פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

15/05/2011 | 06:30 | מאת: בילי

רציתי לדעת, אילו מטפלים יש היום שניתן לפנות אליהם לטיפול בסרטן בלבלב עם גרורות? בעבר אלי שטראוס הצליח מאד והציל רבים, למי אפשר לפנות?

15/05/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

בילי שלום, ישנם כמה מטפלים מובילים בנושא. אפשר לחפש בגוגל, או בפורום תמיכה בסרטן באתר הזה. אפשר לפנות אלי למייל הפרטי ואמסור לך כמה שמות של מטפלים שאני מכיר. [email protected] בהצלחה צביקה קורן

15/05/2011 | 00:24 | מאת: עודד

שלום רב, רציתי לשאול האם בישול מזון הופך אותו ליותר קל לעיכול? עד לאחרונה הייתי בטוח שזה נכון. אלא שקראתי כי במזון חי (נא) יש גם אנזימים טבעיים המסייעים בעיכול. אז מה באמת נחשב קל יותר לעיכול - מזון מבושל או נא? תודה מראש, עודד

15/05/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, אכן, במזון חי יש אנזימי עיכול וויטמינים, שחלקם נהרס בבישול. עם זאת, יש בהם גם סיבים תזונתיים, המצפים את דופן התא של הצמח והם קשים לעיכול לאנשים מבוגרים, או לאנשים שמערכת העיכול שלהם חלשה. בנוסף, חלק מהמזונות המבושלים מכילים נוגדי חימצון שהם זמינים יותר ובכמות גדולה יותר, כמו למשל גזר מבושל, או עגבנייה. לסיכום, אני ממליץ לשלב בין מזון חי (ראו) לבין מזון מבושל ולא "להיתקע" עם סוג אחד שאולי לא מתאים לך. בהצלחה צביקה קורן

14/05/2011 | 23:13 | מאת: רעות

שלום לכולם ברצוני לדעת האם ניתן לקבל אומגה 3 משתיית תה מרווה, ממרווה יבשה והאם הגוף יכול לספוג בדרך זו את האומגה 3 אילו עוד מזונות מכילים אומגה 3 מלבד דגים, וכיצד כדי ליטול אותם? בתודה מראש, רעות

15/05/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, בעלי מרווה אין אומגה-3 , הוא נמצא בעיקר בזרעים. בעולם הצומח יש אומגה-3 בזרעי פשתן ובאגוזי מלך (בכמות קטנה). כדי לקבל את חומצות השומן, אפשר לאכול פשתן טחון (טרי), או שמן פשתן שנשמר במקרר. בהצלחה צביקה קורן

14/05/2011 | 10:40 | מאת: נעמי

שלום רב, מדוע אומרים שיש עדיפות למוצרי חלב בלי לקטוז? האם מוצרי חלב מעיזים עדיף על פרה? עלי לציין שאין לי בעיות של עיכול או כאבי בטן. יש לי בעיית כיחכוח- רופא א.א.ג.חושב שזה ממוצרי חלב- ויש לי סרטן שד- יש שטוענים שהלקטוז יכול לגרום לכך. תודה מראש על תשובתכם, נעמי.

15/05/2011 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

נעמי שלום, הלקטוז הוא הסוכר במוצרי חלב. גם בחלב עיזים יש לקטוז. החלבון (קזאין) בחלב עיזים קל יותר לעיכול. נסי להימנע ממוצרי חלב למשך כמה שבועות ותראי אם יש שיפור בגרון. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

13/05/2011 | 23:18 | מאת: עודד

שלום רב אני שוקל לעבור לתזונה צמחונית. אני ממילא לא אוכל כמעט מוצרי בשר חשבתי להוציאם לגמרי מהתפריט. ראיתי כי אתם ממליצים להמנע מעוף ובקר אבל ממליצים על דגים. קשה לי להבין את ההבדל - כולם יצורים חיים. האם דגים פחות מזיקים לבריאות? אשמח לדעת מה מבדיל ביניהם? תודה מראש עודד

14/05/2011 | 09:01 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום בדגים יש אומגה 3 שזו חומצת שומן הכרחית שהגוף אינו יודע לייצר אותה. היא חשובה ביותר לגוף האדם, בלעדיה יש פגיעה במרכיבים רבים כמו מערכת חיסון, מוח, ותפקוד של תאים. לכן כן ממליצים על דגים ולא בשר . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא. לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה. זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה. זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש. גילי 16 מה זה?

14/05/2011 | 08:59 | מאת: טובה בר-שאן

16 שלום יתכן ויש לך חסרים רבים כמו למשל ויטמין D ו/או מנגנון וויסות החום שלך חלש. המלצתי החמה לך ללכת לעשות בדיקות ולראות מה הבעייה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2011 | 14:39 | מאת: 16

לוקח בתוסף. איך משפרים את מנגנון וויסות החום ? לא נמצא פיתרון. תודה.

13/05/2011 | 17:29 | מאת: אביטל

קראתי לאחרונה על פרוביוטיקה וכמה זה חשוב שתווסף לנו לתזונה היומיומית. לי עצמי יש קצת בעיות עם העיכול. מה אתם אומרים על זה? רציתי לדעת קצת יותר ..

14/05/2011 | 08:56 | מאת: טובה בר-שאן

אביטל שלום פרוביוטיקה היא מאוד חשובה לחיזוק של מערכת העיכול ומערכת החיסון. היום אנו יודעים את החשיבות העצומה שלה. http://gastro.sheba.co.il/Articles/178.htm לכן חשוב מאוד לקחתלאנשים עם בעיות במיוחד במערכת העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/05/2011 | 09:32 | מאת: צביקה קורן

אביטל שלום, אכן לפרוביוטיקה יש יתרונות בריאותיים רבים, שאוששו במחקרים רפואיים. בבקשה אל שלחי אותי לקרוא מאמרים ברחבי האינטרנט ולחוות דעה. להלן מאמר שכתבתי בנושא: פרוביוטיקה – החיידקים הטובים לשיפור בריאות הציבור. במערכת העיכול שלנו יש כ – 400 סוגים של חיידקים הבונים את הפלורה הטבעית של המעיים. ירידה באיכותם, או במספרם תביא לשגשוג של חיידקים מזיקים (פתוגנים). במערכת העיכול מתקיים מאבק מתמיד בין החיידקים הפתוגנים לבין החיידקים הידידותיים. החיידקים הידידותיים שימשו בעבר ומשמשים כיום להחמצת חלב (יוגורט) ומיני מאכלים אחרים, על-ידי התססתם. בשנות ה-50 של המאה הקודמת החלו להצטבר מחקרים שהוכיחו, כי לשימוש בתוספת של חיידקים פרוביוטיים יתרונות בריאותיים רבים. פירוש המילה "פרוביוטיקה" (במקור מיוונית, Probiotics) הוא "למען החיים". פרוביוטיקה מתייחסת לקבוצת חיידקים ידידותיים החיוניים לשמירת האיזון בין החיידקים הטובים והמזיקים במערכת העיכול (מיקרופלורה). התפתחות חיידקים אלה הכרחית לתהליכי ניקוי הגוף ולשמירה על בריאות תקינה של הגוף ומערכותיו. החיידקים הידידותיים מסייעים במניעת מצבים פתולוגיים ובטיפול בהם. הם אינם רעילים ואינם מחוללי מחלות. ביכולתם לשרוד את המעבר בסביבה החומצית של הקיבה והבסיסית של המעי הדק. שימוש נרחב באנטיביוטיקה, אורח חיים לא בריא ומזון מתועש, עלולים להפר את האיזון הטבעי של החיידקים הפרוביוטיים במעי ולכן חשוב שהם יימצאו בכמות הרצויה במערכת העיכול. תפקידי הפרוביוטיקה ותרומתה לבריאות להלן כמה מהתפקידים והיתרונות של החיידקים הידידותיים, שרובם אושש במחקרים מדעיים: • עזרה בפירוק, עיכול וספיגה של רכיבי המזון. לדוגמה פירוק לקטוז (סוכר החלב). • יצור אנזימי עיכול, ויטמינים (K, 1B, 6B, חומצה פולית) וחומצות אמינו. • חיזוק דופן המעי ושמירה על פעילות מעיים תקינה ומאוזנת. • טיפול בקשיים וברגישויות במערכת העיכול (כיבים, עצירות, שלשולים, גזים, תחושת מלאות לאחר הארוחה). • נטרול חומרים רעילים ומסרטנים במערכת העיכול והגנה על רירית המעי מפני פתוגנים. • הפחתת תופעות הלוואי והנזק של מחלות מעיים דלקתיות (מעי רגיז, קוליטיס, קרוהן). • תרומה לירידה בשכיחות סרטן המעי הגס. • מניעת עצירות על ידי זירוז תנועתיות המעי והעלאת נפח הצואה. • שיפור ספיגת סידן ומגנזיום במעי הדק. • הפחתת ערכי הכולסטרול וטריגליצרידים בדם. • טיפול תומך במחלות עור ובהן אקזמה אטופית (אטופיק דרמטיטיס), סבוריאה ופסוריאזיס. • תמיכה במערכת החיסונית, מניעה והקלה במצבי אלרגיה ודיכוי צמיחת פטריות קנדידה אצל חולים בעלי מערכת חיסון מעורערת. • מניעה וטיפול בדלקות וגינאליות והקטנת שכיחות הישנות התופעה. • הקלה על הלוקים ב"שלשול מטיילים", קיצור משך שלשול אצל תינוקות וילדים. • הפחתת מקרי שלשול הנגרמים משימוש באנטיביוטיקה ונזקים אחרים של התרופה. • תמיכה טיפולית בכוויות קשות. במחקר שנערך בשיתוף הפקולטה לחקלאות, אוניברסיטת בן גוריון ובית החולים "סורוקה" ופורסם בכתב העת המדעי "Burns" באוגוסט 2007, נמצא, כי נטילת תוסף התזונה "אצידופילוס" עשוי להפחית מצבי אלח דם (ספסיס) ואת הסיבוכים הכרוכים בקרב חולים עם כוויות חמורות. • פרוביוטיקה לתינוקות: נטילת פרוביוטיקה בהיריון ובהנקה נמצאה כמשפרת את פוטנציאל ההגנה החיסונית של האם, המספקת הגנה כנגד אקזמה אטופית (גירוי בעור) במשך השנתיים הראשונות לחיי התינוק. בקרב תינוקות הרגישים לחלב פרה מופיעה לעתים קרובות תגובה אלרגית על העור, המוכרת בשם "אקזמה אטופית". בניסוי שנערך לבחינת התגובה לחלב, קיבלו 230 תינוקות רגישים תוספת פרוביוטית או פלסבו למשך 4 שבועות. תוצאות הניסוי הצביעו על הקלה של כ- 20%בתגובה האלרגית לחלב לאחר מתן החיידקים הפרוביוטיים. איך בוחרים תוסף יעיל? השוק מוצף במגוון מוצרים ומותגים. כאשר אנחנו בוחרים תוסף פרוביוטי כדאי לשים לב לקריטריונים הבאים: • חשוב שהתוסף יכיל מגוון של זני חיידקים פרוביוטיים, מכיוון שלכל זן השפעה שונה. • כמות החיידקים. • עמידות לחומציות הקיבה ולמיצי מרה של החיידקים והכמוסה. • יכולת הצמדות למעי. • נוחות שימוש – קפסולות, אבקה, או נוזל. • התאמה אישית - חלק מהתוספים עלולים לגרום לאי נוחות בבטן, גזים ושלשול. זני חיידקים ידידותיים הנמצאים בפורמולות החדשות והשפעתם: • Lactobacillus acidophilus ל. אסידופילוס - חיידק עמיד, יעיל ועוצמתי במיוחד השורד את חומציות הקיבה, ונמצא בסוף המעי הדק, במעי הגס ובנרתיק. תיעודים מדווחים על פעילות אנטי מיקרוביאלית, הורדת רמות כולסטרול וכן חיזוק פעילות מערכת החיסון. • Lactobacillus ramnosus ל. רמנוסוס - מרכיב טבעי במיקרופלורת המעי הדק, הנרתיק והמעי הגס, בעל השפעה חיובית במיוחד לבריאות ובעל עמידות גבוהה בפני מיצי הקיבה. מחקרים מראים על יכולת החיידק להפחית וגיניטיס פטרייתי, חיידקים ודלקות בדרכי השתן. יעילות החיידק הוכחה במקרי רגישות ללקטוז, שלשולים, גזים ועצירות. • Lactobcillus casei ל. פאראקסי - נמצא בירקות מותססים, בחלל הפה ובמעי האדם. מחקרים מראים על יכולתו למנוע ולטפל בשלשולים, והוא מסייע בחיזוק מערכת החיסון וחיזוק מיקרופלורת המעי. בנוסף, הוא מזרז תגובה חיסונית ברירית הנרתיק. • Streptococcus thermophilus ס. תרמופילוס - מיקרואורגניזם אנארובי החי בחמצן וגם במצבי חוסר בחמצן. לתרמופילוס יכולת לייצר חומרים אנטיביוטיים טבעיים הנלחמים בפטריות שמרים ובחיידקיםפתוגניים. תרמופילוס משגשג ביעילות במעי ובנרתיק. • Lactobacilus lactis ב. לקטיס - חיידק המוסף לבשר ונפוץ בירקות מותססים ויוגורט. מקטין את תסיסת הבשר במעיים ואת שגשוג חיידקים דוגמת סלמונלה ו- E.coli . נמצא יעיל במניעת סרטן המעי וכן יעיל מאוד בשילוב עם ב. לקטיס המגביר את אפקטיביות החיידק. מקורות: • מאמר באתר סולגאר, יוכי עזיז, נטורופתית בכירה "סולגאר", ראש מחלקת הדרכה וייעוץ טלפוני. קישור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=1072 • הרצאה, ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת בתזונה סינית, צמחי מרפא ותוספי מזון. בהצלחה צביקה קורן

12/05/2011 | 19:12 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני 3 חודשים, לאחר צינון חזק, התחלתי להרגיש משהו "תקוע" בגרון בעת בליעה. עשיתי גסטרוסקופיה ונבדקתי אצל אאג. הגסטרו' הראתה שיש דלקת קלה בקצה הושט. ממצאים אחרים לא היו. הלכתי למישהי שעוסקת בתזונה ודיקור סיני והיא בנתה לי תזונה המורכבת מהרבה ירקות ירוקים, אורז מלא, לחם מקמח שיפון, טחינה וביצה ועוף, שניהם 3 פעמים בשבוע. ללא דברי חלב כלל. אני לוקחת לוסק פעם ביום כשניסיתי פעמיים ביום זה הקל את התחושה אך הזהירו אותי שעושה נזקים אחרים ולכן הפסקתי. בעקבות התזונה ירדתי במשקל כ2.5 ק"ג (גובהי 1.70 ומשקלי עתה 55) דבר שהגביר את חרדת הבריאות שקיימת בלאו הכי. ההרגשה קיימת-לעיתים פחות ופעמים רבות מאד, לעיתים מלווה בצרבות, ולעיתים מרגישה לחץ באזניים. עלי לציין שתמיד אכלתי בצורה לא מסודרת (לפחות ב15 השנים האחרונות, אני בת 45) ותזונתי התבססה הרבה על מתוקים אשמח לקבל עצתכם.

14/05/2011 | 08:53 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אם אכן נשללו כל הממצאים וזה הממצא היחידי ,השינוי בתזונה שהתחלת הוא מאוד משמעותי כולל גמילה ממתוק ומזונות שיוצרים חומציות בגוף כמו בשר הייתי מחליפה אותו לדגים .בנוסף ההיתי ממליצה לך על אנזימי עיכול ופרוביטיקה. נקודה נוספת חשובה ביותר זה איך את אוכלת את הארוחות שלך האם בצורה מסודרת? אל תדאגי מהירידה במשקל . הגוף בסופו של דבר יאזן את עצמו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/05/2011 | 15:55 | מאת: טניה

שלום רציתי לדעת העם יש איזה פיתרון טבעי שאתם מקירים לטיפול בציסטה בשחלה

12/05/2011 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

טניה שלום, הפתרון ה ט ב ע י היחיד שאני מכיר הוא מעבר לתזונה טבעית, מגוונת ואיכותית והימנעות מאוכל זבל, הכולל: סוכרים, שומנים מהחי, מטוגן, צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים, קפה, קולה, אלכוהול, עישון ועוד. אפשר לנסות גם לנקות את הכבד והגוף מרעלים באמצעות צום של כמה ימים. אין הבטחה לריפוי, אבל בריאותך הכללית תשתפר מאד. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. כמובן שאת חייבת לנסות למצות גם את המסלול הרפואי הרגיל. בהצלחה צביקה קורן

11/05/2011 | 14:44 | מאת: מאיה

שלום, ברצוני לדעת למה אומרים שלא בריא לאכול עור של עוף, מה הוא מכיל שמזיק ומה הוא מכיל שתורם. תודה, מאיה

12/05/2011 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. אנחנו ממליצים להימנע מעור וגם מכל מה שמתחת לעור. העור עשיר מאד בשומן רווי ובשאריות תרופות והורמונים. בהצלחה צביקה קורן

12/05/2011 | 11:56 | מאת: רוני

יש היום עופות טבעיים המגודלים ללא הזרקת תרופות, כגון עוף של טבעוף

10/05/2011 | 17:28 | מאת: רווית

שלום, האם לקמח טפיוקה יש ערך תזונתי כלשהו? תודה.

11/05/2011 | 10:30 | מאת: צביקה קורן

רווית שלום, בקמח אין כמעט ויטמינים, אבל יש בו מינרלים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום, זרחן וברזל. יש בו מעט חומצה פולית וכולין. בהצלחה צביקה קורן

10/05/2011 | 12:35 | מאת: זאב

שלום אני בן40 אני נוטל קומדין בגלל אירוע מוחי אני גם מקבל לוטן וציפרלקס בזמן האחרון אני מרגיש מאוד עייף ושחוק,חשבתי לקחת גינסנג אבל קראתי שזה בעיה עם קומדין רציתי לדעת מה אני יכול לקנות שיעזור לי עם עייפות ושחיקה תודה

11/05/2011 | 10:24 | מאת: צביקה קורן

זאב שלום, מדוע אתה חושב שעוד "תרופה טבעית" תועיל לך? "עייפות ושחיקה" יכולות לנבוע משיעמום, מתח נפשי, דיכאון, חוסר שינה, פעילות גופנית רבה מידי, לחץ דם נמוך, טיפול תרופתי (נוגדי דיכאון, איזון לחץ דם ועוד), מחלה, תזונה לא נכונה ועוד. אני מציע לך לדבר עם הרופא המטפל ובמקביל לפנות לייעוץ בתזונה טבעית שיכלול גם הצעות לשינוי באורח החיים. בהצלחה צביקה קורן

10/05/2011 | 08:52 | מאת: רפאל

האם מומלץ להשתמש בשבולת המלאה והשלמה לעומת זו הגרוסה ?

11/05/2011 | 10:19 | מאת: צביקה קורן

רפאל שלום, אפשר להשתמש גם בגרעין השלם וגם בשבבים הגסים. חשוב לגוון את סוגי הדגנים המלאים בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

10/05/2011 | 01:44 | מאת: ריקי

אני הרגשתי עייפות נוראה, האם זה נובע מהמוריגנה? רוצה לציין שבנסוף אני לוקחת גם תרופה בשם אסטו במשך 5 חודשים. תודה מראש.

11/05/2011 | 10:18 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, צמח המורינגה לא אמור לגרום לתופעה שציינת, התרופה כן. תקראי בעלון לצרכן. בנוסף לתרופות, עייפות יכולה לנבוע משיעמום, מתח נפשי, דיכאון, חוסר שינה, פעילות גופנית רבה מידי, לחץ דם נמוך, מחלה ועוד. כדאי לדבר עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 18:44 | מאת: שירן

רציתי לשאול האם זה בסדר להניח בננות מעל המקרר?

11/05/2011 | 10:14 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, אם המקום לא חם, אין בעיה עדיף להחזיק פירות וירקות (שלא זקוקים לקירור) במזווה. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 13:48 | מאת: אורית

מבנה הבטן - אני אישה, יש לי מבנה גוף מעצבן כזה, בטן שכאילו מחולקת ל-2, יש לי בטן עליונה ואז מעין כפל כזה ואחריה בטן תחתונה מעט בולטת. זה התחיל בגיל ההתבגרות עד אז היתה לי בטן במבנה אחיד שטוחה. איך אפשר להחזיר את הבטן למבנה הקודם ולהעלים את הכפל הזה?

11/05/2011 | 10:12 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, אם את בעודף משקל, אפשר אולי לתקן את המצב באמצעות איזון המשקל ופעילות גופנית ייעודית לחיזוק שרירי הבטן ועחיטוה הגוף. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 07:53 | מאת: רעות

שלום רב. האם בוטנים מותרים לאכילה למי שצריך לשמור מפני עליית כולסטרול? תודה רעות

09/05/2011 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

רעות שלום, אפשר לאכול בוטנים ללא חשש מעליית כולסטרול עם זאת הקלייה שלהם פוגעת באיכות השמן. כדאי לאכול אגוזים, שקדים וזרעים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 13:13 | מאת: רעות

משמח אותי מאד. מדובר בסתם הנאת הטעם... ידוע לי שאגוזי מלך ושקדים בריאים יותר... רעות

08/05/2011 | 21:56 | מאת: יצחק

כיצד אני יכול לדעת באם אני אוכל כמות נכונה של סיבים תזונתיים

09/05/2011 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

יצחק שלום, אם אתה אוכל שפע של ירקות חיים ומבושלים, פירות, דגנים וקיטניות, אתה מקבל את כל כמות הסיבים הנחוצה ואף יותר. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 20:05 | מאת: אלי

האם בשוקולד לבן יש פחות קפאין מאשר בשוקולד חלב הרגיל (החום)?

12/05/2011 | 16:19 | מאת: עדי מילר

שלום אלי התשובה היא בהחלט כן !!! בשוקולד לבן כמויות הקפאין הקטנות ביותר ובשוקולד מריר הכמויות הגדולות ביותר. זאת לאור העובדה ששוקולד לבן אינו מכיל מוצקי קקאו אלא רק חמאת קקאו ועל כן כמויות הקקאו שמכילות את הקפאין הן נמוכות בשוקולד לבן בהשוואה לשוקולד חלב או מריר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/05/2011 | 20:01 | מאת: חנה

שלום, מה ההבדל בין פשתן רגיל המוכר יותר שצבעו חום כהה ובין פשתן זהוב צהוב. האם יש עדיפות לאחד מהם על פני השני? בתודה

09/05/2011 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, אני לא יודע מה ההבדל, אבל אני לא חושב שיש הבדלים משמעותיים. בהצלחה צביקה קורן

09/05/2011 | 21:05 | מאת: חנה

08/05/2011 | 11:31 | מאת: יצחק

כל בוקר השתייה הראשונה שלי כוס מים לתוכו אני סוחט לימון טרי, האם זה טוב ליהודים, וחשבתי להמיס גם כפית סיבים תוזנתיים מסיסים

08/05/2011 | 18:26 | מאת: צביקה קורן

יצחק שלום, זה טוב ליהודים, ללא המתקה ולא חייבים לימון שלם... אפשר לוותר גם על הסיבים ולקבל אותם מהמזון. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 11:16 | מאת: טובה

בוקר טוב אני נוטלת בקביעות אספירין, סימבקסון,ונורמיטן ובלילה כדור שינה "אימובן". מאד אוהבת פומלית ולא יודעת אם מותר בגין התרופות שאני לוקחת. שמתי לב שכשאכלתי מידי יום פומלית (שגדלים אצלי על העץ) חשתי עיקצוצים בזרועות למספר דקות. מבקשת לדעת על אותו עיקרון לגבי אשכוליות אנא יעוצכם תודה

08/05/2011 | 18:24 | מאת: צביקה קורן

טובה שלום,, ההמלצה היא לא לאכול אשכוליות ולא לשתות מיץ אשכוליות למי שלוקח תרופות מסוג "סטטינים" להורדת כולסטרול (נראה שאת לוקחת...). באשכולית יש חומר שמעצים את השפעת התרופה ועלול לגרום נזק. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 11:03 | מאת: תמי

ראיתי בעיתון של מכבי כתבה על אגוזים והיתה שם טבלה עם ערכים. שם היה כתוב כי באגוזי מלך יש 40 קלוריות ליחידה. לעומת פיסטוק,שקד,קשיו,פקאן ולוז - בין 7-12 קלוריות ליחידה. מבחינת שומן כללי אגוז המלך עם כמות פחות או יותר זהה ליתר האגוזים בטבלה.(אין מידע בטבלה לגבי הפחמימות) שאלתי: האם זו טעות? אם זו איננה טעות מהיכן הקלוריות? תודה

08/05/2011 | 18:22 | מאת: צביקה קורן

תמי שלום, כדאי למדוד ולהשוות כמות קלוריות במאה גרם ולא ביחידה, שגודלה ומשקלה משתנה. הקלוריות באגוזים ושקדים באות מהשומן. גרם שומן נותן 7 קלוריות וגרם פחמימה מספק 4 קלוריות. בהצלחה צביקה קורן

07/05/2011 | 19:59 | מאת: עדי

הרגל ימין מתנפח ולא ידוע הסיבהת לראופים. בפסח אכלתי מצות והרגל לא יתנפח. חזרתי ללחם נפיחות חזר. לחם הסיבה? מישה הוא יודעה לענות לי? בדיקות רפואיות טובות, לא מים. תודה מראש עדי

08/05/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, זאת בעיה רפואית וכדי לפנות לפורום רפואי. אם אין בצקת (מים) צריך לבדוק כיוונים אחרים. מבחינה תזונתית, יכול להיות תגובה אלרגית. בהצלחה צביקה קורן

07/05/2011 | 17:30 | מאת: יפעת

שלום רב, האם ידוע לך על הדברה אורגנית וממה היא מורכבת והאם היא יעילה, או שזהו גימיק. אודה לתשובתך, בברכה, יפעת

08/05/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

יפעת שלום הדברה אורגנית מורכבת מחלקה מחרקים שניזונים ממזיקים. וכן מחומרים שנוצרים על ידי צמחים ודוחים מזיקים. היא מאוד יעילה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/08/2011 | 20:16 | מאת: נועה כץ

עשיתי ריסוס כזה. עברו חודשיים אני עדיין הורגת ג'וקים בעצמי יש אחריות,אבל הם לא עונים ולא חוזרים גם לא המנהל ולכן זה נשמע מצוין אבל תגובות לא קיבלתי. אני אשמח שיחזרו אליי בכל רגע נתון.

22/06/2011 | 09:24 | מאת: אבי

לפי מיטב הבנתי הדברה אורגנית אינה מסוכנת ובגלל כך היא נקראת אורגנית. צריך עדיין ללבוש מסיכה בזמן ההדברה (המדביר). http://www.bug1.co.il/service.asp?ID=540

06/05/2011 | 22:51 | מאת: נורית

שלום רב, דודתי,כבת 70, סובלת מדלקות חוזרות בכיס המרה על רקע אבנים, ואינה מתאימה לטיפול ניתוחי. שמעתי שמיץ סלק שחור עשוי להקל על הדלקת.האם זה נכון? באיזה מנגנון עשויה תזונה טבעית לטפל בבעיה? תודה מראש,נורית

07/05/2011 | 06:29 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, ישנן כמה שיטות טבעיות לסילוק אבני מרה ק ט נ ו ת. חשוב לתקן את התזונה כדי למנוע הישנות התופעה. נסי למצוא נטורופט/ית שמתמחים בנושא. בהצלחה צביקה קורן

07/05/2011 | 12:12 | מאת: נורית

06/05/2011 | 16:52 | מאת: iris

ב"ה שלום וברכה, האם אבקות של סיבים תזונתיים יכולים להיות לעזר בהרזיה? אם כן הכיצד? והאם הם מותרים לכל אחד? תודה רבה

07/05/2011 | 06:26 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, אני לא ממליץ להתשמש ב"תרופות טבעיות" להרזייה וסיבים תזונתיים הם מאותה "משפחה". צריכת סיבים תזותיים שלא בתוך המזון עלולה לגרום לאובדן של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. אין תחליף לתזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה ונמרצת. בהצלחה צביקה קורן

11/05/2011 | 12:43 | מאת: מיני מאוס

06/05/2011 | 11:31 | מאת: טלי

שלום ! האם זה בסדר לטחון את עשב החיטה בבלנדר ולשתות במקום להכין את המיץ ? ואיזו כמות של עשב עלי להכניס לבלנדר ? תודה.

07/05/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אפשר לטחון בבלנדר, עם חצי כוס מים, אבל חשוב לסנן ולשתות רק את המיץ. החומר הסיבי קשה לעיכול. תתחילי עם חופן אחד ותגיעי לשניים. בהתחלה שותים שתי כפות ואחרי כמה ימים (אם אין תגובות שלישיות) אפשר להגיע לחצי כוס. בהצלחה צביקה קורן

08/06/2012 | 22:32 | מאת: משק שרון

שלום רב, אנו מגדלים עשב חיטה. ניתן להשיג אצלנו מיץ מוכן, עשב לסחיטה,או מגש מוכן לקציר עצמי. אם אין מכונה בבית, כמו שאת מתארת, כדאי לקנות מיץ מוכן. מאיפה את? יש לנו אזור חלוקה באזור המרכז והשפלה. מוזמנת ליצור קשר 0522518729

05/05/2011 | 20:52 | מאת: ליאור

אני בת 13 וחצי והגובה שלי הוא 1.56 , אני שוקלת 44 אני צריכה להוריד במשקל ? תוכלי להמליץ לי על דיאטה אם כן ?

07/05/2011 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, משקלך תקין בגילך א ס ו ר לעשות דיאטת הרזייה. נסי להימנע מממתקים, מאפים, משקאות "קלים" ומוגזים, פיצות ומזון מטוגן ואוכל זבל אחר. תאכלי הרבה ירקות חיים ומבושלים, פירות, דגנים מלאים, קיטניות, מעט מוצרי חלב ודגים. תעשי פעילות גופנית סדירה ונמרצת. בהצלחה צביקה קורן

05/05/2011 | 15:44 | מאת: aviv

שלום רב יש לי שאלה חשובה מאוד מאוד שמטרידה אותי כבר הרבה זמן. אני בן 15 וחודשיים אני מתאמן AB כבר 4 חודש פלוס מינוס אני התאמנתי לפני זה על משקל גוף וריצות עוד איזה 3 חודש רציתי לדעת לגבי האבקות חלבון אני רוצה לגוון את הארוחות ולקחת כל יום מנה אחת אחרי האימון וזהו של אופטימום ורציתי לדעת אם זה בסדר לילד בגילי כי אמא שלי אומרת שזה לא טוב וחברים שלי אומרים שזה בסוף אם אני יפסיק להתאמן הכל יהפוך לשומן אז אם אתה אומר שזה בסדר לקחת וגם לגבי הקריאטין מונו אם זה בסדר שאני יקח 5 גרם כל יום וזה לא יעשה לי איזשהו נזק תודה מראש !!!! אני מגיע בערך לחלבון שאני צריך לצרוך אבל זה מעצבן אותי כל פעם להכין את האוכל וגם רציתי לגוון  את התפריט אז רציתי לדעת אם אפשר לקחת פעם אחת רק אחרי אימון וזה לא יזיק לי 

05/05/2011 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, אני לא מתלהב מאבקות ושיקויים של חלבון. במיוחד בגילך, חשוב לקבל את כל החלבון מהמזון. השאלה נשאלה רבות בפורום - תעשה חיפוש. בהצלחה צביקה קורן

08/05/2011 | 18:32 | מאת: AVIV

רציתי לדעת אם אני לוקח רק מנה אחת אחרי אימון ורק 5 פעמים בשבוע אם זה יעשה לי נזק לגוף כלשהו ומה לגבי קריאטין אמרו לי שזה תוסף בטוח אם שותים איתו הרבה מים תודה מראש

05/05/2011 | 15:09 | מאת: דן

שלום בן 65 בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים. האם הספיגה פחות טובה? 2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים? אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד . או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם האם שמעת על מחקרים בנושא? משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים. או יש הערות? בנושא תודה

05/05/2011 | 21:47 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים. האם הספיגה פחות טובה? - לעיסת המזון ועירבובו ברוק חשובים מאד. לצערנו רובנו לא לועס מספיק ולכן לטחינת המזון בבלנדר יש יתרון בעיני, מכיוון שאנחנו מגדילים את שטח הפנים שלו ומאפשרים מגע עם מיצי העיכול. בכל מקרה חשוב שתלעס כמה שאפשר ותערבב ברוק, במיוחד מזון עמילני. 2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים? אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד . או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם האם שמעת על מחקרים בנושא? - אין יתרון לקיטניות טחונות מבחינת הגזים. - לא מכיר מחקרים בנושא. משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים. או יש הערות? בנושא - ראה תשובה לשאלה 1. בהצלחה ורפואה שלמה צביקה

05/05/2011 | 10:03 | מאת: נינה

כאשר אוכלים מזון כבר בפה בעזרת הרוק מתחיל פירוקו מרב סוכרים לדו סוכרים כמדומני . אז אתמול אכלתי חטיף שוקולוד ואחרי מחשבה נוספת זרקתי אותו לזבל אבל, במצב של עיסה לעוסה . שאלתי היא :האם בעקבות הפירוק חלק מהקלוריות הגיעו לגופי ? או עצם זה שלא בלעתי את זה עשה הכול . בתודה רבה מראש

05/05/2011 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

נינה שלום, הפירוק בפה הוא של מזון עמילני כמו לחם. סביר להניח שכמות קטנה של גלוקוז הגיעה למערכת העיכול בהצלחה צביקה קורן

04/05/2011 | 20:51 | מאת: מיטל

מזה מס' שנים אני סובלת מעצירות. לפני כשנה התפתחה בגופי פיסוריה. הפרוקטולוג המליץ לי להשתמש באבקת "בנפייבר". בחודשים האחרונים אני מרגישה שבטני התנפחה מאוד ורבים שואלים אותי אם אני בהריון (בחודשים ראשונים). יצויין כי איני שמנה מטבעי. תמיד סבלתי מבטן טיפה נפוחה אך בחודשים (מאז נטילת הבנפייבר) היא התנפחה מאוד. מדובר בבטן נפוחה, אך קשה מאוד. נוסף על כך אני סובלת מגזים רבים. חשוב לציין כי אני בחורה פעילה העושה ספורט. מה עלי לעשות? לאיזה רופא לפנות? האם יתכן כי הבטן הנפוחה קשורה לנטילת "הבנפייבר"?איזה בדיקות לבצע? לפני כשנה לפני שהתגלתה הפיסוריה, ביצעתי חצי בדיקת קולונסקופיה אשר לא העלתה בעיה כלשהי. לתשובתך אודה

04/05/2011 | 23:28 | מאת: עדי מילר

שלום מיטל לנפיחות הבטנית ולגזים מהם את סובלת עשויים להיות סיבות רבות ומגוונות החל משימוש לא נכון בבנפייבר, צריכת נוזלים לא מספקת, תזונה לא מאוזנת, לעיסה בפה פתוח, שתייה של משקאות מוגזים ועוד ועוד ועל כן אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפנייה לדיאטנית קלינית לשם קבלת ייעוץ והכוונה אישית. שינוי תזונתי בהחלט עשוי לעזור לך!!! בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/05/2011 | 10:28 | מאת: מיטל

עדי, תודה על התשובה המהירה. הייתי אצל תזונאית ולא נמצאה לי כל בעיה בתזונה. איני אוכלת הרבה בכלל. 3 ארוחות מסודרות. אכילת ממתקים פעם פעמיים בשבוע, לכל היותר... אני נוטלת כף אחת של בנפייבר ביום, שותה ליטר מים ביום, איני שותה מוגז. איני לועסת בפה פתוח... האם עלי לדרוש בדיקות אחרות מקיפות יותר? אולי אני רגישה למזון מסויים?

03/05/2011 | 17:04 | מאת: רותיr

האם קליית אגוזי מלך פוגעת באומגה 3?

05/05/2011 | 05:43 | מאת: צביקה קורן

רותי שלום, לדעתי זה פוגע. כל חימום או קלייה של שמן צמחי פוגעת באיכותו. אגוזי מלך עשירים בשמן, אבל הם לא המקור הצמחי הטוב ביותר לאומגה 3. בפשתן טחון יש הרבה יותר. בהצלחה צביקה קורן

03/05/2011 | 12:05 | מאת: ורד

בזמן האחרון התחלתי לצרוך משקה אורז אורגני.הבעיה שאני לא מספיקה לשתות אותו תוך 4-5 וחבל לזרוק שליש בקבוק בגלל עלותו הגבוהה.האם ניתן להקפיא משקה אורז (נניח, חצי ליטר מיד אחרי הפתיחה) ולצרוך אותו אחרי שבוע, שבועיים... תודה מראש

05/05/2011 | 05:41 | מאת: צביקה קורן

ורד שלום, אני לא רואה בעיה בהקפאת משקה אורז. בהצלחה צביקה קורן

02/05/2011 | 21:21 | מאת: בלה

מה זה?

03/05/2011 | 05:50 | מאת: טובה בר-שאן

בלה שלום להלן אתר http://www.safradiet.com/ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/05/2011 | 08:28 | מאת: בלה

תודה טובה ,נכנסתי כבר לכתובת שאת נותנת אבאל לא כתוב בשום מקום באיזה המוצרים משתמשים באינני מוכנה לקנות מוצר(מתכון)בלי לדעת את הרכיבים שלו.

02/05/2011 | 17:21 | מאת: כפיר

שלום! האם זה נכון שאכילה ושתייה של דברים המכילים קפאין פוגעת באיכות הזרע של הגבר? איזה מוצרי מזון ושתייה מכילים קפאין? והאם בקולה זירו יש פחות קפאין מאשר בקולה רגילה? תודה מראש.

02/05/2011 | 21:07 | מאת: כפיר

האם גם בשוקולד לבן יש קפאין? ואם כן, האם יש בו את אותה כמות הקפאין כמו בשוקולד החלב הרגיל (החום) או פחות?

03/05/2011 | 05:47 | מאת: טובה בר- שאן

כפיר שלום אכן כן בכל סוגי הקולה בקפה בתה בשוקולת במשקאות אנרגיה למיניהם יש קפאין בברכה ובהצלחה טובנה בר- שאן

04/05/2011 | 17:07 | מאת: כפיר

אבל האם הקפאין פוגע באיכות הזרע של הגבר?

02/05/2011 | 15:19 | מאת: שני

שלום, אני בהריון שליש שני ושוקלת לקחת אומגה 3. מהו המינון המומלץ ? מהו היחס הרצוי הין DHA לEPA ? מה מומלץ אומגה ממקור דגי או צמחי? האם יש חברה מומלצת לנשים בהריון שלא מכילה חומצה פולית? אני נוטלת פרנטל של סולגאר המכיל בין היתר 600 מק"ג חומצה פולית. אלספה 9 חודשים מכילה מלבד אומגה 3 גם 400 מק"ג חומצה פולית. אינני רוצה לעבור את ה 600 מק"ג סה"כ. אשמח להמלצות. תודה מראש.

03/05/2011 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום באומגה 3 חשוב מאוד לקחת DHA ביחס 2 וEPA ביחס 1 את מוצאת את זה באלספה 9 חודשים של נוטרלייף. עדיף אלספה מדגים ולא צמחי. לגבי חומצה פולית בהריון לפי הRDA אישה צריכה לקבל 800 מקרוגרם חומצה פולית לכן את מקבלת מעט מדי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/05/2011 | 12:38 | מאת: שני

שלום טובה, תודה רבה על תגובתך. במידה וסך החומצה פולית (מהפרנטל והאלספה יחדיו) מגיע ל 1000 מק"ג, האם זה בסדר ? תודה מראש

02/05/2011 | 15:13 | מאת: דפנה

שלום לכולם רציתי להביע דעתי בקשר ליום העצמאות שגם ככה מבחינה קולינרית הוא יום בעייתי כל העל האש שזו צורת בישול בעייתצית והמון בשרים לא כל כך בריאים אני חושבת שאם כבר אז כדאי להשתמש במוצרים פחות מזיקים ויתר טבעיים בגזרת העופות יש עוף טבעי ובריא של טבעוף מבחינת בשרים לא להשתמש בבשרים שמנים מדי ועדיף ללכת על מנגל גז ולא פחמים חג שמח ובריא לכולנו! דפנה

05/05/2011 | 07:29 | מאת: דודי

גם אני בעד עוף בכל מיני צורות על האש גם יותר בריא גם יותר טעים גם מתעכל יותר טוב ולא כזה כבד שיושב עליך כל היום כמו בשר אדום....

02/05/2011 | 07:54 | מאת: SUZAN

אני מבקשת לדעת אם אפשרי על ידי תזונה מסויימת לבצע ניקוי הכבד.

02/05/2011 | 08:28 | מאת: צביקה קורן

סוזאן שלום, הדרך הטובה ביותר לנקות את הכבד היא באמצעות צום של כמה ימים ולאחר מכן מעבר לתזונה טבעית, איכותית ונטולת רעלים. ישנם מטפלים המבצעים ניקוי כבד בשיטות אחרות כמו: מונו דיאט, ימי פירות, צמחי מרפא, שטיפות מעיים ועוד.. בהצלחה צביקה קורן

02/05/2011 | 06:53 | מאת: אורנה

שלום האם תוכלו להמליץ לי על סוכר דל קלוריות בריא כי הבנתי שזה קצת לא טוב אם אני לא טועה סוכר דל קלוריות ורציתי לדעת איזה סוג כן טוב? תודה

02/05/2011 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, את יכולה להשתמש בסטיבה שזה ממתיק טבעי ללא קלוריות. אני לא מכיר "סוכר דל קלוריות בריא". בהצלחה צביקה קורן

02/05/2011 | 01:41 | מאת: מרים

הי צביקה, מה שלומך? מה דעתך על גרעיני צ'יה לבנים (White Chia Seeds)? המטרה: הורדת הרצון לאכול מתוק, ובהזדמנות זו גם לקבל ברזל, אומגה 3, מגנזיום וסידן; לכולם אני זקוקה במידה זו או אחרת. בעברי היו לי שלשולים בגלל קוליטיס מיקרוסקופית, ומצבי טוב היום. האם יכולה להיות השפעה בתחום הזה? חן חן! :-)) מרים ט.

02/05/2011 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, לאחרונה מסתובבת ברשת הודעה בעלת אופי שיווקי הממליצה להשתמש בצ'יאה לבנה. כפי שכתבתי רבות בנושא, בפשתן טחון יש יותר רכיבים תזונתיים ומחירו כרבע מצ'יאה שחורה. אני מניח ש"הלהיט התזונתי" החדש (צ'יאה לבנה) עולה יותר ולכן יש רצון לשווק אותו... כפי שכתבתי אין ספור פעמים, רק תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ומאוזנת תביא בריאות טובה. אין צורך להוציא כספים על "טרנדים תזונתיים" ו"תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

02/05/2011 | 10:54 | מאת: מרים

בן 26, בריא באופן כללי, ספורטאי, 100/187. התזונה שלי מאוד מוקפדת, ובין היתר אני צורך כמעט אך ורק פחמימות "מלאות" - כמעט ולא אוכל לחם - ואם כבר אז מלא לסוגיו, אוכל הרבה קטניות, סוגי אגוזים ושמנים, והרבה ירקות (כ5-10 יחידות ליום מסוגים שונים). ראיתי שקיימת המלצה לצריכה של עד 25 גרם סיבים ליום, או כ15 גרם לכל 1000 קק"ל נצרכות. צריכת הקלוריות היומית שלי היא סביב 3500, והחישוב מראה שאני אמור לצרוך סביב 50 גרם סיבים ליום. צריכת הסיבים היומית שלי מכלל המזונות -שאינם- ירקות, היא סביב 35 גרם. הירקות, בוודאי מוסיפים עוד הרבה מאוד. השאלה היא - האם אני מגזים בכמות הסיבים שאני צורך?

שלום ליאור נראה שאתה מקפיד על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת. במידה ואינך סובל מיציאות מוגברות או מגזים אין צורך להפחית בצריכת הסיבים שאתה רגיל לצרוך. בברכה, עדי מיל דיאטנית קלינית

01/05/2011 | 20:26 | מאת: מזי

שלום וערב טוב אני בת 30 גובה 1.68 ושוקלת 96 אני לא מצליחלה לעשות דיאטה כל הזמן חושבת על אוכל,אחרי האוכל אני חייבת משהו מתוק. האמת שעד עכשיו זה לא היפריע לי ועכשיו זה מפריע לי מאוד רציתי לשאול עם יש משהו טביעי להרזייה ויטמינים כדורים משהו שיסתום לי את התאבון תודה

02/05/2011 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

מזי שלום, אני לא מתלהב מדיאטות הרזייה, כדורים להרזייה ו"תרופות טבעיות" להרזייה או לכל צורך אחר. נסי לפנות לייעוץ מקצועי בתזונה טבעית שיכלול ליווי ותמיכה. כנראה שהתזונה שלך לא מאוזנת ורמת הסוכר לא יציבה. בהצלחה צביקה קורן

02/05/2011 | 11:05 | מאת: מילי

הי, אניאת מה שאת מתארת.חוויתי זאת. אני מציעה לך מעומק ליבי, לפתור את הבעיה עכשיו ומיד, כאשר את עדיין צעירה. שוחחי על כך עם רופא המשפחה שלך. בקופות החולים יש שרות דאטתי, אלא שהוא מצוצם מאד, ולא תמיד אפשר לסמוך עליו, למרבה הצער. מן ההיבט הבריאותי, התדמיתי, הפיזי והנפשי כדאי לך לעשות זאת עכשיו ומיד! זה פרוייקט רציני בחודשים הראשונים ודרך חיים בהמשך. מאחלת לך הצלחה רבה! מילי.

01/05/2011 | 19:02 | מאת: אורן

האם מעדני חלב שמנים ובשר שמן עלולים לפגוע בפיריון הגבר (איכות הזרע)? ואותה שאלה לגבי אישה שמנסה להיכנס להיריון (וגם לגבי אישה שהיא כבר בהיריון)- האם עדיף לה לאכול מעדנים שמנים או מעדני דיאט?

02/05/2011 | 08:13 | מאת: צביקה קורן

צ

01/05/2011 | 18:17 | מאת: אייל

שלום! לפני מספר שנים עשיתי בדיקות דם ונתגלה שיש לי כבד מעט שומני. הופניתי לדיאטנית והיא נתנה לי הנחיות מה טוב ובריא לי לאכול, בין היתר היא אמרה לי לעבור לשתות ולאכול מוצרי דיאט כמו מעדני חלב דיאט וכו' וגם לאכול בשר יותר רזה. כך עשיתי ואכן מצבי השתפר בהדרגה והבדיקות שעשיתי לאחר מספר חודשים כבר היו טובות מאוד ואני ממשיך עד היום לפעול לפי הנחיות הדיאטנית ולאכול בין היתר מוצרי חלב דיאט. לאחרונה אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון וקראתי באינטרנט על כך שאבץ, שמצוי במוצרי מזון מסוימים, הוא טוב לפיריון הגבר וגם הוא טוב לבריאות באופן כללי. אחד הדברים שיש בהם אבץ אלו החלב ומוצריו. קראתי גם שהדברים הטובים שיש בחלב, כגון סידן (ואני מניח שגם אבץ), נספגים טוב יותר בגוף האדם כשהוא אוכל מוצרי חלב רגילים ולא דיאט ושהדיאט פחות טוב מבחינה זו. האם זה נכון? ואם כן, האם עדיף לי להמשיך לאכול מעדני חלב דיאט וכך יהיה לי פחות שומן בכבד ופחות כולסטרול אבל גם פחות אבץ, או לעבור למעדני 3 אחוז ואז אולי יהיה לי יותר שומן אבל מצד שני יהיה לי יותר אבץ החיוני לפיריון ולבריאות? וכנ"ל גם לגבי בשר (שגם בו יש הרבה אבץ)- האם בבשר יותר שומני יש יותר אבץ (למרות שהוא פחות בריא בגלל עודף הכולסטרול)? תודה מראש.

01/05/2011 | 19:08 | מאת: אייל

האם מעדני חלב שמנים ובשר שמן עלולים לפגוע בפיריון הגבר (איכות הזרע)? ואותה שאלה לגבי אישה שמנסה להיכנס להיריון (וגם לגבי אישה שהיא כבר בהיריון)- האם עדיף לה לאכול מעדנים שמנים או מעדני דיאט?

04/05/2011 | 23:05 | מאת: עדי מילר

מעדני חלב שמנים ובשר שומני אינם נמצאים כמשפעים באופן ישיר על איכות הזרע אבל כמובן שמחקרים רבים מצביעים על כך שעודף משקל עשוי להצביע על בעיות בפוריות בגברים ונשים ועל כן יש להפקיד על תזונה דלת שומן ועל משקל תקין בגיל הפוריות. לנשים בהריון לא מומלץ לצרוך מעדני דייאט המכילים ממתיקים מלאכותיים כיוון שידוע שהם עוברים את השליה במידה מסוימת ועשויים לגרום לנזק לעובר. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

04/05/2011 | 22:57 | מאת: עדי מילר

שלום אייל אבץ נמצא בעיקר במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. ולכן אינך צריך לחשוש לגבי הפוריות וכמובן הבריאות, נהפכו מומלץ שתמשיך להקפיד על המלצות הדיאטנית בכדי שתאזן את רמות השומנים. לגבי סידן... ויטמין D עוזר בספיגת הסידן וכיוון שויטמין זה הינו ויטמין מסיס בשומן הוא זקוק לסביבה שומנית כפי שבוודאי קראת, אך רוב מוצרי הדיאט מעושרים בויטמין D ובסידן ועל כן לאנשים הסבלים מיתר שומנים בדם ועודף משקל מומלץ לצרוך מוצרי חלב דלים בשומן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

01/05/2011 | 18:13 | מאת: אורן

שלום! לפני מספר שנים עשיתי בדיקות דם ונתגלה שיש לי כבד מעט שומני. הופניתי לדיאטנית והיא נתנה לי הנחיות מה טוב ובריא לי לאכול, בין היתר היא אמרה לי לעבור לשתות ולאכול מוצרי דיאט כמו מעדני חלב דיאט וכו' וגם לאכול בשר יותר רזה. כך עשיתי ואכן מצבי השתפר בהדרגה והבדיקות שעשיתי לאחר מספר חודשים כבר היו טובות מאוד ואני ממשיך עד היום לפעול לפי הנחיות הדיאטנית ולאכול בין היתר מוצרי חלב דיאט. לאחרונה אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון וקראתי באינטרנט על כך שאבץ, שמצוי במוצרי מזון מסוימים, הוא טוב לפיריון הגבר וגם הוא טוב לבריאות באופן כללי. אחד הדברים שיש בהם אבץ אלו החלב ומוצריו. קראתי גם שהדברים הטובים שיש בחלב, כגון סידן (ואני מניח שגם אבץ), נספגים טוב יותר בגוף האדם כשהוא אוכל מוצרי חלב רגילים ולא דיאט ושהדיאט פחות טוב מבחינה זו. האם זה נכון? ואם כן, האם עדיף לי להמשיך לאכול מעדני חלב דיאט וכך יהיה לי פחות שומן בכבד ופחות כולסטרול אבל גם פחות אבץ, או לעבור למעדני 3 אחוז ואז אולי יהיה לי יותר שומן אבל מצד שני יהיה לי יותר אבץ החיוני לפיריון ולבריאות? וכנ"ל גם לגבי בשר (שגם בו יש הרבה אבץ)- האם בבשר יותר שומני יש יותר אבץ (למרות שהוא פחות בריא בגלל עודף הכולסטרול)? תודה מראש.

02/05/2011 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע מ כ ל מוצרי "דיאט", ממתיקים מלאכותיים וצבעי מאכל. גם "מעדנים" זה לא להיט תזונתי... אבץ יש בכמות יפה בגרעיני דלעת וחמניות ואם זה חשבו לך אתה יכול לקחת תוסף של אבץ. גם ויטמין E חשוב למערכת הפיריון והרבייה. לסיכום תזונה טבעית, מאוזנת ומגוונת תספק לך את כל רכיבי התזונה הנחוצים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

02/05/2011 | 18:38 | מאת: אורן

באיזה מוצרי מזון ושתייה יש ויטמין E?

01/05/2011 | 06:12 | מאת: יפה

ראשית, ברצוני לברך על הפורום הנהדר הזה. יש כאן המון מידע ורצון טוב לעזור. תבורכו. ברצוני לשאול לגבי המינרלים הבאים: סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין D - האם אפשר לקחת את כולם בו זמנית או שמא אחד מהם מעכב או מפריע למינרל/ויטמין אחר? תודה

02/05/2011 | 08:08 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, זה שילוב מצוין סידן רצוי מ א ד לקחת עם מגנזיום. ויטמין D עוזר לספיגת הסידן. בהצלחה צביקה קורן

29/04/2011 | 15:18 | מאת: תמי

שלום רב, האם יש הבדל בין: שמן האורגנול P73 לבין קפסולות רגילות של שמן אורגנו, ואם כן מהו ? בתודה

30/04/2011 | 06:23 | מאת: טובה בר-שאן

תמי שלום כאשר את בולעת שמן אורגנו כך זה מאוד קשה בגלל הטעם החריף שלו. בכמוסות תהליך הבליעה יותר קל . אין הבדל בשמן עצמו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/06/2011 | 20:00 | מאת: בועז ראולי

הי תמי, אני מצאתי לנכון שבליעה של שמן אורנו יעילה אבל היחס הוא 1:10 גם בכמוסות וגם ב P73 , אורגנו נוסף בשם "אורגאני" הוא היחס של 1:5, מגיע גם בצורת טיפות, אם לוקחים אותו אחרי ארוחה קלה הוא יותר קל לשימוש. בהצלה והמון בריאות ב. ראולי

28/04/2011 | 19:05 | מאת: adi

היי, קניתי חומוס, עדשים ומש.בחומוס (גרגרים) ובעדשים אני משתמשת. במש לא. אני שואלת מה ההבדל ביניהם, שהרי הם מאותה משפחה של קטניות. קניתי גם אורז פרא, ורציתי לדעת את ההבדל מבחינת בישול וערכים תזונתיים מאורז מלא מבוית. שלום ותודה למי שענה עדי

30/04/2011 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

adi שלום קיים הבדל בין הקטניות בכמות חומרים מעכבי טריפסין לכן יש קטניות שיוצרות המון גזים ויש שלו . בנוסף יש הבדל בערכים תזונתיים של מינרלים וויטמינים וחומרים ספציפים שקימים בכל מין של קטנית למשל חומרים שנמצאים בחלבה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן