פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
תודה על התגובה... אתה יכול אולי להפנות אותי לאנשים או למאמרים לאיזה תחום זה נכנס? כמה אחוז דיוק אתה חושב שניתן לקבל תוצאה? בהנתן רק הפרמטרים שהזכרתי? תודה
אסף שלום, אם לי אפשרות לתרום לך מעבר למה שאמרתי בתשובה הקודמת. בהצלחה צביקה קורן
עברתי לפני חמישה ימים השתלת עצם בחניכיים והשתלת שינים,במיומים האחרונים נוצרו לי חריצים בלשון,זה מציק וכואב מה עלי לעשות.
גילה שלום, מציע שתפני לרופא המטפל לאבחון וטיפול. זה יכול לנבוע מחוסר בויטמין B ולכן הייתי מציע לקחת B קומפלקס למשך כחודש ימים. בהצלחה צביקה קורן
שלום אני בן 40, 183 סמ, סובל מ CFS כבר 3 שנים, כולסטרול טוב נמוך כולסטרול רע מעט גבוה, לוקח אומפרדקס 40, קומפלקס B, לעיתים מנסה ציפרלקס. כל הבדיקות תקינות ברזל וb12 בדכ גבולי. אשמח לשמוע מניסיונך לגבי מינון מומלץ לQ10 , ואם יש עוד המלצות תוספים/תזונה מעבר למה שאני לוקח. תודה
דרור שלום, לאנשים שלוקחים סטאטינים להורדת כולסטרול אני ממליץ לקחת לפחות 100 מ"ג. לאנשי בריאים - 60 מ"ג. במקרה שלך (CFS) הייתי ממליץ גם כן לקחת לפחות 100 מ"ג. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני בשבוע 33 להריוני, ולפני כ- 4 שבועות אושפזתי בבי"ח עם כאבי תופת והתגלו לי אבנים בכיס מרה. לאחר כשבוע שוחררתי מביה"ח, אך הומלץ לי לשמור על תזונה דלת שומן. מאז אני אוכלת רק מאכלים שיש בהם 3% שומן ומטה.אני נמנעת אפילו לאכול מתבשילים שיש בהם טיפת שמן אפילו. אני כרגע נמנעת מבשרים (גם ככה יש לי קצת בעיה עם בשרים בגלל ההריון), ואני אוכלת רק חזה עוף בתנור, או עם ציפוי אך לא מטוגן בשמן. אני אוכלת טונה במים, עם לחם קל או פריכיות, גבינות 3% ומעדנים 0%. דבש, ריבה, קורנפלקס עם חלב 1%. נקניקים של 1%-2%. כף מיונז קל. אני אוכלת גם קצת ירקות ופירות (אני לא כל כך אוהבת). בקיצור - אני לא כל כך יודעת מה לאכול. אין לי רעיונות, מאחר ואני לא יודעת מה בדיוק מותר לי ומה בדיוק אסור לי. האם נכון שאסור לי ביצים? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בכך.
דנה שלום, באופן כללי את פועלת נכון. כדאי להימנע גם משוקולד וקפה. נקניק, נקניקיות ופסטרמה הם מזונות מזיקים, גם אלה שהם ללא שומן. כדאי לצרוך 1-3 כפיות שמן זית או שמן קוקוס. ישנם צמחי מרפא שעשויים להועיל, אבל את זה נותנים בייעוץ אישי. מציע שתפני לנטורופט/ית או תזונאי/ית באזור מגורייך. בהצלחה צביקה קורן
היי, אני באותו ביפור בדיוק כמו שלך אני שבוע 30 וסובלת מכאבים חזקים יותר מחודש ורק היום גילו לי שזה אבני בכיס המרה.. מה שאמרו לי באולטרסאונד שאסור לאכול ביצים ועדיף להימנע מחלב.. אני מתכננת לבקשת מרופאת הנשים שלי הפנייה לדיאטנית שתיתן לי תפריט נכונה
היי, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש נחושת (לבד מפטריות, שוקולד, איברים פנימיים ופירות ים) עדי
עדי שלום, אני לא מכיר את המחלה הזאת, אבל יש הרבה מידע באינטרנט בקישור להלן תמצאי רשימת מאכלים שיש בהם ריכוז גבוה יחסית של נחושת http://www.kova.co.il/%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%A1%D7%95%D7%9F.html בהצלחה צביקה קורן
שלום רב: אני מניקה כ5 חודשים ורציתי לדעת האם יש בעיה לקחת תוסף תזונה פעם אחת ביום לפני אימון ..התוסף מכיל: אל קרניטין,כרומיום פיקולינט,תמר הינדי,אצות ים,פאפיה,ליקוריץ,שומר,זעפרן האם יכוול להשפיע באם אני לוקחת את התוסף פעם אחת ביום לפני אימון ובבוקר תודה מראש
אל שלום, אני לא מכיר את התוסף שהזכר, אבל יש בו לפחות שלושה חומרים בעייתיים תמר הינדי הוא חומר משלשל. ליקוריץ עלול להעלות לחץ דם ולגרום להפרעות במערכת הנשימה. אצות ים - לא מתאימות למי שבלוטת התריס לא מאוזנת. לסיכום, אם את בריאה, כדאי להתמקד בתזונה טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת ולוותר על "תרופות טבעיות", או תוספים לשיפור הכושר הגופני ולהרזייה. בהצלחה צביקה קורן
שלום, נניח והייתי רוצה לבנות מין שיטת ניקוד גלובלית שמטרתה להעריך כמה אחוז אלכוהול יש לבן אדם בדם בצורה דינמית, כלומר נניח בהינתן נתונים בתחילת החישוב : גיל משקל זמן מארוחה מין נתוני עבר ( הסתגלות) ובהינתן נתונים שמתקבלים בעת חישוב: זמן ( טווח בין משקה למשקה) כמות ( כמות המשקה) אחוז אלכוהול ערבוב סוגים שונים(חשיבות לסדר השתייה של סוגי משקאות שונים ) השאלה הנשאלת האם ניתן לקחת כל פרמטר המוזכר לעיל ולייחס לו פקטור תרומה לאחוז האלכוהול בדם בעצם לבנות מין נוסחה, ובכך לייצר מין שפת ניקוד משותפת? כמובן שברור לי שלא ב100 ולא ב 90 אחוז דיוק אבל השאלה כמה קרוב לזה? ואם לא ניתן אז למה? האם לא ניתן להעריך את תרומתו של כל אחד מהמרכיבים? או שזה אינדיבידואלי? תודה רבה
אסף שלום, בהחלט ניתן. נסה לפתח את המודל ולשווק אותו לגורמים העוסקים במניעת שתיית אלכוהול. בהצלחה צביקה קורן
תודה על התגובה... אתה יכול אולי להפנות אותי לאנשים או למאמרים לאיזה תחום זה נכנס? כמה אחוז דיוק אתה חושב שניתן לקבל תוצאה? בהנתן רק הפרמטרים שהזכרתי? תודה
שלום הבן שלי בן 4 ושוקל 21 קילו הוא קצת שמנמן הוא מאוד אוהב לאכול אני ובעלי רזים ואין לנו בעיות במשקל שבעלי היה קטן בגיל של בני ועד גיל 14 הוא גם היה שמנמן. אנחנו דוגלים באורך חיים ספורטיבי ובריאותי ואוכלים תזונה בריאה ועושים ספורט וגם הבן שלנו אוכל אוכל בריא אבל הוא כל הזמן רוצה לאכול כמובן שאני מחליטה מתי הוא צריך לאכול ודואגת שיאכל 3 ארוחות בריאות ביום ומסבירה לו את החשיבות של אכילה בריאה.אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים אומרת לו לא לאוכל וזה קשה לי מצפונית אבל אני דואגת לו מה אני צריכה לעשות בכדי שלא ישמין??? חשבתי לרשום אותו לחוג התעמלות או כדורגל??? אודה לך על תשובתך.
גלי שלום, לדעתי את פועלת נכון. קחי בחשבון שממתקים, סוכרים וקמח לבן גורמים לתחושת רעב ולכמיהה לעוד מתוק ולכן כדאי להוריד אותם עד כמה שניתן. גם קורנפלקס, בראן פלקס וכל "דגני הבוקר" שנחשבים כבריאים על ידי רוב האוכלוסייה הם מזיקים וגורמים להשמנה, מכיוון שהם עשירים מאד בסוכר ומלח. תמשיכי בהסברה ותוודאי שהוא יעסוק בפעילות גופנית מאורגנת (חוגים) ולא מאורגנת (משחקים עם חברים). בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני סובלת לעיתים מבעיות עיכול. אני קוראת הרבה על שימוש בלימון סחוט + כף שמן זית+ מים חמים להקלה על מערכת העיכול. כיון לשלמן יש ערך קלורי גבוה יחסית, האם ניתן להשתמש רק בלימון+ המים החמים או שזה לא אפקטיבי להקלה על מערכת העיכול אשמח לקבל את תשובתכם תודה רבה
יפעת שלום, ראשית, כף שמן זית לא תגרום לך להשמין ויש לה חשיבות רבה. שנית, חבל שאת מחפשת "תרופות טבעיות" כדי לטפל בהפרעות עיכול. בעיות עיכול נגרמות מתזונה לא נכונה והטיפול הנכון הוא הכנסת שינויים בתזונה ולא הוספה של עוד תוספים, צמחים ותרופות סבתא. בהצלחה צביקה קורן
שלום צביקה, רציתי לדעת האם אפייה עם שמן מתחת לטמפ' ההתחמצנות שלו היא בסדר. לדוגמא שמן שומשום מתחמצן ב232 מעלות- האם בחימום שלו של עד 110 מעלות הוא מתקלקל?
רובי שלום, אני לא יודע למה אתה מתכוון במילה "מתחמצן". אם תשאיר שמן שומשום בצלחת פתוחה, ללא חימום, הוא יתקלקל ו"יתחמצן" אחרי כמה שעות. כל שמן נפגע מחום, אור וחמצן. לשאלתך, חימום שמן מעל 60 מעלות פוגע באיכותו. בהצלחה צביקה קורן
שלום , אני בת 18 .גובה מטר שישים ושוקלת 49 . אני דיי נאבקת עם המשקל ככה שזה לא בא בקלות . השאלה שלי היא כזו: אני שותה המון המון מים מינימום 3 ליטר מים ביום לפעמים אפילו 5 ,וזאת מכיוון שאני מאוד אוהבת מים וכול סוג של אוכל -לא משנה מה מצמיא אותי . סיבה נוספת היא שאני באמת מאמינה שזה משפיע על המשקל. בגלל תקופת המבחנים הלחוצה שיש לי הפסקתי לעשות כושר ומוצאת במים פתרון זמני אומנם . האם כמויות גדולות אלה של מים לגופי ולגילי יכולות לגרום לנזק כלשהו בהווה או בעתיד? אני חייבת לציין ולומר בשנית שאני איני שותה בכוח ולא באופן רציף את כול כמות המים אלא פורסת זאת במהלך היום . בתודה רבה נינה
נינה שלום, באופן כללי 3-5 ליטר זאת כמות מוגזמת, אם את יושבת במשרד ולא עושה פעילות נמרצת, הגורמת להזעה. תזונה טבעית, העשירה בירקות חיים ומבושלים ופירות וללא מלח ותבלינים חריפים, תפחית את הצורך שלך בשתייה. עודף מים עלול להכביד על הכליות ולגרום לאובדן ויטמינים ומינרלים בשתן. לסיכום, כמות השתייה תלויה בעונות השנה, בסוג העבודה והפעילות הגופנית וגם בתזונה. בהצלחה צביקה קורן
אני סובלת מגזים שגורמים לי להתעורר בלילה. אני כמעט לא אוכלת ירקות ופירות טריים , משפחת הכרוביים (גם מבושלים) ואוכל שמן במיוחד. בכל פעם אני מגלה שעוד משהו גורם לי לגזים.קולונוסקופיה שעשיתי הייתה תקינה אם כי יש לי מעי מפותל מאד.כדור בשם קראון (פנקריאז)מסייע לי לישון 3 שעות ראשונות בלילה (יחד עם כדור שינה. אחר כך אני מתעוררת לרוב כל שעה שעת וחצי. בדיקה לצליאק שלילית. ביקשתי בדיקת לקטוז. יש עוד משהו שאפשר לעשות או לבדוק? אני בת 67 וסובלת מעצירות כרונית ומטופלת בבנה פייבר ואצות אגם.
רותי שלום, שאלות על עצירות וגזים עלו רבות בפורום - תעשי חיפוש ותקבלי כמה טיפים. בנוסף כדאי: א. לבדוק ולנסות למצוא מזונות "מגיזים" שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. ה. להכין תערובת טחונה של קימל, שומר, אניס, כמון, כוסברה ולפזר על המזון. ו. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות הניתנות בפורומים באינטרנט. אגב, תוספי סיבים כמו זה שאת לוקחת עלולים לגרום להחרפת בעיית הגזים. כדאי לטפל בעצירות בתזונה נכונה ולא ב"תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן
שלום, רציתי לדעת מזה סירופ לתת והאפ זה בריא
גיא שלום, ישנם כמה סוגים של "סירופ לתת". הבסיס הוא שעורה, אבל מוסיפים גם אורז, חיטה וכד'. קשה להגיד שזה בריא, אבל זה בהחלט תחליף טוב לסוכר לבן. בהצלחה צביקה קורן
יש לי שאלה לגבי טחינה גולמית משומשום מלא. אני יכול להבין למה בין חברות שנות הטעמים שונים - שאולי זה עקב צטרת טחינה שונה של השומשום שגורם לזה. מה שאני לא מבין זה איך יתכן שבחברות שונות הערכים התזונתיים שונים ואפילו הרבה כשבכולן הרכיב היחדי הוא 100% שומשום מלא? שמתי לב בימיחוד לשמשל שכמות הסיבים ל- 100 גרם בחברה א: 5 גרם בחברה ב: - 9 גרם ובחברה ג: 12 גרם איך זה יתכן זה נראה לי הרבה מעבר לסטיית מדידה בין מעבדות. (גם כמויות הפחמימות השומנים והחלבונים שונות) הכייצד? מה זה אומר?? האם זו עם כמות הסיבים הנמוכה היא פחות טובה או האם זה אומר שישנה כאן רמאות וזה לא באמת שומשום מלא כמו שרשום?
ש שלום, אני במקומך הייתי בודק את כמות הויטמינים והמינרלים בטחינה. האיכות הבריאותית של הטחינה נקבעת במידת הליטוש שלה. טחינה גולמית ו"חמאת שומשום" עשויים מגרעיני שומשום. ככל שיש יותר קליפה הטחינה יותר מרה, אבל מכילה יותר ויטמינים ומינרלים. תבדוק את כמות הסידן במוצרים השונים ותבחר מוצר שיש בו מעל 800 מ"ג סידן במאה גרם. אגב, בגרעיני שומשום טחונים יש 1,100 מ"ג במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני צמחוני כבר 3 שנים. אני צורך כל יום טבעול - שלפי הבנתי עשוי ברובו מסויה. שמעתי כמה דברים שסותרים זה את זה בעניין הסויה: סויה מסרטן ולא בריא, ולהפך. אז הייתי נורא שמח אם הייתם מבהירים לי את העניין ועוזרים לי להבין אם סויה זה בריא או לא? איך לנהוג בעניין? תודה.
דניאל שלום, טבעול זה לא מזון בריאות בעיני ולא בגלל הסויה. אני מצרף לעיונך מאמר שכתבתי בנושא הסויה ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי. אם אתה מתעניין בנושא בריאות טבעית ותזונה טבעית תיכנס ותקרא מאמרים נוספים ואם תרצה להיות מנוי על "מבזקי הבריאות" שאני שולח, שלח הודעה ב"צור קשר" להלן הקישור לפרק המאמרים והמאמר בנושא הסויה: http://www.zom.co.il/articles.aspx מזון החודש: סויה הסויה היא קיטנייה העשירה בחלבון מלא (ולכן מומלצת לאנשים הנמנעים מאכילת חלבון מהחי). פולי הסויה מכילים 40% חלבון (מהמשקל היבש), %20 שמן, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים (במיוחד סידן), סיבים תזונתיים מסיסים, פיטו-אסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. הסויה מכילה גם כמות ניכרת של לציטין, שהינו רכיב חיוני לניקוי כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולאיזון המשקל. בסויה ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, חומרים המסייעים לשיפור הזיכרון ולהעברת מסרים במערכת העצבים. הסויה מכילה גם סאפונינים חומרים בעלי השפעה במניעת סרטן, איזון שומנים בדם ומניעת מחלות לב. הפיטו-אסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונאלית הנשית. הוא מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול vעצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, ישנן הוכחות מחקריות שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, ערמונית ועוד. חשוב לצרוך 25 - 70 גרם חלבון סויה מידי יום לשמירת הבריאות הכללית ולמניעה וטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים (כבר בשנת 1999 המליץ ה FDA לצרוך 40 גרם סויה למטרה זאת). המתנגדים לסויה טוענים, כי צריכה מופרזת של סויה ומוצריה עלולה לשבש את מאזן הורמוני המין בבני אדם בשל הימצאות הפיטו-אסטרוגן הדומה בפעילותו לאסטרוגן הנשי. חשוב לציין, כי קיימים מוצרי סויה שאינם מכילים פיטו-אסטרוגנים ומכילים כמות גבוהה של חלבון מעובד, במוצרים אלה בוצע מיצוי של האסטרוגן ומשתמשים בהם להכנת תחליף-חלב לתינוקות ולמזון המשמש כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה מוצרי סויה: פולים (מבשלים כמו קיטניות), טופו, חלב, ממרח (עלול להכיל שומנים מוקשים!), טמפה (מבשלים, או מקפיצים עם ירקות), פתיתים - חלבון מעובד (מבשלים כמו גולש), מיסו משמש להשבחת מרקים ותבשילים, רוטב סויה (תחליף מלח, מכיל נתרן). טופו: טופו הוא מאכל העשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת(. טופו גולמי משווק כגוש שנראה כמו גוש גבינה. טופו לא מתובל, הוא חסר טעם כמעט, ולרוב משמש כבסיס להכנת מאכלים שונים, בהם הטופו משמש כתחליף גבינה או כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה עמדת משרד הבריאות: משרד הבריאות יצא לפני מספר שנים בהצהרה הממליצה להגביל צריכת סויה ל-3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל 18. לא ניתן הסבר להמלצה זו וגם לא פירוט לאיזה מוצרי סויה מתייחסת ההצהרה. עם זאת, לאחר ניתח מספר רב של מחקרים, נקבע במסמך של משרד הבריאות, כי: "צריכת סויה עשויה למנוע מחלות לב וכלי דם". במסמך נקבע, כי קיימים ממצאים סותרים לגבי יעילות הפיטו-אסטרוגנים המצויים בסויה במניעת סרטן, "בריחת סידן" ופוריות האישה. משרד הבריאות לא אוסר שימוש בפורמולות לתינוקות המבוססות על סויה, אך ממליץ להשתמש בחלב אם או בחלב פרה. מקור: http://www.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf מחקרים (במאגר מידע רפואי של הספרייה הלאומית לרפואה בארה"ב מצאתי מאות מחקרים הדנים ביתרונות הסויה בתחומי בריאות שונים). להלן כמה דוגמאות: * יותר סויה פחות סרטן: בהשוואת תזונתן של 832 נשים סיניות החולות בסרטן צוואר הרחם, בגיל 30-69 עם קבוצה של 846 נשים בריאות, נמצאה קורלציה בין רמות הסויה בתזונה ובין ירידה של עד 36% בסיכון לחלות בסרטן. הקורלציה הייתה חזקה יותר אצל נשים עם משקל גבוה יותר. מקור: http://www.bmj.com/cgi/content/full/bmj;328/7451/1285 * סויה וסרטן השד: במחקר מסוג "מטה-אנליזה" נבדקו בשנת 2006 18 מחקרים אפידמיולוגיים שפורסמו בין 1978 ו-2004, בהם בדקו את הקשר בין סויה ובין סיכון לסרטן שד. ניתוח הנתונים הראה כי צריכה גבוהה של סויה קשורה בירידה מתונה בסיכון לסרטן שד. עם זאת, החוקרים ה"זהירים" אינם ממליצים על צריכת סויה כאמצעי מניעה של סרטן שד, בשל "מגבלות המחקר ותופעות הלוואי האפשריות המופיעות...". לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/529146 * סויה טובה לחולי סוכרת: במחקר שנערך באוניברסיטת אילינוי נמצא, כי צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2. צריכת חלבון הסויה שיפרה בכ 10% את תפקוד הכליות, ואת פרופיל השומנים בדם. לעומת זאת, צריכת קזאין (חלבון החלב) הביאה להרעה של כ 11% בתפקוד הכליות. מהתוצאות עולה כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם, כותבים החוקרים. לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/487167 * סויה ובריחת סידן: תוספי מזון מסוג Soy isoflavones יכולים להגן מפני איבוד עצם בנשים בגיל המעבר, כך על פי תוצאות מחקר שדווח בגיליון יוני 2006 של European Journal of Nutrition. המחקר, שנוהל בסין בחן את ההשפעה על שימור העצם של איזופלאבינים בנשים סיניות בשלב מוקדם שלאחר הפסקת המחזור. מקור: http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=13&ContentID=91351 * אכילת חלבון סויה מפחית לחץ דם: בניסוי שנערך בסין נבדקה השפעת חלבון סויה לתזונה, על לחץ הדם בקבוצה של 302 מתנדבים בעלי לחץ דם גבוה קצת מהרגיל. בתום הניסוי נראתה אצל מקבלי הסויה, ירידה של 7.9 מ"מ בלחץ הדם הסיסטולי (הערך העליון) וירידה של 5.3 מ"מ בלחץ הדם הדיאסטולי (הערך התחתון). מקור: www.igl.co.il לקריאת הידיעה המלאה: http://www.annals.org/cgi/content/abstract/143/1/1 * חלב סויה אינו פוגע בהתפתחות המינית: בסקר רטרוספקטיבי שנעשה באוניברסיטת פנסילבניה על 811 בוגרים בני 20-34 (שבינקותם השתתפו במחקר תזונה מבוקר) נמצא כי, בניגוד לחששות, אין לשימוש בחלב סויה להזנת תינוקות השפעה שלילית על התפתחות המיניות בגיל הבוגר, לא אצל הגברים ולא אצל הנשים. מקור: www.igl.co.il לידיעה: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2001-08/uopm-cia081301.php * חלבון מן הצומח מקטין סיכון להתפתחות אבנים בכיס מרה: נשים הצורכות את רוב החלבון בתזונה ממקור צמחי נזקקות פחות לניתוחים להוצאת אבנים מכיס המרה. מקור: www.realage.com פרופסור זכריה מדר מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה באוניברסיטה העברית ירושלים, אשר סקר עשרות מחקרים בנושא טוען, כי: "מקריאת החומר סביב השימוש בסויה ומהיכרות קרובה (מחקרית) עם סויה והקשרה לבריאות אני סבור: (א) צריכה של סויה ומוצריה כחלק מתזונה מאוזנת היא בטוחה ועשויה להועיל מבחינה בריאותית באספקטים שונים. (ב) בפורמולות של חלב סויה לא נמצאה השפעה שלילית על גדילה, התפתחות ופוריות של תינוקות וילדים. (ג) תפקוד בלוטת התריס לא נפגע עקב השימוש בסויה. (ד) 68 מחקרים אקראיים ארוכי טווח הראו שצריכה של 36 גרם חלבון סויה הביאה לשיפור במטבוליזם של שומנים. (ה) ניתוח של עשרות מחקרים מוכיח, כי צריכת מוצרי סויה חלב מגנה בפני התפתחות מחלות לב (ו) לאחרונה יש דיווחים המראים שהן חלבון סויה וכן איזופלבונים מורידים לחץ דם. (ז) מחקרים אקראיים מלמדים על השפעה חיובית של הסויה על תופעות גיל המעבר". לסיכום: יכולתי להביא עוד עשרות ואולי מאות עבודות ומחקרים התומכים בצריכת סויה ומוצריה, אך נסתפק בכך. אני ממליץ לצרוך מגוון מוצרי סויה, רצוי מגידול אורגני (שהם כפי הנראה לא מהונדסים גנטית). בהצלחה צביקה קורן
וזה מעושן או כבוש. ופשוט אוכלים את זה ככה. האם יש בזה אומגה ? האם זה בריא כמו כל דג ? או שיש עם זה בעיה כלשהי ? תודה !
שלום רב, אני לא ממליץ לאכול דג חי, כבוש, מלוח, משומר או מעושן. מי שאוכל דגים, כדאי לאכול מבושל, בתנור או בגריל. בהרינג יש אומגה-3. בהצלחה צביקה קורן
אני מחפשת עדיין את התוסף סידן הנכון. ניסיתי סידן ציטרט של סולגאר וזה עשה לי צרבות גם כשלקחתי אותו אחרי האוכל. כרגע אני לוקחת סידן קרבונט "קלצ'יצו" שזה טבליות ללעיסה שלא גורמים לי לבעיות עיקול אבל הטבליות ממותקות בסורביטול ואספרטם ולכן אני דואגת אם לתווך ארוך זה לא יכול לגרום נזק. מה עלי לעשות?
מימי שלום, נסי לקחת סידן נוזלי כמו "קלמדין", או כדור שנקרא קאל-מאג-בורון (קלציום מגנזיום ובורון). תבררי בחנות טבע לגבי יצרנים. בהצלחה צביקה קורן
האם מישהו יודע תשובה מוסמכת לשאלה דלהלן: האם יש שיקול להמנע מאכילת פירות הגדלים באיזורים עם תנועת רכבים, כשבמילא אנחנו גרים באיזור זה ונושמים את האויר עם הרעלים שבו. השיקול פה הוא, שאמנם נכון שבמילא אנחנו מורעלים במידה מסוימת, אבל אכילת ליטר מהפירות איננה כנשימת ליטר מהאויר. כי בפירות נמצא ריכוז רעלים גבוה בהרבה יותר מהריכוז הקיים באויר. מאחר שהפרי צבר עוד ועוד מהרעלים. אבל יתכן שאני טועה פה. אשמח לשמוע חוו"ד מוסמכת, או לקבל קישורים בנושא.
אביב שלום, כשמבקשים תשובה "מוסמכת", "מקצועית", "מנומקת" וכד' אני בבעיה. אם תסייר בפורום הזה תגלה שרק אני וטובה עונים כאן ולא "מישהו". לשאלתך, אני לא הייתו בוחר בפירות וירקות שגדלים בצידי הכבישים, גם אם הם מגידול אורגני. אני מסכים עם ההסברים והנימוקים שלך, אבל כדאי להפחית חשיפה לכימיקלים ככל שניתן. בהצלחה צביקה קורן
אני בת 49 ללא למחזור חודשי זה 4 שנים, לאחר ביצוע צפיפות עצם הרופא המליץ על טיפול בפוסלאן/אקטונל -תרופות הגיהנום. לאחר לקיחת כדור אחד- אקטונל סבלתי באותו יום בכאבי ראש ובחילות ולמוחורת סבלתי בדקירות בחזה בצד שמאל, דופק מהיר, ל"ד גבוה.ואני לא סובלת מל"ד גבוה בדרך כלל. לאחר התייעצות עם הרופא אמר לי להפסיק עם הכדור. השאלה שלי היא: למה בכלל לקחת כדורים כאלה עם תופעות לוואי נוראיות האם אין טיפול אחר באוסטאופורוזיס? אולי הליכה/ספורט, תזונה נכונה, לקיחת סידן. ברצוני לציין שאני רגישה ללקטוז והיתה תקופה שלא צרכתי דיברי חלב בכלל וגם לא לקחתי סידן.
יפעת שלום, אין לי תשובה טובה לגבי הפוסלאן והאקטונל, למעט העובדה שמחקרים הוכיחו שהתועלת עולה על הנזק (ויש נזקים בטווח הקצר והארוך). לגבי הטיפול הטבעי / תזונתי - השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "בריחת סידן" או "אוסטיאופורוזיס". חשוב לטפל בבעיה בתזונה נכונה, בפעילות גופנית מתאימה ובתוספים. כדאי מ א ד לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
מודה מראש על התשובה.הנני סובלת מגזים מרובים שמעתי שקימל מאוד עוזר,האם להשתמש בקימל טחון או גרגרים ובאיזה כמות לקחת בזמן ארוחה. וכמה פעמים ביום אפשר לקחת.
ציקי שלום, כדאי להשתמש בקימל טחון כדאי להכין אבקה טחונה של גרעיני שומר, אניס, כוסברה, קימל, כמון והל (לא חייבים הכל) ולפזר על האוכל - רבע עד חצי כפית. בנוסף כדאי: א. לבדוק ולנסות למצוא מזונות "מגיזים" שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. ה. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
משהו טבעי בלי תופעות לוואי .. תודה!
הם ימליצו לך על תוסף טבעי אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי לקבל ייעוץ אישי
שלום רב, האם מותר בדיאטת קנדידה לאכול ממרח תמרים ? זה שקונים בסופר לעוגות? תודה טל
טל שלום מתוק לא מתאים לקנדידה אולי במקום עדיף 2 פירות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום , אני בשבוע הראשון של הדיאטה בפעם השניה אחרי שמספר חודשים היה לי שקט וחזר שוב.! אני אוכלת הרבה סלטים ירוקים וטחינה ושותה הרבה תה צמחים קמומיל או תה ירוק (האם זה בסדר) ? מאד חסר לי משהו מתוק על הבוקר האם מותר לאכול פרוסה מלחם מלא עם דבש דבורים? מהם הדברים המתוקים שמותר לאכול בזמן הדיאטה? פרכיות מאורז מלא עם דבש מותר? אודה לעזרתכם ! בתודה טל
טל שלום אם את בדיאטת קנדידה אולי כדאי שתמנעי ממתוק כי זה האוכל של הפטריה. עדיף שתקחי פרוסת לחם מלא עם שקדיה ,שאילה הם שקדים טחונים ללא סוכר. זה טעים , מתוק וללא סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני אוהבת לשתות מיץ אשכוליות של פריגת. שאלתי האם המיץ מעלה את רמת הכולסטרול? תודה מראש.
שאלה שלום אם המיץ עם תוספת סוכר הוא יכול להשפיע על רמת הטריגליצרידים בגוף. ובדיעבד על כל פרופיל השומנים. במיץ אין כולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת מה המינון המומלץ של קו אנזים q10 לגבר בן 40? והאם 200 עלול להיות יותר מידי? תודה
דרור שלום התאמה של מינון Q10 תלויה במצב הבריאותי, לקיחת תרופות למיניהם, ואורח חיים. קשה לי להתאים לך כיוון שאין לי את האינפורמציה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על התשובה בן 40, 183 סמ, סובל מ CFS כבר 3 שנים, כולסטרול טוב נמוך כולסטרול רע מעט גבוה, לוקח אומפרדקס 40, קומפלקס B, לעיתים מנסה ציפרלקס. כל הבדיקות תקינות ברזל וb12 בדכ גבולי. אשמח לשמוע מניסיונך לא רק לגבי Q10. תודה
אני סובלת מעודף משקל, כרגע אני שבוע 29 ושוקלת 77קילו על גובה של 1.62 כמוסות שום עוזרות לאבד משקל עודף? אם כן, איך זה פועל והאם זה בטוח לשימוש בהריון
הריונית סוכרתית שלום המלצתי לך לאכול אוכל מאוזן עם אינדקס גליקמי נמוך להוריד פחמימות ריקות . לעשות תנועה מתונה המתאימה לנשים בהריון. השום לבד לא יגרום להורדה במשקל. אולי כדאי שתלכי לתזונאית טבעית שתתאים לך תזונה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מרווין שלום, חבל שאתה זורק בוץ ומשמיץ מבלי לבדוק ולבסס את הדברים שלך. חבל שאתה מהווה גורם כל כך שלילי בפורום הזה. אם אתה באמת יודע כל כך הרבה, מדוע אתה לא עונה בפורום ומשתף את הגולשים בידע שלך? מדוע אתה מחכה בפינה ומגיב רק כשנדמה לך שאני טועה או לא עונה בהתאם לדעות שלך? מעניין מה כל כך קשה לך בחיים? מה כל כך מציק לך שהפכת להיות אדם כל כך נגטיבי? לעניין הסידן במוצרי חלב, אני לא יודע מה המקורות שלך, אבל אני משתמש בבסיס נתונים מאד רציני ומקיף: NutritionData. בקישור שלהלן תמצא מידע לגבי הערכים התזונתיים של רוב סוגי הגבינות. מבדיקה מדגמית מצאתי (כצפוי) שברוב הגבינות, למעט קוטג', יש יותר סידן מאשר זרחן (בתהליך היצור של הקוטג' מוצאים ממנה הרבה סידן). http://nutritiondata.self.com/foods-cheese001000000000000000000-1.html?&freetext=cheese גם לגבי חלב ניגר המצב דומה - יותר סידן מאשר זרחן. תבדוק בקישור הבא: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/69/2 לסיכום, אשמח אם תשנה את הגישה שלך ותתרום לגולשים בפורום. כל הודעה אחרת - צינית, פגענית או משמיצה - תימחק מיידית. טובה ואני עונים כאן בהתנדבות וגם אתה מוזמן לעשות זאת. יום טוב צביקה קורן
שלום אני בן 28 הגובה שלי הינו 175 ס"מ ושוקל 58 ק"ג ואני רזה מאוד בפנים ביידים ואני שואל איך ניתן להוסיף כמה ק"ג בסביבות 10 ק"ג כך שאני יראה טוב יותר ואפילו אם זה בכדורים אני מוכן לקחת אבל איזה ?.
אמיר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש. ההמלצה הכללית היא לאכול מזון טבעי, עתיר אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וקיטניות. עבודה עם משקולות ומשקוליות יכולה לעזור בהגדלת מסת השרירים בידים ובכתפיים. אני לא מכיר כדור שעוזר לעלייה הבמשקל. בנוסף, תבדוק תפקוד בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן
חברים יקרים! בעייתי נמשכת לאורך שנים מבלי שיהיה לה פתרון. הבעייה היא עודף גאזים בבטן. בטן נפוחה כל הזמן וקשה. עשו לי כבר את כל הבדיקות ושללו מחלות. נשללה גם קאנדידה. אני לוקחת באופן קבוע פרוביוטיקה ואנזימי עיכול. ניסיתי שיטות תזונה שונות. הקפדתי להפריד בין חלבונים לפחמימות. ניסיתי לעשות דיאטת השמטה כאשר אני מוסיפה בכל פעם רק פריט כדי לראות אם הוא הבעייתי וגורם לי לנפיחות ובטן קשה. בקיצור אין ממצא והבעייה איננה נפתרת. אני מרגישה תמיד כאילו אני מתפוצצת. ישנה הקלה אחרי יציאות (חשוב לי לציין שאינני סובלת מעצירויות) אך ברגע שאני אוכלת הנפיחות חוזרת ואיתה הקשיון בבטן והתחושות הלא טובות. מה יכול לגרום לבעיה הזו? האם יש לפתור בעיה כזו שנמשכת כבר שנים ארוכות? בהמון תודה מראש
שירה שלום, עברת כל כך הרבה - את יכולה לתת ייעוץ בנושא... בכל אופן אני מציע לפעות בכמה מישורים: א. להמשיך לבדוק ולנסות למצוא מזונות מגיזים שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. להכין אבקה טחונה של גרעיני שומר, אניס, כוסברה, קימל, כמון והל (לא חייבים הכל) ולפזר על האוכל. ה. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
האם יש דברים טבעיים שניתן באמצעותם לשפר את כמות הרזע ?
שירז שלום, אבץ, ויטמין E וויטמין B נחשבים כמשפרים את אברי הרבייה. כל אלה נמצאים בשקדים, אגוזים, זרעים, שמנים צמחיים, דגנים מלאים וקיטניות. אני לא מכיר "תרופה טבעית" לנושא, אבל הכנסת שינויים בתזונה עשויה להועיל. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן
האם יעילותה של האומגה 3 מצמח המרווה תואמת לשל האומגה 3 מדגים? האם יש חשיבות לצרוך אומגה 3 ממרווה?
מיטל שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום - תבצעי חיפוש על "מרווה מרושתת" או "אומגה-"3 - תקבלי עשרות התייחסויות. ב"אומגה-3" משמן דגים יש חומצות שומן EPA וDHA שהן חומצות השומן הזמינות לגוף. ב"אומגה-3" שמקורה בפשתן ובמרווה המרושתת יש חוצת שומן בשם ALA שממנה הגוף מייצר בקושי רב את החומצות הדרושות. חוצמזה אומגה-3 ממרווה מרושתת יקרה מאד, כך שעדיף לקחת שמן דגים או פשתן. בהצלחה צביקה קורן
אני רוצה עצות מה לאכול כדי לחזק את הגוף. (בלי בשר, דגים וביצים) רק דברים טבעיים. כמו קינואה וכו'..
אורית שלום, זה בדיוק סוג השאלות שאני ממליץ לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. באופן כללי מאד אני יכול לומר לך שכדאי לאכול מזון טבעי, מגוון ואיכותי ולהימנע ממזון קלוקל ומזיק. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע רב נוסף. לצערי, קשה להקיף את כל הנושא במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה קורן
רק רציתי לשבח אתכם על הפורום הנהדר הזה. אפשר למצוא כאן כמעט את כל שאלות התזונה שעולות בחיי היומיום. אתם עונים באדיבות ובהרחבה. יישר כוח גדול!!!
פירגון והכרת תודה הם מצרכים נדירים במקומותינו...
1. האם עדיף ליטול כמוסת סידן לפני השינה או לאחר ארוחת הצהרים עם לימון בסלט? 2. האם גבינת ריקוטה עשירה באופן טבעי בסידן או שמוסיפים לה את אותו סידן שיש בכמוסות?
איציק שלום, מומלץ לקחת לפני השינה, אבל אפשר גם עם הארוחה. לסידן יש השפעה חיובית על איכות השינה. חשוב לא עם מוצרי חלב ולא לשתות קפה בסמוך לנטילת התוסף. חשוב לקחת תוסף שיש בו גם מגנזיום ובורון וגם ויטמין D. בהצלחה צביקה קורן
צביקה, תודה. האם יש לך אפשרות להתייחס לשאלה מספר 2?
אני טבעוני ורציתי להביא את דודה שלי לטבעונות אבל העניין שיש לה כרישיות יתר ואי ספיגת ויטמינים בגוף היא טוענת שהיא חייבת לאכול בשר ועם לא זה יכול להגיע לאישפוז ובתי חולים היא אמרה שעם לא תאכל בשר תצטרך להזריק את הויטמינים כי כדורים לא נספגים אצלה אבל אני בטוח שכל דבר מהחי ואפשר להחליף מהצומח בתזונה נכונה העם אני צודק? ואפשר גם פירוט של מה שהיא צריכה לאכול שלא כלול מהחי!
לאנונימי שלום, דודתך צודקת ! לא כל אדם מסוגל להיות טבעוני, למרות שבגישת התזונה הטבעית אנחנו ממליצים להימנע מאכילת בשר. לא כתבת בת כמה היא וזה חשוב. כדאי שתפנה אותה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ושם היא תקבל התייחסות למחלות קיימות ולצרכים התזונתיים ש ל ה! צריך להתאים את התזונה לאדם ולא את האדם לשיטה תזונתית זו או אחרת. זה לא משהו שניתן לעשות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
אני בדרך לפתוח קונדיטוריה של מאפים מחומרים טבעים ובריאים באמת. ברצוני לדעת אבקת אפיה שמכילה: סודיום ביקרבונט, סודיום פירופוספט, עמילן מאכל (תפו"א) האם היא בריאה?
דניאל שלום, שלושת החומרים שציינת לא מופיעים ברשימת החומרים המועילים לבריאות. בכל מקרה קשה למצוא ולייצר עוגות ועוגיות שיש להם יתרונות בריאותיים. עם זאת, החיים שלנו מלאים בפשרות ואני בטוח שגם אתה תמצא את הפשרה שלך בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום ותודה על התגובה המטרה שלי היא להשתמש בחומרים שלא מזיקים לבריאות (כמו קמח לבן, סוכר לבן, קקאו וכו') השאלה שלי - האם ידוע לך שהחומרים שכתבתי מזיקים? ואני מאמין שעוגה טובה (שעשויה מחומרים בלתי מזיקים) מדי פעם מועילה לבריאות.
כאשה נושא זה מאד מענין אותי מכיוון שאני נוטה לטבעונות וכידוע לי החלב ומוצריו דווקא מעודדים בריחת סידן מהעצמות. אלא שאני קוראת לא מעט מחקרים המזהירים מפני אי אכילת דברי חלב מפני שזה דווקא עלול לעודד את חלחלת העצם. מה נכון?
אירנה שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום ועניתי עליה בפירוט. את יכולה לעשות חיפוש בפורום הזה, או לקרוא מאמר שכתבתי בנושא לפני כשנה: ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 אגב כדאי שתשאלי את הטוענים שחלב גורם לבריחת סידן, מה הסיבה לכך... אם יאמרו לך שיש בו יותר זרחן מסידן, זהו טיעון שגוי! בחלב יש אותה כמות של זרחן וסידן. בהצלחה צביקה קורן
אני לוקחת כל לילה כדור רוטס אר כמה זמן עלי לקחת את הכדור? תודה מראש.
שלום רב, אם אחרי 3 חודשים אין שיפור, כנראה שלא יהיה. בהצלחה צביקה קורן
בן 33 בריא עם חוסר בויטמין D רופא המשפחה לא ממליץ על טיפול תרופתי אלא רק על מזון ודגי יום אילו מזונות עשירים בויטמין D מה מהדגים (הזמינים בסופרים) נחשבים לדג ים??? תודה רבה
גילה שלום, גם אני לא ממליץ על טיפול תרופתי, אם אין צורך. במקרה של ויטמין D מדובר בתוסף של שמן דגים שמכיל ויטמין D. כשהיינו ילדים קיבלנו כל בוקר כף שמן דגים. אפשר ורצוי לקחת תוסף של לפחות 800 IU ליום, במיוחד אם הבדיקות הראו על חוסר. לשאלתך, כל דגי הים מכילים ויטמין D (סלמון, הליבוט, מקרל, בקלה, טונה, סרדין). בהצלחה צביקה קורן
שלום! אם הכנתי ביצה קשה והביצה נשארה בסיר, בתוך מים, במשך יום שלם, מחוץ למקרר, האם עדיין אפשר לאכול אותה והיא לא התקלקלה? תודה מראש.
אורית שלום, ביצה מבושלת מתקלקלת במהירות כדאי לזרוק לפח ולא להסתכן. בהצלחה צביקה קורן
לצביקה שלום אני לוקחת רוטס אר. וצריכה לקחת בלילה לפני שינה כדור לכולסטרול האם זה יכול להשפיע? בתודה דליה.
דליה שלום, מדובר בתוסף תזונה המכיל ויטמינים ומינרלים. אני לא רואה בעיה בלקיחתו עם תרופות להורדת כולסטרול. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לדעת, אילו מטפלים יש היום שניתן לפנות אליהם לטיפול בסרטן בלבלב עם גרורות? בעבר אלי שטראוס הצליח מאד והציל רבים, למי אפשר לפנות?
בילי שלום, ישנם כמה מטפלים מובילים בנושא. אפשר לחפש בגוגל, או בפורום תמיכה בסרטן באתר הזה. אפשר לפנות אלי למייל הפרטי ואמסור לך כמה שמות של מטפלים שאני מכיר. [email protected] בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, רציתי לשאול האם בישול מזון הופך אותו ליותר קל לעיכול? עד לאחרונה הייתי בטוח שזה נכון. אלא שקראתי כי במזון חי (נא) יש גם אנזימים טבעיים המסייעים בעיכול. אז מה באמת נחשב קל יותר לעיכול - מזון מבושל או נא? תודה מראש, עודד
עודד שלום, אכן, במזון חי יש אנזימי עיכול וויטמינים, שחלקם נהרס בבישול. עם זאת, יש בהם גם סיבים תזונתיים, המצפים את דופן התא של הצמח והם קשים לעיכול לאנשים מבוגרים, או לאנשים שמערכת העיכול שלהם חלשה. בנוסף, חלק מהמזונות המבושלים מכילים נוגדי חימצון שהם זמינים יותר ובכמות גדולה יותר, כמו למשל גזר מבושל, או עגבנייה. לסיכום, אני ממליץ לשלב בין מזון חי (ראו) לבין מזון מבושל ולא "להיתקע" עם סוג אחד שאולי לא מתאים לך. בהצלחה צביקה קורן
שלום לכולם ברצוני לדעת האם ניתן לקבל אומגה 3 משתיית תה מרווה, ממרווה יבשה והאם הגוף יכול לספוג בדרך זו את האומגה 3 אילו עוד מזונות מכילים אומגה 3 מלבד דגים, וכיצד כדי ליטול אותם? בתודה מראש, רעות
רעות שלום, בעלי מרווה אין אומגה-3 , הוא נמצא בעיקר בזרעים. בעולם הצומח יש אומגה-3 בזרעי פשתן ובאגוזי מלך (בכמות קטנה). כדי לקבל את חומצות השומן, אפשר לאכול פשתן טחון (טרי), או שמן פשתן שנשמר במקרר. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, מדוע אומרים שיש עדיפות למוצרי חלב בלי לקטוז? האם מוצרי חלב מעיזים עדיף על פרה? עלי לציין שאין לי בעיות של עיכול או כאבי בטן. יש לי בעיית כיחכוח- רופא א.א.ג.חושב שזה ממוצרי חלב- ויש לי סרטן שד- יש שטוענים שהלקטוז יכול לגרום לכך. תודה מראש על תשובתכם, נעמי.
נעמי שלום, הלקטוז הוא הסוכר במוצרי חלב. גם בחלב עיזים יש לקטוז. החלבון (קזאין) בחלב עיזים קל יותר לעיכול. נסי להימנע ממוצרי חלב למשך כמה שבועות ותראי אם יש שיפור בגרון. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב אני שוקל לעבור לתזונה צמחונית. אני ממילא לא אוכל כמעט מוצרי בשר חשבתי להוציאם לגמרי מהתפריט. ראיתי כי אתם ממליצים להמנע מעוף ובקר אבל ממליצים על דגים. קשה לי להבין את ההבדל - כולם יצורים חיים. האם דגים פחות מזיקים לבריאות? אשמח לדעת מה מבדיל ביניהם? תודה מראש עודד
עודד שלום בדגים יש אומגה 3 שזו חומצת שומן הכרחית שהגוף אינו יודע לייצר אותה. היא חשובה ביותר לגוף האדם, בלעדיה יש פגיעה במרכיבים רבים כמו מערכת חיסון, מוח, ותפקוד של תאים. לכן כן ממליצים על דגים ולא בשר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא. לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה. זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה. זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש. גילי 16 מה זה?
16 שלום יתכן ויש לך חסרים רבים כמו למשל ויטמין D ו/או מנגנון וויסות החום שלך חלש. המלצתי החמה לך ללכת לעשות בדיקות ולראות מה הבעייה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לוקח בתוסף. איך משפרים את מנגנון וויסות החום ? לא נמצא פיתרון. תודה.
קראתי לאחרונה על פרוביוטיקה וכמה זה חשוב שתווסף לנו לתזונה היומיומית. לי עצמי יש קצת בעיות עם העיכול. מה אתם אומרים על זה? רציתי לדעת קצת יותר ..
אביטל שלום פרוביוטיקה היא מאוד חשובה לחיזוק של מערכת העיכול ומערכת החיסון. היום אנו יודעים את החשיבות העצומה שלה. http://gastro.sheba.co.il/Articles/178.htm לכן חשוב מאוד לקחתלאנשים עם בעיות במיוחד במערכת העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אביטל שלום, אכן לפרוביוטיקה יש יתרונות בריאותיים רבים, שאוששו במחקרים רפואיים. בבקשה אל שלחי אותי לקרוא מאמרים ברחבי האינטרנט ולחוות דעה. להלן מאמר שכתבתי בנושא: פרוביוטיקה החיידקים הטובים לשיפור בריאות הציבור. במערכת העיכול שלנו יש כ 400 סוגים של חיידקים הבונים את הפלורה הטבעית של המעיים. ירידה באיכותם, או במספרם תביא לשגשוג של חיידקים מזיקים (פתוגנים). במערכת העיכול מתקיים מאבק מתמיד בין החיידקים הפתוגנים לבין החיידקים הידידותיים. החיידקים הידידותיים שימשו בעבר ומשמשים כיום להחמצת חלב (יוגורט) ומיני מאכלים אחרים, על-ידי התססתם. בשנות ה-50 של המאה הקודמת החלו להצטבר מחקרים שהוכיחו, כי לשימוש בתוספת של חיידקים פרוביוטיים יתרונות בריאותיים רבים. פירוש המילה "פרוביוטיקה" (במקור מיוונית, Probiotics) הוא "למען החיים". פרוביוטיקה מתייחסת לקבוצת חיידקים ידידותיים החיוניים לשמירת האיזון בין החיידקים הטובים והמזיקים במערכת העיכול (מיקרופלורה). התפתחות חיידקים אלה הכרחית לתהליכי ניקוי הגוף ולשמירה על בריאות תקינה של הגוף ומערכותיו. החיידקים הידידותיים מסייעים במניעת מצבים פתולוגיים ובטיפול בהם. הם אינם רעילים ואינם מחוללי מחלות. ביכולתם לשרוד את המעבר בסביבה החומצית של הקיבה והבסיסית של המעי הדק. שימוש נרחב באנטיביוטיקה, אורח חיים לא בריא ומזון מתועש, עלולים להפר את האיזון הטבעי של החיידקים הפרוביוטיים במעי ולכן חשוב שהם יימצאו בכמות הרצויה במערכת העיכול. תפקידי הפרוביוטיקה ותרומתה לבריאות להלן כמה מהתפקידים והיתרונות של החיידקים הידידותיים, שרובם אושש במחקרים מדעיים: עזרה בפירוק, עיכול וספיגה של רכיבי המזון. לדוגמה פירוק לקטוז (סוכר החלב). יצור אנזימי עיכול, ויטמינים (K, 1B, 6B, חומצה פולית) וחומצות אמינו. חיזוק דופן המעי ושמירה על פעילות מעיים תקינה ומאוזנת. טיפול בקשיים וברגישויות במערכת העיכול (כיבים, עצירות, שלשולים, גזים, תחושת מלאות לאחר הארוחה). נטרול חומרים רעילים ומסרטנים במערכת העיכול והגנה על רירית המעי מפני פתוגנים. הפחתת תופעות הלוואי והנזק של מחלות מעיים דלקתיות (מעי רגיז, קוליטיס, קרוהן). תרומה לירידה בשכיחות סרטן המעי הגס. מניעת עצירות על ידי זירוז תנועתיות המעי והעלאת נפח הצואה. שיפור ספיגת סידן ומגנזיום במעי הדק. הפחתת ערכי הכולסטרול וטריגליצרידים בדם. טיפול תומך במחלות עור ובהן אקזמה אטופית (אטופיק דרמטיטיס), סבוריאה ופסוריאזיס. תמיכה במערכת החיסונית, מניעה והקלה במצבי אלרגיה ודיכוי צמיחת פטריות קנדידה אצל חולים בעלי מערכת חיסון מעורערת. מניעה וטיפול בדלקות וגינאליות והקטנת שכיחות הישנות התופעה. הקלה על הלוקים ב"שלשול מטיילים", קיצור משך שלשול אצל תינוקות וילדים. הפחתת מקרי שלשול הנגרמים משימוש באנטיביוטיקה ונזקים אחרים של התרופה. תמיכה טיפולית בכוויות קשות. במחקר שנערך בשיתוף הפקולטה לחקלאות, אוניברסיטת בן גוריון ובית החולים "סורוקה" ופורסם בכתב העת המדעי "Burns" באוגוסט 2007, נמצא, כי נטילת תוסף התזונה "אצידופילוס" עשוי להפחית מצבי אלח דם (ספסיס) ואת הסיבוכים הכרוכים בקרב חולים עם כוויות חמורות. פרוביוטיקה לתינוקות: נטילת פרוביוטיקה בהיריון ובהנקה נמצאה כמשפרת את פוטנציאל ההגנה החיסונית של האם, המספקת הגנה כנגד אקזמה אטופית (גירוי בעור) במשך השנתיים הראשונות לחיי התינוק. בקרב תינוקות הרגישים לחלב פרה מופיעה לעתים קרובות תגובה אלרגית על העור, המוכרת בשם "אקזמה אטופית". בניסוי שנערך לבחינת התגובה לחלב, קיבלו 230 תינוקות רגישים תוספת פרוביוטית או פלסבו למשך 4 שבועות. תוצאות הניסוי הצביעו על הקלה של כ- 20%בתגובה האלרגית לחלב לאחר מתן החיידקים הפרוביוטיים. איך בוחרים תוסף יעיל? השוק מוצף במגוון מוצרים ומותגים. כאשר אנחנו בוחרים תוסף פרוביוטי כדאי לשים לב לקריטריונים הבאים: חשוב שהתוסף יכיל מגוון של זני חיידקים פרוביוטיים, מכיוון שלכל זן השפעה שונה. כמות החיידקים. עמידות לחומציות הקיבה ולמיצי מרה של החיידקים והכמוסה. יכולת הצמדות למעי. נוחות שימוש קפסולות, אבקה, או נוזל. התאמה אישית - חלק מהתוספים עלולים לגרום לאי נוחות בבטן, גזים ושלשול. זני חיידקים ידידותיים הנמצאים בפורמולות החדשות והשפעתם: Lactobacillus acidophilus ל. אסידופילוס - חיידק עמיד, יעיל ועוצמתי במיוחד השורד את חומציות הקיבה, ונמצא בסוף המעי הדק, במעי הגס ובנרתיק. תיעודים מדווחים על פעילות אנטי מיקרוביאלית, הורדת רמות כולסטרול וכן חיזוק פעילות מערכת החיסון. Lactobacillus ramnosus ל. רמנוסוס - מרכיב טבעי במיקרופלורת המעי הדק, הנרתיק והמעי הגס, בעל השפעה חיובית במיוחד לבריאות ובעל עמידות גבוהה בפני מיצי הקיבה. מחקרים מראים על יכולת החיידק להפחית וגיניטיס פטרייתי, חיידקים ודלקות בדרכי השתן. יעילות החיידק הוכחה במקרי רגישות ללקטוז, שלשולים, גזים ועצירות. Lactobcillus casei ל. פאראקסי - נמצא בירקות מותססים, בחלל הפה ובמעי האדם. מחקרים מראים על יכולתו למנוע ולטפל בשלשולים, והוא מסייע בחיזוק מערכת החיסון וחיזוק מיקרופלורת המעי. בנוסף, הוא מזרז תגובה חיסונית ברירית הנרתיק. Streptococcus thermophilus ס. תרמופילוס - מיקרואורגניזם אנארובי החי בחמצן וגם במצבי חוסר בחמצן. לתרמופילוס יכולת לייצר חומרים אנטיביוטיים טבעיים הנלחמים בפטריות שמרים ובחיידקיםפתוגניים. תרמופילוס משגשג ביעילות במעי ובנרתיק. Lactobacilus lactis ב. לקטיס - חיידק המוסף לבשר ונפוץ בירקות מותססים ויוגורט. מקטין את תסיסת הבשר במעיים ואת שגשוג חיידקים דוגמת סלמונלה ו- E.coli . נמצא יעיל במניעת סרטן המעי וכן יעיל מאוד בשילוב עם ב. לקטיס המגביר את אפקטיביות החיידק. מקורות: מאמר באתר סולגאר, יוכי עזיז, נטורופתית בכירה "סולגאר", ראש מחלקת הדרכה וייעוץ טלפוני. קישור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=1072 הרצאה, ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת בתזונה סינית, צמחי מרפא ותוספי מזון. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, לפני 3 חודשים, לאחר צינון חזק, התחלתי להרגיש משהו "תקוע" בגרון בעת בליעה. עשיתי גסטרוסקופיה ונבדקתי אצל אאג. הגסטרו' הראתה שיש דלקת קלה בקצה הושט. ממצאים אחרים לא היו. הלכתי למישהי שעוסקת בתזונה ודיקור סיני והיא בנתה לי תזונה המורכבת מהרבה ירקות ירוקים, אורז מלא, לחם מקמח שיפון, טחינה וביצה ועוף, שניהם 3 פעמים בשבוע. ללא דברי חלב כלל. אני לוקחת לוסק פעם ביום כשניסיתי פעמיים ביום זה הקל את התחושה אך הזהירו אותי שעושה נזקים אחרים ולכן הפסקתי. בעקבות התזונה ירדתי במשקל כ2.5 ק"ג (גובהי 1.70 ומשקלי עתה 55) דבר שהגביר את חרדת הבריאות שקיימת בלאו הכי. ההרגשה קיימת-לעיתים פחות ופעמים רבות מאד, לעיתים מלווה בצרבות, ולעיתים מרגישה לחץ באזניים. עלי לציין שתמיד אכלתי בצורה לא מסודרת (לפחות ב15 השנים האחרונות, אני בת 45) ותזונתי התבססה הרבה על מתוקים אשמח לקבל עצתכם.
מיכל שלום אם אכן נשללו כל הממצאים וזה הממצא היחידי ,השינוי בתזונה שהתחלת הוא מאוד משמעותי כולל גמילה ממתוק ומזונות שיוצרים חומציות בגוף כמו בשר הייתי מחליפה אותו לדגים .בנוסף ההיתי ממליצה לך על אנזימי עיכול ופרוביטיקה. נקודה נוספת חשובה ביותר זה איך את אוכלת את הארוחות שלך האם בצורה מסודרת? אל תדאגי מהירידה במשקל . הגוף בסופו של דבר יאזן את עצמו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רציתי לדעת העם יש איזה פיתרון טבעי שאתם מקירים לטיפול בציסטה בשחלה
טניה שלום, הפתרון ה ט ב ע י היחיד שאני מכיר הוא מעבר לתזונה טבעית, מגוונת ואיכותית והימנעות מאוכל זבל, הכולל: סוכרים, שומנים מהחי, מטוגן, צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים, קפה, קולה, אלכוהול, עישון ועוד. אפשר לנסות גם לנקות את הכבד והגוף מרעלים באמצעות צום של כמה ימים. אין הבטחה לריפוי, אבל בריאותך הכללית תשתפר מאד. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. כמובן שאת חייבת לנסות למצות גם את המסלול הרפואי הרגיל. בהצלחה צביקה קורן