פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20523 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/03/2011 | 09:02 | מאת: סאלי קוריצונר

לאחרונה אני מרגישה שהקיבה שלי מאוד חומצתית.. אני סובלת מצרבות וכל הזמן יש לי דחף לאכול קרח..כנראה בכדי להרגיע.. מה עלי לעשות בכדי לנטרל את חומצתיות היתר

31/03/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

סאלי שלום, את צריכה לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית שיכלול תשאול יסודי והמלצה על תיקונים בתזונה. לא ניתן ואנחנו לא נוהגים לתת ייעוץ אישי בפורום. אם עוד לא התחלת לקחת סותרי חומצה, לא כדאי שתתחילי. בינתיים תשתדלי להימנע מקפאין, סוכרים, מטוגן, עודף מלח, אלכוהול ועישון. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2011 | 17:05 | מאת: שושי

שלום יש לי לחץ דם נמוך כמעט תמיד (בערך 90-60) ואף פעם לא התייחסתי לאזהרות לגבי מלח. אני נוהגת להמליח כל דבר והרבה. יכול להיות שהגוף שלי דורש מלח ואני עושה נכון? או שעלי להגביל את עצמי כי מלח זה לא בריא בלי קשר ללחץ דם? בהזדמנות זו אשמח גם לדעת מה הם הסכנות בלחץ דם נמוך, כי בכל המאמרים אני קוראת רק על המצב ההפוך.... תודה ויום נפלא

28/03/2011 | 21:35 | מאת: ירוק

אם יהיה לך כאבים בפרקים זה בעקבות המלח ז"א המלח גורם לכאבי פרקים אצל אנשים שרגישים למלח

29/03/2011 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, המלח מזיק ומיותר לרוב האנשים. כדי להתקיים צריך רק 1,000 מ"ג (גרם אחד) של נתרן ביממה ואת זה מקבלים מתזונה מאוזנת. אנשים עם לחץ דם נמוך יכולים להוסיף מ ע ט מלח לתפריט, אבל הפתרון ללחץ דם נמוך הוא לא בצריכת מלח או קפאין. לחץ דם נמוך לא מסוכן כמו לחץ דם גבוה ולכן פחות שומעים על כך. אין ממש סכנה בריאותית למעט מקרים קיצוניים ולא נראה לי שאת ביניהם. בהצלחה צביקה קורן

29/03/2011 | 14:40 | מאת: ליאת

שלום שושי, ללחץ דם נמוך הכי מועילה פעילות גופנית קבועה ומעט פירות יבשים.

28/03/2011 | 16:41 | מאת: טובה

האם אכילת ירקות בצורה מופרזת יכולה להסב איזשהו נזק/השמנה? מופרזת הכוונה לקילו או שניים ביום לפחות (בנוסף לפחמימות שומנים ותזונה יומיומית כמובן) תודה

29/03/2011 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

טובה שלום, צריכת ירקות חיים לא גורמת להשמנה. עם זאת אין להגזים עם שום מזון. קילו ירקות במהלך היום זה לא מוגזם בעיני ואפילו חיובי. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2011 | 04:12 | מאת: לימור

שלום האם ברוקולי מאבד את ערכיו התזונתיים כשמבשלים אותו מעט? האם זה בסדר לאכול פתיתי שיבולת שועל לא מבושלים? (כתוספת לקורנפלקס למשל)

28/03/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, בישול או אידוי של ברוקולי עד חמש דגות לא פוגע בערכו התזונתי כמעט. אפשר לאכול פתיתי שיבולת שועל, אבל רצוי לבשל. מדובר בדגן ודגנים אנחנו נוהגים לבשל. (מלבד "דגני בוקר" שזה מזון פסול בעיני). בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 22:27 | מאת: ליאור

שמעתי כי בדיאטה נטולת גלוטן וסוכר ניתן לאכול ללא הגבלה, בשרים, גבינות, ביצים,פירות, אגוזים וכ'ו. האם נכון הדבר? ואם כן האם לא יכול לגרום להעלאת כולסטרול ושומנים?

28/03/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא שמעתי על כך. אין שום מזון שאפשר לאכול ללא הגבלה. קח בחשבון שגלוטן זה חלבון צמחי ואם אין רגישות מיוחדת, אין סיבה להימנע. מדובר בעוד "אופנה תזונתית". מסוכרים כדאי להימנע בכל מקרה. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 20:19 | מאת: דווה

שלום רב, ברצוני לשאול על תןסף מזון שנקרא מונה וי. המשווקים אומרים כי במונה וי המורכב מ- 18 מיצויים של פירות ונכיל את הרכיבים האנטי מחמצנים הטובים ביותר, ומסייע למגוון רחב של תופעות. האם אתם מכירים תוסף זה והאם הוא באמת כל כך בריא ויעיל. (חוץ מאשר למשווקים...) בתודה, דווה

28/03/2011 | 06:20 | מאת: צביקה קורן

דווה שלום, אני יכול לתת לך רשימה של עוד 15 תוספים, מיצויים וצמחי פלא הנמכרים כיום, שעושים בדיוק אותו דבר ואפילו יותר. חלקם אפילו מגובה במחקרים (מורינגה, מאקה ועוד). כדאי לזכור שאין תחליף לתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת ולשמירה על אורח חיים בריא. לא צריך לרוץ ולבזבז כסף על "תרופות טבעיות", למרות שמילדות הוררגלנו להשתמש בתרופות. אם יש לך עודף כסף אפשר להוציא אותו על כל מיני "להיטים תזונתיים". אגב, לפעמים אם יש יותר מידי רכיבים במוצר (כמו באינטרה למשל) הם סותרים אחד את השני. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 13:15 | מאת: שיר

הייתי היום בחנות טבע בעל החנות אמר לי שבקמח כוסמין יש גלוטן אבל לא פעיל וחולי צליאק יכולים לאכול קמח כוסמין האם זה נכון ?

28/03/2011 | 06:22 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני לא יודע מה זה גלוטן לא פעיל. אם קיימת אלרגיה לגלוטן, היא קיימת לכל צורה שהיא. לכן, כדאי לברר קודם להימנעות מדגנים אם אכן קיימת בעיה הדגן הוא מזון בסיסי וחיוני ביותר לבריאות ולאיזון התזונה. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 07:31 | מאת: מרצה

שלום רב! אני נוהגת לתת הרצאות בשעות הערב המאוחרות כשהריכוז והחשיבה שלי אינם במיטבם, בלשון המעטה. אם וכאשר אני שותה קפה לפני העבודה אני צולחת את ההרצאה בצורה אופטימלית. המלים קולחות, אני מוצאת תמיד את המילה הנכונה, החשיבה והריכוז מצויינים וכו'. אלא שקפה דופק לי את השינה לאחר מכן ולכן הורדתי אותו מזמן כאופציה. ניסיתי לאכול פחמימות מורכבות כשעה שעתיים לפני העבודה אלא שאלה מתעכבות אצלי זמן רב בבטן, כמו גם החלבונים וגורמים לי לתחושת כובד, גאזים וכאבי בטן. פחמימות ריקות לעומתם, עושות את העבודה מצויין, המוח מקבל את הסוכר מיד ונמנעים ממני תחושת הכובד והכאב בבטן. אלא שאליה וקוץ בה, כידוע הפחמימות הריקות כמו שהן מזינות את המוח בסוכר מיידי כך הן יורדות במהירות מהדם ולאחריהן תחושת הבלבול אפילו גדולה יותר (קורה כשההרצאה מתארכת או מתעכבת) כמו כן פחמימות ריקות במהירות יתישבו אצלי כצמיגים שומניים בכל מיני מקומות בגוף, מה שאינני רוצה. האם יש לכם טיפים טובים עבורי? סליחה על השאלה הארוכה ותודה על התשובה.

27/03/2011 | 10:27 | מאת: טובה בר-שאן

מרצה שלום 1. חשוב מאוד לנוח בצהרים עם מתאפשר לך, יעזור לריכוז בערב. 2. ארוחות קטנות המכילות ירקות.ודג יתנו לך הרגשה קלילה יותר. 3. לשים בכוס מים שני מזלפים של תמצית הנקראת OLIVE של פרחי באך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

25/03/2011 | 16:52 | מאת: מירב

שלום לאחרונה אני סובלת מדלקת בדרכי השתן שאיננה מרפה ממני האם ישנה תזונה מומלצת לטיפול ומניעה? תודה

26/03/2011 | 14:51 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, מזונות הגורמים לדלקת: סוכרים, קמח לבן, שומן רווי, שומן מוקשה (מרגרינה), מזון מטוגן מאד. מזונות נוגדי דלקת: ירקות חיים ומבושלים, מיץ ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות, שמן זית, אומגה-3 ועוד. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 23:03 | מאת: מאורי

עברתי ניתוח וכימיוטרפיה מצבי מוגדר כקשה מאוד, אני מבקש כל עזרה אפשרי שיעזור לי להמשיך לחיות, אני מעונין בטיפול טיבעוני ובעצם כל מה שיכול לעזור לי. אני בקשתי מידידה לכתוב כי אין לי ראש לכתוב בעברית, לכן מבקש לקבל תשובה בכתובת שלי: [email protected] בכבוד רב מאורי

25/03/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

מאורי שלום, לא תמצא תשובה לבעייתך הקשה בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. אתה יכול לפנות אלי במייל ואכוון אותך למטפלים המתמחים בסרטן [email protected] רפואה שלמה צביקה

24/03/2011 | 12:26 | מאת: ריטה

האם sos spray של ויטלי מתאים לשימוש בחלל הפה? האם הוא יעיל לטיפול בפימפיגוס וולגרי?

25/03/2011 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

ריטה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. כדאי לקרוא את העלון המצורף, או לשאול את הרוקח, או הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 12:11 | מאת: עדי

שלום רב,מזה חודשיים שאובחן אצלי שבר מאמץ במסרק כף הרגל.בצילומים נמצא כי השבר אינו מתאחה,אם כי הכאבים בהטבה.אני סובלת מאוסטופניה ומטופלת כראוי.איזה מזון עשוי להועיל ולעזור לאיחוי השבר ? לתשובתך אודה בתודה עדי

25/03/2011 | 11:29 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני מציע לך להימנע ממזונות מזיקים המפריעים לספיגת סידן בגוף ולצרוך מזונות מועילים לצורך זה. היות והנושא עלה רבות בפורום, אני מציע לבצע חיפוש בפורום על המילה "בריחת סידן, או "סידן", או אוסטיאופורוזיס". בהצלחה ורפואה שלמה צביקה קורן

24/03/2011 | 02:15 | מאת: מאיה

שלום אני מקפידה במשך שנה על תזונה טבעית ורק עכשיו שמתי לב שבמלח שולחני שאני משתמשת יש חומרים משמרים e-500 ועוד איזה שניים שלא זכורים לי. האם זה נורא? מה אתה ממליץ? תודה

25/03/2011 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, החומר הזה נקרא סודיום קרבונט והוא נחשב לא מזיק על ידי הרשויות. חלק מסוגי המלח מולבנים באמצעות כלור ולכן אני מציע לך לצרוך מלח אטלנטי, שהוא אמור להיות ללא תוספים. בכל מקרה כדאי להקטין את כמות הנתרן היומית. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2011 | 10:43 | מאת: נילי

שלום רב, יש לי ילד בן שנה ו-9 הסובל מאסטמה של העור. הוא מטופל בכל התכשירים הנכונים ולרוב אני מצליחה לשלוט ולמנוע את התפרצות המחלה. לאחרונה שמתי לב שהוא נמנע מלאכול ביצים (דבר חדש) ושיש לו כל הזמן פריחה מסביב לפה ובסנטר. הייתי מעוניינת להוריד לו מהתפריט את הביצה לתקופה לשם בדיקה. אשמח לדעת מה אני יכולה לתת לו בארוחת ערב במקום ביצה 1. תודה מראש, נילי.

23/03/2011 | 12:07 | מאת: צביקה קורן

נילי שלום, לא כתבת אם הוא אוכל מוצרי חלב, דגים ובשר. כל אחד מאלה מהווה תחליף לביצים. גם שילוב של דגנים מלאים וקיטניות (לדוגמה: מג'דרה) מספק חלבון מלא. כמובן שכדאי להעשיר את התזונה גם בשקדים, אגוזים וזרעים כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

23/03/2011 | 14:03 | מאת: נילי

שלום רב, בני אוכל מוצרי חלב אבל לאחר בדיקה אצל ארגולוג נמצא שהוא אלרגי לבוטנים, שומשום, שקדים ואגוזים. כך שגם את הדברים האלה אני לא יכולה להוסיף לתפריט השבועי שלו. האם דגים או בשר או מוצרי חלב לבדם יכולים להחליף את הביצה. תודה נילי.

22/03/2011 | 17:11 | מאת: רוי

שלום, רציתי לדעת האם טיגון בחמאה או טיגון בשמן קוקוס הוא מזיק מכיוון שידוע ששמן רווי לא מתחמצן בחום אז שאלתי היא עם זה בכל זאת נחשב טיגון לא בריא?

23/03/2011 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

רוי שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לטגן את האוכל. אם "חייבים" כדאי לטגן עם שמן שטמפרטורת הרתיחה שלו גבוהה כמו שמן קוקוס או שמן קנולה. בהצלחה צביקה קורן

22/03/2011 | 13:08 | מאת: הייי

שלום צביקה רציתי בבקשה לדעת קצת פרטים על זרעי צ'יה זה נכון מה שכותבים על זה גרעיני צ'יה הם בעלי יתרונות תזונתיים רבים, וטובים במיוחד לבני הגיל השלישי, לילדים ולספורטאים: זאת, בשל אחוז גבוה של חומצות שומן החיוניות לגוף, מקור צמחי מעולה לאומגה 3 , חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), פיתונטרואנטים (Phytonutrients) ויטמינים ומינראליים, אספקת אנרגיה חשובה לגוף. פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון פי 3 יותר ברזל מתרד פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי פי 6 יותר סידן מחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה

22/03/2011 | 14:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין לי הרבה מה להוסיף, רק כמה הערות: א. בזרעי צ'יה יש הרבה יותר זרחן מסידן, דבר ההופך אותם למקור נחות לספיגת סידן. (זאת טענה שהושמעה בעבר כלפי מוצרי החלב, עד שבדקתי וראיתי שבחלב יש אותה כמות של זרחן כמו סידן). ב. לזרעי פשתן יש ערכים תזוניים דומים ולפעמים אף עולים על זרעי הצ'יה, אך בהיותם "להיט תזונתי", מרשים לעצמם המשווקים לקחת פי שלוש במחיר. אני ממליץ להימנע מ"להיטים תזונתיים" ולצרוך מזון טבעי מגוון ומאוזן. ג. אני מבקש להימנע מהצגת שאלות עם פרסומת סמויה. בהצלחה צביקה קורן

22/03/2011 | 13:01 | מאת: שני

כמה כפיות שבולת שועל וכמה כפיות סובין מותר ביום בסך הכל?אין לזה חסרונות כמו נפיחות בבטן?תודה מראש.

23/03/2011 | 10:27 | מאת: עדי מילר

שלום שני אין הנחיות ספציפיות לגבי צריכת סובין, זה כמובן תלוי בתזונה שלך באופן כללי... ככלל מומלץ לצרוך כ-25-30 גרם סיביים תזונתיים ביום וכידוע, סובין ושבולת שועל עשירים בסיביים תזונתיים. אולי יעזור לך לדעת שכ-3 כפות שבולת שועל שוות ערך למנת פחמימה (לדוגמא פרוסת לחם). לגבי הנפיחות הבטנית שוב זה מאוד אינדיבידואליי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

22/03/2011 | 12:58 | מאת: שרה

בחמאת בוטנים כתוב שקלויה קליה איטת? האם גם מכילה חומרים מסוכנים כמו הבוטנים ולא לאכול אותה? מה עם שאר הפיצוחיפ אגוזים שקדים קשיו,לא מכילים חומרים מסוכנים?הם גדלים אחרת?

22/03/2011 | 14:07 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, משום מה השאלה על בוטנים מסרבת לרדת מהאג'נדה בפורום הזה. באופן עקרוני אנחנו ממליצים לא לאכול אגוזים, שקדים וזרעים קלויים ומלוחים. הקלייה הורסת את השמן הצמחי, האיכותי הנמצא בהם. בוטנים שייכים למשפחה זאת וחמאת בוטנים עשוייה מבוטנים. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 17:29 | מאת: רחל

א.נ. האם ניתן להבין מדבריך שאגוזים/שקדים/בוטנים שאינם קלויים/מלוחים הם כן מזונות מומלצים, מבחינתך? רחל

אני מטופלת שנים בתת תרסיות קשה **לא טעות 300 מיקרוגרם ליום** על פי ייעוץ אנדוקריני מבית חולים כרמל דר' ברדיצ'ב. אם מורידים לי חצי כדור תוך זמן קצר האיזון בבדיקות יורד מיד. שאלתי אילו מזונות ידועים כמעקבים ואו גורמים לתת תרסיות בחסר. אני רוצה לעבוד לחלוטין למזון צמחוני, (כולל טיפול אנדוקרינולוגי כנ"ל בפיקוח רופא, האם יש תחליפים/ או כאלה שיכולים להפחית כדורים ביוד? דגים גורמים לי לרגישות, אצות לא ניסתי מעולם-ולא יודעת איזה לצרוך, ואם מותר,האם יש עוד מזונות/תחליפים אחרים? שרמת היוד תאוזן אצלי? תודה

22/03/2011 | 14:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית אני לא בטוח שתוכלי להימנע מהטיפול התרופתי, אבל אולי להוריד מינון. מבחינת התזונה כדאי להוריד מזונות גויטרוגנים (כמו: לפת, חרדל, פולי סויה, מיסו, בוטנים, צנוברים, דוחן, תירס,בטטות), המאטים את פעילות בלוטת התריס. במקביל כדאי להעשיר את התזונה בדגי ים ובאצות העשירות ביוד (כמו: קומבו, ארמה, ואקמה, נורי, היזיקי). תזונה טבעית מאוזנת ומגוונת הכוללת ירקות חיים ומבושלים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות ועוד עשויה להועיל מאד. ממליץ לך לא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר ולפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

אני רוצה לעשות דיאטה בצמחונות. שאלתי מהו חלבון מלא, מהו חלבון חסר. אם קטניות מכילות חלבון-איזה שילובים לעשות לדיאטה עם ירק פרי, בקטניות או אגוזים, (במקום ביצה בשר לסוגיו). איך מקבלים השלמה למגנזיום -ואבץ למה הם חשובים בגוף תודה על כל תשובה-אני לומדת מתשובותיך הרבה לשיפור הבריאות.

שלום רוב מקורות החלבון מן החי כמו בשר, עופות , דגים, ביצים, גבינות וחלב, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן, הם נקראים חלבון מלא. מכאן שחלב לבדו מכיל חלבון מלא ללא תוספת האגוזים. החלבון מן הצומח (דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים) הוא לרוב אינו מכיל את אחת או יותר מחומצות האמינו החיוניות, ולכן, הוא נקרא חלבון לא מלא. חשוב לציין כי אנו יכולים לשלב שני מקורות לא מלאים של חלבון כדי לקבל חלבון איכותי ומלא. לדוגמא שילוב של דגנים וקטניות. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. המגנזיום נמצא בירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש ועוד. לאבץ תפקיד חשוב בחלוקת תאים, בתהליך הגדילה, בריפוי פצעים, במערכת החיסונית ובשמירה על מאזן חומציות נכון. אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מזה גלוטן ולמה מזיק? מהיא רשימת קטניות בלאה (בלי וכו' בבקשה) מהי חומצה פולית למה חשובה בגוף למה משמש מגנזים בגוף -למי מתאים תודה על כל התשובות-לומדים המון מתשובתייך.

22/03/2011 | 09:06 | מאת: עדי מילר

שלום גלוטן הוא חלבון המצוי בעיקר בדגנים, כחיטה, שעורה, שיפון שיבולת שועל וכוסמין. הגלוטן מזיק אך ורק לאנשים הרגישים (אלרגים) לגלוטן כלומר הוא אינו מזיק לכלל האוכלוסייה. קטניות הן פחמימות העשירות בחלבון וכוללות אפונה, חומוס, עדשים, שעועית, מאש ואזוקי. חומצה פולית שייכת לקבוצת ויטמיני B, היא נמצאת באופן טבעי במזון וכמובן שניתן לקבלת אותה גם בעזרת תוספי מזון. התפקיד המרכזי שלה הוא ביצירה ושמירה על התאים השונים שבגופנו, ולכן חשובה ביותר בתקופת הריון וגדילה. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. כול זה היה כמובן על קצה המזלג... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/03/2011 | 18:45 | מאת: אירית

אני מעוניינת לדעת בקשר לאומגה 3 מדגים.. אני ומשפחתי לוקחים באופן קבוע כמה שנים .. ואני שומעת שזה לא בריא ומכיל רעלים מהים .ומצד שני כתבות ופירסומים שזה בריא ונחוץ .. אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה לעשות..

22/03/2011 | 07:21 | מאת: טובה בר-שאן

אירית שלום אומגה 3 היא חומצת שומן הכרחית לגוף שבלעדיה הגוף לא יכול להתקיים והוא מקבלה רק מהמזון .כאשר אוכלים דג יכולים להצטבר בדג רעלים נוספים אולם כאשר קונים את תוסף המזון האומגה 3 היא נקיה מרעלים למשל כספית מכאן נובע הבלבול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 16:42 | מאת: שירה

שלום, זה עתה נודע לי שאני בהריון וקניתי חומצה פולית של GNC בעלי שתמיד אוהב להתסכל על המרכיבים באריזה הביא לתשומת ליבי שיש הרבה מרכיבים שאיננו מכירים את שימושם אודה לעזרתכם הרכיבים דיקלרציום פוספט קרוסקרמללוז סודיום חומצה סטארית מגנזיום סטארט המון תודה

22/03/2011 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

שירה שלום המרכיבים הנוספים 1. דיקציום פוספט נותן סידן 2. מגנזיום סטארט מוסיף לך את המינרל מגנזיום שהוא חשוב ביותר לאישה בהריון. המון תודה 3. חומצה בטארית היא חומצת שומן . בהצלחה וההרכה טובה בר- שאן

22/03/2011 | 08:02 | מאת: שירה

אז אני מבינה ממך שבטוח לקחת את התוסף? ורק עוד שאלה קטנה מהו ה: קרוסקרמללוז סודיום תודה!

21/03/2011 | 14:42 | מאת: אני

האם מומלץ לאכול בבוקר שזיפים מיובשים במים ואם אין קיבה באותו יום, אז בערב לשתות תה סנה . האם מומלץ לעשות זאת או שצריך לחכות את שיהיה פעילות קיבה בעזרת שזיפים. בתודה מראש

22/03/2011 | 08:11 | מאת: עדי מילר

שלום תה סנה הוא חומר משלשל, שבשימוש ממושך יכול לגרום גם להתמכרות ולתופעה של 'מעיים עצלות' ולכן איני ממליצה על שימושו ! יש לחכות עד שתהיה פעילות מעיים בעזרת השזיפים וכמו כן, להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, שתייה מרובה ופעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

01/04/2011 | 18:17 | מאת: שי לי, בת 16 וחצי מחולון

שלום, שבת שלום וחג שמח! רציתי לדעת איזה משקל מתאים לגיל שלי? אני יודעת והלכתי לרופאה שלי ולדיאטנית והן אמרו לי שאני במשקל תקין ואיני צריכה לרזות. אבל אני מעוניינת ורוצה. אני יודעת ומרגישה שצריכה לשנות את מבינה הגוף שלי זה אומר הבטן. המבנה שלו. כל כך מעניין אותי לדעת מה המשקל של מלכת היופי שלנו החדשה 2011 אלה רן? אני עכשיו משקל 51 וגובה 53 אני עושה ספורט בכל יום. תוכלי לתת לי תרגילים ודיאטה נכונה בישבילי? מה מותר לאכול ומה אסור? ואיזה תרגילי ספורט? אני רוצה לדעת את דעתך. תודה רבה מקווה שתחזרי אליי בהקדם. תודה וחג שמח ושבת שלום. ואכן היום הייתי בצעדת נשים שנערך בחולון בעיר שבה אני גרה. אתמול עשיתי גולדה 4 קילומטר והיום עם הצעדה אז 5 קילומטר.4 ואיפה אפשר למצוא סיבים תזונתיים? ומה ממולץ לאכול כל יום או פעמיים ביום?

21/03/2011 | 08:58 | מאת: ארביב

שלום רב, מזה שלושה שבועות גזים במע' עיכול ולחץ בבטן תחתונה, ללא שלשולים. פרוביוטיקה IBS לא הועילה, קרבוסילן ודומיו משפרים קצת נקודתית את מצב הגזים אך לא מועילים בסה"כ בתקופה, שותה חלב ללא לקטוז ממזמן, רופא משפחה בדק בדיקה כללית לאבחן נפיחות אברים פנימיים, בדיקה תקינה. מה אפשר לעשות בתזונה ? תודה,

22/03/2011 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

ארביב שלום חשוב מאוד לשלול בעיות של מערכת עיכול .כמו רגישות לגלוטן, הליקובקטרפילורי, קנדידה או דלקות כמו קרוהן וקוליטיס. בדיקה כללית לא מספיקה אם אכן הכל תקין יתכן שמדובר במעי רגיז ויש לעשות שיפור בתזונה כמו הורדת קמח לבן הורדת מטוגן הורדת סוכרים למיניהם . לפיתרון זמני ניתן לקחת אנזימי עיכול עם האוכל כמו זימקל של נוטרלייף זה מאוד ירגיע את הגזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 08:41 | מאת: גיא

שלום , יש לי שאלה בקשר לשומן הרווי הנמצא בדגים- ידוע לי ששומן רווי מתחמצן בחום, האם זה נכון גם לגבי שומן הדגים, האם בעת חימום הדגים השומן בהם הופך לרעיל? ואם כן אז למה הם נחשבים כל כך עשירים באומגה 3 למרות שזהו כביכול שומן מחומצן? תודה

22/03/2011 | 07:34 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום אומגה 3 רגישה מאוד לאור ולתהליכי חימצון. חימון מזרז את התהליך. טיגון ישיר יפגע ויהרוס את השומן חימום בתנור פחות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2011 | 23:45 | מאת: פיברואית

שלום רב, אני חולה בפיברומיאלגיה מעל 3 שנים.בת 41, שוקלת 45.9, כאשר המשקל הנורמלי שלי הוא 48 ק"ג, לא מעשנת ועושה פעילות גופנית מתונה(פחות מחצי שעה כפעמיים-שלוש בשבוע) כמו מתיחות, יוגה, פילאטיס, הידרותרפיה ומעט הליכות. לפני כשנה וחצי היו לי בעיות קשות במערכת העיכול,שכללו התקפי ריפלוקס קשים, שלשולים ועצירויות, הרגשת מזון או אפילו מים "תקועים" בגרון, וירידה במשקל. אולם בבירור מקיף שכלל גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא נמצא דבר והתופעות הקשות של ריפלוקס פחתו מאוד והשלשולים והעצירויות נעלמו. למרות כל זאת, ולמרות בדיקות דם תקינות, אני יורדת במשקל ומתקשה לעלות חזרה, אף כי יש לי תאבון נורמלי ויציאות סדירות ורגילות. תזונאית של קופ"ח המליצה על אבקות קלוריות, אך כשבדקתי את תוכנן, הבנתי שהן עתירות כולסטרול ונתרן- מרכיבים שלא נראו לי בריאים, במיוחד לא לבעלת מעי רגיז כמוני. אני עדין בעלת נטיה לצרבות כל הזמן- למרות שהן הרבה פחות חמורות מבעבר, ולכן אני מקפידה שלא לאכול כל מה שעלול להגביר צרבת, כמו: מטוגן, חריף, חמוץ, גבינות שמנות, בשר אדום, תפוזים, עוגות קם, שמנת, קצפות, גלידות וכו'. מחודש לחודש אני מביטה במראה ורואה שאני מתכווצת, למרות שבעיני הרופאים אני בריאה לגמרי. כאשר אני אוכלת, אפילו ארוחה קלה כמו סלט ירקות עם קינואה למשל, אני תמיד מרגישה שהאוכל תקוע ולא מתעכל, ואני נאלצת לנוח ולעיתים נרדמת לכמה שעות אחרי ארוחת הצהרים, בתחושה של חוסר אונים, שלא לדבר על ארוחה שמכילה ביצה או בשר. יוצא שאני רעבה לא מעט, אבל לא מסוגלת להכניס לגוף הרבה, כי תמיד הארוחה הקודמת עוד לא התעכלה. בתפריט שלי כיום יש לחמים משיפון מלא או כוסמין, דג סלמון, לעיתים רחוקות עוף, מעט ביצים, הרבה ירקות ופירות, אורז לבן ( קשה לי עם האורז החום), פירות יבשים כמו תמרים, אגוזים, גרעיני חמניות, דבש, יוגורט, קוטג', חמאה, טחינה, ואני חוטאת לעיתים בשוקולד ובעוגיות- ולמרות הכל ממשיכה לרזות. מעבר לזה אני דווקא בתקופה חיובית בחיי ואנני נמצאת במתח קשה, להבדיל מתקופות בעברי. אני מאוד מאוד רוצה להעלות לפחות שני ק"ג ומבקשת עצה בריאה כדי לממש זאת. בתודה, פיברואית.

21/03/2011 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

פיברואית שלום כיוון שאת מספרת שיש לך פיברומיאלגיה אני הייתי שולחת אותך למס' בדיקות נוספות כמו למשל בדיקת הליקובקטר פילורי ובדיקת קנדידה שיש לה חלק חשוב במחלה זו וכן לתיאור המצב שאת מתארת. את בדיקת הקנדידה עושים במעבדת שפי בחיפה. עצתי לך אל תסתפקי בעיצות של הפורום גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית לאחר בדיקת כל הממצאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 12:08 | מאת: פיברואית

שלום טובה, אני מאוד מעריכה את תשובתך המהירה. יש לי כמה שאלות בנוגע לכך: בעבר, דילגתי על בדיקת ההליקובקטר הפילורי כיוון שנאמר לי שהקולונוסקופיה כבר מכסה את האפשרות הזו, ואם יש חיידק- יראו אותו בבדיקת הקולונוסקופיה. 1.האם זה נכון? 2. ואם אכן יימצא חיידק, האם הטיפול הוא אנטיביוטי,כי אז אם יש קנדידה אז הרי אנטיביוטיקה מחריפה את המצב. 3.הבנתי שבמקרה של קנדידה הטיפול הוא בכמוסות שמן אורגנו במקרה הקל או בחומרים טבעיים אחרים במקרה הקשה, אשר עלולים לגרום ירידה במשקל . התחלתי לקחת כוסות שמן אורגנו בכל מקרה. תוך כמה זמן עלי לראות שיפור? 4.התפריטים המקובלים כנגד קנדידה, הם מלאי איסורים ונראה כאילו לא יוכלו לעזור לי להעלות במשקל. האם תוכלי להמליץ על מזונות שכדאי לי להוסיף לתפריט? 5.אני גרה בתל-אביב. היכן את ממליצה לבדוק הליקובקטר? בתודה, פיברואית.

20/03/2011 | 21:24 | מאת: רוית

האם אכילת בטנים לא קלויים מסוכנת לבריאות? האם אין בבוטנים לא קלויים חומר שעלול לסרטן?!!

20/03/2011 | 22:47 | מאת: רותי

אני שאלתי שאלה דומה, אך מנומקת ומפורטת, בנדון ב-18.3, ואני עדיין מחכה לתשובה. חג שמח. רותי

21/03/2011 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

רווית שלום בבוטנים יכולים להצטבר אפלטוקסינים שהם רעלני פטריות מאוד מסוכנים שיכולים לגרום לסרטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 08:25 | מאת: אליהו

שלום רב, אפלטוקסינים אכן עלולים להתפתח בבוטנים המאוחסנים בתנאי חום ולחות. האם את ממליצה להימנע מאכילת בוטנים הנמכרים בחנויות טבע או בסופרמרקטים? קראתי שאפלטוקסינים עלולים להתפתח גם באגוזי פקאן, מלך, בפיסטוק חלבי, בחלב, בדגנים, בפולי סויה, בתבלינים, ואפילו במרבית סוגי הירקות והפירות. האם את ממליצה להימנע מכל המזונות הנ"ל? אשמח להבהרתך. בברכה, אליהו

20/03/2011 | 18:13 | מאת: יניב

האם נטילת אומגה 3 בתור כמוסות סינטטיות הגוף יכול להפיק מזה תועלת באותה מידה שאני יאכל קופסת סרדינים? האם יש סכנה בלקיחת תוספי תזונה כבסיס למשלימי תזונה כגון ויטמין E סידן וסלניום? תודה על ההתייחסות לשתי השאלות

21/03/2011 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום אין ספק שבתזונה הספיגה של הויטמינים טובה יותר ועדיפה. אולם כאשר יש חסרים גדולים והתזונה לא מספקת חשוב לקחת את תוספי מזון אילה. לגבי ויטמין E סידן וסלניום אם אתה בחסר קח תוסף תזונה זה לתקופה מסויימת לפי המלצת התזונאית שלך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום! שמעתי שמאוד בריא לשתות כל יום כף אחד של שמן זית בבוקר לפני האוכל. רכשתי שמן זית טרי מאוד מדרוזים בצנצנת. האם כדי להתחיל את היום מכף שמן? או בכל צורה אחרת? תודה?

21/03/2011 | 05:36 | מאת: טובה בר-שאן

viki שלום אכן כן מצוין המלצה שלי לקחת כוס מים לסחוט לתוכו לימון טרי להוסיף כפית שמן זית מכבישה קרה ולשתות. זו פורמולה נפלאה להתחיל אתה את היום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2011 | 12:08 | מאת: SL

שלום רב, אני בת 18 ויש לי בעיית עצירות די מטרידה, במיוחד שאני נמצאת עכשיו בצבא וזה ממש מעיק עליי הכאבי בטן והתווצרות האוכל בקיבה. עד לא מזמן הייתה לי הפרעת אכילה והייתי בולמית והשתמשתי במשלשלים כמו לקסעדין וגם עכשיו מידי פעם אני משתמשת אך הפסקתי עם ההקאות. בכל מקרה אני מודעת לעובדה שהחומרים הללו ממש מזיקים לגוף ובטווח הארוך בעצם מזיקים לקיבה, השאלה שלי היא האם תוכלו להמליץ לי על חומרים טבעיים שבהם אוכל להשתמש בכדי להקל על המועקה שעוברת עליי, בנוסף בין השאר גם יש לי פצעים בפנים שככל הנראה מגיעים גם מבעיית התזונה. למרות שבתקופה האחרונה אני אוכלת בצורה מאוזנת בגלל תנאי הצבא כמובן 3 ארוחות ביום ובכולן אני מקפידה על אכילה של ירקות ומאכלים בריאים, ונמנעת כמעט לחלוטין מלחם לבן, בורקסים למינהם ועוד אוכל רווי שמן ושומן שהצבא אוהב לדחוף לחיילים שלו בארוחות. בנתיים מקריאה באינטרנט ראיתי שמות של מוצרים כמו: סופרלס - טבליות מרוכזות של פירות, כמוסות סיבי פסיליום, שמן זרעי פשתן, מגנזיום ציטראט, משקה אלוורה, שורש שן ארי, חומעה, שומר,פרחי קמומיל וכמו שאפשר לראות הרשימה עוד ארוכה ומבלבלת. אני מחפשת את הדבר הכי פשוט והכי עוזר לטווח הארוך שיכול להיות, ועדיף שיגיע בצורת כדור בכדי שאוכל באמת לצורך אותו בצורה נוחה בצבא. אני ממש אודה ואשמח לקבל תשובה עניינית וחדה, כמו שכבר כתבתי העבר שלי עם אוכל הוא לא הכי מוצלח שיש ואני באמת רוצה לפתור כבר את בעיות האכילה שעוברות עליי למרות שעצירות היא תופעה שכיחה, אבל אני רוצה להרגיש בנוח ולהיות יותר רגועה ובלי כאבי בטן מעיקים. אני אציין עוד הערה אחת חשובה והיא שהבעיה שלי לא נובעת מאיזה תסביך שירותים פסיכולוגי כי לעומת הבנות האחרות אין לי ממש בעיה כרונית עם תנאי השירותים בצבא. שוב תודה, מצפה לתשובה.

21/03/2011 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

SL שלום הסופר לס והסיבי פסיליום יכולים לעזור לך לעצירות בתנאי שתשתי הרבה מיים. לאחר שקראתי את מה שכתבת אני חושבת שאת חייבת ללכת לטיפול ולעזרה ללמד אותך לאכל נכון בלי הקאות , והתקפי זלילה . ברגע שתשני את הרגלי התזונה שלך יעלמו גם הפצעים על הפנים שנוצרים מהצטברות רעלים ותרגישי טוב. אל תסתפקי לעצות מהפורום , ואל תוותרי לעצמך את בחורה צעירה וכל החיים לפנייך גשי לטיפול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/03/2011 | 10:56 | מאת: אביגיל

שלום באיזו מטחנה אפשר לטחון גרעיני חמניה, דלעת ופשתן לקמח? במעבד מזון נוצרים גרגירים שהתינוק לא מוכן לאכול... תודה אביגיל

21/03/2011 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

אביגייל שלום במטחנה לתבלינים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/03/2011 | 12:07 | מאת: אביגיל

שלום איפה אפשר להשיג? באייס קנה ובנה מצאתי מטחנה לקפה או מעבד בלבד. תודה אביגיל

19/03/2011 | 19:07 | מאת: ג'ימבה_28

שלום רב, האם מישהו מכיר דיאטנית טבעונית באזור הצפון (קריות/חיפה/עמק יזרעאל)? תודה רבה.

20/03/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

ג'ימבה -28 שלום דיאטנית טבעונית בחיפה שמה ליאה לשם טלפון 0527586432 בברכה וחג פורים שמח טובה בר- שאן

20/03/2011 | 16:49 | מאת: ג'ימבה_28

חג שמח גם לך.

18/03/2011 | 13:31 | מאת: רון

שלום. יש מסביב לביתי מאות דונמים של שיבולת שועל. האם למיץ עשב שיבולת שועל יש השפעות כל כך מדהימות לטובה על הגוף? לפי מה שהבנתי, לכל מיצי הדגנים יש השפעה כזאת כמו מיץ עשב חיטה, או שאני טועה? האם דרוש גובה מסויים לעשב, או שזה לא משנה? משתמשים רק בעשב או גם בעמוד הראשי של השיבולת? תודה.

18/03/2011 | 13:36 | מאת: רון

מצטער על הוספת תגובה, ולא רשימתה בהודעה אחת. הבנתי שבעשב שיבולת השועל כנראה יש חומרים הנקראים פיטו-אסטרוגנים שפועלים כמו אופן האסטרוגן. האם הכמויות שיש שם מסוכנות לגוף בצריכה של כוס 150 מ"ל עשב חיטה ביום?

20/03/2011 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

רון שלום אכן כן גם למיץ עשב שעורה יש השפעות מדהימות על הגוף בדומה לעשב שעורה. 1. חשוב שהנבט יהיה אורגני. 2. הנבט צריך להגיע עד גובה של 15 סמ' ואז מוציאים ממנו את המיץ .במצב הזה כמות האנזימים והחומרים טרפויטים אופטימלית 3. משתמשים רק בעשב 4. בברכת חג פורים שמח טובה בר- שאן

11/08/2015 | 12:27 | מאת: רולה

שלום לך אפשר לשאול איפה נמצאים מאות הדונמים האלה? האם מישהו יכול ללקט כמה עשבים?

18/03/2011 | 00:11 | מאת: גיא

שלום צביקה, רציתי לדעת האם וניל אמיתי בכמות קטנה הוא בריא והאם בזמן בישול הוא מאבד מערכו תודה

18/03/2011 | 04:39 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום אכן כן הוא בריא ונותן את הארומה האופיינית למזון . בישול ארוך בטמפרטורה גבוהה מאוד מאוד לאורך זמן יוריד קצת מערכו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2011 | 22:34 | מאת: רותי

שלום, קראתי בפורום זה שיש בבוטנים חומר לא בריא. מאחר שאני אוהבת בוטנים, אני מבקשת לוודא טענה זו - על מה היא מבוססת? והאם ניתן לקרוא על זה בכתב עת רציני? אשמח לתשובה. רותי

18/03/2011 | 04:29 | מאת: טובה בר-שאן

רותי שלום 1. בבוטנים יש חלבונים היכולים לגרום לאלרגיה מאוד חריפה עד כדי שוק אנפילקטי ומוות . 2. כיוון שהבוטנים מתפתחים מתחת לאדמה יכול לחדור לתוכם רעל פטריות הנקרא אפלטוקסין הגורם למחלות קשות בניהם סרטן. לכן יש הימנעות מאכילתו למרות הערכים הטובים שלו. את יכולה להיכנס בגוגל לויקיפדיה ולקרוא עליו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/03/2011 | 12:31 | מאת: רותי

טובה שלום, האם לא הגזמת? בדקתי, כהצעתך, את המושג בויקיפדיה, ולא מצאתי שם זכר לסעיף 2 בתשובתך. מה שכן כתוב שם בעניין ה"סיכון" באכילת בוטנים מנוסח בזהירות ובהסתייגות רבה: "ישנם אנשים (מן הסתם יחידי סגולה) הסובלים מאלרגיה חריפה לבוטנים. במקרים קיצוניים (מן הסתם, נדירים מאוד) אכילת בוטן עלולה להוביל לתגובה קשה ואף למוות." מאידך, ולעומת זאת, כתוב שם המשפט הבא: "הם מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים." כמו כן, באתר המציג מדד דלקתיות, כתוב שבוטנים הם דווקא בעלי ערך אנטי-דלקתי ממש. אגב, יש גם אנשים המתים מאכילת אגוזים (נחנקים). אז זו סיבה להימנע גם מאכילתם? כמובן שלא. אם כן, הכצעקתה? מי שאכלו (כמוני, למשל) בוטנים שנים רבות, ולא מתו או נפגעו מאכילתם, ורק נהנו ממנה - האם היית ממליצה להם להימנע מאכילתם (או מאכילת חמאת בוטנים)? חג שמח. רותי

16/03/2011 | 22:00 | מאת: ניסים

אני בן 21 כרגע חייל בצבא הגובה שלי הוא 170 ואני שוקל 58-60 קילו אני צריך לעלות במשקל עוד כ7 -8 קילו אני מתאמן שלש פעמים בשבוע יום כן יום לא ואין לי אפשרות להכנס כרגע לחדר כושר אני מתאמן בבית אני רוצה לדעת אם יש תזונאי שיוכל לכוון אותי לבניית תוכנית תזונה שתועיל לי לעליה במשקל אציין שאני אוכל די טוב הבעיה היא שיוצאת לי כרס קטנה ואני רוצה לראות תואצות במשקל ובאימון מה עלי לעשות תודה רבה רבה

17/03/2011 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

ניסים שלום הינך מוזמן תהתיעץ איתי או עם צביקה שנינו תזונאים . לגבי אופן האכילה ועליה במשקל בצורה תקינה ובריאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/03/2011 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

ניסים שלום הינך מוזמן תהתיעץ איתי או עם צביקה שנינו תזונאים . לגבי אופן האכילה ועליה במשקל בצורה תקינה ובריאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/03/2011 | 21:56 | מאת: אלעד

האם כבד בקר יותר טוב מכבד העוף בגלל שיש בו פחות אנטביוטיקה?

17/03/2011 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום אנו בפורום זה לא ממליצים כלל על אכילת בשר ובטח לא כבד לא של עוף ולא של בקר.ולא רק בגלל האנטיביוטיקה אלא גם בגלל הצטברות של רעלים באיבר זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/03/2011 | 16:09 | מאת: שני

מה תחליף לבניפיבר כי המוצר יקר? כמה סובין וכמה שבולת שועל מותר לצרוף ביום? מדוע אומרים שיש לבשל כמה דקות שבולת שועל?האם אפשר לשים ביוגוגרט בלי לבשל?מה זה קואור טחון ?אותו גם צריך לבשל? תודה רבה מראש.

20/03/2011 | 12:22 | מאת: עדי מילר

שלום שני איני מכירה תחליף לבנייפר, את יכולה לבדוק זאת בבתי המרקחת. צריכת הסיבים המומלצת הינה כ-25-30 גרם ביום. לא חובה לבשל קוואקר את יכולה לאכול איך שיותר נוח וטעים לך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

15/03/2011 | 14:55 | מאת: לנה

שלום רב, קראתי את הכתבה באתר של טיפת חלב http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=226 ויש לי כמה שאלות לגביה. האם באמת אפשר להשתמש באופציות אלה במקום ת"מל קנוי? מאיזה גיל אפשר להתחיל לתת לתינוק את סוגי החלב האלו? באיזה סוגי ממתיקים אפשר להשתמש? ובאיזה פרופורציות להשתמש? ובקיצור אשמח לשמוע דיעות על אופציה זו. תודה=)

16/03/2011 | 10:57 | מאת: צביקה קורן

לנה שלום, כבר ביקשתי כמה פעמים לא לשלוח אותי לקרוא כתבות באינטרנט. זמני קצר ויקר. אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות. בהצלחה צביקה קורן

16/03/2011 | 11:30 | מאת: לנה

שאלתי היא לגבי תחליפי חלב טבעיים. אשמח אם תוכל לפרט לי עליהם,ולענות על השאלות ששאלתי,כיוון שבכתבה לא הבנתי כמה דברים.

15/03/2011 | 14:20 | מאת: שני

באילו דגים בקופסאות שימורים יש אומגה 3?מקרל,טונה. באילו דגים חיים יש הכי הרבה אומגה 3?שמעתי שבסלמון נורווגי.באילו אין עצמות?עדיף טונה בשמן קנולה ושמן זית מסויה?או בכלל עדיף טונה במים?האם ברבוניה מכיל אומגה 3? תודה מראש.

16/03/2011 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

שני שלום, בכל דגי הים יש אומגה-3, בעיקר בשמנים שבינהם, כמו סלמון. גם בדגים בשימורים יש, אבל כ"בונוס" את מקבלת גם חומר משמר, הרבה מלח, שמן זול ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה. תאכלי מגוון של דגים ואל "תתקעי" עם הדג "הכי טוב". בהצלחה צביקה קורן

15/03/2011 | 10:54 | מאת: אמא דואגת

הבן שלי (8) סובל אטופיק דרמטיטיס חמורה ומאמפטיגו. פנינו לטיפול אצל רפלקסולוג שטען שעליו להמנע ממוצרי חלב ולהקטין את צריכת הקמח הלבן והסוכר. לטענתו מוצרי חלב מונעים ספיגת סידן. אני עדין מאמינה שמוצרי חלב נחוצים לבנית עצמות ושיניים. האם ידוע על קשר בין מוצרי חלב ואטופיק דרמטיטיס? האם אכן מוצרי חלב פוגעים בספיגת סידן? תודה רבה

16/03/2011 | 08:11 | מאת: צביקה קורן

לאימא המודאגת שלום, אני מסכים עם הרפלקסולוג לגבי קמח לבן וסוכר לבן, שמהם כדאי להימנע לחלוטין. לגבי מוצרי חלב, חבל שהוא לא הסביר לך איך החלב מונע ספיגת סידן... (הטענה של עודף זרחן היא מופרכת ולא נכונה). אני לא מקבל את הטענה הזאת. עם זאת החלב הוא אלרגן מוביל ויתכן שיש קשר גם לבעיה של בנך. אני מציע להימנע מחלב למשך חודש ואם יש שיפור, להמשיך. אם זה לא משפיע, כדאי להמשיך עם יוגורט עיזים ומעט גבינות עיזים. כדאי להימנע מ"מעדנים" שעמוסים בצבעי מאכל וסוכרים, שגם הם גורמים לאלרגיות. בזמן הפסקת מוצרי חלב תוודאי שהוא מקבל מספיק סידן מטחינה, אגוזים, שקדים זרעים טחונים, חלב אורס, שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה קורן

14/03/2011 | 22:12 | מאת: אליהו

צביקה שלום, לא עולה בידי להוסיף תגובה בשרשרת בהמשך לפנייתי מ-9.3 (המחשב "מסרב" לשלוח את תגובתי), אשר על כן אני פונה כאן בהוספת הודעה חדשה. אודה לך מאוד על תשובה לשאלתי בנדון מהתאריך הנ"ל. ערב טוב. אליהו

16/03/2011 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

אליהו שלום, יש בבוטנים הטריים חומר שאינו בריא. (אני לא זוכר את שמו ואת פעולתו) לכן מומלץ לקלות בוטנים ובכך לנטרל את פעולת החומר הזה. הקלייה מקלקלת את השמן הטבעי. לכן אני ממליץ לצרוך אגוזים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

14/03/2011 | 19:49 | מאת: מיכל

שלום רב , אני יודעת ששמן פשתן לא מומלץ מאחר הוא נוטה להתחמצן , שמעתי על מוצר שמוכר את השמן בקפסולות ע"מ למנוע את החמצון האם כך הדבר? בתושה מראש...

16/03/2011 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, א. זה נכון, אבל גם השמן בקפסולות עלול להתקלקל... כדאי לקנות שמן המוחזק במקרר ולשמור אותו במקרר. הדרך הטובה ביותר לצרוך שמן פשתן היא על ידי טחינת הזרעים ואכילתם תוך 20 דקות בהצלחה צביקה קורן

יצא מאוד נמוך 31.90 האם זה אומר משהוא ואם כן מה עליי לעשות תודה ויום נפלא

16/03/2011 | 08:00 | מאת: צביקה קורן

מורן שלום, אחד האמצעים היעילים הוא פעילות גופנית סדירה ונמרצת. חשוב שהתזונה שלך תהיה טבעית, איכותית ונטולת רעלים. שמן זית, אומגה-3, ותוסף B3 עשויים להועיל. יש הממליצים על יין אדום. בהצלחה צביקה קורן

12/03/2011 | 19:35 | מאת: פנינה ארביב

לאחר שהתוודתי לתכונות שמן הקוקוס, בשיפור הזכרון, רציתי לדעת מתי אסור לצרוך את השמן? (אדם החולה במחלת לב, פרקים, בלוטת מגן, הסתעפויות במעיים, קרישיות יתר בדם ועוד). האם יש תרופות שאנשים נוטלים, שאסור יחד איתם לצרוך את שמן הקוקוס. בנוסף, איזה שמן קוקוס מומלץ לצרוך ? מוקשה או לא מוקשה. תודה פנינה

13/03/2011 | 09:38 | מאת: צביקה קורן

פנינה שלום, אני לא יודע על איסורים בלקיחת שמן קוקוס. מדובר במזון ולא בתרופה. אני ממליץ לקחת שמן טבעי, אורגני (קשה בחורף ורך בקייץ) ולא מעובד (נוזלי). הערה: אני לא מתלהב מ"להיטים תזונתיים" שכובשים את התקשורת והציבור (כמו: קינואה, זרעי צ'יאה, קוקוס וכד'). התזונה צריכה להיות מאוזנת ומגוונת ויכולה לכלול גם את המוצרים האלה. חומוס למשל זה מזון מעולה ואף אחד לא סוגד לו. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, אני בת 49 ורוצה להרות מתרומת בצית. המדקרת {דיקור סיני} הציעה לי פורמולת צמחים סיניים - לקליטה להריון ושמירה על ההריון. אני מאוד מתלבטת ... דעתך חשובה לי מאוד. בתודה.

שרה שלום, הדעה שלי שלילית לרעיון של הריון בגיל כל כך מבוגר. אבל אני מניח שלא זאת השאלה שלך. לגבי הפורמולה של הצמחים, אין לי אפשרות לחוות דעה מבלי לדעת מהם הצמחים המרכיבים את הפורמולה. בכל מקרה שום פורמולה, או "תרופה טבעית" לא יכולה להחליף תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ונטולת רעלים. אם את מתכוונת "ללכת" על זה, אני מציע לך להימנע מיידית מקפאין, אלכוהול, עישון, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, שומנים מוקשים (מרגרינה) ועודף נתרן. פרטים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה ולא להסתפק ב"פורמולות" ובדיקור. בהצלחה צביקה קורן

נכון, זה לא אידאלי לגוף מבוגר וגם לא לילד. אבל, מה האלטרנטיבה ? לחיות בודדה כ - כלב/ה ??? גם הרופאים לא המליצו לי. אבל, יש את הרופאים ויש את בורא עולם !!!!! עברתי מזמן לתזונה טבעית. תודה.

12/03/2011 | 14:47 | מאת: רון

שלום. עברתי לתזונה טבעית מהיום. קניתי את כל הפירות ירקות דגנים וקטניות . לפי חיפושים באינטרנט, הבנתי שאפשר להכין מתכונים לוהטים שטעימים פי כמה וכמה מהזבל (סליחה, אוכל) הרגיל מן החי. הבעיה שזה כרוך בבישול והחום הורס את כל הויטמינים מינרלים ואנזימים שיש במזון הטבעי. טעם טוב יתקבל, אבל חוץ מחלבונים פחמימות לא ישאר שום דבר. האם נגזר עליי לאכול אוכל "קר" טרי ולא טעים כל ימי חיי על פי בחירתי או שכדי לקבל טעם טוב כן אצטרך לבשל ולוותר על איבוד הערך הויטמיני, למרות שמחסור לא יהיה כי אני אוכל גם פירות טרי. או שיש מתכונים קרים טעימים מאוד? תודה.

13/03/2011 | 09:33 | מאת: צביקה קורן

רון שלום, חבל שעשית שינוי כל כך משמעותי (ומבורך) בתזונה שלך ללא קבלת ייעוץ והדרכה. יש לך חוסר הבנה בסיסי בנושא... מינרלים לא נהרסים בבישול וגם חלק מהויטמינים נשארים. אני מציע לך לפנות בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בספרים, מאמרים באינטרנט ועצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

10/03/2011 | 20:18 | מאת: שלום רב

הי צביקה רציתי לדעת חוות דעת ממך בני חזר כרגע מטיול במזרח והוא הביא איתו מין צימוקים קטנים כאלה בצבע אדום הוא אומר שקוראים לזה גוג' וזה להיט בחו'ל ושזה בריא אז רציתי חוות דעת ממך לגבי העניין...

11/03/2011 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, הגרגרים האלה נמצאים כבר גם בארץ. אני כולל אותם ברשימה הארוכה של "תרופות טבעיות" שחלק מהאנשים לוקח אותם במקום לעשות תיקונים רציניים בתזונה. יש עוד הרבה מוצרים דומים בארץ, שלא אפרט כדי לא לתת פירסום. כדאי לזכור שאין תחליף לתזונה טבעית, איכותית ומגוונת. מי שרוצה לבזבז את כספו שיקנה את המוצרים האלה. בהצלחה צביקה קורן

10/03/2011 | 19:54 | מאת: קרולין

שלום רציתי לדעת אם זרעי פשתן טובים ליציאות אמרו לי לחמם במחבת עד שהם קצת נפתחים והאם זה משמין תודה

11/03/2011 | 06:36 | מאת: צביקה קורן

קרוליין שלום, אני לא ממליץ לחמם זרעים, שקדים ואגוזים. החימום הורס את השמן האיכותי שבהם. כדאי לטחון ולאכול 1-2 כפות ביום. זרעי פשתן עוזרים ליציאות, אבל זאת לא תרופה - צריך להכניס תיקונים בתזונה. תעשי חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ו"פשתן" - הנושא עלה רבות בפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן