פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20543 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

10/06/2011 | 13:39 | מאת: רביב

מה אתה מציע ? שמעתי שזה גורם לטרשת נפוצה ? חוסר בויטמין הזה משפיע על הגוף.. תודה!

11/06/2011 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

רביב שלום, חוסר ויטמין D משפיע לרעה על מערכות רבות בגוף. הפתרון הפשוט הוא להיחשף לשמש 8-10 דקות בקייץ ו 15 - 20 דקות בחורף. לצערי רוב האוכלוסיה לא עושה זאת ולכן צריך לקחת תוסף ולבדוק שוב אחרי 3 חודשים. אם אתה לא צמחוני, אתה יכול לאכול דגי ים שמנים שעשירים בויטמין D בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 21:19 | מאת: רונית

היי, אני בשבוע 35 ויש לי מס' שאלות: 1. האם זה בסדר אם אנסה לגמול את עצמי מקפאין כרגע? כיום אני שותה 2-3 כוסות ביום. 2. כשבוע שאני סובלת מגיהוקים בעלי ריח רע מאוד (כמו ביצה סרוחה), על מה זה מצביע? תודה רבה מראש.

10/06/2011 | 08:50 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, תמיד טוב להימנע מקפאין ובמיוחד בזמן ההריון. לנשים הרות אני ממליץ להימנע גם ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל מסוכנים (E-numbers ), שומנים מוקשים (מרגרינה) ולהגביל את צריכת המלח והסוכרים. מידע נוסף תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי. לגבי הגיהוקים, כדאי להגביל את כמות הבשר והביצים ולשתות מיצי ירקות. אם את באמת מעוניינת לשפר את בריאותך, כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 20:39 | מאת: אלינה

תודה על התשובות יש לי עוד כמה אשמח אם תענו . 1.אמרתם שעוף לא בריא ,מה אם ביצים וכמה כדי לאכול ביצים לשבוע ? 2.היה לפני כמה זמן תחקיר שאמרו שחלב איננו בריא .. האם זה רק חלב פרה ? זאת אומרת חלב עזים,חלב סויה זה בריא ? תודה (:

10/06/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

אלינה שלום, 1. ביצים אפשר לאכול, רצוי מגידול אורגני. היום נותנים לתרנגולות הרבה זבל. 2. החלב הוא נושא ששנוי במחלוקת.קשה לי להרחיב במסגרת הפורום. מציע שתקראי מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 אגב, בשאלות הקודמות בנושא מזונות מעוררים, חבל שלא שאלת איזה מזונות "מעייפים"... (קפה, סוכרים, קמח לבן, מלח, אלכוהול). אם תימנעי מהחומרים המזיקים אולי לא תצטרכי תרופות מעוררות... גם על כך תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 19:41 | מאת: איתן

באתר של אורח חיים בריא קראתי כי יש הבדל בין סוגי מסחטות מיצים , הם ממליצים על מסחטות סליליות לעומת מסחטות צנטרפוגליות , האם ההבדל באיכות משמעותי ? ההבדל הכספי הוא גדול ביותר .המטרה היא לשימוש יומי לארוחת בוקר משפחתית של ירקות קשים וקצת פירות בשביל הטעם.

10/06/2011 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

איתן שלום, יש שלושה סוגים של מסחטות: 1. סיבובים מהירים (צנטריפוגלית) - הנפוצה ביותר והזולה ביותר. המיץ פחות איכותי. 2. גליל או סליל בסיבובים איטיים יחסית (דומה למטחנת בשר) - טובה יותר אבל יקרה יותר. 1,000 - 2,000 ש"ח. masification 3. דחיסה - היקרה ביותר (כ $2,500) הטובה ביותר, שומרת על הערכים התזונתיים של הפרי. compresion לשיקולך תוכל למצוא באינטרנט את כל הסוגים. בהצלחה צביקה קורן

09/06/2011 | 16:12 | מאת: הילה

היכן אפשר לרכוש את צמח הםליקורניה

10/06/2011 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

תחפשי בגוגל, יש שם תשובות שלאלותייך

09/06/2011 | 00:08 | מאת: אורית

השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר? תודה

09/06/2011 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום אכן כן זה הפגמנט הטבעי בעדשים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2011 | 09:24 | מאת: אורית

אבל זה בסדר שאחרי שהשרתי אותם יום ושטפתי, הם כמעט איבדו את הצבע והפכו להיות בגוון ירקרק כהה. רציתי לדעת אם לא רימו אותי וצבעו אותם, או שככה זה עדשים שחורים. תודה

09/06/2011 | 00:02 | מאת: אורית

השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר? תודה

12/06/2011 | 10:11 | מאת: עדי מילר

שלום אורית זה בהחלט בסדר גמור בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/06/2011 | 22:40 | מאת: סיוון

שלום רב, אני בת 32, יש לי כמה בעיות בריאותיות: קוליטיס, פטריה עיקשת כלל מערכתית, המעי מאוד רגיש, אני כל הזמן בדיאטה - ללא כל הדברים שקשים יחסית לעיכול המגרים ולו במעט את המעיים: בלי שעועית/עדשים, בלי דגנים מלאים, בלי ירקות כמעט (רק מעט ירקות שרש מבושלים), בלי מזון שומני/מטוגן, בלי אגוזים/זרעים, ללא מוצרי חלב, מכל הבשרים - רק עוף רזה. אני לוקחת הרבה ויטמינים בכדורים וגם פרוביוטיקה. אני מחפשת מקורות לויטמינים וערכים תזונתיים ממזון שלא יגרה לי את המעיים. בתקווה שאפשר לתפקד ללא כל כך הרבה כדורים. קראתי שאפשר לצמצם את פעילות הקנדידה ע"י אכילת שום. האם שום מבושל יכול להועיל אפילו טיפה? (די ברור לי שרוב הדברים החשובים מתים עם הבישול) האם חלב אגוזים מבושל עוד מכיל ערכים תזונתיים כלשהם? האם יש דרך לבשל את הקטניות כך שזה לא יגרה את המעיים? האם יש אגוזים שעדיף להתחיל איתם - שהם קלים יותר לעיכול? ניסיתי תמצית זרעי אשכוליות. הקנדידה בנרתיק נעלמה מייד אחרי עשר שנים שהיא נמצאת שם קבוע, אבל אחרי יומיים זה גרם לי להתקף דלקת המעיים ונאלצתי להפסיק. כנ"ל שמן אורגנו בטיפות. כנ"ל תה לפאצ'ו הנוגד פטריות. אני מחפשת בכל אינטרנט מה עוד אוכל לנסות. אנא, עיזרו לי, כוונו אותי. אני עושה יוגה ומעט הליכה. מאוד רוצה להבריא. תודה מראש, סיוון

09/06/2011 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון שלום לדעתי את חייבת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית המתאימה למצבך. אל תסתפקי בעצות של הפורום כיוון שכאן אנו לא רואים את התמונה המליאה לגבי שאלותייך 1. יש להשרות את הקטניות אפילו עד 3-4 ימים ולבשל זמן רב. 2. לגבי שום מבושל הוא פחות עוזר לקנדידה. 3. יש לתקוף את הקוליטיס והקנדידה מהכיוון של חיזוק מערכת חיסון. (כורכום ואנזימי עיכול. 4. ובנוסף הייתי ממליצה על רפלקסולוגיה להרפייה והרגעה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/06/2011 | 10:07 | מאת: סיוון

אני עושה באופן קבוע דיקור סיני אצל מטפל ביישוב שלנו. אולי כדאי באמת לעבור למומחה אחר. כורכום אני לוקחת כבר כחודש, הוא באמת עוזר קצת. עדשים אני מנביטה יומיים-שלושה עבור ילדיי, כי קראתי שכך הסידן וויטמינים וחלבונים רבים זמינים הרבה יותר. אז את המונבט לבשל שעה? יותר? והסידן/חומצות אמינו לא נהרסים? (ויטמינים, בטח, כבר לא ישארו..)

08/06/2011 | 22:01 | מאת: אלין

יש לי מס' שאלות לגבי תזונה . 1. האם בשר עוף הוא בריא וכמה רצוי לצרוך בשבוע ? 2.איזה סוג של דגים הכי בריא ? (סלומון, קרפיון). 3.איזה מזונות הם מזונות מעוררים כאלה שנותנים אנרגיה ( אני מרגישה עייפות רוב היום למרות שאני יושנת 7 שעות ) . 4.באיזה מזונות חוץ מחלב יש סידן ? ( אני לא שותה חלב ). תודה (:

09/06/2011 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלין שלום 1. אנחנו לא ממליצים על עוף 2. דג סלמון, מקרל, סול, דגים של ים צפוני המכילים אומגה 3. 3. לגבי העייפות את צריכה לבדוק מדוע את עייפה. מזונות מלאים שיש בהם ויטמיני B כמו דגנים מלאים קטניות .אגוזים. 4. שקדים ,טחינה יש סידן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/06/2011 | 17:28 | מאת: קובי

עדי שלום , אני סובל מיציאות עם נטיה לשילשול עם כניסות לשרותים מספר פעמים בעיקר בשעות הבוקר,הומלץ לי ע"י רופא גסטרו לקחת אגיוקר,האם זה יכול לעזור מניסיונך?או שיש לך המלצות נוספות -אנא תשובתך בהקדם.

08/06/2011 | 22:00 | מאת: עדי מילר

קובי שלום אני ממליצה בחום לפנות לדיאטנית קלינית לשם בירור מקיף את הסיבה לכך וכמובן להמליץ באתם על תזונה מתאימה ובמידת הצורך על שימוש בתוספי תזונה. חשוב לי לציין ששינוי תזונתי ללא שימוש בתוספים כאלו האחרים עשוי לעזור במקרה זה. בהצלחה רבה

07/06/2011 | 06:53 | מאת: טירי

08/06/2011 | 21:53 | מאת: עדי מילר

שלום פחמימות מורכבות מכילות מיחידות סוכר רבות ונחלקות לשני סוגים: עמילן ותאית. עמילן: הצורה העיקרית ביותר לאגירת פחמימות בצמחים. נמצא בדגנים שונים (חיטה, שעורה, שיפון, אורז, שיבולת שועל, דוחן ותירס) וקטניות שונות (אפונה, שעועית, עדשים, פול ועוד). תאית: בנויה מיחידות סיבים ארוכות המספקות תמיכה לשלד הצמח, והיא המקור לסיבים תזונתיים ולפיכך בעלת חשיבות רבה. נמצאת בפירות, בירקות ובדגנים מלאים. חשוב לציין שתהליך העיכול של פחמימות מורכבות הינו איטי והדרגתי, שחרור הסוכר לדם מתבצע באיטיות ועל כן, אינו גורם לעליית סוכר חדה בדם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/06/2011 | 22:16 | מאת: שי

שלום רב! אלו מזונות ומשקאות טוב לצרוך למי שיש לו חוסר בויטמין D?. תודה.

07/06/2011 | 08:36 | מאת: שי

האם חוסר בויטמין D (יצאה לי בבדיקת הדם תוצאה של 12ng/ml) עלול לגרום לבעיה כלשהיא באיכות הזרע? ואם כן, כיצד מטפלים בכך? אני עומד לפני טיפולי הפריה חוץ גופית ולכן חשוב לי לדעת. תודה מראש.

07/06/2011 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

שי שלום, ויטמין D נמצא בעיקר ברקמות ובשומן של דגים. אפשר לקבל אותו גם בחשיפה לשמש. לרוב האוכלוסייה חסר ויטמין D הפתרון הוא לקחת תוסף בטיפות או בקפסולות של שמן כבד דג. חוסרים תזונתיים ובכלל זה חוסר ויטמין D עשויים להשפיע על איכות הזרע ועל הבריאות הכללית. חבל שאתה מתמקד רק בבעיית ההפריה ולא בבריאותך הכוללת . מציע שתפנה עם זוגתך לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

קיבלתי את זה מתזונאית טבעית. היא אמרה לקחת טיפה פעמיים ביום למשך חודש. אתה מכיר את זה?

07/06/2011 | 09:13 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, האם מדובר במיץ, או בתמצית, או במיצוי אלכוהולי? כל אחד שותים בצורה ובכמות שונה. אם אתה מאמין בתזונאית שלך תעשה מה שהיא מבקשת. אני לא מתלהב מ"תרופות טבעיות" וכתבתי על כך רבות בפורום. בריאות משיגים רק מתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת ולא מתוספים ותמציות. בהצלחה צביקה קורן

משקה מונהווי הינו תערובת מרעננת של הפרי הברזילאי אסאי - אחד מפלאי הטבע הטעימים - ו - 18 פירות אחרים. נוסית המשקה הכשרה מבוססת על פילוסופיית איזון-גיוון-מתינות. רכיבים: רכז מיץ פרי האסאי, רכז מיץ אסרולה,רכז מיץ תפוחים, רכז מיץ אגסים, רכז מיץ ענבים, מים, מחית אגסים, מחית בננה, רכז מיץ שזיפים, רכז מיץ אננס, רכז מיץ קיווי, מחית חמוציות, רכז מיץ פסיפלורה, רכז מיץ סמבוק, רכז מיץ אוכמניות, מחית בילברי, רכז מיץ וולפברי, רכז מיץ דובדבנים, חומרי טעם וריח טבעיים, רכז מיץ רימונים, רכז מיץ ליצ'י, חומר משמר: נתרן בנזואט E211, חומצת לימון, רכז מיץ פטל שחור. עבר פסטור. ללא חומרי טעם וריח מלאכותיים, ממתיקים וללא תוספת סוכר. שימוש מומלץ: לשתות 1-2 מנות פעמיים ביום (30 מ"ל למנה) לנער היטב לפני השימוש. לשמור בקירור לאחר פתיחה. היצרן: מעבדות סורנקו בע"מ, יוטה ארה"ב. כאשר באישור הרבנות הראשית. זה כמו בקבוק של יין. אנא תשובתך. תודה .

06/06/2011 | 13:40 | מאת: מנגנ

איזה חלב ראוי לבני אדם ?

07/06/2011 | 09:10 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, החלב הוא נושא ששנוי במחלוקת. קשה לי להרחיב במסגרת הפורום. מציע שתקרא מאמר שכתבתי בנושא בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 בהצלחה צביקה קורן

05/06/2011 | 21:23 | מאת: נורית

שלום טובה ו/או צביקה, יש לי ילד בן 5 והוא יותר "חולני" מהאחים שלו. הוא עם אסתמה ויש לו אין ספור רגישויות ככה שאני שומרת על בריאותו מאוד ומקפידה עליה. רציתי לדעת לגביי מולטי ויטמין לילדים של סולגאר שחברה המליצה לי. אשמח לדעת את דעתכם. לילה טוב

06/06/2011 | 08:27 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, אפשר לתת מולטיויטמין לילד לתקופה מוגבלת אבל הטיפול בבעיה צריך להיות מקיף יותר. אנא קראי למטה את התשובה שנתתי לפיני. במקרה של בנך אולי צריך להגביר פעילות גופנית, המתאימה לו. בהצלחה צביקה קורן

05/06/2011 | 13:33 | מאת: פיני

שלום, בני בן 8 ועוסק הרבה בספורט,קרי,פעמיים בשבוע אימון כדורגל בקבוצה,עוד פעמיים בשבוע אמוני טניס ומלבד זה פעילות ספורט עצמית בשישי שבת. קרה שפעם או פעמיים נתפסו לו השרירים בחלק גב תחתון.שמעתי שמגנזיום יכול לעזור.האם נכון?באיזה מינון? תודה,

06/06/2011 | 08:25 | מאת: צביקה קורן

פיני שלום, אני לא מתלהב לתת "תרופות" לילד בן 8. אולי צריך להפחית מעוצמת האימון ותדירותו? אולי כדאי לבדוק את התזונה שלו, להעשיר אותה בפירות, ירקות, אגוזים, שקדים וזרעים, העשירים בסידן אשלגן ומגנזיום ולהפחית סוכרים, שוקולד, משקאות קלים ומוגזים ש"זורקים" סידן מגנזיום ומינרלים חשובים מהגוף. אגב, תוסף מגנזיום עלול ליצור חוסר בסידן... כדאי לפנות לייעוץ אישי תזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

04/06/2011 | 22:19 | מאת: מלכה

אני בת 63.5 לפי בדיקות דם תיפקודי כבד -נמצאה שיש לי מחלת כבד - PBC שחמת מרתית ראשונית,-אני מטופלת בכדורים "אורסולית", שהם עוזרים לי מאוד,והבדיקות תיפקודי כבד בסדר. אני גם נותלת כדורים "ליפיטור" להורדת כולסטרול.רמת סוכר -112 שאלה שלי, איזה אוכל אלול להזיק לכבד:-מה מותר וממה כדאי להמנע. מבקשת היתיחסות לסוגי פירות,ירקות,פחממות,בשרים,דגים,פיצוחים, ,קטניות........ אבקש לקבל תשובה. תודה.

05/06/2011 | 10:46 | מאת: עדי מילר

שלום מלכה באופן כללי ביותר מומלץ לאכול פירות, ירקות, מוצרי חיטה מלאה, וכמות קטנה של חלבונים. מוצרים אלו עשירים בחומרים מזינים ביניהם ויטמינים A, C ו E הנוטים להתפוגג במהירות מגופם של חולי שחמת הכבד. בנוסף, יש להגביל את צריכת המלח. זוהי תשובה כללית ועל כן אני מציעה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפנייה לדיאטנית קלינית לשם קבלת ייעוץ אישי אשר הכרחי במצבך. בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/06/2011 | 19:44 | מאת: מיה

מה כמות המומלצת של EPA וDHA הכוונה מה היחס?

05/06/2011 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, כדאי לצרוך גלולה שיש בה יותר EPA מ DHA - פי שנים או שליש DHA ו 2/3 EPA. מידע חשוב נוסף תמצאי באתר של גיא בן צבי בכתבה הבאה: http://www.omega3galil.com/web/8888/nsf/ARCLookup.taf?_function=details&_ID=148489&PF=20&did=5922&G=16077&lang=HE&SM=16243&_UserReference=8D25D6641040AE374DEB0CC5 זה אמנם אתר מסחרי, אבל יש בו מידע מקצועי רב ערך. אגב, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש בהצלחה צביקה קורן

03/06/2011 | 07:04 | מאת: שימי

שלום רב ד"ר מילר. אני בן 21 ואני בגובה של 175 ס"מ ומשקלי 55 קילו אני מאוד אשמח לטיפ קטן איך להשמין. בתודה מראש שימי.

05/06/2011 | 10:35 | מאת: עדי מילר

שלום שימי משקלך נמצא מתחת לטווח התקין ועל כן הייתי ממליצה לגשת תחילה לרופא המשפחה לצורך בירור רפואי. לצורך עליה במשקל מומלץ להוסיף לתפריט היומי מזונות מרוכזים קלורית כמו טחינה, אגוזים, חלבה, גרנולה, פירות יבשיים וכו'.כמו כן, יש בהחלט מקום להתייעץ עם דיאטנית קלינית באופן פרטני ואף לשקול תוספת של משקה העשרה. בהצלחה רבה עדי

03/06/2011 | 02:07 | מאת: תהילה

שלום.אני בת 39, שוקלת 44 על 160 סמ'.רוב חיי הייתי רזה מדי עם תיאבון קטן אך בריאה.בגיל 28 קיבלתי סטרואידים בשל דלקת וכך עליתי ל58 קילו. לאחר סיום התרופות ירדתי ל50 קילו ושם התייצבתי. לפני כחצי שנה הפכתי לטבעונית בריאה, כלומר הורדתי גם את הדברים הלא בריאים שהם טבעוניים-קרי סוכרים,ממתקים וכו' ולכן ירדתי שוב במשקל.הדברים המשמינים והבריאים-שקדים,טחינה,אבוקדו-איני יכולה לאכול מהם בכמות שצריך כדי לעלות.התיאבון שלי קטן כמו שהיה כל חיי. האם ישנה איזושהי תרופה או כדור היכולים לפתוח את התיאבון?

03/06/2011 | 05:59 | מאת: צביקה קורן

תהילה שלום, מדוע את מחפשת כדורים אם עברת לטבעונות, ישנם כמה פתרונות טבעיים. לדוגמה: - חליטה מצמחי מרפא משפרי תיאבון כמו: מנטה, נענע, קורנית, זעתא, טימיה, ילקוט הרועים ועוד. - פעילות גופנית סדירה ונמרצת. - תזונה טבעית, מ א ו ז נ ת ועתירת קלוריות. בכל אופן, מעבר לכך אני לא מכיר תרופה לנושא. כדאי לפנות לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

02/06/2011 | 19:23 | מאת: חנה

ראשית, תודה רבה לראשי הפורום ויישר כח על מענה מהיר והתייחסות רצינית ומקצועית למרות ובהתייחס לקושי הקשור למגבלות של פורום. ומספר שאלות: א) איזה שמן מומלץ לתוספת לתבשילים? שמן זית מתאים לסלט ולא לתבשיל. לפני מספר חודשים פורסם כי שמן קנולה אינו בריא והוא בכלל שמן מכונות. הפסקתי לצרוך אותו. האם יש אמת בכך או שהוא כן איכותי ומתאים לשימוש. לאחרונה מדברים בשבח שמן הקוקוס שהוא הכי מתאים לאפיה ולבישול והרי הוא שמן רווי? האם שמן זרעי ענבים טוב לשימוש? בטעמו הוא שמן מאד עדין ומתאים לכל סוג של מאכל, אולם ניתן להשיג אותו רק מזוקק ולא אורגני. מה דעת המומחים? ב) ירקות עלים ירוקים שסופגים רעלים, חשוב לצרוך אורגני אולם אני משיגה רפרטואר מצומצם את הנפוצים כמו פטרוזיליה כוסברה שמיר וסלרי. האם כדאי לקנות השלמות כמו נענע, אורגנו, עירית, טימין וכו' מתוצרת רגילה בשוק או בסופר כדי לגוון או שעדיף לוותר עליהם? ג) נייר אפיה - האם הוא בטוח לשימוש, האם ידוע מהו החומר שמצפה אותו שלא נדבק. כמו כן כאשר הוא נחרך/נשרף האם הוא משחרר חומרים רעילים? בתודה מראש שבת שלום וחג שמח

03/06/2011 | 06:11 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, תודה על המשוב החיובי. לשאלותייך: א) איזה שמן מומלץ לתוספת לתבשילים? - כל חימום של שמן צמחי מקלקל אותו המידה זו או אחרת. אם "חייבים" אני ממליץ להשתמש בשמן זית או שמן קוקוס. לפני מספר חודשים פורסם כי שמן קנולה אינו בריא והוא בכלל שמן מכונות. הפסקתי לצרוך אותו. האם יש אמת בכך או שהוא כן איכותי ומתאים לשימוש. - בדקתי את הנושא וכתבתי על כך. אין מחקרים התומכים במאמר שהופיע בעתונות. להלן עיקרי הדברים: שמן קנולה הוא שמן חדש יחסית בשוק שמקורו בקנדה. הוא מופק מצמח הליפתית (rapeseed) ומשמש לתיבול סלטים, לבישול ולטיגון. השמן מכיל 55% חומצת שומן חד בלתי רוויה (הנמצאת בשפע בשמן זית), 40% חומצות שומן רב בלתי רוויות (אומגה-3 ואומגה-6) ורק 5% שומן רווי. הוכר כבטוח לשימוש (GRAS) על ידי ה FDA האמריקאי. השמן מומלץ לשימוש בשל יחס טוב (1:4) בין חומצות שומן אומגה-3 ואומגה 6 ובשל היותו עשיר ב חומצת שומן חד בלתי רוויה. לאחרונה התפרסמו מספר דיווחים, בעיתונות ובאינטרנט, ששללו שימוש בשמן קנולה. לאור פניות של כמה חברים, חקרתי את הנושא ביסודיות. קראתי מאמרים בעד ונגד. מצאתי 450 מחקרים בהם קיימת התייחסות לשמן קנולה. לא מצאתי ביסוס מחקרי או אחר לטענות שהושמעו כנגד השמן הזה. מסקנה והמלצה שלי: אפשר ורצוי להשתמש בשמן קנולה, אורגני, מכבישה קרה (לא מזוכך!). הערה לסדר: ככלל, טיגון מזון פסול בראיית התזונה הטבעית, כך שכל הויכוחים "איזה שמן טוב יותר לטיגון" לא רלבנטיים בעיני. מקורות ומידע נוסף: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2691543 http://web.archive.org/web/20010809065733/http://www.cansa.co.za/facts_myths_diet_canola.asp (האגודה לסרטן של דרום אפריקה). http://www.snopes.com/medical/toxins/canola.asp ("אגדות עירוניות" - snopes) על שמנים בכלל תוכלי לקרוא בקישור הבא: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=134 לאחרונה מדברים בשבח שמן הקוקוס שהוא הכי מתאים לאפיה ולבישול והרי הוא שמן רווי? - שמן קוקוס מומלץ לשימוש וזה מגובה במחקרים רבים. גם על כך כתבתי מאמר מקיף אותו תוכלי לקרוא בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=136 האם שמן זרעי ענבים טוב לשימוש? - בהחלט כן! נסי למצוא בחנויות טבע. ב) ירקות עלים ירוקים שסופגים רעלים, חשוב לצרוך אורגני אולם אני משיגה רפרטואר מצומצם את הנפוצים כמו פטרוזיליה כוסברה שמיר וסלרי. האם כדאי לקנות השלמות כמו נענע, אורגנו, עירית, טימין וכו' מתוצרת רגילה בשוק או בסופר כדי לגוון או שעדיף לוותר עליהם? - ירקות עליים לא "סופגים רעלים". מכיוון שהם פגיעים יותר הם מרוססים יותר. תמשיכי לנסות לקנות מגידול אורגני. ג) נייר אפיה - האם הוא בטוח לשימוש, האם ידוע מהו החומר שמצפה אותו שלא נדבק. כמו כן כאשר הוא נחרך/נשרף האם הוא משחרר חומרים רעילים? - אני לא יודע ממה הוא מורכב, אבל הוא לאתמים וכך גם "נייר כסף". תשתמשי בסירי פיירקס. מציע לך לקרוא מאמרים ומבזקי בריאות באתר שלי. אם תשלחי אלי מייל דרך האתר שלי אוכל להוסיף אותך לרשימת הדיוור לקבלת מבזקי בריאות. בהצלחה צביקה קורן

05/06/2011 | 20:29 | מאת: חנה

שלום. תודה לצביקה על התשובה המהירה ומושקעת.קראתי מהחומר שהעברת בקישורים. האתר שלך מעניין ועשיר באינפורמציה.לגבי שמן זרעי ענבים יש בחנויות טבע אולם רק מזוקק ולא אורגני, האם למרות זאת אתה ממליץ עליו. לגבי תבשילים- אני מוסיפה את השמן לאחר שהתבשיל הורד מהאש והתקרר קצת. בנושא סידן - ידוע לי שסידן קרבונט פחות זמין לגוף וציטרט ידוע כטוב ונספג. חשוב לי לדעת מה ידוע על סידן פוספט, מה יתרונותיו וחסרונותיו והאם תוסף המכיל שילוב סידן פוספט וציטרט מומלץ? בתודה רבה

01/06/2011 | 00:25 | מאת: נדב

אני התחלתי להתאמן לאחרונה בחדר כושר, הבעיה היא שאני עובד בלילת משעה וישן מ12:00 בצהריים עד 16:30 באופן קבוע, איך אמורים להיות הרגלי האכילה שלי

01/06/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

נדב שלום, לא הבנתי מהן שעות העבודה שלך ומתי אתה ישן האם אתה ישן רק 4.5 שעות ביממה? אם כן, זה מעט ואתה מסכן את בריאותך. בכל מקרה, אתה יכול להתאמן כשעה לאחר הקימה מהשינה. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2011 | 15:07 | מאת: שלום

יש לי בר מיצווה ואני שוקל 55 והגובה שלי1.48 האים תוכלו לעזור לי בדחיפות זה עוד שבועיים הבר מיצווה

01/06/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, בגילך א ס ו ר לעשות דיאטה חריפה. בשבועיים הקרובים (וגם אחרי הבר מצווה) תוריד מהתזונה את כל הממתקים, הקמחים, הסוכרים והמשקאות המתוקים והמוגזים. תשתה רק מים עם קצת לימון ותה צמחים. תעשה פעילות גופנית כל יום. בהצלחה צביקה

03/06/2011 | 00:03 | מאת: אמילי

על תוסף תזונה טיבעי שאני משתמשת בו שנקרא "אצות ים" של סולגאר. זה תוספים שאתה יכול לקחת והם עוזרים לחילוף החומרים ובלוטת התריס ויש יציאות רכות ומרובות יותר. חשוב לשתות איתם הרבה מים. יש שם הרבה יוד וזה בריא. בכל מקרה הייתי ממליצה לך ללכת להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לפני אבל זה יכול להועיל. מזל טוב ילד בר מיצווש

31/05/2011 | 11:20 | מאת: עוזי

שלום ברצוני לשאול איזה סוג גרנולה אוכל לצרוך כחולה סוכרת סוג 2 בתודה מראש עוזי

31/05/2011 | 12:54 | מאת: צביקה קורן

עוזי שלום, בעיני גרנולה זה לא מזון איכותיי בגלל הקלייה וכמות הסוכר הגבוהה. נסה לקנות מיזלי ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים או אלכוהוליים. כוסמת, דגנים מלאים וקיטניות מועילים לאיזון סוכר. כדאי להימנע ממזון תעשייתי ומעובד ככל שניתן. בהצלחה צביקה קורן

31/05/2011 | 09:19 | מאת: שאלה חשובה

שלום, אמנם התוצאה של הסוכר שלי עדיין בנורמה אך מתקרבת ל100... רציתי לדעת אם העובדה שאני לא אוכלת סוכר מעכשיו ישפיע על התוצאה העתידית תוך כמה זמן זה יקרה.....

31/05/2011 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, תוצאה הקרובה ל 100 וגם מעט מעל 100, מהווה מקור לדאגה. כדאי מאד לטפל בתזונה (לא רק הורדת סוכר), לאזן את המשקל ולעסוק בפעילות גופנית סדירה ונמרצת. בהצלחה צביקה קורן

01/06/2011 | 08:15 | מאת: חשוב לציין....

לא ציינתי שאני בהריון - פרט חשוב

30/05/2011 | 18:09 | מאת: פאני

אני מעוניינת ללמוד לימודי תזונה טבעית, רק אני לא יודעת איפה. מישהו יכול להמליץ?

31/05/2011 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

פאני שלום את יכולה להתקשר אלי 0546829699 ואנחה אותך אני מרצה במכללת רידמן המכללה הגדולה בארץ לרפואה משלימה אפשרות נוספת כנסי לאינטרנט ורשמי מכללת רידמן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/05/2011 | 13:16 | מאת: פאני

תודה שענית לי. ביקרתי באתר המכללה, רק לא רשום האם התעודות מוכרות, כוונתי היא האם אפשר לעבוד אח"כ בקופות חולים ובתי חולים בארץ? אשמח אם תשיבי לשאלתי.

כמי שהשתתפה בעבר בסדנאות מיצים, רציתי להמליץ בכל לב על סדנת המיצים של צביקה קורן בה השתתפתי לאחרונה. הסדנה היתה נפלאה בכל המובנים. מקום בו חוברים יחד הרצון הכן לסייע לזולת, היושרה, הפשטות, החמימות יחד עם מקצועיות לעילא ולעילא- אינו מחזה נפוץ במחוזותינו. רוב סדנאות המיצים קיבלו לצערנו אופי שיווקי אגרסיבי שלא לומר פלצני ומתנשא. צביקה, בדרכו המיוחדת, הופך את הסדנא לבית שנעים להיות בו בתהליך המאד חשוב הזה של ניקוי הגוף מרעלים, ומלווה את הסדנה בהרצאות מאלפות על נושאי בריאות ותזונה. הוא מרצה בצורה רהוטה ומובנת ונותן מקום לשאלות והבהרות. האיש הוא "אנציקלופדיה מהלכת" ואין שאלה שאין לו עליה תשובה והסבר. בקיצור- מומלץ מאד, כבר אמרתי?

31/05/2011 | 12:48 | מאת: צביקה קורן

לבנה היקרה, תודה על המשוב החיובי והמפרגן. אמנם זה נראה "שיווקי" ומוזמן, אבל אני אשאיר את זה בפורום, כדי שעוד גולשים יוכלו ליהנות בעתיד מהסדנאות שלנו. אוסיף את התגובה שלך ל"חוויות משתתפים" באתר שלי. שמחתי לפגוש אותך במציאות אחרי הרבה "מפגשים" בפורום.... להתראות צביקה

30/05/2011 | 13:04 | מאת: שני

האם שומשום מלא וקימל צריך לטחון או לא חייביפ(לעומת קצח ופשתן). כמה כפיות ביום מותר מפשתן טחון,שומשום מלא וצ'יה. כל מה שטוחנים חייבים לשמור בפריזר ? שמוש ביר יבש,כוסברה בזליקיום אורגנו,לסלט זה מוסיף ובריא?כשאין בבית ירק טרי.תודב מראש

31/05/2011 | 12:45 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, האם שומשום מלא וקימל צריך לטחון או לא חייביפ(לעומת קצח ופשתן). - רצוי מ א ד לטחון. הטחינה משפרת את הספיגה של החומרים המועילים שנמצאים בתוך הגרעין. כמה כפיות ביום מותר מפשתן טחון,שומשום מלא וצ'יה. - 1 - 2 כפות ביום. כל מה שטוחנים חייבים לשמור בפריזר ? - חיובי! לא לקנות טחון מוכן. לקנות מטחנת קפה ולטחון בבית. שמוש ביר יבש,כוסברה בזליקיום אורגנו,לסלט זה מוסיף ובריא?כשאין בבית ירק טרי. - חיובי! מומלץ! בהצלחה צביקה קורן

30/05/2011 | 11:41 | מאת: סוזי

אני בת 50+.יש לי עודף משקל של 10 קג' בערך. אני ממש לא מצליחה לרדת ולשמור על המשקל. קראתי על "שובע" שזה בריא ומדכא תאבון. מה דעתך? האם זה עוזר? והאם זה לא מזיק לבריאות? תודה מראש.

31/05/2011 | 12:42 | מאת: צביקה קורן

סוזי שלום, איפה קראת על "שובע" שזה "בריא"? בפרסום של החברה? אני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות" וב"כדורי פלא" להרזייה. המוצר הזה מכיל אולי סיבים תזונתיים, אבל עודף סיבים אינו בריא. הם סופחים ויטמינים ומינרלים. לאיזון המשקל ולקבלת תחושת שובע אמיתית, אין תחליף לתזונה מאוזנת, מגוונת ואיכותית. בהצלחה צביקה קורן

01/06/2011 | 08:20 | מאת: סוזי

צביקה שלום, תודה על התשובה. רציתי לשאול האם בכל זאת יש איזשהו צמח מדכה תאבון שהוא לא מזיק לבריאות לדוגמא:בסיגנון של פישתן? אני מאוד רוצה לרדת במשקל וקשה לי מאוד לעשות דיאטה. אשמח להמלצה תודה

30/05/2011 | 10:33 | מאת: רעות

הבת שלי בת שנה סובלת מכמות עצומה של אפטות בפה איפה אני יכולה להשיג חלב עיזים אני גרה ברמלה?

31/05/2011 | 12:36 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, נסי במושבים סביב רמלה - אני לא מכיר. קחי בחשבון שבחלב לא מפוסטר עלולים להיות חיידקים . אני ממליץ למרוח שמן אובליפיחה. תמצאי אותו בכל חנות טבע. בהצלחה צביקה קורן

29/05/2011 | 17:11 | מאת: לימור

אני לא חולת צליאק אך החלטתי להיגמל מגלוטן השאלה שלי: האם אני חייבת לחלוטין לא לאכול גלוטן . ואם אוכל גלוטן - אולי בטעות - אז מה יקרה? והאם ישפיע לי על המהלך תודה רבה אשמח לתשובה

30/05/2011 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, אם את לא חולת ציליאק את יכולה לקבוע את רמת "האדיקות" שלך בהימנעות מגלוטן. לא ייגרם שום נזק אם תאכלי קצת גלוטן קחי בחשבון שמשחר ההיסטוריה אנשים אכלו דגנים מלאים המכילים גלוטן. חבל ששיקולים מסחריים ואחרים הביאו ל"לטרנד תזונתי" חדש של הימנעות מגלוטן. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, נאמר לי בטיפת חלב שניתן לתת לתינוקות החל מגיל 4 חודשים בייצים. בני בן 6.5 חודשים ונתתי לו ביצה מקושקשת עם עגבניה מרוסק. הילד אכל בקושי 2 כפיות. לאחר שעתיים התחיל להקיא בכמויות גדולות. טיפת חלב טענו שהקאות לא מעידות על אלרגיה. אם כן מדוע הקיא ? האם אין קשר לביצה ? בנוסף רציתי לעדכן שאכל ביצה לפני כחודש אך לא באופן ישיר אלא בתוך קציצה מבושלת ןלכך לא היו תופעות לוואי כלל. אשמח לקבל תגובה בנושא. תודה ניצה

ניצה שלום אינני יודעת למה תינוקך הקיא יכול להיות שהאולי האוכל היה מקולקל. אך גם יכול להיות שיש לו רגישות. אם הוא אכל כבר ביצה ולא הקיא אז החשש לאלרגיה נמוך. נסי שוב לתת לו ביצה במינונים נמוכים עם התופעה תחזור אז כנראה יש לו בעיה אלרגית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2011 | 22:49 | מאת: מאיר

אילו מאכלים מומלצים לחולה כליות? שמעתי שמיץ רימונים,תה עם זקן תירס,פטרוזיליה מסייעים לכליה ואף מורידים מהחלבון בשתן. יש בסיס לכך?. האם נכון שיש להימנע מפעילות ספורטיבית עצימה ויש לצמצם כמות החלבון היומית והנתרן? האם מותר לצרוך כל יום תפוזים.תפוח.בירה שחורה.פירות יבשים? אני אוכל אותם כל יום.

29/05/2011 | 12:23 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום זקן תירס ופטרוזליה משתנים יותר חשוב לאכל הרבה ירקות הרבה עלים שכמות החלבון שלהם נמוכה ונבטים. . פירות יבשים ריכוז הסוכר בהם מאוד גבוה ולא הייתי ממליצה לאכל כל היום פירות יבשים. וכן פחות בירה שחורה. לאכל את הפירות הטריים ובמיוחד פירות יער שחורים כמו דובדבנים שזאת עונתם בצורה מוגבלת . מעט מאוד אגוזים דגנים מלאים כמו אורז מלא ,קינואה, דוחן. ומעט מאוד בקמצוץ קטניות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

30/05/2011 | 21:04 | מאת: מאיר

28/05/2011 | 11:38 | מאת: אלי

שלום לאחרונה קניתי קופסה עם זרעוני צ'יאה בגלל המלצות רבות על התועלת שבהם, אצלי כולסטרול גבולי גבוה, ואין בעיית סוכר. השאלה שלי איך משתמשים בזרעונים האלה ובאיזה כמות ותדירות. אודה לתשובה עניינית.

28/05/2011 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אכן לזרעי ציה בגלל נוכחות האומגה 3 יש מעלות רבות. דרך האכילה שלהם כף עד 2 ביום אופן צריכה: אפשר להוסיפם לכל מזון, בשל היותם של גרעיני צ'יה חסרי טעם וריח, הם אינם משנים את טעם המזון עימו עורבבו. רעיונות לשימוש : ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כפי שהם, כתוספת לדגני הבוקר, לגלידה, לשיק הפירות, מעורבב ביוגורט, ברוטב לסלט, וכד'. • ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כשהם טחונים (במטחנת קפה) לשימוש באבקה למוצרי מאפה ולהסמכת מוצרים נוזליים אחרים. • ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כג’ל להוספה לכל פריט מזון. אופן הכנת ג’ל המבוסס על גרעיני צ'יה: לערבב 1/3 כוס צ’יה עם 2 כוסות מים, להמתין כ- 5 דקות ולערבב שוב, להניח את התערובת במקרר למספר שעות עד לקבלת צמיגות ג’לית. צ’יה ג’ל טוב לשימוש למשך כשבועיים (יש לאחסן במקרר). אם כן, ניתן לפזר גרעיני צ'יה על מזון שאוכלים, לאכלו טחון לאבקה, מומס בנוזל (מים או נוזל אחר), אפוי, מבושל, ובכל צורה רצויה אחרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2011 | 09:21 | מאת: דור

אני מתוכננת לעבור ניתוח פלסטי באף.ברצוני לדעת מה יכול לסייע בהחלמה לאחר הניתוח בתחום ההומאופטיה? בתודה מראש על תשובתכם

28/05/2011 | 18:53 | מאת: טובה בר-שאן

דור שלום לצערי הרב אני לא מתמחה בהומאופטיה הפורום הזה הוא פורום של תזונה טבעית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2011 | 17:35 | מאת: גילה

שלום, כיצד ניתן לצרוך ובאיזה מינון זרעי פשתן לאדם בגיל 70 שנוטל תרופות לדילול דם, שומנים בדם ולחץ דם? תודה

27/05/2011 | 18:40 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום בסביבות כף זרעי פשתן טחונים ליום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2011 | 16:51 | מאת: אלי

האם מיץ רימונים משנה את צבע היציאות כמו סלק? שמתי לב שלפעמים הצואה שלי ממש כהה האם זה מהרימונים?

27/05/2011 | 18:38 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/05/2011 | 04:53 | מאת: עומר

שלום, קראתי שעל פי הרפואה הסינית ירקות שורש טובים לחיזוק הטחול. מה הכוונה ב root vegetables ? אשמח לכמה ירקות מומלצים. תודה

27/05/2011 | 18:36 | מאת: טובה בר-שאן

עומר שלום הרכב ירקות השורש קיים מגוון רחב של ירקות שורש, כשכל אחד מהם מכיל מאגר שונה של ויטמינים ומינרלים: הבטטה גדושה בטא קרוטן, ויטמין חיוני לתפקודי העיניים ולשיפור הראייה התורם לבריאות העור ולחיזוק מערכת החיסונית. הגזר הינו שורש עשיר אף הוא בבטא קרוטן, כמו גם בויטמיני C,E,B,K, באשלגן ובחומצה פולית החיונית לתפקוד עצבי תקין. שורש הסלרי עשיר ויטמינים K ו- B6 וכן בנתרן ובברזל, המרכיב את כדוריות הדם. שורש הפטרוזילה גם הוא מכיל בטא קרוטן, וכן ויטמיני C,E,K, אשלגן, ברזל, מגנזיום וחומצה פולית. זנגביל, שורש הג'ינג'ר, עשיר בויטמיני B3,B6,C , באשלגן, בברזל ובמגנזיום, החיוני לתפקוד אנזימתי תקין בגוף. חזרת עשירה בויטמיני B1,B3,C ובסידן, ברזל ואשלגן החיוני לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף. הבצל עשיר בויטמיני B1, B6, C ובקוורציטין, התורם לפעילות מערכת החיסון. השום עשיר בנתרן, אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, סלניום, B1, B2,B6,C, ומשפר את כושר ההתמודדות עם זיהומים חיידקיים וויראליים בגוף. הסלק הינו ירק שורש המכיל כמות גדולה של חומצה פולית ואשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום, ברזל, וויטמין B3. הסלק תורם למניעת עצירות ולניקוי הכבד והכליות, עוזר לשמירה על מאזן השומנים בגוף, מגן מפני מחלות לב וכן תורם למניעת התפתחות גידולים בכבד, על פני העור, בריאות ובמעי הגס. לפי הרפואה הסינית, ידוע הסלק כמחזק דם ואף כמעורר ונותן אנרגיה. ניתן לאכל עד פעמים ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/05/2011 | 23:39 | מאת: V.AA

אני קיבלתי את הדיאטה מהצדיק יחיאל ספרא...והיא אכן נורא מגעילה...אבל גם תרופות הן נורא מגעילות ועושים הכל בשביל הדיאטה!!! אני מרגישה שבעה כל היום והחשק לזלילה נעלם. השלתי 5 קג' ממשקלי בתוך שבועיים וחצי. אני בולעת את התערובת עם המים כדי לא להרגיש את טעמה...וניתן להוריד מס' מרכיבים מן התערובת (וזה משפר את טעמה). אם אתם מאמינים או לא..פשות תחקרו יותר לעומק...ה"דיאטה" הורכבה על ידי חכמים וגדולי התורה, שרצו להקדיש את מיטב זמנם לתלמוד,ללא צורך באוכל. התערובת מזינה אותם ועוזרת לשמור על גוף בריא וחיוני ללא צריכת קלוריות מיותרת. התערובת מלכתחילה לא נועדה לדיאטה . גם אני הייתי סקפטית אבל אני ממש מצליחה.ואני לא מכירה דיאטה אחרת שעולה פחות ממה ששילמתי (וזהו תשלום חד פעמי לדיאטה לכל החיים).

31/05/2011 | 01:28 | מאת: טל

היי את יכולה לפרט על הדיאטה והיכן ניתן להשיג אותה

26/05/2011 | 22:09 | מאת: אלי

היפסקתי צריכת דברי חלב ירדתי במשקל אבל יל לי התכווצויות האם יש קורלציה בין הדברימ

27/05/2011 | 18:32 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום . התכווצויות היכן? לעיתים התכווצויות נגרמות מחסר המינרל מגנזיום המצוי דווקא בעלים ירוקים .לדעתי ההתכווצויות לא נובעות מהפסקת דברי החלב. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/05/2011 | 13:13 | מאת: ריקי

שלום רב, אבקש לדעת מהי צורת הבישול הטובה ביותר כדי לשמור על הערך התזונתי של בישול במים בלבד ללא תוספות או באפיה בתנור ללא תוספות. בתודה מראש, ריקי

27/05/2011 | 18:29 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום דרך טובה לבישול היא אידוי בכלי סגור שבה נשמרים רוב הויטמינים והמינרלים במזון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/05/2011 | 00:44 | מאת: רינת

שלום רב! רצתי בבקשה לשאול האם יש קשר בין עודף חלבונים בגוף לאי ירידה במשקל? אני כבר 4 שבועות מקפידה מאוד על תזונה של 1200 קלוריות ביום עושה שחייה+הליכה 3-4 פעמים בשבוע ולא יורדת במשקל! (בחודש ירדתי בקושי קילו וחצי) מעולם לא קרה לי שהמשקל כך נתקע לי. הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שיש לי הרבה חלבונים בגוף. האם יש קשר בין השניים? מה לעשות? האם פשוט להפסיק לאכול בשר ושניצל של טבעול שאותם אני מרבה לאכול? מה כמות החלבון הממוצעת שצריך לצרוך ביום? וכמה פעמים בשבוע את ממליצה לאכול בשר? המון תודה וכל טוב

29/05/2011 | 08:12 | מאת: עדי מילר

שלום רינת צייני בבקשה גיל, משקל וגובה כמו כן האם קיימת היסטוריה ארוכה של דיאטות בעבר בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/05/2011 | 00:35 | מאת: גלי

שלום, קניתי מגש להנבטה בייתית של נבטים. הנבטה ראשונה של נבטי אלפאלפא יצאה מעולה. בהנבטה שניה, חילקתי את המגש לשניים, בחציו שמתי נבטי צנון ובשני שוב נבטי אלפאלפא. השראתי את הנבטים במים ללילה. בבוקר סידרתי את המגש ובערב הם כבר נבטו. למחרת בדקתי אותם ומתגלה שנבטי הצנון פיתחו מין שערות שכאלה כמו צמר גפן. האם זהו עובש? נראה שגם נבטי האלפאלפא נדבקו בזה. כיצד זה קרה ואיך להמנע מכך? בברכה ותודה

27/05/2011 | 18:27 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כיוון שהנבטים נמצאים בלחות וטמפרטורה יחסית גבוהה באוויר ישנם נבגים של פטריות עובש שכנראה נפלו לצלחת ונבטו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2011 | 23:50 | מאת: גלי

תודה לתגובה טובה. האם יש דרך להימע מכך שנית? האם יש בעיה עם ערבוב סוגי נבטים במגש אחד? שבוע טוב

25/05/2011 | 13:03 | מאת: מאיה

אני בת 19 הגובה שלי הוא 1.60 ואני שוקלת 43 האם זה בסדר כי כולם אומרים שאני רזה מידי וזה מדאיג אותי

27/05/2011 | 18:25 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום הBMI שלך המצביע על היחס בין הגובה למשקל הוא 17.9 .יחס זה הוא מתחת לנורמה את אכן רזה מדי וזה לא תקין כי זה עשוי לסכן את בריאותך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/05/2011 | 10:57 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי הסגולות של כורכום ותה ירוק והשפעתם על מחלות סרטניות.ויתר שומנים בדם .1- לגבי הכורכום האם אפשר לקחת כפית כורכום עם לבן במשך היום,והאם ההשפעה הינה יעילה? 2- לגבי תה ירוק-האם ההשפעה היא באותה המידה כאשר שותים אותו קר במשך היום וכמה כוסות ליום מותר לשתות?יעוץ לגבי דרכים להגברת השפעתם של המוצרים הנ"ל. תודה

27/05/2011 | 18:21 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום כורכום עדיף לקחת עם ארוחה שומנית המכילה פלפל שחור כי כך הספיגה תהיה יעילה יותר. 2. לגבי התה הירוק לא משנה אם אתה שותה אותו קר או חם. 3. שתה כמה שיותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/05/2011 | 21:55 | מאת: דן

שלום רב צביקה, רציתי לדעת האם החלבוני חלב ביוגורט הם בריאים ומה הם? שמעתי שאתה ממליץ על יוגרוט טבעי ויוגרוט טבעי מכיל חלבוני חלב תודה!

25/05/2011 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, בחלב יש חלבון שנקרא קזאין. לחלק קטן מהאוכלוסיה קשה לעכל אותו. זאת הפשרה שלי לנושא מוצרי חלב ולמי שלא נמנע לחלוטין מחלבון מהחי. הטבעונים מסתדרים בלי מוצרי חלב, בדרך כלל. בהצלחה צביקה קורן

24/05/2011 | 19:45 | מאת: איריס

שלום ד"ר! בשנה האחרונה אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס.בעבר סבלתי מיתר פעילות.לא אובחן גויטר או קשריות חשודות.רציתי לדעת האם ישנו טיפול לבעייה שאינו אלטרוקסין?האם הבעייה גורמת לעצבנות,הזעת יתר,שינויים במצב הרוח והשמנה מסויימת?האם הדבר מסוכן ללא טיפול תרופתי?למה בדיוק יכולה הבעיה לגרום בעתיד?האם כאבי בטן וטשטוש ראייה וקוצר נשימה גם כן מעידים על בעייה זאת?

25/05/2011 | 07:17 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, ראשית, אני לא רופא. שנית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. שלישית, אלטרוקסין הוא הורמון שכמעט אין לו תופעות לוואי, אחרי שמוצאים את המינון המתאים. רביעית, תת פעילות יכולה לגרום לחלק מהתופעות שציינת. אני מציע שתפני לרופא מומחה בתחום (אנדוקרינולוג) ובמקביל לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

24/05/2011 | 08:57 | מאת: דרור

שלום אני בן 40 וסובל כבר שנה מבעיות במע העיכול ללא ממצאים. האם אנמיה מחוסר ברזל יכולה לגרום לכך? בדיקת הדם שלי הראתה: HB נמוך 13.2 Iron נמוך 49 HCT נמוך 38.9 Ferritin תקין 185 האם עליי לקחת תוסף ברזל? אם כן על איזה אתם ממליצים ומה המינון? תודה

25/05/2011 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, לדעתי זה יכול להיות הפוך - בעיות במערכת העיכול עלולות לגרום לאנמיה, עקב בעיות ספיגה. אפשר לקחתתוסף ברזל, אבל חשוב יותר לטפל בהפרעות העיכול, כדי לשפר את הספיגה. בשלב ראשון תוריד קפאין, סוכרים ואוכוהול ותוסיף לתזונה ירקות, דגנים, קיטניות ומולאסה. כדאי מאד לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

23/05/2011 | 23:23 | מאת: ארז

שלום יש לי אלרגיה ל- G6PD ורציתי לשאול אם אני יכול להשתמש בכדורים HOOIDA P57 ?? תודה

24/05/2011 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

ארז שלום אין לי שום אינפורמציה שאומרת שקקטוס ההודיה בעייתי לחולי G6PD בברכה ובהצלחה טובסה בר- שאן

21/08/2011 | 11:25 | מאת: סיגל

קניתי את כדורי ההודיה ורציתי לדעת אייך מישתמשים?

23/05/2011 | 10:08 | מאת: אורי

שלום, בתי לאחרונה סבלה ממחלות ויראליות שבעקבותיהם הפסקנו מוצרי חלב. כמו כן, במקביל נאמר לנו שהיא סובלת מאנמיה. יש לי מספר שאלות: 1) אילו מזונות ניתן לתת לה כדי לספק לה יותר ברזל? 2) האם אפשר לתת לה מדי פעם מעדן של אלפרו (סויה) בנקום מוצרי חלב? 3) האם יש מזונות שיכולים לחזק את המערכת החיסונית שלה ? - יש לציין שנכנסה לגן לפני כחצי שנה ובמקביל הפסיקה לינוק. בתודה מראש

24/05/2011 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום חשוב מאוד לתת לבת שלך תקופה מסויימת פרוביוטיקה (יש באבקה לילדים) לחיזוק של מערכת החיסון. בנוסף לתת קטניות שיש בהם ברזל הרבה עלים ירוקים וירקות ונבטים . וכן לתת אגוזים ושקדים טחונים שיש בהם הרבה ברזל. ניתן לתת מידי פעם מעדן של אלפרו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן