פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

14/06/2011 | 09:29 | מאת: נועה

בוקר טוב אני צמחונית מגיל 12, (עכשיו בת 16) ואני עוברת בימים אלו לתזונה טבעונית. בעקבות זאת נתקלתי בהתנגדות של אמא שלי בגלל בדיקת דם שעשיתי לפני חצי שנה בה גילינו שחסר לי חלבון. חשוב לי לציין שאני מקפידה מאוד על תזונה נכונה (דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, ירקות ופירות...) כבר הרבה זמן. אחת הטענות המרכזיות שהיו לאמא שלי נגד טבעונות הייתה שאני אוכלת יותר מידי ירקות ופירות. כמו כן היא ציינה את המשקל שלי: 47 קילו. (גובה: 1.59) השאלה: אני יודעת על השילוב בין דגנים מלאים לקטניות (כדי לצרוך חלבון) ומקיימת אותו, יכול להיות שעדיין חסר לי חלבון? ואם כן מה לעשות? (אשמח להמנע מתוספים כל עוד יש ברירה) יכול להיות שאני מאבדת חלבון או שיש בעיה בקליטה שלו למרות שאני במשקל תקין? (ולא תת משקל) אם יש מקור אליו אני יכולה לפנות לעוד מידע?

14/06/2011 | 18:50 | מאת: טובה בר- שאן

נועה שלום אם חסר לך חלבון כנראה את לא אוכלת מאוזן . אל תשכחי שבגיל התבגרות יש צמיחה מאוד מהירה ולכן את צריכה לספק את כמות החלבון היומי שלך בשילוב של דגנים + קטניות יותר מפעם אחת ביום אגוזים וזרעים + קטניות כמו חומוס וטחינה. אגוזים למיניהם הם חשובים ביותר ולא רק מספקים חלבון אלא שומן שחיוני לגוף. אכילת קינואה מוסיפה חלבון מלא וכן טופו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/06/2011 | 08:38 | מאת: לבנה

אהלן צביקה! מה שלומך? בשבוע שעבר היתה כתבה בטלויזיה על סגולות הקינמון הפעם מההיבט של אלצהיימר. פרופ' עובדיה סיפר שזה הכוכב החדש בטיפול ומניעה של אלצהיימר. ניסיתי לחפש חומר על העניין בספרית המאמרים אבל לא מצאתי משהו בהקשר הזה של קינמון-אלצהיימר. האם שמעת על החדשות בעניין? ומה דעתך? אף שאני מכירה את גישתך ההוליסטית ואני עצמי מאד נוטה אליה, האם אתה סבור כי צמחי מרפא מסויימים, או תבלינים, עשויים לטפל/למנוע מחלה כזו? לי זה נשמע מעט יומרני. כלומר, אדם שהגיע לגיל מבוגר ואולי בגלל הגנטיקה שלו או אורח חיים קלוקל הגיע למחלה ניוונית כזו- איך יוכל על ידי לקיחת קינמון בלבד לעכב/לטפל במחלה? פרופ' עובדיה טען שלקחו עכברי מעבדה עם אלצהיימר (?!) והאכילו אותם קינמון ונדהמו מתוצאות הטיפול. אני מקווה שאני מוסרת את הדברים כהוויתם שאם לא כן כנראה גם אני בקבוצת הסיכון, אז אולי בכל זאת כדאי לקחת קינמון :-)

14/06/2011 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

לבנה יקרה, שלומי טוב ותודה שאת מאפשרת לי ללמוד דברים חדשים ולשתף את הגולשים בפורום.. לפני כמה חודשים התייחסו לשמן הקוקוס כמרפא אלצהיימר ועכשיו ה"תרופה" החדשה - קינמון. זה לא מזיק ואפילו מועיל (לא לבעלי לחץ דם גבוה), אבל אין תחליף לתזונה טבעית איכותית ומאוזנת המונעת מחלות רבות - קלות וקשות. אלצהיימר היא מחלה קשה מאד ובה נהרסים תאי עצב במוח. לי לא ידועה דרך להחיות תאי עצב שמתו. בעניין המחקרים, מאחר וגם אני לא מצאתי עבודה על קינמון ואלצהיימר, חיפשתי במאגר המחקרים הרפואיים את צמד המילים: "alzheimer, cinnamon" נמצאו חמישה מחקרים המקשרים ת ע ר ו ב ת של צמחי מרפא ידועים לאפשרות מניעת אלצהיימר. זה בקישור הבא: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=alzheimer%2C%20cinnemon בחיפוש על קינמון בלבד נמצאו הרבה עבודות (1,084) על התועלת שלו במניעת סוכרת, בהורדת רמת סוכר, איזון כולסטרול, מניעת אלרגיות, במניעה וטיפול בסרטן ועוד. אולי אכתוב על כך במבזק הבריאות הבא. להתראות צביקה

14/06/2011 | 13:43 | מאת: לבנה

כרגיל, אתה יסודי בתשובותיך ואכפתי מאד. אתה באמת נדיר ומיוחד. אם לא היית- היו צריכים להמציא אותך! יישר כוח גדול! אנסה להבין את המאמרים.

14/06/2011 | 08:18 | מאת: עמיר

בכל בוקר, על בטן ריקה, אני שותה כוס מים ואח"כ אוכל 2 גזרים, אחרי שעתיים תפוח עץ ואז ארוחת הצהריים. האם יש צורך בשינוי בתפריט קבוע זה? האם זה עלול להביא לבעיה בריאותית כשלהי?

14/06/2011 | 09:20 | מאת: צביקה קורן

עמיר שלום, לא כתבת כמה זמן אתה נוהג כך ומה אתה אוכל במשך היום. בכל אופן, הייתי מוסיף מעט שקדים או אגוזים לגזרים ולתפוח. בהצלחה צביקה קורן

13/06/2011 | 09:54 | מאת: אימן

שלום רב , יש לי תינוקת בת 4 חודשים נולדה עם המחלה הזו ועכשיו זה הגיל שצריך להתחיל לתת לה טעימות ... תאמת אני לא יודע מה לתת או בכלל אם כדאי ,אשמח לתגובה :)

14/06/2011 | 06:03 | מאת: צביקה קורן

אימן שלום, אני לא מכיר את המחלה הזאת. תפני אל הרופא המטפל, או לפורום רפואי. או שתתני לי את השם המדויק... בהצלחה צביקה קורן

12/06/2011 | 14:37 | מאת: יעקב

רציתי לברר לגבי רימונים/גזר האם לסחוט או לאכול שלם ומה ההבדל הבריאותי בינהם מיץ או שלם. תודה

13/06/2011 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

יעקב שלום, כדאי לאכול גזר, רימון, ירקות ופירות אחרים כשהם שלמים. הסיבים חשובים למערכת העיכול ולבריאות הכללית. ב י ן הארוחות כדאי לשתות מיץ גזר עם סלרי וסלק, או מיץ רימון מהול במים. היעדר הסיבים במיצים מאפשר ספיגה אופטימלית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2011 | 17:25 | מאת: שגית

שלום, ראיתי מתכון לגבינה מקשיו שאחריי השרייה וטחינה שמים בצנצנת ,מכסים בבד ומשאירים מחוץ למקרר יומיים. האם לא מצטברים חיידקים רעים בצורה כזאת? תודה.

12/06/2011 | 07:53 | מאת: צביקה קורן

שגית שלום, אני לא מכיר את המתכון הזה, אבל בשיטת אן ויגמור עושים "גבינות" משקדים ואגוזים ואין בעיה, אם עושים את זה נכון. אם את חוששת, תוותרי על הרעיון ותאכלי שקדים אגוזים חיים. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2011 | 12:32 | מאת: עודד

שלום רב, אני מבין שעל פי גישת התזונה הטבעית חימום שומנים אינו מומלץ. אנחנו אכן משתדלים להמנע מלהוסיף שומנים לבישול ולאפיה אולם יש מאכלים (כגון מאפים שונים) שמכילים בכל זאת מעט שומנים (אפילו בחיטה מלאה יש מעט שומן באופן טבעי...). רציתי לשאול כיצד ניתן להפחית את התחמצנות המרכיבים השומניים - האם בישול/אפיה בחום גבוהה למשך זמן קצר עדיפים על בישול/אפיה בחום נמוך למשך זמן ארוך יותר? תודה מראש, עודד

12/06/2011 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, טיגון, אפייה, בישול וכל חימום של שמנים צמחיים בחום גבוה פוגעים בהם. מכאן תמשיך הלאה לפי הבנתך. לפעמים אין ברירה ו"חייבים" לחמם ולטגן. לפחות תקפיד לצרוך גם שמנים צמחיים שלא חוממו. בהצלחה צביקה קורן

10/06/2011 | 19:06 | מאת: מעיין

האם פרכיות אורז מחיטה מלאה+דבש+תה קמומיל סלט ירקות ממלפון עגבניה לימון גזר חסה טונה או טחינה תפוח סמיט ביצה ביום לחם שיפון זה תזונה טיבעית טובה להרזיה

11/06/2011 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אם זה כל מה שאת אוכלת, זה נראה לי מעט מידי. טונה מקופסה זה לא מזון טבעי. פריכיות אורז זה מזון מעובד ולא טבעי. אורז מלא, דוחן, קינואה - זה מזון טבעי. גם תפוח סמיט לא מומלץ בעיני בגלל החמיצות. כדאי לגוון את סוגי הפירות והירקות. חבל שאת מענה את עצמך ב"דיאטה" קפדנית. כמה זמן תוכלי להמשיך בצורה כזאת? תזונה טבעית, מאוזנת היא תזונה שאפשר להמשיך בה לאורך זמן ולא עד ש"מורידים" 2 או 5 קילו ואז עולים הכול בחזרה. בקיצור, אם בריאותך חשובה לך ולא רק הגיזרה, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

11/06/2011 | 20:47 | מאת: דנה לוי

אז אפשר להחליף את הפרכיות והדבש ללחם שיפון +דבש בבוקר את הטונה במה להחליף דג? ולמה תפוח זה לא טוב נטורפטית אמרה לי שזה מעולה

11/06/2011 | 20:55 | מאת: תשובה תשובה תשובה

ועשיתי את התפריט הזה של התזונה הטיבעית אני מאמינה בלאט לאט אי אפשר להוריד הכל בבת אחת מהתפריט תפוח סמיט הומלץ ע"י נטורופטית טונה מחליף את הבשר חזה עוף אי אפשר דג אין ברשותי כל יום מה אני יכולה לעשות כדי לאכול הכי טיבעי שאני יכולה? בלי סוכרים/בשר /מוצרי חלב ושומנים אז פה ושם יש דברים מעובדים כמו פרכיות וטונה - אם יש להם תחליפים שאני אוהב לא קינואה וכאלה אני לא אוהבת תודה

10/06/2011 | 17:22 | מאת: רינה ינקילביץ

שלום ותודה מראש, אני סובלת זה 6 חודשים מעצירות קשה. יש לי יציאות כל יום אבל הם יוצאות כמו אבנים וכל מה שאני עושה או אוכלת לא עוזר לחיבור הצואה לגוש אחד. אני אוכלת כל יום 1 מכל ירק מלפפון פלפל אדום או צהוב גזר קולורבי 2עגבניות 1 כף שמן זית ולימון. אני שותה כ-1.75 עד 2 ליטר מים ליום. מתעמלת 5 ימים בשבוע לפחות 50 דקות ביום. בערב אוכל 2 יוגורט ביו עם 2 תמרים ו- 2 שזיפים יבשים. כל בוקר אני מוסיפה לסלט 7 שקדים וחופן קטן של אגוזי מלח. אחרי הספורט אוכלת 2 פרוסות לחם קל מרוח עם טחינה גולמית מ- 100% שומשום. ועדין שום דבר לא עוזר . הומלץ לי לצרוך "נורמלקס" אני מעדיפה ללא תרופות אם אפשר. והאם נורמלקס יעיל ולא ממכר או גורם לתופעות בלתי רצויות. אני בת 66 במשקל תקין ובריאות תובה חוץ כמובן מהעצירות. עשיתי קולונסקופיה והכל בסדר. אודה לך על תשובה מהירה אני ממש סובלת. שוב תודה רינה

12/06/2011 | 10:15 | מאת: עדי מילר

שלום רינה האם התחלת לאחרונה ליטול באופן קבוע תרופות כלשהן ??? בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

18/06/2011 | 11:33 | מאת: רינה ינקילביץ

עדי מילר תודה, לא התחלתי לקחת שום תרופה חדשה. נכון להיום אני לוקחת רק אלטרוקסין 50 מק"ג, סידן 600 מ"ג, ויטמין די 800 מ"ג. הוספת שאלה: האם ניתן לקחת את הסידן יחד עם הויטמין די? או עדיף בנפרד. נאמר לי לקחת את הסידן בלילה על קיבה ריקה עם פרי, וזאת אני עושה האם אפשר לצרף לזה גם את הויטמין. כיום אני לוקחת את הויטמין בצהרים עם האוכל. ושוב תודה , רינה ינקילביץ

10/06/2011 | 13:39 | מאת: רביב

מה אתה מציע ? שמעתי שזה גורם לטרשת נפוצה ? חוסר בויטמין הזה משפיע על הגוף.. תודה!

11/06/2011 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

רביב שלום, חוסר ויטמין D משפיע לרעה על מערכות רבות בגוף. הפתרון הפשוט הוא להיחשף לשמש 8-10 דקות בקייץ ו 15 - 20 דקות בחורף. לצערי רוב האוכלוסיה לא עושה זאת ולכן צריך לקחת תוסף ולבדוק שוב אחרי 3 חודשים. אם אתה לא צמחוני, אתה יכול לאכול דגי ים שמנים שעשירים בויטמין D בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 21:19 | מאת: רונית

היי, אני בשבוע 35 ויש לי מס' שאלות: 1. האם זה בסדר אם אנסה לגמול את עצמי מקפאין כרגע? כיום אני שותה 2-3 כוסות ביום. 2. כשבוע שאני סובלת מגיהוקים בעלי ריח רע מאוד (כמו ביצה סרוחה), על מה זה מצביע? תודה רבה מראש.

10/06/2011 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, תמיד טוב להימנע מקפאין ובמיוחד בזמן ההריון. לנשים הרות אני ממליץ להימנע גם ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל מסוכנים (E-numbers ), שומנים מוקשים (מרגרינה) ולהגביל את צריכת המלח והסוכרים. מידע נוסף תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. לגבי הגיהוקים, כדאי להגביל את כמות הבשר והביצים ולשתות מיצי ירקות. אם את באמת מעוניינת לשפר את בריאותך, כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 20:39 | מאת: אלינה

תודה על התשובות יש לי עוד כמה אשמח אם תענו . 1.אמרתם שעוף לא בריא ,מה אם ביצים וכמה כדי לאכול ביצים לשבוע ? 2.היה לפני כמה זמן תחקיר שאמרו שחלב איננו בריא .. האם זה רק חלב פרה ? זאת אומרת חלב עזים,חלב סויה זה בריא ? תודה (:

10/06/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

אלינה שלום, 1. ביצים אפשר לאכול, רצוי מגידול אורגני. היום נותנים לתרנגולות הרבה זבל. 2. החלב הוא נושא ששנוי במחלוקת.קשה לי להרחיב במסגרת הפורום. מציע שתקראי מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 אגב, בשאלות הקודמות בנושא מזונות מעוררים, חבל שלא שאלת איזה מזונות "מעייפים"... (קפה, סוכרים, קמח לבן, מלח, אלכוהול). אם תימנעי מהחומרים המזיקים אולי לא תצטרכי תרופות מעוררות... גם על כך תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 19:41 | מאת: איתן

באתר של אורח חיים בריא קראתי כי יש הבדל בין סוגי מסחטות מיצים , הם ממליצים על מסחטות סליליות לעומת מסחטות צנטרפוגליות , האם ההבדל באיכות משמעותי ? ההבדל הכספי הוא גדול ביותר .המטרה היא לשימוש יומי לארוחת בוקר משפחתית של ירקות קשים וקצת פירות בשביל הטעם.

10/06/2011 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, יש שלושה סוגים של מסחטות: 1. סיבובים מהירים (צנטריפוגלית) - הנפוצה ביותר והזולה ביותר. המיץ פחות איכותי. 2. גליל או סליל בסיבובים איטיים יחסית (דומה למטחנת בשר) - טובה יותר אבל יקרה יותר. 1,000 - 2,000 ש"ח. masification 3. דחיסה - היקרה ביותר (כ $2,500) הטובה ביותר, שומרת על הערכים התזונתיים של הפרי. compresion לשיקולך תוכל למצוא באינטרנט את כל הסוגים. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 16:12 | מאת: הילה

היכן אפשר לרכוש את צמח הםליקורניה

10/06/2011 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

תחפשי בגוגל, יש שם תשובות שלאלותייך

09/06/2011 | 00:08 | מאת: אורית

השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר? תודה

09/06/2011 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום אכן כן זה הפגמנט הטבעי בעדשים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2011 | 09:24 | מאת: אורית

אבל זה בסדר שאחרי שהשרתי אותם יום ושטפתי, הם כמעט איבדו את הצבע והפכו להיות בגוון ירקרק כהה. רציתי לדעת אם לא רימו אותי וצבעו אותם, או שככה זה עדשים שחורים. תודה

09/06/2011 | 00:02 | מאת: אורית

השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר? תודה

12/06/2011 | 10:11 | מאת: עדי מילר

שלום אורית זה בהחלט בסדר גמור בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/06/2011 | 22:40 | מאת: סיוון

שלום רב, אני בת 32, יש לי כמה בעיות בריאותיות: קוליטיס, פטריה עיקשת כלל מערכתית, המעי מאוד רגיש, אני כל הזמן בדיאטה - ללא כל הדברים שקשים יחסית לעיכול המגרים ולו במעט את המעיים: בלי שעועית/עדשים, בלי דגנים מלאים, בלי ירקות כמעט (רק מעט ירקות שרש מבושלים), בלי מזון שומני/מטוגן, בלי אגוזים/זרעים, ללא מוצרי חלב, מכל הבשרים - רק עוף רזה. אני לוקחת הרבה ויטמינים בכדורים וגם פרוביוטיקה. אני מחפשת מקורות לויטמינים וערכים תזונתיים ממזון שלא יגרה לי את המעיים. בתקווה שאפשר לתפקד ללא כל כך הרבה כדורים. קראתי שאפשר לצמצם את פעילות הקנדידה ע"י אכילת שום. האם שום מבושל יכול להועיל אפילו טיפה? (די ברור לי שרוב הדברים החשובים מתים עם הבישול) האם חלב אגוזים מבושל עוד מכיל ערכים תזונתיים כלשהם? האם יש דרך לבשל את הקטניות כך שזה לא יגרה את המעיים? האם יש אגוזים שעדיף להתחיל איתם - שהם קלים יותר לעיכול? ניסיתי תמצית זרעי אשכוליות. הקנדידה בנרתיק נעלמה מייד אחרי עשר שנים שהיא נמצאת שם קבוע, אבל אחרי יומיים זה גרם לי להתקף דלקת המעיים ונאלצתי להפסיק. כנ"ל שמן אורגנו בטיפות. כנ"ל תה לפאצ'ו הנוגד פטריות. אני מחפשת בכל אינטרנט מה עוד אוכל לנסות. אנא, עיזרו לי, כוונו אותי. אני עושה יוגה ומעט הליכה. מאוד רוצה להבריא. תודה מראש, סיוון

09/06/2011 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום לדעתי את חייבת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית המתאימה למצבך. אל תסתפקי בעצות של הפורום כיוון שכאן אנו לא רואים את התמונה המליאה לגבי שאלותייך 1. יש להשרות את הקטניות אפילו עד 3-4 ימים ולבשל זמן רב. 2. לגבי שום מבושל הוא פחות עוזר לקנדידה. 3. יש לתקוף את הקוליטיס והקנדידה מהכיוון של חיזוק מערכת חיסון. (כורכום ואנזימי עיכול. 4. ובנוסף הייתי ממליצה על רפלקסולוגיה להרפייה והרגעה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2011 | 10:07 | מאת: סיוון

אני עושה באופן קבוע דיקור סיני אצל מטפל ביישוב שלנו. אולי כדאי באמת לעבור למומחה אחר. כורכום אני לוקחת כבר כחודש, הוא באמת עוזר קצת. עדשים אני מנביטה יומיים-שלושה עבור ילדיי, כי קראתי שכך הסידן וויטמינים וחלבונים רבים זמינים הרבה יותר. אז את המונבט לבשל שעה? יותר? והסידן/חומצות אמינו לא נהרסים? (ויטמינים, בטח, כבר לא ישארו..)

08/06/2011 | 22:01 | מאת: אלין

יש לי מס' שאלות לגבי תזונה . 1. האם בשר עוף הוא בריא וכמה רצוי לצרוך בשבוע ? 2.איזה סוג של דגים הכי בריא ? (סלומון, קרפיון). 3.איזה מזונות הם מזונות מעוררים כאלה שנותנים אנרגיה ( אני מרגישה עייפות רוב היום למרות שאני יושנת 7 שעות ) . 4.באיזה מזונות חוץ מחלב יש סידן ? ( אני לא שותה חלב ). תודה (:

09/06/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלין שלום 1. אנחנו לא ממליצים על עוף 2. דג סלמון, מקרל, סול, דגים של ים צפוני המכילים אומגה 3. 3. לגבי העייפות את צריכה לבדוק מדוע את עייפה. מזונות מלאים שיש בהם ויטמיני B כמו דגנים מלאים קטניות .אגוזים. 4. שקדים ,טחינה יש סידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2011 | 17:28 | מאת: קובי

עדי שלום , אני סובל מיציאות עם נטיה לשילשול עם כניסות לשרותים מספר פעמים בעיקר בשעות הבוקר,הומלץ לי ע"י רופא גסטרו לקחת אגיוקר,האם זה יכול לעזור מניסיונך?או שיש לך המלצות נוספות -אנא תשובתך בהקדם.

08/06/2011 | 22:00 | מאת: עדי מילר

קובי שלום אני ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קלינית לשם בירור מקיף את הסיבה לכך וכמובן להמליץ באתם על תזונה מתאימה ובמידת הצורך על שימוש בתוספי תזונה. חשוב לי לציין ששינוי תזונתי ללא שימוש בתוספים כאלו האחרים עשוי לעזור במקרה זה. בהצלחה רבה

07/06/2011 | 06:53 | מאת: טירי

08/06/2011 | 21:53 | מאת: עדי מילר

שלום פחמימות מורכבות מכילות מיחידות סוכר רבות ונחלקות לשני סוגים: עמילן ותאית. עמילן: הצורה העיקרית ביותר לאגירת פחמימות בצמחים. נמצא בדגנים שונים (חיטה, שעורה, שיפון, אורז, שיבולת שועל, דוחן ותירס) וקטניות שונות (אפונה, שעועית, עדשים, פול ועוד). תאית: בנויה מיחידות סיבים ארוכות המספקות תמיכה לשלד הצמח, והיא המקור לסיבים תזונתיים ולפיכך בעלת חשיבות רבה. נמצאת בפירות, בירקות ובדגנים מלאים. חשוב לציין שתהליך העיכול של פחמימות מורכבות הינו איטי והדרגתי, שחרור הסוכר לדם מתבצע באיטיות ועל כן, אינו גורם לעליית סוכר חדה בדם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/06/2011 | 22:16 | מאת: שי

שלום רב! אלו מזונות ומשקאות טוב לצרוך למי שיש לו חוסר בויטמין D?. תודה.

07/06/2011 | 08:36 | מאת: שי

האם חוסר בויטמין D (יצאה לי בבדיקת הדם תוצאה של 12ng/ml) עלול לגרום לבעיה כלשהיא באיכות הזרע? ואם כן, כיצד מטפלים בכך? אני עומד לפני טיפולי הפריה חוץ גופית ולכן חשוב לי לדעת. תודה מראש.

07/06/2011 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, ויטמין D נמצא בעיקר ברקמות ובשומן של דגים. אפשר לקבל אותו גם בחשיפה לשמש. לרוב האוכלוסייה חסר ויטמין D הפתרון הוא לקחת תוסף בטיפות או בקפסולות של שמן כבד דג. חוסרים תזונתיים ובכלל זה חוסר ויטמין D עשויים להשפיע על איכות הזרע ועל הבריאות הכללית. חבל שאתה מתמקד רק בבעיית ההפריה ולא בבריאותך הכוללת . מציע שתפנה עם זוגתך לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

קיבלתי את זה מתזונאית טבעית. היא אמרה לקחת טיפה פעמיים ביום למשך חודש. אתה מכיר את זה?

07/06/2011 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, האם מדובר במיץ, או בתמצית, או במיצוי אלכוהולי? כל אחד שותים בצורה ובכמות שונה. אם אתה מאמין בתזונאית שלך תעשה מה שהיא מבקשת. אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" וכתבתי על כך רבות בפורום. בריאות משיגים רק מתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת ולא מתוספים ותמציות. בהצלחה צביקה קורן

משקה מונהווי הינו תערובת מרעננת של הפרי הברזילאי אסאי - אחד מפלאי הטבע הטעימים - ו - 18 פירות אחרים. נוסית המשקה הכשרה מבוססת על פילוסופיית איזון-גיוון-מתינות. רכיבים: רכז מיץ פרי האסאי, רכז מיץ אסרולה,רכז מיץ תפוחים, רכז מיץ אגסים, רכז מיץ ענבים, מים, מחית אגסים, מחית בננה, רכז מיץ שזיפים, רכז מיץ אננס, רכז מיץ קיווי, מחית חמוציות, רכז מיץ פסיפלורה, רכז מיץ סמבוק, רכז מיץ אוכמניות, מחית בילברי, רכז מיץ וולפברי, רכז מיץ דובדבנים, חומרי טעם וריח טבעיים, רכז מיץ רימונים, רכז מיץ ליצ'י, חומר משמר: נתרן בנזואט E211, חומצת לימון, רכז מיץ פטל שחור. עבר פסטור. ללא חומרי טעם וריח מלאכותיים, ממתיקים וללא תוספת סוכר. שימוש מומלץ: לשתות 1-2 מנות פעמיים ביום (30 מ"ל למנה) לנער היטב לפני השימוש. לשמור בקירור לאחר פתיחה. היצרן: מעבדות סורנקו בע"מ, יוטה ארה"ב. כאשר באישור הרבנות הראשית. זה כמו בקבוק של יין. אנא תשובתך. תודה .

06/06/2011 | 13:40 | מאת: מנגנ

איזה חלב ראוי לבני אדם ?

07/06/2011 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, החלב הוא נושא ששנוי במחלוקת. קשה לי להרחיב במסגרת הפורום. מציע שתקרא מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 בהצלחה צביקה קורן

05/06/2011 | 21:23 | מאת: נורית

שלום טובה ו/או צביקה, יש לי ילד בן 5 והוא יותר "חולני" מהאחים שלו. הוא עם אסתמה ויש לו אין ספור רגישויות ככה שאני שומרת על בריאותו מאוד ומקפידה עליה. רציתי לדעת לגביי מולטי ויטמין לילדים של סולגאר שחברה המליצה לי. אשמח לדעת את דעתכם. לילה טוב

06/06/2011 | 08:27 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, אפשר לתת מולטיויטמין לילד לתקופה מוגבלת אבל הטיפול בבעיה צריך להיות מקיף יותר. אנא קראי למטה את התשובה שנתתי לפיני. במקרה של בנך אולי צריך להגביר פעילות גופנית, המתאימה לו. בהצלחה צביקה קורן

05/06/2011 | 13:33 | מאת: פיני

שלום, בני בן 8 ועוסק הרבה בספורט,קרי,פעמיים בשבוע אימון כדורגל בקבוצה,עוד פעמיים בשבוע אמוני טניס ומלבד זה פעילות ספורט עצמית בשישי שבת. קרה שפעם או פעמיים נתפסו לו השרירים בחלק גב תחתון.שמעתי שמגנזיום יכול לעזור.האם נכון?באיזה מינון? תודה,

06/06/2011 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

פיני שלום, אני לא מתלהב לתת "תרופות" לילד בן 8. אולי צריך להפחית מעוצמת האימון ותדירותו? אולי כדאי לבדוק את התזונה שלו, להעשיר אותה בפירות, ירקות, אגוזים, שקדים וזרעים, העשירים בסידן אשלגן ומגנזיום ולהפחית סוכרים, שוקולד, משקאות קלים ומוגזים ש"זורקים" סידן מגנזיום ומינרלים חשובים מהגוף. אגב, תוסף מגנזיום עלול ליצור חוסר בסידן... כדאי לפנות לייעוץ אישי תזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

04/06/2011 | 22:19 | מאת: מלכה

אני בת 63.5 לפי בדיקות דם תיפקודי כבד -נמצאה שיש לי מחלת כבד - PBC שחמת מרתית ראשונית,-אני מטופלת בכדורים "אורסולית", שהם עוזרים לי מאוד,והבדיקות תיפקודי כבד בסדר. אני גם נותלת כדורים "ליפיטור" להורדת כולסטרול.רמת סוכר -112 שאלה שלי, איזה אוכל אלול להזיק לכבד:-מה מותר וממה כדאי להמנע. מבקשת היתיחסות לסוגי פירות,ירקות,פחממות,בשרים,דגים,פיצוחים, ,קטניות........ אבקש לקבל תשובה. תודה.

05/06/2011 | 10:46 | מאת: עדי מילר

שלום מלכה באופן כללי ביותר מומלץ לאכול פירות, ירקות, מוצרי חיטה מלאה, וכמות קטנה של חלבונים. מוצרים אלו עשירים בחומרים מזינים ביניהם ויטמינים A, C ו E הנוטים להתפוגג במהירות מגופם של חולי שחמת הכבד. בנוסף, יש להגביל את צריכת המלח. זוהי תשובה כללית ועל כן אני מציעה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפנייה לדיאטנית קלינית לשם קבלת ייעוץ אישי אשר הכרחי במצבך. בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/06/2011 | 19:44 | מאת: מיה

מה כמות המומלצת של EPA וDHA הכוונה מה היחס?

05/06/2011 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, כדאי לצרוך גלולה שיש בה יותר EPA מ DHA - פי שנים או שליש DHA ו 2/3 EPA. מידע חשוב נוסף תמצאי באתר של גיא בן צבי בכתבה הבאה: http://www.omega3galil.com/web/8888/nsf/ARCLookup.taf?_function=details&_ID=148489&PF=20&did=5922&G=16077&lang=HE&SM=16243&_UserReference=8D25D6641040AE374DEB0CC5 זה אמנם אתר מסחרי, אבל יש בו מידע מקצועי רב ערך. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה קורן

03/06/2011 | 07:04 | מאת: שימי

שלום רב ד"ר מילר. אני בן 21 ואני בגובה של 175 ס"מ ומשקלי 55 קילו אני מאוד אשמח לטיפ קטן איך להשמין. בתודה מראש שימי.

05/06/2011 | 10:35 | מאת: עדי מילר

שלום שימי משקלך נמצא מתחת לטווח התקין ועל כן הייתי ממליצה לגשת תחילה לרופא המשפחה לצורך בירור רפואי. לצורך עליה במשקל מומלץ להוסיף לתפריט היומי מזונות מרוכזים קלורית כמו טחינה, אגוזים, חלבה, גרנולה, פירות יבשיים וכו'.כמו כן, יש בהחלט מקום להתייעץ עם דיאטנית קלינית באופן פרטני ואף לשקול תוספת של משקה העשרה. בהצלחה רבה עדי

03/06/2011 | 02:07 | מאת: תהילה

שלום.אני בת 39, שוקלת 44 על 160 סמ'.רוב חיי הייתי רזה מדי עם תיאבון קטן אך בריאה.בגיל 28 קיבלתי סטרואידים בשל דלקת וכך עליתי ל58 קילו. לאחר סיום התרופות ירדתי ל50 קילו ושם התייצבתי. לפני כחצי שנה הפכתי לטבעונית בריאה, כלומר הורדתי גם את הדברים הלא בריאים שהם טבעוניים-קרי סוכרים,ממתקים וכו' ולכן ירדתי שוב במשקל.הדברים המשמינים והבריאים-שקדים,טחינה,אבוקדו-איני יכולה לאכול מהם בכמות שצריך כדי לעלות.התיאבון שלי קטן כמו שהיה כל חיי. האם ישנה איזושהי תרופה או כדור היכולים לפתוח את התיאבון?

03/06/2011 | 05:59 | מאת: צביקה קורן

תהילה שלום, מדוע את מחפשת כדורים אם עברת לטבעונות, ישנם כמה פתרונות טבעיים. לדוגמה: - חליטה מצמחי מרפא משפרי תיאבון כמו: מנטה, נענע, קורנית, זעתא, טימיה, ילקוט הרועים ועוד. - פעילות גופנית סדירה ונמרצת. - תזונה טבעית, מ א ו ז נ ת ועתירת קלוריות. בכל אופן, מעבר לכך אני לא מכיר תרופה לנושא. כדאי לפנות לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

02/06/2011 | 19:23 | מאת: חנה

ראשית, תודה רבה לראשי הפורום ויישר כח על מענה מהיר והתייחסות רצינית ומקצועית למרות ובהתייחס לקושי הקשור למגבלות של פורום. ומספר שאלות: א) איזה שמן מומלץ לתוספת לתבשילים? שמן זית מתאים לסלט ולא לתבשיל. לפני מספר חודשים פורסם כי שמן קנולה אינו בריא והוא בכלל שמן מכונות. הפסקתי לצרוך אותו. האם יש אמת בכך או שהוא כן איכותי ומתאים לשימוש. לאחרונה מדברים בשבח שמן הקוקוס שהוא הכי מתאים לאפיה ולבישול והרי הוא שמן רווי? האם שמן זרעי ענבים טוב לשימוש? בטעמו הוא שמן מאד עדין ומתאים לכל סוג של מאכל, אולם ניתן להשיג אותו רק מזוקק ולא אורגני. מה דעת המומחים? ב) ירקות עלים ירוקים שסופגים רעלים, חשוב לצרוך אורגני אולם אני משיגה רפרטואר מצומצם את הנפוצים כמו פטרוזיליה כוסברה שמיר וסלרי. האם כדאי לקנות השלמות כמו נענע, אורגנו, עירית, טימין וכו' מתוצרת רגילה בשוק או בסופר כדי לגוון או שעדיף לוותר עליהם? ג) נייר אפיה - האם הוא בטוח לשימוש, האם ידוע מהו החומר שמצפה אותו שלא נדבק. כמו כן כאשר הוא נחרך/נשרף האם הוא משחרר חומרים רעילים? בתודה מראש שבת שלום וחג שמח

03/06/2011 | 06:11 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, תודה על המשוב החיובי. לשאלותייך: א) איזה שמן מומלץ לתוספת לתבשילים? - כל חימום של שמן צמחי מקלקל אותו המידה זו או אחרת. אם "חייבים" אני ממליץ להשתמש בשמן זית או שמן קוקוס. לפני מספר חודשים פורסם כי שמן קנולה אינו בריא והוא בכלל שמן מכונות. הפסקתי לצרוך אותו. האם יש אמת בכך או שהוא כן איכותי ומתאים לשימוש. - בדקתי את הנושא וכתבתי על כך. אין מחקרים התומכים במאמר שהופיע בעתונות. להלן עיקרי הדברים: שמן קנולה הוא שמן חדש יחסית בשוק שמקורו בקנדה. הוא מופק מצמח הליפתית (rapeseed) ומשמש לתיבול סלטים, לבישול ולטיגון. השמן מכיל 55% חומצת שומן חד בלתי רוויה (הנמצאת בשפע בשמן זית), 40% חומצות שומן רב בלתי רוויות (אומגה-3 ואומגה-6) ורק 5% שומן רווי. הוכר כבטוח לשימוש (GRAS) על ידי ה FDA האמריקאי. השמן מומלץ לשימוש בשל יחס טוב (1:4) בין חומצות שומן אומגה-3 ואומגה 6 ובשל היותו עשיר ב חומצת שומן חד בלתי רוויה. לאחרונה התפרסמו מספר דיווחים, בעיתונות ובאינטרנט, ששללו שימוש בשמן קנולה. לאור פניות של כמה חברים, חקרתי את הנושא ביסודיות. קראתי מאמרים בעד ונגד. מצאתי 450 מחקרים בהם קיימת התייחסות לשמן קנולה. לא מצאתי ביסוס מחקרי או אחר לטענות שהושמעו כנגד השמן הזה. מסקנה והמלצה שלי: אפשר ורצוי להשתמש בשמן קנולה, אורגני, מכבישה קרה (לא מזוכך!). הערה לסדר: ככלל, טיגון מזון פסול בראיית התזונה הטבעית, כך שכל הויכוחים "איזה שמן טוב יותר לטיגון" לא רלבנטיים בעיני. מקורות ומידע נוסף: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2691543 http://web.archive.org/web/20010809065733/http://www.cansa.co.za/facts_myths_diet_canola.asp (האגודה לסרטן של דרום אפריקה). http://www.snopes.com/medical/toxins/canola.asp ("אגדות עירוניות" - snopes) על שמנים בכלל תוכלי לקרוא בקישור הבא: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=134 לאחרונה מדברים בשבח שמן הקוקוס שהוא הכי מתאים לאפיה ולבישול והרי הוא שמן רווי? - שמן קוקוס מומלץ לשימוש וזה מגובה במחקרים רבים. גם על כך כתבתי מאמר מקיף אותו תוכלי לקרוא בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=136 האם שמן זרעי ענבים טוב לשימוש? - בהחלט כן! נסי למצוא בחנויות טבע. ב) ירקות עלים ירוקים שסופגים רעלים, חשוב לצרוך אורגני אולם אני משיגה רפרטואר מצומצם את הנפוצים כמו פטרוזיליה כוסברה שמיר וסלרי. האם כדאי לקנות השלמות כמו נענע, אורגנו, עירית, טימין וכו' מתוצרת רגילה בשוק או בסופר כדי לגוון או שעדיף לוותר עליהם? - ירקות עליים לא "סופגים רעלים". מכיוון שהם פגיעים יותר הם מרוססים יותר. תמשיכי לנסות לקנות מגידול אורגני. ג) נייר אפיה - האם הוא בטוח לשימוש, האם ידוע מהו החומר שמצפה אותו שלא נדבק. כמו כן כאשר הוא נחרך/נשרף האם הוא משחרר חומרים רעילים? - אני לא יודע ממה הוא מורכב, אבל הוא לאתמים וכך גם "נייר כסף". תשתמשי בסירי פיירקס. מציע לך לקרוא מאמרים ומבזקי בריאות באתר שלי. אם תשלחי אלי מייל דרך האתר שלי אוכל להוסיף אותך לרשימת הדיוור לקבלת מבזקי בריאות. בהצלחה צביקה קורן

05/06/2011 | 20:29 | מאת: חנה

שלום. תודה לצביקה על התשובה המהירה ומושקעת.קראתי מהחומר שהעברת בקישורים. האתר שלך מעניין ועשיר באינפורמציה.לגבי שמן זרעי ענבים יש בחנויות טבע אולם רק מזוקק ולא אורגני, האם למרות זאת אתה ממליץ עליו. לגבי תבשילים- אני מוסיפה את השמן לאחר שהתבשיל הורד מהאש והתקרר קצת. בנושא סידן - ידוע לי שסידן קרבונט פחות זמין לגוף וציטרט ידוע כטוב ונספג. חשוב לי לדעת מה ידוע על סידן פוספט, מה יתרונותיו וחסרונותיו והאם תוסף המכיל שילוב סידן פוספט וציטרט מומלץ? בתודה רבה

01/06/2011 | 00:25 | מאת: נדב

אני התחלתי להתאמן לאחרונה בחדר כושר, הבעיה היא שאני עובד בלילת משעה וישן מ12:00 בצהריים עד 16:30 באופן קבוע, איך אמורים להיות הרגלי האכילה שלי

01/06/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

נדב שלום, לא הבנתי מהן שעות העבודה שלך ומתי אתה ישן האם אתה ישן רק 4.5 שעות ביממה? אם כן, זה מעט ואתה מסכן את בריאותך. בכל מקרה, אתה יכול להתאמן כשעה לאחר הקימה מהשינה. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2011 | 15:07 | מאת: שלום

יש לי בר מיצווה ואני שוקל 55 והגובה שלי1.48 האים תוכלו לעזור לי בדחיפות זה עוד שבועיים הבר מיצווה

01/06/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגילך א ס ו ר לעשות דיאטה חריפה. בשבועיים הקרובים (וגם אחרי הבר מצווה) תוריד מהתזונה את כל הממתקים, הקמחים, הסוכרים והמשקאות המתוקים והמוגזים. תשתה רק מים עם קצת לימון ותה צמחים. תעשה פעילות גופנית כל יום. בהצלחה צביקה

03/06/2011 | 00:03 | מאת: אמילי

על תוסף תזונה טיבעי שאני משתמשת בו שנקרא "אצות ים" של סולגאר. זה תוספים שאתה יכול לקחת והם עוזרים לחילוף החומרים ובלוטת התריס ויש יציאות רכות ומרובות יותר. חשוב לשתות איתם הרבה מים. יש שם הרבה יוד וזה בריא. בכל מקרה הייתי ממליצה לך ללכת להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לפני אבל זה יכול להועיל. מזל טוב ילד בר מיצווש

31/05/2011 | 11:20 | מאת: עוזי

שלום ברצוני לשאול איזה סוג גרנולה אוכל לצרוך כחולה סוכרת סוג 2 בתודה מראש עוזי

31/05/2011 | 12:54 | מאת: צביקה קורן

עוזי שלום, בעיני גרנולה זה לא מזון איכותיי בגלל הקלייה וכמות הסוכר הגבוהה. נסה לקנות מיזלי ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים או אלכוהוליים. כוסמת, דגנים מלאים וקיטניות מועילים לאיזון סוכר. כדאי להימנע ממזון תעשייתי ומעובד ככל שניתן. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2011 | 09:19 | מאת: שאלה חשובה

שלום, אמנם התוצאה של הסוכר שלי עדיין בנורמה אך מתקרבת ל100... רציתי לדעת אם העובדה שאני לא אוכלת סוכר מעכשיו ישפיע על התוצאה העתידית תוך כמה זמן זה יקרה.....

31/05/2011 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, תוצאה הקרובה ל 100 וגם מעט מעל 100, מהווה מקור לדאגה. כדאי מאד לטפל בתזונה (לא רק הורדת סוכר), לאזן את המשקל ולעסוק בפעילות גופנית סדירה ונמרצת. בהצלחה צביקה קורן

01/06/2011 | 08:15 | מאת: חשוב לציין....

לא ציינתי שאני בהריון - פרט חשוב

30/05/2011 | 18:09 | מאת: פאני

אני מעוניינת ללמוד לימודי תזונה טבעית, רק אני לא יודעת איפה. מישהו יכול להמליץ?

31/05/2011 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

פאני שלום את יכולה להתקשר אלי 0546829699 ואנחה אותך אני מרצה במכללת רידמן המכללה הגדולה בארץ לרפואה משלימה אפשרות נוספת כנסי לאינטרנט ורשמי מכללת רידמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2011 | 13:16 | מאת: פאני

תודה שענית לי. ביקרתי באתר המכללה, רק לא רשום האם התעודות מוכרות, כוונתי היא האם אפשר לעבוד אח"כ בקופות חולים ובתי חולים בארץ? אשמח אם תשיבי לשאלתי.

כמי שהשתתפה בעבר בסדנאות מיצים, רציתי להמליץ בכל לב על סדנת המיצים של צביקה קורן בה השתתפתי לאחרונה. הסדנה היתה נפלאה בכל המובנים. מקום בו חוברים יחד הרצון הכן לסייע לזולת, היושרה, הפשטות, החמימות יחד עם מקצועיות לעילא ולעילא- אינו מחזה נפוץ במחוזותינו. רוב סדנאות המיצים קיבלו לצערנו אופי שיווקי אגרסיבי שלא לומר פלצני ומתנשא. צביקה, בדרכו המיוחדת, הופך את הסדנא לבית שנעים להיות בו בתהליך המאד חשוב הזה של ניקוי הגוף מרעלים, ומלווה את הסדנה בהרצאות מאלפות על נושאי בריאות ותזונה. הוא מרצה בצורה רהוטה ומובנת ונותן מקום לשאלות והבהרות. האיש הוא "אנציקלופדיה מהלכת" ואין שאלה שאין לו עליה תשובה והסבר. בקיצור- מומלץ מאד, כבר אמרתי?

31/05/2011 | 12:48 | מאת: צביקה קורן

לבנה היקרה, תודה על המשוב החיובי והמפרגן. אמנם זה נראה "שיווקי" ומוזמן, אבל אני אשאיר את זה בפורום, כדי שעוד גולשים יוכלו ליהנות בעתיד מהסדנאות שלנו. אוסיף את התגובה שלך ל"חוויות משתתפים" באתר שלי. שמחתי לפגוש אותך במציאות אחרי הרבה "מפגשים" בפורום.... להתראות צביקה

30/05/2011 | 13:04 | מאת: שני

האם שומשום מלא וקימל צריך לטחון או לא חייביפ(לעומת קצח ופשתן). כמה כפיות ביום מותר מפשתן טחון,שומשום מלא וצ'יה. כל מה שטוחנים חייבים לשמור בפריזר ? שמוש ביר יבש,כוסברה בזליקיום אורגנו,לסלט זה מוסיף ובריא?כשאין בבית ירק טרי.תודב מראש

31/05/2011 | 12:45 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, האם שומשום מלא וקימל צריך לטחון או לא חייביפ(לעומת קצח ופשתן). - רצוי מ א ד לטחון. הטחינה משפרת את הספיגה של החומרים המועילים שנמצאים בתוך הגרעין. כמה כפיות ביום מותר מפשתן טחון,שומשום מלא וצ'יה. - 1 - 2 כפות ביום. כל מה שטוחנים חייבים לשמור בפריזר ? - חיובי! לא לקנות טחון מוכן. לקנות מטחנת קפה ולטחון בבית. שמוש ביר יבש,כוסברה בזליקיום אורגנו,לסלט זה מוסיף ובריא?כשאין בבית ירק טרי. - חיובי! מומלץ! בהצלחה צביקה קורן

30/05/2011 | 11:41 | מאת: סוזי

אני בת 50+.יש לי עודף משקל של 10 קג' בערך. אני ממש לא מצליחה לרדת ולשמור על המשקל. קראתי על "שובע" שזה בריא ומדכא תאבון. מה דעתך? האם זה עוזר? והאם זה לא מזיק לבריאות? תודה מראש.

31/05/2011 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

סוזי שלום, איפה קראת על "שובע" שזה "בריא"? בפרסום של החברה? אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" וב"כדורי פלא" להרזייה. המוצר הזה מכיל אולי סיבים תזונתיים, אבל עודף סיבים אינו בריא. הם סופחים ויטמינים ומינרלים. לאיזון המשקל ולקבלת תחושת שובע אמיתית, אין תחליף לתזונה מאוזנת, מגוונת ואיכותית. בהצלחה צביקה קורן

01/06/2011 | 08:20 | מאת: סוזי

צביקה שלום, תודה על התשובה. רציתי לשאול האם בכל זאת יש איזשהו צמח מדכה תאבון שהוא לא מזיק לבריאות לדוגמא:בסיגנון של פישתן? אני מאוד רוצה לרדת במשקל וקשה לי מאוד לעשות דיאטה. אשמח להמלצה תודה

30/05/2011 | 10:33 | מאת: רעות

הבת שלי בת שנה סובלת מכמות עצומה של אפטות בפה איפה אני יכולה להשיג חלב עיזים אני גרה ברמלה?

31/05/2011 | 12:36 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, נסי במושבים סביב רמלה - אני לא מכיר. קחי בחשבון שבחלב לא מפוסטר עלולים להיות חיידקים . אני ממליץ למרוח שמן אובליפיחה. תמצאי אותו בכל חנות טבע. בהצלחה צביקה קורן

29/05/2011 | 17:11 | מאת: לימור

אני לא חולת צליאק אך החלטתי להיגמל מגלוטן השאלה שלי: האם אני חייבת לחלוטין לא לאכול גלוטן . ואם אוכל גלוטן - אולי בטעות - אז מה יקרה? והאם ישפיע לי על המהלך תודה רבה אשמח לתשובה

30/05/2011 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, אם את לא חולת ציליאק את יכולה לקבוע את רמת "האדיקות" שלך בהימנעות מגלוטן. לא ייגרם שום נזק אם תאכלי קצת גלוטן קחי בחשבון שמשחר ההיסטוריה אנשים אכלו דגנים מלאים המכילים גלוטן. חבל ששיקולים מסחריים ואחרים הביאו ל"לטרנד תזונתי" חדש של הימנעות מגלוטן. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, נאמר לי בטיפת חלב שניתן לתת לתינוקות החל מגיל 4 חודשים בייצים. בני בן 6.5 חודשים ונתתי לו ביצה מקושקשת עם עגבניה מרוסק. הילד אכל בקושי 2 כפיות. לאחר שעתיים התחיל להקיא בכמויות גדולות. טיפת חלב טענו שהקאות לא מעידות על אלרגיה. אם כן מדוע הקיא ? האם אין קשר לביצה ? בנוסף רציתי לעדכן שאכל ביצה לפני כחודש אך לא באופן ישיר אלא בתוך קציצה מבושלת ןלכך לא היו תופעות לוואי כלל. אשמח לקבל תגובה בנושא. תודה ניצה

ניצה שלום אינני יודעת למה תינוקך הקיא יכול להיות שהאולי האוכל היה מקולקל. אך גם יכול להיות שיש לו רגישות. אם הוא אכל כבר ביצה ולא הקיא אז החשש לאלרגיה נמוך. נסי שוב לתת לו ביצה במינונים נמוכים עם התופעה תחזור אז כנראה יש לו בעיה אלרגית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2011 | 22:49 | מאת: מאיר

אילו מאכלים מומלצים לחולה כליות? שמעתי שמיץ רימונים,תה עם זקן תירס,פטרוזיליה מסייעים לכליה ואף מורידים מהחלבון בשתן. יש בסיס לכך?. האם נכון שיש להימנע מפעילות ספורטיבית עצימה ויש לצמצם כמות החלבון היומית והנתרן? האם מותר לצרוך כל יום תפוזים.תפוח.בירה שחורה.פירות יבשים? אני אוכל אותם כל יום.

29/05/2011 | 12:23 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום זקן תירס ופטרוזליה משתנים יותר חשוב לאכל הרבה ירקות הרבה עלים שכמות החלבון שלהם נמוכה ונבטים. . פירות יבשים ריכוז הסוכר בהם מאוד גבוה ולא הייתי ממליצה לאכל כל היום פירות יבשים. וכן פחות בירה שחורה. לאכל את הפירות הטריים ובמיוחד פירות יער שחורים כמו דובדבנים שזאת עונתם בצורה מוגבלת . מעט מאוד אגוזים דגנים מלאים כמו אורז מלא ,קינואה, דוחן. ומעט מאוד בקמצוץ קטניות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2011 | 21:04 | מאת: מאיר

28/05/2011 | 11:38 | מאת: אלי

שלום לאחרונה קניתי קופסה עם זרעוני צ'יאה בגלל המלצות רבות על התועלת שבהם, אצלי כולסטרול גבולי גבוה, ואין בעיית סוכר. השאלה שלי איך משתמשים בזרעונים האלה ובאיזה כמות ותדירות. אודה לתשובה עניינית.

28/05/2011 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אכן לזרעי ציה בגלל נוכחות האומגה 3 יש מעלות רבות. דרך האכילה שלהם כף עד 2 ביום אופן צריכה: אפשר להוסיפם לכל מזון, בשל היותם של גרעיני צ'יה חסרי טעם וריח, הם אינם משנים את טעם המזון עימו עורבבו. רעיונות לשימוש : ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כפי שהם, כתוספת לדגני הבוקר, לגלידה, לשיק הפירות, מעורבב ביוגורט, ברוטב לסלט, וכד'. • ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כשהם טחונים (במטחנת קפה) לשימוש באבקה למוצרי מאפה ולהסמכת מוצרים נוזליים אחרים. • ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כג’ל להוספה לכל פריט מזון. אופן הכנת ג’ל המבוסס על גרעיני צ'יה: לערבב 1/3 כוס צ’יה עם 2 כוסות מים, להמתין כ- 5 דקות ולערבב שוב, להניח את התערובת במקרר למספר שעות עד לקבלת צמיגות ג’לית. צ’יה ג’ל טוב לשימוש למשך כשבועיים (יש לאחסן במקרר). אם כן, ניתן לפזר גרעיני צ'יה על מזון שאוכלים, לאכלו טחון לאבקה, מומס בנוזל (מים או נוזל אחר), אפוי, מבושל, ובכל צורה רצויה אחרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2011 | 09:21 | מאת: דור

אני מתוכננת לעבור ניתוח פלסטי באף.ברצוני לדעת מה יכול לסייע בהחלמה לאחר הניתוח בתחום ההומאופטיה? בתודה מראש על תשובתכם

28/05/2011 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

דור שלום לצערי הרב אני לא מתמחה בהומאופטיה הפורום הזה הוא פורום של תזונה טבעית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2011 | 17:35 | מאת: גילה

שלום, כיצד ניתן לצרוך ובאיזה מינון זרעי פשתן לאדם בגיל 70 שנוטל תרופות לדילול דם, שומנים בדם ולחץ דם? תודה

27/05/2011 | 18:40 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום בסביבות כף זרעי פשתן טחונים ליום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2011 | 16:51 | מאת: אלי

האם מיץ רימונים משנה את צבע היציאות כמו סלק? שמתי לב שלפעמים הצואה שלי ממש כהה האם זה מהרימונים?

27/05/2011 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2011 | 04:53 | מאת: עומר

שלום, קראתי שעל פי הרפואה הסינית ירקות שורש טובים לחיזוק הטחול. מה הכוונה ב root vegetables ? אשמח לכמה ירקות מומלצים. תודה

27/05/2011 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום הרכב ירקות השורש קיים מגוון רחב של ירקות שורש, כשכל אחד מהם מכיל מאגר שונה של ויטמינים ומינרלים: הבטטה גדושה בטא קרוטן, ויטמין חיוני לתפקודי העיניים ולשיפור הראייה התורם לבריאות העור ולחיזוק מערכת החיסונית. הגזר הינו שורש עשיר אף הוא בבטא קרוטן, כמו גם בויטמיני C,E,B,K, באשלגן ובחומצה פולית החיונית לתפקוד עצבי תקין. שורש הסלרי עשיר ויטמינים K ו- B6 וכן בנתרן ובברזל, המרכיב את כדוריות הדם. שורש הפטרוזילה גם הוא מכיל בטא קרוטן, וכן ויטמיני C,E,K, אשלגן, ברזל, מגנזיום וחומצה פולית. זנגביל, שורש הג'ינג'ר, עשיר בויטמיני B3,B6,C , באשלגן, בברזל ובמגנזיום, החיוני לתפקוד אנזימתי תקין בגוף. חזרת עשירה בויטמיני B1,B3,C ובסידן, ברזל ואשלגן החיוני לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף. הבצל עשיר בויטמיני B1, B6, C ובקוורציטין, התורם לפעילות מערכת החיסון. השום עשיר בנתרן, אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, סלניום, B1, B2,B6,C, ומשפר את כושר ההתמודדות עם זיהומים חיידקיים וויראליים בגוף. הסלק הינו ירק שורש המכיל כמות גדולה של חומצה פולית ואשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום, ברזל, וויטמין B3. הסלק תורם למניעת עצירות ולניקוי הכבד והכליות, עוזר לשמירה על מאזן השומנים בגוף, מגן מפני מחלות לב וכן תורם למניעת התפתחות גידולים בכבד, על פני העור, בריאות ובמעי הגס. לפי הרפואה הסינית, ידוע הסלק כמחזק דם ואף כמעורר ונותן אנרגיה. ניתן לאכל עד פעמים ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/05/2011 | 23:39 | מאת: V.AA

אני קיבלתי את הדיאטה מהצדיק יחיאל ספרא...והיא אכן נורא מגעילה...אבל גם תרופות הן נורא מגעילות ועושים הכל בשביל הדיאטה!!! אני מרגישה שבעה כל היום והחשק לזלילה נעלם. השלתי 5 קג' ממשקלי בתוך שבועיים וחצי. אני בולעת את התערובת עם המים כדי לא להרגיש את טעמה...וניתן להוריד מס' מרכיבים מן התערובת (וזה משפר את טעמה). אם אתם מאמינים או לא..פשות תחקרו יותר לעומק...ה"דיאטה" הורכבה על ידי חכמים וגדולי התורה, שרצו להקדיש את מיטב זמנם לתלמוד,ללא צורך באוכל. התערובת מזינה אותם ועוזרת לשמור על גוף בריא וחיוני ללא צריכת קלוריות מיותרת. התערובת מלכתחילה לא נועדה לדיאטה . גם אני הייתי סקפטית אבל אני ממש מצליחה.ואני לא מכירה דיאטה אחרת שעולה פחות ממה ששילמתי (וזהו תשלום חד פעמי לדיאטה לכל החיים).

31/05/2011 | 01:28 | מאת: טל

היי את יכולה לפרט על הדיאטה והיכן ניתן להשיג אותה

26/05/2011 | 22:09 | מאת: אלי

היפסקתי צריכת דברי חלב ירדתי במשקל אבל יל לי התכווצויות האם יש קורלציה בין הדברימ

27/05/2011 | 18:32 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום . התכווצויות היכן? לעיתים התכווצויות נגרמות מחסר המינרל מגנזיום המצוי דווקא בעלים ירוקים .לדעתי ההתכווצויות לא נובעות מהפסקת דברי החלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/05/2011 | 13:13 | מאת: ריקי

שלום רב, אבקש לדעת מהי צורת הבישול הטובה ביותר כדי לשמור על הערך התזונתי של בישול במים בלבד ללא תוספות או באפיה בתנור ללא תוספות. בתודה מראש, ריקי

27/05/2011 | 18:29 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום דרך טובה לבישול היא אידוי בכלי סגור שבה נשמרים רוב הויטמינים והמינרלים במזון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן