פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אני מעוניינת לדעת בקשר לאומגה 3 מדגים.. אני ומשפחתי לוקחים באופן קבוע כמה שנים .. ואני שומעת שזה לא בריא ומכיל רעלים מהים .ומצד שני כתבות ופירסומים שזה בריא ונחוץ .. אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה לעשות..
אירית שלום אומגה 3 היא חומצת שומן הכרחית לגוף שבלעדיה הגוף לא יכול להתקיים והוא מקבלה רק מהמזון .כאשר אוכלים דג יכולים להצטבר בדג רעלים נוספים אולם כאשר קונים את תוסף המזון האומגה 3 היא נקיה מרעלים למשל כספית מכאן נובע הבלבול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, זה עתה נודע לי שאני בהריון וקניתי חומצה פולית של GNC בעלי שתמיד אוהב להתסכל על המרכיבים באריזה הביא לתשומת ליבי שיש הרבה מרכיבים שאיננו מכירים את שימושם אודה לעזרתכם הרכיבים דיקלרציום פוספט קרוסקרמללוז סודיום חומצה סטארית מגנזיום סטארט המון תודה
שירה שלום המרכיבים הנוספים 1. דיקציום פוספט נותן סידן 2. מגנזיום סטארט מוסיף לך את המינרל מגנזיום שהוא חשוב ביותר לאישה בהריון. המון תודה 3. חומצה בטארית היא חומצת שומן . בהצלחה וההרכה טובה בר- שאן
אז אני מבינה ממך שבטוח לקחת את התוסף? ורק עוד שאלה קטנה מהו ה: קרוסקרמללוז סודיום תודה!
האם מומלץ לאכול בבוקר שזיפים מיובשים במים ואם אין קיבה באותו יום, אז בערב לשתות תה סנה . האם מומלץ לעשות זאת או שצריך לחכות את שיהיה פעילות קיבה בעזרת שזיפים. בתודה מראש
שלום תה סנה הוא חומר משלשל, שבשימוש ממושך יכול לגרום גם להתמכרות ולתופעה של 'מעיים עצלות' ולכן איני ממליצה על שימושו ! יש לחכות עד שתהיה פעילות מעיים בעזרת השזיפים וכמו כן, להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, שתייה מרובה ופעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום, שבת שלום וחג שמח! רציתי לדעת איזה משקל מתאים לגיל שלי? אני יודעת והלכתי לרופאה שלי ולדיאטנית והן אמרו לי שאני במשקל תקין ואיני צריכה לרזות. אבל אני מעוניינת ורוצה. אני יודעת ומרגישה שצריכה לשנות את מבינה הגוף שלי זה אומר הבטן. המבנה שלו. כל כך מעניין אותי לדעת מה המשקל של מלכת היופי שלנו החדשה 2011 אלה רן? אני עכשיו משקל 51 וגובה 53 אני עושה ספורט בכל יום. תוכלי לתת לי תרגילים ודיאטה נכונה בישבילי? מה מותר לאכול ומה אסור? ואיזה תרגילי ספורט? אני רוצה לדעת את דעתך. תודה רבה מקווה שתחזרי אליי בהקדם. תודה וחג שמח ושבת שלום. ואכן היום הייתי בצעדת נשים שנערך בחולון בעיר שבה אני גרה. אתמול עשיתי גולדה 4 קילומטר והיום עם הצעדה אז 5 קילומטר.4 ואיפה אפשר למצוא סיבים תזונתיים? ומה ממולץ לאכול כל יום או פעמיים ביום?
שלום רב, מזה שלושה שבועות גזים במע' עיכול ולחץ בבטן תחתונה, ללא שלשולים. פרוביוטיקה IBS לא הועילה, קרבוסילן ודומיו משפרים קצת נקודתית את מצב הגזים אך לא מועילים בסה"כ בתקופה, שותה חלב ללא לקטוז ממזמן, רופא משפחה בדק בדיקה כללית לאבחן נפיחות אברים פנימיים, בדיקה תקינה. מה אפשר לעשות בתזונה ? תודה,
ארביב שלום חשוב מאוד לשלול בעיות של מערכת עיכול .כמו רגישות לגלוטן, הליקובקטרפילורי, קנדידה או דלקות כמו קרוהן וקוליטיס. בדיקה כללית לא מספיקה אם אכן הכל תקין יתכן שמדובר במעי רגיז ויש לעשות שיפור בתזונה כמו הורדת קמח לבן הורדת מטוגן הורדת סוכרים למיניהם . לפיתרון זמני ניתן לקחת אנזימי עיכול עם האוכל כמו זימקל של נוטרלייף זה מאוד ירגיע את הגזים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום , יש לי שאלה בקשר לשומן הרווי הנמצא בדגים- ידוע לי ששומן רווי מתחמצן בחום, האם זה נכון גם לגבי שומן הדגים, האם בעת חימום הדגים השומן בהם הופך לרעיל? ואם כן אז למה הם נחשבים כל כך עשירים באומגה 3 למרות שזהו כביכול שומן מחומצן? תודה
גיא שלום אומגה 3 רגישה מאוד לאור ולתהליכי חימצון. חימון מזרז את התהליך. טיגון ישיר יפגע ויהרוס את השומן חימום בתנור פחות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, אני חולה בפיברומיאלגיה מעל 3 שנים.בת 41, שוקלת 45.9, כאשר המשקל הנורמלי שלי הוא 48 ק"ג, לא מעשנת ועושה פעילות גופנית מתונה(פחות מחצי שעה כפעמיים-שלוש בשבוע) כמו מתיחות, יוגה, פילאטיס, הידרותרפיה ומעט הליכות. לפני כשנה וחצי היו לי בעיות קשות במערכת העיכול,שכללו התקפי ריפלוקס קשים, שלשולים ועצירויות, הרגשת מזון או אפילו מים "תקועים" בגרון, וירידה במשקל. אולם בבירור מקיף שכלל גאסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לא נמצא דבר והתופעות הקשות של ריפלוקס פחתו מאוד והשלשולים והעצירויות נעלמו. למרות כל זאת, ולמרות בדיקות דם תקינות, אני יורדת במשקל ומתקשה לעלות חזרה, אף כי יש לי תאבון נורמלי ויציאות סדירות ורגילות. תזונאית של קופ"ח המליצה על אבקות קלוריות, אך כשבדקתי את תוכנן, הבנתי שהן עתירות כולסטרול ונתרן- מרכיבים שלא נראו לי בריאים, במיוחד לא לבעלת מעי רגיז כמוני. אני עדין בעלת נטיה לצרבות כל הזמן- למרות שהן הרבה פחות חמורות מבעבר, ולכן אני מקפידה שלא לאכול כל מה שעלול להגביר צרבת, כמו: מטוגן, חריף, חמוץ, גבינות שמנות, בשר אדום, תפוזים, עוגות קם, שמנת, קצפות, גלידות וכו'. מחודש לחודש אני מביטה במראה ורואה שאני מתכווצת, למרות שבעיני הרופאים אני בריאה לגמרי. כאשר אני אוכלת, אפילו ארוחה קלה כמו סלט ירקות עם קינואה למשל, אני תמיד מרגישה שהאוכל תקוע ולא מתעכל, ואני נאלצת לנוח ולעיתים נרדמת לכמה שעות אחרי ארוחת הצהרים, בתחושה של חוסר אונים, שלא לדבר על ארוחה שמכילה ביצה או בשר. יוצא שאני רעבה לא מעט, אבל לא מסוגלת להכניס לגוף הרבה, כי תמיד הארוחה הקודמת עוד לא התעכלה. בתפריט שלי כיום יש לחמים משיפון מלא או כוסמין, דג סלמון, לעיתים רחוקות עוף, מעט ביצים, הרבה ירקות ופירות, אורז לבן ( קשה לי עם האורז החום), פירות יבשים כמו תמרים, אגוזים, גרעיני חמניות, דבש, יוגורט, קוטג', חמאה, טחינה, ואני חוטאת לעיתים בשוקולד ובעוגיות- ולמרות הכל ממשיכה לרזות. מעבר לזה אני דווקא בתקופה חיובית בחיי ואנני נמצאת במתח קשה, להבדיל מתקופות בעברי. אני מאוד מאוד רוצה להעלות לפחות שני ק"ג ומבקשת עצה בריאה כדי לממש זאת. בתודה, פיברואית.
פיברואית שלום כיוון שאת מספרת שיש לך פיברומיאלגיה אני הייתי שולחת אותך למס' בדיקות נוספות כמו למשל בדיקת הליקובקטר פילורי ובדיקת קנדידה שיש לה חלק חשוב במחלה זו וכן לתיאור המצב שאת מתארת. את בדיקת הקנדידה עושים במעבדת שפי בחיפה. עצתי לך אל תסתפקי בעיצות של הפורום גשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית לאחר בדיקת כל הממצאים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום טובה, אני מאוד מעריכה את תשובתך המהירה. יש לי כמה שאלות בנוגע לכך: בעבר, דילגתי על בדיקת ההליקובקטר הפילורי כיוון שנאמר לי שהקולונוסקופיה כבר מכסה את האפשרות הזו, ואם יש חיידק- יראו אותו בבדיקת הקולונוסקופיה. 1.האם זה נכון? 2. ואם אכן יימצא חיידק, האם הטיפול הוא אנטיביוטי,כי אז אם יש קנדידה אז הרי אנטיביוטיקה מחריפה את המצב. 3.הבנתי שבמקרה של קנדידה הטיפול הוא בכמוסות שמן אורגנו במקרה הקל או בחומרים טבעיים אחרים במקרה הקשה, אשר עלולים לגרום ירידה במשקל . התחלתי לקחת כוסות שמן אורגנו בכל מקרה. תוך כמה זמן עלי לראות שיפור? 4.התפריטים המקובלים כנגד קנדידה, הם מלאי איסורים ונראה כאילו לא יוכלו לעזור לי להעלות במשקל. האם תוכלי להמליץ על מזונות שכדאי לי להוסיף לתפריט? 5.אני גרה בתל-אביב. היכן את ממליצה לבדוק הליקובקטר? בתודה, פיברואית.
האם אכילת בטנים לא קלויים מסוכנת לבריאות? האם אין בבוטנים לא קלויים חומר שעלול לסרטן?!!
אני שאלתי שאלה דומה, אך מנומקת ומפורטת, בנדון ב-18.3, ואני עדיין מחכה לתשובה. חג שמח. רותי
רווית שלום בבוטנים יכולים להצטבר אפלטוקסינים שהם רעלני פטריות מאוד מסוכנים שיכולים לגרום לסרטן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, אפלטוקסינים אכן עלולים להתפתח בבוטנים המאוחסנים בתנאי חום ולחות. האם את ממליצה להימנע מאכילת בוטנים הנמכרים בחנויות טבע או בסופרמרקטים? קראתי שאפלטוקסינים עלולים להתפתח גם באגוזי פקאן, מלך, בפיסטוק חלבי, בחלב, בדגנים, בפולי סויה, בתבלינים, ואפילו במרבית סוגי הירקות והפירות. האם את ממליצה להימנע מכל המזונות הנ"ל? אשמח להבהרתך. בברכה, אליהו
האם נטילת אומגה 3 בתור כמוסות סינטטיות הגוף יכול להפיק מזה תועלת באותה מידה שאני יאכל קופסת סרדינים? האם יש סכנה בלקיחת תוספי תזונה כבסיס למשלימי תזונה כגון ויטמין E סידן וסלניום? תודה על ההתייחסות לשתי השאלות
יניב שלום אין ספק שבתזונה הספיגה של הויטמינים טובה יותר ועדיפה. אולם כאשר יש חסרים גדולים והתזונה לא מספקת חשוב לקחת את תוספי מזון אילה. לגבי ויטמין E סידן וסלניום אם אתה בחסר קח תוסף תזונה זה לתקופה מסויימת לפי המלצת התזונאית שלך . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום! שמעתי שמאוד בריא לשתות כל יום כף אחד של שמן זית בבוקר לפני האוכל. רכשתי שמן זית טרי מאוד מדרוזים בצנצנת. האם כדי להתחיל את היום מכף שמן? או בכל צורה אחרת? תודה?
viki שלום אכן כן מצוין המלצה שלי לקחת כוס מים לסחוט לתוכו לימון טרי להוסיף כפית שמן זית מכבישה קרה ולשתות. זו פורמולה נפלאה להתחיל אתה את היום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, אני בת 18 ויש לי בעיית עצירות די מטרידה, במיוחד שאני נמצאת עכשיו בצבא וזה ממש מעיק עליי הכאבי בטן והתווצרות האוכל בקיבה. עד לא מזמן הייתה לי הפרעת אכילה והייתי בולמית והשתמשתי במשלשלים כמו לקסעדין וגם עכשיו מידי פעם אני משתמשת אך הפסקתי עם ההקאות. בכל מקרה אני מודעת לעובדה שהחומרים הללו ממש מזיקים לגוף ובטווח הארוך בעצם מזיקים לקיבה, השאלה שלי היא האם תוכלו להמליץ לי על חומרים טבעיים שבהם אוכל להשתמש בכדי להקל על המועקה שעוברת עליי, בנוסף בין השאר גם יש לי פצעים בפנים שככל הנראה מגיעים גם מבעיית התזונה. למרות שבתקופה האחרונה אני אוכלת בצורה מאוזנת בגלל תנאי הצבא כמובן 3 ארוחות ביום ובכולן אני מקפידה על אכילה של ירקות ומאכלים בריאים, ונמנעת כמעט לחלוטין מלחם לבן, בורקסים למינהם ועוד אוכל רווי שמן ושומן שהצבא אוהב לדחוף לחיילים שלו בארוחות. בנתיים מקריאה באינטרנט ראיתי שמות של מוצרים כמו: סופרלס - טבליות מרוכזות של פירות, כמוסות סיבי פסיליום, שמן זרעי פשתן, מגנזיום ציטראט, משקה אלוורה, שורש שן ארי, חומעה, שומר,פרחי קמומיל וכמו שאפשר לראות הרשימה עוד ארוכה ומבלבלת. אני מחפשת את הדבר הכי פשוט והכי עוזר לטווח הארוך שיכול להיות, ועדיף שיגיע בצורת כדור בכדי שאוכל באמת לצורך אותו בצורה נוחה בצבא. אני ממש אודה ואשמח לקבל תשובה עניינית וחדה, כמו שכבר כתבתי העבר שלי עם אוכל הוא לא הכי מוצלח שיש ואני באמת רוצה לפתור כבר את בעיות האכילה שעוברות עליי למרות שעצירות היא תופעה שכיחה, אבל אני רוצה להרגיש בנוח ולהיות יותר רגועה ובלי כאבי בטן מעיקים. אני אציין עוד הערה אחת חשובה והיא שהבעיה שלי לא נובעת מאיזה תסביך שירותים פסיכולוגי כי לעומת הבנות האחרות אין לי ממש בעיה כרונית עם תנאי השירותים בצבא. שוב תודה, מצפה לתשובה.
SL שלום הסופר לס והסיבי פסיליום יכולים לעזור לך לעצירות בתנאי שתשתי הרבה מיים. לאחר שקראתי את מה שכתבת אני חושבת שאת חייבת ללכת לטיפול ולעזרה ללמד אותך לאכל נכון בלי הקאות , והתקפי זלילה . ברגע שתשני את הרגלי התזונה שלך יעלמו גם הפצעים על הפנים שנוצרים מהצטברות רעלים ותרגישי טוב. אל תסתפקי לעצות מהפורום , ואל תוותרי לעצמך את בחורה צעירה וכל החיים לפנייך גשי לטיפול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום באיזו מטחנה אפשר לטחון גרעיני חמניה, דלעת ופשתן לקמח? במעבד מזון נוצרים גרגירים שהתינוק לא מוכן לאכול... תודה אביגיל
אביגייל שלום במטחנה לתבלינים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום איפה אפשר להשיג? באייס קנה ובנה מצאתי מטחנה לקפה או מעבד בלבד. תודה אביגיל
שלום רב, האם מישהו מכיר דיאטנית טבעונית באזור הצפון (קריות/חיפה/עמק יזרעאל)? תודה רבה.
ג'ימבה -28 שלום דיאטנית טבעונית בחיפה שמה ליאה לשם טלפון 0527586432 בברכה וחג פורים שמח טובה בר- שאן
חג שמח גם לך.
שלום. יש מסביב לביתי מאות דונמים של שיבולת שועל. האם למיץ עשב שיבולת שועל יש השפעות כל כך מדהימות לטובה על הגוף? לפי מה שהבנתי, לכל מיצי הדגנים יש השפעה כזאת כמו מיץ עשב חיטה, או שאני טועה? האם דרוש גובה מסויים לעשב, או שזה לא משנה? משתמשים רק בעשב או גם בעמוד הראשי של השיבולת? תודה.
מצטער על הוספת תגובה, ולא רשימתה בהודעה אחת. הבנתי שבעשב שיבולת השועל כנראה יש חומרים הנקראים פיטו-אסטרוגנים שפועלים כמו אופן האסטרוגן. האם הכמויות שיש שם מסוכנות לגוף בצריכה של כוס 150 מ"ל עשב חיטה ביום?
רון שלום אכן כן גם למיץ עשב שעורה יש השפעות מדהימות על הגוף בדומה לעשב שעורה. 1. חשוב שהנבט יהיה אורגני. 2. הנבט צריך להגיע עד גובה של 15 סמ' ואז מוציאים ממנו את המיץ .במצב הזה כמות האנזימים והחומרים טרפויטים אופטימלית 3. משתמשים רק בעשב 4. בברכת חג פורים שמח טובה בר- שאן
שלום לך אפשר לשאול איפה נמצאים מאות הדונמים האלה? האם מישהו יכול ללקט כמה עשבים?
שלום צביקה, רציתי לדעת האם וניל אמיתי בכמות קטנה הוא בריא והאם בזמן בישול הוא מאבד מערכו תודה
גיא שלום אכן כן הוא בריא ונותן את הארומה האופיינית למזון . בישול ארוך בטמפרטורה גבוהה מאוד מאוד לאורך זמן יוריד קצת מערכו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, קראתי בפורום זה שיש בבוטנים חומר לא בריא. מאחר שאני אוהבת בוטנים, אני מבקשת לוודא טענה זו - על מה היא מבוססת? והאם ניתן לקרוא על זה בכתב עת רציני? אשמח לתשובה. רותי
רותי שלום 1. בבוטנים יש חלבונים היכולים לגרום לאלרגיה מאוד חריפה עד כדי שוק אנפילקטי ומוות . 2. כיוון שהבוטנים מתפתחים מתחת לאדמה יכול לחדור לתוכם רעל פטריות הנקרא אפלטוקסין הגורם למחלות קשות בניהם סרטן. לכן יש הימנעות מאכילתו למרות הערכים הטובים שלו. את יכולה להיכנס בגוגל לויקיפדיה ולקרוא עליו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
טובה שלום, האם לא הגזמת? בדקתי, כהצעתך, את המושג בויקיפדיה, ולא מצאתי שם זכר לסעיף 2 בתשובתך. מה שכן כתוב שם בעניין ה"סיכון" באכילת בוטנים מנוסח בזהירות ובהסתייגות רבה: "ישנם אנשים (מן הסתם יחידי סגולה) הסובלים מאלרגיה חריפה לבוטנים. במקרים קיצוניים (מן הסתם, נדירים מאוד) אכילת בוטן עלולה להוביל לתגובה קשה ואף למוות." מאידך, ולעומת זאת, כתוב שם המשפט הבא: "הם מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים." כמו כן, באתר המציג מדד דלקתיות, כתוב שבוטנים הם דווקא בעלי ערך אנטי-דלקתי ממש. אגב, יש גם אנשים המתים מאכילת אגוזים (נחנקים). אז זו סיבה להימנע גם מאכילתם? כמובן שלא. אם כן, הכצעקתה? מי שאכלו (כמוני, למשל) בוטנים שנים רבות, ולא מתו או נפגעו מאכילתם, ורק נהנו ממנה - האם היית ממליצה להם להימנע מאכילתם (או מאכילת חמאת בוטנים)? חג שמח. רותי
אני בן 21 כרגע חייל בצבא הגובה שלי הוא 170 ואני שוקל 58-60 קילו אני צריך לעלות במשקל עוד כ7 -8 קילו אני מתאמן שלש פעמים בשבוע יום כן יום לא ואין לי אפשרות להכנס כרגע לחדר כושר אני מתאמן בבית אני רוצה לדעת אם יש תזונאי שיוכל לכוון אותי לבניית תוכנית תזונה שתועיל לי לעליה במשקל אציין שאני אוכל די טוב הבעיה היא שיוצאת לי כרס קטנה ואני רוצה לראות תואצות במשקל ובאימון מה עלי לעשות תודה רבה רבה
ניסים שלום הינך מוזמן תהתיעץ איתי או עם צביקה שנינו תזונאים . לגבי אופן האכילה ועליה במשקל בצורה תקינה ובריאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ניסים שלום הינך מוזמן תהתיעץ איתי או עם צביקה שנינו תזונאים . לגבי אופן האכילה ועליה במשקל בצורה תקינה ובריאה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם כבד בקר יותר טוב מכבד העוף בגלל שיש בו פחות אנטביוטיקה?
אלעד שלום אנו בפורום זה לא ממליצים כלל על אכילת בשר ובטח לא כבד לא של עוף ולא של בקר.ולא רק בגלל האנטיביוטיקה אלא גם בגלל הצטברות של רעלים באיבר זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מה תחליף לבניפיבר כי המוצר יקר? כמה סובין וכמה שבולת שועל מותר לצרוף ביום? מדוע אומרים שיש לבשל כמה דקות שבולת שועל?האם אפשר לשים ביוגוגרט בלי לבשל?מה זה קואור טחון ?אותו גם צריך לבשל? תודה רבה מראש.
שלום שני איני מכירה תחליף לבנייפר, את יכולה לבדוק זאת בבתי המרקחת. צריכת הסיבים המומלצת הינה כ-25-30 גרם ביום. לא חובה לבשל קוואקר את יכולה לאכול איך שיותר נוח וטעים לך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום רב, קראתי את הכתבה באתר של טיפת חלב http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=226 ויש לי כמה שאלות לגביה. האם באמת אפשר להשתמש באופציות אלה במקום ת"מל קנוי? מאיזה גיל אפשר להתחיל לתת לתינוק את סוגי החלב האלו? באיזה סוגי ממתיקים אפשר להשתמש? ובאיזה פרופורציות להשתמש? ובקיצור אשמח לשמוע דיעות על אופציה זו. תודה=)
לנה שלום, כבר ביקשתי כמה פעמים לא לשלוח אותי לקרוא כתבות באינטרנט. זמני קצר ויקר. אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות. בהצלחה צביקה קורן
שאלתי היא לגבי תחליפי חלב טבעיים. אשמח אם תוכל לפרט לי עליהם,ולענות על השאלות ששאלתי,כיוון שבכתבה לא הבנתי כמה דברים.
באילו דגים בקופסאות שימורים יש אומגה 3?מקרל,טונה. באילו דגים חיים יש הכי הרבה אומגה 3?שמעתי שבסלמון נורווגי.באילו אין עצמות?עדיף טונה בשמן קנולה ושמן זית מסויה?או בכלל עדיף טונה במים?האם ברבוניה מכיל אומגה 3? תודה מראש.
שני שלום, בכל דגי הים יש אומגה-3, בעיקר בשמנים שבינהם, כמו סלמון. גם בדגים בשימורים יש, אבל כ"בונוס" את מקבלת גם חומר משמר, הרבה מלח, שמן זול ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה. תאכלי מגוון של דגים ואל "תתקעי" עם הדג "הכי טוב". בהצלחה צביקה קורן
הבן שלי (8) סובל אטופיק דרמטיטיס חמורה ומאמפטיגו. פנינו לטיפול אצל רפלקסולוג שטען שעליו להמנע ממוצרי חלב ולהקטין את צריכת הקמח הלבן והסוכר. לטענתו מוצרי חלב מונעים ספיגת סידן. אני עדין מאמינה שמוצרי חלב נחוצים לבנית עצמות ושיניים. האם ידוע על קשר בין מוצרי חלב ואטופיק דרמטיטיס? האם אכן מוצרי חלב פוגעים בספיגת סידן? תודה רבה
לאימא המודאגת שלום, אני מסכים עם הרפלקסולוג לגבי קמח לבן וסוכר לבן, שמהם כדאי להימנע לחלוטין. לגבי מוצרי חלב, חבל שהוא לא הסביר לך איך החלב מונע ספיגת סידן... (הטענה של עודף זרחן היא מופרכת ולא נכונה). אני לא מקבל את הטענה הזאת. עם זאת החלב הוא אלרגן מוביל ויתכן שיש קשר גם לבעיה של בנך. אני מציע להימנע מחלב למשך חודש ואם יש שיפור, להמשיך. אם זה לא משפיע, כדאי להמשיך עם יוגורט עיזים ומעט גבינות עיזים. כדאי להימנע מ"מעדנים" שעמוסים בצבעי מאכל וסוכרים, שגם הם גורמים לאלרגיות. בזמן הפסקת מוצרי חלב תוודאי שהוא מקבל מספיק סידן מטחינה, אגוזים, שקדים זרעים טחונים, חלב אורס, שיבולת שועל וכד'. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, לא עולה בידי להוסיף תגובה בשרשרת בהמשך לפנייתי מ-9.3 (המחשב "מסרב" לשלוח את תגובתי), אשר על כן אני פונה כאן בהוספת הודעה חדשה. אודה לך מאוד על תשובה לשאלתי בנדון מהתאריך הנ"ל. ערב טוב. אליהו
אליהו שלום, יש בבוטנים הטריים חומר שאינו בריא. (אני לא זוכר את שמו ואת פעולתו) לכן מומלץ לקלות בוטנים ובכך לנטרל את פעולת החומר הזה. הקלייה מקלקלת את השמן הטבעי. לכן אני ממליץ לצרוך אגוזים אחרים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , אני יודעת ששמן פשתן לא מומלץ מאחר הוא נוטה להתחמצן , שמעתי על מוצר שמוכר את השמן בקפסולות ע"מ למנוע את החמצון האם כך הדבר? בתושה מראש...
מיכל שלום, א. זה נכון, אבל גם השמן בקפסולות עלול להתקלקל... כדאי לקנות שמן המוחזק במקרר ולשמור אותו במקרר. הדרך הטובה ביותר לצרוך שמן פשתן היא על ידי טחינת הזרעים ואכילתם תוך 20 דקות בהצלחה צביקה קורן
יצא מאוד נמוך 31.90 האם זה אומר משהוא ואם כן מה עליי לעשות תודה ויום נפלא
מורן שלום, אחד האמצעים היעילים הוא פעילות גופנית סדירה ונמרצת. חשוב שהתזונה שלך תהיה טבעית, איכותית ונטולת רעלים. שמן זית, אומגה-3, ותוסף B3 עשויים להועיל. יש הממליצים על יין אדום. בהצלחה צביקה קורן
לאחר שהתוודתי לתכונות שמן הקוקוס, בשיפור הזכרון, רציתי לדעת מתי אסור לצרוך את השמן? (אדם החולה במחלת לב, פרקים, בלוטת מגן, הסתעפויות במעיים, קרישיות יתר בדם ועוד). האם יש תרופות שאנשים נוטלים, שאסור יחד איתם לצרוך את שמן הקוקוס. בנוסף, איזה שמן קוקוס מומלץ לצרוך ? מוקשה או לא מוקשה. תודה פנינה
פנינה שלום, אני לא יודע על איסורים בלקיחת שמן קוקוס. מדובר במזון ולא בתרופה. אני ממליץ לקחת שמן טבעי, אורגני (קשה בחורף ורך בקייץ) ולא מעובד (נוזלי). הערה: אני לא מתלהב מ"להיטים תזונתיים" שכובשים את התקשורת והציבור (כמו: קינואה, זרעי צ'יאה, קוקוס וכד'). התזונה צריכה להיות מאוזנת ומגוונת ויכולה לכלול גם את המוצרים האלה. חומוס למשל זה מזון מעולה ואף אחד לא סוגד לו. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני בת 49 ורוצה להרות מתרומת בצית. המדקרת {דיקור סיני} הציעה לי פורמולת צמחים סיניים - לקליטה להריון ושמירה על ההריון. אני מאוד מתלבטת ... דעתך חשובה לי מאוד. בתודה.
שרה שלום, הדעה שלי שלילית לרעיון של הריון בגיל כל כך מבוגר. אבל אני מניח שלא זאת השאלה שלך. לגבי הפורמולה של הצמחים, אין לי אפשרות לחוות דעה מבלי לדעת מהם הצמחים המרכיבים את הפורמולה. בכל מקרה שום פורמולה, או "תרופה טבעית" לא יכולה להחליף תזונה טבעית, איכותית, מגוונת ונטולת רעלים. אם את מתכוונת "ללכת" על זה, אני מציע לך להימנע מיידית מקפאין, אלכוהול, עישון, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, שומנים מוקשים (מרגרינה) ועודף נתרן. פרטים נוספים תמצאי בפרק המאמרים באתר שלי כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה ולא להסתפק ב"פורמולות" ובדיקור. בהצלחה צביקה קורן
נכון, זה לא אידאלי לגוף מבוגר וגם לא לילד. אבל, מה האלטרנטיבה ? לחיות בודדה כ - כלב/ה ??? גם הרופאים לא המליצו לי. אבל, יש את הרופאים ויש את בורא עולם !!!!! עברתי מזמן לתזונה טבעית. תודה.
שלום. עברתי לתזונה טבעית מהיום. קניתי את כל הפירות ירקות דגנים וקטניות . לפי חיפושים באינטרנט, הבנתי שאפשר להכין מתכונים לוהטים שטעימים פי כמה וכמה מהזבל (סליחה, אוכל) הרגיל מן החי. הבעיה שזה כרוך בבישול והחום הורס את כל הויטמינים מינרלים ואנזימים שיש במזון הטבעי. טעם טוב יתקבל, אבל חוץ מחלבונים פחמימות לא ישאר שום דבר. האם נגזר עליי לאכול אוכל "קר" טרי ולא טעים כל ימי חיי על פי בחירתי או שכדי לקבל טעם טוב כן אצטרך לבשל ולוותר על איבוד הערך הויטמיני, למרות שמחסור לא יהיה כי אני אוכל גם פירות טרי. או שיש מתכונים קרים טעימים מאוד? תודה.
רון שלום, חבל שעשית שינוי כל כך משמעותי (ומבורך) בתזונה שלך ללא קבלת ייעוץ והדרכה. יש לך חוסר הבנה בסיסי בנושא... מינרלים לא נהרסים בבישול וגם חלק מהויטמינים נשארים. אני מציע לך לפנות בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בספרים, מאמרים באינטרנט ועצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
הי צביקה רציתי לדעת חוות דעת ממך בני חזר כרגע מטיול במזרח והוא הביא איתו מין צימוקים קטנים כאלה בצבע אדום הוא אומר שקוראים לזה גוג' וזה להיט בחו'ל ושזה בריא אז רציתי חוות דעת ממך לגבי העניין...
שלום רב, הגרגרים האלה נמצאים כבר גם בארץ. אני כולל אותם ברשימה הארוכה של "תרופות טבעיות" שחלק מהאנשים לוקח אותם במקום לעשות תיקונים רציניים בתזונה. יש עוד הרבה מוצרים דומים בארץ, שלא אפרט כדי לא לתת פירסום. כדאי לזכור שאין תחליף לתזונה טבעית, איכותית ומגוונת. מי שרוצה לבזבז את כספו שיקנה את המוצרים האלה. בהצלחה צביקה קורן
שלום רציתי לדעת אם זרעי פשתן טובים ליציאות אמרו לי לחמם במחבת עד שהם קצת נפתחים והאם זה משמין תודה
קרוליין שלום, אני לא ממליץ לחמם זרעים, שקדים ואגוזים. החימום הורס את השמן האיכותי שבהם. כדאי לטחון ולאכול 1-2 כפות ביום. זרעי פשתן עוזרים ליציאות, אבל זאת לא תרופה - צריך להכניס תיקונים בתזונה. תעשי חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ו"פשתן" - הנושא עלה רבות בפורום הזה. בהצלחה צביקה קורן
אני בת 49 רגישה ללקטוז, אני חוששת שחסר לי סידן, יש לי בדיקת צפיפות עצם בעוד כשבועים ואני שואלת האם זה תקין לקבל את הסידן אך ורק מגבינה צהובה 9% שזאת הגבינה היחידה שאני מעכלת. האם יש מקורות נוספים לסידן? ומה הם.
יפעת שלום, לא כתבת כמה גבינה את אוכלת. בתיאוריה זצריך לקבל 1,200 מ"ג ביום, אבל בעניין ספיגת הסידן חשוב להימנע ממזונות וחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו. לדוגמה: במים שאמחנו שותים יש הרבה סידן... וגם בירקות, שקדים ואגוזים. השאלה עלה רבות בפורום תעשי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן", או שתקראי תקציר הרצאה בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר.
A. נאמר לי לא לקחת תוסף של ויטמין D אלא לקבל אותו אך ורק מהמזון. איזה מזון? B. סידן , כוס חלב בבוקר, חצי קופסת קוטג' בארוחת ערב וכוס חלב לפני שינה, מספיק בשביל לקבל את כמות הסידן ?
ש שלום, א. לא ברור לי מדוע נאמר לך (ומי אמר) לא לקחת ויטמין D , כאשר רוב האוכלוסיה נמצאת כיום בחוסר והיום כבר יודעים כמה חשוב לקחת תוסף. בכל אופן ויטמין D נמצא בשומן וברקמות של חלבון מהחי ובמיוחד בדגים. כמובן שגם חשיפה לשמש מספקת ויטמין D. ב. בתיאוריה זה מספיק, אבל בעניין הסידן חשוב להימנע ממזונות וחומרים ש"זורקים " סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו. השאלה עלה רבות בפורום תעשי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן", או שתקראי תקציר הרצאה בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. (נראה לי שחסר לך הרבה מידע בנושא) בהצלחה צביקה קורן
כנס לקישורים http://www.doctors.co.il/forum-277/message-161316#message-161316 במיוחד תשובה אחרונה ____________ http://www.doctors.co.il/forum-277/message-147629#message-147629 תשובה 4 _____________ http://www.doctors.co.il/forum-277/message-122268#message-122268 "צריך תזונה מאוזנת"
היי צביקה רציתי בבקשה לדעת איזה חלב הכי מתקרב בערכים שלו לחלב פרה כי לפי ההמלצות שלך לא כול כך מומלץ חלב פרה..
היי היי, חלב עיזים וחלב באפלו קלים יותר לעיכול. אם חפצת ב"חלב" מהצומח, אפשר לשתות חלב אורז, שבולת שועל, סויה, או להכין תחליב שקדים, אגוזים או שומשום. בהצלחה צביקה קורן
שלום יש לי תינוק בן 18 חודשים שצריך לעלות במשקל. אני נותנת לו שילוב של חמאת בוטנים וחמאת שקדים. האם יש עדיפות לסוג אחד מהם? מה ההבדלים בינהם? נראה שיש הבדל בהרכב השומנים, האם זה משמעותי לתינוק? תודה רבה
נטע שלום, ראשית צריך להבדיל בין שקדים ואגוזים... חמאת אגוזים (כמו פקאן, ברזיל, מלך, קאשיו, אילסר, פיסטוק וכד') עשויה בד"כ מאגוזים לא קלויים חמאת שקדים עדיפה מכיוון שיש בה יותר חלבון מאשר שומן. חמאת בוטנים לא מומלצת בעיני מכיוון שבוטנים חייבים לקלות וזה פוגע באיכות השמן. לסיכום, אני מציע לך להשתמש בחמאת שקדים או אגוזים לא קלויים. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, דבריך נראים לי מאוד הגיוניים, אך דבר אחד לא ברור לי: מדוע בוטנים "חייבים" (!) לקלות? אי אפשר לעשות חמאת בוטנים ללא קלייתם, כמו מאגוזים ומשקדים? מדוע? אנא הבהר. תודה. אליהו
בהמשך לשאלתי- אני מבינה את ההסבר שלך על צריכת שמן (שמן זית, אגוזים) במימון, אבל שאלתי מתייחסת לספיגת ויטמינים של ירקות. האם אז צריך? או שאפשר שהגוף יפרק במצב זה שומן שישנו בגוף?
לי שלום, הגוף לא "מפרק" שומנים כדי לספוג ויטמינים מסיסים בשמן באופן טבעי תמיד יש מעט שומן במעיים וזה עוזר לספיגה. עם זאת, כפי שטובה ציינה, חשוב מאד לצרוך שמן עם ירקות כתומים כדי לעזור בספיגה ובתהליך ההרזייה. השומן האיכותי הוא אחד מאבות המזון החיוניים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב ברצוני לספר לך על משהו שמאוד מדאיג אותי בזמן האחרון בני הוא בחור כבן 23 ולאחרונה הוא נכנס לעבוד בקיבוץ יד מורדכי כבר חצי שנה שהוא לא מפסיק לאכול דבש אני מאוד מודאגת מזה הוא אוכל כמעט חצי קילו דבש ביום בהכול הוא שם דבש פשוט בהכול מה עלי לעשות כדי לגרון לו להפסיק..
לאמא שלום, אני ממליץ לא לצרוך יותר מ 2-4 כפיות ביום ואפשר לחיות יפה מאד גם ללא דבש או המתקה כלשהי. בנך ילד גדול ועצמאי. לא נראה לי שאת יכולה לשכנע אותו להפסיק אם אינו רוצה בכך. את יכולה להגיד לו שעודף סוכרים גורם להשמנה, שומנים בדם, החלשת המערכת החיסונית, צרבות, חומציות יתר, בריחת סידן ועוד. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב! קראתי הודעה בפורום מ ה 26/2 לגבי כמות מומלצת לצריכת סיבים תזונתיים ואת ציינת לבחור פחמימות מורכבות ולצערי זה לא אומר לי הרבה באילו מאכלים יש פחמימות מורכבות וכמה מינון רצוי לצרוך ואיך למשל אדע שהן מורכבות או לא? תודה דוד
שלום דוד הפחמימות, אב מזון חשוב בתצרוכת היומית שלנו, נחלקות לשני סוגים: פחמימות מורכבות ופחמימות פשוטות. ככלל, הפחמימה הופכת בגוף לגלוקוזה, סוכר, שהוא מקור האנרגיה העיקרי לגוף. הסוג העיקרי של הפחמימות המורכבות הוא העמילן, המצוי בעיקר בלחם, קמח, אורז, תירס, סולת, תפוחי-אדמה וקטניות. כדי שהעמילן יוכל להתעכל, הגוף מפרק אותו לסוכרים פשוטים. לכן, עיכול העמילן הוא תהליך ממושך ואיטי, מה שמוביל לתחושת שובע לזמן ממושך יותר. עדיפות תמיד לאכול "מלא": לחם מלא או אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה וכו', כי אלה מכילים יותר סיבים. הסיבים מאיטים את ספיגת הסוכר ולכן כך בעצם תחושת השובע נמשכת לאורך זמן עוד יותר ממושך. עמילנים בתוספת סיבים נמצאים בירקות, דגנים, בקטניות, באורז מלא, בגריסים, בכוסמת, בשיבולת שועל ועוד. פחמימות פשוטות הן אותם הסוכרים שדבש, ריבה, שוקולד, סוכריות, פירות וכו'. אילו פחמימות שנספגות במעיים במהירות, ולכן הן גם מעלות מיד את רמת הסוכר בדם ומעוררות לאחר זמן קצר שוב את תחושת הרעב. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר ברורים בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
מה הכמות? תודה מראש
כמות זעומה - לא מספיקה.
ב"מנתה" כתבו שריוויון מכיל 50 מק"ג של B12 לעומת 0.5 מק"ג בביצה. האם ניתן לקבל רשימת מצרכים מומלצים לקבלת הויטמין. תודה מראש
שלום רב! אני בן 33. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם כלליות. נמצא שרמת ה-alt היא 44, רציתי לשאול מדוע זה גבוה מעט מעל הנורמה? האם זה צריך להדאיג? על מה זה מצביע מבחינת התזונה שלי? שאר הבדיקות בסדר, אם כי רמת הכולסטרול הטוב יחסית נמוכה. אשמח לתשובתכם.
מני שלום, 44 זה ערך קצת גבוה, מעבר לגבול העליון, כפי שוודאי ראית בדף תוצאות הבדיקה. זה יכול להיות מקרי, או לנבוע בתרופות, תזונה לקויה, בעיה בתפקוד הכבד, דלקת ועוד. כדאי שתתייעץ עם הרופא המטפל ובמקביל תפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ותשקול ביצוע "ניקוי גוף" באמצעות צום מיצים קצר. בהצלחה צביקה קורן
האם לזרוך זרעי ציה שלמים או לטחון?האם עדיף להשרות קודם במים?כל הזרעים שטוחנים שומשום פשתן ציה אפשר לשמור במקרר שבועיים שלושה או חייבים בפריזר? על זרעי צ'יה נכתב שמכילים רעלים ופיטואסטרוגנים,נמכרים בחו"ל בחנויות טבע.האם יכולים להזיק,כי קראתי עליהם דברים טובים.תודה רבה.
שירה שלום, האם לזרוך זרעי ציה שלמים או לטחון? - רצוי לטחון, אבל אפשר גם לצרוך זרעים שלמים. האם עדיף להשרות קודם במים? - חיובי כל הזרעים שטוחנים שומשום פשתן ציה אפשר לשמור במקרר שבועיים שלושה או חייבים בפריזר? - אפשר במקרר או במקפיא לתקופה ארוכה יותר. על זרעי צ'יה נכתב שמכילים רעלים ופיטואסטרוגנים,נמכרים בחו"ל בחנויות טבע.האם יכולים להזיק,כי קראתי עליהם דברים טובים.תודה רבה. - מדובר במוצר חדש יחסית בשוק ורוב המידע שאת מדבר עליו מקורו ב"עלוני פרסומת" ומאמרים שיווקיים. יש מעט מאד מחקרים על הצ'יה שרובם נעשו על עכברים תרנגולות וחזירים. קחי בחשבון שהמוצר הזה משווק בצורה אגרסיבית וגם נמכר במחיר יקר מאד המניב רווח נאה למשווקים. זרעי פשתן נחקרו הרבה יותר, זולים הרבה יותר והם עדיפים בעיני. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, רשימת הערכים התזונתיים של זרעי צ'יה היא מרשימה ביותר, ואיננה כוללת שום רעלנים. מי כתב שהם מכילים רעלנים, היכן ומתי? זה פורסם בכתב עת מדעי רציני? למה צריך לחקור דווקא מזון זה יותר מאשר מזונות אחרים, המומלצים ושאינם מומלצים בשיטה הטבעונית? אלי
שלום גצביקה / טובה . יש לי שמן רימון ולא השתמשתי איתו בערך כחצי שנה וכשחיפשתי את תג התוקף לא היה -השאלה הנשאלת היא כמה זמןמחזיק שמן הרימון מרגע הפתיחה -תודה שלומי .
שלומי שלום, אני לא יודע ממה מורכב השמן ואילו חומרי שימור הוסיפו לו. מציע שתפנה ליצרן באופן כללי, שמן טבעי מתקלקל אחרי כמה חודשים מרגע הפתיחה. בהצלחה צביקה קורן
שאלה על דייסה לתינוק בן שנה. מה לדעתכם עדיף דייסה מדגנים מלאים ביתית או דייסה מוכנה קנויה אבקת איסטנט בתוספת ויטמינים ומינרלים. אבקש את תשובת שניכם, ומדוע. תודה רבה
טלי שלום אין ספק שעדיף שתכיני לבן שלך דייסה מדגנים מלאים שמכילים בתוכם כבר את בויטמינים ולא צריך להוסיף ויטמינים סינטטים.בדייסות המוכנות האבקות בתהליך הזיקוק והבישול לא נשאר כמעט כלום לכן הם מוסיפים ויטמינים סינתתים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני מתלבטת כי הוא שותה במשך היום חלב שיבולת שועל (בנוסף להנקה ולמעט מזונות אחרים שהוא טועם) אני מזכירה לך הוא בן שנה. אז חשבתי להעשיר לו את החלב שיבולת שועל עם מעט דיסה והדיסה הביתית לא עוברת דרך החור של הבקבוק אלא רק המעובדת. מה את חושבת שעלי לעשות?
היי,יש לי 2 שאלות בקשר לשמן- 1- האם לחם שאחד ממרכביו הוא שמן ונאפה ביחד עם השמן זה כמו טיגון? כי בחמיום השמן מתחמצן 2- האם שמן פשתן נספג בגוף ומה צריך בשביל לשפר את ספיגתו?
אייל שלום, 1. שמן מחומם מאבד מערכו. לכן לחם זה לא מזון איכותי, אבל זהו מזון בסיסי נפוץ מאד. אני לא בטוח שבלחם שמים שמן איכותי. 2. שמן פשתן טרי ולא מקולקל נספג בגוף. השמן רגיש מאד ומתקלקל במהירות ולכן כדאי לאכול פשתן טחון, או לצרוך שמן שנשמר בחנות טבע במקרר. בהצלחה צביקה קורן
אהלן, רציתי לשאול ולברר,האם מבחינה בריאותית אפשרי לאכול ביצה שקפאה והופשרה ? תודה מראש והמשך יום טוב...
א שלום לדעתי לא צריכה להיות בעיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני בן 14 שוקל בערך 72 קילו ואני רוצה את הצורה של השרירים והכל למרות שאני עושה 5 סטים של 12 כפיפות בטן לצדדים ומרגיש את השרירי בטן שהם מפותחים עדיין אין שום צורה משמעותית שאפשר לשים לב אלייה (לא אוכל הרבה אוכל שמזיק הרבה ירקות,אפשר להגיד שאני עושה ספורט אבל לא הרבה ואני במצב בריאותי בסדר)
דן שלום מלבד ירקות אתה צריך לאכל גם חלבונים שיעזרו לבנית שריר. בנוסף לא מספיק כפיפות בטן צריך לעשות מגוון של תפקידים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
הגובה שלי הוא 1.57 מטר אני בת 13 וחצי בכיתה ח' אני שוקלת 43 האם אני צריכה להוריד במשקל?
סיוון היקרה מדד לקביעת המשקל הנכון הוא BMI כלומר המשקל לחלק לגובה בריבוע BMI תקין נע בין 18 ל25 הBMI שלך 17 כלומר את ממש נמצאת בתת משקל את נמצאת בגיל צמיחה ירידה כזאת במשקל יכולה לגרום לאיבוד הווסת לחוסר צמיחה והתפתחות שלך לאישה ואין ספק גם להעצרות הגובה שלך. לכן חשוב מאוד שתאכלי ותאכלי נכון את כל מרכיבי המזון. וכן תעלי במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
השאלה מתייחסת לשתית שמן קוקוב לא לשימוש חיצוני שלום, בהתייעצות בחנות טבע איזה שמן קוקוס לקנות, נאמר לי שמומלץ להשתמש בשמן קוקוס שנקרש שהוא האיכותי והנוזלי אינו בריא. ואכן קניתי צנצנת שמן קוקוס של חברת "אגס" שהוא ממש קרוש בערך כמו חמאה. בתוכנית רדיו ששמעתי אח"כ, נטורפטית הזהירה בדיוק ההיפך, והדגישה שאין להשתמש בשמן הקוקוס הקרוש אלא להקפיד לקנות אך ורק את הנוזלי. אשמח לקבל אינפורמציה על שמן הקוקוס ואיזה סוג הוא האיכותי. אם מותר לכם לתת המלצה על חברה ששמן הקוקוס שלה איכותי ובריא אשמח לקבל. בתודה מראש.
טל שלום, שמן קוקוס הוא שמן רווי ובאופן טבעי הוא מוצק בטמפרטורת החדר. לדעתי שמן קוקוס נוזלי עבר מניפולציה כלשהי (כימית או אחרת) ולכן אני ממליץ להשתמש בשמן המוקשה (רצוי שיהיה אורגני). הנושא מתחיל להיכנס לתודעה הציבורית ואני בטוח שבקרוב מאד יהיה לנו מידע נוסף, המבוסס מחקרית על תועלות שמן הקוקוס. בהצלחה צביקה קורן
שלום לכם רציתי בבקשה לדעת איך מיתפטרים מימצב שייש טפילים במעיים מימה הם נוצרים ולאיזה תופעות הם גורמים תודה
מוטי שלום טפילים מגיעים עם התזונה שלנו ,השתיה, וידים לא נקיות לאחר שרותים. טפילים יכולים לגרום לתופעות רבות מהקלות כמו כאבי בטן ושלשול עד תופעות קשות ביותר כמו עייפות כאבים בשרירים ירידה בתפקודי כבד פגיעה בעינים ואפילו במצבים קשים מאוד מאוד ותלוי בסוג הטפיל מוות. חשוב מאוד בבדיקות צואה לאבחן את הטפיל ובהתאם לזה לתת טיפול. לכל טפיל הטיפול שלו. כעיקרון שום זה אחד המזונות האנטי טפילים. המלצה שלי לך לברר קודם על הטפיל ואז לפנות לנטורופאט או רופא לטיפול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב 1האם לקיחת ויטמין ב 6 יכולה ליגרום לעצירות 2 האם ב12 יכולים לגרום לעצירות בתודה מראש
ישראלה שלום מהנסיון שלי עם הרבה מאוד מטופלים B6 וB12 אינם גורמים לעצירות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני מבינה שבשביל שהגוף יספוג ויטמינים מירקות הוא צריך שמן. שאלתי- האם בעודף משקל כדאי להימנע מהוספת שמן (כמו שמן זית או אגוזים לסלט) כי בעצם לספיגת הויטמינים הגוף יצטרך לפרק שמן של הגוף? אודה על כל הסבר. לי
לי שלום להפך בעודף משקל יש מקום וצריך לצרוך שמן זית ושמן אגוזים כיוון שנמצאות בהן חומצות שומן חיוניות שהגוף אינו יודע לייצר חומצות אילה עוזרות לחילוף החומרים של הגוף ולהרזיה. כמובן חשוב לקחת חשמנים אילה במינון הנכון ולא להגזים כי אז משמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב. רציתי לשאול: האם אפשר רק להשרות מש (24 שעות, 48 שעות), ולאכול אח"כ בלי לבשל? אם כן, אלו עוד קטניות ניתן להכין ללא בישול? ובכלל- האם זה מומלץ?
לי שלום ככל שההנבטה רבה יותר אז ניתן לאכל את הנבטים ללא בישול. אולם אם עדיין לא יצא הנבט עדיף לבשל. כיוון שבנבט יש מעכבי טריפסין חומרים הונעים פירוק של חלבונים ואז נוצרים גזים. בנביטה הם נעלמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן