור

19/06/2011 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום מה הסיבות שיש ירידה בטסיות אצלך. ישנם הרבה גורמים שיכולים לגרום לכך חסרים של ויטמיני B למיניהם במיוחד חומצה פולית וB12. גם אומגה 3 יכולה לעזור גם חסרים של חומצות אמינו ומינרלים שונים כמו מגנזיום אבץ סלניום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/06/2011 | 09:07 | מאת: גילה

תודה על תשובתכם

17/06/2011 | 09:45 | מאת: אוריין

אני בת 22 וסובלת מחולשה כללית מאז שאני זוכרת את עצמי... עשיתי בדיקות דם שיגרתיות וברזל והB12 תקינים. בנוסף אמרו לי שיכול להיות בעיה בבלוטת התריס. בבדיקת הדם מופיע לי TSH בין 0.35 ל-5.5 יש לי 2.87. ממה זה נובע?

17/06/2011 | 12:30 | מאת: צביקה קורן

אוריין שלום, הסיבות לחולשה ועייפות רבות ומגוונות ויכולות לנבוע מסיבות פיזיות, חוסרים תזונתיים, חוסר שינה, מחלה וכד') נפשיות (מתח שיעמות), או מנטליות. אני לא בטוח שהבעיה שלך היא בבלוטת התריס. כדאי שתמשיכי בבירור רפואי ובמקביל תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ובמסגרת זאת תקבלי גם עצות לשינויים באורך החיים. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2011 | 21:24 | מאת: עומרי

שלום רב, רציתי לדעת איך ממליץ יצחק לטפל בסרטן ערמונית מתקדם שכבר מתפשט לפרקים ולעצמות. והאם זה נכון שבלימון, לואיזה, לימונית, אבטיח ועגבניות מטוגנות יש חומרים שעוזרים לגוף לטפל במחלה. תודה על התגובה

17/06/2011 | 12:26 | מאת: צביקה קורן

עומרי שלום, מי זה יצחק? אולי התכוונת לשאול בפורום אחר? בכל אופן הפורום הוא ממש לא המקום לשאול שאלות במצב כל כך בעייתי. האם אתה באמת מאמין שאם תשתה 5 כוסות תה לואיזה או לימונית ביום הסרטן ייעלם? הנטייה הטבעית היא למצוא "תרופת בזק" אבל לצרי זה לא הולך כך. הטיפול במקרה זה צריך להיות רב תחומי, ארוך וכולל שינויים בתזונה, תוספים, צמחי מרפא, ניקוי רעלים, טיפול במתחים ועוד. דאי לפנות ליעוץ אישי. רפואה שלמה צביקה קורן

16/06/2011 | 18:39 | מאת: שי

שלום! אני בן 39.5, מצב בריאותי תקין. לא אוכל הרבה ביצים, אולי 2 ביצים בשבוע. האם יש הבדל, מבחינה בריאותית, אם אכלתי 3 ביצים בשבוע, כל אחת ביום אחר, לעומת אכילת 3 ביצים ביום אחד כלשהוא במהלך השבוע כאשר בשאר הימים לא אכלתי ביצים כלל? האם אכילת 3 ביצים בבת אחת היא לא בריאה ואולי עלולה לגרום לבעיה בריאותית כלשהיא? תודה.

17/06/2011 | 12:20 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, אכילת 3 ביצים בבת אחת היא לא בריאה ועלולה לגרום לבעיה בריאותית, כמו פגיעה בכליות, במפרקים ובכבד, העלאת רמת כולסטרול ועוד. כדאי לפזר את אכילת הביצים על פני השבוע. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2011 | 13:44 | מאת: אביטל

שלום רב אשמח לדעת האם ניתן להבשיל תמרים ירוקים שנקטפו מהעץ לצערי בקרבת מגוריי קטפו ענפי הפרי והם על הרצפה ללא דורש האם ניתן ע"י הקפאה? אשמח לכל מידע שימושי יום מצויין

17/06/2011 | 12:18 | מאת: צביקה קורן

אביטל שלום, אין לי תשובה טובה לשאלתך. באופן כללי, לא מומלץ לקטוף פירות בוסר. כדאי לאכול פירות בשלים בלבד. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2011 | 11:52 | מאת: הילה

שלום, אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג. יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת. לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה. רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים. תודה רבה, הילה.

17/06/2011 | 12:16 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אכן תזונה עשירה בסיבים יכולה לגרום לגזים. אין זה אומר שאת צריכה לוותר על הסיבים. נסי למצוא מזונות שמגיזים ומרגיזים פחות את מערכת העיכול שלך. דלעת, דלורית, גזר, מלפפון ועוד בעלי רמה קלורית נמוכה ולא מגיזים. כדאי להכין תערובת של זרעי תבלין טחונים ולפזר על האוכל (כמו: קימל, הל, כמון, שומר, אניס, כוסברה). כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2011 | 11:50 | מאת: הילה

שלום, אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג. יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת. לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה. רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים. תודה רבה, הילה.

21/06/2011 | 09:04 | מאת: עדי מילר

שלום הילה ראשית אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית (אפשר דרך קופת חולים עם הפניית רופא משפחה) לשם ייעוץ והכוונה מפורטת יותר שעשויה להקל עליך ולמצוא עבורך את התזונה אשר תתאים לך ותקל עליך. על מנת לצמצם את כמות הסיביים מומלץ לצרוך ירקות ופירות שבושלו ללא קליפה ובכמות קטנה, מומלץ להימנע מצריכת מזון העשוי דגנים מלאים כגון: קמח מלא ומוצרים העשויים ממנו, דגני בוקר מלאים ורצוי שתעדיפי מוצרים העשויים מקמח לבן, יש להימנע מאכילת פירות יבשים וכמובן שמומלץ להיעזר בסימון התזונתי שעל גבי אריזות המזון ולקרוא בעיון את תוויות המזון. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

15/06/2011 | 18:25 | מאת: שלומית

שלום כמה שאלות: 1) באילו מזונות יש כמות גדולה של ויטמין בי 12? 2) ואם יש חוסר, כמה זמן בד"כ ה"מלאי" בגוף חוזר למצב תקין בהנחה שאני אוכלת את המזונות בהם יש את הויטמין וכן לוקחת תוסף של סולגאר בכדור מציצה כל יום? 3) האם יכול להיווצר מצב שיש עודף של ויטמין בי 12? מה הסימנים ומה הסיכון?

16/06/2011 | 09:45 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, 1. ביצים, איברים פנימיים, בשר ודגים. אין B12 בצומח. 2. זה תלוי מה עוד אוכלים ומה הסיבה לרמה הנמוכה. לפעמים התוסף לא מספיק. 3. יש מצבים נדירים של עודף. לא ידוע לי על נזק. תקחי תוסף כל יום ותבדקי אחרי 3 חודשים. אם זה בסדר - תקחי 1 בשבוע ותבדקי שוב אחרי חצי שנה. חשוב להימנע מקפאין, אלכוהול וסוכרים שמפריעים לספיגה. בהצלחה צביקה קורן

16/06/2011 | 10:08 | מאת: צוות סולגאר

תשובה: שלום שלומית, ויטמין B12 נמצא במזונות ממקור חי: מוצרי חלב, בשר- בעיקר כבד, ביצים ודגים. יש ליטול את התוסף של ויטמין B12 למשך 3 חודשים לפחות. עדיף ליטול אפילו לחצי שנה. לאחר תקופה זו יש לבצע בדיקות דם חוזרות לרמת B12. מאגרי B12 מתדלדלים בקצב איטי בגוף. יכול להיווצר מצב של עודף ב-B12 אך אין בכך סיכון ועודף בו לא מהווה בעיה ואינו גורם לתופעות לוואי. בברכה, עדי - צוות סולגאר

15/06/2011 | 18:13 | מאת: ריבה

שלום רב, מבקשת יעוץ ברכישת המוצר. אני מחפשת בי קומפלקס עם ריכוז נמוך של B3 ו B6 . קראתי שנטילת B3 (ניאצין )בכמות 50 או 100 מ"ג, יכולה לגרום לסומק בפנים . צריכה במינון מוגבר של B6 (פירידוקסין ) עלולה לגרום להרעלה ולפגיעה בלתי הפיכה במערכת העצבים. מנה יומית מומלצת של פירידוקסין 0.3-2.2 מ"ג. אשמח לקבל המלצה של איזה חברה " בי קומפלקס " רצוי לרכוש? בתודה מראש, ריבה

16/06/2011 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

ריבה שלום, אני לא מסכים עם כל ה"פסיקות" שלך, אבל אם את מאמינה בכך, זה בסדר גמור. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מוצר זה או אחר, תפני לחנות טבע ותבדקי בתוויות שעל גבי המוצרים מה התכולה של הויטמינים והמינרלים שבהם. אגב, במחקר חדש יחסית שנערך בארה"ב נמצא ש B3 מועיל בהורדת שומנים בדם בצורה מוצלחת, כמו תרופה כימית. הבעיה שצריך לקחת 2-3 גרם ביום... המינון שאת ציינת - 50 מ"ג, הוא נמוך מאד ובקושי משפיע. בהצלחה צביקה קורן

15/06/2011 | 08:53 | מאת: שירלי

בוקר טוב ותודה מראש על תשובה. האם המאכל בורגול נחשב בריא .האם הוא קל לעיכול או גורם לעצירות.כנל תשובה על תירס

16/06/2011 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

שירלי שלום, הבורגול עשוי מחיטה שבושלה ויובשה. הוא קל לעיכול ולא גורם לעצירות הוא מכיל מעל 10% חלבון, ויטמנינים ומינרלים ולכן נחשב בריא. כנ"ל לגבי תירס. בהצלחה צביקה קורן

14/06/2011 | 22:07 | מאת: חן

שלום רב. רציתי לבקש את עצתך. אני נהנית מאוד לקרוא את תשובותיך המחכימות והייתי רוצה לפנות לייעוץ בתזונה טבעית. האם יש לך המלצות על מישהו טוב באזור י-ם? (אני מאוד מתחברת לגישה הטבעונית טבעית) תודה רבה מראש

15/06/2011 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

חן שלום, אני לא מכיר מישהו באזור בת ים, אבל אני גר בקריית אונו ואם הדרך שלי מתאימה לך, את יכולה לבוא אלי... תקישי בגוגל "צביקה קורן" ותקבלי את כל המידע הנחוץ בהצלחה צביקה קורן

14/06/2011 | 16:48 | מאת: קרן

אני בת 53 וגובהי 169 מטר אני שוקלת 54 קילו האם המשקל נורמלי ביחס לגובה אציין שמשקל זה כמעט 35 שנה בתודה מראש קרן

14/06/2011 | 18:56 | מאת: טובה בר-שאן

קרן היקרה הBMI שלך הוא 18.9 שהוא ממש בצד התחתון של הסקלה זה אומר שאת רזה מאוד האם את אישה בריאה ומרגישה חיונית ? בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2011 | 11:51 | מאת: עינת

רציתי לדעת איזה תזונה נכונה ומתאימה לבעלי הסובל מכאבים חזקים עד לחזה,גזים ושיהוקים אחרי אוכל ולפעמים בלילה...עבר בדיקת הליקטרובטר בשאיפה ללא ממצאים(עבר בדיקה בהרדמה).נוטל כדורי לנסופרסול.בבוקר תחושה של חולשה ושרירי השוקיים כבדים.

14/06/2011 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

עינת שלום א. חשוב מאוד שבעלך יקח לתקופה של 3 חודשים פרוביוטיקה למערכת העיכול. ב. עם האוכל יקח אנזימי עיכול. ג. ארוחות קטנות עם המנעות מבשר ,עוף, מטוגן, והרבה לחם ד. עדיף דגים ירקות פירות ואגוזים. שינוי זה יגרום לו להרגיש טוב יותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2011 | 09:29 | מאת: נועה

בוקר טוב אני צמחונית מגיל 12, (עכשיו בת 16) ואני עוברת בימים אלו לתזונה טבעונית. בעקבות זאת נתקלתי בהתנגדות של אמא שלי בגלל בדיקת דם שעשיתי לפני חצי שנה בה גילינו שחסר לי חלבון. חשוב לי לציין שאני מקפידה מאוד על תזונה נכונה (דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, ירקות ופירות...) כבר הרבה זמן. אחת הטענות המרכזיות שהיו לאמא שלי נגד טבעונות הייתה שאני אוכלת יותר מידי ירקות ופירות. כמו כן היא ציינה את המשקל שלי: 47 קילו. (גובה: 1.59) השאלה: אני יודעת על השילוב בין דגנים מלאים לקטניות (כדי לצרוך חלבון) ומקיימת אותו, יכול להיות שעדיין חסר לי חלבון? ואם כן מה לעשות? (אשמח להמנע מתוספים כל עוד יש ברירה) יכול להיות שאני מאבדת חלבון או שיש בעיה בקליטה שלו למרות שאני במשקל תקין? (ולא תת משקל) אם יש מקור אליו אני יכולה לפנות לעוד מידע?

14/06/2011 | 18:50 | מאת: טובה בר- שאן

נועה שלום אם חסר לך חלבון כנראה את לא אוכלת מאוזן . אל תשכחי שבגיל התבגרות יש צמיחה מאוד מהירה ולכן את צריכה לספק את כמות החלבון היומי שלך בשילוב של דגנים + קטניות יותר מפעם אחת ביום אגוזים וזרעים + קטניות כמו חומוס וטחינה. אגוזים למיניהם הם חשובים ביותר ולא רק מספקים חלבון אלא שומן שחיוני לגוף. אכילת קינואה מוסיפה חלבון מלא וכן טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2011 | 08:38 | מאת: לבנה

אהלן צביקה! מה שלומך? בשבוע שעבר היתה כתבה בטלויזיה על סגולות הקינמון הפעם מההיבט של אלצהיימר. פרופ' עובדיה סיפר שזה הכוכב החדש בטיפול ומניעה של אלצהיימר. ניסיתי לחפש חומר על העניין בספרית המאמרים אבל לא מצאתי משהו בהקשר הזה של קינמון-אלצהיימר. האם שמעת על החדשות בעניין? ומה דעתך? אף שאני מכירה את גישתך ההוליסטית ואני עצמי מאד נוטה אליה, האם אתה סבור כי צמחי מרפא מסויימים, או תבלינים, עשויים לטפל/למנוע מחלה כזו? לי זה נשמע מעט יומרני. כלומר, אדם שהגיע לגיל מבוגר ואולי בגלל הגנטיקה שלו או אורח חיים קלוקל הגיע למחלה ניוונית כזו- איך יוכל על ידי לקיחת קינמון בלבד לעכב/לטפל במחלה? פרופ' עובדיה טען שלקחו עכברי מעבדה עם אלצהיימר (?!) והאכילו אותם קינמון ונדהמו מתוצאות הטיפול. אני מקווה שאני מוסרת את הדברים כהוויתם שאם לא כן כנראה גם אני בקבוצת הסיכון, אז אולי בכל זאת כדאי לקחת קינמון :-)

14/06/2011 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

לבנה יקרה, שלומי טוב ותודה שאת מאפשרת לי ללמוד דברים חדשים ולשתף את הגולשים בפורום.. לפני כמה חודשים התייחסו לשמן הקוקוס כמרפא אלצהיימר ועכשיו ה"תרופה" החדשה - קינמון. זה לא מזיק ואפילו מועיל (לא לבעלי לחץ דם גבוה), אבל אין תחליף לתזונה טבעית איכותית ומאוזנת המונעת מחלות רבות - קלות וקשות. אלצהיימר היא מחלה קשה מאד ובה נהרסים תאי עצב במוח. לי לא ידועה דרך להחיות תאי עצב שמתו. בעניין המחקרים, מאחר וגם אני לא מצאתי עבודה על קינמון ואלצהיימר, חיפשתי במאגר המחקרים הרפואיים את צמד המילים: "alzheimer, cinnamon" נמצאו חמישה מחקרים המקשרים ת ע ר ו ב ת של צמחי מרפא ידועים לאפשרות מניעת אלצהיימר. זה בקישור הבא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=alzheimer%2C%20cinnemon בחיפוש על קינמון בלבד נמצאו הרבה עבודות (1,084) על התועלת שלו במניעת סוכרת, בהורדת רמת סוכר, איזון כולסטרול, מניעת אלרגיות, במניעה וטיפול בסרטן ועוד. אולי אכתוב על כך במבזק הבריאות הבא. להתראות צביקה

14/06/2011 | 13:43 | מאת: לבנה

כרגיל, אתה יסודי בתשובותיך ואכפתי מאד. אתה באמת נדיר ומיוחד. אם לא היית- היו צריכים להמציא אותך! יישר כוח גדול! אנסה להבין את המאמרים.

14/06/2011 | 08:18 | מאת: עמיר

בכל בוקר, על בטן ריקה, אני שותה כוס מים ואח"כ אוכל 2 גזרים, אחרי שעתיים תפוח עץ ואז ארוחת הצהריים. האם יש צורך בשינוי בתפריט קבוע זה? האם זה עלול להביא לבעיה בריאותית כשלהי?

14/06/2011 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

עמיר שלום, לא כתבת כמה זמן אתה נוהג כך ומה אתה אוכל במשך היום. בכל אופן, הייתי מוסיף מעט שקדים או אגוזים לגזרים ולתפוח. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2011 | 09:54 | מאת: אימן

שלום רב , יש לי תינוקת בת 4 חודשים נולדה עם המחלה הזו ועכשיו זה הגיל שצריך להתחיל לתת לה טעימות ... תאמת אני לא יודע מה לתת או בכלל אם כדאי ,אשמח לתגובה :)

14/06/2011 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

אימן שלום, אני לא מכיר את המחלה הזאת. תפני אל הרופא המטפל, או לפורום רפואי. או שתתני לי את השם המדויק... בהצלחה צביקה קורן

12/06/2011 | 14:37 | מאת: יעקב

רציתי לברר לגבי רימונים/גזר האם לסחוט או לאכול שלם ומה ההבדל הבריאותי בינהם מיץ או שלם. תודה

13/06/2011 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, כדאי לאכול גזר, רימון, ירקות ופירות אחרים כשהם שלמים. הסיבים חשובים למערכת העיכול ולבריאות הכללית. ב י ן הארוחות כדאי לשתות מיץ גזר עם סלרי וסלק, או מיץ רימון מהול במים. היעדר הסיבים במיצים מאפשר ספיגה אופטימלית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2011 | 17:25 | מאת: שגית

שלום, ראיתי מתכון לגבינה מקשיו שאחריי השרייה וטחינה שמים בצנצנת ,מכסים בבד ומשאירים מחוץ למקרר יומיים. האם לא מצטברים חיידקים רעים בצורה כזאת? תודה.

12/06/2011 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, אני לא מכיר את המתכון הזה, אבל בשיטת אן ויגמור עושים "גבינות" משקדים ואגוזים ואין בעיה, אם עושים את זה נכון. אם את חוששת, תוותרי על הרעיון ותאכלי שקדים אגוזים חיים. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2011 | 12:32 | מאת: עודד

שלום רב, אני מבין שעל פי גישת התזונה הטבעית חימום שומנים אינו מומלץ. אנחנו אכן משתדלים להמנע מלהוסיף שומנים לבישול ולאפיה אולם יש מאכלים (כגון מאפים שונים) שמכילים בכל זאת מעט שומנים (אפילו בחיטה מלאה יש מעט שומן באופן טבעי...). רציתי לשאול כיצד ניתן להפחית את התחמצנות המרכיבים השומניים - האם בישול/אפיה בחום גבוהה למשך זמן קצר עדיפים על בישול/אפיה בחום נמוך למשך זמן ארוך יותר? תודה מראש, עודד

12/06/2011 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, טיגון, אפייה, בישול וכל חימום של שמנים צמחיים בחום גבוה פוגעים בהם. מכאן תמשיך הלאה לפי הבנתך. לפעמים אין ברירה ו"חייבים" לחמם ולטגן. לפחות תקפיד לצרוך גם שמנים צמחיים שלא חוממו. בהצלחה צביקה קורן

10/06/2011 | 19:06 | מאת: מעיין

האם פרכיות אורז מחיטה מלאה+דבש+תה קמומיל סלט ירקות ממלפון עגבניה לימון גזר חסה טונה או טחינה תפוח סמיט ביצה ביום לחם שיפון זה תזונה טיבעית טובה להרזיה

11/06/2011 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אם זה כל מה שאת אוכלת, זה נראה לי מעט מידי. טונה מקופסה זה לא מזון טבעי. פריכיות אורז זה מזון מעובד ולא טבעי. אורז מלא, דוחן, קינואה - זה מזון טבעי. גם תפוח סמיט לא מומלץ בעיני בגלל החמיצות. כדאי לגוון את סוגי הפירות והירקות. חבל שאת מענה את עצמך ב"דיאטה" קפדנית. כמה זמן תוכלי להמשיך בצורה כזאת? תזונה טבעית, מאוזנת היא תזונה שאפשר להמשיך בה לאורך זמן ולא עד ש"מורידים" 2 או 5 קילו ואז עולים הכול בחזרה. בקיצור, אם בריאותך חשובה לך ולא רק הגיזרה, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2011 | 20:47 | מאת: דנה לוי

אז אפשר להחליף את הפרכיות והדבש ללחם שיפון +דבש בבוקר את הטונה במה להחליף דג? ולמה תפוח זה לא טוב נטורפטית אמרה לי שזה מעולה

11/06/2011 | 20:55 | מאת: תשובה תשובה תשובה

ועשיתי את התפריט הזה של התזונה הטיבעית אני מאמינה בלאט לאט אי אפשר להוריד הכל בבת אחת מהתפריט תפוח סמיט הומלץ ע"י נטורופטית טונה מחליף את הבשר חזה עוף אי אפשר דג אין ברשותי כל יום מה אני יכולה לעשות כדי לאכול הכי טיבעי שאני יכולה? בלי סוכרים/בשר /מוצרי חלב ושומנים אז פה ושם יש דברים מעובדים כמו פרכיות וטונה - אם יש להם תחליפים שאני אוהב לא קינואה וכאלה אני לא אוהבת תודה

10/06/2011 | 17:22 | מאת: רינה ינקילביץ

שלום ותודה מראש, אני סובלת זה 6 חודשים מעצירות קשה. יש לי יציאות כל יום אבל הם יוצאות כמו אבנים וכל מה שאני עושה או אוכלת לא עוזר לחיבור הצואה לגוש אחד. אני אוכלת כל יום 1 מכל ירק מלפפון פלפל אדום או צהוב גזר קולורבי 2עגבניות 1 כף שמן זית ולימון. אני שותה כ-1.75 עד 2 ליטר מים ליום. מתעמלת 5 ימים בשבוע לפחות 50 דקות ביום. בערב אוכל 2 יוגורט ביו עם 2 תמרים ו- 2 שזיפים יבשים. כל בוקר אני מוסיפה לסלט 7 שקדים וחופן קטן של אגוזי מלח. אחרי הספורט אוכלת 2 פרוסות לחם קל מרוח עם טחינה גולמית מ- 100% שומשום. ועדין שום דבר לא עוזר . הומלץ לי לצרוך "נורמלקס" אני מעדיפה ללא תרופות אם אפשר. והאם נורמלקס יעיל ולא ממכר או גורם לתופעות בלתי רצויות. אני בת 66 במשקל תקין ובריאות תובה חוץ כמובן מהעצירות. עשיתי קולונסקופיה והכל בסדר. אודה לך על תשובה מהירה אני ממש סובלת. שוב תודה רינה

12/06/2011 | 10:15 | מאת: עדי מילר

שלום רינה האם התחלת לאחרונה ליטול באופן קבוע תרופות כלשהן ??? בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

18/06/2011 | 11:33 | מאת: רינה ינקילביץ

עדי מילר תודה, לא התחלתי לקחת שום תרופה חדשה. נכון להיום אני לוקחת רק אלטרוקסין 50 מק"ג, סידן 600 מ"ג, ויטמין די 800 מ"ג. הוספת שאלה: האם ניתן לקחת את הסידן יחד עם הויטמין די? או עדיף בנפרד. נאמר לי לקחת את הסידן בלילה על קיבה ריקה עם פרי, וזאת אני עושה האם אפשר לצרף לזה גם את הויטמין. כיום אני לוקחת את הויטמין בצהרים עם האוכל. ושוב תודה , רינה ינקילביץ