פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20523 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

09/03/2011 | 15:57 | מאת: יפעת

אני בת 49 רגישה ללקטוז, אני חוששת שחסר לי סידן, יש לי בדיקת צפיפות עצם בעוד כשבועים ואני שואלת האם זה תקין לקבל את הסידן אך ורק מגבינה צהובה 9% שזאת הגבינה היחידה שאני מעכלת. האם יש מקורות נוספים לסידן? ומה הם.

10/03/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, לא כתבת כמה גבינה את אוכלת. בתיאוריה זצריך לקבל 1,200 מ"ג ביום, אבל בעניין ספיגת הסידן חשוב להימנע ממזונות וחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו. לדוגמה: במים שאמחנו שותים יש הרבה סידן... וגם בירקות, שקדים ואגוזים. השאלה עלה רבות בפורום תעשי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן", או שתקראי תקציר הרצאה בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר.

09/03/2011 | 15:06 | מאת: ש

A. נאמר לי לא לקחת תוסף של ויטמין D אלא לקבל אותו אך ורק מהמזון. איזה מזון? B. סידן , כוס חלב בבוקר, חצי קופסת קוטג' בארוחת ערב וכוס חלב לפני שינה, מספיק בשביל לקבל את כמות הסידן ?

10/03/2011 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

ש שלום, א. לא ברור לי מדוע נאמר לך (ומי אמר) לא לקחת ויטמין D , כאשר רוב האוכלוסיה נמצאת כיום בחוסר והיום כבר יודעים כמה חשוב לקחת תוסף. בכל אופן ויטמין D נמצא בשומן וברקמות של חלבון מהחי ובמיוחד בדגים. כמובן שגם חשיפה לשמש מספקת ויטמין D. ב. בתיאוריה זה מספיק, אבל בעניין הסידן חשוב להימנע ממזונות וחומרים ש"זורקים " סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו. השאלה עלה רבות בפורום תעשי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן", או שתקראי תקציר הרצאה בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. (נראה לי שחסר לך הרבה מידע בנושא) בהצלחה צביקה קורן

10/03/2011 | 14:41 | מאת: שלום

כנס לקישורים http://www.doctors.co.il/forum-277/message-161316#message-161316 במיוחד תשובה אחרונה ____________ http://www.doctors.co.il/forum-277/message-147629#message-147629 תשובה 4 _____________ http://www.doctors.co.il/forum-277/message-122268#message-122268 "צריך תזונה מאוזנת"

09/03/2011 | 08:57 | מאת: הייי

היי צביקה רציתי בבקשה לדעת איזה חלב הכי מתקרב בערכים שלו לחלב פרה כי לפי ההמלצות שלך לא כול כך מומלץ חלב פרה..

10/03/2011 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

היי היי, חלב עיזים וחלב באפלו קלים יותר לעיכול. אם חפצת ב"חלב" מהצומח, אפשר לשתות חלב אורז, שבולת שועל, סויה, או להכין תחליב שקדים, אגוזים או שומשום. בהצלחה צביקה קורן

שלום יש לי תינוק בן 18 חודשים שצריך לעלות במשקל. אני נותנת לו שילוב של חמאת בוטנים וחמאת שקדים. האם יש עדיפות לסוג אחד מהם? מה ההבדלים בינהם? נראה שיש הבדל בהרכב השומנים, האם זה משמעותי לתינוק? תודה רבה

09/03/2011 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, ראשית צריך להבדיל בין שקדים ואגוזים... חמאת אגוזים (כמו פקאן, ברזיל, מלך, קאשיו, אילסר, פיסטוק וכד') עשויה בד"כ מאגוזים לא קלויים חמאת שקדים עדיפה מכיוון שיש בה יותר חלבון מאשר שומן. חמאת בוטנים לא מומלצת בעיני מכיוון שבוטנים חייבים לקלות וזה פוגע באיכות השמן. לסיכום, אני מציע לך להשתמש בחמאת שקדים או אגוזים לא קלויים. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2011 | 16:44 | מאת: אליהו

צביקה שלום, דבריך נראים לי מאוד הגיוניים, אך דבר אחד לא ברור לי: מדוע בוטנים "חייבים" (!) לקלות? אי אפשר לעשות חמאת בוטנים ללא קלייתם, כמו מאגוזים ומשקדים? מדוע? אנא הבהר. תודה. אליהו

09/03/2011 | 18:49 | מאת: נטע

09/03/2011 | 02:45 | מאת: לי

בהמשך לשאלתי- אני מבינה את ההסבר שלך על צריכת שמן (שמן זית, אגוזים) במימון, אבל שאלתי מתייחסת לספיגת ויטמינים של ירקות. האם אז צריך? או שאפשר שהגוף יפרק במצב זה שומן שישנו בגוף?

09/03/2011 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, הגוף לא "מפרק" שומנים כדי לספוג ויטמינים מסיסים בשמן באופן טבעי תמיד יש מעט שומן במעיים וזה עוזר לספיגה. עם זאת, כפי שטובה ציינה, חשוב מאד לצרוך שמן עם ירקות כתומים כדי לעזור בספיגה ובתהליך ההרזייה. השומן האיכותי הוא אחד מאבות המזון החיוניים. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2011 | 00:23 | מאת: אמא

שלום רב ברצוני לספר לך על משהו שמאוד מדאיג אותי בזמן האחרון בני הוא בחור כבן 23 ולאחרונה הוא נכנס לעבוד בקיבוץ יד מורדכי כבר חצי שנה שהוא לא מפסיק לאכול דבש אני מאוד מודאגת מזה הוא אוכל כמעט חצי קילו דבש ביום בהכול הוא שם דבש פשוט בהכול מה עלי לעשות כדי לגרון לו להפסיק..

09/03/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, אני ממליץ לא לצרוך יותר מ 2-4 כפיות ביום ואפשר לחיות יפה מאד גם ללא דבש או המתקה כלשהי. בנך ילד גדול ועצמאי. לא נראה לי שאת יכולה לשכנע אותו להפסיק אם אינו רוצה בכך. את יכולה להגיד לו שעודף סוכרים גורם להשמנה, שומנים בדם, החלשת המערכת החיסונית, צרבות, חומציות יתר, בריחת סידן ועוד. בהצלחה צביקה קורן

08/03/2011 | 17:44 | מאת: דוד

שלום רב! קראתי הודעה בפורום מ ה 26/2 לגבי כמות מומלצת לצריכת סיבים תזונתיים ואת ציינת לבחור פחמימות מורכבות ולצערי זה לא אומר לי הרבה באילו מאכלים יש פחמימות מורכבות וכמה מינון רצוי לצרוך ואיך למשל אדע שהן מורכבות או לא? תודה דוד

08/03/2011 | 18:22 | מאת: עדי מילר

שלום דוד הפחמימות, אב מזון חשוב בתצרוכת היומית שלנו, נחלקות לשני סוגים: פחמימות מורכבות ופחמימות פשוטות. ככלל, הפחמימה הופכת בגוף לגלוקוזה, סוכר, שהוא מקור האנרגיה העיקרי לגוף. הסוג העיקרי של הפחמימות המורכבות הוא העמילן, המצוי בעיקר בלחם, קמח, אורז, תירס, סולת, תפוחי-אדמה וקטניות. כדי שהעמילן יוכל להתעכל, הגוף מפרק אותו לסוכרים פשוטים. לכן, עיכול העמילן הוא תהליך ממושך ואיטי, מה שמוביל לתחושת שובע לזמן ממושך יותר. עדיפות תמיד לאכול "מלא": לחם מלא או אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה וכו', כי אלה מכילים יותר סיבים. הסיבים מאיטים את ספיגת הסוכר ולכן כך בעצם תחושת השובע נמשכת לאורך זמן עוד יותר ממושך. עמילנים בתוספת סיבים נמצאים בירקות, דגנים, בקטניות, באורז מלא, בגריסים, בכוסמת, בשיבולת שועל ועוד. פחמימות פשוטות הן אותם הסוכרים שדבש, ריבה, שוקולד, סוכריות, פירות וכו'. אילו פחמימות שנספגות במעיים במהירות, ולכן הן גם מעלות מיד את רמת הסוכר בדם ומעוררות לאחר זמן קצר שוב את תחושת הרעב. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר ברורים בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/03/2011 | 16:41 | מאת: moshe

מה הכמות? תודה מראש

09/03/2011 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

כמות זעומה - לא מספיקה.

09/03/2011 | 16:35 | מאת: moshe

ב"מנתה" כתבו שריוויון מכיל 50 מק"ג של B12 לעומת 0.5 מק"ג בביצה. האם ניתן לקבל רשימת מצרכים מומלצים לקבלת הויטמין. תודה מראש

08/03/2011 | 13:40 | מאת: מני

שלום רב! אני בן 33. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם כלליות. נמצא שרמת ה-alt היא 44, רציתי לשאול מדוע זה גבוה מעט מעל הנורמה? האם זה צריך להדאיג? על מה זה מצביע מבחינת התזונה שלי? שאר הבדיקות בסדר, אם כי רמת הכולסטרול הטוב יחסית נמוכה. אשמח לתשובתכם.

09/03/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

מני שלום, 44 זה ערך קצת גבוה, מעבר לגבול העליון, כפי שוודאי ראית בדף תוצאות הבדיקה. זה יכול להיות מקרי, או לנבוע בתרופות, תזונה לקויה, בעיה בתפקוד הכבד, דלקת ועוד. כדאי שתתייעץ עם הרופא המטפל ובמקביל תפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ותשקול ביצוע "ניקוי גוף" באמצעות צום מיצים קצר. בהצלחה צביקה קורן

08/03/2011 | 10:33 | מאת: שירה

האם לזרוך זרעי ציה שלמים או לטחון?האם עדיף להשרות קודם במים?כל הזרעים שטוחנים שומשום פשתן ציה אפשר לשמור במקרר שבועיים שלושה או חייבים בפריזר? על זרעי צ'יה נכתב שמכילים רעלים ופיטואסטרוגנים,נמכרים בחו"ל בחנויות טבע.האם יכולים להזיק,כי קראתי עליהם דברים טובים.תודה רבה.

09/03/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, האם לזרוך זרעי ציה שלמים או לטחון? - רצוי לטחון, אבל אפשר גם לצרוך זרעים שלמים. האם עדיף להשרות קודם במים? - חיובי כל הזרעים שטוחנים שומשום פשתן ציה אפשר לשמור במקרר שבועיים שלושה או חייבים בפריזר? - אפשר במקרר או במקפיא לתקופה ארוכה יותר. על זרעי צ'יה נכתב שמכילים רעלים ופיטואסטרוגנים,נמכרים בחו"ל בחנויות טבע.האם יכולים להזיק,כי קראתי עליהם דברים טובים.תודה רבה. - מדובר במוצר חדש יחסית בשוק ורוב המידע שאת מדבר עליו מקורו ב"עלוני פרסומת" ומאמרים שיווקיים. יש מעט מאד מחקרים על הצ'יה שרובם נעשו על עכברים תרנגולות וחזירים. קחי בחשבון שהמוצר הזה משווק בצורה אגרסיבית וגם נמכר במחיר יקר מאד המניב רווח נאה למשווקים. זרעי פשתן נחקרו הרבה יותר, זולים הרבה יותר והם עדיפים בעיני. בהצלחה צביקה קורן

09/03/2011 | 09:58 | מאת: אלי

שלום רב, רשימת הערכים התזונתיים של זרעי צ'יה היא מרשימה ביותר, ואיננה כוללת שום רעלנים. מי כתב שהם מכילים רעלנים, היכן ומתי? זה פורסם בכתב עת מדעי רציני? למה צריך לחקור דווקא מזון זה יותר מאשר מזונות אחרים, המומלצים ושאינם מומלצים בשיטה הטבעונית? אלי

07/03/2011 | 21:36 | מאת: שלומי

שלום גצביקה / טובה . יש לי שמן רימון ולא השתמשתי איתו בערך כחצי שנה וכשחיפשתי את תג התוקף לא היה -השאלה הנשאלת היא כמה זמןמחזיק שמן הרימון מרגע הפתיחה -תודה שלומי .

08/03/2011 | 07:52 | מאת: צביקה קורן

שלומי שלום, אני לא יודע ממה מורכב השמן ואילו חומרי שימור הוסיפו לו. מציע שתפנה ליצרן באופן כללי, שמן טבעי מתקלקל אחרי כמה חודשים מרגע הפתיחה. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2011 | 19:56 | מאת: טלי

שאלה על דייסה לתינוק בן שנה. מה לדעתכם עדיף דייסה מדגנים מלאים ביתית או דייסה מוכנה קנויה אבקת איסטנט בתוספת ויטמינים ומינרלים. אבקש את תשובת שניכם, ומדוע. תודה רבה

08/03/2011 | 06:44 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום אין ספק שעדיף שתכיני לבן שלך דייסה מדגנים מלאים שמכילים בתוכם כבר את בויטמינים ולא צריך להוסיף ויטמינים סינטטים.בדייסות המוכנות האבקות בתהליך הזיקוק והבישול לא נשאר כמעט כלום לכן הם מוסיפים ויטמינים סינתתים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/03/2011 | 09:07 | מאת: טלי

אני מתלבטת כי הוא שותה במשך היום חלב שיבולת שועל (בנוסף להנקה ולמעט מזונות אחרים שהוא טועם) אני מזכירה לך הוא בן שנה. אז חשבתי להעשיר לו את החלב שיבולת שועל עם מעט דיסה והדיסה הביתית לא עוברת דרך החור של הבקבוק אלא רק המעובדת. מה את חושבת שעלי לעשות?

07/03/2011 | 17:10 | מאת: אייל

היי,יש לי 2 שאלות בקשר לשמן- 1- האם לחם שאחד ממרכביו הוא שמן ונאפה ביחד עם השמן זה כמו טיגון? כי בחמיום השמן מתחמצן 2- האם שמן פשתן נספג בגוף ומה צריך בשביל לשפר את ספיגתו?

08/03/2011 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, 1. שמן מחומם מאבד מערכו. לכן לחם זה לא מזון איכותי, אבל זהו מזון בסיסי נפוץ מאד. אני לא בטוח שבלחם שמים שמן איכותי. 2. שמן פשתן טרי ולא מקולקל נספג בגוף. השמן רגיש מאד ומתקלקל במהירות ולכן כדאי לאכול פשתן טחון, או לצרוך שמן שנשמר בחנות טבע במקרר. בהצלחה צביקה קורן

07/03/2011 | 12:57 | מאת: א

אהלן, רציתי לשאול ולברר,האם מבחינה בריאותית אפשרי לאכול ביצה שקפאה והופשרה ? תודה מראש והמשך יום טוב...

08/03/2011 | 06:40 | מאת: טובה בר- שאן

א שלום לדעתי לא צריכה להיות בעיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 22:30 | מאת: דן

אני בן 14 שוקל בערך 72 קילו ואני רוצה את הצורה של השרירים והכל למרות שאני עושה 5 סטים של 12 כפיפות בטן לצדדים ומרגיש את השרירי בטן שהם מפותחים עדיין אין שום צורה משמעותית שאפשר לשים לב אלייה (לא אוכל הרבה אוכל שמזיק הרבה ירקות,אפשר להגיד שאני עושה ספורט אבל לא הרבה ואני במצב בריאותי בסדר)

08/03/2011 | 06:39 | מאת: טובה בר-שאן

דן שלום מלבד ירקות אתה צריך לאכל גם חלבונים שיעזרו לבנית שריר. בנוסף לא מספיק כפיפות בטן צריך לעשות מגוון של תפקידים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 21:04 | מאת: סיון

הגובה שלי הוא 1.57 מטר אני בת 13 וחצי בכיתה ח' אני שוקלת 43 האם אני צריכה להוריד במשקל?

08/03/2011 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

סיוון היקרה מדד לקביעת המשקל הנכון הוא BMI כלומר המשקל לחלק לגובה בריבוע BMI תקין נע בין 18 ל25 הBMI שלך 17 כלומר את ממש נמצאת בתת משקל את נמצאת בגיל צמיחה ירידה כזאת במשקל יכולה לגרום לאיבוד הווסת לחוסר צמיחה והתפתחות שלך לאישה ואין ספק גם להעצרות הגובה שלך. לכן חשוב מאוד שתאכלי ותאכלי נכון את כל מרכיבי המזון. וכן תעלי במשקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

השאלה מתייחסת לשתית שמן קוקוב לא לשימוש חיצוני שלום, בהתייעצות בחנות טבע איזה שמן קוקוס לקנות, נאמר לי שמומלץ להשתמש בשמן קוקוס שנקרש שהוא האיכותי והנוזלי אינו בריא. ואכן קניתי צנצנת שמן קוקוס של חברת "אגס" שהוא ממש קרוש בערך כמו חמאה. בתוכנית רדיו ששמעתי אח"כ, נטורפטית הזהירה בדיוק ההיפך, והדגישה שאין להשתמש בשמן הקוקוס הקרוש אלא להקפיד לקנות אך ורק את הנוזלי. אשמח לקבל אינפורמציה על שמן הקוקוס ואיזה סוג הוא האיכותי. אם מותר לכם לתת המלצה על חברה ששמן הקוקוס שלה איכותי ובריא אשמח לקבל. בתודה מראש.

08/03/2011 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, שמן קוקוס הוא שמן רווי ובאופן טבעי הוא מוצק בטמפרטורת החדר. לדעתי שמן קוקוס נוזלי עבר מניפולציה כלשהי (כימית או אחרת) ולכן אני ממליץ להשתמש בשמן המוקשה (רצוי שיהיה אורגני). הנושא מתחיל להיכנס לתודעה הציבורית ואני בטוח שבקרוב מאד יהיה לנו מידע נוסף, המבוסס מחקרית על תועלות שמן הקוקוס. בהצלחה צביקה קורן

06/03/2011 | 17:06 | מאת: מוטי

שלום לכם רציתי בבקשה לדעת איך מיתפטרים מימצב שייש טפילים במעיים מימה הם נוצרים ולאיזה תופעות הם גורמים תודה

08/03/2011 | 06:31 | מאת: טובה בר-שאן

מוטי שלום טפילים מגיעים עם התזונה שלנו ,השתיה, וידים לא נקיות לאחר שרותים. טפילים יכולים לגרום לתופעות רבות מהקלות כמו כאבי בטן ושלשול עד תופעות קשות ביותר כמו עייפות כאבים בשרירים ירידה בתפקודי כבד פגיעה בעינים ואפילו במצבים קשים מאוד מאוד ותלוי בסוג הטפיל מוות. חשוב מאוד בבדיקות צואה לאבחן את הטפיל ובהתאם לזה לתת טיפול. לכל טפיל הטיפול שלו. כעיקרון שום זה אחד המזונות האנטי טפילים. המלצה שלי לך לברר קודם על הטפיל ואז לפנות לנטורופאט או רופא לטיפול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 16:36 | מאת: ישראלה

שלום רב 1האם לקיחת ויטמין ב 6 יכולה ליגרום לעצירות 2 האם ב12 יכולים לגרום לעצירות בתודה מראש

08/03/2011 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

ישראלה שלום מהנסיון שלי עם הרבה מאוד מטופלים B6 וB12 אינם גורמים לעצירות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 14:47 | מאת: לי

אני מבינה שבשביל שהגוף יספוג ויטמינים מירקות הוא צריך שמן. שאלתי- האם בעודף משקל כדאי להימנע מהוספת שמן (כמו שמן זית או אגוזים לסלט) כי בעצם לספיגת הויטמינים הגוף יצטרך לפרק שמן של הגוף? אודה על כל הסבר. לי

08/03/2011 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום להפך בעודף משקל יש מקום וצריך לצרוך שמן זית ושמן אגוזים כיוון שנמצאות בהן חומצות שומן חיוניות שהגוף אינו יודע לייצר חומצות אילה עוזרות לחילוף החומרים של הגוף ולהרזיה. כמובן חשוב לקחת חשמנים אילה במינון הנכון ולא להגזים כי אז משמינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 14:46 | מאת: לי

שלום רב. רציתי לשאול: האם אפשר רק להשרות מש (24 שעות, 48 שעות), ולאכול אח"כ בלי לבשל? אם כן, אלו עוד קטניות ניתן להכין ללא בישול? ובכלל- האם זה מומלץ?

08/03/2011 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום ככל שההנבטה רבה יותר אז ניתן לאכל את הנבטים ללא בישול. אולם אם עדיין לא יצא הנבט עדיף לבשל. כיוון שבנבט יש מעכבי טריפסין חומרים הונעים פירוק של חלבונים ואז נוצרים גזים. בנביטה הם נעלמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 11:24 | מאת: ענת ענבר דור

שלום לכולם, כמטפלת בתזונה, אני בוחרת לשתף אתכם בתגובות מצויינות שאני מקבלת ממטופלים בנוגע לשימוש בסטיביה, במיוחד במוצר הנקרא סטבינול, כתחליף לממתיקים מלאכותיים וסוכר שמזיקים לבריאות. מטופלים הצליחו להפסיק ולהשתמש בממתיק מלאכותי. מעוניינת לשמוע עוד חוות דעת והתנסויות בסטיביה

08/03/2011 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום אכן לרב האנשים סטיביה טובה מאוד יש אנשים שהיא לא טעימה להם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2011 | 10:02 | מאת: אלי

שלום לענת ולטובה, בכמה טיפות סטיוויה אתן ממליצות להמתיק ספל קפה/כוס תה? מאחר שלפי ניסיוני, פחות מ-10 טיפות אינן ממתיקות אותו די הצורך. אלי

09/03/2011 | 21:55 | מאת: אמנון

ענת. גם אני חושב כך. אני משתמש בטיפות סטבינול. טעם מצוין. אני לא מבין את האנשים שמשתמשים בממתיק מלאכותי. ממליץ על סטיביה בכלל ועל המוצר החדש סטבינול בפרט.

06/03/2011 | 10:51 | מאת: טוביה

אם סובלים מצרבות תכופות שמפריעות לתפקוד יום-יומי, אני מציע לאכול תפוח (אני משתמש בתפוח חמוץ). זה עוזר מיידית וזה לא מזיק. אפשר לאכול 2-3 ביום. רצוי מאוד לאכול את ארוחת הערב כמה שעות לפני השינה וממש לפני השינה לאכול שוב תפוח. זה מרגיע ועוזר לישון ללא הפרעות. תנסו !!

08/03/2011 | 06:17 | מאת: טובה בר-שאן

טוביה שלום אנשים הסובלים מצרבות צריכים לבדוק 1. את סוג המזון שהם אוכלים 2. איך הם אוכלים את המזון: כמויות,אכילה בהליכה בלחץ תוך כדי עבודה אחרת וכ"ו יש לעשות שינוי לגבי אכילת תפוח זה תמיד מצוין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/03/2011 | 20:35 | מאת: טוביה

את נשמעת סקפטית. זה בסדר, גם רופאת המשפחה שלי. לא רק אני יודע שתפוח עוזר. בבקשה לבדוק מצגת זו: http://www.refluxremedy.com/

05/03/2011 | 22:37 | מאת: דנה

שלום, רציתי לדעת האם מותר לאכול בורגול כשיש קנדידה? תודה מראש..

06/03/2011 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום בורגול גס המכיל את הנבט ניתן לאכל בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/03/2011 | 16:56 | מאת: סידני

שלום, אני נוהגת להשתמש בתחליפי סוכר לבן כגון קנים,דבש וכדומה- שאלתי היא האם הגוף באמת זקוק לסוכר כמו שרבים אמרו לי והאם סוכר לבן בכמות קטנה מזיק? תודה

06/03/2011 | 06:43 | מאת: טובה בר-שאן

סידני שלום ברור שהגוף זקוק לסוכר. ללא סוכר נמות אבל לצערינו כמויות הסוכר שאנו צורכים הן הרבה מעבר למה שהגוף צריך. אם אדם אוכל מעט סוכר וקצת סוכר לבן לא יקרה כלום למרות שעדיף לקבל סוכר מפירות שהוא מלא יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/03/2011 | 21:18 | מאת: מירב

פירות יבשים שאני קונה אני שמה במקרר, לכמה זמן הם טובים?

05/03/2011 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, אם זה מאוחסן בצנצנת זכוכית יבשה ואטומה, זה יכול להישמר גם שנה. בהצלחה צביקה קורן

03/03/2011 | 13:43 | מאת: שרית

לדיאטנית שלום, אכילת פירות וירקות בכמויות המומלצות גורמים לי להתנפחות של הבטן בצורה לא פרופורציונית ומוגזמת שמאוד מפריעה לי, האם אני יכולה לסחוט מיצים מירקות במקום זה, וכמה כוסות עליי לשתות כדי לקבל את כל הערכים התזונתיים הדרושים? תודה!

08/03/2011 | 18:15 | מאת: עדי מילר

שלום שרית חשוב שתדעי שבסחיטת פירות וירקות אנחנו מפסידים את הסיבים התזונתיים וכמו כן חלק מהוויטמינים נהרסים ולכן, אני ממליצה לך לנסות קודם לאכול ירקות ופירות שיותר נוחים לך לעיכול מתוך כל המגוון הקיים ובנוסף לנסות לבשל את הירקות והפירות, כיוון שבישול מקל על תהליך העיכול. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/03/2011 | 11:01 | מאת: שרית

אם למשל אני אוכלת ביום 2-3 ירקות שלמים כמו עגבניה אחת ומלפפון אחד וכן פרי אחד למשל תפוח ביום ומוסיפה לזה כוס מיץ (תפוזים) וכוס מיץ שסחטתי מירקות חיים, האם אז אני מקבלת את כל הדרוש מבחינת ויטמינים ומינרלים?? (נ.ב. ניסיתי לבשל ירקות - כולל מרקים וכו' אבל זה לא עוזר כי עדיין הבטן מתנפחת נורא) ושוב תודה על תגובתך

01/03/2011 | 09:30 | מאת: דורון

תודה טובה על תשובתך. שאלתי היא כזו: האם שאני שותה קפה בשעה 20.00 בבוקר הניפחות והגזים יכולים להימשך עד הערב? כלאמר מספיק 2 כוסות קפה בבוקר שזה ישפיע לכל היום?..

05/03/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, אני מציע לך לא לייחס את הנפיחות לקפה. יש עוד כמה מזונות שגורמים לגזים (קיטניות, כרוביים, קולרבי ועוד). בנוסף, אולי יש לך קנדידה או טפילים במעיים בנוסף2, אולי אתה אלרגי למוצרי חלב או לגלוטן החיטה. בנוסף3, אולי אתה אוכל מהר מידי, שותה משקאות מוגזים ועוד... צריך לעשות בירור יסודי ולא "להיטפל" למוצר זה או אחר בהצלחה צביקה קורן

28/02/2011 | 08:39 | מאת: דורון

האם שתיית קפה שחור או כל קפה אחר יכול לגורם לגזים? תודה

01/03/2011 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

דורון שלום בקפה יש קפאין המשפיע מאוד חזק על מערכת עצבים . מערכת עיכול מושפעת ממערכת עצבים לכן יכול להיווצר מצב של עיכול מהיר ולא יעיל וכתוצאה מכך גזים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/02/2011 | 23:02 | מאת: ירון

היי עדי, לאחר שימוש ממושך במוצר בינפייבר - אני יכול להגיד בוודאות שהוא גורם לי לגזים (עשיתי בדיקה בימים שאני משתמש ובימים שאני לא). יש לך מושג למה זה קורה ואיך ניתן להפסיק את התופעה?

01/03/2011 | 09:48 | מאת: עדי מילר

שלום ירון ככלל בנפייבר מסייע להפחתת תחושת אי נוחות במעיים יכול להיות שאתה מאוד רגיש לכמות הסיבים ולכן הייתי ממליצה לך להפחית את השימוש היומי או להשתמש יום כן יום לא לסירוגין ולבחון האם קיימת הקלה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

קניתי פרוביוטיקה על מנת לא לסבול מדלקות... וכן שמרי בירה על מנת להעלות את מצב הרוח ואת מצב השיער וכן ברשותי כמוסות אומגה 3 מאחר ואינני אוכלת דגים וכדו' האם יש מניעה בצריכת הכמוסות לעיל המקביל האם לקיחת האחת מבטלת השנייה? ומה המינון הרצוי? לפני אחרי אוכל? הבדלי שעות? תודה רבה לתשובתכם

28/02/2011 | 06:38 | מאת: טובה בר-שאן

אורלי שלום אין מניעה להפך עשית נכון . פרוביוטיקה צורכים על בטן ריקה תסתכלי בהוראות היצרן. ואומגה 3 עדיף עם ארוחה שומנית. שמרי בירה עדיף עם אוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/02/2011 | 14:12 | מאת: חן

צביקה שלום. יש לי שתי שאלות: 1- איזה מאכלים היית ממליץ במיוחד לצרוך לאדם שלא אוכל בשר, חלב וביצים. אני מתכוונת ירקות/פירות וכו' המומלצים במיוחד כמשלימים את התכונות של הבשר וכו'. 2- - האם זה משנה אם אוכלים סלט פירות או כל פרי בנפרד מבחינת עיכול בגוף? תודה מראש ויומטוב!

28/02/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום המאכלים הממומלצים: ירקות מכל הסוגים והמינים כולל נבטים ועלים. קטניות: אפונה, חומוס, עדשים, פול, סויה, טופו, שעועית למיניה דגנים מלאים:אורז מלא, שיבולת שועל, דוחן קינואה , כוסמת אגוזים וזרעים למיניהם. 2. ניתן לאכל סלט פירות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן פירות.

27/02/2011 | 12:46 | מאת: יוני בליטי

שבוע טוב ותודה על תשובה אני שותה כ2 ליטר ליום.3 ליטר כאשר עושה ספורט(ריצה חצי שעה או כדורגל שעה וחצי). מצד אחד אומרים שטוב לגוף ולעיכול שתית מים. מנגד אומרים ששתיה מרובה גורמת לנזק לכבד. מה הכמות הסבירה. האם לפי מה שתיארתי אני שותה יתר על המידה

27/02/2011 | 16:02 | מאת: עדי מילר

יוני שלום הרעלת מים נחשבת למצב נדיר הקשור לרוב במחלות מסוימות. ככלל במצב של שתיה מרובה ( מעל 6-7 ליטר ביום, תלוי במשקל גוף) עולה נפח הדם, מה שמוביל לדלול המרכיבים הנמצאים בו (לדוגמא נתרן ואשלגן) כך שהתאים מקבלים ריכוז נמוך של מרכיבים אלו העשוי לפגוע בתפקודם התקין. לכן, כמו בכל דבר אחר הקשור לתפקוד הגוף, חשוב לשמור על איזון, לא מעט מדי וגם לא יותר מדי. כמות הנוזלים המומלצת הנה כ- 10-16 כוסות ביום תלוי במשקל הגוף כמובן, במצבים בהם הגוף מאבד הרבה נוזלים כמו בזמן פע"ג הכמות עולה כמובן. הכמות שאתה מתאר בהחלט סבירה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

27/02/2011 | 12:44 | מאת: בני ברוך

שבוע טוב ומבורך אודה לך על פתרון הסוגיה הבאה: מצד אחד אומרים שטוב לגוף ולעיכול לשתות מים ומנגד אומרים ששתיה מרובה מידי מכבידה על הכבד. אני שותה 2 ליטר וכאשר עושה ספורט 3 ליטר.השאלה אם הכמות שאני מתאר טובה או שאני שותה יתר על המידה וגורם לעצמי נזק? תודה

28/02/2011 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

בני שלום אתה שותה בסדר גמור בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2011 | 10:06 | מאת: אלי

ד.נ. האם אפשר לשתות סודה במקום מים, מאחר שטעמם של המים תפל ואינו נעים לי? האם יש מגבלה על כמות הסודה שמותר לשתות? אלי

27/02/2011 | 09:33 | מאת: אורית

ראיתי שהמלצת. האם נכון לקחת למי שיש נפיחות ואי נוחות ביטנית? או למי שיש רק גזים?

28/02/2011 | 06:30 | מאת: טובה בר-שאן

אורית שלום אכן כן עם ההתבגרות לאנשים רבים יש ירידה באנזימי עיכול והתוצאה בטן נפוחה. האנזימים עוזרים מאוד לתהליך .ניתן לקבל סוגים מסויימים של אנזימי עיכול גם באכילת נבטים ופאפיה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב כפי שציינתי זה המצב מאז חסימה פיתאומית לפני שנה וחצי שזוהתה עם התפרצות מצב של דלקת כללית חריפה ונפיחות עצומה בלחי ימין. אישפוז וטיפול אנטביוטי. תופעת הדלקת - חום גבוהה, מוגרה. הנפיחות ירדה, נותרה בליטה בזנב הפרוטיס ובלחי בסמוך לאמצא האוזן.לא רוצה ניתוח! אנא עיצותכם. תודה

וסנת שלום ההיית לוקחת פרוביוטיקה שמחזקת מאוד את מערכת החיסון . וכורכום שמוריד דלקת יש מקום שתפני לנטורופטית שתיעץ לך בנושא זה בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

26/02/2011 | 18:26 | מאת: איזבלה

שלום לכם , מה שלומכם ? קראתי שבגרעינים אלה יש כ כ 400 קלוריות ל100 גרם . שאלה שלי אותה כמות קלוריות יש רק בגרעינים שהם קלועים ? האם גם בגרעינים שהם לא קלועים יש אותה כמות קלוריות ושומנים ? תודה רבה מראש על תשובתכם . בברכה

27/02/2011 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

איזבלה שלום הקליה לא משנה את אחוז הקלוריות משומנים זה נשאר אותו דבר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

06/03/2011 | 08:39 | מאת: אליהו

שלום, האם קליית אגוזים, שקדים ובוטנים איננה פוגעת באיכותם (חמצון שומנים טובים, למשל)? אליהו

26/02/2011 | 17:07 | מאת: דלית

לעדי שלום שוב, האם כשטוחנים את המזון הוא מכיל פחות סיבים תזונתיים מבחינת מערכת העיכול?? למשל ההבדל בין גרגרי חומוס שלמים (שמן הסתם עשירים בסיבים) לבין ממרח חומוס, האם הממרח מכיל פחות סיבים תזונתיים או כמות זהה, וכיצד הטחינה משפיעה (לרעה או לטובה) על העיכול. ושוב תודה

26/02/2011 | 20:04 | מאת: עדי מילר

שלום דלית אין הבדל במידה ואת טוחנת את הגרגרים בשלמותם. בברכה, עדי מילר

26/02/2011 | 17:01 | מאת: דלית

לעדי שלום, 1.כמה סיבים תזונתיים יש בחסה אחת? 2.כמה סיבים תזונתיים יש בתרד? 3.היכן ניתן לקבל טבלה אמינה או פירוט אמין באמת לגבי כמות הסיבים במזונות השונים?? חיפשתי ברשת, אבל בכל אתר מופיעים מספרים אחרים! תודה מראש!

26/02/2011 | 20:03 | מאת: עדי מילר

שלום דלית במאה גרם חסה או תרד יש כ- 0.7 גרם סיבים תזונתיים. את בהחלט צודקת בכול טבלה מופיעים מספרים קצת שונים אבל הסטיות הן בהחלט זניחות ואין באמת צורך לדעת כמה גרמים בדיוק אנו צורכים אלא לוודא שאכן אנו צורכים מספיק ע"י כך שנקפיד על בסיס יומיומי לצרוך לפחות 5 ירקות, 2 מנות פרי ולבחור פחמימות מורכבות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

28/02/2011 | 20:28 | מאת: דלית

26/02/2011 | 12:24 | מאת: שאול

שלום אני נוהג לאכול הרבה ירקות (צמחוני\).. מעריך 1.5 קג ליום לאחרונה עשיתי בדיקות מעבדה שגרתיות למעקב (ללא בעיה רפואית) והתקבל אשלגן גבוה בשתן (איסוף 24 שעות) 166 לעומת מקסימום 125 בטה קרואין בדם גבוה 417 לעומת מקסימום 200. ויטמין א תקין כללית כל בדיקות המעבדה תקינות למעט 2 חריגות אלו. 1. האם צריך להקטין כמות ירקות?? 2. האם צריך להקטין מוצרי ירקות כתומים המכילים הרבה בטה קרוטין? (גזר בטטה..) עצות אחרות להתייחס לתוצאות? האם בכלל צריך להתייחס? בתודה

27/02/2011 | 05:31 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום אני מקווה שהאוכל שלך מאוזן ומעבר לירקות אתה אוכל קטניות דגנים אגוזים למיניהם כי כאשר אדם אוכל מאוזן לא נראה חריגות בערכים .לגבי הבתא קרוטן תוריד את כמות הכתומים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/02/2011 | 00:03 | מאת: roxy

שלום,? שמי רוקסי , ב30 במרץ אהיה בת 16 וגובהי הוא 1.78 ומשקלי קרוב ל70 קילו. התייעצתי עם כמה מומחים בנושא והם אמרו לי שהמשקל שלי הוא בטווח התקין אבל גם ההורים שלי וגם אני חושבים שאני צריכה לרדת קצת, אני שמנתי בהחלט אכלתי בצורה מוגזמת מבלי לחשוב מה אני מכניסה לגוף שלי. בעבר הייתי ספורטאית שעושה לפחות כל יום 3 שעות ספורט וכיום אני עמוק בלימודים ואין לי זמן לזה, מה גם אני על טיפול של רואקוטן שגורם לי לכאבים חזקים בגב ואיברים אחרים בגוף. מה עלי לעשות ? שאני אומרת לעצמי לא לאכול מחר שוקולדים, אני שוכחת מזה מהר מאד הגוף שלי דוחף אותי לזה ואני אוכלת , אני שותה כל היום קולה וגם שאני מודעת למגרעות של זה אני ממשיכה. אני נמצאת במצב שאני לא יודעת מה לעשות פשוט! ומרוב שאני עצלנית אין לי את הכח ואת הזמן ללכת לדיאטנית לקביעת תפריט וכו'.... עיזרו לי בבקשה! תודה, רוקסי

26/02/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

רוקסי שלום, כל טיפול בבעיה או ביצוע שינוי תזונתי מתחיל בלקיחת אחריות. אני לא יכול לעזור לך אם את לא רוצה ולא מסוגלת לעזור לעצמך ולקחת אחריות לבריאותך. כשתחליטי שזה מספיק חשוב, תפני לייעוץ אישי ותבצעי את השינויים הדרושים. בהצלחה צביקה קורן

חיים ללא בישול/טיגון/אפיה פשוט חי.

26/02/2011 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

בשר נא עלול להכיל חיידקים מסוכנים, וירוסים, טפילים וכד'. בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע מצריכת בשר עקב הנזקים הבריאותיים שצפויים מכך.

09/03/2011 | 09:50 | מאת: אלי

צביקה שלום, מאחר שלדבריך החיידקים המסוכנים, הווירוסים והטפילים הנמצאים בבשר, נמצאים בו רק כאשר הוא נא, מדוע מומלץ להימנע גם מבשר שאיננו נא? בכל הרצינות, האחד (נא) חטא ועל כל העדה תקצוף? אלי

24/02/2011 | 17:00 | מאת: רחלי

האם זה בריא לאכול שעועית ועדשים שאני משרה אותם במיים במשך שבוע ואוכלת אותם ללא בישול תודה

25/02/2011 | 06:35 | מאת: טובה בר- שאן

25/02/2011 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

רחלי שלום אם הקטניות כבר מונבטות אז זה ממש נפלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2011 | 16:19 | מאת: חן

האם מומלץ לצרוך אנזימי עיכול טבעיים (שמוכרים כטבליות)למי שסובל מגזים ועצירות?

25/02/2011 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

חן שלום מצויין לקחת עם האוכל האנזימים עוזרים לתהליך הפירוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

הייתי רוצה לקבל אינפורמציה בנושא תזונה אשמח לקבל קישורים או המלצות בנידון. האימונים השבועיים שלי כוללים: יום ראשון: מנוחה. יום שני: כשעה עבודת כח בחדר כושר קבוצת שרירים A יום שלישי: כשעה עבודת כח בחדר כושר קבוצת שרירים B יום רביעי: שעה אירובי 75% מדופק מירבי. יום חמישי: שעה אירובי 75% מדופק מירבי. יום שישי: שעה עבודת כח בחדר כושר קבוצת שרירים A + שעה וחצי רכיבת אופני הרים ב- 85% מדופק מירבי. יום שבת: כשעה עבודת כח בחדר כושר קבוצת שרירים B + שעה וחצי רכיבת אופני הרים ב- 85% מדופק מירבי.

25/02/2011 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

עמיר שלום להלן אחד מהקישורים תרשום בגוגל תזונה וספורט gghttp://www.reader.co.il/article/16175/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%9D בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2011 | 09:40 | מאת: לאונידס

אין לי מושג אם אני רושם במקום הנכון אך אני אשמח לתשובה... אני מתאמן בריצות לקראת גיבושים ועושה תרגילי כוח של מתח מקבילים שכיבות סמיכה ובטן. ורציתי לדעת אם אני צריך לאכול כמות מסויימת של חלבון ?פחמימות וכו' ? אני יודע שמי שרוצה לעלות מסה אוכל כפול 2 חלבן ממשקל הגוף שלו , אבל איך זה הולך לגבי אצנים וכו ? אשמח לתשובה בהקדם...

25/02/2011 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

לאונידס שלום אם אתה מתאמן אינטנסיבי כל יום והאימון עובר את השעה מאוד חשוב שלאחר אימון תאכל תזונה המכילהחלבון בכמות של 1.6 מג' פר כל קג גוף. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2011 | 02:13 | מאת: ה

שמעתי הגירסה של הקריסטל פרי טובה יותר ונספגת פי כמה וכמה יותר טוב מהגרסה הרגילה אתה יכול בבקשה להסביר לי אם זה נכון ואם כן מה מייחד את הגרסה הזו?

24/02/2011 | 05:20 | מאת: טובה בר- שאן

ה שלום איני מכירה את החברה שציינת אולם בשוק ישנם מס' חברות שמשווקות את התוסף Q10 עם ספיגה טובה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/02/2011 | 20:13 | מאת: מאיר

שלום עשיתי דיאטה שלמעלה משלושה חודשים בכדי להוריד רמה גבוה של טריגליצרידים היצלחתי להוריד מ217 ל165 אבל במקביל עלתה רמת הכולסטרול אני רוצה לציין שבתקופה הזו לא אכלתי מזונות עים הרבה כולסטרולמדוע זה קורה לדעתך האים יש מצבים כאלה ומה לדעתך כדאי לי לעשותהרבה תודה

24/02/2011 | 05:17 | מאת: טובה בר- שאן

מאיר שלום בגלל הקשר בין כולסטרול וטריגלצרידים בהתחלה אכן יכול להיות מצב של עלית כולסטרול אך אם תמשיך בתזונה מחמירה ללא כולסטרול וסוכרים תהיה גם ירידבה בכולסטרול כן חשוב מאוד לעשות ספורט. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/02/2011 | 19:35 | מאת: עמי

שלום מאיר, אני סבלתי מכולסטרול גבוה שנים עד שהחלטתי לעשות משהו בנידון. כמוך עשיתי דיאטה וספורט והגעתי למבוקשי, להוריד בכולסטרול הרע זה מצויין אך את הכולסטרול הטוב- זה לא משהו. הרופא משפחה שלי שעקב אחרי הדיאטה שלי המליץ לי על פוליקוסנול 20 מ"ג Policosanol של סולגאר. פוליקוסנול הוא פתרון טבעי ויעיל לטיפול בכולסטרול ובטריגליצרידים, ללא תופעות לוואי, הוא בעצם מפחית משמעותית של רמת הכולסטרול הרע ומעלה את ריכוז הכולסטרול הטוב- דבר חשוב ביותר. לוקחים 1-2 כמוסות ביום עם הארוחה. אני ממליץ, אבל כמובן שאני לא רופא וכדיי לך ליוועץ עם רופא בעיניין. עמי

28/02/2011 | 16:35 | מאת: t

עלייך לבדוק האם הכולסטרול הטוב גדל, וכתוצאה מכך סך כל רמת הכולסטרול עלתה. במקרה זה, מצב הכולסטרול השתפר. אם רמת הכולסטרול עלתה כתוצאה מעליה בכמות הכולסטרול הלא טוב, את יכולה לנסות להוריד את הכולסטרול עם הוספת שמן קוקוס לתזונה שלך. החליפי את השמנים האחרים בהם את משתמשת בשמן קוקוס טבעי טהור ולא מזוקק. שימי לב שעל שמן הקוקוס להיות מוצק ולבן בטמפרטורה מתחת ל 24 מעלות, ונוזל שקוף בטמפ' מעל 24 מעלות.

שלום רב הבת שלי בת שנה ו3 חודשים.עד גיל שנה ינקה ומגיל שנה קיבלה סימילאק 3 פעמים ביום והיום מקבלת פעמיים ביום 180 מ"ל. כבר תקופה של 3 חודשים היא סובלת מצואה קשה,עושה אבל זה מלווה בבכי קורע לב,רופאה אמרה שרוב הסיכויים שזו פיסורה, היא מקבלת אבילאק לתקופה ממושכת.אנו רוצים להפסיק את הסימילאק ורציתי לדעת אם אחליף לחלב שחבולת שועל הוא יכול גם כן להעמיס לה על הקיבה והעיכול ויכול גם הוא לגרום לקשיים. אשמח לשמוע דעתכם תודה רבה יום טוב

הילה שלום, חלב שיבולת שועל אינו תחליף לאבקות חלב, או לחלב פרה. אין בו מספיק חלבון. עם זאת, זה לא יגרום לעצירות. מציע לך להוסיף חצי כפית מולאסה למשקה. המולאסה עשירה בברזל ויש לה אפקט משלשל עדין. בנוסף, כדאי לנסות לתת לה תחליב שקדים ותחליב שומשום. בהצלחה צביקה קורן

23/02/2011 | 14:50 | מאת: הילה

צביקה תודה רבה על העזרה

22/02/2011 | 18:14 | מאת: מלי

שלום צביקה, רציתי לדעת האם הקלייה במשקה שעורה נמס אורגני פוגעת בערכו והאם הוא בכלל מומלץ לשתייה? תודה

23/02/2011 | 09:28 | מאת: צביקה קורן

מלי שלום, משקה קלוי אינו רצוי. עם זאת מדובר ב"פשרה" אפשרית שלא מכילה קפאין. רצוי לשתות: מים, תה צמחים, מיץ ירקות. רצוי להימנע: קפה, קקאו, קולה, משקאות "קלים" ומוגזים, "דיאט", "אנרגיה", אלכוהול. פשרה אפשרית: מקשאות דגנים קלויים, סודה, בירה שחורה, מיצים "טבעיים" שנמצאים במקררים במרכולים. כדאי מאד להביט בתווית ולהימנע ממשקאות ומוצרי מזון המכילים סירופ פרוקטוז תירס (HFCS ). בהצלחה צביקה קורן