פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20523 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

16/04/2011 | 10:56 | מאת: ריקי

אחרי הנטילה של הויטמין הנ"ל הופיע אצלי "פלאש" של חום והסמקה בפנים. בדקתי ומצאתי כי הניאצין הוא האחראי לכך. באותו מקור גם נכתב כי אם התופעה קורית משמע שיש חוסר בגוף בניאצין. לא ממש הבנתי. כלומר, אם לא היה לי מחסור בניאצין לא היתה מתרחשת התופעה הזו של פלאש? אם כן האם עלי להיות סבלנית ולהמשיך את הנטילה למרות התופעה שאולי תעבור עם הזמן?

17/04/2011 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

ריקי שלום את לוקחת מינון גבוה של ניאצין . זו תופעה ידועה למינונים גבוהים .תורידי את המינון או תקני ננפלש ניאצין בברכה חג אביב שמח טובה בר- שאן

16/04/2011 | 09:34 | מאת: אדי

מבין ממרחי השוקולד למיניהם - האם יש אחד שהכי פחות גורם לעצירות ? האם נוטלה גורמת לעצירות ? ברור לי לחלוטין שזה לא נחשב למזון בריא או עטיר סיבים, אני רק שואל לגבי הגרוע מכולם. תודה, אדי

16/04/2011 | 11:16 | מאת: עדי מילר

שלום אדי אין הבדל משמעותי בין ממרחי השוקולד השונים ועל כן כול עוד מדובר במינונים נמוכים אני ממליצה לבחור את ממרח השוקולד עפ"י הטעם והעדפה האישית שלך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/04/2011 | 11:17 | מאת: עדי מילר

שלום אדי אין הבדל משמעותי בין ממרחי השוקולד השונים ועל כן כול עוד מדובר במינונים נמוכים אני ממליצה לבחור את ממרח השוקולד עפ"י הטעם והעדפה האישית שלך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/04/2011 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

לצביקה קורן עמיתי ולכל בית ישראל אני מאחלת לכם חג אביב שמח עם התחדשות ושמחה בלב בריאות טובה טובה בר- שאן

17/04/2011 | 09:37 | מאת: צביקה קורן

לטובה היקרה ולכל הגולשים בפורום, חג שמח, פורח ומלבלב מצביקה קורן

21/04/2011 | 18:43 | מאת: מורן

15/04/2011 | 14:26 | מאת: סיד

שמספק אתה אותה כמות הסידן כמו החלב הרגיל שאומרים שהוא לא בריא. יש דבר כזה? רצוי לשתיה. תודה.

16/04/2011 | 06:25 | מאת: צביקה קורן

סיד שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. אפשר להשתמש ב"חלב" סויה, אורז, שיבולת שועל. אפשר להכין תחליב משקדים או משומשום, או לקחת ממרח "שקדיה" או טחינה גולמית ולעשות "חלב" אופן הכנת תחליב שקדים, אגוזים או שומשום. משרים 10 - 20 שקדים, או אגוזים, או 2 כפות שומשום לשמונה שעות במים רגילים. מקלפים את השקדים ומערבבים בבלנדר עם כוס מים רתוחים. אפשר להוסיף פרי רך ובשל. לגבי המתקה: עד גיל שנה: מולסה או סוכר חום אחרי גיל שנה אפשר גם דבש. בהצלחה צביקה קורן

14/04/2011 | 14:55 | מאת: מאי

שלום איזה שמן הכי מומלץ לטיגון קל של אורז מלא או קינוא? (במשך כמה דקות לפני שמוסיפים את המים) מדובר על כף שמן ואת הכף השניה אני מוסיפה בסוף הבישול. תודה

15/04/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, את יכולה לנסות שמן קנולה, או שמן קוקוס. באופן עקרוני לא מומלץ לטגן מזון. בהצלחה צביקה קורן

14/04/2011 | 07:04 | מאת: גבריאלה

רציתי לשאול לגבי התועלת שיש לאלה לעומת אלה. פשוט קשה לי לעכל שייקים של ירקות מכיוון שהתאית שלהם גורמת לי לקשיי עיכול נוראיים. לעומת זאת המיץ שאני מפיקה מהירקות הטחונים בהחלט נספג אצלי בלי בעיות עיכול. האם הויטמינים והמינרלים נשמרים היטב גם במיץ או שהם הכי במיטבם רק בשייקים טחונים? תודה מראש

14/04/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

גבריאלה שלום, המיצים מאפשרים ספיגה ט ו ב ה יותר ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון מאשר בשייקים, עקב היעדר סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים אמנם סופחים רעלים וכימיקלים מהמעיים, אבל גם ויטמינים ומינרלים... אני יודע שהשייקים הם ה"להיט התזונתי" התורן, אבל גם הם לא מתאימים לכל אחד, במיוחד שמערבבים שם גם פירות וגם ירקות. לך כנראה יש בעיה לעכל כמות רבה של סיבים תזונתיים וזאת הסיבה לתופעה שציינת. אני מציע לך להמשיך עם מיצי ירקות טריים, כדי להבטיח קבלה של ויטמינים ומינרלים ובמקביל לאכול ירקות מבושלים ובמיוחד כתומים (גזר, דלעת, דלורית, בטטה) בהצלחה צביקה קורן

14/04/2011 | 10:31 | מאת: גבריאלה

13/04/2011 | 19:18 | מאת: מרי

עדי שלום רכשתי היום את הבנפייבר,אני סובלת מעצירות כבר הרבה זמן,שתיתי פסיליום,אבל עשה לי נפיחות בבטן וגזים,אז הפסקתי, 1. האם הבנפייבר יותר עדין? ולא יגרום לי גזים ונפיחות? 2.האם ניתן לשים בתוך מעדן? 3. והאם הוא ללא טעם? אשמח לתשובתך.

16/04/2011 | 11:14 | מאת: עדי מילר

שלום מרי היתרון הגדול של בנפייבר הוא שאין לו את תופעות הלוואי של הסיבים המוכרים (הכוונה לגזים ונפיחות). ניתן לערבב את הבנפייבר במשקאות חמים וקרים או מזונות רכים כגון מעדנים. ואכן, הוא חסר טעם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

12/04/2011 | 12:24 | מאת: רוני

שמעתי על הכדורים האאלה ונשמע לי מעניין ,אני רוצה לנסות.. האם באמת כדאי לקחת אותם ? ואם הם לא מזיקים לגוף? איפה כדאי לקנות אותם ?!

13/04/2011 | 06:52 | מאת: טובה בר-שאן

רוני שלום אל תסמכי על כדורי הרזיה למיניהם המכילים בחלקם חומרים המזיקים לגוף . סמכי על עצמך . תזונה מתאימה ונכונה שמכילה את המרכיבים החיוניים שהגוף צריך ואורח חיים הכולל פעילות גופנית רק הם יובילו להרזיה . בהצלחה ובברכה חג אביב שמח טובה בר- שאן

11/04/2011 | 16:13 | מאת: אראס

סובל מעצירות כ-13 שנים. טפלתי בקונסיל - 3 כפיות ליום. כעת עברתי - באילוץ קופ"ח - לבנפייבר. מנסה כמויות שונות (התחלתי במינון הנמוך) והגעתי לשלוש - שלוש ושלושה רבעים כפות ביום ללא הצלחה. שותה עד כ-16 כוסות מים ביום. כשאין ברירה נעזר באבילאק. מבקש עצתך. מאד חושש לעלות הלאה. תודה.

16/04/2011 | 11:12 | מאת: עדי מילר

שלום ראשית, המינון המומלץ של בנפייבר הינו 1-2 כפות עד 3 פעמים ביום, בכול מקרה אין לעבור כמות של 5 כפות ליום. ממליצה בנוסף לשימוש בבנפייבר להקפיד על לטיפול בעצירות חשוב להקפיד על אכילת ארוחות מסודרות, להרבות במזונות העשירים בסיבים כמו ירקות, פירות (בעיקר אכילת שזיפים יבשים ותאנים) , דגנים מלאים וקטניות ויחד עם זאת לשתות לפחות 10 כוסות נוזלים ביום (רצוי מים).ולא פחות חשוב – הקפדה על פעילות גופנית סדירה. איני ממליצה על שילוב של אבילאק או שימוש במשלשלים אחרים לאורך זמן כיוון שהן מובילות למעיים עצלות ולהתמכרות. חג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

11/04/2011 | 13:52 | מאת: מאי

שלום אני מכינה תערובת המכילה: בצל, שום, פטרוזילה, כוסברה, סלרי קצוצים ושמה במנות קטנות בפריזר לתיבול מאכלים. האם שיטה זו טובה מבחינת שימור יטמינים? תודה

11/04/2011 | 16:47 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אני לא בטוח שכל הויטמינים והחומרים הפעילים נשמרים, אבל אם מתייחסים לזה כתבלין, זה בהחלט בסדר וחוסך זמן יקר. בהצלחה צביקה קורן

11/04/2011 | 12:27 | מאת: ל.

שלום, האם זה בריא לשתות כוס מיץ תפוזים סחוט ולא מסונן כל יום? אני סוחטת אותו מ-2 תפוזים קטנים. התחלתי להנות מזה מאוד עד שאמרו לי לבדוק התאמה לסוג הדם שלי, ולהתעמל אחרי כדי להתמודד עם החומציות, ולא לשתות בסמיכות רבה מדיי לאוכל, כי זה פרי.. מה דעתכם? האם צריך להקפיד על כל הנימים..? (זה מרגיש לי מוגזם..). האם יש מגבלה על כמה מיץ כדאי לשתות ומתי? תודה, לילך

11/04/2011 | 16:45 | מאת: צביקה קורן

ל. שלום, אפשר וכדאי לשתות מיץ תפוזים לא מסונן (קליה הלבנה מועילה). בגלל החומציות והסוכר, כדאי למהול עם 50% מים ולשתות בגמיעות קטנות. רצוי מאד לא לשתות בזמן האוכל, אלא כשעה לפני וכשעתיים אחרי. מיץ משני תפוזים קטנים זה סביר בהחלט. לא הבנתי מה זה "הנימים"... בהצלחה צביקה קורן

10/04/2011 | 17:01 | מאת: הללי

אני בעלת קיבה רגישה מאוד.מקפידה מאוד על תזונה.הורדתי מוצרי חלב ומתקרבת לטבעונות פרט לחטאים מתוקים...בעקבות ניתוח שעברתי,הקיבה לא חוזרת לתפקוד.גזים רבים ויציאות מרובות במשך היום.בבוקר תהליך ההתרוקנות אורך שעתיים.כל חצי שעה יציאה.רציתי לשאול האם הגיוני לקחת אנזימי עיכול.האם ייתכן שבעקבות הניתוח,האנטיביוטיקה וכו נחלשה מערכת העיכול שלי,שאף פעם לא היתה חזקה?

11/04/2011 | 16:41 | מאת: צביקה קורן

הללי שלום, בהחלט כן - אנזימי עיכול ופרוביוטיקה יכולים להועיל. עם זאת, השינוי האמיתי צריך להיות בתזונה ובאורח החיים. האם קיבלת הדרכה במעבר לטבעונות או שעשית זאת על דעת עצמך? נסי להוסיף סלק מבושל, פשתן טחון ושמן זית לתפריט היומי. תבצעי חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ותמצאי טיפים נוספים. בהצלחה צביקה קורן

10/04/2011 | 13:24 | מאת: אמנון

שלום רב, חלב לא עושה לי טוב ולכן הפסקתי לשתות חלב, למעט קצת חלב דל לקטוז, אבל כנראה שגם גבינה קוטג' ויוגורט שמכילים / מבוססים על חלב עושים לי לא טוב, ואני רוצה למצוא תחליף לקבלת סידן במקומם. האם יש המלצה בעקרון איזה תחליף קיים לצורך ארוחת בוקר / אחה"צ / לילה ? תודה.

11/04/2011 | 16:36 | מאת: צביקה קורן

אמנון שלום, יש כמה תחליפים לסידן כמו: חמאת שומשום, שקדים, ירקות, טופו, דגנים וקיטניות. אפשר גם לקחת תוסף סידן. הבעיה היא לא מקורות הסידן במזון, אלא הספיגה. יש במזון שלנו חומרים שמונעים ספיגה, או גורמים להפרשה מוגברת של סידן. השאלה עלתה רבות בפורום. אני מציע לך לעשות חיפוש על המילה "סידן", או "בריחת סידן. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בתשובות הכלליות בפורום. בהצלחה צביקה קורן

10/04/2011 | 01:53 | מאת: מיה

לאחרונה לאחר תקופה ארוכה בה אכלתי פחמימות מורכבות, בעיקר אורז מלא מסוגים שונים, קינוא וקוסקוס מלא אני פתאום נגעלת לחלוטין מהאוכל הזה. הפחמימות המורכבות היחידות שאני יכולה לאכול אותן הן: לחם מלא או שיפון (ד"ר מארק), שיבולת שועל גסה ופסטה כוסמין או קמח מלא. מכיוון שאני עדיין רוצה להרבות בקטניות שאלתי היא אם אוכל 3-4 פעמים בשבוע אורז לבן+קטניות האם זה נורא מבחינת בריאות (סוכר וכו') וכן שמירה על המשקל? תודה

10/04/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום קטניות זה נפלא את יכולה לתת כמות קטנה של אורז לבן עם כמות גדולה יותר של קטניות. בברכה ובהצלחה חג אביב שמח טובה בר- שאן

09/04/2011 | 19:27 | מאת: מזל

קניתי אבקה שיש בה סיבים תזונתיים לא זוכרת את שמה ואחרי שלקחתי אותה היו לי סחרחורות איומות פניתי לרופאה ואמרה שזה לא מהאבקה הפסקתי לקחת את האבקה והפסיקו הסחרורות ואני לא יודעת אם יש קשר לזה, השאלה שלי האם יש תופעות לוואי לסיבים תזונתיים מלאכותיים, תודה לך אציין כי לקחתי עקב עצירות כרונית שאני סובלת

09/04/2011 | 21:20 | מאת: עדי מילר

שלום מזל איני יודעת באיזו אבקה השתמשת אך באופן כללי לא צריך להיות קשר בין שימוש נכון בתוספת סיביים לסחרחורות. שוב איני יודעת באיזו אבקה השתמשת ולכן איני יכולה לענות בהקשר של תופעות הלוואי. במידה והשתמשת בבנפייבר אז ממחקרים עולה שהשימוש אינו כולל את תופעות הלוואי של הסיבים המוכרים (הכוונה לגזים, נפיחות וכו'). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/04/2011 | 10:48 | מאת: אני

הי, אני בת 49 וסובלת עד כה מלופוס עורי כבר הרבה שנים מקבלת את התרופה פלקווניל וכן נוטלת תרופות להרגעה וחרדה רסיטל ורידזין בשבוע האחרון התגלה אצלי תוצאה שמאפיינת תת פעילות בלוטת התריס חוסר בברזל וחומצה פולית אני נוטלת גם תוספי תזונה פרוביוטיקה וQ10 הולכת הליכה נימרצת כ40 -50 דקות ומתרגלת יוגה פעמיים בשבוע אוכלת מאוזן הכל משתדלת שיהיה מזון בעל ערך מוסף וכמעט ולא אוכלת מוצרי חלב אז מה קורה חשבתי שאני מנהלת אורח חיים שיגרום לי להיות בריאה והנה מופיעות עוד בעיות???

10/04/2011 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום לופוס והיפותירואידיזים שתיהן מחלות אוטואימוניות . מחלות המושפעות ממס' גורמים כמו חסרים תזונתיים כמו אומגה 3 וויטמין D (כדאי לך לבדוק ) וכן מסטרס המלצתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית ולבדוק את אורח חייך ותזונתך ולטפל בהתאם. בברכה ובהצלחה חג אביב שמח טובה בר- שאן

09/04/2011 | 10:02 | מאת: שרה

עברתי שיחזור חלק מהלשון בעקבות סרטן הלשון. לשיחזור נלקחה רצועת עור מהירך. החלק התורם בירך כואב, מגרד ומציק. אני שמה שמן תינוקות טיפולי שעוזר רק מעט. האם יש משהוא טבעי שניתן למרוח על המקום? אולי שמן עץ התה? שמן שושמום? אודה לתשובתכם.

09/04/2011 | 11:45 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, "שמן תינוקות" עשוי מנפט ולכן הוא פסול לשימוש בעיני. את יכולה לשים במקום חומרים טבעיים הנחשבים כמרגיעי גירויים כמו: שמן לבנדר, ג'ל אלוורה, תרחיץ אבץ (Zinc lotion - נוזל המכיל אבץ) וכד'. שמן אובליפיחה עשוי להקל מאד. אפשר להוסיף כמה טיפות לבנדר בהצלחה צביקה קורן

08/04/2011 | 14:03 | מאת: ג'ני

התחלתי להשתמש באבקת רצתי לשאול האם מותר לי לשים בנס קפה את האבקה ואך זה שיטת השימוש הנכון וכמה לוקחים ביום ואם אפשר להשתמש באבקה הזו בתקופה ארוכה

09/04/2011 | 21:14 | מאת: עדי מילר

שלום ג'ני בהחלט מותר לערבב את הבנפייבר בנס קפה כמו גם במשקאות קרים או מזון רך. לא מומלץ לערבב עם משקאות מוגזים. המינון המומלץ למבוגרים (12 שנים ומעלה) הינו 1-2 כפות עד 3 פעמים ביום (אין לעבור על 5 כפות ביום). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

07/04/2011 | 22:15 | מאת: טל

היי עד היום כחצי שנה בערך לקחתי מולטי ויטמין חשבתי לשנות לאומגה 3,האם מומלץ? מה היתרונות של האומגה 3? מזה תורם לגוף? יש לציין שאני שומרת על תזונה נכונה ובריאה ומתאמנת 6 ימים בשבוע.

08/04/2011 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אומגה 3 ומולטי-ויטמין הם שני דברים שונים לגמרי!! אומגה 3 זאת חומצת שומן חיונית מולטי ויטמין זה כדור שמכיל את רוב הויטמינים והמינרלים בצורה מרוכזת. להלן מידע על אומגה 3: קבוצת "אומגה – 3 " כוללת מספר חומצות שומניות חיוניות, שהעיקריות שבהן: EPA ו- DHA. חומצות שומן אלה חיוניות לתפקוד אופטימאלי של כל תא בגופנו. הן לא מיוצרות בגוף ויש לקבל אותן מהמזון או מתוספי מזון. אומגה-3 נמצאת בצורה זמינה בעיקר בדגים ובפירות ים, אך גם בזרעי פשתן, אגוזי מלך ושמנים צמחיים. במהלך מאה השנים האחרונות, עם שינוי הרגלי התזונה בעולם התעשייתי המערבי, נוצר חוסר הולך וגדל של אומגה – 3 בגופנו. למחסור זה מיחסים תפקיד במספר רב של מחלות כגון: מחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת מבוגרים, מחלות מעיים דוגמת קרון, קוליטיס, מחלות עור כגון פסוריאזיס, התקפי אסטמה וכדומה. אומגה-3 ומחלות לב מחקרים רבים נערכו בנושא אומגה – 3 בהקשר למחלות כלי הדם והלב. הממצאים ברובם מאשרים קשר חיובי בין תוספת יומית של אומגה – 3, וירידה בסיכון ללקות באירוע לב ראשוני, דום לב, פרפורי לב ובעיות בקצב הלב. במחקר שנערך ב 2006 באיטליה (GISSI STUDY) עם כ - 12,000 חולי לב נמצא, כי: • חולי לב שנטלו בקביעות גרם אחד אומגה – 3, לאורך כל שלוש שנות המחקר לקו באירוע לב חוזר ב- 20% פחות מחולי לב שלא נטלו אומגה– 3. • מספר מקרי הפטירה בין החולים שלקו באירוע לב שני ואשר נטלו גרם אחד אומגה - 3 ליום, לבין אלו שלקו באירוע לב שני ולא נטלו כלל אומגה 3, היה נמוך ב- 45%!! מחקרים נוספים עם חולים שצרכו 2 עד 3 גרם אומגה – 3 ליום הראו ירידה מעל 50% בסיכוני הלב השונים!! לאומגה – 3 מספר תפקידים משוערים בפעילות הלב וכלי הדם: א. מניעת היווצרות של קרישי דם והפחתת הסיכון למוות מאירוע לב פתאומי. ב. הפחתת סיכון תעוקת לב ומניעת הצרות עורקים. ג. מניעת סתימות בכלי הדם על ידי המסת ה"פלאק" מדפנות כלי הדם. ד. איזון לחץ הדם ומניעת שינויים פתאומיים בקצב הלב. ה. ירידה משמעותית בהיווצרות טריגליצרידים, המסת טריגליצרידים והורדתם לרמה הנדרשת. ו. העלאת כמות "הכולסטרול הטוב" ויצירת יחס מתאים בין כולסטרול LDL (הרע) ל HDL (הטוב). ז. מניעת אפקטים דלקתיים בכלי הדם. (חשוב לחולי סוכרת ולמעשנים). מצבים נפשיים לאומגה-3 יתרונות מוכחים בשיפור מצב הרוח ובטיפול בדיכאון. להלן כמה מהם: • הפחתה במצבי דיכאון, שיפור מצב הרוח הכללי וחיזוק היציבות הנפשית. • נשים שצורכות אומגה – 3, חשופות פחות לדיכאון שלאחר לידה. • ילדים הנולדים עם גירעון ב – DHA, חשופים יותר להפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ודימוי עצמי נמוך. • מחקרים שנערכו בהרווארד הראו קשר ישיר בין התנהגות דיכאונית לבין רמה נמוכה של אומגה – 3 בגוף. • הוספת אומגה – 3 לחולים דיכאוניים הביאה להקטנת מינונים של כדורים מסוג פרוזאק, ליטיום, ריטלין ואחרים, ששימשו לטיפול בחולים דיכאוניים ובילדים עם תסמונת הפרעות קשב. אומגה 3 וסרטן מחקרים רבים נערכים כיום לבדיקת הקשר שבין מחלות הסרטן לחוסר באומגה – 3. • במחקר שנערך ביפן לאורך עשרים שנה בין שתי קבוצות אוכלוסייה נמצא, כי תושבי האי הוקאידו, שתזונתם יפנית מסורתית, המתבססת על דגים, פירות-ים ואורז לסוגיו, לקו פי ארבעה פחות במחלות לב וסרטן, מאשר תושבי האי הדרומי אוקינווה, המאכלס בנוסף לתושביו גם בסיס ענקי של ארה"ב. תושבי אוקינווה בהשפעה אמריקאית עברו לתזונה מערבית, המבוססת על שומנים רוויים, טוגנים, ושמני טראנס. • מחקר נוסף שנערך ביפן על אוכלוסייה הצורכת תזונה מעורבת, יפנית – מערבית, מצא כי השינוי ביחס בין אומגה 6, לאומגה 3, שהיה בשנות הששים - 1:2.8 עלה היום ל – 1:4. כתוצאה מכך חלה עליה ניכרת במחלות לב ומקרי סרטן הקיבה. • מחקרים שנערכו במכון וייצמן עם חולדות, שהודבקו בסרטן ריאות, או בסרטן המעי הגס והוזנו באומגה – 3 בצורה אגרסיבית, הראו בלימה של הסרטן ואף החלמה מלאה במקרים מסוימים. • בארה"ב ניתנו לנשים חולות בסרטן שד מנות מוגברות של אומגה – 3 במהלך הטיפול הכימותרפי. נשים שקיבלו אומגה – 3 בזמן הטיפול הגיבו טוב וקצב הקטנת הגידול בשד היה לעתים כפול מנשים שלא קיבלו את התוסף. מקור: מאמר של ישראל גלמור שהתפרסם בשנת 2006. לאומגה-3 יתרונות בריאותיים נוספים שרובם הוכח במחקרים מדעיים. להלן כמה מהם: • שיפור מצב חולים בדלקות מפרקים. • מועילה בטיפול במחלות עור ובפסוריאזיס. • השפעה חיובית על מחלות מעיים דלקתיות (קוליטיס, קרוהן) • השפעה על התפתחות מוח העובר והתינוק בזמן ההיריון וההנקה. מחקרים שנערכו בדנמרק ובאיי פארו מצאו כי נשים הנוטלות אומגה – 3 בזמן ההיריון ובזמן ההנקה, ילדו ילדים בשלים יותר, בממוצע שבוע מאוחר יותר ו – עם עשר נקודות משכל גבוה יותר מאשר אחיותיהן שלא נטלו אומגה – 3. • אלצהיימר: במחקר עם אלפי קשישים מעל גיל 65, נמצא כי הקבוצה שקיבלה אומגה – 3 כתוסף תזונה, לקתה ב- 70% פחות באלצהיימר לעומת קבוצת הביקורת (ללא אומגה-3). • מחלות "אוטואימוניות": טיפול ארוך טווח באומגה – 3 בתזונה ובתוספים הביא להקלה במחלות ולעתים אף לריפוי של מחלות "אוטואימוניות" כמו: דלקות פרקים, פסוריאזיס, קרון, קוליטיס, סוגי אסטמה וזאבת. • טיפול בסוכרת נעורים וסוכרת מבוגרים: אומגה – 3 נמצאה מועילה לטיפול בסוכרת מבוגרים קלה, בה עדיין לא נפגע ייצור האינסולין, אך מתעכבת קליטתו בתאים. גם בסוכרת נעורים יש חשיבות לטיפול באומגה – 3 עקב האפקט האנטי דלקתי שלה המונע את התקדמות המחלה. אגודת הלב האמריקאית (AHA) פרסמה בשנת 2006 הנחיות והמלצות בנוגע לצריכת דגים ואומגה 3. האגודה גורסת שחומצות שומן אומגה 3 מועילות ללב בחולים בריאים, ובאלו המצויים בסיכון גבוה, או סובלים ממחלה קרדיווסקולרית וממליצה לצרוך דגים (בעיקר דגים שמנים), לפחות פעמיים בשבוע. דגים שמנים, דוגמת מקרל, טרוטה, דג מלוח, סרדינים, טונה וסלמון, עשירים בשני סוגי אומגה 3, (EPA) ו- (DHA). בהצלחה צביקה קורן

08/04/2011 | 17:05 | מאת: טל

(-:

12/04/2011 | 12:24 | מאת: מרוין

באריזות של תוספי תזונה אין צורך בהכללת מידע מודפס על תופעות לואי וכדומה כפי שחייבים בתרופות. אולם יש תוסף שמן דגים שניתן עם מרשם הקרוי lovaza ושם מצוינת אזהרה ששמן דגים מעלה כולסטרול רע ויש לבצע מעקב אחר רמותיו במהלך נטילת שמן הדגים. זה נכון לגבי כל תוספי שמני הדגים הנמכרים בארץ אולם הצרכנים אינם מודעים לסיכון הגדול שבהעלאת הכולסטרול הרע!!!

11/04/2011 | 16:39 | מאת: יעל

חובה לקרוא על דיאטה - הדבר האמיתי באתר טבעלייף www.tevalife.com

07/04/2011 | 19:12 | מאת: יאיר

שלום--כל חברי טוענים שכל תחליפי הסוכר- כמו סכרין,סוכרזית,סטיביה,סוכרלוז מסוכנים לבריאות הכללית ובעיקר לעינים. התוכלי להסביר ואולי לצרף איזה אסמכתאות של מחקרים מדעיים- כי הבן שלי הנו ביולוג ולא מצא מאמרים-המוכיחים בקשר לתחליפי סוכר. בתודה יאיר

09/04/2011 | 21:11 | מאת: עדי מילר

שלום יאיר הממתיקים המלאכותיים השונים נבדלים זה מזה במרכיב ההמתקה העיקרי. כך לדוגמא, מרכיב ההמתקה בסוכרזית הינו סכרין בעוד שבספלנדה המרכיב הינו סוכרלוז. יש לציין שלכל מרכיב מיוחסות רשימת תופעות לוואי אפשריות כפי שהתגלה בניסויים בבעלי חיים, אף מחקר מדעי עדיין לא הוכיח כי קיים סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים. כל שנותר לי הוא להמליץ על שימוש שפוי בכמות הצריכה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

07/04/2011 | 14:49 | מאת: לינוי

השאלה שלי היא: 1) איך אכילת פירות וירקות בחמישה צבעים יכולה להשפיע על גופנו? 2) אילו צבעים בפירות והירקות טובים יותר ואילו פחות?

08/04/2011 | 06:18 | מאת: צביקה קורן

לינוי שלום, בירקות ובפירות יש "פיטוכימיקלים" - אלה כימיקלים צמחיים שנותנים לפרי או לירק את הצבע שלו. במחקרים רבים נמצאו תכונות משפרות בריאות, נוגדות חמצון, נוגדות סרטןועוד. לדוגמה: בעגבניה יש ליקופן (הצבע האדום) שהוא אנטי סרטני. באננס יש ברומלין ובפפיה יש פפאין המועילים למערכת העיכול. בענבים יש רסרבטרול המועיל למערכת כלי הדם והלב תוכלי לקרוא בהרחבה על כך בפרק המאמרים באתר שלי בקישור: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=134 (המאמר השלישי במבזק...) לשאלה השנייה, אין "הכי טוב" חשוב לקבל מכל הצבעים ולגוון את התזונה בהצלחה צביקה קורן

07/04/2011 | 12:01 | מאת: סיגל

אני בדרך כלל משתמשת ב- ויטמינים הכמוסות. החודש קיבלתי יחד עם מגזין מטה חוברת על סדרה חדשה של מוצרים. תוספי תזונה נוזליים ניסיתי את הברזל הוא נהדר!! קל לבליעה נספג הרבה יותר טוב ומקך עלי עם כל הכדורים הנוספים שאני צורכת. כדאי לנסות

07/04/2011 | 12:03 | מאת: סיגל

שכחתי לשאול את מה שרציתי בעצם... האם באמת תוספי תזונה נוזליים עדיפים מהם היתרונות שלהם?

08/04/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, זאת נראית כמו שאלה "שיווקית" ולכן מחקתי את פרטי הזיהו של החברה. לשאלתך חלק מתוספי התזונה הנוזליים אכן נספגים טוב יותר, אבל זה לא מחויב המציאות הספיגה הטובה ביותר היא כשמקבלים את זה מהפרי או מהירק החי או המבושל. בהצלחה צביקה קורן

06/04/2011 | 23:52 | מאת: זוהר

שלום, הייתי מעוניינת ללמוד תזונה טבעית אך רציתי לברר האם בוגרי המכללות לרפואה משלימה רשאים לתת ייעוץ תזונתי ולהרכיב תפריטים. פרטי החוק קצת לא ברורים בעיניין זה, האם ניתן לטפל תזונתית באנשים כולל כאלו הסובלים ממגבלות בריאותיות או לא. צביקה, שמתי לב שלרוב אתה לא ממליץ על לימודים אלו מכיוון שרוב הבוגרים לא מצליחים לעסוק בתחום. מה כן מומלץ ללמוד למי שמעוניין בתחום. תודה רבה תודה

07/04/2011 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

זוהר שלום אני מרצה במכללה לרפואה משלימה ומכשירה סטודנטים להיות מטפלים במכללת רידמן. המלצתי החמה ללכת ליעוץ. ותהי יותר חכמה. אני כן ממליצה על לימודים אילו , זה בדיוק כמו עורכי דין אם אתה רוצה את תעבוד בתחום וזה נפלא. אתה עוזר לעצמך וגם לאנשים אחרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/04/2011 | 09:14 | מאת: זוהר

טובה שלום, תודה על תגובתך המהירה. הייתי בפגישת ייעוץ ואכן הלימודים נשמעים מאוד מעניינים. לצערי לא הצלחתי להבין את משמעות החוק החדש ומה השלכותיו על המטפלים בתזונה טבעית. אני מעוניינת בלימודי תזונה טבעית מכיוון שהתחום מעניין אותי מאוד אך איני מעוניינת בתחום טיפולי המגע. אשמח לדעת מה אפשרויותיו של המטפל בתזונה טבעית. תודה

06/04/2011 | 12:42 | מאת: טל

צהרים טובים יש לי עצירות כרונית לאחרונה גיליתי את הכרוב הכבוש בקופסאות שימורים ורציתי לדעת אם הכרוב הכבוש כחלק נכבד בארוחה יכול לסייע בפעילות מעיים תודה

08/04/2011 | 21:15 | מאת: עדי מילר

שלום טל הכרוב הכבוש אכן מסייע לפעילות מעיים אך אני בהחלט לא הייתי ממליצה להפוך זאת לדפוס קבוע כיוון שמכיל כמויות גדולות של נתרן. אני ממליצה כמובן על צריכת מזונות העשירים בסיביים תזונתיים, שתייה מספקת ופעילות גופנית כחלק מהשגרה לשיפור פעילות המעיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/04/2011 | 12:54 | מאת: חבצלת

אני מבקשת תגובה להודעה על הסיכונים שבצ'יאה, ועל כך שבאיחוד האירופי היא אסורה לשימוש לבני אדם. תודה

06/04/2011 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

חבצלת שלום, אני לא קראתי את "ההודעה" עליה את מדברת ולא ידוע לי על איסור צריכת צ'יאה. אבדוק ואודיע לך. בכל אופן, לי זה נראה כמו "מלחמה מסחרית" בין המפיצים של מזון בריאות. משווקי הצ'יאה והמרווה המרושתת משמיצים את הפשתן ואת שמן הדגים (בהקשר לתכולת אומגה-3) ובתגובה מגיעות השמצות חוזרות. אני לא מתלהב מהצ'יאה בגלל מחירה הגבוה וכבר כתבתי על כך מספר פעמים בפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן

את העלים, לאחר ניקוי הקוצים.

שלום רב, אני לא מכיר את הצמח הזה ולכן לא עניתי על שאלתך הראשונה. בעקרון, קוצים מרים כמו ארטישוק וגדילן מומלצים לשימוש ומועילים לכבד. בהצלחה צביקה קורן

05/04/2011 | 11:55 | מאת: המשך ותודה.

מצ"ב קישור : http://cafe.themarker.com/topic/2109911/

04/04/2011 | 20:29 | מאת: גיא

שלום, האם מוצרי טבעול הם בריאים? או לפחות חלק מהם והאם הם פתרון לגישה הצמחונית?

05/04/2011 | 11:32 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, לצערי אני לא יכול להמליץ על מוצרי טבעול, למרות שהם מבוססים על חלבון צמחי. מדובר במזון מעובד ומתועש, עשיר מאד בנתרן (מלח) וחלקו מטוגן בשמן. בהצלחה צביקה קורן

06/04/2011 | 14:03 | מאת: צמחונית ותיקה

תרשה לי לחלוק על דעתך, בתור צמחונית אני נעזרת במוצרי טבעול לגוון את התזונה שלי. הדיאטנית שלי גם ביקרה במפעל טבעול והתרשמה לטובה מהמוצרים. לגבי טיגון – היא סיפרה שהמוצרים עוברים טיגון קצר מאד (נמדד בשניות) וממשיכים אפיה בתנור ועם זאת יש מוצרים שמכילים רק 5% שומן. מה עוד שהמוצרים ללא שומן טראנס ומכילים מעט מאוד שומן רווי. לגבי הנתרן – חשוב להיות מודעים לכמות הנתרן שאוכלים אך צריך לזכור שנתרן מעניק טעם. אם מזון לא טעים, לא נאכל אותו. מה עוד שמוצרי טבעול מכילים חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים שלפעמים חסרים בתזונה צמחונית.

04/04/2011 | 19:25 | מאת: איילת

בני בן חצי שנה, אני מניקה, כשהעליתי את מינון הברזל והתחלתי בהדרגתיות בנית שתי ארוחות ביום (פירות + ירוקות ועוף) החלו לסבול מעצירות. לאחר מספר ימים של הפסקת הברזל ומתן שמן קנולה השתחררה הסתימה. שאלתי: 1. איך רצוי לתת את הברזל (למשל, אם אוכל מסוים, בזמן מסוים ביום וכדומה). 2. איזה סוג ברזל עדין יותר ניתן לתת, במקום פריפול 3. תודה נ.ב. מדובר בילד גדול, שוקל כיום כתשע קילו. בעבר לא סבל מעצירות, נהפכו מערכת העיכול שלו עבדה מצויין, פעמיים ביום בשעות הבוקר בשעות קבועות.

05/04/2011 | 11:28 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, את יכולה לתת לו מולסה. מדובר במוצר טבעי, עשיר בברזל ובעל אפקט משלשל עדין. תתחילי עם רבע כפית ואם אין תופעות לוואי, אפשר לתת כפית ביום. לגבי תוסף הברזל, לא כדאי לקחת אותו עם מוצרי חלב. בהצלחה צביקה קורן

האם זה האומגה שמומלץ לקחת ? תודה.

05/04/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, אם "קיבלת" בחינם, אתה יכול לקחת. אם "קיבלת" ושילמת מאות שקלים, כדאי לבחור מוצר זול יותר המבוסס על שמן דגים או שמן פשתן. בהצלחה צביקה קורן

04/04/2011 | 09:24 | מאת: תגית

סוף שבוע בריא - סדנת ניקוי והתחדשות בטבע:

04/04/2011 | 10:32 | מאת: צביקה קורן

נא להימנע מכך

03/04/2011 | 21:15 | מאת: דנה

אני בת 18 , 1.76 שוקלת סביב ה-65 אפילו יותר... אני אוכלת מאוד מאוד מסודר ולא חורגת אפילו בקלוריה ,יש לי תפריט מסודר של שש ארוחות כולן בריאות וכוללות את אבות המזון (דרך אגב אני לא אוכלת ממתקים, בצקים מטוגנים ואת כל הדברים הלא בריאים). אני עושה פעילות גופנית בדרך כלל שלוש פעמים בשבוע במכון כושר ,האימון כולל פעילות אירובית ופעילות כוח. כל שבוע אני עושה ספורט. בעבר עשיתי דיאטות יויו וכעת הגוף שלי האט את חילוף החומרים באופן דרסטי ונכנס למצב סטרס אני אוכלת מסודר כבר למעלה משנה ועדיין לא יורדת במשקל (לפני הדיאטות אכלתי 2500 על מנת לשמור על משקלי כיום הרבה פחות סביב ה-1500 ולמרות זאת אין שום ירידה ולו קטנה ביותר ). בבקשה עזרו לי ,תנו לי עצה ,כיצד אוכל לרדת במשקל ,אני כל כך מיואשת ואני זקוקה לעצה ,לעזרה ,לטיפ... אני בסך הכול רוצה לרדת סביב החמש קילו ...בבקשה עזרההה :( (יתקבלו גם הצעות לתוספים שיכולים לעזור אם יש כאלו או כל הצעה אחרת שיש לכם)...

04/04/2011 | 10:35 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, משקלך תקין וסביר תמיד יהיו "רק עוד שני קילו" להוריד. נסי להגביר תדירות ומשך הפעילות הגופנית. תוודאי שאת שותה מספיק מים ולא שותה קפה ומשקאות "דיאט". תוסיפי אצות ים לתזונה. בהצלחה צביקה

03/04/2011 | 19:55 | מאת: אורלי

3 כפות פתיתי שיבולת שועל שטופים ומבושלים במים 2 כפיות דבש, מעט קינמון בחלב שקדים. האם המנה מספיק מזינה כארוחת בוקר ואם יש אפשרות לתת גם לפעוטות.

04/04/2011 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, המנה מזינה אם היא משביעה אותך. לי זה נראה מעט מדי לאדם מבוגר. הייתי שם כפית דבש אחת ולא שתים. אפשר לתת לתינוקות מעל גיל שנה. אפשר לשלב פרי בשל ורך כמו: בננה, תות או אגס. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 16:23 | מאת: אמיר

שלום רב, בן 35 עם מחלקת לב ברקע + השמנת יתר. מעוניין לדעת אם יש תועלת בעשיית צום מיצים ל- יומיים בלבד. תודה רבה אמיר

04/04/2011 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, על איזו "תועלת" אתה מדבר? הצום מיועד לניקוי, מנוחה והתנתקות ואת זה ניתן להשיג בשלושה ימים לפחות. הצום לא מיועד להרזייה. באתר שלי תמצא מידע נוסף על צום המיצים. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 15:34 | מאת: מוריה

שלום רב! אני בעלת שחלות פוליציסטיות ורופאת הפוריות המליצה לי להמעיט בפחמימות (אני בחורה רזה). שאלתי היא מה אפשר לנשנש שכן הצלחתי לוותר על מרבית הלחם במהלך היום וכן על הפחמימות בארוחת הצהריים, אך עדיין חסרים לי דברים בין לבין (בוטנים? קשיו?). תודה!

04/04/2011 | 16:58 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/04/2011 | 16:59 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 15:04 | מאת: שמוליק

שלום רב, מחפש מידע אודות חרשוף בר. 1. האם נקרא במרוקאית : גרנינה ?? 2. האם חרשוף בר מותר לאכילה ?? 3. האם מותר לאכילה בצורה חיה {בשייק} ?? 4. איזה ויטמינים וכ'ו מכיל ? 5. לאיזה ענייני בריאות מועיל ? בתודה מראש ובברכה.

05/04/2011 | 11:25 | מאת: יערה

את עלים לאחר ניקוי הקוצים.

11/04/2020 | 20:46 | מאת: גרנינה

מהי גרנינה? האם זה העלים של הקוציץ סורי? אשמח לדעת.

03/04/2011 | 14:08 | מאת: יפה

האם חלב סויה גורם לגזים עם רעש מאוד גבוה בבטן? ובאם כן מה ניתן לעשות. אשמח מאוד לקבל תשובה

04/04/2011 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, חלב סויה יכול לגרום לגזים, אבל ישנם מזונות נוספים שיכולים לגרום לתופעה. תעשי הפסקה של כמה ימים ותבדקי. תעשי חיפוש בפורום על המילה "גזים" ותמצאי כמה התייחסויות לנושא. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 19:46 | מאת: דנה

שלום מהם ההבדלים בין קווקר שלם לקווקר שבור-טחון? תודה

03/04/2011 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, את מתכוונת כנראה לשיבולת שועל ולא ל"קווקר" שזה מותג מסחרי. שיבולת שועל מקורית נראית כמו חיטה ושעורה ואפשר לבשל אותה ולאכול. פתיתי שיבולת שועל גסים קלים יותר לבישול ולעיכול. אין הבדל גדול בערכים התזונתיים אני ממליץ להימנע ממוצרי שיבולת שועל "אינסטנט" בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 18:30 | מאת: ש

שלום רב, הבנתי ש - שוקו עושה שוק למערכת, מכיוון שקקאו הוא חומר רעיל, הגורם לנזק לכלי הדם, הכבד ועוד. מכיל חומר רעיל הקרוי תאוברומין. השאלה : האם אבקת חרובים כן טובה ?

03/04/2011 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, קקאו מזיק, אבל יש לו כמה יתרונות תיאוברמין זה נגזרת של קפאין והוא דומה לו בתכונות באבקת חרובים אין קפאין וחומרים מזיקים אחרים שנמצאים בשוקולד. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 17:26 | מאת: עידן

צביקה וטובה שלום רב, מבקש את חוות דעתכם לגבי דילמת הפירות. אני שומע הרבה כי פירות זהו מזון טוב וטבעי בתזונת האדם. מצד שני אני יודע כי חשוב להמעיט בצריכת סוכר ופירות מכילים הרבה סוכר. קראתי שאם משלבים פירות במזון אחר (כמו אגוזים) הספיגה של הסוכר איטית יותר וזה דבר חיובי (?). מצד שלישי אני יודע כי פירות מומלץ לצרוך על בטן ריקה, בנפרד ממזון אחר למניעת תסיסה בקיבה. אז כמו שאתם רואים הגעתי למבוי סתום :) אשמח לחוות דעתכם בנושא תודה וכל טוב

03/04/2011 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, פירות זה מזון טבעי, איכותי ומומלץ. כמו בכל דבר חשוב לא להגזים בכמות. אין צורך להימנע לחלוטין מסוכר, יש לו תפקידים חשובים בתהליכי האנרגיה בגוף. יחד עם סוכר הפירות אתה מקבל ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, אנזימי עיכול ועוד. זה שונה לגמרי מסוכר לבן, או מקמח לבן. כפי שציינת, חשוב לאכול פירות כארוחה נפרדת ולא כקינוח ורצוי לשלב עם שקדים, אגוזים או זרעים טחונים. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 10:54 | מאת: דניאל

שלום יש לי שאלה לגבי תחליף לסיבים תזונתיים בפסח. כל יום בשעות הבוקר אני אוכלת בננה + 2 תפוחים פעמיים ביום סלט סה"כ זה 2 מלפפונים 2 עגבניות ו 2 פלפלים בצבעים שונים ובנוסף 2 פרוסות לחם דגנים שיש בהם 5 גרם סיבים ואחרי הצהריים מעדן אקטיביה+20 גרם של פייבר1 ו 10 גרם ברנפלקס עכשיו אם אני לא אוכלת את כל מה שציינתי ושותה מספיק מים בהתאם 2-2.5 ליטר ליום אין לי יציאות. בעבר הייתי תלויה בטיפות יובסלקס בשביל היציאות וכיום אני עושה הכול על מנת שאמשיך להיכנס כל יום להתפנות ובכך אני אוכלת הרבה סיבים תזונתייים. חג הפסח הולך ומתקרב וכמובן אסור לאכול לחם או קורנפלקס ואני לא יודעת מה לעשות נכנסתי לבעיה כי אני חוששת שלא אוכל להתפנות כל יום אם לא אוכל את הקורנפלקס חשבתי על תחליף לסיבים המצויים בלחם ובקורנפלקס להוסיף בנפייבר לאוכל האם הדבר יעיל? ואם כן מהי הכמות שאני אקח שתחליף את כמות הסיבים התזונתיים בקורנפלקס ובלחם? תודה ויום טוב (:

02/04/2011 | 22:08 | מאת: עדי מילר

שלום דניאל ראשית, כיום מוכרים בשווקים מצות מועשרות בסיבים תזונתיים שבהחלט עשויים לעזור לך. מעבר לכך כדי לסייע לפעילות מעיים מומלץ להעשיר את התפריט בשמנים בריאים כמובן כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וכו'... לא ציינת את גילך אבל בכול אופן הכמות המומלצת של בנפייבר הינה 1 עד 2 כפות ביום מעל גיל 12. חג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 10:53 | מאת: דניאל

היי עדי תודה שענית לי, אני בת 17 לגבי המצות האם הן לא גורמות לעצירות? ואני אוכלת כל יום 2 כפות טחינה לפעמים כף אבוקדו בכריך איך אני אדע מהי הכמות שאני צריכה להוסיף מהבנפייבר שתחליף את כמות הסיבים שיש בקורנפלקס? ועוד שאלה אין הבדל בין הסיבים שיש בבנפייבר לבין אלה שיש בקורנפלקס? הבנתי שיש 2 סוגים של סיבים מסיסים ולא מסיסים ומה שיש בבנפייבר זה לא סיבים כאלה? אחרת למה אומרים שלא צריך לשתות מים עם הוספת הסיבים מהבנפייבר? סליחה על כל השאלות ושוב תודה לך על העזרה (:

אני אחרי הורדה של 40 קג חלא אוכלת לא פירות ולא ירקות טריים ולא בשר מרגישה עייפה הבדיקות מראות חוסר ויטמינים אבל לא יכולה לבלוע כדורים איזה ויטמינים בנוזל שבו אוכל להשלים את החוסר

הלן שלום זו תסמונת נפוצה שלאחר ניתוח הצרת קיבה או קיצור קיבה נוצרים חסרים תזונתיים רבים מאוד במיוחד של ויטמינים כמו ויטמיני B לסוגיהם ובמיוחד B12 וויטמינים נמסים בשומן כמו ויטמין D המלצתי החמה לגשת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה לך תוכנית איך לאכל ואיזה ויטמינים ומינרלים עלייך לקחת כיוון שחסרים גורמים בסופו של דבר להיווצרות של מחלות רבות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני לא בטוח שהגעתי למקום הנון אבל אשמח לעזרה או להפנייה לפורום המתאים. יש לי ידידה שהחליטה להמנע בקמאות מאכילת גלוטן. שאלתי אותה אם היא סובלת מצליאק, והיא ענתה שלא. שאלתי אותה מדוע היא מסרבת לאכול כל מאכל שיש בו גלוטן, והיא ענתה לי שגלוטן זה לא בריא. היא סיפרה לי שהיא שמעה ששאם מערבבים גלוטן עם מים יותא דבק נגרים. קראתי את זה באיזה פירסום בעיתון למכון גמילה. רציתי לשאול אם גלוטן הוא חומר עד כדי כך לא בריא? אני לא מתכוון עבור חוליי צליאק אלא עבור אנשים בריאים. מצד אחד אני מבין שהוא יכול לגרום לתופעות שליליות בשימוש מופרז. אך מצד שני, זהו חומר שהאנושות צורכת כבר 5000 אם לא 10,000 שנה. אם גלוטן הוא כ"כ מזיק, כיצד עדיין חיים בני אדם. אשמח להסברים והבהרות (או להפנייה לפורום המתאים). שבת שלום

02/04/2011 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום אכן חברתך צודקת אכן אנו משתמשים בחיטה כ5000 אלפים שנה אך לא במינון ובסוגים שיש היום פעם חיטת האם כוסמיןהכילה כמויות קטנות מאוד של גלוטן והאדם אכל קמח מלא כך שריכוז הגלוטן היה נמוך מאוד. היום אנו אוכלים קמח מזוקק עם ריכוז גלוטן גבוה. מעבר לצליאק שלא כל אחד חולה בו לאנשים יש רגישויות רבות לגלוטן כמו מגרנה ,מעי רגיש, דכאון, וסכיזופרניה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/04/2011 | 09:45 | מאת: רבקה

PLAVIX זו תרופה למניעת קרישי דם לסובלים ממחלות לב, ארועים מוחיים (שבץ) , היצרות עורקים וכלי דם. איני מכירה את הרכב התרופה. שאלתי לגבי חולה הנוטלת תרופה כנ"ל: ברצוני לשלב גרעיני צ'יה, גרעיני חרדל-האם יש ניגוד או איסור כלשהו בעת נטילת PLAVIX?

01/04/2011 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

רבקה שלום, בנושא זה כדאי לפנות לרופא המטפל, או לפורום רפואי לי לא נראה שיש בעה עם המזונות שציינת. כדאי להגביל שימוש במזונות מדללי דם כמו: שום, בצל, ג'ינג'ר, ושמן דגים. בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 22:18 | מאת: דונה

יש לי בעיה אני בת 16.6 גובהי הוא 170 ושוקלת 117 ק"ג אני כל הזמן מנסה לעשוץ דיאטה לפני שלוש שנים הורדתי 30 קילו אך במשך הזמן עליתי את הכל כרגע כל פעם שאני מתחילה דיאטה אני רוצה שזה יהיה מהר כמו הפעם הקודמת וכשאני רואה שזה לא באותו הקצב אני מתיאשת ומפסיקה בנוסף אני נישקלת כל בוקר וערב ואני מאוד מפחדת לשתות מים כייוון שאני מפחדת לראות עלייה במשקל מן הבוקר לערב והבעיה ה3 שלי היא הארוחות צוהריים הדשנות או היותר מידי "בריאות" אשמח לתשובה

01/04/2011 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

דונה שלום, הבעיה שלך לא תיפתר בפורום זה או אחר כדאי שתפני ב ה ק ד ם לתזונאית שתיתן לך הדרכה וליווי, או לקבוצת תמיכה מתמשכת כמו "שומרי משקל" או "דיאט קלאב". מים לא גורמים להשמנה! הם מדכאים תיאבון ועוזרים לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 10:43 | מאת: אבי

מה הם היתרונות והחסרונות של שימוש במיקרוגל ? תודה אבי

01/04/2011 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, המיקרוגל הוא מכשיר מזיק ומסוכן וכדאי לזרוק אותו מהבית. הוא הורס את המזון ופוגע בערכים התזונתיים שבו בצורה המשפיעה לרעה על תאי הדם. יש הרבה חומר בנושא ברשת האינטרנט להלן שתי דוגמאות: מאמר בעברית: http://www.davidsadeh.com/91435/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C-%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%A7-- מאמר באנגלית: http://www.relfe.com/microwave.html בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 10:01 | מאת: אבי

בוקר טוב אני מעוניין במידע, על דרכים להגדלת כמות הסרוטונין במוח ללא תרופות. תודה ויום טוב אבי

01/04/2011 | 11:42 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, קיימים מזונות שצריכתם עשויה להעלות את רמת הסרוטונין כמו:פחמימות מורכות (אורז מלא, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, לחם מלא, תפוחי אדמה ובטטות, אבוקדו, בננות ועוד. בהצלחה צביקה קורן http://www.starmed.co.il/forum-102/msg-1354022#ixzz1IG7QWBYx

30/03/2011 | 18:53 | מאת: נמצ'ו

שלום, אני בחודש השלישי ונוטלת, גם פוריק היריון, שיש בו 100 מ"ג ברזל וגם פרנטל, שבו יש 6.75 מ"ג ברזל. האם עלי להפסיק עם פוריק היריון? אני עוברת את הצריכה המומלצת, אך כך הנחתה אותי התזונאית. תודה ובברכה, נמצ'ו

31/03/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

נמצ'ו שלום, מדוע את חושב שאני יכול לסתור את דברי התזונאית שמכירה אותך? מציע שתפני לרופא המטפל בנושא זה. בכל מקרה, כדאי שתבדקי שהתזונה שלך מאוזנת ואיכותית ושאת לא מסתמכת רק על "כדורים" כאלה או אחרים. גם בדיקות הדם שתבצעי בקרוב יוכיחו אם את בעודף. אגב, במולסה יש הרבה ברזל זמין ללא תופעות הלוואי של הברזל בכדורים. בהצלחה צביקה קורן

30/03/2011 | 15:43 | מאת: מיה

שלום בבתי הטבע כל תחליפי החלב מכילים חומרים נוספים לא בריאים. האם אתה מכיר מתכון להכנת תחליף חלב (אורז, שיבולת שועל וכו') או אבקת חלב טבעית? תודה

31/03/2011 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. את יכולה לעשות תחליב משקדים או משומשום, או לקחת ממרח "שקדיה" או טחינה גולמית ולעשות "חלב" אם לא תמצאי את "המתכון" תשאלי שוב ואסביר לך בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 01:04 | מאת: מעוניינת

30/03/2011 | 13:05 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי שתי שאלות בבקשה. האחת לגבי אומגה שלוש-עד היום השתמשתי בקפסולות של שמן זרעי פשתן פעמיים ביום. נאמר לי ששמן דגים עדיף,אז רציתי לדעת האם נכון ואם כן מה הערכים היותר חשובים ה-EPA או ה-DHA מאחר וישנן חברות שנותנות ערך גבוה של EPA ומאוד נמוך של DHA אך יש חברות שערכים גבוהים לשניהם והם מאוד יקרים.מה חשוב באמת וכמה לקחת ביום למצב נפשי וקוגנטיבי ירוד. שאלה שניה. הייתי אצל נטורופט אחד שאמר לי שבדיקות הדם שלי תקינות ונתן לי צמחי מרפא בטינקטורה. לאחר מכן דרך קופ"ח נטורופט אחר ביקש שלא אגע יותר בסוכרים,שום דבר שעשוי מקמח חיטה רק משיפון או כוסמין.ושאוכל כל יום 100 גרם בשר אדום.-אני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה הכוללת עייפות כרונית ומטפלת גם בתרופות קונבנציונליות. הוא גם אמר שהוא רואה בבדיקות הדם שלי מה שרופא לא רואה וגם מה שנטורופת אחר לא רואה. מה דעתכם?

31/03/2011 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, ראשית כדאי שתדעי ש"אומגה-3" זו לא תרופה וחבל שאת מתייחסת אליה ככזאת. מדובר בשמן דגים שמכיל חומצות שומן חיוניות (EPA וDHA ) בריכוזים כאלה או אחרים. עם זאת, ישנם כמה מחקרים שמצאו השפעה חיובית של אומגה-3 על מצבים נפשיים. זה נכון שישנן חברות שמשנות את הריכוזים. אני ממליץ לצרוך מוצר שבו יש שליש DHA ושני שליש EPA. רק השילוב של שתיהן מניב תוצאות טובות בקשר לשאלה השנייה, אני לא ראיתי את בדיקות הדם שלך ולא ראיינתי אותך ולכן קשה לי לקבוע מי צודק. חשוב מאד שיהיה אמון במטפל. אם אין אמון, צריך לחפש מטפל אחר וללכת איתו עד הסוף. האמונה במטפל ובשיטת הטיפול מהווה 50% מההצלחה...!! בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 12:08 | מאת: ליאת

שלום שוב, לא ענית לי לגבי כמוסות שמן הפשתן,האם הם תחליף לשמן דגים?כמו כן מה הערכים הרצויים? יש כאלה שהערכים שלהם הם הגבוהים ביותר אז האם זה מה שקובע?או מינון קטן ולקחת פעמיים ביום. בכל מקרה לא ראיתי שיש חלוקה של שני שליש ושליש.אז את השאר לא לקנות? כמו כן לגבי שמן הפשתן.

30/03/2011 | 12:11 | מאת: אלעד

אם אני משאיר את הירקות והפירות בתוך שקיות הניילון במקרר זה בעייתי בגלל בעיית האסטרוגן שמופרש מהשקית? ואם כן איפה היית ממליצה לאכסן את הירקות? כי שמתי לב אם זה נמצא במגירות של הירקות ללא השקית אז זה נשמר פחות זמן להבדיל מהשקית ששומרת על הטריות יותר.. השאלה היא אם זה לא מזיק

31/03/2011 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, השקיות לא מפרישות אסטרוגן. ישנם כימיכלים וחומרי הדברה שיש להם השפעה אסטרוגנית. אתה יכול לנסות לשמור בשקיות נייר, או ללא אריזה, או להמשיך בשקיות. לא כדאי להיות יותר מדי מחמיר ו"אדוק".. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 17:15 | מאת: עודד

גם אני משתדל להמנע מפלסטיק באוכל. אני קונה ירקות ופירות בשקיות בד - זה שומר על הטריות במקרר אפילו יותר מאשר שקיות ניילון - זה בתנאי שהבד עבה. אם יש לך שקיות בד דקות תשתמש בשתיים. ככה גם מרווחים יותר טריות וגם נמנעים מהאסטרוגן של הפלסטיק. הבעיה מתחילה כשאתה קונה בשר - זה כמעט תמיד מגיע בפלסטיק. מה שעדיף לדעתי זה לקנות דגים בקרטון או לאכול ביצים או קטניות. כנ"ל גם מוצרי חלב בפלסטיק - ממליץ לך להמנע. הטסטוסטרון בסכנה :)