פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
מאיזה אוכל/שתייה אני צריך להפסיק אם אני עם טרום סוכרת
בגדול ובכללי... להפסיק שתיה ממותקת. להפסיק ממתקים ומתוקים שמכילים סוכר פשוט. אבל עיקר העבודה זה לבנות תזונה מאוזנת שתכיל את כל הנוטריאנטים ותשמור על אינדקס גליקמי נמוך בכל ארוחה. חובה לקבל יעוץ אישי.
שלום. אני בן 18 וכבר מגיל 16 החלו לבצבץ לי פה ושם שיערות לבנות. היום זה ברמה שדי קל לזהות את השיערות הלבנות. ככל הנראה זה גנטי כי כך היה גם לאבי למרות שעד היום השיער שלו לא הלבין לגמרי, אך אין לשלוש שזה קורה גם מחוסר בויטמינים תזונה נכונה ופעילות גופנית. אשמח לדעת על כמה שיותר דרכי טיפול בין בכדורים בין בטיפולים. וגם האם המצב יכול לחזור לקדמותו?
יכול להיות שתזונה עשירה בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון ע"י העשרה וגיוון של פירות וירקות תעזור להעט את התהליך. אני לא מכירה פתרונות ספציפיים.
אם אני שותה קפאין הרבה וגם יושב מול מחשב בערב (לפני השינה באותו חדר ) זה יגרום לבעיות בשינה ?
יכול מאד להיות. ניהול של קפאין וניהול של שעות מסך הם נושא חשוב לגבי שינה איכותית.
האם זה שייך אחד לשני שאני מרגיש,צמא אחרי שאני שותה מיצים דייאט ? יש בהם משהו שגורם לזה ?
תחליפי סוכר וממתיקים מלאכותיים יכולים לעורר צמא. מעבר לכך, מחקרים חדשים מאשרים שממתיקים מלאכותיים בעייתיים לא פחות מסוכר בנושאים של מחלות מטבוליות, סוכרת ומניעתם. מומלץ מאד להוריד אותם מהתזונה.
שלום האם שתיה של אבקת קקאו טבעית אורגנית ואכילת בוטנים בו זמנית פוגעת בקבלת ערכים התזונתים שלהם, וצריך לעשות הפסקה של שעה או יותר ביניהם?או שאין לזה חשיבות תודה שלומית
לא רואה בעיה בשילוב של קקאו עם בוטנים...
אני מעוניינת לדעת אם כרום פיקולנט באמת מומלץ לאנשים בסיכון לסוכרת ואם הוא עוזר להפחית רעב/מחשבות על אוכל ומתי הוא מתחיל להשפיע בגוף
כרום פיקולינט הוא תוסף טוב בטיפול בסוכרת. השימוש, מינון וכו' על פי התייעצות אישית.
אני טבעונים ולא אוכלת שום מוצר מסוייה וטופו. האם מסוכן למערכת העיכול לאכול כל יום קטניות? השאר זה רק שיבולת גסה, קינוא, אגוזים ושקדים והרבה ירקות וקצת פירות? האם קטניות עלולת לגרום נזק כוונתי בתווך הרחוק?
אין בעיה עקרונית לאכול קטניות כל יום. חשוב לגוון בין סוגי הקטניות, חשוב לשלב אותם עם דגנים מלאים על מנת לקבל חלבון מלא ואיכותי. מאד מומלץ להשרות ולהנביט קטניות לפני הבישול.
האם מותר לשבור ביצים לתוך סיר שקשוקה לאחסן ל24 שעות במקרר ואז לבשל ?
השאלה היא אם אפשר לאחסן במקרר ביצה פתוחה ולא מבושלת? ביחד עם כל הרוטב והירקות? ממש לא. לבשל, ואז לשמור במקרר... נשמע יותר סביר... יותר טוב: לשמור במקרר את הרוטב מוכן, להוציא אותו כשרוצים לאכול, לחמם, להכין בו את הביצה ואז לאכול מיד.
בוקר טוב:) בגלל שלא עשיתי את זה הרבה זמן אז קצת שכחתי בשייק ספירולינה עם חלב שקדים או אורז של ויטריז למרות שהשייק ירוק אפשר לשים תפוח אדום או שזיף אדום ? אני חושש שבגלל הניגוד בצבעים זה יצא לי לא טעים ואני לא שם בננה או מנגו לפי המתכון הקלאסי בגלל שזה עושה לי כאבי בטן ועצירות אשמח להכוונה בעניין:)
בהחלט אפשר לשלב פרי אחד או שניים לשייק ירוק. באמת על פי טעמים ואהבות של כל אחד.
גם פרי אדום הספירולינה ירוקה?
כן למה לא?
בגלל שזה אדום וזה ירוק:)
קראתי שאם תוספי תזונה נשארים באוויר החמצן הם יכולים להיהרס, יש לי מולטי ויטמין הוצאתי את הצמר גפן שכיסה אותו אבל הפקק סגור, האם הויטמינים נהרסו ככה? אותו דבר לגבי כדורי פרוביוטיקה שאני לוקחת , תודה.
אם זה היה במקום סגור ולא חם, ואם לא הגיע תאריך התפוגה, הכל בסדר. פרוביוטיקה - ממליצה לשמור במקרר, אך לא חובה (יש כאלו שהוראות היצרן הן לשמור במקרר).
אם אני יפסיק לאכול סוכרים / גאנק פוד ויעבור לסלטים ואוכל ים תיכוני אני יראה תוצאות חיוביות בירידה במשקל אצלי ?
בהחלט. כמובן מומלץ לעשות את זה עם איזון, ועם הדרכה.
האם כבישת ירקות במלח או בחומץ פוגעת באיכות המרכיבים התזונתיים של הירקות
ירקות כבושים הם דבר מצוין לבריאות. נכון שחלק מהערכים התזונתיים משתנים, אך הם מאד עשירים בחיידקים שמיטיבים עם מערכת העיכול.
תודה על התשובה. האם נכון גם לגבי ירקות מוחמצים בחומץ ?
שלום, לאחר שנטלתי נוזל כלורופיל שמכיל- גליצרין צמחי, נתרן נחושת כלורופיל ושמן מנטה -(30 מג) ביחד עם משקה אלוורה (30 מג) נהיו כאבי בטן איומים. חלק מהרופאים אמרו לי שזה טוב כי זה הורג את הקנדידה ועוד מזהמים שיש במערכת וחלק אמרו להפסיק כי זה מחמיר את הדלקת בקיבה שיש לי . מה נכון? תודה
עקרונית מוצרים אלו אמורים לעזור במצבים של דלקת בקיבה. נראה לי שהמינונים די גבוהים. ואולי השילוב בין השניים היה מוגזם על ההתחלה. אם הדלקת אקוטית וכואבת, אולי מומלץ להתחיל רק עם אלוורה (שיהיה באיכות טובה) . ואז לבדוק מה להוסיף.
שלום, מבקשת להבין *מה הבעיה בצריכת שומן לאדם שעבר כריתת כיס מרה?* בנוסף, ידוע היום שצריכת שומן חשובה ובריאה להזנת הגוף והמוח. לכן שאלה נוספת, *האם הגוף יכול להתרגל לצריכת שומן גם כשאין כיס מרה?*
הגוף עושה אדפטציה חלקית לאחר כריתת כיס מרה. זה נושא שחייב הדרכה אישית ומדויקת.
אני אוכל כף זרעי סלרי טחונים דק, כמו שהם ללא בישול. האם יעיל?
אני מכירה את השימוש בהם בתור חליטה או בבישול (מצוין עם קטניות, מבטלים את ההשפעות שלהם על מערכת העיכול). נראה לי שללא בישול או חליטה, חלק יותר קטן מהחומרים הפעילים ייספג לגוף.
אני לוקחת תוסף תזונה מולטי ויטמינים בכדור, מעדיפה לקחת את זה בבוקר כי יש בזה b12, אבל אני אוהבצ לתות קפה בבוקר, והבנתי שקפה גורם לוויטמינים מסויימים לא להיספג בגוף ? האם זה נכון?
נכון זה בסדר גמור לקחת מולטי ויטמין בבוקר, אבל במרחק של לפחות חצי שעה מקפה.
מרקים עם סוכר זה בעייתי אם אני בפוטניציאל לסוכרת ? מה האלטרנטיבה לזה
מרקים ביתיים ללא סוכר.
שלום,רציתי לשנות את התזונה של הבן זוג שלי הסובל מצרבות,אך אוהב פחממות ועוכות בעיקר..רציתי לדעת איזה סוגי לחמים/פסטות/פחממות שמותר לו לאכול
באופן ככלי מומלצים לחמים ופסטות מקמחים מלאים, ולחם מחמצת (ללא שמרים). להוסיף ירקות בעיקר מבושלות, פירות. ולהוריד מזון תעשייתי, מטוגן, עשיר בסוכרים. כמובן נדרש טיפול אישי...
שמעתי המלצה שעם אכילת חומוס כדאי להוסיף בצל. מה הסיבה?
שניהם דברים טובים. אני לו יודעת למה דווקא שילוב זה מומלץ יותר משילובים אחרים... אולי בגלל התכונות האנטימיקרוביאליות של הבצל?
אני שותה כל בוקר עם ההשכמה כוסית חומץ תפוחים. המטרה היא לאזן את רמת החומציות בגוף. נאמר לי שהגוף שלנו בבוקר בסיסי מדי. האם נכון? ואני פועל נכון?
כן זה הרגל טוב! מספיק כף, ואפשר לדלל במים. חומץ עובד גם על ניקוי והפעלה של מערכת עיכול ומטבוליזם.
התחלתי לקחת לחיזוק מערכת החיסונית לפני החורף קומפלקס קוורציטין בתוספת nac של חברת סופהרב וכן בנוסף חומצה היאלורונית בתוספת קולגן של חברת סולגאר האם הם מצריכים לקחת אותם אחרי ארוחה שומנית על מנת שהספיגה תהיה מקסימלית ? כגון אבוקדו, אגוזי מלך, גבינה צהובה וכדומה? או שכל סוג אוכל הספיגה תהיה טובה ? אשמח מאוד לדעתך , אציין אגב, שאני נוטלת כל בוקר על קיבה ריקה עם היקיצה B12 תת לשוני למציצה של חברת סולגאר מאחר שהויטמין B12 מעט נמוך בבדיקות הדם ..
לתוספים אלו אין צורך לצרף מזון שומני. עדיף על קיבה ריקה, חצי שעה לפני ארוחה. אגב... עבור כל תוסף מומלץ לעשות הפסקות מדי פעם!
היי איך חמאת קקאו אורגנית בריאה שעוברת חימום קל על מחבט? תודה
אין לי התנגדות... יש עוד אופציות טובות.
שלום. אני בחור בריא ברוך השם אין לי תיאבון בכלל אני אוכל ארוחה ביום ולפעמים פעם ביומים ואני מרגיש חולשה השאלה שלי ראיתי שיש מזון/תוסף בשם נפרוHP השאלה האם אני יכול לקחת את זה שיעזור לי בתזונה חוץ ממה שאני אוכל הוא שזה רק לחולי דיאליזה תודה רבה
יש אינשור פלוס, במיוחד לעלייה במשקל. קח בחשבון שזה יושב בבטן כמו סיר ג'חנון. גם אני מנסה וצריכה לעלות במשקל, וכרגע הרופא אמר שאפשר גם פשוט לקחת גיינר. אבל אני מאוד פעילה מבחינה ספורטיבית, אז לא יודעת אם זה גם מתאים לך.
כל מקרה לגופו של עניינן, אם אין תיאבון חייבים להבין למה, ולעודד אותו - בעיניי - עם תזונה טבעית, מאוזנת, טעימה... זה תהליך, שלא בהכרח מחייב תוספים. ממליצה על ייעוץ אצל נטורופת שיוכל להסתכל על כל ההיבטים: תזונה, בריאות, נפש...
נקניק מופחת שומן/לחם לבן/וריאציות של פסטה יכול להגדיל תסיכויים לסוכרת אצל מי שהוא עם טרום סוכרת ?
נקניק ולחמים/פסטות הם שני קטגוריות של אוכל מאד שונים. לחם לבן ופסטה מקמח לבן בהחלט מעודדים תהליכי סוכרת. נקניק ... אם תעשייתי אני לא הייתי כוללת אותו בין המזונות הבריאים...
שלום! אני בת 33 ומתכננת הריון. לאחרונה המחזורים שלי התארכו מאוד( עד כ 50 ימים). המחזורים שלי מאוד השתנו אחרי שילדתי( לפני 3 שנים) והם כבר לא סדירים. קראתי ששימוש בשיח אברהם יכול לסייע בהסדרת המחזור ובאיזון הורמונלי שיכול לסייע בכניסה להריון ( יש לציין שהפרופיל ההורמונלי שלי די בסדר לדברי הרופא). האם השימוש בשיח אברהם אכן יעיל לבעיות אלו? האם זה יכול. לגרום ליותר נזק מתועלת? תודה!
שיח אברהם בהחלט יכול לעזור, אבל אני מאד ממליצה על ייעוץ אישי בנושאים של צמחי מרפא.
ידוע שתפוח אדמה בחום של בערך 130 מעלות בתנור מפריש קרלאלסמיד מקוה שאמרתי נכון האם גם תפוח האדמה המתוק בצבע כתום מפריש את אותו חומר באותם מעלות
מודה שאני לא מכירה את החומר הזה.
הכוונה היא כמובן לacrylamide ולבטטה. אקרילמיד נוצר בכל מזון שחומם למשך זמן מאוד ארוך או יתר על המידה. זה נכון לתפוח אדמה ובטטה, אבל גם לכל מאכל אחר. אין דרך להמנע מזה אבל כן אפשר לצמצם משמעותית על ידי המנעות מטיגון ומהעדפה לבישול בזמנים קצרים ככל הניתן (על ידי אידוי, למשל). אם אתה מתעניין, אתה יכול לקרוא על הנושא באתר של מכון וויצמן או באתר של הUSDA.
היי ד״ר , לאחר בירור מקיף יש לי מעי רגיז אך ירדתי הרבה במשקל בעקבות כך. כרגע אני בת 22 גובה 1.62 ושוקלת 47 קילו. הצלחתי לעלות עוד שתי קילן אך לוקח לי המון המון זמן לעלות במשקל וגם מרגישה שלא משנה מה אני אוכלת אני לא מצליחה לעלות! הלכתי לדיאטנית והוספתי אגוזים טחינה וחמאת בוטנים לתפריט ומשום מה עדיין לא מצליחה ! אוכלת שלוש ארוחות ביום כולל ביניים מה עוד עלי לעשות (מציינת שמקבלת ווסת רגיל ובדיקות דם תקינות פשוט רוצה לחזור למשקל הקודם)
ממליצה על טיפול נטורופתי אישי. מטפל.ת יכול.ה לבנות איתך תזונה מזינה, לבדוק חסרים, ואולי לבנות גם טיפול עבור המעי הרגיז, אולי זה גורם לספיגה לקויה של נוטריאנטים.
בוקר טוב ותודה על העזרה והתשובה מראש רוצה לקנות אבקת מרק אורגנית שיש בה את הנתונים הבאים על 100 גרם אבקת מרק 340 מ"ג נתרן 0.17 סוכרים מתוך פחמימות 0.5 שומנים אלה נתונים טובים ןבריאים לדעתך?
כנראה הנתונים לא רעים. אבל מעבר לזה אני רוצה לשאול מה הוא הערך התזונתי של מוצרים אלה. אולי הם לא מזיקים, כי אין שם מונוסודיום גלוטמאט. אך הם גם לא תורמים לי כלום לבריאות... ממליצה בחום להעשיר את המרק עם הרבה ירקות, ירוקים, תבלינים...
שלום אורלי. אני כבר שנים רבות סובלת ממעי רגיז. היה זמן שרופא גסטרו שלי חשד שיש לי קרוהן. ככה הוא חשד בגלל שהיו לי שילשולים. עכשיו אברתי לרופא אחר. נתנו לי תרופות נגד דיכאון. עמרתי שאין לי דיכגון ולא היה אף פעם. אבל ניסיתי לקחת ציפרלקס חודש אחד. עכשיו הפסקתי. היה לי עצירות. יש לי רבישות ל חלב איזה תזונה את ממליצה לי
מקרה כזה חייב התייעצות אישית. הסיבות למעי רגיז יכולות להיות מאד שונות מאדם לאדם. כנראה יהיה גם צורך בטיפול עם צמחי מרפא ו/או תוספים כדי לרפא ולשקם את רקמות המעי.
שלום וברכה. רציתי לשאול לגבי מטהרי מים בשיטת אוסמוזה הפוכה-האם יעילים גם להשמדת חיידק הליקובטר. היות ואנחנו סובלים רבות מהחיידק ןהרופאה אמרה לשתות או מים רתוחים או מים מינרלים
כנראה הרופאה התכוונה שתשמרו על רמת נקיון מזיהומים חידקיים במים. אוזמוזה הפוכה, להבנתי, מכוונת לאיזונים של מינרלים, אני לא יודעת כמה מכשירים אלו מטהרים מבחינת חיידקים.
שלום, יש לי נפיחות בצד החיצוני של החלק התחתון של השוק. האבחנה התקבלה באמצעות US והתברר שמדובר בציסטה של שומן. הרופא הסביר שציסטת שומן כזאת לא יכולה פשוט להספג בגוף ולהעלם. היא תשאר. שאלתי בפורום זה, האם יש דרך תזונתית להקטין ואף להעלים ציסטה שכזו. אציין שהנפיחות מכאיבה לי במגע.
נדרשת התייעצות אישית. אין פה אפשרות להבין את הבעיה. יכול להיות שכן אפשר לעזור, ובהחלט אפשר לבנות תזונה אנטי דלקתית שתמנע את החמרת הבעיה.
אם אני אשתה שתי כוסות חלב ביום במשך שנה כמה אני אגבהה?
אנחנו צומחים לגובה עד גיל 18. נדרשת לכך תזונה עשירה, מגוונת ובריאה. ופעילות גופנית לאורך כל החיים.
שלום, אני צורכת כף פרג טחון ליום בכדי להגיע למנת הסידן המומולצת לצריכה. האם הוא בכלל נספג או שלא (כמו תירס ושומשום)?
עבור כל נוטריאנט מומלץ לגוון את המקורות התזונתיים. מזונות עשירים בסידן: ירקות ירוקים, כרוב, ברובית, תאנים, שיבולת שועל, קטניות, שקדים, שומשום, סויה, מוצרי חלב, סרדינים...
שלום ג נ,, לרוב,בזמן ואחר רוב אוכל ישנה תחושה של מלאות כאב כבד קרקור בטן.צורך של התרוקנות קיבה רכה שמרגיעה תחושה זו.מה למעשה הגורם?וטיפ שיטה לאכול נורמלי ולמנוע זאת מהו?בדיקות גסטרו תקינות
האם נכן לומר שתחושת מלאות אחרי אוכל קשורה על פי רוב עם אכילת יתר ? קראתי פוסט על זה באתר שמדבר על חכמת הרמב"ם בשילוב עם המדע זה הקישור: https://forhealth.co.il/avoid-overeating/
תחושה כזו יכולה להיות קשורה בהרבה דברים. שינוי בארוחות שלך, שינוי באורח חיים ובסדר יום, שינויים פזיולוגים באוכלוסיות המיקרוביוטה (החיידקים הטובים) במעי, או בהספקת אנזימי עיכול בקיבה, ועוד ועוד... אפשר לבדוק אם יש מזונות שגורמות לכך יותר, שעות ביום בהם זה קורה יותר... אפשר לנסות להקטין את הארוחות. ממליצה על ייעוץ אישי.
בוקר טוב וחג שמח:) כדי להמנע מהנזק הסביבתי שנוצר בעשייתחציל בתנור או על הגז אז בישלתי אותו במים כמובן הוא השחיר/התחמצן האם אפשר לאכול אותו מבחינה בריאותית? הבנתי שחימצון ירקות או כל דבר מאכל אחר הוא לא מי יודע כמה בריא לגוף
אני לא מכירה בישול של חציל במים. ברור שירק שמתבשל משנה צבע - אבל אני לא יודעת אם זה חמצון. אפשר גם להקפיץ חציל במחבט עם מעט שמן זית.
שלום האם לכול סוגי העגבניות יש את אותן היתרונות או שישנם הבדלים בין עגבניה הרגילה העגולה והגדולה לעומת עגבניה מיסוג תמר? תודה שרונה
אני לא מכירה הבדלים בין העגבניות, יכול להיות שישנם, אבל זניחים מבחינה בריאותית. חשוב שהעגבנית תהיינה בשלות ולא ירוקות. בעגבניות בושר יכולים להיות חומרים בשם סולניים, שעלולים לעודד תהליכי דלקת בחלק מהאוכלוסיה.
גמר חתימה טובה ושנה טובה יש לי תבנית קרמיקה שאני מצפה אותה בשמן זית מבפנים על מנת שמאפה לא ידבק יש בזה איזו בעיה מבחינה בריאותית ? הכוונה האם השמן שאני משמן בתבנית נספח אל המזון בחום הגבוה שאני אופה בו נגיד 180-190 מעלות? ומעלה את הכולסטרול או השומן הרווי בתוך המאפה בתבנית או שזה בסדר מבחינה מבריאותית?
שמן זית לא מכיל כולסטרול ולא שומן רווי בצורה משמעותית . זה בסדר גמור להשתמש בשמן זית באפייה, רק לשים לב שזה לא יישרף ויתחמצן.
שלום רב, לאחרונה מעודדים שתיית קפה ועליו נאמר שהוא בריא, האם אפשר לומר זאת באותה מידה גם על שתייה מאבקת קקאו(אבקת קקאו טהורה אורגנית) כמה רצוי לשתות מאבקת הקקאו במשך היום תודה סופי
גם בקקאו וגם בקפה הטהורים קיימים נוגדי חמצון מציונים לבריאות. ניתן לשלב קקאו בתזונה מגוונת ומאוזנת. אין צורך ב"מינונים" , פשוט להנות ממנו באופן סביר כמו מכל המזונות האחרים. כמובן מדובר פה על קקאו בפני עצמו, לא על מוצרי השוקולד, שמכילים קקאו באחוזים שונים ועוד כל מיני רכיבים, לא תמיד מועילים לבריאות. לגבי שוקולד אני ממליצים על מוצרים עם 70-80% קקאו.
שלום דנה, מאוד קשה לי להקפיד על צריכה מספקת של חלבון ובנוסף לזה, גם על צריכה מספקת של קלוריות. אני אמורה להתחיל בקרוב טיפול תזונתי ייעודי ועד אז, הרופא אמר לי שאני צריכה או להוסיף גיינר או להוסיף פחמימות וחלבונים. אני מעדיפה את האופציה השנייה. בעניין החלבונים, קראתי שבשרימפס יש כמעט 100% חלבון ובנוסף, בתהליך הצריכה אין איבוד של המזון (אוכלים אותו בשלמותו), קונים אותו ללא אריזה (אפשר להבין כלי מהבית) ותהליך הייצור אינו כרוך בהרבה משאבים. כלומר, אני רואה אותו כאופציה. מה דעתך? האם את ממליצה על זה כמקור טוב לחלבון? בנוסף, אני אוכלת כל יום יוגורט ושותה חלב. עם ביצים יש לי קצת בעיה כי אני מתניידת בעיקר עם אופניים והן תשברנה עד שאגיע מהסופר לבית. בעקרון אני צמחונית אבל אני חושבת לעשות את הצעד ולהוסיף שרימפס, על אף שזה די מגעיל אותי. באם זו לא נראית לך אופציה טובה, על מה את כן ממליצה? (בבקשה, לא בשר שכרוך באובדן מזון ומשאבים) אני מוכנה כמובן לאכול גיינר, פשוט זו נראית לי אופציה מאוד מעובדת וחשבתי שעדיף מוצר טבעי. תודה רבה ושנה טובה
בהחלט להעשיר את התזונה בחלבון. דג ושרימפס זה רעיון טוב. ביצים זה טוב, ואני בטוחה שעם טיפה יצירתיות אפשר להוביל אותם בביטחה, או לאכול מדי פעם בחוץ ארוחת בוקר של שני ביצים עם מגוון ירקות. בהחלט גם מעולם הצומח אפשר לקבל חלבון איכותי: פטריות , ובעיקר קטניות: עדשים, שעועית, חומוס, סויה, טופו ... (מומלץ בשילוב עם פחמימה מלאה), ואגוזים, זרעים...
בוקר טוב ושנה טובה:) רציתי לשאול אם יש לי בבית קומקום קטן(פינגאן) מנירוסטה ששם אותו על נייר כסף (אלומניום)שמונח על פלטה ובתוכו יש מים (זה מונח על הפלטה בסביבות ה12 שעות) האם זה בטיחותי/בריאותי לשימוש? הכוונה האם אפשר לשתות מזה בלב שקט?
אתה שואל אם המים בתוך הפינג'אן סופגים מהחומרים שלו? אם זה נירוסטה זה אמור להיות בסדר. אם רואים פגם בכלי הנירוסטה, אז מומלץ להחליף...
היי האם פתריות שמפיון שאינן אורגניות (הירקן אמר שלא מרססים פתריות) האם הן בריאות? תודה
הפטריות בארץ מרוססות נגד חרקים (מזיקים וגם בגלל כשרות). בקשר לתזונה, אשאיר את זה לדיאטנית
אני לא יודעת מה רמת הריסוס של פטריות. באופן כללי פטריות הם מזון חשוב, מקור צמחי לחלבון ועוד רכיבים חשובים. בעיניי תמיד עדיף לשלב פירות / ירקות/ פטריות לא אורגניות מאשר לא לצרוך אותם בכלל. כמובן לשטוף היטב, ולחפש פירות / ירקות אורגניים איפה שאפשר.
אני בת 43, שוקלת 42 קילו , גובה 1.66 סמ, אני לא אנורקסית ולא בולימית חלילה, מבנה גוף מאז ומעולם.. האם אני יכולה לצרוך גיינר חלבון על מנת לעלות במשקל מבלי שזה יפגע חלילה בכליות ? שמעתי שגיינר מזיק לכליות.... אשמח לדעתך
אני משוכנעת שניתן ומומלץ לעלות במשקל (אם וכאשר צריך) ע"י תזונה נכונה, מאוזנת, ומותאמת אישית. גם פעילות גופנית תעזור לעלות את התיאבון, להניע מטבוליזם ולהגיע למשקל הגוף הרצוי. ממליצה מאד לקבל ייעוץ אישי אצל איש מקצוע.
אנו זוג בני 72 ו 74, מבקש לדעת האם אכן חשוב ליטול מדי יום ויטמין D. אם כן במינון 400 או אלף, והאם קפסולות עונות על הדרישה
לגבי תוספים, חשובה המלצה פרטנית על פי המצב הכללי, ועל פי בדיקות דם.
שלום, האם שתיה של אבקת קקאו יכולה לגרום להשתנה מרובה ,וכתוצאה מזה הליכה לשירותים לעיתים קרובות וכול זאת עקב שתיה של אבקת קקאו ?
בקקאו יש גם קצת קפאין, יכול להיות שאצל חלק מהאנשים יהיה אפקט משתן.
אני הייתי בדיאטה בלי פעילות גופנית + ירדתי קצת במשקל אבל זה לא הגיע לרמה האידיאלית וזה נראה שהשומן קצת עקשן זה קרה בגלל מה שאמרתי למעלה ? אם אני ישחק כדורסל לא קבוצתי 1/2 שעה כמה פעמים בשבוע אני יראה שינוי ?
ברור שפעילות גופנית נחוצה כדי לשמור על משקל, ועל בריאות. כל אדם חייב לשלב פעילות לפי מה שהוא אוהב ומה מתאים מבחינה בריאותית. כדורסל יכול להיות מצוין.
שלום רב, תוסף סידן +ויטמין D טבליות תוססות מה דעתך?האם הן טובות? אני מעוניינת להוסיף תוסף כי התזונה שלי לא מספיקה מבחינת הספקת סידן תודה שרון
אני לא מכירה את המוצר, (מינון, סוג של סידן) - ובכל מקרה, התאמה של תוספים נעשה ע"י איש מקצוע באופן פרטני, לפי מצב המטופל.
שלום, שאלו כאן אם פופקורן טבעי ללא שום תוספת הוא בריא וענית שהוא מכיל הרבה סוכר. האם את מתכוונת לפחמימות שבתירס? האם דינן לא כמו של פחמימה מורכבת מאשר של חד סוכר?
הפחמימות של התירס הם בעיקר עמילנים. מוגדרים כפחמימה מורכבת, אבל בעלי אינדקס גליקמי גבוה יחסית, בגלל שעמילן מתפרק יחסית מהר ליחידות של גלוקוז, ויש שם מעט סיבים תזונתיים.
שלום רב, האם ביצי חופש מועשרות באומגה 3 יכולים להזיק במקרה שלי ,יש לי דם מדולל ובדרך כלל אני נימנעת ממוצרים של אומגה 3 תודה סופי
כמובן אני לא מכירה את הבעיה הספציפית שלך והתשובה שלי לא מחליפה את ההמלצה של רופא/ רוקח / נטורופת או איש מקצוע אחר. בדרך כלל אומגה 3 שמתקבל מהתזונה לא מהווה בעיה של דילול דם. לכן כל מזון שמכיל אומגה 3 לא אמור להדאיג. (הבעיה של דילול דם קיימת עם מינונים גבוהים של תוסף).
היי האם פופקורן אורגני במכונה ללא שמן הוא בריא? האם מייצר דלקתיות? תודה
פופקורן שאנחנו מכינים בבית הוא חיטף חמוד, ללא תוספות תעשייתיים. הוא בכל מקרה בעל רמה גבוהה של סוכרים, ולכן חייבים להכניס אותו במסגרת תזונה מתאימה. זהירות למי שיש לו נטייה לסוכר גבוה. בתור מזון עשיר בסוכר עלול להגביר תהליכי דלקת, אך יש הרבה דברים גרועים ממנו.
היי האם שילוב של פירות וירקות מתוצרת אורגנית ולא אורגנית (בהתאם לניראות והמחיר של האורגני) בסדר לגוף? את הויטמינים הוא מקבל בעיקר מהאורגני? תודה
אפשר לשלב פירות וירקות אורגניים ולא אורגניים. גם במוצרים לא אורגניים יש וויטמינים ומינרלים, ואסור לוותר עליהם. באורגניים אולי יש איכות יותר גבוהה של נוטריאנטים, אך ההבדל העיקרי הוא שיש בהם פחות חומרי ריסוס שמזיקים לבריאות.