פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/05/2011 | 00:44 | מאת: רינת

שלום רב! רצתי בבקשה לשאול האם יש קשר בין עודף חלבונים בגוף לאי ירידה במשקל? אני כבר 4 שבועות מקפידה מאוד על תזונה של 1200 קלוריות ביום עושה שחייה+הליכה 3-4 פעמים בשבוע ולא יורדת במשקל! (בחודש ירדתי בקושי קילו וחצי) מעולם לא קרה לי שהמשקל כך נתקע לי. הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שיש לי הרבה חלבונים בגוף. האם יש קשר בין השניים? מה לעשות? האם פשוט להפסיק לאכול בשר ושניצל של טבעול שאותם אני מרבה לאכול? מה כמות החלבון הממוצעת שצריך לצרוך ביום? וכמה פעמים בשבוע את ממליצה לאכול בשר? המון תודה וכל טוב

29/05/2011 | 08:12 | מאת: עדי מילר

שלום רינת צייני בבקשה גיל, משקל וגובה כמו כן האם קיימת היסטוריה ארוכה של דיאטות בעבר בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/05/2011 | 00:35 | מאת: גלי

שלום, קניתי מגש להנבטה בייתית של נבטים. הנבטה ראשונה של נבטי אלפאלפא יצאה מעולה. בהנבטה שניה, חילקתי את המגש לשניים, בחציו שמתי נבטי צנון ובשני שוב נבטי אלפאלפא. השראתי את הנבטים במים ללילה. בבוקר סידרתי את המגש ובערב הם כבר נבטו. למחרת בדקתי אותם ומתגלה שנבטי הצנון פיתחו מין שערות שכאלה כמו צמר גפן. האם זהו עובש? נראה שגם נבטי האלפאלפא נדבקו בזה. כיצד זה קרה ואיך להמנע מכך? בברכה ותודה

27/05/2011 | 18:27 | מאת: טובה בר-שאן

גלי שלום כיוון שהנבטים נמצאים בלחות וטמפרטורה יחסית גבוהה באוויר ישנם נבגים של פטריות עובש שכנראה נפלו לצלחת ונבטו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2011 | 23:50 | מאת: גלי

תודה לתגובה טובה. האם יש דרך להימע מכך שנית? האם יש בעיה עם ערבוב סוגי נבטים במגש אחד? שבוע טוב

25/05/2011 | 13:03 | מאת: מאיה

אני בת 19 הגובה שלי הוא 1.60 ואני שוקלת 43 האם זה בסדר כי כולם אומרים שאני רזה מידי וזה מדאיג אותי

27/05/2011 | 18:25 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום הBMI שלך המצביע על היחס בין הגובה למשקל הוא 17.9 .יחס זה הוא מתחת לנורמה את אכן רזה מדי וזה לא תקין כי זה עשוי לסכן את בריאותך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/05/2011 | 10:57 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי הסגולות של כורכום ותה ירוק והשפעתם על מחלות סרטניות.ויתר שומנים בדם .1- לגבי הכורכום האם אפשר לקחת כפית כורכום עם לבן במשך היום,והאם ההשפעה הינה יעילה? 2- לגבי תה ירוק-האם ההשפעה היא באותה המידה כאשר שותים אותו קר במשך היום וכמה כוסות ליום מותר לשתות?יעוץ לגבי דרכים להגברת השפעתם של המוצרים הנ"ל. תודה

27/05/2011 | 18:21 | מאת: טובה בר-שאן

אמיר שלום כורכום עדיף לקחת עם ארוחה שומנית המכילה פלפל שחור כי כך הספיגה תהיה יעילה יותר. 2. לגבי התה הירוק לא משנה אם אתה שותה אותו קר או חם. 3. שתה כמה שיותר בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/05/2011 | 21:55 | מאת: דן

שלום רב צביקה, רציתי לדעת האם החלבוני חלב ביוגורט הם בריאים ומה הם? שמעתי שאתה ממליץ על יוגרוט טבעי ויוגרוט טבעי מכיל חלבוני חלב תודה!

25/05/2011 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, בחלב יש חלבון שנקרא קזאין. לחלק קטן מהאוכלוסיה קשה לעכל אותו. זאת הפשרה שלי לנושא מוצרי חלב ולמי שלא נמנע לחלוטין מחלבון מהחי. הטבעונים מסתדרים בלי מוצרי חלב, בדרך כלל. בהצלחה צביקה קורן

24/05/2011 | 19:45 | מאת: איריס

שלום ד"ר! בשנה האחרונה אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס.בעבר סבלתי מיתר פעילות.לא אובחן גויטר או קשריות חשודות.רציתי לדעת האם ישנו טיפול לבעייה שאינו אלטרוקסין?האם הבעייה גורמת לעצבנות,הזעת יתר,שינויים במצב הרוח והשמנה מסויימת?האם הדבר מסוכן ללא טיפול תרופתי?למה בדיוק יכולה הבעיה לגרום בעתיד?האם כאבי בטן וטשטוש ראייה וקוצר נשימה גם כן מעידים על בעייה זאת?

25/05/2011 | 07:17 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, ראשית, אני לא רופא. שנית, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. שלישית, אלטרוקסין הוא הורמון שכמעט אין לו תופעות לוואי, אחרי שמוצאים את המינון המתאים. רביעית, תת פעילות יכולה לגרום לחלק מהתופעות שציינת. אני מציע שתפני לרופא מומחה בתחום (אנדוקרינולוג) ובמקביל לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

24/05/2011 | 08:57 | מאת: דרור

שלום אני בן 40 וסובל כבר שנה מבעיות במע העיכול ללא ממצאים. האם אנמיה מחוסר ברזל יכולה לגרום לכך? בדיקת הדם שלי הראתה: HB נמוך 13.2 Iron נמוך 49 HCT נמוך 38.9 Ferritin תקין 185 האם עליי לקחת תוסף ברזל? אם כן על איזה אתם ממליצים ומה המינון? תודה

25/05/2011 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, לדעתי זה יכול להיות הפוך - בעיות במערכת העיכול עלולות לגרום לאנמיה, עקב בעיות ספיגה. אפשר לקחתתוסף ברזל, אבל חשוב יותר לטפל בהפרעות העיכול, כדי לשפר את הספיגה. בשלב ראשון תוריד קפאין, סוכרים ואוכוהול ותוסיף לתזונה ירקות, דגנים, קיטניות ומולאסה. כדאי מאד לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

23/05/2011 | 23:23 | מאת: ארז

שלום יש לי אלרגיה ל- G6PD ורציתי לשאול אם אני יכול להשתמש בכדורים HOOIDA P57 ?? תודה

24/05/2011 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

ארז שלום אין לי שום אינפורמציה שאומרת שקקטוס ההודיה בעייתי לחולי G6PD בברכה ובהצלחה טובסה בר- שאן

21/08/2011 | 11:25 | מאת: סיגל

קניתי את כדורי ההודיה ורציתי לדעת אייך מישתמשים?

23/05/2011 | 10:08 | מאת: אורי

שלום, בתי לאחרונה סבלה ממחלות ויראליות שבעקבותיהם הפסקנו מוצרי חלב. כמו כן, במקביל נאמר לנו שהיא סובלת מאנמיה. יש לי מספר שאלות: 1) אילו מזונות ניתן לתת לה כדי לספק לה יותר ברזל? 2) האם אפשר לתת לה מדי פעם מעדן של אלפרו (סויה) בנקום מוצרי חלב? 3) האם יש מזונות שיכולים לחזק את המערכת החיסונית שלה ? - יש לציין שנכנסה לגן לפני כחצי שנה ובמקביל הפסיקה לינוק. בתודה מראש

24/05/2011 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אורי שלום חשוב מאוד לתת לבת שלך תקופה מסויימת פרוביוטיקה (יש באבקה לילדים) לחיזוק של מערכת החיסון. בנוסף לתת קטניות שיש בהם ברזל הרבה עלים ירוקים וירקות ונבטים . וכן לתת אגוזים ושקדים טחונים שיש בהם הרבה ברזל. ניתן לתת מידי פעם מעדן של אלפרו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/05/2011 | 10:07 | מאת: אסף

תודה על התגובה... אתה יכול אולי להפנות אותי לאנשים או למאמרים לאיזה תחום זה נכנס? כמה אחוז דיוק אתה חושב שניתן לקבל תוצאה? בהנתן רק הפרמטרים שהזכרתי? תודה

24/05/2011 | 05:55 | מאת: צביקה קורן

אסף שלום, אם לי אפשרות לתרום לך מעבר למה שאמרתי בתשובה הקודמת. בהצלחה צביקה קורן

22/05/2011 | 21:00 | מאת: גילה

עברתי לפני חמישה ימים השתלת עצם בחניכיים והשתלת שינים,במיומים האחרונים נוצרו לי חריצים בלשון,זה מציק וכואב מה עלי לעשות.

23/05/2011 | 09:54 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, מציע שתפני לרופא המטפל לאבחון וטיפול. זה יכול לנבוע מחוסר בויטמין B ולכן הייתי מציע לקחת B קומפלקס למשך כחודש ימים. בהצלחה צביקה קורן

22/05/2011 | 17:20 | מאת: דרור

שלום אני בן 40, 183 סמ, סובל מ CFS כבר 3 שנים, כולסטרול טוב נמוך כולסטרול רע מעט גבוה, לוקח אומפרדקס 40, קומפלקס B, לעיתים מנסה ציפרלקס. כל הבדיקות תקינות ברזל וb12 בדכ גבולי. אשמח לשמוע מניסיונך לגבי מינון מומלץ לQ10 , ואם יש עוד המלצות תוספים/תזונה מעבר למה שאני לוקח. תודה

23/05/2011 | 09:53 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, לאנשים שלוקחים סטאטינים להורדת כולסטרול אני ממליץ לקחת לפחות 100 מ"ג. לאנשי בריאים - 60 מ"ג. במקרה שלך (CFS) הייתי ממליץ גם כן לקחת לפחות 100 מ"ג. בהצלחה צביקה קורן

22/05/2011 | 12:43 | מאת: דנה

שלום רב, אני בשבוע 33 להריוני, ולפני כ- 4 שבועות אושפזתי בבי"ח עם כאבי תופת והתגלו לי אבנים בכיס מרה. לאחר כשבוע שוחררתי מביה"ח, אך הומלץ לי לשמור על תזונה דלת שומן. מאז אני אוכלת רק מאכלים שיש בהם 3% שומן ומטה.אני נמנעת אפילו לאכול מתבשילים שיש בהם טיפת שמן אפילו. אני כרגע נמנעת מבשרים (גם ככה יש לי קצת בעיה עם בשרים בגלל ההריון), ואני אוכלת רק חזה עוף בתנור, או עם ציפוי אך לא מטוגן בשמן. אני אוכלת טונה במים, עם לחם קל או פריכיות, גבינות 3% ומעדנים 0%. דבש, ריבה, קורנפלקס עם חלב 1%. נקניקים של 1%-2%. כף מיונז קל. אני אוכלת גם קצת ירקות ופירות (אני לא כל כך אוהבת). בקיצור - אני לא כל כך יודעת מה לאכול. אין לי רעיונות, מאחר ואני לא יודעת מה בדיוק מותר לי ומה בדיוק אסור לי. האם נכון שאסור לי ביצים? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בכך.

23/05/2011 | 09:50 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, באופן כללי את פועלת נכון. כדאי להימנע גם משוקולד וקפה. נקניק, נקניקיות ופסטרמה הם מזונות מזיקים, גם אלה שהם ללא שומן. כדאי לצרוך 1-3 כפיות שמן זית או שמן קוקוס. ישנם צמחי מרפא שעשויים להועיל, אבל את זה נותנים בייעוץ אישי. מציע שתפני לנטורופט/ית או תזונאי/ית באזור מגורייך. בהצלחה צביקה קורן

06/08/2013 | 20:53 | מאת: קארין

היי, אני באותו ביפור בדיוק כמו שלך אני שבוע 30 וסובלת מכאבים חזקים יותר מחודש ורק היום גילו לי שזה אבני בכיס המרה.. מה שאמרו לי באולטרסאונד שאסור לאכול ביצים ועדיף להימנע מחלב.. אני מתכננת לבקשת מרופאת הנשים שלי הפנייה לדיאטנית שתיתן לי תפריט נכונה

22/05/2011 | 11:55 | מאת: adi

היי, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש נחושת (לבד מפטריות, שוקולד, איברים פנימיים ופירות ים) עדי

23/05/2011 | 09:45 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני לא מכיר את המחלה הזאת, אבל יש הרבה מידע באינטרנט בקישור להלן תמצאי רשימת מאכלים שיש בהם ריכוז גבוה יחסית של נחושת http://www.kova.co.il/%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%A1%D7%95%D7%9F.html בהצלחה צביקה קורן

23/05/2011 | 10:59 | מאת: adi

22/05/2011 | 00:23 | מאת: אל

שלום רב: אני מניקה כ5 חודשים ורציתי לדעת האם יש בעיה לקחת תוסף תזונה פעם אחת ביום לפני אימון ..התוסף מכיל: אל קרניטין,כרומיום פיקולינט,תמר הינדי,אצות ים,פאפיה,ליקוריץ,שומר,זעפרן האם יכוול להשפיע באם אני לוקחת את התוסף פעם אחת ביום לפני אימון ובבוקר תודה מראש

22/05/2011 | 09:57 | מאת: צביקה קורן

אל שלום, אני לא מכיר את התוסף שהזכר, אבל יש בו לפחות שלושה חומרים בעייתיים תמר הינדי הוא חומר משלשל. ליקוריץ עלול להעלות לחץ דם ולגרום להפרעות במערכת הנשימה. אצות ים - לא מתאימות למי שבלוטת התריס לא מאוזנת. לסיכום, אם את בריאה, כדאי להתמקד בתזונה טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת ולוותר על "תרופות טבעיות", או תוספים לשיפור הכושר הגופני ולהרזייה. בהצלחה צביקה קורן

22/05/2011 | 00:11 | מאת: אסף

שלום, נניח והייתי רוצה לבנות מין שיטת ניקוד גלובלית שמטרתה להעריך כמה אחוז אלכוהול יש לבן אדם בדם בצורה דינמית, כלומר נניח בהינתן נתונים בתחילת החישוב : גיל משקל זמן מארוחה מין נתוני עבר ( הסתגלות) ובהינתן נתונים שמתקבלים בעת חישוב: זמן ( טווח בין משקה למשקה) כמות ( כמות המשקה) אחוז אלכוהול ערבוב סוגים שונים(חשיבות לסדר השתייה של סוגי משקאות שונים ) השאלה הנשאלת האם ניתן לקחת כל פרמטר המוזכר לעיל ולייחס לו פקטור תרומה לאחוז האלכוהול בדם בעצם לבנות מין נוסחה, ובכך לייצר מין שפת ניקוד משותפת? כמובן שברור לי שלא ב100 ולא ב 90 אחוז דיוק אבל השאלה כמה קרוב לזה? ואם לא ניתן אז למה? האם לא ניתן להעריך את תרומתו של כל אחד מהמרכיבים? או שזה אינדיבידואלי? תודה רבה

22/05/2011 | 09:53 | מאת: צביקה קורן

אסף שלום, בהחלט ניתן. נסה לפתח את המודל ולשווק אותו לגורמים העוסקים במניעת שתיית אלכוהול. בהצלחה צביקה קורן

22/05/2011 | 11:48 | מאת: אסף

תודה על התגובה... אתה יכול אולי להפנות אותי לאנשים או למאמרים לאיזה תחום זה נכנס? כמה אחוז דיוק אתה חושב שניתן לקבל תוצאה? בהנתן רק הפרמטרים שהזכרתי? תודה

21/05/2011 | 22:54 | מאת: גלי

שלום הבן שלי בן 4 ושוקל 21 קילו הוא קצת שמנמן הוא מאוד אוהב לאכול אני ובעלי רזים ואין לנו בעיות במשקל שבעלי היה קטן בגיל של בני ועד גיל 14 הוא גם היה שמנמן. אנחנו דוגלים באורך חיים ספורטיבי ובריאותי ואוכלים תזונה בריאה ועושים ספורט וגם הבן שלנו אוכל אוכל בריא אבל הוא כל הזמן רוצה לאכול כמובן שאני מחליטה מתי הוא צריך לאכול ודואגת שיאכל 3 ארוחות בריאות ביום ומסבירה לו את החשיבות של אכילה בריאה.אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים אומרת לו לא לאוכל וזה קשה לי מצפונית אבל אני דואגת לו מה אני צריכה לעשות בכדי שלא ישמין??? חשבתי לרשום אותו לחוג התעמלות או כדורגל??? אודה לך על תשובתך.

22/05/2011 | 09:51 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, לדעתי את פועלת נכון. קחי בחשבון שממתקים, סוכרים וקמח לבן גורמים לתחושת רעב ולכמיהה לעוד מתוק ולכן כדאי להוריד אותם עד כמה שניתן. גם קורנפלקס, בראן פלקס וכל "דגני הבוקר" שנחשבים כבריאים על ידי רוב האוכלוסייה הם מזיקים וגורמים להשמנה, מכיוון שהם עשירים מאד בסוכר ומלח. תמשיכי בהסברה ותוודאי שהוא יעסוק בפעילות גופנית מאורגנת (חוגים) ולא מאורגנת (משחקים עם חברים). בהצלחה צביקה קורן

21/05/2011 | 21:25 | מאת: יפעת

שלום רב, אני סובלת לעיתים מבעיות עיכול. אני קוראת הרבה על שימוש בלימון סחוט + כף שמן זית+ מים חמים להקלה על מערכת העיכול. כיון לשלמן יש ערך קלורי גבוה יחסית, האם ניתן להשתמש רק בלימון+ המים החמים או שזה לא אפקטיבי להקלה על מערכת העיכול אשמח לקבל את תשובתכם תודה רבה

22/05/2011 | 09:46 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, ראשית, כף שמן זית לא תגרום לך להשמין ויש לה חשיבות רבה. שנית, חבל שאת מחפשת "תרופות טבעיות" כדי לטפל בהפרעות עיכול. בעיות עיכול נגרמות מתזונה לא נכונה והטיפול הנכון הוא הכנסת שינויים בתזונה ולא הוספה של עוד תוספים, צמחים ותרופות סבתא. בהצלחה צביקה קורן

21/05/2011 | 20:17 | מאת: רובי

שלום צביקה, רציתי לדעת האם אפייה עם שמן מתחת לטמפ' ההתחמצנות שלו היא בסדר. לדוגמא שמן שומשום מתחמצן ב232 מעלות- האם בחימום שלו של עד 110 מעלות הוא מתקלקל?

22/05/2011 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

רובי שלום, אני לא יודע למה אתה מתכוון במילה "מתחמצן". אם תשאיר שמן שומשום בצלחת פתוחה, ללא חימום, הוא יתקלקל ו"יתחמצן" אחרי כמה שעות. כל שמן נפגע מחום, אור וחמצן. לשאלתך, חימום שמן מעל 60 מעלות פוגע באיכותו. בהצלחה צביקה קורן

21/05/2011 | 12:43 | מאת: נינה

שלום , אני בת 18 .גובה מטר שישים ושוקלת 49 . אני דיי נאבקת עם המשקל ככה שזה לא בא בקלות . השאלה שלי היא כזו: אני שותה המון המון מים מינימום 3 ליטר מים ביום לפעמים אפילו 5 ,וזאת מכיוון שאני מאוד אוהבת מים וכול סוג של אוכל -לא משנה מה מצמיא אותי . סיבה נוספת היא שאני באמת מאמינה שזה משפיע על המשקל. בגלל תקופת המבחנים הלחוצה שיש לי הפסקתי לעשות כושר ומוצאת במים פתרון זמני אומנם . האם כמויות גדולות אלה של מים לגופי ולגילי יכולות לגרום לנזק כלשהו בהווה או בעתיד? אני חייבת לציין ולומר בשנית שאני איני שותה בכוח ולא באופן רציף את כול כמות המים אלא פורסת זאת במהלך היום . בתודה רבה נינה

21/05/2011 | 15:19 | מאת: צביקה קורן

נינה שלום, באופן כללי 3-5 ליטר זאת כמות מוגזמת, אם את יושבת במשרד ולא עושה פעילות נמרצת, הגורמת להזעה. תזונה טבעית, העשירה בירקות חיים ומבושלים ופירות וללא מלח ותבלינים חריפים, תפחית את הצורך שלך בשתייה. עודף מים עלול להכביד על הכליות ולגרום לאובדן ויטמינים ומינרלים בשתן. לסיכום, כמות השתייה תלויה בעונות השנה, בסוג העבודה והפעילות הגופנית וגם בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

21/05/2011 | 10:59 | מאת: רותי

אני סובלת מגזים שגורמים לי להתעורר בלילה. אני כמעט לא אוכלת ירקות ופירות טריים , משפחת הכרוביים (גם מבושלים) ואוכל שמן במיוחד. בכל פעם אני מגלה שעוד משהו גורם לי לגזים.קולונוסקופיה שעשיתי הייתה תקינה אם כי יש לי מעי מפותל מאד.כדור בשם קראון (פנקריאז)מסייע לי לישון 3 שעות ראשונות בלילה (יחד עם כדור שינה. אחר כך אני מתעוררת לרוב כל שעה שעת וחצי. בדיקה לצליאק שלילית. ביקשתי בדיקת לקטוז. יש עוד משהו שאפשר לעשות או לבדוק? אני בת 67 וסובלת מעצירות כרונית ומטופלת בבנה פייבר ואצות אגם.

21/05/2011 | 15:28 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, שאלות על עצירות וגזים עלו רבות בפורום - תעשי חיפוש ותקבלי כמה טיפים. בנוסף כדאי: א. לבדוק ולנסות למצוא מזונות "מגיזים" שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. ה. להכין תערובת טחונה של קימל, שומר, אניס, כמון, כוסברה ולפזר על המזון. ו. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות הניתנות בפורומים באינטרנט. אגב, תוספי סיבים כמו זה שאת לוקחת עלולים לגרום להחרפת בעיית הגזים. כדאי לטפל בעצירות בתזונה נכונה ולא ב"תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

20/05/2011 | 20:01 | מאת: גיא

שלום, רציתי לדעת מזה סירופ לתת והאפ זה בריא

21/05/2011 | 15:30 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, ישנם כמה סוגים של "סירופ לתת". הבסיס הוא שעורה, אבל מוסיפים גם אורז, חיטה וכד'. קשה להגיד שזה בריא, אבל זה בהחלט תחליף טוב לסוכר לבן. בהצלחה צביקה קורן

20/05/2011 | 17:27 | מאת: ש

יש לי שאלה לגבי טחינה גולמית משומשום מלא. אני יכול להבין למה בין חברות שנות הטעמים שונים - שאולי זה עקב צטרת טחינה שונה של השומשום שגורם לזה. מה שאני לא מבין זה איך יתכן שבחברות שונות הערכים התזונתיים שונים ואפילו הרבה כשבכולן הרכיב היחדי הוא 100% שומשום מלא? שמתי לב בימיחוד לשמשל שכמות הסיבים ל- 100 גרם בחברה א: 5 גרם בחברה ב: - 9 גרם ובחברה ג: 12 גרם איך זה יתכן זה נראה לי הרבה מעבר לסטיית מדידה בין מעבדות. (גם כמויות הפחמימות השומנים והחלבונים שונות) הכייצד? מה זה אומר?? האם זו עם כמות הסיבים הנמוכה היא פחות טובה או האם זה אומר שישנה כאן רמאות וזה לא באמת שומשום מלא כמו שרשום?

21/05/2011 | 15:34 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, אני במקומך הייתי בודק את כמות הויטמינים והמינרלים בטחינה. האיכות הבריאותית של הטחינה נקבעת במידת הליטוש שלה. טחינה גולמית ו"חמאת שומשום" עשויים מגרעיני שומשום. ככל שיש יותר קליפה הטחינה יותר מרה, אבל מכילה יותר ויטמינים ומינרלים. תבדוק את כמות הסידן במוצרים השונים ותבחר מוצר שיש בו מעל 800 מ"ג סידן במאה גרם. אגב, בגרעיני שומשום טחונים יש 1,100 מ"ג במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן

20/05/2011 | 09:51 | מאת: דניאל

שלום, אני צמחוני כבר 3 שנים. אני צורך כל יום טבעול - שלפי הבנתי עשוי ברובו מסויה. שמעתי כמה דברים שסותרים זה את זה בעניין הסויה: סויה מסרטן ולא בריא, ולהפך. אז הייתי נורא שמח אם הייתם מבהירים לי את העניין ועוזרים לי להבין אם סויה זה בריא או לא? איך לנהוג בעניין? תודה.

20/05/2011 | 12:50 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, טבעול זה לא מזון בריאות בעיני ולא בגלל הסויה. אני מצרף לעיונך מאמר שכתבתי בנושא הסויה ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי. אם אתה מתעניין בנושא בריאות טבעית ותזונה טבעית תיכנס ותקרא מאמרים נוספים ואם תרצה להיות מנוי על "מבזקי הבריאות" שאני שולח, שלח הודעה ב"צור קשר" להלן הקישור לפרק המאמרים והמאמר בנושא הסויה: http://www.zom.co.il/articles.aspx מזון החודש: סויה הסויה היא קיטנייה העשירה בחלבון מלא (ולכן מומלצת לאנשים הנמנעים מאכילת חלבון מהחי). פולי הסויה מכילים 40% חלבון (מהמשקל היבש), %20 שמן, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים (במיוחד סידן), סיבים תזונתיים מסיסים, פיטו-אסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. הסויה מכילה גם כמות ניכרת של לציטין, שהינו רכיב חיוני לניקוי כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולאיזון המשקל. בסויה ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, חומרים המסייעים לשיפור הזיכרון ולהעברת מסרים במערכת העצבים. הסויה מכילה גם סאפונינים – חומרים בעלי השפעה במניעת סרטן, איזון שומנים בדם ומניעת מחלות לב. הפיטו-אסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונאלית הנשית. הוא מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול vעצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, ישנן הוכחות מחקריות שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, ערמונית ועוד. חשוב לצרוך 25 - 70 גרם חלבון סויה מידי יום לשמירת הבריאות הכללית ולמניעה וטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים (כבר בשנת 1999 המליץ ה FDA לצרוך 40 גרם סויה למטרה זאת). המתנגדים לסויה טוענים, כי צריכה מופרזת של סויה ומוצריה עלולה לשבש את מאזן הורמוני המין בבני אדם בשל הימצאות הפיטו-אסטרוגן הדומה בפעילותו לאסטרוגן הנשי. חשוב לציין, כי קיימים מוצרי סויה שאינם מכילים פיטו-אסטרוגנים ומכילים כמות גבוהה של חלבון מעובד, במוצרים אלה בוצע מיצוי של האסטרוגן ומשתמשים בהם להכנת תחליף-חלב לתינוקות ולמזון המשמש כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה מוצרי סויה: פולים (מבשלים כמו קיטניות), טופו, חלב, ממרח (עלול להכיל שומנים מוקשים!), טמפה (מבשלים, או מקפיצים עם ירקות), פתיתים - חלבון מעובד (מבשלים כמו גולש), מיסו משמש להשבחת מרקים ותבשילים, רוטב סויה (תחליף מלח, מכיל נתרן). טופו: טופו הוא מאכל העשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת(. טופו גולמי משווק כגוש שנראה כמו גוש גבינה. טופו לא מתובל, הוא חסר טעם כמעט, ולרוב משמש כבסיס להכנת מאכלים שונים, בהם הטופו משמש כתחליף גבינה או כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה עמדת משרד הבריאות: משרד הבריאות יצא לפני מספר שנים בהצהרה הממליצה להגביל צריכת סויה ל-3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל 18. לא ניתן הסבר להמלצה זו וגם לא פירוט לאיזה מוצרי סויה מתייחסת ההצהרה. עם זאת, לאחר ניתח מספר רב של מחקרים, נקבע במסמך של משרד הבריאות, כי: "צריכת סויה עשויה למנוע מחלות לב וכלי דם". במסמך נקבע, כי קיימים ממצאים סותרים לגבי יעילות הפיטו-אסטרוגנים המצויים בסויה במניעת סרטן, "בריחת סידן" ופוריות האישה. משרד הבריאות לא אוסר שימוש בפורמולות לתינוקות המבוססות על סויה, אך ממליץ להשתמש בחלב אם או בחלב פרה. מקור: http://www.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf מחקרים (במאגר מידע רפואי של הספרייה הלאומית לרפואה בארה"ב מצאתי מאות מחקרים הדנים ביתרונות הסויה בתחומי בריאות שונים). להלן כמה דוגמאות: * יותר סויה פחות סרטן: בהשוואת תזונתן של 832 נשים סיניות החולות בסרטן צוואר הרחם, בגיל 30-69 עם קבוצה של 846 נשים בריאות, נמצאה קורלציה בין רמות הסויה בתזונה ובין ירידה של עד 36% בסיכון לחלות בסרטן. הקורלציה הייתה חזקה יותר אצל נשים עם משקל גבוה יותר. מקור: http://www.bmj.com/cgi/content/full/bmj;328/7451/1285 * סויה וסרטן השד: במחקר מסוג "מטה-אנליזה" נבדקו בשנת 2006 18 מחקרים אפידמיולוגיים שפורסמו בין 1978 ו-2004, בהם בדקו את הקשר בין סויה ובין סיכון לסרטן שד. ניתוח הנתונים הראה כי צריכה גבוהה של סויה קשורה בירידה מתונה בסיכון לסרטן שד. עם זאת, החוקרים ה"זהירים" אינם ממליצים על צריכת סויה כאמצעי מניעה של סרטן שד, בשל "מגבלות המחקר ותופעות הלוואי האפשריות המופיעות...". לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/529146 * סויה טובה לחולי סוכרת: במחקר שנערך באוניברסיטת אילינוי נמצא, כי צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2. צריכת חלבון הסויה שיפרה בכ 10% את תפקוד הכליות, ואת פרופיל השומנים בדם. לעומת זאת, צריכת קזאין (חלבון החלב) הביאה להרעה של כ 11% בתפקוד הכליות. מהתוצאות עולה כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם, כותבים החוקרים. לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/487167 * סויה ובריחת סידן: תוספי מזון מסוג Soy isoflavones יכולים להגן מפני איבוד עצם בנשים בגיל המעבר, כך על פי תוצאות מחקר שדווח בגיליון יוני 2006 של European Journal of Nutrition. המחקר, שנוהל בסין בחן את ההשפעה על שימור העצם של איזופלאבינים בנשים סיניות בשלב מוקדם שלאחר הפסקת המחזור. מקור: http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=13&ContentID=91351 * אכילת חלבון סויה מפחית לחץ דם: בניסוי שנערך בסין נבדקה השפעת חלבון סויה לתזונה, על לחץ הדם בקבוצה של 302 מתנדבים בעלי לחץ דם גבוה קצת מהרגיל. בתום הניסוי נראתה אצל מקבלי הסויה, ירידה של 7.9 מ"מ בלחץ הדם הסיסטולי (הערך העליון) וירידה של 5.3 מ"מ בלחץ הדם הדיאסטולי (הערך התחתון). מקור: www.igl.co.il לקריאת הידיעה המלאה: http://www.annals.org/cgi/content/abstract/143/1/1 * חלב סויה אינו פוגע בהתפתחות המינית: בסקר רטרוספקטיבי שנעשה באוניברסיטת פנסילבניה על 811 בוגרים בני 20-34 (שבינקותם השתתפו במחקר תזונה מבוקר) נמצא כי, בניגוד לחששות, אין לשימוש בחלב סויה להזנת תינוקות השפעה שלילית על התפתחות המיניות בגיל הבוגר, לא אצל הגברים ולא אצל הנשים. מקור: www.igl.co.il לידיעה: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2001-08/uopm-cia081301.php * חלבון מן הצומח מקטין סיכון להתפתחות אבנים בכיס מרה: נשים הצורכות את רוב החלבון בתזונה ממקור צמחי נזקקות פחות לניתוחים להוצאת אבנים מכיס המרה. מקור: www.realage.com פרופסור זכריה מדר מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה באוניברסיטה העברית ירושלים, אשר סקר עשרות מחקרים בנושא טוען, כי: "מקריאת החומר סביב השימוש בסויה ומהיכרות קרובה (מחקרית) עם סויה והקשרה לבריאות אני סבור: (א) צריכה של סויה ומוצריה כחלק מתזונה מאוזנת היא בטוחה ועשויה להועיל מבחינה בריאותית באספקטים שונים. (ב) בפורמולות של חלב סויה לא נמצאה השפעה שלילית על גדילה, התפתחות ופוריות של תינוקות וילדים. (ג) תפקוד בלוטת התריס לא נפגע עקב השימוש בסויה. (ד) 68 מחקרים אקראיים ארוכי טווח הראו שצריכה של 36 גרם חלבון סויה הביאה לשיפור במטבוליזם של שומנים. (ה) ניתוח של עשרות מחקרים מוכיח, כי צריכת מוצרי סויה חלב מגנה בפני התפתחות מחלות לב (ו) לאחרונה יש דיווחים המראים שהן חלבון סויה וכן איזופלבונים מורידים לחץ דם. (ז) מחקרים אקראיים מלמדים על השפעה חיובית של הסויה על תופעות גיל המעבר". לסיכום: יכולתי להביא עוד עשרות ואולי מאות עבודות ומחקרים התומכים בצריכת סויה ומוצריה, אך נסתפק בכך. אני ממליץ לצרוך מגוון מוצרי סויה, רצוי מגידול אורגני (שהם כפי הנראה לא מהונדסים גנטית). בהצלחה צביקה קורן

וזה מעושן או כבוש. ופשוט אוכלים את זה ככה. האם יש בזה אומגה ? האם זה בריא כמו כל דג ? או שיש עם זה בעיה כלשהי ? תודה !

20/05/2011 | 12:52 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא ממליץ לאכול דג חי, כבוש, מלוח, משומר או מעושן. מי שאוכל דגים, כדאי לאכול מבושל, בתנור או בגריל. בהרינג יש אומגה-3. בהצלחה צביקה קורן

19/05/2011 | 10:05 | מאת: מימי

אני מחפשת עדיין את התוסף סידן הנכון. ניסיתי סידן ציטרט של סולגאר וזה עשה לי צרבות גם כשלקחתי אותו אחרי האוכל. כרגע אני לוקחת סידן קרבונט "קלצ'יצו" שזה טבליות ללעיסה שלא גורמים לי לבעיות עיקול אבל הטבליות ממותקות בסורביטול ואספרטם ולכן אני דואגת אם לתווך ארוך זה לא יכול לגרום נזק. מה עלי לעשות?

19/05/2011 | 19:44 | מאת: צביקה קורן

מימי שלום, נסי לקחת סידן נוזלי כמו "קלמדין", או כדור שנקרא קאל-מאג-בורון (קלציום מגנזיום ובורון). תבררי בחנות טבע לגבי יצרנים. בהצלחה צביקה קורן

האם מישהו יודע תשובה מוסמכת לשאלה דלהלן: האם יש שיקול להמנע מאכילת פירות הגדלים באיזורים עם תנועת רכבים, כשבמילא אנחנו גרים באיזור זה ונושמים את האויר עם הרעלים שבו. השיקול פה הוא, שאמנם נכון שבמילא אנחנו מורעלים במידה מסוימת, אבל אכילת ליטר מהפירות איננה כנשימת ליטר מהאויר. כי בפירות נמצא ריכוז רעלים גבוה בהרבה יותר מהריכוז הקיים באויר. מאחר שהפרי צבר עוד ועוד מהרעלים. אבל יתכן שאני טועה פה. אשמח לשמוע חוו"ד מוסמכת, או לקבל קישורים בנושא.

אביב שלום, כשמבקשים תשובה "מוסמכת", "מקצועית", "מנומקת" וכד' אני בבעיה. אם תסייר בפורום הזה תגלה שרק אני וטובה עונים כאן ולא "מישהו". לשאלתך, אני לא הייתו בוחר בפירות וירקות שגדלים בצידי הכבישים, גם אם הם מגידול אורגני. אני מסכים עם ההסברים והנימוקים שלך, אבל כדאי להפחית חשיפה לכימיקלים ככל שניתן. בהצלחה צביקה קורן

19/05/2011 | 09:23 | מאת: יפעת

אני בת 49 ללא למחזור חודשי זה 4 שנים, לאחר ביצוע צפיפות עצם הרופא המליץ על טיפול בפוסלאן/אקטונל -תרופות הגיהנום. לאחר לקיחת כדור אחד- אקטונל סבלתי באותו יום בכאבי ראש ובחילות ולמוחורת סבלתי בדקירות בחזה בצד שמאל, דופק מהיר, ל"ד גבוה.ואני לא סובלת מל"ד גבוה בדרך כלל. לאחר התייעצות עם הרופא אמר לי להפסיק עם הכדור. השאלה שלי היא: למה בכלל לקחת כדורים כאלה עם תופעות לוואי נוראיות האם אין טיפול אחר באוסטאופורוזיס? אולי הליכה/ספורט, תזונה נכונה, לקיחת סידן. ברצוני לציין שאני רגישה ללקטוז והיתה תקופה שלא צרכתי דיברי חלב בכלל וגם לא לקחתי סידן.

19/05/2011 | 19:41 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, אין לי תשובה טובה לגבי הפוסלאן והאקטונל, למעט העובדה שמחקרים הוכיחו שהתועלת עולה על הנזק (ויש נזקים בטווח הקצר והארוך). לגבי הטיפול הטבעי / תזונתי - השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "בריחת סידן" או "אוסטיאופורוזיס". חשוב לטפל בבעיה בתזונה נכונה, בפעילות גופנית מתאימה ובתוספים. כדאי מ א ד לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

19/05/2011 | 09:04 | מאת: ציקי

מודה מראש על התשובה.הנני סובלת מגזים מרובים שמעתי שקימל מאוד עוזר,האם להשתמש בקימל טחון או גרגרים ובאיזה כמות לקחת בזמן ארוחה. וכמה פעמים ביום אפשר לקחת.

19/05/2011 | 19:35 | מאת: צביקה קורן

ציקי שלום, כדאי להשתמש בקימל טחון כדאי להכין אבקה טחונה של גרעיני שומר, אניס, כוסברה, קימל, כמון והל (לא חייבים הכל) ולפזר על האוכל - רבע עד חצי כפית. בנוסף כדאי: א. לבדוק ולנסות למצוא מזונות "מגיזים" שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. ה. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

משהו טבעי בלי תופעות לוואי .. תודה!

19/05/2011 | 19:32 | מאת: צביקה קורן

הם ימליצו לך על תוסף טבעי אני לא ממליץ לקחת תוספים מבלי לקבל ייעוץ אישי

18/05/2011 | 18:08 | מאת: טל

שלום רב, האם מותר בדיאטת קנדידה לאכול ממרח תמרים ? זה שקונים בסופר לעוגות? תודה טל

18/05/2011 | 18:49 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום מתוק לא מתאים לקנדידה אולי במקום עדיף 2 פירות ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 18:03 | מאת: טל

שלום , אני בשבוע הראשון של הדיאטה בפעם השניה אחרי שמספר חודשים היה לי שקט וחזר שוב.! אני אוכלת הרבה סלטים ירוקים וטחינה ושותה הרבה תה צמחים קמומיל או תה ירוק (האם זה בסדר) ? מאד חסר לי משהו מתוק על הבוקר האם מותר לאכול פרוסה מלחם מלא עם דבש דבורים? מהם הדברים המתוקים שמותר לאכול בזמן הדיאטה? פרכיות מאורז מלא עם דבש מותר? אודה לעזרתכם ! בתודה טל

18/05/2011 | 18:48 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום אם את בדיאטת קנדידה אולי כדאי שתמנעי ממתוק כי זה האוכל של הפטריה. עדיף שתקחי פרוסת לחם מלא עם שקדיה ,שאילה הם שקדים טחונים ללא סוכר. זה טעים , מתוק וללא סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 17:59 | מאת: שאלה

אני אוהבת לשתות מיץ אשכוליות של פריגת. שאלתי האם המיץ מעלה את רמת הכולסטרול? תודה מראש.

18/05/2011 | 18:45 | מאת: טובה בר-שאן

שאלה שלום אם המיץ עם תוספת סוכר הוא יכול להשפיע על רמת הטריגליצרידים בגוף. ובדיעבד על כל פרופיל השומנים. במיץ אין כולסטרול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 17:52 | מאת: דרור

רציתי לדעת מה המינון המומלץ של קו אנזים q10 לגבר בן 40? והאם 200 עלול להיות יותר מידי? תודה

18/05/2011 | 18:43 | מאת: טובה בר-שאן

דרור שלום התאמה של מינון Q10 תלויה במצב הבריאותי, לקיחת תרופות למיניהם, ואורח חיים. קשה לי להתאים לך כיוון שאין לי את האינפורמציה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 20:52 | מאת: דרור

תודה על התשובה בן 40, 183 סמ, סובל מ CFS כבר 3 שנים, כולסטרול טוב נמוך כולסטרול רע מעט גבוה, לוקח אומפרדקס 40, קומפלקס B, לעיתים מנסה ציפרלקס. כל הבדיקות תקינות ברזל וb12 בדכ גבולי. אשמח לשמוע מניסיונך לא רק לגבי Q10. תודה

18/05/2011 | 12:08 | מאת: הריונית סוכרתית

אני סובלת מעודף משקל, כרגע אני שבוע 29 ושוקלת 77קילו על גובה של 1.62 כמוסות שום עוזרות לאבד משקל עודף? אם כן, איך זה פועל והאם זה בטוח לשימוש בהריון

18/05/2011 | 18:41 | מאת: טובה בר-שאן

הריונית סוכרתית שלום המלצתי לך לאכול אוכל מאוזן עם אינדקס גליקמי נמוך להוריד פחמימות ריקות . לעשות תנועה מתונה המתאימה לנשים בהריון. השום לבד לא יגרום להורדה במשקל. אולי כדאי שתלכי לתזונאית טבעית שתתאים לך תזונה למצבך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/05/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

מרווין שלום, חבל שאתה זורק בוץ ומשמיץ מבלי לבדוק ולבסס את הדברים שלך. חבל שאתה מהווה גורם כל כך שלילי בפורום הזה. אם אתה באמת יודע כל כך הרבה, מדוע אתה לא עונה בפורום ומשתף את הגולשים בידע שלך? מדוע אתה מחכה בפינה ומגיב רק כשנדמה לך שאני טועה או לא עונה בהתאם לדעות שלך? מעניין מה כל כך קשה לך בחיים? מה כל כך מציק לך שהפכת להיות אדם כל כך נגטיבי? לעניין הסידן במוצרי חלב, אני לא יודע מה המקורות שלך, אבל אני משתמש בבסיס נתונים מאד רציני ומקיף: NutritionData. בקישור שלהלן תמצא מידע לגבי הערכים התזונתיים של רוב סוגי הגבינות. מבדיקה מדגמית מצאתי (כצפוי) שברוב הגבינות, למעט קוטג', יש יותר סידן מאשר זרחן (בתהליך היצור של הקוטג' מוצאים ממנה הרבה סידן). http://nutritiondata.self.com/foods-cheese001000000000000000000-1.html?&freetext=cheese גם לגבי חלב ניגר המצב דומה - יותר סידן מאשר זרחן. תבדוק בקישור הבא: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/69/2 לסיכום, אשמח אם תשנה את הגישה שלך ותתרום לגולשים בפורום. כל הודעה אחרת - צינית, פגענית או משמיצה - תימחק מיידית. טובה ואני עונים כאן בהתנדבות וגם אתה מוזמן לעשות זאת. יום טוב צביקה קורן

17/05/2011 | 20:56 | מאת: אמיר

שלום אני בן 28 הגובה שלי הינו 175 ס"מ ושוקל 58 ק"ג ואני רזה מאוד בפנים ביידים ואני שואל איך ניתן להוסיף כמה ק"ג בסביבות 10 ק"ג כך שאני יראה טוב יותר ואפילו אם זה בכדורים אני מוכן לקחת אבל איזה ?.

18/05/2011 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש. ההמלצה הכללית היא לאכול מזון טבעי, עתיר אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה, שמן זית, לחם מלא, דגנים מלאים וקיטניות. עבודה עם משקולות ומשקוליות יכולה לעזור בהגדלת מסת השרירים בידים ובכתפיים. אני לא מכיר כדור שעוזר לעלייה הבמשקל. בנוסף, תבדוק תפקוד בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 20:41 | מאת: שירה

חברים יקרים! בעייתי נמשכת לאורך שנים מבלי שיהיה לה פתרון. הבעייה היא עודף גאזים בבטן. בטן נפוחה כל הזמן וקשה. עשו לי כבר את כל הבדיקות ושללו מחלות. נשללה גם קאנדידה. אני לוקחת באופן קבוע פרוביוטיקה ואנזימי עיכול. ניסיתי שיטות תזונה שונות. הקפדתי להפריד בין חלבונים לפחמימות. ניסיתי לעשות דיאטת השמטה כאשר אני מוסיפה בכל פעם רק פריט כדי לראות אם הוא הבעייתי וגורם לי לנפיחות ובטן קשה. בקיצור אין ממצא והבעייה איננה נפתרת. אני מרגישה תמיד כאילו אני מתפוצצת. ישנה הקלה אחרי יציאות (חשוב לי לציין שאינני סובלת מעצירויות) אך ברגע שאני אוכלת הנפיחות חוזרת ואיתה הקשיון בבטן והתחושות הלא טובות. מה יכול לגרום לבעיה הזו? האם יש לפתור בעיה כזו שנמשכת כבר שנים ארוכות? בהמון תודה מראש

18/05/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, עברת כל כך הרבה - את יכולה לתת ייעוץ בנושא... בכל אופן אני מציע לפעות בכמה מישורים: א. להמשיך לבדוק ולנסות למצוא מזונות מגיזים שמזיקים לך. ב. להקפיד על לעיסה א י ט י ת - 30 עד 50 פעם בכל ביס. ג. לא לאכול סוגים רבים של מזונות באותה ארוחה. ד. לא לשתות בזמן האוכן ולא לשתות משקאות מוגזים, "דיאט", קפאין ואלכוהול. להימנע ממתיקים מלאכותיים. להכין אבקה טחונה של גרעיני שומר, אניס, כוסברה, קימל, כמון והל (לא חייבים הכל) ולפזר על האוכל. ה. לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 18:07 | מאת: שירז

האם יש דברים טבעיים שניתן באמצעותם לשפר את כמות הרזע ?

18/05/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

שירז שלום, אבץ, ויטמין E וויטמין B נחשבים כמשפרים את אברי הרבייה. כל אלה נמצאים בשקדים, אגוזים, זרעים, שמנים צמחיים, דגנים מלאים וקיטניות. אני לא מכיר "תרופה טבעית" לנושא, אבל הכנסת שינויים בתזונה עשויה להועיל. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 18:00 | מאת: מיטל

האם יעילותה של האומגה 3 מצמח המרווה תואמת לשל האומגה 3 מדגים? האם יש חשיבות לצרוך אומגה 3 ממרווה?

18/05/2011 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום - תבצעי חיפוש על "מרווה מרושתת" או "אומגה-"3 - תקבלי עשרות התייחסויות. ב"אומגה-3" משמן דגים יש חומצות שומן EPA וDHA שהן חומצות השומן הזמינות לגוף. ב"אומגה-3" שמקורה בפשתן ובמרווה המרושתת יש חוצת שומן בשם ALA שממנה הגוף מייצר בקושי רב את החומצות הדרושות. חוצמזה אומגה-3 ממרווה מרושתת יקרה מאד, כך שעדיף לקחת שמן דגים או פשתן. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 17:56 | מאת: אורית

אני רוצה עצות מה לאכול כדי לחזק את הגוף. (בלי בשר, דגים וביצים) רק דברים טבעיים. כמו קינואה וכו'..

18/05/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, זה בדיוק סוג השאלות שאני ממליץ לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. באופן כללי מאד אני יכול לומר לך שכדאי לאכול מזון טבעי, מגוון ואיכותי ולהימנע ממזון קלוקל ומזיק. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי מידע רב נוסף. לצערי, קשה להקיף את כל הנושא במסגרת הפורום. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 10:43 | מאת: תהילה

רק רציתי לשבח אתכם על הפורום הנהדר הזה. אפשר למצוא כאן כמעט את כל שאלות התזונה שעולות בחיי היומיום. אתם עונים באדיבות ובהרחבה. יישר כוח גדול!!!

17/05/2011 | 17:55 | מאת: צביקה קורן

פירגון והכרת תודה הם מצרכים נדירים במקומותינו...

16/05/2011 | 14:32 | מאת: איציק

1. האם עדיף ליטול כמוסת סידן לפני השינה או לאחר ארוחת הצהרים עם לימון בסלט? 2. האם גבינת ריקוטה עשירה באופן טבעי בסידן או שמוסיפים לה את אותו סידן שיש בכמוסות?

17/05/2011 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

איציק שלום, מומלץ לקחת לפני השינה, אבל אפשר גם עם הארוחה. לסידן יש השפעה חיובית על איכות השינה. חשוב לא עם מוצרי חלב ולא לשתות קפה בסמוך לנטילת התוסף. חשוב לקחת תוסף שיש בו גם מגנזיום ובורון וגם ויטמין D. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 09:03 | מאת: איציק

צביקה, תודה. האם יש לך אפשרות להתייחס לשאלה מספר 2?

16/05/2011 | 14:10 | מאת: אנונימי

אני טבעוני ורציתי להביא את דודה שלי לטבעונות אבל העניין שיש לה כרישיות יתר ואי ספיגת ויטמינים בגוף היא טוענת שהיא חייבת לאכול בשר ועם לא זה יכול להגיע לאישפוז ובתי חולים היא אמרה שעם לא תאכל בשר תצטרך להזריק את הויטמינים כי כדורים לא נספגים אצלה אבל אני בטוח שכל דבר מהחי ואפשר להחליף מהצומח בתזונה נכונה העם אני צודק? ואפשר גם פירוט של מה שהיא צריכה לאכול שלא כלול מהחי!

17/05/2011 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

לאנונימי שלום, דודתך צודקת ! לא כל אדם מסוגל להיות טבעוני, למרות שבגישת התזונה הטבעית אנחנו ממליצים להימנע מאכילת בשר. לא כתבת בת כמה היא וזה חשוב. כדאי שתפנה אותה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ושם היא תקבל התייחסות למחלות קיימות ולצרכים התזונתיים ש ל ה! צריך להתאים את התזונה לאדם ולא את האדם לשיטה תזונתית זו או אחרת. זה לא משהו שניתן לעשות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

16/05/2011 | 11:29 | מאת: דניאל

אני בדרך לפתוח קונדיטוריה של מאפים מחומרים טבעים ובריאים באמת. ברצוני לדעת אבקת אפיה שמכילה: סודיום ביקרבונט, סודיום פירופוספט, עמילן מאכל (תפו"א) האם היא בריאה?

17/05/2011 | 08:33 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, שלושת החומרים שציינת לא מופיעים ברשימת החומרים המועילים לבריאות. בכל מקרה קשה למצוא ולייצר עוגות ועוגיות שיש להם יתרונות בריאותיים. עם זאת, החיים שלנו מלאים בפשרות ואני בטוח שגם אתה תמצא את הפשרה שלך בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן

17/05/2011 | 13:48 | מאת: דניאל

צביקה שלום ותודה על התגובה המטרה שלי היא להשתמש בחומרים שלא מזיקים לבריאות (כמו קמח לבן, סוכר לבן, קקאו וכו') השאלה שלי - האם ידוע לך שהחומרים שכתבתי מזיקים? ואני מאמין שעוגה טובה (שעשויה מחומרים בלתי מזיקים) מדי פעם מועילה לבריאות.

16/05/2011 | 09:45 | מאת: אירנה

כאשה נושא זה מאד מענין אותי מכיוון שאני נוטה לטבעונות וכידוע לי החלב ומוצריו דווקא מעודדים בריחת סידן מהעצמות. אלא שאני קוראת לא מעט מחקרים המזהירים מפני אי אכילת דברי חלב מפני שזה דווקא עלול לעודד את חלחלת העצם. מה נכון?

17/05/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

אירנה שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום ועניתי עליה בפירוט. את יכולה לעשות חיפוש בפורום הזה, או לקרוא מאמר שכתבתי בנושא לפני כשנה: ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=81 אגב כדאי שתשאלי את הטוענים שחלב גורם לבריחת סידן, מה הסיבה לכך... אם יאמרו לך שיש בו יותר זרחן מסידן, זהו טיעון שגוי! בחלב יש אותה כמות של זרחן וסידן. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 20:48 | מאת: שלום

אני לוקחת כל לילה כדור רוטס אר כמה זמן עלי לקחת את הכדור? תודה מראש.

16/05/2011 | 06:09 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אם אחרי 3 חודשים אין שיפור, כנראה שלא יהיה. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 19:56 | מאת: גילה

בן 33 בריא עם חוסר בויטמין D רופא המשפחה לא ממליץ על טיפול תרופתי אלא רק על מזון ודגי יום אילו מזונות עשירים בויטמין D מה מהדגים (הזמינים בסופרים) נחשבים לדג ים??? תודה רבה

16/05/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, גם אני לא ממליץ על טיפול תרופתי, אם אין צורך. במקרה של ויטמין D מדובר בתוסף של שמן דגים שמכיל ויטמין D. כשהיינו ילדים קיבלנו כל בוקר כף שמן דגים. אפשר ורצוי לקחת תוסף של לפחות 800 IU ליום, במיוחד אם הבדיקות הראו על חוסר. לשאלתך, כל דגי הים מכילים ויטמין D (סלמון, הליבוט, מקרל, בקלה, טונה, סרדין). בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 17:52 | מאת: אורית

שלום! אם הכנתי ביצה קשה והביצה נשארה בסיר, בתוך מים, במשך יום שלם, מחוץ למקרר, האם עדיין אפשר לאכול אותה והיא לא התקלקלה? תודה מראש.

16/05/2011 | 06:14 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, ביצה מבושלת מתקלקלת במהירות כדאי לזרוק לפח ולא להסתכן. בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 16:44 | מאת: דליה

לצביקה שלום אני לוקחת רוטס אר. וצריכה לקחת בלילה לפני שינה כדור לכולסטרול האם זה יכול להשפיע? בתודה דליה.

16/05/2011 | 06:16 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, מדובר בתוסף תזונה המכיל ויטמינים ומינרלים. אני לא רואה בעיה בלקיחתו עם תרופות להורדת כולסטרול. בהצלחה צביקה קורן