פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20528 הודעות
16821 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

וזה מעושן או כבוש. ופשוט אוכלים את זה ככה. האם יש בזה אומגה ? האם זה בריא כמו כל דג ? או שיש עם זה בעיה כלשהי ? תודה !

20/05/2011 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא ממליץ לאכול דג חי, כבוש, מלוח, משומר או מעושן. מי שאוכל דגים, כדאי לאכול מבושל, בתנור או בגריל. בהרינג יש אומגה-3. בהצלחה צביקה קורן

19/05/2011 | 10:05 | מאת: מימי

אני מחפשת עדיין את התוסף סידן הנכון. ניסיתי סידן ציטרט של סולגאר וזה עשה לי צרבות גם כשלקחתי אותו אחרי האוכל. כרגע אני לוקחת סידן קרבונט "קלצ'יצו" שזה טבליות ללעיסה שלא גורמים לי לבעיות עיקול אבל הטבליות ממותקות בסורביטול ואספרטם ולכן אני דואגת אם לתווך ארוך זה לא יכול לגרום נזק. מה עלי לעשות?

19/05/2011 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

מימי שלום, נסי לקחת סידן נוזלי כמו "קלמדין", או כדור שנקרא קאל-מאג-בורון (קלציום מגנזיום ובורון). תבררי בחנות טבע לגבי יצרנים. בהצלחה צביקה קורן

האם מישהו יודע תשובה מוסמכת לשאלה דלהלן: האם יש שיקול להמנע מאכילת פירות הגדלים באיזורים עם תנועת רכבים, כשבמילא אנחנו גרים באיזור זה ונושמים את האויר עם הרעלים שבו. השיקול פה הוא, שאמנם נכון שבמילא אנחנו מורעלים במידה מסוימת, אבל אכילת ליטר מהפירות איננה כנשימת ליטר מהאויר. כי בפירות נמצא ריכוז רעלים גבוה בהרבה יותר מהריכוז הקיים באויר. מאחר שהפרי צבר עוד ועוד מהרעלים. אבל יתכן שאני טועה פה. אשמח לשמוע חוו"ד מוסמכת, או לקבל קישורים בנושא.

אביב שלום, כשמבקשים תשובה "מוסמכת", "מקצועית", "מנומקת" וכד' אני בבעיה. אם תסייר בפורום הזה תגלה שרק אני וטובה עונים כאן ולא "מישהו". לשאלתך, אני לא הייתו בוחר בפירות וירקות שגדלים בצידי הכבישים, גם אם הם מגידול אורגני. אני מסכים עם ההסברים והנימוקים שלך, אבל כדאי להפחית חשיפה לכימיקלים ככל שניתן. בהצלחה צביקה קורן

19/05/2011 | 09:23 | מאת: יפעת

אני בת 49 ללא למחזור חודשי זה 4 שנים, לאחר ביצוע צפיפות עצם הרופא המליץ על טיפול בפוסלאן/אקטונל -תרופות הגיהנום. לאחר לקיחת כדור אחד- אקטונל סבלתי באותו יום בכאבי ראש ובחילות ולמוחורת סבלתי בדקירות בחזה בצד שמאל, דופק מהיר, ל"ד גבוה.ואני לא סובלת מל"ד גבוה בדרך כלל. לאחר התייעצות עם הרופא אמר לי להפסיק עם הכדור. השאלה שלי היא: למה בכלל לקחת כדורים כאלה עם תופעות לוואי נוראיות האם אין טיפול אחר באוסטאופורוזיס? אולי הליכה/ספורט, תזונה נכונה, לקיחת סידן. ברצוני לציין שאני רגישה ללקטוז והיתה תקופה שלא צרכתי דיברי חלב בכלל וגם לא לקחתי סידן.

19/05/2011 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, אין לי תשובה טובה לגבי הפוסלאן והאקטונל, למעט העובדה שמחקרים הוכיחו שהתועלת עולה על הנזק (ויש נזקים בטווח הקצר והארוך). לגבי הטיפול הטבעי / תזונתי - השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "בריחת סידן" או "אוסטיאופורוזיס". חשוב לטפל בבעיה בתזונה נכונה, בפעילות גופנית מתאימה ובתוספים. כדאי מ א ד לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

19/05/2011 | 09:04 | מאת: ציקי

מודה מראש על התשובה.הנני סובלת מגזים מרובים שמעתי שקימל מאוד עוזר,האם להשתמש בקימל טחון או גרגרים ובאיזה כמות לקחת בזמן ארוחה. וכמה פעמים ביום אפשר לקחת.

19/05/2011 | 19:35 | מאת: צביקה קורן

ציקי שלום, כדאי להשתמש בקימל טחון כדאי להכין אבקה טחונה של גרעיני שומר, אניס, כוסברה, קימל, כמון והל (לא חייבים הכל) ולפזר על האוכל - רבע עד חצי כפית. בנוסף כדאי: א. לבדוק ולנסות למצוא מזונות "מגיזים" שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. ה. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

משהו טבעי בלי תופעות לוואי .. תודה!

19/05/2011 | 19:32 | מאת: צביקה קורן

הם ימליצו לך על תוסף טבעי אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי לקבל ייעוץ אישי

18/05/2011 | 18:08 | מאת: טל

שלום רב, האם מותר בדיאטת קנדידה לאכול ממרח תמרים ? זה שקונים בסופר לעוגות? תודה טל

18/05/2011 | 18:49 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום מתוק לא מתאים לקנדידה אולי במקום עדיף 2 פירות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 18:03 | מאת: טל

שלום , אני בשבוע הראשון של הדיאטה בפעם השניה אחרי שמספר חודשים היה לי שקט וחזר שוב.! אני אוכלת הרבה סלטים ירוקים וטחינה ושותה הרבה תה צמחים קמומיל או תה ירוק (האם זה בסדר) ? מאד חסר לי משהו מתוק על הבוקר האם מותר לאכול פרוסה מלחם מלא עם דבש דבורים? מהם הדברים המתוקים שמותר לאכול בזמן הדיאטה? פרכיות מאורז מלא עם דבש מותר? אודה לעזרתכם ! בתודה טל

18/05/2011 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אם את בדיאטת קנדידה אולי כדאי שתמנעי ממתוק כי זה האוכל של הפטריה. עדיף שתקחי פרוסת לחם מלא עם שקדיה ,שאילה הם שקדים טחונים ללא סוכר. זה טעים , מתוק וללא סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 17:59 | מאת: שאלה

אני אוהבת לשתות מיץ אשכוליות של פריגת. שאלתי האם המיץ מעלה את רמת הכולסטרול? תודה מראש.

18/05/2011 | 18:45 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום אם המיץ עם תוספת סוכר הוא יכול להשפיע על רמת הטריגליצרידים בגוף. ובדיעבד על כל פרופיל השומנים. במיץ אין כולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 17:52 | מאת: דרור

רציתי לדעת מה המינון המומלץ של קו אנזים q10 לגבר בן 40? והאם 200 עלול להיות יותר מידי? תודה

18/05/2011 | 18:43 | מאת: טובה בר-שאן

דרור שלום התאמה של מינון Q10 תלויה במצב הבריאותי, לקיחת תרופות למיניהם, ואורח חיים. קשה לי להתאים לך כיוון שאין לי את האינפורמציה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 20:52 | מאת: דרור

תודה על התשובה בן 40, 183 סמ, סובל מ CFS כבר 3 שנים, כולסטרול טוב נמוך כולסטרול רע מעט גבוה, לוקח אומפרדקס 40, קומפלקס B, לעיתים מנסה ציפרלקס. כל הבדיקות תקינות ברזל וb12 בדכ גבולי. אשמח לשמוע מניסיונך לא רק לגבי Q10. תודה

18/05/2011 | 12:08 | מאת: הריונית סוכרתית

אני סובלת מעודף משקל, כרגע אני שבוע 29 ושוקלת 77קילו על גובה של 1.62 כמוסות שום עוזרות לאבד משקל עודף? אם כן, איך זה פועל והאם זה בטוח לשימוש בהריון

18/05/2011 | 18:41 | מאת: טובה בר-שאן

הריונית סוכרתית שלום המלצתי לך לאכול אוכל מאוזן עם אינדקס גליקמי נמוך להוריד פחמימות ריקות . לעשות תנועה מתונה המתאימה לנשים בהריון. השום לבד לא יגרום להורדה במשקל. אולי כדאי שתלכי לתזונאית טבעית שתתאים לך תזונה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

מרווין שלום, חבל שאתה זורק בוץ ומשמיץ מבלי לבדוק ולבסס את הדברים שלך. חבל שאתה מהווה גורם כל כך שלילי בפורום הזה. אם אתה באמת יודע כל כך הרבה, מדוע אתה לא עונה בפורום ומשתף את הגולשים בידע שלך? מדוע אתה מחכה בפינה ומגיב רק כשנדמה לך שאני טועה או לא עונה בהתאם לדעות שלך? מעניין מה כל כך קשה לך בחיים? מה כל כך מציק לך שהפכת להיות אדם כל כך נגטיבי? לעניין הסידן במוצרי חלב, אני לא יודע מה המקורות שלך, אבל אני משתמש בבסיס נתונים מאד רציני ומקיף: NutritionData. בקישור שלהלן תמצא מידע לגבי הערכים התזונתיים של רוב סוגי הגבינות. מבדיקה מדגמית מצאתי (כצפוי) שברוב הגבינות, למעט קוטג', יש יותר סידן מאשר זרחן (בתהליך היצור של הקוטג' מוצאים ממנה הרבה סידן). http://nutritiondata.self.com/foods-cheese001000000000000000000-1.html?&freetext=cheese גם לגבי חלב ניגר המצב דומה - יותר סידן מאשר זרחן. תבדוק בקישור הבא: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/69/2 לסיכום, אשמח אם תשנה את הגישה שלך ותתרום לגולשים בפורום. כל הודעה אחרת - צינית, פגענית או משמיצה - תימחק מיידית. טובה ואני עונים כאן בהתנדבות וגם אתה מוזמן לעשות זאת. יום טוב צביקה קורן

17/05/2011 | 20:56 | מאת: אמיר

שלום אני בן 28 הגובה שלי הינו 175 ס"מ ושוקל 58 ק"ג ואני רזה מאוד בפנים ביידים ואני שואל איך ניתן להוסיף כמה ק"ג בסביבות 10 ק"ג כך שאני יראה טוב יותר ואפילו אם זה בכדורים אני מוכן לקחת אבל איזה ?.

18/05/2011 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש. ההמלצה הכללית היא לאכול מזון טבעי, עתיר אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וקיטניות. עבודה עם משקולות ומשקוליות יכולה לעזור בהגדלת מסת השרירים בידים ובכתפיים. אני לא מכיר כדור שעוזר לעלייה הבמשקל. בנוסף, תבדוק תפקוד בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 20:41 | מאת: שירה

חברים יקרים! בעייתי נמשכת לאורך שנים מבלי שיהיה לה פתרון. הבעייה היא עודף גאזים בבטן. בטן נפוחה כל הזמן וקשה. עשו לי כבר את כל הבדיקות ושללו מחלות. נשללה גם קאנדידה. אני לוקחת באופן קבוע פרוביוטיקה ואנזימי עיכול. ניסיתי שיטות תזונה שונות. הקפדתי להפריד בין חלבונים לפחמימות. ניסיתי לעשות דיאטת השמטה כאשר אני מוסיפה בכל פעם רק פריט כדי לראות אם הוא הבעייתי וגורם לי לנפיחות ובטן קשה. בקיצור אין ממצא והבעייה איננה נפתרת. אני מרגישה תמיד כאילו אני מתפוצצת. ישנה הקלה אחרי יציאות (חשוב לי לציין שאינני סובלת מעצירויות) אך ברגע שאני אוכלת הנפיחות חוזרת ואיתה הקשיון בבטן והתחושות הלא טובות. מה יכול לגרום לבעיה הזו? האם יש לפתור בעיה כזו שנמשכת כבר שנים ארוכות? בהמון תודה מראש

18/05/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, עברת כל כך הרבה - את יכולה לתת ייעוץ בנושא... בכל אופן אני מציע לפעות בכמה מישורים: א. להמשיך לבדוק ולנסות למצוא מזונות מגיזים שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. להכין אבקה טחונה של גרעיני שומר, אניס, כוסברה, קימל, כמון והל (לא חייבים הכל) ולפזר על האוכל. ה. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 18:07 | מאת: שירז

האם יש דברים טבעיים שניתן באמצעותם לשפר את כמות הרזע ?

18/05/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

שירז שלום, אבץ, ויטמין E וויטמין B נחשבים כמשפרים את אברי הרבייה. כל אלה נמצאים בשקדים, אגוזים, זרעים, שמנים צמחיים, דגנים מלאים וקיטניות. אני לא מכיר "תרופה טבעית" לנושא, אבל הכנסת שינויים בתזונה עשויה להועיל. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 18:00 | מאת: מיטל

האם יעילותה של האומגה 3 מצמח המרווה תואמת לשל האומגה 3 מדגים? האם יש חשיבות לצרוך אומגה 3 ממרווה?

18/05/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום - תבצעי חיפוש על "מרווה מרושתת" או "אומגה-"3 - תקבלי עשרות התייחסויות. ב"אומגה-3" משמן דגים יש חומצות שומן EPA וDHA שהן חומצות השומן הזמינות לגוף. ב"אומגה-3" שמקורה בפשתן ובמרווה המרושתת יש חוצת שומן בשם ALA שממנה הגוף מייצר בקושי רב את החומצות הדרושות. חוצמזה אומגה-3 ממרווה מרושתת יקרה מאד, כך שעדיף לקחת שמן דגים או פשתן. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 17:56 | מאת: אורית

אני רוצה עצות מה לאכול כדי לחזק את הגוף. (בלי בשר, דגים וביצים) רק דברים טבעיים. כמו קינואה וכו'..

18/05/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, זה בדיוק סוג השאלות שאני ממליץ לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. באופן כללי מאד אני יכול לומר לך שכדאי לאכול מזון טבעי, מגוון ואיכותי ולהימנע ממזון קלוקל ומזיק. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע רב נוסף. לצערי, קשה להקיף את כל הנושא במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 10:43 | מאת: תהילה

רק רציתי לשבח אתכם על הפורום הנהדר הזה. אפשר למצוא כאן כמעט את כל שאלות התזונה שעולות בחיי היומיום. אתם עונים באדיבות ובהרחבה. יישר כוח גדול!!!

17/05/2011 | 17:55 | מאת: צביקה קורן

פירגון והכרת תודה הם מצרכים נדירים במקומותינו...

16/05/2011 | 14:32 | מאת: איציק

1. האם עדיף ליטול כמוסת סידן לפני השינה או לאחר ארוחת הצהרים עם לימון בסלט? 2. האם גבינת ריקוטה עשירה באופן טבעי בסידן או שמוסיפים לה את אותו סידן שיש בכמוסות?

17/05/2011 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, מומלץ לקחת לפני השינה, אבל אפשר גם עם הארוחה. לסידן יש השפעה חיובית על איכות השינה. חשוב לא עם מוצרי חלב ולא לשתות קפה בסמוך לנטילת התוסף. חשוב לקחת תוסף שיש בו גם מגנזיום ובורון וגם ויטמין D. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 09:03 | מאת: איציק

צביקה, תודה. האם יש לך אפשרות להתייחס לשאלה מספר 2?

16/05/2011 | 14:10 | מאת: אנונימי

אני טבעוני ורציתי להביא את דודה שלי לטבעונות אבל העניין שיש לה כרישיות יתר ואי ספיגת ויטמינים בגוף היא טוענת שהיא חייבת לאכול בשר ועם לא זה יכול להגיע לאישפוז ובתי חולים היא אמרה שעם לא תאכל בשר תצטרך להזריק את הויטמינים כי כדורים לא נספגים אצלה אבל אני בטוח שכל דבר מהחי ואפשר להחליף מהצומח בתזונה נכונה העם אני צודק? ואפשר גם פירוט של מה שהיא צריכה לאכול שלא כלול מהחי!

17/05/2011 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

לאנונימי שלום, דודתך צודקת ! לא כל אדם מסוגל להיות טבעוני, למרות שבגישת התזונה הטבעית אנחנו ממליצים להימנע מאכילת בשר. לא כתבת בת כמה היא וזה חשוב. כדאי שתפנה אותה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ושם היא תקבל התייחסות למחלות קיימות ולצרכים התזונתיים ש ל ה! צריך להתאים את התזונה לאדם ולא את האדם לשיטה תזונתית זו או אחרת. זה לא משהו שניתן לעשות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

16/05/2011 | 11:29 | מאת: דניאל

אני בדרך לפתוח קונדיטוריה של מאפים מחומרים טבעים ובריאים באמת. ברצוני לדעת אבקת אפיה שמכילה: סודיום ביקרבונט, סודיום פירופוספט, עמילן מאכל (תפו"א) האם היא בריאה?

17/05/2011 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, שלושת החומרים שציינת לא מופיעים ברשימת החומרים המועילים לבריאות. בכל מקרה קשה למצוא ולייצר עוגות ועוגיות שיש להם יתרונות בריאותיים. עם זאת, החיים שלנו מלאים בפשרות ואני בטוח שגם אתה תמצא את הפשרה שלך בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 13:48 | מאת: דניאל

צביקה שלום ותודה על התגובה המטרה שלי היא להשתמש בחומרים שלא מזיקים לבריאות (כמו קמח לבן, סוכר לבן, קקאו וכו') השאלה שלי - האם ידוע לך שהחומרים שכתבתי מזיקים? ואני מאמין שעוגה טובה (שעשויה מחומרים בלתי מזיקים) מדי פעם מועילה לבריאות.

16/05/2011 | 09:45 | מאת: אירנה

כאשה נושא זה מאד מענין אותי מכיוון שאני נוטה לטבעונות וכידוע לי החלב ומוצריו דווקא מעודדים בריחת סידן מהעצמות. אלא שאני קוראת לא מעט מחקרים המזהירים מפני אי אכילת דברי חלב מפני שזה דווקא עלול לעודד את חלחלת העצם. מה נכון?

17/05/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

אירנה שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום ועניתי עליה בפירוט. את יכולה לעשות חיפוש בפורום הזה, או לקרוא מאמר שכתבתי בנושא לפני כשנה: ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 אגב כדאי שתשאלי את הטוענים שחלב גורם לבריחת סידן, מה הסיבה לכך... אם יאמרו לך שיש בו יותר זרחן מסידן, זהו טיעון שגוי! בחלב יש אותה כמות של זרחן וסידן. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 20:48 | מאת: שלום

אני לוקחת כל לילה כדור רוטס אר כמה זמן עלי לקחת את הכדור? תודה מראש.

16/05/2011 | 06:09 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם אחרי 3 חודשים אין שיפור, כנראה שלא יהיה. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 19:56 | מאת: גילה

בן 33 בריא עם חוסר בויטמין D רופא המשפחה לא ממליץ על טיפול תרופתי אלא רק על מזון ודגי יום אילו מזונות עשירים בויטמין D מה מהדגים (הזמינים בסופרים) נחשבים לדג ים??? תודה רבה

16/05/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, גם אני לא ממליץ על טיפול תרופתי, אם אין צורך. במקרה של ויטמין D מדובר בתוסף של שמן דגים שמכיל ויטמין D. כשהיינו ילדים קיבלנו כל בוקר כף שמן דגים. אפשר ורצוי לקחת תוסף של לפחות 800 IU ליום, במיוחד אם הבדיקות הראו על חוסר. לשאלתך, כל דגי הים מכילים ויטמין D (סלמון, הליבוט, מקרל, בקלה, טונה, סרדין). בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 17:52 | מאת: אורית

שלום! אם הכנתי ביצה קשה והביצה נשארה בסיר, בתוך מים, במשך יום שלם, מחוץ למקרר, האם עדיין אפשר לאכול אותה והיא לא התקלקלה? תודה מראש.

16/05/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, ביצה מבושלת מתקלקלת במהירות כדאי לזרוק לפח ולא להסתכן. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 16:44 | מאת: דליה

לצביקה שלום אני לוקחת רוטס אר. וצריכה לקחת בלילה לפני שינה כדור לכולסטרול האם זה יכול להשפיע? בתודה דליה.

16/05/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, מדובר בתוסף תזונה המכיל ויטמינים ומינרלים. אני לא רואה בעיה בלקיחתו עם תרופות להורדת כולסטרול. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 06:30 | מאת: בילי

רציתי לדעת, אילו מטפלים יש היום שניתן לפנות אליהם לטיפול בסרטן בלבלב עם גרורות? בעבר אלי שטראוס הצליח מאד והציל רבים, למי אפשר לפנות?

15/05/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

בילי שלום, ישנם כמה מטפלים מובילים בנושא. אפשר לחפש בגוגל, או בפורום תמיכה בסרטן באתר הזה. אפשר לפנות אלי למייל הפרטי ואמסור לך כמה שמות של מטפלים שאני מכיר. [email protected] בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 00:24 | מאת: עודד

שלום רב, רציתי לשאול האם בישול מזון הופך אותו ליותר קל לעיכול? עד לאחרונה הייתי בטוח שזה נכון. אלא שקראתי כי במזון חי (נא) יש גם אנזימים טבעיים המסייעים בעיכול. אז מה באמת נחשב קל יותר לעיכול - מזון מבושל או נא? תודה מראש, עודד

15/05/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, אכן, במזון חי יש אנזימי עיכול וויטמינים, שחלקם נהרס בבישול. עם זאת, יש בהם גם סיבים תזונתיים, המצפים את דופן התא של הצמח והם קשים לעיכול לאנשים מבוגרים, או לאנשים שמערכת העיכול שלהם חלשה. בנוסף, חלק מהמזונות המבושלים מכילים נוגדי חימצון שהם זמינים יותר ובכמות גדולה יותר, כמו למשל גזר מבושל, או עגבנייה. לסיכום, אני ממליץ לשלב בין מזון חי (ראו) לבין מזון מבושל ולא "להיתקע" עם סוג אחד שאולי לא מתאים לך. בהצלחה צביקה קורן

14/05/2011 | 23:13 | מאת: רעות

שלום לכולם ברצוני לדעת האם ניתן לקבל אומגה 3 משתיית תה מרווה, ממרווה יבשה והאם הגוף יכול לספוג בדרך זו את האומגה 3 אילו עוד מזונות מכילים אומגה 3 מלבד דגים, וכיצד כדי ליטול אותם? בתודה מראש, רעות

15/05/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, בעלי מרווה אין אומגה-3 , הוא נמצא בעיקר בזרעים. בעולם הצומח יש אומגה-3 בזרעי פשתן ובאגוזי מלך (בכמות קטנה). כדי לקבל את חומצות השומן, אפשר לאכול פשתן טחון (טרי), או שמן פשתן שנשמר במקרר. בהצלחה צביקה קורן

14/05/2011 | 10:40 | מאת: נעמי

שלום רב, מדוע אומרים שיש עדיפות למוצרי חלב בלי לקטוז? האם מוצרי חלב מעיזים עדיף על פרה? עלי לציין שאין לי בעיות של עיכול או כאבי בטן. יש לי בעיית כיחכוח- רופא א.א.ג.חושב שזה ממוצרי חלב- ויש לי סרטן שד- יש שטוענים שהלקטוז יכול לגרום לכך. תודה מראש על תשובתכם, נעמי.

15/05/2011 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

נעמי שלום, הלקטוז הוא הסוכר במוצרי חלב. גם בחלב עיזים יש לקטוז. החלבון (קזאין) בחלב עיזים קל יותר לעיכול. נסי להימנע ממוצרי חלב למשך כמה שבועות ותראי אם יש שיפור בגרון. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

13/05/2011 | 23:18 | מאת: עודד

שלום רב אני שוקל לעבור לתזונה צמחונית. אני ממילא לא אוכל כמעט מוצרי בשר חשבתי להוציאם לגמרי מהתפריט. ראיתי כי אתם ממליצים להמנע מעוף ובקר אבל ממליצים על דגים. קשה לי להבין את ההבדל - כולם יצורים חיים. האם דגים פחות מזיקים לבריאות? אשמח לדעת מה מבדיל ביניהם? תודה מראש עודד

14/05/2011 | 09:01 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום בדגים יש אומגה 3 שזו חומצת שומן הכרחית שהגוף אינו יודע לייצר אותה. היא חשובה ביותר לגוף האדם, בלעדיה יש פגיעה במרכיבים רבים כמו מערכת חיסון, מוח, ותפקוד של תאים. לכן כן ממליצים על דגים ולא בשר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא. לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה. זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה. זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש. גילי 16 מה זה?

14/05/2011 | 08:59 | מאת: טובה בר-שאן

16 שלום יתכן ויש לך חסרים רבים כמו למשל ויטמין D ו/או מנגנון וויסות החום שלך חלש. המלצתי החמה לך ללכת לעשות בדיקות ולראות מה הבעייה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2011 | 14:39 | מאת: 16

לוקח בתוסף. איך משפרים את מנגנון וויסות החום ? לא נמצא פיתרון. תודה.

13/05/2011 | 17:29 | מאת: אביטל

קראתי לאחרונה על פרוביוטיקה וכמה זה חשוב שתווסף לנו לתזונה היומיומית. לי עצמי יש קצת בעיות עם העיכול. מה אתם אומרים על זה? רציתי לדעת קצת יותר ..

14/05/2011 | 08:56 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום פרוביוטיקה היא מאוד חשובה לחיזוק של מערכת העיכול ומערכת החיסון. היום אנו יודעים את החשיבות העצומה שלה. http://gastro.sheba.co.il/Articles/178.htm לכן חשוב מאוד לקחתלאנשים עם בעיות במיוחד במערכת העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2011 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

אביטל שלום, אכן לפרוביוטיקה יש יתרונות בריאותיים רבים, שאוששו במחקרים רפואיים. בבקשה אל שלחי אותי לקרוא מאמרים ברחבי האינטרנט ולחוות דעה. להלן מאמר שכתבתי בנושא: פרוביוטיקה – החיידקים הטובים לשיפור בריאות הציבור. במערכת העיכול שלנו יש כ – 400 סוגים של חיידקים הבונים את הפלורה הטבעית של המעיים. ירידה באיכותם, או במספרם תביא לשגשוג של חיידקים מזיקים (פתוגנים). במערכת העיכול מתקיים מאבק מתמיד בין החיידקים הפתוגנים לבין החיידקים הידידותיים. החיידקים הידידותיים שימשו בעבר ומשמשים כיום להחמצת חלב (יוגורט) ומיני מאכלים אחרים, על-ידי התססתם. בשנות ה-50 של המאה הקודמת החלו להצטבר מחקרים שהוכיחו, כי לשימוש בתוספת של חיידקים פרוביוטיים יתרונות בריאותיים רבים. פירוש המילה "פרוביוטיקה" (במקור מיוונית, Probiotics) הוא "למען החיים". פרוביוטיקה מתייחסת לקבוצת חיידקים ידידותיים החיוניים לשמירת האיזון בין החיידקים הטובים והמזיקים במערכת העיכול (מיקרופלורה). התפתחות חיידקים אלה הכרחית לתהליכי ניקוי הגוף ולשמירה על בריאות תקינה של הגוף ומערכותיו. החיידקים הידידותיים מסייעים במניעת מצבים פתולוגיים ובטיפול בהם. הם אינם רעילים ואינם מחוללי מחלות. ביכולתם לשרוד את המעבר בסביבה החומצית של הקיבה והבסיסית של המעי הדק. שימוש נרחב באנטיביוטיקה, אורח חיים לא בריא ומזון מתועש, עלולים להפר את האיזון הטבעי של החיידקים הפרוביוטיים במעי ולכן חשוב שהם יימצאו בכמות הרצויה במערכת העיכול. תפקידי הפרוביוטיקה ותרומתה לבריאות להלן כמה מהתפקידים והיתרונות של החיידקים הידידותיים, שרובם אושש במחקרים מדעיים: • עזרה בפירוק, עיכול וספיגה של רכיבי המזון. לדוגמה פירוק לקטוז (סוכר החלב). • יצור אנזימי עיכול, ויטמינים (K, 1B, 6B, חומצה פולית) וחומצות אמינו. • חיזוק דופן המעי ושמירה על פעילות מעיים תקינה ומאוזנת. • טיפול בקשיים וברגישויות במערכת העיכול (כיבים, עצירות, שלשולים, גזים, תחושת מלאות לאחר הארוחה). • נטרול חומרים רעילים ומסרטנים במערכת העיכול והגנה על רירית המעי מפני פתוגנים. • הפחתת תופעות הלוואי והנזק של מחלות מעיים דלקתיות (מעי רגיז, קוליטיס, קרוהן). • תרומה לירידה בשכיחות סרטן המעי הגס. • מניעת עצירות על ידי זירוז תנועתיות המעי והעלאת נפח הצואה. • שיפור ספיגת סידן ומגנזיום במעי הדק. • הפחתת ערכי הכולסטרול וטריגליצרידים בדם. • טיפול תומך במחלות עור ובהן אקזמה אטופית (אטופיק דרמטיטיס), סבוריאה ופסוריאזיס. • תמיכה במערכת החיסונית, מניעה והקלה במצבי אלרגיה ודיכוי צמיחת פטריות קנדידה אצל חולים בעלי מערכת חיסון מעורערת. • מניעה וטיפול בדלקות וגינאליות והקטנת שכיחות הישנות התופעה. • הקלה על הלוקים ב"שלשול מטיילים", קיצור משך שלשול אצל תינוקות וילדים. • הפחתת מקרי שלשול הנגרמים משימוש באנטיביוטיקה ונזקים אחרים של התרופה. • תמיכה טיפולית בכוויות קשות. במחקר שנערך בשיתוף הפקולטה לחקלאות, אוניברסיטת בן גוריון ובית החולים "סורוקה" ופורסם בכתב העת המדעי "Burns" באוגוסט 2007, נמצא, כי נטילת תוסף התזונה "אצידופילוס" עשוי להפחית מצבי אלח דם (ספסיס) ואת הסיבוכים הכרוכים בקרב חולים עם כוויות חמורות. • פרוביוטיקה לתינוקות: נטילת פרוביוטיקה בהיריון ובהנקה נמצאה כמשפרת את פוטנציאל ההגנה החיסונית של האם, המספקת הגנה כנגד אקזמה אטופית (גירוי בעור) במשך השנתיים הראשונות לחיי התינוק. בקרב תינוקות הרגישים לחלב פרה מופיעה לעתים קרובות תגובה אלרגית על העור, המוכרת בשם "אקזמה אטופית". בניסוי שנערך לבחינת התגובה לחלב, קיבלו 230 תינוקות רגישים תוספת פרוביוטית או פלסבו למשך 4 שבועות. תוצאות הניסוי הצביעו על הקלה של כ- 20%בתגובה האלרגית לחלב לאחר מתן החיידקים הפרוביוטיים. איך בוחרים תוסף יעיל? השוק מוצף במגוון מוצרים ומותגים. כאשר אנחנו בוחרים תוסף פרוביוטי כדאי לשים לב לקריטריונים הבאים: • חשוב שהתוסף יכיל מגוון של זני חיידקים פרוביוטיים, מכיוון שלכל זן השפעה שונה. • כמות החיידקים. • עמידות לחומציות הקיבה ולמיצי מרה של החיידקים והכמוסה. • יכולת הצמדות למעי. • נוחות שימוש – קפסולות, אבקה, או נוזל. • התאמה אישית - חלק מהתוספים עלולים לגרום לאי נוחות בבטן, גזים ושלשול. זני חיידקים ידידותיים הנמצאים בפורמולות החדשות והשפעתם: • Lactobacillus acidophilus ל. אסידופילוס - חיידק עמיד, יעיל ועוצמתי במיוחד השורד את חומציות הקיבה, ונמצא בסוף המעי הדק, במעי הגס ובנרתיק. תיעודים מדווחים על פעילות אנטי מיקרוביאלית, הורדת רמות כולסטרול וכן חיזוק פעילות מערכת החיסון. • Lactobacillus ramnosus ל. רמנוסוס - מרכיב טבעי במיקרופלורת המעי הדק, הנרתיק והמעי הגס, בעל השפעה חיובית במיוחד לבריאות ובעל עמידות גבוהה בפני מיצי הקיבה. מחקרים מראים על יכולת החיידק להפחית וגיניטיס פטרייתי, חיידקים ודלקות בדרכי השתן. יעילות החיידק הוכחה במקרי רגישות ללקטוז, שלשולים, גזים ועצירות. • Lactobcillus casei ל. פאראקסי - נמצא בירקות מותססים, בחלל הפה ובמעי האדם. מחקרים מראים על יכולתו למנוע ולטפל בשלשולים, והוא מסייע בחיזוק מערכת החיסון וחיזוק מיקרופלורת המעי. בנוסף, הוא מזרז תגובה חיסונית ברירית הנרתיק. • Streptococcus thermophilus ס. תרמופילוס - מיקרואורגניזם אנארובי החי בחמצן וגם במצבי חוסר בחמצן. לתרמופילוס יכולת לייצר חומרים אנטיביוטיים טבעיים הנלחמים בפטריות שמרים ובחיידקיםפתוגניים. תרמופילוס משגשג ביעילות במעי ובנרתיק. • Lactobacilus lactis ב. לקטיס - חיידק המוסף לבשר ונפוץ בירקות מותססים ויוגורט. מקטין את תסיסת הבשר במעיים ואת שגשוג חיידקים דוגמת סלמונלה ו- E.coli . נמצא יעיל במניעת סרטן המעי וכן יעיל מאוד בשילוב עם ב. לקטיס המגביר את אפקטיביות החיידק. מקורות: • מאמר באתר סולגאר, יוכי עזיז, נטורופתית בכירה "סולגאר", ראש מחלקת הדרכה וייעוץ טלפוני. קישור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=1072 • הרצאה, ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת בתזונה סינית, צמחי מרפא ותוספי מזון. בהצלחה צביקה קורן

12/05/2011 | 19:12 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני 3 חודשים, לאחר צינון חזק, התחלתי להרגיש משהו "תקוע" בגרון בעת בליעה. עשיתי גסטרוסקופיה ונבדקתי אצל אאג. הגסטרו' הראתה שיש דלקת קלה בקצה הושט. ממצאים אחרים לא היו. הלכתי למישהי שעוסקת בתזונה ודיקור סיני והיא בנתה לי תזונה המורכבת מהרבה ירקות ירוקים, אורז מלא, לחם מקמח שיפון, טחינה וביצה ועוף, שניהם 3 פעמים בשבוע. ללא דברי חלב כלל. אני לוקחת לוסק פעם ביום כשניסיתי פעמיים ביום זה הקל את התחושה אך הזהירו אותי שעושה נזקים אחרים ולכן הפסקתי. בעקבות התזונה ירדתי במשקל כ2.5 ק"ג (גובהי 1.70 ומשקלי עתה 55) דבר שהגביר את חרדת הבריאות שקיימת בלאו הכי. ההרגשה קיימת-לעיתים פחות ופעמים רבות מאד, לעיתים מלווה בצרבות, ולעיתים מרגישה לחץ באזניים. עלי לציין שתמיד אכלתי בצורה לא מסודרת (לפחות ב15 השנים האחרונות, אני בת 45) ותזונתי התבססה הרבה על מתוקים אשמח לקבל עצתכם.

14/05/2011 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אם אכן נשללו כל הממצאים וזה הממצא היחידי ,השינוי בתזונה שהתחלת הוא מאוד משמעותי כולל גמילה ממתוק ומזונות שיוצרים חומציות בגוף כמו בשר הייתי מחליפה אותו לדגים .בנוסף ההיתי ממליצה לך על אנזימי עיכול ופרוביטיקה. נקודה נוספת חשובה ביותר זה איך את אוכלת את הארוחות שלך האם בצורה מסודרת? אל תדאגי מהירידה במשקל . הגוף בסופו של דבר יאזן את עצמו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/05/2011 | 15:55 | מאת: טניה

שלום רציתי לדעת העם יש איזה פיתרון טבעי שאתם מקירים לטיפול בציסטה בשחלה

12/05/2011 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

טניה שלום, הפתרון ה ט ב ע י היחיד שאני מכיר הוא מעבר לתזונה טבעית, מגוונת ואיכותית והימנעות מאוכל זבל, הכולל: סוכרים, שומנים מהחי, מטוגן, צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים, קפה, קולה, אלכוהול, עישון ועוד. אפשר לנסות גם לנקות את הכבד והגוף מרעלים באמצעות צום של כמה ימים. אין הבטחה לריפוי, אבל בריאותך הכללית תשתפר מאד. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. כמובן שאת חייבת לנסות למצות גם את המסלול הרפואי הרגיל. בהצלחה צביקה קורן

11/05/2011 | 14:44 | מאת: מאיה

שלום, ברצוני לדעת למה אומרים שלא בריא לאכול עור של עוף, מה הוא מכיל שמזיק ומה הוא מכיל שתורם. תודה, מאיה

12/05/2011 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. אנחנו ממליצים להימנע מעור וגם מכל מה שמתחת לעור. העור עשיר מאד בשומן רווי ובשאריות תרופות והורמונים. בהצלחה צביקה קורן

12/05/2011 | 11:56 | מאת: רוני

יש היום עופות טבעיים המגודלים ללא הזרקת תרופות, כגון עוף של טבעוף

10/05/2011 | 17:28 | מאת: רווית

שלום, האם לקמח טפיוקה יש ערך תזונתי כלשהו? תודה.

11/05/2011 | 10:30 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, בקמח אין כמעט ויטמינים, אבל יש בו מינרלים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום, זרחן וברזל. יש בו מעט חומצה פולית וכולין. בהצלחה צביקה קורן

10/05/2011 | 12:35 | מאת: זאב

שלום אני בן40 אני נוטל קומדין בגלל אירוע מוחי אני גם מקבל לוטן וציפרלקס בזמן האחרון אני מרגיש מאוד עייף ושחוק,חשבתי לקחת גינסנג אבל קראתי שזה בעיה עם קומדין רציתי לדעת מה אני יכול לקנות שיעזור לי עם עייפות ושחיקה תודה

11/05/2011 | 10:24 | מאת: צביקה קורן

זאב שלום, מדוע אתה חושב שעוד "תרופה טבעית" תועיל לך? "עייפות ושחיקה" יכולות לנבוע משיעמום, מתח נפשי, דיכאון, חוסר שינה, פעילות גופנית רבה מידי, לחץ דם נמוך, טיפול תרופתי (נוגדי דיכאון, איזון לחץ דם ועוד), מחלה, תזונה לא נכונה ועוד. אני מציע לך לדבר עם הרופא המטפל ובמקביל לפנות לייעוץ בתזונה טבעית שיכלול גם הצעות לשינוי באורח החיים. בהצלחה צביקה קורן

10/05/2011 | 08:52 | מאת: רפאל

האם מומלץ להשתמש בשבולת המלאה והשלמה לעומת זו הגרוסה ?

11/05/2011 | 10:19 | מאת: צביקה קורן

רפאל שלום, אפשר להשתמש גם בגרעין השלם וגם בשבבים הגסים. חשוב לגוון את סוגי הדגנים המלאים בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

10/05/2011 | 01:44 | מאת: ריקי

אני הרגשתי עייפות נוראה, האם זה נובע מהמוריגנה? רוצה לציין שבנסוף אני לוקחת גם תרופה בשם אסטו במשך 5 חודשים. תודה מראש.

11/05/2011 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, צמח המורינגה לא אמור לגרום לתופעה שציינת, התרופה כן. תקראי בעלון לצרכן. בנוסף לתרופות, עייפות יכולה לנבוע משיעמום, מתח נפשי, דיכאון, חוסר שינה, פעילות גופנית רבה מידי, לחץ דם נמוך, מחלה ועוד. כדאי לדבר עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 18:44 | מאת: שירן

רציתי לשאול האם זה בסדר להניח בננות מעל המקרר?

11/05/2011 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אם המקום לא חם, אין בעיה עדיף להחזיק פירות וירקות (שלא זקוקים לקירור) במזווה. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 13:48 | מאת: אורית

מבנה הבטן - אני אישה, יש לי מבנה גוף מעצבן כזה, בטן שכאילו מחולקת ל-2, יש לי בטן עליונה ואז מעין כפל כזה ואחריה בטן תחתונה מעט בולטת. זה התחיל בגיל ההתבגרות עד אז היתה לי בטן במבנה אחיד שטוחה. איך אפשר להחזיר את הבטן למבנה הקודם ולהעלים את הכפל הזה?

11/05/2011 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אם את בעודף משקל, אפשר אולי לתקן את המצב באמצעות איזון המשקל ופעילות גופנית ייעודית לחיזוק שרירי הבטן ועחיטוה הגוף. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 07:53 | מאת: רעות

שלום רב. האם בוטנים מותרים לאכילה למי שצריך לשמור מפני עליית כולסטרול? תודה רעות

09/05/2011 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, אפשר לאכול בוטנים ללא חשש מעליית כולסטרול עם זאת הקלייה שלהם פוגעת באיכות השמן. כדאי לאכול אגוזים, שקדים וזרעים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 13:13 | מאת: רעות

משמח אותי מאד. מדובר בסתם הנאת הטעם... ידוע לי שאגוזי מלך ושקדים בריאים יותר... רעות

08/05/2011 | 21:56 | מאת: יצחק

כיצד אני יכול לדעת באם אני אוכל כמות נכונה של סיבים תזונתיים

09/05/2011 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

יצחק שלום, אם אתה אוכל שפע של ירקות חיים ומבושלים, פירות, דגנים וקיטניות, אתה מקבל את כל כמות הסיבים הנחוצה ואף יותר. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 20:05 | מאת: אלי

האם בשוקולד לבן יש פחות קפאין מאשר בשוקולד חלב הרגיל (החום)?

12/05/2011 | 16:19 | מאת: עדי מילר

שלום אלי התשובה היא בהחלט כן !!! בשוקולד לבן כמויות הקפאין הקטנות ביותר ובשוקולד מריר הכמויות הגדולות ביותר. זאת לאור העובדה ששוקולד לבן אינו מכיל מוצקי קקאו אלא רק חמאת קקאו ועל כן כמויות הקקאו שמכילות את הקפאין הן נמוכות בשוקולד לבן בהשוואה לשוקולד חלב או מריר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/05/2011 | 20:01 | מאת: חנה

שלום, מה ההבדל בין פשתן רגיל המוכר יותר שצבעו חום כהה ובין פשתן זהוב צהוב. האם יש עדיפות לאחד מהם על פני השני? בתודה

09/05/2011 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אני לא יודע מה ההבדל, אבל אני לא חושב שיש הבדלים משמעותיים. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 21:05 | מאת: חנה

08/05/2011 | 11:31 | מאת: יצחק

כל בוקר השתייה הראשונה שלי כוס מים לתוכו אני סוחט לימון טרי, האם זה טוב ליהודים, וחשבתי להמיס גם כפית סיבים תוזנתיים מסיסים

08/05/2011 | 18:26 | מאת: צביקה קורן

יצחק שלום, זה טוב ליהודים, ללא המתקה ולא חייבים לימון שלם... אפשר לוותר גם על הסיבים ולקבל אותם מהמזון. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 11:16 | מאת: טובה

בוקר טוב אני נוטלת בקביעות אספירין, סימבקסון,ונורמיטן ובלילה כדור שינה "אימובן". מאד אוהבת פומלית ולא יודעת אם מותר בגין התרופות שאני לוקחת. שמתי לב שכשאכלתי מידי יום פומלית (שגדלים אצלי על העץ) חשתי עיקצוצים בזרועות למספר דקות. מבקשת לדעת על אותו עיקרון לגבי אשכוליות אנא יעוצכם תודה

08/05/2011 | 18:24 | מאת: צביקה קורן

טובה שלום,, ההמלצה היא לא לאכול אשכוליות ולא לשתות מיץ אשכוליות למי שלוקח תרופות מסוג "סטטינים" להורדת כולסטרול (נראה שאת לוקחת...). באשכולית יש חומר שמעצים את השפעת התרופה ועלול לגרום נזק. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 11:03 | מאת: תמי

ראיתי בעיתון של מכבי כתבה על אגוזים והיתה שם טבלה עם ערכים. שם היה כתוב כי באגוזי מלך יש 40 קלוריות ליחידה. לעומת פיסטוק,שקד,קשיו,פקאן ולוז - בין 7-12 קלוריות ליחידה. מבחינת שומן כללי אגוז המלך עם כמות פחות או יותר זהה ליתר האגוזים בטבלה.(אין מידע בטבלה לגבי הפחמימות) שאלתי: האם זו טעות? אם זו איננה טעות מהיכן הקלוריות? תודה

08/05/2011 | 18:22 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, כדאי למדוד ולהשוות כמות קלוריות במאה גרם ולא ביחידה, שגודלה ומשקלה משתנה. הקלוריות באגוזים ושקדים באות מהשומן. גרם שומן נותן 7 קלוריות וגרם פחמימה מספק 4 קלוריות. בהצלחה צביקה קורן

07/05/2011 | 19:59 | מאת: עדי

הרגל ימין מתנפח ולא ידוע הסיבהת לראופים. בפסח אכלתי מצות והרגל לא יתנפח. חזרתי ללחם נפיחות חזר. לחם הסיבה? מישה הוא יודעה לענות לי? בדיקות רפואיות טובות, לא מים. תודה מראש עדי

08/05/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, זאת בעיה רפואית וכדי לפנות לפורום רפואי. אם אין בצקת (מים) צריך לבדוק כיוונים אחרים. מבחינה תזונתית, יכול להיות תגובה אלרגית. בהצלחה צביקה קורן