פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

06/02/2011 | 19:47 | מאת: גיל 16

אף פעם לא אוכל בבוקר. לא מסוגל. רק שותה 2 כוסות מים בבוקר.. בצהריים אוכל עוף או קציצות בשר. עם אורז או פסטה או תפוח אדמה. לא נוגע בירקות.(לא מסוגל) אחה"צ קצת חטיפים = במבה או חטיפי אנרגיה למיניהם בערב 3, 4 פרוסות לחם עם אבוקדו או חביתה. וזהו פחות או יותר. האם יש עם זה בעיה? גובה 1.80 משקל 78 ק"ג ככה פחות או יותר אוכל תמיד שנים, לא מסוגל לאכול משהו אחר. באתי לשאול אם זה סביר. מה הבעיה עם לא לאכול ארוחת בוקר? (לא יכול) במה זה פוגע ? ולאיזה משקל לשאוף ? תודה.

07/02/2011 | 12:34 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, התזונה שלך לא מאוזנת כדאי מאד להוסיף פירות וירקות חיים ומבושלים. בהצלחה צביקה קורן

06/02/2011 | 16:17 | מאת: דנה

שלום, אני בת 25, בהריון ראשון (שבוע 28)ונוטלת כמוסות אומגה 3 של אלספה. למניעת הרפס וגינלי ולעזרה באקנה הורמונלית הומלץ לי ליטול כמוסות שום - האם שילוב הכמוסות יגרום לדילול דם מסוכן? תודה

07/02/2011 | 12:26 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, שמן דגים, שום, בצל וג'ינג'ר גורמים לדילול הדם. כדאי להיזהר, במיוחד שאני לא בטוח שהשום יועיל. בהצלחה צביקה קורן

06/02/2011 | 13:19 | מאת: רוני

אני לאחר קיצור כיבה ובזמו האחרון השמנתי 8 ק"ג אני קניתי את הדיאטה שח דייאט פור לייף של LIFE שם שמתי לב שיש את הסיב גלוקומנאן 300 מ"ג האם יש לך מושג אם זה סיב שיכולים להשתמש אנשים שעברו קיצור כיבה?

06/02/2011 | 15:13 | מאת: עדי מילר

שלום רוני צר לי אך אין לי מידע בנושא, ממליצה לך לפנות את שאלתך לפורום פתרונות ניתוחים להשמנת יתר באתר. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

06/02/2011 | 03:26 | מאת: מאי

שלום איזה מקור הכי טוב לאומגה3 מלבד דגים? שמעתי על שמן מרווה מרושתת, האם הוא טוב? תודה

06/02/2011 | 15:56 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, המקור הצמחי הטוב, הזול והזמין הוא זרעי פשתן טחונים. אפשר גם לקנות מוצר של מרווה מרושתת, אבל הוא יקר הרבה יותר. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 21:44 | מאת: גל

שלום, אתה תמיד ממליץ שלא לשתות בזמן האוכל, מצד שני אתה ממליץ ל מרק כל מזון בריא שזו בעצם שתייה ביחד עם האוכל אז מה בצם נכון אפשר או אסור לשתות בזמן האוכל? תודה רבה :}

06/02/2011 | 11:22 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, מרק ירקות (לא מרק "צח" או מרק אחר מאבקה) עשיר בויטמינים וזאת ארוחה מעולה. לא רצוי לשתות מים, קולה , אלכוהול ומשקאות אחרים בזמן הארוחה בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 18:36 | מאת: גלית

שלום, אני נדרשת לתזונה עשירה בסיבים לאחר ניתוח פיסורה. האם בטטה ותפוחי אדמה נחשבים במזונות "מותרים" מבחינתי ? (אסור לי להסתכן במזונות שגורמים לעצירות). תודה.

06/02/2011 | 09:54 | מאת: עדי מילר

שלום גלית בטטה ותפוח אדמה לא נחשבים למזונות הגורמים לעצירות (כמובן שזה תמיד מאוד אינדיבידואליי) אך כמו כן הם אינם נחשבים למזונות העשירים בסיבים תזונתיים. מזונות העשירים בסיבים תזונתיים כוללים פרות יבשים, דגנים מלאים, קטניות, ירקות וכו'... בברכת רפואה שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/02/2011 | 18:31 | מאת: גלית

שלום, אני נדרשת לתזונה עשירה בסיבים לאחר ניתוח פיסורה. האם בטטה ותפוחי אדמה נחשבים במזונות "מותרים" מבחינתי ? (אסור לי להסתכן במזונות שגורמים לעצירות). תודה.

06/02/2011 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, בבטטה ובתפ"א יש סיבים והם לא גורמים לעצירות. לחם עם גבינה וקפה עם עוגה גורמים לעצירות תאכלי הרבה סלק חי ומבושל. תפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 15:47 | מאת: שירה

בהמשך לתשובתך האם ידוע לך היכן ניתן לרכוש דגים ללא עצמות? האם דג מקרל,סרדין,טונה בשמן או מים בקופסאות שימורים מכילים אומגה 3?פרט לפשתן טחון מה המאכלים המכילים אומגה 3 ?היכן ניתן למצוא רשימת מאכלים?תודה רבה מראש.

06/02/2011 | 11:18 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, תבררי בחנות הדגים השכונתית, או בסופרמרקט. מקרל, סרדין וטונה מכילים אומגה 3, אבל זה לא מזון איכותי בעיני. באגוזי מלך יש כמות קטנה של אומגה 3 בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 12:27 | מאת: דוד

שלום רב, לפני כ4 חודשים החל אצלי פריקרדיטיס (דלקת קרום הלב) והוא חזר 4 פעמים. ולכן עד לפני כ4 ימים לקחתי פרדניזון. לעיקר: החלה אצלי בעיה, שאני חושב שהיא בעיה של הצתברות נוזלים באיזור הבטן. זה לא גורם לכאבים או תופעה אחרת אלא שהבטן נראית מוזר ביחס לגוף. ושמתי לב שכאשר אני מתעורר בבוקר הבטן שלי נראית כמעט כרגיל ורק לאחר שאני אוכל את המאכל הראשון מתחיל שוב לחזור לי התופעה של בטן נפוחה. ממה זה יכול לנבוע? תודה רבה.

06/02/2011 | 11:16 | מאת: צביקה קורן

דוד שלום, זה יכול לנבוע מהבעיה הרפואית שסבלת ממנה, מהפרעות עיכול, מחוסר באנזימי עיכול, אלרגיה לחלבון החלב, או החיטה, אי סבילות ללקטוז, פטריית קנדידה ועוד. כדאי לבצע בירור רפואי יסודי ובמקביל לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 11:53 | מאת: בילי

שלום אני סובל מכאבים נוירופטיים עקב פגיעה בחוט שדרה. כל גרגיר אושארית בפי הטבעת גורמים לי לכאבים נוירופטיים (כאב עיצבי עקב הפגיעה העצבית).אני לא אוכל ירקות או מוצרים שלא מתעכלים כדוגמתתירס אך שמתי לב שכל הזמן מגיעים לפי הטבעת גרגירים/סיבים בצבע בהיר. האם מדובר בדבר טבעי או שיכול להיות שמדובר בבעיה במערכת העיכול? תודה

06/02/2011 | 09:50 | מאת: עדי מילר

שלום בילי היציאות שלנו מאוד תלויות בתזונה שלנו. איני יכולה דרך פורום זה לקחת ממך אנמנזה תזונתית מלאה ולעזור לך לאבחן את מקור הבעיה. ולכן אני ממליצה לך לגשת לרופא המשפחה ולבקש הפנייה לדיאטנית קלינית דרך קופת החולים למתן ייעוץ אישי. רפואה שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/02/2011 | 11:16 | מאת: מיכל

בזמן האחרון אני חווה נשירת שער מדאיגה רציתי לשאול האם הפטרית הפלא הטיבטית מטפלת בבעיה והאם יש טיפול אלטרנטיבי אחר

06/02/2011 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "שיער" או "נשירה". יש סיבות רבות לנשירה. אני הייתי מתקן את התזונה ולא מחפש "תרופות טבעיות" בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 10:46 | מאת: מוטי

שלןם כמה זמן מקסימום אפשר לדעתך להחזיק במקרר בכלי אטום גרעיני חמניות כשה םטחונים ולא קלויים כמובן מבלי לאבד מערכם התזונתי ואותה השאלה לגבי גרעיני דלעת ופישתן תודה רבה

06/02/2011 | 11:11 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, אם זה טחון, אפשר לשמור כמה שבועות במקרר וכמה חודשים במקפיא בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 10:22 | מאת: מטרסו

שלןם לך רציתי לדעת האים בדג מסוג קרפיון יש כולסטרול ואים כן האים הכמות היא גבוהה? בתודה

06/02/2011 | 11:09 | מאת: צביקה קורן

מטרסו שלום, בכל חלבון מהחי יש כולסטרול. לא יודע לגבי הכמות בהצלחה צביקה קורן

05/02/2011 | 10:13 | מאת: מאיר

שלום צביקה רציתי לדעת לגבי קליית בוטנים אני מבין שאין אפשרות אחרת לאכול אותם האים הקליה שלהם פוגעת באיכות ובויטמינים שבהם?

06/02/2011 | 11:07 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, אני לא מתלהב מקליית אגוזים ושקדים השמן מתקלקל עם זאת בבוטנים נשארים חלק מהויטמינים, המינרלים, חלבון ונוגדי חמצון. כדאי גם לקלות ללא מלח. בהצלחה צביקה קורן

04/02/2011 | 14:43 | מאת: מתוק

שלום אני בן 25 ואני כבר שנה משתדל לאכול בריא השאלה שלי היא כזאת כאשר מתחשק לי ממש מתוק אני אוכל פרוסת לחם שחור מלא עם שני כפיות של סילאן אמיתי אורגני זה בסדר ?

04/02/2011 | 16:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה בסדר, אבל לא מעולה... עדיף לאכול פירות יבשים מגידול אורגני (תמרים, צימוקים, משמש וכד') בהצלחה צביקה קורן

04/02/2011 | 14:34 | מאת: היי

שלום רב לכם יש לי שאלה אני כבן 23 בריא בדרך כלל לפני כשבוע הלחתי לתזונאית קלינית שתכין לי תפריט הכול בסדר חוץ מדבר אחד היא אמרה לי בבוקר לאכול שני כוסות ברנפלקס תלמה רציתי לדעת עם זה בריא זה הערכים של הברנפלקס: רכיבים:חיטה מלאה(44.5%)(מכיל גלוטן)סובין חיטה(34.6%) סוכר,תמצית לתת,עמילן חיטה,מלח,קמח לתת,מתחלב(E-471?)שמן צמחי,מעכב חמצון(BHT)ויטמינים,B3(ניאצין)B2'B6'B1 חומצה פוליתB12,ברזל. האם זה בסדר אני רוצה חוות דעת מאנשים כמוכם. תודה רבה..

04/02/2011 | 16:15 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מתלהב מקורנפלקס, ברנפלקס ושאר "דגני הבוקר". זה לא מזון בריאות. במוצר שציינת יש יותר מידי סיבים תזונתיים וסוכר. מה זה שמן צמחי - מרגרינה? בתזונה הטבעית אפשר לאכול דברים יותר מזינים ופחות מעובדים. מצד שני, אם דיאטנית קל י נ י ת נתנה את זה, אולי זה בסדר... בהצלחה צביקה קורן

04/02/2011 | 14:08 | מאת: טומי

שלום, יש לי מספר שאלות 1. האם חרובים משפרים תנובת חלב ואם כן למה? 2. איזה עוד מוצרים משפרים תנובת חלב?

04/02/2011 | 14:56 | מאת: צביקה קורן

טומי שלום, לא יודע לגבי חרובים, אבל עדשים ושומר (חליטה מהזרעים והירק המבושל) נחשבים כמשפרים את תנובת החלב. לא יודע למה. חליטת מרווה מייבשת ולא רצוי לתת לנשים הרות בהצלחה צביקה קורן

06/02/2011 | 17:45 | מאת: משה

חפש את מאמרה של ורד לב (יועצת הנקה) על תגבור חלב אם.

04/02/2011 | 14:03 | מאת: ליאור

שלום, קניתי לבני בן השנה חלבה ללא סוכר ובין הנרכיבין מופיע מלטיטול. האם מותר לתת זאת לתינוק בן שנה? תודה רבה, ליאור.

04/02/2011 | 14:53 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא מתלהב ממתיקים אלכוהוליים (מלטיטול, קסיליטול, סורביטול, מולטידקסטרוז וכד'). זה עלול לגרום לכאבי בטן והפרעות עיכול. אפשר לנסות עם כמות קטנה ולראות איך התגובה. נראה שזאת לא חלבה איכותית. אם התינוק מעל שנה אפשר לתת טחינה עם דבש, או מולסה. בהצלחה צביקה קורן

04/02/2011 | 07:27 | מאת: דורית

לטובה שלום תודה על תשובתך.בהמשך להמלצתך לא לצרוך מוצרי סויה.עד היום שתיתי חלב סויה כיוון שחלב רגיל לא טוב לי לעיכול.האם יש סוגי חלב נוספים שניתן לקנות?

04/02/2011 | 14:45 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, את יכולה לנסות לקנות חלב אורז, או חלב שיבולת שועל. בנוסף אפשר להכין "חלב שקדים" או "חלב שומשום". בהצלחה צביקה קורן

03/02/2011 | 13:17 | מאת: מיי

שלום רב, איזה סוגי אגוזים הכי עשירים בברזל? כמה אגוזים עלי לאכול ביום? וכיצד לאחסן אותם? במקרר? במקפיא? קניתי אגוזי ברזיל, על חלקם יש כתמים לבנים, האם זה תקין? על חלקם יש גם קליפה חומה, האם ניתן לאכול אותה? קראתי שאת האגוזים יש לקנות בקליפתם בלבד. הקליפה מגינה על האגוז מפני קלקול, ואגוז שהשומן שבו התחמצן מסוכן מאד האמת שזה מרתיע מלקנות אגוזים קלופים, איך אפשר להיזהר?

04/02/2011 | 15:59 | מאת: צביקה קורן

מיי שלום, איזה סוגי אגוזים הכי עשירים בברזל? - אגוזי קשיו, לוז וברזיל. עם זאת חשוב לגוון ולא "להיתקע עם סוג אחד. כמה אגוזים עלי לאכול ביום? וכיצד לאחסן אותם? במקרר? במקפיא? - אם את לא בעודף משקל, אפשר 3-5 ביום. מאחסנים בארון ובקיץ אפשר במקרר. קניתי אגוזי ברזיל, על חלקם יש כתמים לבנים, האם זה תקין? על חלקם יש גם קליפה חומה, האם ניתן לאכול אותה? - זה כנראה בסדר. אגוזי ברזיל אוכלים עם הקליפה - יש בה סלניום שהוא נוגד חימצון חשוב. קראתי שאת האגוזים יש לקנות בקליפתם בלבד. הקליפה מגינה על האגוז מפני קלקול, ואגוז שהשומן שבו התחמצן מסוכן מאד - חיובי. רצוי לקנות עם הקלפה. בהצלחה צביקה קורן

03/02/2011 | 09:43 | מאת: אורלי

שלום רב אני בחורה רזה, אולםלעיתים סובלת מתחושת נפיחות לא נעימה. האם יש תוספים או קפסולות שעשויות לעזור? האם הפרסומים לגבי יוגורטים שונים אכן נכונים? מה הדרך הטובה והיעילה ביותר להתגבר על תחושת הנפיחות? תודה

04/02/2011 | 14:40 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "נפיחות" או גזים" ותקבלי כמה רעיונות. במקביל תבדקי אם יש לך רגישות או אלרגיה למזונות מסוימים. תקפידי על לעיסה איטית. נסי לקחת למשך כמה שבועות אנזימי עיכול ופרוביוטיקה. בהצלחה צביקה קורן

03/02/2011 | 07:20 | מאת: איתי

עשיתי בדיקות דם וכל התוצאות תקינות חוץ מוויטמין די שהערך יצא בבדיקה 56.3 והסידן בערך נורמה תקין (9.20) אציין שאני נוטל ויטמין די בטיפות של חברת אלטמן כבר למעלה מחצי שנה כ-1600 יחב"ל ליום בממוצא. מה יכולות להיות הסיבות לחוסר, לאור העובדה שכל הערכים האחרים כן יצאו תקינים? אני בן 26 לצורך העיניין

04/02/2011 | 13:13 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, א. תתייעץ עם הרופא המטפל ב. תמשיך לקחת את הטיפות ותוסיף 1-2 קפסולות של שמן כבד דגים. זה נספג קצת יותר טוב. בהצלחה צביקה קורן

02/02/2011 | 22:24 | מאת: דורית

אני סובלת שנים מציסטות בשד.לאחרונה הופיע גם גוש סולידי שפיר. האם לאכילת מוצרי סויה יש השפעה על קיומם של גושים בשד? אודה על תשובתכם

03/02/2011 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

דורית שלום היום יש המלצה לנשים שבמשפחתן יש סרטן על רקע הורמונלי להימנע מסוייה כיוון שהסויה מכילה פיטואסטרוגנים. לגבייך יש ציסטות בשד אני ממליצה לך לנקוט בזהירות ולהימנע מסויה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/02/2011 | 20:52 | מאת: אלינה

שלום, אני נמצאת בהריון השני שלי עכשיו- אחרי מהפך גדול מההריון הראשון בו אכלתי לא טוב ועישנתי. בהריון הזה אני מנסה לאכול בריא והפסקתי עוד לפני עם העישון כך שאפשר לקוות לטוב. רציתי לשאול בקשר לפרנטל מולטי ויטמין-מינרל לנשים הרות ומניקות Multi Vitamin Prenatal של סולגאר שחברה המליצה לי עליו, היא לקחה בהריון שלה וממליצה בחום. אני מנסה להכנס לכל עיניין הבריאות. האם אתה מכיר? ממליץ?תודה רבה.

03/02/2011 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

אלינה שלום ממליצה בחום על הפרנטל .כיוון שהוא מכיל תוספי תזונה חשובים ביותר להתפתחות התינוק וגם למניעת מומים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/02/2011 | 18:07 | מאת: דוד

שלום הייתי בבולמיה 10+ שנים יצאתי בכוחות עצמי ללא עזרה מבחוץ כיום, אם הפרעות אכילה, אבל לא מקיא כמה שנים כלל. אחרי ההפסקה להקיא, היום אני מנקה בתוך הגוף במקום היציאות על ידי בידן או צינור מים. 1. האם זה בעיה? 2. האם יש לזה שם לחפש חומר על זה? האם זה קשור לבולמיה? בלי הניקוי [ הטיהור העצמי, כך מכנים את ההקאה בפרומים על בולמיה] ההרגשה דומה לבולמיה כשהייתי צריך להקיא ולא היה איפה. קראתי שבולמיה מגיעה מצורך נפשי להוציא דברים החוצה, האם יכול להיות שהחלפתי את הבולמיה בדבר הזה. אם זה המקום לשאול? תודה רבה אם לא האם אפשר בבקשה להפנות למקום נכון תודה דוד

03/02/2011 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

דוד שלום אני חושבת באמת שאתה צריך לפנות למומחים ולעזרה. ישנה אגודה המטפלת בהפרעות אכילה אני אתן לך את הטלפון 054590234 חשוב שתפנה לעזרה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/02/2011 | 10:06 | מאת: דוד

אם יהיה לך עוד מידע, אשמח לקבל

02/02/2011 | 17:43 | מאת: רינת

האם צריך להשרות קינואה וכוסמת לפני בישול . ואם כן כמה זמן? אני יודעת שהם בעצם דגנים . אז מה דינם כקטניות או כדגן . שדגן לא משרים במים לפני בישול

03/02/2011 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

רינת שלום אין צורך להשרות את הכוסמת והקינואה לפני בישול. יש רק לשטוף הייטב את הקינואה כיוון שהיא מכילה חומרים רעילים הנשטפים במים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/06/2012 | 14:22 | מאת: רונית

אם לא תשתפי כמה פעמים או תשרי חצי שעה תקינואה ותכוסמת אז תקבלי טעם מריר מה שלא טעים ומקלקל תאוכל

02/02/2011 | 00:41 | מאת: מודי

בבקשה עוד דרכים בתזונה להעלאת המוגלובין ? תודה מודי .

02/02/2011 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

מודי שלום, חבל שאתה שואל שאלה כל כך כללית ומצפה לתשובה רצינית. בן כמה אתה? מה אתה אוכל? האם אתה צמחוני / טבעוני? מה רמת ההמוגלובין? האם יש בעיות בריאות / דימומים? האם את/ה בן או בת? בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 23:46 | מאת: רות

שלום, רציתי לדעת אם יש סכנה בלקיחת כמוסת ליזין (500מ"ג) פעמיים בשבוע. ואם כן, מה הגבלת הזמן בה זה בסדר? תודה רבה

02/02/2011 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

רות שלום, אין הגבלה ואין בעיה, אבל אני לא מתלהב מלקיחת תוספים של חומצות אמינו בודדות. זה עלול לגרום לחוסר איזון. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 23:07 | מאת: לנה

מותר או לא מומלץ? תודה

02/02/2011 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

אם ההריון נורמלי - אין מגבלה

01/02/2011 | 21:44 | מאת: רומי

שלום , אני נוהג לשתות 3, 4 כוסות חליטות רוזמרין או לואיזיה ביום האם זאת כמות מוגזמת שגורמת לנזק? תודה

02/02/2011 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

רוזמרין לא מתאים לבעלי לחץ דם גבוה

01/02/2011 | 21:01 | מאת: המייאשת החיפאית ..

בתאריך 1.12.2011 עברתי ניתוח שרוול בקיבה בבני ציון בחיפה. והדיאטנית שלחה לי קובץ שלב 3 . והמחשב התקלקל. לכן אינני יודעת מה לעשות מה זה שלב 3 מה מותר מה אסור לאכול . יש לציין שאני אוכלת רק את התפריט לאחר הניתוח חודש. אנא עזרי לי ואם אפשר לפרט לי במעט מה המזון שמותר לי לאכול אמת מאסתי כבר לאכול עוף טחון במרק ירקות. תודה .

02/02/2011 | 09:12 | מאת: עדי מילר

שלום לקראת סוף החודש הראשון כבר ניתן לאכול כמעט רגיל רק בכמויות קטנות כמובן, בהחלט שאין צורך להמשיך לאכול אוכל טחון בלבד !!! אך כיוון שזה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם יש צורך בייעוץ אישי ובליווי צמוד של דיאטנית קלינית. ממליצה לך לקבוע תור בהקדם עם הדיאטנית שלך. אל ייאוש ובהצלחה רבה בהמשך עדי מילר דיאטנית קלינית

01/02/2011 | 20:57 | מאת: מייטל

שלום, רציתי לדעת האם לחם שהוקפא איבד הרבה מערכו? ואיך מוממלץ להפשיר אותו {במקרר, מחוץ למקרר} ? תודה

02/02/2011 | 09:28 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לחם מופשר לא מאבד מערכו אפשר להפשיר במקרר או מחוץ למקרר, או בחימום איטי בתנור. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 20:54 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת מה הטמפ' המוממלצת לחימום ביצים? האם חימום מהיר בחום גבוה פוגע בערכם? תודה

02/02/2011 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא הבנתי את השאלה. אם מדובר בביצים חיות - צריך להביא לרתיחה איטית ולהמשיך לפחות 5 דקות. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 20:08 | מאת: מאי

רציתי לדעת מהי הדרך לחישוב נקודות למיצרכים שלא מופיעים בנקודון?

02/02/2011 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אני לא מכיר את השיטה הזאת ולא מתלהב מ"דיאטות" ו"ספירת קלוריות".מעט מאד מתמידים במסגרת הקשוחה הזאת - הרוב נשברים ומשמינים. תשאלי מומחה לשיטת שומרי משקל. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 15:43 | מאת: ליאת בר

פה תוכלי למצוא את דרך החישוב למצרכים שלא מופיעים בנקודון ובנוסף טבלת נקודות.. בהצלחה :)

15/06/2011 | 18:26 | מאת: רבקה

הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק הנקודון ואיך מחשבים את הקלוריות וכמה קלוריות יש בכל נקודה

24/05/2012 | 00:31 | מאת: לילי

שלום. האם מישהו יכול להגיד לי כמה נקודות אני צריכה לאכול ביום, אם המשקל שלי הוא 78, והגובה 1.63 ?? תודה מראש !!!

01/02/2011 | 16:51 | מאת: יוסי

כבארוחת הצהרים אני אוכל חזה עוף ללא שמן ולדוגמא ספגטי ממש לאחר 20 דקות מתחיל אצלי סטרס בראש וחרדה אני מאבד אפילו את הצבע בפנים ,וצריך לאכול מתוק בשביל להרגיע את הסטרס, האם הדבר קשור לעיכול (בשל חוסר אנרגיה)או לחומצות האמינו שמפריעות לטריטופן (סרוטונין)להספג בזרם הדם?

02/02/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, אין לי תשובה טובה לשאלתך, אבל אתה בפורום תזונה טבעית ואני ממליץ לך להימנע מבשר באופן זמני ואולי גם קבוע. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 14:32 | מאת: שירה

אני חוששת מאוד מעצמות של דג,בשל מקרה בילדות,אני יודעת שיש דג נדמה לי נורוגי או אחר בלי עצמות שמכיל המון אומגה.שכחתי שמו,האם ידוע לך?על איזה דגים חיים אתה ממליץ בלי עמצות? האם אמנון ופילה קפואים טובים?מה עדיף טונה בשמו או מים?האם מכילה אומגה?תודה רבה מראש.

02/02/2011 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא יודע לאיזה דג אין עצמות, אבל ניתן להשיג דגים שהעצמות הוצאו מהם. כדאי לאכול דגי ים כמו: סלמון, הליבוט, סרדין, מקרל, דניס בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 10:15 | מאת: יערית

שלום. אני אוכלת בריא כבר כמה שנים. רק אוכל טבעי ולא מעובד. דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, אגוזים. לוקחת פרוביוטיקה און-אוף. עכשיו און. אבל בכל זאת יש לי תקופות שאני סובלת מגזים נוראיים, גם כואבים וגם (סליחה מראש) עם ריח נורא. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

02/02/2011 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

יערית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "גזים" ותקבלי כמה טיפים. במקרה שלך, (ובהנחה שאין לך מחלת מעיים) כדאי להמשיך עם פרוביוטיקה ולשקול לקחת גם אנזימי עיכול. בנוסף, ללעוס לאט ולהימנע ממזונות "מגיזים" בהצלחה צביקה קורן

02/02/2011 | 12:41 | מאת: יערית

31/01/2011 | 17:13 | מאת: לי

היי, מדוע לא ממלצים לשתות מיץ רימונים על בטן ריקה { מזהירים מסחרחורת} הרי ידוע שעדיף לצרוך פירות על בטן ריקה תודה..

01/02/2011 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לי לא ידוע על ה"המלצה" הזאת. בכל מקרה, מיצי פירות כדאי למהול במים (20% - 50%), כי הם מאד חומציים וסוכריים. בנוסף, יש הבדל בין מיץ פרי לפרי השלם. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 16:28 | מאת: גיא

שלום, יש לי 2 שאלות 1 במידה וכן צורכים קפה האם עדייף קפה רגיל או טחון? 2.האם בקליית גרעיני חמנייה הם רק מאבדים מערכם או שהופכים ללא בראים? תודה רבה:} אני מאוד נהנה מהפורום

01/02/2011 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, לא יודע מה זה קפה רגיל או טחון, אבל עדיף קפה בוץ על פני "נס" או "נטול". קליית שקדים, אגוזים וגעינים פוגעת בשמן האיכותי שבהם והופכת ותו לרעיל. עדיין יש בהם חלבן ומינרלים. לשיקולך. לנושא הקפאין, אני מציע לך לקרוא מאמר קצר שכתבתי בנושא הקפאין ומופיע במבזק הבריאות לחודש ינואר בפרק המאמרים באתר שלי בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=135 "שנוי במחלוקת - הקפאין – אויב או ידיד? רוב אוכלוסיית העולם המערבי צורכת קפאין בצורות שונות. הקפאין הוא משקה המעורר את מערכת העצבים המרכזית ומרחיב את כלי הדם. הוא נמצא בקפה לסוגיו, בתה (שחור, מאטה), במשקה הגוארנה, בקוקה קולה, בקקאו ומוצריו, במשקאות אנרגיה, בתרופות (למיגרנה, אסתמה, הצטננות ועוד). הקפאין הוא סם בעל תכונה ממכרת, המחייבת הגדלת המינון כדי לשמר את השפעתו. כדאי גם לזכור שאת פולי הקפה קולים בחום גבוה וכל חומר קלוי אינו בריא ומכיל חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן-4, הנמצא גם בעשן הסיגריות והמכוניות). הקפאין נספג במערכת העיכול ומתפזר במהירות בכל נוזלי הגוף. ריכוז הקפאין בנוזל הדם מגיע לשיאו תוך חצי שעה עד שעתיים לאחר השתייה והוא נעלם לאחר 3-5 שעות.בקטע הבא אנסה להציג את יתרונות הקפאין ואת חסרונותיו והקורא המשכיל ישפוט ויחליט. השפעה חיובית הקפאין מעורר את מערכת העצבים המרכזית ומבהיר את המחשבה. הוא מסלק עייפות ומאפשר ביצוע מאמץ פיזי או רוחני. כל זאת לתקופה קצרה (2-4 שעות), עד שהשפעת "הסם" פגה... בנוסף, התפרסמו לאחרונה תוצאות מחקרים המייחסים לקפאין תכונות של מניעת סוכרת מבוגרים (סוג 2 (, אבנים בכיס מרה, סרטן המעי הגס והכבד. אני מתנגד לתרבות של צריכת "תרופות טבעיות" (המקודמת על ידי התקשורת וגורמים מסחריים) כמו: תה ירוק, יין אדום, קקאו חום, קפה שחור ושאר הצבעים. בריאות טובה מושגת רק על ידי תזונה נכונה ואורח חיים בריא. השפעות שליליות של הקפאין הקפאין גורם למספר תופעות פיזיולוגיות ונפשיות כמו: שינויים בלחץ הדם ודופק מהיר, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, נדודי שינה ופגיעה בזיכרון. לאנשים הרגישים לקפאין הוא עלול לגרום גם לרעד, חרדה, בלבול, הזעה, בחילה והפרעות נפשיות. הוא עלול להעצים תחושות של מצוקה נפשית ולהחיש הופעות של חרדה קשה, תסמונת הלם קרב והפרעת אימה. הקפאין גורם ליתר חומציות בקיבה (צרבת) ועליה בשומני הדם והכולסטרול. הוא פוגע בספיגת ויטמינים ומינרלים מחד וגורם להפרשה מוגברת של סידן, אבץ, אשלגן ומגנזיום בשתן מאידך. בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובמערכת העיכול (מעל חמש כוסות). לא מומלץ לצרוך קפאין בשילוב עם גלולות למניעת הריון, סטרואידים (המגבירים את השפעת הקפאין) ותרופות סותרות דיכאון (הקפאין מפחית את השפעת התרופה). במספר מחקרים נמצא, כי הקפאין עלול לגרום להפלות, פגמים בעובר, משקל לידה נמוך. אף אחד מאיתנו לא ייתן לילדיו "נס קפה", אבל מתברר שילדים חשופים לכמות עצומה של קפאין במהלך היום, עקב שתיית משקאות קלים (קולה) וצריכת קקאו ומוצריו (שוקולד, ממרחים, משקאות, שלגונים, "מעדנים" ועוד). חשוב לזכור שמשקאות המכילים קפאין אינם המקור הטוב ביותר לנוזלים, מכיוון שלקפאין השפעה משתנת, תלוי בכמות הקפאין (הגורמת כאמור לאובדן אשלגן, המינרל האחראי למשק הנוזלים בגוף). ככל ששותים יותר קפאין, ההשפעה על איבוד הנוזלים עולה. במבזק חודש יוני כתבתי על הסכנה בשילוב קפאין, הנמצא במשקאות אנרגיה, עם אלכוהול ("רד-בול וודקה"). אגב, קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (חומצות המשמשות להוצאת הקפאין) הגורמים לחומציות יתר בקיבה. "אבל קפאין טוב לבעלי לחץ דם נמוך - הרופא המליץ"... האומנם? בעיני ה"תרופה" הזאת היא בבחינת "עצת אחיתופל". השפעת הקפאין קצרת מועד ולכן, כדי שלחץ הדם לא יירד, יש לשמור על רמה גבוהה של קפאין בדם... בגישת התזונה הטבעית ישנן שיטות מוצלחות יותר לאיזון לחץ הדם, אותן אפרט באחד המבזקים הבאים. תחליפי קפה: תה צמחים, ציקוריה, צ'יקו, אבקת שורש לוטוס (יקר!), גריסים קלויים וטחונים, פולי סויה קלויים וטחונים. תה רוזמרין הוא מעורר ויכול לשמש כתחליף טוב לקפה (לא מומלץ לבעלי יתר לחץ דם). מחקרים סותרים: בקישור שלהלן תמצאו המחשה לעובדה עד כמה חלק מהמחקרים מטעים, מוטים, סותרים ומבלבלים (לדוגמה: "פוגע בעובר" - "לא פוגע בעובר", "פוגע בזיכרון" - "מחדד את הזיכרון"). http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2252,00.html לסיכום, כדאי להתייחס לנושא הקפאין כמו בכלכלה, במונחים של "עלות" (נזק) מול "תועלת" (תרומה לבריאות). לדעתי נזקי הקפאין עולים על תועלתו ואני ממליץ להימנע מצריכתו. אם בכל זאת "חייבים" לשתות קפה, כדאי להעדיף קפה "בוץ" על פני "נטול קפאין", נס קפה, אספרסו וכד'. עוד נקודות למחשבה בנושא תמצאו בקישור: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=375&ArticleID=2543 ***************************************************

01/02/2011 | 10:47 | מאת: יעערית

צביקה שלום אני יכולה להבין למה אתה כותב שעדיף לשתות קפה "בוץ" מאשר נס קפה או נטול, אבל למה עדיף בוץ מאשר אספרסו? נראה לי שהאספרסו פחות מעובד ועשוי להכיל יותר נוגדי חימצון מאשר קפה בוץ, לא? אשמח להבהרה תודה

31/01/2011 | 15:50 | מאת: שאול

שלום לפני מספר ימים עברתי ניתוח בעמוד השדרה הצווארי הוחדר לי שתל טיטניום בין החוליות כאשר המטרה הסופית היא שהעצמות יתאחו עליו ויהפכו לחוליה אחת שאלתי היא מה ממולץ לאכול כדי לזרז את הליך האיחוי הבנתי שאני צריך הרבה סידן אשמח לדעת מה המוצרים שמכילים כמות גבוהה כמו כן אם יש עוד מרכיבים שיסיעו לענין תודה

01/02/2011 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, תעשה חיפוש בפורום על המילה "סידן" או "בריחת סידן" - תמצא כמה טיפים לגבי מזונות מעולים ומזונות מזיקים הקשורים לנושא. בנוסף, נסה לקנות תוסף או תמצית של צמח הקומפריי - הוא מועיל לאיחוי עצמות. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 14:33 | מאת: נועם

היי, רציתי לשאול איזה תוסף מתאים לבעיות גזים שיוצאים מהגרון , בחילות בעיקר ונפיחויות?... האם פרילקס יכול לעזור?... ( שמעתי שזה אומנם לעצירות אבל שזה עובד לכלל מערכת העיכול ) תודה!

01/02/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

נועם שלום, למה לקחת תוסף? למה לקחת "תרופה" כשהפתרון הוא בשינוי תזונתי? - נסה ללעוס לאט יותר ולא לאכול יותר מידי סוגים של מזונות באותה ארוחה - לא לשתות בזמן האוכל. - לא לשתות משקאות מוגזים. - תימנע מקפאין, מטוגן, מאפים מלוחים, חריף...ועוד... כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 09:07 | מאת: נועם

היי , אני לא אוכל מטוגנים, לא חריף לא קפאין לא משקאות מוגזים בכלל ואני כבר שמעתי את זה בעבר.. הבעיות של הגזים גם מופיעות לי גם בלילה, כן, המצב שלי הרבה יותר טוב מקודם אבל ההתקדמות נתקעה וזה עדיין מציק... מה יש לעשות? האם יש מאכלים שמקלים על בעיות של קיבה רגיזה? שמרגיעים אותה?

31/01/2011 | 11:55 | מאת: אוסטאופורוטית

לאחרונה אובחנתי כלוקה באוסטאופורוזיס. אני בת 53, רזה, שותה קפה ולא דאגתי לתזונה עשירת סידן במשך השנים. כיום הטיפול שמציעים לי הוא הורמונים ותרופות בונות עצם. מכיוון שכל חיי נמנעתי מכימיקלים ומתרופות אני מתחלחלת מהרעיון. מה גם ששמעתי על תופעות לוואי איומות שלהן. השאלה שלי היא האם המצב הפיך? כלומר, אם אדאג לתזונה טובה כולל תוספי מזון נכונים, וכן אעסוק בפעילות הגופנית המתאימה אוכל לשפר את מצב העצם או שמא אין לי ממש ברירה ואהיה חייבת לקחת את הטיפול הקונבציונאלי? בתודה מראש

31/01/2011 | 14:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לצערי המצב לא הפיך, אבל את יכולה לעצור את ההדרדרות באמצעות תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אין לי סמכות ורשות להציע לך להימנע מלקיחת טיפול תרופתי, אבל אני מסכים איתך בקשר לתופעות הלוואי הקשות שלהן - תופעות שמוכרות כיום גם על ידי רשויות הבריאות בארה"ב). מציע לך לפנות בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "בריחת סידן" ותקבלי כמה טיפים. בנוסף, אני מציע לך להפסיק באופן מיידי לצרוך קפאין בכל צורה שהיא. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 05:50 | מאת: אוסטאופורוטית

31/01/2011 | 11:03 | מאת: עידו

שלום,אני בחורף ממש לא אוהב לשתות מים ובמקום זה מעדיף לשתות תה ירוק ללא סוכר(כ-6 כוסות ביום) האם זה יכול להוות לי תחליף למים או שאני צריך בכל זאת לשתות מים? תודה

31/01/2011 | 14:12 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

עידו שלום, בעיני זאת כמות קצת מוגזמת, במיוחד שיש בזה קפאין. נסה להוריד בכמות ולשתות מים, או מים עם לימון, או חליטת צמחים אחרת. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 10:44 | מאת: תפוז וקלמנטינה

האם אכילת תפוזים וקלמנטינות עלולים לגרום לחומציות בקיבה ולנפיחות בבטן

31/01/2011 | 14:10 | מאת: צביקה קורן

במיוחד אם יש רגישות לפרי הדר

31/01/2011 | 08:16 | מאת: שאלה

שלום אני כבן 24 ויש לי משהו שאני ממש אוהב אני אוהב לקחת תמרים ולהשים בפנים אגוז ברזיל אני אוכל בערך 8 ביום רציתי לדעת האם זה מסוכן ..תודה לכם?

31/01/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה ממש לא מסוכן, אבל עלול לגרום להשמנה אני ממליץ לאכול 1-2 אגוזי ברזיל ביום. נסה לשנות את סוגי האגוזים. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 08:02 | מאת: הי

שלום אני מתאמן באופן קבוע ואני אוכל די הרבה טונה במים לאחר שהבנתי ממכם שמזון משומר לא מומלץ הפסקתי לאכול ורציתי לדעת האם אכילת סרדינים חיים זה בסדר ומה השיטת הבישול העדיפה לשמור על הערכים שלהם ועוד שאלה פסטה מקמח מלאה זה בריא?

31/01/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חשוב לגוון את התזונה ולא לאכול רק סרדינים או טונה או סלמון וכד'. אתה יכול לבשל את הסרדינים, או לנסות בגריל. פסטה מקמח מלא זה בהחלט מזון סביר. נסה גם פסטה מכוסמת (סובה), או מאורז שחור. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 23:15 | מאת: דרור

יש לי שאלה בקשר לעצירות מה עליי לעשות אני לא אכלן גדול וגם היצאות שלי לא מי יודע מה. לפעמיים במקרה הטוב פעם בשבוע יש לי יציאה ואני לא מרגיש שהיתרוקנתי ב-100% וגם שאני נבנס לשירותים אני מאוד לחוץ יש אפשרות שגם זה משפיע? או שהמעיים שלי נחלשו אבל לפי הגיל זה לא צריך עוד להשפיע כי אני בן-33 וזה אוד נחשב צעיר. אז אם תוכלו לחזור עלי בתשובה הודה לכם מאוד

31/01/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, אין ספק שאתה סובל מעצירות קשה וכדאי שתטפל בנושא בהקדם, ולא במסגרת הפורום! השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש על המילה "עצירות" ותקבל כמה טיפים, אבל אין בזה תחליף לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 19:45 | מאת: ...

שלום... אני בן 20 הגובה שלי הוא 185 והמשקל שלי הוא 98 ק"ג רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום. כדי להגיע למשקל תקין שזה לפחות 15 ק"ג פחות ... תודהה רבה..

31/01/2011 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר נוסחה מדוייקת, אבל נסה לצרוך 25 קלוריות על כל קילוגרם ממשקלך. כמובן שחשוב לעסוק בפעילות גופנית נמרצת וסדירה. כדאי לפנות לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 19:30 | מאת: ים

שלום רב. הנני סטודנטית לתואר ראשון ועםבוא תקופת המבחנים הבאה עלינולטובה רציתי לשאול לגביי פירות יבשים. לאחרונה נאמר לי שוקולד אינו בריא ורציתי לדעת בעת המבחן בזמן נפית סוכר או רמת הריכוז איזה פירותיבשים או אגוזים הם תחליף בריא וטובים למור על רמת הריכוז. בתודה מראש. ים

31/01/2011 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

ים שלום, את יכולה להחזיק שקית של תמרים וצימוקים אורגניים עם מעט שקדים ואגוזים. השומן האיכותי חשוב לא פחות מהסוכר, שנעלם מהר מזרם הדם ומחייב "תידלוק" תכוף. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 17:54 | מאת: אני

שלום רב! השאלה שלי היא : מה הבדל בין עדשים חומים לירוקים? לא מצאתי עדשים חומים בסופרים וגם לא בחנויות טבע, ובחנות טבע אחת נאמר לי, שבעצם עדשים חומים וירוקים - זה אותו הדבר. האים זה נכון? שאלה נוספת : נטורופטית המליצה לי על עדשים שחורים או חומים, האם זה בגלל שהם יותר בריאים מעדשים אדומים וירוקים (בהנחה שירוקים וחומים בכל זאת שונים)? תודה רבה מראש.

31/01/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם כמה סוגים של עדשים. הנפוצים ביותר: כתומים, ירוקים או שחורים. השחורים נמכרים רק בחנויות טבע להלן מידע בנושא העדשים שמופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=127 "עדשים – מזון בריאות העדשים (Lens Culinaris) הן זרעי צמח ממשפחת הקטניות. יש מספר סוגים של עדשים, בעלי גודל, צורה וצבע שונה. הנפוצים בהם הם: חומים, שחורים, ירוקים וכתומים. העדשים הן מקור מצוין למינרלים חיוניים (אשלגן, סידן, מגנזיום וברזל), ויטמין C וויטמינים מקבוצה B וחלבונים (17% - 25% חלבון). יש בהם מעט שומן והם דלים יחסית בקלוריות. יתרונות בריאותיים מניעת מחלות המעי הגס, עצירות טחורים וסרטן: העדשים הן מקור טוב מאוד לסיבים תזונתיים – מסיסים ובלתי מסיסים. הסיבים מצמצמים את זמן המעבר של הצואה במעיים. בכך מעלות העדשים תרומה למניעת עצירות, טחורים ושיפור הבריאות של מערכת העיכול ותורמות למניעת סרטן המעי הגס. הסיבים הבלתי?מסיסים שבעדשים מספקים גם "מזון" לחיידקים הידידותיים במעי הגס. איזון רמת סוכר: העדשים מועילים לאיזון רמת הסוכר בדם. הסיבים שבעדשים מאטים את קצב ספיגת הגלוקוז במערכת העיכול. הם מועילים במיוחד לחולי סוכרת, לסובלים מתנגודת לאינסולין וחולים בהיפוגליקמיה (רמה נמוכה של סוכר בדם). העדשים מספקות אנרגיה קבועה ומתמשכת לתאים. הפחתת רמת כולסטרול הרע (LDL): הסיבים בעדשים נקשרים למיצי המרה ומופרשים החוצה מהגוף באמצעות הצואה. מיצי המרה הם תרכובות המשמשות לעיכול שומן ומיוצרות בכבד מכולסטרול רע. כאשר מיצי המרה נקשרים לסיבים המסיסים שבעדשים, ומופרשים בצואה, הגוף חייב ליצור מיצי מרה חדשים. לשם כך עליו לפרק כולסטרול רע. בכך תורמים הסיבים המסיסים שבעדשים גם להורדת רמת הכולסטרול הרע. מניעת מחלות לב: התרומה של העדשים למניעת מחלות לב נגרמת מתכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שבהם ומהרמות המשמעותיות של חומצה פולית ומגנזיום הקיימים בקטניות הקטנות. חומצה פולית וויטמין B6 תורמים להפחתת הרמות של הומוציסטין (Homocysteine) בדם, שרמות גבוהות שלו פוגעות בדופנות העורקים וידועות כגורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי?דם. איזון לחץ דם: הכמות המשמעותית של הסידן בעדשים תורמת לבריאות העורקים והוורידים ומשפרת את זרימת הדם (ובכך את העברת החמצן וחומרי?המזון לתאים) ונמצאה מועילה להפחתת יתר לחץ דם. ברפואה הסינית העדשים נחשבים כמזון העוזר בהוצאת לחות מהגוף, מחזקים את הלב, הכליה, הטחול והקיבה. הנבטה: כדאי מאד להנביט עדשים, או לפחות להשרות במים למשך שמונה שעות לפחות. ההנבטה משנה את ההרכב הכימי של הזרע והוא עשיר יותר במינרלים, ויטמינים, חלבון ונוגדי חמצון. זמן הבישול לאחר השרייה או הנבטה מתקצר. בישול: לפני הבישול כדאי לסלק מהם אבנים וגופים זרים. לשטוף במים ולהשרות, כאמור, למשך 8 שעות לפחות. מבשלים עדשים כ 30 עד 120 דקות (בהתאם למשך ההשריה / הנבטה). אפשר לתבל עם כורכום, כמון, זנגביל ועוד תבלינים. אפשר לבשל כמות גדולה ולהקפיא בשקיות קטנות, או בצנצנות. העדשים הירוקים וכתומים נוטים להיות דביקים לאחר הבישול ולשנות צורה, ולכן מתאימים מאוד למרקים או להסמכת תבשילים. העדשים השחורים והחומים, עמידים בבישול ולכן טובים להוספה לסלטים. טיפים לקנייה: כדאי לוודא שהעדשים שלמים, טריים, ללא סימני לחות ועובש, ללא חרקים או פגמים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

20/07/2013 | 00:08 | מאת: עברית שפה יפה

לתשומת ליבכם: עדשים ביחיד- עדשה, ולכן אומרים עדשים חומות,ירוקות,שחורות..

13/02/2014 | 16:49 | מאת: יקוט

עדשים כתומים או ירוקים או חומים או שחורים. האם רק עניין של צבע .