פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20552 הודעות
16843 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

07/04/2011 | 12:01 | מאת: סיגל

אני בדרך כלל משתמשת ב- ויטמינים הכמוסות. החודש קיבלתי יחד עם מגזין מטה חוברת על סדרה חדשה של מוצרים. תוספי תזונה נוזליים ניסיתי את הברזל הוא נהדר!! קל לבליעה נספג הרבה יותר טוב ומקך עלי עם כל הכדורים הנוספים שאני צורכת. כדאי לנסות

07/04/2011 | 12:03 | מאת: סיגל

שכחתי לשאול את מה שרציתי בעצם... האם באמת תוספי תזונה נוזליים עדיפים מהם היתרונות שלהם?

08/04/2011 | 06:24 | מאת: צביקה קורן

סיגל שלום, זאת נראית כמו שאלה "שיווקית" ולכן מחקתי את פרטי הזיהו של החברה. לשאלתך חלק מתוספי התזונה הנוזליים אכן נספגים טוב יותר, אבל זה לא מחויב המציאות הספיגה הטובה ביותר היא כשמקבלים את זה מהפרי או מהירק החי או המבושל. בהצלחה צביקה קורן

06/04/2011 | 23:52 | מאת: זוהר

שלום, הייתי מעוניינת ללמוד תזונה טבעית אך רציתי לברר האם בוגרי המכללות לרפואה משלימה רשאים לתת ייעוץ תזונתי ולהרכיב תפריטים. פרטי החוק קצת לא ברורים בעיניין זה, האם ניתן לטפל תזונתית באנשים כולל כאלו הסובלים ממגבלות בריאותיות או לא. צביקה, שמתי לב שלרוב אתה לא ממליץ על לימודים אלו מכיוון שרוב הבוגרים לא מצליחים לעסוק בתחום. מה כן מומלץ ללמוד למי שמעוניין בתחום. תודה רבה תודה

07/04/2011 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

זוהר שלום אני מרצה במכללה לרפואה משלימה ומכשירה סטודנטים להיות מטפלים במכללת רידמן. המלצתי החמה ללכת ליעוץ. ותהי יותר חכמה. אני כן ממליצה על לימודים אילו , זה בדיוק כמו עורכי דין אם אתה רוצה את תעבוד בתחום וזה נפלא. אתה עוזר לעצמך וגם לאנשים אחרים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/04/2011 | 09:14 | מאת: זוהר

טובה שלום, תודה על תגובתך המהירה. הייתי בפגישת ייעוץ ואכן הלימודים נשמעים מאוד מעניינים. לצערי לא הצלחתי להבין את משמעות החוק החדש ומה השלכותיו על המטפלים בתזונה טבעית. אני מעוניינת בלימודי תזונה טבעית מכיוון שהתחום מעניין אותי מאוד אך איני מעוניינת בתחום טיפולי המגע. אשמח לדעת מה אפשרויותיו של המטפל בתזונה טבעית. תודה

06/04/2011 | 12:42 | מאת: טל

צהרים טובים יש לי עצירות כרונית לאחרונה גיליתי את הכרוב הכבוש בקופסאות שימורים ורציתי לדעת אם הכרוב הכבוש כחלק נכבד בארוחה יכול לסייע בפעילות מעיים תודה

08/04/2011 | 21:15 | מאת: עדי מילר

שלום טל הכרוב הכבוש אכן מסייע לפעילות מעיים אך אני בהחלט לא הייתי ממליצה להפוך זאת לדפוס קבוע כיוון שמכיל כמויות גדולות של נתרן. אני ממליצה כמובן על צריכת מזונות העשירים בסיביים תזונתיים, שתייה מספקת ופעילות גופנית כחלק מהשגרה לשיפור פעילות המעיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

05/04/2011 | 12:54 | מאת: חבצלת

אני מבקשת תגובה להודעה על הסיכונים שבצ'יאה, ועל כך שבאיחוד האירופי היא אסורה לשימוש לבני אדם. תודה

06/04/2011 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

חבצלת שלום, אני לא קראתי את "ההודעה" עליה את מדברת ולא ידוע לי על איסור צריכת צ'יאה. אבדוק ואודיע לך. בכל אופן, לי זה נראה כמו "מלחמה מסחרית" בין המפיצים של מזון בריאות. משווקי הצ'יאה והמרווה המרושתת משמיצים את הפשתן ואת שמן הדגים (בהקשר לתכולת אומגה-3) ובתגובה מגיעות השמצות חוזרות. אני לא מתלהב מהצ'יאה בגלל מחירה הגבוה וכבר כתבתי על כך מספר פעמים בפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן

את העלים, לאחר ניקוי הקוצים.

שלום רב, אני לא מכיר את הצמח הזה ולכן לא עניתי על שאלתך הראשונה. בעקרון, קוצים מרים כמו ארטישוק וגדילן מומלצים לשימוש ומועילים לכבד. בהצלחה צביקה קורן

05/04/2011 | 11:55 | מאת: המשך ותודה.

מצ"ב קישור : http://cafe.themarker.com/topic/2109911/

04/04/2011 | 20:29 | מאת: גיא

שלום, האם מוצרי טבעול הם בריאים? או לפחות חלק מהם והאם הם פתרון לגישה הצמחונית?

05/04/2011 | 11:32 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, לצערי אני לא יכול להמליץ על מוצרי טבעול, למרות שהם מבוססים על חלבון צמחי. מדובר במזון מעובד ומתועש, עשיר מאד בנתרן (מלח) וחלקו מטוגן בשמן. בהצלחה צביקה קורן

06/04/2011 | 14:03 | מאת: צמחונית ותיקה

תרשה לי לחלוק על דעתך, בתור צמחונית אני נעזרת במוצרי טבעול לגוון את התזונה שלי. הדיאטנית שלי גם ביקרה במפעל טבעול והתרשמה לטובה מהמוצרים. לגבי טיגון – היא סיפרה שהמוצרים עוברים טיגון קצר מאד (נמדד בשניות) וממשיכים אפיה בתנור ועם זאת יש מוצרים שמכילים רק 5% שומן. מה עוד שהמוצרים ללא שומן טראנס ומכילים מעט מאוד שומן רווי. לגבי הנתרן – חשוב להיות מודעים לכמות הנתרן שאוכלים אך צריך לזכור שנתרן מעניק טעם. אם מזון לא טעים, לא נאכל אותו. מה עוד שמוצרי טבעול מכילים חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים שלפעמים חסרים בתזונה צמחונית.

04/04/2011 | 19:25 | מאת: איילת

בני בן חצי שנה, אני מניקה, כשהעליתי את מינון הברזל והתחלתי בהדרגתיות בנית שתי ארוחות ביום (פירות + ירוקות ועוף) החלו לסבול מעצירות. לאחר מספר ימים של הפסקת הברזל ומתן שמן קנולה השתחררה הסתימה. שאלתי: 1. איך רצוי לתת את הברזל (למשל, אם אוכל מסוים, בזמן מסוים ביום וכדומה). 2. איזה סוג ברזל עדין יותר ניתן לתת, במקום פריפול 3. תודה נ.ב. מדובר בילד גדול, שוקל כיום כתשע קילו. בעבר לא סבל מעצירות, נהפכו מערכת העיכול שלו עבדה מצויין, פעמיים ביום בשעות הבוקר בשעות קבועות.

05/04/2011 | 11:28 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, את יכולה לתת לו מולסה. מדובר במוצר טבעי, עשיר בברזל ובעל אפקט משלשל עדין. תתחילי עם רבע כפית ואם אין תופעות לוואי, אפשר לתת כפית ביום. לגבי תוסף הברזל, לא כדאי לקחת אותו עם מוצרי חלב. בהצלחה צביקה קורן

האם זה האומגה שמומלץ לקחת ? תודה.

05/04/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

שלום שלום, אם "קיבלת" בחינם, אתה יכול לקחת. אם "קיבלת" ושילמת מאות שקלים, כדאי לבחור מוצר זול יותר המבוסס על שמן דגים או שמן פשתן. בהצלחה צביקה קורן

04/04/2011 | 09:24 | מאת: תגית

סוף שבוע בריא - סדנת ניקוי והתחדשות בטבע:

04/04/2011 | 10:32 | מאת: צביקה קורן

נא להימנע מכך

03/04/2011 | 21:15 | מאת: דנה

אני בת 18 , 1.76 שוקלת סביב ה-65 אפילו יותר... אני אוכלת מאוד מאוד מסודר ולא חורגת אפילו בקלוריה ,יש לי תפריט מסודר של שש ארוחות כולן בריאות וכוללות את אבות המזון (דרך אגב אני לא אוכלת ממתקים, בצקים מטוגנים ואת כל הדברים הלא בריאים). אני עושה פעילות גופנית בדרך כלל שלוש פעמים בשבוע במכון כושר ,האימון כולל פעילות אירובית ופעילות כוח. כל שבוע אני עושה ספורט. בעבר עשיתי דיאטות יויו וכעת הגוף שלי האט את חילוף החומרים באופן דרסטי ונכנס למצב סטרס אני אוכלת מסודר כבר למעלה משנה ועדיין לא יורדת במשקל (לפני הדיאטות אכלתי 2500 על מנת לשמור על משקלי כיום הרבה פחות סביב ה-1500 ולמרות זאת אין שום ירידה ולו קטנה ביותר ). בבקשה עזרו לי ,תנו לי עצה ,כיצד אוכל לרדת במשקל ,אני כל כך מיואשת ואני זקוקה לעצה ,לעזרה ,לטיפ... אני בסך הכול רוצה לרדת סביב החמש קילו ...בבקשה עזרההה :( (יתקבלו גם הצעות לתוספים שיכולים לעזור אם יש כאלו או כל הצעה אחרת שיש לכם)...

04/04/2011 | 10:35 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, משקלך תקין וסביר תמיד יהיו "רק עוד שני קילו" להוריד. נסי להגביר תדירות ומשך הפעילות הגופנית. תוודאי שאת שותה מספיק מים ולא שותה קפה ומשקאות "דיאט". תוסיפי אצות ים לתזונה. בהצלחה צביקה

03/04/2011 | 19:55 | מאת: אורלי

3 כפות פתיתי שיבולת שועל שטופים ומבושלים במים 2 כפיות דבש, מעט קינמון בחלב שקדים. האם המנה מספיק מזינה כארוחת בוקר ואם יש אפשרות לתת גם לפעוטות.

04/04/2011 | 10:31 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, המנה מזינה אם היא משביעה אותך. לי זה נראה מעט מדי לאדם מבוגר. הייתי שם כפית דבש אחת ולא שתים. אפשר לתת לתינוקות מעל גיל שנה. אפשר לשלב פרי בשל ורך כמו: בננה, תות או אגס. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 16:23 | מאת: אמיר

שלום רב, בן 35 עם מחלקת לב ברקע + השמנת יתר. מעוניין לדעת אם יש תועלת בעשיית צום מיצים ל- יומיים בלבד. תודה רבה אמיר

04/04/2011 | 10:28 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, על איזו "תועלת" אתה מדבר? הצום מיועד לניקוי, מנוחה והתנתקות ואת זה ניתן להשיג בשלושה ימים לפחות. הצום לא מיועד להרזייה. באתר שלי תמצא מידע נוסף על צום המיצים. בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 15:34 | מאת: מוריה

שלום רב! אני בעלת שחלות פוליציסטיות ורופאת הפוריות המליצה לי להמעיט בפחמימות (אני בחורה רזה). שאלתי היא מה אפשר לנשנש שכן הצלחתי לוותר על מרבית הלחם במהלך היום וכן על הפחמימות בארוחת הצהריים, אך עדיין חסרים לי דברים בין לבין (בוטנים? קשיו?). תודה!

04/04/2011 | 16:58 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/04/2011 | 16:59 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 15:04 | מאת: שמוליק

שלום רב, מחפש מידע אודות חרשוף בר. 1. האם נקרא במרוקאית : גרנינה ?? 2. האם חרשוף בר מותר לאכילה ?? 3. האם מותר לאכילה בצורה חיה {בשייק} ?? 4. איזה ויטמינים וכ'ו מכיל ? 5. לאיזה ענייני בריאות מועיל ? בתודה מראש ובברכה.

05/04/2011 | 11:25 | מאת: יערה

את עלים לאחר ניקוי הקוצים.

11/04/2020 | 20:46 | מאת: גרנינה

מהי גרנינה? האם זה העלים של הקוציץ סורי? אשמח לדעת.

03/04/2011 | 14:08 | מאת: יפה

האם חלב סויה גורם לגזים עם רעש מאוד גבוה בבטן? ובאם כן מה ניתן לעשות. אשמח מאוד לקבל תשובה

04/04/2011 | 10:20 | מאת: צביקה קורן

יפה שלום, חלב סויה יכול לגרום לגזים, אבל ישנם מזונות נוספים שיכולים לגרום לתופעה. תעשי הפסקה של כמה ימים ותבדקי. תעשי חיפוש בפורום על המילה "גזים" ותמצאי כמה התייחסויות לנושא. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 19:46 | מאת: דנה

שלום מהם ההבדלים בין קווקר שלם לקווקר שבור-טחון? תודה

03/04/2011 | 10:52 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, את מתכוונת כנראה לשיבולת שועל ולא ל"קווקר" שזה מותג מסחרי. שיבולת שועל מקורית נראית כמו חיטה ושעורה ואפשר לבשל אותה ולאכול. פתיתי שיבולת שועל גסים קלים יותר לבישול ולעיכול. אין הבדל גדול בערכים התזונתיים אני ממליץ להימנע ממוצרי שיבולת שועל "אינסטנט" בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 18:30 | מאת: ש

שלום רב, הבנתי ש - שוקו עושה שוק למערכת, מכיוון שקקאו הוא חומר רעיל, הגורם לנזק לכלי הדם, הכבד ועוד. מכיל חומר רעיל הקרוי תאוברומין. השאלה : האם אבקת חרובים כן טובה ?

03/04/2011 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, קקאו מזיק, אבל יש לו כמה יתרונות תיאוברמין זה נגזרת של קפאין והוא דומה לו בתכונות באבקת חרובים אין קפאין וחומרים מזיקים אחרים שנמצאים בשוקולד. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 17:26 | מאת: עידן

צביקה וטובה שלום רב, מבקש את חוות דעתכם לגבי דילמת הפירות. אני שומע הרבה כי פירות זהו מזון טוב וטבעי בתזונת האדם. מצד שני אני יודע כי חשוב להמעיט בצריכת סוכר ופירות מכילים הרבה סוכר. קראתי שאם משלבים פירות במזון אחר (כמו אגוזים) הספיגה של הסוכר איטית יותר וזה דבר חיובי (?). מצד שלישי אני יודע כי פירות מומלץ לצרוך על בטן ריקה, בנפרד ממזון אחר למניעת תסיסה בקיבה. אז כמו שאתם רואים הגעתי למבוי סתום :) אשמח לחוות דעתכם בנושא תודה וכל טוב

03/04/2011 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

עידן שלום, פירות זה מזון טבעי, איכותי ומומלץ. כמו בכל דבר חשוב לא להגזים בכמות. אין צורך להימנע לחלוטין מסוכר, יש לו תפקידים חשובים בתהליכי האנרגיה בגוף. יחד עם סוכר הפירות אתה מקבל ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, אנזימי עיכול ועוד. זה שונה לגמרי מסוכר לבן, או מקמח לבן. כפי שציינת, חשוב לאכול פירות כארוחה נפרדת ולא כקינוח ורצוי לשלב עם שקדים, אגוזים או זרעים טחונים. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 10:54 | מאת: דניאל

שלום יש לי שאלה לגבי תחליף לסיבים תזונתיים בפסח. כל יום בשעות הבוקר אני אוכלת בננה + 2 תפוחים פעמיים ביום סלט סה"כ זה 2 מלפפונים 2 עגבניות ו 2 פלפלים בצבעים שונים ובנוסף 2 פרוסות לחם דגנים שיש בהם 5 גרם סיבים ואחרי הצהריים מעדן אקטיביה+20 גרם של פייבר1 ו 10 גרם ברנפלקס עכשיו אם אני לא אוכלת את כל מה שציינתי ושותה מספיק מים בהתאם 2-2.5 ליטר ליום אין לי יציאות. בעבר הייתי תלויה בטיפות יובסלקס בשביל היציאות וכיום אני עושה הכול על מנת שאמשיך להיכנס כל יום להתפנות ובכך אני אוכלת הרבה סיבים תזונתייים. חג הפסח הולך ומתקרב וכמובן אסור לאכול לחם או קורנפלקס ואני לא יודעת מה לעשות נכנסתי לבעיה כי אני חוששת שלא אוכל להתפנות כל יום אם לא אוכל את הקורנפלקס חשבתי על תחליף לסיבים המצויים בלחם ובקורנפלקס להוסיף בנפייבר לאוכל האם הדבר יעיל? ואם כן מהי הכמות שאני אקח שתחליף את כמות הסיבים התזונתיים בקורנפלקס ובלחם? תודה ויום טוב (:

02/04/2011 | 22:08 | מאת: עדי מילר

שלום דניאל ראשית, כיום מוכרים בשווקים מצות מועשרות בסיבים תזונתיים שבהחלט עשויים לעזור לך. מעבר לכך כדי לסייע לפעילות מעיים מומלץ להעשיר את התפריט בשמנים בריאים כמובן כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וכו'... לא ציינת את גילך אבל בכול אופן הכמות המומלצת של בנפייבר הינה 1 עד 2 כפות ביום מעל גיל 12. חג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 10:53 | מאת: דניאל

היי עדי תודה שענית לי, אני בת 17 לגבי המצות האם הן לא גורמות לעצירות? ואני אוכלת כל יום 2 כפות טחינה לפעמים כף אבוקדו בכריך איך אני אדע מהי הכמות שאני צריכה להוסיף מהבנפייבר שתחליף את כמות הסיבים שיש בקורנפלקס? ועוד שאלה אין הבדל בין הסיבים שיש בבנפייבר לבין אלה שיש בקורנפלקס? הבנתי שיש 2 סוגים של סיבים מסיסים ולא מסיסים ומה שיש בבנפייבר זה לא סיבים כאלה? אחרת למה אומרים שלא צריך לשתות מים עם הוספת הסיבים מהבנפייבר? סליחה על כל השאלות ושוב תודה לך על העזרה (:

אני אחרי הורדה של 40 קג חלא אוכלת לא פירות ולא ירקות טריים ולא בשר מרגישה עייפה הבדיקות מראות חוסר ויטמינים אבל לא יכולה לבלוע כדורים איזה ויטמינים בנוזל שבו אוכל להשלים את החוסר

הלן שלום זו תסמונת נפוצה שלאחר ניתוח הצרת קיבה או קיצור קיבה נוצרים חסרים תזונתיים רבים מאוד במיוחד של ויטמינים כמו ויטמיני B לסוגיהם ובמיוחד B12 וויטמינים נמסים בשומן כמו ויטמין D המלצתי החמה לגשת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה לך תוכנית איך לאכל ואיזה ויטמינים ומינרלים עלייך לקחת כיוון שחסרים גורמים בסופו של דבר להיווצרות של מחלות רבות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני לא בטוח שהגעתי למקום הנון אבל אשמח לעזרה או להפנייה לפורום המתאים. יש לי ידידה שהחליטה להמנע בקמאות מאכילת גלוטן. שאלתי אותה אם היא סובלת מצליאק, והיא ענתה שלא. שאלתי אותה מדוע היא מסרבת לאכול כל מאכל שיש בו גלוטן, והיא ענתה לי שגלוטן זה לא בריא. היא סיפרה לי שהיא שמעה ששאם מערבבים גלוטן עם מים יותא דבק נגרים. קראתי את זה באיזה פירסום בעיתון למכון גמילה. רציתי לשאול אם גלוטן הוא חומר עד כדי כך לא בריא? אני לא מתכוון עבור חוליי צליאק אלא עבור אנשים בריאים. מצד אחד אני מבין שהוא יכול לגרום לתופעות שליליות בשימוש מופרז. אך מצד שני, זהו חומר שהאנושות צורכת כבר 5000 אם לא 10,000 שנה. אם גלוטן הוא כ"כ מזיק, כיצד עדיין חיים בני אדם. אשמח להסברים והבהרות (או להפנייה לפורום המתאים). שבת שלום

02/04/2011 | 07:29 | מאת: טובה בר-שאן

יוני שלום אכן חברתך צודקת אכן אנו משתמשים בחיטה כ5000 אלפים שנה אך לא במינון ובסוגים שיש היום פעם חיטת האם כוסמיןהכילה כמויות קטנות מאוד של גלוטן והאדם אכל קמח מלא כך שריכוז הגלוטן היה נמוך מאוד. היום אנו אוכלים קמח מזוקק עם ריכוז גלוטן גבוה. מעבר לצליאק שלא כל אחד חולה בו לאנשים יש רגישויות רבות לגלוטן כמו מגרנה ,מעי רגיש, דכאון, וסכיזופרניה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/04/2011 | 09:45 | מאת: רבקה

PLAVIX זו תרופה למניעת קרישי דם לסובלים ממחלות לב, ארועים מוחיים (שבץ) , היצרות עורקים וכלי דם. איני מכירה את הרכב התרופה. שאלתי לגבי חולה הנוטלת תרופה כנ"ל: ברצוני לשלב גרעיני צ'יה, גרעיני חרדל-האם יש ניגוד או איסור כלשהו בעת נטילת PLAVIX?

01/04/2011 | 11:55 | מאת: צביקה קורן

רבקה שלום, בנושא זה כדאי לפנות לרופא המטפל, או לפורום רפואי לי לא נראה שיש בעה עם המזונות שציינת. כדאי להגביל שימוש במזונות מדללי דם כמו: שום, בצל, ג'ינג'ר, ושמן דגים. בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 22:18 | מאת: דונה

יש לי בעיה אני בת 16.6 גובהי הוא 170 ושוקלת 117 ק"ג אני כל הזמן מנסה לעשוץ דיאטה לפני שלוש שנים הורדתי 30 קילו אך במשך הזמן עליתי את הכל כרגע כל פעם שאני מתחילה דיאטה אני רוצה שזה יהיה מהר כמו הפעם הקודמת וכשאני רואה שזה לא באותו הקצב אני מתיאשת ומפסיקה בנוסף אני נישקלת כל בוקר וערב ואני מאוד מפחדת לשתות מים כייוון שאני מפחדת לראות עלייה במשקל מן הבוקר לערב והבעיה ה3 שלי היא הארוחות צוהריים הדשנות או היותר מידי "בריאות" אשמח לתשובה

01/04/2011 | 11:53 | מאת: צביקה קורן

דונה שלום, הבעיה שלך לא תיפתר בפורום זה או אחר כדאי שתפני ב ה ק ד ם לתזונאית שתיתן לך הדרכה וליווי, או לקבוצת תמיכה מתמשכת כמו "שומרי משקל" או "דיאט קלאב". מים לא גורמים להשמנה! הם מדכאים תיאבון ועוזרים לאיזון המשקל. בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 10:43 | מאת: אבי

מה הם היתרונות והחסרונות של שימוש במיקרוגל ? תודה אבי

01/04/2011 | 11:49 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, המיקרוגל הוא מכשיר מזיק ומסוכן וכדאי לזרוק אותו מהבית. הוא הורס את המזון ופוגע בערכים התזונתיים שבו בצורה המשפיעה לרעה על תאי הדם. יש הרבה חומר בנושא ברשת האינטרנט להלן שתי דוגמאות: מאמר בעברית: http://www.davidsadeh.com/91435/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C-%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%A7-- מאמר באנגלית: http://www.relfe.com/microwave.html בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 10:01 | מאת: אבי

בוקר טוב אני מעוניין במידע, על דרכים להגדלת כמות הסרוטונין במוח ללא תרופות. תודה ויום טוב אבי

01/04/2011 | 11:42 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, קיימים מזונות שצריכתם עשויה להעלות את רמת הסרוטונין כמו:פחמימות מורכות (אורז מלא, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, לחם מלא, תפוחי אדמה ובטטות, אבוקדו, בננות ועוד. בהצלחה צביקה קורן http://www.starmed.co.il/forum-102/msg-1354022#ixzz1IG7QWBYx

30/03/2011 | 18:53 | מאת: נמצ'ו

שלום, אני בחודש השלישי ונוטלת, גם פוריק היריון, שיש בו 100 מ"ג ברזל וגם פרנטל, שבו יש 6.75 מ"ג ברזל. האם עלי להפסיק עם פוריק היריון? אני עוברת את הצריכה המומלצת, אך כך הנחתה אותי התזונאית. תודה ובברכה, נמצ'ו

31/03/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

נמצ'ו שלום, מדוע את חושב שאני יכול לסתור את דברי התזונאית שמכירה אותך? מציע שתפני לרופא המטפל בנושא זה. בכל מקרה, כדאי שתבדקי שהתזונה שלך מאוזנת ואיכותית ושאת לא מסתמכת רק על "כדורים" כאלה או אחרים. גם בדיקות הדם שתבצעי בקרוב יוכיחו אם את בעודף. אגב, במולסה יש הרבה ברזל זמין ללא תופעות הלוואי של הברזל בכדורים. בהצלחה צביקה קורן

30/03/2011 | 15:43 | מאת: מיה

שלום בבתי הטבע כל תחליפי החלב מכילים חומרים נוספים לא בריאים. האם אתה מכיר מתכון להכנת תחליף חלב (אורז, שיבולת שועל וכו') או אבקת חלב טבעית? תודה

31/03/2011 | 08:42 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. את יכולה לעשות תחליב משקדים או משומשום, או לקחת ממרח "שקדיה" או טחינה גולמית ולעשות "חלב" אם לא תמצאי את "המתכון" תשאלי שוב ואסביר לך בהצלחה צביקה קורן

03/04/2011 | 01:04 | מאת: מעוניינת

30/03/2011 | 13:05 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי שתי שאלות בבקשה. האחת לגבי אומגה שלוש-עד היום השתמשתי בקפסולות של שמן זרעי פשתן פעמיים ביום. נאמר לי ששמן דגים עדיף,אז רציתי לדעת האם נכון ואם כן מה הערכים היותר חשובים ה-EPA או ה-DHA מאחר וישנן חברות שנותנות ערך גבוה של EPA ומאוד נמוך של DHA אך יש חברות שערכים גבוהים לשניהם והם מאוד יקרים.מה חשוב באמת וכמה לקחת ביום למצב נפשי וקוגנטיבי ירוד. שאלה שניה. הייתי אצל נטורופט אחד שאמר לי שבדיקות הדם שלי תקינות ונתן לי צמחי מרפא בטינקטורה. לאחר מכן דרך קופ"ח נטורופט אחר ביקש שלא אגע יותר בסוכרים,שום דבר שעשוי מקמח חיטה רק משיפון או כוסמין.ושאוכל כל יום 100 גרם בשר אדום.-אני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה הכוללת עייפות כרונית ומטפלת גם בתרופות קונבנציונליות. הוא גם אמר שהוא רואה בבדיקות הדם שלי מה שרופא לא רואה וגם מה שנטורופת אחר לא רואה. מה דעתכם?

31/03/2011 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

ליאת שלום, ראשית כדאי שתדעי ש"אומגה-3" זו לא תרופה וחבל שאת מתייחסת אליה ככזאת. מדובר בשמן דגים שמכיל חומצות שומן חיוניות (EPA וDHA ) בריכוזים כאלה או אחרים. עם זאת, ישנם כמה מחקרים שמצאו השפעה חיובית של אומגה-3 על מצבים נפשיים. זה נכון שישנן חברות שמשנות את הריכוזים. אני ממליץ לצרוך מוצר שבו יש שליש DHA ושני שליש EPA. רק השילוב של שתיהן מניב תוצאות טובות בקשר לשאלה השנייה, אני לא ראיתי את בדיקות הדם שלך ולא ראיינתי אותך ולכן קשה לי לקבוע מי צודק. חשוב מאד שיהיה אמון במטפל. אם אין אמון, צריך לחפש מטפל אחר וללכת איתו עד הסוף. האמונה במטפל ובשיטת הטיפול מהווה 50% מההצלחה...!! בהצלחה צביקה קורן

31/03/2011 | 12:08 | מאת: ליאת

שלום שוב, לא ענית לי לגבי כמוסות שמן הפשתן,האם הם תחליף לשמן דגים?כמו כן מה הערכים הרצויים? יש כאלה שהערכים שלהם הם הגבוהים ביותר אז האם זה מה שקובע?או מינון קטן ולקחת פעמיים ביום. בכל מקרה לא ראיתי שיש חלוקה של שני שליש ושליש.אז את השאר לא לקנות? כמו כן לגבי שמן הפשתן.

30/03/2011 | 12:11 | מאת: אלעד

אם אני משאיר את הירקות והפירות בתוך שקיות הניילון במקרר זה בעייתי בגלל בעיית האסטרוגן שמופרש מהשקית? ואם כן איפה היית ממליצה לאכסן את הירקות? כי שמתי לב אם זה נמצא במגירות של הירקות ללא השקית אז זה נשמר פחות זמן להבדיל מהשקית ששומרת על הטריות יותר.. השאלה היא אם זה לא מזיק

31/03/2011 | 08:32 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, השקיות לא מפרישות אסטרוגן. ישנם כימיכלים וחומרי הדברה שיש להם השפעה אסטרוגנית. אתה יכול לנסות לשמור בשקיות נייר, או ללא אריזה, או להמשיך בשקיות. לא כדאי להיות יותר מדי מחמיר ו"אדוק".. בהצלחה צביקה קורן

02/04/2011 | 17:15 | מאת: עודד

גם אני משתדל להמנע מפלסטיק באוכל. אני קונה ירקות ופירות בשקיות בד - זה שומר על הטריות במקרר אפילו יותר מאשר שקיות ניילון - זה בתנאי שהבד עבה. אם יש לך שקיות בד דקות תשתמש בשתיים. ככה גם מרווחים יותר טריות וגם נמנעים מהאסטרוגן של הפלסטיק. הבעיה מתחילה כשאתה קונה בשר - זה כמעט תמיד מגיע בפלסטיק. מה שעדיף לדעתי זה לקנות דגים בקרטון או לאכול ביצים או קטניות. כנ"ל גם מוצרי חלב בפלסטיק - ממליץ לך להמנע. הטסטוסטרון בסכנה :)

30/03/2011 | 09:02 | מאת: סאלי קוריצונר

לאחרונה אני מרגישה שהקיבה שלי מאוד חומצתית.. אני סובלת מצרבות וכל הזמן יש לי דחף לאכול קרח..כנראה בכדי להרגיע.. מה עלי לעשות בכדי לנטרל את חומצתיות היתר

31/03/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

סאלי שלום, את צריכה לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית שיכלול תשאול יסודי והמלצה על תיקונים בתזונה. לא ניתן ואנחנו לא נוהגים לתת ייעוץ אישי בפורום. אם עוד לא התחלת לקחת סותרי חומצה, לא כדאי שתתחילי. בינתיים תשתדלי להימנע מקפאין, סוכרים, מטוגן, עודף מלח, אלכוהול ועישון. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2011 | 17:05 | מאת: שושי

שלום יש לי לחץ דם נמוך כמעט תמיד (בערך 90-60) ואף פעם לא התייחסתי לאזהרות לגבי מלח. אני נוהגת להמליח כל דבר והרבה. יכול להיות שהגוף שלי דורש מלח ואני עושה נכון? או שעלי להגביל את עצמי כי מלח זה לא בריא בלי קשר ללחץ דם? בהזדמנות זו אשמח גם לדעת מה הם הסכנות בלחץ דם נמוך, כי בכל המאמרים אני קוראת רק על המצב ההפוך.... תודה ויום נפלא

28/03/2011 | 21:35 | מאת: ירוק

אם יהיה לך כאבים בפרקים זה בעקבות המלח ז"א המלח גורם לכאבי פרקים אצל אנשים שרגישים למלח

29/03/2011 | 09:40 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, המלח מזיק ומיותר לרוב האנשים. כדי להתקיים צריך רק 1,000 מ"ג (גרם אחד) של נתרן ביממה ואת זה מקבלים מתזונה מאוזנת. אנשים עם לחץ דם נמוך יכולים להוסיף מ ע ט מלח לתפריט, אבל הפתרון ללחץ דם נמוך הוא לא בצריכת מלח או קפאין. לחץ דם נמוך לא מסוכן כמו לחץ דם גבוה ולכן פחות שומעים על כך. אין ממש סכנה בריאותית למעט מקרים קיצוניים ולא נראה לי שאת ביניהם. בהצלחה צביקה קורן

29/03/2011 | 14:40 | מאת: ליאת

שלום שושי, ללחץ דם נמוך הכי מועילה פעילות גופנית קבועה ומעט פירות יבשים.

28/03/2011 | 16:41 | מאת: טובה

האם אכילת ירקות בצורה מופרזת יכולה להסב איזשהו נזק/השמנה? מופרזת הכוונה לקילו או שניים ביום לפחות (בנוסף לפחמימות שומנים ותזונה יומיומית כמובן) תודה

29/03/2011 | 09:42 | מאת: צביקה קורן

טובה שלום, צריכת ירקות חיים לא גורמת להשמנה. עם זאת אין להגזים עם שום מזון. קילו ירקות במהלך היום זה לא מוגזם בעיני ואפילו חיובי. בהצלחה צביקה קורן

28/03/2011 | 04:12 | מאת: לימור

שלום האם ברוקולי מאבד את ערכיו התזונתיים כשמבשלים אותו מעט? האם זה בסדר לאכול פתיתי שיבולת שועל לא מבושלים? (כתוספת לקורנפלקס למשל)

28/03/2011 | 06:12 | מאת: צביקה קורן

לימור שלום, בישול או אידוי של ברוקולי עד חמש דגות לא פוגע בערכו התזונתי כמעט. אפשר לאכול פתיתי שיבולת שועל, אבל רצוי לבשל. מדובר בדגן ודגנים אנחנו נוהגים לבשל. (מלבד "דגני בוקר" שזה מזון פסול בעיני). בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 22:27 | מאת: ליאור

שמעתי כי בדיאטה נטולת גלוטן וסוכר ניתן לאכול ללא הגבלה, בשרים, גבינות, ביצים,פירות, אגוזים וכ'ו. האם נכון הדבר? ואם כן האם לא יכול לגרום להעלאת כולסטרול ושומנים?

28/03/2011 | 06:15 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא שמעתי על כך. אין שום מזון שאפשר לאכול ללא הגבלה. קח בחשבון שגלוטן זה חלבון צמחי ואם אין רגישות מיוחדת, אין סיבה להימנע. מדובר בעוד "אופנה תזונתית". מסוכרים כדאי להימנע בכל מקרה. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 20:19 | מאת: דווה

שלום רב, ברצוני לשאול על תןסף מזון שנקרא מונה וי. המשווקים אומרים כי במונה וי המורכב מ- 18 מיצויים של פירות ונכיל את הרכיבים האנטי מחמצנים הטובים ביותר, ומסייע למגוון רחב של תופעות. האם אתם מכירים תוסף זה והאם הוא באמת כל כך בריא ויעיל. (חוץ מאשר למשווקים...) בתודה, דווה

28/03/2011 | 06:20 | מאת: צביקה קורן

דווה שלום, אני יכול לתת לך רשימה של עוד 15 תוספים, מיצויים וצמחי פלא הנמכרים כיום, שעושים בדיוק אותו דבר ואפילו יותר. חלקם אפילו מגובה במחקרים (מורינגה, מאקה ועוד). כדאי לזכור שאין תחליף לתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת ולשמירה על אורח חיים בריא. לא צריך לרוץ ולבזבז כסף על "תרופות טבעיות", למרות שמילדות הוררגלנו להשתמש בתרופות. אם יש לך עודף כסף אפשר להוציא אותו על כל מיני "להיטים תזונתיים". אגב, לפעמים אם יש יותר מידי רכיבים במוצר (כמו באינטרה למשל) הם סותרים אחד את השני. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 13:15 | מאת: שיר

הייתי היום בחנות טבע בעל החנות אמר לי שבקמח כוסמין יש גלוטן אבל לא פעיל וחולי צליאק יכולים לאכול קמח כוסמין האם זה נכון ?

28/03/2011 | 06:22 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, אני לא יודע מה זה גלוטן לא פעיל. אם קיימת אלרגיה לגלוטן, היא קיימת לכל צורה שהיא. לכן, כדאי לברר קודם להימנעות מדגנים אם אכן קיימת בעיה הדגן הוא מזון בסיסי וחיוני ביותר לבריאות ולאיזון התזונה. בהצלחה צביקה קורן

27/03/2011 | 07:31 | מאת: מרצה

שלום רב! אני נוהגת לתת הרצאות בשעות הערב המאוחרות כשהריכוז והחשיבה שלי אינם במיטבם, בלשון המעטה. אם וכאשר אני שותה קפה לפני העבודה אני צולחת את ההרצאה בצורה אופטימלית. המלים קולחות, אני מוצאת תמיד את המילה הנכונה, החשיבה והריכוז מצויינים וכו'. אלא שקפה דופק לי את השינה לאחר מכן ולכן הורדתי אותו מזמן כאופציה. ניסיתי לאכול פחמימות מורכבות כשעה שעתיים לפני העבודה אלא שאלה מתעכבות אצלי זמן רב בבטן, כמו גם החלבונים וגורמים לי לתחושת כובד, גאזים וכאבי בטן. פחמימות ריקות לעומתם, עושות את העבודה מצויין, המוח מקבל את הסוכר מיד ונמנעים ממני תחושת הכובד והכאב בבטן. אלא שאליה וקוץ בה, כידוע הפחמימות הריקות כמו שהן מזינות את המוח בסוכר מיידי כך הן יורדות במהירות מהדם ולאחריהן תחושת הבלבול אפילו גדולה יותר (קורה כשההרצאה מתארכת או מתעכבת) כמו כן פחמימות ריקות במהירות יתישבו אצלי כצמיגים שומניים בכל מיני מקומות בגוף, מה שאינני רוצה. האם יש לכם טיפים טובים עבורי? סליחה על השאלה הארוכה ותודה על התשובה.

27/03/2011 | 10:27 | מאת: טובה בר-שאן

מרצה שלום 1. חשוב מאוד לנוח בצהרים עם מתאפשר לך, יעזור לריכוז בערב. 2. ארוחות קטנות המכילות ירקות.ודג יתנו לך הרגשה קלילה יותר. 3. לשים בכוס מים שני מזלפים של תמצית הנקראת OLIVE של פרחי באך. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

25/03/2011 | 16:52 | מאת: מירב

שלום לאחרונה אני סובלת מדלקת בדרכי השתן שאיננה מרפה ממני האם ישנה תזונה מומלצת לטיפול ומניעה? תודה

26/03/2011 | 14:51 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, מזונות הגורמים לדלקת: סוכרים, קמח לבן, שומן רווי, שומן מוקשה (מרגרינה), מזון מטוגן מאד. מזונות נוגדי דלקת: ירקות חיים ומבושלים, מיץ ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות, שמן זית, אומגה-3 ועוד. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 23:03 | מאת: מאורי

עברתי ניתוח וכימיוטרפיה מצבי מוגדר כקשה מאוד, אני מבקש כל עזרה אפשרי שיעזור לי להמשיך לחיות, אני מעונין בטיפול טיבעוני ובעצם כל מה שיכול לעזור לי. אני בקשתי מידידה לכתוב כי אין לי ראש לכתוב בעברית, לכן מבקש לקבל תשובה בכתובת שלי: [email protected] בכבוד רב מאורי

25/03/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

מאורי שלום, לא תמצא תשובה לבעייתך הקשה בפורום זה או אחר. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגוריך. אתה יכול לפנות אלי במייל ואכוון אותך למטפלים המתמחים בסרטן [email protected] רפואה שלמה צביקה

24/03/2011 | 12:26 | מאת: ריטה

האם sos spray של ויטלי מתאים לשימוש בחלל הפה? האם הוא יעיל לטיפול בפימפיגוס וולגרי?

25/03/2011 | 11:26 | מאת: צביקה קורן

ריטה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה. כדאי לקרוא את העלון המצורף, או לשאול את הרוקח, או הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 12:11 | מאת: עדי

שלום רב,מזה חודשיים שאובחן אצלי שבר מאמץ במסרק כף הרגל.בצילומים נמצא כי השבר אינו מתאחה,אם כי הכאבים בהטבה.אני סובלת מאוסטופניה ומטופלת כראוי.איזה מזון עשוי להועיל ולעזור לאיחוי השבר ? לתשובתך אודה בתודה עדי

25/03/2011 | 11:29 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני מציע לך להימנע ממזונות מזיקים המפריעים לספיגת סידן בגוף ולצרוך מזונות מועילים לצורך זה. היות והנושא עלה רבות בפורום, אני מציע לבצע חיפוש בפורום על המילה "בריחת סידן, או "סידן", או אוסטיאופורוזיס". בהצלחה ורפואה שלמה צביקה קורן

24/03/2011 | 02:15 | מאת: מאיה

שלום אני מקפידה במשך שנה על תזונה טבעית ורק עכשיו שמתי לב שבמלח שולחני שאני משתמשת יש חומרים משמרים e-500 ועוד איזה שניים שלא זכורים לי. האם זה נורא? מה אתה ממליץ? תודה

25/03/2011 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, החומר הזה נקרא סודיום קרבונט והוא נחשב לא מזיק על ידי הרשויות. חלק מסוגי המלח מולבנים באמצעות כלור ולכן אני מציע לך לצרוך מלח אטלנטי, שהוא אמור להיות ללא תוספים. בכל מקרה כדאי להקטין את כמות הנתרן היומית. בהצלחה צביקה קורן

23/03/2011 | 10:43 | מאת: נילי

שלום רב, יש לי ילד בן שנה ו-9 הסובל מאסטמה של העור. הוא מטופל בכל התכשירים הנכונים ולרוב אני מצליחה לשלוט ולמנוע את התפרצות המחלה. לאחרונה שמתי לב שהוא נמנע מלאכול ביצים (דבר חדש) ושיש לו כל הזמן פריחה מסביב לפה ובסנטר. הייתי מעוניינת להוריד לו מהתפריט את הביצה לתקופה לשם בדיקה. אשמח לדעת מה אני יכולה לתת לו בארוחת ערב במקום ביצה 1. תודה מראש, נילי.

23/03/2011 | 12:07 | מאת: צביקה קורן

נילי שלום, לא כתבת אם הוא אוכל מוצרי חלב, דגים ובשר. כל אחד מאלה מהווה תחליף לביצים. גם שילוב של דגנים מלאים וקיטניות (לדוגמה: מג'דרה) מספק חלבון מלא. כמובן שכדאי להעשיר את התזונה גם בשקדים, אגוזים וזרעים כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

23/03/2011 | 14:03 | מאת: נילי

שלום רב, בני אוכל מוצרי חלב אבל לאחר בדיקה אצל ארגולוג נמצא שהוא אלרגי לבוטנים, שומשום, שקדים ואגוזים. כך שגם את הדברים האלה אני לא יכולה להוסיף לתפריט השבועי שלו. האם דגים או בשר או מוצרי חלב לבדם יכולים להחליף את הביצה. תודה נילי.

22/03/2011 | 17:11 | מאת: רוי

שלום, רציתי לדעת האם טיגון בחמאה או טיגון בשמן קוקוס הוא מזיק מכיוון שידוע ששמן רווי לא מתחמצן בחום אז שאלתי היא עם זה בכל זאת נחשב טיגון לא בריא?

23/03/2011 | 12:04 | מאת: צביקה קורן

רוי שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לטגן את האוכל. אם "חייבים" כדאי לטגן עם שמן שטמפרטורת הרתיחה שלו גבוהה כמו שמן קוקוס או שמן קנולה. בהצלחה צביקה קורן

22/03/2011 | 13:08 | מאת: הייי

שלום צביקה רציתי בבקשה לדעת קצת פרטים על זרעי צ'יה זה נכון מה שכותבים על זה גרעיני צ'יה הם בעלי יתרונות תזונתיים רבים, וטובים במיוחד לבני הגיל השלישי, לילדים ולספורטאים: זאת, בשל אחוז גבוה של חומצות שומן החיוניות לגוף, מקור צמחי מעולה לאומגה 3 , חלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, שפע אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), פיתונטרואנטים (Phytonutrients) ויטמינים ומינראליים, אספקת אנרגיה חשובה לגוף. פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון פי 3 יותר ברזל מתרד פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי פי 6 יותר סידן מחלב פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן יותר חלבונים מסויה

22/03/2011 | 14:03 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אין לי הרבה מה להוסיף, רק כמה הערות: א. בזרעי צ'יה יש הרבה יותר זרחן מסידן, דבר ההופך אותם למקור נחות לספיגת סידן. (זאת טענה שהושמעה בעבר כלפי מוצרי החלב, עד שבדקתי וראיתי שבחלב יש אותה כמות של זרחן כמו סידן). ב. לזרעי פשתן יש ערכים תזוניים דומים ולפעמים אף עולים על זרעי הצ'יה, אך בהיותם "להיט תזונתי", מרשים לעצמם המשווקים לקחת פי שלוש במחיר. אני ממליץ להימנע מ"להיטים תזונתיים" ולצרוך מזון טבעי מגוון ומאוזן. ג. אני מבקש להימנע מהצגת שאלות עם פרסומת סמויה. בהצלחה צביקה קורן

22/03/2011 | 13:01 | מאת: שני

כמה כפיות שבולת שועל וכמה כפיות סובין מותר ביום בסך הכל?אין לזה חסרונות כמו נפיחות בבטן?תודה מראש.

23/03/2011 | 10:27 | מאת: עדי מילר

שלום שני אין הנחיות ספציפיות לגבי צריכת סובין, זה כמובן תלוי בתזונה שלך באופן כללי... ככלל מומלץ לצרוך כ-25-30 גרם סיביים תזונתיים ביום וכידוע, סובין ושבולת שועל עשירים בסיביים תזונתיים. אולי יעזור לך לדעת שכ-3 כפות שבולת שועל שוות ערך למנת פחמימה (לדוגמא פרוסת לחם). לגבי הנפיחות הבטנית שוב זה מאוד אינדיבידואליי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

22/03/2011 | 12:58 | מאת: שרה

בחמאת בוטנים כתוב שקלויה קליה איטת? האם גם מכילה חומרים מסוכנים כמו הבוטנים ולא לאכול אותה? מה עם שאר הפיצוחיפ אגוזים שקדים קשיו,לא מכילים חומרים מסוכנים?הם גדלים אחרת?

22/03/2011 | 14:07 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, משום מה השאלה על בוטנים מסרבת לרדת מהאג'נדה בפורום הזה. באופן עקרוני אנחנו ממליצים לא לאכול אגוזים, שקדים וזרעים קלויים ומלוחים. הקלייה הורסת את השמן הצמחי, האיכותי הנמצא בהם. בוטנים שייכים למשפחה זאת וחמאת בוטנים עשוייה מבוטנים. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 17:29 | מאת: רחל

א.נ. האם ניתן להבין מדבריך שאגוזים/שקדים/בוטנים שאינם קלויים/מלוחים הם כן מזונות מומלצים, מבחינתך? רחל

אני מטופלת שנים בתת תרסיות קשה **לא טעות 300 מיקרוגרם ליום** על פי ייעוץ אנדוקריני מבית חולים כרמל דר' ברדיצ'ב. אם מורידים לי חצי כדור תוך זמן קצר האיזון בבדיקות יורד מיד. שאלתי אילו מזונות ידועים כמעקבים ואו גורמים לתת תרסיות בחסר. אני רוצה לעבוד לחלוטין למזון צמחוני, (כולל טיפול אנדוקרינולוגי כנ"ל בפיקוח רופא, האם יש תחליפים/ או כאלה שיכולים להפחית כדורים ביוד? דגים גורמים לי לרגישות, אצות לא ניסתי מעולם-ולא יודעת איזה לצרוך, ואם מותר,האם יש עוד מזונות/תחליפים אחרים? שרמת היוד תאוזן אצלי? תודה

22/03/2011 | 14:27 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ראשית אני לא בטוח שתוכלי להימנע מהטיפול התרופתי, אבל אולי להוריד מינון. מבחינת התזונה כדאי להוריד מזונות גויטרוגנים (כמו: לפת, חרדל, פולי סויה, מיסו, בוטנים, צנוברים, דוחן, תירס,בטטות), המאטים את פעילות בלוטת התריס. במקביל כדאי להעשיר את התזונה בדגי ים ובאצות העשירות ביוד (כמו: קומבו, ארמה, ואקמה, נורי, היזיקי). תזונה טבעית מאוזנת ומגוונת הכוללת ירקות חיים ומבושלים, אגוזים, דגנים מלאים, קיטניות ועוד עשויה להועיל מאד. ממליץ לך לא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר ולפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

אני רוצה לעשות דיאטה בצמחונות. שאלתי מהו חלבון מלא, מהו חלבון חסר. אם קטניות מכילות חלבון-איזה שילובים לעשות לדיאטה עם ירק פרי, בקטניות או אגוזים, (במקום ביצה בשר לסוגיו). איך מקבלים השלמה למגנזיום -ואבץ למה הם חשובים בגוף תודה על כל תשובה-אני לומדת מתשובותיך הרבה לשיפור הבריאות.

שלום רוב מקורות החלבון מן החי כמו בשר, עופות , דגים, ביצים, גבינות וחלב, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן, הם נקראים חלבון מלא. מכאן שחלב לבדו מכיל חלבון מלא ללא תוספת האגוזים. החלבון מן הצומח (דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים) הוא לרוב אינו מכיל את אחת או יותר מחומצות האמינו החיוניות, ולכן, הוא נקרא חלבון לא מלא. חשוב לציין כי אנו יכולים לשלב שני מקורות לא מלאים של חלבון כדי לקבל חלבון איכותי ומלא. לדוגמא שילוב של דגנים וקטניות. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. המגנזיום נמצא בירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש ועוד. לאבץ תפקיד חשוב בחלוקת תאים, בתהליך הגדילה, בריפוי פצעים, במערכת החיסונית ובשמירה על מאזן חומציות נכון. אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מזה גלוטן ולמה מזיק? מהיא רשימת קטניות בלאה (בלי וכו' בבקשה) מהי חומצה פולית למה חשובה בגוף למה משמש מגנזים בגוף -למי מתאים תודה על כל התשובות-לומדים המון מתשובתייך.

22/03/2011 | 09:06 | מאת: עדי מילר

שלום גלוטן הוא חלבון המצוי בעיקר בדגנים, כחיטה, שעורה, שיפון שיבולת שועל וכוסמין. הגלוטן מזיק אך ורק לאנשים הרגישים (אלרגים) לגלוטן כלומר הוא אינו מזיק לכלל האוכלוסייה. קטניות הן פחמימות העשירות בחלבון וכוללות אפונה, חומוס, עדשים, שעועית, מאש ואזוקי. חומצה פולית שייכת לקבוצת ויטמיני B, היא נמצאת באופן טבעי במזון וכמובן שניתן לקבלת אותה גם בעזרת תוספי מזון. התפקיד המרכזי שלה הוא ביצירה ושמירה על התאים השונים שבגופנו, ולכן חשובה ביותר בתקופת הריון וגדילה. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. כול זה היה כמובן על קצה המזלג... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית