פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
בוקר טוב ומבורך. אודה לך על תשובה לשאלה הבאה: הבנתי ששומר הינו בריא לגוף. האם שומר מתעכל טוב בגוף או שגורם לעצירות. בנוסף,מה דעתך על אכילת לפת? דרך אגב בשומר אוכלים את כולו או שצריך להןריד חלקים ממנו(קליפה וכדומה?). תודה מראש
שלום שלום, שומר מכיל סיבים תזונתיים ולכן לא גורם לעצירות. מדובר במזון איכותי ואוכלים את כולו - חי או מבושל. גם לפת מועילה מאד - חיה או מבושלת בשורות הבאות תמצא מאמר שהופיע בבנושא השומר, במבזק הבריאות שהפצתי בחודש אוקטובר: "שומר פקעות, זרעים ושמן לשימור הבריאות השומר הוא צמח רב?שנתי ממשפחת הסוככיים. משתמשים בכל חלקי הצמח - בעלים, בזרעים בגבעולים ובשורש. ערכו כצמח מרפא גבוה והוא משמש לבישום, בישול ואף כתבלין. השומר ידוע כצמח המחמם את הגוף ולכן הוא יעיל כמרפה שרירים מכווצים, משחרר את הקיבה ומקל על בעיות עיכול וכאבי בטן, והוא גם יעיל בריפוי מגוון דלקות בגוף וביניהן אף דלקות עיניים. בקוסמטיקה משמשים בו להפקת קרמים המסייעים לטיפול בבעיות עור כמו אקנה ולמניעת הזדקנות מוקדמת של העור. השומר עשיר בחומרים נוגדי חמצון המסייעים בנטרול רדיקלים חופשיים בגוף לפני שהם גורמים נזק. אחד מנוגדי?החמצון הללו הוא אנתול (Anethole), שהוא המרכיב העיקרי המצוי בשמן השומר. בניסיונות בחיות?מעבדה התברר כי האנתול שבשומר הוא נוגד?דלקות יעיל ומונע התפתחות של תאים סרטניים. האנתול עושה זאת באמצעות שיבוש מערכות התקשורת הבין?תאית של התאים הסרטניים. בנוסף, בניסיונות בחיות?מעבדה הודגם כי האנתול מגן על הכבד בפני רעלנים. אף שתכונות אלה לא הודגמו במחקרים בבני?אדם, החוקרים מאמינים כי דרך פעולתו של האנתול בגוף האדם דומה. פקעת השומר היא מקור מצויין לוויטמין C, המסיס במים ונמצא שביכולתו לנטרל את פעולתם של רדיקלים חופשיים בכל הרקמות מבוססות?המים שבגוף. הפקעות הן גם מקור טוב מאוד לוויטמינים מקבוצה B ולאשלגן. הפקעות עשירות בסיבים תזונתיים, התורמים לבריאות המעי הגס ולהורדת הכולסטרול בדם. ניתן לאכול אותן כשהן מבושלות, מאודות, או חיות (לגרד או לקצוץ דק ולהוסיף לסלט). בזרעי השומר ניתן להשתמש כתבלין, או בחליטה והם נחשבים כמפיגי גזים ותסיסה במערכת העיכול, מרגיעים, מחזקים, מחממים ומרבים חלב אצל האישה המניקה. לעיסת הזרעים מסייעת בנטרול ריח רע מהפה חליטה של הזרעים, או עיסוי עם השמן האתרי (יחד עם שמן שקדים) תקל על אסטמה, שיעול, תסייע בהפגת מתח בעור ובשרירים, תרגיע עוויתות מעיים (קוליק) אצל תינוקות ותתרום לטיהור הכבד מרעלים. אזהרה! נשים הרות צריכות להימנע משימוש בכמות גדולה של שומר ובמיוחד בשמן השומר. ========= בהצלחה צביקה קורן
היתכן ולתמרים מיובשים חומים רגילים זן מג'הול או חלואי (ובכלל לפירות מיובשים) מוסיפים סוכר? אבל אני מתכוונת שלא רואים שהם מסוכרים ולא כתוב עליהם (כמו הג'ינג'ר או הקיווי וכו')
מור שלום, בהחלט יתכן. לכן אני ממליץ לצרוך תמרים או פירות יבשים אחרים מגידול אורגני, שלהם לא מוסיפים תוספים. בהצלחה צביקה קורן
האם סוכר מלאכותי אינם טובים לבריאות? תודה
אורן שלום, אם אתה מתכוון לממתיקים מלאכותיים כמו: סכרין, ציקלאמט, אספרטיים וכד', זה באמת לא מועיל לבריאות ואפילו מזיק. כדאי להימנע מממתיקים מלאכותיים בהצלחה צביקה קורן
שלום, קניתי פשתן טחון, כמה זמן מומלץ להחזיק אותו במקרר? תודה
מירב שלום, את יכולה לשמור כמה ימים במקרר, או לזרוק לפח, לקנות מטחנת קפה ולטחון בעצמך את הזרעים השלמים שתקני בחנות טבע. פשתן טחון מתקלקל באור, בחום ובחשיפה לאוויר ולכן לא כדאי לקנות טחון מוכן. בהצלחה צביקה קורן
האם מותר לחמם/ לבשל עם פשתן טחון? אני רוצה להוסיף לדייסה האם זה בסדר?
האם יש מקום לחוש הריח ולריחות מקום בחינוך לתזונה נכונה?
שירה שלום, השאלה לא כל כך ברורה לי. בהצלחה צביקה קורן
איזה תה בטעמים אני יכול לשתות שלא מכיל פרוקטוז? שהרי התה פירות בטעמים שונים מכיל פרוקטוז נכון? אולי נענע? קינמון? מה דעתך?
גיל שלום, חליטות עלי פירות, או צמחים אחרים לא מכילות פרוקטוז, אלא אם כן הוסיפו לתערובת ואת זה אפשר לבדוק בתווית שעל האריזה. בהצלחה צביקה קורן
שלום, תודה על כל הטיפים לחיים בריאים. אני לא יודעת לסדר לי את היום עם הארוחות...מה לאלכול בבוקר?מה לאלכול בצהריים וכמה? וכן הלאה. האם אפשר לקבל תפריט יומי מסודר, ולפי שעות. טיפ לגביי-אני בת 44 שוקלת 60 ק"ג ,ברוך השם בריאה,ומתאמנת כשלוש פעמים בשבוע. תודה ויום טוב
שלום רב, אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים אישיים במסגרת הפורום. את זה צריך לעשות בהתאמה אישית ולאחר תישאול מפורט. בהצלחה צביקה קורן
שלום, לאיזה מצבים הייתם ממליצים לקחת תוספי ויטמין A ובטא קרטן (אינני נמצאת במצב של מחסור)? האם ויטמין A יכול למנוע מחלות סרטן? תודה
לאה שלום, ויטמין A הוא מסיס בשמן ועלול להצטבר בכבד בעודף ולגרום נזק. יש מספיק ויטמין A ופרו-ויטמין A (בטא קרוטן) בתזונה שלנו. ישנם מטפלים הנותנים מגה מינון לסוגים מסויימים של סרטן. אני לא ממליץ לקחת תוסף. בהצלחה צביקה קורן
אני בת 16 וחצי ואני 1.77 רציתי לדעת אם יש דרך לגרום לכך שהפסיק לגבוה או אפילו להתנמך קצת
באמת זו שאלה כזו דחופה?
שלום רב, אני מתאמן כבר כמעט 3 שנים עשיתי ממש מהפך משמעותי בתזונה ובכושר,כל חיי לא זזתי בכלל, אך לארונה אני לא מפחית אחוזי שומן, הורדתי לפני כחצי שנה מוצרי חלב ועברתי לסויה וזה תרם מאוד להפחתה,שמעתי על הפחתת מלחים האם זה בריא? האם זה אפשרי? ומה זה בעצם אומר או שאולי יש לכם טיפים אחרים. תודה מראש ושבת שלום
שחף שלום אני שמחה שעשית שינוי בתזונה כיוון שמה שאתה אוכל משפיע מאוד על חילוף החורים וירידה במשקל. הורדת כמות המלח זה נפלא כיוון שאנו צורכים כמויות גדולות מאוד של מלח. את המלח ניתן לקבל באופן טבעי בירקות והזרעים שאנו אוכלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם אפשרי ליטול מגה גלופלקס יחד עם כמוסות ויטמין די + קפסולות של סידן ציטארט באותו זמן או שעדיף לחלק את זה בזמנים שונים מבחינת ספיגה טובה??
אורי שלום, אפשר לקחת יחד ואפשר בנפרד. בהצלחה צביקה קורן
שלום. לפני שבועיים קניתי שמן בישול, וכמה ימים לאחר הפתיחה שלו, התחילו להופיע "גרגירים" לבנים (בגודל של מלח) על הדפנות שלו ומשהו לבן בתחתית הבקבוק. זה אומר שהשמן מקולקל...?
מירי שלום, חבל שלא ציינת באיזה שמן מדובר בכל מקרה "שמן ביול" זה לא שמן איכותי וכדאי לזרוק לפח אם קיים חשש. אני ממליץ להשתמש רק בשמנים איכותיים מכבישה קרה (זית, שומשום, קנולה, קוקוס, חמניות וכד'). בכל מקרה לא מומלץ לטגן ולחמם שמן. בהצלחה צביקה קורן
שלום אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים. לאור עצירות מתמשכת, הוצע לי להשתמש בבנפייבר או פגלקס. התחלתי מזה שבוע להוסיף לתזונתה בנפייבר (התחלתי מכפית פעמיים ביום ללא שום שינוי וכיום אני נותנת 2 כפיות פעמיים ביום) האם השיפור אמור לקרות מהר? האם לוקח כמה ימים/שבוע? כרגע אני לא רואה כ"כ שינוי לטובה והיא עדיין סובלת. אני מציינת כי הכל נעשה תוך יעוץ עם הרופא.
שלום דנה השינוי לוקח מספר ימים אבל הוא בהחלט צריך לקרות. את מוזמנת לנסות גם לתת לביתך מספר כפיות של עגבנייה מרוסקת עם שמן קנולה או זית על הבוקר על קיבה ריקה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית
http://www.briuthaisha.co.il/index.php?thepage=pages&pageid=78 שלום! לפי ההמלצות הנ"ל צריך לאכול מלא אוכל ממלא סוגים כדאי להגיע לקצובת הויטמינים היומית. האם זה כך?
תשאלי שאלה ונענה
ברור שעשו לי את הבדיקה אין לי צאלאיק. אבל אולי רגישות לסיבים כי בחצי שנה האחרונה אחרי סבל של כמה שנים של נפיחות וגזים הורדתי את רוב הסיבים ואני מרגישה טוב...עדיין לא טוב מאוד אבל אין להשוות ממש שיפור רציני. ולכן אני רוצה לנסות להוריד לחם חיטה אולי זה ישנה את המצב ליותר טוב. פיריכיות אורז זה מאורז מלא? ___יש שם סיבים? אולי יש לך רעיון אחר? תודה רבה
שלום רונית איני רואה סיבה להפסיק לגמרי לאכול לחם לבן ללא סיבים במידה ואינך סובלת מצליאק...בכל מקרה לשאלתך,פריכיות מאורז מלא בהחלט מכילות סיבים אם כי לא בכמות גדולה אך קיימים בשווקים גם פריכיות מאורז רגיל. כמו כן את יכולה לנסות לאכול קרקרים שאינם עשויים מחיטה מלאה. בהצלחה רבה עדי מילר
שלום יש לי כמה שאלות: 1. פטרוזיליה מיובשת מכילה הרבה ברזל? אם כן איפה ואיזה סוג הכי טוב לרכוש? 2. קשיו ופיסטוקים לא קלויים מכילים ברזל? קשיו נמכר ללא קליפה האם זה טוב? 3. אילו צמחי מרפא הכי טובים להשלמת ברזל ובי 12? 4. האם אפשר לקבל תפריט יומי כדוגמא שמכיל ברזל ובי 12? אני אוהבת קטניות וגרעינים ואגוזים לסוגיהם. תודה רבה
מאי שלום, חבל שלא הסתפקת בשאלה אחת מרוכזת מזונות מהצומח שמכילים ברזל: פטרוזיליה, ירקות ירוקים, חמאת שומשום, זרעי שומשום, קיטניות, שיבולת שועל, פירות יבשים, אצות ים, מולסה, תבלינים (טימיה, מיוורם, נענע, כמון, ארגנו, בזיליקום, כורכום). 1. פטרוזיליה מיובשת מכילה הרבה ברזל? אם כן איפה ואיזה סוג הכי טוב לרכוש? - כדאי לצרוך פטרוזיליה חיה וטריה ואם אין, כדאי לקנות מיובשת בחנויות טבע - רצוי מגידול אורגני. 2. קשיו ופיסטוקים לא קלויים מכילים ברזל? קשיו נמכר ללא קליפה האם זה טוב? - בקשיו יש ברזל, אבל יש מקורות טובים יותר. 3. אילו צמחי מרפא הכי טובים להשלמת ברזל ובי 12? - בצמחי מרפא אין B 12 4. האם אפשר לקבל תפריט יומי כדוגמא שמכיל ברזל ובי 12? אני אוהבת קטניות וגרעינים ואגוזים לסוגיהם.
שלום רצוני לדעת האם בבישול דייסה קוואקר כדאי להוסיף את האבקה בנפייבר? או לא? אנא דחוף לי תודה מראש
שלום ראשית, אני מתנצלת על העיכוב במתן התשובה ראה את תשובתי בהודעה הראשונה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום, לאור הכתבות והחשיבות של הסיבים בתזונה שלנו, רכשנו סיביפ תזונתיים באבקה. האם ניתן להוסיף את האבקה גם למאכלים של תינוקות (יש לי תינוק בן 7 חודשים הניזון מהנקה, פירות ןירקות). האם גם אני יכולה לקחת (מניקה)?. תודה
שלום רוית איזה סוג של סיבים רכשתם? בדקי מה רשום על גבי האריזה כדי שאוכל לתת לך תשובה מלאה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
ראשית תודה על התשובה המהירה. רכשנו סיבים בנפייבר.
בנפייבר מתאים לנשים מניקות אך לא לתינוקות בברכה, עדי מילר
לאחר בדיקות רבות מאוד. בעקבות נפיחות בטן רבה מה את ממליצה לי במקום לחם??? . ירדתי מלחם מלא מלחם שיפון ועברתי ללחם לבן הכי פשוט בגלל שהסיבים והשיפון גם גרמו לי נפיחות רבה מאוד שמתי לב בחצי שנה האחרונה לאחר אכילת לחם לבן בלבד שאין לי גזים ופחות נפוחה אבל עדיין יש נפיחות בלי כאבים. האם אפשר להוריד את הלחם בכלל למרות הקושי אבל מה במקום?
שלום רונית ראשית אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך בדיקה לשלילת צליאק (נעשה באמצעות בדיקת דם פשוטה). נסי לאכול לחם ללא שמרים שיותר קל לעיכול ו/או פריכיות אורז במקום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום רצוני לדעת האם בבישול דייסה קוואקר כדאי להוסיף את האבקה בנפייבר? או לא? תודה מראש
ראה את התשובה למטה...
קראתי אל שמן קוקוס ועל תכונותיו הרבות, בין היתר לעור, לחילוף חומרים, ולהרזיה. האם הוא באמת יכול לשמש למשל, לטיגון קל ועמוק? מה לגבי אפייה והאם כמויות כמו של החמאה? תודה
לוסי שלום, היתרונות של שמן קוקוס מושגות כשהוא נצרך טבעי ולא מחומם או מטוגן. חימוד וטיגון הופך כל שמן לרעיל. בהצלחה צביקה קורן
לאחרונה אני אוכל הרבה פירות הדר, ויכול להגיע ביום ל 3-4 תפוזים + 2-3 אשכוליות/פומליות. אני גם אוהב לאכול את הקליפה הלבנה של התפוזים, ומקלף לכן את התפוז כמו "נחש" (ולעיתים גם את האשכוליות/פומליות כך). לעיתים אני אוכל פומלה במקום אשכולית, ואז אני אוכל לא רק את פנים הפלח כמקובל, אלא גם עם הקליפה השקופה שסביב הפלח. שמתי לב שבאצבעות הידים קרוב לצפרנים התחילה נפיחות אדומה קלה, ובכמה אצבעות הנפיחות בולטת וצורת מבנה הנפיחות מזכירה נפיחות של מוגלה. האם יתכן שההדרים הרבים או הקליפות שלהם גרמו לזה? ומחוץ לנפיחות זו, האם יתכנו נזקים נוספים מריבוי ההדרים? אם כן - איזה?
אביב שלום לא מאמינה בקליפות של פירות הדר יש קוורציטין שמונע דלקת. אולם הדרך היחידה לדעת להפסיק לתקופה קצרה הדרים ולראות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה לך. אני אנסה, אלא שקשה לדעת, כי אם זה למשל מהקור, יתכן שהנפיחות תעבור כשיהיו ימי שמש, ולא אוכל לדעת אם זה מהפסקת ההדרים או משינוי הטמפרטורה. שהרי זה לא יחלוף בבת אחת, אלא יקח כמה ימים. ומרחק הזמן יקשה להניח את האצבע בוודאות על הגורם.
יכול להיות גם שיש לך אלרגיה לדבר אחר.
שלום רב המון תודה על הפורום המצויין! בני בן שנה וחמישה אוכל הכל ויונק, לאחרונה נהייה מצונן והתחיל להשתעל, ברצוני לדעת אלו מאכלים כדאי לי לתת לו לאכול בתקופה זו, הבנתי שלא כדאי מוצרי חלב ובננות, נתתי לו עד כה- דייסת קווקר עם קינמון וכפית שקדיה,מרק עוף עם ירקות,אורז עם ירקות,אגסים תפוזים אפרסמונים ותותים. ושתה גם תה עם טימין ותה עם קמומיל(כמות מיזערית) הבנתי שכדאי לצרוך גם קיטניות וגם כוסמת וקינואה האם יש לכם המלצות לעוד מאכלים שכדאי לי לתת לו על מנת לעזור? או אוליי מיץ או שייק מסויים שעוזר לצינון? ודבר אחרון יש לכם המלצה על ספר שנותן רעיונות למאכלים בריאים? ושוב תודה רבה
אוסנת שלום נתת את התשובה בעצמך לא חלב לא סוכרים מזוקקים כמה שפחות מוצרי חיטה עדיף ירקות, קטניות, דגנים כמו דוחן, קינואה , שיבולת שועל, ככוסמת ,אורז מלא. אגוזים וזרעים למיניהם טחונים כמובן,פירות,ניתן לתת דג. תה קמומיל מצוין. יש 2 ספרים נהדרים האוכל הבריא והמטבח הצמחוני של על השולחן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם בבישול דייסה קוואקר יש אפשרות להוסיף את האבקה בנפייבר? או לא? תודה מראש
שלום שרקל בהחלט אפשר עם תום הבישול לערבב, ניתן לערבב 1-2 כפות של בנפייבר לתוך 120-240 מ"ל של משקה חם או קר או לתוך מזון רך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
עשיתי בדיקה לשארית קיבה לפי בקשתו של גסטרולוג. אכן יש לי בעיה עד התור לרופא האם יש לך הצעה בשבילי לגבי תזונה? תודה
טליה שלום לא הבנתי את שאלתך אודה לך אם תפרטי בברכה ובצלכה טובה בר- שאן
האם קלמנטינה ובננה מכילים הרבה פרוקטוז?
לירון שלום קלמנטינה מכילה פרוקטוז ובננה ככל שהיא בשלה מכילה יותר גלוקוז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
המלצת להמנע ממאפים ומשמרים. איזה לחם או מה במקום את ממליצה? תודה רבה
דן שלום יש לחם ללא שמרים מחיטה מלאה או משיפון מלא של דור מרק . מצויין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
דן שלום יש לחם ללא שמרים מחיטה מלאה או משיפון מלא של דור מרק . מצויין בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום למנהלי הפורום! לפני כארבעה חודשים נמצא אצלי החיידק הנ"ל בקיבה. ניתן לי טיפול אנטיביוטי רחב למשך 10 ימים. לא היה קל אבל שרדתי. לפני כשבועיים החלו שוב תופעות מן העבר להציק לי. צרבות, קשיי עיכול, לחץ בבטן העליונה. שוב נערכו לי בדיקות וראה זה פלא החיידק החמוד חזר במלוא אונו. שאלתי היא כזו: אני שומרת על תזונה יחסית בריאה. כולל לקיחת פרוביוטיקה באופן סדיר, נמנעת ממתוקים, קפה, אלכוהול. במיוחד אחרי מציאת החיידק אני מקפידה ביותר על התזונה. אני מבינה שקצת קשה להכחיד אותו לחלוטין ולכן שואלת האם יש משהו בתחום הרפואה הטבעית שעשוי לעזור לי להכחיד אותו או לפחות לחיות איתו בשלום? שמעתי ששמן אורגנו טוב לעניין הזה. האמנם? האם יש דברים נוספים? תודה מראש
כוכבה שלום חשוב שאכן תעשי בדיקה כי יתכן שהתחושות גם נובעות מירידה של חיידקים טובים של מערכת עיכולכתוצאה מכמויות הגדולות של אנטיביוטיקה. חשוב שתקחי פרוביוטיקה ברמות חזקות כמו VSL3 ולא תסתפקי בכמות קטנה. בנוסף המלצתי שתפני לתזונאית טבעית שתשב ותתן לך תוספי תזונה ומזונות המשקמים את מערכת העיכול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
כוכבה שלום חשוב שאכן תעשי בדיקה כי יתכן שהתחושות גם נובעות מירידה של חיידקים טובים של מערכת עיכולכתוצאה מכמויות הגדולות של אנטיביוטיקה. חשוב שתקחי פרוביוטיקה ברמות חזקות כמו VSL3 ולא תסתפקי בכמות קטנה. בנוסף המלצתי שתפני לתזונאית טבעית שתשב ותתן לך תוספי תזונה ומזונות המשקמים את מערכת העיכול בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
כוכבה שלום רב אני רוצה לעזור לך בהמלצה לטיפול קל יעיל ובריא פני אלי בבקשה למייל להתראות בבריאות טובה [email protected]
חודשים לאחר ניתוח שרוול בקיבה. המלצה לי לאכול קטניות. אילו קטניות מותר לאכול אחר ניתוח שרוול בקיבה ? האם כוסמת משמינה.
שלום צר לי אך אין לי מידע בנושא, ממליצה לך לפנות את שאלתך לפורום פתרונות ניתוחים להשמנת יתר באתר. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית
האם מתאימים לכולם?האם עדיף לטחון ולשים במקרר שבועיים או עדיף בפריזק בקופסה פלסטיק?אני חוששת שזכוכית תשבר. כמה מותר ביום ואיך משתמשים? מותר לשלב עפ פשתן וקוקר?בזרעי פשתן יש איזה חומר רעיל האם בזרעי צ'אי אין?תודה.
אנה שלום זרעים מצויינים מכילים אומגה 3 לא צריכים לטחון להפך לשים כך על סלט , במרק ביוגורט . מתאימים לכולם בברכה ויום טוב טובה בר- שאן
צ'יה או מרווה היספנית אינה מועילה כלל אלא גורמת לנזקים. בשוק המשותף אסורה למאכל אדם רק לבעלי חיים. כנסו לסקירה מדעית בנידון Nieman,D.C. Nutrition Research, 29:414-418, 2009
אני בת 54 בריאה בדרך כלל. איני נוטלת תרופות(גם לא סטטינים). יש לציין שאני צמחונית וגם כמעט איני אוכלת ביצים ומוצרי חלב (נוטלת כדורי B12 ).יש לי כאבי שרירים קלים, ואני מעוניינת לדעת אלו תוספי מזון כדאי לי לקחת ומה דעתך על Q 10 האם כדאי לי לקחת תוסף זה? ומהן תופעות הלוואי ?מהו המינון המומלץ בשבילי? שוב אציין ,איני לוקחת סטטינים ,ואין לי בעיה של שומנים .אשמח לעזרתך. המון תודה.
ענת שלום, את כנראה חדשה בפורום, אבל אם תגלשי קצת תגלי שאני מתנגד ללקיחת "תרופות טבעיות" מבלי שעושים שינוי יסודי בתפריט ובאורח החיים. מציע לך לפנות לבירור יסודי למקור הכאבים. אולי יש לך חוסרים תזונתיים למרות שאת צמחונית... אולי את צריכה להתחיל לאכול ביצים אורגניות ומעט יוגורט עיזים... אגב, ל Q10 אין כמעט תופעות לוואי והוא תוסף מעולה! בהצלחה צביקה קורן
דרך אגב צמח ההודיה מאושר ע?י משרד הבריאות האמריקאי וכן הישראלי
הנושא עלה רבות בפורום לפני כמה שנים. בפורום הזה ממליצים לא להשתמש ב"תרופות" מפוקפקות להרזייה.
אני בהריון וגילו אצלי קנדידה במערכת העיכול, באילו צמחים או מוצרים אני יכולה להשתמש? כדי שזה יהיה בטוח להריון החודשים הראשונים?
סיגי שלום, במקרה שלך כדאי מאד לעבוד על מניעה ולהימנע לחלוטין משמרים (לחם ומאפים) ומסוכרים (גם פירות מתוקים). את יכולה לקחת פרוביוטיקה (אצידופילוס וכד'). בהצלחה צביקה קורן
הי אין לי צליאק, אבל החלטתי לנסות אכילה ללא גלוטן, היות ושמתי לב שאני מתנפחת כשאני אוכלת הרבה לחם, ונוטה לאבד שליטה באכילה של בצקים ממקור של חיטה, ואני מנסה לרדת במשקל. יתכן וזה מקרי, אבל בשבועיים האחרונים אני סובלת מבחילה קלה והצואה שלי נהייתה קצת רכה. האם זה יכול להיות תופעת לווי של הפסקת בצריכת לחם מחיטה מלאה? או של התחלת שימוש בלחם נטול גלוטן? אודה לתגובתכם. אסתי
שלום אסתי בהחלט קיימת אופציה כזו, ממליצה לך להימנע למספר ימים מהלחם ללא גלוטון ולראות אם התופעות נעלמות... במידה והתופעות נשארות כמובן שהמסקנה שזה לא קשור לשינוי התזונתי ואז יש לפנות לרופא משפחה לבירור רפואי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
האם אפשר להשתמש באבקת בנפייבר על מנת לטפל בעצירות ? מה דעתך ?
שלום משה בהחלט כן, בנפייבר סופח מים ומעלה את לחות הצואה ובכך תורם לתנועתיות מעיים תקינה ולהסדרת היציאות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
האם דבש וקינמון ביחד יוצרים מזון בריא במיוחד? תודה
מורי שלום, את אתה מתייחס למצגת שרצה בחודשים האחרונים ברשת, הרי שזה נראה לי מוגזם ומופרז. הקינמון הוא תבלין מעולה שנמצא כמאזן רמת סוכר. גם לדבש יש איכויות, אבל לא הייתי מציע לצרוך יותר משתי כפיות ביום. בהצלחה צביקה קורן
בהמשך להמלצתכם עבורים לא לצרוך מוצרי סויה המכילים פיטואסטרוגן ברצוני לברר לגבי שאר מזונות. מזה כחצי שנה אני משתדלת לאכול אוכל בריא יותר הכולל אורז מלא,דגנים,קיטניות,פסטה מחיטה מלאה,קינואה,אגוזים וכד'. הבנתי שגם במזונות אלו יש פיטואסטרוגנים.האם הכמות משמעותית והאם כדאי להמנע גם ממזונות אלו?
דורית שלום, פיטואסטרוגנים נמצאים בקיטניות ובזרעי פשתן. אני לא ממליץ להימנע מהמזונות החשובים האלה. אגב, כמויות רבות יותר של אסטרוגן נמצאים בבשר, דגים ובמוצרי חלב... לא ברור לי מדוע מתנפלים על הסויה, שהיא קיטניה טבעית ואיכותי. בהצלחה צביקה קורן
שלום אני חולה סוכרת סוג 2 אני התחלתי לאכול כל צהריים 5 פרכיות עם טונה וסלט האם זה יכול להשפיע לי על הסוכרת? האם זה נכון לשמירה על המשקל ודיאטה? מה עדיף לחם קל 7 דגנים עם 34 קלוריות לפרוסה או פרכיות כל פרכיה 26 קלוריות
יונתן שלום, אני מקווה שקיבלת הדרכה מתזונאית בקשר לתפריט היומי. הזכרת רק ארוחה אחת, אני לא יודע מה התפריט היומי שלך. בכל אופן, לשאלתך, פריכיות אורז עם סלט לא אמורות להזיק וכך גם לחם קל. חשוב לגוון את התזונה ולא לאכול מה ש"הכי טוב". בהצלחה צביקה קורן
שלום טובה וצביקה, עד כמה מסוכנת הכספית בכמוסות אומגה 3 משמן דגים? על האריזות לא מצוין שיש כספית, כנראה כי התכולה מזערית, אך האם שימוש לאורך שנים רבות עלול לגרום להצטברות כספית בגוף? האם לציפוי של הכמוסות יכול להיות נזק מצטבר? האם ישנו הבדל מהותי בין השמן הקיים בזרעי פשתן (אני טוחן אותם בבית לכמות המספיקה לכשבועיים ושומר במקרר ), לבין זה הנמצא במרווה המרושתת? נ.ב., כמעט כל המידע הקיים ברשת אודות המרווה המרושתת הינו מידע שיווקי ולכן מאוד מקשה לברור את המידע הדרוש מתוך כל המידע הלא רלוונטי לצורך קבלת החלטה מושכלת. מודה מראש על תשובתכם, דוד
דוד שלום, אם יש כספית, היא מסכנת ולאורך השנים עלולה לגרום נזק. אגב, גם בסתימות בשיניים יש כספית... יש כמוסות שבהן מצויין על האריזה שהן ללא כספית. אין לי מידע אם זה נכון או לא. הציפוי של הכמוסות לא מזיק, אבל אם אתה יכול לסבול את הטעם, תנקב את הכמוסה ותשתה את השמן. אין הבדל מהותי בין שמן פשתן ושמן מרווה מרושתת, מלבד המחיר האסטרונומי שגובים המשווקים הזריזים והנמרצים של המרווה המרושתת. (כדי להיכנס למעגל המשווקים צריך להשקיע הרבה כסף ואחר כך צריך למצוא לקוחות תמימים שיחזירו את ההשקעה). בשני השמנים אין חומצות שומן מסוג DHA וEPA שהן המרכיבות העיקריות של אומגה 3. יש בהן ALA שממנה הגוף מייצר בקושי את חומצות השומן האמורות. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש. בהצלחה צביקה קורן
צביקה אינך מעודכן. המחקר הנ"ל שפורסם בירחון התזונה הטוב בעולם ונערך על 14,000 אנשים שחולקו לצמחוניים וטבעוניים לעומת אוכלי דגים הראה חד משמעית שהפיכת החומצה האלפא-לינולנית לאומגות הדגיום יעילה מאד באדם!!!
שלום אני בת 45 ובחודשים אחרונים יש לי בעיה שהשיער שלי יבש ושביר והעור פחות חיוני מבחינת מראה בבדיקות הדם שעשיתי נמצאו חוסרים והרופא אומרת שאם אני לא מצליחה להשלים את זה בתזונה כדאי לקחת מולטי ויטמין כמו אומניום שהוא לנשים כמו של סולגאר, אמרה שהוא משפיע לטובה על הבעיה אצלי. השאלה שלי אם כדאי לקחת את המולטי ויטמין עם אוכל מסוים כדי לשפר את ספיגתו?
לודה שלום, כדי להשלים חוסרים תזונתיים צריך קודם כל לתקן את התזונה ואחר כך, אם צריך, לקחת תוספים. צריך להימנע ממזונות שמונעים ספיגה של ויטמינים ומינרלים (כמו: קפאין, קקאו, סוכרים, צבעי מאכל, אלכוהול ועוד) ולהוסיף לתזונה מזונות עשירים ויטמנינים, מינרלים, חלבון ושומנים טובים (כמו: פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים וקיטניות). לקיחת מולטי ויטמין ללא ביצוע שינויים בתזונה הוא חסר ערך כמעט. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
יש לי נטייה לעצירות , ואני בבוקר אוכל יוגורט עיזים עם שיבולת שועל , רציתי לדעת אם היוגוט עצמו תורם לעצירות ? בנוסף לחם מחיטה מלאה , כשאוכלים אותו בצורת צנימים ,האם גורם לעצירות ? מודה לך מראש אל תשובתך .
שלום משה להפך היוגורט מסייע בפעילות המעיים ולכן בהחלט לא גורם לעצירות, כנ"ל לגבי הצנימים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום צביקה, שאלותי רק בניסוח יותר טוב יש לי כמה שאלות בנווגע לאלצין- 1.האם זה נכון שאלצין נספג פחות טוב כאשר הוא נאכל ביחד עם חלבון- אם זה נכון אז למה ואיזה חלבון? 2. האם יש איזה שהוא יתרון לבצל ושום מבושל על מקבליהם הטריים? 3. שמעתי גם ששמן זית מונע את הספיגה של האליצין מדוע זה קורה? ומדוע זה לא קורה בשמן אחר? תודה רבה..
טלי שלום, 1.האם זה נכון שאלצין נספג פחות טוב כאשר הוא נאכל ביחד עם חלבון- אם זה נכון אז למה ואיזה חלבון? - אין לי מידע בנושא זה. ידוע שאליצין הוא חומר מאד לא יציב ומתפרק במהירות. 2. האם יש איזה שהוא יתרון לבצל ושום מבושל על מקבליהם הטריים? - רק למי שרגיש לחריפות של הבצל והשום ולריח שלהם. רצוי לאכול טרי! 3. שמעתי גם ששמן זית מונע את הספיגה של האליצין מדוע זה קורה? ומדוע זה לא קורה בשמן אחר? - אני לא שמעתי על כך. כפי שאת ודאי יודעת לשום תכונות ריפוי רבות שחלקן נחקר ואומת במחקרים. אם רוצים להפיק תועלת מהשום יש לכתוש אותו (לטחינה, לתבשיל, לסלט וכד') ולאכול מייד. יש אנשים שלא מסוגלים לאכול שום חי והם צריכים לבשל, לאדות או לאפות אותו. אני מציע לך לא להתבלבל ולא להתרגש יותר מדי מ"שמועות אורבניות" בנושא "הספיגה" של רכיבי תזונה שונים. אכילת מזון טבעי, מגווון ואיכותי מספקת לגוף את כל מה שהוא צריך. בהצלחה צביקה קורן
הזמנתי אומגה 3 מאתר פוריטן פרייד במינון של 950 מ"ג חומר פעיל אבל לא רשום את ההתפלגות של החומצון שומו epa\dha לא רשום כמה epa וכמה dha יש איך אפשר לדעת כמה יש והאם זה באמת חשוב שיהיה יותר epa מ dha ?
ה שלום, בדרך כלל רצוי שתהיה כמות כפולה של EPA לעומת DHA. בכל מקרה חשוב ששתי חומצות השומן יהיו קיימות בקפסולה. תעשי חיפוש בגוגל ותמצאי מידע רב. באתר של חברת "אוםגליל יש מידע רציני ומקצועי. http://www.omega3galil.com בהצלחה צביקה קורן /web/8888/nsf/sbs.py?&_ID=16327&G=16327&did=5922&PF=1&lang=HE&_UserReference=B53FE1614AB932464D523E57
אני אוכלת הרבה פירות יבשים מידי יום, בעיקר תמרים, שזיפים, משמשים וחמוציות, הם אורגנים וכמובן לא מסוכרים האם יש כמות מומלצת לאכילת פירות יבשים או שאפשר לאכול ללא הגבלה?
מירב שלום, אני לא מכיר מזון שאפשר לאכול ללא הגבלה. אם את מפזרת את זה לאורך היום, אפשר לאכול 50 - 100 גרם. (בהנחה שאת בריאה, לא סוכרתית ולא בעודף משקל) בהצלחה צביקה קורן
איך הכי מומלץ להתחיל את הבוקר? האם ריסוק 5-6 סוגים של פירות טריים בבלנדר (לאחר קפה...) זה בסדר או שמדובר בעומס סוכר לקיבה? איזה תערובת פירות מומלצת בבוקר ובאופן כללי? תודה רבה על הפורום הנהדר הזה.
לימור שלום אם זה עושה לך טוב אפשרי לשתות שייק פירות בבוקר ניתן לשלב אותו עם ירקות כמו גזר ניתן לשתות תפוח פרי שאת מרגישה אתו טוב (יש אנשים שלא מתאים להם פירות בבוקר) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .
לימור שלום אם זה עושה לך טוב אפשרי לשתות שייק פירות בבוקר ניתן לשלב אותו עם ירקות כמו גזר ניתן לשתות תפוח פרי שאת מרגישה אתו טוב (יש אנשים שלא מתאים להם פירות בבוקר) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן .
הזמנתי אומגה 3 מחול במינון 950 מג אומגה 3 חומר פעיל בכמוסה הבעיה לא מצויין שם היחס בין ה epa ל dha? האם זה משמעותי כי הבנתי שחייב להיות יותר epa מ dha
ה שלום אכן אצל אנשים מבוגרים היחס צריך להיות לטובת EPA לכן אפשר להתקשר לחברה ולשאול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האפ תפוח אדמה שצומחים עליו גבעולים ירוקים אחר כשבועיים מותר לאכילה או מיק?האם חציל ירק בריא? למי אסור לאכול? בנ"ל אפרסמון?תודה מראש
רנה תפוח אדמה שיש עליו עלים ירוקים מכיל ריכוז גבוה של סולנין שהוא רעל חזק. לכן עדיף לזורקו. או לשתול את הפקעת בעציץ. אנשים עם נטיה לחסימות בבטן קשה להם לאכל אפרסמון בגלל הקליפה הקשה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
איזה ויטמין D אתם לוקחים ? לא מצאתי משהו טבעי.. יש בחנויות רק את הטיפות האלה. ובלי ויטמין A רק D. תודה!
מחבר מחפש אתה צריך לקחת ויטמין D3 וטוב מאוד שזה ללא ויטמין A בכל טיפה יש 400 או 1000 יחידות בין לאומיות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ואני מחפש משהו טבעי , ואלה שהם טבעים משמן דגים מצאתי רק עם ויטמין A או E . ולא רק D3 . טבעי ורק D3..יש ?
האחת- לאחרונה אובחנתי כסובלת מבריחת סידן. הרופא טוען שיש קשר בין שנים ארוכות ללא אכילת דברי חלב לבין מצבי. הוא פשוט הורה לי להתחיל לאכול דברי חלב וכמו כן לקחת תוספי סידן וויטמין די. אני אמנם לא אלרגית לחלב אבל תמיד הוא גרם לי קשיי עיכול. נפיחות, גאזים ותחושת מלאות איומה. ניסיתי בעבר לקחת אנזימים ללקטוז אבל זה לא ממש עזר. שאלתי היא האם אוכל לוותר על דברי החלב ובמקומם לאכול דברים עשירים בסידן מן הצומח או אפילו סרדינים? או שמא באמת דברי חלב הם המקור האולטימטיבי לסידן? שאלה שנייה היא מה דעתכם על תוספי מזון מצורפים יחד. בעיקר שני הבאים: סידן בתוספת ויטמין די, וכמו כן ויטמין בי 12 בתוספת חומצה פולית. האם זה בסדר וכדאי לקחת אותם כשהם משולבים או שמא רצוי וטוב יותר לצרוך אותם בנפרד? תודה רבה לכם ושיהיה לכם יום טוב.
ליזט שלום, לצערי, נתקלתי בשנים האחרונות בכמה נשים שנמנעו ממוצרי חלב וסובלות מבריחת סידן חמורה. נסי לצרוך יוגורט עיזים אורגני. תתחילי עם כמות קטנה ותעלי לשני גביעים ביום. בנוסף, כדאי לך לפנות לייעוץ אישי בנושא זה ולא להסתפק בעצות הניתנות בפורום זה או אחר. בקשר לצירופי הויטמינים, באמת עדיף לקחת שילובים... לסידן אני ממליץ לקחת כדור שמכיל סידן-מגנזיום-בורון (קאל-מאג-בורון). בהצלחה צביקה קורן
ליזט יקרה, אני יכולה רק להמליץ על לקחת ויטמין D3 שאני לוקחת- הוא מבית סולגאר ובנוסף לזה שהוא המוצר היחיד שמופק משמן כבד דגים ולכן גם היחיד המספק ויטמין D ממקור טבעי. חוץ מזה שגם לי גילו בריחת סידן ואני, כמו כולנו, רגישה לחלב- הוא עושה לי לא טוב בבטן- לכן אני ממליצה לאכול מוצרי חלב מחלב עיזים- הוא יותר בריא ופחות עושה בלאגן ועוד משהו על הויטמין D הוא מסייע להטמיע סידן בעצמות- ככה שזה חשוב ביותר. אני מאחלת לך הרבה בריאות.
ליזט יקרה אל תקשיבי לכל אלה שטוענים שהמנעות ממוצרי חלב גורמת לבריחת סידן. ההפך הוא הנכון. מוצרי חלב גורמים (!) לבריחת סידן. הסידן בחלב לא נספג בגוף. אז למה יש לך בריחת סידן? כי לא אכלת מאכלים עשירים בסידן. תאכלי טופו, שקדים, ירקות ירוקים. מאכלים אלה יתנו לך את הסידן הדרוש לך ולא יגרמו לך תופעות לוואי. חלב הוא רעל! את יכולה להשלים את הסידן בכדורי סידן עם ויטמין D. חשוב מאוד שתעשי פעילות גופנית מתונה. בהצלחה
סתם לצטט סיסמאות וטענות של שוללי החלב לא מועיל במיוחד ולא מעיד על הבנת הנושא. ישנם אלפי מחקרים המוכיחים כי הימנעות מחלב גורמת לבריחת סידן. הטענה של הטבעונים שבחלב יש יותר זרחן מחלב אינה נכונה! כדאי לבדוק בטבלאות מזון אמינות. על זה נאמר: "טול קורה מבין עיניך". לחלב יש חסרונות רבים, אבל הוא לא גורם לבריחת סידן!!
וכן פעילות גופנית הכרחית לשמירת העצמות במיוחד אצל רזות
שלום ותודה על הפורום הנהדר אני מכינה לבתי (גיל 1.5) כל בוקר דייסת קווקר על בסיס חלב עיזים עם סילאן וקינמון. יש לי כמה שאלות 1. האם יש בכלל יתרון לחלב עיזים על אף שהוא מבושל ? 2. יש אפשרות לבשל כמות של קווקר או להשרות במים מבעוד מועד ואז לעשות את הדייסה בתוך חלב קר ? וכמה זמן ניתן לשמור קווקר בצורה הזו 3. האם ניתן לאכול קווקר לא מבושל ? 4. מה עדיף קווקר גס או דק ומה ההבדל בינהם ?
שרון שלום, 1. האם יש בכלל יתרון לחלב עיזים על אף שהוא מבושל ? - חלב עיזים קל יותר לעיכול לעומת חלב פרה. 2. יש אפשרות לבשל כמות של קווקר או להשרות במים מבעוד מועד ואז לעשות את הדייסה בתוך חלב קר ? וכמה זמן ניתן לשמור קווקר בצורה הזו - חיובי. אפשר לשמור 2-3 ימים. 3. האם ניתן לאכול קווקר לא מבושל ? - אפשר, אבל לא רצוי. שיבולת שועל זה דגן שדורש בישול. 4. מה עדיף קווקר גס או דק ומה ההבדל בינהם ? - רצו לאכול שיבולת שועל (לא קווקר שזה של של מותג...) גסה. יש בה יותר סיבים ויותר ערכים תזונתיים. היא מחייבת בישול ארוך יותר. בהצלחה צביקה קורן