פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20519 הודעות
16811 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/11/2022 | 08:18 | מאת: יוסי

נקניק מופחת שומן/לחם לבן/וריאציות של פסטה יכול להגדיל תסיכויים לסוכרת אצל מי שהוא עם טרום סוכרת ?

07/11/2022 | 12:08 | מאת: אביבה די וורולי

נקניק ולחמים/פסטות הם שני קטגוריות של אוכל מאד שונים. לחם לבן ופסטה מקמח לבן בהחלט מעודדים תהליכי סוכרת. נקניק ... אם תעשייתי אני לא הייתי כוללת אותו בין המזונות הבריאים...

שלום! אני בת 33 ומתכננת הריון. לאחרונה המחזורים שלי התארכו מאוד( עד כ 50 ימים). המחזורים שלי מאוד השתנו אחרי שילדתי( לפני 3 שנים) והם כבר לא סדירים. קראתי ששימוש בשיח אברהם יכול לסייע בהסדרת המחזור ובאיזון הורמונלי שיכול לסייע בכניסה להריון ( יש לציין שהפרופיל ההורמונלי שלי די בסדר לדברי הרופא). האם השימוש בשיח אברהם אכן יעיל לבעיות אלו? האם זה יכול. לגרום ליותר נזק מתועלת? תודה!

01/11/2022 | 20:58 | מאת: אביבה די וורולי

שיח אברהם בהחלט יכול לעזור, אבל אני מאד ממליצה על ייעוץ אישי בנושאים של צמחי מרפא.

29/10/2022 | 20:25 | מאת: חיים

ידוע שתפוח אדמה בחום של בערך 130 מעלות בתנור מפריש קרלאלסמיד מקוה שאמרתי נכון האם גם תפוח האדמה המתוק בצבע כתום מפריש את אותו חומר באותם מעלות

29/10/2022 | 22:46 | מאת: אביבה די וורולי

מודה שאני לא מכירה את החומר הזה.

30/10/2022 | 08:47 | מאת: סטודנט

הכוונה היא כמובן לacrylamide ולבטטה. אקרילמיד נוצר בכל מזון שחומם למשך זמן מאוד ארוך או יתר על המידה. זה נכון לתפוח אדמה ובטטה, אבל גם לכל מאכל אחר. אין דרך להמנע מזה אבל כן אפשר לצמצם משמעותית על ידי המנעות מטיגון ומהעדפה לבישול בזמנים קצרים ככל הניתן (על ידי אידוי, למשל). אם אתה מתעניין, אתה יכול לקרוא על הנושא באתר של מכון וויצמן או באתר של הUSDA.

היי ד״ר , לאחר בירור מקיף יש לי מעי רגיז אך ירדתי הרבה במשקל בעקבות כך. כרגע אני בת 22 גובה 1.62 ושוקלת 47 קילו. הצלחתי לעלות עוד שתי קילן אך לוקח לי המון המון זמן לעלות במשקל וגם מרגישה שלא משנה מה אני אוכלת אני לא מצליחה לעלות! הלכתי לדיאטנית והוספתי אגוזים טחינה וחמאת בוטנים לתפריט ומשום מה עדיין לא מצליחה ! אוכלת שלוש ארוחות ביום כולל ביניים מה עוד עלי לעשות (מציינת שמקבלת ווסת רגיל ובדיקות דם תקינות פשוט רוצה לחזור למשקל הקודם)

29/10/2022 | 22:45 | מאת: אביבה די וורולי

ממליצה על טיפול נטורופתי אישי. מטפל.ת יכול.ה לבנות איתך תזונה מזינה, לבדוק חסרים, ואולי לבנות גם טיפול עבור המעי הרגיז, אולי זה גורם לספיגה לקויה של נוטריאנטים.

19/10/2022 | 08:37 | מאת: חיים

בוקר טוב ותודה על העזרה והתשובה מראש רוצה לקנות אבקת מרק אורגנית שיש בה את הנתונים הבאים על 100 גרם אבקת מרק 340 מ"ג נתרן 0.17 סוכרים מתוך פחמימות 0.5 שומנים אלה נתונים טובים ןבריאים לדעתך?

29/10/2022 | 22:43 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה הנתונים לא רעים. אבל מעבר לזה אני רוצה לשאול מה הוא הערך התזונתי של מוצרים אלה. אולי הם לא מזיקים, כי אין שם מונוסודיום גלוטמאט. אך הם גם לא תורמים לי כלום לבריאות... ממליצה בחום להעשיר את המרק עם הרבה ירקות, ירוקים, תבלינים...

שלום אורלי. אני כבר שנים רבות סובלת ממעי רגיז. היה זמן שרופא גסטרו שלי חשד שיש לי קרוהן. ככה הוא חשד בגלל שהיו לי שילשולים. עכשיו אברתי לרופא אחר. נתנו לי תרופות נגד דיכאון. עמרתי שאין לי דיכגון ולא היה אף פעם. אבל ניסיתי לקחת ציפרלקס חודש אחד. עכשיו הפסקתי. היה לי עצירות. יש לי רבישות ל חלב איזה תזונה את ממליצה לי

18/10/2022 | 17:19 | מאת: אביבה די וורולי

מקרה כזה חייב התייעצות אישית. הסיבות למעי רגיז יכולות להיות מאד שונות מאדם לאדם. כנראה יהיה גם צורך בטיפול עם צמחי מרפא ו/או תוספים כדי לרפא ולשקם את רקמות המעי.

שלום וברכה. רציתי לשאול לגבי מטהרי מים בשיטת אוסמוזה הפוכה-האם יעילים גם להשמדת חיידק הליקובטר. היות ואנחנו סובלים רבות מהחיידק ןהרופאה אמרה לשתות או מים רתוחים או מים מינרלים

15/10/2022 | 20:20 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה הרופאה התכוונה שתשמרו על רמת נקיון מזיהומים חידקיים במים. אוזמוזה הפוכה, להבנתי, מכוונת לאיזונים של מינרלים, אני לא יודעת כמה מכשירים אלו מטהרים מבחינת חיידקים.

שלום, יש לי נפיחות בצד החיצוני של החלק התחתון של השוק. האבחנה התקבלה באמצעות US והתברר שמדובר בציסטה של שומן. הרופא הסביר שציסטת שומן כזאת לא יכולה פשוט להספג בגוף ולהעלם. היא תשאר. שאלתי בפורום זה, האם יש דרך תזונתית להקטין ואף להעלים ציסטה שכזו. אציין שהנפיחות מכאיבה לי במגע.

15/10/2022 | 20:16 | מאת: אביבה די וורולי

נדרשת התייעצות אישית. אין פה אפשרות להבין את הבעיה. יכול להיות שכן אפשר לעזור, ובהחלט אפשר לבנות תזונה אנטי דלקתית שתמנע את החמרת הבעיה.

13/10/2022 | 02:28 | מאת: לירן

אם אני אשתה שתי כוסות חלב ביום במשך שנה כמה אני אגבהה?

15/10/2022 | 20:13 | מאת: אביבה די וורולי

אנחנו צומחים לגובה עד גיל 18. נדרשת לכך תזונה עשירה, מגוונת ובריאה. ופעילות גופנית לאורך כל החיים.

11/10/2022 | 22:03 | מאת: שוש

שלום, אני צורכת כף פרג טחון ליום בכדי להגיע למנת הסידן המומולצת לצריכה. האם הוא בכלל נספג או שלא (כמו תירס ושומשום)?

15/10/2022 | 20:11 | מאת: אביבה די וורולי

עבור כל נוטריאנט מומלץ לגוון את המקורות התזונתיים. מזונות עשירים בסידן: ירקות ירוקים, כרוב, ברובית, תאנים, שיבולת שועל, קטניות, שקדים, שומשום, סויה, מוצרי חלב, סרדינים...

10/10/2022 | 15:50 | מאת: גברת דב

שלום ג נ,, לרוב,בזמן ואחר רוב אוכל ישנה תחושה של מלאות כאב כבד קרקור בטן.צורך של התרוקנות קיבה רכה שמרגיעה תחושה זו.מה למעשה הגורם?וטיפ שיטה לאכול נורמלי ולמנוע זאת מהו?בדיקות גסטרו תקינות

13/10/2022 | 10:59 | מאת: לבריאות

האם נכן לומר שתחושת מלאות אחרי אוכל קשורה על פי רוב עם אכילת יתר ? קראתי פוסט על זה באתר שמדבר על חכמת הרמב"ם בשילוב עם המדע זה הקישור: https://forhealth.co.il/avoid-overeating/

15/10/2022 | 20:06 | מאת: אביבה די וורולי

תחושה כזו יכולה להיות קשורה בהרבה דברים. שינוי בארוחות שלך, שינוי באורח חיים ובסדר יום, שינויים פזיולוגים באוכלוסיות המיקרוביוטה (החיידקים הטובים) במעי, או בהספקת אנזימי עיכול בקיבה, ועוד ועוד... אפשר לבדוק אם יש מזונות שגורמות לכך יותר, שעות ביום בהם זה קורה יותר... אפשר לנסות להקטין את הארוחות. ממליצה על ייעוץ אישי.

09/10/2022 | 07:36 | מאת: חיים

בוקר טוב וחג שמח:) כדי להמנע מהנזק הסביבתי שנוצר בעשייתחציל בתנור או על הגז אז בישלתי אותו במים כמובן הוא השחיר/התחמצן האם אפשר לאכול אותו מבחינה בריאותית? הבנתי שחימצון ירקות או כל דבר מאכל אחר הוא לא מי יודע כמה בריא לגוף

15/10/2022 | 20:01 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה בישול של חציל במים. ברור שירק שמתבשל משנה צבע - אבל אני לא יודעת אם זה חמצון. אפשר גם להקפיץ חציל במחבט עם מעט שמן זית.

07/10/2022 | 23:29 | מאת: שרונה

שלום האם לכול סוגי העגבניות יש את אותן היתרונות או שישנם הבדלים בין עגבניה הרגילה העגולה והגדולה לעומת עגבניה מיסוג תמר? תודה שרונה

15/10/2022 | 19:58 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה הבדלים בין העגבניות, יכול להיות שישנם, אבל זניחים מבחינה בריאותית. חשוב שהעגבנית תהיינה בשלות ולא ירוקות. בעגבניות בושר יכולים להיות חומרים בשם סולניים, שעלולים לעודד תהליכי דלקת בחלק מהאוכלוסיה.

05/10/2022 | 20:27 | מאת: חיים

גמר חתימה טובה ושנה טובה יש לי תבנית קרמיקה שאני מצפה אותה בשמן זית מבפנים על מנת שמאפה לא ידבק יש בזה איזו בעיה מבחינה בריאותית ? הכוונה האם השמן שאני משמן בתבנית נספח אל המזון בחום הגבוה שאני אופה בו נגיד 180-190 מעלות? ומעלה את הכולסטרול או השומן הרווי בתוך המאפה בתבנית או שזה בסדר מבחינה מבריאותית?

15/10/2022 | 19:56 | מאת: אביבה די וורולי

שמן זית לא מכיל כולסטרול ולא שומן רווי בצורה משמעותית . זה בסדר גמור להשתמש בשמן זית באפייה, רק לשים לב שזה לא יישרף ויתחמצן.

03/10/2022 | 08:45 | מאת: סופי

שלום רב, לאחרונה מעודדים שתיית קפה ועליו נאמר שהוא בריא, האם אפשר לומר זאת באותה מידה גם על שתייה מאבקת קקאו(אבקת קקאו טהורה אורגנית) כמה רצוי לשתות מאבקת הקקאו במשך היום תודה סופי

15/10/2022 | 19:54 | מאת: אביבה די וורולי

גם בקקאו וגם בקפה הטהורים קיימים נוגדי חמצון מציונים לבריאות. ניתן לשלב קקאו בתזונה מגוונת ומאוזנת. אין צורך ב"מינונים" , פשוט להנות ממנו באופן סביר כמו מכל המזונות האחרים. כמובן מדובר פה על קקאו בפני עצמו, לא על מוצרי השוקולד, שמכילים קקאו באחוזים שונים ועוד כל מיני רכיבים, לא תמיד מועילים לבריאות. לגבי שוקולד אני ממליצים על מוצרים עם 70-80% קקאו.

30/09/2022 | 10:52 | מאת: TR

שלום דנה, מאוד קשה לי להקפיד על צריכה מספקת של חלבון ובנוסף לזה, גם על צריכה מספקת של קלוריות. אני אמורה להתחיל בקרוב טיפול תזונתי ייעודי ועד אז, הרופא אמר לי שאני צריכה או להוסיף גיינר או להוסיף פחמימות וחלבונים. אני מעדיפה את האופציה השנייה. בעניין החלבונים, קראתי שבשרימפס יש כמעט 100% חלבון ובנוסף, בתהליך הצריכה אין איבוד של המזון (אוכלים אותו בשלמותו), קונים אותו ללא אריזה (אפשר להבין כלי מהבית) ותהליך הייצור אינו כרוך בהרבה משאבים. כלומר, אני רואה אותו כאופציה. מה דעתך? האם את ממליצה על זה כמקור טוב לחלבון? בנוסף, אני אוכלת כל יום יוגורט ושותה חלב. עם ביצים יש לי קצת בעיה כי אני מתניידת בעיקר עם אופניים והן תשברנה עד שאגיע מהסופר לבית. בעקרון אני צמחונית אבל אני חושבת לעשות את הצעד ולהוסיף שרימפס, על אף שזה די מגעיל אותי. באם זו לא נראית לך אופציה טובה, על מה את כן ממליצה? (בבקשה, לא בשר שכרוך באובדן מזון ומשאבים) אני מוכנה כמובן לאכול גיינר, פשוט זו נראית לי אופציה מאוד מעובדת וחשבתי שעדיף מוצר טבעי. תודה רבה ושנה טובה

01/10/2022 | 20:53 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט להעשיר את התזונה בחלבון. דג ושרימפס זה רעיון טוב. ביצים זה טוב, ואני בטוחה שעם טיפה יצירתיות אפשר להוביל אותם בביטחה, או לאכול מדי פעם בחוץ ארוחת בוקר של שני ביצים עם מגוון ירקות. בהחלט גם מעולם הצומח אפשר לקבל חלבון איכותי: פטריות , ובעיקר קטניות: עדשים, שעועית, חומוס, סויה, טופו ... (מומלץ בשילוב עם פחמימה מלאה), ואגוזים, זרעים...

28/09/2022 | 08:14 | מאת: חיים

בוקר טוב ושנה טובה:) רציתי לשאול אם יש לי בבית קומקום קטן(פינגאן) מנירוסטה ששם אותו על נייר כסף (אלומניום)שמונח על פלטה ובתוכו יש מים (זה מונח על הפלטה בסביבות ה12 שעות) האם זה בטיחותי/בריאותי לשימוש? הכוונה האם אפשר לשתות מזה בלב שקט?

01/10/2022 | 20:47 | מאת: אביבה די וורולי

אתה שואל אם המים בתוך הפינג'אן סופגים מהחומרים שלו? אם זה נירוסטה זה אמור להיות בסדר. אם רואים פגם בכלי הנירוסטה, אז מומלץ להחליף...

27/09/2022 | 18:12 | מאת: מיה

היי האם פתריות שמפיון שאינן אורגניות (הירקן אמר שלא מרססים פתריות) האם הן בריאות? תודה

הפטריות בארץ מרוססות נגד חרקים (מזיקים וגם בגלל כשרות). בקשר לתזונה, אשאיר את זה לדיאטנית

01/10/2022 | 20:43 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא יודעת מה רמת הריסוס של פטריות. באופן כללי פטריות הם מזון חשוב, מקור צמחי לחלבון ועוד רכיבים חשובים. בעיניי תמיד עדיף לשלב פירות / ירקות/ פטריות לא אורגניות מאשר לא לצרוך אותם בכלל. כמובן לשטוף היטב, ולחפש פירות / ירקות אורגניים איפה שאפשר.

26/09/2022 | 23:10 | מאת: Noy

אני בת 43, שוקלת 42 קילו , גובה 1.66 סמ, אני לא אנורקסית ולא בולימית חלילה, מבנה גוף מאז ומעולם.. האם אני יכולה לצרוך גיינר חלבון על מנת לעלות במשקל מבלי שזה יפגע חלילה בכליות ? שמעתי שגיינר מזיק לכליות.... אשמח לדעתך

01/10/2022 | 20:37 | מאת: אביבה די וורולי

אני משוכנעת שניתן ומומלץ לעלות במשקל (אם וכאשר צריך) ע"י תזונה נכונה, מאוזנת, ומותאמת אישית. גם פעילות גופנית תעזור לעלות את התיאבון, להניע מטבוליזם ולהגיע למשקל הגוף הרצוי. ממליצה מאד לקבל ייעוץ אישי אצל איש מקצוע.

21/09/2022 | 17:39 | מאת: ישרא

אנו זוג בני 72 ו 74, מבקש לדעת האם אכן חשוב ליטול מדי יום ויטמין D. אם כן במינון 400 או אלף, והאם קפסולות עונות על הדרישה

22/09/2022 | 10:53 | מאת: אביבה די וורולי

לגבי תוספים, חשובה המלצה פרטנית על פי המצב הכללי, ועל פי בדיקות דם.

19/09/2022 | 15:29 | מאת: שלומית

שלום, האם שתיה של אבקת קקאו יכולה לגרום להשתנה מרובה ,וכתוצאה מזה הליכה לשירותים לעיתים קרובות וכול זאת עקב שתיה של אבקת קקאו ?

22/09/2022 | 10:52 | מאת: אביבה די וורולי

בקקאו יש גם קצת קפאין, יכול להיות שאצל חלק מהאנשים יהיה אפקט משתן.

19/09/2022 | 14:02 | מאת: אביב

אני הייתי בדיאטה בלי פעילות גופנית + ירדתי קצת במשקל אבל זה לא הגיע לרמה האידיאלית וזה נראה שהשומן קצת עקשן זה קרה בגלל מה שאמרתי למעלה ? אם אני ישחק כדורסל לא קבוצתי 1/2 שעה כמה פעמים בשבוע אני יראה שינוי ?

22/09/2022 | 10:51 | מאת: אביבה די וורולי

ברור שפעילות גופנית נחוצה כדי לשמור על משקל, ועל בריאות. כל אדם חייב לשלב פעילות לפי מה שהוא אוהב ומה מתאים מבחינה בריאותית. כדורסל יכול להיות מצוין.

17/09/2022 | 18:59 | מאת: שרון

שלום רב, תוסף סידן +ויטמין D טבליות תוססות מה דעתך?האם הן טובות? אני מעוניינת להוסיף תוסף כי התזונה שלי לא מספיקה מבחינת הספקת סידן תודה שרון

17/09/2022 | 20:19 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה את המוצר, (מינון, סוג של סידן) - ובכל מקרה, התאמה של תוספים נעשה ע"י איש מקצוע באופן פרטני, לפי מצב המטופל.

שלום, שאלו כאן אם פופקורן טבעי ללא שום תוספת הוא בריא וענית שהוא מכיל הרבה סוכר. האם את מתכוונת לפחמימות שבתירס? האם דינן לא כמו של פחמימה מורכבת מאשר של חד סוכר?

10/09/2022 | 20:45 | מאת: אביבה די וורולי

הפחמימות של התירס הם בעיקר עמילנים. מוגדרים כפחמימה מורכבת, אבל בעלי אינדקס גליקמי גבוה יחסית, בגלל שעמילן מתפרק יחסית מהר ליחידות של גלוקוז, ויש שם מעט סיבים תזונתיים.

07/09/2022 | 13:30 | מאת: סופי

שלום רב, האם ביצי חופש מועשרות באומגה 3 יכולים להזיק במקרה שלי ,יש לי דם מדולל ובדרך כלל אני נימנעת ממוצרים של אומגה 3 תודה סופי

07/09/2022 | 22:27 | מאת: אביבה די וורולי

כמובן אני לא מכירה את הבעיה הספציפית שלך והתשובה שלי לא מחליפה את ההמלצה של רופא/ רוקח / נטורופת או איש מקצוע אחר. בדרך כלל אומגה 3 שמתקבל מהתזונה לא מהווה בעיה של דילול דם. לכן כל מזון שמכיל אומגה 3 לא אמור להדאיג. (הבעיה של דילול דם קיימת עם מינונים גבוהים של תוסף).

31/08/2022 | 12:39 | מאת: מיה

היי האם פופקורן אורגני במכונה ללא שמן הוא בריא? האם מייצר דלקתיות? תודה

04/09/2022 | 12:57 | מאת: אביבה די וורולי

פופקורן שאנחנו מכינים בבית הוא חיטף חמוד, ללא תוספות תעשייתיים. הוא בכל מקרה בעל רמה גבוהה של סוכרים, ולכן חייבים להכניס אותו במסגרת תזונה מתאימה. זהירות למי שיש לו נטייה לסוכר גבוה. בתור מזון עשיר בסוכר עלול להגביר תהליכי דלקת, אך יש הרבה דברים גרועים ממנו.

31/08/2022 | 12:26 | מאת: מיה

היי האם שילוב של פירות וירקות מתוצרת אורגנית ולא אורגנית (בהתאם לניראות והמחיר של האורגני) בסדר לגוף? את הויטמינים הוא מקבל בעיקר מהאורגני? תודה

04/09/2022 | 12:54 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר לשלב פירות וירקות אורגניים ולא אורגניים. גם במוצרים לא אורגניים יש וויטמינים ומינרלים, ואסור לוותר עליהם. באורגניים אולי יש איכות יותר גבוהה של נוטריאנטים, אך ההבדל העיקרי הוא שיש בהם פחות חומרי ריסוס שמזיקים לבריאות.

28/08/2022 | 15:28 | מאת: עדנה

קראתי היום שמחקר חדש קובע שכדאי לאכול 2 !ביצים כל יום ולא 1 ומפורט למה זה בריא (לזכרון, ללב, לגוף ועוד) יודעת שפעם אמרו שאסור אפילו 1 ביצה כל יום ושינו גישה זו אבל שואלת : האם נכון לאכול כל יום 2 ביצים? או לפחות 1 ביצה כל יום? האם יש הבדל בין קשה או מטוגנת. תודה. (בת 82)

29/08/2022 | 20:27 | מאת: לעדנה

לעדנה, תוכלי בבקשה לשים קישור לאותו מחקר או לכתבה שקראת?

בסדר אבל רציתי גם את דעתך לגבי השאלה שלי!! את המחקר ראיתי דרך מיילים שמגיעים אלי כל יום מאתר babamail . אנא תשובתך לגבי שאלתי. תודה

30/08/2022 | 17:28 | מאת: אביבה די וורולי

כמו בכל דבר אחר, ההמלצה היא תלוית בן אדם, מה היא התזונה שלך מעבר לביצה (למשל אם זה מקור עיקרי של חלבון, או אם יש מקורות נוספים), ועוד גורמים אחרים. אין התנגדות לשני ביצים ליום - אבל את יודעת, אנחנו מעודדים תזונה כמה שיותר מגוונת, אז יכול להיות יום שני ביצים, ולמחרת מנת דג ו / או קטניות... אין בעיה עם טיגון קל, אך זהירות שזה לא יישרף. ובעיניי חשוב שהביצים יהיו אורגניות - בעיקר אם אוכלים כמויות גדולות. אשמח לראות את המאמר!

30/08/2022 | 19:48 | מאת: גולשת.

קראתי את אותה מודעה בבבאמייל. הם קישרו למחקר משנת 1992 שבדק רק את ההשפעה על רמות כולסטרול. יש הרבה מאוד מחקרים בנושא ובשום אופן לא מומלץ לאכול שתי ביצים שלמות (כלומר שני חלמונים) ביום

30/08/2022 | 19:52 | מאת: גולשת

זו הכתבה ובתוכה יש קישור לאותו מחקר לא רלוונטי http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=42730

22/08/2022 | 09:13 | מאת: חיים

בןקר טוב סוכר קוקוס עדיף על סוכר רגיל בגלל שלא מעלה את הערך הגליקמי וכולי ? או שעדיף סוכר אחר הכוונה איזה סוכר זה הכי הרע במיעוטו ?

22/08/2022 | 11:29 | מאת: אביבה די וורולי

לפי מה שידוע, סוכר קוקוס מעלה פחות את האינדקס הגליקמי. "רע במעיוטו" יכולה להיות הגדרה מדויקת.

21/08/2022 | 08:58 | מאת: שרון

שלום רב, האם טיגון קל של ביצה (בחצי כפית של שמן)הביצה מאבדת את הסגולות שלה? תודה שרון

21/08/2022 | 17:23 | מאת: אביבה די וורולי

לא. החלבון נשאר רלוונטי, וגם חומרים אחרים. העיקר שהטיגון יהיה קל, והשמן לא יישרף. אם לשם כך צריך קצת יותר שמן, אני בעד.

19/08/2022 | 16:04 | מאת: מיה

היי האם בירקות כמו גזר וסלק אורגנים שמאופסנים כמה חודשים במקרר במחסנים (מכיוון שזו לא העונה) נותרים ויטמינים ומינרלים? תודה

21/08/2022 | 17:21 | מאת: אביבה די וורולי

כן יש שם ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. אם כי פחות מאשר בירקות הטריים. מומלץ לחפש פירות וירקות שזו העונה שלהם, אך בהחלט אפשר לשלב בתזונה גם פירות וירקות אחרים.

10/08/2022 | 09:54 | מאת: דליה

שלום רב ברצוני לדעת מה דעתך על תוסף פרוביוטיקה למעי רגיז. הסימפטומים אצלי- צואה רכה מיד מוקדם בבוקר, גזים מרובים, גרפסים, קירקורים בבטן גם ללא רעב (בורובוגימוס) לפעמים גם צרבת. האם את בעד תוסף פרוביוטיקה שיכול אולי לעזור קצת? האם יש לתוסף הזה תופעות לוואי? אם את בעד אז מתי רצוי לקחת אותו? בבוקר? בצוהריים או בערב? אני רוצה שוב לציין שמיד בבוקר הצואה מאוד רכה. ושאלה נוספת האם אפשר אם לוקחים את התוסף לאכול גם יוגורט? אודה מאוד לתשובתך.

13/08/2022 | 23:08 | מאת: אביבה די וורולי

פרוביוטיקה זה תוסף חשוב בטיפול ברוב הבעיות במערכת העיכול. בהחלט ממליצה עליו, השאלה אם זה יהיה מספיק כדי לפתור את כל הבעיות, או יידרש טיפול אחר (שינויים בתזונה, צמחי מרפא... ). ממליצה לקחת בבוקר על קיבה ריקה. כמובן יש סוגים שונים של פרוביוטיקה, ומומלץ לקבל המלצה ע"י נטורופת או רוקח. בהחלט ניתן להוסיף יוגורט לתזונה.

14/08/2022 | 07:50 | מאת: דליה

תודה רבה על תשובתך. אם הצואה רכה מיד מוקדם בבוקר זה בסדר לקחת את הפרוביוטיקה בבוקר בלי אוכל? זה לא יכול לעשות יותר רך? ואני מבינה שאת לא יכולה להמליץ על חברה מסוימת אבל בתור התחלה צריך לקחת פרוביוטיקה עם הכי הרבה חידקים או פחות? אם מותר לך להמליץ, אודה לך מאוד.(אין לי את מי לשאול) אזכיר את הסימפטומים- מיד מוקדם בבוקר צואה רכה, גזים מרובים, לפעמים גרפסים ורעשי בטן גם בלי רעב. אודה לך מאוד לתשובתך

14/08/2022 | 11:02 | מאת: אביבה די וורולי

פרוביוטיקה לא משפיעה על היציאות באותו הרגע. לקיחה רציפה של כמה שבועות או יותר תומכת בכל תהליכי העיכול ותעזור לפתור את הבעיה. חשוב הריכוז של החיידקים אך בעיקר המגוון שלהם - תבחרי מוצר שמכיל כמה שיותר זנים של חיידקים.

14/08/2022 | 18:41 | מאת: דליה

תודה רבה!

07/08/2022 | 20:55 | מאת: מנשה

טפטוף תמצית מוכנה אל מתחת ללשון מביאה לספיגה מהירה. האם חשוב קיבה ריקה, וכמה להמתין אחרי הטפטוף עד לאכילה?

09/08/2022 | 17:29 | מאת: אביבה די וורולי

לגבי לקיחת כל צמחי המרפא, אנחנו ממליצים על חצי שעה לפני הארוחה. כמובן כל צמח מרפא לאחר התייעצות עם איש מקצוע לגבי התוויה ומינונים.

07/08/2022 | 15:46 | מאת: מיה שיר

היי אילו ייתרונות יש בגרידת לימון אורגני שמוסיפים למי שתייה? האם בריא? וניתן לשים חופשי במהלך היום? תודה

09/08/2022 | 17:27 | מאת: אביבה די וורולי

גם במיץ לימון וגם בקליפת הלימון יש חומרים מיטיבים עם הבריאות. בהחלט ניתן לנצל אותם. מאד מאד חשוב שהלימון יהיה אורגני, ללא שאריות של כימיקלים. (לשטוף היטב עם מים גם את מה שאנחנו קונים בתור אורגני).

05/08/2022 | 08:43 | מאת: שרון

שלום רב, חולה בדלקת מיפרקים ומקבלת טיפול ,מבקשת לדעת האם ירקות סולניים כמו עגבניות פלפל תפוחי אדמה ,יכולים להזיק במקרה שלי? תודה לתשובה שרון

05/08/2022 | 13:48 | מאת: טובה בר-שאן

שרון היקרה אכן כן! ירקות ממשפחת הסולנים מונעים יצירת קולגן והתחדשות מרכיבי המפרק. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/07/2022 | 18:02 | מאת: פנינה

האם מיץ לימון משומר להשריית דג כדי להפיג טעם פוגע בבריאות בגלל הסולפיט?

01/08/2022 | 07:59 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום ברור שעדיף ללא חומרים משמרים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2022 | 17:46 | מאת: מיה

לא נוגעת במוצרי סוייה. ושאלתי אם הקטניות האילו מספיקות. כלומר האם מספיק לאכול חומוס וכל העדשים כדי לשמור על ערכים תקינים (ללא שעועית, אפונה ושאר הקטניות) תודה

01/08/2022 | 07:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הקטניות לבד מכילות חלבון חסק לכן חייב לשלב אותם עם דגניים מלאים כדי לקבל חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2022 | 12:44 | מאת: מ

שלום יש לי שאלה האם שניצל צמחוני מעובד שיש בסופר שניצל סויה למשל האם זה בסדר למאכל ? זאת אומרת או שעדיף משהו אחר כי יש בזה הרבה חלבון יחסית . או שזה לא מומלץ למאכל ומכיל דברים לא בריאים ?

01/08/2022 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום השניצל הצימחוני המעובד מכיל הרבה סוכרים וחומרי טעם וריח. פחות עדיף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2022 | 21:34 | מאת: אליהו

אילו יתרונות יש ללחם מחמצת, פרט לטעם?

01/08/2022 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

אליהו שלום היתרונות של לחם מחמצת הלחם לבעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר מכיל ויטמין B1 המסייע לחילוף חומרים מכילה סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה המועילים לעיכול מספק לגוף חומצה פולית חיונית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/07/2022 | 22:25 | מאת: מיה

היי אני טבעונית שאוכלת בעיקר קינוא, שיבולת גסה ופירות וירקות, אגוזים ושקדים הקטניות האהובות עלי בלבד הן חומוס ועדשים מכל סוג מונבטות האם מספיק לכל הערכים שצריך רק סוגי קטניות אילו? השאר פחות אהוב עלי תודה

27/07/2022 | 14:18 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום בטופו יש חלבון מלא ולכן שווה לנסות אותו . ובחילבה יש סיבים רבים ומוריד סוכר לכן כדאי לבדוק אם מתאים לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2022 | 17:42 | מאת: מיה

לא נוגעת במוצרי סוייה. ושאלתי אם הקטניות האילו מספיקות. תודה

25/07/2022 | 15:55 | מאת: שלומית

שלום רב , האם בישול של גבינה צהובה בחביתה מאבד את הויטמינים סידן וחלבון של הגבינה הצהובה? תודה לתשובה שלומית

25/07/2022 | 18:11 | מאת: אביבה די וורולי

הסידן והחלבון לא הולכים לאיבוד בבישול. אבל מזמינה אותכם לבדוק את הרכיבים האחרים ואת האיכות של הגבינות. הרבה פעמים יש רכיבים תעשייתיים, חומרי טעם, חומרים משמרים, שלא מיטיבים עם הבריאות.

22/07/2022 | 22:41 | מאת: מיה

רשמת שירקות ופירות אורגניים יותר בריאים. אך מה עושים אם מצבם של הקולורובי, סלק ועוד אורגנים שלא נראית טוב בעונה זאת בחנות טבע?. האם כדי לשלב גם ירקות ופירות רגילים? שנראים טוב בסופר ואינם אורגנים? רק לשם הגיוון. תודה

23/07/2022 | 10:58 | מאת: עונה לשאלה (חוקרת בתחום החקלאות)

את מדברת על ירקות חורף. זו לא העונה והסיבה למראה שלהם היא שהם נשמרו באיחסון במשך כמעט שנה. ירקות לא אורניים, ניתן לגדל כל השנה, על ידי שימוש בדשנים כימיים והרבה קוטלי חרקים (סלק היה נאכל כולו אם היה מגודל עכשיו בשדה, גם אם היה מצליח להשריש שורש). הפתרון הפשוט הוא לאכול לפי עונה. בקיץ, זה הרבה מלפפונים, קישואים, עגבניות, ומגוון ירקות אחרים. ירקות שורש, הם ברובם ירקות חורף.

23/07/2022 | 13:59 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הרמבם אמר אכלו פירות וירקות בעונתם וזה מה שאני מיעצת לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

21/07/2022 | 19:26 | מאת: מנשה

חצי ליטר מים וחצי חופן עלי זית מיובשים אני מרתיח 20 דקות ולוגם במשך היום כתוסף,לא לצורך רפואי. האם אני מפיק את מלוא התועלת מהעלים בשיטה זו?

21/07/2022 | 22:45 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר להרתיח פחות זמן - כמה דקות. או פשוט לעשות חליטה. עלי זית מעולים להורדה של לחץ דם, לשמירה על בריאות כלי הדם, ולשמירה על מטבוליזם תקין.

21/07/2022 | 10:34 | מאת: מיה שיר

היי האם ויטמין אי,אשלגן וכל שאר הויטמינים נותרים בבישול ירקות כתומים? אני מבשלת עם קליפה ומקלפת בסוף. תודה

21/07/2022 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט כן מינרלים לא מתפרקים בבישול. אם מבשלים בהרבה מים, חלק מהמינרלים בורחים למי הבישול, אז מרקים, למשל, זה מעולה. רוב הוויטמינים לא מתפרקים בבישול, וחלק מהקרוטנואידים (הפיגמנטים הכתומים / אדומים, ביניהם ויטמין A) אפילו הופכים ליעילים יותר לאחר בישול.

מה ההבדלים בין הנל ומה מומלץ יותר מבחינה בריאותית (סוכרים, גורם לאבנים בכליות, ספיגת ויטמינים ומינרלים ועוד)

21/07/2022 | 20:28 | מאת: אביבה די וורולי

ההבדל העיקרי בין שייק למיץ הוא שהשייק מכיל את כל חלקי הפרי, ובמיץ מופרדים הסיבים. לכן בשייק יהיו ריכוז יותר גבוה של סיבים, ויותר נמוך של סוכר. לפעמים לא נמליץ על מיץ בגלל כמות הסוכר שבו - כמובן תלוי בן אדם.

19/07/2022 | 19:43 | מאת: שוש

שלום, ידוע שלשורש הנל סגולות רבות, אולם יש אנשים שאסור להם לצרוך אותו, כמו למשל, אנשים שנוטלים תרופות להורדת לחץ דם. האם גם אנשים שנוטלים תרופה להורדת לחץ תוך עיני (טרבטן), מוטל עליהם אותו איסור?

21/07/2022 | 20:24 | מאת: אביבה די וורולי

אין לי תשובה מדויקת. אם משתמשים בג'ינג'ר בכמויות קטנות מאד, לטיבול פה ושם, אני לא רואה בעיה. מומלץ להתייעץ עם הרופא שנתן את התרופה.

18/07/2022 | 09:18 | מאת: שיר מיה

היי אני קונה רק תוצרת אורגנית (ירקות ופירות) התזונאית בקופה אמרה לי שאורגני פחות טוב כי בתוצרת הרגילה הצמחים מוציאים רעלנים כדי להגן על הצמח מחרקים ולאורגני אין את הרעלנים האילו. האם נכון? מה יותר בריא תוצרת אורגנית או רגילה? תודה

19/07/2022 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום אין ספק שאורגני טוב אין הוספה של חומרי הדברה וחומרים נוספים כמו דשן סנטטי . ממש לא ברור לי מה שאמרה לך התזונאית בקופה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב יש לי שאלה מדוע על לחם רשום מאחורה שומן רווי בכמות מסויימת למשל 1 גרם ב 100 גרם מזון או בשניצל צמחוני רשום למשל מאחורה שומן רווי בכמות 1.2 ב 100 גרם מה כל זה אומר ?

21/07/2022 | 20:22 | מאת: אביבה די וורולי

גם במוצרים מן הצומח יכול להיות אחוז קטן של שומן רווי. למשל בשמן קוקוס זה משמעותי, אך גם במזונות אחרים הם קיימים. שומנים רווים מן הצומח בד"כ יותר מיטיבים עם הבריאות. כאן נראה שהאחוזים די חסרי משמעות.

17/07/2022 | 10:24 | מאת: שיר מיה

היי איזה סוג סבון הכי מומץ לשטיפת פירות וירקות? בקשה לא להציע חומץ וסודה לשתייה תודה

21/07/2022 | 20:19 | מאת: אביבה די וורולי

מתנצלת אני תמיד ממליצה על סודה, חומץ או מלח גס. חשוב להשרות בערך 15 דקות. יש עוד מוצרים יעודים בשוק, הם מבוססים על אותם הרכיבים. אסור להשתמש בסבונים רגילים (לידיים או לכלים).

17/07/2022 | 09:03 | מאת: אילנה

שלום רב האם שיבולת שועל ללא בישול, כף מלאה ביוגורט יכולה לגרום לשילשול? או זה טוב נגד שילשול? אודה מאוד לתשובתך

21/07/2022 | 20:14 | מאת: אביבה די וורולי

שיבולת שועל מכילה סיבים שבהחלט עוזרים לפעילות וגם להרגעה של המעי, אבל לא אמורים לגרום לשלשול. בכל מקרה חייבים להקפיד על שתיית מים מספקת (2 ליטר ביום בערך).

1 ... < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > ... 411